Sreda, 01.07.2009.

21:56

W09: Federer, Has, Mari i Rodik

Devetog dana Vimbldona postali su poznati svi učesnici polufinala.

Izvor: B92

W09: Federer, Has, Mari i Rodik IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Dima

pre 14 godina

Susaj ti ovog sto se potpisao kao DS. Da li si ti gledao pomenuti mec??? Nisam znao da za FedEX-om trci klinka koja nosi suncobran?!?!?! Takodje nisam znao ni da Federer nema pojma, pa samo onako uzme i postavi reket....
A vas teniser ubija kako igra!! I ko je bre uopste taj Ivo Karlovic??? Pa on je trebao Federeru da se pokloni pre meca, i zahvali Bogu sto je u situaciji da igra sa njim.
Zasto vazda vi morate nekakva non-sense opravdanja traziti posle (logicnog) poraza, i kaljati svakog protivnika koji igra protiv vasih 'sportasa'?!?!?

drina nk

pre 14 godina

Kakav crni Rafa njemu su koljena otisla u ofsajd,ima 23 g a njegova koljena kao da imaju 33,nije ni cudo kad divlja po terenu ko tasmanijski djavo bojim se da ne zavrsi prerano karijeru,za razliku od njega Fedex se nikad u njegovoj prof. karijeri nije povrijedio niti predao mec,konstantno igra polufinala i finala svih g.s. turnira,Rodzer je najbolji igrac belog sporta sto se ikad rodio i sam Pit Sampras je to rekao kao i Nadal u finalu Aust.Opena ove godine,i zato laici poput nekih odje nebi trebalo uopste da komentarisu ovaj sport,pozdrav za sve Rodzerove navijace.

aleksandar

pre 14 godina

Has je juce odigrao savrseno. Sve mu je islo savrseno, pa je za ocekivati da ga Fed razbije u polufinalu.
Sto se tice Hrvata koji se primaju: ajde spustite se malo na zemlju.

NIKOLA

pre 14 godina

Statistika je ipak na Murrayjevoj strani. Amerikanac je izgubio čak šest od osam mečeva protiv Murrayja uključujući i susret u Wimbledonu iz 2006. No, Roddick najavljuje pobjedu...

"Spreman sam za Murrayja i sve Britance koji će biti uz njega. Moram priznati da se nikada u teniskoj karijeri nisam osjećao ovako dobro", samopouzdano će Roddick.

TO MAJSTOREEEEE!

Konan

pre 14 godina

Federera pratim bas od finala Vimbldona 2004,kada je igrao sa Rodikom! I od tada i navijam za Federera! Nadam se da ce uzeti 15. titulu i potvrditi da je najbolji! Jer to je igrac koji nije predao nijedan mec,i koji je i ako ne osvoji titulu skoro uvijek u finalu! Naravno ,respekt Nadalu,psihicki jak, zatim u dobroj kondiciji,i Rodiku koji izgleda samo nema srece ,ali je izuzetan teniser! ALI ZA MENE.BR 1 FEDERER!

VLADA

pre 14 godina

jedino haas ima sanse da dobije federera, ako fedex prodje u finale ni rodicjk ni marey nemaju sanse protiv ovakvog rpgera

tako da je haas - federer finale pre finala

messi

pre 14 godina

Kad macke nema misevi kolo vode! Bez kralja nema tenisa,bez njegovih udaraca,bez njegove harizme,bez uzvika VAMOS jednostavno nema tenisa..vidi se sa koliko samopouzdanja igraju Federer i Marej,arogantno pred svojim protivnicima,osmesi su na njihovim licima ali nek uzivaju jer kad se kralj vrati ponovo ce neki bez srama da placu! Ziv i zdrav bio Rafa!

Vladan R

pre 14 godina

Neverovatno koliko pojedinci iz bivse nam bratske republike nemaju osecaja za realnost, pa ispada maltene da je malo falilio da Karlovic dobije Federera. Pa evo navode da je prvi set Karlovic pre svega izgubio zbog sunca i impresioniranosti centralni terenom. Pa jos navode da je pogresio jer je posle sjajnog servisa u pojedinim trenucima zurio na mrezu u zelji da poentira. Da je sacekao valjda bi bilo drukcije. Taj retern kada ste posle sjajnog srvisa izbaceni sa terena ako udje donosi velike probleme igracu koji servira gde god on bio u tom trenutku . Zatim navodi parametre koji dokazuju ono sto svako ko makar malo poznaje tenis zna a to je da ima samo jedan jedini bas kvalitetan udarac-servis. Sa jednim kvalitetnim udarcem ma koliko on dobar bio i bez obzira koliko je znacajan za podlogu na kojoj se igra, Federeru se ,kada je u formi, maksimalno moze uzeti set, a i to uz veliku dozu srece. Svaki poen koji Karlovic nije zavrsio servisom ili prvim udarcem nakon servisa pripao je Federeru pa ne znam o cemu se ovde prica i zali.

