Nedelja, 08.08.2021.

10:35

Najdominantniji tim veka

Vaterpolo reprezentacija Srbije po drugi put je olimpijski šampion.

Izvor: B92

Najdominantniji tim veka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

paradise

pre 2 godine

@“Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza…………….
(Sava, 08. avgust 2021 12:01)”

Нетачно за Србију, тачно за Русију.
(А. Петров, 08. avgust 2021 12:12)

Da, Srbija je pravni naslednik SRJ i SCG, ali ne i SFRJ. S druge strane OKS u kontinuitetu postoji od 1910. i ovaj OKS sada je isti onaj koji je postojao i pre 111 i pre 86 i pre 49 i pre 20 godina, te sve medalje osvojene na olimpijskim igrama i pod svim savezima u okviru OKS (fudbalski, vaterpolo, kosarkaski, rukometni...) na prvenstvima iz tih sportova pripadaju OKS-u i zemlji u kojoj je on nastao i delovao, tj. deluje evo vec vise od 1 veka. Prosto receno, sve te medalje su medalje SRBIJE.

Марко

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!
(panj, 08. avgust 2021 11:02)

Ватерполо гледамо у просеку пет дана годишње, а фудбал два пута недељно. И шта има да улажемо паре у ватерполо када га ни конкуренција не улаже. Ако упоредимо колико новца у фудбал улажу Енглези, а колико ми, и ако упоредимо колико пара у ватерполо улаже било ко други, а колико ми, онда у фудбалу правимо веће успехе. Да ли си у току преноса чуо ко ће све од наредне сезоне играти у нашој лиги? Долазе нам најбољи ватерполисти света. Душан Мандић, Страхиња Рашовић, Душко и Гојко Пијетловић, Никола Јакшић и Ангелос Влахопулос ће играти за Нови Београд. Партизан је довео најбоље играча САД-а, у клубу су и Стефан Митровић и Милан Алексић. У Звезди је Рађен, а очекује се још појачања. Ни Раднички неће бити слаб. То би било као када би у нашу Суперлигу дошли да играју Меси, Роналдо, Левандовски или Ибрахивовић. И поред свега тога неће на ватерполо утакмицама бити више од хиљаду људи, колико ће бити кад играју фудбал Младост из Лучана и Напредак.

Durlan Nis

pre 2 godine

(zasto uvek preterujete, 8. avgust 2021 15:10) Zato so je "paleta' takmicenja veca kod odredjenih sportova,npr kod vaterpola...Ameri u kosarci igraju Svetsko i OI.

Ranko

pre 2 godine

2 puta olimpijski šampioni odmah stavljamo vaterpoliste u tim veka. Pravi tim veka su americki košarkaši ragbisti Fidžija rukometaši Francuske vaterpolisti mađarske.

Stari basketas

pre 2 godine

Jedini razlog zbog kojeg su Madjari osvojili tri zlata, a Hrvati, Spanci i Italijani poneko, je taj sto mi nismo kalkulisali i igrali smo sva takmicenja maksimalno.Zlato je moglo da se osvoji samo ako ga Srbija ne osvoji! Trebali smo mnogo vise da dominiramo, unazad 20 godina imali smo sve bolje i bolje reprezentacije.E, sada, sta ce biti ubuduce, hocemo nestati k'o Madjari osamdesetih ili Rusi unazad 20 godina, pitanje je.

zasto uvek preterujete

pre 2 godine

Kako moze da bude dominantniji od americke kosarkaske reprezentacije, i zenske i muske koji su ubedljivo osvojili sva zlata u ovom veku?

Durlan Nis

pre 2 godine

(serb_alien, 8. avgust 2021 15:04) Ne burazeu.Oni su zivot i karijeru poceli u deliblatskoj pescari,isli na kupanje na Belu stenu u Nisavi.Posle presli na Adu i onda se setili da bi mozda mogli da igraju sportove poput vaterpola? Ja zivot dajem da je 100% rep. Auatrialije sertifikovano za Skuba dajving i da su svi do jednog surferi. Ali sta to ima veze? Srbija ima 10 bazena!

