Ponedeljak, 10.05.2010.

08:56

"Bilo je elemenata za penal"

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda i bivši sudija Rade Đurović smatra da je Boško Jovanetić mogao da svira jedanaesterac za Zvezdu u ‘večitom derbiju’.

Izvor: B92

"Bilo je elemenata za penal" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

238 Komentari

Sortiraj po:

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

mene vise zanima fizika koju smo ucili..kako posle remplovanja ili guranja(kako god ko tumaci) ..igrac pada u vis..a ne u stranu, na koju ga gura ruka druge osobe..?!

Lepko-Medak-Bgd

pre 13 godina

Citam ove komentare zvezdasa i vracam se nekoliko godina u nazad. Danilovic i Vujosevic gepekuju sudije, sudije sviraju za Partizan, zavera protiv KK Zvezde, izazivanje mrznje od strane uprave KK CZ. A danas, Partizan vec nekoliko godina bez konkurenta u zemlji i regionu, ozbiljan ucesnik evrolige, a KK CZ, pred gasenjem. Nisam za saopstenja, ali kako radite .....

archi

pre 13 godina

Kada jedna utakmica domaceg prvenstva bude pocela ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=b3154TF_bNY&feature=related

onda mozemo govovriti o klubovima kojima zavredjuju postovanje.

Grobar Mkd

pre 13 godina

"komplikator"@: Eto vidis,dobro si uocio,u prvom momentu i ja nisam obratio paznju na taj trenutak,ali kad sam lepo pogledao snimak ispada da je Kadu u cistom ofsajdu !!!u momentu dodavanja on je bar 1 m. u ofsajdu !pogledajte,i uverite se sami.Ali,kako god,penal nije postojao,Krstajic je "malo"jaci od njega,pa ga je oduvao u duelu....pitajte se dali bi neko od sudija to svirao u Engleskoj,ili mozda u Nemackoj...????nema sanse.

komplikator

pre 13 godina

Ne bih da komplikujek situaciju al nesto me kopka. Gledajuci sto puta snimak najspornijeg detalja utakmice, ne mogu nikako da budem 100% siguran da Kadu nije mozda bio u ofsajdu pre nego sto je primio loptu. U trenutku kada je ograc Zvezde igrao glavom prema njemu. Nema nigde da se vidi relevantan snimak.

kolina

pre 13 godina

•J.... klub kojem cela sezona zavisi od penala, a penal od elemenata!

Neko ima Petrovica i Kecmana a neko traktor i kosilicu!
(trece oko, 11. maj 2010
U pravu si!Klub ne treba da zavisi od penala ni od jednog ni od dva nego da može bez zazora da premlaćuje protivnika bilo u 16 bilo van-da se zna ko ima NAJVIŠE titula u vreme Sloboslavije.

Bojan

pre 13 godina

Osim crno bele boje i ukradenih titula, Juventus i partizan imaju jos nesto zajednicko http://www.index.hr/sport/clanak/tifosi-juventusa-respektiraju-boyse-zagrebacke-ustase-nemojte-odustati-/462891.aspx

Color

pre 13 godina

Ma nije bilo elemenata... Ovde je kradja bila unapred dogovorena. Ali dve "sitnice" su odredile krajnji rezultat. Nedosudjen crveni karton Krstajicu zbog namernog udaranja igraca (cak posle prekida igre) na pocetku i penal koji je bio ocigledan jer nema remplovanja rukama.
Dragi moji grobari, lepo je bodriti i voleti svoj klub, ali ako ne zelite da priznate da ste ovu utakmicu "kupili" onda ste stvarno jadni...

realni grobar

pre 13 godina

Sezona kad osvoji fk PARTIZAN titulu je neregularna i namestena,a kad se desi da C.Zvezda osvoji onda je liga nikad jaca i regularnija...Gospodin Raka je sve,samo ne objektivan jer dugo sam gledao i slusao njegove komentare na razne "sporne odluke"npr. u sezoni kad je Cukaricki trenirao Stepanovic u prvom kolu su igrali protiv zvezde nereseno i Koroman je na pola metra od pomocnog sudije udario samar protivnickom igracu posle jednog duela i komentarisuci tu situaciju gospodin "objektivni" je izjavio:"sudija nije dodelio karton jer je ovo prvo kolo i sam pocetak utakmice i nije hteo da uzburka strasti na samom pocetku". to je samo jedan od njegovih nebuloznih komentara,a ima ih mnogo,tako da svi vi koji trazite objektivnost i elemente za jedanesterac slobodno nadjite kanal na kom se prikazuje "sportska galaksija" i tamo pljujte do mile volje PARTIZAN zajedno sa Bobijem Jankovicem i Milojkom Panticem

borky

pre 13 godina

- kontakt izmedju kadua i krstajica je postojao.
- sudija je bio na metar od njih.
- kadu je gurnuo loptu u levo
- krstajic je odreagovao pomerivsi svoju nogu u pravcu lopte, zeleci da isprati protivnika koji bi po pravilu igre trebao da krene za loptom
- kadu je krenuo prema krstajicu
- ponovo ponavljam da je sudia bio na metar
- sudija je procenio kako je procenio
- smatram da nije pogresio, a i da je svirao, isto tako ne bi pogresio
pozdrav

Hahaha

pre 13 godina

@Moj tetak vec dugi niz godina pika fudbal. Jos uvek je takmicar u prvoj ligi veterana. Mnogo puta je osetio sportsku nepravdu. Veliki je grobar i brani Partizan i kada zna da nije u pravu. Uvek je spreman za prozivke i bockanje, ali kada sam dosao sa JNA kod njega u subotu nismo ni pomenuli derbi. Znali smo sve i ja i on i svaka rec bi bila suvisna. On je bar pokazao da ima ponos i da mu ne godi kad Partizan uzme trofej na ovakav nacin. Imajte i vi malo obraza i mozda ce vas neko i ceniti. Ako je ova titula za ponos ponosite se,
a znam da vas boli vise nego mene!



(Bosko, 10. maj 2010 23:45)
Isti je slucaj i sa mnom. Moj otac je bio u upravi komsinice kao tehnicko lice, a ja sam napravljen grobar do kraja. Kada sam se vratio sa,kako ti kazes JNA, nismo progovrili ni reci o derbiju. On vec yna sta ja mislim o komsinici, tj. da je o njoj suvisno trositi reci tako da ja i ovom prilikom ne iygovaram rac na cz.

Branko

pre 13 godina

Kao Partizanov navijac zelim da kazem da sam uvek postovao fk Crvenu Zvezdu i sve sto je uradila za Srpski fudbal.Isto sto radi kk Partizan u kosarci ili vaterpolo klub.ali sam duboko iznenadje na reakcije iz Crvene zvezde.tacnije nisam mogao da verujem da se ponasaju po principu "mama mama uzeli mi klikere"Crvena zvezda je klub koja je do sada imala dostojanstvo a sa ovim gestom vidimo da taj klub je uzeo neko sumnjivih ljudskih kvaliteta.poznato je da ljudi koji se bave sumlnjivim poslovima su ustvari slabe ljudske duse samo im je pistolj taj koji ih cini hrabrim.zato zelim Zvezdi brz oporavak i da kazem da je nasoj zemljidosta Obilica i Arkanovih prvenstava.Pozdrav i napred Zvezda nedaj se.

volim Partizan

Staklene noge

pre 13 godina

Trudili su se momci da svakog puta kada prime loptu u Partizanovom sesnaestercu padnu. Trebalo je bar jednom nagraditi glumu zutim kartonom!

kadu rukometaš, a stamenković karatista

pre 13 godina

A šta bi protiv Smedereva?Kadu rukom odigra i svira se penal za zvezdu!Stamenković majgeri, umesto crvenog kartona, aut.Da nije bilo tih grešaka imali bi pravo da se žalite,ovako ne da nemate pravo,nego kad se žalite izazivate sažaljenje.Zvezda je još uvek po rezultatima veći klub od Partizana,a sa ovim vašarskim forama o krađi tipa "dršte lopova!",Zvezda je daleko ispod Partizana.

drnda

pre 13 godina

raka i njegovi komentari...pa taj bi kao lukic i adzic pao na lekarskom za vozaca b kategorije,kada bi dosli kod psihijatra.ludi ljudi..a onaj kadu i dj laza imaju epilepsicni napad kada vide krec sesnaesterca,padaju cim ga vide,i valjaju se s penom u ustima

Realno

pre 13 godina

Aj sad pogledajte lepo gde je kadu kada mu je zvezdin igrac u skoku prosledio loptu - imate youtube pa malo proanalizirajte

Ja sam na stadionu bio u toj liniji, ofsajd bre ko vrata

Bosko

pre 13 godina

Moj tetak vec dugi niz godina pika fudbal. Jos uvek je takmicar u prvoj ligi veterana. Mnogo puta je osetio sportsku nepravdu. Veliki je grobar i brani Partizan i kada zna da nije u pravu. Uvek je spreman za prozivke i bockanje, ali kada sam dosao sa JNA kod njega u subotu nismo ni pomenuli derbi. Znali smo sve i ja i on i svaka rec bi bila suvisna. On je bar pokazao da ima ponos i da mu ne godi kad Partizan uzme trofej na ovakav nacin. Imajte i vi malo obraza i mozda ce vas neko i ceniti. Ako je ova titula za ponos ponosite se, a znam da vas boli vise nego mene!

Anubis

pre 13 godina

Bilo je elemenata :-),kakav cirkus?! Bilo je i Babarogica,Milojka i ostalih... Zadnji put kad je zv. osvojila titulu od zadnjih 10 utakmica na 8 se igralo 96min,i da ne preteram svirano je najmanje 7-8 penala za njih od toga 5 od 90-og do 96-og min. Pustite ih braco, cigani su to! Ja se sa njima ni na Buvljoj pijaci ne raspravljam,nisu oni ni toliko paznje zasluzili!!!

ManagerSerbia

pre 13 godina

Realno, da je strani sudija sudio svi igraci bi bili mirni kao bubice niko ne bi smeo da pisne, ni guranja i ni da pita nesto u sto to ja verujem al sta sad nikako da se opamete... nego postoji mogucnost da je neko sudiji rekao pre utakmice da ne sme biti ni penal ni crveni obe strane i zna se ko je trebo da dobije. I neke posalju snimak na procenu englezima, pa da vidimo da li je brutalno ili nezno ili nesto trece.. Ja sam za da ubuduce sudi strani sudija, pa da vidimo....i ne mogu vise da gledam uvek nesto fali od toga mi puca glava jel jeste ili nije, okej to je sve to normalno ali brate sto mnogo mnogo je!!!

Bivsi Zvezdas

pre 13 godina

Vreme za otreznjenje,za istinu!
Ja koji sam iz Nisa u Bg dolazio da vas gledam internacionalno,ali i derbije,finala kupa,sam otreznjen!
Vi i Partizan ste sahranili fudbal u Srbiji.Fudbaleri igraju,kako igraju,ali funkcioneri oba kluba i FSS,pa to je skup tajkuna,nesposobnjakovica i muckarosa,a pre svega nekorektnih ljudi.To bre ne postuje ni Boga ni ljude!
I ovaj "derbi" ima te "elemente",jedna katastrofa!

muamua

pre 13 godina

Podseticu vas sve na derbi u kojem je Moreiru davio jedan zvezdin igrac mislim Gaj u sesnaestercu dok je lopta bila u igri,i na nepriznat go iako se videlo da je lopta presla gol liniju...

dr.b

pre 13 godina

@Ja,sjajan komentar,Respect!!!
Nije problem u tome da li je bio ili nije bio penal,nego u onim saopstenjoma Zvezdine uprave pre i posle derbija ,koja truju mozak ovim klincima i prakticno seju mrznju pozivajuci na huiliganstvo i linc!Da li je Lukic(ili ko vec) svestan svoje odgovornosti!?

odličan komentar

pre 13 godina

Imam punih 60 godina,bavio sam se fudbalom aktivno kao igrac i kasnije kao fudbalski delegat i sudija u nizim rangovima.
Uz moju Zvezdu sam odrastao,bio u Bariju i Tokiju,godinama gledam svaku utakmicu,naravno i ovaj derbi.
Jednoj cinjenici ne mogu da se otmem a to je da moja Zvezda sebi dozvoli da za 90 minuta ne sutne na gol,da se opravdanja za nesposobnu upravu traze na drugoj strani,da se oci navijacima zamazuju kojekakvim saopstenjima,pozivanjem na nacionalizam i "srpstvo".
Gospodo draga ja moju Zvezdu volim ali ne kao vi (do poslednjeg dinara u kasi),ja je volim kao instituciju koju ste Vi uspeli da za samo godinu dana toliko srozate da je to strasno.
Gospodo bez uvreda ali moja Zvezda je Beogradski klub sa tradicijom a ne neki nizerazredni tim iz Sopota,ponavljam bez uvreda.
Gospodine Lukicu jasno mi je sta pokusavate,da svoje neznanje i nestrucnost upakujete u pricu o nacionalizmu,zaverama,mafiji ali to kod mene nece proci.
Mozda kod golobradih klinaca ali ne i kod mene,nas koji smo odrastali uz Zvezdu,pratili kako se razvija i jaca.Tugovali i radovali se zajedno uz nasu Zvezdu i sada treba da verujemo vama bez igrackog,stucnog i bilo kakvog staza u Zvezdi da radite u korist kluba.
Nece moci gospodine Lukicu jer titula se ne gubi ili dobija u derbijima vec u malim utakmicama.
Jos nesto moja Zvezda u kakvim god da je problemima zasluzuje gospodina na mestu predsednika da je vodia ne nekoga kome je vokabular na nivou 16-godisnjaka.
Toliko od mene i prezivece i Vas moja Zvezda
(Ja, 10. maj 2010 18:57)

Partizanovac sam, ali cenim. Ni ja, da je obrnuto, ne bih nikad bolje napisao. Bravo! Pozdrav jednom pravom zvezdašu.

cekaj malo

pre 13 godina

Eeej, pa dobili ste 8 penala ove sezone, a mi 1, da ne spominjem derbije. Pogledajte vaše penale, pa ćemo razgovarati, inače, mnogo ste loši.

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

Partizan je bio bolji.Da je Kadu krenuo za fudbalom bio bi cist penal,ovako.sto se tice Lazetica pogledajte snimak naSOS~u iz pravca Zvezdinog gola i sve ce vam biti jasno.Zvezda je titulu izgubila kad je Dostanica dovela za direktora omladinske skole,jer su svi znali da je to fora i da zele da oteraju Pizona.

braja

pre 13 godina

"Nastavićemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer Zvezda je Srbija."
Ovo je čist plagijat ja sam čuo da je Kosovo Srbija.

Vosha

pre 13 godina

E ovako,veliki sam navijac Vojvodine i nimalo ne simpatisem "titove blizance" i najvise volim kad u derbiju bude ostecen jedan od ova dva kluba koja su rak-rana domaceg klupskog fudbala.Zasto volim? Zato sto kad oni potkradaju druge manje klubove u ligi onda nema medijske frke-svima lepo.Da nemaju sudijsku pomoc imali bi i jedni i drugi mozda nekih 2-3 boda vise od Voshe a ne 20-ak.Sto se tice "vecitog derbija" Zvezda je drasticno ostecena ali nije mi nimalo zao :)

dosta je i bilo

pre 13 godina

Sve se spremam nešto da kažem ali su schweinsteiger i Ja zaista uboli poentu.

Lukić nema ni 5% onoga što treba da ima predsednik kluba kakav treba da bude Zvezda. Umesto da počen od lične odgovornosti on piše saopštenja (ili mu neko drugi piše) i vodi medijski rat a igra na terenu očaj i tuga.

Uteha stiže sa druge strane jer Krojač piše još debilnije saopštenje, na glupst odgovara duplom dozom.

Ja iskreno mislim da je za naše dobro da se ova jadna liga suspenduje na jedno tri do pet godina da se dotle ne takmičimo u Evropi i da se sprovede privatizacija u fudbalu pa posle ako ima uslova nek se igra nešto. Ovo više nema nikakvog smisla

Bojan

pre 13 godina

I Juventus je ovako uzimao titule, a Moratija i upravu Intera su prozivali kako su paranoični, kako svuda vide zaveru, kako je sve regularno, kako su sudije ne potkupive, kako ... Isto su tako iz fudbalskog saveza Italije potrčali da zaštite gle čuda crno bele, ali svi znamo kako se to završilo.

goxyblbg

pre 13 godina

Vidim da tražite regionalnu ligu, hahaha!!!! Da tako nije nilo i sa basketom? Kako vi, STUBOVI SRPSTVA sa muslimanima i hrvatima, a nećete u NIŠ; KRAGUJEVAC, ZRENJANIN, KRUŠEVAC.... Ne vole ili ne simpatišu zvezdicu ( petokraka simbol SRPSTVA,uf, nešto ne štima), pa ćete sa evropljanima, haha. A onda će Evropa natjerati i nas, a znate šte je onda bilo u guma ligi!!! Ili ste i to zaboravili. Samo vi nemojte braniti SRPSTVO. Srećno vam sa onima sa kojima ste plkali 04.05.1980.
Zašto mi ne objavljujete komentare. Znam da istina boli!! Ali popijte LEKIĆ!!!
PARTIZAN-SRBIJA.
PFC-BL-BG

vratite mi zvezdu!

pre 13 godina

otkad znam za sebe navijam za zvezdu. za cetiri decenije pracenja i uzivanja u fudbalu, nisam video vece neznalice i ljige od ljudi koji nose obelezja zvezde danas. prestao sam da navijam za fk czv jos sa prethodnom generacijom 'fudbalera' i sazivom 'strucnjaka', naivno misleci da je dotaknuto dno. ucinilo mi se (sentimentalnost) za trenutak da ce pizon upristojiti sliku... za kraj: jedno veliko mrs! svima vama koji podrzavate ovakvu zvezdu.

Djole

pre 13 godina

Zvezda je izgubila titulu protiv Javora, Borca i Metalca i dzaba ovo kukanje za nedosudjenim penalima. Sto nisu napravili koju dobru akciju i pobedili jer to rade sampioni a ne udjes dva puta u sesnaesterac i gledas kako da dobijes penal bez cilja da zavrsis akciju driblingom, asistencijom,sutom. Titulu je osvojio manje losiji tim evrogolom Petrovica i kraj price. Ja sam veliki Zvezdas i vise nego ikad mi je krivo sto smo do juce bili stalno prvi a u zadnja cetiri kola gubimo titulu, ali treba biti veliki i u neuspehu. Setite se prosle godine kad Celziju nisu svirali penale protiv Barse pa ispadose u polufinalu, to je deo sporta sudije grese svuda,a da li namerno ili ne to nikad necemo saznati.

PFC 3

pre 13 godina

Da li Zvezda nije šutnula na gol Partizana?

1. Lekić je šutnuo početkom utakmice tik pored gola sa 5 metara, ali se šut ne računa zbog izmišljenog ofsajda.

2. Šutnuo bi i Kadu da ga nisu oborili.

3. Šutnuo je i (valjda) Bogdanović makazice, ali su Partizanovi štoperi izbacili u korner. Mislim da Božović ne bi odbranio ovaj udarac.

4. Možda bi i Lazetić šutnuo ili asistirao da ga nisu oborili u 16 m.

Ovo su pokušaji unutar 16m. Od Partizanovih ozbiljnijih pamtim samo (čini mi se Dijarin) u prvom poluvremenu sa 6-7m iz teške situacije preko gola.

Ostale šanse Partizana su bili šutevi van 16m. Petroviću svaka čast, ono se dešava jednom u karijeri.
(davla, 10. maj 2010 17:41)

Sutnuo sam i ja ali nisam u okvir gola.
A ovo "Sutnuo bi, hteo je da sutne, da je znao sutnuo bi, sutnuo je ali malo pored gola" je valjda bilo sarkasticno?!

Pobesneli max

pre 13 godina

Bruke jedne, jos pricate o derbiju. Pa, budite srecni sto imate onog Stamenkovica za golmana koji vas je spasao katastrofe jos u prvom poluvremenu...kad bi vi bili prvaci, sa ovim timom, to bi bila najveca ujdurma na kugli zemaljskoj. Zato psssst...

Peter PFC

pre 13 godina

Jeste, prava je fudbalska nepravda kad dominiras, stvaras sanse, meljes protivnika, ne sviraju ti ciste penale, a oni sutnu iz ocaja i pobede...

Kadu-faul u napadu.

Dusan

pre 13 godina

Ljudi ne diskutuje se ovde kako je neko odigrao neko da li je bio penal ili ne!!! Mozete da navijate za koga hocete ali bio je penal kao suza!!! Partizan je zasluzeno dobio jer je bio bolji!! Ali ako hocemo bolji fudbal moramo u svim situacijama biti realni!!! Nije bitno da li je on hteo da padne ili ne,Krstajic je pogresio jer je upotrebio vecu silu u duelu iz kog je ispao i pocistio Kadua!!! Penal cist,pobeda zasluzena!!!

Željko

pre 13 godina

Raka Đurović je bio jedan i manje nego osrednji sudija koji nikada nije mogao da se ugura do vrha. Prepun kompleksa. Posebno je kivan na Partizan kad je Partizan odbio da on sudi finale kupa 2001. godine u rupi (Partizan dobio cz sa 1:0, golom Saše Ilića). A Partizan je odbio njegovu arbitražu zato što je saznao da ga je Zvezda gurala da sudi to finale. Posle se taj isti Raka oslobađao kompleksa (ustvari pokušavao to bezuspešno) izigravajući glumačku zvezdu gostujući godinama na SOS-u i komentarišući suđenje. A znate li na šta to liči? Kao ja koji sam igrao u FK Balkan sa Mirijeva da komentarišem igrače koji igraju na SP! Toliko o Raki Đuroviću.

PS
By the way: Raka Đurović je godinama iznajmljivao za svoju firmu kancelarije na stadionu cz. Tamo su mu znači bile prostorije. Ma nema šta, on je sigurno "objektivan" kad komentariše cz. Sve se bojim.

Ja

pre 13 godina

Imam punih 60 godina,bavio sam se fudbalom aktivno kao igrac i kasnije kao fudbalski delegat i sudija u nizim rangovima.
Uz moju Zvezdu sam odrastao,bio u Bariju i Tokiju,godinama gledam svaku utakmicu,naravno i ovaj derbi.
Jednoj cinjenici ne mogu da se otmem a to je da moja Zvezda sebi dozvoli da za 90 minuta ne sutne na gol,da se opravdanja za nesposobnu upravu traze na drugoj strani,da se oci navijacima zamazuju kojekakvim saopstenjima,pozivanjem na nacionalizam i "srpstvo".
Gospodo draga ja moju Zvezdu volim ali ne kao vi (do poslednjeg dinara u kasi),ja je volim kao instituciju koju ste Vi uspeli da za samo godinu dana toliko srozate da je to strasno.
Gospodo bez uvreda ali moja Zvezda je Beogradski klub sa tradicijom a ne neki nizerazredni tim iz Sopota,ponavljam bez uvreda.
Gospodine Lukicu jasno mi je sta pokusavate,da svoje neznanje i nestrucnost upakujete u pricu o nacionalizmu,zaverama,mafiji ali to kod mene nece proci.
Mozda kod golobradih klinaca ali ne i kod mene,nas koji smo odrastali uz Zvezdu,pratili kako se razvija i jaca.Tugovali i radovali se zajedno uz nasu Zvezdu i sada treba da verujemo vama bez igrackog,stucnog i bilo kakvog staza u Zvezdi da radite u korist kluba.
Nece moci gospodine Lukicu jer titula se ne gubi ili dobija u derbijima vec u malim utakmicama.
Jos nesto moja Zvezda u kakvim god da je problemima zasluzuje gospodina na mestu predsednika da je vodia ne nekoga kome je vokabular na nivou 16-godisnjaka.
Toliko od mene i prezivece i Vas moja Zvezda

dragan

pre 13 godina

Otkad je remplovanje postalo sinonim za faul? mislim kako nije sramota zvezdinu upravu da nakon onakve igre gde nisu imali nijedan sut u okvir gola
svaljuju krivicu za poraz na sudije ,ligaski sistem ,sve im je neko drugi kriv osim njih samih, zaista otkako pratim fudbal nikad nije bilo ovoliko drskosti i niskih udaraca od strane zvezdine uprave, jesam navijac Partizana ali mi je uvek bilo drago kada Zvezda uradi nesto u evropi, pogotovu kada su osvojili titulu u bariju tada smo svi srbi bili ponosni i nismo se toliko delili na cigane i grobare zemlja nam se raspadala i svi su tada udarali na nas ali mi smo uzvracali udarac barem u sportu,zvezda je osvojila sve sto se moze osvojiti u fudbalu te godine a naredne godine partizan je to ucinio u kosarci..dajte ljudi malo razuma neka se uvek cestita nekom kada je bolji mi partizanovci smo uvek priznavali kada je zvezda bila bolja i nismo kukali na nikog, nismo mi krivi sto se kod vas nezna ni ko pije ni ko placa ,sto menjate trenere po politickoj a ne rezultatskoj osnovi sto imate klanove u klubu... dajte ljudi umirite strasti vec jednom ovako sa ovakvim izjavama potpaljujete mrznju kod mladjih generacija ,ljudi su danas u stanju da se poubijaju zaradi fudbala... peckanja je bilo i bice uvek ali ovakva mrznja nije bila nikad..ucinite nesto po tom pitanju da bismo uzivali u instituciji derbija ....

Delija_Sever

pre 13 godina

Rekao im i sudija da je bio penal a nije sviran!Lukicu, spremajmo se mi za Regionalnu Ligu i dovidjenja sa ovima, koji su nam slali policiju da hapsi Dzaju, Cveleta i ekipu.Nemaju stadione, nemaju sponzore, steluju se utakmice, Tole se ne pojavljuje da uruci pehar, izmisljaju sada neke pretnje, cuj nije smeo da dodje pre toliko navijaca Partizana, providno koliko se plasiraju dizinformacije.Neka igra Partizan sa Dzombom i ekipom, mi bolje da se preorjentisemo na regionalnu ligu i Evropu, dosta je bilo vise kradje i uzimanja titula na prevaru.

pan

pre 13 godina

Naravno da je Krstajić oduvao Kadua ramenima kad ih čovek ima, za razliku od ovog drugog koji ih nema, ali ima brzinu koju nije hteo da koristi iako je imao 10 metara prednosti, već je hteo penal, jer je naučen da leti dva metra kad mu se približi protivnički igrač i kada se nađe u šesnaestercu. Na snimku se jasno vidi da čovek i ne gleda ka golu, već u Krstajića čekajući da mu ovaj priđe kako bi pao. Hteo je da padne i pao je, dobio je što je i želeo, znači može da bude zadovoljan.

Johny Grobar

pre 13 godina

@ma idi bre,
nadam se da si razumeo cinjenicu da su Zvezdini igraci vise pretrcali od Partizanovih sto u startu baca u vodu da su Partizanovi igraci odmorniji.

srbijasine

pre 13 godina

Ovo nije bas najbolji snimak, ali iz drugog ugla se vidi da je loptu levo gurnuo Kadu i zastao cekajuci kontakt. Gledao sam situaciju 100 puta, i ne razumem da igrac gurne sebi loptu i ne krene za njom cekajuci kontakt sem ako nije isao na penal.

Johny Grobar

pre 13 godina

Hehe, I najbolji mi je onaj car u prvom poluvremenu sto je u sesnaestercu preskocio nogu partizanovog igraca. To bi bilo cist penal sa najmanje zutim samo da je produzio napred... hehe, kakav car. Ovo sa Kaduom su i navijaci Zvezde znali da ce da pokusa da padne.

davla

pre 13 godina

Da li Zvezda nije šutnula na gol Partizana?

1. Lekić je šutnuo početkom utakmice tik pored gola sa 5 metara, ali se šut ne računa zbog izmišljenog ofsajda.

2. Šutnuo bi i Kadu da ga nisu oborili.

3. Šutnuo je i (valjda) Bogdanović makazice, ali su Partizanovi štoperi izbacili u korner. Mislim da Božović ne bi odbranio ovaj udarac.

4. Možda bi i Lazetić šutnuo ili asistirao da ga nisu oborili u 16 m.

Ovo su pokušaji unutar 16m. Od Partizanovih ozbiljnijih pamtim samo (čini mi se Dijarin) u prvom poluvremenu sa 6-7m iz teške situacije preko gola.

Ostale šanse Partizana su bili šutevi van 16m. Petroviću svaka čast, ono se dešava jednom u karijeri.

gilens

pre 13 godina

@schweinsteiger,

evo ti ruke...kao pravi Grobar moram biti realan, ni Partizan nije blistao, moram reci...Ali je Zvezda bila kriminalna...FK Novi Sad igra mnogo bolji fudbal...

Wolf

pre 13 godina

Uz ovakvu Zvezdu i ovakav Partizan i posle paklenog leta ponovo ćemo dočekati jesen gde ćemo gledati samo jedni druge. Daleko je Evropa od svih nas zajedno

miki

pre 13 godina

Setite se proslog derbija, cist penal nije sviran za PARTIZAN! Da li znate ko je Babarogic, on odlucuje ko ce biti sudija, a on je zvezdin covek!!! Toliko

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Koliko ja vidim moja Zvezda je propustila dve stopostotne prilike. Penala nad Kaduom je sigurno bilo, ali tim koji propusti onakve sanse da postigne gol ne zasluzuje da pobedi sa bele tacke.

schweinsteiger

pre 13 godina

Navijam za Zvezdu, ili sam bar do sada. MOram da kazem da je ovo dno dna. Ne mogu da verujem da se gospoda iz zvezdine uprave ovako nisko spustila. Ono sto sam video u derbiju nije ni za cetvrtu ligu. Katastrofalna utakmica oba tima samo je zvedina igra neuporedivo gora. Vise su mislili kako da iznude penal nego da daju gol, a celu utakmicu smarali sa dugim loptama za koje i nemaju osecaja. Lukic je smenio Pizona kada smo bili prvi a sada nekog drugog krivi. Svako ko je bar malo iskren, zna da sam u pravu, a ovi koji traze izgovor za ovakvu sramotnu partiju Zvezde nemaju pojma o fudbalu.

zarinjo

pre 13 godina

Zasto sudija Jovanetic nije dodelio zute kartone za simuliranje? Po pravilima su Kadu i Lazetic zasluzili. Sam je priznao svju gresku.

gox

pre 13 godina

gospodo grobari.kolika je vasa snaga u fudbalu vidjeli smo kada ste igrali ligu evrope.tu nema toletovih sudija.opet ce vam prodati pricu da ste za ligu sampiona i opet cete se obrukati.loze vas,ali vama je najbitnije da dobijete zvezdu na ovakav nacin.
koliko je regularna sezona poslusajte izjavu trenera metalca.

Samo pitam

pre 13 godina

A gde nadjoste Raku Djurovica da pitate? Je li to onaj sto je imao,a mozda jos uvek ima,kancelariju na Zvezdinom stadionu u vreme dok je bio aktivni sudija? Covek je trebalo jedne godine da sudi finale kupa na Marakani,ali je Partizan zapretio da nece izaci na teren i Rakica se protiv svoje volje povukao,ali to sigurno nikad nije oprostio Partizanu, tim vise sto je Zvezda,lisena njegove pomoci,izgubila tu utakmicu.

Penaldzija

pre 13 godina

Kme,kme...Prvenstvo nije regularno,jer se komsijama nije svidelo sto posle dugog niza godina im se nije svirao penal u derbiju,iskljucio neki partizanov igrac,itd.... Dok Partizan nije imao takvu vrstu satisfakcije... Toliko o tome kako se Partizanu povladjuje,a vi jadni kmecite svi su protiv zvezde. Zacutite i prihvatite poraz,kako je neko pre mene rekao da li mislite da posle tolikog broja "penala za zvezdu" tokom celog prvenstva mislite da bi trebalo ovo da vam se svira?! Zapitajte se?

Milan_sky

pre 13 godina

Jeste,bio je penal nad Kaduom,i bio je penal kad je Lazetic nicim izazvano pao kao pokosen cim je nagazio liniju 16-erca,i Krstajic je zasluzio crveni karton sa zatvorskom kaznom od 6 meseci za strasan prekrsaj koji je napravio.I Lekic nije bio u ofsajdu,sudija ga je namerno omeo!I glavni sudija je ispod sudijskog imao partizanov dres.I Kecmanova trojka protiv Cibone nije mogla da se izvede za 0.6 sec.I Drobnjak je nagazio aut liniju!Ali sve to nije smetalo Raci Petrovicu:-)

shomy81

pre 13 godina

A da niste mozda i protiv Smedereva u Beogradu bili osteceni. Kadu igra rukom sudija svira penal za Zvezdu, Stamenkovic nokautira napadaca Smedereva pri rezultatu 1:1. Umesto crvenog kartona aut za Smederevo. Tada je bilo 2 boda razlike i vec bi Partizan stigao Zvezdu. Za Partizan nije sviran penal 10 godina u derbiju. Ove sezone Partizanu su svirali 2 penala, a Zvezdi preko 10. Kako vas nije sramota da kukate na sudjenje

посматрач

pre 13 godina

А у "политици" написали да је крстајић био играч утакмице. Па тај "новинар" треба одма у затвор. Човек је заслужио црвени у првом минуту, плус је скривио очигледан пенал прваећи прекршај за жути картон. Звезда можда игром није заслужила убедљиву победу, али то не оправдава тешку крађу судија. Да смо дали гол из тог пенала или из шансе коју је имао Лекић, а где је свиран непостојећи офсајд титула би била наша.