borg

pre 14 godina

cuj sad ovog sto se predstavlja kao ds,federer postavljao reket pa karlovica smetalo sunce,gluposti.jarane mislis li uistinu da ova vasa sirovina ima sanse protiv ovakvog federera?sto se cilica tice ja mislim da je haas napravijo veresiju od gotovine,jer je vodio 2-o u setovima.pozdrav

CliveRemington

pre 14 godina

Dragi moj beni!
Mene samo interesuje gde si ti isao u skolu. Pa brate ti si sluzbeno nepismen:
- na pocetku se recenice stavlja veliko slovo
- roger je pretpostavljam Rodzer, licno se ime takodje pise velikim slovom
- isto vazi za has, rodik - Has, Rodik
- dje je gde
- Zasto je sramota ispasti u cetvrtfinalu Vimbldona? Da li postoji bilo koja disciplina u kojoj bi ti bio u cetvrtfinalu svoje ulice ili svog sela? Ako je odgovor potvrdan (to je ono kada kazas DA), obavesti me
- nije istoriski nego istorijski
- come_on su u engleskom 2 reci "come on"
- 15gren slem namerno preskacem

Ako tuzis Minitarstvo prosvete i ucitelje/profesore maternjeg jezika za godine koji si proveo u skoli a nista nisi naucio, morao bi da dobijes spor.

Ajde sa srecom

Bojan

pre 14 godina

@beni pitas "dje je Novak" evo ja cu da ti recem... Novak je tamo gde verovatno nijedan teniser sa ovih prostora jos decenijama nece da dodje. Eto tu je. Nego dobro,ljubomoru iskompleksiranog suseda i mogu da razumem ali ove Srbe treba da je sramota od onoga sto pricaju za Novaka. Pozdrav!

pre 14 godina

Razlika

Španjolski forumaš: «To je razlika između Rogera i ostale trojice (Nadal, Murray, Đoković) koji s vremena na vrijeme gube od svaštara poput Haasa, Karlovića, Söderlinga…

(Esta es la diferencia entre Roger y el resto. Mientras que a los otros tres (Nadal, Murray, Djokovic) de vez en cuando los elimina un enchufado Haas, Karlovic, Soderling, etc...)

Sergio Tacchini na mukama, ne i šverceri

Bili su na mukama čelnici Karlovićeva sponzora. Trebalo je pronaći majicu XXL5, tenisice broj 53! Na slatkim su mukama šverceri u u Wimbledonu jer, zaigraju li u finalu Federer i Murray, bez problema će prodati karte koje nude po 8300 eura (službena je cijena oko 60 eura). Dođe li do finala, očekuje se će biti nadmašen televizijski rekord iz 2007. godine. Čak je 13.1 milijuna Britanaca pratilo prijenos dvoboja između Nadala i Federera. Inače, najviše ih je gledalo Borga i Prznicu – 17.3 milijuna (1980.)!

Chaos Is Me

pre 14 godina

Navijam za Rodika. Chovek koga mnogi gledaju sa podsmehom, ali igrach koji sve vishe napreduje. Istina je da njegovi udarci deluju onako kruto i "rogobatno" ali meni se to bash nekako i svidja. Marej mi, za razliku od mnogih od vas, nije odvratan. Naprotiv, chovek koristi svoje prednosti i tehnichki je nekako "najshkolovaniji" igrach danashnjice. Ipak, ne volim to shto Englezi, potpuno nipodashtavajuci ostale vrhunske igrache, dizu Mareja u nebesa, a tu mu josh nije mesto. Ni blizu. Impresioniran sam igrom Tomija Hasa. Ako bude odigrao kao danas protiv Novaka, moze da napravi dosta problema najboljem svih vremena (sasvim objektivno iako nisam Rodzerov fan). Naravno, favorit broj 1 je Federer ali bih voleo da turnir uzme Endi Rodik.

I josh neshto, Novak Djokovic je jedan od najboljih sportista koje je ova zemlja ikada imala. Privilegija ga je gledati, chak i kad gubi. Momak je stvarno strashan. Shta bi drugi radili da su na njegovom mestu, teshko je i pretpostaviti. Zauvek njegov navijach (i pored svih njegovih mana)!

beni

pre 14 godina

ajmo roger na titulu,,sto ce tebi da urade(has rodik itd)..a dje je novak aaaaaaa????/?hahahahahahaha..sramota sramota sramota...ajmo legendo legendarna,po 15gren slem i novi istoriski rekord...come_on roger....

sasa jokic

pre 14 godina

E moj Nole, sramota, sta drugo covek da kaze. Da ne udjes u polufinale, pored ovako slabe konkurencije.....Federer ce da ih pocisti sve. Sa Marejom u finale. Marej ce da uveca prednost na listi, odvojice se trojka, a Nole sa boranijom!

pre 14 godina

Murray će biti na mukama

Roddick igra vrhunski! Večerašnji dvoboj s Hewittom bio je prava poslastica, a Andy je u petomu setu virtuoznom igrom u polju u dva navrata spasio Australčeve prilike za obrat. Roddick je ubacio 43 asa, na turniru 139, a vodeći je gledaju li se poeni nakon drugoga servisa (59 posto). Karlović je deveti (55), a iza njega, što je još jedan pokazatelj koliko je Ivo usavršio servis, slijedi Federer (54 posto)!

