Subota, 07.09.2013.

16:39

Na skeneru: Opomena u pravi čas, bez panike

Posle dve sigurne pobede ’orlova’, u trećem kolu došao je hladan tuš i poraz od selekcije Makedonije 89:75.

Izvor: SO

Na skeneru: Opomena u pravi èas, bez panike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Cvetko

pre 10 godina

Ovaj tim je vrlo"tanak" i to svi znaju, i mi i ostali. Na pozicijama 2-3-4 nema ni jednog ozbiljnog igrača. Na allround Bjelici je suviše veliko opterećenje koje on ne može još da iznese. Koliko je Krstić jako bitan za našu igru, mislim da je Bjelica još bitniji a oni su jedini, na žalost. Poneki odskoče a za ozbiljnu reprezentaciju treba 5-6 igrača koji su stabilni a mi to ne-ma-mo. Kalinić je snažni diletant ali boljeg nemamo.Bogdanović je odbrambeni rudar pa za napad nema stpljenja i stalnog kvaliteta, Anđušić je strašljiv, Katić je bivši Đuro Ostojić, radan i limitiran. Marković pouzdan sve do realizacije a Nedović nedovoljno zreo. Oscilacije svih su velike i ne može se očekivati ništa posebno. Ove dve sledeće utakmice treba dobiti ali biće vrlo teško kao i u drugom krugu sa Francuskom,Ukrajinom...Četvrtfinale je maksimum ove reprezentacije. U svakom slučaju sam zadovoljan ovim izdanjem krajnje krnjeg tima a priča Ivkovića na tajmautima, je pravo blago. Na rts-u ih ne možete čuti jer nas zatrpavaju i truju lošim reklamama i još gorim komentatorom. To na drugim televizijama ne možete doživeti. Cvetko

Bjekovic,evo prilike....

pre 10 godina

Zanimljivo koliko nas Makedonci mrze.(Radoje, 7. septembar 2013 23:06)@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@Odakle taj tvoj zakljucak?sta,jel ne smeju i da nas pobed mozda?-cudan si.Sami smo krivi za poraz.

idemo dalje

pre 10 godina

Izgubili smo od Makedonije jer nismo bili spremni za ovakav tip utakmice - prepun fizickog kontakta. Ne bih uopste komentarisao sudjenje, ali mi je poptuno neprihvatljivo da ekipa ne odreaguje i "zarati" na terenu. Potpuno odsustvo energije je bilo vidljivo, a prije utakmice je bilo price kako je nasa sansa u visokom ritmu i onda u jednom trenutku gubimo 26 poena razlike od ekipe koja igra sa 8 igraca - 4 spoljna po 30 minuta i 4 visoka (Brckov 8 minuta, bez suta). Njihovi visoki igraci su rano usli u problem sa faulovima, ali mi nismo znali da odigramo prodorom, a kad smo igrali prodorom - nismo igrali pametno, vec se zabijali kroz sredinu u Antica. U redu, iskusan je i "namazan" igrac, ali nije bas toliko dobar.

Ne mora ovaj poraz da bude koban, moze da nam pomogne da shvatimo koliki su nasi realni dometi. Koliki su ?
Pade mi na pamet nekoliko detalja iz ove utakmice: Gagiceva minijatura, Nedovicevo zakucavanje, Kaliniceva bezopasnost po kos, n Bogdanovicevih promasaja, Krsticevi i Katicevi ziceri, Stimcev debi, Andjusicevo kasno budjenje, Markoviceva povreda...

Radoje

pre 10 godina

I Spanci gube ponekad. Solidni smo. Bilo bi dobro kad bi neko naucio sve nase sportiste da se ne trebaju baviti odlukama sudija. Imamo kvalitet, treba da budemo tim i to je ta carobna formula. Tezak poraz od Makedonije, sami sebe smo pobedili. Zanimljivo koliko nas Makedonci mrze. Mislim da nasi mladici nisu psihicki mogli da se nose sa tolikom kolicinom mrznje i negativne energije. Nazalost, na takve situacije niko ih nemoze pripremiti.

zile

pre 10 godina

U reprezentaciji ima 9 debitanata, jedini igrač koji je mogao nešto da promeni je Teodosić sa asistencijama i prodorima. Stefan Marković nema tu sposobnost, iako je u odbrani odličan. Micić je mlad i ako bude radio za 3 do 4 godine biće vrhunski plejmejker. Šta je tu je, momcima treba dati podršku, jer to su najbolji koji hoće da igraju za reprezentciju. Duda Ivković ih je odlično pripremio i ne treba sumnjati da će odigrati najbolje kad bude trebalo (nadam se u finalu) :)

RF

pre 10 godina

Mi smo sinoc bili losija ekipa i to je realno. Nadam se da ce se nasi kosarkasi vise usresrediti na treninge i odmor nego na provodjenje vremena na twitter-u ili slicnim drustvenim mrezama. Sto se tice sudjenja, da je na pocetku bilo korektno, istini za volju NIJE, ali i pored toga da smo bili bolji pobedili smo. Sutra je novi dan.

Pacers Indiana

pre 10 godina

1. Greske sudija prema Mak. i slaba igra Makedonca u prva dva meca su dosli nama na naplatu.
2. Nedovic nije igrao od pocetka, Duda ga je ubacio tek kada su kola krenula nizbrdo pa je i on poceo da gresi.

Upravo je on u prve dve utakmice preuzimao odgovornost kada je bilo najteze, uz Krstica.

Tek kada stvari idu kako treba izvede se Nedovic, pa Krstic (jedan mora da bude u igri ako ne vodimo +20) da se odmore.