Stavros

pre 2 godine

@bikkojileži

Karate ni nije olimpijsti sport. Od ove olimpijade, svaki domacin mislim da ima pravo da ubaci 5 sporta samo za tu olimpijadu ako im unapred to odobri medjunarodni olimpijski komitet. Tako da karate nije ni izbacen jer je ubacen privremeno samo za tu olimlijadu na zahtev Japana.
Sada Francuska moze izabrati par sportova po svojom volji, onih popularnih u Francuskoj a koji nisu na olimpijadi i da podnese zahtev da se ubace za tu olimpijadu. Ove godine smo prvi put gledali karate, baseball, skateboard, penjanje i surfovanje po volji domacina na ovoj olimpijadi.

serb_alien

pre 2 godine

I to sve bez mora. Stvarno smo apsurdistan.
(tocka, 08. avgust 2021 13:56)

A šta će ti more za vaterpolo? Ne misliš valjda da Španci, Grci, Hrvati... treniraju u moru?

ny

pre 2 godine

Dajte nacionalni bazen!!
(Partizan Saint Germain, 08. avgust 2021 11:38)

Nacionalni bazen postoji u Vrnjačkoj banji i Košutnjaku a završava se zimski vaterpolo centar zajedno sa borilačkih sportovima u Košutnjaku

bolje nego pre

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!
(panj, 08. avgust 2021 11:02)

Da ulazemo u nas pa i nekako, nego 600 miliona eura u Premijer ligu !!!

rules

pre 2 godine

Vi što se toliko ložite na vaterpolo a pljujete po fudbalu i košarci, da li znate koliko u svetu postoji vaterpolo saveza... 30. U toliko zemalja se samo i igra taj sport. Amaterski sport gde smo mi najbolji na svetu se ne može porediti sa jednim košarkaškim rezultatom. pozdrav

Dr. Agan

pre 2 godine

(rules, 8. avgust 2021 12:01) Biseru, kos imas na svakom cosku,svaka skola ga ima.Ko ima bazen i gde da ga treniras kao balavac u npr prasini Angole koja ima solidan kosarkaski tim? Ne znas o cemu pricas. Svaka srednja skola u USA ima bazen i vaterpolo tim.To Srbiju cini jos posebnijim i ludackijim primerom. Jer nemamo niti more niti silnu infrastrukturu van vecih gradova. Mada "silnu" nemamo ni u BG.

Boske

pre 2 godine

Cestitke ovim velik ljudima od srca !!!!!
Jos kad bi država ovo pokušala da svati i vidi, da mi kao nacija treba da ulažemo u vaterpolo/ košarku/odbojku.... da budemo primer za druge zemlje... da svaka srednja skola ima bazen/ salu sa normalnim uslovima...
A ne grdne pare u fudbal i sta gledamo ...

Valdens

pre 2 godine

Nikad bolji period reprezentacije od dolaska Savica sa mesta trenera zvezde
(Zaista, 08. avgust 2021 10:43)

Jes vala. Ovo su sve igrači iz te Zvezde.

ns1

pre 2 godine

@panj Slažem se sa tobom, ali u fudbal se ulaže jer se to može mnogostruko i vratiti, kada se neki igrač dobro proda, ili kada potpiše za dobru platu, a u vaterpolu na veliku žalost i najbolji igrači finansijski ne mogu da se porede sa nekim trecerazrednim igračima u fudbalu

Sava

pre 2 godine

Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza. Kao pravnim naslednicima treba im računati sve medalje koje su i ranije osvajana i ne znam šta je tu sporno.
U svakom slučaju čestitke na ogromnom uspehu.

артиљерац

pre 2 godine

@ ns1 Ајде и да се сложим с тобом.Али какву корист има Србија од тога.Играч
узео паре,клуб узео паре,менаџер узео паре а српски фудбал други отпозади.

А. Петров

pre 2 godine

@“Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza…………….
(Sava, 08. avgust 2021 12:01)”

Нетачно за Србију, тачно за Русију.

артиљерац

pre 2 godine

@ rules ПОТПУНО НЕТАЧНО.Постоји 143 национална ватерполо савеза или комисије
или како год,али тог нивоа.Нико тебе не тера да волиш ватерполо,али немој да
измишљаш.Знаш ли да Холандија има 4(ЧЕТИРИ) ватерполо лиге?Ја ЛИЧНО сам 2006
тренирао један универзитетски тим,који игра лигу,увео их из 4. у 3.лигу.

Милан

pre 2 godine

Шта рећи на све ово??Хвала момцима за све што су учинили за свој народ и своју земљу .

Dag Kristi

pre 2 godine

Ne tako davno, bio sam na odmoru, i čitam komentare na plaži, nakon poraza od Španije. Te Prlainović nije ni senka onog igrača, te smo spori... Kažem ženi, osvajamo zlato, i ovi će prvi da čestitaju što pljuju. Tako i bi.