Veseli me i Haasov uspjeh jer se radi o izvanrednomu tenisaču. Istodobno sam još tužniji kada vidim kako je Čilić od «gotovine napravio veresiju»…


Federer je genij, ali…

Lako je filozofirati kada nisi u tuđoj koži, ali Karlović je taktički podbacio. I to ne pri reterniranju. Nakon Federerova servisa pokušao je doista sve i tu mu treba čestitati. Nije uspio, ali na drugoj je strani ipak bio najveći od najvećih.

No Zagrepčanina je nešto drugo koštalo poraza. Silovanje mreže protiv Federera dopušteno je samo u slučaju kada imaš zaleđe, ali ne u trenucima kada si u minusu nakon svoga servisa. Švicarac je nekoliko puta instinktivno reagirao i običnim postavljanjem reketa stavio Karlovića pred nepremostive teškoće. A moglo je biti sve drugačije da je Ivo samo malo zakoračio na teren. Bilo bi vremena da se namjesti na forhend i u najvećemu broju slučajeva neobranjivo napadne. Talijanski su reporteri još jedanput potvrdili ono što znaju ljudi koji pozornije prate tenis. Naš junak uopće nema lošu ruku, ali je nemoguće očekivati pokretljivost od tako visokog igrača. Zato je trebao mudrije pokrivati teren, a ne bezglavo jurišati na mrežu. I to, da opet naglasim, kada servisom nije napravio očekivanu prednost. Stoga gotovo da nije bilo izmjena, a to je Karlovića skupo koštalo kada je forhendom trebalo iskoristiti rijetke ukazane prilike. Jednostavno nije bio dovoljno «unutra» da stekne sigurnost i poentira, kao što je to činio protiv Tsonge i Verdasca.

Ilie Nãstase rekao je uoči susreta da će Karlović biti impresioniran središnjim terenom. Nije dugo trajalo, ali sasvim dovoljno da Federer daleko odmakne. Na žalost, Karlović u zadnje vrijeme nema sreće ni s vremenom. Odmah sam znao da je rani poslijepodnevni početak susreta Federerova prednost, ali nisam slutio da će sunce baš toliko naštetiti našem igraču. U Rolandu Garrosu imao je Hewitta u šaci i onda ga je uhvatila slabost zbog igranja na vrućini, a u Wimbledonu nije mogao servirati i to je bilo kobno u prvomu setu koji je, znalo se to i prije, najvažniji u susretu. Dok se Ivo skockao, Federer je već vodio sa 2:0, opustio ruku i mirno čekao 13. igru.

Ipak, vimbldonski učinak najbolji je u Zagrepčaninovoj karijeri. Usto je Karlović 129 uzastopnih igara čuvao svoj servis i uvjerljivo drži svjetski rekord (Arthurs je drugi sa 111 u nizu, postignutih 1999. godine)! Nakon susreta s Federerom i dalje ima prosjek od 20 asova po susretu (645:31 = 20.8) jer je na turniru zabio 160 asova (do Wimbledona 485). I dalje je najbolji ove godine gledaju li se spašene prigode za obrat (82/115 = 71.3 posto).

sasa jokic

pre 14 godina

E moj Nole, sramota, sta drugo covek da kaze. Da ne udjes u polufinale, pored ovako slabe konkurencije.....Federer ce da ih pocisti sve. Sa Marejom u finale. Marej ce da uveca prednost na listi, odvojice se trojka, a Nole sa boranijom!

beni

pre 14 godina

ajmo roger na titulu,,sto ce tebi da urade(has rodik itd)..a dje je novak aaaaaaa????/?hahahahahahaha..sramota sramota sramota...ajmo legendo legendarna,po 15gren slem i novi istoriski rekord...come_on roger....

CliveRemington

pre 14 godina

Dragi moj beni!
Mene samo interesuje gde si ti isao u skolu. Pa brate ti si sluzbeno nepismen:
- na pocetku se recenice stavlja veliko slovo
- roger je pretpostavljam Rodzer, licno se ime takodje pise velikim slovom
- isto vazi za has, rodik - Has, Rodik
- dje je gde
- Zasto je sramota ispasti u cetvrtfinalu Vimbldona? Da li postoji bilo koja disciplina u kojoj bi ti bio u cetvrtfinalu svoje ulice ili svog sela? Ako je odgovor potvrdan (to je ono kada kazas DA), obavesti me
- nije istoriski nego istorijski
- come_on su u engleskom 2 reci "come on"
- 15gren slem namerno preskacem

Ako tuzis Minitarstvo prosvete i ucitelje/profesore maternjeg jezika za godine koji si proveo u skoli a nista nisi naucio, morao bi da dobijes spor.

