Četvrtak, 04.10.2012.

09:12

Partizan slavi 67. rođendan

Fudbalski klub Partizan i Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, danas, 4. oktobra slave 67 godina postojanja.

Izvor: B92

Partizan slavi 67. roðendan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Grobar Ni

pre 11 godina

.. za vas je navijala crvena buržoazija oličena u političarima i generalima a za Zvezdu srpska omladina i inteligencija..Smijesni ste do bola i bolje vam je da ne progovarate vec da u miru slavite 67 godina tuznog bitisanja u tudjini..
(Pozdrav Franjevci!, 4. oktobar 2012 16:15)

Кажеш да је за Звезду навијала интелигенција(?), а мислио си ваљда на интелектуалце. То је тачно ако под њима подразумеваш удбаше са Крцуном и Арканом на челу, и сеоско становништво, које се притиснуто „интелигенцијом“ из УДБЕ морало, као и српска омладина, да опредељује за Звезду и да својим „прегалаштвом“ гради стадион, који ће „спонтано“ (под утицајем УДБЕ) бити прозван најсрпскијим именом Маракана. То „прегалаштво“ звездаша много је коштало Србију. Српски пензиони фонд се почео да празни баш од тог времена, од времена изградње стадиона на терену и згаришту стадиона ФК Југославија, а под претњама УДБЕ, Крцуна и осталих српских политичара, листом навијача ЦЗ, и пражњење буџета Србије и многих ондашњих српских фондова, тако да је то „прегалаштво“ и мегаломанија у димензионисању стадиона знатно успорило развој тадашње Србије у Југославији. Па и радови на ХЕ Ђердап су често каснили због преусмеравања материјала ка „прегаоцима“. Ових чињеница се морате подсетити, да не бисте више кривотворили истину и приписивали СДП хрватско порекло, проглашавајуђи га у његовој сопственој земљи за уљеза и туђина. Срамота, комшије Крцуновци.

marjan

pre 11 godina

sreken rodenden i golem pozdrav od makedonija do site navivaci na partizan.nema od sto da se sramime moze samo da bideme srekni ako idninata na nasiot partizan vo site sportovi bide uspesna kako negovata istorija jsd partizan vecen zasekogas.

a vi pekli burek

pre 11 godina

Kako je lepo gledati navijace zvezde dok se koprcaju, iz sve snage pokusavaju da nam objasne kako smo mi toboze "hrvatski klub" a njih osnovala, pazite ovo, srpska omladina :)

Bolje da nas je osnovao Tudjman koji je hrvat, nego Krcun srpski izdajnik. Narod je oduvek najvise mrzeo izdajnike

Inace navijaci zvezde takodje beze od istine da je za njih vise hrvata igralo nego za Partizan. Zvezda je 80-ih bukvalno bila "hrvatska u malom" :)
(pfc, 4. oktobar 2012 17:19)

Pa, ako mrzi izdajnike, zasto vecina tog naroda navija za Zvezdu?!

pfc

pre 11 godina

Kako je lepo gledati navijace zvezde dok se koprcaju, iz sve snage pokusavaju da nam objasne kako smo mi toboze "hrvatski klub" a njih osnovala, pazite ovo, srpska omladina :)

Bolje da nas je osnovao Tudjman koji je hrvat, nego Krcun srpski izdajnik. Narod je oduvek najvise mrzeo izdajnike

Inace navijaci zvezde takodje beze od istine da je za njih vise hrvata igralo nego za Partizan. Zvezda je 80-ih bukvalno bila "hrvatska u malom" :)

micko

pre 11 godina

Bio je cetvrti oktobar 1993. Punio sam 8 godina. Tetka i teca su dosli iz Italije i doneli mi crveno beli dres, onaj sa petokrakama na rukavima, i sorc. Plakao sam kao kisa jer je moj brat dobio crno beli komplet. Nisam tada znao sta je Partizan a sta navijanje ali sam znao da sam hteo crno beli komplet. Menjao sam se sa bratom koji je bio zaludjen avioncicima, sport ga nije zanimao. Od tog dana, ja znam da u mom zivotu preovladjuju dve boje, crna i bela. Na danasnji rodjendan ne zelim nikakve komplete niti cokolade, zlatne priveske, kamione.. Zelim samo da moj Partizan odigra muski i da se ne obruka veceras. Cak iako izgubi, nece mi biti krivo ako momci ostave srce dole u Kazanju. I neka zna da cu ja izgubiti glas, kod kuce, kao i protiv Tromsa. Srecan ti rodjendan Partizane, prijatelju.

Deer Beer

pre 11 godina

@ Pozdrav Franjevci!

Hajde čoveče opusti i razveseli se malo. Ne kvari rodjendansko slavlje.

Hvala svim dobrim komšijama, starim ciganima, na čestitkama!
`AJMO CRNO-BELI!

Sale Jagodina

pre 11 godina

Sa 67 god. po novom se ide u penziju.Šalim se ja sam Partizanovac,ali nisam mogao da odolim ovoj šali.Srećan rodjendam mom voljenom PARTIZANU i još puno titula.

Mi smo ga vec proslavili ))

pre 11 godina

Srecan rodjendan komsije, puno uspeha i fer borbi u buducnosti, da se ne izgubi taj duh "zdravog" rivaliteta . . . pozdrav

NINA

pre 11 godina

Paartizane volimo te srcem svim!
Cestitam Partizanu rodjendan!
Moja porodica je preko 60 godina uz Partizan, i sve generacije su stasavale uz crno bele boje i uvek pratile celo sportsko drustvo.
Za nas je Partizan samo ljubav…ljubav prema klubu, prema sportu, pravim vrednostima, ljubav koja veze porodicu.
Cak i kad nas obaveze odvuku na razlicite strane, mesto sastanka moje porodice je stadion JNA ili Pionir, ili Banjica…
I u pobedi, i u porazu mi smo uz Partizan jer znamo ko smo - Grobari!

Komša

pre 11 godina

A jel Napoeon dao izjavu oko uspeha Partizana?
(Nikola, 4. oktobar 2012 10:27)
Jok.Ćutao je ko zaliven.Dule mu zabranio da priča.

Pozdrav Franjevci!

pre 11 godina

(Dacha, 4. oktobar 2012 12:26)

A sto reci o vama i vasem odnosu prema sopstvenoj istoriji...U prvoj generaciji FK Partizan sve Zagrepcani: Glazer Franjo,Brozović Miroslav,Čajkovski Zlatko,Bobek Stjepan,Rupnik Franjo,Matekalo Florijan,Firm Vladimir,Šoštarić Franjo (5-6 njih igralo i za NDH)..Sada ste veliki Srbi i negirate da ste hrvatski klub u dijaspori jer su vas osnovali Tudjman, Bobetko i ostali domobrani. Pricate o vasem antimilosevicevstvu a Mirko Marjanovic vam bio predsjednik. Zvezdu su osnovali Srbi, kakvi god da su bili. U prvoj generaciji Zvezde igrali su najbolji predratni fudbaleri beogradskih klubova BSK (Stanković Branko,Kašanin Mladen,Tomašević Kosta, Beleslin Jovan, Veljković Dragiša,Mitić Rajko itd) i SK Jugoslavija (Lovrić Ljubomir,Đajić Predrag itd)..O navijacima tek ne treba trositi rijeci, za vas je navijala crvena buržoazija oličena u političarima i generalima a za Zvezdu srpska omladina i inteligencija..Vi ste na poklon dobili stadion (vojni pašnjak), naš je građen pregalaštvom ljudi koji su voljeli Zvezdu..Spominjes Tadica a zaboravljas da je na vasim kosarkaskim utakmicama pjevao vase plackalice koje su sve samo ne navijacke pjesme..Smijesni ste do bola i bolje vam je da ne progovarate vec da u miru slavite 67 godina tuznog bitisanja u tudjini..

Shone

pre 11 godina

@Dacho...sve sto si napisao, su ciste neistine,osim ovoga, za Arkana.Kada bi se pisalo o vama ,vasem osnivanju,poreklu,ko vam je sve bio u klubu,odnosu vaseg kluba i Tita,stadionu,o vasem komunizmu i jugoslovenstvu,inicijativi za vase osnivanje,i odakle je ona dosla,promenama boja,o vasem klubu za vreme Milosevica,a pogotovo o vasim navijacima...daleko bi otisli,ovako samo, SRECAN RODJENDAN! od komsije.

....volimo te srcem svim...

pre 11 godina

Kako je lepo videti kad neko ulozi toliki trud u nabrajanju reprezentativaca Partizana :). Ziveo nam voljeni klub - odakle god da je. I Prosinecki je odnekuda, zar ne?

Labud

pre 11 godina

Prva ljubav traje vecno! Moja licno negde pola postojanja naseg Pertizana.
______________________________
Mi, Grobari, Srbi i ostali narodi koji navijaju za Partizan, nemamo problem sa identitetom. Svi smo mi ili Juzni Sloveni ili rodjeni na tom podneblju. Tradicija je tu da se cuva a to vi gulanferi sa Barijem najbolje znate. Prica o osnivanju u Zagrebu je idiotizam, deda mi je jedan od osnivaca, i ovom prilikom mu se zahvaljujem za to sto me je izveo na pravi put, gde god se nalazio. Sizofrenija nije nasa bolest. Nasa bolest je ljubav prema Partizanu.

