Sreda, 21.05.2014.

14:25

Beker: Novak spreman da osvoji RG

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, rekao je da je srpski teniser spreman da osvoji Rolan Garos.

Izvor: B92

Beker: Novak spreman da osvoji RG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

borkes

pre 9 godina

@ Vladan
apropo mečeva u kojima je favorit slažem se s konstatacijom da je Raonić odigrao meč života što sam i ja za sebe komentarisao. U krajnjoj liniji dosta smo puta konstatovali prošle godine da su Novakovi protivnici igrali meč života.
Međutim ja sam mišljenja da je to zato što im je Novak dopustio da odigraju meč života! Pa u finalu Rima Nadalu je slao nebrojene lopte na 20 cm od linije kako dužini tako i po širini. Da ne govorim o uglovima koje je pronalazio po dijagonali. Protiv Raonića ništa od toga nismo videli ceo meč. Iz aviona je bilo vidljivo da je Novak vrlo, vrlo nervozan i gotovo da izgara u želji da napravi brejk i igra krajnje oprezno, sputano. I onda kad ga napravi dopusti sebi ogroman izliv emocija i protivnik momentalno napravi ribrejk. To isto mu se desilo protiv Iznera prošle godine u Majamiju a 100% sam siguran da je bilo još takvih momenata.
Možda to ispoljava protiv jakih servera jer zna da je na riternu jak pa ga nervira kad ne može da napravi brejk zbog svojih grešaka.
U svakom slučaju sačekajmo još dan-dva da vidimo žreb. Nakon toga će biti mnogo jasnije šta možemo očekivati od našeg velemajstora. Ja lično mislim da je u ovom trenutku spreman za najviša dostignuća samo da ge podvrede mimoiđu, pu, pu ,pu :-))
Idemo dalje.

boris stefanovic

pre 9 godina

Novak do sada nije bio spreman da osvoji RG iz cisto psiholoskih razloga-to mislim zato sto je, svaki put kada je mogao Nadala da prikuca na zemlju, napravio neku gresku-ili je slao lopticudrajv volejom u aut ili se upecao na mrezi. Mislim da se to desava kada u glavi nisi spreman da pobedis i podsvesno pravis takve greske. Da li je to prevazisao, videcemo u finalu.
Ne zelim da zvucim kao neko ko se pretvara da je tenisku strucnjak, ja sam obicni navijac koji smatra da se Novaku nema sta zameriti na njegovim igrama i ponasanju, jer se on toliko puta poneo na najbolji moguci nacin u najtezim situacijama. Tako da tu nema sta ko da mu zameri i da lupeta kako je morao da uradi ovo ili ono.
Smatram da je kvalitetniji i talentovaniji teniser od Nadala i samo ako shvati da je bolji od njega i na sljaci na RG-u, pobedice ga sigurno

Vladan

pre 9 godina

@borkes
drago mi je da neko hoce i ozbiljno da porazgovara na chatu, potpuno se slazem sa Vasom konstatacijom o teskim mecevima prakticno tokom celog turnira, ali mislim da treba racunati da je IPAK pobedio i to je valjda ta razlika izmedju najboljih i onih jako dobrih, hocu reci da najbolji i kada ne igraju najbolje pobedjuju jako dobre kada ovi igraju svoje najbolje meceve. Nisam gledao protiv Nemca, ali ipak vidim da su poslednja da seta glatko dobijena, ali sam zato gledao i protiv Ferera i protiv Raonica i otvoreno priznajem da sam u nekoliko navrata tokom meca misliou u fazonu iz ovoga nema vadjenja. Posto nisam gledao na domacoj televiziji nego na internetu posto ne zivim u Srbiji slusao sam prenos od Engleskih komentatora, i bogami za Raonica su bar desetak puta tokom meca rekli da je to njegov najbolji mec u karijeri. I Nole je ipak na kraju dobio. A verujem da bismo se svi mogli setiti koliko puta smo ranije gledali Federera kada smo mislili da je trebalo da izgubi, samo da je bilo to i to...e, ali nije zato sto je on bio najbolji samo tada nas to nije tangiralo jer nije nas. I potpuno se slazem da mu volej na mrezi jos uvek nije, da kazem neprikosnoven, cesto se odluci po meni na pogresnu stranu pa ponekad mora i da spasava. Sada, lako je iz fotelje biti uzasno pametan, pa sam i tu ipak malo kritican sa zadrskom.

