Nedelja, 15.07.2018.

19:40

Lineker i Širer: Ne, ne, ne VAR – smešna odluka

Izvor: PT

Lineker i Širer: Ne, ne, ne VAR – smešna odluka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Sirijac

pre 5 godina

Da je bilo Vara 1966 u finalu Svetskog prvenstva u Engleskoj u meču Engleska- SR Nemačka, Englezi nebi bili prvaci Sveta! Englezima je priznat nepostojeći gol, koji je pomogao da budu pvaci sveta!VAR je doprineo da fudbal bude pošteniji i pravedniji! Englezi se uvek prave englezi.

jasdf

pre 5 godina

@sirijac
Ocigledno je da je lopta presla crtu kod tog gola. Ne treba padati na nemacku propagandu.
Ocigledno je i da je lopta presla gi liniju kod lampardovog gola Nemcima 2010. Ocigledno je i da je Maradona dao go rukom 1986.

Đansr

pre 5 godina

Evo ja sam navijao za Hrvatsku u finalu, mnogo mi se dopada kako igraju čitavo prvenstvo, snažno, muški, s puno tempa i kontakta, kao Nemci. Ipak, mislim da su ovakvi penali već suđeni na prvenstvu i da je - nažalost - stvarno morao da sudi i ovaj. Faul pre prvog gola jeste bio pipava odluka i da ga nije dosudio, verovatno niko ništa ne bi rekao. Mislim da je utakmicu stpljivošću dobio Dešan kada je odlučio da postavi utakmicu tako da preda loptu Hrvatskoj. Uostalom, finala uvek dobijaju oni koji naprave manje grešaka. Sve u svemu vasionski uspeh Hrvatske, po meni trećeg tima po kvalitetu i prvog po načinu igre na prvenstvu.

bunjuel

pre 5 godina

ajde prekinite da se palite. patetični ste. Hrvati nisu loše igrali, Francuzi su bili bolji (poprilično), sudija nije pogrešio skoro nijednom i apsolutno nije napravio nijednu grubu grešku koja bi uticala na rezultat. To samo tendenciozni sad od toga mogu da prave nekakvu nepravdu i zaveru.

susjed

pre 5 godina

Na svim meridijanima i paralelama Griezmana proglašavaju prevarantom no neki se prave mutavima...Pogba u ofsajdu a i da nije rukom je gurnuo Mandžukića dok Griezmana nitko nije pipnuo..Krenuo je letjeti sam od sebe...Biti će uskoro i snimku na internetu...

Tupakamaru

pre 5 godina

Раније било лакше. Само рука уз тело није пенал, све остало јесте и крај приче. Исто и за офсајд

Bilal

pre 5 godina

Englezi vs Francuzi isto kao Srbi vs Hrvati. Nije za očekivati da i jedan Englez prizna nešto u korist Francuza. Inače, po mom mišljenju, u oba sporna slučaja sudija je postupio ispravno.

Milan

pre 5 godina

I danas se pokazalo da sudije previse uticu na igru. Na nekim utakmicama se sudi ovakav penal, na nekim ne. U tome i jeste problem sa ovim sportom. Namerno, slucajno igranje rukama.

Miki

pre 5 godina

Ja sam 100% siguran da Mazic ne bi svirao penal. Lopta jeste dodurnula ruku, ali postoji jedan drugi aspekt igre, vazniji, a to je citanje igre i predvidjanje dogadjaja. Lopta bi zavrsila u nogama hrvatskog igraca i ne bi bilo opasnosti za gol, pogledajte snimak. Da se ja pitam 55-45% da nije penal, ali i moze da se svira. Prvi prekrsaj za fra je smesan i to je neverovatna greska.

impeRAtor

pre 5 godina

Ostrašćenost ne vodi ka racionalnom razmišljanju. Penal je bio i tačka i bio je faul nad Grizmanom i za to tačka.
(www, 15. jul 2018 20:02)

Ako je bio penal za Francusku, onda je bio penal i za Argentinu protiv Nigerije. Ruka je u prirodnom polozaju, lopta je pogadja i to je to. Faula nije bilo, Varan bio u ofsajdu.

znanje-imanje

pre 5 godina

Ne, nije bio penal.
Da je igrač na zemlji pa hajde da ima obavezu (napora) ruke uz telo. Ali u vazduhu je, loptu više naslućuje i prosto pokušava da izblokira protivnika. Francuz pravi cim, on ga sledi skokom. Prvo čovek ne može da skače sa rukom iza leđa, čak ni nova rigidna pravila to ne traže da bi lopta bila napucana. Drugo to što radi zadnji pokret rukom ka lopti nije zbog lopte nego je skupljanje ruke ka telu prirodno kako pri doskoku tako i pri pokušaju da pogne glavu ka lopti. Dakle iako je i ubrzao rukom i to baš ka lopti nema nikakve veze sa loptom - nego se prosto dešava. Napucana je, neobična ali napucana.
Dakle sudija instinktivno donosi ispravnu odluku ali - eto nasilja VARa koje ga u stvari psihološki lomi - on gleda usporeni snimak i u toj izolaciji, izopšten od realnosti, vidi što i vi: penal. Jeste penal na usporenom snimku - u realnosti nije! Tj. sigurno MOŽE (i) da se svira a može i da ne, i realnost je da ipak ne treba - niti ima namere niti šanse a iza pada na glavu sledećem hrvatskom igraču. Ali psiho-realnost VARa , tj. realnost van realnosti preteže na formalizam a ne na istinu.

