Sreda, 06.06.2018.

09:40

Ljuti Novak osam puta ponovio "ne znam" na konferenciji (VIDEO)

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, bio je vidno iznerviran i ljut posle poraza od Marka Čekinata u četvrtini finala Rolan Garosa.

Izvor: PT

Ljuti Novak osam puta ponovio "ne znam" na konferenciji (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Marinko

pre 5 godina

Ono što mi smeta je gluma. Budi ono što jesi. Na društvenim mrežama propagira religiju, meditaciju, unutrašnji mir. Na terenu, kada ne ide, psuje protivnika, simulira povrede, ljuti se na svoj tim i publiku. Njegov sam veliki navijač, bio sam na RG 2016, i da se razumemo, Novaka karakterise mnogo više pozitivnih stvari, ali svakako nisam fan lažnih emocija.

опет ја

pre 5 godina

Људи, шта вам је?! Шта хоћете? Новак је изгубио, ако ћемо анализирати зашто, може и то, али се види да је опет у форми, да добро игра... и зато не треба лупетати те ово, те оно и прогнозирати којешта, јер се на основу тих прогноза може само прогнозирати прогнозерима (хехе:)). Имајмо мало више достојанства и нормалности, а мање алавости и негативности (мрзим тај израз!).
А Новаку, људини, више среће други пут, хвала му на пруженој партији, да не говоримо о свему претходном (и будућем), и ван тениса.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

@Kripton.
Bravo za komentar. Svaka cast. Upravo si pogodio sustinu. Ja jako postujem lik i delo Novaka Djokovica i sve sto je on uradio za sebe, ali i za nas narod i svoju zemlju. Nista vise i dalje od toga. Ne znam gde si i u kom momentu mogao da primetis da nemam svoj zivot, interesovanja, porodicu ili posao? Vrlo je jednostavno opisati i prepoznati Vas koji tudje uspehe dozivljavate kao svoje poraze i svoju sujetu i zavidnost prenosite u najnegativnijem smislu celom drustvu. Nisi jedini. Ima Vas dosta i u mojoj okolinu, ali na takve ljude ne obracam paznju jel je ne zasluzujete. Sve sto za Djokovica i ljude koji su u svojim zivotima uspeli da postignu svetske rezultate mozemo svi da kazemo je, SVAKA CAST MAJSTORI I KAPA DOLE. Novak je meni, kao momku koji voli svoju zemlju, drago da vidim Srbina u svetskom kremu.

ring of fire

pre 5 godina

Meni ovaj njegov odgovor potvrdjuje cinjenicu da je Novaku tenis postao nesto sto se mora zbog LOVE , jer ne razumem zasto nebi igrao na W jer nije povredjen. Znaci sad svaki put kad neocekivano ispadne treba da otkazuje sledece turnir da bi se oporavio od poraza- cudno. Izgubio od boljeg (mozda srecnijeg) u tom trenutku , boze moj , idemo dalje to je sve sport. Potpuno mi nije jasan sa ovim ne znam da li cu igrati na travi.

ironiya

pre 5 godina

(Gradjanin Z, 6. jun 2018 13:16)

Vidi se po njemu da su novci svrha i cilj zivota, te je iste dostigao i sad uziva u sreci i blagostanju. Spokojniju i zadovoljniju osobu od Novaka nisam sreo u zivotu. Pare su mu donele sve. Svi bi mi voleli da smo u njegovoj kozi.
Zar ne?

maconii

pre 5 godina

on je iznerviran zato sto je propustio svoje sanse,ali i sa druge strane je bio protivnik koji je pogadjao skoro sve i ubijao novaku samopouzdanje...,igrao opusteno i protivnik koji nije slucajno u polufinalu i to sto je on 75 na listi nema veze sa onim sto je prikazao na ovom slemu i ovaj mec podseca na onaj sa vavrinkom...novaku fali jos dosta toga,ali s obzirom na pauzu i psihicko stanje ovo je dobro...najbolje je od svega sto ima zelju da se nadmece i pobedjuje i ovaj stav necu vise da se igram je dobar...tuzan je zbog poraza...naravno da ce igrati na travi,pa tek se vratio

Miodrag

pre 5 godina

Mislim da je ipak potcenio bio protivnika juče, te je zato ljut na sebe.
Marko je krenuo dobro i posle mu se sve otvorilo. Verovatno je i zato Novak ljut na sebe.

m

pre 5 godina

Oh, dobro je da je nas Nole i živ koliko ga iznuruju ovako ubitacnim pitanjima, sve je usmereno na to da ga i mentalno i fizicki unište.Pitam se samo, ZASTO??? Nole mi te volimo!!!

Gradjanin Z

pre 5 godina

Mozemo svi kolektivno da mu pljunemo pod prozor. Momak je zaradio za sebe i svoje potomke da zive u cistom luksuzu. Podseticu da prosecan gradjanin Srbije u toku svog radnog veka zaradi do 250.000 evra. Djokovic vec sada u svojim ranim tridesetim na racunima ima preko 100.000.000 evra. E sada vi sto mu zamerate za dijete, krst, los izbor zene, trenera, nedovoljnu agresivnost... kolika je vasa ustedjevina zakljucno sa danom kada ste mu poslednji put prigovorili iz udovnosti vase fotelje ili stolice nekog javnog prevoza?

Ivan

pre 5 godina

Pa upravo njegovi odgovori na brifingu juče posle poraza i potvrđuju ono što znaju svi sem njega, a to je, da Nole jednostavnmo nije trenutno mentalno u tenisu! Apsolutno nije! Zato i "ne zna" šta će da uradi u danima koji predstoje! Sećam se onog Noleta recimo iz 2014. i 2015. godine kada je upravo na Rolan Garosu u finalima doživljavao teške i traumatične poraze od Nadala i Vavrinke i pored velike borbe i velike želje da osvoji jedini Slem koji mu je tada nedostajao pa se na Vimbldonu obe te godine vraćao jači nego ikada i demolirao kralja trave i kralja Vimbldona Rodžera Federera u dva finala za redom što je veliki podvig! A sada on "ne zna" šta će da radi! Nešto se debelo kuva u njegovom mentalnom sklopu, to samo on zna, ali da je glavom u tenisu sada, to nije, evidentno je, odsutan je totalno glavom sa terena već skoro dve godine. Zato ga i pobeđuju teniseri koji objektivno nisu mu ni do kolena.

Đorđe

pre 5 godina

Nema smisla kritikovati Đokovića. Mnogo je postigao u karijeri i to mu niko ne može oduzeti. Po meni nema oko njega prevelike misterije. Svi se bavimo njegovim privatnim životom, tražimo uzroke pada, a kao da negiramo činjenicu da on ima 31. godinu i da je njegov zenit prošao. Pratim tenis od Lendla, Mekenroa i te generacije i mogu vam reći da se Novaku ne dešava ništa što se nije dešavalo i drugim velikim igračima. Naime, Sampras se posle 29. godine nikada više nije vratio na prvo mesto. Poslednji GS (US Open) osvojio je sa 30 godina i to sa 14. mesta. Lendl je poslednji GS osvojio kada je imao 30 godina. Za tenis je to neka starosna granica. Kod Novaka je taj pad malo izraženiji, prevashodno što se tokom karijere mnogo više trošio u odnosu na pomenute tenisere, jer tako fizički i psihički spremnog tenisera, svet nije video. Bukvalno je bio mašina. Takav stil igre i treninga ipak povlači određene posledice. I ne treba ga porediti sa Federerom. On ima nestvaran napadački potencijal koji mu omogućava da pobeđuje i kada nije top fizički spreman. Ali on je jedinstven i niko do sada, a verovatno i posle njega neće moći da dominira u 37.godini.
Mi treba da shvatimo da je Đoković prošao svoj zenit i da smanjimo očekivanja od njega. Mnogo je toga postigo, zacementirao sebe u top 5 svih vremena i tu se svaka rasprava završava. Neće biti GOAT, ali šta sad. Ponašamo se kao da je nedovoljno postigao u karijeri i to nikako ne razumem.

Protoss

pre 5 godina

Mozemo svi kolektivno da mu pljunemo pod prozor. Momak je zaradio za sebe i svoje potomke da zive u cistom luksuzu. Podseticu da prosecan gradjanin Srbije u toku svog radnog veka zaradi do 250.000 evra. Djokovic vec sada u svojim ranim tridesetim na racunima ima preko 100.000.000 evra. E sada vi sto mu zamerate za dijete, krst, los izbor zene, trenera, nedovoljnu agresivnost... kolika je vasa ustedjevina zakljucno sa danom kada ste mu poslednji put prigovorili iz udovnosti vase fotelje ili stolice nekog javnog prevoza?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Gradjanin Z, 6. jun 2018 13:16)

Potpuno si promasio poentu.

Ivan Gubijan

pre 5 godina

O svemu se piše samo ne o tome da je Novak "načeo" 32. godinu života i da je to za mnoga velika imena i ranije bio znak da se kraj karijere bliži. Mislim da je Novakov organizam bio, zbog načina igre, izložen velikim naporima, za razliku od Federera, i da je on jednostavno umoran od tenisa, ne od samih mečeva, nego uopšteno gledano. Koji su to teniseri u 32. godini žarili i palili, a bili su veliki igrači? Postoji samo jedan izuzetak, nije Nadal, ali to je primer koji potvrđuje pravilo.

поздрав!

pre 5 godina

Што се мене тиче, добро је играо, истина, нисам гледао први сет, али сам уживао, иако нисам неки љубитељ тениса. Види се да је Новак ојачао, да доста тога зависи од њега и концентрације, па шта више очекивати? Је л' нормално да сви други увек губе, а и људи који то очекују, да ли су они нормални? Супер је ово, идемо даље, и ми и Новак, све најбоље свима, у свему!

Dule

pre 5 godina

@1Beogradjanin
Gde nadje od 2010- e do 2016-e???
2013 - Nadal najbolji ( Nole uzeo 1 slem)
2014 - Takodje 1 slem
2015 - E to je dominacija, 3 slema
2016 - dva slema i strmoglavi pad
A pre
2010 - 0 slemova
2011 - jeste dominantna godina - 3 slema

Dobros-AV

pre 5 godina

Juce, odmah posle meca, na Eurosportu se pojavio Mekinro kod Matsa i Barbare, i sta kaze: Why did he lose? Nole is too busy with hugging people :-)) hahahaha. Covek sve objasnio u jednoj recenici. I teniski vrh mu se smeje. Nije problem ni u ishrani, ni u tezini, ni u udarcima, ni u servisu, sve je to manje vise isto kao u vreme dok je vladao, ali nesto mu je u glavi 'kvrcnulo', a sta... to niko ne zna. Mozda cak ni on sam. On mora da izadje na teren sa osecajem i uverenjem da ce da pobedi, i samo tako moze da ide dalje. Sa njegovom igrom, koja je fizicki zahtevna, nema sanse sa mladjim teniserim ako mu psiha nije na nivou. A snage ima, mogao je juce ladno i peti set da odigra. Bez problema. Ali, izgubio je jer je odlucujuce poene lose odigrao. I ranije se to desavalo, ali juce ga je bas preterao.
Ja ga volim samo zato sto je nas, sto je davao, a mozda ce jos i davati 'igara' (iz poslovice 'hleba i igara') ovom nasem narodu Srbije i okoline, ko god ga podrzava.
Sto se mene tice, nek propusti travu, ali nek se spremi za beton. Svakom velikom igracu je povratak mnogo tezi nego obicnom igracu. Setite se samo Federera i Nadala sa 'susnim godinama'. Samo polako i bez panike.

Bojan

pre 5 godina

Čitam jedan od komentara pa čovek kaže da ljubav i tu sreću može širiti malo kasnije što se slažem potpuno. Rekao bih da nas sve ovo možda više boli i nervira nego čak i njega iz razloga što smatra da radi ispravno. Međutim brašo ne možeš ti da budeš Francuz ili Španac i širiš ljubav, sreću tamo po terenu kao neki čudotvorac, druže ti si iz Srbije i batali to, druže udarci slabi na pola terena, mišice ko Oliva... slabo je to za ove zveri. Srećno šta drugo !!!

B.Borg

pre 5 godina

Novak mora da bude prvenstveno ljut na sebe. Nedopustivo je da u četvrom setu više puta na mreži u trenutku kada je velikim trudom i dobrim izborom udaraca uspeo da "izbaci" protivnika sa terena , početnički izgreši i pokloni poene protivniku. Prvo ga na 5:2 vrati u život ..a onda dve set lopte za verovali ili ne ! Pored sebe , morao bi biti ljut na onoga ko ga je trenirao i učio igri na mreži i smeču. To je već dugo ispod profesionalnog nivoa. Svaki dolar koji je platio tom treneru su bačene pare. Toliko toga je zbog igre na mreži izgubio u poslednjih 12 godina. U jednom trenutku , u trećem kolu , publika je počela da se zabavlja kada Novak izađe na mrežu , jer je u tim trenucima uvek neizvesno šta će se dogoditi . Ok. porazi su sastavni deo karijere , ali ovaj je bio jedan od najbolnijih , ako ne i najbolniji. Svi su osetili da može da se vrati. Svi su počeli tome da se raduju i da navijaju za njega. A onda , iako je protivnik igrao fantastično , Novak je sam sebe po ko zna koji put pobedio. Nažalost nema više komfora i vremena za duga premišljanja . Neophodno je hitno resetovanje i naravno da igra na travi. Igre na turnirima su mu i vratile donekle formu da može stići do završnice turnira. Samo borba i da nađe neki sistem koji će mu doneti mirnoću kada izađe na mrežu.