Goran

pre 13 godina

molio bih da mi obj kom koji sam napisao oko 12 h jeste da je malo poduzi,ali nikoga nisam vredjao,samo sam napisao svoje vidjenje.Kom je isto tako veoma poucan.
Bar mi obrazlozite zasto ga niste obj ako je moguce,imate mail

Ljuboje

pre 13 godina

Sudija Jovanetic je na utakmici 2:4 za PFC kod rezultata 0:0 propustio oko 5og minuta da dosudi penal nad Ivanom Tomicem u petercu kad je oboren sa ledja tako sto mu je igrac CZ bukvalno skocio na ista,na istoj utakmici je i ponistio gol PFCu zbog sumnjivog ofsajda Zarka Lazetica.Pa na utakmici 4:1 za CZ kod rtezultata 0:1 za PFC nije sviro ruku Gaja koja je prvo bila vec faul za CZ na 16 metara iz koga je CZ izjednacila,posle je u drugom poluvremenu iskljucio Rnica direktnim crvenim zbog klizeceg starta te sviro jos i penal za CZ zbog navodnog potezanja u petercu!Tada su navijaci CZ verovatno bili zadovoljni,i ocekivali su i sada tako nepristrasno sudjenje!
Ne bi bilo mesta da se vracam na sve sudije ali Lukic se sigurno seca sudije Sipke i njegovog gola u 90min. '89 god. za 1:0,ne secam se da je tada protestovo zbog kradje,posle koje je i doslo do tuce navijaca na terenu!
Za start Krstajica je i mogo da svira penal ali se vidi i namera Kadua da trazi kontakt!

djape

pre 13 godina

Lukiću, Adžiću, nastavite da nas uveseljavate saopštenjima. Pa ako bog da kad se penzionišete da objavite knjigu u 10 tomova: "Sve naše izjave i saopštenja".

Partizane, nastavi da pobeđuješ!!!

SLAVIĆE SE TITULA!!!

losc

pre 13 godina

Pazite ovako : Ako je je Krstajic napravio crveni nad u drugom minutu, onda on nije postojao u duelu sa Kaduom,znaci da je nepostojeci igrac napravio penal, tako da ni penal ne postoji i to je sudija video tj. da je Kadu sam pao!!!

Gagi Budva

pre 13 godina

Odličan ugao snimanja. Svaka čast. Pogledajte pravce kretanja lopte i Kadua. Lopta ide desno, a Kadu kreće u levo i naleće na Krstajića. Nema šta više da pričamo.

pedja

pre 13 godina

Da bio je penal, i da bio je jos jedan penal i Krstajic je zasluzio crveni i ko nam je kriv kada su nam amateri u upravi! Za fudbal kazu da je vise od igre i to je definitivno tacno. Kada se budemo naucili bice nam bolje, mada se plasim da ovaj predsednik nikada nece nauciti.

Gagi Grobar

pre 13 godina

I da je bio penal ne bi trebalo da mu se svira. Kadu je bio sam ispred golmana i imao je dosta vremena da postigne gol, ali se odlučio da padne.

arsenov.milan@gmail.com

pre 13 godina

Navijač sam Zvezde, ali sam realan čovek i napisaću činjenice koje znaju i Grobari (ali ćute) i Delije (mi se deremo):
1. Partizan na, malo je reći sumnjiv način, osvaja titulu
2. Zlatibor voda će, vrlo verovatno, u Evropu
3. Bačka će, jako je verovatno, u viši rang.
Ono što svi znaju je to ko je u pozadini ova tri, nabrojana kluba...
Pozzzz

12.ratnik

pre 13 godina

Zanimljivo je da je sudija Jovanetic iz Uzica sudio i132.derbi (bez publike) koji je C.zvezda dobila 4:1. Na istoj utakmici sudjen je penal Zvezdi, iskljucen igrac i ponisten gol Partizanu. Sve odluke su bile ispravne.

Sa druge strane, ako je ikada neki derbi predstavljao sudijsku kradju to je sigurno 85. Na tom mecu cuveni Blagoje Sipka iz Banjaluke nije sudio penal Partizanu, iskljucio je igraca Partizana, ponistio gol Partizanu i svirao kraj poluvremena u kontri Partizana 4 na 2 na oko 30m od gola Zvezde. Nijedna odluka nije bila ispravna.
Zanimljivo je da su crveno-beli taj derbi dobili 1-0 u 89.minutu golom danasnje moralne gromade u liku svog predsednika.

Sve u svemu, u fudbalu ce se slicne stvari dogadjati uvek. Naravno da navijaci C.zvezde utehu pronalaze u tome da “Bog sve vidi”…jedino sto ostaje nejasno je, zasto misle da je tek sada poceo da gleda…a ne mozda da vraca!?

Anony

pre 13 godina

Ma zvezda jeste igrala lose,delom zbog toga sto je u jednoj nedelji odigrala dve najvaznije utakmice u sezoni.Medjutim prvo je prenos bio katrostofalan ni jedna sporna situacija nije odradjena u reprizi u slowmotion kako treba.Faul nad lazeticem je cist penal,postoji slika(nekog fotografa)cisto se vidi da krstajic gazi stopalo lazetica,a sudija je bio pored.Zna se kad se igrac baca u sesnesterac onda treba zuti karton da dobije,a sudija nije pokazao ni jedan karton.Zvezda je podjednako losa kao i partizan i jedan-dva propusta sudije odlucuju utakmicu u ovom slucaju prvenstvo.

on

pre 13 godina

to sto je zvezda igrala lose i sto je partizan igrao bolje ne znaci da ne treba da se sviraju penali, a realno oba su bila. slazem se da ne treba da se vadimo sad na to i treba priznati da je partizan dosta bolje igrao ali opet ono se moralo svirati.

ivan

pre 13 godina

pa da vas posle opet zezaju kako samo sutate penale. pa sto vam to treba? budite veliki kao sto niste i recite lepo zabrljali smo ranije i sad se nismo izvukli.

toster

pre 13 godina

zasto tom coveku dajete toliki publicitet? da li mislite da ce se on oglasiti jer je pola Srbije unesrecio?
da li mislite da ce iko iz partizana ista da kaze povodom subotnje kradje a kamoli u vezi kradje kroz celo prvenstvo?
nasoj upravi i igracima svaka cast na svemu a komsijama neka se crveni obraz koga nemaju.

zoran

pre 13 godina

mogao je da svira,al isto tako je mogao i u drugom poluvremenu kada je Vilotic oborio Diarru u petercu,povukao ga za dres kada je centarsut isao pravo Diarri na glavu...

tastatura trpi sve

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...
(ma idi bre..., 10. maj 2010 09:12)

Ono prvo da preskocimo, isto je nama bilo posle Reala, onda kada Zvezda nije dozvolila da se odlozi utakmica.

Drugo, Krstajic je uradio isto sto i Lazetic par trenutaka ranije Lomicu, covek mozda nije cuo pistaljku pa je napravio start za zuti karton. Lazetic se dzabe previjao i drzao za glavu, kada mu on glavi nije ni prisao, to je bila samo vaspitno-popravna mera Lazeticu, da vidi da na JNA ne moze nikog da bije.

Trece, da imate u ekipi fudbalera, a ne filmsku zvezdu u pokusaju, vodili bi 1:0, a prica o ovome ne bi ni postojala. Koji fudbaler kada ima otvoren put ka golu 1 na 1 sa golmanom, stane i saceka da mu pridje igrac kako bi izvlacio penal. Prvo tim je odma sudiji stavio do znanja da hoce da izvuce penal.
Drugo, poznat je po tome da voli da iscenira penale ( ko nije gledo Zvezdu protiv Smedereva, neka pogleda )
Trece, lepo se videlo kako desnu nogu ostavlja namerno nazad i kaci je o Krstajica. Da nije stao i cekao, vec da se kretao ka golu i spremao za sut, ono bi bio cist penal. Ovako je stao pokusao da iscenira, jos je i gurnuo loptu u stranu, totalno van bilo kakve opasnosti po go.
Da ne pricamo o tome da ste ocekivali od takve situacije da vam odluci sampionat, malo bi bilo mnogo, da je bila neka utakmica bez znacaja pa i da sudi, ali ovako....
Bolje pitajte vase fudbalere, zasto jedino iz penala mogu da daju gol? Zasto je golman Partizana zavrsio utakmicu bez ocene? itd itd
(Krle, 10. maj 2010 09:46) .................................Krle,majstore,fudbalski znalcu,jesi li ti ikad sutnuo macku sa praga bar,posto fudbal ocigledno igrao nisi??? Zalosno je kako opravdavas svoj klub,a pravila fudbalske igre ocigledno nikad neces razumeti!

Rade

pre 13 godina

Jao, kako mi je zao. Kad je bilo elemenata za penal? Ne videh tu situaciju. Jel' to ono protiv Smedereva misle? Pa dobili su ga i to bez "elemenata".

Srdjan

pre 13 godina

Pogledajte naslovnu stranu Press-a I faul nad Lazeticem. Sve se jasno vidi, nema sta da se prica. Zvezda je ostecena od strane sudija i tu je kraj. Sto se ranijih utakmica tice mozemo da pricamo o sudijskim greskama na obe strana, u nekom derbiju na jednoj u drugom na drugoj, ali u ovom derbiju su sudijske odluke bile na stetu Zvezde i tu nema potrebe vise diskutovati. Mozemo samo diskutovati o tome da li su greske sudija namerne i slucajne.
A ovaj sto kaze da je Kapicic Zvezdin covek, pa je Partizan opet bolji u basketu, treba da zna da je to normalno, ako covek radi posteno i u interesu drzave, a ne kluba. Tako svaki covek koji je u funkciji u savezu treba da radi.

Pedja

pre 13 godina

Da je Jovanetic hteo da sudi posteno sigurno bi dosudio penal i iskljucio Krstajica. Tacno je da je Kadu isao na to da padne za penal, ali to ne znaci da zbog toga Krstajic moze da ga vuce nekaznjeno. Tacno je da neki penali dosudjeni za Zvezdu ove sezone nisu postojali ali za to imaju pravo da se zale drugi a ne Partizan i grobari. Grobari podseticu vas da ste nekoliko utakmica dobili golovima posle 6 do 8min sudijske nadoknade, da ste prosle sezone uzeli kup tako sto ste pobedili Sevojno vise rukama nego nogama,pa ponisten gol Milijasa, pa Javoru ponisten gol, Vojvodini ponisten gol... I onda hocete takvi u Evropu i desi vam se 11 uzastopnih poraza u LE.Mi namestano a imamo 4 poraza, a vi igrate posteno pa ste jos uvek neporazeni u prvenstvu. Toliko o postenju.

re

pre 13 godina

penal je kao kuca! + krstajic je morao dobiti crveni na pocetku utakmice zbog starta na lazeticem! ne znam kako to nije video pomocni sudija koji stoji na metar od njih? ocigledno je da su sudije bile na strani domacina, ali ja im cestitam na pobedi! sudiske greske se desavaju i na mnogo bitnijim i vaznijim utakmicama!

Milan

pre 13 godina

Partizan je dominirao gotovo citavu utakmicu, a najbolji igrac Zvezde je bio golman. Partizan je dobio oba derbija ove sezone, i to jedan sa igracem manje. Sta jos hocete da vam se dokaze da smo trenutno bolji!? Ja sam najiskrenije za to da se odigra jos jedna utakmica. Ali kad bi vas i tu dobili opet vam nesto ne bi valjalo. Previse slusate Lukica koji zivi u nekoj slavnoj proslosti umesto da se suoci sa surovom realnoscu. Tim cine igraci, a ne nove kosilice za travu, price o Bariju i masine za ponistavanje karata kao na Alijanc Areni.

S jedne strane tvrdi da je Reprezentacija postala jaka zbog vasih igraca, a s druge strane Tole Karadzic i FSS unistavaju domaci fudbal (dok ga vi spasavate). Zar nisu skoro svi ti igraci igrali i u onoj prethodnoj Repki koja nas je samo brukala!? Da nije mozda nas novi selektor najzasluzniji za uspehe nacionalnog tima!? Pokrijte se usima i cutite, bolje vam je.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Bilo je elemenata..a igra zvezde se moze opisati kao u filmu: "Lajanje na zvezde" ...
"..Sa elementima kosog hica i vodoravnog skoka u..uu..vis" :D
Smederevo je osteceno , ne zvezda, ali tad je bodovna prednost bila u zvezdinu korist, pa su cutali..moralo je ovo saopstenje ranije, mnogo ranije..nakon svakog zvezdanasterca u protekloj sezoni!!! Dobro da su uopste "dogurali" zvezdu do drugog mesta, s' obzirom na kvalitet

E drzavo busna si

pre 13 godina

prikazujete njihove smesne koreografije, i opet po ko zna koji put se pokazuje da je ovaj drzavni vrh crno bela drzava, sto niste ubacili onu prelepu koreografiju na severu, ccc
samo vas gledam tole karadic

makro

pre 13 godina

da se zvezdi sudilo posteno ovoga proleca, ova utakmica ne bi ni trebala da ima neki rezultatski znacaj jer bi partizan imao jedno 10 bodova prednosti, ali posto se zvezdi na svakoj utakmici gde je gusto sviraju penali i iskljucuju protivnicki igraci, onda je ova utakmica imala takvu vaznost, a posto sudija zna da se su njegove kolege namestale za zvezdu celo prolece, onda nije hteo da svira nesto u sta nije bio siguran 200%, i zato ove situacijie nije svirao kao penale. tako da je stvar prosta, da nista krali celo prolece ne bi ova utakmica ovakva ni bila, vec bi bila revijalna, samo vam se lepo vratilo, sve ono sto ste krali i nipodastavali druge klubove pricajucu o tome kako ste najveci i najbolji. zato vas drugi i ne vole, jer ih podcenjujete. sudije nisu glupe, nece da sviraju penal u odlucujucuj utakmici sezone igracu za koga znaju da voli da simulira.

Cacak

pre 13 godina

Pa dokle vise... Dokle vise ta prica da ste stalno osteceni, jedini klub koji pravi tenzije uvek i pre i posle derbija je Crvena zvezda, pa je posle cudno sto ima 29 prijava! Zar nikada taj klub muski ne moze da prizna poraz a pogotovu posle ovakve utakmice gde skoro i da nije bilo suta od strane tog kluba... A sto se tice crvenog kartona za Krstajica, obratite paznju na ponasanje Nikole Lazetica tokom cele utakmice, na kojoj je tek u drugoj polovini drugog poluvremena dobio zuti karton, a mogao je crveni do poluvremena... Mislim da je uopste smesno pricati.. Jedino je jasno da Partizan osvaja 3. titulu za redom i da komsije tesko to mogu da prihvate!

Black

pre 13 godina

..а и Дробњак је био у ауту , недвојбено...рече неутрални Рака , за нијансу неутралнији од Баба Роге.....хихихихихих

Душан

pre 13 godina

@Alo zvezdasi, ocena sudije 8.4! Tako da tisina. Bas se pitam koje su ocene sudija na svim tim "dosudjen penal za pobedu zvezde" utakmice.
(Sasa, 10. maj 2010 09:59)

паметном човеку је само овај део твог излагања довољан да схвати...

platicevo

pre 13 godina

Sramota je uopste igra kakvu su prikazala oba tima,delija sam,ali mi je drago sto je bar 1 gol pao,makar bio i u nasoj mrezi.Kadu je trebao da produzi za loptom umesto sto je vec 10sekundi ranije razmisljao kako ce da padne.Zali boze ko ode u evropu...

Uncas

pre 13 godina

Ja ne znam zasto se bunite?! Pa... zar ne primecujete koliko gresaka se pravi u evropskom fudbalu?! Koliko je samo ostecen Celzi protiv Barselone prosle godine... pa pogledaj te taj isti Celzi protiv najveceg rivala za titulu Man. pogodak iz cistog ofsajda a na drugoj strani cist pogodak rukom! To su normalne stvari! ...i niko ne prica o teorijama zavere! To se samo kod nas radi! Ja navijam za Partizan, al realno kod nas se onakvi penali sviraju... znaci bilo je 50-50! Cista sudiska odluka! U Engleskoj bi se sudija samo nasmejao, al kod nas bi ovo moglo da se sudi! A i realno sagledano... onaj brazilac je u onakvoj prilici trebao da ide ka golu, a ne da ceka kontakt i da pada! Ocigledna je njegova namera... to Zvezda radi duzi vremenski period protiv slabih ekipa... realno ni Partizan nije jak! Sa onakvom igrom ja ih ne bi pustio u evropu! Toliko od mene!

backoo

pre 13 godina

prvo i osnvovno ako nije bio penal onda su i lazetic i kadu trebali dobiti zuti za simuliranje a sobzirom da nisu sve govori da doticni sudija imao instrukcije iz fss-a /citaj gospon karadzic/ da zvezda nesme pobediti a o krstajicevom faulu ne treba ni trositi reci svako ko je gledo barsa-inter jasno o cemu pricam a nebitno je jel bio 1 i 101 minut morao je dobiti crveni sve u svemu niko nema mu...a da kaze jeste bio je penal i crveni al ne smemo da priznamo jel cika tole nas zaposljava jednom recju
SRAMOTA!!!!

objektivan! sta je?

pre 13 godina

evo i mene kao nezavisnog posmatraca (sa Marsa sam i ne navijam ni za jedan od ove 2 kluba)
1. crveni za krstajica
2. crveni za ilica
3. penal za zvezdu
4. jos jedan.
5. jos jedan.
6. petrovic je bio u autu!

pedja

pre 13 godina

Nije bio penal, Kadu nije igrao rukom! A ni start nad Lazeticem nije bio za penal, jer je bio u sesnaestercu! Kako vam nije jasno da su ove sezone penali za Zvezdu svirani iskljucivo za startove van sesnaesterca, kao i u situacijama kada napadaci zvezde igraju rukom u kaznenom prostoru! Prema tome, nista od zvezdanesterca, zalite se RADOSAVU PETROVICU!

Simek

pre 13 godina

Prosli derbi Zvezda na svom stadionu gubi s igracem vise...izgubili ste sami bodove i prednost protiv Borca i Javora...i sad vam je sudija kriv za sve? Pa zaista ne mogu da verujem.Dokle? Pa na utakmici moji drugovi zvezdasi sami priznaju da je Partizan dao vise snage i da Zvezda igrala bez zelje i srca. Ajde ljudi nemojte ceo zivot kukati na sudije i u kosarci i u fudbalu, vec prihvatite svoje greske. Mozda se tad izvucete iz ove dubioze. Ne mozete ni u porazu biti casni. Pa o cemu onda da pricamo? I ko ima komplekse kad za svaki poraz krivi sudije??

Petar Bozic

pre 13 godina

A bas vam krivo,a? Al razumijem vas,navikli ste ove sezone da cim zaduva laganiji povjetarac da padate i da vam se svira sve i svasta...sjetimo se Kadua i Bozije ruke protiv Smedereva...pa sine moj,ne moze uvijek.DERBI SE NE MOZE KUPITI.

Sarma

pre 13 godina

Polako, ljudi! Kako da sudija svira penal, kada svi elementi iz propisa o penalu nisu bili ispunjeni? Elem, Kadu je kao prvo morao loptu da primi rukom, pa tek onda da padne, da bi se svirao zvezdanesterac. :)

CALE TI U DJUBRETARIMA

pre 13 godina

delije braco pustite olose neka se slade, svi vrlo dobro znamo da je bio penal...ALI PROTIV CRNO BELE SRBIJE SE NE MOZE, NASA POBEDA JE 25 000 GLEDALACA NA SVAKOJ TEKMI NA MARAKANI

mirabili

pre 13 godina

Po odgledanog klipa , meni kao potpuno nezavisnog ( iz Makedonije sam i ne navijam za niti jedan od ova dva kluba) su savim jasne dve stvari:

1. Igrac - levi bek Partizana mora da dobije crveni karton, jer je grubo udario igraca Zvezde ( neznam imena). Crveni je morao da bude, jer je jasna namera.

2. Penal - prvi za Zvezdu je postojao i u svim normalnim ligama , to je udarac sa bele tacke.

3. Penal-drugi za Zvezdu , ne vidi se dobro ali je moguce da je slobodno sudisko ubedjenje posto je sudija na 2 metra.

4. Evro gol Partizana

dalibor

pre 13 godina

Ma zvezdi je najvise kriv petrovic sto je morao da da gol a tako je zvezda lepo igrala :)
Nijedan sut u okvir gola za 90 min?
Taj sudija je bivsi jer kad je on sudio onda je sudio penale za zvezdu kao i radoman i ostala kompanija.
Sto se zvezdasi nesete ponistenog regularnog gola Ilijeva u derbijima?
Ma Partizan treba da se zali sto puta je vise osteceniji od zvezde!!!

SINISA

pre 13 godina

Zvezda nije izgubila zbog sudija. Igrala je bojazljivo. Primila je treci put identican gol zbog loseg postavljanja golmana. Ponovo je igrao DEJAN LEKIC. Ponovo su ga gledali menadzeri. Ponovo se sramotio i mi svi s njim. Ponovo nije bio zamenjen (a Jevtic jeste). Mozda bi menadzeri koji su ga gledali imali bolje misljenje o njemu da je sedeo na klupi. Kako bi LEKIC trebao da igra, pa da ga trener zameni ili da ga uopšte ne uvodi u igru? Gde je ta granica? Ko nas to sve zajebava sa njim? Ko ga gura?
Treba li pisati peticiju i kome? Ko zna da cita? Pomoc!

hile

pre 13 godina

po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.


a jel smeo sudija da da crveni lazeticu kada je u finalu kupa protiv vojvodine pri rezultatu 0-0 udario tumasevica bez lopte 10 puta gore nego krstajic njega?ajde o tome malo pričaj pristrasni čoveče...

Zokipfc

pre 13 godina

Haha ma vi ste smesni, koliko puta je Partizan ukraden u derbiju?! Samo se setite proslog, kad je igrac Zvezda igrao rukom u svojih 16 metara...

gilens

pre 13 godina

DA LI VI LJUDI IMATE OCI?JESTE LI GLEDALI DERBI???

vasa zvezda nije sutnula valjano na gol!!!ljudi sta se zalite, to je sramotno...da su sudije u pitanju, Lazetic je morao da dobije par direktnih crvenih kartona, isto tako i Ninkov...
budite realni i shvatite da je ovo realnost...Partizan je trenutno bolji i zgazio je Zvezdu u onih 90 minuta...a penala nije bilo...to svako iole upoznat sa pravilima zna...

Vladimir

pre 13 godina

Ne sjecam se kada sam poslednji put vidjeo da neko posle datog gola istrci sa terena a da za to ne dobije zuti karton. Sudija na derbiju nije smjeo da svira ama bas NISTA. Ni prekid zbog dima od bakljade, ni ocigledne nasrtaje na igraca. Ako je Kadu pokusao da iscenira penal, zasto nije dobio zuti? Od kad postoji kup, nije se desilo da predsjednik FSS ne uruci trofej pobjedniku. Da uopste i ne prisustvuje ceremoniji!? Bilo je kradja u proslosti i sa jedne i sa druge strane, ali ovo sto gledamo zadnjih dana je toliko skrnavo da mi se nas fudbal zgadio posle 15 godina aktivnog igranja i 25 godina pracenja. Jedina svijetla tacka svega sto sam vidjeo zadnjih nekoliko dana je fantastican go Petrovica. Ove godine titulu nisu zasluzili ni Partizan ni Zvezda.

"fer plej"

pre 13 godina

Muka mi je vise od ovog prostakluka, i sa jedne i sa druge strane; sto ne priznaju ovim grobarima da su bili bolji; ajde bre, centar nismo presli, posteno; umesto da idemo nagore mi se hronicno unistavamo, pa cak i kao nacija !

Dragan

pre 13 godina

Braćo Zvezdaši, ovde su karte odavno podeljene...pa, pogledajmo samo njihovu samouverenost u svakom duelu, u svakom startu,...pogledajmo tu samouverenost sa kojom iskusan igrač Krstajić pravi penal koji se iz aviona vidi,...pa,naravno,znali su da sudija nije tu da bi svirao tamo neki bezvezni penal protiv njih,već da bi ih pogurao do titule.Mislim,sramota,još televizija direktno prenosi utakmicu...nema tu više srama,ni blama.

Kapo

pre 13 godina

(necko, 10. maj 2010 10:36)
Ne spominjemo Kapičića zato što on ne organizuje krađu protiv bilo koga a već odavno ne znači ništa u KK SS nego je on samo sin "proslavljenog" funkcionera koji hoće da se "patriotski" dokaže.

Valjak

pre 13 godina

Je l to onaj penal koji za Partizan nije suđen od kraja 80-ih godina? Ah, zaboravih da je derbije nekada sudio Babarogić koji je bio toliko nepristrasan pa se uvalio posle u upravu Zvezde.

zoran

pre 13 godina

Hajde da ostavimo tu sumnjivu situaciju po strani i zapitamo se zasto Zvezda (neko ovde rece kako je dominirala) nije za 90 minuta poshteno sutnula ka golu PArtizana.>?? ZA 90 minuta niti jedan ,jedina polu-sansa a o snasi celoj da i ne govorimo. Golman Partizana bez bilo kakavog posla i to na derbiju...!!!! To je problem a ne takozvani penal koji je na kraju procena sudije ,jer je on najblizi situaciji...svi mi ostali gledamo iz razno-raznih uglova i ubedjenja.

Najbolji u Zvezdi je bio golman koji je spaso Zvezdu mnogo ubedljivijeg poraza.

No, u Evropi Partizan i Zvezda apsolutno nemaju sta da traze, tako da je ovo sve najobichnija prashina.

Parni valjak

pre 13 godina

Rade Đurović, večiti nepristrasni komentator suđenja. Godinama je na SOS-u komentarisao sporne situacije i mogao bi da napiše knjigu "Kako opravdati penal za Zvezdu na 1001 način".
Inače ovaj video je sulud, Partizan bi mogao da napravi sličan sa duplo više startova. Pa pogledajte samo frontalan udarac laktom u grudi dok se Dijara oslobađao lopte na početku utakmice. Svuda bi to bio crveni karton, a nije suđen ni faul.

grom

pre 13 godina

Nisam samo ja bio zadužen za arbitre na utakmici Partizan – Crvena zvezda”, rekao je Radoman.
Ti nisi ni bio, cika Tole namesta sve na svoju vodenicu, tj. partizanovu...
Sramota

necko

pre 13 godina

sad svi pominju toleta kad mi pobedjujemo, a na celu kss je kapicic, vas covek!zasto ne pricate o tome!?partizan je zasluzeno sampion, ima bolji tim,bolju igru,bolje igrace! i partizanu 15 godina nije sudjen penal u derbiju, STA MISLITE ZASTO???

IVORY

pre 13 godina

Bilo elemenata za penal, hahaha.
Pa bilo je elemenata i za 2-3 crvena kartona igracima zvezde pa nista.
Cuj ovog: po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.
(deshan, 10. maj 2010 09:39)

- Mi ocigledno nismo gledali istu utakmicu. Partizan je imao 2-3 ostrija starta, dok su zvezdini igraci celu utakmicu podmuklo udarali, sto sudija nije video (ili nije hteo). Samo izracunajte udarce sakom zvezdinih igraca nad Partizanovim, dovoljno je, ostalo i da ne nabrajam.

Milos

pre 13 godina

Aj sad neka hejteri lupaju gluposti protiv Jadranske lige. Tamo bar ovakvih stvari ne bi bilo, ne bi Partizan i Zvezda (a ni ostali klubovi) imali svoje timove koji im poklanjaju bodove, ne bi imali svoje sudije... ali licni interesi su ispred svih, jer im u Jad ligi titula i kup nisu na izvol'te, tamo bi morali debelo da se potrude da dodju do njih.

kokos

pre 13 godina

Moram u ime istine da kažem ono što mislim i što se zaista po mom mišljenju dešavalo u derbiju. Penal nad Kaduom je po meni više nego očigledan i tu nema spora, za Lazetića ne znam jer se ne vidi dobro, a i on se namjerno baca, rekao bih po snimku i Zvezda je zaista oštećena za penal. Međutim ljudsku inteligenciju vrijeđa uprava Crvene zvezde koja tvrdi da je Lekić promašio zbog ofsajda, koji zaista nije bio, on je promašio i ta greška nije uticala na razvoj meča. O crvenim kartonima bi se dalo raspravljati jer je bilo elemenata i za crvene na strani Zvezde, koje ova gospoda ne pominje. Uostalom zar Zvezda jesenas nije imala igrača više i izgubila utakmicu. Zna li Lukić kako je Zvezda pobijedila Partizan kada jen on bio strijelac gola u 90. minutu, da li je tada grmio na sudije?
Dakle da rezimiramo, Zvezda je oštećena za penal, ali nije izgubila zbog toga već zbog svoje slabe igre, a Zvezda nije Srbije jer za Vojvodinu, Radnički, OFK Beograd ili omraženi Partizan tekođe navijaju Srbi gospodo iz Zvezde.

realno

pre 13 godina

kadu gura loptu levo a trci desno na krstajica da iscenira penal. a lazetic se priprema za skok u dalj takmicenje na olimpijadi 2012 u londonu.

Popalija

pre 13 godina

Ja ne navijam ni za zvezdu ni za partizan, te kao neutralan posmatrač mogu objektivno da procenim. Faul nad Kaduom je definitivno postojao. Zvezda je igrala umorna posle finala kupa i cinjenica je da je partizan delovao svezije. Igrali su oštro a sudija je do dopuštao ne svirajući faulove i ne dajući kartone igračima Partizana (Krstajić je definitivno trebao da dobije drugi žuti posle onog starta u šesnaestercu). Petroviću svaka čast. Dao je sjajan gol. Ali to je izgleda generalna slika našeg fudbala. Nije ni zvezda nevinašce bila uvek, pa čak i ove sezone, ali partizan je dokazao u više navrata da su još i gori. Zvezda je u derbiju definitivno oštećena za barem jedan jedanaesterac i to je činjica.

Sale Laziale

pre 13 godina

Ne interesuju me ni Zvezda ni Partizan, kao uostalom ni ceo domaći fudbal, ali ako jedan tim, a čitaoci će prepoznati o kojem se timu tradi, za 90 minuta ne stvori nijednu jedinu šansu za gol, apsolutno nema razloga za ikakvu ljutnju i povike na sudiju. Mene bi bilo sramota da se žalim na suđenje nakon takve bedne fudbalske predstave, protiv za blagu nijansu boljeg, ili, bolje rečeno, manje slabijeg protivnika. E, jadan je ovaj naš klupski fudbal, kada nam je ovo bio "derbi" dve ubedljivo "najjače" domaće ekipe.

Sale Pfc

pre 13 godina

Prije svega cestitke Petru na korektnom komentaru,moram reci da sam razocaran nacinom na koji su komsije podnele poraz.Bili su slabiji u oba vecita derbija ove sezone,vecina spornih penala je svirana za njih i sada izdaju saopstenja gde su oni zrtve.JELI TO SPORTSKI I FER???

Зна се у ком грму је зец

pre 13 godina

Звезда затвори утакмице против Борца и Јавора(изгуби 5 бодова) а јако јој је помогао Бабарогић на дербију(са два пенала).

Dragan

pre 13 godina

Zvezdas sam vec 35 godina. Mozda je sudija i mogao da svira penal, mozda nije bio bas ujednacen kriterijum, mozda su igraci bili premoreni ali... nista od ovoga nije opravdanje za jad i bedu od fudbala u subotu. Da se ja pitam oduzeo bih i Zvezdi i Partizanu po 9 bodova za kaznu. Ono je sve samo ne fudbal.

