Četvrtak, 24.05.2007.

16:04

Jankovićeva u polufinalu Strazbura

Izvor: MR

Jankoviæeva u polufinalu Strazbura IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 16 godina

@ Tadić
Ja ne mislim da sve znam već samo iznosim svoje mišljenje tj.viđenje.A i ti nemoj da misliš da ako si predsednik da si mnogo pametan(šala,kad već nema smajlija).
Ume ona dosta precizno da odservira.Ne jako ali precizno.Dovoljno da odmah preuzme inicijativu.Pogotovo na šljaci.Volej nije kao u Edberga,znači nema tu dubinu i preciznost.Ali taj tajming o kojem govoriš je upravo vezan sa strahom od izlaska na mrežu.Protiv lošijih igračica ona tu ne greši.Izlazi retko ali je sigurna.Ali protiv boljih ili ne izlazi,ako joj ide sve po planu, ili puno greši.Takva je i tu joj nema pomoći.Na kraju ni Monika se nije baš mnogo slagala s mrežom.Možda je bolje rešenje da protivnice češće izaziva na mrežu kratkim loptama.
Novak tu ima više šansi jer je mlađi i još se formira kao igrač.Jeca još može mentalno da ojača i taktički ali što se stila igre tiče to je to.

tadic

pre 16 godina

Predaja u polufinalu pametan potez.Vec u 3 kolu R.G.ide na Venus koja je jedina uz belgijanku moze pobediti na sljaci.Za ove koji sve znaju nesto oko skracenja poena kad Jelena igra.Pod 1 treba joj za to dobar servis a to joj je ocigledno najlosiji udarac inace bi bila vec br.1.Voleji su solidni i nista vise od toga,ali je problem u tajmingu kod izlaska na mrezu.Navedene nedostake kompezuje sa fantasticnom igrom sa osnovne linije i citavom arsenalom razlicitih udaraca gde su sve njene lopte jake i duboke.Normalno je da kod takve igre ide na duzu razmenu udaraca koju zbog sjajne pokretljivosti moze izdrzati puno duze od ostalih igracica sto ih tera na to da one pokusaju skratiti poen i pri tome prave veliki broj gresaka.Ovo je za nju prava podloga i mislim da osim dve navedene igracice niko nema ozbiljnijih sansi protiv Jelene na ovoj podlozi.Ajde Jeco sad mlo sa tim spancem poradi na servisu i onda i no1 nece biti daleko.Jedva cekam RG I nase.

Goran

pre 16 godina

@ TeniserCH

Ma u principu se ja slažem sa tobom.Samo ti baš u svakom komentaru insistiraš na tome da današnji tenis je loš i sl.I tu mislim da si preterao.Time ne mislim na ovih nekoliko meseci nego na uopšte zadnjih godinu-dve.Slažem se za Štefi i Moniku to sam mislim i ja napisao ali sećam se kad je Graf završavala finale Wimbldona za manje od sat vremena.Pa koji je to kvalitet tenisa bio?Novotna,Sančez,Martinez i kao Sabatini.Sve do pojave Hingis,sestara Vilijams i ostalih to je bila ili trka u dvoje ili u jedan.
Ali kad već pominjem Štefi,juče sam gledao njen meč i Hingis 99´.Kad je počela da lupa onim forhendom mala Hingis se pogubila da na kraju nije htela da izađe na proglašenje pobednika.Da ne beše mame...
Slažem se i što se Jelene tiče.A i Novak slično radi.Gubi snagu a ima stotine prilika da skrati poen.On je pokušao u Montekarlu da igra kao i u Majamiju i naravno izgubio je od Ferera.I onda je rešio da bude strpljiviji ali ga je preterao i zato je izgubio od Moje i deluje nekako neubedljivo na šljaci.Da tu ima malo osećaja za mrežu ko Ljubičić,ali će valjda naučiti.A ovde će zbog igre u tri seta to još biti potrebnije.
A kod Jelene ne znam šta je problem.Kad god izađe na mrežu odigra odlično i kad skrati loptu...Ali je recimo protiv Enan većinu takvih lopti slala u mrežu.Iz nekog razloga ona nema sigurnost iako je tehnika tu.To je verovatno tako zapisano u njenom genetskom kodu.No ono što me najviše brine je to što ne završava mečeve na vreme i ko što neko reče prebaci u ler i čeka da protivnica pogreši.I tako je čekala Enan i čekala...
@ WTALista
Gde nalaziš te podatke o turnirima koji se računaju.Kod muškaraca znam a kod žena ne mogu da nađem.

Stefan

pre 16 godina

Hvala vam puno>Stvarno ne znam gde su mi bile oci!!
Da li mi neko moze reci da li su Jeca i Ana u istom delu,i koje od poznatih ce im biti protivnica.Unapred zahvalan

zarko

pre 16 godina

Jelena, do polufinala ima u svojoj (drugoj) cetvrtini kostura, vaidisovu, dementievu i venus williams od ozbiljnijih protivnica, a u polufinalu je ceka pobednica "prve cetvrtine" kostura, koja ce po svemu sudeci biti Henin ili S. Williams.

S druge strane Djokovic je imao srece da upadne u Rodick-ovu "cetvrtinu" koji i nije neki poseban igrac na sljaci, dakle mnogo bolje nego Federerovu ili Nadalovu, a u polufinalu ga ako se sve bude razvijalo po ocekivanjima ceka Nadal.

@WTA Lista. Mislim da si Jelenine poene preracunavao po ATP ranking a ne WTA ranking sistemu. ATP ranking sistem je jednostavan za pracenje, njegova pravila (za one koje to interesuje, a ne poznaju ih) mogu se naci na dnu naredne stranice http://www.tennis28.com/rankings/systems.html
i pojedinacan skor svakog tenisera moze se naci na sledecoj stranici http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/default.asp
Klikom na broj poena, dobice se suma razlozena na sve pojedine turnire.

Sa druge strane, cini mi se da je WTA ranking sistem nepogodan za pracenje, i njegova pravila nalaze se na narednoj adresi http://www.geocities.com/womens_tennis/

Ocigledno je da muskarci prosecno imaju visi broj poena od zena, a razlog tome je i razlicit sistem bodovanja.

