Nedelja, 11.08.2013.

21:46

Nadal lako do 25. mastersa

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Rodžers kup u Montrealu, pošto je u finalu savlado Kanađanina Miloša Raonića 2:0 (6:2, 6:2).

Izvor:

Nadal lako do 25. mastersa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

petar

pre 10 godina

@jutarnja kafa I da se odmarao, neka je. I pre i posle pauze je veliki igrac. I pobejuje, i igra sjajno. I drugi odmaraju. Ali umesto da treniraju kao Rafa, slikaju se sa estradnim zvezdama.

Lav

pre 10 godina

@max Nije nista cudno, nece Rafa vise na travi ni igrati. Mislim da ce se skoncentrisati na sljaku i beton. Trava mu ne odgovara zbog kolena i mogucnosti povrede. Nik Bolitjeri je rekao da je odradio trening sa Rafom prr meca sa Darcisom, i da je znao da ce Nadal ispasti, jer se na treningu okliznuo 10 puta i svaki puta. Usao je u mec sa strahom od povrede. Ne verujem da ce biti znacajan faktor na Vimbldonu u buducnosti, iako je tamo ostvario fantasticne rezultate, pet finala, dva trofeja. Inace porazi su sastavni deo igre.

Werewolf

pre 10 godina

Sjajan turnir za Rafu,i za samopouzdanje,i za sakupljanje bodova!Ova titula ga stavlja rame uz rame sa Novakom za titulu na USO,Marej je vidjen da podlegne pritisku odbrane titule.
Razlika u ATP Race je opet skoro 1500 bodova,trece mesto ce mu doneti neuporedivo laksi zreb na USO nego da je 4. ili 5.
Ocekujem nastup u Sinsinatiju,i to bez ikakvih kalkulacija.
Nema nikakve paralele izmedju martovske americke turneje i ove sada,sigurno ce ici na trofej.
U martu je propustio Majami jer je zakljucno sa Indian Velsom nanizao 5 nedelja skoro pa neprestanog igranja,a uz to,da je otisao u Majami,ne bi mu bilo dovoljno 2 nedelje,koliko ima od kraja Majamija do Monte Karla,da se oporavi.
Danas to nije slucaj-imao je 5 nedelja slobodno,po spostvenom priznanju je fit,a Sinsinati je zapravo jedina prava provera koju moze da ima pred USO jer je podloga ista na ova 2 turnira;pobeda u Montrealu je velika,ali mu kao pripremu pred USO ne donosi puno jer je u Montrealu sporiji teren.
Uz to,martovski mastersi su najnaporniji jer su najveci turniri jer se igra po 6 koja,za razliku od ostalih mastersa na kojima se igra po 5.
Taada je imao 3 jako naporna meca,a sada samo ovaj u 1/2 finalu.
Ni zreb mu nije toliko los obzirom na to da Marej i Fed nisu u formi,tako da je moguca i ovde prva titula.

Kika Majstor

pre 10 godina

Svaka cast Rafi na ovoj novoj igri i dubok naklon.
Ovakva promena u igri na betonu, ovakav rad i napredak su dostojni najveceg postovanja, najvecem radniku u istoriji tenisa.
Prisao je liniji skoro dva metra – neverovatno - krece se duplo brze nego na Wimbledonu pre samo mesec i nesto dana. Cak i je i u Parizu bio mnogo sporiji nego sada. Hvata sve u penjanju i udara ranije od Djokovica, koga oterao iza osnovne linije. Servis potpuno modifikovan, udarci ravniji.
Ma, super!
Ja mislim da je on to jos ranije spremao za sezonu na betonu. Nemoguce je da je za samo nekoliko nedelja sve to naucio. Rafa tenutno deluje da je najbolji igrac na svetu na betonu.
Bravo Rafa!

max

pre 10 godina

Čudan je Rafa od 7 titula za redom pa ispadne u prvom kolu najjačeg i najvažnijeg turnira svih vremena - Wimbledon-a ! Poštujem sve,sve je moguće, ai teško on izdrži tvrdu podlogu do kraja godine !!

farmaceut

pre 10 godina

Posle ovoga,jasno je da isključivo dvostruka titula(Sinsinati i US open) zadržavaju Novaka na prvom mestu.Nadal vec u ATP trci beži Novaku preko 1500 poena i ako to ne ispegla na neki egal(bili bi bas izjednaceni ukoliko bi ga Novak pobedio u finalima) Nadal je na kraju godine prvi.Novak ima igru,cak se moze reci da je tehnički neke stvari doradio,ali glava je problem.Nadam se da je dovoljno psihicki jak da ovo prevaziđe.

jutarnja kafa

pre 10 godina

Sto ne bi pobedjivao kad se odmarao 8 meseci. Svi se odmaraju osim Novaka. Zato je Novak prvi, a logicno je da popusti pred odmornima. Samo sto im Nole nikad nece predati to mesto. Napravice dovoljno bodova da moze na Bora Bora za 3 meseca.

PSL

pre 10 godina

Moglo se znati unapred da Raonić sa svojom igrom nema nikakve šanse protiv Nadala bez obzira na taktiku. On je još jako daleko da bi mogao da pobedi Nadala, Mareja, Djokovića ili Federera. Napravio je bum kada se pojavio sa svojim servisom ali treba još mnogo toga osim servisa. prema tome teško će on odigrati onakav meč kao Nadal i Djoković u polufinalu. Što se tiče komentara o Nadalovom ponašanju kako je gospodin za razliku od Djokovića,očigledno da neki neznaju šta je lepo ponašanje. Po čemu se to Nadal i Federer lepše ponašaju od Djokovića? Izvlačenje gaća iz zadnjice, dodirivanje ušiju, nosa ramena spada u lepo ponašanje? prosto nemogu da verujem da igrač kakav je Nadal nemože da se reši tako ružne navike. Da Djoković radi tako nešto razapeli bi ga na stub srama, a kad to radi Nadal onda je baš lepo. Evidentno je da je Nadal popravio formu i svaki meč protiv njega i Novaka će odlučivati nijanse. e sad videćemo do kraja godine šta će biti, važno je Novak na svakom turniru dolazi do samog kraja tako da ga baš neće tako lako skloniti sa prvog mesta. Biće teško ali se nadam da će Novak osvojiti titulu na US openu.

dax

pre 10 godina

Raonić je potpuno limitiran igrač i ako nešto ne unapredi u igri sa osnovne linije ovo finale će mu se teško ponoviti na nekom ozbiljnom turniru. Više bi Pospišil namučio Rafu. Rafa potpuno očekivano melje od prvog do poslednjeg poena. Jedini mladi igrač koji trenutno može da igra protiv najboljih je Janovič i sigurno zaslužuje da bude u prvih 10 više nego Raonić. Dečko se možda problematično ponaša,ali kad to malo dovede u red eto njega u prvih 10. Mislim da će Nole konačno da osvoji Sinsi, a US open će da bude odlučen između Noleta, Rafe, Mareja i možda Delpa.

Alex

pre 10 godina

Atp race od 12. 8.
1. Nadal 8010
2. Nole 6590
3. Murray 5250

Nole mora da osvoji Sinsinati, US open i zavrsni masteres da bi ostao na prvom mestu. Bice veoma tesko ali verujem u Noleta.

