Sreda, 24.07.2019.

19:10

Ko će biti kralj Zapada – Lejkersi ili Klipersi? VIDEO

Letnja pijaca je bila izuzetno interesantna i ekipe su se prilično pojačale, a pogotovo dve iz Los Anđelesa, Klipersi i Lejkersi.

Izvor: SN

Ko æe biti kralj Zapada – Lejkersi ili Klipersi? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Nba fan

pre 4 godine

@baron

Ne slazen se za Dalas nikako. Mislim da ce biti iznenadjenje veliko ako budu iznad 50%.

Portland mnogi velicaju bez pokrica navodeci imena koje su doveli a niko ne obraca paznju na silne odlaske igraca iz prve petorke (Harkles, Aminu, Nurkic povredjen), prve rezerve Tarner, Kari, Lenard, Kanter. Jedino je Hood ostao od tih bitnijih sa klupe.
A pojacanja su u najboljem slucaju priblizne jacine kao igraci koji su otisli.

baron

pre 4 godine

U koji god tim da ode K.Leonard, trenutno bez premca najbolji igrac lige, taj tim automatski postaje konkurent za osvajanje.

1. Clippersi
2. Lakersi
3. Hjuston
4. Golden State
5. Portland
6. Juta
7. Denver
8. Dallas

Ok je da svi navijaju za Denver, ali Portland je proslih sezona dokazao i pokazao da je bolji tim. Ove godine Portland ima sjajan sastav, najbolji u zadnjih 20god i smatram kako imaju velike sanse da se konacno ukljuce u trku za finale Zapada. Sve zavisi kakav raspored bude, ali odavno bolji tim nisu imali. Hjuston je takodje ekipa daleko bolja od Denvera i opet je neki stavljaju ispod njih, ne znam zbog cega.
Lebron nema jos puno vremena, on ove sezone mora dati max, a to znaci da ce Lakersi zapeti iz sve snage ove sezone. Clippersi imaju strasan tim, odlicnog trenera i bilo bi iznenadjenje ako ne bi bili prvi, drugi.
GSW su razbili tim, ugovori Currya i Thompsona ne daju puno prostora za pojacanja, tako da se ocekuje trejd Russela za par solidnih igraca. Bice Warriorsi dobri, ali ne i odlicni kao ranije.
Denver je solidan tim, ali nedovoljno dobar za vece domete. Tesko da ce ponoviti uspeh od prosle sezone, jer Zapad ce ove godine biti paklen. Mnogi zele iskoristiti pad Warriorsa. Dallas bi mogao biti prijatno iznenadjenje, ali samo ako se Porzingis oporavi, mogli bi i oni lako u playoff.

spree 15

pre 4 godine

Videcemo kako ce ici oporavak Thompsona i sta ce u februaru GSW dobiti za Russella, Jazz i Denver su takodje dobre ekipe, Portland vreba iz senke.
Clippersi jaki ko zemlja, Lakersi jaki ko zemlja ali obe ekipe u prvoj sezoni, setimo se da Bron, Wade i Bosh nisu osvojili odma, da je potrebno malo vremena mada su sada drugacija vremena i ove godine se bas sve izmenjalo.
Denver,Portland i Jazz zadrzali jezgro od prosle godine sa tim da se Jaaz pojacao na pleju, ne znam koliko ce im faliti Favors ali Gobert i Mitchell su tu, Bucksi su ostali bez Brogdona i Mirotica, Celticsi bez 2 glavna igraca, Kemba ce biti bas dobar,za Kantera ne znam, Philla bez Butlera ali je Horford veliko pojacanje, pitanje je kako ce igrati ta visoka postava sa njim i Joelom? sta ce biti sa Irvingovim mozgom? Westbrook i Harden su nesto sto niko ne moze da zna.
Clippers, Lakers, Nuggets, Trailblazers, Jazz, Rockets, Warriors i nadam se Kings mada tu su Mavsi ako se Porzingod oporavi i Spursi koje uvek otpisuju.
Bucks, Sixers, Raptors, Celtics, Pacers, Nets i za 2 mesta borba izmedju Pistonsa, Heata i Magica.
CP3 i Iguodala su igraci koji sigurno nece ostati u svojim ekipama njihovi trejdovi, buyouti mogu da promene dosta toga, takodje neki psihijatar koji bi ubedio Carmela da ulazi sa klupe i trpa 15, 17 poena bi mogao da okrene sezonu naglavacke.
Jedva cekam.

Preozbiljni

pre 4 godine

Su Kavaj i Dzordz igraci ,a pritom i naponu snage .Ovde je tesko proceniti recimo sta ce Rondo igrati pored Dzejmsa ,Kuzma koliki ce biti njegov doprinos sa klupe .Ono sto je sigurno je da su Kazins i Dejvis pokazali da mogu zajedno da igrajh i da se fino uklapaju .

Powerslave

pre 4 godine

Izuzetno je nezahvalno prognozirati redosled timova na zapadu kad će naredne sezone konferencija biti neverovatno izbalansirana.
Ipak, mislim da će Klipersi biti iznad Lejkersa, barem u regularnom delu.

