Sreda, 28.06.2006.

19:38

Tipsarević ispao posle sjajnog meča

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Tipsareviæ ispao posle sjajnog meèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 17 godina

Stvarno prelep mec,lepo je videti da Janko moze ravnopravno da igra i sa najboljim teniserima sveta.Igrao je odlicno,ostaje zal sto nije pobedio,ali i lepota videti Janka da onako divno igra!

Dorcolac

pre 17 godina

Odgledao sam mec Rodika protiv nemca Florijana Majera. Ono sto je Rodik odigravao je neverovatno, razbio je nemca u paramparcad, koji uzgred budi receno ima pomalo rekreativan stil, sto nimalo ne menja sliku o Rodiku. Sve ovo pisem analogno njegovom mecu sa Jankom, jer je jasnije koliko je Tipsarevic odlicno igrao. Mislim da je iz ovog poraza dobio mnogo: nova krila, nove navijace, novo misljenje o njemu, ambiciozniji pristup pripremama, a to sto gubi malo poena je apsolutno nebitno. Ako vredi, vratice ih brzo.

gajo mitrovic

pre 17 godina

Janko stvarno moze da odigra dobro i odigra ali ne konstantno. nesto mu fali i ne vjerujem da ce ikada biti medju prvih 50 jer vec dugo je oko 100 pozicije i nikako da se pomjeri a volio bi da se malo okrene tenisu vise i da bude uz rame noletu koji ce nadam se do kraja godine biti medju 20 najmanje jer cini se da zaista ide ka vrhu. Jelena je bolji igrac od Ane i fizicki je mnogo bolja mnogo bolje se krece ali i jedna i druga nemaju nekako taj bezobrazluk koji nole cini se ima da bi usle u prvih 10 iako je u zenskom tenidu konkurencija slabija nego u muskom.svejedno navijam za sve nase tenisere i nadam se da ce uskoro biti i vecih uspjeha i osvojenih turnira!

Realan

pre 17 godina

Bravo za Tipsija,odlican mec,steta sto nije iskoristio prednost u taj breku u trecem setu kada je poveo sa 3:0.Verujem da je dobio treci set,dobio bi i mec.Ipak je presudio neverovatan Rodikov servis.Ovako cestitke na izvanrednoj igri(pogotovo na mrezi).Jedan od boljih meceva koji sam gledao u poslednje vreme...

ZO

pre 17 godina

SVAKA CAST JANKO!!!!!!Slazem se sa svim kometarima. Iskreno, nisam se nadala da cemo imati priliku da gledamo ovako ODLICAN mec, niti da ce Janko FANTASTICNO zaigrati.Samo mrvica je falila da 3 nosilac ispadne u prvom kolu. Mislim da je Janko pobrao sve simpatije juce. ***PONAVLJAM PO NE ZNAM KOJI PUT: NADAM SE DA CE U DRZAVI NEKO STATI IZA JECE, ANE, NOVAKA, JANKA, ILIJE, BORISA, TIMOTICKE I JOS KO ZNA KOLIKO NJIH, SAMO DA NE UZMU TUDJI PASOS. TAKO MALA DRZAVA, A TOLIKO VELIKIH IMENA U SVIM SPORTOVIMA...TO NAM JE JEDINA SVETLA TACKA U OVOM TRENUTKU, I TREBA JE SACUVATI. JOS JEDNOM, JANKO SVAKA CAST.

Bojan

pre 17 godina

posle ovo ono sto je najgore je da ce janko da padne oko 10-15 mesta na listi!!!!!!! branio je poene od prosle godine i tako zao mi je sto ga nije dobio, ovako mora da se vraca na challengeri

Luka Matic

pre 17 godina

Umesto svi da mu cestitaju na sjajno odigranom mecu, ovde sve neki strucnjaci tenisa. Janko uradi ovo, Janko uradi ono, trebao si ovako, a ne onako... Pa gde ste vi na Centralnom terenu! Zemlja Srbija puna teniskih strucnjaka!!!

BRAVO JANKELA MAJSTORE! ! !

Ivana

pre 17 godina

Ma dajte ljudi, pa zar ste mislili da ovaj pajac ima ikakve sanse. Ajde njega da razumem jer ipak sam sebe je tesko shvatiti ali sta se vi lozite.

www.wimbledon.org

pre 17 godina

"...Tipsarevic is one of nature’s intellectual souls. The Serb is a student of Dostoevsky and has been known, from time to time, to dip into a little bit of Nietzsche. Indeed, he has the Dostoevsky quotation “beauty will save the world” tattooed down his right arm. It is written in Japanese but that is only “because it didn’t look as good in Russian”.

Certainly against Roddick, he was using as much brain as brawn. Everyone knows that Roddick’s backhand is his weaker side so Serbia’s favourite bookworm walloped everything he could to that flank and waited for Roddick to implode. Sure enough, the frustration levels rose as the American tried to work out a way to bring his fearsome forehand into play. At one point, he yelled, “Hit the forehand. Please!” But his clever tormentor was not listening.

Meanwhile, Tipsarevic’s tactics were also grooving his own backhand – a fine shot that should strike fear into the heart of any opponent – and having warmed up that particular weapon, he set to work on the rest of his armoury. A particular favourite was the drop shot-lob combination, a move that had Roddick huffing and puffing up and down the court. And all the while, the crowd warmed to the underdog (“Tipsy” as one punter dubbed him, loudly, from the stands)."
izvor: http://www.wimbledon.org/en_GB/news/reports/2006-06-28/200606281151509033468.html

Toni-7-

pre 17 godina

Bravo majstore! Vrlo lep mec, puno elegantnih poteza... Da Rodik nema takvu ruku i servis kad treba, bilo bi i brejkova. Ali ipak se zna zasto je covek 5. igrac... Nadam se da ovo nije samo bljesak i da ce Janko da nastavi u ovom stilu - publiku je osvojio, steta sto nije i onaj tie break. Puno srece i rada momcino! Za ono juce SVAKA CAST!

