Utorak, 17.02.2009.

15:58

EL: Bez značajnih promena u Rimu

Evroligaški klubovi i predstavnici evropskih liga podržali su u Rimu strateški plan predložen prošlog leta u Berlinu.

Izvor: B92

EL: Bez znaèajnih promena u Rimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Vuk23

pre 15 godina

Crveni da li imate obraza?
Epizoda 1: Euroliga nudi Partizanu 3-godišnji ugovor kao što su dobili Cibona i Olimpija.
Partizan ispada budala,odbija kaže da je u interesu Srpske košarke da prvak
ide u Euroligu.
Epizoda 2: Jadranska liga poziva Partizan da igra u njoj i da sam odabere još jedan srpski
tim koji će da igra u ligi sa njim.Partizan odbija,to nije u interesu srpske
košarke.
Epizoda 3: Crvena Zvezda pristaje da igra Jadransku ligu.
Epizoda 4: Ucenjuje se Partizan da igra Jadransku ligu ili neće moći kao prvak naše lige
Da igra Euroligu,Partizan mora da učestvuje.
Epizoda 5: Uvodi se bodovanje ,za to su Jadranska liga,Crvena Zvezda,FMP i Hemofarm.
Partizan je jedini protiv,to nije dobro za našu ligu koja postaje nebitna.
Ugovor bi bio na 3 godine.
Epizoda 6: Ugovor je B licenca na godinu dana,na osnovu rezultata u poslednje 3 godine.
Epizoda 7: Partizan dobija na osnovu rezultata B licencu,i na osnovu rezultata
zacementirano mesto u Euroligi.
Epizoda 8: Zona Sumraka.Predsednik KSS inače navijač C.Zvezde i ako Srbija ima
1 direktnog predstavnika u Euroligi na osnovu rezultata predlaže
da to izgubimo i ako je moguće naš prvak ide u Euroligu makar u
kvalifikacijama.Čiji je on predsednik??????
Epizoda 9: Hemofarm kaže da je nađeno ipak kompromisno rešenje i da ipak ima šanse
da kroz kvalifikacije još jedan naš klub igra Euroligu.
Epizoda 10: Crvena Zvezda i generalni menadzer Opačić traže da naš prvak ide u
Euroligu,pošto su predhodno pismima i uz pomoć državnih organa i raznih
političara pokušali da sruše odluku Skupštine Eurolige.

Pa kako vas nije sramota?

P.S. Epizoda 11: Država Srbija šalje dopis Savetu Bezbednosti,Evropskoj Uniji,OEBS-u,
Euroligi,ULEB-u da se nekako nađe kompromisno rešenje i da se
Crvenoj Zvezdi u narednih 10 godina omogući jedna vajld-karta kako bi
jednu sezonu nastupala u Euroligi,samo jednu ako je moguće a mi ćemo
za uzvrat razmisliti da li da priznamo nezavisno Kosovo.

Cekajuci ZOSa

pre 15 godina

Nažalost srpska košarka putem srpskog fudbala ide unazad. Bogati Srbi ne vide sebe u tom sportu, pa čak ni Vlade Divac koji je pomoću tog sporta postao bogat čovek. Sve ostale priče o Evroligi su besmislene. Biće samo priča da se u Srbiji nekad igrala dobra košarka.
(leo, 18. februar 2009 09:25)

Nije Vlade Divac kriv, a nisu krivi ni Danilovic, Paspalj, Sale Djordjevic i ostali velikani srpske kosarke sto drzava Srbija ("narodna skupstina") namerno odugovlaci ili nije uopste zainteresovana da donese ZOS (zakon o sportu) i konacno resi nacin privatizacije i oblike vlasnistva vrhunskih klubova. Ovakvo stanje odgovara samo tajkunima koji ne bi nista da uloze al bi rado da malo "properu", a javna je tajna da tajkuni kontrolisu "narodne poslanike" i sve politicke stranke u Srbiji. Neka parazitski lezilebovici prvo usvoje ZOS pa da onda diskutujemo ko hoce a ko nece da ulozi na legalan nacin svoje pare u kosarku:)

Miskooo

pre 15 godina

@Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.
(mad about red, 17. februar 2009 19:27)

U ovom komentaru treba zameniti „KK Partizan“ sa „Manchester United“ (ili Liverpul, ili Arsenal, ili Real, ili Barselona itd.), „Evroliga“ sa „Champions league“ i shvatićete kako se osećaju u upravi Fulama (ili Sanderlenda, ili Boltona, ili Saragose, ili Malage). Kako stići u najprestižnije evropsko takmičenje, kako nadmašiti Mančester (Liverpul, Real, Partizan)? Postoji samo jedan odgovor – trenirati, trenirati i samo trenirati, i nadati se da će se jednog dana sklopiti ekipa dostojna da se suprostavi velikanu, jer KK Partizan u evropskim razmerama to zaista i jeste.
(Zeljko Paunovic, 17. februar 2009 22:41)


Auuuuuuuu, kolika gomila gluposti na jednom mestu. Ccc... Pa ti si skroz pobrkao loncice! Ukoliko Fulam (Sanderlend, Bolton, Malaga ili Saragosa) osvoji jedno od prvih 4 mesta na tabeli ide u LS! Da li ce se Hemofarm, Crvena Zvezda ili FMP plasirati u EL ako osvoje prvenstvo?
Ako i posle sledecih 3-4 godine Partizan bude imao obezbedjene 3 godine u EL (znaci igrao bi EL jos 6-7 godina), postadosmo mi Izrael.

Sormin

pre 15 godina

Podrzavam predlog da srpski klubovi napuste NLB ligu i da se usresrede na svoju. Tada bi se stvorila veca konkurencija izmedju 4 vodeca kluba u zemlji i proizisli bi mnogi dobri igraci. Nadam finalu domaceg play offa Crvena Zvezda - Partizan i da Zvezda vise prevazidje kompleks od Hemofarma i Cibone. Mada najverovatnije ove sezone opet osvaja Partizan, zato sto ima iskusnije igrace od Zvezda, a sledece sezone da se uigra i Zvezda pa da gledamo svetsku kosarku i kod nas.

kutuzov

pre 15 godina

Ganci pa vi ste po bodovima na 4. mjestu u Srbiji. I da imamo 3 predstavnika za vas ne bi bilo mjesta. Žao mi je...
A KK Partizan se treba izvinuti javno što je Jadransku i Srpsku ligu napravio monotonim ;-). Sramota...
Niste Ganci više KK "Sledeća sezona" već QQ "Ko zna kad"...
Samo jedan klub, samo jedan grad...

leo

pre 15 godina

Nažalost srpska košarka putem srpskog fudbala ide unazad. Bogati Srbi ne vide sebe u tom sportu, pa čak ni Vlade Divac koji je pomoću tog sporta postao bogat čovek. Sve ostale priče o Evroligi su besmislene. Biće samo priča da se u Srbiji nekad igrala dobra košarka.

Veran Sin Juga

pre 15 godina

"Drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz tri najbolje rangirane evropske lige takođe će dobiti mogućnost za dobijanje "B" licence."

Ovo je sramota da tim (Partizan) koji je godinama u kontinuitetu dobar u svim takmicenjima (da ne kazem najbolji jer u EL jos uvek to nije) ima samo B licencu kao sto ce dobiti tamo neki treceplasirani iz najjacih liga.Uvek se moze desiti da jednu sezonu neki tim zablista i hooop eto njemu "B"
licence a mi deset godina osvajamo sve gde smo igrali.
P.S.Jako mi je zao sto se HEM FMP i CZV ne daju bolje sanse za prolazak u EL,8 ekipa da igra za dva mesta je ipak malo.Nadam se da cemo (Srbija) za dve,tri godine imati bar jos jednog predstavnika u EL!

dullence

pre 15 godina

heheh...posledica mamurluka usled akumulacionog uspeha...ili tako nekako, pitajte Duleta on najbolje zna! Polako komsinica, radite kao sto zadar radi, stvarajte tim, trenere, ekipu, radite to godinama kao mi pa cete doci u priliku da se boritie za mesto kao zadar sa cibonom... Oni nas naterali u guma ligu, sada hoce da nas vrate, hteli garantoani ugovor sada ga ne zele... Hteli moku selektora i drazu kapitena pa im posle bilo krvio. Neko cuti i radi, prilagodjava se, trenira isto svake sezone! Avlija....mislim Tadija cim trenira naporno kod pesica 2 dana odmah mu pukne misic, to je od visegodisnjeg lencarenja ne od nedostatka talenta, zato Trip krvavi ociju od temperature trci kao navijen, igra atomsku odbranu i mune 2 trojke unihaki kad je najbitnije. To je er godinama prvi dolazi i poslednji odlazi sa treniga! Recept ej ejdnostavan, rece Djordjevic, ubaci svaki put 3000 puta loptu kroz obruc, talenat je 5%...

zli

pre 15 godina

Ne razumem ljude ovde kakvi komentari. Vec sam vam jednim pisao o tome ako ne pratite bolje cutite. Prvo u NLB ligu nas je ugurala druzina KKSS, Nebojsa Covic i Hemofarm. Partizan nije hteo da igra. KKSS se vec godinama bavi svime osim kosarkom zbog toga su i dozvolili da im mnogi talenti odu u Partizan i ostale klubove. Posle niza sezona konacno imaju tim i TRENERA koji moze da se ravnopravno nosi sa nasim. Konacno pokusavaju kosarkaskim metodama da pobede a ne zalbama tipa ujela me buva. Da se vratim na NLB mi bez te lige NE MOZEMO jer u ovoj besparici nema ko da organizuje PROFESIONALNU ligu to po ULEB-u NE MOZe biti SAVEZ on NE SME DA SE MESA. Dakle firme nisu zainteresovane ni za nase klubove a ne za celu ligu koja verujte mi kosta. Ko bi obezbedio nagrade i dr. stvari. Ono sto mi moramo je da se udruzimo i poboljsamo uslove nasim klubovima koji nastupaju jer mi se NISTA ne pitamo. Na ovom sastanku nas je predstavljao Roman Lisac i nekakvo sidro e to mi moramo da uradimo. Da li neko od vas zna da ako se pomeri trojka u Kraljevu nema kosarke e to su nasi problemi. Dok je KKSS izigravala Kalimera a drug Cova krao talemte sirom Srbije i prodavao ih kao polufabrikate a Hemofarm nesto slicno dok nam NAJVECI talenti propadaju u klubovima bez briga jer FMP dal je prvi ili poslednji koga briga pa sa takvim navikama odu preko i PROPADNU e tosunasi problemi. Mesto da je armija navijaca uz Zvezdu oni brinu o svojim dupetima i da podrze prvu kosarkasku godinu voljenog kluba ne oni imaju svoj cilj proglasice jedini klub sa ovih prostora koji radi stvara neguje krivim za sve. Toliko ovo je samo mrvica problema u nasoj kosarci i bolje se ukljucite na vreme dok je jos tu Pesic i dok igrate kosarku za razliku od kukanja i plakanja.

Bojan

pre 15 godina

Da se ja pitam, kao što se ne pitam, bilo bi 6 grupa sa 6, prve dve u grupi i 4 najbolje treceplasirane idu dalje.

Španija 4+1 klubova - OK
Italija 4 kluba - možda suviše
Grčka 3 kluba - OK
Turska 2 kluba - OK
Francuska 2 kluba - previse, ako se uzme u obzir da Rusija ima samo CSKA
Rusija 1 klub - minimum dva kluba
Litvanija 1 klub - isto kao i Rusi.
Nemacka 1 klub - OK
Hrvatska 1 klub - OK
Izrael 1 klub - OK
Slovenija 1 klub - OK
Srbija 1 klub - trenutno nema jakih ekipa u Srbiji kao nekolikoo gdina unazad, ali zbog stare slave ja bi nam dao još jedno mesto.
Poljska - 1 klub OK

Kvalifikacije organizovati kao kod UEFE da igraju svi šampioni država u jednom ili dva kruga i doviđenja.

