Ponedeljak, 29.10.2012.

13:11

Mesi osvojio "Zlatnu kopačku"

Napadač Barselone Argentinac Lionel Mesi dobitnik je "Zlatne kopačke" za najboljeg golgetera Evrope u sezoni 2011/2012.

Izvor: NS

Mesi osvojio "Zlatnu kopaèku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Kuki

pre 11 godina

Jeste li čuli ovaj:

Smuvao Mesi ribu.
Izveo je na večeru, sve prošlo super.
Odlaze u hotel, ulaze u sobu.
U sobi stoje dva čoveka.
Cupi: Dragi, pa šta je ovo, ko su ova dvojica, nismo se tako dogovorili?
Mesi: Ali draga, pa ja ne mogu da zabijem bez Ćavija i Inijeste.

lazarcks

pre 11 godina

Ccc pa mesi ne moze gol da da bez cavija ili inijeste i jos igra svaku boziju utakmicu,bukvalno svaku.Forsiraju ga previse.I da mene tako forsiraju dao bih bar 20.

nikola f.

pre 11 godina

znam da se niko nece sloziti sa mnom, ali po mom misljenju, ako gledamo pojedince - najbolji je Ronaldinjo iz najboljih dana. Naravno da je potrebno mnogo vise od 2-3 sezone onakve igre. ponavljam, pojedinacno priznanje. dok je najbolji fudbaler (i pojedinacno i timski) igrac mesi. i sve uz vaznu napomenu da nisam gledao pelea, al, ne sumnjajuci u njegovu igru, mislim da je danasnji fudbal i protivnici navedenih igraca daleko tehnicko - takticki napredniji

Tekelija

pre 11 godina

Не може се рећи да је незаслужено.
Не би било незаслужено ни да је Роналдо добио.

Како су играли за репрезентацију нема апсолутно никакве везе, јер је ово годишња награда. Кад би се доносила одлука о најбољем фудбалеру икад, Меси би ту добио доста негативних оцјена јер са одличном репрезентацијом није урадио апсолутно ништа. Да он игра за Тринидад и Тобаго па ај, али он игра за Аргентину и не могу ни примирисати полуфиналу СП.
Олимпијско злато је освојила и Нигерија.

Hoces iskreno?

pre 11 godina

(Apsurdo, 29. oktobar 2012 17:51)
nasmejao si me do suza !
Ronaldo kompletniji od Mesija i napravio je bolje rezultate sa Reprezentacijom? AHAHAHAHA ...
Sinko... Taj Ronaldo je samo veliki igrac malih utakmica. LS je osvojio zahvaljujuci Teriju na odlicnom izvodjenju penala.
A sto se tice igre u reprezentaciji,vidi se da je samo sebicnjak za kojeg treba ceo vezni red da radi,da nije tako,Portugalija bi daleko stizala barem na EP.
Za razliku od Ronalda,mali Messi ima barem osvojenu Olimpijadu sa reprezentacijom,dok Ronaldo nema nista!

istina

pre 11 godina

Ovom "posmatracu" ovde dole bi trebalo zabraniti da komentarise fudbal. Ronaldo je odlican igrac, ali je Mesi, kao sto je bio i Maradona, van konkurencije. Mesi i Maradona su fudbal - ostali, ukljucujuci Ronalda itd su "samo" veliki igraci.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

@Damjanbg: ako nisi nikad gledao maradonu nemoj tako lako da dajes izjave kao najbolji u istoriji. ni mesi ni ronaldo nisu nista pokazali u reprezentaciji, a to kako igraju u klubovima gde imaju saigrace u vrednosti po nekoliko stotina miliona evra je kompletno irelevantno. pa i ja bi bio strelac u barsi ili realu gde deset najboljih igraca igra samo za mene.

sasvim je druga prica igrati sam protiv svih na svetskom prvenstvu u italiji 90-e, ili pre toga u meksiku. samo da podsetim, tada je svetsko prvenstvo nesto znacilo, a sada je fudbal obicno manekenisanje i marketing.

Boranija

pre 11 godina

Zasto se toliko palite na Mesija i Ronalda kad je Ronaldinjo u najboljoj formi bio bolji nego njih dvojca zajedno,nego covek voli zene ,drogu alkohol....

Zoki

pre 11 godina

Kome je do kompletnosti neka gleda desetoboj, tu se meri ko je kompletniji. Ronaldo bolje igra glavom, bolje baca koplje, skače u dalj, itd, ali zato Mesi primi loptu na centru i predribla sve do gola. Najbolji strelac i najbolji asistent istovremeno, to je u istoriji jedino još Maradnona mogao da bude, mada Mesi je standardniji od Maradone, otkad se pojavio još nije imao nikakav pad u igri.

ferguson

pre 11 godina

Čitam i ne verujem. Zlatnu kopačku dobija fudbaler koji je postigao najveći broj golova u sezoni i to nema nikakve veze, koji je fudbaler najbolji na svetu. Ovaj trofej odredjuje broj golova i važnu ulogu ima koeficijent lige u kojoj igrač igra. Broj golova u Turskoj u odnosu na Španiju, Italiju, Englesku ne vrednuju se isto. Prema tome ne lupajte ko je bolji igrač. Sasvim drugi trofej se dodeljuje za najboljeg igrača na svetu. Mesi je postigao 50, Ronaldo 46 i sve je jasno. A proglašenje za najboljeg igrača na svetu tek sledi i otom-potom. Prena tome nema svadjanja.