Jimbo Jones

pre 9 godina

@ marrssinen
Kakve insajderske informacije,naučismo i mi laici ponešto....inače,mnogo je manja mogućnost iznenađenja na mečevima koji se igraju na 3 dobijena seta,tako da Raonić i ostali mogu možda da iznenade Đokovića ili Nadala na mastersima ali na tri dobijena seta puno,puno teže

borkes

pre 9 godina

Mene ne brine Nadal, mene brine onih 6 mečeva pre Nadala. U Rimu se Novak neočekivano, šta god ko mislio, mučio protiv Kolšrajbera a pogotovo protiv Raonića. Ne zaboravite da je u taj brejku 2. seta Miloš imao 4:3 i dva servisa. Jednostavno se ove godine u ulozi apsolutnog favorita Novak ne snalazi. Meni nisu jasni uzroci takvog sleda događaja i mislim da je, prema prikazanoj igri u finalu, to jedan od najvećih "problema" na kojem treba poraditi pre RG.
I još da dodam nešto u vezi voleja. Činjenica je da Novak igra više na mreži u poslednje vreme ali isto tako voleji su mu u 95% slučajeva "drop" voleji ili kako se već stručno zovu, znate na šta mislim. Nema onog 1. voleja (govorim o idealnom prilazu) koji protivniku samo daje mogućnost da još jednom eventualno prebaci loptu pa da pogreši ili da bude dokrajčen 2. volejem (smečom).
Voleo bih da neko od "potkovanijih" komentatora malo proanalizira ovu tezu pa da kaže svoje mišljenje.
Idemo dalje.

sasa

pre 9 godina

Kako sam voleo Bekera kako igra na mreži, to je bilo savršenstvo, i Edberg je bio odličan, ali ipak ne može Novak drastično da menja igru, Boris je tu iz komercijalnih razloga i to je odličan Novakov potez, idemo po Garos...

beli

pre 9 godina

rafa jeste uzeo osam titula na rg ali ne u nizu nego 4 pa je titulu uzeo rodzer,pa opet 4 pa ce je sad uzeti nole,slicno kao u rimu,2 rafa pa novak,pa 2 rafa pa novak,pa opet 2 rafa pa sad novak idemo NOLE titula i ponovo n°1 svi smo uz tebe

Vladan

pre 9 godina

Povodom toga da li Beker moze da doprinese Noletu nesto ili ne u pogledu napretka igre, sada sam pogledao Noletov bilans ove godine i uocio nesto sto u prvi mah nisam primetio. Nole je ove godine odigrao ukupno 6 turnira i kad god je stigao do finala pobedio je, i to bogami Federera i 2 puta Nadala, znaci nije se provukao posto su ova dvojica ispali. (http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Novak_Djokovic_tennis_season) Da li to nesto znaci ili ne videcemo. To spominjem cisto sto je kao glavni razlog dovodjenja Bekera bio da mu pomogne psiholoski kada stigne do finala. Eh sada samo jos da mu psiholoski pomaze i u polufinalima i cetvrtfinalima. Ne znam, ali nadam se da ce Nole doci do finala RG, pa neka bude kao i do sada ove godine.

777

pre 9 godina

Ako neko moze da dobije Rafu na RG to je Novak, po meni nema drugog igraca i sve ostalo bi bilo veliko iznenadjenje. Nemojte da se podsmevate Novaku i da ga otpisujete jer to sigurno ne misli ni sam Rafa. On jeste favorit ali rekordi su tu da se ruse, nije Bogom dan da jedini osvaja RG i izgubice kad tad, jer to su cinjenice. Ono sto je sigurno Rafa ce morati mnogo znoja da prolije, mnogo puta da zavuce ruku u debelo meso i napred gde je Misko da bi dobio Novaka. To je jedina istina. Pored onoga da je u sportu SVE moguce. Polako, da obojica dodju do finala pa da gledamo...

MKDSL

pre 9 godina

Kako reče Goran, uticaj Bekera se vidi i Novak je sve bolji i raznovrsniji igrač. Ali to opet ne mora da znači i da će rezultati biti bolji, jer mogućnosti su velike i nije tako lako izabrati najbolju opciju u svakom trenutku. Novak može poen da završi bekhendom, forhendom sa osnovne linije i na mreži, servisom, volejem, lobom i svaki od tih udaraca je odličan ili solidan. A recimo Izner je došao do prvih 10 servisom i forhendom.
(Predo, 21. maj 2014 15:51)

Vala, može i riternom :D

Oskar

pre 9 godina

Ha ha ha ha (marrssinen, 21. maj 2014 15:42)
Jedino što svo svi saznali ( a naročito ja ) iz ovog što si napisao je da pojma nemaš ni o čemu, a najmanje o Novaku. Beker je došao u tim da prenese svoje znanje na Novaka i sada je prvi trener on a ne Vajda, i to je jedini razlog što je došao.
I nemoj ose ti više ti podučavat ljude.