Dorcolac

pre 17 godina

Ovde na TSN-u dva puta su prenosili mec, prvi put uzivo, i posle jos jednom. Ovo gleda cela S.Amerika. Normalno, to zbog Rodika. Strucni komentator je bio Patrik Mekinro-Dzonov brat. Koliko god je americki obojen, izvanredan je komentator. Bas sa strucnim finesama. E, to je bila prilika za Janka, Srbiju i Beograd. Janko je to na najbolji i najlepsi nacin iskoristio, iako je izgubio. Jako su se lepo izrazavali o Janku, i videlo se da to nije iz puke kurtoazije. Svaku pohvalu, svaki kompliment je u datom trenutku zasluzio. Posle drugog gledanja meca, covek uvek moze bolje i pronicljivije da vidi kako je Janko mogao da dobije ovaj mec. Moje vidjenje je sledece: da bi se odbranio od takvih bombi iz servisa (sem kad je as) treba vezbati ritern. Ali za to treba da imas sparing partnera ko moze tako jako da odservira, a takvih je malo. Mozda top?! S'druge strane sam servis: cini mi se da bi trebao malo vise da unese masu u udarac, recimo izbacivanjem kuka da bi mu celo telo bilo kao pracka. Jer ako ima preko puta servisera-mora i sam da bude takav. Znam da nije lako usred karijere nesto menjati u stilu, ali valja probati. U svim ostalim elementima je odlican, bolji od Rodika i mnogih drugih. To je pokazao celom svetu, bravo Janko, i sto rece ova cura "nazi" da je uzivala, i ja sam do cetvrtog seta i cetvrtog gema.

bravo janko!!!

pre 17 godina

@sasa
Janko nema snage za pet setova????
Jel ti pratis tenis uopste?
Pa decko je najvece uspehe u karijeri ostvario u pet setova, na Vimbldonu i u Dejvis kupu. I to po pravilu preokrecuci od 0-2.
Druga stvar je da li i Rodik ima tendenciju da radi isto. Ipak, nije mu ovo Amerika, nece stici do finala ovog puta.

ja

pre 17 godina

Mislim da je Janko izgubio mec na psiholoskom planu. Imao je Rodika u saci ali je u odsutnim momentima igrao bojazljivo. U svakom slucaju odigrao je mec za pohvalu sto je nedovoljno za drugi krug.

sasa

pre 17 godina

Svako ko pradti tenis zna da rodik uvek gubi prvi set jer coveku treba da se zagreje i da se ustima odredjeno vreme. Poznata je stvar da on uglavnom pobedjuje tesko to jest u 5-om setu uglavnom. Janko bi puko i da je poveo sa 2:0 jer decko nema snage za pet jakig setova u mecu. A zamislite koliko snage treba da se osvoji turnir.Znaci Janko radi na fizici znamo da imas tehniku.
cao ljudi

Mladen

pre 17 godina

Moram reći da me je Janko veoma prijatno iznenadio, jer karijera mu je već duže vreme u stagnaciji. Rodik uopšte nije igrao loše, a servirao je fenomenalno i isključivo zbog takvog servisa dobio je meč. Videlo se da je Rodik zapeo iz petnih žila kad je shvatio da može da izgubi meč, što potvrđuju i nervozne reakcije nakon briljantnih Tipsarevićevih poena. Nadam se da je ovo nagoveštavaj boljih Jankovih rezultata, jer nema razloga da nekad najbolji junior sveta ne dođe bar do dvadesetog mesta na ATP listi. Recept za uspeh je jednostavan - uz talenat, koji nije sporno da ima, treba da zacrta visoke ciljeve i da se posveti tenisu kao što to radi Đoković. U muškom tenisu konkurencija je velika i igrači se bore na život i smrt - ko samo malo popusti padne na listi dok si rekao keks.

Igor - Cuprija

pre 17 godina

Sta reci? Iskreno, nekako kao da sam se i pre meca pribojavao onakvog ishoda. Svi koji iole prate tenis su culi za Roddicka i znaju kakvog ranga je teniser. Medjutim, danas bas i nije blistao, a razlog je upravo taj momak cija je igra rekla sve, MOGU I HOCU! Ali! Kod nas srba uvek nesto fali, btw slazem se sa dorcolcem. Verujem da bolji dani srpskog tenisa dolaze..

nazi

pre 17 godina

Svaka cast, Janko. Odavno nisam gledala mec nekog naseg tenisera koji je bio tako dobar kao ovaj, a da ne pricam da nisam nikada videla Janka da ovako dobro igra. Cinjenica je da i nisam mnogo njegovih meceva pogledala, ali danas sam uzivala, bukvalno uzivala. Zao mi je samo sto nije imao srece da Rodiku u kljucnim trenucima napravi neku servis gresku ili bar malo losije odservira. Zaista je ROdik uvek na brejk poen imao as ili neodbranjiv servis.
Ali za Janka zaista sve hvale, josa jednom ponavljam , odavno nisam gledala neki mec sa toliko odusevljenja. Ne samo da je bio ravan ROdiku, nego je bio bolji od njega. Samo sto ROdik ima sjajan servis,ali sta da se radi, i to je tenis. Mislim da je Janko u svim drugim elemetima bio bolji.
PONAVLJAM, SVAKA CAST.

Milan

pre 17 godina

I opet se desilo isto.Cudan je taj nas mentalitet.Kada se uplasimo poraza sve ide kao podmazano.Ali avaj,kad osetimo strah od pobede,neka blokada misli i opsta uznemirenost svojstvena samo nama.
Kako promeniti to? I da li uopste ovako nesto moze da se iskoreni? Janko,pokusaj da razmisljas na nekom drugom jeziku,a kad stignes do velike pobede,seti se da si nas,makar i opsovao.Naravno da ces znati da proslavis pobedu na pravi a pre svega originalan nacin.A onda cemo se radovati svi.
Danas si pokupio toliko navijaca,koliko nisi
u celoj svojoj karijeri.Glavu gore junace.

