Utorak, 29.12.2009.

12:28

"Marka": Real sada želi i Vidića

Španski dnevnik „Marka“ u svom izdanju od utorka na naslovnoj strani prenosi da Real kreće u „operaciju“ dovođenja srpskog reprezentativca Nemanje Vidića.

Izvor: B92

"Marka": Real sada želi i Vidiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Afro Samurai!

pre 14 godina

Kako mi je lepo gledati ManU kako se koprca pred naletima gladnog Reala. Jos kad 'napujdaju' Marcu na tebe, c c c. Vidic nije najbolji na svetu, ali da, Top 3 u svakom slucaju. I voleo bih da predje u Real, bio bi to pravi potez, ako nista ManU bi se raspao, sta ces vise. :P

Miky

pre 14 godina

Vidic je sjajan igrac, jedan od najboljih na planeti. Svi sanjaju da imaju takvog odbrambenog igraca kakvog ima Mancester,pa i Real. Cak ga je pozeleo i Ronaldo, njegov prijatelj i bivsi saigrac. Srbija je puna talenatama Vidic je samo jedan od njih. Sama cinjenica da je vec dve godine u idealnom timu i da je najbolji igrac premijer lige govori sve. sta vise reci kada ga zeli i kraljevski klub. On je zvezda Mancestera i voleo bi da tako i ostane,Mancester bi bez njega propao...

SUX

pre 14 godina

E pa ja nisam sada koji pljuje Zvezdine igrace iako navijam za Partizan moram da kazem da je Vidic klasa ziva bez njega MU nezna da igra... Iskreno bih voleo da ode Vidic iz MU najvise zbog fergusona covek ga ne ceni omatorio je 100% gluv je kao noc... Idi Nemanja tamo se manje trci lakse ce ti biti a i Spanija je prelepa zemlja... Bolje ces iskoristiti svoj talenat igra glavom kidao bi u Realu jos kada bi otisao u paketu sa Runijem za koga mislim da je pravi napadac...

Puyol je bolji

pre 14 godina

Odbrambeni igrac se na spanskom kaze EL DEFENSA. Takodje se koristi rec "defensor", kako su neki napisali. Dakle, rec u muskom rodu, sa clanom "el" se odnosi na igraca, a u zenskom , "la defensa" na odbranu u celini. Tako i nikako drugacije.
Dole sam dao kao primer "al defensa", sto potice od "a el defensa", i onda bi znacilo "najboljeg odbrambenog".
Ukucajte "el defensa" u google pa cete videti.

Sledeci cas spanskog jezika naplacujem.

xxx

pre 14 godina

Samo da mi je znati kako to Bruno Alves moze zameniti Vidica . . . Vidic je za njega KRALJ ! ! ! A Ser bolje da razmislja kad ce da ode u penziju . . . Vidi se da je izlapeo

Mrmac

pre 14 godina

Evo jednog skromnog vidjenja,bez obzira da li Real zeli najbolju odbranu ili najpouzdanijeg defanzivca.Nemanji "lezi" ostrvski fudbal.Cinjenica da i ako ima neku slabu tacku (ili bar slabiju)to je kad se lopta igra po zemlji,pogotovo kada to rade niski igraci,brzi u startu sa loptom u nogama.Lako je setiti se par gresaka koje je imao u svojoj igrackoj karijeri bas zato sto Nemanja u sezoni napravi dve-tri,sto se svakako mora ceniti.Ja ih pamtim,setite ih se i vi.Gol Eto'oa u finalu lige sampiona,onda maltene svaki susret sa Toresom ili Anelkom,koji su jaki na lopti(Anelka)ili brzi u startu(Tores i Eto'o).Spanija jeste obecana zemlja za fudbalere ali je i puna igraca koji ne "leze"nasem Nemanji(Vilja,Mesi,i sl.)Zato moja preporuka, ostani Vido tu gde jesi,Englezi znaju da cene i odanost i pozrtvovanje.A sto se supruge tice(a i sam sam ozenjen)sedite i sagledajte hladne glave sta je najpametnije,ne mozda i najisplativije.Ne bacaj u vodu sve ovo sto si mukom i odricanjem stekao.A u Realu su igraci potrosno dobro.Zar stvarno mislite da Mancester ne moze da kupi bolje igrace od Gigsa,Skolsa i Nevila.Moze,ali postoji postovanje koje je Nemanja takodje stekao.A ako ne ode,igrace u "crvenima"do penzije,sigurno.

dak

pre 14 godina

jel vi stvarno mislite da ce vidic preci iz velikog manchestera u posrnuli real madrid, jedino ako ferguson dovede kjaera iz palerma on ce da bude stoper decenije ,u tom slucaju ce vidic moze da trazi novi klub!!!

FreakyWickedMe

pre 14 godina

Google translator kaze "Real want the best defender in the world", al ne mora da znaci da je tacno, jer se na spanskom za pojedinca kaze defensor. Ono sto je bitno jeste da je Vidic ako ne najbolje medju najboljima ;)Iskreno se nadam da ce ostati u Mancesteru, al' ne pitam se ja...

NEMANJA SRBINE

pre 14 godina

Nemoj bre da ides ko ce mi igra odbranu (pes)...XD Salim se ljudi,nek ide u Barsu ili ReaL kad 'SAF ne racuna na njega....A to mu je velika greska..