Znalac

pre 13 godina

Sta reci, nisu sudije toliko krive, koliko je kriv Tomislav Karazdic. Pa taj covek, ne samo da nam je oduzeo titulu, vec nam je celo prvensto lazirao, i svako ko je imali u FSS, FSN, FSB itd zna da je namesteno, i da se rezultat unapred znam. Ali nema veze Severna Armija je uz vas. Ajmo DELIJE, NEMA PREDAJE!

alek

pre 13 godina

Nije bilo elemenata za penal.
Kadu je zeleo da iscenira penal.
Na usporenom snimku se vide dve stvari.
Prvo,Kadu ulazi u Krstajica a ovaj mnogo jaci ga odbacuje.
A drugo ,gde je lopta?
Lopta je skroz levo otisla .
Kako je mislio da da gol bez lopte.Pogledaje lepo snimak vise puta, posebno kretanje Kadua pre samog kontakta i sta se desavalo sa loptom.

grobar bn

pre 13 godina

rodjaci pa pogledajte samo ruke Kadua koliko vuce Krstajica,a da ne spominjem frejm pre ove slike,levom nogom je mogao da zakoraci pola metra u levu stranu ali je on ocigledno isao na to da ga Krstajic samo pipne pa da padne kao Lazetic samo par minuta kasnije...Citave sezone padate kao pokoseni u 16m ni Bog vam vise ne vjeruje...i nama se vratilo sve zbog Kecmanove trojke u Zagrebu,tako i vama isto za penale...Pozdrav svim normalnim navijacima nebitno kojih boja

Donato

pre 13 godina

Ajde da analiziramo sve penale dosudjene ove sezone za sve klubove. Baš me interesuje kako bi Zvezda onda okvalifikovala regularnost prvenstva...
Smešno i žalosno.

Јокић

pre 13 godina

Мени је овако много драже,да вам се врати за све оне дербије које сте добили уз помоћ ваше братске судијске организације на челу са татом бабарогићем.А и много је слађа побједа ако вас боли...:) Титула титула славиће се титула Партизан је шампион пева цела Србија!!!

Micko

pre 13 godina

Gospodo delije,a sta cemo sa svim penalima koji su vam svirani tokom prvog dela sezone,ako se ne varam bilo ih je oko 5-6 i tada ste svi pricali kako su sudijske greske deo fudbala.Polovinu tih utakmica ne bi dobili,neki od njh su svirani a da nije bilo ni kontakta izmedju igraca,i stvarno bi bilo sramno da ste i derbi dobili iz penala,ako ste toliko bolji mogli ste iz igre da date gol.
P.S. Bitno je da je Lekic reprezentativac i da sada mora da igra u prvoj postavi iako nema kvaliteta za zvezdu samo da bi ste prevarili neki klub i uzeli pare,toliko o vama...

chaki

pre 13 godina

Slazem se da je bilo kontakta za penal...Ali isto tako su vam sudjeni ranije penali kada nije bilo osnova za njih...Ne kaze se uzalud:sve se vraca,sve se placa :)))

stv

pre 13 godina

O derbiju neću ništa da govorim jer niti je zaslužio taj epitet niti je bilo fudbala na tom meču.

Smetaju mi komentari tipa "... sve su učinili da unište zvezdu..."
Ajmo ljudi da budemo jednom realni.
Ovo nisu kontraargumenti i nabijanje na nos već činjenice:
-zvezda je u velikim dugovima koje su napravili njeni čelni ljudi
-njeni navijači su ulazili u kancelarije i siledžijski se ponašali prema čelnicima kluba
-isticanje sebe i svog kluba uz nipodaštavanje svih drugih iz tog sporta mora izazvati reakcije.Ljudi vas ne vole zbog ponašanja,a ne zbog uspeha.Shvatite već jedanput.
-loš odabir igrača i bacanje para na iste delo je zvezdinih ljudi
-stalna kuknjava vam se obija o glavu jer vam ljudi ne veruju ni kada ste u pravu
-previše podilazite ekstremnim navijačima što je boljka i drugih klubova
-vezivanje kluba i srpske istorije čineći klub stubom nacije ne donosi ništa dobro ma kako lepo zvučalo.


Moje mišljenje je sledeće:
kada bi klubovi dobijali navijačke podrške onoliko koliko zaslužuju svojim uspesima, u zemlji i Evropi,stvari bi došle na svoje mesto.
Samo lepe i kvalitetne sportske predstave privlače navijače, a ne pozivanje na patriotizam ili neki revanšizam.
Bez obzira što je u pitanju KKPartizan, to treba da nam je etalon sportske utakmice i predstave. Oni su se svojim uspesima izborili za publiku i verne navijače.Ima i drugih klubova u drugim sportovima,ali oni nisu toliko medijski ispraćeni.
Fudbal je planetarni sport,to je tačno,ali budimo realni i konstatujmo gde smo mi u svemu tome.
Igra se na njivama pored krava i ovaca,ispucana lopta u aut završava na trgu tog mesta,zvezda i partizan nemaju zajedno deset parking mesta za kola navijača,...

necko

pre 13 godina

ekipa koje NIJE IMALA sut u okvir gola zali se da je penal obicno remplovanje, sramota!! koliko je nepostojecih penala dosudjeno zvezdi ove sezone, a koliko proslih, u proslim derbijima je partizan ostecen zbog igranja rukom igraca zvezde u svom kaznenom prostoru a tada se niko nije bunio, a sada se pravi medijski cirkus! barseloni je ponisten cist gol protiv intera kada je dosudjeno igranje rukom a nije ga bilo i nisam cuo ni rec o tome, niko se nije bunio! sve dok bivsi fudbaleri vode nase klubove bice povoda za lose sudjenje, kada konacno dodju uceni ljudi na ta mesta sve ce doci na svoje mesto.

stojkovic

pre 13 godina

pogledajte start lazetica na 0:30. i ono nije za zuti karton? ma ajde bre, vi ste nasli da se zalite na sudjenje? kada sviraju vama u korist cutite, i sve ste u fazonu mi smo veliki klub. lazetic kaze "nama ne sme niko da preti". kada se nadje neki najsitniji argument da je sudjeno na vasu stetu odmah vicete da je prvenstvo namesteno.... trebalo bi da vas je sram, sa sve vasim predsednikom i sportskim direktorom koji ne daju nijednu izjavu za novine a da ne spomenu partizan...

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

Имајући у виду изјаве Црвене звезде да они никада неће признати ову титулу као Србија независност Косова и Метохије, предлажем да ФСС донесе Резолуцију 2344 (као бр.СМС) према којој убудуће : 1. Сваки дерби почиње извођењем једанаестерца за Звезду, 2.Обавезују се одбрамбени фудбалери Партизана да дозволе Звезди бар један ударац у оквир гола током Дербија и 3. Забрањује се Партизану да шутира на гол Звезде са удаљенсоти мање од 35 метара. Е тек усвајањем ове Резолуције може бити регуларно наше првенство.

navijac, al pravi

pre 13 godina

Ahahahahah jeeeste, i znate sta jos, Drobnjak je bio u autu! :)) I cudi me da niko nije povezao da se derbi igrao u subutu, bas kad je Dule imao slobodan dan u Parizu, tako da je skoknuo i gepekovao sudije :)) Joj cigani, jadni ste li! Vama na ovoj utakmici nije sudjeno ono sto vam se inace svira na svim ostalima utakmica, i eto odmah galame! Jedina greska sudije na celoj utakmici sto nije iskljucio nekog od igraca zvezde kada su ga jurii po terenu i vukli za rukav!

Groblje

pre 13 godina

Plačite samnom jesenje kiše, život se nastavlja, moja me mala ne voli više, sreću zaboravlja....
I zaboravlja 16 dosuđenih nepostojećih penala, zaboravlja 20 utakmica dobijenih rezultatom 1:0, zaboravlja da se sve vraća i da se sve plaća....
Ajde još malo njačite, izdajte još neko saopštenje, stvarno ste zabavni i smešni!!!

nessa974

pre 13 godina

Golman Bozovic neocenjen?!? zabrinjavajuci podatak... :)
Penala nije bilo, ako je Ralf Fajns bio na derbiju mora ozbiljno da razmotri angazman za Kadua, Ninkova i Lazetica! Pa oni bi mogli i u Holivud bez problema!

gogi

pre 13 godina

nije vam karadzic kriv sto ste slabo odigrali namarakani protiv javora...
tu ste vi izgubili titulu i sto ste pizona oterali smradovi glupi,,,eto vam adzica i lukica svadjaju se sa svima ko kakve zenetine....

marko

pre 13 godina

Ako ovo nije penal neka mi onda taj sto misli da nije kaze od cega je Krstajic zavrsio na travi...ili od kontakta sa Kaduom ili ga je neki nalet vjetra oborio na travu

UM CARUJE

pre 13 godina

U dobru se ne ponesi u zlu se ne pokudi.Grobari, drzimo se ovoga i sve ce biti ok.Dominiramo zestoko kao SD a posebno zadnjih godina gde su oni izgubili primat cak i u fudbalu gde su realno bili bolji.Zato budimo korektni i posteni kao Duletovi momci a ne bahati i nemoralni kao komsije.Znaci, nemojte ih vredjati i ponizavati, jer su oni nas jedini veliki takmac i u tome je draz Srpskog sporta.Znaci, korektno i posteno.Tako se osvajaju simpatije i postovanje od suparnika.
E sad,penal je mogao i nije morao da se svira,to je jasno.Ali nije fer onako saopstenje i povika u sazoni gde im je svirano 10 penala,a pola nepostojecih.Nisu zasluzili titulu i zbog toga i zbog autogolova suparnickih igraca i zbog malo losijeg tima od nas i zbog saopstenja i pretnji Lukica(ipak je on predsednik kluba)Karadzicu.Ali zbog nase dominacije(nisu uzeli titulu 2 godine u pet bitnih sportova) imaju pravo da se ljute i da budu kivni i neposteni.Mi im to kao nasim ljutim protivnicima oprastamo!

purenjak

pre 13 godina

@ rale
"Ako penal postoji, mora biti sviran, takvo je pravilo, pa makar i bilo 10 penala za zvezdu ili bilo koji drugi klub"
Cek, cek a ako penal nije bio? Zvezdi ga treba svirati? Sest puta ove sezone. 18 bodova je zvezda uzela na nepostojece penale.
Mislim, nisam Vas video da osudjujete sve ono sto je Zvezda otela od manjih klubova?

giggs

pre 13 godina

Penal ili ne u svakom slucaju ili bi Bozovic odbranio ili bi bi Raca zveknuo jos jednu bombu i...
Partizan je bio bolji i dominiro tokom cele utakmice, pomirite se sa tim i pruzite ruku a ne da posle svakog zadnjeg derbija trazite alibi...

Mika NS

pre 13 godina

Onaj kome se prica o izgubljenoj tituli svodi na trazenje krivca u sudijama, fudbalskoj organizaciji, protivnicima na terenu,a ne i o sebi i svojoj igri nema veze sa sportom.
Zasto se FKCZ nije zalila kad je pre 20 dana imala prednost od +4, tada je liga bila regularna?
Sada, na -4 odjednom nije!
Stara, balkanska prica, za neuspeh su krivi svi sem tebe kojem se neuspeh desio!

Ivan

pre 13 godina

Penali su čisti kao suza!
Lopovi nam oteše titulu, kakva sramota.
Pogledajte gde se nalazio sudija kod prekršaja nad Lazetićem... na 2m od lopte i pravio se da ne vidi. Strašno! KARADŽIĆU ODLAZI IZ FUDBALA! MOMENTALNO!!! Bojkotovaćemo reprezentaciju i sve u organizaciji FSS-a. DOSTA JE VIŠE LOPOVLUKA!

Jasna stvar

pre 13 godina

Sudije na derbiju je "kontrolisao" Miroslav Radoman, bivši sudija iz Vrbasa, koji je tokom 90' doneo nekoliko titula Partizanu i Obiliću, zauzvrat su ga gurali u evro-takmičenjima... Sada ga Tole gura da postane komesar za suđenje. Znalo se još pre utakmice da će Jovanetić dobiti 8,4...Sećate li se slučaja kada je pred jednu utakmicu Obilića, gospodinu Radomanu razvaljen stan u Novom Sadu... Čovek je naučio lekciju...gde da se zamera, bolje da svira ( bukvalno ) kako gazde kažu, a za fudbal i pravdu, koga uopšte i briga, njega i njegove patrone ponajmanje... Tužno

ma idi bre...

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...

Glisha

pre 13 godina

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda i bivši sudija Rade Đurović smatra da je Boško Jovanetić mogao da svira jedanaesterac za Zvezdu u ‘večitom derbiju’.
Vidi se da ovaj gospodin Djurovic ne poznaje pravila:
Jasno i cisto kao suza, Krstajic nije dodirnuo nito igrao loptu vec jasno oborio protivnickog igraca, i za to je jedanaesterac sa 100% sigurnoscu, a drugo
posto je krstajic bio poslednji igrac, morao je da dobije i crveni karton, koi nije dobio jos kod prvog prekrsaja nad lazeticem, koi se jasno karakterise nao napad bez lopte, a sta za to sledi znaju gospda sudije dobro.
kad sve ovo pogleda covek sa strane..nas jedino mogu da spase inostrane sudije u super ligi a ove nase nek sude u beogradskoj zoni
Pozz iz Berna CH

Kum

pre 13 godina

Pa naravno da je za njih sve regularno. I čudom se toliko grobara baca u vatru za Karadžića, i to ne samo zbog derbija, nego i ostalih navedenih stvari. Zašto?
I bilo je toliko prozivki na račun Lukića da nikad ne spominje imena i šta se desilo, pa čovek rekao (doduše u veoma mizernom stilu) i opet ne valja??
Ali kao što rekoh, to im paše i prave se svi ludi i glupi.

SASA

pre 13 godina

Znate sta, ja iz ovog derbija kao veliki navijac Zvezde izasao sam sa vecom ljubavi prema klubu kojeg volim ceo zivot i to ce tako ostati bez obzira na ovaj "poraz". Ali ne zaboravite da ce kad tad proci vreme vasih lopova. Eto imate i titulu sad i kup od pre dve godine sto vam Tole doneo pa se radujte i veselite.

pedja_71

pre 13 godina

Činjenica je da je Zvezda igrala slabo, ali, kako naši treneri vole da kažu, jedan detalj može da odluči derbi, tako da je penal nad Kaduom mogao da odluči pobednika. Čestitke na "zasluženoj" tituli.

rale77

pre 13 godina

hehehe pa ovo je penal ko kuca, msm ako nije ja neznam sta onda treba da bude penal, covek je gurnuo loptu, imao je prednos, krenuo je pored igraca partizana, i ovaj ga je oborio, znaci cist start na igraca. A grobari nemojte sad da pricate kako su nama svirali gomilu penala, ovo ono... Ako penal postoji, mora biti sviran, takvo je pravilo, pa makar i bilo 10 penala za zvezdu ili bilo koji drugi klub

branek

pre 13 godina

A što se tiče penala, vidi se potpuno da čekate i najmanji kontakt da se sručite kao pokošeni, čim uđete u 16m! I onda simulacijom pokvarite i ono što jeste bio penal... Tako da, savršeno je jasno, penala NEMA! Ćao!

sve je namesteno

pre 13 godina

e grobari jadni ste vi ,i sad pricajte kao da nije namestena utakmica 2 penala ofsajd dosudjen za svezdu a nije ga bilo ,ofsajd za partizan nije sviran,brojni grubi faoulovi od strane partizanovih igraca nisu svirani,a znali ste da celo prvenstvo pricate kako zvezda namesta utakmice? pa kako moze da namesta kad je vas cocek predsednik FSS!!!

Krle

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...
(ma idi bre..., 10. maj 2010 09:12)

Ono prvo da preskocimo, isto je nama bilo posle Reala, onda kada Zvezda nije dozvolila da se odlozi utakmica.

Drugo, Krstajic je uradio isto sto i Lazetic par trenutaka ranije Lomicu, covek mozda nije cuo pistaljku pa je napravio start za zuti karton. Lazetic se dzabe previjao i drzao za glavu, kada mu on glavi nije ni prisao, to je bila samo vaspitno-popravna mera Lazeticu, da vidi da na JNA ne moze nikog da bije.

Trece, da imate u ekipi fudbalera, a ne filmsku zvezdu u pokusaju, vodili bi 1:0, a prica o ovome ne bi ni postojala. Koji fudbaler kada ima otvoren put ka golu 1 na 1 sa golmanom, stane i saceka da mu pridje igrac kako bi izvlacio penal. Prvo tim je odma sudiji stavio do znanja da hoce da izvuce penal.
Drugo, poznat je po tome da voli da iscenira penale ( ko nije gledo Zvezdu protiv Smedereva, neka pogleda )
Trece, lepo se videlo kako desnu nogu ostavlja namerno nazad i kaci je o Krstajica. Da nije stao i cekao, vec da se kretao ka golu i spremao za sut, ono bi bio cist penal. Ovako je stao pokusao da iscenira, jos je i gurnuo loptu u stranu, totalno van bilo kakve opasnosti po go.
Da ne pricamo o tome da ste ocekivali od takve situacije da vam odluci sampionat, malo bi bilo mnogo, da je bila neka utakmica bez znacaja pa i da sudi, ali ovako....
Bolje pitajte vase fudbalere, zasto jedino iz penala mogu da daju gol? Zasto je golman Partizana zavrsio utakmicu bez ocene? itd itd

Sasa

pre 13 godina

Alo zvezdasi, ocena sudije 8.4! Tako da tisina. Bas se pitam koje su ocene sudija na svim tim "dosudjen penal za pobedu zvezde" utakmice. Pa cak i da je bio realno jedan penal, sudija nema 16 kamera u glavi iz svih uglova terena pa da ne moze da napravi gresku. Pa koliko je gresaka sad u zavrsnici lige sampiona bilo pa sigurno sudije nisu 'krale' haha
A kao imali su finale kupa u sredu pa bili umorni, ju molim te...
Pa Partizan u basketu ima tekmu na svaka 2 dana i igra 4 prvenstva pa se i dalje vidi kako prolaze drugi timovi protiv njega :))
Pocelo je u fudbalu kao i u basketu, titulu skoro videti necete hehehe

ivanbg

pre 13 godina

Pa dobro zar vas ne bi bilo sramota da ste dali gol iz penala a da ni jednom niste sutnuli u okvir gola? I jos da ste sa takvom igrom pobedili??
Ovako bolji tim je pobedio sto se ne desava bas cesto u derbiju! Navikli ste na razne Babarogice da sviraju sve i svasta i da vas poguraju do pobede...pa dosta vise!

dejan

pre 13 godina

Nasa liga je dno dna... Prvo Lazetic jednim grubim startom uzme loptu od igraca partizana a zatim ne stane na sudijski zvizduk, dva zuta=crveni onda krstajic ga nokautira direktan crveni... Tako se sudi... Liga namestena, zvezda i partizan favorizovani do bola, jadni ofk i vosa... Sudija nas pokrao, i ostadose zivi:) Utakmica da se odlozi zbog kupa, sve sam video da mancesteru i interu odlazu utakmice... MU izgubi titulu od Celsija 2:1 na svom terenu pa onda ispadne od Bajerna u istoj nedelji i svi cute i kazu lose smo igrali, a nani covek ispovraco se kod korner zastavice... Ovi nasi baletani pretrce svi ukupno koliko vidic na jutarnjem treningu i odmah su umorni da ne vide od splavova ni belu mecku...
Rezime: Partizan je nezasluzeno pobedio a Zvezda je zasluzeno izgubila. Ako je ovo slika naseg fudbala onda momci vratite se iz Juzne Afrike...

djshilja

pre 13 godina

Penal je postojao koliko i Milijašev gol u polufinalu kupa pre par godina ili možda postoje neka druga pravila koja ja neznam (a igrao sam fudbal aktivno 15-ak godina)..

ja

pre 13 godina

Sto neko rece - vi ste ispucali kvotu dosudjenih nepostojecih penala za ovu sezonu (tj da je pravde za narednih 10 sezona)

Da se igralo do sutra vi ne bi uputili udarac u okvir gola a kamoli ga postigli

Dejan

pre 13 godina

Meni ovde nesto nije jasno, ekipa koja se brani celo vreme iako ima bod zaostatka sada se zali na sudije. Gospodo, utakmica se dobija zalaganjem na terenu a ne putem zalbi i raznih saopstenja!!!!

...

pre 13 godina

Bili su penali nad Kaduom i Lazeticem, sa severa se dobro videlo jer se to desavalo u drugom poluvremenu.

Ali budimo realni, dok je Tole predsednik= partizan je sampion.

Uradili su sve sto su mogli da saseku Zvezdu ove sezone, a zasto, to je predsednik Lukic najbolje objasnio pre neki dan u saopstenju.

Svaka cast momci, zasluzi ste da budete sampioni, a to sto niste nije vasa krivica nego krivica FSS i sudija, koji su vas ostetili nebrojeno puta u toku sezone,a isto toliko puta pomogli partizan(ponisten go Mrdje, BSK 98+ itd.)

Nikola VŠ

pre 13 godina

Samo pogledati sliku iznad samog teksta i uzeti u obzira da je Kadu gurnuo loptu pored Krstajića pre gore snimljenog detalja i savršeno je jasno da je penal bio čist kao suza uz (ne zaboravite) tada drugi žuti Krstajiću.

Sudjenje krajnje sramno i sa namerom da Zvezda ne može i ne sme da pobedi.

Mene bi bilo sramota da se hvalim ovakvom titulom i da pomenem derbi uopšte.

Napred Zvezdo samo napred .....

Petar

pre 13 godina

Iako Zvezdaš moram da kažem da Zvezda nije izgubila titulu zbog penala i bila je slabija u derbiju. ISto tako svako koje realan reći će da je penal bio (i nad Lazetićem je krajnje sumnjiv jer je Petrović NAGAZIO Lazetića). Međutim stanje u fudbalu je generalno loše. Ipak ne verujem da postoji evropska liga u kojoj čelnici 2 prvoligaša (MEtalac i Hajduk) sede u upravi konkurencij (Partizana) ili gde menadžer pola lige vodi klub (Rad)

Душан

pre 13 godina

"бодичек" је дозвољен у хокеју. партизан је добар у хокеју.

у рагбију је дозвољено бацити се и ухватити играча са лоптом за ноге и тако га оборити. партизан је добар у рагбију.

стога,
на следећем дербију се може очекивати да играчи партизана примене и технику из рагбија. што да не, може им се. а кРадоман ће да оцењује суђење...

deshan

pre 13 godina

po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.

ma idi bre...

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...

Krle

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...
(ma idi bre..., 10. maj 2010 09:12)

Ono prvo da preskocimo, isto je nama bilo posle Reala, onda kada Zvezda nije dozvolila da se odlozi utakmica.

Drugo, Krstajic je uradio isto sto i Lazetic par trenutaka ranije Lomicu, covek mozda nije cuo pistaljku pa je napravio start za zuti karton. Lazetic se dzabe previjao i drzao za glavu, kada mu on glavi nije ni prisao, to je bila samo vaspitno-popravna mera Lazeticu, da vidi da na JNA ne moze nikog da bije.

Trece, da imate u ekipi fudbalera, a ne filmsku zvezdu u pokusaju, vodili bi 1:0, a prica o ovome ne bi ni postojala. Koji fudbaler kada ima otvoren put ka golu 1 na 1 sa golmanom, stane i saceka da mu pridje igrac kako bi izvlacio penal. Prvo tim je odma sudiji stavio do znanja da hoce da izvuce penal.
Drugo, poznat je po tome da voli da iscenira penale ( ko nije gledo Zvezdu protiv Smedereva, neka pogleda )
Trece, lepo se videlo kako desnu nogu ostavlja namerno nazad i kaci je o Krstajica. Da nije stao i cekao, vec da se kretao ka golu i spremao za sut, ono bi bio cist penal. Ovako je stao pokusao da iscenira, jos je i gurnuo loptu u stranu, totalno van bilo kakve opasnosti po go.
Da ne pricamo o tome da ste ocekivali od takve situacije da vam odluci sampionat, malo bi bilo mnogo, da je bila neka utakmica bez znacaja pa i da sudi, ali ovako....
Bolje pitajte vase fudbalere, zasto jedino iz penala mogu da daju gol? Zasto je golman Partizana zavrsio utakmicu bez ocene? itd itd

Nikola VŠ

pre 13 godina

Samo pogledati sliku iznad samog teksta i uzeti u obzira da je Kadu gurnuo loptu pored Krstajića pre gore snimljenog detalja i savršeno je jasno da je penal bio čist kao suza uz (ne zaboravite) tada drugi žuti Krstajiću.

Sudjenje krajnje sramno i sa namerom da Zvezda ne može i ne sme da pobedi.

Mene bi bilo sramota da se hvalim ovakvom titulom i da pomenem derbi uopšte.

Napred Zvezdo samo napred .....

sve je namesteno

pre 13 godina

e grobari jadni ste vi ,i sad pricajte kao da nije namestena utakmica 2 penala ofsajd dosudjen za svezdu a nije ga bilo ,ofsajd za partizan nije sviran,brojni grubi faoulovi od strane partizanovih igraca nisu svirani,a znali ste da celo prvenstvo pricate kako zvezda namesta utakmice? pa kako moze da namesta kad je vas cocek predsednik FSS!!!

Petar

pre 13 godina

Iako Zvezdaš moram da kažem da Zvezda nije izgubila titulu zbog penala i bila je slabija u derbiju. ISto tako svako koje realan reći će da je penal bio (i nad Lazetićem je krajnje sumnjiv jer je Petrović NAGAZIO Lazetića). Međutim stanje u fudbalu je generalno loše. Ipak ne verujem da postoji evropska liga u kojoj čelnici 2 prvoligaša (MEtalac i Hajduk) sede u upravi konkurencij (Partizana) ili gde menadžer pola lige vodi klub (Rad)

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

Имајући у виду изјаве Црвене звезде да они никада неће признати ову титулу као Србија независност Косова и Метохије, предлажем да ФСС донесе Резолуцију 2344 (као бр.СМС) према којој убудуће : 1. Сваки дерби почиње извођењем једанаестерца за Звезду, 2.Обавезују се одбрамбени фудбалери Партизана да дозволе Звезди бар један ударац у оквир гола током Дербија и 3. Забрањује се Партизану да шутира на гол Звезде са удаљенсоти мање од 35 метара. Е тек усвајањем ове Резолуције може бити регуларно наше првенство.

SASA

pre 13 godina

Znate sta, ja iz ovog derbija kao veliki navijac Zvezde izasao sam sa vecom ljubavi prema klubu kojeg volim ceo zivot i to ce tako ostati bez obzira na ovaj "poraz". Ali ne zaboravite da ce kad tad proci vreme vasih lopova. Eto imate i titulu sad i kup od pre dve godine sto vam Tole doneo pa se radujte i veselite.

branek

pre 13 godina

A što se tiče penala, vidi se potpuno da čekate i najmanji kontakt da se sručite kao pokošeni, čim uđete u 16m! I onda simulacijom pokvarite i ono što jeste bio penal... Tako da, savršeno je jasno, penala NEMA! Ćao!

stv

pre 13 godina

O derbiju neću ništa da govorim jer niti je zaslužio taj epitet niti je bilo fudbala na tom meču.

Smetaju mi komentari tipa "... sve su učinili da unište zvezdu..."
Ajmo ljudi da budemo jednom realni.
Ovo nisu kontraargumenti i nabijanje na nos već činjenice:
-zvezda je u velikim dugovima koje su napravili njeni čelni ljudi
-njeni navijači su ulazili u kancelarije i siledžijski se ponašali prema čelnicima kluba
-isticanje sebe i svog kluba uz nipodaštavanje svih drugih iz tog sporta mora izazvati reakcije.Ljudi vas ne vole zbog ponašanja,a ne zbog uspeha.Shvatite već jedanput.
-loš odabir igrača i bacanje para na iste delo je zvezdinih ljudi
-stalna kuknjava vam se obija o glavu jer vam ljudi ne veruju ni kada ste u pravu
-previše podilazite ekstremnim navijačima što je boljka i drugih klubova
-vezivanje kluba i srpske istorije čineći klub stubom nacije ne donosi ništa dobro ma kako lepo zvučalo.


Moje mišljenje je sledeće:
kada bi klubovi dobijali navijačke podrške onoliko koliko zaslužuju svojim uspesima, u zemlji i Evropi,stvari bi došle na svoje mesto.
Samo lepe i kvalitetne sportske predstave privlače navijače, a ne pozivanje na patriotizam ili neki revanšizam.
Bez obzira što je u pitanju KKPartizan, to treba da nam je etalon sportske utakmice i predstave. Oni su se svojim uspesima izborili za publiku i verne navijače.Ima i drugih klubova u drugim sportovima,ali oni nisu toliko medijski ispraćeni.
Fudbal je planetarni sport,to je tačno,ali budimo realni i konstatujmo gde smo mi u svemu tome.
Igra se na njivama pored krava i ovaca,ispucana lopta u aut završava na trgu tog mesta,zvezda i partizan nemaju zajedno deset parking mesta za kola navijača,...

Groblje

pre 13 godina

Plačite samnom jesenje kiše, život se nastavlja, moja me mala ne voli više, sreću zaboravlja....
I zaboravlja 16 dosuđenih nepostojećih penala, zaboravlja 20 utakmica dobijenih rezultatom 1:0, zaboravlja da se sve vraća i da se sve plaća....
Ajde još malo njačite, izdajte još neko saopštenje, stvarno ste zabavni i smešni!!!

UM CARUJE

pre 13 godina

U dobru se ne ponesi u zlu se ne pokudi.Grobari, drzimo se ovoga i sve ce biti ok.Dominiramo zestoko kao SD a posebno zadnjih godina gde su oni izgubili primat cak i u fudbalu gde su realno bili bolji.Zato budimo korektni i posteni kao Duletovi momci a ne bahati i nemoralni kao komsije.Znaci, nemojte ih vredjati i ponizavati, jer su oni nas jedini veliki takmac i u tome je draz Srpskog sporta.Znaci, korektno i posteno.Tako se osvajaju simpatije i postovanje od suparnika.
E sad,penal je mogao i nije morao da se svira,to je jasno.Ali nije fer onako saopstenje i povika u sazoni gde im je svirano 10 penala,a pola nepostojecih.Nisu zasluzili titulu i zbog toga i zbog autogolova suparnickih igraca i zbog malo losijeg tima od nas i zbog saopstenja i pretnji Lukica(ipak je on predsednik kluba)Karadzicu.Ali zbog nase dominacije(nisu uzeli titulu 2 godine u pet bitnih sportova) imaju pravo da se ljute i da budu kivni i neposteni.Mi im to kao nasim ljutim protivnicima oprastamo!

rale77

pre 13 godina

hehehe pa ovo je penal ko kuca, msm ako nije ja neznam sta onda treba da bude penal, covek je gurnuo loptu, imao je prednos, krenuo je pored igraca partizana, i ovaj ga je oborio, znaci cist start na igraca. A grobari nemojte sad da pricate kako su nama svirali gomilu penala, ovo ono... Ako penal postoji, mora biti sviran, takvo je pravilo, pa makar i bilo 10 penala za zvezdu ili bilo koji drugi klub

Parni valjak

pre 13 godina

Rade Đurović, večiti nepristrasni komentator suđenja. Godinama je na SOS-u komentarisao sporne situacije i mogao bi da napiše knjigu "Kako opravdati penal za Zvezdu na 1001 način".
Inače ovaj video je sulud, Partizan bi mogao da napravi sličan sa duplo više startova. Pa pogledajte samo frontalan udarac laktom u grudi dok se Dijara oslobađao lopte na početku utakmice. Svuda bi to bio crveni karton, a nije suđen ni faul.

djshilja

pre 13 godina

Penal je postojao koliko i Milijašev gol u polufinalu kupa pre par godina ili možda postoje neka druga pravila koja ja neznam (a igrao sam fudbal aktivno 15-ak godina)..

grobar bn

pre 13 godina

rodjaci pa pogledajte samo ruke Kadua koliko vuce Krstajica,a da ne spominjem frejm pre ove slike,levom nogom je mogao da zakoraci pola metra u levu stranu ali je on ocigledno isao na to da ga Krstajic samo pipne pa da padne kao Lazetic samo par minuta kasnije...Citave sezone padate kao pokoseni u 16m ni Bog vam vise ne vjeruje...i nama se vratilo sve zbog Kecmanove trojke u Zagrebu,tako i vama isto za penale...Pozdrav svim normalnim navijacima nebitno kojih boja

pedja_71

pre 13 godina

Činjenica je da je Zvezda igrala slabo, ali, kako naši treneri vole da kažu, jedan detalj može da odluči derbi, tako da je penal nad Kaduom mogao da odluči pobednika. Čestitke na "zasluženoj" tituli.

Dragan

pre 13 godina

Zvezdas sam vec 35 godina. Mozda je sudija i mogao da svira penal, mozda nije bio bas ujednacen kriterijum, mozda su igraci bili premoreni ali... nista od ovoga nije opravdanje za jad i bedu od fudbala u subotu. Da se ja pitam oduzeo bih i Zvezdi i Partizanu po 9 bodova za kaznu. Ono je sve samo ne fudbal.

schweinsteiger

pre 13 godina

Navijam za Zvezdu, ili sam bar do sada. MOram da kazem da je ovo dno dna. Ne mogu da verujem da se gospoda iz zvezdine uprave ovako nisko spustila. Ono sto sam video u derbiju nije ni za cetvrtu ligu. Katastrofalna utakmica oba tima samo je zvedina igra neuporedivo gora. Vise su mislili kako da iznude penal nego da daju gol, a celu utakmicu smarali sa dugim loptama za koje i nemaju osecaja. Lukic je smenio Pizona kada smo bili prvi a sada nekog drugog krivi. Svako ko je bar malo iskren, zna da sam u pravu, a ovi koji traze izgovor za ovakvu sramotnu partiju Zvezde nemaju pojma o fudbalu.