Vlada

pre 17 godina

Publika je bila odusevljena 'Tipsijem' kako ga je u jednom trenutku nazvao glavni sudija:) Hladnokrvnost pred mocnim protivnikom je bila zaista dopadljiva. Mec je bio odlican. Bravo Janko!!!!

tennisfan

pre 17 godina

bio je FREE MIND mech za JT. odlicno je i pametno igrao protiv rodika. ipak, treci nosilac je servirao i 155mpH. pokazao je da moze da bude pretnja i mnogo iskusnijim i vecim igracima od sebe. samo da koncetracija ne padne kako prolazi sezona. nije vazna pobeda, vazano je da je statisticki bio bolji od R.

Kengur

pre 17 godina

Bravo Janko...imao si ga u tie-breaku 3. seta...steta,ali gore glavu....ako ovako nastavis doci ce i veliki skalpovi poput Rodicka

milan

pre 17 godina

Cestitke Janku na odlicnom mecu. Steta sto nije iskoristio svoje sanse kojih je bilo. Sad ce malo pasti na listi, ali ako nastavi igrati kao na nekoliko poslednjih turnira eto ga uskoro u prvih 100.

Poznavalac

pre 17 godina

Zasto Novak uvek GUBI servis na pocetku prvog seta. Upravo ga je brejknuo Robredu a meni nije jasno zasto sa onakvim servisom sebi to dozvoljava

Dorcolac

pre 17 godina

Cetvrti set, cetvrti gem! Kineski baksuzni broj! Tu se Janko predao. A pre toga? Da nema Rodik takav ubitacan servis, ili da Janko iskopa nesto od Agasijevog riterna, mislim da bi ga Janko na opste zadovoljstvo dobio. Nadvisio je Rodika u ostalim elementima igre. Vineri, drop-sotovi, divne iznenadne bekhend paralele, koncepcija igre odlicna, malo neiznudjenih gresaka. Ali uvek ima "ali". Nijedna iskoriscena brejk sansa od ukupno DEVET! To bi se ipak moglo okarakterisati kao maler. I na kraju mali savet: nikad, i NIKAD, nemoj da se predajes pre vremena! Ne dozvoli protivniku da lagano uplovi u pobedu. Nikad neznas kakva frka moze da nastane u glavi vec vidjenog pobednika. Misli su mu vec u svlacionici. Mozda, i cesto, to moze da se iskoristi. Lepo je Janko danas reprezentovao Srbiju, bez obzira na poraz!

Ivana, UK

pre 17 godina

Cestitke Janku za verovatno najbolji mec u karijeri! Da je bilo sportske pravde i malo srece, dobio bi ovaj mec u tri seta. Posle tri odigrana seta, Janko je imao vise ukupno osvojenih poena, vise direktnih poena i daleko manje neiznudjenih gresaka nego Roddick! A igrao je nevidjeno lep i raznovrstan tenis. Tako je i McEnroe komentarisao na BBC-u. Svojim temperamentnim, ali pristojnim i sportskim ponasanjam, Janko je pobrao velike simpatije i podrsku publike.

Poznavalac

pre 17 godina

Janko je po meni svojom igrom zapusio usta svima koji su govorili da on nije igrac za prvih 100. Po meni sa ovakvom igrom i borbenoscu Tipsa moze do 70 mesta a posle toga sve je stvar psihe
Zato JANKO SAMO NAPRED!!!!!!!!

teniser

pre 17 godina

Janko, svaka cast na mecu!!!!! Malo je falilo, ali bice bolje... vidi se da ti travnati tereni bas gode...

A kakav je tek aplauz Janko dobio na kraju meca... Stvarno svaka cast majstore!!!! Iako si izgubio, pokazao si stvarno dobru igru i umece.... samo, sledeci put vidi da pobedis....

teniser

pre 17 godina

Janko, svaka cast na mecu!!!!! Malo je falilo, ali bice bolje... vidi se da ti travnati tereni bas gode...

A kakav je tek aplauz Janko dobio na kraju meca... Stvarno svaka cast majstore!!!! Iako si izgubio, pokazao si stvarno dobru igru i umece.... samo, sledeci put vidi da pobedis....

Dorcolac

pre 17 godina

Cetvrti set, cetvrti gem! Kineski baksuzni broj! Tu se Janko predao. A pre toga? Da nema Rodik takav ubitacan servis, ili da Janko iskopa nesto od Agasijevog riterna, mislim da bi ga Janko na opste zadovoljstvo dobio. Nadvisio je Rodika u ostalim elementima igre. Vineri, drop-sotovi, divne iznenadne bekhend paralele, koncepcija igre odlicna, malo neiznudjenih gresaka. Ali uvek ima "ali". Nijedna iskoriscena brejk sansa od ukupno DEVET! To bi se ipak moglo okarakterisati kao maler. I na kraju mali savet: nikad, i NIKAD, nemoj da se predajes pre vremena! Ne dozvoli protivniku da lagano uplovi u pobedu. Nikad neznas kakva frka moze da nastane u glavi vec vidjenog pobednika. Misli su mu vec u svlacionici. Mozda, i cesto, to moze da se iskoristi. Lepo je Janko danas reprezentovao Srbiju, bez obzira na poraz!

Ivana, UK

pre 17 godina

Cestitke Janku za verovatno najbolji mec u karijeri! Da je bilo sportske pravde i malo srece, dobio bi ovaj mec u tri seta. Posle tri odigrana seta, Janko je imao vise ukupno osvojenih poena, vise direktnih poena i daleko manje neiznudjenih gresaka nego Roddick! A igrao je nevidjeno lep i raznovrstan tenis. Tako je i McEnroe komentarisao na BBC-u. Svojim temperamentnim, ali pristojnim i sportskim ponasanjam, Janko je pobrao velike simpatije i podrsku publike.