Toza

pre 15 godina

Trebalo bi preko organa naseg saveza, naprimer predsednika, urgirati da se u pravilnik unese da jos jedna grupa timova ima pravo direktnog ucesca u evroligigi. Tu grupu bi cinila KKSS

sasha38111

pre 15 godina

Strasno! Ko ce uopste da utvrdjuje koje su 3 najjace lige, ko utvrdjuje kojih je 12 najboljih timova!? Ako Partizan za 3 godine sjajnih partija i ulazaka u najboljih 16 nije uspeo da dobije A licencu koju je dobilo 12 timova, onda je to sramota!!!
Sve mi ovo lici na fin nacin da se sto vise Spanskih, Italijanskih, Francuskih... timova ugura u Evroligu!!!
Takodje me nervira to sto igramo protiv nekih drugorazrednih Hrvatskih i Bosnjackih timova, nekada se kvalitetna kosarka igrala i u Kragujevcu, Cacku, Nisu...

sale bg

pre 15 godina

@ stanko

u tu nlb ligu ste nas vi naterali,jer vam je tada to bio jedini nacin da mrdnete iz domace lige(tesko da ste mogli u evropu kao 8.na tabeli,koji ispada u prvom kolu play off-a).a sad kad i to osvojimo opet smo mi krivi.
ako osvojiti neko takmicenje znaci unistiti ga,onda imas jako cudan pojam unistavanja.da li mislis da u nlb ligi vole partizan,pa su pustili da je osvoji,ili je to zato sto je najbolji?
da li marginalizovanje domace lige znaci to da je osvojis?
a sto se tice ovoga polu jak tim hajde da se ne vracamo dalje u proslost(mislim da ce poslednje tri sezone biti sasvim dovoljne).
naravoucenije:u se i u svoje kljuse.trening i ozbiljan rad na svim nivoima kluba,a ne da cekate da vam se nesto pokloni.pa nije vam valjda samo partizan kriv sto se godinama raspadate i nista ne osvajate.
p.s.najlakse je samo pljuvati bez argumenata

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Ej komsije iz KKSS, dal imate oci vi !? Pa mozete vi da poricete 100 godina da Partizan nije ispred svih klubova u Srbiji bar jedno 10 godina, prvo shto se bolje radi, imaju se planovi, igra, sve i ako cemo posteno vishe je od svih zasluzio pomoc od drzave od bilo kod drugog kluba, jer evo vech 3, 4 godine jedino on svetli obraz nama srbima.

A shto se vas tiche, kako neko ima pravo da trazi euroligu, a nema titulu 11 godina, a i kad pokusava i kada se cini da ce doci do nje nema igru, vech u svakoj utakmici igra drugacije, kosarka je sport za kreativne ljude, a ne za balvane, a ako poshteno pricamo vama je Keselj kao najvece pojacanje, a tata mu kupio mesto u KKSS, mada mu za to nisu bile potrebne pare jer mislim da svaki igrac iz Ergonoma mozda da igra kod vas.

Bez ljutnje, ali Partizan je za vas klub sa ciljem, igrom, trenerom i igracima.

Pozdrav svima !

mimi

pre 15 godina

Jedan 8-ogodisnji decak nije video dve stvari u zivotu: golu zenu i zvezdu sampion. Zelim svim osmogodisnjacima u narednih osam godina da vide ovo prvo.

Zeljko Paunovic

pre 15 godina

@Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.
(mad about red, 17. februar 2009 19:27)

U ovom komentaru treba zameniti „KK Partizan“ sa „Manchester United“ (ili Liverpul, ili Arsenal, ili Real, ili Barselona itd.), „Evroliga“ sa „Champions league“ i shvatićete kako se osećaju u upravi Fulama (ili Sanderlenda, ili Boltona, ili Saragose, ili Malage). Kako stići u najprestižnije evropsko takmičenje, kako nadmašiti Mančester (Liverpul, Real, Partizan)? Postoji samo jedan odgovor – trenirati, trenirati i samo trenirati, i nadati se da će se jednog dana sklopiti ekipa dostojna da se suprostavi velikanu, jer KK Partizan u evropskim razmerama to zaista i jeste.

gornji milanovac - realno

pre 15 godina

I zaista, Zvezda ni za tri godine ne moze sakupiti bodove da se direktno kvalifikuje za EL, ne racunajuci plasman kroz kvalifikacije ili osvajanje ULEB kupa.

Sistem bodovanja je takav, da bi se KKCZ plasirala direktno, potrebno je da u nizu bude prvak u domacoj i NLB ligi sledece tri sezone, a pri tom da KK Paritzan ostvari "rezultate" koje Zvezda imala prethodnih godina, sto je malo realno.

A mogu misliti, nakon ove vesti, sta ce se na leto dogoditi sa svima simpaticnim nam klubom.
Opet trazi trenera, pa nadji jos jednog trenera da imamo barem petorku, pa predsednik kluba i tim menadzer...

Od Zmaga, sve u beskraj ode...

skupstina

pre 15 godina

zna se ko se pita, a to su bartomeu i klubovi tj uleb u paketu a odluku donosi skupstina a ne kao sto je napisano komercijala.nastavite da trenirate i da vredno skupljate poene

Vladimir

pre 15 godina

Slazem se sa Dekijem(kom.21)u potpunosti.Smatram da ce sledeci predstavnik u EL biti Hemofarm,iako bih licno volio da to bude Zvezda.Gledam trenersku statistiku na EL sajtu i zakljucujem sledece:Dusko Ivanovic,odlican(moj najjomiljeniji),Obradovicu svaka cast(ali ga ne volim),a najvecu perspektivu ima Luka Pavicevic!P.S.-Iako ce me vecina "pljuvati" rado bih u EL video Buducnost(bili juniorski prvaci Evrope 98')-

čačanska škola

pre 15 godina

mali detalj koji treba zapaziti je da za par godina kada u kvalifikacijama budu igrala dva kluba iz Jadranske lige iz različitih država, to neće biti po trenutnom mestu na tabeli, već po sakupljenim bodovima, a sasvim je jasno da će to biti Hemofarm koji trenutno ima 28 bodova i prošao je u sledeću fazu Uleb kupa, ili eventualno FMP koji ima 22 boda, ako u narednim sezonama napravi zapažene uspehe i pretekne Hemofarm. Crvena zvezda sa svojih 14 bodova je zaista u nezavidnoj situaciji pa mora godinama da postiže vrhunske rezultate kako bi pretekla Hemofarm i FMP. Teško!

nikola90

pre 15 godina

i da neki nas tim ucestvuje u kvalifikacijama opet bi se desila pamesa, himki, neki makedonikosi, happoeli, pa dinamo moskva, lietuvos ritas... ma nema nista....

Informator

pre 15 godina

Ma Nikola ne sekiraj se ti. Kako god da bude Partizan igra Euroleague... Ne očekuješ valjda da tvoja KKSS bude prvak Srbije? Polako. Daleko je sledeća sezona ali vam je vreme da se spremate za istu!!!

Nikola

pre 15 godina

Jos nije zvanicno usvojeno! ULEB ne prihvata odluku jer smatra da je donela Komercijalne komisije Evrolige a ne Skupština Evrolige. Bice svasta :}:} Pogledajte link http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=58868§ionId=44

delija sombor

pre 15 godina

ovo ce biti najveca glupost ako nasa liga ne dobije ni kvalifikacije za EL!pa koji je onda smisao tog takmicenja ili jos bolje koji je smisao jadranske lige!godinama je rusija imala samo jednog predstavnika u EL kao i slovenija,a slovenska i ruska liga su nebo i zemlja!kakva je tu onda jednakost gde slovenci rusi imaju isti broj klubova!sve u svemu jadranska liga treba da ima jednog predstavnika direktno,a domaca jednog u kvalifikacijama,mislim da je to najpravednije.

mad about red

pre 15 godina

Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.

PARTIZAN ŠAMPION

pre 15 godina

Ne do 2012. nego dok smo živi!!! Nije ovo izmislio Partizan! Evropa je pokazala da želi da u Euroligi učestvuju najbolji timovi, koji imaju kontinuitet u radu i uspesima. Nije Partizan džabe ne samo igrao, nego i osvajao domaću ligu, kup i Gumenu. Ko je kriv ciganima što su sve vreme bili iza neprikosnovenog Partizana, Hemofarma, FMP-a, a u Gumenoj i iza cibone, povremeno zadra i Olimpije. Vidi ovo: Partizan 74, Hemofarm 28, FMP 22, Crvena zvezda 14. Ne mogu sada neki indijanci da kupe 5-6 igrača, i uz pomoć sreće osvoje prvenstvo, i da nas onda brukaju po Evropi, koja je samo za najbolje!

Žarko Vuković

pre 15 godina

Sedam godina za redom KKP je prvak u Srbiji, desetak i više godina kkss se bori za nekakav identitet, decenijska dominacija KKP pokušava se omalovažiti od komplesiranih novinara, političara itd ..., navijača cz. Kao, sudije navijaju. Pa idemo u gumarsku ligu, opet ista priča. Zadnje tri godine u Euroligi, opet sudije navijaju, nameštene utakmice itd. Pa dokle bre!
Matematika je jasna ko je na ovom prostoru TATA.
Zato tišina, moliću lepo.
Kapu dole pred Duškom Vujoševićem i KKP.

Sale

pre 15 godina

E tuzna si Srbijo. Pa ovi misle da u Srbiji postoji samo Beograd i Partizan i Zvezda. nece moci tako jos dugo, pobunila se Vojvodina, pa ce i sumadija i ostali delovi Srbije. E onda ce i Partizan i zvezu da finansiraju "uspesne" beogradske firme, tako da ce sa tim novcima moci da razmisljaju samo o Beogrdskoj zoni, kakva crna EL, samo tako nastavite.

Plikuscht

pre 15 godina

Sta reci - EL i Prdizan su efektivno unistili 2 takmicenja - srpsku i NLB ligu. Ne postoji nacin da bilo koji klub u Srbiji sakupi dovoljan broj poena da bi razmisljao o takmicenju(Stanko, 17. februar 2009 16:54)

Care, a zasto ne postoji nacin!? O cemu vi pricate? Samo kukate ...

Osvojite Kup, osvojite nacionalno prvenstvo, osvojite NLB ligu, i dodjite na korak do F4 (kao Partizan prosle godine), ali u vasem slucaju Uleb Kup-a koji igrate i osvojicete poene. Vrlo jednostavno!

Ali problem je sto bas i nije izgledno ne da sve, nego da ista od toga uradite pa zato sada i kukate. Niko partizanu nije poklonio te bodove. Svi do jednog su pokupljeni trofejima i pobedama.

I prestanite vise da kukate i povlacite tezu 'hale bi bile pune po Sumadiji kada gostuju Partizan i Crvena zvezda'. Da, tacno je, bile bi pune. A da ja vas pitam - sta je uloga/svrha ova dva kluba!? Da(kao Partizan u vaterpolu) igraju meceve sa vasim igracima na nivou malo boljih blokovskih rekreativaca i da vam pune halu da zaradite nesto na kartama? Ti momci treniraju da bi bili svedeni na putujuci cirkus koji treba da obilazi Srbiju da bi ste vi mogli da ih gledate u utakmicama koje bi bile smesne!? I to ce da podigne nivo kosarke u zemlji? Kako?
Da su Tepic, Velickovic, Tripkovic, Tadija Dragicevic, Boban Marjanovic, Macvan i ostali umesto sa Cibonom, Olimpijom, Zadrom, itd. u NLB igrali sa Ergonomom, Zdravljem i Masincem - mislite da bi bili bolji kosarkasi? Vise bi naucili/napredovali?
Da, vazi.

gremlin

pre 15 godina

Srecna nam evroliga grobari,Pionir ce i u narednim god biti neosvojiv a mi cemo pevati iz sveg glasa volim Partizan!!!!P.S.poz slepog Fiku...

bosko

pre 15 godina

meni stvarno nisu jasni komentari nekih koji kazu da je partizan unistio nasu ligu i kosarku...pa partizan je poslednji i uso u nlb ligu!!!i zar smo mi krivi sto smo najbolji???da ne treba mozda da pustamo druge da budu prvaci da se nebi ljutili?

Partizan u srcu

pre 15 godina

Браво евролиго.Наравно да не може сваки провинцијски клуб да игра Евролигу.А што се тиче коментара оних који пљују по јадранској лиги,нек знају да нема те лиге не би било ни Партизана у евролиги. Јер какве су то утакмице у Лесковцу,Краљеву,Чачку и осталим селима.Зна се шта су праве утакмице,Цибона,Сплит,Олимпија,Босна,све великани некада најјаче европске лиге.Волим Партизан и мајку Србију.

boki

pre 15 godina

Joj silobad nas predstavljao
dajte nekog ozbiljnog ljudi
vec sam rekao da je pravi trenutak da podignemo klub na visi organizacioni nivo...

napred Partizan

unuk

pre 15 godina

drago mi je zbog partizana. zaluzili su. a podsetio bih sve one koji su sad protiv ovog sistema bodovanja da se sete ko je jedini bio protiv ovog sistema bodovanja.ko je bio protiv jadranske lige? a sad je vreme da prihvatite posledice loseg vodjenja kluba iliti klubova koji su sdusno podrzavali sve ideje koje su im davale sanse da pobede partizan. e pa sad cekajte! i nemoj da se zalite sad. i preskocite te price o tome da je ovo propast srpske kosarke. reprezentacija je imala lose rezultate zbog gomile losih situacija koje su se pogodile. ne zaboravite da su generacije nasih kosarkasa igrale u hladnim halama u drzavi koja se raspadala zeljni brze zarade i slave. budite realni bar ponekad i sagledajte situaciju kakva zaista i jeste. VOLIM PARTIZAN!!!!!