zmija mandingo

pre 11 godina

APSURDO, Kao prvo ovi tvoji argumenti su strasno smesni a jos smesnije je sto si pitao ,,jel treba jos,, jel ovo sto si nabrojao kao razloge da je Ronaldo bolji od Mesija je zaista smesno i netacno pre svega! Evo da ti objasnim zasto,kao prvo sto bi Mesi stalno koristio i trudio se da koristi svoju slabiju nogu!!?? A po onome sto prikazuje taj covek nema slabiju nogu tj sa svojom slabijom nogom igra tako da se to ne primecuje a i sa tom ,,slabijom nogom,, se nadavao golova i asistencija...Kao drugo rekao si da je skocniji a pre toga si trebao znati podatak da je Mesi dao vise golova glavom u prethodnim sezonama nego Ronaldo i da skocnost nije presudna stvar ali ipak je i u tom segmentu jaci...Kao trece si rekao da je SKORO brz kao Mesi tako da to nema potrebe ni komentarisati...Kao cetvrto si rekao da se dokazao u dva kluba a zaboravio si da se ovde komentarise o njima dvojici pojedinacno ali i kad se to gleda ne moze mu prici jer Ronaldo u svim najvaznijim utakmicama za svoj tim jednostavno zakaze i NE DONESE PREVAGU SVOJOM INDIVIDUALNOSCU TJ NIJE NAJBOLJI KAD JE NAJPOTREBNIJE!!! U more utakmica se to videlo pa tako i u medjusobnim duelima izmedju reala i barse koe necu komentarisati jerih barsa uvek pocepa a Mesi dominira... I kao poslednje si naveo da je imao zapazene uspehe sa Portugalom!!!???

Mr. Good

pre 11 godina

Penaldo je kompletniji samo ako u relevantne karakteristike igrača dodamo i koliko može da skoči, baci medicinku, kakve trbušnjake ima, može li volu rep da iščupa itd. Mada je i Penaldo nesumnjivo jedan od najboljih fudbalera zadnjih godina. ALI - kad su velike utakmice u pitanju, gde se pravi posebna taktika SAMO ZA TAJ MEČ, šta uradi Peki? Šutira sa 30m besomučno i to je to. Zato ih je Bayern i izbacio prošle godine. A LŠ je osvojio sa Man Utdom, ko se seća, na penale u Moskvi, zahvaljujući Teriju koji je promašio penal karijere. Penalda nigde nije bilo celo finale. U polufinalu te godine, Utd je izbacio Barcu, pobedom od 1:0 na Old Traffordu, golom Scholesa sa 30ak m. A u Barci je Penaldo pogodio stativu iz penala i to je to. Sledeće godine ih je Barca pregazila kao plitak potok u finalu, Peki nije postojao, a Messi ga je dao GLAVOM između Vidića, Ferdinanda i Van der Sara! I u svom sledećem finalu Messi je opet istoj ekipi dao gol, samo Peki je tad već ispadao sa Realom. Koliko god se spremali za finale, za njega, Messija NE MOGU DA ZAUSTAVE. Toliko o "kompletnijem igraču".

fanSte

pre 11 godina

Ma da, evo sad ce Messi da napusti Barcelonu da bi se dokazao srpskim internet fudbalskim strucnjacima. A Ronaldo ima(o) izuzetno "lose" saigrace u Realu i Manchesteru... U Manchesteru igrao sa Vidicem i Ferdinandom (tada bili najbolji stoperski par), Runi, Tevez, Nani, Giggs, Scholes... U Realu Casillass, Ramos, Xabi Alonso, Ozil, Di Maria, Benzema, Kaka, Higuain... sve sami "losi igraci". Vi ne kapirate da Messi cini saigrace jos boljim igracima a ne suprotno. Messi slabije koristi desnu nogu? I to vam nista ne govori? Messi sa dominantnom levom nogom bolji od Ronalda koji podjednako dobro koristi obe noge. Vise asistencija imaju Ozil i Di Maria ka Ronaldu nego Xavi i Iniesta ka Messiju. A Messi opet najbolji asistent u Evropi. Messi primi loptu na sredini terena i useta se u gol. Ali Ronaldo je "kompletniji"...

Vladimir Pula

pre 11 godina

Barca prošle godine nije osvojila ni primeru ni LP, tako da mi je logicnije da ako vec ide nekome iz barce da to budu iniesta ili xavi.. Ne osporavam Messija ni na trenutak samo kažem da bi ta zlatna lopta trebala pratiti i postignutih rezultate, a ne samo igru pojedinca. Čak je i Ronaldo prošle godine napravio vise.. Portugal je došao do polu finala a osvojio je primeru Real ...

Goran

pre 11 godina

90% trenera i igraca u svetu je na strani mesija, a to sto su se neki napalili na ronaldovu kosu i biciklicu koju samo zna da radi to je njihova stvar, ja bi mesiju dodelio zlatnu loptu samo zbog asistencija 32. prosle godine, vise od cavija i inijeste zajedno..

Apsurdo

pre 11 godina

@zmija mandingo
Kao prvo bolje se koristi slabijom nogom, kao drugo skocniji je od Mesija, kao trece skoro ima istu brzinu kao i Messi, kao cetvrto dokazao se na vrhunskom nivou u 2 kluba sa potpuno razlicitim igracima i sistemima igre, kao peto sa Portugalom je uspeo da napravi zapazenije rezultate, jel treba jos?