Ajde sa srecom

pre 14 godina

Murray će biti na mukama

Roddick igra vrhunski! Večerašnji dvoboj s Hewittom bio je prava poslastica, a Andy je u petomu setu virtuoznom igrom u polju u dva navrata spasio Australčeve prilike za obrat. Roddick je ubacio 43 asa, na turniru 139, a vodeći je gledaju li se poeni nakon drugoga servisa (59 posto). Karlović je deveti (55), a iza njega, što je još jedan pokazatelj koliko je Ivo usavršio servis, slijedi Federer (54 posto)!

Veseli me i Haasov uspjeh jer se radi o izvanrednomu tenisaču. Istodobno sam još tužniji kada vidim kako je Čilić od «gotovine napravio veresiju»…


Federer je genij, ali…

Lako je filozofirati kada nisi u tuđoj koži, ali Karlović je taktički podbacio. I to ne pri reterniranju. Nakon Federerova servisa pokušao je doista sve i tu mu treba čestitati. Nije uspio, ali na drugoj je strani ipak bio najveći od najvećih.

No Zagrepčanina je nešto drugo koštalo poraza. Silovanje mreže protiv Federera dopušteno je samo u slučaju kada imaš zaleđe, ali ne u trenucima kada si u minusu nakon svoga servisa. Švicarac je nekoliko puta instinktivno reagirao i običnim postavljanjem reketa stavio Karlovića pred nepremostive teškoće. A moglo je biti sve drugačije da je Ivo samo malo zakoračio na teren. Bilo bi vremena da se namjesti na forhend i u najvećemu broju slučajeva neobranjivo napadne. Talijanski su reporteri još jedanput potvrdili ono što znaju ljudi koji pozornije prate tenis. Naš junak uopće nema lošu ruku, ali je nemoguće očekivati pokretljivost od tako visokog igrača. Zato je trebao mudrije pokrivati teren, a ne bezglavo jurišati na mrežu. I to, da opet naglasim, kada servisom nije napravio očekivanu prednost. Stoga gotovo da nije bilo izmjena, a to je Karlovića skupo koštalo kada je forhendom trebalo iskoristiti rijetke ukazane prilike. Jednostavno nije bio dovoljno «unutra» da stekne sigurnost i poentira, kao što je to činio protiv Tsonge i Verdasca.

Ilie Nãstase rekao je uoči susreta da će Karlović biti impresioniran središnjim terenom. Nije dugo trajalo, ali sasvim dovoljno da Federer daleko odmakne. Na žalost, Karlović u zadnje vrijeme nema sreće ni s vremenom. Odmah sam znao da je rani poslijepodnevni početak susreta Federerova prednost, ali nisam slutio da će sunce baš toliko naštetiti našem igraču. U Rolandu Garrosu imao je Hewitta u šaci i onda ga je uhvatila slabost zbog igranja na vrućini, a u Wimbledonu nije mogao servirati i to je bilo kobno u prvomu setu koji je, znalo se to i prije, najvažniji u susretu. Dok se Ivo skockao, Federer je već vodio sa 2:0, opustio ruku i mirno čekao 13. igru.

Ipak, vimbldonski učinak najbolji je u Zagrepčaninovoj karijeri. Usto je Karlović 129 uzastopnih igara čuvao svoj servis i uvjerljivo drži svjetski rekord (Arthurs je drugi sa 111 u nizu, postignutih 1999. godine)! Nakon susreta s Federerom i dalje ima prosjek od 20 asova po susretu (645:31 = 20.8) jer je na turniru zabio 160 asova (do Wimbledona 485). I dalje je najbolji ove godine gledaju li se spašene prigode za obrat (82/115 = 71.3 posto).

Vladan R

pre 14 godina

Neverovatno koliko pojedinci iz bivse nam bratske republike nemaju osecaja za realnost, pa ispada maltene da je malo falilio da Karlovic dobije Federera. Pa evo navode da je prvi set Karlovic pre svega izgubio zbog sunca i impresioniranosti centralni terenom. Pa jos navode da je pogresio jer je posle sjajnog servisa u pojedinim trenucima zurio na mrezu u zelji da poentira. Da je sacekao valjda bi bilo drukcije. Taj retern kada ste posle sjajnog srvisa izbaceni sa terena ako udje donosi velike probleme igracu koji servira gde god on bio u tom trenutku . Zatim navodi parametre koji dokazuju ono sto svako ko makar malo poznaje tenis zna a to je da ima samo jedan jedini bas kvalitetan udarac-servis. Sa jednim kvalitetnim udarcem ma koliko on dobar bio i bez obzira koliko je znacajan za podlogu na kojoj se igra, Federeru se ,kada je u formi, maksimalno moze uzeti set, a i to uz veliku dozu srece. Svaki poen koji Karlovic nije zavrsio servisom ili prvim udarcem nakon servisa pripao je Federeru pa ne znam o cemu se ovde prica i zali.

