Sreda, 19.01.2011.

22:24

AS: Murinjo razmišlja od odlasku

Španski dnevnik „As“ prenosi u svom izdanju od srede da će Portugalac Murinjo napustiti klupu Reala, ukoliko se odnos uprave prema njemu ne promeni.

Izvor: B92

AS: Murinjo razmišlja od odlasku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@vlajzi

Vidi se da nemaš pojma o fudbalu?Da li si ti znao za Deka i Karvalja 2003.godine?Naravno da nisi.Voleo bih da vidimo šta bi tvoj Gvardiola uradio u nekom drugom timu?Prošao bi kao bos po trnju, kao "stručnjak" Rajkard.A, osim toga Gvardiola se dopingovao dok je igrao u Breši, i on kao takav ne može biti pravi sportista i uzor mladima.Murinjo nikada nije prvi napao nekog trenera.Uvek je odgovarao na prozivke.
A ovaj što tvrdi da je Manćini uigrao ekipu, a Murinjo pokupio kajmak, je tek neznalica.Moram da vas podsetim da je Murinjo za samo jednu sezonu uigrao 6 novih igrača i uzeo triplu krunu(Eto, Milito, Mota, Pandev, Lusio i Snajder).To niko ne može.

gremlin

pre 13 godina

muka mi je od ovih sto tupe: Real trosi pare, ne pravi igrace, ovo-ono..Barsa pravi igrace, skola, ovo-ono..pa braco da vas pitam-sto se daju bogatstva za Ibru. Vilju kad je tu krkic, talentovani iz cuvene skole,a?

vlajzi

pre 13 godina

Nemanja Masicu, ja znam da volis Murinja vise nego leba da jedes, ali ne moras bas toliko da ga branis...
Ja ne osporavam da je Murinjo dobar trener, ali pod br 1 NEKULTURAN JE, dokaz radovanje ispred klupe Viljareala... nekome ce da prekipi ima da ga olesi od batina na sred stadiona. osim toga stalno proziva razne trenere preko novina i pljuje po svima. pod br 2 PREPOTENTAN JE... covek koji za sebe misli da je najbolji, mali je covek. a on to stalno potencira. pod br 3 NE BIRA SREDSTVA DA BI DOSO DO CILJA. dokaz, prljavo odugovlacenje vremena i dobijanje kartona da bi se cistili od istih. pod br 4 u Portu je imao odlicne igrace poput Deka i Karvalja, koji su se svi posle prodali u najvece evropske ekipe. pod br 5 GVARDIOLA MU JE POKAZAO KO VOZI TRAKTOR A KO OTVARA KAPIJU, a ovaj nije umeo ni sportski da prizna da je nadigran u svakom elementu igre, nego pusta one price 'nista nije strasno, ima jos puno da se igra'... tacno je, ima, ali se te veceri videlo ko igra FUDBAL a ko ANTIFUDBAL!

sasha

pre 13 godina

Kasiljas,Karvaljo,Ramos,Di Marija,Ozil,Kaka,Kedira,Ronaldo,Benzema,Alonso....da ne nabrajam sve,ovi su sasvim dovoljni.Covek hoce i Teveza ili Adebajora,mozda bi i Mesija.Murinjo mogu te velicati svi stručnjaci sveta ali po meni Venger i Fergi su za tebe bogovi

klajvert... patrik klajvert

pre 13 godina

Smirite se dragi strucnjaci:)

Zamerke Realu da kupuje skupe, vec formirane igrace (da bas ne kazemo zvezde), stvarno su smesne. Real je takav klub, oduvek - raskos, prestiz...kingsajz. Kom se ne svidja ne mora da gleda ali trebalo bi da razume cinjenicu:

Postoje takvi klubovi (a Inter je kao nesto bolji?), sa takvom all-stars tradicijom, a postoje i drugaciji. Mada svako ko ima gleda da kupi bar negde gde fali neku vec sjajnu zvezdu legionara, formiranog, jer je tako sigurnije - manji je rizik od neuklapanja omladinca u pola sezone, mladi i zelenkasti, kao i novi i jos nedokazani, uvek trce trening pored takvih i cekaju 80ti i vise minut. Sta je tu cudno? Cak i Bojan Krkic ima da cuti i sedi

Kome se nije svidjalo da gleda Zidana, Bekama, Onog Ronalda, RKarlosa, blesavog Makelelea?
pa nek su isfurane dres-marketing zvezde dokle hoce, to je show na mestu. Ko to ne razume neka gleda samo Opstinske lige, stvarno.

Uostalom, bez takvih ne bismo cenili one drugacije, koji pazljivije rade (i) na juniorima u povoju. Ali, kupuje i ta Barsa kad joj fali za koncepciju, za suvo zlato nego kako, nekad se mora - Ibrahimovic li je jeftin i nije megazvezda? - kad je Gvardiola mislio da se malo poigra i ubaci snalazljivu visoku masu u prvi napad, ali nije rekao saigracima da mu ne salju lopte kao sto su navikli da salju Etou, nego u noge, kad stoji.

Drugo, svaki trener hoce samostalnost i pristup planiranju obracuna za nabavku, sta je tu lose?
Trece, Realu stvarno sad treba jedan svestran brzi omaleni i samostalni spic koji zna da igra iz drugog plana, da ume da zavrsi ali i da pocne akciju
(...Ludovik Zili, Oven, svojevremeno)
da smanji pritisak sa Ronalda i Benzeme - koji jeste dobar spic ali ga je lako uduplirati kao i sve klasicne Devetke na svetu - i pravi mesanje tudjih kad nema loptu (haha zasto nam na um pada Mesi?). Inter ima Etoa, Mancester Runija, Arsenal "bezobraznu" omladinu koja ne j.. zivu silu , Bajern ima Roben-Riberi, nazalost to je dvojac bez kormilara, Milan ludog Ibrahimovica i Roninja, taj jos moze da napravi dzumbus kad ga hoce, Totenhem ima lazno krilo Bejlija (cekamo kad ce trenerRednap toga da se seti:) i VanDreVarta, a pre svega Lion nikad nikog ne ferma, i nikad se ne zna kako ce da odigra jer su nedefinisani u napadu ali sredina im je uvek sigurica i ne zalecu se, jedva ce da cekaju da se rvu sa Ronaldom i da pritisnu Usamljenog Karima.

Dakle, stize im prvo taj Lion na repertoar polovinom februara, i to igra kuci prvu tekmu gde ce i taj ex-Lion Benzema biti malo van sebe bar jedno poluvreme. Realu treba jedno iznenadjenje napred, na mestu tog poluspica koji i deli lopte i trci u ulaz i dribla i sutira brzo (ajd sad, neki slobodan, DForlan ili Suarez, a pod br. jedan je Tevez, koji jedva ceka hehe - cekacemo zadnje dane prelaznog roka, svuda ce mnogo da se cenjka jer pametni na trzistu znaju da se Realu zuri i da mu je bitno - samo ovi nasi strucnjaci po forumima misle da je to pustp luksuziranje)
Murinjo zna da sa ovim napadom sada moze da bije bilo kog u Spaniji, osim Barse, vise je nego u igri da osvoji Prvenstvo, ali:
kad mu naidju frajeri-klubovi iz LigeSampiona, sta ce sa napadom koji ne moze da se transformise po sredini? gde nemas brzog napred za loptu u prostor ispred, da mozr da brzo zalomi... i odbrana mu jos nije skroz konsolidovana,
i tamo fali jos jedan iskusan i cvrst, da zameni bar jednog od onih upornih proizvodjaca faulova pozadi (ali mora se, ne moze bolje, karvaljo u ovakvom sastavu odbrane ne moze sam, a ostali su ipak nedorasli za velike opasne tekme - pokrivaju oni dobro svaki viljareal, valensiju, sevilju, atletiko kad ih napadnu, ali to im je maximum sada, sta kad krene mancester utd da lomi po krilima a po sredini je stena, ili Celzi, ili Inter, Barsu da i ne spominjemo, kod njih ne znas odakle bije a odbrani im uglavnom ne mozes nista: da vidim taj dupli pas koji ce da prodje pored Pujola i Pikea, a pozadi te jure Alves i mali Buskets, presing majstori)

Murinjo jeste dobar trener, ne znam kako moze da se kaze da nije.
Mozda ti ne volis taj naroguseni stil i timsku igru, ali za taj stil, cvrsti pristup igri, cesto sicarski, ali i to je taktika i igra. ne moze da se kaze da ne zna posao. I ima srecu, pa sta, i nju treba zasluziti.
Jedina mu je "mana" sto nije poceo sa vodjenjem nekog slabijeg tima u ligi (pa da se pokaze i sa skucenim resursima, Radomira mu Antica, i Del Nerija) nego odmah u Porto, pa u Chelzi.
Mada, ljudi namerno zaboravljaju da je u Celziju imao 5 puta vise kinte za igrace kad je pocinjao, nego u Realu.

A Benitez kao nije trosadzija na sigurno, kad u pola sezone izjavi da mu treba brdo love za igrace koji nedostaju - i to za onakav Inter, covece, koji je na vecini mesta duplo jaci od Reala, sto se i klupe i prvotimaca i uigranosti tice . Naravno da se cak i gazdaMorati iznervirao i najurio ga, ko ne bi?

