Ponedeljak, 10.08.2020.

08:00

Sakramento 14. sezonu bez plej-ofa, Bogdanović brojao do 13

Košarkaši Hjuston Roketsa su rezultatom 129:112 pobedili Sakramento Kingse u noći između nedelje i ponedeljka.

Izvor: SN

Sakramento 14. sezonu bez plej-ofa, Bogdanoviæ brojao do 13 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

bskfan

pre 3 godine

Meni je odavno sve jasno sto se tice Kingsa, sad je najinteresantnije ko ce Bogiju ponuditi novi ugovor. Umesto da iskoristi ono punjenje Filipina i uzme 50 miliona, decko se "kladi na sebe". Definitivno je vreme za promene, Divac je imao sansu kao niko, da uzme Luku, trejduje Foxa za Porzingisa, dovede Bejnsa, Ubrea i Sredera, i uz Badija i nekoliko iskusnih igraca da puca na titulu. Umesto svega toga on draftuje Baglija, forsira Bogija umesto Badija itd. Skupili milion pikova drugog kruga pa onda nagomilavaju igrace kojima uopste ne daje sansu da igraju. Totalni haos. Nema nikakvog plana, stalno neki eksperimenti a u novu sezonu opet krece prakticno od pocetka.

Krme

pre 3 godine

@Globtroter
Tacno je da imam zesci problem sa Bogdanovicem. Ali ja nisam bitan. Kao sto nisi ni ti. Bitno je da reprezentacija Srbije ima jos zesci problem sa Bogdanovicem i to je ono o cemu pisem i sto me nervira vec duzi niz godina. I ne samo mene, vec dobar deo nacije. Jer kosarka je nas nacionalni sport. Govoris mi da lazem, a nemamo monopol na istinu ni ti ni ja. Samo iznosimo svoje vidjenje utakmice i ti i ja. Ne radi se o lazi ili istini, vec o utisku. Bogdanovic je ukanalio ovo finale, cetvrtfinale sa Litvom i jos neke bitne utakmice. To samo pristrasni i neobjektivni nece da priznaju.

petarczv

pre 3 godine

E sad ako je neko bio dobar košarkaš, ne znači nužno da će biti i dobar menadžer, naročito ako vodi "najmanji klub" u NBA.
(NNN, 10. avgust 2020 10:36)

Po čemu je sacramento "manji" klub od sarlota, Memphisa, atlante, finiksa, orlanda?

Dvojnik

pre 3 godine

Divac bolje Prepelica da je doveo da mu sutira trojke, a ne ovog naseg sto je imao 2/11 u finalu.
Mi se tu malo zezamo u vezi Bogdana, Ali ko ne bi voleo da ima tu privilegiju kroz celu karijeru da sutne po 8-9 trojki svaki mec, da jednu ili 2 I tako bez ikakvih posledica kod svakog trenera ima zabetonirano mesto kao nosioc tima. Zaista ne secam se da je iko imao takav tretman. Mora da je u proslom zivotu spasio citavo selo ili nesto slicno

CarloNS

pre 3 godine

Sakramentu pre svega fali jedan prekaljeni Ol-star fanatik tipa Batlera ili LeBrona da ove nedorasle klince postavi na svoje mesto. Odjednom sve bi profunkcionisalo. Možda bi i Jokić imao pozitivan uticaj. Trener nema autoritet, klinci nekontrolisano divljaju.

M.R.

pre 3 godine

Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
(Krme, 10. avgust 2020 11:30)

Ako cemo posteno, Srbija je tu utakmicu izgubila iz gomile razloga... Jovic se povredio pa je Bogdan morao da igra na kecu dobar deo utakmice, sto ga je izmorilo za zavrsnicu, Dragic, Doncic i Prepelic su igrali odlicno, a sudijski kriterijum uopste nije odgovarao nasim centrima i svaki kontakt centara je sudjen kao faul u napadu. Sve u svemu, zasluzena pobeda Slovenije.

Jedina utakmica koja mi pada na pamet da moze da se kaze da ju je izgubio Bogdan je ono nesrecno 1/4 finale EP protiv Litvanije. Mada je i tu utakmicu izgubio Djordjevic, Litvanci su sve procitali i zatvorili takticki, i uprkos tome smo imali napad za pobedu ili produzetke. A Bogi, tek izasao iz povrede, se zaleteo preko celog terena sa loptom na prodor, noga ga izdala i kraj.

znanje-imanje

pre 3 godine

Kostas Kufos. Kako shvatiti? Ne radi se samo o detalju da je u pitanju osvedočeno loš igrač. Mnogo bitnije je: ako si već uzeo Hilda i Foxa onda si se opredelio. I onda se boriš sa Koli-Stajnom, ispomažeš Bjelicom i Holmsom nadajući se da će nešto ispasti od Beglija i Gila. Jer - izabrao si koncept. I tu je to što je Kufus loš skoro nebitno. Možeš i da ga držiš na klupi. Ali on ti igra a takav igrač ti ni kao dobar ne valja za koncept tima koji imaš. Pogotovu što taj tim još i nemaš, samo nezrele alave basketaše. Uostalom Kufus je u Euroligi nakupio u jakom timu manje od 4 poena i manje od 3 skoka po utakmici - pa ga se i CSKA oslobodio...
Dakle već Kufus ostavlja samo dilemu A ili B (ili AB). Ili veze nemaš ili si rođački-koruptivni mufljuz. Na šta vuče preplaćivanje Hilda a tek Bogdanovića. Kao i to da imaš Jegera - mlad perspektivan već dobar trener koji zna tim - zamenjuješ ga neiskusnim i lošim, ali sa kojim si uvezan?!?
Osim ako i gazda nije isto neki kombinatorijanac Vlade Antifac je ogroman promašaj Kingsa. Ako im je do košarke treba da se oslobode svih belaca i pola crnaca koje imaju. Pošto im nakon kriminalnog otkaza Nejpiru želim sve najgore želim im i da im Vlade ostane.
Našem 2. najboljem beku precenjenom Bogdanu koristi što tu dosta igra. Ali i šteti jer nema ko ni da ga spusti na zemlju ne mentalno resetuje, bez čega će ostati ovakav. Dobar da, kao Danilović ni izbliza. Nije za prime-time i neskladan je sa Jokić-Milutinov-Micić osovinom reprezentacije.

ccc?

pre 3 godine

Vlade Divac: “Hmm... da li da uzmem Ferarija (Luka Dončić) ili Fiat Multiplu (Marvin Bagley) na poklon?“
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cyborg, 10. avgust 2020 10:21)


Mislio si na Divca i Pedju?

Globtroter

pre 3 godine

@Globtroter
Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
(Krme, 10. avgust 2020 11:30)


Ti dečko baš imaš neki žešći problem sa Bogdanom. Dečko je bio najbolji naš igrač u finalu i neverovatno je šta ti pišeš.