Martin KG

pre 10 godina

Cestitke Nadalu. Ako se ne varam 25 je rekord po broju masters titula. Ako ovako nastavi da igra nije nemoguce da ugrozi i Federera po broju GS titula i konacno titulu najboljeg svih vremena. Slozio bih sa sa dosta prethodnih komentara koji pominju Novaka kao prakticno jedinog ozbiljnog protivnika Nadalu. Njemu su Federer i Marej daleko manja pretnja, gotovo nikakva. Bice jako tesko Novaku u narednom periodu. Sasvim izvesno ga ceka gubitak prvog mesta ako ne do kraja godine onda posle AO. Naravno, bitnije od mesta na listi su titule i ja se nadam da ce Nole vec u Sinsiju zaokruziti svoju impresivnu kolekciju mastersa i tako trajno ugravirati svoje ime u istoriji tenisa. Bice zanimljivo do kraja sezone.

Bogdan

pre 10 godina

ovo je jedan od onih turnira u kojima se finale odigralo prije zvanicnog finala po meni mec izmedju Raonica i Rafe zasluzije samo prvo kolo turnira jer Raonic ni u jednom trenutku nije mogao da uradi nista kako bi poremetio,a kamoli ugrozio Nadalovu igru a Rafa je opet dokazao da moze da melje na bilo kojoj podlozi

Madridista Kg

pre 10 godina

Usudicu se da kazem da je igra Nadala sa zavrsnice turnira, njegova najbolja na ovoj podlozi. I tome treba da zahvali Novaku! Jednostavno, Rafa je vanserijski, pre svega, takmicar. Uradice sve sto treba da bude bolji i to je jedna od stvari zbog kojih navijam za njega. Dakle, Novak ga je naterao da razvije agresivnost na betonu, jer je to jedini nacin kako Nadal moze da nadigra Noleta. I on to i radi, poceo je sa vidnom promenom jos na AO 2012., a sada je sve bolji. Od riterna, do bekhend paralele, u stvari, trudi se da mu svaki udarac bude dublji, agresivniji, cime pored rezultatskog napretka, on i stedi telo (verujem da i u tome lezi razlog promene stila). U svakom slucaju, kao njegov navijac, uzivam u ovim rezultatima i mislim da bi mu bilo pametno da preskoci Sinsi i da se dobro naspanuje za USO. Navijam za finale sa Novakom. P. S. Ocekivana pobeda nad Milosem...

realo

pre 10 godina

Rafi predstoji ponovo bericetan deo karijere, koji samo povrede (prave i one druge) mogu da sprece. Fedex hoce a vise ne moze, Nole moze ali ga ne zanima, a Marej juri samo GS, sto je suluda taktika. Nakupice se Nadal mastersa kao dete tresanja

potpunaistina

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koji pokazuje koje Rafa i sta je ...Upornost,mentalna i fizicka snaga a ispred svega njegova Disciplina e to vam je pravi profesionalac , Veliki covek i igracina ! p.s svim hejterima nek bude jasno da je NADAL joz preveliki za Nole i tu nema sporedbe medju njih ... (bez uvreda)..Jednostavno sve cestitke Nadalu i puno srece za nastavak sezone takodje i za svi ostali igraci poz

Кривокапић

pre 10 godina

Оно јуче је било финале. Због глупог рангирања, боранија улази у финала и онда она трају 50 монута. Надам се да ово неће да се деси на УС опену. Велика је разлика између прве четворице и остатка.

Msm sta reci

pre 10 godina

NOVAK DJOKOVIĆ JE JEDINI koji je do sada ODIGRAO SVE U 2013. - SVI OSTALI SU IMALI NEKE PAUZE, kakve to oni znaju.BRAVO ZA NOVAKA.IMA NAJBOLJE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA A NAJJAČI SU GREN SLEMOVI - pobeda, polufinale i finale.TO NEMA NI JEDAN IGRAČ NA TURNIRU - ZATO JE NOLE neprikosnoveno PRVI NA SVETU, NAJBOLJI, A Srbin !!!!BRAVO, BRAVO, BRAVO za Novaka. (nikol dz. femija, 11. avgust 2013 23:53)
Na vest Rafa lako do 25. mastersa ovaj komentar....

Rale

pre 10 godina

Da nema Novaka Rafa bi bio neprikidno broj jedan od 2010.Pobedjuje lagano Rogera i Marija.Ali ipak, kako neko ko pretenduje da bude najbolji gubi 2 godine zaredom u prvom i drugom kolu Vimbldona i to od Rosola i Darsisa3:0.To su smesne stvari.Secam se jednog Vajdinog intervjua gde je Nole ozbiljno ramisljao da batali tenis posle poraza od Melzera na RG u 4 kolu.Ne mozes da tvrdis da si najbolji i da na najznacajnijem turniru gubis od nekih indijanaca.Od kraja 2010 Nole je u najvecem broju ili osvajao ili igrao finale GS i je par puta ispao u polufinalu i to od nekog iz ove cetvorke.To znaci biti standardan broj 1.

Mairon

pre 10 godina

Odlicna i vazna titula za Rafu koja je dostignuta sigurnom igrom a najvaznije, pobedom nad Djokovicem. Svaka Rafina titula na betonu izuzetno me raduje posto oduzima argumente onima upornim u tvrdnjama da je Rafa tek obican prebacivac, sljakas.
Ako bude ovako igrao (a mogao bi jos podici formu) sigurno moze do titule na US openu i jos jednog mastersa ove sezone.
Marej je prilicno nesiguran, lako moze da se desi da ima slab dan i izgubi od motivisanog protivnika, Djokovic se ocigledno nalazi u padu a Federer nije vise u mogucnosti da igra tenis na visokom nivou.
Rafina titula na US openu mogla bi biti realnost.

Довла

pre 10 godina

То онај Надал који не зна да игра на бетону,краљ шљаке?! Ове сезоне је освојио оба мастерса која је играо на бетону(Индијан Велс и Монтреал),без пораза је на овој подлози.Посрећило му се,разбиће га Ноле ако већ није.

Tenissfan

pre 10 godina

Nakon oovg meča mora se priznati da Rafael Nadal djeluje zastrasujuce,te da je ovo pokazatelj koliko je Novak daleko ispred svih ostalih.Realno gledajuci jedini on ima igru za Nadala,za ostale trenutno to djeluje nemoguca misija,ovakvo demoliranje Raonica pred domacom publikom je strasno.A tek Nadalova psihicka stabilnost,u teskim trenucima,u tome je miljama ispred drugih.Cini se da je povratio igru iz najboljih dana,psihicka snaga i stabilnost mislim da ni ne mogu biti na vecem nivou,ostaje da se vidi je li dovoljno za US open,gdje ce se po meni glavna rijec voditi izmedju njega i Novaka.Jer ostali mecevi djeluju toliko blijedo naspram njihovih epskih duela.Uzivajmo u tenisu!

kmania

pre 10 godina

Veliki sam navijac Novakov,medjutim odajem priznanje Nadalu.Pre svega je veliki profesionalac,izlazi na teren da odvali svakog i to je cinjenica.
Novace ukoliko ne promenis neke stvari u sebi i oko sebe nazalost pozicija broj jedan za tebe je izgubljena a mozda nikad vise i ne bude.
Usao si u masinu sou biznisa sto odmah oduzima pravi i vrhunski profesionalizam.Nadal mislim da trenira 25 sati dnevno,kod tebe burazeru nesto ne stima.Ako je tako a jeste onda bar da ne gledamo vise svaki tvoj mec.Ukoliko si se prepustio sou biznisu a ne surovom profesionalizmu onda je to kraj.

