Subota, 08.09.2018.

16:22

"Izvinite, nije pošteno porediti moje povrede sa Novakovim i Rodžerovim"

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal posle predaje na US openu istakao je da je on imao mnogo više povreda tokom karijere od najvećih rivala.

Izvor: B92

"Izvinite, nije pošteno porediti moje povrede sa Novakovim i Rodžerovim" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

133 Komentari

Sortiraj po:

EnaNS

pre 5 godina

Ima ovde bas nekoliko zaludnih ljudi. Izdrzavana lica ili krckaju neko nasledstvo ili im je malo dovoljno. Samo da imaju fotelju i tastaturu ... Srecom da ima ljudi koji imaju vece zivotne ciljeve.

Realno.

pre 5 godina

Obozavam Novaka,car je...podrzavao kad su ga ovde razapinjali,sta sve nisam napisao o njemu kao velicini,ljudini i sportisti sveta najboljem dva puta u superlativu. Ali Nadal jeste u pravu odsustvovao je itekako vise 2,3 puta minimum od Novaka. E sad kao neko,mislim na sebe,koji je pikao fudbal mali i basket na betonu oduvek, i kao neko sto tako ostao tj.dobio povredu kolena ukrstene ligamente rupturu i prelom zadnjeg roga meniskusa,inace da se ne lazemo kad se to dobije,povredi nema povratak,pa klinike najbolje da operisu.Vujanic primer,Novotni,fudbaler,Macvan tesko da ce ikada zaigrati ozbiljno vise,mada mu zelim,tako i Nadala sa svojim ubitacnim od pocetka ritmom,stajanjem na obe noge cvrsto,da pucaju misici,tezistem takodje teskim na stopala,dobro da uopste vise igra tenis.Momak je fizicki bio uvek bizon,ali zato odose kolena.Federer balet igra,dva koraka levo,desno maxumum,leptir,konstitucija takva,Nole elastican,mrsav,mogu,ali Nadal ponavljam dobro jos ostaje na terenu. Tako nema mesta omalozavanju i kritici,jeste odsustvovao mnogo vise od svih,opravdano itekako. Nam sportiste u svetu koje operisao koleno,da je posle igra kao nekada,cak ni 30% od toga,dobro je.Em je strah prisutan uvek,em ode opet koleno iznicega.

Nikola

pre 5 godina

Jedini krivac za povrede je sam Nadal. Svojim načinom igre on uništava svoje telo i ubrzo će završiti svoju karijeru. Nikoga ne može kriviti zbog toga, sem samoh sebe. Ništa nije uradio da bi sačuvao svoje telo, tj. nije ništa promenio u načinu igre. S druge strane, Novak i Rođa su mnogo bolje sačuvali svoje telo i zbog toga će duže trajati og Nadala. Imam utisak da je Nadal suviše na silu organizovao svoju igru u karijeri i sada plaća danak.S njegove strane nije u redu da daje takve izjave a da se ne odnosi samokritično prema sebi. Na kraju, realno da nije bilo šljake ne bi osvojio toliko GS. Ipak su i Novak i Rođa kompletniji igrači od njega!

Filip

pre 5 godina

Nadal je sad pokazao svoje pravo lice i ispostavilo se koliko je Novak zreliji i veca sportista od nadala jer nikad nije krivio druge tenisere za svoj problem.A secam se kad u ranijoj fazi kad je Novak bio mlad i bio par puta prinuden da zbog bolesti preda utakmicu Nadal i Federer su mu drzali lekciju
(dukane, 08. septembar 2018 22:02)
Gde ih on to krivi za bilo sta??

Filip

pre 5 godina

Sta prica decko. Druze ceo zivot igras na snagu a ova dvojica na znanje. Naravno da ces se teze povrediti.
(4k4.Dex, 08. septembar 2018 23:11)
Decko ne blamiraj se ovakvim komentarima

Sasa Kg

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 8. septembar 2018 16:48)

Kao prvo,da si isao na casove srpskog jezika ne bi pisao sastavljeno ono sto se razdvaja a kao drugo da su slucajno dve sljake i dve tvrde podloge u sezoni Rafa bi imao preko 30 GS titula!! Pravi tenis je na sljaci,tu je tehnika,taktika,stil a ne beton i trava gde su glavni aduti servisi!

g

pre 5 godina

Ajmo sad, ogadi Rafu! Mnogo su te, brate Rafo, zgotivili ovde pa red je da krene anti reklama. Alo, covek uopste nije rekao ovo sto ovde pise, al' kome to objasniti..

x

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)

Kako ne bi ni 6, kad ima tačno 6 (1 Australian open, 2 Wimbledon-a i 3 US open-a)?

Kokot

pre 5 godina

@antiDebil
Je l se sećaš Nadalovih mečeva sa
Soderlingom – RG 2009 – izgubio - bolovi u kolenu
Gonzalesom – USO 2009 – povreda trb.mišića – meč u 2 dana, pobedio
Marejem – AO 2010 – izgubio – povreda ledja
Pečnerom – W 2010 – povreda lakta, prepone...– sve prošlo, osvojio Vimbldon
Fererom – AO 2011 – izgubio – povreda ledja
Delpotrom – W 2011 – iznenadni bol u peti u TB – sve ok, pobedio, stigao do finala
Novakom – AO 2012 – izgubio – bez konkretne povrede, pričao da je imao virus
Rosolom – Vim.2012 – izgubio – povreda kolena
Vavrinkom – AO 14 – izgubio – povreda ledja
Fonjinijem – USO 15 – izgubio – Fabio je bio drzak i nefer
Ćilićem – AO 18 – izgubio – bolovi u butnom mišiću
........
Najpovredjeniji igrač koji je 7. na listi sa 1.100 odigranih mečeva. Da nije bilo silnih povreda i operacija sl. creva i presadjivanja kose – do sada bi pretekao Konorsa..

?

pre 5 godina

Jumko i Uros dobijaju zavidnu konkurenciju....papalino, otan, bodibond...
(mlekadzija, 08. septembar 2018 18:15)

2-3 lika sa 20 razlicitih potpisa. Samo ne kapiraju da je i stil pisanja svojevrsni potpis.
I marsovac je tu negde, samo sad pise latinicom, a ne pise vise no22o, muka mu je da napise no6o, a tek ce mu biti muka ovih dana.

Zurkolomac

pre 5 godina

Cuj ovoga, 30% energije potrosi na izvlacenje gaca iz zadnjice, 20% na namestanje frizure, 30% na udaranje spinova kao da igra ping-pong i 20% na stenjanje prilikom svakog udarca.
Tako da mu ostane 0% energije za zastitu od povreda.
Kada se Nole penzionise bices daleko iza njega u svemu, kao i dzemper-pudlica. To je to...

?

pre 5 godina

(papalino, 08. septembar 2018 17:50)

Na koje mlade lavove mislis? Novak je osvojio prvi GS sa 21, Rafa jos ranije... koji teniser je sa 21 osvojio GS? Koji je to mladi lav? Koji mladi lav je uopste osvojio GS u poslednjih 5,6,7 godina?

milutin

pre 5 godina

Ako je to tako kako Rafa kaže, šta bi na tu temu mogao reći njegov sinoćni protivnik Delpo?
Da nije bilo toliko povreda, operacija, gdje bi njemu mjesto bilo? To mi je i sinoć rekao.
Zato, ovo je vrlo nekorektna izjava Rafe.
Ali nije prvi put.
Kao da su njemu Nole i Rodžer krivi za njegove povrede.
Nekorektno!

dukane

pre 5 godina

Nadal je sad pokazao svoje pravo lice i ispostavilo se koliko je Novak zreliji i veca sportista od nadala jer nikad nije krivio druge tenisere za svoj problem.A secam se kad u ranijoj fazi kad je Novak bio mlad i bio par puta prinuden da zbog bolesti preda utakmicu Nadal i Federer su mu drzali lekciju

max

pre 5 godina

Aman ljudi,imamo jednog od tri najbolja igraca u istoriji..Sad,ko je bolji,ko je koliko osvojio i pod kojim uslovima,na kojim podlogama..,apsolutno nije bitno.Cast je biti deo ere sve trojice.Uzivajte..

Stevan

pre 5 godina

A nije posteno ni to sto si precutao da kazes zasto si imao toliko povreda... Zato jer si svoj stil igre bazirao na snazi, pa je i logicno da su zbog tolikog trosenja i povrede ucestalije. Federer je tokom karijere imao malo povreda zato jer je svoj stil igre od samog pocetka bazirao na talentu i tehnici, nije se toliko trosio, pa zato i traje ovako dugo. Djokovic je svoj stil igre prilagodio svom telu, transformisao se, radio je na tehnici. Samo ti si ostao isto ono sto si bio i pre 10 godina, a to tvoje telo vise ne moze da istrpi, pa sto si stariji, povrede su sve cesce.

Marsovac

pre 5 godina

"Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njegovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.
....
(D, 8. septembar 2018 20:05)"

Kako god nazivao to sto je pre radio, je zapravo bio njegov zenit i njegov glavni kvalitet... on je sada istorija. Ili ce u penziju ili ce postati invalid.

LN

pre 5 godina

Veliko finale serije Rodžer-Rafa-Nole desiće se na US 2020: Rodzer i Nole po 20, Rafa 19 GS-a, oproštaj Federera i proglašenje sve trojice za najbolje svih vremena, kao solomonsko rešenje. Posle će zapadnjaci prestati da računaju naredne titule iako je jasno ko će bar još 3,4 osvojiti. Rafa, zajedno sa Federerom, treba da zahvali Novaku što im je prepustio 8 šansi za GS-ove tokom 2016, 2017 i 2018.godine od kojih su 6 iskoristili.

Bećarac

pre 5 godina

@antiDebil
Samo za tebe koji veruješ svojim očima, a ne tudjim rečima

http://iws.punahou.edu/user/lcouillard/2011/07/rafas_injury_timeout.html

Poz.

Mix

pre 5 godina

Novakova i Federerova konstitucija je takva da su gipki,lagani i oslanjaju se vise na tehniku.Ne moze neko ko vraca servis sa 4,5 m iza osnovne linije da traje dugo,bez povreda.
To vam daje prednost pri riternu,ali trosi mnogo energije i unistava telo.

Milutin

pre 5 godina

Mnogi ga zale. Ako pogledamo realno igrao je na snagu i tako dobijao protivike. Vise nema tu snagu a telo je platilo danak takvoj igri. Umesto da konstantno kuka mogao je da usavrsava jos neke aspekte igre. Najbolji primer - neka pogleda Novaka!

Agent orange

pre 5 godina

Sta je ocekivao? Koncept njegovog tenisa, forsiranje fizicke snage samo trosi puno organizam. Danak je veci morao da plati svakako veci od Novaka i Federera zbog toga. Frustriran je ... ali secam se analize njegove igre od pre nekoliko godina kada su neki treneri upozoravali da ce mu se ovo desavati. Ni on nema 20 godina.

us open

pre 5 godina

Moje neko skromno misljenje je : kao prvo Rafa nema konstituciju kao Novak i RF, i on celu svoju karijeru svesno svoje telo izlaze nadljudskim naporima i iskreno fascinantno je koliko dugo i jos uvek igra na vrhunskom nivou jer veliki strucnjaci i doktori su mu predvidjali da ne moze dugo izdrzati a on je izdrazao i napravio je vrhunske rezultate. Ako pogledate Novaka on je prica za sebe, on ima ubedljivo najmanji procenat masti u organizmu mozda i najmanji kad su pofesionalni sportisti u pitanju,toliko je elastican kao da je od gume, nije imao vecih povreda i pauza u karijeru do prosle godine, ali odigrao je spektakularnu 2011, pa je 2012,2013,2014 bio na top nivou ali ispod nivoa iz 2011 pa je opet imao extra visok nivo igre 2015 pa polako oped pad jer nemoguce je drzati takav nivo igre i igrati toliko turnina 3-4 godine u nizu, ali Novak je napravio super balans od 2011 do 2016 i u tom periodu bio najbolji bili su to i Rodzer i Rafa ali Novak je veci dep tog vremena bio najbolji. E sad RF fizicki je celu karijeru perfekno pripremljen, ali poenta kod njega je ta da on tehnicki ima najsavraeniju igru , mozda Novak i Rafa u pojedinim trenucima pogotovu kad ode u 5 set a to se vise na Novaka odnosi mogu da odigraju na malo vecem nivou od RF nije to sporno, ali stvar je u tome da igra RF koliko god dugo igrao koliki god nivo igre pokazao on na njega nece ostaviti posledice i doneti mu povrede dok su Rafa posebno a i Novak doziveli, da njihova igra istrosi njihova tela, a RF to se nije desavalo.

mixi

pre 5 godina

Baja
Da nije Federeru vimbldona ne bi imao ni on 6, da nije Noletu betona itd. Svako ima svoju podlogu samo je razlika sto Nadalu niko nista ne moze na sljaci dok je na betonu i travi drugacije.

Drax

pre 5 godina

Covek je istinu rekao ubile su ga povrede a mogao je da bude GOAT zato sto je bio bolji od Djokovica i Federera dugo godina pre tih povreda.Ja mislim da je Djkovic ipak najkompletniji igrac od te trojke i ako zeli moze biti najbolji svih vremena sigurno.Konkurencija je tanka i sporadicna a glavni rivali mu polako fiziski posustaju.Marej je izgleda gotov Nadal je vec potrosio kredit sa tim kolenima a Federer polako postaje igrac od 36 godina.

D

pre 5 godina

Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njegovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.

----------

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
...…..
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?
(Marsovac, 8. septembar 2018 18:48)Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njgovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.

----------

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
...…..
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?
(Marsovac, 8. septembar 2018 18:48)

Šaomi

pre 5 godina

"Neću sada da se žalim", e moj Rafa kad te Nole vozao ko vola tad si bio zdrav koliko se sećam. Pa tebe da boli koleno kao što kažeš i kao što znam ljude koji su izgubili karijeru zbog toga ti ne bi mogao da hodaš! Loš si čovek i boluješ od opsesivno kompulsivnog poremećaja ako ti to niko do sada nije rekao. I da si se bavio u životu još nečim osim tenisa možda bi ti i koleno bilo bolje a ne po ceo dan biješ lopticu i na kraju frustriran jer te Nole odere ko vola plačeš. I poslednje je da Nole vodi protiv tebe u duelima ako si zaboravio a da si češće igrao bila bi razlika još veća. Ali vidi nema veze bitno da moj narod nije ovca ni sad a ni pre. Imamo kao i svi filozofe i pametnjakoviće ali većina je svesna istine i nama je to dosta a ti i vi ostali živite u iluzijama i lažima.

sasa jokic

pre 5 godina

Druze da nisi izabrao stil koji przi kosti i tetive, verovatno ne bi masters osvojio. Dominirao si svojim top spinom i trcanjem do iznemoglosti. E to ima cenu, jednostavno pauza na svakih 6 meseci. E sad, pricalo se da je bilo jos necega, ali i da nije, sam si “kriv” za tolike povrede, ali kako Ameri kazu; “No pain, no gain”.

Nicky

pre 5 godina

Bravo Rafa,neki mediji bi samo da prave neka poredjenja, ponekad bezobrazno i neukusno.Tim pitanjem, po meni, kao da hoće da te malerišu i predvidjaju probleme i dugu pauzu. Kud ste već zapeli pitajte normalna pitanja o rivalstvu, statistici, trofejima.Normalno sročite pitanje, a ne ovako pokušati ljigavo izvući neku bombastičnu izjavu za dalje razdore. Samo bi da nadjete načina da za svaku sitnicu pravite neke priče i teoretisanja.Zato Vilander i njemu slični ne izbijaju iz emisija i intervjua. Sve mi se čini da mnogi , umesto da se potrude da u ovom rivalstvu trojice najboljih prave neke lepše priče, svi bi ako mogu da nadju taj živac kod nekog da se sve "rasprši" i poremeti. Ljudi se poštuju pre svega, svesni su ko je koliko učinio i koliko vredi i neće pasti na ovakve i mnogo veće fore tako da je bespotrebno stalno se raspitivati i zapitkivati i tražiti odgovore " za prdu i kašu".