Lejkersi su promenili dosta igrača ovog leta, ekipa je maltene skroz nova, a još imaju i novog trenera (i njegove pomoćnike). Period uigravanja i uklapanja će sigurno biti potreban. Mnogo igrača u ekipi je sklono povredama. Ne treba zanemariti da je sama franšiza u haosu i da se na relaciji "vlasnica-uprava-savetnici-bivši igrači/legende-prijatelji, braća, kumovi..." ne zna ko pije, a ko plaća.

Klipersi su suprotnost toga. Stabilna franšiza koja očigledno ima neki svoj dugoročni plan i njega se drže. Zadržali su najveći deo ekipe, zadržali su (odličnog) trenera koji je tu već godinama. U plejofu su namučili GSW sa tada još uvek zdravim Durentom, a sad su doveli dva najbolja igrača u oba smera. Mislim da je duo Lenard-Džordž ipak značajan upgrade u odnosu na Galirani-Shai. Oni su i bez Herisa nastavili da igraju isto iako je većina (i ja među njima) očekivala da su se oprostili od plejofa kad su ga trejdovali što govori da sistem očigledno postoji i funkcioniše. Imaju najboljeg 6. igrača lige, Herela koji je takođe bio u tom izboru, pitbula Beverlija koji će sada biti još motivisaniji, talentovanog Zupca (za kojeg nisu mogli da veruju da su ga Lejkersi ponudili), a ne treba zanemariti ni Harklesa kojeg su dobili putem trejda.

Nly

pre 4 godine

Moje mišljenje je da su Klipersi neuporedivo bolji i da će biti prvi na zapadu, iako još nisu formirali celu ekipu, dok Lejkersima predviđam dosta lutanja i uklapanja, i čak me ne bi čudilo da im se ponovi prošla sezona, kada se uz par povreda i sukoba tim raspao i završio jedanaesti. Lejkersi imaju puno ega (Lebron, Bugi, Rondo) a pitanje koliko mogu veterani da pruže u novoj sezoni. Kako će Kuzma da prihvati manju minutažu i manje lopti, i Dejvis da nije glavni u timu. Sa druge strane Klipersi strpljivo grade tim i nije Lenard slučajno prešao. Pikirali su najboljeg i godinama gurali ka cilju. Za one koji ne znaju, na većini utakmica Toronta je bio čovek iz Klipersa samo da gleda Lenarda. To je snaga franšize koja će doneti kvalitet i na terenu. Džeri Vest je odradio posao kao i uvek. I jedno podsećanje, poslednjih 6 sezona za redom Klipersi završavaju sa boljim skorom od Lejkersa. Jednostavno trenutno su bolji na svim nivoima. Tako da i sledeće sezone vladari LA su Klipersi. Pozdrav

realno

pre 4 godine

Klipersi imaju izgradjenu hemiju u timu, ali sada u taj tim dolaze dve zvezde, pitanje je kako ce to uticati. Ne mogu da se otmem utisku da su prosle sezone bili onako iznenadjujuce dobri jer niko od njih nije ocekivao bas nista. Nakon trojke Pol, Grifin i Dzordan, koja ipak nije bila dovoljna za titulu, po prvi put imaju priliku da izrastu u vrhunski tim na duze staze i izadju iz senke Lejkersa.
Sto se Lejkersa tice, nakon horor izbora na draftovima, uradili su poprilicno, cak iznenadjujuce obzirom na divljastvo u upravi, dobar posao. Bar na papiru, imaju odlican spoj mladosti i iskustva. Spaslo ih je to sto nisu potpisali jos jednog kosarkasa sa maksimalnim ugovorom, jer bi ostali bez potrebne sirine na klupi, a iduce sezone verovatno bi ostali i bez Kuzme.
Bice uzivanje gledati oba tima, kao i Denver, Hjuston, Jutu, Dalas i naravno Golden Stejt. Ovih sedam timova gotovo su sigurni ucesnici plej ofa, a kojim redosledom tacno, ko to u ovom momentu zna.

Jaran

pre 4 godine

stefan
Lejkeri? Ozbiljno??? Imaju rotaciju na beku Bredli-Grin i Kuzmu koji nece biti zadovoljan svojom ulogom. Koga jos imaju? MekGija, Karusa i Dadlija???

NastyB
Predvidja se da se vrati sredinom februara (All-Star vikend) ali kada se vrati i ako bude u punoj snazi ti zaista ocekujes da ce Rasel biti zadovoljan klupom? Stvar je u tome sto on i Klej nisu isti tip igraca (prilicno losiji trojkas i defanzivac, a i plej je) i videcemo kako ce izgledati sa Stefom na parketu. Klupa GSW-a je najlosija u ovoj eri, svi su otisli sem Livingstona za koga sam ranije citao da odlazi. Glen Robinson III je jedva prosecan suter, a WCS je centar sa uzasno niskim kosarkaskim IQ-om.

Kole

pre 4 godine

Pitanje nije ko je kralj zapada, vec ko je kralj LA-a. To je svakako Kavaj. Mladji je i potentniji od bivseg kralja istoka.

A kraljevi zapada ce biti oni od kojih se to i ne ocekuje. Recimo Denver ili Portland. Pre Portland, bar za sad. A ni Rokitsi sa Voriorsima nisu nimalo daleko. Bez obzira koliko ne voleli Vestbruka, novi duo ce biti potentniji od onog sa Polom, ako se to uopste moze nazvati duom.