Tales

pre 5 godina

Mislim da Nole ne “siri” ljubav da bi se on licno bolje osjecao. To su mozda neki njegovi ideali i sl. A to sto je nervozan i sto se lose osjeca nema nikakve veze sa ljubavlju. Moze covjek i da voli a da mu ne ide u zivotu. Pozdrav!

mujo džeger

pre 5 godina

taman smo se poslije dugo vremena uželjeli pravog domaćeg tenisa,sva čast noletu priuštio nam je pravu vrhunsku sportsku dramu, izgubio je jednostavno što je podcijenio protivnika, ko zec kornjaču, ali nema veze, jes šteta za njega izgubio je , ali nam je priuštio pravi sportski triler koji se rijetko vviđa, ovo je nešto slično porazu vatrpolista od hrvata u polufinalu svjeckog, jednostavno sport i ništa drugo, osim što su se tale radovale a mi pojeli ono malo živaca što je preostalo, ovo je bio dobar uvod u ono što nam fudbaleri donose, pa na prošlom svjeckom kostarika je iz grupe šutnula kući i tale i engleze, pa nikom ništa, važno je da se nole vratio u život

fantom

pre 5 godina

Ne znam zašto se ovo toliko dramatizuje, danas je novi dan, Novak je već zaboravio na taj meč. Biće još potrebno vremena da se vrati, Federeru je trebalo pet godina, ej pet godina ništa nije osvojio. Ove godine od Novaka ne treba očekivati ništa, ali svakako već sledeće osvaja veliki trofej. Mnogo brzo ljudi gube nadu i padaju u depresiju, to je valjda naš usud balkanski mentalitet. Novak je jak i vratiće se vrlo brzo. U to nema sumnje.

1Beogradjanin

pre 5 godina

A ko će drugi nego Gardian? OK jasno je da se pripadnik "niže rase" drznuo da se umeša u njihov cenjeni "beli sport" i tu ih praši sve redom, ali je degutantno gaziti čoveka čak i kada je na kolenima i ne ide mu najbolje. Kad kažem "njihov" mislim na Britance i ostalu Zapadnu "elitu", a kad kažem "niža rasa" mislim na nas Balkance i Istočnoevropljane. Mada mi se čini da nas, Bugare, Rumune, Makedonce smatraju i nižim od te "niže rase". E pa sad zamislite kako utiče na ego da jedan takav bude rame uz rame sa "elitom" u sportu rezervisanom samo za "gospodu". Ne ide i treba ga spustiti. Ako već ne mogu na terenu (izmedju 2010. i 2016. nije mu niko mogao ništa)onda van terena je to svakako moguće.

hmm

pre 5 godina

Pa logicno da ne zna, da zna ne bi izgubio mec. A zavidne nikogovice koji sada lumpuju od srece ne vredi ni komentarisati, valjda misle da ce jedan Djokovicev poraz promeniti to sto su oni niko i nista cak i u kafani ili kladionioci u kojoj svaki dan locu a kamoli uopste u zivotu.

Vukodav

pre 5 godina

Samo on zna kako se oseća fizički.
Ono što mi znamo je da mu udarci nemaju oštrinu kao pre, da udara sa manje snage, da mu je prvi servis slabiji i sa mnogo grešaka a bez tog odličnog prvog servisa mnogo je teže dobijati mečeve, pa i protiv 70tog igrača na svetu.
Usled tolikih grešaka verovatno nema ni samopouzdanja pa ne izađe na mrežu kad treba, nije siguran u sebe i to je to.

Jeste onaj nesrećnik igrao kao drogiran ali samo dok mu je Novak svojim slabim udarcima to dozvoljavao. Kada je Novak slao precizne i jake udarce talijan je grešio na svakoj drugoj loptici i otuda treći set 6:1.

Njegov je izbor šta će i kako dalje ali nije dovoljno da samo želi da se vrati, treba i raditi na tome, naporno, svakog dana.

Aleksandar

pre 5 godina

Djokovicevo ucesce na travi zavisi i od toga da li Vajda i dalje ostaje da radi sa njim ili ne. Videcemo sta ce se desiti u narednom periodu i kakvi su Noletovi planovi. Ako ne bude hteo naporno da trenira i da vrati kilazu mislim da ce Vajda da napusti kormilo glavnog trenera i posle toga sve jovo-nanovo.

ax

pre 5 godina

obrcam se svima... i onima koje neki zovu Nolemrziteljima i fanovima... nema Nolemrzitelja, svi smo njegovi fanovi, i ovi koji dele negtivne komentre i ovi drugi. svi zelimo da mu pomognemo, ali svako na svoj nacin.

Novak treba da shvati da ljudi koji gledaju sa strane bolje vide problem i njegova resenja nego on sam. To je cinjenica koju i Novak treba da prihvati. Zar mislite da mu majka ne govori "jedi sine, usukao si se kao oklagija"? sigurno da mu govori to, i zena je u prvu. Ali on je tvrdoglav, pun sebe i okruzen ljudima koji ga mrcvre i otimaju mu pare.
Otac mu sigurno svetuje da bude onaj stari spartanac, ali Novak misli da zna bolje i da moze na drugi nacin.

ocigledno je da je lupio u zid jer ue razmontirao pobednicku masineriju misleci da moze sve sam i na svoj nacin. tipicno mladalacki i nezrelo. ima vremena da poprvi to, ali to je stvar njegove odluke.

Veganstvo? Ocigledno da je uvucen u taj nacin nezdrave ishrane. Poceo je sa time 2015. osvajao je u 2016. samo zahvaljujuci rezervama organizma. posle je djavo dosao po svoje.
filozofija ljubvi? nista lose tu nema, ali ne dok je aktivni vrhunski sportista. mogao je da saceka sa tim jos par godina.
zakljucak, Novak je upao u masinu sopstvenih zabluda zato sto se otrgao krovnoj zastiti roditelja. mnogi oko njega dobro profitiraju na njegovim zabludama.
tracak nade... nedostaju mu pehari, nedostaje mu pobednicko postolje, velike nagrade, pohvale, paznja... nedostaje mu da bude zvezda...
boora se vodi izmedju zelje da bude onaj stari i nastojanja da se zadrzi novi nacin zivota. sta ce pobediti videcemo? i jedno i drugo zajedno ne idu, u to se uverio i sam

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Mislim da nikad nećemo saznati pravi razlog ovakvog pada Novaka nakon Rolan Garosa 2016. Ne izgleda srecno, deluje zbunjeno, zamisljeno, kao da ga teraju da igra samo zbog sponsorskih ugovora.

Dejan

pre 5 godina

Stvarno necu da verujem u to da je ishrana sahranila Novaka u tenisu,ali pogledajte ovu malenu rucicu,decko je premrsav da bi se bavio ovako zahtevnim i teskim sportom.

pejafan

pre 5 godina

Dok si se 'drao' i vikao 'This is Spartaaa' kidao si i Federera i 20000 ljudi u Njujorku...Cim si krenuo da delis srca po terenu,izgubio si ostrinu i zar,postao si 'mekan'...

Kripton

pre 5 godina

@Pufne itd

Samo se ti (vi) zanosi u svom glorifikovanju Djokovića. A zašto to radiš, ko će te znati. Kako ti bre nije neprijatno, kako te ne mrzi? Pa imaš li ti svoj život, svoju porodicu, svoju decu, pa njih glorifikuj. Koji crni Djoković? Šta te briga za njega?

dragan

pre 5 godina

Nigde ne pise da on MORA da bude prvi opet.
Nigde ne pise da on NE SME da izgubi.
Nigde ne pise da je on DUZAN da vase mizerne zivote cini boljim.
Nigde ne pise da ce on da se SVETI ostatku zapada zbog vasih kompleksa oko Kosova.

Covek je od krvi i mesa, sa problemima kao i svaki drugi.

NJEGOV JE IZBOR da li ce da igra , kako ce da igra, gde ce da zivi i kome placa porez.

NJEGOV JE OBRAZ u pitanju kada dobija ili gubi , ne nekog Milojka iz Male Mostanice.

Srbi shvatite da nijedan sportista nece izleciti vase frustracije i komplekse. Vi jedino kroz pobede svog "zemljaka" mozete da dozivite taj osecaj superiornosti u odnosu na tamo neke Svajcarce, Spance itd.

Samo rad na sebi i unapredjenje svog licnog okruzenja i zivota.
To je jedino sto vas moze istinski usreciti.

mairondrake

pre 5 godina

Kakve si greske pravio, trebao si reci bar 50 puta ne znam. Meni bi bilo prihvatljivo da on sa tom njegovom Pepe Imaz mantrom deluje smireno, spokojno, bez brige....ali je sve suprotno.

anja

pre 5 godina

Kad svi tako spekulisu, kako nikome nije palo na pamet da uz barem malo saosecanja pretpostavi da je covek mozda u depresiji.
I pre nego sto i pomislite "kako je moguce da se to njemu desi, jer...", setite da ne postoji niko ko je apriori na depresiju imun.

Na stranu to sto svako ima pravo da se hrani kako hoce, izbor koji je on napravio se izmedju ostalog preporucuje ljudima koji se bore sa depresijom.

Negative svuda ima, Francuzi su recimo poznati po gundjanju i nezadovoljstvu (i po koriscenju antidepresiva su prvi u svetu!), medjutim svaki put me iznenadi koliko smo mi negativni, nesolidarni i bezosecajni. Biramod a budemo takvi. Neki to umesto kao zagadjenje dozivkjavaju kao neophodni ventil. Umesto da se povezujemo preko pozitivnih stvari, povezuje nas mrznja, nezadovoljstvo i zajednicki "neprijatelj". Da ne pominjem koliko smo skloni deifikaciji idola kada nam to odgovara i njihovom ostrakovanju kada vise ne ispunjavaju nasa ocekivanja.

absolutezero

pre 5 godina

ceo svet zna sta treba da radi, a to je da doda 4-5 kg misica, da trenira i da se oslobidi onih koji mu pomucuju razum sirenjem ljubavi... i da bude spartanac bez milosti
(ax, 06. jun 2018 09:50)

Kratko i jasno. Problem je što on to tvrdoglavo odbija.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Mnogo nelogicnih poteza posle otpustanja Bekera,ponovo krece sa Vajdom i onda posle par meseci raskid,dolazi Agasi svi smo se nadali da ce krenuti na bolje ali ne,saradjivali bez ugovora,besplatno,nije dolazio na svaki turnir,malo cudno da je to Novak prihvatio za kog se vazi da je perfekcionista i veliki profesionalac,a ta saradnja je na sve licila samo ne na profesionalizam,i onda opet vracas Vajdu istog tog Vajdu zbog kog si doveo Bekera jer ti je tad trebao neko ko je bio visestruki grend slem sampion,broj jedan,ko je imao iskustva u tim situacijama,to su sve Noletove reci...Onda ne cudi ovo ne znam.Sirenje ljubavi je tek posebna prica.

LosMi

pre 5 godina

Kakvi komentari, Miodrag i ostali, vama kao da zivot zavisi od Novakovih pobeda. Deljenje saveta, mesanje u privatni zivot, procena nivoa srece. Da covek ne poveruje.

Andrej

pre 5 godina

Ovo je strasno kakvi smo mi ljudi iz Srbije, strasno!!! Svako ali svako ko kritikuje Novaka nikada mu nece biti ni do kolena po uspesima koje je ovaj covek uradio, ali nikada. Treba da vas je sve sramota ljudi koji pljujete po Novaku. Bas sam razocaran zbog stanja svesti vecine, cast onima koji ga hvale. U normalnom drustvu koje mi nikada necemo biti ovaj covek bi uvek bio ponos svih. Neka komsiji crkne krava, neka meni bude dobro. Pa gde to vodi Srbi moji? Gde? Uzas.

Cph

pre 5 godina

Dobro je Nole, danas se već glava"ohladila". Ne sumnjam da će na Wimbledon doći još spremniji. Pa kad je preživio onaj poraz od Vavrinke u finalu RG,prezivice i ovo.

miodrag

pre 5 godina

Pa dobro Novace, sta je sada? Zasto si toliko neraspolozen i sto si se toliko nervirao u mecu , kada osim tenisa postoje i druge vaznije stvari, zbog kojih si ti srecan covek ispunjen ljubavlju! Nesto ne hvatajet, fali nesto Novace, a? Nedostaju onaj slatki osecaji posle velikih sporstkih pobeda protiv najvecih rivala kada se ostavi 110% sebe na terenu i na kraju pehar nad glavom i tacna u rukama protivnika! A , Novace, nedostaje to, priznaj!? Zavaravas samog sebe, za tvoju srecu nedostaje to nesto sto si dobijao kroz nevaznu stvar- Tenis. Priznaj to sebi, nastavi da treniras, okupi ljude koji ce ti u tom smeru dati podrsku i vrati se! Svi te zeljno ocekujemo!! Ne daj da te pamtimo po tome sto si najveci razocarenje nove teniske ere! Ajde, mozes ti to!

boli te uvo

pre 5 godina

Obesi reket o klin. Odmori se. Razmisli. Pa sam vidi i donesi odluku da li si za povratak ili za penziju. Pusti šta drugi misle i šta očekuju. Ozdravi i uživaj. Boli te uvo.

Navijac

pre 5 godina

Ја се искрено нисам потресао био је број 1 имао је ту моћ сада може да ради шта жели уопште му не замерам и да падне на 104 место неће ми бити важно његово време је прошло и време је за младе таленте ноле нек проба да узме још коју титулу ако не нема везе хвала ти ноле за све прави фанови новака ће ценити то... Поздрав

mixxx

pre 5 godina

Sad se postavlja pravo pitanje zasto Fededer pardon Dokovic igra tenis treba ici u penziju evo zasto Federer je klasa svi smo ga otpisivali i slali u penziju a on nas je demantovao nastavio i dalje da osvaja velike turnire i to u poznim godinama i svima nama zapusio usta citavoj Srbiji a nas Dokovic nije ta klasa kako mi mislimo da je bolji od Federera to sad rezultati pokazuju.
Vratit ce se Dokovic ali malo sutra nazalost gorka istina.