I i Gvardioli se moze reci to isto, da nije u pravom smislu poceo sa necim tezim za dokazivanje nego omladinski tim u donjoj ligi, vec tras!bingo : odmah na klupu vec uigrane Masinerije.
Koliko ga je kostao Dani Alves, Seviljin asistent kod 30 posto golova prethodne sezone?
Ako se neko ne seca, osnovni kostur ovog tima Barse je nacinio Frenk Rajkard, uz dosta toga zatecenog od bivseg - Antica, svi su vec bili tu i cekalo se da se nacisto uklope - i Xavi, i Iniesta (samo je trebalo da Iniesta sazri skroz i ne dangubi po desnom krilu i ceka veselog Ronaldinja, koji je tada uglavnom sve resavao sam, sa stilom), i Messi takodje, jer je tada bio suvise mlad i u senci tada izuzetnog Zilija, i Eto, zbog koga se gledala Majorka (seca li se neko?) i koji je uvek u form, i Pujol, i Valdez, i sitnija boranija)... Sta? Uklonio je Ronaldinja, koji se prezasitio igre jer ga spopao ga okasneli diskoteka-pubertet (istina, opametio se u Milanu, ali tamo nema da radis sta hoces, tamo te prvo uhvate za dres, potom ustinu pa pritrci jos jedan da te dokosuri..)

Dakle, kad smo vec kod direktnog realovog konkurenta na prestiz, Barselonka je sada ovakva, i mnogima simpaticna, zato sto se tamo vise pazi na kontinuitet, na stil igre - kao ruski predsednici - svaki lepo nasledi onog prethodnog uz rukovanje, i samo ceka prirodan tok stvari: gleda da mnogo ne mesa po sistemu igre, jer nema epohalnih transfera i zamena osnovnih srafova tima (jedino se VanGal u drugom mandatu mesao u doktrinu i raspored, pa je i prosao kako je prosao onaj ko otera Rivalda i pusti Saviolu da igra trcece krilo dok se majstorKlajvert sunja po napadu zaludan i skoro sam, cekajuci retke prave lopte, 16. mesto na tabeli u novembru)

Na drugoj strani, Real je smenio Kapela, posle osvojene titule - jer se nije igralo dovoljno efektno nego na siguricu i vozanje po centru, jer nije hteo previse da dovodi razmazene zvezde tamo gde mu mnogo ne trebaju. A Real je Real, tamo vole da sija na svakom mestu.
(A sad su se setili da pristede jer ih boli i Kaka i jos neke zvezde koje nisu dovoljno zasijale, pa bi voleli da im CarobnjakMurinjo u pola sezone dovede nesto jeftinije a dobro. Kad je uspeo sa onim Turcinom, misle se, valjda ce i sa jos nekim, za slucaj da Seici iz Sitija odluce da ih mnogo zezaju oko Teveza. Boli ih Barselona.

Ali Murinjo je zatekao prilicno rashodovan tim, sa dosta prodatih kriticnih mesta, tojest vec uigranih i aklimatizovanih igraca. Dok oni, kukumajko, po novim klubovima igraju fantasticno, cak i matori Raul, a o Vandervartima, Robenima, pa i Nistlerojima da i ne pricamo.
Murinjo u principu za siguran pritisak napred, tojest za Gol bre , ima samo Ronalda, i ceka Kaku ako opet proradi, i Benzemu da se sunja oko sesnaesterca u daljini... Doveo bi Real odmah cica-Raula, kad bi ga Hamburgerci tek tako dali, ali ako ne uspe sa Tevezom ili nekim slicnim makar nesto manjeg kalibra, makar muvom bez glave, Adebajorom, eto Raula skoro sigurno da dovrsi sezonu u Realu - bez starca nema udarca. Ako ne uspe, eto nama maestra Robi Kina u Realu, takodje na polusezonu, makar za domace prvenstvo. A mozda cak i Dzo Kol - eto koliko je hitno i problematicno napred: smusenoj Almeriji jedva daju gol, nema transformacije, igra se sporo kad Ronaldo nema loptu; sta ce protiv Intera i nekog slicnog kad se nekako pregrmi Lion u LS? (njega cak i Barsa i Mancester celo 1. poluvreme njuse i oprezno pipkaju po centru) ili privrsava Prvenstvo na gostovanjima kod uspanicenih fenjerasa?

Kako vidim, nesto je i Venger prozivan po komentarima sto se mlati sa klincima a ne osvaja titule? On to kao voli?
Mora se, gradio se stadion, sredjivani su racuni, da firma pocne da radi i bude sigurna za neki veliki kredit - bas za kupovinu gotovih zvezda, ili cuvanje one holandsko-spanske osovine u napadu - Barsa ce letos imati dobro brdo para posle ovog Generalnog Kuvajtskog Sponzorstva, i odavno se oblizuje oko Fabregasa, a Mancester Siti je vec dokazano platezno bezobrazan. plus - Mancini ume dobro da odabere i kupi, Arapi ce jos ove godine da kupuju sta im se kaze. Posle ce da trguju, postanu stedljivi "kao Arsenal" (kopirajuci recept R.Abramovica u Celziju, svi su mislili da je on blesav i da iz hira kupuje papreno cimvidi nekom ocene na Soniju? Nije nego... ), kad Mancini sklopi kostur tima (zato je i angazovan, naravno) i dobije priliku da stvarno napadne LS i Prvenstvo sledece sezone - od ove se ne ocekuje nista osim cetvrtog mesta minimum, nemoj da budemo naivni, to su biznis-planovi gde se planira malo duze.
Prvi veliki kiks, serija neresenih ili ispad iz LS, sledece godine, i ode Mancini. Takve gazde te cekaju strpljivo, plate Sta Treba, pa ti nkazu "Sad izvoli, ali pazi, imas samo jednu priliku"
A neka se spremi, neka se spremi: Frenk Rajkard, cini mi se .

Uskoro cemo da vidimo i taj "stedljivi" Arsenal.
Pa ko ne voli da ima da odvoji koliko mu treba za vec formirane igrace? nego da se dobija cir od dresiranja kadeta iz afrike?
"Stop, Foreste, stani na loptu, nemoj sam, dobaci ovom iza, nemoj da se zaleces u Vidica jer ce da te zguzva, to umeju i mogu samo Tores i Eto, cim ga vidis predaj loptu Sesku pa je cekaj napred, nemoj da gledas u Arsavina kad ima loptu, on tad ne gleda nikog osim lopte i tudjeg golmana ..."
i u tom fazonu - mozemo pomalo i da pretpostavimo Vengerove muke, cim onakav skamenjen gleda utakmice.
Zivi bili, kad vidimo za godinudve kad pocnu Vengerove kupovine u letnjem transfer roku. I kad mu dodje Piksi za asistenta. Ako taj ne ume da nasteluje napad i uklopi dovedene zvezdice.

Kolega ispod tvrdi da je Monako bio slab protivnik Portu u finali LS? Koji je to tim slab a dospe do finala? Evra, Roten, Ludovik Zili, Morientes, Desamp kao trener... ako je to slab tim, onda ne znam. Taj tzv. osrednja ekipa je eliminisala pritom bas onaj Real sa sve Zinedinom i ostalima.

Murinju ima razlog za sekiraciju i normalno je da trazi hitan veci budzet. Svako bi trazio pojacanja i ojacanja na njegovom mestu.
To je paradoks, on nikada nije dosao u nesredjeniji tim, i sa vise ocekivanja od njega.
A Murinjo je takav covek, to se i vidi:
on sam najvise od sebe ocekuje, vise od svakog navijaca ili upravnika.

I kao i svakog, narocito mene, verovatno ga prilicno nerviraju instant-poznavaoci fudbala i eksperti za forume ciji je glavni argument "Ne svidja mi se njegova pojava, dakle on ne zna nista" i omalovazavanje tudjeh uspeha.

sasas

pre 13 godina

ti sto pricaju da Murinjo nije najbolji trener su pogresili.Oni misle na Gvardiolu da nije dobar trener jer ima najbolje igrace :).U ostalom Murinjo se pokazao da moze da radi i u razlicitim ligama da osvaja prvenstva i lige sampiona a ja ne znam kako bi se recimo snasli Venger ili Ferguson u Seriji A,Murinjo je proveren

johan

pre 13 godina

Nema nista od ovoga. Mada, bilo bi zaista neverovatno da Murinjo preuzme Siti. Kao u Interu, Mancini napravi ekipu, a zatim Murinjo sa tom ekipom osvoji sve sto se moze :)

Tobdzija

pre 13 godina

Kao i uvek kad zagusti "posebni" trazi alibi i krivce u drugima, sad mu u ekipi od 400 miliona manjka napadac kako on kaze "klasican", a sta Ronaldo, Kaka, Ozil, Di Maria... oni ne znaju ili ne smeju da daju golove jer nisu "klasicni napadaci"...!?

Sokolce

pre 13 godina

@Nemanja Mašić

i ja bi sa bunkerom osvoio se jos od Porta do poslednju titulu Murinho je osvoio sa bunker znaci on nema negov stil igre igra da rasturi igru protivnika, mnogo je lako da studiras nesto sto je vec neko izgradio i da trazis greske neka Murinho jednom postavi nesto negovo a da nije degradacije protivnicke igre mozda bi ga ceo svet cenio tada pa i ja a ne sad ga cene samo oni koje podrzuju timove gde je vec bio ili je sad.

djape

pre 13 godina

Dečko, Monako je pre finala izbacio Real Madrid i Čelsi.Za Monako su tada igrali Morijentes, Žuli, Roten, Pršo, Patris Evra.Tako da, nemoj da lupetaš.
(Nemanja Mašić, 20. januar 2011 09:25)

Sem toga Real nije uradio nista u Ligi Sampiona jos od 2002 do danas.A i ti si spomenuo cetiri igraca Monaca,ostalih se i ne secas-eto koliko je jak bio Monaco tada.Mislim Dado Prso i Roten...Tadasnji Monaco sada ne bi dogurao ni do cetvrtfinala Lige Sampiona!