PS. Denver ne sme da stagnira, inace ce otkljucati trejd kao opciju za mesanje karata. I dalje im treba odlicno nisko krilo za najvece domete. A imaju odlicne bekove, ocekujem da Bizli eksplodira naredne sezone.

Memfis

pre 4 godine

Иначе у анкети за најбољег играча лиге убедљиво највише гласова добио је Кавај, на другом месту је био Јанис, а на трећем Харден са само 2 гласа. Тако мисле људи који управљају организацијама у НБА.

NastyB

pre 4 godine

Čemu omalovažavanje Golden Stejta??? U redu, ne igra im Tompson od početka, ali u nekom planu je da se vrati na pola sezone. Da li je iko gledao kako je igrao mali Rasel u Netsima?? Zamislite ga sa Stefom i Drejmondom tamo, pa kidali bi. Tu im je i veteran Burks, Koli-Stajn koji je po svim parametrima bio MNOGO bolji od Kaznsa, naš mali Smajlagić, izuzetno potcenjeni strašan šuter Glen Robinson III. Uz sistem koji imaju sa Stivom Kerom oni će i sledeće sezone biti među 3 glavna kandidata za titulu uz Kliperse i Hjuston. Mislim da je Milvoki mnogo više izgubio odlaskom Brogdona nego što je dobio dovođenjem drugog brata Lopeza, Gasola, kao i Metjuza i Korvera. A tek Fila nema šta da traži među najboljima.

milan

pre 4 godine

Imam neki osecaj da ce Hjuston biti u top 2. Znam da ih svi ismevaju zbog dvojac siledzija medjutim oni su dve sezone za redom u top 3. Mislim da ce Russ i Capela da vrte dobar pick.

Jaran

pre 4 godine

Problem je sto obe ekipe sam 1 ili 2 igraca imaju jako losu klupu. Videcemo, evo mog nekog predvidjanja:
- ISTOK
1. Filadelfija
2. Milvoki
3. Boston
4. Indijana
5. Bruklin
6. Detroit
7. Majami
8. Atlanta
- ZAPAD
1. Hjuston
2. Juta
3. Denver
4. LAL
5. LAC
6. Golden Stejt
7. San Antonio
8. Portland

(Ne racunam na to da ce se neko povrediti od ovih zdravih, trenutni sastavi gde povredjeni ne igraju i ne racunam na trejdove (povratak Kleja i trejd Rasela))

Petar

pre 4 godine

U takvim milionskim gradovima brzo se stice popularnost jer uvek dolazi mada mladjih generacija. Klipersi da uzmu titulu i da povezu 2-3 dobre sezone a da pritom Lakersi ne ulaze ni u finale, oni ce vec imati lep deo Los Angelesa...ne mogu Lejkersi uvek na staru slavu. A i Balmer uveliko planira novu najmoderniju dvoranu za Kliperse tako da ce biti interesantno videti sta ce biti za 10-15 godina ako uzmu par titula i nonstop igraju play off

CarloNS

pre 4 godine

Lično mislim da su GSV i Hjuston u silaznoj putanji. GSV se iscrpeo, njihovo vreme prolazi. Hjuston je predugo u samom vrhu, a nije uradio ništa. Dolaze novi "klinci".

žika

pre 4 godine

Na papiru lejkersi imaju jači tim, medjutim klipersi su već uigrani i pritom su im dodati Kavai i Dzordz najbolji two-way igraci, mislim da ako iguadala dobije otkaz u Memfisu on će biti kljucna prevaga ko dobija titulu pod uslovom sa potpise za neki tim iz Los Andjelesa.

Clippers Nation

pre 4 godine

i ne razumem ljude iz Los Andjelesa koji ismejavaju kliperse da nisu istinski tim njihovog grada, a lejkersi nose ime po jezerima u Minesoti.

Clippers Nation

pre 4 godine

i ne razumem ljude iz Los Andjelesa koji ismejavaju kliperse da nisu istinski tim njihovog grada, a lejkersi nose ime po jezerima u Minesoti.

žika

pre 4 godine

Na papiru lejkersi imaju jači tim, medjutim klipersi su već uigrani i pritom su im dodati Kavai i Dzordz najbolji two-way igraci, mislim da ako iguadala dobije otkaz u Memfisu on će biti kljucna prevaga ko dobija titulu pod uslovom sa potpise za neki tim iz Los Andjelesa.

NastyB

pre 4 godine

Čemu omalovažavanje Golden Stejta??? U redu, ne igra im Tompson od početka, ali u nekom planu je da se vrati na pola sezone. Da li je iko gledao kako je igrao mali Rasel u Netsima?? Zamislite ga sa Stefom i Drejmondom tamo, pa kidali bi. Tu im je i veteran Burks, Koli-Stajn koji je po svim parametrima bio MNOGO bolji od Kaznsa, naš mali Smajlagić, izuzetno potcenjeni strašan šuter Glen Robinson III. Uz sistem koji imaju sa Stivom Kerom oni će i sledeće sezone biti među 3 glavna kandidata za titulu uz Kliperse i Hjuston. Mislim da je Milvoki mnogo više izgubio odlaskom Brogdona nego što je dobio dovođenjem drugog brata Lopeza, Gasola, kao i Metjuza i Korvera. A tek Fila nema šta da traži među najboljima.