Tenis napast

pre 5 godina

Vidi se da mu je stalo. Olako je izgubio prva dva seta, pa onda i četvrti. Ljut je na sebe i neće se smiriti dok ponovo ne počne da osvaja, a hoće. Put je težak i biće sigurno još ovakvih momenata, ali će Novak svakako igrati bar još 3-5 godina vrhunski tenis. Očigledno je da je počeo opet da "grize" i da mu je ponovo "važno", zato me raduje ova njegova ljutnja, zna da je do njega i mislim da je to motiv više da popravi neke stvari. Samo sam sebe može da gurne korak napred, a to će ovaj poraz doneti. Ovo je neispolirana verzija najboljeg Novaka, a upravo te finese koje sada manje ili više nedostaju su bile ranije odlučujuće. Jedno fino brušenje u narednih 6-12 meseci i gledaćemo ponovo najbolji tenis. Rafini i Rodžerovi mečevi su sada uglavnom dosadni i izvesni (ne mislim na međusobne), nedostaju oni epski protiv Novaka, kada se igra pretvara u nešto više od tenisa. Siguran sam da Novak sada želi da se vrati, a većina nas je još uvek tu da ga podrži.

milutin

pre 5 godina

Slažem se sa "db wonder"(10:21). Upravu je kad kaže da je Nole gladijator opet.
Ali nedopustivo je da Nole, kad ima 5:1 i 30/0 na svoj servis, izgubi cio set, time i meč.
Nedopustivo!
Pomislio ono:- lako ćemo.
E nema to.
Ne pamtim to od Novaka za toliko mečeva.
No, pamet u glavu, nebi ni sanjao da ovu lekciju nijesi savladao.
Nek te sreća prati šampione.
Juče je pobjegla, neće sledeći put!

znanje-imanje

pre 5 godina

Gluposti; ali...
Novak udaramkaodajedemčiasemenkesvakidan Đoković sledi neizbežnu David Haye "Going vegan made me stronger than I've ever been" putanju - nadole.
Duže od godine odbijao sam poverovati Lajavim Krelcima, ekipi insajdera, da Novak ima odlomljen pripojni komad kosti. Kad ono - nakon operacije od 15 minuta zaigrao je za 15 dana pokazujući da je sam izabrao prethodnih 15 meseci patnje. WTF?!? Kosmička Ljubav nije htela da je vrati na mesto?
Posebno nema nikakvog opravdanja da neko bez povrede od kukova nadole izgubi svaki fitnes. Argh, sumanuti mozaik samoubistva iz zasede se nemilice sklapa. Akumulacija povreda pa nekad i pauza jeste neminovna - ali to nikako nije smelo biti ovako. I koliko god je loš gubitak fitnesa - kondicija se možda i postigne; ali gubitak mišića lošom dijetom je samo loš a sa ovom masom snage udarca nema. Geneza: očito je neko vreme imao rezerve zdravlja uprkos ideološke ishrane - ali je ona em stigla po svoje em ga i ortopedski doakala. Evo sad - iako bi morao biti svež imao je gomile bolova u ovom meču. Nezdrava ishrana ne daje otpornost na povrede. Može samo Yoga - ali i tu ne sve poze. Najzad: ako je sada lagan i kao super-zdrav - pa zašto onda nije bar onoliko brz? Od prvog meča koji sam gledao za DK i onog belgijanca - do ovog, niko ga nikad nije toliko izskraćivao.
Neke sam, i decenijama, posmatrao u njihovim "ne dam moju patologiju, ne dam pa ne dam". A u "folie à deux" obliku tek. Ali ipak - tako i time odbaciti GOAT putanju?!

ime

pre 5 godina

(ady mo, 06. jun 2018 09:55)

I ja kazem. Odmarao je 2 godine. Nek odmori jos toliko. Ipak, malo je jos 6 meseci.

Nego, on odavno izgleda rastrojeno, konfuzno, kontradiktorno... ali ovakav amaterski odlazak pred novinare direkt s terena, to mu se nije desavalo ni na pocetku... Zato sve izgleda jos dramaticnije.

Mihael

pre 5 godina

To što je nervozan, što daje takva izjave je jako pozitivno. To znači da želi na vrh, ima velike ambicije, od sebe puno očekuje. Da je suprotno, rekao bih pa dobro turnir je bio dobar za mene, nisam mnogo igrao, četvrtfinale... Ali njemu to nije dosta, znači da ima želju i da hoće ali... nije se vratit na vrh tek tako lako sa 3 vezana turnira. Treba mnogo da se radi i doči če samo po sebi. On želi čim prije ali ne ide. Ja sam zadovoljan njegovom igrom. Ne očekujem od njega kao nekad, Novak nije igrao skoro ništa zadnju godinu dana a prije toga svaki turnir. To je sasvim normalno al ljudi to neshvataju, hoće odmah Novaka starog i ništa ispod toga. Shvatite da je Novak igrao tenis koji če težko igrat opet jer to je skoro ne moguče, nije više toliko mlad, 16.000 poena, pa to je svaki turnir pobedijo.

Nemojte očekivat te rezultate i gledajte malo realnije, malo više mu treba vremena, osvajat če opet GS-ove ali neče igrat kao pre, nemoguče da njegovo telo to izdrži, može možda na kratko. Ja i ne očekujem, radije bi ga video da malo taktizira i igra bitne turnire i da ga gledamo bar još 5 godina.

Nije mu 18 godina i da se kida za svaki turnir, neka igraju ovi novi klinci masterse, on ih ima 30.

jelena

pre 5 godina

i meni je to zapalo za oko...u redu da nije najspremniji, da jede sto mu se jede, pa i da salje srca i siri ljubav publici, ali deluje da je to sve nekako isforsirano i uopste ne deluje srecno i zadovoljno..i ne samo on, vec i njegova supruga deluje nekako iscedjeno i ni traga od one jake zene sa tribina u elegantnoj garderobi..plus sto ga roditelji vise ne bodre na licu mesta..nesto tamo ne stima..mada nije ni prvi ni poslednji koji je imao sve, pa se survao i izgubio

milojko

pre 5 godina

@ m
Ko ga voli? Misliš da treba da ga volim samo zato što je potekao iz Srbije? Tenis nije fudbal, biramo one koji igaju najbolju igru, sportski se ponašaju i uljudni su ma odakle bili.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

@m
To je to. Sigurno je da ti znas da on izgleda ili jeste nesrecan covek. Strasno je sta sve ljudi dozvoljavaju sebi. Cisto da rezimiramo sta je covek uradio sve do svoje 30e godine. Decko je osvajac 12 GS. Verovatno je u 5 najboljih igraca svih vremena u tenisu, a Srbiji je doneo titulu svetskog prvaka. Osvojio je vise od 30 masters titula, zaradio preko 200 miliona, ima prelepu zenu i dvoje preslatke dece. Za Srbiju je uradio vise nego nekoliko generacija nasih ljudi zajedno, u smislu reprezentovanja u svetu u najpozitivnijem smislu. I onda neko zbog poraza u cetvrtfinalu GS-a konstatuje da je covek nesrecan? I generalno, komentari tipa neka se ostavi tenisa i nece vise nikada biti sampion su toliko jadni i zavidni da to prevazilazi granicu pristojnosti i osnovne kulture.

ajde

pre 5 godina

Novak pored svih izliva ljubavi,srece i zahvalnosti ne izgleda (nije) kao srecan covek....
(m, 06. jun 2018 09:46)

Jel bi ti bio srećan da si izgubio od GS anonimusa u četvrtfinalu, a pre si išao često do finala? Naravno da je nervozan što ne postiže ono na šta je navikao.
Imao je lepu šansu, par lepih poena kao pre (ali i ovaj je igrao sjajno, kao u transu), motivacija je tu, ja mislim ako bude još fizički spremniji (uz jače udarce i više rizika) može biti bolje.
Da li je srećan čovek u jednom (teškom) trenutku nije bitno, a generalno, kad se osvrne, nema zašto da bude nesrećan.

ro

pre 5 godina

Daj ljudi, morate da shvatite da je Novak bivši teniser ovo što igra to je zbog sponzora. Igraće on ali nikad više neće biti šampion. Njemu se tenis smučio od pete godine udara lopticu, više nema želju sad su tu drugi prioriteti deca i porodični život.

m

pre 5 godina

sad je definitivno jasno...igracki ce se vratiti glavom tesko...nikad nece to biti onaj dobri stari harizmaticni Nole sto ga svi vole...ima tu mnogo toga sto nikad necemo saznati ali jedno je sigurno a to je da Novak pored svih izliva ljubavi,srece i zahvalnosti ne izgleda (nije) kao srecan covek....

Iz ugla

pre 5 godina

Ово му је изгледа требало, мало да га разбуди и пробије менталну блокаду. Треба да игра цео меч на нивоу 9 и 10, ниво винера, рецимо као трећи сет, а не да игра осмицом или ти са ниво-ом враћај лопте у средину док противник не погреши.

ax

pre 5 godina

ceo svet zna sta treba da radi, a to je da doda 4-5 kg misica, da trenira i da se oslobidi onih koji mu pomucuju razum sirenjem ljubavi... i da bude spartanac bez milosti

pejafan

pre 5 godina

Dok si se 'drao' i vikao 'This is Spartaaa' kidao si i Federera i 20000 ljudi u Njujorku...Cim si krenuo da delis srca po terenu,izgubio si ostrinu i zar,postao si 'mekan'...

m

pre 5 godina

sad je definitivno jasno...igracki ce se vratiti glavom tesko...nikad nece to biti onaj dobri stari harizmaticni Nole sto ga svi vole...ima tu mnogo toga sto nikad necemo saznati ali jedno je sigurno a to je da Novak pored svih izliva ljubavi,srece i zahvalnosti ne izgleda (nije) kao srecan covek....

ax

pre 5 godina

ceo svet zna sta treba da radi, a to je da doda 4-5 kg misica, da trenira i da se oslobidi onih koji mu pomucuju razum sirenjem ljubavi... i da bude spartanac bez milosti

ro

pre 5 godina

Daj ljudi, morate da shvatite da je Novak bivši teniser ovo što igra to je zbog sponzora. Igraće on ali nikad više neće biti šampion. Njemu se tenis smučio od pete godine udara lopticu, više nema želju sad su tu drugi prioriteti deca i porodični život.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

@m
To je to. Sigurno je da ti znas da on izgleda ili jeste nesrecan covek. Strasno je sta sve ljudi dozvoljavaju sebi. Cisto da rezimiramo sta je covek uradio sve do svoje 30e godine. Decko je osvajac 12 GS. Verovatno je u 5 najboljih igraca svih vremena u tenisu, a Srbiji je doneo titulu svetskog prvaka. Osvojio je vise od 30 masters titula, zaradio preko 200 miliona, ima prelepu zenu i dvoje preslatke dece. Za Srbiju je uradio vise nego nekoliko generacija nasih ljudi zajedno, u smislu reprezentovanja u svetu u najpozitivnijem smislu. I onda neko zbog poraza u cetvrtfinalu GS-a konstatuje da je covek nesrecan? I generalno, komentari tipa neka se ostavi tenisa i nece vise nikada biti sampion su toliko jadni i zavidni da to prevazilazi granicu pristojnosti i osnovne kulture.

mairondrake

pre 5 godina

Kakve si greske pravio, trebao si reci bar 50 puta ne znam. Meni bi bilo prihvatljivo da on sa tom njegovom Pepe Imaz mantrom deluje smireno, spokojno, bez brige....ali je sve suprotno.

absolutezero

pre 5 godina

ceo svet zna sta treba da radi, a to je da doda 4-5 kg misica, da trenira i da se oslobidi onih koji mu pomucuju razum sirenjem ljubavi... i da bude spartanac bez milosti
(ax, 06. jun 2018 09:50)

Kratko i jasno. Problem je što on to tvrdoglavo odbija.

Iz ugla

pre 5 godina

Ово му је изгледа требало, мало да га разбуди и пробије менталну блокаду. Треба да игра цео меч на нивоу 9 и 10, ниво винера, рецимо као трећи сет, а не да игра осмицом или ти са ниво-ом враћај лопте у средину док противник не погреши.

