Sreda, 12.05.2010.

14:02

JJ pobedila Anu posle velike borbe

Jelena Janković savladala je Anu Ivanović u drugom kolu Mastersa u Madridu posle tri seta rezultatom 4:6, 6:4, 6:1 posle gotovo dva sata igre .

Izvor: AY

JJ pobedila Anu posle velike borbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

161 Komentari

Sortiraj po:

samo da kazem

pre 13 godina

@carice..a da li ti gledas kako se tvoja njanjava ljubimica ponasa na terenu?Ili je to nebitno jer je ti volis i sve joj je oprosteno?!I trebalo je neko da je spusti na zemlju,ta njena pesnica iritira sve protivnice i drago mi je sto je bas JJ pokazala neke stvari..

Sta je nejasno

pre 13 godina

@Nada
"Ana treba da se vrati tenisu a ne da odgovara na pitanja novinara: Da li bi se slikala gola? Pametna devojka bi mu lepo odgovorila"

Ana Ivanovic je lepo odgovorila novinaru
"Ne to nikada ne bih uradila"

Carica

pre 13 godina

@samo da kazem

Slazem se.
Pokazala je KO JE KO.
Videli smo tvoju "ljubimicu" juce kako se majmuniše.
Kada ce ponovo da menja gaće na teniskom terenu?

dule dudule

pre 13 godina

@@@@@@
"Šta je Šauma, Djoksa, Milka, realni & co...
Ko se zadnji smeje naslađe se smeje. Za nijansu sam zadovoljna pobedom Jelena. Za razliku od Ane koju upšte ne cenim Jelenu i Novaka samo ne volim i za njih ne navijam samo kada igraju protiv mojih favorita. Čula sam razultat posle sedmog časa i odmah sam požurila kući da ostavim komentar pre mojih korenspodenata. A po ovo što sam pročćitala u tekstu vidim da je ovo bila žestoka farsa od meča gora i od Popovićevog Bore šnajdera i Kovačevićevog Radovana trećeg. I da, juče su me neki ovde prozivali da sam u citiram u bedaku. Dala sam odgovor ali mi nisu objavili iako se vodim dostojanstvenim rečkikom morad da priznam malo sam preterala profilišući crte ličnosti i crte karaktera pojedinih likova koji me ovde prozivaju. Reč bedak sam jedino čula kod novokomponovanih pevačica i navijača Ane Ivanović što potvrđuje moju tezu šta slišaju dotični. Ja kao mlada intelektualka uvek mogu da se spustim na nivo Šaume, Realnog, Ane, Stoje, Sandre Afrike i mnogi drugih ali oni na moj ne mogu da se popnu. Ja sam ipak sa jedanaest godina ušla u Narodno i Jugslovensko dramsko a oni neće ni u pedeset."
(Vendi, 12. maj 2010 14:34

Ovo je nesto najsmesnije sto sam procitao u poslednjih nekoliko meseci:))))))))))))
Potseca me na neku Vesnu Rivas koja je krstila psa u crkvu, da bi dokazala da veliki vernik i hiper-pobozna.

Nada

pre 13 godina

Nikad necu da zaboravim mec koji je Jelena igrala za Srbiju protiv Cibulkove i zaradila povredu misica. Mogla je tom povredom da ugrozi karijeru. U meduvremenu mnogi "nasi" kosarkasi iz NBA lige su odbili da igraju za Srbiju. Cini mi se da u Srbiji postoji lobi koji agituje za Anu nipodastavajuci druge teniserke. To se lepo videlo u poslednjem mecu nase reprezentacije gde je Jovanovska pokazala da moze da bude velika igracica ali to nije mogla u mecu sa Rusijom jer je trener dao prednost Ani koja je u tom trenutku bila daleko od forme. Lepota je dobra za izbor za Mis ali ne i za sport. Ana treba da se vrati tenisu a ne da odgovara na pitanja novinara: Da li bi se slikala gola? Pametna devojka bi mu lepo odgovorila.

samo da kazem

pre 13 godina

Tako je Jelena,BRAVO!!POKAZALA SI KO JE KO ovoj nabedjenoj "lepotici" i instant teniserki..do vrha se lako stize,ali se samo NAJBOLJI odrzavaju na istom!

Rio

pre 13 godina

Mene zanima samo tenis, trenutno pricamo o zenskom tenisu... ne zanima me koja je lepsa, koja ima vise para i koja iz kakve porodice potice... Jelena je dokazala po stoti put da je pravi fajter sto cenim kod svakog sportiste i zasluzeno je pobedila, dok kod Ane to nije slucaj... suvise lako se predaje i daleko je od borca... gotovo sam siguran da je Ana krenula u nekom sasvim drugom pravcu... ona jeste mozda najlepsa teniserka... ali kakve to ima veze sa tenisom???

Pu-Pu

pre 13 godina

Necu da kazem da je Ana boginja za Jelenu, kao sto je neko ovde onako buzdovanski odvalio u suprotnom smeru, ali cu da kazem da je Ana u odnosu na Jelenu jedna svetska, progresivna i pozitivna osoba. Ana simbolizuje ono sto, nadam se dolazi, a Jelena ono sto je, nadam se, srpska ruzna proslost.
Eto.

pogledajete pazljivo

pre 13 godina

I ja sam pogledao snimak Jecinog spornog gesta. Mogu da kazem da to nije ni bio pokusaj imitacije. Jeca je jednostavno stisnula pesnicu u znak pozdrava svom boksu kao sto rade mnogi teniseri.
Jeca izuzetno retko stisne pesnicu posle dobijenog meca.
Redje od nje, iz objektivnih razloga, to cini samo Bozoljac.

Dusan

pre 13 godina

Napisacu svoje misljenje o obema kao neko ko ih prati mnogo duze od vecine komentatora, mnogo pre nego sto su postale vrhunske teniserke kakve jesu.

Ana je talentovanija, Jelena vise radi i vrednija je. Kod Ane cenim to sto potice iz prosecne porodice, Jelenina porodica je bila bogata i pre njenog ulaska u tenis. To joj ne zameram ali generalno vise volim osobe koje same steknu ono sta imaju, nevezano za tenis. Ana drzi svoju porodicu po strani sto jako cenim. Jelena nije takva (a ni Nole, kad smo vec kod toga). Kod Ane cenim sto nikad nije mesala politiku i sport a Jeleni to i te kako zameram. A kad vec pisem o tome, kako to da su Jelenini navijaci naprasno zaboravili onu njenu nedoumicu za koju ce zemlju nastupati kada se Crna Gora bila odvojila (i nemojte molim vas da mesate to sa novinarskom patkom o tome da ce Ana igrati za Svajcarsku, to je Ana demantovala cim se pojavilo u medijima - cak imam i video snimak te konferencije za stampu)

Navijam za obe iskreno, kada igraju medjusobno navijam za Anu. Prema Ani se zastitnicki postavljam uvek jer je od pocetka karijere napadaju na veoma perfidne nacine za sve i svasta. Samo zato sto je fino, vaspitano dete pa je odmah etiketiraju kao folirantkinju. Jelenu mnogo manje napadaju a i cini mi se da je zrela osoba i da sama moze da se izbori sa tim.

I na kraju, Anin nacin igre mi se vise svidja. Ona igra izrazito napadacki, ne retko izlazi i na mrezu a to je danas retkost u zenskom tenisu. Kod Jelene cenim to sto jako mudro gradi poene i sto svoja teniska oruzja koristi na najbolji moguci nacin.

zoran

pre 13 godina

(Dragan, 13. maj 2010 02:12)

Ostani ti u Hercegovini..dobro je tebi tamo.

Ana je igrach koji ce osvojiti jos koji GS. Nema sumnje da ce ovaj trener da je vrati na staru stazu..vec se to nazire. Ona ima taj kvalitet za razliku od J.J.

O ponasanju da ne govorimo ,jer mnogi to ovde i ne razumeju.Za njih je psovanje pred milionskim auditorijumom stvar opushtenosti, prirodnosti (kako pishe Dragan)..!!?? Uticaj Pink TV-a je suvise jak na navijache J.J.

Prisetite se

pre 13 godina

@po potrebi

Ti mislis da nije imitirala Anu ( to nije imitiranje to je podsmevanje )
Koga je imitirala? Mamu Sneskicu?
Ti nisi nikada video Jelenu da urla na skupljace loptica, da urla na mamu, da urla na trenera, da psuje tokom meca, da stisne pesnicu posle neiznudjene greske protivnice, da uzvikne "idemo" kada protivnica izbaci lopticu u aut...

pozoristance

pre 13 godina

Koji talenat ova Vendi.
Zamisljam sta bi samo bilo da je Vendi isla u pozoriste sa 6-7 godina.
Rasturala bi na ovom sajtu. :)

Anonimus

pre 13 godina

Jako je ruzno sto Ana nije ni gledala meceve reprezentacije, a i kada je osvojila Rolan Garos, mogla je bar na doceku da pomene Jelenu.
Meni se Ana licno ne svidja kao osoba, jer ne volim devojke koje se prenemazu dok pricaju, a kao teniserku ne mogu da je komentarisem, jer nisam kompetentan. Ali kao osobu, mozda i nemam prava da to cinim, ali 'ajde...
Jeleni zelim sve najbolje i mislim da je jako glupo porediti njih dve u bilo kom obliku osim teniskom....
Ana je lepsa, Jelena zgodnija, Ana navija za Partizan, Jelena za Zvezdu....
Jelena je jednostavno bolji covek, trenutno igra i bolji tenis, ali opet mozda, kao sto i rekoh, nemam prava da ih komentarisem kao ljude.
Sve najbolje i jednoj i drugoj u nastavku karijere.
Pozdrav

Fer

pre 13 godina

@Razocaran Srbin iz Beograda
"doslo je vreme da konacno priznate da je taj RG u 2008 bio slucajan...JELENA je BOGINJA za Anu."
Jel mogu i ja da dobijem to sto ti "koristis"?

Beogradjanka

pre 13 godina

@Razocaran Srbin iz Beograda

Kakav si ti pacijent.

Finale RG 2007 - slucajnost
Polufinale Wimbledona 2007 - slucajnost
Finale AO 2008 - slucajnost
Titula RG 2008 - slucajnost

Kada tvoja "carica" SLUCAJNO odigra bar cetvrtfinale Wimbledona u karijeri ti se javi.

po potrebi

pre 13 godina

Dusane,
ne bih se složio s tim da sve Anine protivnice pričaju sve najbolje o njoj. Jednom je čak i Kuznjecova imala primedbe na njeno ponašanje,nisam siguran koji je turnir bio u pitanju,mislim da je završni...A i Devenport. I mislim da nisi shvatio da ja nemam ništa protiv Ane,naprotiv...A što se tiče tog vrištanja,to naravno da smeta i to ima u samo u ženskom tenisu. U muškom mnogo manje. A sad da te pitam: da li Jelena i jednom vrisne tokom meča? Da li se i jednom tokom meča prodere posle osvojenog poena? Ne bih rekao. I i dalje mislim da uopšte nije imitirala Anu!!!

C'mon Vendi!!!

pre 13 godina

Video sam Jelenin potez na linku koji postavljen dole.
Ne vidim nista uvredljivo u tome, cak je ocigledno da to nije bilo upuceno Ani. To je jedan normalan gest kojim ja svakodnevno naprimer bodrim klince u kraju kada dobro piknu loptu.
Vi sto potezete cudne argumente i jos cudnije reci u vezi J.J.-Ana, i od nicega pravite dramu, treba hiiiitno da odete na konsultacije u najblizu ustanovu. Vi kao znate Anu, Jecu i keve licno (upoznali ste ih na kom turniru, gradu???)ili ste sa njima najbolji drugovi, komsije, rodjazi, sta li.
I od kada ispade da su Jelenini navijaci seljaci a Anini Evropejci. Koliko su Anini navijaci Evropejci vidi se po mutavim komentarima posle Aninih uspeha u Rimu. Takve nemuste komentare ne pisu ni clanovi Jecinog kinder-fan kluba.
I na kraju da dodam da volim obe nase teniserke podjednako, ali da u zadnje vreme najvise volim Vendi (i Kozetu, naravno).

Dole trener!

pre 13 godina

Ana kad stisce pesnicu to radi u zaru borbe, bez predumisljaja i u svim mecevima bez razlike. Ako ista, juce je pokazala da se trudila da to radi manje kada igra sa Jelenom, jer ovoj to ocigledno smeta. Na zalost, Jelena je isuvise iskompleksirana i ljubomorna na Anu i da njoj u stvari smeta Ana vise od svega drugog. Nije ni cudo sto nam je Fed Kup tim sve samo ne tim. Da je pravi patriota kao sto se izdaje, ucinila bi sve da sacuva srpski tim, a ona od pocetka cini sve da uzdigne sebe i da rasturi tim. Ovo je kraj nase Fed Kup reprezentacije. Sa ovim trenerom koji je dozvolio da se stvari ovako izmaknu kontroli boljem se nismo mogli ni nadati.
Pokusavam da zamislim kako bi to bilo da je Divac ovako imitirao Djordjevica...Daleko bismo dogurali.

danica

pre 13 godina

Jao ,Ana,Ana samo slatko izgleda Jelene je oduvek bila i bice bolja igracica .Nek imitira i Ana Jelenu bolja bi bila ali ...Jelena je opet dokazala da je veliki borac ,Ana mi se smucila .Sada ce opet biti neka povreda ,virus ....Odigrala je ona svoje jos odavno.Bila sam zimus u Sidney i videla je u jednom restoranu sa ovim njenim ,deli autograme i mogu reci da ne izgleda nista posebno fotke po novinama su super odradjene, sve je to dobra sminka.Jeco napred sve naj......

dule bg

pre 13 godina

kada se ana plasirala u polufinale rima na istom ovom mestu sam napisao da je ona, kao i jelena, samo prosecna teniserka, to su uvek bile i uvek ce i biti. sve svoje rezultate su postigle zahvaljujuci ocajnoj konkurenciji i povlacenju kraljice tenisa, zistin enan. a neki ovde su tada jedva docekali da nas neistomisljenike napadnu. kao da ih mi ne volimo, ne cenimo to sto su uradile za nas tenis.. ma samo treba realno sagledati situaciju. ana treba podhitno da se povuce dok je jos medju prvih 100, vec su pocele igracice 3. ranga da se sprdaju sa njom. isto ceka i jelenu, vrlo brzo. sto se novaka tice, prica je slicna. pojele su ga pare, i samo o njima razmislja. gde ce da ulozi, kako da jos zaradi.. ok, normalno je da covek zeli da pametno ulozi posteno zaradjeni novac, ali njega to previse odvlaci od tenisa. na kraju, jedini pravi profesionalci i teniseri: ROGER,RAFA,ZASTIN!

SK-forum

pre 13 godina

Svako ko iole prati tenis zna i vidi da je Ana Ivanovic klasa za Jelenu Jankovic,ima mnogo bolje i jace udarce,jace je konstitucije i talentovanija je,a druga je stvar sto nije toliko posvecena tenisu,kad je bila svi smo mogli da se uvijerimo u njene sposobnosti,mlada je vratice se u vrh,naravno ukoliko uopste to bude zeljela.Ana pored toga sto je velika igracica,velika je i van terena,nikad nikoga nije pljuvala,imitirala iza ledja..
Anini roditelji su jos jedan primjer kako se ponasati na tribinama,od njih bi mnogi trebali i mogli da uce.Jelena je opet pokazala koliko je iskompleksirana osoba,jednostavno je boli to sto je Ana uradila vise od nje u karijeri,sto je osvojila GS,a ona ga nikad,pa jos jednom NIKAD nece osvojiti!

Dragan

pre 13 godina

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odavno se nisam ovako slatko ismijao!! VOLIM TE JELENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smatram da me je od danas kupila 100 procentno! Znate, ovdje kod mene u Hercegovini Anu zovemo "Melja"...to sam čuo od jednog dekice, pa sam rado prihvatio! Naravno, VOLIM ANU IVANOVIĆ I NAVIJAM ZA NJU UVIJEK, osim protiv jankovićeve. Kada igra sa Jelenom, problem mi je da odlučim za koju da navijam. Od danas znam. Jelena pokazuje ono lice koje volim, bez lažnog morala i FINOĆE, zbog koje Anu voli SVET i CEEEELA SRBIJA.....jadni ljudi. Jelena se nikada ne prenemaže i ne glumi princezu na zrnu graška, već kada želi da opsuje-to i uradi...kada želi da izimitira glupavi pokret rukom-to i uradi. Alo LJUDI, pa koga ne bi iritiralo da gleda kako ti neko zavrće rukom pred nosom i skiči?????NEKI FAN :) Anin je kazao da je ona IZMISLILA :) :) :) zavrtanje stisnutom pesnicom hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa :D :D :D Jelena je opuštena djevojka, voli se i na našaliti, dok je Ana ivanović samo " Melja", koju opet volim :)

Neutron

pre 13 godina

Vidji kako se deca prepucavaju!.Ajte svi na spavanje i da vas nisam cuo! Sutra u skolu, pa posle rucak u bubanje do spavanja. NI ZUC!

Dusan

pre 13 godina

@po potrebi

Kako onda objasnjavas da sve Anine protivnice (osim Hantuchove i Jelene) govore sve najlepse o Ani? Uostalom, vec je pisano dosta puta u medijima o Aninom "Ajde" i stiskanju pesnica. Ana nije bas vesta u kontroli svojih emocija na terenu, zato je od trenera dobila taj savet da bude i glasnija i da pravi vise gestova. Mada, ruku na srce, zna da iznervira protivnice ali tenis je takva igra. Meni, recimo, mnogo vise smeta vristanje prilikom udarca, time se sakrije zvuk koji loptica pravi prilikom kontakta sa reketom sto je prilicno bitno protivniku. Ali nije zabranjeno

Bebica

pre 13 godina

Necu se raspisati, ali agumenti koje ovde poneki stavljaju u najmanju ruku su neobicni. To sto je Ana lepa, nema ama bas nikakve veze sa tenisom, da ne idem dalje od toga.Zatim to da je "proevropska, fina", ponovo zvuci van pameti.Mene je ,za razliku ode velike vecine kojoj smetaju njeni momci, strani sportisti, sto je apsolutno njena licna stvar, najvise razocarala kada je posle njenog i Jeleninog sramnog slikanja sa klintonom,sto je vec bilo sasvim dovoljna blamaza i samar nasoj zemlji, na svom sajtu napisala kako je bila fascinirana istim, da je on jedan veoma sarmantan covek itd. Covek koji je nasu zemlju onoliko ojadio. Pa ako nisu mogle da izbegnu fotografisanje, ovo je bilo bas degutantno sa njene strane i od tada je pala u mojim ocima. Interesantno da je taj gaf, koji je i jedan od najvecih, brzo pao u zaborav, a kritikovalo se sve mnogo manje bitno. Takodje sam joj zamerila sto se bar jedan dan nije pojavila na FED kupu da bar simbolicno bodri nase teniserke, ali to nekako proizilazi iz ovog prethodnog. Sto se Jelene tice, mislim da neke izjave njene majke stete njenom imidzu. Takodje da je ona idol "nasih narodnih masa, seljaka, je napis veoma uvredljiv. U svakom slucaju, izmedju njih dve postoji i uvek ce postojati veliki rivalitet, koji daleko teze podnosi Jelena, takav je moj utisak. Kako god da je, one su nase, pa eto i da im se oproste mnoge stvari, a koliko smo mi navijaci "njihovi", ovo se pogotovo odnosi na Anu, vreme ce pokazati.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 13 godina

Nema nista od uspesnog povratka vase "princeze"...prerano ste skakali i pevali slavopojke posle pobeda nad Dementijevom(koja je najgora teniserka na sljaci)i Azarenkom (koja je ocigledno povredjena) ali Jelena vas je sve ZASLUZENO spustila na zemlju...kakvo razmazeno stvorenje od te Ane...doslo je vreme da konacno priznate da je taj RG u 2008 bio slucajan...JELENA je BOGINJA za Anu.

Posmatrac

pre 13 godina

Upravo zato sto Jelena retko stisce pesnicu mislim da se radilo o imitiranju Ane i smatram da je potez bio vrlo neukusan. Cenim i uvek navijam za obe nase igracice, ali me je Jelena bas razocarala tim gestom. Pitam se kako bi se ona osecala da je Spanjolka koja ju je oduvala sa terena u Rimu pre nekoliko dana slavila pobedu na slican nacin? Jelena, cak i ako ne trpis Anu, pokazi malo dostojanstva i profesionalnog ponasanja!

stevan

pre 13 godina

Kolika kolicina rasizma i homofobije u ovim komentarima, samo posle mecha dve sunarodnice. Pa nije ni cudo sto se posle nekih fudbalskih mecheva ubijaju i bodu nozevima. Kakvim vrednostima ucite svoju decu i prijatelje, narocito vi koji se pozivate na "lepotu" i evropske tekovine?

realista

pre 13 godina

@Jurica
Taj mec koji si gledao i o kome pises je polufinale Rolan Garroda 2008. U tom mecu se tada odlucivalo koja ce od njih 2 posle tog meca biti prva teniserka sveta. Takodje se odlucivalo i o tome koja ce od njih dve ici u finale Rolan Garrosa i osvojiti prvu GS titulu. Tada je vec Safina bila prosla u finale i obe su znale da ce koja god da prodje u finale pobediti Safinu i osvojiti GS. Zbog toga je i Anino radovanje tada bilo toliko vidljivo.
Ne mozes taj mec porediti sa ovim danasnjim koji nije imao nikakvu vaznost. Ovaj danas je igran u drugom kolu i na daleko manje znacajnom turniru.
Video si danas da se Ana uopste nije radovala kada je osvojila prvi set. Samo je odsetala do stolice kao da je u pitanju pauza izmedju gemova.
Na slican nacin je postupila i Jelena kada je uzela drugi set.
Niko sigurno ne zna o cemu je Jelena pricala nakon zavrsetka meca i sta je htela da kaze tim "imitacijama". Mozda nije bilo nista zlonamerno, medjutim problem je sto su to snimile sve svetske kamere i to u trenutku kada je njihov medjusobni odnos postao glavna tema vecine sportskih medija.
U svakom slucaju jako glupo ponasanje od strane Jelene, koje ce tim istim medijima samo dati slagvort za puno novih insinuacija.
Potpuno nepotrebno jer je Jelena samo je pokvarila ukupnu sliku o ovom mecu.

Lako se moze desiti da Ana Jelenu potpuno igracki ponizi u nekom sledecem susretu.
Medjutim Ana je drugacije vaspitana od Jelene i sigurno nece likovati ni u takvoj situaciji.
Ja sam na kraju imao neki cudan utisak, da Jeleni uopste nije vazno sta ce uraditi na ovom turniru i da joj je jedino bilo vazno da samo pobedi Anu.
Na kraju jedno pitanje. Da li ste ikada videli da Jelena na bilo koji nacin imitira na primer Serenu, a za tako nesto je imala 100 puta vise razloga nego za ovo sa Anom.
Cini mi se da je ovo Jelenino ponasanje samo proizvod velikih komleksa i provincijskog vaspitanja.

Sto se samog meca tice, jako losa Anina igra i Jelenin poluuspesan pokusaj da igra ofanzivni tenis.
Jednostavno mec koji sto pre treba zaboraviti.

