Subota, 23.06.2018.

21:20

"Istorija se piše protiv Brazila, a ne protiv Švajcarske"

Izvor: B92

"Istorija se piše protiv Brazila, a ne protiv Švajcarske" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

216 Komentari

Sortiraj po:

Aleks

pre 5 godina

Samo sa dva spica, jedina dva puta kada su Mitar i Prija igrali zajedno, Prija je asistirao Mitru, a Mitar Priji (Vels i Gruzija).
Srednji red može da zaigra i Radonja kad već nije Gaćinovića poveo (Kostić nije najbolje rešenje), neka igra sa druge strane nezamenjivi Tadić a u sredini ili Luka ili Matić. SMS-a bih malo stavio da greje klupu možda i samo do poluvremena, a Ljajić kao polušpic.
Odbranu ne bih menjao.

Na poluvremenu izmenjati igrače koji se umore, da uđe Matić umesto Luke a SMS umesto Ljajića, da Tadić ode na drugu stranu a Radonja ustupi mesto Žiletu. Taj momak je već pobeđivao Brazil.

Ali sve ovo džabe ako neće da trče... Mora da budu spremni da trče 2 sata bez prestanka, nemoguće je da ne mogu, ja imam 38 godina i rekreativno trčim, ako ja mogu da istrčim 8 kilometara za 50 minuta onda sigurno može profesionalni fudbaler da trči sat ipo!

Miodrag

pre 5 godina

Dragce je car. To je pravo razmisljanje. Ukoliko vredimo, pobedimo Brazil. Ako su mogli mladi pre par godina mogu i stariji. Samo treba Kutinja staviti u dzep. Nejmar je zvezdica.

Max

pre 5 godina

Vreme je da bezidejni i nekreativni Krstajic nesto menja. Da konacno da sansu i Prijovicu, sa nekim brzim krilom,(Radonjic ili Zivkovic),da prestane da forsira ocajnog Ljajica,Rukavinu, pa i Mitra - mada da ima srca pa da igra sa dva spica, al nema...

Aleks

pre 5 godina

(Bane, 23. jun 2018 23:36)

Nije ovo istina druze. Svi dolaze iz nakih evropskih klubova gde se mnogo trci. Pa Kolarov u Romi istrči boga oca za jednu utakmicu, a da ne pricam tek igraci u engleskoj, Matic je covek koji neretko najvise pretrci za utakmicu u MUTD, itd. Sve bih ja to tebi verovao da dolaze iz domacih liga ali nije tako. Jedna stvar nije stimala a to je postavka odbrane. Protiv Kostarike smo je postavili odlicno, imao sam utisak, i pored sansi koje su imali crc, da mozemo da igramo 3 dana da nam ne daju gol. Jednostavno svajcarci su nas nadtrcali zbog lose postavke igraca, lose postavljene odbrane, nismo igrali sa tacnom idejom da li ss branimo ili napadamo. Protiv crc smo odigrali strpljivo, protiv nas svica je odigrala strpljivo.
Ako odigramo protiv brazila strpljivo bez srljanja i cekamo svoju sansu, 1:0 ili 2:1 za nas je sasvim realan rezultat. Bez da se očajnički branimo vec pametna odbrana i kontre. Ako krenemo furiozno u tom naletu se mora postici 1-2 komada, a posle strpljivo jaka odbrana i samo kontre. Za to i trener treba postaviti taktiku, a ne baci loptu i kaze: igrajte, pobedite.

Bane

pre 5 godina

Velika zabluda, kazes memaju snage.Vec sam pisao, snaga nema veze sa ovim. Svi oni ne bi igrali gde igraju da nemaju snagu. Razmisli. Matic igra bez problema 90 min u Unitedu. Tadic. Sergej, Kolarov, Lyka.... svi igraju bez ikakvih problema 90 min u svojim klubovima.
(mr.wolf, 24. jun 2018 07:14)

A jesi ti gledao kako sustinski igra, odnosno pokriva teren, vrsi tranziciju iz odbrane u napad ili obrnuto i sl. npr. taj Mancester ili Lacio a kako nasa reprezentacija? U tim klubovima koje pominjes oni igraju sa daleko uigranijim usudio bih se da kazem i kvalitetnijim saigracima, gde svaki pokriva svoju poziciju idealno i gde najvise putuje i krece se sama lopta dok se oni na svojim pozicijama kao formacija minimalno pomeraju napred i nazad. Tako se igrac ne trosi suvisno i odigra 90 minuta bez posebnog napora. A jesi video kako izgleda reprezentacija? Svi trce napred, pa svi trce nazad pa svi trce na igraca koji ima loptu, pa pola tima trci na stranu kojom pokusavaju napad i sl. A to trosi igraca stravicno. Mi manjak uigranosti i nekog uslovno receno kvaliteta pokusavsmo da nadomestimo trcanjem i agresivnim presingom na loptu....a to trazi iznimnu snagu i fizicku spremu. I to moze da prodje donekle, to smo videli na primeru Islanda i slicnih manje kvalitetnih ekipa koji kao lavovi kidisu na igraca sa loptom svih 90 minuta ali za to moras da budes u kondiciji kao zivotinja. Mi smo malo kvalitetniji svakako od njih ali u borbi sa favoritima ipak nam treba vise snage da nadomestimo nedostatke.
Takodje, tim je 11 igraca i da imas 2-3 koji jesu fizicki spremni sta ti vredi kada ostali stoje...

Zex

pre 5 godina

Dzoni
Ubo si u centar,Nasa reprezentacija nema igru i to nas prati kroz kvalifikacije i sada.Realno mi smo prosli kvalifikacije vise srecom nego znanjem.Jesu Mitrovic i Tadic bili odlicni ali sta je sa ostalima.Kada bi Ronaldo igrao umesto omalovazavnog SMS-a isto bi nam bilo.Sve se na kraju svodi kako je trebalo Ljajic da igra umesto Sergeja a to nema veze sa mozgom.Karijera Sergeja ce pokazati ko je trebalo da igra.Nego mi smo jedan rastimovana ekipa koja nezna sta hoce.Mi imamo negativan rezultat ali nasi igraci i dalje ubijaju vreme na terenu uopste nece da pozure.Kada zapocnemo napad neznamo kome dati loptu.Dodamo Maticu a On Luki pa nazad Tosicu pa Golmanu pa ispucaj, pa tako se fudbal neigra.Na terenu delujemo kao Amateri.Ovaj sastav nemoze da pobedi ozbiljniji tim.Igrati sa dva zadnja vezna i jednim sporijim napadacem je propast u modernom fudbalu.Netreba nista da pisemo, dovoljno je pogledati kako trce druge ekipe i bice vam jasno zasto smo velika 0od ekipe.Nebi mi bilo zao da nemamo igrace, ali Srbija ima kvalitetne igrace.Zalosno je to sto smo spali da nemamo desnog beka, nemamo desetku, ispade da nam je Ljajic bitan igrac a imamo mnogo boljih od njega.

Dik

pre 5 godina

...ovom prilikom želim da pozdrvim gospodina Muslina i obavestim zainteresovane navijače da će Brazil da nas pobedi sa 5 gola razlike, pozdrav sve najbolje!

biće bolje

pre 5 godina

neka proba Krstajić nešto drugačije, ima dosta opcija za igru, mora se igrati defanzivno i pokušati iz kontre da se poentira, pobedili smo Kostariku što ne bismo i Brazil. Brazil ne igra dobro na prvenstvu mučili se protiv Švajcaraca i jedva dobili Kostariku, jesu favoriti ali i Švajcarci su to bili pa nas jedva pobedili.

mr.wolf

pre 5 godina

Mi ne mozemo da igramo kao Svabe jer nemamo snage koliko je imaju oni. Mi dok smo svezi mozemo da se nosimo sa svakim favoritom, posle padamo....onda pocinju da nas pretrcavaju i lako dolaze u poziciju za sut....onda se mi lagano sabijamo da zgusnemo taj slobodan prostor i samim tim povlacimo i prelazimo u defanzivu....cak i kada uzmemo loptu delujemo lose jer nemamo snagu da istrcimo kontru, nemamo snagu da istrcimo u polje da se otvorimo i onda igrac sa loptom ne zna sta sa njom pa je negde nedefinisano ispucava sto dalje od gola kada ona opet zavrsava kod njih i krece nov napad....i tako dokle izdrzimo. 
Ja da sam neki faktor odlucivanja ja bih samo na kondiciji radio, da mogu da grizu ne 90...nego 120 minuta....jer ne povlace se oni zbog gubitnickog mentaliteta, nezainteresovanosti i sl. oni bre lipsu jos pred kraj prvog poluvremena a u 70-om su za reanimaciju....oni nemaju snage bilo sta da urade....ostavili bi oni srce na terenu da prethodno nisu ostavili dusu na istom tom terenu.
(Bane, 23. jun 2018 23:36)

Velika zabluda, kazes memaju snage.Vec sam pisao, snaga nema veze sa ovim. Svi oni ne bi igrali gde igraju da nemaju snagu. Razmisli. Matic igra bez problema 90 min u Unitedu. Tadic. Sergej, Kolarov, Lyka.... svi igraju bez ikakvih problema 90 min u svojim klubovima.

Zoran

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)

Srbija gubi 3-0 protiv Brazila. Jel' dovoljno defetisticki?

Metodije

pre 5 godina

Svaka cast Gagiju na komentaru. Krstajic jeste kriv za poraz, nadmudrio ga u drugom poluvremenu onaj Hrvat sto vodi Svajcarsku, ali to je sad proslost i treba je zaboraviti. Ako pobedimo Brazil ulazimo na velika vrata u istoriju. Samo hrabro, pametno, i verujte u sebe.

Džoni

pre 5 godina

Gledajući danas Nemce a posebno Belgijance, pre par dana Hrvate a i Brazilce iako nisu blistali shvatiš da ovo što mi igramo i to već godinama u nazad može da prođe možda protiv Kostarike, Saudijske Arabije, Paname i tako te ipak treće lige svetskog fudbala ali protiv ovih top ekipa mora baš Bog da nas pogleda, ma ne da pogleda nego da se i lično umeša. Nismo kvalitet za drugi krug i to je jasno kao dan. Odigrali smo ono protiv Kostarike solidno pa smo odmah pomislili eto to je to što čekamo već godinama, tako smo i u JAR posle pobede nad Nemcima poleteli ali brzo nam dođe otrežnjenje i ova naša prepoznatljiva spora, bezidejna i smorna igra gde 80% lopti ide u nazad. Nemojmo se zavaravati, neka šansa je bila protiv Švajcarske i to smo profulali onako baš luzerski i šta dalje očekivati? Vaditi se na Brazilu? Nisu oni nepobedivi ali za nas oni su druga dimenzija!

Realno

pre 5 godina

@Dex

Njima sam se upravo i obracao haha! Znaci ne kontam da izadje pred mikrofonom i kaze ladno (kao da ga vode na streljanje) "Sta da radimo..imali smo sansu :( ... ne znam vise sta da radimo..hteli smo da pobedimo ovu jer poslednju igramo s brazilom.." Pa sta ako igrate. s brazilom, sto bi ti na primer jedna Svajcarska bila slabija i veca nada od tog Brazila? ( Svajc igrala 1:1 s njima..6. tim na rang listi..) Pa kad si mogo da se motivises i da napadas pobedu protov njih napadaj pobedu i protiv Bra..Eng..Fra..! Sta mislis..oces da se dobro plasiras samo da pobedjujes Panamu, Kostariku, Koreju..njih da izvlacis u 1/8 finale? Ko sto kaze Gagi..protiv Brazila se pamti!! :)

zlatnioro

pre 5 godina

Treba da se nađe motiva i snage, a tu su i žuti kartoni. Poslati Brazil kući je velik izazov ali Švajcarci će biti mnogo motivisani da Srbiju pošalju kući.

LN

pre 5 godina

Kako sad stvari stoje do utakmice Srbija-Brazil ce proći ama baš svi favoriti (Nemci su se izvukli, a Argentina ima zicer protiv Nigerije, samo da Iran ne iznenadi Portugal) što znači da bi mogli da imamo pošteno sudjenje. S obzirom da Brazil ne igra ništa posebno i da će nas potceniti, ja mislim da je sve moguće. U našoj grupi su 4 podjednake ekipe, bar po vidjenom na terenu do sada. Švajcarcima je dva puta pomogao VAR tj. neprimenjivanje VAR-a, Kostarikanci su baš bezveze izgubili obe utakmice, mi smo imali malo sreće sa Kostarikom, a oštećeni protiv Švajcarske. Brazil je obe utakmice igrao loše, sa Švajcarskom oštećen, sa Kostarikom imao sreću i 8 minuta nadohnade. Sve, ama baš sve je moguće, realno. Odlučiće psiha.

Sergio Bonelli

pre 5 godina

U20 FIFA takmičenje igra se svake druge godine. 1987 uzela je Jugoslavija a 2015 Srbija, pobedom nad Brazilom. Brazil i Argentina uzimali su po 5-6 puta svako. Na poslednjem takmičenju 2017. aktuelni šampion je Engleska.

ivana

pre 5 godina

nepostiji ekipa koja je pod vecim pritiskom na ovom svetskom od brazila, a ne postoji svetsko prvenstvo na kome je brazil bio manji favorit nego na ovom prvenstvu. ne zato sto je brazil losiji vec zato sto su ostale ekipe smanjile razliku. svi igraju! videli smo, a I videcemo da ce korejci tek da izbace nemce, da ce nigerijci tek da izbace argentinu.

zato ne treba da se branimo I igramo ko kostarika, nego da napadnemo brazil posto ce njima biti mnogo teze! oni imaju mnogo vise da izgube. moramo da napadnemo ko nemci danas sa 10 igraca! sa 10 igraca danas, niko ne moze nikoga da dobije, a nemci su napali. kad su oni mogli sa 10, možemo i mi brazil sa 11!

neutralni felsh

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.
(Gile, 23. jun 2018 22:02)


ne budi naivan, ovo su unapred placene i dogovorene ture. i ja imam dovoljno para i uvek ostavim pristojan baksis (i za kujnu i za konobara) i znam da to "dovoljno para" mora da se i zaradi i odradi.

Bassista

pre 5 godina

Cekajte pricamo o istoj ekipi koja ie jedva na marakani dobila gruziju?! Sad dobijamo brazil? Sta se promenilo? A da selektor a i sergej je tu... onda u redu

publika

pre 5 godina

Onaj ko ne veruje da mozemo dobiti Brazil taj nije ni trebao ici na takmicenje. Nema nepobedivih. Ipak je to samo igra 11 protiv 11. Sve je moguce. Idemo da dobijemo i uvek i stalno tako. Nikad drugacije.

Czv

pre 5 godina

Ljudi.opasuljite se vise.ko je gledao nemce veceras sve ce mu biti jasno.nismo kadar za fubal.plasman je uspeh i cao ajd kuci.teren ne laze nikad.

KozaNostradaus

pre 5 godina

@marmun
Kada znas da nije lako, znaj da nikad nije ni bilo. SRBIJA!

TAKO JE BRATE SRBINE !!! NAPRED SRBIJA!!!

Ništa još nije izgubljeno!

