Nedelja, 07.12.2014.

18:48

Mesi prelomio katalonski derbi, 5:1

Fudbaleri Barselone savladali su posle preokreta Espanjol sa 5:1, u derbiju Katalonije odigranom u okviru 14. kola španske Primere.

Izvor: ÐN

Mesi prelomio katalonski derbi, 5:1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

ajde

pre 9 godina

Ovi koji kritikuju Suareza nisu pogledali nijedan Barsin mec. Covek igra odlicno, asistira, podredio se timu, bas kao i Mesi koji gleda da asistira kad god moze.

robokap

pre 9 godina

Daj bre ćutite ta barselona ni jedan trofej u ls pošteno nije osvojila.
(chelsea, 07. decembar 2014 19:32) Idi zakopaj se molim te xaxaxaxaxaxaxa :))

jasta

pre 9 godina

Od stare slave se ne zivi
2012 ja davno bila
...
(da da da, 7. decembar 2014 20:42)

U 2014-oj Mesi: najvise golova iz polja od svih igraca u svetu (ako ne racunamo ove smesne penale), najvise asistencija, najvise stovrenih sansi, najvise uspesnih driblinga,(ove 3 poslednje stavke vaze i za preoteklo SP u Brazilu)...

Bice da je sve ovo na staru slavu...

neutralni felsh

pre 9 godina

Kod Murinja:Pepe i Ramos kasapini,Modric igra zadnjeg veznog iako je klasican vezni,uvek je igrao sa 2 zadnja vezna(Alonso,Modric,Kedira),gurao je drvo-Iguaina,Ozil i di Marija potpuno neiskorisceni,cak i protiv fenjerasa potpuno defanzivan i ogavan fudbal
Anceloti:Pepe i Ramos,gospoda,skoro nijedan ostar faul,Modric-dominator sredine terena,Di Marija prodat za veliku lovu,Marselo probija po strani,Bejl i James prave visak a Ronaldo je uzeo jednu i uzece drugu zlatnu loptu+La decima,lep,brz,jednostavan i leprsav fudbal
Klop je spas!!!mozda i Venger
(oliver nedeljkovic, 07. decembar 2014 21:21)

odlican rezon, vidis da je bolje kad si kreativan nego kad pises sa antagonistiskim predrasudama prema barseloni, pa ti se omakne niz logickih pogreski. mada ne znam kako nisi primetio da sama barselona ove sezone igra mnogo brze i tzv. jednostavnije (kazem "tzv" jer jednostavnost u igri znaci mnogo vise kretanja po terenu onih igraca koji nemaju loptu), lopta brze ide napred, napad se gradi "u hodu"... nije to vise pepov tik tak - sada igra vise "dise", daju vise prostora protivniku, otuda i one silne polukontre, mada i nesigurnost u odbrani. pepova barsa bi ugusila espanjol i stisla ih pred 16, bilo bi manje golova dok se to probije...
duel sa psg-om ce nam bolje reci gde su sada. to vazi i za real, jos nisu naisli na dostojnu zrelu ekipu ove sezone (klasiko ne racunam)
klop i venger? ne znam, barsa je specificna, tamo treba trener koji zna njihov domicilni jezik i kapira se sa igracima jer su vec godinama zajedno pa se javlja sindrom zatvorenosti i podsvesnog otpora na "padobrance". i ne znam zasto toliko kudite enrikea, ko da je rajkard bio nesto bolji kad je dosao pa osvojise sve zivo? trudi se, uci se, sprovodi disciplinu. ne moze sve gotovanski "daj nam jakog trenera", hajde malo da sazrevaju zajedno. muka mi je vise od onih zihera "kupite karla, murinja, hidinka, kapela i sl. dokazane face" pa ce oni kao sve sami da rese.

Navijac Barselone

pre 9 godina

Nije Barsa slaba, ali problem je sto nije dovoljno jaka! Protiv Reala su se posle 1:0, bukvalno povukli i tumarali kao po mraku i onda posle 1:3 su kao nesto pokusavali, ali nije islo. Protiv PSG je igra bila kakva je bila, ali 3 komada od RM i PSG, postavlja pitanje, sta ako u zavrsnici LS dodju Celsi ili Bajern ili opet Real?
Ne znam, imam utisak kao da svi igraci Barse ocekuju da Mesi izvadi carobni stapic i na semaforu upise 1:0 ili kao da hoce da kazu ajde Mesi uradi onaj tvoj madjionicarski trik. Mnogo su nespretni u napadu, ako ne znaju sta ce sa loptom daj je Mesiju valjda ce on nesto da ubode. Nije Leo, Koperfild i Hudini zajedno, pa da im ispuni zelju. Trudi se on, ali sta ako ga zatvore? Suarez kao da se uplasio necega, Nejmar skoro kao Pedro, sve nesto trapavo i aljkavo u napadu. Dajte trgnite se koji moj, evo sad ce PSG doci (nece nista pokazati ako ih pobede).
Real igra tecno, protok lopte je solidan, Karlito je dobro spremio ekipu, samo sto sudije stalno pomazu, penala koliko 'oces. Kristijano igra za statistiku i to je veliki minus za Real. Moja prognoza za LS, u polufinalu su Barsa, Bajern, Real i Celsi.
Izvinjavam se na dugom komentaru

Uz napomenu

pre 9 godina

Definitivno je Leo MNOGO bolji fudbaler od Kristijana. Samo, brine me igra Barse u odbrani i napadu (bez Lea), letargicni su, cekaju da Mesi odradi neku magiju, ako ne, onda je*i ga, valjda ce drugi put bit' bolje. Trgnite se bre, majku mu, PSG dolazi!

boca 77

pre 9 godina

Messi jeste najbolji dok igra za Barsu ali za repku je los,ali Ronaldo gde god je igrao bio je najbolji.U Sportingu je bio najbolji,u Manchesteru bio najbolji,u Realu najbolji,u repki najbolji.U koliko klubova i liga je Messi bio najbolji a u koliko Ronaldo?Ovo je suvo poredjenje bez omalovazavanja bilo koga.Treba biti realan...

lord melchet

pre 9 godina

bas zanimljvio poredjenje Ancelotija dok je vodio Celsi i Real,smisla BEZ.Kako neko moze da poredi ovaj REAL sa svim ovim igracima i Celsi koji je imao 10 puta losiji tim?? Sto se tice poredenja liga-mogli ti timovi iz strasne PL da nekad i ne izgube od timova iz PRIMERE ili da nekad osvoje LE koju ne igraju ni Real,a ni Barsa,sem Celsija,sve ekipe ostale iz vrha su malo iznad proseka,za razliku od Reala,Atletika i Barse koji bi sve te ekipe "pokupili sa terena.

Xin Zhao

pre 9 godina

(Coa, 7. decembar 2014 23:00)

Izvesno je i to kada se sastanu engleski i spanski timovi, uvek su Spanci favoriti. Do duse prosle godine su finale igrala dva tima iz najbolje Premijer lige ili nisu. Trka Engleskoj je neizvesnije ne zato sto je Stouk jaci od Espanjola, nego zato sto su Real i Barsa jaci od Sitija i Celzija.

nik.

pre 9 godina

Najpre hajde kao navijac Barse da napomenem da sam impresioniran izdanjem Mesija koji je jos jednom pokazao koliko je neverovatan. Ali igra ne valja!!! Espanjol je mogao da vodi sa 2-0 i mislim da je podjednako zasluzan Bravo koliko i Messi za ovu pobedu. Rakitic sjajan, Xavi standardno dobar, najvise skripi kod Pikea kog je napadc Espanjola kao od sale pretrcao i naravno najvise problema na desnom beku gde Alves zaista kasni da pokrije odbranu ali konstantno je upravo tu rupa, Alvesova pozicija. Neverovatno da ga na leto nisu prodali. Mnogo bi bilo bolje da tu igra Montoya ili eventualno dati sansu Daglasu koji se nije pokazao u kupu ali to je zbog treme i manjka samopouzdanja jer nije jedan minut dobio osim u primeri na gostovanju Malagi. Alvesa bih odmah prodao da se pitam. Nemam nista protiv coveka ali naprosto nije vise za prvi tim Barselone i to je to! I na samom kraju da napomenem da bi bilo super da Barsa iskoristi povredu Vermelena i otkupi ugovor defanzivca Granade Nyoma jer im takav igrac bas treba.

Budimo realni iako smo Srbi

pre 9 godina

Mesi je van svake konurencije, on nije s ove planete. Mesi je klasa za sebe i porediti bilo kog drugog igraca sa Mesijem bilo bi nepravedno prema tom igracu.
Od ovozemaljskih igraca najboljije CR7 bez dileme.

Navijac Barse

pre 9 godina

Sto se tice komentatora Olivera Nedeljkovica, mogu reci samo da je delimicno u pravu sto se tice Barse. Suarez, ako se nesto ne promeni proci ce kao Fabregas ili Ibrahimovic (nezadadovoljan). Moraju dati veci minutazu Luisu i staviti ga na centralnu poziciju, ali to znaci i promena tika-take i uopste uvodjenje nove taktike u Barsi, sto mora da se desi. Ne moze se stalno kopirati Gvardiola. Nisu bili uspesni Martino i Viljanova. Treba malo modifikovati taktiku.

Coa

pre 9 godina

(eh da je dosao ranije)
Jedno je PL a drugo Primera prijatelju. PL je mnogo jaca i neizvestnija. U primeri je neizvestan samo el klasiko.

Nikola

pre 9 godina

Ono kad je nastupila susa kod Mesija, meni se cini da se covek ispraznio, jednostavno je ostao bez ciljeva, poobarao je gomilu rekorda, nauzimao se Zlatnih nagrada i logicno je da je ostao bez motiva. Sad kad je Kristijano poludeo, eto opet njega.

ajde

pre 9 godina

@oliver nedelkovic Vidim pominjes kao neuspehe la masije poraz Barse od Milana u finalu LS 4-0 i u polufinalu od Bajerna. Pa da ti ja pomenem istu tu la Masiju koja je 2008 zasluzna za rekordnih 6 trofeja, zaboravio si petardu Realu 5-0, pa 6-2 na bernabeu-u za Barsu. Zaboravio si lekcije Mamcesteru dva puta u finalu LS. Mislim kad vec pominjes. A poredjenje Mesija i Penalda je smesno, Mesi je genije, Ronaldo samo dobar strelac.

Rajko

pre 9 godina

Messi u 2014 godini:

Najvise golova iz igre,
najvise asistencija i
najvise napravljenih sansi saigracima.

Jednostavno najbolji je!
(heh, 7. decembar 2014 18:50)

# Link komentara

Da daa da,sve to stoji,svaka cast Messiju,zaista nevjerovatan igrac.Ali pazi sad ovo,Ronaldo ima 8 utakmica manje ove godine,plus jedno 3-4 utakmice je igrao osakacen sa jednom nogom,sjecamo se one povrede kolena pred kraj prosle sezone.Tako da je neosporiva cinjenica da Ronaldo oove godine ima mnogo bolji procenat golova po mecu od Messija.Malo objektivnosti nije na odmet.

Ronaldo, najbolja pomada "Reala"

pre 9 godina

Cuj, Mesi "najbolji igrac Barse"?! Znaci, ima u Spaniji i u svetu boljih od njega? Lepo je napisao "bbbb" u svom komentaru: "Razlika između Mesija i Ronalda je to što Mesija porede sa Maradonom i Peleom, a Ronalda sa Mesijem. :-) Jednostavno najbolji!" Jedini razlog sto ih porede - igraju u istoj ligi, u dva rivalska tima. Veliki majstor, nemilosrdni egzekutor, covek koji uziva u fudbalu - Mesi. Smrco, efikasan strelac, koji uziva samo u sebi - Ronaldo. Smesno je porediti njih dvojicu. Zamislite da je Ibrahimovic ostao u Spaniji - on je nesumnjivo jedini kojeg bi imalo smisla porediti sa Mesijem, veliki majstor. Dobro, i zabavljac, neukusan ponekad, ali licnost, a ne ova pomada od igraca i coveka, kakav je Ronaldo. Zanimljivo pitanje: Kome se takav dopada, ko takvog voli i cak obozava? Da nemaju i oni slicne karakterne osobine?!

fakti

pre 9 godina

@majstor mica Upravo ste ti i Oliver najvece neznalice ovde. Objasnite strucnjaci kako je to Mesi najbolji asistent lige, ako je sve tako kao sto vi kazete, da drugi rade za njega. Radi on za njih, i da njega nema oni bi bili samo prosecni igraci. Njemu nedostaje samo par asistencija da bude najbolji asistent lige svih vremena, a vec je najbolji strelac. Nemate argumenata, a ni znanja.

neutralni felsh

pre 9 godina

Pa tu taktiku mogu ja da postavim,igrajte 4-3-3,dajte Mesiju sto vise lopti,ti Leo probijaj,driblaj,asistiraj i sutaj do iznemoglosti,igrajte pasove,drzite posed,Nejmare probijaj po krilu,simulirajte i prevrcite se ako treba.....