590nm

pre 5 godina

@ Stil tenisa koji gaji Nadal, pre svega fizika pa onda tehnika, uzrokuje veliku potrošnju tela i samim tim i kraću karijeru. 
I ovoliko je telo dobro izdržalo.
(Žak, 08. septembar 2018 16:45)

Ma sta kazes doktore strucnjace, stil tenisa je u pitanju a ne genetika. A Novak Djokovic je inace poznat po efikasnosti, kratkim poenima i brzim mecevima. Nikad ne proklizava praveci spage i ogromne pritiske na kolena, kukove i clanke, ni na betonu ni na travi, vec je cuvao svoja kolena tokom karijere zbog cega nikad tu povredu nije imao. Nadal takodje nema Kohlerovu bolest stopala jos od tinejdzerskih dana koja unistava i kolena, jel doktore? Stil tenisa je dakle samo u pitanju? Hajde pogledaj koliko u proseku u karijeri po mecu su pretrcali Nadal i Djokovic pa se javi ponovo.

aaaaa

pre 5 godina

@virko postaje brate moj klase a del potro I ova trojica nisu u istoj delpo je odlican igrac I odlican covek makar ima takav manir na terenu ali poenta ovog sto je rafa rekao nije da kaze da je on nebo a nole i rodzer zemlja samo su ga povrede sputale, on covek samo iskazuje frustraciju zbog jos jednog turnira gde je njemu visa sila uzela sansu da izadje I da se bori I da sve od sebe da pobedi.Posteno reci da li je rafi ikada bio problem da posle poraza pritrci mrezi zagrli pobednika I na pres konferenciji posle meca kaze sta da se radi danas je protivnik bio bolji.

Pa

pre 5 godina

Djokovic nije ni bio povredjen, obicna patka i ciscenje od dopinga. Sad se opet vratio na ono sto je i pre uzimao - i eto rezultata. Bez hemije je cist prosek - sto se i dalo videti u poslednjih godinu i po, to je njegov realni nivo.

bedno piskaralo

pre 5 godina

Nadal mi je simpatican. Uporan je, jak, pun interesantnih tikova... Ipak malo je cudno, da kad god Novak digne formu, on se povredi, Rodja ostari, a cim Nole posrne, evo njih u punom sjaju.

Filip

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)
Kao ni Djokovic da mu nije Australije, ako cemo tom logikom.

K.G.

pre 5 godina

@mlekadzija

Ne zaboravi uvek neugodnog Marviana the martiana.
Mada nisam ga video dugo vremena ali pojaviće se taj opet.
(..., 08. septembar 2018 19:02)


Pa kako ga ne viđaš, to ti je ovaj batko pamcenje mu kratko. Zaboravio čovek nick pa prešao na drugi.

ANALiticar

pre 5 godina

veliki borac se zali sto je veliki borac, ide na svaku loptu, uvek se trosi do zadnjeg atoma snage, i sto je sam sebe unistio. da se stedeo duze bi trajao ali bi imao manje uspeha. sam je to izabrao, sad treba da cuti i trpi a ne da kuka...

Deki

pre 5 godina

Rafa, odnos tehnika/snaga/30-70%, Nole,40-60%, Rodja, 60-40%. To je eazlog povreda. Ko više ima tehniku, manje se povredjuje. Ko igra duge poene sa osnovne linije, više se povredjuje.Dugi poeni na šljaci, smrt.

Sinzo Abe

pre 5 godina

ahaha počelo pravdanjeee)) dobri Nadal počeo da smizdriiii)) naravno da imaš najviše povreda kad igraš životinjski tenis. i đoković će da ima više povreda od Federera i manje će da traje pošto Fedex plese po terenu za razliku od svih. Stil igre je isto bitan. Ipak, Nolo će vas sve prestici. Osvaja Nolo još 10 slemova ko sme u milion dolara!?

Hm

pre 5 godina

Nema tu šta biti nepošteno, poređenja i služe da se vidi kako je ko prošao u smislu uzroka i posljedica. Ne može se reći da je neko imao sreće ili nije kada su u pitanju povrede u tenisu. Da je fudbal ili košarka, gdje postoji direktan kontakt takmičara, pa i nekako, ali u tenisu povrede zavise najviše od same konstitucije, stila igre i opterećenja koje igrač sam sebi nameće. Nadal je očit primjer toga, forsira se kroz cijelu karijeru, Đoković nešto manje, a Federer najmanje. To se u konačnici, osim kroz rezulate, reflektuje kroz povrede.

miodrag

pre 5 godina

To je ono sto sam uvek govorio za V.... pardon Bika sa Majorke! On ce uvek da se zali da je on vise povredjivan od Novaka. Pa sta!? Mozda, ali zato je Novak ozenjen! Prema tome 1:1!

Sinzo Abe

pre 5 godina

veliki borac se zali sto je veliki borac, ide na svaku loptu, uvek se trosi do zadnjeg atoma snage, i sto je sam sebe unistio. da se stedeo duze bi trajao ali bi imao manje uspeha. sam je to izabrao, sad treba da cuti i trpi a ne da kuka...
(ANALiticar, 08. septembar 2018 19:14)

@anal
to je suština svega

kvrga

pre 5 godina

sam biras stil igre i rizik koji ide sa njim. koliko igras kao bik, toliko treba da budes i prezadovoljan.
verujem da je rafa za svoje povrede makar posredno sam i kriv, tako da ova prica ne pije vodu. razumeo bih da je izvrnuo slucajno zglob ili sta vec, ali ovo sto mu se desava je sve deo strategije, odnosno njena posledica. i dobro je uradio. da nije igrao tako silovito, nego gledao da iybegne povrede, pitanje je dal bi i znali za njega.

Grizlor

pre 5 godina

Rafael Nadal,klasicna mitomanija.Covek koji je mit o sebi izgradio igrajuci turnire na sljaci i pobedama nad mucenim Federerom.Od 80 turnira koliko je osvojio Nadal 23 turnira su kombinovano na svim podlogama van sljake.Koliko je to patetican rezultat govori naprimer to da jedan Andy Murray ima 42 titule,Federer 87,Djokovic 57,van sljake naravno.Uporedite te cifre sa Nadalovih 23 osvojenih turnira u citavoj karijeri i sve je jasno kao dan.Mitomanija.

Ministar

pre 5 godina

E pa Rafa, zao mi je ...Ne mozes da imas i jare i pare...One titule na RG, pa onda ostale si platio zdravljem...

Koliko god da mi je mio kao teniser, jednostavno je tako...

Mihajlo

pre 5 godina

Nadal je pretežak. Ako nema bar 88, a najčešće i 90 kg on nikoga iz top 10 ne moze da dobije. Novak ima 78 kg, samim tim, iako je i njegova igra "fizička", opterecenje na kolena i skočne zglobove je manje. To je zatvoren krug, svako ima svoje predispozicije, svoj način igre, svoje talente i tu nema ljutnje. Igras s onim što imaš, pa koliko uradiš.

jazz

pre 5 godina

A Nola je ipak ostavio daleko iz sebe cak i pored tih povreda
(realno, 08. septembar 2018 18:23

Nola? Možda je "Nola" ostavio, ali Novaka nije ostavio uopšte. Novak ima " Zlatni masters", više puta ga je pobedio, ima 4slema u nizu i ostaje da ga stigne po broju slemova. Ako osvoji US Open beži mu još 3. Novak nije mišićnom masom potrošio zglobove i može da "traje" duže od Nadala.
Samo iskompleksirani i ljubomorni mogu omalovažavati Novaka Rafu ili Rogera.

olja

pre 5 godina

"Uprkos tome nalazim se na dobrom mjestu u istoriji ovog sporta i nastavicu da radim."

Dakle, tako. Ipak je bitno mjesto u istoriji tenisa. To je najtrofejnijim teniserima najveci pokretac, ali malo ko to hoce da prizna. Mislim da se i njemu omaklo. Sve ono sto je izrekao je ustvari ljutnja sto nije osvojio i 18. GS. On vjerovatno zeli da ih osvoji vise od Federera i da on bude taj o kome ce se govoriti kao ovih godina o Federeru. Dobar je glumac. Nije se to dalo primijetiti. Ali, ne bi mu trebalo zamjeriti, sport i jeste borba za trofej.

Staka Zulu

pre 5 godina

Da si igrao drugačiji tenis možda se ne bi toliko povređivao. A onda opet, da si igrao drugačiji tenis verovatno ne bi osvojio tolike titule. E moj Rafa, sve ti je to jedno Vrzino kolo!

Lord of the flies

pre 5 godina

To ti je cena igranja tenisa na snagu i trcanje. Ono sto oni imaju od umeca ti nadomescujes sirovom snagom - izlazes telo vecim naporima, vise ga i trosis, lakse dolazis do povreda.

gandra

pre 5 godina

nadal ima jednu glavnu ambiciju - da prestigne federera po broju gs titula i da bude upamcen kao goat - ali o tome nikada, za razliku od novaka, nije pricao - ovo je prvi put da indirektno iz njega progovara ta ambicija

D

pre 5 godina

Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.

Ne libi se izaći na mrežu, skratiti lopte, napasti bekhendom, a to mu je do sada išlo veoma dobro.

Zato je i sasvim zasluženo vodeći tenisač na ATP-ovoj ljestvici,

Na svim je turnirima došao do polufinala i samo ga je splet nesretnih okolnosti omeo da zaigra u trima finalima.

U Australiji i SAD-u morao je predati zbog ozljede, a u Wimbledonu je Đoković imao vrašku sreću što je maratonski susret igran pod krovom i
što je trajao dva dana koji su ostavljali dovoljno prostora za punjenje baterija.

Jasno da je razočaranje veliko, ali treba prošlost ostaviti statističarima, pokušati sanirati problem i pripremiti se za završnicu sezone u kojoj bi morao napasti i naslov na završnomu turniru najboljih.

Marsovac

pre 5 godina

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
.................
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?

Slavko

pre 5 godina

Uglavnom su komentari korekrni i istina je otprilike tu negde. Ja bih ako mi dozvolite nevezano za dati tekst dao jednu drugu analizu desavanja. Kao prvo imamo privilegiju da zivimo u eri najvecih majstora tenisa koji su toliko dominantni i uz jos pet sest igraca iz da ih nazovem sadasnje stare garde cine zlatno doba ove igre. U toj eri ako posteno i objektivno sve sagledamo Novak za nijanse odskace od svojih takmaca. Dolazi iz zemlje koja nije u svetu pipularna to jest nepravedno je stavljena na stub srama premda smo podosta svi ucinili na takvom imidzu. Iz takve zemlje gde se favorizuje ekipni sport gde je tenis bio na marginama o ekonomiji i da nepricamo dobijamo velikog sampiona. Taj Novak za sve veliko sto je uradio nema ni blizu postovanje kao njegovi konkurenti a jako je vezano za predhodno izreceno. U takvoj situaciji on rusi rekorde pravi cuda i da budem iskren zabada prst u oci onima kojima neodgovara da iz Srbije bude jedan takav sampion. Uz to je sportsmen uljudan porodican mladi covek koji nikada nije iznosio bilo kakve ekstremne stavove svojim diplomatskim izjavama pleni sve oko sebe a i kolege protiv kojih igra ga postuju sto u stvari je i najvece priznanje. Federer je do pojave Nadala i Novaka bio izrazito dominantan i veliki broj titula je vezan za taj period. Nadal je najbolji igrac sljake svih vremena tu je urusio svoje zdravlje. E u eri najveceg rivalstva njih trojice da ostali ne zamere Nole je direkto bolji od obojice i u direktnim duelima i u osvojenim titulama.

Kic Kic

pre 5 godina

Ma imate vi srece sto je Djokovic tek 2011. godine otkrio da ne sme da jede gluten. Da je na vreme krenuo kako treba do sad bi vec imao 20 slemova.

Roskilde

pre 5 godina

Sve njegove pauze su oduvek bile sumnjive,setite se one novinarke koju je posle tuzio za klevetu...svi smo znali na cemu je ali to je ta velicina...sad bolje da cuti...Novak je iskoristio bezvezotine da se resetuje,svi ga pljujemo zbog ishrane,gurua,zene i asketskog izgleda ali boljeg račundzije od Djokaresa nema...uvek sve osmisljeno i planski...dok ne prebaci Fedexa u GS gledacemo ga,budite sigurni...

Milan

pre 5 godina

Stevane, pa jeste dvogodisnja pauza. Od RG 2016. do Vimbldona 2018. Tacno 2 godine. Kalendarska 2017, druga polovina 2016, i prva polovina 2018.

Pera

pre 5 godina

Ne znam zasto svi govore o Novakovoj dvogodisnjoj pauzi...decko je u 2016. uzeo dva gren slema, u 2018. ce verovatno uzeti jos dva. Losa je bila samo 2017.
@Stevan
Ne govorimo o dve kalendarske godine vec o vremenskom periodu od RG 2016 do Vimbldona 2018 bez osvojenog turnira, dakle pune dve godine.

jazz

pre 5 godina

Ne, naslađujte se tuđim mukama. Karma je čudo. Navijajte za tenis, a ne za titulu GOATa. Da Nadal danas ode u penziju, Nolo ne može da stigne rezultate koje su on i Rodžer postigli, jer onda na scenu stupaju mladi lavovi protiv kojih veteran Nolo ne može da se nosi. Uživajte još malo u srećnim okolnostima po vašeg pulena, i budite srećni jer se primakao moćnom dvojcu. Ne sanjajte o nekakvom GOATu, jer to nikada neće biti. Mada, glupo je ne sanjati...
(papalino, 08. septembar 2018 17:50)

A ko se naslađuje? Budala ima svuda i ti koji se naslađuju Rafinoj povredi su u toj grupi. U grupi budala su i oni koji ne vide da je Novak odavno u GOAT grupi. Dakle među 5najboljih svih vremena. Kad i ako osvoji više slemova (kažem AKO) pojedini iskompleksirani zavidni reći će verovatno da je najvažniji "šlem" trava ili šljaka pa da zato nije najbolji. Da osvoji još 11 Roland Garrosa rekli bi da je to šljaka "nameštena" za Novaka.
Jednostavno je, pacijentima činjenice ništa ne znače.

esco

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)

Pa, da se svi igraju na sljaci niko drugi ne bi osvojio GS.
Nije fer tako nesto reci.

Madjo

pre 5 godina

Rafa, Rafa. Ti se povređuješ više od svojih najvećih rivala zato što ti je stil igre takav. Da si malo raznovrsniji u igri, sigurno bi i povrede bile ređe. Činjenica je da si jedan od najvećih šampiona u istoriji ovog sporta, ali oslanjanje na sirovu snagu u igri uzima danak tvojim kolenima. Ne vredi ti da se ljutiš i kažeš da si propustio mnogo više velikih turnira od svojih rivala zbog češćih povreda, aludirajući time da tvoje titule vrede više, jer su osvojene uz manje pokušaja. To jeste istina, ali tvoje titule ne vrede više, jer si manje raznovrstan u igri, pa se zato češće povređuješ i na kraju se bilans svodi na brojke, pa se na osnovu toga poređenje najlakše može napraviti i videti ko je stvarno najbolji. Rodžer, ti i Nole ste trojica najvećih u istoriji ovog sporta, a ko će biti najveći do kraja vaših karijera, to ćemo tek da vidimo. Idemo Nole!!!

veljavp

pre 5 godina

Ok, a koliko bi GS-a osvojio da nije njegovog surovog stila igre? Kao kad bi neki bokser kukao kako se cesto povredjuje jer lupa u dzak 24h dnevno, a time melje svoje protivnike... Covek je ipak samo covek, a zelje su drugo... Federer zato i traje jer je stvoren po konstituciji i nacinu igre za tenis, Djokovic svojom mentalnom snagom dobija protivnike, zato je i imao poteskoca sa “glavom” koje je prevazisao srecom... Sve ima svoju cenu, nema plakanja...

petar

pre 5 godina

Treba reci da ni Djokovic nije imao srece. Do 2011. je imao problema sa celijakijom dok nije promenio ishranu, tako da se 5-6 godina mucio sa zdravljem a da nije znao da moze to da prevazidje. Sve u svemu, ipak je Federer imao najmanje problema. Naravno, i sami sportisti svojim radom treba da doprinesu ravnotezi zdravlja i uspeha na turnirima, a tu je Federer ipak najbolji.