koma

pre 5 godina

Penal sumnjiv!? Covek je rukom udario loptu a ne ona njega, vidi se jasno trzaj i spustanje ruke ka lopti, jos u izglednoj situaciji. Faul pre gola cist, kontakt sa levom Grizmanovom nogom je ocigledan iako je ovaj pao malo Nejmarski. Jedino moze da se diskutuje da li je bio ofsajd, ali tu su pertle u pitanju i lopta nije isla direktno na Pogbu, a i vec greska bi bila da su ponistili taj gol.

adriano_galliani

pre 5 godina

Француска је са овом титулом престигла Енглеску, која има само једну ону из 1966, мало мање украдену од оне из 1998, али овиме сам опростио Французима то првенство. Свако добро пријатељи!

susjed

pre 5 godina

Ne znam za penal...mislim da je bio. No prvi gol je višestruko sporan.Griezman je trebao dobiti žuti za simulaciju,a Pogba definitivno bio u ofsajdu tijekom centaršuta. I još je gurnuo Mandžukića. Vidio sam više puta snimku.Mislim da nas je ipak stigao umor.Murinho je izjavio na RT da je apsolutno ne fer što je Hrvatska imala dan odmora manje. Ja sam razočaran s Francuskom. skoro 60 minuta nisu mogli sastati s loptom. kako smo im lopte oduzimali.Dali su golove kada je Hrvatska zaigrala riskantno. Iz kontre...

Mik

pre 5 godina

Perisic je mahinalno krenuo ka lopti rukom i time je napravio penal. Hrvatska tu nije ostecena, bila bi Francuska da nije bilo penala. VAR je sjajna stvar, ali nece svuda moci da bude primenjen na ovom nivou. Mnoge nepravde bi bile sprecene. A Lineker i ekipa kod ocnog - hitno!

Negativni

pre 5 godina

Zanimljivo, Lineker nije za VAR, a žrtva je "božje ruke"? Biće da ne vole preterano Francuze :-)
I penal i faul nad Grizmanom bili su čisti kao suza. Lepo se vidi na usporenim snimcima. Više su oštećeni Francuzi, jer nije dao tri čista žuta kartona Hrvatima u prvom poluvremenu. Pustio ih je da svaku kontru zaustavljaju faulom s ledja. Ali, dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti...

palop

pre 5 godina

imperator@ Ostrašćenost ne vodi ka racionalnom razmišljanju. Penal je bio i tačka i bio je faul nad Grizmanom i za to tačka.
(www, 15. jul 2018 20:02)

Penal je bio, faul nad Grizmanom nije.

Joao

pre 5 godina

Penal je bio cist kao suza. Ne razumem dilemu. Hrvatska nije imala sreće u finalu, ali je zato imala dosta na turniru... Sve u svemu, pravedan i realan ishod.

Ljubomora vas cini neobjektivnim

pre 5 godina

Na svedskoj tv svi kazu da nije postojao ni faul ni penal (medju njima i bivsi sudija na SP Erikson). Lepo covek kaze da je penal bio 50:50 i da VAR treba da se oglasi samo prilikom ociglednog penala. Posto je bilo 50:50 sudija je morao da ostane pri prvobitnoj odluci! fAUL PRE AUTOGOLA MANDZUKICA STE IZGLEDA SAMO VI U sRBIJI VIDELI ZBOG LJUBOMORE

aParenti

pre 5 godina

Nemaju oni pojma. Kao ni njihova Enleska rep. Jedino me je frapiralo sto je lineker rekao statistiku da je gol Mbappe 2gi goal izvan 16 m u finalima SP posle 96(ispravite mi Godinu ne cuh dobro) .

Oliver

pre 5 godina

Hrvatska nije ostecena,Pitana je izvrsno sudio. Prvo,bio je faul nad Grizmanom,video se udarac u clanak na usporenom snimku.Drugo,Pogba nije u ofsajdu,vec u liniji,kao sto je i mahac bio u liniji i pustio. Trece,penal je bio,ruka ide ka lopti,odvojena je od tela,cak i ako je refleksno,a ne s namerom,to je opet penal.Pitana je dugo gledao VAR,cak se i vracao,jer je odluka veoma teska,ali i dalje postoji "slobodno sudijsko uverenje" upravo zbog ovakvih teskih situacija,koje nisu crno-bele.Pitana je toliko dobar i autoritativan sudija da je FIFA zbog njega prekrsila 2 nepisana pravila: obicno finalni sudija svira najvise 4 utakmice,a Pitani je ovo bila 5. utakmica i drugo,nikad se ne desava da isti sudija svira prvu,uvodnu utakmicu na otvaranju Mundijala i poslednju,finalnu na zatvaranju. To je necuvena cast i potpuno zasluzeno. Ima ogroman autoritet i harizmu,delom i zbog svog ogromnog izgleda,hehe.

Masinac

pre 5 godina

Ko gleda Premijer ligu, zna da ovo u Engleskoj vrlo često nije penal.
(A-ha, 15. jul 2018 20:15)

Ovo nije Premijer liga, nije igrala engleska reprezentacija i jeste bio penal čist kao suza. Lik je krenuo rukom na loptu, gde ćeš čistije od toga?

andreas kisser

pre 5 godina

Oštećena a čist penal?! Ajte molim vas, pa lopta bi nastavila ka golu da rukom nije izbačena.
(sah 88, 15. jul 2018 19:45)

kako te nije sramota da kazes da je lopta isla ka golu, kada je odmah iza perisica (a izmedju njega i subasica) stajao jos jedan igrac hrvatske ka kome je direktno isla lopta!!!??? nebitno da li je situacija za penal ili ne (ja licno mislim da nije, ali ovo je bila jedna od onih situacija koja i moze i ne mora da se dosudi), ali ovako bezocno slagati samo iz netrpeljivosti prema protivnickom timu je stvarno ruzno!