Sasho

pre 10 godina

E,tako se to radi!Djole imas 3 dana da uvezbas neki ples,postajes druga Ana lova i slava ti udarili u glavu!Hocu da te gledam da osvajas turnire!Nadalu svaka cast!

jack

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko je Raonić igrao taktički pogrešno večeras. Za ovako katastrofalan poraz je kriv trener i niko više. Raonić je igrao kao da je Novak Djoković, upuštao se u razmene sa Rafom pokušavajući da ga nadigra u polju i sa osnovne linije, potpuno zapostavivši servis. Totalna besmislica, uzalud je Miloš slegao ramenima gledajući u Ljubičića. On je nekada terorisao protivnike sa bombarderskim servisima a od toga je sada potpuno odustao očigledno kao plod trenervoih zamisli. Suludo je da je čak i Nadal servirao bolje od njega iako je ovo idealna podloga za bomba servise. Pod hitno oterati Ljubičića i uzeti normalnog trenera inače će i Miloš doživeti sudbinu nebrojeno mnogo igrača i igračica koje su doslovno upropastili hrvatski treneri. Ko prati tenis zna o čemu pričam.

Serdjo

pre 10 godina

Nole jednostavno mora, ali MORA da osvoji Cinci i USO kako bi vratio pre svega veru u sebe, a kasnije i auru No1. Nole jedini ima igru za Nadala i osim na sljaci on ne sme da gubi od Nadala na drugim podlogama! Ako ga Nole ne zaustavi u Cinciju i USO bojim se da ce Nadal imati najispesniji drugi deo sezone ikada! Noletu treba hitno BUDJENJE!!!

nikol dz. femija

pre 10 godina

NOVAK DJOKOVIĆ JE JEDINI koji je do sada ODIGRAO SVE U 2013. - SVI OSTALI SU IMALI NEKE PAUZE, kakve to oni znaju.

BRAVO ZA NOVAKA.

IMA NAJBOLJE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA A NAJJAČI SU GREN SLEMOVI - pobeda, polufinale i finale.

TO NEMA NI JEDAN IGRAČ NA TURNIRU - ZATO JE NOLE neprikosnoveno PRVI NA SVETU, NAJBOLJI, A Srbin !!!!

BRAVO, BRAVO, BRAVO za Novaka.

Challe

pre 10 godina

Naravno, radi se o 25. masters tituli po redu. Kao sto neko rece, jedino je jos Nole neko ko moze da se suprotstavi Nadalu, svi ostali su samo "topovska hrana". Zbog Nadalovog proslogodisnjeg odsustva kao i zbog tromosti samog bod sistema doslo je do poremecaja na ATP listi pa se tako Nole i Nadal vec drugi put susrecu u polufinalima turnira igrajuci tako finale pre finala cineci samo finale samo formalnom i nadasve nezanimljivim zavrsnicom turnira. Nadam se da ce se uskoro stvari sleci i da ce se Nadal i Nole "nagoditi" oko prvog i drugog mesta kako bi se funkcija finalnih meceva ponovo vratila na turnire a mi uzivali u mecevima dva najbolja tenisera danasnjice.

Igor

pre 10 godina

Nadal sada treba da otkaze Sinsinati i da pocne polako da se sprema za US OPEN. Sto se tice samog meca lagana i ocekivana pobeda Nadala.

Žil Simon

pre 10 godina

Evo pobedi Nadal Raonića, laganica.
Ali, u Sinsinariju Federer pobeđuje Nadala u četvrtfinalu, a Novak konačno osvaja Sinsinati pobedom u finalu nad Federerom!

The Lord is back!

pre 10 godina

Vasa stvar je da li cete ga voleti ili ne, ali iskreno Rafaela Nadala morate postovati!
Svaka cast na svemu prikazanom ove nedelje, tenis je mnogo dobio otkad je on ponovo na turu!
Veliki sampion i na terenu i van njega!
The Lord is back!

Serdar

pre 10 godina

Jedino sto Djokovic koliko toliko moze da parira Nadalu svi ostali su samo stalne Nadalove musterije.Ja iskreno ocekujem Nadala i u Cincinatiu da stigne do same zavrsnice,bez obzira na zreb koji mu je dodelio Mareja i Federera,lako ce on izadji sa njima.

sasa

pre 10 godina

Boze, udje i Raonic u top 10. Ne mogu da verujem da neko tih kvaliteta moze tuuci, ali izgleda da zaista postoji ogromna razlika izmedju top 4 i ostalih. Ovo danas je na momente bilo smesno. Covek moze samo da osvoji poen na svoju prvu servu ako mu prodje, ostalo je stvar rutine za Rafu. Dominacija u svakom pogledu. Postavio je novi cilj za Novaka, postao je mnogo bolji i jaci na tvroj podlozi nego pre 2 godine. Nije vise pasivan kao pre, napada cim stigne. Mislim da Novak i nije tako lose igrao sinoc, ali je Rafina pobeda stvar njegove dobre igre pre svega. Ovo danas je bila rutina, pobedio bi Raonica i sa igrom od pre dve godine.

Serdar

pre 10 godina

Jedino sto Djokovic koliko toliko moze da parira Nadalu svi ostali su samo stalne Nadalove musterije.Ja iskreno ocekujem Nadala i u Cincinatiu da stigne do same zavrsnice,bez obzira na zreb koji mu je dodelio Mareja i Federera,lako ce on izadji sa njima.

The Lord is back!

pre 10 godina

Vasa stvar je da li cete ga voleti ili ne, ali iskreno Rafaela Nadala morate postovati!
Svaka cast na svemu prikazanom ove nedelje, tenis je mnogo dobio otkad je on ponovo na turu!
Veliki sampion i na terenu i van njega!
The Lord is back!

sasa

pre 10 godina

Boze, udje i Raonic u top 10. Ne mogu da verujem da neko tih kvaliteta moze tuuci, ali izgleda da zaista postoji ogromna razlika izmedju top 4 i ostalih. Ovo danas je na momente bilo smesno. Covek moze samo da osvoji poen na svoju prvu servu ako mu prodje, ostalo je stvar rutine za Rafu. Dominacija u svakom pogledu. Postavio je novi cilj za Novaka, postao je mnogo bolji i jaci na tvroj podlozi nego pre 2 godine. Nije vise pasivan kao pre, napada cim stigne. Mislim da Novak i nije tako lose igrao sinoc, ali je Rafina pobeda stvar njegove dobre igre pre svega. Ovo danas je bila rutina, pobedio bi Raonica i sa igrom od pre dve godine.

Serdjo

pre 10 godina

Nole jednostavno mora, ali MORA da osvoji Cinci i USO kako bi vratio pre svega veru u sebe, a kasnije i auru No1. Nole jedini ima igru za Nadala i osim na sljaci on ne sme da gubi od Nadala na drugim podlogama! Ako ga Nole ne zaustavi u Cinciju i USO bojim se da ce Nadal imati najispesniji drugi deo sezone ikada! Noletu treba hitno BUDJENJE!!!

kmania

pre 10 godina

Veliki sam navijac Novakov,medjutim odajem priznanje Nadalu.Pre svega je veliki profesionalac,izlazi na teren da odvali svakog i to je cinjenica.
Novace ukoliko ne promenis neke stvari u sebi i oko sebe nazalost pozicija broj jedan za tebe je izgubljena a mozda nikad vise i ne bude.
Usao si u masinu sou biznisa sto odmah oduzima pravi i vrhunski profesionalizam.Nadal mislim da trenira 25 sati dnevno,kod tebe burazeru nesto ne stima.Ako je tako a jeste onda bar da ne gledamo vise svaki tvoj mec.Ukoliko si se prepustio sou biznisu a ne surovom profesionalizmu onda je to kraj.