Mika NS

pre 13 godina

Onaj kome se prica o izgubljenoj tituli svodi na trazenje krivca u sudijama, fudbalskoj organizaciji, protivnicima na terenu,a ne i o sebi i svojoj igri nema veze sa sportom.
Zasto se FKCZ nije zalila kad je pre 20 dana imala prednost od +4, tada je liga bila regularna?
Sada, na -4 odjednom nije!
Stara, balkanska prica, za neuspeh su krivi svi sem tebe kojem se neuspeh desio!

gogi

pre 13 godina

nije vam karadzic kriv sto ste slabo odigrali namarakani protiv javora...
tu ste vi izgubili titulu i sto ste pizona oterali smradovi glupi,,,eto vam adzica i lukica svadjaju se sa svima ko kakve zenetine....

nessa974

pre 13 godina

Golman Bozovic neocenjen?!? zabrinjavajuci podatak... :)
Penala nije bilo, ako je Ralf Fajns bio na derbiju mora ozbiljno da razmotri angazman za Kadua, Ninkova i Lazetica! Pa oni bi mogli i u Holivud bez problema!

...

pre 13 godina

Bili su penali nad Kaduom i Lazeticem, sa severa se dobro videlo jer se to desavalo u drugom poluvremenu.

Ali budimo realni, dok je Tole predsednik= partizan je sampion.

Uradili su sve sto su mogli da saseku Zvezdu ove sezone, a zasto, to je predsednik Lukic najbolje objasnio pre neki dan u saopstenju.

Svaka cast momci, zasluzi ste da budete sampioni, a to sto niste nije vasa krivica nego krivica FSS i sudija, koji su vas ostetili nebrojeno puta u toku sezone,a isto toliko puta pomogli partizan(ponisten go Mrdje, BSK 98+ itd.)

odličan komentar

pre 13 godina

Imam punih 60 godina,bavio sam se fudbalom aktivno kao igrac i kasnije kao fudbalski delegat i sudija u nizim rangovima.
Uz moju Zvezdu sam odrastao,bio u Bariju i Tokiju,godinama gledam svaku utakmicu,naravno i ovaj derbi.
Jednoj cinjenici ne mogu da se otmem a to je da moja Zvezda sebi dozvoli da za 90 minuta ne sutne na gol,da se opravdanja za nesposobnu upravu traze na drugoj strani,da se oci navijacima zamazuju kojekakvim saopstenjima,pozivanjem na nacionalizam i "srpstvo".
Gospodo draga ja moju Zvezdu volim ali ne kao vi (do poslednjeg dinara u kasi),ja je volim kao instituciju koju ste Vi uspeli da za samo godinu dana toliko srozate da je to strasno.
Gospodo bez uvreda ali moja Zvezda je Beogradski klub sa tradicijom a ne neki nizerazredni tim iz Sopota,ponavljam bez uvreda.
Gospodine Lukicu jasno mi je sta pokusavate,da svoje neznanje i nestrucnost upakujete u pricu o nacionalizmu,zaverama,mafiji ali to kod mene nece proci.
Mozda kod golobradih klinaca ali ne i kod mene,nas koji smo odrastali uz Zvezdu,pratili kako se razvija i jaca.Tugovali i radovali se zajedno uz nasu Zvezdu i sada treba da verujemo vama bez igrackog,stucnog i bilo kakvog staza u Zvezdi da radite u korist kluba.
Nece moci gospodine Lukicu jer titula se ne gubi ili dobija u derbijima vec u malim utakmicama.
Jos nesto moja Zvezda u kakvim god da je problemima zasluzuje gospodina na mestu predsednika da je vodia ne nekoga kome je vokabular na nivou 16-godisnjaka.
Toliko od mene i prezivece i Vas moja Zvezda
(Ja, 10. maj 2010 18:57)

Partizanovac sam, ali cenim. Ni ja, da je obrnuto, ne bih nikad bolje napisao. Bravo! Pozdrav jednom pravom zvezdašu.

dalibor

pre 13 godina

Ma zvezdi je najvise kriv petrovic sto je morao da da gol a tako je zvezda lepo igrala :)
Nijedan sut u okvir gola za 90 min?
Taj sudija je bivsi jer kad je on sudio onda je sudio penale za zvezdu kao i radoman i ostala kompanija.
Sto se zvezdasi nesete ponistenog regularnog gola Ilijeva u derbijima?
Ma Partizan treba da se zali sto puta je vise osteceniji od zvezde!!!

objektivan! sta je?

pre 13 godina

evo i mene kao nezavisnog posmatraca (sa Marsa sam i ne navijam ni za jedan od ove 2 kluba)
1. crveni za krstajica
2. crveni za ilica
3. penal za zvezdu
4. jos jedan.
5. jos jedan.
6. petrovic je bio u autu!

12.ratnik

pre 13 godina

Zanimljivo je da je sudija Jovanetic iz Uzica sudio i132.derbi (bez publike) koji je C.zvezda dobila 4:1. Na istoj utakmici sudjen je penal Zvezdi, iskljucen igrac i ponisten gol Partizanu. Sve odluke su bile ispravne.

Sa druge strane, ako je ikada neki derbi predstavljao sudijsku kradju to je sigurno 85. Na tom mecu cuveni Blagoje Sipka iz Banjaluke nije sudio penal Partizanu, iskljucio je igraca Partizana, ponistio gol Partizanu i svirao kraj poluvremena u kontri Partizana 4 na 2 na oko 30m od gola Zvezde. Nijedna odluka nije bila ispravna.
Zanimljivo je da su crveno-beli taj derbi dobili 1-0 u 89.minutu golom danasnje moralne gromade u liku svog predsednika.

Sve u svemu, u fudbalu ce se slicne stvari dogadjati uvek. Naravno da navijaci C.zvezde utehu pronalaze u tome da “Bog sve vidi”…jedino sto ostaje nejasno je, zasto misle da je tek sada poceo da gleda…a ne mozda da vraca!?

necko

pre 13 godina

sad svi pominju toleta kad mi pobedjujemo, a na celu kss je kapicic, vas covek!zasto ne pricate o tome!?partizan je zasluzeno sampion, ima bolji tim,bolju igru,bolje igrace! i partizanu 15 godina nije sudjen penal u derbiju, STA MISLITE ZASTO???

ja

pre 13 godina

Sto neko rece - vi ste ispucali kvotu dosudjenih nepostojecih penala za ovu sezonu (tj da je pravde za narednih 10 sezona)

Da se igralo do sutra vi ne bi uputili udarac u okvir gola a kamoli ga postigli

ivanbg

pre 13 godina

Pa dobro zar vas ne bi bilo sramota da ste dali gol iz penala a da ni jednom niste sutnuli u okvir gola? I jos da ste sa takvom igrom pobedili??
Ovako bolji tim je pobedio sto se ne desava bas cesto u derbiju! Navikli ste na razne Babarogice da sviraju sve i svasta i da vas poguraju do pobede...pa dosta vise!

Milan_sky

pre 13 godina

Jeste,bio je penal nad Kaduom,i bio je penal kad je Lazetic nicim izazvano pao kao pokosen cim je nagazio liniju 16-erca,i Krstajic je zasluzio crveni karton sa zatvorskom kaznom od 6 meseci za strasan prekrsaj koji je napravio.I Lekic nije bio u ofsajdu,sudija ga je namerno omeo!I glavni sudija je ispod sudijskog imao partizanov dres.I Kecmanova trojka protiv Cibone nije mogla da se izvede za 0.6 sec.I Drobnjak je nagazio aut liniju!Ali sve to nije smetalo Raci Petrovicu:-)

djape

pre 13 godina

Lukiću, Adžiću, nastavite da nas uveseljavate saopštenjima. Pa ako bog da kad se penzionišete da objavite knjigu u 10 tomova: "Sve naše izjave i saopštenja".

Partizane, nastavi da pobeđuješ!!!

SLAVIĆE SE TITULA!!!

IVORY

pre 13 godina

Bilo elemenata za penal, hahaha.
Pa bilo je elemenata i za 2-3 crvena kartona igracima zvezde pa nista.
Cuj ovog: po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.
(deshan, 10. maj 2010 09:39)

- Mi ocigledno nismo gledali istu utakmicu. Partizan je imao 2-3 ostrija starta, dok su zvezdini igraci celu utakmicu podmuklo udarali, sto sudija nije video (ili nije hteo). Samo izracunajte udarce sakom zvezdinih igraca nad Partizanovim, dovoljno je, ostalo i da ne nabrajam.

shomy81

pre 13 godina

A da niste mozda i protiv Smedereva u Beogradu bili osteceni. Kadu igra rukom sudija svira penal za Zvezdu, Stamenkovic nokautira napadaca Smedereva pri rezultatu 1:1. Umesto crvenog kartona aut za Smederevo. Tada je bilo 2 boda razlike i vec bi Partizan stigao Zvezdu. Za Partizan nije sviran penal 10 godina u derbiju. Ove sezone Partizanu su svirali 2 penala, a Zvezdi preko 10. Kako vas nije sramota da kukate na sudjenje

Ljuboje

pre 13 godina

Sudija Jovanetic je na utakmici 2:4 za PFC kod rezultata 0:0 propustio oko 5og minuta da dosudi penal nad Ivanom Tomicem u petercu kad je oboren sa ledja tako sto mu je igrac CZ bukvalno skocio na ista,na istoj utakmici je i ponistio gol PFCu zbog sumnjivog ofsajda Zarka Lazetica.Pa na utakmici 4:1 za CZ kod rtezultata 0:1 za PFC nije sviro ruku Gaja koja je prvo bila vec faul za CZ na 16 metara iz koga je CZ izjednacila,posle je u drugom poluvremenu iskljucio Rnica direktnim crvenim zbog klizeceg starta te sviro jos i penal za CZ zbog navodnog potezanja u petercu!Tada su navijaci CZ verovatno bili zadovoljni,i ocekivali su i sada tako nepristrasno sudjenje!
Ne bi bilo mesta da se vracam na sve sudije ali Lukic se sigurno seca sudije Sipke i njegovog gola u 90min. '89 god. za 1:0,ne secam se da je tada protestovo zbog kradje,posle koje je i doslo do tuce navijaca na terenu!
Za start Krstajica je i mogo da svira penal ali se vidi i namera Kadua da trazi kontakt!

purenjak

pre 13 godina

@ rale
"Ako penal postoji, mora biti sviran, takvo je pravilo, pa makar i bilo 10 penala za zvezdu ili bilo koji drugi klub"
Cek, cek a ako penal nije bio? Zvezdi ga treba svirati? Sest puta ove sezone. 18 bodova je zvezda uzela na nepostojece penale.
Mislim, nisam Vas video da osudjujete sve ono sto je Zvezda otela od manjih klubova?

losc

pre 13 godina

Pazite ovako : Ako je je Krstajic napravio crveni nad u drugom minutu, onda on nije postojao u duelu sa Kaduom,znaci da je nepostojeci igrac napravio penal, tako da ni penal ne postoji i to je sudija video tj. da je Kadu sam pao!!!

dejan

pre 13 godina

Nasa liga je dno dna... Prvo Lazetic jednim grubim startom uzme loptu od igraca partizana a zatim ne stane na sudijski zvizduk, dva zuta=crveni onda krstajic ga nokautira direktan crveni... Tako se sudi... Liga namestena, zvezda i partizan favorizovani do bola, jadni ofk i vosa... Sudija nas pokrao, i ostadose zivi:) Utakmica da se odlozi zbog kupa, sve sam video da mancesteru i interu odlazu utakmice... MU izgubi titulu od Celsija 2:1 na svom terenu pa onda ispadne od Bajerna u istoj nedelji i svi cute i kazu lose smo igrali, a nani covek ispovraco se kod korner zastavice... Ovi nasi baletani pretrce svi ukupno koliko vidic na jutarnjem treningu i odmah su umorni da ne vide od splavova ni belu mecku...
Rezime: Partizan je nezasluzeno pobedio a Zvezda je zasluzeno izgubila. Ako je ovo slika naseg fudbala onda momci vratite se iz Juzne Afrike...

Sale Pfc

pre 13 godina

Prije svega cestitke Petru na korektnom komentaru,moram reci da sam razocaran nacinom na koji su komsije podnele poraz.Bili su slabiji u oba vecita derbija ove sezone,vecina spornih penala je svirana za njih i sada izdaju saopstenja gde su oni zrtve.JELI TO SPORTSKI I FER???

navijac, al pravi

pre 13 godina

Ahahahahah jeeeste, i znate sta jos, Drobnjak je bio u autu! :)) I cudi me da niko nije povezao da se derbi igrao u subutu, bas kad je Dule imao slobodan dan u Parizu, tako da je skoknuo i gepekovao sudije :)) Joj cigani, jadni ste li! Vama na ovoj utakmici nije sudjeno ono sto vam se inace svira na svim ostalima utakmica, i eto odmah galame! Jedina greska sudije na celoj utakmici sto nije iskljucio nekog od igraca zvezde kada su ga jurii po terenu i vukli za rukav!

mirabili

pre 13 godina

Po odgledanog klipa , meni kao potpuno nezavisnog ( iz Makedonije sam i ne navijam za niti jedan od ova dva kluba) su savim jasne dve stvari:

1. Igrac - levi bek Partizana mora da dobije crveni karton, jer je grubo udario igraca Zvezde ( neznam imena). Crveni je morao da bude, jer je jasna namera.

2. Penal - prvi za Zvezdu je postojao i u svim normalnim ligama , to je udarac sa bele tacke.

3. Penal-drugi za Zvezdu , ne vidi se dobro ali je moguce da je slobodno sudisko ubedjenje posto je sudija na 2 metra.

4. Evro gol Partizana

Samo pitam

pre 13 godina

A gde nadjoste Raku Djurovica da pitate? Je li to onaj sto je imao,a mozda jos uvek ima,kancelariju na Zvezdinom stadionu u vreme dok je bio aktivni sudija? Covek je trebalo jedne godine da sudi finale kupa na Marakani,ali je Partizan zapretio da nece izaci na teren i Rakica se protiv svoje volje povukao,ali to sigurno nikad nije oprostio Partizanu, tim vise sto je Zvezda,lisena njegove pomoci,izgubila tu utakmicu.

Јокић

pre 13 godina

Мени је овако много драже,да вам се врати за све оне дербије које сте добили уз помоћ ваше братске судијске организације на челу са татом бабарогићем.А и много је слађа побједа ако вас боли...:) Титула титула славиће се титула Партизан је шампион пева цела Србија!!!

Dejan

pre 13 godina

Meni ovde nesto nije jasno, ekipa koja se brani celo vreme iako ima bod zaostatka sada se zali na sudije. Gospodo, utakmica se dobija zalaganjem na terenu a ne putem zalbi i raznih saopstenja!!!!

makro

pre 13 godina

da se zvezdi sudilo posteno ovoga proleca, ova utakmica ne bi ni trebala da ima neki rezultatski znacaj jer bi partizan imao jedno 10 bodova prednosti, ali posto se zvezdi na svakoj utakmici gde je gusto sviraju penali i iskljucuju protivnicki igraci, onda je ova utakmica imala takvu vaznost, a posto sudija zna da se su njegove kolege namestale za zvezdu celo prolece, onda nije hteo da svira nesto u sta nije bio siguran 200%, i zato ove situacijie nije svirao kao penale. tako da je stvar prosta, da nista krali celo prolece ne bi ova utakmica ovakva ni bila, vec bi bila revijalna, samo vam se lepo vratilo, sve ono sto ste krali i nipodastavali druge klubove pricajucu o tome kako ste najveci i najbolji. zato vas drugi i ne vole, jer ih podcenjujete. sudije nisu glupe, nece da sviraju penal u odlucujucuj utakmici sezone igracu za koga znaju da voli da simulira.

realno

pre 13 godina

kadu gura loptu levo a trci desno na krstajica da iscenira penal. a lazetic se priprema za skok u dalj takmicenje na olimpijadi 2012 u londonu.

Cacak

pre 13 godina

Pa dokle vise... Dokle vise ta prica da ste stalno osteceni, jedini klub koji pravi tenzije uvek i pre i posle derbija je Crvena zvezda, pa je posle cudno sto ima 29 prijava! Zar nikada taj klub muski ne moze da prizna poraz a pogotovu posle ovakve utakmice gde skoro i da nije bilo suta od strane tog kluba... A sto se tice crvenog kartona za Krstajica, obratite paznju na ponasanje Nikole Lazetica tokom cele utakmice, na kojoj je tek u drugoj polovini drugog poluvremena dobio zuti karton, a mogao je crveni do poluvremena... Mislim da je uopste smesno pricati.. Jedino je jasno da Partizan osvaja 3. titulu za redom i da komsije tesko to mogu da prihvate!

Ja

pre 13 godina

Imam punih 60 godina,bavio sam se fudbalom aktivno kao igrac i kasnije kao fudbalski delegat i sudija u nizim rangovima.
Uz moju Zvezdu sam odrastao,bio u Bariju i Tokiju,godinama gledam svaku utakmicu,naravno i ovaj derbi.
Jednoj cinjenici ne mogu da se otmem a to je da moja Zvezda sebi dozvoli da za 90 minuta ne sutne na gol,da se opravdanja za nesposobnu upravu traze na drugoj strani,da se oci navijacima zamazuju kojekakvim saopstenjima,pozivanjem na nacionalizam i "srpstvo".
Gospodo draga ja moju Zvezdu volim ali ne kao vi (do poslednjeg dinara u kasi),ja je volim kao instituciju koju ste Vi uspeli da za samo godinu dana toliko srozate da je to strasno.
Gospodo bez uvreda ali moja Zvezda je Beogradski klub sa tradicijom a ne neki nizerazredni tim iz Sopota,ponavljam bez uvreda.
Gospodine Lukicu jasno mi je sta pokusavate,da svoje neznanje i nestrucnost upakujete u pricu o nacionalizmu,zaverama,mafiji ali to kod mene nece proci.
Mozda kod golobradih klinaca ali ne i kod mene,nas koji smo odrastali uz Zvezdu,pratili kako se razvija i jaca.Tugovali i radovali se zajedno uz nasu Zvezdu i sada treba da verujemo vama bez igrackog,stucnog i bilo kakvog staza u Zvezdi da radite u korist kluba.
Nece moci gospodine Lukicu jer titula se ne gubi ili dobija u derbijima vec u malim utakmicama.
Jos nesto moja Zvezda u kakvim god da je problemima zasluzuje gospodina na mestu predsednika da je vodia ne nekoga kome je vokabular na nivou 16-godisnjaka.
Toliko od mene i prezivece i Vas moja Zvezda

giggs

pre 13 godina

Penal ili ne u svakom slucaju ili bi Bozovic odbranio ili bi bi Raca zveknuo jos jednu bombu i...
Partizan je bio bolji i dominiro tokom cele utakmice, pomirite se sa tim i pruzite ruku a ne da posle svakog zadnjeg derbija trazite alibi...

kokos

pre 13 godina

Moram u ime istine da kažem ono što mislim i što se zaista po mom mišljenju dešavalo u derbiju. Penal nad Kaduom je po meni više nego očigledan i tu nema spora, za Lazetića ne znam jer se ne vidi dobro, a i on se namjerno baca, rekao bih po snimku i Zvezda je zaista oštećena za penal. Međutim ljudsku inteligenciju vrijeđa uprava Crvene zvezde koja tvrdi da je Lekić promašio zbog ofsajda, koji zaista nije bio, on je promašio i ta greška nije uticala na razvoj meča. O crvenim kartonima bi se dalo raspravljati jer je bilo elemenata i za crvene na strani Zvezde, koje ova gospoda ne pominje. Uostalom zar Zvezda jesenas nije imala igrača više i izgubila utakmicu. Zna li Lukić kako je Zvezda pobijedila Partizan kada jen on bio strijelac gola u 90. minutu, da li je tada grmio na sudije?
Dakle da rezimiramo, Zvezda je oštećena za penal, ali nije izgubila zbog toga već zbog svoje slabe igre, a Zvezda nije Srbije jer za Vojvodinu, Radnički, OFK Beograd ili omraženi Partizan tekođe navijaju Srbi gospodo iz Zvezde.

necko

pre 13 godina

ekipa koje NIJE IMALA sut u okvir gola zali se da je penal obicno remplovanje, sramota!! koliko je nepostojecih penala dosudjeno zvezdi ove sezone, a koliko proslih, u proslim derbijima je partizan ostecen zbog igranja rukom igraca zvezde u svom kaznenom prostoru a tada se niko nije bunio, a sada se pravi medijski cirkus! barseloni je ponisten cist gol protiv intera kada je dosudjeno igranje rukom a nije ga bilo i nisam cuo ni rec o tome, niko se nije bunio! sve dok bivsi fudbaleri vode nase klubove bice povoda za lose sudjenje, kada konacno dodju uceni ljudi na ta mesta sve ce doci na svoje mesto.

Donato

pre 13 godina

Ajde da analiziramo sve penale dosudjene ove sezone za sve klubove. Baš me interesuje kako bi Zvezda onda okvalifikovala regularnost prvenstva...
Smešno i žalosno.

Penaldzija

pre 13 godina

Kme,kme...Prvenstvo nije regularno,jer se komsijama nije svidelo sto posle dugog niza godina im se nije svirao penal u derbiju,iskljucio neki partizanov igrac,itd.... Dok Partizan nije imao takvu vrstu satisfakcije... Toliko o tome kako se Partizanu povladjuje,a vi jadni kmecite svi su protiv zvezde. Zacutite i prihvatite poraz,kako je neko pre mene rekao da li mislite da posle tolikog broja "penala za zvezdu" tokom celog prvenstva mislite da bi trebalo ovo da vam se svira?! Zapitajte se?

pedja

pre 13 godina

Nije bio penal, Kadu nije igrao rukom! A ni start nad Lazeticem nije bio za penal, jer je bio u sesnaestercu! Kako vam nije jasno da su ove sezone penali za Zvezdu svirani iskljucivo za startove van sesnaesterca, kao i u situacijama kada napadaci zvezde igraju rukom u kaznenom prostoru! Prema tome, nista od zvezdanesterca, zalite se RADOSAVU PETROVICU!

stojkovic

pre 13 godina

pogledajte start lazetica na 0:30. i ono nije za zuti karton? ma ajde bre, vi ste nasli da se zalite na sudjenje? kada sviraju vama u korist cutite, i sve ste u fazonu mi smo veliki klub. lazetic kaze "nama ne sme niko da preti". kada se nadje neki najsitniji argument da je sudjeno na vasu stetu odmah vicete da je prvenstvo namesteno.... trebalo bi da vas je sram, sa sve vasim predsednikom i sportskim direktorom koji ne daju nijednu izjavu za novine a da ne spomenu partizan...

Sasa

pre 13 godina

Alo zvezdasi, ocena sudije 8.4! Tako da tisina. Bas se pitam koje su ocene sudija na svim tim "dosudjen penal za pobedu zvezde" utakmice. Pa cak i da je bio realno jedan penal, sudija nema 16 kamera u glavi iz svih uglova terena pa da ne moze da napravi gresku. Pa koliko je gresaka sad u zavrsnici lige sampiona bilo pa sigurno sudije nisu 'krale' haha
A kao imali su finale kupa u sredu pa bili umorni, ju molim te...
Pa Partizan u basketu ima tekmu na svaka 2 dana i igra 4 prvenstva pa se i dalje vidi kako prolaze drugi timovi protiv njega :))
Pocelo je u fudbalu kao i u basketu, titulu skoro videti necete hehehe

deshan

pre 13 godina

po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.

alek

pre 13 godina

Nije bilo elemenata za penal.
Kadu je zeleo da iscenira penal.
Na usporenom snimku se vide dve stvari.
Prvo,Kadu ulazi u Krstajica a ovaj mnogo jaci ga odbacuje.
A drugo ,gde je lopta?
Lopta je skroz levo otisla .
Kako je mislio da da gol bez lopte.Pogledaje lepo snimak vise puta, posebno kretanje Kadua pre samog kontakta i sta se desavalo sa loptom.

chaki

pre 13 godina

Slazem se da je bilo kontakta za penal...Ali isto tako su vam sudjeni ranije penali kada nije bilo osnova za njih...Ne kaze se uzalud:sve se vraca,sve se placa :)))

Rade

pre 13 godina

Jao, kako mi je zao. Kad je bilo elemenata za penal? Ne videh tu situaciju. Jel' to ono protiv Smedereva misle? Pa dobili su ga i to bez "elemenata".

Black

pre 13 godina

..а и Дробњак је био у ауту , недвојбено...рече неутрални Рака , за нијансу неутралнији од Баба Роге.....хихихихихих

Glisha

pre 13 godina

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda i bivši sudija Rade Đurović smatra da je Boško Jovanetić mogao da svira jedanaesterac za Zvezdu u ‘večitom derbiju’.
Vidi se da ovaj gospodin Djurovic ne poznaje pravila:
Jasno i cisto kao suza, Krstajic nije dodirnuo nito igrao loptu vec jasno oborio protivnickog igraca, i za to je jedanaesterac sa 100% sigurnoscu, a drugo
posto je krstajic bio poslednji igrac, morao je da dobije i crveni karton, koi nije dobio jos kod prvog prekrsaja nad lazeticem, koi se jasno karakterise nao napad bez lopte, a sta za to sledi znaju gospda sudije dobro.
kad sve ovo pogleda covek sa strane..nas jedino mogu da spase inostrane sudije u super ligi a ove nase nek sude u beogradskoj zoni
Pozz iz Berna CH

Sale Laziale

pre 13 godina

Ne interesuju me ni Zvezda ni Partizan, kao uostalom ni ceo domaći fudbal, ali ako jedan tim, a čitaoci će prepoznati o kojem se timu tradi, za 90 minuta ne stvori nijednu jedinu šansu za gol, apsolutno nema razloga za ikakvu ljutnju i povike na sudiju. Mene bi bilo sramota da se žalim na suđenje nakon takve bedne fudbalske predstave, protiv za blagu nijansu boljeg, ili, bolje rečeno, manje slabijeg protivnika. E, jadan je ovaj naš klupski fudbal, kada nam je ovo bio "derbi" dve ubedljivo "najjače" domaće ekipe.

Gagi Budva

pre 13 godina

Odličan ugao snimanja. Svaka čast. Pogledajte pravce kretanja lopte i Kadua. Lopta ide desno, a Kadu kreće u levo i naleće na Krstajića. Nema šta više da pričamo.

Milos

pre 13 godina

Aj sad neka hejteri lupaju gluposti protiv Jadranske lige. Tamo bar ovakvih stvari ne bi bilo, ne bi Partizan i Zvezda (a ni ostali klubovi) imali svoje timove koji im poklanjaju bodove, ne bi imali svoje sudije... ali licni interesi su ispred svih, jer im u Jad ligi titula i kup nisu na izvol'te, tamo bi morali debelo da se potrude da dodju do njih.

Dragan

pre 13 godina

Braćo Zvezdaši, ovde su karte odavno podeljene...pa, pogledajmo samo njihovu samouverenost u svakom duelu, u svakom startu,...pogledajmo tu samouverenost sa kojom iskusan igrač Krstajić pravi penal koji se iz aviona vidi,...pa,naravno,znali su da sudija nije tu da bi svirao tamo neki bezvezni penal protiv njih,već da bi ih pogurao do titule.Mislim,sramota,još televizija direktno prenosi utakmicu...nema tu više srama,ni blama.

Душан

pre 13 godina

"бодичек" је дозвољен у хокеју. партизан је добар у хокеју.

у рагбију је дозвољено бацити се и ухватити играча са лоптом за ноге и тако га оборити. партизан је добар у рагбију.

стога,
на следећем дербију се може очекивати да играчи партизана примене и технику из рагбија. што да не, може им се. а кРадоман ће да оцењује суђење...

Зна се у ком грму је зец

pre 13 godina

Звезда затвори утакмице против Борца и Јавора(изгуби 5 бодова) а јако јој је помогао Бабарогић на дербију(са два пенала).

Ivan

pre 13 godina

Penali su čisti kao suza!
Lopovi nam oteše titulu, kakva sramota.
Pogledajte gde se nalazio sudija kod prekršaja nad Lazetićem... na 2m od lopte i pravio se da ne vidi. Strašno! KARADŽIĆU ODLAZI IZ FUDBALA! MOMENTALNO!!! Bojkotovaćemo reprezentaciju i sve u organizaciji FSS-a. DOSTA JE VIŠE LOPOVLUKA!

SINISA

pre 13 godina

Zvezda nije izgubila zbog sudija. Igrala je bojazljivo. Primila je treci put identican gol zbog loseg postavljanja golmana. Ponovo je igrao DEJAN LEKIC. Ponovo su ga gledali menadzeri. Ponovo se sramotio i mi svi s njim. Ponovo nije bio zamenjen (a Jevtic jeste). Mozda bi menadzeri koji su ga gledali imali bolje misljenje o njemu da je sedeo na klupi. Kako bi LEKIC trebao da igra, pa da ga trener zameni ili da ga uopšte ne uvodi u igru? Gde je ta granica? Ko nas to sve zajebava sa njim? Ko ga gura?
Treba li pisati peticiju i kome? Ko zna da cita? Pomoc!

zarinjo

pre 13 godina

Zasto sudija Jovanetic nije dodelio zute kartone za simuliranje? Po pravilima su Kadu i Lazetic zasluzili. Sam je priznao svju gresku.

Micko

pre 13 godina

Gospodo delije,a sta cemo sa svim penalima koji su vam svirani tokom prvog dela sezone,ako se ne varam bilo ih je oko 5-6 i tada ste svi pricali kako su sudijske greske deo fudbala.Polovinu tih utakmica ne bi dobili,neki od njh su svirani a da nije bilo ni kontakta izmedju igraca,i stvarno bi bilo sramno da ste i derbi dobili iz penala,ako ste toliko bolji mogli ste iz igre da date gol.
P.S. Bitno je da je Lekic reprezentativac i da sada mora da igra u prvoj postavi iako nema kvaliteta za zvezdu samo da bi ste prevarili neki klub i uzeli pare,toliko o vama...

Milan

pre 13 godina

Partizan je dominirao gotovo citavu utakmicu, a najbolji igrac Zvezde je bio golman. Partizan je dobio oba derbija ove sezone, i to jedan sa igracem manje. Sta jos hocete da vam se dokaze da smo trenutno bolji!? Ja sam najiskrenije za to da se odigra jos jedna utakmica. Ali kad bi vas i tu dobili opet vam nesto ne bi valjalo. Previse slusate Lukica koji zivi u nekoj slavnoj proslosti umesto da se suoci sa surovom realnoscu. Tim cine igraci, a ne nove kosilice za travu, price o Bariju i masine za ponistavanje karata kao na Alijanc Areni.

S jedne strane tvrdi da je Reprezentacija postala jaka zbog vasih igraca, a s druge strane Tole Karadzic i FSS unistavaju domaci fudbal (dok ga vi spasavate). Zar nisu skoro svi ti igraci igrali i u onoj prethodnoj Repki koja nas je samo brukala!? Da nije mozda nas novi selektor najzasluzniji za uspehe nacionalnog tima!? Pokrijte se usima i cutite, bolje vam je.

platicevo

pre 13 godina

Sramota je uopste igra kakvu su prikazala oba tima,delija sam,ali mi je drago sto je bar 1 gol pao,makar bio i u nasoj mrezi.Kadu je trebao da produzi za loptom umesto sto je vec 10sekundi ranije razmisljao kako ce da padne.Zali boze ko ode u evropu...

Sarma

pre 13 godina

Polako, ljudi! Kako da sudija svira penal, kada svi elementi iz propisa o penalu nisu bili ispunjeni? Elem, Kadu je kao prvo morao loptu da primi rukom, pa tek onda da padne, da bi se svirao zvezdanesterac. :)

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Bilo je elemenata..a igra zvezde se moze opisati kao u filmu: "Lajanje na zvezde" ...
"..Sa elementima kosog hica i vodoravnog skoka u..uu..vis" :D
Smederevo je osteceno , ne zvezda, ali tad je bodovna prednost bila u zvezdinu korist, pa su cutali..moralo je ovo saopstenje ranije, mnogo ranije..nakon svakog zvezdanasterca u protekloj sezoni!!! Dobro da su uopste "dogurali" zvezdu do drugog mesta, s' obzirom na kvalitet

vratite mi zvezdu!

pre 13 godina

otkad znam za sebe navijam za zvezdu. za cetiri decenije pracenja i uzivanja u fudbalu, nisam video vece neznalice i ljige od ljudi koji nose obelezja zvezde danas. prestao sam da navijam za fk czv jos sa prethodnom generacijom 'fudbalera' i sazivom 'strucnjaka', naivno misleci da je dotaknuto dno. ucinilo mi se (sentimentalnost) za trenutak da ce pizon upristojiti sliku... za kraj: jedno veliko mrs! svima vama koji podrzavate ovakvu zvezdu.

braja

pre 13 godina

"Nastavićemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer Zvezda je Srbija."
Ovo je čist plagijat ja sam čuo da je Kosovo Srbija.

hile

pre 13 godina

po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.


a jel smeo sudija da da crveni lazeticu kada je u finalu kupa protiv vojvodine pri rezultatu 0-0 udario tumasevica bez lopte 10 puta gore nego krstajic njega?ajde o tome malo pričaj pristrasni čoveče...

