Nedelja, 05.04.2009.

20:57

Đoković izgubio od Marija u finalu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji turnir u Majamiju, pošto je u finalu izgubio od Škota Endija Marija 6:2, 7:5 za 102 minuta igre.

Izvor: B92

Ðokoviæ izgubio od Marija u finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

232 Komentari

Sortiraj po:

dr.house

pre 15 godina

@ja
Jedna od tvojih prognoza je bila da Nadal ove godine neće dobiti niti jednog top 10 igrača,a on ih je već sve dobio(pa i Davidenka ako računaš onaj egzibicioni turnir,ja egzibicije ne računam,jednako kao atp),druga je bila da će Novak dobiti Rafu u Davis cupu i da ćeš ti uživati u "Rafinom poniženju"(mislim da se ne varam),a vidili smo kako je to prošlo. Ti se sada vadiš na to da su posuli pjesak i sl.. a to prije meča nisi spominjao. Taj Murrayev umor prije finala Indian W nisi spominjao nego si govorio da će Murray glatko dobiti Rafu...Jasno je meni da si ti veliki Đokovićev navijač,ali ne možeš omalovažavati rezultate jednog Nadala kojemu se čitav svijet divi. Ti ga ne moraš voljeti,ali moraš ipak priznati da je on broj 1 i da ima 6 grand slam naslova, a to se ne može postići na sreću kao što ti tvrdiš. Nakon svakog Novakov poraza nalaziš opravdanja za njega, a nakon svake Rafine pobjede protivnik je bio umoran,podloga je bila spora,Nadal je imao sreće,meč se igrao po vrućini što Nadalu odgovara... Nisi u stanju reći Nadal je bio bolji. Novak je isto klasa od igrača,ali je Rafa ipak iznad. Što će biti u budućnosti...Za sada je tako.To je činjenica koju ti ne želiš da prihvatiš.

ja

pre 15 godina

@Djole

Hajde molim te objasni nama nepismenima sta to fali Novaku kao osobi?
Kakvo je to njegovo ponasanje na terenu i van njega?
Mislim da je Novak najveci sportista i fer plej igrac od svih tenisera.
Svakom igracu aplaudira kada napravi dobar potez. Vec je stotinu puta ispravljao sudije na svoju stetu i tako protivnicima poklanjao poene.
Svakom protivniku cestita iskreno i sa osmehom, kada izgubi mech.
Svakog protivnika koga pobedi pohvali cak i kad ovaj ne zasluzi nikakve pohvale.
Ja ga jos nisam ni jednom video da se raspravlja sa sudijama, sto inace rade i Nadal i Federer, o Rodiku da i ne pricam (nema mecha na kom se nije raspravljao sa sudijama).
Svaki njegov intervju je bio izuzetno korektan i kulturan.
Navedi mi ijedan razlog da Novak ne predstavlja svoju zemlju na dostojanstven nacin.
Kako to po tebi treba da se ponasa? Da pljuje po terenu i vadi gace iz guze kao Nadal?
Da lomi rekete i omalovazava protivnike kao Federer?
Da se svadja sa sudijama i non stop cese j..a kao Rodik?
Jesi li procitao sta je Federer rekao u svojoj izjavi posle poraza kada su ga pitali da prokomentarise Djokovica?
"Djokovic? Iz koje on ono drzave dolazi? Zaboravio sam...A da iz Srbije...".
Pretpostavljam da je to za tebe ogledalo pravog ponasanja. Obavezno u svakoj prilici pljunuti po protivniku.
Novak je bio jedan od najomiljenijih igraca kod publike sirom sveta. I odjedanput je prestao da bude njihov miljenik. A znas li kada i zasto?
Kada se javio video linkom na onaj miting koji je odrzavan zbog proglasenja nezavisnosti Kosova. Tad su se mnogi okrenuli protiv njega i od tada im nije vise simpatican.
Ok mozda nije trebao da se mesha u te stvari. Sport i politika ne idu zajedno. Ali on je jednostavno samo veliki patriota i uradio je to iako je bio svestan da ce to ici na njegovu stetu.
Sto se Novakove porodice tice, ne znam kakvi su. Mozda su dobri - mozda nisu.
Ali kakve uopste veze ima njegova porodica sa njim kao sportistom?
Cak i da se Novakovom ocu mozda mogu i naci neke zamerke - ja ne vidim nikakvog osnova da se bilo sta zameri Novaku.
Ima jedna poslovica koja kaze "Iver ne pada daleko od klade."
S obzirom koliko je Novak dobar - prosto ne mogu da poverujem da njegovi roditelji mogu da budu losi.
Jesi li nekad cuo da je Novak opsovao na terenu u toku igre?
Ja jos nisam, a cuo sam gotovo sve tenisere da psuju.
Novak ima takvo ponasanje, da bi svaka normalna osoba samo pozelela da moze da se ponasa kao on. Jedino nenormalnima to ponasanje moze da smeta.

ja

pre 15 godina

@dr.house
Zvanicni skor izmedju Nadala i Mareja jeste 6:2.
Medjutim lepo sam napisao da u poslednjih 8 meseci Marej vodi 3:1 i to je tacna informacija.
Marej ga je pobedio na US Openu, na onom egzibicionom turniru na pocetku godine i u Roterdamu. Taj egzibiconi turnir ne ulazi u zvanicnu statistiku, ali se tamo igralo za prilicno lepu sumu novca i svi su se borili za pobedu kao da je u pitanju GS. Zato ne treba podcenjivati i tu Marejevu pobedu.
Marej je izgubio ovaj poslednji mech u finalu IW, ali i tome je dosta doprineo onaj vetar u finalu na kome se ocigledno Marej nije najbolje snasao. Sem toga Marej je pre toga odigrao prilicno iscrpljujuci mech polufinala u kome je pobedio Federera, pa je i to donekle uticalo na njegov poraz u finalu.
Seti se samo proslogodisnjeg Wimbldona. U osmini finala Marej je igrao gotovo 4 sata mech od 5 setova protiv Gasketa i onda u sledecem mechu isao tako umoran na Nadala i glatko izgubio.
Uostalom slican slucaj je bio i na US Openu. Prvo je igrao dvodnevno polufinale protiv Nadala i posle toga opet tako umoran na Federera u finale.
Repriza i na zavrsnom turniru, prvo pobedjuje Federera, pa glatko gubi polufinale od Davidenka - opet samo zbog umora.
Dakle on te meceve moze da izgubi samo ako u njih udje umoran.
Medjutim ni Nadal, ni Federer, pa ni Djokovic nemaju sanse da ga dobiju odmornog i to je trenutna realnost svidelo se to nekom ili ne.
Doduse Marej do sada nije napravio ni jedan iole zapazen rezultat na terenima na sljaci, tako da je malo nezahvalno govoriti o njegovoj igri na sljaci. Sa njegovim stilom igre ima sve predispozicije da na sljaci pravi odlicne rezultate, a opet njegovi dosadasnji rezultati na sljaci ne idu u prilog ovoj tvrdnji. Sigurno je da ce sa ovom formom i na sljaci biti bolji nego ranije, ali koliko bolji to ostaje da vidimo.

Novak medjutim igra odlicno i na sljaci. Prosle godine je na turnirima na sljaci imao 16 pobeda i 3 poraza (2 od Nadala i jedan od Federera).
Od ostalih igraca izgubio je samo 3 seta i dobio 37 setova.
U tih 40 setova je ukupno 19 puta gubio svoj servis, dakle jedva jedan servis gem u svaka 2 seta.
U Hamburgu protiv Nadala je Novak u celom mechu osvojio svega 3-4 poena manje od protivnika. Dakle ako neko moze Nadala da pobedi na sljaci onda je to upravo Novak.
Taj mech Devis Kupa ne vredi pominjati. Mozda ne znas da Novak tamo zbog kise nije mogao da odradi 2 postena treninga, a dosao je direktno sa turnira na tvrdoj podlozi. Sem toga onaj teren u Spaniji se cak ne moze nazvati ni sljakom - vise je to licilo na neki sundjer. Spanci su uoci mecha posuli bar nekoliko tona sljake po terenu, tako da su podlogu toliko usporili da na pojedinim mestima loptica jednostavno nije ni odskakala posle pada. Bilo je par stvarno smesnih trenutaka, kada loptica padne i ostane ukopana u pesak, kao da je pala neka bilijarska kugla , a ne teniska loptica.
Medjutim Monte Karlo, Rim, i RG su ozbiljni turniri i tereni na njima su profesionalni, a ne ova "gradilista" na kojima spanci igraju.
Ne tvrdim da ce Novak pobediti Nadal na sljaci. Uostalom mozda se ove godine ni ne sastanu nijednom na sljaci.
Ali ako se i sastanu i Novak pobedi - to za mene nece biti nikakvo iznenadjenje.
Isto tako nece me iznenaditi ni ako Nadal izgubi od nekog drugog igraca.
Cinjenica je da je on ove godine u mnogo losijoj formi nego prethodne.
I Novak je na sti nacin zapoceo proslu godinu (titulama u Australiji i na IW), pa mu to ipak nije bilo dovoljno da zadrzi prvu poziciju do kraja godine.
Uzmi u obzir da je i u Australiji i na IW Nadal spasavao izgubljene mecheve protiv Verdaska odnosno Nalbandiana. Bukvalno su ga 2 poena na tim turnirima delila da umesti 3000 - na njima uzme jedva 1000 poena.
Dakle uopste on ne briljira kako to tebi izgleda i na svakom ovakvom turniru je na ivici da ispadne vec u 2-3 kolu.
Ako Nadal ne uspe da osvoji bar 3 velika turnira na sljaci od ova 4 (Monte Karlo, Rim, Madrid i RG) izgubice i teorijske sanse da zadrzi to prvo mesto na kraju godine.
Jednostavno, skoro polovina bodova koje ima su mu sa tih turnira i bez titula na tim turnirima ne bi on bio ni medju prvih 5.
Na kraju ne znam koje se to moje prognoze nisu obistinile. Jedino sto sam prognozirao je da ce ovu godinu Novak i Marej zavrsiti na prva 2 mesta, a Federer i Nadal na 3. i 4.
A na kraju godine mozemo da pricamo da li sam bio u pravu ili ne.
Evo ti na kraju i podaci o dosadasnjim rezultatima za ovu godinu:
Nadal 3605
Murray 2620
Federer 2010
Roddick 2000
Djokovic 1820
S obzirom da je Novak u Australiji osvojio 360 bodova, a Nadal 2000 vidi se da su od Australije pa na dalje obojica napravili po 1500 bodova dakle gotovo isti broj bodova.
Sva Nadalova prednost u odnosu na Djokovica je sa tog prvog gren slema.
Od vecih turnira ostalo je jos 7 mastersa (3 na sljaci i 4 na tvrdim podlogama), 3 GS (sljaka, trava i beton).
Titule na tim turnirima donose ukupno 13000 bodova, finala 6000 bodova. Cinjenica je da ce vecinu tih bodova uzeti ova 4 prva igraca, ali pravo pitanje je ko ce od njih koliko uzeti.
Ako ravnomerno raspodele te bodove - poredak ce ostati isti kao i sada. Ali ako jedan od njih uzme umesto 25% recimo 40% tih bodova, automaski ce ostala trojica voditi jako neizvesnu borbu za preostala 3 mesta.
Ti mozda mislis da ce najvise tih bodova uzeti Nadal.
Ja recimo mislim da ce najvise uzeti Marej, a odmah iza njega Djokovic.
Dakle Nadalu i Federeru u tom slucaju preostaje da odluce ko ce biti 3. a ko 4.

Beogrdjanin

pre 15 godina

Hvala Vam. A na Vašu poslednju rečenicu dodajem: ako se svi samo malo potrudimo i poklonimo drugome makar jednu lepu reč ili 1 gram dobrote, za toliko će zasigurno i svet biti lepši.

slavica

pre 15 godina

Nije lepo kuditi naseg vrhunskog sportistu ako izgubi poneki mec. On zaista ima velikih zdravstvenih problema, i to sa plucima,sto se vidi kada su klimatski uslovi nepovoljni. On je veoma mlad covek, neznog zdravlja, izuzetnog duha i talenta za sport. Nole je pravi sportista i fer igrac. Ali, zar nije zdravlje najvece bogatstvo?
Zapitajte se svi vi koji nipodastavate igru Novaka Djokovica, gde ste se sami oprobali u necemu i da li ste imali problema sa zdravljem u tim godinama?

Mira P.

pre 15 godina

@Zaza,Nikol Dz. i tako to.
Ne mogu se setiti nijednog igraca koji aplaudira protivnicima na lepim potezima osim Novaka.To sto radi Novak je u redu ali ne vidim razlog da vi prozivate Merija ili bilo koga zato sto ne aplaudira.Ko je uveo to pravilo.Novak je imitirao druge tenisere a Mari nije.Da
li to znaci da i ostali treba da se bave imitacijama.Naravno,ne.Mariju nema sta da se zameri,decko se ponasa normalno.Zasto vi zbog poraza trazite dlaku u jajetu.

UsualSuspect

pre 15 godina

Naravno da je i Tipsarevic vrhunski teniser, svi koji su u prvih 500 su odlicni teniseri, samo je razlika izmadju petstotog i nekog u prvih deset malo veca, ali mora se uzeti i cinjenica da su to najbolji tenisri na svetu, razmislite malo sta znaci biti petstoti teniser na svetu (to je VELIKA stvar), a kamoli treci kao sto je Novak! NAPRED NOVACE!!!

igysa

pre 15 godina

samo da kazem da mi se #@~@ od svih ovih poznavalaca i "pravih" fanova i da sam jako razocaran kako je Novak jednostavno omrazen u Srbiji. Omrazen zato sto se ovde ne prasta niciji uspeh.. i zato sto ima toliko ljubomore i zavisti i zato sto je dovoljan jedan poraz odnosno u ovom slucaju Marejeva pobeda (po meni potpuno zasluzena da se razumemo), da se zaboravi sve dobro sto je Novak uradio, npr samo dva dana pre ovog meca, a to je samo jedan delic.. u neverici gledam svoje okruzenje koje nema trunke repekta prema Novaka i sa podsmehom gleda na njegove uspehe, cak i na pobedu nad Federerom. A to su sve ljudi koji se nikad nisu udubili u jedan teniski mec, ni u Novakoviu ni u Federovu igru ranije, neamju pojam o njihovoj formi i sa lakocom konstatuju jer su tako culi na TV-u sto puta da je Federer car, a Novak je tamo neki smokja. Novak je pre svega nas, ali to ne znaci i da treba pljuvati po drugima. Ali podrska nekome ko ipak na najbolji nacin prestavlja Srbiju, kao i drugi nasi sportisti, ne bi bila nista lose ! Novak ni sa cim nije zasluzio takav tretman. izgubio je juce od igraca koji je trenutno u fenomenalnoj formi. I meni je zao sto je propustio da osvoji dobijen drugi set, ali sam siguran da je kojim slucajem u boljoj formi i da su bili bolji uslovi za igru, bilo bi ako nista drugo, tri seta ! Novak ne mora nista vise da osvoji, a siguran sam da hoce, on je za sve ove nezahvalne i previse uradio, a da toga nisu ni svesni. Napred Nole !

goran ns

pre 15 godina

ovde je samo reč o tome da li nole ima asmu kako neki govore ili jednostavno dečko nije fizički spreman igrati vrhunski tenis iz nedelje u nedelju.Kada to reši stvari će same doći na svoje.Napred majstore!

Zaza

pre 15 godina

Postovanje za Novaka i sve sto je postigao na ovom turniru kao i za sve u dosadasnjoj karijeri.
Znam da njemu trenutno njegove fizicke i telesne predispozicije nisu omogucavale vise i zato ima moj poseban duboki naklon.
Rado citam komentare jer se medju svim ostalim nadju i oni koji su duboko ljudski, razlozno i sustinski napisani. Zato pozdrav zakomkentatore @Chana, @Pirlo, @Dusan,, @nikol dz femija, @Stay Hidrated, @igysa, @Beogradjanin, @Sandra (izvinjavam se onima koje sam propustila).
Sa Novakom, koji dzentlmenski i sportski cestita protivniku, i sa vama svet je mnogo bolji.

Wogy

pre 15 godina

170 pojena je VELIKA razlika, nije to za podcenjivanje.Andy Murray je danas (samo) bio bolji i sasvim zasluzeno pobedio ali to nikako nebi trebalo da bude razlog za uvredljive pa cak i familijarne kritike upucene na Novakov racun. Zar samo par dana ranije do tada gotovo nepobedivi Nadal "nije pao za slobodu" a da nisam primetio bas nijedan tako zajedljiv komentar i bilo kakve kritike kao na racun Djokovica.Sigurno da je i Novak mnogo vise razocaran porazom od Murray-a nego svi mi takozvani teniski strucnjaci i to bi trebalo da bude pravi razlog zasto neobjektivne kritike na njegov racun cak netreba ni objaviti...na kraju to i jeste duznost i obaveza Moderatora ovog Site-a(Portal) koju on veoma retko koristi,gotovo nikada.Veoma brzo dolaze novi Turniri i vise nego sigurno da ce Djokovic opet blistati i zato budimo strpljivi i podrzimo u nasoj istoriji daleko najboljeg Tenisera koji to svakako zasluzuje.Nemoguce je uvek pobedjivati i osvajati Turnire ali mi Australci(Srpskog porekla)smo vise nego zahvalni za sve radosti koje nam je Novak omogucio kao i nase Teniserke.AJDEEEE...Djokovicu i Teniserke u nove pobede...uvek uz vas sa punom podrskom!!!!! Pozdrav iz daleke Australije.

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Odlične su te tvoje prognoze samo je problem što nikada nisi pogodio niti jedan meč.Možeš samo da sanjaš da će prosječni Đoković pobjedit uvjerljivo najboljeg Nadala. Tako si govorio i prije Davis cup meča pa je krasno završilo po Novaka. Glatkih 6-4 6-4 6-0 s time da Rafa i nije igrao nešto posebno no to mu i ne treba za pobjedu protiv Đokovića kojeg vodi 13-1 u setovima računajući mečeve na zemlji. Nadal će nakon Roland Garrosa osigurati broj 1, a ostatak sezone će igrati u bermudama i klompama.

007

pre 15 godina

Novak je jos jednom pokazao da nema dovoljno fizicke snage.Sigurno da je talentovaniji i od Mareja i od Nadala ali talenat ne dobija meceve.Moje misljenje je da Novak treba da zrtvuje jedno dva-tri meseca i da poradi na kondiciji.

Djole

pre 15 godina

Jedno pitanje za sve srbe.u koje ubrajam i velikosrbe,-Da Novak nije srbin ,koliko nas srba i postovalaca sporta-tenisa,bi ga volelo i postovalo kao coveka,iliti osobu!
Njegovi uspesi na terenu sigurno zasluzuju paznju i postovanje,nije mala stvar biti treci na rang listi svetskih tenisera,ali ponasanje na tom istom terenu a i van terena(ukljucujuci roditelje) u mnogo slucajeva je malogradjansko pa i sramno!
Pa u redu zasto me to boli kao i mnoge druge?
Da vam budem iskren,zato sto zivim daleko od svoje domovine i premda sam samo obican radnik,trudim se da svojim dobrim radom a i ponasanjem doprinesem ugledu nasih ljudi u domovini a i ovde u Kanadi.
Znate,moje je misljenje da ne mozemo svi biti vrhunski sportisti,umetnici,pevaci pa da ni ne pominjem naucne radnike,ali svi mozemo biti,svojim ponasanjem i vrednostima ,pravi ambasadori svoje zemlje.
I onda cemu komentari tipa -PA STA STE VI

r2d2

pre 15 godina

Novace, cestitke za finale Miami-ja. Bez obzira na sve probleme, polazivati toliku konstantost na najjacim turnirima je vrlina sama po sebi i odlika je najvecih igraca. Juce se mi se u toku meca na trenutak ucinilo da je Novak nasao nacin da nekako prevazidje zrdavstvene probleme (koji ca ga, to je ocigledno, pratiti i stvarati mu poteskoce u nastavku karijere - pogotovo na GS turnirima) u toku jucerasnjeg meca jer se potpuno vratio u mec u drugom setu. Na zalost ipak je juce morao da se bori i protiv svoga tela koje jednostavno u vrelim i vlaznim uslovima nikako ne moze. Verujem da je dovoljno pametan i bistar da u svemu tome, ma sta drugi pricali i mislili, nikad ne stavi na kocku svoje zdravlje.
Jos jednom, cestitke na velikom uspehu u Miami-ju!!!

Milana

pre 15 godina

Mislim da je i Novaku jos pre pocetka meca bio jasan ishod ovog meca. Igrati pod ovom vrelinom sa takovom vlaznoscu vazduha bi predstavljalo problem i najjacima. Mari jeste u jako dobroj formi, jaci je od Novaka i izdrzljiviji pod istim uslovima i pobeda je sasvim zasluzena. Mislim da ce Novak, ipak, na dolazecim turnirima pokazati jos visi nivo igre. Biti na trecem mestu jeste biti VRHUNSKI teniser jer ne mogu biti svi na 1. mestu. Treba se samo setiti koliko tenisera ima u svetu pa shvatiti kakav je podvig Novak postigao sa svojim rezultatima. Ne treba zaliti ni za cim posle ovog meca. Novak je sigurno odigrao u okviru svojih mogucnosti. Cestitke Mariju na pobedi i SRECNO NOVAKU dalje.

Bice bolje neko vice...

pre 15 godina

Treba da budemo realni Novak je jos uvjek treci igrac na svijetu. To je ogromna stvar, gledajuci odakle dolazi i inace sta je Srbija u tenisu bila a sta je sada. Biti treci na svijetu u bilo kojem sportu to je veliki uspjeh, zbog toga je stvarno pogresno da toliko se pljuje. Ja razumijem da su ljudi razocarani sto Novak nije onaj stari od prije godinu-dvje kada je bio pun snage i pun elana, tj. kada je dosao do ovog treceg mjesta. Sto se tice previjanja i ponekad voljnog momenta moram reci da i mene malo nervira kad se vuce po terenu i kad malo, malo zove trenera, ali zar se nismo vise navikli na to. Takav je, ko navija za njega super, ko ne taj ga vjerovatno ne voli. Meni npr Murray-Mari, nesto nije bio omiljeni igrac prije sezonu-dvje, kad je pado od grceva i svak mu je bio kriv, ali covjek je zasukao rukave i sad je sa radom napravio da dise Novaku za vratom tj. trecim mjestom.

Novaku zelim da prebrodi ovu nadajmo se malu krizu i nastavi sa radom i dobrim rezultatima. A mi kao narod smo takvi uvjek ce biti i dobronamjernih komentara i normalno ne-dobronamjernih, ali u sustini mislim da svi zelimo da Novak dobro igra i da nas obraduje sa dobrim rezultatima.

Ipak je ovo samo tenis.

Prijatno

aleksa

pre 15 godina

E, Srbijo! Place mi se kad citam ovakve sramotne komentare malih umova. Vi svi sto sad kaljate po Djokovicu- bio Vam je dobar dok je osvajao turnire, dok je od Srbije pravio ime za srpski tenis..a sad kad gubi pljujete po njemu! Vi ste sramota za drzavu koja je postala ovakva zbog vas takvih sto ne umete da cenite ono sto imate i sto vam nikad dosta nije! 'Izgubljenih dva sata zivota', '..ko da u srbiji nema dovoljno nerviranja..'- pa niko Vas ne tera da gledate i nervirate se! Napred, Nole!!!!!

green aca

pre 15 godina

U danasnjoj Politici ima izvanredan komentar o Novaku Djokovicu.Prosle godine na istom turniru u polufinalu Novak je pobedidio Mareja sa 6:1 6;0. Razlika u godinu dana ogromna.Marej napreduje Novak stagnira. Servis sve losiji i losiji, forhrmd i bekhend nema poboljsanja. Kretanje nikakvo. Forsiranje drop shota koji su svi procitali od 10 pokusqaja jedan mozda uspe a ostali ili u mrezu ili protivnik lagano stigne. Vreme je da stavi prst na celo i da se zamisli sta ce sa svojom karijerom. Akose zadovoljva postignutim ok. Ako ostatak karijere misli daotaljava i dabude do 15 mesta i to je ok.A ako misli da napreduje pod hitno da menja trenera i fitnes trenera

Dusan

pre 15 godina

Hmmm...., Novak izgubio finale! Pa? On je igrao finale 5-og najjačegt turnira na svetu! Marej je osvojio najjznačajniji trofej u karijeri. Marej je ličio na Novaka iz 2007-e: Izgubio finale Indijan Velsa od Nadala (Novak 2007, Marej 2009) i osvojio turnir u Majamiju (Novak 2007, Marej 2009). Marej je pun samopouzdanja i igra odlično. Vidi se da je naporno trenirao i odmarao pred Martovsku masters turneju (nije igrao u Dejvisovom kupu za Britaniju), i zato je najuspešniji teniser Marta meseca. Posle njega je Nadal (osvojio IW i 1/4 finale Majamija) a onda dolaze Federer (dva 1/2 finala) i Djoković (1/4 finale IW i Finale Majamija) i tu se priča o vrhu svetskog tenisa završava....
E sad ima tu nekih koji bi voleli da nekakav Čilić ili Del Potro budu deo ove velike četvorke ali, ali ima tu jedno veliko ALI....
Del potro ima velike šanse da se ustali na 5-om mestu. Igra agresivno i stalno je u ofanzivi, kada bude poboljšao servis (naročito drugi) biće nepobediv za sve ispod 5-og mesta. Čilić? Smešno! Pa taj momak udari dva puta loptu kako treba pa 4 puta ni sam ne zna šta je odigrao. Uostalom šta je taj Čilić uradio na nekom veliko turniru? Stigao do 1/4 finala?! Pa kada Novak odigra 1/4 finale nekog turnira to svi u svetu tenisa smatraju neuspehom. Novak je u Čilićevim godinama imao dve masters titule i dobijao Federera i Nadala (nekad obojicu na istom turniru). A šta je ti Čilić osvojio u svojoj karijeri? Čenaj, Zagreb_! wow! O Tsongi neću trošiti reči on je samo još jedan od tenisera koji su puni snage i koji nemaju plan igre.
Da zaključim četvorica prvih na listi (Nadal, Federer, Djoković i Marej) će odlučivati o svim velikim turnirima u godinama koje su pred nama (možda se i Del Potro umeša u borbu za neki od trofeja) i potpuno je nebitno da li će Novak biti četvrti ili prvi na ATP listi, jer do titule mora da pobedi bar dvojicu od četvorice vodećih. Toliko od višegodišnjeg ljubitelja i poznavaoca tenisa.
ps Novak, sem fizičke spreme, nema manjkavosti u igri. Da li može to da promeni? Teško zato što je reč o urođenoj mani (mali kapacitet pluća, tačnije mala površina pluća). Kada se ovo uzme u obzir Novakovi rezultati su neverovatni i smatraju se pravim sportskim podvizima.

Miko

pre 15 godina

Bravo za dvojicu buducih vladara tenisa.Trenutno u boljoj formi i zasluzeni pobjednik. Nole ti si nas ponos i ovo je veliki uspjeh.Ustvari nije kondicija nego slabo tijelo i zdravstveni problemi uzrok neuspjeha, a napori su ogromni. Nastavi da radis kao sto je Skot radio u proteklom periodu (ludacki) i bices najbolji jer sam ubjedjen da si veci talenat.Puno srece.

Djole je srbenda

pre 15 godina

MODERATORE OBJAVI OVO CIK AKO IMAS HERCA111
MAREJ JE RUZAN ima zube ko hrt a usi ko vetrobrane na FAP-u, kad ga kamera uhvati u krupnom planu direkt covek da se prepadne gleda li u predatora ili morski krastavac.

milan-Nis

pre 15 godina

Pokusavam da se ne nerviram citajuci sve ove negativne komentare ali mi ne ide,ja razumem kritiku,ali ovde sve experti koji uz kafu i kokice komentarisu 3 ili 4 igraca sveta,sasvim sve jedno!
Ja stvarno ne znam sta je jos Novak trebalo da odigra,jednostavno nekada ne moze pa ne moze!

sssssss

pre 15 godina

i tako ja ponovo fulam jednu sada dokovica...
al dobro prije cu njemu oprostiti nego sereni ali opet nemogu prezaliti drugi set gdje je dobijeno izgubio..
naprijed i sretno novace u daljnem nastavku sezone...

piksi

pre 15 godina

Jedan je Nole Djokovic! Ovi pogresni ljudi i pogresni komentari dolaze od hrvata i muslimana jel nijedan normalan srbin nebi nikada imao sigurno nista dati pozavidi.Ti si majstore iza sebe ostavio Rodzera i Congu sto je preveliki uspjeh. Nastavi samo tako dalje i neces nas nikada razocarati sigurno...

daca_

pre 15 godina

ma dajte ljudi..Marej jest imao nekoliko poena svojih..al on je samo ubacivao loptu..nole je taj koji je bio agresivniji i koji je pravio greske..po meni Marej nije bas neki igrac.Nole glavu gore i idemo u nove pobede i da,pljuvaci nek se ne javljaju nije ih nigde bilo kad je Nole razbio Fedexa

Otac Jevrosim

pre 15 godina

Mnogo ste, braćo moja, mrzeli i vređali Federera i nemojte se čuditi što je Novak ovako prošao. Ljudima koji mrze niko ne pomaže. Žao mi je Novaka. Da nije vas, bolje bi prolazio. I Jelena takođe. Svojom mržnjom prema drugima vi ste i Svevišnjeg okrenuli protiv njih. Pokajte se!

zorica

pre 15 godina

Stvarno ne razumem komentar da Nole ne treba da igra turnire već da se leči? Zašto? Izgubio je od tenisera koji je trenutno u najboljoj formi i zaradio je 250000 dolara. Baš me zanima kad će neko od nas, posebno dotični komentator, uspeti da zaradi TOLIKO a kamoli ono što je Nole DO SADA sa toliko malo godina zaradio od turnira.
NAPRED NOLE

boco

pre 15 godina

Nole, nazovi Kukoca i pitaj ga kako je on povecai masu, snagu i kondiciju, jer je onako mrsav bio neravnopravan onim zvrima u NBA ligi, a kod je skupio snage rasturaoi ih je kako je hteo, a sa malo vise snage i ti ces. Nazovi i pitaj nije sramota pitati, a Toni je veliki covek i sigurno ce ti pomoci.

miroslav

pre 15 godina

Da li je Novak Djokovic cuo za mogucnost koja se zove PROMENA TRENERA, DAKLE PROMENA TRENERA.
Ono sto se vidi to konstantan pad u igri.
Federera je pobedio jer je ovaj bio ocajan, a Congi je bio ocajan dan.
Nole, ustvari uporno sam sebe pobedjuje, svojim greskama.
Dakle, Nole, pod hitno MENJAJ TRENERA, ako zelis da i dalje bude u vrhu svetskog tenisa.

Момо

pre 15 godina

Шкот је већ дуже време бољи од Новака. Прошле године су се "врхунски тениски стручњаци" фрапирали над изјавом Мекинроа да ће Мари бити ове године раме уз раме са Федерером и Надалом. На жалост ова прогноза се испоставила као тачна. Шта да се ради, Ђоковић, ако нешто драстично не промени, остаће вечити таленат који је у једном моменту био трећи на свету. Мало ли је? Наравно да не! Али је имао шансе и за нешто више.

Vladimir

pre 15 godina

Iako sam psovao sve po spisku dok je gubio vrlo dobro znam da ne posoji ni jedan jedini argument za kritiku! Nole, najbolji si ambasador ove zemlje!!!

Nemandza!!!

pre 15 godina

Stvarno sramota za ovoliko pljuvanje Noleta....Sve sami teniski ½strucnjaci½...al tako je to ovde!!!Bravo Nole,ne daj se,nije sramota izgubiti od takvog igraca!

PRAVI SOMBORAC.

pre 15 godina

Ja inace Somborac ubedjen sam da mnogi komentari koji su poslati da blate Novaka,nasu repku u svim sportovima.ITD... a potpisuju se sa gradovima(posebno Vojvodjanskim)i kojekakvim torcidama iz danas Sombora, neki dan iz Subotice cista laz i podvala hrvatskih pacenika koji se vuku po nasim sajtovima da potpiruju mrznju izmedju Vojvodjana -Madjara i Srba.(muka mi je od njih).

nikol dž. femija

pre 15 godina

NOLE čestitam što si se časno borio i izdržao sve, a onda,kao i uvek,ostao Čovek i više nego ljudski i drugarski,sasvim neuobičajeno za profesionalni sport,sem ako dolaziš iz Srbije,popričao i šalio se sa pobednikom.Divno je što si i u toku meča ostao fer i aplaudirao na zaista sjajnom udarcu Endija.BILO JE I TVOJIH ODLIČNIH UDARACA ali ne i aplauza sa suprotne strane.ALI to je zaista suprotvna strana u svakom pogledu i smislu,tako da se aplauz ni ne očekuje.

NOX NIJE IMAO SVOJ DAN,kao što po pisanju ljudi ovde,svoj dan nisu imali ni Fed ni Conga,a Nox je pobedio zbog tog njihovog lošeg dana,e tako je sada i Mari pobedio zbog Novakovog lošeg dana.
-*********************-
NOLE JE POSTAO 3.IGRAČ planete 9.7.2007.

ROĐEN JE 22.6.1987.Znači kao tinejdžer,jer se sve računa po američki,a tamo si punoletan sa 21 i tek tada stičeš pravo glasa.Stalno mislim što to ne uvedu i kod nas,kad već sve uvoze.

---------------------------
Mari je rođen 7 dana pre,15.6.2007.
Mari JOŠ NIJE 3.igrač planete.
----------------------------
NOLE JE OSVOJIO bronzanu olimpijsku medalju.
Mari nije, a nije ni Fed,u singlu.

ja

pre 15 godina

O kakvoj mrzovolji pricate ljudi?
Delovao je tako jer se verovatno i njemu samom smucili ti problemi sa vrucinom i disanjem.
Ovo je bio vec 4-5-i put ove godine da ima iste probleme i to uglavnom u najvaznijim mechevima.
Vudeli ste da je nakon one lekarske intevencije pri rezultatu 0:1 poceo da igra kao kamikaza, na sve ili nista, na kratke poene i izuzetno riskantne udarce.
Uspeo je tako da osvoji 4 gema, ali je verovatno istovremeno izgubio i ono malo snage sto je imao.
I normalno je bilo da je tu stao. Nekako je uzeo svoj servis i poveo sa 5:2. Pustio Mareja da uzme svoj servis gem i sve karte bacio na sledeci gem u kome servira.
Na zalost nije uspeo da ga osvoji.
Par greski , zatim ona Marejeva lopta koja na jedvite jade prelazi mrezu i tu je bio kraj.
Mogao je mozda da osvoji sesti gem, ali sve jedno ne bi imao snage vise ni za tai brejk, a kamoli za treci set.
Taj mech je nazalost unapred bio izgubljen cim je Novak osetio probleme sa disanjem.
Secate li se onog finala u Sinsinatiju, kada su u poslednjem tai brejku njih dvojica odigrali jedan poen sa skoro 40 udaraca?
Nakon tog poena su obojica teturali po terenu i nisu mogli da dodju do daha.
Na zalost taj poen je na kraju pripao Mareju i istovremeno odlucio pobednika u tom mechu.
Ali da Novak nema kondicije ne bi imao snage ni za 20 udaraca , a ne za 40. Sto se njegove kondicije tice nije ona nista losija nego kod drugih igraca, ali jednostavno ima te probleme sa disanjem koji uglavnom nastaju na velikim temperaturama i tu se ne moze nista promeniti. Trazio je Novak vise puta da mu pomere mech u neki vecernji termin i ni jednom mu nisu izasli u susret. Jednostavno su neki drugi lobiji koji stite svoje tenisere, mnogo jaci. Svi oni dobro znaju da u vecernjim terminima retko koji igrac ima sanse protiv Novaka i svesno ga stavljaju u dnevni termin.
Da su kojim slucajem finale igrali Federer i Nadal mogu u zivot da se kladim da bi se to finale igralo u vecernjim satima. Cak je do pre 3 dana bio i objavljen vecernji termin za finale, i onda odjednom kad su 2 favorita ispala - termin se pomera.
Sve ovo moze samo da ide na cast organizatorima.

Uostalom culi ste veceras i Mareja koji ovako fizicki spreman izjavljuje kako je jako tesko igrati po toj vrucini. I njemu je tesko, a nema disajnih problema kao Novak.
Novaku ne odgovaraju te vrucine i kraj price. Ali ne treba ga zbog toga pljuvati.
Ni Nadalu ne odgovaraju brze teniske podloge, pa ga niko ne pljuje zbog toga sto na njima cesto gubi.
Ne igraju se svi turniri na sljaci, kao sto se ne igraju ni svi turniri po ovakvim vrucinama.
Dakle svi oni i dalje imaju jednake sanse za prvo mesto.
Marej ce sigurno biti prvi, jer je trenurno najbolji svetski igrac. Novak je tu odmah iza njega. Federer i Nadal su ove godine po kvalitetu ipak iza njih dvojice.
I vrlo brzo cete se svi uveriti u to.
Sta cete pricati kada Novak i Marej budu igrali ove godine finala i Rolan Garrosa i Wimbldona?
Hocete li i dalje pljuvati Novaka i velicati Vamos Rafu i Go Rodzera?
Ili cete mozda napokon shvatiti ko su ove godine 2 najbolja igraca?

Igoritza

pre 15 godina

Odakle bre vama da Marej ubija tenis, i da igra dosadan tenis ? Jeste, svi ste sada neki struchnjaci, a dok nismo imali jelenu, anu, i novaka, niste znali ni shta je ATP lista, a ne ko je na njoj na kom mestu ...

Endi Marej - dechko FENOMENALNE fizichke spreme, ODLICHNIH udaraca, BRZIH lopti, i SAVRSHENE taktike!

ako on "vraca" loptice, dok ne dodje u priliku da opali poen, ili da protivnik pogreshi - on je najbolji teniser na svetu.

ako djokovic posle tri razmene izleti na mrezu, odigra "srcem", pokusha da nabije poen, ili odigra rizichnu paralelu/dijagonalu - onda on rizikuje, i kocka se, a to nije odlika mudrih.

REALNO - verdasko - marej, sa Australien Open-a je bio najbolji mech za gledanje u zadnje tri godine. lopte prshtale na sve strane, a mech Mareja NE MOZE biti dosadan, jer dechko u jednom poenu odigra - 3 slajsa, 4 direktna udarca, 7 promena diagonala/paralela, a svaka druga lopta naizmenichno ima suprotan spin. dechko je GENIJE, i ja uzivam u njegovom tenisu. a vama ako se svidja trk, tuc, hop, cup, vi onda gledajte NBA takmichenje u shutiranju trojki, em ide brzo, em se odma zna shta je i kako je, em nema puno razmishljanja, samo cepaj bato. ostavite mareja na miru da igra tenis, jer tenis nije za umorne koji bi shto pre da zavrshe poen, vec za one sa mozgom, Marej je velemajstor na teniskom terenu!

Nebojsha

pre 15 godina

Nole nema navijacasamou Srbiji
i Crnoj Gori nego svuda po svetu a da ne pricam ovde u Makedoniji. Jer Novak je po kvalitetu dalekoispred svih (jedini pravi naslednik Federera), ali snaga i ova
vrucina ga ubijaju u pojam.Ne
znam da li ce uspeti da se
izbori stim ali i ovo sto je
uradio dosad je dosta za ceo Balkan. Sto se tice Mareja
Nole ga je gazio do pre 7-8
meseci, a sad je doso njegov
red i to ne znaci da ce tako i da bude u buducnosti. Zato
pustite decka na miru jer je
njemu najteze. Ako uspe da
bar malo ojaca onda mu nema
ravnog.
Pozdrav Nesha Makedonac.

SRBIJA DO TOKIJA

pre 15 godina

Samo bih zeleo da Nole ne bude toliko prepotentan, kada gubi da ne pokusava neke nerealne poteze kojima bi kao pokao da iako ga mrzi mozda da igra ipak je on cudo...
Ta kivnost na sopstvenu publiku i zamerke na sve faktore sem na svoju igru... Dok je bio skroman i vredno radio, bio je neunistiv, ne vidim zasto sada sa jos vecim iskustvom ne bi bio i bolji... Ali mladost je to a i popularnost, slava naravno... Valjda ces ponovo biti onaj stari!!!!

Stay Hidrated !!!

pre 15 godina

Voleo bih da svi oni koji imaju ceo snimak meca da pazljivo pogledaju koliko su Marrey i Novak uneli tecnosti u pauzi izmedju gemova. Marrey je popio 3 puta vise tecnosti od Noleta iako potpuno aklimatizovan na uslove jer zivi u Majamiju...
U drugom setu Noletu prilazi lekar i pita ga da li uzima dovoljno elektrolita. On kaze: Yes, but... i nastavlja da se pravda...
Kao neko ko je istrcao preko 30 maratona po najgorim mogucim uslovima mogu da kazem da Marrey za razliku od Novaka zna par stvari o pravilnoj hidraciji u ovakvim ekstremnim uslovima...
Forsirati elektrolitske napitke (sto je Nole radio) je podjednako lose kao i forsirati samo vodu...
Najpravilnije je naizmenicno unosenje vode i energetskog napitka (posmatrajte Marreya koji je upravo to radio svo vreme)...
Sama voda bez elektrolita ce jednostavno da projuri kroz organizam dok ce energetski napici bez vode da stvore kontra efekat. I u jednom i u drugom slucaju je efekat isti: dehidracija...
U kombinaciji energetski napitak zadrzava tj veze vodu za organizam dok voda omogucuje da energetski napitak obavi svoj zadatak u telu...
Ovo govorim iz licnog iskustva kao neko ko je posle maratona zbog slicnog neiskustva znao da zavrsi u hitnoj na infuziji...
Ko je imao iskustvo mogao je da ga prepozna gledajuci Noleta kako se bori sa sobom.
Dehidracija je obicno pracena glavoboljom, gubitkom koncentracije i volje, opstom nemoci ...
U takvom stanju covek nije u stanju da dugo stoji na nogama i jedinu zelju koju ima jeste da sedne tj legne tu gde jeste, sklopi oci i spava...
Nole mora da se okruzi strucnjacima koji znaju o svemu sto sam naveo.
Takodje postoje brojne knjige koje govore o ovoj tematici...
Svaki prirucnik o maratonu neizostavno se bavi ovom temom, koja ako se zanemari, moze biti fatalna po sportistu...

Nikola

pre 15 godina

ma kakav murrey on pojma nema to da je on buduci br.1 pokazece nadal kad mu napravi petardu sledeci put.Nole je katastrofa odigrao a i navikli smo da tesko da spoji 2 pobede,jednostavno takvi su nasi sportisti.Sve stoji talenat.. its ali kad treba da se vezba,kondicija tu svi padaju.On nije u stanju da odigra 2 maratonska mecha na grand slamu,a izgleda da je izgubio snagu i za masterse.Vazno da ce organizuje serbian open.