Tenissfan

pre 10 godina

Nakon oovg meča mora se priznati da Rafael Nadal djeluje zastrasujuce,te da je ovo pokazatelj koliko je Novak daleko ispred svih ostalih.Realno gledajuci jedini on ima igru za Nadala,za ostale trenutno to djeluje nemoguca misija,ovakvo demoliranje Raonica pred domacom publikom je strasno.A tek Nadalova psihicka stabilnost,u teskim trenucima,u tome je miljama ispred drugih.Cini se da je povratio igru iz najboljih dana,psihicka snaga i stabilnost mislim da ni ne mogu biti na vecem nivou,ostaje da se vidi je li dovoljno za US open,gdje ce se po meni glavna rijec voditi izmedju njega i Novaka.Jer ostali mecevi djeluju toliko blijedo naspram njihovih epskih duela.Uzivajmo u tenisu!

Sasho

pre 10 godina

E,tako se to radi!Djole imas 3 dana da uvezbas neki ples,postajes druga Ana lova i slava ti udarili u glavu!Hocu da te gledam da osvajas turnire!Nadalu svaka cast!

Challe

pre 10 godina

Naravno, radi se o 25. masters tituli po redu. Kao sto neko rece, jedino je jos Nole neko ko moze da se suprotstavi Nadalu, svi ostali su samo "topovska hrana". Zbog Nadalovog proslogodisnjeg odsustva kao i zbog tromosti samog bod sistema doslo je do poremecaja na ATP listi pa se tako Nole i Nadal vec drugi put susrecu u polufinalima turnira igrajuci tako finale pre finala cineci samo finale samo formalnom i nadasve nezanimljivim zavrsnicom turnira. Nadam se da ce se uskoro stvari sleci i da ce se Nadal i Nole "nagoditi" oko prvog i drugog mesta kako bi se funkcija finalnih meceva ponovo vratila na turnire a mi uzivali u mecevima dva najbolja tenisera danasnjice.

Mairon

pre 10 godina

Odlicna i vazna titula za Rafu koja je dostignuta sigurnom igrom a najvaznije, pobedom nad Djokovicem. Svaka Rafina titula na betonu izuzetno me raduje posto oduzima argumente onima upornim u tvrdnjama da je Rafa tek obican prebacivac, sljakas.
Ako bude ovako igrao (a mogao bi jos podici formu) sigurno moze do titule na US openu i jos jednog mastersa ove sezone.
Marej je prilicno nesiguran, lako moze da se desi da ima slab dan i izgubi od motivisanog protivnika, Djokovic se ocigledno nalazi u padu a Federer nije vise u mogucnosti da igra tenis na visokom nivou.
Rafina titula na US openu mogla bi biti realnost.

nikol dz. femija

pre 10 godina

NOVAK DJOKOVIĆ JE JEDINI koji je do sada ODIGRAO SVE U 2013. - SVI OSTALI SU IMALI NEKE PAUZE, kakve to oni znaju.

BRAVO ZA NOVAKA.

IMA NAJBOLJE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA A NAJJAČI SU GREN SLEMOVI - pobeda, polufinale i finale.

TO NEMA NI JEDAN IGRAČ NA TURNIRU - ZATO JE NOLE neprikosnoveno PRVI NA SVETU, NAJBOLJI, A Srbin !!!!

BRAVO, BRAVO, BRAVO za Novaka.

Довла

pre 10 godina

То онај Надал који не зна да игра на бетону,краљ шљаке?! Ове сезоне је освојио оба мастерса која је играо на бетону(Индијан Велс и Монтреал),без пораза је на овој подлози.Посрећило му се,разбиће га Ноле ако већ није.

Igor

pre 10 godina

Nadal sada treba da otkaze Sinsinati i da pocne polako da se sprema za US OPEN. Sto se tice samog meca lagana i ocekivana pobeda Nadala.

Žil Simon

pre 10 godina

Evo pobedi Nadal Raonića, laganica.
Ali, u Sinsinariju Federer pobeđuje Nadala u četvrtfinalu, a Novak konačno osvaja Sinsinati pobedom u finalu nad Federerom!

jack

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko je Raonić igrao taktički pogrešno večeras. Za ovako katastrofalan poraz je kriv trener i niko više. Raonić je igrao kao da je Novak Djoković, upuštao se u razmene sa Rafom pokušavajući da ga nadigra u polju i sa osnovne linije, potpuno zapostavivši servis. Totalna besmislica, uzalud je Miloš slegao ramenima gledajući u Ljubičića. On je nekada terorisao protivnike sa bombarderskim servisima a od toga je sada potpuno odustao očigledno kao plod trenervoih zamisli. Suludo je da je čak i Nadal servirao bolje od njega iako je ovo idealna podloga za bomba servise. Pod hitno oterati Ljubičića i uzeti normalnog trenera inače će i Miloš doživeti sudbinu nebrojeno mnogo igrača i igračica koje su doslovno upropastili hrvatski treneri. Ko prati tenis zna o čemu pričam.

Madridista Kg

pre 10 godina

Usudicu se da kazem da je igra Nadala sa zavrsnice turnira, njegova najbolja na ovoj podlozi. I tome treba da zahvali Novaku! Jednostavno, Rafa je vanserijski, pre svega, takmicar. Uradice sve sto treba da bude bolji i to je jedna od stvari zbog kojih navijam za njega. Dakle, Novak ga je naterao da razvije agresivnost na betonu, jer je to jedini nacin kako Nadal moze da nadigra Noleta. I on to i radi, poceo je sa vidnom promenom jos na AO 2012., a sada je sve bolji. Od riterna, do bekhend paralele, u stvari, trudi se da mu svaki udarac bude dublji, agresivniji, cime pored rezultatskog napretka, on i stedi telo (verujem da i u tome lezi razlog promene stila). U svakom slucaju, kao njegov navijac, uzivam u ovim rezultatima i mislim da bi mu bilo pametno da preskoci Sinsi i da se dobro naspanuje za USO. Navijam za finale sa Novakom. P. S. Ocekivana pobeda nad Milosem...

Kika Majstor

pre 10 godina

Svaka cast Rafi na ovoj novoj igri i dubok naklon.
Ovakva promena u igri na betonu, ovakav rad i napredak su dostojni najveceg postovanja, najvecem radniku u istoriji tenisa.
Prisao je liniji skoro dva metra – neverovatno - krece se duplo brze nego na Wimbledonu pre samo mesec i nesto dana. Cak i je i u Parizu bio mnogo sporiji nego sada. Hvata sve u penjanju i udara ranije od Djokovica, koga oterao iza osnovne linije. Servis potpuno modifikovan, udarci ravniji.
Ma, super!
Ja mislim da je on to jos ranije spremao za sezonu na betonu. Nemoguce je da je za samo nekoliko nedelja sve to naucio. Rafa tenutno deluje da je najbolji igrac na svetu na betonu.
Bravo Rafa!

potpunaistina

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koji pokazuje koje Rafa i sta je ...Upornost,mentalna i fizicka snaga a ispred svega njegova Disciplina e to vam je pravi profesionalac , Veliki covek i igracina ! p.s svim hejterima nek bude jasno da je NADAL joz preveliki za Nole i tu nema sporedbe medju njih ... (bez uvreda)..Jednostavno sve cestitke Nadalu i puno srece za nastavak sezone takodje i za svi ostali igraci poz

farmaceut

pre 10 godina

Posle ovoga,jasno je da isključivo dvostruka titula(Sinsinati i US open) zadržavaju Novaka na prvom mestu.Nadal vec u ATP trci beži Novaku preko 1500 poena i ako to ne ispegla na neki egal(bili bi bas izjednaceni ukoliko bi ga Novak pobedio u finalima) Nadal je na kraju godine prvi.Novak ima igru,cak se moze reci da je tehnički neke stvari doradio,ali glava je problem.Nadam se da je dovoljno psihicki jak da ovo prevaziđe.