Navijac

pre 5 godina

Ја се искрено нисам потресао био је број 1 имао је ту моћ сада може да ради шта жели уопште му не замерам и да падне на 104 место неће ми бити важно његово време је прошло и време је за младе таленте ноле нек проба да узме још коју титулу ако не нема везе хвала ти ноле за све прави фанови новака ће ценити то... Поздрав

jelena

pre 5 godina

i meni je to zapalo za oko...u redu da nije najspremniji, da jede sto mu se jede, pa i da salje srca i siri ljubav publici, ali deluje da je to sve nekako isforsirano i uopste ne deluje srecno i zadovoljno..i ne samo on, vec i njegova supruga deluje nekako iscedjeno i ni traga od one jake zene sa tribina u elegantnoj garderobi..plus sto ga roditelji vise ne bodre na licu mesta..nesto tamo ne stima..mada nije ni prvi ni poslednji koji je imao sve, pa se survao i izgubio

miodrag

pre 5 godina

Pa dobro Novace, sta je sada? Zasto si toliko neraspolozen i sto si se toliko nervirao u mecu , kada osim tenisa postoje i druge vaznije stvari, zbog kojih si ti srecan covek ispunjen ljubavlju! Nesto ne hvatajet, fali nesto Novace, a? Nedostaju onaj slatki osecaji posle velikih sporstkih pobeda protiv najvecih rivala kada se ostavi 110% sebe na terenu i na kraju pehar nad glavom i tacna u rukama protivnika! A , Novace, nedostaje to, priznaj!? Zavaravas samog sebe, za tvoju srecu nedostaje to nesto sto si dobijao kroz nevaznu stvar- Tenis. Priznaj to sebi, nastavi da treniras, okupi ljude koji ce ti u tom smeru dati podrsku i vrati se! Svi te zeljno ocekujemo!! Ne daj da te pamtimo po tome sto si najveci razocarenje nove teniske ere! Ajde, mozes ti to!

znanje-imanje

pre 5 godina

Gluposti; ali...
Novak udaramkaodajedemčiasemenkesvakidan Đoković sledi neizbežnu David Haye "Going vegan made me stronger than I've ever been" putanju - nadole.
Duže od godine odbijao sam poverovati Lajavim Krelcima, ekipi insajdera, da Novak ima odlomljen pripojni komad kosti. Kad ono - nakon operacije od 15 minuta zaigrao je za 15 dana pokazujući da je sam izabrao prethodnih 15 meseci patnje. WTF?!? Kosmička Ljubav nije htela da je vrati na mesto?
Posebno nema nikakvog opravdanja da neko bez povrede od kukova nadole izgubi svaki fitnes. Argh, sumanuti mozaik samoubistva iz zasede se nemilice sklapa. Akumulacija povreda pa nekad i pauza jeste neminovna - ali to nikako nije smelo biti ovako. I koliko god je loš gubitak fitnesa - kondicija se možda i postigne; ali gubitak mišića lošom dijetom je samo loš a sa ovom masom snage udarca nema. Geneza: očito je neko vreme imao rezerve zdravlja uprkos ideološke ishrane - ali je ona em stigla po svoje em ga i ortopedski doakala. Evo sad - iako bi morao biti svež imao je gomile bolova u ovom meču. Nezdrava ishrana ne daje otpornost na povrede. Može samo Yoga - ali i tu ne sve poze. Najzad: ako je sada lagan i kao super-zdrav - pa zašto onda nije bar onoliko brz? Od prvog meča koji sam gledao za DK i onog belgijanca - do ovog, niko ga nikad nije toliko izskraćivao.
Neke sam, i decenijama, posmatrao u njihovim "ne dam moju patologiju, ne dam pa ne dam". A u "folie à deux" obliku tek. Ali ipak - tako i time odbaciti GOAT putanju?!

ax

pre 5 godina

obrcam se svima... i onima koje neki zovu Nolemrziteljima i fanovima... nema Nolemrzitelja, svi smo njegovi fanovi, i ovi koji dele negtivne komentre i ovi drugi. svi zelimo da mu pomognemo, ali svako na svoj nacin.

Novak treba da shvati da ljudi koji gledaju sa strane bolje vide problem i njegova resenja nego on sam. To je cinjenica koju i Novak treba da prihvati. Zar mislite da mu majka ne govori "jedi sine, usukao si se kao oklagija"? sigurno da mu govori to, i zena je u prvu. Ali on je tvrdoglav, pun sebe i okruzen ljudima koji ga mrcvre i otimaju mu pare.
Otac mu sigurno svetuje da bude onaj stari spartanac, ali Novak misli da zna bolje i da moze na drugi nacin.

ocigledno je da je lupio u zid jer ue razmontirao pobednicku masineriju misleci da moze sve sam i na svoj nacin. tipicno mladalacki i nezrelo. ima vremena da poprvi to, ali to je stvar njegove odluke.

Veganstvo? Ocigledno da je uvucen u taj nacin nezdrave ishrane. Poceo je sa time 2015. osvajao je u 2016. samo zahvaljujuci rezervama organizma. posle je djavo dosao po svoje.
filozofija ljubvi? nista lose tu nema, ali ne dok je aktivni vrhunski sportista. mogao je da saceka sa tim jos par godina.
zakljucak, Novak je upao u masinu sopstvenih zabluda zato sto se otrgao krovnoj zastiti roditelja. mnogi oko njega dobro profitiraju na njegovim zabludama.
tracak nade... nedostaju mu pehari, nedostaje mu pobednicko postolje, velike nagrade, pohvale, paznja... nedostaje mu da bude zvezda...
boora se vodi izmedju zelje da bude onaj stari i nastojanja da se zadrzi novi nacin zivota. sta ce pobediti videcemo? i jedno i drugo zajedno ne idu, u to se uverio i sam

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Mislim da nikad nećemo saznati pravi razlog ovakvog pada Novaka nakon Rolan Garosa 2016. Ne izgleda srecno, deluje zbunjeno, zamisljeno, kao da ga teraju da igra samo zbog sponsorskih ugovora.

Marinko

pre 5 godina

Ono što mi smeta je gluma. Budi ono što jesi. Na društvenim mrežama propagira religiju, meditaciju, unutrašnji mir. Na terenu, kada ne ide, psuje protivnika, simulira povrede, ljuti se na svoj tim i publiku. Njegov sam veliki navijač, bio sam na RG 2016, i da se razumemo, Novaka karakterise mnogo više pozitivnih stvari, ali svakako nisam fan lažnih emocija.

mixxx

pre 5 godina

Sad se postavlja pravo pitanje zasto Fededer pardon Dokovic igra tenis treba ici u penziju evo zasto Federer je klasa svi smo ga otpisivali i slali u penziju a on nas je demantovao nastavio i dalje da osvaja velike turnire i to u poznim godinama i svima nama zapusio usta citavoj Srbiji a nas Dokovic nije ta klasa kako mi mislimo da je bolji od Federera to sad rezultati pokazuju.
Vratit ce se Dokovic ali malo sutra nazalost gorka istina.

Vukodav

pre 5 godina

Samo on zna kako se oseća fizički.
Ono što mi znamo je da mu udarci nemaju oštrinu kao pre, da udara sa manje snage, da mu je prvi servis slabiji i sa mnogo grešaka a bez tog odličnog prvog servisa mnogo je teže dobijati mečeve, pa i protiv 70tog igrača na svetu.
Usled tolikih grešaka verovatno nema ni samopouzdanja pa ne izađe na mrežu kad treba, nije siguran u sebe i to je to.

Jeste onaj nesrećnik igrao kao drogiran ali samo dok mu je Novak svojim slabim udarcima to dozvoljavao. Kada je Novak slao precizne i jake udarce talijan je grešio na svakoj drugoj loptici i otuda treći set 6:1.

Njegov je izbor šta će i kako dalje ali nije dovoljno da samo želi da se vrati, treba i raditi na tome, naporno, svakog dana.

milojko

pre 5 godina

@ m
Ko ga voli? Misliš da treba da ga volim samo zato što je potekao iz Srbije? Tenis nije fudbal, biramo one koji igaju najbolju igru, sportski se ponašaju i uljudni su ma odakle bili.

ime

pre 5 godina

(ady mo, 06. jun 2018 09:55)

I ja kazem. Odmarao je 2 godine. Nek odmori jos toliko. Ipak, malo je jos 6 meseci.

Nego, on odavno izgleda rastrojeno, konfuzno, kontradiktorno... ali ovakav amaterski odlazak pred novinare direkt s terena, to mu se nije desavalo ni na pocetku... Zato sve izgleda jos dramaticnije.

поздрав!

pre 5 godina

Што се мене тиче, добро је играо, истина, нисам гледао први сет, али сам уживао, иако нисам неки љубитељ тениса. Види се да је Новак ојачао, да доста тога зависи од њега и концентрације, па шта више очекивати? Је л' нормално да сви други увек губе, а и људи који то очекују, да ли су они нормални? Супер је ово, идемо даље, и ми и Новак, све најбоље свима, у свему!

Aleksandar

pre 5 godina

Djokovicevo ucesce na travi zavisi i od toga da li Vajda i dalje ostaje da radi sa njim ili ne. Videcemo sta ce se desiti u narednom periodu i kakvi su Noletovi planovi. Ako ne bude hteo naporno da trenira i da vrati kilazu mislim da ce Vajda da napusti kormilo glavnog trenera i posle toga sve jovo-nanovo.

fantom

pre 5 godina

Ne znam zašto se ovo toliko dramatizuje, danas je novi dan, Novak je već zaboravio na taj meč. Biće još potrebno vremena da se vrati, Federeru je trebalo pet godina, ej pet godina ništa nije osvojio. Ove godine od Novaka ne treba očekivati ništa, ali svakako već sledeće osvaja veliki trofej. Mnogo brzo ljudi gube nadu i padaju u depresiju, to je valjda naš usud balkanski mentalitet. Novak je jak i vratiće se vrlo brzo. U to nema sumnje.

B.Borg

pre 5 godina

Novak mora da bude prvenstveno ljut na sebe. Nedopustivo je da u četvrom setu više puta na mreži u trenutku kada je velikim trudom i dobrim izborom udaraca uspeo da "izbaci" protivnika sa terena , početnički izgreši i pokloni poene protivniku. Prvo ga na 5:2 vrati u život ..a onda dve set lopte za verovali ili ne ! Pored sebe , morao bi biti ljut na onoga ko ga je trenirao i učio igri na mreži i smeču. To je već dugo ispod profesionalnog nivoa. Svaki dolar koji je platio tom treneru su bačene pare. Toliko toga je zbog igre na mreži izgubio u poslednjih 12 godina. U jednom trenutku , u trećem kolu , publika je počela da se zabavlja kada Novak izađe na mrežu , jer je u tim trenucima uvek neizvesno šta će se dogoditi . Ok. porazi su sastavni deo karijere , ali ovaj je bio jedan od najbolnijih , ako ne i najbolniji. Svi su osetili da može da se vrati. Svi su počeli tome da se raduju i da navijaju za njega. A onda , iako je protivnik igrao fantastično , Novak je sam sebe po ko zna koji put pobedio. Nažalost nema više komfora i vremena za duga premišljanja . Neophodno je hitno resetovanje i naravno da igra na travi. Igre na turnirima su mu i vratile donekle formu da može stići do završnice turnira. Samo borba i da nađe neki sistem koji će mu doneti mirnoću kada izađe na mrežu.

dragan

pre 5 godina

Nigde ne pise da on MORA da bude prvi opet.
Nigde ne pise da on NE SME da izgubi.
Nigde ne pise da je on DUZAN da vase mizerne zivote cini boljim.
Nigde ne pise da ce on da se SVETI ostatku zapada zbog vasih kompleksa oko Kosova.

Covek je od krvi i mesa, sa problemima kao i svaki drugi.

NJEGOV JE IZBOR da li ce da igra , kako ce da igra, gde ce da zivi i kome placa porez.

NJEGOV JE OBRAZ u pitanju kada dobija ili gubi , ne nekog Milojka iz Male Mostanice.

Srbi shvatite da nijedan sportista nece izleciti vase frustracije i komplekse. Vi jedino kroz pobede svog "zemljaka" mozete da dozivite taj osecaj superiornosti u odnosu na tamo neke Svajcarce, Spance itd.

Samo rad na sebi i unapredjenje svog licnog okruzenja i zivota.
To je jedino sto vas moze istinski usreciti.

Protoss

pre 5 godina

Mozemo svi kolektivno da mu pljunemo pod prozor. Momak je zaradio za sebe i svoje potomke da zive u cistom luksuzu. Podseticu da prosecan gradjanin Srbije u toku svog radnog veka zaradi do 250.000 evra. Djokovic vec sada u svojim ranim tridesetim na racunima ima preko 100.000.000 evra. E sada vi sto mu zamerate za dijete, krst, los izbor zene, trenera, nedovoljnu agresivnost... kolika je vasa ustedjevina zakljucno sa danom kada ste mu poslednji put prigovorili iz udovnosti vase fotelje ili stolice nekog javnog prevoza?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Gradjanin Z, 6. jun 2018 13:16)

Potpuno si promasio poentu.

milutin

pre 5 godina

Slažem se sa "db wonder"(10:21). Upravu je kad kaže da je Nole gladijator opet.
Ali nedopustivo je da Nole, kad ima 5:1 i 30/0 na svoj servis, izgubi cio set, time i meč.
Nedopustivo!
Pomislio ono:- lako ćemo.
E nema to.
Ne pamtim to od Novaka za toliko mečeva.
No, pamet u glavu, nebi ni sanjao da ovu lekciju nijesi savladao.
Nek te sreća prati šampione.
Juče je pobjegla, neće sledeći put!

Bojan

pre 5 godina

Čitam jedan od komentara pa čovek kaže da ljubav i tu sreću može širiti malo kasnije što se slažem potpuno. Rekao bih da nas sve ovo možda više boli i nervira nego čak i njega iz razloga što smatra da radi ispravno. Međutim brašo ne možeš ti da budeš Francuz ili Španac i širiš ljubav, sreću tamo po terenu kao neki čudotvorac, druže ti si iz Srbije i batali to, druže udarci slabi na pola terena, mišice ko Oliva... slabo je to za ove zveri. Srećno šta drugo !!!