Commandos

pre 11 godina

PARTIZAN:

Prva generacija fudbalera i klubovi u kojima su prethodno igrali:
Glazer Franjo – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Brozović Miroslav – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Popesku Stanislav- nisam uspio naci podatke osim da je Rumun
Đurđević Milivoje- kvario prosjek, vjerovatno zbog toga prešao kasnije u Zvezdu
Simonovski Kiril- Makedonija Skoplje
Čajkovski Zlatko- HAŠK Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Palfi Bela – Spartak Subotica
Mihajlović Prvoslav- kvario prosjek, vjerovatno zbog toga prešao kasnije u Zvezdu
Bobek Stjepan – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Rupnik Franjo – HŠK Zagreb
Matekalo Florijan – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Firm Vladimir – Željezničar Zagreb
Šoštarić Franjo – Građanski Zagreb
Atanacković Aleksandar – SK Jugoslavija Beograd
Trener: Ilješ Špic – Vardar Skoplje

Komšije iz „lipe njihove“ slave 67 godina van rodne zagrbačke grude, red je da im se čestita!

ja

pre 11 godina

Pa prvo bih da cestitam rodjendan mojoj majci koja me je rodila, kao i naravno i najvecem sportskom drustvu danasnjice PARTIZANU, za mene veoma poseban i srecan dan!!!

Southern Comfort

pre 11 godina

Cestitam veliki dan svim Grobarima i Partizanovcima na svetu, koje god vere ili nacije bili i gde god ziveli. Slava svim velikim ljudima koji su gradili sveto ime PARTIZAN.

A sitnim dusama, folk patriJotama i falsifikatorima istorije i ne treba veca kazna od Lukica i Covica.

SMRT FASIZMU, ZIVEO PARTIZAN!

vlajzi

pre 11 godina

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?
(Retro, 4. oktobar 2012 11:40)

Promenili ste ime navijacke grupe iz "cigani" u "Delije" i to pod partronatom Arkana. Stidite se Jugoslavije i imate slogan "zvezda, Srbija nikada Jugoslavija" a nastali ste preuzimanjem imovine, stadiona i dresa (crveno bele boje) kluba FK Jugoslavija. Osamdesetih ste plakali za Titom, 90-ih radili za Milosevica zajedno sa Arkanom, a 2000 ste organizovali batinjanje partizanovih igraca sa crveno belim zastavama "Otpora" na severu. Najveci uspeh prosle sezone su vam bile posete i podrska Vuka Jeremica i Borisa Tadica, a ove tvrdite da sada "kada su dosli vasi na vlast" vam titula ne gine. Imate uticajnu grupu "Cetnici Sever" (organizovali incident u Djenovi), a pritom ne znate da vam je ime dao Slobodan Penezic Krcun, ubica Draze Mihajlovica. Da marsovci sutra dodju na vlast ovde promenili biste boje u zelene, i jel ti je jasno sad koliko ste licemeran klub koji se stidi svoje istorije? prema tome manite se vi naseg JSD, imate vi o svojim imenima dosta da razmisljate ovih dana, na primer o kosarkaskom klubu Crvena Zvezda Beograd Diva i nestalih 18 miliona evra duga.
(Dacha, 4. oktobar 2012 12:26)

Bravo!!!
Ovo treba da se ubaci u citanke za 6. razred, jer je tacno od reci do reci! Zvezda je Paradigma stanja u Srbiji, korupcija i licemerni patriotizam!

guido

pre 11 godina

@Komšije iz „lipe njihove“ slave 67 godina van rodne zagrbačke grude, red je da im se čestita!
(Commandos, 4. oktobar 2012 15:20)
_______________________________________________________________________

partizan i jeset veliki zato sto je nadnacionalni, kozmopolitski klub. normalni ljudi time se ponose.

tarzan djurdjevic

pre 11 godina

Najuspešnijem Sportskom Društvu na Balkanu i jednom od najjačih u Evropi SRETAN RODJENDAN NAŠEM VOLJENOM KLUBU i MNOGO, MNOGO TROFEJA i NEKA NAM SE TROFEJNE SALE U SVIM SPORTOVIMA, SVAKE GODINE ŠIRE....

na kraju sveta...

pre 11 godina

Hvala ti Partizane sto imas najlepse boje,hvala ti Partizane za sve uspehe tvoje.Hvala ti Partizane sto imas najlepse ime,hvala ti Partizane sto se ja ponosim njime...srecan rodjendan NAJVECI

ИНСТИТУЦИЈА

pre 11 godina

љубави прва и једина срећан рођендан...до смрти одани верни гробари...ЗБР ПФК...

Sibilio

pre 11 godina

A tekst Boža Koprivice niste objavili? Kurir ga je objavio. Koga interesuje može ga pročitati. Zamalo ne zaplakah.
Hvala Ciganima, Purgerima i 'ajdukovcima na čestitkama.
Večno da živi JSD PARTIZAN BEOGRAD!

Dex

pre 11 godina

Od gradonacelnika na poklon smo dobili zemlju u okolini subotice za izgradnju novog stadiona,jos je i narucio pjesmu idi dok si mlad

Shearer

pre 11 godina

Davno beše kad pobedismo neku rusku ekipu, mislim da je vreme da pobedimo, neznam kako ali..... Borite se momci, ne možemo od vas da tražimo pobedu ali borba i želja su stvar volje tako da to možete da kontolišete, samo hrabro, svi smo večeras uz vas, osim ovih umobolnih, što bi i za Hitlera navijali samo da Partizan nestane (Ovde se ograđujem od ovih poštenih Delija i pravih građana Srbije).

Shearer

pre 11 godina

Davno beše kad pobedismo neku rusku ekipu, mislim da je vreme da pobedimo, neznam kako ali..... Borite se momci, ne možemo od vas da tražimo pobedu ali borba i želja su stvar volje tako da to možete da kontolišete, samo hrabro, svi smo večeras uz vas, osim ovih umobolnih, što bi i za Hitlera navijali samo da Partizan nestane (Ovde se ograđujem od ovih poštenih Delija i pravih građana Srbije).

Željko

pre 11 godina

Drage komšije,SREĆAN RODJENDAN! Puno sreće u osvajanju svih drugih mesta u Srbiji,žele vam ljubazne komšije iz Ljutice Bogdana! Ipak ste nam omiljene mušterije :-)

Легиа Семлин

pre 11 godina

Срећан рођендан најуспешнијем спортском друштву на Планети - Југословенском спортском друштву Партизан из Београда. Да нам живи милион година. Све пролази, Партизан траје!

П.С. Да је Партизан стварно основан у Загребу, комунисти то не би крили, него би им то био врхунски доказ братства и јединства. Клуб ЈНА, где је основан Партизан, налази се у центру Београда - ако не читате књиге, имате интернет, па проверите. Не треба ни да се стидимо придева "југословенски" - у тој држави Срби су имали већа права него данас, били економски успешнији, у свету цењенији, а Бога ми, и против државе се лакше и радило и бунило - бити дисидент била је част. Данас те одмах прогласе за лудака или фашисту, па се ти чеши.....

slobodan macura

pre 11 godina

srećno crno-beli! samo tako nastavite!Nadam se da ćete osvojiti još više trofeja,u časnoj i poštenoj sportskoj borbi.

Dacha

pre 11 godina

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?
(Retro, 4. oktobar 2012 11:40)

Promenili ste ime navijacke grupe iz "cigani" u "Delije" i to pod partronatom Arkana. Stidite se Jugoslavije i imate slogan "zvezda, Srbija nikada Jugoslavija" a nastali ste preuzimanjem imovine, stadiona i dresa (crveno bele boje) kluba FK Jugoslavija. Osamdesetih ste plakali za Titom, 90-ih radili za Milosevica zajedno sa Arkanom, a 2000 ste organizovali batinjanje partizanovih igraca sa crveno belim zastavama "Otpora" na severu. Najveci uspeh prosle sezone su vam bile posete i podrska Vuka Jeremica i Borisa Tadica, a ove tvrdite da sada "kada su dosli vasi na vlast" vam titula ne gine. Imate uticajnu grupu "Cetnici Sever" (organizovali incident u Djenovi), a pritom ne znate da vam je ime dao Slobodan Penezic Krcun, ubica Draze Mihajlovica. Da marsovci sutra dodju na vlast ovde promenili biste boje u zelene, i jel ti je jasno sad koliko ste licemeran klub koji se stidi svoje istorije? prema tome manite se vi naseg JSD, imate vi o svojim imenima dosta da razmisljate ovih dana, na primer o kosarkaskom klubu Crvena Zvezda Beograd Diva i nestalih 18 miliona evra duga.

Panonski Grobar

pre 11 godina

Dacha.... Hajduk je postojao prije 1945g, zapravo prije 1918 i stvaranja drzave SHS, tako da njegovo brisanje grba sa dresa, nije ili je sramota ?
(ej, 4. oktobar 2012 11:43)

Pa to vam covek i kaze!
Sahovnica od 1911 do 1945, pa zvezda od 1945 do 1991, pa od 1991 Sahovnica...stavite skochka, ili tref pa ste mirni, a ne kako dodju promene vi drhtite!!!