Mailman

pre 5 godina

То је тачно, да није имао онолика одсуства због повреда већ би престигао џемперка у освојеним ГС.
(Лепи Цане, 08. septembar 2018 16:49)

Da nije trenirao tako kako je trenirao ne bi se povredjivao, ali ne bi imao ni toliko GS. To je jednostavno zatvoren krug, njegove povrede su posledice njegovog nacina igre i to je svestan rizik koji je preuzeo i nema prava sad da kuka.
Dzemperko je prica za sebe, nesumnjivo veliki igrac, ali ne toliko koliko se velica. Imao je srece da je par sezona bio jedini i pokupio je sve. Isto ceka i Djokovica kad se ova dvojica uskoro penzionisu (jer Nadal nece moci jos dugo). Bice jedini i prestici ce prepotenka

antiDebil

pre 5 godina

Trebao je novinar da bude malo uporniji i da ga pita ,,a koje ste to turnire na sljaci preskocili zbog povreda'' ?
Najveci folirant i manipulator u istoriji tenisa. Sramota je da on za sebe kaze da je imao istih problema sa povredama kao DelPotro. Secam se kada se DelPo vracao posle pauza, trebalo mu je nekoliko meseci da pocne da lici na ozbiljnog igraca, Marej je takodje prosao jednu takvu situaciju a sada ga ocekuje druga, videli smo Djokovica ove godine da je 2 meseca bio katastrofalan, Wawrinka takodje...jedino se Nadal nakon fantomskih povreda vraca u cetvrtoj brzini i vrlo brzo hvata punu formu.
Ubedljivo najveci folirant u istoriji sporta, najproracunatiji teniser ikada !

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Tennis

Kralj Federer je teniski Bog! A što se Đokovića tiče, interesantno je da se u početku nije mnogo žalio na lakat, već su druge stvari bile problem kada je gubio od Čunga, Pera, Kližana, Čekinata i drugih "anonimusa"! E onda je kao magijom problem sa laktom nestao za 24 h, pa se kao vratio posle Cicipasa. Interesantno, zar ne!?

...

pre 5 godina

@Lepi Cane on povrede ne bi imao samo da nije igrao kako je igrao. A u tom slučaju bi imao manje titula. Opcije su bile ili da se troši i osvaja, ili da traje godinama uz manje uspeha. Izabrao je prvo, u top 3 svih vremena je, malo li je?

KaleBrdo

pre 5 godina

"‘Bik sa Maljorke’ je podsetio koliko je puta morao na duže pauze zbog hroničnih upala tetiva kolena."

Pre desetak godina je neki tip na hrvatskom index forumu, nažalost zaboravio sam mu nick, tačno predvideo šta će se dešavati sa Nadalom, a kao posledica njegovog stila igre (spinovi, rotacije). Bio je u pravu po pitanju povreda koje će ga zadesiti, a pogodio je i kada će početi ozbiljni problemi. Malo ko mu je verovao, ali nažalost bio je potpuno u pravu. Filozofsko pitanje glasi: da li bi Nadal bio toliko uspešan da je trenirao i igrao na neki drugi način, odnosno da je više štedeo svoja kolena i telo uopšte? Jer, auto koji ide brže, troši više goriva, ako naglo koči i oštrije ulazi u krivine, brže troši pneumatike.

PtodigyCZ

pre 5 godina

Bas sam gledao na jutjubu analizu kretanja Noleta,Rodzera i Rafe.Federer je najblizi osnovnoj liniji cak ulazi u polje,skracuje uglove,Novak blizu osnovne,krece se pararelno sa osnovnom,ravna linija,jer koristi elasticnost i proklizavanje,a Nadal bas daleko od osnovne i siri uglove,povlaci se u nazad jos dublje,totalna suprotnost Federera,zato i ne cudi sto se toliko trosi,velika je to kilometraza za kolena.

sakupljac minusa

pre 5 godina

Serdjo, 8. septembar 2018 16:59

Pa na RG jednom nije igrao 2016, a jednom je dosao odmah posle povrede. Gde ga je Djokovic izbacio, a verovatno bi i bilo ko ozbiljniji to uradio. Manje je propustao sljaku jer je tempirao snagu i formu za to. To ti je prica isto i za Novaka. Ispadne rano u Torontu da bi sa 100% usao u Sinsinati. Al kad pogledas realno, stvarno su ga povrede odvojile bas sa puno GS i uopste sa terena.

maconii

pre 5 godina

on mora da menja stil igre i taktiku i da skracuje poene ako misli da potraje...to nole radi kada god moze,a federer odavno to primenjuje,ne ulazi u duze razmene udaraca

papalino

pre 5 godina

Ne, naslađujte se tuđim mukama. Karma je čudo. Navijajte za tenis, a ne za titulu GOATa. Da Nadal danas ode u penziju, Nolo ne može da stigne rezultate koje su on i Rodžer postigli, jer onda na scenu stupaju mladi lavovi protiv kojih veteran Nolo ne može da se nosi. Uživajte još malo u srećnim okolnostima po vašeg pulena, i budite srećni jer se primakao moćnom dvojcu. Ne sanjajte o nekakvom GOATu, jer to nikada neće biti. Mada, glupo je ne sanjati...

VUK

pre 5 godina

Što jeste jeste.Ali stil igre je takav..da kada je imao 16 godina stručni ljudi su znali da sa tom kilažom i takvim stilom ubija kolena. E sad momak..sam si birao način igre. Sila je kratkog daha..mozak caruje.

Stevan

pre 5 godina

Novak je bio dosta limitiran zbog problema sa disanjem i alergije, pivreda lakta je ozbiljna stvar. Enan je okončala karijeru kad je shvatila da ne može da zaleci lakat. Rafi svaka cast, ali njegov stil opterecuje kolena na tvrdoj podlozi. Ne znam zasto svi govore o Novakovoj dvogodisnjoj pauzi...decko je u 2016. uzeo dva gren slema, u 2018. ce verovatno uzeti jos dva. Losa je bila samo 2017.

...

pre 5 godina

Aman Rafa...
Sta bi rekao da igras sa 38 godina.

Rodzer isto moze da kaze: NIJE MOJE ISPADNJE ISTO KAO I RAFINO! Ja imam 38 godina a Rafa 32.

Tako da ti ne pije ovo vodu.

Povreda je povreda, bila u pitanju Novaka, Rodzera, ili tebe.

grof96

pre 5 godina

Iako postujem Nadala, moram izraziti sumnju u te njegove povrede, jer samo se jednom u njegovoj karijeri povredio za Rolan Garos od 2005. pa na ovamo. Kada se covek povredi, ne igra uopste, kao sto smo mogli videti kod Novaka veliki post od 2 godine, Del Potro takodje, sad Endi Mari ne moze da se sastavi, kod Federera ranije. Znaci Nadal je imao mnogo vecih problema sa povredama od ostalih, a samo jedan propusten RG, koji je osvajao 11. puta. Jeste, kako da ne.

Stevan

pre 5 godina

Pravilno, ne treba da se žališ ali ni da potcenjujes tudje povrede. Da si predao meč posle 2:0 a ne 0:2 možda bih ti i poverovao. Delpo te je pregazio a ti odmah u predaju i kukanje, to ne priliči vodećem.

Mikii

pre 5 godina

Ako ćemo pravo, šta bi trebalo da kaže Del Potro?
(virko, 08. septembar 2018 16:45)

Ako cemo pravo, Del Potro nije ta klasa, tako da je apsolutno nevazno sta on ima da kaze, svakako grend slema video ne bi. Poy

Sale

pre 5 godina

I Nadal i Rodžer očajnički žele GOAT titulu, naslućuje se lako iz mnogih izjava.
Biće ogromna privilegija gledati kako Novak prisvaja tu titulu po skoro svim parametrima.

Лепи Цане

pre 5 godina

То је тачно, да није имао онолика одсуства због повреда већ би престигао џемперка у освојеним ГС.

Ivan

pre 5 godina

Svako ima svoje probleme, ali u najmanju ruku nije lepo izdizati svoju povredu iznad povreda i problema ostalih igraca. Samo onaj koji je prolazio kroz te povrede zna sta je sve morao ad prevazidje. Nisi bio u kozi Djokovica, Federera, Marija, Vavrinke, Del Potra i ostalih da bi to znao tek tako cija je povreda veca i teza i ko je imao vece probleme u karijeri.

Жубижарета

pre 5 godina

Стварно је велика штета, некако је баш ретко да сва тројица из велике тројке буду истовремено здрави, како би могли да се надмећу, и пруже нам то уживање. Јер стварно кад играју међусобно, пристрасан сам па би издвојио да мора Новак да буде актер, то је нека друга димензија тениса... Надам се брзом опоравку Рафином, и такође да ће Федерер да одигра што дуже... Поздрав свима....

Riki

pre 5 godina

Tacno, ali da neko igra tenis kao on a da se ne povredjuje to bi bio robot a ne covjek. Ovaj lik toliko snage i energije ulaze u igru da se zemlja trese. Kako onda da ne bude povrijedjen, sve mu je preoptereceno

Žak

pre 5 godina

Stil tenisa koji gaji Nadal, pre svega fizika pa onda tehnika, uzrokuje veliku potrošnju tela i samim tim i kraću karijeru.
I ovoliko je telo dobro izdržalo.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Многи људи, а ево и Рафа то чини, заборављају да су ментални проблеми такође озбиљни, и често врло озбиљнији од физичких и да их је врло тешко лечити.

Serdjo

pre 5 godina

Ne pije ti vodu ta priča Rafa. Ti nikada nisi bio povređen kada je sezona šljake! Kako to? Jeste da su te mučile sitne povrede, ali to ništa nije više i bolnije bilo od Rodžerovih i Noletovih povreda! Ti nikada nisi ispao iz Top 10 zbog povreda! Kako to objašnjavaš? Pitaj Delpa i Murraya šta su prave povrede. Prognozirali su mnogi lekari da neće izdržati tvoja kolena ovoliko dugo, a ti još uvek ograš i još si i No1, kako to?

Aquarius

pre 5 godina

Posteno receno. Od svih top tenisera kriz citavu karijeru navise su Nadal i DelPo tavorili sa povredama, nakon toga i Murray.
Znamo svi sta je bilo sa Noletom u zadnjih godinu i po ali srecom povrede su ga zaobilazile u ranijim godinama. Suma sumarum, ajde No1e, cekamo 14-i GS!!

klopp

pre 5 godina

Različiti stil igre => različite povrede i dužina karijere...Nadal previše troši svoje telo već 15 godina da bi se očekivalo da traje na najvišem nivou kao Federer. Novakov stil igre je mnogo manje destruktivan, i zato sem lakta nije imao ozbiljnije povrede i deluje da može da traje bar koliko i Federer.

Žak

pre 5 godina

Stil tenisa koji gaji Nadal, pre svega fizika pa onda tehnika, uzrokuje veliku potrošnju tela i samim tim i kraću karijeru.
I ovoliko je telo dobro izdržalo.

Riki

pre 5 godina

Tacno, ali da neko igra tenis kao on a da se ne povredjuje to bi bio robot a ne covjek. Ovaj lik toliko snage i energije ulaze u igru da se zemlja trese. Kako onda da ne bude povrijedjen, sve mu je preoptereceno

Sale

pre 5 godina

I Nadal i Rodžer očajnički žele GOAT titulu, naslućuje se lako iz mnogih izjava.
Biće ogromna privilegija gledati kako Novak prisvaja tu titulu po skoro svim parametrima.

Serdjo

pre 5 godina

Ne pije ti vodu ta priča Rafa. Ti nikada nisi bio povređen kada je sezona šljake! Kako to? Jeste da su te mučile sitne povrede, ali to ništa nije više i bolnije bilo od Rodžerovih i Noletovih povreda! Ti nikada nisi ispao iz Top 10 zbog povreda! Kako to objašnjavaš? Pitaj Delpa i Murraya šta su prave povrede. Prognozirali su mnogi lekari da neće izdržati tvoja kolena ovoliko dugo, a ti još uvek ograš i još si i No1, kako to?

Ivan

pre 5 godina

Svako ima svoje probleme, ali u najmanju ruku nije lepo izdizati svoju povredu iznad povreda i problema ostalih igraca. Samo onaj koji je prolazio kroz te povrede zna sta je sve morao ad prevazidje. Nisi bio u kozi Djokovica, Federera, Marija, Vavrinke, Del Potra i ostalih da bi to znao tek tako cija je povreda veca i teza i ko je imao vece probleme u karijeri.

Aquarius

pre 5 godina

Posteno receno. Od svih top tenisera kriz citavu karijeru navise su Nadal i DelPo tavorili sa povredama, nakon toga i Murray.
Znamo svi sta je bilo sa Noletom u zadnjih godinu i po ali srecom povrede su ga zaobilazile u ranijim godinama. Suma sumarum, ajde No1e, cekamo 14-i GS!!

Лепи Цане

pre 5 godina

То је тачно, да није имао онолика одсуства због повреда већ би престигао џемперка у освојеним ГС.

Mailman

pre 5 godina

То је тачно, да није имао онолика одсуства због повреда већ би престигао џемперка у освојеним ГС.
(Лепи Цане, 08. septembar 2018 16:49)

Da nije trenirao tako kako je trenirao ne bi se povredjivao, ali ne bi imao ni toliko GS. To je jednostavno zatvoren krug, njegove povrede su posledice njegovog nacina igre i to je svestan rizik koji je preuzeo i nema prava sad da kuka.
Dzemperko je prica za sebe, nesumnjivo veliki igrac, ali ne toliko koliko se velica. Imao je srece da je par sezona bio jedini i pokupio je sve. Isto ceka i Djokovica kad se ova dvojica uskoro penzionisu (jer Nadal nece moci jos dugo). Bice jedini i prestici ce prepotenka

KaleBrdo

pre 5 godina

"‘Bik sa Maljorke’ je podsetio koliko je puta morao na duže pauze zbog hroničnih upala tetiva kolena."

Pre desetak godina je neki tip na hrvatskom index forumu, nažalost zaboravio sam mu nick, tačno predvideo šta će se dešavati sa Nadalom, a kao posledica njegovog stila igre (spinovi, rotacije). Bio je u pravu po pitanju povreda koje će ga zadesiti, a pogodio je i kada će početi ozbiljni problemi. Malo ko mu je verovao, ali nažalost bio je potpuno u pravu. Filozofsko pitanje glasi: da li bi Nadal bio toliko uspešan da je trenirao i igrao na neki drugi način, odnosno da je više štedeo svoja kolena i telo uopšte? Jer, auto koji ide brže, troši više goriva, ako naglo koči i oštrije ulazi u krivine, brže troši pneumatike.

klopp

pre 5 godina

Različiti stil igre => različite povrede i dužina karijere...Nadal previše troši svoje telo već 15 godina da bi se očekivalo da traje na najvišem nivou kao Federer. Novakov stil igre je mnogo manje destruktivan, i zato sem lakta nije imao ozbiljnije povrede i deluje da može da traje bar koliko i Federer.

Бата Стојковић

pre 5 godina

Многи људи, а ево и Рафа то чини, заборављају да су ментални проблеми такође озбиљни, и често врло озбиљнији од физичких и да их је врло тешко лечити.

grof96

pre 5 godina

Iako postujem Nadala, moram izraziti sumnju u te njegove povrede, jer samo se jednom u njegovoj karijeri povredio za Rolan Garos od 2005. pa na ovamo. Kada se covek povredi, ne igra uopste, kao sto smo mogli videti kod Novaka veliki post od 2 godine, Del Potro takodje, sad Endi Mari ne moze da se sastavi, kod Federera ranije. Znaci Nadal je imao mnogo vecih problema sa povredama od ostalih, a samo jedan propusten RG, koji je osvajao 11. puta. Jeste, kako da ne.