Ćulijev Dimnjak

pre 2 godine

Ovim zlatom je i matematički to potvrdjeno. Mislio sam da je teško dostići onu madjarsku generaciju sa Kašašom, Benedekom i ostalima koja je završavala svoj zlatni niz baš kad su Fićo, Prlainović počinjali ali su i to uradili. Sve je apsolutno na njihovoj strani. Vjerovatno jedna od najboljih vaterpolo ekipa svih vremena, ako ne i najbolja. Jedno je sigurno, najbolja srpska reprezentacija svih vremena.

bikkojileži

pre 2 godine

ljudi,nekad sam obozavao gledati OI ali sam razocaran pojavom novih ,,sportova,,.Cujem i nadam se da je šala da u Parizu nece biti karatea ali hoce neki parkur,brejkdens i ko zna sta jos.Kome je normalnom do gledanja skejtborda,veranja uz litice i sl.Hajde da nekako uguramo hrkljuš,klis, i ko zna sta jos.Smešno.Uz to ni raspodela po kontinentima nije najbolje resenje. Često ni 3-ci ili 4-ti sa svetskog ili evropskog prvenstva ne moze doci zbog nekih autsajdera sa drugih kontinenata.

Mudrac

pre 2 godine

Koga briga da li neko racuna ili ne racuna od bivse SFRJ mi svakako racunamo i bukvalno je predobar osecaj kad znas da si najjaca sila u jednom sportu!!! Niko nije bolji od nas💪
Ljubomorni neka placu u cosku i traze razloge i opravdanja 💛💚

panj

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!

Ukupan saldo je sav u znaku broja tri za Srbiju

pre 2 godine

SRBIJA (OI/SP/EP):

VATERPOLO (M): 2/3/7 (12)
KOSARKA (M): 0/2/3 (5)
ODBOJKA (M): 1/0/3 (4)
ODBOJKA (Z): 0/1/3 (4)
KOSARKA (Z): 0/0/2 (2)

UKUPNO: 3/6/18 (27)

Vule

pre 2 godine

Najveci srpski tim medju ogromnim brojem vrhunskih timova i pojedinacnih sportista, najveci ponos ubedljivo, skoro pa utopija naseg naroda za sve druge politicko-ekonomske probleme, koliko smo na nekim poljima nisko i u blatu, toliko smo u sportu i vaterpolu na vrhu, tolika smo klasa.

plavi bechar

pre 2 godine

Evo ja odmah da kazem, ocekujem zlato i u Parizu! Podmladjen tim ce imati dovoljne 3 godine da se potpuno uigra i sa Savicem nema dileme. Ako su Madjari mogli da spoje tri zlata, od Sidneja 2000. preko Atine 2004. do Pekinga 2008., mozemo i mi! SRBIJA!

samo kazem

pre 2 godine

Ovo je kao drim tim Amerike u kosarci, vaterpolisti su sve osvojili, bukvalno sve, presli igricu vise puta iz zezanja!! Bravo nasi šampioni, bravo zlatni Srbi! Hvala Vam!

panj

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!

Dag Kristi

pre 2 godine

Ne tako davno, bio sam na odmoru, i čitam komentare na plaži, nakon poraza od Španije. Te Prlainović nije ni senka onog igrača, te smo spori... Kažem ženi, osvajamo zlato, i ovi će prvi da čestitaju što pljuju. Tako i bi.

Ćulijev Dimnjak

pre 2 godine

Ovim zlatom je i matematički to potvrdjeno. Mislio sam da je teško dostići onu madjarsku generaciju sa Kašašom, Benedekom i ostalima koja je završavala svoj zlatni niz baš kad su Fićo, Prlainović počinjali ali su i to uradili. Sve je apsolutno na njihovoj strani. Vjerovatno jedna od najboljih vaterpolo ekipa svih vremena, ako ne i najbolja. Jedno je sigurno, najbolja srpska reprezentacija svih vremena.

samo kazem

pre 2 godine

Ovo je kao drim tim Amerike u kosarci, vaterpolisti su sve osvojili, bukvalno sve, presli igricu vise puta iz zezanja!! Bravo nasi šampioni, bravo zlatni Srbi! Hvala Vam!

plavi bechar

pre 2 godine

Evo ja odmah da kazem, ocekujem zlato i u Parizu! Podmladjen tim ce imati dovoljne 3 godine da se potpuno uigra i sa Savicem nema dileme. Ako su Madjari mogli da spoje tri zlata, od Sidneja 2000. preko Atine 2004. do Pekinga 2008., mozemo i mi! SRBIJA!