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@djape

Abramovič te godine jeste bio vlasnik Čelsija.Preuzeo ih je u julu 2003.godine, a govorimo o sezoni 2003./2004., tako da opet grešiš.Trenirao ih je Ranijeri.Znači, Monako ja izbacio Čelsi sa Mutuom, Krespom, Veronom i ostalim zvezdama i Real sa galaktikosima, tako da opet nemaš argumente.Nije mi jasno kako neko može da kaže da Murinjo nije najbolji kada čovek ima 17 trofeja za osam sezona.Nikada nije osvojio manje od dva trofeja po sezoni, 9 godina nije izgubio meč na domaćem terenu u prvenstvu, sa matorim Interom je uzeo triplu krunu, nikada nije izgubio od Vengera i tako dalje, i tako dalje...

Posmatrac

pre 13 godina

E Murinjo nema sad bezanje. Cekaj treba da odrigras jos 3-4 utakmice sa Barsom, pa posle ce da vidimo ko si ti. Jos jedna u prvenstvu, pa tu je kup, mozda i liga sampiona i tako... Posle mozes da ides, ali za sada stoj tu gde jesi ima Gvardiola jos par stvari da ti objasni Posebni!

G

pre 13 godina

@tunjevina

Svaka cast Vengeru za sta?
Paaaa mozda sto vodi finansijsku najstabilniji klub u Evropi, sto Arsenal igra u LS vec ko zna koliko godina unazad a pre nekoliko godina su promenili stadion (brojni su klubovi koji su propali tad), sta STVARA igrace, igra najlepsi fudbal u najjacoj ligi za klasu, sto je vec osvojio puno trofeja.

Dobro, ti ocigledno nisi bas upucen, verovatno pratis fudbal tek par godina (sto je ok), ali molim te ne pricaj takve gluposti. Uostalom, ne znam da li znas, ali Arsenal je ove godine pokazao najvise od engleskih klubova. Ne osvojiti trofej 5 godina je mala cena za dominaciju koja sledi vec od ove godine

djape

pre 13 godina

(Nemanja Mašić, 20. januar 2011 09:25)
A da zaboravio sam spomenuo si i Chelsea.Kolko se ja secam Roman te godine jos nije bio vlasnik Chelsea,a opste je poznato sta je Chelsea bio pre dolaska Romana.U sustini sve i pokazuje koliko je takmicenje te godine bilo slabije nego skorijih godina!

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@djape


Dečko, Monako je pre finala izbacio Real Madrid i Čelsi.Za Monako su tada igrali Morijentes, Žuli, Roten, Pršo, Patris Evra.Tako da, nemoj da lupetaš.

djape

pre 13 godina

On je trebao da da otkaz posle petarde od Barse!!!U sustini Murinjo je kao trener dobar,ali i Guardiola je dobar.A kad vec pricate o Portu setite se da je taj porto igrao finale sa Monacom,pa sad vidite koliko je jaka konkurencija bila tada.Mislim sta je Monaco...Ne preterujte.

Mladja_011

pre 13 godina

auuu kako vi lupetate...pa covek je osvojio sve sto se moze osvojiti..svaka cast Vengeru na cemu?sto pet godina ne moze nista da osvoji??Gvardiola je isti kalibar kao Rajkard kad bude otisao u drugi tim ima da ga unisti...tako da ne pricajte gluposti molim vas..covek je u pravu nema normalnog napadaca onaj Benzema je samo za francusku ligu..

Bojan

pre 13 godina

(vlajzi, 19. januar 2011 22:36)
a sa Portom.

Real je i ranijih godina imao mnogo vece budzete nego klubovi koje je vodio Murinjo pa su ih isti vrlo lako nadmasivali.
Ne znam koje je igrace stvorio Murinjo, ali da je takticki majstor i da je autoritet u odnosu na svakog igraca, to je sigurno i na tome mu svaka cast.
Sto se tice vesti, u potpunosti podrzavam murinja sto se tice toga da niko ne treba da mu se mesa u posao kada koga da uvodi, za dovodjenje igraca moguce je da je u pravu, a mozda i ne mora

tunjevina

pre 13 godina

@vlajzi
Sta lupas bre ti covece?!Pa osvojio je sa Portom i Interom ligu sampiona,normalno da nije imao najbolji tim u evropi kada je to uradio.Kazes da je sastavio spisak svih najboljih igraca?!?Pa bre on je doveo u real igrace poput Pedro Leona,Kedire,Karvalja i to su sve jeftini igraci za koje on smatra da moze da ih iskoristi.I normalno ja da trazi spica kada je Iguain povredjen do kraja sezone.Ja navijam za Arsenal vec 10 godina pa normalno da mislim da je Mourinho bolji trener od Wengera,svasta.Dzabe Wengeru sto pravi igrace kada ne osvaja trofeje.Malo razmisli pre nego sto lupis ovakvu glupost...

Mr. Oks

pre 13 godina

@ vlajzi

Da, mora da je i u Portu pokupovao sve što se može i uzeo LE i LŠ. A i sa Interom se istrošio nema šta, praktično istu ekipu je vodio koju je imao i Manćini, a evo ta ista ekipa danas je 7. u Seriji A...

boco

pre 13 godina

Necu reci da je lako, ali kad pokupis sve najbolje igrace nije ni mnogo tesko biti uvek prvi, a cim to nemas odmah kukas i razmisljas o odlasku.

Mrzim neznalice

pre 13 godina

@vlajzi

Zato se taj klub zove Real Madrid jer može da kupi koga hoće.
A osvojio je sa Portom LŠ nije imao tamo Ronalda,Mesija...
Čovjek gdje god je došao napravio je odlične rezultate a onda se nađe neki "poznavalac" fudbala da to omalovaži.
Šta je Benitez napravio sa istim timom Intera, da je ostao Inter bi ispao iz lige.

vlajzi

pre 13 godina

Gospodin 'ja sam savrsen, niko ko ja'... SMESAN JE! dodje u klub, sastavi listu zelja sa najboljim igracima sveta, i preti da ce da ode ako mu ne ispune zelje. pa i moja baba bi osvajala trofeje sa igracima koje je imao u svim klubovima koje je vodio. neka uzme pa nek stvori nekog igraca, neka dovede nekog anonimusa za jeftine pare pa napravi igraca od njega. svaka cast Vengeru, svaka cast Barsinoj skoli... Real kupuje samo proverenu robu, igrace koji su izgradili ime i koji ce prodavati dresove i suvenire... zato nema ni trofeja!

vlajzi

pre 13 godina

Gospodin 'ja sam savrsen, niko ko ja'... SMESAN JE! dodje u klub, sastavi listu zelja sa najboljim igracima sveta, i preti da ce da ode ako mu ne ispune zelje. pa i moja baba bi osvajala trofeje sa igracima koje je imao u svim klubovima koje je vodio. neka uzme pa nek stvori nekog igraca, neka dovede nekog anonimusa za jeftine pare pa napravi igraca od njega. svaka cast Vengeru, svaka cast Barsinoj skoli... Real kupuje samo proverenu robu, igrace koji su izgradili ime i koji ce prodavati dresove i suvenire... zato nema ni trofeja!

djape

pre 13 godina

Dečko, Monako je pre finala izbacio Real Madrid i Čelsi.Za Monako su tada igrali Morijentes, Žuli, Roten, Pršo, Patris Evra.Tako da, nemoj da lupetaš.
(Nemanja Mašić, 20. januar 2011 09:25)

Sem toga Real nije uradio nista u Ligi Sampiona jos od 2002 do danas.A i ti si spomenuo cetiri igraca Monaca,ostalih se i ne secas-eto koliko je jak bio Monaco tada.Mislim Dado Prso i Roten...Tadasnji Monaco sada ne bi dogurao ni do cetvrtfinala Lige Sampiona!

klajvert... patrik klajvert

pre 13 godina

Smirite se dragi strucnjaci:)

Zamerke Realu da kupuje skupe, vec formirane igrace (da bas ne kazemo zvezde), stvarno su smesne. Real je takav klub, oduvek - raskos, prestiz...kingsajz. Kom se ne svidja ne mora da gleda ali trebalo bi da razume cinjenicu:

Postoje takvi klubovi (a Inter je kao nesto bolji?), sa takvom all-stars tradicijom, a postoje i drugaciji. Mada svako ko ima gleda da kupi bar negde gde fali neku vec sjajnu zvezdu legionara, formiranog, jer je tako sigurnije - manji je rizik od neuklapanja omladinca u pola sezone, mladi i zelenkasti, kao i novi i jos nedokazani, uvek trce trening pored takvih i cekaju 80ti i vise minut. Sta je tu cudno? Cak i Bojan Krkic ima da cuti i sedi

Kome se nije svidjalo da gleda Zidana, Bekama, Onog Ronalda, RKarlosa, blesavog Makelelea?
pa nek su isfurane dres-marketing zvezde dokle hoce, to je show na mestu. Ko to ne razume neka gleda samo Opstinske lige, stvarno.

Uostalom, bez takvih ne bismo cenili one drugacije, koji pazljivije rade (i) na juniorima u povoju. Ali, kupuje i ta Barsa kad joj fali za koncepciju, za suvo zlato nego kako, nekad se mora - Ibrahimovic li je jeftin i nije megazvezda? - kad je Gvardiola mislio da se malo poigra i ubaci snalazljivu visoku masu u prvi napad, ali nije rekao saigracima da mu ne salju lopte kao sto su navikli da salju Etou, nego u noge, kad stoji.