CG mitomanija na delu...

pre 10 godina

e bogami srbi dobijte sjutra letonce,jer ce mo vas mi garant dobit zadnje kolo,pogotovo ako dobijemo litvaniju i dodjemo u sansu za prolaz,e onda nemate gram sanse.mi vam ne lezimo kao ekipa.
(ogi.cg, 7. septembar 2013 18:26)

Ogi čoveče, kako ti više ne dosadi da mlatiš praznu slamu sa vašom rerezentacijom koja izgubi od "velesila" Letonije i BiH. Vama je prolaz iz grupe pod velikim znakom pitanja. Još ako puknete od Litvanije, ćao doviđenja. Pazi ti njega "ni gram šanse" kao da ste neki dream team a ne ekipa koja je uglavnom sastavljena od igrača iz ABA lige.

Gazda Cvetko

pre 10 godina

Sto se lepo ne kaze da su nas ubili od batina u prvoj cetvrtini. A kada smo mi poceli da vracamo onda faul za njih. I kada se ne sviraju fauli na Krletu da li bi bilo koji klinac ima smisla da igra punom snagom.

mandingo

pre 10 godina

Srbija dobija obadve utakmice. Sa CG minimum 15 razlike. Reko sam da posle nepostene pobede protiv Makedonije, CG nece dobiti nijednu utakmicu vise.

Merlin

pre 10 godina

Katic nam fali ! Protiv Ltn.ce biti bolje a FYRM vise nikad ne moze da ima takav sut,obaska sto im ni sudije vise nece pomagati,ovo juce im je bilo dosta.

Nebo

pre 10 godina

Sve bi bilo u nasim rukama kada bi mi bili u stanju da igramo uvek onako kako zelimo. Nazalost, to nije moguce, jer nam nedostaju iskustvo i kvalitet. Mec od BJRM izgubili smo upravo zbog nedostatka iskustva, jer nisu uspeli da nametnemo svoj stil igre. Sve vreme se igralo onako kako Makedoncima odgovara, ostro u reketu, na momente i prljavo, u cemu briljira Antic (ima fantastican repertoar skrivenih poteza koji su svi na granici faula, ali ga sudije tolerisu upravo na racun godina i imena). Nas kapiten je bio odsecen ceo mec, nije imao resenje, cak nijedan njegov povratni pas ka spoljnim igracima nije urodio plodom. Da su jednu, dve takve trojke pogodili nasi bekovi, onda ga vise ne bi toliko udvajali i bilo bi mu lakse da igra. Bjelica je mnogo gresio, izgubio gotovo sve duele sa Anticem, a oni na koje smo racunali da bi mogli da donesu preokret, pre svih Nedovic i Bogdanovic, imali su katastrofalan sut i na prilicno nerezonski nacin nastojali da dodju do poena i samopouzdanja. Ako te ne ide sut, onda probijas reket, pa cekas faul i bacanja. Tako je bar radio Sasa Danilovic.
Neko rece da mu nije jasno zasto igra Kalinic. A ko da igra, kad je on jedina trojka u timu, s obzirom da Bjelica uglavnom pokriva cetvorku. Nije stvar sto je mlad, nego sto nikad nije igrao ovaj nivo kosarke. Pa on nije igrao ni Jadransku ligu, a kamoli nesto vise. Zar se onda moze ljutiti na njega?
To je to sto mi trenutno imamo i zato nasim igracima puna podrska. Moramo u njih i dalje da verujemo.

Lev

pre 10 godina

Ljudi ekipa sa 9 debitanata vec ima dve pobede, nezapamceno, to treba ceniti. A Dudi treba skinuti kapu, a ako prodju i drugu fazu i zvanicno ga proglasiti za doktora kosarke. Ovaj poraz je potpuno normalan, vazno je da sada pobedimo letonce i bice ko da se nista desilo nije.
Ne treba leteti na medalju, ali nismo leteli ni 2009-te, pa smo uzeli srebro, kao najmladja ekipa i potpuno iznenadjenje turnira. "Problem" je sto sada iako sa 9 debitanata osvojimo neku medalju nece biti iznenadjenje, jer smo navikli ljude da cinimo cuda. :):) Zato napred plavi orlovi! :):):)

ogi.cg

pre 10 godina

e bogami srbi dobijte sjutra letonce,jer ce mo vas mi garant dobit zadnje kolo,pogotovo ako dobijemo litvaniju i dodjemo u sansu za prolaz,e onda nemate gram sanse.mi vam ne lezimo kao ekipa.

sasa nis:

pre 10 godina

voleo bih da mi osoba koja je pisala ovo objasni Zasta je Bjelica dobio prelaznu ocenu. Koliko kosa je dao ili koliko kosa je dao njegov direktni suparnik Pero Antic. Razumem da novinari prave zvezde ali malo ga preteraste. Tesko je igrati kada ti u prvoj cetvrtini sudije sviraju i duvanje za vrat a njima skoro nista i tu smo pukli celu utakmicu. I ne shvatam Katica sta se desava s tim covekom

aodalioa

pre 10 godina

Glavni uzrok poraza je pre svega loše suđenje sa kojim je počela utakmica. Makedonci su tukli a Srbiji je sviran svaki kontak, čak i telom u borbi za poziciju, sto se uglavnom ne svira. Nasa dobra odbrana je takva zbog dobrog čuvanja igrača bez lopte a takav kriterijum suđenja to dosta otežava. U analizi utakmice sa Litvanijom, Vlada Đurovoć je rekao da naša igra puno zavisi od Krstića i da se boji kako će naša ekipa da reaguje kada nam protivnik zatvori Krstića. Iz viđenog je izrazio nadu da ulogu lidera mogu da preuzmu Nedovic ili Bjelilca, ali nažalost, oni to nisu uspeli - ne zbog toga što oni to ne mogu da iznesu, nego je to sinoć, zbog takvog suđenja i rasturanja igre, bilo izuzetno teško. Takođe, ne treba zanemariti ni veoma motivisane Makedonce koji su pokušavali da uhvate "zadnji voz" pa su ubacili puno šuteva. Mi cemo, na žalost imati do kraja prvog dela još jednu takvu ekipu koja mora da se "čupa" - "Montenegrovce". Ja se nadam i verujem da možemo da odolimo ovim iskušenjima i da će nas ona, ako se niko ne povredi, učiniti jačim i odvesti do borbe za medalje.