Kole

pre 4 godine

Pitanje nije ko je kralj zapada, vec ko je kralj LA-a. To je svakako Kavaj. Mladji je i potentniji od bivseg kralja istoka.

A kraljevi zapada ce biti oni od kojih se to i ne ocekuje. Recimo Denver ili Portland. Pre Portland, bar za sad. A ni Rokitsi sa Voriorsima nisu nimalo daleko. Bez obzira koliko ne voleli Vestbruka, novi duo ce biti potentniji od onog sa Polom, ako se to uopste moze nazvati duom.

PS. Denver ne sme da stagnira, inace ce otkljucati trejd kao opciju za mesanje karata. I dalje im treba odlicno nisko krilo za najvece domete. A imaju odlicne bekove, ocekujem da Bizli eksplodira naredne sezone.

CarloNS

pre 4 godine

Lično mislim da su GSV i Hjuston u silaznoj putanji. GSV se iscrpeo, njihovo vreme prolazi. Hjuston je predugo u samom vrhu, a nije uradio ništa. Dolaze novi "klinci".

Memfis

pre 4 godine

Иначе у анкети за најбољег играча лиге убедљиво највише гласова добио је Кавај, на другом месту је био Јанис, а на трећем Харден са само 2 гласа. Тако мисле људи који управљају организацијама у НБА.

milan

pre 4 godine

Imam neki osecaj da ce Hjuston biti u top 2. Znam da ih svi ismevaju zbog dvojac siledzija medjutim oni su dve sezone za redom u top 3. Mislim da ce Russ i Capela da vrte dobar pick.

Petar

pre 4 godine

U takvim milionskim gradovima brzo se stice popularnost jer uvek dolazi mada mladjih generacija. Klipersi da uzmu titulu i da povezu 2-3 dobre sezone a da pritom Lakersi ne ulaze ni u finale, oni ce vec imati lep deo Los Angelesa...ne mogu Lejkersi uvek na staru slavu. A i Balmer uveliko planira novu najmoderniju dvoranu za Kliperse tako da ce biti interesantno videti sta ce biti za 10-15 godina ako uzmu par titula i nonstop igraju play off

Nly

pre 4 godine

Moje mišljenje je da su Klipersi neuporedivo bolji i da će biti prvi na zapadu, iako još nisu formirali celu ekipu, dok Lejkersima predviđam dosta lutanja i uklapanja, i čak me ne bi čudilo da im se ponovi prošla sezona, kada se uz par povreda i sukoba tim raspao i završio jedanaesti. Lejkersi imaju puno ega (Lebron, Bugi, Rondo) a pitanje koliko mogu veterani da pruže u novoj sezoni. Kako će Kuzma da prihvati manju minutažu i manje lopti, i Dejvis da nije glavni u timu. Sa druge strane Klipersi strpljivo grade tim i nije Lenard slučajno prešao. Pikirali su najboljeg i godinama gurali ka cilju. Za one koji ne znaju, na većini utakmica Toronta je bio čovek iz Klipersa samo da gleda Lenarda. To je snaga franšize koja će doneti kvalitet i na terenu. Džeri Vest je odradio posao kao i uvek. I jedno podsećanje, poslednjih 6 sezona za redom Klipersi završavaju sa boljim skorom od Lejkersa. Jednostavno trenutno su bolji na svim nivoima. Tako da i sledeće sezone vladari LA su Klipersi. Pozdrav

realno

pre 4 godine

Klipersi imaju izgradjenu hemiju u timu, ali sada u taj tim dolaze dve zvezde, pitanje je kako ce to uticati. Ne mogu da se otmem utisku da su prosle sezone bili onako iznenadjujuce dobri jer niko od njih nije ocekivao bas nista. Nakon trojke Pol, Grifin i Dzordan, koja ipak nije bila dovoljna za titulu, po prvi put imaju priliku da izrastu u vrhunski tim na duze staze i izadju iz senke Lejkersa.
Sto se Lejkersa tice, nakon horor izbora na draftovima, uradili su poprilicno, cak iznenadjujuce obzirom na divljastvo u upravi, dobar posao. Bar na papiru, imaju odlican spoj mladosti i iskustva. Spaslo ih je to sto nisu potpisali jos jednog kosarkasa sa maksimalnim ugovorom, jer bi ostali bez potrebne sirine na klupi, a iduce sezone verovatno bi ostali i bez Kuzme.
Bice uzivanje gledati oba tima, kao i Denver, Hjuston, Jutu, Dalas i naravno Golden Stejt. Ovih sedam timova gotovo su sigurni ucesnici plej ofa, a kojim redosledom tacno, ko to u ovom momentu zna.

Powerslave

pre 4 godine

Izuzetno je nezahvalno prognozirati redosled timova na zapadu kad će naredne sezone konferencija biti neverovatno izbalansirana.
Ipak, mislim da će Klipersi biti iznad Lejkersa, barem u regularnom delu.

Lejkersi su promenili dosta igrača ovog leta, ekipa je maltene skroz nova, a još imaju i novog trenera (i njegove pomoćnike). Period uigravanja i uklapanja će sigurno biti potreban. Mnogo igrača u ekipi je sklono povredama. Ne treba zanemariti da je sama franšiza u haosu i da se na relaciji "vlasnica-uprava-savetnici-bivši igrači/legende-prijatelji, braća, kumovi..." ne zna ko pije, a ko plaća.