Za ceo svet si tamo neko, za mene si CEO SVET!!!
Srecan ti rodjus MOJ VOLJENI!!!

Tatko

pre 11 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИ!
Srećan rođendan CRNO-BELI!
Sretan rodjendan CRNO-BELI!
Vse najboljše, črna in bela!
Среќен Роденден црно и бело!
Lumturia zezë dhe e bardhë!
Boldog születésnapot FEKETE-FEHÉR!
Noroc NEGRU ȘI ALB!
Όλα τα καλύτερα, μαύρο και άσπρο!
С Днем Рождения черно-белый!
Happy birthday BLACK AND WHITE!
...
Kriger

Alles Gute zum Geburtstag schwarz-weiß!

Nek ti bude bolje, makar crko!

pre 11 godina

Ako se danas oglasi i neko ko mrzi Partizan, neka ga, nek mrzi ako mu to nešto znači - naše je da se svakakvima nađemo u nevolji.

n

pre 11 godina

Sta reci, velika je cast navijati za jedan ovakav klub. Nasi najveci sportisti su igrali u Partizanu, da ih ne nabrajam sada ko ne zna neka proveri sam.
SD Partizan je jedno od najuspesnijih na svetu, bezbroj pobeda,trofeja i naravno jedni od najboljih navijaca na svetu.

Dacha

pre 11 godina

Cekaj zar stvarno postoji Jugoslovensko u nazivu SD?
Ne razumem zasto vise?
(Death's Verdict, 4. oktobar 2012 09:20)
Zato sto je to originalno ime sportskog drustva iz 1945 kada je i osnovano, i zato sto jedino Partizan nije licemerno menjao grb, zastavu i himnu u zavisnosti kako svira vlast, za razliku od Dinama, Hajduka a narocito Crvene Zvezde.

Slajderman

pre 11 godina

Jugosloveni! :)))))
(Lee, 4. oktobar 2012 10:51)

I tebi je sigurno majka iz Čačka rodom?
Nabroj mi sve srbe iz vaše šampionske generacije?
Pa što onda lupaš gluposti...

apokalipsa

pre 11 godina

срећан ти рођенданнннн сунце моје драгооооооооооооооооооооооооо, да нам поживиш хиљадама љета и да доминирамо у свим спортовима као и дан данас,нисмо ми џаба- најтрофејније спортско друштво на свету, признали то неки или не...

ej

pre 11 godina

Dacha.... Hajduk je postojao prije 1945g, zapravo prije 1918 i stvaranja drzave SHS, tako da njegovo brisanje grba sa dresa, nije ili je sramota ?

ns

pre 11 godina

danas nam Rubin ne gine ... ili pobedjujemo u rusiji ili cemo nazdraviti u povratku sa Rubinovim VINJAKOM u cast rodjendana ....
bravo crno beli ... samo nastavite ovako
Novi Sad voli Partizan

Retro

pre 11 godina

Zato sto je to originalno ime sportskog drustva iz 1945 kada je i osnovano, i zato sto jedino Partizan nije licemerno menjao grb, zastavu i himnu u zavisnosti kako svira vlast, za razliku od Dinama, Hajduka a narocito Crvene Zvezde. (Dacha, 04. oktobar 2012 11:00)

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?

delapiper

pre 11 godina

Na svetu nista lepse ne moze da postoji ,
Nego sto je nasa ljubav prema crno-beloj boji...

Srecan ti rodjendan

Grobari Podgorica.

iggy pop

pre 11 godina

Hvala ti , majko , što si me rodila ,
što si sa ocem ljubav vodila ,
hvala ti što sam GROBAR postao ,
a mentalno i fizički nisam zaostao ...
Hvala i poštenim ciganima na čestitkama .

Milan SC

pre 11 godina

@
Srecan rodjendan komsije, jedni bez drugih kroz istoriju ne bismo ostvarili ni trecinu.
(Milan, 4. oktobar 2012 11:20)

Hvala KOMŠIJA i imenjače i svaka ti čast!
CRNO-BELI srećno!!!

zoran

pre 11 godina

Cekaj zar stvarno postoji Jugoslovensko u nazivu SD?
Ne razumem zasto vise?
(Death's Verdict, 4. oktobar 2012 09:20)

Zato shto smo mi ,Srbi, kao i ostali sa ovih prostora , JUZNI Sloveni. Tako je nastao naziv Jugo-sloven. Ne znachi da raspadom stare drzave mi, Srbi, nismo vishe JUZNI Sloveni. Jesmo, bicemo to dok postojimo.
Tako da to jeste sportsko drushtvo Juznih Slovena, nazvano Partizan.

miljan

pre 11 godina

O Partizane, volimo te, mi srcem svim! I ništa, nikada, ne tražimo za uzvrat! Ili, kako je rekao Dušan Radović: "Mi molimo igrače Partizana da večeras pobede, ako mogu. Ako ne mogu sada, onda drugi put, kad budu mogli!".

Nikola

pre 11 godina

''Srecan je onaj ko jednom za svagda moze da raskrsti sa vecinom drugih ljudskih stvorova i zivi samo za Partizan''. Arthur Schopenhauer
(Vitomir Spasic, 4. oktobar 2012 09:45)
A jel Napoeon dao izjavu oko uspeha Partizana?

Kriger

pre 11 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИ!
Srećan rođendan CRNO-BELI!
Sretan rodjendan CRNO-BELI!
Vse najboljše, črna in bela!
Среќен Роденден црно и бело!
Lumturia zezë dhe e bardhë!
Boldog születésnapot FEKETE-FEHÉR!
Noroc NEGRU ȘI ALB!
Όλα τα καλύτερα, μαύρο και άσπρο!
С Днем Рождения черно-белый!
Happy birthday BLACK AND WHITE!
...

Dg

pre 11 godina

Secam se kao danas, 4.okt. 1995. emisija na RTS, o 50 godina Partizana, Petar Banicevic je vodio... a meni 11. a Partizanu 50. rodjendan! Leti vreme:)

Vitomir Spasic

pre 11 godina

''Srecan je onaj ko jednom za svagda moze da raskrsti sa vecinom drugih ljudskih stvorova i zivi samo za Partizan''. Arthur Schopenhauer

Dg

pre 11 godina

Secam se kao danas, 4.okt. 1995. emisija na RTS, o 50 godina Partizana, Petar Banicevic je vodio... a meni 11. a Partizanu 50. rodjendan! Leti vreme:)

Vitomir Spasic

pre 11 godina

''Srecan je onaj ko jednom za svagda moze da raskrsti sa vecinom drugih ljudskih stvorova i zivi samo za Partizan''. Arthur Schopenhauer

zoran

pre 11 godina

Cekaj zar stvarno postoji Jugoslovensko u nazivu SD?
Ne razumem zasto vise?
(Death's Verdict, 4. oktobar 2012 09:20)

Zato shto smo mi ,Srbi, kao i ostali sa ovih prostora , JUZNI Sloveni. Tako je nastao naziv Jugo-sloven. Ne znachi da raspadom stare drzave mi, Srbi, nismo vishe JUZNI Sloveni. Jesmo, bicemo to dok postojimo.
Tako da to jeste sportsko drushtvo Juznih Slovena, nazvano Partizan.

Dacha

pre 11 godina

Cekaj zar stvarno postoji Jugoslovensko u nazivu SD?
Ne razumem zasto vise?
(Death's Verdict, 4. oktobar 2012 09:20)
Zato sto je to originalno ime sportskog drustva iz 1945 kada je i osnovano, i zato sto jedino Partizan nije licemerno menjao grb, zastavu i himnu u zavisnosti kako svira vlast, za razliku od Dinama, Hajduka a narocito Crvene Zvezde.

Dacha

pre 11 godina

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?
(Retro, 4. oktobar 2012 11:40)

Promenili ste ime navijacke grupe iz "cigani" u "Delije" i to pod partronatom Arkana. Stidite se Jugoslavije i imate slogan "zvezda, Srbija nikada Jugoslavija" a nastali ste preuzimanjem imovine, stadiona i dresa (crveno bele boje) kluba FK Jugoslavija. Osamdesetih ste plakali za Titom, 90-ih radili za Milosevica zajedno sa Arkanom, a 2000 ste organizovali batinjanje partizanovih igraca sa crveno belim zastavama "Otpora" na severu. Najveci uspeh prosle sezone su vam bile posete i podrska Vuka Jeremica i Borisa Tadica, a ove tvrdite da sada "kada su dosli vasi na vlast" vam titula ne gine. Imate uticajnu grupu "Cetnici Sever" (organizovali incident u Djenovi), a pritom ne znate da vam je ime dao Slobodan Penezic Krcun, ubica Draze Mihajlovica. Da marsovci sutra dodju na vlast ovde promenili biste boje u zelene, i jel ti je jasno sad koliko ste licemeran klub koji se stidi svoje istorije? prema tome manite se vi naseg JSD, imate vi o svojim imenima dosta da razmisljate ovih dana, na primer o kosarkaskom klubu Crvena Zvezda Beograd Diva i nestalih 18 miliona evra duga.