Жубижарета

pre 5 godina

Стварно је велика штета, некако је баш ретко да сва тројица из велике тројке буду истовремено здрави, како би могли да се надмећу, и пруже нам то уживање. Јер стварно кад играју међусобно, пристрасан сам па би издвојио да мора Новак да буде актер, то је нека друга димензија тениса... Надам се брзом опоравку Рафином, и такође да ће Федерер да одигра што дуже... Поздрав свима....

bedno piskaralo

pre 5 godina

Nadal mi je simpatican. Uporan je, jak, pun interesantnih tikova... Ipak malo je cudno, da kad god Novak digne formu, on se povredi, Rodja ostari, a cim Nole posrne, evo njih u punom sjaju.

Madjo

pre 5 godina

Rafa, Rafa. Ti se povređuješ više od svojih najvećih rivala zato što ti je stil igre takav. Da si malo raznovrsniji u igri, sigurno bi i povrede bile ređe. Činjenica je da si jedan od najvećih šampiona u istoriji ovog sporta, ali oslanjanje na sirovu snagu u igri uzima danak tvojim kolenima. Ne vredi ti da se ljutiš i kažeš da si propustio mnogo više velikih turnira od svojih rivala zbog češćih povreda, aludirajući time da tvoje titule vrede više, jer su osvojene uz manje pokušaja. To jeste istina, ali tvoje titule ne vrede više, jer si manje raznovrstan u igri, pa se zato češće povređuješ i na kraju se bilans svodi na brojke, pa se na osnovu toga poređenje najlakše može napraviti i videti ko je stvarno najbolji. Rodžer, ti i Nole ste trojica najvećih u istoriji ovog sporta, a ko će biti najveći do kraja vaših karijera, to ćemo tek da vidimo. Idemo Nole!!!

antiDebil

pre 5 godina

Trebao je novinar da bude malo uporniji i da ga pita ,,a koje ste to turnire na sljaci preskocili zbog povreda'' ?
Najveci folirant i manipulator u istoriji tenisa. Sramota je da on za sebe kaze da je imao istih problema sa povredama kao DelPotro. Secam se kada se DelPo vracao posle pauza, trebalo mu je nekoliko meseci da pocne da lici na ozbiljnog igraca, Marej je takodje prosao jednu takvu situaciju a sada ga ocekuje druga, videli smo Djokovica ove godine da je 2 meseca bio katastrofalan, Wawrinka takodje...jedino se Nadal nakon fantomskih povreda vraca u cetvrtoj brzini i vrlo brzo hvata punu formu.
Ubedljivo najveci folirant u istoriji sporta, najproracunatiji teniser ikada !

jazz

pre 5 godina

A Nola je ipak ostavio daleko iz sebe cak i pored tih povreda
(realno, 08. septembar 2018 18:23

Nola? Možda je "Nola" ostavio, ali Novaka nije ostavio uopšte. Novak ima " Zlatni masters", više puta ga je pobedio, ima 4slema u nizu i ostaje da ga stigne po broju slemova. Ako osvoji US Open beži mu još 3. Novak nije mišićnom masom potrošio zglobove i može da "traje" duže od Nadala.
Samo iskompleksirani i ljubomorni mogu omalovažavati Novaka Rafu ili Rogera.

Pera

pre 5 godina

Ne znam zasto svi govore o Novakovoj dvogodisnjoj pauzi...decko je u 2016. uzeo dva gren slema, u 2018. ce verovatno uzeti jos dva. Losa je bila samo 2017.
@Stevan
Ne govorimo o dve kalendarske godine vec o vremenskom periodu od RG 2016 do Vimbldona 2018 bez osvojenog turnira, dakle pune dve godine.

jazz

pre 5 godina

Ne, naslađujte se tuđim mukama. Karma je čudo. Navijajte za tenis, a ne za titulu GOATa. Da Nadal danas ode u penziju, Nolo ne može da stigne rezultate koje su on i Rodžer postigli, jer onda na scenu stupaju mladi lavovi protiv kojih veteran Nolo ne može da se nosi. Uživajte još malo u srećnim okolnostima po vašeg pulena, i budite srećni jer se primakao moćnom dvojcu. Ne sanjajte o nekakvom GOATu, jer to nikada neće biti. Mada, glupo je ne sanjati...
(papalino, 08. septembar 2018 17:50)

A ko se naslađuje? Budala ima svuda i ti koji se naslađuju Rafinoj povredi su u toj grupi. U grupi budala su i oni koji ne vide da je Novak odavno u GOAT grupi. Dakle među 5najboljih svih vremena. Kad i ako osvoji više slemova (kažem AKO) pojedini iskompleksirani zavidni reći će verovatno da je najvažniji "šlem" trava ili šljaka pa da zato nije najbolji. Da osvoji još 11 Roland Garrosa rekli bi da je to šljaka "nameštena" za Novaka.
Jednostavno je, pacijentima činjenice ništa ne znače.

Staka Zulu

pre 5 godina

Da si igrao drugačiji tenis možda se ne bi toliko povređivao. A onda opet, da si igrao drugačiji tenis verovatno ne bi osvojio tolike titule. E moj Rafa, sve ti je to jedno Vrzino kolo!

...

pre 5 godina

Aman Rafa...
Sta bi rekao da igras sa 38 godina.

Rodzer isto moze da kaze: NIJE MOJE ISPADNJE ISTO KAO I RAFINO! Ja imam 38 godina a Rafa 32.

Tako da ti ne pije ovo vodu.

Povreda je povreda, bila u pitanju Novaka, Rodzera, ili tebe.

...

pre 5 godina

@Lepi Cane on povrede ne bi imao samo da nije igrao kako je igrao. A u tom slučaju bi imao manje titula. Opcije su bile ili da se troši i osvaja, ili da traje godinama uz manje uspeha. Izabrao je prvo, u top 3 svih vremena je, malo li je?

Mix

pre 5 godina

Novakova i Federerova konstitucija je takva da su gipki,lagani i oslanjaju se vise na tehniku.Ne moze neko ko vraca servis sa 4,5 m iza osnovne linije da traje dugo,bez povreda.
To vam daje prednost pri riternu,ali trosi mnogo energije i unistava telo.

Ministar

pre 5 godina

E pa Rafa, zao mi je ...Ne mozes da imas i jare i pare...One titule na RG, pa onda ostale si platio zdravljem...

Koliko god da mi je mio kao teniser, jednostavno je tako...

Stevan

pre 5 godina

Novak je bio dosta limitiran zbog problema sa disanjem i alergije, pivreda lakta je ozbiljna stvar. Enan je okončala karijeru kad je shvatila da ne može da zaleci lakat. Rafi svaka cast, ali njegov stil opterecuje kolena na tvrdoj podlozi. Ne znam zasto svi govore o Novakovoj dvogodisnjoj pauzi...decko je u 2016. uzeo dva gren slema, u 2018. ce verovatno uzeti jos dva. Losa je bila samo 2017.

veljavp

pre 5 godina

Ok, a koliko bi GS-a osvojio da nije njegovog surovog stila igre? Kao kad bi neki bokser kukao kako se cesto povredjuje jer lupa u dzak 24h dnevno, a time melje svoje protivnike... Covek je ipak samo covek, a zelje su drugo... Federer zato i traje jer je stvoren po konstituciji i nacinu igre za tenis, Djokovic svojom mentalnom snagom dobija protivnike, zato je i imao poteskoca sa “glavom” koje je prevazisao srecom... Sve ima svoju cenu, nema plakanja...

VUK

pre 5 godina

Što jeste jeste.Ali stil igre je takav..da kada je imao 16 godina stručni ljudi su znali da sa tom kilažom i takvim stilom ubija kolena. E sad momak..sam si birao način igre. Sila je kratkog daha..mozak caruje.

petar

pre 5 godina

Treba reci da ni Djokovic nije imao srece. Do 2011. je imao problema sa celijakijom dok nije promenio ishranu, tako da se 5-6 godina mucio sa zdravljem a da nije znao da moze to da prevazidje. Sve u svemu, ipak je Federer imao najmanje problema. Naravno, i sami sportisti svojim radom treba da doprinesu ravnotezi zdravlja i uspeha na turnirima, a tu je Federer ipak najbolji.

Kic Kic

pre 5 godina

Ma imate vi srece sto je Djokovic tek 2011. godine otkrio da ne sme da jede gluten. Da je na vreme krenuo kako treba do sad bi vec imao 20 slemova.

Mihajlo

pre 5 godina

Nadal je pretežak. Ako nema bar 88, a najčešće i 90 kg on nikoga iz top 10 ne moze da dobije. Novak ima 78 kg, samim tim, iako je i njegova igra "fizička", opterecenje na kolena i skočne zglobove je manje. To je zatvoren krug, svako ima svoje predispozicije, svoj način igre, svoje talente i tu nema ljutnje. Igras s onim što imaš, pa koliko uradiš.

PtodigyCZ

pre 5 godina

Bas sam gledao na jutjubu analizu kretanja Noleta,Rodzera i Rafe.Federer je najblizi osnovnoj liniji cak ulazi u polje,skracuje uglove,Novak blizu osnovne,krece se pararelno sa osnovnom,ravna linija,jer koristi elasticnost i proklizavanje,a Nadal bas daleko od osnovne i siri uglove,povlaci se u nazad jos dublje,totalna suprotnost Federera,zato i ne cudi sto se toliko trosi,velika je to kilometraza za kolena.

Stevan

pre 5 godina

Pravilno, ne treba da se žališ ali ni da potcenjujes tudje povrede. Da si predao meč posle 2:0 a ne 0:2 možda bih ti i poverovao. Delpo te je pregazio a ti odmah u predaju i kukanje, to ne priliči vodećem.

Slavko

pre 5 godina

Uglavnom su komentari korekrni i istina je otprilike tu negde. Ja bih ako mi dozvolite nevezano za dati tekst dao jednu drugu analizu desavanja. Kao prvo imamo privilegiju da zivimo u eri najvecih majstora tenisa koji su toliko dominantni i uz jos pet sest igraca iz da ih nazovem sadasnje stare garde cine zlatno doba ove igre. U toj eri ako posteno i objektivno sve sagledamo Novak za nijanse odskace od svojih takmaca. Dolazi iz zemlje koja nije u svetu pipularna to jest nepravedno je stavljena na stub srama premda smo podosta svi ucinili na takvom imidzu. Iz takve zemlje gde se favorizuje ekipni sport gde je tenis bio na marginama o ekonomiji i da nepricamo dobijamo velikog sampiona. Taj Novak za sve veliko sto je uradio nema ni blizu postovanje kao njegovi konkurenti a jako je vezano za predhodno izreceno. U takvoj situaciji on rusi rekorde pravi cuda i da budem iskren zabada prst u oci onima kojima neodgovara da iz Srbije bude jedan takav sampion. Uz to je sportsmen uljudan porodican mladi covek koji nikada nije iznosio bilo kakve ekstremne stavove svojim diplomatskim izjavama pleni sve oko sebe a i kolege protiv kojih igra ga postuju sto u stvari je i najvece priznanje. Federer je do pojave Nadala i Novaka bio izrazito dominantan i veliki broj titula je vezan za taj period. Nadal je najbolji igrac sljake svih vremena tu je urusio svoje zdravlje. E u eri najveceg rivalstva njih trojice da ostali ne zamere Nole je direkto bolji od obojice i u direktnim duelima i u osvojenim titulama.

maconii

pre 5 godina

on mora da menja stil igre i taktiku i da skracuje poene ako misli da potraje...to nole radi kada god moze,a federer odavno to primenjuje,ne ulazi u duze razmene udaraca

olja

pre 5 godina

"Uprkos tome nalazim se na dobrom mjestu u istoriji ovog sporta i nastavicu da radim."

Dakle, tako. Ipak je bitno mjesto u istoriji tenisa. To je najtrofejnijim teniserima najveci pokretac, ali malo ko to hoce da prizna. Mislim da se i njemu omaklo. Sve ono sto je izrekao je ustvari ljutnja sto nije osvojio i 18. GS. On vjerovatno zeli da ih osvoji vise od Federera i da on bude taj o kome ce se govoriti kao ovih godina o Federeru. Dobar je glumac. Nije se to dalo primijetiti. Ali, ne bi mu trebalo zamjeriti, sport i jeste borba za trofej.

gandra

pre 5 godina

nadal ima jednu glavnu ambiciju - da prestigne federera po broju gs titula i da bude upamcen kao goat - ali o tome nikada, za razliku od novaka, nije pricao - ovo je prvi put da indirektno iz njega progovara ta ambicija

ANALiticar

pre 5 godina

veliki borac se zali sto je veliki borac, ide na svaku loptu, uvek se trosi do zadnjeg atoma snage, i sto je sam sebe unistio. da se stedeo duze bi trajao ali bi imao manje uspeha. sam je to izabrao, sad treba da cuti i trpi a ne da kuka...

max

pre 5 godina

Aman ljudi,imamo jednog od tri najbolja igraca u istoriji..Sad,ko je bolji,ko je koliko osvojio i pod kojim uslovima,na kojim podlogama..,apsolutno nije bitno.Cast je biti deo ere sve trojice.Uzivajte..

miodrag

pre 5 godina

To je ono sto sam uvek govorio za V.... pardon Bika sa Majorke! On ce uvek da se zali da je on vise povredjivan od Novaka. Pa sta!? Mozda, ali zato je Novak ozenjen! Prema tome 1:1!

sasa jokic

pre 5 godina

Druze da nisi izabrao stil koji przi kosti i tetive, verovatno ne bi masters osvojio. Dominirao si svojim top spinom i trcanjem do iznemoglosti. E to ima cenu, jednostavno pauza na svakih 6 meseci. E sad, pricalo se da je bilo jos necega, ali i da nije, sam si “kriv” za tolike povrede, ali kako Ameri kazu; “No pain, no gain”.

Roskilde

pre 5 godina

Sve njegove pauze su oduvek bile sumnjive,setite se one novinarke koju je posle tuzio za klevetu...svi smo znali na cemu je ali to je ta velicina...sad bolje da cuti...Novak je iskoristio bezvezotine da se resetuje,svi ga pljujemo zbog ishrane,gurua,zene i asketskog izgleda ali boljeg račundzije od Djokaresa nema...uvek sve osmisljeno i planski...dok ne prebaci Fedexa u GS gledacemo ga,budite sigurni...

Lord of the flies

pre 5 godina

To ti je cena igranja tenisa na snagu i trcanje. Ono sto oni imaju od umeca ti nadomescujes sirovom snagom - izlazes telo vecim naporima, vise ga i trosis, lakse dolazis do povreda.

Hm

pre 5 godina

Nema tu šta biti nepošteno, poređenja i služe da se vidi kako je ko prošao u smislu uzroka i posljedica. Ne može se reći da je neko imao sreće ili nije kada su u pitanju povrede u tenisu. Da je fudbal ili košarka, gdje postoji direktan kontakt takmičara, pa i nekako, ali u tenisu povrede zavise najviše od same konstitucije, stila igre i opterećenja koje igrač sam sebi nameće. Nadal je očit primjer toga, forsira se kroz cijelu karijeru, Đoković nešto manje, a Federer najmanje. To se u konačnici, osim kroz rezulate, reflektuje kroz povrede.

Milutin

pre 5 godina

Mnogi ga zale. Ako pogledamo realno igrao je na snagu i tako dobijao protivike. Vise nema tu snagu a telo je platilo danak takvoj igri. Umesto da konstantno kuka mogao je da usavrsava jos neke aspekte igre. Najbolji primer - neka pogleda Novaka!

esco

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)

Pa, da se svi igraju na sljaci niko drugi ne bi osvojio GS.
Nije fer tako nesto reci.

Marsovac

pre 5 godina

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
.................
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?

mixi

pre 5 godina

Baja
Da nije Federeru vimbldona ne bi imao ni on 6, da nije Noletu betona itd. Svako ima svoju podlogu samo je razlika sto Nadalu niko nista ne moze na sljaci dok je na betonu i travi drugacije.