Messi10

pre 11 godina

Ma penaldu zvizde i navijaci reala, zato sto je arogantni klovn, kad su igrali sa dortmundom jedva su cekali da primi loptu da bi mu zvizdali, a mesiju ne zvizde ni realovci

extremesportist

pre 11 godina

Nije mi jasno kako neki ljudi porede Mesija sa Peleom, Zidanom, Ronaldom(brazilcem), Ronaldonjom... Jeste li videli njegove golove u zadnje vreme, svaki kvalitetan centarfor bi uradio isto sto i on. On postize najvise golova je Barsa ima najjaci vezni red na svetu, koji mu sve stavi "na tanjir". Sto se zlatne lopte tice,C.Ronaldo ili Falkao bi trebalo da je osvoje, a od Mesija ih odvaja neverovatan sut. A sto se tice najboljeg igraca svih vremena Ronaldinjo je zasluzio tu titulu, jer je za dve godine koje je igrao na vrhunskom nivou radio stvari koje drugi fudbaleri mogu samo da sanjaju. Bukvalno je mogao sam da pobedi protivnicki tim, a tek njegovi driblinzi...

zmija mandingo

pre 11 godina

Znaci vise mi je muka da slusam recenicu od ,,fudbalskih znalaca,, koji vise gotive Ronalda i to pravdaju tom cuvenom recenicom ,,RONALDO JE KOMPLETNIJI IGRAC,,. Ne znate ni vi sta hocete sa tim da kazete!!! Po cemu je to kompletniji tj sta to radi Ronaldo a ne radi Mesi!!! Nego ne volite Barselonu pa lupate gluposti! Gde je Ronaldo u najvaznijim utakmicama za svoj tim i u prvenstvu i u ligi sampiona a gde je Mesi! Postujem ja Ronalda kao igraca ne sumnjivo je vrhunski cak i van serijski ALI NEMOJTE DA PRICATE DA JE BOLJI OD COVEKA KOJI NIJE SA OVE PLANETE MESIJA!!! NEMOJTE SE BRUKATI I BUDITE MALO POSTENI I RECITE ONAKO KAKO JESTE A NE SAMO TU GLUPAVU RECENICU DA JE KOMPLETNIJI! MALI MESI JE BOG OTAC FUDBALA I SVAKO NORMALAN CE TO RECI!!! O cemu pricamo,pa samo do sada je dao 72 gola u ovoj godini a da ne spominjem sta je sve osvojio... dovidjenja i prijatno

riki

pre 11 godina

Osim u Madridu ,Mesiju se ne zvizdi ni na jednom stadionu,a Ronaldu se ne zvizdi samo u Madridu.Nije fudbal samo pikanje lopte ipak je to najvaznija sporedna stvar na svetu,a takvim ga cine igraci poput Messija.Sta li ce sada da lupi onaj prolupali Pele.

Ja sam

pre 11 godina

,,FIFA bi trebalo da objavi skraćeni spisak od 23 kandidata za ovu nagradu.''

Ako se lista prosiri na 23 000 kandidata, mozda se na njoj nadje i neki nas igrac.

cukce

pre 11 godina

Zlatna lopta treba da pripadne Inijesti: igra fenomenalno, proglasen je za najboljeg ne evropskom prvenstvu gde je sa Spanijom i osvojio titulu. Inace jedini koji su objedinili ove godine titulu klupskog i reprezentativnog prvaka Evrope su Tores i Mata!

Posmatrac

pre 11 godina

Mrzeli ga ili ne, smatram, da je Ronaldo bolji i kompletniji igrac od Mesija. Medjutim ne zelim da umanjim nicije zasluge. Realno, Iniesta+Xavi su sefovi na terenu a mesi skuplja kajmak.

Danilo

pre 11 godina

Čovek je definitivno čudo.Lakoća sa kojoj se igra fudbala,efikasnost kakva nije vidjena a čak nije ni špic,dobra energija kojom zrači-jednostavno čovek ima sve.
S obzirom da ima samo 25 godina,nedostaje mu samo još jedan odličan rezultat na Svetskom prvenstvu da postane neprikosnoveni broj jedan u istoriji svetskog fudbala.
Lepo je biti navijač Barselone globalno,a Partizana lokalno;toplina oko srca.

Proba

pre 11 godina

Kad bi izbor zavisio od mene, bez ijednog trenutka bi se odlucio za Mesija. Sem golova i njegova igra je melem za oci. Prvi je koji je ozbiljno ugrozio slavnog Pelea kao nezvanicnog nosioca titule "najboljeg fudbalera svih vremena".

Proba

pre 11 godina

Kad bi izbor zavisio od mene, bez ijednog trenutka bi se odlucio za Mesija. Sem golova i njegova igra je melem za oci. Prvi je koji je ozbiljno ugrozio slavnog Pelea kao nezvanicnog nosioca titule "najboljeg fudbalera svih vremena".

Ja sam

pre 11 godina

,,FIFA bi trebalo da objavi skraćeni spisak od 23 kandidata za ovu nagradu.''

Ako se lista prosiri na 23 000 kandidata, mozda se na njoj nadje i neki nas igrac.

zmija mandingo

pre 11 godina

Znaci vise mi je muka da slusam recenicu od ,,fudbalskih znalaca,, koji vise gotive Ronalda i to pravdaju tom cuvenom recenicom ,,RONALDO JE KOMPLETNIJI IGRAC,,. Ne znate ni vi sta hocete sa tim da kazete!!! Po cemu je to kompletniji tj sta to radi Ronaldo a ne radi Mesi!!! Nego ne volite Barselonu pa lupate gluposti! Gde je Ronaldo u najvaznijim utakmicama za svoj tim i u prvenstvu i u ligi sampiona a gde je Mesi! Postujem ja Ronalda kao igraca ne sumnjivo je vrhunski cak i van serijski ALI NEMOJTE DA PRICATE DA JE BOLJI OD COVEKA KOJI NIJE SA OVE PLANETE MESIJA!!! NEMOJTE SE BRUKATI I BUDITE MALO POSTENI I RECITE ONAKO KAKO JESTE A NE SAMO TU GLUPAVU RECENICU DA JE KOMPLETNIJI! MALI MESI JE BOG OTAC FUDBALA I SVAKO NORMALAN CE TO RECI!!! O cemu pricamo,pa samo do sada je dao 72 gola u ovoj godini a da ne spominjem sta je sve osvojio... dovidjenja i prijatno

riki

pre 11 godina

Osim u Madridu ,Mesiju se ne zvizdi ni na jednom stadionu,a Ronaldu se ne zvizdi samo u Madridu.Nije fudbal samo pikanje lopte ipak je to najvaznija sporedna stvar na svetu,a takvim ga cine igraci poput Messija.Sta li ce sada da lupi onaj prolupali Pele.