Msm sta reci

pre 10 godina

NOVAK DJOKOVIĆ JE JEDINI koji je do sada ODIGRAO SVE U 2013. - SVI OSTALI SU IMALI NEKE PAUZE, kakve to oni znaju.BRAVO ZA NOVAKA.IMA NAJBOLJE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA A NAJJAČI SU GREN SLEMOVI - pobeda, polufinale i finale.TO NEMA NI JEDAN IGRAČ NA TURNIRU - ZATO JE NOLE neprikosnoveno PRVI NA SVETU, NAJBOLJI, A Srbin !!!!BRAVO, BRAVO, BRAVO za Novaka. (nikol dz. femija, 11. avgust 2013 23:53)
Na vest Rafa lako do 25. mastersa ovaj komentar....

Bogdan

pre 10 godina

ovo je jedan od onih turnira u kojima se finale odigralo prije zvanicnog finala po meni mec izmedju Raonica i Rafe zasluzije samo prvo kolo turnira jer Raonic ni u jednom trenutku nije mogao da uradi nista kako bi poremetio,a kamoli ugrozio Nadalovu igru a Rafa je opet dokazao da moze da melje na bilo kojoj podlozi

Martin KG

pre 10 godina

Cestitke Nadalu. Ako se ne varam 25 je rekord po broju masters titula. Ako ovako nastavi da igra nije nemoguce da ugrozi i Federera po broju GS titula i konacno titulu najboljeg svih vremena. Slozio bih sa sa dosta prethodnih komentara koji pominju Novaka kao prakticno jedinog ozbiljnog protivnika Nadalu. Njemu su Federer i Marej daleko manja pretnja, gotovo nikakva. Bice jako tesko Novaku u narednom periodu. Sasvim izvesno ga ceka gubitak prvog mesta ako ne do kraja godine onda posle AO. Naravno, bitnije od mesta na listi su titule i ja se nadam da ce Nole vec u Sinsiju zaokruziti svoju impresivnu kolekciju mastersa i tako trajno ugravirati svoje ime u istoriji tenisa. Bice zanimljivo do kraja sezone.

PSL

pre 10 godina

Moglo se znati unapred da Raonić sa svojom igrom nema nikakve šanse protiv Nadala bez obzira na taktiku. On je još jako daleko da bi mogao da pobedi Nadala, Mareja, Djokovića ili Federera. Napravio je bum kada se pojavio sa svojim servisom ali treba još mnogo toga osim servisa. prema tome teško će on odigrati onakav meč kao Nadal i Djoković u polufinalu. Što se tiče komentara o Nadalovom ponašanju kako je gospodin za razliku od Djokovića,očigledno da neki neznaju šta je lepo ponašanje. Po čemu se to Nadal i Federer lepše ponašaju od Djokovića? Izvlačenje gaća iz zadnjice, dodirivanje ušiju, nosa ramena spada u lepo ponašanje? prosto nemogu da verujem da igrač kakav je Nadal nemože da se reši tako ružne navike. Da Djoković radi tako nešto razapeli bi ga na stub srama, a kad to radi Nadal onda je baš lepo. Evidentno je da je Nadal popravio formu i svaki meč protiv njega i Novaka će odlučivati nijanse. e sad videćemo do kraja godine šta će biti, važno je Novak na svakom turniru dolazi do samog kraja tako da ga baš neće tako lako skloniti sa prvog mesta. Biće teško ali se nadam da će Novak osvojiti titulu na US openu.

dax

pre 10 godina

Raonić je potpuno limitiran igrač i ako nešto ne unapredi u igri sa osnovne linije ovo finale će mu se teško ponoviti na nekom ozbiljnom turniru. Više bi Pospišil namučio Rafu. Rafa potpuno očekivano melje od prvog do poslednjeg poena. Jedini mladi igrač koji trenutno može da igra protiv najboljih je Janovič i sigurno zaslužuje da bude u prvih 10 više nego Raonić. Dečko se možda problematično ponaša,ali kad to malo dovede u red eto njega u prvih 10. Mislim da će Nole konačno da osvoji Sinsi, a US open će da bude odlučen između Noleta, Rafe, Mareja i možda Delpa.

jutarnja kafa

pre 10 godina

Sto ne bi pobedjivao kad se odmarao 8 meseci. Svi se odmaraju osim Novaka. Zato je Novak prvi, a logicno je da popusti pred odmornima. Samo sto im Nole nikad nece predati to mesto. Napravice dovoljno bodova da moze na Bora Bora za 3 meseca.

petar

pre 10 godina

@jutarnja kafa I da se odmarao, neka je. I pre i posle pauze je veliki igrac. I pobejuje, i igra sjajno. I drugi odmaraju. Ali umesto da treniraju kao Rafa, slikaju se sa estradnim zvezdama.

Alex

pre 10 godina

Atp race od 12. 8.
1. Nadal 8010
2. Nole 6590
3. Murray 5250

Nole mora da osvoji Sinsinati, US open i zavrsni masteres da bi ostao na prvom mestu. Bice veoma tesko ali verujem u Noleta.

Rale

pre 10 godina

Da nema Novaka Rafa bi bio neprikidno broj jedan od 2010.Pobedjuje lagano Rogera i Marija.Ali ipak, kako neko ko pretenduje da bude najbolji gubi 2 godine zaredom u prvom i drugom kolu Vimbldona i to od Rosola i Darsisa3:0.To su smesne stvari.Secam se jednog Vajdinog intervjua gde je Nole ozbiljno ramisljao da batali tenis posle poraza od Melzera na RG u 4 kolu.Ne mozes da tvrdis da si najbolji i da na najznacajnijem turniru gubis od nekih indijanaca.Od kraja 2010 Nole je u najvecem broju ili osvajao ili igrao finale GS i je par puta ispao u polufinalu i to od nekog iz ove cetvorke.To znaci biti standardan broj 1.

Кривокапић

pre 10 godina

Оно јуче је било финале. Због глупог рангирања, боранија улази у финала и онда она трају 50 монута. Надам се да ово неће да се деси на УС опену. Велика је разлика између прве четворице и остатка.