Srbija je izgubila finale isključivo zbog sudija koji su celu utakmicu štitili Dragića kao da je "Leteće visočanstvo". Znam samo da je više poena dao sa slobodnih bacanja nego iz igre. Pored toga dobili su nekoliko puta faul na šutu za 3 dok su sa druge strane propustili da sude iste situacije za nas. Zatim je dovoljno da se pomene "floping" koji su svirale Vasi i tu se stavlja tačka na sramotno suđenje.

Pored toga Slovenci su igrali u transu prvo poluvreme, ali ih je stigao umor. Najbolji su im bili Dragić i Prepelič koji su u trenutku kada je Srbija povela bili nokautirani. Zatim ulazi Gudurić sa svojim šutom za tri i glupim faulom gde vraća Slovence u igru (daje Prepeliču krila sa slobodnih bacanja).

Sada samo još da nam odgonetneš zašto moraš da lažeš da bi pljunuo po Bogdanu?

navijaci i novinari misle da odlucuju?

pre 3 godine

Divac je za svog pomocnika zamenika generalnog direktora postavio Pedju Stojakovica. Ljudi na takvim funkcijama za svog zamenika postave nekoga kome veruju. Mislite da u svetu biznisa , na zapadu , odgovornost ima samo menadzer? Ako Divac po vasoj zelji ode, docice drugi koji ce kao svog zamenika, postaviti svog coveka, nekoga kome on veruje. Ne moze da svu odgovornost ima jedan a da istu odgovornost nema niko drugi bez obzira, cija je rec poslednja. JASNO JE DA SE NJIH DVOJICA KONSULTUJU OKO SVEGA. Ali je jasno i logicno da je nemoguce da se u tim konsultacijama, sve sto kaze i misli Pedja, Divac ne prihvata jer je njegova poslednja? Da je tako, ja da sam Pedja, lepo bih dao ostavku. Sta ja onda radim? Sve sto mislim i kazem, Divac nece da prihvati? Ali sam siguran da to nije tako. Jednostavno , zato sto ga je Divac pozvao na to mesto i jer su prijatelji. Da su odluke zajednicke, da se konsultuju i da odgovornost imaju obojica. Pa sada..ode Divac ..ide i Pedja..Medjutim, oni su velike legende ovog kluba. Nema vecih. I njih nece smeniti, neki novinar ili navijaci sa ovog foruma vec se samo pita vlasnik kluba. I jos nesto. Pedju je doveo Divac. Da li stvarno mislite da ce Divac da dobije otkaz a Pedja ce da kaze, bas me briga, ja cu da ostanem? Ne bih rekao..

WillyWonka

pre 3 godine

Konstatovano je dosta puta da je trener Sacramenta katastrofa i da je izbor igrača u zadnjih par godina bio jako loš. Sve se slažem, ali svi ovi problemi kad se skupe, dobije se jednostavno riječ od pet slova - Divac.

123

pre 3 godine

@Globtroter
Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Krme, 10. avgust 2020 11:30)


Izgubili smo zbog povrede Jovica i jer nismo imali pleja. I zbog strasnog Amera koji su imali Slovenci. Ko je njemu trebao da parira kao centru, Bogdan?

Globtroter

pre 3 godine

Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????
(Globtroter, 10. avgust 2020 10:45)

Da li je tebi normalno da u reprezentaciji imas najboljeg centra na svjetu i da ti on ne bude glavni igrac nego bogdanovic koji u nba nije povezao 5 dobrih utakmica

To je kao da u spaniji pau gasol bude u drugom planu a serhio rodrigez da bude glavni igrac
(cole, 10. avgust 2020 11:28)


Ti prvo nauči da budeš funkcionalno pismen pa se javi da komentarišeš. Kakve veze ima moj komentar sa taktikom Đorđevića i to taktikom isključivo na poslednjem takmičenju.

Drugo potpuno mi je normalno i legalno da se ne kopira igra Denvera na našu reprezentaciju jer nam u tom slučaju ne trebaju plejevi (Teo i Jović). Za mene je košarka timski i taktički sport, za tebe je košarka očigledno tim sastavljen od najvećih zvezda. Volim ja Jokaru, ali ajde da se podsetimo kako je prošao protiv Skole?

Treće Serhio je jedan od vodećih igrača u Španiji uz Ljulja i braću Gasol, stariji Gasol je slabo igrao u poslednje vreme. Nisam stekao utisak da im se igra zasniva na Gasolu i da kod njih postoji glavni igrač.

cole

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...
(Randy Marsh, 10. avgust 2020 10:17)

I onda mu je u finalima malo zadrhtala ruka

Dag Kristi

pre 3 godine

Vlade Divac: “Hmm... da li da uzmem Ferarija (Luka Dončić) ili Fiat Multiplu (Marvin Bagley) na poklon?“
(cyborg, 10. avgust 2020 10:21)

Ja bih uzeo Fiat, jeftiniji za održavanje i manje ž troši :D

Aleks

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 10. avgust 2020 10:17)

Naravno da nije istina kako je reprezentacija njegov talac, ali si i ti malo preterao. Na SP 2014. i na OI 2016. je reprezentacija igrala timski i imao je ogromnu pomoć + nije on još bio dovoljno zreo da predvodi nacionalni tim. Svakako jeste i tada bio značajan. Na EP 2017. i na poslednjem SP je zaista uradio ozbiljan posao.

Već sam jednom pisala ovde, kad se on povuče iz reprezentacije videćete tek šta znači nemati kvalitetne bekove. Ni na vidiku nema nekog dobrog pleja, a tek beka šutera. Jedino da se uradi nešto sa nekim iz mlađih kategorija i izvuče biser...

cole

pre 3 godine

Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????
(Globtroter, 10. avgust 2020 10:45)

Da li je tebi normalno da u reprezentaciji imas najboljeg centra na svjetu i da ti on ne bude glavni igrac nego bogdanovic koji u nba nije povezao 5 dobrih utakmica

To je kao da u spaniji pau gasol bude u drugom planu a serhio rodrigez da bude glavni igrac

veverica

pre 3 godine

Nažalost, ni Bogi ni Beli nisu za NBA.
Ne mogu da povežu 4-5 dobrih utakmica.
(surova realnost, 10. avgust 2020 08:12)

i bogdan i bjelica i te kako jesu za nba, sto su i dokazali svih ovih godina. naravno nisu za nekakvu ol-star pricu, a u jakim timovima ni za startere. medjutim biti rol plejer ili 6. igrac u nba je izuzetan uspeh. to sto smo mi megalomani, pa smo smatrali da njih dvojica treba da budu neki nosioci igre, to je nas problem. a momcima svaka cast.
dakle bogi nije beli klej tomson, a bjelica nije beli medzik, ali su odlicni kosarkasi.
ja se nadam da ce obojica da promene ekipu i da idu u neke plejof timove. bogdanu ce to da bude veci problem, jer ga je divac razmazio sa ogromnim ruki ugovorom (najjaci ruki ugovor u NBA) i astronomskom ponudom za produzetak, koju je on odbio. ne verujem da igde moze da dobije 20 miliona po sezoni. mozda 10tak. slicno kao sad. ali otkud ja znam... u svakom slucaju nadam se da je istina to sto prica da mu pare nisu na prvom mestu i da to znaci da ce da predje u neki plejof tim, jer ovo je bas idiotizam od kosarke. ima i na zapadu mnogo ekipa gde bi on imao ulogu (ne startera), od portlanda do lejkersa, ali sigurno mu niko od takvih timova nece dati 20 miliona dolara po sezoni.