Phoenix

pre 14 godina

"Real Madrid want to sign Nemanja Vidic for the best defender in the world "

Ajde lingvisti prevedite mi molim vas ovu kovanicu!
Ja bih se ipak opredelio da prevodim sa spanskog na srpski nego da verujem Spancima i njihovom engleskom!

realno

pre 14 godina

vidicu pokazi karakter budi prvi koji ih je odbio! kao kapiten MU-a TO BI TI BIO JEDINI ISPRAVAN POTEZ! Isprsi se, skini rukavicu i baci im je u lice. A zena, ko zene, ako oce u madrid zbog provoda, malo podvikni, namrsti se, ako je prava bez pogovora ce slusati.

nikson

pre 14 godina

Tačan prevod naslova glasi, "Real želi najbolju ODBRANU na svetu" a ne najboljeg defanzivca ili odbrambenog igrača!
"Defensa" nije isto što i "defensor".
Ali, kako to da objasniš Srbima?
(Prevod, 29. decembar 2009 18:27)

Ako odete na sajt marca sa prevodom na engleski, naslov glasi ovako:

Real Madrid want to sign Nemanja Vidic for the best defender in the world

S obzirom da smo srbi nema potrebe da glumimo spance :)

Prevod

pre 14 godina

Tačan prevod naslova glasi, "Real želi najbolju ODBRANU na svetu" a ne najboljeg defanzivca ili odbrambenog igrača!
"Defensa" nije isto što i "defensor".
Ali, kako to da objasniš Srbima?

Giggsey

pre 14 godina

Da,da,ova marka me odusevljava,gomila traceva....I sta sad,Fergie i Vidic opet moraju da demantuju sve i opet u krug tako...Vidic i Runi ostaju u Man Utd-u jer su neophodni. I dosta vise o Vidicu,svaki dan 5 vesti o njemu ili neko pise komentare u sekciji "kosarka" i "hokej" o Vidicu,aj pustite i njega i Man Utd da se razvijaju i postanu jos bolji,vratice se Rio i Edwin i bice opet najbolja odbrana na svetu budite sigurni u to,srecom bice ostrvskog mentaliteta u reprezentaciji i ima da iskidamo na SP!

Vidic kapiten

pre 14 godina

Када су га новинари на Острву питали да ли му се испунио сан доласком у Манчестер, добили су неочекивани одговор: „Не, мој сан је остварен када сам обукао Звездин дрес. Све остало је само бизнис”.

Puyol je bolji

pre 14 godina

Vidim, poznavaoci spanskog jezika se razlupali, pa da pripomognem. Dakle, tacan prevod naslova je: "Madrid zeli najbolju odbranu na svetu". Ponavljam, odbranu, ne najboljeg odbrambenog igraca, jer bi u tom slucaju pisalo "...ALmejor defensa...". Sve u svemu, veliki kompliment za Vidica, jer ga ocigledno vide kao deo te hipoteticke najbolje odbrane na svetu (koju nikada nece sastaviti jer bi 3/4 te odbrane morali da dovedu iz Barse). Pozdrav iz Spanije.

Bane

pre 14 godina

Samo jedna mala ispravka, posto vidim da su mnogi za nijansu pogresili u prevodu. Naslov Marke je: 'Real zeli najbolju odbranu na svetu'. Vida je naveden kao clan te najbolje odbrane, da su hteli da napisu najbolji odbrambeni, bilo bi 'defensor', a ne 'defensa'. Eto, toliko...

Vidic kapiten

pre 14 godina

Када су га новинари на Острву питали да ли му се испунио сан доласком у Манчестер, добили су неочекивани одговор: „Не, мој сан је остварен када сам обукао Звездин дрес. Све остало је само бизнис”.

Florentino Perez

pre 14 godina

Da najbolji defanzivac sveta bi nam dobro dosao.
Kasiljas,Ramos,Vidic,Albiol, Mareselo,Dijara,Alonso,Kaka,
C.Ronaldo,Benzema,Iguain i gde ce nam biti kraj.
To je drim tim.
Real je najjaci!!!

s

pre 14 godina

MARKA kaze:
El Madrid quiere la mejor defensa del mundo.

Za one koji ne znaju,prevod je:
Madrid zeli NAJBOLJEG NAPADACA NA SVETU.
(Sta Reci, 29. decembar 2009 13:34)

Nemoj da ti prevodis molim te.

xxl

pre 14 godina

Nepremostiva prepreka. Mali broj takvih u svetu. Nastaje korišćenjem građevinskog materijala, cigle ili betona. Duži kontakt se ne preporučuje. Zabranjeno ljudima sa bolestima srca. Zemlja porekla i izvoznik: Srbija.

pexy

pre 14 godina

Idi majstore uzeo si sve pehare sa M.J. osvajaj ih i dalje sa REALOM.Vleo bih da odes u REAL....Pexy grobar SMEDEREVO...Sretno majstore.....