Jos nesto o toj la Masiji

4:0 Milan finale
7:0 Bajern polufinale
To su vazeci negativni rekordi
Ostaje da naprave rekorde i za 1/4 i 1/8 finala,vec bi mogli ove godine ako nalete na Bavarce u 1/8 ili 1/4 finalu...od drveta ne vidite sumu...crno im se pise,cak mislim da bi ih i onaj Dortmund nakantao...
(oliver nedeljkovic, 07. decembar 2014 20:57)

bolje priznaj da nisi odgledao utakmicu, ni ovu sad niti nijednu od pocetka sezone ;)

eh,da je dosao ranije!!!!

pre 9 godina

evo ljudi sta je meni impresivno

Anceloti na klupi RM

84 utakmice
66 9 9 golovi 236/66,+170

To mu je ubedljivo najbolji ucinak u trenerskoj karijeri

Evo recimo dok je bio u Celziju
109 utakmica
67 20 20 241/94,+147

u karijeri mu je prosek 58% pobeda a u Realu skoro 80%,uz skoro 3 data i manje od jednog primljenog gola

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Ja sam uporno pisao da je bolje da su doveli Dijega Kostu nego Suareza
Sta se desava ove sezone,pa Kosta je dokazao da nije sezonac,razbija u Celziju a Suareza sa druge strane ceka Ibrina sudbina
Ibrina sudbina-klub dao Etoa i one silne milione,onda su bazirali igru na laznoj 9,Mesiju, a pravu 9 Ibrahimovica stave na krilo,onda se pitaju kako to Ibra ne radi!!!
Ibra radi svuda gde je klasicna 9 i vodja ekipe,kao i sto bi to radio Suarez
Dalje,godinama su jurili svoje dete Fabregasa,koji je klasican vezni igrac,pa ga onda opet gurali na laznu 9 ili cak klasicnu 9,pa se onda opet pitaju zasto Fabregas ne radi???
E pa,Ibra i Fabregas su radili pre Barse i radice posle Barse,kao i sto je slucaj Suarezom koji u Barsi nece pokazati nista,dok bi Kosta maestralno odradio lazne pozicije
Trece,Martino i Enrike su upropastili Barsinu igru,sa njima klub nista nije i nece uraditi
Evo vam jedan lep primer
Murinjo-Anceloti-RM
Kod Murinja:Pepe i Ramos kasapini,Modric igra zadnjeg veznog iako je klasican vezni,uvek je igrao sa 2 zadnja vezna(Alonso,Modric,Kedira),gurao je drvo-Iguaina,Ozil i di Marija potpuno neiskorisceni,cak i protiv fenjerasa potpuno defanzivan i ogavan fudbal
Anceloti:Pepe i Ramos,gospoda,skoro nijedan ostar faul,Modric-dominator sredine terena,Di Marija prodat za veliku lovu,Marselo probija po strani,Bejl i James prave visak a Ronaldo je uzeo jednu i uzece drugu zlatnu loptu+La decima,lep,brz,jednostavan i leprsav fudbal
Klop je spas!!!mozda i Venger

Fi&llm

pre 9 godina

@Merenges Prijatelju baci se u POTRAGU za nekim dobrim profesorom Srpskog da te nauci padeze. A i lekara ti potrazi da tebi pomogne zbog tog nadimka 'merenges', jer nisi ti bas sav svoj kad pricas Srpski (doduse lose) a zoves se merenges-om, nazivom za navijace Reala. Tu nesto ne stima. Nije tebi lako, pomozi sebi.

lol

pre 9 godina

(oliver nedeljkovic, 7. decembar 2014 19:37)

Kako to svi u Barsi igraju za Mesija kada nam statistika govori da Mesi ove 2014 kalendarske godine ima najvise asistencija i samo u Primeri ima 136 napravljenih sansi suigracima sto je najvise dok je Koke drugi sa 112. Verovatno si fan Ronalda za kojeg igraju svi u Realu pa tako govoris i za Mesija

Jimmy

pre 9 godina

Messi made 17 of 21 hattricks without penalties in La Liga.
Ronaldo made only 9 of 23 hattricks without penalties in La Liga.


Ova sezona :
La Liga
Messi : 13 field goals
Ronaldo : 16 field goals + 7 pk
Champions League
Messi : 7 field goals
Ronaldo: 3 field goals + 1 pk

Messi je bolji od Ronalda

da da da

pre 9 godina

(dada, 7. decembar 2014 19:47)

Od stare slave se ne zivi
2012 ja davno bila
poslednje 2 sezone u Primeri
utakmice/golovi

Messi C. Ronaldo
45/41 43/54
Na 2 utakmice manje Ronaldo je dao 13 golova vise!!!

a u svim takmicenjima
Messi C. Ronaldo
65/61 68/80
0,92gol.po mecu 1,17g.po mecu
Jos nesto,svi vi podsvesno znate da ce balon d^or dobiti Ronaldo i da je Real iz Madrida trenutno ubedljivo najbolja ekipa u Evropi,zato i svaki put na vest o Ronaldu,Realu,Mesiju ili Barseloni spominjete CR7 i RM,jednostavno to vas kopka i ne mozete bez njih,sta cete niste vi krivi,krivi su:
pod br.1 Karlo Anceloti
Posle toga cela ekipa RM i na kraju sam CR7

ggg

pre 9 godina

@Oliver Nedeljković
Ne postaje se najbolji igrač sveta zato što ti je tim najbolji, nego zato što je igrač najbolji.
Jedan Mesi će imati uvek više uspešnih pasova i driblinga od nekog iz Čelzija, ali to ne znači da će barsa pobediti ako se čelzi brani 99% vremena...stavljam za primer onu godinu kad je čelzi parkirao autobus ispred gola protiv barse.
Jedan Xavi ima uvek preko 90% uspešnih pasova, i zbog toga je godinama bio najbolji igrač sredine terena, bez obzira ko je osvajao primeru, Lš...
E to ti se zove individualni kvalitet, i nema veze sa kvalitetom tima.
Šta da radi bejl u reprezentaciji, zato što ne može sa velsom da osvoji ništa, (kao što neće nikad ni osvojiti), znači da će uvek biti iza Zidana na primer, koji je imao u timu Blana, Anrija, Piresa, Vijeru, Desaija, Tirama...

majstor mića

pre 9 godina

P.S. Olivere, još jednom bravo. Već dve godine plačem kad gledam davež od igre.... ogroman promet nikakva zarada...za 75 minuta drvljenja i mučenja lopte Barsa uputi jedan šut i izvede jednu brzu akciju, jbt! Ne volim Real, al žurim uvek na početak, za minut eto gola... brze akcije, šutevi, kontre, dueli, centaršutevi...

Pedro?!

pre 9 godina

Ču ti ovo. Pedro dobar igrač ?! Pedro je šleper i trebao je u paketu sa Valdesom odavno da ode iz Barse. Vilja, pa čak i Sančez je izmislio fudbal za Pedra. Šteta što Suarez nikako da se opusti, sav je u grču.

majstor mića

pre 9 godina

oliver..: Potpuno si u pravu... malo je ovde znalaca, a mnogo mladjanih navijača... Mesiju svaka čast, ali marginalizovao je pre Suareza (dobio četiri,pet lopti, a Mesi mora svaku da overi), Etoa, pa Ibrahimovića, a janan Pedro koji je ok igrač, protraćiće karijeru kao potrčko...
Uzgred, dok im je centralni onaj trapavi sporać, nemaju šanse u LŠ! Trapav, pa još spor na tom mestu, to je isti Lovren u Liv.

EuroNix

pre 9 godina

Najjace formule u nauci: 1. E = m x (c*c)... 2. Messi = 50% covek + 50% vanzemaljac... 3. Ronaldo = 50% covek + 50% penaldo padavicar.

Aleksandar

pre 9 godina

Ne bojim se ja za Mesija bice za njega uvek golova ali se plasim za jadnu Barselonu jer bi se tesko vratili u mec da je bilo 0:3 na poluvremenu ali ne skocentrisani Espanjolci su sami sebe pobedili.Naletece na nekog jaceg,drugu utakmicu za redom su seprovukli-nemoj da vas rezultat zavarava.Dzabe Mesiju jos 150 ovakvih dosadnih golova kad zlatna lopta ide Ronaldu nece se ponoviti ista greska FIFE kao pre 2 i 3 godine.Toliko.

Toni

pre 9 godina

23 gola Ronaldo, 13 Messi.
Dobar je Messi, nije los... :D
(Big Ron, 7. decembar 2014 19:59)

Zar te nije sramota to da pises znajuci da je penaldo dao 7 iz penala???

ekis

pre 9 godina

ako maknemo golove i jednom i drugom onda možemo slobodno da kažemo da je Messi izmislio fudbal za Ronalda. .. pa messiju nisu potrebni golovi da bi se čuo dok Ronaldo je extremno zavisan od statistike

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Eto srece da ne dobiju PSG i da u 1/8 idu na Bajern,pa cete vi strucnjaci da vidite koliko je ekipa ogranicena i u kakvu anemiju ce da upadnu

Veliki ste nemaci pojma ,isto kao i sto je Luis Enrike nemac pojma u trenerskom poslu
Del Boske,Venger,Ferguson,Anceloti,Klop pa cak i Murinjo i Simeone(sa defazivnom taktikom) su doktori posla za Enrikea

Pa tu taktiku mogu ja da postavim,igrajte 4-3-3,dajte Mesiju sto vise lopti,ti Leo probijaj,driblaj,asistiraj i sutaj do iznemoglosti,igrajte pasove,drzite posed,Nejmare probijaj po krilu,simulirajte i prevrcite se ako treba.....

Jos nesto o toj la Masiji

4:0 Milan finale
7:0 Bajern polufinale
To su vazeci negativni rekordi
Ostaje da naprave rekorde i za 1/4 i 1/8 finala,vec bi mogli ove godine ako nalete na Bavarce u 1/8 ili 1/4 finalu...od drveta ne vidite sumu...crno im se pise,cak mislim da bi ih i onaj Dortmund nakantao...

Ogi

pre 9 godina

Trebate napraviti peticiju da Ronaldo više ne izvodi penale. Valjda bi to zadovoljilo većinu. Jbt, kakve se sve ovdje gluposti lupaju to je nevjerovatno. Uživajte u fudbalu, koga briga ko je bolji...

hawkeye

pre 9 godina

Sad sam cuo od komentatora da Ronaldo dao 7 golova iz penala a Mesi nijedan, o cemu se radi, kako je moguce da se Realu toliko sude penali vise nego Barseloni, danas cist penal nad Nejmarom nije sviran, SRAMOTA kako se gura Real!
(yoo, 07. decembar 2014 19:08)gura se od kad pratim fudbal,znači neki 35 godina,ćale mi je govorio da je tako bilo i kad je on bio mlad.....

Vladimir

pre 9 godina

E sad oni sto mrze Ronalda pocinju hvalospeve i poredjenja... Ja sam fan Ronalda ali duboko postujem Mesija...i tako bi trebali svi pravi obozavaoci fudbala...I da svaka cast Leo...Jedva cekam sad El clasico

robokap

pre 9 godina

zamolio bi redakciju da pogedate atmosferu na Brondby stadionu i posvetite clanak tome fudbal se igra i u DanskojNavijanje ovako nikada u Barceloni nije bio
(Brondby, 07. decembar 2014 18:53) Ti si jedan od najupornijih trolova na ovom portalu. Svakog meseca se pojavi neki novi, skoro se pojavio onaj Dragan sa 3G video pozivima, pa onaj menadjer ranije, pa tradicionalista, pa zmitjkoe sa apple proizvodima ali ti brate mili trajes i dalje. Kako te ne mrzi vise da trolujes aman zaman?!?

Halal Madrid

pre 9 godina

Mesi najbolji. I ajmo svi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi

Jezeraš

pre 9 godina

Čisto poređenja radi, Ronaldo je imao 9 "čistih" od 23 hat-tricka u Ligi. Sve ostalo je pogurano penalima.
(aca, 07. decembar 2014 19:01)

Pa što nisi napisao koliko "čistih" ima Mesi? Zanima me

gf%t na

pre 9 godina

Samo da napomenem Pedro ide 1 na 1 sa golmanom i ima slobodnog Mesija ali ne odlucuje da mu doda da Mesi postavi nogu na praznu mrezu vec sam resava situaciju 1 na 1, recimo da sam siguran da jedan Benzema ili Cicarito ne bi smeli tako da urade Ronaldu.