peca

pre 10 godina

Nista strasno. Bolje sto je ovakav poraz dosao sad, nego kasnije. Po svemu sudeci on nece znaciti nista. Tesko da ce Makedonci proci grupu, tako da bi trebalo sa dve pobede do kraja da nosimo 4 boda u drugu fazu. Secam se nekih kavalifikacija SFRJ, kada je tada najbolja ekipa izgubila u Bugarskoj sa 20 i kusur razlike, pa su posle na EP osvojili medalju, mislim da je to bilo za EP '87. Makedonci sta su juce ubacili nece do kraja prvenstva, a nasi ne mogu da odigraju slabije. Samo napred i pravo do polufinala. SRBIJA

Ivan Drago

pre 10 godina

Ja sam uz reprezentacju uvek,kosarku od svih sportova najvise volim,ali jedno se mora vise puta podvuci,najmladja reprezentacija na prvenstvu sa 9 debitanata!Uostalom ova maltene ista Makedonija je tukla jednu Grcku na proslom EP,i to bez problema.Mi smo 2009 u grupi dobili Spaniju sa Gasolom,Navarom,Garbahosom i ostalim velikanima,pa ljudi na kraju zlato uzese.

doktor

pre 10 godina

Sutra je utakmica istine! Ja ne mogu da se pomirim sa tim da gubimo 25 razlike, ni od Spanije s najjacim timom ,a kamo li od MKD... Iskreno,igre nasih momaka sa ovim sastavom su bile neverovatne.Slovenija,Turska u gostima na pripremama,pa onda snazna Litvanija na EP su i mene zanele. Sad sam zabrinut,jer me je ovo potsetilo na proslo EP i mec kad su nam Grci u prvoj cetvrtini dali 40 poena,a igralo se za plasman na OI!Sutra ce sve biti jasno,pobeda nam donosi 2 boda za drugi krug!

Гале

pre 10 godina

Летонија припада истој школи као и Литванија, али нису на њиховом нивоу. Ако нам одбрана буде бушна као против Македоније, биће проблема.

Moca

pre 10 godina

Poraz sam po sebi nije problematican, samo je bitno da se iz njega izvuku pouke. Nije problem sto je Krstic bio zatvoren nego sto ga niko nije zamenio. Jos kad se doda cinjenica da su makedonci pogodili sve sto su sutnuli a nas je sut bio veoma los, eto poraza. Ne verujem da mozemo da ponovimo ovako losu utakmicu u suterskom smislu, jedino sto me brine je da i posle tri utakmice neki igraci pokazuju nesigurnost. Sad je najvaznije da pobedimo letonce, da mirnije udjemo u drugi krug, a tamo je sve moguce.

Zoran

pre 10 godina

Nisam gledao utakmicu ali mi se cini kao da je mladi Andjusic preuzeo svu odgovornost a igra ne bi trebalo da se svodi na njega po mom misljenju!

ogi.cg

pre 10 godina

eto radovali ste se svakom porazu cg.vikali kako smo pokrali makedonce.a ono kako su sudije otvoreno sudile za mkd protiv vas sinoc e to je kradja.a vi opet navijajte za makedoniju.meni je zao sto ih niste razbili sa 40 razlike srbi,jer makedonci kukaju kad gube,da vidimo oce li sad biti posteni pa priznat da su im sudije sinoc sudile kada su bile iz skoplja.a vi srbi i dalje navijajte za sve sem za nas cg nemojte.mi za vas ocemo uvjek sem u zadnje kolo

student_iz_parka

pre 10 godina

Jedno je izgubiti a drugo je biti ponizen. Jedan od razloga poraza je svakako i nedostatak kvaliteta nase ekipe. Postavlja se pitanje da li su prve dve pobede rezultat nase dobre igre ili losih igara protivnika? To cemo videti u naredne dve utakmice, ali mislim da je za Srbiju najrealniji scenario sa proslog EP kada smo posle odlicnog starta i tesnog poraza od Francuske zavrsili osmi. I tada se cinilo da smo mnogo jaki i da idemo na medalju, pa na kraju nista.

Moca

pre 10 godina

Poraz sam po sebi nije problematican, samo je bitno da se iz njega izvuku pouke. Nije problem sto je Krstic bio zatvoren nego sto ga niko nije zamenio. Jos kad se doda cinjenica da su makedonci pogodili sve sto su sutnuli a nas je sut bio veoma los, eto poraza. Ne verujem da mozemo da ponovimo ovako losu utakmicu u suterskom smislu, jedino sto me brine je da i posle tri utakmice neki igraci pokazuju nesigurnost. Sad je najvaznije da pobedimo letonce, da mirnije udjemo u drugi krug, a tamo je sve moguce.

Lev

pre 10 godina

Ljudi ekipa sa 9 debitanata vec ima dve pobede, nezapamceno, to treba ceniti. A Dudi treba skinuti kapu, a ako prodju i drugu fazu i zvanicno ga proglasiti za doktora kosarke. Ovaj poraz je potpuno normalan, vazno je da sada pobedimo letonce i bice ko da se nista desilo nije.
Ne treba leteti na medalju, ali nismo leteli ni 2009-te, pa smo uzeli srebro, kao najmladja ekipa i potpuno iznenadjenje turnira. "Problem" je sto sada iako sa 9 debitanata osvojimo neku medalju nece biti iznenadjenje, jer smo navikli ljude da cinimo cuda. :):) Zato napred plavi orlovi! :):):)

doktor

pre 10 godina

Sutra je utakmica istine! Ja ne mogu da se pomirim sa tim da gubimo 25 razlike, ni od Spanije s najjacim timom ,a kamo li od MKD... Iskreno,igre nasih momaka sa ovim sastavom su bile neverovatne.Slovenija,Turska u gostima na pripremama,pa onda snazna Litvanija na EP su i mene zanele. Sad sam zabrinut,jer me je ovo potsetilo na proslo EP i mec kad su nam Grci u prvoj cetvrtini dali 40 poena,a igralo se za plasman na OI!Sutra ce sve biti jasno,pobeda nam donosi 2 boda za drugi krug!