Stevan

pre 5 godina

A nije posteno ni to sto si precutao da kazes zasto si imao toliko povreda... Zato jer si svoj stil igre bazirao na snazi, pa je i logicno da su zbog tolikog trosenja i povrede ucestalije. Federer je tokom karijere imao malo povreda zato jer je svoj stil igre od samog pocetka bazirao na talentu i tehnici, nije se toliko trosio, pa zato i traje ovako dugo. Djokovic je svoj stil igre prilagodio svom telu, transformisao se, radio je na tehnici. Samo ti si ostao isto ono sto si bio i pre 10 godina, a to tvoje telo vise ne moze da istrpi, pa sto si stariji, povrede su sve cesce.

dukane

pre 5 godina

Nadal je sad pokazao svoje pravo lice i ispostavilo se koliko je Novak zreliji i veca sportista od nadala jer nikad nije krivio druge tenisere za svoj problem.A secam se kad u ranijoj fazi kad je Novak bio mlad i bio par puta prinuden da zbog bolesti preda utakmicu Nadal i Federer su mu drzali lekciju

sakupljac minusa

pre 5 godina

Serdjo, 8. septembar 2018 16:59

Pa na RG jednom nije igrao 2016, a jednom je dosao odmah posle povrede. Gde ga je Djokovic izbacio, a verovatno bi i bilo ko ozbiljniji to uradio. Manje je propustao sljaku jer je tempirao snagu i formu za to. To ti je prica isto i za Novaka. Ispadne rano u Torontu da bi sa 100% usao u Sinsinati. Al kad pogledas realno, stvarno su ga povrede odvojile bas sa puno GS i uopste sa terena.

us open

pre 5 godina

Moje neko skromno misljenje je : kao prvo Rafa nema konstituciju kao Novak i RF, i on celu svoju karijeru svesno svoje telo izlaze nadljudskim naporima i iskreno fascinantno je koliko dugo i jos uvek igra na vrhunskom nivou jer veliki strucnjaci i doktori su mu predvidjali da ne moze dugo izdrzati a on je izdrazao i napravio je vrhunske rezultate. Ako pogledate Novaka on je prica za sebe, on ima ubedljivo najmanji procenat masti u organizmu mozda i najmanji kad su pofesionalni sportisti u pitanju,toliko je elastican kao da je od gume, nije imao vecih povreda i pauza u karijeru do prosle godine, ali odigrao je spektakularnu 2011, pa je 2012,2013,2014 bio na top nivou ali ispod nivoa iz 2011 pa je opet imao extra visok nivo igre 2015 pa polako oped pad jer nemoguce je drzati takav nivo igre i igrati toliko turnina 3-4 godine u nizu, ali Novak je napravio super balans od 2011 do 2016 i u tom periodu bio najbolji bili su to i Rodzer i Rafa ali Novak je veci dep tog vremena bio najbolji. E sad RF fizicki je celu karijeru perfekno pripremljen, ali poenta kod njega je ta da on tehnicki ima najsavraeniju igru , mozda Novak i Rafa u pojedinim trenucima pogotovu kad ode u 5 set a to se vise na Novaka odnosi mogu da odigraju na malo vecem nivou od RF nije to sporno, ali stvar je u tome da igra RF koliko god dugo igrao koliki god nivo igre pokazao on na njega nece ostaviti posledice i doneti mu povrede dok su Rafa posebno a i Novak doziveli, da njihova igra istrosi njihova tela, a RF to se nije desavalo.

Grizlor

pre 5 godina

Rafael Nadal,klasicna mitomanija.Covek koji je mit o sebi izgradio igrajuci turnire na sljaci i pobedama nad mucenim Federerom.Od 80 turnira koliko je osvojio Nadal 23 turnira su kombinovano na svim podlogama van sljake.Koliko je to patetican rezultat govori naprimer to da jedan Andy Murray ima 42 titule,Federer 87,Djokovic 57,van sljake naravno.Uporedite te cifre sa Nadalovih 23 osvojenih turnira u citavoj karijeri i sve je jasno kao dan.Mitomanija.

Sinzo Abe

pre 5 godina

veliki borac se zali sto je veliki borac, ide na svaku loptu, uvek se trosi do zadnjeg atoma snage, i sto je sam sebe unistio. da se stedeo duze bi trajao ali bi imao manje uspeha. sam je to izabrao, sad treba da cuti i trpi a ne da kuka...
(ANALiticar, 08. septembar 2018 19:14)

@anal
to je suština svega

Deki

pre 5 godina

Rafa, odnos tehnika/snaga/30-70%, Nole,40-60%, Rodja, 60-40%. To je eazlog povreda. Ko više ima tehniku, manje se povredjuje. Ko igra duge poene sa osnovne linije, više se povredjuje.Dugi poeni na šljaci, smrt.

Filip

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)
Kao ni Djokovic da mu nije Australije, ako cemo tom logikom.

Drax

pre 5 godina

Covek je istinu rekao ubile su ga povrede a mogao je da bude GOAT zato sto je bio bolji od Djokovica i Federera dugo godina pre tih povreda.Ja mislim da je Djkovic ipak najkompletniji igrac od te trojke i ako zeli moze biti najbolji svih vremena sigurno.Konkurencija je tanka i sporadicna a glavni rivali mu polako fiziski posustaju.Marej je izgleda gotov Nadal je vec potrosio kredit sa tim kolenima a Federer polako postaje igrac od 36 godina.

Agent orange

pre 5 godina

Sta je ocekivao? Koncept njegovog tenisa, forsiranje fizicke snage samo trosi puno organizam. Danak je veci morao da plati svakako veci od Novaka i Federera zbog toga. Frustriran je ... ali secam se analize njegove igre od pre nekoliko godina kada su neki treneri upozoravali da ce mu se ovo desavati. Ni on nema 20 godina.

Mikii

pre 5 godina

Ako ćemo pravo, šta bi trebalo da kaže Del Potro?
(virko, 08. septembar 2018 16:45)

Ako cemo pravo, Del Potro nije ta klasa, tako da je apsolutno nevazno sta on ima da kaze, svakako grend slema video ne bi. Poy

milutin

pre 5 godina

Ako je to tako kako Rafa kaže, šta bi na tu temu mogao reći njegov sinoćni protivnik Delpo?
Da nije bilo toliko povreda, operacija, gdje bi njemu mjesto bilo? To mi je i sinoć rekao.
Zato, ovo je vrlo nekorektna izjava Rafe.
Ali nije prvi put.
Kao da su njemu Nole i Rodžer krivi za njegove povrede.
Nekorektno!

Milan

pre 5 godina

Stevane, pa jeste dvogodisnja pauza. Od RG 2016. do Vimbldona 2018. Tacno 2 godine. Kalendarska 2017, druga polovina 2016, i prva polovina 2018.

kvrga

pre 5 godina

sam biras stil igre i rizik koji ide sa njim. koliko igras kao bik, toliko treba da budes i prezadovoljan.
verujem da je rafa za svoje povrede makar posredno sam i kriv, tako da ova prica ne pije vodu. razumeo bih da je izvrnuo slucajno zglob ili sta vec, ali ovo sto mu se desava je sve deo strategije, odnosno njena posledica. i dobro je uradio. da nije igrao tako silovito, nego gledao da iybegne povrede, pitanje je dal bi i znali za njega.

Zurkolomac

pre 5 godina

Cuj ovoga, 30% energije potrosi na izvlacenje gaca iz zadnjice, 20% na namestanje frizure, 30% na udaranje spinova kao da igra ping-pong i 20% na stenjanje prilikom svakog udarca.
Tako da mu ostane 0% energije za zastitu od povreda.
Kada se Nole penzionise bices daleko iza njega u svemu, kao i dzemper-pudlica. To je to...

?

pre 5 godina

(papalino, 08. septembar 2018 17:50)

Na koje mlade lavove mislis? Novak je osvojio prvi GS sa 21, Rafa jos ranije... koji teniser je sa 21 osvojio GS? Koji je to mladi lav? Koji mladi lav je uopste osvojio GS u poslednjih 5,6,7 godina?

Sinzo Abe

pre 5 godina

ahaha počelo pravdanjeee)) dobri Nadal počeo da smizdriiii)) naravno da imaš najviše povreda kad igraš životinjski tenis. i đoković će da ima više povreda od Federera i manje će da traje pošto Fedex plese po terenu za razliku od svih. Stil igre je isto bitan. Ipak, Nolo će vas sve prestici. Osvaja Nolo još 10 slemova ko sme u milion dolara!?

K.G.

pre 5 godina

@mlekadzija

Ne zaboravi uvek neugodnog Marviana the martiana.
Mada nisam ga video dugo vremena ali pojaviće se taj opet.
(..., 08. septembar 2018 19:02)


Pa kako ga ne viđaš, to ti je ovaj batko pamcenje mu kratko. Zaboravio čovek nick pa prešao na drugi.

Šaomi

pre 5 godina

"Neću sada da se žalim", e moj Rafa kad te Nole vozao ko vola tad si bio zdrav koliko se sećam. Pa tebe da boli koleno kao što kažeš i kao što znam ljude koji su izgubili karijeru zbog toga ti ne bi mogao da hodaš! Loš si čovek i boluješ od opsesivno kompulsivnog poremećaja ako ti to niko do sada nije rekao. I da si se bavio u životu još nečim osim tenisa možda bi ti i koleno bilo bolje a ne po ceo dan biješ lopticu i na kraju frustriran jer te Nole odere ko vola plačeš. I poslednje je da Nole vodi protiv tebe u duelima ako si zaboravio a da si češće igrao bila bi razlika još veća. Ali vidi nema veze bitno da moj narod nije ovca ni sad a ni pre. Imamo kao i svi filozofe i pametnjakoviće ali većina je svesna istine i nama je to dosta a ti i vi ostali živite u iluzijama i lažima.

590nm

pre 5 godina

@ Stil tenisa koji gaji Nadal, pre svega fizika pa onda tehnika, uzrokuje veliku potrošnju tela i samim tim i kraću karijeru. 
I ovoliko je telo dobro izdržalo.
(Žak, 08. septembar 2018 16:45)

Ma sta kazes doktore strucnjace, stil tenisa je u pitanju a ne genetika. A Novak Djokovic je inace poznat po efikasnosti, kratkim poenima i brzim mecevima. Nikad ne proklizava praveci spage i ogromne pritiske na kolena, kukove i clanke, ni na betonu ni na travi, vec je cuvao svoja kolena tokom karijere zbog cega nikad tu povredu nije imao. Nadal takodje nema Kohlerovu bolest stopala jos od tinejdzerskih dana koja unistava i kolena, jel doktore? Stil tenisa je dakle samo u pitanju? Hajde pogledaj koliko u proseku u karijeri po mecu su pretrcali Nadal i Djokovic pa se javi ponovo.

Pa

pre 5 godina

Djokovic nije ni bio povredjen, obicna patka i ciscenje od dopinga. Sad se opet vratio na ono sto je i pre uzimao - i eto rezultata. Bez hemije je cist prosek - sto se i dalo videti u poslednjih godinu i po, to je njegov realni nivo.

aaaaa

pre 5 godina

@virko postaje brate moj klase a del potro I ova trojica nisu u istoj delpo je odlican igrac I odlican covek makar ima takav manir na terenu ali poenta ovog sto je rafa rekao nije da kaze da je on nebo a nole i rodzer zemlja samo su ga povrede sputale, on covek samo iskazuje frustraciju zbog jos jednog turnira gde je njemu visa sila uzela sansu da izadje I da se bori I da sve od sebe da pobedi.Posteno reci da li je rafi ikada bio problem da posle poraza pritrci mrezi zagrli pobednika I na pres konferenciji posle meca kaze sta da se radi danas je protivnik bio bolji.

papalino

pre 5 godina

Ne, naslađujte se tuđim mukama. Karma je čudo. Navijajte za tenis, a ne za titulu GOATa. Da Nadal danas ode u penziju, Nolo ne može da stigne rezultate koje su on i Rodžer postigli, jer onda na scenu stupaju mladi lavovi protiv kojih veteran Nolo ne može da se nosi. Uživajte još malo u srećnim okolnostima po vašeg pulena, i budite srećni jer se primakao moćnom dvojcu. Ne sanjajte o nekakvom GOATu, jer to nikada neće biti. Mada, glupo je ne sanjati...

LN

pre 5 godina

Veliko finale serije Rodžer-Rafa-Nole desiće se na US 2020: Rodzer i Nole po 20, Rafa 19 GS-a, oproštaj Federera i proglašenje sve trojice za najbolje svih vremena, kao solomonsko rešenje. Posle će zapadnjaci prestati da računaju naredne titule iako je jasno ko će bar još 3,4 osvojiti. Rafa, zajedno sa Federerom, treba da zahvali Novaku što im je prepustio 8 šansi za GS-ove tokom 2016, 2017 i 2018.godine od kojih su 6 iskoristili.

Nicky

pre 5 godina

Bravo Rafa,neki mediji bi samo da prave neka poredjenja, ponekad bezobrazno i neukusno.Tim pitanjem, po meni, kao da hoće da te malerišu i predvidjaju probleme i dugu pauzu. Kud ste već zapeli pitajte normalna pitanja o rivalstvu, statistici, trofejima.Normalno sročite pitanje, a ne ovako pokušati ljigavo izvući neku bombastičnu izjavu za dalje razdore. Samo bi da nadjete načina da za svaku sitnicu pravite neke priče i teoretisanja.Zato Vilander i njemu slični ne izbijaju iz emisija i intervjua. Sve mi se čini da mnogi , umesto da se potrude da u ovom rivalstvu trojice najboljih prave neke lepše priče, svi bi ako mogu da nadju taj živac kod nekog da se sve "rasprši" i poremeti. Ljudi se poštuju pre svega, svesni su ko je koliko učinio i koliko vredi i neće pasti na ovakve i mnogo veće fore tako da je bespotrebno stalno se raspitivati i zapitkivati i tražiti odgovore " za prdu i kašu".

?

pre 5 godina

Jumko i Uros dobijaju zavidnu konkurenciju....papalino, otan, bodibond...
(mlekadzija, 08. septembar 2018 18:15)

2-3 lika sa 20 razlicitih potpisa. Samo ne kapiraju da je i stil pisanja svojevrsni potpis.
I marsovac je tu negde, samo sad pise latinicom, a ne pise vise no22o, muka mu je da napise no6o, a tek ce mu biti muka ovih dana.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Tennis

Kralj Federer je teniski Bog! A što se Đokovića tiče, interesantno je da se u početku nije mnogo žalio na lakat, već su druge stvari bile problem kada je gubio od Čunga, Pera, Kližana, Čekinata i drugih "anonimusa"! E onda je kao magijom problem sa laktom nestao za 24 h, pa se kao vratio posle Cicipasa. Interesantno, zar ne!?

x

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)

Kako ne bi ni 6, kad ima tačno 6 (1 Australian open, 2 Wimbledon-a i 3 US open-a)?

Kokot

pre 5 godina

@antiDebil
Je l se sećaš Nadalovih mečeva sa
Soderlingom – RG 2009 – izgubio - bolovi u kolenu
Gonzalesom – USO 2009 – povreda trb.mišića – meč u 2 dana, pobedio
Marejem – AO 2010 – izgubio – povreda ledja
Pečnerom – W 2010 – povreda lakta, prepone...– sve prošlo, osvojio Vimbldon
Fererom – AO 2011 – izgubio – povreda ledja
Delpotrom – W 2011 – iznenadni bol u peti u TB – sve ok, pobedio, stigao do finala
Novakom – AO 2012 – izgubio – bez konkretne povrede, pričao da je imao virus
Rosolom – Vim.2012 – izgubio – povreda kolena
Vavrinkom – AO 14 – izgubio – povreda ledja
Fonjinijem – USO 15 – izgubio – Fabio je bio drzak i nefer
Ćilićem – AO 18 – izgubio – bolovi u butnom mišiću
........
Najpovredjeniji igrač koji je 7. na listi sa 1.100 odigranih mečeva. Da nije bilo silnih povreda i operacija sl. creva i presadjivanja kose – do sada bi pretekao Konorsa..

Sasa Kg

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 8. septembar 2018 16:48)

Kao prvo,da si isao na casove srpskog jezika ne bi pisao sastavljeno ono sto se razdvaja a kao drugo da su slucajno dve sljake i dve tvrde podloge u sezoni Rafa bi imao preko 30 GS titula!! Pravi tenis je na sljaci,tu je tehnika,taktika,stil a ne beton i trava gde su glavni aduti servisi!

D

pre 5 godina

Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.