Fi&llm

pre 9 godina

I onda zlatna lopta da ne ode ovom coveku?!?! Nesto ozbiljno nije u redu s ovim svetom onda. Marketing je cudo! Covek svaki mec glavni kreator i strelac, sve sanse napravi, vecinu golova da. I to na koji nacin, pa dva prodora kakva je imao jujuju. Unikat fudbala u istoriji celoj.Uporedite sad ovaj i onaj sinocni het-trik robota bez vestine, mislim hejj.. smesno. Da li je uopste moguce zamisliti boljeg igraca, dok se nije pojavio mislio sam da je ovo nemoguce raditi, i ovoliko vešt biti. A onog zalizanog molim da ne poredite s ovom legendom, s ovom majstorcinom. Eno mu bre zlatna lopta, zna se ko je najbolji. Kakav igrac! Leo Mesi, nevidjeno!

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

1.ekipa je previse ogranicena:
Sve se svodi na Mesija,Suarez je isti onaj Ibrahimovic koji se nikada nije uklopio, zato sto ceo tim mora da igra za njega a ceo tim igra za Mesija
2.Enrike je vise nego smesan trener,cela igra se svodi na dodavanja koje ce koliko sam do sada video(RM,PSG) protiv ozbiljnih ekipa biti kaznjena sa po minimum 3 gola u mrezi
3.Ajaks,Valensija,Selta cak i ovaj Espanjol su u pojedinim momentima bili daleko bolji od Barse,najvise se uocava da ekipa upada u anemiju ako pocne da gubi
4.Ako se ne pobedi PSG,u 1/8 muguci rivali:Bajern,Celzi,Dortmund,Porto i verovatno Leverkuzen
Ako se dogodi da ne pobede PSG a na zrebu dobiju Celzi,Bajern ili Dortmund,u utakmici kao sto je ova protiv Espanjola ce tih 0:1 da se zavrsi u 0:3 do opet onih famoznih 7:0 u 2 utakmice
5.Mesi mora da se proda na leto,Nejmar da uzme njegovu ulogu,ceo tim da igra za Suareza+dovesti barem 3 igraca odbrane i jednog maestra iz sredine terena(Kompani,Boateng,Humels,Pogba ili Koke),sve ce to imati smisla ako se otera Enrike i dovede trener kao sto je Klop ili cak matori Venger(za Arsena deluje smesno ali on ima viziju igre za razliku od Enrikea koji je veliki nemac pojma)
Kad bi se to napravilo videli bi ste definitivno najbolju Barsu u istoriji,ovako sa onim Enrikeom na kraju ce biti kao i prosle godine,mogu mnogo a nece uraditi nista
Sve dok ne osvoje svetsko prvenstvo Ronaldo i Mesi ce biti ispod Pelea,Zube,Ronaldinja,Maradone,Totija,Zidana,Anrija...

dada

pre 9 godina

Ovo je bio ukupno 202. gol Mesija od dolaska Portugalca u Primeru, koji je upisao dva manje. Za sve one koji pricaju o odnosu utakmica i golova.

Merenges

pre 9 godina

(Fi&llm, 07. decembar 2014 19:00)
Prijatelju,baci se u potrazi za nekim dobrim lekarom.Dobronamjeran savjet.Uspjesno u lijecenju.Pozdrav. :)

jedan jedini

pre 9 godina

Prvo faul nad Busketsom se ne svira, Espanjol daje gol, onda se svira nepostojeci ofsajd Barsa u gol sansi, opet kasnije smesan ofsajd, pa nema penala nad Nejmarom, ali kad imas Mesija u ekipi mogu sudije da te kradu koliko hoce.

gaucho

pre 9 godina

I kazu da Zlatna lopta treba da ide Penaldu?Mozda oskar za glumu,tu nema konkurenciju...Mislim da vise nema dileme ko je bolji fudbaler...Ronaldo veceras jedan bensedin, pa na spavanjac!

yoo

pre 9 godina

Sad sam cuo od komentatora da Ronaldo dao 7 golova iz penala a Mesi nijedan, o cemu se radi, kako je moguce da se Realu toliko sude penali vise nego Barseloni, danas cist penal nad Nejmarom nije sviran, SRAMOTA kako se gura Real!

Brat Šavi

pre 9 godina

Malo zanimljivosti da dodam:

Cristiano Ronaldo otkako je prešao u Real Madrid 2009. godine ima 200 golova u Primeri dok Lionel Mesi ima 202 gola za isto vreme.

Lionel Mesi je na poslednje 4 utakmice za Barselonu imao 3 het-trika. Polako maestro kreće da rešeta!

Ove sezone u Primeri je Real Madridu svirano 7 penala i svih 7 je uspešno Ronaldo izveo, dok Barseloni nije sviran ni jedan penal.

hahahahaha!!

pre 9 godina

Šta se lezite dao lik gol desnom nogom i gol sa ivice kaznenog kao da je ne znam sta uradio :-D da bilo koji drugi fudbaler igra kao ronaldo smatrali bi ga najboljim ikada al ljudi se poistovećuju sa mesijem jer ne deluje kao zvezda :-D

neutralni felsh

pre 9 godina

iz vidjenog mozemo da izvucemo nekoliko zakljucaka:
sergio garsia, napadac espanjola, je kao i el sharavi - i dalje u konkursu za antifrizuru decenije. drugo, barseloni nikako ne smes da prepustis da se dobacuju u prostor iza centra - espanjol je dizao odbranu, jer je podlegao atmosferi gradskog derbija, i eto polukontri koliko volis. barselona je opet u dobroj formi, ko kaze da nije znaci da nije gledao utakmicu pa govori automatski - nije ovo pepov tik tak ali je vrlo blizu... i jos nesto - mozda je luis enrike ovakav ili onakav, mozda brza sa izmenama i nekad pokvari dinamiku igre, ali im je strogo zabranio da se valjaju posle faula. i najvaznije, videli smo da mesiju nije potreban sumnjivi penal da bi napravio het trik ;)

Barsa

pre 9 godina

ja ne znam kako da opisem koliko sam uzivao veceras gledajuci ga, ne mogu ni da opisem koje on divljenje izaziva kod mene.
bravo mesi!
bolji od najboljeg.. hehe

Messi ljudi Messi

pre 9 godina

Messi je od kako je Ronaldo došao u Real dao 202 gola za barcu u ligi dok penaldo 200 uz puno više penala. .. eto vam istina realovci i penalovci

ekis

pre 9 godina

ljudi pa Messi nedaje samo golove kao Ronaldo. . Messi pleše na terenu i sve živo kreće preko njega... Messi ju nisu potrebni golovi da je najbolji dok Ronaldo je zavisan od penala

Jednostavno, mali carobnjak sa svojim timom

pre 9 godina

Neko daje het-trik posle 0:1 i preokreta, bez penala, zahvaljujuci timu, a nekome kod rezultata 0:0 treba asistencija sudije uz penal da bi se protivnik lakse savladao.

Messi tata

pre 9 godina

Penaldo 7 iz penala, Mesi 0, i posle se penaldovci hvale kako penaldo ima 10 golova vise... sramota kakav je kriterijum za uefadrid a kakav za Barselonu.

Brondby

pre 9 godina

zamolio bi redakciju da pogedate atmosferu na Brondby stadionu i posvetite clanak tome fudbal se igra i u Danskoj

Navijanje ovako nikada u Barceloni nije bio

Petar

pre 9 godina

Juce iskritikovaste Ronalda za simuliranje, a sta je Mesi uradio kad je video da ce Espanjol imati kontru za gol ? Izgubio je loptu i ostao na zemlji, kad su igraci Espanjola izbacili loptu, Mesi je ustao kao da nista nije bilo.

meee

pre 9 godina

Pogledajte ovaj gol Espanjola kada je napravljen faul na Busketsu. Za takve stvari su ove sezone Realu sudili barem 4-5 penala dok Barsi ne mogu ni obican faul.

sinki

pre 9 godina

Neko mora sramno da pada i simulira,da bi postigao het-trik,a neko to radi sa stilom,gospodski,elegantno,genijalno,daje 3 gola iz igre,Leo Messi.

Dj

pre 9 godina

Sad pogledajte razliku između jučerašnjeg i današnjeg het-trika i videćete zašto je jedan savršeno spremljena gol mašina a drugi Bog fudbala.

yoo

pre 9 godina

Sad sam cuo od komentatora da Ronaldo dao 7 golova iz penala a Mesi nijedan, o cemu se radi, kako je moguce da se Realu toliko sude penali vise nego Barseloni, danas cist penal nad Nejmarom nije sviran, SRAMOTA kako se gura Real!

Fi&llm

pre 9 godina

I onda zlatna lopta da ne ode ovom coveku?!?! Nesto ozbiljno nije u redu s ovim svetom onda. Marketing je cudo! Covek svaki mec glavni kreator i strelac, sve sanse napravi, vecinu golova da. I to na koji nacin, pa dva prodora kakva je imao jujuju. Unikat fudbala u istoriji celoj.Uporedite sad ovaj i onaj sinocni het-trik robota bez vestine, mislim hejj.. smesno. Da li je uopste moguce zamisliti boljeg igraca, dok se nije pojavio mislio sam da je ovo nemoguce raditi, i ovoliko vešt biti. A onog zalizanog molim da ne poredite s ovom legendom, s ovom majstorcinom. Eno mu bre zlatna lopta, zna se ko je najbolji. Kakav igrac! Leo Mesi, nevidjeno!

Barsa

pre 9 godina

ja ne znam kako da opisem koliko sam uzivao veceras gledajuci ga, ne mogu ni da opisem koje on divljenje izaziva kod mene.
bravo mesi!
bolji od najboljeg.. hehe

Messi tata

pre 9 godina

Penaldo 7 iz penala, Mesi 0, i posle se penaldovci hvale kako penaldo ima 10 golova vise... sramota kakav je kriterijum za uefadrid a kakav za Barselonu.

Dj

pre 9 godina

Sad pogledajte razliku između jučerašnjeg i današnjeg het-trika i videćete zašto je jedan savršeno spremljena gol mašina a drugi Bog fudbala.

sinki

pre 9 godina

Neko mora sramno da pada i simulira,da bi postigao het-trik,a neko to radi sa stilom,gospodski,elegantno,genijalno,daje 3 gola iz igre,Leo Messi.

gf%t na

pre 9 godina

Samo da napomenem Pedro ide 1 na 1 sa golmanom i ima slobodnog Mesija ali ne odlucuje da mu doda da Mesi postavi nogu na praznu mrezu vec sam resava situaciju 1 na 1, recimo da sam siguran da jedan Benzema ili Cicarito ne bi smeli tako da urade Ronaldu.

meee

pre 9 godina

Pogledajte ovaj gol Espanjola kada je napravljen faul na Busketsu. Za takve stvari su ove sezone Realu sudili barem 4-5 penala dok Barsi ne mogu ni obican faul.