aodalioa

pre 10 godina

Glavni uzrok poraza je pre svega loše suđenje sa kojim je počela utakmica. Makedonci su tukli a Srbiji je sviran svaki kontak, čak i telom u borbi za poziciju, sto se uglavnom ne svira. Nasa dobra odbrana je takva zbog dobrog čuvanja igrača bez lopte a takav kriterijum suđenja to dosta otežava. U analizi utakmice sa Litvanijom, Vlada Đurovoć je rekao da naša igra puno zavisi od Krstića i da se boji kako će naša ekipa da reaguje kada nam protivnik zatvori Krstića. Iz viđenog je izrazio nadu da ulogu lidera mogu da preuzmu Nedovic ili Bjelilca, ali nažalost, oni to nisu uspeli - ne zbog toga što oni to ne mogu da iznesu, nego je to sinoć, zbog takvog suđenja i rasturanja igre, bilo izuzetno teško. Takođe, ne treba zanemariti ni veoma motivisane Makedonce koji su pokušavali da uhvate "zadnji voz" pa su ubacili puno šuteva. Mi cemo, na žalost imati do kraja prvog dela još jednu takvu ekipu koja mora da se "čupa" - "Montenegrovce". Ja se nadam i verujem da možemo da odolimo ovim iskušenjima i da će nas ona, ako se niko ne povredi, učiniti jačim i odvesti do borbe za medalje.

Ivan Drago

pre 10 godina

Ja sam uz reprezentacju uvek,kosarku od svih sportova najvise volim,ali jedno se mora vise puta podvuci,najmladja reprezentacija na prvenstvu sa 9 debitanata!Uostalom ova maltene ista Makedonija je tukla jednu Grcku na proslom EP,i to bez problema.Mi smo 2009 u grupi dobili Spaniju sa Gasolom,Navarom,Garbahosom i ostalim velikanima,pa ljudi na kraju zlato uzese.

Гале

pre 10 godina

Летонија припада истој школи као и Литванија, али нису на њиховом нивоу. Ако нам одбрана буде бушна као против Македоније, биће проблема.

peca

pre 10 godina

Nista strasno. Bolje sto je ovakav poraz dosao sad, nego kasnije. Po svemu sudeci on nece znaciti nista. Tesko da ce Makedonci proci grupu, tako da bi trebalo sa dve pobede do kraja da nosimo 4 boda u drugu fazu. Secam se nekih kavalifikacija SFRJ, kada je tada najbolja ekipa izgubila u Bugarskoj sa 20 i kusur razlike, pa su posle na EP osvojili medalju, mislim da je to bilo za EP '87. Makedonci sta su juce ubacili nece do kraja prvenstva, a nasi ne mogu da odigraju slabije. Samo napred i pravo do polufinala. SRBIJA

Nebo

pre 10 godina

Sve bi bilo u nasim rukama kada bi mi bili u stanju da igramo uvek onako kako zelimo. Nazalost, to nije moguce, jer nam nedostaju iskustvo i kvalitet. Mec od BJRM izgubili smo upravo zbog nedostatka iskustva, jer nisu uspeli da nametnemo svoj stil igre. Sve vreme se igralo onako kako Makedoncima odgovara, ostro u reketu, na momente i prljavo, u cemu briljira Antic (ima fantastican repertoar skrivenih poteza koji su svi na granici faula, ali ga sudije tolerisu upravo na racun godina i imena). Nas kapiten je bio odsecen ceo mec, nije imao resenje, cak nijedan njegov povratni pas ka spoljnim igracima nije urodio plodom. Da su jednu, dve takve trojke pogodili nasi bekovi, onda ga vise ne bi toliko udvajali i bilo bi mu lakse da igra. Bjelica je mnogo gresio, izgubio gotovo sve duele sa Anticem, a oni na koje smo racunali da bi mogli da donesu preokret, pre svih Nedovic i Bogdanovic, imali su katastrofalan sut i na prilicno nerezonski nacin nastojali da dodju do poena i samopouzdanja. Ako te ne ide sut, onda probijas reket, pa cekas faul i bacanja. Tako je bar radio Sasa Danilovic.
Neko rece da mu nije jasno zasto igra Kalinic. A ko da igra, kad je on jedina trojka u timu, s obzirom da Bjelica uglavnom pokriva cetvorku. Nije stvar sto je mlad, nego sto nikad nije igrao ovaj nivo kosarke. Pa on nije igrao ni Jadransku ligu, a kamoli nesto vise. Zar se onda moze ljutiti na njega?
To je to sto mi trenutno imamo i zato nasim igracima puna podrska. Moramo u njih i dalje da verujemo.

CG mitomanija na delu...

pre 10 godina

e bogami srbi dobijte sjutra letonce,jer ce mo vas mi garant dobit zadnje kolo,pogotovo ako dobijemo litvaniju i dodjemo u sansu za prolaz,e onda nemate gram sanse.mi vam ne lezimo kao ekipa.
(ogi.cg, 7. septembar 2013 18:26)

Ogi čoveče, kako ti više ne dosadi da mlatiš praznu slamu sa vašom rerezentacijom koja izgubi od "velesila" Letonije i BiH. Vama je prolaz iz grupe pod velikim znakom pitanja. Još ako puknete od Litvanije, ćao doviđenja. Pazi ti njega "ni gram šanse" kao da ste neki dream team a ne ekipa koja je uglavnom sastavljena od igrača iz ABA lige.