Kolina

pre 5 godina

Da li je bio penal? Pa, jeste. Medjutim, uzimajuci u obzir bitnost utakmice (iako nikada se ne vodim time, jer penal na utakmici izmedju Leganjesa i Eibara mora da ima iste karakteristike kao i na finalu SP-a), gledajuci ranije sta sve nije karakterisano kao karton (De Jong protiv Xabi Alonsa 2010, finale SP-a gdje je dobio samo zuti za onaj krvnicki start zbog kojeg je trebao bar 2 sledeca SP-a da propusti), ili kao nedosudjeni penali i jos par situacija od ranije, gledajuci da je Perisic na nju skocio da je izbaci glavom, a ne rukom, pri tom da je loptu zakacio Matuidi koja je samo propala do njega na ruku (gje realno nije imao vremena da je skloni, sve i da je htio), a iza njega su bili i 2 igraca Hrvatske i golman da natrci na nju (mada on kao da je igrao za Francusku, al ajd), bez neke velike opasnosti po gol, ovo je moglo lagano da se ne svira.

O simulaciji Grizmana kod faula koji je prethodio golu i ociglednom ofsajdu Pogbe kojeg VAR nije signalizirao, necu ni da pricam. Sramotna odluka.

Dakle, penal jeste, mada je i bilo elemenata da ne bude. Dok je kod prvog gola Hrvatska apsolutno pokradena.

seki

pre 5 godina

Ovo je ziva glupost ruka nije bila uz telo ali nije postojala namera da se igra rukom slučajno ga pogodila lopta najbolje da zalepe ruke tokom utakmice.

Marko1

pre 5 godina

Penal ajde na jedvite jade, no sto je bitnije, nije bio faul na Grizmanu za prvi gol. Cista gluma Grizmana i vidi se pad tek nakon gubljenja lopte i bacanje samo tako. Eto Grizman osvojio na neposten nacin, sta se moze...

Mato

pre 5 godina

po meni realno čist penal kao suza , ruka mu ide ka lopti a da je nije dirnuo otisla bi pravo pred noge nekom francuzu iza ... nego koliko je pametan ispao milorad mazic sto je odustao od finala ? sve ovo danas je bilo sudjeno fer i verujem da bi i on tako isto svirao samo sto ne bi mogao vise da se spasi od hrvatavkoji bi jos jače udarali u bubnjeve kako su ostećeni , bolje ovako

Milan

pre 5 godina

Englezi naravno zele da Hrvatska pobedi kako bi oni mogli da impliciraju da su oni izgubili od svetskih prvaka i da su eto, nekako, oni bolja ekipa od Francuza. Istina je da su Hrvati i Englezi prosecne ekipe kojima je osmina finala maksimum. Urugvaj, Brazil i Belgija su jace ekipe koje su morale eliminisati jedne drugu.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Alo ljudi, lopta bi prozujala kroz ceo peterac da je ovaj nije dirao, gde bi je vrlo verovatno neko skrenuo u mrezu. Dakle, penal...

a10

pre 5 godina

Čist penal. Nije igracu iza njega lopta isla na glavu pa da kazemo da bi je on pokupio, vec bi usla u peterac. Nije bilo namere ali ipak penal.

impeRAtor

pre 5 godina

Nema govora o penalu. Ruka jeste u prirodnom polozaju jer igrac iz skoka ide ka zemlji. Gde u tom trenutku da mu bude ruka?!?! Nemoguce je da bude uz telo. Ogromna greska ocajnog Pitane. Prvi gol - nema faula na Grizmanom, ima ofsajda Varana (nismo videli nijednom tu situaciju iz nekog cistog ugla?!) koji direktno utice na igru. Gde je VAR da se pregleda ta situacija?! Sve posle toga je manje bitno, Kolina je odradio svoj posao kao za Svajcarce ranije.

Mato

pre 5 godina

po meni realno čist penal kao suza , ruka mu ide ka lopti a da je nije dirnuo otisla bi pravo pred noge nekom francuzu iza ... nego koliko je pametan ispao milorad mazic sto je odustao od finala ? sve ovo danas je bilo sudjeno fer i verujem da bi i on tako isto svirao samo sto ne bi mogao vise da se spasi od hrvatavkoji bi jos jače udarali u bubnjeve kako su ostećeni , bolje ovako

Masinac

pre 5 godina

Ko gleda Premijer ligu, zna da ovo u Engleskoj vrlo često nije penal.
(A-ha, 15. jul 2018 20:15)

Ovo nije Premijer liga, nije igrala engleska reprezentacija i jeste bio penal čist kao suza. Lik je krenuo rukom na loptu, gde ćeš čistije od toga?

a10

pre 5 godina

Čist penal. Nije igracu iza njega lopta isla na glavu pa da kazemo da bi je on pokupio, vec bi usla u peterac. Nije bilo namere ali ipak penal.

Joao

pre 5 godina

Penal je bio cist kao suza. Ne razumem dilemu. Hrvatska nije imala sreće u finalu, ali je zato imala dosta na turniru... Sve u svemu, pravedan i realan ishod.