Ako neko zna nesto vise o WTA ranking sistemu, ja bih ga zamolio da za sve nas koji ga ne poznajemo ovde to i objasni.

Jos jednom samo, naglasavam da sistem nije isti kao u muskoj konkurenciji.

Branko

pre 16 godina

Jelena, Jelena-
Pobeda na ovom turniru bi imala pozitivan psiholski uticaj na tvo prilaz French Open-u i Wimbeldone-u. Zato veruj u sebe i zavrsi posao. Naravno da se mi svi Srbi sirom sveta ponosimo sa tobom i svin nasim teniserima i drugim sportistima.
Branko (teniser) iz Amerike

ll

pre 16 godina

BRAVO JJ,SVAKA CAST,SAMO TAKO I NASTAVI!!!Smireno i uspesno,i te kako se vidi da si vrlo brzo naucila da se ne predajes i u najtezim situacijama!!!SVAKA CAST!!!

sweety

pre 16 godina

jelena je najbolje teniserka iz nase drzave, a pobedom na ovogodisnja 3 turnira dokazala je da je i u svetu medju boljuma. Svaka joj ca
st!!

Marko

pre 16 godina

@Stefan
Na sajtu wtatour-a je anketa ko od top 5 teniserki ima najvece sanse da ove godine preuzme krunu od Justine, sto znaci da je Belgijanka prvi favorit a po misljenju posetilaca JJ ubedljivo njen najveci konkurent.

Navijač 1

pre 16 godina

Da u 14 h, ali prvo igraju Francuskinje (neizvesan meč!), a zatim Jelena.

Znači, Jelena počinje oko 16 h, tako da protivnica može već oko 17.30 da se pakuje.

koko

pre 16 godina

@Stefan Pa Stefane, nema Hanin na spisku favorita jer je vec unapred odredjena za prvog favorita! Ovaj spisak je spisak favorita za 2. mesto

Teniser CH

pre 16 godina

Namenjeno Goranu, Dorcolcu, Zenevljanin, Don Cico..
Procitah vase cenjene komentare na Forumima i ponesen uspesima Jelene zelim sledece da kazem.
Naucila je Jelena svoju bukvicu konacno, a mogla je i pre 2-3 godine da je mudrije isla i imala trenera i mentora ( oca) kao Sarapova. I morace jos da radi i popravi igru na mrezi, ustali svoj service ..a najvise bi trebalo da prestane da pimplije i nadigrava se nepotrebnom jurnjavom po base line i to sa onima koji su objektivno fizicki jaci od nje i naucili su u sustini samo da jurcaju. Sta ce joj to? Vec ima veliki izbor naucenih udaraca, moze da varira , moze da igra drop shots, moze mnogo toga da uradi i skrati trku i slisti dva puta brze i Kuznjecovu koja je vec sporija, i jos bar 3-4 trakacice iz top 10. Ako to ne nauci i ubaci u bukvicu, izgubice na RG vec u 3-4 kolu cisto na snagu. I to ce mi biti najzalije, zato sto mi se smuci u stomaku kad vidim ko je u top 20 i na koje niske grane je pao zenski tenis. Don Cico i ostali...ne merite ondasnje zvezde sa sadasnjim po brzini igre onda i danas i ne idite sa logikom .." ne bi Monika mogla sa sadasnjim " zvezdama"! Ta ista Monika i Graff itd bi se jos kako adaptirale, dodale u svojoj igi sto treba, a onda bi sve danasnje top 20 ( osim Enan i jos 2-3) samlele svojim znanjem , taktikom i tehnikom bas zbog toga sto sadasnje to ili nemaju ili imaju ali u porcijama na kasicicu i zamotanu u oblandu misica, trke i jakih udaraca koje svaka susa na poljancetu moze da nauci.

dragon

pre 16 godina

@Stefan
Na wtatour-u Justine je prvi favorit. A ti nisi dobro pročitao pitanje koje glasi "Which Top 5 player has the best shot at taking Henin's Roland Garros crown this year?"

krle

pre 16 godina

posle malo razmisljanja cini mi se da Jeleni odgovara sto igra ovaj turnir, inace ne voli da trenira vec vise da igra, a to ovde i radi, ibrace verovatno dva ozbiljnija meca sto je taman da se pripremi (samo da se ne povredi) a sto se umora tice, na R.G-su ima dan pauze izmedju dva meca stoje dovoljno, tim pre sto u startu ne bi trebalo da ima teze protivnike...

samo napred JJ

Stefan

pre 16 godina

Da li mi neko moze reci zasto na sajtu wtatour,u favoritima nema Jastine?Mislim da i ona ovaj slem propusta.Neko je rekao da je Jeca 3. favorit,a na ovom sajtu pise da je 1. favorit i jos te kako.
Unapred zahvalan

andro

pre 16 godina

@ zarko Zar zrebanje za RG nije pre nego se lista updatuje sa rezultatima Strazbura (tj. Jeca je cetvrta na zdrebanju u svakom slucaju)?
Ne znam koliko je realno da je Serena drugi favorit s' obzirom kako je prosla u Istanbulu (da to moze samo da igra grand-slamove i jos ponesto malo i da dize formu u pravom trenutku, mnoge bi se toga dosetile, posebno ako od raznih reklama i sponzora imaju tonu para i imaju probleme sa povredama). Ali je ipak bolje da ne bude u Jecinoj cetvrtini (kao ni Ana) :-)

WTA Lista

pre 16 godina

Da malo preciziram. Jelena Jankovic ne brani nikakve poene ovde u Strazburu jer njeno proslogodisnje polufinale jednostavno ne donosi dovoljno bodova da joj se racuna kao jedan od 12 najboljih turnirskih rezultata koji se obracunavaju za rejting uz 5 obaveznih. Ali sa druge strane, posto je njen najslabiji od tih 12 rezultata vredan 70 bodova, ako Jelena Jankovic ostvari plasman u finale koji vredi 100 poena - rejting ce joj se uvecati sledece nedelje za samo 100-70=30 poena, a ako u tom finalu i pobedi rejting ce joj biti veci za 140-70=70 bodova. Kada je rec o predstojecem Rolan Garosu, koji je jedan od 5 obaveznih turnira, pa od njenog ovogodisnjeg rezultata treba oduzeti 62 poena koje brani iz prosle sezone. Za pobedu bi joj tako bodovni saldo bio uvecan za 1000-62, za finale 700-62, za polufinale 450-62, za cetvrtfinale 250-62, za osminu finala 140-62 i tako dalje.
Slazem se sa svima kojima nije najjasnije sta Jelena uopste radi na ovako malom turniru pred sam gren slem, ali ako sve protekne u najboljem redu sutra i prekosutra, potpuno zdrava i u punoj formi napasce Pariz.

