Nedelja, 17.02.2019.

21:25

Da li je Renfro napravio faul pre trojke? VIDEO

Finale između Partizana i Crvene zvezde nije moglo da prođe bez skandala.

Izvor: B92

Da li je Renfro napravio faul pre trojke? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

234 Komentari

Sortiraj po:

delboj

pre 5 godina

O cemu se radi. Cist faul u odbrani. Covic ne smije nikako da bude u pokretu. Mora da stane sa obije noge, inace nikako ne smioje biti faul u napadu. Kad zakasnis na dribling onda nema sto da radis tu. Pokusao da nadoknadi pa uskocio u putanju Renfrou. Precist faul u odbrani, pa moze da leti koliko hoce.

Zlatko_Zvezdas

pre 5 godina

Cestitke Partizanu na pobedi i osvojenom Kupu Radivoja Koraća od jednog objektivnog zvezdaša. Ne znam zasto se diže tolika prašina, kao da je bio rat, a ne košarkaška utakmica. Znate sta je jako simptomatično? To što ima malo realnih komentara i što svako tumači pravila onako kako odgovaraju klubu za koji navija. Da je bila obrnuta situacija u korist Crvene Zvezde, navijači Partizana bi pisali ono sto sada pišu zvezdaši, da je KKP pokraden itd. U poslednjih 27-28 godina koliko pratim sport, pogotovo od 2000.godine pa na dalje, ne sećam se da je neko osvojio titulu u fudbalu ili košarci, a da iz suprotnog tabora nisu stizale optužbe, kako je neregularno, namešteno,itd. Medjutim, kada u istom ili gorem blatu oni osvajaju titule, onda je sve u najboljem redu. Koliko god da su pokradeni, ako dodje do toga, ni jedni ni drugi nemaju apsolutno nikakvo moralno pravo, da zucnu, da bilo sta kazu, jer su pristrasni i neobjektivni, i ne bune se kada se kradja desi u korist njihovog kluba. Dakle, batalite teorije zavere, pratite sport.Pravi i iskreni Zvezdaši, podržite naš klub u predstojećoj borbi za Aba ligu, manite se gluposti i prepucavanja,sa balavcima iz suprotnog tabora. Veliki pozdrav za sve prave i iskrene Zvezdaše i Partizanovce.

sasa pg

pre 5 godina

O čemu pričate, ljudi? Pa da bi bio faul u napadu odbrambeni igrač treba da bude okrenut prema napadaču i da bude sa obje noge na parketu. Čović je bio u trku bočno u odnosu na Renfroa i ušao mu u putanju! Prije faul Čovića nego Renfroa

Krcunovi čuvari pravoslavlja

pre 5 godina

jos plus su i dobili faul u zadnjoj sekundi koji se obicno ne sfira...sad su sudije dobre jel da?
(maconii, 17. februar 2019 23:33)

Vidim da se i ovo poteže, pa da pitam, je l' to novo pravilo iz Železnika? Onako, na prvu, koliko se sećam, CSKA je isto dobio penale na sekund pre kraja u finalu Evrolige, čini mi se 2016. godine. Na kraju, karma se lepo pobrine za sve, a ovim nepoštovanjem protivnika, takmičenja i konačno velikog Radivoja Koraća, sami su zapečatili sopstvenu sudbinu i uskoro će opet u zamrzivač.

Никола

pre 5 godina

Ovde možete pogledati snimak kadar po kadar, klikajući na strelice u levom donjem uglu ekrana

[link]

Bio je faul u napadu, jer Renfro ramenom pa rukom odguruje Čovića, koji mu je zatvorio putanju kretanja iako nije stajao mirno s obe noge.
(Dvokorak, 17. februar 2019 22:45)

Урадих све што си рекао.
Јасно се види да се Човић УТРЧАВА тј буквално ускаче у путању Ренфроа који је у пуном трку.
О флопингу нема речи, мушки контакт.
Јуче сам веровао да је у питању фаул у нападу, сад видим да није.

Хвала на овом сокоћалу.