ZEX

pre 15 godina

Sta reci osim BRAVO CRNO BELI.
Ne znam kada nismo hteli da igramo adriatic ligu svi nas terali moramo ucene itd... E posle nekog vremena kada su uvedena bodovanja a PARTIZAN ih sakupio toliko da sada svi placu onda ne treba igrati adriatic ligu, gani i ostali sram vas bilo ali ujedno i hvala na pritisku koji smo pod moranjem uleba morali ispostovati i naravno sve osvojili sto se moze.
HVALA DULE
IMA JEDAN TIM CEO SAM ZIVOT S NJIM ....

SrkiS13

pre 15 godina

Kako je ovo lepo cuti pa mislim PARTIZAN je to i zasluzili!
Bice sada onih znamo svi vec kojih koji cu da postavljaju ove comentare tipa neprevda ili zvezda je sampion ili sta im to vredi zna se ko je SAMPION poslednjeh 7 godina a moga mice i 8!!!
veliki pozzz da sve GROBARE i sta da vam kazem vidimo se u PIONIRU protiv PAO!!!
JAOOOOO STO VOLIM STO SAM GROBAR!

iskusni

pre 15 godina

Sve je to lepo, i obezbedili smo mesto u narednom periodu, ali šta sada, da li cemo i dalje da tavorimo ovako ili idemo do samog kraja i da osvojimo Evropu

Deki

pre 15 godina

Kojih to 13 timova ima A-licencu? Na ULEB-ovom EL sajtu u okviru ove vesti (http://www.euroleague.net/news/i/44611/180/item) stoji i sledeci podatak (prevedeno): "A-Licence su za 13 vodecih timova rangiranih od sezone 2002/03, kada je takmicenje konsolidovano na 24 cluba, sortiranih po sledecim kriterijuma: 60% rezultati, 30% prihod od TV prava u trzistima odakle su timovi i 10% na osnovu publike."
Koliko me secanje sluzi, mi imamo 3 sjajne sezone (ukljucujuci tekucu), 2 katastrofalne (a la Zvezdine neslavne epizode u EL) i jos 2 "onako" (gde nam je malo falilo da prodjemo grupu ali nismo). Na osnovu publike smo sigurno medju najjacim timovima, ali (onako odokativno) mislim da smo na osnovu TV prava medju najslabijim ... :(
Doduse, ako nastavimo u istom ritmu jos par sezona (po trenutnim bodovima igramo bar jos 2-3), dobicemo/zasluzicemo valjda i tu A-licencu!
Steta sto izgleda da (zasada) nema nicega od NLB timova (znaci jos 1 nas tim :)) u kvalifikacijama za EL ... rukovodstvo NLB zna samo da obecava po tom pitanju ali malo toga i ispuni, mozda je vreme za promene?

zoran

pre 15 godina

Znaci, opet se potvrdilo da od Jadranske Lige imamo samo stete. Krajnje je vreme da pogledamo malo u svoje dvoriste i poradimo na popularizaciji kosarke u Srbiji. Treba pod hitno napustiti Jadransku Ligu i usredsrediti se na Srbiju. Svi znamo da bi hale bile pune gde god da Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm gostuju. Valjda je bolje da i igraju drugorazredne meceve sa Slogom, Napretkom, Radnickim... nego sa nekim ekipama iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i da kalimo njihove igrace.

Nebojsa

pre 15 godina

Bruka, svaka cast Partizanu, ali nagradjivanje za uspehe u proslim sezonama je glupost nevidjena. Jedna Olimpija godinama igra Euroligu, a nije svake godine osvajala ni prvenstvo Slovenije. Neznam samo ko moze da me ubedi da je ovo dobro.

The Gaffer

pre 15 godina

Bili Srbi u Engleskoj… Pored svih ostalih cudesa narocito ih se dojmila engleska trava po parkovima. Odluce da cim se vrate, istu takvu posade i u Beogradu. Receno – ucinjeno. Kupili seme, preorali, preriljali, posadili i cekaju… malo kasnije nikne trava, lepa k’o sto nikad nije bila al’ nije to isto kao i u Engleskoj. Sednu, razmisljaju i odluce da to ponove – preoru, preriljaju, posade i gledaju kako raste. Izraste trava, al’ opet nije to ono sto su videli u Engleskoj. Sta sad? Nakon duzeg vecanja zakljuce da nisu kupili najbolje i najskuplje seme engleske trave i da bi valjalo zaposliti engleskog bastovana da to odrzava. Tako i urade! Ne prodje malo vremena i trava opet lepo nikne, al’ opet nije k’o u Engleskoj. Pametne glave nase srpske, odluce da naprave radnu grupu i pozovu experte iz Engleske da im objasne u cemu je problem. Dodjose expert pa se slozise da to nije to, nije isto kao i kod kuce im. Radna grupa im detaljno objasni sta su i kako radili i kako ne vide nijedan problem zasto trava u Beogradu ne bi bila ista kao i ona u Engleskoj. Nakon kraceg vecanja experti iz Engleske, vec pomalo zabrinuti da Kraljevina nije negde omanula, odahnuse i iznese svoje expertsko misljenje: “Sve dobro radite, seme je odlicno, dobar bastovan je svakako neophodan – samo tako nastavite i za jedno stotinjak godina imace te travu istu kao i ona u Engleskoj”.

Malo duzi komentar za komsinice sa projektima, power point prezentacijama, radnim grupama i expertskim timovima. Koncept (GY liga) koji ste gurali svim silama sa upravom i trenerom kojih se sada ni ne secate vam u ovom trenutku ne ide na ruku i naravno ste protiv njega. Ipak ima i nesto dobro… imate od koga da vidite i naucite kako se pravi tim koji moze dostojno da se nosi sa najboljim klubovima u Evropi.

Na dobrom ste putu, sve radite kako treba i za par godina eto i vas u Evroligi, gde vam sada (budite iskreni) stvarno i nije mesto.

Pozdrav za ljubitelje kosarke u Splitu i Zagrebu.

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 15 godina

Ништа ново, све ово смо већ знали, Партизану не може нико ни да се приближи. И какви бре две - три сезоне гарантоване, минимум још десет сезона ће Партизан играти Евролигу! Зна се ко влада у Србији и региону! :)

kole pfc

pre 15 godina

Ocekivano,idemo crno-beli dominacija traje..:)al budimo realni i recimo da svi treba da budu uz Partizan,prvo jel je najbolji,pa posle ako budemo dobre volje i skupimo bodove da i komsinica oseti devotion :))

Coa

pre 15 godina

Bruka i sramota. Za sve ljubitelje kosarke u Srbiji ovo je prava sramota. navijac sam partizana, ali ovo je unistavanje kosarke u Srbiji. Nazalost kao i za sve ostalo mi ni za ovo nemamo resenje. I dalje cemo podizati rejting drugima, a nama cemo stetiti i to svesno. Tako ce za koju godinu Evroligu igrati Slovenci i Crnogorci koji nemaju u citavoj drzavi ni po 3 ekipe, a mi cemo ...Tada ce nam verovatno biti kasno, ali ko nam je kriv...

Stanko

pre 15 godina

Sta reci - EL i Prdizan su efektivno unistili 2 takmicenja - srpsku i NLB ligu. Ne postoji nacin da bilo koji klub u Srbiji sakupi dovoljan broj poena da bi razmisljao o takmicenju, a marginalizacija nase lige otvara vrata raznim marifetlucima. Idealna situacija je da Partizan ligu igra sa 2. timom i na taj nacin odmori prvotimce za EL, ali sa druge strane sumnjam da bi sebi dozvolili gubitak bodova, pa ce opet da mesetare kao i prethodnih godina. Jedina sansa da se neki domaci kvalitetan klub probije u Evropu zahteva da se 2 godine drze kvalitetni igraci u bezperspektivnim ligama - sto se nece desiti i mi dolazimo zbog jednog polujakog tima u situaciju u kojoj je Slovenija - da malte ne osim Olimpije i nema ozbiljne timove. Neka je na cast EL-u a cisto sumnjam da ce za 2 godine da dozvole kvalifikacije

The Gaffer

pre 15 godina

Bili Srbi u Engleskoj… Pored svih ostalih cudesa narocito ih se dojmila engleska trava po parkovima. Odluce da cim se vrate, istu takvu posade i u Beogradu. Receno – ucinjeno. Kupili seme, preorali, preriljali, posadili i cekaju… malo kasnije nikne trava, lepa k’o sto nikad nije bila al’ nije to isto kao i u Engleskoj. Sednu, razmisljaju i odluce da to ponove – preoru, preriljaju, posade i gledaju kako raste. Izraste trava, al’ opet nije to ono sto su videli u Engleskoj. Sta sad? Nakon duzeg vecanja zakljuce da nisu kupili najbolje i najskuplje seme engleske trave i da bi valjalo zaposliti engleskog bastovana da to odrzava. Tako i urade! Ne prodje malo vremena i trava opet lepo nikne, al’ opet nije k’o u Engleskoj. Pametne glave nase srpske, odluce da naprave radnu grupu i pozovu experte iz Engleske da im objasne u cemu je problem. Dodjose expert pa se slozise da to nije to, nije isto kao i kod kuce im. Radna grupa im detaljno objasni sta su i kako radili i kako ne vide nijedan problem zasto trava u Beogradu ne bi bila ista kao i ona u Engleskoj. Nakon kraceg vecanja experti iz Engleske, vec pomalo zabrinuti da Kraljevina nije negde omanula, odahnuse i iznese svoje expertsko misljenje: “Sve dobro radite, seme je odlicno, dobar bastovan je svakako neophodan – samo tako nastavite i za jedno stotinjak godina imace te travu istu kao i ona u Engleskoj”.

Malo duzi komentar za komsinice sa projektima, power point prezentacijama, radnim grupama i expertskim timovima. Koncept (GY liga) koji ste gurali svim silama sa upravom i trenerom kojih se sada ni ne secate vam u ovom trenutku ne ide na ruku i naravno ste protiv njega. Ipak ima i nesto dobro… imate od koga da vidite i naucite kako se pravi tim koji moze dostojno da se nosi sa najboljim klubovima u Evropi.

Na dobrom ste putu, sve radite kako treba i za par godina eto i vas u Evroligi, gde vam sada (budite iskreni) stvarno i nije mesto.

Pozdrav za ljubitelje kosarke u Splitu i Zagrebu.

Plikuscht

pre 15 godina

Sta reci - EL i Prdizan su efektivno unistili 2 takmicenja - srpsku i NLB ligu. Ne postoji nacin da bilo koji klub u Srbiji sakupi dovoljan broj poena da bi razmisljao o takmicenju(Stanko, 17. februar 2009 16:54)

Care, a zasto ne postoji nacin!? O cemu vi pricate? Samo kukate ...

Osvojite Kup, osvojite nacionalno prvenstvo, osvojite NLB ligu, i dodjite na korak do F4 (kao Partizan prosle godine), ali u vasem slucaju Uleb Kup-a koji igrate i osvojicete poene. Vrlo jednostavno!

Ali problem je sto bas i nije izgledno ne da sve, nego da ista od toga uradite pa zato sada i kukate. Niko partizanu nije poklonio te bodove. Svi do jednog su pokupljeni trofejima i pobedama.

I prestanite vise da kukate i povlacite tezu 'hale bi bile pune po Sumadiji kada gostuju Partizan i Crvena zvezda'. Da, tacno je, bile bi pune. A da ja vas pitam - sta je uloga/svrha ova dva kluba!? Da(kao Partizan u vaterpolu) igraju meceve sa vasim igracima na nivou malo boljih blokovskih rekreativaca i da vam pune halu da zaradite nesto na kartama? Ti momci treniraju da bi bili svedeni na putujuci cirkus koji treba da obilazi Srbiju da bi ste vi mogli da ih gledate u utakmicama koje bi bile smesne!? I to ce da podigne nivo kosarke u zemlji? Kako?
Da su Tepic, Velickovic, Tripkovic, Tadija Dragicevic, Boban Marjanovic, Macvan i ostali umesto sa Cibonom, Olimpijom, Zadrom, itd. u NLB igrali sa Ergonomom, Zdravljem i Masincem - mislite da bi bili bolji kosarkasi? Vise bi naucili/napredovali?
Da, vazi.