zarko

pre 16 godina

Jelena u Strazburu brani poene od prosle godine. Trenutno je 4. na WTA listi i vrlo je bitno da pred Rolan Garos tu i ostane. Morezmo joj je za petama i verovatno bi je posle ovog turnira pretekla da se Jelena nije pojavila. Mesto cetvrtog nosioca Jeleni garantuje Zastin Enan ne pre polufinala, sto je vrlo bitno s obzirom da je Enan ipak najveci favorit, a Jelena protiv nje standardno ocigledno ima psiholosku barijeru. Ipak, idemo Jeco, pre ili kasnije pasce i ona, pa zasto da ne padne odmah.

Inace, po nezvanicnim prognozama eurosport-a poredak favorita u zenskoj konkurenciji je

1. J. Henin
2. S. Wiliams
3. J. Jankovic
.
.
.

dok je u muskoj
1. R. Nadal
2. R. Federer
3. N. Djokovic
.
.
.

Srecno!

Dile

pre 16 godina

Bravo JJ!

Obzirom da je manje poznato, JJ je MORALA zbog WTA i sponzora da igra ovaj turnir. Umesto da trenira, ovako ima razne partnere svaki dan i vežba koliko misli da treba.

Samo napred!

teniser

pre 16 godina

Svaka cast, Jeko!!!!
Ovo ti je 40. pobeda u sezoni 2007, a igras tek 14. turnir od predvidjenih 30 koliko planiras da odigras u ovoj sezoni... E, bilo bi super kad bi u ovakvom ritmu odigrala celu sezonu - pa prvo mesto na WTA listi bi ti se definitivno smesilo...
Ali, sada se vredi okrenuti mecu protiv opasne Spanjolke Anabel... Pre samo dve nedelje u Berlinu, Jelena je na jedvite jade dobila mec protiv nje u 3. setu... Ima do sada sve pobede protiv nje, ali Spanjolka zna itekako da iznenadi...

Navijač 1

pre 16 godina

Bravo Jelena, danas si prosto povukla sve naše. Evo u kvalifikacijama Rolan Garosa naši odlično igraju:Vemić pobedio, Pašanski upravo sa 11:9 dobio treći set protiv Haasea i ide dalje, Troicki se dobro bori i vodi u gemovima...
Našima baš ide. Ovo će izgleda biti pravi praznik i u Strazburu i u Rolan Garosu.

branka

pre 16 godina

ona nije normalna u najpozitivnijem smislu,zelim joj mnogo uspeha na rolanga rosu...
sve naj naj najbolje JER TO ZASLUZUJEŠ LEGENDO SRPSKOG TENISA.EJ,i carica si pošto si stavila SAD-u !!!!

Mikili

pre 16 godina

Tako je, Malena.
Nije to za tebe ništa.
Rekoh ti da možeš svaku da pobediš, završi ovo kako si počela, pa onda juriš na R.G.
Budi mi zdrava, svoja i puna samopouzdanja.
Srećno

Veljko NP

pre 16 godina

Bravo!!!. Jelena igra konstantno dobro i ne bi me cudilo da osvoji Rolan Garos. Mozda nije trebala da igra ovaj turnir, vec da se odmara za grenslem, ali nema veze, mislim da je Jelena u inzvarednoj fizickoj formi, tako da to nece predstavljati problem. Pozdrav za sve Srbe iz Novog Pazara.

Navijač 1

pre 16 godina

Bilo je dobro, koliko je trebalo, mada je u drugom setu na 3:3, protivnica imala 2 brejk lopte, koje nije iskoristila, pa je Jelena povela sa 4:3 i elegantno završila meč.
Sada su, plasmanom u polufinale odbranjeni bodovi, tako da može samo da se dobije daljim borbama, možda i svih 120 bodova, a onda RG, gde od svih naših očekujemo nove lepe mečeve i naravno pobede.
Srećno za finale Strazbura.

Veljko NP

pre 16 godina

Bravo!!!. Jelena igra konstantno dobro i ne bi me cudilo da osvoji Rolan Garos. Mozda nije trebala da igra ovaj turnir, vec da se odmara za grenslem, ali nema veze, mislim da je Jelena u inzvarednoj fizickoj formi, tako da to nece predstavljati problem. Pozdrav za sve Srbe iz Novog Pazara.

Dile

pre 16 godina

Bravo JJ!

Obzirom da je manje poznato, JJ je MORALA zbog WTA i sponzora da igra ovaj turnir. Umesto da trenira, ovako ima razne partnere svaki dan i vežba koliko misli da treba.

Samo napred!

teniser

pre 16 godina

Svaka cast, Jeko!!!!
Ovo ti je 40. pobeda u sezoni 2007, a igras tek 14. turnir od predvidjenih 30 koliko planiras da odigras u ovoj sezoni... E, bilo bi super kad bi u ovakvom ritmu odigrala celu sezonu - pa prvo mesto na WTA listi bi ti se definitivno smesilo...
Ali, sada se vredi okrenuti mecu protiv opasne Spanjolke Anabel... Pre samo dve nedelje u Berlinu, Jelena je na jedvite jade dobila mec protiv nje u 3. setu... Ima do sada sve pobede protiv nje, ali Spanjolka zna itekako da iznenadi...

zarko

pre 16 godina

Jelena u Strazburu brani poene od prosle godine. Trenutno je 4. na WTA listi i vrlo je bitno da pred Rolan Garos tu i ostane. Morezmo joj je za petama i verovatno bi je posle ovog turnira pretekla da se Jelena nije pojavila. Mesto cetvrtog nosioca Jeleni garantuje Zastin Enan ne pre polufinala, sto je vrlo bitno s obzirom da je Enan ipak najveci favorit, a Jelena protiv nje standardno ocigledno ima psiholosku barijeru. Ipak, idemo Jeco, pre ili kasnije pasce i ona, pa zasto da ne padne odmah.