- ovo do Bekera je valjda menadzer ( on ide na svakom turniru ) ti što si pitao.

pre 9 godina

Nadalov sam navijač, ali moram priznati da je Đoković prvi favorit na Rolandu Garrosu.

U idealnim uvjetima.

No nikda nije sve idealno, a tu je i upozorenje da je ranjeni lav najopasniji.

Sve u svemu, teniski će zaljubljenici najviše profitirati jer nas očekuje najuzbudljiviji pariški turnir do sada.

Movado

pre 9 godina

Pametno je sto ga je uzeo, iskreno mislim da on moze da mu signe popukarnost, primer je Bild, a Vajdu skoro da niko nista nije pitao. Nije poenta dal ce nesto mnogo promeniti u igri, to je vise do Noleta, kad je u glavi sampion nema mu ravnog, kad krene da poputa onda mu ne moze niko da pomogne.

marrssinen

pre 9 godina

Cisto da nekima pojasnim jer nisu iz sveta tenisa ,vec obicni navijaci kao i vecina ! Vajda je prvi i poslednji trener Novaka Djokovica, nekad nije na turniru jer ima i svoj privatan zivot a zamena je Boris cisto iz marketinskih razloga.On generalno nema sta da nauci Novaka, nema ni Vajda ali za razliku od Borisa, oni saradjuju godinama i on mu unosi mir i sigurnost u igru.Kada kazem da je Boris tu iz marketinskih razloga, cisto da svi znate, cilj je da se UNIQLO, firma probije na Nemacko a samim tim i trziste cele Evrope.Pozdrav svima !!!

Predo

pre 9 godina

Kako reče Goran, uticaj Bekera se vidi i Novak je sve bolji i raznovrsniji igrač. Ali to opet ne mora da znači i da će rezultati biti bolji, jer mogućnosti su velike i nije tako lako izabrati najbolju opciju u svakom trenutku. Novak može poen da završi bekhendom, forhendom sa osnovne linije i na mreži, servisom, volejem, lobom i svaki od tih udaraca je odličan ili solidan. A recimo Izner je došao do prvih 10 servisom i forhendom.

Vlada

pre 9 godina

drago mi je da je konacno i taj maler razbijen i da je konacno sa borisom osvojio titulu.sada ce jos bolje i lakse da saradjuju i verujem da najveci uspesi tek dolaze.napred nole legendo!

Mairon

pre 9 godina

Da sam na Tonijevom mestu slozio bih se da prepuste Djokovicu RG, Rafa ih ima dosta, ali samo pod uslovom da Novak prepusti Vimbldon i namireni su.
Salim se... da to tako ide ne bi smo gledali takvo rivalstvo.

Goran

pre 9 godina

Uticaj Bekera se jasno vidi po mnogo vise uspesnih izlazaka na mrezu. Poseban novi kvalitet Novaka je sposobnost za razmene udaraca na mrezi. On sada ne samo smecuje na mrezi nego ulazi i u uspesne razmene udaraca ako protivnik vrati lopticu. Postaje sve atraktivniji igrac za gledanje.

Goran

pre 9 godina

Uticaj Bekera se jasno vidi po mnogo vise uspesnih izlazaka na mrezu. Poseban novi kvalitet Novaka je sposobnost za razmene udaraca na mrezi. On sada ne samo smecuje na mrezi nego ulazi i u uspesne razmene udaraca ako protivnik vrati lopticu. Postaje sve atraktivniji igrac za gledanje.

Mairon

pre 9 godina

Da sam na Tonijevom mestu slozio bih se da prepuste Djokovicu RG, Rafa ih ima dosta, ali samo pod uslovom da Novak prepusti Vimbldon i namireni su.
Salim se... da to tako ide ne bi smo gledali takvo rivalstvo.

Vlada

pre 9 godina

drago mi je da je konacno i taj maler razbijen i da je konacno sa borisom osvojio titulu.sada ce jos bolje i lakse da saradjuju i verujem da najveci uspesi tek dolaze.napred nole legendo!

pre 9 godina

Nadalov sam navijač, ali moram priznati da je Đoković prvi favorit na Rolandu Garrosu.

U idealnim uvjetima.

No nikda nije sve idealno, a tu je i upozorenje da je ranjeni lav najopasniji.

Sve u svemu, teniski će zaljubljenici najviše profitirati jer nas očekuje najuzbudljiviji pariški turnir do sada.