Ne libi se izaći na mrežu, skratiti lopte, napasti bekhendom, a to mu je do sada išlo veoma dobro.

Zato je i sasvim zasluženo vodeći tenisač na ATP-ovoj ljestvici,

Na svim je turnirima došao do polufinala i samo ga je splet nesretnih okolnosti omeo da zaigra u trima finalima.

U Australiji i SAD-u morao je predati zbog ozljede, a u Wimbledonu je Đoković imao vrašku sreću što je maratonski susret igran pod krovom i
što je trajao dva dana koji su ostavljali dovoljno prostora za punjenje baterija.

Jasno da je razočaranje veliko, ali treba prošlost ostaviti statističarima, pokušati sanirati problem i pripremiti se za završnicu sezone u kojoj bi morao napasti i naslov na završnomu turniru najboljih.

g

pre 5 godina

Ajmo sad, ogadi Rafu! Mnogo su te, brate Rafo, zgotivili ovde pa red je da krene anti reklama. Alo, covek uopste nije rekao ovo sto ovde pise, al' kome to objasniti..

Nikola

pre 5 godina

Jedini krivac za povrede je sam Nadal. Svojim načinom igre on uništava svoje telo i ubrzo će završiti svoju karijeru. Nikoga ne može kriviti zbog toga, sem samoh sebe. Ništa nije uradio da bi sačuvao svoje telo, tj. nije ništa promenio u načinu igre. S druge strane, Novak i Rođa su mnogo bolje sačuvali svoje telo i zbog toga će duže trajati og Nadala. Imam utisak da je Nadal suviše na silu organizovao svoju igru u karijeri i sada plaća danak.S njegove strane nije u redu da daje takve izjave a da se ne odnosi samokritično prema sebi. Na kraju, realno da nije bilo šljake ne bi osvojio toliko GS. Ipak su i Novak i Rođa kompletniji igrači od njega!

Marsovac

pre 5 godina

"Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njegovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.
....
(D, 8. septembar 2018 20:05)"

Kako god nazivao to sto je pre radio, je zapravo bio njegov zenit i njegov glavni kvalitet... on je sada istorija. Ili ce u penziju ili ce postati invalid.

Bećarac

pre 5 godina

@antiDebil
Samo za tebe koji veruješ svojim očima, a ne tudjim rečima

http://iws.punahou.edu/user/lcouillard/2011/07/rafas_injury_timeout.html

Poz.

D

pre 5 godina

Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njegovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.

----------

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
...…..
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?
(Marsovac, 8. septembar 2018 18:48)Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njgovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.

----------

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
...…..
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?
(Marsovac, 8. septembar 2018 18:48)

Filip

pre 5 godina

Sta prica decko. Druze ceo zivot igras na snagu a ova dvojica na znanje. Naravno da ces se teze povrediti.
(4k4.Dex, 08. septembar 2018 23:11)
Decko ne blamiraj se ovakvim komentarima

Filip

pre 5 godina

Nadal je sad pokazao svoje pravo lice i ispostavilo se koliko je Novak zreliji i veca sportista od nadala jer nikad nije krivio druge tenisere za svoj problem.A secam se kad u ranijoj fazi kad je Novak bio mlad i bio par puta prinuden da zbog bolesti preda utakmicu Nadal i Federer su mu drzali lekciju
(dukane, 08. septembar 2018 22:02)
Gde ih on to krivi za bilo sta??

Realno.

pre 5 godina

Obozavam Novaka,car je...podrzavao kad su ga ovde razapinjali,sta sve nisam napisao o njemu kao velicini,ljudini i sportisti sveta najboljem dva puta u superlativu. Ali Nadal jeste u pravu odsustvovao je itekako vise 2,3 puta minimum od Novaka. E sad kao neko,mislim na sebe,koji je pikao fudbal mali i basket na betonu oduvek, i kao neko sto tako ostao tj.dobio povredu kolena ukrstene ligamente rupturu i prelom zadnjeg roga meniskusa,inace da se ne lazemo kad se to dobije,povredi nema povratak,pa klinike najbolje da operisu.Vujanic primer,Novotni,fudbaler,Macvan tesko da ce ikada zaigrati ozbiljno vise,mada mu zelim,tako i Nadala sa svojim ubitacnim od pocetka ritmom,stajanjem na obe noge cvrsto,da pucaju misici,tezistem takodje teskim na stopala,dobro da uopste vise igra tenis.Momak je fizicki bio uvek bizon,ali zato odose kolena.Federer balet igra,dva koraka levo,desno maxumum,leptir,konstitucija takva,Nole elastican,mrsav,mogu,ali Nadal ponavljam dobro jos ostaje na terenu. Tako nema mesta omalozavanju i kritici,jeste odsustvovao mnogo vise od svih,opravdano itekako. Nam sportiste u svetu koje operisao koleno,da je posle igra kao nekada,cak ni 30% od toga,dobro je.Em je strah prisutan uvek,em ode opet koleno iznicega.

EnaNS

pre 5 godina

Ima ovde bas nekoliko zaludnih ljudi. Izdrzavana lica ili krckaju neko nasledstvo ili im je malo dovoljno. Samo da imaju fotelju i tastaturu ... Srecom da ima ljudi koji imaju vece zivotne ciljeve.

O.T.A.N.

pre 5 godina

@Tennis

Kralj Federer je teniski Bog! A što se Đokovića tiče, interesantno je da se u početku nije mnogo žalio na lakat, već su druge stvari bile problem kada je gubio od Čunga, Pera, Kližana, Čekinata i drugih "anonimusa"! E onda je kao magijom problem sa laktom nestao za 24 h, pa se kao vratio posle Cicipasa. Interesantno, zar ne!?

papalino

pre 5 godina

Ne, naslađujte se tuđim mukama. Karma je čudo. Navijajte za tenis, a ne za titulu GOATa. Da Nadal danas ode u penziju, Nolo ne može da stigne rezultate koje su on i Rodžer postigli, jer onda na scenu stupaju mladi lavovi protiv kojih veteran Nolo ne može da se nosi. Uživajte još malo u srećnim okolnostima po vašeg pulena, i budite srećni jer se primakao moćnom dvojcu. Ne sanjajte o nekakvom GOATu, jer to nikada neće biti. Mada, glupo je ne sanjati...

Ivan

pre 5 godina

Svako ima svoje probleme, ali u najmanju ruku nije lepo izdizati svoju povredu iznad povreda i problema ostalih igraca. Samo onaj koji je prolazio kroz te povrede zna sta je sve morao ad prevazidje. Nisi bio u kozi Djokovica, Federera, Marija, Vavrinke, Del Potra i ostalih da bi to znao tek tako cija je povreda veca i teza i ko je imao vece probleme u karijeri.

Pa

pre 5 godina

Djokovic nije ni bio povredjen, obicna patka i ciscenje od dopinga. Sad se opet vratio na ono sto je i pre uzimao - i eto rezultata. Bez hemije je cist prosek - sto se i dalo videti u poslednjih godinu i po, to je njegov realni nivo.

Mikii

pre 5 godina

Ako ćemo pravo, šta bi trebalo da kaže Del Potro?
(virko, 08. septembar 2018 16:45)

Ako cemo pravo, Del Potro nije ta klasa, tako da je apsolutno nevazno sta on ima da kaze, svakako grend slema video ne bi. Poy

Sale

pre 5 godina

I Nadal i Rodžer očajnički žele GOAT titulu, naslućuje se lako iz mnogih izjava.
Biće ogromna privilegija gledati kako Novak prisvaja tu titulu po skoro svim parametrima.

Лепи Цане

pre 5 godina

То је тачно, да није имао онолика одсуства због повреда већ би престигао џемперка у освојеним ГС.

Filip

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)
Kao ni Djokovic da mu nije Australije, ako cemo tom logikom.

antiDebil

pre 5 godina

Trebao je novinar da bude malo uporniji i da ga pita ,,a koje ste to turnire na sljaci preskocili zbog povreda'' ?
Najveci folirant i manipulator u istoriji tenisa. Sramota je da on za sebe kaze da je imao istih problema sa povredama kao DelPotro. Secam se kada se DelPo vracao posle pauza, trebalo mu je nekoliko meseci da pocne da lici na ozbiljnog igraca, Marej je takodje prosao jednu takvu situaciju a sada ga ocekuje druga, videli smo Djokovica ove godine da je 2 meseca bio katastrofalan, Wawrinka takodje...jedino se Nadal nakon fantomskih povreda vraca u cetvrtoj brzini i vrlo brzo hvata punu formu.
Ubedljivo najveci folirant u istoriji sporta, najproracunatiji teniser ikada !

Stevan

pre 5 godina

Pravilno, ne treba da se žališ ali ni da potcenjujes tudje povrede. Da si predao meč posle 2:0 a ne 0:2 možda bih ti i poverovao. Delpo te je pregazio a ti odmah u predaju i kukanje, to ne priliči vodećem.

D

pre 5 godina

Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.

Ne libi se izaći na mrežu, skratiti lopte, napasti bekhendom, a to mu je do sada išlo veoma dobro.

Zato je i sasvim zasluženo vodeći tenisač na ATP-ovoj ljestvici,

Na svim je turnirima došao do polufinala i samo ga je splet nesretnih okolnosti omeo da zaigra u trima finalima.

U Australiji i SAD-u morao je predati zbog ozljede, a u Wimbledonu je Đoković imao vrašku sreću što je maratonski susret igran pod krovom i
što je trajao dva dana koji su ostavljali dovoljno prostora za punjenje baterija.

Jasno da je razočaranje veliko, ali treba prošlost ostaviti statističarima, pokušati sanirati problem i pripremiti se za završnicu sezone u kojoj bi morao napasti i naslov na završnomu turniru najboljih.

Sasa Kg

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 8. septembar 2018 16:48)

Kao prvo,da si isao na casove srpskog jezika ne bi pisao sastavljeno ono sto se razdvaja a kao drugo da su slucajno dve sljake i dve tvrde podloge u sezoni Rafa bi imao preko 30 GS titula!! Pravi tenis je na sljaci,tu je tehnika,taktika,stil a ne beton i trava gde su glavni aduti servisi!

Serdjo

pre 5 godina

Ne pije ti vodu ta priča Rafa. Ti nikada nisi bio povređen kada je sezona šljake! Kako to? Jeste da su te mučile sitne povrede, ali to ništa nije više i bolnije bilo od Rodžerovih i Noletovih povreda! Ti nikada nisi ispao iz Top 10 zbog povreda! Kako to objašnjavaš? Pitaj Delpa i Murraya šta su prave povrede. Prognozirali su mnogi lekari da neće izdržati tvoja kolena ovoliko dugo, a ti još uvek ograš i još si i No1, kako to?

Zurkolomac

pre 5 godina

Cuj ovoga, 30% energije potrosi na izvlacenje gaca iz zadnjice, 20% na namestanje frizure, 30% na udaranje spinova kao da igra ping-pong i 20% na stenjanje prilikom svakog udarca.
Tako da mu ostane 0% energije za zastitu od povreda.
Kada se Nole penzionise bices daleko iza njega u svemu, kao i dzemper-pudlica. To je to...

Šaomi

pre 5 godina

"Neću sada da se žalim", e moj Rafa kad te Nole vozao ko vola tad si bio zdrav koliko se sećam. Pa tebe da boli koleno kao što kažeš i kao što znam ljude koji su izgubili karijeru zbog toga ti ne bi mogao da hodaš! Loš si čovek i boluješ od opsesivno kompulsivnog poremećaja ako ti to niko do sada nije rekao. I da si se bavio u životu još nečim osim tenisa možda bi ti i koleno bilo bolje a ne po ceo dan biješ lopticu i na kraju frustriran jer te Nole odere ko vola plačeš. I poslednje je da Nole vodi protiv tebe u duelima ako si zaboravio a da si češće igrao bila bi razlika još veća. Ali vidi nema veze bitno da moj narod nije ovca ni sad a ni pre. Imamo kao i svi filozofe i pametnjakoviće ali većina je svesna istine i nama je to dosta a ti i vi ostali živite u iluzijama i lažima.

grof96

pre 5 godina

Iako postujem Nadala, moram izraziti sumnju u te njegove povrede, jer samo se jednom u njegovoj karijeri povredio za Rolan Garos od 2005. pa na ovamo. Kada se covek povredi, ne igra uopste, kao sto smo mogli videti kod Novaka veliki post od 2 godine, Del Potro takodje, sad Endi Mari ne moze da se sastavi, kod Federera ranije. Znaci Nadal je imao mnogo vecih problema sa povredama od ostalih, a samo jedan propusten RG, koji je osvajao 11. puta. Jeste, kako da ne.

dukane

pre 5 godina

Nadal je sad pokazao svoje pravo lice i ispostavilo se koliko je Novak zreliji i veca sportista od nadala jer nikad nije krivio druge tenisere za svoj problem.A secam se kad u ranijoj fazi kad je Novak bio mlad i bio par puta prinuden da zbog bolesti preda utakmicu Nadal i Federer su mu drzali lekciju

590nm

pre 5 godina

@ Stil tenisa koji gaji Nadal, pre svega fizika pa onda tehnika, uzrokuje veliku potrošnju tela i samim tim i kraću karijeru. 
I ovoliko je telo dobro izdržalo.
(Žak, 08. septembar 2018 16:45)

Ma sta kazes doktore strucnjace, stil tenisa je u pitanju a ne genetika. A Novak Djokovic je inace poznat po efikasnosti, kratkim poenima i brzim mecevima. Nikad ne proklizava praveci spage i ogromne pritiske na kolena, kukove i clanke, ni na betonu ni na travi, vec je cuvao svoja kolena tokom karijere zbog cega nikad tu povredu nije imao. Nadal takodje nema Kohlerovu bolest stopala jos od tinejdzerskih dana koja unistava i kolena, jel doktore? Stil tenisa je dakle samo u pitanju? Hajde pogledaj koliko u proseku u karijeri po mecu su pretrcali Nadal i Djokovic pa se javi ponovo.

Grizlor

pre 5 godina

Rafael Nadal,klasicna mitomanija.Covek koji je mit o sebi izgradio igrajuci turnire na sljaci i pobedama nad mucenim Federerom.Od 80 turnira koliko je osvojio Nadal 23 turnira su kombinovano na svim podlogama van sljake.Koliko je to patetican rezultat govori naprimer to da jedan Andy Murray ima 42 titule,Federer 87,Djokovic 57,van sljake naravno.Uporedite te cifre sa Nadalovih 23 osvojenih turnira u citavoj karijeri i sve je jasno kao dan.Mitomanija.

Sinzo Abe

pre 5 godina

ahaha počelo pravdanjeee)) dobri Nadal počeo da smizdriiii)) naravno da imaš najviše povreda kad igraš životinjski tenis. i đoković će da ima više povreda od Federera i manje će da traje pošto Fedex plese po terenu za razliku od svih. Stil igre je isto bitan. Ipak, Nolo će vas sve prestici. Osvaja Nolo još 10 slemova ko sme u milion dolara!?

Aquarius

pre 5 godina

Posteno receno. Od svih top tenisera kriz citavu karijeru navise su Nadal i DelPo tavorili sa povredama, nakon toga i Murray.
Znamo svi sta je bilo sa Noletom u zadnjih godinu i po ali srecom povrede su ga zaobilazile u ranijim godinama. Suma sumarum, ajde No1e, cekamo 14-i GS!!

mixi

pre 5 godina

Baja
Da nije Federeru vimbldona ne bi imao ni on 6, da nije Noletu betona itd. Svako ima svoju podlogu samo je razlika sto Nadalu niko nista ne moze na sljaci dok je na betonu i travi drugacije.

Žak

pre 5 godina

Stil tenisa koji gaji Nadal, pre svega fizika pa onda tehnika, uzrokuje veliku potrošnju tela i samim tim i kraću karijeru.
I ovoliko je telo dobro izdržalo.

D

pre 5 godina

Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njegovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.

----------

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
...…..
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?
(Marsovac, 8. septembar 2018 18:48)Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njgovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.