Vidic:Usinuo sam vrat

pre 14 godina

Ne bi Vidicu palo na pamet da napusti Mancester.Ali zena..,znate kako kazu:Muz je glava kuce ali zena je vrat.Hoce glava da se okrene,ali vrat ne da...

delia glingon

pre 14 godina

Najbolje bi bilo da se organizuje neka inter liga sa CZ, PFC, OFK Beograd, Vojvodina, Dinamo Z, Hajduk S, Zagreb, Buducnost, Sarjevo, Zeljo, Real B, Barcelona B, Valencia B, Sevilia B, Altetiko B i Atletik Bilabao B. I eto sanse sirokim klupama iz spanie da igra fudbal i negubi na kvalitetu a usput bi to bio i spas za nas fudbal. Mozeli MR Antic da predlozi taj predlog Spanskim medijima i spanskom fuzbalskom savezu.
Sto se tice Vidica, nemici iz Engleske jer ako odes uskoro ces zavrsiti u tenerifu ili bolonji---u MU si najbolji i CAR:

ibracadabra

pre 14 godina

ova MArca je vise "zuta" nego sportska novina.Ovo je treci srbin koji po njima prelazi u real,a ukupno real na zimu dovodi 85 igraca.

jedan je vidic!

pre 14 godina

Eh, steta bi bilo da ovakav covek ode u real i tamo propada sa ostalim ,,zvezdama". Voleo bih da ostane u Junajtedu. Engleska je Engleska!

bojan

pre 14 godina

Jel zna neko da prevede sta tacno pise na naslovnoj strani "Marke" ??? Cenim da je nesto u stilu, "Real dovodi najboljeg defanzivca na svetu" A kada sam ja to pricao pre 5-6 godina smejali mi se u kraju.... Čak i letos sam se na smrt svadjao sa velikim poznavaocima fudbala sa Jelovca... pljuju oni Nemanju, pljunem ih u usta !!!!

naisa Fan

pre 14 godina

Ima velike izglede da ode u Madrid ... lepo vreme , novac ... i sve to ... on je veliki sportista i on zna sta je najbolje za njega .. samo budi fit za J.Afriku .!

Branko S.

pre 14 godina

Nemojte se zacuditi ako ga dovedu!Isto smo mislili i za Ronalda i Kaku(zbog ovoga su bile demonstracije u Milanu,on se zakleo na vernost pa...).Ako Real nameraci da nekog kupi to i ostvari.Jedino je problem da ga Fergi pusti u sta sumnjam,sa Ronaldom je bila druga stvar,slicna kao i sa Bekamom,stali su "starcu" na zulj i gotovo!Nemanja nije taj tip,a usput kako ga "matori lisac - maligan" voli - cisto sumnjam!?

kolondrito

pre 14 godina

Ovo je samo splet normalnih okolnosti.Gde posle tako velikog kluba kao sto je Mancester,pa u jedini veci,Real!I treba da ode,Pepe je povredjen do kraja sezone,Nemanja bi bio vodja te odbrane!Covece,obuci beli dres i uzivaj igrajuci za najveci klub na svetu!!!

mojse

pre 14 godina

cuo sam da real daje :bekenbaeru -65.miliona i za pele 70 milioni i mega transfer maradona 100.miliona hehhe vakvi klubovi ubijaju fudbal fudbal je igra i strast nemoze se emocije kupiti sa lovom nema emocije kod vakvi klubove

SrBiJa

pre 14 godina

Svaka cast pa ljudi sad vidimo ko smo Real trazi Ivanovica i Vidica!!!!

I kazu hrvati da su bolji!!!hahahaha


Sad Vida je nezadovoljan u Man Unitedu i mozda bi bilo bolje da ode ali od toga ne verujem da cu biti sta jer je negdje bila Fergijeva izjava "Ne mozemo bez Vidica" nzm ukoliko ostane u Unitedu postace legenda to je sigurno a ako ode u Real onda ce to stvarno biti "Dream team"!!!

Vidic kapiten

pre 14 godina

Када су га новинари на Острву питали да ли му се испунио сан доласком у Манчестер, добили су неочекивани одговор: „Не, мој сан је остварен када сам обукао Звездин дрес. Све остало је само бизнис”.

xxl

pre 14 godina

Nepremostiva prepreka. Mali broj takvih u svetu. Nastaje korišćenjem građevinskog materijala, cigle ili betona. Duži kontakt se ne preporučuje. Zabranjeno ljudima sa bolestima srca. Zemlja porekla i izvoznik: Srbija.

bojan

pre 14 godina

Jel zna neko da prevede sta tacno pise na naslovnoj strani "Marke" ??? Cenim da je nesto u stilu, "Real dovodi najboljeg defanzivca na svetu" A kada sam ja to pricao pre 5-6 godina smejali mi se u kraju.... Čak i letos sam se na smrt svadjao sa velikim poznavaocima fudbala sa Jelovca... pljuju oni Nemanju, pljunem ih u usta !!!!

ibracadabra

pre 14 godina

ova MArca je vise "zuta" nego sportska novina.Ovo je treci srbin koji po njima prelazi u real,a ukupno real na zimu dovodi 85 igraca.

s

pre 14 godina

MARKA kaze:
El Madrid quiere la mejor defensa del mundo.

Za one koji ne znaju,prevod je:
Madrid zeli NAJBOLJEG NAPADACA NA SVETU.
(Sta Reci, 29. decembar 2009 13:34)

Nemoj da ti prevodis molim te.