Djape

pre 13 godina

Cestitke JJ na pobedi, mada su nijanse odlucivale. Iskreno, uopste ne vidim nista lose u gestikulaciji JJ na kraju meca (Ana to radi nonstop za i najmanju gresku protivnice, zasto to Jelena ne bi uradila na kraju meca jednom ili dvaput, proslavljajuci pobedu). Ne vidim da Ana ima ekskluzivna prava na stiskanje pesnice, pobogu. Meni se cini da mediji opet zele da naprave dodatnu netrpeljivost izmedju njih dve. A fanovi su vec dovoljno podgrejani da naprave rsum po forumima i netu. Srecno Jeleni u nastavku turnira.

po potrebi

pre 13 godina

Ko kaže da je JJ imitirala Anu? Po čemu ste vi to zaključili?o.O ČIm je devojka to uradila pohrlili ste ka kompu da je ispljujete iako je pobedila! To mrzim! Ja treniram tenis i igram često mečeve. Protiv jednog dečka sam gubio 6:0 i 2:0 i dobio sam meč zahvaljujući tome: 'ajde' i 'idemo' što je njega nenormalno nerviralo. Ne ponosim se tom pobedom naravno,samo želim da to iskoristim kao primer da bih pojedinim objasnio da je Anino ponašanje ponekad pre svega nekorektno,jer iritira protivnice. Tako da,iako ju je jeca imitirala,možda zaista je jeste dekoncentrisalo to anino 'Ajde'! Mada,mn ne smeta kada Ana igra protiv drugih teniserki:DD ali protiv JJ me malo iritira,iako navijam za obe jednako! Mislim,nije Anino ponašanje sportski,ali je definitivno delotvorno:DD nije ona tek tako osvojila gs:D I zašto sam sve ovo pisao? Pojma nemam.:DD

Drage

pre 13 godina

Kako bih voleo da Jelena osvoji GS! Samo da vise ne citam komentare neobjektivnih Aninih obozavaoca, kojima je to ostao jedini argument u poredjenju Ane i Jelene.

Smucio mi se vise taj njihov rivalitet. Ne zna se ko ga vise potencira, mediji ili navijaci. A zbog tog silnog pritiska uvek igraju losije jedna protiv druge (kao danas).

A sada malo o tenisu. Raduje me uspon Anine forme i ocekujem njen brz povratak u top 10. Sa druge strane, Jelena sada ima najbolju priliku za osvajanje Rolan Garosa zbog svoje odline forme i slabije forme glavnih konkurenata. Naravno, samo ako izbegne Enanovu.
U svakom slucaju, obema nasim igracicama zelim sve najbolje u nastavku sezone.

Satro

pre 13 godina

nema veze sto je izgubila- ana je lepa...neka samo tako nastavi..
(el_maestro, 12. maj 2010 21:35)

Da ne mislis onda da je malo promasila zanimanje?
Mada kad malo bolje razmislim ona vec neko vreme igra i ponasa se upravo u skladu sa tvojom porukom - nema veze sto gubi i sto ne moze da sastavi dva kola vec na ko zna koliko zadnjih turnira (ne racunajuci Rim) ali bitno je da je sva slatka i umiljata. Bar pred kamerama.

opsednuti tenisom

pre 13 godina

Pre svega zelim da cestitam Vendi!!! Moram da priznam da ima vecu inteligenciju od mene. Posto ne smatram da sam glup, zeleo bih da objasnim svima koji je Vendin cilj; ona zeli da privuce nasu paznju i uspeva u tome. Stekla je vecu popelamnost nego Jelena i Ana zajedno! Ovim komentarom ja doprinosim na njenoj popularnosti, ali kao sto rekoh pametnija je od mene.

Ana ,Nole ,Viktor

pre 13 godina

Ako sta volim i cenim kod sportiste to je fer plej i upravo zbog toga nikada necu biti navijac nekoga kao sto je Jelena .Koliko joj je samo frustracija nabila ,2 godine i 9 meseci mladja , Ana pa mora ovako da se ponasa

Sloba

pre 13 godina

Ana nije pobedila Jelenu vec tri godine, i ne treba to da je opterecuje, moze se desiti i da je vise nikad ne pobedi, ima takvih primera u sportu. Da li se trpe, to je njihova privatna stvar. Treba vrednovati odnos prema reprezentaciji, i zato smatram da je revolt Jelenine majke bio na mestu. Jelena je presla pola planete a Ani (zdravoj) bilo je tesko da dodje iz Spanije!I jos nesto: ana treba da se sredi, jer cetiri godine mladja Bika dolazi!

broker

pre 13 godina

Na osnovu cega ste svi ubedjeni da je Jelena imitirala Anino stiskanje pesnice???
Zar nije samo dala sebi oduska, ispraznila se, jer je poznato da ona veoma retko stiska pesnicu u toku meca !?!?!

Vendi

pre 13 godina

Izvinjavam se za greške pri kućanju. Kucala sam posle napornog odgovaranja fizike i nisam bila svesna šta gde mi stoje prsti ali to ne umanjuje moj stav i moju inteligenciju.

Nebojsa

pre 13 godina

Ako se i ne vole to je zbog navijača koji stvaraju neprijatelstvu između njih svojim zlobnim komentarima. Da li su ti "navijači" svesni da uništavaju reprezentaciju Srbije.

pesnica

pre 13 godina

Nista strasno nije bilo, evo link gde se mozete uveriti u to:
http://tinypic.com/usermedia.php?uo=JDduC2mKjduKr2YaY2Wnzoh4l5k2TGxc

A da je kojim slucajem bilo obrnuto siguran sam da se niko nebi usudio napasti Anu.

Bludimir

pre 13 godina

hahaha ova Vendi je carica!! Nisam procitao gori bullshit josh od puberteta.
Srecom nisam sa 11 godina isao u Narodno pozorishte inace bi verovatno pricao isto tako! :D hahaha carica!!!

Marko

pre 13 godina

Ana ce uvek biti moj favorit u duelima sa Jelenom. Nekako ,Ana mi je olicenje nekih vrednosti koje cene Evropa i svet a Jelena necega na sta se pale nase siroke narodne mase koje nikada nece moci da se identifikuju sa nekim kao sto je Ana jer kod nje nema patetike ,dramatike ,prica o zrtvovanju...Jezim se koliko napada na Anu ima ovde.Zar zaista toliko boli sto je Ana JEDINA SRPKINJA KOJA IMA OSVOJEN GRAND SLAM.

BloodyHell

pre 13 godina

zna li neko link da pogledam taj kraj meca i Jelenino ponasanje?
ne znam sta je bilo, jaaaako me zanima, i malo sam zgrozena, ako je sve zaista bilo tako... cemu?

Broker

pre 13 godina

Na osnovu cega ste svi ubedjeni da je Jelena imitirala Anino stiskanje pesnice???
Zar nije samo dala sebi oduska, ispraznila se, jer je poznato da ona veoma retko stiska pesnicu u toku meca !?!?!

Lea

pre 13 godina

Cestitke Jeleni na pobedi ali velike kritike na nesportskom ponasanju prema Ani...mislim da Ana nikada nije pokazala toliku netrepeljivost za razliku od Jelene koja je svako malo proziva.Mogu navijaci da se ljute i da je dizu do besvesti ali ostaje cinjenica da o Jeleni ostale igracice nemaju visoko misljenje(setite se komentara Sarapove).Mislim da bi Jelena trebalo da poradi na kulturi i medjuljudskim odnosima,nekoliko casova bi joj koristilo.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

@Vendi
''Mlada intelektualko'' (lol) samo mi je zao sto ste u ovom mecu morali ''na silu'' navijati za Jankovicevu, svi znamo zasto, iako ni nju ne volite, a i to znamo zasto.
Lako je sada da se pravite pametni. Kada je ta ista Ana pre nekoliko nedelja pobedila vasu miljenicu Azarenku sigurno ste se sakrili pod nekim drugim nickom i cestitali joj. To rade ljudi takvog nivoa kao sto ste vi, na koji se, citaram vas, mi ne mozemo popeti (na nasu srecu).

Ispravka

pre 13 godina

Naveden je netačan podatak da je Ana mlađa dve godine i tri meseca. Ispravio sam to, ali niste objavili. Ne mogu na sajtu da stoje netačni podaci. Dakle, Ana je mlađa tri godine i devet meseci! Devet, a ne tri.

Лепше је са културом

pre 13 godina

@ Венди
Апсолутно ми није јасно шта је ова девојчица хтела да каже?! Да ли неко од вас разуме? Чак је засенила и меч између ове две наше сујетне принцезе, а богами и оно јако ЈЈ неспортско понашање на крају.
Ах, да, и када већ толико истиче културу, прво би морала да научи како се пише.

richardwilliams

pre 13 godina

Bravo za Jelenu,posle toliko odigranog tenisa u poslednje vreme uspela je posle losije igre da dobije protivnicu koja joj pored Henin najmanje lezi psiholoski.Nema sumnje da obe mogu bolje od ovoga sto smo gledali.Komentator nije bio pomenuti D.Pesikan,nego Damir Ceronja...interesantan prenos,mada,mislim ne toliko objektivan.

Aleksandar M.

pre 13 godina

Nisam danas gledao meč naših teniserki ali na osnovu komentara i izveštaja sa meča može da se zaključi da su odigrale meč ispod očekivanja, da su bile vrlo napete i opterećene... Očigledno je da se one ne podnose, da se nešto Jeleni ne svidja u Aninom ponašanju i obrnuto, pa čak i da se mrze što je strašno. Po mom mišljenju one nikad i nisu bile u nekim prijateljskim odnosima. Ono malo vremena kada su bile zajedno kada igra reprezentacija i kada su se pozdravljale i bodrile jedna drugu, čini mi se da je to sve bilo zbog viših interesa igranja za Srbiju a ne iskreno prijateljstvo.
One su obe profesionalci, žive od tenisa i sponzora, po meni i ne moraju da se vole, imamo primere da se recimo u fudbalu neki igrači iz istog tima ne vole, kažu da se recimo čuveni glumci Paja Vujisić i Ćkalja uopšte nisu voleli privatno a toliko smo se radovali njihovim ulogama u "Kamiondžijama". Sve u svemu, sada je to tako, moje mišljenje da ih u dogledno vreme više nećemo gledati zajedno u reprezentaciji.
Želeo bih da im poručim da je u njihovom interesu da se pomire ukoliko su u svadji, ne moraju da se vole ali moraju da poštuju jedna drugu, jer to i mnogi navijači žele od njih.
Pozdrav svima!

dejan

pre 13 godina

tooo vendi, ako si im rekla!! pola aninih navijaca nije nikad drzalo reket u ruci a za nju ne navijaju sigurno zbog njenog kvaliteta (koji je u vrtoglavom padu od kad je otkrila neke druge stvari).
nek navedu strucnjaci jednu pro teniserku koja je naprasno zaboravila kako da servira (citaj mrzi je) i koja gubi a govori da je igrala dobro. pun mi vas je, jj treba i gore da se ponasa sta je ana njoj radila nego kome je kratka pamet memorija je jos kraca.

Darko

pre 13 godina

Jelena je danas prikazala mnogo losu igru u prva dva seta, ali Ana nije uspela ni kod Jelenine mnogo lose igre da izvuce pobedu, to ce morati da promeni pod hitno, ako zeli povratak u top ten! Volim Jelenu jako i navijam za nju da osvoji Madrid i podigne pehar na RG!

Ana**

pre 13 godina

Pa da li je neko ocekivao da ce ovakva Ana da pobedi Jecu koja u dva dana presisa sestre?? Ma dajte molim vas, Jeca je u ovom trenutku klasa za Anu. Idemo JJ do titule!!!

Los tenis

pre 13 godina

Pobedila je manje losa teniserka danas. I to je bila Jelena, i to samo zbog treceg seta. Prva dva, Ana je realno bila malo bolja i nije mi jasno (a verujem ni njoj) sta se desilo u trecem setu.
Ipak, mislim da je Anin povratak medju najbolje teniserka sveta vidljiv u narednom periodu, nadam se da ce je zreb posluziti pa i da ce se u Parizu ponoviti Rim. Ljudi, pre samo par dana ove dve teniserke igrale su u polufinalima jednog velikog turnira, mogli smo da gledamo srpsko finale!
Ruzno je sta rade novinari i oni koji glasno podrzavaju jednu mrzeci drugu. Obe su nase devojke, za bilo koju od njih kao pobednicu nekog GS cuce se srpska himna. Nazalost, tenis je pojedinacni sport pa se ponekad moraju i medjusobno sastati ali TO NIJE RAZLOG DA SE JEDNA VOLI A DRUGA NE!
Ja sam Anin navijac, sve turnire aktivno pratim dok ona ne ispadne, ali da kazem nesto ruzno o Jeleni, devojci koja pobedjuje najbolje teniserke sveta sa osmehom na licu, ne pada mi na pamet! Ako je danas napravila ruzan gest imitiranjem Ane posle meca, verujem da je to posledica ogromnog pritiska javnosti koji je bio prisutan u ovom susretu. Ruzan tenis takodje, nikada se pod velikim pritiskom ne izvlace najbolji udarci.
Navijam za Jelenin dobar rezultat u Madridu, i navijam za srpsko finale u Parizu! Svim srcem za uspeh obe devojke! A koja ce pobediti u njihvom medjusobnom okrsaju... ja bih vise voleo Ana, neko drugi bi vise voleo Jelena, sustinski, nama kao navijacima iz Srbije, treba da bude NEBITNO, NASE SU! Obe su slatke na svoj nacin, obe sjajno igraju tenis opet svaka na svoj nacin, obe su nase i obe ih volimo.
Napred Jelena!
NAPRED ANA! :)
(naravno da svako od nas jednu voli malo vise)

Zox

pre 13 godina

Uzmete jedan los mec i pisete kako je sramota za tenis, a kada ili JJ ili Ana igraju fenomenalno, kao na proslom turniru, to niko ne hvali.
Ja sam i ocekivao los mec zato sto su obe bile pod velikim pritiskom.
I ovaj mec, kako neko rece, nije pokazatelj ni njihove trenutne forme, ni kvaliteta zenskog tenisa, jer i JJ i Ana su vrhunske igracice.
Gledajte neke od njihovih meceva ili meceve protiv ostalih protivnika na YouTubu, pa onda sudite.

Steta sto su se sastale odmah na startu jer bi obe stigle do samog kraja.

Volim i JJ i Anu i njihove razlicite stilove igre. Kada su obe u punoj formi igraju astronomski tenis.
Malo me razocarala JJ sto je imitirala Anino stiskanje pesnice.
Mislio sam da mediji preteruju kada govore o tome, ali ipak postoji netrpeljivost izmedju njih.

Puno srece i jednoj i drugoj i daj Boze da ih obe gledamo u finalu RG-a.

darko

pre 13 godina

Jelena postala poput Serene Vilijams.Prvo kolo odigra ocajno lose,provuce se a onda gazi redom.I danas mi se cini kao da je igrala sa pola snage.Sjetimo se meca s Erani i sve ce biti jasno.
Vjerovatno ce sutra protiv Medine biti ko protiv Vikmajer.Ona ima realne sanse za naslov u Madridu.Pored Serene Vilijams koja se izgleda ponovo nameracila i na turnircice.I Ana i JJ su mi drage ali JJ malo vise jer je nekako borbenija,pozrtvovanija i upornija.Za nju nikad nijedan mec nije izgubljen dok nije iskoristena mec lopta.Sto se tice Roland Garosa vidim cetiri ogromna favorita.To su Jelena Jankovic,Justine Henin,Serena Vilijams i Sam Stosur.Ruskinje su trenutno totalno van forme pa se s njima bas i ne moze racunati.Jedna od njih garant osvaja.Zivi bili pa vidjeli!!

Dusan

pre 13 godina

Iz ovog meca ce jedino ostati zapamcena patoloska mrznja Jelene (i Snezane) Jankovic prema Ani Ivanovic. Koja je obicno upakovana u kvazi-patriotske izjave jer se na to najvise pali veci deo naroda

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Meni kao ovde vec etabliranom Jecinom navijacu ne bi bio problem da u ovom mecu navijam za Anu.Ani trebaju mecevi a Jeci odmor.Samo da nije ovih Aninih navijaca koji nipodastavaju Jecu na svakom koraku i da nije ovakvog medjusobnog skora.

N.

pre 13 godina

Jelenino imitiranje Ane na kraju meca, bilo je zbog onog Aninog poteza, kada je Jelena na mrezi promasila volej u poenu koji je potpuno izgradila i koji je vec prakticno bio njen. Tada je Ana dosla na mrezu i napravila cuveni pokret rukom, sto je Jelenu ostavilo u soku... i sto je stvarno bilo nepotrebno. Narocito, sto je Ana do poena dosla, ne svojom briljantnom igrom, nego Jeleninom greskom. Ne pokusavam da opravdam ovaj Jelenin gest, ali samo da se zna i zbog ceka je bio upucen! :)

Marko

pre 13 godina

Kakav bezobrazluk i nekultura na kraju! A kad se zna kakva joj je majka, i ne cudi njeno ponasanje. Ana aplaudira njenom fenomenalnom lobu,a ona ... Zlobno, nema sta! Zabolice je kad se najmanje bude nadala.
A vec je bole - osvojeni GS, 2 finala GS, prva Srpkinja na I mestu WTA, dozivotni ugovor sa Adidasom, medjusobni odnos, omiljenost u svetu (i dok je bila prva, a i 42), lepota, vaspitanje, dobrota, maniri, porodica za primer, ... I mnogo toga jos, ali se umorih. A, ne bih vise da mucim "g-dju" Jankovic.

Dorcolac

pre 13 godina

Ne razumem zasto je neciji lakat kulturan a neciji nekulturan? Pre nesto vise od godinu dana Devenport je pokazala Ani laka posle meca koji je Ana izgubila, jer joj je Ana stalno pokazivala lakat za vreme meca. Devenport je mislila da je to neki folklorni obicaj Anin, iz zavicaja, i da je red da se uzvrati.

Igor

pre 13 godina

Inace, Jelenino skandalozno imitiranje Ane pred njenom mamom za koju znamo da je vec javno isprozivala Anu pre mesec dana, postala je glavna tema na svetskim forumima, a pominje se cak i medju sportskim vestima. Sramota.

Mk

pre 13 godina

Pravo je cudo kako je ovaj mec otisao u tri seta, jer je Jelena trebalo da ga dobije sa 62 64.Danas je sve zavisilo od nje i da je igrala na svom prosecnom nivou mec bi bio jako brzo gotovo.Anina igra je i dalje daleo od pristojne i moze samo da zahvali jeleni sto je ostala toliko dugo na terenu, na kraju kada je podigla nivo videli smo gde je ana, nigde.

Pindar

pre 13 godina

Jelena Jankovic nije svet osvojila lepim ponasanjem, niti dolazi iz sredine gde bi se lepo ponasanje promovisalo.
Zato, cemu cudjenje njenoj najnovijoj ektravaganciji?

Djoksa

pre 13 godina

Tenzija koja se osecala tokom susreta uzrokovana je medij. pritiskom nakon izjave Jelenine majke.Mediji su to u stilu Don Kinga dovela do usijanja,pa je cilj u ovom mecu bio ne pobediti,nego ne izgubiti.Postovani@DD,ja bih ovo nazvao:Vise od igre(tenisa).

Jurica

pre 13 godina

Nisam gledao ovaj mec pa nisam video nikakvo imitiranje i podsmeh. Ranije sam gledao jedan njihov mec i secam se da je Jelena na svaki Anin odlican potez aplaudirala Ani, dok Ana njoj nije. Ana se svojim poenima radovala, prilicno sam uveren, vise nego u nekim drugim mecevima sa drugim teniserkama. I napadno stezala tu pesnicu. Na kraju joj je Jelena cestitala pobedu, opet sam siguran, srdacnije nego drugim teniserkama od kojih izgubi. Nije mi delovalo kao foliranje vec skroz iskreno. A opet Anin vrisak kod osvojene mec-lopte u tom mecu mi se ucinio preteranim. Bas preteran. Ne navijam ni za jednu, imam osecaj da danasnji zenski tenis, s obzirom na sta lici, postoji samo zbog ravnopravnosti polova. Ovo danas nisam video, ali bih voleo da se Jelena ponela kao Sarapova posle pobede nad Anom u finalu Australian opena. Vrlo profesionalno i vrlo zrelo.

zoran

pre 13 godina

(Vendi, 12. maj 2010 14:34)

Sta kazes.."mlada intelektualka.."

Skoro me tako nije zasmejao.
Knjigu u shake i spremaj se za pismeni.
Vazno je da si ti usla u pozorishte...komedija...

..Volim ovaj B92...sta bi bilo bez ovakvih komentara..??

Dylan Dog

pre 13 godina

Skoro sam napisao da u budućnosti očekujem od ove dve teniserke neizvesne duele i dobar tenis. Nažalost, ovom prilikom moram sam sebe da demantujem. Ovo je zasigurno njihov najlošiji međusobni duel u kome su se svojski gurale koja će imati glavnu ulogu.

Obe su ušle u meč izuzetno nervozno, prenapeto, u kontraritmu. Da je jedna od njih igrla malo bolje, očistila bi onu drugu sa terena (kao što se desilo u 3. setu kada se JJ malo pribrala). Imao sam utisak kao da su glavu zaboravile u hotelu.
Skoro sam napisao da u budućnosti očekujem od ove dve teniserke neizvesne duele i dobar tenis. Nažalost, ovom prilikom moram sam sebe da demantujem. Ovo je zasigurno njihov najlošiji međusobni duel u kome su se svojski gurale koja će imati glavnu ulogu.

Obe su ušle u meč izuzetno nervozno, prenapeto, u kontraritmu. Nije se znalo koja će kojoj da podari više poena. Imao sam utisak kao da su glavu zaboravile u hotelu. Da je jedna od njih igrla bar malo bolje (kao npr. JJ u 3. setu), očistila bi onu drugu sa terena za manje od sat vremena.
Mislim da je NEZDRAV vanteniski pritisak od okoline i javnosti, od roditelja, a zatim i od njih samih - u ovom meču učino svoje. Devojke su tek na momente pokazivale svoje pravo lice, a uglavnom su igrale i tehnički i taktički ispod svog renomea.

Pravi naslov ove vesti bi trebalo da bude: "AI na kraju efikasnija i brža od JJ u pobeđivanju same sebe".
Pravi naslov ovog bi trebalo da bude: "U bezglavom meču u Madridu Ana je bila na kraju efikasnija i brža od Jelene u pobeđivanju same sebe".

VELJA

pre 13 godina

Jel neko primetio ono skandalozno imitiranje Ane od strane Jelene, kada je pricala sa kevom, i uz koliko sam razumeo par pogrdnih reci upucenih Ani ( ne direktno )?!?!? Ajde , razumem da se ne vole, ali brate da tako sramote prvenstveno Srbiju pred kamerama, a i sebe na kraju krajeva....to ne mogu nikako da razumem!!

Beogradjanka

pre 13 godina

Iskreno,pobedila je manje gora...u prwom setu nismo gledali lep tenis (puno brejkowa,neiznudjenih gresaka...),drugi je bio nesto bolji,a u trecem se widelo koja je BOLJA i MENTALNO STABILNIJA teniserka...Wolim ih obe,ali u owom mecu sam nawijala za Jelenu...GO JJ...do titule

Iva

pre 13 godina

Bravo devojke, nije vam bilo lako u startu (jedna protiv druge - a mi navijamo za obe). Lep, ali, nekako, previse nervozan mec. Ana je, po obicaju, kratkog daha i brzopleta, nazalost. Jeca je stabilnija, upornija i pobednicki raspolozena (s` razlogom). Obe ih volim i zelim da Jeca opet pobedi bar jednu od nadobudnih sestara Vilijams.

pesnica

pre 13 godina

Ne znam sto nekima smeta Jelenino oponasanje "stiskanja pesnice" posle meca, to je bilo u sali i namenjeno iskljucivo obitelji a verovatno je doslo kao rezultat sumnji mnogih ljudi u nju da ce posle 2:6 poraza uspeti pobediti.
Bilo je kao da kaze: "Mama eto vidis uspela sam je pobediti mada su mnogi sumnjali u mene".

Jednom davno sam bio Anin navijac ali upravo ono sto me od nje odbilo je bila ta "pesnica".

Bez veze

pre 13 godina

Ovo je Premier Mandatary, od hiljadu bodova. Pospadalo je sve živo, ove što igraju nisu na nivou, Serena slaba, ove naše smešne, nema ni slavne Voznjacki, Dinara pojma nema, Šarapove nigde nema, Radvanska nestala, Žistin i Kuznja sakrile se pre prvog kola, Azarenka opet povređana, a Kim nastradala u Fedu... Smešan turnir. Kakav je ovo tenis. Odličan! Od danas prestaje moje ludilo za ovim dosadnim sportom.