ZEX

pre 15 godina

Sta reci osim BRAVO CRNO BELI.
Ne znam kada nismo hteli da igramo adriatic ligu svi nas terali moramo ucene itd... E posle nekog vremena kada su uvedena bodovanja a PARTIZAN ih sakupio toliko da sada svi placu onda ne treba igrati adriatic ligu, gani i ostali sram vas bilo ali ujedno i hvala na pritisku koji smo pod moranjem uleba morali ispostovati i naravno sve osvojili sto se moze.
HVALA DULE
IMA JEDAN TIM CEO SAM ZIVOT S NJIM ....

Žarko Vuković

pre 15 godina

Sedam godina za redom KKP je prvak u Srbiji, desetak i više godina kkss se bori za nekakav identitet, decenijska dominacija KKP pokušava se omalovažiti od komplesiranih novinara, političara itd ..., navijača cz. Kao, sudije navijaju. Pa idemo u gumarsku ligu, opet ista priča. Zadnje tri godine u Euroligi, opet sudije navijaju, nameštene utakmice itd. Pa dokle bre!
Matematika je jasna ko je na ovom prostoru TATA.
Zato tišina, moliću lepo.
Kapu dole pred Duškom Vujoševićem i KKP.

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 15 godina

Ништа ново, све ово смо већ знали, Партизану не може нико ни да се приближи. И какви бре две - три сезоне гарантоване, минимум још десет сезона ће Партизан играти Евролигу! Зна се ко влада у Србији и региону! :)

PARTIZAN ŠAMPION

pre 15 godina

Ne do 2012. nego dok smo živi!!! Nije ovo izmislio Partizan! Evropa je pokazala da želi da u Euroligi učestvuju najbolji timovi, koji imaju kontinuitet u radu i uspesima. Nije Partizan džabe ne samo igrao, nego i osvajao domaću ligu, kup i Gumenu. Ko je kriv ciganima što su sve vreme bili iza neprikosnovenog Partizana, Hemofarma, FMP-a, a u Gumenoj i iza cibone, povremeno zadra i Olimpije. Vidi ovo: Partizan 74, Hemofarm 28, FMP 22, Crvena zvezda 14. Ne mogu sada neki indijanci da kupe 5-6 igrača, i uz pomoć sreće osvoje prvenstvo, i da nas onda brukaju po Evropi, koja je samo za najbolje!

bosko

pre 15 godina

meni stvarno nisu jasni komentari nekih koji kazu da je partizan unistio nasu ligu i kosarku...pa partizan je poslednji i uso u nlb ligu!!!i zar smo mi krivi sto smo najbolji???da ne treba mozda da pustamo druge da budu prvaci da se nebi ljutili?

kole pfc

pre 15 godina

Ocekivano,idemo crno-beli dominacija traje..:)al budimo realni i recimo da svi treba da budu uz Partizan,prvo jel je najbolji,pa posle ako budemo dobre volje i skupimo bodove da i komsinica oseti devotion :))

SrkiS13

pre 15 godina

Kako je ovo lepo cuti pa mislim PARTIZAN je to i zasluzili!
Bice sada onih znamo svi vec kojih koji cu da postavljaju ove comentare tipa neprevda ili zvezda je sampion ili sta im to vredi zna se ko je SAMPION poslednjeh 7 godina a moga mice i 8!!!
veliki pozzz da sve GROBARE i sta da vam kazem vidimo se u PIONIRU protiv PAO!!!
JAOOOOO STO VOLIM STO SAM GROBAR!

unuk

pre 15 godina

drago mi je zbog partizana. zaluzili su. a podsetio bih sve one koji su sad protiv ovog sistema bodovanja da se sete ko je jedini bio protiv ovog sistema bodovanja.ko je bio protiv jadranske lige? a sad je vreme da prihvatite posledice loseg vodjenja kluba iliti klubova koji su sdusno podrzavali sve ideje koje su im davale sanse da pobede partizan. e pa sad cekajte! i nemoj da se zalite sad. i preskocite te price o tome da je ovo propast srpske kosarke. reprezentacija je imala lose rezultate zbog gomile losih situacija koje su se pogodile. ne zaboravite da su generacije nasih kosarkasa igrale u hladnim halama u drzavi koja se raspadala zeljni brze zarade i slave. budite realni bar ponekad i sagledajte situaciju kakva zaista i jeste. VOLIM PARTIZAN!!!!!

Coa

pre 15 godina

Bruka i sramota. Za sve ljubitelje kosarke u Srbiji ovo je prava sramota. navijac sam partizana, ali ovo je unistavanje kosarke u Srbiji. Nazalost kao i za sve ostalo mi ni za ovo nemamo resenje. I dalje cemo podizati rejting drugima, a nama cemo stetiti i to svesno. Tako ce za koju godinu Evroligu igrati Slovenci i Crnogorci koji nemaju u citavoj drzavi ni po 3 ekipe, a mi cemo ...Tada ce nam verovatno biti kasno, ali ko nam je kriv...

Nebojsa

pre 15 godina

Bruka, svaka cast Partizanu, ali nagradjivanje za uspehe u proslim sezonama je glupost nevidjena. Jedna Olimpija godinama igra Euroligu, a nije svake godine osvajala ni prvenstvo Slovenije. Neznam samo ko moze da me ubedi da je ovo dobro.

mimi

pre 15 godina

Jedan 8-ogodisnji decak nije video dve stvari u zivotu: golu zenu i zvezdu sampion. Zelim svim osmogodisnjacima u narednih osam godina da vide ovo prvo.

Deki

pre 15 godina

Kojih to 13 timova ima A-licencu? Na ULEB-ovom EL sajtu u okviru ove vesti (http://www.euroleague.net/news/i/44611/180/item) stoji i sledeci podatak (prevedeno): "A-Licence su za 13 vodecih timova rangiranih od sezone 2002/03, kada je takmicenje konsolidovano na 24 cluba, sortiranih po sledecim kriterijuma: 60% rezultati, 30% prihod od TV prava u trzistima odakle su timovi i 10% na osnovu publike."
Koliko me secanje sluzi, mi imamo 3 sjajne sezone (ukljucujuci tekucu), 2 katastrofalne (a la Zvezdine neslavne epizode u EL) i jos 2 "onako" (gde nam je malo falilo da prodjemo grupu ali nismo). Na osnovu publike smo sigurno medju najjacim timovima, ali (onako odokativno) mislim da smo na osnovu TV prava medju najslabijim ... :(
Doduse, ako nastavimo u istom ritmu jos par sezona (po trenutnim bodovima igramo bar jos 2-3), dobicemo/zasluzicemo valjda i tu A-licencu!
Steta sto izgleda da (zasada) nema nicega od NLB timova (znaci jos 1 nas tim :)) u kvalifikacijama za EL ... rukovodstvo NLB zna samo da obecava po tom pitanju ali malo toga i ispuni, mozda je vreme za promene?

gremlin

pre 15 godina

Srecna nam evroliga grobari,Pionir ce i u narednim god biti neosvojiv a mi cemo pevati iz sveg glasa volim Partizan!!!!P.S.poz slepog Fiku...

boki

pre 15 godina

Joj silobad nas predstavljao
dajte nekog ozbiljnog ljudi
vec sam rekao da je pravi trenutak da podignemo klub na visi organizacioni nivo...

napred Partizan

Partizan u srcu

pre 15 godina

Браво евролиго.Наравно да не може сваки провинцијски клуб да игра Евролигу.А што се тиче коментара оних који пљују по јадранској лиги,нек знају да нема те лиге не би било ни Партизана у евролиги. Јер какве су то утакмице у Лесковцу,Краљеву,Чачку и осталим селима.Зна се шта су праве утакмице,Цибона,Сплит,Олимпија,Босна,све великани некада најјаче европске лиге.Волим Партизан и мајку Србију.

zli

pre 15 godina

Ne razumem ljude ovde kakvi komentari. Vec sam vam jednim pisao o tome ako ne pratite bolje cutite. Prvo u NLB ligu nas je ugurala druzina KKSS, Nebojsa Covic i Hemofarm. Partizan nije hteo da igra. KKSS se vec godinama bavi svime osim kosarkom zbog toga su i dozvolili da im mnogi talenti odu u Partizan i ostale klubove. Posle niza sezona konacno imaju tim i TRENERA koji moze da se ravnopravno nosi sa nasim. Konacno pokusavaju kosarkaskim metodama da pobede a ne zalbama tipa ujela me buva. Da se vratim na NLB mi bez te lige NE MOZEMO jer u ovoj besparici nema ko da organizuje PROFESIONALNU ligu to po ULEB-u NE MOZe biti SAVEZ on NE SME DA SE MESA. Dakle firme nisu zainteresovane ni za nase klubove a ne za celu ligu koja verujte mi kosta. Ko bi obezbedio nagrade i dr. stvari. Ono sto mi moramo je da se udruzimo i poboljsamo uslove nasim klubovima koji nastupaju jer mi se NISTA ne pitamo. Na ovom sastanku nas je predstavljao Roman Lisac i nekakvo sidro e to mi moramo da uradimo. Da li neko od vas zna da ako se pomeri trojka u Kraljevu nema kosarke e to su nasi problemi. Dok je KKSS izigravala Kalimera a drug Cova krao talemte sirom Srbije i prodavao ih kao polufabrikate a Hemofarm nesto slicno dok nam NAJVECI talenti propadaju u klubovima bez briga jer FMP dal je prvi ili poslednji koga briga pa sa takvim navikama odu preko i PROPADNU e tosunasi problemi. Mesto da je armija navijaca uz Zvezdu oni brinu o svojim dupetima i da podrze prvu kosarkasku godinu voljenog kluba ne oni imaju svoj cilj proglasice jedini klub sa ovih prostora koji radi stvara neguje krivim za sve. Toliko ovo je samo mrvica problema u nasoj kosarci i bolje se ukljucite na vreme dok je jos tu Pesic i dok igrate kosarku za razliku od kukanja i plakanja.

Zeljko Paunovic

pre 15 godina

@Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.
(mad about red, 17. februar 2009 19:27)

U ovom komentaru treba zameniti „KK Partizan“ sa „Manchester United“ (ili Liverpul, ili Arsenal, ili Real, ili Barselona itd.), „Evroliga“ sa „Champions league“ i shvatićete kako se osećaju u upravi Fulama (ili Sanderlenda, ili Boltona, ili Saragose, ili Malage). Kako stići u najprestižnije evropsko takmičenje, kako nadmašiti Mančester (Liverpul, Real, Partizan)? Postoji samo jedan odgovor – trenirati, trenirati i samo trenirati, i nadati se da će se jednog dana sklopiti ekipa dostojna da se suprostavi velikanu, jer KK Partizan u evropskim razmerama to zaista i jeste.

iskusni

pre 15 godina

Sve je to lepo, i obezbedili smo mesto u narednom periodu, ali šta sada, da li cemo i dalje da tavorimo ovako ili idemo do samog kraja i da osvojimo Evropu

zoran

pre 15 godina

Znaci, opet se potvrdilo da od Jadranske Lige imamo samo stete. Krajnje je vreme da pogledamo malo u svoje dvoriste i poradimo na popularizaciji kosarke u Srbiji. Treba pod hitno napustiti Jadransku Ligu i usredsrediti se na Srbiju. Svi znamo da bi hale bile pune gde god da Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm gostuju. Valjda je bolje da i igraju drugorazredne meceve sa Slogom, Napretkom, Radnickim... nego sa nekim ekipama iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i da kalimo njihove igrace.

sale bg

pre 15 godina

@ stanko

u tu nlb ligu ste nas vi naterali,jer vam je tada to bio jedini nacin da mrdnete iz domace lige(tesko da ste mogli u evropu kao 8.na tabeli,koji ispada u prvom kolu play off-a).a sad kad i to osvojimo opet smo mi krivi.
ako osvojiti neko takmicenje znaci unistiti ga,onda imas jako cudan pojam unistavanja.da li mislis da u nlb ligi vole partizan,pa su pustili da je osvoji,ili je to zato sto je najbolji?
da li marginalizovanje domace lige znaci to da je osvojis?
a sto se tice ovoga polu jak tim hajde da se ne vracamo dalje u proslost(mislim da ce poslednje tri sezone biti sasvim dovoljne).
naravoucenije:u se i u svoje kljuse.trening i ozbiljan rad na svim nivoima kluba,a ne da cekate da vam se nesto pokloni.pa nije vam valjda samo partizan kriv sto se godinama raspadate i nista ne osvajate.
p.s.najlakse je samo pljuvati bez argumenata

gornji milanovac - realno

pre 15 godina

I zaista, Zvezda ni za tri godine ne moze sakupiti bodove da se direktno kvalifikuje za EL, ne racunajuci plasman kroz kvalifikacije ili osvajanje ULEB kupa.