Chana

pre 15 godina

GLUPOST JE NEUNIŠTIVA !!!

Nema spavanja - ovakve komentare može čovek da čita samo dok je okruženje na nivou srednjeg veka, a tu je danas Balkan...
Zato, to vredi popisati, jer šta ako nas DEMOKRATE iz EU ekspresno "POVRATE u neku Našu Budućnost, a u neku Svoju Prošlost) - možda neće baš sve biti isto na starom, dobrom, TRULOM Balkanu !?
Elem . . .

EGZEMPLAR NUMERO 001:
Jos pure trebas da jedes ili ti cicvare.....ovaj ce te preteci ubrzo,postao si folirant,zato sto si umislio da ces tek tako biti prvi! Pre svega sam Srbin!
(Dr Popara, 5. april 2009 21:21)
- NISI TI SRBIN, I( )AKO SI...

EGZEMPLAR NUMERO 002:
Ma dobar je Djokovic,ali realno mjesto mu je izmedju 5-tog i 10-tog!!!
Pa Marej je za njega profesor!!!
I Tsonga!!Rodik!Uskoro i Del Potro,Cilic...Da nepricam o Federeru i Nadalu...
(Srijem, 5. april 2009 21:27)
- JA SAM IZ SREMA, A TI ?!

EGZEMPLAR NUMERO 003:
Nisi ti svetski igrac, ostali mogu da misle sta god hoce...
(Flash, 5. april 2009 21:32)
- PA I TI IMAŠ PRAVO DA MISLIŠ...

EGZEMPLAR NUMERO 004:
jdsijasdjisaddsokksadksa
(Nemam reci,samo slova, 5. april 2009 21:34)
- DUHOVITO, DA UMREŠ - OD DOSADE...

EGZEMPLAR NUMERO 005:
"staro dobro" Noletovo oruzije :
medicinski tajm out (koji nije bio.. na Andy-jevo iznenadjenje )
doktorima saopstava da se ne oseca dobro pa zatim uzme 4 gema za redom jednom od najboljih igraca sveta !!!
SREĆOM (!?!?) Andy je uspeo da se skoncentrise i rutinski zavrsi mec.
nije mi jasno zasto to radi, dovoljno je dobar igrac da mu takvi pokvareni potezi ne dolikiju.
(miki, 5. april 2009 21:39)
- P.S. SKOTE, PRE TAČKE ILI ZAREZA NE MORAŠ KUCATI RAZMAK !!!

EGZEMPLAR NUMERO 006:
Nole pobedjuje samo kada protivnik igra lose.
(Mr Gaza, 5. april 2009 21:40)
- OVAJ JE OTKRIO TOPLU VODU: "UVEK POBEDI BOLJI - LOŠIJEG"

EGZEMPLAR NUMERO 007:To Marej!!!
Andrija Maric(Andy Murrey) i Marin Cilic su buduci vladari tenisa.
Zivjela Skotska!!
Zivjela Vojvodina!!
(Torca Sombor, 5. april 2009 21:44)
- OVOM I NE TREBA KOMENTAR, A NI NIŠLIJKE TE NE VOLE...

EGZEMPLAR NUMERO 008:
Šteta što Đokovića toliko izcrpi sunce, ili što organizator ne stavi početak utakmice kad je već podnošljivije...
Treći set već ne bi izdržao, videlo se u drugom setu posle 4:1 da nemože više da prednjači.
(peronimo, 5. april 2009 21:46)
- ŠTETA... OKLEN SI TI !?

EGZEMPLAR NUMERO 009:
Joj sto me nerviraju ovi komentari tipa ,,ajmo sada pljuvci ili ajmo kriticari,, jer onako se ne smije izgubiti, onakav neozbiljan pristup se rijetko viđa vodit 5:2 i izgubiti hajde da je neki slabiji igrac pa nebih nista rekao!!UHHH
(xoxo, 5. april 2009 21:49)
- JOŠ JEDAN DOMOLJUB... ILI DOMOBRAN ?!

EGZEMPLAR NUMERO 010:
Sramotna igra a posebno ono grljenja Mareja na kraju u znak zahvalnosti sto te je spasao daljeg mucenja.Ajde vec jednom promeni to drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.
(Dejan, 5. april 2009 21:51)
- KO ĆE OVOM DA VRATI SATE ?!

EGZEMPLAR NUMERO 011:
"Đoković je igrao znatno ispod svog nivoa"...pa mozda mu je ovo nivo trenutno, ne moze bolje...sta je onda njegov nivo, ono od pre dve godine..bilo pa proslo!
(O da!, 5. april 2009 21:54)
- ...

EGZEMPLAR NUMERO 012:
1.Nadal 2.Verdasko 3.Del Potro 4.FedereR 5.Rodick 6.Marej 7.Stepanek 8.Conga 9.Simon 10.Monfils 11.Gonzales 12.Blake 13.Nalbandian 14.Cilic 15.Ferer.....25.Lorda 26.Boleli 27.Sepi..... 45.Cipolla 46.Tipsarevic.... 112.Djokovic 113.Pasanski
(Lazar, 5. april 2009 22:13)
- BUUU... GEEE... ŠMRC...

EGZEMPLAR NUMERO 013:
nisam ja hteo da stavim Noleta u tim za Fantasy tenis ,nego Andy-ja.....
Jedno je sigurno....svi napreduju osim Rogera...on je svoje odigrao i naravno,Novaka.....zato je vreme da on nauci nesto novo....i zato bi trebalo da promeni trenera....jer ovako vise ..nije to ono sto moze da bude....Andy je promenio trenera i od tad igra kao preporodjen...Nek azem da je Vajda los ali ....nesto mora da se menja....
(realan, 5. april 2009 22:21)
- NEMA ČORBE - BEZ ZAPRŠKE !!!

EGZEMPLAR NUMERO 014:
Nikada ti neces biti broj 1,svaki put nas sve vise razocaravas!! ako ne mozes da izdrzis nemoj ni da igras!!!
(realno_, 5. april 2009 23:12)
- IZGLEDA DA SU SVI REALNI...

EGZEMPLAR NUMERO 015:
djokovicu vrati mi 30000 sto sam pukao na tebe...i kakav si ti to vrhunski sportista kada treniras ceo zivot a posle pola sata igre lipses po terenu???
(raul, 5. april 2009 23:13)
- PUKO SI TI I VIŠE, SAMO KAD MALO RAZMISLIŠ...

EGZEMPLAR NUMERO 016:
Organizujem peticiju da me organizatori svih buducih turnira OBAVEZNO u rasporedu stave da igram kada sunce zadje i kada vetar pirka! Ko je za neka preporuci!
(Nole, 5. april 2009 23:57)
- PREPORUČUJEM TI - DA ODRASTEŠ !

EGZEMPLAR NUMERO 017:
Znači sledeću reklamu Nole snima za BMW 4, da se slaže sa pozicijom na listi? Ah da, ne postoji BMW 4, možda mu je BMW 7 idealan, taman dok izmontiraju slagaće se sa ATP-om. Bolno za neke navijače ali realno, sorry but ..biga, da bi se postalo teniska sila potrebno je mnoooooooogo para i duuu…uu ga tradicija, sa par igrač(ic)a koji se pojave jednom u 20-25 godina ne može da se prdi o Srbiji kao nekakvoj teniskoj sili. NĐ će teško ikad primirisati prvo mesto, JJ i AI su sve dalje od vrha, ... pa Srbijo, wake up, truth is out there
(Mali od palube, 5. april 2009 23:57)
- MALI OD ČEGA ?!

ZAISTA, GLUPOST JE NEUNIŠTIVA !!!

Laka Vam Noć !!!

sb

pre 15 godina

uvijek neko opravdanje. "nole izgubio samo sto nije imao snage". pa on je sportista i kondicija cini vise od 50% tenisa. ispade ko da igra preferans pa je snaga neka sitnica. mari je iz skotske, poznate po visokim temperaturama.finale je uspjeh ako si autsajder ali kad si vec treci onda titula ili nista.nisu ameri/englezi/svabe nista kvalitetniji nego imaju pobjednicki mentalitet dok su nasi (balkan) samo sretni da su pri vrhu.jedino kosarkasi od 70-2000tih se nisu zadovoljavali bronzama i srebrima i zato su vladali svijetom.u medjuvremenu slijedi analiza noletovih disajnih puteva i jelenine misicne mase i krvne slike/sedimentacije poslije svakog poraza.diplomiracemo medicinu prateci nase tenisere.

kin ping meh

pre 15 godina

Prvo da se osvrnem na komentar br. 125. koji je potpisan sa "ja". Nevjerovatno kvalitetan komentar, i sta?! Preporucilo ga je 27 osoba a glasalo protiv, osam osoba. Po mom misljenju covjek mora da bude strahovito mentalno retardiran, da bi glasao protiv ovakvog komentara. Ovo u stvari pokazuje da je procenat mentalo retardiranih debila danas poprilicno visok.
Jos bih dodao, da je ovdje veoma bitan faktor vremena. Neke mladje osobe misle da je svijet zavrsio svoju pricu u roku od narednih nekoliko mjeseci, medjutim, vidjecete kakva ce se sve teniska cuda desavati sljedecih desetak godina. Nole tu ima poprilicno vremena da obogati i dopuni svoju svijetlu tenisku istoriju. Obzirom da i sam igram tenis, mogu Noletu savjetovati sta da radi ubuduce. Mora da se vrati svom starom sistemu igre, a to je: samo strahoviti i razarajuci udarci i to konstantno, bez posustajanja, onako kako je igrao prije godinu i po dana, i po cemu su ga prepoznali svi teniski strucnjaci, kao jednog od najvecih teniskih talenata. Da, i ne bi bilo lose, kao sto je vec neko primjetio, da promjeni kompletnu trenersku ekipu. Onako, cisto radi psiholoske rekonstrukcije.

Chana

pre 15 godina

BOLJE DA SAM LEGAO, NEGO ŠTO SAM PROBAO DA ČITAM DALJE - PA OVO PROČITAO...

"a slavili pobjedu protiv federera dizali te u nebesa a da je federer igro normalno nebi ti finala vidio nebi gema vidio federer je 5 god prvi bio bit ce opet ti neces nikad ni 2. bit murray ce ti uzet i to 3. mjesto
(rafa nadal, 5. april 2009 21:18)"

Svaka Ti čast na ovolikoj NEPISMENOSTI !!!
Ovo još nisam video - NIKAD I NIGDE...
A verovatno i neću...
Ajde, U ŠKOLU !
Ako si je "prestario" - IMA I VEČERNJIH TERMINA, pa knjigu u šake...

Chana

pre 15 godina

POŠTOVANI NOVAKOVI NAVIJAČI,
a i Vi ostali što se pred ovim "pisanijem" pronađoste:

IAKO SAM KASNO SEO ZA KOMP, SA ŽELJOM DA VIDIM KOMENTARE NA ZASLUŽENI PORAZ NAŠEG NOVAKA, nisam mogao da čitam više od 15-tak komentara - NE VREDI !!!
Onih par, vrednih čitanja, (kao što ga napisa "Pirlo") su poklopili oni od individua a'la "realno" i sl.

ISTINA JE SAMO JEDNA: Pobedio ga je u ovom trenutku bolji teniser, a oba su mogla da "fasuju" srčku ili neko slično s...e, zbog nedoraslih organizatora koji su JEDINI MEČ DANA (I TO - FINALE TURNIRA) odredili da se igra u terminu od 14,00 h !!!

Nole, j...š bodove i rang liste, na takve turnire se nemoj ni prijavljivati !
Ako imaš pameti, A IMAŠ JE SIGURNO VIŠE NEGO MNOGI KOJI UZIMAJU ZA PRAVO DA KOMENTARIŠU TVOJE IGRE - igraj tenis onako kako si ga igrao pre par godina - KAKO I KADA TEBI ODGOVARA !
Trka za slavom Ti sigurno nije u životu najvažnija, para si već sada zaradio više nego što će Ti ikada trebati, ČUVAJ ZDRAVLJE i odustani UVEK kada osetiš da Ti nešto može naškoditi !
Tvoji PRAVI navijači će to uvek razumeti...
Tada će Ti igra biti zadovoljstvo, i garantujem da ni Nadal, ni Mari, ni ostali, neće moći lako da Ti vrate lopticu ni paralelom, ni dijagonalom, ni nekim drugim putem...
Ostavi (većim svojim delom) NEDOPRAVLJENI Srpski Nebeski Narod - da ga voza ko hoće i kako hoće (na svih 1000 ili više načina) - ali da nemaju materijal da Tebe, BAR 1000 X uspešnije i savršenije biće od Sebe, pokušavaju da povlače za sobom, po svom elementu...

Jedan komentar me je posebno "ganuo" !!!
Jedan od tih "navijača" je ostavio pisani trag o svom mentalnom stanju:
"Vratite mi mojih izgubljenih dva sata života!!!"
Odgovor je nažalost negativan.
NIKO NE MOŽE NI TEBI, NI OSTALIMA KAO ŠTO SI TI, DA VRATI NI TA DVA, NI OSTALE IZGUBLJENE SATE ŽIVOTA...
NAŽALOST, NI VI SAMI !!!

NOLE,
UVEK će biti i nekih Pirla, i sl. likova, koji će Tebe najviše voleti, NE ZATO ŠTO SI SRBIN, već zato što si POSEBAN LIK, među brojnim OBIČNIMA...

Vojvodinaš

Kimster

pre 15 godina

Zahvalio bih se svima koji su me prekjuce iziritirali svojim omalovazavanjem Federera. Pokupio sam se i uplatio singl na Mareja. Jos jednom hvala svima.

P.S Djokovic je veliki igrac ali zbog njegovog oca i navijaca ga mnogo ljudi sirom sveta ne voli. Shame.

rafa nadal

pre 15 godina

evo onima koji su govorili da je djokovic ubio federera blabla ma kaki djokovic federer je sam sebe pobjedio da je igro nebi ti moj nole poena vidio federer je 5 godina bio prvi ima 13 gs naslova 58 titula a ti nole neces nikad 2. bit murray ce ti uzet i to tvoje 3. mjesto

Goran

pre 15 godina

E stvarno necu ni da citam, mogu da zamislim kritike!Malo sam gledao drugi set i sta da se radi.Ne mogu ja da se nerviram zbog Noleta, zao mi je sto nije pobedio ali njemu je jos zalije.Bice bolje, a problem je sto Nole brani puno vise bodova od Mareja ali to je opet njegov problem!

Nightwish

pre 15 godina

Divno je sto uopste imamo igraca medju prvih deset. Istina je da je Novak malo pao ali to nije problem. On ce sam dokazati koliko vredi. Mada, bas ga briga, on se ionako valja u parama. :D

Bosko

pre 15 godina

Nisam kompententan da dajem neke izjave o tenisu,ali kao neko koji prati tenis i pre nego sto su nasi postali imena,mislim da mogu bar da iznesemneko svoje vidjenje.

Pocecu da kazem "od sebe",a to je u ovom slucaju Djokovic za koga navijam,naravno.Noleta mnoge stvari razumem i nekad mi stvarno nije jasan,ali sad sam ga potpuno razumeo.Kao bivsi asmaticar mogu da shvatim Noletovo ponasanje.Zamislite kako je kad se kupate na moru ili bazenu na 30 stepeni i potpuno ste zdravi,zamislite kako je kad ste u autobusu na 30 stepeni i zamislite kako je kad setate ili igrate fudbal,kosarku na 30 stepeni.Neizdrzivo i za zdravog coveka.Pogotovo Majami,koji je poznat kao "Vrelina",koji je pored mora,gde je u gradu velika vlaga...Potpuno razumljivo...
Medjutim,igrac njegovog kalibra treba da privede rutinski set kraju pri vodjstvu od 4:1,iako je to samo brejk prednosti,servis za set se mora iskoristiti,mora se biti maksimalno koncetrisan i svu snagu treba uloziti.To je bio najvazniji gem u mecu,logicno.Taman kad je kriza prevazidjena,kad je i Mareju usla voda u usi i poceo pritisak na njegov i servis i njegovu igru,kad je Nole poceo da pogadja,on je odjednom promenio taktiku.Koliko sam primetio,taktika je bila da se na svoj servis izlazi na mrezu i skracuju poeni a na Marejov da se igra njegova igra-da se totalno umrtvi,sa slajsevima i prebacivanjima uz napad kad god je moguce.To je odlicno islo dok Nole opet nije poceo vise da koristi napad a manje da igra strpljivo,jer se videlo da protivnik posle 12-13 razmena slajsevima gubi strpljenje kad se ne brani,jer mu izgleda,mislim na Mareja,ne odgovara kad neko protiv njega igra defanzivno...
A sto se tice Mareja-to je najgori igrac koji je trenutno na turu a verovatno i najgori u poslednjih nekoliko godina,naravno,mislim na njegovu igru a ne na rezultate.Takav defanzivni tenis jos igraju mozda samo Monfils i Simon,mada je ovo totalno zlo i ubijanje tenisa.Rafa je bio isti takav na pocetku i zato ga nisam podnosio,ali on je sad mnogo drugaciji,vise nije toliko defanzivan i poceo je da napada,zato mi je sad jako omiljen i zato ga voli publika,jer iz neverovatne defanzive prelazi u napad.Sto se Mareja tice,covek napada samo kad mu se ukaze 120%-na prilika za to,kad je 120% siguran da moze,inace sve se svodi na stajanju 3-4 metara od linije i vracanje loptice na protivniovu stranu uz slajs kao svaki 3. udarac...Totalno ubistvo od tenisa.Medjutim,to njemu donosi rezultate i sto se toga tice on nista ne mora da menja i zaista,izgleda da defanzivni tenis pobedjuje ofanzivni i napadacki-koliko god to glupo zvucalo.Marej ima savrsen pasing sot i tacno ceka protivnika da mu ovaj namesti na isti...
Koliko je njegov svaki mec dosadan,tj. uglavnom svaki,pokazala je i publika u ovom mecu,koja je na samo par poena i par dobrih udaraca Djokovica iskreo aplaudirala...Kako i mozes da aplaudiras prebacivanju loptice,to i,bez omalovazavanja,moze i 1500. igrac sveta.
Sto se tice Marejeve psihe,on je trenutno igrac sa najvise samopouzdanja i mora do neba da zahvali treneru koji mu je prvo sredio glavu pa tek igru.Dok Nole ume dosta da oscilira i ocigledno najbolje igra kad mu je porodica u publici.
Marej se jako priblizio Djokovicu,moguce ce da ce ga uskoro i prestici,ali ja necu da priznam da je bolji igrac od njega.Po meni,trenutno stanje je Nadal,Djokovic,Marej,Federer,Conga,Del Potro...mada rezultati Mareja to demantuju.
Pitanje je dokle ce Marej da dogura dok se ne provali njegova igra-isto kao sto je i pitanje vremena kad ce Federer definitivno da posustame...

Sve u svemu,napred Nole,igraj malo i za nas,znamo da dodje do praznjenja i nedostatka motiva kao i zelje za odmorom,ali mi kao tvoji navijaci zelimo ono sto i ti sigurno i dalje najvise zelis-mesto broj 1!

Pozdrav svima!

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Nadal ima uvjerljivo najviše bodova računajući i samo ovu godinu. Taj isti Nadal je prošli tjedan pobjedio odličnog Murraya 6-1 6-2. Nadal je kralj tenisa, a Murray može da osvoji nešto jedino kada ne igra protiv Rafe. Tog Đokovića je Rafa prije par tjedana dobio 6-4 6-4 6-0. Na zemlji će Rafa glatko dobiti Đokovića i Murraya da skupa igraju protiv njega i ti tu ništa ne možeš. Možeš samo gledati,plakati i kukati kako to Nadal ima toliko bodova. Ti to i radiš,a imat ćeš još i više razloga jer se zna koja podloga sada slijedi. Prosječni tenisači poput Đokovića nemaju šta da traže na zemljanoj podlozi jer za zemlju igrač mora biti kompletan, a Đoković to nije. Novak ne može da postigne winner ni na ekstra brzim podlogama, a kamoli na zemlji. A kako se rade winneri na toj podlozi najbolje mu je pokazao Rafa u njihovom posljednjem meču. Dvostruko više winnera i dvostruko manje neprisiljenih grešaka. Ukupan rezultat Nadala i Đokovića na zemlji je 13-1 u setovima za Nadala.Đoković može da bude sretan kao malo dijete što je dobio taj jedan set jer drugoga može sa onako lošim udarcima samo sanjati. No Đoković je pametan dečko i neće on sanjati nešto što je nemoguće,ali zato ti sanjaš i sanjaš. Nastavi sanjati!

nesrećko

pre 15 godina

Ja mislim da dečko nije dobro sa zdravljem (bez ironije). Jedva diše, smršao, brzo se umara...Prošle godine je ovakve situacije rešavao trčanjem (što mu je najjača strana), a sada stalno poboljeva. Njemu treba vreme da se sabere, odmori, donese odluke u svoje ime, a mi, ako nam se to ne svidja, možemo lepo da mu pljunemo pod prozor. A bageljaši koji nisu uzeli reket u ruke, a to malo znanja su skupili gledajući Noleta neka ućute, jer ne znaju šta pričaju. Kada budu u prvih deset na svetu u bilo čemu, onda mogu da drobe. Drzite se fudbala, to je za kulove...

pre 15 godina

Tko visoko leti…
Nisam Federerov obožavatelj, ali bilo je tužno čitati komentare Novakovih navijača koji su se natjecali tko će jače poniziti velemajstora Rogera.
Ja sam napisao da bi im se ta bahatost mogla obiti o glavu. To se i dogodilo!
Dakle, malo više poštovanja prema protivniku, osobito Murrayju (Mari) kojega su mnogi proglasili antitenisačem zbog njegove "odvratne defenzive i izbjegavanja muške borbe".
A jedini koji je danas izbjegavao mušku igru bio je Nole!

Julija

pre 15 godina

@Dejan
Ne,Dejane,ti promeni drzavljanstvo da te ne bi Novak brukao!!! Sram te bilo,otkud ti smelost za takav komentar? Ajde lepo javno to reci,da te i Novak cuje,mozda mozete i da se dogovorite nesto,recimo da dobijes odstetu od njega za pretrpljeni stres i sramotu?

ja

pre 15 godina

Da dodam jos nesto.
Na preostalih 7 mastersa se igra po jedno kolo manje u odnosu na ova prva 2.
S obzirom da su ovi iz vrha slobodni u prvom kolu,za ulazak u finale im je potrebno da naprave po 4 pobede.
Ako se uzme u obzir da u prva 2 kola imaju uglavnom slabije protivnike - potrebno je da odigraju samo po 2 dobra mecha i eto ih u finalu.
Mislim da ce Novak u toj situaciji biti u blagoj prednosti nad ostalima, jer nece gubiti meceve zbog fizicke icrpljenosti.
A kada stigne u finale manje iscrpljen nego sada - mnogo lakse ce i pobedjivati u tim finalima.
Novak uzima Monte Karlo mogu da se kladim u to.
A posle Monte Karla mogla bi da padne i druga GS titula na RG.

Glup si!

pre 15 godina

(sajber_kurajber, 5. april 2009 21:15)
Nisam citao sve komentare ali ovaj tvoj je mnogo glup!Da li ti covece razlikujes znacenje VELIKI I VRHUNSKI?

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Nadal vodi Murraya 6-2 u međusobnim mečevima,zadnji meč 6-1 6-2. Te tvoje podatke nemaju ni u Albaniji. Tom trećem meču za Murraya kojeg si uračunao pridodaj još jedan. Čuo sam da ga je Andy dobio jednom dok su bili djeca u dvorištu Tim Henmanove bake.

kalenich

pre 15 godina

Bicemo uz Novaka uvek svim srcem, ali fizicki je nejak i ne radi se samo o kondicionom treningu, vec o kompletnom zdravlju koje nije kako treba.
Talentovan je teniser. Jos ce biti pobeda i radosti za Srbiju.

Aleksandar

pre 15 godina

Nole vec nekoliko meseca ne napreduje : Uvek smo delili misljenje da on moze bolje od 3. mesta a sada svi strahujemo da padne na 4 ...
Mislim da je pravo vreme da menja neke navike (primer Vajda) !

lexie

pre 15 godina

Doza perspektive,

Novak se izborio do finala, pobedio i Tsongu i Federera, na turniru, gde je bio izbacen i Nadal.
Ostao je 3. teniser - borio se po vrucini koliko je mogao, ali ovog puta,kao i dva puta pre toga, Marej je bio izdrzljiviji. Marej je bio cisti biznis - bez obzira na rezultat u mecu.(kad je poceo da gubi). Borio se do zadnjeg daha za svaku lopticu. Novaku treba taj extra "edge". Komentator na CBC je spomenuo kako je Novak pre godinu-dve pobedjivao Murrey-a, ali je Murray posle poraza poceo da ozbiljno trenira - i to bas u Floridi, plivanje, trcanje, yogu, tegove - i to mu daje novu brzinu, jacinu, stabilnost - yoga,- kapacitet cardio...(plivanje) i pronasao je svoju sopstvenu formu i najsiguran nacin, kako da pobedjuje bilo kog protivnika.
To sto ga je Novak zagrlio - nema veze - oni su dugogodisnji drugari i mozda je to za Novaka i malo slabost, jer nije toliko agresivan prema njemu, koliko bi trebao da bude, ali kod njih to nema - biznis na prvom mestu.
Meni se cini, da ce Marej biti drugi, Novak ostati treci, a gospodin Rolex ce spasti na cetvrto. Ako Novak preduzme mere, kao sto je Murray - sto se tice kondicije i da nam ostane borben,i motivisan, onda mislim, ima nade da se plasira i bolje. Jos samo kad bi nasao pravi odgovor kako da se nosi sa tim vrucinama. Ali, ...lako je nama davati pametne izjave iz ladovine.

Ani Niš

pre 15 godina

Dobro, svako ima svojih uspona i padova, ali jedno je sigurno.. Jednom pajser, uvek pajser (pišem prosto, da bi smo se ukapirali..), jel' da Tonco? Živjeo ti nama.. Pozdrav za Sombor

Lobos

pre 15 godina

N. Djokovic pre finala: UŽIVAĆU ČAK I AKO IZGUBIM!
(kako je grlio Mareja-nakon poraza - stvarno je uzivao).
Oprostio bih mu i los dan, i losu taktiku, cak i prejako sunce - ali OVAKVO mrzovoljno igranje, ne zalaganje.... Tako se ne ponasa ni jedan vrhunski teniser, pa cak ni ja - teniski amater - rekreativac. Djole, ti si fin, kulturan, fer play igrac, a ja bih volio da si zver kao Nadal. Kad budes zver na terenu .- bices broj 1! Sve najbolje!!!

Sasa

pre 15 godina

Ma dobro sad izgubio pa izgubio. Nije to strasno jer je ovaj Skot stvarno dobar iako je nekako antipatican.
Jedino me nervira kod Novaka sto sve vise mislim da on nije u stanju da odigra ni dva postena seta. Znam da je vrucina i da je tesko za disanje ali tako je i protivniku. Stalno mu je frka sa disanjem. Hoce li jednom odigrati ceo mec a da se ne zali da ne moze da dise ili da nema snage. Pa valjda ima nekog kondicionog trenera.
Sa ovakvom snagom bojim se da ce posle Pariza stvarno izgubiti i trece mesto a vec mu dahcu za vrat Del Potro i ostali.

milan

pre 15 godina

Pozdrav svima!

Nemojte ljudi odmah da kritikujete. Važna je bila ova titula, ali nije smak sveta...

Murray je evidentno u boljoj formi i nemojmo da se lažemo da nije bilo očekivano, ako koza laže, kvote na kladionicama ne lažu.

Mnogo se toga promenilo u svetskom tenisu u poslednje dve godine i Novak mora da unapređuje svoju igru ako želi da postane #1 što je i sam shvatio i nadam se da je poslednjih 5-6 meseci slabije igre u stvari faza koju mora da prođe da bi podigao svoju igru na nivo za dalje napredovanje.

Uostalom, ovako nešto je i Nadal prolazio u drugoj polovini prošle godine i od tada je praktično nepobediv.

Novak već sada ima bolji servis i volej i očekujem da ćemo ga već na USOpenu videti na pobedničkom postolju.

Nijedan stil ne prolazi dugo, pa će tako i Murray morati ubrzo da menja ovaj Gilbertovski "Winning Ugly" sistem igre.

Samo da je Noletu zdravlja, a nama na forumu će biti još mnogo radosti

Marija

pre 15 godina

Novak Djokovic,teniser,od oca Srdjana i majke Dijane je bolji teniser od Endija Mareja!!!!!
Jedini razlog sto je veceras izgubio je nedostatak vrhunske forme!!Dovoljno je bilo videti kako se razleteo pocetkom drugog seta.To je pre uspeo da odrzava tokom celog meca.A ako je pre to mogao,moci ce opet!!!!Kakav je bio pre mesec dana sad je super!!!A vi koji podcenjujete njegove pobede nad Congom i Federerom lupate gluposti!!!Nisu to igraci koje neko tek tako moze da pobedi!!!I zar mislite da je Federer u karijeri svaki mec dobijao uz jak otpor protivnika!!!Novak je nevidjen igrac i to cete videti!!!!Jedino mi je zao zbog fizickih slabosti,ali bas to treba da nam svima stavi do znanja koliki je on borac,i koliko je njemu teze da se probija!!!!Mozda preterujem ali on mi deluje kao Zistin Enan medju ovim gladijatorkama!!
Do svoje 21. godine, uradio je mnogo za svetski tenis i za sebe,a najzad i za nasu zemlju i umesto da ga svi branimo,mi ga pljujemo!!!
Ja cu zbog svega ovoga uvek navijati za njega i podrzavati ga!!

raul

pre 15 godina

djokovicu vrati mi 30000 sto sam pukao na tebe...i kakav si ti to vrhunski sportista kada treniras ceo zivot a posle pola sata igre lipses po terenu???

g@g@

pre 15 godina

aj,aj...kao neke strine...Najbolji gube i pobedjuju,uz tebe smo Nole.By the way neko je dao komentar da slabo telo i fizicka nespremnost jeste razlog zasto Nole nije prvi...slazem se.Idemo Nole dalje!!

nije kom je sudjeno vec kom je receno

pre 15 godina

Pa mislim stvarno kakav smo mi to narod, Djokovic je igrao mec u okviru svojih (trenutnih) mogucnosti , Murray nije nimalo bezveze niti imalo naivan igrac(smatram da ce vreme to tek da pokaze ,isto kao i u slucaju Del Potro-a)...
NOLE nije imao svoj dan i to je to , ovde na forumu gledam razne nepismenjakovice koji pljulju i pljuju a recimo nikad nisu uzeli reket u ruke pa da probaju i da sami vide i osete taj sport
iz licnog iskustva (6 godina sam aktivno trenirao i igrao tenis) znam kako je nekad skoro nemoguce dobiti igraca koji je pun samopouzdanja i jednostavno igra svoju igru .. to je bio primer vecerasnjeg finala i nadam se da ce NOLE izvuci pouku i drugi put se potruditi da nadje svoju igru protiv Murray-a...
Samo napred NOLE verujemo u tebe i kad gubis , ne moze se uvek pobedijivati...

sumnja

pre 15 godina

Djokovic nikad nece biti veliki igrac.On je jednostavno skupljac novca i nista vise.Taj Pirocanski mentalitet i zelja za luksuzom stoje mu na putu ka najvecim sportskim uspesima.Svakako da je on zadovoljan a i mi njegovi navijaci ali moramo biti svesni da on nikad nemoze biti neprikosnoven teniski bog.Nema on te volje niti mentalne snage.Realnomoze ostati medju prvih deset sledecih nekoliko godina a i to je uspeh.

zoran

pre 15 godina

Ne treba kritikovati Novaka.

Zdravlje mu nikada nece dozvoliti da se nosi sa ovim razbijacima. Na zalost vrhunski sport trazi i vrhunsko, besprekorno zdravlje.On to nema i prici je kraj.
Ovo sto je postigao do sada je ogroman uspeh sa takvim stanjem u kome se on nalazi. Sada sledi sezona sljake gde brani 2800 bodova i to u vreme leta = verovatno vrtoglavi pada na tablici, ali to je zivot.

Cestitke za postignuto do sada.

sh

pre 15 godina

alo bre pametnjakovici,shvatite vise da je novak dostigao maximum,i da njegove ficicke sposobnosti ne mogu dalje od ovoga...svaka mu cast!!!a svako ko je sportista zna da se svaki mec na svetu moze izgubiti a ovi indiijanci sto stalno napusavaju novaka nikada loptu nisu sutnuli niti potrcali...AJMO NOVACE!!!

Mali od palube

pre 15 godina

Znači sledeću reklamu Nole snima za BMW 4, da se slaže sa pozicijom na listi? Ah da, ne postoji BMW 4, možda mu je BMW 7 idealan, taman dok izmontiraju slagaće se sa ATP-om. Bolno za neke navijače ali realno, sorry but ..biga, da bi se postalo teniska sila potrebno je mnoooooooogo para i duuuuuuuuuuuuuga tradicija, sa par igrač(ic)a koji se pojave jednom u 20-25 godina ne može da se prdi o Srbiji kao nekakvoj teniskoj sili. NĐ će teško ikad primirisati prvo mesto, JJ i AI su sve dalje od vrha, ... pa Srbijo, wake up, truth is out there

svetlana

pre 15 godina

Ja ne znam sto mi niste objavili prethodni komentar.....nema veze......
elem.
Tuzna sam. (zato sto je Nole izgubio, drzace me , kao i obicno par dana, a skroz proci kad ga opet vidim s reketom)
Srecna sam i ponosna (zato sto si nas, divan, hrabar i beskrajnog srca)
Danas je pobedio Mari, zasluzeno, jer je u boljoj formi i jer Noletu ne odgovara velika vrucina.
Iako mi se ne svidja njegov stil igre, a i kao lik je nesimpatican, ipak me za sada ne nervira jer se ne sluzi nekim ljigavim potezima kao zna se ko. Momak je vredno radio i sad zanje.
Samo to.
Noletu se forma vraca, to je vec i danas pokazao.
Nole, sre Srbije, ponose nas, hvala ti na svim divnim trenucima koje si nam poklonio ovim turnirom, a narocito ti hvala na onom slomljenom exfedovm reketu.
Bog je neke stvari ipak stavio na svoje mesto.
NOLE, LUCE NASE!

mark my words!

pre 15 godina

Kada Novak prebrodi trenutne teskoce, vladace neprikosnoveno godinama i bice totalno nepobediv, videcete. On je redak talenat koji se tek razvija.
Njegovo vreme tek dolazi!!

Pozz svima!:)

zg-boy

pre 15 godina

jako mi je žao prošlog komentara,koji sam napisao poslije pobjede Đokovića u 1/2 finalu i priče o dabru i žabi,jer isti nije objavljen...u nadi da će ovaj put ljubitelji tenisa i sporta uopće pročitati moj komentar ,želio bih samo ponoviti slijedeće;radujte se s Novakom,slavite ga,podržite,tugujte s njim,ali nemojte ga vrijeđati,omalovažavati,pljuvati i kopati po privatnom životu jer nemate za to nimalo moralnog prava...nije razlog to što će puno vode proći Savom i Dunavom prije nego se pojavi takav dragulj,u kojeg nitko nije ništa uložio(osim njegovih najbližih),nego čisto zbog kulture navijanja i odnosa prema sportu uopće...sve će ti ovi narodi na balkanu oprostiti osim uspjeha,vjerujte mi to sam mnogo puta vidio i doživio na primjerima naše Janice,Ivice,Gorana,Blanke i dr pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Nole

pre 15 godina

Organizujem peticiju da me organizatori svih buducih turnira OBAVEZNO u rasporedu stave da igram kada sunce zadje i kada vetar pirka! Ko je za neka preporuci!

Many-jAk

pre 15 godina

Ajde sad izdajnici samo raspalite, jeste li jedva docekali da izgubi da saspete raznorazne bljuvotine po NASEM NOLETU, NASEM, a ne VASEM, jer Nole ne spada u IZDAJNIKE ko vi, Nole ti si ponos Srbije i Crne Gore i ovdje u CG imas armiju navijaca, sa tobom uvijek i do kraja, bravo majstore, hvala ti za sve, priredices nam jos mnogo radosnih trenutaka, siguran sam u to, IZDAJNICI SVOJA POSLA, IDITE NA MAREJEV SAJT PA LIKUJTE

Miki

pre 15 godina

(Aleksandar Nikolic, 5. april 2009 21:04)
Da ne kritikujem! A sta treba da ga hvalim?
Navedite mi jedan dobar razlog,zasto da ga hvalim za vecerasnju igru.
Djokovic je senka coveka od prosle sezone,a zato je najodgovorniji ne Novak vec njegovi treneri.
Toliko.

Matija Gubec

pre 15 godina

Dokle više u sportskim vestima korišćenje državljanstva namesto imena? Dovoljno je na početku reći ko je odakle, i nema potrebe stalno potencirati "Srbin", Škot", "Marsovac" - pogotovo kada se radi o takmičenju koje u svojoj suštini nema veze sa tim ko je odakle.

Whatever

pre 15 godina

Mozete da nazivate Endijevu igru dekadentnom, smarackom, prebacivackom, ali to ne moze da promeni cinjenicu da je u pitanju vanserijski talenat i odlican teniser... Djokovic opet nije smeo da ispusti one set lopte, ali sta je tu je. Sezona se nastavlja. Bice jos prilika. Zasluzeno je na trecem mestu i pored Federera, Nadala i Skotlandjanina igra najbolji i najkonstantniji tenis na svetu. Nijanse su u pitanju kada neko iz ove cetvorke igra jedan protiv drugog - svaki ima karakteristican stil i svaki moze da zablista u bilo kom trenutku. Sve u svemu, finale masters turnira - uspeh koji zasluzuje svako postovanje.

atila

pre 15 godina

Novak je dobar igrac..ali Murrey je za klasu bolji od njega..naroci#o fizicki je puno spremniji..i samo je pi#nje vremena kad ce bi#i broj 3.. nazalos# sad se vidi..kako je Federrer imao jako los dan..

Sanja i Tanja

pre 15 godina

Nole najbolji si bez obzira na poraz.Ovih dana si imao mnogo problema i finale je veliko.Ti si sampion svih sampiona!!!Republika Srpska ce uvijek biti uz tebe!!!Veliki pozdrav za sampiona kakav se vise nece roditi,a to je naravno Novak Djokovic zvani Nole!!!Idemo dalje,bez predaje majstore!!!

sanja

pre 15 godina

@Aleksandar Nikolic

U pravu si ti, ali moras da nas razumes - moramo negde da se ispraznimo a naravno da cemo prvom sledecom prilikom da budemo uz Noleta! :)))

profa

pre 15 godina

Dobro ljudi kad ćete jednom shvatiti da Novak ima disajne probleme...(ne bih da detaljišem o tom, koga interesuje,nek se informiše)a ne kondicione. On je izuzetni fizički spreman, ali se dešava da pri umoru ne može da uzme punu količinu kiseonika preko pluća, koja je neophodna za energiju mišića i sl. Ne dešava se ovo uvek...mogu da prodju i 1-2 god. da se sve normalizuje, pa opet bez pravila se pojavi. Tada Novak igra ovako, kao od polovine prošle godine posebno. Zato ne može uvek da bude na lopti, jer deluje umorno i kasni zbog kretanja. Nole je pravi primer svog talenta i maksimuma sa koliko svoje nežnosti i konstitucuje igra na ATP-turu i dokle dostiže. Svaka čast za sve-respekt!
SHVATITE VEĆ JEDNOM!

ja

pre 15 godina

Cestitke Mareju, ali cestitke i Djokovicu.
Da li neko vise uopste sumnja da ce Marej na kraju godine biti 1.
Pa ovakve serije dobrih rezultata nije pravio ni Rodzer Federer u najbolje vreme.
Od Sinsinatija prosle godeine covek je odigrao 11 turnira.
Od toga 6 titule, finale i osmina finala na GS, finale jos jednog mastersa i 2 cetvrtfinala (Pariz i Dubai).
Ako se uzme u obzir da je u Dubaiu predao zbog povrede ispada da je napravio samo 2 malo losija rezultata na ovih 11 turnira.
Skor na tih 11 turnira mu je 52 pobede i samo 5 poraza.
(Federer, Nalbandian, Davidenko,Verdasko i Nadal)
Za poslednjih 8 meseci njegov skor protiv prve trojice na listi je sledeci:
Protiv Federera 5:1
Protiv Nadala 3:1
Protiv Djokovica 3:0
Dakle vodi protiv prve trojice igraca sveta sa 11:2.
Treba li uopste dodati jos nesto ovom podatku?

On je vec sada prvi igrac sveta, i samo je pitanje trenutka kada ce kompjuteri i ove liste to i zvanicno potvrditi.

Finale svakako najrealnije do sada.
Odigrala su ga 2 trenutno najbolja igraca na svetu.
Kao sto rekoh bice jos puno finala izmedju njih dvojice a vremenom ce to postati legendarni susreti kao sto su do sada bili susreti izmedju Federera i Nadala.

I na kraju nesto o Marejevoj defanzivnoj igri.
Covek je na danasnjem mechu u 2 seta napravio 25 vinera,a Djokovic 21.
Toliki broj vinera Nadal ne moze da napravi u 5 setova.
Zato prestanite da pricate kako je Marej defanzivac.
Covek je univerzalan igrac. Moze i zna da igra sve, i da napada i da se brani. Igra precizno i ne gresi puno.
Ne plasi se da pusti protivnika da napada, ceka strpljivo svoju priliku za kontranapad i kada napadne gotovo sigurno osvaja poen.
Tesko je naci pravi recept za igru protiv njega.
Defanizva ne pomaze, ofanziva takodje. Mozda je jedini nacin da igrate kao on: strpljivo i raznovrsno i opet uz sve to da se nadate da ce imati malo losiji dan, da ce biti umoran i slicno.
Novak ce verovatno u jednom trenutku pasti na cetvrtu poziciju, ali ce do kraja godine prestici i Federera i Nadala i najverovatnije godinu zavrsiti na drugom mestu.