Poznavalac

pre 17 godina

Janko je po meni svojom igrom zapusio usta svima koji su govorili da on nije igrac za prvih 100. Po meni sa ovakvom igrom i borbenoscu Tipsa moze do 70 mesta a posle toga sve je stvar psihe
Zato JANKO SAMO NAPRED!!!!!!!!

Poznavalac

pre 17 godina

Zasto Novak uvek GUBI servis na pocetku prvog seta. Upravo ga je brejknuo Robredu a meni nije jasno zasto sa onakvim servisom sebi to dozvoljava

milan

pre 17 godina

Cestitke Janku na odlicnom mecu. Steta sto nije iskoristio svoje sanse kojih je bilo. Sad ce malo pasti na listi, ali ako nastavi igrati kao na nekoliko poslednjih turnira eto ga uskoro u prvih 100.

Kengur

pre 17 godina

Bravo Janko...imao si ga u tie-breaku 3. seta...steta,ali gore glavu....ako ovako nastavis doci ce i veliki skalpovi poput Rodicka

tennisfan

pre 17 godina

bio je FREE MIND mech za JT. odlicno je i pametno igrao protiv rodika. ipak, treci nosilac je servirao i 155mpH. pokazao je da moze da bude pretnja i mnogo iskusnijim i vecim igracima od sebe. samo da koncetracija ne padne kako prolazi sezona. nije vazna pobeda, vazano je da je statisticki bio bolji od R.

Vlada

pre 17 godina

Publika je bila odusevljena 'Tipsijem' kako ga je u jednom trenutku nazvao glavni sudija:) Hladnokrvnost pred mocnim protivnikom je bila zaista dopadljiva. Mec je bio odlican. Bravo Janko!!!!

Milan

pre 17 godina

I opet se desilo isto.Cudan je taj nas mentalitet.Kada se uplasimo poraza sve ide kao podmazano.Ali avaj,kad osetimo strah od pobede,neka blokada misli i opsta uznemirenost svojstvena samo nama.
Kako promeniti to? I da li uopste ovako nesto moze da se iskoreni? Janko,pokusaj da razmisljas na nekom drugom jeziku,a kad stignes do velike pobede,seti se da si nas,makar i opsovao.Naravno da ces znati da proslavis pobedu na pravi a pre svega originalan nacin.A onda cemo se radovati svi.
Danas si pokupio toliko navijaca,koliko nisi
u celoj svojoj karijeri.Glavu gore junace.

nazi

pre 17 godina

Svaka cast, Janko. Odavno nisam gledala mec nekog naseg tenisera koji je bio tako dobar kao ovaj, a da ne pricam da nisam nikada videla Janka da ovako dobro igra. Cinjenica je da i nisam mnogo njegovih meceva pogledala, ali danas sam uzivala, bukvalno uzivala. Zao mi je samo sto nije imao srece da Rodiku u kljucnim trenucima napravi neku servis gresku ili bar malo losije odservira. Zaista je ROdik uvek na brejk poen imao as ili neodbranjiv servis.
Ali za Janka zaista sve hvale, josa jednom ponavljam , odavno nisam gledala neki mec sa toliko odusevljenja. Ne samo da je bio ravan ROdiku, nego je bio bolji od njega. Samo sto ROdik ima sjajan servis,ali sta da se radi, i to je tenis. Mislim da je Janko u svim drugim elemetima bio bolji.
PONAVLJAM, SVAKA CAST.

Igor - Cuprija

pre 17 godina

Sta reci? Iskreno, nekako kao da sam se i pre meca pribojavao onakvog ishoda. Svi koji iole prate tenis su culi za Roddicka i znaju kakvog ranga je teniser. Medjutim, danas bas i nije blistao, a razlog je upravo taj momak cija je igra rekla sve, MOGU I HOCU! Ali! Kod nas srba uvek nesto fali, btw slazem se sa dorcolcem. Verujem da bolji dani srpskog tenisa dolaze..

ja

pre 17 godina

Mislim da je Janko izgubio mec na psiholoskom planu. Imao je Rodika u saci ali je u odsutnim momentima igrao bojazljivo. U svakom slucaju odigrao je mec za pohvalu sto je nedovoljno za drugi krug.

sasa

pre 17 godina

Svako ko pradti tenis zna da rodik uvek gubi prvi set jer coveku treba da se zagreje i da se ustima odredjeno vreme. Poznata je stvar da on uglavnom pobedjuje tesko to jest u 5-om setu uglavnom. Janko bi puko i da je poveo sa 2:0 jer decko nema snage za pet jakig setova u mecu. A zamislite koliko snage treba da se osvoji turnir.Znaci Janko radi na fizici znamo da imas tehniku.
cao ljudi

Mladen

pre 17 godina

Moram reći da me je Janko veoma prijatno iznenadio, jer karijera mu je već duže vreme u stagnaciji. Rodik uopšte nije igrao loše, a servirao je fenomenalno i isključivo zbog takvog servisa dobio je meč. Videlo se da je Rodik zapeo iz petnih žila kad je shvatio da može da izgubi meč, što potvrđuju i nervozne reakcije nakon briljantnih Tipsarevićevih poena. Nadam se da je ovo nagoveštavaj boljih Jankovih rezultata, jer nema razloga da nekad najbolji junior sveta ne dođe bar do dvadesetog mesta na ATP listi. Recept za uspeh je jednostavan - uz talenat, koji nije sporno da ima, treba da zacrta visoke ciljeve i da se posveti tenisu kao što to radi Đoković. U muškom tenisu konkurencija je velika i igrači se bore na život i smrt - ko samo malo popusti padne na listi dok si rekao keks.

bravo janko!!!

pre 17 godina

@sasa
Janko nema snage za pet setova????
Jel ti pratis tenis uopste?
Pa decko je najvece uspehe u karijeri ostvario u pet setova, na Vimbldonu i u Dejvis kupu. I to po pravilu preokrecuci od 0-2.
Druga stvar je da li i Rodik ima tendenciju da radi isto. Ipak, nije mu ovo Amerika, nece stici do finala ovog puta.