Bane

pre 5 godina

Mi ne mozemo da igramo kao Svabe jer nemamo snage koliko je imaju oni. Mi dok smo svezi mozemo da se nosimo sa svakim favoritom, posle padamo....onda pocinju da nas pretrcavaju i lako dolaze u poziciju za sut....onda se mi lagano sabijamo da zgusnemo taj slobodan prostor i samim tim povlacimo i prelazimo u defanzivu....cak i kada uzmemo loptu delujemo lose jer nemamo snagu da istrcimo kontru, nemamo snagu da istrcimo u polje da se otvorimo i onda igrac sa loptom ne zna sta sa njom pa je negde nedefinisano ispucava sto dalje od gola kada ona opet zavrsava kod njih i krece nov napad....i tako dokle izdrzimo.
Ja da sam neki faktor odlucivanja ja bih samo na kondiciji radio, da mogu da grizu ne 90...nego 120 minuta....jer ne povlace se oni zbog gubitnickog mentaliteta, nezainteresovanosti i sl. oni bre lipsu jos pred kraj prvog poluvremena a u 70-om su za reanimaciju....oni nemaju snage bilo sta da urade....ostavili bi oni srce na terenu da prethodno nisu ostavili dusu na istom tom terenu.

bocko

pre 5 godina

maxy-Ciric u reprezentaciju ,kada je bio u najboljoj formi,nije mogao da lgra zbog urote protiv Partizana,na njegovu poziciju su zvali neke Zvesdaske pacere.Piksija i Deju.

русвај

pre 5 godina

Било би прелепо, веома бих то волео, могуће је, верујем, надам се - али не очекујем.

vidim sve

pre 5 godina

Eeeee, da vi što pišete tu svašta, kad bi znali kakav je Gagi Jovanović bio talenat za fudbal, centarfor i igrao podjednako dobro i glavom i nogom...

neutralni felsh

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.
(Gile, 23. jun 2018 22:02)


ne budi naivan, ovo su unapred placene i dogovorene ture. i ja imam dovoljno para i uvek ostavim pristojan baksis (i za kujnu i za konobara) i znam da taj cuveni izraz "dovoljno para" mora da se zaradi.

BorisTheBlade

pre 5 godina

Dosta kritika brate, svi smo prsli na reprezentaciju... realno imamo vrh tim koji moze lagano da stigne do polufinala... laaagaaanoooo! Samo je u glavi problem! Sredite komplekse, prestanite stalno da mislite da ste outsideri, pojacajte samopouzdanje i veru, izgradite tim, pobednicki mentalitet, igrajte opusteno futbal, pokazite zube i srce od pocetka do kraja... onda nema greske!!! Nista trening, znaju da igraju samo psiha da se dovede u red. cao

GoGo

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

Bromazepam. Fudbal je igra, opusti se druze.

Gile

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.

GS

pre 5 godina

A mozda umesto treninga da 2 dana bez prestanka gledaju utakmice koje Nemacka igra, mozda nesto i nauce, kako nikad Ali nikad da se predaju, al kad bolje razmislim dzaba.
Novac koji se ulaze u fudbal treba da bude preusmeren u druge sportove koji pokazuju rezultate.

pre 5 godina

Treba se prisjetiti Mirka Novosela, koji je prije 40-ak godina kada je Jugoslaivja bila na pripremama u Brazilu, poručio svojim štićenicima koji nisu ostali imuni na čari domaćih prodavačica ljubavi: "Imate slobodnu noć, radite što hoćete, ali sutra će se na utakmici s domaćinom vidjeti tko je muško!"

Tako i srbijanski nogometaši moraju zaboraviti "švicarsku noć" i protiv Brazila pokazati tko je muško!

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Ja mislim da ovaj tim, čak i da ostane sam, ne bi umeo da napiše tu "istoriju"?! Zar nije, konačno, jasno da se radi o bulumenti nesposobnih ljudi, koji nisu sposobni da pobede nijedan tim. Svaki gol je čista slučajnost a ne rezultat promišljene akcije. Lopta se nabaci pa ako nekoga pogodi u pravi rog, onda može da padne i gol. Drugačije, mogu da igraju "do sutra" neće uspeti da uguraju loptu u gol.

трифун

pre 5 godina

Па зар наши млади не постадоше прваци света баш победом против Бразила.

Koja

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.
(igrac, 23. jun 2018 21:28)
Prvo se gleda gol razlika pa broj postignutih golova pa tek onda medjusobna utakmica uvek je tako bilo nije to naše prvenstvo

krznena revolucija

pre 5 godina

Gagi legendo,obozavali smo te ja i moj voljeni i do ovog trenutka kao jednog od najposebnijih glumaca domace srednje generacije,a sada ,ovom svojom izjavom ,mnogostruko i zasluzeno pojacavas to divljenje i naklonost.
Ajmo Orlovi,srce na teren ,istorija se pise protiv visestrukih prvaka ,a ne protiv nekih sitnih provokatora .
Pa da nam Gagi zapjeva'Pukni zoro',onako maestralno kao 'ruzu rumenu' ili 'bandiera rossu '.
Pozdrav za b92!

Mirko

pre 5 godina

Srbiju uvijek muči samo jedna stvar a to je kondicija ili ti fizička pripremljenost. Zbog toga se dešavaju padovi koncentracije i greške. Protiv Švajcaraca au se držali za slezenu zadnjih pola sata.

DRAGAN

pre 5 godina

Ja se slazem, da se istorija
pise protiv Brazila.Igrati do
zadnjeg zvizduka sudije, bas
onako kako su svabe igrale
danas.Nema predaje dok
ima nade za prolazak u
nokaut fazu.Idemo orlovi,
izginite na terenu, pa sta bude.Lopta je okrugla.Nema
vise pravih favorita, to se
vidilo do sada.Ugledajte se
na hrvate,meksikance.

saigrač

pre 5 godina

>Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks >svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji >medjusobni skor sto se prvo gleda.

Ako je dve ekipe imaju isti broj bodova prvo se gleda gol razlika, ako je ona ista gleda se broj postignutih golova, ako je on isti gleda se rezultat međusobnog meča. Ako igramo nerešeno protiv Brazila za prolaz dalje nam treba pobeda Kostarike sa najmanje dva gola razlike. Ako Kostarika pobedi sa 1:0 Srbija bi sa Brazilom morala da odigra 2:2 da bi prošla dalje, ako Kostarika pobedi sa 2:1 Srbija bi morala da odigra 3:3 itd.

zvezdarac

pre 5 godina

@realno

Nije stvar ubeđenja da se ne može pobediti Brazil. Može. Stvar je toga da su šanse NAŠEG tima 1%. Malo ali dovoljno za nadu (bar dok nas Neimar & co. Ili eventualno naši ne razuvere opet). Problem je što mi koji smo realni ne damo da nada od nas napravi idiote kao što nismo slavili pobedu nad Kostarikom kao da su uzeli trofej na SP. Dakle, mi samo cvrsto stojimo na zemlji. Nećemo umreti od tuge ako ne pobedimo i nećemo polupati grad slaveći pobedu.

Nikola

pre 5 godina

Nema futbala bez trcanja, ko sto ni saha nema bez razmisljanja. Nasi ko da nemaju snage za vise od 15 minuta utakmice. Posle toga noge se zavezu i samo je pitanje koliko cemo primiti. Zato nemoj da se lazemo, nikakka istorija nece biti ispisana, nego samo ponovljena, a to je da ispadamo vec u prvom krugu, jer tesko da cemo nadtrcati brazilce, sve i da se dopingujemo.

Zoster

pre 5 godina

Sto da ne napisemo istoriju, mi volimo istoriju... onako kao narod! A i dugo nismo odigrali neku istorijsku utakmicu kao protiv Holandije ili Argentine, tu smo istorijski broj puta vadili loptu iz mreze! Mozemo kad hocemo!

marko

pre 5 godina

Ja ne verujem, mi imamo luzerski mentalitet.
(dada, 23. jun 2018 20:53)

Мислиш на себе и фудбалере? Или и ти играш фудбал, као?

Lili

pre 5 godina

Dok mi stavljamo akcenat na "ovo je samo sport", Albanci sve sto rade rade zbog politike. Dron u Beogradu, izjave albanskog predsednika usred Beograda, kazna FSS, bez kazne za FSA, secesionisticke kopacke Sacirija, nacisticki simboli rukama, sudjenje brata iz Nemacke, FIFA-ino ćutanje i guranje glave u pesak, 3-godisnje sankcije za nas sport devedesetih itd, itd, itd .. Ali sve je to "samo sport". Ali za naivcine koji ne vide sume od drveta. Kako su vas samo navukli da je utakmica samo sport, to je nevidjeno.

sherdogger

pre 5 godina

Samo ako daju 110%, jel da? Publika je njihov 12 igrac?

Moze da se dobije Brazil ali sa dobrom taktikom i igrom a ne recima.

Nemoj te da brinete, fudbalski mag Krstajic ce da smisli taktiku decenije a nije znao kako da dovede svoj tim u red kad su trebali da odbrane 1:0 protiv Svajcarske.

Stojan

pre 5 godina

Srbija se nalazi u teskoj situaciji....pise pri kraju gore navedenog teksta. Najpre to uopste nije tacno, Ona se plasirala medju 32 ekipe i koliko zna i moze igra. I vec dva puta je mnogo lepo zatresla mrezu svojih rivala. I ako se dalje ne plasira zbog toga ne moze i nije u teskoj situaciji. Ona je u teskoj situaciji sto mediji, celnici fudbalske organizacije, selektor i pojedini igraci zameraju sudiji, kukaju na njega,. Nekima smeta i ponasanje dvojice Svajcarskih igraca.Selektor je pominja cak i sud u Hagu. E zbog toga je Srbija u teskoj situaciji a nikako zbog ovakvog ili onakvog rezultata. Sta treba da kaze Italija koja se nije ni plasirala na ovo prvenstvo. Mnogi snose krivicu sto je Srbija u teskoj situaciji. U sportskim nadmetanjima kao uostalom i u zivotu mnoge stvari nisu i ne mogu biti pravedne. Odgovorni moraju da cestitaju nasim jucerasnjim rivalima na zaista boljoj igri a na ostale trice i kucine ne treba obracati paznju. U potpunosti je u pravu proslavljeni glumac Gaga koji podseca igrace da znaju kada se ispisuje istorija...

dominus

pre 5 godina

Samo pobeda protiv Brazila garantuje prolaz dalje - nerešeno nikako, jer smo izgubili od direktnog rivala za nokaut fazu. A ako su Brazil i Srbija oštećeni protiv Švajcaraca, kako mislite da će ih Kosta Rika dobiti?
Sad, neki će reći da je ove naše baš briga za nacionalni dres, da su obični plaćenici. Svi su generalno plaćenici na ovom prvenstvu, ali grizu, kidaju za grb. Problem naših je taj neki naučeni strah (za to su krivi treneri koji ih uče tako godinama unazad), gubitnički mentalitet i nevera u svoje sposobnosti. Taktika, kao muve bez glave (što reče Mitrović). Ako savladaju strah i taj mentalitet, mogu se nadati pobedi - ukoliko ne, kraj priče. Sreća treba da se zasluži, zato sinoć nismo pobedili. Ne možeš kukavički pristupiti i očekivati da se dobro završi. Kukvice umiru svaki dan, heroji samo jednom. Zaslužite sreću pametno, mudro, prevaziđite strah i dobićete Brazil. A možda je ipak Duci Simonović u pravu :)

Čika Pero

pre 5 godina

Nemci gube na poluvremenu. Zamislite da Nemci, Argentinci i Brazilci ispadnu. Ja ne mkgu da zamislim. Nemci ce okrenuti protiv Svedjana jer su NEMCI, nas ce Brazil oduvati a za Argentinu nisam siguran jer je Hrvatska u mogucnosti da pusti Irce.
(fenomen, 23. jun 2018 20:54)

Kakve irce?

sloga

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.(igrac, 23. jun 2018 21:28)Nikada se na svetskim fudbalskim prvenstvima nije gledao međusobni skor.Nakon bodova,gleda se gol razlika.Ukoliko Švajcarska izgubi sa dva gola razlike,a Srbija odigra nerešeno mi idemo dalje.

Dragan

pre 5 godina

Naravno. Podrska nasim fudbalerima. Iskreno, tesko mi je da citam tolike cinicne komentare na njihov racun. Oni to nisu zasluzili. Nisu se oni povukli jer su tako hteli. Bili su naterani sudijskim kriterijumom. Kad je Brih poceo da ih puni kartonima za bezveze, nestalo je agresivnosti. I to je normalno, i to bi se desilo i jacim reprezentacijama od nase. Ali nije ovo zavera protiv Srbije, ovo je zavera ZA Svajcarsku. Oni su i protiv jednog Brazila postigli neregularan gol i nikom nije palo na pamet da konsultuje VAR. Mi smo se spletom okolnosti i voljom zreba nasli na putu reprezentaciji koju neko mocan zeli da ugura u 1/8 finala. Ipak, sto rece Gagi, sve je jos uvek otvoreno. I utakmica protiv Brazila je ipak samo utakmica koja ce kao i svaka druga poceti rezultatom 0:0 i moze da donese 3 boda. Prema tome, momci, glavu gore, nista nije gotovo, izbacite iz glave ovu nesretnu utakmicu, i puna koncentracija na Brazil. Imate kvalitet da se nosite sa bilo kojom reprezentacijom na ovom SP. Idemo!

sub zero

pre 5 godina

Tipicna nasa megalomanija i patetika. Cuj istorija! To je fudbal zaboga. Uostalom, ti Svajcarci su sesti na FIFA listi, i ne bi nam falilo malo njihove discipline, utreniranosti i uigranosti, a malo manje istorije.

cuj to

pre 5 godina

Nije proslo ni 24 sata od poraza a neki se vec nalozili da Srbija moze nesto da napravi.Lepo je biti optimista ali treba biti i realan. Ovaj sto pise o zivotu i uspesima sigurno radi s tudjim parama pa misli da je za uspeh dovoljno verovati u nesto. Za uspeh je potreban naporan rad,red i disciplina.Ima jedna zanimljiva izjava nekog trenera 'sto vise treniras imas vise srece'. Mislim da je covek rekao sve.

orao pao

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)
@
Verovatno si mlad i ne znaš da punih dvadeset godina nismo prošli grupu na SP a na EP se nismo kvalifikovali punih osamnaest godina. Poslednji put smo učestvovali na EP 2000, godine kada smo izbačeni porazom od Holandije sa katastrofalnih 6:1. Da ne spominjemo poraz od Argentine na SP 2006. od 6:0. Takmičenja juniora nemaju nikakav rezultatski značaj. Ništa gore od lažnog optimizma, preskupo nas je koštao ali se još nismo opametili. Nećemo ni sada a čeka nas težak poraz od Brazila.

Lili

pre 5 godina

Prognoza: Brazil - Srbija 4:0 ... A onda ce da govore da nisu imali srece. Imali ste 1/8 finala u rukama i mogli ste da odigrate sa Brazilom prijateljsku utakmicu sa drugom postavom ali niste hteli da mesate sport i politiku. Ali zato su alpski Albanci zadatak odradili velemajstorski ...

palop

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

"Lopta je okrugla."

Ta izreka je jedino sto mi daje malo nade. Igra se jedna utakmica i nadam se da cemo mi odigrati svoju najbolju, a oni svoju najgoru...

обс

pre 5 godina

Имамо јако квалитетну репрезентацију која је, због неучествовања на великим такмичењима, у грчу одиграла против Костарике. И таман кад је требало да у функцији времена покаже пун фудбалски капацитет деси се "нагазна мина" с политичком Швајцарском. То је проблем Швајцарске. У фудбалским околностима, један пораз ништа не значи. У не фудбалским, пораз индукује проблем психе и велики енергетски губитак. Нашим фудбалерима је јако тешко и ово пишем због њих. Дајем им максималну подршку и желим им да већ сутра наставе најјаче што могу: да се играју, да буду релаксирани, да фудбалски "певају" против Бразила. Цео свет је видео, по хиљадити пут, антисрпске прсте у битним догађањима. То је довољно за играње с Бразилом. Ако ништа друго, с њима фер. Надигравајте се с песмом и чувајте тим.