Klipersi su suprotnost toga. Stabilna franšiza koja očigledno ima neki svoj dugoročni plan i njega se drže. Zadržali su najveći deo ekipe, zadržali su (odličnog) trenera koji je tu već godinama. U plejofu su namučili GSW sa tada još uvek zdravim Durentom, a sad su doveli dva najbolja igrača u oba smera. Mislim da je duo Lenard-Džordž ipak značajan upgrade u odnosu na Galirani-Shai. Oni su i bez Herisa nastavili da igraju isto iako je većina (i ja među njima) očekivala da su se oprostili od plejofa kad su ga trejdovali što govori da sistem očigledno postoji i funkcioniše. Imaju najboljeg 6. igrača lige, Herela koji je takođe bio u tom izboru, pitbula Beverlija koji će sada biti još motivisaniji, talentovanog Zupca (za kojeg nisu mogli da veruju da su ga Lejkersi ponudili), a ne treba zanemariti ni Harklesa kojeg su dobili putem trejda.

Jaran

pre 4 godine

Problem je sto obe ekipe sam 1 ili 2 igraca imaju jako losu klupu. Videcemo, evo mog nekog predvidjanja:
- ISTOK
1. Filadelfija
2. Milvoki
3. Boston
4. Indijana
5. Bruklin
6. Detroit
7. Majami
8. Atlanta
- ZAPAD
1. Hjuston
2. Juta
3. Denver
4. LAL
5. LAC
6. Golden Stejt
7. San Antonio
8. Portland

(Ne racunam na to da ce se neko povrediti od ovih zdravih, trenutni sastavi gde povredjeni ne igraju i ne racunam na trejdove (povratak Kleja i trejd Rasela))

spree 15

pre 4 godine

Videcemo kako ce ici oporavak Thompsona i sta ce u februaru GSW dobiti za Russella, Jazz i Denver su takodje dobre ekipe, Portland vreba iz senke.
Clippersi jaki ko zemlja, Lakersi jaki ko zemlja ali obe ekipe u prvoj sezoni, setimo se da Bron, Wade i Bosh nisu osvojili odma, da je potrebno malo vremena mada su sada drugacija vremena i ove godine se bas sve izmenjalo.
Denver,Portland i Jazz zadrzali jezgro od prosle godine sa tim da se Jaaz pojacao na pleju, ne znam koliko ce im faliti Favors ali Gobert i Mitchell su tu, Bucksi su ostali bez Brogdona i Mirotica, Celticsi bez 2 glavna igraca, Kemba ce biti bas dobar,za Kantera ne znam, Philla bez Butlera ali je Horford veliko pojacanje, pitanje je kako ce igrati ta visoka postava sa njim i Joelom? sta ce biti sa Irvingovim mozgom? Westbrook i Harden su nesto sto niko ne moze da zna.
Clippers, Lakers, Nuggets, Trailblazers, Jazz, Rockets, Warriors i nadam se Kings mada tu su Mavsi ako se Porzingod oporavi i Spursi koje uvek otpisuju.
Bucks, Sixers, Raptors, Celtics, Pacers, Nets i za 2 mesta borba izmedju Pistonsa, Heata i Magica.
CP3 i Iguodala su igraci koji sigurno nece ostati u svojim ekipama njihovi trejdovi, buyouti mogu da promene dosta toga, takodje neki psihijatar koji bi ubedio Carmela da ulazi sa klupe i trpa 15, 17 poena bi mogao da okrene sezonu naglavacke.
Jedva cekam.

Jaran

pre 4 godine

stefan
Lejkeri? Ozbiljno??? Imaju rotaciju na beku Bredli-Grin i Kuzmu koji nece biti zadovoljan svojom ulogom. Koga jos imaju? MekGija, Karusa i Dadlija???

NastyB
Predvidja se da se vrati sredinom februara (All-Star vikend) ali kada se vrati i ako bude u punoj snazi ti zaista ocekujes da ce Rasel biti zadovoljan klupom? Stvar je u tome sto on i Klej nisu isti tip igraca (prilicno losiji trojkas i defanzivac, a i plej je) i videcemo kako ce izgledati sa Stefom na parketu. Klupa GSW-a je najlosija u ovoj eri, svi su otisli sem Livingstona za koga sam ranije citao da odlazi. Glen Robinson III je jedva prosecan suter, a WCS je centar sa uzasno niskim kosarkaskim IQ-om.

Preozbiljni

pre 4 godine

Su Kavaj i Dzordz igraci ,a pritom i naponu snage .Ovde je tesko proceniti recimo sta ce Rondo igrati pored Dzejmsa ,Kuzma koliki ce biti njegov doprinos sa klupe .Ono sto je sigurno je da su Kazins i Dejvis pokazali da mogu zajedno da igrajh i da se fino uklapaju .

baron

pre 4 godine

U koji god tim da ode K.Leonard, trenutno bez premca najbolji igrac lige, taj tim automatski postaje konkurent za osvajanje.