Đorđe

pre 5 godina

Nema smisla kritikovati Đokovića. Mnogo je postigao u karijeri i to mu niko ne može oduzeti. Po meni nema oko njega prevelike misterije. Svi se bavimo njegovim privatnim životom, tražimo uzroke pada, a kao da negiramo činjenicu da on ima 31. godinu i da je njegov zenit prošao. Pratim tenis od Lendla, Mekenroa i te generacije i mogu vam reći da se Novaku ne dešava ništa što se nije dešavalo i drugim velikim igračima. Naime, Sampras se posle 29. godine nikada više nije vratio na prvo mesto. Poslednji GS (US Open) osvojio je sa 30 godina i to sa 14. mesta. Lendl je poslednji GS osvojio kada je imao 30 godina. Za tenis je to neka starosna granica. Kod Novaka je taj pad malo izraženiji, prevashodno što se tokom karijere mnogo više trošio u odnosu na pomenute tenisere, jer tako fizički i psihički spremnog tenisera, svet nije video. Bukvalno je bio mašina. Takav stil igre i treninga ipak povlači određene posledice. I ne treba ga porediti sa Federerom. On ima nestvaran napadački potencijal koji mu omogućava da pobeđuje i kada nije top fizički spreman. Ali on je jedinstven i niko do sada, a verovatno i posle njega neće moći da dominira u 37.godini.
Mi treba da shvatimo da je Đoković prošao svoj zenit i da smanjimo očekivanja od njega. Mnogo je toga postigo, zacementirao sebe u top 5 svih vremena i tu se svaka rasprava završava. Neće biti GOAT, ali šta sad. Ponašamo se kao da je nedovoljno postigao u karijeri i to nikako ne razumem.

Tales

pre 5 godina

Mislim da Nole ne “siri” ljubav da bi se on licno bolje osjecao. To su mozda neki njegovi ideali i sl. A to sto je nervozan i sto se lose osjeca nema nikakve veze sa ljubavlju. Moze covjek i da voli a da mu ne ide u zivotu. Pozdrav!

Andrej

pre 5 godina

Ovo je strasno kakvi smo mi ljudi iz Srbije, strasno!!! Svako ali svako ko kritikuje Novaka nikada mu nece biti ni do kolena po uspesima koje je ovaj covek uradio, ali nikada. Treba da vas je sve sramota ljudi koji pljujete po Novaku. Bas sam razocaran zbog stanja svesti vecine, cast onima koji ga hvale. U normalnom drustvu koje mi nikada necemo biti ovaj covek bi uvek bio ponos svih. Neka komsiji crkne krava, neka meni bude dobro. Pa gde to vodi Srbi moji? Gde? Uzas.

1Beogradjanin

pre 5 godina

A ko će drugi nego Gardian? OK jasno je da se pripadnik "niže rase" drznuo da se umeša u njihov cenjeni "beli sport" i tu ih praši sve redom, ali je degutantno gaziti čoveka čak i kada je na kolenima i ne ide mu najbolje. Kad kažem "njihov" mislim na Britance i ostalu Zapadnu "elitu", a kad kažem "niža rasa" mislim na nas Balkance i Istočnoevropljane. Mada mi se čini da nas, Bugare, Rumune, Makedonce smatraju i nižim od te "niže rase". E pa sad zamislite kako utiče na ego da jedan takav bude rame uz rame sa "elitom" u sportu rezervisanom samo za "gospodu". Ne ide i treba ga spustiti. Ako već ne mogu na terenu (izmedju 2010. i 2016. nije mu niko mogao ništa)onda van terena je to svakako moguće.

Dobros-AV

pre 5 godina

Juce, odmah posle meca, na Eurosportu se pojavio Mekinro kod Matsa i Barbare, i sta kaze: Why did he lose? Nole is too busy with hugging people :-)) hahahaha. Covek sve objasnio u jednoj recenici. I teniski vrh mu se smeje. Nije problem ni u ishrani, ni u tezini, ni u udarcima, ni u servisu, sve je to manje vise isto kao u vreme dok je vladao, ali nesto mu je u glavi 'kvrcnulo', a sta... to niko ne zna. Mozda cak ni on sam. On mora da izadje na teren sa osecajem i uverenjem da ce da pobedi, i samo tako moze da ide dalje. Sa njegovom igrom, koja je fizicki zahtevna, nema sanse sa mladjim teniserim ako mu psiha nije na nivou. A snage ima, mogao je juce ladno i peti set da odigra. Bez problema. Ali, izgubio je jer je odlucujuce poene lose odigrao. I ranije se to desavalo, ali juce ga je bas preterao.
Ja ga volim samo zato sto je nas, sto je davao, a mozda ce jos i davati 'igara' (iz poslovice 'hleba i igara') ovom nasem narodu Srbije i okoline, ko god ga podrzava.
Sto se mene tice, nek propusti travu, ali nek se spremi za beton. Svakom velikom igracu je povratak mnogo tezi nego obicnom igracu. Setite se samo Federera i Nadala sa 'susnim godinama'. Samo polako i bez panike.

Gradjanin Z

pre 5 godina

Mozemo svi kolektivno da mu pljunemo pod prozor. Momak je zaradio za sebe i svoje potomke da zive u cistom luksuzu. Podseticu da prosecan gradjanin Srbije u toku svog radnog veka zaradi do 250.000 evra. Djokovic vec sada u svojim ranim tridesetim na racunima ima preko 100.000.000 evra. E sada vi sto mu zamerate za dijete, krst, los izbor zene, trenera, nedovoljnu agresivnost... kolika je vasa ustedjevina zakljucno sa danom kada ste mu poslednji put prigovorili iz udovnosti vase fotelje ili stolice nekog javnog prevoza?

Kripton

pre 5 godina

@Pufne itd

Samo se ti (vi) zanosi u svom glorifikovanju Djokovića. A zašto to radiš, ko će te znati. Kako ti bre nije neprijatno, kako te ne mrzi? Pa imaš li ti svoj život, svoju porodicu, svoju decu, pa njih glorifikuj. Koji crni Djoković? Šta te briga za njega?

Dejan

pre 5 godina

Stvarno necu da verujem u to da je ishrana sahranila Novaka u tenisu,ali pogledajte ovu malenu rucicu,decko je premrsav da bi se bavio ovako zahtevnim i teskim sportom.

Tenis napast

pre 5 godina

Vidi se da mu je stalo. Olako je izgubio prva dva seta, pa onda i četvrti. Ljut je na sebe i neće se smiriti dok ponovo ne počne da osvaja, a hoće. Put je težak i biće sigurno još ovakvih momenata, ali će Novak svakako igrati bar još 3-5 godina vrhunski tenis. Očigledno je da je počeo opet da "grize" i da mu je ponovo "važno", zato me raduje ova njegova ljutnja, zna da je do njega i mislim da je to motiv više da popravi neke stvari. Samo sam sebe može da gurne korak napred, a to će ovaj poraz doneti. Ovo je neispolirana verzija najboljeg Novaka, a upravo te finese koje sada manje ili više nedostaju su bile ranije odlučujuće. Jedno fino brušenje u narednih 6-12 meseci i gledaćemo ponovo najbolji tenis. Rafini i Rodžerovi mečevi su sada uglavnom dosadni i izvesni (ne mislim na međusobne), nedostaju oni epski protiv Novaka, kada se igra pretvara u nešto više od tenisa. Siguran sam da Novak sada želi da se vrati, a većina nas je još uvek tu da ga podrži.

Ivan

pre 5 godina

Pa upravo njegovi odgovori na brifingu juče posle poraza i potvrđuju ono što znaju svi sem njega, a to je, da Nole jednostavnmo nije trenutno mentalno u tenisu! Apsolutno nije! Zato i "ne zna" šta će da uradi u danima koji predstoje! Sećam se onog Noleta recimo iz 2014. i 2015. godine kada je upravo na Rolan Garosu u finalima doživljavao teške i traumatične poraze od Nadala i Vavrinke i pored velike borbe i velike želje da osvoji jedini Slem koji mu je tada nedostajao pa se na Vimbldonu obe te godine vraćao jači nego ikada i demolirao kralja trave i kralja Vimbldona Rodžera Federera u dva finala za redom što je veliki podvig! A sada on "ne zna" šta će da radi! Nešto se debelo kuva u njegovom mentalnom sklopu, to samo on zna, ali da je glavom u tenisu sada, to nije, evidentno je, odsutan je totalno glavom sa terena već skoro dve godine. Zato ga i pobeđuju teniseri koji objektivno nisu mu ni do kolena.

Mihael

pre 5 godina

To što je nervozan, što daje takva izjave je jako pozitivno. To znači da želi na vrh, ima velike ambicije, od sebe puno očekuje. Da je suprotno, rekao bih pa dobro turnir je bio dobar za mene, nisam mnogo igrao, četvrtfinale... Ali njemu to nije dosta, znači da ima želju i da hoće ali... nije se vratit na vrh tek tako lako sa 3 vezana turnira. Treba mnogo da se radi i doči če samo po sebi. On želi čim prije ali ne ide. Ja sam zadovoljan njegovom igrom. Ne očekujem od njega kao nekad, Novak nije igrao skoro ništa zadnju godinu dana a prije toga svaki turnir. To je sasvim normalno al ljudi to neshvataju, hoće odmah Novaka starog i ništa ispod toga. Shvatite da je Novak igrao tenis koji če težko igrat opet jer to je skoro ne moguče, nije više toliko mlad, 16.000 poena, pa to je svaki turnir pobedijo.

Nemojte očekivat te rezultate i gledajte malo realnije, malo više mu treba vremena, osvajat če opet GS-ove ali neče igrat kao pre, nemoguče da njegovo telo to izdrži, može možda na kratko. Ja i ne očekujem, radije bi ga video da malo taktizira i igra bitne turnire i da ga gledamo bar još 5 godina.

Nije mu 18 godina i da se kida za svaki turnir, neka igraju ovi novi klinci masterse, on ih ima 30.

Ivan Gubijan

pre 5 godina

O svemu se piše samo ne o tome da je Novak "načeo" 32. godinu života i da je to za mnoga velika imena i ranije bio znak da se kraj karijere bliži. Mislim da je Novakov organizam bio, zbog načina igre, izložen velikim naporima, za razliku od Federera, i da je on jednostavno umoran od tenisa, ne od samih mečeva, nego uopšteno gledano. Koji su to teniseri u 32. godini žarili i palili, a bili su veliki igrači? Postoji samo jedan izuzetak, nije Nadal, ali to je primer koji potvrđuje pravilo.

hmm

pre 5 godina

Pa logicno da ne zna, da zna ne bi izgubio mec. A zavidne nikogovice koji sada lumpuju od srece ne vredi ni komentarisati, valjda misle da ce jedan Djokovicev poraz promeniti to sto su oni niko i nista cak i u kafani ili kladionioci u kojoj svaki dan locu a kamoli uopste u zivotu.

anja

pre 5 godina

Kad svi tako spekulisu, kako nikome nije palo na pamet da uz barem malo saosecanja pretpostavi da je covek mozda u depresiji.
I pre nego sto i pomislite "kako je moguce da se to njemu desi, jer...", setite da ne postoji niko ko je apriori na depresiju imun.

Na stranu to sto svako ima pravo da se hrani kako hoce, izbor koji je on napravio se izmedju ostalog preporucuje ljudima koji se bore sa depresijom.

Negative svuda ima, Francuzi su recimo poznati po gundjanju i nezadovoljstvu (i po koriscenju antidepresiva su prvi u svetu!), medjutim svaki put me iznenadi koliko smo mi negativni, nesolidarni i bezosecajni. Biramod a budemo takvi. Neki to umesto kao zagadjenje dozivkjavaju kao neophodni ventil. Umesto da se povezujemo preko pozitivnih stvari, povezuje nas mrznja, nezadovoljstvo i zajednicki "neprijatelj". Da ne pominjem koliko smo skloni deifikaciji idola kada nam to odgovara i njihovom ostrakovanju kada vise ne ispunjavaju nasa ocekivanja.

ring of fire

pre 5 godina

Meni ovaj njegov odgovor potvrdjuje cinjenicu da je Novaku tenis postao nesto sto se mora zbog LOVE , jer ne razumem zasto nebi igrao na W jer nije povredjen. Znaci sad svaki put kad neocekivano ispadne treba da otkazuje sledece turnir da bi se oporavio od poraza- cudno. Izgubio od boljeg (mozda srecnijeg) u tom trenutku , boze moj , idemo dalje to je sve sport. Potpuno mi nije jasan sa ovim ne znam da li cu igrati na travi.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Mnogo nelogicnih poteza posle otpustanja Bekera,ponovo krece sa Vajdom i onda posle par meseci raskid,dolazi Agasi svi smo se nadali da ce krenuti na bolje ali ne,saradjivali bez ugovora,besplatno,nije dolazio na svaki turnir,malo cudno da je to Novak prihvatio za kog se vazi da je perfekcionista i veliki profesionalac,a ta saradnja je na sve licila samo ne na profesionalizam,i onda opet vracas Vajdu istog tog Vajdu zbog kog si doveo Bekera jer ti je tad trebao neko ko je bio visestruki grend slem sampion,broj jedan,ko je imao iskustva u tim situacijama,to su sve Noletove reci...Onda ne cudi ovo ne znam.Sirenje ljubavi je tek posebna prica.

Cph

pre 5 godina

Dobro je Nole, danas se već glava"ohladila". Ne sumnjam da će na Wimbledon doći još spremniji. Pa kad je preživio onaj poraz od Vavrinke u finalu RG,prezivice i ovo.

LosMi

pre 5 godina

Kakvi komentari, Miodrag i ostali, vama kao da zivot zavisi od Novakovih pobeda. Deljenje saveta, mesanje u privatni zivot, procena nivoa srece. Da covek ne poveruje.

ajde

pre 5 godina

Novak pored svih izliva ljubavi,srece i zahvalnosti ne izgleda (nije) kao srecan covek....
(m, 06. jun 2018 09:46)

Jel bi ti bio srećan da si izgubio od GS anonimusa u četvrtfinalu, a pre si išao često do finala? Naravno da je nervozan što ne postiže ono na šta je navikao.
Imao je lepu šansu, par lepih poena kao pre (ali i ovaj je igrao sjajno, kao u transu), motivacija je tu, ja mislim ako bude još fizički spremniji (uz jače udarce i više rizika) može biti bolje.
Da li je srećan čovek u jednom (teškom) trenutku nije bitno, a generalno, kad se osvrne, nema zašto da bude nesrećan.