Atreides

pre 5 godina

Moze Brazil da se pobedi ali tesko da to moze da uradi reprezentacija koja igra kukavicki fudbal. Cim daju gol povuku se.....u napad idu sa minimalnim brojem igraca....neko probije po strani i bukvalno nema kome da ubaci....tuga...

Dini

pre 5 godina

Svaka vast,bravo za ovaj clanak i izjavu,tu je istorija ako pobedite futbalsku silu kao Brazil,imate profesionalne i sjajne momke kao futbalere,ostavite politiku i proslost,nismo sjani i cisti na balkanu,nemojte da dignite tenzije a od euforije i od mrznje nema fajde,jasam Albanac navijam za Srbiju na odnos sa Brazilom i druge reprezentacije i volim da vidim Srbiju dlaje na ovaj mundial,srecno i uspjeh vam zelim!

boris4c

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)

Aktuelni svetski sampion je Engleska.

Bane

pre 5 godina

Vojnici, junaci, Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz svog brojnog stanja... Naš puk je žrtvovan za čast Otadžbine i Beograda. Vi nemate više da se brinete za vaše živote, koji više ne postoje. Zato napred u slavu...

Zeljko

pre 5 godina

Nemci su pokazali kako se igra za svoju zemlju. Sa 10 igraca gol u 95 minutu. Nadam se da su nasi gledali. Inace Svajcarska je zasluzeno pobedila. Bili su bolji. Vise su zeleli. Nije jos kasno. Fudbal je cudan. Mozemo da pobedimo Brazil a mozemo i da popijemo petardu

gear

pre 5 godina

Stojke brani u životnoj formi i realno nas je izvadio sto puta tako da njega ne pominjite.
(hjeronimus, 23. jun 2018 21:33)

pa sta je juce cekao Sacirija da udje u peterac? linijas uvek bio.

Bane

pre 5 godina

Stojke brani u životnoj formi i realno nas je izvadio sto puta tako da njega ne pominjite.
(hjeronimus, 23. jun 2018 21:33)

Stojke spada u onaj tip golmana koji odbrani nemoguce i spasi nas cistog gola nekoliko puta a onda primi nesto bezveze kada je najvaznije.

No surrender

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

Ima jedan tekst na B92, razlika između uspešnih i neuspešnih ljudi...pročitaj ga.

razuman čovek

pre 5 godina

@Realno

... je da je Brazil velesila u fudbalu poslednjih 50 godina. Prebrojte njihove trofeje i srpske trofeje.
Ako ćemo o pojedincima: Pele, Ronaldo, Rivelinjo, Kaka, Garinča, Kutinjo, Rivaldo, Roberto Karlos, Ziko, Sokrates, Tostao, Falkao, Ziko, Didi, Žerson, Zagalo, Đalma Santos, Tafarel, Gilmar, itd, itd.
I naravno Nejmar. :))
A onda prebrojte naše trofeje...
Tužno poređenje. :((

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.
(igrac, 23. jun 2018 21:28)

I ja sam to mislio, ali je malopre na Rts-u komentator utakmice Nemačka-Švedska rekao da se prvo gleda gol razlika.

kaokakao

pre 5 godina

Gagi, dace im 5+ golova, garantujem! Nece znati sta da rade, dal da napadaju, dal da se brane pa pokusaju na kontru.. i dok se oni smisle, vec ce dva primiti i posle nastaje haos.

KozaNostradaus

pre 5 godina

'ajmo momci, nema predaje!!! Iskreni ljubitelji fudbala vam ništa ne zameraju...srčano i bez predaje, do kraja, pa šta bude...INFANTINO (to nešto indikativnog prezimena) pokušava da uništi jedino fudbalsko takmičenje koje imma smisla gledati....pokažite svetu da to neće ići baš tako...
p.s.
Ako kojim slučajem izbacimo Brazil, ja verujem da onda stvarno možemo daleko..
JA VERUJEM

anonimus

pre 5 godina

ha,ha zelje pozdravi i cestitke.Ovo je svetsko takmicenje a ne prijeteljska utakmica .Kada to gospoda svate e onda imamo tim .Fudbal je trcanje i gore i dole i tako dokle traje utakmica.

slavkopg

pre 5 godina

Gluposti, umjesto da spuštaju tenzije oni ih podižu, kao protiv Švicarske. Šaćiri ovo, Šaćiri ono, pa ono i bi Šaćiri ga dade. Pametni ljudi ignorišu i spremaju se.

jovan

pre 5 godina

Pametan covek uci na tudjim a glup na svojim greskama. Izgleda da Svedjani nisu bas bistri. Repriza sinocne tekme bukvalno. Posle ovoga ne bi me cudilo da Nemci osvoje titulu. Sad su probili led a imaju vrhunsku igru. Pocistice Korejce ko metlom.

Alex

pre 5 godina

O fudbalu nemamo pojma ali smo svetski šampioni utehe i patetike.
(Nije Sloba kriv mi smo ....., 23. jun 2018 21:02) # Link komentara

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.

mbappe

pre 5 godina

Oterali ovu devojcicu kao da je sugava.....I sad cemo da kao pobedimo Brazil I idemo dalje a nasi poluigraci imaju snage za 55-60 min a ostalo disu na skrge....dobicemo 2-3 komada lagano da se ne lozimo vise bez veze.....

Xman

pre 5 godina

Moj iskren savet svima je da stavite hiljadu - dve na pobedu Brazila i 4+ golova, da onda mirno odgledate utakmicu uz klopu i pice i posle odete po pare u kladionicu.

Realno

pre 5 godina

Pilićari koji skidaju gaće pre nego što utakmica u BILO kom sportu počne neka se ne javljaju i zao mi je njih kakav pogled na svet imaju jer ti isti koji su 100% ubedjeni da se taj Brazil ne moze pobediti, verovatno inaju takav stav i prema skolovanju i prema poslu i uspehu u zivotu.

Ђенерал

pre 5 godina

Драган Јовановић је увек имао добре шале :))))
Шалим се, Гаги је легенда и донекле у праву.
Ајмо наши манекени и сплавари, изгините у среду ако имате снаге.

adiosAmigos

pre 5 godina

Tako je! Ako zaista imamo kvalitet, zelju i ako zaista zasluzujemo da prodjemo dalje, pobedicemo Brazil. Ako ne pobedimo, nemamo prava da se zalimo, jednostavno, nismo dovoljno dobri. Bilo bi jako glupo da nakon poraza od Brazila pricamo "Ehhh, sta bi bilo da smo pobedili Svajcarsku" jer jednostavno ne zasluzujemo da idemo dalje. Dosta kalkulacija, kuknjave na sudiju, sudbinu i nepravdu. Pobednik se prepoznaje tako sto posle poraza nauci lekciju i ide dalje sve dok ne pobedi; ako to ne uradimo nismo pobednici i tacka.

Невен

pre 5 godina

Реално Бразил ништа посебно није показао... Са сто посто себе могу да се добију без већих проблема...

djonda

pre 5 godina

idemo bre! nema predaje! nesto mi govori da cemo ih dobiti 1:0, verujem u mitrovica, prijovica, tadica, kolarova... do pobede pa da slavimo u sredu!

igrac

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.

eh

pre 5 godina

da su razmisljali kao i vi,nase pradede bi se predale,a posle svega se vratili i oslobodili zemlju.
Tako su im verovatno pricali da nema sanse da je protivnik prejak i?
a Mosa i Tirke.
takve duse koje miniraju duh se u vojsci...

maxy

pre 5 godina

Dragan Ciric, u vreme Jugoslavije nije mogao u 11 u reprezentaciji, kupila ga je jedna Barselona, a u danasnje vreme bi vredeo kao 5 Sergeja. Veliki gospodin i pametan covek. Pozdrav iz Jakova!

simboliko

pre 5 godina

Aj mala bezi, i ono dodji Svajcarac da se slikamo su dva video snimka koja sam pustio,i smorio se u uvodnim sekundama,da ne znam odakle smo toliki jedinstveni primitivizam pokupili, i od koga

satelit

pre 5 godina

Dosao si na Mundijal da igras protiv Brazila zivu utakmicu,jer i Karioke mogu da ispadnu.. Sta vise pozeleti,ako podedis kupio si VECNU SLAVU... Bolje i to nego ispasti u osmini finala od Svedjana

fenomen

pre 5 godina

Nemci gube na poluvremenu. Zamislite da Nemci, Argentinci i Brazilci ispadnu. Ja ne mkgu da zamislim. Nemci ce okrenuti protiv Svedjana jer su NEMCI, nas ce Brazil oduvati a za Argentinu nisam siguran jer je Hrvatska u mogucnosti da pusti Irce.

Nema Predaje

pre 5 godina

I pre stotinak godina nas otpisali takodje.Bravo Gagi,Idemo momci napadnite Brazil, nemate sta da izgubite. Mars na Drinu,srce na terenu!

Dule

pre 5 godina

Ma neee, istoriju cemo da pisemo na sledecem svetskom. Sad smo samo isprobali neke igrace, neke taktike, da malo vidimo kako cemo sve da ih bijemo za 4 godine...Kostic recimo, u kakvu ce taj igracinu da stasa za sledece svetsko.

Lik

pre 5 godina

Ljudi moguće je to, eno pogledajte velike timove, Nemačka pred ispadanjem ej!!!, Argentina isto, Brazil muku mučio sa Švajcarskom...to kao da je neka zaraza uvatila pa kosi redom.
Motivacija je SVE, dakle u glavi šta imaš to ti je glavno pa onda sve ostalo.

Bankar

pre 5 godina

Recept za Brazil: da se uđe u utakmicu bez respekta, hrabro, kao da sutra ne postoji. Da se trči do onesvešćivanja, napada neprekidno. Ako povedemo sa 5:0 da se juri 6. gol kao da gubimo. Ako uspemo uspemo, a ako izgubimo igrajući ovako, nema veze, dali smo sve od sebe, bar je duša mirna.

pera

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.

pera

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.

maxy

pre 5 godina

Dragan Ciric, u vreme Jugoslavije nije mogao u 11 u reprezentaciji, kupila ga je jedna Barselona, a u danasnje vreme bi vredeo kao 5 Sergeja. Veliki gospodin i pametan covek. Pozdrav iz Jakova!

Ђенерал

pre 5 godina

Драган Јовановић је увек имао добре шале :))))
Шалим се, Гаги је легенда и донекле у праву.
Ајмо наши манекени и сплавари, изгините у среду ако имате снаге.

Realno

pre 5 godina

Pilićari koji skidaju gaće pre nego što utakmica u BILO kom sportu počne neka se ne javljaju i zao mi je njih kakav pogled na svet imaju jer ti isti koji su 100% ubedjeni da se taj Brazil ne moze pobediti, verovatno inaju takav stav i prema skolovanju i prema poslu i uspehu u zivotu.

Bane

pre 5 godina

Mi ne mozemo da igramo kao Svabe jer nemamo snage koliko je imaju oni. Mi dok smo svezi mozemo da se nosimo sa svakim favoritom, posle padamo....onda pocinju da nas pretrcavaju i lako dolaze u poziciju za sut....onda se mi lagano sabijamo da zgusnemo taj slobodan prostor i samim tim povlacimo i prelazimo u defanzivu....cak i kada uzmemo loptu delujemo lose jer nemamo snagu da istrcimo kontru, nemamo snagu da istrcimo u polje da se otvorimo i onda igrac sa loptom ne zna sta sa njom pa je negde nedefinisano ispucava sto dalje od gola kada ona opet zavrsava kod njih i krece nov napad....i tako dokle izdrzimo.
Ja da sam neki faktor odlucivanja ja bih samo na kondiciji radio, da mogu da grizu ne 90...nego 120 minuta....jer ne povlace se oni zbog gubitnickog mentaliteta, nezainteresovanosti i sl. oni bre lipsu jos pred kraj prvog poluvremena a u 70-om su za reanimaciju....oni nemaju snage bilo sta da urade....ostavili bi oni srce na terenu da prethodno nisu ostavili dusu na istom tom terenu.

Bankar

pre 5 godina

Recept za Brazil: da se uđe u utakmicu bez respekta, hrabro, kao da sutra ne postoji. Da se trči do onesvešćivanja, napada neprekidno. Ako povedemo sa 5:0 da se juri 6. gol kao da gubimo. Ako uspemo uspemo, a ako izgubimo igrajući ovako, nema veze, dali smo sve od sebe, bar je duša mirna.

satelit

pre 5 godina

Dosao si na Mundijal da igras protiv Brazila zivu utakmicu,jer i Karioke mogu da ispadnu.. Sta vise pozeleti,ako podedis kupio si VECNU SLAVU... Bolje i to nego ispasti u osmini finala od Svedjana

adiosAmigos

pre 5 godina

Tako je! Ako zaista imamo kvalitet, zelju i ako zaista zasluzujemo da prodjemo dalje, pobedicemo Brazil. Ako ne pobedimo, nemamo prava da se zalimo, jednostavno, nismo dovoljno dobri. Bilo bi jako glupo da nakon poraza od Brazila pricamo "Ehhh, sta bi bilo da smo pobedili Svajcarsku" jer jednostavno ne zasluzujemo da idemo dalje. Dosta kalkulacija, kuknjave na sudiju, sudbinu i nepravdu. Pobednik se prepoznaje tako sto posle poraza nauci lekciju i ide dalje sve dok ne pobedi; ako to ne uradimo nismo pobednici i tacka.

slavkopg

pre 5 godina

Gluposti, umjesto da spuštaju tenzije oni ih podižu, kao protiv Švicarske. Šaćiri ovo, Šaćiri ono, pa ono i bi Šaćiri ga dade. Pametni ljudi ignorišu i spremaju se.

Alex

pre 5 godina

O fudbalu nemamo pojma ali smo svetski šampioni utehe i patetike.
(Nije Sloba kriv mi smo ....., 23. jun 2018 21:02) # Link komentara

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.

KozaNostradaus

pre 5 godina

'ajmo momci, nema predaje!!! Iskreni ljubitelji fudbala vam ništa ne zameraju...srčano i bez predaje, do kraja, pa šta bude...INFANTINO (to nešto indikativnog prezimena) pokušava da uništi jedino fudbalsko takmičenje koje imma smisla gledati....pokažite svetu da to neće ići baš tako...
p.s.
Ako kojim slučajem izbacimo Brazil, ja verujem da onda stvarno možemo daleko..
JA VERUJEM

Невен

pre 5 godina

Реално Бразил ништа посебно није показао... Са сто посто себе могу да се добију без већих проблема...

Czv

pre 5 godina

Ljudi.opasuljite se vise.ko je gledao nemce veceras sve ce mu biti jasno.nismo kadar za fubal.plasman je uspeh i cao ajd kuci.teren ne laze nikad.

zvezdarac

pre 5 godina

@realno

Nije stvar ubeđenja da se ne može pobediti Brazil. Može. Stvar je toga da su šanse NAŠEG tima 1%. Malo ali dovoljno za nadu (bar dok nas Neimar & co. Ili eventualno naši ne razuvere opet). Problem je što mi koji smo realni ne damo da nada od nas napravi idiote kao što nismo slavili pobedu nad Kostarikom kao da su uzeli trofej na SP. Dakle, mi samo cvrsto stojimo na zemlji. Nećemo umreti od tuge ako ne pobedimo i nećemo polupati grad slaveći pobedu.

mbappe

pre 5 godina

Oterali ovu devojcicu kao da je sugava.....I sad cemo da kao pobedimo Brazil I idemo dalje a nasi poluigraci imaju snage za 55-60 min a ostalo disu na skrge....dobicemo 2-3 komada lagano da se ne lozimo vise bez veze.....