Милан

pre 2 godine

Шта рећи на све ово??Хвала момцима за све што су учинили за свој народ и своју земљу .

Mudrac

pre 2 godine

Koga briga da li neko racuna ili ne racuna od bivse SFRJ mi svakako racunamo i bukvalno je predobar osecaj kad znas da si najjaca sila u jednom sportu!!! Niko nije bolji od nas💪
Ljubomorni neka placu u cosku i traze razloge i opravdanja 💛💚

bikkojileži

pre 2 godine

ljudi,nekad sam obozavao gledati OI ali sam razocaran pojavom novih ,,sportova,,.Cujem i nadam se da je šala da u Parizu nece biti karatea ali hoce neki parkur,brejkdens i ko zna sta jos.Kome je normalnom do gledanja skejtborda,veranja uz litice i sl.Hajde da nekako uguramo hrkljuš,klis, i ko zna sta jos.Smešno.Uz to ni raspodela po kontinentima nije najbolje resenje. Često ni 3-ci ili 4-ti sa svetskog ili evropskog prvenstva ne moze doci zbog nekih autsajdera sa drugih kontinenata.

Dr. Agan

pre 2 godine

(rules, 8. avgust 2021 12:01) Biseru, kos imas na svakom cosku,svaka skola ga ima.Ko ima bazen i gde da ga treniras kao balavac u npr prasini Angole koja ima solidan kosarkaski tim? Ne znas o cemu pricas. Svaka srednja skola u USA ima bazen i vaterpolo tim.To Srbiju cini jos posebnijim i ludackijim primerom. Jer nemamo niti more niti silnu infrastrukturu van vecih gradova. Mada "silnu" nemamo ni u BG.

артиљерац

pre 2 godine

@ rules ПОТПУНО НЕТАЧНО.Постоји 143 национална ватерполо савеза или комисије
или како год,али тог нивоа.Нико тебе не тера да волиш ватерполо,али немој да
измишљаш.Знаш ли да Холандија има 4(ЧЕТИРИ) ватерполо лиге?Ја ЛИЧНО сам 2006
тренирао један универзитетски тим,који игра лигу,увео их из 4. у 3.лигу.

Vule

pre 2 godine

Najveci srpski tim medju ogromnim brojem vrhunskih timova i pojedinacnih sportista, najveci ponos ubedljivo, skoro pa utopija naseg naroda za sve druge politicko-ekonomske probleme, koliko smo na nekim poljima nisko i u blatu, toliko smo u sportu i vaterpolu na vrhu, tolika smo klasa.

Ukupan saldo je sav u znaku broja tri za Srbiju

pre 2 godine

SRBIJA (OI/SP/EP):

VATERPOLO (M): 2/3/7 (12)
KOSARKA (M): 0/2/3 (5)
ODBOJKA (M): 1/0/3 (4)
ODBOJKA (Z): 0/1/3 (4)
KOSARKA (Z): 0/0/2 (2)

UKUPNO: 3/6/18 (27)

Boske

pre 2 godine

Cestitke ovim velik ljudima od srca !!!!!
Jos kad bi država ovo pokušala da svati i vidi, da mi kao nacija treba da ulažemo u vaterpolo/ košarku/odbojku.... da budemo primer za druge zemlje... da svaka srednja skola ima bazen/ salu sa normalnim uslovima...
A ne grdne pare u fudbal i sta gledamo ...

Sava

pre 2 godine

Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza. Kao pravnim naslednicima treba im računati sve medalje koje su i ranije osvajana i ne znam šta je tu sporno.
U svakom slučaju čestitke na ogromnom uspehu.

Valdens

pre 2 godine

Nikad bolji period reprezentacije od dolaska Savica sa mesta trenera zvezde
(Zaista, 08. avgust 2021 10:43)

Jes vala. Ovo su sve igrači iz te Zvezde.

ns1

pre 2 godine

@panj Slažem se sa tobom, ali u fudbal se ulaže jer se to može mnogostruko i vratiti, kada se neki igrač dobro proda, ili kada potpiše za dobru platu, a u vaterpolu na veliku žalost i najbolji igrači finansijski ne mogu da se porede sa nekim trecerazrednim igračima u fudbalu

bolje nego pre

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!
(panj, 08. avgust 2021 11:02)

Da ulazemo u nas pa i nekako, nego 600 miliona eura u Premijer ligu !!!