Inace, po nezvanicnim prognozama eurosport-a poredak favorita u zenskoj konkurenciji je

1. J. Henin
2. S. Wiliams
3. J. Jankovic
.
.
.

dok je u muskoj
1. R. Nadal
2. R. Federer
3. N. Djokovic
.
.
.

Srecno!

WTA Lista

pre 16 godina

Da malo preciziram. Jelena Jankovic ne brani nikakve poene ovde u Strazburu jer njeno proslogodisnje polufinale jednostavno ne donosi dovoljno bodova da joj se racuna kao jedan od 12 najboljih turnirskih rezultata koji se obracunavaju za rejting uz 5 obaveznih. Ali sa druge strane, posto je njen najslabiji od tih 12 rezultata vredan 70 bodova, ako Jelena Jankovic ostvari plasman u finale koji vredi 100 poena - rejting ce joj se uvecati sledece nedelje za samo 100-70=30 poena, a ako u tom finalu i pobedi rejting ce joj biti veci za 140-70=70 bodova. Kada je rec o predstojecem Rolan Garosu, koji je jedan od 5 obaveznih turnira, pa od njenog ovogodisnjeg rezultata treba oduzeti 62 poena koje brani iz prosle sezone. Za pobedu bi joj tako bodovni saldo bio uvecan za 1000-62, za finale 700-62, za polufinale 450-62, za cetvrtfinale 250-62, za osminu finala 140-62 i tako dalje.
Slazem se sa svima kojima nije najjasnije sta Jelena uopste radi na ovako malom turniru pred sam gren slem, ali ako sve protekne u najboljem redu sutra i prekosutra, potpuno zdrava i u punoj formi napasce Pariz.

branka

pre 16 godina

ona nije normalna u najpozitivnijem smislu,zelim joj mnogo uspeha na rolanga rosu...
sve naj naj najbolje JER TO ZASLUZUJEŠ LEGENDO SRPSKOG TENISA.EJ,i carica si pošto si stavila SAD-u !!!!

Navijač 1

pre 16 godina

Bilo je dobro, koliko je trebalo, mada je u drugom setu na 3:3, protivnica imala 2 brejk lopte, koje nije iskoristila, pa je Jelena povela sa 4:3 i elegantno završila meč.
Sada su, plasmanom u polufinale odbranjeni bodovi, tako da može samo da se dobije daljim borbama, možda i svih 120 bodova, a onda RG, gde od svih naših očekujemo nove lepe mečeve i naravno pobede.
Srećno za finale Strazbura.

andro

pre 16 godina

@ zarko Zar zrebanje za RG nije pre nego se lista updatuje sa rezultatima Strazbura (tj. Jeca je cetvrta na zdrebanju u svakom slucaju)?
Ne znam koliko je realno da je Serena drugi favorit s' obzirom kako je prosla u Istanbulu (da to moze samo da igra grand-slamove i jos ponesto malo i da dize formu u pravom trenutku, mnoge bi se toga dosetile, posebno ako od raznih reklama i sponzora imaju tonu para i imaju probleme sa povredama). Ali je ipak bolje da ne bude u Jecinoj cetvrtini (kao ni Ana) :-)

Mikili

pre 16 godina

Tako je, Malena.
Nije to za tebe ništa.
Rekoh ti da možeš svaku da pobediš, završi ovo kako si počela, pa onda juriš na R.G.
Budi mi zdrava, svoja i puna samopouzdanja.
Srećno

Navijač 1

pre 16 godina

Bravo Jelena, danas si prosto povukla sve naše. Evo u kvalifikacijama Rolan Garosa naši odlično igraju:Vemić pobedio, Pašanski upravo sa 11:9 dobio treći set protiv Haasea i ide dalje, Troicki se dobro bori i vodi u gemovima...
Našima baš ide. Ovo će izgleda biti pravi praznik i u Strazburu i u Rolan Garosu.

krle

pre 16 godina

posle malo razmisljanja cini mi se da Jeleni odgovara sto igra ovaj turnir, inace ne voli da trenira vec vise da igra, a to ovde i radi, ibrace verovatno dva ozbiljnija meca sto je taman da se pripremi (samo da se ne povredi) a sto se umora tice, na R.G-su ima dan pauze izmedju dva meca stoje dovoljno, tim pre sto u startu ne bi trebalo da ima teze protivnike...

samo napred JJ

Stefan

pre 16 godina

Da li mi neko moze reci zasto na sajtu wtatour,u favoritima nema Jastine?Mislim da i ona ovaj slem propusta.Neko je rekao da je Jeca 3. favorit,a na ovom sajtu pise da je 1. favorit i jos te kako.
Unapred zahvalan

Teniser CH

pre 16 godina

Namenjeno Goranu, Dorcolcu, Zenevljanin, Don Cico..
Procitah vase cenjene komentare na Forumima i ponesen uspesima Jelene zelim sledece da kazem.
Naucila je Jelena svoju bukvicu konacno, a mogla je i pre 2-3 godine da je mudrije isla i imala trenera i mentora ( oca) kao Sarapova. I morace jos da radi i popravi igru na mrezi, ustali svoj service ..a najvise bi trebalo da prestane da pimplije i nadigrava se nepotrebnom jurnjavom po base line i to sa onima koji su objektivno fizicki jaci od nje i naucili su u sustini samo da jurcaju. Sta ce joj to? Vec ima veliki izbor naucenih udaraca, moze da varira , moze da igra drop shots, moze mnogo toga da uradi i skrati trku i slisti dva puta brze i Kuznjecovu koja je vec sporija, i jos bar 3-4 trakacice iz top 10. Ako to ne nauci i ubaci u bukvicu, izgubice na RG vec u 3-4 kolu cisto na snagu. I to ce mi biti najzalije, zato sto mi se smuci u stomaku kad vidim ko je u top 20 i na koje niske grane je pao zenski tenis. Don Cico i ostali...ne merite ondasnje zvezde sa sadasnjim po brzini igre onda i danas i ne idite sa logikom .." ne bi Monika mogla sa sadasnjim " zvezdama"! Ta ista Monika i Graff itd bi se jos kako adaptirale, dodale u svojoj igi sto treba, a onda bi sve danasnje top 20 ( osim Enan i jos 2-3) samlele svojim znanjem , taktikom i tehnikom bas zbog toga sto sadasnje to ili nemaju ili imaju ali u porcijama na kasicicu i zamotanu u oblandu misica, trke i jakih udaraca koje svaka susa na poljancetu moze da nauci.