Halal Madrid

pre 9 godina

Mesi najbolji. I ajmo svi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi

neutralni felsh

pre 9 godina

iz vidjenog mozemo da izvucemo nekoliko zakljucaka:
sergio garsia, napadac espanjola, je kao i el sharavi - i dalje u konkursu za antifrizuru decenije. drugo, barseloni nikako ne smes da prepustis da se dobacuju u prostor iza centra - espanjol je dizao odbranu, jer je podlegao atmosferi gradskog derbija, i eto polukontri koliko volis. barselona je opet u dobroj formi, ko kaze da nije znaci da nije gledao utakmicu pa govori automatski - nije ovo pepov tik tak ali je vrlo blizu... i jos nesto - mozda je luis enrike ovakav ili onakav, mozda brza sa izmenama i nekad pokvari dinamiku igre, ali im je strogo zabranio da se valjaju posle faula. i najvaznije, videli smo da mesiju nije potreban sumnjivi penal da bi napravio het trik ;)

Ronaldo, najbolja pomada "Reala"

pre 9 godina

Cuj, Mesi "najbolji igrac Barse"?! Znaci, ima u Spaniji i u svetu boljih od njega? Lepo je napisao "bbbb" u svom komentaru: "Razlika između Mesija i Ronalda je to što Mesija porede sa Maradonom i Peleom, a Ronalda sa Mesijem. :-) Jednostavno najbolji!" Jedini razlog sto ih porede - igraju u istoj ligi, u dva rivalska tima. Veliki majstor, nemilosrdni egzekutor, covek koji uziva u fudbalu - Mesi. Smrco, efikasan strelac, koji uziva samo u sebi - Ronaldo. Smesno je porediti njih dvojicu. Zamislite da je Ibrahimovic ostao u Spaniji - on je nesumnjivo jedini kojeg bi imalo smisla porediti sa Mesijem, veliki majstor. Dobro, i zabavljac, neukusan ponekad, ali licnost, a ne ova pomada od igraca i coveka, kakav je Ronaldo. Zanimljivo pitanje: Kome se takav dopada, ko takvog voli i cak obozava? Da nemaju i oni slicne karakterne osobine?!

ekis

pre 9 godina

ako maknemo golove i jednom i drugom onda možemo slobodno da kažemo da je Messi izmislio fudbal za Ronalda. .. pa messiju nisu potrebni golovi da bi se čuo dok Ronaldo je extremno zavisan od statistike

gaucho

pre 9 godina

I kazu da Zlatna lopta treba da ide Penaldu?Mozda oskar za glumu,tu nema konkurenciju...Mislim da vise nema dileme ko je bolji fudbaler...Ronaldo veceras jedan bensedin, pa na spavanjac!

ajde

pre 9 godina

@oliver nedelkovic Vidim pominjes kao neuspehe la masije poraz Barse od Milana u finalu LS 4-0 i u polufinalu od Bajerna. Pa da ti ja pomenem istu tu la Masiju koja je 2008 zasluzna za rekordnih 6 trofeja, zaboravio si petardu Realu 5-0, pa 6-2 na bernabeu-u za Barsu. Zaboravio si lekcije Mamcesteru dva puta u finalu LS. Mislim kad vec pominjes. A poredjenje Mesija i Penalda je smesno, Mesi je genije, Ronaldo samo dobar strelac.

Vladimir

pre 9 godina

E sad oni sto mrze Ronalda pocinju hvalospeve i poredjenja... Ja sam fan Ronalda ali duboko postujem Mesija...i tako bi trebali svi pravi obozavaoci fudbala...I da svaka cast Leo...Jedva cekam sad El clasico

EuroNix

pre 9 godina

Najjace formule u nauci: 1. E = m x (c*c)... 2. Messi = 50% covek + 50% vanzemaljac... 3. Ronaldo = 50% covek + 50% penaldo padavicar.

dada

pre 9 godina

Ovo je bio ukupno 202. gol Mesija od dolaska Portugalca u Primeru, koji je upisao dva manje. Za sve one koji pricaju o odnosu utakmica i golova.

ekis

pre 9 godina

ljudi pa Messi nedaje samo golove kao Ronaldo. . Messi pleše na terenu i sve živo kreće preko njega... Messi ju nisu potrebni golovi da je najbolji dok Ronaldo je zavisan od penala

fakti

pre 9 godina

@majstor mica Upravo ste ti i Oliver najvece neznalice ovde. Objasnite strucnjaci kako je to Mesi najbolji asistent lige, ako je sve tako kao sto vi kazete, da drugi rade za njega. Radi on za njih, i da njega nema oni bi bili samo prosecni igraci. Njemu nedostaje samo par asistencija da bude najbolji asistent lige svih vremena, a vec je najbolji strelac. Nemate argumenata, a ni znanja.

Toni

pre 9 godina

23 gola Ronaldo, 13 Messi.
Dobar je Messi, nije los... :D
(Big Ron, 7. decembar 2014 19:59)

Zar te nije sramota to da pises znajuci da je penaldo dao 7 iz penala???

Jimmy

pre 9 godina

Messi made 17 of 21 hattricks without penalties in La Liga.
Ronaldo made only 9 of 23 hattricks without penalties in La Liga.


Ova sezona :
La Liga
Messi : 13 field goals
Ronaldo : 16 field goals + 7 pk
Champions League
Messi : 7 field goals
Ronaldo: 3 field goals + 1 pk

Messi je bolji od Ronalda

Uz napomenu

pre 9 godina

Definitivno je Leo MNOGO bolji fudbaler od Kristijana. Samo, brine me igra Barse u odbrani i napadu (bez Lea), letargicni su, cekaju da Mesi odradi neku magiju, ako ne, onda je*i ga, valjda ce drugi put bit' bolje. Trgnite se bre, majku mu, PSG dolazi!

lol

pre 9 godina

(oliver nedeljkovic, 7. decembar 2014 19:37)

Kako to svi u Barsi igraju za Mesija kada nam statistika govori da Mesi ove 2014 kalendarske godine ima najvise asistencija i samo u Primeri ima 136 napravljenih sansi suigracima sto je najvise dok je Koke drugi sa 112. Verovatno si fan Ronalda za kojeg igraju svi u Realu pa tako govoris i za Mesija

hawkeye

pre 9 godina

Sad sam cuo od komentatora da Ronaldo dao 7 golova iz penala a Mesi nijedan, o cemu se radi, kako je moguce da se Realu toliko sude penali vise nego Barseloni, danas cist penal nad Nejmarom nije sviran, SRAMOTA kako se gura Real!
(yoo, 07. decembar 2014 19:08)gura se od kad pratim fudbal,znači neki 35 godina,ćale mi je govorio da je tako bilo i kad je on bio mlad.....

jedan jedini

pre 9 godina

Prvo faul nad Busketsom se ne svira, Espanjol daje gol, onda se svira nepostojeci ofsajd Barsa u gol sansi, opet kasnije smesan ofsajd, pa nema penala nad Nejmarom, ali kad imas Mesija u ekipi mogu sudije da te kradu koliko hoce.

Brat Šavi

pre 9 godina

Malo zanimljivosti da dodam:

Cristiano Ronaldo otkako je prešao u Real Madrid 2009. godine ima 200 golova u Primeri dok Lionel Mesi ima 202 gola za isto vreme.

Lionel Mesi je na poslednje 4 utakmice za Barselonu imao 3 het-trika. Polako maestro kreće da rešeta!

Ove sezone u Primeri je Real Madridu svirano 7 penala i svih 7 je uspešno Ronaldo izveo, dok Barseloni nije sviran ni jedan penal.

Nikola

pre 9 godina

Ono kad je nastupila susa kod Mesija, meni se cini da se covek ispraznio, jednostavno je ostao bez ciljeva, poobarao je gomilu rekorda, nauzimao se Zlatnih nagrada i logicno je da je ostao bez motiva. Sad kad je Kristijano poludeo, eto opet njega.

Budimo realni iako smo Srbi

pre 9 godina

Mesi je van svake konurencije, on nije s ove planete. Mesi je klasa za sebe i porediti bilo kog drugog igraca sa Mesijem bilo bi nepravedno prema tom igracu.
Od ovozemaljskih igraca najboljije CR7 bez dileme.

robokap

pre 9 godina

zamolio bi redakciju da pogedate atmosferu na Brondby stadionu i posvetite clanak tome fudbal se igra i u DanskojNavijanje ovako nikada u Barceloni nije bio
(Brondby, 07. decembar 2014 18:53) Ti si jedan od najupornijih trolova na ovom portalu. Svakog meseca se pojavi neki novi, skoro se pojavio onaj Dragan sa 3G video pozivima, pa onaj menadjer ranije, pa tradicionalista, pa zmitjkoe sa apple proizvodima ali ti brate mili trajes i dalje. Kako te ne mrzi vise da trolujes aman zaman?!?

ggg

pre 9 godina

@Oliver Nedeljković
Ne postaje se najbolji igrač sveta zato što ti je tim najbolji, nego zato što je igrač najbolji.
Jedan Mesi će imati uvek više uspešnih pasova i driblinga od nekog iz Čelzija, ali to ne znači da će barsa pobediti ako se čelzi brani 99% vremena...stavljam za primer onu godinu kad je čelzi parkirao autobus ispred gola protiv barse.
Jedan Xavi ima uvek preko 90% uspešnih pasova, i zbog toga je godinama bio najbolji igrač sredine terena, bez obzira ko je osvajao primeru, Lš...
E to ti se zove individualni kvalitet, i nema veze sa kvalitetom tima.
Šta da radi bejl u reprezentaciji, zato što ne može sa velsom da osvoji ništa, (kao što neće nikad ni osvojiti), znači da će uvek biti iza Zidana na primer, koji je imao u timu Blana, Anrija, Piresa, Vijeru, Desaija, Tirama...

Xin Zhao

pre 9 godina

(Coa, 7. decembar 2014 23:00)

Izvesno je i to kada se sastanu engleski i spanski timovi, uvek su Spanci favoriti. Do duse prosle godine su finale igrala dva tima iz najbolje Premijer lige ili nisu. Trka Engleskoj je neizvesnije ne zato sto je Stouk jaci od Espanjola, nego zato sto su Real i Barsa jaci od Sitija i Celzija.

neutralni felsh

pre 9 godina

Pa tu taktiku mogu ja da postavim,igrajte 4-3-3,dajte Mesiju sto vise lopti,ti Leo probijaj,driblaj,asistiraj i sutaj do iznemoglosti,igrajte pasove,drzite posed,Nejmare probijaj po krilu,simulirajte i prevrcite se ako treba.....

Jos nesto o toj la Masiji

4:0 Milan finale
7:0 Bajern polufinale
To su vazeci negativni rekordi
Ostaje da naprave rekorde i za 1/4 i 1/8 finala,vec bi mogli ove godine ako nalete na Bavarce u 1/8 ili 1/4 finalu...od drveta ne vidite sumu...crno im se pise,cak mislim da bi ih i onaj Dortmund nakantao...
(oliver nedeljkovic, 07. decembar 2014 20:57)

bolje priznaj da nisi odgledao utakmicu, ni ovu sad niti nijednu od pocetka sezone ;)

Messi ljudi Messi

pre 9 godina

Messi je od kako je Ronaldo došao u Real dao 202 gola za barcu u ligi dok penaldo 200 uz puno više penala. .. eto vam istina realovci i penalovci

Jednostavno, mali carobnjak sa svojim timom

pre 9 godina

Neko daje het-trik posle 0:1 i preokreta, bez penala, zahvaljujuci timu, a nekome kod rezultata 0:0 treba asistencija sudije uz penal da bi se protivnik lakse savladao.

Pedro?!

pre 9 godina

Ču ti ovo. Pedro dobar igrač ?! Pedro je šleper i trebao je u paketu sa Valdesom odavno da ode iz Barse. Vilja, pa čak i Sančez je izmislio fudbal za Pedra. Šteta što Suarez nikako da se opusti, sav je u grču.

Navijac Barselone

pre 9 godina

Nije Barsa slaba, ali problem je sto nije dovoljno jaka! Protiv Reala su se posle 1:0, bukvalno povukli i tumarali kao po mraku i onda posle 1:3 su kao nesto pokusavali, ali nije islo. Protiv PSG je igra bila kakva je bila, ali 3 komada od RM i PSG, postavlja pitanje, sta ako u zavrsnici LS dodju Celsi ili Bajern ili opet Real?
Ne znam, imam utisak kao da svi igraci Barse ocekuju da Mesi izvadi carobni stapic i na semaforu upise 1:0 ili kao da hoce da kazu ajde Mesi uradi onaj tvoj madjionicarski trik. Mnogo su nespretni u napadu, ako ne znaju sta ce sa loptom daj je Mesiju valjda ce on nesto da ubode. Nije Leo, Koperfild i Hudini zajedno, pa da im ispuni zelju. Trudi se on, ali sta ako ga zatvore? Suarez kao da se uplasio necega, Nejmar skoro kao Pedro, sve nesto trapavo i aljkavo u napadu. Dajte trgnite se koji moj, evo sad ce PSG doci (nece nista pokazati ako ih pobede).
Real igra tecno, protok lopte je solidan, Karlito je dobro spremio ekipu, samo sto sudije stalno pomazu, penala koliko 'oces. Kristijano igra za statistiku i to je veliki minus za Real. Moja prognoza za LS, u polufinalu su Barsa, Bajern, Real i Celsi.
Izvinjavam se na dugom komentaru

nik.

pre 9 godina

Najpre hajde kao navijac Barse da napomenem da sam impresioniran izdanjem Mesija koji je jos jednom pokazao koliko je neverovatan. Ali igra ne valja!!! Espanjol je mogao da vodi sa 2-0 i mislim da je podjednako zasluzan Bravo koliko i Messi za ovu pobedu. Rakitic sjajan, Xavi standardno dobar, najvise skripi kod Pikea kog je napadc Espanjola kao od sale pretrcao i naravno najvise problema na desnom beku gde Alves zaista kasni da pokrije odbranu ali konstantno je upravo tu rupa, Alvesova pozicija. Neverovatno da ga na leto nisu prodali. Mnogo bi bilo bolje da tu igra Montoya ili eventualno dati sansu Daglasu koji se nije pokazao u kupu ali to je zbog treme i manjka samopouzdanja jer nije jedan minut dobio osim u primeri na gostovanju Malagi. Alvesa bih odmah prodao da se pitam. Nemam nista protiv coveka ali naprosto nije vise za prvi tim Barselone i to je to! I na samom kraju da napomenem da bi bilo super da Barsa iskoristi povredu Vermelena i otkupi ugovor defanzivca Granade Nyoma jer im takav igrac bas treba.