Drugo, svaki trener hoce samostalnost i pristup planiranju obracuna za nabavku, sta je tu lose?
Trece, Realu stvarno sad treba jedan svestran brzi omaleni i samostalni spic koji zna da igra iz drugog plana, da ume da zavrsi ali i da pocne akciju
(...Ludovik Zili, Oven, svojevremeno)
da smanji pritisak sa Ronalda i Benzeme - koji jeste dobar spic ali ga je lako uduplirati kao i sve klasicne Devetke na svetu - i pravi mesanje tudjih kad nema loptu (haha zasto nam na um pada Mesi?). Inter ima Etoa, Mancester Runija, Arsenal "bezobraznu" omladinu koja ne j.. zivu silu , Bajern ima Roben-Riberi, nazalost to je dvojac bez kormilara, Milan ludog Ibrahimovica i Roninja, taj jos moze da napravi dzumbus kad ga hoce, Totenhem ima lazno krilo Bejlija (cekamo kad ce trenerRednap toga da se seti:) i VanDreVarta, a pre svega Lion nikad nikog ne ferma, i nikad se ne zna kako ce da odigra jer su nedefinisani u napadu ali sredina im je uvek sigurica i ne zalecu se, jedva ce da cekaju da se rvu sa Ronaldom i da pritisnu Usamljenog Karima.

Dakle, stize im prvo taj Lion na repertoar polovinom februara, i to igra kuci prvu tekmu gde ce i taj ex-Lion Benzema biti malo van sebe bar jedno poluvreme. Realu treba jedno iznenadjenje napred, na mestu tog poluspica koji i deli lopte i trci u ulaz i dribla i sutira brzo (ajd sad, neki slobodan, DForlan ili Suarez, a pod br. jedan je Tevez, koji jedva ceka hehe - cekacemo zadnje dane prelaznog roka, svuda ce mnogo da se cenjka jer pametni na trzistu znaju da se Realu zuri i da mu je bitno - samo ovi nasi strucnjaci po forumima misle da je to pustp luksuziranje)
Murinjo zna da sa ovim napadom sada moze da bije bilo kog u Spaniji, osim Barse, vise je nego u igri da osvoji Prvenstvo, ali:
kad mu naidju frajeri-klubovi iz LigeSampiona, sta ce sa napadom koji ne moze da se transformise po sredini? gde nemas brzog napred za loptu u prostor ispred, da mozr da brzo zalomi... i odbrana mu jos nije skroz konsolidovana,
i tamo fali jos jedan iskusan i cvrst, da zameni bar jednog od onih upornih proizvodjaca faulova pozadi (ali mora se, ne moze bolje, karvaljo u ovakvom sastavu odbrane ne moze sam, a ostali su ipak nedorasli za velike opasne tekme - pokrivaju oni dobro svaki viljareal, valensiju, sevilju, atletiko kad ih napadnu, ali to im je maximum sada, sta kad krene mancester utd da lomi po krilima a po sredini je stena, ili Celzi, ili Inter, Barsu da i ne spominjemo, kod njih ne znas odakle bije a odbrani im uglavnom ne mozes nista: da vidim taj dupli pas koji ce da prodje pored Pujola i Pikea, a pozadi te jure Alves i mali Buskets, presing majstori)

Murinjo jeste dobar trener, ne znam kako moze da se kaze da nije.
Mozda ti ne volis taj naroguseni stil i timsku igru, ali za taj stil, cvrsti pristup igri, cesto sicarski, ali i to je taktika i igra. ne moze da se kaze da ne zna posao. I ima srecu, pa sta, i nju treba zasluziti.
Jedina mu je "mana" sto nije poceo sa vodjenjem nekog slabijeg tima u ligi (pa da se pokaze i sa skucenim resursima, Radomira mu Antica, i Del Nerija) nego odmah u Porto, pa u Chelzi.
Mada, ljudi namerno zaboravljaju da je u Celziju imao 5 puta vise kinte za igrace kad je pocinjao, nego u Realu.

A Benitez kao nije trosadzija na sigurno, kad u pola sezone izjavi da mu treba brdo love za igrace koji nedostaju - i to za onakav Inter, covece, koji je na vecini mesta duplo jaci od Reala, sto se i klupe i prvotimaca i uigranosti tice . Naravno da se cak i gazdaMorati iznervirao i najurio ga, ko ne bi?

I i Gvardioli se moze reci to isto, da nije u pravom smislu poceo sa necim tezim za dokazivanje nego omladinski tim u donjoj ligi, vec tras!bingo : odmah na klupu vec uigrane Masinerije.
Koliko ga je kostao Dani Alves, Seviljin asistent kod 30 posto golova prethodne sezone?
Ako se neko ne seca, osnovni kostur ovog tima Barse je nacinio Frenk Rajkard, uz dosta toga zatecenog od bivseg - Antica, svi su vec bili tu i cekalo se da se nacisto uklope - i Xavi, i Iniesta (samo je trebalo da Iniesta sazri skroz i ne dangubi po desnom krilu i ceka veselog Ronaldinja, koji je tada uglavnom sve resavao sam, sa stilom), i Messi takodje, jer je tada bio suvise mlad i u senci tada izuzetnog Zilija, i Eto, zbog koga se gledala Majorka (seca li se neko?) i koji je uvek u form, i Pujol, i Valdez, i sitnija boranija)... Sta? Uklonio je Ronaldinja, koji se prezasitio igre jer ga spopao ga okasneli diskoteka-pubertet (istina, opametio se u Milanu, ali tamo nema da radis sta hoces, tamo te prvo uhvate za dres, potom ustinu pa pritrci jos jedan da te dokosuri..)

Dakle, kad smo vec kod direktnog realovog konkurenta na prestiz, Barselonka je sada ovakva, i mnogima simpaticna, zato sto se tamo vise pazi na kontinuitet, na stil igre - kao ruski predsednici - svaki lepo nasledi onog prethodnog uz rukovanje, i samo ceka prirodan tok stvari: gleda da mnogo ne mesa po sistemu igre, jer nema epohalnih transfera i zamena osnovnih srafova tima (jedino se VanGal u drugom mandatu mesao u doktrinu i raspored, pa je i prosao kako je prosao onaj ko otera Rivalda i pusti Saviolu da igra trcece krilo dok se majstorKlajvert sunja po napadu zaludan i skoro sam, cekajuci retke prave lopte, 16. mesto na tabeli u novembru)

Na drugoj strani, Real je smenio Kapela, posle osvojene titule - jer se nije igralo dovoljno efektno nego na siguricu i vozanje po centru, jer nije hteo previse da dovodi razmazene zvezde tamo gde mu mnogo ne trebaju. A Real je Real, tamo vole da sija na svakom mestu.
(A sad su se setili da pristede jer ih boli i Kaka i jos neke zvezde koje nisu dovoljno zasijale, pa bi voleli da im CarobnjakMurinjo u pola sezone dovede nesto jeftinije a dobro. Kad je uspeo sa onim Turcinom, misle se, valjda ce i sa jos nekim, za slucaj da Seici iz Sitija odluce da ih mnogo zezaju oko Teveza. Boli ih Barselona.

Ali Murinjo je zatekao prilicno rashodovan tim, sa dosta prodatih kriticnih mesta, tojest vec uigranih i aklimatizovanih igraca. Dok oni, kukumajko, po novim klubovima igraju fantasticno, cak i matori Raul, a o Vandervartima, Robenima, pa i Nistlerojima da i ne pricamo.
Murinjo u principu za siguran pritisak napred, tojest za Gol bre , ima samo Ronalda, i ceka Kaku ako opet proradi, i Benzemu da se sunja oko sesnaesterca u daljini... Doveo bi Real odmah cica-Raula, kad bi ga Hamburgerci tek tako dali, ali ako ne uspe sa Tevezom ili nekim slicnim makar nesto manjeg kalibra, makar muvom bez glave, Adebajorom, eto Raula skoro sigurno da dovrsi sezonu u Realu - bez starca nema udarca. Ako ne uspe, eto nama maestra Robi Kina u Realu, takodje na polusezonu, makar za domace prvenstvo. A mozda cak i Dzo Kol - eto koliko je hitno i problematicno napred: smusenoj Almeriji jedva daju gol, nema transformacije, igra se sporo kad Ronaldo nema loptu; sta ce protiv Intera i nekog slicnog kad se nekako pregrmi Lion u LS? (njega cak i Barsa i Mancester celo 1. poluvreme njuse i oprezno pipkaju po centru) ili privrsava Prvenstvo na gostovanjima kod uspanicenih fenjerasa?

Kako vidim, nesto je i Venger prozivan po komentarima sto se mlati sa klincima a ne osvaja titule? On to kao voli?
Mora se, gradio se stadion, sredjivani su racuni, da firma pocne da radi i bude sigurna za neki veliki kredit - bas za kupovinu gotovih zvezda, ili cuvanje one holandsko-spanske osovine u napadu - Barsa ce letos imati dobro brdo para posle ovog Generalnog Kuvajtskog Sponzorstva, i odavno se oblizuje oko Fabregasa, a Mancester Siti je vec dokazano platezno bezobrazan. plus - Mancini ume dobro da odabere i kupi, Arapi ce jos ove godine da kupuju sta im se kaze. Posle ce da trguju, postanu stedljivi "kao Arsenal" (kopirajuci recept R.Abramovica u Celziju, svi su mislili da je on blesav i da iz hira kupuje papreno cimvidi nekom ocene na Soniju? Nije nego... ), kad Mancini sklopi kostur tima (zato je i angazovan, naravno) i dobije priliku da stvarno napadne LS i Prvenstvo sledece sezone - od ove se ne ocekuje nista osim cetvrtog mesta minimum, nemoj da budemo naivni, to su biznis-planovi gde se planira malo duze.
Prvi veliki kiks, serija neresenih ili ispad iz LS, sledece godine, i ode Mancini. Takve gazde te cekaju strpljivo, plate Sta Treba, pa ti nkazu "Sad izvoli, ali pazi, imas samo jednu priliku"
A neka se spremi, neka se spremi: Frenk Rajkard, cini mi se .