Dorcolac

pre 17 godina

Ovde na TSN-u dva puta su prenosili mec, prvi put uzivo, i posle jos jednom. Ovo gleda cela S.Amerika. Normalno, to zbog Rodika. Strucni komentator je bio Patrik Mekinro-Dzonov brat. Koliko god je americki obojen, izvanredan je komentator. Bas sa strucnim finesama. E, to je bila prilika za Janka, Srbiju i Beograd. Janko je to na najbolji i najlepsi nacin iskoristio, iako je izgubio. Jako su se lepo izrazavali o Janku, i videlo se da to nije iz puke kurtoazije. Svaku pohvalu, svaki kompliment je u datom trenutku zasluzio. Posle drugog gledanja meca, covek uvek moze bolje i pronicljivije da vidi kako je Janko mogao da dobije ovaj mec. Moje vidjenje je sledece: da bi se odbranio od takvih bombi iz servisa (sem kad je as) treba vezbati ritern. Ali za to treba da imas sparing partnera ko moze tako jako da odservira, a takvih je malo. Mozda top?! S'druge strane sam servis: cini mi se da bi trebao malo vise da unese masu u udarac, recimo izbacivanjem kuka da bi mu celo telo bilo kao pracka. Jer ako ima preko puta servisera-mora i sam da bude takav. Znam da nije lako usred karijere nesto menjati u stilu, ali valja probati. U svim ostalim elementima je odlican, bolji od Rodika i mnogih drugih. To je pokazao celom svetu, bravo Janko, i sto rece ova cura "nazi" da je uzivala, i ja sam do cetvrtog seta i cetvrtog gema.

Toni-7-

pre 17 godina

Bravo majstore! Vrlo lep mec, puno elegantnih poteza... Da Rodik nema takvu ruku i servis kad treba, bilo bi i brejkova. Ali ipak se zna zasto je covek 5. igrac... Nadam se da ovo nije samo bljesak i da ce Janko da nastavi u ovom stilu - publiku je osvojio, steta sto nije i onaj tie break. Puno srece i rada momcino! Za ono juce SVAKA CAST!

www.wimbledon.org

pre 17 godina

"...Tipsarevic is one of nature’s intellectual souls. The Serb is a student of Dostoevsky and has been known, from time to time, to dip into a little bit of Nietzsche. Indeed, he has the Dostoevsky quotation “beauty will save the world” tattooed down his right arm. It is written in Japanese but that is only “because it didn’t look as good in Russian”.

Certainly against Roddick, he was using as much brain as brawn. Everyone knows that Roddick’s backhand is his weaker side so Serbia’s favourite bookworm walloped everything he could to that flank and waited for Roddick to implode. Sure enough, the frustration levels rose as the American tried to work out a way to bring his fearsome forehand into play. At one point, he yelled, “Hit the forehand. Please!” But his clever tormentor was not listening.

Meanwhile, Tipsarevic’s tactics were also grooving his own backhand – a fine shot that should strike fear into the heart of any opponent – and having warmed up that particular weapon, he set to work on the rest of his armoury. A particular favourite was the drop shot-lob combination, a move that had Roddick huffing and puffing up and down the court. And all the while, the crowd warmed to the underdog (“Tipsy” as one punter dubbed him, loudly, from the stands)."
izvor: http://www.wimbledon.org/en_GB/news/reports/2006-06-28/200606281151509033468.html

Bojan

pre 17 godina

posle ovo ono sto je najgore je da ce janko da padne oko 10-15 mesta na listi!!!!!!! branio je poene od prosle godine i tako zao mi je sto ga nije dobio, ovako mora da se vraca na challengeri

ZO

pre 17 godina

SVAKA CAST JANKO!!!!!!Slazem se sa svim kometarima. Iskreno, nisam se nadala da cemo imati priliku da gledamo ovako ODLICAN mec, niti da ce Janko FANTASTICNO zaigrati.Samo mrvica je falila da 3 nosilac ispadne u prvom kolu. Mislim da je Janko pobrao sve simpatije juce. ***PONAVLJAM PO NE ZNAM KOJI PUT: NADAM SE DA CE U DRZAVI NEKO STATI IZA JECE, ANE, NOVAKA, JANKA, ILIJE, BORISA, TIMOTICKE I JOS KO ZNA KOLIKO NJIH, SAMO DA NE UZMU TUDJI PASOS. TAKO MALA DRZAVA, A TOLIKO VELIKIH IMENA U SVIM SPORTOVIMA...TO NAM JE JEDINA SVETLA TACKA U OVOM TRENUTKU, I TREBA JE SACUVATI. JOS JEDNOM, JANKO SVAKA CAST.

Luka Matic

pre 17 godina

Umesto svi da mu cestitaju na sjajno odigranom mecu, ovde sve neki strucnjaci tenisa. Janko uradi ovo, Janko uradi ono, trebao si ovako, a ne onako... Pa gde ste vi na Centralnom terenu! Zemlja Srbija puna teniskih strucnjaka!!!

BRAVO JANKELA MAJSTORE! ! !

Ivana

pre 17 godina

Ma dajte ljudi, pa zar ste mislili da ovaj pajac ima ikakve sanse. Ajde njega da razumem jer ipak sam sebe je tesko shvatiti ali sta se vi lozite.