Predo

pre 9 godina

Kako reče Goran, uticaj Bekera se vidi i Novak je sve bolji i raznovrsniji igrač. Ali to opet ne mora da znači i da će rezultati biti bolji, jer mogućnosti su velike i nije tako lako izabrati najbolju opciju u svakom trenutku. Novak može poen da završi bekhendom, forhendom sa osnovne linije i na mreži, servisom, volejem, lobom i svaki od tih udaraca je odličan ili solidan. A recimo Izner je došao do prvih 10 servisom i forhendom.

777

pre 9 godina

Ako neko moze da dobije Rafu na RG to je Novak, po meni nema drugog igraca i sve ostalo bi bilo veliko iznenadjenje. Nemojte da se podsmevate Novaku i da ga otpisujete jer to sigurno ne misli ni sam Rafa. On jeste favorit ali rekordi su tu da se ruse, nije Bogom dan da jedini osvaja RG i izgubice kad tad, jer to su cinjenice. Ono sto je sigurno Rafa ce morati mnogo znoja da prolije, mnogo puta da zavuce ruku u debelo meso i napred gde je Misko da bi dobio Novaka. To je jedina istina. Pored onoga da je u sportu SVE moguce. Polako, da obojica dodju do finala pa da gledamo...

MKDSL

pre 9 godina

Kako reče Goran, uticaj Bekera se vidi i Novak je sve bolji i raznovrsniji igrač. Ali to opet ne mora da znači i da će rezultati biti bolji, jer mogućnosti su velike i nije tako lako izabrati najbolju opciju u svakom trenutku. Novak može poen da završi bekhendom, forhendom sa osnovne linije i na mreži, servisom, volejem, lobom i svaki od tih udaraca je odličan ili solidan. A recimo Izner je došao do prvih 10 servisom i forhendom.
(Predo, 21. maj 2014 15:51)

Vala, može i riternom :D

marrssinen

pre 9 godina

Cisto da nekima pojasnim jer nisu iz sveta tenisa ,vec obicni navijaci kao i vecina ! Vajda je prvi i poslednji trener Novaka Djokovica, nekad nije na turniru jer ima i svoj privatan zivot a zamena je Boris cisto iz marketinskih razloga.On generalno nema sta da nauci Novaka, nema ni Vajda ali za razliku od Borisa, oni saradjuju godinama i on mu unosi mir i sigurnost u igru.Kada kazem da je Boris tu iz marketinskih razloga, cisto da svi znate, cilj je da se UNIQLO, firma probije na Nemacko a samim tim i trziste cele Evrope.Pozdrav svima !!!

beli

pre 9 godina

rafa jeste uzeo osam titula na rg ali ne u nizu nego 4 pa je titulu uzeo rodzer,pa opet 4 pa ce je sad uzeti nole,slicno kao u rimu,2 rafa pa novak,pa 2 rafa pa novak,pa opet 2 rafa pa sad novak idemo NOLE titula i ponovo n°1 svi smo uz tebe

Vladan

pre 9 godina

Povodom toga da li Beker moze da doprinese Noletu nesto ili ne u pogledu napretka igre, sada sam pogledao Noletov bilans ove godine i uocio nesto sto u prvi mah nisam primetio. Nole je ove godine odigrao ukupno 6 turnira i kad god je stigao do finala pobedio je, i to bogami Federera i 2 puta Nadala, znaci nije se provukao posto su ova dvojica ispali. (http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Novak_Djokovic_tennis_season) Da li to nesto znaci ili ne videcemo. To spominjem cisto sto je kao glavni razlog dovodjenja Bekera bio da mu pomogne psiholoski kada stigne do finala. Eh sada samo jos da mu psiholoski pomaze i u polufinalima i cetvrtfinalima. Ne znam, ali nadam se da ce Nole doci do finala RG, pa neka bude kao i do sada ove godine.

sasa

pre 9 godina

Kako sam voleo Bekera kako igra na mreži, to je bilo savršenstvo, i Edberg je bio odličan, ali ipak ne može Novak drastično da menja igru, Boris je tu iz komercijalnih razloga i to je odličan Novakov potez, idemo po Garos...

Oskar

pre 9 godina

Ha ha ha ha (marrssinen, 21. maj 2014 15:42)
Jedino što svo svi saznali ( a naročito ja ) iz ovog što si napisao je da pojma nemaš ni o čemu, a najmanje o Novaku. Beker je došao u tim da prenese svoje znanje na Novaka i sada je prvi trener on a ne Vajda, i to je jedini razlog što je došao.
I nemoj ose ti više ti podučavat ljude.


- ovo do Bekera je valjda menadzer ( on ide na svakom turniru ) ti što si pitao.