артиљерац

pre 2 godine

@ ns1 Ајде и да се сложим с тобом.Али какву корист има Србија од тога.Играч
узео паре,клуб узео паре,менаџер узео паре а српски фудбал други отпозади.

serb_alien

pre 2 godine

I to sve bez mora. Stvarno smo apsurdistan.
(tocka, 08. avgust 2021 13:56)

A šta će ti more za vaterpolo? Ne misliš valjda da Španci, Grci, Hrvati... treniraju u moru?

ny

pre 2 godine

Dajte nacionalni bazen!!
(Partizan Saint Germain, 08. avgust 2021 11:38)

Nacionalni bazen postoji u Vrnjačkoj banji i Košutnjaku a završava se zimski vaterpolo centar zajedno sa borilačkih sportovima u Košutnjaku

rules

pre 2 godine

Vi što se toliko ložite na vaterpolo a pljujete po fudbalu i košarci, da li znate koliko u svetu postoji vaterpolo saveza... 30. U toliko zemalja se samo i igra taj sport. Amaterski sport gde smo mi najbolji na svetu se ne može porediti sa jednim košarkaškim rezultatom. pozdrav

Stari basketas

pre 2 godine

Jedini razlog zbog kojeg su Madjari osvojili tri zlata, a Hrvati, Spanci i Italijani poneko, je taj sto mi nismo kalkulisali i igrali smo sva takmicenja maksimalno.Zlato je moglo da se osvoji samo ako ga Srbija ne osvoji! Trebali smo mnogo vise da dominiramo, unazad 20 godina imali smo sve bolje i bolje reprezentacije.E, sada, sta ce biti ubuduce, hocemo nestati k'o Madjari osamdesetih ili Rusi unazad 20 godina, pitanje je.

Марко

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!
(panj, 08. avgust 2021 11:02)

Ватерполо гледамо у просеку пет дана годишње, а фудбал два пута недељно. И шта има да улажемо паре у ватерполо када га ни конкуренција не улаже. Ако упоредимо колико новца у фудбал улажу Енглези, а колико ми, и ако упоредимо колико пара у ватерполо улаже било ко други, а колико ми, онда у фудбалу правимо веће успехе. Да ли си у току преноса чуо ко ће све од наредне сезоне играти у нашој лиги? Долазе нам најбољи ватерполисти света. Душан Мандић, Страхиња Рашовић, Душко и Гојко Пијетловић, Никола Јакшић и Ангелос Влахопулос ће играти за Нови Београд. Партизан је довео најбоље играча САД-а, у клубу су и Стефан Митровић и Милан Алексић. У Звезди је Рађен, а очекује се још појачања. Ни Раднички неће бити слаб. То би било као када би у нашу Суперлигу дошли да играју Меси, Роналдо, Левандовски или Ибрахивовић. И поред свега тога неће на ватерполо утакмицама бити више од хиљаду људи, колико ће бити кад играју фудбал Младост из Лучана и Напредак.

paradise

pre 2 godine

@“Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza…………….
(Sava, 08. avgust 2021 12:01)”

Нетачно за Србију, тачно за Русију.
(А. Петров, 08. avgust 2021 12:12)

Da, Srbija je pravni naslednik SRJ i SCG, ali ne i SFRJ. S druge strane OKS u kontinuitetu postoji od 1910. i ovaj OKS sada je isti onaj koji je postojao i pre 111 i pre 86 i pre 49 i pre 20 godina, te sve medalje osvojene na olimpijskim igrama i pod svim savezima u okviru OKS (fudbalski, vaterpolo, kosarkaski, rukometni...) na prvenstvima iz tih sportova pripadaju OKS-u i zemlji u kojoj je on nastao i delovao, tj. deluje evo vec vise od 1 veka. Prosto receno, sve te medalje su medalje SRBIJE.

Durlan Nis

pre 2 godine

(zasto uvek preterujete, 8. avgust 2021 15:10) Zato so je "paleta' takmicenja veca kod odredjenih sportova,npr kod vaterpola...Ameri u kosarci igraju Svetsko i OI.

Stavros

pre 2 godine

@bikkojileži

Karate ni nije olimpijsti sport. Od ove olimpijade, svaki domacin mislim da ima pravo da ubaci 5 sporta samo za tu olimpijadu ako im unapred to odobri medjunarodni olimpijski komitet. Tako da karate nije ni izbacen jer je ubacen privremeno samo za tu olimlijadu na zahtev Japana.
Sada Francuska moze izabrati par sportova po svojom volji, onih popularnih u Francuskoj a koji nisu na olimpijadi i da podnese zahtev da se ubace za tu olimpijadu. Ove godine smo prvi put gledali karate, baseball, skateboard, penjanje i surfovanje po volji domacina na ovoj olimpijadi.