Globtroter

pre 3 godine

Dimitrijevic sve objasnio. Sakramento sve vise lici na kos.repr.Srbije koja je na nekoliko SP i EP bila talac Bogdanove statistike. Odigras ocajno, svojim greskama i promasajima ukanalis ekipu, sledecu utakmicu dobijes minutazu kao da se nista nije desilo...kao da si bio junak prethodne utakmice.
(Krme, 10. avgust 2020 09:11)


Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????

Velja

pre 3 godine

Sakramento mora da menja sve iz korena jer ovo ne obećava ništa. Nego gledam tabelu i mislim da bi Denveru najbolje bilo da padnu na 4.mesto. više im lezi Oklahoma nego Juta. Kasnije bi išli na Lejkerse što je po meni bolje nego li na Kliperse. Možda grešim ali to je moje mišljenje.

NNN

pre 3 godine

@i čekić bi pokvario

Je l' se ti drogiraš?

Divac je u Atini prvu utakmicu protiv Litvanije držao Sabonisa punih 30 minuta bez koša!

Na 10 takmičenja je igrao u seniorskoj reprezentaciji
i sa svih 10 se vratio sam medaljom (5 zlata)!

Divac je bio vrhuniski košarkaš,
bukvalno je savršen "lakmus" - ko tvrdi suprotno, očigledno nema pojma o košarci i bolje da ne gubi vreme sa košarkom.

E sad ako je neko bio dobar košarkaš, ne znači nužno da će biti i dobar menadžer, naročito ako vodi "najmanji klub" u NBA.

Randy Marsh

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...

Hm

pre 3 godine

Iako Hjustonu nije isao sut u prvoj cetvrtini, Sakramento je igrao bas dobro, timski. I odjednom raspad. Svako igra za sebe. Dobro su i prosli na kraju, trebalo je tridesetak razlike da bude.

Definitivno je trener problem. Kad god ih gledam pitam se da li imaju trenera ili gledaoca na klupi. Da li je moguce da jedan trener nema nikakav autoritet?! Kao da je totalno nezainteresovan. Mislim...da se ni malkice ne uzbudjuje zbog losih igara, zbog soliranja, nerezonskih suteva...

Nije on tol'ka budala, svestan je kako se igra, gde se gresi al' da ne moze da ih dovede u red i da ih makar malo disciplinuje...to mi je neshvatljivo.

Krme

pre 3 godine

Dimitrijevic sve objasnio. Sakramento sve vise lici na kos.repr.Srbije koja je na nekoliko SP i EP bila talac Bogdanove statistike. Odigras ocajno, svojim greskama i promasajima ukanalis ekipu, sledecu utakmicu dobijes minutazu kao da se nista nije desilo...kao da si bio junak prethodne utakmice.

Bocko

pre 3 godine

Realno, i Bjelica i Bogdan novac koji dobiju u NBA za godinu dana, u Evropi ne mogu ni za 3-4. Zasto bi se onda vracali sve dok postoje klubovi spremni da ih plate?

i čekić bi pokvario

pre 3 godine

Šta očekivati od kluba koga vodi čovek koji za vreme čitave karijere nema ni jednu klupsku titulu?

Sreća pa je orotiv Litvanije u Atini dobio 5 penala, inače sigurno ne bi dobili, a bacanja protiv Argentine i dan danas ne mogu da zaboravim

Jedna od najvećih prevara u istoriji ovog sporta!

Locutus

pre 3 godine

Nažalost, ni Bogi ni Beli nisu za NBA.
Ne mogu da povežu 4-5 dobrih utakmica.
(surova realnost, 10. avgust 2020 08:12)

Ne treba preterivati. U jakom timu bili bi neka 7-8 opcija, što je ok.

Dimitrijevic

pre 3 godine

Raspali Kingsi, kada se Bogdana gura ko da je superstar i igra 36 minuta. Odmah oterati Divca koji ih je ukanalio zestoko. Sve je to Divcev potpis ... i u utakmici protiv Dalasa Bogdan sutira 0/14, a jos uvek se ga drzi u igri, dok Badi greje klupu. Katastrofa od fransize.

Locutus

pre 3 godine

Nažalost, ni Bogi ni Beli nisu za NBA.
Ne mogu da povežu 4-5 dobrih utakmica.
(surova realnost, 10. avgust 2020 08:12)

Ne treba preterivati. U jakom timu bili bi neka 7-8 opcija, što je ok.

Bocko

pre 3 godine

Realno, i Bjelica i Bogdan novac koji dobiju u NBA za godinu dana, u Evropi ne mogu ni za 3-4. Zasto bi se onda vracali sve dok postoje klubovi spremni da ih plate?

Dimitrijevic

pre 3 godine

Raspali Kingsi, kada se Bogdana gura ko da je superstar i igra 36 minuta. Odmah oterati Divca koji ih je ukanalio zestoko. Sve je to Divcev potpis ... i u utakmici protiv Dalasa Bogdan sutira 0/14, a jos uvek se ga drzi u igri, dok Badi greje klupu. Katastrofa od fransize.

Krme

pre 3 godine

Dimitrijevic sve objasnio. Sakramento sve vise lici na kos.repr.Srbije koja je na nekoliko SP i EP bila talac Bogdanove statistike. Odigras ocajno, svojim greskama i promasajima ukanalis ekipu, sledecu utakmicu dobijes minutazu kao da se nista nije desilo...kao da si bio junak prethodne utakmice.

NNN

pre 3 godine

@i čekić bi pokvario

Je l' se ti drogiraš?

Divac je u Atini prvu utakmicu protiv Litvanije držao Sabonisa punih 30 minuta bez koša!

Na 10 takmičenja je igrao u seniorskoj reprezentaciji
i sa svih 10 se vratio sam medaljom (5 zlata)!

Divac je bio vrhuniski košarkaš,
bukvalno je savršen "lakmus" - ko tvrdi suprotno, očigledno nema pojma o košarci i bolje da ne gubi vreme sa košarkom.

E sad ako je neko bio dobar košarkaš, ne znači nužno da će biti i dobar menadžer, naročito ako vodi "najmanji klub" u NBA.

Randy Marsh

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...