Movado

pre 9 godina

Pametno je sto ga je uzeo, iskreno mislim da on moze da mu signe popukarnost, primer je Bild, a Vajdu skoro da niko nista nije pitao. Nije poenta dal ce nesto mnogo promeniti u igri, to je vise do Noleta, kad je u glavi sampion nema mu ravnog, kad krene da poputa onda mu ne moze niko da pomogne.

Jimbo Jones

pre 9 godina

@ marrssinen
Kakve insajderske informacije,naučismo i mi laici ponešto....inače,mnogo je manja mogućnost iznenađenja na mečevima koji se igraju na 3 dobijena seta,tako da Raonić i ostali mogu možda da iznenade Đokovića ili Nadala na mastersima ali na tri dobijena seta puno,puno teže

borkes

pre 9 godina

Mene ne brine Nadal, mene brine onih 6 mečeva pre Nadala. U Rimu se Novak neočekivano, šta god ko mislio, mučio protiv Kolšrajbera a pogotovo protiv Raonića. Ne zaboravite da je u taj brejku 2. seta Miloš imao 4:3 i dva servisa. Jednostavno se ove godine u ulozi apsolutnog favorita Novak ne snalazi. Meni nisu jasni uzroci takvog sleda događaja i mislim da je, prema prikazanoj igri u finalu, to jedan od najvećih "problema" na kojem treba poraditi pre RG.
I još da dodam nešto u vezi voleja. Činjenica je da Novak igra više na mreži u poslednje vreme ali isto tako voleji su mu u 95% slučajeva "drop" voleji ili kako se već stručno zovu, znate na šta mislim. Nema onog 1. voleja (govorim o idealnom prilazu) koji protivniku samo daje mogućnost da još jednom eventualno prebaci loptu pa da pogreši ili da bude dokrajčen 2. volejem (smečom).
Voleo bih da neko od "potkovanijih" komentatora malo proanalizira ovu tezu pa da kaže svoje mišljenje.
Idemo dalje.

boris stefanovic

pre 9 godina

Novak do sada nije bio spreman da osvoji RG iz cisto psiholoskih razloga-to mislim zato sto je, svaki put kada je mogao Nadala da prikuca na zemlju, napravio neku gresku-ili je slao lopticudrajv volejom u aut ili se upecao na mrezi. Mislim da se to desava kada u glavi nisi spreman da pobedis i podsvesno pravis takve greske. Da li je to prevazisao, videcemo u finalu.
Ne zelim da zvucim kao neko ko se pretvara da je tenisku strucnjak, ja sam obicni navijac koji smatra da se Novaku nema sta zameriti na njegovim igrama i ponasanju, jer se on toliko puta poneo na najbolji moguci nacin u najtezim situacijama. Tako da tu nema sta ko da mu zameri i da lupeta kako je morao da uradi ovo ili ono.
Smatram da je kvalitetniji i talentovaniji teniser od Nadala i samo ako shvati da je bolji od njega i na sljaci na RG-u, pobedice ga sigurno

Vladan

pre 9 godina

@borkes
drago mi je da neko hoce i ozbiljno da porazgovara na chatu, potpuno se slazem sa Vasom konstatacijom o teskim mecevima prakticno tokom celog turnira, ali mislim da treba racunati da je IPAK pobedio i to je valjda ta razlika izmedju najboljih i onih jako dobrih, hocu reci da najbolji i kada ne igraju najbolje pobedjuju jako dobre kada ovi igraju svoje najbolje meceve. Nisam gledao protiv Nemca, ali ipak vidim da su poslednja da seta glatko dobijena, ali sam zato gledao i protiv Ferera i protiv Raonica i otvoreno priznajem da sam u nekoliko navrata tokom meca misliou u fazonu iz ovoga nema vadjenja. Posto nisam gledao na domacoj televiziji nego na internetu posto ne zivim u Srbiji slusao sam prenos od Engleskih komentatora, i bogami za Raonica su bar desetak puta tokom meca rekli da je to njegov najbolji mec u karijeri. I Nole je ipak na kraju dobio. A verujem da bismo se svi mogli setiti koliko puta smo ranije gledali Federera kada smo mislili da je trebalo da izgubi, samo da je bilo to i to...e, ali nije zato sto je on bio najbolji samo tada nas to nije tangiralo jer nije nas. I potpuno se slazem da mu volej na mrezi jos uvek nije, da kazem neprikosnoven, cesto se odluci po meni na pogresnu stranu pa ponekad mora i da spasava. Sada, lako je iz fotelje biti uzasno pametan, pa sam i tu ipak malo kritican sa zadrskom.