Danilo

pre 11 godina

Čovek je definitivno čudo.Lakoća sa kojoj se igra fudbala,efikasnost kakva nije vidjena a čak nije ni špic,dobra energija kojom zrači-jednostavno čovek ima sve.
S obzirom da ima samo 25 godina,nedostaje mu samo još jedan odličan rezultat na Svetskom prvenstvu da postane neprikosnoveni broj jedan u istoriji svetskog fudbala.
Lepo je biti navijač Barselone globalno,a Partizana lokalno;toplina oko srca.

Messi10

pre 11 godina

Ma penaldu zvizde i navijaci reala, zato sto je arogantni klovn, kad su igrali sa dortmundom jedva su cekali da primi loptu da bi mu zvizdali, a mesiju ne zvizde ni realovci

cukce

pre 11 godina

Zlatna lopta treba da pripadne Inijesti: igra fenomenalno, proglasen je za najboljeg ne evropskom prvenstvu gde je sa Spanijom i osvojio titulu. Inace jedini koji su objedinili ove godine titulu klupskog i reprezentativnog prvaka Evrope su Tores i Mata!

Goran

pre 11 godina

90% trenera i igraca u svetu je na strani mesija, a to sto su se neki napalili na ronaldovu kosu i biciklicu koju samo zna da radi to je njihova stvar, ja bi mesiju dodelio zlatnu loptu samo zbog asistencija 32. prosle godine, vise od cavija i inijeste zajedno..

Mr. Good

pre 11 godina

Penaldo je kompletniji samo ako u relevantne karakteristike igrača dodamo i koliko može da skoči, baci medicinku, kakve trbušnjake ima, može li volu rep da iščupa itd. Mada je i Penaldo nesumnjivo jedan od najboljih fudbalera zadnjih godina. ALI - kad su velike utakmice u pitanju, gde se pravi posebna taktika SAMO ZA TAJ MEČ, šta uradi Peki? Šutira sa 30m besomučno i to je to. Zato ih je Bayern i izbacio prošle godine. A LŠ je osvojio sa Man Utdom, ko se seća, na penale u Moskvi, zahvaljujući Teriju koji je promašio penal karijere. Penalda nigde nije bilo celo finale. U polufinalu te godine, Utd je izbacio Barcu, pobedom od 1:0 na Old Traffordu, golom Scholesa sa 30ak m. A u Barci je Penaldo pogodio stativu iz penala i to je to. Sledeće godine ih je Barca pregazila kao plitak potok u finalu, Peki nije postojao, a Messi ga je dao GLAVOM između Vidića, Ferdinanda i Van der Sara! I u svom sledećem finalu Messi je opet istoj ekipi dao gol, samo Peki je tad već ispadao sa Realom. Koliko god se spremali za finale, za njega, Messija NE MOGU DA ZAUSTAVE. Toliko o "kompletnijem igraču".

Posmatrac

pre 11 godina

Mrzeli ga ili ne, smatram, da je Ronaldo bolji i kompletniji igrac od Mesija. Medjutim ne zelim da umanjim nicije zasluge. Realno, Iniesta+Xavi su sefovi na terenu a mesi skuplja kajmak.

extremesportist

pre 11 godina

Nije mi jasno kako neki ljudi porede Mesija sa Peleom, Zidanom, Ronaldom(brazilcem), Ronaldonjom... Jeste li videli njegove golove u zadnje vreme, svaki kvalitetan centarfor bi uradio isto sto i on. On postize najvise golova je Barsa ima najjaci vezni red na svetu, koji mu sve stavi "na tanjir". Sto se zlatne lopte tice,C.Ronaldo ili Falkao bi trebalo da je osvoje, a od Mesija ih odvaja neverovatan sut. A sto se tice najboljeg igraca svih vremena Ronaldinjo je zasluzio tu titulu, jer je za dve godine koje je igrao na vrhunskom nivou radio stvari koje drugi fudbaleri mogu samo da sanjaju. Bukvalno je mogao sam da pobedi protivnicki tim, a tek njegovi driblinzi...

fanSte

pre 11 godina

Ma da, evo sad ce Messi da napusti Barcelonu da bi se dokazao srpskim internet fudbalskim strucnjacima. A Ronaldo ima(o) izuzetno "lose" saigrace u Realu i Manchesteru... U Manchesteru igrao sa Vidicem i Ferdinandom (tada bili najbolji stoperski par), Runi, Tevez, Nani, Giggs, Scholes... U Realu Casillass, Ramos, Xabi Alonso, Ozil, Di Maria, Benzema, Kaka, Higuain... sve sami "losi igraci". Vi ne kapirate da Messi cini saigrace jos boljim igracima a ne suprotno. Messi slabije koristi desnu nogu? I to vam nista ne govori? Messi sa dominantnom levom nogom bolji od Ronalda koji podjednako dobro koristi obe noge. Vise asistencija imaju Ozil i Di Maria ka Ronaldu nego Xavi i Iniesta ka Messiju. A Messi opet najbolji asistent u Evropi. Messi primi loptu na sredini terena i useta se u gol. Ali Ronaldo je "kompletniji"...

ferguson

pre 11 godina

Čitam i ne verujem. Zlatnu kopačku dobija fudbaler koji je postigao najveći broj golova u sezoni i to nema nikakve veze, koji je fudbaler najbolji na svetu. Ovaj trofej odredjuje broj golova i važnu ulogu ima koeficijent lige u kojoj igrač igra. Broj golova u Turskoj u odnosu na Španiju, Italiju, Englesku ne vrednuju se isto. Prema tome ne lupajte ko je bolji igrač. Sasvim drugi trofej se dodeljuje za najboljeg igrača na svetu. Mesi je postigao 50, Ronaldo 46 i sve je jasno. A proglašenje za najboljeg igrača na svetu tek sledi i otom-potom. Prena tome nema svadjanja.