Dag Kristi

pre 3 godine

Vlade Divac: “Hmm... da li da uzmem Ferarija (Luka Dončić) ili Fiat Multiplu (Marvin Bagley) na poklon?“
(cyborg, 10. avgust 2020 10:21)

Ja bih uzeo Fiat, jeftiniji za održavanje i manje ž troši :D

Globtroter

pre 3 godine

Dimitrijevic sve objasnio. Sakramento sve vise lici na kos.repr.Srbije koja je na nekoliko SP i EP bila talac Bogdanove statistike. Odigras ocajno, svojim greskama i promasajima ukanalis ekipu, sledecu utakmicu dobijes minutazu kao da se nista nije desilo...kao da si bio junak prethodne utakmice.
(Krme, 10. avgust 2020 09:11)


Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????

veverica

pre 3 godine

Nažalost, ni Bogi ni Beli nisu za NBA.
Ne mogu da povežu 4-5 dobrih utakmica.
(surova realnost, 10. avgust 2020 08:12)

i bogdan i bjelica i te kako jesu za nba, sto su i dokazali svih ovih godina. naravno nisu za nekakvu ol-star pricu, a u jakim timovima ni za startere. medjutim biti rol plejer ili 6. igrac u nba je izuzetan uspeh. to sto smo mi megalomani, pa smo smatrali da njih dvojica treba da budu neki nosioci igre, to je nas problem. a momcima svaka cast.
dakle bogi nije beli klej tomson, a bjelica nije beli medzik, ali su odlicni kosarkasi.
ja se nadam da ce obojica da promene ekipu i da idu u neke plejof timove. bogdanu ce to da bude veci problem, jer ga je divac razmazio sa ogromnim ruki ugovorom (najjaci ruki ugovor u NBA) i astronomskom ponudom za produzetak, koju je on odbio. ne verujem da igde moze da dobije 20 miliona po sezoni. mozda 10tak. slicno kao sad. ali otkud ja znam... u svakom slucaju nadam se da je istina to sto prica da mu pare nisu na prvom mestu i da to znaci da ce da predje u neki plejof tim, jer ovo je bas idiotizam od kosarke. ima i na zapadu mnogo ekipa gde bi on imao ulogu (ne startera), od portlanda do lejkersa, ali sigurno mu niko od takvih timova nece dati 20 miliona dolara po sezoni.

i čekić bi pokvario

pre 3 godine

Šta očekivati od kluba koga vodi čovek koji za vreme čitave karijere nema ni jednu klupsku titulu?

Sreća pa je orotiv Litvanije u Atini dobio 5 penala, inače sigurno ne bi dobili, a bacanja protiv Argentine i dan danas ne mogu da zaboravim

Jedna od najvećih prevara u istoriji ovog sporta!

Hm

pre 3 godine

Iako Hjustonu nije isao sut u prvoj cetvrtini, Sakramento je igrao bas dobro, timski. I odjednom raspad. Svako igra za sebe. Dobro su i prosli na kraju, trebalo je tridesetak razlike da bude.

Definitivno je trener problem. Kad god ih gledam pitam se da li imaju trenera ili gledaoca na klupi. Da li je moguce da jedan trener nema nikakav autoritet?! Kao da je totalno nezainteresovan. Mislim...da se ni malkice ne uzbudjuje zbog losih igara, zbog soliranja, nerezonskih suteva...

Nije on tol'ka budala, svestan je kako se igra, gde se gresi al' da ne moze da ih dovede u red i da ih makar malo disciplinuje...to mi je neshvatljivo.

Velja

pre 3 godine

Sakramento mora da menja sve iz korena jer ovo ne obećava ništa. Nego gledam tabelu i mislim da bi Denveru najbolje bilo da padnu na 4.mesto. više im lezi Oklahoma nego Juta. Kasnije bi išli na Lejkerse što je po meni bolje nego li na Kliperse. Možda grešim ali to je moje mišljenje.

Globtroter

pre 3 godine

@Globtroter
Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
(Krme, 10. avgust 2020 11:30)


Ti dečko baš imaš neki žešći problem sa Bogdanom. Dečko je bio najbolji naš igrač u finalu i neverovatno je šta ti pišeš.

Srbija je izgubila finale isključivo zbog sudija koji su celu utakmicu štitili Dragića kao da je "Leteće visočanstvo". Znam samo da je više poena dao sa slobodnih bacanja nego iz igre. Pored toga dobili su nekoliko puta faul na šutu za 3 dok su sa druge strane propustili da sude iste situacije za nas. Zatim je dovoljno da se pomene "floping" koji su svirale Vasi i tu se stavlja tačka na sramotno suđenje.

Pored toga Slovenci su igrali u transu prvo poluvreme, ali ih je stigao umor. Najbolji su im bili Dragić i Prepelič koji su u trenutku kada je Srbija povela bili nokautirani. Zatim ulazi Gudurić sa svojim šutom za tri i glupim faulom gde vraća Slovence u igru (daje Prepeliču krila sa slobodnih bacanja).

Sada samo još da nam odgonetneš zašto moraš da lažeš da bi pljunuo po Bogdanu?

Aleks

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 10. avgust 2020 10:17)

Naravno da nije istina kako je reprezentacija njegov talac, ali si i ti malo preterao. Na SP 2014. i na OI 2016. je reprezentacija igrala timski i imao je ogromnu pomoć + nije on još bio dovoljno zreo da predvodi nacionalni tim. Svakako jeste i tada bio značajan. Na EP 2017. i na poslednjem SP je zaista uradio ozbiljan posao.

Već sam jednom pisala ovde, kad se on povuče iz reprezentacije videćete tek šta znači nemati kvalitetne bekove. Ni na vidiku nema nekog dobrog pleja, a tek beka šutera. Jedino da se uradi nešto sa nekim iz mlađih kategorija i izvuče biser...

123

pre 3 godine

@Globtroter
Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Krme, 10. avgust 2020 11:30)


Izgubili smo zbog povrede Jovica i jer nismo imali pleja. I zbog strasnog Amera koji su imali Slovenci. Ko je njemu trebao da parira kao centru, Bogdan?

WillyWonka

pre 3 godine

Konstatovano je dosta puta da je trener Sacramenta katastrofa i da je izbor igrača u zadnjih par godina bio jako loš. Sve se slažem, ali svi ovi problemi kad se skupe, dobije se jednostavno riječ od pet slova - Divac.