borkes

pre 9 godina

@ Vladan
apropo mečeva u kojima je favorit slažem se s konstatacijom da je Raonić odigrao meč života što sam i ja za sebe komentarisao. U krajnjoj liniji dosta smo puta konstatovali prošle godine da su Novakovi protivnici igrali meč života.
Međutim ja sam mišljenja da je to zato što im je Novak dopustio da odigraju meč života! Pa u finalu Rima Nadalu je slao nebrojene lopte na 20 cm od linije kako dužini tako i po širini. Da ne govorim o uglovima koje je pronalazio po dijagonali. Protiv Raonića ništa od toga nismo videli ceo meč. Iz aviona je bilo vidljivo da je Novak vrlo, vrlo nervozan i gotovo da izgara u želji da napravi brejk i igra krajnje oprezno, sputano. I onda kad ga napravi dopusti sebi ogroman izliv emocija i protivnik momentalno napravi ribrejk. To isto mu se desilo protiv Iznera prošle godine u Majamiju a 100% sam siguran da je bilo još takvih momenata.
Možda to ispoljava protiv jakih servera jer zna da je na riternu jak pa ga nervira kad ne može da napravi brejk zbog svojih grešaka.
U svakom slučaju sačekajmo još dan-dva da vidimo žreb. Nakon toga će biti mnogo jasnije šta možemo očekivati od našeg velemajstora. Ja lično mislim da je u ovom trenutku spreman za najviša dostignuća samo da ge podvrede mimoiđu, pu, pu ,pu :-))
Idemo dalje.

marrssinen

pre 9 godina

Cisto da nekima pojasnim jer nisu iz sveta tenisa ,vec obicni navijaci kao i vecina ! Vajda je prvi i poslednji trener Novaka Djokovica, nekad nije na turniru jer ima i svoj privatan zivot a zamena je Boris cisto iz marketinskih razloga.On generalno nema sta da nauci Novaka, nema ni Vajda ali za razliku od Borisa, oni saradjuju godinama i on mu unosi mir i sigurnost u igru.Kada kazem da je Boris tu iz marketinskih razloga, cisto da svi znate, cilj je da se UNIQLO, firma probije na Nemacko a samim tim i trziste cele Evrope.Pozdrav svima !!!

pre 9 godina

Nadalov sam navijač, ali moram priznati da je Đoković prvi favorit na Rolandu Garrosu.

U idealnim uvjetima.

No nikda nije sve idealno, a tu je i upozorenje da je ranjeni lav najopasniji.

Sve u svemu, teniski će zaljubljenici najviše profitirati jer nas očekuje najuzbudljiviji pariški turnir do sada.

Mairon

pre 9 godina

Da sam na Tonijevom mestu slozio bih se da prepuste Djokovicu RG, Rafa ih ima dosta, ali samo pod uslovom da Novak prepusti Vimbldon i namireni su.
Salim se... da to tako ide ne bi smo gledali takvo rivalstvo.

Vlada

pre 9 godina

drago mi je da je konacno i taj maler razbijen i da je konacno sa borisom osvojio titulu.sada ce jos bolje i lakse da saradjuju i verujem da najveci uspesi tek dolaze.napred nole legendo!

Goran

pre 9 godina

Uticaj Bekera se jasno vidi po mnogo vise uspesnih izlazaka na mrezu. Poseban novi kvalitet Novaka je sposobnost za razmene udaraca na mrezi. On sada ne samo smecuje na mrezi nego ulazi i u uspesne razmene udaraca ako protivnik vrati lopticu. Postaje sve atraktivniji igrac za gledanje.

borkes

pre 9 godina

Mene ne brine Nadal, mene brine onih 6 mečeva pre Nadala. U Rimu se Novak neočekivano, šta god ko mislio, mučio protiv Kolšrajbera a pogotovo protiv Raonića. Ne zaboravite da je u taj brejku 2. seta Miloš imao 4:3 i dva servisa. Jednostavno se ove godine u ulozi apsolutnog favorita Novak ne snalazi. Meni nisu jasni uzroci takvog sleda događaja i mislim da je, prema prikazanoj igri u finalu, to jedan od najvećih "problema" na kojem treba poraditi pre RG.
I još da dodam nešto u vezi voleja. Činjenica je da Novak igra više na mreži u poslednje vreme ali isto tako voleji su mu u 95% slučajeva "drop" voleji ili kako se već stručno zovu, znate na šta mislim. Nema onog 1. voleja (govorim o idealnom prilazu) koji protivniku samo daje mogućnost da još jednom eventualno prebaci loptu pa da pogreši ili da bude dokrajčen 2. volejem (smečom).
Voleo bih da neko od "potkovanijih" komentatora malo proanalizira ovu tezu pa da kaže svoje mišljenje.
Idemo dalje.