Sistem bodovanja je takav, da bi se KKCZ plasirala direktno, potrebno je da u nizu bude prvak u domacoj i NLB ligi sledece tri sezone, a pri tom da KK Paritzan ostvari "rezultate" koje Zvezda imala prethodnih godina, sto je malo realno.

A mogu misliti, nakon ove vesti, sta ce se na leto dogoditi sa svima simpaticnim nam klubom.
Opet trazi trenera, pa nadji jos jednog trenera da imamo barem petorku, pa predsednik kluba i tim menadzer...

Od Zmaga, sve u beskraj ode...

Stanko

pre 15 godina

Sta reci - EL i Prdizan su efektivno unistili 2 takmicenja - srpsku i NLB ligu. Ne postoji nacin da bilo koji klub u Srbiji sakupi dovoljan broj poena da bi razmisljao o takmicenju, a marginalizacija nase lige otvara vrata raznim marifetlucima. Idealna situacija je da Partizan ligu igra sa 2. timom i na taj nacin odmori prvotimce za EL, ali sa druge strane sumnjam da bi sebi dozvolili gubitak bodova, pa ce opet da mesetare kao i prethodnih godina. Jedina sansa da se neki domaci kvalitetan klub probije u Evropu zahteva da se 2 godine drze kvalitetni igraci u bezperspektivnim ligama - sto se nece desiti i mi dolazimo zbog jednog polujakog tima u situaciju u kojoj je Slovenija - da malte ne osim Olimpije i nema ozbiljne timove. Neka je na cast EL-u a cisto sumnjam da ce za 2 godine da dozvole kvalifikacije

Vuk23

pre 15 godina

Crveni da li imate obraza?
Epizoda 1: Euroliga nudi Partizanu 3-godišnji ugovor kao što su dobili Cibona i Olimpija.
Partizan ispada budala,odbija kaže da je u interesu Srpske košarke da prvak
ide u Euroligu.
Epizoda 2: Jadranska liga poziva Partizan da igra u njoj i da sam odabere još jedan srpski
tim koji će da igra u ligi sa njim.Partizan odbija,to nije u interesu srpske
košarke.
Epizoda 3: Crvena Zvezda pristaje da igra Jadransku ligu.
Epizoda 4: Ucenjuje se Partizan da igra Jadransku ligu ili neće moći kao prvak naše lige
Da igra Euroligu,Partizan mora da učestvuje.
Epizoda 5: Uvodi se bodovanje ,za to su Jadranska liga,Crvena Zvezda,FMP i Hemofarm.
Partizan je jedini protiv,to nije dobro za našu ligu koja postaje nebitna.
Ugovor bi bio na 3 godine.
Epizoda 6: Ugovor je B licenca na godinu dana,na osnovu rezultata u poslednje 3 godine.
Epizoda 7: Partizan dobija na osnovu rezultata B licencu,i na osnovu rezultata
zacementirano mesto u Euroligi.
Epizoda 8: Zona Sumraka.Predsednik KSS inače navijač C.Zvezde i ako Srbija ima
1 direktnog predstavnika u Euroligi na osnovu rezultata predlaže
da to izgubimo i ako je moguće naš prvak ide u Euroligu makar u
kvalifikacijama.Čiji je on predsednik??????
Epizoda 9: Hemofarm kaže da je nađeno ipak kompromisno rešenje i da ipak ima šanse
da kroz kvalifikacije još jedan naš klub igra Euroligu.
Epizoda 10: Crvena Zvezda i generalni menadzer Opačić traže da naš prvak ide u
Euroligu,pošto su predhodno pismima i uz pomoć državnih organa i raznih
političara pokušali da sruše odluku Skupštine Eurolige.

Pa kako vas nije sramota?

P.S. Epizoda 11: Država Srbija šalje dopis Savetu Bezbednosti,Evropskoj Uniji,OEBS-u,
Euroligi,ULEB-u da se nekako nađe kompromisno rešenje i da se
Crvenoj Zvezdi u narednih 10 godina omogući jedna vajld-karta kako bi
jednu sezonu nastupala u Euroligi,samo jednu ako je moguće a mi ćemo
za uzvrat razmisliti da li da priznamo nezavisno Kosovo.

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Ej komsije iz KKSS, dal imate oci vi !? Pa mozete vi da poricete 100 godina da Partizan nije ispred svih klubova u Srbiji bar jedno 10 godina, prvo shto se bolje radi, imaju se planovi, igra, sve i ako cemo posteno vishe je od svih zasluzio pomoc od drzave od bilo kod drugog kluba, jer evo vech 3, 4 godine jedino on svetli obraz nama srbima.

A shto se vas tiche, kako neko ima pravo da trazi euroligu, a nema titulu 11 godina, a i kad pokusava i kada se cini da ce doci do nje nema igru, vech u svakoj utakmici igra drugacije, kosarka je sport za kreativne ljude, a ne za balvane, a ako poshteno pricamo vama je Keselj kao najvece pojacanje, a tata mu kupio mesto u KKSS, mada mu za to nisu bile potrebne pare jer mislim da svaki igrac iz Ergonoma mozda da igra kod vas.

Bez ljutnje, ali Partizan je za vas klub sa ciljem, igrom, trenerom i igracima.

Pozdrav svima !

čačanska škola

pre 15 godina

mali detalj koji treba zapaziti je da za par godina kada u kvalifikacijama budu igrala dva kluba iz Jadranske lige iz različitih država, to neće biti po trenutnom mestu na tabeli, već po sakupljenim bodovima, a sasvim je jasno da će to biti Hemofarm koji trenutno ima 28 bodova i prošao je u sledeću fazu Uleb kupa, ili eventualno FMP koji ima 22 boda, ako u narednim sezonama napravi zapažene uspehe i pretekne Hemofarm. Crvena zvezda sa svojih 14 bodova je zaista u nezavidnoj situaciji pa mora godinama da postiže vrhunske rezultate kako bi pretekla Hemofarm i FMP. Teško!

Informator

pre 15 godina

Ma Nikola ne sekiraj se ti. Kako god da bude Partizan igra Euroleague... Ne očekuješ valjda da tvoja KKSS bude prvak Srbije? Polako. Daleko je sledeća sezona ali vam je vreme da se spremate za istu!!!

Cekajuci ZOSa

pre 15 godina

Nažalost srpska košarka putem srpskog fudbala ide unazad. Bogati Srbi ne vide sebe u tom sportu, pa čak ni Vlade Divac koji je pomoću tog sporta postao bogat čovek. Sve ostale priče o Evroligi su besmislene. Biće samo priča da se u Srbiji nekad igrala dobra košarka.
(leo, 18. februar 2009 09:25)

Nije Vlade Divac kriv, a nisu krivi ni Danilovic, Paspalj, Sale Djordjevic i ostali velikani srpske kosarke sto drzava Srbija ("narodna skupstina") namerno odugovlaci ili nije uopste zainteresovana da donese ZOS (zakon o sportu) i konacno resi nacin privatizacije i oblike vlasnistva vrhunskih klubova. Ovakvo stanje odgovara samo tajkunima koji ne bi nista da uloze al bi rado da malo "properu", a javna je tajna da tajkuni kontrolisu "narodne poslanike" i sve politicke stranke u Srbiji. Neka parazitski lezilebovici prvo usvoje ZOS pa da onda diskutujemo ko hoce a ko nece da ulozi na legalan nacin svoje pare u kosarku:)

kutuzov

pre 15 godina

Ganci pa vi ste po bodovima na 4. mjestu u Srbiji. I da imamo 3 predstavnika za vas ne bi bilo mjesta. Žao mi je...
A KK Partizan se treba izvinuti javno što je Jadransku i Srpsku ligu napravio monotonim ;-). Sramota...
Niste Ganci više KK "Sledeća sezona" već QQ "Ko zna kad"...
Samo jedan klub, samo jedan grad...

delija sombor

pre 15 godina

ovo ce biti najveca glupost ako nasa liga ne dobije ni kvalifikacije za EL!pa koji je onda smisao tog takmicenja ili jos bolje koji je smisao jadranske lige!godinama je rusija imala samo jednog predstavnika u EL kao i slovenija,a slovenska i ruska liga su nebo i zemlja!kakva je tu onda jednakost gde slovenci rusi imaju isti broj klubova!sve u svemu jadranska liga treba da ima jednog predstavnika direktno,a domaca jednog u kvalifikacijama,mislim da je to najpravednije.

Sale

pre 15 godina

E tuzna si Srbijo. Pa ovi misle da u Srbiji postoji samo Beograd i Partizan i Zvezda. nece moci tako jos dugo, pobunila se Vojvodina, pa ce i sumadija i ostali delovi Srbije. E onda ce i Partizan i zvezu da finansiraju "uspesne" beogradske firme, tako da ce sa tim novcima moci da razmisljaju samo o Beogrdskoj zoni, kakva crna EL, samo tako nastavite.

nikola90

pre 15 godina

i da neki nas tim ucestvuje u kvalifikacijama opet bi se desila pamesa, himki, neki makedonikosi, happoeli, pa dinamo moskva, lietuvos ritas... ma nema nista....

skupstina

pre 15 godina

zna se ko se pita, a to su bartomeu i klubovi tj uleb u paketu a odluku donosi skupstina a ne kao sto je napisano komercijala.nastavite da trenirate i da vredno skupljate poene

sasha38111

pre 15 godina

Strasno! Ko ce uopste da utvrdjuje koje su 3 najjace lige, ko utvrdjuje kojih je 12 najboljih timova!? Ako Partizan za 3 godine sjajnih partija i ulazaka u najboljih 16 nije uspeo da dobije A licencu koju je dobilo 12 timova, onda je to sramota!!!
Sve mi ovo lici na fin nacin da se sto vise Spanskih, Italijanskih, Francuskih... timova ugura u Evroligu!!!
Takodje me nervira to sto igramo protiv nekih drugorazrednih Hrvatskih i Bosnjackih timova, nekada se kvalitetna kosarka igrala i u Kragujevcu, Cacku, Nisu...

dullence

pre 15 godina

heheh...posledica mamurluka usled akumulacionog uspeha...ili tako nekako, pitajte Duleta on najbolje zna! Polako komsinica, radite kao sto zadar radi, stvarajte tim, trenere, ekipu, radite to godinama kao mi pa cete doci u priliku da se boritie za mesto kao zadar sa cibonom... Oni nas naterali u guma ligu, sada hoce da nas vrate, hteli garantoani ugovor sada ga ne zele... Hteli moku selektora i drazu kapitena pa im posle bilo krvio. Neko cuti i radi, prilagodjava se, trenira isto svake sezone! Avlija....mislim Tadija cim trenira naporno kod pesica 2 dana odmah mu pukne misic, to je od visegodisnjeg lencarenja ne od nedostatka talenta, zato Trip krvavi ociju od temperature trci kao navijen, igra atomsku odbranu i mune 2 trojke unihaki kad je najbitnije. To je er godinama prvi dolazi i poslednji odlazi sa treniga! Recept ej ejdnostavan, rece Djordjevic, ubaci svaki put 3000 puta loptu kroz obruc, talenat je 5%...

mad about red

pre 15 godina

Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.

Nikola

pre 15 godina

Jos nije zvanicno usvojeno! ULEB ne prihvata odluku jer smatra da je donela Komercijalne komisije Evrolige a ne Skupština Evrolige. Bice svasta :}:} Pogledajte link http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=58868§ionId=44

Bojan

pre 15 godina

Da se ja pitam, kao što se ne pitam, bilo bi 6 grupa sa 6, prve dve u grupi i 4 najbolje treceplasirane idu dalje.

Španija 4+1 klubova - OK
Italija 4 kluba - možda suviše
Grčka 3 kluba - OK
Turska 2 kluba - OK
Francuska 2 kluba - previse, ako se uzme u obzir da Rusija ima samo CSKA
Rusija 1 klub - minimum dva kluba
Litvanija 1 klub - isto kao i Rusi.
Nemacka 1 klub - OK
Hrvatska 1 klub - OK
Izrael 1 klub - OK
Slovenija 1 klub - OK
Srbija 1 klub - trenutno nema jakih ekipa u Srbiji kao nekolikoo gdina unazad, ali zbog stare slave ja bi nam dao još jedno mesto.
Poljska - 1 klub OK

Kvalifikacije organizovati kao kod UEFE da igraju svi šampioni država u jednom ili dva kruga i doviđenja.