Navijač 1

pre 16 godina

Da u 14 h, ali prvo igraju Francuskinje (neizvesan meč!), a zatim Jelena.

Znači, Jelena počinje oko 16 h, tako da protivnica može već oko 17.30 da se pakuje.

dragon

pre 16 godina

@Stefan
Na wtatour-u Justine je prvi favorit. A ti nisi dobro pročitao pitanje koje glasi "Which Top 5 player has the best shot at taking Henin's Roland Garros crown this year?"

koko

pre 16 godina

@Stefan Pa Stefane, nema Hanin na spisku favorita jer je vec unapred odredjena za prvog favorita! Ovaj spisak je spisak favorita za 2. mesto

ll

pre 16 godina

BRAVO JJ,SVAKA CAST,SAMO TAKO I NASTAVI!!!Smireno i uspesno,i te kako se vidi da si vrlo brzo naucila da se ne predajes i u najtezim situacijama!!!SVAKA CAST!!!

Marko

pre 16 godina

@Stefan
Na sajtu wtatour-a je anketa ko od top 5 teniserki ima najvece sanse da ove godine preuzme krunu od Justine, sto znaci da je Belgijanka prvi favorit a po misljenju posetilaca JJ ubedljivo njen najveci konkurent.

sweety

pre 16 godina

jelena je najbolje teniserka iz nase drzave, a pobedom na ovogodisnja 3 turnira dokazala je da je i u svetu medju boljuma. Svaka joj ca
st!!

Branko

pre 16 godina

Jelena, Jelena-
Pobeda na ovom turniru bi imala pozitivan psiholski uticaj na tvo prilaz French Open-u i Wimbeldone-u. Zato veruj u sebe i zavrsi posao. Naravno da se mi svi Srbi sirom sveta ponosimo sa tobom i svin nasim teniserima i drugim sportistima.
Branko (teniser) iz Amerike

zarko

pre 16 godina

Jelena, do polufinala ima u svojoj (drugoj) cetvrtini kostura, vaidisovu, dementievu i venus williams od ozbiljnijih protivnica, a u polufinalu je ceka pobednica "prve cetvrtine" kostura, koja ce po svemu sudeci biti Henin ili S. Williams.

S druge strane Djokovic je imao srece da upadne u Rodick-ovu "cetvrtinu" koji i nije neki poseban igrac na sljaci, dakle mnogo bolje nego Federerovu ili Nadalovu, a u polufinalu ga ako se sve bude razvijalo po ocekivanjima ceka Nadal.

@WTA Lista. Mislim da si Jelenine poene preracunavao po ATP ranking a ne WTA ranking sistemu. ATP ranking sistem je jednostavan za pracenje, njegova pravila (za one koje to interesuje, a ne poznaju ih) mogu se naci na dnu naredne stranice http://www.tennis28.com/rankings/systems.html
i pojedinacan skor svakog tenisera moze se naci na sledecoj stranici http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/default.asp
Klikom na broj poena, dobice se suma razlozena na sve pojedine turnire.

Sa druge strane, cini mi se da je WTA ranking sistem nepogodan za pracenje, i njegova pravila nalaze se na narednoj adresi http://www.geocities.com/womens_tennis/

Ocigledno je da muskarci prosecno imaju visi broj poena od zena, a razlog tome je i razlicit sistem bodovanja.

Ako neko zna nesto vise o WTA ranking sistemu, ja bih ga zamolio da za sve nas koji ga ne poznajemo ovde to i objasni.

Jos jednom samo, naglasavam da sistem nije isti kao u muskoj konkurenciji.

Stefan

pre 16 godina

Hvala vam puno>Stvarno ne znam gde su mi bile oci!!
Da li mi neko moze reci da li su Jeca i Ana u istom delu,i koje od poznatih ce im biti protivnica.Unapred zahvalan

Goran

pre 16 godina

@ TeniserCH

Ma u principu se ja slažem sa tobom.Samo ti baš u svakom komentaru insistiraš na tome da današnji tenis je loš i sl.I tu mislim da si preterao.Time ne mislim na ovih nekoliko meseci nego na uopšte zadnjih godinu-dve.Slažem se za Štefi i Moniku to sam mislim i ja napisao ali sećam se kad je Graf završavala finale Wimbldona za manje od sat vremena.Pa koji je to kvalitet tenisa bio?Novotna,Sančez,Martinez i kao Sabatini.Sve do pojave Hingis,sestara Vilijams i ostalih to je bila ili trka u dvoje ili u jedan.
Ali kad već pominjem Štefi,juče sam gledao njen meč i Hingis 99´.Kad je počela da lupa onim forhendom mala Hingis se pogubila da na kraju nije htela da izađe na proglašenje pobednika.Da ne beše mame...
Slažem se i što se Jelene tiče.A i Novak slično radi.Gubi snagu a ima stotine prilika da skrati poen.On je pokušao u Montekarlu da igra kao i u Majamiju i naravno izgubio je od Ferera.I onda je rešio da bude strpljiviji ali ga je preterao i zato je izgubio od Moje i deluje nekako neubedljivo na šljaci.Da tu ima malo osećaja za mrežu ko Ljubičić,ali će valjda naučiti.A ovde će zbog igre u tri seta to još biti potrebnije.
A kod Jelene ne znam šta je problem.Kad god izađe na mrežu odigra odlično i kad skrati loptu...Ali je recimo protiv Enan većinu takvih lopti slala u mrežu.Iz nekog razloga ona nema sigurnost iako je tehnika tu.To je verovatno tako zapisano u njenom genetskom kodu.No ono što me najviše brine je to što ne završava mečeve na vreme i ko što neko reče prebaci u ler i čeka da protivnica pogreši.I tako je čekala Enan i čekala...
@ WTALista
Gde nalaziš te podatke o turnirima koji se računaju.Kod muškaraca znam a kod žena ne mogu da nađem.