Zoki

pre 11 godina

Kome je do kompletnosti neka gleda desetoboj, tu se meri ko je kompletniji. Ronaldo bolje igra glavom, bolje baca koplje, skače u dalj, itd, ali zato Mesi primi loptu na centru i predribla sve do gola. Najbolji strelac i najbolji asistent istovremeno, to je u istoriji jedino još Maradnona mogao da bude, mada Mesi je standardniji od Maradone, otkad se pojavio još nije imao nikakav pad u igri.

Hoces iskreno?

pre 11 godina

(Apsurdo, 29. oktobar 2012 17:51)
nasmejao si me do suza !
Ronaldo kompletniji od Mesija i napravio je bolje rezultate sa Reprezentacijom? AHAHAHAHA ...
Sinko... Taj Ronaldo je samo veliki igrac malih utakmica. LS je osvojio zahvaljujuci Teriju na odlicnom izvodjenju penala.
A sto se tice igre u reprezentaciji,vidi se da je samo sebicnjak za kojeg treba ceo vezni red da radi,da nije tako,Portugalija bi daleko stizala barem na EP.
Za razliku od Ronalda,mali Messi ima barem osvojenu Olimpijadu sa reprezentacijom,dok Ronaldo nema nista!

istina

pre 11 godina

Ovom "posmatracu" ovde dole bi trebalo zabraniti da komentarise fudbal. Ronaldo je odlican igrac, ali je Mesi, kao sto je bio i Maradona, van konkurencije. Mesi i Maradona su fudbal - ostali, ukljucujuci Ronalda itd su "samo" veliki igraci.

nikola f.

pre 11 godina

znam da se niko nece sloziti sa mnom, ali po mom misljenju, ako gledamo pojedince - najbolji je Ronaldinjo iz najboljih dana. Naravno da je potrebno mnogo vise od 2-3 sezone onakve igre. ponavljam, pojedinacno priznanje. dok je najbolji fudbaler (i pojedinacno i timski) igrac mesi. i sve uz vaznu napomenu da nisam gledao pelea, al, ne sumnjajuci u njegovu igru, mislim da je danasnji fudbal i protivnici navedenih igraca daleko tehnicko - takticki napredniji

Apsurdo

pre 11 godina

@zmija mandingo
Kao prvo bolje se koristi slabijom nogom, kao drugo skocniji je od Mesija, kao trece skoro ima istu brzinu kao i Messi, kao cetvrto dokazao se na vrhunskom nivou u 2 kluba sa potpuno razlicitim igracima i sistemima igre, kao peto sa Portugalom je uspeo da napravi zapazenije rezultate, jel treba jos?

zmija mandingo

pre 11 godina

APSURDO, Kao prvo ovi tvoji argumenti su strasno smesni a jos smesnije je sto si pitao ,,jel treba jos,, jel ovo sto si nabrojao kao razloge da je Ronaldo bolji od Mesija je zaista smesno i netacno pre svega! Evo da ti objasnim zasto,kao prvo sto bi Mesi stalno koristio i trudio se da koristi svoju slabiju nogu!!?? A po onome sto prikazuje taj covek nema slabiju nogu tj sa svojom slabijom nogom igra tako da se to ne primecuje a i sa tom ,,slabijom nogom,, se nadavao golova i asistencija...Kao drugo rekao si da je skocniji a pre toga si trebao znati podatak da je Mesi dao vise golova glavom u prethodnim sezonama nego Ronaldo i da skocnost nije presudna stvar ali ipak je i u tom segmentu jaci...Kao trece si rekao da je SKORO brz kao Mesi tako da to nema potrebe ni komentarisati...Kao cetvrto si rekao da se dokazao u dva kluba a zaboravio si da se ovde komentarise o njima dvojici pojedinacno ali i kad se to gleda ne moze mu prici jer Ronaldo u svim najvaznijim utakmicama za svoj tim jednostavno zakaze i NE DONESE PREVAGU SVOJOM INDIVIDUALNOSCU TJ NIJE NAJBOLJI KAD JE NAJPOTREBNIJE!!! U more utakmica se to videlo pa tako i u medjusobnim duelima izmedju reala i barse koe necu komentarisati jerih barsa uvek pocepa a Mesi dominira... I kao poslednje si naveo da je imao zapazene uspehe sa Portugalom!!!???

Vladimir Pula

pre 11 godina

Barca prošle godine nije osvojila ni primeru ni LP, tako da mi je logicnije da ako vec ide nekome iz barce da to budu iniesta ili xavi.. Ne osporavam Messija ni na trenutak samo kažem da bi ta zlatna lopta trebala pratiti i postignutih rezultate, a ne samo igru pojedinca. Čak je i Ronaldo prošle godine napravio vise.. Portugal je došao do polu finala a osvojio je primeru Real ...

Boranija

pre 11 godina

Zasto se toliko palite na Mesija i Ronalda kad je Ronaldinjo u najboljoj formi bio bolji nego njih dvojca zajedno,nego covek voli zene ,drogu alkohol....