----------

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
...…..
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?
(Marsovac, 8. septembar 2018 18:48)

sakupljac minusa

pre 5 godina

Serdjo, 8. septembar 2018 16:59

Pa na RG jednom nije igrao 2016, a jednom je dosao odmah posle povrede. Gde ga je Djokovic izbacio, a verovatno bi i bilo ko ozbiljniji to uradio. Manje je propustao sljaku jer je tempirao snagu i formu za to. To ti je prica isto i za Novaka. Ispadne rano u Torontu da bi sa 100% usao u Sinsinati. Al kad pogledas realno, stvarno su ga povrede odvojile bas sa puno GS i uopste sa terena.

esco

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)

Pa, da se svi igraju na sljaci niko drugi ne bi osvojio GS.
Nije fer tako nesto reci.

Milutin

pre 5 godina

Mnogi ga zale. Ako pogledamo realno igrao je na snagu i tako dobijao protivike. Vise nema tu snagu a telo je platilo danak takvoj igri. Umesto da konstantno kuka mogao je da usavrsava jos neke aspekte igre. Najbolji primer - neka pogleda Novaka!

Mailman

pre 5 godina

То је тачно, да није имао онолика одсуства због повреда већ би престигао џемперка у освојеним ГС.
(Лепи Цане, 08. septembar 2018 16:49)

Da nije trenirao tako kako je trenirao ne bi se povredjivao, ali ne bi imao ni toliko GS. To je jednostavno zatvoren krug, njegove povrede su posledice njegovog nacina igre i to je svestan rizik koji je preuzeo i nema prava sad da kuka.
Dzemperko je prica za sebe, nesumnjivo veliki igrac, ali ne toliko koliko se velica. Imao je srece da je par sezona bio jedini i pokupio je sve. Isto ceka i Djokovica kad se ova dvojica uskoro penzionisu (jer Nadal nece moci jos dugo). Bice jedini i prestici ce prepotenka

Roskilde

pre 5 godina

Sve njegove pauze su oduvek bile sumnjive,setite se one novinarke koju je posle tuzio za klevetu...svi smo znali na cemu je ali to je ta velicina...sad bolje da cuti...Novak je iskoristio bezvezotine da se resetuje,svi ga pljujemo zbog ishrane,gurua,zene i asketskog izgleda ali boljeg račundzije od Djokaresa nema...uvek sve osmisljeno i planski...dok ne prebaci Fedexa u GS gledacemo ga,budite sigurni...

Drax

pre 5 godina

Covek je istinu rekao ubile su ga povrede a mogao je da bude GOAT zato sto je bio bolji od Djokovica i Federera dugo godina pre tih povreda.Ja mislim da je Djkovic ipak najkompletniji igrac od te trojke i ako zeli moze biti najbolji svih vremena sigurno.Konkurencija je tanka i sporadicna a glavni rivali mu polako fiziski posustaju.Marej je izgleda gotov Nadal je vec potrosio kredit sa tim kolenima a Federer polako postaje igrac od 36 godina.

LN

pre 5 godina

Veliko finale serije Rodžer-Rafa-Nole desiće se na US 2020: Rodzer i Nole po 20, Rafa 19 GS-a, oproštaj Federera i proglašenje sve trojice za najbolje svih vremena, kao solomonsko rešenje. Posle će zapadnjaci prestati da računaju naredne titule iako je jasno ko će bar još 3,4 osvojiti. Rafa, zajedno sa Federerom, treba da zahvali Novaku što im je prepustio 8 šansi za GS-ove tokom 2016, 2017 i 2018.godine od kojih su 6 iskoristili.

milutin

pre 5 godina

Ako je to tako kako Rafa kaže, šta bi na tu temu mogao reći njegov sinoćni protivnik Delpo?
Da nije bilo toliko povreda, operacija, gdje bi njemu mjesto bilo? To mi je i sinoć rekao.
Zato, ovo je vrlo nekorektna izjava Rafe.
Ali nije prvi put.
Kao da su njemu Nole i Rodžer krivi za njegove povrede.
Nekorektno!

Kic Kic

pre 5 godina

Ma imate vi srece sto je Djokovic tek 2011. godine otkrio da ne sme da jede gluten. Da je na vreme krenuo kako treba do sad bi vec imao 20 slemova.

klopp

pre 5 godina

Različiti stil igre => različite povrede i dužina karijere...Nadal previše troši svoje telo već 15 godina da bi se očekivalo da traje na najvišem nivou kao Federer. Novakov stil igre je mnogo manje destruktivan, i zato sem lakta nije imao ozbiljnije povrede i deluje da može da traje bar koliko i Federer.

Stevan

pre 5 godina

Novak je bio dosta limitiran zbog problema sa disanjem i alergije, pivreda lakta je ozbiljna stvar. Enan je okončala karijeru kad je shvatila da ne može da zaleci lakat. Rafi svaka cast, ali njegov stil opterecuje kolena na tvrdoj podlozi. Ne znam zasto svi govore o Novakovoj dvogodisnjoj pauzi...decko je u 2016. uzeo dva gren slema, u 2018. ce verovatno uzeti jos dva. Losa je bila samo 2017.

bedno piskaralo

pre 5 godina

Nadal mi je simpatican. Uporan je, jak, pun interesantnih tikova... Ipak malo je cudno, da kad god Novak digne formu, on se povredi, Rodja ostari, a cim Nole posrne, evo njih u punom sjaju.

Kokot

pre 5 godina

@antiDebil
Je l se sećaš Nadalovih mečeva sa
Soderlingom – RG 2009 – izgubio - bolovi u kolenu
Gonzalesom – USO 2009 – povreda trb.mišića – meč u 2 dana, pobedio
Marejem – AO 2010 – izgubio – povreda ledja
Pečnerom – W 2010 – povreda lakta, prepone...– sve prošlo, osvojio Vimbldon
Fererom – AO 2011 – izgubio – povreda ledja
Delpotrom – W 2011 – iznenadni bol u peti u TB – sve ok, pobedio, stigao do finala
Novakom – AO 2012 – izgubio – bez konkretne povrede, pričao da je imao virus
Rosolom – Vim.2012 – izgubio – povreda kolena
Vavrinkom – AO 14 – izgubio – povreda ledja
Fonjinijem – USO 15 – izgubio – Fabio je bio drzak i nefer
Ćilićem – AO 18 – izgubio – bolovi u butnom mišiću
........
Najpovredjeniji igrač koji je 7. na listi sa 1.100 odigranih mečeva. Da nije bilo silnih povreda i operacija sl. creva i presadjivanja kose – do sada bi pretekao Konorsa..

Бата Стојковић

pre 5 godina

Многи људи, а ево и Рафа то чини, заборављају да су ментални проблеми такође озбиљни, и често врло озбиљнији од физичких и да их је врло тешко лечити.

petar

pre 5 godina

Treba reci da ni Djokovic nije imao srece. Do 2011. je imao problema sa celijakijom dok nije promenio ishranu, tako da se 5-6 godina mucio sa zdravljem a da nije znao da moze to da prevazidje. Sve u svemu, ipak je Federer imao najmanje problema. Naravno, i sami sportisti svojim radom treba da doprinesu ravnotezi zdravlja i uspeha na turnirima, a tu je Federer ipak najbolji.

jazz

pre 5 godina

A Nola je ipak ostavio daleko iz sebe cak i pored tih povreda
(realno, 08. septembar 2018 18:23

Nola? Možda je "Nola" ostavio, ali Novaka nije ostavio uopšte. Novak ima " Zlatni masters", više puta ga je pobedio, ima 4slema u nizu i ostaje da ga stigne po broju slemova. Ako osvoji US Open beži mu još 3. Novak nije mišićnom masom potrošio zglobove i može da "traje" duže od Nadala.
Samo iskompleksirani i ljubomorni mogu omalovažavati Novaka Rafu ili Rogera.

Marsovac

pre 5 godina

"Napisao sam "možda i ponajbolji". No bit je u tomu da nikada nije igrao tako inteligentno kao ove godine. Milina ga je gledati i njegovi su susreti daleko od običnoga prebacivanja loptica i čekanja protivnikovih pogrješaka.
....
(D, 8. septembar 2018 20:05)"

Kako god nazivao to sto je pre radio, je zapravo bio njegov zenit i njegov glavni kvalitet... on je sada istorija. Ili ce u penziju ili ce postati invalid.

Stevan

pre 5 godina

A nije posteno ni to sto si precutao da kazes zasto si imao toliko povreda... Zato jer si svoj stil igre bazirao na snazi, pa je i logicno da su zbog tolikog trosenja i povrede ucestalije. Federer je tokom karijere imao malo povreda zato jer je svoj stil igre od samog pocetka bazirao na talentu i tehnici, nije se toliko trosio, pa zato i traje ovako dugo. Djokovic je svoj stil igre prilagodio svom telu, transformisao se, radio je na tehnici. Samo ti si ostao isto ono sto si bio i pre 10 godina, a to tvoje telo vise ne moze da istrpi, pa sto si stariji, povrede su sve cesce.

...

pre 5 godina

Aman Rafa...
Sta bi rekao da igras sa 38 godina.

Rodzer isto moze da kaze: NIJE MOJE ISPADNJE ISTO KAO I RAFINO! Ja imam 38 godina a Rafa 32.

Tako da ti ne pije ovo vodu.

Povreda je povreda, bila u pitanju Novaka, Rodzera, ili tebe.

ANALiticar

pre 5 godina

veliki borac se zali sto je veliki borac, ide na svaku loptu, uvek se trosi do zadnjeg atoma snage, i sto je sam sebe unistio. da se stedeo duze bi trajao ali bi imao manje uspeha. sam je to izabrao, sad treba da cuti i trpi a ne da kuka...

us open

pre 5 godina

Moje neko skromno misljenje je : kao prvo Rafa nema konstituciju kao Novak i RF, i on celu svoju karijeru svesno svoje telo izlaze nadljudskim naporima i iskreno fascinantno je koliko dugo i jos uvek igra na vrhunskom nivou jer veliki strucnjaci i doktori su mu predvidjali da ne moze dugo izdrzati a on je izdrazao i napravio je vrhunske rezultate. Ako pogledate Novaka on je prica za sebe, on ima ubedljivo najmanji procenat masti u organizmu mozda i najmanji kad su pofesionalni sportisti u pitanju,toliko je elastican kao da je od gume, nije imao vecih povreda i pauza u karijeru do prosle godine, ali odigrao je spektakularnu 2011, pa je 2012,2013,2014 bio na top nivou ali ispod nivoa iz 2011 pa je opet imao extra visok nivo igre 2015 pa polako oped pad jer nemoguce je drzati takav nivo igre i igrati toliko turnina 3-4 godine u nizu, ali Novak je napravio super balans od 2011 do 2016 i u tom periodu bio najbolji bili su to i Rodzer i Rafa ali Novak je veci dep tog vremena bio najbolji. E sad RF fizicki je celu karijeru perfekno pripremljen, ali poenta kod njega je ta da on tehnicki ima najsavraeniju igru , mozda Novak i Rafa u pojedinim trenucima pogotovu kad ode u 5 set a to se vise na Novaka odnosi mogu da odigraju na malo vecem nivou od RF nije to sporno, ali stvar je u tome da igra RF koliko god dugo igrao koliki god nivo igre pokazao on na njega nece ostaviti posledice i doneti mu povrede dok su Rafa posebno a i Novak doziveli, da njihova igra istrosi njihova tela, a RF to se nije desavalo.

Жубижарета

pre 5 godina

Стварно је велика штета, некако је баш ретко да сва тројица из велике тројке буду истовремено здрави, како би могли да се надмећу, и пруже нам то уживање. Јер стварно кад играју међусобно, пристрасан сам па би издвојио да мора Новак да буде актер, то је нека друга димензија тениса... Надам се брзом опоравку Рафином, и такође да ће Федерер да одигра што дуже... Поздрав свима....

Marsovac

pre 5 godina

"Valja shvatiti Nadalovu tugu jer ove godine igra možda i ponajbolji tenis u karijeri.
.................
(D, 8. septembar 2018 18:23) "
Ti si Nadala poceo da gledas ove godine?

Slavko

pre 5 godina

Uglavnom su komentari korekrni i istina je otprilike tu negde. Ja bih ako mi dozvolite nevezano za dati tekst dao jednu drugu analizu desavanja. Kao prvo imamo privilegiju da zivimo u eri najvecih majstora tenisa koji su toliko dominantni i uz jos pet sest igraca iz da ih nazovem sadasnje stare garde cine zlatno doba ove igre. U toj eri ako posteno i objektivno sve sagledamo Novak za nijanse odskace od svojih takmaca. Dolazi iz zemlje koja nije u svetu pipularna to jest nepravedno je stavljena na stub srama premda smo podosta svi ucinili na takvom imidzu. Iz takve zemlje gde se favorizuje ekipni sport gde je tenis bio na marginama o ekonomiji i da nepricamo dobijamo velikog sampiona. Taj Novak za sve veliko sto je uradio nema ni blizu postovanje kao njegovi konkurenti a jako je vezano za predhodno izreceno. U takvoj situaciji on rusi rekorde pravi cuda i da budem iskren zabada prst u oci onima kojima neodgovara da iz Srbije bude jedan takav sampion. Uz to je sportsmen uljudan porodican mladi covek koji nikada nije iznosio bilo kakve ekstremne stavove svojim diplomatskim izjavama pleni sve oko sebe a i kolege protiv kojih igra ga postuju sto u stvari je i najvece priznanje. Federer je do pojave Nadala i Novaka bio izrazito dominantan i veliki broj titula je vezan za taj period. Nadal je najbolji igrac sljake svih vremena tu je urusio svoje zdravlje. E u eri najveceg rivalstva njih trojice da ostali ne zamere Nole je direkto bolji od obojice i u direktnim duelima i u osvojenim titulama.

jazz

pre 5 godina

Ne, naslađujte se tuđim mukama. Karma je čudo. Navijajte za tenis, a ne za titulu GOATa. Da Nadal danas ode u penziju, Nolo ne može da stigne rezultate koje su on i Rodžer postigli, jer onda na scenu stupaju mladi lavovi protiv kojih veteran Nolo ne može da se nosi. Uživajte još malo u srećnim okolnostima po vašeg pulena, i budite srećni jer se primakao moćnom dvojcu. Ne sanjajte o nekakvom GOATu, jer to nikada neće biti. Mada, glupo je ne sanjati...
(papalino, 08. septembar 2018 17:50)

A ko se naslađuje? Budala ima svuda i ti koji se naslađuju Rafinoj povredi su u toj grupi. U grupi budala su i oni koji ne vide da je Novak odavno u GOAT grupi. Dakle među 5najboljih svih vremena. Kad i ako osvoji više slemova (kažem AKO) pojedini iskompleksirani zavidni reći će verovatno da je najvažniji "šlem" trava ili šljaka pa da zato nije najbolji. Da osvoji još 11 Roland Garrosa rekli bi da je to šljaka "nameštena" za Novaka.
Jednostavno je, pacijentima činjenice ništa ne znače.

miodrag

pre 5 godina

To je ono sto sam uvek govorio za V.... pardon Bika sa Majorke! On ce uvek da se zali da je on vise povredjivan od Novaka. Pa sta!? Mozda, ali zato je Novak ozenjen! Prema tome 1:1!

aaaaa

pre 5 godina

@virko postaje brate moj klase a del potro I ova trojica nisu u istoj delpo je odlican igrac I odlican covek makar ima takav manir na terenu ali poenta ovog sto je rafa rekao nije da kaze da je on nebo a nole i rodzer zemlja samo su ga povrede sputale, on covek samo iskazuje frustraciju zbog jos jednog turnira gde je njemu visa sila uzela sansu da izadje I da se bori I da sve od sebe da pobedi.Posteno reci da li je rafi ikada bio problem da posle poraza pritrci mrezi zagrli pobednika I na pres konferenciji posle meca kaze sta da se radi danas je protivnik bio bolji.

sasa jokic

pre 5 godina

Druze da nisi izabrao stil koji przi kosti i tetive, verovatno ne bi masters osvojio. Dominirao si svojim top spinom i trcanjem do iznemoglosti. E to ima cenu, jednostavno pauza na svakih 6 meseci. E sad, pricalo se da je bilo jos necega, ali i da nije, sam si “kriv” za tolike povrede, ali kako Ameri kazu; “No pain, no gain”.

g

pre 5 godina

Ajmo sad, ogadi Rafu! Mnogo su te, brate Rafo, zgotivili ovde pa red je da krene anti reklama. Alo, covek uopste nije rekao ovo sto ovde pise, al' kome to objasniti..