Miodrag

pre 5 godina

Mislim da je ipak potcenio bio protivnika juče, te je zato ljut na sebe.
Marko je krenuo dobro i posle mu se sve otvorilo. Verovatno je i zato Novak ljut na sebe.

опет ја

pre 5 godina

Људи, шта вам је?! Шта хоћете? Новак је изгубио, ако ћемо анализирати зашто, може и то, али се види да је опет у форми, да добро игра... и зато не треба лупетати те ово, те оно и прогнозирати којешта, јер се на основу тих прогноза може само прогнозирати прогнозерима (хехе:)). Имајмо мало више достојанства и нормалности, а мање алавости и негативности (мрзим тај израз!).
А Новаку, људини, више среће други пут, хвала му на пруженој партији, да не говоримо о свему претходном (и будућем), и ван тениса.

boli te uvo

pre 5 godina

Obesi reket o klin. Odmori se. Razmisli. Pa sam vidi i donesi odluku da li si za povratak ili za penziju. Pusti šta drugi misle i šta očekuju. Ozdravi i uživaj. Boli te uvo.

Dule

pre 5 godina

@1Beogradjanin
Gde nadje od 2010- e do 2016-e???
2013 - Nadal najbolji ( Nole uzeo 1 slem)
2014 - Takodje 1 slem
2015 - E to je dominacija, 3 slema
2016 - dva slema i strmoglavi pad
A pre
2010 - 0 slemova
2011 - jeste dominantna godina - 3 slema

maconii

pre 5 godina

on je iznerviran zato sto je propustio svoje sanse,ali i sa druge strane je bio protivnik koji je pogadjao skoro sve i ubijao novaku samopouzdanje...,igrao opusteno i protivnik koji nije slucajno u polufinalu i to sto je on 75 na listi nema veze sa onim sto je prikazao na ovom slemu i ovaj mec podseca na onaj sa vavrinkom...novaku fali jos dosta toga,ali s obzirom na pauzu i psihicko stanje ovo je dobro...najbolje je od svega sto ima zelju da se nadmece i pobedjuje i ovaj stav necu vise da se igram je dobar...tuzan je zbog poraza...naravno da ce igrati na travi,pa tek se vratio

m

pre 5 godina

Oh, dobro je da je nas Nole i živ koliko ga iznuruju ovako ubitacnim pitanjima, sve je usmereno na to da ga i mentalno i fizicki unište.Pitam se samo, ZASTO??? Nole mi te volimo!!!

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

@Kripton.
Bravo za komentar. Svaka cast. Upravo si pogodio sustinu. Ja jako postujem lik i delo Novaka Djokovica i sve sto je on uradio za sebe, ali i za nas narod i svoju zemlju. Nista vise i dalje od toga. Ne znam gde si i u kom momentu mogao da primetis da nemam svoj zivot, interesovanja, porodicu ili posao? Vrlo je jednostavno opisati i prepoznati Vas koji tudje uspehe dozivljavate kao svoje poraze i svoju sujetu i zavidnost prenosite u najnegativnijem smislu celom drustvu. Nisi jedini. Ima Vas dosta i u mojoj okolinu, ali na takve ljude ne obracam paznju jel je ne zasluzujete. Sve sto za Djokovica i ljude koji su u svojim zivotima uspeli da postignu svetske rezultate mozemo svi da kazemo je, SVAKA CAST MAJSTORI I KAPA DOLE. Novak je meni, kao momku koji voli svoju zemlju, drago da vidim Srbina u svetskom kremu.

mujo džeger

pre 5 godina

taman smo se poslije dugo vremena uželjeli pravog domaćeg tenisa,sva čast noletu priuštio nam je pravu vrhunsku sportsku dramu, izgubio je jednostavno što je podcijenio protivnika, ko zec kornjaču, ali nema veze, jes šteta za njega izgubio je , ali nam je priuštio pravi sportski triler koji se rijetko vviđa, ovo je nešto slično porazu vatrpolista od hrvata u polufinalu svjeckog, jednostavno sport i ništa drugo, osim što su se tale radovale a mi pojeli ono malo živaca što je preostalo, ovo je bio dobar uvod u ono što nam fudbaleri donose, pa na prošlom svjeckom kostarika je iz grupe šutnula kući i tale i engleze, pa nikom ništa, važno je da se nole vratio u život

ironiya

pre 5 godina

(Gradjanin Z, 6. jun 2018 13:16)

Vidi se po njemu da su novci svrha i cilj zivota, te je iste dostigao i sad uziva u sreci i blagostanju. Spokojniju i zadovoljniju osobu od Novaka nisam sreo u zivotu. Pare su mu donele sve. Svi bi mi voleli da smo u njegovoj kozi.
Zar ne?

ro

pre 5 godina

Daj ljudi, morate da shvatite da je Novak bivši teniser ovo što igra to je zbog sponzora. Igraće on ali nikad više neće biti šampion. Njemu se tenis smučio od pete godine udara lopticu, više nema želju sad su tu drugi prioriteti deca i porodični život.

m

pre 5 godina

sad je definitivno jasno...igracki ce se vratiti glavom tesko...nikad nece to biti onaj dobri stari harizmaticni Nole sto ga svi vole...ima tu mnogo toga sto nikad necemo saznati ali jedno je sigurno a to je da Novak pored svih izliva ljubavi,srece i zahvalnosti ne izgleda (nije) kao srecan covek....

ax

pre 5 godina

ceo svet zna sta treba da radi, a to je da doda 4-5 kg misica, da trenira i da se oslobidi onih koji mu pomucuju razum sirenjem ljubavi... i da bude spartanac bez milosti

milojko

pre 5 godina

@ m
Ko ga voli? Misliš da treba da ga volim samo zato što je potekao iz Srbije? Tenis nije fudbal, biramo one koji igaju najbolju igru, sportski se ponašaju i uljudni su ma odakle bili.

mixxx

pre 5 godina

Sad se postavlja pravo pitanje zasto Fededer pardon Dokovic igra tenis treba ici u penziju evo zasto Federer je klasa svi smo ga otpisivali i slali u penziju a on nas je demantovao nastavio i dalje da osvaja velike turnire i to u poznim godinama i svima nama zapusio usta citavoj Srbiji a nas Dokovic nije ta klasa kako mi mislimo da je bolji od Federera to sad rezultati pokazuju.
Vratit ce se Dokovic ali malo sutra nazalost gorka istina.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

@m
To je to. Sigurno je da ti znas da on izgleda ili jeste nesrecan covek. Strasno je sta sve ljudi dozvoljavaju sebi. Cisto da rezimiramo sta je covek uradio sve do svoje 30e godine. Decko je osvajac 12 GS. Verovatno je u 5 najboljih igraca svih vremena u tenisu, a Srbiji je doneo titulu svetskog prvaka. Osvojio je vise od 30 masters titula, zaradio preko 200 miliona, ima prelepu zenu i dvoje preslatke dece. Za Srbiju je uradio vise nego nekoliko generacija nasih ljudi zajedno, u smislu reprezentovanja u svetu u najpozitivnijem smislu. I onda neko zbog poraza u cetvrtfinalu GS-a konstatuje da je covek nesrecan? I generalno, komentari tipa neka se ostavi tenisa i nece vise nikada biti sampion su toliko jadni i zavidni da to prevazilazi granicu pristojnosti i osnovne kulture.

1Beogradjanin

pre 5 godina

A ko će drugi nego Gardian? OK jasno je da se pripadnik "niže rase" drznuo da se umeša u njihov cenjeni "beli sport" i tu ih praši sve redom, ali je degutantno gaziti čoveka čak i kada je na kolenima i ne ide mu najbolje. Kad kažem "njihov" mislim na Britance i ostalu Zapadnu "elitu", a kad kažem "niža rasa" mislim na nas Balkance i Istočnoevropljane. Mada mi se čini da nas, Bugare, Rumune, Makedonce smatraju i nižim od te "niže rase". E pa sad zamislite kako utiče na ego da jedan takav bude rame uz rame sa "elitom" u sportu rezervisanom samo za "gospodu". Ne ide i treba ga spustiti. Ako već ne mogu na terenu (izmedju 2010. i 2016. nije mu niko mogao ništa)onda van terena je to svakako moguće.

pejafan

pre 5 godina

Dok si se 'drao' i vikao 'This is Spartaaa' kidao si i Federera i 20000 ljudi u Njujorku...Cim si krenuo da delis srca po terenu,izgubio si ostrinu i zar,postao si 'mekan'...

Gradjanin Z

pre 5 godina

Mozemo svi kolektivno da mu pljunemo pod prozor. Momak je zaradio za sebe i svoje potomke da zive u cistom luksuzu. Podseticu da prosecan gradjanin Srbije u toku svog radnog veka zaradi do 250.000 evra. Djokovic vec sada u svojim ranim tridesetim na racunima ima preko 100.000.000 evra. E sada vi sto mu zamerate za dijete, krst, los izbor zene, trenera, nedovoljnu agresivnost... kolika je vasa ustedjevina zakljucno sa danom kada ste mu poslednji put prigovorili iz udovnosti vase fotelje ili stolice nekog javnog prevoza?

miodrag

pre 5 godina

Pa dobro Novace, sta je sada? Zasto si toliko neraspolozen i sto si se toliko nervirao u mecu , kada osim tenisa postoje i druge vaznije stvari, zbog kojih si ti srecan covek ispunjen ljubavlju! Nesto ne hvatajet, fali nesto Novace, a? Nedostaju onaj slatki osecaji posle velikih sporstkih pobeda protiv najvecih rivala kada se ostavi 110% sebe na terenu i na kraju pehar nad glavom i tacna u rukama protivnika! A , Novace, nedostaje to, priznaj!? Zavaravas samog sebe, za tvoju srecu nedostaje to nesto sto si dobijao kroz nevaznu stvar- Tenis. Priznaj to sebi, nastavi da treniras, okupi ljude koji ce ti u tom smeru dati podrsku i vrati se! Svi te zeljno ocekujemo!! Ne daj da te pamtimo po tome sto si najveci razocarenje nove teniske ere! Ajde, mozes ti to!

jelena

pre 5 godina

i meni je to zapalo za oko...u redu da nije najspremniji, da jede sto mu se jede, pa i da salje srca i siri ljubav publici, ali deluje da je to sve nekako isforsirano i uopste ne deluje srecno i zadovoljno..i ne samo on, vec i njegova supruga deluje nekako iscedjeno i ni traga od one jake zene sa tribina u elegantnoj garderobi..plus sto ga roditelji vise ne bodre na licu mesta..nesto tamo ne stima..mada nije ni prvi ni poslednji koji je imao sve, pa se survao i izgubio

znanje-imanje

pre 5 godina

Gluposti; ali...
Novak udaramkaodajedemčiasemenkesvakidan Đoković sledi neizbežnu David Haye "Going vegan made me stronger than I've ever been" putanju - nadole.
Duže od godine odbijao sam poverovati Lajavim Krelcima, ekipi insajdera, da Novak ima odlomljen pripojni komad kosti. Kad ono - nakon operacije od 15 minuta zaigrao je za 15 dana pokazujući da je sam izabrao prethodnih 15 meseci patnje. WTF?!? Kosmička Ljubav nije htela da je vrati na mesto?
Posebno nema nikakvog opravdanja da neko bez povrede od kukova nadole izgubi svaki fitnes. Argh, sumanuti mozaik samoubistva iz zasede se nemilice sklapa. Akumulacija povreda pa nekad i pauza jeste neminovna - ali to nikako nije smelo biti ovako. I koliko god je loš gubitak fitnesa - kondicija se možda i postigne; ali gubitak mišića lošom dijetom je samo loš a sa ovom masom snage udarca nema. Geneza: očito je neko vreme imao rezerve zdravlja uprkos ideološke ishrane - ali je ona em stigla po svoje em ga i ortopedski doakala. Evo sad - iako bi morao biti svež imao je gomile bolova u ovom meču. Nezdrava ishrana ne daje otpornost na povrede. Može samo Yoga - ali i tu ne sve poze. Najzad: ako je sada lagan i kao super-zdrav - pa zašto onda nije bar onoliko brz? Od prvog meča koji sam gledao za DK i onog belgijanca - do ovog, niko ga nikad nije toliko izskraćivao.
Neke sam, i decenijama, posmatrao u njihovim "ne dam moju patologiju, ne dam pa ne dam". A u "folie à deux" obliku tek. Ali ipak - tako i time odbaciti GOAT putanju?!

Andrej

pre 5 godina

Ovo je strasno kakvi smo mi ljudi iz Srbije, strasno!!! Svako ali svako ko kritikuje Novaka nikada mu nece biti ni do kolena po uspesima koje je ovaj covek uradio, ali nikada. Treba da vas je sve sramota ljudi koji pljujete po Novaku. Bas sam razocaran zbog stanja svesti vecine, cast onima koji ga hvale. U normalnom drustvu koje mi nikada necemo biti ovaj covek bi uvek bio ponos svih. Neka komsiji crkne krava, neka meni bude dobro. Pa gde to vodi Srbi moji? Gde? Uzas.

Navijac

pre 5 godina

Ја се искрено нисам потресао био је број 1 имао је ту моћ сада може да ради шта жели уопште му не замерам и да падне на 104 место неће ми бити важно његово време је прошло и време је за младе таленте ноле нек проба да узме још коју титулу ако не нема везе хвала ти ноле за све прави фанови новака ће ценити то... Поздрав

boli te uvo

pre 5 godina

Obesi reket o klin. Odmori se. Razmisli. Pa sam vidi i donesi odluku da li si za povratak ili za penziju. Pusti šta drugi misle i šta očekuju. Ozdravi i uživaj. Boli te uvo.

ime

pre 5 godina

(ady mo, 06. jun 2018 09:55)

I ja kazem. Odmarao je 2 godine. Nek odmori jos toliko. Ipak, malo je jos 6 meseci.