Vidic kapiten

pre 14 godina

Када су га новинари на Острву питали да ли му се испунио сан доласком у Манчестер, добили су неочекивани одговор: „Не, мој сан је остварен када сам обукао Звездин дрес. Све остало је само бизнис”.

Vidic:Usinuo sam vrat

pre 14 godina

Ne bi Vidicu palo na pamet da napusti Mancester.Ali zena..,znate kako kazu:Muz je glava kuce ali zena je vrat.Hoce glava da se okrene,ali vrat ne da...

naisa Fan

pre 14 godina

Ima velike izglede da ode u Madrid ... lepo vreme , novac ... i sve to ... on je veliki sportista i on zna sta je najbolje za njega .. samo budi fit za J.Afriku .!

SrBiJa

pre 14 godina

Svaka cast pa ljudi sad vidimo ko smo Real trazi Ivanovica i Vidica!!!!

I kazu hrvati da su bolji!!!hahahaha


Sad Vida je nezadovoljan u Man Unitedu i mozda bi bilo bolje da ode ali od toga ne verujem da cu biti sta jer je negdje bila Fergijeva izjava "Ne mozemo bez Vidica" nzm ukoliko ostane u Unitedu postace legenda to je sigurno a ako ode u Real onda ce to stvarno biti "Dream team"!!!

pexy

pre 14 godina

Idi majstore uzeo si sve pehare sa M.J. osvajaj ih i dalje sa REALOM.Vleo bih da odes u REAL....Pexy grobar SMEDEREVO...Sretno majstore.....

nikson

pre 14 godina

Tačan prevod naslova glasi, "Real želi najbolju ODBRANU na svetu" a ne najboljeg defanzivca ili odbrambenog igrača!
"Defensa" nije isto što i "defensor".
Ali, kako to da objasniš Srbima?
(Prevod, 29. decembar 2009 18:27)

Ako odete na sajt marca sa prevodom na engleski, naslov glasi ovako:

Real Madrid want to sign Nemanja Vidic for the best defender in the world

S obzirom da smo srbi nema potrebe da glumimo spance :)

realno

pre 14 godina

vidicu pokazi karakter budi prvi koji ih je odbio! kao kapiten MU-a TO BI TI BIO JEDINI ISPRAVAN POTEZ! Isprsi se, skini rukavicu i baci im je u lice. A zena, ko zene, ako oce u madrid zbog provoda, malo podvikni, namrsti se, ako je prava bez pogovora ce slusati.

jedan je vidic!

pre 14 godina

Eh, steta bi bilo da ovakav covek ode u real i tamo propada sa ostalim ,,zvezdama". Voleo bih da ostane u Junajtedu. Engleska je Engleska!

Branko S.

pre 14 godina

Nemojte se zacuditi ako ga dovedu!Isto smo mislili i za Ronalda i Kaku(zbog ovoga su bile demonstracije u Milanu,on se zakleo na vernost pa...).Ako Real nameraci da nekog kupi to i ostvari.Jedino je problem da ga Fergi pusti u sta sumnjam,sa Ronaldom je bila druga stvar,slicna kao i sa Bekamom,stali su "starcu" na zulj i gotovo!Nemanja nije taj tip,a usput kako ga "matori lisac - maligan" voli - cisto sumnjam!?

kolondrito

pre 14 godina

Ovo je samo splet normalnih okolnosti.Gde posle tako velikog kluba kao sto je Mancester,pa u jedini veci,Real!I treba da ode,Pepe je povredjen do kraja sezone,Nemanja bi bio vodja te odbrane!Covece,obuci beli dres i uzivaj igrajuci za najveci klub na svetu!!!

Bane

pre 14 godina

Samo jedna mala ispravka, posto vidim da su mnogi za nijansu pogresili u prevodu. Naslov Marke je: 'Real zeli najbolju odbranu na svetu'. Vida je naveden kao clan te najbolje odbrane, da su hteli da napisu najbolji odbrambeni, bilo bi 'defensor', a ne 'defensa'. Eto, toliko...

mojse

pre 14 godina

cuo sam da real daje :bekenbaeru -65.miliona i za pele 70 milioni i mega transfer maradona 100.miliona hehhe vakvi klubovi ubijaju fudbal fudbal je igra i strast nemoze se emocije kupiti sa lovom nema emocije kod vakvi klubove

Giggsey

pre 14 godina

Da,da,ova marka me odusevljava,gomila traceva....I sta sad,Fergie i Vidic opet moraju da demantuju sve i opet u krug tako...Vidic i Runi ostaju u Man Utd-u jer su neophodni. I dosta vise o Vidicu,svaki dan 5 vesti o njemu ili neko pise komentare u sekciji "kosarka" i "hokej" o Vidicu,aj pustite i njega i Man Utd da se razvijaju i postanu jos bolji,vratice se Rio i Edwin i bice opet najbolja odbrana na svetu budite sigurni u to,srecom bice ostrvskog mentaliteta u reprezentaciji i ima da iskidamo na SP!

Prevod

pre 14 godina

Tačan prevod naslova glasi, "Real želi najbolju ODBRANU na svetu" a ne najboljeg defanzivca ili odbrambenog igrača!
"Defensa" nije isto što i "defensor".
Ali, kako to da objasniš Srbima?