Fi&llm

pre 9 godina

@Merenges Prijatelju baci se u POTRAGU za nekim dobrim profesorom Srpskog da te nauci padeze. A i lekara ti potrazi da tebi pomogne zbog tog nadimka 'merenges', jer nisi ti bas sav svoj kad pricas Srpski (doduse lose) a zoves se merenges-om, nazivom za navijace Reala. Tu nesto ne stima. Nije tebi lako, pomozi sebi.

Brondby

pre 9 godina

zamolio bi redakciju da pogedate atmosferu na Brondby stadionu i posvetite clanak tome fudbal se igra i u Danskoj

Navijanje ovako nikada u Barceloni nije bio

Navijac Barse

pre 9 godina

Sto se tice komentatora Olivera Nedeljkovica, mogu reci samo da je delimicno u pravu sto se tice Barse. Suarez, ako se nesto ne promeni proci ce kao Fabregas ili Ibrahimovic (nezadadovoljan). Moraju dati veci minutazu Luisu i staviti ga na centralnu poziciju, ali to znaci i promena tika-take i uopste uvodjenje nove taktike u Barsi, sto mora da se desi. Ne moze se stalno kopirati Gvardiola. Nisu bili uspesni Martino i Viljanova. Treba malo modifikovati taktiku.

robokap

pre 9 godina

Daj bre ćutite ta barselona ni jedan trofej u ls pošteno nije osvojila.
(chelsea, 07. decembar 2014 19:32) Idi zakopaj se molim te xaxaxaxaxaxaxa :))

jasta

pre 9 godina

Od stare slave se ne zivi
2012 ja davno bila
...
(da da da, 7. decembar 2014 20:42)

U 2014-oj Mesi: najvise golova iz polja od svih igraca u svetu (ako ne racunamo ove smesne penale), najvise asistencija, najvise stovrenih sansi, najvise uspesnih driblinga,(ove 3 poslednje stavke vaze i za preoteklo SP u Brazilu)...

Bice da je sve ovo na staru slavu...

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

1.ekipa je previse ogranicena:
Sve se svodi na Mesija,Suarez je isti onaj Ibrahimovic koji se nikada nije uklopio, zato sto ceo tim mora da igra za njega a ceo tim igra za Mesija
2.Enrike je vise nego smesan trener,cela igra se svodi na dodavanja koje ce koliko sam do sada video(RM,PSG) protiv ozbiljnih ekipa biti kaznjena sa po minimum 3 gola u mrezi
3.Ajaks,Valensija,Selta cak i ovaj Espanjol su u pojedinim momentima bili daleko bolji od Barse,najvise se uocava da ekipa upada u anemiju ako pocne da gubi
4.Ako se ne pobedi PSG,u 1/8 muguci rivali:Bajern,Celzi,Dortmund,Porto i verovatno Leverkuzen
Ako se dogodi da ne pobede PSG a na zrebu dobiju Celzi,Bajern ili Dortmund,u utakmici kao sto je ova protiv Espanjola ce tih 0:1 da se zavrsi u 0:3 do opet onih famoznih 7:0 u 2 utakmice
5.Mesi mora da se proda na leto,Nejmar da uzme njegovu ulogu,ceo tim da igra za Suareza+dovesti barem 3 igraca odbrane i jednog maestra iz sredine terena(Kompani,Boateng,Humels,Pogba ili Koke),sve ce to imati smisla ako se otera Enrike i dovede trener kao sto je Klop ili cak matori Venger(za Arsena deluje smesno ali on ima viziju igre za razliku od Enrikea koji je veliki nemac pojma)
Kad bi se to napravilo videli bi ste definitivno najbolju Barsu u istoriji,ovako sa onim Enrikeom na kraju ce biti kao i prosle godine,mogu mnogo a nece uraditi nista
Sve dok ne osvoje svetsko prvenstvo Ronaldo i Mesi ce biti ispod Pelea,Zube,Ronaldinja,Maradone,Totija,Zidana,Anrija...

eh,da je dosao ranije!!!!

pre 9 godina

evo ljudi sta je meni impresivno

Anceloti na klupi RM

84 utakmice
66 9 9 golovi 236/66,+170

To mu je ubedljivo najbolji ucinak u trenerskoj karijeri

Evo recimo dok je bio u Celziju
109 utakmica
67 20 20 241/94,+147

u karijeri mu je prosek 58% pobeda a u Realu skoro 80%,uz skoro 3 data i manje od jednog primljenog gola

Petar

pre 9 godina

Juce iskritikovaste Ronalda za simuliranje, a sta je Mesi uradio kad je video da ce Espanjol imati kontru za gol ? Izgubio je loptu i ostao na zemlji, kad su igraci Espanjola izbacili loptu, Mesi je ustao kao da nista nije bilo.

neutralni felsh

pre 9 godina

Kod Murinja:Pepe i Ramos kasapini,Modric igra zadnjeg veznog iako je klasican vezni,uvek je igrao sa 2 zadnja vezna(Alonso,Modric,Kedira),gurao je drvo-Iguaina,Ozil i di Marija potpuno neiskorisceni,cak i protiv fenjerasa potpuno defanzivan i ogavan fudbal
Anceloti:Pepe i Ramos,gospoda,skoro nijedan ostar faul,Modric-dominator sredine terena,Di Marija prodat za veliku lovu,Marselo probija po strani,Bejl i James prave visak a Ronaldo je uzeo jednu i uzece drugu zlatnu loptu+La decima,lep,brz,jednostavan i leprsav fudbal
Klop je spas!!!mozda i Venger
(oliver nedeljkovic, 07. decembar 2014 21:21)

odlican rezon, vidis da je bolje kad si kreativan nego kad pises sa antagonistiskim predrasudama prema barseloni, pa ti se omakne niz logickih pogreski. mada ne znam kako nisi primetio da sama barselona ove sezone igra mnogo brze i tzv. jednostavnije (kazem "tzv" jer jednostavnost u igri znaci mnogo vise kretanja po terenu onih igraca koji nemaju loptu), lopta brze ide napred, napad se gradi "u hodu"... nije to vise pepov tik tak - sada igra vise "dise", daju vise prostora protivniku, otuda i one silne polukontre, mada i nesigurnost u odbrani. pepova barsa bi ugusila espanjol i stisla ih pred 16, bilo bi manje golova dok se to probije...
duel sa psg-om ce nam bolje reci gde su sada. to vazi i za real, jos nisu naisli na dostojnu zrelu ekipu ove sezone (klasiko ne racunam)
klop i venger? ne znam, barsa je specificna, tamo treba trener koji zna njihov domicilni jezik i kapira se sa igracima jer su vec godinama zajedno pa se javlja sindrom zatvorenosti i podsvesnog otpora na "padobrance". i ne znam zasto toliko kudite enrikea, ko da je rajkard bio nesto bolji kad je dosao pa osvojise sve zivo? trudi se, uci se, sprovodi disciplinu. ne moze sve gotovanski "daj nam jakog trenera", hajde malo da sazrevaju zajedno. muka mi je vise od onih zihera "kupite karla, murinja, hidinka, kapela i sl. dokazane face" pa ce oni kao sve sami da rese.

ajde

pre 9 godina

Ovi koji kritikuju Suareza nisu pogledali nijedan Barsin mec. Covek igra odlicno, asistira, podredio se timu, bas kao i Mesi koji gleda da asistira kad god moze.

da da da

pre 9 godina

(dada, 7. decembar 2014 19:47)

Od stare slave se ne zivi
2012 ja davno bila
poslednje 2 sezone u Primeri
utakmice/golovi

Messi C. Ronaldo
45/41 43/54
Na 2 utakmice manje Ronaldo je dao 13 golova vise!!!

a u svim takmicenjima
Messi C. Ronaldo
65/61 68/80
0,92gol.po mecu 1,17g.po mecu
Jos nesto,svi vi podsvesno znate da ce balon d^or dobiti Ronaldo i da je Real iz Madrida trenutno ubedljivo najbolja ekipa u Evropi,zato i svaki put na vest o Ronaldu,Realu,Mesiju ili Barseloni spominjete CR7 i RM,jednostavno to vas kopka i ne mozete bez njih,sta cete niste vi krivi,krivi su:
pod br.1 Karlo Anceloti
Posle toga cela ekipa RM i na kraju sam CR7

majstor mića

pre 9 godina

P.S. Olivere, još jednom bravo. Već dve godine plačem kad gledam davež od igre.... ogroman promet nikakva zarada...za 75 minuta drvljenja i mučenja lopte Barsa uputi jedan šut i izvede jednu brzu akciju, jbt! Ne volim Real, al žurim uvek na početak, za minut eto gola... brze akcije, šutevi, kontre, dueli, centaršutevi...

lord melchet

pre 9 godina

bas zanimljvio poredjenje Ancelotija dok je vodio Celsi i Real,smisla BEZ.Kako neko moze da poredi ovaj REAL sa svim ovim igracima i Celsi koji je imao 10 puta losiji tim?? Sto se tice poredenja liga-mogli ti timovi iz strasne PL da nekad i ne izgube od timova iz PRIMERE ili da nekad osvoje LE koju ne igraju ni Real,a ni Barsa,sem Celsija,sve ekipe ostale iz vrha su malo iznad proseka,za razliku od Reala,Atletika i Barse koji bi sve te ekipe "pokupili sa terena.

Jezeraš

pre 9 godina

Čisto poređenja radi, Ronaldo je imao 9 "čistih" od 23 hat-tricka u Ligi. Sve ostalo je pogurano penalima.
(aca, 07. decembar 2014 19:01)

Pa što nisi napisao koliko "čistih" ima Mesi? Zanima me

hahahahaha!!

pre 9 godina

Šta se lezite dao lik gol desnom nogom i gol sa ivice kaznenog kao da je ne znam sta uradio :-D da bilo koji drugi fudbaler igra kao ronaldo smatrali bi ga najboljim ikada al ljudi se poistovećuju sa mesijem jer ne deluje kao zvezda :-D

Ogi

pre 9 godina

Trebate napraviti peticiju da Ronaldo više ne izvodi penale. Valjda bi to zadovoljilo većinu. Jbt, kakve se sve ovdje gluposti lupaju to je nevjerovatno. Uživajte u fudbalu, koga briga ko je bolji...

Aleksandar

pre 9 godina

Ne bojim se ja za Mesija bice za njega uvek golova ali se plasim za jadnu Barselonu jer bi se tesko vratili u mec da je bilo 0:3 na poluvremenu ali ne skocentrisani Espanjolci su sami sebe pobedili.Naletece na nekog jaceg,drugu utakmicu za redom su seprovukli-nemoj da vas rezultat zavarava.Dzabe Mesiju jos 150 ovakvih dosadnih golova kad zlatna lopta ide Ronaldu nece se ponoviti ista greska FIFE kao pre 2 i 3 godine.Toliko.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Eto srece da ne dobiju PSG i da u 1/8 idu na Bajern,pa cete vi strucnjaci da vidite koliko je ekipa ogranicena i u kakvu anemiju ce da upadnu

Veliki ste nemaci pojma ,isto kao i sto je Luis Enrike nemac pojma u trenerskom poslu
Del Boske,Venger,Ferguson,Anceloti,Klop pa cak i Murinjo i Simeone(sa defazivnom taktikom) su doktori posla za Enrikea

Pa tu taktiku mogu ja da postavim,igrajte 4-3-3,dajte Mesiju sto vise lopti,ti Leo probijaj,driblaj,asistiraj i sutaj do iznemoglosti,igrajte pasove,drzite posed,Nejmare probijaj po krilu,simulirajte i prevrcite se ako treba.....

Jos nesto o toj la Masiji

4:0 Milan finale
7:0 Bajern polufinale
To su vazeci negativni rekordi
Ostaje da naprave rekorde i za 1/4 i 1/8 finala,vec bi mogli ove godine ako nalete na Bavarce u 1/8 ili 1/4 finalu...od drveta ne vidite sumu...crno im se pise,cak mislim da bi ih i onaj Dortmund nakantao...