Stojan

pre 5 godina

Srbija se nalazi u teskoj situaciji....pise pri kraju gore navedenog teksta. Najpre to uopste nije tacno, Ona se plasirala medju 32 ekipe i koliko zna i moze igra. I vec dva puta je mnogo lepo zatresla mrezu svojih rivala. I ako se dalje ne plasira zbog toga ne moze i nije u teskoj situaciji. Ona je u teskoj situaciji sto mediji, celnici fudbalske organizacije, selektor i pojedini igraci zameraju sudiji, kukaju na njega,. Nekima smeta i ponasanje dvojice Svajcarskih igraca.Selektor je pominja cak i sud u Hagu. E zbog toga je Srbija u teskoj situaciji a nikako zbog ovakvog ili onakvog rezultata. Sta treba da kaze Italija koja se nije ni plasirala na ovo prvenstvo. Mnogi snose krivicu sto je Srbija u teskoj situaciji. U sportskim nadmetanjima kao uostalom i u zivotu mnoge stvari nisu i ne mogu biti pravedne. Odgovorni moraju da cestitaju nasim jucerasnjim rivalima na zaista boljoj igri a na ostale trice i kucine ne treba obracati paznju. U potpunosti je u pravu proslavljeni glumac Gaga koji podseca igrace da znaju kada se ispisuje istorija...

Lili

pre 5 godina

Prognoza: Brazil - Srbija 4:0 ... A onda ce da govore da nisu imali srece. Imali ste 1/8 finala u rukama i mogli ste da odigrate sa Brazilom prijateljsku utakmicu sa drugom postavom ali niste hteli da mesate sport i politiku. Ali zato su alpski Albanci zadatak odradili velemajstorski ...

Xman

pre 5 godina

Moj iskren savet svima je da stavite hiljadu - dve na pobedu Brazila i 4+ golova, da onda mirno odgledate utakmicu uz klopu i pice i posle odete po pare u kladionicu.

publika

pre 5 godina

Onaj ko ne veruje da mozemo dobiti Brazil taj nije ni trebao ici na takmicenje. Nema nepobedivih. Ipak je to samo igra 11 protiv 11. Sve je moguce. Idemo da dobijemo i uvek i stalno tako. Nikad drugacije.

vidim sve

pre 5 godina

Eeeee, da vi što pišete tu svašta, kad bi znali kakav je Gagi Jovanović bio talenat za fudbal, centarfor i igrao podjednako dobro i glavom i nogom...

simboliko

pre 5 godina

Aj mala bezi, i ono dodji Svajcarac da se slikamo su dva video snimka koja sam pustio,i smorio se u uvodnim sekundama,da ne znam odakle smo toliki jedinstveni primitivizam pokupili, i od koga

dominus

pre 5 godina

Samo pobeda protiv Brazila garantuje prolaz dalje - nerešeno nikako, jer smo izgubili od direktnog rivala za nokaut fazu. A ako su Brazil i Srbija oštećeni protiv Švajcaraca, kako mislite da će ih Kosta Rika dobiti?
Sad, neki će reći da je ove naše baš briga za nacionalni dres, da su obični plaćenici. Svi su generalno plaćenici na ovom prvenstvu, ali grizu, kidaju za grb. Problem naših je taj neki naučeni strah (za to su krivi treneri koji ih uče tako godinama unazad), gubitnički mentalitet i nevera u svoje sposobnosti. Taktika, kao muve bez glave (što reče Mitrović). Ako savladaju strah i taj mentalitet, mogu se nadati pobedi - ukoliko ne, kraj priče. Sreća treba da se zasluži, zato sinoć nismo pobedili. Ne možeš kukavički pristupiti i očekivati da se dobro završi. Kukvice umiru svaki dan, heroji samo jednom. Zaslužite sreću pametno, mudro, prevaziđite strah i dobićete Brazil. A možda je ipak Duci Simonović u pravu :)

cuj to

pre 5 godina

Nije proslo ni 24 sata od poraza a neki se vec nalozili da Srbija moze nesto da napravi.Lepo je biti optimista ali treba biti i realan. Ovaj sto pise o zivotu i uspesima sigurno radi s tudjim parama pa misli da je za uspeh dovoljno verovati u nesto. Za uspeh je potreban naporan rad,red i disciplina.Ima jedna zanimljiva izjava nekog trenera 'sto vise treniras imas vise srece'. Mislim da je covek rekao sve.

Dule

pre 5 godina

Ma neee, istoriju cemo da pisemo na sledecem svetskom. Sad smo samo isprobali neke igrace, neke taktike, da malo vidimo kako cemo sve da ih bijemo za 4 godine...Kostic recimo, u kakvu ce taj igracinu da stasa za sledece svetsko.

pre 5 godina

Treba se prisjetiti Mirka Novosela, koji je prije 40-ak godina kada je Jugoslaivja bila na pripremama u Brazilu, poručio svojim štićenicima koji nisu ostali imuni na čari domaćih prodavačica ljubavi: "Imate slobodnu noć, radite što hoćete, ali sutra će se na utakmici s domaćinom vidjeti tko je muško!"

Tako i srbijanski nogometaši moraju zaboraviti "švicarsku noć" i protiv Brazila pokazati tko je muško!

Bassista

pre 5 godina

Cekajte pricamo o istoj ekipi koja ie jedva na marakani dobila gruziju?! Sad dobijamo brazil? Sta se promenilo? A da selektor a i sergej je tu... onda u redu

Mirko

pre 5 godina

Srbiju uvijek muči samo jedna stvar a to je kondicija ili ti fizička pripremljenost. Zbog toga se dešavaju padovi koncentracije i greške. Protiv Švajcaraca au se držali za slezenu zadnjih pola sata.

Čika Pero

pre 5 godina

Nemci gube na poluvremenu. Zamislite da Nemci, Argentinci i Brazilci ispadnu. Ja ne mkgu da zamislim. Nemci ce okrenuti protiv Svedjana jer su NEMCI, nas ce Brazil oduvati a za Argentinu nisam siguran jer je Hrvatska u mogucnosti da pusti Irce.
(fenomen, 23. jun 2018 20:54)

Kakve irce?

трифун

pre 5 godina

Па зар наши млади не постадоше прваци света баш победом против Бразила.

Lili

pre 5 godina

Dok mi stavljamo akcenat na "ovo je samo sport", Albanci sve sto rade rade zbog politike. Dron u Beogradu, izjave albanskog predsednika usred Beograda, kazna FSS, bez kazne za FSA, secesionisticke kopacke Sacirija, nacisticki simboli rukama, sudjenje brata iz Nemacke, FIFA-ino ćutanje i guranje glave u pesak, 3-godisnje sankcije za nas sport devedesetih itd, itd, itd .. Ali sve je to "samo sport". Ali za naivcine koji ne vide sume od drveta. Kako su vas samo navukli da je utakmica samo sport, to je nevidjeno.

Dini

pre 5 godina

Svaka vast,bravo za ovaj clanak i izjavu,tu je istorija ako pobedite futbalsku silu kao Brazil,imate profesionalne i sjajne momke kao futbalere,ostavite politiku i proslost,nismo sjani i cisti na balkanu,nemojte da dignite tenzije a od euforije i od mrznje nema fajde,jasam Albanac navijam za Srbiju na odnos sa Brazilom i druge reprezentacije i volim da vidim Srbiju dlaje na ovaj mundial,srecno i uspjeh vam zelim!

eh

pre 5 godina

da su razmisljali kao i vi,nase pradede bi se predale,a posle svega se vratili i oslobodili zemlju.
Tako su im verovatno pricali da nema sanse da je protivnik prejak i?
a Mosa i Tirke.
takve duse koje miniraju duh se u vojsci...

sherdogger

pre 5 godina

Samo ako daju 110%, jel da? Publika je njihov 12 igrac?

Moze da se dobije Brazil ali sa dobrom taktikom i igrom a ne recima.

Nemoj te da brinete, fudbalski mag Krstajic ce da smisli taktiku decenije a nije znao kako da dovede svoj tim u red kad su trebali da odbrane 1:0 protiv Svajcarske.

русвај

pre 5 godina

Било би прелепо, веома бих то волео, могуће је, верујем, надам се - али не очекујем.

boris4c

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)

Aktuelni svetski sampion je Engleska.

BorisTheBlade

pre 5 godina

Dosta kritika brate, svi smo prsli na reprezentaciju... realno imamo vrh tim koji moze lagano da stigne do polufinala... laaagaaanoooo! Samo je u glavi problem! Sredite komplekse, prestanite stalno da mislite da ste outsideri, pojacajte samopouzdanje i veru, izgradite tim, pobednicki mentalitet, igrajte opusteno futbal, pokazite zube i srce od pocetka do kraja... onda nema greske!!! Nista trening, znaju da igraju samo psiha da se dovede u red. cao

Nema Predaje

pre 5 godina

I pre stotinak godina nas otpisali takodje.Bravo Gagi,Idemo momci napadnite Brazil, nemate sta da izgubite. Mars na Drinu,srce na terenu!

Zeljko

pre 5 godina

Nemci su pokazali kako se igra za svoju zemlju. Sa 10 igraca gol u 95 minutu. Nadam se da su nasi gledali. Inace Svajcarska je zasluzeno pobedila. Bili su bolji. Vise su zeleli. Nije jos kasno. Fudbal je cudan. Mozemo da pobedimo Brazil a mozemo i da popijemo petardu

anonimus

pre 5 godina

ha,ha zelje pozdravi i cestitke.Ovo je svetsko takmicenje a ne prijeteljska utakmica .Kada to gospoda svate e onda imamo tim .Fudbal je trcanje i gore i dole i tako dokle traje utakmica.

Bane

pre 5 godina

Stojke brani u životnoj formi i realno nas je izvadio sto puta tako da njega ne pominjite.
(hjeronimus, 23. jun 2018 21:33)

Stojke spada u onaj tip golmana koji odbrani nemoguce i spasi nas cistog gola nekoliko puta a onda primi nesto bezveze kada je najvaznije.

Atreides

pre 5 godina

Moze Brazil da se pobedi ali tesko da to moze da uradi reprezentacija koja igra kukavicki fudbal. Cim daju gol povuku se.....u napad idu sa minimalnim brojem igraca....neko probije po strani i bukvalno nema kome da ubaci....tuga...

orao pao

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)
@
Verovatno si mlad i ne znaš da punih dvadeset godina nismo prošli grupu na SP a na EP se nismo kvalifikovali punih osamnaest godina. Poslednji put smo učestvovali na EP 2000, godine kada smo izbačeni porazom od Holandije sa katastrofalnih 6:1. Da ne spominjemo poraz od Argentine na SP 2006. od 6:0. Takmičenja juniora nemaju nikakav rezultatski značaj. Ništa gore od lažnog optimizma, preskupo nas je koštao ali se još nismo opametili. Nećemo ni sada a čeka nas težak poraz od Brazila.

kaokakao

pre 5 godina

Gagi, dace im 5+ golova, garantujem! Nece znati sta da rade, dal da napadaju, dal da se brane pa pokusaju na kontru.. i dok se oni smisle, vec ce dva primiti i posle nastaje haos.

Džoni

pre 5 godina

Gledajući danas Nemce a posebno Belgijance, pre par dana Hrvate a i Brazilce iako nisu blistali shvatiš da ovo što mi igramo i to već godinama u nazad može da prođe možda protiv Kostarike, Saudijske Arabije, Paname i tako te ipak treće lige svetskog fudbala ali protiv ovih top ekipa mora baš Bog da nas pogleda, ma ne da pogleda nego da se i lično umeša. Nismo kvalitet za drugi krug i to je jasno kao dan. Odigrali smo ono protiv Kostarike solidno pa smo odmah pomislili eto to je to što čekamo već godinama, tako smo i u JAR posle pobede nad Nemcima poleteli ali brzo nam dođe otrežnjenje i ova naša prepoznatljiva spora, bezidejna i smorna igra gde 80% lopti ide u nazad. Nemojmo se zavaravati, neka šansa je bila protiv Švajcarske i to smo profulali onako baš luzerski i šta dalje očekivati? Vaditi se na Brazilu? Nisu oni nepobedivi ali za nas oni su druga dimenzija!

palop

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

"Lopta je okrugla."

Ta izreka je jedino sto mi daje malo nade. Igra se jedna utakmica i nadam se da cemo mi odigrati svoju najbolju, a oni svoju najgoru...

Dragan

pre 5 godina

Naravno. Podrska nasim fudbalerima. Iskreno, tesko mi je da citam tolike cinicne komentare na njihov racun. Oni to nisu zasluzili. Nisu se oni povukli jer su tako hteli. Bili su naterani sudijskim kriterijumom. Kad je Brih poceo da ih puni kartonima za bezveze, nestalo je agresivnosti. I to je normalno, i to bi se desilo i jacim reprezentacijama od nase. Ali nije ovo zavera protiv Srbije, ovo je zavera ZA Svajcarsku. Oni su i protiv jednog Brazila postigli neregularan gol i nikom nije palo na pamet da konsultuje VAR. Mi smo se spletom okolnosti i voljom zreba nasli na putu reprezentaciji koju neko mocan zeli da ugura u 1/8 finala. Ipak, sto rece Gagi, sve je jos uvek otvoreno. I utakmica protiv Brazila je ipak samo utakmica koja ce kao i svaka druga poceti rezultatom 0:0 i moze da donese 3 boda. Prema tome, momci, glavu gore, nista nije gotovo, izbacite iz glave ovu nesretnu utakmicu, i puna koncentracija na Brazil. Imate kvalitet da se nosite sa bilo kojom reprezentacijom na ovom SP. Idemo!

No surrender

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

Ima jedan tekst na B92, razlika između uspešnih i neuspešnih ljudi...pročitaj ga.

djonda

pre 5 godina

idemo bre! nema predaje! nesto mi govori da cemo ih dobiti 1:0, verujem u mitrovica, prijovica, tadica, kolarova... do pobede pa da slavimo u sredu!

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Ja mislim da ovaj tim, čak i da ostane sam, ne bi umeo da napiše tu "istoriju"?! Zar nije, konačno, jasno da se radi o bulumenti nesposobnih ljudi, koji nisu sposobni da pobede nijedan tim. Svaki gol je čista slučajnost a ne rezultat promišljene akcije. Lopta se nabaci pa ako nekoga pogodi u pravi rog, onda može da padne i gol. Drugačije, mogu da igraju "do sutra" neće uspeti da uguraju loptu u gol.

Nikola

pre 5 godina

Nema futbala bez trcanja, ko sto ni saha nema bez razmisljanja. Nasi ko da nemaju snage za vise od 15 minuta utakmice. Posle toga noge se zavezu i samo je pitanje koliko cemo primiti. Zato nemoj da se lazemo, nikakka istorija nece biti ispisana, nego samo ponovljena, a to je da ispadamo vec u prvom krugu, jer tesko da cemo nadtrcati brazilce, sve i da se dopingujemo.