Milan

pre 5 godina

Englezi naravno zele da Hrvatska pobedi kako bi oni mogli da impliciraju da su oni izgubili od svetskih prvaka i da su eto, nekako, oni bolja ekipa od Francuza. Istina je da su Hrvati i Englezi prosecne ekipe kojima je osmina finala maksimum. Urugvaj, Brazil i Belgija su jace ekipe koje su morale eliminisati jedne drugu.

impeRAtor

pre 5 godina

Nema govora o penalu. Ruka jeste u prirodnom polozaju jer igrac iz skoka ide ka zemlji. Gde u tom trenutku da mu bude ruka?!?! Nemoguce je da bude uz telo. Ogromna greska ocajnog Pitane. Prvi gol - nema faula na Grizmanom, ima ofsajda Varana (nismo videli nijednom tu situaciju iz nekog cistog ugla?!) koji direktno utice na igru. Gde je VAR da se pregleda ta situacija?! Sve posle toga je manje bitno, Kolina je odradio svoj posao kao za Svajcarce ranije.

Mik

pre 5 godina

Perisic je mahinalno krenuo ka lopti rukom i time je napravio penal. Hrvatska tu nije ostecena, bila bi Francuska da nije bilo penala. VAR je sjajna stvar, ali nece svuda moci da bude primenjen na ovom nivou. Mnoge nepravde bi bile sprecene. A Lineker i ekipa kod ocnog - hitno!

Sirijac

pre 5 godina

Da je bilo Vara 1966 u finalu Svetskog prvenstva u Engleskoj u meču Engleska- SR Nemačka, Englezi nebi bili prvaci Sveta! Englezima je priznat nepostojeći gol, koji je pomogao da budu pvaci sveta!VAR je doprineo da fudbal bude pošteniji i pravedniji! Englezi se uvek prave englezi.

Ljubomora vas cini neobjektivnim

pre 5 godina

Na svedskoj tv svi kazu da nije postojao ni faul ni penal (medju njima i bivsi sudija na SP Erikson). Lepo covek kaze da je penal bio 50:50 i da VAR treba da se oglasi samo prilikom ociglednog penala. Posto je bilo 50:50 sudija je morao da ostane pri prvobitnoj odluci! fAUL PRE AUTOGOLA MANDZUKICA STE IZGLEDA SAMO VI U sRBIJI VIDELI ZBOG LJUBOMORE

Đansr

pre 5 godina

Evo ja sam navijao za Hrvatsku u finalu, mnogo mi se dopada kako igraju čitavo prvenstvo, snažno, muški, s puno tempa i kontakta, kao Nemci. Ipak, mislim da su ovakvi penali već suđeni na prvenstvu i da je - nažalost - stvarno morao da sudi i ovaj. Faul pre prvog gola jeste bio pipava odluka i da ga nije dosudio, verovatno niko ništa ne bi rekao. Mislim da je utakmicu stpljivošću dobio Dešan kada je odlučio da postavi utakmicu tako da preda loptu Hrvatskoj. Uostalom, finala uvek dobijaju oni koji naprave manje grešaka. Sve u svemu vasionski uspeh Hrvatske, po meni trećeg tima po kvalitetu i prvog po načinu igre na prvenstvu.

andreas kisser

pre 5 godina

Oštećena a čist penal?! Ajte molim vas, pa lopta bi nastavila ka golu da rukom nije izbačena.
(sah 88, 15. jul 2018 19:45)

kako te nije sramota da kazes da je lopta isla ka golu, kada je odmah iza perisica (a izmedju njega i subasica) stajao jos jedan igrac hrvatske ka kome je direktno isla lopta!!!??? nebitno da li je situacija za penal ili ne (ja licno mislim da nije, ali ovo je bila jedna od onih situacija koja i moze i ne mora da se dosudi), ali ovako bezocno slagati samo iz netrpeljivosti prema protivnickom timu je stvarno ruzno!

Oliver

pre 5 godina

Hrvatska nije ostecena,Pitana je izvrsno sudio. Prvo,bio je faul nad Grizmanom,video se udarac u clanak na usporenom snimku.Drugo,Pogba nije u ofsajdu,vec u liniji,kao sto je i mahac bio u liniji i pustio. Trece,penal je bio,ruka ide ka lopti,odvojena je od tela,cak i ako je refleksno,a ne s namerom,to je opet penal.Pitana je dugo gledao VAR,cak se i vracao,jer je odluka veoma teska,ali i dalje postoji "slobodno sudijsko uverenje" upravo zbog ovakvih teskih situacija,koje nisu crno-bele.Pitana je toliko dobar i autoritativan sudija da je FIFA zbog njega prekrsila 2 nepisana pravila: obicno finalni sudija svira najvise 4 utakmice,a Pitani je ovo bila 5. utakmica i drugo,nikad se ne desava da isti sudija svira prvu,uvodnu utakmicu na otvaranju Mundijala i poslednju,finalnu na zatvaranju. To je necuvena cast i potpuno zasluzeno. Ima ogroman autoritet i harizmu,delom i zbog svog ogromnog izgleda,hehe.

koma

pre 5 godina

Penal sumnjiv!? Covek je rukom udario loptu a ne ona njega, vidi se jasno trzaj i spustanje ruke ka lopti, jos u izglednoj situaciji. Faul pre gola cist, kontakt sa levom Grizmanovom nogom je ocigledan iako je ovaj pao malo Nejmarski. Jedino moze da se diskutuje da li je bio ofsajd, ali tu su pertle u pitanju i lopta nije isla direktno na Pogbu, a i vec greska bi bila da su ponistili taj gol.

Bilal

pre 5 godina

Englezi vs Francuzi isto kao Srbi vs Hrvati. Nije za očekivati da i jedan Englez prizna nešto u korist Francuza. Inače, po mom mišljenju, u oba sporna slučaja sudija je postupio ispravno.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Alo ljudi, lopta bi prozujala kroz ceo peterac da je ovaj nije dirao, gde bi je vrlo verovatno neko skrenuo u mrezu. Dakle, penal...