student_iz_parka

pre 10 godina

Jedno je izgubiti a drugo je biti ponizen. Jedan od razloga poraza je svakako i nedostatak kvaliteta nase ekipe. Postavlja se pitanje da li su prve dve pobede rezultat nase dobre igre ili losih igara protivnika? To cemo videti u naredne dve utakmice, ali mislim da je za Srbiju najrealniji scenario sa proslog EP kada smo posle odlicnog starta i tesnog poraza od Francuske zavrsili osmi. I tada se cinilo da smo mnogo jaki i da idemo na medalju, pa na kraju nista.

ogi.cg

pre 10 godina

eto radovali ste se svakom porazu cg.vikali kako smo pokrali makedonce.a ono kako su sudije otvoreno sudile za mkd protiv vas sinoc e to je kradja.a vi opet navijajte za makedoniju.meni je zao sto ih niste razbili sa 40 razlike srbi,jer makedonci kukaju kad gube,da vidimo oce li sad biti posteni pa priznat da su im sudije sinoc sudile kada su bile iz skoplja.a vi srbi i dalje navijajte za sve sem za nas cg nemojte.mi za vas ocemo uvjek sem u zadnje kolo

sasa nis:

pre 10 godina

voleo bih da mi osoba koja je pisala ovo objasni Zasta je Bjelica dobio prelaznu ocenu. Koliko kosa je dao ili koliko kosa je dao njegov direktni suparnik Pero Antic. Razumem da novinari prave zvezde ali malo ga preteraste. Tesko je igrati kada ti u prvoj cetvrtini sudije sviraju i duvanje za vrat a njima skoro nista i tu smo pukli celu utakmicu. I ne shvatam Katica sta se desava s tim covekom

Zoran

pre 10 godina

Nisam gledao utakmicu ali mi se cini kao da je mladi Andjusic preuzeo svu odgovornost a igra ne bi trebalo da se svodi na njega po mom misljenju!

Merlin

pre 10 godina

Katic nam fali ! Protiv Ltn.ce biti bolje a FYRM vise nikad ne moze da ima takav sut,obaska sto im ni sudije vise nece pomagati,ovo juce im je bilo dosta.

mandingo

pre 10 godina

Srbija dobija obadve utakmice. Sa CG minimum 15 razlike. Reko sam da posle nepostene pobede protiv Makedonije, CG nece dobiti nijednu utakmicu vise.

Pacers Indiana

pre 10 godina

1. Greske sudija prema Mak. i slaba igra Makedonca u prva dva meca su dosli nama na naplatu.
2. Nedovic nije igrao od pocetka, Duda ga je ubacio tek kada su kola krenula nizbrdo pa je i on poceo da gresi.

Upravo je on u prve dve utakmice preuzimao odgovornost kada je bilo najteze, uz Krstica.

Tek kada stvari idu kako treba izvede se Nedovic, pa Krstic (jedan mora da bude u igri ako ne vodimo +20) da se odmore.

Gazda Cvetko

pre 10 godina

Sto se lepo ne kaze da su nas ubili od batina u prvoj cetvrtini. A kada smo mi poceli da vracamo onda faul za njih. I kada se ne sviraju fauli na Krletu da li bi bilo koji klinac ima smisla da igra punom snagom.

RF

pre 10 godina

Mi smo sinoc bili losija ekipa i to je realno. Nadam se da ce se nasi kosarkasi vise usresrediti na treninge i odmor nego na provodjenje vremena na twitter-u ili slicnim drustvenim mrezama. Sto se tice sudjenja, da je na pocetku bilo korektno, istini za volju NIJE, ali i pored toga da smo bili bolji pobedili smo. Sutra je novi dan.

Radoje

pre 10 godina

I Spanci gube ponekad. Solidni smo. Bilo bi dobro kad bi neko naucio sve nase sportiste da se ne trebaju baviti odlukama sudija. Imamo kvalitet, treba da budemo tim i to je ta carobna formula. Tezak poraz od Makedonije, sami sebe smo pobedili. Zanimljivo koliko nas Makedonci mrze. Mislim da nasi mladici nisu psihicki mogli da se nose sa tolikom kolicinom mrznje i negativne energije. Nazalost, na takve situacije niko ih nemoze pripremiti.

ogi.cg

pre 10 godina

e bogami srbi dobijte sjutra letonce,jer ce mo vas mi garant dobit zadnje kolo,pogotovo ako dobijemo litvaniju i dodjemo u sansu za prolaz,e onda nemate gram sanse.mi vam ne lezimo kao ekipa.

idemo dalje

pre 10 godina

Izgubili smo od Makedonije jer nismo bili spremni za ovakav tip utakmice - prepun fizickog kontakta. Ne bih uopste komentarisao sudjenje, ali mi je poptuno neprihvatljivo da ekipa ne odreaguje i "zarati" na terenu. Potpuno odsustvo energije je bilo vidljivo, a prije utakmice je bilo price kako je nasa sansa u visokom ritmu i onda u jednom trenutku gubimo 26 poena razlike od ekipe koja igra sa 8 igraca - 4 spoljna po 30 minuta i 4 visoka (Brckov 8 minuta, bez suta). Njihovi visoki igraci su rano usli u problem sa faulovima, ali mi nismo znali da odigramo prodorom, a kad smo igrali prodorom - nismo igrali pametno, vec se zabijali kroz sredinu u Antica. U redu, iskusan je i "namazan" igrac, ali nije bas toliko dobar.