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

@Damjanbg: ako nisi nikad gledao maradonu nemoj tako lako da dajes izjave kao najbolji u istoriji. ni mesi ni ronaldo nisu nista pokazali u reprezentaciji, a to kako igraju u klubovima gde imaju saigrace u vrednosti po nekoliko stotina miliona evra je kompletno irelevantno. pa i ja bi bio strelac u barsi ili realu gde deset najboljih igraca igra samo za mene.

sasvim je druga prica igrati sam protiv svih na svetskom prvenstvu u italiji 90-e, ili pre toga u meksiku. samo da podsetim, tada je svetsko prvenstvo nesto znacilo, a sada je fudbal obicno manekenisanje i marketing.

Tekelija

pre 11 godina

Не може се рећи да је незаслужено.
Не би било незаслужено ни да је Роналдо добио.

Како су играли за репрезентацију нема апсолутно никакве везе, јер је ово годишња награда. Кад би се доносила одлука о најбољем фудбалеру икад, Меси би ту добио доста негативних оцјена јер са одличном репрезентацијом није урадио апсолутно ништа. Да он игра за Тринидад и Тобаго па ај, али он игра за Аргентину и не могу ни примирисати полуфиналу СП.
Олимпијско злато је освојила и Нигерија.

Kuki

pre 11 godina

Jeste li čuli ovaj:

Smuvao Mesi ribu.
Izveo je na večeru, sve prošlo super.
Odlaze u hotel, ulaze u sobu.
U sobi stoje dva čoveka.
Cupi: Dragi, pa šta je ovo, ko su ova dvojica, nismo se tako dogovorili?
Mesi: Ali draga, pa ja ne mogu da zabijem bez Ćavija i Inijeste.

lazarcks

pre 11 godina

Ccc pa mesi ne moze gol da da bez cavija ili inijeste i jos igra svaku boziju utakmicu,bukvalno svaku.Forsiraju ga previse.I da mene tako forsiraju dao bih bar 20.

Posmatrac

pre 11 godina

Mrzeli ga ili ne, smatram, da je Ronaldo bolji i kompletniji igrac od Mesija. Medjutim ne zelim da umanjim nicije zasluge. Realno, Iniesta+Xavi su sefovi na terenu a mesi skuplja kajmak.

extremesportist

pre 11 godina

Nije mi jasno kako neki ljudi porede Mesija sa Peleom, Zidanom, Ronaldom(brazilcem), Ronaldonjom... Jeste li videli njegove golove u zadnje vreme, svaki kvalitetan centarfor bi uradio isto sto i on. On postize najvise golova je Barsa ima najjaci vezni red na svetu, koji mu sve stavi "na tanjir". Sto se zlatne lopte tice,C.Ronaldo ili Falkao bi trebalo da je osvoje, a od Mesija ih odvaja neverovatan sut. A sto se tice najboljeg igraca svih vremena Ronaldinjo je zasluzio tu titulu, jer je za dve godine koje je igrao na vrhunskom nivou radio stvari koje drugi fudbaleri mogu samo da sanjaju. Bukvalno je mogao sam da pobedi protivnicki tim, a tek njegovi driblinzi...

Apsurdo

pre 11 godina

@zmija mandingo
Kao prvo bolje se koristi slabijom nogom, kao drugo skocniji je od Mesija, kao trece skoro ima istu brzinu kao i Messi, kao cetvrto dokazao se na vrhunskom nivou u 2 kluba sa potpuno razlicitim igracima i sistemima igre, kao peto sa Portugalom je uspeo da napravi zapazenije rezultate, jel treba jos?

Proba

pre 11 godina

Kad bi izbor zavisio od mene, bez ijednog trenutka bi se odlucio za Mesija. Sem golova i njegova igra je melem za oci. Prvi je koji je ozbiljno ugrozio slavnog Pelea kao nezvanicnog nosioca titule "najboljeg fudbalera svih vremena".

Vladimir Pula

pre 11 godina

Barca prošle godine nije osvojila ni primeru ni LP, tako da mi je logicnije da ako vec ide nekome iz barce da to budu iniesta ili xavi.. Ne osporavam Messija ni na trenutak samo kažem da bi ta zlatna lopta trebala pratiti i postignutih rezultate, a ne samo igru pojedinca. Čak je i Ronaldo prošle godine napravio vise.. Portugal je došao do polu finala a osvojio je primeru Real ...

zmija mandingo

pre 11 godina

Znaci vise mi je muka da slusam recenicu od ,,fudbalskih znalaca,, koji vise gotive Ronalda i to pravdaju tom cuvenom recenicom ,,RONALDO JE KOMPLETNIJI IGRAC,,. Ne znate ni vi sta hocete sa tim da kazete!!! Po cemu je to kompletniji tj sta to radi Ronaldo a ne radi Mesi!!! Nego ne volite Barselonu pa lupate gluposti! Gde je Ronaldo u najvaznijim utakmicama za svoj tim i u prvenstvu i u ligi sampiona a gde je Mesi! Postujem ja Ronalda kao igraca ne sumnjivo je vrhunski cak i van serijski ALI NEMOJTE DA PRICATE DA JE BOLJI OD COVEKA KOJI NIJE SA OVE PLANETE MESIJA!!! NEMOJTE SE BRUKATI I BUDITE MALO POSTENI I RECITE ONAKO KAKO JESTE A NE SAMO TU GLUPAVU RECENICU DA JE KOMPLETNIJI! MALI MESI JE BOG OTAC FUDBALA I SVAKO NORMALAN CE TO RECI!!! O cemu pricamo,pa samo do sada je dao 72 gola u ovoj godini a da ne spominjem sta je sve osvojio... dovidjenja i prijatno

lazarcks

pre 11 godina

Ccc pa mesi ne moze gol da da bez cavija ili inijeste i jos igra svaku boziju utakmicu,bukvalno svaku.Forsiraju ga previse.I da mene tako forsiraju dao bih bar 20.