Mrmac

pre 14 godina

Evo jednog skromnog vidjenja,bez obzira da li Real zeli najbolju odbranu ili najpouzdanijeg defanzivca.Nemanji "lezi" ostrvski fudbal.Cinjenica da i ako ima neku slabu tacku (ili bar slabiju)to je kad se lopta igra po zemlji,pogotovo kada to rade niski igraci,brzi u startu sa loptom u nogama.Lako je setiti se par gresaka koje je imao u svojoj igrackoj karijeri bas zato sto Nemanja u sezoni napravi dve-tri,sto se svakako mora ceniti.Ja ih pamtim,setite ih se i vi.Gol Eto'oa u finalu lige sampiona,onda maltene svaki susret sa Toresom ili Anelkom,koji su jaki na lopti(Anelka)ili brzi u startu(Tores i Eto'o).Spanija jeste obecana zemlja za fudbalere ali je i puna igraca koji ne "leze"nasem Nemanji(Vilja,Mesi,i sl.)Zato moja preporuka, ostani Vido tu gde jesi,Englezi znaju da cene i odanost i pozrtvovanje.A sto se supruge tice(a i sam sam ozenjen)sedite i sagledajte hladne glave sta je najpametnije,ne mozda i najisplativije.Ne bacaj u vodu sve ovo sto si mukom i odricanjem stekao.A u Realu su igraci potrosno dobro.Zar stvarno mislite da Mancester ne moze da kupi bolje igrace od Gigsa,Skolsa i Nevila.Moze,ali postoji postovanje koje je Nemanja takodje stekao.A ako ne ode,igrace u "crvenima"do penzije,sigurno.

delia glingon

pre 14 godina

Najbolje bi bilo da se organizuje neka inter liga sa CZ, PFC, OFK Beograd, Vojvodina, Dinamo Z, Hajduk S, Zagreb, Buducnost, Sarjevo, Zeljo, Real B, Barcelona B, Valencia B, Sevilia B, Altetiko B i Atletik Bilabao B. I eto sanse sirokim klupama iz spanie da igra fudbal i negubi na kvalitetu a usput bi to bio i spas za nas fudbal. Mozeli MR Antic da predlozi taj predlog Spanskim medijima i spanskom fuzbalskom savezu.
Sto se tice Vidica, nemici iz Engleske jer ako odes uskoro ces zavrsiti u tenerifu ili bolonji---u MU si najbolji i CAR:

Florentino Perez

pre 14 godina

Da najbolji defanzivac sveta bi nam dobro dosao.
Kasiljas,Ramos,Vidic,Albiol, Mareselo,Dijara,Alonso,Kaka,
C.Ronaldo,Benzema,Iguain i gde ce nam biti kraj.
To je drim tim.
Real je najjaci!!!

Puyol je bolji

pre 14 godina

Vidim, poznavaoci spanskog jezika se razlupali, pa da pripomognem. Dakle, tacan prevod naslova je: "Madrid zeli najbolju odbranu na svetu". Ponavljam, odbranu, ne najboljeg odbrambenog igraca, jer bi u tom slucaju pisalo "...ALmejor defensa...". Sve u svemu, veliki kompliment za Vidica, jer ga ocigledno vide kao deo te hipoteticke najbolje odbrane na svetu (koju nikada nece sastaviti jer bi 3/4 te odbrane morali da dovedu iz Barse). Pozdrav iz Spanije.

Phoenix

pre 14 godina

"Real Madrid want to sign Nemanja Vidic for the best defender in the world "

Ajde lingvisti prevedite mi molim vas ovu kovanicu!
Ja bih se ipak opredelio da prevodim sa spanskog na srpski nego da verujem Spancima i njihovom engleskom!

FreakyWickedMe

pre 14 godina

Google translator kaze "Real want the best defender in the world", al ne mora da znaci da je tacno, jer se na spanskom za pojedinca kaze defensor. Ono sto je bitno jeste da je Vidic ako ne najbolje medju najboljima ;)Iskreno se nadam da ce ostati u Mancesteru, al' ne pitam se ja...

dak

pre 14 godina

jel vi stvarno mislite da ce vidic preci iz velikog manchestera u posrnuli real madrid, jedino ako ferguson dovede kjaera iz palerma on ce da bude stoper decenije ,u tom slucaju ce vidic moze da trazi novi klub!!!

xxx

pre 14 godina

Samo da mi je znati kako to Bruno Alves moze zameniti Vidica . . . Vidic je za njega KRALJ ! ! ! A Ser bolje da razmislja kad ce da ode u penziju . . . Vidi se da je izlapeo

SUX

pre 14 godina

E pa ja nisam sada koji pljuje Zvezdine igrace iako navijam za Partizan moram da kazem da je Vidic klasa ziva bez njega MU nezna da igra... Iskreno bih voleo da ode Vidic iz MU najvise zbog fergusona covek ga ne ceni omatorio je 100% gluv je kao noc... Idi Nemanja tamo se manje trci lakse ce ti biti a i Spanija je prelepa zemlja... Bolje ces iskoristiti svoj talenat igra glavom kidao bi u Realu jos kada bi otisao u paketu sa Runijem za koga mislim da je pravi napadac...