Ocekujem reprizu ovog finala vec u Monte Karlu.
Federer ne igra, a siguran sam da ce neko od njih dvojice izbaciti Nadala pre finala.
Bez obzira sto je u pitanju sljaka, mislim da ce i na njoj ova dvojica pokazati da su bolji od svih ostalih.
Uopste mi nije zao sto je Marej pobedio bez obzira sto navijam za Djokovica.
Apsolutno zasluzena pobeda Mareja. Novak je imao svoje sanse, nije ih iskoristito.
Pitanje je sta bi bilo i u trecem setu da je Novak uspeo da dobije ovaj drugi.
Ne verujem da bi Novak zbog onog sunca imao snage da odigra do kraja kako treba i da pobedi.
Cinjenica je da Novak ima velikih problema na ovakvim tropskim vrucinama.
Na srecu sada se turniri sele u Evropu gde su mnogo podnosljivije temperature i mislim da ce Novak na tim turnirima imati daleko manje problema sa klimom.
Tacno je da u narednom periodu Novak brani 2800, a Marej 530 poena.
Medjutim Nadal i Federer brane mnogo vise.
Nadal 4610, a Federe 3050 bodova.
Nece ni njima ti bodovi pasti sa neba i morace obojica itekako da se namuce da odbrane i polovinu od toga.
Sada svaki kiks moze skupo da kosta svakog od njih.
S obzirom na novi sistem bodovanja sada je i ispadanje u cetvrtfinalu veliki kiks (180 bodova na mastersu ili 360 na GS).
Dakle ceka nas izuzetno vruce i uzbudljivo leto kada je tenis u pitanju.

KOROMAN

pre 15 godina

Neki ce reci, tenis je posao, slazem se sa tim, ali mislim da kad izadjes na teren ne treba da "RADIS" tenis vec da se IGRAS tenisa.... prosle godine si se igrao....vrati se igri NOVACE!!!
VOLIMO TE!!!

Beholder

pre 15 godina

Lepota ove price lezi u tome sto su finale jednog od najskupljih svetskih turnira najelitnijeg sporta odigrali momci iz dve male zemlje u kojima se na tenis odvaja koliko i na razvoj Sudoku klubova...
Zivela Srbija, go Scotland!!!

Venera

pre 15 godina

Po ko zna koji put sam zgranuta nekim komentarima ovde! Sad neki lamentiraju nad tim sto ce Djokovic (mozda) pasti na cetvrto mesto kao da je smak sveta! Pa i ako bude tako, PA STA ?!!! 'Alo, ljudi, cetvrti NA SVETU !!! Malo li je ?!!! Da vidim onda vas!

P.S. Naravno, Novaku sve cestitke za ulazak u finale! Glavu gore, bice JOS bolje sledeci put!

Gajetano

pre 15 godina

Ma ljudi, Novak je mislio da se igra na 3 dobijena seta. I taman kad se zagrejao i spremio da razvali protivnika u preostala tri seta, kad ono ... kraj!

Sima

pre 15 godina

Nole je gurao dok se bavio tenisom. I dobro je dogurao. Međutim, sada biznis, studije (doduše telefonski), manekenisanje (pa iskreno mislim i srpski mentalitet) i ode sve niže i niže. A što se tiče zaduženih za njegovo reklamiranje, njima će biti sve teže jer će biti sve više pljuvačine - prema zasluzi.

Миле

pre 15 godina

Хм, штета,Нолетова плућа ће бити кривац што никада неће постати број један. Шта бих ја дао када би мој син био 499-и.

nole

pre 15 godina

kao prvo pozdrav svima koji citate ove komentare!
samo par reči koje čete verovatno upamtiti!
do jula 2010 ce Nole da bude 1. igrač sveta..zato što Nadal nemere više da izdrži u ovakom ritmu kao što igra i kao što je igrao, usporedimo ga samo godinu dana unazad kada je na terenu bio brži za 30%, tu su još povrede koje su več započele u njegovoj karieri jer se nemere tako igrat tenis 7-8 godina...za murray-ja se uopšte neplašim zato što je isti slučaj. dečko jeste da je trenutno nenadmašiv al on se nemere večno pripremati kao ove godine što samo trči po terenu i neverovatno sve vrača precizno jer to je NEMOGUČE!upamti te to što vam govorim. I ako murray preuzme 1. poziciju on je nemere zadržati dugo jer takvi igrači posustanu..
jedino igrači poput federera koji ne trče na terenu kao volovi mogu da više godina vladaju!a to za našeg Noleta važi!
I možete mi verovati da je istina to, ako bi se finale igralo u večernim satim da bi ga nole slomijo!vručina i njegovi problemi ga dekoncentrišu na preciznim forhend udarcima,udarci su sporiji i to jeste istina!a protiv ovakvih ko što su Murray i Nadal mora da vas ide precizni forhend!a o Noletovoj igri da vam kažem da dečko igra odlično defenzivno kao i ofanzivno zato če i biti broj 1!
Samo još malo strpljenja!
pozdrav svima!

sasa

pre 15 godina

Novak Djokovic je nas najbolji teniser svih vremena sa najboljim ATP plasmanom koji je jedan Srbin ikada imao,ali nazalost po njega i po nas ,to je njegov krajnji domet jer on jednostavno nema fizicku snagu i izdrzljivost da bude bolji teniser.Tehnicki ,mislim da moze da unapredi svoju igru,da poboljsa servis i brzinu izlaska na mrezu,ali on je limitiran na fizickom aspektu i sumljam da tu moze ista da uradi.Upravo tu su mnogo jaci Mari,Songa i Del Potro isamo je pitanje vremena kada ce ga prestici na ATP rang listi.

realan

pre 15 godina

nisam ja hteo da stavim Noleta u tim za Fantasy tenis ,nego Andy-ja.....
Jedno je sigurno....svi napreduju osim Rogera...on je svoje odigrao i naravno,Novaka.....zato je vreme da on nauci nesto novo....i zato bi trebalo da promeni trenera....jer ovako vise ..nije to ono sto moze da bude....Andy je promenio trenera i od tad igra kao preporodjen...Nek azem da je Vajda los ali ....nesto mora da se menja....

ne razumem

pre 15 godina

Ok, izgubio je u finalu Mastersa.

Nedovoljan razlog za pljuvanje. Dajte prvo sta ste uradili vi za bolju sliku Srbije, bar priblizno kao on, pa onda poredjenje i kritika Noleta.
I napisite molim vas, koji ste bili na ATP listi :)

Nole samo napred.
Pozdrav!

1:58PM

pre 15 godina

Volim ga i navijam za njega ali bilo bi dobro da BAR JEDNOM odigra ceo mec bez lekarske pomoci, pa sta bude.
Nije jedini koji je povredjen/umoran, itd. Ovako ce biti decak koji je vikao "vuk", dzabe kad je preterao s tim u proslosti i sad niko vise ne zna da li je u pitanju stvarna povreda ili je sve psihicke prirode.
Zelim mu jos mnogo mnogo uspeha i dobro zdravlje u buducnosti.

Lazar

pre 15 godina

1.Nadal 2.Verdasko 3,Del Potro 4.Federed 5.Rodick 6.Marej 7.Stepanek 8.Conga 9.Simon 10.Monfils 11.Gonzales 12.Blake 13.Nalbandian 14.Cilic 15.Ferer.....25.Lorda 26.Boleli 27.Sepi.....45.Cipolla 46.Tipsarevic....112.Djokovic 113.Pasanski

AnimaNIa

pre 15 godina

Za sve je krivo globalno zagrevanje, jer da je Novak igrao pre bar 20 godina bio bi 110% broj 1.

Postoje i kondicioni treneri VALJDA a ne samo Vajda !!!

sajber_kurajber

pre 15 godina

Nije kriv Novak.
Krivi smo mi navijači, jer je krajnje vreme da shvatimo da imamo VELIKOG,ali ne i VRHUNSKOG igrača.
Sad što mi ne možemo da se pomirimo sa tim, to je druga stvar.
Večerašnji duel Marej je dobio manje-više RUTINSKI.
Osvajaće Nole još trofeja, otkinuće, možda još jedan ili dva Grand Slam-a, ali mislim da NIKADA neće biti NAJBOLJI na svetu.
Nikad do sada nismo imali igrača u svetskom vrhu, smanjimo očekivanja i bićemo srećniji.

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

A ja jos veca budala pa ga gledam.On se covek nakupio para,sto milion ljidi u Srbiji ne moze da zaradi,a ja ga gledam ja sam budala!!!Posebno me je iznervirao umesto drugi set da dobije 6-1,on mrtav ladan izgubi dobijen set!!!Trenutni plasman na ATP listi izgleda ovako:
1.Nadal
2.
3.Murrey
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.Djokovic
15.Federer

Svaka cast Novaku za sve sto je uradio ali nazalost ipak mislim da nece nikada uspeti postati najbolji teniser sveta!!!Nadam se da se varam,ali tesko...

Aleksandar Nikolic

pre 15 godina

Ajde sad raspalite kritikama.
Kada pobeđuje,onda nam je dobar,a kada gubi-drvlje i kamenje.
To nije u redu.
Novak je odličan igrač,to je činjenica.
Ali mi smo Srbi i to će tako uvek,nažalost biti.
Napred NOLE!

coto

pre 15 godina

Bravo Nole...bio je ovo dobar turnir...ne treba ocajavati ....danas si igrao dobro mislim da je mogao ubiti mec da je na 4:1 iskoristio prednost i poveo na 5:1 i dosao na svoj servis...na 5:3 kod svog servisa nije imao ni srece ...mada marey je igrao odlicno...sve u svemu veliki korak napred...mislim da ce biti jos bolje...

neki lik

pre 15 godina

Tuzno je , al je moglo biti jos tuznije da Nole nije zaigrao bolje 2. set.
Sve u svemu veliki uspeh plasman u finale, 3. mesto je na izmaku al ni to nije bitno ,ono sto ce se pamtiti je Federerov polomljeni reket :)

chao

pre 15 godina

nema veze momcino..borio si se protiv 3 protivnika danas
1.mareja
2.vrucine
3.tvog tela
i normalno je sto si izgubio,ali bice bolje
secam se kad mi je pre par godina drugar(koji je inace u teniskim krugovima)rekao za Noleta:Neverovatan talenat,ali slabo telo ce ga kostati onoga sto mu pripada po trudu i talentu,a to je br.1
Međutim ja mislim da si obzirom na sve uspeo,da i nas i sebe sjajno predstavljas i samo tako nastavi!

miki

pre 15 godina

"staro dobro" Noletovo oruzije :
medicinski tajm out (koji nije bio.. na Andy-jevo iznenadjenje )
doktorima saopstava da se ne oseca dobro pa zatim uzme 4 gema za redom jednom od najboljih igraca sveta !!!

srecom Andy je uspeo da se skoncentrise i rutinski zavrsi mec .
nije mi jasno zasto to radi , dovoljno je dobar igrac da mu takvi pokvareni potezi ne dolikiju .

peronimo

pre 15 godina

Šteta što Đokovića toliko izcrpi sunce, ili što organizator ne stavi početak utakmice kad je već podnošljivije...
Treći set već ne bi izdržao, videlo se u drugom setu posle 4:1 da nemože više da prednjači.

Daniel

pre 15 godina

Sad će Nadal vladati do negdje 7,8 mjeseca pa onda opet Murrey na tvrdoj podlozi. A Đoković će do kraja karijere biti treći, samo će Federerovo mjesto zauzeti Murray.

kurko

pre 15 godina

Nikad ti moj Nole neces biti najbolji zato sto:
-Vec u prvom setu trazis lekarsku pomoc.
-Jer jedva cekas da se mec zavrsi kako bi se srdacno zahvalio i izgrlio protivnika sto te je razbio...

Duska*

pre 15 godina

Eh... Pa sta da se radi, Mari je bio bolji i gotovo. Ali, nije ovo kraj, igrace se tenis i dalje, a ja verujem Nole u tebe! I finale je veliki uspeh. Bice bolje.
Inace, mislim da ovaj Mari po najmanje ugrozava Noletovo 3. mesto, do polovine sledece godine on zauzima 1. ili 2. mesto, Nole trece, a Federer... Tek ce da bude gusto. Usput, morala sam lek za smirenje da popijem da bih odgledla ovaj mec...
Nole, drzi se, jos si ti mlad, ima vremena da se dokazujes.

zoran

pre 15 godina

Pa dobro ljudi sta ima tako lose sto je Mari pobedio.Pa Nole je dosao do finala,bolje 60 miliona Britanaca da je srecno nego nas 7-8 milina Srba

Marija

pre 15 godina

Novak je odigrao poslednja 3 gema sa takvom malodušnošću da je to sramota.To nema veze sa kondicijom to je stvar karaktera.I to grljenje protivnika od koga si upravo popušio je ljigavo.Nikada nisam videla tako nešto od nijednog vrhunskog tenisera.Normalna emocija je ljutnja i bes, a ne želja da protivniku krneš žvaku.

JJ FAN

pre 15 godina

Bice bolje sledeci put. Pobedio je Federera i Tsongu, melo li je.
Steta samo sto mu se Andy priblizio po bodovila i sto ga je ponovo pobedio (ovo je vec niz pobeda), bilo je mnogo sansi, ali to je tensi. Glavu gore! Idemo dalje.

Indigo

pre 15 godina

Samo Novak zna...

Glavu gore i napred u nove pobede. Nije ovo kraj sveta i ipak je daleko stigao ovog puta.
Ipak je to samo tenis, nek smo svi zivi i zdravi:)!
Pozz svima iz daleka!:)

djole

pre 15 godina

"...conga nije pruzio onakvu igru koja se od njega ocekivala..."
"...federer je odigrao najslabiji mec..."
i doshao je covek kome se igrao tenis.....i relativno lako je izasao na kraj....zato shto je N. bilo vruce, stomak ga je boleo, ima zuljeve, novi reket....

Dr Popara

pre 15 godina

Jos pure trebas da jedes ili ti cicvare.....ovaj ce te preteci ubrzo,postao si folirant,zato sto si umislio da ces tek tako biti prvi! Pre svega sam Srbin!

Rade

pre 15 godina

U pravu je federer bio kada je rekao da je mari budući broj 1, pogledajte šta radi djokoviću, nole igra sve gore i gore, pobeda protiv rodžera uopšte nije što je nekad bila, a i novak deluje nespremno, proslih sezona je mnogo bolje igrao, narocito na psihičkom planu. Nadam se njegovom povratku, jer je verovatno najtalentovaniji teniser.

LazaBG

pre 15 godina

BBC je vec Endija proglasio za drugog igraca sveta, i, ma koliko se to meni ne svidjalo, plasim se da su u pravu. Mozda je njegova igra bazirana na upornosti i izdrzljivosti, i cinjenica je da je nadobudan, ali je prosto konzistentniji od Novaka. Voleo bih da gresim, ali izgleda da je Endi u usponu, a Novak ne.
Ali Novak zna da smo mu svi kolektivno zahvalni na svemu sto je ucinio za promociju Srbije i srpskog tenisa, i da se unapred svi radujemo buducim njegovim mecevima.

Sirena

pre 15 godina

Bravo Novače, samo napred, ti si nešto najlepše što nam se dešava u ovim danima. Ono što me teši u ovom porazu j, činjenica da ćeš ti još puno puta biti u finalu. Srećno

Dejan

pre 15 godina

Sramotna igra, a posebno ono grljenja Mareja na kraju meca kao da mu zahvaljujes sto je te spasao daljeg mucenja. Ajde vec jednom promeni drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.

Vladan R

pre 15 godina

Na zalost za one koji su pazljivo pratili turnir ocekivan rezultata, jer je Novak i Congu i Federera pobedio zato sto su oni puno gresili a sam Novak ,daleko od toga da je igrao svoj najbolji tenis(razlog zbog kojeg sam kritikovao toliku euforicnost nakon pobede nad Federerom jer je ista imala za posledicu nerealna ocekivanja da ce zgaziti Mareja), vec je samo bio dovoljno pametan i strpljiv da ne gresi toliko. Danas je medjutim po definiciji imao za protivnika defanzivca tj igraca koji ne prvi puno poena ali koji zato jos manje gresi i koji shodno tome nije poklonio Novaku dovoljan broj poena za pobedu vec tek toliko da drugi set bude neizvestan. Da bi se pobedili igraci tipa Marej ili Nadal jednostavo se mora praviti dovoljan broj poena sa vrlo malo gresaka. Takvu igru u kontinuitetu je imao samo Federer do prosle godine i zato je toliko dugo i bio u tolikoj meri dominantan. Sada to vise nije slucaj i zato je jedan defanzivac je br. 1 a najveca pretnja mu je drugi defanzivac, posebno sto dolazi sezona sljake koja obojci odgovara a Marej ne brani puno poena za razliku i od Novaka pa i Federera posebno ako se jos doda i sezona trave.

Ženevljanin

pre 15 godina

Kladioničari su bili u pravu, pobedio je favorit i (trenutno) bolji teniser. Nikoga ne bi trebalo da iznenadi pobeda Marija koji je već mesecima najkonzistentniji ATP igrač i stoga najozbiljniji konkurent za nadalovog naslednika na svetskom teniskom prestolu. Što se tiče njegove defanzivne igre - teba reći da je ta njegova defanziva puna iznenađujujućih kontri. Nemam evidenciju vinera, sem što znam da ih je u prvom setu imao više od Novaka. verovatno i ukupno više. To nije karakteristika tipičnog 'prebacivača loptice preko mreže'. Neprinudnih grešaka, naravno, ubedljivo manje od srpskog tenisera. Đokoviću ipak treba čestitati na finalu Majamija i poželeti mu uspeh u nastavku sezone. Ipak je znatno poboljšao formu u odnosu na početak godine. Nadam se da će nastaviti u istom trendu.

Marx

pre 15 godina

Ovi zlikovci mu opet smestili da igra po najjacem Suncu, a svi znaju koliko je slabasan.
Nadam se da sutra opet nece biti pada na Beogradskoj berzi, udara na kurs dinara i da ce jos stotine/hiljade ljudi ostati bez posla.

Nole glavu gore i treniraj!

Stipe

pre 15 godina

Ja te Nole volim bez obzira sta da se dogodi...
Bio ti 3. ili 303. za tebe navijam iz sveg srca...
A ovi skorojevici sto gledaju tenis od juce i navijaju za tebe samo dok pobedjujes nek se pokriju usima...
Volim Srbiju, navijam za Novaka

brasha

pre 15 godina

A sad, detchko, pravac na svoj Kopaonik da udises svez vazduh, popravljas kapacitet pluca i povecavas broj crvenih krvnih zrnaca, da ne bi vise razmisljao o Suncevoj toploti nego o onome sto ti je posao.

xoxo

pre 15 godina

Joj sto me nerviraju ovi komentari tipa ,,ajmo sada pljuvci ili ajmo kriticari,, jer onako se ne smije izgubiti, onakav neozbiljan pristup se rijetko viđa vodit 5:2 i izgubiti hajde da je neki slabiji igrac pa nebih nista rekao!!UHHH

rafa nadal

pre 15 godina

a slavili pobjedu protiv federera dizali te u nebesa a da je federer igro normalno nebi ti finala vidio nebi gema vidio federer je 5 god prvi bio bit ce opet ti neces nikad ni 2. bit murray ce ti uzet i to 3. mjesto

Sale

pre 15 godina

Moja jedina lična zamerka je - karakter: kod 5:2 za Novaka Marej servira i Novak ne pruža nikakav otpor uzdajući se u svoj servis (koji je sve gori) i glatko gubi taj ali i narednih 4 gema. Vrhunski igrači ulaze maksimalno u svaki poen, gem. Krajnje je vreme za promenu oba trenera jer je kontinualno psihofizičko pa i taktičko-tehničko nazadovanje očigledno u polednjih godinu dana. Prethodno napredivanje nije bilo rezultat rada trenera već samo čistog talenta i fizičkog razvoja. Dakle, novi trener što pre!

mali vozd

pre 15 godina

Novak me vise ne zanima... Igra ne zainteresovano u finalu ATP Mastersa - sramota! Kao da nije musko! Rekorder po broju predatih meceva!!! Vise necu da se nerviram zbog njega...

BOJAN

pre 15 godina

Jednostavno...pobedio je bolji teniser trenutno...Čestitka Mareju na osvajanju turnira i budućem broju 3 na ATP listi...svaka čast i Noletu,ali mislim da je pravo vreme za promenu trenera i rad na servisu koji je očajan...

Gogo

pre 15 godina

Kako je zivot cudan, pre samo dve godine je Novak "odvaljivao" ovog Mareja i to ubedljivo. I ovaj je radio, radio, dok se nas as malo uljuljkao i nije od pre dve godine nesto bas napredovao. Na stranu to sto vec izgleda tako fizicki potrosen...Razlika u gabaritu se videla dobro kada su stajali na dodeli nagrada jedan pored drugog. Novak izgleda kao junior u poredjenju sa Marejem kada je rec o misicnoj masi. Sta radi taj kondicioni trener sa njim, zbog cega Nole ne zamoli velicinu tipa prof. Petronija Zimonjica ili Seada Krdzalica da radi sa njim. Ljudi su dokazani strucnjaci u oblasti fizicke pripreme. Ovaj momak sto radi na fizickoj psremi sa Novakom ne izgleda bas prekaljeno. Inace sto se samog meca tice cestitke Novaku za drugi set. Borio se kao lav. U prvom je stvarno licio na rekreativca kako lepo rece moj brat.

posmatrac

pre 15 godina

Absolutno razocaravajuci nastup Djokovica u finalu jednog od vaznijih ATP turnira. Po njegovim manirima tokom meca bilo je jasno da mu se uopste nije igralo. Nije ovo komentar jednog povredjenog patriote (uostalom, Nole je profesionalac i tenis mu je bogato placeno zanimanje), nego jednostavno beleska jednog obicnog posmatraca: ako je u redu za njega da izgleda kao mucenik na terenu u finalu vaznog ATP turnira, onda je za njega zasigurno u redu da zaboravi na cast i ponos koji treba da budu vazniji od zelenih novcanica. Ako mu se nije igralo, zasto se uopste i pojavljivao na terenu? Da li je neko ikada video Nadala kako se prenemaze na terenu i kada gubi? Zato je Spanac i daljl broj jedan reket na svetu.

Herbie

pre 15 godina

Prvo cestitke Novaku za plasman u finale.
Mislim da je imao sansu i u finalu, ali...
Novaku ima velike probleme sa kondicijom i to je jedino sto mi mozemo da mu zamerimo. Apsolutno nista drugo!
Idemo dalje Novak!

Zoran

pre 15 godina

Pa dobro je da je dosao do finala i to je veliki uspeh za Novaka... a tek za Srbiju.Procitajte komentare na stranim sajtovima svi mu zameraju da je folirant tako se Srbija ne predstavlja ili igraj kao musko (pa izgubi)ili ne igraj uopste

marko

pre 15 godina

Duel ubice tenisa,i po kvalitetu skromnog Djokovica nije mogao da nam pruzi finale dostojno ovog turnira.Sta reci Djokovic imao MNOGO srece da dodje do finala.On je samo prosecan igrac i nista vise.U vecini meceva odnos vinera i neiznudjenih gresaka mu je bio negativan,to govori da su ostali teniseri bili jos gori i ispod svojih mogucnosti,i sto je najvaznije Federera je dobio volsebno.

Srijem

pre 15 godina

Ma dobar je Djokovic,ali realno mjesto mu je izmedju 5-tog i 10-tog!!!

Pa Marej je za njega profesor!!!I Tsonga!!Rodik!Uskoro i Del Potro,Cilic...Da nepricam o Federeru i Nadalu...

Vlada

pre 15 godina

1)Svaka cast Novaku na dobrom rezultatu na ovom turniru. Bicemo uz njega i u pobedama i u porazima, bravo majstore i veliko HVALA za sve.
2)Marej je trenutno bolji i zasluzuje 3. mesto (ako ne i drugo)

tomas

pre 15 godina

A ja mislim da je Novak na ovom i prethodnom turniru postigao mnogo, mnogo vise nego sto je iko ovde mogao da pretpostavi. Bravo, Novace, samo napred: dobronamerni su uz tebe. Pa, onaj ko je ikada uzeo reket u ruke zna koliko si mnpogo postigao i postizes. Bravo!

Pirlo

pre 15 godina

Novače, ne moram da se ponavljam i da ti kažem da si ti najveći srpski dijamant i ponosan sam što živim u vremenu u kome ti deluješ kao oličenje svih pravih srpskih vrednosti

meni je dovoljno to što sam video kako aplaudiraš na endrjuov passing u 1 setu dok si ubedljivo gubio.. to dovoljno govori koliko si veliki.. što si zagrlio protivnika i iskreno mu čestitao na zasluženoj pobedi.. to fedica i nadica ne znaju, zato si za mene najveći

Žao mi je samo što ću morati ponovo da čitam komentare egzaltiranih umova koji ne praštaju 3. mesto na svetu.. koji ne mogu da shvate da poraz od verovatno najboljeg planetarnog igrača nije sramota.. ipak boli činjenica da je ispušten 2. set ali dobro.. svaka škola se plaća

Naravno, sve čestitke najboljem teniseru na svetu.. koji sa tom „odvratnom“ i „defanzivnom“ igrom napravi više vinera i skoro 4 puta više asova od našeg dijamanta.. onakvi passing udarci se neće više viđati u istoriji ove igre i zato, dragi moji prijatelji tenisa, uživajte gledajući kako škot igra, on je kombinacija modernog i tradicionalnog, ofanzivnog i defanzivnog, inteligentnog i skoro savršeno tehnički potkovanih performansi..

Bravo endrju, bravo novak..

Beogradjanin

pre 15 godina

Ne razmišljam ko će biti 3-ći, ko 4-ti, ko će pasti, a ko će se popeti na lestvici, ali znam da u ovom trenutku, postoji samo jedan čovek kome je više krivo i koji više žali od mene što je Novak izgubio.
To je Novak!

A Škotu (Mariju-Mareju) sve čestitke na zasluženoj pobedi.

I da, i kad je loše i teško i kad je dobro i lako, do kraja i zauvek uz Novaka!

Jack Sparrow

pre 15 godina

Izvuci ce Nole pouke iz ovog meca, i nadam se biti jos mnogo,pre svega kondiciono ,mnogo jaci.Bravo Nole,iako mi je mnogo zao onih neiskoriscenih set lopti.

MAJA92

pre 15 godina

IDEMO DALJE..STA IMA VEZE,turnira ima koliko hoces pa ne moze uvek Nole da pobedi..odlican posao si uradio protiv Tsonge i Federera tako da je ovo bilo malo losija igra i takav je ishod..IDEMO DALJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O da!

pre 15 godina

"Đoković je igrao znatno ispod svog nivoa"...pa mozda mu je ovo nivo trenutno, ne moze bolje...sta je onda njegov nivo, ono od pre dve godine..bilo pa proslo!

zoki

pre 15 godina

neverovatno, prosto zabrinjavajuce sta se desava sa noletom, toliko nevoljnosti nisam skoro video, porazavajuce. izgledao je ko riba na suvom totalno bez kodicije i nikakvog resenja, sramota jedna. iako te volimo nole uradi nesto forama se mec ne dobija. svi su te vec procitaligotov si ako nestone uradis za sebe.
srecno ti ove sezone

007

pre 15 godina

Ajmo pljuvaci audicija za najboljeg pljuvaca je otvorena probajte da date sve od sebe kako bi ste nahranili vasu sujetu i jos jednom napljuvali decka koji nam je toliko lepog doneo a danas jesamo jednostavno naleteo na jaceg ali ej problem u tome sto je poraz nadala normalan sto je poraz federera normalan i sve to samo en poraz djokovica ne nikako on mora sve da dobije kako bi i dalje bio pljuvan i osporavan zato izvolite!!!

Sandra

pre 15 godina

Samo ti Nole nastavi da igras i sve ce doci na svoje mesto!Dolazak do finala nije mala stvar,naprotiv!Pobede ce biti tvoje ne brini!Ti si dokazao da si u stanju da dobijes i najvece turnire!Srecno!

Errebro

pre 15 godina

Ajde sad,raspalite svi po Noletu. Svi vi kojima zena ne da mesecima,kojima je pokvaren karburator na Pezejcu,kojima je uskiskla tursija,za sve je to Nole kriv...svi ste vi pametniji od Noleta,i znate sta je on trebalo da uradi,a garantujem da je (barem) pola bilo oslobodjeno od fizickog u osnovnoj skoli,a da ne pricam da li su IKAD uzeli reket u ruke...
Nole,majstore,ponekad mi bude zao sto nisi iz neke zemlje gde bi te ljudi cenili i gledali kao Boga...

Dejan

pre 15 godina

Sramotna igra a posebno ono grljenja Mareja na kraju u znak zahvalnosti sto te je spasao daljeg mucenja.Ajde vec jednom promeni to drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.

ica za

pre 15 godina

Nema razloga da kritikujemo Noleta jer je covek dosao do finala i u finalu je ruku na srce, Marej bio bolji.
Mozda ce on u naredna 2 meseca da izgubi 3. mesto, ali ja mislim da ce do kraja godine da pokaze zasto je on vrhunski teniser.

Gane

pre 15 godina

Razocaran sam njegovom igrom,bilo je ocajno gledati ga,mislim da je mogao i trebao mnogo bolje,protivnik je odigrao mnogo strpljivije i zasluzeno pobedio... Bice bolje...

Pirlo

pre 15 godina

Novače, ne moram da se ponavljam i da ti kažem da si ti najveći srpski dijamant i ponosan sam što živim u vremenu u kome ti deluješ kao oličenje svih pravih srpskih vrednosti

meni je dovoljno to što sam video kako aplaudiraš na endrjuov passing u 1 setu dok si ubedljivo gubio.. to dovoljno govori koliko si veliki.. što si zagrlio protivnika i iskreno mu čestitao na zasluženoj pobedi.. to fedica i nadica ne znaju, zato si za mene najveći

Žao mi je samo što ću morati ponovo da čitam komentare egzaltiranih umova koji ne praštaju 3. mesto na svetu.. koji ne mogu da shvate da poraz od verovatno najboljeg planetarnog igrača nije sramota.. ipak boli činjenica da je ispušten 2. set ali dobro.. svaka škola se plaća

Naravno, sve čestitke najboljem teniseru na svetu.. koji sa tom „odvratnom“ i „defanzivnom“ igrom napravi više vinera i skoro 4 puta više asova od našeg dijamanta.. onakvi passing udarci se neće više viđati u istoriji ove igre i zato, dragi moji prijatelji tenisa, uživajte gledajući kako škot igra, on je kombinacija modernog i tradicionalnog, ofanzivnog i defanzivnog, inteligentnog i skoro savršeno tehnički potkovanih performansi..

Bravo endrju, bravo novak..

Aleksandar Nikolic

pre 15 godina

Ajde sad raspalite kritikama.
Kada pobeđuje,onda nam je dobar,a kada gubi-drvlje i kamenje.
To nije u redu.
Novak je odličan igrač,to je činjenica.
Ali mi smo Srbi i to će tako uvek,nažalost biti.
Napred NOLE!

Sandra

pre 15 godina

Samo ti Nole nastavi da igras i sve ce doci na svoje mesto!Dolazak do finala nije mala stvar,naprotiv!Pobede ce biti tvoje ne brini!Ti si dokazao da si u stanju da dobijes i najvece turnire!Srecno!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

A ja jos veca budala pa ga gledam.On se covek nakupio para,sto milion ljidi u Srbiji ne moze da zaradi,a ja ga gledam ja sam budala!!!Posebno me je iznervirao umesto drugi set da dobije 6-1,on mrtav ladan izgubi dobijen set!!!Trenutni plasman na ATP listi izgleda ovako:
1.Nadal
2.
3.Murrey
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.Djokovic
15.Federer

Svaka cast Novaku za sve sto je uradio ali nazalost ipak mislim da nece nikada uspeti postati najbolji teniser sveta!!!Nadam se da se varam,ali tesko...

Beogradjanin

pre 15 godina

Ne razmišljam ko će biti 3-ći, ko 4-ti, ko će pasti, a ko će se popeti na lestvici, ali znam da u ovom trenutku, postoji samo jedan čovek kome je više krivo i koji više žali od mene što je Novak izgubio.
To je Novak!

A Škotu (Mariju-Mareju) sve čestitke na zasluženoj pobedi.

I da, i kad je loše i teško i kad je dobro i lako, do kraja i zauvek uz Novaka!

kurko

pre 15 godina

Nikad ti moj Nole neces biti najbolji zato sto:
-Vec u prvom setu trazis lekarsku pomoc.
-Jer jedva cekas da se mec zavrsi kako bi se srdacno zahvalio i izgrlio protivnika sto te je razbio...

MAJA92

pre 15 godina

IDEMO DALJE..STA IMA VEZE,turnira ima koliko hoces pa ne moze uvek Nole da pobedi..odlican posao si uradio protiv Tsonge i Federera tako da je ovo bilo malo losija igra i takav je ishod..IDEMO DALJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vlada

pre 15 godina

1)Svaka cast Novaku na dobrom rezultatu na ovom turniru. Bicemo uz njega i u pobedama i u porazima, bravo majstore i veliko HVALA za sve.
2)Marej je trenutno bolji i zasluzuje 3. mesto (ako ne i drugo)

chao

pre 15 godina

nema veze momcino..borio si se protiv 3 protivnika danas
1.mareja
2.vrucine
3.tvog tela
i normalno je sto si izgubio,ali bice bolje
secam se kad mi je pre par godina drugar(koji je inace u teniskim krugovima)rekao za Noleta:Neverovatan talenat,ali slabo telo ce ga kostati onoga sto mu pripada po trudu i talentu,a to je br.1
Međutim ja mislim da si obzirom na sve uspeo,da i nas i sebe sjajno predstavljas i samo tako nastavi!

Marija

pre 15 godina

Novak je odigrao poslednja 3 gema sa takvom malodušnošću da je to sramota.To nema veze sa kondicijom to je stvar karaktera.I to grljenje protivnika od koga si upravo popušio je ljigavo.Nikada nisam videla tako nešto od nijednog vrhunskog tenisera.Normalna emocija je ljutnja i bes, a ne želja da protivniku krneš žvaku.

sajber_kurajber

pre 15 godina

Nije kriv Novak.
Krivi smo mi navijači, jer je krajnje vreme da shvatimo da imamo VELIKOG,ali ne i VRHUNSKOG igrača.
Sad što mi ne možemo da se pomirimo sa tim, to je druga stvar.
Večerašnji duel Marej je dobio manje-više RUTINSKI.
Osvajaće Nole još trofeja, otkinuće, možda još jedan ili dva Grand Slam-a, ali mislim da NIKADA neće biti NAJBOLJI na svetu.
Nikad do sada nismo imali igrača u svetskom vrhu, smanjimo očekivanja i bićemo srećniji.

Gogo

pre 15 godina

Kako je zivot cudan, pre samo dve godine je Novak "odvaljivao" ovog Mareja i to ubedljivo. I ovaj je radio, radio, dok se nas as malo uljuljkao i nije od pre dve godine nesto bas napredovao. Na stranu to sto vec izgleda tako fizicki potrosen...Razlika u gabaritu se videla dobro kada su stajali na dodeli nagrada jedan pored drugog. Novak izgleda kao junior u poredjenju sa Marejem kada je rec o misicnoj masi. Sta radi taj kondicioni trener sa njim, zbog cega Nole ne zamoli velicinu tipa prof. Petronija Zimonjica ili Seada Krdzalica da radi sa njim. Ljudi su dokazani strucnjaci u oblasti fizicke pripreme. Ovaj momak sto radi na fizickoj psremi sa Novakom ne izgleda bas prekaljeno. Inace sto se samog meca tice cestitke Novaku za drugi set. Borio se kao lav. U prvom je stvarno licio na rekreativca kako lepo rece moj brat.

Stipe

pre 15 godina

Ja te Nole volim bez obzira sta da se dogodi...
Bio ti 3. ili 303. za tebe navijam iz sveg srca...
A ovi skorojevici sto gledaju tenis od juce i navijaju za tebe samo dok pobedjujes nek se pokriju usima...
Volim Srbiju, navijam za Novaka

coto

pre 15 godina

Bravo Nole...bio je ovo dobar turnir...ne treba ocajavati ....danas si igrao dobro mislim da je mogao ubiti mec da je na 4:1 iskoristio prednost i poveo na 5:1 i dosao na svoj servis...na 5:3 kod svog servisa nije imao ni srece ...mada marey je igrao odlicno...sve u svemu veliki korak napred...mislim da ce biti jos bolje...

Jack Sparrow

pre 15 godina

Izvuci ce Nole pouke iz ovog meca, i nadam se biti jos mnogo,pre svega kondiciono ,mnogo jaci.Bravo Nole,iako mi je mnogo zao onih neiskoriscenih set lopti.

djole

pre 15 godina

"...conga nije pruzio onakvu igru koja se od njega ocekivala..."
"...federer je odigrao najslabiji mec..."
i doshao je covek kome se igrao tenis.....i relativno lako je izasao na kraj....zato shto je N. bilo vruce, stomak ga je boleo, ima zuljeve, novi reket....

nole

pre 15 godina

kao prvo pozdrav svima koji citate ove komentare!
samo par reči koje čete verovatno upamtiti!
do jula 2010 ce Nole da bude 1. igrač sveta..zato što Nadal nemere više da izdrži u ovakom ritmu kao što igra i kao što je igrao, usporedimo ga samo godinu dana unazad kada je na terenu bio brži za 30%, tu su još povrede koje su več započele u njegovoj karieri jer se nemere tako igrat tenis 7-8 godina...za murray-ja se uopšte neplašim zato što je isti slučaj. dečko jeste da je trenutno nenadmašiv al on se nemere večno pripremati kao ove godine što samo trči po terenu i neverovatno sve vrača precizno jer to je NEMOGUČE!upamti te to što vam govorim. I ako murray preuzme 1. poziciju on je nemere zadržati dugo jer takvi igrači posustanu..
jedino igrači poput federera koji ne trče na terenu kao volovi mogu da više godina vladaju!a to za našeg Noleta važi!
I možete mi verovati da je istina to, ako bi se finale igralo u večernim satim da bi ga nole slomijo!vručina i njegovi problemi ga dekoncentrišu na preciznim forhend udarcima,udarci su sporiji i to jeste istina!a protiv ovakvih ko što su Murray i Nadal mora da vas ide precizni forhend!a o Noletovoj igri da vam kažem da dečko igra odlično defenzivno kao i ofanzivno zato če i biti broj 1!
Samo još malo strpljenja!
pozdrav svima!

Ženevljanin

pre 15 godina

Kladioničari su bili u pravu, pobedio je favorit i (trenutno) bolji teniser. Nikoga ne bi trebalo da iznenadi pobeda Marija koji je već mesecima najkonzistentniji ATP igrač i stoga najozbiljniji konkurent za nadalovog naslednika na svetskom teniskom prestolu. Što se tiče njegove defanzivne igre - teba reći da je ta njegova defanziva puna iznenađujujućih kontri. Nemam evidenciju vinera, sem što znam da ih je u prvom setu imao više od Novaka. verovatno i ukupno više. To nije karakteristika tipičnog 'prebacivača loptice preko mreže'. Neprinudnih grešaka, naravno, ubedljivo manje od srpskog tenisera. Đokoviću ipak treba čestitati na finalu Majamija i poželeti mu uspeh u nastavku sezone. Ipak je znatno poboljšao formu u odnosu na početak godine. Nadam se da će nastaviti u istom trendu.

ja

pre 15 godina

Cestitke Mareju, ali cestitke i Djokovicu.
Da li neko vise uopste sumnja da ce Marej na kraju godine biti 1.
Pa ovakve serije dobrih rezultata nije pravio ni Rodzer Federer u najbolje vreme.
Od Sinsinatija prosle godeine covek je odigrao 11 turnira.
Od toga 6 titule, finale i osmina finala na GS, finale jos jednog mastersa i 2 cetvrtfinala (Pariz i Dubai).
Ako se uzme u obzir da je u Dubaiu predao zbog povrede ispada da je napravio samo 2 malo losija rezultata na ovih 11 turnira.
Skor na tih 11 turnira mu je 52 pobede i samo 5 poraza.
(Federer, Nalbandian, Davidenko,Verdasko i Nadal)
Za poslednjih 8 meseci njegov skor protiv prve trojice na listi je sledeci:
Protiv Federera 5:1
Protiv Nadala 3:1
Protiv Djokovica 3:0
Dakle vodi protiv prve trojice igraca sveta sa 11:2.
Treba li uopste dodati jos nesto ovom podatku?

On je vec sada prvi igrac sveta, i samo je pitanje trenutka kada ce kompjuteri i ove liste to i zvanicno potvrditi.

Finale svakako najrealnije do sada.
Odigrala su ga 2 trenutno najbolja igraca na svetu.
Kao sto rekoh bice jos puno finala izmedju njih dvojice a vremenom ce to postati legendarni susreti kao sto su do sada bili susreti izmedju Federera i Nadala.

I na kraju nesto o Marejevoj defanzivnoj igri.
Covek je na danasnjem mechu u 2 seta napravio 25 vinera,a Djokovic 21.
Toliki broj vinera Nadal ne moze da napravi u 5 setova.
Zato prestanite da pricate kako je Marej defanzivac.
Covek je univerzalan igrac. Moze i zna da igra sve, i da napada i da se brani. Igra precizno i ne gresi puno.
Ne plasi se da pusti protivnika da napada, ceka strpljivo svoju priliku za kontranapad i kada napadne gotovo sigurno osvaja poen.
Tesko je naci pravi recept za igru protiv njega.
Defanizva ne pomaze, ofanziva takodje. Mozda je jedini nacin da igrate kao on: strpljivo i raznovrsno i opet uz sve to da se nadate da ce imati malo losiji dan, da ce biti umoran i slicno.
Novak ce verovatno u jednom trenutku pasti na cetvrtu poziciju, ali ce do kraja godine prestici i Federera i Nadala i najverovatnije godinu zavrsiti na drugom mestu.

Ocekujem reprizu ovog finala vec u Monte Karlu.
Federer ne igra, a siguran sam da ce neko od njih dvojice izbaciti Nadala pre finala.
Bez obzira sto je u pitanju sljaka, mislim da ce i na njoj ova dvojica pokazati da su bolji od svih ostalih.
Uopste mi nije zao sto je Marej pobedio bez obzira sto navijam za Djokovica.
Apsolutno zasluzena pobeda Mareja. Novak je imao svoje sanse, nije ih iskoristito.
Pitanje je sta bi bilo i u trecem setu da je Novak uspeo da dobije ovaj drugi.
Ne verujem da bi Novak zbog onog sunca imao snage da odigra do kraja kako treba i da pobedi.
Cinjenica je da Novak ima velikih problema na ovakvim tropskim vrucinama.
Na srecu sada se turniri sele u Evropu gde su mnogo podnosljivije temperature i mislim da ce Novak na tim turnirima imati daleko manje problema sa klimom.
Tacno je da u narednom periodu Novak brani 2800, a Marej 530 poena.
Medjutim Nadal i Federer brane mnogo vise.
Nadal 4610, a Federe 3050 bodova.
Nece ni njima ti bodovi pasti sa neba i morace obojica itekako da se namuce da odbrane i polovinu od toga.
Sada svaki kiks moze skupo da kosta svakog od njih.
S obzirom na novi sistem bodovanja sada je i ispadanje u cetvrtfinalu veliki kiks (180 bodova na mastersu ili 360 na GS).
Dakle ceka nas izuzetno vruce i uzbudljivo leto kada je tenis u pitanju.