Slobodan

pre 13 godina

Gledao sam prv i set ni za jednu nisam navijao obe su naše.U drugom setu sam navijao za JJ. Treći set nisam mogao da gledam jer mi je to bilo kao da mi neko vadi jedno oko i pita koje ti je draže, jer je jedna morala da ispadne. Nemrlosrdnost žreba da se nađu na startu turnira.

anka

pre 13 godina

A Jelenino imitiranje Ane na kraju meca i to pred kamerom? Predskolosko ponasanje. Odrasti vec jednom i odvoji se od majke. A sta bi tek radila da je izgubila?! Navijam za nju uvek, osim kada igra protiv Ane, ali ono nije normalno ponasanje.

ajkula

pre 13 godina

Nisam gledala duel. Drago mi je za Jelenu, a za Anu mi je žao! Isto bi bilo i da je obrnuto! Ana je velika teniserka i znam da je ovo neće pokolebati. Samo hrabro napred Jeco i Anči!!!

Aussie Melbourne

pre 13 godina

Bravo Jelena pokazi joj ko je prvi reket Srbije,pravi patriota koji gine na terenu. Drugi dok ispijaju Kafe, Jelena pola slaba brani boje Srbije!!! Zato Jelena napred uvek Sam uz tebe. We love U babe!!!

Strasno

pre 13 godina

Jelenino ponasanje je ispod svakog nivoa pristojnosti i kulture (mislim na kraj meca)
Dok je oblacila jaknu gledala je u pravcu svog boksa i imitirala Anino stiskanje pesnice, a kamera joj je bila ispred nosa.
Provincijsko ponašanje od strane Jelene.

Ana nemoj nikada da se spustis na nivo Sneskice i Carice.

hm

pre 13 godina

Katastrofa mec sto se tice igre.Mnogo mi je zao sto je Ana izgubila,uprkos losoj igri bila bih vise nego zadovoljna pobjedom.
Za Jelenino ponasanje nemam rijeci,ni u jednom trenu Ana nije bila nepravedna prema njoj,zato je zasluzila ono ruganje na kraju? E moja JJ,uvijek ces biti ljubomorna na Anu,a imas i zasto!

Hogar

pre 13 godina

Zao mi je Ane jer je imala prvi set i u drugom do 4:4 imala i igru i neshvatljiva dva izgubljena poene izgubila set i potpuno stala. JJ nista specijalno nije odigrala. Ana kao da je cekala da se mec sto pre zavrsi. Steta a imala je.Prvi set i do kraja drugog je pokazala kako seigra protiv najvece defanzivke u zenskom tenisu.Ali nema veze vratice joj kada to bude najpotrebnije nadam se u RG

WTATP Lista

pre 13 godina

Iako se na neki nacin obrukala u finalu Rima kada je u cuvenom srpskom "lako cemo" maniru posle niza impresivnih pobeda potcenila neafirmisanu spansku veteranku - ipak je Jelena Jankovic u ovom momentu verovatno teniserka u najboljoj formi na celom WTA turu. Ana Ivanovic je posle toliko razocarenja neocekivano prosle nedelje pokazala da je izgleda na dobrom putu povratka na stare staze, a to na sljaci za bivseg pobednika i finalistu Rolan Garosa uvek znaci ogroman potencijal. Zato je pobeda Jelene Jankovic u tri seta pre pocetka meca delovala kao najrealnija prognoza, i to se eto i dogodilo, ali ne bas na nacin na koji je bilo ocekivano. Jako bizaran mec, miks veoma losih i fantasticnih poteza na obe strane uz vise nego dupliran rekord u broju brejkova u njihovim medjusobnim mecevima. Iako je bilo zaocekivati da situacija kada obe izda servis vise pogoduje JJ, ipak se doslo do 6:4 2:0 za Anu koja u tom momentu pravi presudnu takticku gresku i umesto jakih i snaznih zavrsnih udaraca kojima je do tada jako uspesno osvajala vazne poene ili napadala drugi servis protivnice, pokusavala je odjednom da sa polu-jakim i polu-snaznim udarcima natera Jankovicevu da gresi, potpuno zanemarujuci cinjenicu da joj je protivnica velemajstor u fazi defanzive i na te polu-vinere odgovara efikasnije nego bilo ko na turu u ovom momentu (pogotovo na sljaci). Medjutim ipak se jos uvek videla volja, zelja, ambicija, strategija kod Ivanoviceve, ali na 6:4 4:4 sve to je odjednom nestalo i od tog momenta umesto tenisa mogli smo da gledamo igru macke i misa i postojala je na terenu samo jedna teniserka - Jelena Jankovic (do kraja meca Ivanovic osvojila samo jedan gem). Kao i prosle nedelje pred Rim, i ovde u Madridu sam sklon da proglasim Jelenu Jankovic za glavnog favorita za titulu, a posto mi situacija oko Zistin Enan nije bas najjasnija, ne bih se izjasnjavao o Rolan Garosu, na kojem uzgred budi receno nikako ne treba zanemariti ni Anine sanse za lep rezultat, ako u hodu nastavi sa ovim napredovanjem.

dadasapic

pre 13 godina

jeco cestitam.dobra si. nije šala cetvrta si na svijetu.samo trako nastavi.
ana, teži je povratak od prvog uspona. nisam sigurna da ceš uspjeti da se vratiš. treba dosta kockica da u glavi posložiš. labilna si, gubiš se. to nije dobro za tvoju karijeru.

Vendi

pre 13 godina

Šta je Šauma, Djoksa, Milka, realni & co...
Ko se zadnji smeje naslađe se smeje. Za nijansu sam zadovoljna pobedom Jelena. Za razliku od Ane koju upšte ne cenim Jelenu i Novaka samo ne volim i za njih ne navijam samo kada igraju protiv mojih favorita. Čula sam razultat posle sedmog časa i odmah sam požurila kući da ostavim komentar pre mojih korenspodenata. A po ovo što sam pročćitala u tekstu vidim da je ovo bila žestoka farsa od meča gora i od Popovićevog Bore šnajdera i Kovačevićevog Radovana trećeg. I da, juče su me neki ovde prozivali da sam u citiram u bedaku. Dala sam odgovor ali mi nisu objavili iako se vodim dostojanstvenim rečkikom morad da priznam malo sam preterala profilišući crte ličnosti i crte karaktera pojedinih likova koji me ovde prozivaju. Reč bedak sam jedino čula kod novokomponovanih pevačica i navijača Ane Ivanović što potvrđuje moju tezu šta slišaju dotični. Ja kao mlada intelektualka uvek mogu da se spustim na nivo Šaume, Realnog, Ane, Stoje, Sandre Afrike i mnogi drugih ali oni na moj ne mogu da se popnu. Ja sam ipak sa jedanaest godina ušla u Narodno i Jugslovensko dramsko a oni neće ni u pedeset.

Zorica

pre 13 godina

Bolja je pobedila i zao mi je sto taj mec nije bio bar u cetvrtfinalu.Sta je tu je, ipak je Jelena u boljoj formi i za nju navijam a Ani sve najbolje i da se vrati u zeljenu formu, na dobrom je putu.

Milan Nis

pre 13 godina

Pukose svi na kladionici koji su se kladidli da se na kraju nece rukovati!
Zao mi je sto se ne ponasaju kao profesionalci,nemoraju da se vole,ali bi trebalo da se uvazavaju!

branko

pre 13 godina

Врло инспиративан меч!
Пре свега, било би тешко пратити га да је било која од Јелене и Ане играла тако како је играла, а са друге стране мреже била нека страна играчица, наравно због мноштва брејкова. Овако, сваки изгубљени сервис гем наше играчице , опет је добила наша, па неко коме је било сасвим свеједно која ће победити , то скоро није ни примећивао.
Што се тиче тениса, био је то леп меч . Обе су играле добро а Ана, негде све до краја другог сета можда и боље него недавно у Риму. Меч заправо није одлучила игра него оно што су у овом часу суштински Јелена и Ана.
Јелена је у најбољем периоду своје каријере. Игра одлично а ако у неком периоду меча и не иде најбоље она зна да се среди и врати меч под своју контролу. Она је у овом тренутку можда најбоља играчица на свету и , како неко рече, свакако боља него онда кад је била прва на листи.
Анин проблем, дефинитивно, није тениске природе.И данас је показала да може да игра квалитетно као у својим најбољим данима али се у психолошком смислу код ње одвија потпуно супротан процес од оног код Јелене. У неком часу, ко зна из ког разлога њена унутрашња стабилност почне да се распада и то иде разорно брзо. Она се чак ни не нервира и то је оно што на ваља, него се напросто предаје и настоји да што пре побегне са терена па зато прави и невероватан број дуплих сервис грешака. Њена недавна изјава `Научила сам да губим` је заправо јако забрињавајућа. Наравно, порази су део не само спорта него и живота али неко ко је у души прави спортиста никад се не мири са поразом, па чак и кад игра рекреативно, са другарима на пољанчету. А смисао врхунског, професионалног спорта није учествовање него побеђивање, допадало се то некоме или не. Ово са Аном иде јако, јако тешко, мада се виде позитивни помаци. Одувек сам мислио да су спортистима потребни не само професионални тренери неги и професионални психолози. То мислим и сада.

john

pre 13 godina

Ovaj mec nikako ne moze da bude reprezentativan pokazatelj forme nase dve najbolje teniserke zbog svog ogromnog psiholoskog tereta. Zapravo, od kada se saznalo da ce igrati jena protiv druge mediji su napravili pravi cirkus. Svasta se pisalo i pricalo, novinari su se pozivali na neke izjave, fed kup, na konferenciji su i Ani i Jeleni postavili par u najmanju ruku neprijatnih pitanja. Cak je bilo moguce i kladiti se da se nece rukoati posle meca. Da sam ranije saznao za tu opkladu uplatio bih ogroman novac da ce se rukovati jer ne moraju da budu najbolje drugarice i da se ne znam ni ja koliko vole, al da su se uvek sportski i fer plej ponasale, to stoji. Posto je jedna morala da izgubi, mislim da je bolje sto je to bila Ana, posto za razliku od Jelene, ima trenera sa kojim ce ovih 10ak dana koliko je ostalo do RG kvalitetno trenirati. Jeleni je zato bolje da sto duze ostane u Madridu i da igra jer joj je to bolja priprema za gren slem nego da sama trenira deset dana. U svakom slucaju, zelim im sve najbolje u nastavku sezone, da igraju kako znaju i umeju, osvajaju turnire i da nikako ne dozvoljavaju kojekakvim osrednjim igracicama da na njima prave ime, a posebno ne na najvecim turnirima. Pozz

toper hido

pre 13 godina

Navijam za obe, ne volim kada igraju jedna protiv druge, obe su nase.

Cudan je njihov odnos i to se videlo i u mecu, onoliko brejkova i za zenski tenis previse. A onaj Jelenin skec na kraju sa imitiranjem Aninog radovanja(nisam razumela sta je pri tom govorila mami verovatno) znaci i definitivan kraj nase Fed Cup reprezentacije. Dugo je i trajalo. Zenski sport

mlbrnsrb

pre 13 godina

lepo rekose reporteri jelena je (overpressing) pokusavala isuvise u prva dva seta i kad je malo smanjila intenzitet sve je krenulo svojim tokom, bravo jelena

bla

pre 13 godina

"posle velike borbe"? rekla bih da je samo u prva dva seta bilo borbe, treci je bio rutina i otaljavanje posla za Jelenu...
po prvi put mi je bilo i zao Ane, kako losije igra tako je nesigurnija. ona loptica joj ispada i sl

Predo

pre 13 godina

Posto u ovakvim mecevima obicno ne navijam ni za koga, rekao sam :"neka pobjedi bolja", a nakon odigranih par gemova sam pomislio: "Neka pobjedi manje gora". I tako se i desilo. Obje su nam pokazale sve mane savremenog zenskog tenisa. Igra se dosta na silu, bez gradjenja poena, a to se posebno odnosi na Anu, cija igra je bila daleko ispod nivoa, prikazanog u Rimu. Ani ocigledno predstoji veliki rad pred Rolan Garos, jer se moraju pripremiti sve moguce kombinacije, uzimjuci u obzir da Ana nema sposobnost da napravi promjene tokom igre, dok Jelena posjeduje malo vecu (tenisku) inteligenciju i to je bilo presudno u ovom ne bas prelijepom teniskom dvoboju.

nenad

pre 13 godina

Steta sto su se sastale u drugom kolu. Mislim da bi daleko Ana dogurala da nije naletela na Jelenu. Ana igra sve bolje i to ohrabruje, nadam se da nece da klone duhom zbog ovog poraza. Napred devojke. JJ idemo do titule(nadam se).

cruzbgd

pre 13 godina

U principu navijam i za Jelenu i za Anu ali ono je KRIMINAL OD SERVISA I KOD JEDNE I KOD DRUGE.

Jos kad odavde krenu novokomponovani strucnjaci da prosipaju pamet kako je Ana popravila servis, a tek Jelena sto servira... ali to nam je u genima, da li pljuvali ili hvalili nekog to mora biti u ekstremu a realno sagledavanje je stvarno retka stvar (cast izuzecima kojih ima mora se priznati).

Igra sama jos kako,tako ali sto se tice servisa siguran sam da bi mame Snezana i Dragana umele bolje da serviraju jer je ono patetika od pocetnog udarca.

igrajte bolje

pre 13 godina

U naslovu treba da stoji posle ocajne igre obe teniserke, da se zna kakve velike borbe, da ne pomisli neko da su igrale dobro.
Nazalost lose su igrale.
Nadam se boljim partijama na Rolan Garosu.

Moma

pre 13 godina

Ovakav tenis ne verujem da sam ikad gledao. Obe očajne, naravno Ana katastrofa. Činilo se da će posle 2:0 u drugom setu Ana dobiti meč, ali ona se onda setila da bi morala još da ostane u Madridu, pa je požurila da izgubi i prvim avionom ode u Palma de Majorku, na sladoled. Najbolji je sredom, predveče.

Srdja

pre 13 godina

Ovaj sudija nije ovoliko puta silazio sa stolice u zadnjih deset meceva...bas veruju jedna drugoj,kao da je jedna iz Kine,a druga iz Nigerije...Kako se izgrlise i izljubise posle meca...

lola

pre 13 godina

Bravo Jelena. Uvek si mi bila draza i uvek sam za tebe navijala. Ova mala njanjava sa 190 cm visine me uzasno nervira. Te nije pobedila iz prihickih razloga, te nije imala podrsku, te nema stabilnost, te nema sigurnost. stalno nesto. Od cele price, ostade samo da njanja...... Pozdrav za Jecu i samo napred guraj.

kvaliteta bez

pre 13 godina

Nazalost nije bila lepog tenisa. Mnogo vise gresaka.
Pobedila je manje gora. Steta sto su bile tako nervozne. Moraju pod hitno da zaigraju mnogo bolje. Ovo je sramota za zenski tenis uopste, ajde da ne krivim bas njih dve.

Marko-dc

pre 13 godina

Steta sto su igrale vec na startu. Mec malo zanimljiv a i dosadan. Osetila se napetost s obe starne. Zanima me da li Ana dobija 80 ili 5 poena. JJ ima sjajnu sansu da udje ponovo u finale Boze zdravlja . Ani od sveg srca zelim sto brzi povratak u top 5 ali sam danas ipak morao navijati za Jelenu. Ana pokazuje dobru igru i bila je sjajna u pojedinim momentima. Moram da pohvalim komentatora eurosporta Dragana Pesikan-a koji je bio krajnje profesionalan i dobro prenosio mec. Idemo JJ do pobede.

znanje-imanje

pre 13 godina

Mislio sam da će se devojke dogovoriti. Jeleni treba poraz, tj. odmor i detalji pred Rolan Garos jer je u odličnoj formi. Ani trebaju mečevi za igru, pobede za glavu i poeni za WTA rang. Prvi set sam mislio da sam u pravu: Jelena na momente isuviše providna ali koga briga... povela sa 3:2 i 30-0 i onda stala. Pet brejk lopti je očigledno namerno pogrešila na 4:5 ali Ana baš nije mogla da sastavi dva dobra poena. Tada je Jelena morala da uzme gem da se vlasi ne dosete, pa je preventivno na sledećem servisu ekspresno izgrešila da prestigne Anu u tome... A onda ipak Jelena malo proigrava i lako dobija. I sad ni sam ne znam: ili totalno nisam u pravu ili je tako trebalo da bude ali je Jeleni pukao film pa je promenila odluku na sred meča. Voleo bih da čujem procenu onih koji, kao ni ja, ne navijaju posebno za jednu od hjih dve.

Zorica

pre 13 godina

Bolja je pobedila i zao mi je sto taj mec nije bio bar u cetvrtfinalu.Sta je tu je, ipak je Jelena u boljoj formi i za nju navijam a Ani sve najbolje i da se vrati u zeljenu formu, na dobrom je putu.

nenad

pre 13 godina

Steta sto su se sastale u drugom kolu. Mislim da bi daleko Ana dogurala da nije naletela na Jelenu. Ana igra sve bolje i to ohrabruje, nadam se da nece da klone duhom zbog ovog poraza. Napred devojke. JJ idemo do titule(nadam se).

pesnica

pre 13 godina

Ne znam sto nekima smeta Jelenino oponasanje "stiskanja pesnice" posle meca, to je bilo u sali i namenjeno iskljucivo obitelji a verovatno je doslo kao rezultat sumnji mnogih ljudi u nju da ce posle 2:6 poraza uspeti pobediti.
Bilo je kao da kaze: "Mama eto vidis uspela sam je pobediti mada su mnogi sumnjali u mene".

Jednom davno sam bio Anin navijac ali upravo ono sto me od nje odbilo je bila ta "pesnica".

Aussie Melbourne

pre 13 godina

Bravo Jelena pokazi joj ko je prvi reket Srbije,pravi patriota koji gine na terenu. Drugi dok ispijaju Kafe, Jelena pola slaba brani boje Srbije!!! Zato Jelena napred uvek Sam uz tebe. We love U babe!!!

toper hido

pre 13 godina

Navijam za obe, ne volim kada igraju jedna protiv druge, obe su nase.

Cudan je njihov odnos i to se videlo i u mecu, onoliko brejkova i za zenski tenis previse. A onaj Jelenin skec na kraju sa imitiranjem Aninog radovanja(nisam razumela sta je pri tom govorila mami verovatno) znaci i definitivan kraj nase Fed Cup reprezentacije. Dugo je i trajalo. Zenski sport

Strasno

pre 13 godina

Jelenino ponasanje je ispod svakog nivoa pristojnosti i kulture (mislim na kraj meca)
Dok je oblacila jaknu gledala je u pravcu svog boksa i imitirala Anino stiskanje pesnice, a kamera joj je bila ispred nosa.
Provincijsko ponašanje od strane Jelene.

Ana nemoj nikada da se spustis na nivo Sneskice i Carice.

WTATP Lista

pre 13 godina

Iako se na neki nacin obrukala u finalu Rima kada je u cuvenom srpskom "lako cemo" maniru posle niza impresivnih pobeda potcenila neafirmisanu spansku veteranku - ipak je Jelena Jankovic u ovom momentu verovatno teniserka u najboljoj formi na celom WTA turu. Ana Ivanovic je posle toliko razocarenja neocekivano prosle nedelje pokazala da je izgleda na dobrom putu povratka na stare staze, a to na sljaci za bivseg pobednika i finalistu Rolan Garosa uvek znaci ogroman potencijal. Zato je pobeda Jelene Jankovic u tri seta pre pocetka meca delovala kao najrealnija prognoza, i to se eto i dogodilo, ali ne bas na nacin na koji je bilo ocekivano. Jako bizaran mec, miks veoma losih i fantasticnih poteza na obe strane uz vise nego dupliran rekord u broju brejkova u njihovim medjusobnim mecevima. Iako je bilo zaocekivati da situacija kada obe izda servis vise pogoduje JJ, ipak se doslo do 6:4 2:0 za Anu koja u tom momentu pravi presudnu takticku gresku i umesto jakih i snaznih zavrsnih udaraca kojima je do tada jako uspesno osvajala vazne poene ili napadala drugi servis protivnice, pokusavala je odjednom da sa polu-jakim i polu-snaznim udarcima natera Jankovicevu da gresi, potpuno zanemarujuci cinjenicu da joj je protivnica velemajstor u fazi defanzive i na te polu-vinere odgovara efikasnije nego bilo ko na turu u ovom momentu (pogotovo na sljaci). Medjutim ipak se jos uvek videla volja, zelja, ambicija, strategija kod Ivanoviceve, ali na 6:4 4:4 sve to je odjednom nestalo i od tog momenta umesto tenisa mogli smo da gledamo igru macke i misa i postojala je na terenu samo jedna teniserka - Jelena Jankovic (do kraja meca Ivanovic osvojila samo jedan gem). Kao i prosle nedelje pred Rim, i ovde u Madridu sam sklon da proglasim Jelenu Jankovic za glavnog favorita za titulu, a posto mi situacija oko Zistin Enan nije bas najjasnija, ne bih se izjasnjavao o Rolan Garosu, na kojem uzgred budi receno nikako ne treba zanemariti ni Anine sanse za lep rezultat, ako u hodu nastavi sa ovim napredovanjem.

lola

pre 13 godina

Bravo Jelena. Uvek si mi bila draza i uvek sam za tebe navijala. Ova mala njanjava sa 190 cm visine me uzasno nervira. Te nije pobedila iz prihickih razloga, te nije imala podrsku, te nema stabilnost, te nema sigurnost. stalno nesto. Od cele price, ostade samo da njanja...... Pozdrav za Jecu i samo napred guraj.

N.

pre 13 godina

Jelenino imitiranje Ane na kraju meca, bilo je zbog onog Aninog poteza, kada je Jelena na mrezi promasila volej u poenu koji je potpuno izgradila i koji je vec prakticno bio njen. Tada je Ana dosla na mrezu i napravila cuveni pokret rukom, sto je Jelenu ostavilo u soku... i sto je stvarno bilo nepotrebno. Narocito, sto je Ana do poena dosla, ne svojom briljantnom igrom, nego Jeleninom greskom. Ne pokusavam da opravdam ovaj Jelenin gest, ali samo da se zna i zbog ceka je bio upucen! :)

bla

pre 13 godina

"posle velike borbe"? rekla bih da je samo u prva dva seta bilo borbe, treci je bio rutina i otaljavanje posla za Jelenu...
po prvi put mi je bilo i zao Ane, kako losije igra tako je nesigurnija. ona loptica joj ispada i sl

anka

pre 13 godina

A Jelenino imitiranje Ane na kraju meca i to pred kamerom? Predskolosko ponasanje. Odrasti vec jednom i odvoji se od majke. A sta bi tek radila da je izgubila?! Navijam za nju uvek, osim kada igra protiv Ane, ali ono nije normalno ponasanje.

Dorcolac

pre 13 godina

Ne razumem zasto je neciji lakat kulturan a neciji nekulturan? Pre nesto vise od godinu dana Devenport je pokazala Ani laka posle meca koji je Ana izgubila, jer joj je Ana stalno pokazivala lakat za vreme meca. Devenport je mislila da je to neki folklorni obicaj Anin, iz zavicaja, i da je red da se uzvrati.

john

pre 13 godina

Ovaj mec nikako ne moze da bude reprezentativan pokazatelj forme nase dve najbolje teniserke zbog svog ogromnog psiholoskog tereta. Zapravo, od kada se saznalo da ce igrati jena protiv druge mediji su napravili pravi cirkus. Svasta se pisalo i pricalo, novinari su se pozivali na neke izjave, fed kup, na konferenciji su i Ani i Jeleni postavili par u najmanju ruku neprijatnih pitanja. Cak je bilo moguce i kladiti se da se nece rukoati posle meca. Da sam ranije saznao za tu opkladu uplatio bih ogroman novac da ce se rukovati jer ne moraju da budu najbolje drugarice i da se ne znam ni ja koliko vole, al da su se uvek sportski i fer plej ponasale, to stoji. Posto je jedna morala da izgubi, mislim da je bolje sto je to bila Ana, posto za razliku od Jelene, ima trenera sa kojim ce ovih 10ak dana koliko je ostalo do RG kvalitetno trenirati. Jeleni je zato bolje da sto duze ostane u Madridu i da igra jer joj je to bolja priprema za gren slem nego da sama trenira deset dana. U svakom slucaju, zelim im sve najbolje u nastavku sezone, da igraju kako znaju i umeju, osvajaju turnire i da nikako ne dozvoljavaju kojekakvim osrednjim igracicama da na njima prave ime, a posebno ne na najvecim turnirima. Pozz

Srdja

pre 13 godina

Ovaj sudija nije ovoliko puta silazio sa stolice u zadnjih deset meceva...bas veruju jedna drugoj,kao da je jedna iz Kine,a druga iz Nigerije...Kako se izgrlise i izljubise posle meca...