tadic

pre 16 godina

Predaja u polufinalu pametan potez.Vec u 3 kolu R.G.ide na Venus koja je jedina uz belgijanku moze pobediti na sljaci.Za ove koji sve znaju nesto oko skracenja poena kad Jelena igra.Pod 1 treba joj za to dobar servis a to joj je ocigledno najlosiji udarac inace bi bila vec br.1.Voleji su solidni i nista vise od toga,ali je problem u tajmingu kod izlaska na mrezu.Navedene nedostake kompezuje sa fantasticnom igrom sa osnovne linije i citavom arsenalom razlicitih udaraca gde su sve njene lopte jake i duboke.Normalno je da kod takve igre ide na duzu razmenu udaraca koju zbog sjajne pokretljivosti moze izdrzati puno duze od ostalih igracica sto ih tera na to da one pokusaju skratiti poen i pri tome prave veliki broj gresaka.Ovo je za nju prava podloga i mislim da osim dve navedene igracice niko nema ozbiljnijih sansi protiv Jelene na ovoj podlozi.Ajde Jeco sad mlo sa tim spancem poradi na servisu i onda i no1 nece biti daleko.Jedva cekam RG I nase.

Goran

pre 16 godina

@ Tadić
Ja ne mislim da sve znam već samo iznosim svoje mišljenje tj.viđenje.A i ti nemoj da misliš da ako si predsednik da si mnogo pametan(šala,kad već nema smajlija).
Ume ona dosta precizno da odservira.Ne jako ali precizno.Dovoljno da odmah preuzme inicijativu.Pogotovo na šljaci.Volej nije kao u Edberga,znači nema tu dubinu i preciznost.Ali taj tajming o kojem govoriš je upravo vezan sa strahom od izlaska na mrežu.Protiv lošijih igračica ona tu ne greši.Izlazi retko ali je sigurna.Ali protiv boljih ili ne izlazi,ako joj ide sve po planu, ili puno greši.Takva je i tu joj nema pomoći.Na kraju ni Monika se nije baš mnogo slagala s mrežom.Možda je bolje rešenje da protivnice češće izaziva na mrežu kratkim loptama.
Novak tu ima više šansi jer je mlađi i još se formira kao igrač.Jeca još može mentalno da ojača i taktički ali što se stila igre tiče to je to.

Veljko NP

pre 16 godina

Bravo!!!. Jelena igra konstantno dobro i ne bi me cudilo da osvoji Rolan Garos. Mozda nije trebala da igra ovaj turnir, vec da se odmara za grenslem, ali nema veze, mislim da je Jelena u inzvarednoj fizickoj formi, tako da to nece predstavljati problem. Pozdrav za sve Srbe iz Novog Pazara.

Mikili

pre 16 godina

Tako je, Malena.
Nije to za tebe ništa.
Rekoh ti da možeš svaku da pobediš, završi ovo kako si počela, pa onda juriš na R.G.
Budi mi zdrava, svoja i puna samopouzdanja.
Srećno

branka

pre 16 godina

ona nije normalna u najpozitivnijem smislu,zelim joj mnogo uspeha na rolanga rosu...
sve naj naj najbolje JER TO ZASLUZUJEŠ LEGENDO SRPSKOG TENISA.EJ,i carica si pošto si stavila SAD-u !!!!

WTA Lista

pre 16 godina

Da malo preciziram. Jelena Jankovic ne brani nikakve poene ovde u Strazburu jer njeno proslogodisnje polufinale jednostavno ne donosi dovoljno bodova da joj se racuna kao jedan od 12 najboljih turnirskih rezultata koji se obracunavaju za rejting uz 5 obaveznih. Ali sa druge strane, posto je njen najslabiji od tih 12 rezultata vredan 70 bodova, ako Jelena Jankovic ostvari plasman u finale koji vredi 100 poena - rejting ce joj se uvecati sledece nedelje za samo 100-70=30 poena, a ako u tom finalu i pobedi rejting ce joj biti veci za 140-70=70 bodova. Kada je rec o predstojecem Rolan Garosu, koji je jedan od 5 obaveznih turnira, pa od njenog ovogodisnjeg rezultata treba oduzeti 62 poena koje brani iz prosle sezone. Za pobedu bi joj tako bodovni saldo bio uvecan za 1000-62, za finale 700-62, za polufinale 450-62, za cetvrtfinale 250-62, za osminu finala 140-62 i tako dalje.
Slazem se sa svima kojima nije najjasnije sta Jelena uopste radi na ovako malom turniru pred sam gren slem, ali ako sve protekne u najboljem redu sutra i prekosutra, potpuno zdrava i u punoj formi napasce Pariz.

andro

pre 16 godina

@ zarko Zar zrebanje za RG nije pre nego se lista updatuje sa rezultatima Strazbura (tj. Jeca je cetvrta na zdrebanju u svakom slucaju)?
Ne znam koliko je realno da je Serena drugi favorit s' obzirom kako je prosla u Istanbulu (da to moze samo da igra grand-slamove i jos ponesto malo i da dize formu u pravom trenutku, mnoge bi se toga dosetile, posebno ako od raznih reklama i sponzora imaju tonu para i imaju probleme sa povredama). Ali je ipak bolje da ne bude u Jecinoj cetvrtini (kao ni Ana) :-)

Navijač 1

pre 16 godina

Bilo je dobro, koliko je trebalo, mada je u drugom setu na 3:3, protivnica imala 2 brejk lopte, koje nije iskoristila, pa je Jelena povela sa 4:3 i elegantno završila meč.
Sada su, plasmanom u polufinale odbranjeni bodovi, tako da može samo da se dobije daljim borbama, možda i svih 120 bodova, a onda RG, gde od svih naših očekujemo nove lepe mečeve i naravno pobede.
Srećno za finale Strazbura.

Navijač 1

pre 16 godina

Bravo Jelena, danas si prosto povukla sve naše. Evo u kvalifikacijama Rolan Garosa naši odlično igraju:Vemić pobedio, Pašanski upravo sa 11:9 dobio treći set protiv Haasea i ide dalje, Troicki se dobro bori i vodi u gemovima...
Našima baš ide. Ovo će izgleda biti pravi praznik i u Strazburu i u Rolan Garosu.

teniser

pre 16 godina

Svaka cast, Jeko!!!!
Ovo ti je 40. pobeda u sezoni 2007, a igras tek 14. turnir od predvidjenih 30 koliko planiras da odigras u ovoj sezoni... E, bilo bi super kad bi u ovakvom ritmu odigrala celu sezonu - pa prvo mesto na WTA listi bi ti se definitivno smesilo...
Ali, sada se vredi okrenuti mecu protiv opasne Spanjolke Anabel... Pre samo dve nedelje u Berlinu, Jelena je na jedvite jade dobila mec protiv nje u 3. setu... Ima do sada sve pobede protiv nje, ali Spanjolka zna itekako da iznenadi...