Sale

pre 15 godina

Moja jedina lična zamerka je - karakter: kod 5:2 za Novaka Marej servira i Novak ne pruža nikakav otpor uzdajući se u svoj servis (koji je sve gori) i glatko gubi taj ali i narednih 4 gema. Vrhunski igrači ulaze maksimalno u svaki poen, gem. Krajnje je vreme za promenu oba trenera jer je kontinualno psihofizičko pa i taktičko-tehničko nazadovanje očigledno u polednjih godinu dana. Prethodno napredivanje nije bilo rezultat rada trenera već samo čistog talenta i fizičkog razvoja. Dakle, novi trener što pre!

LazaBG

pre 15 godina

BBC je vec Endija proglasio za drugog igraca sveta, i, ma koliko se to meni ne svidjalo, plasim se da su u pravu. Mozda je njegova igra bazirana na upornosti i izdrzljivosti, i cinjenica je da je nadobudan, ali je prosto konzistentniji od Novaka. Voleo bih da gresim, ali izgleda da je Endi u usponu, a Novak ne.
Ali Novak zna da smo mu svi kolektivno zahvalni na svemu sto je ucinio za promociju Srbije i srpskog tenisa, i da se unapred svi radujemo buducim njegovim mecevima.

Errebro

pre 15 godina

Ajde sad,raspalite svi po Noletu. Svi vi kojima zena ne da mesecima,kojima je pokvaren karburator na Pezejcu,kojima je uskiskla tursija,za sve je to Nole kriv...svi ste vi pametniji od Noleta,i znate sta je on trebalo da uradi,a garantujem da je (barem) pola bilo oslobodjeno od fizickog u osnovnoj skoli,a da ne pricam da li su IKAD uzeli reket u ruke...
Nole,majstore,ponekad mi bude zao sto nisi iz neke zemlje gde bi te ljudi cenili i gledali kao Boga...

BOJAN

pre 15 godina

Jednostavno...pobedio je bolji teniser trenutno...Čestitka Mareju na osvajanju turnira i budućem broju 3 na ATP listi...svaka čast i Noletu,ali mislim da je pravo vreme za promenu trenera i rad na servisu koji je očajan...

Indigo

pre 15 godina

Samo Novak zna...

Glavu gore i napred u nove pobede. Nije ovo kraj sveta i ipak je daleko stigao ovog puta.
Ipak je to samo tenis, nek smo svi zivi i zdravi:)!
Pozz svima iz daleka!:)

neki lik

pre 15 godina

Tuzno je , al je moglo biti jos tuznije da Nole nije zaigrao bolje 2. set.
Sve u svemu veliki uspeh plasman u finale, 3. mesto je na izmaku al ni to nije bitno ,ono sto ce se pamtiti je Federerov polomljeni reket :)

007

pre 15 godina

Ajmo pljuvaci audicija za najboljeg pljuvaca je otvorena probajte da date sve od sebe kako bi ste nahranili vasu sujetu i jos jednom napljuvali decka koji nam je toliko lepog doneo a danas jesamo jednostavno naleteo na jaceg ali ej problem u tome sto je poraz nadala normalan sto je poraz federera normalan i sve to samo en poraz djokovica ne nikako on mora sve da dobije kako bi i dalje bio pljuvan i osporavan zato izvolite!!!

posmatrac

pre 15 godina

Absolutno razocaravajuci nastup Djokovica u finalu jednog od vaznijih ATP turnira. Po njegovim manirima tokom meca bilo je jasno da mu se uopste nije igralo. Nije ovo komentar jednog povredjenog patriote (uostalom, Nole je profesionalac i tenis mu je bogato placeno zanimanje), nego jednostavno beleska jednog obicnog posmatraca: ako je u redu za njega da izgleda kao mucenik na terenu u finalu vaznog ATP turnira, onda je za njega zasigurno u redu da zaboravi na cast i ponos koji treba da budu vazniji od zelenih novcanica. Ako mu se nije igralo, zasto se uopste i pojavljivao na terenu? Da li je neko ikada video Nadala kako se prenemaze na terenu i kada gubi? Zato je Spanac i daljl broj jedan reket na svetu.

zg-boy

pre 15 godina

jako mi je žao prošlog komentara,koji sam napisao poslije pobjede Đokovića u 1/2 finalu i priče o dabru i žabi,jer isti nije objavljen...u nadi da će ovaj put ljubitelji tenisa i sporta uopće pročitati moj komentar ,želio bih samo ponoviti slijedeće;radujte se s Novakom,slavite ga,podržite,tugujte s njim,ali nemojte ga vrijeđati,omalovažavati,pljuvati i kopati po privatnom životu jer nemate za to nimalo moralnog prava...nije razlog to što će puno vode proći Savom i Dunavom prije nego se pojavi takav dragulj,u kojeg nitko nije ništa uložio(osim njegovih najbližih),nego čisto zbog kulture navijanja i odnosa prema sportu uopće...sve će ti ovi narodi na balkanu oprostiti osim uspjeha,vjerujte mi to sam mnogo puta vidio i doživio na primjerima naše Janice,Ivice,Gorana,Blanke i dr pozdrav svim ljubiteljima tenisa

tomas

pre 15 godina

A ja mislim da je Novak na ovom i prethodnom turniru postigao mnogo, mnogo vise nego sto je iko ovde mogao da pretpostavi. Bravo, Novace, samo napred: dobronamerni su uz tebe. Pa, onaj ko je ikada uzeo reket u ruke zna koliko si mnpogo postigao i postizes. Bravo!

Marija

pre 15 godina

Novak Djokovic,teniser,od oca Srdjana i majke Dijane je bolji teniser od Endija Mareja!!!!!
Jedini razlog sto je veceras izgubio je nedostatak vrhunske forme!!Dovoljno je bilo videti kako se razleteo pocetkom drugog seta.To je pre uspeo da odrzava tokom celog meca.A ako je pre to mogao,moci ce opet!!!!Kakav je bio pre mesec dana sad je super!!!A vi koji podcenjujete njegove pobede nad Congom i Federerom lupate gluposti!!!Nisu to igraci koje neko tek tako moze da pobedi!!!I zar mislite da je Federer u karijeri svaki mec dobijao uz jak otpor protivnika!!!Novak je nevidjen igrac i to cete videti!!!!Jedino mi je zao zbog fizickih slabosti,ali bas to treba da nam svima stavi do znanja koliki je on borac,i koliko je njemu teze da se probija!!!!Mozda preterujem ali on mi deluje kao Zistin Enan medju ovim gladijatorkama!!
Do svoje 21. godine, uradio je mnogo za svetski tenis i za sebe,a najzad i za nasu zemlju i umesto da ga svi branimo,mi ga pljujemo!!!
Ja cu zbog svega ovoga uvek navijati za njega i podrzavati ga!!

Srijem

pre 15 godina

Ma dobar je Djokovic,ali realno mjesto mu je izmedju 5-tog i 10-tog!!!

Pa Marej je za njega profesor!!!I Tsonga!!Rodik!Uskoro i Del Potro,Cilic...Da nepricam o Federeru i Nadalu...

profa

pre 15 godina

Dobro ljudi kad ćete jednom shvatiti da Novak ima disajne probleme...(ne bih da detaljišem o tom, koga interesuje,nek se informiše)a ne kondicione. On je izuzetni fizički spreman, ali se dešava da pri umoru ne može da uzme punu količinu kiseonika preko pluća, koja je neophodna za energiju mišića i sl. Ne dešava se ovo uvek...mogu da prodju i 1-2 god. da se sve normalizuje, pa opet bez pravila se pojavi. Tada Novak igra ovako, kao od polovine prošle godine posebno. Zato ne može uvek da bude na lopti, jer deluje umorno i kasni zbog kretanja. Nole je pravi primer svog talenta i maksimuma sa koliko svoje nežnosti i konstitucuje igra na ATP-turu i dokle dostiže. Svaka čast za sve-respekt!
SHVATITE VEĆ JEDNOM!

mali vozd

pre 15 godina

Novak me vise ne zanima... Igra ne zainteresovano u finalu ATP Mastersa - sramota! Kao da nije musko! Rekorder po broju predatih meceva!!! Vise necu da se nerviram zbog njega...

Rade

pre 15 godina

U pravu je federer bio kada je rekao da je mari budući broj 1, pogledajte šta radi djokoviću, nole igra sve gore i gore, pobeda protiv rodžera uopšte nije što je nekad bila, a i novak deluje nespremno, proslih sezona je mnogo bolje igrao, narocito na psihičkom planu. Nadam se njegovom povratku, jer je verovatno najtalentovaniji teniser.

ica za

pre 15 godina

Nema razloga da kritikujemo Noleta jer je covek dosao do finala i u finalu je ruku na srce, Marej bio bolji.
Mozda ce on u naredna 2 meseca da izgubi 3. mesto, ali ja mislim da ce do kraja godine da pokaze zasto je on vrhunski teniser.

Herbie

pre 15 godina

Prvo cestitke Novaku za plasman u finale.
Mislim da je imao sansu i u finalu, ali...
Novaku ima velike probleme sa kondicijom i to je jedino sto mi mozemo da mu zamerimo. Apsolutno nista drugo!
Idemo dalje Novak!

JJ FAN

pre 15 godina

Bice bolje sledeci put. Pobedio je Federera i Tsongu, melo li je.
Steta samo sto mu se Andy priblizio po bodovila i sto ga je ponovo pobedio (ovo je vec niz pobeda), bilo je mnogo sansi, ali to je tensi. Glavu gore! Idemo dalje.

Duska*

pre 15 godina

Eh... Pa sta da se radi, Mari je bio bolji i gotovo. Ali, nije ovo kraj, igrace se tenis i dalje, a ja verujem Nole u tebe! I finale je veliki uspeh. Bice bolje.
Inace, mislim da ovaj Mari po najmanje ugrozava Noletovo 3. mesto, do polovine sledece godine on zauzima 1. ili 2. mesto, Nole trece, a Federer... Tek ce da bude gusto. Usput, morala sam lek za smirenje da popijem da bih odgledla ovaj mec...
Nole, drzi se, jos si ti mlad, ima vremena da se dokazujes.

Миле

pre 15 godina

Хм, штета,Нолетова плућа ће бити кривац што никада неће постати број један. Шта бих ја дао када би мој син био 499-и.

miki

pre 15 godina

"staro dobro" Noletovo oruzije :
medicinski tajm out (koji nije bio.. na Andy-jevo iznenadjenje )
doktorima saopstava da se ne oseca dobro pa zatim uzme 4 gema za redom jednom od najboljih igraca sveta !!!

srecom Andy je uspeo da se skoncentrise i rutinski zavrsi mec .
nije mi jasno zasto to radi , dovoljno je dobar igrac da mu takvi pokvareni potezi ne dolikiju .

brasha

pre 15 godina

A sad, detchko, pravac na svoj Kopaonik da udises svez vazduh, popravljas kapacitet pluca i povecavas broj crvenih krvnih zrnaca, da ne bi vise razmisljao o Suncevoj toploti nego o onome sto ti je posao.

lexie

pre 15 godina

Doza perspektive,

Novak se izborio do finala, pobedio i Tsongu i Federera, na turniru, gde je bio izbacen i Nadal.
Ostao je 3. teniser - borio se po vrucini koliko je mogao, ali ovog puta,kao i dva puta pre toga, Marej je bio izdrzljiviji. Marej je bio cisti biznis - bez obzira na rezultat u mecu.(kad je poceo da gubi). Borio se do zadnjeg daha za svaku lopticu. Novaku treba taj extra "edge". Komentator na CBC je spomenuo kako je Novak pre godinu-dve pobedjivao Murrey-a, ali je Murray posle poraza poceo da ozbiljno trenira - i to bas u Floridi, plivanje, trcanje, yogu, tegove - i to mu daje novu brzinu, jacinu, stabilnost - yoga,- kapacitet cardio...(plivanje) i pronasao je svoju sopstvenu formu i najsiguran nacin, kako da pobedjuje bilo kog protivnika.
To sto ga je Novak zagrlio - nema veze - oni su dugogodisnji drugari i mozda je to za Novaka i malo slabost, jer nije toliko agresivan prema njemu, koliko bi trebao da bude, ali kod njih to nema - biznis na prvom mestu.
Meni se cini, da ce Marej biti drugi, Novak ostati treci, a gospodin Rolex ce spasti na cetvrto. Ako Novak preduzme mere, kao sto je Murray - sto se tice kondicije i da nam ostane borben,i motivisan, onda mislim, ima nade da se plasira i bolje. Jos samo kad bi nasao pravi odgovor kako da se nosi sa tim vrucinama. Ali, ...lako je nama davati pametne izjave iz ladovine.

marko

pre 15 godina

Duel ubice tenisa,i po kvalitetu skromnog Djokovica nije mogao da nam pruzi finale dostojno ovog turnira.Sta reci Djokovic imao MNOGO srece da dodje do finala.On je samo prosecan igrac i nista vise.U vecini meceva odnos vinera i neiznudjenih gresaka mu je bio negativan,to govori da su ostali teniseri bili jos gori i ispod svojih mogucnosti,i sto je najvaznije Federera je dobio volsebno.

xoxo

pre 15 godina

Joj sto me nerviraju ovi komentari tipa ,,ajmo sada pljuvci ili ajmo kriticari,, jer onako se ne smije izgubiti, onakav neozbiljan pristup se rijetko viđa vodit 5:2 i izgubiti hajde da je neki slabiji igrac pa nebih nista rekao!!UHHH

zoran

pre 15 godina

Pa dobro ljudi sta ima tako lose sto je Mari pobedio.Pa Nole je dosao do finala,bolje 60 miliona Britanaca da je srecno nego nas 7-8 milina Srba

rafa nadal

pre 15 godina

a slavili pobjedu protiv federera dizali te u nebesa a da je federer igro normalno nebi ti finala vidio nebi gema vidio federer je 5 god prvi bio bit ce opet ti neces nikad ni 2. bit murray ce ti uzet i to 3. mjesto

Sirena

pre 15 godina

Bravo Novače, samo napred, ti si nešto najlepše što nam se dešava u ovim danima. Ono što me teši u ovom porazu j, činjenica da ćeš ti još puno puta biti u finalu. Srećno

Dejan

pre 15 godina

Sramotna igra a posebno ono grljenja Mareja na kraju u znak zahvalnosti sto te je spasao daljeg mucenja.Ajde vec jednom promeni to drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.

Beholder

pre 15 godina

Lepota ove price lezi u tome sto su finale jednog od najskupljih svetskih turnira najelitnijeg sporta odigrali momci iz dve male zemlje u kojima se na tenis odvaja koliko i na razvoj Sudoku klubova...
Zivela Srbija, go Scotland!!!

Marx

pre 15 godina

Ovi zlikovci mu opet smestili da igra po najjacem Suncu, a svi znaju koliko je slabasan.
Nadam se da sutra opet nece biti pada na Beogradskoj berzi, udara na kurs dinara i da ce jos stotine/hiljade ljudi ostati bez posla.

Nole glavu gore i treniraj!

Dejan

pre 15 godina

Sramotna igra, a posebno ono grljenja Mareja na kraju meca kao da mu zahvaljujes sto je te spasao daljeg mucenja. Ajde vec jednom promeni drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.

Venera

pre 15 godina

Po ko zna koji put sam zgranuta nekim komentarima ovde! Sad neki lamentiraju nad tim sto ce Djokovic (mozda) pasti na cetvrto mesto kao da je smak sveta! Pa i ako bude tako, PA STA ?!!! 'Alo, ljudi, cetvrti NA SVETU !!! Malo li je ?!!! Da vidim onda vas!

P.S. Naravno, Novaku sve cestitke za ulazak u finale! Glavu gore, bice JOS bolje sledeci put!

zoki

pre 15 godina

neverovatno, prosto zabrinjavajuce sta se desava sa noletom, toliko nevoljnosti nisam skoro video, porazavajuce. izgledao je ko riba na suvom totalno bez kodicije i nikakvog resenja, sramota jedna. iako te volimo nole uradi nesto forama se mec ne dobija. svi su te vec procitaligotov si ako nestone uradis za sebe.
srecno ti ove sezone

Zoran

pre 15 godina

Pa dobro je da je dosao do finala i to je veliki uspeh za Novaka... a tek za Srbiju.Procitajte komentare na stranim sajtovima svi mu zameraju da je folirant tako se Srbija ne predstavlja ili igraj kao musko (pa izgubi)ili ne igraj uopste

milan

pre 15 godina

Pozdrav svima!

Nemojte ljudi odmah da kritikujete. Važna je bila ova titula, ali nije smak sveta...

Murray je evidentno u boljoj formi i nemojmo da se lažemo da nije bilo očekivano, ako koza laže, kvote na kladionicama ne lažu.

Mnogo se toga promenilo u svetskom tenisu u poslednje dve godine i Novak mora da unapređuje svoju igru ako želi da postane #1 što je i sam shvatio i nadam se da je poslednjih 5-6 meseci slabije igre u stvari faza koju mora da prođe da bi podigao svoju igru na nivo za dalje napredovanje.

Uostalom, ovako nešto je i Nadal prolazio u drugoj polovini prošle godine i od tada je praktično nepobediv.

Novak već sada ima bolji servis i volej i očekujem da ćemo ga već na USOpenu videti na pobedničkom postolju.

Nijedan stil ne prolazi dugo, pa će tako i Murray morati ubrzo da menja ovaj Gilbertovski "Winning Ugly" sistem igre.

Samo da je Noletu zdravlja, a nama na forumu će biti još mnogo radosti

Dusan

pre 15 godina

Hmmm...., Novak izgubio finale! Pa? On je igrao finale 5-og najjačegt turnira na svetu! Marej je osvojio najjznačajniji trofej u karijeri. Marej je ličio na Novaka iz 2007-e: Izgubio finale Indijan Velsa od Nadala (Novak 2007, Marej 2009) i osvojio turnir u Majamiju (Novak 2007, Marej 2009). Marej je pun samopouzdanja i igra odlično. Vidi se da je naporno trenirao i odmarao pred Martovsku masters turneju (nije igrao u Dejvisovom kupu za Britaniju), i zato je najuspešniji teniser Marta meseca. Posle njega je Nadal (osvojio IW i 1/4 finale Majamija) a onda dolaze Federer (dva 1/2 finala) i Djoković (1/4 finale IW i Finale Majamija) i tu se priča o vrhu svetskog tenisa završava....
E sad ima tu nekih koji bi voleli da nekakav Čilić ili Del Potro budu deo ove velike četvorke ali, ali ima tu jedno veliko ALI....
Del potro ima velike šanse da se ustali na 5-om mestu. Igra agresivno i stalno je u ofanzivi, kada bude poboljšao servis (naročito drugi) biće nepobediv za sve ispod 5-og mesta. Čilić? Smešno! Pa taj momak udari dva puta loptu kako treba pa 4 puta ni sam ne zna šta je odigrao. Uostalom šta je taj Čilić uradio na nekom veliko turniru? Stigao do 1/4 finala?! Pa kada Novak odigra 1/4 finale nekog turnira to svi u svetu tenisa smatraju neuspehom. Novak je u Čilićevim godinama imao dve masters titule i dobijao Federera i Nadala (nekad obojicu na istom turniru). A šta je ti Čilić osvojio u svojoj karijeri? Čenaj, Zagreb_! wow! O Tsongi neću trošiti reči on je samo još jedan od tenisera koji su puni snage i koji nemaju plan igre.
Da zaključim četvorica prvih na listi (Nadal, Federer, Djoković i Marej) će odlučivati o svim velikim turnirima u godinama koje su pred nama (možda se i Del Potro umeša u borbu za neki od trofeja) i potpuno je nebitno da li će Novak biti četvrti ili prvi na ATP listi, jer do titule mora da pobedi bar dvojicu od četvorice vodećih. Toliko od višegodišnjeg ljubitelja i poznavaoca tenisa.
ps Novak, sem fizičke spreme, nema manjkavosti u igri. Da li može to da promeni? Teško zato što je reč o urođenoj mani (mali kapacitet pluća, tačnije mala površina pluća). Kada se ovo uzme u obzir Novakovi rezultati su neverovatni i smatraju se pravim sportskim podvizima.

Many-jAk

pre 15 godina

Ajde sad izdajnici samo raspalite, jeste li jedva docekali da izgubi da saspete raznorazne bljuvotine po NASEM NOLETU, NASEM, a ne VASEM, jer Nole ne spada u IZDAJNIKE ko vi, Nole ti si ponos Srbije i Crne Gore i ovdje u CG imas armiju navijaca, sa tobom uvijek i do kraja, bravo majstore, hvala ti za sve, priredices nam jos mnogo radosnih trenutaka, siguran sam u to, IZDAJNICI SVOJA POSLA, IDITE NA MAREJEV SAJT PA LIKUJTE

Matija Gubec

pre 15 godina

Dokle više u sportskim vestima korišćenje državljanstva namesto imena? Dovoljno je na početku reći ko je odakle, i nema potrebe stalno potencirati "Srbin", Škot", "Marsovac" - pogotovo kada se radi o takmičenju koje u svojoj suštini nema veze sa tim ko je odakle.

Wogy

pre 15 godina

170 pojena je VELIKA razlika, nije to za podcenjivanje.Andy Murray je danas (samo) bio bolji i sasvim zasluzeno pobedio ali to nikako nebi trebalo da bude razlog za uvredljive pa cak i familijarne kritike upucene na Novakov racun. Zar samo par dana ranije do tada gotovo nepobedivi Nadal "nije pao za slobodu" a da nisam primetio bas nijedan tako zajedljiv komentar i bilo kakve kritike kao na racun Djokovica.Sigurno da je i Novak mnogo vise razocaran porazom od Murray-a nego svi mi takozvani teniski strucnjaci i to bi trebalo da bude pravi razlog zasto neobjektivne kritike na njegov racun cak netreba ni objaviti...na kraju to i jeste duznost i obaveza Moderatora ovog Site-a(Portal) koju on veoma retko koristi,gotovo nikada.Veoma brzo dolaze novi Turniri i vise nego sigurno da ce Djokovic opet blistati i zato budimo strpljivi i podrzimo u nasoj istoriji daleko najboljeg Tenisera koji to svakako zasluzuje.Nemoguce je uvek pobedjivati i osvajati Turnire ali mi Australci(Srpskog porekla)smo vise nego zahvalni za sve radosti koje nam je Novak omogucio kao i nase Teniserke.AJDEEEE...Djokovicu i Teniserke u nove pobede...uvek uz vas sa punom podrskom!!!!! Pozdrav iz daleke Australije.

Whatever

pre 15 godina

Mozete da nazivate Endijevu igru dekadentnom, smarackom, prebacivackom, ali to ne moze da promeni cinjenicu da je u pitanju vanserijski talenat i odlican teniser... Djokovic opet nije smeo da ispusti one set lopte, ali sta je tu je. Sezona se nastavlja. Bice jos prilika. Zasluzeno je na trecem mestu i pored Federera, Nadala i Skotlandjanina igra najbolji i najkonstantniji tenis na svetu. Nijanse su u pitanju kada neko iz ove cetvorke igra jedan protiv drugog - svaki ima karakteristican stil i svaki moze da zablista u bilo kom trenutku. Sve u svemu, finale masters turnira - uspeh koji zasluzuje svako postovanje.

Stay Hidrated !!!

pre 15 godina

Voleo bih da svi oni koji imaju ceo snimak meca da pazljivo pogledaju koliko su Marrey i Novak uneli tecnosti u pauzi izmedju gemova. Marrey je popio 3 puta vise tecnosti od Noleta iako potpuno aklimatizovan na uslove jer zivi u Majamiju...
U drugom setu Noletu prilazi lekar i pita ga da li uzima dovoljno elektrolita. On kaze: Yes, but... i nastavlja da se pravda...
Kao neko ko je istrcao preko 30 maratona po najgorim mogucim uslovima mogu da kazem da Marrey za razliku od Novaka zna par stvari o pravilnoj hidraciji u ovakvim ekstremnim uslovima...
Forsirati elektrolitske napitke (sto je Nole radio) je podjednako lose kao i forsirati samo vodu...
Najpravilnije je naizmenicno unosenje vode i energetskog napitka (posmatrajte Marreya koji je upravo to radio svo vreme)...
Sama voda bez elektrolita ce jednostavno da projuri kroz organizam dok ce energetski napici bez vode da stvore kontra efekat. I u jednom i u drugom slucaju je efekat isti: dehidracija...
U kombinaciji energetski napitak zadrzava tj veze vodu za organizam dok voda omogucuje da energetski napitak obavi svoj zadatak u telu...
Ovo govorim iz licnog iskustva kao neko ko je posle maratona zbog slicnog neiskustva znao da zavrsi u hitnoj na infuziji...
Ko je imao iskustvo mogao je da ga prepozna gledajuci Noleta kako se bori sa sobom.
Dehidracija je obicno pracena glavoboljom, gubitkom koncentracije i volje, opstom nemoci ...
U takvom stanju covek nije u stanju da dugo stoji na nogama i jedinu zelju koju ima jeste da sedne tj legne tu gde jeste, sklopi oci i spava...
Nole mora da se okruzi strucnjacima koji znaju o svemu sto sam naveo.
Takodje postoje brojne knjige koje govore o ovoj tematici...
Svaki prirucnik o maratonu neizostavno se bavi ovom temom, koja ako se zanemari, moze biti fatalna po sportistu...

Vladan R

pre 15 godina

Na zalost za one koji su pazljivo pratili turnir ocekivan rezultata, jer je Novak i Congu i Federera pobedio zato sto su oni puno gresili a sam Novak ,daleko od toga da je igrao svoj najbolji tenis(razlog zbog kojeg sam kritikovao toliku euforicnost nakon pobede nad Federerom jer je ista imala za posledicu nerealna ocekivanja da ce zgaziti Mareja), vec je samo bio dovoljno pametan i strpljiv da ne gresi toliko. Danas je medjutim po definiciji imao za protivnika defanzivca tj igraca koji ne prvi puno poena ali koji zato jos manje gresi i koji shodno tome nije poklonio Novaku dovoljan broj poena za pobedu vec tek toliko da drugi set bude neizvestan. Da bi se pobedili igraci tipa Marej ili Nadal jednostavo se mora praviti dovoljan broj poena sa vrlo malo gresaka. Takvu igru u kontinuitetu je imao samo Federer do prosle godine i zato je toliko dugo i bio u tolikoj meri dominantan. Sada to vise nije slucaj i zato je jedan defanzivac je br. 1 a najveca pretnja mu je drugi defanzivac, posebno sto dolazi sezona sljake koja obojci odgovara a Marej ne brani puno poena za razliku i od Novaka pa i Federera posebno ako se jos doda i sezona trave.

peronimo

pre 15 godina

Šteta što Đokovića toliko izcrpi sunce, ili što organizator ne stavi početak utakmice kad je već podnošljivije...
Treći set već ne bi izdržao, videlo se u drugom setu posle 4:1 da nemože više da prednjači.

nije kom je sudjeno vec kom je receno

pre 15 godina

Pa mislim stvarno kakav smo mi to narod, Djokovic je igrao mec u okviru svojih (trenutnih) mogucnosti , Murray nije nimalo bezveze niti imalo naivan igrac(smatram da ce vreme to tek da pokaze ,isto kao i u slucaju Del Potro-a)...
NOLE nije imao svoj dan i to je to , ovde na forumu gledam razne nepismenjakovice koji pljulju i pljuju a recimo nikad nisu uzeli reket u ruke pa da probaju i da sami vide i osete taj sport
iz licnog iskustva (6 godina sam aktivno trenirao i igrao tenis) znam kako je nekad skoro nemoguce dobiti igraca koji je pun samopouzdanja i jednostavno igra svoju igru .. to je bio primer vecerasnjeg finala i nadam se da ce NOLE izvuci pouku i drugi put se potruditi da nadje svoju igru protiv Murray-a...
Samo napred NOLE verujemo u tebe i kad gubis , ne moze se uvek pobedijivati...

ja

pre 15 godina

O kakvoj mrzovolji pricate ljudi?
Delovao je tako jer se verovatno i njemu samom smucili ti problemi sa vrucinom i disanjem.
Ovo je bio vec 4-5-i put ove godine da ima iste probleme i to uglavnom u najvaznijim mechevima.
Vudeli ste da je nakon one lekarske intevencije pri rezultatu 0:1 poceo da igra kao kamikaza, na sve ili nista, na kratke poene i izuzetno riskantne udarce.
Uspeo je tako da osvoji 4 gema, ali je verovatno istovremeno izgubio i ono malo snage sto je imao.
I normalno je bilo da je tu stao. Nekako je uzeo svoj servis i poveo sa 5:2. Pustio Mareja da uzme svoj servis gem i sve karte bacio na sledeci gem u kome servira.
Na zalost nije uspeo da ga osvoji.
Par greski , zatim ona Marejeva lopta koja na jedvite jade prelazi mrezu i tu je bio kraj.
Mogao je mozda da osvoji sesti gem, ali sve jedno ne bi imao snage vise ni za tai brejk, a kamoli za treci set.
Taj mech je nazalost unapred bio izgubljen cim je Novak osetio probleme sa disanjem.
Secate li se onog finala u Sinsinatiju, kada su u poslednjem tai brejku njih dvojica odigrali jedan poen sa skoro 40 udaraca?
Nakon tog poena su obojica teturali po terenu i nisu mogli da dodju do daha.
Na zalost taj poen je na kraju pripao Mareju i istovremeno odlucio pobednika u tom mechu.
Ali da Novak nema kondicije ne bi imao snage ni za 20 udaraca , a ne za 40. Sto se njegove kondicije tice nije ona nista losija nego kod drugih igraca, ali jednostavno ima te probleme sa disanjem koji uglavnom nastaju na velikim temperaturama i tu se ne moze nista promeniti. Trazio je Novak vise puta da mu pomere mech u neki vecernji termin i ni jednom mu nisu izasli u susret. Jednostavno su neki drugi lobiji koji stite svoje tenisere, mnogo jaci. Svi oni dobro znaju da u vecernjim terminima retko koji igrac ima sanse protiv Novaka i svesno ga stavljaju u dnevni termin.
Da su kojim slucajem finale igrali Federer i Nadal mogu u zivot da se kladim da bi se to finale igralo u vecernjim satima. Cak je do pre 3 dana bio i objavljen vecernji termin za finale, i onda odjednom kad su 2 favorita ispala - termin se pomera.
Sve ovo moze samo da ide na cast organizatorima.

Uostalom culi ste veceras i Mareja koji ovako fizicki spreman izjavljuje kako je jako tesko igrati po toj vrucini. I njemu je tesko, a nema disajnih problema kao Novak.
Novaku ne odgovaraju te vrucine i kraj price. Ali ne treba ga zbog toga pljuvati.
Ni Nadalu ne odgovaraju brze teniske podloge, pa ga niko ne pljuje zbog toga sto na njima cesto gubi.
Ne igraju se svi turniri na sljaci, kao sto se ne igraju ni svi turniri po ovakvim vrucinama.
Dakle svi oni i dalje imaju jednake sanse za prvo mesto.
Marej ce sigurno biti prvi, jer je trenurno najbolji svetski igrac. Novak je tu odmah iza njega. Federer i Nadal su ove godine po kvalitetu ipak iza njih dvojice.
I vrlo brzo cete se svi uveriti u to.
Sta cete pricati kada Novak i Marej budu igrali ove godine finala i Rolan Garrosa i Wimbldona?
Hocete li i dalje pljuvati Novaka i velicati Vamos Rafu i Go Rodzera?
Ili cete mozda napokon shvatiti ko su ove godine 2 najbolja igraca?

AnimaNIa

pre 15 godina

Za sve je krivo globalno zagrevanje, jer da je Novak igrao pre bar 20 godina bio bi 110% broj 1.

Postoje i kondicioni treneri VALJDA a ne samo Vajda !!!

mark my words!

pre 15 godina

Kada Novak prebrodi trenutne teskoce, vladace neprikosnoveno godinama i bice totalno nepobediv, videcete. On je redak talenat koji se tek razvija.
Njegovo vreme tek dolazi!!

Pozz svima!:)

sh

pre 15 godina

alo bre pametnjakovici,shvatite vise da je novak dostigao maximum,i da njegove ficicke sposobnosti ne mogu dalje od ovoga...svaka mu cast!!!a svako ko je sportista zna da se svaki mec na svetu moze izgubiti a ovi indiijanci sto stalno napusavaju novaka nikada loptu nisu sutnuli niti potrcali...AJMO NOVACE!!!

kalenich

pre 15 godina

Bicemo uz Novaka uvek svim srcem, ali fizicki je nejak i ne radi se samo o kondicionom treningu, vec o kompletnom zdravlju koje nije kako treba.
Talentovan je teniser. Jos ce biti pobeda i radosti za Srbiju.

Chana

pre 15 godina

POŠTOVANI NOVAKOVI NAVIJAČI,
a i Vi ostali što se pred ovim "pisanijem" pronađoste:

IAKO SAM KASNO SEO ZA KOMP, SA ŽELJOM DA VIDIM KOMENTARE NA ZASLUŽENI PORAZ NAŠEG NOVAKA, nisam mogao da čitam više od 15-tak komentara - NE VREDI !!!
Onih par, vrednih čitanja, (kao što ga napisa "Pirlo") su poklopili oni od individua a'la "realno" i sl.

ISTINA JE SAMO JEDNA: Pobedio ga je u ovom trenutku bolji teniser, a oba su mogla da "fasuju" srčku ili neko slično s...e, zbog nedoraslih organizatora koji su JEDINI MEČ DANA (I TO - FINALE TURNIRA) odredili da se igra u terminu od 14,00 h !!!

Nole, j...š bodove i rang liste, na takve turnire se nemoj ni prijavljivati !
Ako imaš pameti, A IMAŠ JE SIGURNO VIŠE NEGO MNOGI KOJI UZIMAJU ZA PRAVO DA KOMENTARIŠU TVOJE IGRE - igraj tenis onako kako si ga igrao pre par godina - KAKO I KADA TEBI ODGOVARA !
Trka za slavom Ti sigurno nije u životu najvažnija, para si već sada zaradio više nego što će Ti ikada trebati, ČUVAJ ZDRAVLJE i odustani UVEK kada osetiš da Ti nešto može naškoditi !
Tvoji PRAVI navijači će to uvek razumeti...
Tada će Ti igra biti zadovoljstvo, i garantujem da ni Nadal, ni Mari, ni ostali, neće moći lako da Ti vrate lopticu ni paralelom, ni dijagonalom, ni nekim drugim putem...
Ostavi (većim svojim delom) NEDOPRAVLJENI Srpski Nebeski Narod - da ga voza ko hoće i kako hoće (na svih 1000 ili više načina) - ali da nemaju materijal da Tebe, BAR 1000 X uspešnije i savršenije biće od Sebe, pokušavaju da povlače za sobom, po svom elementu...

Jedan komentar me je posebno "ganuo" !!!
Jedan od tih "navijača" je ostavio pisani trag o svom mentalnom stanju:
"Vratite mi mojih izgubljenih dva sata života!!!"
Odgovor je nažalost negativan.
NIKO NE MOŽE NI TEBI, NI OSTALIMA KAO ŠTO SI TI, DA VRATI NI TA DVA, NI OSTALE IZGUBLJENE SATE ŽIVOTA...
NAŽALOST, NI VI SAMI !!!

NOLE,
UVEK će biti i nekih Pirla, i sl. likova, koji će Tebe najviše voleti, NE ZATO ŠTO SI SRBIN, već zato što si POSEBAN LIK, među brojnim OBIČNIMA...

Vojvodinaš

PRAVI SOMBORAC.

pre 15 godina

Ja inace Somborac ubedjen sam da mnogi komentari koji su poslati da blate Novaka,nasu repku u svim sportovima.ITD... a potpisuju se sa gradovima(posebno Vojvodjanskim)i kojekakvim torcidama iz danas Sombora, neki dan iz Subotice cista laz i podvala hrvatskih pacenika koji se vuku po nasim sajtovima da potpiruju mrznju izmedju Vojvodjana -Madjara i Srba.(muka mi je od njih).

ne razumem

pre 15 godina

Ok, izgubio je u finalu Mastersa.

Nedovoljan razlog za pljuvanje. Dajte prvo sta ste uradili vi za bolju sliku Srbije, bar priblizno kao on, pa onda poredjenje i kritika Noleta.
I napisite molim vas, koji ste bili na ATP listi :)

Nole samo napred.
Pozdrav!

Chana

pre 15 godina

GLUPOST JE NEUNIŠTIVA !!!

Nema spavanja - ovakve komentare može čovek da čita samo dok je okruženje na nivou srednjeg veka, a tu je danas Balkan...
Zato, to vredi popisati, jer šta ako nas DEMOKRATE iz EU ekspresno "POVRATE u neku Našu Budućnost, a u neku Svoju Prošlost) - možda neće baš sve biti isto na starom, dobrom, TRULOM Balkanu !?
Elem . . .

EGZEMPLAR NUMERO 001:
Jos pure trebas da jedes ili ti cicvare.....ovaj ce te preteci ubrzo,postao si folirant,zato sto si umislio da ces tek tako biti prvi! Pre svega sam Srbin!
(Dr Popara, 5. april 2009 21:21)
- NISI TI SRBIN, I( )AKO SI...

EGZEMPLAR NUMERO 002:
Ma dobar je Djokovic,ali realno mjesto mu je izmedju 5-tog i 10-tog!!!
Pa Marej je za njega profesor!!!
I Tsonga!!Rodik!Uskoro i Del Potro,Cilic...Da nepricam o Federeru i Nadalu...
(Srijem, 5. april 2009 21:27)
- JA SAM IZ SREMA, A TI ?!

EGZEMPLAR NUMERO 003:
Nisi ti svetski igrac, ostali mogu da misle sta god hoce...
(Flash, 5. april 2009 21:32)
- PA I TI IMAŠ PRAVO DA MISLIŠ...

EGZEMPLAR NUMERO 004:
jdsijasdjisaddsokksadksa
(Nemam reci,samo slova, 5. april 2009 21:34)
- DUHOVITO, DA UMREŠ - OD DOSADE...

EGZEMPLAR NUMERO 005:
"staro dobro" Noletovo oruzije :
medicinski tajm out (koji nije bio.. na Andy-jevo iznenadjenje )
doktorima saopstava da se ne oseca dobro pa zatim uzme 4 gema za redom jednom od najboljih igraca sveta !!!
SREĆOM (!?!?) Andy je uspeo da se skoncentrise i rutinski zavrsi mec.
nije mi jasno zasto to radi, dovoljno je dobar igrac da mu takvi pokvareni potezi ne dolikiju.
(miki, 5. april 2009 21:39)
- P.S. SKOTE, PRE TAČKE ILI ZAREZA NE MORAŠ KUCATI RAZMAK !!!

EGZEMPLAR NUMERO 006:
Nole pobedjuje samo kada protivnik igra lose.
(Mr Gaza, 5. april 2009 21:40)
- OVAJ JE OTKRIO TOPLU VODU: "UVEK POBEDI BOLJI - LOŠIJEG"

EGZEMPLAR NUMERO 007:To Marej!!!
Andrija Maric(Andy Murrey) i Marin Cilic su buduci vladari tenisa.
Zivjela Skotska!!
Zivjela Vojvodina!!
(Torca Sombor, 5. april 2009 21:44)
- OVOM I NE TREBA KOMENTAR, A NI NIŠLIJKE TE NE VOLE...

EGZEMPLAR NUMERO 008:
Šteta što Đokovića toliko izcrpi sunce, ili što organizator ne stavi početak utakmice kad je već podnošljivije...
Treći set već ne bi izdržao, videlo se u drugom setu posle 4:1 da nemože više da prednjači.
(peronimo, 5. april 2009 21:46)
- ŠTETA... OKLEN SI TI !?

EGZEMPLAR NUMERO 009:
Joj sto me nerviraju ovi komentari tipa ,,ajmo sada pljuvci ili ajmo kriticari,, jer onako se ne smije izgubiti, onakav neozbiljan pristup se rijetko viđa vodit 5:2 i izgubiti hajde da je neki slabiji igrac pa nebih nista rekao!!UHHH
(xoxo, 5. april 2009 21:49)
- JOŠ JEDAN DOMOLJUB... ILI DOMOBRAN ?!

EGZEMPLAR NUMERO 010:
Sramotna igra a posebno ono grljenja Mareja na kraju u znak zahvalnosti sto te je spasao daljeg mucenja.Ajde vec jednom promeni to drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.
(Dejan, 5. april 2009 21:51)
- KO ĆE OVOM DA VRATI SATE ?!

EGZEMPLAR NUMERO 011:
"Đoković je igrao znatno ispod svog nivoa"...pa mozda mu je ovo nivo trenutno, ne moze bolje...sta je onda njegov nivo, ono od pre dve godine..bilo pa proslo!
(O da!, 5. april 2009 21:54)
- ...

EGZEMPLAR NUMERO 012:
1.Nadal 2.Verdasko 3.Del Potro 4.FedereR 5.Rodick 6.Marej 7.Stepanek 8.Conga 9.Simon 10.Monfils 11.Gonzales 12.Blake 13.Nalbandian 14.Cilic 15.Ferer.....25.Lorda 26.Boleli 27.Sepi..... 45.Cipolla 46.Tipsarevic.... 112.Djokovic 113.Pasanski
(Lazar, 5. april 2009 22:13)
- BUUU... GEEE... ŠMRC...

EGZEMPLAR NUMERO 013:
nisam ja hteo da stavim Noleta u tim za Fantasy tenis ,nego Andy-ja.....
Jedno je sigurno....svi napreduju osim Rogera...on je svoje odigrao i naravno,Novaka.....zato je vreme da on nauci nesto novo....i zato bi trebalo da promeni trenera....jer ovako vise ..nije to ono sto moze da bude....Andy je promenio trenera i od tad igra kao preporodjen...Nek azem da je Vajda los ali ....nesto mora da se menja....
(realan, 5. april 2009 22:21)
- NEMA ČORBE - BEZ ZAPRŠKE !!!

EGZEMPLAR NUMERO 014:
Nikada ti neces biti broj 1,svaki put nas sve vise razocaravas!! ako ne mozes da izdrzis nemoj ni da igras!!!
(realno_, 5. april 2009 23:12)
- IZGLEDA DA SU SVI REALNI...

EGZEMPLAR NUMERO 015:
djokovicu vrati mi 30000 sto sam pukao na tebe...i kakav si ti to vrhunski sportista kada treniras ceo zivot a posle pola sata igre lipses po terenu???
(raul, 5. april 2009 23:13)
- PUKO SI TI I VIŠE, SAMO KAD MALO RAZMISLIŠ...