Marko1

pre 5 godina

Penal ajde na jedvite jade, no sto je bitnije, nije bio faul na Grizmanu za prvi gol. Cista gluma Grizmana i vidi se pad tek nakon gubljenja lopte i bacanje samo tako. Eto Grizman osvojio na neposten nacin, sta se moze...

Negativni

pre 5 godina

Zanimljivo, Lineker nije za VAR, a žrtva je "božje ruke"? Biće da ne vole preterano Francuze :-)
I penal i faul nad Grizmanom bili su čisti kao suza. Lepo se vidi na usporenim snimcima. Više su oštećeni Francuzi, jer nije dao tri čista žuta kartona Hrvatima u prvom poluvremenu. Pustio ih je da svaku kontru zaustavljaju faulom s ledja. Ali, dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti...

Kolina

pre 5 godina

Da li je bio penal? Pa, jeste. Medjutim, uzimajuci u obzir bitnost utakmice (iako nikada se ne vodim time, jer penal na utakmici izmedju Leganjesa i Eibara mora da ima iste karakteristike kao i na finalu SP-a), gledajuci ranije sta sve nije karakterisano kao karton (De Jong protiv Xabi Alonsa 2010, finale SP-a gdje je dobio samo zuti za onaj krvnicki start zbog kojeg je trebao bar 2 sledeca SP-a da propusti), ili kao nedosudjeni penali i jos par situacija od ranije, gledajuci da je Perisic na nju skocio da je izbaci glavom, a ne rukom, pri tom da je loptu zakacio Matuidi koja je samo propala do njega na ruku (gje realno nije imao vremena da je skloni, sve i da je htio), a iza njega su bili i 2 igraca Hrvatske i golman da natrci na nju (mada on kao da je igrao za Francusku, al ajd), bez neke velike opasnosti po gol, ovo je moglo lagano da se ne svira.

O simulaciji Grizmana kod faula koji je prethodio golu i ociglednom ofsajdu Pogbe kojeg VAR nije signalizirao, necu ni da pricam. Sramotna odluka.

Dakle, penal jeste, mada je i bilo elemenata da ne bude. Dok je kod prvog gola Hrvatska apsolutno pokradena.

Tupakamaru

pre 5 godina

Раније било лакше. Само рука уз тело није пенал, све остало јесте и крај приче. Исто и за офсајд

znanje-imanje

pre 5 godina

Ne, nije bio penal.
Da je igrač na zemlji pa hajde da ima obavezu (napora) ruke uz telo. Ali u vazduhu je, loptu više naslućuje i prosto pokušava da izblokira protivnika. Francuz pravi cim, on ga sledi skokom. Prvo čovek ne može da skače sa rukom iza leđa, čak ni nova rigidna pravila to ne traže da bi lopta bila napucana. Drugo to što radi zadnji pokret rukom ka lopti nije zbog lopte nego je skupljanje ruke ka telu prirodno kako pri doskoku tako i pri pokušaju da pogne glavu ka lopti. Dakle iako je i ubrzao rukom i to baš ka lopti nema nikakve veze sa loptom - nego se prosto dešava. Napucana je, neobična ali napucana.
Dakle sudija instinktivno donosi ispravnu odluku ali - eto nasilja VARa koje ga u stvari psihološki lomi - on gleda usporeni snimak i u toj izolaciji, izopšten od realnosti, vidi što i vi: penal. Jeste penal na usporenom snimku - u realnosti nije! Tj. sigurno MOŽE (i) da se svira a može i da ne, i realnost je da ipak ne treba - niti ima namere niti šanse a iza pada na glavu sledećem hrvatskom igraču. Ali psiho-realnost VARa , tj. realnost van realnosti preteže na formalizam a ne na istinu.

adriano_galliani

pre 5 godina

Француска је са овом титулом престигла Енглеску, која има само једну ону из 1966, мало мање украдену од оне из 1998, али овиме сам опростио Французима то првенство. Свако добро пријатељи!

susjed

pre 5 godina

Ne znam za penal...mislim da je bio. No prvi gol je višestruko sporan.Griezman je trebao dobiti žuti za simulaciju,a Pogba definitivno bio u ofsajdu tijekom centaršuta. I još je gurnuo Mandžukića. Vidio sam više puta snimku.Mislim da nas je ipak stigao umor.Murinho je izjavio na RT da je apsolutno ne fer što je Hrvatska imala dan odmora manje. Ja sam razočaran s Francuskom. skoro 60 minuta nisu mogli sastati s loptom. kako smo im lopte oduzimali.Dali su golove kada je Hrvatska zaigrala riskantno. Iz kontre...

Miki

pre 5 godina

Ja sam 100% siguran da Mazic ne bi svirao penal. Lopta jeste dodurnula ruku, ali postoji jedan drugi aspekt igre, vazniji, a to je citanje igre i predvidjanje dogadjaja. Lopta bi zavrsila u nogama hrvatskog igraca i ne bi bilo opasnosti za gol, pogledajte snimak. Da se ja pitam 55-45% da nije penal, ali i moze da se svira. Prvi prekrsaj za fra je smesan i to je neverovatna greska.

bunjuel

pre 5 godina

ajde prekinite da se palite. patetični ste. Hrvati nisu loše igrali, Francuzi su bili bolji (poprilično), sudija nije pogrešio skoro nijednom i apsolutno nije napravio nijednu grubu grešku koja bi uticala na rezultat. To samo tendenciozni sad od toga mogu da prave nekakvu nepravdu i zaveru.

seki

pre 5 godina

Ovo je ziva glupost ruka nije bila uz telo ali nije postojala namera da se igra rukom slučajno ga pogodila lopta najbolje da zalepe ruke tokom utakmice.