Nego, on odavno izgleda rastrojeno, konfuzno, kontradiktorno... ali ovakav amaterski odlazak pred novinare direkt s terena, to mu se nije desavalo ni na pocetku... Zato sve izgleda jos dramaticnije.

hmm

pre 5 godina

Pa logicno da ne zna, da zna ne bi izgubio mec. A zavidne nikogovice koji sada lumpuju od srece ne vredi ni komentarisati, valjda misle da ce jedan Djokovicev poraz promeniti to sto su oni niko i nista cak i u kafani ili kladionioci u kojoj svaki dan locu a kamoli uopste u zivotu.

ironiya

pre 5 godina

(Gradjanin Z, 6. jun 2018 13:16)

Vidi se po njemu da su novci svrha i cilj zivota, te je iste dostigao i sad uziva u sreci i blagostanju. Spokojniju i zadovoljniju osobu od Novaka nisam sreo u zivotu. Pare su mu donele sve. Svi bi mi voleli da smo u njegovoj kozi.
Zar ne?

Iz ugla

pre 5 godina

Ово му је изгледа требало, мало да га разбуди и пробије менталну блокаду. Треба да игра цео меч на нивоу 9 и 10, ниво винера, рецимо као трећи сет, а не да игра осмицом или ти са ниво-ом враћај лопте у средину док противник не погреши.

absolutezero

pre 5 godina

ceo svet zna sta treba da radi, a to je da doda 4-5 kg misica, da trenira i da se oslobidi onih koji mu pomucuju razum sirenjem ljubavi... i da bude spartanac bez milosti
(ax, 06. jun 2018 09:50)

Kratko i jasno. Problem je što on to tvrdoglavo odbija.

ajde

pre 5 godina

Novak pored svih izliva ljubavi,srece i zahvalnosti ne izgleda (nije) kao srecan covek....
(m, 06. jun 2018 09:46)

Jel bi ti bio srećan da si izgubio od GS anonimusa u četvrtfinalu, a pre si išao često do finala? Naravno da je nervozan što ne postiže ono na šta je navikao.
Imao je lepu šansu, par lepih poena kao pre (ali i ovaj je igrao sjajno, kao u transu), motivacija je tu, ja mislim ako bude još fizički spremniji (uz jače udarce i više rizika) može biti bolje.
Da li je srećan čovek u jednom (teškom) trenutku nije bitno, a generalno, kad se osvrne, nema zašto da bude nesrećan.

mairondrake

pre 5 godina

Kakve si greske pravio, trebao si reci bar 50 puta ne znam. Meni bi bilo prihvatljivo da on sa tom njegovom Pepe Imaz mantrom deluje smireno, spokojno, bez brige....ali je sve suprotno.

ax

pre 5 godina

obrcam se svima... i onima koje neki zovu Nolemrziteljima i fanovima... nema Nolemrzitelja, svi smo njegovi fanovi, i ovi koji dele negtivne komentre i ovi drugi. svi zelimo da mu pomognemo, ali svako na svoj nacin.

Novak treba da shvati da ljudi koji gledaju sa strane bolje vide problem i njegova resenja nego on sam. To je cinjenica koju i Novak treba da prihvati. Zar mislite da mu majka ne govori "jedi sine, usukao si se kao oklagija"? sigurno da mu govori to, i zena je u prvu. Ali on je tvrdoglav, pun sebe i okruzen ljudima koji ga mrcvre i otimaju mu pare.
Otac mu sigurno svetuje da bude onaj stari spartanac, ali Novak misli da zna bolje i da moze na drugi nacin.

ocigledno je da je lupio u zid jer ue razmontirao pobednicku masineriju misleci da moze sve sam i na svoj nacin. tipicno mladalacki i nezrelo. ima vremena da poprvi to, ali to je stvar njegove odluke.

Veganstvo? Ocigledno da je uvucen u taj nacin nezdrave ishrane. Poceo je sa time 2015. osvajao je u 2016. samo zahvaljujuci rezervama organizma. posle je djavo dosao po svoje.
filozofija ljubvi? nista lose tu nema, ali ne dok je aktivni vrhunski sportista. mogao je da saceka sa tim jos par godina.
zakljucak, Novak je upao u masinu sopstvenih zabluda zato sto se otrgao krovnoj zastiti roditelja. mnogi oko njega dobro profitiraju na njegovim zabludama.
tracak nade... nedostaju mu pehari, nedostaje mu pobednicko postolje, velike nagrade, pohvale, paznja... nedostaje mu da bude zvezda...
boora se vodi izmedju zelje da bude onaj stari i nastojanja da se zadrzi novi nacin zivota. sta ce pobediti videcemo? i jedno i drugo zajedno ne idu, u to se uverio i sam

Protoss

pre 5 godina

Mozemo svi kolektivno da mu pljunemo pod prozor. Momak je zaradio za sebe i svoje potomke da zive u cistom luksuzu. Podseticu da prosecan gradjanin Srbije u toku svog radnog veka zaradi do 250.000 evra. Djokovic vec sada u svojim ranim tridesetim na racunima ima preko 100.000.000 evra. E sada vi sto mu zamerate za dijete, krst, los izbor zene, trenera, nedovoljnu agresivnost... kolika je vasa ustedjevina zakljucno sa danom kada ste mu poslednji put prigovorili iz udovnosti vase fotelje ili stolice nekog javnog prevoza?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Gradjanin Z, 6. jun 2018 13:16)

Potpuno si promasio poentu.

опет ја

pre 5 godina

Људи, шта вам је?! Шта хоћете? Новак је изгубио, ако ћемо анализирати зашто, може и то, али се види да је опет у форми, да добро игра... и зато не треба лупетати те ово, те оно и прогнозирати којешта, јер се на основу тих прогноза може само прогнозирати прогнозерима (хехе:)). Имајмо мало више достојанства и нормалности, а мање алавости и негативности (мрзим тај израз!).
А Новаку, људини, више среће други пут, хвала му на пруженој партији, да не говоримо о свему претходном (и будућем), и ван тениса.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

@Kripton.
Bravo za komentar. Svaka cast. Upravo si pogodio sustinu. Ja jako postujem lik i delo Novaka Djokovica i sve sto je on uradio za sebe, ali i za nas narod i svoju zemlju. Nista vise i dalje od toga. Ne znam gde si i u kom momentu mogao da primetis da nemam svoj zivot, interesovanja, porodicu ili posao? Vrlo je jednostavno opisati i prepoznati Vas koji tudje uspehe dozivljavate kao svoje poraze i svoju sujetu i zavidnost prenosite u najnegativnijem smislu celom drustvu. Nisi jedini. Ima Vas dosta i u mojoj okolinu, ali na takve ljude ne obracam paznju jel je ne zasluzujete. Sve sto za Djokovica i ljude koji su u svojim zivotima uspeli da postignu svetske rezultate mozemo svi da kazemo je, SVAKA CAST MAJSTORI I KAPA DOLE. Novak je meni, kao momku koji voli svoju zemlju, drago da vidim Srbina u svetskom kremu.

Ivan Gubijan

pre 5 godina

O svemu se piše samo ne o tome da je Novak "načeo" 32. godinu života i da je to za mnoga velika imena i ranije bio znak da se kraj karijere bliži. Mislim da je Novakov organizam bio, zbog načina igre, izložen velikim naporima, za razliku od Federera, i da je on jednostavno umoran od tenisa, ne od samih mečeva, nego uopšteno gledano. Koji su to teniseri u 32. godini žarili i palili, a bili su veliki igrači? Postoji samo jedan izuzetak, nije Nadal, ali to je primer koji potvrđuje pravilo.

fantom

pre 5 godina

Ne znam zašto se ovo toliko dramatizuje, danas je novi dan, Novak je već zaboravio na taj meč. Biće još potrebno vremena da se vrati, Federeru je trebalo pet godina, ej pet godina ništa nije osvojio. Ove godine od Novaka ne treba očekivati ništa, ali svakako već sledeće osvaja veliki trofej. Mnogo brzo ljudi gube nadu i padaju u depresiju, to je valjda naš usud balkanski mentalitet. Novak je jak i vratiće se vrlo brzo. U to nema sumnje.

dragan

pre 5 godina

Nigde ne pise da on MORA da bude prvi opet.
Nigde ne pise da on NE SME da izgubi.
Nigde ne pise da je on DUZAN da vase mizerne zivote cini boljim.
Nigde ne pise da ce on da se SVETI ostatku zapada zbog vasih kompleksa oko Kosova.

Covek je od krvi i mesa, sa problemima kao i svaki drugi.

NJEGOV JE IZBOR da li ce da igra , kako ce da igra, gde ce da zivi i kome placa porez.

NJEGOV JE OBRAZ u pitanju kada dobija ili gubi , ne nekog Milojka iz Male Mostanice.

Srbi shvatite da nijedan sportista nece izleciti vase frustracije i komplekse. Vi jedino kroz pobede svog "zemljaka" mozete da dozivite taj osecaj superiornosti u odnosu na tamo neke Svajcarce, Spance itd.

Samo rad na sebi i unapredjenje svog licnog okruzenja i zivota.
To je jedino sto vas moze istinski usreciti.

Dule

pre 5 godina

@1Beogradjanin
Gde nadje od 2010- e do 2016-e???
2013 - Nadal najbolji ( Nole uzeo 1 slem)
2014 - Takodje 1 slem
2015 - E to je dominacija, 3 slema
2016 - dva slema i strmoglavi pad
A pre
2010 - 0 slemova
2011 - jeste dominantna godina - 3 slema

THE FINAL CUT

pre 5 godina

Mislim da nikad nećemo saznati pravi razlog ovakvog pada Novaka nakon Rolan Garosa 2016. Ne izgleda srecno, deluje zbunjeno, zamisljeno, kao da ga teraju da igra samo zbog sponsorskih ugovora.

m

pre 5 godina

Oh, dobro je da je nas Nole i živ koliko ga iznuruju ovako ubitacnim pitanjima, sve je usmereno na to da ga i mentalno i fizicki unište.Pitam se samo, ZASTO??? Nole mi te volimo!!!

Marinko

pre 5 godina

Ono što mi smeta je gluma. Budi ono što jesi. Na društvenim mrežama propagira religiju, meditaciju, unutrašnji mir. Na terenu, kada ne ide, psuje protivnika, simulira povrede, ljuti se na svoj tim i publiku. Njegov sam veliki navijač, bio sam na RG 2016, i da se razumemo, Novaka karakterise mnogo više pozitivnih stvari, ali svakako nisam fan lažnih emocija.

Kripton

pre 5 godina

@Pufne itd

Samo se ti (vi) zanosi u svom glorifikovanju Djokovića. A zašto to radiš, ko će te znati. Kako ti bre nije neprijatno, kako te ne mrzi? Pa imaš li ti svoj život, svoju porodicu, svoju decu, pa njih glorifikuj. Koji crni Djoković? Šta te briga za njega?

Đorđe

pre 5 godina

Nema smisla kritikovati Đokovića. Mnogo je postigao u karijeri i to mu niko ne može oduzeti. Po meni nema oko njega prevelike misterije. Svi se bavimo njegovim privatnim životom, tražimo uzroke pada, a kao da negiramo činjenicu da on ima 31. godinu i da je njegov zenit prošao. Pratim tenis od Lendla, Mekenroa i te generacije i mogu vam reći da se Novaku ne dešava ništa što se nije dešavalo i drugim velikim igračima. Naime, Sampras se posle 29. godine nikada više nije vratio na prvo mesto. Poslednji GS (US Open) osvojio je sa 30 godina i to sa 14. mesta. Lendl je poslednji GS osvojio kada je imao 30 godina. Za tenis je to neka starosna granica. Kod Novaka je taj pad malo izraženiji, prevashodno što se tokom karijere mnogo više trošio u odnosu na pomenute tenisere, jer tako fizički i psihički spremnog tenisera, svet nije video. Bukvalno je bio mašina. Takav stil igre i treninga ipak povlači određene posledice. I ne treba ga porediti sa Federerom. On ima nestvaran napadački potencijal koji mu omogućava da pobeđuje i kada nije top fizički spreman. Ali on je jedinstven i niko do sada, a verovatno i posle njega neće moći da dominira u 37.godini.
Mi treba da shvatimo da je Đoković prošao svoj zenit i da smanjimo očekivanja od njega. Mnogo je toga postigo, zacementirao sebe u top 5 svih vremena i tu se svaka rasprava završava. Neće biti GOAT, ali šta sad. Ponašamo se kao da je nedovoljno postigao u karijeri i to nikako ne razumem.

Ivan

pre 5 godina

Pa upravo njegovi odgovori na brifingu juče posle poraza i potvrđuju ono što znaju svi sem njega, a to je, da Nole jednostavnmo nije trenutno mentalno u tenisu! Apsolutno nije! Zato i "ne zna" šta će da uradi u danima koji predstoje! Sećam se onog Noleta recimo iz 2014. i 2015. godine kada je upravo na Rolan Garosu u finalima doživljavao teške i traumatične poraze od Nadala i Vavrinke i pored velike borbe i velike želje da osvoji jedini Slem koji mu je tada nedostajao pa se na Vimbldonu obe te godine vraćao jači nego ikada i demolirao kralja trave i kralja Vimbldona Rodžera Federera u dva finala za redom što je veliki podvig! A sada on "ne zna" šta će da radi! Nešto se debelo kuva u njegovom mentalnom sklopu, to samo on zna, ali da je glavom u tenisu sada, to nije, evidentno je, odsutan je totalno glavom sa terena već skoro dve godine. Zato ga i pobeđuju teniseri koji objektivno nisu mu ni do kolena.