Vladimir

pre 15 godina

Slazem se sa Dekijem(kom.21)u potpunosti.Smatram da ce sledeci predstavnik u EL biti Hemofarm,iako bih licno volio da to bude Zvezda.Gledam trenersku statistiku na EL sajtu i zakljucujem sledece:Dusko Ivanovic,odlican(moj najjomiljeniji),Obradovicu svaka cast(ali ga ne volim),a najvecu perspektivu ima Luka Pavicevic!P.S.-Iako ce me vecina "pljuvati" rado bih u EL video Buducnost(bili juniorski prvaci Evrope 98')-

Toza

pre 15 godina

Trebalo bi preko organa naseg saveza, naprimer predsednika, urgirati da se u pravilnik unese da jos jedna grupa timova ima pravo direktnog ucesca u evroligigi. Tu grupu bi cinila KKSS

Veran Sin Juga

pre 15 godina

"Drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz tri najbolje rangirane evropske lige takođe će dobiti mogućnost za dobijanje "B" licence."

Ovo je sramota da tim (Partizan) koji je godinama u kontinuitetu dobar u svim takmicenjima (da ne kazem najbolji jer u EL jos uvek to nije) ima samo B licencu kao sto ce dobiti tamo neki treceplasirani iz najjacih liga.Uvek se moze desiti da jednu sezonu neki tim zablista i hooop eto njemu "B"
licence a mi deset godina osvajamo sve gde smo igrali.
P.S.Jako mi je zao sto se HEM FMP i CZV ne daju bolje sanse za prolazak u EL,8 ekipa da igra za dva mesta je ipak malo.Nadam se da cemo (Srbija) za dve,tri godine imati bar jos jednog predstavnika u EL!

Sormin

pre 15 godina

Podrzavam predlog da srpski klubovi napuste NLB ligu i da se usresrede na svoju. Tada bi se stvorila veca konkurencija izmedju 4 vodeca kluba u zemlji i proizisli bi mnogi dobri igraci. Nadam finalu domaceg play offa Crvena Zvezda - Partizan i da Zvezda vise prevazidje kompleks od Hemofarma i Cibone. Mada najverovatnije ove sezone opet osvaja Partizan, zato sto ima iskusnije igrace od Zvezda, a sledece sezone da se uigra i Zvezda pa da gledamo svetsku kosarku i kod nas.

leo

pre 15 godina

Nažalost srpska košarka putem srpskog fudbala ide unazad. Bogati Srbi ne vide sebe u tom sportu, pa čak ni Vlade Divac koji je pomoću tog sporta postao bogat čovek. Sve ostale priče o Evroligi su besmislene. Biće samo priča da se u Srbiji nekad igrala dobra košarka.

Miskooo

pre 15 godina

@Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.
(mad about red, 17. februar 2009 19:27)

U ovom komentaru treba zameniti „KK Partizan“ sa „Manchester United“ (ili Liverpul, ili Arsenal, ili Real, ili Barselona itd.), „Evroliga“ sa „Champions league“ i shvatićete kako se osećaju u upravi Fulama (ili Sanderlenda, ili Boltona, ili Saragose, ili Malage). Kako stići u najprestižnije evropsko takmičenje, kako nadmašiti Mančester (Liverpul, Real, Partizan)? Postoji samo jedan odgovor – trenirati, trenirati i samo trenirati, i nadati se da će se jednog dana sklopiti ekipa dostojna da se suprostavi velikanu, jer KK Partizan u evropskim razmerama to zaista i jeste.
(Zeljko Paunovic, 17. februar 2009 22:41)


Auuuuuuuu, kolika gomila gluposti na jednom mestu. Ccc... Pa ti si skroz pobrkao loncice! Ukoliko Fulam (Sanderlend, Bolton, Malaga ili Saragosa) osvoji jedno od prvih 4 mesta na tabeli ide u LS! Da li ce se Hemofarm, Crvena Zvezda ili FMP plasirati u EL ako osvoje prvenstvo?
Ako i posle sledecih 3-4 godine Partizan bude imao obezbedjene 3 godine u EL (znaci igrao bi EL jos 6-7 godina), postadosmo mi Izrael.

Stanko

pre 15 godina

Sta reci - EL i Prdizan su efektivno unistili 2 takmicenja - srpsku i NLB ligu. Ne postoji nacin da bilo koji klub u Srbiji sakupi dovoljan broj poena da bi razmisljao o takmicenju, a marginalizacija nase lige otvara vrata raznim marifetlucima. Idealna situacija je da Partizan ligu igra sa 2. timom i na taj nacin odmori prvotimce za EL, ali sa druge strane sumnjam da bi sebi dozvolili gubitak bodova, pa ce opet da mesetare kao i prethodnih godina. Jedina sansa da se neki domaci kvalitetan klub probije u Evropu zahteva da se 2 godine drze kvalitetni igraci u bezperspektivnim ligama - sto se nece desiti i mi dolazimo zbog jednog polujakog tima u situaciju u kojoj je Slovenija - da malte ne osim Olimpije i nema ozbiljne timove. Neka je na cast EL-u a cisto sumnjam da ce za 2 godine da dozvole kvalifikacije

Coa

pre 15 godina

Bruka i sramota. Za sve ljubitelje kosarke u Srbiji ovo je prava sramota. navijac sam partizana, ali ovo je unistavanje kosarke u Srbiji. Nazalost kao i za sve ostalo mi ni za ovo nemamo resenje. I dalje cemo podizati rejting drugima, a nama cemo stetiti i to svesno. Tako ce za koju godinu Evroligu igrati Slovenci i Crnogorci koji nemaju u citavoj drzavi ni po 3 ekipe, a mi cemo ...Tada ce nam verovatno biti kasno, ali ko nam je kriv...

Sale

pre 15 godina

E tuzna si Srbijo. Pa ovi misle da u Srbiji postoji samo Beograd i Partizan i Zvezda. nece moci tako jos dugo, pobunila se Vojvodina, pa ce i sumadija i ostali delovi Srbije. E onda ce i Partizan i zvezu da finansiraju "uspesne" beogradske firme, tako da ce sa tim novcima moci da razmisljaju samo o Beogrdskoj zoni, kakva crna EL, samo tako nastavite.

zoran

pre 15 godina

Znaci, opet se potvrdilo da od Jadranske Lige imamo samo stete. Krajnje je vreme da pogledamo malo u svoje dvoriste i poradimo na popularizaciji kosarke u Srbiji. Treba pod hitno napustiti Jadransku Ligu i usredsrediti se na Srbiju. Svi znamo da bi hale bile pune gde god da Partizan, Zvezda, FMP i Hemofarm gostuju. Valjda je bolje da i igraju drugorazredne meceve sa Slogom, Napretkom, Radnickim... nego sa nekim ekipama iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i da kalimo njihove igrace.

Nebojsa

pre 15 godina

Bruka, svaka cast Partizanu, ali nagradjivanje za uspehe u proslim sezonama je glupost nevidjena. Jedna Olimpija godinama igra Euroligu, a nije svake godine osvajala ni prvenstvo Slovenije. Neznam samo ko moze da me ubedi da je ovo dobro.

The Gaffer

pre 15 godina

Bili Srbi u Engleskoj… Pored svih ostalih cudesa narocito ih se dojmila engleska trava po parkovima. Odluce da cim se vrate, istu takvu posade i u Beogradu. Receno – ucinjeno. Kupili seme, preorali, preriljali, posadili i cekaju… malo kasnije nikne trava, lepa k’o sto nikad nije bila al’ nije to isto kao i u Engleskoj. Sednu, razmisljaju i odluce da to ponove – preoru, preriljaju, posade i gledaju kako raste. Izraste trava, al’ opet nije to ono sto su videli u Engleskoj. Sta sad? Nakon duzeg vecanja zakljuce da nisu kupili najbolje i najskuplje seme engleske trave i da bi valjalo zaposliti engleskog bastovana da to odrzava. Tako i urade! Ne prodje malo vremena i trava opet lepo nikne, al’ opet nije k’o u Engleskoj. Pametne glave nase srpske, odluce da naprave radnu grupu i pozovu experte iz Engleske da im objasne u cemu je problem. Dodjose expert pa se slozise da to nije to, nije isto kao i kod kuce im. Radna grupa im detaljno objasni sta su i kako radili i kako ne vide nijedan problem zasto trava u Beogradu ne bi bila ista kao i ona u Engleskoj. Nakon kraceg vecanja experti iz Engleske, vec pomalo zabrinuti da Kraljevina nije negde omanula, odahnuse i iznese svoje expertsko misljenje: “Sve dobro radite, seme je odlicno, dobar bastovan je svakako neophodan – samo tako nastavite i za jedno stotinjak godina imace te travu istu kao i ona u Engleskoj”.

Malo duzi komentar za komsinice sa projektima, power point prezentacijama, radnim grupama i expertskim timovima. Koncept (GY liga) koji ste gurali svim silama sa upravom i trenerom kojih se sada ni ne secate vam u ovom trenutku ne ide na ruku i naravno ste protiv njega. Ipak ima i nesto dobro… imate od koga da vidite i naucite kako se pravi tim koji moze dostojno da se nosi sa najboljim klubovima u Evropi.

Na dobrom ste putu, sve radite kako treba i za par godina eto i vas u Evroligi, gde vam sada (budite iskreni) stvarno i nije mesto.

Pozdrav za ljubitelje kosarke u Splitu i Zagrebu.

Partizan u srcu

pre 15 godina

Браво евролиго.Наравно да не може сваки провинцијски клуб да игра Евролигу.А што се тиче коментара оних који пљују по јадранској лиги,нек знају да нема те лиге не би било ни Партизана у евролиги. Јер какве су то утакмице у Лесковцу,Краљеву,Чачку и осталим селима.Зна се шта су праве утакмице,Цибона,Сплит,Олимпија,Босна,све великани некада најјаче европске лиге.Волим Партизан и мајку Србију.

Nikola

pre 15 godina

Jos nije zvanicno usvojeno! ULEB ne prihvata odluku jer smatra da je donela Komercijalne komisije Evrolige a ne Skupština Evrolige. Bice svasta :}:} Pogledajte link http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=58868§ionId=44

mad about red

pre 15 godina

Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.

kole pfc

pre 15 godina

Ocekivano,idemo crno-beli dominacija traje..:)al budimo realni i recimo da svi treba da budu uz Partizan,prvo jel je najbolji,pa posle ako budemo dobre volje i skupimo bodove da i komsinica oseti devotion :))

boki

pre 15 godina

Joj silobad nas predstavljao
dajte nekog ozbiljnog ljudi
vec sam rekao da je pravi trenutak da podignemo klub na visi organizacioni nivo...

napred Partizan

Sormin

pre 15 godina

Podrzavam predlog da srpski klubovi napuste NLB ligu i da se usresrede na svoju. Tada bi se stvorila veca konkurencija izmedju 4 vodeca kluba u zemlji i proizisli bi mnogi dobri igraci. Nadam finalu domaceg play offa Crvena Zvezda - Partizan i da Zvezda vise prevazidje kompleks od Hemofarma i Cibone. Mada najverovatnije ove sezone opet osvaja Partizan, zato sto ima iskusnije igrace od Zvezda, a sledece sezone da se uigra i Zvezda pa da gledamo svetsku kosarku i kod nas.

ZEX

pre 15 godina

Sta reci osim BRAVO CRNO BELI.
Ne znam kada nismo hteli da igramo adriatic ligu svi nas terali moramo ucene itd... E posle nekog vremena kada su uvedena bodovanja a PARTIZAN ih sakupio toliko da sada svi placu onda ne treba igrati adriatic ligu, gani i ostali sram vas bilo ali ujedno i hvala na pritisku koji smo pod moranjem uleba morali ispostovati i naravno sve osvojili sto se moze.
HVALA DULE
IMA JEDAN TIM CEO SAM ZIVOT S NJIM ....

SrkiS13

pre 15 godina

Kako je ovo lepo cuti pa mislim PARTIZAN je to i zasluzili!
Bice sada onih znamo svi vec kojih koji cu da postavljaju ove comentare tipa neprevda ili zvezda je sampion ili sta im to vredi zna se ko je SAMPION poslednjeh 7 godina a moga mice i 8!!!
veliki pozzz da sve GROBARE i sta da vam kazem vidimo se u PIONIRU protiv PAO!!!
JAOOOOO STO VOLIM STO SAM GROBAR!

leo

pre 15 godina

Nažalost srpska košarka putem srpskog fudbala ide unazad. Bogati Srbi ne vide sebe u tom sportu, pa čak ni Vlade Divac koji je pomoću tog sporta postao bogat čovek. Sve ostale priče o Evroligi su besmislene. Biće samo priča da se u Srbiji nekad igrala dobra košarka.

iskusni

pre 15 godina

Sve je to lepo, i obezbedili smo mesto u narednom periodu, ali šta sada, da li cemo i dalje da tavorimo ovako ili idemo do samog kraja i da osvojimo Evropu

delija sombor

pre 15 godina

ovo ce biti najveca glupost ako nasa liga ne dobije ni kvalifikacije za EL!pa koji je onda smisao tog takmicenja ili jos bolje koji je smisao jadranske lige!godinama je rusija imala samo jednog predstavnika u EL kao i slovenija,a slovenska i ruska liga su nebo i zemlja!kakva je tu onda jednakost gde slovenci rusi imaju isti broj klubova!sve u svemu jadranska liga treba da ima jednog predstavnika direktno,a domaca jednog u kvalifikacijama,mislim da je to najpravednije.