Milan

pre 5 godina

I danas se pokazalo da sudije previse uticu na igru. Na nekim utakmicama se sudi ovakav penal, na nekim ne. U tome i jeste problem sa ovim sportom. Namerno, slucajno igranje rukama.

palop

pre 5 godina

imperator@ Ostrašćenost ne vodi ka racionalnom razmišljanju. Penal je bio i tačka i bio je faul nad Grizmanom i za to tačka.
(www, 15. jul 2018 20:02)

Penal je bio, faul nad Grizmanom nije.

susjed

pre 5 godina

Na svim meridijanima i paralelama Griezmana proglašavaju prevarantom no neki se prave mutavima...Pogba u ofsajdu a i da nije rukom je gurnuo Mandžukića dok Griezmana nitko nije pipnuo..Krenuo je letjeti sam od sebe...Biti će uskoro i snimku na internetu...

impeRAtor

pre 5 godina

Ostrašćenost ne vodi ka racionalnom razmišljanju. Penal je bio i tačka i bio je faul nad Grizmanom i za to tačka.
(www, 15. jul 2018 20:02)

Ako je bio penal za Francusku, onda je bio penal i za Argentinu protiv Nigerije. Ruka je u prirodnom polozaju, lopta je pogadja i to je to. Faula nije bilo, Varan bio u ofsajdu.

aParenti

pre 5 godina

Nemaju oni pojma. Kao ni njihova Enleska rep. Jedino me je frapiralo sto je lineker rekao statistiku da je gol Mbappe 2gi goal izvan 16 m u finalima SP posle 96(ispravite mi Godinu ne cuh dobro) .

jasdf

pre 5 godina

@sirijac
Ocigledno je da je lopta presla crtu kod tog gola. Ne treba padati na nemacku propagandu.
Ocigledno je i da je lopta presla gi liniju kod lampardovog gola Nemcima 2010. Ocigledno je i da je Maradona dao go rukom 1986.

impeRAtor

pre 5 godina

Nema govora o penalu. Ruka jeste u prirodnom polozaju jer igrac iz skoka ide ka zemlji. Gde u tom trenutku da mu bude ruka?!?! Nemoguce je da bude uz telo. Ogromna greska ocajnog Pitane. Prvi gol - nema faula na Grizmanom, ima ofsajda Varana (nismo videli nijednom tu situaciju iz nekog cistog ugla?!) koji direktno utice na igru. Gde je VAR da se pregleda ta situacija?! Sve posle toga je manje bitno, Kolina je odradio svoj posao kao za Svajcarce ranije.

Ljubomora vas cini neobjektivnim

pre 5 godina

Na svedskoj tv svi kazu da nije postojao ni faul ni penal (medju njima i bivsi sudija na SP Erikson). Lepo covek kaze da je penal bio 50:50 i da VAR treba da se oglasi samo prilikom ociglednog penala. Posto je bilo 50:50 sudija je morao da ostane pri prvobitnoj odluci! fAUL PRE AUTOGOLA MANDZUKICA STE IZGLEDA SAMO VI U sRBIJI VIDELI ZBOG LJUBOMORE

andreas kisser

pre 5 godina

Oštećena a čist penal?! Ajte molim vas, pa lopta bi nastavila ka golu da rukom nije izbačena.
(sah 88, 15. jul 2018 19:45)

kako te nije sramota da kazes da je lopta isla ka golu, kada je odmah iza perisica (a izmedju njega i subasica) stajao jos jedan igrac hrvatske ka kome je direktno isla lopta!!!??? nebitno da li je situacija za penal ili ne (ja licno mislim da nije, ali ovo je bila jedna od onih situacija koja i moze i ne mora da se dosudi), ali ovako bezocno slagati samo iz netrpeljivosti prema protivnickom timu je stvarno ruzno!

znanje-imanje

pre 5 godina

Ne, nije bio penal.
Da je igrač na zemlji pa hajde da ima obavezu (napora) ruke uz telo. Ali u vazduhu je, loptu više naslućuje i prosto pokušava da izblokira protivnika. Francuz pravi cim, on ga sledi skokom. Prvo čovek ne može da skače sa rukom iza leđa, čak ni nova rigidna pravila to ne traže da bi lopta bila napucana. Drugo to što radi zadnji pokret rukom ka lopti nije zbog lopte nego je skupljanje ruke ka telu prirodno kako pri doskoku tako i pri pokušaju da pogne glavu ka lopti. Dakle iako je i ubrzao rukom i to baš ka lopti nema nikakve veze sa loptom - nego se prosto dešava. Napucana je, neobična ali napucana.
Dakle sudija instinktivno donosi ispravnu odluku ali - eto nasilja VARa koje ga u stvari psihološki lomi - on gleda usporeni snimak i u toj izolaciji, izopšten od realnosti, vidi što i vi: penal. Jeste penal na usporenom snimku - u realnosti nije! Tj. sigurno MOŽE (i) da se svira a može i da ne, i realnost je da ipak ne treba - niti ima namere niti šanse a iza pada na glavu sledećem hrvatskom igraču. Ali psiho-realnost VARa , tj. realnost van realnosti preteže na formalizam a ne na istinu.

Marko1

pre 5 godina

Penal ajde na jedvite jade, no sto je bitnije, nije bio faul na Grizmanu za prvi gol. Cista gluma Grizmana i vidi se pad tek nakon gubljenja lopte i bacanje samo tako. Eto Grizman osvojio na neposten nacin, sta se moze...

susjed

pre 5 godina

Na svim meridijanima i paralelama Griezmana proglašavaju prevarantom no neki se prave mutavima...Pogba u ofsajdu a i da nije rukom je gurnuo Mandžukića dok Griezmana nitko nije pipnuo..Krenuo je letjeti sam od sebe...Biti će uskoro i snimku na internetu...

seki

pre 5 godina

Ovo je ziva glupost ruka nije bila uz telo ali nije postojala namera da se igra rukom slučajno ga pogodila lopta najbolje da zalepe ruke tokom utakmice.