Kriger

pre 11 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИ!
Srećan rođendan CRNO-BELI!
Sretan rodjendan CRNO-BELI!
Vse najboljše, črna in bela!
Среќен Роденден црно и бело!
Lumturia zezë dhe e bardhë!
Boldog születésnapot FEKETE-FEHÉR!
Noroc NEGRU ȘI ALB!
Όλα τα καλύτερα, μαύρο και άσπρο!
С Днем Рождения черно-белый!
Happy birthday BLACK AND WHITE!
...

miljan

pre 11 godina

O Partizane, volimo te, mi srcem svim! I ništa, nikada, ne tražimo za uzvrat! Ili, kako je rekao Dušan Radović: "Mi molimo igrače Partizana da večeras pobede, ako mogu. Ako ne mogu sada, onda drugi put, kad budu mogli!".

delapiper

pre 11 godina

Na svetu nista lepse ne moze da postoji ,
Nego sto je nasa ljubav prema crno-beloj boji...

Srecan ti rodjendan

Grobari Podgorica.

Slajderman

pre 11 godina

Jugosloveni! :)))))
(Lee, 4. oktobar 2012 10:51)

I tebi je sigurno majka iz Čačka rodom?
Nabroj mi sve srbe iz vaše šampionske generacije?
Pa što onda lupaš gluposti...

ns

pre 11 godina

danas nam Rubin ne gine ... ili pobedjujemo u rusiji ili cemo nazdraviti u povratku sa Rubinovim VINJAKOM u cast rodjendana ....
bravo crno beli ... samo nastavite ovako
Novi Sad voli Partizan

iggy pop

pre 11 godina

Hvala ti , majko , što si me rodila ,
što si sa ocem ljubav vodila ,
hvala ti što sam GROBAR postao ,
a mentalno i fizički nisam zaostao ...
Hvala i poštenim ciganima na čestitkama .

vlajzi

pre 11 godina

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?
(Retro, 4. oktobar 2012 11:40)

Promenili ste ime navijacke grupe iz "cigani" u "Delije" i to pod partronatom Arkana. Stidite se Jugoslavije i imate slogan "zvezda, Srbija nikada Jugoslavija" a nastali ste preuzimanjem imovine, stadiona i dresa (crveno bele boje) kluba FK Jugoslavija. Osamdesetih ste plakali za Titom, 90-ih radili za Milosevica zajedno sa Arkanom, a 2000 ste organizovali batinjanje partizanovih igraca sa crveno belim zastavama "Otpora" na severu. Najveci uspeh prosle sezone su vam bile posete i podrska Vuka Jeremica i Borisa Tadica, a ove tvrdite da sada "kada su dosli vasi na vlast" vam titula ne gine. Imate uticajnu grupu "Cetnici Sever" (organizovali incident u Djenovi), a pritom ne znate da vam je ime dao Slobodan Penezic Krcun, ubica Draze Mihajlovica. Da marsovci sutra dodju na vlast ovde promenili biste boje u zelene, i jel ti je jasno sad koliko ste licemeran klub koji se stidi svoje istorije? prema tome manite se vi naseg JSD, imate vi o svojim imenima dosta da razmisljate ovih dana, na primer o kosarkaskom klubu Crvena Zvezda Beograd Diva i nestalih 18 miliona evra duga.
(Dacha, 4. oktobar 2012 12:26)

Bravo!!!
Ovo treba da se ubaci u citanke za 6. razred, jer je tacno od reci do reci! Zvezda je Paradigma stanja u Srbiji, korupcija i licemerni patriotizam!

guido

pre 11 godina

@Komšije iz „lipe njihove“ slave 67 godina van rodne zagrbačke grude, red je da im se čestita!
(Commandos, 4. oktobar 2012 15:20)
_______________________________________________________________________

partizan i jeset veliki zato sto je nadnacionalni, kozmopolitski klub. normalni ljudi time se ponose.

Milan SC

pre 11 godina

@
Srecan rodjendan komsije, jedni bez drugih kroz istoriju ne bismo ostvarili ni trecinu.
(Milan, 4. oktobar 2012 11:20)

Hvala KOMŠIJA i imenjače i svaka ti čast!
CRNO-BELI srećno!!!

Labud

pre 11 godina

Prva ljubav traje vecno! Moja licno negde pola postojanja naseg Pertizana.
______________________________
Mi, Grobari, Srbi i ostali narodi koji navijaju za Partizan, nemamo problem sa identitetom. Svi smo mi ili Juzni Sloveni ili rodjeni na tom podneblju. Tradicija je tu da se cuva a to vi gulanferi sa Barijem najbolje znate. Prica o osnivanju u Zagrebu je idiotizam, deda mi je jedan od osnivaca, i ovom prilikom mu se zahvaljujem za to sto me je izveo na pravi put, gde god se nalazio. Sizofrenija nije nasa bolest. Nasa bolest je ljubav prema Partizanu.

....volimo te srcem svim...

pre 11 godina

Kako je lepo videti kad neko ulozi toliki trud u nabrajanju reprezentativaca Partizana :). Ziveo nam voljeni klub - odakle god da je. I Prosinecki je odnekuda, zar ne?

Легиа Семлин

pre 11 godina

Срећан рођендан најуспешнијем спортском друштву на Планети - Југословенском спортском друштву Партизан из Београда. Да нам живи милион година. Све пролази, Партизан траје!

П.С. Да је Партизан стварно основан у Загребу, комунисти то не би крили, него би им то био врхунски доказ братства и јединства. Клуб ЈНА, где је основан Партизан, налази се у центру Београда - ако не читате књиге, имате интернет, па проверите. Не треба ни да се стидимо придева "југословенски" - у тој држави Срби су имали већа права него данас, били економски успешнији, у свету цењенији, а Бога ми, и против државе се лакше и радило и бунило - бити дисидент била је част. Данас те одмах прогласе за лудака или фашисту, па се ти чеши.....

Panonski Grobar

pre 11 godina

Dacha.... Hajduk je postojao prije 1945g, zapravo prije 1918 i stvaranja drzave SHS, tako da njegovo brisanje grba sa dresa, nije ili je sramota ?
(ej, 4. oktobar 2012 11:43)

Pa to vam covek i kaze!
Sahovnica od 1911 do 1945, pa zvezda od 1945 do 1991, pa od 1991 Sahovnica...stavite skochka, ili tref pa ste mirni, a ne kako dodju promene vi drhtite!!!

Za ceo svet si tamo neko, za mene si CEO SVET!!!
Srecan ti rodjus MOJ VOLJENI!!!

Nikola

pre 11 godina

''Srecan je onaj ko jednom za svagda moze da raskrsti sa vecinom drugih ljudskih stvorova i zivi samo za Partizan''. Arthur Schopenhauer
(Vitomir Spasic, 4. oktobar 2012 09:45)
A jel Napoeon dao izjavu oko uspeha Partizana?

n

pre 11 godina

Sta reci, velika je cast navijati za jedan ovakav klub. Nasi najveci sportisti su igrali u Partizanu, da ih ne nabrajam sada ko ne zna neka proveri sam.
SD Partizan je jedno od najuspesnijih na svetu, bezbroj pobeda,trofeja i naravno jedni od najboljih navijaca na svetu.

Nek ti bude bolje, makar crko!

pre 11 godina

Ako se danas oglasi i neko ko mrzi Partizan, neka ga, nek mrzi ako mu to nešto znači - naše je da se svakakvima nađemo u nevolji.

apokalipsa

pre 11 godina

срећан ти рођенданнннн сунце моје драгооооооооооооооооооооооооо, да нам поживиш хиљадама љета и да доминирамо у свим спортовима као и дан данас,нисмо ми џаба- најтрофејније спортско друштво на свету, признали то неки или не...

ja

pre 11 godina

Pa prvo bih da cestitam rodjendan mojoj majci koja me je rodila, kao i naravno i najvecem sportskom drustvu danasnjice PARTIZANU, za mene veoma poseban i srecan dan!!!