Chaos Is Me

pre 14 godina

Navijam za Rodika. Chovek koga mnogi gledaju sa podsmehom, ali igrach koji sve vishe napreduje. Istina je da njegovi udarci deluju onako kruto i "rogobatno" ali meni se to bash nekako i svidja. Marej mi, za razliku od mnogih od vas, nije odvratan. Naprotiv, chovek koristi svoje prednosti i tehnichki je nekako "najshkolovaniji" igrach danashnjice. Ipak, ne volim to shto Englezi, potpuno nipodashtavajuci ostale vrhunske igrache, dizu Mareja u nebesa, a tu mu josh nije mesto. Ni blizu. Impresioniran sam igrom Tomija Hasa. Ako bude odigrao kao danas protiv Novaka, moze da napravi dosta problema najboljem svih vremena (sasvim objektivno iako nisam Rodzerov fan). Naravno, favorit broj 1 je Federer ali bih voleo da turnir uzme Endi Rodik.

I josh neshto, Novak Djokovic je jedan od najboljih sportista koje je ova zemlja ikada imala. Privilegija ga je gledati, chak i kad gubi. Momak je stvarno strashan. Shta bi drugi radili da su na njegovom mestu, teshko je i pretpostaviti. Zauvek njegov navijach (i pored svih njegovih mana)!

drina nk

pre 14 godina

Kakav crni Rafa njemu su koljena otisla u ofsajd,ima 23 g a njegova koljena kao da imaju 33,nije ni cudo kad divlja po terenu ko tasmanijski djavo bojim se da ne zavrsi prerano karijeru,za razliku od njega Fedex se nikad u njegovoj prof. karijeri nije povrijedio niti predao mec,konstantno igra polufinala i finala svih g.s. turnira,Rodzer je najbolji igrac belog sporta sto se ikad rodio i sam Pit Sampras je to rekao kao i Nadal u finalu Aust.Opena ove godine,i zato laici poput nekih odje nebi trebalo uopste da komentarisu ovaj sport,pozdrav za sve Rodzerove navijace.

Bojan

pre 14 godina

@beni pitas "dje je Novak" evo ja cu da ti recem... Novak je tamo gde verovatno nijedan teniser sa ovih prostora jos decenijama nece da dodje. Eto tu je. Nego dobro,ljubomoru iskompleksiranog suseda i mogu da razumem ali ove Srbe treba da je sramota od onoga sto pricaju za Novaka. Pozdrav!

Konan

pre 14 godina

Federera pratim bas od finala Vimbldona 2004,kada je igrao sa Rodikom! I od tada i navijam za Federera! Nadam se da ce uzeti 15. titulu i potvrditi da je najbolji! Jer to je igrac koji nije predao nijedan mec,i koji je i ako ne osvoji titulu skoro uvijek u finalu! Naravno ,respekt Nadalu,psihicki jak, zatim u dobroj kondiciji,i Rodiku koji izgleda samo nema srece ,ali je izuzetan teniser! ALI ZA MENE.BR 1 FEDERER!

VLADA

pre 14 godina

jedino haas ima sanse da dobije federera, ako fedex prodje u finale ni rodicjk ni marey nemaju sanse protiv ovakvog rpgera

tako da je haas - federer finale pre finala

borg

pre 14 godina

cuj sad ovog sto se predstavlja kao ds,federer postavljao reket pa karlovica smetalo sunce,gluposti.jarane mislis li uistinu da ova vasa sirovina ima sanse protiv ovakvog federera?sto se cilica tice ja mislim da je haas napravijo veresiju od gotovine,jer je vodio 2-o u setovima.pozdrav

NIKOLA

pre 14 godina

Statistika je ipak na Murrayjevoj strani. Amerikanac je izgubio čak šest od osam mečeva protiv Murrayja uključujući i susret u Wimbledonu iz 2006. No, Roddick najavljuje pobjedu...

"Spreman sam za Murrayja i sve Britance koji će biti uz njega. Moram priznati da se nikada u teniskoj karijeri nisam osjećao ovako dobro", samopouzdano će Roddick.

TO MAJSTOREEEEE!

messi

pre 14 godina

Kad macke nema misevi kolo vode! Bez kralja nema tenisa,bez njegovih udaraca,bez njegove harizme,bez uzvika VAMOS jednostavno nema tenisa..vidi se sa koliko samopouzdanja igraju Federer i Marej,arogantno pred svojim protivnicima,osmesi su na njihovim licima ali nek uzivaju jer kad se kralj vrati ponovo ce neki bez srama da placu! Ziv i zdrav bio Rafa!

aleksandar

pre 14 godina

Has je juce odigrao savrseno. Sve mu je islo savrseno, pa je za ocekivati da ga Fed razbije u polufinalu.
Sto se tice Hrvata koji se primaju: ajde spustite se malo na zemlju.