Valjak

pre 13 godina

Je l to onaj penal koji za Partizan nije suđen od kraja 80-ih godina? Ah, zaboravih da je derbije nekada sudio Babarogić koji je bio toliko nepristrasan pa se uvalio posle u upravu Zvezde.

Душан

pre 13 godina

@Alo zvezdasi, ocena sudije 8.4! Tako da tisina. Bas se pitam koje su ocene sudija na svim tim "dosudjen penal za pobedu zvezde" utakmice.
(Sasa, 10. maj 2010 09:59)

паметном човеку је само овај део твог излагања довољан да схвати...

Gagi Grobar

pre 13 godina

I da je bio penal ne bi trebalo da mu se svira. Kadu je bio sam ispred golmana i imao je dosta vremena da postigne gol, ali se odlučio da padne.

arsenov.milan@gmail.com

pre 13 godina

Navijač sam Zvezde, ali sam realan čovek i napisaću činjenice koje znaju i Grobari (ali ćute) i Delije (mi se deremo):
1. Partizan na, malo je reći sumnjiv način, osvaja titulu
2. Zlatibor voda će, vrlo verovatno, u Evropu
3. Bačka će, jako je verovatno, u viši rang.
Ono što svi znaju je to ko je u pozadini ova tri, nabrojana kluba...
Pozzzz

"fer plej"

pre 13 godina

Muka mi je vise od ovog prostakluka, i sa jedne i sa druge strane; sto ne priznaju ovim grobarima da su bili bolji; ajde bre, centar nismo presli, posteno; umesto da idemo nagore mi se hronicno unistavamo, pa cak i kao nacija !

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Koliko ja vidim moja Zvezda je propustila dve stopostotne prilike. Penala nad Kaduom je sigurno bilo, ali tim koji propusti onakve sanse da postigne gol ne zasluzuje da pobedi sa bele tacke.

gilens

pre 13 godina

DA LI VI LJUDI IMATE OCI?JESTE LI GLEDALI DERBI???

vasa zvezda nije sutnula valjano na gol!!!ljudi sta se zalite, to je sramotno...da su sudije u pitanju, Lazetic je morao da dobije par direktnih crvenih kartona, isto tako i Ninkov...
budite realni i shvatite da je ovo realnost...Partizan je trenutno bolji i zgazio je Zvezdu u onih 90 minuta...a penala nije bilo...to svako iole upoznat sa pravilima zna...

Pedja

pre 13 godina

Da je Jovanetic hteo da sudi posteno sigurno bi dosudio penal i iskljucio Krstajica. Tacno je da je Kadu isao na to da padne za penal, ali to ne znaci da zbog toga Krstajic moze da ga vuce nekaznjeno. Tacno je da neki penali dosudjeni za Zvezdu ove sezone nisu postojali ali za to imaju pravo da se zale drugi a ne Partizan i grobari. Grobari podseticu vas da ste nekoliko utakmica dobili golovima posle 6 do 8min sudijske nadoknade, da ste prosle sezone uzeli kup tako sto ste pobedili Sevojno vise rukama nego nogama,pa ponisten gol Milijasa, pa Javoru ponisten gol, Vojvodini ponisten gol... I onda hocete takvi u Evropu i desi vam se 11 uzastopnih poraza u LE.Mi namestano a imamo 4 poraza, a vi igrate posteno pa ste jos uvek neporazeni u prvenstvu. Toliko o postenju.

Simek

pre 13 godina

Prosli derbi Zvezda na svom stadionu gubi s igracem vise...izgubili ste sami bodove i prednost protiv Borca i Javora...i sad vam je sudija kriv za sve? Pa zaista ne mogu da verujem.Dokle? Pa na utakmici moji drugovi zvezdasi sami priznaju da je Partizan dao vise snage i da Zvezda igrala bez zelje i srca. Ajde ljudi nemojte ceo zivot kukati na sudije i u kosarci i u fudbalu, vec prihvatite svoje greske. Mozda se tad izvucete iz ove dubioze. Ne mozete ni u porazu biti casni. Pa o cemu onda da pricamo? I ko ima komplekse kad za svaki poraz krivi sudije??

Pobesneli max

pre 13 godina

Bruke jedne, jos pricate o derbiju. Pa, budite srecni sto imate onog Stamenkovica za golmana koji vas je spasao katastrofe jos u prvom poluvremenu...kad bi vi bili prvaci, sa ovim timom, to bi bila najveca ujdurma na kugli zemaljskoj. Zato psssst...

Jasna stvar

pre 13 godina

Sudije na derbiju je "kontrolisao" Miroslav Radoman, bivši sudija iz Vrbasa, koji je tokom 90' doneo nekoliko titula Partizanu i Obiliću, zauzvrat su ga gurali u evro-takmičenjima... Sada ga Tole gura da postane komesar za suđenje. Znalo se još pre utakmice da će Jovanetić dobiti 8,4...Sećate li se slučaja kada je pred jednu utakmicu Obilića, gospodinu Radomanu razvaljen stan u Novom Sadu... Čovek je naučio lekciju...gde da se zamera, bolje da svira ( bukvalno ) kako gazde kažu, a za fudbal i pravdu, koga uopšte i briga, njega i njegove patrone ponajmanje... Tužno

Uncas

pre 13 godina

Ja ne znam zasto se bunite?! Pa... zar ne primecujete koliko gresaka se pravi u evropskom fudbalu?! Koliko je samo ostecen Celzi protiv Barselone prosle godine... pa pogledaj te taj isti Celzi protiv najveceg rivala za titulu Man. pogodak iz cistog ofsajda a na drugoj strani cist pogodak rukom! To su normalne stvari! ...i niko ne prica o teorijama zavere! To se samo kod nas radi! Ja navijam za Partizan, al realno kod nas se onakvi penali sviraju... znaci bilo je 50-50! Cista sudiska odluka! U Engleskoj bi se sudija samo nasmejao, al kod nas bi ovo moglo da se sudi! A i realno sagledano... onaj brazilac je u onakvoj prilici trebao da ide ka golu, a ne da ceka kontakt i da pada! Ocigledna je njegova namera... to Zvezda radi duzi vremenski period protiv slabih ekipa... realno ni Partizan nije jak! Sa onakvom igrom ja ih ne bi pustio u evropu! Toliko od mene!

Djole

pre 13 godina

Zvezda je izgubila titulu protiv Javora, Borca i Metalca i dzaba ovo kukanje za nedosudjenim penalima. Sto nisu napravili koju dobru akciju i pobedili jer to rade sampioni a ne udjes dva puta u sesnaesterac i gledas kako da dobijes penal bez cilja da zavrsis akciju driblingom, asistencijom,sutom. Titulu je osvojio manje losiji tim evrogolom Petrovica i kraj price. Ja sam veliki Zvezdas i vise nego ikad mi je krivo sto smo do juce bili stalno prvi a u zadnja cetiri kola gubimo titulu, ali treba biti veliki i u neuspehu. Setite se prosle godine kad Celziju nisu svirali penale protiv Barse pa ispadose u polufinalu, to je deo sporta sudije grese svuda,a da li namerno ili ne to nikad necemo saznati.

Znalac

pre 13 godina

Sta reci, nisu sudije toliko krive, koliko je kriv Tomislav Karazdic. Pa taj covek, ne samo da nam je oduzeo titulu, vec nam je celo prvensto lazirao, i svako ko je imali u FSS, FSN, FSB itd zna da je namesteno, i da se rezultat unapred znam. Ali nema veze Severna Armija je uz vas. Ajmo DELIJE, NEMA PREDAJE!

grom

pre 13 godina

Nisam samo ja bio zadužen za arbitre na utakmici Partizan – Crvena zvezda”, rekao je Radoman.
Ti nisi ni bio, cika Tole namesta sve na svoju vodenicu, tj. partizanovu...
Sramota

gox

pre 13 godina

gospodo grobari.kolika je vasa snaga u fudbalu vidjeli smo kada ste igrali ligu evrope.tu nema toletovih sudija.opet ce vam prodati pricu da ste za ligu sampiona i opet cete se obrukati.loze vas,ali vama je najbitnije da dobijete zvezdu na ovakav nacin.
koliko je regularna sezona poslusajte izjavu trenera metalca.

Kum

pre 13 godina

Pa naravno da je za njih sve regularno. I čudom se toliko grobara baca u vatru za Karadžića, i to ne samo zbog derbija, nego i ostalih navedenih stvari. Zašto?
I bilo je toliko prozivki na račun Lukića da nikad ne spominje imena i šta se desilo, pa čovek rekao (doduše u veoma mizernom stilu) i opet ne valja??
Ali kao što rekoh, to im paše i prave se svi ludi i glupi.

посматрач

pre 13 godina

А у "политици" написали да је крстајић био играч утакмице. Па тај "новинар" треба одма у затвор. Човек је заслужио црвени у првом минуту, плус је скривио очигледан пенал прваећи прекршај за жути картон. Звезда можда игром није заслужила убедљиву победу, али то не оправдава тешку крађу судија. Да смо дали гол из тог пенала или из шансе коју је имао Лекић, а где је свиран непостојећи офсајд титула би била наша.

dragan

pre 13 godina

Otkad je remplovanje postalo sinonim za faul? mislim kako nije sramota zvezdinu upravu da nakon onakve igre gde nisu imali nijedan sut u okvir gola
svaljuju krivicu za poraz na sudije ,ligaski sistem ,sve im je neko drugi kriv osim njih samih, zaista otkako pratim fudbal nikad nije bilo ovoliko drskosti i niskih udaraca od strane zvezdine uprave, jesam navijac Partizana ali mi je uvek bilo drago kada Zvezda uradi nesto u evropi, pogotovu kada su osvojili titulu u bariju tada smo svi srbi bili ponosni i nismo se toliko delili na cigane i grobare zemlja nam se raspadala i svi su tada udarali na nas ali mi smo uzvracali udarac barem u sportu,zvezda je osvojila sve sto se moze osvojiti u fudbalu te godine a naredne godine partizan je to ucinio u kosarci..dajte ljudi malo razuma neka se uvek cestita nekom kada je bolji mi partizanovci smo uvek priznavali kada je zvezda bila bolja i nismo kukali na nikog, nismo mi krivi sto se kod vas nezna ni ko pije ni ko placa ,sto menjate trenere po politickoj a ne rezultatskoj osnovi sto imate klanove u klubu... dajte ljudi umirite strasti vec jednom ovako sa ovakvim izjavama potpaljujete mrznju kod mladjih generacija ,ljudi su danas u stanju da se poubijaju zaradi fudbala... peckanja je bilo i bice uvek ali ovakva mrznja nije bila nikad..ucinite nesto po tom pitanju da bismo uzivali u instituciji derbija ....

Petar Bozic

pre 13 godina

A bas vam krivo,a? Al razumijem vas,navikli ste ove sezone da cim zaduva laganiji povjetarac da padate i da vam se svira sve i svasta...sjetimo se Kadua i Bozije ruke protiv Smedereva...pa sine moj,ne moze uvijek.DERBI SE NE MOZE KUPITI.

Anony

pre 13 godina

Ma zvezda jeste igrala lose,delom zbog toga sto je u jednoj nedelji odigrala dve najvaznije utakmice u sezoni.Medjutim prvo je prenos bio katrostofalan ni jedna sporna situacija nije odradjena u reprizi u slowmotion kako treba.Faul nad lazeticem je cist penal,postoji slika(nekog fotografa)cisto se vidi da krstajic gazi stopalo lazetica,a sudija je bio pored.Zna se kad se igrac baca u sesnesterac onda treba zuti karton da dobije,a sudija nije pokazao ni jedan karton.Zvezda je podjednako losa kao i partizan i jedan-dva propusta sudije odlucuju utakmicu u ovom slucaju prvenstvo.

Goran

pre 13 godina

molio bih da mi obj kom koji sam napisao oko 12 h jeste da je malo poduzi,ali nikoga nisam vredjao,samo sam napisao svoje vidjenje.Kom je isto tako veoma poucan.
Bar mi obrazlozite zasto ga niste obj ako je moguce,imate mail

marko

pre 13 godina

Ako ovo nije penal neka mi onda taj sto misli da nije kaze od cega je Krstajic zavrsio na travi...ili od kontakta sa Kaduom ili ga je neki nalet vjetra oborio na travu

zoran

pre 13 godina

mogao je da svira,al isto tako je mogao i u drugom poluvremenu kada je Vilotic oborio Diarru u petercu,povukao ga za dres kada je centarsut isao pravo Diarri na glavu...

dr.b

pre 13 godina

@Ja,sjajan komentar,Respect!!!
Nije problem u tome da li je bio ili nije bio penal,nego u onim saopstenjoma Zvezdine uprave pre i posle derbija ,koja truju mozak ovim klincima i prakticno seju mrznju pozivajuci na huiliganstvo i linc!Da li je Lukic(ili ko vec) svestan svoje odgovornosti!?

ivan

pre 13 godina

pa da vas posle opet zezaju kako samo sutate penale. pa sto vam to treba? budite veliki kao sto niste i recite lepo zabrljali smo ranije i sad se nismo izvukli.

backoo

pre 13 godina

prvo i osnvovno ako nije bio penal onda su i lazetic i kadu trebali dobiti zuti za simuliranje a sobzirom da nisu sve govori da doticni sudija imao instrukcije iz fss-a /citaj gospon karadzic/ da zvezda nesme pobediti a o krstajicevom faulu ne treba ni trositi reci svako ko je gledo barsa-inter jasno o cemu pricam a nebitno je jel bio 1 i 101 minut morao je dobiti crveni sve u svemu niko nema mu...a da kaze jeste bio je penal i crveni al ne smemo da priznamo jel cika tole nas zaposljava jednom recju
SRAMOTA!!!!

Željko

pre 13 godina

Raka Đurović je bio jedan i manje nego osrednji sudija koji nikada nije mogao da se ugura do vrha. Prepun kompleksa. Posebno je kivan na Partizan kad je Partizan odbio da on sudi finale kupa 2001. godine u rupi (Partizan dobio cz sa 1:0, golom Saše Ilića). A Partizan je odbio njegovu arbitražu zato što je saznao da ga je Zvezda gurala da sudi to finale. Posle se taj isti Raka oslobađao kompleksa (ustvari pokušavao to bezuspešno) izigravajući glumačku zvezdu gostujući godinama na SOS-u i komentarišući suđenje. A znate li na šta to liči? Kao ja koji sam igrao u FK Balkan sa Mirijeva da komentarišem igrače koji igraju na SP! Toliko o Raki Đuroviću.

PS
By the way: Raka Đurović je godinama iznajmljivao za svoju firmu kancelarije na stadionu cz. Tamo su mu znači bile prostorije. Ma nema šta, on je sigurno "objektivan" kad komentariše cz. Sve se bojim.

Anubis

pre 13 godina

Bilo je elemenata :-),kakav cirkus?! Bilo je i Babarogica,Milojka i ostalih... Zadnji put kad je zv. osvojila titulu od zadnjih 10 utakmica na 8 se igralo 96min,i da ne preteram svirano je najmanje 7-8 penala za njih od toga 5 od 90-og do 96-og min. Pustite ih braco, cigani su to! Ja se sa njima ni na Buvljoj pijaci ne raspravljam,nisu oni ni toliko paznje zasluzili!!!

tastatura trpi sve

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...
(ma idi bre..., 10. maj 2010 09:12)

Ono prvo da preskocimo, isto je nama bilo posle Reala, onda kada Zvezda nije dozvolila da se odlozi utakmica.

Drugo, Krstajic je uradio isto sto i Lazetic par trenutaka ranije Lomicu, covek mozda nije cuo pistaljku pa je napravio start za zuti karton. Lazetic se dzabe previjao i drzao za glavu, kada mu on glavi nije ni prisao, to je bila samo vaspitno-popravna mera Lazeticu, da vidi da na JNA ne moze nikog da bije.

Trece, da imate u ekipi fudbalera, a ne filmsku zvezdu u pokusaju, vodili bi 1:0, a prica o ovome ne bi ni postojala. Koji fudbaler kada ima otvoren put ka golu 1 na 1 sa golmanom, stane i saceka da mu pridje igrac kako bi izvlacio penal. Prvo tim je odma sudiji stavio do znanja da hoce da izvuce penal.
Drugo, poznat je po tome da voli da iscenira penale ( ko nije gledo Zvezdu protiv Smedereva, neka pogleda )
Trece, lepo se videlo kako desnu nogu ostavlja namerno nazad i kaci je o Krstajica. Da nije stao i cekao, vec da se kretao ka golu i spremao za sut, ono bi bio cist penal. Ovako je stao pokusao da iscenira, jos je i gurnuo loptu u stranu, totalno van bilo kakve opasnosti po go.
Da ne pricamo o tome da ste ocekivali od takve situacije da vam odluci sampionat, malo bi bilo mnogo, da je bila neka utakmica bez znacaja pa i da sudi, ali ovako....
Bolje pitajte vase fudbalere, zasto jedino iz penala mogu da daju gol? Zasto je golman Partizana zavrsio utakmicu bez ocene? itd itd
(Krle, 10. maj 2010 09:46) .................................Krle,majstore,fudbalski znalcu,jesi li ti ikad sutnuo macku sa praga bar,posto fudbal ocigledno igrao nisi??? Zalosno je kako opravdavas svoj klub,a pravila fudbalske igre ocigledno nikad neces razumeti!

re

pre 13 godina

penal je kao kuca! + krstajic je morao dobiti crveni na pocetku utakmice zbog starta na lazeticem! ne znam kako to nije video pomocni sudija koji stoji na metar od njih? ocigledno je da su sudije bile na strani domacina, ali ja im cestitam na pobedi! sudiske greske se desavaju i na mnogo bitnijim i vaznijim utakmicama!

pan

pre 13 godina

Naravno da je Krstajić oduvao Kadua ramenima kad ih čovek ima, za razliku od ovog drugog koji ih nema, ali ima brzinu koju nije hteo da koristi iako je imao 10 metara prednosti, već je hteo penal, jer je naučen da leti dva metra kad mu se približi protivnički igrač i kada se nađe u šesnaestercu. Na snimku se jasno vidi da čovek i ne gleda ka golu, već u Krstajića čekajući da mu ovaj priđe kako bi pao. Hteo je da padne i pao je, dobio je što je i želeo, znači može da bude zadovoljan.

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

Partizan je bio bolji.Da je Kadu krenuo za fudbalom bio bi cist penal,ovako.sto se tice Lazetica pogledajte snimak naSOS~u iz pravca Zvezdinog gola i sve ce vam biti jasno.Zvezda je titulu izgubila kad je Dostanica dovela za direktora omladinske skole,jer su svi znali da je to fora i da zele da oteraju Pizona.

zoran

pre 13 godina

Hajde da ostavimo tu sumnjivu situaciju po strani i zapitamo se zasto Zvezda (neko ovde rece kako je dominirala) nije za 90 minuta poshteno sutnula ka golu PArtizana.>?? ZA 90 minuta niti jedan ,jedina polu-sansa a o snasi celoj da i ne govorimo. Golman Partizana bez bilo kakavog posla i to na derbiju...!!!! To je problem a ne takozvani penal koji je na kraju procena sudije ,jer je on najblizi situaciji...svi mi ostali gledamo iz razno-raznih uglova i ubedjenja.

Najbolji u Zvezdi je bio golman koji je spaso Zvezdu mnogo ubedljivijeg poraza.

No, u Evropi Partizan i Zvezda apsolutno nemaju sta da traze, tako da je ovo sve najobichnija prashina.

Zokipfc

pre 13 godina

Haha ma vi ste smesni, koliko puta je Partizan ukraden u derbiju?! Samo se setite proslog, kad je igrac Zvezda igrao rukom u svojih 16 metara...

on

pre 13 godina

to sto je zvezda igrala lose i sto je partizan igrao bolje ne znaci da ne treba da se sviraju penali, a realno oba su bila. slazem se da ne treba da se vadimo sad na to i treba priznati da je partizan dosta bolje igrao ali opet ono se moralo svirati.

PFC 3

pre 13 godina

Da li Zvezda nije šutnula na gol Partizana?

1. Lekić je šutnuo početkom utakmice tik pored gola sa 5 metara, ali se šut ne računa zbog izmišljenog ofsajda.

2. Šutnuo bi i Kadu da ga nisu oborili.

3. Šutnuo je i (valjda) Bogdanović makazice, ali su Partizanovi štoperi izbacili u korner. Mislim da Božović ne bi odbranio ovaj udarac.

4. Možda bi i Lazetić šutnuo ili asistirao da ga nisu oborili u 16 m.

Ovo su pokušaji unutar 16m. Od Partizanovih ozbiljnijih pamtim samo (čini mi se Dijarin) u prvom poluvremenu sa 6-7m iz teške situacije preko gola.

Ostale šanse Partizana su bili šutevi van 16m. Petroviću svaka čast, ono se dešava jednom u karijeri.
(davla, 10. maj 2010 17:41)

Sutnuo sam i ja ali nisam u okvir gola.
A ovo "Sutnuo bi, hteo je da sutne, da je znao sutnuo bi, sutnuo je ali malo pored gola" je valjda bilo sarkasticno?!

Popalija

pre 13 godina

Ja ne navijam ni za zvezdu ni za partizan, te kao neutralan posmatrač mogu objektivno da procenim. Faul nad Kaduom je definitivno postojao. Zvezda je igrala umorna posle finala kupa i cinjenica je da je partizan delovao svezije. Igrali su oštro a sudija je do dopuštao ne svirajući faulove i ne dajući kartone igračima Partizana (Krstajić je definitivno trebao da dobije drugi žuti posle onog starta u šesnaestercu). Petroviću svaka čast. Dao je sjajan gol. Ali to je izgleda generalna slika našeg fudbala. Nije ni zvezda nevinašce bila uvek, pa čak i ove sezone, ali partizan je dokazao u više navrata da su još i gori. Zvezda je u derbiju definitivno oštećena za barem jedan jedanaesterac i to je činjica.

pedja

pre 13 godina

Da bio je penal, i da bio je jos jedan penal i Krstajic je zasluzio crveni i ko nam je kriv kada su nam amateri u upravi! Za fudbal kazu da je vise od igre i to je definitivno tacno. Kada se budemo naucili bice nam bolje, mada se plasim da ovaj predsednik nikada nece nauciti.

CALE TI U DJUBRETARIMA

pre 13 godina

delije braco pustite olose neka se slade, svi vrlo dobro znamo da je bio penal...ALI PROTIV CRNO BELE SRBIJE SE NE MOZE, NASA POBEDA JE 25 000 GLEDALACA NA SVAKOJ TEKMI NA MARAKANI

miki

pre 13 godina

Setite se proslog derbija, cist penal nije sviran za PARTIZAN! Da li znate ko je Babarogic, on odlucuje ko ce biti sudija, a on je zvezdin covek!!! Toliko

Vosha

pre 13 godina

E ovako,veliki sam navijac Vojvodine i nimalo ne simpatisem "titove blizance" i najvise volim kad u derbiju bude ostecen jedan od ova dva kluba koja su rak-rana domaceg klupskog fudbala.Zasto volim? Zato sto kad oni potkradaju druge manje klubove u ligi onda nema medijske frke-svima lepo.Da nemaju sudijsku pomoc imali bi i jedni i drugi mozda nekih 2-3 boda vise od Voshe a ne 20-ak.Sto se tice "vecitog derbija" Zvezda je drasticno ostecena ali nije mi nimalo zao :)

muamua

pre 13 godina

Podseticu vas sve na derbi u kojem je Moreiru davio jedan zvezdin igrac mislim Gaj u sesnaestercu dok je lopta bila u igri,i na nepriznat go iako se videlo da je lopta presla gol liniju...

goxyblbg

pre 13 godina

Vidim da tražite regionalnu ligu, hahaha!!!! Da tako nije nilo i sa basketom? Kako vi, STUBOVI SRPSTVA sa muslimanima i hrvatima, a nećete u NIŠ; KRAGUJEVAC, ZRENJANIN, KRUŠEVAC.... Ne vole ili ne simpatišu zvezdicu ( petokraka simbol SRPSTVA,uf, nešto ne štima), pa ćete sa evropljanima, haha. A onda će Evropa natjerati i nas, a znate šte je onda bilo u guma ligi!!! Ili ste i to zaboravili. Samo vi nemojte braniti SRPSTVO. Srećno vam sa onima sa kojima ste plkali 04.05.1980.
Zašto mi ne objavljujete komentare. Znam da istina boli!! Ali popijte LEKIĆ!!!
PARTIZAN-SRBIJA.
PFC-BL-BG

dosta je i bilo

pre 13 godina

Sve se spremam nešto da kažem ali su schweinsteiger i Ja zaista uboli poentu.

Lukić nema ni 5% onoga što treba da ima predsednik kluba kakav treba da bude Zvezda. Umesto da počen od lične odgovornosti on piše saopštenja (ili mu neko drugi piše) i vodi medijski rat a igra na terenu očaj i tuga.

Uteha stiže sa druge strane jer Krojač piše još debilnije saopštenje, na glupst odgovara duplom dozom.

Ja iskreno mislim da je za naše dobro da se ova jadna liga suspenduje na jedno tri do pet godina da se dotle ne takmičimo u Evropi i da se sprovede privatizacija u fudbalu pa posle ako ima uslova nek se igra nešto. Ovo više nema nikakvog smisla

Dusan

pre 13 godina

Ljudi ne diskutuje se ovde kako je neko odigrao neko da li je bio penal ili ne!!! Mozete da navijate za koga hocete ali bio je penal kao suza!!! Partizan je zasluzeno dobio jer je bio bolji!! Ali ako hocemo bolji fudbal moramo u svim situacijama biti realni!!! Nije bitno da li je on hteo da padne ili ne,Krstajic je pogresio jer je upotrebio vecu silu u duelu iz kog je ispao i pocistio Kadua!!! Penal cist,pobeda zasluzena!!!

cekaj malo

pre 13 godina

Eeej, pa dobili ste 8 penala ove sezone, a mi 1, da ne spominjem derbije. Pogledajte vaše penale, pa ćemo razgovarati, inače, mnogo ste loši.

Johny Grobar

pre 13 godina

Hehe, I najbolji mi je onaj car u prvom poluvremenu sto je u sesnaestercu preskocio nogu partizanovog igraca. To bi bilo cist penal sa najmanje zutim samo da je produzio napred... hehe, kakav car. Ovo sa Kaduom su i navijaci Zvezde znali da ce da pokusa da padne.

Srdjan

pre 13 godina

Pogledajte naslovnu stranu Press-a I faul nad Lazeticem. Sve se jasno vidi, nema sta da se prica. Zvezda je ostecena od strane sudija i tu je kraj. Sto se ranijih utakmica tice mozemo da pricamo o sudijskim greskama na obe strana, u nekom derbiju na jednoj u drugom na drugoj, ali u ovom derbiju su sudijske odluke bile na stetu Zvezde i tu nema potrebe vise diskutovati. Mozemo samo diskutovati o tome da li su greske sudija namerne i slucajne.
A ovaj sto kaze da je Kapicic Zvezdin covek, pa je Partizan opet bolji u basketu, treba da zna da je to normalno, ako covek radi posteno i u interesu drzave, a ne kluba. Tako svaki covek koji je u funkciji u savezu treba da radi.

toster

pre 13 godina

zasto tom coveku dajete toliki publicitet? da li mislite da ce se on oglasiti jer je pola Srbije unesrecio?
da li mislite da ce iko iz partizana ista da kaze povodom subotnje kradje a kamoli u vezi kradje kroz celo prvenstvo?
nasoj upravi i igracima svaka cast na svemu a komsijama neka se crveni obraz koga nemaju.

Wolf

pre 13 godina

Uz ovakvu Zvezdu i ovakav Partizan i posle paklenog leta ponovo ćemo dočekati jesen gde ćemo gledati samo jedni druge. Daleko je Evropa od svih nas zajedno

Johny Grobar

pre 13 godina

@ma idi bre,
nadam se da si razumeo cinjenicu da su Zvezdini igraci vise pretrcali od Partizanovih sto u startu baca u vodu da su Partizanovi igraci odmorniji.

srbijasine

pre 13 godina

Ovo nije bas najbolji snimak, ali iz drugog ugla se vidi da je loptu levo gurnuo Kadu i zastao cekajuci kontakt. Gledao sam situaciju 100 puta, i ne razumem da igrac gurne sebi loptu i ne krene za njom cekajuci kontakt sem ako nije isao na penal.

E drzavo busna si

pre 13 godina

prikazujete njihove smesne koreografije, i opet po ko zna koji put se pokazuje da je ovaj drzavni vrh crno bela drzava, sto niste ubacili onu prelepu koreografiju na severu, ccc
samo vas gledam tole karadic

Peter PFC

pre 13 godina

Jeste, prava je fudbalska nepravda kad dominiras, stvaras sanse, meljes protivnika, ne sviraju ti ciste penale, a oni sutnu iz ocaja i pobede...

Kadu-faul u napadu.

davla

pre 13 godina

Da li Zvezda nije šutnula na gol Partizana?

1. Lekić je šutnuo početkom utakmice tik pored gola sa 5 metara, ali se šut ne računa zbog izmišljenog ofsajda.

2. Šutnuo bi i Kadu da ga nisu oborili.

3. Šutnuo je i (valjda) Bogdanović makazice, ali su Partizanovi štoperi izbacili u korner. Mislim da Božović ne bi odbranio ovaj udarac.

4. Možda bi i Lazetić šutnuo ili asistirao da ga nisu oborili u 16 m.

Ovo su pokušaji unutar 16m. Od Partizanovih ozbiljnijih pamtim samo (čini mi se Dijarin) u prvom poluvremenu sa 6-7m iz teške situacije preko gola.

Ostale šanse Partizana su bili šutevi van 16m. Petroviću svaka čast, ono se dešava jednom u karijeri.

Realno

pre 13 godina

Aj sad pogledajte lepo gde je kadu kada mu je zvezdin igrac u skoku prosledio loptu - imate youtube pa malo proanalizirajte

Ja sam na stadionu bio u toj liniji, ofsajd bre ko vrata

Bosko

pre 13 godina

Moj tetak vec dugi niz godina pika fudbal. Jos uvek je takmicar u prvoj ligi veterana. Mnogo puta je osetio sportsku nepravdu. Veliki je grobar i brani Partizan i kada zna da nije u pravu. Uvek je spreman za prozivke i bockanje, ali kada sam dosao sa JNA kod njega u subotu nismo ni pomenuli derbi. Znali smo sve i ja i on i svaka rec bi bila suvisna. On je bar pokazao da ima ponos i da mu ne godi kad Partizan uzme trofej na ovakav nacin. Imajte i vi malo obraza i mozda ce vas neko i ceniti. Ako je ova titula za ponos ponosite se, a znam da vas boli vise nego mene!

Vladimir

pre 13 godina

Ne sjecam se kada sam poslednji put vidjeo da neko posle datog gola istrci sa terena a da za to ne dobije zuti karton. Sudija na derbiju nije smjeo da svira ama bas NISTA. Ni prekid zbog dima od bakljade, ni ocigledne nasrtaje na igraca. Ako je Kadu pokusao da iscenira penal, zasto nije dobio zuti? Od kad postoji kup, nije se desilo da predsjednik FSS ne uruci trofej pobjedniku. Da uopste i ne prisustvuje ceremoniji!? Bilo je kradja u proslosti i sa jedne i sa druge strane, ali ovo sto gledamo zadnjih dana je toliko skrnavo da mi se nas fudbal zgadio posle 15 godina aktivnog igranja i 25 godina pracenja. Jedina svijetla tacka svega sto sam vidjeo zadnjih nekoliko dana je fantastican go Petrovica. Ove godine titulu nisu zasluzili ni Partizan ni Zvezda.

gilens

pre 13 godina

@schweinsteiger,

evo ti ruke...kao pravi Grobar moram biti realan, ni Partizan nije blistao, moram reci...Ali je Zvezda bila kriminalna...FK Novi Sad igra mnogo bolji fudbal...