VELJA

pre 13 godina

Jel neko primetio ono skandalozno imitiranje Ane od strane Jelene, kada je pricala sa kevom, i uz koliko sam razumeo par pogrdnih reci upucenih Ani ( ne direktno )?!?!? Ajde , razumem da se ne vole, ali brate da tako sramote prvenstveno Srbiju pred kamerama, a i sebe na kraju krajeva....to ne mogu nikako da razumem!!

Los tenis

pre 13 godina

Pobedila je manje losa teniserka danas. I to je bila Jelena, i to samo zbog treceg seta. Prva dva, Ana je realno bila malo bolja i nije mi jasno (a verujem ni njoj) sta se desilo u trecem setu.
Ipak, mislim da je Anin povratak medju najbolje teniserka sveta vidljiv u narednom periodu, nadam se da ce je zreb posluziti pa i da ce se u Parizu ponoviti Rim. Ljudi, pre samo par dana ove dve teniserke igrale su u polufinalima jednog velikog turnira, mogli smo da gledamo srpsko finale!
Ruzno je sta rade novinari i oni koji glasno podrzavaju jednu mrzeci drugu. Obe su nase devojke, za bilo koju od njih kao pobednicu nekog GS cuce se srpska himna. Nazalost, tenis je pojedinacni sport pa se ponekad moraju i medjusobno sastati ali TO NIJE RAZLOG DA SE JEDNA VOLI A DRUGA NE!
Ja sam Anin navijac, sve turnire aktivno pratim dok ona ne ispadne, ali da kazem nesto ruzno o Jeleni, devojci koja pobedjuje najbolje teniserke sveta sa osmehom na licu, ne pada mi na pamet! Ako je danas napravila ruzan gest imitiranjem Ane posle meca, verujem da je to posledica ogromnog pritiska javnosti koji je bio prisutan u ovom susretu. Ruzan tenis takodje, nikada se pod velikim pritiskom ne izvlace najbolji udarci.
Navijam za Jelenin dobar rezultat u Madridu, i navijam za srpsko finale u Parizu! Svim srcem za uspeh obe devojke! A koja ce pobediti u njihvom medjusobnom okrsaju... ja bih vise voleo Ana, neko drugi bi vise voleo Jelena, sustinski, nama kao navijacima iz Srbije, treba da bude NEBITNO, NASE SU! Obe su slatke na svoj nacin, obe sjajno igraju tenis opet svaka na svoj nacin, obe su nase i obe ih volimo.
Napred Jelena!
NAPRED ANA! :)
(naravno da svako od nas jednu voli malo vise)

branko

pre 13 godina

Врло инспиративан меч!
Пре свега, било би тешко пратити га да је било која од Јелене и Ане играла тако како је играла, а са друге стране мреже била нека страна играчица, наравно због мноштва брејкова. Овако, сваки изгубљени сервис гем наше играчице , опет је добила наша, па неко коме је било сасвим свеједно која ће победити , то скоро није ни примећивао.
Што се тиче тениса, био је то леп меч . Обе су играле добро а Ана, негде све до краја другог сета можда и боље него недавно у Риму. Меч заправо није одлучила игра него оно што су у овом часу суштински Јелена и Ана.
Јелена је у најбољем периоду своје каријере. Игра одлично а ако у неком периоду меча и не иде најбоље она зна да се среди и врати меч под своју контролу. Она је у овом тренутку можда најбоља играчица на свету и , како неко рече, свакако боља него онда кад је била прва на листи.
Анин проблем, дефинитивно, није тениске природе.И данас је показала да може да игра квалитетно као у својим најбољим данима али се у психолошком смислу код ње одвија потпуно супротан процес од оног код Јелене. У неком часу, ко зна из ког разлога њена унутрашња стабилност почне да се распада и то иде разорно брзо. Она се чак ни не нервира и то је оно што на ваља, него се напросто предаје и настоји да што пре побегне са терена па зато прави и невероватан број дуплих сервис грешака. Њена недавна изјава `Научила сам да губим` је заправо јако забрињавајућа. Наравно, порази су део не само спорта него и живота али неко ко је у души прави спортиста никад се не мири са поразом, па чак и кад игра рекреативно, са другарима на пољанчету. А смисао врхунског, професионалног спорта није учествовање него побеђивање, допадало се то некоме или не. Ово са Аном иде јако, јако тешко, мада се виде позитивни помаци. Одувек сам мислио да су спортистима потребни не само професионални тренери неги и професионални психолози. То мислим и сада.

Iva

pre 13 godina

Bravo devojke, nije vam bilo lako u startu (jedna protiv druge - a mi navijamo za obe). Lep, ali, nekako, previse nervozan mec. Ana je, po obicaju, kratkog daha i brzopleta, nazalost. Jeca je stabilnija, upornija i pobednicki raspolozena (s` razlogom). Obe ih volim i zelim da Jeca opet pobedi bar jednu od nadobudnih sestara Vilijams.

Marko

pre 13 godina

Kakav bezobrazluk i nekultura na kraju! A kad se zna kakva joj je majka, i ne cudi njeno ponasanje. Ana aplaudira njenom fenomenalnom lobu,a ona ... Zlobno, nema sta! Zabolice je kad se najmanje bude nadala.
A vec je bole - osvojeni GS, 2 finala GS, prva Srpkinja na I mestu WTA, dozivotni ugovor sa Adidasom, medjusobni odnos, omiljenost u svetu (i dok je bila prva, a i 42), lepota, vaspitanje, dobrota, maniri, porodica za primer, ... I mnogo toga jos, ali se umorih. A, ne bih vise da mucim "g-dju" Jankovic.

ajkula

pre 13 godina

Nisam gledala duel. Drago mi je za Jelenu, a za Anu mi je žao! Isto bi bilo i da je obrnuto! Ana je velika teniserka i znam da je ovo neće pokolebati. Samo hrabro napred Jeco i Anči!!!

hm

pre 13 godina

Katastrofa mec sto se tice igre.Mnogo mi je zao sto je Ana izgubila,uprkos losoj igri bila bih vise nego zadovoljna pobjedom.
Za Jelenino ponasanje nemam rijeci,ni u jednom trenu Ana nije bila nepravedna prema njoj,zato je zasluzila ono ruganje na kraju? E moja JJ,uvijek ces biti ljubomorna na Anu,a imas i zasto!

Ana**

pre 13 godina

Pa da li je neko ocekivao da ce ovakva Ana da pobedi Jecu koja u dva dana presisa sestre?? Ma dajte molim vas, Jeca je u ovom trenutku klasa za Anu. Idemo JJ do titule!!!

zoran

pre 13 godina

(Vendi, 12. maj 2010 14:34)

Sta kazes.."mlada intelektualka.."

Skoro me tako nije zasmejao.
Knjigu u shake i spremaj se za pismeni.
Vazno je da si ti usla u pozorishte...komedija...

..Volim ovaj B92...sta bi bilo bez ovakvih komentara..??

Jurica

pre 13 godina

Nisam gledao ovaj mec pa nisam video nikakvo imitiranje i podsmeh. Ranije sam gledao jedan njihov mec i secam se da je Jelena na svaki Anin odlican potez aplaudirala Ani, dok Ana njoj nije. Ana se svojim poenima radovala, prilicno sam uveren, vise nego u nekim drugim mecevima sa drugim teniserkama. I napadno stezala tu pesnicu. Na kraju joj je Jelena cestitala pobedu, opet sam siguran, srdacnije nego drugim teniserkama od kojih izgubi. Nije mi delovalo kao foliranje vec skroz iskreno. A opet Anin vrisak kod osvojene mec-lopte u tom mecu mi se ucinio preteranim. Bas preteran. Ne navijam ni za jednu, imam osecaj da danasnji zenski tenis, s obzirom na sta lici, postoji samo zbog ravnopravnosti polova. Ovo danas nisam video, ali bih voleo da se Jelena ponela kao Sarapova posle pobede nad Anom u finalu Australian opena. Vrlo profesionalno i vrlo zrelo.

Dusan

pre 13 godina

Iz ovog meca ce jedino ostati zapamcena patoloska mrznja Jelene (i Snezane) Jankovic prema Ani Ivanovic. Koja je obicno upakovana u kvazi-patriotske izjave jer se na to najvise pali veci deo naroda

Beogradjanka

pre 13 godina

Iskreno,pobedila je manje gora...u prwom setu nismo gledali lep tenis (puno brejkowa,neiznudjenih gresaka...),drugi je bio nesto bolji,a u trecem se widelo koja je BOLJA i MENTALNO STABILNIJA teniserka...Wolim ih obe,ali u owom mecu sam nawijala za Jelenu...GO JJ...do titule

Marko

pre 13 godina

Ana ce uvek biti moj favorit u duelima sa Jelenom. Nekako ,Ana mi je olicenje nekih vrednosti koje cene Evropa i svet a Jelena necega na sta se pale nase siroke narodne mase koje nikada nece moci da se identifikuju sa nekim kao sto je Ana jer kod nje nema patetike ,dramatike ,prica o zrtvovanju...Jezim se koliko napada na Anu ima ovde.Zar zaista toliko boli sto je Ana JEDINA SRPKINJA KOJA IMA OSVOJEN GRAND SLAM.

mlbrnsrb

pre 13 godina

lepo rekose reporteri jelena je (overpressing) pokusavala isuvise u prva dva seta i kad je malo smanjila intenzitet sve je krenulo svojim tokom, bravo jelena

pesnica

pre 13 godina

Nista strasno nije bilo, evo link gde se mozete uveriti u to:
http://tinypic.com/usermedia.php?uo=JDduC2mKjduKr2YaY2Wnzoh4l5k2TGxc

A da je kojim slucajem bilo obrnuto siguran sam da se niko nebi usudio napasti Anu.

Zox

pre 13 godina

Uzmete jedan los mec i pisete kako je sramota za tenis, a kada ili JJ ili Ana igraju fenomenalno, kao na proslom turniru, to niko ne hvali.
Ja sam i ocekivao los mec zato sto su obe bile pod velikim pritiskom.
I ovaj mec, kako neko rece, nije pokazatelj ni njihove trenutne forme, ni kvaliteta zenskog tenisa, jer i JJ i Ana su vrhunske igracice.
Gledajte neke od njihovih meceva ili meceve protiv ostalih protivnika na YouTubu, pa onda sudite.

Steta sto su se sastale odmah na startu jer bi obe stigle do samog kraja.

Volim i JJ i Anu i njihove razlicite stilove igre. Kada su obe u punoj formi igraju astronomski tenis.
Malo me razocarala JJ sto je imitirala Anino stiskanje pesnice.
Mislio sam da mediji preteruju kada govore o tome, ali ipak postoji netrpeljivost izmedju njih.

Puno srece i jednoj i drugoj i daj Boze da ih obe gledamo u finalu RG-a.

Aleksandar M.

pre 13 godina

Nisam danas gledao meč naših teniserki ali na osnovu komentara i izveštaja sa meča može da se zaključi da su odigrale meč ispod očekivanja, da su bile vrlo napete i opterećene... Očigledno je da se one ne podnose, da se nešto Jeleni ne svidja u Aninom ponašanju i obrnuto, pa čak i da se mrze što je strašno. Po mom mišljenju one nikad i nisu bile u nekim prijateljskim odnosima. Ono malo vremena kada su bile zajedno kada igra reprezentacija i kada su se pozdravljale i bodrile jedna drugu, čini mi se da je to sve bilo zbog viših interesa igranja za Srbiju a ne iskreno prijateljstvo.
One su obe profesionalci, žive od tenisa i sponzora, po meni i ne moraju da se vole, imamo primere da se recimo u fudbalu neki igrači iz istog tima ne vole, kažu da se recimo čuveni glumci Paja Vujisić i Ćkalja uopšte nisu voleli privatno a toliko smo se radovali njihovim ulogama u "Kamiondžijama". Sve u svemu, sada je to tako, moje mišljenje da ih u dogledno vreme više nećemo gledati zajedno u reprezentaciji.
Želeo bih da im poručim da je u njihovom interesu da se pomire ukoliko su u svadji, ne moraju da se vole ali moraju da poštuju jedna drugu, jer to i mnogi navijači žele od njih.
Pozdrav svima!

cruzbgd

pre 13 godina

U principu navijam i za Jelenu i za Anu ali ono je KRIMINAL OD SERVISA I KOD JEDNE I KOD DRUGE.

Jos kad odavde krenu novokomponovani strucnjaci da prosipaju pamet kako je Ana popravila servis, a tek Jelena sto servira... ali to nam je u genima, da li pljuvali ili hvalili nekog to mora biti u ekstremu a realno sagledavanje je stvarno retka stvar (cast izuzecima kojih ima mora se priznati).

Igra sama jos kako,tako ali sto se tice servisa siguran sam da bi mame Snezana i Dragana umele bolje da serviraju jer je ono patetika od pocetnog udarca.

Milan Nis

pre 13 godina

Pukose svi na kladionici koji su se kladidli da se na kraju nece rukovati!
Zao mi je sto se ne ponasaju kao profesionalci,nemoraju da se vole,ali bi trebalo da se uvazavaju!

Predo

pre 13 godina

Posto u ovakvim mecevima obicno ne navijam ni za koga, rekao sam :"neka pobjedi bolja", a nakon odigranih par gemova sam pomislio: "Neka pobjedi manje gora". I tako se i desilo. Obje su nam pokazale sve mane savremenog zenskog tenisa. Igra se dosta na silu, bez gradjenja poena, a to se posebno odnosi na Anu, cija igra je bila daleko ispod nivoa, prikazanog u Rimu. Ani ocigledno predstoji veliki rad pred Rolan Garos, jer se moraju pripremiti sve moguce kombinacije, uzimjuci u obzir da Ana nema sposobnost da napravi promjene tokom igre, dok Jelena posjeduje malo vecu (tenisku) inteligenciju i to je bilo presudno u ovom ne bas prelijepom teniskom dvoboju.

dadasapic

pre 13 godina

jeco cestitam.dobra si. nije šala cetvrta si na svijetu.samo trako nastavi.
ana, teži je povratak od prvog uspona. nisam sigurna da ceš uspjeti da se vratiš. treba dosta kockica da u glavi posložiš. labilna si, gubiš se. to nije dobro za tvoju karijeru.

Moma

pre 13 godina

Ovakav tenis ne verujem da sam ikad gledao. Obe očajne, naravno Ana katastrofa. Činilo se da će posle 2:0 u drugom setu Ana dobiti meč, ali ona se onda setila da bi morala još da ostane u Madridu, pa je požurila da izgubi i prvim avionom ode u Palma de Majorku, na sladoled. Najbolji je sredom, predveče.

Sloba

pre 13 godina

Ana nije pobedila Jelenu vec tri godine, i ne treba to da je opterecuje, moze se desiti i da je vise nikad ne pobedi, ima takvih primera u sportu. Da li se trpe, to je njihova privatna stvar. Treba vrednovati odnos prema reprezentaciji, i zato smatram da je revolt Jelenine majke bio na mestu. Jelena je presla pola planete a Ani (zdravoj) bilo je tesko da dodje iz Spanije!I jos nesto: ana treba da se sredi, jer cetiri godine mladja Bika dolazi!

Djape

pre 13 godina

Cestitke JJ na pobedi, mada su nijanse odlucivale. Iskreno, uopste ne vidim nista lose u gestikulaciji JJ na kraju meca (Ana to radi nonstop za i najmanju gresku protivnice, zasto to Jelena ne bi uradila na kraju meca jednom ili dvaput, proslavljajuci pobedu). Ne vidim da Ana ima ekskluzivna prava na stiskanje pesnice, pobogu. Meni se cini da mediji opet zele da naprave dodatnu netrpeljivost izmedju njih dve. A fanovi su vec dovoljno podgrejani da naprave rsum po forumima i netu. Srecno Jeleni u nastavku turnira.

Ana ,Nole ,Viktor

pre 13 godina

Ako sta volim i cenim kod sportiste to je fer plej i upravo zbog toga nikada necu biti navijac nekoga kao sto je Jelena .Koliko joj je samo frustracija nabila ,2 godine i 9 meseci mladja , Ana pa mora ovako da se ponasa

Marko-dc

pre 13 godina

Steta sto su igrale vec na startu. Mec malo zanimljiv a i dosadan. Osetila se napetost s obe starne. Zanima me da li Ana dobija 80 ili 5 poena. JJ ima sjajnu sansu da udje ponovo u finale Boze zdravlja . Ani od sveg srca zelim sto brzi povratak u top 5 ali sam danas ipak morao navijati za Jelenu. Ana pokazuje dobru igru i bila je sjajna u pojedinim momentima. Moram da pohvalim komentatora eurosporta Dragana Pesikan-a koji je bio krajnje profesionalan i dobro prenosio mec. Idemo JJ do pobede.

Darko

pre 13 godina

Jelena je danas prikazala mnogo losu igru u prva dva seta, ali Ana nije uspela ni kod Jelenine mnogo lose igre da izvuce pobedu, to ce morati da promeni pod hitno, ako zeli povratak u top ten! Volim Jelenu jako i navijam za nju da osvoji Madrid i podigne pehar na RG!

Lea

pre 13 godina

Cestitke Jeleni na pobedi ali velike kritike na nesportskom ponasanju prema Ani...mislim da Ana nikada nije pokazala toliku netrepeljivost za razliku od Jelene koja je svako malo proziva.Mogu navijaci da se ljute i da je dizu do besvesti ali ostaje cinjenica da o Jeleni ostale igracice nemaju visoko misljenje(setite se komentara Sarapove).Mislim da bi Jelena trebalo da poradi na kulturi i medjuljudskim odnosima,nekoliko casova bi joj koristilo.

broker

pre 13 godina

Na osnovu cega ste svi ubedjeni da je Jelena imitirala Anino stiskanje pesnice???
Zar nije samo dala sebi oduska, ispraznila se, jer je poznato da ona veoma retko stiska pesnicu u toku meca !?!?!

Slobodan

pre 13 godina

Gledao sam prv i set ni za jednu nisam navijao obe su naše.U drugom setu sam navijao za JJ. Treći set nisam mogao da gledam jer mi je to bilo kao da mi neko vadi jedno oko i pita koje ti je draže, jer je jedna morala da ispadne. Nemrlosrdnost žreba da se nađu na startu turnira.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Meni kao ovde vec etabliranom Jecinom navijacu ne bi bio problem da u ovom mecu navijam za Anu.Ani trebaju mecevi a Jeci odmor.Samo da nije ovih Aninih navijaca koji nipodastavaju Jecu na svakom koraku i da nije ovakvog medjusobnog skora.

Djoksa

pre 13 godina

Tenzija koja se osecala tokom susreta uzrokovana je medij. pritiskom nakon izjave Jelenine majke.Mediji su to u stilu Don Kinga dovela do usijanja,pa je cilj u ovom mecu bio ne pobediti,nego ne izgubiti.Postovani@DD,ja bih ovo nazvao:Vise od igre(tenisa).

Igor

pre 13 godina

Inace, Jelenino skandalozno imitiranje Ane pred njenom mamom za koju znamo da je vec javno isprozivala Anu pre mesec dana, postala je glavna tema na svetskim forumima, a pominje se cak i medju sportskim vestima. Sramota.

realista

pre 13 godina

@Jurica
Taj mec koji si gledao i o kome pises je polufinale Rolan Garroda 2008. U tom mecu se tada odlucivalo koja ce od njih 2 posle tog meca biti prva teniserka sveta. Takodje se odlucivalo i o tome koja ce od njih dve ici u finale Rolan Garrosa i osvojiti prvu GS titulu. Tada je vec Safina bila prosla u finale i obe su znale da ce koja god da prodje u finale pobediti Safinu i osvojiti GS. Zbog toga je i Anino radovanje tada bilo toliko vidljivo.
Ne mozes taj mec porediti sa ovim danasnjim koji nije imao nikakvu vaznost. Ovaj danas je igran u drugom kolu i na daleko manje znacajnom turniru.
Video si danas da se Ana uopste nije radovala kada je osvojila prvi set. Samo je odsetala do stolice kao da je u pitanju pauza izmedju gemova.
Na slican nacin je postupila i Jelena kada je uzela drugi set.
Niko sigurno ne zna o cemu je Jelena pricala nakon zavrsetka meca i sta je htela da kaze tim "imitacijama". Mozda nije bilo nista zlonamerno, medjutim problem je sto su to snimile sve svetske kamere i to u trenutku kada je njihov medjusobni odnos postao glavna tema vecine sportskih medija.
U svakom slucaju jako glupo ponasanje od strane Jelene, koje ce tim istim medijima samo dati slagvort za puno novih insinuacija.
Potpuno nepotrebno jer je Jelena samo je pokvarila ukupnu sliku o ovom mecu.

Lako se moze desiti da Ana Jelenu potpuno igracki ponizi u nekom sledecem susretu.
Medjutim Ana je drugacije vaspitana od Jelene i sigurno nece likovati ni u takvoj situaciji.
Ja sam na kraju imao neki cudan utisak, da Jeleni uopste nije vazno sta ce uraditi na ovom turniru i da joj je jedino bilo vazno da samo pobedi Anu.
Na kraju jedno pitanje. Da li ste ikada videli da Jelena na bilo koji nacin imitira na primer Serenu, a za tako nesto je imala 100 puta vise razloga nego za ovo sa Anom.
Cini mi se da je ovo Jelenino ponasanje samo proizvod velikih komleksa i provincijskog vaspitanja.

Sto se samog meca tice, jako losa Anina igra i Jelenin poluuspesan pokusaj da igra ofanzivni tenis.
Jednostavno mec koji sto pre treba zaboraviti.

stevan

pre 13 godina

Kolika kolicina rasizma i homofobije u ovim komentarima, samo posle mecha dve sunarodnice. Pa nije ni cudo sto se posle nekih fudbalskih mecheva ubijaju i bodu nozevima. Kakvim vrednostima ucite svoju decu i prijatelje, narocito vi koji se pozivate na "lepotu" i evropske tekovine?

kvaliteta bez

pre 13 godina

Nazalost nije bila lepog tenisa. Mnogo vise gresaka.
Pobedila je manje gora. Steta sto su bile tako nervozne. Moraju pod hitno da zaigraju mnogo bolje. Ovo je sramota za zenski tenis uopste, ajde da ne krivim bas njih dve.

igrajte bolje

pre 13 godina

U naslovu treba da stoji posle ocajne igre obe teniserke, da se zna kakve velike borbe, da ne pomisli neko da su igrale dobro.
Nazalost lose su igrale.
Nadam se boljim partijama na Rolan Garosu.

Bludimir

pre 13 godina

hahaha ova Vendi je carica!! Nisam procitao gori bullshit josh od puberteta.
Srecom nisam sa 11 godina isao u Narodno pozorishte inace bi verovatno pricao isto tako! :D hahaha carica!!!