Tenis napast

pre 5 godina

Vidi se da mu je stalo. Olako je izgubio prva dva seta, pa onda i četvrti. Ljut je na sebe i neće se smiriti dok ponovo ne počne da osvaja, a hoće. Put je težak i biće sigurno još ovakvih momenata, ali će Novak svakako igrati bar još 3-5 godina vrhunski tenis. Očigledno je da je počeo opet da "grize" i da mu je ponovo "važno", zato me raduje ova njegova ljutnja, zna da je do njega i mislim da je to motiv više da popravi neke stvari. Samo sam sebe može da gurne korak napred, a to će ovaj poraz doneti. Ovo je neispolirana verzija najboljeg Novaka, a upravo te finese koje sada manje ili više nedostaju su bile ranije odlučujuće. Jedno fino brušenje u narednih 6-12 meseci i gledaćemo ponovo najbolji tenis. Rafini i Rodžerovi mečevi su sada uglavnom dosadni i izvesni (ne mislim na međusobne), nedostaju oni epski protiv Novaka, kada se igra pretvara u nešto više od tenisa. Siguran sam da Novak sada želi da se vrati, a većina nas je još uvek tu da ga podrži.

Bojan

pre 5 godina

Čitam jedan od komentara pa čovek kaže da ljubav i tu sreću može širiti malo kasnije što se slažem potpuno. Rekao bih da nas sve ovo možda više boli i nervira nego čak i njega iz razloga što smatra da radi ispravno. Međutim brašo ne možeš ti da budeš Francuz ili Španac i širiš ljubav, sreću tamo po terenu kao neki čudotvorac, druže ti si iz Srbije i batali to, druže udarci slabi na pola terena, mišice ko Oliva... slabo je to za ove zveri. Srećno šta drugo !!!

LosMi

pre 5 godina

Kakvi komentari, Miodrag i ostali, vama kao da zivot zavisi od Novakovih pobeda. Deljenje saveta, mesanje u privatni zivot, procena nivoa srece. Da covek ne poveruje.

anja

pre 5 godina

Kad svi tako spekulisu, kako nikome nije palo na pamet da uz barem malo saosecanja pretpostavi da je covek mozda u depresiji.
I pre nego sto i pomislite "kako je moguce da se to njemu desi, jer...", setite da ne postoji niko ko je apriori na depresiju imun.

Na stranu to sto svako ima pravo da se hrani kako hoce, izbor koji je on napravio se izmedju ostalog preporucuje ljudima koji se bore sa depresijom.

Negative svuda ima, Francuzi su recimo poznati po gundjanju i nezadovoljstvu (i po koriscenju antidepresiva su prvi u svetu!), medjutim svaki put me iznenadi koliko smo mi negativni, nesolidarni i bezosecajni. Biramod a budemo takvi. Neki to umesto kao zagadjenje dozivkjavaju kao neophodni ventil. Umesto da se povezujemo preko pozitivnih stvari, povezuje nas mrznja, nezadovoljstvo i zajednicki "neprijatelj". Da ne pominjem koliko smo skloni deifikaciji idola kada nam to odgovara i njihovom ostrakovanju kada vise ne ispunjavaju nasa ocekivanja.

milutin

pre 5 godina

Slažem se sa "db wonder"(10:21). Upravu je kad kaže da je Nole gladijator opet.
Ali nedopustivo je da Nole, kad ima 5:1 i 30/0 na svoj servis, izgubi cio set, time i meč.
Nedopustivo!
Pomislio ono:- lako ćemo.
E nema to.
Ne pamtim to od Novaka za toliko mečeva.
No, pamet u glavu, nebi ni sanjao da ovu lekciju nijesi savladao.
Nek te sreća prati šampione.
Juče je pobjegla, neće sledeći put!

Aleksandar

pre 5 godina

Djokovicevo ucesce na travi zavisi i od toga da li Vajda i dalje ostaje da radi sa njim ili ne. Videcemo sta ce se desiti u narednom periodu i kakvi su Noletovi planovi. Ako ne bude hteo naporno da trenira i da vrati kilazu mislim da ce Vajda da napusti kormilo glavnog trenera i posle toga sve jovo-nanovo.

Vukodav

pre 5 godina

Samo on zna kako se oseća fizički.
Ono što mi znamo je da mu udarci nemaju oštrinu kao pre, da udara sa manje snage, da mu je prvi servis slabiji i sa mnogo grešaka a bez tog odličnog prvog servisa mnogo je teže dobijati mečeve, pa i protiv 70tog igrača na svetu.
Usled tolikih grešaka verovatno nema ni samopouzdanja pa ne izađe na mrežu kad treba, nije siguran u sebe i to je to.

Jeste onaj nesrećnik igrao kao drogiran ali samo dok mu je Novak svojim slabim udarcima to dozvoljavao. Kada je Novak slao precizne i jake udarce talijan je grešio na svakoj drugoj loptici i otuda treći set 6:1.

Njegov je izbor šta će i kako dalje ali nije dovoljno da samo želi da se vrati, treba i raditi na tome, naporno, svakog dana.

ring of fire

pre 5 godina

Meni ovaj njegov odgovor potvrdjuje cinjenicu da je Novaku tenis postao nesto sto se mora zbog LOVE , jer ne razumem zasto nebi igrao na W jer nije povredjen. Znaci sad svaki put kad neocekivano ispadne treba da otkazuje sledece turnir da bi se oporavio od poraza- cudno. Izgubio od boljeg (mozda srecnijeg) u tom trenutku , boze moj , idemo dalje to je sve sport. Potpuno mi nije jasan sa ovim ne znam da li cu igrati na travi.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Mnogo nelogicnih poteza posle otpustanja Bekera,ponovo krece sa Vajdom i onda posle par meseci raskid,dolazi Agasi svi smo se nadali da ce krenuti na bolje ali ne,saradjivali bez ugovora,besplatno,nije dolazio na svaki turnir,malo cudno da je to Novak prihvatio za kog se vazi da je perfekcionista i veliki profesionalac,a ta saradnja je na sve licila samo ne na profesionalizam,i onda opet vracas Vajdu istog tog Vajdu zbog kog si doveo Bekera jer ti je tad trebao neko ko je bio visestruki grend slem sampion,broj jedan,ko je imao iskustva u tim situacijama,to su sve Noletove reci...Onda ne cudi ovo ne znam.Sirenje ljubavi je tek posebna prica.

Dejan

pre 5 godina

Stvarno necu da verujem u to da je ishrana sahranila Novaka u tenisu,ali pogledajte ovu malenu rucicu,decko je premrsav da bi se bavio ovako zahtevnim i teskim sportom.

Dobros-AV

pre 5 godina

Juce, odmah posle meca, na Eurosportu se pojavio Mekinro kod Matsa i Barbare, i sta kaze: Why did he lose? Nole is too busy with hugging people :-)) hahahaha. Covek sve objasnio u jednoj recenici. I teniski vrh mu se smeje. Nije problem ni u ishrani, ni u tezini, ni u udarcima, ni u servisu, sve je to manje vise isto kao u vreme dok je vladao, ali nesto mu je u glavi 'kvrcnulo', a sta... to niko ne zna. Mozda cak ni on sam. On mora da izadje na teren sa osecajem i uverenjem da ce da pobedi, i samo tako moze da ide dalje. Sa njegovom igrom, koja je fizicki zahtevna, nema sanse sa mladjim teniserim ako mu psiha nije na nivou. A snage ima, mogao je juce ladno i peti set da odigra. Bez problema. Ali, izgubio je jer je odlucujuce poene lose odigrao. I ranije se to desavalo, ali juce ga je bas preterao.
Ja ga volim samo zato sto je nas, sto je davao, a mozda ce jos i davati 'igara' (iz poslovice 'hleba i igara') ovom nasem narodu Srbije i okoline, ko god ga podrzava.
Sto se mene tice, nek propusti travu, ali nek se spremi za beton. Svakom velikom igracu je povratak mnogo tezi nego obicnom igracu. Setite se samo Federera i Nadala sa 'susnim godinama'. Samo polako i bez panike.

maconii

pre 5 godina

on je iznerviran zato sto je propustio svoje sanse,ali i sa druge strane je bio protivnik koji je pogadjao skoro sve i ubijao novaku samopouzdanje...,igrao opusteno i protivnik koji nije slucajno u polufinalu i to sto je on 75 na listi nema veze sa onim sto je prikazao na ovom slemu i ovaj mec podseca na onaj sa vavrinkom...novaku fali jos dosta toga,ali s obzirom na pauzu i psihicko stanje ovo je dobro...najbolje je od svega sto ima zelju da se nadmece i pobedjuje i ovaj stav necu vise da se igram je dobar...tuzan je zbog poraza...naravno da ce igrati na travi,pa tek se vratio

mujo džeger

pre 5 godina

taman smo se poslije dugo vremena uželjeli pravog domaćeg tenisa,sva čast noletu priuštio nam je pravu vrhunsku sportsku dramu, izgubio je jednostavno što je podcijenio protivnika, ko zec kornjaču, ali nema veze, jes šteta za njega izgubio je , ali nam je priuštio pravi sportski triler koji se rijetko vviđa, ovo je nešto slično porazu vatrpolista od hrvata u polufinalu svjeckog, jednostavno sport i ništa drugo, osim što su se tale radovale a mi pojeli ono malo živaca što je preostalo, ovo je bio dobar uvod u ono što nam fudbaleri donose, pa na prošlom svjeckom kostarika je iz grupe šutnula kući i tale i engleze, pa nikom ništa, važno je da se nole vratio u život

B.Borg

pre 5 godina

Novak mora da bude prvenstveno ljut na sebe. Nedopustivo je da u četvrom setu više puta na mreži u trenutku kada je velikim trudom i dobrim izborom udaraca uspeo da "izbaci" protivnika sa terena , početnički izgreši i pokloni poene protivniku. Prvo ga na 5:2 vrati u život ..a onda dve set lopte za verovali ili ne ! Pored sebe , morao bi biti ljut na onoga ko ga je trenirao i učio igri na mreži i smeču. To je već dugo ispod profesionalnog nivoa. Svaki dolar koji je platio tom treneru su bačene pare. Toliko toga je zbog igre na mreži izgubio u poslednjih 12 godina. U jednom trenutku , u trećem kolu , publika je počela da se zabavlja kada Novak izađe na mrežu , jer je u tim trenucima uvek neizvesno šta će se dogoditi . Ok. porazi su sastavni deo karijere , ali ovaj je bio jedan od najbolnijih , ako ne i najbolniji. Svi su osetili da može da se vrati. Svi su počeli tome da se raduju i da navijaju za njega. A onda , iako je protivnik igrao fantastično , Novak je sam sebe po ko zna koji put pobedio. Nažalost nema više komfora i vremena za duga premišljanja . Neophodno je hitno resetovanje i naravno da igra na travi. Igre na turnirima su mu i vratile donekle formu da može stići do završnice turnira. Samo borba i da nađe neki sistem koji će mu doneti mirnoću kada izađe na mrežu.

Mihael

pre 5 godina

To što je nervozan, što daje takva izjave je jako pozitivno. To znači da želi na vrh, ima velike ambicije, od sebe puno očekuje. Da je suprotno, rekao bih pa dobro turnir je bio dobar za mene, nisam mnogo igrao, četvrtfinale... Ali njemu to nije dosta, znači da ima želju i da hoće ali... nije se vratit na vrh tek tako lako sa 3 vezana turnira. Treba mnogo da se radi i doči če samo po sebi. On želi čim prije ali ne ide. Ja sam zadovoljan njegovom igrom. Ne očekujem od njega kao nekad, Novak nije igrao skoro ništa zadnju godinu dana a prije toga svaki turnir. To je sasvim normalno al ljudi to neshvataju, hoće odmah Novaka starog i ništa ispod toga. Shvatite da je Novak igrao tenis koji če težko igrat opet jer to je skoro ne moguče, nije više toliko mlad, 16.000 poena, pa to je svaki turnir pobedijo.

Nemojte očekivat te rezultate i gledajte malo realnije, malo više mu treba vremena, osvajat če opet GS-ove ali neče igrat kao pre, nemoguče da njegovo telo to izdrži, može možda na kratko. Ja i ne očekujem, radije bi ga video da malo taktizira i igra bitne turnire i da ga gledamo bar još 5 godina.

Nije mu 18 godina i da se kida za svaki turnir, neka igraju ovi novi klinci masterse, on ih ima 30.

Cph

pre 5 godina

Dobro je Nole, danas se već glava"ohladila". Ne sumnjam da će na Wimbledon doći još spremniji. Pa kad je preživio onaj poraz od Vavrinke u finalu RG,prezivice i ovo.

поздрав!

pre 5 godina

Што се мене тиче, добро је играо, истина, нисам гледао први сет, али сам уживао, иако нисам неки љубитељ тениса. Види се да је Новак ојачао, да доста тога зависи од њега и концентрације, па шта више очекивати? Је л' нормално да сви други увек губе, а и људи који то очекују, да ли су они нормални? Супер је ово, идемо даље, и ми и Новак, све најбоље свима, у свему!

Tales

pre 5 godina

Mislim da Nole ne “siri” ljubav da bi se on licno bolje osjecao. To su mozda neki njegovi ideali i sl. A to sto je nervozan i sto se lose osjeca nema nikakve veze sa ljubavlju. Moze covjek i da voli a da mu ne ide u zivotu. Pozdrav!

Miodrag

pre 5 godina

Mislim da je ipak potcenio bio protivnika juče, te je zato ljut na sebe.
Marko je krenuo dobro i posle mu se sve otvorilo. Verovatno je i zato Novak ljut na sebe.