Werewolf

pre 10 godina

Sjajan turnir za Rafu,i za samopouzdanje,i za sakupljanje bodova!Ova titula ga stavlja rame uz rame sa Novakom za titulu na USO,Marej je vidjen da podlegne pritisku odbrane titule.
Razlika u ATP Race je opet skoro 1500 bodova,trece mesto ce mu doneti neuporedivo laksi zreb na USO nego da je 4. ili 5.
Ocekujem nastup u Sinsinatiju,i to bez ikakvih kalkulacija.
Nema nikakve paralele izmedju martovske americke turneje i ove sada,sigurno ce ici na trofej.
U martu je propustio Majami jer je zakljucno sa Indian Velsom nanizao 5 nedelja skoro pa neprestanog igranja,a uz to,da je otisao u Majami,ne bi mu bilo dovoljno 2 nedelje,koliko ima od kraja Majamija do Monte Karla,da se oporavi.
Danas to nije slucaj-imao je 5 nedelja slobodno,po spostvenom priznanju je fit,a Sinsinati je zapravo jedina prava provera koju moze da ima pred USO jer je podloga ista na ova 2 turnira;pobeda u Montrealu je velika,ali mu kao pripremu pred USO ne donosi puno jer je u Montrealu sporiji teren.
Uz to,martovski mastersi su najnaporniji jer su najveci turniri jer se igra po 6 koja,za razliku od ostalih mastersa na kojima se igra po 5.
Taada je imao 3 jako naporna meca,a sada samo ovaj u 1/2 finalu.
Ni zreb mu nije toliko los obzirom na to da Marej i Fed nisu u formi,tako da je moguca i ovde prva titula.

realo

pre 10 godina

Rafi predstoji ponovo bericetan deo karijere, koji samo povrede (prave i one druge) mogu da sprece. Fedex hoce a vise ne moze, Nole moze ali ga ne zanima, a Marej juri samo GS, sto je suluda taktika. Nakupice se Nadal mastersa kao dete tresanja

Lav

pre 10 godina

@max Nije nista cudno, nece Rafa vise na travi ni igrati. Mislim da ce se skoncentrisati na sljaku i beton. Trava mu ne odgovara zbog kolena i mogucnosti povrede. Nik Bolitjeri je rekao da je odradio trening sa Rafom prr meca sa Darcisom, i da je znao da ce Nadal ispasti, jer se na treningu okliznuo 10 puta i svaki puta. Usao je u mec sa strahom od povrede. Ne verujem da ce biti znacajan faktor na Vimbldonu u buducnosti, iako je tamo ostvario fantasticne rezultate, pet finala, dva trofeja. Inace porazi su sastavni deo igre.

max

pre 10 godina

Čudan je Rafa od 7 titula za redom pa ispadne u prvom kolu najjačeg i najvažnijeg turnira svih vremena - Wimbledon-a ! Poštujem sve,sve je moguće, ai teško on izdrži tvrdu podlogu do kraja godine !!

nikol dz. femija

pre 10 godina

NOVAK DJOKOVIĆ JE JEDINI koji je do sada ODIGRAO SVE U 2013. - SVI OSTALI SU IMALI NEKE PAUZE, kakve to oni znaju.

BRAVO ZA NOVAKA.

IMA NAJBOLJE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA A NAJJAČI SU GREN SLEMOVI - pobeda, polufinale i finale.

TO NEMA NI JEDAN IGRAČ NA TURNIRU - ZATO JE NOLE neprikosnoveno PRVI NA SVETU, NAJBOLJI, A Srbin !!!!

BRAVO, BRAVO, BRAVO za Novaka.

Žil Simon

pre 10 godina

Evo pobedi Nadal Raonića, laganica.
Ali, u Sinsinariju Federer pobeđuje Nadala u četvrtfinalu, a Novak konačno osvaja Sinsinati pobedom u finalu nad Federerom!

jack

pre 10 godina

Ne mogu da verujem koliko je Raonić igrao taktički pogrešno večeras. Za ovako katastrofalan poraz je kriv trener i niko više. Raonić je igrao kao da je Novak Djoković, upuštao se u razmene sa Rafom pokušavajući da ga nadigra u polju i sa osnovne linije, potpuno zapostavivši servis. Totalna besmislica, uzalud je Miloš slegao ramenima gledajući u Ljubičića. On je nekada terorisao protivnike sa bombarderskim servisima a od toga je sada potpuno odustao očigledno kao plod trenervoih zamisli. Suludo je da je čak i Nadal servirao bolje od njega iako je ovo idealna podloga za bomba servise. Pod hitno oterati Ljubičića i uzeti normalnog trenera inače će i Miloš doživeti sudbinu nebrojeno mnogo igrača i igračica koje su doslovno upropastili hrvatski treneri. Ko prati tenis zna o čemu pričam.

Довла

pre 10 godina

То онај Надал који не зна да игра на бетону,краљ шљаке?! Ове сезоне је освојио оба мастерса која је играо на бетону(Индијан Велс и Монтреал),без пораза је на овој подлози.Посрећило му се,разбиће га Ноле ако већ није.

Serdar

pre 10 godina

Jedino sto Djokovic koliko toliko moze da parira Nadalu svi ostali su samo stalne Nadalove musterije.Ja iskreno ocekujem Nadala i u Cincinatiu da stigne do same zavrsnice,bez obzira na zreb koji mu je dodelio Mareja i Federera,lako ce on izadji sa njima.

The Lord is back!

pre 10 godina

Vasa stvar je da li cete ga voleti ili ne, ali iskreno Rafaela Nadala morate postovati!
Svaka cast na svemu prikazanom ove nedelje, tenis je mnogo dobio otkad je on ponovo na turu!
Veliki sampion i na terenu i van njega!
The Lord is back!

Mairon

pre 10 godina

Odlicna i vazna titula za Rafu koja je dostignuta sigurnom igrom a najvaznije, pobedom nad Djokovicem. Svaka Rafina titula na betonu izuzetno me raduje posto oduzima argumente onima upornim u tvrdnjama da je Rafa tek obican prebacivac, sljakas.
Ako bude ovako igrao (a mogao bi jos podici formu) sigurno moze do titule na US openu i jos jednog mastersa ove sezone.
Marej je prilicno nesiguran, lako moze da se desi da ima slab dan i izgubi od motivisanog protivnika, Djokovic se ocigledno nalazi u padu a Federer nije vise u mogucnosti da igra tenis na visokom nivou.
Rafina titula na US openu mogla bi biti realnost.

Sasho

pre 10 godina

E,tako se to radi!Djole imas 3 dana da uvezbas neki ples,postajes druga Ana lova i slava ti udarili u glavu!Hocu da te gledam da osvajas turnire!Nadalu svaka cast!

Serdjo

pre 10 godina

Nole jednostavno mora, ali MORA da osvoji Cinci i USO kako bi vratio pre svega veru u sebe, a kasnije i auru No1. Nole jedini ima igru za Nadala i osim na sljaci on ne sme da gubi od Nadala na drugim podlogama! Ako ga Nole ne zaustavi u Cinciju i USO bojim se da ce Nadal imati najispesniji drugi deo sezone ikada! Noletu treba hitno BUDJENJE!!!