Dima

pre 14 godina

Susaj ti ovog sto se potpisao kao DS. Da li si ti gledao pomenuti mec??? Nisam znao da za FedEX-om trci klinka koja nosi suncobran?!?!?! Takodje nisam znao ni da Federer nema pojma, pa samo onako uzme i postavi reket....
A vas teniser ubija kako igra!! I ko je bre uopste taj Ivo Karlovic??? Pa on je trebao Federeru da se pokloni pre meca, i zahvali Bogu sto je u situaciji da igra sa njim.
Zasto vazda vi morate nekakva non-sense opravdanja traziti posle (logicnog) poraza, i kaljati svakog protivnika koji igra protiv vasih 'sportasa'?!?!?

pre 14 godina

Razlika

Španjolski forumaš: «To je razlika između Rogera i ostale trojice (Nadal, Murray, Đoković) koji s vremena na vrijeme gube od svaštara poput Haasa, Karlovića, Söderlinga…

(Esta es la diferencia entre Roger y el resto. Mientras que a los otros tres (Nadal, Murray, Djokovic) de vez en cuando los elimina un enchufado Haas, Karlovic, Soderling, etc...)

Sergio Tacchini na mukama, ne i šverceri

Bili su na mukama čelnici Karlovićeva sponzora. Trebalo je pronaći majicu XXL5, tenisice broj 53! Na slatkim su mukama šverceri u u Wimbledonu jer, zaigraju li u finalu Federer i Murray, bez problema će prodati karte koje nude po 8300 eura (službena je cijena oko 60 eura). Dođe li do finala, očekuje se će biti nadmašen televizijski rekord iz 2007. godine. Čak je 13.1 milijuna Britanaca pratilo prijenos dvoboja između Nadala i Federera. Inače, najviše ih je gledalo Borga i Prznicu – 17.3 milijuna (1980.)!

pre 14 godina

Murray će biti na mukama

Roddick igra vrhunski! Večerašnji dvoboj s Hewittom bio je prava poslastica, a Andy je u petomu setu virtuoznom igrom u polju u dva navrata spasio Australčeve prilike za obrat. Roddick je ubacio 43 asa, na turniru 139, a vodeći je gledaju li se poeni nakon drugoga servisa (59 posto). Karlović je deveti (55), a iza njega, što je još jedan pokazatelj koliko je Ivo usavršio servis, slijedi Federer (54 posto)!

Veseli me i Haasov uspjeh jer se radi o izvanrednomu tenisaču. Istodobno sam još tužniji kada vidim kako je Čilić od «gotovine napravio veresiju»…


Federer je genij, ali…

Lako je filozofirati kada nisi u tuđoj koži, ali Karlović je taktički podbacio. I to ne pri reterniranju. Nakon Federerova servisa pokušao je doista sve i tu mu treba čestitati. Nije uspio, ali na drugoj je strani ipak bio najveći od najvećih.

No Zagrepčanina je nešto drugo koštalo poraza. Silovanje mreže protiv Federera dopušteno je samo u slučaju kada imaš zaleđe, ali ne u trenucima kada si u minusu nakon svoga servisa. Švicarac je nekoliko puta instinktivno reagirao i običnim postavljanjem reketa stavio Karlovića pred nepremostive teškoće. A moglo je biti sve drugačije da je Ivo samo malo zakoračio na teren. Bilo bi vremena da se namjesti na forhend i u najvećemu broju slučajeva neobranjivo napadne. Talijanski su reporteri još jedanput potvrdili ono što znaju ljudi koji pozornije prate tenis. Naš junak uopće nema lošu ruku, ali je nemoguće očekivati pokretljivost od tako visokog igrača. Zato je trebao mudrije pokrivati teren, a ne bezglavo jurišati na mrežu. I to, da opet naglasim, kada servisom nije napravio očekivanu prednost. Stoga gotovo da nije bilo izmjena, a to je Karlovića skupo koštalo kada je forhendom trebalo iskoristiti rijetke ukazane prilike. Jednostavno nije bio dovoljno «unutra» da stekne sigurnost i poentira, kao što je to činio protiv Tsonge i Verdasca.

Ilie Nãstase rekao je uoči susreta da će Karlović biti impresioniran središnjim terenom. Nije dugo trajalo, ali sasvim dovoljno da Federer daleko odmakne. Na žalost, Karlović u zadnje vrijeme nema sreće ni s vremenom. Odmah sam znao da je rani poslijepodnevni početak susreta Federerova prednost, ali nisam slutio da će sunce baš toliko naštetiti našem igraču. U Rolandu Garrosu imao je Hewitta u šaci i onda ga je uhvatila slabost zbog igranja na vrućini, a u Wimbledonu nije mogao servirati i to je bilo kobno u prvomu setu koji je, znalo se to i prije, najvažniji u susretu. Dok se Ivo skockao, Federer je već vodio sa 2:0, opustio ruku i mirno čekao 13. igru.