1. Clippersi
2. Lakersi
3. Hjuston
4. Golden State
5. Portland
6. Juta
7. Denver
8. Dallas

Ok je da svi navijaju za Denver, ali Portland je proslih sezona dokazao i pokazao da je bolji tim. Ove godine Portland ima sjajan sastav, najbolji u zadnjih 20god i smatram kako imaju velike sanse da se konacno ukljuce u trku za finale Zapada. Sve zavisi kakav raspored bude, ali odavno bolji tim nisu imali. Hjuston je takodje ekipa daleko bolja od Denvera i opet je neki stavljaju ispod njih, ne znam zbog cega.
Lebron nema jos puno vremena, on ove sezone mora dati max, a to znaci da ce Lakersi zapeti iz sve snage ove sezone. Clippersi imaju strasan tim, odlicnog trenera i bilo bi iznenadjenje ako ne bi bili prvi, drugi.
GSW su razbili tim, ugovori Currya i Thompsona ne daju puno prostora za pojacanja, tako da se ocekuje trejd Russela za par solidnih igraca. Bice Warriorsi dobri, ali ne i odlicni kao ranije.
Denver je solidan tim, ali nedovoljno dobar za vece domete. Tesko da ce ponoviti uspeh od prosle sezone, jer Zapad ce ove godine biti paklen. Mnogi zele iskoristiti pad Warriorsa. Dallas bi mogao biti prijatno iznenadjenje, ali samo ako se Porzingis oporavi, mogli bi i oni lako u playoff.

Nba fan

pre 4 godine

@baron

Ne slazen se za Dalas nikako. Mislim da ce biti iznenadjenje veliko ako budu iznad 50%.

Portland mnogi velicaju bez pokrica navodeci imena koje su doveli a niko ne obraca paznju na silne odlaske igraca iz prve petorke (Harkles, Aminu, Nurkic povredjen), prve rezerve Tarner, Kari, Lenard, Kanter. Jedino je Hood ostao od tih bitnijih sa klupe.
A pojacanja su u najboljem slucaju priblizne jacine kao igraci koji su otisli.

Jaran

pre 4 godine

Problem je sto obe ekipe sam 1 ili 2 igraca imaju jako losu klupu. Videcemo, evo mog nekog predvidjanja:
- ISTOK
1. Filadelfija
2. Milvoki
3. Boston
4. Indijana
5. Bruklin
6. Detroit
7. Majami
8. Atlanta
- ZAPAD
1. Hjuston
2. Juta
3. Denver
4. LAL
5. LAC
6. Golden Stejt
7. San Antonio
8. Portland

(Ne racunam na to da ce se neko povrediti od ovih zdravih, trenutni sastavi gde povredjeni ne igraju i ne racunam na trejdove (povratak Kleja i trejd Rasela))

milan

pre 4 godine

Imam neki osecaj da ce Hjuston biti u top 2. Znam da ih svi ismevaju zbog dvojac siledzija medjutim oni su dve sezone za redom u top 3. Mislim da ce Russ i Capela da vrte dobar pick.

žika

pre 4 godine

Na papiru lejkersi imaju jači tim, medjutim klipersi su već uigrani i pritom su im dodati Kavai i Dzordz najbolji two-way igraci, mislim da ako iguadala dobije otkaz u Memfisu on će biti kljucna prevaga ko dobija titulu pod uslovom sa potpise za neki tim iz Los Andjelesa.

Petar

pre 4 godine

U takvim milionskim gradovima brzo se stice popularnost jer uvek dolazi mada mladjih generacija. Klipersi da uzmu titulu i da povezu 2-3 dobre sezone a da pritom Lakersi ne ulaze ni u finale, oni ce vec imati lep deo Los Angelesa...ne mogu Lejkersi uvek na staru slavu. A i Balmer uveliko planira novu najmoderniju dvoranu za Kliperse tako da ce biti interesantno videti sta ce biti za 10-15 godina ako uzmu par titula i nonstop igraju play off

CarloNS

pre 4 godine

Lično mislim da su GSV i Hjuston u silaznoj putanji. GSV se iscrpeo, njihovo vreme prolazi. Hjuston je predugo u samom vrhu, a nije uradio ništa. Dolaze novi "klinci".

Clippers Nation

pre 4 godine

i ne razumem ljude iz Los Andjelesa koji ismejavaju kliperse da nisu istinski tim njihovog grada, a lejkersi nose ime po jezerima u Minesoti.

NastyB

pre 4 godine

Čemu omalovažavanje Golden Stejta??? U redu, ne igra im Tompson od početka, ali u nekom planu je da se vrati na pola sezone. Da li je iko gledao kako je igrao mali Rasel u Netsima?? Zamislite ga sa Stefom i Drejmondom tamo, pa kidali bi. Tu im je i veteran Burks, Koli-Stajn koji je po svim parametrima bio MNOGO bolji od Kaznsa, naš mali Smajlagić, izuzetno potcenjeni strašan šuter Glen Robinson III. Uz sistem koji imaju sa Stivom Kerom oni će i sledeće sezone biti među 3 glavna kandidata za titulu uz Kliperse i Hjuston. Mislim da je Milvoki mnogo više izgubio odlaskom Brogdona nego što je dobio dovođenjem drugog brata Lopeza, Gasola, kao i Metjuza i Korvera. A tek Fila nema šta da traži među najboljima.