Filip

pre 5 godina

Sta prica decko. Druze ceo zivot igras na snagu a ova dvojica na znanje. Naravno da ces se teze povrediti.
(4k4.Dex, 08. septembar 2018 23:11)
Decko ne blamiraj se ovakvim komentarima

Filip

pre 5 godina

Nadal je sad pokazao svoje pravo lice i ispostavilo se koliko je Novak zreliji i veca sportista od nadala jer nikad nije krivio druge tenisere za svoj problem.A secam se kad u ranijoj fazi kad je Novak bio mlad i bio par puta prinuden da zbog bolesti preda utakmicu Nadal i Federer su mu drzali lekciju
(dukane, 08. septembar 2018 22:02)
Gde ih on to krivi za bilo sta??

Riki

pre 5 godina

Tacno, ali da neko igra tenis kao on a da se ne povredjuje to bi bio robot a ne covjek. Ovaj lik toliko snage i energije ulaze u igru da se zemlja trese. Kako onda da ne bude povrijedjen, sve mu je preoptereceno

KaleBrdo

pre 5 godina

"‘Bik sa Maljorke’ je podsetio koliko je puta morao na duže pauze zbog hroničnih upala tetiva kolena."

Pre desetak godina je neki tip na hrvatskom index forumu, nažalost zaboravio sam mu nick, tačno predvideo šta će se dešavati sa Nadalom, a kao posledica njegovog stila igre (spinovi, rotacije). Bio je u pravu po pitanju povreda koje će ga zadesiti, a pogodio je i kada će početi ozbiljni problemi. Malo ko mu je verovao, ali nažalost bio je potpuno u pravu. Filozofsko pitanje glasi: da li bi Nadal bio toliko uspešan da je trenirao i igrao na neki drugi način, odnosno da je više štedeo svoja kolena i telo uopšte? Jer, auto koji ide brže, troši više goriva, ako naglo koči i oštrije ulazi u krivine, brže troši pneumatike.

olja

pre 5 godina

"Uprkos tome nalazim se na dobrom mjestu u istoriji ovog sporta i nastavicu da radim."

Dakle, tako. Ipak je bitno mjesto u istoriji tenisa. To je najtrofejnijim teniserima najveci pokretac, ali malo ko to hoce da prizna. Mislim da se i njemu omaklo. Sve ono sto je izrekao je ustvari ljutnja sto nije osvojio i 18. GS. On vjerovatno zeli da ih osvoji vise od Federera i da on bude taj o kome ce se govoriti kao ovih godina o Federeru. Dobar je glumac. Nije se to dalo primijetiti. Ali, ne bi mu trebalo zamjeriti, sport i jeste borba za trofej.

Mix

pre 5 godina

Novakova i Federerova konstitucija je takva da su gipki,lagani i oslanjaju se vise na tehniku.Ne moze neko ko vraca servis sa 4,5 m iza osnovne linije da traje dugo,bez povreda.
To vam daje prednost pri riternu,ali trosi mnogo energije i unistava telo.

Nikola

pre 5 godina

Jedini krivac za povrede je sam Nadal. Svojim načinom igre on uništava svoje telo i ubrzo će završiti svoju karijeru. Nikoga ne može kriviti zbog toga, sem samoh sebe. Ništa nije uradio da bi sačuvao svoje telo, tj. nije ništa promenio u načinu igre. S druge strane, Novak i Rođa su mnogo bolje sačuvali svoje telo i zbog toga će duže trajati og Nadala. Imam utisak da je Nadal suviše na silu organizovao svoju igru u karijeri i sada plaća danak.S njegove strane nije u redu da daje takve izjave a da se ne odnosi samokritično prema sebi. Na kraju, realno da nije bilo šljake ne bi osvojio toliko GS. Ipak su i Novak i Rođa kompletniji igrači od njega!

Staka Zulu

pre 5 godina

Da si igrao drugačiji tenis možda se ne bi toliko povređivao. A onda opet, da si igrao drugačiji tenis verovatno ne bi osvojio tolike titule. E moj Rafa, sve ti je to jedno Vrzino kolo!

Lord of the flies

pre 5 godina

To ti je cena igranja tenisa na snagu i trcanje. Ono sto oni imaju od umeca ti nadomescujes sirovom snagom - izlazes telo vecim naporima, vise ga i trosis, lakse dolazis do povreda.

kvrga

pre 5 godina

sam biras stil igre i rizik koji ide sa njim. koliko igras kao bik, toliko treba da budes i prezadovoljan.
verujem da je rafa za svoje povrede makar posredno sam i kriv, tako da ova prica ne pije vodu. razumeo bih da je izvrnuo slucajno zglob ili sta vec, ali ovo sto mu se desava je sve deo strategije, odnosno njena posledica. i dobro je uradio. da nije igrao tako silovito, nego gledao da iybegne povrede, pitanje je dal bi i znali za njega.

Deki

pre 5 godina

Rafa, odnos tehnika/snaga/30-70%, Nole,40-60%, Rodja, 60-40%. To je eazlog povreda. Ko više ima tehniku, manje se povredjuje. Ko igra duge poene sa osnovne linije, više se povredjuje.Dugi poeni na šljaci, smrt.

Nicky

pre 5 godina

Bravo Rafa,neki mediji bi samo da prave neka poredjenja, ponekad bezobrazno i neukusno.Tim pitanjem, po meni, kao da hoće da te malerišu i predvidjaju probleme i dugu pauzu. Kud ste već zapeli pitajte normalna pitanja o rivalstvu, statistici, trofejima.Normalno sročite pitanje, a ne ovako pokušati ljigavo izvući neku bombastičnu izjavu za dalje razdore. Samo bi da nadjete načina da za svaku sitnicu pravite neke priče i teoretisanja.Zato Vilander i njemu slični ne izbijaju iz emisija i intervjua. Sve mi se čini da mnogi , umesto da se potrude da u ovom rivalstvu trojice najboljih prave neke lepše priče, svi bi ako mogu da nadju taj živac kod nekog da se sve "rasprši" i poremeti. Ljudi se poštuju pre svega, svesni su ko je koliko učinio i koliko vredi i neće pasti na ovakve i mnogo veće fore tako da je bespotrebno stalno se raspitivati i zapitkivati i tražiti odgovore " za prdu i kašu".

Bećarac

pre 5 godina

@antiDebil
Samo za tebe koji veruješ svojim očima, a ne tudjim rečima

http://iws.punahou.edu/user/lcouillard/2011/07/rafas_injury_timeout.html

Poz.

VUK

pre 5 godina

Što jeste jeste.Ali stil igre je takav..da kada je imao 16 godina stručni ljudi su znali da sa tom kilažom i takvim stilom ubija kolena. E sad momak..sam si birao način igre. Sila je kratkog daha..mozak caruje.

maconii

pre 5 godina

on mora da menja stil igre i taktiku i da skracuje poene ako misli da potraje...to nole radi kada god moze,a federer odavno to primenjuje,ne ulazi u duze razmene udaraca

Sinzo Abe

pre 5 godina

veliki borac se zali sto je veliki borac, ide na svaku loptu, uvek se trosi do zadnjeg atoma snage, i sto je sam sebe unistio. da se stedeo duze bi trajao ali bi imao manje uspeha. sam je to izabrao, sad treba da cuti i trpi a ne da kuka...
(ANALiticar, 08. septembar 2018 19:14)

@anal
to je suština svega

Agent orange

pre 5 godina

Sta je ocekivao? Koncept njegovog tenisa, forsiranje fizicke snage samo trosi puno organizam. Danak je veci morao da plati svakako veci od Novaka i Federera zbog toga. Frustriran je ... ali secam se analize njegove igre od pre nekoliko godina kada su neki treneri upozoravali da ce mu se ovo desavati. Ni on nema 20 godina.

Madjo

pre 5 godina

Rafa, Rafa. Ti se povređuješ više od svojih najvećih rivala zato što ti je stil igre takav. Da si malo raznovrsniji u igri, sigurno bi i povrede bile ređe. Činjenica je da si jedan od najvećih šampiona u istoriji ovog sporta, ali oslanjanje na sirovu snagu u igri uzima danak tvojim kolenima. Ne vredi ti da se ljutiš i kažeš da si propustio mnogo više velikih turnira od svojih rivala zbog češćih povreda, aludirajući time da tvoje titule vrede više, jer su osvojene uz manje pokušaja. To jeste istina, ali tvoje titule ne vrede više, jer si manje raznovrstan u igri, pa se zato češće povređuješ i na kraju se bilans svodi na brojke, pa se na osnovu toga poređenje najlakše može napraviti i videti ko je stvarno najbolji. Rodžer, ti i Nole ste trojica najvećih u istoriji ovog sporta, a ko će biti najveći do kraja vaših karijera, to ćemo tek da vidimo. Idemo Nole!!!

Pera

pre 5 godina

Ne znam zasto svi govore o Novakovoj dvogodisnjoj pauzi...decko je u 2016. uzeo dva gren slema, u 2018. ce verovatno uzeti jos dva. Losa je bila samo 2017.
@Stevan
Ne govorimo o dve kalendarske godine vec o vremenskom periodu od RG 2016 do Vimbldona 2018 bez osvojenog turnira, dakle pune dve godine.

Ministar

pre 5 godina

E pa Rafa, zao mi je ...Ne mozes da imas i jare i pare...One titule na RG, pa onda ostale si platio zdravljem...

Koliko god da mi je mio kao teniser, jednostavno je tako...

gandra

pre 5 godina

nadal ima jednu glavnu ambiciju - da prestigne federera po broju gs titula i da bude upamcen kao goat - ali o tome nikada, za razliku od novaka, nije pricao - ovo je prvi put da indirektno iz njega progovara ta ambicija

?

pre 5 godina

Jumko i Uros dobijaju zavidnu konkurenciju....papalino, otan, bodibond...
(mlekadzija, 08. septembar 2018 18:15)

2-3 lika sa 20 razlicitih potpisa. Samo ne kapiraju da je i stil pisanja svojevrsni potpis.
I marsovac je tu negde, samo sad pise latinicom, a ne pise vise no22o, muka mu je da napise no6o, a tek ce mu biti muka ovih dana.

...

pre 5 godina

@Lepi Cane on povrede ne bi imao samo da nije igrao kako je igrao. A u tom slučaju bi imao manje titula. Opcije su bile ili da se troši i osvaja, ili da traje godinama uz manje uspeha. Izabrao je prvo, u top 3 svih vremena je, malo li je?

PtodigyCZ

pre 5 godina

Bas sam gledao na jutjubu analizu kretanja Noleta,Rodzera i Rafe.Federer je najblizi osnovnoj liniji cak ulazi u polje,skracuje uglove,Novak blizu osnovne,krece se pararelno sa osnovnom,ravna linija,jer koristi elasticnost i proklizavanje,a Nadal bas daleko od osnovne i siri uglove,povlaci se u nazad jos dublje,totalna suprotnost Federera,zato i ne cudi sto se toliko trosi,velika je to kilometraza za kolena.

Mihajlo

pre 5 godina

Nadal je pretežak. Ako nema bar 88, a najčešće i 90 kg on nikoga iz top 10 ne moze da dobije. Novak ima 78 kg, samim tim, iako je i njegova igra "fizička", opterecenje na kolena i skočne zglobove je manje. To je zatvoren krug, svako ima svoje predispozicije, svoj način igre, svoje talente i tu nema ljutnje. Igras s onim što imaš, pa koliko uradiš.

Hm

pre 5 godina

Nema tu šta biti nepošteno, poređenja i služe da se vidi kako je ko prošao u smislu uzroka i posljedica. Ne može se reći da je neko imao sreće ili nije kada su u pitanju povrede u tenisu. Da je fudbal ili košarka, gdje postoji direktan kontakt takmičara, pa i nekako, ali u tenisu povrede zavise najviše od same konstitucije, stila igre i opterećenja koje igrač sam sebi nameće. Nadal je očit primjer toga, forsira se kroz cijelu karijeru, Đoković nešto manje, a Federer najmanje. To se u konačnici, osim kroz rezulate, reflektuje kroz povrede.

K.G.

pre 5 godina

@mlekadzija

Ne zaboravi uvek neugodnog Marviana the martiana.
Mada nisam ga video dugo vremena ali pojaviće se taj opet.
(..., 08. septembar 2018 19:02)


Pa kako ga ne viđaš, to ti je ovaj batko pamcenje mu kratko. Zaboravio čovek nick pa prešao na drugi.

Milan

pre 5 godina

Stevane, pa jeste dvogodisnja pauza. Od RG 2016. do Vimbldona 2018. Tacno 2 godine. Kalendarska 2017, druga polovina 2016, i prva polovina 2018.

max

pre 5 godina

Aman ljudi,imamo jednog od tri najbolja igraca u istoriji..Sad,ko je bolji,ko je koliko osvojio i pod kojim uslovima,na kojim podlogama..,apsolutno nije bitno.Cast je biti deo ere sve trojice.Uzivajte..

?

pre 5 godina

(papalino, 08. septembar 2018 17:50)

Na koje mlade lavove mislis? Novak je osvojio prvi GS sa 21, Rafa jos ranije... koji teniser je sa 21 osvojio GS? Koji je to mladi lav? Koji mladi lav je uopste osvojio GS u poslednjih 5,6,7 godina?

veljavp

pre 5 godina

Ok, a koliko bi GS-a osvojio da nije njegovog surovog stila igre? Kao kad bi neki bokser kukao kako se cesto povredjuje jer lupa u dzak 24h dnevno, a time melje svoje protivnike... Covek je ipak samo covek, a zelje su drugo... Federer zato i traje jer je stvoren po konstituciji i nacinu igre za tenis, Djokovic svojom mentalnom snagom dobija protivnike, zato je i imao poteskoca sa “glavom” koje je prevazisao srecom... Sve ima svoju cenu, nema plakanja...

x

pre 5 godina

Da ti nije Rolan Garosa nebi imao ni 6 GS trofeja.
(Baja, 08. septembar 2018 16:48)

Kako ne bi ni 6, kad ima tačno 6 (1 Australian open, 2 Wimbledon-a i 3 US open-a)?

Realno.

pre 5 godina

Obozavam Novaka,car je...podrzavao kad su ga ovde razapinjali,sta sve nisam napisao o njemu kao velicini,ljudini i sportisti sveta najboljem dva puta u superlativu. Ali Nadal jeste u pravu odsustvovao je itekako vise 2,3 puta minimum od Novaka. E sad kao neko,mislim na sebe,koji je pikao fudbal mali i basket na betonu oduvek, i kao neko sto tako ostao tj.dobio povredu kolena ukrstene ligamente rupturu i prelom zadnjeg roga meniskusa,inace da se ne lazemo kad se to dobije,povredi nema povratak,pa klinike najbolje da operisu.Vujanic primer,Novotni,fudbaler,Macvan tesko da ce ikada zaigrati ozbiljno vise,mada mu zelim,tako i Nadala sa svojim ubitacnim od pocetka ritmom,stajanjem na obe noge cvrsto,da pucaju misici,tezistem takodje teskim na stopala,dobro da uopste vise igra tenis.Momak je fizicki bio uvek bizon,ali zato odose kolena.Federer balet igra,dva koraka levo,desno maxumum,leptir,konstitucija takva,Nole elastican,mrsav,mogu,ali Nadal ponavljam dobro jos ostaje na terenu. Tako nema mesta omalozavanju i kritici,jeste odsustvovao mnogo vise od svih,opravdano itekako. Nam sportiste u svetu koje operisao koleno,da je posle igra kao nekada,cak ni 30% od toga,dobro je.Em je strah prisutan uvek,em ode opet koleno iznicega.

EnaNS

pre 5 godina

Ima ovde bas nekoliko zaludnih ljudi. Izdrzavana lica ili krckaju neko nasledstvo ili im je malo dovoljno. Samo da imaju fotelju i tastaturu ... Srecom da ima ljudi koji imaju vece zivotne ciljeve.