А. Петров

pre 2 godine

@“Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza…………….
(Sava, 08. avgust 2021 12:01)”

Нетачно за Србију, тачно за Русију.

Durlan Nis

pre 2 godine

(serb_alien, 8. avgust 2021 15:04) Ne burazeu.Oni su zivot i karijeru poceli u deliblatskoj pescari,isli na kupanje na Belu stenu u Nisavi.Posle presli na Adu i onda se setili da bi mozda mogli da igraju sportove poput vaterpola? Ja zivot dajem da je 100% rep. Auatrialije sertifikovano za Skuba dajving i da su svi do jednog surferi. Ali sta to ima veze? Srbija ima 10 bazena!

zasto uvek preterujete

pre 2 godine

Kako moze da bude dominantniji od americke kosarkaske reprezentacije, i zenske i muske koji su ubedljivo osvojili sva zlata u ovom veku?

Ranko

pre 2 godine

2 puta olimpijski šampioni odmah stavljamo vaterpoliste u tim veka. Pravi tim veka su americki košarkaši ragbisti Fidžija rukometaši Francuske vaterpolisti mađarske.

rules

pre 2 godine

Vi što se toliko ložite na vaterpolo a pljujete po fudbalu i košarci, da li znate koliko u svetu postoji vaterpolo saveza... 30. U toliko zemalja se samo i igra taj sport. Amaterski sport gde smo mi najbolji na svetu se ne može porediti sa jednim košarkaškim rezultatom. pozdrav

А. Петров

pre 2 godine

@“Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza…………….
(Sava, 08. avgust 2021 12:01)”

Нетачно за Србију, тачно за Русију.

Ranko

pre 2 godine

2 puta olimpijski šampioni odmah stavljamo vaterpoliste u tim veka. Pravi tim veka su americki košarkaši ragbisti Fidžija rukometaši Francuske vaterpolisti mađarske.

zasto uvek preterujete

pre 2 godine

Kako moze da bude dominantniji od americke kosarkaske reprezentacije, i zenske i muske koji su ubedljivo osvojili sva zlata u ovom veku?

Марко

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!
(panj, 08. avgust 2021 11:02)

Ватерполо гледамо у просеку пет дана годишње, а фудбал два пута недељно. И шта има да улажемо паре у ватерполо када га ни конкуренција не улаже. Ако упоредимо колико новца у фудбал улажу Енглези, а колико ми, и ако упоредимо колико пара у ватерполо улаже било ко други, а колико ми, онда у фудбалу правимо веће успехе. Да ли си у току преноса чуо ко ће све од наредне сезоне играти у нашој лиги? Долазе нам најбољи ватерполисти света. Душан Мандић, Страхиња Рашовић, Душко и Гојко Пијетловић, Никола Јакшић и Ангелос Влахопулос ће играти за Нови Београд. Партизан је довео најбоље играча САД-а, у клубу су и Стефан Митровић и Милан Алексић. У Звезди је Рађен, а очекује се још појачања. Ни Раднички неће бити слаб. То би било као када би у нашу Суперлигу дошли да играју Меси, Роналдо, Левандовски или Ибрахивовић. И поред свега тога неће на ватерполо утакмицама бити више од хиљаду људи, колико ће бити кад играју фудбал Младост из Лучана и Напредак.

panj

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!

Valdens

pre 2 godine

Nikad bolji period reprezentacije od dolaska Savica sa mesta trenera zvezde
(Zaista, 08. avgust 2021 10:43)

Jes vala. Ovo su sve igrači iz te Zvezde.

Dag Kristi

pre 2 godine

Ne tako davno, bio sam na odmoru, i čitam komentare na plaži, nakon poraza od Španije. Te Prlainović nije ni senka onog igrača, te smo spori... Kažem ženi, osvajamo zlato, i ovi će prvi da čestitaju što pljuju. Tako i bi.

Ukupan saldo je sav u znaku broja tri za Srbiju

pre 2 godine

SRBIJA (OI/SP/EP):

VATERPOLO (M): 2/3/7 (12)
KOSARKA (M): 0/2/3 (5)
ODBOJKA (M): 1/0/3 (4)
ODBOJKA (Z): 0/1/3 (4)
KOSARKA (Z): 0/0/2 (2)

UKUPNO: 3/6/18 (27)

Sava

pre 2 godine

Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza. Kao pravnim naslednicima treba im računati sve medalje koje su i ranije osvajana i ne znam šta je tu sporno.
U svakom slučaju čestitke na ogromnom uspehu.