Tatko

pre 11 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИ!
Srećan rođendan CRNO-BELI!
Sretan rodjendan CRNO-BELI!
Vse najboljše, črna in bela!
Среќен Роденден црно и бело!
Lumturia zezë dhe e bardhë!
Boldog születésnapot FEKETE-FEHÉR!
Noroc NEGRU ȘI ALB!
Όλα τα καλύτερα, μαύρο και άσπρο!
С Днем Рождения черно-белый!
Happy birthday BLACK AND WHITE!
...
Kriger

Alles Gute zum Geburtstag schwarz-weiß!

tarzan djurdjevic

pre 11 godina

Najuspešnijem Sportskom Društvu na Balkanu i jednom od najjačih u Evropi SRETAN RODJENDAN NAŠEM VOLJENOM KLUBU i MNOGO, MNOGO TROFEJA i NEKA NAM SE TROFEJNE SALE U SVIM SPORTOVIMA, SVAKE GODINE ŠIRE....

na kraju sveta...

pre 11 godina

Hvala ti Partizane sto imas najlepse boje,hvala ti Partizane za sve uspehe tvoje.Hvala ti Partizane sto imas najlepse ime,hvala ti Partizane sto se ja ponosim njime...srecan rodjendan NAJVECI

Sibilio

pre 11 godina

A tekst Boža Koprivice niste objavili? Kurir ga je objavio. Koga interesuje može ga pročitati. Zamalo ne zaplakah.
Hvala Ciganima, Purgerima i 'ajdukovcima na čestitkama.
Večno da živi JSD PARTIZAN BEOGRAD!

pfc

pre 11 godina

Kako je lepo gledati navijace zvezde dok se koprcaju, iz sve snage pokusavaju da nam objasne kako smo mi toboze "hrvatski klub" a njih osnovala, pazite ovo, srpska omladina :)

Bolje da nas je osnovao Tudjman koji je hrvat, nego Krcun srpski izdajnik. Narod je oduvek najvise mrzeo izdajnike

Inace navijaci zvezde takodje beze od istine da je za njih vise hrvata igralo nego za Partizan. Zvezda je 80-ih bukvalno bila "hrvatska u malom" :)

micko

pre 11 godina

Bio je cetvrti oktobar 1993. Punio sam 8 godina. Tetka i teca su dosli iz Italije i doneli mi crveno beli dres, onaj sa petokrakama na rukavima, i sorc. Plakao sam kao kisa jer je moj brat dobio crno beli komplet. Nisam tada znao sta je Partizan a sta navijanje ali sam znao da sam hteo crno beli komplet. Menjao sam se sa bratom koji je bio zaludjen avioncicima, sport ga nije zanimao. Od tog dana, ja znam da u mom zivotu preovladjuju dve boje, crna i bela. Na danasnji rodjendan ne zelim nikakve komplete niti cokolade, zlatne priveske, kamione.. Zelim samo da moj Partizan odigra muski i da se ne obruka veceras. Cak iako izgubi, nece mi biti krivo ako momci ostave srce dole u Kazanju. I neka zna da cu ja izgubiti glas, kod kuce, kao i protiv Tromsa. Srecan ti rodjendan Partizane, prijatelju.

Commandos

pre 11 godina

PARTIZAN:

Prva generacija fudbalera i klubovi u kojima su prethodno igrali:
Glazer Franjo – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Brozović Miroslav – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Popesku Stanislav- nisam uspio naci podatke osim da je Rumun
Đurđević Milivoje- kvario prosjek, vjerovatno zbog toga prešao kasnije u Zvezdu
Simonovski Kiril- Makedonija Skoplje
Čajkovski Zlatko- HAŠK Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Palfi Bela – Spartak Subotica
Mihajlović Prvoslav- kvario prosjek, vjerovatno zbog toga prešao kasnije u Zvezdu
Bobek Stjepan – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Rupnik Franjo – HŠK Zagreb
Matekalo Florijan – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Firm Vladimir – Željezničar Zagreb
Šoštarić Franjo – Građanski Zagreb
Atanacković Aleksandar – SK Jugoslavija Beograd
Trener: Ilješ Špic – Vardar Skoplje

Komšije iz „lipe njihove“ slave 67 godina van rodne zagrbačke grude, red je da im se čestita!

Deer Beer

pre 11 godina

@ Pozdrav Franjevci!

Hajde čoveče opusti i razveseli se malo. Ne kvari rodjendansko slavlje.

Hvala svim dobrim komšijama, starim ciganima, na čestitkama!
`AJMO CRNO-BELI!

Sale Jagodina

pre 11 godina

Sa 67 god. po novom se ide u penziju.Šalim se ja sam Partizanovac,ali nisam mogao da odolim ovoj šali.Srećan rodjendam mom voljenom PARTIZANU i još puno titula.

slobodan macura

pre 11 godina

srećno crno-beli! samo tako nastavite!Nadam se da ćete osvojiti još više trofeja,u časnoj i poštenoj sportskoj borbi.

Komša

pre 11 godina

A jel Napoeon dao izjavu oko uspeha Partizana?
(Nikola, 4. oktobar 2012 10:27)
Jok.Ćutao je ko zaliven.Dule mu zabranio da priča.

Retro

pre 11 godina

Zato sto je to originalno ime sportskog drustva iz 1945 kada je i osnovano, i zato sto jedino Partizan nije licemerno menjao grb, zastavu i himnu u zavisnosti kako svira vlast, za razliku od Dinama, Hajduka a narocito Crvene Zvezde. (Dacha, 04. oktobar 2012 11:00)

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?

ИНСТИТУЦИЈА

pre 11 godina

љубави прва и једина срећан рођендан...до смрти одани верни гробари...ЗБР ПФК...

Southern Comfort

pre 11 godina

Cestitam veliki dan svim Grobarima i Partizanovcima na svetu, koje god vere ili nacije bili i gde god ziveli. Slava svim velikim ljudima koji su gradili sveto ime PARTIZAN.

A sitnim dusama, folk patriJotama i falsifikatorima istorije i ne treba veca kazna od Lukica i Covica.

SMRT FASIZMU, ZIVEO PARTIZAN!

Shearer

pre 11 godina

Davno beše kad pobedismo neku rusku ekipu, mislim da je vreme da pobedimo, neznam kako ali..... Borite se momci, ne možemo od vas da tražimo pobedu ali borba i želja su stvar volje tako da to možete da kontolišete, samo hrabro, svi smo večeras uz vas, osim ovih umobolnih, što bi i za Hitlera navijali samo da Partizan nestane (Ovde se ograđujem od ovih poštenih Delija i pravih građana Srbije).

Pozdrav Franjevci!

pre 11 godina

(Dacha, 4. oktobar 2012 12:26)

A sto reci o vama i vasem odnosu prema sopstvenoj istoriji...U prvoj generaciji FK Partizan sve Zagrepcani: Glazer Franjo,Brozović Miroslav,Čajkovski Zlatko,Bobek Stjepan,Rupnik Franjo,Matekalo Florijan,Firm Vladimir,Šoštarić Franjo (5-6 njih igralo i za NDH)..Sada ste veliki Srbi i negirate da ste hrvatski klub u dijaspori jer su vas osnovali Tudjman, Bobetko i ostali domobrani. Pricate o vasem antimilosevicevstvu a Mirko Marjanovic vam bio predsjednik. Zvezdu su osnovali Srbi, kakvi god da su bili. U prvoj generaciji Zvezde igrali su najbolji predratni fudbaleri beogradskih klubova BSK (Stanković Branko,Kašanin Mladen,Tomašević Kosta, Beleslin Jovan, Veljković Dragiša,Mitić Rajko itd) i SK Jugoslavija (Lovrić Ljubomir,Đajić Predrag itd)..O navijacima tek ne treba trositi rijeci, za vas je navijala crvena buržoazija oličena u političarima i generalima a za Zvezdu srpska omladina i inteligencija..Vi ste na poklon dobili stadion (vojni pašnjak), naš je građen pregalaštvom ljudi koji su voljeli Zvezdu..Spominjes Tadica a zaboravljas da je na vasim kosarkaskim utakmicama pjevao vase plackalice koje su sve samo ne navijacke pjesme..Smijesni ste do bola i bolje vam je da ne progovarate vec da u miru slavite 67 godina tuznog bitisanja u tudjini..

NINA

pre 11 godina

Paartizane volimo te srcem svim!
Cestitam Partizanu rodjendan!
Moja porodica je preko 60 godina uz Partizan, i sve generacije su stasavale uz crno bele boje i uvek pratile celo sportsko drustvo.
Za nas je Partizan samo ljubav…ljubav prema klubu, prema sportu, pravim vrednostima, ljubav koja veze porodicu.
Cak i kad nas obaveze odvuku na razlicite strane, mesto sastanka moje porodice je stadion JNA ili Pionir, ili Banjica…
I u pobedi, i u porazu mi smo uz Partizan jer znamo ko smo - Grobari!

Željko

pre 11 godina

Drage komšije,SREĆAN RODJENDAN! Puno sreće u osvajanju svih drugih mesta u Srbiji,žele vam ljubazne komšije iz Ljutice Bogdana! Ipak ste nam omiljene mušterije :-)

marjan

pre 11 godina

sreken rodenden i golem pozdrav od makedonija do site navivaci na partizan.nema od sto da se sramime moze samo da bideme srekni ako idninata na nasiot partizan vo site sportovi bide uspesna kako negovata istorija jsd partizan vecen zasekogas.

ej

pre 11 godina

Dacha.... Hajduk je postojao prije 1945g, zapravo prije 1918 i stvaranja drzave SHS, tako da njegovo brisanje grba sa dresa, nije ili je sramota ?

Shearer

pre 11 godina

Davno beše kad pobedismo neku rusku ekipu, mislim da je vreme da pobedimo, neznam kako ali..... Borite se momci, ne možemo od vas da tražimo pobedu ali borba i želja su stvar volje tako da to možete da kontolišete, samo hrabro, svi smo večeras uz vas, osim ovih umobolnih, što bi i za Hitlera navijali samo da Partizan nestane (Ovde se ograđujem od ovih poštenih Delija i pravih građana Srbije).