Tenissfan

pre 10 godina

Nakon oovg meča mora se priznati da Rafael Nadal djeluje zastrasujuce,te da je ovo pokazatelj koliko je Novak daleko ispred svih ostalih.Realno gledajuci jedini on ima igru za Nadala,za ostale trenutno to djeluje nemoguca misija,ovakvo demoliranje Raonica pred domacom publikom je strasno.A tek Nadalova psihicka stabilnost,u teskim trenucima,u tome je miljama ispred drugih.Cini se da je povratio igru iz najboljih dana,psihicka snaga i stabilnost mislim da ni ne mogu biti na vecem nivou,ostaje da se vidi je li dovoljno za US open,gdje ce se po meni glavna rijec voditi izmedju njega i Novaka.Jer ostali mecevi djeluju toliko blijedo naspram njihovih epskih duela.Uzivajmo u tenisu!

jutarnja kafa

pre 10 godina

Sto ne bi pobedjivao kad se odmarao 8 meseci. Svi se odmaraju osim Novaka. Zato je Novak prvi, a logicno je da popusti pred odmornima. Samo sto im Nole nikad nece predati to mesto. Napravice dovoljno bodova da moze na Bora Bora za 3 meseca.

sasa

pre 10 godina

Boze, udje i Raonic u top 10. Ne mogu da verujem da neko tih kvaliteta moze tuuci, ali izgleda da zaista postoji ogromna razlika izmedju top 4 i ostalih. Ovo danas je na momente bilo smesno. Covek moze samo da osvoji poen na svoju prvu servu ako mu prodje, ostalo je stvar rutine za Rafu. Dominacija u svakom pogledu. Postavio je novi cilj za Novaka, postao je mnogo bolji i jaci na tvroj podlozi nego pre 2 godine. Nije vise pasivan kao pre, napada cim stigne. Mislim da Novak i nije tako lose igrao sinoc, ali je Rafina pobeda stvar njegove dobre igre pre svega. Ovo danas je bila rutina, pobedio bi Raonica i sa igrom od pre dve godine.

kmania

pre 10 godina

Veliki sam navijac Novakov,medjutim odajem priznanje Nadalu.Pre svega je veliki profesionalac,izlazi na teren da odvali svakog i to je cinjenica.
Novace ukoliko ne promenis neke stvari u sebi i oko sebe nazalost pozicija broj jedan za tebe je izgubljena a mozda nikad vise i ne bude.
Usao si u masinu sou biznisa sto odmah oduzima pravi i vrhunski profesionalizam.Nadal mislim da trenira 25 sati dnevno,kod tebe burazeru nesto ne stima.Ako je tako a jeste onda bar da ne gledamo vise svaki tvoj mec.Ukoliko si se prepustio sou biznisu a ne surovom profesionalizmu onda je to kraj.

Rale

pre 10 godina

Da nema Novaka Rafa bi bio neprikidno broj jedan od 2010.Pobedjuje lagano Rogera i Marija.Ali ipak, kako neko ko pretenduje da bude najbolji gubi 2 godine zaredom u prvom i drugom kolu Vimbldona i to od Rosola i Darsisa3:0.To su smesne stvari.Secam se jednog Vajdinog intervjua gde je Nole ozbiljno ramisljao da batali tenis posle poraza od Melzera na RG u 4 kolu.Ne mozes da tvrdis da si najbolji i da na najznacajnijem turniru gubis od nekih indijanaca.Od kraja 2010 Nole je u najvecem broju ili osvajao ili igrao finale GS i je par puta ispao u polufinalu i to od nekog iz ove cetvorke.To znaci biti standardan broj 1.

max

pre 10 godina

Čudan je Rafa od 7 titula za redom pa ispadne u prvom kolu najjačeg i najvažnijeg turnira svih vremena - Wimbledon-a ! Poštujem sve,sve je moguće, ai teško on izdrži tvrdu podlogu do kraja godine !!

Msm sta reci

pre 10 godina

NOVAK DJOKOVIĆ JE JEDINI koji je do sada ODIGRAO SVE U 2013. - SVI OSTALI SU IMALI NEKE PAUZE, kakve to oni znaju.BRAVO ZA NOVAKA.IMA NAJBOLJE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA A NAJJAČI SU GREN SLEMOVI - pobeda, polufinale i finale.TO NEMA NI JEDAN IGRAČ NA TURNIRU - ZATO JE NOLE neprikosnoveno PRVI NA SVETU, NAJBOLJI, A Srbin !!!!BRAVO, BRAVO, BRAVO za Novaka. (nikol dz. femija, 11. avgust 2013 23:53)
Na vest Rafa lako do 25. mastersa ovaj komentar....

Igor

pre 10 godina

Nadal sada treba da otkaze Sinsinati i da pocne polako da se sprema za US OPEN. Sto se tice samog meca lagana i ocekivana pobeda Nadala.

PSL

pre 10 godina

Moglo se znati unapred da Raonić sa svojom igrom nema nikakve šanse protiv Nadala bez obzira na taktiku. On je još jako daleko da bi mogao da pobedi Nadala, Mareja, Djokovića ili Federera. Napravio je bum kada se pojavio sa svojim servisom ali treba još mnogo toga osim servisa. prema tome teško će on odigrati onakav meč kao Nadal i Djoković u polufinalu. Što se tiče komentara o Nadalovom ponašanju kako je gospodin za razliku od Djokovića,očigledno da neki neznaju šta je lepo ponašanje. Po čemu se to Nadal i Federer lepše ponašaju od Djokovića? Izvlačenje gaća iz zadnjice, dodirivanje ušiju, nosa ramena spada u lepo ponašanje? prosto nemogu da verujem da igrač kakav je Nadal nemože da se reši tako ružne navike. Da Djoković radi tako nešto razapeli bi ga na stub srama, a kad to radi Nadal onda je baš lepo. Evidentno je da je Nadal popravio formu i svaki meč protiv njega i Novaka će odlučivati nijanse. e sad videćemo do kraja godine šta će biti, važno je Novak na svakom turniru dolazi do samog kraja tako da ga baš neće tako lako skloniti sa prvog mesta. Biće teško ali se nadam da će Novak osvojiti titulu na US openu.

Martin KG

pre 10 godina

Cestitke Nadalu. Ako se ne varam 25 je rekord po broju masters titula. Ako ovako nastavi da igra nije nemoguce da ugrozi i Federera po broju GS titula i konacno titulu najboljeg svih vremena. Slozio bih sa sa dosta prethodnih komentara koji pominju Novaka kao prakticno jedinog ozbiljnog protivnika Nadalu. Njemu su Federer i Marej daleko manja pretnja, gotovo nikakva. Bice jako tesko Novaku u narednom periodu. Sasvim izvesno ga ceka gubitak prvog mesta ako ne do kraja godine onda posle AO. Naravno, bitnije od mesta na listi su titule i ja se nadam da ce Nole vec u Sinsiju zaokruziti svoju impresivnu kolekciju mastersa i tako trajno ugravirati svoje ime u istoriji tenisa. Bice zanimljivo do kraja sezone.

Challe

pre 10 godina

Naravno, radi se o 25. masters tituli po redu. Kao sto neko rece, jedino je jos Nole neko ko moze da se suprotstavi Nadalu, svi ostali su samo "topovska hrana". Zbog Nadalovog proslogodisnjeg odsustva kao i zbog tromosti samog bod sistema doslo je do poremecaja na ATP listi pa se tako Nole i Nadal vec drugi put susrecu u polufinalima turnira igrajuci tako finale pre finala cineci samo finale samo formalnom i nadasve nezanimljivim zavrsnicom turnira. Nadam se da ce se uskoro stvari sleci i da ce se Nadal i Nole "nagoditi" oko prvog i drugog mesta kako bi se funkcija finalnih meceva ponovo vratila na turnire a mi uzivali u mecevima dva najbolja tenisera danasnjice.