артиљерац

pre 2 godine

@ ns1 Ајде и да се сложим с тобом.Али какву корист има Србија од тога.Играч
узео паре,клуб узео паре,менаџер узео паре а српски фудбал други отпозади.

ns1

pre 2 godine

@panj Slažem se sa tobom, ali u fudbal se ulaže jer se to može mnogostruko i vratiti, kada se neki igrač dobro proda, ili kada potpiše za dobru platu, a u vaterpolu na veliku žalost i najbolji igrači finansijski ne mogu da se porede sa nekim trecerazrednim igračima u fudbalu

bikkojileži

pre 2 godine

ljudi,nekad sam obozavao gledati OI ali sam razocaran pojavom novih ,,sportova,,.Cujem i nadam se da je šala da u Parizu nece biti karatea ali hoce neki parkur,brejkdens i ko zna sta jos.Kome je normalnom do gledanja skejtborda,veranja uz litice i sl.Hajde da nekako uguramo hrkljuš,klis, i ko zna sta jos.Smešno.Uz to ni raspodela po kontinentima nije najbolje resenje. Često ni 3-ci ili 4-ti sa svetskog ili evropskog prvenstva ne moze doci zbog nekih autsajdera sa drugih kontinenata.

serb_alien

pre 2 godine

I to sve bez mora. Stvarno smo apsurdistan.
(tocka, 08. avgust 2021 13:56)

A šta će ti more za vaterpolo? Ne misliš valjda da Španci, Grci, Hrvati... treniraju u moru?

ny

pre 2 godine

Dajte nacionalni bazen!!
(Partizan Saint Germain, 08. avgust 2021 11:38)

Nacionalni bazen postoji u Vrnjačkoj banji i Košutnjaku a završava se zimski vaterpolo centar zajedno sa borilačkih sportovima u Košutnjaku

plavi bechar

pre 2 godine

Evo ja odmah da kazem, ocekujem zlato i u Parizu! Podmladjen tim ce imati dovoljne 3 godine da se potpuno uigra i sa Savicem nema dileme. Ako su Madjari mogli da spoje tri zlata, od Sidneja 2000. preko Atine 2004. do Pekinga 2008., mozemo i mi! SRBIJA!

Милан

pre 2 godine

Шта рећи на све ово??Хвала момцима за све што су учинили за свој народ и своју земљу .

Mudrac

pre 2 godine

Koga briga da li neko racuna ili ne racuna od bivse SFRJ mi svakako racunamo i bukvalno je predobar osecaj kad znas da si najjaca sila u jednom sportu!!! Niko nije bolji od nas💪
Ljubomorni neka placu u cosku i traze razloge i opravdanja 💛💚

артиљерац

pre 2 godine

@ rules ПОТПУНО НЕТАЧНО.Постоји 143 национална ватерполо савеза или комисије
или како год,али тог нивоа.Нико тебе не тера да волиш ватерполо,али немој да
измишљаш.Знаш ли да Холандија има 4(ЧЕТИРИ) ватерполо лиге?Ја ЛИЧНО сам 2006
тренирао један универзитетски тим,који игра лигу,увео их из 4. у 3.лигу.

Vule

pre 2 godine

Najveci srpski tim medju ogromnim brojem vrhunskih timova i pojedinacnih sportista, najveci ponos ubedljivo, skoro pa utopija naseg naroda za sve druge politicko-ekonomske probleme, koliko smo na nekim poljima nisko i u blatu, toliko smo u sportu i vaterpolu na vrhu, tolika smo klasa.

Ćulijev Dimnjak

pre 2 godine

Ovim zlatom je i matematički to potvrdjeno. Mislio sam da je teško dostići onu madjarsku generaciju sa Kašašom, Benedekom i ostalima koja je završavala svoj zlatni niz baš kad su Fićo, Prlainović počinjali ali su i to uradili. Sve je apsolutno na njihovoj strani. Vjerovatno jedna od najboljih vaterpolo ekipa svih vremena, ako ne i najbolja. Jedno je sigurno, najbolja srpska reprezentacija svih vremena.