EGZEMPLAR NUMERO 016:
Organizujem peticiju da me organizatori svih buducih turnira OBAVEZNO u rasporedu stave da igram kada sunce zadje i kada vetar pirka! Ko je za neka preporuci!
(Nole, 5. april 2009 23:57)
- PREPORUČUJEM TI - DA ODRASTEŠ !

EGZEMPLAR NUMERO 017:
Znači sledeću reklamu Nole snima za BMW 4, da se slaže sa pozicijom na listi? Ah da, ne postoji BMW 4, možda mu je BMW 7 idealan, taman dok izmontiraju slagaće se sa ATP-om. Bolno za neke navijače ali realno, sorry but ..biga, da bi se postalo teniska sila potrebno je mnoooooooogo para i duuu…uu ga tradicija, sa par igrač(ic)a koji se pojave jednom u 20-25 godina ne može da se prdi o Srbiji kao nekakvoj teniskoj sili. NĐ će teško ikad primirisati prvo mesto, JJ i AI su sve dalje od vrha, ... pa Srbijo, wake up, truth is out there
(Mali od palube, 5. april 2009 23:57)
- MALI OD ČEGA ?!

ZAISTA, GLUPOST JE NEUNIŠTIVA !!!

Laka Vam Noć !!!

piksi

pre 15 godina

Jedan je Nole Djokovic! Ovi pogresni ljudi i pogresni komentari dolaze od hrvata i muslimana jel nijedan normalan srbin nebi nikada imao sigurno nista dati pozavidi.Ti si majstore iza sebe ostavio Rodzera i Congu sto je preveliki uspjeh. Nastavi samo tako dalje i neces nas nikada razocarati sigurno...

O da!

pre 15 godina

"Đoković je igrao znatno ispod svog nivoa"...pa mozda mu je ovo nivo trenutno, ne moze bolje...sta je onda njegov nivo, ono od pre dve godine..bilo pa proslo!

svetlana

pre 15 godina

Ja ne znam sto mi niste objavili prethodni komentar.....nema veze......
elem.
Tuzna sam. (zato sto je Nole izgubio, drzace me , kao i obicno par dana, a skroz proci kad ga opet vidim s reketom)
Srecna sam i ponosna (zato sto si nas, divan, hrabar i beskrajnog srca)
Danas je pobedio Mari, zasluzeno, jer je u boljoj formi i jer Noletu ne odgovara velika vrucina.
Iako mi se ne svidja njegov stil igre, a i kao lik je nesimpatican, ipak me za sada ne nervira jer se ne sluzi nekim ljigavim potezima kao zna se ko. Momak je vredno radio i sad zanje.
Samo to.
Noletu se forma vraca, to je vec i danas pokazao.
Nole, sre Srbije, ponose nas, hvala ti na svim divnim trenucima koje si nam poklonio ovim turnirom, a narocito ti hvala na onom slomljenom exfedovm reketu.
Bog je neke stvari ipak stavio na svoje mesto.
NOLE, LUCE NASE!

Dr Popara

pre 15 godina

Jos pure trebas da jedes ili ti cicvare.....ovaj ce te preteci ubrzo,postao si folirant,zato sto si umislio da ces tek tako biti prvi! Pre svega sam Srbin!

Gajetano

pre 15 godina

Ma ljudi, Novak je mislio da se igra na 3 dobijena seta. I taman kad se zagrejao i spremio da razvali protivnika u preostala tri seta, kad ono ... kraj!

sasa

pre 15 godina

Novak Djokovic je nas najbolji teniser svih vremena sa najboljim ATP plasmanom koji je jedan Srbin ikada imao,ali nazalost po njega i po nas ,to je njegov krajnji domet jer on jednostavno nema fizicku snagu i izdrzljivost da bude bolji teniser.Tehnicki ,mislim da moze da unapredi svoju igru,da poboljsa servis i brzinu izlaska na mrezu,ali on je limitiran na fizickom aspektu i sumljam da tu moze ista da uradi.Upravo tu su mnogo jaci Mari,Songa i Del Potro isamo je pitanje vremena kada ce ga prestici na ATP rang listi.

milan-Nis

pre 15 godina

Pokusavam da se ne nerviram citajuci sve ove negativne komentare ali mi ne ide,ja razumem kritiku,ali ovde sve experti koji uz kafu i kokice komentarisu 3 ili 4 igraca sveta,sasvim sve jedno!
Ja stvarno ne znam sta je jos Novak trebalo da odigra,jednostavno nekada ne moze pa ne moze!

Lazar

pre 15 godina

1.Nadal 2.Verdasko 3,Del Potro 4.Federed 5.Rodick 6.Marej 7.Stepanek 8.Conga 9.Simon 10.Monfils 11.Gonzales 12.Blake 13.Nalbandian 14.Cilic 15.Ferer.....25.Lorda 26.Boleli 27.Sepi.....45.Cipolla 46.Tipsarevic....112.Djokovic 113.Pasanski

aleksa

pre 15 godina

E, Srbijo! Place mi se kad citam ovakve sramotne komentare malih umova. Vi svi sto sad kaljate po Djokovicu- bio Vam je dobar dok je osvajao turnire, dok je od Srbije pravio ime za srpski tenis..a sad kad gubi pljujete po njemu! Vi ste sramota za drzavu koja je postala ovakva zbog vas takvih sto ne umete da cenite ono sto imate i sto vam nikad dosta nije! 'Izgubljenih dva sata zivota', '..ko da u srbiji nema dovoljno nerviranja..'- pa niko Vas ne tera da gledate i nervirate se! Napred, Nole!!!!!

g@g@

pre 15 godina

aj,aj...kao neke strine...Najbolji gube i pobedjuju,uz tebe smo Nole.By the way neko je dao komentar da slabo telo i fizicka nespremnost jeste razlog zasto Nole nije prvi...slazem se.Idemo Nole dalje!!

igysa

pre 15 godina

samo da kazem da mi se #@~@ od svih ovih poznavalaca i "pravih" fanova i da sam jako razocaran kako je Novak jednostavno omrazen u Srbiji. Omrazen zato sto se ovde ne prasta niciji uspeh.. i zato sto ima toliko ljubomore i zavisti i zato sto je dovoljan jedan poraz odnosno u ovom slucaju Marejeva pobeda (po meni potpuno zasluzena da se razumemo), da se zaboravi sve dobro sto je Novak uradio, npr samo dva dana pre ovog meca, a to je samo jedan delic.. u neverici gledam svoje okruzenje koje nema trunke repekta prema Novaka i sa podsmehom gleda na njegove uspehe, cak i na pobedu nad Federerom. A to su sve ljudi koji se nikad nisu udubili u jedan teniski mec, ni u Novakoviu ni u Federovu igru ranije, neamju pojam o njihovoj formi i sa lakocom konstatuju jer su tako culi na TV-u sto puta da je Federer car, a Novak je tamo neki smokja. Novak je pre svega nas, ali to ne znaci i da treba pljuvati po drugima. Ali podrska nekome ko ipak na najbolji nacin prestavlja Srbiju, kao i drugi nasi sportisti, ne bi bila nista lose ! Novak ni sa cim nije zasluzio takav tretman. izgubio je juce od igraca koji je trenutno u fenomenalnoj formi. I meni je zao sto je propustio da osvoji dobijen drugi set, ali sam siguran da je kojim slucajem u boljoj formi i da su bili bolji uslovi za igru, bilo bi ako nista drugo, tri seta ! Novak ne mora nista vise da osvoji, a siguran sam da hoce, on je za sve ove nezahvalne i previse uradio, a da toga nisu ni svesni. Napred Nole !

UsualSuspect

pre 15 godina

Naravno da je i Tipsarevic vrhunski teniser, svi koji su u prvih 500 su odlicni teniseri, samo je razlika izmadju petstotog i nekog u prvih deset malo veca, ali mora se uzeti i cinjenica da su to najbolji tenisri na svetu, razmislite malo sta znaci biti petstoti teniser na svetu (to je VELIKA stvar), a kamoli treci kao sto je Novak! NAPRED NOVACE!!!

Gane

pre 15 godina

Razocaran sam njegovom igrom,bilo je ocajno gledati ga,mislim da je mogao i trebao mnogo bolje,protivnik je odigrao mnogo strpljivije i zasluzeno pobedio... Bice bolje...

Sima

pre 15 godina

Nole je gurao dok se bavio tenisom. I dobro je dogurao. Međutim, sada biznis, studije (doduše telefonski), manekenisanje (pa iskreno mislim i srpski mentalitet) i ode sve niže i niže. A što se tiče zaduženih za njegovo reklamiranje, njima će biti sve teže jer će biti sve više pljuvačine - prema zasluzi.

Julija

pre 15 godina

@Dejan
Ne,Dejane,ti promeni drzavljanstvo da te ne bi Novak brukao!!! Sram te bilo,otkud ti smelost za takav komentar? Ajde lepo javno to reci,da te i Novak cuje,mozda mozete i da se dogovorite nesto,recimo da dobijes odstetu od njega za pretrpljeni stres i sramotu?

Bice bolje neko vice...

pre 15 godina

Treba da budemo realni Novak je jos uvjek treci igrac na svijetu. To je ogromna stvar, gledajuci odakle dolazi i inace sta je Srbija u tenisu bila a sta je sada. Biti treci na svijetu u bilo kojem sportu to je veliki uspjeh, zbog toga je stvarno pogresno da toliko se pljuje. Ja razumijem da su ljudi razocarani sto Novak nije onaj stari od prije godinu-dvje kada je bio pun snage i pun elana, tj. kada je dosao do ovog treceg mjesta. Sto se tice previjanja i ponekad voljnog momenta moram reci da i mene malo nervira kad se vuce po terenu i kad malo, malo zove trenera, ali zar se nismo vise navikli na to. Takav je, ko navija za njega super, ko ne taj ga vjerovatno ne voli. Meni npr Murray-Mari, nesto nije bio omiljeni igrac prije sezonu-dvje, kad je pado od grceva i svak mu je bio kriv, ali covjek je zasukao rukave i sad je sa radom napravio da dise Novaku za vratom tj. trecim mjestom.

Novaku zelim da prebrodi ovu nadajmo se malu krizu i nastavi sa radom i dobrim rezultatima. A mi kao narod smo takvi uvjek ce biti i dobronamjernih komentara i normalno ne-dobronamjernih, ali u sustini mislim da svi zelimo da Novak dobro igra i da nas obraduje sa dobrim rezultatima.

Ipak je ovo samo tenis.

Prijatno

Miki

pre 15 godina

(Aleksandar Nikolic, 5. april 2009 21:04)
Da ne kritikujem! A sta treba da ga hvalim?
Navedite mi jedan dobar razlog,zasto da ga hvalim za vecerasnju igru.
Djokovic je senka coveka od prosle sezone,a zato je najodgovorniji ne Novak vec njegovi treneri.
Toliko.

r2d2

pre 15 godina

Novace, cestitke za finale Miami-ja. Bez obzira na sve probleme, polazivati toliku konstantost na najjacim turnirima je vrlina sama po sebi i odlika je najvecih igraca. Juce se mi se u toku meca na trenutak ucinilo da je Novak nasao nacin da nekako prevazidje zrdavstvene probleme (koji ca ga, to je ocigledno, pratiti i stvarati mu poteskoce u nastavku karijere - pogotovo na GS turnirima) u toku jucerasnjeg meca jer se potpuno vratio u mec u drugom setu. Na zalost ipak je juce morao da se bori i protiv svoga tela koje jednostavno u vrelim i vlaznim uslovima nikako ne moze. Verujem da je dovoljno pametan i bistar da u svemu tome, ma sta drugi pricali i mislili, nikad ne stavi na kocku svoje zdravlje.
Jos jednom, cestitke na velikom uspehu u Miami-ju!!!

Milana

pre 15 godina

Mislim da je i Novaku jos pre pocetka meca bio jasan ishod ovog meca. Igrati pod ovom vrelinom sa takovom vlaznoscu vazduha bi predstavljalo problem i najjacima. Mari jeste u jako dobroj formi, jaci je od Novaka i izdrzljiviji pod istim uslovima i pobeda je sasvim zasluzena. Mislim da ce Novak, ipak, na dolazecim turnirima pokazati jos visi nivo igre. Biti na trecem mestu jeste biti VRHUNSKI teniser jer ne mogu biti svi na 1. mestu. Treba se samo setiti koliko tenisera ima u svetu pa shvatiti kakav je podvig Novak postigao sa svojim rezultatima. Ne treba zaliti ni za cim posle ovog meca. Novak je sigurno odigrao u okviru svojih mogucnosti. Cestitke Mariju na pobedi i SRECNO NOVAKU dalje.

Zaza

pre 15 godina

Postovanje za Novaka i sve sto je postigao na ovom turniru kao i za sve u dosadasnjoj karijeri.
Znam da njemu trenutno njegove fizicke i telesne predispozicije nisu omogucavale vise i zato ima moj poseban duboki naklon.
Rado citam komentare jer se medju svim ostalim nadju i oni koji su duboko ljudski, razlozno i sustinski napisani. Zato pozdrav zakomkentatore @Chana, @Pirlo, @Dusan,, @nikol dz femija, @Stay Hidrated, @igysa, @Beogradjanin, @Sandra (izvinjavam se onima koje sam propustila).
Sa Novakom, koji dzentlmenski i sportski cestita protivniku, i sa vama svet je mnogo bolji.

slavica

pre 15 godina

Nije lepo kuditi naseg vrhunskog sportistu ako izgubi poneki mec. On zaista ima velikih zdravstvenih problema, i to sa plucima,sto se vidi kada su klimatski uslovi nepovoljni. On je veoma mlad covek, neznog zdravlja, izuzetnog duha i talenta za sport. Nole je pravi sportista i fer igrac. Ali, zar nije zdravlje najvece bogatstvo?
Zapitajte se svi vi koji nipodastavate igru Novaka Djokovica, gde ste se sami oprobali u necemu i da li ste imali problema sa zdravljem u tim godinama?

Sanja i Tanja

pre 15 godina

Nole najbolji si bez obzira na poraz.Ovih dana si imao mnogo problema i finale je veliko.Ti si sampion svih sampiona!!!Republika Srpska ce uvijek biti uz tebe!!!Veliki pozdrav za sampiona kakav se vise nece roditi,a to je naravno Novak Djokovic zvani Nole!!!Idemo dalje,bez predaje majstore!!!

1:58PM

pre 15 godina

Volim ga i navijam za njega ali bilo bi dobro da BAR JEDNOM odigra ceo mec bez lekarske pomoci, pa sta bude.
Nije jedini koji je povredjen/umoran, itd. Ovako ce biti decak koji je vikao "vuk", dzabe kad je preterao s tim u proslosti i sad niko vise ne zna da li je u pitanju stvarna povreda ili je sve psihicke prirode.
Zelim mu jos mnogo mnogo uspeha i dobro zdravlje u buducnosti.

zoran

pre 15 godina

Ne treba kritikovati Novaka.

Zdravlje mu nikada nece dozvoliti da se nosi sa ovim razbijacima. Na zalost vrhunski sport trazi i vrhunsko, besprekorno zdravlje.On to nema i prici je kraj.
Ovo sto je postigao do sada je ogroman uspeh sa takvim stanjem u kome se on nalazi. Sada sledi sezona sljake gde brani 2800 bodova i to u vreme leta = verovatno vrtoglavi pada na tablici, ali to je zivot.

Cestitke za postignuto do sada.

Bosko

pre 15 godina

Nisam kompententan da dajem neke izjave o tenisu,ali kao neko koji prati tenis i pre nego sto su nasi postali imena,mislim da mogu bar da iznesemneko svoje vidjenje.

Pocecu da kazem "od sebe",a to je u ovom slucaju Djokovic za koga navijam,naravno.Noleta mnoge stvari razumem i nekad mi stvarno nije jasan,ali sad sam ga potpuno razumeo.Kao bivsi asmaticar mogu da shvatim Noletovo ponasanje.Zamislite kako je kad se kupate na moru ili bazenu na 30 stepeni i potpuno ste zdravi,zamislite kako je kad ste u autobusu na 30 stepeni i zamislite kako je kad setate ili igrate fudbal,kosarku na 30 stepeni.Neizdrzivo i za zdravog coveka.Pogotovo Majami,koji je poznat kao "Vrelina",koji je pored mora,gde je u gradu velika vlaga...Potpuno razumljivo...
Medjutim,igrac njegovog kalibra treba da privede rutinski set kraju pri vodjstvu od 4:1,iako je to samo brejk prednosti,servis za set se mora iskoristiti,mora se biti maksimalno koncetrisan i svu snagu treba uloziti.To je bio najvazniji gem u mecu,logicno.Taman kad je kriza prevazidjena,kad je i Mareju usla voda u usi i poceo pritisak na njegov i servis i njegovu igru,kad je Nole poceo da pogadja,on je odjednom promenio taktiku.Koliko sam primetio,taktika je bila da se na svoj servis izlazi na mrezu i skracuju poeni a na Marejov da se igra njegova igra-da se totalno umrtvi,sa slajsevima i prebacivanjima uz napad kad god je moguce.To je odlicno islo dok Nole opet nije poceo vise da koristi napad a manje da igra strpljivo,jer se videlo da protivnik posle 12-13 razmena slajsevima gubi strpljenje kad se ne brani,jer mu izgleda,mislim na Mareja,ne odgovara kad neko protiv njega igra defanzivno...
A sto se tice Mareja-to je najgori igrac koji je trenutno na turu a verovatno i najgori u poslednjih nekoliko godina,naravno,mislim na njegovu igru a ne na rezultate.Takav defanzivni tenis jos igraju mozda samo Monfils i Simon,mada je ovo totalno zlo i ubijanje tenisa.Rafa je bio isti takav na pocetku i zato ga nisam podnosio,ali on je sad mnogo drugaciji,vise nije toliko defanzivan i poceo je da napada,zato mi je sad jako omiljen i zato ga voli publika,jer iz neverovatne defanzive prelazi u napad.Sto se Mareja tice,covek napada samo kad mu se ukaze 120%-na prilika za to,kad je 120% siguran da moze,inace sve se svodi na stajanju 3-4 metara od linije i vracanje loptice na protivniovu stranu uz slajs kao svaki 3. udarac...Totalno ubistvo od tenisa.Medjutim,to njemu donosi rezultate i sto se toga tice on nista ne mora da menja i zaista,izgleda da defanzivni tenis pobedjuje ofanzivni i napadacki-koliko god to glupo zvucalo.Marej ima savrsen pasing sot i tacno ceka protivnika da mu ovaj namesti na isti...
Koliko je njegov svaki mec dosadan,tj. uglavnom svaki,pokazala je i publika u ovom mecu,koja je na samo par poena i par dobrih udaraca Djokovica iskreo aplaudirala...Kako i mozes da aplaudiras prebacivanju loptice,to i,bez omalovazavanja,moze i 1500. igrac sveta.
Sto se tice Marejeve psihe,on je trenutno igrac sa najvise samopouzdanja i mora do neba da zahvali treneru koji mu je prvo sredio glavu pa tek igru.Dok Nole ume dosta da oscilira i ocigledno najbolje igra kad mu je porodica u publici.
Marej se jako priblizio Djokovicu,moguce ce da ce ga uskoro i prestici,ali ja necu da priznam da je bolji igrac od njega.Po meni,trenutno stanje je Nadal,Djokovic,Marej,Federer,Conga,Del Potro...mada rezultati Mareja to demantuju.
Pitanje je dokle ce Marej da dogura dok se ne provali njegova igra-isto kao sto je i pitanje vremena kad ce Federer definitivno da posustame...

Sve u svemu,napred Nole,igraj malo i za nas,znamo da dodje do praznjenja i nedostatka motiva kao i zelje za odmorom,ali mi kao tvoji navijaci zelimo ono sto i ti sigurno i dalje najvise zelis-mesto broj 1!

Pozdrav svima!

Chana

pre 15 godina

BOLJE DA SAM LEGAO, NEGO ŠTO SAM PROBAO DA ČITAM DALJE - PA OVO PROČITAO...

"a slavili pobjedu protiv federera dizali te u nebesa a da je federer igro normalno nebi ti finala vidio nebi gema vidio federer je 5 god prvi bio bit ce opet ti neces nikad ni 2. bit murray ce ti uzet i to 3. mjesto
(rafa nadal, 5. april 2009 21:18)"

Svaka Ti čast na ovolikoj NEPISMENOSTI !!!
Ovo još nisam video - NIKAD I NIGDE...
A verovatno i neću...
Ajde, U ŠKOLU !
Ako si je "prestario" - IMA I VEČERNJIH TERMINA, pa knjigu u šake...

Djole je srbenda

pre 15 godina

MODERATORE OBJAVI OVO CIK AKO IMAS HERCA111
MAREJ JE RUZAN ima zube ko hrt a usi ko vetrobrane na FAP-u, kad ga kamera uhvati u krupnom planu direkt covek da se prepadne gleda li u predatora ili morski krastavac.

daca_

pre 15 godina

ma dajte ljudi..Marej jest imao nekoliko poena svojih..al on je samo ubacivao loptu..nole je taj koji je bio agresivniji i koji je pravio greske..po meni Marej nije bas neki igrac.Nole glavu gore i idemo u nove pobede i da,pljuvaci nek se ne javljaju nije ih nigde bilo kad je Nole razbio Fedexa

nikol dž. femija

pre 15 godina

NOLE čestitam što si se časno borio i izdržao sve, a onda,kao i uvek,ostao Čovek i više nego ljudski i drugarski,sasvim neuobičajeno za profesionalni sport,sem ako dolaziš iz Srbije,popričao i šalio se sa pobednikom.Divno je što si i u toku meča ostao fer i aplaudirao na zaista sjajnom udarcu Endija.BILO JE I TVOJIH ODLIČNIH UDARACA ali ne i aplauza sa suprotne strane.ALI to je zaista suprotvna strana u svakom pogledu i smislu,tako da se aplauz ni ne očekuje.

NOX NIJE IMAO SVOJ DAN,kao što po pisanju ljudi ovde,svoj dan nisu imali ni Fed ni Conga,a Nox je pobedio zbog tog njihovog lošeg dana,e tako je sada i Mari pobedio zbog Novakovog lošeg dana.
-*********************-
NOLE JE POSTAO 3.IGRAČ planete 9.7.2007.

ROĐEN JE 22.6.1987.Znači kao tinejdžer,jer se sve računa po američki,a tamo si punoletan sa 21 i tek tada stičeš pravo glasa.Stalno mislim što to ne uvedu i kod nas,kad već sve uvoze.

---------------------------
Mari je rođen 7 dana pre,15.6.2007.
Mari JOŠ NIJE 3.igrač planete.
----------------------------
NOLE JE OSVOJIO bronzanu olimpijsku medalju.
Mari nije, a nije ni Fed,u singlu.

Vladimir

pre 15 godina

Iako sam psovao sve po spisku dok je gubio vrlo dobro znam da ne posoji ni jedan jedini argument za kritiku! Nole, najbolji si ambasador ove zemlje!!!

Daniel

pre 15 godina

Sad će Nadal vladati do negdje 7,8 mjeseca pa onda opet Murrey na tvrdoj podlozi. A Đoković će do kraja karijere biti treći, samo će Federerovo mjesto zauzeti Murray.

realan

pre 15 godina

nisam ja hteo da stavim Noleta u tim za Fantasy tenis ,nego Andy-ja.....
Jedno je sigurno....svi napreduju osim Rogera...on je svoje odigrao i naravno,Novaka.....zato je vreme da on nauci nesto novo....i zato bi trebalo da promeni trenera....jer ovako vise ..nije to ono sto moze da bude....Andy je promenio trenera i od tad igra kao preporodjen...Nek azem da je Vajda los ali ....nesto mora da se menja....

nesrećko

pre 15 godina

Ja mislim da dečko nije dobro sa zdravljem (bez ironije). Jedva diše, smršao, brzo se umara...Prošle godine je ovakve situacije rešavao trčanjem (što mu je najjača strana), a sada stalno poboljeva. Njemu treba vreme da se sabere, odmori, donese odluke u svoje ime, a mi, ako nam se to ne svidja, možemo lepo da mu pljunemo pod prozor. A bageljaši koji nisu uzeli reket u ruke, a to malo znanja su skupili gledajući Noleta neka ućute, jer ne znaju šta pričaju. Kada budu u prvih deset na svetu u bilo čemu, onda mogu da drobe. Drzite se fudbala, to je za kulove...

Nebojsha

pre 15 godina

Nole nema navijacasamou Srbiji
i Crnoj Gori nego svuda po svetu a da ne pricam ovde u Makedoniji. Jer Novak je po kvalitetu dalekoispred svih (jedini pravi naslednik Federera), ali snaga i ova
vrucina ga ubijaju u pojam.Ne
znam da li ce uspeti da se
izbori stim ali i ovo sto je
uradio dosad je dosta za ceo Balkan. Sto se tice Mareja
Nole ga je gazio do pre 7-8
meseci, a sad je doso njegov
red i to ne znaci da ce tako i da bude u buducnosti. Zato
pustite decka na miru jer je
njemu najteze. Ako uspe da
bar malo ojaca onda mu nema
ravnog.
Pozdrav Nesha Makedonac.

Miko

pre 15 godina

Bravo za dvojicu buducih vladara tenisa.Trenutno u boljoj formi i zasluzeni pobjednik. Nole ti si nas ponos i ovo je veliki uspjeh.Ustvari nije kondicija nego slabo tijelo i zdravstveni problemi uzrok neuspjeha, a napori su ogromni. Nastavi da radis kao sto je Skot radio u proteklom periodu (ludacki) i bices najbolji jer sam ubjedjen da si veci talenat.Puno srece.

sumnja

pre 15 godina

Djokovic nikad nece biti veliki igrac.On je jednostavno skupljac novca i nista vise.Taj Pirocanski mentalitet i zelja za luksuzom stoje mu na putu ka najvecim sportskim uspesima.Svakako da je on zadovoljan a i mi njegovi navijaci ali moramo biti svesni da on nikad nemoze biti neprikosnoven teniski bog.Nema on te volje niti mentalne snage.Realnomoze ostati medju prvih deset sledecih nekoliko godina a i to je uspeh.

Igoritza

pre 15 godina

Odakle bre vama da Marej ubija tenis, i da igra dosadan tenis ? Jeste, svi ste sada neki struchnjaci, a dok nismo imali jelenu, anu, i novaka, niste znali ni shta je ATP lista, a ne ko je na njoj na kom mestu ...

Endi Marej - dechko FENOMENALNE fizichke spreme, ODLICHNIH udaraca, BRZIH lopti, i SAVRSHENE taktike!

ako on "vraca" loptice, dok ne dodje u priliku da opali poen, ili da protivnik pogreshi - on je najbolji teniser na svetu.

ako djokovic posle tri razmene izleti na mrezu, odigra "srcem", pokusha da nabije poen, ili odigra rizichnu paralelu/dijagonalu - onda on rizikuje, i kocka se, a to nije odlika mudrih.

REALNO - verdasko - marej, sa Australien Open-a je bio najbolji mech za gledanje u zadnje tri godine. lopte prshtale na sve strane, a mech Mareja NE MOZE biti dosadan, jer dechko u jednom poenu odigra - 3 slajsa, 4 direktna udarca, 7 promena diagonala/paralela, a svaka druga lopta naizmenichno ima suprotan spin. dechko je GENIJE, i ja uzivam u njegovom tenisu. a vama ako se svidja trk, tuc, hop, cup, vi onda gledajte NBA takmichenje u shutiranju trojki, em ide brzo, em se odma zna shta je i kako je, em nema puno razmishljanja, samo cepaj bato. ostavite mareja na miru da igra tenis, jer tenis nije za umorne koji bi shto pre da zavrshe poen, vec za one sa mozgom, Marej je velemajstor na teniskom terenu!

Nole

pre 15 godina

Organizujem peticiju da me organizatori svih buducih turnira OBAVEZNO u rasporedu stave da igram kada sunce zadje i kada vetar pirka! Ko je za neka preporuci!

zorica

pre 15 godina

Stvarno ne razumem komentar da Nole ne treba da igra turnire već da se leči? Zašto? Izgubio je od tenisera koji je trenutno u najboljoj formi i zaradio je 250000 dolara. Baš me zanima kad će neko od nas, posebno dotični komentator, uspeti da zaradi TOLIKO a kamoli ono što je Nole DO SADA sa toliko malo godina zaradio od turnira.
NAPRED NOLE

Otac Jevrosim

pre 15 godina

Mnogo ste, braćo moja, mrzeli i vređali Federera i nemojte se čuditi što je Novak ovako prošao. Ljudima koji mrze niko ne pomaže. Žao mi je Novaka. Da nije vas, bolje bi prolazio. I Jelena takođe. Svojom mržnjom prema drugima vi ste i Svevišnjeg okrenuli protiv njih. Pokajte se!

Beogrdjanin

pre 15 godina

Hvala Vam. A na Vašu poslednju rečenicu dodajem: ako se svi samo malo potrudimo i poklonimo drugome makar jednu lepu reč ili 1 gram dobrote, za toliko će zasigurno i svet biti lepši.

KOROMAN

pre 15 godina

Neki ce reci, tenis je posao, slazem se sa tim, ali mislim da kad izadjes na teren ne treba da "RADIS" tenis vec da se IGRAS tenisa.... prosle godine si se igrao....vrati se igri NOVACE!!!
VOLIMO TE!!!

atila

pre 15 godina

Novak je dobar igrac..ali Murrey je za klasu bolji od njega..naroci#o fizicki je puno spremniji..i samo je pi#nje vremena kad ce bi#i broj 3.. nazalos# sad se vidi..kako je Federrer imao jako los dan..

Lobos

pre 15 godina

N. Djokovic pre finala: UŽIVAĆU ČAK I AKO IZGUBIM!
(kako je grlio Mareja-nakon poraza - stvarno je uzivao).
Oprostio bih mu i los dan, i losu taktiku, cak i prejako sunce - ali OVAKVO mrzovoljno igranje, ne zalaganje.... Tako se ne ponasa ni jedan vrhunski teniser, pa cak ni ja - teniski amater - rekreativac. Djole, ti si fin, kulturan, fer play igrac, a ja bih volio da si zver kao Nadal. Kad budes zver na terenu .- bices broj 1! Sve najbolje!!!

Djole

pre 15 godina

Jedno pitanje za sve srbe.u koje ubrajam i velikosrbe,-Da Novak nije srbin ,koliko nas srba i postovalaca sporta-tenisa,bi ga volelo i postovalo kao coveka,iliti osobu!
Njegovi uspesi na terenu sigurno zasluzuju paznju i postovanje,nije mala stvar biti treci na rang listi svetskih tenisera,ali ponasanje na tom istom terenu a i van terena(ukljucujuci roditelje) u mnogo slucajeva je malogradjansko pa i sramno!
Pa u redu zasto me to boli kao i mnoge druge?
Da vam budem iskren,zato sto zivim daleko od svoje domovine i premda sam samo obican radnik,trudim se da svojim dobrim radom a i ponasanjem doprinesem ugledu nasih ljudi u domovini a i ovde u Kanadi.
Znate,moje je misljenje da ne mozemo svi biti vrhunski sportisti,umetnici,pevaci pa da ni ne pominjem naucne radnike,ali svi mozemo biti,svojim ponasanjem i vrednostima ,pravi ambasadori svoje zemlje.
I onda cemu komentari tipa -PA STA STE VI

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Odlične su te tvoje prognoze samo je problem što nikada nisi pogodio niti jedan meč.Možeš samo da sanjaš da će prosječni Đoković pobjedit uvjerljivo najboljeg Nadala. Tako si govorio i prije Davis cup meča pa je krasno završilo po Novaka. Glatkih 6-4 6-4 6-0 s time da Rafa i nije igrao nešto posebno no to mu i ne treba za pobjedu protiv Đokovića kojeg vodi 13-1 u setovima računajući mečeve na zemlji. Nadal će nakon Roland Garrosa osigurati broj 1, a ostatak sezone će igrati u bermudama i klompama.

sanja

pre 15 godina

@Aleksandar Nikolic

U pravu si ti, ali moras da nas razumes - moramo negde da se ispraznimo a naravno da cemo prvom sledecom prilikom da budemo uz Noleta! :)))

green aca

pre 15 godina

U danasnjoj Politici ima izvanredan komentar o Novaku Djokovicu.Prosle godine na istom turniru u polufinalu Novak je pobedidio Mareja sa 6:1 6;0. Razlika u godinu dana ogromna.Marej napreduje Novak stagnira. Servis sve losiji i losiji, forhrmd i bekhend nema poboljsanja. Kretanje nikakvo. Forsiranje drop shota koji su svi procitali od 10 pokusqaja jedan mozda uspe a ostali ili u mrezu ili protivnik lagano stigne. Vreme je da stavi prst na celo i da se zamisli sta ce sa svojom karijerom. Akose zadovoljva postignutim ok. Ako ostatak karijere misli daotaljava i dabude do 15 mesta i to je ok.A ako misli da napreduje pod hitno da menja trenera i fitnes trenera

ja

pre 15 godina

@Djole

Hajde molim te objasni nama nepismenima sta to fali Novaku kao osobi?
Kakvo je to njegovo ponasanje na terenu i van njega?
Mislim da je Novak najveci sportista i fer plej igrac od svih tenisera.
Svakom igracu aplaudira kada napravi dobar potez. Vec je stotinu puta ispravljao sudije na svoju stetu i tako protivnicima poklanjao poene.
Svakom protivniku cestita iskreno i sa osmehom, kada izgubi mech.
Svakog protivnika koga pobedi pohvali cak i kad ovaj ne zasluzi nikakve pohvale.
Ja ga jos nisam ni jednom video da se raspravlja sa sudijama, sto inace rade i Nadal i Federer, o Rodiku da i ne pricam (nema mecha na kom se nije raspravljao sa sudijama).
Svaki njegov intervju je bio izuzetno korektan i kulturan.
Navedi mi ijedan razlog da Novak ne predstavlja svoju zemlju na dostojanstven nacin.
Kako to po tebi treba da se ponasa? Da pljuje po terenu i vadi gace iz guze kao Nadal?
Da lomi rekete i omalovazava protivnike kao Federer?
Da se svadja sa sudijama i non stop cese j..a kao Rodik?
Jesi li procitao sta je Federer rekao u svojoj izjavi posle poraza kada su ga pitali da prokomentarise Djokovica?
"Djokovic? Iz koje on ono drzave dolazi? Zaboravio sam...A da iz Srbije...".
Pretpostavljam da je to za tebe ogledalo pravog ponasanja. Obavezno u svakoj prilici pljunuti po protivniku.
Novak je bio jedan od najomiljenijih igraca kod publike sirom sveta. I odjedanput je prestao da bude njihov miljenik. A znas li kada i zasto?
Kada se javio video linkom na onaj miting koji je odrzavan zbog proglasenja nezavisnosti Kosova. Tad su se mnogi okrenuli protiv njega i od tada im nije vise simpatican.
Ok mozda nije trebao da se mesha u te stvari. Sport i politika ne idu zajedno. Ali on je jednostavno samo veliki patriota i uradio je to iako je bio svestan da ce to ici na njegovu stetu.
Sto se Novakove porodice tice, ne znam kakvi su. Mozda su dobri - mozda nisu.
Ali kakve uopste veze ima njegova porodica sa njim kao sportistom?
Cak i da se Novakovom ocu mozda mogu i naci neke zamerke - ja ne vidim nikakvog osnova da se bilo sta zameri Novaku.
Ima jedna poslovica koja kaze "Iver ne pada daleko od klade."
S obzirom koliko je Novak dobar - prosto ne mogu da poverujem da njegovi roditelji mogu da budu losi.
Jesi li nekad cuo da je Novak opsovao na terenu u toku igre?
Ja jos nisam, a cuo sam gotovo sve tenisere da psuju.
Novak ima takvo ponasanje, da bi svaka normalna osoba samo pozelela da moze da se ponasa kao on. Jedino nenormalnima to ponasanje moze da smeta.

Mali od palube

pre 15 godina

Znači sledeću reklamu Nole snima za BMW 4, da se slaže sa pozicijom na listi? Ah da, ne postoji BMW 4, možda mu je BMW 7 idealan, taman dok izmontiraju slagaće se sa ATP-om. Bolno za neke navijače ali realno, sorry but ..biga, da bi se postalo teniska sila potrebno je mnoooooooogo para i duuuuuuuuuuuuuga tradicija, sa par igrač(ic)a koji se pojave jednom u 20-25 godina ne može da se prdi o Srbiji kao nekakvoj teniskoj sili. NĐ će teško ikad primirisati prvo mesto, JJ i AI su sve dalje od vrha, ... pa Srbijo, wake up, truth is out there

boco

pre 15 godina

Nole, nazovi Kukoca i pitaj ga kako je on povecai masu, snagu i kondiciju, jer je onako mrsav bio neravnopravan onim zvrima u NBA ligi, a kod je skupio snage rasturaoi ih je kako je hteo, a sa malo vise snage i ti ces. Nazovi i pitaj nije sramota pitati, a Toni je veliki covek i sigurno ce ti pomoci.

Момо

pre 15 godina

Шкот је већ дуже време бољи од Новака. Прошле године су се "врхунски тениски стручњаци" фрапирали над изјавом Мекинроа да ће Мари бити ове године раме уз раме са Федерером и Надалом. На жалост ова прогноза се испоставила као тачна. Шта да се ради, Ђоковић, ако нешто драстично не промени, остаће вечити таленат који је у једном моменту био трећи на свету. Мало ли је? Наравно да не! Али је имао шансе и за нешто више.

Ani Niš

pre 15 godina

Dobro, svako ima svojih uspona i padova, ali jedno je sigurno.. Jednom pajser, uvek pajser (pišem prosto, da bi smo se ukapirali..), jel' da Tonco? Živjeo ti nama.. Pozdrav za Sombor

sssssss

pre 15 godina

i tako ja ponovo fulam jednu sada dokovica...
al dobro prije cu njemu oprostiti nego sereni ali opet nemogu prezaliti drugi set gdje je dobijeno izgubio..
naprijed i sretno novace u daljnem nastavku sezone...

goran ns

pre 15 godina

ovde je samo reč o tome da li nole ima asmu kako neki govore ili jednostavno dečko nije fizički spreman igrati vrhunski tenis iz nedelje u nedelju.Kada to reši stvari će same doći na svoje.Napred majstore!

raul

pre 15 godina

djokovicu vrati mi 30000 sto sam pukao na tebe...i kakav si ti to vrhunski sportista kada treniras ceo zivot a posle pola sata igre lipses po terenu???

ja

pre 15 godina

Da dodam jos nesto.
Na preostalih 7 mastersa se igra po jedno kolo manje u odnosu na ova prva 2.
S obzirom da su ovi iz vrha slobodni u prvom kolu,za ulazak u finale im je potrebno da naprave po 4 pobede.
Ako se uzme u obzir da u prva 2 kola imaju uglavnom slabije protivnike - potrebno je da odigraju samo po 2 dobra mecha i eto ih u finalu.
Mislim da ce Novak u toj situaciji biti u blagoj prednosti nad ostalima, jer nece gubiti meceve zbog fizicke icrpljenosti.
A kada stigne u finale manje iscrpljen nego sada - mnogo lakse ce i pobedjivati u tim finalima.
Novak uzima Monte Karlo mogu da se kladim u to.
A posle Monte Karla mogla bi da padne i druga GS titula na RG.

Nemandza!!!

pre 15 godina

Stvarno sramota za ovoliko pljuvanje Noleta....Sve sami teniski ½strucnjaci½...al tako je to ovde!!!Bravo Nole,ne daj se,nije sramota izgubiti od takvog igraca!

Sasa

pre 15 godina

Ma dobro sad izgubio pa izgubio. Nije to strasno jer je ovaj Skot stvarno dobar iako je nekako antipatican.
Jedino me nervira kod Novaka sto sve vise mislim da on nije u stanju da odigra ni dva postena seta. Znam da je vrucina i da je tesko za disanje ali tako je i protivniku. Stalno mu je frka sa disanjem. Hoce li jednom odigrati ceo mec a da se ne zali da ne moze da dise ili da nema snage. Pa valjda ima nekog kondicionog trenera.
Sa ovakvom snagom bojim se da ce posle Pariza stvarno izgubiti i trece mesto a vec mu dahcu za vrat Del Potro i ostali.

kin ping meh

pre 15 godina

Prvo da se osvrnem na komentar br. 125. koji je potpisan sa "ja". Nevjerovatno kvalitetan komentar, i sta?! Preporucilo ga je 27 osoba a glasalo protiv, osam osoba. Po mom misljenju covjek mora da bude strahovito mentalno retardiran, da bi glasao protiv ovakvog komentara. Ovo u stvari pokazuje da je procenat mentalo retardiranih debila danas poprilicno visok.
Jos bih dodao, da je ovdje veoma bitan faktor vremena. Neke mladje osobe misle da je svijet zavrsio svoju pricu u roku od narednih nekoliko mjeseci, medjutim, vidjecete kakva ce se sve teniska cuda desavati sljedecih desetak godina. Nole tu ima poprilicno vremena da obogati i dopuni svoju svijetlu tenisku istoriju. Obzirom da i sam igram tenis, mogu Noletu savjetovati sta da radi ubuduce. Mora da se vrati svom starom sistemu igre, a to je: samo strahoviti i razarajuci udarci i to konstantno, bez posustajanja, onako kako je igrao prije godinu i po dana, i po cemu su ga prepoznali svi teniski strucnjaci, kao jednog od najvecih teniskih talenata. Da, i ne bi bilo lose, kao sto je vec neko primjetio, da promjeni kompletnu trenersku ekipu. Onako, cisto radi psiholoske rekonstrukcije.

007

pre 15 godina

Novak je jos jednom pokazao da nema dovoljno fizicke snage.Sigurno da je talentovaniji i od Mareja i od Nadala ali talenat ne dobija meceve.Moje misljenje je da Novak treba da zrtvuje jedno dva-tri meseca i da poradi na kondiciji.

dr.house

pre 15 godina

@ja
Jedna od tvojih prognoza je bila da Nadal ove godine neće dobiti niti jednog top 10 igrača,a on ih je već sve dobio(pa i Davidenka ako računaš onaj egzibicioni turnir,ja egzibicije ne računam,jednako kao atp),druga je bila da će Novak dobiti Rafu u Davis cupu i da ćeš ti uživati u "Rafinom poniženju"(mislim da se ne varam),a vidili smo kako je to prošlo. Ti se sada vadiš na to da su posuli pjesak i sl.. a to prije meča nisi spominjao. Taj Murrayev umor prije finala Indian W nisi spominjao nego si govorio da će Murray glatko dobiti Rafu...Jasno je meni da si ti veliki Đokovićev navijač,ali ne možeš omalovažavati rezultate jednog Nadala kojemu se čitav svijet divi. Ti ga ne moraš voljeti,ali moraš ipak priznati da je on broj 1 i da ima 6 grand slam naslova, a to se ne može postići na sreću kao što ti tvrdiš. Nakon svakog Novakov poraza nalaziš opravdanja za njega, a nakon svake Rafine pobjede protivnik je bio umoran,podloga je bila spora,Nadal je imao sreće,meč se igrao po vrućini što Nadalu odgovara... Nisi u stanju reći Nadal je bio bolji. Novak je isto klasa od igrača,ali je Rafa ipak iznad. Što će biti u budućnosti...Za sada je tako.To je činjenica koju ti ne želiš da prihvatiš.