beli

pre 9 godina

rafa jeste uzeo osam titula na rg ali ne u nizu nego 4 pa je titulu uzeo rodzer,pa opet 4 pa ce je sad uzeti nole,slicno kao u rimu,2 rafa pa novak,pa 2 rafa pa novak,pa opet 2 rafa pa sad novak idemo NOLE titula i ponovo n°1 svi smo uz tebe

Movado

pre 9 godina

Pametno je sto ga je uzeo, iskreno mislim da on moze da mu signe popukarnost, primer je Bild, a Vajdu skoro da niko nista nije pitao. Nije poenta dal ce nesto mnogo promeniti u igri, to je vise do Noleta, kad je u glavi sampion nema mu ravnog, kad krene da poputa onda mu ne moze niko da pomogne.

777

pre 9 godina

Ako neko moze da dobije Rafu na RG to je Novak, po meni nema drugog igraca i sve ostalo bi bilo veliko iznenadjenje. Nemojte da se podsmevate Novaku i da ga otpisujete jer to sigurno ne misli ni sam Rafa. On jeste favorit ali rekordi su tu da se ruse, nije Bogom dan da jedini osvaja RG i izgubice kad tad, jer to su cinjenice. Ono sto je sigurno Rafa ce morati mnogo znoja da prolije, mnogo puta da zavuce ruku u debelo meso i napred gde je Misko da bi dobio Novaka. To je jedina istina. Pored onoga da je u sportu SVE moguce. Polako, da obojica dodju do finala pa da gledamo...

Oskar

pre 9 godina

Ha ha ha ha (marrssinen, 21. maj 2014 15:42)
Jedino što svo svi saznali ( a naročito ja ) iz ovog što si napisao je da pojma nemaš ni o čemu, a najmanje o Novaku. Beker je došao u tim da prenese svoje znanje na Novaka i sada je prvi trener on a ne Vajda, i to je jedini razlog što je došao.
I nemoj ose ti više ti podučavat ljude.


- ovo do Bekera je valjda menadzer ( on ide na svakom turniru ) ti što si pitao.

MKDSL

pre 9 godina

Kako reče Goran, uticaj Bekera se vidi i Novak je sve bolji i raznovrsniji igrač. Ali to opet ne mora da znači i da će rezultati biti bolji, jer mogućnosti su velike i nije tako lako izabrati najbolju opciju u svakom trenutku. Novak može poen da završi bekhendom, forhendom sa osnovne linije i na mreži, servisom, volejem, lobom i svaki od tih udaraca je odličan ili solidan. A recimo Izner je došao do prvih 10 servisom i forhendom.
(Predo, 21. maj 2014 15:51)

Vala, može i riternom :D

sasa

pre 9 godina

Kako sam voleo Bekera kako igra na mreži, to je bilo savršenstvo, i Edberg je bio odličan, ali ipak ne može Novak drastično da menja igru, Boris je tu iz komercijalnih razloga i to je odličan Novakov potez, idemo po Garos...

Vladan

pre 9 godina

Povodom toga da li Beker moze da doprinese Noletu nesto ili ne u pogledu napretka igre, sada sam pogledao Noletov bilans ove godine i uocio nesto sto u prvi mah nisam primetio. Nole je ove godine odigrao ukupno 6 turnira i kad god je stigao do finala pobedio je, i to bogami Federera i 2 puta Nadala, znaci nije se provukao posto su ova dvojica ispali. (http://en.wikipedia.org/wiki/2014_Novak_Djokovic_tennis_season) Da li to nesto znaci ili ne videcemo. To spominjem cisto sto je kao glavni razlog dovodjenja Bekera bio da mu pomogne psiholoski kada stigne do finala. Eh sada samo jos da mu psiholoski pomaze i u polufinalima i cetvrtfinalima. Ne znam, ali nadam se da ce Nole doci do finala RG, pa neka bude kao i do sada ove godine.