Kolina

pre 5 godina

Da li je bio penal? Pa, jeste. Medjutim, uzimajuci u obzir bitnost utakmice (iako nikada se ne vodim time, jer penal na utakmici izmedju Leganjesa i Eibara mora da ima iste karakteristike kao i na finalu SP-a), gledajuci ranije sta sve nije karakterisano kao karton (De Jong protiv Xabi Alonsa 2010, finale SP-a gdje je dobio samo zuti za onaj krvnicki start zbog kojeg je trebao bar 2 sledeca SP-a da propusti), ili kao nedosudjeni penali i jos par situacija od ranije, gledajuci da je Perisic na nju skocio da je izbaci glavom, a ne rukom, pri tom da je loptu zakacio Matuidi koja je samo propala do njega na ruku (gje realno nije imao vremena da je skloni, sve i da je htio), a iza njega su bili i 2 igraca Hrvatske i golman da natrci na nju (mada on kao da je igrao za Francusku, al ajd), bez neke velike opasnosti po gol, ovo je moglo lagano da se ne svira.

O simulaciji Grizmana kod faula koji je prethodio golu i ociglednom ofsajdu Pogbe kojeg VAR nije signalizirao, necu ni da pricam. Sramotna odluka.

Dakle, penal jeste, mada je i bilo elemenata da ne bude. Dok je kod prvog gola Hrvatska apsolutno pokradena.

palop

pre 5 godina

imperator@ Ostrašćenost ne vodi ka racionalnom razmišljanju. Penal je bio i tačka i bio je faul nad Grizmanom i za to tačka.
(www, 15. jul 2018 20:02)

Penal je bio, faul nad Grizmanom nije.

Oliver

pre 5 godina

Hrvatska nije ostecena,Pitana je izvrsno sudio. Prvo,bio je faul nad Grizmanom,video se udarac u clanak na usporenom snimku.Drugo,Pogba nije u ofsajdu,vec u liniji,kao sto je i mahac bio u liniji i pustio. Trece,penal je bio,ruka ide ka lopti,odvojena je od tela,cak i ako je refleksno,a ne s namerom,to je opet penal.Pitana je dugo gledao VAR,cak se i vracao,jer je odluka veoma teska,ali i dalje postoji "slobodno sudijsko uverenje" upravo zbog ovakvih teskih situacija,koje nisu crno-bele.Pitana je toliko dobar i autoritativan sudija da je FIFA zbog njega prekrsila 2 nepisana pravila: obicno finalni sudija svira najvise 4 utakmice,a Pitani je ovo bila 5. utakmica i drugo,nikad se ne desava da isti sudija svira prvu,uvodnu utakmicu na otvaranju Mundijala i poslednju,finalnu na zatvaranju. To je necuvena cast i potpuno zasluzeno. Ima ogroman autoritet i harizmu,delom i zbog svog ogromnog izgleda,hehe.

Miki

pre 5 godina

Ja sam 100% siguran da Mazic ne bi svirao penal. Lopta jeste dodurnula ruku, ali postoji jedan drugi aspekt igre, vazniji, a to je citanje igre i predvidjanje dogadjaja. Lopta bi zavrsila u nogama hrvatskog igraca i ne bi bilo opasnosti za gol, pogledajte snimak. Da se ja pitam 55-45% da nije penal, ali i moze da se svira. Prvi prekrsaj za fra je smesan i to je neverovatna greska.

Milan

pre 5 godina

Englezi naravno zele da Hrvatska pobedi kako bi oni mogli da impliciraju da su oni izgubili od svetskih prvaka i da su eto, nekako, oni bolja ekipa od Francuza. Istina je da su Hrvati i Englezi prosecne ekipe kojima je osmina finala maksimum. Urugvaj, Brazil i Belgija su jace ekipe koje su morale eliminisati jedne drugu.

susjed

pre 5 godina

Ne znam za penal...mislim da je bio. No prvi gol je višestruko sporan.Griezman je trebao dobiti žuti za simulaciju,a Pogba definitivno bio u ofsajdu tijekom centaršuta. I još je gurnuo Mandžukića. Vidio sam više puta snimku.Mislim da nas je ipak stigao umor.Murinho je izjavio na RT da je apsolutno ne fer što je Hrvatska imala dan odmora manje. Ja sam razočaran s Francuskom. skoro 60 minuta nisu mogli sastati s loptom. kako smo im lopte oduzimali.Dali su golove kada je Hrvatska zaigrala riskantno. Iz kontre...

Mato

pre 5 godina

po meni realno čist penal kao suza , ruka mu ide ka lopti a da je nije dirnuo otisla bi pravo pred noge nekom francuzu iza ... nego koliko je pametan ispao milorad mazic sto je odustao od finala ? sve ovo danas je bilo sudjeno fer i verujem da bi i on tako isto svirao samo sto ne bi mogao vise da se spasi od hrvatavkoji bi jos jače udarali u bubnjeve kako su ostećeni , bolje ovako

sef strucnog staba

pre 5 godina

Alo ljudi, lopta bi prozujala kroz ceo peterac da je ovaj nije dirao, gde bi je vrlo verovatno neko skrenuo u mrezu. Dakle, penal...