Ipak, vimbldonski učinak najbolji je u Zagrepčaninovoj karijeri. Usto je Karlović 129 uzastopnih igara čuvao svoj servis i uvjerljivo drži svjetski rekord (Arthurs je drugi sa 111 u nizu, postignutih 1999. godine)! Nakon susreta s Federerom i dalje ima prosjek od 20 asova po susretu (645:31 = 20.8) jer je na turniru zabio 160 asova (do Wimbledona 485). I dalje je najbolji ove godine gledaju li se spašene prigode za obrat (82/115 = 71.3 posto).

beni

pre 14 godina

ajmo roger na titulu,,sto ce tebi da urade(has rodik itd)..a dje je novak aaaaaaa????/?hahahahahahaha..sramota sramota sramota...ajmo legendo legendarna,po 15gren slem i novi istoriski rekord...come_on roger....

sasa jokic

pre 14 godina

E moj Nole, sramota, sta drugo covek da kaze. Da ne udjes u polufinale, pored ovako slabe konkurencije.....Federer ce da ih pocisti sve. Sa Marejom u finale. Marej ce da uveca prednost na listi, odvojice se trojka, a Nole sa boranijom!

messi

pre 14 godina

Kad macke nema misevi kolo vode! Bez kralja nema tenisa,bez njegovih udaraca,bez njegove harizme,bez uzvika VAMOS jednostavno nema tenisa..vidi se sa koliko samopouzdanja igraju Federer i Marej,arogantno pred svojim protivnicima,osmesi su na njihovim licima ali nek uzivaju jer kad se kralj vrati ponovo ce neki bez srama da placu! Ziv i zdrav bio Rafa!

CliveRemington

pre 14 godina

Dragi moj beni!
Mene samo interesuje gde si ti isao u skolu. Pa brate ti si sluzbeno nepismen:
- na pocetku se recenice stavlja veliko slovo
- roger je pretpostavljam Rodzer, licno se ime takodje pise velikim slovom
- isto vazi za has, rodik - Has, Rodik
- dje je gde
- Zasto je sramota ispasti u cetvrtfinalu Vimbldona? Da li postoji bilo koja disciplina u kojoj bi ti bio u cetvrtfinalu svoje ulice ili svog sela? Ako je odgovor potvrdan (to je ono kada kazas DA), obavesti me
- nije istoriski nego istorijski
- come_on su u engleskom 2 reci "come on"
- 15gren slem namerno preskacem

Ako tuzis Minitarstvo prosvete i ucitelje/profesore maternjeg jezika za godine koji si proveo u skoli a nista nisi naucio, morao bi da dobijes spor.

Ajde sa srecom

Chaos Is Me

pre 14 godina

Navijam za Rodika. Chovek koga mnogi gledaju sa podsmehom, ali igrach koji sve vishe napreduje. Istina je da njegovi udarci deluju onako kruto i "rogobatno" ali meni se to bash nekako i svidja. Marej mi, za razliku od mnogih od vas, nije odvratan. Naprotiv, chovek koristi svoje prednosti i tehnichki je nekako "najshkolovaniji" igrach danashnjice. Ipak, ne volim to shto Englezi, potpuno nipodashtavajuci ostale vrhunske igrache, dizu Mareja u nebesa, a tu mu josh nije mesto. Ni blizu. Impresioniran sam igrom Tomija Hasa. Ako bude odigrao kao danas protiv Novaka, moze da napravi dosta problema najboljem svih vremena (sasvim objektivno iako nisam Rodzerov fan). Naravno, favorit broj 1 je Federer ali bih voleo da turnir uzme Endi Rodik.

I josh neshto, Novak Djokovic je jedan od najboljih sportista koje je ova zemlja ikada imala. Privilegija ga je gledati, chak i kad gubi. Momak je stvarno strashan. Shta bi drugi radili da su na njegovom mestu, teshko je i pretpostaviti. Zauvek njegov navijach (i pored svih njegovih mana)!

drina nk

pre 14 godina

Kakav crni Rafa njemu su koljena otisla u ofsajd,ima 23 g a njegova koljena kao da imaju 33,nije ni cudo kad divlja po terenu ko tasmanijski djavo bojim se da ne zavrsi prerano karijeru,za razliku od njega Fedex se nikad u njegovoj prof. karijeri nije povrijedio niti predao mec,konstantno igra polufinala i finala svih g.s. turnira,Rodzer je najbolji igrac belog sporta sto se ikad rodio i sam Pit Sampras je to rekao kao i Nadal u finalu Aust.Opena ove godine,i zato laici poput nekih odje nebi trebalo uopste da komentarisu ovaj sport,pozdrav za sve Rodzerove navijace.

Bojan

pre 14 godina

@beni pitas "dje je Novak" evo ja cu da ti recem... Novak je tamo gde verovatno nijedan teniser sa ovih prostora jos decenijama nece da dodje. Eto tu je. Nego dobro,ljubomoru iskompleksiranog suseda i mogu da razumem ali ove Srbe treba da je sramota od onoga sto pricaju za Novaka. Pozdrav!

pre 14 godina

Razlika

Španjolski forumaš: «To je razlika između Rogera i ostale trojice (Nadal, Murray, Đoković) koji s vremena na vrijeme gube od svaštara poput Haasa, Karlovića, Söderlinga…

(Esta es la diferencia entre Roger y el resto. Mientras que a los otros tres (Nadal, Murray, Djokovic) de vez en cuando los elimina un enchufado Haas, Karlovic, Soderling, etc...)