GS

pre 5 godina

A mozda umesto treninga da 2 dana bez prestanka gledaju utakmice koje Nemacka igra, mozda nesto i nauce, kako nikad Ali nikad da se predaju, al kad bolje razmislim dzaba.
Novac koji se ulaze u fudbal treba da bude preusmeren u druge sportove koji pokazuju rezultate.

sub zero

pre 5 godina

Tipicna nasa megalomanija i patetika. Cuj istorija! To je fudbal zaboga. Uostalom, ti Svajcarci su sesti na FIFA listi, i ne bi nam falilo malo njihove discipline, utreniranosti i uigranosti, a malo manje istorije.

Lik

pre 5 godina

Ljudi moguće je to, eno pogledajte velike timove, Nemačka pred ispadanjem ej!!!, Argentina isto, Brazil muku mučio sa Švajcarskom...to kao da je neka zaraza uvatila pa kosi redom.
Motivacija je SVE, dakle u glavi šta imaš to ti je glavno pa onda sve ostalo.

GoGo

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

Bromazepam. Fudbal je igra, opusti se druze.

fenomen

pre 5 godina

Nemci gube na poluvremenu. Zamislite da Nemci, Argentinci i Brazilci ispadnu. Ja ne mkgu da zamislim. Nemci ce okrenuti protiv Svedjana jer su NEMCI, nas ce Brazil oduvati a za Argentinu nisam siguran jer je Hrvatska u mogucnosti da pusti Irce.

saigrač

pre 5 godina

>Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks >svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji >medjusobni skor sto se prvo gleda.

Ako je dve ekipe imaju isti broj bodova prvo se gleda gol razlika, ako je ona ista gleda se broj postignutih golova, ako je on isti gleda se rezultat međusobnog meča. Ako igramo nerešeno protiv Brazila za prolaz dalje nam treba pobeda Kostarike sa najmanje dva gola razlike. Ako Kostarika pobedi sa 1:0 Srbija bi sa Brazilom morala da odigra 2:2 da bi prošla dalje, ako Kostarika pobedi sa 2:1 Srbija bi morala da odigra 3:3 itd.

обс

pre 5 godina

Имамо јако квалитетну репрезентацију која је, због неучествовања на великим такмичењима, у грчу одиграла против Костарике. И таман кад је требало да у функцији времена покаже пун фудбалски капацитет деси се "нагазна мина" с политичком Швајцарском. То је проблем Швајцарске. У фудбалским околностима, један пораз ништа не значи. У не фудбалским, пораз индукује проблем психе и велики енергетски губитак. Нашим фудбалерима је јако тешко и ово пишем због њих. Дајем им максималну подршку и желим им да већ сутра наставе најјаче што могу: да се играју, да буду релаксирани, да фудбалски "певају" против Бразила. Цео свет је видео, по хиљадити пут, антисрпске прсте у битним догађањима. То је довољно за играње с Бразилом. Ако ништа друго, с њима фер. Надигравајте се с песмом и чувајте тим.

Zoster

pre 5 godina

Sto da ne napisemo istoriju, mi volimo istoriju... onako kao narod! A i dugo nismo odigrali neku istorijsku utakmicu kao protiv Holandije ili Argentine, tu smo istorijski broj puta vadili loptu iz mreze! Mozemo kad hocemo!

KozaNostradaus

pre 5 godina

@marmun
Kada znas da nije lako, znaj da nikad nije ni bilo. SRBIJA!

TAKO JE BRATE SRBINE !!! NAPRED SRBIJA!!!

Ništa još nije izgubljeno!

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.
(igrac, 23. jun 2018 21:28)

I ja sam to mislio, ali je malopre na Rts-u komentator utakmice Nemačka-Švedska rekao da se prvo gleda gol razlika.

sloga

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.(igrac, 23. jun 2018 21:28)Nikada se na svetskim fudbalskim prvenstvima nije gledao međusobni skor.Nakon bodova,gleda se gol razlika.Ukoliko Švajcarska izgubi sa dva gola razlike,a Srbija odigra nerešeno mi idemo dalje.

bocko

pre 5 godina

maxy-Ciric u reprezentaciju ,kada je bio u najboljoj formi,nije mogao da lgra zbog urote protiv Partizana,na njegovu poziciju su zvali neke Zvesdaske pacere.Piksija i Deju.

Bane

pre 5 godina

Vojnici, junaci, Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz svog brojnog stanja... Naš puk je žrtvovan za čast Otadžbine i Beograda. Vi nemate više da se brinete za vaše živote, koji više ne postoje. Zato napred u slavu...

jovan

pre 5 godina

Pametan covek uci na tudjim a glup na svojim greskama. Izgleda da Svedjani nisu bas bistri. Repriza sinocne tekme bukvalno. Posle ovoga ne bi me cudilo da Nemci osvoje titulu. Sad su probili led a imaju vrhunsku igru. Pocistice Korejce ko metlom.

DRAGAN

pre 5 godina

Ja se slazem, da se istorija
pise protiv Brazila.Igrati do
zadnjeg zvizduka sudije, bas
onako kako su svabe igrale
danas.Nema predaje dok
ima nade za prolazak u
nokaut fazu.Idemo orlovi,
izginite na terenu, pa sta bude.Lopta je okrugla.Nema
vise pravih favorita, to se
vidilo do sada.Ugledajte se
na hrvate,meksikance.

gear

pre 5 godina

Stojke brani u životnoj formi i realno nas je izvadio sto puta tako da njega ne pominjite.
(hjeronimus, 23. jun 2018 21:33)

pa sta je juce cekao Sacirija da udje u peterac? linijas uvek bio.

Realno

pre 5 godina

@Dex

Njima sam se upravo i obracao haha! Znaci ne kontam da izadje pred mikrofonom i kaze ladno (kao da ga vode na streljanje) "Sta da radimo..imali smo sansu :( ... ne znam vise sta da radimo..hteli smo da pobedimo ovu jer poslednju igramo s brazilom.." Pa sta ako igrate. s brazilom, sto bi ti na primer jedna Svajcarska bila slabija i veca nada od tog Brazila? ( Svajc igrala 1:1 s njima..6. tim na rang listi..) Pa kad si mogo da se motivises i da napadas pobedu protov njih napadaj pobedu i protiv Bra..Eng..Fra..! Sta mislis..oces da se dobro plasiras samo da pobedjujes Panamu, Kostariku, Koreju..njih da izvlacis u 1/8 finale? Ko sto kaze Gagi..protiv Brazila se pamti!! :)

krznena revolucija

pre 5 godina

Gagi legendo,obozavali smo te ja i moj voljeni i do ovog trenutka kao jednog od najposebnijih glumaca domace srednje generacije,a sada ,ovom svojom izjavom ,mnogostruko i zasluzeno pojacavas to divljenje i naklonost.
Ajmo Orlovi,srce na teren ,istorija se pise protiv visestrukih prvaka ,a ne protiv nekih sitnih provokatora .
Pa da nam Gagi zapjeva'Pukni zoro',onako maestralno kao 'ruzu rumenu' ili 'bandiera rossu '.
Pozdrav za b92!

marko

pre 5 godina

Ja ne verujem, mi imamo luzerski mentalitet.
(dada, 23. jun 2018 20:53)

Мислиш на себе и фудбалере? Или и ти играш фудбал, као?

Zoran

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)

Srbija gubi 3-0 protiv Brazila. Jel' dovoljno defetisticki?

Koja

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.
(igrac, 23. jun 2018 21:28)
Prvo se gleda gol razlika pa broj postignutih golova pa tek onda medjusobna utakmica uvek je tako bilo nije to naše prvenstvo

Metodije

pre 5 godina

Svaka cast Gagiju na komentaru. Krstajic jeste kriv za poraz, nadmudrio ga u drugom poluvremenu onaj Hrvat sto vodi Svajcarsku, ali to je sad proslost i treba je zaboraviti. Ako pobedimo Brazil ulazimo na velika vrata u istoriju. Samo hrabro, pametno, i verujte u sebe.

mr.wolf

pre 5 godina

Mi ne mozemo da igramo kao Svabe jer nemamo snage koliko je imaju oni. Mi dok smo svezi mozemo da se nosimo sa svakim favoritom, posle padamo....onda pocinju da nas pretrcavaju i lako dolaze u poziciju za sut....onda se mi lagano sabijamo da zgusnemo taj slobodan prostor i samim tim povlacimo i prelazimo u defanzivu....cak i kada uzmemo loptu delujemo lose jer nemamo snagu da istrcimo kontru, nemamo snagu da istrcimo u polje da se otvorimo i onda igrac sa loptom ne zna sta sa njom pa je negde nedefinisano ispucava sto dalje od gola kada ona opet zavrsava kod njih i krece nov napad....i tako dokle izdrzimo. 
Ja da sam neki faktor odlucivanja ja bih samo na kondiciji radio, da mogu da grizu ne 90...nego 120 minuta....jer ne povlace se oni zbog gubitnickog mentaliteta, nezainteresovanosti i sl. oni bre lipsu jos pred kraj prvog poluvremena a u 70-om su za reanimaciju....oni nemaju snage bilo sta da urade....ostavili bi oni srce na terenu da prethodno nisu ostavili dusu na istom tom terenu.
(Bane, 23. jun 2018 23:36)

Velika zabluda, kazes memaju snage.Vec sam pisao, snaga nema veze sa ovim. Svi oni ne bi igrali gde igraju da nemaju snagu. Razmisli. Matic igra bez problema 90 min u Unitedu. Tadic. Sergej, Kolarov, Lyka.... svi igraju bez ikakvih problema 90 min u svojim klubovima.

igrac

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.

razuman čovek

pre 5 godina

@Realno

... je da je Brazil velesila u fudbalu poslednjih 50 godina. Prebrojte njihove trofeje i srpske trofeje.
Ako ćemo o pojedincima: Pele, Ronaldo, Rivelinjo, Kaka, Garinča, Kutinjo, Rivaldo, Roberto Karlos, Ziko, Sokrates, Tostao, Falkao, Ziko, Didi, Žerson, Zagalo, Đalma Santos, Tafarel, Gilmar, itd, itd.
I naravno Nejmar. :))
A onda prebrojte naše trofeje...
Tužno poređenje. :((

ivana

pre 5 godina

nepostiji ekipa koja je pod vecim pritiskom na ovom svetskom od brazila, a ne postoji svetsko prvenstvo na kome je brazil bio manji favorit nego na ovom prvenstvu. ne zato sto je brazil losiji vec zato sto su ostale ekipe smanjile razliku. svi igraju! videli smo, a I videcemo da ce korejci tek da izbace nemce, da ce nigerijci tek da izbace argentinu.

zato ne treba da se branimo I igramo ko kostarika, nego da napadnemo brazil posto ce njima biti mnogo teze! oni imaju mnogo vise da izgube. moramo da napadnemo ko nemci danas sa 10 igraca! sa 10 igraca danas, niko ne moze nikoga da dobije, a nemci su napali. kad su oni mogli sa 10, možemo i mi brazil sa 11!

Dik

pre 5 godina

...ovom prilikom želim da pozdrvim gospodina Muslina i obavestim zainteresovane navijače da će Brazil da nas pobedi sa 5 gola razlike, pozdrav sve najbolje!

neutralni felsh

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.
(Gile, 23. jun 2018 22:02)


ne budi naivan, ovo su unapred placene i dogovorene ture. i ja imam dovoljno para i uvek ostavim pristojan baksis (i za kujnu i za konobara) i znam da taj cuveni izraz "dovoljno para" mora da se zaradi.

Aleks

pre 5 godina

(Bane, 23. jun 2018 23:36)

Nije ovo istina druze. Svi dolaze iz nakih evropskih klubova gde se mnogo trci. Pa Kolarov u Romi istrči boga oca za jednu utakmicu, a da ne pricam tek igraci u engleskoj, Matic je covek koji neretko najvise pretrci za utakmicu u MUTD, itd. Sve bih ja to tebi verovao da dolaze iz domacih liga ali nije tako. Jedna stvar nije stimala a to je postavka odbrane. Protiv Kostarike smo je postavili odlicno, imao sam utisak, i pored sansi koje su imali crc, da mozemo da igramo 3 dana da nam ne daju gol. Jednostavno svajcarci su nas nadtrcali zbog lose postavke igraca, lose postavljene odbrane, nismo igrali sa tacnom idejom da li ss branimo ili napadamo. Protiv crc smo odigrali strpljivo, protiv nas svica je odigrala strpljivo.
Ako odigramo protiv brazila strpljivo bez srljanja i cekamo svoju sansu, 1:0 ili 2:1 za nas je sasvim realan rezultat. Bez da se očajnički branimo vec pametna odbrana i kontre. Ako krenemo furiozno u tom naletu se mora postici 1-2 komada, a posle strpljivo jaka odbrana i samo kontre. Za to i trener treba postaviti taktiku, a ne baci loptu i kaze: igrajte, pobedite.

Miodrag

pre 5 godina

Dragce je car. To je pravo razmisljanje. Ukoliko vredimo, pobedimo Brazil. Ako su mogli mladi pre par godina mogu i stariji. Samo treba Kutinja staviti u dzep. Nejmar je zvezdica.

neutralni felsh

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.
(Gile, 23. jun 2018 22:02)


ne budi naivan, ovo su unapred placene i dogovorene ture. i ja imam dovoljno para i uvek ostavim pristojan baksis (i za kujnu i za konobara) i znam da to "dovoljno para" mora da se i zaradi i odradi.

LN

pre 5 godina

Kako sad stvari stoje do utakmice Srbija-Brazil ce proći ama baš svi favoriti (Nemci su se izvukli, a Argentina ima zicer protiv Nigerije, samo da Iran ne iznenadi Portugal) što znači da bi mogli da imamo pošteno sudjenje. S obzirom da Brazil ne igra ništa posebno i da će nas potceniti, ja mislim da je sve moguće. U našoj grupi su 4 podjednake ekipe, bar po vidjenom na terenu do sada. Švajcarcima je dva puta pomogao VAR tj. neprimenjivanje VAR-a, Kostarikanci su baš bezveze izgubili obe utakmice, mi smo imali malo sreće sa Kostarikom, a oštećeni protiv Švajcarske. Brazil je obe utakmice igrao loše, sa Švajcarskom oštećen, sa Kostarikom imao sreću i 8 minuta nadohnade. Sve, ama baš sve je moguće, realno. Odlučiće psiha.

Zex

pre 5 godina

Dzoni
Ubo si u centar,Nasa reprezentacija nema igru i to nas prati kroz kvalifikacije i sada.Realno mi smo prosli kvalifikacije vise srecom nego znanjem.Jesu Mitrovic i Tadic bili odlicni ali sta je sa ostalima.Kada bi Ronaldo igrao umesto omalovazavnog SMS-a isto bi nam bilo.Sve se na kraju svodi kako je trebalo Ljajic da igra umesto Sergeja a to nema veze sa mozgom.Karijera Sergeja ce pokazati ko je trebalo da igra.Nego mi smo jedan rastimovana ekipa koja nezna sta hoce.Mi imamo negativan rezultat ali nasi igraci i dalje ubijaju vreme na terenu uopste nece da pozure.Kada zapocnemo napad neznamo kome dati loptu.Dodamo Maticu a On Luki pa nazad Tosicu pa Golmanu pa ispucaj, pa tako se fudbal neigra.Na terenu delujemo kao Amateri.Ovaj sastav nemoze da pobedi ozbiljniji tim.Igrati sa dva zadnja vezna i jednim sporijim napadacem je propast u modernom fudbalu.Netreba nista da pisemo, dovoljno je pogledati kako trce druge ekipe i bice vam jasno zasto smo velika 0od ekipe.Nebi mi bilo zao da nemamo igrace, ali Srbija ima kvalitetne igrace.Zalosno je to sto smo spali da nemamo desnog beka, nemamo desetku, ispade da nam je Ljajic bitan igrac a imamo mnogo boljih od njega.