Nly

pre 4 godine

Moje mišljenje je da su Klipersi neuporedivo bolji i da će biti prvi na zapadu, iako još nisu formirali celu ekipu, dok Lejkersima predviđam dosta lutanja i uklapanja, i čak me ne bi čudilo da im se ponovi prošla sezona, kada se uz par povreda i sukoba tim raspao i završio jedanaesti. Lejkersi imaju puno ega (Lebron, Bugi, Rondo) a pitanje koliko mogu veterani da pruže u novoj sezoni. Kako će Kuzma da prihvati manju minutažu i manje lopti, i Dejvis da nije glavni u timu. Sa druge strane Klipersi strpljivo grade tim i nije Lenard slučajno prešao. Pikirali su najboljeg i godinama gurali ka cilju. Za one koji ne znaju, na većini utakmica Toronta je bio čovek iz Klipersa samo da gleda Lenarda. To je snaga franšize koja će doneti kvalitet i na terenu. Džeri Vest je odradio posao kao i uvek. I jedno podsećanje, poslednjih 6 sezona za redom Klipersi završavaju sa boljim skorom od Lejkersa. Jednostavno trenutno su bolji na svim nivoima. Tako da i sledeće sezone vladari LA su Klipersi. Pozdrav

Jaran

pre 4 godine

stefan
Lejkeri? Ozbiljno??? Imaju rotaciju na beku Bredli-Grin i Kuzmu koji nece biti zadovoljan svojom ulogom. Koga jos imaju? MekGija, Karusa i Dadlija???

NastyB
Predvidja se da se vrati sredinom februara (All-Star vikend) ali kada se vrati i ako bude u punoj snazi ti zaista ocekujes da ce Rasel biti zadovoljan klupom? Stvar je u tome sto on i Klej nisu isti tip igraca (prilicno losiji trojkas i defanzivac, a i plej je) i videcemo kako ce izgledati sa Stefom na parketu. Klupa GSW-a je najlosija u ovoj eri, svi su otisli sem Livingstona za koga sam ranije citao da odlazi. Glen Robinson III je jedva prosecan suter, a WCS je centar sa uzasno niskim kosarkaskim IQ-om.

Memfis

pre 4 godine

Иначе у анкети за најбољег играча лиге убедљиво највише гласова добио је Кавај, на другом месту је био Јанис, а на трећем Харден са само 2 гласа. Тако мисле људи који управљају организацијама у НБА.

Kole

pre 4 godine

Pitanje nije ko je kralj zapada, vec ko je kralj LA-a. To je svakako Kavaj. Mladji je i potentniji od bivseg kralja istoka.

A kraljevi zapada ce biti oni od kojih se to i ne ocekuje. Recimo Denver ili Portland. Pre Portland, bar za sad. A ni Rokitsi sa Voriorsima nisu nimalo daleko. Bez obzira koliko ne voleli Vestbruka, novi duo ce biti potentniji od onog sa Polom, ako se to uopste moze nazvati duom.

PS. Denver ne sme da stagnira, inace ce otkljucati trejd kao opciju za mesanje karata. I dalje im treba odlicno nisko krilo za najvece domete. A imaju odlicne bekove, ocekujem da Bizli eksplodira naredne sezone.

baron

pre 4 godine

U koji god tim da ode K.Leonard, trenutno bez premca najbolji igrac lige, taj tim automatski postaje konkurent za osvajanje.

1. Clippersi
2. Lakersi
3. Hjuston
4. Golden State
5. Portland
6. Juta
7. Denver
8. Dallas

Ok je da svi navijaju za Denver, ali Portland je proslih sezona dokazao i pokazao da je bolji tim. Ove godine Portland ima sjajan sastav, najbolji u zadnjih 20god i smatram kako imaju velike sanse da se konacno ukljuce u trku za finale Zapada. Sve zavisi kakav raspored bude, ali odavno bolji tim nisu imali. Hjuston je takodje ekipa daleko bolja od Denvera i opet je neki stavljaju ispod njih, ne znam zbog cega.
Lebron nema jos puno vremena, on ove sezone mora dati max, a to znaci da ce Lakersi zapeti iz sve snage ove sezone. Clippersi imaju strasan tim, odlicnog trenera i bilo bi iznenadjenje ako ne bi bili prvi, drugi.
GSW su razbili tim, ugovori Currya i Thompsona ne daju puno prostora za pojacanja, tako da se ocekuje trejd Russela za par solidnih igraca. Bice Warriorsi dobri, ali ne i odlicni kao ranije.
Denver je solidan tim, ali nedovoljno dobar za vece domete. Tesko da ce ponoviti uspeh od prosle sezone, jer Zapad ce ove godine biti paklen. Mnogi zele iskoristiti pad Warriorsa. Dallas bi mogao biti prijatno iznenadjenje, ali samo ako se Porzingis oporavi, mogli bi i oni lako u playoff.