Danilo

pre 11 godina

Čovek je definitivno čudo.Lakoća sa kojoj se igra fudbala,efikasnost kakva nije vidjena a čak nije ni špic,dobra energija kojom zrači-jednostavno čovek ima sve.
S obzirom da ima samo 25 godina,nedostaje mu samo još jedan odličan rezultat na Svetskom prvenstvu da postane neprikosnoveni broj jedan u istoriji svetskog fudbala.
Lepo je biti navijač Barselone globalno,a Partizana lokalno;toplina oko srca.

cukce

pre 11 godina

Zlatna lopta treba da pripadne Inijesti: igra fenomenalno, proglasen je za najboljeg ne evropskom prvenstvu gde je sa Spanijom i osvojio titulu. Inace jedini koji su objedinili ove godine titulu klupskog i reprezentativnog prvaka Evrope su Tores i Mata!

Messi10

pre 11 godina

Ma penaldu zvizde i navijaci reala, zato sto je arogantni klovn, kad su igrali sa dortmundom jedva su cekali da primi loptu da bi mu zvizdali, a mesiju ne zvizde ni realovci

riki

pre 11 godina

Osim u Madridu ,Mesiju se ne zvizdi ni na jednom stadionu,a Ronaldu se ne zvizdi samo u Madridu.Nije fudbal samo pikanje lopte ipak je to najvaznija sporedna stvar na svetu,a takvim ga cine igraci poput Messija.Sta li ce sada da lupi onaj prolupali Pele.

Kuki

pre 11 godina

Jeste li čuli ovaj:

Smuvao Mesi ribu.
Izveo je na večeru, sve prošlo super.
Odlaze u hotel, ulaze u sobu.
U sobi stoje dva čoveka.
Cupi: Dragi, pa šta je ovo, ko su ova dvojica, nismo se tako dogovorili?
Mesi: Ali draga, pa ja ne mogu da zabijem bez Ćavija i Inijeste.

Tekelija

pre 11 godina

Не може се рећи да је незаслужено.
Не би било незаслужено ни да је Роналдо добио.

Како су играли за репрезентацију нема апсолутно никакве везе, јер је ово годишња награда. Кад би се доносила одлука о најбољем фудбалеру икад, Меси би ту добио доста негативних оцјена јер са одличном репрезентацијом није урадио апсолутно ништа. Да он игра за Тринидад и Тобаго па ај, али он игра за Аргентину и не могу ни примирисати полуфиналу СП.
Олимпијско злато је освојила и Нигерија.

Boranija

pre 11 godina

Zasto se toliko palite na Mesija i Ronalda kad je Ronaldinjo u najboljoj formi bio bolji nego njih dvojca zajedno,nego covek voli zene ,drogu alkohol....

Goran

pre 11 godina

90% trenera i igraca u svetu je na strani mesija, a to sto su se neki napalili na ronaldovu kosu i biciklicu koju samo zna da radi to je njihova stvar, ja bi mesiju dodelio zlatnu loptu samo zbog asistencija 32. prosle godine, vise od cavija i inijeste zajedno..

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

@Damjanbg: ako nisi nikad gledao maradonu nemoj tako lako da dajes izjave kao najbolji u istoriji. ni mesi ni ronaldo nisu nista pokazali u reprezentaciji, a to kako igraju u klubovima gde imaju saigrace u vrednosti po nekoliko stotina miliona evra je kompletno irelevantno. pa i ja bi bio strelac u barsi ili realu gde deset najboljih igraca igra samo za mene.

sasvim je druga prica igrati sam protiv svih na svetskom prvenstvu u italiji 90-e, ili pre toga u meksiku. samo da podsetim, tada je svetsko prvenstvo nesto znacilo, a sada je fudbal obicno manekenisanje i marketing.

Mr. Good

pre 11 godina

Penaldo je kompletniji samo ako u relevantne karakteristike igrača dodamo i koliko može da skoči, baci medicinku, kakve trbušnjake ima, može li volu rep da iščupa itd. Mada je i Penaldo nesumnjivo jedan od najboljih fudbalera zadnjih godina. ALI - kad su velike utakmice u pitanju, gde se pravi posebna taktika SAMO ZA TAJ MEČ, šta uradi Peki? Šutira sa 30m besomučno i to je to. Zato ih je Bayern i izbacio prošle godine. A LŠ je osvojio sa Man Utdom, ko se seća, na penale u Moskvi, zahvaljujući Teriju koji je promašio penal karijere. Penalda nigde nije bilo celo finale. U polufinalu te godine, Utd je izbacio Barcu, pobedom od 1:0 na Old Traffordu, golom Scholesa sa 30ak m. A u Barci je Penaldo pogodio stativu iz penala i to je to. Sledeće godine ih je Barca pregazila kao plitak potok u finalu, Peki nije postojao, a Messi ga je dao GLAVOM između Vidića, Ferdinanda i Van der Sara! I u svom sledećem finalu Messi je opet istoj ekipi dao gol, samo Peki je tad već ispadao sa Realom. Koliko god se spremali za finale, za njega, Messija NE MOGU DA ZAUSTAVE. Toliko o "kompletnijem igraču".

Ja sam

pre 11 godina

,,FIFA bi trebalo da objavi skraćeni spisak od 23 kandidata za ovu nagradu.''

Ako se lista prosiri na 23 000 kandidata, mozda se na njoj nadje i neki nas igrac.