Realan

pre 17 godina

Bravo za Tipsija,odlican mec,steta sto nije iskoristio prednost u taj breku u trecem setu kada je poveo sa 3:0.Verujem da je dobio treci set,dobio bi i mec.Ipak je presudio neverovatan Rodikov servis.Ovako cestitke na izvanrednoj igri(pogotovo na mrezi).Jedan od boljih meceva koji sam gledao u poslednje vreme...

gajo mitrovic

pre 17 godina

Janko stvarno moze da odigra dobro i odigra ali ne konstantno. nesto mu fali i ne vjerujem da ce ikada biti medju prvih 50 jer vec dugo je oko 100 pozicije i nikako da se pomjeri a volio bi da se malo okrene tenisu vise i da bude uz rame noletu koji ce nadam se do kraja godine biti medju 20 najmanje jer cini se da zaista ide ka vrhu. Jelena je bolji igrac od Ane i fizicki je mnogo bolja mnogo bolje se krece ali i jedna i druga nemaju nekako taj bezobrazluk koji nole cini se ima da bi usle u prvih 10 iako je u zenskom tenidu konkurencija slabija nego u muskom.svejedno navijam za sve nase tenisere i nadam se da ce uskoro biti i vecih uspjeha i osvojenih turnira!

Dorcolac

pre 17 godina

Odgledao sam mec Rodika protiv nemca Florijana Majera. Ono sto je Rodik odigravao je neverovatno, razbio je nemca u paramparcad, koji uzgred budi receno ima pomalo rekreativan stil, sto nimalo ne menja sliku o Rodiku. Sve ovo pisem analogno njegovom mecu sa Jankom, jer je jasnije koliko je Tipsarevic odlicno igrao. Mislim da je iz ovog poraza dobio mnogo: nova krila, nove navijace, novo misljenje o njemu, ambiciozniji pristup pripremama, a to sto gubi malo poena je apsolutno nebitno. Ako vredi, vratice ih brzo.

Bojan

pre 17 godina

Stvarno prelep mec,lepo je videti da Janko moze ravnopravno da igra i sa najboljim teniserima sveta.Igrao je odlicno,ostaje zal sto nije pobedio,ali i lepota videti Janka da onako divno igra!

teniser

pre 17 godina

Janko, svaka cast na mecu!!!!! Malo je falilo, ali bice bolje... vidi se da ti travnati tereni bas gode...

A kakav je tek aplauz Janko dobio na kraju meca... Stvarno svaka cast majstore!!!! Iako si izgubio, pokazao si stvarno dobru igru i umece.... samo, sledeci put vidi da pobedis....

Dorcolac

pre 17 godina

Cetvrti set, cetvrti gem! Kineski baksuzni broj! Tu se Janko predao. A pre toga? Da nema Rodik takav ubitacan servis, ili da Janko iskopa nesto od Agasijevog riterna, mislim da bi ga Janko na opste zadovoljstvo dobio. Nadvisio je Rodika u ostalim elementima igre. Vineri, drop-sotovi, divne iznenadne bekhend paralele, koncepcija igre odlicna, malo neiznudjenih gresaka. Ali uvek ima "ali". Nijedna iskoriscena brejk sansa od ukupno DEVET! To bi se ipak moglo okarakterisati kao maler. I na kraju mali savet: nikad, i NIKAD, nemoj da se predajes pre vremena! Ne dozvoli protivniku da lagano uplovi u pobedu. Nikad neznas kakva frka moze da nastane u glavi vec vidjenog pobednika. Misli su mu vec u svlacionici. Mozda, i cesto, to moze da se iskoristi. Lepo je Janko danas reprezentovao Srbiju, bez obzira na poraz!

Ivana, UK

pre 17 godina

Cestitke Janku za verovatno najbolji mec u karijeri! Da je bilo sportske pravde i malo srece, dobio bi ovaj mec u tri seta. Posle tri odigrana seta, Janko je imao vise ukupno osvojenih poena, vise direktnih poena i daleko manje neiznudjenih gresaka nego Roddick! A igrao je nevidjeno lep i raznovrstan tenis. Tako je i McEnroe komentarisao na BBC-u. Svojim temperamentnim, ali pristojnim i sportskim ponasanjam, Janko je pobrao velike simpatije i podrsku publike.

Poznavalac

pre 17 godina

Janko je po meni svojom igrom zapusio usta svima koji su govorili da on nije igrac za prvih 100. Po meni sa ovakvom igrom i borbenoscu Tipsa moze do 70 mesta a posle toga sve je stvar psihe
Zato JANKO SAMO NAPRED!!!!!!!!

Poznavalac

pre 17 godina

Zasto Novak uvek GUBI servis na pocetku prvog seta. Upravo ga je brejknuo Robredu a meni nije jasno zasto sa onakvim servisom sebi to dozvoljava

milan

pre 17 godina

Cestitke Janku na odlicnom mecu. Steta sto nije iskoristio svoje sanse kojih je bilo. Sad ce malo pasti na listi, ali ako nastavi igrati kao na nekoliko poslednjih turnira eto ga uskoro u prvih 100.

Kengur

pre 17 godina

Bravo Janko...imao si ga u tie-breaku 3. seta...steta,ali gore glavu....ako ovako nastavis doci ce i veliki skalpovi poput Rodicka

tennisfan

pre 17 godina

bio je FREE MIND mech za JT. odlicno je i pametno igrao protiv rodika. ipak, treci nosilac je servirao i 155mpH. pokazao je da moze da bude pretnja i mnogo iskusnijim i vecim igracima od sebe. samo da koncetracija ne padne kako prolazi sezona. nije vazna pobeda, vazano je da je statisticki bio bolji od R.

Vlada

pre 17 godina

Publika je bila odusevljena 'Tipsijem' kako ga je u jednom trenutku nazvao glavni sudija:) Hladnokrvnost pred mocnim protivnikom je bila zaista dopadljiva. Mec je bio odlican. Bravo Janko!!!!