Dvojnik

pre 3 godine

Divac bolje Prepelica da je doveo da mu sutira trojke, a ne ovog naseg sto je imao 2/11 u finalu.
Mi se tu malo zezamo u vezi Bogdana, Ali ko ne bi voleo da ima tu privilegiju kroz celu karijeru da sutne po 8-9 trojki svaki mec, da jednu ili 2 I tako bez ikakvih posledica kod svakog trenera ima zabetonirano mesto kao nosioc tima. Zaista ne secam se da je iko imao takav tretman. Mora da je u proslom zivotu spasio citavo selo ili nesto slicno

Krme

pre 3 godine

@Globtroter
Tacno je da imam zesci problem sa Bogdanovicem. Ali ja nisam bitan. Kao sto nisi ni ti. Bitno je da reprezentacija Srbije ima jos zesci problem sa Bogdanovicem i to je ono o cemu pisem i sto me nervira vec duzi niz godina. I ne samo mene, vec dobar deo nacije. Jer kosarka je nas nacionalni sport. Govoris mi da lazem, a nemamo monopol na istinu ni ti ni ja. Samo iznosimo svoje vidjenje utakmice i ti i ja. Ne radi se o lazi ili istini, vec o utisku. Bogdanovic je ukanalio ovo finale, cetvrtfinale sa Litvom i jos neke bitne utakmice. To samo pristrasni i neobjektivni nece da priznaju.

cole

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...
(Randy Marsh, 10. avgust 2020 10:17)

I onda mu je u finalima malo zadrhtala ruka

cole

pre 3 godine

Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????
(Globtroter, 10. avgust 2020 10:45)

Da li je tebi normalno da u reprezentaciji imas najboljeg centra na svjetu i da ti on ne bude glavni igrac nego bogdanovic koji u nba nije povezao 5 dobrih utakmica

To je kao da u spaniji pau gasol bude u drugom planu a serhio rodrigez da bude glavni igrac

bskfan

pre 3 godine

Meni je odavno sve jasno sto se tice Kingsa, sad je najinteresantnije ko ce Bogiju ponuditi novi ugovor. Umesto da iskoristi ono punjenje Filipina i uzme 50 miliona, decko se "kladi na sebe". Definitivno je vreme za promene, Divac je imao sansu kao niko, da uzme Luku, trejduje Foxa za Porzingisa, dovede Bejnsa, Ubrea i Sredera, i uz Badija i nekoliko iskusnih igraca da puca na titulu. Umesto svega toga on draftuje Baglija, forsira Bogija umesto Badija itd. Skupili milion pikova drugog kruga pa onda nagomilavaju igrace kojima uopste ne daje sansu da igraju. Totalni haos. Nema nikakvog plana, stalno neki eksperimenti a u novu sezonu opet krece prakticno od pocetka.

ccc?

pre 3 godine

Vlade Divac: “Hmm... da li da uzmem Ferarija (Luka Dončić) ili Fiat Multiplu (Marvin Bagley) na poklon?“
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cyborg, 10. avgust 2020 10:21)


Mislio si na Divca i Pedju?

CarloNS

pre 3 godine

Sakramentu pre svega fali jedan prekaljeni Ol-star fanatik tipa Batlera ili LeBrona da ove nedorasle klince postavi na svoje mesto. Odjednom sve bi profunkcionisalo. Možda bi i Jokić imao pozitivan uticaj. Trener nema autoritet, klinci nekontrolisano divljaju.

Globtroter

pre 3 godine

Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????
(Globtroter, 10. avgust 2020 10:45)

Da li je tebi normalno da u reprezentaciji imas najboljeg centra na svjetu i da ti on ne bude glavni igrac nego bogdanovic koji u nba nije povezao 5 dobrih utakmica

To je kao da u spaniji pau gasol bude u drugom planu a serhio rodrigez da bude glavni igrac
(cole, 10. avgust 2020 11:28)


Ti prvo nauči da budeš funkcionalno pismen pa se javi da komentarišeš. Kakve veze ima moj komentar sa taktikom Đorđevića i to taktikom isključivo na poslednjem takmičenju.

Drugo potpuno mi je normalno i legalno da se ne kopira igra Denvera na našu reprezentaciju jer nam u tom slučaju ne trebaju plejevi (Teo i Jović). Za mene je košarka timski i taktički sport, za tebe je košarka očigledno tim sastavljen od najvećih zvezda. Volim ja Jokaru, ali ajde da se podsetimo kako je prošao protiv Skole?

Treće Serhio je jedan od vodećih igrača u Španiji uz Ljulja i braću Gasol, stariji Gasol je slabo igrao u poslednje vreme. Nisam stekao utisak da im se igra zasniva na Gasolu i da kod njih postoji glavni igrač.

M.R.

pre 3 godine

Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
(Krme, 10. avgust 2020 11:30)

Ako cemo posteno, Srbija je tu utakmicu izgubila iz gomile razloga... Jovic se povredio pa je Bogdan morao da igra na kecu dobar deo utakmice, sto ga je izmorilo za zavrsnicu, Dragic, Doncic i Prepelic su igrali odlicno, a sudijski kriterijum uopste nije odgovarao nasim centrima i svaki kontakt centara je sudjen kao faul u napadu. Sve u svemu, zasluzena pobeda Slovenije.

Jedina utakmica koja mi pada na pamet da moze da se kaze da ju je izgubio Bogdan je ono nesrecno 1/4 finale EP protiv Litvanije. Mada je i tu utakmicu izgubio Djordjevic, Litvanci su sve procitali i zatvorili takticki, i uprkos tome smo imali napad za pobedu ili produzetke. A Bogi, tek izasao iz povrede, se zaleteo preko celog terena sa loptom na prodor, noga ga izdala i kraj.

navijaci i novinari misle da odlucuju?

pre 3 godine

Divac je za svog pomocnika zamenika generalnog direktora postavio Pedju Stojakovica. Ljudi na takvim funkcijama za svog zamenika postave nekoga kome veruju. Mislite da u svetu biznisa , na zapadu , odgovornost ima samo menadzer? Ako Divac po vasoj zelji ode, docice drugi koji ce kao svog zamenika, postaviti svog coveka, nekoga kome on veruje. Ne moze da svu odgovornost ima jedan a da istu odgovornost nema niko drugi bez obzira, cija je rec poslednja. JASNO JE DA SE NJIH DVOJICA KONSULTUJU OKO SVEGA. Ali je jasno i logicno da je nemoguce da se u tim konsultacijama, sve sto kaze i misli Pedja, Divac ne prihvata jer je njegova poslednja? Da je tako, ja da sam Pedja, lepo bih dao ostavku. Sta ja onda radim? Sve sto mislim i kazem, Divac nece da prihvati? Ali sam siguran da to nije tako. Jednostavno , zato sto ga je Divac pozvao na to mesto i jer su prijatelji. Da su odluke zajednicke, da se konsultuju i da odgovornost imaju obojica. Pa sada..ode Divac ..ide i Pedja..Medjutim, oni su velike legende ovog kluba. Nema vecih. I njih nece smeniti, neki novinar ili navijaci sa ovog foruma vec se samo pita vlasnik kluba. I jos nesto. Pedju je doveo Divac. Da li stvarno mislite da ce Divac da dobije otkaz a Pedja ce da kaze, bas me briga, ja cu da ostanem? Ne bih rekao..