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Nadal ima uvjerljivo najviše bodova računajući i samo ovu godinu. Taj isti Nadal je prošli tjedan pobjedio odličnog Murraya 6-1 6-2. Nadal je kralj tenisa, a Murray može da osvoji nešto jedino kada ne igra protiv Rafe. Tog Đokovića je Rafa prije par tjedana dobio 6-4 6-4 6-0. Na zemlji će Rafa glatko dobiti Đokovića i Murraya da skupa igraju protiv njega i ti tu ništa ne možeš. Možeš samo gledati,plakati i kukati kako to Nadal ima toliko bodova. Ti to i radiš,a imat ćeš još i više razloga jer se zna koja podloga sada slijedi. Prosječni tenisači poput Đokovića nemaju šta da traže na zemljanoj podlozi jer za zemlju igrač mora biti kompletan, a Đoković to nije. Novak ne može da postigne winner ni na ekstra brzim podlogama, a kamoli na zemlji. A kako se rade winneri na toj podlozi najbolje mu je pokazao Rafa u njihovom posljednjem meču. Dvostruko više winnera i dvostruko manje neprisiljenih grešaka. Ukupan rezultat Nadala i Đokovića na zemlji je 13-1 u setovima za Nadala.Đoković može da bude sretan kao malo dijete što je dobio taj jedan set jer drugoga može sa onako lošim udarcima samo sanjati. No Đoković je pametan dečko i neće on sanjati nešto što je nemoguće,ali zato ti sanjaš i sanjaš. Nastavi sanjati!

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Nadal vodi Murraya 6-2 u međusobnim mečevima,zadnji meč 6-1 6-2. Te tvoje podatke nemaju ni u Albaniji. Tom trećem meču za Murraya kojeg si uračunao pridodaj još jedan. Čuo sam da ga je Andy dobio jednom dok su bili djeca u dvorištu Tim Henmanove bake.

Mira P.

pre 15 godina

@Zaza,Nikol Dz. i tako to.
Ne mogu se setiti nijednog igraca koji aplaudira protivnicima na lepim potezima osim Novaka.To sto radi Novak je u redu ali ne vidim razlog da vi prozivate Merija ili bilo koga zato sto ne aplaudira.Ko je uveo to pravilo.Novak je imitirao druge tenisere a Mari nije.Da
li to znaci da i ostali treba da se bave imitacijama.Naravno,ne.Mariju nema sta da se zameri,decko se ponasa normalno.Zasto vi zbog poraza trazite dlaku u jajetu.

Aleksandar

pre 15 godina

Nole vec nekoliko meseca ne napreduje : Uvek smo delili misljenje da on moze bolje od 3. mesta a sada svi strahujemo da padne na 4 ...
Mislim da je pravo vreme da menja neke navike (primer Vajda) !

Kimster

pre 15 godina

Zahvalio bih se svima koji su me prekjuce iziritirali svojim omalovazavanjem Federera. Pokupio sam se i uplatio singl na Mareja. Jos jednom hvala svima.

P.S Djokovic je veliki igrac ali zbog njegovog oca i navijaca ga mnogo ljudi sirom sveta ne voli. Shame.

sb

pre 15 godina

uvijek neko opravdanje. "nole izgubio samo sto nije imao snage". pa on je sportista i kondicija cini vise od 50% tenisa. ispade ko da igra preferans pa je snaga neka sitnica. mari je iz skotske, poznate po visokim temperaturama.finale je uspjeh ako si autsajder ali kad si vec treci onda titula ili nista.nisu ameri/englezi/svabe nista kvalitetniji nego imaju pobjednicki mentalitet dok su nasi (balkan) samo sretni da su pri vrhu.jedino kosarkasi od 70-2000tih se nisu zadovoljavali bronzama i srebrima i zato su vladali svijetom.u medjuvremenu slijedi analiza noletovih disajnih puteva i jelenine misicne mase i krvne slike/sedimentacije poslije svakog poraza.diplomiracemo medicinu prateci nase tenisere.

ja

pre 15 godina

@dr.house
Zvanicni skor izmedju Nadala i Mareja jeste 6:2.
Medjutim lepo sam napisao da u poslednjih 8 meseci Marej vodi 3:1 i to je tacna informacija.
Marej ga je pobedio na US Openu, na onom egzibicionom turniru na pocetku godine i u Roterdamu. Taj egzibiconi turnir ne ulazi u zvanicnu statistiku, ali se tamo igralo za prilicno lepu sumu novca i svi su se borili za pobedu kao da je u pitanju GS. Zato ne treba podcenjivati i tu Marejevu pobedu.
Marej je izgubio ovaj poslednji mech u finalu IW, ali i tome je dosta doprineo onaj vetar u finalu na kome se ocigledno Marej nije najbolje snasao. Sem toga Marej je pre toga odigrao prilicno iscrpljujuci mech polufinala u kome je pobedio Federera, pa je i to donekle uticalo na njegov poraz u finalu.
Seti se samo proslogodisnjeg Wimbldona. U osmini finala Marej je igrao gotovo 4 sata mech od 5 setova protiv Gasketa i onda u sledecem mechu isao tako umoran na Nadala i glatko izgubio.
Uostalom slican slucaj je bio i na US Openu. Prvo je igrao dvodnevno polufinale protiv Nadala i posle toga opet tako umoran na Federera u finale.
Repriza i na zavrsnom turniru, prvo pobedjuje Federera, pa glatko gubi polufinale od Davidenka - opet samo zbog umora.
Dakle on te meceve moze da izgubi samo ako u njih udje umoran.
Medjutim ni Nadal, ni Federer, pa ni Djokovic nemaju sanse da ga dobiju odmornog i to je trenutna realnost svidelo se to nekom ili ne.
Doduse Marej do sada nije napravio ni jedan iole zapazen rezultat na terenima na sljaci, tako da je malo nezahvalno govoriti o njegovoj igri na sljaci. Sa njegovim stilom igre ima sve predispozicije da na sljaci pravi odlicne rezultate, a opet njegovi dosadasnji rezultati na sljaci ne idu u prilog ovoj tvrdnji. Sigurno je da ce sa ovom formom i na sljaci biti bolji nego ranije, ali koliko bolji to ostaje da vidimo.

Novak medjutim igra odlicno i na sljaci. Prosle godine je na turnirima na sljaci imao 16 pobeda i 3 poraza (2 od Nadala i jedan od Federera).
Od ostalih igraca izgubio je samo 3 seta i dobio 37 setova.
U tih 40 setova je ukupno 19 puta gubio svoj servis, dakle jedva jedan servis gem u svaka 2 seta.
U Hamburgu protiv Nadala je Novak u celom mechu osvojio svega 3-4 poena manje od protivnika. Dakle ako neko moze Nadala da pobedi na sljaci onda je to upravo Novak.
Taj mech Devis Kupa ne vredi pominjati. Mozda ne znas da Novak tamo zbog kise nije mogao da odradi 2 postena treninga, a dosao je direktno sa turnira na tvrdoj podlozi. Sem toga onaj teren u Spaniji se cak ne moze nazvati ni sljakom - vise je to licilo na neki sundjer. Spanci su uoci mecha posuli bar nekoliko tona sljake po terenu, tako da su podlogu toliko usporili da na pojedinim mestima loptica jednostavno nije ni odskakala posle pada. Bilo je par stvarno smesnih trenutaka, kada loptica padne i ostane ukopana u pesak, kao da je pala neka bilijarska kugla , a ne teniska loptica.
Medjutim Monte Karlo, Rim, i RG su ozbiljni turniri i tereni na njima su profesionalni, a ne ova "gradilista" na kojima spanci igraju.
Ne tvrdim da ce Novak pobediti Nadal na sljaci. Uostalom mozda se ove godine ni ne sastanu nijednom na sljaci.
Ali ako se i sastanu i Novak pobedi - to za mene nece biti nikakvo iznenadjenje.
Isto tako nece me iznenaditi ni ako Nadal izgubi od nekog drugog igraca.
Cinjenica je da je on ove godine u mnogo losijoj formi nego prethodne.
I Novak je na sti nacin zapoceo proslu godinu (titulama u Australiji i na IW), pa mu to ipak nije bilo dovoljno da zadrzi prvu poziciju do kraja godine.
Uzmi u obzir da je i u Australiji i na IW Nadal spasavao izgubljene mecheve protiv Verdaska odnosno Nalbandiana. Bukvalno su ga 2 poena na tim turnirima delila da umesti 3000 - na njima uzme jedva 1000 poena.
Dakle uopste on ne briljira kako to tebi izgleda i na svakom ovakvom turniru je na ivici da ispadne vec u 2-3 kolu.
Ako Nadal ne uspe da osvoji bar 3 velika turnira na sljaci od ova 4 (Monte Karlo, Rim, Madrid i RG) izgubice i teorijske sanse da zadrzi to prvo mesto na kraju godine.
Jednostavno, skoro polovina bodova koje ima su mu sa tih turnira i bez titula na tim turnirima ne bi on bio ni medju prvih 5.
Na kraju ne znam koje se to moje prognoze nisu obistinile. Jedino sto sam prognozirao je da ce ovu godinu Novak i Marej zavrsiti na prva 2 mesta, a Federer i Nadal na 3. i 4.
A na kraju godine mozemo da pricamo da li sam bio u pravu ili ne.
Evo ti na kraju i podaci o dosadasnjim rezultatima za ovu godinu:
Nadal 3605
Murray 2620
Federer 2010
Roddick 2000
Djokovic 1820
S obzirom da je Novak u Australiji osvojio 360 bodova, a Nadal 2000 vidi se da su od Australije pa na dalje obojica napravili po 1500 bodova dakle gotovo isti broj bodova.
Sva Nadalova prednost u odnosu na Djokovica je sa tog prvog gren slema.
Od vecih turnira ostalo je jos 7 mastersa (3 na sljaci i 4 na tvrdim podlogama), 3 GS (sljaka, trava i beton).
Titule na tim turnirima donose ukupno 13000 bodova, finala 6000 bodova. Cinjenica je da ce vecinu tih bodova uzeti ova 4 prva igraca, ali pravo pitanje je ko ce od njih koliko uzeti.
Ako ravnomerno raspodele te bodove - poredak ce ostati isti kao i sada. Ali ako jedan od njih uzme umesto 25% recimo 40% tih bodova, automaski ce ostala trojica voditi jako neizvesnu borbu za preostala 3 mesta.
Ti mozda mislis da ce najvise tih bodova uzeti Nadal.
Ja recimo mislim da ce najvise uzeti Marej, a odmah iza njega Djokovic.
Dakle Nadalu i Federeru u tom slucaju preostaje da odluce ko ce biti 3. a ko 4.

pre 15 godina

Tko visoko leti…
Nisam Federerov obožavatelj, ali bilo je tužno čitati komentare Novakovih navijača koji su se natjecali tko će jače poniziti velemajstora Rogera.
Ja sam napisao da bi im se ta bahatost mogla obiti o glavu. To se i dogodilo!
Dakle, malo više poštovanja prema protivniku, osobito Murrayju (Mari) kojega su mnogi proglasili antitenisačem zbog njegove "odvratne defenzive i izbjegavanja muške borbe".
A jedini koji je danas izbjegavao mušku igru bio je Nole!

Nikola

pre 15 godina

ma kakav murrey on pojma nema to da je on buduci br.1 pokazece nadal kad mu napravi petardu sledeci put.Nole je katastrofa odigrao a i navikli smo da tesko da spoji 2 pobede,jednostavno takvi su nasi sportisti.Sve stoji talenat.. its ali kad treba da se vezba,kondicija tu svi padaju.On nije u stanju da odigra 2 maratonska mecha na grand slamu,a izgleda da je izgubio snagu i za masterse.Vazno da ce organizuje serbian open.

rafa nadal

pre 15 godina

evo onima koji su govorili da je djokovic ubio federera blabla ma kaki djokovic federer je sam sebe pobjedio da je igro nebi ti moj nole poena vidio federer je 5 godina bio prvi ima 13 gs naslova 58 titula a ti nole neces nikad 2. bit murray ce ti uzet i to tvoje 3. mjesto

Goran

pre 15 godina

E stvarno necu ni da citam, mogu da zamislim kritike!Malo sam gledao drugi set i sta da se radi.Ne mogu ja da se nerviram zbog Noleta, zao mi je sto nije pobedio ali njemu je jos zalije.Bice bolje, a problem je sto Nole brani puno vise bodova od Mareja ali to je opet njegov problem!

miroslav

pre 15 godina

Da li je Novak Djokovic cuo za mogucnost koja se zove PROMENA TRENERA, DAKLE PROMENA TRENERA.
Ono sto se vidi to konstantan pad u igri.
Federera je pobedio jer je ovaj bio ocajan, a Congi je bio ocajan dan.
Nole, ustvari uporno sam sebe pobedjuje, svojim greskama.
Dakle, Nole, pod hitno MENJAJ TRENERA, ako zelis da i dalje bude u vrhu svetskog tenisa.

Nightwish

pre 15 godina

Divno je sto uopste imamo igraca medju prvih deset. Istina je da je Novak malo pao ali to nije problem. On ce sam dokazati koliko vredi. Mada, bas ga briga, on se ionako valja u parama. :D

Glup si!

pre 15 godina

(sajber_kurajber, 5. april 2009 21:15)
Nisam citao sve komentare ali ovaj tvoj je mnogo glup!Da li ti covece razlikujes znacenje VELIKI I VRHUNSKI?

SRBIJA DO TOKIJA

pre 15 godina

Samo bih zeleo da Nole ne bude toliko prepotentan, kada gubi da ne pokusava neke nerealne poteze kojima bi kao pokao da iako ga mrzi mozda da igra ipak je on cudo...
Ta kivnost na sopstvenu publiku i zamerke na sve faktore sem na svoju igru... Dok je bio skroman i vredno radio, bio je neunistiv, ne vidim zasto sada sa jos vecim iskustvom ne bi bio i bolji... Ali mladost je to a i popularnost, slava naravno... Valjda ces ponovo biti onaj stari!!!!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

A ja jos veca budala pa ga gledam.On se covek nakupio para,sto milion ljidi u Srbiji ne moze da zaradi,a ja ga gledam ja sam budala!!!Posebno me je iznervirao umesto drugi set da dobije 6-1,on mrtav ladan izgubi dobijen set!!!Trenutni plasman na ATP listi izgleda ovako:
1.Nadal
2.
3.Murrey
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.Djokovic
15.Federer

Svaka cast Novaku za sve sto je uradio ali nazalost ipak mislim da nece nikada uspeti postati najbolji teniser sveta!!!Nadam se da se varam,ali tesko...

kurko

pre 15 godina

Nikad ti moj Nole neces biti najbolji zato sto:
-Vec u prvom setu trazis lekarsku pomoc.
-Jer jedva cekas da se mec zavrsi kako bi se srdacno zahvalio i izgrlio protivnika sto te je razbio...

Srijem

pre 15 godina

Ma dobar je Djokovic,ali realno mjesto mu je izmedju 5-tog i 10-tog!!!

Pa Marej je za njega profesor!!!I Tsonga!!Rodik!Uskoro i Del Potro,Cilic...Da nepricam o Federeru i Nadalu...

Pirlo

pre 15 godina

Novače, ne moram da se ponavljam i da ti kažem da si ti najveći srpski dijamant i ponosan sam što živim u vremenu u kome ti deluješ kao oličenje svih pravih srpskih vrednosti

meni je dovoljno to što sam video kako aplaudiraš na endrjuov passing u 1 setu dok si ubedljivo gubio.. to dovoljno govori koliko si veliki.. što si zagrlio protivnika i iskreno mu čestitao na zasluženoj pobedi.. to fedica i nadica ne znaju, zato si za mene najveći

Žao mi je samo što ću morati ponovo da čitam komentare egzaltiranih umova koji ne praštaju 3. mesto na svetu.. koji ne mogu da shvate da poraz od verovatno najboljeg planetarnog igrača nije sramota.. ipak boli činjenica da je ispušten 2. set ali dobro.. svaka škola se plaća

Naravno, sve čestitke najboljem teniseru na svetu.. koji sa tom „odvratnom“ i „defanzivnom“ igrom napravi više vinera i skoro 4 puta više asova od našeg dijamanta.. onakvi passing udarci se neće više viđati u istoriji ove igre i zato, dragi moji prijatelji tenisa, uživajte gledajući kako škot igra, on je kombinacija modernog i tradicionalnog, ofanzivnog i defanzivnog, inteligentnog i skoro savršeno tehnički potkovanih performansi..

Bravo endrju, bravo novak..

Dejan

pre 15 godina

Sramotna igra, a posebno ono grljenja Mareja na kraju meca kao da mu zahvaljujes sto je te spasao daljeg mucenja. Ajde vec jednom promeni drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.

Aleksandar Nikolic

pre 15 godina

Ajde sad raspalite kritikama.
Kada pobeđuje,onda nam je dobar,a kada gubi-drvlje i kamenje.
To nije u redu.
Novak je odličan igrač,to je činjenica.
Ali mi smo Srbi i to će tako uvek,nažalost biti.
Napred NOLE!

Dejan

pre 15 godina

Sramotna igra a posebno ono grljenja Mareja na kraju u znak zahvalnosti sto te je spasao daljeg mucenja.Ajde vec jednom promeni to drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.

Marija

pre 15 godina

Novak je odigrao poslednja 3 gema sa takvom malodušnošću da je to sramota.To nema veze sa kondicijom to je stvar karaktera.I to grljenje protivnika od koga si upravo popušio je ljigavo.Nikada nisam videla tako nešto od nijednog vrhunskog tenisera.Normalna emocija je ljutnja i bes, a ne želja da protivniku krneš žvaku.

marko

pre 15 godina

Duel ubice tenisa,i po kvalitetu skromnog Djokovica nije mogao da nam pruzi finale dostojno ovog turnira.Sta reci Djokovic imao MNOGO srece da dodje do finala.On je samo prosecan igrac i nista vise.U vecini meceva odnos vinera i neiznudjenih gresaka mu je bio negativan,to govori da su ostali teniseri bili jos gori i ispod svojih mogucnosti,i sto je najvaznije Federera je dobio volsebno.

djole

pre 15 godina

"...conga nije pruzio onakvu igru koja se od njega ocekivala..."
"...federer je odigrao najslabiji mec..."
i doshao je covek kome se igrao tenis.....i relativno lako je izasao na kraj....zato shto je N. bilo vruce, stomak ga je boleo, ima zuljeve, novi reket....

rafa nadal

pre 15 godina

a slavili pobjedu protiv federera dizali te u nebesa a da je federer igro normalno nebi ti finala vidio nebi gema vidio federer je 5 god prvi bio bit ce opet ti neces nikad ni 2. bit murray ce ti uzet i to 3. mjesto

Lazar

pre 15 godina

1.Nadal 2.Verdasko 3,Del Potro 4.Federed 5.Rodick 6.Marej 7.Stepanek 8.Conga 9.Simon 10.Monfils 11.Gonzales 12.Blake 13.Nalbandian 14.Cilic 15.Ferer.....25.Lorda 26.Boleli 27.Sepi.....45.Cipolla 46.Tipsarevic....112.Djokovic 113.Pasanski

mali vozd

pre 15 godina

Novak me vise ne zanima... Igra ne zainteresovano u finalu ATP Mastersa - sramota! Kao da nije musko! Rekorder po broju predatih meceva!!! Vise necu da se nerviram zbog njega...

miki

pre 15 godina

"staro dobro" Noletovo oruzije :
medicinski tajm out (koji nije bio.. na Andy-jevo iznenadjenje )
doktorima saopstava da se ne oseca dobro pa zatim uzme 4 gema za redom jednom od najboljih igraca sveta !!!

srecom Andy je uspeo da se skoncentrise i rutinski zavrsi mec .
nije mi jasno zasto to radi , dovoljno je dobar igrac da mu takvi pokvareni potezi ne dolikiju .

Zoran

pre 15 godina

Pa dobro je da je dosao do finala i to je veliki uspeh za Novaka... a tek za Srbiju.Procitajte komentare na stranim sajtovima svi mu zameraju da je folirant tako se Srbija ne predstavlja ili igraj kao musko (pa izgubi)ili ne igraj uopste

Dr Popara

pre 15 godina

Jos pure trebas da jedes ili ti cicvare.....ovaj ce te preteci ubrzo,postao si folirant,zato sto si umislio da ces tek tako biti prvi! Pre svega sam Srbin!

Mali od palube

pre 15 godina

Znači sledeću reklamu Nole snima za BMW 4, da se slaže sa pozicijom na listi? Ah da, ne postoji BMW 4, možda mu je BMW 7 idealan, taman dok izmontiraju slagaće se sa ATP-om. Bolno za neke navijače ali realno, sorry but ..biga, da bi se postalo teniska sila potrebno je mnoooooooogo para i duuuuuuuuuuuuuga tradicija, sa par igrač(ic)a koji se pojave jednom u 20-25 godina ne može da se prdi o Srbiji kao nekakvoj teniskoj sili. NĐ će teško ikad primirisati prvo mesto, JJ i AI su sve dalje od vrha, ... pa Srbijo, wake up, truth is out there

zoki

pre 15 godina

neverovatno, prosto zabrinjavajuce sta se desava sa noletom, toliko nevoljnosti nisam skoro video, porazavajuce. izgledao je ko riba na suvom totalno bez kodicije i nikakvog resenja, sramota jedna. iako te volimo nole uradi nesto forama se mec ne dobija. svi su te vec procitaligotov si ako nestone uradis za sebe.
srecno ti ove sezone

sumnja

pre 15 godina

Djokovic nikad nece biti veliki igrac.On je jednostavno skupljac novca i nista vise.Taj Pirocanski mentalitet i zelja za luksuzom stoje mu na putu ka najvecim sportskim uspesima.Svakako da je on zadovoljan a i mi njegovi navijaci ali moramo biti svesni da on nikad nemoze biti neprikosnoven teniski bog.Nema on te volje niti mentalne snage.Realnomoze ostati medju prvih deset sledecih nekoliko godina a i to je uspeh.

Marx

pre 15 godina

Ovi zlikovci mu opet smestili da igra po najjacem Suncu, a svi znaju koliko je slabasan.
Nadam se da sutra opet nece biti pada na Beogradskoj berzi, udara na kurs dinara i da ce jos stotine/hiljade ljudi ostati bez posla.

Nole glavu gore i treniraj!

007

pre 15 godina

Ajmo pljuvaci audicija za najboljeg pljuvaca je otvorena probajte da date sve od sebe kako bi ste nahranili vasu sujetu i jos jednom napljuvali decka koji nam je toliko lepog doneo a danas jesamo jednostavno naleteo na jaceg ali ej problem u tome sto je poraz nadala normalan sto je poraz federera normalan i sve to samo en poraz djokovica ne nikako on mora sve da dobije kako bi i dalje bio pljuvan i osporavan zato izvolite!!!

chao

pre 15 godina

nema veze momcino..borio si se protiv 3 protivnika danas
1.mareja
2.vrucine
3.tvog tela
i normalno je sto si izgubio,ali bice bolje
secam se kad mi je pre par godina drugar(koji je inace u teniskim krugovima)rekao za Noleta:Neverovatan talenat,ali slabo telo ce ga kostati onoga sto mu pripada po trudu i talentu,a to je br.1
Međutim ja mislim da si obzirom na sve uspeo,da i nas i sebe sjajno predstavljas i samo tako nastavi!

sajber_kurajber

pre 15 godina

Nije kriv Novak.
Krivi smo mi navijači, jer je krajnje vreme da shvatimo da imamo VELIKOG,ali ne i VRHUNSKOG igrača.
Sad što mi ne možemo da se pomirimo sa tim, to je druga stvar.
Večerašnji duel Marej je dobio manje-više RUTINSKI.
Osvajaće Nole još trofeja, otkinuće, možda još jedan ili dva Grand Slam-a, ali mislim da NIKADA neće biti NAJBOLJI na svetu.
Nikad do sada nismo imali igrača u svetskom vrhu, smanjimo očekivanja i bićemo srećniji.

nole

pre 15 godina

kao prvo pozdrav svima koji citate ove komentare!
samo par reči koje čete verovatno upamtiti!
do jula 2010 ce Nole da bude 1. igrač sveta..zato što Nadal nemere više da izdrži u ovakom ritmu kao što igra i kao što je igrao, usporedimo ga samo godinu dana unazad kada je na terenu bio brži za 30%, tu su još povrede koje su več započele u njegovoj karieri jer se nemere tako igrat tenis 7-8 godina...za murray-ja se uopšte neplašim zato što je isti slučaj. dečko jeste da je trenutno nenadmašiv al on se nemere večno pripremati kao ove godine što samo trči po terenu i neverovatno sve vrača precizno jer to je NEMOGUČE!upamti te to što vam govorim. I ako murray preuzme 1. poziciju on je nemere zadržati dugo jer takvi igrači posustanu..
jedino igrači poput federera koji ne trče na terenu kao volovi mogu da više godina vladaju!a to za našeg Noleta važi!
I možete mi verovati da je istina to, ako bi se finale igralo u večernim satim da bi ga nole slomijo!vručina i njegovi problemi ga dekoncentrišu na preciznim forhend udarcima,udarci su sporiji i to jeste istina!a protiv ovakvih ko što su Murray i Nadal mora da vas ide precizni forhend!a o Noletovoj igri da vam kažem da dečko igra odlično defenzivno kao i ofanzivno zato če i biti broj 1!
Samo još malo strpljenja!
pozdrav svima!

posmatrac

pre 15 godina

Absolutno razocaravajuci nastup Djokovica u finalu jednog od vaznijih ATP turnira. Po njegovim manirima tokom meca bilo je jasno da mu se uopste nije igralo. Nije ovo komentar jednog povredjenog patriote (uostalom, Nole je profesionalac i tenis mu je bogato placeno zanimanje), nego jednostavno beleska jednog obicnog posmatraca: ako je u redu za njega da izgleda kao mucenik na terenu u finalu vaznog ATP turnira, onda je za njega zasigurno u redu da zaboravi na cast i ponos koji treba da budu vazniji od zelenih novcanica. Ako mu se nije igralo, zasto se uopste i pojavljivao na terenu? Da li je neko ikada video Nadala kako se prenemaze na terenu i kada gubi? Zato je Spanac i daljl broj jedan reket na svetu.

Sima

pre 15 godina

Nole je gurao dok se bavio tenisom. I dobro je dogurao. Međutim, sada biznis, studije (doduše telefonski), manekenisanje (pa iskreno mislim i srpski mentalitet) i ode sve niže i niže. A što se tiče zaduženih za njegovo reklamiranje, njima će biti sve teže jer će biti sve više pljuvačine - prema zasluzi.

Errebro

pre 15 godina

Ajde sad,raspalite svi po Noletu. Svi vi kojima zena ne da mesecima,kojima je pokvaren karburator na Pezejcu,kojima je uskiskla tursija,za sve je to Nole kriv...svi ste vi pametniji od Noleta,i znate sta je on trebalo da uradi,a garantujem da je (barem) pola bilo oslobodjeno od fizickog u osnovnoj skoli,a da ne pricam da li su IKAD uzeli reket u ruke...
Nole,majstore,ponekad mi bude zao sto nisi iz neke zemlje gde bi te ljudi cenili i gledali kao Boga...

Nole

pre 15 godina

Organizujem peticiju da me organizatori svih buducih turnira OBAVEZNO u rasporedu stave da igram kada sunce zadje i kada vetar pirka! Ko je za neka preporuci!

Sandra

pre 15 godina

Samo ti Nole nastavi da igras i sve ce doci na svoje mesto!Dolazak do finala nije mala stvar,naprotiv!Pobede ce biti tvoje ne brini!Ti si dokazao da si u stanju da dobijes i najvece turnire!Srecno!

Rade

pre 15 godina

U pravu je federer bio kada je rekao da je mari budući broj 1, pogledajte šta radi djokoviću, nole igra sve gore i gore, pobeda protiv rodžera uopšte nije što je nekad bila, a i novak deluje nespremno, proslih sezona je mnogo bolje igrao, narocito na psihičkom planu. Nadam se njegovom povratku, jer je verovatno najtalentovaniji teniser.

sasa

pre 15 godina

Novak Djokovic je nas najbolji teniser svih vremena sa najboljim ATP plasmanom koji je jedan Srbin ikada imao,ali nazalost po njega i po nas ,to je njegov krajnji domet jer on jednostavno nema fizicku snagu i izdrzljivost da bude bolji teniser.Tehnicki ,mislim da moze da unapredi svoju igru,da poboljsa servis i brzinu izlaska na mrezu,ali on je limitiran na fizickom aspektu i sumljam da tu moze ista da uradi.Upravo tu su mnogo jaci Mari,Songa i Del Potro isamo je pitanje vremena kada ce ga prestici na ATP rang listi.

Many-jAk

pre 15 godina

Ajde sad izdajnici samo raspalite, jeste li jedva docekali da izgubi da saspete raznorazne bljuvotine po NASEM NOLETU, NASEM, a ne VASEM, jer Nole ne spada u IZDAJNIKE ko vi, Nole ti si ponos Srbije i Crne Gore i ovdje u CG imas armiju navijaca, sa tobom uvijek i do kraja, bravo majstore, hvala ti za sve, priredices nam jos mnogo radosnih trenutaka, siguran sam u to, IZDAJNICI SVOJA POSLA, IDITE NA MAREJEV SAJT PA LIKUJTE

Indigo

pre 15 godina

Samo Novak zna...

Glavu gore i napred u nove pobede. Nije ovo kraj sveta i ipak je daleko stigao ovog puta.
Ipak je to samo tenis, nek smo svi zivi i zdravi:)!
Pozz svima iz daleka!:)

Stipe

pre 15 godina

Ja te Nole volim bez obzira sta da se dogodi...
Bio ti 3. ili 303. za tebe navijam iz sveg srca...
A ovi skorojevici sto gledaju tenis od juce i navijaju za tebe samo dok pobedjujes nek se pokriju usima...
Volim Srbiju, navijam za Novaka

O da!

pre 15 godina

"Đoković je igrao znatno ispod svog nivoa"...pa mozda mu je ovo nivo trenutno, ne moze bolje...sta je onda njegov nivo, ono od pre dve godine..bilo pa proslo!

atila

pre 15 godina

Novak je dobar igrac..ali Murrey je za klasu bolji od njega..naroci#o fizicki je puno spremniji..i samo je pi#nje vremena kad ce bi#i broj 3.. nazalos# sad se vidi..kako je Federrer imao jako los dan..

Vlada

pre 15 godina

1)Svaka cast Novaku na dobrom rezultatu na ovom turniru. Bicemo uz njega i u pobedama i u porazima, bravo majstore i veliko HVALA za sve.
2)Marej je trenutno bolji i zasluzuje 3. mesto (ako ne i drugo)

ja

pre 15 godina

Cestitke Mareju, ali cestitke i Djokovicu.
Da li neko vise uopste sumnja da ce Marej na kraju godine biti 1.
Pa ovakve serije dobrih rezultata nije pravio ni Rodzer Federer u najbolje vreme.
Od Sinsinatija prosle godeine covek je odigrao 11 turnira.
Od toga 6 titule, finale i osmina finala na GS, finale jos jednog mastersa i 2 cetvrtfinala (Pariz i Dubai).
Ako se uzme u obzir da je u Dubaiu predao zbog povrede ispada da je napravio samo 2 malo losija rezultata na ovih 11 turnira.
Skor na tih 11 turnira mu je 52 pobede i samo 5 poraza.
(Federer, Nalbandian, Davidenko,Verdasko i Nadal)
Za poslednjih 8 meseci njegov skor protiv prve trojice na listi je sledeci:
Protiv Federera 5:1
Protiv Nadala 3:1
Protiv Djokovica 3:0
Dakle vodi protiv prve trojice igraca sveta sa 11:2.
Treba li uopste dodati jos nesto ovom podatku?

On je vec sada prvi igrac sveta, i samo je pitanje trenutka kada ce kompjuteri i ove liste to i zvanicno potvrditi.

Finale svakako najrealnije do sada.
Odigrala su ga 2 trenutno najbolja igraca na svetu.
Kao sto rekoh bice jos puno finala izmedju njih dvojice a vremenom ce to postati legendarni susreti kao sto su do sada bili susreti izmedju Federera i Nadala.

I na kraju nesto o Marejevoj defanzivnoj igri.
Covek je na danasnjem mechu u 2 seta napravio 25 vinera,a Djokovic 21.
Toliki broj vinera Nadal ne moze da napravi u 5 setova.
Zato prestanite da pricate kako je Marej defanzivac.
Covek je univerzalan igrac. Moze i zna da igra sve, i da napada i da se brani. Igra precizno i ne gresi puno.
Ne plasi se da pusti protivnika da napada, ceka strpljivo svoju priliku za kontranapad i kada napadne gotovo sigurno osvaja poen.
Tesko je naci pravi recept za igru protiv njega.
Defanizva ne pomaze, ofanziva takodje. Mozda je jedini nacin da igrate kao on: strpljivo i raznovrsno i opet uz sve to da se nadate da ce imati malo losiji dan, da ce biti umoran i slicno.
Novak ce verovatno u jednom trenutku pasti na cetvrtu poziciju, ali ce do kraja godine prestici i Federera i Nadala i najverovatnije godinu zavrsiti na drugom mestu.

Ocekujem reprizu ovog finala vec u Monte Karlu.
Federer ne igra, a siguran sam da ce neko od njih dvojice izbaciti Nadala pre finala.
Bez obzira sto je u pitanju sljaka, mislim da ce i na njoj ova dvojica pokazati da su bolji od svih ostalih.
Uopste mi nije zao sto je Marej pobedio bez obzira sto navijam za Djokovica.
Apsolutno zasluzena pobeda Mareja. Novak je imao svoje sanse, nije ih iskoristito.
Pitanje je sta bi bilo i u trecem setu da je Novak uspeo da dobije ovaj drugi.
Ne verujem da bi Novak zbog onog sunca imao snage da odigra do kraja kako treba i da pobedi.
Cinjenica je da Novak ima velikih problema na ovakvim tropskim vrucinama.
Na srecu sada se turniri sele u Evropu gde su mnogo podnosljivije temperature i mislim da ce Novak na tim turnirima imati daleko manje problema sa klimom.
Tacno je da u narednom periodu Novak brani 2800, a Marej 530 poena.
Medjutim Nadal i Federer brane mnogo vise.
Nadal 4610, a Federe 3050 bodova.
Nece ni njima ti bodovi pasti sa neba i morace obojica itekako da se namuce da odbrane i polovinu od toga.
Sada svaki kiks moze skupo da kosta svakog od njih.
S obzirom na novi sistem bodovanja sada je i ispadanje u cetvrtfinalu veliki kiks (180 bodova na mastersu ili 360 na GS).
Dakle ceka nas izuzetno vruce i uzbudljivo leto kada je tenis u pitanju.

raul

pre 15 godina

djokovicu vrati mi 30000 sto sam pukao na tebe...i kakav si ti to vrhunski sportista kada treniras ceo zivot a posle pola sata igre lipses po terenu???

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Nadal ima uvjerljivo najviše bodova računajući i samo ovu godinu. Taj isti Nadal je prošli tjedan pobjedio odličnog Murraya 6-1 6-2. Nadal je kralj tenisa, a Murray može da osvoji nešto jedino kada ne igra protiv Rafe. Tog Đokovića je Rafa prije par tjedana dobio 6-4 6-4 6-0. Na zemlji će Rafa glatko dobiti Đokovića i Murraya da skupa igraju protiv njega i ti tu ništa ne možeš. Možeš samo gledati,plakati i kukati kako to Nadal ima toliko bodova. Ti to i radiš,a imat ćeš još i više razloga jer se zna koja podloga sada slijedi. Prosječni tenisači poput Đokovića nemaju šta da traže na zemljanoj podlozi jer za zemlju igrač mora biti kompletan, a Đoković to nije. Novak ne može da postigne winner ni na ekstra brzim podlogama, a kamoli na zemlji. A kako se rade winneri na toj podlozi najbolje mu je pokazao Rafa u njihovom posljednjem meču. Dvostruko više winnera i dvostruko manje neprisiljenih grešaka. Ukupan rezultat Nadala i Đokovića na zemlji je 13-1 u setovima za Nadala.Đoković može da bude sretan kao malo dijete što je dobio taj jedan set jer drugoga može sa onako lošim udarcima samo sanjati. No Đoković je pametan dečko i neće on sanjati nešto što je nemoguće,ali zato ti sanjaš i sanjaš. Nastavi sanjati!

Jack Sparrow

pre 15 godina

Izvuci ce Nole pouke iz ovog meca, i nadam se biti jos mnogo,pre svega kondiciono ,mnogo jaci.Bravo Nole,iako mi je mnogo zao onih neiskoriscenih set lopti.

Lobos

pre 15 godina

N. Djokovic pre finala: UŽIVAĆU ČAK I AKO IZGUBIM!
(kako je grlio Mareja-nakon poraza - stvarno je uzivao).
Oprostio bih mu i los dan, i losu taktiku, cak i prejako sunce - ali OVAKVO mrzovoljno igranje, ne zalaganje.... Tako se ne ponasa ni jedan vrhunski teniser, pa cak ni ja - teniski amater - rekreativac. Djole, ti si fin, kulturan, fer play igrac, a ja bih volio da si zver kao Nadal. Kad budes zver na terenu .- bices broj 1! Sve najbolje!!!

Vladan R

pre 15 godina

Na zalost za one koji su pazljivo pratili turnir ocekivan rezultata, jer je Novak i Congu i Federera pobedio zato sto su oni puno gresili a sam Novak ,daleko od toga da je igrao svoj najbolji tenis(razlog zbog kojeg sam kritikovao toliku euforicnost nakon pobede nad Federerom jer je ista imala za posledicu nerealna ocekivanja da ce zgaziti Mareja), vec je samo bio dovoljno pametan i strpljiv da ne gresi toliko. Danas je medjutim po definiciji imao za protivnika defanzivca tj igraca koji ne prvi puno poena ali koji zato jos manje gresi i koji shodno tome nije poklonio Novaku dovoljan broj poena za pobedu vec tek toliko da drugi set bude neizvestan. Da bi se pobedili igraci tipa Marej ili Nadal jednostavo se mora praviti dovoljan broj poena sa vrlo malo gresaka. Takvu igru u kontinuitetu je imao samo Federer do prosle godine i zato je toliko dugo i bio u tolikoj meri dominantan. Sada to vise nije slucaj i zato je jedan defanzivac je br. 1 a najveca pretnja mu je drugi defanzivac, posebno sto dolazi sezona sljake koja obojci odgovara a Marej ne brani puno poena za razliku i od Novaka pa i Federera posebno ako se jos doda i sezona trave.

Otac Jevrosim

pre 15 godina

Mnogo ste, braćo moja, mrzeli i vređali Federera i nemojte se čuditi što je Novak ovako prošao. Ljudima koji mrze niko ne pomaže. Žao mi je Novaka. Da nije vas, bolje bi prolazio. I Jelena takođe. Svojom mržnjom prema drugima vi ste i Svevišnjeg okrenuli protiv njih. Pokajte se!

coto

pre 15 godina

Bravo Nole...bio je ovo dobar turnir...ne treba ocajavati ....danas si igrao dobro mislim da je mogao ubiti mec da je na 4:1 iskoristio prednost i poveo na 5:1 i dosao na svoj servis...na 5:3 kod svog servisa nije imao ni srece ...mada marey je igrao odlicno...sve u svemu veliki korak napred...mislim da ce biti jos bolje...

Beogradjanin

pre 15 godina

Ne razmišljam ko će biti 3-ći, ko 4-ti, ko će pasti, a ko će se popeti na lestvici, ali znam da u ovom trenutku, postoji samo jedan čovek kome je više krivo i koji više žali od mene što je Novak izgubio.
To je Novak!

A Škotu (Mariju-Mareju) sve čestitke na zasluženoj pobedi.

I da, i kad je loše i teško i kad je dobro i lako, do kraja i zauvek uz Novaka!

Gajetano

pre 15 godina

Ma ljudi, Novak je mislio da se igra na 3 dobijena seta. I taman kad se zagrejao i spremio da razvali protivnika u preostala tri seta, kad ono ... kraj!

zoran

pre 15 godina

Pa dobro ljudi sta ima tako lose sto je Mari pobedio.Pa Nole je dosao do finala,bolje 60 miliona Britanaca da je srecno nego nas 7-8 milina Srba

Daniel

pre 15 godina

Sad će Nadal vladati do negdje 7,8 mjeseca pa onda opet Murrey na tvrdoj podlozi. A Đoković će do kraja karijere biti treći, samo će Federerovo mjesto zauzeti Murray.

BOJAN

pre 15 godina

Jednostavno...pobedio je bolji teniser trenutno...Čestitka Mareju na osvajanju turnira i budućem broju 3 na ATP listi...svaka čast i Noletu,ali mislim da je pravo vreme za promenu trenera i rad na servisu koji je očajan...