Milan

pre 17 godina

I opet se desilo isto.Cudan je taj nas mentalitet.Kada se uplasimo poraza sve ide kao podmazano.Ali avaj,kad osetimo strah od pobede,neka blokada misli i opsta uznemirenost svojstvena samo nama.
Kako promeniti to? I da li uopste ovako nesto moze da se iskoreni? Janko,pokusaj da razmisljas na nekom drugom jeziku,a kad stignes do velike pobede,seti se da si nas,makar i opsovao.Naravno da ces znati da proslavis pobedu na pravi a pre svega originalan nacin.A onda cemo se radovati svi.
Danas si pokupio toliko navijaca,koliko nisi
u celoj svojoj karijeri.Glavu gore junace.

nazi

pre 17 godina

Svaka cast, Janko. Odavno nisam gledala mec nekog naseg tenisera koji je bio tako dobar kao ovaj, a da ne pricam da nisam nikada videla Janka da ovako dobro igra. Cinjenica je da i nisam mnogo njegovih meceva pogledala, ali danas sam uzivala, bukvalno uzivala. Zao mi je samo sto nije imao srece da Rodiku u kljucnim trenucima napravi neku servis gresku ili bar malo losije odservira. Zaista je ROdik uvek na brejk poen imao as ili neodbranjiv servis.
Ali za Janka zaista sve hvale, josa jednom ponavljam , odavno nisam gledala neki mec sa toliko odusevljenja. Ne samo da je bio ravan ROdiku, nego je bio bolji od njega. Samo sto ROdik ima sjajan servis,ali sta da se radi, i to je tenis. Mislim da je Janko u svim drugim elemetima bio bolji.
PONAVLJAM, SVAKA CAST.

Igor - Cuprija

pre 17 godina

Sta reci? Iskreno, nekako kao da sam se i pre meca pribojavao onakvog ishoda. Svi koji iole prate tenis su culi za Roddicka i znaju kakvog ranga je teniser. Medjutim, danas bas i nije blistao, a razlog je upravo taj momak cija je igra rekla sve, MOGU I HOCU! Ali! Kod nas srba uvek nesto fali, btw slazem se sa dorcolcem. Verujem da bolji dani srpskog tenisa dolaze..

ja

pre 17 godina

Mislim da je Janko izgubio mec na psiholoskom planu. Imao je Rodika u saci ali je u odsutnim momentima igrao bojazljivo. U svakom slucaju odigrao je mec za pohvalu sto je nedovoljno za drugi krug.

sasa

pre 17 godina

Svako ko pradti tenis zna da rodik uvek gubi prvi set jer coveku treba da se zagreje i da se ustima odredjeno vreme. Poznata je stvar da on uglavnom pobedjuje tesko to jest u 5-om setu uglavnom. Janko bi puko i da je poveo sa 2:0 jer decko nema snage za pet jakig setova u mecu. A zamislite koliko snage treba da se osvoji turnir.Znaci Janko radi na fizici znamo da imas tehniku.
cao ljudi

Mladen

pre 17 godina

Moram reći da me je Janko veoma prijatno iznenadio, jer karijera mu je već duže vreme u stagnaciji. Rodik uopšte nije igrao loše, a servirao je fenomenalno i isključivo zbog takvog servisa dobio je meč. Videlo se da je Rodik zapeo iz petnih žila kad je shvatio da može da izgubi meč, što potvrđuju i nervozne reakcije nakon briljantnih Tipsarevićevih poena. Nadam se da je ovo nagoveštavaj boljih Jankovih rezultata, jer nema razloga da nekad najbolji junior sveta ne dođe bar do dvadesetog mesta na ATP listi. Recept za uspeh je jednostavan - uz talenat, koji nije sporno da ima, treba da zacrta visoke ciljeve i da se posveti tenisu kao što to radi Đoković. U muškom tenisu konkurencija je velika i igrači se bore na život i smrt - ko samo malo popusti padne na listi dok si rekao keks.

bravo janko!!!

pre 17 godina

@sasa
Janko nema snage za pet setova????
Jel ti pratis tenis uopste?
Pa decko je najvece uspehe u karijeri ostvario u pet setova, na Vimbldonu i u Dejvis kupu. I to po pravilu preokrecuci od 0-2.
Druga stvar je da li i Rodik ima tendenciju da radi isto. Ipak, nije mu ovo Amerika, nece stici do finala ovog puta.

Dorcolac

pre 17 godina

Ovde na TSN-u dva puta su prenosili mec, prvi put uzivo, i posle jos jednom. Ovo gleda cela S.Amerika. Normalno, to zbog Rodika. Strucni komentator je bio Patrik Mekinro-Dzonov brat. Koliko god je americki obojen, izvanredan je komentator. Bas sa strucnim finesama. E, to je bila prilika za Janka, Srbiju i Beograd. Janko je to na najbolji i najlepsi nacin iskoristio, iako je izgubio. Jako su se lepo izrazavali o Janku, i videlo se da to nije iz puke kurtoazije. Svaku pohvalu, svaki kompliment je u datom trenutku zasluzio. Posle drugog gledanja meca, covek uvek moze bolje i pronicljivije da vidi kako je Janko mogao da dobije ovaj mec. Moje vidjenje je sledece: da bi se odbranio od takvih bombi iz servisa (sem kad je as) treba vezbati ritern. Ali za to treba da imas sparing partnera ko moze tako jako da odservira, a takvih je malo. Mozda top?! S'druge strane sam servis: cini mi se da bi trebao malo vise da unese masu u udarac, recimo izbacivanjem kuka da bi mu celo telo bilo kao pracka. Jer ako ima preko puta servisera-mora i sam da bude takav. Znam da nije lako usred karijere nesto menjati u stilu, ali valja probati. U svim ostalim elementima je odlican, bolji od Rodika i mnogih drugih. To je pokazao celom svetu, bravo Janko, i sto rece ova cura "nazi" da je uzivala, i ja sam do cetvrtog seta i cetvrtog gema.