Dile

pre 16 godina

Bravo JJ!

Obzirom da je manje poznato, JJ je MORALA zbog WTA i sponzora da igra ovaj turnir. Umesto da trenira, ovako ima razne partnere svaki dan i vežba koliko misli da treba.

Samo napred!

zarko

pre 16 godina

Jelena u Strazburu brani poene od prosle godine. Trenutno je 4. na WTA listi i vrlo je bitno da pred Rolan Garos tu i ostane. Morezmo joj je za petama i verovatno bi je posle ovog turnira pretekla da se Jelena nije pojavila. Mesto cetvrtog nosioca Jeleni garantuje Zastin Enan ne pre polufinala, sto je vrlo bitno s obzirom da je Enan ipak najveci favorit, a Jelena protiv nje standardno ocigledno ima psiholosku barijeru. Ipak, idemo Jeco, pre ili kasnije pasce i ona, pa zasto da ne padne odmah.

Inace, po nezvanicnim prognozama eurosport-a poredak favorita u zenskoj konkurenciji je

1. J. Henin
2. S. Wiliams
3. J. Jankovic
.
.
.

dok je u muskoj
1. R. Nadal
2. R. Federer
3. N. Djokovic
.
.
.

Srecno!

Stefan

pre 16 godina

Da li mi neko moze reci zasto na sajtu wtatour,u favoritima nema Jastine?Mislim da i ona ovaj slem propusta.Neko je rekao da je Jeca 3. favorit,a na ovom sajtu pise da je 1. favorit i jos te kako.
Unapred zahvalan

krle

pre 16 godina

posle malo razmisljanja cini mi se da Jeleni odgovara sto igra ovaj turnir, inace ne voli da trenira vec vise da igra, a to ovde i radi, ibrace verovatno dva ozbiljnija meca sto je taman da se pripremi (samo da se ne povredi) a sto se umora tice, na R.G-su ima dan pauze izmedju dva meca stoje dovoljno, tim pre sto u startu ne bi trebalo da ima teze protivnike...

samo napred JJ

dragon

pre 16 godina

@Stefan
Na wtatour-u Justine je prvi favorit. A ti nisi dobro pročitao pitanje koje glasi "Which Top 5 player has the best shot at taking Henin's Roland Garros crown this year?"

Teniser CH

pre 16 godina

Namenjeno Goranu, Dorcolcu, Zenevljanin, Don Cico..
Procitah vase cenjene komentare na Forumima i ponesen uspesima Jelene zelim sledece da kazem.
Naucila je Jelena svoju bukvicu konacno, a mogla je i pre 2-3 godine da je mudrije isla i imala trenera i mentora ( oca) kao Sarapova. I morace jos da radi i popravi igru na mrezi, ustali svoj service ..a najvise bi trebalo da prestane da pimplije i nadigrava se nepotrebnom jurnjavom po base line i to sa onima koji su objektivno fizicki jaci od nje i naucili su u sustini samo da jurcaju. Sta ce joj to? Vec ima veliki izbor naucenih udaraca, moze da varira , moze da igra drop shots, moze mnogo toga da uradi i skrati trku i slisti dva puta brze i Kuznjecovu koja je vec sporija, i jos bar 3-4 trakacice iz top 10. Ako to ne nauci i ubaci u bukvicu, izgubice na RG vec u 3-4 kolu cisto na snagu. I to ce mi biti najzalije, zato sto mi se smuci u stomaku kad vidim ko je u top 20 i na koje niske grane je pao zenski tenis. Don Cico i ostali...ne merite ondasnje zvezde sa sadasnjim po brzini igre onda i danas i ne idite sa logikom .." ne bi Monika mogla sa sadasnjim " zvezdama"! Ta ista Monika i Graff itd bi se jos kako adaptirale, dodale u svojoj igi sto treba, a onda bi sve danasnje top 20 ( osim Enan i jos 2-3) samlele svojim znanjem , taktikom i tehnikom bas zbog toga sto sadasnje to ili nemaju ili imaju ali u porcijama na kasicicu i zamotanu u oblandu misica, trke i jakih udaraca koje svaka susa na poljancetu moze da nauci.

koko

pre 16 godina

@Stefan Pa Stefane, nema Hanin na spisku favorita jer je vec unapred odredjena za prvog favorita! Ovaj spisak je spisak favorita za 2. mesto

Navijač 1

pre 16 godina

Da u 14 h, ali prvo igraju Francuskinje (neizvesan meč!), a zatim Jelena.

Znači, Jelena počinje oko 16 h, tako da protivnica može već oko 17.30 da se pakuje.

ll

pre 16 godina

BRAVO JJ,SVAKA CAST,SAMO TAKO I NASTAVI!!!Smireno i uspesno,i te kako se vidi da si vrlo brzo naucila da se ne predajes i u najtezim situacijama!!!SVAKA CAST!!!

Marko

pre 16 godina

@Stefan
Na sajtu wtatour-a je anketa ko od top 5 teniserki ima najvece sanse da ove godine preuzme krunu od Justine, sto znaci da je Belgijanka prvi favorit a po misljenju posetilaca JJ ubedljivo njen najveci konkurent.

sweety

pre 16 godina

jelena je najbolje teniserka iz nase drzave, a pobedom na ovogodisnja 3 turnira dokazala je da je i u svetu medju boljuma. Svaka joj ca
st!!

Branko

pre 16 godina

Jelena, Jelena-
Pobeda na ovom turniru bi imala pozitivan psiholski uticaj na tvo prilaz French Open-u i Wimbeldone-u. Zato veruj u sebe i zavrsi posao. Naravno da se mi svi Srbi sirom sveta ponosimo sa tobom i svin nasim teniserima i drugim sportistima.
Branko (teniser) iz Amerike

zarko

pre 16 godina

Jelena, do polufinala ima u svojoj (drugoj) cetvrtini kostura, vaidisovu, dementievu i venus williams od ozbiljnijih protivnica, a u polufinalu je ceka pobednica "prve cetvrtine" kostura, koja ce po svemu sudeci biti Henin ili S. Williams.