Miskooo

pre 15 godina

@Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.
(mad about red, 17. februar 2009 19:27)

U ovom komentaru treba zameniti „KK Partizan“ sa „Manchester United“ (ili Liverpul, ili Arsenal, ili Real, ili Barselona itd.), „Evroliga“ sa „Champions league“ i shvatićete kako se osećaju u upravi Fulama (ili Sanderlenda, ili Boltona, ili Saragose, ili Malage). Kako stići u najprestižnije evropsko takmičenje, kako nadmašiti Mančester (Liverpul, Real, Partizan)? Postoji samo jedan odgovor – trenirati, trenirati i samo trenirati, i nadati se da će se jednog dana sklopiti ekipa dostojna da se suprostavi velikanu, jer KK Partizan u evropskim razmerama to zaista i jeste.
(Zeljko Paunovic, 17. februar 2009 22:41)


Auuuuuuuu, kolika gomila gluposti na jednom mestu. Ccc... Pa ti si skroz pobrkao loncice! Ukoliko Fulam (Sanderlend, Bolton, Malaga ili Saragosa) osvoji jedno od prvih 4 mesta na tabeli ide u LS! Da li ce se Hemofarm, Crvena Zvezda ili FMP plasirati u EL ako osvoje prvenstvo?
Ako i posle sledecih 3-4 godine Partizan bude imao obezbedjene 3 godine u EL (znaci igrao bi EL jos 6-7 godina), postadosmo mi Izrael.

Александра, Гробари - Кумодраж

pre 15 godina

Ништа ново, све ово смо већ знали, Партизану не може нико ни да се приближи. И какви бре две - три сезоне гарантоване, минимум још десет сезона ће Партизан играти Евролигу! Зна се ко влада у Србији и региону! :)

Plikuscht

pre 15 godina

Sta reci - EL i Prdizan su efektivno unistili 2 takmicenja - srpsku i NLB ligu. Ne postoji nacin da bilo koji klub u Srbiji sakupi dovoljan broj poena da bi razmisljao o takmicenju(Stanko, 17. februar 2009 16:54)

Care, a zasto ne postoji nacin!? O cemu vi pricate? Samo kukate ...

Osvojite Kup, osvojite nacionalno prvenstvo, osvojite NLB ligu, i dodjite na korak do F4 (kao Partizan prosle godine), ali u vasem slucaju Uleb Kup-a koji igrate i osvojicete poene. Vrlo jednostavno!

Ali problem je sto bas i nije izgledno ne da sve, nego da ista od toga uradite pa zato sada i kukate. Niko partizanu nije poklonio te bodove. Svi do jednog su pokupljeni trofejima i pobedama.

I prestanite vise da kukate i povlacite tezu 'hale bi bile pune po Sumadiji kada gostuju Partizan i Crvena zvezda'. Da, tacno je, bile bi pune. A da ja vas pitam - sta je uloga/svrha ova dva kluba!? Da(kao Partizan u vaterpolu) igraju meceve sa vasim igracima na nivou malo boljih blokovskih rekreativaca i da vam pune halu da zaradite nesto na kartama? Ti momci treniraju da bi bili svedeni na putujuci cirkus koji treba da obilazi Srbiju da bi ste vi mogli da ih gledate u utakmicama koje bi bile smesne!? I to ce da podigne nivo kosarke u zemlji? Kako?
Da su Tepic, Velickovic, Tripkovic, Tadija Dragicevic, Boban Marjanovic, Macvan i ostali umesto sa Cibonom, Olimpijom, Zadrom, itd. u NLB igrali sa Ergonomom, Zdravljem i Masincem - mislite da bi bili bolji kosarkasi? Vise bi naucili/napredovali?
Da, vazi.

Deki

pre 15 godina

Kojih to 13 timova ima A-licencu? Na ULEB-ovom EL sajtu u okviru ove vesti (http://www.euroleague.net/news/i/44611/180/item) stoji i sledeci podatak (prevedeno): "A-Licence su za 13 vodecih timova rangiranih od sezone 2002/03, kada je takmicenje konsolidovano na 24 cluba, sortiranih po sledecim kriterijuma: 60% rezultati, 30% prihod od TV prava u trzistima odakle su timovi i 10% na osnovu publike."
Koliko me secanje sluzi, mi imamo 3 sjajne sezone (ukljucujuci tekucu), 2 katastrofalne (a la Zvezdine neslavne epizode u EL) i jos 2 "onako" (gde nam je malo falilo da prodjemo grupu ali nismo). Na osnovu publike smo sigurno medju najjacim timovima, ali (onako odokativno) mislim da smo na osnovu TV prava medju najslabijim ... :(
Doduse, ako nastavimo u istom ritmu jos par sezona (po trenutnim bodovima igramo bar jos 2-3), dobicemo/zasluzicemo valjda i tu A-licencu!
Steta sto izgleda da (zasada) nema nicega od NLB timova (znaci jos 1 nas tim :)) u kvalifikacijama za EL ... rukovodstvo NLB zna samo da obecava po tom pitanju ali malo toga i ispuni, mozda je vreme za promene?

Vladimir

pre 15 godina

Slazem se sa Dekijem(kom.21)u potpunosti.Smatram da ce sledeci predstavnik u EL biti Hemofarm,iako bih licno volio da to bude Zvezda.Gledam trenersku statistiku na EL sajtu i zakljucujem sledece:Dusko Ivanovic,odlican(moj najjomiljeniji),Obradovicu svaka cast(ali ga ne volim),a najvecu perspektivu ima Luka Pavicevic!P.S.-Iako ce me vecina "pljuvati" rado bih u EL video Buducnost(bili juniorski prvaci Evrope 98')-

Bojan

pre 15 godina

Da se ja pitam, kao što se ne pitam, bilo bi 6 grupa sa 6, prve dve u grupi i 4 najbolje treceplasirane idu dalje.

Španija 4+1 klubova - OK
Italija 4 kluba - možda suviše
Grčka 3 kluba - OK
Turska 2 kluba - OK
Francuska 2 kluba - previse, ako se uzme u obzir da Rusija ima samo CSKA
Rusija 1 klub - minimum dva kluba
Litvanija 1 klub - isto kao i Rusi.
Nemacka 1 klub - OK
Hrvatska 1 klub - OK
Izrael 1 klub - OK
Slovenija 1 klub - OK
Srbija 1 klub - trenutno nema jakih ekipa u Srbiji kao nekolikoo gdina unazad, ali zbog stare slave ja bi nam dao još jedno mesto.
Poljska - 1 klub OK

Kvalifikacije organizovati kao kod UEFE da igraju svi šampioni država u jednom ili dva kruga i doviđenja.

gremlin

pre 15 godina

Srecna nam evroliga grobari,Pionir ce i u narednim god biti neosvojiv a mi cemo pevati iz sveg glasa volim Partizan!!!!P.S.poz slepog Fiku...

sasha38111

pre 15 godina

Strasno! Ko ce uopste da utvrdjuje koje su 3 najjace lige, ko utvrdjuje kojih je 12 najboljih timova!? Ako Partizan za 3 godine sjajnih partija i ulazaka u najboljih 16 nije uspeo da dobije A licencu koju je dobilo 12 timova, onda je to sramota!!!
Sve mi ovo lici na fin nacin da se sto vise Spanskih, Italijanskih, Francuskih... timova ugura u Evroligu!!!
Takodje me nervira to sto igramo protiv nekih drugorazrednih Hrvatskih i Bosnjackih timova, nekada se kvalitetna kosarka igrala i u Kragujevcu, Cacku, Nisu...

PARTIZAN ŠAMPION

pre 15 godina

Ne do 2012. nego dok smo živi!!! Nije ovo izmislio Partizan! Evropa je pokazala da želi da u Euroligi učestvuju najbolji timovi, koji imaju kontinuitet u radu i uspesima. Nije Partizan džabe ne samo igrao, nego i osvajao domaću ligu, kup i Gumenu. Ko je kriv ciganima što su sve vreme bili iza neprikosnovenog Partizana, Hemofarma, FMP-a, a u Gumenoj i iza cibone, povremeno zadra i Olimpije. Vidi ovo: Partizan 74, Hemofarm 28, FMP 22, Crvena zvezda 14. Ne mogu sada neki indijanci da kupe 5-6 igrača, i uz pomoć sreće osvoje prvenstvo, i da nas onda brukaju po Evropi, koja je samo za najbolje!

Žarko Vuković

pre 15 godina

Sedam godina za redom KKP je prvak u Srbiji, desetak i više godina kkss se bori za nekakav identitet, decenijska dominacija KKP pokušava se omalovažiti od komplesiranih novinara, političara itd ..., navijača cz. Kao, sudije navijaju. Pa idemo u gumarsku ligu, opet ista priča. Zadnje tri godine u Euroligi, opet sudije navijaju, nameštene utakmice itd. Pa dokle bre!
Matematika je jasna ko je na ovom prostoru TATA.
Zato tišina, moliću lepo.
Kapu dole pred Duškom Vujoševićem i KKP.

mimi

pre 15 godina

Jedan 8-ogodisnji decak nije video dve stvari u zivotu: golu zenu i zvezdu sampion. Zelim svim osmogodisnjacima u narednih osam godina da vide ovo prvo.

bosko

pre 15 godina

meni stvarno nisu jasni komentari nekih koji kazu da je partizan unistio nasu ligu i kosarku...pa partizan je poslednji i uso u nlb ligu!!!i zar smo mi krivi sto smo najbolji???da ne treba mozda da pustamo druge da budu prvaci da se nebi ljutili?

Informator

pre 15 godina

Ma Nikola ne sekiraj se ti. Kako god da bude Partizan igra Euroleague... Ne očekuješ valjda da tvoja KKSS bude prvak Srbije? Polako. Daleko je sledeća sezona ali vam je vreme da se spremate za istu!!!

Zeljko Paunovic

pre 15 godina

@Zaista cenim sve uspehe KK Partizan i sigurno je to najkvalitetniji klub na ovim prostorima. Jedna stvar mi nije jasna, koji će motiv imati ostale ekipe iz naše lige, ako je samo jednom klubu zagarantovano učešće u Evroligi??? Kako animirati sponzore uz činjenicu da će klub koji eventualno budu sponzorisali, igrati u NLB ligi i ULEB-u? Kako skupiti par odličnih igrača na jednom mestu i objasniti im da u narednih 100 god. neće igrati Evroligu? Molim sve dobronamerne ljude da pokušaju da mi odgovore na ova pitanja. Hvala unapred.
(mad about red, 17. februar 2009 19:27)

U ovom komentaru treba zameniti „KK Partizan“ sa „Manchester United“ (ili Liverpul, ili Arsenal, ili Real, ili Barselona itd.), „Evroliga“ sa „Champions league“ i shvatićete kako se osećaju u upravi Fulama (ili Sanderlenda, ili Boltona, ili Saragose, ili Malage). Kako stići u najprestižnije evropsko takmičenje, kako nadmašiti Mančester (Liverpul, Real, Partizan)? Postoji samo jedan odgovor – trenirati, trenirati i samo trenirati, i nadati se da će se jednog dana sklopiti ekipa dostojna da se suprostavi velikanu, jer KK Partizan u evropskim razmerama to zaista i jeste.

nikola90

pre 15 godina

i da neki nas tim ucestvuje u kvalifikacijama opet bi se desila pamesa, himki, neki makedonikosi, happoeli, pa dinamo moskva, lietuvos ritas... ma nema nista....

čačanska škola

pre 15 godina

mali detalj koji treba zapaziti je da za par godina kada u kvalifikacijama budu igrala dva kluba iz Jadranske lige iz različitih država, to neće biti po trenutnom mestu na tabeli, već po sakupljenim bodovima, a sasvim je jasno da će to biti Hemofarm koji trenutno ima 28 bodova i prošao je u sledeću fazu Uleb kupa, ili eventualno FMP koji ima 22 boda, ako u narednim sezonama napravi zapažene uspehe i pretekne Hemofarm. Crvena zvezda sa svojih 14 bodova je zaista u nezavidnoj situaciji pa mora godinama da postiže vrhunske rezultate kako bi pretekla Hemofarm i FMP. Teško!

gornji milanovac - realno

pre 15 godina

I zaista, Zvezda ni za tri godine ne moze sakupiti bodove da se direktno kvalifikuje za EL, ne racunajuci plasman kroz kvalifikacije ili osvajanje ULEB kupa.