Uskoro cemo da vidimo i taj "stedljivi" Arsenal.
Pa ko ne voli da ima da odvoji koliko mu treba za vec formirane igrace? nego da se dobija cir od dresiranja kadeta iz afrike?
"Stop, Foreste, stani na loptu, nemoj sam, dobaci ovom iza, nemoj da se zaleces u Vidica jer ce da te zguzva, to umeju i mogu samo Tores i Eto, cim ga vidis predaj loptu Sesku pa je cekaj napred, nemoj da gledas u Arsavina kad ima loptu, on tad ne gleda nikog osim lopte i tudjeg golmana ..."
i u tom fazonu - mozemo pomalo i da pretpostavimo Vengerove muke, cim onakav skamenjen gleda utakmice.
Zivi bili, kad vidimo za godinudve kad pocnu Vengerove kupovine u letnjem transfer roku. I kad mu dodje Piksi za asistenta. Ako taj ne ume da nasteluje napad i uklopi dovedene zvezdice.

Kolega ispod tvrdi da je Monako bio slab protivnik Portu u finali LS? Koji je to tim slab a dospe do finala? Evra, Roten, Ludovik Zili, Morientes, Desamp kao trener... ako je to slab tim, onda ne znam. Taj tzv. osrednja ekipa je eliminisala pritom bas onaj Real sa sve Zinedinom i ostalima.

Murinju ima razlog za sekiraciju i normalno je da trazi hitan veci budzet. Svako bi trazio pojacanja i ojacanja na njegovom mestu.
To je paradoks, on nikada nije dosao u nesredjeniji tim, i sa vise ocekivanja od njega.
A Murinjo je takav covek, to se i vidi:
on sam najvise od sebe ocekuje, vise od svakog navijaca ili upravnika.

I kao i svakog, narocito mene, verovatno ga prilicno nerviraju instant-poznavaoci fudbala i eksperti za forume ciji je glavni argument "Ne svidja mi se njegova pojava, dakle on ne zna nista" i omalovazavanje tudjeh uspeha.

Mrzim neznalice

pre 13 godina

@vlajzi

Zato se taj klub zove Real Madrid jer može da kupi koga hoće.
A osvojio je sa Portom LŠ nije imao tamo Ronalda,Mesija...
Čovjek gdje god je došao napravio je odlične rezultate a onda se nađe neki "poznavalac" fudbala da to omalovaži.
Šta je Benitez napravio sa istim timom Intera, da je ostao Inter bi ispao iz lige.

tunjevina

pre 13 godina

@vlajzi
Sta lupas bre ti covece?!Pa osvojio je sa Portom i Interom ligu sampiona,normalno da nije imao najbolji tim u evropi kada je to uradio.Kazes da je sastavio spisak svih najboljih igraca?!?Pa bre on je doveo u real igrace poput Pedro Leona,Kedire,Karvalja i to su sve jeftini igraci za koje on smatra da moze da ih iskoristi.I normalno ja da trazi spica kada je Iguain povredjen do kraja sezone.Ja navijam za Arsenal vec 10 godina pa normalno da mislim da je Mourinho bolji trener od Wengera,svasta.Dzabe Wengeru sto pravi igrace kada ne osvaja trofeje.Malo razmisli pre nego sto lupis ovakvu glupost...

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@djape

Abramovič te godine jeste bio vlasnik Čelsija.Preuzeo ih je u julu 2003.godine, a govorimo o sezoni 2003./2004., tako da opet grešiš.Trenirao ih je Ranijeri.Znači, Monako ja izbacio Čelsi sa Mutuom, Krespom, Veronom i ostalim zvezdama i Real sa galaktikosima, tako da opet nemaš argumente.Nije mi jasno kako neko može da kaže da Murinjo nije najbolji kada čovek ima 17 trofeja za osam sezona.Nikada nije osvojio manje od dva trofeja po sezoni, 9 godina nije izgubio meč na domaćem terenu u prvenstvu, sa matorim Interom je uzeo triplu krunu, nikada nije izgubio od Vengera i tako dalje, i tako dalje...

Mr. Oks

pre 13 godina

@ vlajzi

Da, mora da je i u Portu pokupovao sve što se može i uzeo LE i LŠ. A i sa Interom se istrošio nema šta, praktično istu ekipu je vodio koju je imao i Manćini, a evo ta ista ekipa danas je 7. u Seriji A...

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@djape


Dečko, Monako je pre finala izbacio Real Madrid i Čelsi.Za Monako su tada igrali Morijentes, Žuli, Roten, Pršo, Patris Evra.Tako da, nemoj da lupetaš.

Mladja_011

pre 13 godina

auuu kako vi lupetate...pa covek je osvojio sve sto se moze osvojiti..svaka cast Vengeru na cemu?sto pet godina ne moze nista da osvoji??Gvardiola je isti kalibar kao Rajkard kad bude otisao u drugi tim ima da ga unisti...tako da ne pricajte gluposti molim vas..covek je u pravu nema normalnog napadaca onaj Benzema je samo za francusku ligu..

Bojan

pre 13 godina

(vlajzi, 19. januar 2011 22:36)
a sa Portom.

Real je i ranijih godina imao mnogo vece budzete nego klubovi koje je vodio Murinjo pa su ih isti vrlo lako nadmasivali.
Ne znam koje je igrace stvorio Murinjo, ali da je takticki majstor i da je autoritet u odnosu na svakog igraca, to je sigurno i na tome mu svaka cast.
Sto se tice vesti, u potpunosti podrzavam murinja sto se tice toga da niko ne treba da mu se mesa u posao kada koga da uvodi, za dovodjenje igraca moguce je da je u pravu, a mozda i ne mora

vlajzi

pre 13 godina

Nemanja Masicu, ja znam da volis Murinja vise nego leba da jedes, ali ne moras bas toliko da ga branis...
Ja ne osporavam da je Murinjo dobar trener, ali pod br 1 NEKULTURAN JE, dokaz radovanje ispred klupe Viljareala... nekome ce da prekipi ima da ga olesi od batina na sred stadiona. osim toga stalno proziva razne trenere preko novina i pljuje po svima. pod br 2 PREPOTENTAN JE... covek koji za sebe misli da je najbolji, mali je covek. a on to stalno potencira. pod br 3 NE BIRA SREDSTVA DA BI DOSO DO CILJA. dokaz, prljavo odugovlacenje vremena i dobijanje kartona da bi se cistili od istih. pod br 4 u Portu je imao odlicne igrace poput Deka i Karvalja, koji su se svi posle prodali u najvece evropske ekipe. pod br 5 GVARDIOLA MU JE POKAZAO KO VOZI TRAKTOR A KO OTVARA KAPIJU, a ovaj nije umeo ni sportski da prizna da je nadigran u svakom elementu igre, nego pusta one price 'nista nije strasno, ima jos puno da se igra'... tacno je, ima, ali se te veceri videlo ko igra FUDBAL a ko ANTIFUDBAL!

sasas

pre 13 godina

ti sto pricaju da Murinjo nije najbolji trener su pogresili.Oni misle na Gvardiolu da nije dobar trener jer ima najbolje igrace :).U ostalom Murinjo se pokazao da moze da radi i u razlicitim ligama da osvaja prvenstva i lige sampiona a ja ne znam kako bi se recimo snasli Venger ili Ferguson u Seriji A,Murinjo je proveren

sasha

pre 13 godina

Kasiljas,Karvaljo,Ramos,Di Marija,Ozil,Kaka,Kedira,Ronaldo,Benzema,Alonso....da ne nabrajam sve,ovi su sasvim dovoljni.Covek hoce i Teveza ili Adebajora,mozda bi i Mesija.Murinjo mogu te velicati svi stručnjaci sveta ali po meni Venger i Fergi su za tebe bogovi

boco

pre 13 godina

Necu reci da je lako, ali kad pokupis sve najbolje igrace nije ni mnogo tesko biti uvek prvi, a cim to nemas odmah kukas i razmisljas o odlasku.

Posmatrac

pre 13 godina

E Murinjo nema sad bezanje. Cekaj treba da odrigras jos 3-4 utakmice sa Barsom, pa posle ce da vidimo ko si ti. Jos jedna u prvenstvu, pa tu je kup, mozda i liga sampiona i tako... Posle mozes da ides, ali za sada stoj tu gde jesi ima Gvardiola jos par stvari da ti objasni Posebni!

johan

pre 13 godina

Nema nista od ovoga. Mada, bilo bi zaista neverovatno da Murinjo preuzme Siti. Kao u Interu, Mancini napravi ekipu, a zatim Murinjo sa tom ekipom osvoji sve sto se moze :)

djape

pre 13 godina

On je trebao da da otkaz posle petarde od Barse!!!U sustini Murinjo je kao trener dobar,ali i Guardiola je dobar.A kad vec pricate o Portu setite se da je taj porto igrao finale sa Monacom,pa sad vidite koliko je jaka konkurencija bila tada.Mislim sta je Monaco...Ne preterujte.

djape

pre 13 godina

(Nemanja Mašić, 20. januar 2011 09:25)
A da zaboravio sam spomenuo si i Chelsea.Kolko se ja secam Roman te godine jos nije bio vlasnik Chelsea,a opste je poznato sta je Chelsea bio pre dolaska Romana.U sustini sve i pokazuje koliko je takmicenje te godine bilo slabije nego skorijih godina!