Pindar

pre 13 godina

Jelena Jankovic nije svet osvojila lepim ponasanjem, niti dolazi iz sredine gde bi se lepo ponasanje promovisalo.
Zato, cemu cudjenje njenoj najnovijoj ektravaganciji?

po potrebi

pre 13 godina

Ko kaže da je JJ imitirala Anu? Po čemu ste vi to zaključili?o.O ČIm je devojka to uradila pohrlili ste ka kompu da je ispljujete iako je pobedila! To mrzim! Ja treniram tenis i igram često mečeve. Protiv jednog dečka sam gubio 6:0 i 2:0 i dobio sam meč zahvaljujući tome: 'ajde' i 'idemo' što je njega nenormalno nerviralo. Ne ponosim se tom pobedom naravno,samo želim da to iskoristim kao primer da bih pojedinim objasnio da je Anino ponašanje ponekad pre svega nekorektno,jer iritira protivnice. Tako da,iako ju je jeca imitirala,možda zaista je jeste dekoncentrisalo to anino 'Ajde'! Mada,mn ne smeta kada Ana igra protiv drugih teniserki:DD ali protiv JJ me malo iritira,iako navijam za obe jednako! Mislim,nije Anino ponašanje sportski,ali je definitivno delotvorno:DD nije ona tek tako osvojila gs:D I zašto sam sve ovo pisao? Pojma nemam.:DD

Dragan

pre 13 godina

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odavno se nisam ovako slatko ismijao!! VOLIM TE JELENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smatram da me je od danas kupila 100 procentno! Znate, ovdje kod mene u Hercegovini Anu zovemo "Melja"...to sam čuo od jednog dekice, pa sam rado prihvatio! Naravno, VOLIM ANU IVANOVIĆ I NAVIJAM ZA NJU UVIJEK, osim protiv jankovićeve. Kada igra sa Jelenom, problem mi je da odlučim za koju da navijam. Od danas znam. Jelena pokazuje ono lice koje volim, bez lažnog morala i FINOĆE, zbog koje Anu voli SVET i CEEEELA SRBIJA.....jadni ljudi. Jelena se nikada ne prenemaže i ne glumi princezu na zrnu graška, već kada želi da opsuje-to i uradi...kada želi da izimitira glupavi pokret rukom-to i uradi. Alo LJUDI, pa koga ne bi iritiralo da gleda kako ti neko zavrće rukom pred nosom i skiči?????NEKI FAN :) Anin je kazao da je ona IZMISLILA :) :) :) zavrtanje stisnutom pesnicom hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa :D :D :D Jelena je opuštena djevojka, voli se i na našaliti, dok je Ana ivanović samo " Melja", koju opet volim :)

darko

pre 13 godina

Jelena postala poput Serene Vilijams.Prvo kolo odigra ocajno lose,provuce se a onda gazi redom.I danas mi se cini kao da je igrala sa pola snage.Sjetimo se meca s Erani i sve ce biti jasno.
Vjerovatno ce sutra protiv Medine biti ko protiv Vikmajer.Ona ima realne sanse za naslov u Madridu.Pored Serene Vilijams koja se izgleda ponovo nameracila i na turnircice.I Ana i JJ su mi drage ali JJ malo vise jer je nekako borbenija,pozrtvovanija i upornija.Za nju nikad nijedan mec nije izgubljen dok nije iskoristena mec lopta.Sto se tice Roland Garosa vidim cetiri ogromna favorita.To su Jelena Jankovic,Justine Henin,Serena Vilijams i Sam Stosur.Ruskinje su trenutno totalno van forme pa se s njima bas i ne moze racunati.Jedna od njih garant osvaja.Zivi bili pa vidjeli!!

Nebojsa

pre 13 godina

Ako se i ne vole to je zbog navijača koji stvaraju neprijatelstvu između njih svojim zlobnim komentarima. Da li su ti "navijači" svesni da uništavaju reprezentaciju Srbije.

Drage

pre 13 godina

Kako bih voleo da Jelena osvoji GS! Samo da vise ne citam komentare neobjektivnih Aninih obozavaoca, kojima je to ostao jedini argument u poredjenju Ane i Jelene.

Smucio mi se vise taj njihov rivalitet. Ne zna se ko ga vise potencira, mediji ili navijaci. A zbog tog silnog pritiska uvek igraju losije jedna protiv druge (kao danas).

A sada malo o tenisu. Raduje me uspon Anine forme i ocekujem njen brz povratak u top 10. Sa druge strane, Jelena sada ima najbolju priliku za osvajanje Rolan Garosa zbog svoje odline forme i slabije forme glavnih konkurenata. Naravno, samo ako izbegne Enanovu.
U svakom slucaju, obema nasim igracicama zelim sve najbolje u nastavku sezone.

Mk

pre 13 godina

Pravo je cudo kako je ovaj mec otisao u tri seta, jer je Jelena trebalo da ga dobije sa 62 64.Danas je sve zavisilo od nje i da je igrala na svom prosecnom nivou mec bi bio jako brzo gotovo.Anina igra je i dalje daleo od pristojne i moze samo da zahvali jeleni sto je ostala toliko dugo na terenu, na kraju kada je podigla nivo videli smo gde je ana, nigde.

dejan

pre 13 godina

tooo vendi, ako si im rekla!! pola aninih navijaca nije nikad drzalo reket u ruci a za nju ne navijaju sigurno zbog njenog kvaliteta (koji je u vrtoglavom padu od kad je otkrila neke druge stvari).
nek navedu strucnjaci jednu pro teniserku koja je naprasno zaboravila kako da servira (citaj mrzi je) i koja gubi a govori da je igrala dobro. pun mi vas je, jj treba i gore da se ponasa sta je ana njoj radila nego kome je kratka pamet memorija je jos kraca.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

@Vendi
''Mlada intelektualko'' (lol) samo mi je zao sto ste u ovom mecu morali ''na silu'' navijati za Jankovicevu, svi znamo zasto, iako ni nju ne volite, a i to znamo zasto.
Lako je sada da se pravite pametni. Kada je ta ista Ana pre nekoliko nedelja pobedila vasu miljenicu Azarenku sigurno ste se sakrili pod nekim drugim nickom i cestitali joj. To rade ljudi takvog nivoa kao sto ste vi, na koji se, citaram vas, mi ne mozemo popeti (na nasu srecu).

danica

pre 13 godina

Jao ,Ana,Ana samo slatko izgleda Jelene je oduvek bila i bice bolja igracica .Nek imitira i Ana Jelenu bolja bi bila ali ...Jelena je opet dokazala da je veliki borac ,Ana mi se smucila .Sada ce opet biti neka povreda ,virus ....Odigrala je ona svoje jos odavno.Bila sam zimus u Sidney i videla je u jednom restoranu sa ovim njenim ,deli autograme i mogu reci da ne izgleda nista posebno fotke po novinama su super odradjene, sve je to dobra sminka.Jeco napred sve naj......

Posmatrac

pre 13 godina

Upravo zato sto Jelena retko stisce pesnicu mislim da se radilo o imitiranju Ane i smatram da je potez bio vrlo neukusan. Cenim i uvek navijam za obe nase igracice, ali me je Jelena bas razocarala tim gestom. Pitam se kako bi se ona osecala da je Spanjolka koja ju je oduvala sa terena u Rimu pre nekoliko dana slavila pobedu na slican nacin? Jelena, cak i ako ne trpis Anu, pokazi malo dostojanstva i profesionalnog ponasanja!

Anonimus

pre 13 godina

Jako je ruzno sto Ana nije ni gledala meceve reprezentacije, a i kada je osvojila Rolan Garos, mogla je bar na doceku da pomene Jelenu.
Meni se Ana licno ne svidja kao osoba, jer ne volim devojke koje se prenemazu dok pricaju, a kao teniserku ne mogu da je komentarisem, jer nisam kompetentan. Ali kao osobu, mozda i nemam prava da to cinim, ali 'ajde...
Jeleni zelim sve najbolje i mislim da je jako glupo porediti njih dve u bilo kom obliku osim teniskom....
Ana je lepsa, Jelena zgodnija, Ana navija za Partizan, Jelena za Zvezdu....
Jelena je jednostavno bolji covek, trenutno igra i bolji tenis, ali opet mozda, kao sto i rekoh, nemam prava da ih komentarisem kao ljude.
Sve najbolje i jednoj i drugoj u nastavku karijere.
Pozdrav

Broker

pre 13 godina

Na osnovu cega ste svi ubedjeni da je Jelena imitirala Anino stiskanje pesnice???
Zar nije samo dala sebi oduska, ispraznila se, jer je poznato da ona veoma retko stiska pesnicu u toku meca !?!?!

Satro

pre 13 godina

nema veze sto je izgubila- ana je lepa...neka samo tako nastavi..
(el_maestro, 12. maj 2010 21:35)

Da ne mislis onda da je malo promasila zanimanje?
Mada kad malo bolje razmislim ona vec neko vreme igra i ponasa se upravo u skladu sa tvojom porukom - nema veze sto gubi i sto ne moze da sastavi dva kola vec na ko zna koliko zadnjih turnira (ne racunajuci Rim) ali bitno je da je sva slatka i umiljata. Bar pred kamerama.

Dole trener!

pre 13 godina

Ana kad stisce pesnicu to radi u zaru borbe, bez predumisljaja i u svim mecevima bez razlike. Ako ista, juce je pokazala da se trudila da to radi manje kada igra sa Jelenom, jer ovoj to ocigledno smeta. Na zalost, Jelena je isuvise iskompleksirana i ljubomorna na Anu i da njoj u stvari smeta Ana vise od svega drugog. Nije ni cudo sto nam je Fed Kup tim sve samo ne tim. Da je pravi patriota kao sto se izdaje, ucinila bi sve da sacuva srpski tim, a ona od pocetka cini sve da uzdigne sebe i da rasturi tim. Ovo je kraj nase Fed Kup reprezentacije. Sa ovim trenerom koji je dozvolio da se stvari ovako izmaknu kontroli boljem se nismo mogli ni nadati.
Pokusavam da zamislim kako bi to bilo da je Divac ovako imitirao Djordjevica...Daleko bismo dogurali.

znanje-imanje

pre 13 godina

Mislio sam da će se devojke dogovoriti. Jeleni treba poraz, tj. odmor i detalji pred Rolan Garos jer je u odličnoj formi. Ani trebaju mečevi za igru, pobede za glavu i poeni za WTA rang. Prvi set sam mislio da sam u pravu: Jelena na momente isuviše providna ali koga briga... povela sa 3:2 i 30-0 i onda stala. Pet brejk lopti je očigledno namerno pogrešila na 4:5 ali Ana baš nije mogla da sastavi dva dobra poena. Tada je Jelena morala da uzme gem da se vlasi ne dosete, pa je preventivno na sledećem servisu ekspresno izgrešila da prestigne Anu u tome... A onda ipak Jelena malo proigrava i lako dobija. I sad ni sam ne znam: ili totalno nisam u pravu ili je tako trebalo da bude ali je Jeleni pukao film pa je promenila odluku na sred meča. Voleo bih da čujem procenu onih koji, kao ni ja, ne navijaju posebno za jednu od hjih dve.

Hogar

pre 13 godina

Zao mi je Ane jer je imala prvi set i u drugom do 4:4 imala i igru i neshvatljiva dva izgubljena poene izgubila set i potpuno stala. JJ nista specijalno nije odigrala. Ana kao da je cekala da se mec sto pre zavrsi. Steta a imala je.Prvi set i do kraja drugog je pokazala kako seigra protiv najvece defanzivke u zenskom tenisu.Ali nema veze vratice joj kada to bude najpotrebnije nadam se u RG

Dylan Dog

pre 13 godina

Skoro sam napisao da u budućnosti očekujem od ove dve teniserke neizvesne duele i dobar tenis. Nažalost, ovom prilikom moram sam sebe da demantujem. Ovo je zasigurno njihov najlošiji međusobni duel u kome su se svojski gurale koja će imati glavnu ulogu.

Obe su ušle u meč izuzetno nervozno, prenapeto, u kontraritmu. Da je jedna od njih igrla malo bolje, očistila bi onu drugu sa terena (kao što se desilo u 3. setu kada se JJ malo pribrala). Imao sam utisak kao da su glavu zaboravile u hotelu.
Skoro sam napisao da u budućnosti očekujem od ove dve teniserke neizvesne duele i dobar tenis. Nažalost, ovom prilikom moram sam sebe da demantujem. Ovo je zasigurno njihov najlošiji međusobni duel u kome su se svojski gurale koja će imati glavnu ulogu.

Obe su ušle u meč izuzetno nervozno, prenapeto, u kontraritmu. Nije se znalo koja će kojoj da podari više poena. Imao sam utisak kao da su glavu zaboravile u hotelu. Da je jedna od njih igrla bar malo bolje (kao npr. JJ u 3. setu), očistila bi onu drugu sa terena za manje od sat vremena.
Mislim da je NEZDRAV vanteniski pritisak od okoline i javnosti, od roditelja, a zatim i od njih samih - u ovom meču učino svoje. Devojke su tek na momente pokazivale svoje pravo lice, a uglavnom su igrale i tehnički i taktički ispod svog renomea.

Pravi naslov ove vesti bi trebalo da bude: "AI na kraju efikasnija i brža od JJ u pobeđivanju same sebe".
Pravi naslov ovog bi trebalo da bude: "U bezglavom meču u Madridu Ana je bila na kraju efikasnija i brža od Jelene u pobeđivanju same sebe".

C'mon Vendi!!!

pre 13 godina

Video sam Jelenin potez na linku koji postavljen dole.
Ne vidim nista uvredljivo u tome, cak je ocigledno da to nije bilo upuceno Ani. To je jedan normalan gest kojim ja svakodnevno naprimer bodrim klince u kraju kada dobro piknu loptu.
Vi sto potezete cudne argumente i jos cudnije reci u vezi J.J.-Ana, i od nicega pravite dramu, treba hiiiitno da odete na konsultacije u najblizu ustanovu. Vi kao znate Anu, Jecu i keve licno (upoznali ste ih na kom turniru, gradu???)ili ste sa njima najbolji drugovi, komsije, rodjazi, sta li.
I od kada ispade da su Jelenini navijaci seljaci a Anini Evropejci. Koliko su Anini navijaci Evropejci vidi se po mutavim komentarima posle Aninih uspeha u Rimu. Takve nemuste komentare ne pisu ni clanovi Jecinog kinder-fan kluba.
I na kraju da dodam da volim obe nase teniserke podjednako, ali da u zadnje vreme najvise volim Vendi (i Kozetu, naravno).

Dusan

pre 13 godina

Napisacu svoje misljenje o obema kao neko ko ih prati mnogo duze od vecine komentatora, mnogo pre nego sto su postale vrhunske teniserke kakve jesu.

Ana je talentovanija, Jelena vise radi i vrednija je. Kod Ane cenim to sto potice iz prosecne porodice, Jelenina porodica je bila bogata i pre njenog ulaska u tenis. To joj ne zameram ali generalno vise volim osobe koje same steknu ono sta imaju, nevezano za tenis. Ana drzi svoju porodicu po strani sto jako cenim. Jelena nije takva (a ni Nole, kad smo vec kod toga). Kod Ane cenim sto nikad nije mesala politiku i sport a Jeleni to i te kako zameram. A kad vec pisem o tome, kako to da su Jelenini navijaci naprasno zaboravili onu njenu nedoumicu za koju ce zemlju nastupati kada se Crna Gora bila odvojila (i nemojte molim vas da mesate to sa novinarskom patkom o tome da ce Ana igrati za Svajcarsku, to je Ana demantovala cim se pojavilo u medijima - cak imam i video snimak te konferencije za stampu)

Navijam za obe iskreno, kada igraju medjusobno navijam za Anu. Prema Ani se zastitnicki postavljam uvek jer je od pocetka karijere napadaju na veoma perfidne nacine za sve i svasta. Samo zato sto je fino, vaspitano dete pa je odmah etiketiraju kao folirantkinju. Jelenu mnogo manje napadaju a i cini mi se da je zrela osoba i da sama moze da se izbori sa tim.

I na kraju, Anin nacin igre mi se vise svidja. Ona igra izrazito napadacki, ne retko izlazi i na mrezu a to je danas retkost u zenskom tenisu. Kod Jelene cenim to sto jako mudro gradi poene i sto svoja teniska oruzja koristi na najbolji moguci nacin.

Лепше је са културом

pre 13 godina

@ Венди
Апсолутно ми није јасно шта је ова девојчица хтела да каже?! Да ли неко од вас разуме? Чак је засенила и меч између ове две наше сујетне принцезе, а богами и оно јако ЈЈ неспортско понашање на крају.
Ах, да, и када већ толико истиче културу, прво би морала да научи како се пише.

po potrebi

pre 13 godina

Dusane,
ne bih se složio s tim da sve Anine protivnice pričaju sve najbolje o njoj. Jednom je čak i Kuznjecova imala primedbe na njeno ponašanje,nisam siguran koji je turnir bio u pitanju,mislim da je završni...A i Devenport. I mislim da nisi shvatio da ja nemam ništa protiv Ane,naprotiv...A što se tiče tog vrištanja,to naravno da smeta i to ima u samo u ženskom tenisu. U muškom mnogo manje. A sad da te pitam: da li Jelena i jednom vrisne tokom meča? Da li se i jednom tokom meča prodere posle osvojenog poena? Ne bih rekao. I i dalje mislim da uopšte nije imitirala Anu!!!

richardwilliams

pre 13 godina

Bravo za Jelenu,posle toliko odigranog tenisa u poslednje vreme uspela je posle losije igre da dobije protivnicu koja joj pored Henin najmanje lezi psiholoski.Nema sumnje da obe mogu bolje od ovoga sto smo gledali.Komentator nije bio pomenuti D.Pesikan,nego Damir Ceronja...interesantan prenos,mada,mislim ne toliko objektivan.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 13 godina

Nema nista od uspesnog povratka vase "princeze"...prerano ste skakali i pevali slavopojke posle pobeda nad Dementijevom(koja je najgora teniserka na sljaci)i Azarenkom (koja je ocigledno povredjena) ali Jelena vas je sve ZASLUZENO spustila na zemlju...kakvo razmazeno stvorenje od te Ane...doslo je vreme da konacno priznate da je taj RG u 2008 bio slucajan...JELENA je BOGINJA za Anu.

opsednuti tenisom

pre 13 godina

Pre svega zelim da cestitam Vendi!!! Moram da priznam da ima vecu inteligenciju od mene. Posto ne smatram da sam glup, zeleo bih da objasnim svima koji je Vendin cilj; ona zeli da privuce nasu paznju i uspeva u tome. Stekla je vecu popelamnost nego Jelena i Ana zajedno! Ovim komentarom ja doprinosim na njenoj popularnosti, ali kao sto rekoh pametnija je od mene.

SK-forum

pre 13 godina

Svako ko iole prati tenis zna i vidi da je Ana Ivanovic klasa za Jelenu Jankovic,ima mnogo bolje i jace udarce,jace je konstitucije i talentovanija je,a druga je stvar sto nije toliko posvecena tenisu,kad je bila svi smo mogli da se uvijerimo u njene sposobnosti,mlada je vratice se u vrh,naravno ukoliko uopste to bude zeljela.Ana pored toga sto je velika igracica,velika je i van terena,nikad nikoga nije pljuvala,imitirala iza ledja..
Anini roditelji su jos jedan primjer kako se ponasati na tribinama,od njih bi mnogi trebali i mogli da uce.Jelena je opet pokazala koliko je iskompleksirana osoba,jednostavno je boli to sto je Ana uradila vise od nje u karijeri,sto je osvojila GS,a ona ga nikad,pa jos jednom NIKAD nece osvojiti!

Beogradjanka

pre 13 godina

@Razocaran Srbin iz Beograda

Kakav si ti pacijent.

Finale RG 2007 - slucajnost
Polufinale Wimbledona 2007 - slucajnost
Finale AO 2008 - slucajnost
Titula RG 2008 - slucajnost

Kada tvoja "carica" SLUCAJNO odigra bar cetvrtfinale Wimbledona u karijeri ti se javi.

Vendi

pre 13 godina

Šta je Šauma, Djoksa, Milka, realni & co...
Ko se zadnji smeje naslađe se smeje. Za nijansu sam zadovoljna pobedom Jelena. Za razliku od Ane koju upšte ne cenim Jelenu i Novaka samo ne volim i za njih ne navijam samo kada igraju protiv mojih favorita. Čula sam razultat posle sedmog časa i odmah sam požurila kući da ostavim komentar pre mojih korenspodenata. A po ovo što sam pročćitala u tekstu vidim da je ovo bila žestoka farsa od meča gora i od Popovićevog Bore šnajdera i Kovačevićevog Radovana trećeg. I da, juče su me neki ovde prozivali da sam u citiram u bedaku. Dala sam odgovor ali mi nisu objavili iako se vodim dostojanstvenim rečkikom morad da priznam malo sam preterala profilišući crte ličnosti i crte karaktera pojedinih likova koji me ovde prozivaju. Reč bedak sam jedino čula kod novokomponovanih pevačica i navijača Ane Ivanović što potvrđuje moju tezu šta slišaju dotični. Ja kao mlada intelektualka uvek mogu da se spustim na nivo Šaume, Realnog, Ane, Stoje, Sandre Afrike i mnogi drugih ali oni na moj ne mogu da se popnu. Ja sam ipak sa jedanaest godina ušla u Narodno i Jugslovensko dramsko a oni neće ni u pedeset.

zoran

pre 13 godina

(Dragan, 13. maj 2010 02:12)

Ostani ti u Hercegovini..dobro je tebi tamo.

Ana je igrach koji ce osvojiti jos koji GS. Nema sumnje da ce ovaj trener da je vrati na staru stazu..vec se to nazire. Ona ima taj kvalitet za razliku od J.J.

O ponasanju da ne govorimo ,jer mnogi to ovde i ne razumeju.Za njih je psovanje pred milionskim auditorijumom stvar opushtenosti, prirodnosti (kako pishe Dragan)..!!?? Uticaj Pink TV-a je suvise jak na navijache J.J.

pozoristance

pre 13 godina

Koji talenat ova Vendi.
Zamisljam sta bi samo bilo da je Vendi isla u pozoriste sa 6-7 godina.
Rasturala bi na ovom sajtu. :)

Fer

pre 13 godina

@Razocaran Srbin iz Beograda
"doslo je vreme da konacno priznate da je taj RG u 2008 bio slucajan...JELENA je BOGINJA za Anu."
Jel mogu i ja da dobijem to sto ti "koristis"?

BloodyHell

pre 13 godina

zna li neko link da pogledam taj kraj meca i Jelenino ponasanje?
ne znam sta je bilo, jaaaako me zanima, i malo sam zgrozena, ako je sve zaista bilo tako... cemu?

Prisetite se

pre 13 godina

@po potrebi

Ti mislis da nije imitirala Anu ( to nije imitiranje to je podsmevanje )
Koga je imitirala? Mamu Sneskicu?
Ti nisi nikada video Jelenu da urla na skupljace loptica, da urla na mamu, da urla na trenera, da psuje tokom meca, da stisne pesnicu posle neiznudjene greske protivnice, da uzvikne "idemo" kada protivnica izbaci lopticu u aut...

Neutron

pre 13 godina

Vidji kako se deca prepucavaju!.Ajte svi na spavanje i da vas nisam cuo! Sutra u skolu, pa posle rucak u bubanje do spavanja. NI ZUC!

Bebica

pre 13 godina

Necu se raspisati, ali agumenti koje ovde poneki stavljaju u najmanju ruku su neobicni. To sto je Ana lepa, nema ama bas nikakve veze sa tenisom, da ne idem dalje od toga.Zatim to da je "proevropska, fina", ponovo zvuci van pameti.Mene je ,za razliku ode velike vecine kojoj smetaju njeni momci, strani sportisti, sto je apsolutno njena licna stvar, najvise razocarala kada je posle njenog i Jeleninog sramnog slikanja sa klintonom,sto je vec bilo sasvim dovoljna blamaza i samar nasoj zemlji, na svom sajtu napisala kako je bila fascinirana istim, da je on jedan veoma sarmantan covek itd. Covek koji je nasu zemlju onoliko ojadio. Pa ako nisu mogle da izbegnu fotografisanje, ovo je bilo bas degutantno sa njene strane i od tada je pala u mojim ocima. Interesantno da je taj gaf, koji je i jedan od najvecih, brzo pao u zaborav, a kritikovalo se sve mnogo manje bitno. Takodje sam joj zamerila sto se bar jedan dan nije pojavila na FED kupu da bar simbolicno bodri nase teniserke, ali to nekako proizilazi iz ovog prethodnog. Sto se Jelene tice, mislim da neke izjave njene majke stete njenom imidzu. Takodje da je ona idol "nasih narodnih masa, seljaka, je napis veoma uvredljiv. U svakom slucaju, izmedju njih dve postoji i uvek ce postojati veliki rivalitet, koji daleko teze podnosi Jelena, takav je moj utisak. Kako god da je, one su nase, pa eto i da im se oproste mnoge stvari, a koliko smo mi navijaci "njihovi", ovo se pogotovo odnosi na Anu, vreme ce pokazati.