Ne mora ovaj poraz da bude koban, moze da nam pomogne da shvatimo koliki su nasi realni dometi. Koliki su ?
Pade mi na pamet nekoliko detalja iz ove utakmice: Gagiceva minijatura, Nedovicevo zakucavanje, Kaliniceva bezopasnost po kos, n Bogdanovicevih promasaja, Krsticevi i Katicevi ziceri, Stimcev debi, Andjusicevo kasno budjenje, Markoviceva povreda...

zile

pre 10 godina

U reprezentaciji ima 9 debitanata, jedini igrač koji je mogao nešto da promeni je Teodosić sa asistencijama i prodorima. Stefan Marković nema tu sposobnost, iako je u odbrani odličan. Micić je mlad i ako bude radio za 3 do 4 godine biće vrhunski plejmejker. Šta je tu je, momcima treba dati podršku, jer to su najbolji koji hoće da igraju za reprezentciju. Duda Ivković ih je odlično pripremio i ne treba sumnjati da će odigrati najbolje kad bude trebalo (nadam se u finalu) :)

Cvetko

pre 10 godina

Ovaj tim je vrlo"tanak" i to svi znaju, i mi i ostali. Na pozicijama 2-3-4 nema ni jednog ozbiljnog igrača. Na allround Bjelici je suviše veliko opterećenje koje on ne može još da iznese. Koliko je Krstić jako bitan za našu igru, mislim da je Bjelica još bitniji a oni su jedini, na žalost. Poneki odskoče a za ozbiljnu reprezentaciju treba 5-6 igrača koji su stabilni a mi to ne-ma-mo. Kalinić je snažni diletant ali boljeg nemamo.Bogdanović je odbrambeni rudar pa za napad nema stpljenja i stalnog kvaliteta, Anđušić je strašljiv, Katić je bivši Đuro Ostojić, radan i limitiran. Marković pouzdan sve do realizacije a Nedović nedovoljno zreo. Oscilacije svih su velike i ne može se očekivati ništa posebno. Ove dve sledeće utakmice treba dobiti ali biće vrlo teško kao i u drugom krugu sa Francuskom,Ukrajinom...Četvrtfinale je maksimum ove reprezentacije. U svakom slučaju sam zadovoljan ovim izdanjem krajnje krnjeg tima a priča Ivkovića na tajmautima, je pravo blago. Na rts-u ih ne možete čuti jer nas zatrpavaju i truju lošim reklamama i još gorim komentatorom. To na drugim televizijama ne možete doživeti. Cvetko

Bjekovic,evo prilike....

pre 10 godina

Zanimljivo koliko nas Makedonci mrze.(Radoje, 7. septembar 2013 23:06)@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@Odakle taj tvoj zakljucak?sta,jel ne smeju i da nas pobed mozda?-cudan si.Sami smo krivi za poraz.

ogi.cg

pre 10 godina

e bogami srbi dobijte sjutra letonce,jer ce mo vas mi garant dobit zadnje kolo,pogotovo ako dobijemo litvaniju i dodjemo u sansu za prolaz,e onda nemate gram sanse.mi vam ne lezimo kao ekipa.

ogi.cg

pre 10 godina

eto radovali ste se svakom porazu cg.vikali kako smo pokrali makedonce.a ono kako su sudije otvoreno sudile za mkd protiv vas sinoc e to je kradja.a vi opet navijajte za makedoniju.meni je zao sto ih niste razbili sa 40 razlike srbi,jer makedonci kukaju kad gube,da vidimo oce li sad biti posteni pa priznat da su im sudije sinoc sudile kada su bile iz skoplja.a vi srbi i dalje navijajte za sve sem za nas cg nemojte.mi za vas ocemo uvjek sem u zadnje kolo

student_iz_parka

pre 10 godina

Jedno je izgubiti a drugo je biti ponizen. Jedan od razloga poraza je svakako i nedostatak kvaliteta nase ekipe. Postavlja se pitanje da li su prve dve pobede rezultat nase dobre igre ili losih igara protivnika? To cemo videti u naredne dve utakmice, ali mislim da je za Srbiju najrealniji scenario sa proslog EP kada smo posle odlicnog starta i tesnog poraza od Francuske zavrsili osmi. I tada se cinilo da smo mnogo jaki i da idemo na medalju, pa na kraju nista.

peca

pre 10 godina

Nista strasno. Bolje sto je ovakav poraz dosao sad, nego kasnije. Po svemu sudeci on nece znaciti nista. Tesko da ce Makedonci proci grupu, tako da bi trebalo sa dve pobede do kraja da nosimo 4 boda u drugu fazu. Secam se nekih kavalifikacija SFRJ, kada je tada najbolja ekipa izgubila u Bugarskoj sa 20 i kusur razlike, pa su posle na EP osvojili medalju, mislim da je to bilo za EP '87. Makedonci sta su juce ubacili nece do kraja prvenstva, a nasi ne mogu da odigraju slabije. Samo napred i pravo do polufinala. SRBIJA

Nebo

pre 10 godina

Sve bi bilo u nasim rukama kada bi mi bili u stanju da igramo uvek onako kako zelimo. Nazalost, to nije moguce, jer nam nedostaju iskustvo i kvalitet. Mec od BJRM izgubili smo upravo zbog nedostatka iskustva, jer nisu uspeli da nametnemo svoj stil igre. Sve vreme se igralo onako kako Makedoncima odgovara, ostro u reketu, na momente i prljavo, u cemu briljira Antic (ima fantastican repertoar skrivenih poteza koji su svi na granici faula, ali ga sudije tolerisu upravo na racun godina i imena). Nas kapiten je bio odsecen ceo mec, nije imao resenje, cak nijedan njegov povratni pas ka spoljnim igracima nije urodio plodom. Da su jednu, dve takve trojke pogodili nasi bekovi, onda ga vise ne bi toliko udvajali i bilo bi mu lakse da igra. Bjelica je mnogo gresio, izgubio gotovo sve duele sa Anticem, a oni na koje smo racunali da bi mogli da donesu preokret, pre svih Nedovic i Bogdanovic, imali su katastrofalan sut i na prilicno nerezonski nacin nastojali da dodju do poena i samopouzdanja. Ako te ne ide sut, onda probijas reket, pa cekas faul i bacanja. Tako je bar radio Sasa Danilovic.
Neko rece da mu nije jasno zasto igra Kalinic. A ko da igra, kad je on jedina trojka u timu, s obzirom da Bjelica uglavnom pokriva cetvorku. Nije stvar sto je mlad, nego sto nikad nije igrao ovaj nivo kosarke. Pa on nije igrao ni Jadransku ligu, a kamoli nesto vise. Zar se onda moze ljutiti na njega?
To je to sto mi trenutno imamo i zato nasim igracima puna podrska. Moramo u njih i dalje da verujemo.