Tobdzija

pre 13 godina

Kao i uvek kad zagusti "posebni" trazi alibi i krivce u drugima, sad mu u ekipi od 400 miliona manjka napadac kako on kaze "klasican", a sta Ronaldo, Kaka, Ozil, Di Maria... oni ne znaju ili ne smeju da daju golove jer nisu "klasicni napadaci"...!?

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@vlajzi

Vidi se da nemaš pojma o fudbalu?Da li si ti znao za Deka i Karvalja 2003.godine?Naravno da nisi.Voleo bih da vidimo šta bi tvoj Gvardiola uradio u nekom drugom timu?Prošao bi kao bos po trnju, kao "stručnjak" Rajkard.A, osim toga Gvardiola se dopingovao dok je igrao u Breši, i on kao takav ne može biti pravi sportista i uzor mladima.Murinjo nikada nije prvi napao nekog trenera.Uvek je odgovarao na prozivke.
A ovaj što tvrdi da je Manćini uigrao ekipu, a Murinjo pokupio kajmak, je tek neznalica.Moram da vas podsetim da je Murinjo za samo jednu sezonu uigrao 6 novih igrača i uzeo triplu krunu(Eto, Milito, Mota, Pandev, Lusio i Snajder).To niko ne može.

G

pre 13 godina

@tunjevina

Svaka cast Vengeru za sta?
Paaaa mozda sto vodi finansijsku najstabilniji klub u Evropi, sto Arsenal igra u LS vec ko zna koliko godina unazad a pre nekoliko godina su promenili stadion (brojni su klubovi koji su propali tad), sta STVARA igrace, igra najlepsi fudbal u najjacoj ligi za klasu, sto je vec osvojio puno trofeja.

Dobro, ti ocigledno nisi bas upucen, verovatno pratis fudbal tek par godina (sto je ok), ali molim te ne pricaj takve gluposti. Uostalom, ne znam da li znas, ali Arsenal je ove godine pokazao najvise od engleskih klubova. Ne osvojiti trofej 5 godina je mala cena za dominaciju koja sledi vec od ove godine

gremlin

pre 13 godina

muka mi je od ovih sto tupe: Real trosi pare, ne pravi igrace, ovo-ono..Barsa pravi igrace, skola, ovo-ono..pa braco da vas pitam-sto se daju bogatstva za Ibru. Vilju kad je tu krkic, talentovani iz cuvene skole,a?

Sokolce

pre 13 godina

@Nemanja Mašić

i ja bi sa bunkerom osvoio se jos od Porta do poslednju titulu Murinho je osvoio sa bunker znaci on nema negov stil igre igra da rasturi igru protivnika, mnogo je lako da studiras nesto sto je vec neko izgradio i da trazis greske neka Murinho jednom postavi nesto negovo a da nije degradacije protivnicke igre mozda bi ga ceo svet cenio tada pa i ja a ne sad ga cene samo oni koje podrzuju timove gde je vec bio ili je sad.

vlajzi

pre 13 godina

Gospodin 'ja sam savrsen, niko ko ja'... SMESAN JE! dodje u klub, sastavi listu zelja sa najboljim igracima sveta, i preti da ce da ode ako mu ne ispune zelje. pa i moja baba bi osvajala trofeje sa igracima koje je imao u svim klubovima koje je vodio. neka uzme pa nek stvori nekog igraca, neka dovede nekog anonimusa za jeftine pare pa napravi igraca od njega. svaka cast Vengeru, svaka cast Barsinoj skoli... Real kupuje samo proverenu robu, igrace koji su izgradili ime i koji ce prodavati dresove i suvenire... zato nema ni trofeja!

djape

pre 13 godina

On je trebao da da otkaz posle petarde od Barse!!!U sustini Murinjo je kao trener dobar,ali i Guardiola je dobar.A kad vec pricate o Portu setite se da je taj porto igrao finale sa Monacom,pa sad vidite koliko je jaka konkurencija bila tada.Mislim sta je Monaco...Ne preterujte.

djape

pre 13 godina

Dečko, Monako je pre finala izbacio Real Madrid i Čelsi.Za Monako su tada igrali Morijentes, Žuli, Roten, Pršo, Patris Evra.Tako da, nemoj da lupetaš.
(Nemanja Mašić, 20. januar 2011 09:25)

Sem toga Real nije uradio nista u Ligi Sampiona jos od 2002 do danas.A i ti si spomenuo cetiri igraca Monaca,ostalih se i ne secas-eto koliko je jak bio Monaco tada.Mislim Dado Prso i Roten...Tadasnji Monaco sada ne bi dogurao ni do cetvrtfinala Lige Sampiona!

Posmatrac

pre 13 godina

E Murinjo nema sad bezanje. Cekaj treba da odrigras jos 3-4 utakmice sa Barsom, pa posle ce da vidimo ko si ti. Jos jedna u prvenstvu, pa tu je kup, mozda i liga sampiona i tako... Posle mozes da ides, ali za sada stoj tu gde jesi ima Gvardiola jos par stvari da ti objasni Posebni!

Mr. Oks

pre 13 godina

@ vlajzi

Da, mora da je i u Portu pokupovao sve što se može i uzeo LE i LŠ. A i sa Interom se istrošio nema šta, praktično istu ekipu je vodio koju je imao i Manćini, a evo ta ista ekipa danas je 7. u Seriji A...

klajvert... patrik klajvert

pre 13 godina

Smirite se dragi strucnjaci:)

Zamerke Realu da kupuje skupe, vec formirane igrace (da bas ne kazemo zvezde), stvarno su smesne. Real je takav klub, oduvek - raskos, prestiz...kingsajz. Kom se ne svidja ne mora da gleda ali trebalo bi da razume cinjenicu:

Postoje takvi klubovi (a Inter je kao nesto bolji?), sa takvom all-stars tradicijom, a postoje i drugaciji. Mada svako ko ima gleda da kupi bar negde gde fali neku vec sjajnu zvezdu legionara, formiranog, jer je tako sigurnije - manji je rizik od neuklapanja omladinca u pola sezone, mladi i zelenkasti, kao i novi i jos nedokazani, uvek trce trening pored takvih i cekaju 80ti i vise minut. Sta je tu cudno? Cak i Bojan Krkic ima da cuti i sedi

Kome se nije svidjalo da gleda Zidana, Bekama, Onog Ronalda, RKarlosa, blesavog Makelelea?
pa nek su isfurane dres-marketing zvezde dokle hoce, to je show na mestu. Ko to ne razume neka gleda samo Opstinske lige, stvarno.

Uostalom, bez takvih ne bismo cenili one drugacije, koji pazljivije rade (i) na juniorima u povoju. Ali, kupuje i ta Barsa kad joj fali za koncepciju, za suvo zlato nego kako, nekad se mora - Ibrahimovic li je jeftin i nije megazvezda? - kad je Gvardiola mislio da se malo poigra i ubaci snalazljivu visoku masu u prvi napad, ali nije rekao saigracima da mu ne salju lopte kao sto su navikli da salju Etou, nego u noge, kad stoji.

Drugo, svaki trener hoce samostalnost i pristup planiranju obracuna za nabavku, sta je tu lose?
Trece, Realu stvarno sad treba jedan svestran brzi omaleni i samostalni spic koji zna da igra iz drugog plana, da ume da zavrsi ali i da pocne akciju
(...Ludovik Zili, Oven, svojevremeno)
da smanji pritisak sa Ronalda i Benzeme - koji jeste dobar spic ali ga je lako uduplirati kao i sve klasicne Devetke na svetu - i pravi mesanje tudjih kad nema loptu (haha zasto nam na um pada Mesi?). Inter ima Etoa, Mancester Runija, Arsenal "bezobraznu" omladinu koja ne j.. zivu silu , Bajern ima Roben-Riberi, nazalost to je dvojac bez kormilara, Milan ludog Ibrahimovica i Roninja, taj jos moze da napravi dzumbus kad ga hoce, Totenhem ima lazno krilo Bejlija (cekamo kad ce trenerRednap toga da se seti:) i VanDreVarta, a pre svega Lion nikad nikog ne ferma, i nikad se ne zna kako ce da odigra jer su nedefinisani u napadu ali sredina im je uvek sigurica i ne zalecu se, jedva ce da cekaju da se rvu sa Ronaldom i da pritisnu Usamljenog Karima.