Rajko

pre 9 godina

Messi u 2014 godini:

Najvise golova iz igre,
najvise asistencija i
najvise napravljenih sansi saigracima.

Jednostavno najbolji je!
(heh, 7. decembar 2014 18:50)

# Link komentara

Da daa da,sve to stoji,svaka cast Messiju,zaista nevjerovatan igrac.Ali pazi sad ovo,Ronaldo ima 8 utakmica manje ove godine,plus jedno 3-4 utakmice je igrao osakacen sa jednom nogom,sjecamo se one povrede kolena pred kraj prosle sezone.Tako da je neosporiva cinjenica da Ronaldo oove godine ima mnogo bolji procenat golova po mecu od Messija.Malo objektivnosti nije na odmet.

boca 77

pre 9 godina

Messi jeste najbolji dok igra za Barsu ali za repku je los,ali Ronaldo gde god je igrao bio je najbolji.U Sportingu je bio najbolji,u Manchesteru bio najbolji,u Realu najbolji,u repki najbolji.U koliko klubova i liga je Messi bio najbolji a u koliko Ronaldo?Ovo je suvo poredjenje bez omalovazavanja bilo koga.Treba biti realan...

majstor mića

pre 9 godina

oliver..: Potpuno si u pravu... malo je ovde znalaca, a mnogo mladjanih navijača... Mesiju svaka čast, ali marginalizovao je pre Suareza (dobio četiri,pet lopti, a Mesi mora svaku da overi), Etoa, pa Ibrahimovića, a janan Pedro koji je ok igrač, protraćiće karijeru kao potrčko...
Uzgred, dok im je centralni onaj trapavi sporać, nemaju šanse u LŠ! Trapav, pa još spor na tom mestu, to je isti Lovren u Liv.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Ja sam uporno pisao da je bolje da su doveli Dijega Kostu nego Suareza
Sta se desava ove sezone,pa Kosta je dokazao da nije sezonac,razbija u Celziju a Suareza sa druge strane ceka Ibrina sudbina
Ibrina sudbina-klub dao Etoa i one silne milione,onda su bazirali igru na laznoj 9,Mesiju, a pravu 9 Ibrahimovica stave na krilo,onda se pitaju kako to Ibra ne radi!!!
Ibra radi svuda gde je klasicna 9 i vodja ekipe,kao i sto bi to radio Suarez
Dalje,godinama su jurili svoje dete Fabregasa,koji je klasican vezni igrac,pa ga onda opet gurali na laznu 9 ili cak klasicnu 9,pa se onda opet pitaju zasto Fabregas ne radi???
E pa,Ibra i Fabregas su radili pre Barse i radice posle Barse,kao i sto je slucaj Suarezom koji u Barsi nece pokazati nista,dok bi Kosta maestralno odradio lazne pozicije
Trece,Martino i Enrike su upropastili Barsinu igru,sa njima klub nista nije i nece uraditi
Evo vam jedan lep primer
Murinjo-Anceloti-RM
Kod Murinja:Pepe i Ramos kasapini,Modric igra zadnjeg veznog iako je klasican vezni,uvek je igrao sa 2 zadnja vezna(Alonso,Modric,Kedira),gurao je drvo-Iguaina,Ozil i di Marija potpuno neiskorisceni,cak i protiv fenjerasa potpuno defanzivan i ogavan fudbal
Anceloti:Pepe i Ramos,gospoda,skoro nijedan ostar faul,Modric-dominator sredine terena,Di Marija prodat za veliku lovu,Marselo probija po strani,Bejl i James prave visak a Ronaldo je uzeo jednu i uzece drugu zlatnu loptu+La decima,lep,brz,jednostavan i leprsav fudbal
Klop je spas!!!mozda i Venger

Merenges

pre 9 godina

(Fi&llm, 07. decembar 2014 19:00)
Prijatelju,baci se u potrazi za nekim dobrim lekarom.Dobronamjeran savjet.Uspjesno u lijecenju.Pozdrav. :)

Coa

pre 9 godina

(eh da je dosao ranije)
Jedno je PL a drugo Primera prijatelju. PL je mnogo jaca i neizvestnija. U primeri je neizvestan samo el klasiko.

Petar

pre 9 godina

Juce iskritikovaste Ronalda za simuliranje, a sta je Mesi uradio kad je video da ce Espanjol imati kontru za gol ? Izgubio je loptu i ostao na zemlji, kad su igraci Espanjola izbacili loptu, Mesi je ustao kao da nista nije bilo.

boca 77

pre 9 godina

Messi jeste najbolji dok igra za Barsu ali za repku je los,ali Ronaldo gde god je igrao bio je najbolji.U Sportingu je bio najbolji,u Manchesteru bio najbolji,u Realu najbolji,u repki najbolji.U koliko klubova i liga je Messi bio najbolji a u koliko Ronaldo?Ovo je suvo poredjenje bez omalovazavanja bilo koga.Treba biti realan...

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

1.ekipa je previse ogranicena:
Sve se svodi na Mesija,Suarez je isti onaj Ibrahimovic koji se nikada nije uklopio, zato sto ceo tim mora da igra za njega a ceo tim igra za Mesija
2.Enrike je vise nego smesan trener,cela igra se svodi na dodavanja koje ce koliko sam do sada video(RM,PSG) protiv ozbiljnih ekipa biti kaznjena sa po minimum 3 gola u mrezi
3.Ajaks,Valensija,Selta cak i ovaj Espanjol su u pojedinim momentima bili daleko bolji od Barse,najvise se uocava da ekipa upada u anemiju ako pocne da gubi
4.Ako se ne pobedi PSG,u 1/8 muguci rivali:Bajern,Celzi,Dortmund,Porto i verovatno Leverkuzen
Ako se dogodi da ne pobede PSG a na zrebu dobiju Celzi,Bajern ili Dortmund,u utakmici kao sto je ova protiv Espanjola ce tih 0:1 da se zavrsi u 0:3 do opet onih famoznih 7:0 u 2 utakmice
5.Mesi mora da se proda na leto,Nejmar da uzme njegovu ulogu,ceo tim da igra za Suareza+dovesti barem 3 igraca odbrane i jednog maestra iz sredine terena(Kompani,Boateng,Humels,Pogba ili Koke),sve ce to imati smisla ako se otera Enrike i dovede trener kao sto je Klop ili cak matori Venger(za Arsena deluje smesno ali on ima viziju igre za razliku od Enrikea koji je veliki nemac pojma)
Kad bi se to napravilo videli bi ste definitivno najbolju Barsu u istoriji,ovako sa onim Enrikeom na kraju ce biti kao i prosle godine,mogu mnogo a nece uraditi nista
Sve dok ne osvoje svetsko prvenstvo Ronaldo i Mesi ce biti ispod Pelea,Zube,Ronaldinja,Maradone,Totija,Zidana,Anrija...

da da da

pre 9 godina

(dada, 7. decembar 2014 19:47)

Od stare slave se ne zivi
2012 ja davno bila
poslednje 2 sezone u Primeri
utakmice/golovi

Messi C. Ronaldo
45/41 43/54
Na 2 utakmice manje Ronaldo je dao 13 golova vise!!!

a u svim takmicenjima
Messi C. Ronaldo
65/61 68/80
0,92gol.po mecu 1,17g.po mecu
Jos nesto,svi vi podsvesno znate da ce balon d^or dobiti Ronaldo i da je Real iz Madrida trenutno ubedljivo najbolja ekipa u Evropi,zato i svaki put na vest o Ronaldu,Realu,Mesiju ili Barseloni spominjete CR7 i RM,jednostavno to vas kopka i ne mozete bez njih,sta cete niste vi krivi,krivi su:
pod br.1 Karlo Anceloti
Posle toga cela ekipa RM i na kraju sam CR7

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Eto srece da ne dobiju PSG i da u 1/8 idu na Bajern,pa cete vi strucnjaci da vidite koliko je ekipa ogranicena i u kakvu anemiju ce da upadnu

Veliki ste nemaci pojma ,isto kao i sto je Luis Enrike nemac pojma u trenerskom poslu
Del Boske,Venger,Ferguson,Anceloti,Klop pa cak i Murinjo i Simeone(sa defazivnom taktikom) su doktori posla za Enrikea

Pa tu taktiku mogu ja da postavim,igrajte 4-3-3,dajte Mesiju sto vise lopti,ti Leo probijaj,driblaj,asistiraj i sutaj do iznemoglosti,igrajte pasove,drzite posed,Nejmare probijaj po krilu,simulirajte i prevrcite se ako treba.....

Jos nesto o toj la Masiji

4:0 Milan finale
7:0 Bajern polufinale
To su vazeci negativni rekordi
Ostaje da naprave rekorde i za 1/4 i 1/8 finala,vec bi mogli ove godine ako nalete na Bavarce u 1/8 ili 1/4 finalu...od drveta ne vidite sumu...crno im se pise,cak mislim da bi ih i onaj Dortmund nakantao...

Rajko

pre 9 godina

Messi u 2014 godini:

Najvise golova iz igre,
najvise asistencija i
najvise napravljenih sansi saigracima.

Jednostavno najbolji je!
(heh, 7. decembar 2014 18:50)

# Link komentara

Da daa da,sve to stoji,svaka cast Messiju,zaista nevjerovatan igrac.Ali pazi sad ovo,Ronaldo ima 8 utakmica manje ove godine,plus jedno 3-4 utakmice je igrao osakacen sa jednom nogom,sjecamo se one povrede kolena pred kraj prosle sezone.Tako da je neosporiva cinjenica da Ronaldo oove godine ima mnogo bolji procenat golova po mecu od Messija.Malo objektivnosti nije na odmet.

hahahahaha!!

pre 9 godina

Šta se lezite dao lik gol desnom nogom i gol sa ivice kaznenog kao da je ne znam sta uradio :-D da bilo koji drugi fudbaler igra kao ronaldo smatrali bi ga najboljim ikada al ljudi se poistovećuju sa mesijem jer ne deluje kao zvezda :-D

Aleksandar

pre 9 godina

Ne bojim se ja za Mesija bice za njega uvek golova ali se plasim za jadnu Barselonu jer bi se tesko vratili u mec da je bilo 0:3 na poluvremenu ali ne skocentrisani Espanjolci su sami sebe pobedili.Naletece na nekog jaceg,drugu utakmicu za redom su seprovukli-nemoj da vas rezultat zavarava.Dzabe Mesiju jos 150 ovakvih dosadnih golova kad zlatna lopta ide Ronaldu nece se ponoviti ista greska FIFE kao pre 2 i 3 godine.Toliko.

Ogi

pre 9 godina

Trebate napraviti peticiju da Ronaldo više ne izvodi penale. Valjda bi to zadovoljilo većinu. Jbt, kakve se sve ovdje gluposti lupaju to je nevjerovatno. Uživajte u fudbalu, koga briga ko je bolji...

Coa

pre 9 godina

(eh da je dosao ranije)
Jedno je PL a drugo Primera prijatelju. PL je mnogo jaca i neizvestnija. U primeri je neizvestan samo el klasiko.

majstor mića

pre 9 godina

P.S. Olivere, još jednom bravo. Već dve godine plačem kad gledam davež od igre.... ogroman promet nikakva zarada...za 75 minuta drvljenja i mučenja lopte Barsa uputi jedan šut i izvede jednu brzu akciju, jbt! Ne volim Real, al žurim uvek na početak, za minut eto gola... brze akcije, šutevi, kontre, dueli, centaršutevi...