Aleks

pre 5 godina

Samo sa dva spica, jedina dva puta kada su Mitar i Prija igrali zajedno, Prija je asistirao Mitru, a Mitar Priji (Vels i Gruzija).
Srednji red može da zaigra i Radonja kad već nije Gaćinovića poveo (Kostić nije najbolje rešenje), neka igra sa druge strane nezamenjivi Tadić a u sredini ili Luka ili Matić. SMS-a bih malo stavio da greje klupu možda i samo do poluvremena, a Ljajić kao polušpic.
Odbranu ne bih menjao.

Na poluvremenu izmenjati igrače koji se umore, da uđe Matić umesto Luke a SMS umesto Ljajića, da Tadić ode na drugu stranu a Radonja ustupi mesto Žiletu. Taj momak je već pobeđivao Brazil.

Ali sve ovo džabe ako neće da trče... Mora da budu spremni da trče 2 sata bez prestanka, nemoguće je da ne mogu, ja imam 38 godina i rekreativno trčim, ako ja mogu da istrčim 8 kilometara za 50 minuta onda sigurno može profesionalni fudbaler da trči sat ipo!

biće bolje

pre 5 godina

neka proba Krstajić nešto drugačije, ima dosta opcija za igru, mora se igrati defanzivno i pokušati iz kontre da se poentira, pobedili smo Kostariku što ne bismo i Brazil. Brazil ne igra dobro na prvenstvu mučili se protiv Švajcaraca i jedva dobili Kostariku, jesu favoriti ali i Švajcarci su to bili pa nas jedva pobedili.

Bane

pre 5 godina

Velika zabluda, kazes memaju snage.Vec sam pisao, snaga nema veze sa ovim. Svi oni ne bi igrali gde igraju da nemaju snagu. Razmisli. Matic igra bez problema 90 min u Unitedu. Tadic. Sergej, Kolarov, Lyka.... svi igraju bez ikakvih problema 90 min u svojim klubovima.
(mr.wolf, 24. jun 2018 07:14)

A jesi ti gledao kako sustinski igra, odnosno pokriva teren, vrsi tranziciju iz odbrane u napad ili obrnuto i sl. npr. taj Mancester ili Lacio a kako nasa reprezentacija? U tim klubovima koje pominjes oni igraju sa daleko uigranijim usudio bih se da kazem i kvalitetnijim saigracima, gde svaki pokriva svoju poziciju idealno i gde najvise putuje i krece se sama lopta dok se oni na svojim pozicijama kao formacija minimalno pomeraju napred i nazad. Tako se igrac ne trosi suvisno i odigra 90 minuta bez posebnog napora. A jesi video kako izgleda reprezentacija? Svi trce napred, pa svi trce nazad pa svi trce na igraca koji ima loptu, pa pola tima trci na stranu kojom pokusavaju napad i sl. A to trosi igraca stravicno. Mi manjak uigranosti i nekog uslovno receno kvaliteta pokusavsmo da nadomestimo trcanjem i agresivnim presingom na loptu....a to trazi iznimnu snagu i fizicku spremu. I to moze da prodje donekle, to smo videli na primeru Islanda i slicnih manje kvalitetnih ekipa koji kao lavovi kidisu na igraca sa loptom svih 90 minuta ali za to moras da budes u kondiciji kao zivotinja. Mi smo malo kvalitetniji svakako od njih ali u borbi sa favoritima ipak nam treba vise snage da nadomestimo nedostatke.
Takodje, tim je 11 igraca i da imas 2-3 koji jesu fizicki spremni sta ti vredi kada ostali stoje...

Gile

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.

Sergio Bonelli

pre 5 godina

U20 FIFA takmičenje igra se svake druge godine. 1987 uzela je Jugoslavija a 2015 Srbija, pobedom nad Brazilom. Brazil i Argentina uzimali su po 5-6 puta svako. Na poslednjem takmičenju 2017. aktuelni šampion je Engleska.

Max

pre 5 godina

Vreme je da bezidejni i nekreativni Krstajic nesto menja. Da konacno da sansu i Prijovicu, sa nekim brzim krilom,(Radonjic ili Zivkovic),da prestane da forsira ocajnog Ljajica,Rukavinu, pa i Mitra - mada da ima srca pa da igra sa dva spica, al nema...

zlatnioro

pre 5 godina

Treba da se nađe motiva i snage, a tu su i žuti kartoni. Poslati Brazil kući je velik izazov ali Švajcarci će biti mnogo motivisani da Srbiju pošalju kući.

pera

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.

igrac

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.

bocko

pre 5 godina

maxy-Ciric u reprezentaciju ,kada je bio u najboljoj formi,nije mogao da lgra zbog urote protiv Partizana,na njegovu poziciju su zvali neke Zvesdaske pacere.Piksija i Deju.

Realno

pre 5 godina

Pilićari koji skidaju gaće pre nego što utakmica u BILO kom sportu počne neka se ne javljaju i zao mi je njih kakav pogled na svet imaju jer ti isti koji su 100% ubedjeni da se taj Brazil ne moze pobediti, verovatno inaju takav stav i prema skolovanju i prema poslu i uspehu u zivotu.

Alex

pre 5 godina

O fudbalu nemamo pojma ali smo svetski šampioni utehe i patetike.
(Nije Sloba kriv mi smo ....., 23. jun 2018 21:02) # Link komentara

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.

gear

pre 5 godina

Stojke brani u životnoj formi i realno nas je izvadio sto puta tako da njega ne pominjite.
(hjeronimus, 23. jun 2018 21:33)

pa sta je juce cekao Sacirija da udje u peterac? linijas uvek bio.

maxy

pre 5 godina

Dragan Ciric, u vreme Jugoslavije nije mogao u 11 u reprezentaciji, kupila ga je jedna Barselona, a u danasnje vreme bi vredeo kao 5 Sergeja. Veliki gospodin i pametan covek. Pozdrav iz Jakova!

Xman

pre 5 godina

Moj iskren savet svima je da stavite hiljadu - dve na pobedu Brazila i 4+ golova, da onda mirno odgledate utakmicu uz klopu i pice i posle odete po pare u kladionicu.

simboliko

pre 5 godina

Aj mala bezi, i ono dodji Svajcarac da se slikamo su dva video snimka koja sam pustio,i smorio se u uvodnim sekundama,da ne znam odakle smo toliki jedinstveni primitivizam pokupili, i od koga

Bane

pre 5 godina

Vojnici, junaci, Vrhovna komanda izbrisala je naš puk iz svog brojnog stanja... Naš puk je žrtvovan za čast Otadžbine i Beograda. Vi nemate više da se brinete za vaše živote, koji više ne postoje. Zato napred u slavu...

KozaNostradaus

pre 5 godina

'ajmo momci, nema predaje!!! Iskreni ljubitelji fudbala vam ništa ne zameraju...srčano i bez predaje, do kraja, pa šta bude...INFANTINO (to nešto indikativnog prezimena) pokušava da uništi jedino fudbalsko takmičenje koje imma smisla gledati....pokažite svetu da to neće ići baš tako...
p.s.
Ako kojim slučajem izbacimo Brazil, ja verujem da onda stvarno možemo daleko..
JA VERUJEM

orao pao

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)
@
Verovatno si mlad i ne znaš da punih dvadeset godina nismo prošli grupu na SP a na EP se nismo kvalifikovali punih osamnaest godina. Poslednji put smo učestvovali na EP 2000, godine kada smo izbačeni porazom od Holandije sa katastrofalnih 6:1. Da ne spominjemo poraz od Argentine na SP 2006. od 6:0. Takmičenja juniora nemaju nikakav rezultatski značaj. Ništa gore od lažnog optimizma, preskupo nas je koštao ali se još nismo opametili. Nećemo ni sada a čeka nas težak poraz od Brazila.

mbappe

pre 5 godina

Oterali ovu devojcicu kao da je sugava.....I sad cemo da kao pobedimo Brazil I idemo dalje a nasi poluigraci imaju snage za 55-60 min a ostalo disu na skrge....dobicemo 2-3 komada lagano da se ne lozimo vise bez veze.....

Невен

pre 5 godina

Реално Бразил ништа посебно није показао... Са сто посто себе могу да се добију без већих проблема...

fenomen

pre 5 godina

Nemci gube na poluvremenu. Zamislite da Nemci, Argentinci i Brazilci ispadnu. Ja ne mkgu da zamislim. Nemci ce okrenuti protiv Svedjana jer su NEMCI, nas ce Brazil oduvati a za Argentinu nisam siguran jer je Hrvatska u mogucnosti da pusti Irce.

Ђенерал

pre 5 godina

Драган Јовановић је увек имао добре шале :))))
Шалим се, Гаги је легенда и донекле у праву.
Ајмо наши манекени и сплавари, изгините у среду ако имате снаге.

djonda

pre 5 godina

idemo bre! nema predaje! nesto mi govori da cemo ih dobiti 1:0, verujem u mitrovica, prijovica, tadica, kolarova... do pobede pa da slavimo u sredu!

Nema Predaje

pre 5 godina

I pre stotinak godina nas otpisali takodje.Bravo Gagi,Idemo momci napadnite Brazil, nemate sta da izgubite. Mars na Drinu,srce na terenu!

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Ja mislim da ovaj tim, čak i da ostane sam, ne bi umeo da napiše tu "istoriju"?! Zar nije, konačno, jasno da se radi o bulumenti nesposobnih ljudi, koji nisu sposobni da pobede nijedan tim. Svaki gol je čista slučajnost a ne rezultat promišljene akcije. Lopta se nabaci pa ako nekoga pogodi u pravi rog, onda može da padne i gol. Drugačije, mogu da igraju "do sutra" neće uspeti da uguraju loptu u gol.

Dik

pre 5 godina

...ovom prilikom želim da pozdrvim gospodina Muslina i obavestim zainteresovane navijače da će Brazil da nas pobedi sa 5 gola razlike, pozdrav sve najbolje!

Bankar

pre 5 godina

Recept za Brazil: da se uđe u utakmicu bez respekta, hrabro, kao da sutra ne postoji. Da se trči do onesvešćivanja, napada neprekidno. Ako povedemo sa 5:0 da se juri 6. gol kao da gubimo. Ako uspemo uspemo, a ako izgubimo igrajući ovako, nema veze, dali smo sve od sebe, bar je duša mirna.

BorisTheBlade

pre 5 godina

Dosta kritika brate, svi smo prsli na reprezentaciju... realno imamo vrh tim koji moze lagano da stigne do polufinala... laaagaaanoooo! Samo je u glavi problem! Sredite komplekse, prestanite stalno da mislite da ste outsideri, pojacajte samopouzdanje i veru, izgradite tim, pobednicki mentalitet, igrajte opusteno futbal, pokazite zube i srce od pocetka do kraja... onda nema greske!!! Nista trening, znaju da igraju samo psiha da se dovede u red. cao

Czv

pre 5 godina

Ljudi.opasuljite se vise.ko je gledao nemce veceras sve ce mu biti jasno.nismo kadar za fubal.plasman je uspeh i cao ajd kuci.teren ne laze nikad.

publika

pre 5 godina

Onaj ko ne veruje da mozemo dobiti Brazil taj nije ni trebao ici na takmicenje. Nema nepobedivih. Ipak je to samo igra 11 protiv 11. Sve je moguce. Idemo da dobijemo i uvek i stalno tako. Nikad drugacije.

krznena revolucija

pre 5 godina

Gagi legendo,obozavali smo te ja i moj voljeni i do ovog trenutka kao jednog od najposebnijih glumaca domace srednje generacije,a sada ,ovom svojom izjavom ,mnogostruko i zasluzeno pojacavas to divljenje i naklonost.
Ajmo Orlovi,srce na teren ,istorija se pise protiv visestrukih prvaka ,a ne protiv nekih sitnih provokatora .
Pa da nam Gagi zapjeva'Pukni zoro',onako maestralno kao 'ruzu rumenu' ili 'bandiera rossu '.
Pozdrav za b92!

neutralni felsh

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.
(Gile, 23. jun 2018 22:02)


ne budi naivan, ovo su unapred placene i dogovorene ture. i ja imam dovoljno para i uvek ostavim pristojan baksis (i za kujnu i za konobara) i znam da taj cuveni izraz "dovoljno para" mora da se zaradi.

eh

pre 5 godina

da su razmisljali kao i vi,nase pradede bi se predale,a posle svega se vratili i oslobodili zemlju.
Tako su im verovatno pricali da nema sanse da je protivnik prejak i?
a Mosa i Tirke.
takve duse koje miniraju duh se u vojsci...

razuman čovek

pre 5 godina

@Realno

... je da je Brazil velesila u fudbalu poslednjih 50 godina. Prebrojte njihove trofeje i srpske trofeje.
Ako ćemo o pojedincima: Pele, Ronaldo, Rivelinjo, Kaka, Garinča, Kutinjo, Rivaldo, Roberto Karlos, Ziko, Sokrates, Tostao, Falkao, Ziko, Didi, Žerson, Zagalo, Đalma Santos, Tafarel, Gilmar, itd, itd.
I naravno Nejmar. :))
A onda prebrojte naše trofeje...
Tužno poređenje. :((

marko

pre 5 godina

Ja ne verujem, mi imamo luzerski mentalitet.
(dada, 23. jun 2018 20:53)

Мислиш на себе и фудбалере? Или и ти играш фудбал, као?

Dule

pre 5 godina

Ma neee, istoriju cemo da pisemo na sledecem svetskom. Sad smo samo isprobali neke igrace, neke taktike, da malo vidimo kako cemo sve da ih bijemo za 4 godine...Kostic recimo, u kakvu ce taj igracinu da stasa za sledece svetsko.

Bane

pre 5 godina

Mi ne mozemo da igramo kao Svabe jer nemamo snage koliko je imaju oni. Mi dok smo svezi mozemo da se nosimo sa svakim favoritom, posle padamo....onda pocinju da nas pretrcavaju i lako dolaze u poziciju za sut....onda se mi lagano sabijamo da zgusnemo taj slobodan prostor i samim tim povlacimo i prelazimo u defanzivu....cak i kada uzmemo loptu delujemo lose jer nemamo snagu da istrcimo kontru, nemamo snagu da istrcimo u polje da se otvorimo i onda igrac sa loptom ne zna sta sa njom pa je negde nedefinisano ispucava sto dalje od gola kada ona opet zavrsava kod njih i krece nov napad....i tako dokle izdrzimo.
Ja da sam neki faktor odlucivanja ja bih samo na kondiciji radio, da mogu da grizu ne 90...nego 120 minuta....jer ne povlace se oni zbog gubitnickog mentaliteta, nezainteresovanosti i sl. oni bre lipsu jos pred kraj prvog poluvremena a u 70-om su za reanimaciju....oni nemaju snage bilo sta da urade....ostavili bi oni srce na terenu da prethodno nisu ostavili dusu na istom tom terenu.

Zoran

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)

Srbija gubi 3-0 protiv Brazila. Jel' dovoljno defetisticki?

Lik

pre 5 godina

Ljudi moguće je to, eno pogledajte velike timove, Nemačka pred ispadanjem ej!!!, Argentina isto, Brazil muku mučio sa Švajcarskom...to kao da je neka zaraza uvatila pa kosi redom.
Motivacija je SVE, dakle u glavi šta imaš to ti je glavno pa onda sve ostalo.