MAJA92

pre 15 godina

IDEMO DALJE..STA IMA VEZE,turnira ima koliko hoces pa ne moze uvek Nole da pobedi..odlican posao si uradio protiv Tsonge i Federera tako da je ovo bilo malo losija igra i takav je ishod..IDEMO DALJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Djole

pre 15 godina

Jedno pitanje za sve srbe.u koje ubrajam i velikosrbe,-Da Novak nije srbin ,koliko nas srba i postovalaca sporta-tenisa,bi ga volelo i postovalo kao coveka,iliti osobu!
Njegovi uspesi na terenu sigurno zasluzuju paznju i postovanje,nije mala stvar biti treci na rang listi svetskih tenisera,ali ponasanje na tom istom terenu a i van terena(ukljucujuci roditelje) u mnogo slucajeva je malogradjansko pa i sramno!
Pa u redu zasto me to boli kao i mnoge druge?
Da vam budem iskren,zato sto zivim daleko od svoje domovine i premda sam samo obican radnik,trudim se da svojim dobrim radom a i ponasanjem doprinesem ugledu nasih ljudi u domovini a i ovde u Kanadi.
Znate,moje je misljenje da ne mozemo svi biti vrhunski sportisti,umetnici,pevaci pa da ni ne pominjem naucne radnike,ali svi mozemo biti,svojim ponasanjem i vrednostima ,pravi ambasadori svoje zemlje.
I onda cemu komentari tipa -PA STA STE VI

Sirena

pre 15 godina

Bravo Novače, samo napred, ti si nešto najlepše što nam se dešava u ovim danima. Ono što me teši u ovom porazu j, činjenica da ćeš ti još puno puta biti u finalu. Srećno

xoxo

pre 15 godina

Joj sto me nerviraju ovi komentari tipa ,,ajmo sada pljuvci ili ajmo kriticari,, jer onako se ne smije izgubiti, onakav neozbiljan pristup se rijetko viđa vodit 5:2 i izgubiti hajde da je neki slabiji igrac pa nebih nista rekao!!UHHH

Marija

pre 15 godina

Novak Djokovic,teniser,od oca Srdjana i majke Dijane je bolji teniser od Endija Mareja!!!!!
Jedini razlog sto je veceras izgubio je nedostatak vrhunske forme!!Dovoljno je bilo videti kako se razleteo pocetkom drugog seta.To je pre uspeo da odrzava tokom celog meca.A ako je pre to mogao,moci ce opet!!!!Kakav je bio pre mesec dana sad je super!!!A vi koji podcenjujete njegove pobede nad Congom i Federerom lupate gluposti!!!Nisu to igraci koje neko tek tako moze da pobedi!!!I zar mislite da je Federer u karijeri svaki mec dobijao uz jak otpor protivnika!!!Novak je nevidjen igrac i to cete videti!!!!Jedino mi je zao zbog fizickih slabosti,ali bas to treba da nam svima stavi do znanja koliki je on borac,i koliko je njemu teze da se probija!!!!Mozda preterujem ali on mi deluje kao Zistin Enan medju ovim gladijatorkama!!
Do svoje 21. godine, uradio je mnogo za svetski tenis i za sebe,a najzad i za nasu zemlju i umesto da ga svi branimo,mi ga pljujemo!!!
Ja cu zbog svega ovoga uvek navijati za njega i podrzavati ga!!

neki lik

pre 15 godina

Tuzno je , al je moglo biti jos tuznije da Nole nije zaigrao bolje 2. set.
Sve u svemu veliki uspeh plasman u finale, 3. mesto je na izmaku al ni to nije bitno ,ono sto ce se pamtiti je Federerov polomljeni reket :)

brasha

pre 15 godina

A sad, detchko, pravac na svoj Kopaonik da udises svez vazduh, popravljas kapacitet pluca i povecavas broj crvenih krvnih zrnaca, da ne bi vise razmisljao o Suncevoj toploti nego o onome sto ti je posao.

Sale

pre 15 godina

Moja jedina lična zamerka je - karakter: kod 5:2 za Novaka Marej servira i Novak ne pruža nikakav otpor uzdajući se u svoj servis (koji je sve gori) i glatko gubi taj ali i narednih 4 gema. Vrhunski igrači ulaze maksimalno u svaki poen, gem. Krajnje je vreme za promenu oba trenera jer je kontinualno psihofizičko pa i taktičko-tehničko nazadovanje očigledno u polednjih godinu dana. Prethodno napredivanje nije bilo rezultat rada trenera već samo čistog talenta i fizičkog razvoja. Dakle, novi trener što pre!

Kimster

pre 15 godina

Zahvalio bih se svima koji su me prekjuce iziritirali svojim omalovazavanjem Federera. Pokupio sam se i uplatio singl na Mareja. Jos jednom hvala svima.

P.S Djokovic je veliki igrac ali zbog njegovog oca i navijaca ga mnogo ljudi sirom sveta ne voli. Shame.

green aca

pre 15 godina

U danasnjoj Politici ima izvanredan komentar o Novaku Djokovicu.Prosle godine na istom turniru u polufinalu Novak je pobedidio Mareja sa 6:1 6;0. Razlika u godinu dana ogromna.Marej napreduje Novak stagnira. Servis sve losiji i losiji, forhrmd i bekhend nema poboljsanja. Kretanje nikakvo. Forsiranje drop shota koji su svi procitali od 10 pokusqaja jedan mozda uspe a ostali ili u mrezu ili protivnik lagano stigne. Vreme je da stavi prst na celo i da se zamisli sta ce sa svojom karijerom. Akose zadovoljva postignutim ok. Ako ostatak karijere misli daotaljava i dabude do 15 mesta i to je ok.A ako misli da napreduje pod hitno da menja trenera i fitnes trenera

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Odlične su te tvoje prognoze samo je problem što nikada nisi pogodio niti jedan meč.Možeš samo da sanjaš da će prosječni Đoković pobjedit uvjerljivo najboljeg Nadala. Tako si govorio i prije Davis cup meča pa je krasno završilo po Novaka. Glatkih 6-4 6-4 6-0 s time da Rafa i nije igrao nešto posebno no to mu i ne treba za pobjedu protiv Đokovića kojeg vodi 13-1 u setovima računajući mečeve na zemlji. Nadal će nakon Roland Garrosa osigurati broj 1, a ostatak sezone će igrati u bermudama i klompama.

Gane

pre 15 godina

Razocaran sam njegovom igrom,bilo je ocajno gledati ga,mislim da je mogao i trebao mnogo bolje,protivnik je odigrao mnogo strpljivije i zasluzeno pobedio... Bice bolje...

Miki

pre 15 godina

(Aleksandar Nikolic, 5. april 2009 21:04)
Da ne kritikujem! A sta treba da ga hvalim?
Navedite mi jedan dobar razlog,zasto da ga hvalim za vecerasnju igru.
Djokovic je senka coveka od prosle sezone,a zato je najodgovorniji ne Novak vec njegovi treneri.
Toliko.

sh

pre 15 godina

alo bre pametnjakovici,shvatite vise da je novak dostigao maximum,i da njegove ficicke sposobnosti ne mogu dalje od ovoga...svaka mu cast!!!a svako ko je sportista zna da se svaki mec na svetu moze izgubiti a ovi indiijanci sto stalno napusavaju novaka nikada loptu nisu sutnuli niti potrcali...AJMO NOVACE!!!

Sasa

pre 15 godina

Ma dobro sad izgubio pa izgubio. Nije to strasno jer je ovaj Skot stvarno dobar iako je nekako antipatican.
Jedino me nervira kod Novaka sto sve vise mislim da on nije u stanju da odigra ni dva postena seta. Znam da je vrucina i da je tesko za disanje ali tako je i protivniku. Stalno mu je frka sa disanjem. Hoce li jednom odigrati ceo mec a da se ne zali da ne moze da dise ili da nema snage. Pa valjda ima nekog kondicionog trenera.
Sa ovakvom snagom bojim se da ce posle Pariza stvarno izgubiti i trece mesto a vec mu dahcu za vrat Del Potro i ostali.

Djole je srbenda

pre 15 godina

MODERATORE OBJAVI OVO CIK AKO IMAS HERCA111
MAREJ JE RUZAN ima zube ko hrt a usi ko vetrobrane na FAP-u, kad ga kamera uhvati u krupnom planu direkt covek da se prepadne gleda li u predatora ili morski krastavac.

Duska*

pre 15 godina

Eh... Pa sta da se radi, Mari je bio bolji i gotovo. Ali, nije ovo kraj, igrace se tenis i dalje, a ja verujem Nole u tebe! I finale je veliki uspeh. Bice bolje.
Inace, mislim da ovaj Mari po najmanje ugrozava Noletovo 3. mesto, do polovine sledece godine on zauzima 1. ili 2. mesto, Nole trece, a Federer... Tek ce da bude gusto. Usput, morala sam lek za smirenje da popijem da bih odgledla ovaj mec...
Nole, drzi se, jos si ti mlad, ima vremena da se dokazujes.

zoran

pre 15 godina

Ne treba kritikovati Novaka.

Zdravlje mu nikada nece dozvoliti da se nosi sa ovim razbijacima. Na zalost vrhunski sport trazi i vrhunsko, besprekorno zdravlje.On to nema i prici je kraj.
Ovo sto je postigao do sada je ogroman uspeh sa takvim stanjem u kome se on nalazi. Sada sledi sezona sljake gde brani 2800 bodova i to u vreme leta = verovatno vrtoglavi pada na tablici, ali to je zivot.

Cestitke za postignuto do sada.

kin ping meh

pre 15 godina

Prvo da se osvrnem na komentar br. 125. koji je potpisan sa "ja". Nevjerovatno kvalitetan komentar, i sta?! Preporucilo ga je 27 osoba a glasalo protiv, osam osoba. Po mom misljenju covjek mora da bude strahovito mentalno retardiran, da bi glasao protiv ovakvog komentara. Ovo u stvari pokazuje da je procenat mentalo retardiranih debila danas poprilicno visok.
Jos bih dodao, da je ovdje veoma bitan faktor vremena. Neke mladje osobe misle da je svijet zavrsio svoju pricu u roku od narednih nekoliko mjeseci, medjutim, vidjecete kakva ce se sve teniska cuda desavati sljedecih desetak godina. Nole tu ima poprilicno vremena da obogati i dopuni svoju svijetlu tenisku istoriju. Obzirom da i sam igram tenis, mogu Noletu savjetovati sta da radi ubuduce. Mora da se vrati svom starom sistemu igre, a to je: samo strahoviti i razarajuci udarci i to konstantno, bez posustajanja, onako kako je igrao prije godinu i po dana, i po cemu su ga prepoznali svi teniski strucnjaci, kao jednog od najvecih teniskih talenata. Da, i ne bi bilo lose, kao sto je vec neko primjetio, da promjeni kompletnu trenersku ekipu. Onako, cisto radi psiholoske rekonstrukcije.

Sanja i Tanja

pre 15 godina

Nole najbolji si bez obzira na poraz.Ovih dana si imao mnogo problema i finale je veliko.Ti si sampion svih sampiona!!!Republika Srpska ce uvijek biti uz tebe!!!Veliki pozdrav za sampiona kakav se vise nece roditi,a to je naravno Novak Djokovic zvani Nole!!!Idemo dalje,bez predaje majstore!!!

rafa nadal

pre 15 godina

evo onima koji su govorili da je djokovic ubio federera blabla ma kaki djokovic federer je sam sebe pobjedio da je igro nebi ti moj nole poena vidio federer je 5 godina bio prvi ima 13 gs naslova 58 titula a ti nole neces nikad 2. bit murray ce ti uzet i to tvoje 3. mjesto

Chana

pre 15 godina

GLUPOST JE NEUNIŠTIVA !!!

Nema spavanja - ovakve komentare može čovek da čita samo dok je okruženje na nivou srednjeg veka, a tu je danas Balkan...
Zato, to vredi popisati, jer šta ako nas DEMOKRATE iz EU ekspresno "POVRATE u neku Našu Budućnost, a u neku Svoju Prošlost) - možda neće baš sve biti isto na starom, dobrom, TRULOM Balkanu !?
Elem . . .

EGZEMPLAR NUMERO 001:
Jos pure trebas da jedes ili ti cicvare.....ovaj ce te preteci ubrzo,postao si folirant,zato sto si umislio da ces tek tako biti prvi! Pre svega sam Srbin!
(Dr Popara, 5. april 2009 21:21)
- NISI TI SRBIN, I( )AKO SI...

EGZEMPLAR NUMERO 002:
Ma dobar je Djokovic,ali realno mjesto mu je izmedju 5-tog i 10-tog!!!
Pa Marej je za njega profesor!!!
I Tsonga!!Rodik!Uskoro i Del Potro,Cilic...Da nepricam o Federeru i Nadalu...
(Srijem, 5. april 2009 21:27)
- JA SAM IZ SREMA, A TI ?!

EGZEMPLAR NUMERO 003:
Nisi ti svetski igrac, ostali mogu da misle sta god hoce...
(Flash, 5. april 2009 21:32)
- PA I TI IMAŠ PRAVO DA MISLIŠ...

EGZEMPLAR NUMERO 004:
jdsijasdjisaddsokksadksa
(Nemam reci,samo slova, 5. april 2009 21:34)
- DUHOVITO, DA UMREŠ - OD DOSADE...

EGZEMPLAR NUMERO 005:
"staro dobro" Noletovo oruzije :
medicinski tajm out (koji nije bio.. na Andy-jevo iznenadjenje )
doktorima saopstava da se ne oseca dobro pa zatim uzme 4 gema za redom jednom od najboljih igraca sveta !!!
SREĆOM (!?!?) Andy je uspeo da se skoncentrise i rutinski zavrsi mec.
nije mi jasno zasto to radi, dovoljno je dobar igrac da mu takvi pokvareni potezi ne dolikiju.
(miki, 5. april 2009 21:39)
- P.S. SKOTE, PRE TAČKE ILI ZAREZA NE MORAŠ KUCATI RAZMAK !!!

EGZEMPLAR NUMERO 006:
Nole pobedjuje samo kada protivnik igra lose.
(Mr Gaza, 5. april 2009 21:40)
- OVAJ JE OTKRIO TOPLU VODU: "UVEK POBEDI BOLJI - LOŠIJEG"

EGZEMPLAR NUMERO 007:To Marej!!!
Andrija Maric(Andy Murrey) i Marin Cilic su buduci vladari tenisa.
Zivjela Skotska!!
Zivjela Vojvodina!!
(Torca Sombor, 5. april 2009 21:44)
- OVOM I NE TREBA KOMENTAR, A NI NIŠLIJKE TE NE VOLE...

EGZEMPLAR NUMERO 008:
Šteta što Đokovića toliko izcrpi sunce, ili što organizator ne stavi početak utakmice kad je već podnošljivije...
Treći set već ne bi izdržao, videlo se u drugom setu posle 4:1 da nemože više da prednjači.
(peronimo, 5. april 2009 21:46)
- ŠTETA... OKLEN SI TI !?

EGZEMPLAR NUMERO 009:
Joj sto me nerviraju ovi komentari tipa ,,ajmo sada pljuvci ili ajmo kriticari,, jer onako se ne smije izgubiti, onakav neozbiljan pristup se rijetko viđa vodit 5:2 i izgubiti hajde da je neki slabiji igrac pa nebih nista rekao!!UHHH
(xoxo, 5. april 2009 21:49)
- JOŠ JEDAN DOMOLJUB... ILI DOMOBRAN ?!

EGZEMPLAR NUMERO 010:
Sramotna igra a posebno ono grljenja Mareja na kraju u znak zahvalnosti sto te je spasao daljeg mucenja.Ajde vec jednom promeni to drzavljanstvo ili batali tenis, samo nas brukas.
(Dejan, 5. april 2009 21:51)
- KO ĆE OVOM DA VRATI SATE ?!

EGZEMPLAR NUMERO 011:
"Đoković je igrao znatno ispod svog nivoa"...pa mozda mu je ovo nivo trenutno, ne moze bolje...sta je onda njegov nivo, ono od pre dve godine..bilo pa proslo!
(O da!, 5. april 2009 21:54)
- ...

EGZEMPLAR NUMERO 012:
1.Nadal 2.Verdasko 3.Del Potro 4.FedereR 5.Rodick 6.Marej 7.Stepanek 8.Conga 9.Simon 10.Monfils 11.Gonzales 12.Blake 13.Nalbandian 14.Cilic 15.Ferer.....25.Lorda 26.Boleli 27.Sepi..... 45.Cipolla 46.Tipsarevic.... 112.Djokovic 113.Pasanski
(Lazar, 5. april 2009 22:13)
- BUUU... GEEE... ŠMRC...

EGZEMPLAR NUMERO 013:
nisam ja hteo da stavim Noleta u tim za Fantasy tenis ,nego Andy-ja.....
Jedno je sigurno....svi napreduju osim Rogera...on je svoje odigrao i naravno,Novaka.....zato je vreme da on nauci nesto novo....i zato bi trebalo da promeni trenera....jer ovako vise ..nije to ono sto moze da bude....Andy je promenio trenera i od tad igra kao preporodjen...Nek azem da je Vajda los ali ....nesto mora da se menja....
(realan, 5. april 2009 22:21)
- NEMA ČORBE - BEZ ZAPRŠKE !!!

EGZEMPLAR NUMERO 014:
Nikada ti neces biti broj 1,svaki put nas sve vise razocaravas!! ako ne mozes da izdrzis nemoj ni da igras!!!
(realno_, 5. april 2009 23:12)
- IZGLEDA DA SU SVI REALNI...

EGZEMPLAR NUMERO 015:
djokovicu vrati mi 30000 sto sam pukao na tebe...i kakav si ti to vrhunski sportista kada treniras ceo zivot a posle pola sata igre lipses po terenu???
(raul, 5. april 2009 23:13)
- PUKO SI TI I VIŠE, SAMO KAD MALO RAZMISLIŠ...

EGZEMPLAR NUMERO 016:
Organizujem peticiju da me organizatori svih buducih turnira OBAVEZNO u rasporedu stave da igram kada sunce zadje i kada vetar pirka! Ko je za neka preporuci!
(Nole, 5. april 2009 23:57)
- PREPORUČUJEM TI - DA ODRASTEŠ !

EGZEMPLAR NUMERO 017:
Znači sledeću reklamu Nole snima za BMW 4, da se slaže sa pozicijom na listi? Ah da, ne postoji BMW 4, možda mu je BMW 7 idealan, taman dok izmontiraju slagaće se sa ATP-om. Bolno za neke navijače ali realno, sorry but ..biga, da bi se postalo teniska sila potrebno je mnoooooooogo para i duuu…uu ga tradicija, sa par igrač(ic)a koji se pojave jednom u 20-25 godina ne može da se prdi o Srbiji kao nekakvoj teniskoj sili. NĐ će teško ikad primirisati prvo mesto, JJ i AI su sve dalje od vrha, ... pa Srbijo, wake up, truth is out there
(Mali od palube, 5. april 2009 23:57)
- MALI OD ČEGA ?!

ZAISTA, GLUPOST JE NEUNIŠTIVA !!!

Laka Vam Noć !!!

tomas

pre 15 godina

A ja mislim da je Novak na ovom i prethodnom turniru postigao mnogo, mnogo vise nego sto je iko ovde mogao da pretpostavi. Bravo, Novace, samo napred: dobronamerni su uz tebe. Pa, onaj ko je ikada uzeo reket u ruke zna koliko si mnpogo postigao i postizes. Bravo!

ja

pre 15 godina

O kakvoj mrzovolji pricate ljudi?
Delovao je tako jer se verovatno i njemu samom smucili ti problemi sa vrucinom i disanjem.
Ovo je bio vec 4-5-i put ove godine da ima iste probleme i to uglavnom u najvaznijim mechevima.
Vudeli ste da je nakon one lekarske intevencije pri rezultatu 0:1 poceo da igra kao kamikaza, na sve ili nista, na kratke poene i izuzetno riskantne udarce.
Uspeo je tako da osvoji 4 gema, ali je verovatno istovremeno izgubio i ono malo snage sto je imao.
I normalno je bilo da je tu stao. Nekako je uzeo svoj servis i poveo sa 5:2. Pustio Mareja da uzme svoj servis gem i sve karte bacio na sledeci gem u kome servira.
Na zalost nije uspeo da ga osvoji.
Par greski , zatim ona Marejeva lopta koja na jedvite jade prelazi mrezu i tu je bio kraj.
Mogao je mozda da osvoji sesti gem, ali sve jedno ne bi imao snage vise ni za tai brejk, a kamoli za treci set.
Taj mech je nazalost unapred bio izgubljen cim je Novak osetio probleme sa disanjem.
Secate li se onog finala u Sinsinatiju, kada su u poslednjem tai brejku njih dvojica odigrali jedan poen sa skoro 40 udaraca?
Nakon tog poena su obojica teturali po terenu i nisu mogli da dodju do daha.
Na zalost taj poen je na kraju pripao Mareju i istovremeno odlucio pobednika u tom mechu.
Ali da Novak nema kondicije ne bi imao snage ni za 20 udaraca , a ne za 40. Sto se njegove kondicije tice nije ona nista losija nego kod drugih igraca, ali jednostavno ima te probleme sa disanjem koji uglavnom nastaju na velikim temperaturama i tu se ne moze nista promeniti. Trazio je Novak vise puta da mu pomere mech u neki vecernji termin i ni jednom mu nisu izasli u susret. Jednostavno su neki drugi lobiji koji stite svoje tenisere, mnogo jaci. Svi oni dobro znaju da u vecernjim terminima retko koji igrac ima sanse protiv Novaka i svesno ga stavljaju u dnevni termin.
Da su kojim slucajem finale igrali Federer i Nadal mogu u zivot da se kladim da bi se to finale igralo u vecernjim satima. Cak je do pre 3 dana bio i objavljen vecernji termin za finale, i onda odjednom kad su 2 favorita ispala - termin se pomera.
Sve ovo moze samo da ide na cast organizatorima.

Uostalom culi ste veceras i Mareja koji ovako fizicki spreman izjavljuje kako je jako tesko igrati po toj vrucini. I njemu je tesko, a nema disajnih problema kao Novak.
Novaku ne odgovaraju te vrucine i kraj price. Ali ne treba ga zbog toga pljuvati.
Ni Nadalu ne odgovaraju brze teniske podloge, pa ga niko ne pljuje zbog toga sto na njima cesto gubi.
Ne igraju se svi turniri na sljaci, kao sto se ne igraju ni svi turniri po ovakvim vrucinama.
Dakle svi oni i dalje imaju jednake sanse za prvo mesto.
Marej ce sigurno biti prvi, jer je trenurno najbolji svetski igrac. Novak je tu odmah iza njega. Federer i Nadal su ove godine po kvalitetu ipak iza njih dvojice.
I vrlo brzo cete se svi uveriti u to.
Sta cete pricati kada Novak i Marej budu igrali ove godine finala i Rolan Garrosa i Wimbldona?
Hocete li i dalje pljuvati Novaka i velicati Vamos Rafu i Go Rodzera?
Ili cete mozda napokon shvatiti ko su ove godine 2 najbolja igraca?

miroslav

pre 15 godina

Da li je Novak Djokovic cuo za mogucnost koja se zove PROMENA TRENERA, DAKLE PROMENA TRENERA.
Ono sto se vidi to konstantan pad u igri.
Federera je pobedio jer je ovaj bio ocajan, a Congi je bio ocajan dan.
Nole, ustvari uporno sam sebe pobedjuje, svojim greskama.
Dakle, Nole, pod hitno MENJAJ TRENERA, ako zelis da i dalje bude u vrhu svetskog tenisa.

ica za

pre 15 godina

Nema razloga da kritikujemo Noleta jer je covek dosao do finala i u finalu je ruku na srce, Marej bio bolji.
Mozda ce on u naredna 2 meseca da izgubi 3. mesto, ali ja mislim da ce do kraja godine da pokaze zasto je on vrhunski teniser.

Matija Gubec

pre 15 godina

Dokle više u sportskim vestima korišćenje državljanstva namesto imena? Dovoljno je na početku reći ko je odakle, i nema potrebe stalno potencirati "Srbin", Škot", "Marsovac" - pogotovo kada se radi o takmičenju koje u svojoj suštini nema veze sa tim ko je odakle.

Venera

pre 15 godina

Po ko zna koji put sam zgranuta nekim komentarima ovde! Sad neki lamentiraju nad tim sto ce Djokovic (mozda) pasti na cetvrto mesto kao da je smak sveta! Pa i ako bude tako, PA STA ?!!! 'Alo, ljudi, cetvrti NA SVETU !!! Malo li je ?!!! Da vidim onda vas!

P.S. Naravno, Novaku sve cestitke za ulazak u finale! Glavu gore, bice JOS bolje sledeci put!

1:58PM

pre 15 godina

Volim ga i navijam za njega ali bilo bi dobro da BAR JEDNOM odigra ceo mec bez lekarske pomoci, pa sta bude.
Nije jedini koji je povredjen/umoran, itd. Ovako ce biti decak koji je vikao "vuk", dzabe kad je preterao s tim u proslosti i sad niko vise ne zna da li je u pitanju stvarna povreda ili je sve psihicke prirode.
Zelim mu jos mnogo mnogo uspeha i dobro zdravlje u buducnosti.

zg-boy

pre 15 godina

jako mi je žao prošlog komentara,koji sam napisao poslije pobjede Đokovića u 1/2 finalu i priče o dabru i žabi,jer isti nije objavljen...u nadi da će ovaj put ljubitelji tenisa i sporta uopće pročitati moj komentar ,želio bih samo ponoviti slijedeće;radujte se s Novakom,slavite ga,podržite,tugujte s njim,ali nemojte ga vrijeđati,omalovažavati,pljuvati i kopati po privatnom životu jer nemate za to nimalo moralnog prava...nije razlog to što će puno vode proći Savom i Dunavom prije nego se pojavi takav dragulj,u kojeg nitko nije ništa uložio(osim njegovih najbližih),nego čisto zbog kulture navijanja i odnosa prema sportu uopće...sve će ti ovi narodi na balkanu oprostiti osim uspjeha,vjerujte mi to sam mnogo puta vidio i doživio na primjerima naše Janice,Ivice,Gorana,Blanke i dr pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Nikola

pre 15 godina

ma kakav murrey on pojma nema to da je on buduci br.1 pokazece nadal kad mu napravi petardu sledeci put.Nole je katastrofa odigrao a i navikli smo da tesko da spoji 2 pobede,jednostavno takvi su nasi sportisti.Sve stoji talenat.. its ali kad treba da se vezba,kondicija tu svi padaju.On nije u stanju da odigra 2 maratonska mecha na grand slamu,a izgleda da je izgubio snagu i za masterse.Vazno da ce organizuje serbian open.

SRBIJA DO TOKIJA

pre 15 godina

Samo bih zeleo da Nole ne bude toliko prepotentan, kada gubi da ne pokusava neke nerealne poteze kojima bi kao pokao da iako ga mrzi mozda da igra ipak je on cudo...
Ta kivnost na sopstvenu publiku i zamerke na sve faktore sem na svoju igru... Dok je bio skroman i vredno radio, bio je neunistiv, ne vidim zasto sada sa jos vecim iskustvom ne bi bio i bolji... Ali mladost je to a i popularnost, slava naravno... Valjda ces ponovo biti onaj stari!!!!

ja

pre 15 godina

@dr.house
Zvanicni skor izmedju Nadala i Mareja jeste 6:2.
Medjutim lepo sam napisao da u poslednjih 8 meseci Marej vodi 3:1 i to je tacna informacija.
Marej ga je pobedio na US Openu, na onom egzibicionom turniru na pocetku godine i u Roterdamu. Taj egzibiconi turnir ne ulazi u zvanicnu statistiku, ali se tamo igralo za prilicno lepu sumu novca i svi su se borili za pobedu kao da je u pitanju GS. Zato ne treba podcenjivati i tu Marejevu pobedu.
Marej je izgubio ovaj poslednji mech u finalu IW, ali i tome je dosta doprineo onaj vetar u finalu na kome se ocigledno Marej nije najbolje snasao. Sem toga Marej je pre toga odigrao prilicno iscrpljujuci mech polufinala u kome je pobedio Federera, pa je i to donekle uticalo na njegov poraz u finalu.
Seti se samo proslogodisnjeg Wimbldona. U osmini finala Marej je igrao gotovo 4 sata mech od 5 setova protiv Gasketa i onda u sledecem mechu isao tako umoran na Nadala i glatko izgubio.
Uostalom slican slucaj je bio i na US Openu. Prvo je igrao dvodnevno polufinale protiv Nadala i posle toga opet tako umoran na Federera u finale.
Repriza i na zavrsnom turniru, prvo pobedjuje Federera, pa glatko gubi polufinale od Davidenka - opet samo zbog umora.
Dakle on te meceve moze da izgubi samo ako u njih udje umoran.
Medjutim ni Nadal, ni Federer, pa ni Djokovic nemaju sanse da ga dobiju odmornog i to je trenutna realnost svidelo se to nekom ili ne.
Doduse Marej do sada nije napravio ni jedan iole zapazen rezultat na terenima na sljaci, tako da je malo nezahvalno govoriti o njegovoj igri na sljaci. Sa njegovim stilom igre ima sve predispozicije da na sljaci pravi odlicne rezultate, a opet njegovi dosadasnji rezultati na sljaci ne idu u prilog ovoj tvrdnji. Sigurno je da ce sa ovom formom i na sljaci biti bolji nego ranije, ali koliko bolji to ostaje da vidimo.

Novak medjutim igra odlicno i na sljaci. Prosle godine je na turnirima na sljaci imao 16 pobeda i 3 poraza (2 od Nadala i jedan od Federera).
Od ostalih igraca izgubio je samo 3 seta i dobio 37 setova.
U tih 40 setova je ukupno 19 puta gubio svoj servis, dakle jedva jedan servis gem u svaka 2 seta.
U Hamburgu protiv Nadala je Novak u celom mechu osvojio svega 3-4 poena manje od protivnika. Dakle ako neko moze Nadala da pobedi na sljaci onda je to upravo Novak.
Taj mech Devis Kupa ne vredi pominjati. Mozda ne znas da Novak tamo zbog kise nije mogao da odradi 2 postena treninga, a dosao je direktno sa turnira na tvrdoj podlozi. Sem toga onaj teren u Spaniji se cak ne moze nazvati ni sljakom - vise je to licilo na neki sundjer. Spanci su uoci mecha posuli bar nekoliko tona sljake po terenu, tako da su podlogu toliko usporili da na pojedinim mestima loptica jednostavno nije ni odskakala posle pada. Bilo je par stvarno smesnih trenutaka, kada loptica padne i ostane ukopana u pesak, kao da je pala neka bilijarska kugla , a ne teniska loptica.
Medjutim Monte Karlo, Rim, i RG su ozbiljni turniri i tereni na njima su profesionalni, a ne ova "gradilista" na kojima spanci igraju.
Ne tvrdim da ce Novak pobediti Nadal na sljaci. Uostalom mozda se ove godine ni ne sastanu nijednom na sljaci.
Ali ako se i sastanu i Novak pobedi - to za mene nece biti nikakvo iznenadjenje.
Isto tako nece me iznenaditi ni ako Nadal izgubi od nekog drugog igraca.
Cinjenica je da je on ove godine u mnogo losijoj formi nego prethodne.
I Novak je na sti nacin zapoceo proslu godinu (titulama u Australiji i na IW), pa mu to ipak nije bilo dovoljno da zadrzi prvu poziciju do kraja godine.
Uzmi u obzir da je i u Australiji i na IW Nadal spasavao izgubljene mecheve protiv Verdaska odnosno Nalbandiana. Bukvalno su ga 2 poena na tim turnirima delila da umesti 3000 - na njima uzme jedva 1000 poena.
Dakle uopste on ne briljira kako to tebi izgleda i na svakom ovakvom turniru je na ivici da ispadne vec u 2-3 kolu.
Ako Nadal ne uspe da osvoji bar 3 velika turnira na sljaci od ova 4 (Monte Karlo, Rim, Madrid i RG) izgubice i teorijske sanse da zadrzi to prvo mesto na kraju godine.
Jednostavno, skoro polovina bodova koje ima su mu sa tih turnira i bez titula na tim turnirima ne bi on bio ni medju prvih 5.
Na kraju ne znam koje se to moje prognoze nisu obistinile. Jedino sto sam prognozirao je da ce ovu godinu Novak i Marej zavrsiti na prva 2 mesta, a Federer i Nadal na 3. i 4.
A na kraju godine mozemo da pricamo da li sam bio u pravu ili ne.
Evo ti na kraju i podaci o dosadasnjim rezultatima za ovu godinu:
Nadal 3605
Murray 2620
Federer 2010
Roddick 2000
Djokovic 1820
S obzirom da je Novak u Australiji osvojio 360 bodova, a Nadal 2000 vidi se da su od Australije pa na dalje obojica napravili po 1500 bodova dakle gotovo isti broj bodova.
Sva Nadalova prednost u odnosu na Djokovica je sa tog prvog gren slema.
Od vecih turnira ostalo je jos 7 mastersa (3 na sljaci i 4 na tvrdim podlogama), 3 GS (sljaka, trava i beton).
Titule na tim turnirima donose ukupno 13000 bodova, finala 6000 bodova. Cinjenica je da ce vecinu tih bodova uzeti ova 4 prva igraca, ali pravo pitanje je ko ce od njih koliko uzeti.
Ako ravnomerno raspodele te bodove - poredak ce ostati isti kao i sada. Ali ako jedan od njih uzme umesto 25% recimo 40% tih bodova, automaski ce ostala trojica voditi jako neizvesnu borbu za preostala 3 mesta.
Ti mozda mislis da ce najvise tih bodova uzeti Nadal.
Ja recimo mislim da ce najvise uzeti Marej, a odmah iza njega Djokovic.
Dakle Nadalu i Federeru u tom slucaju preostaje da odluce ko ce biti 3. a ko 4.

Gogo

pre 15 godina

Kako je zivot cudan, pre samo dve godine je Novak "odvaljivao" ovog Mareja i to ubedljivo. I ovaj je radio, radio, dok se nas as malo uljuljkao i nije od pre dve godine nesto bas napredovao. Na stranu to sto vec izgleda tako fizicki potrosen...Razlika u gabaritu se videla dobro kada su stajali na dodeli nagrada jedan pored drugog. Novak izgleda kao junior u poredjenju sa Marejem kada je rec o misicnoj masi. Sta radi taj kondicioni trener sa njim, zbog cega Nole ne zamoli velicinu tipa prof. Petronija Zimonjica ili Seada Krdzalica da radi sa njim. Ljudi su dokazani strucnjaci u oblasti fizicke pripreme. Ovaj momak sto radi na fizickoj psremi sa Novakom ne izgleda bas prekaljeno. Inace sto se samog meca tice cestitke Novaku za drugi set. Borio se kao lav. U prvom je stvarno licio na rekreativca kako lepo rece moj brat.

peronimo

pre 15 godina

Šteta što Đokovića toliko izcrpi sunce, ili što organizator ne stavi početak utakmice kad je već podnošljivije...
Treći set već ne bi izdržao, videlo se u drugom setu posle 4:1 da nemože više da prednjači.

KOROMAN

pre 15 godina

Neki ce reci, tenis je posao, slazem se sa tim, ali mislim da kad izadjes na teren ne treba da "RADIS" tenis vec da se IGRAS tenisa.... prosle godine si se igrao....vrati se igri NOVACE!!!
VOLIMO TE!!!

svetlana

pre 15 godina

Ja ne znam sto mi niste objavili prethodni komentar.....nema veze......
elem.
Tuzna sam. (zato sto je Nole izgubio, drzace me , kao i obicno par dana, a skroz proci kad ga opet vidim s reketom)
Srecna sam i ponosna (zato sto si nas, divan, hrabar i beskrajnog srca)
Danas je pobedio Mari, zasluzeno, jer je u boljoj formi i jer Noletu ne odgovara velika vrucina.
Iako mi se ne svidja njegov stil igre, a i kao lik je nesimpatican, ipak me za sada ne nervira jer se ne sluzi nekim ljigavim potezima kao zna se ko. Momak je vredno radio i sad zanje.
Samo to.
Noletu se forma vraca, to je vec i danas pokazao.
Nole, sre Srbije, ponose nas, hvala ti na svim divnim trenucima koje si nam poklonio ovim turnirom, a narocito ti hvala na onom slomljenom exfedovm reketu.
Bog je neke stvari ipak stavio na svoje mesto.
NOLE, LUCE NASE!

g@g@

pre 15 godina

aj,aj...kao neke strine...Najbolji gube i pobedjuju,uz tebe smo Nole.By the way neko je dao komentar da slabo telo i fizicka nespremnost jeste razlog zasto Nole nije prvi...slazem se.Idemo Nole dalje!!

pre 15 godina

Tko visoko leti…
Nisam Federerov obožavatelj, ali bilo je tužno čitati komentare Novakovih navijača koji su se natjecali tko će jače poniziti velemajstora Rogera.
Ja sam napisao da bi im se ta bahatost mogla obiti o glavu. To se i dogodilo!
Dakle, malo više poštovanja prema protivniku, osobito Murrayju (Mari) kojega su mnogi proglasili antitenisačem zbog njegove "odvratne defenzive i izbjegavanja muške borbe".
A jedini koji je danas izbjegavao mušku igru bio je Nole!

Igoritza

pre 15 godina

Odakle bre vama da Marej ubija tenis, i da igra dosadan tenis ? Jeste, svi ste sada neki struchnjaci, a dok nismo imali jelenu, anu, i novaka, niste znali ni shta je ATP lista, a ne ko je na njoj na kom mestu ...

Endi Marej - dechko FENOMENALNE fizichke spreme, ODLICHNIH udaraca, BRZIH lopti, i SAVRSHENE taktike!

ako on "vraca" loptice, dok ne dodje u priliku da opali poen, ili da protivnik pogreshi - on je najbolji teniser na svetu.

ako djokovic posle tri razmene izleti na mrezu, odigra "srcem", pokusha da nabije poen, ili odigra rizichnu paralelu/dijagonalu - onda on rizikuje, i kocka se, a to nije odlika mudrih.

REALNO - verdasko - marej, sa Australien Open-a je bio najbolji mech za gledanje u zadnje tri godine. lopte prshtale na sve strane, a mech Mareja NE MOZE biti dosadan, jer dechko u jednom poenu odigra - 3 slajsa, 4 direktna udarca, 7 promena diagonala/paralela, a svaka druga lopta naizmenichno ima suprotan spin. dechko je GENIJE, i ja uzivam u njegovom tenisu. a vama ako se svidja trk, tuc, hop, cup, vi onda gledajte NBA takmichenje u shutiranju trojki, em ide brzo, em se odma zna shta je i kako je, em nema puno razmishljanja, samo cepaj bato. ostavite mareja na miru da igra tenis, jer tenis nije za umorne koji bi shto pre da zavrshe poen, vec za one sa mozgom, Marej je velemajstor na teniskom terenu!

piksi

pre 15 godina

Jedan je Nole Djokovic! Ovi pogresni ljudi i pogresni komentari dolaze od hrvata i muslimana jel nijedan normalan srbin nebi nikada imao sigurno nista dati pozavidi.Ti si majstore iza sebe ostavio Rodzera i Congu sto je preveliki uspjeh. Nastavi samo tako dalje i neces nas nikada razocarati sigurno...

007

pre 15 godina

Novak je jos jednom pokazao da nema dovoljno fizicke snage.Sigurno da je talentovaniji i od Mareja i od Nadala ali talenat ne dobija meceve.Moje misljenje je da Novak treba da zrtvuje jedno dva-tri meseca i da poradi na kondiciji.

ja

pre 15 godina

@Djole

Hajde molim te objasni nama nepismenima sta to fali Novaku kao osobi?
Kakvo je to njegovo ponasanje na terenu i van njega?
Mislim da je Novak najveci sportista i fer plej igrac od svih tenisera.
Svakom igracu aplaudira kada napravi dobar potez. Vec je stotinu puta ispravljao sudije na svoju stetu i tako protivnicima poklanjao poene.
Svakom protivniku cestita iskreno i sa osmehom, kada izgubi mech.
Svakog protivnika koga pobedi pohvali cak i kad ovaj ne zasluzi nikakve pohvale.
Ja ga jos nisam ni jednom video da se raspravlja sa sudijama, sto inace rade i Nadal i Federer, o Rodiku da i ne pricam (nema mecha na kom se nije raspravljao sa sudijama).
Svaki njegov intervju je bio izuzetno korektan i kulturan.
Navedi mi ijedan razlog da Novak ne predstavlja svoju zemlju na dostojanstven nacin.
Kako to po tebi treba da se ponasa? Da pljuje po terenu i vadi gace iz guze kao Nadal?
Da lomi rekete i omalovazava protivnike kao Federer?
Da se svadja sa sudijama i non stop cese j..a kao Rodik?
Jesi li procitao sta je Federer rekao u svojoj izjavi posle poraza kada su ga pitali da prokomentarise Djokovica?
"Djokovic? Iz koje on ono drzave dolazi? Zaboravio sam...A da iz Srbije...".
Pretpostavljam da je to za tebe ogledalo pravog ponasanja. Obavezno u svakoj prilici pljunuti po protivniku.
Novak je bio jedan od najomiljenijih igraca kod publike sirom sveta. I odjedanput je prestao da bude njihov miljenik. A znas li kada i zasto?
Kada se javio video linkom na onaj miting koji je odrzavan zbog proglasenja nezavisnosti Kosova. Tad su se mnogi okrenuli protiv njega i od tada im nije vise simpatican.
Ok mozda nije trebao da se mesha u te stvari. Sport i politika ne idu zajedno. Ali on je jednostavno samo veliki patriota i uradio je to iako je bio svestan da ce to ici na njegovu stetu.
Sto se Novakove porodice tice, ne znam kakvi su. Mozda su dobri - mozda nisu.
Ali kakve uopste veze ima njegova porodica sa njim kao sportistom?
Cak i da se Novakovom ocu mozda mogu i naci neke zamerke - ja ne vidim nikakvog osnova da se bilo sta zameri Novaku.
Ima jedna poslovica koja kaze "Iver ne pada daleko od klade."
S obzirom koliko je Novak dobar - prosto ne mogu da poverujem da njegovi roditelji mogu da budu losi.
Jesi li nekad cuo da je Novak opsovao na terenu u toku igre?
Ja jos nisam, a cuo sam gotovo sve tenisere da psuju.
Novak ima takvo ponasanje, da bi svaka normalna osoba samo pozelela da moze da se ponasa kao on. Jedino nenormalnima to ponasanje moze da smeta.

LazaBG

pre 15 godina

BBC je vec Endija proglasio za drugog igraca sveta, i, ma koliko se to meni ne svidjalo, plasim se da su u pravu. Mozda je njegova igra bazirana na upornosti i izdrzljivosti, i cinjenica je da je nadobudan, ali je prosto konzistentniji od Novaka. Voleo bih da gresim, ali izgleda da je Endi u usponu, a Novak ne.
Ali Novak zna da smo mu svi kolektivno zahvalni na svemu sto je ucinio za promociju Srbije i srpskog tenisa, i da se unapred svi radujemo buducim njegovim mecevima.

Ženevljanin

pre 15 godina

Kladioničari su bili u pravu, pobedio je favorit i (trenutno) bolji teniser. Nikoga ne bi trebalo da iznenadi pobeda Marija koji je već mesecima najkonzistentniji ATP igrač i stoga najozbiljniji konkurent za nadalovog naslednika na svetskom teniskom prestolu. Što se tiče njegove defanzivne igre - teba reći da je ta njegova defanziva puna iznenađujujućih kontri. Nemam evidenciju vinera, sem što znam da ih je u prvom setu imao više od Novaka. verovatno i ukupno više. To nije karakteristika tipičnog 'prebacivača loptice preko mreže'. Neprinudnih grešaka, naravno, ubedljivo manje od srpskog tenisera. Đokoviću ipak treba čestitati na finalu Majamija i poželeti mu uspeh u nastavku sezone. Ipak je znatno poboljšao formu u odnosu na početak godine. Nadam se da će nastaviti u istom trendu.

ne razumem

pre 15 godina

Ok, izgubio je u finalu Mastersa.