Sistem bodovanja je takav, da bi se KKCZ plasirala direktno, potrebno je da u nizu bude prvak u domacoj i NLB ligi sledece tri sezone, a pri tom da KK Paritzan ostvari "rezultate" koje Zvezda imala prethodnih godina, sto je malo realno.

A mogu misliti, nakon ove vesti, sta ce se na leto dogoditi sa svima simpaticnim nam klubom.
Opet trazi trenera, pa nadji jos jednog trenera da imamo barem petorku, pa predsednik kluba i tim menadzer...

Od Zmaga, sve u beskraj ode...

kutuzov

pre 15 godina

Ganci pa vi ste po bodovima na 4. mjestu u Srbiji. I da imamo 3 predstavnika za vas ne bi bilo mjesta. Žao mi je...
A KK Partizan se treba izvinuti javno što je Jadransku i Srpsku ligu napravio monotonim ;-). Sramota...
Niste Ganci više KK "Sledeća sezona" već QQ "Ko zna kad"...
Samo jedan klub, samo jedan grad...

unuk

pre 15 godina

drago mi je zbog partizana. zaluzili su. a podsetio bih sve one koji su sad protiv ovog sistema bodovanja da se sete ko je jedini bio protiv ovog sistema bodovanja.ko je bio protiv jadranske lige? a sad je vreme da prihvatite posledice loseg vodjenja kluba iliti klubova koji su sdusno podrzavali sve ideje koje su im davale sanse da pobede partizan. e pa sad cekajte! i nemoj da se zalite sad. i preskocite te price o tome da je ovo propast srpske kosarke. reprezentacija je imala lose rezultate zbog gomile losih situacija koje su se pogodile. ne zaboravite da su generacije nasih kosarkasa igrale u hladnim halama u drzavi koja se raspadala zeljni brze zarade i slave. budite realni bar ponekad i sagledajte situaciju kakva zaista i jeste. VOLIM PARTIZAN!!!!!

Toza

pre 15 godina

Trebalo bi preko organa naseg saveza, naprimer predsednika, urgirati da se u pravilnik unese da jos jedna grupa timova ima pravo direktnog ucesca u evroligigi. Tu grupu bi cinila KKSS

zli

pre 15 godina

Ne razumem ljude ovde kakvi komentari. Vec sam vam jednim pisao o tome ako ne pratite bolje cutite. Prvo u NLB ligu nas je ugurala druzina KKSS, Nebojsa Covic i Hemofarm. Partizan nije hteo da igra. KKSS se vec godinama bavi svime osim kosarkom zbog toga su i dozvolili da im mnogi talenti odu u Partizan i ostale klubove. Posle niza sezona konacno imaju tim i TRENERA koji moze da se ravnopravno nosi sa nasim. Konacno pokusavaju kosarkaskim metodama da pobede a ne zalbama tipa ujela me buva. Da se vratim na NLB mi bez te lige NE MOZEMO jer u ovoj besparici nema ko da organizuje PROFESIONALNU ligu to po ULEB-u NE MOZe biti SAVEZ on NE SME DA SE MESA. Dakle firme nisu zainteresovane ni za nase klubove a ne za celu ligu koja verujte mi kosta. Ko bi obezbedio nagrade i dr. stvari. Ono sto mi moramo je da se udruzimo i poboljsamo uslove nasim klubovima koji nastupaju jer mi se NISTA ne pitamo. Na ovom sastanku nas je predstavljao Roman Lisac i nekakvo sidro e to mi moramo da uradimo. Da li neko od vas zna da ako se pomeri trojka u Kraljevu nema kosarke e to su nasi problemi. Dok je KKSS izigravala Kalimera a drug Cova krao talemte sirom Srbije i prodavao ih kao polufabrikate a Hemofarm nesto slicno dok nam NAJVECI talenti propadaju u klubovima bez briga jer FMP dal je prvi ili poslednji koga briga pa sa takvim navikama odu preko i PROPADNU e tosunasi problemi. Mesto da je armija navijaca uz Zvezdu oni brinu o svojim dupetima i da podrze prvu kosarkasku godinu voljenog kluba ne oni imaju svoj cilj proglasice jedini klub sa ovih prostora koji radi stvara neguje krivim za sve. Toliko ovo je samo mrvica problema u nasoj kosarci i bolje se ukljucite na vreme dok je jos tu Pesic i dok igrate kosarku za razliku od kukanja i plakanja.

Veran Sin Juga

pre 15 godina

"Drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz tri najbolje rangirane evropske lige takođe će dobiti mogućnost za dobijanje "B" licence."

Ovo je sramota da tim (Partizan) koji je godinama u kontinuitetu dobar u svim takmicenjima (da ne kazem najbolji jer u EL jos uvek to nije) ima samo B licencu kao sto ce dobiti tamo neki treceplasirani iz najjacih liga.Uvek se moze desiti da jednu sezonu neki tim zablista i hooop eto njemu "B"
licence a mi deset godina osvajamo sve gde smo igrali.
P.S.Jako mi je zao sto se HEM FMP i CZV ne daju bolje sanse za prolazak u EL,8 ekipa da igra za dva mesta je ipak malo.Nadam se da cemo (Srbija) za dve,tri godine imati bar jos jednog predstavnika u EL!

skupstina

pre 15 godina

zna se ko se pita, a to su bartomeu i klubovi tj uleb u paketu a odluku donosi skupstina a ne kao sto je napisano komercijala.nastavite da trenirate i da vredno skupljate poene

sale bg

pre 15 godina

@ stanko

u tu nlb ligu ste nas vi naterali,jer vam je tada to bio jedini nacin da mrdnete iz domace lige(tesko da ste mogli u evropu kao 8.na tabeli,koji ispada u prvom kolu play off-a).a sad kad i to osvojimo opet smo mi krivi.
ako osvojiti neko takmicenje znaci unistiti ga,onda imas jako cudan pojam unistavanja.da li mislis da u nlb ligi vole partizan,pa su pustili da je osvoji,ili je to zato sto je najbolji?
da li marginalizovanje domace lige znaci to da je osvojis?
a sto se tice ovoga polu jak tim hajde da se ne vracamo dalje u proslost(mislim da ce poslednje tri sezone biti sasvim dovoljne).
naravoucenije:u se i u svoje kljuse.trening i ozbiljan rad na svim nivoima kluba,a ne da cekate da vam se nesto pokloni.pa nije vam valjda samo partizan kriv sto se godinama raspadate i nista ne osvajate.
p.s.najlakse je samo pljuvati bez argumenata

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Ej komsije iz KKSS, dal imate oci vi !? Pa mozete vi da poricete 100 godina da Partizan nije ispred svih klubova u Srbiji bar jedno 10 godina, prvo shto se bolje radi, imaju se planovi, igra, sve i ako cemo posteno vishe je od svih zasluzio pomoc od drzave od bilo kod drugog kluba, jer evo vech 3, 4 godine jedino on svetli obraz nama srbima.

A shto se vas tiche, kako neko ima pravo da trazi euroligu, a nema titulu 11 godina, a i kad pokusava i kada se cini da ce doci do nje nema igru, vech u svakoj utakmici igra drugacije, kosarka je sport za kreativne ljude, a ne za balvane, a ako poshteno pricamo vama je Keselj kao najvece pojacanje, a tata mu kupio mesto u KKSS, mada mu za to nisu bile potrebne pare jer mislim da svaki igrac iz Ergonoma mozda da igra kod vas.

Bez ljutnje, ali Partizan je za vas klub sa ciljem, igrom, trenerom i igracima.

Pozdrav svima !

dullence

pre 15 godina

heheh...posledica mamurluka usled akumulacionog uspeha...ili tako nekako, pitajte Duleta on najbolje zna! Polako komsinica, radite kao sto zadar radi, stvarajte tim, trenere, ekipu, radite to godinama kao mi pa cete doci u priliku da se boritie za mesto kao zadar sa cibonom... Oni nas naterali u guma ligu, sada hoce da nas vrate, hteli garantoani ugovor sada ga ne zele... Hteli moku selektora i drazu kapitena pa im posle bilo krvio. Neko cuti i radi, prilagodjava se, trenira isto svake sezone! Avlija....mislim Tadija cim trenira naporno kod pesica 2 dana odmah mu pukne misic, to je od visegodisnjeg lencarenja ne od nedostatka talenta, zato Trip krvavi ociju od temperature trci kao navijen, igra atomsku odbranu i mune 2 trojke unihaki kad je najbitnije. To je er godinama prvi dolazi i poslednji odlazi sa treniga! Recept ej ejdnostavan, rece Djordjevic, ubaci svaki put 3000 puta loptu kroz obruc, talenat je 5%...

Cekajuci ZOSa

pre 15 godina

Nažalost srpska košarka putem srpskog fudbala ide unazad. Bogati Srbi ne vide sebe u tom sportu, pa čak ni Vlade Divac koji je pomoću tog sporta postao bogat čovek. Sve ostale priče o Evroligi su besmislene. Biće samo priča da se u Srbiji nekad igrala dobra košarka.
(leo, 18. februar 2009 09:25)

Nije Vlade Divac kriv, a nisu krivi ni Danilovic, Paspalj, Sale Djordjevic i ostali velikani srpske kosarke sto drzava Srbija ("narodna skupstina") namerno odugovlaci ili nije uopste zainteresovana da donese ZOS (zakon o sportu) i konacno resi nacin privatizacije i oblike vlasnistva vrhunskih klubova. Ovakvo stanje odgovara samo tajkunima koji ne bi nista da uloze al bi rado da malo "properu", a javna je tajna da tajkuni kontrolisu "narodne poslanike" i sve politicke stranke u Srbiji. Neka parazitski lezilebovici prvo usvoje ZOS pa da onda diskutujemo ko hoce a ko nece da ulozi na legalan nacin svoje pare u kosarku:)

Vuk23

pre 15 godina

Crveni da li imate obraza?
Epizoda 1: Euroliga nudi Partizanu 3-godišnji ugovor kao što su dobili Cibona i Olimpija.
Partizan ispada budala,odbija kaže da je u interesu Srpske košarke da prvak
ide u Euroligu.
Epizoda 2: Jadranska liga poziva Partizan da igra u njoj i da sam odabere još jedan srpski
tim koji će da igra u ligi sa njim.Partizan odbija,to nije u interesu srpske
košarke.
Epizoda 3: Crvena Zvezda pristaje da igra Jadransku ligu.
Epizoda 4: Ucenjuje se Partizan da igra Jadransku ligu ili neće moći kao prvak naše lige
Da igra Euroligu,Partizan mora da učestvuje.
Epizoda 5: Uvodi se bodovanje ,za to su Jadranska liga,Crvena Zvezda,FMP i Hemofarm.
Partizan je jedini protiv,to nije dobro za našu ligu koja postaje nebitna.
Ugovor bi bio na 3 godine.
Epizoda 6: Ugovor je B licenca na godinu dana,na osnovu rezultata u poslednje 3 godine.
Epizoda 7: Partizan dobija na osnovu rezultata B licencu,i na osnovu rezultata
zacementirano mesto u Euroligi.
Epizoda 8: Zona Sumraka.Predsednik KSS inače navijač C.Zvezde i ako Srbija ima
1 direktnog predstavnika u Euroligi na osnovu rezultata predlaže
da to izgubimo i ako je moguće naš prvak ide u Euroligu makar u
kvalifikacijama.Čiji je on predsednik??????
Epizoda 9: Hemofarm kaže da je nađeno ipak kompromisno rešenje i da ipak ima šanse
da kroz kvalifikacije još jedan naš klub igra Euroligu.
Epizoda 10: Crvena Zvezda i generalni menadzer Opačić traže da naš prvak ide u
Euroligu,pošto su predhodno pismima i uz pomoć državnih organa i raznih
političara pokušali da sruše odluku Skupštine Eurolige.

Pa kako vas nije sramota?

P.S. Epizoda 11: Država Srbija šalje dopis Savetu Bezbednosti,Evropskoj Uniji,OEBS-u,
Euroligi,ULEB-u da se nekako nađe kompromisno rešenje i da se
Crvenoj Zvezdi u narednih 10 godina omogući jedna vajld-karta kako bi
jednu sezonu nastupala u Euroligi,samo jednu ako je moguće a mi ćemo
za uzvrat razmisliti da li da priznamo nezavisno Kosovo.