Bojan

pre 13 godina

I Juventus je ovako uzimao titule, a Moratija i upravu Intera su prozivali kako su paranoični, kako svuda vide zaveru, kako je sve regularno, kako su sudije ne potkupive, kako ... Isto su tako iz fudbalskog saveza Italije potrčali da zaštite gle čuda crno bele, ali svi znamo kako se to završilo.

realni grobar

pre 13 godina

Sezona kad osvoji fk PARTIZAN titulu je neregularna i namestena,a kad se desi da C.Zvezda osvoji onda je liga nikad jaca i regularnija...Gospodin Raka je sve,samo ne objektivan jer dugo sam gledao i slusao njegove komentare na razne "sporne odluke"npr. u sezoni kad je Cukaricki trenirao Stepanovic u prvom kolu su igrali protiv zvezde nereseno i Koroman je na pola metra od pomocnog sudije udario samar protivnickom igracu posle jednog duela i komentarisuci tu situaciju gospodin "objektivni" je izjavio:"sudija nije dodelio karton jer je ovo prvo kolo i sam pocetak utakmice i nije hteo da uzburka strasti na samom pocetku". to je samo jedan od njegovih nebuloznih komentara,a ima ih mnogo,tako da svi vi koji trazite objektivnost i elemente za jedanesterac slobodno nadjite kanal na kom se prikazuje "sportska galaksija" i tamo pljujte do mile volje PARTIZAN zajedno sa Bobijem Jankovicem i Milojkom Panticem

ManagerSerbia

pre 13 godina

Realno, da je strani sudija sudio svi igraci bi bili mirni kao bubice niko ne bi smeo da pisne, ni guranja i ni da pita nesto u sto to ja verujem al sta sad nikako da se opamete... nego postoji mogucnost da je neko sudiji rekao pre utakmice da ne sme biti ni penal ni crveni obe strane i zna se ko je trebo da dobije. I neke posalju snimak na procenu englezima, pa da vidimo da li je brutalno ili nezno ili nesto trece.. Ja sam za da ubuduce sudi strani sudija, pa da vidimo....i ne mogu vise da gledam uvek nesto fali od toga mi puca glava jel jeste ili nije, okej to je sve to normalno ali brate sto mnogo mnogo je!!!

Bivsi Zvezdas

pre 13 godina

Vreme za otreznjenje,za istinu!
Ja koji sam iz Nisa u Bg dolazio da vas gledam internacionalno,ali i derbije,finala kupa,sam otreznjen!
Vi i Partizan ste sahranili fudbal u Srbiji.Fudbaleri igraju,kako igraju,ali funkcioneri oba kluba i FSS,pa to je skup tajkuna,nesposobnjakovica i muckarosa,a pre svega nekorektnih ljudi.To bre ne postuje ni Boga ni ljude!
I ovaj "derbi" ima te "elemente",jedna katastrofa!

Delija_Sever

pre 13 godina

Rekao im i sudija da je bio penal a nije sviran!Lukicu, spremajmo se mi za Regionalnu Ligu i dovidjenja sa ovima, koji su nam slali policiju da hapsi Dzaju, Cveleta i ekipu.Nemaju stadione, nemaju sponzore, steluju se utakmice, Tole se ne pojavljuje da uruci pehar, izmisljaju sada neke pretnje, cuj nije smeo da dodje pre toliko navijaca Partizana, providno koliko se plasiraju dizinformacije.Neka igra Partizan sa Dzombom i ekipom, mi bolje da se preorjentisemo na regionalnu ligu i Evropu, dosta je bilo vise kradje i uzimanja titula na prevaru.

Staklene noge

pre 13 godina

Trudili su se momci da svakog puta kada prime loptu u Partizanovom sesnaestercu padnu. Trebalo je bar jednom nagraditi glumu zutim kartonom!

borky

pre 13 godina

- kontakt izmedju kadua i krstajica je postojao.
- sudija je bio na metar od njih.
- kadu je gurnuo loptu u levo
- krstajic je odreagovao pomerivsi svoju nogu u pravcu lopte, zeleci da isprati protivnika koji bi po pravilu igre trebao da krene za loptom
- kadu je krenuo prema krstajicu
- ponovo ponavljam da je sudia bio na metar
- sudija je procenio kako je procenio
- smatram da nije pogresio, a i da je svirao, isto tako ne bi pogresio
pozdrav

Hahaha

pre 13 godina

@Moj tetak vec dugi niz godina pika fudbal. Jos uvek je takmicar u prvoj ligi veterana. Mnogo puta je osetio sportsku nepravdu. Veliki je grobar i brani Partizan i kada zna da nije u pravu. Uvek je spreman za prozivke i bockanje, ali kada sam dosao sa JNA kod njega u subotu nismo ni pomenuli derbi. Znali smo sve i ja i on i svaka rec bi bila suvisna. On je bar pokazao da ima ponos i da mu ne godi kad Partizan uzme trofej na ovakav nacin. Imajte i vi malo obraza i mozda ce vas neko i ceniti. Ako je ova titula za ponos ponosite se,
a znam da vas boli vise nego mene!



(Bosko, 10. maj 2010 23:45)
Isti je slucaj i sa mnom. Moj otac je bio u upravi komsinice kao tehnicko lice, a ja sam napravljen grobar do kraja. Kada sam se vratio sa,kako ti kazes JNA, nismo progovrili ni reci o derbiju. On vec yna sta ja mislim o komsinici, tj. da je o njoj suvisno trositi reci tako da ja i ovom prilikom ne iygovaram rac na cz.

kadu rukometaš, a stamenković karatista

pre 13 godina

A šta bi protiv Smedereva?Kadu rukom odigra i svira se penal za zvezdu!Stamenković majgeri, umesto crvenog kartona, aut.Da nije bilo tih grešaka imali bi pravo da se žalite,ovako ne da nemate pravo,nego kad se žalite izazivate sažaljenje.Zvezda je još uvek po rezultatima veći klub od Partizana,a sa ovim vašarskim forama o krađi tipa "dršte lopova!",Zvezda je daleko ispod Partizana.

Bojan

pre 13 godina

Osim crno bele boje i ukradenih titula, Juventus i partizan imaju jos nesto zajednicko http://www.index.hr/sport/clanak/tifosi-juventusa-respektiraju-boyse-zagrebacke-ustase-nemojte-odustati-/462891.aspx

Branko

pre 13 godina

Kao Partizanov navijac zelim da kazem da sam uvek postovao fk Crvenu Zvezdu i sve sto je uradila za Srpski fudbal.Isto sto radi kk Partizan u kosarci ili vaterpolo klub.ali sam duboko iznenadje na reakcije iz Crvene zvezde.tacnije nisam mogao da verujem da se ponasaju po principu "mama mama uzeli mi klikere"Crvena zvezda je klub koja je do sada imala dostojanstvo a sa ovim gestom vidimo da taj klub je uzeo neko sumnjivih ljudskih kvaliteta.poznato je da ljudi koji se bave sumlnjivim poslovima su ustvari slabe ljudske duse samo im je pistolj taj koji ih cini hrabrim.zato zelim Zvezdi brz oporavak i da kazem da je nasoj zemljidosta Obilica i Arkanovih prvenstava.Pozdrav i napred Zvezda nedaj se.

volim Partizan

Kapo

pre 13 godina

(necko, 10. maj 2010 10:36)
Ne spominjemo Kapičića zato što on ne organizuje krađu protiv bilo koga a već odavno ne znači ništa u KK SS nego je on samo sin "proslavljenog" funkcionera koji hoće da se "patriotski" dokaže.

drnda

pre 13 godina

raka i njegovi komentari...pa taj bi kao lukic i adzic pao na lekarskom za vozaca b kategorije,kada bi dosli kod psihijatra.ludi ljudi..a onaj kadu i dj laza imaju epilepsicni napad kada vide krec sesnaesterca,padaju cim ga vide,i valjaju se s penom u ustima

Color

pre 13 godina

Ma nije bilo elemenata... Ovde je kradja bila unapred dogovorena. Ali dve "sitnice" su odredile krajnji rezultat. Nedosudjen crveni karton Krstajicu zbog namernog udaranja igraca (cak posle prekida igre) na pocetku i penal koji je bio ocigledan jer nema remplovanja rukama.
Dragi moji grobari, lepo je bodriti i voleti svoj klub, ali ako ne zelite da priznate da ste ovu utakmicu "kupili" onda ste stvarno jadni...

Lepko-Medak-Bgd

pre 13 godina

Citam ove komentare zvezdasa i vracam se nekoliko godina u nazad. Danilovic i Vujosevic gepekuju sudije, sudije sviraju za Partizan, zavera protiv KK Zvezde, izazivanje mrznje od strane uprave KK CZ. A danas, Partizan vec nekoliko godina bez konkurenta u zemlji i regionu, ozbiljan ucesnik evrolige, a KK CZ, pred gasenjem. Nisam za saopstenja, ali kako radite .....

kolina

pre 13 godina

•J.... klub kojem cela sezona zavisi od penala, a penal od elemenata!

Neko ima Petrovica i Kecmana a neko traktor i kosilicu!
(trece oko, 11. maj 2010
U pravu si!Klub ne treba da zavisi od penala ni od jednog ni od dva nego da može bez zazora da premlaćuje protivnika bilo u 16 bilo van-da se zna ko ima NAJVIŠE titula u vreme Sloboslavije.

komplikator

pre 13 godina

Ne bih da komplikujek situaciju al nesto me kopka. Gledajuci sto puta snimak najspornijeg detalja utakmice, ne mogu nikako da budem 100% siguran da Kadu nije mozda bio u ofsajdu pre nego sto je primio loptu. U trenutku kada je ograc Zvezde igrao glavom prema njemu. Nema nigde da se vidi relevantan snimak.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

mene vise zanima fizika koju smo ucili..kako posle remplovanja ili guranja(kako god ko tumaci) ..igrac pada u vis..a ne u stranu, na koju ga gura ruka druge osobe..?!

archi

pre 13 godina

Kada jedna utakmica domaceg prvenstva bude pocela ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=b3154TF_bNY&feature=related

onda mozemo govovriti o klubovima kojima zavredjuju postovanje.

Grobar Mkd

pre 13 godina

"komplikator"@: Eto vidis,dobro si uocio,u prvom momentu i ja nisam obratio paznju na taj trenutak,ali kad sam lepo pogledao snimak ispada da je Kadu u cistom ofsajdu !!!u momentu dodavanja on je bar 1 m. u ofsajdu !pogledajte,i uverite se sami.Ali,kako god,penal nije postojao,Krstajic je "malo"jaci od njega,pa ga je oduvao u duelu....pitajte se dali bi neko od sudija to svirao u Engleskoj,ili mozda u Nemackoj...????nema sanse.

ma idi bre...

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...

Nikola VŠ

pre 13 godina

Samo pogledati sliku iznad samog teksta i uzeti u obzira da je Kadu gurnuo loptu pored Krstajića pre gore snimljenog detalja i savršeno je jasno da je penal bio čist kao suza uz (ne zaboravite) tada drugi žuti Krstajiću.

Sudjenje krajnje sramno i sa namerom da Zvezda ne može i ne sme da pobedi.

Mene bi bilo sramota da se hvalim ovakvom titulom i da pomenem derbi uopšte.

Napred Zvezdo samo napred .....

sve je namesteno

pre 13 godina

e grobari jadni ste vi ,i sad pricajte kao da nije namestena utakmica 2 penala ofsajd dosudjen za svezdu a nije ga bilo ,ofsajd za partizan nije sviran,brojni grubi faoulovi od strane partizanovih igraca nisu svirani,a znali ste da celo prvenstvo pricate kako zvezda namesta utakmice? pa kako moze da namesta kad je vas cocek predsednik FSS!!!

SASA

pre 13 godina

Znate sta, ja iz ovog derbija kao veliki navijac Zvezde izasao sam sa vecom ljubavi prema klubu kojeg volim ceo zivot i to ce tako ostati bez obzira na ovaj "poraz". Ali ne zaboravite da ce kad tad proci vreme vasih lopova. Eto imate i titulu sad i kup od pre dve godine sto vam Tole doneo pa se radujte i veselite.

...

pre 13 godina

Bili su penali nad Kaduom i Lazeticem, sa severa se dobro videlo jer se to desavalo u drugom poluvremenu.

Ali budimo realni, dok je Tole predsednik= partizan je sampion.

Uradili su sve sto su mogli da saseku Zvezdu ove sezone, a zasto, to je predsednik Lukic najbolje objasnio pre neki dan u saopstenju.

Svaka cast momci, zasluzi ste da budete sampioni, a to sto niste nije vasa krivica nego krivica FSS i sudija, koji su vas ostetili nebrojeno puta u toku sezone,a isto toliko puta pomogli partizan(ponisten go Mrdje, BSK 98+ itd.)

Krle

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...
(ma idi bre..., 10. maj 2010 09:12)

Ono prvo da preskocimo, isto je nama bilo posle Reala, onda kada Zvezda nije dozvolila da se odlozi utakmica.

Drugo, Krstajic je uradio isto sto i Lazetic par trenutaka ranije Lomicu, covek mozda nije cuo pistaljku pa je napravio start za zuti karton. Lazetic se dzabe previjao i drzao za glavu, kada mu on glavi nije ni prisao, to je bila samo vaspitno-popravna mera Lazeticu, da vidi da na JNA ne moze nikog da bije.

Trece, da imate u ekipi fudbalera, a ne filmsku zvezdu u pokusaju, vodili bi 1:0, a prica o ovome ne bi ni postojala. Koji fudbaler kada ima otvoren put ka golu 1 na 1 sa golmanom, stane i saceka da mu pridje igrac kako bi izvlacio penal. Prvo tim je odma sudiji stavio do znanja da hoce da izvuce penal.
Drugo, poznat je po tome da voli da iscenira penale ( ko nije gledo Zvezdu protiv Smedereva, neka pogleda )
Trece, lepo se videlo kako desnu nogu ostavlja namerno nazad i kaci je o Krstajica. Da nije stao i cekao, vec da se kretao ka golu i spremao za sut, ono bi bio cist penal. Ovako je stao pokusao da iscenira, jos je i gurnuo loptu u stranu, totalno van bilo kakve opasnosti po go.
Da ne pricamo o tome da ste ocekivali od takve situacije da vam odluci sampionat, malo bi bilo mnogo, da je bila neka utakmica bez znacaja pa i da sudi, ali ovako....
Bolje pitajte vase fudbalere, zasto jedino iz penala mogu da daju gol? Zasto je golman Partizana zavrsio utakmicu bez ocene? itd itd

deshan

pre 13 godina

po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.

rale77

pre 13 godina

hehehe pa ovo je penal ko kuca, msm ako nije ja neznam sta onda treba da bude penal, covek je gurnuo loptu, imao je prednos, krenuo je pored igraca partizana, i ovaj ga je oborio, znaci cist start na igraca. A grobari nemojte sad da pricate kako su nama svirali gomilu penala, ovo ono... Ako penal postoji, mora biti sviran, takvo je pravilo, pa makar i bilo 10 penala za zvezdu ili bilo koji drugi klub

Ivan

pre 13 godina

Penali su čisti kao suza!
Lopovi nam oteše titulu, kakva sramota.
Pogledajte gde se nalazio sudija kod prekršaja nad Lazetićem... na 2m od lopte i pravio se da ne vidi. Strašno! KARADŽIĆU ODLAZI IZ FUDBALA! MOMENTALNO!!! Bojkotovaćemo reprezentaciju i sve u organizaciji FSS-a. DOSTA JE VIŠE LOPOVLUKA!

Dragan

pre 13 godina

Braćo Zvezdaši, ovde su karte odavno podeljene...pa, pogledajmo samo njihovu samouverenost u svakom duelu, u svakom startu,...pogledajmo tu samouverenost sa kojom iskusan igrač Krstajić pravi penal koji se iz aviona vidi,...pa,naravno,znali su da sudija nije tu da bi svirao tamo neki bezvezni penal protiv njih,već da bi ih pogurao do titule.Mislim,sramota,još televizija direktno prenosi utakmicu...nema tu više srama,ni blama.

pedja_71

pre 13 godina

Činjenica je da je Zvezda igrala slabo, ali, kako naši treneri vole da kažu, jedan detalj može da odluči derbi, tako da je penal nad Kaduom mogao da odluči pobednika. Čestitke na "zasluženoj" tituli.

mirabili

pre 13 godina

Po odgledanog klipa , meni kao potpuno nezavisnog ( iz Makedonije sam i ne navijam za niti jedan od ova dva kluba) su savim jasne dve stvari:

1. Igrac - levi bek Partizana mora da dobije crveni karton, jer je grubo udario igraca Zvezde ( neznam imena). Crveni je morao da bude, jer je jasna namera.

2. Penal - prvi za Zvezdu je postojao i u svim normalnim ligama , to je udarac sa bele tacke.

3. Penal-drugi za Zvezdu , ne vidi se dobro ali je moguce da je slobodno sudisko ubedjenje posto je sudija na 2 metra.

4. Evro gol Partizana

Glisha

pre 13 godina

Predsednik Fudbalskog saveza Beograda i bivši sudija Rade Đurović smatra da je Boško Jovanetić mogao da svira jedanaesterac za Zvezdu u ‘večitom derbiju’.
Vidi se da ovaj gospodin Djurovic ne poznaje pravila:
Jasno i cisto kao suza, Krstajic nije dodirnuo nito igrao loptu vec jasno oborio protivnickog igraca, i za to je jedanaesterac sa 100% sigurnoscu, a drugo
posto je krstajic bio poslednji igrac, morao je da dobije i crveni karton, koi nije dobio jos kod prvog prekrsaja nad lazeticem, koi se jasno karakterise nao napad bez lopte, a sta za to sledi znaju gospda sudije dobro.
kad sve ovo pogleda covek sa strane..nas jedino mogu da spase inostrane sudije u super ligi a ove nase nek sude u beogradskoj zoni
Pozz iz Berna CH

Душан

pre 13 godina

"бодичек" је дозвољен у хокеју. партизан је добар у хокеју.

у рагбију је дозвољено бацити се и ухватити играча са лоптом за ноге и тако га оборити. партизан је добар у рагбију.

стога,
на следећем дербију се може очекивати да играчи партизана примене и технику из рагбија. што да не, може им се. а кРадоман ће да оцењује суђење...

djshilja

pre 13 godina

Penal je postojao koliko i Milijašev gol u polufinalu kupa pre par godina ili možda postoje neka druga pravila koja ja neznam (a igrao sam fudbal aktivno 15-ak godina)..

branek

pre 13 godina

A što se tiče penala, vidi se potpuno da čekate i najmanji kontakt da se sručite kao pokošeni, čim uđete u 16m! I onda simulacijom pokvarite i ono što jeste bio penal... Tako da, savršeno je jasno, penala NEMA! Ćao!

Znalac

pre 13 godina

Sta reci, nisu sudije toliko krive, koliko je kriv Tomislav Karazdic. Pa taj covek, ne samo da nam je oduzeo titulu, vec nam je celo prvensto lazirao, i svako ko je imali u FSS, FSN, FSB itd zna da je namesteno, i da se rezultat unapred znam. Ali nema veze Severna Armija je uz vas. Ajmo DELIJE, NEMA PREDAJE!

посматрач

pre 13 godina

А у "политици" написали да је крстајић био играч утакмице. Па тај "новинар" треба одма у затвор. Човек је заслужио црвени у првом минуту, плус је скривио очигледан пенал прваећи прекршај за жути картон. Звезда можда игром није заслужила убедљиву победу, али то не оправдава тешку крађу судија. Да смо дали гол из тог пенала или из шансе коју је имао Лекић, а где је свиран непостојећи офсајд титула би била наша.

Popalija

pre 13 godina

Ja ne navijam ni za zvezdu ni za partizan, te kao neutralan posmatrač mogu objektivno da procenim. Faul nad Kaduom je definitivno postojao. Zvezda je igrala umorna posle finala kupa i cinjenica je da je partizan delovao svezije. Igrali su oštro a sudija je do dopuštao ne svirajući faulove i ne dajući kartone igračima Partizana (Krstajić je definitivno trebao da dobije drugi žuti posle onog starta u šesnaestercu). Petroviću svaka čast. Dao je sjajan gol. Ali to je izgleda generalna slika našeg fudbala. Nije ni zvezda nevinašce bila uvek, pa čak i ove sezone, ali partizan je dokazao u više navrata da su još i gori. Zvezda je u derbiju definitivno oštećena za barem jedan jedanaesterac i to je činjica.

Petar

pre 13 godina

Iako Zvezdaš moram da kažem da Zvezda nije izgubila titulu zbog penala i bila je slabija u derbiju. ISto tako svako koje realan reći će da je penal bio (i nad Lazetićem je krajnje sumnjiv jer je Petrović NAGAZIO Lazetića). Međutim stanje u fudbalu je generalno loše. Ipak ne verujem da postoji evropska liga u kojoj čelnici 2 prvoligaša (MEtalac i Hajduk) sede u upravi konkurencij (Partizana) ili gde menadžer pola lige vodi klub (Rad)

grom

pre 13 godina

Nisam samo ja bio zadužen za arbitre na utakmici Partizan – Crvena zvezda”, rekao je Radoman.
Ti nisi ni bio, cika Tole namesta sve na svoju vodenicu, tj. partizanovu...
Sramota

Jasna stvar

pre 13 godina

Sudije na derbiju je "kontrolisao" Miroslav Radoman, bivši sudija iz Vrbasa, koji je tokom 90' doneo nekoliko titula Partizanu i Obiliću, zauzvrat su ga gurali u evro-takmičenjima... Sada ga Tole gura da postane komesar za suđenje. Znalo se još pre utakmice da će Jovanetić dobiti 8,4...Sećate li se slučaja kada je pred jednu utakmicu Obilića, gospodinu Radomanu razvaljen stan u Novom Sadu... Čovek je naučio lekciju...gde da se zamera, bolje da svira ( bukvalno ) kako gazde kažu, a za fudbal i pravdu, koga uopšte i briga, njega i njegove patrone ponajmanje... Tužno

Kum

pre 13 godina

Pa naravno da je za njih sve regularno. I čudom se toliko grobara baca u vatru za Karadžića, i to ne samo zbog derbija, nego i ostalih navedenih stvari. Zašto?
I bilo je toliko prozivki na račun Lukića da nikad ne spominje imena i šta se desilo, pa čovek rekao (doduše u veoma mizernom stilu) i opet ne valja??
Ali kao što rekoh, to im paše i prave se svi ludi i glupi.

tastatura trpi sve

pre 13 godina

prvo, derbi je igran samo 60 sati nakon iscrpljujuce pobede Zvezde u finalu Kupa, i zbog toga je PArtizan,realno, bio bolji tokom veceg dela utakmice, Zvezdini fudbaleri nisu imali snage sto je bilo ocigledno...

Drugo, Mladen Krstajic je po svim pravilima fudbalske igre morao da dobije crveni karton vec u prvom minutu...

I trece, penal je definitivno postojao...
(ma idi bre..., 10. maj 2010 09:12)

Ono prvo da preskocimo, isto je nama bilo posle Reala, onda kada Zvezda nije dozvolila da se odlozi utakmica.

Drugo, Krstajic je uradio isto sto i Lazetic par trenutaka ranije Lomicu, covek mozda nije cuo pistaljku pa je napravio start za zuti karton. Lazetic se dzabe previjao i drzao za glavu, kada mu on glavi nije ni prisao, to je bila samo vaspitno-popravna mera Lazeticu, da vidi da na JNA ne moze nikog da bije.

Trece, da imate u ekipi fudbalera, a ne filmsku zvezdu u pokusaju, vodili bi 1:0, a prica o ovome ne bi ni postojala. Koji fudbaler kada ima otvoren put ka golu 1 na 1 sa golmanom, stane i saceka da mu pridje igrac kako bi izvlacio penal. Prvo tim je odma sudiji stavio do znanja da hoce da izvuce penal.
Drugo, poznat je po tome da voli da iscenira penale ( ko nije gledo Zvezdu protiv Smedereva, neka pogleda )
Trece, lepo se videlo kako desnu nogu ostavlja namerno nazad i kaci je o Krstajica. Da nije stao i cekao, vec da se kretao ka golu i spremao za sut, ono bi bio cist penal. Ovako je stao pokusao da iscenira, jos je i gurnuo loptu u stranu, totalno van bilo kakve opasnosti po go.
Da ne pricamo o tome da ste ocekivali od takve situacije da vam odluci sampionat, malo bi bilo mnogo, da je bila neka utakmica bez znacaja pa i da sudi, ali ovako....
Bolje pitajte vase fudbalere, zasto jedino iz penala mogu da daju gol? Zasto je golman Partizana zavrsio utakmicu bez ocene? itd itd
(Krle, 10. maj 2010 09:46) .................................Krle,majstore,fudbalski znalcu,jesi li ti ikad sutnuo macku sa praga bar,posto fudbal ocigledno igrao nisi??? Zalosno je kako opravdavas svoj klub,a pravila fudbalske igre ocigledno nikad neces razumeti!

Groblje

pre 13 godina

Plačite samnom jesenje kiše, život se nastavlja, moja me mala ne voli više, sreću zaboravlja....
I zaboravlja 16 dosuđenih nepostojećih penala, zaboravlja 20 utakmica dobijenih rezultatom 1:0, zaboravlja da se sve vraća i da se sve plaća....
Ajde još malo njačite, izdajte još neko saopštenje, stvarno ste zabavni i smešni!!!

arsenov.milan@gmail.com

pre 13 godina

Navijač sam Zvezde, ali sam realan čovek i napisaću činjenice koje znaju i Grobari (ali ćute) i Delije (mi se deremo):
1. Partizan na, malo je reći sumnjiv način, osvaja titulu
2. Zlatibor voda će, vrlo verovatno, u Evropu
3. Bačka će, jako je verovatno, u viši rang.
Ono što svi znaju je to ko je u pozadini ova tri, nabrojana kluba...
Pozzzz

re

pre 13 godina

penal je kao kuca! + krstajic je morao dobiti crveni na pocetku utakmice zbog starta na lazeticem! ne znam kako to nije video pomocni sudija koji stoji na metar od njih? ocigledno je da su sudije bile na strani domacina, ali ja im cestitam na pobedi! sudiske greske se desavaju i na mnogo bitnijim i vaznijim utakmicama!

gox

pre 13 godina

gospodo grobari.kolika je vasa snaga u fudbalu vidjeli smo kada ste igrali ligu evrope.tu nema toletovih sudija.opet ce vam prodati pricu da ste za ligu sampiona i opet cete se obrukati.loze vas,ali vama je najbitnije da dobijete zvezdu na ovakav nacin.
koliko je regularna sezona poslusajte izjavu trenera metalca.

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

Имајући у виду изјаве Црвене звезде да они никада неће признати ову титулу као Србија независност Косова и Метохије, предлажем да ФСС донесе Резолуцију 2344 (као бр.СМС) према којој убудуће : 1. Сваки дерби почиње извођењем једанаестерца за Звезду, 2.Обавезују се одбрамбени фудбалери Партизана да дозволе Звезди бар један ударац у оквир гола током Дербија и 3. Забрањује се Партизану да шутира на гол Звезде са удаљенсоти мање од 35 метара. Е тек усвајањем ове Резолуције може бити регуларно наше првенство.

ja

pre 13 godina

Sto neko rece - vi ste ispucali kvotu dosudjenih nepostojecih penala za ovu sezonu (tj da je pravde za narednih 10 sezona)

Da se igralo do sutra vi ne bi uputili udarac u okvir gola a kamoli ga postigli

ivanbg

pre 13 godina

Pa dobro zar vas ne bi bilo sramota da ste dali gol iz penala a da ni jednom niste sutnuli u okvir gola? I jos da ste sa takvom igrom pobedili??
Ovako bolji tim je pobedio sto se ne desava bas cesto u derbiju! Navikli ste na razne Babarogice da sviraju sve i svasta i da vas poguraju do pobede...pa dosta vise!

marko

pre 13 godina

Ako ovo nije penal neka mi onda taj sto misli da nije kaze od cega je Krstajic zavrsio na travi...ili od kontakta sa Kaduom ili ga je neki nalet vjetra oborio na travu

CALE TI U DJUBRETARIMA

pre 13 godina

delije braco pustite olose neka se slade, svi vrlo dobro znamo da je bio penal...ALI PROTIV CRNO BELE SRBIJE SE NE MOZE, NASA POBEDA JE 25 000 GLEDALACA NA SVAKOJ TEKMI NA MARAKANI

Pedja

pre 13 godina

Da je Jovanetic hteo da sudi posteno sigurno bi dosudio penal i iskljucio Krstajica. Tacno je da je Kadu isao na to da padne za penal, ali to ne znaci da zbog toga Krstajic moze da ga vuce nekaznjeno. Tacno je da neki penali dosudjeni za Zvezdu ove sezone nisu postojali ali za to imaju pravo da se zale drugi a ne Partizan i grobari. Grobari podseticu vas da ste nekoliko utakmica dobili golovima posle 6 do 8min sudijske nadoknade, da ste prosle sezone uzeli kup tako sto ste pobedili Sevojno vise rukama nego nogama,pa ponisten gol Milijasa, pa Javoru ponisten gol, Vojvodini ponisten gol... I onda hocete takvi u Evropu i desi vam se 11 uzastopnih poraza u LE.Mi namestano a imamo 4 poraza, a vi igrate posteno pa ste jos uvek neporazeni u prvenstvu. Toliko o postenju.

on

pre 13 godina

to sto je zvezda igrala lose i sto je partizan igrao bolje ne znaci da ne treba da se sviraju penali, a realno oba su bila. slazem se da ne treba da se vadimo sad na to i treba priznati da je partizan dosta bolje igrao ali opet ono se moralo svirati.

backoo

pre 13 godina

prvo i osnvovno ako nije bio penal onda su i lazetic i kadu trebali dobiti zuti za simuliranje a sobzirom da nisu sve govori da doticni sudija imao instrukcije iz fss-a /citaj gospon karadzic/ da zvezda nesme pobediti a o krstajicevom faulu ne treba ni trositi reci svako ko je gledo barsa-inter jasno o cemu pricam a nebitno je jel bio 1 i 101 minut morao je dobiti crveni sve u svemu niko nema mu...a da kaze jeste bio je penal i crveni al ne smemo da priznamo jel cika tole nas zaposljava jednom recju
SRAMOTA!!!!

Parni valjak

pre 13 godina

Rade Đurović, večiti nepristrasni komentator suđenja. Godinama je na SOS-u komentarisao sporne situacije i mogao bi da napiše knjigu "Kako opravdati penal za Zvezdu na 1001 način".
Inače ovaj video je sulud, Partizan bi mogao da napravi sličan sa duplo više startova. Pa pogledajte samo frontalan udarac laktom u grudi dok se Dijara oslobađao lopte na početku utakmice. Svuda bi to bio crveni karton, a nije suđen ni faul.

Srdjan

pre 13 godina

Pogledajte naslovnu stranu Press-a I faul nad Lazeticem. Sve se jasno vidi, nema sta da se prica. Zvezda je ostecena od strane sudija i tu je kraj. Sto se ranijih utakmica tice mozemo da pricamo o sudijskim greskama na obe strana, u nekom derbiju na jednoj u drugom na drugoj, ali u ovom derbiju su sudijske odluke bile na stetu Zvezde i tu nema potrebe vise diskutovati. Mozemo samo diskutovati o tome da li su greske sudija namerne i slucajne.
A ovaj sto kaze da je Kapicic Zvezdin covek, pa je Partizan opet bolji u basketu, treba da zna da je to normalno, ako covek radi posteno i u interesu drzave, a ne kluba. Tako svaki covek koji je u funkciji u savezu treba da radi.

Bosko

pre 13 godina

Moj tetak vec dugi niz godina pika fudbal. Jos uvek je takmicar u prvoj ligi veterana. Mnogo puta je osetio sportsku nepravdu. Veliki je grobar i brani Partizan i kada zna da nije u pravu. Uvek je spreman za prozivke i bockanje, ali kada sam dosao sa JNA kod njega u subotu nismo ni pomenuli derbi. Znali smo sve i ja i on i svaka rec bi bila suvisna. On je bar pokazao da ima ponos i da mu ne godi kad Partizan uzme trofej na ovakav nacin. Imajte i vi malo obraza i mozda ce vas neko i ceniti. Ako je ova titula za ponos ponosite se, a znam da vas boli vise nego mene!