Dr. Agan

pre 2 godine

(rules, 8. avgust 2021 12:01) Biseru, kos imas na svakom cosku,svaka skola ga ima.Ko ima bazen i gde da ga treniras kao balavac u npr prasini Angole koja ima solidan kosarkaski tim? Ne znas o cemu pricas. Svaka srednja skola u USA ima bazen i vaterpolo tim.To Srbiju cini jos posebnijim i ludackijim primerom. Jer nemamo niti more niti silnu infrastrukturu van vecih gradova. Mada "silnu" nemamo ni u BG.

Durlan Nis

pre 2 godine

(serb_alien, 8. avgust 2021 15:04) Ne burazeu.Oni su zivot i karijeru poceli u deliblatskoj pescari,isli na kupanje na Belu stenu u Nisavi.Posle presli na Adu i onda se setili da bi mozda mogli da igraju sportove poput vaterpola? Ja zivot dajem da je 100% rep. Auatrialije sertifikovano za Skuba dajving i da su svi do jednog surferi. Ali sta to ima veze? Srbija ima 10 bazena!

Durlan Nis

pre 2 godine

(zasto uvek preterujete, 8. avgust 2021 15:10) Zato so je "paleta' takmicenja veca kod odredjenih sportova,npr kod vaterpola...Ameri u kosarci igraju Svetsko i OI.

samo kazem

pre 2 godine

Ovo je kao drim tim Amerike u kosarci, vaterpolisti su sve osvojili, bukvalno sve, presli igricu vise puta iz zezanja!! Bravo nasi šampioni, bravo zlatni Srbi! Hvala Vam!

Boske

pre 2 godine

Cestitke ovim velik ljudima od srca !!!!!
Jos kad bi država ovo pokušala da svati i vidi, da mi kao nacija treba da ulažemo u vaterpolo/ košarku/odbojku.... da budemo primer za druge zemlje... da svaka srednja skola ima bazen/ salu sa normalnim uslovima...
A ne grdne pare u fudbal i sta gledamo ...

bolje nego pre

pre 2 godine

Pa vi nastavite da finansirate i ulažete u fudbal gde ne možemo ni da se kvalifikujemo na bilo koje takmičenje, a vaterpolo zanemarite taman dok ne bude više imao ko da donosi medalje :)
GROMADE OD IGRAČA!!
(panj, 08. avgust 2021 11:02)

Da ulazemo u nas pa i nekako, nego 600 miliona eura u Premijer ligu !!!

Stari basketas

pre 2 godine

Jedini razlog zbog kojeg su Madjari osvojili tri zlata, a Hrvati, Spanci i Italijani poneko, je taj sto mi nismo kalkulisali i igrali smo sva takmicenja maksimalno.Zlato je moglo da se osvoji samo ako ga Srbija ne osvoji! Trebali smo mnogo vise da dominiramo, unazad 20 godina imali smo sve bolje i bolje reprezentacije.E, sada, sta ce biti ubuduce, hocemo nestati k'o Madjari osamdesetih ili Rusi unazad 20 godina, pitanje je.

paradise

pre 2 godine

@“Srbija je pravni naslednik bivše drzave kao što je i Rusija pravni naslednik Sovjetskog Saveza…………….
(Sava, 08. avgust 2021 12:01)”

Нетачно за Србију, тачно за Русију.
(А. Петров, 08. avgust 2021 12:12)

Da, Srbija je pravni naslednik SRJ i SCG, ali ne i SFRJ. S druge strane OKS u kontinuitetu postoji od 1910. i ovaj OKS sada je isti onaj koji je postojao i pre 111 i pre 86 i pre 49 i pre 20 godina, te sve medalje osvojene na olimpijskim igrama i pod svim savezima u okviru OKS (fudbalski, vaterpolo, kosarkaski, rukometni...) na prvenstvima iz tih sportova pripadaju OKS-u i zemlji u kojoj je on nastao i delovao, tj. deluje evo vec vise od 1 veka. Prosto receno, sve te medalje su medalje SRBIJE.

Stavros

pre 2 godine

@bikkojileži

Karate ni nije olimpijsti sport. Od ove olimpijade, svaki domacin mislim da ima pravo da ubaci 5 sporta samo za tu olimpijadu ako im unapred to odobri medjunarodni olimpijski komitet. Tako da karate nije ni izbacen jer je ubacen privremeno samo za tu olimlijadu na zahtev Japana.
Sada Francuska moze izabrati par sportova po svojom volji, onih popularnih u Francuskoj a koji nisu na olimpijadi i da podnese zahtev da se ubace za tu olimpijadu. Ove godine smo prvi put gledali karate, baseball, skateboard, penjanje i surfovanje po volji domacina na ovoj olimpijadi.