Dakle, stize im prvo taj Lion na repertoar polovinom februara, i to igra kuci prvu tekmu gde ce i taj ex-Lion Benzema biti malo van sebe bar jedno poluvreme. Realu treba jedno iznenadjenje napred, na mestu tog poluspica koji i deli lopte i trci u ulaz i dribla i sutira brzo (ajd sad, neki slobodan, DForlan ili Suarez, a pod br. jedan je Tevez, koji jedva ceka hehe - cekacemo zadnje dane prelaznog roka, svuda ce mnogo da se cenjka jer pametni na trzistu znaju da se Realu zuri i da mu je bitno - samo ovi nasi strucnjaci po forumima misle da je to pustp luksuziranje)
Murinjo zna da sa ovim napadom sada moze da bije bilo kog u Spaniji, osim Barse, vise je nego u igri da osvoji Prvenstvo, ali:
kad mu naidju frajeri-klubovi iz LigeSampiona, sta ce sa napadom koji ne moze da se transformise po sredini? gde nemas brzog napred za loptu u prostor ispred, da mozr da brzo zalomi... i odbrana mu jos nije skroz konsolidovana,
i tamo fali jos jedan iskusan i cvrst, da zameni bar jednog od onih upornih proizvodjaca faulova pozadi (ali mora se, ne moze bolje, karvaljo u ovakvom sastavu odbrane ne moze sam, a ostali su ipak nedorasli za velike opasne tekme - pokrivaju oni dobro svaki viljareal, valensiju, sevilju, atletiko kad ih napadnu, ali to im je maximum sada, sta kad krene mancester utd da lomi po krilima a po sredini je stena, ili Celzi, ili Inter, Barsu da i ne spominjemo, kod njih ne znas odakle bije a odbrani im uglavnom ne mozes nista: da vidim taj dupli pas koji ce da prodje pored Pujola i Pikea, a pozadi te jure Alves i mali Buskets, presing majstori)

Murinjo jeste dobar trener, ne znam kako moze da se kaze da nije.
Mozda ti ne volis taj naroguseni stil i timsku igru, ali za taj stil, cvrsti pristup igri, cesto sicarski, ali i to je taktika i igra. ne moze da se kaze da ne zna posao. I ima srecu, pa sta, i nju treba zasluziti.
Jedina mu je "mana" sto nije poceo sa vodjenjem nekog slabijeg tima u ligi (pa da se pokaze i sa skucenim resursima, Radomira mu Antica, i Del Nerija) nego odmah u Porto, pa u Chelzi.
Mada, ljudi namerno zaboravljaju da je u Celziju imao 5 puta vise kinte za igrace kad je pocinjao, nego u Realu.

A Benitez kao nije trosadzija na sigurno, kad u pola sezone izjavi da mu treba brdo love za igrace koji nedostaju - i to za onakav Inter, covece, koji je na vecini mesta duplo jaci od Reala, sto se i klupe i prvotimaca i uigranosti tice . Naravno da se cak i gazdaMorati iznervirao i najurio ga, ko ne bi?

I i Gvardioli se moze reci to isto, da nije u pravom smislu poceo sa necim tezim za dokazivanje nego omladinski tim u donjoj ligi, vec tras!bingo : odmah na klupu vec uigrane Masinerije.
Koliko ga je kostao Dani Alves, Seviljin asistent kod 30 posto golova prethodne sezone?
Ako se neko ne seca, osnovni kostur ovog tima Barse je nacinio Frenk Rajkard, uz dosta toga zatecenog od bivseg - Antica, svi su vec bili tu i cekalo se da se nacisto uklope - i Xavi, i Iniesta (samo je trebalo da Iniesta sazri skroz i ne dangubi po desnom krilu i ceka veselog Ronaldinja, koji je tada uglavnom sve resavao sam, sa stilom), i Messi takodje, jer je tada bio suvise mlad i u senci tada izuzetnog Zilija, i Eto, zbog koga se gledala Majorka (seca li se neko?) i koji je uvek u form, i Pujol, i Valdez, i sitnija boranija)... Sta? Uklonio je Ronaldinja, koji se prezasitio igre jer ga spopao ga okasneli diskoteka-pubertet (istina, opametio se u Milanu, ali tamo nema da radis sta hoces, tamo te prvo uhvate za dres, potom ustinu pa pritrci jos jedan da te dokosuri..)

Dakle, kad smo vec kod direktnog realovog konkurenta na prestiz, Barselonka je sada ovakva, i mnogima simpaticna, zato sto se tamo vise pazi na kontinuitet, na stil igre - kao ruski predsednici - svaki lepo nasledi onog prethodnog uz rukovanje, i samo ceka prirodan tok stvari: gleda da mnogo ne mesa po sistemu igre, jer nema epohalnih transfera i zamena osnovnih srafova tima (jedino se VanGal u drugom mandatu mesao u doktrinu i raspored, pa je i prosao kako je prosao onaj ko otera Rivalda i pusti Saviolu da igra trcece krilo dok se majstorKlajvert sunja po napadu zaludan i skoro sam, cekajuci retke prave lopte, 16. mesto na tabeli u novembru)

Na drugoj strani, Real je smenio Kapela, posle osvojene titule - jer se nije igralo dovoljno efektno nego na siguricu i vozanje po centru, jer nije hteo previse da dovodi razmazene zvezde tamo gde mu mnogo ne trebaju. A Real je Real, tamo vole da sija na svakom mestu.
(A sad su se setili da pristede jer ih boli i Kaka i jos neke zvezde koje nisu dovoljno zasijale, pa bi voleli da im CarobnjakMurinjo u pola sezone dovede nesto jeftinije a dobro. Kad je uspeo sa onim Turcinom, misle se, valjda ce i sa jos nekim, za slucaj da Seici iz Sitija odluce da ih mnogo zezaju oko Teveza. Boli ih Barselona.

Ali Murinjo je zatekao prilicno rashodovan tim, sa dosta prodatih kriticnih mesta, tojest vec uigranih i aklimatizovanih igraca. Dok oni, kukumajko, po novim klubovima igraju fantasticno, cak i matori Raul, a o Vandervartima, Robenima, pa i Nistlerojima da i ne pricamo.
Murinjo u principu za siguran pritisak napred, tojest za Gol bre , ima samo Ronalda, i ceka Kaku ako opet proradi, i Benzemu da se sunja oko sesnaesterca u daljini... Doveo bi Real odmah cica-Raula, kad bi ga Hamburgerci tek tako dali, ali ako ne uspe sa Tevezom ili nekim slicnim makar nesto manjeg kalibra, makar muvom bez glave, Adebajorom, eto Raula skoro sigurno da dovrsi sezonu u Realu - bez starca nema udarca. Ako ne uspe, eto nama maestra Robi Kina u Realu, takodje na polusezonu, makar za domace prvenstvo. A mozda cak i Dzo Kol - eto koliko je hitno i problematicno napred: smusenoj Almeriji jedva daju gol, nema transformacije, igra se sporo kad Ronaldo nema loptu; sta ce protiv Intera i nekog slicnog kad se nekako pregrmi Lion u LS? (njega cak i Barsa i Mancester celo 1. poluvreme njuse i oprezno pipkaju po centru) ili privrsava Prvenstvo na gostovanjima kod uspanicenih fenjerasa?

Kako vidim, nesto je i Venger prozivan po komentarima sto se mlati sa klincima a ne osvaja titule? On to kao voli?
Mora se, gradio se stadion, sredjivani su racuni, da firma pocne da radi i bude sigurna za neki veliki kredit - bas za kupovinu gotovih zvezda, ili cuvanje one holandsko-spanske osovine u napadu - Barsa ce letos imati dobro brdo para posle ovog Generalnog Kuvajtskog Sponzorstva, i odavno se oblizuje oko Fabregasa, a Mancester Siti je vec dokazano platezno bezobrazan. plus - Mancini ume dobro da odabere i kupi, Arapi ce jos ove godine da kupuju sta im se kaze. Posle ce da trguju, postanu stedljivi "kao Arsenal" (kopirajuci recept R.Abramovica u Celziju, svi su mislili da je on blesav i da iz hira kupuje papreno cimvidi nekom ocene na Soniju? Nije nego... ), kad Mancini sklopi kostur tima (zato je i angazovan, naravno) i dobije priliku da stvarno napadne LS i Prvenstvo sledece sezone - od ove se ne ocekuje nista osim cetvrtog mesta minimum, nemoj da budemo naivni, to su biznis-planovi gde se planira malo duze.
Prvi veliki kiks, serija neresenih ili ispad iz LS, sledece godine, i ode Mancini. Takve gazde te cekaju strpljivo, plate Sta Treba, pa ti nkazu "Sad izvoli, ali pazi, imas samo jednu priliku"
A neka se spremi, neka se spremi: Frenk Rajkard, cini mi se .

Uskoro cemo da vidimo i taj "stedljivi" Arsenal.
Pa ko ne voli da ima da odvoji koliko mu treba za vec formirane igrace? nego da se dobija cir od dresiranja kadeta iz afrike?
"Stop, Foreste, stani na loptu, nemoj sam, dobaci ovom iza, nemoj da se zaleces u Vidica jer ce da te zguzva, to umeju i mogu samo Tores i Eto, cim ga vidis predaj loptu Sesku pa je cekaj napred, nemoj da gledas u Arsavina kad ima loptu, on tad ne gleda nikog osim lopte i tudjeg golmana ..."
i u tom fazonu - mozemo pomalo i da pretpostavimo Vengerove muke, cim onakav skamenjen gleda utakmice.
Zivi bili, kad vidimo za godinudve kad pocnu Vengerove kupovine u letnjem transfer roku. I kad mu dodje Piksi za asistenta. Ako taj ne ume da nasteluje napad i uklopi dovedene zvezdice.

Kolega ispod tvrdi da je Monako bio slab protivnik Portu u finali LS? Koji je to tim slab a dospe do finala? Evra, Roten, Ludovik Zili, Morientes, Desamp kao trener... ako je to slab tim, onda ne znam. Taj tzv. osrednja ekipa je eliminisala pritom bas onaj Real sa sve Zinedinom i ostalima.

Murinju ima razlog za sekiraciju i normalno je da trazi hitan veci budzet. Svako bi trazio pojacanja i ojacanja na njegovom mestu.
To je paradoks, on nikada nije dosao u nesredjeniji tim, i sa vise ocekivanja od njega.
A Murinjo je takav covek, to se i vidi:
on sam najvise od sebe ocekuje, vise od svakog navijaca ili upravnika.