Jimbo Jones

pre 9 godina

@ marrssinen
Kakve insajderske informacije,naučismo i mi laici ponešto....inače,mnogo je manja mogućnost iznenađenja na mečevima koji se igraju na 3 dobijena seta,tako da Raonić i ostali mogu možda da iznenade Đokovića ili Nadala na mastersima ali na tri dobijena seta puno,puno teže

boris stefanovic

pre 9 godina

Novak do sada nije bio spreman da osvoji RG iz cisto psiholoskih razloga-to mislim zato sto je, svaki put kada je mogao Nadala da prikuca na zemlju, napravio neku gresku-ili je slao lopticudrajv volejom u aut ili se upecao na mrezi. Mislim da se to desava kada u glavi nisi spreman da pobedis i podsvesno pravis takve greske. Da li je to prevazisao, videcemo u finalu.
Ne zelim da zvucim kao neko ko se pretvara da je tenisku strucnjak, ja sam obicni navijac koji smatra da se Novaku nema sta zameriti na njegovim igrama i ponasanju, jer se on toliko puta poneo na najbolji moguci nacin u najtezim situacijama. Tako da tu nema sta ko da mu zameri i da lupeta kako je morao da uradi ovo ili ono.
Smatram da je kvalitetniji i talentovaniji teniser od Nadala i samo ako shvati da je bolji od njega i na sljaci na RG-u, pobedice ga sigurno

Predo

pre 9 godina

Kako reče Goran, uticaj Bekera se vidi i Novak je sve bolji i raznovrsniji igrač. Ali to opet ne mora da znači i da će rezultati biti bolji, jer mogućnosti su velike i nije tako lako izabrati najbolju opciju u svakom trenutku. Novak može poen da završi bekhendom, forhendom sa osnovne linije i na mreži, servisom, volejem, lobom i svaki od tih udaraca je odličan ili solidan. A recimo Izner je došao do prvih 10 servisom i forhendom.

Vladan

pre 9 godina

@borkes
drago mi je da neko hoce i ozbiljno da porazgovara na chatu, potpuno se slazem sa Vasom konstatacijom o teskim mecevima prakticno tokom celog turnira, ali mislim da treba racunati da je IPAK pobedio i to je valjda ta razlika izmedju najboljih i onih jako dobrih, hocu reci da najbolji i kada ne igraju najbolje pobedjuju jako dobre kada ovi igraju svoje najbolje meceve. Nisam gledao protiv Nemca, ali ipak vidim da su poslednja da seta glatko dobijena, ali sam zato gledao i protiv Ferera i protiv Raonica i otvoreno priznajem da sam u nekoliko navrata tokom meca misliou u fazonu iz ovoga nema vadjenja. Posto nisam gledao na domacoj televiziji nego na internetu posto ne zivim u Srbiji slusao sam prenos od Engleskih komentatora, i bogami za Raonica su bar desetak puta tokom meca rekli da je to njegov najbolji mec u karijeri. I Nole je ipak na kraju dobio. A verujem da bismo se svi mogli setiti koliko puta smo ranije gledali Federera kada smo mislili da je trebalo da izgubi, samo da je bilo to i to...e, ali nije zato sto je on bio najbolji samo tada nas to nije tangiralo jer nije nas. I potpuno se slazem da mu volej na mrezi jos uvek nije, da kazem neprikosnoven, cesto se odluci po meni na pogresnu stranu pa ponekad mora i da spasava. Sada, lako je iz fotelje biti uzasno pametan, pa sam i tu ipak malo kritican sa zadrskom.

borkes

pre 9 godina

@ Vladan
apropo mečeva u kojima je favorit slažem se s konstatacijom da je Raonić odigrao meč života što sam i ja za sebe komentarisao. U krajnjoj liniji dosta smo puta konstatovali prošle godine da su Novakovi protivnici igrali meč života.
Međutim ja sam mišljenja da je to zato što im je Novak dopustio da odigraju meč života! Pa u finalu Rima Nadalu je slao nebrojene lopte na 20 cm od linije kako dužini tako i po širini. Da ne govorim o uglovima koje je pronalazio po dijagonali. Protiv Raonića ništa od toga nismo videli ceo meč. Iz aviona je bilo vidljivo da je Novak vrlo, vrlo nervozan i gotovo da izgara u želji da napravi brejk i igra krajnje oprezno, sputano. I onda kad ga napravi dopusti sebi ogroman izliv emocija i protivnik momentalno napravi ribrejk. To isto mu se desilo protiv Iznera prošle godine u Majamiju a 100% sam siguran da je bilo još takvih momenata.
Možda to ispoljava protiv jakih servera jer zna da je na riternu jak pa ga nervira kad ne može da napravi brejk zbog svojih grešaka.
U svakom slučaju sačekajmo još dan-dva da vidimo žreb. Nakon toga će biti mnogo jasnije šta možemo očekivati od našeg velemajstora. Ja lično mislim da je u ovom trenutku spreman za najviša dostignuća samo da ge podvrede mimoiđu, pu, pu ,pu :-))
Idemo dalje.