aodalioa

pre 10 godina

Glavni uzrok poraza je pre svega loše suđenje sa kojim je počela utakmica. Makedonci su tukli a Srbiji je sviran svaki kontak, čak i telom u borbi za poziciju, sto se uglavnom ne svira. Nasa dobra odbrana je takva zbog dobrog čuvanja igrača bez lopte a takav kriterijum suđenja to dosta otežava. U analizi utakmice sa Litvanijom, Vlada Đurovoć je rekao da naša igra puno zavisi od Krstića i da se boji kako će naša ekipa da reaguje kada nam protivnik zatvori Krstića. Iz viđenog je izrazio nadu da ulogu lidera mogu da preuzmu Nedovic ili Bjelilca, ali nažalost, oni to nisu uspeli - ne zbog toga što oni to ne mogu da iznesu, nego je to sinoć, zbog takvog suđenja i rasturanja igre, bilo izuzetno teško. Takođe, ne treba zanemariti ni veoma motivisane Makedonce koji su pokušavali da uhvate "zadnji voz" pa su ubacili puno šuteva. Mi cemo, na žalost imati do kraja prvog dela još jednu takvu ekipu koja mora da se "čupa" - "Montenegrovce". Ja se nadam i verujem da možemo da odolimo ovim iskušenjima i da će nas ona, ako se niko ne povredi, učiniti jačim i odvesti do borbe za medalje.

Merlin

pre 10 godina

Katic nam fali ! Protiv Ltn.ce biti bolje a FYRM vise nikad ne moze da ima takav sut,obaska sto im ni sudije vise nece pomagati,ovo juce im je bilo dosta.

Radoje

pre 10 godina

I Spanci gube ponekad. Solidni smo. Bilo bi dobro kad bi neko naucio sve nase sportiste da se ne trebaju baviti odlukama sudija. Imamo kvalitet, treba da budemo tim i to je ta carobna formula. Tezak poraz od Makedonije, sami sebe smo pobedili. Zanimljivo koliko nas Makedonci mrze. Mislim da nasi mladici nisu psihicki mogli da se nose sa tolikom kolicinom mrznje i negativne energije. Nazalost, na takve situacije niko ih nemoze pripremiti.

Zoran

pre 10 godina

Nisam gledao utakmicu ali mi se cini kao da je mladi Andjusic preuzeo svu odgovornost a igra ne bi trebalo da se svodi na njega po mom misljenju!

sasa nis:

pre 10 godina

voleo bih da mi osoba koja je pisala ovo objasni Zasta je Bjelica dobio prelaznu ocenu. Koliko kosa je dao ili koliko kosa je dao njegov direktni suparnik Pero Antic. Razumem da novinari prave zvezde ali malo ga preteraste. Tesko je igrati kada ti u prvoj cetvrtini sudije sviraju i duvanje za vrat a njima skoro nista i tu smo pukli celu utakmicu. I ne shvatam Katica sta se desava s tim covekom

Gazda Cvetko

pre 10 godina

Sto se lepo ne kaze da su nas ubili od batina u prvoj cetvrtini. A kada smo mi poceli da vracamo onda faul za njih. I kada se ne sviraju fauli na Krletu da li bi bilo koji klinac ima smisla da igra punom snagom.

Lev

pre 10 godina

Ljudi ekipa sa 9 debitanata vec ima dve pobede, nezapamceno, to treba ceniti. A Dudi treba skinuti kapu, a ako prodju i drugu fazu i zvanicno ga proglasiti za doktora kosarke. Ovaj poraz je potpuno normalan, vazno je da sada pobedimo letonce i bice ko da se nista desilo nije.
Ne treba leteti na medalju, ali nismo leteli ni 2009-te, pa smo uzeli srebro, kao najmladja ekipa i potpuno iznenadjenje turnira. "Problem" je sto sada iako sa 9 debitanata osvojimo neku medalju nece biti iznenadjenje, jer smo navikli ljude da cinimo cuda. :):) Zato napred plavi orlovi! :):):)

doktor

pre 10 godina

Sutra je utakmica istine! Ja ne mogu da se pomirim sa tim da gubimo 25 razlike, ni od Spanije s najjacim timom ,a kamo li od MKD... Iskreno,igre nasih momaka sa ovim sastavom su bile neverovatne.Slovenija,Turska u gostima na pripremama,pa onda snazna Litvanija na EP su i mene zanele. Sad sam zabrinut,jer me je ovo potsetilo na proslo EP i mec kad su nam Grci u prvoj cetvrtini dali 40 poena,a igralo se za plasman na OI!Sutra ce sve biti jasno,pobeda nam donosi 2 boda za drugi krug!

Ivan Drago

pre 10 godina

Ja sam uz reprezentacju uvek,kosarku od svih sportova najvise volim,ali jedno se mora vise puta podvuci,najmladja reprezentacija na prvenstvu sa 9 debitanata!Uostalom ova maltene ista Makedonija je tukla jednu Grcku na proslom EP,i to bez problema.Mi smo 2009 u grupi dobili Spaniju sa Gasolom,Navarom,Garbahosom i ostalim velikanima,pa ljudi na kraju zlato uzese.