Grobar Ni

pre 11 godina

.. za vas je navijala crvena buržoazija oličena u političarima i generalima a za Zvezdu srpska omladina i inteligencija..Smijesni ste do bola i bolje vam je da ne progovarate vec da u miru slavite 67 godina tuznog bitisanja u tudjini..
(Pozdrav Franjevci!, 4. oktobar 2012 16:15)

Кажеш да је за Звезду навијала интелигенција(?), а мислио си ваљда на интелектуалце. То је тачно ако под њима подразумеваш удбаше са Крцуном и Арканом на челу, и сеоско становништво, које се притиснуто „интелигенцијом“ из УДБЕ морало, као и српска омладина, да опредељује за Звезду и да својим „прегалаштвом“ гради стадион, који ће „спонтано“ (под утицајем УДБЕ) бити прозван најсрпскијим именом Маракана. То „прегалаштво“ звездаша много је коштало Србију. Српски пензиони фонд се почео да празни баш од тог времена, од времена изградње стадиона на терену и згаришту стадиона ФК Југославија, а под претњама УДБЕ, Крцуна и осталих српских политичара, листом навијача ЦЗ, и пражњење буџета Србије и многих ондашњих српских фондова, тако да је то „прегалаштво“ и мегаломанија у димензионисању стадиона знатно успорило развој тадашње Србије у Југославији. Па и радови на ХЕ Ђердап су често каснили због преусмеравања материјала ка „прегаоцима“. Ових чињеница се морате подсетити, да не бисте више кривотворили истину и приписивали СДП хрватско порекло, проглашавајуђи га у његовој сопственој земљи за уљеза и туђина. Срамота, комшије Крцуновци.

Mi smo ga vec proslavili ))

pre 11 godina

Srecan rodjendan komsije, puno uspeha i fer borbi u buducnosti, da se ne izgubi taj duh "zdravog" rivaliteta . . . pozdrav

Shone

pre 11 godina

@Dacho...sve sto si napisao, su ciste neistine,osim ovoga, za Arkana.Kada bi se pisalo o vama ,vasem osnivanju,poreklu,ko vam je sve bio u klubu,odnosu vaseg kluba i Tita,stadionu,o vasem komunizmu i jugoslovenstvu,inicijativi za vase osnivanje,i odakle je ona dosla,promenama boja,o vasem klubu za vreme Milosevica,a pogotovo o vasim navijacima...daleko bi otisli,ovako samo, SRECAN RODJENDAN! od komsije.

a vi pekli burek

pre 11 godina

Kako je lepo gledati navijace zvezde dok se koprcaju, iz sve snage pokusavaju da nam objasne kako smo mi toboze "hrvatski klub" a njih osnovala, pazite ovo, srpska omladina :)

Bolje da nas je osnovao Tudjman koji je hrvat, nego Krcun srpski izdajnik. Narod je oduvek najvise mrzeo izdajnike

Inace navijaci zvezde takodje beze od istine da je za njih vise hrvata igralo nego za Partizan. Zvezda je 80-ih bukvalno bila "hrvatska u malom" :)
(pfc, 4. oktobar 2012 17:19)

Pa, ako mrzi izdajnike, zasto vecina tog naroda navija za Zvezdu?!

Dex

pre 11 godina

Od gradonacelnika na poklon smo dobili zemlju u okolini subotice za izgradnju novog stadiona,jos je i narucio pjesmu idi dok si mlad

Commandos

pre 11 godina

PARTIZAN:

Prva generacija fudbalera i klubovi u kojima su prethodno igrali:
Glazer Franjo – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Brozović Miroslav – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Popesku Stanislav- nisam uspio naci podatke osim da je Rumun
Đurđević Milivoje- kvario prosjek, vjerovatno zbog toga prešao kasnije u Zvezdu
Simonovski Kiril- Makedonija Skoplje
Čajkovski Zlatko- HAŠK Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Palfi Bela – Spartak Subotica
Mihajlović Prvoslav- kvario prosjek, vjerovatno zbog toga prešao kasnije u Zvezdu
Bobek Stjepan – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Rupnik Franjo – HŠK Zagreb
Matekalo Florijan – Građanski Zagreb, reprezentacija Pavelićeve NDH za vrijeme II svjetskog rata
Firm Vladimir – Željezničar Zagreb
Šoštarić Franjo – Građanski Zagreb
Atanacković Aleksandar – SK Jugoslavija Beograd
Trener: Ilješ Špic – Vardar Skoplje

Komšije iz „lipe njihove“ slave 67 godina van rodne zagrbačke grude, red je da im se čestita!

Retro

pre 11 godina

Zato sto je to originalno ime sportskog drustva iz 1945 kada je i osnovano, i zato sto jedino Partizan nije licemerno menjao grb, zastavu i himnu u zavisnosti kako svira vlast, za razliku od Dinama, Hajduka a narocito Crvene Zvezde. (Dacha, 04. oktobar 2012 11:00)

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?

Nikola

pre 11 godina

''Srecan je onaj ko jednom za svagda moze da raskrsti sa vecinom drugih ljudskih stvorova i zivi samo za Partizan''. Arthur Schopenhauer
(Vitomir Spasic, 4. oktobar 2012 09:45)
A jel Napoeon dao izjavu oko uspeha Partizana?

Željko

pre 11 godina

Drage komšije,SREĆAN RODJENDAN! Puno sreće u osvajanju svih drugih mesta u Srbiji,žele vam ljubazne komšije iz Ljutice Bogdana! Ipak ste nam omiljene mušterije :-)

Pozdrav Franjevci!

pre 11 godina

(Dacha, 4. oktobar 2012 12:26)

A sto reci o vama i vasem odnosu prema sopstvenoj istoriji...U prvoj generaciji FK Partizan sve Zagrepcani: Glazer Franjo,Brozović Miroslav,Čajkovski Zlatko,Bobek Stjepan,Rupnik Franjo,Matekalo Florijan,Firm Vladimir,Šoštarić Franjo (5-6 njih igralo i za NDH)..Sada ste veliki Srbi i negirate da ste hrvatski klub u dijaspori jer su vas osnovali Tudjman, Bobetko i ostali domobrani. Pricate o vasem antimilosevicevstvu a Mirko Marjanovic vam bio predsjednik. Zvezdu su osnovali Srbi, kakvi god da su bili. U prvoj generaciji Zvezde igrali su najbolji predratni fudbaleri beogradskih klubova BSK (Stanković Branko,Kašanin Mladen,Tomašević Kosta, Beleslin Jovan, Veljković Dragiša,Mitić Rajko itd) i SK Jugoslavija (Lovrić Ljubomir,Đajić Predrag itd)..O navijacima tek ne treba trositi rijeci, za vas je navijala crvena buržoazija oličena u političarima i generalima a za Zvezdu srpska omladina i inteligencija..Vi ste na poklon dobili stadion (vojni pašnjak), naš je građen pregalaštvom ljudi koji su voljeli Zvezdu..Spominjes Tadica a zaboravljas da je na vasim kosarkaskim utakmicama pjevao vase plackalice koje su sve samo ne navijacke pjesme..Smijesni ste do bola i bolje vam je da ne progovarate vec da u miru slavite 67 godina tuznog bitisanja u tudjini..

Shone

pre 11 godina

@Dacho...sve sto si napisao, su ciste neistine,osim ovoga, za Arkana.Kada bi se pisalo o vama ,vasem osnivanju,poreklu,ko vam je sve bio u klubu,odnosu vaseg kluba i Tita,stadionu,o vasem komunizmu i jugoslovenstvu,inicijativi za vase osnivanje,i odakle je ona dosla,promenama boja,o vasem klubu za vreme Milosevica,a pogotovo o vasim navijacima...daleko bi otisli,ovako samo, SRECAN RODJENDAN! od komsije.

Vitomir Spasic

pre 11 godina

''Srecan je onaj ko jednom za svagda moze da raskrsti sa vecinom drugih ljudskih stvorova i zivi samo za Partizan''. Arthur Schopenhauer

Dacha

pre 11 godina

Cekaj zar stvarno postoji Jugoslovensko u nazivu SD?
Ne razumem zasto vise?
(Death's Verdict, 4. oktobar 2012 09:20)
Zato sto je to originalno ime sportskog drustva iz 1945 kada je i osnovano, i zato sto jedino Partizan nije licemerno menjao grb, zastavu i himnu u zavisnosti kako svira vlast, za razliku od Dinama, Hajduka a narocito Crvene Zvezde.