Anony

pre 13 godina

Ma zvezda jeste igrala lose,delom zbog toga sto je u jednoj nedelji odigrala dve najvaznije utakmice u sezoni.Medjutim prvo je prenos bio katrostofalan ni jedna sporna situacija nije odradjena u reprizi u slowmotion kako treba.Faul nad lazeticem je cist penal,postoji slika(nekog fotografa)cisto se vidi da krstajic gazi stopalo lazetica,a sudija je bio pored.Zna se kad se igrac baca u sesnesterac onda treba zuti karton da dobije,a sudija nije pokazao ni jedan karton.Zvezda je podjednako losa kao i partizan i jedan-dva propusta sudije odlucuju utakmicu u ovom slucaju prvenstvo.

dalibor

pre 13 godina

Ma zvezdi je najvise kriv petrovic sto je morao da da gol a tako je zvezda lepo igrala :)
Nijedan sut u okvir gola za 90 min?
Taj sudija je bivsi jer kad je on sudio onda je sudio penale za zvezdu kao i radoman i ostala kompanija.
Sto se zvezdasi nesete ponistenog regularnog gola Ilijeva u derbijima?
Ma Partizan treba da se zali sto puta je vise osteceniji od zvezde!!!

toster

pre 13 godina

zasto tom coveku dajete toliki publicitet? da li mislite da ce se on oglasiti jer je pola Srbije unesrecio?
da li mislite da ce iko iz partizana ista da kaze povodom subotnje kradje a kamoli u vezi kradje kroz celo prvenstvo?
nasoj upravi i igracima svaka cast na svemu a komsijama neka se crveni obraz koga nemaju.

Delija_Sever

pre 13 godina

Rekao im i sudija da je bio penal a nije sviran!Lukicu, spremajmo se mi za Regionalnu Ligu i dovidjenja sa ovima, koji su nam slali policiju da hapsi Dzaju, Cveleta i ekipu.Nemaju stadione, nemaju sponzore, steluju se utakmice, Tole se ne pojavljuje da uruci pehar, izmisljaju sada neke pretnje, cuj nije smeo da dodje pre toliko navijaca Partizana, providno koliko se plasiraju dizinformacije.Neka igra Partizan sa Dzombom i ekipom, mi bolje da se preorjentisemo na regionalnu ligu i Evropu, dosta je bilo vise kradje i uzimanja titula na prevaru.

grobar bn

pre 13 godina

rodjaci pa pogledajte samo ruke Kadua koliko vuce Krstajica,a da ne spominjem frejm pre ove slike,levom nogom je mogao da zakoraci pola metra u levu stranu ali je on ocigledno isao na to da ga Krstajic samo pipne pa da padne kao Lazetic samo par minuta kasnije...Citave sezone padate kao pokoseni u 16m ni Bog vam vise ne vjeruje...i nama se vratilo sve zbog Kecmanove trojke u Zagrebu,tako i vama isto za penale...Pozdrav svim normalnim navijacima nebitno kojih boja

Bojan

pre 13 godina

I Juventus je ovako uzimao titule, a Moratija i upravu Intera su prozivali kako su paranoični, kako svuda vide zaveru, kako je sve regularno, kako su sudije ne potkupive, kako ... Isto su tako iz fudbalskog saveza Italije potrčali da zaštite gle čuda crno bele, ali svi znamo kako se to završilo.

Dejan

pre 13 godina

Meni ovde nesto nije jasno, ekipa koja se brani celo vreme iako ima bod zaostatka sada se zali na sudije. Gospodo, utakmica se dobija zalaganjem na terenu a ne putem zalbi i raznih saopstenja!!!!

davla

pre 13 godina

Da li Zvezda nije šutnula na gol Partizana?

1. Lekić je šutnuo početkom utakmice tik pored gola sa 5 metara, ali se šut ne računa zbog izmišljenog ofsajda.

2. Šutnuo bi i Kadu da ga nisu oborili.

3. Šutnuo je i (valjda) Bogdanović makazice, ali su Partizanovi štoperi izbacili u korner. Mislim da Božović ne bi odbranio ovaj udarac.

4. Možda bi i Lazetić šutnuo ili asistirao da ga nisu oborili u 16 m.

Ovo su pokušaji unutar 16m. Od Partizanovih ozbiljnijih pamtim samo (čini mi se Dijarin) u prvom poluvremenu sa 6-7m iz teške situacije preko gola.

Ostale šanse Partizana su bili šutevi van 16m. Petroviću svaka čast, ono se dešava jednom u karijeri.

Vosha

pre 13 godina

E ovako,veliki sam navijac Vojvodine i nimalo ne simpatisem "titove blizance" i najvise volim kad u derbiju bude ostecen jedan od ova dva kluba koja su rak-rana domaceg klupskog fudbala.Zasto volim? Zato sto kad oni potkradaju druge manje klubove u ligi onda nema medijske frke-svima lepo.Da nemaju sudijsku pomoc imali bi i jedni i drugi mozda nekih 2-3 boda vise od Voshe a ne 20-ak.Sto se tice "vecitog derbija" Zvezda je drasticno ostecena ali nije mi nimalo zao :)

nessa974

pre 13 godina

Golman Bozovic neocenjen?!? zabrinjavajuci podatak... :)
Penala nije bilo, ako je Ralf Fajns bio na derbiju mora ozbiljno da razmotri angazman za Kadua, Ninkova i Lazetica! Pa oni bi mogli i u Holivud bez problema!

Mika NS

pre 13 godina

Onaj kome se prica o izgubljenoj tituli svodi na trazenje krivca u sudijama, fudbalskoj organizaciji, protivnicima na terenu,a ne i o sebi i svojoj igri nema veze sa sportom.
Zasto se FKCZ nije zalila kad je pre 20 dana imala prednost od +4, tada je liga bila regularna?
Sada, na -4 odjednom nije!
Stara, balkanska prica, za neuspeh su krivi svi sem tebe kojem se neuspeh desio!

djape

pre 13 godina

Lukiću, Adžiću, nastavite da nas uveseljavate saopštenjima. Pa ako bog da kad se penzionišete da objavite knjigu u 10 tomova: "Sve naše izjave i saopštenja".

Partizane, nastavi da pobeđuješ!!!

SLAVIĆE SE TITULA!!!

Penaldzija

pre 13 godina

Kme,kme...Prvenstvo nije regularno,jer se komsijama nije svidelo sto posle dugog niza godina im se nije svirao penal u derbiju,iskljucio neki partizanov igrac,itd.... Dok Partizan nije imao takvu vrstu satisfakcije... Toliko o tome kako se Partizanu povladjuje,a vi jadni kmecite svi su protiv zvezde. Zacutite i prihvatite poraz,kako je neko pre mene rekao da li mislite da posle tolikog broja "penala za zvezdu" tokom celog prvenstva mislite da bi trebalo ovo da vam se svira?! Zapitajte se?

Cacak

pre 13 godina

Pa dokle vise... Dokle vise ta prica da ste stalno osteceni, jedini klub koji pravi tenzije uvek i pre i posle derbija je Crvena zvezda, pa je posle cudno sto ima 29 prijava! Zar nikada taj klub muski ne moze da prizna poraz a pogotovu posle ovakve utakmice gde skoro i da nije bilo suta od strane tog kluba... A sto se tice crvenog kartona za Krstajica, obratite paznju na ponasanje Nikole Lazetica tokom cele utakmice, na kojoj je tek u drugoj polovini drugog poluvremena dobio zuti karton, a mogao je crveni do poluvremena... Mislim da je uopste smesno pricati.. Jedino je jasno da Partizan osvaja 3. titulu za redom i da komsije tesko to mogu da prihvate!

schweinsteiger

pre 13 godina

Navijam za Zvezdu, ili sam bar do sada. MOram da kazem da je ovo dno dna. Ne mogu da verujem da se gospoda iz zvezdine uprave ovako nisko spustila. Ono sto sam video u derbiju nije ni za cetvrtu ligu. Katastrofalna utakmica oba tima samo je zvedina igra neuporedivo gora. Vise su mislili kako da iznude penal nego da daju gol, a celu utakmicu smarali sa dugim loptama za koje i nemaju osecaja. Lukic je smenio Pizona kada smo bili prvi a sada nekog drugog krivi. Svako ko je bar malo iskren, zna da sam u pravu, a ovi koji traze izgovor za ovakvu sramotnu partiju Zvezde nemaju pojma o fudbalu.

UM CARUJE

pre 13 godina

U dobru se ne ponesi u zlu se ne pokudi.Grobari, drzimo se ovoga i sve ce biti ok.Dominiramo zestoko kao SD a posebno zadnjih godina gde su oni izgubili primat cak i u fudbalu gde su realno bili bolji.Zato budimo korektni i posteni kao Duletovi momci a ne bahati i nemoralni kao komsije.Znaci, nemojte ih vredjati i ponizavati, jer su oni nas jedini veliki takmac i u tome je draz Srpskog sporta.Znaci, korektno i posteno.Tako se osvajaju simpatije i postovanje od suparnika.
E sad,penal je mogao i nije morao da se svira,to je jasno.Ali nije fer onako saopstenje i povika u sazoni gde im je svirano 10 penala,a pola nepostojecih.Nisu zasluzili titulu i zbog toga i zbog autogolova suparnickih igraca i zbog malo losijeg tima od nas i zbog saopstenja i pretnji Lukica(ipak je on predsednik kluba)Karadzicu.Ali zbog nase dominacije(nisu uzeli titulu 2 godine u pet bitnih sportova) imaju pravo da se ljute i da budu kivni i neposteni.Mi im to kao nasim ljutim protivnicima oprastamo!

necko

pre 13 godina

sad svi pominju toleta kad mi pobedjujemo, a na celu kss je kapicic, vas covek!zasto ne pricate o tome!?partizan je zasluzeno sampion, ima bolji tim,bolju igru,bolje igrace! i partizanu 15 godina nije sudjen penal u derbiju, STA MISLITE ZASTO???

Vladimir

pre 13 godina

Ne sjecam se kada sam poslednji put vidjeo da neko posle datog gola istrci sa terena a da za to ne dobije zuti karton. Sudija na derbiju nije smjeo da svira ama bas NISTA. Ni prekid zbog dima od bakljade, ni ocigledne nasrtaje na igraca. Ako je Kadu pokusao da iscenira penal, zasto nije dobio zuti? Od kad postoji kup, nije se desilo da predsjednik FSS ne uruci trofej pobjedniku. Da uopste i ne prisustvuje ceremoniji!? Bilo je kradja u proslosti i sa jedne i sa druge strane, ali ovo sto gledamo zadnjih dana je toliko skrnavo da mi se nas fudbal zgadio posle 15 godina aktivnog igranja i 25 godina pracenja. Jedina svijetla tacka svega sto sam vidjeo zadnjih nekoliko dana je fantastican go Petrovica. Ove godine titulu nisu zasluzili ni Partizan ni Zvezda.

Sasa

pre 13 godina

Alo zvezdasi, ocena sudije 8.4! Tako da tisina. Bas se pitam koje su ocene sudija na svim tim "dosudjen penal za pobedu zvezde" utakmice. Pa cak i da je bio realno jedan penal, sudija nema 16 kamera u glavi iz svih uglova terena pa da ne moze da napravi gresku. Pa koliko je gresaka sad u zavrsnici lige sampiona bilo pa sigurno sudije nisu 'krale' haha
A kao imali su finale kupa u sredu pa bili umorni, ju molim te...
Pa Partizan u basketu ima tekmu na svaka 2 dana i igra 4 prvenstva pa se i dalje vidi kako prolaze drugi timovi protiv njega :))
Pocelo je u fudbalu kao i u basketu, titulu skoro videti necete hehehe

navijac, al pravi

pre 13 godina

Ahahahahah jeeeste, i znate sta jos, Drobnjak je bio u autu! :)) I cudi me da niko nije povezao da se derbi igrao u subutu, bas kad je Dule imao slobodan dan u Parizu, tako da je skoknuo i gepekovao sudije :)) Joj cigani, jadni ste li! Vama na ovoj utakmici nije sudjeno ono sto vam se inace svira na svim ostalima utakmica, i eto odmah galame! Jedina greska sudije na celoj utakmici sto nije iskljucio nekog od igraca zvezde kada su ga jurii po terenu i vukli za rukav!

E drzavo busna si

pre 13 godina

prikazujete njihove smesne koreografije, i opet po ko zna koji put se pokazuje da je ovaj drzavni vrh crno bela drzava, sto niste ubacili onu prelepu koreografiju na severu, ccc
samo vas gledam tole karadic

Dusan

pre 13 godina

Ljudi ne diskutuje se ovde kako je neko odigrao neko da li je bio penal ili ne!!! Mozete da navijate za koga hocete ali bio je penal kao suza!!! Partizan je zasluzeno dobio jer je bio bolji!! Ali ako hocemo bolji fudbal moramo u svim situacijama biti realni!!! Nije bitno da li je on hteo da padne ili ne,Krstajic je pogresio jer je upotrebio vecu silu u duelu iz kog je ispao i pocistio Kadua!!! Penal cist,pobeda zasluzena!!!

Milan_sky

pre 13 godina

Jeste,bio je penal nad Kaduom,i bio je penal kad je Lazetic nicim izazvano pao kao pokosen cim je nagazio liniju 16-erca,i Krstajic je zasluzio crveni karton sa zatvorskom kaznom od 6 meseci za strasan prekrsaj koji je napravio.I Lekic nije bio u ofsajdu,sudija ga je namerno omeo!I glavni sudija je ispod sudijskog imao partizanov dres.I Kecmanova trojka protiv Cibone nije mogla da se izvede za 0.6 sec.I Drobnjak je nagazio aut liniju!Ali sve to nije smetalo Raci Petrovicu:-)

gogi

pre 13 godina

nije vam karadzic kriv sto ste slabo odigrali namarakani protiv javora...
tu ste vi izgubili titulu i sto ste pizona oterali smradovi glupi,,,eto vam adzica i lukica svadjaju se sa svima ko kakve zenetine....

zarinjo

pre 13 godina

Zasto sudija Jovanetic nije dodelio zute kartone za simuliranje? Po pravilima su Kadu i Lazetic zasluzili. Sam je priznao svju gresku.

Јокић

pre 13 godina

Мени је овако много драже,да вам се врати за све оне дербије које сте добили уз помоћ ваше братске судијске организације на челу са татом бабарогићем.А и много је слађа побједа ако вас боли...:) Титула титула славиће се титула Партизан је шампион пева цела Србија!!!

chaki

pre 13 godina

Slazem se da je bilo kontakta za penal...Ali isto tako su vam sudjeni ranije penali kada nije bilo osnova za njih...Ne kaze se uzalud:sve se vraca,sve se placa :)))

Dragan

pre 13 godina

Zvezdas sam vec 35 godina. Mozda je sudija i mogao da svira penal, mozda nije bio bas ujednacen kriterijum, mozda su igraci bili premoreni ali... nista od ovoga nije opravdanje za jad i bedu od fudbala u subotu. Da se ja pitam oduzeo bih i Zvezdi i Partizanu po 9 bodova za kaznu. Ono je sve samo ne fudbal.

Ljuboje

pre 13 godina

Sudija Jovanetic je na utakmici 2:4 za PFC kod rezultata 0:0 propustio oko 5og minuta da dosudi penal nad Ivanom Tomicem u petercu kad je oboren sa ledja tako sto mu je igrac CZ bukvalno skocio na ista,na istoj utakmici je i ponistio gol PFCu zbog sumnjivog ofsajda Zarka Lazetica.Pa na utakmici 4:1 za CZ kod rtezultata 0:1 za PFC nije sviro ruku Gaja koja je prvo bila vec faul za CZ na 16 metara iz koga je CZ izjednacila,posle je u drugom poluvremenu iskljucio Rnica direktnim crvenim zbog klizeceg starta te sviro jos i penal za CZ zbog navodnog potezanja u petercu!Tada su navijaci CZ verovatno bili zadovoljni,i ocekivali su i sada tako nepristrasno sudjenje!
Ne bi bilo mesta da se vracam na sve sudije ali Lukic se sigurno seca sudije Sipke i njegovog gola u 90min. '89 god. za 1:0,ne secam se da je tada protestovo zbog kradje,posle koje je i doslo do tuce navijaca na terenu!
Za start Krstajica je i mogo da svira penal ali se vidi i namera Kadua da trazi kontakt!

IVORY

pre 13 godina

Bilo elemenata za penal, hahaha.
Pa bilo je elemenata i za 2-3 crvena kartona igracima zvezde pa nista.
Cuj ovog: po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.
(deshan, 10. maj 2010 09:39)

- Mi ocigledno nismo gledali istu utakmicu. Partizan je imao 2-3 ostrija starta, dok su zvezdini igraci celu utakmicu podmuklo udarali, sto sudija nije video (ili nije hteo). Samo izracunajte udarce sakom zvezdinih igraca nad Partizanovim, dovoljno je, ostalo i da ne nabrajam.

Sale Pfc

pre 13 godina

Prije svega cestitke Petru na korektnom komentaru,moram reci da sam razocaran nacinom na koji su komsije podnele poraz.Bili su slabiji u oba vecita derbija ove sezone,vecina spornih penala je svirana za njih i sada izdaju saopstenja gde su oni zrtve.JELI TO SPORTSKI I FER???

stv

pre 13 godina

O derbiju neću ništa da govorim jer niti je zaslužio taj epitet niti je bilo fudbala na tom meču.

Smetaju mi komentari tipa "... sve su učinili da unište zvezdu..."
Ajmo ljudi da budemo jednom realni.
Ovo nisu kontraargumenti i nabijanje na nos već činjenice:
-zvezda je u velikim dugovima koje su napravili njeni čelni ljudi
-njeni navijači su ulazili u kancelarije i siledžijski se ponašali prema čelnicima kluba
-isticanje sebe i svog kluba uz nipodaštavanje svih drugih iz tog sporta mora izazvati reakcije.Ljudi vas ne vole zbog ponašanja,a ne zbog uspeha.Shvatite već jedanput.
-loš odabir igrača i bacanje para na iste delo je zvezdinih ljudi
-stalna kuknjava vam se obija o glavu jer vam ljudi ne veruju ni kada ste u pravu
-previše podilazite ekstremnim navijačima što je boljka i drugih klubova
-vezivanje kluba i srpske istorije čineći klub stubom nacije ne donosi ništa dobro ma kako lepo zvučalo.


Moje mišljenje je sledeće:
kada bi klubovi dobijali navijačke podrške onoliko koliko zaslužuju svojim uspesima, u zemlji i Evropi,stvari bi došle na svoje mesto.
Samo lepe i kvalitetne sportske predstave privlače navijače, a ne pozivanje na patriotizam ili neki revanšizam.
Bez obzira što je u pitanju KKPartizan, to treba da nam je etalon sportske utakmice i predstave. Oni su se svojim uspesima izborili za publiku i verne navijače.Ima i drugih klubova u drugim sportovima,ali oni nisu toliko medijski ispraćeni.
Fudbal je planetarni sport,to je tačno,ali budimo realni i konstatujmo gde smo mi u svemu tome.
Igra se na njivama pored krava i ovaca,ispucana lopta u aut završava na trgu tog mesta,zvezda i partizan nemaju zajedno deset parking mesta za kola navijača,...

Anubis

pre 13 godina

Bilo je elemenata :-),kakav cirkus?! Bilo je i Babarogica,Milojka i ostalih... Zadnji put kad je zv. osvojila titulu od zadnjih 10 utakmica na 8 se igralo 96min,i da ne preteram svirano je najmanje 7-8 penala za njih od toga 5 od 90-og do 96-og min. Pustite ih braco, cigani su to! Ja se sa njima ni na Buvljoj pijaci ne raspravljam,nisu oni ni toliko paznje zasluzili!!!

alek

pre 13 godina

Nije bilo elemenata za penal.
Kadu je zeleo da iscenira penal.
Na usporenom snimku se vide dve stvari.
Prvo,Kadu ulazi u Krstajica a ovaj mnogo jaci ga odbacuje.
A drugo ,gde je lopta?
Lopta je skroz levo otisla .
Kako je mislio da da gol bez lopte.Pogledaje lepo snimak vise puta, posebno kretanje Kadua pre samog kontakta i sta se desavalo sa loptom.

giggs

pre 13 godina

Penal ili ne u svakom slucaju ili bi Bozovic odbranio ili bi bi Raca zveknuo jos jednu bombu i...
Partizan je bio bolji i dominiro tokom cele utakmice, pomirite se sa tim i pruzite ruku a ne da posle svakog zadnjeg derbija trazite alibi...

shomy81

pre 13 godina

A da niste mozda i protiv Smedereva u Beogradu bili osteceni. Kadu igra rukom sudija svira penal za Zvezdu, Stamenkovic nokautira napadaca Smedereva pri rezultatu 1:1. Umesto crvenog kartona aut za Smederevo. Tada je bilo 2 boda razlike i vec bi Partizan stigao Zvezdu. Za Partizan nije sviran penal 10 godina u derbiju. Ove sezone Partizanu su svirali 2 penala, a Zvezdi preko 10. Kako vas nije sramota da kukate na sudjenje

objektivan! sta je?

pre 13 godina

evo i mene kao nezavisnog posmatraca (sa Marsa sam i ne navijam ni za jedan od ove 2 kluba)
1. crveni za krstajica
2. crveni za ilica
3. penal za zvezdu
4. jos jedan.
5. jos jedan.
6. petrovic je bio u autu!

makro

pre 13 godina

da se zvezdi sudilo posteno ovoga proleca, ova utakmica ne bi ni trebala da ima neki rezultatski znacaj jer bi partizan imao jedno 10 bodova prednosti, ali posto se zvezdi na svakoj utakmici gde je gusto sviraju penali i iskljucuju protivnicki igraci, onda je ova utakmica imala takvu vaznost, a posto sudija zna da se su njegove kolege namestale za zvezdu celo prolece, onda nije hteo da svira nesto u sta nije bio siguran 200%, i zato ove situacijie nije svirao kao penale. tako da je stvar prosta, da nista krali celo prolece ne bi ova utakmica ovakva ni bila, vec bi bila revijalna, samo vam se lepo vratilo, sve ono sto ste krali i nipodastavali druge klubove pricajucu o tome kako ste najveci i najbolji. zato vas drugi i ne vole, jer ih podcenjujete. sudije nisu glupe, nece da sviraju penal u odlucujucuj utakmici sezone igracu za koga znaju da voli da simulira.

Душан

pre 13 godina

@Alo zvezdasi, ocena sudije 8.4! Tako da tisina. Bas se pitam koje su ocene sudija na svim tim "dosudjen penal za pobedu zvezde" utakmice.
(Sasa, 10. maj 2010 09:59)

паметном човеку је само овај део твог излагања довољан да схвати...

PFC 3

pre 13 godina

Da li Zvezda nije šutnula na gol Partizana?

1. Lekić je šutnuo početkom utakmice tik pored gola sa 5 metara, ali se šut ne računa zbog izmišljenog ofsajda.

2. Šutnuo bi i Kadu da ga nisu oborili.

3. Šutnuo je i (valjda) Bogdanović makazice, ali su Partizanovi štoperi izbacili u korner. Mislim da Božović ne bi odbranio ovaj udarac.

4. Možda bi i Lazetić šutnuo ili asistirao da ga nisu oborili u 16 m.

Ovo su pokušaji unutar 16m. Od Partizanovih ozbiljnijih pamtim samo (čini mi se Dijarin) u prvom poluvremenu sa 6-7m iz teške situacije preko gola.

Ostale šanse Partizana su bili šutevi van 16m. Petroviću svaka čast, ono se dešava jednom u karijeri.
(davla, 10. maj 2010 17:41)

Sutnuo sam i ja ali nisam u okvir gola.
A ovo "Sutnuo bi, hteo je da sutne, da je znao sutnuo bi, sutnuo je ali malo pored gola" je valjda bilo sarkasticno?!

purenjak

pre 13 godina

@ rale
"Ako penal postoji, mora biti sviran, takvo je pravilo, pa makar i bilo 10 penala za zvezdu ili bilo koji drugi klub"
Cek, cek a ako penal nije bio? Zvezdi ga treba svirati? Sest puta ove sezone. 18 bodova je zvezda uzela na nepostojece penale.
Mislim, nisam Vas video da osudjujete sve ono sto je Zvezda otela od manjih klubova?

pedja

pre 13 godina

Da bio je penal, i da bio je jos jedan penal i Krstajic je zasluzio crveni i ko nam je kriv kada su nam amateri u upravi! Za fudbal kazu da je vise od igre i to je definitivno tacno. Kada se budemo naucili bice nam bolje, mada se plasim da ovaj predsednik nikada nece nauciti.

12.ratnik

pre 13 godina

Zanimljivo je da je sudija Jovanetic iz Uzica sudio i132.derbi (bez publike) koji je C.zvezda dobila 4:1. Na istoj utakmici sudjen je penal Zvezdi, iskljucen igrac i ponisten gol Partizanu. Sve odluke su bile ispravne.

Sa druge strane, ako je ikada neki derbi predstavljao sudijsku kradju to je sigurno 85. Na tom mecu cuveni Blagoje Sipka iz Banjaluke nije sudio penal Partizanu, iskljucio je igraca Partizana, ponistio gol Partizanu i svirao kraj poluvremena u kontri Partizana 4 na 2 na oko 30m od gola Zvezde. Nijedna odluka nije bila ispravna.
Zanimljivo je da su crveno-beli taj derbi dobili 1-0 u 89.minutu golom danasnje moralne gromade u liku svog predsednika.

Sve u svemu, u fudbalu ce se slicne stvari dogadjati uvek. Naravno da navijaci C.zvezde utehu pronalaze u tome da “Bog sve vidi”…jedino sto ostaje nejasno je, zasto misle da je tek sada poceo da gleda…a ne mozda da vraca!?

realno

pre 13 godina

kadu gura loptu levo a trci desno na krstajica da iscenira penal. a lazetic se priprema za skok u dalj takmicenje na olimpijadi 2012 u londonu.

Simek

pre 13 godina

Prosli derbi Zvezda na svom stadionu gubi s igracem vise...izgubili ste sami bodove i prednost protiv Borca i Javora...i sad vam je sudija kriv za sve? Pa zaista ne mogu da verujem.Dokle? Pa na utakmici moji drugovi zvezdasi sami priznaju da je Partizan dao vise snage i da Zvezda igrala bez zelje i srca. Ajde ljudi nemojte ceo zivot kukati na sudije i u kosarci i u fudbalu, vec prihvatite svoje greske. Mozda se tad izvucete iz ove dubioze. Ne mozete ni u porazu biti casni. Pa o cemu onda da pricamo? I ko ima komplekse kad za svaki poraz krivi sudije??

Realno

pre 13 godina

Aj sad pogledajte lepo gde je kadu kada mu je zvezdin igrac u skoku prosledio loptu - imate youtube pa malo proanalizirajte

Ja sam na stadionu bio u toj liniji, ofsajd bre ko vrata

pedja

pre 13 godina

Nije bio penal, Kadu nije igrao rukom! A ni start nad Lazeticem nije bio za penal, jer je bio u sesnaestercu! Kako vam nije jasno da su ove sezone penali za Zvezdu svirani iskljucivo za startove van sesnaesterca, kao i u situacijama kada napadaci zvezde igraju rukom u kaznenom prostoru! Prema tome, nista od zvezdanesterca, zalite se RADOSAVU PETROVICU!

stojkovic

pre 13 godina

pogledajte start lazetica na 0:30. i ono nije za zuti karton? ma ajde bre, vi ste nasli da se zalite na sudjenje? kada sviraju vama u korist cutite, i sve ste u fazonu mi smo veliki klub. lazetic kaze "nama ne sme niko da preti". kada se nadje neki najsitniji argument da je sudjeno na vasu stetu odmah vicete da je prvenstvo namesteno.... trebalo bi da vas je sram, sa sve vasim predsednikom i sportskim direktorom koji ne daju nijednu izjavu za novine a da ne spomenu partizan...

Micko

pre 13 godina

Gospodo delije,a sta cemo sa svim penalima koji su vam svirani tokom prvog dela sezone,ako se ne varam bilo ih je oko 5-6 i tada ste svi pricali kako su sudijske greske deo fudbala.Polovinu tih utakmica ne bi dobili,neki od njh su svirani a da nije bilo ni kontakta izmedju igraca,i stvarno bi bilo sramno da ste i derbi dobili iz penala,ako ste toliko bolji mogli ste iz igre da date gol.
P.S. Bitno je da je Lekic reprezentativac i da sada mora da igra u prvoj postavi iako nema kvaliteta za zvezdu samo da bi ste prevarili neki klub i uzeli pare,toliko o vama...

kokos

pre 13 godina

Moram u ime istine da kažem ono što mislim i što se zaista po mom mišljenju dešavalo u derbiju. Penal nad Kaduom je po meni više nego očigledan i tu nema spora, za Lazetića ne znam jer se ne vidi dobro, a i on se namjerno baca, rekao bih po snimku i Zvezda je zaista oštećena za penal. Međutim ljudsku inteligenciju vrijeđa uprava Crvene zvezde koja tvrdi da je Lekić promašio zbog ofsajda, koji zaista nije bio, on je promašio i ta greška nije uticala na razvoj meča. O crvenim kartonima bi se dalo raspravljati jer je bilo elemenata i za crvene na strani Zvezde, koje ova gospoda ne pominje. Uostalom zar Zvezda jesenas nije imala igrača više i izgubila utakmicu. Zna li Lukić kako je Zvezda pobijedila Partizan kada jen on bio strijelac gola u 90. minutu, da li je tada grmio na sudije?
Dakle da rezimiramo, Zvezda je oštećena za penal, ali nije izgubila zbog toga već zbog svoje slabe igre, a Zvezda nije Srbije jer za Vojvodinu, Radnički, OFK Beograd ili omraženi Partizan tekođe navijaju Srbi gospodo iz Zvezde.

Зна се у ком грму је зец

pre 13 godina

Звезда затвори утакмице против Борца и Јавора(изгуби 5 бодова) а јако јој је помогао Бабарогић на дербију(са два пенала).

Gagi Budva

pre 13 godina

Odličan ugao snimanja. Svaka čast. Pogledajte pravce kretanja lopte i Kadua. Lopta ide desno, a Kadu kreće u levo i naleće na Krstajića. Nema šta više da pričamo.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Koliko ja vidim moja Zvezda je propustila dve stopostotne prilike. Penala nad Kaduom je sigurno bilo, ali tim koji propusti onakve sanse da postigne gol ne zasluzuje da pobedi sa bele tacke.

goxyblbg

pre 13 godina

Vidim da tražite regionalnu ligu, hahaha!!!! Da tako nije nilo i sa basketom? Kako vi, STUBOVI SRPSTVA sa muslimanima i hrvatima, a nećete u NIŠ; KRAGUJEVAC, ZRENJANIN, KRUŠEVAC.... Ne vole ili ne simpatišu zvezdicu ( petokraka simbol SRPSTVA,uf, nešto ne štima), pa ćete sa evropljanima, haha. A onda će Evropa natjerati i nas, a znate šte je onda bilo u guma ligi!!! Ili ste i to zaboravili. Samo vi nemojte braniti SRPSTVO. Srećno vam sa onima sa kojima ste plkali 04.05.1980.
Zašto mi ne objavljujete komentare. Znam da istina boli!! Ali popijte LEKIĆ!!!
PARTIZAN-SRBIJA.
PFC-BL-BG

dejan

pre 13 godina

Nasa liga je dno dna... Prvo Lazetic jednim grubim startom uzme loptu od igraca partizana a zatim ne stane na sudijski zvizduk, dva zuta=crveni onda krstajic ga nokautira direktan crveni... Tako se sudi... Liga namestena, zvezda i partizan favorizovani do bola, jadni ofk i vosa... Sudija nas pokrao, i ostadose zivi:) Utakmica da se odlozi zbog kupa, sve sam video da mancesteru i interu odlazu utakmice... MU izgubi titulu od Celsija 2:1 na svom terenu pa onda ispadne od Bajerna u istoj nedelji i svi cute i kazu lose smo igrali, a nani covek ispovraco se kod korner zastavice... Ovi nasi baletani pretrce svi ukupno koliko vidic na jutarnjem treningu i odmah su umorni da ne vide od splavova ni belu mecku...
Rezime: Partizan je nezasluzeno pobedio a Zvezda je zasluzeno izgubila. Ako je ovo slika naseg fudbala onda momci vratite se iz Juzne Afrike...

Pobesneli max

pre 13 godina

Bruke jedne, jos pricate o derbiju. Pa, budite srecni sto imate onog Stamenkovica za golmana koji vas je spasao katastrofe jos u prvom poluvremenu...kad bi vi bili prvaci, sa ovim timom, to bi bila najveca ujdurma na kugli zemaljskoj. Zato psssst...

Donato

pre 13 godina

Ajde da analiziramo sve penale dosudjene ove sezone za sve klubove. Baš me interesuje kako bi Zvezda onda okvalifikovala regularnost prvenstva...
Smešno i žalosno.

losc

pre 13 godina

Pazite ovako : Ako je je Krstajic napravio crveni nad u drugom minutu, onda on nije postojao u duelu sa Kaduom,znaci da je nepostojeci igrac napravio penal, tako da ni penal ne postoji i to je sudija video tj. da je Kadu sam pao!!!

zoran

pre 13 godina

mogao je da svira,al isto tako je mogao i u drugom poluvremenu kada je Vilotic oborio Diarru u petercu,povukao ga za dres kada je centarsut isao pravo Diarri na glavu...