Dusan

pre 13 godina

@po potrebi

Kako onda objasnjavas da sve Anine protivnice (osim Hantuchove i Jelene) govore sve najlepse o Ani? Uostalom, vec je pisano dosta puta u medijima o Aninom "Ajde" i stiskanju pesnica. Ana nije bas vesta u kontroli svojih emocija na terenu, zato je od trenera dobila taj savet da bude i glasnija i da pravi vise gestova. Mada, ruku na srce, zna da iznervira protivnice ali tenis je takva igra. Meni, recimo, mnogo vise smeta vristanje prilikom udarca, time se sakrije zvuk koji loptica pravi prilikom kontakta sa reketom sto je prilicno bitno protivniku. Ali nije zabranjeno

pogledajete pazljivo

pre 13 godina

I ja sam pogledao snimak Jecinog spornog gesta. Mogu da kazem da to nije ni bio pokusaj imitacije. Jeca je jednostavno stisnula pesnicu u znak pozdrava svom boksu kao sto rade mnogi teniseri.
Jeca izuzetno retko stisne pesnicu posle dobijenog meca.
Redje od nje, iz objektivnih razloga, to cini samo Bozoljac.

samo da kazem

pre 13 godina

Tako je Jelena,BRAVO!!POKAZALA SI KO JE KO ovoj nabedjenoj "lepotici" i instant teniserki..do vrha se lako stize,ali se samo NAJBOLJI odrzavaju na istom!

Ispravka

pre 13 godina

Naveden je netačan podatak da je Ana mlađa dve godine i tri meseca. Ispravio sam to, ali niste objavili. Ne mogu na sajtu da stoje netačni podaci. Dakle, Ana je mlađa tri godine i devet meseci! Devet, a ne tri.

Rio

pre 13 godina

Mene zanima samo tenis, trenutno pricamo o zenskom tenisu... ne zanima me koja je lepsa, koja ima vise para i koja iz kakve porodice potice... Jelena je dokazala po stoti put da je pravi fajter sto cenim kod svakog sportiste i zasluzeno je pobedila, dok kod Ane to nije slucaj... suvise lako se predaje i daleko je od borca... gotovo sam siguran da je Ana krenula u nekom sasvim drugom pravcu... ona jeste mozda najlepsa teniserka... ali kakve to ima veze sa tenisom???

Pu-Pu

pre 13 godina

Necu da kazem da je Ana boginja za Jelenu, kao sto je neko ovde onako buzdovanski odvalio u suprotnom smeru, ali cu da kazem da je Ana u odnosu na Jelenu jedna svetska, progresivna i pozitivna osoba. Ana simbolizuje ono sto, nadam se dolazi, a Jelena ono sto je, nadam se, srpska ruzna proslost.
Eto.

Bez veze

pre 13 godina

Ovo je Premier Mandatary, od hiljadu bodova. Pospadalo je sve živo, ove što igraju nisu na nivou, Serena slaba, ove naše smešne, nema ni slavne Voznjacki, Dinara pojma nema, Šarapove nigde nema, Radvanska nestala, Žistin i Kuznja sakrile se pre prvog kola, Azarenka opet povređana, a Kim nastradala u Fedu... Smešan turnir. Kakav je ovo tenis. Odličan! Od danas prestaje moje ludilo za ovim dosadnim sportom.

Nada

pre 13 godina

Nikad necu da zaboravim mec koji je Jelena igrala za Srbiju protiv Cibulkove i zaradila povredu misica. Mogla je tom povredom da ugrozi karijeru. U meduvremenu mnogi "nasi" kosarkasi iz NBA lige su odbili da igraju za Srbiju. Cini mi se da u Srbiji postoji lobi koji agituje za Anu nipodastavajuci druge teniserke. To se lepo videlo u poslednjem mecu nase reprezentacije gde je Jovanovska pokazala da moze da bude velika igracica ali to nije mogla u mecu sa Rusijom jer je trener dao prednost Ani koja je u tom trenutku bila daleko od forme. Lepota je dobra za izbor za Mis ali ne i za sport. Ana treba da se vrati tenisu a ne da odgovara na pitanja novinara: Da li bi se slikala gola? Pametna devojka bi mu lepo odgovorila.

dule dudule

pre 13 godina

@@@@@@
"Šta je Šauma, Djoksa, Milka, realni & co...
Ko se zadnji smeje naslađe se smeje. Za nijansu sam zadovoljna pobedom Jelena. Za razliku od Ane koju upšte ne cenim Jelenu i Novaka samo ne volim i za njih ne navijam samo kada igraju protiv mojih favorita. Čula sam razultat posle sedmog časa i odmah sam požurila kući da ostavim komentar pre mojih korenspodenata. A po ovo što sam pročćitala u tekstu vidim da je ovo bila žestoka farsa od meča gora i od Popovićevog Bore šnajdera i Kovačevićevog Radovana trećeg. I da, juče su me neki ovde prozivali da sam u citiram u bedaku. Dala sam odgovor ali mi nisu objavili iako se vodim dostojanstvenim rečkikom morad da priznam malo sam preterala profilišući crte ličnosti i crte karaktera pojedinih likova koji me ovde prozivaju. Reč bedak sam jedino čula kod novokomponovanih pevačica i navijača Ane Ivanović što potvrđuje moju tezu šta slišaju dotični. Ja kao mlada intelektualka uvek mogu da se spustim na nivo Šaume, Realnog, Ane, Stoje, Sandre Afrike i mnogi drugih ali oni na moj ne mogu da se popnu. Ja sam ipak sa jedanaest godina ušla u Narodno i Jugslovensko dramsko a oni neće ni u pedeset."
(Vendi, 12. maj 2010 14:34

Ovo je nesto najsmesnije sto sam procitao u poslednjih nekoliko meseci:))))))))))))
Potseca me na neku Vesnu Rivas koja je krstila psa u crkvu, da bi dokazala da veliki vernik i hiper-pobozna.

Vendi

pre 13 godina

Izvinjavam se za greške pri kućanju. Kucala sam posle napornog odgovaranja fizike i nisam bila svesna šta gde mi stoje prsti ali to ne umanjuje moj stav i moju inteligenciju.

Carica

pre 13 godina

@samo da kazem

Slazem se.
Pokazala je KO JE KO.
Videli smo tvoju "ljubimicu" juce kako se majmuniše.
Kada ce ponovo da menja gaće na teniskom terenu?

Sta je nejasno

pre 13 godina

@Nada
"Ana treba da se vrati tenisu a ne da odgovara na pitanja novinara: Da li bi se slikala gola? Pametna devojka bi mu lepo odgovorila"

Ana Ivanovic je lepo odgovorila novinaru
"Ne to nikada ne bih uradila"

samo da kazem

pre 13 godina

@carice..a da li ti gledas kako se tvoja njanjava ljubimica ponasa na terenu?Ili je to nebitno jer je ti volis i sve joj je oprosteno?!I trebalo je neko da je spusti na zemlju,ta njena pesnica iritira sve protivnice i drago mi je sto je bas JJ pokazala neke stvari..

dule bg

pre 13 godina

kada se ana plasirala u polufinale rima na istom ovom mestu sam napisao da je ona, kao i jelena, samo prosecna teniserka, to su uvek bile i uvek ce i biti. sve svoje rezultate su postigle zahvaljujuci ocajnoj konkurenciji i povlacenju kraljice tenisa, zistin enan. a neki ovde su tada jedva docekali da nas neistomisljenike napadnu. kao da ih mi ne volimo, ne cenimo to sto su uradile za nas tenis.. ma samo treba realno sagledati situaciju. ana treba podhitno da se povuce dok je jos medju prvih 100, vec su pocele igracice 3. ranga da se sprdaju sa njom. isto ceka i jelenu, vrlo brzo. sto se novaka tice, prica je slicna. pojele su ga pare, i samo o njima razmislja. gde ce da ulozi, kako da jos zaradi.. ok, normalno je da covek zeli da pametno ulozi posteno zaradjeni novac, ali njega to previse odvlaci od tenisa. na kraju, jedini pravi profesionalci i teniseri: ROGER,RAFA,ZASTIN!

Strasno

pre 13 godina

Jelenino ponasanje je ispod svakog nivoa pristojnosti i kulture (mislim na kraj meca)
Dok je oblacila jaknu gledala je u pravcu svog boksa i imitirala Anino stiskanje pesnice, a kamera joj je bila ispred nosa.
Provincijsko ponašanje od strane Jelene.

Ana nemoj nikada da se spustis na nivo Sneskice i Carice.

Vendi

pre 13 godina

Šta je Šauma, Djoksa, Milka, realni & co...
Ko se zadnji smeje naslađe se smeje. Za nijansu sam zadovoljna pobedom Jelena. Za razliku od Ane koju upšte ne cenim Jelenu i Novaka samo ne volim i za njih ne navijam samo kada igraju protiv mojih favorita. Čula sam razultat posle sedmog časa i odmah sam požurila kući da ostavim komentar pre mojih korenspodenata. A po ovo što sam pročćitala u tekstu vidim da je ovo bila žestoka farsa od meča gora i od Popovićevog Bore šnajdera i Kovačevićevog Radovana trećeg. I da, juče su me neki ovde prozivali da sam u citiram u bedaku. Dala sam odgovor ali mi nisu objavili iako se vodim dostojanstvenim rečkikom morad da priznam malo sam preterala profilišući crte ličnosti i crte karaktera pojedinih likova koji me ovde prozivaju. Reč bedak sam jedino čula kod novokomponovanih pevačica i navijača Ane Ivanović što potvrđuje moju tezu šta slišaju dotični. Ja kao mlada intelektualka uvek mogu da se spustim na nivo Šaume, Realnog, Ane, Stoje, Sandre Afrike i mnogi drugih ali oni na moj ne mogu da se popnu. Ja sam ipak sa jedanaest godina ušla u Narodno i Jugslovensko dramsko a oni neće ni u pedeset.

anka

pre 13 godina

A Jelenino imitiranje Ane na kraju meca i to pred kamerom? Predskolosko ponasanje. Odrasti vec jednom i odvoji se od majke. A sta bi tek radila da je izgubila?! Navijam za nju uvek, osim kada igra protiv Ane, ali ono nije normalno ponasanje.

lola

pre 13 godina

Bravo Jelena. Uvek si mi bila draza i uvek sam za tebe navijala. Ova mala njanjava sa 190 cm visine me uzasno nervira. Te nije pobedila iz prihickih razloga, te nije imala podrsku, te nema stabilnost, te nema sigurnost. stalno nesto. Od cele price, ostade samo da njanja...... Pozdrav za Jecu i samo napred guraj.

Dusan

pre 13 godina

Iz ovog meca ce jedino ostati zapamcena patoloska mrznja Jelene (i Snezane) Jankovic prema Ani Ivanovic. Koja je obicno upakovana u kvazi-patriotske izjave jer se na to najvise pali veci deo naroda

Marko

pre 13 godina

Kakav bezobrazluk i nekultura na kraju! A kad se zna kakva joj je majka, i ne cudi njeno ponasanje. Ana aplaudira njenom fenomenalnom lobu,a ona ... Zlobno, nema sta! Zabolice je kad se najmanje bude nadala.
A vec je bole - osvojeni GS, 2 finala GS, prva Srpkinja na I mestu WTA, dozivotni ugovor sa Adidasom, medjusobni odnos, omiljenost u svetu (i dok je bila prva, a i 42), lepota, vaspitanje, dobrota, maniri, porodica za primer, ... I mnogo toga jos, ali se umorih. A, ne bih vise da mucim "g-dju" Jankovic.

znanje-imanje

pre 13 godina

Mislio sam da će se devojke dogovoriti. Jeleni treba poraz, tj. odmor i detalji pred Rolan Garos jer je u odličnoj formi. Ani trebaju mečevi za igru, pobede za glavu i poeni za WTA rang. Prvi set sam mislio da sam u pravu: Jelena na momente isuviše providna ali koga briga... povela sa 3:2 i 30-0 i onda stala. Pet brejk lopti je očigledno namerno pogrešila na 4:5 ali Ana baš nije mogla da sastavi dva dobra poena. Tada je Jelena morala da uzme gem da se vlasi ne dosete, pa je preventivno na sledećem servisu ekspresno izgrešila da prestigne Anu u tome... A onda ipak Jelena malo proigrava i lako dobija. I sad ni sam ne znam: ili totalno nisam u pravu ili je tako trebalo da bude ali je Jeleni pukao film pa je promenila odluku na sred meča. Voleo bih da čujem procenu onih koji, kao ni ja, ne navijaju posebno za jednu od hjih dve.

pesnica

pre 13 godina

Ne znam sto nekima smeta Jelenino oponasanje "stiskanja pesnice" posle meca, to je bilo u sali i namenjeno iskljucivo obitelji a verovatno je doslo kao rezultat sumnji mnogih ljudi u nju da ce posle 2:6 poraza uspeti pobediti.
Bilo je kao da kaze: "Mama eto vidis uspela sam je pobediti mada su mnogi sumnjali u mene".

Jednom davno sam bio Anin navijac ali upravo ono sto me od nje odbilo je bila ta "pesnica".

VELJA

pre 13 godina

Jel neko primetio ono skandalozno imitiranje Ane od strane Jelene, kada je pricala sa kevom, i uz koliko sam razumeo par pogrdnih reci upucenih Ani ( ne direktno )?!?!? Ajde , razumem da se ne vole, ali brate da tako sramote prvenstveno Srbiju pred kamerama, a i sebe na kraju krajeva....to ne mogu nikako da razumem!!

Aussie Melbourne

pre 13 godina

Bravo Jelena pokazi joj ko je prvi reket Srbije,pravi patriota koji gine na terenu. Drugi dok ispijaju Kafe, Jelena pola slaba brani boje Srbije!!! Zato Jelena napred uvek Sam uz tebe. We love U babe!!!

hm

pre 13 godina

Katastrofa mec sto se tice igre.Mnogo mi je zao sto je Ana izgubila,uprkos losoj igri bila bih vise nego zadovoljna pobjedom.
Za Jelenino ponasanje nemam rijeci,ni u jednom trenu Ana nije bila nepravedna prema njoj,zato je zasluzila ono ruganje na kraju? E moja JJ,uvijek ces biti ljubomorna na Anu,a imas i zasto!

Marko

pre 13 godina

Ana ce uvek biti moj favorit u duelima sa Jelenom. Nekako ,Ana mi je olicenje nekih vrednosti koje cene Evropa i svet a Jelena necega na sta se pale nase siroke narodne mase koje nikada nece moci da se identifikuju sa nekim kao sto je Ana jer kod nje nema patetike ,dramatike ,prica o zrtvovanju...Jezim se koliko napada na Anu ima ovde.Zar zaista toliko boli sto je Ana JEDINA SRPKINJA KOJA IMA OSVOJEN GRAND SLAM.

Vendi

pre 13 godina

Izvinjavam se za greške pri kućanju. Kucala sam posle napornog odgovaranja fizike i nisam bila svesna šta gde mi stoje prsti ali to ne umanjuje moj stav i moju inteligenciju.

Lea

pre 13 godina

Cestitke Jeleni na pobedi ali velike kritike na nesportskom ponasanju prema Ani...mislim da Ana nikada nije pokazala toliku netrepeljivost za razliku od Jelene koja je svako malo proziva.Mogu navijaci da se ljute i da je dizu do besvesti ali ostaje cinjenica da o Jeleni ostale igracice nemaju visoko misljenje(setite se komentara Sarapove).Mislim da bi Jelena trebalo da poradi na kulturi i medjuljudskim odnosima,nekoliko casova bi joj koristilo.

kvaliteta bez

pre 13 godina

Nazalost nije bila lepog tenisa. Mnogo vise gresaka.
Pobedila je manje gora. Steta sto su bile tako nervozne. Moraju pod hitno da zaigraju mnogo bolje. Ovo je sramota za zenski tenis uopste, ajde da ne krivim bas njih dve.

Ana ,Nole ,Viktor

pre 13 godina

Ako sta volim i cenim kod sportiste to je fer plej i upravo zbog toga nikada necu biti navijac nekoga kao sto je Jelena .Koliko joj je samo frustracija nabila ,2 godine i 9 meseci mladja , Ana pa mora ovako da se ponasa

Bez veze

pre 13 godina

Ovo je Premier Mandatary, od hiljadu bodova. Pospadalo je sve živo, ove što igraju nisu na nivou, Serena slaba, ove naše smešne, nema ni slavne Voznjacki, Dinara pojma nema, Šarapove nigde nema, Radvanska nestala, Žistin i Kuznja sakrile se pre prvog kola, Azarenka opet povređana, a Kim nastradala u Fedu... Smešan turnir. Kakav je ovo tenis. Odličan! Od danas prestaje moje ludilo za ovim dosadnim sportom.

Pindar

pre 13 godina

Jelena Jankovic nije svet osvojila lepim ponasanjem, niti dolazi iz sredine gde bi se lepo ponasanje promovisalo.
Zato, cemu cudjenje njenoj najnovijoj ektravaganciji?

Igor

pre 13 godina

Inace, Jelenino skandalozno imitiranje Ane pred njenom mamom za koju znamo da je vec javno isprozivala Anu pre mesec dana, postala je glavna tema na svetskim forumima, a pominje se cak i medju sportskim vestima. Sramota.

realista

pre 13 godina

@Jurica
Taj mec koji si gledao i o kome pises je polufinale Rolan Garroda 2008. U tom mecu se tada odlucivalo koja ce od njih 2 posle tog meca biti prva teniserka sveta. Takodje se odlucivalo i o tome koja ce od njih dve ici u finale Rolan Garrosa i osvojiti prvu GS titulu. Tada je vec Safina bila prosla u finale i obe su znale da ce koja god da prodje u finale pobediti Safinu i osvojiti GS. Zbog toga je i Anino radovanje tada bilo toliko vidljivo.
Ne mozes taj mec porediti sa ovim danasnjim koji nije imao nikakvu vaznost. Ovaj danas je igran u drugom kolu i na daleko manje znacajnom turniru.
Video si danas da se Ana uopste nije radovala kada je osvojila prvi set. Samo je odsetala do stolice kao da je u pitanju pauza izmedju gemova.
Na slican nacin je postupila i Jelena kada je uzela drugi set.
Niko sigurno ne zna o cemu je Jelena pricala nakon zavrsetka meca i sta je htela da kaze tim "imitacijama". Mozda nije bilo nista zlonamerno, medjutim problem je sto su to snimile sve svetske kamere i to u trenutku kada je njihov medjusobni odnos postao glavna tema vecine sportskih medija.
U svakom slucaju jako glupo ponasanje od strane Jelene, koje ce tim istim medijima samo dati slagvort za puno novih insinuacija.
Potpuno nepotrebno jer je Jelena samo je pokvarila ukupnu sliku o ovom mecu.

Lako se moze desiti da Ana Jelenu potpuno igracki ponizi u nekom sledecem susretu.
Medjutim Ana je drugacije vaspitana od Jelene i sigurno nece likovati ni u takvoj situaciji.
Ja sam na kraju imao neki cudan utisak, da Jeleni uopste nije vazno sta ce uraditi na ovom turniru i da joj je jedino bilo vazno da samo pobedi Anu.
Na kraju jedno pitanje. Da li ste ikada videli da Jelena na bilo koji nacin imitira na primer Serenu, a za tako nesto je imala 100 puta vise razloga nego za ovo sa Anom.
Cini mi se da je ovo Jelenino ponasanje samo proizvod velikih komleksa i provincijskog vaspitanja.

Sto se samog meca tice, jako losa Anina igra i Jelenin poluuspesan pokusaj da igra ofanzivni tenis.
Jednostavno mec koji sto pre treba zaboraviti.

Hogar

pre 13 godina

Zao mi je Ane jer je imala prvi set i u drugom do 4:4 imala i igru i neshvatljiva dva izgubljena poene izgubila set i potpuno stala. JJ nista specijalno nije odigrala. Ana kao da je cekala da se mec sto pre zavrsi. Steta a imala je.Prvi set i do kraja drugog je pokazala kako seigra protiv najvece defanzivke u zenskom tenisu.Ali nema veze vratice joj kada to bude najpotrebnije nadam se u RG

dejan

pre 13 godina

tooo vendi, ako si im rekla!! pola aninih navijaca nije nikad drzalo reket u ruci a za nju ne navijaju sigurno zbog njenog kvaliteta (koji je u vrtoglavom padu od kad je otkrila neke druge stvari).
nek navedu strucnjaci jednu pro teniserku koja je naprasno zaboravila kako da servira (citaj mrzi je) i koja gubi a govori da je igrala dobro. pun mi vas je, jj treba i gore da se ponasa sta je ana njoj radila nego kome je kratka pamet memorija je jos kraca.

Moma

pre 13 godina

Ovakav tenis ne verujem da sam ikad gledao. Obe očajne, naravno Ana katastrofa. Činilo se da će posle 2:0 u drugom setu Ana dobiti meč, ali ona se onda setila da bi morala još da ostane u Madridu, pa je požurila da izgubi i prvim avionom ode u Palma de Majorku, na sladoled. Najbolji je sredom, predveče.

Ana**

pre 13 godina

Pa da li je neko ocekivao da ce ovakva Ana da pobedi Jecu koja u dva dana presisa sestre?? Ma dajte molim vas, Jeca je u ovom trenutku klasa za Anu. Idemo JJ do titule!!!

SK-forum

pre 13 godina

Svako ko iole prati tenis zna i vidi da je Ana Ivanovic klasa za Jelenu Jankovic,ima mnogo bolje i jace udarce,jace je konstitucije i talentovanija je,a druga je stvar sto nije toliko posvecena tenisu,kad je bila svi smo mogli da se uvijerimo u njene sposobnosti,mlada je vratice se u vrh,naravno ukoliko uopste to bude zeljela.Ana pored toga sto je velika igracica,velika je i van terena,nikad nikoga nije pljuvala,imitirala iza ledja..
Anini roditelji su jos jedan primjer kako se ponasati na tribinama,od njih bi mnogi trebali i mogli da uce.Jelena je opet pokazala koliko je iskompleksirana osoba,jednostavno je boli to sto je Ana uradila vise od nje u karijeri,sto je osvojila GS,a ona ga nikad,pa jos jednom NIKAD nece osvojiti!

cruzbgd

pre 13 godina

U principu navijam i za Jelenu i za Anu ali ono je KRIMINAL OD SERVISA I KOD JEDNE I KOD DRUGE.

Jos kad odavde krenu novokomponovani strucnjaci da prosipaju pamet kako je Ana popravila servis, a tek Jelena sto servira... ali to nam je u genima, da li pljuvali ili hvalili nekog to mora biti u ekstremu a realno sagledavanje je stvarno retka stvar (cast izuzecima kojih ima mora se priznati).

Igra sama jos kako,tako ali sto se tice servisa siguran sam da bi mame Snezana i Dragana umele bolje da serviraju jer je ono patetika od pocetnog udarca.

Posmatrac

pre 13 godina

Upravo zato sto Jelena retko stisce pesnicu mislim da se radilo o imitiranju Ane i smatram da je potez bio vrlo neukusan. Cenim i uvek navijam za obe nase igracice, ali me je Jelena bas razocarala tim gestom. Pitam se kako bi se ona osecala da je Spanjolka koja ju je oduvala sa terena u Rimu pre nekoliko dana slavila pobedu na slican nacin? Jelena, cak i ako ne trpis Anu, pokazi malo dostojanstva i profesionalnog ponasanja!

N.

pre 13 godina

Jelenino imitiranje Ane na kraju meca, bilo je zbog onog Aninog poteza, kada je Jelena na mrezi promasila volej u poenu koji je potpuno izgradila i koji je vec prakticno bio njen. Tada je Ana dosla na mrezu i napravila cuveni pokret rukom, sto je Jelenu ostavilo u soku... i sto je stvarno bilo nepotrebno. Narocito, sto je Ana do poena dosla, ne svojom briljantnom igrom, nego Jeleninom greskom. Ne pokusavam da opravdam ovaj Jelenin gest, ali samo da se zna i zbog ceka je bio upucen! :)

dadasapic

pre 13 godina

jeco cestitam.dobra si. nije šala cetvrta si na svijetu.samo trako nastavi.
ana, teži je povratak od prvog uspona. nisam sigurna da ceš uspjeti da se vratiš. treba dosta kockica da u glavi posložiš. labilna si, gubiš se. to nije dobro za tvoju karijeru.