zile

pre 10 godina

U reprezentaciji ima 9 debitanata, jedini igrač koji je mogao nešto da promeni je Teodosić sa asistencijama i prodorima. Stefan Marković nema tu sposobnost, iako je u odbrani odličan. Micić je mlad i ako bude radio za 3 do 4 godine biće vrhunski plejmejker. Šta je tu je, momcima treba dati podršku, jer to su najbolji koji hoće da igraju za reprezentciju. Duda Ivković ih je odlično pripremio i ne treba sumnjati da će odigrati najbolje kad bude trebalo (nadam se u finalu) :)

idemo dalje

pre 10 godina

Izgubili smo od Makedonije jer nismo bili spremni za ovakav tip utakmice - prepun fizickog kontakta. Ne bih uopste komentarisao sudjenje, ali mi je poptuno neprihvatljivo da ekipa ne odreaguje i "zarati" na terenu. Potpuno odsustvo energije je bilo vidljivo, a prije utakmice je bilo price kako je nasa sansa u visokom ritmu i onda u jednom trenutku gubimo 26 poena razlike od ekipe koja igra sa 8 igraca - 4 spoljna po 30 minuta i 4 visoka (Brckov 8 minuta, bez suta). Njihovi visoki igraci su rano usli u problem sa faulovima, ali mi nismo znali da odigramo prodorom, a kad smo igrali prodorom - nismo igrali pametno, vec se zabijali kroz sredinu u Antica. U redu, iskusan je i "namazan" igrac, ali nije bas toliko dobar.

Ne mora ovaj poraz da bude koban, moze da nam pomogne da shvatimo koliki su nasi realni dometi. Koliki su ?
Pade mi na pamet nekoliko detalja iz ove utakmice: Gagiceva minijatura, Nedovicevo zakucavanje, Kaliniceva bezopasnost po kos, n Bogdanovicevih promasaja, Krsticevi i Katicevi ziceri, Stimcev debi, Andjusicevo kasno budjenje, Markoviceva povreda...

Гале

pre 10 godina

Летонија припада истој школи као и Литванија, али нису на њиховом нивоу. Ако нам одбрана буде бушна као против Македоније, биће проблема.

Pacers Indiana

pre 10 godina

1. Greske sudija prema Mak. i slaba igra Makedonca u prva dva meca su dosli nama na naplatu.
2. Nedovic nije igrao od pocetka, Duda ga je ubacio tek kada su kola krenula nizbrdo pa je i on poceo da gresi.

Upravo je on u prve dve utakmice preuzimao odgovornost kada je bilo najteze, uz Krstica.

Tek kada stvari idu kako treba izvede se Nedovic, pa Krstic (jedan mora da bude u igri ako ne vodimo +20) da se odmore.

CG mitomanija na delu...

pre 10 godina

e bogami srbi dobijte sjutra letonce,jer ce mo vas mi garant dobit zadnje kolo,pogotovo ako dobijemo litvaniju i dodjemo u sansu za prolaz,e onda nemate gram sanse.mi vam ne lezimo kao ekipa.
(ogi.cg, 7. septembar 2013 18:26)

Ogi čoveče, kako ti više ne dosadi da mlatiš praznu slamu sa vašom rerezentacijom koja izgubi od "velesila" Letonije i BiH. Vama je prolaz iz grupe pod velikim znakom pitanja. Još ako puknete od Litvanije, ćao doviđenja. Pazi ti njega "ni gram šanse" kao da ste neki dream team a ne ekipa koja je uglavnom sastavljena od igrača iz ABA lige.

RF

pre 10 godina

Mi smo sinoc bili losija ekipa i to je realno. Nadam se da ce se nasi kosarkasi vise usresrediti na treninge i odmor nego na provodjenje vremena na twitter-u ili slicnim drustvenim mrezama. Sto se tice sudjenja, da je na pocetku bilo korektno, istini za volju NIJE, ali i pored toga da smo bili bolji pobedili smo. Sutra je novi dan.

Moca

pre 10 godina

Poraz sam po sebi nije problematican, samo je bitno da se iz njega izvuku pouke. Nije problem sto je Krstic bio zatvoren nego sto ga niko nije zamenio. Jos kad se doda cinjenica da su makedonci pogodili sve sto su sutnuli a nas je sut bio veoma los, eto poraza. Ne verujem da mozemo da ponovimo ovako losu utakmicu u suterskom smislu, jedino sto me brine je da i posle tri utakmice neki igraci pokazuju nesigurnost. Sad je najvaznije da pobedimo letonce, da mirnije udjemo u drugi krug, a tamo je sve moguce.

mandingo

pre 10 godina

Srbija dobija obadve utakmice. Sa CG minimum 15 razlike. Reko sam da posle nepostene pobede protiv Makedonije, CG nece dobiti nijednu utakmicu vise.

Bjekovic,evo prilike....

pre 10 godina

Zanimljivo koliko nas Makedonci mrze.(Radoje, 7. septembar 2013 23:06)@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@Odakle taj tvoj zakljucak?sta,jel ne smeju i da nas pobed mozda?-cudan si.Sami smo krivi za poraz.

Cvetko

pre 10 godina

Ovaj tim je vrlo"tanak" i to svi znaju, i mi i ostali. Na pozicijama 2-3-4 nema ni jednog ozbiljnog igrača. Na allround Bjelici je suviše veliko opterećenje koje on ne može još da iznese. Koliko je Krstić jako bitan za našu igru, mislim da je Bjelica još bitniji a oni su jedini, na žalost. Poneki odskoče a za ozbiljnu reprezentaciju treba 5-6 igrača koji su stabilni a mi to ne-ma-mo. Kalinić je snažni diletant ali boljeg nemamo.Bogdanović je odbrambeni rudar pa za napad nema stpljenja i stalnog kvaliteta, Anđušić je strašljiv, Katić je bivši Đuro Ostojić, radan i limitiran. Marković pouzdan sve do realizacije a Nedović nedovoljno zreo. Oscilacije svih su velike i ne može se očekivati ništa posebno. Ove dve sledeće utakmice treba dobiti ali biće vrlo teško kao i u drugom krugu sa Francuskom,Ukrajinom...Četvrtfinale je maksimum ove reprezentacije. U svakom slučaju sam zadovoljan ovim izdanjem krajnje krnjeg tima a priča Ivkovića na tajmautima, je pravo blago. Na rts-u ih ne možete čuti jer nas zatrpavaju i truju lošim reklamama i još gorim komentatorom. To na drugim televizijama ne možete doživeti. Cvetko