Milan

pre 13 godina

Partizan je dominirao gotovo citavu utakmicu, a najbolji igrac Zvezde je bio golman. Partizan je dobio oba derbija ove sezone, i to jedan sa igracem manje. Sta jos hocete da vam se dokaze da smo trenutno bolji!? Ja sam najiskrenije za to da se odigra jos jedna utakmica. Ali kad bi vas i tu dobili opet vam nesto ne bi valjalo. Previse slusate Lukica koji zivi u nekoj slavnoj proslosti umesto da se suoci sa surovom realnoscu. Tim cine igraci, a ne nove kosilice za travu, price o Bariju i masine za ponistavanje karata kao na Alijanc Areni.

S jedne strane tvrdi da je Reprezentacija postala jaka zbog vasih igraca, a s druge strane Tole Karadzic i FSS unistavaju domaci fudbal (dok ga vi spasavate). Zar nisu skoro svi ti igraci igrali i u onoj prethodnoj Repki koja nas je samo brukala!? Da nije mozda nas novi selektor najzasluzniji za uspehe nacionalnog tima!? Pokrijte se usima i cutite, bolje vam je.

Black

pre 13 godina

..а и Дробњак је био у ауту , недвојбено...рече неутрални Рака , за нијансу неутралнији од Баба Роге.....хихихихихих

Peter PFC

pre 13 godina

Jeste, prava je fudbalska nepravda kad dominiras, stvaras sanse, meljes protivnika, ne sviraju ti ciste penale, a oni sutnu iz ocaja i pobede...

Kadu-faul u napadu.

necko

pre 13 godina

ekipa koje NIJE IMALA sut u okvir gola zali se da je penal obicno remplovanje, sramota!! koliko je nepostojecih penala dosudjeno zvezdi ove sezone, a koliko proslih, u proslim derbijima je partizan ostecen zbog igranja rukom igraca zvezde u svom kaznenom prostoru a tada se niko nije bunio, a sada se pravi medijski cirkus! barseloni je ponisten cist gol protiv intera kada je dosudjeno igranje rukom a nije ga bilo i nisam cuo ni rec o tome, niko se nije bunio! sve dok bivsi fudbaleri vode nase klubove bice povoda za lose sudjenje, kada konacno dodju uceni ljudi na ta mesta sve ce doci na svoje mesto.

Milos

pre 13 godina

Aj sad neka hejteri lupaju gluposti protiv Jadranske lige. Tamo bar ovakvih stvari ne bi bilo, ne bi Partizan i Zvezda (a ni ostali klubovi) imali svoje timove koji im poklanjaju bodove, ne bi imali svoje sudije... ali licni interesi su ispred svih, jer im u Jad ligi titula i kup nisu na izvol'te, tamo bi morali debelo da se potrude da dodju do njih.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Bilo je elemenata..a igra zvezde se moze opisati kao u filmu: "Lajanje na zvezde" ...
"..Sa elementima kosog hica i vodoravnog skoka u..uu..vis" :D
Smederevo je osteceno , ne zvezda, ali tad je bodovna prednost bila u zvezdinu korist, pa su cutali..moralo je ovo saopstenje ranije, mnogo ranije..nakon svakog zvezdanasterca u protekloj sezoni!!! Dobro da su uopste "dogurali" zvezdu do drugog mesta, s' obzirom na kvalitet

gilens

pre 13 godina

DA LI VI LJUDI IMATE OCI?JESTE LI GLEDALI DERBI???

vasa zvezda nije sutnula valjano na gol!!!ljudi sta se zalite, to je sramotno...da su sudije u pitanju, Lazetic je morao da dobije par direktnih crvenih kartona, isto tako i Ninkov...
budite realni i shvatite da je ovo realnost...Partizan je trenutno bolji i zgazio je Zvezdu u onih 90 minuta...a penala nije bilo...to svako iole upoznat sa pravilima zna...

kolina

pre 13 godina

•J.... klub kojem cela sezona zavisi od penala, a penal od elemenata!

Neko ima Petrovica i Kecmana a neko traktor i kosilicu!
(trece oko, 11. maj 2010
U pravu si!Klub ne treba da zavisi od penala ni od jednog ni od dva nego da može bez zazora da premlaćuje protivnika bilo u 16 bilo van-da se zna ko ima NAJVIŠE titula u vreme Sloboslavije.

"fer plej"

pre 13 godina

Muka mi je vise od ovog prostakluka, i sa jedne i sa druge strane; sto ne priznaju ovim grobarima da su bili bolji; ajde bre, centar nismo presli, posteno; umesto da idemo nagore mi se hronicno unistavamo, pa cak i kao nacija !

Rade

pre 13 godina

Jao, kako mi je zao. Kad je bilo elemenata za penal? Ne videh tu situaciju. Jel' to ono protiv Smedereva misle? Pa dobili su ga i to bez "elemenata".

gilens

pre 13 godina

@schweinsteiger,

evo ti ruke...kao pravi Grobar moram biti realan, ni Partizan nije blistao, moram reci...Ali je Zvezda bila kriminalna...FK Novi Sad igra mnogo bolji fudbal...

cekaj malo

pre 13 godina

Eeej, pa dobili ste 8 penala ove sezone, a mi 1, da ne spominjem derbije. Pogledajte vaše penale, pa ćemo razgovarati, inače, mnogo ste loši.

Bivsi Zvezdas

pre 13 godina

Vreme za otreznjenje,za istinu!
Ja koji sam iz Nisa u Bg dolazio da vas gledam internacionalno,ali i derbije,finala kupa,sam otreznjen!
Vi i Partizan ste sahranili fudbal u Srbiji.Fudbaleri igraju,kako igraju,ali funkcioneri oba kluba i FSS,pa to je skup tajkuna,nesposobnjakovica i muckarosa,a pre svega nekorektnih ljudi.To bre ne postuje ni Boga ni ljude!
I ovaj "derbi" ima te "elemente",jedna katastrofa!

Sale Laziale

pre 13 godina

Ne interesuju me ni Zvezda ni Partizan, kao uostalom ni ceo domaći fudbal, ali ako jedan tim, a čitaoci će prepoznati o kojem se timu tradi, za 90 minuta ne stvori nijednu jedinu šansu za gol, apsolutno nema razloga za ikakvu ljutnju i povike na sudiju. Mene bi bilo sramota da se žalim na suđenje nakon takve bedne fudbalske predstave, protiv za blagu nijansu boljeg, ili, bolje rečeno, manje slabijeg protivnika. E, jadan je ovaj naš klupski fudbal, kada nam je ovo bio "derbi" dve ubedljivo "najjače" domaće ekipe.

ivan

pre 13 godina

pa da vas posle opet zezaju kako samo sutate penale. pa sto vam to treba? budite veliki kao sto niste i recite lepo zabrljali smo ranije i sad se nismo izvukli.

Gagi Grobar

pre 13 godina

I da je bio penal ne bi trebalo da mu se svira. Kadu je bio sam ispred golmana i imao je dosta vremena da postigne gol, ali se odlučio da padne.

Samo pitam

pre 13 godina

A gde nadjoste Raku Djurovica da pitate? Je li to onaj sto je imao,a mozda jos uvek ima,kancelariju na Zvezdinom stadionu u vreme dok je bio aktivni sudija? Covek je trebalo jedne godine da sudi finale kupa na Marakani,ali je Partizan zapretio da nece izaci na teren i Rakica se protiv svoje volje povukao,ali to sigurno nikad nije oprostio Partizanu, tim vise sto je Zvezda,lisena njegove pomoci,izgubila tu utakmicu.

pan

pre 13 godina

Naravno da je Krstajić oduvao Kadua ramenima kad ih čovek ima, za razliku od ovog drugog koji ih nema, ali ima brzinu koju nije hteo da koristi iako je imao 10 metara prednosti, već je hteo penal, jer je naučen da leti dva metra kad mu se približi protivnički igrač i kada se nađe u šesnaestercu. Na snimku se jasno vidi da čovek i ne gleda ka golu, već u Krstajića čekajući da mu ovaj priđe kako bi pao. Hteo je da padne i pao je, dobio je što je i želeo, znači može da bude zadovoljan.

Ja

pre 13 godina

Imam punih 60 godina,bavio sam se fudbalom aktivno kao igrac i kasnije kao fudbalski delegat i sudija u nizim rangovima.
Uz moju Zvezdu sam odrastao,bio u Bariju i Tokiju,godinama gledam svaku utakmicu,naravno i ovaj derbi.
Jednoj cinjenici ne mogu da se otmem a to je da moja Zvezda sebi dozvoli da za 90 minuta ne sutne na gol,da se opravdanja za nesposobnu upravu traze na drugoj strani,da se oci navijacima zamazuju kojekakvim saopstenjima,pozivanjem na nacionalizam i "srpstvo".
Gospodo draga ja moju Zvezdu volim ali ne kao vi (do poslednjeg dinara u kasi),ja je volim kao instituciju koju ste Vi uspeli da za samo godinu dana toliko srozate da je to strasno.
Gospodo bez uvreda ali moja Zvezda je Beogradski klub sa tradicijom a ne neki nizerazredni tim iz Sopota,ponavljam bez uvreda.
Gospodine Lukicu jasno mi je sta pokusavate,da svoje neznanje i nestrucnost upakujete u pricu o nacionalizmu,zaverama,mafiji ali to kod mene nece proci.
Mozda kod golobradih klinaca ali ne i kod mene,nas koji smo odrastali uz Zvezdu,pratili kako se razvija i jaca.Tugovali i radovali se zajedno uz nasu Zvezdu i sada treba da verujemo vama bez igrackog,stucnog i bilo kakvog staza u Zvezdi da radite u korist kluba.
Nece moci gospodine Lukicu jer titula se ne gubi ili dobija u derbijima vec u malim utakmicama.
Jos nesto moja Zvezda u kakvim god da je problemima zasluzuje gospodina na mestu predsednika da je vodia ne nekoga kome je vokabular na nivou 16-godisnjaka.
Toliko od mene i prezivece i Vas moja Zvezda

Zokipfc

pre 13 godina

Haha ma vi ste smesni, koliko puta je Partizan ukraden u derbiju?! Samo se setite proslog, kad je igrac Zvezda igrao rukom u svojih 16 metara...

hile

pre 13 godina

po ovom klipu se vidi da sudija NIJE smeo da da crveni karton Krstajicu na pocetku meca ili do kraja utakmice bilo kom drugom igracu Partizana.N a ovom klipu se vidi da igraci Partizana ostrije ulaze u duele,verovatno znajuci da sudija nesme da im pokaze karton.A sto se penala tice objektivo od dva sigurna barem jedan je morao da svira.Ko je gledao utakmicu video je da je zvezda dominirala skoro celog meca.Svaka cast Petrovicu za gol,bice nesto od njega.A grobari bolje da se nedicite posle ovakve brike.


a jel smeo sudija da da crveni lazeticu kada je u finalu kupa protiv vojvodine pri rezultatu 0-0 udario tumasevica bez lopte 10 puta gore nego krstajic njega?ajde o tome malo pričaj pristrasni čoveče...

vratite mi zvezdu!

pre 13 godina

otkad znam za sebe navijam za zvezdu. za cetiri decenije pracenja i uzivanja u fudbalu, nisam video vece neznalice i ljige od ljudi koji nose obelezja zvezde danas. prestao sam da navijam za fk czv jos sa prethodnom generacijom 'fudbalera' i sazivom 'strucnjaka', naivno misleci da je dotaknuto dno. ucinilo mi se (sentimentalnost) za trenutak da ce pizon upristojiti sliku... za kraj: jedno veliko mrs! svima vama koji podrzavate ovakvu zvezdu.

Kapo

pre 13 godina

(necko, 10. maj 2010 10:36)
Ne spominjemo Kapičića zato što on ne organizuje krađu protiv bilo koga a već odavno ne znači ništa u KK SS nego je on samo sin "proslavljenog" funkcionera koji hoće da se "patriotski" dokaže.

Sarma

pre 13 godina

Polako, ljudi! Kako da sudija svira penal, kada svi elementi iz propisa o penalu nisu bili ispunjeni? Elem, Kadu je kao prvo morao loptu da primi rukom, pa tek onda da padne, da bi se svirao zvezdanesterac. :)

Color

pre 13 godina

Ma nije bilo elemenata... Ovde je kradja bila unapred dogovorena. Ali dve "sitnice" su odredile krajnji rezultat. Nedosudjen crveni karton Krstajicu zbog namernog udaranja igraca (cak posle prekida igre) na pocetku i penal koji je bio ocigledan jer nema remplovanja rukama.
Dragi moji grobari, lepo je bodriti i voleti svoj klub, ali ako ne zelite da priznate da ste ovu utakmicu "kupili" onda ste stvarno jadni...

Petar Bozic

pre 13 godina

A bas vam krivo,a? Al razumijem vas,navikli ste ove sezone da cim zaduva laganiji povjetarac da padate i da vam se svira sve i svasta...sjetimo se Kadua i Bozije ruke protiv Smedereva...pa sine moj,ne moze uvijek.DERBI SE NE MOZE KUPITI.

Valjak

pre 13 godina

Je l to onaj penal koji za Partizan nije suđen od kraja 80-ih godina? Ah, zaboravih da je derbije nekada sudio Babarogić koji je bio toliko nepristrasan pa se uvalio posle u upravu Zvezde.

archi

pre 13 godina

Kada jedna utakmica domaceg prvenstva bude pocela ovako:

http://www.youtube.com/watch?v=b3154TF_bNY&feature=related

onda mozemo govovriti o klubovima kojima zavredjuju postovanje.

miki

pre 13 godina

Setite se proslog derbija, cist penal nije sviran za PARTIZAN! Da li znate ko je Babarogic, on odlucuje ko ce biti sudija, a on je zvezdin covek!!! Toliko

Željko

pre 13 godina

Raka Đurović je bio jedan i manje nego osrednji sudija koji nikada nije mogao da se ugura do vrha. Prepun kompleksa. Posebno je kivan na Partizan kad je Partizan odbio da on sudi finale kupa 2001. godine u rupi (Partizan dobio cz sa 1:0, golom Saše Ilića). A Partizan je odbio njegovu arbitražu zato što je saznao da ga je Zvezda gurala da sudi to finale. Posle se taj isti Raka oslobađao kompleksa (ustvari pokušavao to bezuspešno) izigravajući glumačku zvezdu gostujući godinama na SOS-u i komentarišući suđenje. A znate li na šta to liči? Kao ja koji sam igrao u FK Balkan sa Mirijeva da komentarišem igrače koji igraju na SP! Toliko o Raki Đuroviću.

PS
By the way: Raka Đurović je godinama iznajmljivao za svoju firmu kancelarije na stadionu cz. Tamo su mu znači bile prostorije. Ma nema šta, on je sigurno "objektivan" kad komentariše cz. Sve se bojim.

dr.b

pre 13 godina

@Ja,sjajan komentar,Respect!!!
Nije problem u tome da li je bio ili nije bio penal,nego u onim saopstenjoma Zvezdine uprave pre i posle derbija ,koja truju mozak ovim klincima i prakticno seju mrznju pozivajuci na huiliganstvo i linc!Da li je Lukic(ili ko vec) svestan svoje odgovornosti!?

Johny Grobar

pre 13 godina

Hehe, I najbolji mi je onaj car u prvom poluvremenu sto je u sesnaestercu preskocio nogu partizanovog igraca. To bi bilo cist penal sa najmanje zutim samo da je produzio napred... hehe, kakav car. Ovo sa Kaduom su i navijaci Zvezde znali da ce da pokusa da padne.

dosta je i bilo

pre 13 godina

Sve se spremam nešto da kažem ali su schweinsteiger i Ja zaista uboli poentu.

Lukić nema ni 5% onoga što treba da ima predsednik kluba kakav treba da bude Zvezda. Umesto da počen od lične odgovornosti on piše saopštenja (ili mu neko drugi piše) i vodi medijski rat a igra na terenu očaj i tuga.

Uteha stiže sa druge strane jer Krojač piše još debilnije saopštenje, na glupst odgovara duplom dozom.

Ja iskreno mislim da je za naše dobro da se ova jadna liga suspenduje na jedno tri do pet godina da se dotle ne takmičimo u Evropi i da se sprovede privatizacija u fudbalu pa posle ako ima uslova nek se igra nešto. Ovo više nema nikakvog smisla

realni grobar

pre 13 godina

Sezona kad osvoji fk PARTIZAN titulu je neregularna i namestena,a kad se desi da C.Zvezda osvoji onda je liga nikad jaca i regularnija...Gospodin Raka je sve,samo ne objektivan jer dugo sam gledao i slusao njegove komentare na razne "sporne odluke"npr. u sezoni kad je Cukaricki trenirao Stepanovic u prvom kolu su igrali protiv zvezde nereseno i Koroman je na pola metra od pomocnog sudije udario samar protivnickom igracu posle jednog duela i komentarisuci tu situaciju gospodin "objektivni" je izjavio:"sudija nije dodelio karton jer je ovo prvo kolo i sam pocetak utakmice i nije hteo da uzburka strasti na samom pocetku". to je samo jedan od njegovih nebuloznih komentara,a ima ih mnogo,tako da svi vi koji trazite objektivnost i elemente za jedanesterac slobodno nadjite kanal na kom se prikazuje "sportska galaksija" i tamo pljujte do mile volje PARTIZAN zajedno sa Bobijem Jankovicem i Milojkom Panticem

Uncas

pre 13 godina

Ja ne znam zasto se bunite?! Pa... zar ne primecujete koliko gresaka se pravi u evropskom fudbalu?! Koliko je samo ostecen Celzi protiv Barselone prosle godine... pa pogledaj te taj isti Celzi protiv najveceg rivala za titulu Man. pogodak iz cistog ofsajda a na drugoj strani cist pogodak rukom! To su normalne stvari! ...i niko ne prica o teorijama zavere! To se samo kod nas radi! Ja navijam za Partizan, al realno kod nas se onakvi penali sviraju... znaci bilo je 50-50! Cista sudiska odluka! U Engleskoj bi se sudija samo nasmejao, al kod nas bi ovo moglo da se sudi! A i realno sagledano... onaj brazilac je u onakvoj prilici trebao da ide ka golu, a ne da ceka kontakt i da pada! Ocigledna je njegova namera... to Zvezda radi duzi vremenski period protiv slabih ekipa... realno ni Partizan nije jak! Sa onakvom igrom ja ih ne bi pustio u evropu! Toliko od mene!

braja

pre 13 godina

"Nastavićemo da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način, jer Zvezda je Srbija."
Ovo je čist plagijat ja sam čuo da je Kosovo Srbija.

odličan komentar

pre 13 godina

Imam punih 60 godina,bavio sam se fudbalom aktivno kao igrac i kasnije kao fudbalski delegat i sudija u nizim rangovima.
Uz moju Zvezdu sam odrastao,bio u Bariju i Tokiju,godinama gledam svaku utakmicu,naravno i ovaj derbi.
Jednoj cinjenici ne mogu da se otmem a to je da moja Zvezda sebi dozvoli da za 90 minuta ne sutne na gol,da se opravdanja za nesposobnu upravu traze na drugoj strani,da se oci navijacima zamazuju kojekakvim saopstenjima,pozivanjem na nacionalizam i "srpstvo".
Gospodo draga ja moju Zvezdu volim ali ne kao vi (do poslednjeg dinara u kasi),ja je volim kao instituciju koju ste Vi uspeli da za samo godinu dana toliko srozate da je to strasno.
Gospodo bez uvreda ali moja Zvezda je Beogradski klub sa tradicijom a ne neki nizerazredni tim iz Sopota,ponavljam bez uvreda.
Gospodine Lukicu jasno mi je sta pokusavate,da svoje neznanje i nestrucnost upakujete u pricu o nacionalizmu,zaverama,mafiji ali to kod mene nece proci.
Mozda kod golobradih klinaca ali ne i kod mene,nas koji smo odrastali uz Zvezdu,pratili kako se razvija i jaca.Tugovali i radovali se zajedno uz nasu Zvezdu i sada treba da verujemo vama bez igrackog,stucnog i bilo kakvog staza u Zvezdi da radite u korist kluba.
Nece moci gospodine Lukicu jer titula se ne gubi ili dobija u derbijima vec u malim utakmicama.
Jos nesto moja Zvezda u kakvim god da je problemima zasluzuje gospodina na mestu predsednika da je vodia ne nekoga kome je vokabular na nivou 16-godisnjaka.
Toliko od mene i prezivece i Vas moja Zvezda
(Ja, 10. maj 2010 18:57)

Partizanovac sam, ali cenim. Ni ja, da je obrnuto, ne bih nikad bolje napisao. Bravo! Pozdrav jednom pravom zvezdašu.

muamua

pre 13 godina

Podseticu vas sve na derbi u kojem je Moreiru davio jedan zvezdin igrac mislim Gaj u sesnaestercu dok je lopta bila u igri,i na nepriznat go iako se videlo da je lopta presla gol liniju...

Bojan

pre 13 godina

Osim crno bele boje i ukradenih titula, Juventus i partizan imaju jos nesto zajednicko http://www.index.hr/sport/clanak/tifosi-juventusa-respektiraju-boyse-zagrebacke-ustase-nemojte-odustati-/462891.aspx

zoran

pre 13 godina

Hajde da ostavimo tu sumnjivu situaciju po strani i zapitamo se zasto Zvezda (neko ovde rece kako je dominirala) nije za 90 minuta poshteno sutnula ka golu PArtizana.>?? ZA 90 minuta niti jedan ,jedina polu-sansa a o snasi celoj da i ne govorimo. Golman Partizana bez bilo kakavog posla i to na derbiju...!!!! To je problem a ne takozvani penal koji je na kraju procena sudije ,jer je on najblizi situaciji...svi mi ostali gledamo iz razno-raznih uglova i ubedjenja.

Najbolji u Zvezdi je bio golman koji je spaso Zvezdu mnogo ubedljivijeg poraza.

No, u Evropi Partizan i Zvezda apsolutno nemaju sta da traze, tako da je ovo sve najobichnija prashina.

dragan

pre 13 godina

Otkad je remplovanje postalo sinonim za faul? mislim kako nije sramota zvezdinu upravu da nakon onakve igre gde nisu imali nijedan sut u okvir gola
svaljuju krivicu za poraz na sudije ,ligaski sistem ,sve im je neko drugi kriv osim njih samih, zaista otkako pratim fudbal nikad nije bilo ovoliko drskosti i niskih udaraca od strane zvezdine uprave, jesam navijac Partizana ali mi je uvek bilo drago kada Zvezda uradi nesto u evropi, pogotovu kada su osvojili titulu u bariju tada smo svi srbi bili ponosni i nismo se toliko delili na cigane i grobare zemlja nam se raspadala i svi su tada udarali na nas ali mi smo uzvracali udarac barem u sportu,zvezda je osvojila sve sto se moze osvojiti u fudbalu te godine a naredne godine partizan je to ucinio u kosarci..dajte ljudi malo razuma neka se uvek cestita nekom kada je bolji mi partizanovci smo uvek priznavali kada je zvezda bila bolja i nismo kukali na nikog, nismo mi krivi sto se kod vas nezna ni ko pije ni ko placa ,sto menjate trenere po politickoj a ne rezultatskoj osnovi sto imate klanove u klubu... dajte ljudi umirite strasti vec jednom ovako sa ovakvim izjavama potpaljujete mrznju kod mladjih generacija ,ljudi su danas u stanju da se poubijaju zaradi fudbala... peckanja je bilo i bice uvek ali ovakva mrznja nije bila nikad..ucinite nesto po tom pitanju da bismo uzivali u instituciji derbija ....

Goran

pre 13 godina

molio bih da mi obj kom koji sam napisao oko 12 h jeste da je malo poduzi,ali nikoga nisam vredjao,samo sam napisao svoje vidjenje.Kom je isto tako veoma poucan.
Bar mi obrazlozite zasto ga niste obj ako je moguce,imate mail

Wolf

pre 13 godina

Uz ovakvu Zvezdu i ovakav Partizan i posle paklenog leta ponovo ćemo dočekati jesen gde ćemo gledati samo jedni druge. Daleko je Evropa od svih nas zajedno

srbijasine

pre 13 godina

Ovo nije bas najbolji snimak, ali iz drugog ugla se vidi da je loptu levo gurnuo Kadu i zastao cekajuci kontakt. Gledao sam situaciju 100 puta, i ne razumem da igrac gurne sebi loptu i ne krene za njom cekajuci kontakt sem ako nije isao na penal.

drnda

pre 13 godina

raka i njegovi komentari...pa taj bi kao lukic i adzic pao na lekarskom za vozaca b kategorije,kada bi dosli kod psihijatra.ludi ljudi..a onaj kadu i dj laza imaju epilepsicni napad kada vide krec sesnaesterca,padaju cim ga vide,i valjaju se s penom u ustima

kadu rukometaš, a stamenković karatista

pre 13 godina

A šta bi protiv Smedereva?Kadu rukom odigra i svira se penal za zvezdu!Stamenković majgeri, umesto crvenog kartona, aut.Da nije bilo tih grešaka imali bi pravo da se žalite,ovako ne da nemate pravo,nego kad se žalite izazivate sažaljenje.Zvezda je još uvek po rezultatima veći klub od Partizana,a sa ovim vašarskim forama o krađi tipa "dršte lopova!",Zvezda je daleko ispod Partizana.

Hahaha

pre 13 godina

@Moj tetak vec dugi niz godina pika fudbal. Jos uvek je takmicar u prvoj ligi veterana. Mnogo puta je osetio sportsku nepravdu. Veliki je grobar i brani Partizan i kada zna da nije u pravu. Uvek je spreman za prozivke i bockanje, ali kada sam dosao sa JNA kod njega u subotu nismo ni pomenuli derbi. Znali smo sve i ja i on i svaka rec bi bila suvisna. On je bar pokazao da ima ponos i da mu ne godi kad Partizan uzme trofej na ovakav nacin. Imajte i vi malo obraza i mozda ce vas neko i ceniti. Ako je ova titula za ponos ponosite se,
a znam da vas boli vise nego mene!



(Bosko, 10. maj 2010 23:45)
Isti je slucaj i sa mnom. Moj otac je bio u upravi komsinice kao tehnicko lice, a ja sam napravljen grobar do kraja. Kada sam se vratio sa,kako ti kazes JNA, nismo progovrili ni reci o derbiju. On vec yna sta ja mislim o komsinici, tj. da je o njoj suvisno trositi reci tako da ja i ovom prilikom ne iygovaram rac na cz.

SINISA

pre 13 godina

Zvezda nije izgubila zbog sudija. Igrala je bojazljivo. Primila je treci put identican gol zbog loseg postavljanja golmana. Ponovo je igrao DEJAN LEKIC. Ponovo su ga gledali menadzeri. Ponovo se sramotio i mi svi s njim. Ponovo nije bio zamenjen (a Jevtic jeste). Mozda bi menadzeri koji su ga gledali imali bolje misljenje o njemu da je sedeo na klupi. Kako bi LEKIC trebao da igra, pa da ga trener zameni ili da ga uopšte ne uvodi u igru? Gde je ta granica? Ko nas to sve zajebava sa njim? Ko ga gura?
Treba li pisati peticiju i kome? Ko zna da cita? Pomoc!

platicevo

pre 13 godina

Sramota je uopste igra kakvu su prikazala oba tima,delija sam,ali mi je drago sto je bar 1 gol pao,makar bio i u nasoj mrezi.Kadu je trebao da produzi za loptom umesto sto je vec 10sekundi ranije razmisljao kako ce da padne.Zali boze ko ode u evropu...

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

Partizan je bio bolji.Da je Kadu krenuo za fudbalom bio bi cist penal,ovako.sto se tice Lazetica pogledajte snimak naSOS~u iz pravca Zvezdinog gola i sve ce vam biti jasno.Zvezda je titulu izgubila kad je Dostanica dovela za direktora omladinske skole,jer su svi znali da je to fora i da zele da oteraju Pizona.

Lepko-Medak-Bgd

pre 13 godina

Citam ove komentare zvezdasa i vracam se nekoliko godina u nazad. Danilovic i Vujosevic gepekuju sudije, sudije sviraju za Partizan, zavera protiv KK Zvezde, izazivanje mrznje od strane uprave KK CZ. A danas, Partizan vec nekoliko godina bez konkurenta u zemlji i regionu, ozbiljan ucesnik evrolige, a KK CZ, pred gasenjem. Nisam za saopstenja, ali kako radite .....

Djole

pre 13 godina

Zvezda je izgubila titulu protiv Javora, Borca i Metalca i dzaba ovo kukanje za nedosudjenim penalima. Sto nisu napravili koju dobru akciju i pobedili jer to rade sampioni a ne udjes dva puta u sesnaesterac i gledas kako da dobijes penal bez cilja da zavrsis akciju driblingom, asistencijom,sutom. Titulu je osvojio manje losiji tim evrogolom Petrovica i kraj price. Ja sam veliki Zvezdas i vise nego ikad mi je krivo sto smo do juce bili stalno prvi a u zadnja cetiri kola gubimo titulu, ali treba biti veliki i u neuspehu. Setite se prosle godine kad Celziju nisu svirali penale protiv Barse pa ispadose u polufinalu, to je deo sporta sudije grese svuda,a da li namerno ili ne to nikad necemo saznati.

Staklene noge

pre 13 godina

Trudili su se momci da svakog puta kada prime loptu u Partizanovom sesnaestercu padnu. Trebalo je bar jednom nagraditi glumu zutim kartonom!

ManagerSerbia

pre 13 godina

Realno, da je strani sudija sudio svi igraci bi bili mirni kao bubice niko ne bi smeo da pisne, ni guranja i ni da pita nesto u sto to ja verujem al sta sad nikako da se opamete... nego postoji mogucnost da je neko sudiji rekao pre utakmice da ne sme biti ni penal ni crveni obe strane i zna se ko je trebo da dobije. I neke posalju snimak na procenu englezima, pa da vidimo da li je brutalno ili nezno ili nesto trece.. Ja sam za da ubuduce sudi strani sudija, pa da vidimo....i ne mogu vise da gledam uvek nesto fali od toga mi puca glava jel jeste ili nije, okej to je sve to normalno ali brate sto mnogo mnogo je!!!

Branko

pre 13 godina

Kao Partizanov navijac zelim da kazem da sam uvek postovao fk Crvenu Zvezdu i sve sto je uradila za Srpski fudbal.Isto sto radi kk Partizan u kosarci ili vaterpolo klub.ali sam duboko iznenadje na reakcije iz Crvene zvezde.tacnije nisam mogao da verujem da se ponasaju po principu "mama mama uzeli mi klikere"Crvena zvezda je klub koja je do sada imala dostojanstvo a sa ovim gestom vidimo da taj klub je uzeo neko sumnjivih ljudskih kvaliteta.poznato je da ljudi koji se bave sumlnjivim poslovima su ustvari slabe ljudske duse samo im je pistolj taj koji ih cini hrabrim.zato zelim Zvezdi brz oporavak i da kazem da je nasoj zemljidosta Obilica i Arkanovih prvenstava.Pozdrav i napred Zvezda nedaj se.

volim Partizan

borky

pre 13 godina

- kontakt izmedju kadua i krstajica je postojao.
- sudija je bio na metar od njih.
- kadu je gurnuo loptu u levo
- krstajic je odreagovao pomerivsi svoju nogu u pravcu lopte, zeleci da isprati protivnika koji bi po pravilu igre trebao da krene za loptom
- kadu je krenuo prema krstajicu
- ponovo ponavljam da je sudia bio na metar
- sudija je procenio kako je procenio
- smatram da nije pogresio, a i da je svirao, isto tako ne bi pogresio
pozdrav

Johny Grobar

pre 13 godina

@ma idi bre,
nadam se da si razumeo cinjenicu da su Zvezdini igraci vise pretrcali od Partizanovih sto u startu baca u vodu da su Partizanovi igraci odmorniji.

komplikator

pre 13 godina

Ne bih da komplikujek situaciju al nesto me kopka. Gledajuci sto puta snimak najspornijeg detalja utakmice, ne mogu nikako da budem 100% siguran da Kadu nije mozda bio u ofsajdu pre nego sto je primio loptu. U trenutku kada je ograc Zvezde igrao glavom prema njemu. Nema nigde da se vidi relevantan snimak.

Grobar Mkd

pre 13 godina

"komplikator"@: Eto vidis,dobro si uocio,u prvom momentu i ja nisam obratio paznju na taj trenutak,ali kad sam lepo pogledao snimak ispada da je Kadu u cistom ofsajdu !!!u momentu dodavanja on je bar 1 m. u ofsajdu !pogledajte,i uverite se sami.Ali,kako god,penal nije postojao,Krstajic je "malo"jaci od njega,pa ga je oduvao u duelu....pitajte se dali bi neko od sudija to svirao u Engleskoj,ili mozda u Nemackoj...????nema sanse.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

mene vise zanima fizika koju smo ucili..kako posle remplovanja ili guranja(kako god ko tumaci) ..igrac pada u vis..a ne u stranu, na koju ga gura ruka druge osobe..?!