znanje-imanje

pre 3 godine

Kostas Kufos. Kako shvatiti? Ne radi se samo o detalju da je u pitanju osvedočeno loš igrač. Mnogo bitnije je: ako si već uzeo Hilda i Foxa onda si se opredelio. I onda se boriš sa Koli-Stajnom, ispomažeš Bjelicom i Holmsom nadajući se da će nešto ispasti od Beglija i Gila. Jer - izabrao si koncept. I tu je to što je Kufus loš skoro nebitno. Možeš i da ga držiš na klupi. Ali on ti igra a takav igrač ti ni kao dobar ne valja za koncept tima koji imaš. Pogotovu što taj tim još i nemaš, samo nezrele alave basketaše. Uostalom Kufus je u Euroligi nakupio u jakom timu manje od 4 poena i manje od 3 skoka po utakmici - pa ga se i CSKA oslobodio...
Dakle već Kufus ostavlja samo dilemu A ili B (ili AB). Ili veze nemaš ili si rođački-koruptivni mufljuz. Na šta vuče preplaćivanje Hilda a tek Bogdanovića. Kao i to da imaš Jegera - mlad perspektivan već dobar trener koji zna tim - zamenjuješ ga neiskusnim i lošim, ali sa kojim si uvezan?!?
Osim ako i gazda nije isto neki kombinatorijanac Vlade Antifac je ogroman promašaj Kingsa. Ako im je do košarke treba da se oslobode svih belaca i pola crnaca koje imaju. Pošto im nakon kriminalnog otkaza Nejpiru želim sve najgore želim im i da im Vlade ostane.
Našem 2. najboljem beku precenjenom Bogdanu koristi što tu dosta igra. Ali i šteti jer nema ko ni da ga spusti na zemlju ne mentalno resetuje, bez čega će ostati ovakav. Dobar da, kao Danilović ni izbliza. Nije za prime-time i neskladan je sa Jokić-Milutinov-Micić osovinom reprezentacije.

petarczv

pre 3 godine

E sad ako je neko bio dobar košarkaš, ne znači nužno da će biti i dobar menadžer, naročito ako vodi "najmanji klub" u NBA.
(NNN, 10. avgust 2020 10:36)

Po čemu je sacramento "manji" klub od sarlota, Memphisa, atlante, finiksa, orlanda?

Dimitrijevic

pre 3 godine

Raspali Kingsi, kada se Bogdana gura ko da je superstar i igra 36 minuta. Odmah oterati Divca koji ih je ukanalio zestoko. Sve je to Divcev potpis ... i u utakmici protiv Dalasa Bogdan sutira 0/14, a jos uvek se ga drzi u igri, dok Badi greje klupu. Katastrofa od fransize.

Krme

pre 3 godine

Dimitrijevic sve objasnio. Sakramento sve vise lici na kos.repr.Srbije koja je na nekoliko SP i EP bila talac Bogdanove statistike. Odigras ocajno, svojim greskama i promasajima ukanalis ekipu, sledecu utakmicu dobijes minutazu kao da se nista nije desilo...kao da si bio junak prethodne utakmice.

i čekić bi pokvario

pre 3 godine

Šta očekivati od kluba koga vodi čovek koji za vreme čitave karijere nema ni jednu klupsku titulu?

Sreća pa je orotiv Litvanije u Atini dobio 5 penala, inače sigurno ne bi dobili, a bacanja protiv Argentine i dan danas ne mogu da zaboravim

Jedna od najvećih prevara u istoriji ovog sporta!

Locutus

pre 3 godine

Nažalost, ni Bogi ni Beli nisu za NBA.
Ne mogu da povežu 4-5 dobrih utakmica.
(surova realnost, 10. avgust 2020 08:12)

Ne treba preterivati. U jakom timu bili bi neka 7-8 opcija, što je ok.

Randy Marsh

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...

Globtroter

pre 3 godine

Dimitrijevic sve objasnio. Sakramento sve vise lici na kos.repr.Srbije koja je na nekoliko SP i EP bila talac Bogdanove statistike. Odigras ocajno, svojim greskama i promasajima ukanalis ekipu, sledecu utakmicu dobijes minutazu kao da se nista nije desilo...kao da si bio junak prethodne utakmice.
(Krme, 10. avgust 2020 09:11)


Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????

cole

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...
(Randy Marsh, 10. avgust 2020 10:17)

I onda mu je u finalima malo zadrhtala ruka

Globtroter

pre 3 godine

Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????
(Globtroter, 10. avgust 2020 10:45)

Da li je tebi normalno da u reprezentaciji imas najboljeg centra na svjetu i da ti on ne bude glavni igrac nego bogdanovic koji u nba nije povezao 5 dobrih utakmica

To je kao da u spaniji pau gasol bude u drugom planu a serhio rodrigez da bude glavni igrac
(cole, 10. avgust 2020 11:28)


Ti prvo nauči da budeš funkcionalno pismen pa se javi da komentarišeš. Kakve veze ima moj komentar sa taktikom Đorđevića i to taktikom isključivo na poslednjem takmičenju.

Drugo potpuno mi je normalno i legalno da se ne kopira igra Denvera na našu reprezentaciju jer nam u tom slučaju ne trebaju plejevi (Teo i Jović). Za mene je košarka timski i taktički sport, za tebe je košarka očigledno tim sastavljen od najvećih zvezda. Volim ja Jokaru, ali ajde da se podsetimo kako je prošao protiv Skole?

Treće Serhio je jedan od vodećih igrača u Španiji uz Ljulja i braću Gasol, stariji Gasol je slabo igrao u poslednje vreme. Nisam stekao utisak da im se igra zasniva na Gasolu i da kod njih postoji glavni igrač.

Globtroter

pre 3 godine

@Globtroter
Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
(Krme, 10. avgust 2020 11:30)


Ti dečko baš imaš neki žešći problem sa Bogdanom. Dečko je bio najbolji naš igrač u finalu i neverovatno je šta ti pišeš.

Srbija je izgubila finale isključivo zbog sudija koji su celu utakmicu štitili Dragića kao da je "Leteće visočanstvo". Znam samo da je više poena dao sa slobodnih bacanja nego iz igre. Pored toga dobili su nekoliko puta faul na šutu za 3 dok su sa druge strane propustili da sude iste situacije za nas. Zatim je dovoljno da se pomene "floping" koji su svirale Vasi i tu se stavlja tačka na sramotno suđenje.

Pored toga Slovenci su igrali u transu prvo poluvreme, ali ih je stigao umor. Najbolji su im bili Dragić i Prepelič koji su u trenutku kada je Srbija povela bili nokautirani. Zatim ulazi Gudurić sa svojim šutom za tri i glupim faulom gde vraća Slovence u igru (daje Prepeliču krila sa slobodnih bacanja).

Sada samo još da nam odgonetneš zašto moraš da lažeš da bi pljunuo po Bogdanu?