Negativni

pre 5 godina

Zanimljivo, Lineker nije za VAR, a žrtva je "božje ruke"? Biće da ne vole preterano Francuze :-)
I penal i faul nad Grizmanom bili su čisti kao suza. Lepo se vidi na usporenim snimcima. Više su oštećeni Francuzi, jer nije dao tri čista žuta kartona Hrvatima u prvom poluvremenu. Pustio ih je da svaku kontru zaustavljaju faulom s ledja. Ali, dobro, ko gubi ima pravo da se ljuti...

impeRAtor

pre 5 godina

Ostrašćenost ne vodi ka racionalnom razmišljanju. Penal je bio i tačka i bio je faul nad Grizmanom i za to tačka.
(www, 15. jul 2018 20:02)

Ako je bio penal za Francusku, onda je bio penal i za Argentinu protiv Nigerije. Ruka je u prirodnom polozaju, lopta je pogadja i to je to. Faula nije bilo, Varan bio u ofsajdu.

Joao

pre 5 godina

Penal je bio cist kao suza. Ne razumem dilemu. Hrvatska nije imala sreće u finalu, ali je zato imala dosta na turniru... Sve u svemu, pravedan i realan ishod.

Masinac

pre 5 godina

Ko gleda Premijer ligu, zna da ovo u Engleskoj vrlo često nije penal.
(A-ha, 15. jul 2018 20:15)

Ovo nije Premijer liga, nije igrala engleska reprezentacija i jeste bio penal čist kao suza. Lik je krenuo rukom na loptu, gde ćeš čistije od toga?

Bilal

pre 5 godina

Englezi vs Francuzi isto kao Srbi vs Hrvati. Nije za očekivati da i jedan Englez prizna nešto u korist Francuza. Inače, po mom mišljenju, u oba sporna slučaja sudija je postupio ispravno.

bunjuel

pre 5 godina

ajde prekinite da se palite. patetični ste. Hrvati nisu loše igrali, Francuzi su bili bolji (poprilično), sudija nije pogrešio skoro nijednom i apsolutno nije napravio nijednu grubu grešku koja bi uticala na rezultat. To samo tendenciozni sad od toga mogu da prave nekakvu nepravdu i zaveru.

Mik

pre 5 godina

Perisic je mahinalno krenuo ka lopti rukom i time je napravio penal. Hrvatska tu nije ostecena, bila bi Francuska da nije bilo penala. VAR je sjajna stvar, ali nece svuda moci da bude primenjen na ovom nivou. Mnoge nepravde bi bile sprecene. A Lineker i ekipa kod ocnog - hitno!

a10

pre 5 godina

Čist penal. Nije igracu iza njega lopta isla na glavu pa da kazemo da bi je on pokupio, vec bi usla u peterac. Nije bilo namere ali ipak penal.

koma

pre 5 godina

Penal sumnjiv!? Covek je rukom udario loptu a ne ona njega, vidi se jasno trzaj i spustanje ruke ka lopti, jos u izglednoj situaciji. Faul pre gola cist, kontakt sa levom Grizmanovom nogom je ocigledan iako je ovaj pao malo Nejmarski. Jedino moze da se diskutuje da li je bio ofsajd, ali tu su pertle u pitanju i lopta nije isla direktno na Pogbu, a i vec greska bi bila da su ponistili taj gol.

Đansr

pre 5 godina

Evo ja sam navijao za Hrvatsku u finalu, mnogo mi se dopada kako igraju čitavo prvenstvo, snažno, muški, s puno tempa i kontakta, kao Nemci. Ipak, mislim da su ovakvi penali već suđeni na prvenstvu i da je - nažalost - stvarno morao da sudi i ovaj. Faul pre prvog gola jeste bio pipava odluka i da ga nije dosudio, verovatno niko ništa ne bi rekao. Mislim da je utakmicu stpljivošću dobio Dešan kada je odlučio da postavi utakmicu tako da preda loptu Hrvatskoj. Uostalom, finala uvek dobijaju oni koji naprave manje grešaka. Sve u svemu vasionski uspeh Hrvatske, po meni trećeg tima po kvalitetu i prvog po načinu igre na prvenstvu.

adriano_galliani

pre 5 godina

Француска је са овом титулом престигла Енглеску, која има само једну ону из 1966, мало мање украдену од оне из 1998, али овиме сам опростио Французима то првенство. Свако добро пријатељи!

Milan

pre 5 godina

I danas se pokazalo da sudije previse uticu na igru. Na nekim utakmicama se sudi ovakav penal, na nekim ne. U tome i jeste problem sa ovim sportom. Namerno, slucajno igranje rukama.

aParenti

pre 5 godina

Nemaju oni pojma. Kao ni njihova Enleska rep. Jedino me je frapiralo sto je lineker rekao statistiku da je gol Mbappe 2gi goal izvan 16 m u finalima SP posle 96(ispravite mi Godinu ne cuh dobro) .

Sirijac

pre 5 godina

Da je bilo Vara 1966 u finalu Svetskog prvenstva u Engleskoj u meču Engleska- SR Nemačka, Englezi nebi bili prvaci Sveta! Englezima je priznat nepostojeći gol, koji je pomogao da budu pvaci sveta!VAR je doprineo da fudbal bude pošteniji i pravedniji! Englezi se uvek prave englezi.

jasdf

pre 5 godina

@sirijac
Ocigledno je da je lopta presla crtu kod tog gola. Ne treba padati na nemacku propagandu.
Ocigledno je i da je lopta presla gi liniju kod lampardovog gola Nemcima 2010. Ocigledno je i da je Maradona dao go rukom 1986.

Tupakamaru

pre 5 godina

Раније било лакше. Само рука уз тело није пенал, све остало јесте и крај приче. Исто и за офсајд