spree 15

pre 4 godine

Videcemo kako ce ici oporavak Thompsona i sta ce u februaru GSW dobiti za Russella, Jazz i Denver su takodje dobre ekipe, Portland vreba iz senke.
Clippersi jaki ko zemlja, Lakersi jaki ko zemlja ali obe ekipe u prvoj sezoni, setimo se da Bron, Wade i Bosh nisu osvojili odma, da je potrebno malo vremena mada su sada drugacija vremena i ove godine se bas sve izmenjalo.
Denver,Portland i Jazz zadrzali jezgro od prosle godine sa tim da se Jaaz pojacao na pleju, ne znam koliko ce im faliti Favors ali Gobert i Mitchell su tu, Bucksi su ostali bez Brogdona i Mirotica, Celticsi bez 2 glavna igraca, Kemba ce biti bas dobar,za Kantera ne znam, Philla bez Butlera ali je Horford veliko pojacanje, pitanje je kako ce igrati ta visoka postava sa njim i Joelom? sta ce biti sa Irvingovim mozgom? Westbrook i Harden su nesto sto niko ne moze da zna.
Clippers, Lakers, Nuggets, Trailblazers, Jazz, Rockets, Warriors i nadam se Kings mada tu su Mavsi ako se Porzingod oporavi i Spursi koje uvek otpisuju.
Bucks, Sixers, Raptors, Celtics, Pacers, Nets i za 2 mesta borba izmedju Pistonsa, Heata i Magica.
CP3 i Iguodala su igraci koji sigurno nece ostati u svojim ekipama njihovi trejdovi, buyouti mogu da promene dosta toga, takodje neki psihijatar koji bi ubedio Carmela da ulazi sa klupe i trpa 15, 17 poena bi mogao da okrene sezonu naglavacke.
Jedva cekam.

Preozbiljni

pre 4 godine

Su Kavaj i Dzordz igraci ,a pritom i naponu snage .Ovde je tesko proceniti recimo sta ce Rondo igrati pored Dzejmsa ,Kuzma koliki ce biti njegov doprinos sa klupe .Ono sto je sigurno je da su Kazins i Dejvis pokazali da mogu zajedno da igrajh i da se fino uklapaju .

Powerslave

pre 4 godine

Izuzetno je nezahvalno prognozirati redosled timova na zapadu kad će naredne sezone konferencija biti neverovatno izbalansirana.
Ipak, mislim da će Klipersi biti iznad Lejkersa, barem u regularnom delu.

Lejkersi su promenili dosta igrača ovog leta, ekipa je maltene skroz nova, a još imaju i novog trenera (i njegove pomoćnike). Period uigravanja i uklapanja će sigurno biti potreban. Mnogo igrača u ekipi je sklono povredama. Ne treba zanemariti da je sama franšiza u haosu i da se na relaciji "vlasnica-uprava-savetnici-bivši igrači/legende-prijatelji, braća, kumovi..." ne zna ko pije, a ko plaća.

Klipersi su suprotnost toga. Stabilna franšiza koja očigledno ima neki svoj dugoročni plan i njega se drže. Zadržali su najveći deo ekipe, zadržali su (odličnog) trenera koji je tu već godinama. U plejofu su namučili GSW sa tada još uvek zdravim Durentom, a sad su doveli dva najbolja igrača u oba smera. Mislim da je duo Lenard-Džordž ipak značajan upgrade u odnosu na Galirani-Shai. Oni su i bez Herisa nastavili da igraju isto iako je većina (i ja među njima) očekivala da su se oprostili od plejofa kad su ga trejdovali što govori da sistem očigledno postoji i funkcioniše. Imaju najboljeg 6. igrača lige, Herela koji je takođe bio u tom izboru, pitbula Beverlija koji će sada biti još motivisaniji, talentovanog Zupca (za kojeg nisu mogli da veruju da su ga Lejkersi ponudili), a ne treba zanemariti ni Harklesa kojeg su dobili putem trejda.

realno

pre 4 godine

Klipersi imaju izgradjenu hemiju u timu, ali sada u taj tim dolaze dve zvezde, pitanje je kako ce to uticati. Ne mogu da se otmem utisku da su prosle sezone bili onako iznenadjujuce dobri jer niko od njih nije ocekivao bas nista. Nakon trojke Pol, Grifin i Dzordan, koja ipak nije bila dovoljna za titulu, po prvi put imaju priliku da izrastu u vrhunski tim na duze staze i izadju iz senke Lejkersa.
Sto se Lejkersa tice, nakon horor izbora na draftovima, uradili su poprilicno, cak iznenadjujuce obzirom na divljastvo u upravi, dobar posao. Bar na papiru, imaju odlican spoj mladosti i iskustva. Spaslo ih je to sto nisu potpisali jos jednog kosarkasa sa maksimalnim ugovorom, jer bi ostali bez potrebne sirine na klupi, a iduce sezone verovatno bi ostali i bez Kuzme.
Bice uzivanje gledati oba tima, kao i Denver, Hjuston, Jutu, Dalas i naravno Golden Stejt. Ovih sedam timova gotovo su sigurni ucesnici plej ofa, a kojim redosledom tacno, ko to u ovom momentu zna.

Nba fan

pre 4 godine

@baron

Ne slazen se za Dalas nikako. Mislim da ce biti iznenadjenje veliko ako budu iznad 50%.

Portland mnogi velicaju bez pokrica navodeci imena koje su doveli a niko ne obraca paznju na silne odlaske igraca iz prve petorke (Harkles, Aminu, Nurkic povredjen), prve rezerve Tarner, Kari, Lenard, Kanter. Jedino je Hood ostao od tih bitnijih sa klupe.
A pojacanja su u najboljem slucaju priblizne jacine kao igraci koji su otisli.