Krme

pre 3 godine

@Globtroter
Tacno je da imam zesci problem sa Bogdanovicem. Ali ja nisam bitan. Kao sto nisi ni ti. Bitno je da reprezentacija Srbije ima jos zesci problem sa Bogdanovicem i to je ono o cemu pisem i sto me nervira vec duzi niz godina. I ne samo mene, vec dobar deo nacije. Jer kosarka je nas nacionalni sport. Govoris mi da lazem, a nemamo monopol na istinu ni ti ni ja. Samo iznosimo svoje vidjenje utakmice i ti i ja. Ne radi se o lazi ili istini, vec o utisku. Bogdanovic je ukanalio ovo finale, cetvrtfinale sa Litvom i jos neke bitne utakmice. To samo pristrasni i neobjektivni nece da priznaju.

cole

pre 3 godine

Ni sam ne veruješ u to što si napisao. Reprezentacija je bila taoc Bogdanove statistike i uzela je samo tri srebra na poslednjih 4 takmičenja??? Da nije bilo Bogdana pobedili bi Amere na Svetskom i Olimpijadi?????
(Globtroter, 10. avgust 2020 10:45)

Da li je tebi normalno da u reprezentaciji imas najboljeg centra na svjetu i da ti on ne bude glavni igrac nego bogdanovic koji u nba nije povezao 5 dobrih utakmica

To je kao da u spaniji pau gasol bude u drugom planu a serhio rodrigez da bude glavni igrac

Dvojnik

pre 3 godine

Divac bolje Prepelica da je doveo da mu sutira trojke, a ne ovog naseg sto je imao 2/11 u finalu.
Mi se tu malo zezamo u vezi Bogdana, Ali ko ne bi voleo da ima tu privilegiju kroz celu karijeru da sutne po 8-9 trojki svaki mec, da jednu ili 2 I tako bez ikakvih posledica kod svakog trenera ima zabetonirano mesto kao nosioc tima. Zaista ne secam se da je iko imao takav tretman. Mora da je u proslom zivotu spasio citavo selo ili nesto slicno

navijaci i novinari misle da odlucuju?

pre 3 godine

Divac je za svog pomocnika zamenika generalnog direktora postavio Pedju Stojakovica. Ljudi na takvim funkcijama za svog zamenika postave nekoga kome veruju. Mislite da u svetu biznisa , na zapadu , odgovornost ima samo menadzer? Ako Divac po vasoj zelji ode, docice drugi koji ce kao svog zamenika, postaviti svog coveka, nekoga kome on veruje. Ne moze da svu odgovornost ima jedan a da istu odgovornost nema niko drugi bez obzira, cija je rec poslednja. JASNO JE DA SE NJIH DVOJICA KONSULTUJU OKO SVEGA. Ali je jasno i logicno da je nemoguce da se u tim konsultacijama, sve sto kaze i misli Pedja, Divac ne prihvata jer je njegova poslednja? Da je tako, ja da sam Pedja, lepo bih dao ostavku. Sta ja onda radim? Sve sto mislim i kazem, Divac nece da prihvati? Ali sam siguran da to nije tako. Jednostavno , zato sto ga je Divac pozvao na to mesto i jer su prijatelji. Da su odluke zajednicke, da se konsultuju i da odgovornost imaju obojica. Pa sada..ode Divac ..ide i Pedja..Medjutim, oni su velike legende ovog kluba. Nema vecih. I njih nece smeniti, neki novinar ili navijaci sa ovog foruma vec se samo pita vlasnik kluba. I jos nesto. Pedju je doveo Divac. Da li stvarno mislite da ce Divac da dobije otkaz a Pedja ce da kaze, bas me briga, ja cu da ostanem? Ne bih rekao..

Aleks

pre 3 godine

Ladno čovek kaže da je reprezentacija Bogdanov talac!!! A on nas skoro sam vukao do 3 finala na poslednja 4 takmičenja...
A pre toga skoro 15 godina nismo igrali finale.
I šta na to reći...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Randy Marsh, 10. avgust 2020 10:17)

Naravno da nije istina kako je reprezentacija njegov talac, ali si i ti malo preterao. Na SP 2014. i na OI 2016. je reprezentacija igrala timski i imao je ogromnu pomoć + nije on još bio dovoljno zreo da predvodi nacionalni tim. Svakako jeste i tada bio značajan. Na EP 2017. i na poslednjem SP je zaista uradio ozbiljan posao.

Već sam jednom pisala ovde, kad se on povuče iz reprezentacije videćete tek šta znači nemati kvalitetne bekove. Ni na vidiku nema nekog dobrog pleja, a tek beka šutera. Jedino da se uradi nešto sa nekim iz mlađih kategorija i izvuče biser...

znanje-imanje

pre 3 godine

Kostas Kufos. Kako shvatiti? Ne radi se samo o detalju da je u pitanju osvedočeno loš igrač. Mnogo bitnije je: ako si već uzeo Hilda i Foxa onda si se opredelio. I onda se boriš sa Koli-Stajnom, ispomažeš Bjelicom i Holmsom nadajući se da će nešto ispasti od Beglija i Gila. Jer - izabrao si koncept. I tu je to što je Kufus loš skoro nebitno. Možeš i da ga držiš na klupi. Ali on ti igra a takav igrač ti ni kao dobar ne valja za koncept tima koji imaš. Pogotovu što taj tim još i nemaš, samo nezrele alave basketaše. Uostalom Kufus je u Euroligi nakupio u jakom timu manje od 4 poena i manje od 3 skoka po utakmici - pa ga se i CSKA oslobodio...
Dakle već Kufus ostavlja samo dilemu A ili B (ili AB). Ili veze nemaš ili si rođački-koruptivni mufljuz. Na šta vuče preplaćivanje Hilda a tek Bogdanovića. Kao i to da imaš Jegera - mlad perspektivan već dobar trener koji zna tim - zamenjuješ ga neiskusnim i lošim, ali sa kojim si uvezan?!?
Osim ako i gazda nije isto neki kombinatorijanac Vlade Antifac je ogroman promašaj Kingsa. Ako im je do košarke treba da se oslobode svih belaca i pola crnaca koje imaju. Pošto im nakon kriminalnog otkaza Nejpiru želim sve najgore želim im i da im Vlade ostane.
Našem 2. najboljem beku precenjenom Bogdanu koristi što tu dosta igra. Ali i šteti jer nema ko ni da ga spusti na zemlju ne mentalno resetuje, bez čega će ostati ovakav. Dobar da, kao Danilović ni izbliza. Nije za prime-time i neskladan je sa Jokić-Milutinov-Micić osovinom reprezentacije.

M.R.

pre 3 godine

Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
(Krme, 10. avgust 2020 11:30)

Ako cemo posteno, Srbija je tu utakmicu izgubila iz gomile razloga... Jovic se povredio pa je Bogdan morao da igra na kecu dobar deo utakmice, sto ga je izmorilo za zavrsnicu, Dragic, Doncic i Prepelic su igrali odlicno, a sudijski kriterijum uopste nije odgovarao nasim centrima i svaki kontakt centara je sudjen kao faul u napadu. Sve u svemu, zasluzena pobeda Slovenije.