NEMANJA SRBINE

pre 14 godina

Nemoj bre da ides ko ce mi igra odbranu (pes)...XD Salim se ljudi,nek ide u Barsu ili ReaL kad 'SAF ne racuna na njega....A to mu je velika greska..

Miky

pre 14 godina

Vidic je sjajan igrac, jedan od najboljih na planeti. Svi sanjaju da imaju takvog odbrambenog igraca kakvog ima Mancester,pa i Real. Cak ga je pozeleo i Ronaldo, njegov prijatelj i bivsi saigrac. Srbija je puna talenatama Vidic je samo jedan od njih. Sama cinjenica da je vec dve godine u idealnom timu i da je najbolji igrac premijer lige govori sve. sta vise reci kada ga zeli i kraljevski klub. On je zvezda Mancestera i voleo bi da tako i ostane,Mancester bi bez njega propao...

Puyol je bolji

pre 14 godina

Odbrambeni igrac se na spanskom kaze EL DEFENSA. Takodje se koristi rec "defensor", kako su neki napisali. Dakle, rec u muskom rodu, sa clanom "el" se odnosi na igraca, a u zenskom , "la defensa" na odbranu u celini. Tako i nikako drugacije.
Dole sam dao kao primer "al defensa", sto potice od "a el defensa", i onda bi znacilo "najboljeg odbrambenog".
Ukucajte "el defensa" u google pa cete videti.

Sledeci cas spanskog jezika naplacujem.

Afro Samurai!

pre 14 godina

Kako mi je lepo gledati ManU kako se koprca pred naletima gladnog Reala. Jos kad 'napujdaju' Marcu na tebe, c c c. Vidic nije najbolji na svetu, ali da, Top 3 u svakom slucaju. I voleo bih da predje u Real, bio bi to pravi potez, ako nista ManU bi se raspao, sta ces vise. :P

Puyol je bolji

pre 14 godina

Vidim, poznavaoci spanskog jezika se razlupali, pa da pripomognem. Dakle, tacan prevod naslova je: "Madrid zeli najbolju odbranu na svetu". Ponavljam, odbranu, ne najboljeg odbrambenog igraca, jer bi u tom slucaju pisalo "...ALmejor defensa...". Sve u svemu, veliki kompliment za Vidica, jer ga ocigledno vide kao deo te hipoteticke najbolje odbrane na svetu (koju nikada nece sastaviti jer bi 3/4 te odbrane morali da dovedu iz Barse). Pozdrav iz Spanije.

Florentino Perez

pre 14 godina

Da najbolji defanzivac sveta bi nam dobro dosao.
Kasiljas,Ramos,Vidic,Albiol, Mareselo,Dijara,Alonso,Kaka,
C.Ronaldo,Benzema,Iguain i gde ce nam biti kraj.
To je drim tim.
Real je najjaci!!!

Prevod

pre 14 godina

Tačan prevod naslova glasi, "Real želi najbolju ODBRANU na svetu" a ne najboljeg defanzivca ili odbrambenog igrača!
"Defensa" nije isto što i "defensor".
Ali, kako to da objasniš Srbima?

kolondrito

pre 14 godina

Ovo je samo splet normalnih okolnosti.Gde posle tako velikog kluba kao sto je Mancester,pa u jedini veci,Real!I treba da ode,Pepe je povredjen do kraja sezone,Nemanja bi bio vodja te odbrane!Covece,obuci beli dres i uzivaj igrajuci za najveci klub na svetu!!!

delia glingon

pre 14 godina

Najbolje bi bilo da se organizuje neka inter liga sa CZ, PFC, OFK Beograd, Vojvodina, Dinamo Z, Hajduk S, Zagreb, Buducnost, Sarjevo, Zeljo, Real B, Barcelona B, Valencia B, Sevilia B, Altetiko B i Atletik Bilabao B. I eto sanse sirokim klupama iz spanie da igra fudbal i negubi na kvalitetu a usput bi to bio i spas za nas fudbal. Mozeli MR Antic da predlozi taj predlog Spanskim medijima i spanskom fuzbalskom savezu.
Sto se tice Vidica, nemici iz Engleske jer ako odes uskoro ces zavrsiti u tenerifu ili bolonji---u MU si najbolji i CAR:

pexy

pre 14 godina

Idi majstore uzeo si sve pehare sa M.J. osvajaj ih i dalje sa REALOM.Vleo bih da odes u REAL....Pexy grobar SMEDEREVO...Sretno majstore.....

jedan je vidic!

pre 14 godina

Eh, steta bi bilo da ovakav covek ode u real i tamo propada sa ostalim ,,zvezdama". Voleo bih da ostane u Junajtedu. Engleska je Engleska!

Vidic kapiten

pre 14 godina

Када су га новинари на Острву питали да ли му се испунио сан доласком у Манчестер, добили су неочекивани одговор: „Не, мој сан је остварен када сам обукао Звездин дрес. Све остало је само бизнис”.

mojse

pre 14 godina

cuo sam da real daje :bekenbaeru -65.miliona i za pele 70 milioni i mega transfer maradona 100.miliona hehhe vakvi klubovi ubijaju fudbal fudbal je igra i strast nemoze se emocije kupiti sa lovom nema emocije kod vakvi klubove

Vidic kapiten

pre 14 godina

Када су га новинари на Острву питали да ли му се испунио сан доласком у Манчестер, добили су неочекивани одговор: „Не, мој сан је остварен када сам обукао Звездин дрес. Све остало је само бизнис”.