Madridista Kg

pre 10 godina

Usudicu se da kazem da je igra Nadala sa zavrsnice turnira, njegova najbolja na ovoj podlozi. I tome treba da zahvali Novaku! Jednostavno, Rafa je vanserijski, pre svega, takmicar. Uradice sve sto treba da bude bolji i to je jedna od stvari zbog kojih navijam za njega. Dakle, Novak ga je naterao da razvije agresivnost na betonu, jer je to jedini nacin kako Nadal moze da nadigra Noleta. I on to i radi, poceo je sa vidnom promenom jos na AO 2012., a sada je sve bolji. Od riterna, do bekhend paralele, u stvari, trudi se da mu svaki udarac bude dublji, agresivniji, cime pored rezultatskog napretka, on i stedi telo (verujem da i u tome lezi razlog promene stila). U svakom slucaju, kao njegov navijac, uzivam u ovim rezultatima i mislim da bi mu bilo pametno da preskoci Sinsi i da se dobro naspanuje za USO. Navijam za finale sa Novakom. P. S. Ocekivana pobeda nad Milosem...

Кривокапић

pre 10 godina

Оно јуче је било финале. Због глупог рангирања, боранија улази у финала и онда она трају 50 монута. Надам се да ово неће да се деси на УС опену. Велика је разлика између прве четворице и остатка.

realo

pre 10 godina

Rafi predstoji ponovo bericetan deo karijere, koji samo povrede (prave i one druge) mogu da sprece. Fedex hoce a vise ne moze, Nole moze ali ga ne zanima, a Marej juri samo GS, sto je suluda taktika. Nakupice se Nadal mastersa kao dete tresanja

farmaceut

pre 10 godina

Posle ovoga,jasno je da isključivo dvostruka titula(Sinsinati i US open) zadržavaju Novaka na prvom mestu.Nadal vec u ATP trci beži Novaku preko 1500 poena i ako to ne ispegla na neki egal(bili bi bas izjednaceni ukoliko bi ga Novak pobedio u finalima) Nadal je na kraju godine prvi.Novak ima igru,cak se moze reci da je tehnički neke stvari doradio,ali glava je problem.Nadam se da je dovoljno psihicki jak da ovo prevaziđe.

Kika Majstor

pre 10 godina

Svaka cast Rafi na ovoj novoj igri i dubok naklon.
Ovakva promena u igri na betonu, ovakav rad i napredak su dostojni najveceg postovanja, najvecem radniku u istoriji tenisa.
Prisao je liniji skoro dva metra – neverovatno - krece se duplo brze nego na Wimbledonu pre samo mesec i nesto dana. Cak i je i u Parizu bio mnogo sporiji nego sada. Hvata sve u penjanju i udara ranije od Djokovica, koga oterao iza osnovne linije. Servis potpuno modifikovan, udarci ravniji.
Ma, super!
Ja mislim da je on to jos ranije spremao za sezonu na betonu. Nemoguce je da je za samo nekoliko nedelja sve to naucio. Rafa tenutno deluje da je najbolji igrac na svetu na betonu.
Bravo Rafa!

Bogdan

pre 10 godina

ovo je jedan od onih turnira u kojima se finale odigralo prije zvanicnog finala po meni mec izmedju Raonica i Rafe zasluzije samo prvo kolo turnira jer Raonic ni u jednom trenutku nije mogao da uradi nista kako bi poremetio,a kamoli ugrozio Nadalovu igru a Rafa je opet dokazao da moze da melje na bilo kojoj podlozi

potpunaistina

pre 10 godina

Jos jedan dokaz koji pokazuje koje Rafa i sta je ...Upornost,mentalna i fizicka snaga a ispred svega njegova Disciplina e to vam je pravi profesionalac , Veliki covek i igracina ! p.s svim hejterima nek bude jasno da je NADAL joz preveliki za Nole i tu nema sporedbe medju njih ... (bez uvreda)..Jednostavno sve cestitke Nadalu i puno srece za nastavak sezone takodje i za svi ostali igraci poz

Alex

pre 10 godina

Atp race od 12. 8.
1. Nadal 8010
2. Nole 6590
3. Murray 5250

Nole mora da osvoji Sinsinati, US open i zavrsni masteres da bi ostao na prvom mestu. Bice veoma tesko ali verujem u Noleta.

Werewolf

pre 10 godina

Sjajan turnir za Rafu,i za samopouzdanje,i za sakupljanje bodova!Ova titula ga stavlja rame uz rame sa Novakom za titulu na USO,Marej je vidjen da podlegne pritisku odbrane titule.
Razlika u ATP Race je opet skoro 1500 bodova,trece mesto ce mu doneti neuporedivo laksi zreb na USO nego da je 4. ili 5.
Ocekujem nastup u Sinsinatiju,i to bez ikakvih kalkulacija.
Nema nikakve paralele izmedju martovske americke turneje i ove sada,sigurno ce ici na trofej.
U martu je propustio Majami jer je zakljucno sa Indian Velsom nanizao 5 nedelja skoro pa neprestanog igranja,a uz to,da je otisao u Majami,ne bi mu bilo dovoljno 2 nedelje,koliko ima od kraja Majamija do Monte Karla,da se oporavi.
Danas to nije slucaj-imao je 5 nedelja slobodno,po spostvenom priznanju je fit,a Sinsinati je zapravo jedina prava provera koju moze da ima pred USO jer je podloga ista na ova 2 turnira;pobeda u Montrealu je velika,ali mu kao pripremu pred USO ne donosi puno jer je u Montrealu sporiji teren.
Uz to,martovski mastersi su najnaporniji jer su najveci turniri jer se igra po 6 koja,za razliku od ostalih mastersa na kojima se igra po 5.
Taada je imao 3 jako naporna meca,a sada samo ovaj u 1/2 finalu.
Ni zreb mu nije toliko los obzirom na to da Marej i Fed nisu u formi,tako da je moguca i ovde prva titula.

dax

pre 10 godina

Raonić je potpuno limitiran igrač i ako nešto ne unapredi u igri sa osnovne linije ovo finale će mu se teško ponoviti na nekom ozbiljnom turniru. Više bi Pospišil namučio Rafu. Rafa potpuno očekivano melje od prvog do poslednjeg poena. Jedini mladi igrač koji trenutno može da igra protiv najboljih je Janovič i sigurno zaslužuje da bude u prvih 10 više nego Raonić. Dečko se možda problematično ponaša,ali kad to malo dovede u red eto njega u prvih 10. Mislim da će Nole konačno da osvoji Sinsi, a US open će da bude odlučen između Noleta, Rafe, Mareja i možda Delpa.

Lav

pre 10 godina

@max Nije nista cudno, nece Rafa vise na travi ni igrati. Mislim da ce se skoncentrisati na sljaku i beton. Trava mu ne odgovara zbog kolena i mogucnosti povrede. Nik Bolitjeri je rekao da je odradio trening sa Rafom prr meca sa Darcisom, i da je znao da ce Nadal ispasti, jer se na treningu okliznuo 10 puta i svaki puta. Usao je u mec sa strahom od povrede. Ne verujem da ce biti znacajan faktor na Vimbldonu u buducnosti, iako je tamo ostvario fantasticne rezultate, pet finala, dva trofeja. Inace porazi su sastavni deo igre.

petar

pre 10 godina

@jutarnja kafa I da se odmarao, neka je. I pre i posle pauze je veliki igrac. I pobejuje, i igra sjajno. I drugi odmaraju. Ali umesto da treniraju kao Rafa, slikaju se sa estradnim zvezdama.