Jezeraš

pre 9 godina

Čisto poređenja radi, Ronaldo je imao 9 "čistih" od 23 hat-tricka u Ligi. Sve ostalo je pogurano penalima.
(aca, 07. decembar 2014 19:01)

Pa što nisi napisao koliko "čistih" ima Mesi? Zanima me

majstor mića

pre 9 godina

oliver..: Potpuno si u pravu... malo je ovde znalaca, a mnogo mladjanih navijača... Mesiju svaka čast, ali marginalizovao je pre Suareza (dobio četiri,pet lopti, a Mesi mora svaku da overi), Etoa, pa Ibrahimovića, a janan Pedro koji je ok igrač, protraćiće karijeru kao potrčko...
Uzgred, dok im je centralni onaj trapavi sporać, nemaju šanse u LŠ! Trapav, pa još spor na tom mestu, to je isti Lovren u Liv.

oliver nedeljkovic

pre 9 godina

Ja sam uporno pisao da je bolje da su doveli Dijega Kostu nego Suareza
Sta se desava ove sezone,pa Kosta je dokazao da nije sezonac,razbija u Celziju a Suareza sa druge strane ceka Ibrina sudbina
Ibrina sudbina-klub dao Etoa i one silne milione,onda su bazirali igru na laznoj 9,Mesiju, a pravu 9 Ibrahimovica stave na krilo,onda se pitaju kako to Ibra ne radi!!!
Ibra radi svuda gde je klasicna 9 i vodja ekipe,kao i sto bi to radio Suarez
Dalje,godinama su jurili svoje dete Fabregasa,koji je klasican vezni igrac,pa ga onda opet gurali na laznu 9 ili cak klasicnu 9,pa se onda opet pitaju zasto Fabregas ne radi???
E pa,Ibra i Fabregas su radili pre Barse i radice posle Barse,kao i sto je slucaj Suarezom koji u Barsi nece pokazati nista,dok bi Kosta maestralno odradio lazne pozicije
Trece,Martino i Enrike su upropastili Barsinu igru,sa njima klub nista nije i nece uraditi
Evo vam jedan lep primer
Murinjo-Anceloti-RM
Kod Murinja:Pepe i Ramos kasapini,Modric igra zadnjeg veznog iako je klasican vezni,uvek je igrao sa 2 zadnja vezna(Alonso,Modric,Kedira),gurao je drvo-Iguaina,Ozil i di Marija potpuno neiskorisceni,cak i protiv fenjerasa potpuno defanzivan i ogavan fudbal
Anceloti:Pepe i Ramos,gospoda,skoro nijedan ostar faul,Modric-dominator sredine terena,Di Marija prodat za veliku lovu,Marselo probija po strani,Bejl i James prave visak a Ronaldo je uzeo jednu i uzece drugu zlatnu loptu+La decima,lep,brz,jednostavan i leprsav fudbal
Klop je spas!!!mozda i Venger

eh,da je dosao ranije!!!!

pre 9 godina

evo ljudi sta je meni impresivno

Anceloti na klupi RM

84 utakmice
66 9 9 golovi 236/66,+170

To mu je ubedljivo najbolji ucinak u trenerskoj karijeri

Evo recimo dok je bio u Celziju
109 utakmica
67 20 20 241/94,+147

u karijeri mu je prosek 58% pobeda a u Realu skoro 80%,uz skoro 3 data i manje od jednog primljenog gola

yoo

pre 9 godina

Sad sam cuo od komentatora da Ronaldo dao 7 golova iz penala a Mesi nijedan, o cemu se radi, kako je moguce da se Realu toliko sude penali vise nego Barseloni, danas cist penal nad Nejmarom nije sviran, SRAMOTA kako se gura Real!

Fi&llm

pre 9 godina

I onda zlatna lopta da ne ode ovom coveku?!?! Nesto ozbiljno nije u redu s ovim svetom onda. Marketing je cudo! Covek svaki mec glavni kreator i strelac, sve sanse napravi, vecinu golova da. I to na koji nacin, pa dva prodora kakva je imao jujuju. Unikat fudbala u istoriji celoj.Uporedite sad ovaj i onaj sinocni het-trik robota bez vestine, mislim hejj.. smesno. Da li je uopste moguce zamisliti boljeg igraca, dok se nije pojavio mislio sam da je ovo nemoguce raditi, i ovoliko vešt biti. A onog zalizanog molim da ne poredite s ovom legendom, s ovom majstorcinom. Eno mu bre zlatna lopta, zna se ko je najbolji. Kakav igrac! Leo Mesi, nevidjeno!

Halal Madrid

pre 9 godina

Mesi najbolji. I ajmo svi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi Mesi

Messi tata

pre 9 godina

Penaldo 7 iz penala, Mesi 0, i posle se penaldovci hvale kako penaldo ima 10 golova vise... sramota kakav je kriterijum za uefadrid a kakav za Barselonu.

Merenges

pre 9 godina

(Fi&llm, 07. decembar 2014 19:00)
Prijatelju,baci se u potrazi za nekim dobrim lekarom.Dobronamjeran savjet.Uspjesno u lijecenju.Pozdrav. :)

Brondby

pre 9 godina

zamolio bi redakciju da pogedate atmosferu na Brondby stadionu i posvetite clanak tome fudbal se igra i u Danskoj

Navijanje ovako nikada u Barceloni nije bio

Barsa

pre 9 godina

ja ne znam kako da opisem koliko sam uzivao veceras gledajuci ga, ne mogu ni da opisem koje on divljenje izaziva kod mene.
bravo mesi!
bolji od najboljeg.. hehe

Dj

pre 9 godina

Sad pogledajte razliku između jučerašnjeg i današnjeg het-trika i videćete zašto je jedan savršeno spremljena gol mašina a drugi Bog fudbala.

sinki

pre 9 godina

Neko mora sramno da pada i simulira,da bi postigao het-trik,a neko to radi sa stilom,gospodski,elegantno,genijalno,daje 3 gola iz igre,Leo Messi.

Toni

pre 9 godina

23 gola Ronaldo, 13 Messi.
Dobar je Messi, nije los... :D
(Big Ron, 7. decembar 2014 19:59)

Zar te nije sramota to da pises znajuci da je penaldo dao 7 iz penala???

meee

pre 9 godina

Pogledajte ovaj gol Espanjola kada je napravljen faul na Busketsu. Za takve stvari su ove sezone Realu sudili barem 4-5 penala dok Barsi ne mogu ni obican faul.

neutralni felsh

pre 9 godina

iz vidjenog mozemo da izvucemo nekoliko zakljucaka:
sergio garsia, napadac espanjola, je kao i el sharavi - i dalje u konkursu za antifrizuru decenije. drugo, barseloni nikako ne smes da prepustis da se dobacuju u prostor iza centra - espanjol je dizao odbranu, jer je podlegao atmosferi gradskog derbija, i eto polukontri koliko volis. barselona je opet u dobroj formi, ko kaze da nije znaci da nije gledao utakmicu pa govori automatski - nije ovo pepov tik tak ali je vrlo blizu... i jos nesto - mozda je luis enrike ovakav ili onakav, mozda brza sa izmenama i nekad pokvari dinamiku igre, ali im je strogo zabranio da se valjaju posle faula. i najvaznije, videli smo da mesiju nije potreban sumnjivi penal da bi napravio het trik ;)

gaucho

pre 9 godina

I kazu da Zlatna lopta treba da ide Penaldu?Mozda oskar za glumu,tu nema konkurenciju...Mislim da vise nema dileme ko je bolji fudbaler...Ronaldo veceras jedan bensedin, pa na spavanjac!

dada

pre 9 godina

Ovo je bio ukupno 202. gol Mesija od dolaska Portugalca u Primeru, koji je upisao dva manje. Za sve one koji pricaju o odnosu utakmica i golova.

Ronaldo, najbolja pomada "Reala"

pre 9 godina

Cuj, Mesi "najbolji igrac Barse"?! Znaci, ima u Spaniji i u svetu boljih od njega? Lepo je napisao "bbbb" u svom komentaru: "Razlika između Mesija i Ronalda je to što Mesija porede sa Maradonom i Peleom, a Ronalda sa Mesijem. :-) Jednostavno najbolji!" Jedini razlog sto ih porede - igraju u istoj ligi, u dva rivalska tima. Veliki majstor, nemilosrdni egzekutor, covek koji uziva u fudbalu - Mesi. Smrco, efikasan strelac, koji uziva samo u sebi - Ronaldo. Smesno je porediti njih dvojicu. Zamislite da je Ibrahimovic ostao u Spaniji - on je nesumnjivo jedini kojeg bi imalo smisla porediti sa Mesijem, veliki majstor. Dobro, i zabavljac, neukusan ponekad, ali licnost, a ne ova pomada od igraca i coveka, kakav je Ronaldo. Zanimljivo pitanje: Kome se takav dopada, ko takvog voli i cak obozava? Da nemaju i oni slicne karakterne osobine?!

gf%t na

pre 9 godina

Samo da napomenem Pedro ide 1 na 1 sa golmanom i ima slobodnog Mesija ali ne odlucuje da mu doda da Mesi postavi nogu na praznu mrezu vec sam resava situaciju 1 na 1, recimo da sam siguran da jedan Benzema ili Cicarito ne bi smeli tako da urade Ronaldu.

lol

pre 9 godina

(oliver nedeljkovic, 7. decembar 2014 19:37)

Kako to svi u Barsi igraju za Mesija kada nam statistika govori da Mesi ove 2014 kalendarske godine ima najvise asistencija i samo u Primeri ima 136 napravljenih sansi suigracima sto je najvise dok je Koke drugi sa 112. Verovatno si fan Ronalda za kojeg igraju svi u Realu pa tako govoris i za Mesija

ajde

pre 9 godina

@oliver nedelkovic Vidim pominjes kao neuspehe la masije poraz Barse od Milana u finalu LS 4-0 i u polufinalu od Bajerna. Pa da ti ja pomenem istu tu la Masiju koja je 2008 zasluzna za rekordnih 6 trofeja, zaboravio si petardu Realu 5-0, pa 6-2 na bernabeu-u za Barsu. Zaboravio si lekcije Mamcesteru dva puta u finalu LS. Mislim kad vec pominjes. A poredjenje Mesija i Penalda je smesno, Mesi je genije, Ronaldo samo dobar strelac.

Budimo realni iako smo Srbi

pre 9 godina

Mesi je van svake konurencije, on nije s ove planete. Mesi je klasa za sebe i porediti bilo kog drugog igraca sa Mesijem bilo bi nepravedno prema tom igracu.
Od ovozemaljskih igraca najboljije CR7 bez dileme.

ekis

pre 9 godina

ljudi pa Messi nedaje samo golove kao Ronaldo. . Messi pleše na terenu i sve živo kreće preko njega... Messi ju nisu potrebni golovi da je najbolji dok Ronaldo je zavisan od penala

neutralni felsh

pre 9 godina

Pa tu taktiku mogu ja da postavim,igrajte 4-3-3,dajte Mesiju sto vise lopti,ti Leo probijaj,driblaj,asistiraj i sutaj do iznemoglosti,igrajte pasove,drzite posed,Nejmare probijaj po krilu,simulirajte i prevrcite se ako treba.....

Jos nesto o toj la Masiji

4:0 Milan finale
7:0 Bajern polufinale
To su vazeci negativni rekordi
Ostaje da naprave rekorde i za 1/4 i 1/8 finala,vec bi mogli ove godine ako nalete na Bavarce u 1/8 ili 1/4 finalu...od drveta ne vidite sumu...crno im se pise,cak mislim da bi ih i onaj Dortmund nakantao...
(oliver nedeljkovic, 07. decembar 2014 20:57)

bolje priznaj da nisi odgledao utakmicu, ni ovu sad niti nijednu od pocetka sezone ;)

Brat Šavi

pre 9 godina

Malo zanimljivosti da dodam:

Cristiano Ronaldo otkako je prešao u Real Madrid 2009. godine ima 200 golova u Primeri dok Lionel Mesi ima 202 gola za isto vreme.

Lionel Mesi je na poslednje 4 utakmice za Barselonu imao 3 het-trika. Polako maestro kreće da rešeta!

Ove sezone u Primeri je Real Madridu svirano 7 penala i svih 7 je uspešno Ronaldo izveo, dok Barseloni nije sviran ni jedan penal.

robokap

pre 9 godina

zamolio bi redakciju da pogedate atmosferu na Brondby stadionu i posvetite clanak tome fudbal se igra i u DanskojNavijanje ovako nikada u Barceloni nije bio
(Brondby, 07. decembar 2014 18:53) Ti si jedan od najupornijih trolova na ovom portalu. Svakog meseca se pojavi neki novi, skoro se pojavio onaj Dragan sa 3G video pozivima, pa onaj menadjer ranije, pa tradicionalista, pa zmitjkoe sa apple proizvodima ali ti brate mili trajes i dalje. Kako te ne mrzi vise da trolujes aman zaman?!?

EuroNix

pre 9 godina

Najjace formule u nauci: 1. E = m x (c*c)... 2. Messi = 50% covek + 50% vanzemaljac... 3. Ronaldo = 50% covek + 50% penaldo padavicar.

Pedro?!

pre 9 godina

Ču ti ovo. Pedro dobar igrač ?! Pedro je šleper i trebao je u paketu sa Valdesom odavno da ode iz Barse. Vilja, pa čak i Sančez je izmislio fudbal za Pedra. Šteta što Suarez nikako da se opusti, sav je u grču.