Sergio Tacchini na mukama, ne i šverceri

Bili su na mukama čelnici Karlovićeva sponzora. Trebalo je pronaći majicu XXL5, tenisice broj 53! Na slatkim su mukama šverceri u u Wimbledonu jer, zaigraju li u finalu Federer i Murray, bez problema će prodati karte koje nude po 8300 eura (službena je cijena oko 60 eura). Dođe li do finala, očekuje se će biti nadmašen televizijski rekord iz 2007. godine. Čak je 13.1 milijuna Britanaca pratilo prijenos dvoboja između Nadala i Federera. Inače, najviše ih je gledalo Borga i Prznicu – 17.3 milijuna (1980.)!

borg

pre 14 godina

cuj sad ovog sto se predstavlja kao ds,federer postavljao reket pa karlovica smetalo sunce,gluposti.jarane mislis li uistinu da ova vasa sirovina ima sanse protiv ovakvog federera?sto se cilica tice ja mislim da je haas napravijo veresiju od gotovine,jer je vodio 2-o u setovima.pozdrav

VLADA

pre 14 godina

jedino haas ima sanse da dobije federera, ako fedex prodje u finale ni rodicjk ni marey nemaju sanse protiv ovakvog rpgera

tako da je haas - federer finale pre finala

Vladan R

pre 14 godina

Neverovatno koliko pojedinci iz bivse nam bratske republike nemaju osecaja za realnost, pa ispada maltene da je malo falilio da Karlovic dobije Federera. Pa evo navode da je prvi set Karlovic pre svega izgubio zbog sunca i impresioniranosti centralni terenom. Pa jos navode da je pogresio jer je posle sjajnog servisa u pojedinim trenucima zurio na mrezu u zelji da poentira. Da je sacekao valjda bi bilo drukcije. Taj retern kada ste posle sjajnog srvisa izbaceni sa terena ako udje donosi velike probleme igracu koji servira gde god on bio u tom trenutku . Zatim navodi parametre koji dokazuju ono sto svako ko makar malo poznaje tenis zna a to je da ima samo jedan jedini bas kvalitetan udarac-servis. Sa jednim kvalitetnim udarcem ma koliko on dobar bio i bez obzira koliko je znacajan za podlogu na kojoj se igra, Federeru se ,kada je u formi, maksimalno moze uzeti set, a i to uz veliku dozu srece. Svaki poen koji Karlovic nije zavrsio servisom ili prvim udarcem nakon servisa pripao je Federeru pa ne znam o cemu se ovde prica i zali.

Konan

pre 14 godina

Federera pratim bas od finala Vimbldona 2004,kada je igrao sa Rodikom! I od tada i navijam za Federera! Nadam se da ce uzeti 15. titulu i potvrditi da je najbolji! Jer to je igrac koji nije predao nijedan mec,i koji je i ako ne osvoji titulu skoro uvijek u finalu! Naravno ,respekt Nadalu,psihicki jak, zatim u dobroj kondiciji,i Rodiku koji izgleda samo nema srece ,ali je izuzetan teniser! ALI ZA MENE.BR 1 FEDERER!

NIKOLA

pre 14 godina

Statistika je ipak na Murrayjevoj strani. Amerikanac je izgubio čak šest od osam mečeva protiv Murrayja uključujući i susret u Wimbledonu iz 2006. No, Roddick najavljuje pobjedu...

"Spreman sam za Murrayja i sve Britance koji će biti uz njega. Moram priznati da se nikada u teniskoj karijeri nisam osjećao ovako dobro", samopouzdano će Roddick.

TO MAJSTOREEEEE!

aleksandar

pre 14 godina

Has je juce odigrao savrseno. Sve mu je islo savrseno, pa je za ocekivati da ga Fed razbije u polufinalu.
Sto se tice Hrvata koji se primaju: ajde spustite se malo na zemlju.

Dima

pre 14 godina

Susaj ti ovog sto se potpisao kao DS. Da li si ti gledao pomenuti mec??? Nisam znao da za FedEX-om trci klinka koja nosi suncobran?!?!?! Takodje nisam znao ni da Federer nema pojma, pa samo onako uzme i postavi reket....
A vas teniser ubija kako igra!! I ko je bre uopste taj Ivo Karlovic??? Pa on je trebao Federeru da se pokloni pre meca, i zahvali Bogu sto je u situaciji da igra sa njim.
Zasto vazda vi morate nekakva non-sense opravdanja traziti posle (logicnog) poraza, i kaljati svakog protivnika koji igra protiv vasih 'sportasa'?!?!?