Nedovoljan razlog za pljuvanje. Dajte prvo sta ste uradili vi za bolju sliku Srbije, bar priblizno kao on, pa onda poredjenje i kritika Noleta.
I napisite molim vas, koji ste bili na ATP listi :)

Nole samo napred.
Pozdrav!

milan

pre 15 godina

Pozdrav svima!

Nemojte ljudi odmah da kritikujete. Važna je bila ova titula, ali nije smak sveta...

Murray je evidentno u boljoj formi i nemojmo da se lažemo da nije bilo očekivano, ako koza laže, kvote na kladionicama ne lažu.

Mnogo se toga promenilo u svetskom tenisu u poslednje dve godine i Novak mora da unapređuje svoju igru ako želi da postane #1 što je i sam shvatio i nadam se da je poslednjih 5-6 meseci slabije igre u stvari faza koju mora da prođe da bi podigao svoju igru na nivo za dalje napredovanje.

Uostalom, ovako nešto je i Nadal prolazio u drugoj polovini prošle godine i od tada je praktično nepobediv.

Novak već sada ima bolji servis i volej i očekujem da ćemo ga već na USOpenu videti na pobedničkom postolju.

Nijedan stil ne prolazi dugo, pa će tako i Murray morati ubrzo da menja ovaj Gilbertovski "Winning Ugly" sistem igre.

Samo da je Noletu zdravlja, a nama na forumu će biti još mnogo radosti

Mira P.

pre 15 godina

@Zaza,Nikol Dz. i tako to.
Ne mogu se setiti nijednog igraca koji aplaudira protivnicima na lepim potezima osim Novaka.To sto radi Novak je u redu ali ne vidim razlog da vi prozivate Merija ili bilo koga zato sto ne aplaudira.Ko je uveo to pravilo.Novak je imitirao druge tenisere a Mari nije.Da
li to znaci da i ostali treba da se bave imitacijama.Naravno,ne.Mariju nema sta da se zameri,decko se ponasa normalno.Zasto vi zbog poraza trazite dlaku u jajetu.

realan

pre 15 godina

nisam ja hteo da stavim Noleta u tim za Fantasy tenis ,nego Andy-ja.....
Jedno je sigurno....svi napreduju osim Rogera...on je svoje odigrao i naravno,Novaka.....zato je vreme da on nauci nesto novo....i zato bi trebalo da promeni trenera....jer ovako vise ..nije to ono sto moze da bude....Andy je promenio trenera i od tad igra kao preporodjen...Nek azem da je Vajda los ali ....nesto mora da se menja....

Beholder

pre 15 godina

Lepota ove price lezi u tome sto su finale jednog od najskupljih svetskih turnira najelitnijeg sporta odigrali momci iz dve male zemlje u kojima se na tenis odvaja koliko i na razvoj Sudoku klubova...
Zivela Srbija, go Scotland!!!

AnimaNIa

pre 15 godina

Za sve je krivo globalno zagrevanje, jer da je Novak igrao pre bar 20 godina bio bi 110% broj 1.

Postoje i kondicioni treneri VALJDA a ne samo Vajda !!!

Aleksandar

pre 15 godina

Nole vec nekoliko meseca ne napreduje : Uvek smo delili misljenje da on moze bolje od 3. mesta a sada svi strahujemo da padne na 4 ...
Mislim da je pravo vreme da menja neke navike (primer Vajda) !

daca_

pre 15 godina

ma dajte ljudi..Marej jest imao nekoliko poena svojih..al on je samo ubacivao loptu..nole je taj koji je bio agresivniji i koji je pravio greske..po meni Marej nije bas neki igrac.Nole glavu gore i idemo u nove pobede i da,pljuvaci nek se ne javljaju nije ih nigde bilo kad je Nole razbio Fedexa

slavica

pre 15 godina

Nije lepo kuditi naseg vrhunskog sportistu ako izgubi poneki mec. On zaista ima velikih zdravstvenih problema, i to sa plucima,sto se vidi kada su klimatski uslovi nepovoljni. On je veoma mlad covek, neznog zdravlja, izuzetnog duha i talenta za sport. Nole je pravi sportista i fer igrac. Ali, zar nije zdravlje najvece bogatstvo?
Zapitajte se svi vi koji nipodastavate igru Novaka Djokovica, gde ste se sami oprobali u necemu i da li ste imali problema sa zdravljem u tim godinama?

nije kom je sudjeno vec kom je receno

pre 15 godina

Pa mislim stvarno kakav smo mi to narod, Djokovic je igrao mec u okviru svojih (trenutnih) mogucnosti , Murray nije nimalo bezveze niti imalo naivan igrac(smatram da ce vreme to tek da pokaze ,isto kao i u slucaju Del Potro-a)...
NOLE nije imao svoj dan i to je to , ovde na forumu gledam razne nepismenjakovice koji pljulju i pljuju a recimo nikad nisu uzeli reket u ruke pa da probaju i da sami vide i osete taj sport
iz licnog iskustva (6 godina sam aktivno trenirao i igrao tenis) znam kako je nekad skoro nemoguce dobiti igraca koji je pun samopouzdanja i jednostavno igra svoju igru .. to je bio primer vecerasnjeg finala i nadam se da ce NOLE izvuci pouku i drugi put se potruditi da nadje svoju igru protiv Murray-a...
Samo napred NOLE verujemo u tebe i kad gubis , ne moze se uvek pobedijivati...

Chana

pre 15 godina

POŠTOVANI NOVAKOVI NAVIJAČI,
a i Vi ostali što se pred ovim "pisanijem" pronađoste:

IAKO SAM KASNO SEO ZA KOMP, SA ŽELJOM DA VIDIM KOMENTARE NA ZASLUŽENI PORAZ NAŠEG NOVAKA, nisam mogao da čitam više od 15-tak komentara - NE VREDI !!!
Onih par, vrednih čitanja, (kao što ga napisa "Pirlo") su poklopili oni od individua a'la "realno" i sl.

ISTINA JE SAMO JEDNA: Pobedio ga je u ovom trenutku bolji teniser, a oba su mogla da "fasuju" srčku ili neko slično s...e, zbog nedoraslih organizatora koji su JEDINI MEČ DANA (I TO - FINALE TURNIRA) odredili da se igra u terminu od 14,00 h !!!

Nole, j...š bodove i rang liste, na takve turnire se nemoj ni prijavljivati !
Ako imaš pameti, A IMAŠ JE SIGURNO VIŠE NEGO MNOGI KOJI UZIMAJU ZA PRAVO DA KOMENTARIŠU TVOJE IGRE - igraj tenis onako kako si ga igrao pre par godina - KAKO I KADA TEBI ODGOVARA !
Trka za slavom Ti sigurno nije u životu najvažnija, para si već sada zaradio više nego što će Ti ikada trebati, ČUVAJ ZDRAVLJE i odustani UVEK kada osetiš da Ti nešto može naškoditi !
Tvoji PRAVI navijači će to uvek razumeti...
Tada će Ti igra biti zadovoljstvo, i garantujem da ni Nadal, ni Mari, ni ostali, neće moći lako da Ti vrate lopticu ni paralelom, ni dijagonalom, ni nekim drugim putem...
Ostavi (većim svojim delom) NEDOPRAVLJENI Srpski Nebeski Narod - da ga voza ko hoće i kako hoće (na svih 1000 ili više načina) - ali da nemaju materijal da Tebe, BAR 1000 X uspešnije i savršenije biće od Sebe, pokušavaju da povlače za sobom, po svom elementu...

Jedan komentar me je posebno "ganuo" !!!
Jedan od tih "navijača" je ostavio pisani trag o svom mentalnom stanju:
"Vratite mi mojih izgubljenih dva sata života!!!"
Odgovor je nažalost negativan.
NIKO NE MOŽE NI TEBI, NI OSTALIMA KAO ŠTO SI TI, DA VRATI NI TA DVA, NI OSTALE IZGUBLJENE SATE ŽIVOTA...
NAŽALOST, NI VI SAMI !!!

NOLE,
UVEK će biti i nekih Pirla, i sl. likova, koji će Tebe najviše voleti, NE ZATO ŠTO SI SRBIN, već zato što si POSEBAN LIK, među brojnim OBIČNIMA...

Vojvodinaš

nikol dž. femija

pre 15 godina

NOLE čestitam što si se časno borio i izdržao sve, a onda,kao i uvek,ostao Čovek i više nego ljudski i drugarski,sasvim neuobičajeno za profesionalni sport,sem ako dolaziš iz Srbije,popričao i šalio se sa pobednikom.Divno je što si i u toku meča ostao fer i aplaudirao na zaista sjajnom udarcu Endija.BILO JE I TVOJIH ODLIČNIH UDARACA ali ne i aplauza sa suprotne strane.ALI to je zaista suprotvna strana u svakom pogledu i smislu,tako da se aplauz ni ne očekuje.

NOX NIJE IMAO SVOJ DAN,kao što po pisanju ljudi ovde,svoj dan nisu imali ni Fed ni Conga,a Nox je pobedio zbog tog njihovog lošeg dana,e tako je sada i Mari pobedio zbog Novakovog lošeg dana.
-*********************-
NOLE JE POSTAO 3.IGRAČ planete 9.7.2007.

ROĐEN JE 22.6.1987.Znači kao tinejdžer,jer se sve računa po američki,a tamo si punoletan sa 21 i tek tada stičeš pravo glasa.Stalno mislim što to ne uvedu i kod nas,kad već sve uvoze.

---------------------------
Mari je rođen 7 dana pre,15.6.2007.
Mari JOŠ NIJE 3.igrač planete.
----------------------------
NOLE JE OSVOJIO bronzanu olimpijsku medalju.
Mari nije, a nije ni Fed,u singlu.

JJ FAN

pre 15 godina

Bice bolje sledeci put. Pobedio je Federera i Tsongu, melo li je.
Steta samo sto mu se Andy priblizio po bodovila i sto ga je ponovo pobedio (ovo je vec niz pobeda), bilo je mnogo sansi, ali to je tensi. Glavu gore! Idemo dalje.

Herbie

pre 15 godina

Prvo cestitke Novaku za plasman u finale.
Mislim da je imao sansu i u finalu, ali...
Novaku ima velike probleme sa kondicijom i to je jedino sto mi mozemo da mu zamerimo. Apsolutno nista drugo!
Idemo dalje Novak!

sanja

pre 15 godina

@Aleksandar Nikolic

U pravu si ti, ali moras da nas razumes - moramo negde da se ispraznimo a naravno da cemo prvom sledecom prilikom da budemo uz Noleta! :)))

sb

pre 15 godina

uvijek neko opravdanje. "nole izgubio samo sto nije imao snage". pa on je sportista i kondicija cini vise od 50% tenisa. ispade ko da igra preferans pa je snaga neka sitnica. mari je iz skotske, poznate po visokim temperaturama.finale je uspjeh ako si autsajder ali kad si vec treci onda titula ili nista.nisu ameri/englezi/svabe nista kvalitetniji nego imaju pobjednicki mentalitet dok su nasi (balkan) samo sretni da su pri vrhu.jedino kosarkasi od 70-2000tih se nisu zadovoljavali bronzama i srebrima i zato su vladali svijetom.u medjuvremenu slijedi analiza noletovih disajnih puteva i jelenine misicne mase i krvne slike/sedimentacije poslije svakog poraza.diplomiracemo medicinu prateci nase tenisere.

igysa

pre 15 godina

samo da kazem da mi se #@~@ od svih ovih poznavalaca i "pravih" fanova i da sam jako razocaran kako je Novak jednostavno omrazen u Srbiji. Omrazen zato sto se ovde ne prasta niciji uspeh.. i zato sto ima toliko ljubomore i zavisti i zato sto je dovoljan jedan poraz odnosno u ovom slucaju Marejeva pobeda (po meni potpuno zasluzena da se razumemo), da se zaboravi sve dobro sto je Novak uradio, npr samo dva dana pre ovog meca, a to je samo jedan delic.. u neverici gledam svoje okruzenje koje nema trunke repekta prema Novaka i sa podsmehom gleda na njegove uspehe, cak i na pobedu nad Federerom. A to su sve ljudi koji se nikad nisu udubili u jedan teniski mec, ni u Novakoviu ni u Federovu igru ranije, neamju pojam o njihovoj formi i sa lakocom konstatuju jer su tako culi na TV-u sto puta da je Federer car, a Novak je tamo neki smokja. Novak je pre svega nas, ali to ne znaci i da treba pljuvati po drugima. Ali podrska nekome ko ipak na najbolji nacin prestavlja Srbiju, kao i drugi nasi sportisti, ne bi bila nista lose ! Novak ni sa cim nije zasluzio takav tretman. izgubio je juce od igraca koji je trenutno u fenomenalnoj formi. I meni je zao sto je propustio da osvoji dobijen drugi set, ali sam siguran da je kojim slucajem u boljoj formi i da su bili bolji uslovi za igru, bilo bi ako nista drugo, tri seta ! Novak ne mora nista vise da osvoji, a siguran sam da hoce, on je za sve ove nezahvalne i previse uradio, a da toga nisu ni svesni. Napred Nole !

Whatever

pre 15 godina

Mozete da nazivate Endijevu igru dekadentnom, smarackom, prebacivackom, ali to ne moze da promeni cinjenicu da je u pitanju vanserijski talenat i odlican teniser... Djokovic opet nije smeo da ispusti one set lopte, ali sta je tu je. Sezona se nastavlja. Bice jos prilika. Zasluzeno je na trecem mestu i pored Federera, Nadala i Skotlandjanina igra najbolji i najkonstantniji tenis na svetu. Nijanse su u pitanju kada neko iz ove cetvorke igra jedan protiv drugog - svaki ima karakteristican stil i svaki moze da zablista u bilo kom trenutku. Sve u svemu, finale masters turnira - uspeh koji zasluzuje svako postovanje.

profa

pre 15 godina

Dobro ljudi kad ćete jednom shvatiti da Novak ima disajne probleme...(ne bih da detaljišem o tom, koga interesuje,nek se informiše)a ne kondicione. On je izuzetni fizički spreman, ali se dešava da pri umoru ne može da uzme punu količinu kiseonika preko pluća, koja je neophodna za energiju mišića i sl. Ne dešava se ovo uvek...mogu da prodju i 1-2 god. da se sve normalizuje, pa opet bez pravila se pojavi. Tada Novak igra ovako, kao od polovine prošle godine posebno. Zato ne može uvek da bude na lopti, jer deluje umorno i kasni zbog kretanja. Nole je pravi primer svog talenta i maksimuma sa koliko svoje nežnosti i konstitucuje igra na ATP-turu i dokle dostiže. Svaka čast za sve-respekt!
SHVATITE VEĆ JEDNOM!

Ani Niš

pre 15 godina

Dobro, svako ima svojih uspona i padova, ali jedno je sigurno.. Jednom pajser, uvek pajser (pišem prosto, da bi smo se ukapirali..), jel' da Tonco? Živjeo ti nama.. Pozdrav za Sombor

lexie

pre 15 godina

Doza perspektive,

Novak se izborio do finala, pobedio i Tsongu i Federera, na turniru, gde je bio izbacen i Nadal.
Ostao je 3. teniser - borio se po vrucini koliko je mogao, ali ovog puta,kao i dva puta pre toga, Marej je bio izdrzljiviji. Marej je bio cisti biznis - bez obzira na rezultat u mecu.(kad je poceo da gubi). Borio se do zadnjeg daha za svaku lopticu. Novaku treba taj extra "edge". Komentator na CBC je spomenuo kako je Novak pre godinu-dve pobedjivao Murrey-a, ali je Murray posle poraza poceo da ozbiljno trenira - i to bas u Floridi, plivanje, trcanje, yogu, tegove - i to mu daje novu brzinu, jacinu, stabilnost - yoga,- kapacitet cardio...(plivanje) i pronasao je svoju sopstvenu formu i najsiguran nacin, kako da pobedjuje bilo kog protivnika.
To sto ga je Novak zagrlio - nema veze - oni su dugogodisnji drugari i mozda je to za Novaka i malo slabost, jer nije toliko agresivan prema njemu, koliko bi trebao da bude, ali kod njih to nema - biznis na prvom mestu.
Meni se cini, da ce Marej biti drugi, Novak ostati treci, a gospodin Rolex ce spasti na cetvrto. Ako Novak preduzme mere, kao sto je Murray - sto se tice kondicije i da nam ostane borben,i motivisan, onda mislim, ima nade da se plasira i bolje. Jos samo kad bi nasao pravi odgovor kako da se nosi sa tim vrucinama. Ali, ...lako je nama davati pametne izjave iz ladovine.

mark my words!

pre 15 godina

Kada Novak prebrodi trenutne teskoce, vladace neprikosnoveno godinama i bice totalno nepobediv, videcete. On je redak talenat koji se tek razvija.
Njegovo vreme tek dolazi!!

Pozz svima!:)

ja

pre 15 godina

Da dodam jos nesto.
Na preostalih 7 mastersa se igra po jedno kolo manje u odnosu na ova prva 2.
S obzirom da su ovi iz vrha slobodni u prvom kolu,za ulazak u finale im je potrebno da naprave po 4 pobede.
Ako se uzme u obzir da u prva 2 kola imaju uglavnom slabije protivnike - potrebno je da odigraju samo po 2 dobra mecha i eto ih u finalu.
Mislim da ce Novak u toj situaciji biti u blagoj prednosti nad ostalima, jer nece gubiti meceve zbog fizicke icrpljenosti.
A kada stigne u finale manje iscrpljen nego sada - mnogo lakse ce i pobedjivati u tim finalima.
Novak uzima Monte Karlo mogu da se kladim u to.
A posle Monte Karla mogla bi da padne i druga GS titula na RG.

dr.house

pre 15 godina

@ ja
Nadal vodi Murraya 6-2 u međusobnim mečevima,zadnji meč 6-1 6-2. Te tvoje podatke nemaju ni u Albaniji. Tom trećem meču za Murraya kojeg si uračunao pridodaj još jedan. Čuo sam da ga je Andy dobio jednom dok su bili djeca u dvorištu Tim Henmanove bake.

Chana

pre 15 godina

BOLJE DA SAM LEGAO, NEGO ŠTO SAM PROBAO DA ČITAM DALJE - PA OVO PROČITAO...

"a slavili pobjedu protiv federera dizali te u nebesa a da je federer igro normalno nebi ti finala vidio nebi gema vidio federer je 5 god prvi bio bit ce opet ti neces nikad ni 2. bit murray ce ti uzet i to 3. mjesto
(rafa nadal, 5. april 2009 21:18)"

Svaka Ti čast na ovolikoj NEPISMENOSTI !!!
Ovo još nisam video - NIKAD I NIGDE...
A verovatno i neću...
Ajde, U ŠKOLU !
Ako si je "prestario" - IMA I VEČERNJIH TERMINA, pa knjigu u šake...

Nebojsha

pre 15 godina

Nole nema navijacasamou Srbiji
i Crnoj Gori nego svuda po svetu a da ne pricam ovde u Makedoniji. Jer Novak je po kvalitetu dalekoispred svih (jedini pravi naslednik Federera), ali snaga i ova
vrucina ga ubijaju u pojam.Ne
znam da li ce uspeti da se
izbori stim ali i ovo sto je
uradio dosad je dosta za ceo Balkan. Sto se tice Mareja
Nole ga je gazio do pre 7-8
meseci, a sad je doso njegov
red i to ne znaci da ce tako i da bude u buducnosti. Zato
pustite decka na miru jer je
njemu najteze. Ako uspe da
bar malo ojaca onda mu nema
ravnog.
Pozdrav Nesha Makedonac.

PRAVI SOMBORAC.

pre 15 godina

Ja inace Somborac ubedjen sam da mnogi komentari koji su poslati da blate Novaka,nasu repku u svim sportovima.ITD... a potpisuju se sa gradovima(posebno Vojvodjanskim)i kojekakvim torcidama iz danas Sombora, neki dan iz Subotice cista laz i podvala hrvatskih pacenika koji se vuku po nasim sajtovima da potpiruju mrznju izmedju Vojvodjana -Madjara i Srba.(muka mi je od njih).

boco

pre 15 godina

Nole, nazovi Kukoca i pitaj ga kako je on povecai masu, snagu i kondiciju, jer je onako mrsav bio neravnopravan onim zvrima u NBA ligi, a kod je skupio snage rasturaoi ih je kako je hteo, a sa malo vise snage i ti ces. Nazovi i pitaj nije sramota pitati, a Toni je veliki covek i sigurno ce ti pomoci.

Момо

pre 15 godina

Шкот је већ дуже време бољи од Новака. Прошле године су се "врхунски тениски стручњаци" фрапирали над изјавом Мекинроа да ће Мари бити ове године раме уз раме са Федерером и Надалом. На жалост ова прогноза се испоставила као тачна. Шта да се ради, Ђоковић, ако нешто драстично не промени, остаће вечити таленат који је у једном моменту био трећи на свету. Мало ли је? Наравно да не! Али је имао шансе и за нешто више.

aleksa

pre 15 godina

E, Srbijo! Place mi se kad citam ovakve sramotne komentare malih umova. Vi svi sto sad kaljate po Djokovicu- bio Vam je dobar dok je osvajao turnire, dok je od Srbije pravio ime za srpski tenis..a sad kad gubi pljujete po njemu! Vi ste sramota za drzavu koja je postala ovakva zbog vas takvih sto ne umete da cenite ono sto imate i sto vam nikad dosta nije! 'Izgubljenih dva sata zivota', '..ko da u srbiji nema dovoljno nerviranja..'- pa niko Vas ne tera da gledate i nervirate se! Napred, Nole!!!!!

Milana

pre 15 godina

Mislim da je i Novaku jos pre pocetka meca bio jasan ishod ovog meca. Igrati pod ovom vrelinom sa takovom vlaznoscu vazduha bi predstavljalo problem i najjacima. Mari jeste u jako dobroj formi, jaci je od Novaka i izdrzljiviji pod istim uslovima i pobeda je sasvim zasluzena. Mislim da ce Novak, ipak, na dolazecim turnirima pokazati jos visi nivo igre. Biti na trecem mestu jeste biti VRHUNSKI teniser jer ne mogu biti svi na 1. mestu. Treba se samo setiti koliko tenisera ima u svetu pa shvatiti kakav je podvig Novak postigao sa svojim rezultatima. Ne treba zaliti ni za cim posle ovog meca. Novak je sigurno odigrao u okviru svojih mogucnosti. Cestitke Mariju na pobedi i SRECNO NOVAKU dalje.

Wogy

pre 15 godina

170 pojena je VELIKA razlika, nije to za podcenjivanje.Andy Murray je danas (samo) bio bolji i sasvim zasluzeno pobedio ali to nikako nebi trebalo da bude razlog za uvredljive pa cak i familijarne kritike upucene na Novakov racun. Zar samo par dana ranije do tada gotovo nepobedivi Nadal "nije pao za slobodu" a da nisam primetio bas nijedan tako zajedljiv komentar i bilo kakve kritike kao na racun Djokovica.Sigurno da je i Novak mnogo vise razocaran porazom od Murray-a nego svi mi takozvani teniski strucnjaci i to bi trebalo da bude pravi razlog zasto neobjektivne kritike na njegov racun cak netreba ni objaviti...na kraju to i jeste duznost i obaveza Moderatora ovog Site-a(Portal) koju on veoma retko koristi,gotovo nikada.Veoma brzo dolaze novi Turniri i vise nego sigurno da ce Djokovic opet blistati i zato budimo strpljivi i podrzimo u nasoj istoriji daleko najboljeg Tenisera koji to svakako zasluzuje.Nemoguce je uvek pobedjivati i osvajati Turnire ali mi Australci(Srpskog porekla)smo vise nego zahvalni za sve radosti koje nam je Novak omogucio kao i nase Teniserke.AJDEEEE...Djokovicu i Teniserke u nove pobede...uvek uz vas sa punom podrskom!!!!! Pozdrav iz daleke Australije.

Миле

pre 15 godina

Хм, штета,Нолетова плућа ће бити кривац што никада неће постати број један. Шта бих ја дао када би мој син био 499-и.

kalenich

pre 15 godina

Bicemo uz Novaka uvek svim srcem, ali fizicki je nejak i ne radi se samo o kondicionom treningu, vec o kompletnom zdravlju koje nije kako treba.
Talentovan je teniser. Jos ce biti pobeda i radosti za Srbiju.

Julija

pre 15 godina

@Dejan
Ne,Dejane,ti promeni drzavljanstvo da te ne bi Novak brukao!!! Sram te bilo,otkud ti smelost za takav komentar? Ajde lepo javno to reci,da te i Novak cuje,mozda mozete i da se dogovorite nesto,recimo da dobijes odstetu od njega za pretrpljeni stres i sramotu?

Bosko

pre 15 godina

Nisam kompententan da dajem neke izjave o tenisu,ali kao neko koji prati tenis i pre nego sto su nasi postali imena,mislim da mogu bar da iznesemneko svoje vidjenje.

Pocecu da kazem "od sebe",a to je u ovom slucaju Djokovic za koga navijam,naravno.Noleta mnoge stvari razumem i nekad mi stvarno nije jasan,ali sad sam ga potpuno razumeo.Kao bivsi asmaticar mogu da shvatim Noletovo ponasanje.Zamislite kako je kad se kupate na moru ili bazenu na 30 stepeni i potpuno ste zdravi,zamislite kako je kad ste u autobusu na 30 stepeni i zamislite kako je kad setate ili igrate fudbal,kosarku na 30 stepeni.Neizdrzivo i za zdravog coveka.Pogotovo Majami,koji je poznat kao "Vrelina",koji je pored mora,gde je u gradu velika vlaga...Potpuno razumljivo...
Medjutim,igrac njegovog kalibra treba da privede rutinski set kraju pri vodjstvu od 4:1,iako je to samo brejk prednosti,servis za set se mora iskoristiti,mora se biti maksimalno koncetrisan i svu snagu treba uloziti.To je bio najvazniji gem u mecu,logicno.Taman kad je kriza prevazidjena,kad je i Mareju usla voda u usi i poceo pritisak na njegov i servis i njegovu igru,kad je Nole poceo da pogadja,on je odjednom promenio taktiku.Koliko sam primetio,taktika je bila da se na svoj servis izlazi na mrezu i skracuju poeni a na Marejov da se igra njegova igra-da se totalno umrtvi,sa slajsevima i prebacivanjima uz napad kad god je moguce.To je odlicno islo dok Nole opet nije poceo vise da koristi napad a manje da igra strpljivo,jer se videlo da protivnik posle 12-13 razmena slajsevima gubi strpljenje kad se ne brani,jer mu izgleda,mislim na Mareja,ne odgovara kad neko protiv njega igra defanzivno...
A sto se tice Mareja-to je najgori igrac koji je trenutno na turu a verovatno i najgori u poslednjih nekoliko godina,naravno,mislim na njegovu igru a ne na rezultate.Takav defanzivni tenis jos igraju mozda samo Monfils i Simon,mada je ovo totalno zlo i ubijanje tenisa.Rafa je bio isti takav na pocetku i zato ga nisam podnosio,ali on je sad mnogo drugaciji,vise nije toliko defanzivan i poceo je da napada,zato mi je sad jako omiljen i zato ga voli publika,jer iz neverovatne defanzive prelazi u napad.Sto se Mareja tice,covek napada samo kad mu se ukaze 120%-na prilika za to,kad je 120% siguran da moze,inace sve se svodi na stajanju 3-4 metara od linije i vracanje loptice na protivniovu stranu uz slajs kao svaki 3. udarac...Totalno ubistvo od tenisa.Medjutim,to njemu donosi rezultate i sto se toga tice on nista ne mora da menja i zaista,izgleda da defanzivni tenis pobedjuje ofanzivni i napadacki-koliko god to glupo zvucalo.Marej ima savrsen pasing sot i tacno ceka protivnika da mu ovaj namesti na isti...
Koliko je njegov svaki mec dosadan,tj. uglavnom svaki,pokazala je i publika u ovom mecu,koja je na samo par poena i par dobrih udaraca Djokovica iskreo aplaudirala...Kako i mozes da aplaudiras prebacivanju loptice,to i,bez omalovazavanja,moze i 1500. igrac sveta.
Sto se tice Marejeve psihe,on je trenutno igrac sa najvise samopouzdanja i mora do neba da zahvali treneru koji mu je prvo sredio glavu pa tek igru.Dok Nole ume dosta da oscilira i ocigledno najbolje igra kad mu je porodica u publici.
Marej se jako priblizio Djokovicu,moguce ce da ce ga uskoro i prestici,ali ja necu da priznam da je bolji igrac od njega.Po meni,trenutno stanje je Nadal,Djokovic,Marej,Federer,Conga,Del Potro...mada rezultati Mareja to demantuju.
Pitanje je dokle ce Marej da dogura dok se ne provali njegova igra-isto kao sto je i pitanje vremena kad ce Federer definitivno da posustame...

Sve u svemu,napred Nole,igraj malo i za nas,znamo da dodje do praznjenja i nedostatka motiva kao i zelje za odmorom,ali mi kao tvoji navijaci zelimo ono sto i ti sigurno i dalje najvise zelis-mesto broj 1!

Pozdrav svima!

Dusan

pre 15 godina

Hmmm...., Novak izgubio finale! Pa? On je igrao finale 5-og najjačegt turnira na svetu! Marej je osvojio najjznačajniji trofej u karijeri. Marej je ličio na Novaka iz 2007-e: Izgubio finale Indijan Velsa od Nadala (Novak 2007, Marej 2009) i osvojio turnir u Majamiju (Novak 2007, Marej 2009). Marej je pun samopouzdanja i igra odlično. Vidi se da je naporno trenirao i odmarao pred Martovsku masters turneju (nije igrao u Dejvisovom kupu za Britaniju), i zato je najuspešniji teniser Marta meseca. Posle njega je Nadal (osvojio IW i 1/4 finale Majamija) a onda dolaze Federer (dva 1/2 finala) i Djoković (1/4 finale IW i Finale Majamija) i tu se priča o vrhu svetskog tenisa završava....
E sad ima tu nekih koji bi voleli da nekakav Čilić ili Del Potro budu deo ove velike četvorke ali, ali ima tu jedno veliko ALI....
Del potro ima velike šanse da se ustali na 5-om mestu. Igra agresivno i stalno je u ofanzivi, kada bude poboljšao servis (naročito drugi) biće nepobediv za sve ispod 5-og mesta. Čilić? Smešno! Pa taj momak udari dva puta loptu kako treba pa 4 puta ni sam ne zna šta je odigrao. Uostalom šta je taj Čilić uradio na nekom veliko turniru? Stigao do 1/4 finala?! Pa kada Novak odigra 1/4 finale nekog turnira to svi u svetu tenisa smatraju neuspehom. Novak je u Čilićevim godinama imao dve masters titule i dobijao Federera i Nadala (nekad obojicu na istom turniru). A šta je ti Čilić osvojio u svojoj karijeri? Čenaj, Zagreb_! wow! O Tsongi neću trošiti reči on je samo još jedan od tenisera koji su puni snage i koji nemaju plan igre.
Da zaključim četvorica prvih na listi (Nadal, Federer, Djoković i Marej) će odlučivati o svim velikim turnirima u godinama koje su pred nama (možda se i Del Potro umeša u borbu za neki od trofeja) i potpuno je nebitno da li će Novak biti četvrti ili prvi na ATP listi, jer do titule mora da pobedi bar dvojicu od četvorice vodećih. Toliko od višegodišnjeg ljubitelja i poznavaoca tenisa.
ps Novak, sem fizičke spreme, nema manjkavosti u igri. Da li može to da promeni? Teško zato što je reč o urođenoj mani (mali kapacitet pluća, tačnije mala površina pluća). Kada se ovo uzme u obzir Novakovi rezultati su neverovatni i smatraju se pravim sportskim podvizima.

Miko

pre 15 godina

Bravo za dvojicu buducih vladara tenisa.Trenutno u boljoj formi i zasluzeni pobjednik. Nole ti si nas ponos i ovo je veliki uspjeh.Ustvari nije kondicija nego slabo tijelo i zdravstveni problemi uzrok neuspjeha, a napori su ogromni. Nastavi da radis kao sto je Skot radio u proteklom periodu (ludacki) i bices najbolji jer sam ubjedjen da si veci talenat.Puno srece.

Zaza

pre 15 godina

Postovanje za Novaka i sve sto je postigao na ovom turniru kao i za sve u dosadasnjoj karijeri.
Znam da njemu trenutno njegove fizicke i telesne predispozicije nisu omogucavale vise i zato ima moj poseban duboki naklon.
Rado citam komentare jer se medju svim ostalim nadju i oni koji su duboko ljudski, razlozno i sustinski napisani. Zato pozdrav zakomkentatore @Chana, @Pirlo, @Dusan,, @nikol dz femija, @Stay Hidrated, @igysa, @Beogradjanin, @Sandra (izvinjavam se onima koje sam propustila).
Sa Novakom, koji dzentlmenski i sportski cestita protivniku, i sa vama svet je mnogo bolji.

goran ns

pre 15 godina

ovde je samo reč o tome da li nole ima asmu kako neki govore ili jednostavno dečko nije fizički spreman igrati vrhunski tenis iz nedelje u nedelju.Kada to reši stvari će same doći na svoje.Napred majstore!

dr.house

pre 15 godina

@ja
Jedna od tvojih prognoza je bila da Nadal ove godine neće dobiti niti jednog top 10 igrača,a on ih je već sve dobio(pa i Davidenka ako računaš onaj egzibicioni turnir,ja egzibicije ne računam,jednako kao atp),druga je bila da će Novak dobiti Rafu u Davis cupu i da ćeš ti uživati u "Rafinom poniženju"(mislim da se ne varam),a vidili smo kako je to prošlo. Ti se sada vadiš na to da su posuli pjesak i sl.. a to prije meča nisi spominjao. Taj Murrayev umor prije finala Indian W nisi spominjao nego si govorio da će Murray glatko dobiti Rafu...Jasno je meni da si ti veliki Đokovićev navijač,ali ne možeš omalovažavati rezultate jednog Nadala kojemu se čitav svijet divi. Ti ga ne moraš voljeti,ali moraš ipak priznati da je on broj 1 i da ima 6 grand slam naslova, a to se ne može postići na sreću kao što ti tvrdiš. Nakon svakog Novakov poraza nalaziš opravdanja za njega, a nakon svake Rafine pobjede protivnik je bio umoran,podloga je bila spora,Nadal je imao sreće,meč se igrao po vrućini što Nadalu odgovara... Nisi u stanju reći Nadal je bio bolji. Novak je isto klasa od igrača,ali je Rafa ipak iznad. Što će biti u budućnosti...Za sada je tako.To je činjenica koju ti ne želiš da prihvatiš.

Nightwish

pre 15 godina

Divno je sto uopste imamo igraca medju prvih deset. Istina je da je Novak malo pao ali to nije problem. On ce sam dokazati koliko vredi. Mada, bas ga briga, on se ionako valja u parama. :D

Goran

pre 15 godina

E stvarno necu ni da citam, mogu da zamislim kritike!Malo sam gledao drugi set i sta da se radi.Ne mogu ja da se nerviram zbog Noleta, zao mi je sto nije pobedio ali njemu je jos zalije.Bice bolje, a problem je sto Nole brani puno vise bodova od Mareja ali to je opet njegov problem!

Glup si!

pre 15 godina

(sajber_kurajber, 5. april 2009 21:15)
Nisam citao sve komentare ali ovaj tvoj je mnogo glup!Da li ti covece razlikujes znacenje VELIKI I VRHUNSKI?

nesrećko

pre 15 godina

Ja mislim da dečko nije dobro sa zdravljem (bez ironije). Jedva diše, smršao, brzo se umara...Prošle godine je ovakve situacije rešavao trčanjem (što mu je najjača strana), a sada stalno poboljeva. Njemu treba vreme da se sabere, odmori, donese odluke u svoje ime, a mi, ako nam se to ne svidja, možemo lepo da mu pljunemo pod prozor. A bageljaši koji nisu uzeli reket u ruke, a to malo znanja su skupili gledajući Noleta neka ućute, jer ne znaju šta pričaju. Kada budu u prvih deset na svetu u bilo čemu, onda mogu da drobe. Drzite se fudbala, to je za kulove...

Stay Hidrated !!!

pre 15 godina

Voleo bih da svi oni koji imaju ceo snimak meca da pazljivo pogledaju koliko su Marrey i Novak uneli tecnosti u pauzi izmedju gemova. Marrey je popio 3 puta vise tecnosti od Noleta iako potpuno aklimatizovan na uslove jer zivi u Majamiju...
U drugom setu Noletu prilazi lekar i pita ga da li uzima dovoljno elektrolita. On kaze: Yes, but... i nastavlja da se pravda...
Kao neko ko je istrcao preko 30 maratona po najgorim mogucim uslovima mogu da kazem da Marrey za razliku od Novaka zna par stvari o pravilnoj hidraciji u ovakvim ekstremnim uslovima...
Forsirati elektrolitske napitke (sto je Nole radio) je podjednako lose kao i forsirati samo vodu...
Najpravilnije je naizmenicno unosenje vode i energetskog napitka (posmatrajte Marreya koji je upravo to radio svo vreme)...
Sama voda bez elektrolita ce jednostavno da projuri kroz organizam dok ce energetski napici bez vode da stvore kontra efekat. I u jednom i u drugom slucaju je efekat isti: dehidracija...
U kombinaciji energetski napitak zadrzava tj veze vodu za organizam dok voda omogucuje da energetski napitak obavi svoj zadatak u telu...
Ovo govorim iz licnog iskustva kao neko ko je posle maratona zbog slicnog neiskustva znao da zavrsi u hitnoj na infuziji...
Ko je imao iskustvo mogao je da ga prepozna gledajuci Noleta kako se bori sa sobom.
Dehidracija je obicno pracena glavoboljom, gubitkom koncentracije i volje, opstom nemoci ...
U takvom stanju covek nije u stanju da dugo stoji na nogama i jedinu zelju koju ima jeste da sedne tj legne tu gde jeste, sklopi oci i spava...
Nole mora da se okruzi strucnjacima koji znaju o svemu sto sam naveo.
Takodje postoje brojne knjige koje govore o ovoj tematici...
Svaki prirucnik o maratonu neizostavno se bavi ovom temom, koja ako se zanemari, moze biti fatalna po sportistu...

Nemandza!!!

pre 15 godina

Stvarno sramota za ovoliko pljuvanje Noleta....Sve sami teniski ½strucnjaci½...al tako je to ovde!!!Bravo Nole,ne daj se,nije sramota izgubiti od takvog igraca!

Vladimir

pre 15 godina

Iako sam psovao sve po spisku dok je gubio vrlo dobro znam da ne posoji ni jedan jedini argument za kritiku! Nole, najbolji si ambasador ove zemlje!!!

zorica

pre 15 godina

Stvarno ne razumem komentar da Nole ne treba da igra turnire već da se leči? Zašto? Izgubio je od tenisera koji je trenutno u najboljoj formi i zaradio je 250000 dolara. Baš me zanima kad će neko od nas, posebno dotični komentator, uspeti da zaradi TOLIKO a kamoli ono što je Nole DO SADA sa toliko malo godina zaradio od turnira.
NAPRED NOLE

sssssss

pre 15 godina

i tako ja ponovo fulam jednu sada dokovica...
al dobro prije cu njemu oprostiti nego sereni ali opet nemogu prezaliti drugi set gdje je dobijeno izgubio..
naprijed i sretno novace u daljnem nastavku sezone...

milan-Nis

pre 15 godina

Pokusavam da se ne nerviram citajuci sve ove negativne komentare ali mi ne ide,ja razumem kritiku,ali ovde sve experti koji uz kafu i kokice komentarisu 3 ili 4 igraca sveta,sasvim sve jedno!
Ja stvarno ne znam sta je jos Novak trebalo da odigra,jednostavno nekada ne moze pa ne moze!

r2d2

pre 15 godina

Novace, cestitke za finale Miami-ja. Bez obzira na sve probleme, polazivati toliku konstantost na najjacim turnirima je vrlina sama po sebi i odlika je najvecih igraca. Juce se mi se u toku meca na trenutak ucinilo da je Novak nasao nacin da nekako prevazidje zrdavstvene probleme (koji ca ga, to je ocigledno, pratiti i stvarati mu poteskoce u nastavku karijere - pogotovo na GS turnirima) u toku jucerasnjeg meca jer se potpuno vratio u mec u drugom setu. Na zalost ipak je juce morao da se bori i protiv svoga tela koje jednostavno u vrelim i vlaznim uslovima nikako ne moze. Verujem da je dovoljno pametan i bistar da u svemu tome, ma sta drugi pricali i mislili, nikad ne stavi na kocku svoje zdravlje.
Jos jednom, cestitke na velikom uspehu u Miami-ju!!!

Bice bolje neko vice...

pre 15 godina

Treba da budemo realni Novak je jos uvjek treci igrac na svijetu. To je ogromna stvar, gledajuci odakle dolazi i inace sta je Srbija u tenisu bila a sta je sada. Biti treci na svijetu u bilo kojem sportu to je veliki uspjeh, zbog toga je stvarno pogresno da toliko se pljuje. Ja razumijem da su ljudi razocarani sto Novak nije onaj stari od prije godinu-dvje kada je bio pun snage i pun elana, tj. kada je dosao do ovog treceg mjesta. Sto se tice previjanja i ponekad voljnog momenta moram reci da i mene malo nervira kad se vuce po terenu i kad malo, malo zove trenera, ali zar se nismo vise navikli na to. Takav je, ko navija za njega super, ko ne taj ga vjerovatno ne voli. Meni npr Murray-Mari, nesto nije bio omiljeni igrac prije sezonu-dvje, kad je pado od grceva i svak mu je bio kriv, ali covjek je zasukao rukave i sad je sa radom napravio da dise Novaku za vratom tj. trecim mjestom.

Novaku zelim da prebrodi ovu nadajmo se malu krizu i nastavi sa radom i dobrim rezultatima. A mi kao narod smo takvi uvjek ce biti i dobronamjernih komentara i normalno ne-dobronamjernih, ali u sustini mislim da svi zelimo da Novak dobro igra i da nas obraduje sa dobrim rezultatima.

Ipak je ovo samo tenis.

Prijatno

UsualSuspect

pre 15 godina

Naravno da je i Tipsarevic vrhunski teniser, svi koji su u prvih 500 su odlicni teniseri, samo je razlika izmadju petstotog i nekog u prvih deset malo veca, ali mora se uzeti i cinjenica da su to najbolji tenisri na svetu, razmislite malo sta znaci biti petstoti teniser na svetu (to je VELIKA stvar), a kamoli treci kao sto je Novak! NAPRED NOVACE!!!

Beogrdjanin

pre 15 godina

Hvala Vam. A na Vašu poslednju rečenicu dodajem: ako se svi samo malo potrudimo i poklonimo drugome makar jednu lepu reč ili 1 gram dobrote, za toliko će zasigurno i svet biti lepši.