S druge strane Djokovic je imao srece da upadne u Rodick-ovu "cetvrtinu" koji i nije neki poseban igrac na sljaci, dakle mnogo bolje nego Federerovu ili Nadalovu, a u polufinalu ga ako se sve bude razvijalo po ocekivanjima ceka Nadal.

@WTA Lista. Mislim da si Jelenine poene preracunavao po ATP ranking a ne WTA ranking sistemu. ATP ranking sistem je jednostavan za pracenje, njegova pravila (za one koje to interesuje, a ne poznaju ih) mogu se naci na dnu naredne stranice http://www.tennis28.com/rankings/systems.html
i pojedinacan skor svakog tenisera moze se naci na sledecoj stranici http://www.atptennis.com/3/en/rankings/entrysystem/default.asp
Klikom na broj poena, dobice se suma razlozena na sve pojedine turnire.

Sa druge strane, cini mi se da je WTA ranking sistem nepogodan za pracenje, i njegova pravila nalaze se na narednoj adresi http://www.geocities.com/womens_tennis/

Ocigledno je da muskarci prosecno imaju visi broj poena od zena, a razlog tome je i razlicit sistem bodovanja.

Ako neko zna nesto vise o WTA ranking sistemu, ja bih ga zamolio da za sve nas koji ga ne poznajemo ovde to i objasni.

Jos jednom samo, naglasavam da sistem nije isti kao u muskoj konkurenciji.

Stefan

pre 16 godina

Hvala vam puno>Stvarno ne znam gde su mi bile oci!!
Da li mi neko moze reci da li su Jeca i Ana u istom delu,i koje od poznatih ce im biti protivnica.Unapred zahvalan

Goran

pre 16 godina

@ TeniserCH

Ma u principu se ja slažem sa tobom.Samo ti baš u svakom komentaru insistiraš na tome da današnji tenis je loš i sl.I tu mislim da si preterao.Time ne mislim na ovih nekoliko meseci nego na uopšte zadnjih godinu-dve.Slažem se za Štefi i Moniku to sam mislim i ja napisao ali sećam se kad je Graf završavala finale Wimbldona za manje od sat vremena.Pa koji je to kvalitet tenisa bio?Novotna,Sančez,Martinez i kao Sabatini.Sve do pojave Hingis,sestara Vilijams i ostalih to je bila ili trka u dvoje ili u jedan.
Ali kad već pominjem Štefi,juče sam gledao njen meč i Hingis 99´.Kad je počela da lupa onim forhendom mala Hingis se pogubila da na kraju nije htela da izađe na proglašenje pobednika.Da ne beše mame...
Slažem se i što se Jelene tiče.A i Novak slično radi.Gubi snagu a ima stotine prilika da skrati poen.On je pokušao u Montekarlu da igra kao i u Majamiju i naravno izgubio je od Ferera.I onda je rešio da bude strpljiviji ali ga je preterao i zato je izgubio od Moje i deluje nekako neubedljivo na šljaci.Da tu ima malo osećaja za mrežu ko Ljubičić,ali će valjda naučiti.A ovde će zbog igre u tri seta to još biti potrebnije.
A kod Jelene ne znam šta je problem.Kad god izađe na mrežu odigra odlično i kad skrati loptu...Ali je recimo protiv Enan većinu takvih lopti slala u mrežu.Iz nekog razloga ona nema sigurnost iako je tehnika tu.To je verovatno tako zapisano u njenom genetskom kodu.No ono što me najviše brine je to što ne završava mečeve na vreme i ko što neko reče prebaci u ler i čeka da protivnica pogreši.I tako je čekala Enan i čekala...
@ WTALista
Gde nalaziš te podatke o turnirima koji se računaju.Kod muškaraca znam a kod žena ne mogu da nađem.

tadic

pre 16 godina

Predaja u polufinalu pametan potez.Vec u 3 kolu R.G.ide na Venus koja je jedina uz belgijanku moze pobediti na sljaci.Za ove koji sve znaju nesto oko skracenja poena kad Jelena igra.Pod 1 treba joj za to dobar servis a to joj je ocigledno najlosiji udarac inace bi bila vec br.1.Voleji su solidni i nista vise od toga,ali je problem u tajmingu kod izlaska na mrezu.Navedene nedostake kompezuje sa fantasticnom igrom sa osnovne linije i citavom arsenalom razlicitih udaraca gde su sve njene lopte jake i duboke.Normalno je da kod takve igre ide na duzu razmenu udaraca koju zbog sjajne pokretljivosti moze izdrzati puno duze od ostalih igracica sto ih tera na to da one pokusaju skratiti poen i pri tome prave veliki broj gresaka.Ovo je za nju prava podloga i mislim da osim dve navedene igracice niko nema ozbiljnijih sansi protiv Jelene na ovoj podlozi.Ajde Jeco sad mlo sa tim spancem poradi na servisu i onda i no1 nece biti daleko.Jedva cekam RG I nase.

Goran

pre 16 godina

@ Tadić
Ja ne mislim da sve znam već samo iznosim svoje mišljenje tj.viđenje.A i ti nemoj da misliš da ako si predsednik da si mnogo pametan(šala,kad već nema smajlija).
Ume ona dosta precizno da odservira.Ne jako ali precizno.Dovoljno da odmah preuzme inicijativu.Pogotovo na šljaci.Volej nije kao u Edberga,znači nema tu dubinu i preciznost.Ali taj tajming o kojem govoriš je upravo vezan sa strahom od izlaska na mrežu.Protiv lošijih igračica ona tu ne greši.Izlazi retko ali je sigurna.Ali protiv boljih ili ne izlazi,ako joj ide sve po planu, ili puno greši.Takva je i tu joj nema pomoći.Na kraju ni Monika se nije baš mnogo slagala s mrežom.Možda je bolje rešenje da protivnice češće izaziva na mrežu kratkim loptama.
Novak tu ima više šansi jer je mlađi i još se formira kao igrač.Jeca još može mentalno da ojača i taktički ali što se stila igre tiče to je to.