No surrender

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

Ima jedan tekst na B92, razlika između uspešnih i neuspešnih ljudi...pročitaj ga.

Lili

pre 5 godina

Dok mi stavljamo akcenat na "ovo je samo sport", Albanci sve sto rade rade zbog politike. Dron u Beogradu, izjave albanskog predsednika usred Beograda, kazna FSS, bez kazne za FSA, secesionisticke kopacke Sacirija, nacisticki simboli rukama, sudjenje brata iz Nemacke, FIFA-ino ćutanje i guranje glave u pesak, 3-godisnje sankcije za nas sport devedesetih itd, itd, itd .. Ali sve je to "samo sport". Ali za naivcine koji ne vide sume od drveta. Kako su vas samo navukli da je utakmica samo sport, to je nevidjeno.

boris4c

pre 5 godina

Da te podsetim da smo i aktuelni svetski šampioni u fudbalu za mlade do 20.g. i ne širi defetizam.
(Alex, 23. jun 2018 21:22)

Aktuelni svetski sampion je Engleska.

satelit

pre 5 godina

Dosao si na Mundijal da igras protiv Brazila zivu utakmicu,jer i Karioke mogu da ispadnu.. Sta vise pozeleti,ako podedis kupio si VECNU SLAVU... Bolje i to nego ispasti u osmini finala od Svedjana

kaokakao

pre 5 godina

Gagi, dace im 5+ golova, garantujem! Nece znati sta da rade, dal da napadaju, dal da se brane pa pokusaju na kontru.. i dok se oni smisle, vec ce dva primiti i posle nastaje haos.

sub zero

pre 5 godina

Tipicna nasa megalomanija i patetika. Cuj istorija! To je fudbal zaboga. Uostalom, ti Svajcarci su sesti na FIFA listi, i ne bi nam falilo malo njihove discipline, utreniranosti i uigranosti, a malo manje istorije.

обс

pre 5 godina

Имамо јако квалитетну репрезентацију која је, због неучествовања на великим такмичењима, у грчу одиграла против Костарике. И таман кад је требало да у функцији времена покаже пун фудбалски капацитет деси се "нагазна мина" с политичком Швајцарском. То је проблем Швајцарске. У фудбалским околностима, један пораз ништа не значи. У не фудбалским, пораз индукује проблем психе и велики енергетски губитак. Нашим фудбалерима је јако тешко и ово пишем због њих. Дајем им максималну подршку и желим им да већ сутра наставе најјаче што могу: да се играју, да буду релаксирани, да фудбалски "певају" против Бразила. Цео свет је видео, по хиљадити пут, антисрпске прсте у битним догађањима. То је довољно за играње с Бразилом. Ако ништа друго, с њима фер. Надигравајте се с песмом и чувајте тим.

slavkopg

pre 5 godina

Gluposti, umjesto da spuštaju tenzije oni ih podižu, kao protiv Švicarske. Šaćiri ovo, Šaćiri ono, pa ono i bi Šaćiri ga dade. Pametni ljudi ignorišu i spremaju se.

Stojan

pre 5 godina

Srbija se nalazi u teskoj situaciji....pise pri kraju gore navedenog teksta. Najpre to uopste nije tacno, Ona se plasirala medju 32 ekipe i koliko zna i moze igra. I vec dva puta je mnogo lepo zatresla mrezu svojih rivala. I ako se dalje ne plasira zbog toga ne moze i nije u teskoj situaciji. Ona je u teskoj situaciji sto mediji, celnici fudbalske organizacije, selektor i pojedini igraci zameraju sudiji, kukaju na njega,. Nekima smeta i ponasanje dvojice Svajcarskih igraca.Selektor je pominja cak i sud u Hagu. E zbog toga je Srbija u teskoj situaciji a nikako zbog ovakvog ili onakvog rezultata. Sta treba da kaze Italija koja se nije ni plasirala na ovo prvenstvo. Mnogi snose krivicu sto je Srbija u teskoj situaciji. U sportskim nadmetanjima kao uostalom i u zivotu mnoge stvari nisu i ne mogu biti pravedne. Odgovorni moraju da cestitaju nasim jucerasnjim rivalima na zaista boljoj igri a na ostale trice i kucine ne treba obracati paznju. U potpunosti je u pravu proslavljeni glumac Gaga koji podseca igrace da znaju kada se ispisuje istorija...

adiosAmigos

pre 5 godina

Tako je! Ako zaista imamo kvalitet, zelju i ako zaista zasluzujemo da prodjemo dalje, pobedicemo Brazil. Ako ne pobedimo, nemamo prava da se zalimo, jednostavno, nismo dovoljno dobri. Bilo bi jako glupo da nakon poraza od Brazila pricamo "Ehhh, sta bi bilo da smo pobedili Svajcarsku" jer jednostavno ne zasluzujemo da idemo dalje. Dosta kalkulacija, kuknjave na sudiju, sudbinu i nepravdu. Pobednik se prepoznaje tako sto posle poraza nauci lekciju i ide dalje sve dok ne pobedi; ako to ne uradimo nismo pobednici i tacka.

Bassista

pre 5 godina

Cekajte pricamo o istoj ekipi koja ie jedva na marakani dobila gruziju?! Sad dobijamo brazil? Sta se promenilo? A da selektor a i sergej je tu... onda u redu

Zoster

pre 5 godina

Sto da ne napisemo istoriju, mi volimo istoriju... onako kao narod! A i dugo nismo odigrali neku istorijsku utakmicu kao protiv Holandije ili Argentine, tu smo istorijski broj puta vadili loptu iz mreze! Mozemo kad hocemo!

pre 5 godina

Treba se prisjetiti Mirka Novosela, koji je prije 40-ak godina kada je Jugoslaivja bila na pripremama u Brazilu, poručio svojim štićenicima koji nisu ostali imuni na čari domaćih prodavačica ljubavi: "Imate slobodnu noć, radite što hoćete, ali sutra će se na utakmici s domaćinom vidjeti tko je muško!"

Tako i srbijanski nogometaši moraju zaboraviti "švicarsku noć" i protiv Brazila pokazati tko je muško!

Lili

pre 5 godina

Prognoza: Brazil - Srbija 4:0 ... A onda ce da govore da nisu imali srece. Imali ste 1/8 finala u rukama i mogli ste da odigrate sa Brazilom prijateljsku utakmicu sa drugom postavom ali niste hteli da mesate sport i politiku. Ali zato su alpski Albanci zadatak odradili velemajstorski ...

sherdogger

pre 5 godina

Samo ako daju 110%, jel da? Publika je njihov 12 igrac?

Moze da se dobije Brazil ali sa dobrom taktikom i igrom a ne recima.

Nemoj te da brinete, fudbalski mag Krstajic ce da smisli taktiku decenije a nije znao kako da dovede svoj tim u red kad su trebali da odbrane 1:0 protiv Svajcarske.

neutralni felsh

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.
(Gile, 23. jun 2018 22:02)


ne budi naivan, ovo su unapred placene i dogovorene ture. i ja imam dovoljno para i uvek ostavim pristojan baksis (i za kujnu i za konobara) i znam da to "dovoljno para" mora da se i zaradi i odradi.

русвај

pre 5 godina

Било би прелепо, веома бих то волео, могуће је, верујем, надам се - али не очекујем.

vidim sve

pre 5 godina

Eeeee, da vi što pišete tu svašta, kad bi znali kakav je Gagi Jovanović bio talenat za fudbal, centarfor i igrao podjednako dobro i glavom i nogom...

Dragan

pre 5 godina

Naravno. Podrska nasim fudbalerima. Iskreno, tesko mi je da citam tolike cinicne komentare na njihov racun. Oni to nisu zasluzili. Nisu se oni povukli jer su tako hteli. Bili su naterani sudijskim kriterijumom. Kad je Brih poceo da ih puni kartonima za bezveze, nestalo je agresivnosti. I to je normalno, i to bi se desilo i jacim reprezentacijama od nase. Ali nije ovo zavera protiv Srbije, ovo je zavera ZA Svajcarsku. Oni su i protiv jednog Brazila postigli neregularan gol i nikom nije palo na pamet da konsultuje VAR. Mi smo se spletom okolnosti i voljom zreba nasli na putu reprezentaciji koju neko mocan zeli da ugura u 1/8 finala. Ipak, sto rece Gagi, sve je jos uvek otvoreno. I utakmica protiv Brazila je ipak samo utakmica koja ce kao i svaka druga poceti rezultatom 0:0 i moze da donese 3 boda. Prema tome, momci, glavu gore, nista nije gotovo, izbacite iz glave ovu nesretnu utakmicu, i puna koncentracija na Brazil. Imate kvalitet da se nosite sa bilo kojom reprezentacijom na ovom SP. Idemo!

GoGo

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

Bromazepam. Fudbal je igra, opusti se druze.

zvezdarac

pre 5 godina

@realno

Nije stvar ubeđenja da se ne može pobediti Brazil. Može. Stvar je toga da su šanse NAŠEG tima 1%. Malo ali dovoljno za nadu (bar dok nas Neimar & co. Ili eventualno naši ne razuvere opet). Problem je što mi koji smo realni ne damo da nada od nas napravi idiote kao što nismo slavili pobedu nad Kostarikom kao da su uzeli trofej na SP. Dakle, mi samo cvrsto stojimo na zemlji. Nećemo umreti od tuge ako ne pobedimo i nećemo polupati grad slaveći pobedu.

KozaNostradaus

pre 5 godina

@marmun
Kada znas da nije lako, znaj da nikad nije ni bilo. SRBIJA!

TAKO JE BRATE SRBINE !!! NAPRED SRBIJA!!!

Ništa još nije izgubljeno!

jovan

pre 5 godina

Pametan covek uci na tudjim a glup na svojim greskama. Izgleda da Svedjani nisu bas bistri. Repriza sinocne tekme bukvalno. Posle ovoga ne bi me cudilo da Nemci osvoje titulu. Sad su probili led a imaju vrhunsku igru. Pocistice Korejce ko metlom.

Nikola

pre 5 godina

Nema futbala bez trcanja, ko sto ni saha nema bez razmisljanja. Nasi ko da nemaju snage za vise od 15 minuta utakmice. Posle toga noge se zavezu i samo je pitanje koliko cemo primiti. Zato nemoj da se lazemo, nikakka istorija nece biti ispisana, nego samo ponovljena, a to je da ispadamo vec u prvom krugu, jer tesko da cemo nadtrcati brazilce, sve i da se dopingujemo.

GS

pre 5 godina

A mozda umesto treninga da 2 dana bez prestanka gledaju utakmice koje Nemacka igra, mozda nesto i nauce, kako nikad Ali nikad da se predaju, al kad bolje razmislim dzaba.
Novac koji se ulaze u fudbal treba da bude preusmeren u druge sportove koji pokazuju rezultate.

sloga

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.(igrac, 23. jun 2018 21:28)Nikada se na svetskim fudbalskim prvenstvima nije gledao međusobni skor.Nakon bodova,gleda se gol razlika.Ukoliko Švajcarska izgubi sa dva gola razlike,a Srbija odigra nerešeno mi idemo dalje.

dominus

pre 5 godina

Samo pobeda protiv Brazila garantuje prolaz dalje - nerešeno nikako, jer smo izgubili od direktnog rivala za nokaut fazu. A ako su Brazil i Srbija oštećeni protiv Švajcaraca, kako mislite da će ih Kosta Rika dobiti?
Sad, neki će reći da je ove naše baš briga za nacionalni dres, da su obični plaćenici. Svi su generalno plaćenici na ovom prvenstvu, ali grizu, kidaju za grb. Problem naših je taj neki naučeni strah (za to su krivi treneri koji ih uče tako godinama unazad), gubitnički mentalitet i nevera u svoje sposobnosti. Taktika, kao muve bez glave (što reče Mitrović). Ako savladaju strah i taj mentalitet, mogu se nadati pobedi - ukoliko ne, kraj priče. Sreća treba da se zasluži, zato sinoć nismo pobedili. Ne možeš kukavički pristupiti i očekivati da se dobro završi. Kukvice umiru svaki dan, heroji samo jednom. Zaslužite sreću pametno, mudro, prevaziđite strah i dobićete Brazil. A možda je ipak Duci Simonović u pravu :)

anonimus

pre 5 godina

ha,ha zelje pozdravi i cestitke.Ovo je svetsko takmicenje a ne prijeteljska utakmica .Kada to gospoda svate e onda imamo tim .Fudbal je trcanje i gore i dole i tako dokle traje utakmica.

DRAGAN

pre 5 godina

Ja se slazem, da se istorija
pise protiv Brazila.Igrati do
zadnjeg zvizduka sudije, bas
onako kako su svabe igrale
danas.Nema predaje dok
ima nade za prolazak u
nokaut fazu.Idemo orlovi,
izginite na terenu, pa sta bude.Lopta je okrugla.Nema
vise pravih favorita, to se
vidilo do sada.Ugledajte se
na hrvate,meksikance.

Dini

pre 5 godina

Svaka vast,bravo za ovaj clanak i izjavu,tu je istorija ako pobedite futbalsku silu kao Brazil,imate profesionalne i sjajne momke kao futbalere,ostavite politiku i proslost,nismo sjani i cisti na balkanu,nemojte da dignite tenzije a od euforije i od mrznje nema fajde,jasam Albanac navijam za Srbiju na odnos sa Brazilom i druge reprezentacije i volim da vidim Srbiju dlaje na ovaj mundial,srecno i uspjeh vam zelim!

palop

pre 5 godina

Šta vi doruckujete ljudi!?! Kako ćemo da dobijemo Brazil??? Mi ni onaj gol nismo mogli da sačuvano protiv Švajcarske! Kako će to da bude drugačije protiv Brazila? Kojom magijom? Dosta više ludih očekivanja.
(pera, 23. jun 2018 20:44)

"Lopta je okrugla."

Ta izreka je jedino sto mi daje malo nade. Igra se jedna utakmica i nadam se da cemo mi odigrati svoju najbolju, a oni svoju najgoru...

Bane

pre 5 godina

Stojke brani u životnoj formi i realno nas je izvadio sto puta tako da njega ne pominjite.
(hjeronimus, 23. jun 2018 21:33)

Stojke spada u onaj tip golmana koji odbrani nemoguce i spasi nas cistog gola nekoliko puta a onda primi nesto bezveze kada je najvaznije.

cuj to

pre 5 godina

Nije proslo ni 24 sata od poraza a neki se vec nalozili da Srbija moze nesto da napravi.Lepo je biti optimista ali treba biti i realan. Ovaj sto pise o zivotu i uspesima sigurno radi s tudjim parama pa misli da je za uspeh dovoljno verovati u nesto. Za uspeh je potreban naporan rad,red i disciplina.Ima jedna zanimljiva izjava nekog trenera 'sto vise treniras imas vise srece'. Mislim da je covek rekao sve.

Gile

pre 5 godina

Neutralni felš, ako si mu je ti dao onda je uzeo. U suprotnom nema od koga. On čovek ima dovoljno para, i daje velike bakšiše po kafanama.

Zeljko

pre 5 godina

Nemci su pokazali kako se igra za svoju zemlju. Sa 10 igraca gol u 95 minutu. Nadam se da su nasi gledali. Inace Svajcarska je zasluzeno pobedila. Bili su bolji. Vise su zeleli. Nije jos kasno. Fudbal je cudan. Mozemo da pobedimo Brazil a mozemo i da popijemo petardu

Max

pre 5 godina

Vreme je da bezidejni i nekreativni Krstajic nesto menja. Da konacno da sansu i Prijovicu, sa nekim brzim krilom,(Radonjic ili Zivkovic),da prestane da forsira ocajnog Ljajica,Rukavinu, pa i Mitra - mada da ima srca pa da igra sa dva spica, al nema...