Uz napomenu

pre 9 godina

Definitivno je Leo MNOGO bolji fudbaler od Kristijana. Samo, brine me igra Barse u odbrani i napadu (bez Lea), letargicni su, cekaju da Mesi odradi neku magiju, ako ne, onda je*i ga, valjda ce drugi put bit' bolje. Trgnite se bre, majku mu, PSG dolazi!

Vladimir

pre 9 godina

E sad oni sto mrze Ronalda pocinju hvalospeve i poredjenja... Ja sam fan Ronalda ali duboko postujem Mesija...i tako bi trebali svi pravi obozavaoci fudbala...I da svaka cast Leo...Jedva cekam sad El clasico

ekis

pre 9 godina

ako maknemo golove i jednom i drugom onda možemo slobodno da kažemo da je Messi izmislio fudbal za Ronalda. .. pa messiju nisu potrebni golovi da bi se čuo dok Ronaldo je extremno zavisan od statistike

Jimmy

pre 9 godina

Messi made 17 of 21 hattricks without penalties in La Liga.
Ronaldo made only 9 of 23 hattricks without penalties in La Liga.


Ova sezona :
La Liga
Messi : 13 field goals
Ronaldo : 16 field goals + 7 pk
Champions League
Messi : 7 field goals
Ronaldo: 3 field goals + 1 pk

Messi je bolji od Ronalda

Messi ljudi Messi

pre 9 godina

Messi je od kako je Ronaldo došao u Real dao 202 gola za barcu u ligi dok penaldo 200 uz puno više penala. .. eto vam istina realovci i penalovci

Jednostavno, mali carobnjak sa svojim timom

pre 9 godina

Neko daje het-trik posle 0:1 i preokreta, bez penala, zahvaljujuci timu, a nekome kod rezultata 0:0 treba asistencija sudije uz penal da bi se protivnik lakse savladao.

Nikola

pre 9 godina

Ono kad je nastupila susa kod Mesija, meni se cini da se covek ispraznio, jednostavno je ostao bez ciljeva, poobarao je gomilu rekorda, nauzimao se Zlatnih nagrada i logicno je da je ostao bez motiva. Sad kad je Kristijano poludeo, eto opet njega.

Navijac Barse

pre 9 godina

Sto se tice komentatora Olivera Nedeljkovica, mogu reci samo da je delimicno u pravu sto se tice Barse. Suarez, ako se nesto ne promeni proci ce kao Fabregas ili Ibrahimovic (nezadadovoljan). Moraju dati veci minutazu Luisu i staviti ga na centralnu poziciju, ali to znaci i promena tika-take i uopste uvodjenje nove taktike u Barsi, sto mora da se desi. Ne moze se stalno kopirati Gvardiola. Nisu bili uspesni Martino i Viljanova. Treba malo modifikovati taktiku.

Xin Zhao

pre 9 godina

(Coa, 7. decembar 2014 23:00)

Izvesno je i to kada se sastanu engleski i spanski timovi, uvek su Spanci favoriti. Do duse prosle godine su finale igrala dva tima iz najbolje Premijer lige ili nisu. Trka Engleskoj je neizvesnije ne zato sto je Stouk jaci od Espanjola, nego zato sto su Real i Barsa jaci od Sitija i Celzija.

jedan jedini

pre 9 godina

Prvo faul nad Busketsom se ne svira, Espanjol daje gol, onda se svira nepostojeci ofsajd Barsa u gol sansi, opet kasnije smesan ofsajd, pa nema penala nad Nejmarom, ali kad imas Mesija u ekipi mogu sudije da te kradu koliko hoce.

hawkeye

pre 9 godina

Sad sam cuo od komentatora da Ronaldo dao 7 golova iz penala a Mesi nijedan, o cemu se radi, kako je moguce da se Realu toliko sude penali vise nego Barseloni, danas cist penal nad Nejmarom nije sviran, SRAMOTA kako se gura Real!
(yoo, 07. decembar 2014 19:08)gura se od kad pratim fudbal,znači neki 35 godina,ćale mi je govorio da je tako bilo i kad je on bio mlad.....

nik.

pre 9 godina

Najpre hajde kao navijac Barse da napomenem da sam impresioniran izdanjem Mesija koji je jos jednom pokazao koliko je neverovatan. Ali igra ne valja!!! Espanjol je mogao da vodi sa 2-0 i mislim da je podjednako zasluzan Bravo koliko i Messi za ovu pobedu. Rakitic sjajan, Xavi standardno dobar, najvise skripi kod Pikea kog je napadc Espanjola kao od sale pretrcao i naravno najvise problema na desnom beku gde Alves zaista kasni da pokrije odbranu ali konstantno je upravo tu rupa, Alvesova pozicija. Neverovatno da ga na leto nisu prodali. Mnogo bi bilo bolje da tu igra Montoya ili eventualno dati sansu Daglasu koji se nije pokazao u kupu ali to je zbog treme i manjka samopouzdanja jer nije jedan minut dobio osim u primeri na gostovanju Malagi. Alvesa bih odmah prodao da se pitam. Nemam nista protiv coveka ali naprosto nije vise za prvi tim Barselone i to je to! I na samom kraju da napomenem da bi bilo super da Barsa iskoristi povredu Vermelena i otkupi ugovor defanzivca Granade Nyoma jer im takav igrac bas treba.

Navijac Barselone

pre 9 godina

Nije Barsa slaba, ali problem je sto nije dovoljno jaka! Protiv Reala su se posle 1:0, bukvalno povukli i tumarali kao po mraku i onda posle 1:3 su kao nesto pokusavali, ali nije islo. Protiv PSG je igra bila kakva je bila, ali 3 komada od RM i PSG, postavlja pitanje, sta ako u zavrsnici LS dodju Celsi ili Bajern ili opet Real?
Ne znam, imam utisak kao da svi igraci Barse ocekuju da Mesi izvadi carobni stapic i na semaforu upise 1:0 ili kao da hoce da kazu ajde Mesi uradi onaj tvoj madjionicarski trik. Mnogo su nespretni u napadu, ako ne znaju sta ce sa loptom daj je Mesiju valjda ce on nesto da ubode. Nije Leo, Koperfild i Hudini zajedno, pa da im ispuni zelju. Trudi se on, ali sta ako ga zatvore? Suarez kao da se uplasio necega, Nejmar skoro kao Pedro, sve nesto trapavo i aljkavo u napadu. Dajte trgnite se koji moj, evo sad ce PSG doci (nece nista pokazati ako ih pobede).
Real igra tecno, protok lopte je solidan, Karlito je dobro spremio ekipu, samo sto sudije stalno pomazu, penala koliko 'oces. Kristijano igra za statistiku i to je veliki minus za Real. Moja prognoza za LS, u polufinalu su Barsa, Bajern, Real i Celsi.
Izvinjavam se na dugom komentaru

jasta

pre 9 godina

Od stare slave se ne zivi
2012 ja davno bila
...
(da da da, 7. decembar 2014 20:42)

U 2014-oj Mesi: najvise golova iz polja od svih igraca u svetu (ako ne racunamo ove smesne penale), najvise asistencija, najvise stovrenih sansi, najvise uspesnih driblinga,(ove 3 poslednje stavke vaze i za preoteklo SP u Brazilu)...

Bice da je sve ovo na staru slavu...

robokap

pre 9 godina

Daj bre ćutite ta barselona ni jedan trofej u ls pošteno nije osvojila.
(chelsea, 07. decembar 2014 19:32) Idi zakopaj se molim te xaxaxaxaxaxaxa :))

ggg

pre 9 godina

@Oliver Nedeljković
Ne postaje se najbolji igrač sveta zato što ti je tim najbolji, nego zato što je igrač najbolji.
Jedan Mesi će imati uvek više uspešnih pasova i driblinga od nekog iz Čelzija, ali to ne znači da će barsa pobediti ako se čelzi brani 99% vremena...stavljam za primer onu godinu kad je čelzi parkirao autobus ispred gola protiv barse.
Jedan Xavi ima uvek preko 90% uspešnih pasova, i zbog toga je godinama bio najbolji igrač sredine terena, bez obzira ko je osvajao primeru, Lš...
E to ti se zove individualni kvalitet, i nema veze sa kvalitetom tima.
Šta da radi bejl u reprezentaciji, zato što ne može sa velsom da osvoji ništa, (kao što neće nikad ni osvojiti), znači da će uvek biti iza Zidana na primer, koji je imao u timu Blana, Anrija, Piresa, Vijeru, Desaija, Tirama...

Fi&llm

pre 9 godina

@Merenges Prijatelju baci se u POTRAGU za nekim dobrim profesorom Srpskog da te nauci padeze. A i lekara ti potrazi da tebi pomogne zbog tog nadimka 'merenges', jer nisi ti bas sav svoj kad pricas Srpski (doduse lose) a zoves se merenges-om, nazivom za navijace Reala. Tu nesto ne stima. Nije tebi lako, pomozi sebi.

fakti

pre 9 godina

@majstor mica Upravo ste ti i Oliver najvece neznalice ovde. Objasnite strucnjaci kako je to Mesi najbolji asistent lige, ako je sve tako kao sto vi kazete, da drugi rade za njega. Radi on za njih, i da njega nema oni bi bili samo prosecni igraci. Njemu nedostaje samo par asistencija da bude najbolji asistent lige svih vremena, a vec je najbolji strelac. Nemate argumenata, a ni znanja.

lord melchet

pre 9 godina

bas zanimljvio poredjenje Ancelotija dok je vodio Celsi i Real,smisla BEZ.Kako neko moze da poredi ovaj REAL sa svim ovim igracima i Celsi koji je imao 10 puta losiji tim?? Sto se tice poredenja liga-mogli ti timovi iz strasne PL da nekad i ne izgube od timova iz PRIMERE ili da nekad osvoje LE koju ne igraju ni Real,a ni Barsa,sem Celsija,sve ekipe ostale iz vrha su malo iznad proseka,za razliku od Reala,Atletika i Barse koji bi sve te ekipe "pokupili sa terena.

neutralni felsh

pre 9 godina

Kod Murinja:Pepe i Ramos kasapini,Modric igra zadnjeg veznog iako je klasican vezni,uvek je igrao sa 2 zadnja vezna(Alonso,Modric,Kedira),gurao je drvo-Iguaina,Ozil i di Marija potpuno neiskorisceni,cak i protiv fenjerasa potpuno defanzivan i ogavan fudbal
Anceloti:Pepe i Ramos,gospoda,skoro nijedan ostar faul,Modric-dominator sredine terena,Di Marija prodat za veliku lovu,Marselo probija po strani,Bejl i James prave visak a Ronaldo je uzeo jednu i uzece drugu zlatnu loptu+La decima,lep,brz,jednostavan i leprsav fudbal
Klop je spas!!!mozda i Venger
(oliver nedeljkovic, 07. decembar 2014 21:21)

odlican rezon, vidis da je bolje kad si kreativan nego kad pises sa antagonistiskim predrasudama prema barseloni, pa ti se omakne niz logickih pogreski. mada ne znam kako nisi primetio da sama barselona ove sezone igra mnogo brze i tzv. jednostavnije (kazem "tzv" jer jednostavnost u igri znaci mnogo vise kretanja po terenu onih igraca koji nemaju loptu), lopta brze ide napred, napad se gradi "u hodu"... nije to vise pepov tik tak - sada igra vise "dise", daju vise prostora protivniku, otuda i one silne polukontre, mada i nesigurnost u odbrani. pepova barsa bi ugusila espanjol i stisla ih pred 16, bilo bi manje golova dok se to probije...
duel sa psg-om ce nam bolje reci gde su sada. to vazi i za real, jos nisu naisli na dostojnu zrelu ekipu ove sezone (klasiko ne racunam)
klop i venger? ne znam, barsa je specificna, tamo treba trener koji zna njihov domicilni jezik i kapira se sa igracima jer su vec godinama zajedno pa se javlja sindrom zatvorenosti i podsvesnog otpora na "padobrance". i ne znam zasto toliko kudite enrikea, ko da je rajkard bio nesto bolji kad je dosao pa osvojise sve zivo? trudi se, uci se, sprovodi disciplinu. ne moze sve gotovanski "daj nam jakog trenera", hajde malo da sazrevaju zajedno. muka mi je vise od onih zihera "kupite karla, murinja, hidinka, kapela i sl. dokazane face" pa ce oni kao sve sami da rese.

ajde

pre 9 godina

Ovi koji kritikuju Suareza nisu pogledali nijedan Barsin mec. Covek igra odlicno, asistira, podredio se timu, bas kao i Mesi koji gleda da asistira kad god moze.