NEMANJA SRBINE

pre 14 godina

Nemoj bre da ides ko ce mi igra odbranu (pes)...XD Salim se ljudi,nek ide u Barsu ili ReaL kad 'SAF ne racuna na njega....A to mu je velika greska..

realno

pre 14 godina

vidicu pokazi karakter budi prvi koji ih je odbio! kao kapiten MU-a TO BI TI BIO JEDINI ISPRAVAN POTEZ! Isprsi se, skini rukavicu i baci im je u lice. A zena, ko zene, ako oce u madrid zbog provoda, malo podvikni, namrsti se, ako je prava bez pogovora ce slusati.

Bane

pre 14 godina

Samo jedna mala ispravka, posto vidim da su mnogi za nijansu pogresili u prevodu. Naslov Marke je: 'Real zeli najbolju odbranu na svetu'. Vida je naveden kao clan te najbolje odbrane, da su hteli da napisu najbolji odbrambeni, bilo bi 'defensor', a ne 'defensa'. Eto, toliko...

dak

pre 14 godina

jel vi stvarno mislite da ce vidic preci iz velikog manchestera u posrnuli real madrid, jedino ako ferguson dovede kjaera iz palerma on ce da bude stoper decenije ,u tom slucaju ce vidic moze da trazi novi klub!!!

SrBiJa

pre 14 godina

Svaka cast pa ljudi sad vidimo ko smo Real trazi Ivanovica i Vidica!!!!

I kazu hrvati da su bolji!!!hahahaha


Sad Vida je nezadovoljan u Man Unitedu i mozda bi bilo bolje da ode ali od toga ne verujem da cu biti sta jer je negdje bila Fergijeva izjava "Ne mozemo bez Vidica" nzm ukoliko ostane u Unitedu postace legenda to je sigurno a ako ode u Real onda ce to stvarno biti "Dream team"!!!

s

pre 14 godina

MARKA kaze:
El Madrid quiere la mejor defensa del mundo.

Za one koji ne znaju,prevod je:
Madrid zeli NAJBOLJEG NAPADACA NA SVETU.
(Sta Reci, 29. decembar 2009 13:34)

Nemoj da ti prevodis molim te.

bojan

pre 14 godina

Jel zna neko da prevede sta tacno pise na naslovnoj strani "Marke" ??? Cenim da je nesto u stilu, "Real dovodi najboljeg defanzivca na svetu" A kada sam ja to pricao pre 5-6 godina smejali mi se u kraju.... Čak i letos sam se na smrt svadjao sa velikim poznavaocima fudbala sa Jelovca... pljuju oni Nemanju, pljunem ih u usta !!!!

naisa Fan

pre 14 godina

Ima velike izglede da ode u Madrid ... lepo vreme , novac ... i sve to ... on je veliki sportista i on zna sta je najbolje za njega .. samo budi fit za J.Afriku .!

nikson

pre 14 godina

Tačan prevod naslova glasi, "Real želi najbolju ODBRANU na svetu" a ne najboljeg defanzivca ili odbrambenog igrača!
"Defensa" nije isto što i "defensor".
Ali, kako to da objasniš Srbima?
(Prevod, 29. decembar 2009 18:27)

Ako odete na sajt marca sa prevodom na engleski, naslov glasi ovako:

Real Madrid want to sign Nemanja Vidic for the best defender in the world

S obzirom da smo srbi nema potrebe da glumimo spance :)

FreakyWickedMe

pre 14 godina

Google translator kaze "Real want the best defender in the world", al ne mora da znaci da je tacno, jer se na spanskom za pojedinca kaze defensor. Ono sto je bitno jeste da je Vidic ako ne najbolje medju najboljima ;)Iskreno se nadam da ce ostati u Mancesteru, al' ne pitam se ja...

xxx

pre 14 godina

Samo da mi je znati kako to Bruno Alves moze zameniti Vidica . . . Vidic je za njega KRALJ ! ! ! A Ser bolje da razmislja kad ce da ode u penziju . . . Vidi se da je izlapeo

ibracadabra

pre 14 godina

ova MArca je vise "zuta" nego sportska novina.Ovo je treci srbin koji po njima prelazi u real,a ukupno real na zimu dovodi 85 igraca.

Puyol je bolji

pre 14 godina

Odbrambeni igrac se na spanskom kaze EL DEFENSA. Takodje se koristi rec "defensor", kako su neki napisali. Dakle, rec u muskom rodu, sa clanom "el" se odnosi na igraca, a u zenskom , "la defensa" na odbranu u celini. Tako i nikako drugacije.
Dole sam dao kao primer "al defensa", sto potice od "a el defensa", i onda bi znacilo "najboljeg odbrambenog".
Ukucajte "el defensa" u google pa cete videti.

Sledeci cas spanskog jezika naplacujem.