Bane

pre 5 godina

Velika zabluda, kazes memaju snage.Vec sam pisao, snaga nema veze sa ovim. Svi oni ne bi igrali gde igraju da nemaju snagu. Razmisli. Matic igra bez problema 90 min u Unitedu. Tadic. Sergej, Kolarov, Lyka.... svi igraju bez ikakvih problema 90 min u svojim klubovima.
(mr.wolf, 24. jun 2018 07:14)

A jesi ti gledao kako sustinski igra, odnosno pokriva teren, vrsi tranziciju iz odbrane u napad ili obrnuto i sl. npr. taj Mancester ili Lacio a kako nasa reprezentacija? U tim klubovima koje pominjes oni igraju sa daleko uigranijim usudio bih se da kazem i kvalitetnijim saigracima, gde svaki pokriva svoju poziciju idealno i gde najvise putuje i krece se sama lopta dok se oni na svojim pozicijama kao formacija minimalno pomeraju napred i nazad. Tako se igrac ne trosi suvisno i odigra 90 minuta bez posebnog napora. A jesi video kako izgleda reprezentacija? Svi trce napred, pa svi trce nazad pa svi trce na igraca koji ima loptu, pa pola tima trci na stranu kojom pokusavaju napad i sl. A to trosi igraca stravicno. Mi manjak uigranosti i nekog uslovno receno kvaliteta pokusavsmo da nadomestimo trcanjem i agresivnim presingom na loptu....a to trazi iznimnu snagu i fizicku spremu. I to moze da prodje donekle, to smo videli na primeru Islanda i slicnih manje kvalitetnih ekipa koji kao lavovi kidisu na igraca sa loptom svih 90 minuta ali za to moras da budes u kondiciji kao zivotinja. Mi smo malo kvalitetniji svakako od njih ali u borbi sa favoritima ipak nam treba vise snage da nadomestimo nedostatke.
Takodje, tim je 11 igraca i da imas 2-3 koji jesu fizicki spremni sta ti vredi kada ostali stoje...

zauvek Cigan a ne Delija

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.
(igrac, 23. jun 2018 21:28)

I ja sam to mislio, ali je malopre na Rts-u komentator utakmice Nemačka-Švedska rekao da se prvo gleda gol razlika.

Atreides

pre 5 godina

Moze Brazil da se pobedi ali tesko da to moze da uradi reprezentacija koja igra kukavicki fudbal. Cim daju gol povuku se.....u napad idu sa minimalnim brojem igraca....neko probije po strani i bukvalno nema kome da ubaci....tuga...

saigrač

pre 5 godina

>Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks >svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji >medjusobni skor sto se prvo gleda.

Ako je dve ekipe imaju isti broj bodova prvo se gleda gol razlika, ako je ona ista gleda se broj postignutih golova, ako je on isti gleda se rezultat međusobnog meča. Ako igramo nerešeno protiv Brazila za prolaz dalje nam treba pobeda Kostarike sa najmanje dva gola razlike. Ako Kostarika pobedi sa 1:0 Srbija bi sa Brazilom morala da odigra 2:2 da bi prošla dalje, ako Kostarika pobedi sa 2:1 Srbija bi morala da odigra 3:3 itd.

Čika Pero

pre 5 godina

Nemci gube na poluvremenu. Zamislite da Nemci, Argentinci i Brazilci ispadnu. Ja ne mkgu da zamislim. Nemci ce okrenuti protiv Svedjana jer su NEMCI, nas ce Brazil oduvati a za Argentinu nisam siguran jer je Hrvatska u mogucnosti da pusti Irce.
(fenomen, 23. jun 2018 20:54)

Kakve irce?

трифун

pre 5 godina

Па зар наши млади не постадоше прваци света баш победом против Бразила.

Sergio Bonelli

pre 5 godina

U20 FIFA takmičenje igra se svake druge godine. 1987 uzela je Jugoslavija a 2015 Srbija, pobedom nad Brazilom. Brazil i Argentina uzimali su po 5-6 puta svako. Na poslednjem takmičenju 2017. aktuelni šampion je Engleska.

Metodije

pre 5 godina

Svaka cast Gagiju na komentaru. Krstajic jeste kriv za poraz, nadmudrio ga u drugom poluvremenu onaj Hrvat sto vodi Svajcarsku, ali to je sad proslost i treba je zaboraviti. Ako pobedimo Brazil ulazimo na velika vrata u istoriju. Samo hrabro, pametno, i verujte u sebe.

biće bolje

pre 5 godina

neka proba Krstajić nešto drugačije, ima dosta opcija za igru, mora se igrati defanzivno i pokušati iz kontre da se poentira, pobedili smo Kostariku što ne bismo i Brazil. Brazil ne igra dobro na prvenstvu mučili se protiv Švajcaraca i jedva dobili Kostariku, jesu favoriti ali i Švajcarci su to bili pa nas jedva pobedili.

Zex

pre 5 godina

Dzoni
Ubo si u centar,Nasa reprezentacija nema igru i to nas prati kroz kvalifikacije i sada.Realno mi smo prosli kvalifikacije vise srecom nego znanjem.Jesu Mitrovic i Tadic bili odlicni ali sta je sa ostalima.Kada bi Ronaldo igrao umesto omalovazavnog SMS-a isto bi nam bilo.Sve se na kraju svodi kako je trebalo Ljajic da igra umesto Sergeja a to nema veze sa mozgom.Karijera Sergeja ce pokazati ko je trebalo da igra.Nego mi smo jedan rastimovana ekipa koja nezna sta hoce.Mi imamo negativan rezultat ali nasi igraci i dalje ubijaju vreme na terenu uopste nece da pozure.Kada zapocnemo napad neznamo kome dati loptu.Dodamo Maticu a On Luki pa nazad Tosicu pa Golmanu pa ispucaj, pa tako se fudbal neigra.Na terenu delujemo kao Amateri.Ovaj sastav nemoze da pobedi ozbiljniji tim.Igrati sa dva zadnja vezna i jednim sporijim napadacem je propast u modernom fudbalu.Netreba nista da pisemo, dovoljno je pogledati kako trce druge ekipe i bice vam jasno zasto smo velika 0od ekipe.Nebi mi bilo zao da nemamo igrace, ali Srbija ima kvalitetne igrace.Zalosno je to sto smo spali da nemamo desnog beka, nemamo desetku, ispade da nam je Ljajic bitan igrac a imamo mnogo boljih od njega.

Miodrag

pre 5 godina

Dragce je car. To je pravo razmisljanje. Ukoliko vredimo, pobedimo Brazil. Ako su mogli mladi pre par godina mogu i stariji. Samo treba Kutinja staviti u dzep. Nejmar je zvezdica.

Aleks

pre 5 godina

Samo sa dva spica, jedina dva puta kada su Mitar i Prija igrali zajedno, Prija je asistirao Mitru, a Mitar Priji (Vels i Gruzija).
Srednji red može da zaigra i Radonja kad već nije Gaćinovića poveo (Kostić nije najbolje rešenje), neka igra sa druge strane nezamenjivi Tadić a u sredini ili Luka ili Matić. SMS-a bih malo stavio da greje klupu možda i samo do poluvremena, a Ljajić kao polušpic.
Odbranu ne bih menjao.

Na poluvremenu izmenjati igrače koji se umore, da uđe Matić umesto Luke a SMS umesto Ljajića, da Tadić ode na drugu stranu a Radonja ustupi mesto Žiletu. Taj momak je već pobeđivao Brazil.

Ali sve ovo džabe ako neće da trče... Mora da budu spremni da trče 2 sata bez prestanka, nemoguće je da ne mogu, ja imam 38 godina i rekreativno trčim, ako ja mogu da istrčim 8 kilometara za 50 minuta onda sigurno može profesionalni fudbaler da trči sat ipo!

Koja

pre 5 godina

Ne kontam kako sa bodom protiv brazila mozemo proci dalje uz kiks svajcarske. Imali bi u tom slucaju isti broj bodova (4) i losiji medjusobni skor sto se prvo gleda.
(igrac, 23. jun 2018 21:28)
Prvo se gleda gol razlika pa broj postignutih golova pa tek onda medjusobna utakmica uvek je tako bilo nije to naše prvenstvo

Mirko

pre 5 godina

Srbiju uvijek muči samo jedna stvar a to je kondicija ili ti fizička pripremljenost. Zbog toga se dešavaju padovi koncentracije i greške. Protiv Švajcaraca au se držali za slezenu zadnjih pola sata.

LN

pre 5 godina

Kako sad stvari stoje do utakmice Srbija-Brazil ce proći ama baš svi favoriti (Nemci su se izvukli, a Argentina ima zicer protiv Nigerije, samo da Iran ne iznenadi Portugal) što znači da bi mogli da imamo pošteno sudjenje. S obzirom da Brazil ne igra ništa posebno i da će nas potceniti, ja mislim da je sve moguće. U našoj grupi su 4 podjednake ekipe, bar po vidjenom na terenu do sada. Švajcarcima je dva puta pomogao VAR tj. neprimenjivanje VAR-a, Kostarikanci su baš bezveze izgubili obe utakmice, mi smo imali malo sreće sa Kostarikom, a oštećeni protiv Švajcarske. Brazil je obe utakmice igrao loše, sa Švajcarskom oštećen, sa Kostarikom imao sreću i 8 minuta nadohnade. Sve, ama baš sve je moguće, realno. Odlučiće psiha.

mr.wolf

pre 5 godina

Mi ne mozemo da igramo kao Svabe jer nemamo snage koliko je imaju oni. Mi dok smo svezi mozemo da se nosimo sa svakim favoritom, posle padamo....onda pocinju da nas pretrcavaju i lako dolaze u poziciju za sut....onda se mi lagano sabijamo da zgusnemo taj slobodan prostor i samim tim povlacimo i prelazimo u defanzivu....cak i kada uzmemo loptu delujemo lose jer nemamo snagu da istrcimo kontru, nemamo snagu da istrcimo u polje da se otvorimo i onda igrac sa loptom ne zna sta sa njom pa je negde nedefinisano ispucava sto dalje od gola kada ona opet zavrsava kod njih i krece nov napad....i tako dokle izdrzimo. 
Ja da sam neki faktor odlucivanja ja bih samo na kondiciji radio, da mogu da grizu ne 90...nego 120 minuta....jer ne povlace se oni zbog gubitnickog mentaliteta, nezainteresovanosti i sl. oni bre lipsu jos pred kraj prvog poluvremena a u 70-om su za reanimaciju....oni nemaju snage bilo sta da urade....ostavili bi oni srce na terenu da prethodno nisu ostavili dusu na istom tom terenu.
(Bane, 23. jun 2018 23:36)

Velika zabluda, kazes memaju snage.Vec sam pisao, snaga nema veze sa ovim. Svi oni ne bi igrali gde igraju da nemaju snagu. Razmisli. Matic igra bez problema 90 min u Unitedu. Tadic. Sergej, Kolarov, Lyka.... svi igraju bez ikakvih problema 90 min u svojim klubovima.

Aleks

pre 5 godina

(Bane, 23. jun 2018 23:36)

Nije ovo istina druze. Svi dolaze iz nakih evropskih klubova gde se mnogo trci. Pa Kolarov u Romi istrči boga oca za jednu utakmicu, a da ne pricam tek igraci u engleskoj, Matic je covek koji neretko najvise pretrci za utakmicu u MUTD, itd. Sve bih ja to tebi verovao da dolaze iz domacih liga ali nije tako. Jedna stvar nije stimala a to je postavka odbrane. Protiv Kostarike smo je postavili odlicno, imao sam utisak, i pored sansi koje su imali crc, da mozemo da igramo 3 dana da nam ne daju gol. Jednostavno svajcarci su nas nadtrcali zbog lose postavke igraca, lose postavljene odbrane, nismo igrali sa tacnom idejom da li ss branimo ili napadamo. Protiv crc smo odigrali strpljivo, protiv nas svica je odigrala strpljivo.
Ako odigramo protiv brazila strpljivo bez srljanja i cekamo svoju sansu, 1:0 ili 2:1 za nas je sasvim realan rezultat. Bez da se očajnički branimo vec pametna odbrana i kontre. Ako krenemo furiozno u tom naletu se mora postici 1-2 komada, a posle strpljivo jaka odbrana i samo kontre. Za to i trener treba postaviti taktiku, a ne baci loptu i kaze: igrajte, pobedite.

Džoni

pre 5 godina

Gledajući danas Nemce a posebno Belgijance, pre par dana Hrvate a i Brazilce iako nisu blistali shvatiš da ovo što mi igramo i to već godinama u nazad može da prođe možda protiv Kostarike, Saudijske Arabije, Paname i tako te ipak treće lige svetskog fudbala ali protiv ovih top ekipa mora baš Bog da nas pogleda, ma ne da pogleda nego da se i lično umeša. Nismo kvalitet za drugi krug i to je jasno kao dan. Odigrali smo ono protiv Kostarike solidno pa smo odmah pomislili eto to je to što čekamo već godinama, tako smo i u JAR posle pobede nad Nemcima poleteli ali brzo nam dođe otrežnjenje i ova naša prepoznatljiva spora, bezidejna i smorna igra gde 80% lopti ide u nazad. Nemojmo se zavaravati, neka šansa je bila protiv Švajcarske i to smo profulali onako baš luzerski i šta dalje očekivati? Vaditi se na Brazilu? Nisu oni nepobedivi ali za nas oni su druga dimenzija!

zlatnioro

pre 5 godina

Treba da se nađe motiva i snage, a tu su i žuti kartoni. Poslati Brazil kući je velik izazov ali Švajcarci će biti mnogo motivisani da Srbiju pošalju kući.

ivana

pre 5 godina

nepostiji ekipa koja je pod vecim pritiskom na ovom svetskom od brazila, a ne postoji svetsko prvenstvo na kome je brazil bio manji favorit nego na ovom prvenstvu. ne zato sto je brazil losiji vec zato sto su ostale ekipe smanjile razliku. svi igraju! videli smo, a I videcemo da ce korejci tek da izbace nemce, da ce nigerijci tek da izbace argentinu.

zato ne treba da se branimo I igramo ko kostarika, nego da napadnemo brazil posto ce njima biti mnogo teze! oni imaju mnogo vise da izgube. moramo da napadnemo ko nemci danas sa 10 igraca! sa 10 igraca danas, niko ne moze nikoga da dobije, a nemci su napali. kad su oni mogli sa 10, možemo i mi brazil sa 11!

Realno

pre 5 godina

@Dex

Njima sam se upravo i obracao haha! Znaci ne kontam da izadje pred mikrofonom i kaze ladno (kao da ga vode na streljanje) "Sta da radimo..imali smo sansu :( ... ne znam vise sta da radimo..hteli smo da pobedimo ovu jer poslednju igramo s brazilom.." Pa sta ako igrate. s brazilom, sto bi ti na primer jedna Svajcarska bila slabija i veca nada od tog Brazila? ( Svajc igrala 1:1 s njima..6. tim na rang listi..) Pa kad si mogo da se motivises i da napadas pobedu protov njih napadaj pobedu i protiv Bra..Eng..Fra..! Sta mislis..oces da se dobro plasiras samo da pobedjujes Panamu, Kostariku, Koreju..njih da izvlacis u 1/8 finale? Ko sto kaze Gagi..protiv Brazila se pamti!! :)