Hoces iskreno?

pre 11 godina

(Apsurdo, 29. oktobar 2012 17:51)
nasmejao si me do suza !
Ronaldo kompletniji od Mesija i napravio je bolje rezultate sa Reprezentacijom? AHAHAHAHA ...
Sinko... Taj Ronaldo je samo veliki igrac malih utakmica. LS je osvojio zahvaljujuci Teriju na odlicnom izvodjenju penala.
A sto se tice igre u reprezentaciji,vidi se da je samo sebicnjak za kojeg treba ceo vezni red da radi,da nije tako,Portugalija bi daleko stizala barem na EP.
Za razliku od Ronalda,mali Messi ima barem osvojenu Olimpijadu sa reprezentacijom,dok Ronaldo nema nista!

zmija mandingo

pre 11 godina

APSURDO, Kao prvo ovi tvoji argumenti su strasno smesni a jos smesnije je sto si pitao ,,jel treba jos,, jel ovo sto si nabrojao kao razloge da je Ronaldo bolji od Mesija je zaista smesno i netacno pre svega! Evo da ti objasnim zasto,kao prvo sto bi Mesi stalno koristio i trudio se da koristi svoju slabiju nogu!!?? A po onome sto prikazuje taj covek nema slabiju nogu tj sa svojom slabijom nogom igra tako da se to ne primecuje a i sa tom ,,slabijom nogom,, se nadavao golova i asistencija...Kao drugo rekao si da je skocniji a pre toga si trebao znati podatak da je Mesi dao vise golova glavom u prethodnim sezonama nego Ronaldo i da skocnost nije presudna stvar ali ipak je i u tom segmentu jaci...Kao trece si rekao da je SKORO brz kao Mesi tako da to nema potrebe ni komentarisati...Kao cetvrto si rekao da se dokazao u dva kluba a zaboravio si da se ovde komentarise o njima dvojici pojedinacno ali i kad se to gleda ne moze mu prici jer Ronaldo u svim najvaznijim utakmicama za svoj tim jednostavno zakaze i NE DONESE PREVAGU SVOJOM INDIVIDUALNOSCU TJ NIJE NAJBOLJI KAD JE NAJPOTREBNIJE!!! U more utakmica se to videlo pa tako i u medjusobnim duelima izmedju reala i barse koe necu komentarisati jerih barsa uvek pocepa a Mesi dominira... I kao poslednje si naveo da je imao zapazene uspehe sa Portugalom!!!???

istina

pre 11 godina

Ovom "posmatracu" ovde dole bi trebalo zabraniti da komentarise fudbal. Ronaldo je odlican igrac, ali je Mesi, kao sto je bio i Maradona, van konkurencije. Mesi i Maradona su fudbal - ostali, ukljucujuci Ronalda itd su "samo" veliki igraci.

fanSte

pre 11 godina

Ma da, evo sad ce Messi da napusti Barcelonu da bi se dokazao srpskim internet fudbalskim strucnjacima. A Ronaldo ima(o) izuzetno "lose" saigrace u Realu i Manchesteru... U Manchesteru igrao sa Vidicem i Ferdinandom (tada bili najbolji stoperski par), Runi, Tevez, Nani, Giggs, Scholes... U Realu Casillass, Ramos, Xabi Alonso, Ozil, Di Maria, Benzema, Kaka, Higuain... sve sami "losi igraci". Vi ne kapirate da Messi cini saigrace jos boljim igracima a ne suprotno. Messi slabije koristi desnu nogu? I to vam nista ne govori? Messi sa dominantnom levom nogom bolji od Ronalda koji podjednako dobro koristi obe noge. Vise asistencija imaju Ozil i Di Maria ka Ronaldu nego Xavi i Iniesta ka Messiju. A Messi opet najbolji asistent u Evropi. Messi primi loptu na sredini terena i useta se u gol. Ali Ronaldo je "kompletniji"...

ferguson

pre 11 godina

Čitam i ne verujem. Zlatnu kopačku dobija fudbaler koji je postigao najveći broj golova u sezoni i to nema nikakve veze, koji je fudbaler najbolji na svetu. Ovaj trofej odredjuje broj golova i važnu ulogu ima koeficijent lige u kojoj igrač igra. Broj golova u Turskoj u odnosu na Španiju, Italiju, Englesku ne vrednuju se isto. Prema tome ne lupajte ko je bolji igrač. Sasvim drugi trofej se dodeljuje za najboljeg igrača na svetu. Mesi je postigao 50, Ronaldo 46 i sve je jasno. A proglašenje za najboljeg igrača na svetu tek sledi i otom-potom. Prena tome nema svadjanja.

nikola f.

pre 11 godina

znam da se niko nece sloziti sa mnom, ali po mom misljenju, ako gledamo pojedince - najbolji je Ronaldinjo iz najboljih dana. Naravno da je potrebno mnogo vise od 2-3 sezone onakve igre. ponavljam, pojedinacno priznanje. dok je najbolji fudbaler (i pojedinacno i timski) igrac mesi. i sve uz vaznu napomenu da nisam gledao pelea, al, ne sumnjajuci u njegovu igru, mislim da je danasnji fudbal i protivnici navedenih igraca daleko tehnicko - takticki napredniji

Zoki

pre 11 godina

Kome je do kompletnosti neka gleda desetoboj, tu se meri ko je kompletniji. Ronaldo bolje igra glavom, bolje baca koplje, skače u dalj, itd, ali zato Mesi primi loptu na centru i predribla sve do gola. Najbolji strelac i najbolji asistent istovremeno, to je u istoriji jedino još Maradnona mogao da bude, mada Mesi je standardniji od Maradone, otkad se pojavio još nije imao nikakav pad u igri.