SUX

pre 14 godina

E pa ja nisam sada koji pljuje Zvezdine igrace iako navijam za Partizan moram da kazem da je Vidic klasa ziva bez njega MU nezna da igra... Iskreno bih voleo da ode Vidic iz MU najvise zbog fergusona covek ga ne ceni omatorio je 100% gluv je kao noc... Idi Nemanja tamo se manje trci lakse ce ti biti a i Spanija je prelepa zemlja... Bolje ces iskoristiti svoj talenat igra glavom kidao bi u Realu jos kada bi otisao u paketu sa Runijem za koga mislim da je pravi napadac...

Branko S.

pre 14 godina

Nemojte se zacuditi ako ga dovedu!Isto smo mislili i za Ronalda i Kaku(zbog ovoga su bile demonstracije u Milanu,on se zakleo na vernost pa...).Ako Real nameraci da nekog kupi to i ostvari.Jedino je problem da ga Fergi pusti u sta sumnjam,sa Ronaldom je bila druga stvar,slicna kao i sa Bekamom,stali su "starcu" na zulj i gotovo!Nemanja nije taj tip,a usput kako ga "matori lisac - maligan" voli - cisto sumnjam!?

Vidic:Usinuo sam vrat

pre 14 godina

Ne bi Vidicu palo na pamet da napusti Mancester.Ali zena..,znate kako kazu:Muz je glava kuce ali zena je vrat.Hoce glava da se okrene,ali vrat ne da...

xxl

pre 14 godina

Nepremostiva prepreka. Mali broj takvih u svetu. Nastaje korišćenjem građevinskog materijala, cigle ili betona. Duži kontakt se ne preporučuje. Zabranjeno ljudima sa bolestima srca. Zemlja porekla i izvoznik: Srbija.

Giggsey

pre 14 godina

Da,da,ova marka me odusevljava,gomila traceva....I sta sad,Fergie i Vidic opet moraju da demantuju sve i opet u krug tako...Vidic i Runi ostaju u Man Utd-u jer su neophodni. I dosta vise o Vidicu,svaki dan 5 vesti o njemu ili neko pise komentare u sekciji "kosarka" i "hokej" o Vidicu,aj pustite i njega i Man Utd da se razvijaju i postanu jos bolji,vratice se Rio i Edwin i bice opet najbolja odbrana na svetu budite sigurni u to,srecom bice ostrvskog mentaliteta u reprezentaciji i ima da iskidamo na SP!

Phoenix

pre 14 godina

"Real Madrid want to sign Nemanja Vidic for the best defender in the world "

Ajde lingvisti prevedite mi molim vas ovu kovanicu!
Ja bih se ipak opredelio da prevodim sa spanskog na srpski nego da verujem Spancima i njihovom engleskom!

Mrmac

pre 14 godina

Evo jednog skromnog vidjenja,bez obzira da li Real zeli najbolju odbranu ili najpouzdanijeg defanzivca.Nemanji "lezi" ostrvski fudbal.Cinjenica da i ako ima neku slabu tacku (ili bar slabiju)to je kad se lopta igra po zemlji,pogotovo kada to rade niski igraci,brzi u startu sa loptom u nogama.Lako je setiti se par gresaka koje je imao u svojoj igrackoj karijeri bas zato sto Nemanja u sezoni napravi dve-tri,sto se svakako mora ceniti.Ja ih pamtim,setite ih se i vi.Gol Eto'oa u finalu lige sampiona,onda maltene svaki susret sa Toresom ili Anelkom,koji su jaki na lopti(Anelka)ili brzi u startu(Tores i Eto'o).Spanija jeste obecana zemlja za fudbalere ali je i puna igraca koji ne "leze"nasem Nemanji(Vilja,Mesi,i sl.)Zato moja preporuka, ostani Vido tu gde jesi,Englezi znaju da cene i odanost i pozrtvovanje.A sto se supruge tice(a i sam sam ozenjen)sedite i sagledajte hladne glave sta je najpametnije,ne mozda i najisplativije.Ne bacaj u vodu sve ovo sto si mukom i odricanjem stekao.A u Realu su igraci potrosno dobro.Zar stvarno mislite da Mancester ne moze da kupi bolje igrace od Gigsa,Skolsa i Nevila.Moze,ali postoji postovanje koje je Nemanja takodje stekao.A ako ne ode,igrace u "crvenima"do penzije,sigurno.

Afro Samurai!

pre 14 godina

Kako mi je lepo gledati ManU kako se koprca pred naletima gladnog Reala. Jos kad 'napujdaju' Marcu na tebe, c c c. Vidic nije najbolji na svetu, ali da, Top 3 u svakom slucaju. I voleo bih da predje u Real, bio bi to pravi potez, ako nista ManU bi se raspao, sta ces vise. :P

Miky

pre 14 godina

Vidic je sjajan igrac, jedan od najboljih na planeti. Svi sanjaju da imaju takvog odbrambenog igraca kakvog ima Mancester,pa i Real. Cak ga je pozeleo i Ronaldo, njegov prijatelj i bivsi saigrac. Srbija je puna talenatama Vidic je samo jedan od njih. Sama cinjenica da je vec dve godine u idealnom timu i da je najbolji igrac premijer lige govori sve. sta vise reci kada ga zeli i kraljevski klub. On je zvezda Mancestera i voleo bi da tako i ostane,Mancester bi bez njega propao...