I kao i svakog, narocito mene, verovatno ga prilicno nerviraju instant-poznavaoci fudbala i eksperti za forume ciji je glavni argument "Ne svidja mi se njegova pojava, dakle on ne zna nista" i omalovazavanje tudjeh uspeha.

djape

pre 13 godina

(Nemanja Mašić, 20. januar 2011 09:25)
A da zaboravio sam spomenuo si i Chelsea.Kolko se ja secam Roman te godine jos nije bio vlasnik Chelsea,a opste je poznato sta je Chelsea bio pre dolaska Romana.U sustini sve i pokazuje koliko je takmicenje te godine bilo slabije nego skorijih godina!

Tobdzija

pre 13 godina

Kao i uvek kad zagusti "posebni" trazi alibi i krivce u drugima, sad mu u ekipi od 400 miliona manjka napadac kako on kaze "klasican", a sta Ronaldo, Kaka, Ozil, Di Maria... oni ne znaju ili ne smeju da daju golove jer nisu "klasicni napadaci"...!?

Mrzim neznalice

pre 13 godina

@vlajzi

Zato se taj klub zove Real Madrid jer može da kupi koga hoće.
A osvojio je sa Portom LŠ nije imao tamo Ronalda,Mesija...
Čovjek gdje god je došao napravio je odlične rezultate a onda se nađe neki "poznavalac" fudbala da to omalovaži.
Šta je Benitez napravio sa istim timom Intera, da je ostao Inter bi ispao iz lige.

vlajzi

pre 13 godina

Nemanja Masicu, ja znam da volis Murinja vise nego leba da jedes, ali ne moras bas toliko da ga branis...
Ja ne osporavam da je Murinjo dobar trener, ali pod br 1 NEKULTURAN JE, dokaz radovanje ispred klupe Viljareala... nekome ce da prekipi ima da ga olesi od batina na sred stadiona. osim toga stalno proziva razne trenere preko novina i pljuje po svima. pod br 2 PREPOTENTAN JE... covek koji za sebe misli da je najbolji, mali je covek. a on to stalno potencira. pod br 3 NE BIRA SREDSTVA DA BI DOSO DO CILJA. dokaz, prljavo odugovlacenje vremena i dobijanje kartona da bi se cistili od istih. pod br 4 u Portu je imao odlicne igrace poput Deka i Karvalja, koji su se svi posle prodali u najvece evropske ekipe. pod br 5 GVARDIOLA MU JE POKAZAO KO VOZI TRAKTOR A KO OTVARA KAPIJU, a ovaj nije umeo ni sportski da prizna da je nadigran u svakom elementu igre, nego pusta one price 'nista nije strasno, ima jos puno da se igra'... tacno je, ima, ali se te veceri videlo ko igra FUDBAL a ko ANTIFUDBAL!

boco

pre 13 godina

Necu reci da je lako, ali kad pokupis sve najbolje igrace nije ni mnogo tesko biti uvek prvi, a cim to nemas odmah kukas i razmisljas o odlasku.

Sokolce

pre 13 godina

@Nemanja Mašić

i ja bi sa bunkerom osvoio se jos od Porta do poslednju titulu Murinho je osvoio sa bunker znaci on nema negov stil igre igra da rasturi igru protivnika, mnogo je lako da studiras nesto sto je vec neko izgradio i da trazis greske neka Murinho jednom postavi nesto negovo a da nije degradacije protivnicke igre mozda bi ga ceo svet cenio tada pa i ja a ne sad ga cene samo oni koje podrzuju timove gde je vec bio ili je sad.

G

pre 13 godina

@tunjevina

Svaka cast Vengeru za sta?
Paaaa mozda sto vodi finansijsku najstabilniji klub u Evropi, sto Arsenal igra u LS vec ko zna koliko godina unazad a pre nekoliko godina su promenili stadion (brojni su klubovi koji su propali tad), sta STVARA igrace, igra najlepsi fudbal u najjacoj ligi za klasu, sto je vec osvojio puno trofeja.

Dobro, ti ocigledno nisi bas upucen, verovatno pratis fudbal tek par godina (sto je ok), ali molim te ne pricaj takve gluposti. Uostalom, ne znam da li znas, ali Arsenal je ove godine pokazao najvise od engleskih klubova. Ne osvojiti trofej 5 godina je mala cena za dominaciju koja sledi vec od ove godine

sasas

pre 13 godina

ti sto pricaju da Murinjo nije najbolji trener su pogresili.Oni misle na Gvardiolu da nije dobar trener jer ima najbolje igrace :).U ostalom Murinjo se pokazao da moze da radi i u razlicitim ligama da osvaja prvenstva i lige sampiona a ja ne znam kako bi se recimo snasli Venger ili Ferguson u Seriji A,Murinjo je proveren

Mladja_011

pre 13 godina

auuu kako vi lupetate...pa covek je osvojio sve sto se moze osvojiti..svaka cast Vengeru na cemu?sto pet godina ne moze nista da osvoji??Gvardiola je isti kalibar kao Rajkard kad bude otisao u drugi tim ima da ga unisti...tako da ne pricajte gluposti molim vas..covek je u pravu nema normalnog napadaca onaj Benzema je samo za francusku ligu..

sasha

pre 13 godina

Kasiljas,Karvaljo,Ramos,Di Marija,Ozil,Kaka,Kedira,Ronaldo,Benzema,Alonso....da ne nabrajam sve,ovi su sasvim dovoljni.Covek hoce i Teveza ili Adebajora,mozda bi i Mesija.Murinjo mogu te velicati svi stručnjaci sveta ali po meni Venger i Fergi su za tebe bogovi

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@djape

Abramovič te godine jeste bio vlasnik Čelsija.Preuzeo ih je u julu 2003.godine, a govorimo o sezoni 2003./2004., tako da opet grešiš.Trenirao ih je Ranijeri.Znači, Monako ja izbacio Čelsi sa Mutuom, Krespom, Veronom i ostalim zvezdama i Real sa galaktikosima, tako da opet nemaš argumente.Nije mi jasno kako neko može da kaže da Murinjo nije najbolji kada čovek ima 17 trofeja za osam sezona.Nikada nije osvojio manje od dva trofeja po sezoni, 9 godina nije izgubio meč na domaćem terenu u prvenstvu, sa matorim Interom je uzeo triplu krunu, nikada nije izgubio od Vengera i tako dalje, i tako dalje...

tunjevina

pre 13 godina

@vlajzi
Sta lupas bre ti covece?!Pa osvojio je sa Portom i Interom ligu sampiona,normalno da nije imao najbolji tim u evropi kada je to uradio.Kazes da je sastavio spisak svih najboljih igraca?!?Pa bre on je doveo u real igrace poput Pedro Leona,Kedire,Karvalja i to su sve jeftini igraci za koje on smatra da moze da ih iskoristi.I normalno ja da trazi spica kada je Iguain povredjen do kraja sezone.Ja navijam za Arsenal vec 10 godina pa normalno da mislim da je Mourinho bolji trener od Wengera,svasta.Dzabe Wengeru sto pravi igrace kada ne osvaja trofeje.Malo razmisli pre nego sto lupis ovakvu glupost...

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@djape


Dečko, Monako je pre finala izbacio Real Madrid i Čelsi.Za Monako su tada igrali Morijentes, Žuli, Roten, Pršo, Patris Evra.Tako da, nemoj da lupetaš.

johan

pre 13 godina

Nema nista od ovoga. Mada, bilo bi zaista neverovatno da Murinjo preuzme Siti. Kao u Interu, Mancini napravi ekipu, a zatim Murinjo sa tom ekipom osvoji sve sto se moze :)

Nemanja Mašić

pre 13 godina

@vlajzi

Vidi se da nemaš pojma o fudbalu?Da li si ti znao za Deka i Karvalja 2003.godine?Naravno da nisi.Voleo bih da vidimo šta bi tvoj Gvardiola uradio u nekom drugom timu?Prošao bi kao bos po trnju, kao "stručnjak" Rajkard.A, osim toga Gvardiola se dopingovao dok je igrao u Breši, i on kao takav ne može biti pravi sportista i uzor mladima.Murinjo nikada nije prvi napao nekog trenera.Uvek je odgovarao na prozivke.
A ovaj što tvrdi da je Manćini uigrao ekipu, a Murinjo pokupio kajmak, je tek neznalica.Moram da vas podsetim da je Murinjo za samo jednu sezonu uigrao 6 novih igrača i uzeo triplu krunu(Eto, Milito, Mota, Pandev, Lusio i Snajder).To niko ne može.

Bojan

pre 13 godina

(vlajzi, 19. januar 2011 22:36)
a sa Portom.

Real je i ranijih godina imao mnogo vece budzete nego klubovi koje je vodio Murinjo pa su ih isti vrlo lako nadmasivali.
Ne znam koje je igrace stvorio Murinjo, ali da je takticki majstor i da je autoritet u odnosu na svakog igraca, to je sigurno i na tome mu svaka cast.
Sto se tice vesti, u potpunosti podrzavam murinja sto se tice toga da niko ne treba da mu se mesa u posao kada koga da uvodi, za dovodjenje igraca moguce je da je u pravu, a mozda i ne mora

gremlin

pre 13 godina

muka mi je od ovih sto tupe: Real trosi pare, ne pravi igrace, ovo-ono..Barsa pravi igrace, skola, ovo-ono..pa braco da vas pitam-sto se daju bogatstva za Ibru. Vilju kad je tu krkic, talentovani iz cuvene skole,a?