Beogradjanka

pre 13 godina

@Razocaran Srbin iz Beograda

Kakav si ti pacijent.

Finale RG 2007 - slucajnost
Polufinale Wimbledona 2007 - slucajnost
Finale AO 2008 - slucajnost
Titula RG 2008 - slucajnost

Kada tvoja "carica" SLUCAJNO odigra bar cetvrtfinale Wimbledona u karijeri ti se javi.

bla

pre 13 godina

"posle velike borbe"? rekla bih da je samo u prva dva seta bilo borbe, treci je bio rutina i otaljavanje posla za Jelenu...
po prvi put mi je bilo i zao Ane, kako losije igra tako je nesigurnija. ona loptica joj ispada i sl

broker

pre 13 godina

Na osnovu cega ste svi ubedjeni da je Jelena imitirala Anino stiskanje pesnice???
Zar nije samo dala sebi oduska, ispraznila se, jer je poznato da ona veoma retko stiska pesnicu u toku meca !?!?!

dule bg

pre 13 godina

kada se ana plasirala u polufinale rima na istom ovom mestu sam napisao da je ona, kao i jelena, samo prosecna teniserka, to su uvek bile i uvek ce i biti. sve svoje rezultate su postigle zahvaljujuci ocajnoj konkurenciji i povlacenju kraljice tenisa, zistin enan. a neki ovde su tada jedva docekali da nas neistomisljenike napadnu. kao da ih mi ne volimo, ne cenimo to sto su uradile za nas tenis.. ma samo treba realno sagledati situaciju. ana treba podhitno da se povuce dok je jos medju prvih 100, vec su pocele igracice 3. ranga da se sprdaju sa njom. isto ceka i jelenu, vrlo brzo. sto se novaka tice, prica je slicna. pojele su ga pare, i samo o njima razmislja. gde ce da ulozi, kako da jos zaradi.. ok, normalno je da covek zeli da pametno ulozi posteno zaradjeni novac, ali njega to previse odvlaci od tenisa. na kraju, jedini pravi profesionalci i teniseri: ROGER,RAFA,ZASTIN!

Fer

pre 13 godina

@Razocaran Srbin iz Beograda
"doslo je vreme da konacno priznate da je taj RG u 2008 bio slucajan...JELENA je BOGINJA za Anu."
Jel mogu i ja da dobijem to sto ti "koristis"?

Dragan

pre 13 godina

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odavno se nisam ovako slatko ismijao!! VOLIM TE JELENAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smatram da me je od danas kupila 100 procentno! Znate, ovdje kod mene u Hercegovini Anu zovemo "Melja"...to sam čuo od jednog dekice, pa sam rado prihvatio! Naravno, VOLIM ANU IVANOVIĆ I NAVIJAM ZA NJU UVIJEK, osim protiv jankovićeve. Kada igra sa Jelenom, problem mi je da odlučim za koju da navijam. Od danas znam. Jelena pokazuje ono lice koje volim, bez lažnog morala i FINOĆE, zbog koje Anu voli SVET i CEEEELA SRBIJA.....jadni ljudi. Jelena se nikada ne prenemaže i ne glumi princezu na zrnu graška, već kada želi da opsuje-to i uradi...kada želi da izimitira glupavi pokret rukom-to i uradi. Alo LJUDI, pa koga ne bi iritiralo da gleda kako ti neko zavrće rukom pred nosom i skiči?????NEKI FAN :) Anin je kazao da je ona IZMISLILA :) :) :) zavrtanje stisnutom pesnicom hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaa :D :D :D Jelena je opuštena djevojka, voli se i na našaliti, dok je Ana ivanović samo " Melja", koju opet volim :)

danica

pre 13 godina

Jao ,Ana,Ana samo slatko izgleda Jelene je oduvek bila i bice bolja igracica .Nek imitira i Ana Jelenu bolja bi bila ali ...Jelena je opet dokazala da je veliki borac ,Ana mi se smucila .Sada ce opet biti neka povreda ,virus ....Odigrala je ona svoje jos odavno.Bila sam zimus u Sidney i videla je u jednom restoranu sa ovim njenim ,deli autograme i mogu reci da ne izgleda nista posebno fotke po novinama su super odradjene, sve je to dobra sminka.Jeco napred sve naj......

Pu-Pu

pre 13 godina

Necu da kazem da je Ana boginja za Jelenu, kao sto je neko ovde onako buzdovanski odvalio u suprotnom smeru, ali cu da kazem da je Ana u odnosu na Jelenu jedna svetska, progresivna i pozitivna osoba. Ana simbolizuje ono sto, nadam se dolazi, a Jelena ono sto je, nadam se, srpska ruzna proslost.
Eto.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 13 godina

Nema nista od uspesnog povratka vase "princeze"...prerano ste skakali i pevali slavopojke posle pobeda nad Dementijevom(koja je najgora teniserka na sljaci)i Azarenkom (koja je ocigledno povredjena) ali Jelena vas je sve ZASLUZENO spustila na zemlju...kakvo razmazeno stvorenje od te Ane...doslo je vreme da konacno priznate da je taj RG u 2008 bio slucajan...JELENA je BOGINJA za Anu.

pesnica

pre 13 godina

Nista strasno nije bilo, evo link gde se mozete uveriti u to:
http://tinypic.com/usermedia.php?uo=JDduC2mKjduKr2YaY2Wnzoh4l5k2TGxc

A da je kojim slucajem bilo obrnuto siguran sam da se niko nebi usudio napasti Anu.

Sloba

pre 13 godina

Ana nije pobedila Jelenu vec tri godine, i ne treba to da je opterecuje, moze se desiti i da je vise nikad ne pobedi, ima takvih primera u sportu. Da li se trpe, to je njihova privatna stvar. Treba vrednovati odnos prema reprezentaciji, i zato smatram da je revolt Jelenine majke bio na mestu. Jelena je presla pola planete a Ani (zdravoj) bilo je tesko da dodje iz Spanije!I jos nesto: ana treba da se sredi, jer cetiri godine mladja Bika dolazi!

Dole trener!

pre 13 godina

Ana kad stisce pesnicu to radi u zaru borbe, bez predumisljaja i u svim mecevima bez razlike. Ako ista, juce je pokazala da se trudila da to radi manje kada igra sa Jelenom, jer ovoj to ocigledno smeta. Na zalost, Jelena je isuvise iskompleksirana i ljubomorna na Anu i da njoj u stvari smeta Ana vise od svega drugog. Nije ni cudo sto nam je Fed Kup tim sve samo ne tim. Da je pravi patriota kao sto se izdaje, ucinila bi sve da sacuva srpski tim, a ona od pocetka cini sve da uzdigne sebe i da rasturi tim. Ovo je kraj nase Fed Kup reprezentacije. Sa ovim trenerom koji je dozvolio da se stvari ovako izmaknu kontroli boljem se nismo mogli ni nadati.
Pokusavam da zamislim kako bi to bilo da je Divac ovako imitirao Djordjevica...Daleko bismo dogurali.

zoran

pre 13 godina

(Dragan, 13. maj 2010 02:12)

Ostani ti u Hercegovini..dobro je tebi tamo.

Ana je igrach koji ce osvojiti jos koji GS. Nema sumnje da ce ovaj trener da je vrati na staru stazu..vec se to nazire. Ona ima taj kvalitet za razliku od J.J.

O ponasanju da ne govorimo ,jer mnogi to ovde i ne razumeju.Za njih je psovanje pred milionskim auditorijumom stvar opushtenosti, prirodnosti (kako pishe Dragan)..!!?? Uticaj Pink TV-a je suvise jak na navijache J.J.

Mk

pre 13 godina

Pravo je cudo kako je ovaj mec otisao u tri seta, jer je Jelena trebalo da ga dobije sa 62 64.Danas je sve zavisilo od nje i da je igrala na svom prosecnom nivou mec bi bio jako brzo gotovo.Anina igra je i dalje daleo od pristojne i moze samo da zahvali jeleni sto je ostala toliko dugo na terenu, na kraju kada je podigla nivo videli smo gde je ana, nigde.

C'mon Vendi!!!

pre 13 godina

Video sam Jelenin potez na linku koji postavljen dole.
Ne vidim nista uvredljivo u tome, cak je ocigledno da to nije bilo upuceno Ani. To je jedan normalan gest kojim ja svakodnevno naprimer bodrim klince u kraju kada dobro piknu loptu.
Vi sto potezete cudne argumente i jos cudnije reci u vezi J.J.-Ana, i od nicega pravite dramu, treba hiiiitno da odete na konsultacije u najblizu ustanovu. Vi kao znate Anu, Jecu i keve licno (upoznali ste ih na kom turniru, gradu???)ili ste sa njima najbolji drugovi, komsije, rodjazi, sta li.
I od kada ispade da su Jelenini navijaci seljaci a Anini Evropejci. Koliko su Anini navijaci Evropejci vidi se po mutavim komentarima posle Aninih uspeha u Rimu. Takve nemuste komentare ne pisu ni clanovi Jecinog kinder-fan kluba.
I na kraju da dodam da volim obe nase teniserke podjednako, ali da u zadnje vreme najvise volim Vendi (i Kozetu, naravno).

Dylan Dog

pre 13 godina

Skoro sam napisao da u budućnosti očekujem od ove dve teniserke neizvesne duele i dobar tenis. Nažalost, ovom prilikom moram sam sebe da demantujem. Ovo je zasigurno njihov najlošiji međusobni duel u kome su se svojski gurale koja će imati glavnu ulogu.

Obe su ušle u meč izuzetno nervozno, prenapeto, u kontraritmu. Da je jedna od njih igrla malo bolje, očistila bi onu drugu sa terena (kao što se desilo u 3. setu kada se JJ malo pribrala). Imao sam utisak kao da su glavu zaboravile u hotelu.
Skoro sam napisao da u budućnosti očekujem od ove dve teniserke neizvesne duele i dobar tenis. Nažalost, ovom prilikom moram sam sebe da demantujem. Ovo je zasigurno njihov najlošiji međusobni duel u kome su se svojski gurale koja će imati glavnu ulogu.

Obe su ušle u meč izuzetno nervozno, prenapeto, u kontraritmu. Nije se znalo koja će kojoj da podari više poena. Imao sam utisak kao da su glavu zaboravile u hotelu. Da je jedna od njih igrla bar malo bolje (kao npr. JJ u 3. setu), očistila bi onu drugu sa terena za manje od sat vremena.
Mislim da je NEZDRAV vanteniski pritisak od okoline i javnosti, od roditelja, a zatim i od njih samih - u ovom meču učino svoje. Devojke su tek na momente pokazivale svoje pravo lice, a uglavnom su igrale i tehnički i taktički ispod svog renomea.

Pravi naslov ove vesti bi trebalo da bude: "AI na kraju efikasnija i brža od JJ u pobeđivanju same sebe".
Pravi naslov ovog bi trebalo da bude: "U bezglavom meču u Madridu Ana je bila na kraju efikasnija i brža od Jelene u pobeđivanju same sebe".

Beogradjanka

pre 13 godina

Iskreno,pobedila je manje gora...u prwom setu nismo gledali lep tenis (puno brejkowa,neiznudjenih gresaka...),drugi je bio nesto bolji,a u trecem se widelo koja je BOLJA i MENTALNO STABILNIJA teniserka...Wolim ih obe,ali u owom mecu sam nawijala za Jelenu...GO JJ...do titule

Broker

pre 13 godina

Na osnovu cega ste svi ubedjeni da je Jelena imitirala Anino stiskanje pesnice???
Zar nije samo dala sebi oduska, ispraznila se, jer je poznato da ona veoma retko stiska pesnicu u toku meca !?!?!

Djape

pre 13 godina

Cestitke JJ na pobedi, mada su nijanse odlucivale. Iskreno, uopste ne vidim nista lose u gestikulaciji JJ na kraju meca (Ana to radi nonstop za i najmanju gresku protivnice, zasto to Jelena ne bi uradila na kraju meca jednom ili dvaput, proslavljajuci pobedu). Ne vidim da Ana ima ekskluzivna prava na stiskanje pesnice, pobogu. Meni se cini da mediji opet zele da naprave dodatnu netrpeljivost izmedju njih dve. A fanovi su vec dovoljno podgrejani da naprave rsum po forumima i netu. Srecno Jeleni u nastavku turnira.

toper hido

pre 13 godina

Navijam za obe, ne volim kada igraju jedna protiv druge, obe su nase.

Cudan je njihov odnos i to se videlo i u mecu, onoliko brejkova i za zenski tenis previse. A onaj Jelenin skec na kraju sa imitiranjem Aninog radovanja(nisam razumela sta je pri tom govorila mami verovatno) znaci i definitivan kraj nase Fed Cup reprezentacije. Dugo je i trajalo. Zenski sport

Satro

pre 13 godina

nema veze sto je izgubila- ana je lepa...neka samo tako nastavi..
(el_maestro, 12. maj 2010 21:35)

Da ne mislis onda da je malo promasila zanimanje?
Mada kad malo bolje razmislim ona vec neko vreme igra i ponasa se upravo u skladu sa tvojom porukom - nema veze sto gubi i sto ne moze da sastavi dva kola vec na ko zna koliko zadnjih turnira (ne racunajuci Rim) ali bitno je da je sva slatka i umiljata. Bar pred kamerama.

Jurica

pre 13 godina

Nisam gledao ovaj mec pa nisam video nikakvo imitiranje i podsmeh. Ranije sam gledao jedan njihov mec i secam se da je Jelena na svaki Anin odlican potez aplaudirala Ani, dok Ana njoj nije. Ana se svojim poenima radovala, prilicno sam uveren, vise nego u nekim drugim mecevima sa drugim teniserkama. I napadno stezala tu pesnicu. Na kraju joj je Jelena cestitala pobedu, opet sam siguran, srdacnije nego drugim teniserkama od kojih izgubi. Nije mi delovalo kao foliranje vec skroz iskreno. A opet Anin vrisak kod osvojene mec-lopte u tom mecu mi se ucinio preteranim. Bas preteran. Ne navijam ni za jednu, imam osecaj da danasnji zenski tenis, s obzirom na sta lici, postoji samo zbog ravnopravnosti polova. Ovo danas nisam video, ali bih voleo da se Jelena ponela kao Sarapova posle pobede nad Anom u finalu Australian opena. Vrlo profesionalno i vrlo zrelo.

WTATP Lista

pre 13 godina

Iako se na neki nacin obrukala u finalu Rima kada je u cuvenom srpskom "lako cemo" maniru posle niza impresivnih pobeda potcenila neafirmisanu spansku veteranku - ipak je Jelena Jankovic u ovom momentu verovatno teniserka u najboljoj formi na celom WTA turu. Ana Ivanovic je posle toliko razocarenja neocekivano prosle nedelje pokazala da je izgleda na dobrom putu povratka na stare staze, a to na sljaci za bivseg pobednika i finalistu Rolan Garosa uvek znaci ogroman potencijal. Zato je pobeda Jelene Jankovic u tri seta pre pocetka meca delovala kao najrealnija prognoza, i to se eto i dogodilo, ali ne bas na nacin na koji je bilo ocekivano. Jako bizaran mec, miks veoma losih i fantasticnih poteza na obe strane uz vise nego dupliran rekord u broju brejkova u njihovim medjusobnim mecevima. Iako je bilo zaocekivati da situacija kada obe izda servis vise pogoduje JJ, ipak se doslo do 6:4 2:0 za Anu koja u tom momentu pravi presudnu takticku gresku i umesto jakih i snaznih zavrsnih udaraca kojima je do tada jako uspesno osvajala vazne poene ili napadala drugi servis protivnice, pokusavala je odjednom da sa polu-jakim i polu-snaznim udarcima natera Jankovicevu da gresi, potpuno zanemarujuci cinjenicu da joj je protivnica velemajstor u fazi defanzive i na te polu-vinere odgovara efikasnije nego bilo ko na turu u ovom momentu (pogotovo na sljaci). Medjutim ipak se jos uvek videla volja, zelja, ambicija, strategija kod Ivanoviceve, ali na 6:4 4:4 sve to je odjednom nestalo i od tog momenta umesto tenisa mogli smo da gledamo igru macke i misa i postojala je na terenu samo jedna teniserka - Jelena Jankovic (do kraja meca Ivanovic osvojila samo jedan gem). Kao i prosle nedelje pred Rim, i ovde u Madridu sam sklon da proglasim Jelenu Jankovic za glavnog favorita za titulu, a posto mi situacija oko Zistin Enan nije bas najjasnija, ne bih se izjasnjavao o Rolan Garosu, na kojem uzgred budi receno nikako ne treba zanemariti ni Anine sanse za lep rezultat, ako u hodu nastavi sa ovim napredovanjem.

Dorcolac

pre 13 godina

Ne razumem zasto je neciji lakat kulturan a neciji nekulturan? Pre nesto vise od godinu dana Devenport je pokazala Ani laka posle meca koji je Ana izgubila, jer joj je Ana stalno pokazivala lakat za vreme meca. Devenport je mislila da je to neki folklorni obicaj Anin, iz zavicaja, i da je red da se uzvrati.

po potrebi

pre 13 godina

Dusane,
ne bih se složio s tim da sve Anine protivnice pričaju sve najbolje o njoj. Jednom je čak i Kuznjecova imala primedbe na njeno ponašanje,nisam siguran koji je turnir bio u pitanju,mislim da je završni...A i Devenport. I mislim da nisi shvatio da ja nemam ništa protiv Ane,naprotiv...A što se tiče tog vrištanja,to naravno da smeta i to ima u samo u ženskom tenisu. U muškom mnogo manje. A sad da te pitam: da li Jelena i jednom vrisne tokom meča? Da li se i jednom tokom meča prodere posle osvojenog poena? Ne bih rekao. I i dalje mislim da uopšte nije imitirala Anu!!!

Ispravka

pre 13 godina

Naveden je netačan podatak da je Ana mlađa dve godine i tri meseca. Ispravio sam to, ali niste objavili. Ne mogu na sajtu da stoje netačni podaci. Dakle, Ana je mlađa tri godine i devet meseci! Devet, a ne tri.

po potrebi

pre 13 godina

Ko kaže da je JJ imitirala Anu? Po čemu ste vi to zaključili?o.O ČIm je devojka to uradila pohrlili ste ka kompu da je ispljujete iako je pobedila! To mrzim! Ja treniram tenis i igram često mečeve. Protiv jednog dečka sam gubio 6:0 i 2:0 i dobio sam meč zahvaljujući tome: 'ajde' i 'idemo' što je njega nenormalno nerviralo. Ne ponosim se tom pobedom naravno,samo želim da to iskoristim kao primer da bih pojedinim objasnio da je Anino ponašanje ponekad pre svega nekorektno,jer iritira protivnice. Tako da,iako ju je jeca imitirala,možda zaista je jeste dekoncentrisalo to anino 'Ajde'! Mada,mn ne smeta kada Ana igra protiv drugih teniserki:DD ali protiv JJ me malo iritira,iako navijam za obe jednako! Mislim,nije Anino ponašanje sportski,ali je definitivno delotvorno:DD nije ona tek tako osvojila gs:D I zašto sam sve ovo pisao? Pojma nemam.:DD

Anonimus

pre 13 godina

Jako je ruzno sto Ana nije ni gledala meceve reprezentacije, a i kada je osvojila Rolan Garos, mogla je bar na doceku da pomene Jelenu.
Meni se Ana licno ne svidja kao osoba, jer ne volim devojke koje se prenemazu dok pricaju, a kao teniserku ne mogu da je komentarisem, jer nisam kompetentan. Ali kao osobu, mozda i nemam prava da to cinim, ali 'ajde...
Jeleni zelim sve najbolje i mislim da je jako glupo porediti njih dve u bilo kom obliku osim teniskom....
Ana je lepsa, Jelena zgodnija, Ana navija za Partizan, Jelena za Zvezdu....
Jelena je jednostavno bolji covek, trenutno igra i bolji tenis, ali opet mozda, kao sto i rekoh, nemam prava da ih komentarisem kao ljude.
Sve najbolje i jednoj i drugoj u nastavku karijere.
Pozdrav

Prisetite se

pre 13 godina

@po potrebi

Ti mislis da nije imitirala Anu ( to nije imitiranje to je podsmevanje )
Koga je imitirala? Mamu Sneskicu?
Ti nisi nikada video Jelenu da urla na skupljace loptica, da urla na mamu, da urla na trenera, da psuje tokom meca, da stisne pesnicu posle neiznudjene greske protivnice, da uzvikne "idemo" kada protivnica izbaci lopticu u aut...

pogledajete pazljivo

pre 13 godina

I ja sam pogledao snimak Jecinog spornog gesta. Mogu da kazem da to nije ni bio pokusaj imitacije. Jeca je jednostavno stisnula pesnicu u znak pozdrava svom boksu kao sto rade mnogi teniseri.
Jeca izuzetno retko stisne pesnicu posle dobijenog meca.
Redje od nje, iz objektivnih razloga, to cini samo Bozoljac.

Predo

pre 13 godina

Posto u ovakvim mecevima obicno ne navijam ni za koga, rekao sam :"neka pobjedi bolja", a nakon odigranih par gemova sam pomislio: "Neka pobjedi manje gora". I tako se i desilo. Obje su nam pokazale sve mane savremenog zenskog tenisa. Igra se dosta na silu, bez gradjenja poena, a to se posebno odnosi na Anu, cija igra je bila daleko ispod nivoa, prikazanog u Rimu. Ani ocigledno predstoji veliki rad pred Rolan Garos, jer se moraju pripremiti sve moguce kombinacije, uzimjuci u obzir da Ana nema sposobnost da napravi promjene tokom igre, dok Jelena posjeduje malo vecu (tenisku) inteligenciju i to je bilo presudno u ovom ne bas prelijepom teniskom dvoboju.

Лепше је са културом

pre 13 godina

@ Венди
Апсолутно ми није јасно шта је ова девојчица хтела да каже?! Да ли неко од вас разуме? Чак је засенила и меч између ове две наше сујетне принцезе, а богами и оно јако ЈЈ неспортско понашање на крају.
Ах, да, и када већ толико истиче културу, прво би морала да научи како се пише.

Djoksa

pre 13 godina

Bravo Jeco!Meni kao ovde vec etabliranom Jecinom navijacu ne bi bio problem da u ovom mecu navijam za Anu.Ani trebaju mecevi a Jeci odmor.Samo da nije ovih Aninih navijaca koji nipodastavaju Jecu na svakom koraku i da nije ovakvog medjusobnog skora.

Drage

pre 13 godina

Kako bih voleo da Jelena osvoji GS! Samo da vise ne citam komentare neobjektivnih Aninih obozavaoca, kojima je to ostao jedini argument u poredjenju Ane i Jelene.

Smucio mi se vise taj njihov rivalitet. Ne zna se ko ga vise potencira, mediji ili navijaci. A zbog tog silnog pritiska uvek igraju losije jedna protiv druge (kao danas).

A sada malo o tenisu. Raduje me uspon Anine forme i ocekujem njen brz povratak u top 10. Sa druge strane, Jelena sada ima najbolju priliku za osvajanje Rolan Garosa zbog svoje odline forme i slabije forme glavnih konkurenata. Naravno, samo ako izbegne Enanovu.
U svakom slucaju, obema nasim igracicama zelim sve najbolje u nastavku sezone.

BloodyHell

pre 13 godina

zna li neko link da pogledam taj kraj meca i Jelenino ponasanje?
ne znam sta je bilo, jaaaako me zanima, i malo sam zgrozena, ako je sve zaista bilo tako... cemu?