Aleksa

pre 5 godina

јесмо изгубили и честитке ккп, али је фаул више него очигледан
ако су превидели да свирају, по мени су онда направили грешку што су свирали фаул над лендејлом (који је и постојао, да не будем погрешно схваћен)
(зуке, 18. februar 2019 11:45)

Лепо си рекао, честитке Мирку и Славку, а фаул је био и није свиран јер се такав фаул не свира. Неки контакт је постојао и судија је требало да суди фаул или одбрани или нападу. И судио би нешто да је био 30. минут.
Није судио ништа јер се у тој ситуацији не суди ништа. Нас сврби што је ренфилд дао тројку након тог контакта али да није, Загорце би сврбело то што није суђен фаул у одбрани. И судија је био у 100% праву. Не суди се то.

А то што се Били окачиo оном за руку се и те како свира и треба да се свира.

Нису судије криве за пораз, није Били крив, крив је Томић који је допустио себи да му не игра Добрић и да Били иде на човека од 215...

nenad

pre 5 godina

Kada igrac udje rukom, laktom, ramenom u grudi protivnika, to je faul u napadu. Uopste nema veze da li je cvrsto stojao sa obe noge na zemlji.

зуке

pre 5 godina

јесмо изгубили и честитке ккп, али је фаул више него очигледан
ако су превидели да свирају, по мени су онда направили грешку што су свирали фаул над лендејлом (који је и постојао, да не будем погрешно схваћен)

taras murga

pre 5 godina

Vidi se jasno da igrac FMP-a2 ulazi u liniju kretanja i ometa igraca partizana. U momentu sudara stoji samo na jednoj nozi. Znaci da nije faul.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Poslati snimak svim kosarkaskim organizacijama u Evropi!!!!
(Aleksej:,,Kradja kupa da se opravdaju Sns milioni”, 17. februar 2019 22:53)

Obavezno i na Comedy Central.

xxx

pre 5 godina

Kao bivsi kosarkaski sudija, moje skromno misljenje je da je bio (ocigledan) faul u napadu, u svakom slucaju sudije su posle ovog i ovakvog kontakta morale nesto svirati, ili faul u kapadu ili faul igraca odbrane ili tehnicku igracu odbrane radi simuliranja faula.
(Ivan NK, 17. februar 2019 22:28). Čoviću ti li si ???

Sabre

pre 5 godina

zanimljivo da nikakve reakcije ni klupe ni igraca nije bilo odmah nakon kontakta verovatno racunajuci da su dobro prosli ( osim pogodka Renfroa ) sudije nisu svirale nista drugo flopping na pr. Da je Renfro promasio sut sasvim druga prica.

A da I faul u zadnjim sekundama se naravno svira isto kao I u prvim u protivnom zasto bi se uopste I igrali zadnji sekundi ako se tad ne sviraju faulovi!
(hans, 17. februar 2019 23:22)

Jel si ti realan liche? Kao prvo, sve i da su svirali faul ili floping imali biste u najboljem slucaju DVA poena a ne TRI. Kao drugo, NARAVNO da se ne svira isto, i za onakav smehotresni mali kontakt se sigurno ne svira nesto sto ce odluciti utakmicu jer je lik iz aviona promasio sut rukom koja nije bila ni dotaknuta, te zaista ne vidim logiku sviranja tog faula sem po direktivi.

aleksandar

pre 5 godina

Bio je cist faul,zalece se i ulazi totalno neoprezno ramenom u igraca...ali je Zvezda toliko bila ocajna pogotovo u napadu celu utakmicu da je Partizan zasluzio da pobedi..isto tako je bio cist faul Berona na kr
aju...Cestitke Partizanu na pobedi od zvezdasa

SEnT

pre 5 godina

Paranoji nema kraja: Kao prvo treba reci da su sudije imale ujednacen kriterijum do finisa utakmice, bilo je gresaka , ali keiterijum je bio ujednacen( mogu ti cak tacno i nabrojati sve sporne situacije), medjutim desava se da u finisu sve diskutabilne odluke odlaze na vodenicu Partizana. A to zasto su preinacili odluku na 0.2 sek do kraja pa su ponistili nesportsku nema nikakve veze, jer su utakmicu resili. Znaju da nema teorije da se da kos za 0.2 sek, usput Lendejl je trebao drugo da promasi i to bi vec bio kraj. Mislim da je Belosevic preinacio odluku kako zvezda ne bi vec tada prekinula utakmicu, a tad bi sudije tek bile pod lupom.