Dacha

pre 11 godina

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?
(Retro, 4. oktobar 2012 11:40)

Promenili ste ime navijacke grupe iz "cigani" u "Delije" i to pod partronatom Arkana. Stidite se Jugoslavije i imate slogan "zvezda, Srbija nikada Jugoslavija" a nastali ste preuzimanjem imovine, stadiona i dresa (crveno bele boje) kluba FK Jugoslavija. Osamdesetih ste plakali za Titom, 90-ih radili za Milosevica zajedno sa Arkanom, a 2000 ste organizovali batinjanje partizanovih igraca sa crveno belim zastavama "Otpora" na severu. Najveci uspeh prosle sezone su vam bile posete i podrska Vuka Jeremica i Borisa Tadica, a ove tvrdite da sada "kada su dosli vasi na vlast" vam titula ne gine. Imate uticajnu grupu "Cetnici Sever" (organizovali incident u Djenovi), a pritom ne znate da vam je ime dao Slobodan Penezic Krcun, ubica Draze Mihajlovica. Da marsovci sutra dodju na vlast ovde promenili biste boje u zelene, i jel ti je jasno sad koliko ste licemeran klub koji se stidi svoje istorije? prema tome manite se vi naseg JSD, imate vi o svojim imenima dosta da razmisljate ovih dana, na primer o kosarkaskom klubu Crvena Zvezda Beograd Diva i nestalih 18 miliona evra duga.

zoran

pre 11 godina

Cekaj zar stvarno postoji Jugoslovensko u nazivu SD?
Ne razumem zasto vise?
(Death's Verdict, 4. oktobar 2012 09:20)

Zato shto smo mi ,Srbi, kao i ostali sa ovih prostora , JUZNI Sloveni. Tako je nastao naziv Jugo-sloven. Ne znachi da raspadom stare drzave mi, Srbi, nismo vishe JUZNI Sloveni. Jesmo, bicemo to dok postojimo.
Tako da to jeste sportsko drushtvo Juznih Slovena, nazvano Partizan.

vlajzi

pre 11 godina

A kad je to Zvezda menjala grb,zastavu i himnu? Molim te reci mi?
(Retro, 4. oktobar 2012 11:40)

Promenili ste ime navijacke grupe iz "cigani" u "Delije" i to pod partronatom Arkana. Stidite se Jugoslavije i imate slogan "zvezda, Srbija nikada Jugoslavija" a nastali ste preuzimanjem imovine, stadiona i dresa (crveno bele boje) kluba FK Jugoslavija. Osamdesetih ste plakali za Titom, 90-ih radili za Milosevica zajedno sa Arkanom, a 2000 ste organizovali batinjanje partizanovih igraca sa crveno belim zastavama "Otpora" na severu. Najveci uspeh prosle sezone su vam bile posete i podrska Vuka Jeremica i Borisa Tadica, a ove tvrdite da sada "kada su dosli vasi na vlast" vam titula ne gine. Imate uticajnu grupu "Cetnici Sever" (organizovali incident u Djenovi), a pritom ne znate da vam je ime dao Slobodan Penezic Krcun, ubica Draze Mihajlovica. Da marsovci sutra dodju na vlast ovde promenili biste boje u zelene, i jel ti je jasno sad koliko ste licemeran klub koji se stidi svoje istorije? prema tome manite se vi naseg JSD, imate vi o svojim imenima dosta da razmisljate ovih dana, na primer o kosarkaskom klubu Crvena Zvezda Beograd Diva i nestalih 18 miliona evra duga.
(Dacha, 4. oktobar 2012 12:26)

Bravo!!!
Ovo treba da se ubaci u citanke za 6. razred, jer je tacno od reci do reci! Zvezda je Paradigma stanja u Srbiji, korupcija i licemerni patriotizam!

a vi pekli burek

pre 11 godina

Kako je lepo gledati navijace zvezde dok se koprcaju, iz sve snage pokusavaju da nam objasne kako smo mi toboze "hrvatski klub" a njih osnovala, pazite ovo, srpska omladina :)

Bolje da nas je osnovao Tudjman koji je hrvat, nego Krcun srpski izdajnik. Narod je oduvek najvise mrzeo izdajnike

Inace navijaci zvezde takodje beze od istine da je za njih vise hrvata igralo nego za Partizan. Zvezda je 80-ih bukvalno bila "hrvatska u malom" :)
(pfc, 4. oktobar 2012 17:19)

Pa, ako mrzi izdajnike, zasto vecina tog naroda navija za Zvezdu?!

Slajderman

pre 11 godina

Jugosloveni! :)))))
(Lee, 4. oktobar 2012 10:51)

I tebi je sigurno majka iz Čačka rodom?
Nabroj mi sve srbe iz vaše šampionske generacije?
Pa što onda lupaš gluposti...

Dg

pre 11 godina

Secam se kao danas, 4.okt. 1995. emisija na RTS, o 50 godina Partizana, Petar Banicevic je vodio... a meni 11. a Partizanu 50. rodjendan! Leti vreme:)

ns

pre 11 godina

danas nam Rubin ne gine ... ili pobedjujemo u rusiji ili cemo nazdraviti u povratku sa Rubinovim VINJAKOM u cast rodjendana ....
bravo crno beli ... samo nastavite ovako
Novi Sad voli Partizan

Labud

pre 11 godina

Prva ljubav traje vecno! Moja licno negde pola postojanja naseg Pertizana.
______________________________
Mi, Grobari, Srbi i ostali narodi koji navijaju za Partizan, nemamo problem sa identitetom. Svi smo mi ili Juzni Sloveni ili rodjeni na tom podneblju. Tradicija je tu da se cuva a to vi gulanferi sa Barijem najbolje znate. Prica o osnivanju u Zagrebu je idiotizam, deda mi je jedan od osnivaca, i ovom prilikom mu se zahvaljujem za to sto me je izveo na pravi put, gde god se nalazio. Sizofrenija nije nasa bolest. Nasa bolest je ljubav prema Partizanu.

apokalipsa

pre 11 godina

срећан ти рођенданнннн сунце моје драгооооооооооооооооооооооооо, да нам поживиш хиљадама љета и да доминирамо у свим спортовима као и дан данас,нисмо ми џаба- најтрофејније спортско друштво на свету, признали то неки или не...

Kriger

pre 11 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИ!
Srećan rođendan CRNO-BELI!
Sretan rodjendan CRNO-BELI!
Vse najboljše, črna in bela!
Среќен Роденден црно и бело!
Lumturia zezë dhe e bardhë!
Boldog születésnapot FEKETE-FEHÉR!
Noroc NEGRU ȘI ALB!
Όλα τα καλύτερα, μαύρο και άσπρο!
С Днем Рождения черно-белый!
Happy birthday BLACK AND WHITE!
...

n

pre 11 godina

Sta reci, velika je cast navijati za jedan ovakav klub. Nasi najveci sportisti su igrali u Partizanu, da ih ne nabrajam sada ko ne zna neka proveri sam.
SD Partizan je jedno od najuspesnijih na svetu, bezbroj pobeda,trofeja i naravno jedni od najboljih navijaca na svetu.

Легиа Семлин

pre 11 godina

Срећан рођендан најуспешнијем спортском друштву на Планети - Југословенском спортском друштву Партизан из Београда. Да нам живи милион година. Све пролази, Партизан траје!

П.С. Да је Партизан стварно основан у Загребу, комунисти то не би крили, него би им то био врхунски доказ братства и јединства. Клуб ЈНА, где је основан Партизан, налази се у центру Београда - ако не читате књиге, имате интернет, па проверите. Не треба ни да се стидимо придева "југословенски" - у тој држави Срби су имали већа права него данас, били економски успешнији, у свету цењенији, а Бога ми, и против државе се лакше и радило и бунило - бити дисидент била је част. Данас те одмах прогласе за лудака или фашисту, па се ти чеши.....

guido

pre 11 godina

@Komšije iz „lipe njihove“ slave 67 godina van rodne zagrbačke grude, red je da im se čestita!
(Commandos, 4. oktobar 2012 15:20)
_______________________________________________________________________

partizan i jeset veliki zato sto je nadnacionalni, kozmopolitski klub. normalni ljudi time se ponose.

miljan

pre 11 godina

O Partizane, volimo te, mi srcem svim! I ništa, nikada, ne tražimo za uzvrat! Ili, kako je rekao Dušan Radović: "Mi molimo igrače Partizana da večeras pobede, ako mogu. Ako ne mogu sada, onda drugi put, kad budu mogli!".

delapiper

pre 11 godina

Na svetu nista lepse ne moze da postoji ,
Nego sto je nasa ljubav prema crno-beloj boji...

Srecan ti rodjendan

Grobari Podgorica.

micko

pre 11 godina

Bio je cetvrti oktobar 1993. Punio sam 8 godina. Tetka i teca su dosli iz Italije i doneli mi crveno beli dres, onaj sa petokrakama na rukavima, i sorc. Plakao sam kao kisa jer je moj brat dobio crno beli komplet. Nisam tada znao sta je Partizan a sta navijanje ali sam znao da sam hteo crno beli komplet. Menjao sam se sa bratom koji je bio zaludjen avioncicima, sport ga nije zanimao. Od tog dana, ja znam da u mom zivotu preovladjuju dve boje, crna i bela. Na danasnji rodjendan ne zelim nikakve komplete niti cokolade, zlatne priveske, kamione.. Zelim samo da moj Partizan odigra muski i da se ne obruka veceras. Cak iako izgubi, nece mi biti krivo ako momci ostave srce dole u Kazanju. I neka zna da cu ja izgubiti glas, kod kuce, kao i protiv Tromsa. Srecan ti rodjendan Partizane, prijatelju.

iggy pop

pre 11 godina

Hvala ti , majko , što si me rodila ,
što si sa ocem ljubav vodila ,
hvala ti što sam GROBAR postao ,
a mentalno i fizički nisam zaostao ...
Hvala i poštenim ciganima na čestitkama .

Panonski Grobar

pre 11 godina

Dacha.... Hajduk je postojao prije 1945g, zapravo prije 1918 i stvaranja drzave SHS, tako da njegovo brisanje grba sa dresa, nije ili je sramota ?
(ej, 4. oktobar 2012 11:43)

Pa to vam covek i kaze!
Sahovnica od 1911 do 1945, pa zvezda od 1945 do 1991, pa od 1991 Sahovnica...stavite skochka, ili tref pa ste mirni, a ne kako dodju promene vi drhtite!!!