Jedina utakmica koja mi pada na pamet da moze da se kaze da ju je izgubio Bogdan je ono nesrecno 1/4 finale EP protiv Litvanije. Mada je i tu utakmicu izgubio Djordjevic, Litvanci su sve procitali i zatvorili takticki, i uprkos tome smo imali napad za pobedu ili produzetke. A Bogi, tek izasao iz povrede, se zaleteo preko celog terena sa loptom na prodor, noga ga izdala i kraj.

Bocko

pre 3 godine

Realno, i Bjelica i Bogdan novac koji dobiju u NBA za godinu dana, u Evropi ne mogu ni za 3-4. Zasto bi se onda vracali sve dok postoje klubovi spremni da ih plate?

bskfan

pre 3 godine

Meni je odavno sve jasno sto se tice Kingsa, sad je najinteresantnije ko ce Bogiju ponuditi novi ugovor. Umesto da iskoristi ono punjenje Filipina i uzme 50 miliona, decko se "kladi na sebe". Definitivno je vreme za promene, Divac je imao sansu kao niko, da uzme Luku, trejduje Foxa za Porzingisa, dovede Bejnsa, Ubrea i Sredera, i uz Badija i nekoliko iskusnih igraca da puca na titulu. Umesto svega toga on draftuje Baglija, forsira Bogija umesto Badija itd. Skupili milion pikova drugog kruga pa onda nagomilavaju igrace kojima uopste ne daje sansu da igraju. Totalni haos. Nema nikakvog plana, stalno neki eksperimenti a u novu sezonu opet krece prakticno od pocetka.

NNN

pre 3 godine

@i čekić bi pokvario

Je l' se ti drogiraš?

Divac je u Atini prvu utakmicu protiv Litvanije držao Sabonisa punih 30 minuta bez koša!

Na 10 takmičenja je igrao u seniorskoj reprezentaciji
i sa svih 10 se vratio sam medaljom (5 zlata)!

Divac je bio vrhuniski košarkaš,
bukvalno je savršen "lakmus" - ko tvrdi suprotno, očigledno nema pojma o košarci i bolje da ne gubi vreme sa košarkom.

E sad ako je neko bio dobar košarkaš, ne znači nužno da će biti i dobar menadžer, naročito ako vodi "najmanji klub" u NBA.

123

pre 3 godine

@Globtroter
Zbog Bogdana Bogdanovica Srbija je izgubila finale EP od Slovenije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Krme, 10. avgust 2020 11:30)


Izgubili smo zbog povrede Jovica i jer nismo imali pleja. I zbog strasnog Amera koji su imali Slovenci. Ko je njemu trebao da parira kao centru, Bogdan?

ccc?

pre 3 godine

Vlade Divac: “Hmm... da li da uzmem Ferarija (Luka Dončić) ili Fiat Multiplu (Marvin Bagley) na poklon?“
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (cyborg, 10. avgust 2020 10:21)


Mislio si na Divca i Pedju?

petarczv

pre 3 godine

E sad ako je neko bio dobar košarkaš, ne znači nužno da će biti i dobar menadžer, naročito ako vodi "najmanji klub" u NBA.
(NNN, 10. avgust 2020 10:36)

Po čemu je sacramento "manji" klub od sarlota, Memphisa, atlante, finiksa, orlanda?

Velja

pre 3 godine

Sakramento mora da menja sve iz korena jer ovo ne obećava ništa. Nego gledam tabelu i mislim da bi Denveru najbolje bilo da padnu na 4.mesto. više im lezi Oklahoma nego Juta. Kasnije bi išli na Lejkerse što je po meni bolje nego li na Kliperse. Možda grešim ali to je moje mišljenje.

veverica

pre 3 godine

Nažalost, ni Bogi ni Beli nisu za NBA.
Ne mogu da povežu 4-5 dobrih utakmica.
(surova realnost, 10. avgust 2020 08:12)

i bogdan i bjelica i te kako jesu za nba, sto su i dokazali svih ovih godina. naravno nisu za nekakvu ol-star pricu, a u jakim timovima ni za startere. medjutim biti rol plejer ili 6. igrac u nba je izuzetan uspeh. to sto smo mi megalomani, pa smo smatrali da njih dvojica treba da budu neki nosioci igre, to je nas problem. a momcima svaka cast.
dakle bogi nije beli klej tomson, a bjelica nije beli medzik, ali su odlicni kosarkasi.
ja se nadam da ce obojica da promene ekipu i da idu u neke plejof timove. bogdanu ce to da bude veci problem, jer ga je divac razmazio sa ogromnim ruki ugovorom (najjaci ruki ugovor u NBA) i astronomskom ponudom za produzetak, koju je on odbio. ne verujem da igde moze da dobije 20 miliona po sezoni. mozda 10tak. slicno kao sad. ali otkud ja znam... u svakom slucaju nadam se da je istina to sto prica da mu pare nisu na prvom mestu i da to znaci da ce da predje u neki plejof tim, jer ovo je bas idiotizam od kosarke. ima i na zapadu mnogo ekipa gde bi on imao ulogu (ne startera), od portlanda do lejkersa, ali sigurno mu niko od takvih timova nece dati 20 miliona dolara po sezoni.

Dag Kristi

pre 3 godine

Vlade Divac: “Hmm... da li da uzmem Ferarija (Luka Dončić) ili Fiat Multiplu (Marvin Bagley) na poklon?“
(cyborg, 10. avgust 2020 10:21)

Ja bih uzeo Fiat, jeftiniji za održavanje i manje ž troši :D

WillyWonka

pre 3 godine

Konstatovano je dosta puta da je trener Sacramenta katastrofa i da je izbor igrača u zadnjih par godina bio jako loš. Sve se slažem, ali svi ovi problemi kad se skupe, dobije se jednostavno riječ od pet slova - Divac.

CarloNS

pre 3 godine

Sakramentu pre svega fali jedan prekaljeni Ol-star fanatik tipa Batlera ili LeBrona da ove nedorasle klince postavi na svoje mesto. Odjednom sve bi profunkcionisalo. Možda bi i Jokić imao pozitivan uticaj. Trener nema autoritet, klinci nekontrolisano divljaju.

Hm

pre 3 godine

Iako Hjustonu nije isao sut u prvoj cetvrtini, Sakramento je igrao bas dobro, timski. I odjednom raspad. Svako igra za sebe. Dobro su i prosli na kraju, trebalo je tridesetak razlike da bude.

Definitivno je trener problem. Kad god ih gledam pitam se da li imaju trenera ili gledaoca na klupi. Da li je moguce da jedan trener nema nikakav autoritet?! Kao da je totalno nezainteresovan. Mislim...da se ni malkice ne uzbudjuje zbog losih igara, zbog soliranja, nerezonskih suteva...

Nije on tol'ka budala, svestan je kako se igra, gde se gresi al' da ne moze da ih dovede u red i da ih makar malo disciplinuje...to mi je neshvatljivo.