Bebica

pre 13 godina

Necu se raspisati, ali agumenti koje ovde poneki stavljaju u najmanju ruku su neobicni. To sto je Ana lepa, nema ama bas nikakve veze sa tenisom, da ne idem dalje od toga.Zatim to da je "proevropska, fina", ponovo zvuci van pameti.Mene je ,za razliku ode velike vecine kojoj smetaju njeni momci, strani sportisti, sto je apsolutno njena licna stvar, najvise razocarala kada je posle njenog i Jeleninog sramnog slikanja sa klintonom,sto je vec bilo sasvim dovoljna blamaza i samar nasoj zemlji, na svom sajtu napisala kako je bila fascinirana istim, da je on jedan veoma sarmantan covek itd. Covek koji je nasu zemlju onoliko ojadio. Pa ako nisu mogle da izbegnu fotografisanje, ovo je bilo bas degutantno sa njene strane i od tada je pala u mojim ocima. Interesantno da je taj gaf, koji je i jedan od najvecih, brzo pao u zaborav, a kritikovalo se sve mnogo manje bitno. Takodje sam joj zamerila sto se bar jedan dan nije pojavila na FED kupu da bar simbolicno bodri nase teniserke, ali to nekako proizilazi iz ovog prethodnog. Sto se Jelene tice, mislim da neke izjave njene majke stete njenom imidzu. Takodje da je ona idol "nasih narodnih masa, seljaka, je napis veoma uvredljiv. U svakom slucaju, izmedju njih dve postoji i uvek ce postojati veliki rivalitet, koji daleko teze podnosi Jelena, takav je moj utisak. Kako god da je, one su nase, pa eto i da im se oproste mnoge stvari, a koliko smo mi navijaci "njihovi", ovo se pogotovo odnosi na Anu, vreme ce pokazati.

Darko

pre 13 godina

Jelena je danas prikazala mnogo losu igru u prva dva seta, ali Ana nije uspela ni kod Jelenine mnogo lose igre da izvuce pobedu, to ce morati da promeni pod hitno, ako zeli povratak u top ten! Volim Jelenu jako i navijam za nju da osvoji Madrid i podigne pehar na RG!

samo da kazem

pre 13 godina

Tako je Jelena,BRAVO!!POKAZALA SI KO JE KO ovoj nabedjenoj "lepotici" i instant teniserki..do vrha se lako stize,ali se samo NAJBOLJI odrzavaju na istom!

igrajte bolje

pre 13 godina

U naslovu treba da stoji posle ocajne igre obe teniserke, da se zna kakve velike borbe, da ne pomisli neko da su igrale dobro.
Nazalost lose su igrale.
Nadam se boljim partijama na Rolan Garosu.

Dusan

pre 13 godina

Napisacu svoje misljenje o obema kao neko ko ih prati mnogo duze od vecine komentatora, mnogo pre nego sto su postale vrhunske teniserke kakve jesu.

Ana je talentovanija, Jelena vise radi i vrednija je. Kod Ane cenim to sto potice iz prosecne porodice, Jelenina porodica je bila bogata i pre njenog ulaska u tenis. To joj ne zameram ali generalno vise volim osobe koje same steknu ono sta imaju, nevezano za tenis. Ana drzi svoju porodicu po strani sto jako cenim. Jelena nije takva (a ni Nole, kad smo vec kod toga). Kod Ane cenim sto nikad nije mesala politiku i sport a Jeleni to i te kako zameram. A kad vec pisem o tome, kako to da su Jelenini navijaci naprasno zaboravili onu njenu nedoumicu za koju ce zemlju nastupati kada se Crna Gora bila odvojila (i nemojte molim vas da mesate to sa novinarskom patkom o tome da ce Ana igrati za Svajcarsku, to je Ana demantovala cim se pojavilo u medijima - cak imam i video snimak te konferencije za stampu)

Navijam za obe iskreno, kada igraju medjusobno navijam za Anu. Prema Ani se zastitnicki postavljam uvek jer je od pocetka karijere napadaju na veoma perfidne nacine za sve i svasta. Samo zato sto je fino, vaspitano dete pa je odmah etiketiraju kao folirantkinju. Jelenu mnogo manje napadaju a i cini mi se da je zrela osoba i da sama moze da se izbori sa tim.

I na kraju, Anin nacin igre mi se vise svidja. Ona igra izrazito napadacki, ne retko izlazi i na mrezu a to je danas retkost u zenskom tenisu. Kod Jelene cenim to sto jako mudro gradi poene i sto svoja teniska oruzja koristi na najbolji moguci nacin.

nenad

pre 13 godina

Steta sto su se sastale u drugom kolu. Mislim da bi daleko Ana dogurala da nije naletela na Jelenu. Ana igra sve bolje i to ohrabruje, nadam se da nece da klone duhom zbog ovog poraza. Napred devojke. JJ idemo do titule(nadam se).

Srdja

pre 13 godina

Ovaj sudija nije ovoliko puta silazio sa stolice u zadnjih deset meceva...bas veruju jedna drugoj,kao da je jedna iz Kine,a druga iz Nigerije...Kako se izgrlise i izljubise posle meca...

Dusan

pre 13 godina

@po potrebi

Kako onda objasnjavas da sve Anine protivnice (osim Hantuchove i Jelene) govore sve najlepse o Ani? Uostalom, vec je pisano dosta puta u medijima o Aninom "Ajde" i stiskanju pesnica. Ana nije bas vesta u kontroli svojih emocija na terenu, zato je od trenera dobila taj savet da bude i glasnija i da pravi vise gestova. Mada, ruku na srce, zna da iznervira protivnice ali tenis je takva igra. Meni, recimo, mnogo vise smeta vristanje prilikom udarca, time se sakrije zvuk koji loptica pravi prilikom kontakta sa reketom sto je prilicno bitno protivniku. Ali nije zabranjeno

Zorica

pre 13 godina

Bolja je pobedila i zao mi je sto taj mec nije bio bar u cetvrtfinalu.Sta je tu je, ipak je Jelena u boljoj formi i za nju navijam a Ani sve najbolje i da se vrati u zeljenu formu, na dobrom je putu.

mlbrnsrb

pre 13 godina

lepo rekose reporteri jelena je (overpressing) pokusavala isuvise u prva dva seta i kad je malo smanjila intenzitet sve je krenulo svojim tokom, bravo jelena

stevan

pre 13 godina

Kolika kolicina rasizma i homofobije u ovim komentarima, samo posle mecha dve sunarodnice. Pa nije ni cudo sto se posle nekih fudbalskih mecheva ubijaju i bodu nozevima. Kakvim vrednostima ucite svoju decu i prijatelje, narocito vi koji se pozivate na "lepotu" i evropske tekovine?

Milan Nis

pre 13 godina

Pukose svi na kladionici koji su se kladidli da se na kraju nece rukovati!
Zao mi je sto se ne ponasaju kao profesionalci,nemoraju da se vole,ali bi trebalo da se uvazavaju!

darko

pre 13 godina

Jelena postala poput Serene Vilijams.Prvo kolo odigra ocajno lose,provuce se a onda gazi redom.I danas mi se cini kao da je igrala sa pola snage.Sjetimo se meca s Erani i sve ce biti jasno.
Vjerovatno ce sutra protiv Medine biti ko protiv Vikmajer.Ona ima realne sanse za naslov u Madridu.Pored Serene Vilijams koja se izgleda ponovo nameracila i na turnircice.I Ana i JJ su mi drage ali JJ malo vise jer je nekako borbenija,pozrtvovanija i upornija.Za nju nikad nijedan mec nije izgubljen dok nije iskoristena mec lopta.Sto se tice Roland Garosa vidim cetiri ogromna favorita.To su Jelena Jankovic,Justine Henin,Serena Vilijams i Sam Stosur.Ruskinje su trenutno totalno van forme pa se s njima bas i ne moze racunati.Jedna od njih garant osvaja.Zivi bili pa vidjeli!!

zoran

pre 13 godina

(Vendi, 12. maj 2010 14:34)

Sta kazes.."mlada intelektualka.."

Skoro me tako nije zasmejao.
Knjigu u shake i spremaj se za pismeni.
Vazno je da si ti usla u pozorishte...komedija...

..Volim ovaj B92...sta bi bilo bez ovakvih komentara..??

Nada

pre 13 godina

Nikad necu da zaboravim mec koji je Jelena igrala za Srbiju protiv Cibulkove i zaradila povredu misica. Mogla je tom povredom da ugrozi karijeru. U meduvremenu mnogi "nasi" kosarkasi iz NBA lige su odbili da igraju za Srbiju. Cini mi se da u Srbiji postoji lobi koji agituje za Anu nipodastavajuci druge teniserke. To se lepo videlo u poslednjem mecu nase reprezentacije gde je Jovanovska pokazala da moze da bude velika igracica ali to nije mogla u mecu sa Rusijom jer je trener dao prednost Ani koja je u tom trenutku bila daleko od forme. Lepota je dobra za izbor za Mis ali ne i za sport. Ana treba da se vrati tenisu a ne da odgovara na pitanja novinara: Da li bi se slikala gola? Pametna devojka bi mu lepo odgovorila.

Los tenis

pre 13 godina

Pobedila je manje losa teniserka danas. I to je bila Jelena, i to samo zbog treceg seta. Prva dva, Ana je realno bila malo bolja i nije mi jasno (a verujem ni njoj) sta se desilo u trecem setu.
Ipak, mislim da je Anin povratak medju najbolje teniserka sveta vidljiv u narednom periodu, nadam se da ce je zreb posluziti pa i da ce se u Parizu ponoviti Rim. Ljudi, pre samo par dana ove dve teniserke igrale su u polufinalima jednog velikog turnira, mogli smo da gledamo srpsko finale!
Ruzno je sta rade novinari i oni koji glasno podrzavaju jednu mrzeci drugu. Obe su nase devojke, za bilo koju od njih kao pobednicu nekog GS cuce se srpska himna. Nazalost, tenis je pojedinacni sport pa se ponekad moraju i medjusobno sastati ali TO NIJE RAZLOG DA SE JEDNA VOLI A DRUGA NE!
Ja sam Anin navijac, sve turnire aktivno pratim dok ona ne ispadne, ali da kazem nesto ruzno o Jeleni, devojci koja pobedjuje najbolje teniserke sveta sa osmehom na licu, ne pada mi na pamet! Ako je danas napravila ruzan gest imitiranjem Ane posle meca, verujem da je to posledica ogromnog pritiska javnosti koji je bio prisutan u ovom susretu. Ruzan tenis takodje, nikada se pod velikim pritiskom ne izvlace najbolji udarci.
Navijam za Jelenin dobar rezultat u Madridu, i navijam za srpsko finale u Parizu! Svim srcem za uspeh obe devojke! A koja ce pobediti u njihvom medjusobnom okrsaju... ja bih vise voleo Ana, neko drugi bi vise voleo Jelena, sustinski, nama kao navijacima iz Srbije, treba da bude NEBITNO, NASE SU! Obe su slatke na svoj nacin, obe sjajno igraju tenis opet svaka na svoj nacin, obe su nase i obe ih volimo.
Napred Jelena!
NAPRED ANA! :)
(naravno da svako od nas jednu voli malo vise)

Nebojsa

pre 13 godina

Ako se i ne vole to je zbog navijača koji stvaraju neprijatelstvu između njih svojim zlobnim komentarima. Da li su ti "navijači" svesni da uništavaju reprezentaciju Srbije.

samo da kazem

pre 13 godina

@carice..a da li ti gledas kako se tvoja njanjava ljubimica ponasa na terenu?Ili je to nebitno jer je ti volis i sve joj je oprosteno?!I trebalo je neko da je spusti na zemlju,ta njena pesnica iritira sve protivnice i drago mi je sto je bas JJ pokazala neke stvari..

Marko-dc

pre 13 godina

Steta sto su igrale vec na startu. Mec malo zanimljiv a i dosadan. Osetila se napetost s obe starne. Zanima me da li Ana dobija 80 ili 5 poena. JJ ima sjajnu sansu da udje ponovo u finale Boze zdravlja . Ani od sveg srca zelim sto brzi povratak u top 5 ali sam danas ipak morao navijati za Jelenu. Ana pokazuje dobru igru i bila je sjajna u pojedinim momentima. Moram da pohvalim komentatora eurosporta Dragana Pesikan-a koji je bio krajnje profesionalan i dobro prenosio mec. Idemo JJ do pobede.

branko

pre 13 godina

Врло инспиративан меч!
Пре свега, било би тешко пратити га да је било која од Јелене и Ане играла тако како је играла, а са друге стране мреже била нека страна играчица, наравно због мноштва брејкова. Овако, сваки изгубљени сервис гем наше играчице , опет је добила наша, па неко коме је било сасвим свеједно која ће победити , то скоро није ни примећивао.
Што се тиче тениса, био је то леп меч . Обе су играле добро а Ана, негде све до краја другог сета можда и боље него недавно у Риму. Меч заправо није одлучила игра него оно што су у овом часу суштински Јелена и Ана.
Јелена је у најбољем периоду своје каријере. Игра одлично а ако у неком периоду меча и не иде најбоље она зна да се среди и врати меч под своју контролу. Она је у овом тренутку можда најбоља играчица на свету и , како неко рече, свакако боља него онда кад је била прва на листи.
Анин проблем, дефинитивно, није тениске природе.И данас је показала да може да игра квалитетно као у својим најбољим данима али се у психолошком смислу код ње одвија потпуно супротан процес од оног код Јелене. У неком часу, ко зна из ког разлога њена унутрашња стабилност почне да се распада и то иде разорно брзо. Она се чак ни не нервира и то је оно што на ваља, него се напросто предаје и настоји да што пре побегне са терена па зато прави и невероватан број дуплих сервис грешака. Њена недавна изјава `Научила сам да губим` је заправо јако забрињавајућа. Наравно, порази су део не само спорта него и живота али неко ко је у души прави спортиста никад се не мири са поразом, па чак и кад игра рекреативно, са другарима на пољанчету. А смисао врхунског, професионалног спорта није учествовање него побеђивање, допадало се то некоме или не. Ово са Аном иде јако, јако тешко, мада се виде позитивни помаци. Одувек сам мислио да су спортистима потребни не само професионални тренери неги и професионални психолози. То мислим и сада.

Iva

pre 13 godina

Bravo devojke, nije vam bilo lako u startu (jedna protiv druge - a mi navijamo za obe). Lep, ali, nekako, previse nervozan mec. Ana je, po obicaju, kratkog daha i brzopleta, nazalost. Jeca je stabilnija, upornija i pobednicki raspolozena (s` razlogom). Obe ih volim i zelim da Jeca opet pobedi bar jednu od nadobudnih sestara Vilijams.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

@Vendi
''Mlada intelektualko'' (lol) samo mi je zao sto ste u ovom mecu morali ''na silu'' navijati za Jankovicevu, svi znamo zasto, iako ni nju ne volite, a i to znamo zasto.
Lako je sada da se pravite pametni. Kada je ta ista Ana pre nekoliko nedelja pobedila vasu miljenicu Azarenku sigurno ste se sakrili pod nekim drugim nickom i cestitali joj. To rade ljudi takvog nivoa kao sto ste vi, na koji se, citaram vas, mi ne mozemo popeti (na nasu srecu).

Rio

pre 13 godina

Mene zanima samo tenis, trenutno pricamo o zenskom tenisu... ne zanima me koja je lepsa, koja ima vise para i koja iz kakve porodice potice... Jelena je dokazala po stoti put da je pravi fajter sto cenim kod svakog sportiste i zasluzeno je pobedila, dok kod Ane to nije slucaj... suvise lako se predaje i daleko je od borca... gotovo sam siguran da je Ana krenula u nekom sasvim drugom pravcu... ona jeste mozda najlepsa teniserka... ali kakve to ima veze sa tenisom???

Bludimir

pre 13 godina

hahaha ova Vendi je carica!! Nisam procitao gori bullshit josh od puberteta.
Srecom nisam sa 11 godina isao u Narodno pozorishte inace bi verovatno pricao isto tako! :D hahaha carica!!!

Slobodan

pre 13 godina

Gledao sam prv i set ni za jednu nisam navijao obe su naše.U drugom setu sam navijao za JJ. Treći set nisam mogao da gledam jer mi je to bilo kao da mi neko vadi jedno oko i pita koje ti je draže, jer je jedna morala da ispadne. Nemrlosrdnost žreba da se nađu na startu turnira.

richardwilliams

pre 13 godina

Bravo za Jelenu,posle toliko odigranog tenisa u poslednje vreme uspela je posle losije igre da dobije protivnicu koja joj pored Henin najmanje lezi psiholoski.Nema sumnje da obe mogu bolje od ovoga sto smo gledali.Komentator nije bio pomenuti D.Pesikan,nego Damir Ceronja...interesantan prenos,mada,mislim ne toliko objektivan.

opsednuti tenisom

pre 13 godina

Pre svega zelim da cestitam Vendi!!! Moram da priznam da ima vecu inteligenciju od mene. Posto ne smatram da sam glup, zeleo bih da objasnim svima koji je Vendin cilj; ona zeli da privuce nasu paznju i uspeva u tome. Stekla je vecu popelamnost nego Jelena i Ana zajedno! Ovim komentarom ja doprinosim na njenoj popularnosti, ali kao sto rekoh pametnija je od mene.

Zox

pre 13 godina

Uzmete jedan los mec i pisete kako je sramota za tenis, a kada ili JJ ili Ana igraju fenomenalno, kao na proslom turniru, to niko ne hvali.
Ja sam i ocekivao los mec zato sto su obe bile pod velikim pritiskom.
I ovaj mec, kako neko rece, nije pokazatelj ni njihove trenutne forme, ni kvaliteta zenskog tenisa, jer i JJ i Ana su vrhunske igracice.
Gledajte neke od njihovih meceva ili meceve protiv ostalih protivnika na YouTubu, pa onda sudite.

Steta sto su se sastale odmah na startu jer bi obe stigle do samog kraja.

Volim i JJ i Anu i njihove razlicite stilove igre. Kada su obe u punoj formi igraju astronomski tenis.
Malo me razocarala JJ sto je imitirala Anino stiskanje pesnice.
Mislio sam da mediji preteruju kada govore o tome, ali ipak postoji netrpeljivost izmedju njih.

Puno srece i jednoj i drugoj i daj Boze da ih obe gledamo u finalu RG-a.

john

pre 13 godina

Ovaj mec nikako ne moze da bude reprezentativan pokazatelj forme nase dve najbolje teniserke zbog svog ogromnog psiholoskog tereta. Zapravo, od kada se saznalo da ce igrati jena protiv druge mediji su napravili pravi cirkus. Svasta se pisalo i pricalo, novinari su se pozivali na neke izjave, fed kup, na konferenciji su i Ani i Jeleni postavili par u najmanju ruku neprijatnih pitanja. Cak je bilo moguce i kladiti se da se nece rukoati posle meca. Da sam ranije saznao za tu opkladu uplatio bih ogroman novac da ce se rukovati jer ne moraju da budu najbolje drugarice i da se ne znam ni ja koliko vole, al da su se uvek sportski i fer plej ponasale, to stoji. Posto je jedna morala da izgubi, mislim da je bolje sto je to bila Ana, posto za razliku od Jelene, ima trenera sa kojim ce ovih 10ak dana koliko je ostalo do RG kvalitetno trenirati. Jeleni je zato bolje da sto duze ostane u Madridu i da igra jer joj je to bolja priprema za gren slem nego da sama trenira deset dana. U svakom slucaju, zelim im sve najbolje u nastavku sezone, da igraju kako znaju i umeju, osvajaju turnire i da nikako ne dozvoljavaju kojekakvim osrednjim igracicama da na njima prave ime, a posebno ne na najvecim turnirima. Pozz

ajkula

pre 13 godina

Nisam gledala duel. Drago mi je za Jelenu, a za Anu mi je žao! Isto bi bilo i da je obrnuto! Ana je velika teniserka i znam da je ovo neće pokolebati. Samo hrabro napred Jeco i Anči!!!

dule dudule

pre 13 godina

@@@@@@
"Šta je Šauma, Djoksa, Milka, realni & co...
Ko se zadnji smeje naslađe se smeje. Za nijansu sam zadovoljna pobedom Jelena. Za razliku od Ane koju upšte ne cenim Jelenu i Novaka samo ne volim i za njih ne navijam samo kada igraju protiv mojih favorita. Čula sam razultat posle sedmog časa i odmah sam požurila kući da ostavim komentar pre mojih korenspodenata. A po ovo što sam pročćitala u tekstu vidim da je ovo bila žestoka farsa od meča gora i od Popovićevog Bore šnajdera i Kovačevićevog Radovana trećeg. I da, juče su me neki ovde prozivali da sam u citiram u bedaku. Dala sam odgovor ali mi nisu objavili iako se vodim dostojanstvenim rečkikom morad da priznam malo sam preterala profilišući crte ličnosti i crte karaktera pojedinih likova koji me ovde prozivaju. Reč bedak sam jedino čula kod novokomponovanih pevačica i navijača Ane Ivanović što potvrđuje moju tezu šta slišaju dotični. Ja kao mlada intelektualka uvek mogu da se spustim na nivo Šaume, Realnog, Ane, Stoje, Sandre Afrike i mnogi drugih ali oni na moj ne mogu da se popnu. Ja sam ipak sa jedanaest godina ušla u Narodno i Jugslovensko dramsko a oni neće ni u pedeset."
(Vendi, 12. maj 2010 14:34

Ovo je nesto najsmesnije sto sam procitao u poslednjih nekoliko meseci:))))))))))))
Potseca me na neku Vesnu Rivas koja je krstila psa u crkvu, da bi dokazala da veliki vernik i hiper-pobozna.

Djoksa

pre 13 godina

Tenzija koja se osecala tokom susreta uzrokovana je medij. pritiskom nakon izjave Jelenine majke.Mediji su to u stilu Don Kinga dovela do usijanja,pa je cilj u ovom mecu bio ne pobediti,nego ne izgubiti.Postovani@DD,ja bih ovo nazvao:Vise od igre(tenisa).

Neutron

pre 13 godina

Vidji kako se deca prepucavaju!.Ajte svi na spavanje i da vas nisam cuo! Sutra u skolu, pa posle rucak u bubanje do spavanja. NI ZUC!

pozoristance

pre 13 godina

Koji talenat ova Vendi.
Zamisljam sta bi samo bilo da je Vendi isla u pozoriste sa 6-7 godina.
Rasturala bi na ovom sajtu. :)

Carica

pre 13 godina

@samo da kazem

Slazem se.
Pokazala je KO JE KO.
Videli smo tvoju "ljubimicu" juce kako se majmuniše.
Kada ce ponovo da menja gaće na teniskom terenu?

Sta je nejasno

pre 13 godina

@Nada
"Ana treba da se vrati tenisu a ne da odgovara na pitanja novinara: Da li bi se slikala gola? Pametna devojka bi mu lepo odgovorila"

Ana Ivanovic je lepo odgovorila novinaru
"Ne to nikada ne bih uradila"

Aleksandar M.

pre 13 godina

Nisam danas gledao meč naših teniserki ali na osnovu komentara i izveštaja sa meča može da se zaključi da su odigrale meč ispod očekivanja, da su bile vrlo napete i opterećene... Očigledno je da se one ne podnose, da se nešto Jeleni ne svidja u Aninom ponašanju i obrnuto, pa čak i da se mrze što je strašno. Po mom mišljenju one nikad i nisu bile u nekim prijateljskim odnosima. Ono malo vremena kada su bile zajedno kada igra reprezentacija i kada su se pozdravljale i bodrile jedna drugu, čini mi se da je to sve bilo zbog viših interesa igranja za Srbiju a ne iskreno prijateljstvo.
One su obe profesionalci, žive od tenisa i sponzora, po meni i ne moraju da se vole, imamo primere da se recimo u fudbalu neki igrači iz istog tima ne vole, kažu da se recimo čuveni glumci Paja Vujisić i Ćkalja uopšte nisu voleli privatno a toliko smo se radovali njihovim ulogama u "Kamiondžijama". Sve u svemu, sada je to tako, moje mišljenje da ih u dogledno vreme više nećemo gledati zajedno u reprezentaciji.
Želeo bih da im poručim da je u njihovom interesu da se pomire ukoliko su u svadji, ne moraju da se vole ali moraju da poštuju jedna drugu, jer to i mnogi navijači žele od njih.
Pozdrav svima!