Za ceo svet si tamo neko, za mene si CEO SVET!!!
Srecan ti rodjus MOJ VOLJENI!!!

ИНСТИТУЦИЈА

pre 11 godina

љубави прва и једина срећан рођендан...до смрти одани верни гробари...ЗБР ПФК...

tarzan djurdjevic

pre 11 godina

Najuspešnijem Sportskom Društvu na Balkanu i jednom od najjačih u Evropi SRETAN RODJENDAN NAŠEM VOLJENOM KLUBU i MNOGO, MNOGO TROFEJA i NEKA NAM SE TROFEJNE SALE U SVIM SPORTOVIMA, SVAKE GODINE ŠIRE....

NINA

pre 11 godina

Paartizane volimo te srcem svim!
Cestitam Partizanu rodjendan!
Moja porodica je preko 60 godina uz Partizan, i sve generacije su stasavale uz crno bele boje i uvek pratile celo sportsko drustvo.
Za nas je Partizan samo ljubav…ljubav prema klubu, prema sportu, pravim vrednostima, ljubav koja veze porodicu.
Cak i kad nas obaveze odvuku na razlicite strane, mesto sastanka moje porodice je stadion JNA ili Pionir, ili Banjica…
I u pobedi, i u porazu mi smo uz Partizan jer znamo ko smo - Grobari!

pfc

pre 11 godina

Kako je lepo gledati navijace zvezde dok se koprcaju, iz sve snage pokusavaju da nam objasne kako smo mi toboze "hrvatski klub" a njih osnovala, pazite ovo, srpska omladina :)

Bolje da nas je osnovao Tudjman koji je hrvat, nego Krcun srpski izdajnik. Narod je oduvek najvise mrzeo izdajnike

Inace navijaci zvezde takodje beze od istine da je za njih vise hrvata igralo nego za Partizan. Zvezda je 80-ih bukvalno bila "hrvatska u malom" :)

Tatko

pre 11 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН ЦРНО-БЕЛИ!
Srećan rođendan CRNO-BELI!
Sretan rodjendan CRNO-BELI!
Vse najboljše, črna in bela!
Среќен Роденден црно и бело!
Lumturia zezë dhe e bardhë!
Boldog születésnapot FEKETE-FEHÉR!
Noroc NEGRU ȘI ALB!
Όλα τα καλύτερα, μαύρο και άσπρο!
С Днем Рождения черно-белый!
Happy birthday BLACK AND WHITE!
...
Kriger

Alles Gute zum Geburtstag schwarz-weiß!

Nek ti bude bolje, makar crko!

pre 11 godina

Ako se danas oglasi i neko ko mrzi Partizan, neka ga, nek mrzi ako mu to nešto znači - naše je da se svakakvima nađemo u nevolji.

na kraju sveta...

pre 11 godina

Hvala ti Partizane sto imas najlepse boje,hvala ti Partizane za sve uspehe tvoje.Hvala ti Partizane sto imas najlepse ime,hvala ti Partizane sto se ja ponosim njime...srecan rodjendan NAJVECI

Sibilio

pre 11 godina

A tekst Boža Koprivice niste objavili? Kurir ga je objavio. Koga interesuje može ga pročitati. Zamalo ne zaplakah.
Hvala Ciganima, Purgerima i 'ajdukovcima na čestitkama.
Večno da živi JSD PARTIZAN BEOGRAD!

ja

pre 11 godina

Pa prvo bih da cestitam rodjendan mojoj majci koja me je rodila, kao i naravno i najvecem sportskom drustvu danasnjice PARTIZANU, za mene veoma poseban i srecan dan!!!

....volimo te srcem svim...

pre 11 godina

Kako je lepo videti kad neko ulozi toliki trud u nabrajanju reprezentativaca Partizana :). Ziveo nam voljeni klub - odakle god da je. I Prosinecki je odnekuda, zar ne?

ej

pre 11 godina

Dacha.... Hajduk je postojao prije 1945g, zapravo prije 1918 i stvaranja drzave SHS, tako da njegovo brisanje grba sa dresa, nije ili je sramota ?

Milan SC

pre 11 godina

@
Srecan rodjendan komsije, jedni bez drugih kroz istoriju ne bismo ostvarili ni trecinu.
(Milan, 4. oktobar 2012 11:20)

Hvala KOMŠIJA i imenjače i svaka ti čast!
CRNO-BELI srećno!!!

slobodan macura

pre 11 godina

srećno crno-beli! samo tako nastavite!Nadam se da ćete osvojiti još više trofeja,u časnoj i poštenoj sportskoj borbi.

Shearer

pre 11 godina

Davno beše kad pobedismo neku rusku ekipu, mislim da je vreme da pobedimo, neznam kako ali..... Borite se momci, ne možemo od vas da tražimo pobedu ali borba i želja su stvar volje tako da to možete da kontolišete, samo hrabro, svi smo večeras uz vas, osim ovih umobolnih, što bi i za Hitlera navijali samo da Partizan nestane (Ovde se ograđujem od ovih poštenih Delija i pravih građana Srbije).

Shearer

pre 11 godina

Davno beše kad pobedismo neku rusku ekipu, mislim da je vreme da pobedimo, neznam kako ali..... Borite se momci, ne možemo od vas da tražimo pobedu ali borba i želja su stvar volje tako da to možete da kontolišete, samo hrabro, svi smo večeras uz vas, osim ovih umobolnih, što bi i za Hitlera navijali samo da Partizan nestane (Ovde se ograđujem od ovih poštenih Delija i pravih građana Srbije).

Dex

pre 11 godina

Od gradonacelnika na poklon smo dobili zemlju u okolini subotice za izgradnju novog stadiona,jos je i narucio pjesmu idi dok si mlad

Mi smo ga vec proslavili ))

pre 11 godina

Srecan rodjendan komsije, puno uspeha i fer borbi u buducnosti, da se ne izgubi taj duh "zdravog" rivaliteta . . . pozdrav

Sale Jagodina

pre 11 godina

Sa 67 god. po novom se ide u penziju.Šalim se ja sam Partizanovac,ali nisam mogao da odolim ovoj šali.Srećan rodjendam mom voljenom PARTIZANU i još puno titula.

Southern Comfort

pre 11 godina

Cestitam veliki dan svim Grobarima i Partizanovcima na svetu, koje god vere ili nacije bili i gde god ziveli. Slava svim velikim ljudima koji su gradili sveto ime PARTIZAN.

A sitnim dusama, folk patriJotama i falsifikatorima istorije i ne treba veca kazna od Lukica i Covica.

SMRT FASIZMU, ZIVEO PARTIZAN!

Deer Beer

pre 11 godina

@ Pozdrav Franjevci!

Hajde čoveče opusti i razveseli se malo. Ne kvari rodjendansko slavlje.

Hvala svim dobrim komšijama, starim ciganima, na čestitkama!
`AJMO CRNO-BELI!

Grobar Ni

pre 11 godina

.. za vas je navijala crvena buržoazija oličena u političarima i generalima a za Zvezdu srpska omladina i inteligencija..Smijesni ste do bola i bolje vam je da ne progovarate vec da u miru slavite 67 godina tuznog bitisanja u tudjini..
(Pozdrav Franjevci!, 4. oktobar 2012 16:15)

Кажеш да је за Звезду навијала интелигенција(?), а мислио си ваљда на интелектуалце. То је тачно ако под њима подразумеваш удбаше са Крцуном и Арканом на челу, и сеоско становништво, које се притиснуто „интелигенцијом“ из УДБЕ морало, као и српска омладина, да опредељује за Звезду и да својим „прегалаштвом“ гради стадион, који ће „спонтано“ (под утицајем УДБЕ) бити прозван најсрпскијим именом Маракана. То „прегалаштво“ звездаша много је коштало Србију. Српски пензиони фонд се почео да празни баш од тог времена, од времена изградње стадиона на терену и згаришту стадиона ФК Југославија, а под претњама УДБЕ, Крцуна и осталих српских политичара, листом навијача ЦЗ, и пражњење буџета Србије и многих ондашњих српских фондова, тако да је то „прегалаштво“ и мегаломанија у димензионисању стадиона знатно успорило развој тадашње Србије у Југославији. Па и радови на ХЕ Ђердап су често каснили због преусмеравања материјала ка „прегаоцима“. Ових чињеница се морате подсетити, да не бисте више кривотворили истину и приписивали СДП хрватско порекло, проглашавајуђи га у његовој сопственој земљи за уљеза и туђина. Срамота, комшије Крцуновци.

Komša

pre 11 godina

A jel Napoeon dao izjavu oko uspeha Partizana?
(Nikola, 4. oktobar 2012 10:27)
Jok.Ćutao je ko zaliven.Dule mu zabranio da priča.

marjan

pre 11 godina

sreken rodenden i golem pozdrav od makedonija do site navivaci na partizan.nema od sto da se sramime moze samo da bideme srekni ako idninata na nasiot partizan vo site sportovi bide uspesna kako negovata istorija jsd partizan vecen zasekogas.