Toni-7-

pre 17 godina

Bravo majstore! Vrlo lep mec, puno elegantnih poteza... Da Rodik nema takvu ruku i servis kad treba, bilo bi i brejkova. Ali ipak se zna zasto je covek 5. igrac... Nadam se da ovo nije samo bljesak i da ce Janko da nastavi u ovom stilu - publiku je osvojio, steta sto nije i onaj tie break. Puno srece i rada momcino! Za ono juce SVAKA CAST!

www.wimbledon.org

pre 17 godina

"...Tipsarevic is one of nature’s intellectual souls. The Serb is a student of Dostoevsky and has been known, from time to time, to dip into a little bit of Nietzsche. Indeed, he has the Dostoevsky quotation “beauty will save the world” tattooed down his right arm. It is written in Japanese but that is only “because it didn’t look as good in Russian”.

Certainly against Roddick, he was using as much brain as brawn. Everyone knows that Roddick’s backhand is his weaker side so Serbia’s favourite bookworm walloped everything he could to that flank and waited for Roddick to implode. Sure enough, the frustration levels rose as the American tried to work out a way to bring his fearsome forehand into play. At one point, he yelled, “Hit the forehand. Please!” But his clever tormentor was not listening.

Meanwhile, Tipsarevic’s tactics were also grooving his own backhand – a fine shot that should strike fear into the heart of any opponent – and having warmed up that particular weapon, he set to work on the rest of his armoury. A particular favourite was the drop shot-lob combination, a move that had Roddick huffing and puffing up and down the court. And all the while, the crowd warmed to the underdog (“Tipsy” as one punter dubbed him, loudly, from the stands)."
izvor: http://www.wimbledon.org/en_GB/news/reports/2006-06-28/200606281151509033468.html

Bojan

pre 17 godina

posle ovo ono sto je najgore je da ce janko da padne oko 10-15 mesta na listi!!!!!!! branio je poene od prosle godine i tako zao mi je sto ga nije dobio, ovako mora da se vraca na challengeri

ZO

pre 17 godina

SVAKA CAST JANKO!!!!!!Slazem se sa svim kometarima. Iskreno, nisam se nadala da cemo imati priliku da gledamo ovako ODLICAN mec, niti da ce Janko FANTASTICNO zaigrati.Samo mrvica je falila da 3 nosilac ispadne u prvom kolu. Mislim da je Janko pobrao sve simpatije juce. ***PONAVLJAM PO NE ZNAM KOJI PUT: NADAM SE DA CE U DRZAVI NEKO STATI IZA JECE, ANE, NOVAKA, JANKA, ILIJE, BORISA, TIMOTICKE I JOS KO ZNA KOLIKO NJIH, SAMO DA NE UZMU TUDJI PASOS. TAKO MALA DRZAVA, A TOLIKO VELIKIH IMENA U SVIM SPORTOVIMA...TO NAM JE JEDINA SVETLA TACKA U OVOM TRENUTKU, I TREBA JE SACUVATI. JOS JEDNOM, JANKO SVAKA CAST.

Luka Matic

pre 17 godina

Umesto svi da mu cestitaju na sjajno odigranom mecu, ovde sve neki strucnjaci tenisa. Janko uradi ovo, Janko uradi ono, trebao si ovako, a ne onako... Pa gde ste vi na Centralnom terenu! Zemlja Srbija puna teniskih strucnjaka!!!

BRAVO JANKELA MAJSTORE! ! !

Ivana

pre 17 godina

Ma dajte ljudi, pa zar ste mislili da ovaj pajac ima ikakve sanse. Ajde njega da razumem jer ipak sam sebe je tesko shvatiti ali sta se vi lozite.

Realan

pre 17 godina

Bravo za Tipsija,odlican mec,steta sto nije iskoristio prednost u taj breku u trecem setu kada je poveo sa 3:0.Verujem da je dobio treci set,dobio bi i mec.Ipak je presudio neverovatan Rodikov servis.Ovako cestitke na izvanrednoj igri(pogotovo na mrezi).Jedan od boljih meceva koji sam gledao u poslednje vreme...

gajo mitrovic

pre 17 godina

Janko stvarno moze da odigra dobro i odigra ali ne konstantno. nesto mu fali i ne vjerujem da ce ikada biti medju prvih 50 jer vec dugo je oko 100 pozicije i nikako da se pomjeri a volio bi da se malo okrene tenisu vise i da bude uz rame noletu koji ce nadam se do kraja godine biti medju 20 najmanje jer cini se da zaista ide ka vrhu. Jelena je bolji igrac od Ane i fizicki je mnogo bolja mnogo bolje se krece ali i jedna i druga nemaju nekako taj bezobrazluk koji nole cini se ima da bi usle u prvih 10 iako je u zenskom tenidu konkurencija slabija nego u muskom.svejedno navijam za sve nase tenisere i nadam se da ce uskoro biti i vecih uspjeha i osvojenih turnira!

Dorcolac

pre 17 godina

Odgledao sam mec Rodika protiv nemca Florijana Majera. Ono sto je Rodik odigravao je neverovatno, razbio je nemca u paramparcad, koji uzgred budi receno ima pomalo rekreativan stil, sto nimalo ne menja sliku o Rodiku. Sve ovo pisem analogno njegovom mecu sa Jankom, jer je jasnije koliko je Tipsarevic odlicno igrao. Mislim da je iz ovog poraza dobio mnogo: nova krila, nove navijace, novo misljenje o njemu, ambiciozniji pristup pripremama, a to sto gubi malo poena je apsolutno nebitno. Ako vredi, vratice ih brzo.

Bojan

pre 17 godina

Stvarno prelep mec,lepo je videti da Janko moze ravnopravno da igra i sa najboljim teniserima sveta.Igrao je odlicno,ostaje zal sto nije pobedio,ali i lepota videti Janka da onako divno igra!