sryugos

pre 5 godina

Koji faul u napadu? Pogledajte malo bolje, Filip Čović je nogama zaostajao u odnosu na partizanovog igraca, nije bio nogama ispred vec sa strane...
(Dejan, 17. februar 2019 23:37)

Ako ti nije jasno da je ovo cist faul u napadu onda batali kosarku. Jer jeste cist faul u napadu.

Dejan

pre 5 godina

Koji faul u napadu? Pogledajte malo bolje, Filip Čović je nogama zaostajao u odnosu na partizanovog igraca, nije bio nogama ispred vec sa strane...

boki072

pre 5 godina

KAO PRVO NE UTRCAVA COVIC U NJEGA NEGO RENFRO NA METER IPO OD COVICA ISPRUZA DESNU RUKU I DIREKNO ULECE U NJEGA LAKTOM I NOGOM POGLEDAJ TAJ RASKORAK,,,PRI TOME SE VIDI DA NEMA NAMERU DA OBIDJE COVICA ILI DA MENJA PRAVAC KRETANJA NEGO DIREKNO U NJEGA,,IMAS SNIMAK NA B92 PA POGLEDAJ,

ultrasrbin

pre 5 godina

bo, 17. februar 2019 21:59
Ti kao ovi iz Cibone 2010. Zasto nije svirano koliko treba tehnickih i da Partizan sutira slobodna bacanja, ali to posle pogodjenog suta Kecmana. Da su sudije svirale tehnicku onda bi se bunili sto mu nije dozvoljen sut. Da su veceras svirale tehnicku Covicu Partizan bio imao sigurnih 2-3 poene + napad. Da je Renfro promasio Partizan bi bio ostecen

petarczv

pre 5 godina

Covic se krece, nema faula, jasno kosarkasko pravilo . 
(Mali od palube, 17. februar 2019 22:37)

Po tvom mišljenju trebao je da legne?! Znaci ako se odbrambeni igrac krece napadac ima pravo da ga udari? Moze usput i pesnicom da ga zabode u glavu i nema faula jer se covek kretao?!

Jao malo je jedan nolan smit...

maconii

pre 5 godina

cist faul u napadu...obe noge na zemlji,a i da nisu odneo ga je..ali naravno za grobare to nije faul,a ovamo su kukali celu utakmicu za svaku sitnicu i kako su sudije uvek protiv njih...jos plus su i dobili faul u zadnjoj sekundi koji se obicno ne sfira...sad su sudije dobre jel da?

Воип

pre 5 godina

Класични фаул у нападу. Ако ово нису свирали нису требали ни оно у задњој секунди па нека реше меч у надокнади. Али то је Србија где је спорт у другом плану а интереси на првом. Имам два дечака који се баве фудбалом, и верујте да сам доживео да гледам навлачења за противнике а у питању су баш мала деца. Па се запиташ шта ли се онда ради у старијим категоријама? Партизан и Звезда су највеће зло за спорт у Србији али да њих нема опет би неки други играли исте улоге, једноставно такав смо народ. Бежите децо одавде што пре и што даље.

Shone Bg

pre 5 godina

@Sabre

da li si realan? Dzok primio loptu u reketu, ide na skok sut, i u vazduhu ga covek hvata za ruku? Tu je, po tebi, bitno sto tom rukom nije sutirao?

Jedino sto nije faul u tom slucaju je cista banana nakon izbacaja, ako je lopta u uzlaznoj putanji. Ne postoji situacija u kosarci u kojoj je napadac zasticeniji. U konkretnom slucaju, postoje osnove i za nesportsku, sto je bolje da nije svirano.

Jedini problem kojim delije treba da se bave je sledeci: zasto vas trener misli da ce cirbes spreciti Sy-ja, onako krakatog, visokog i skocnog da doda loptu nekom u reket, i zasto bek cuva Dzoka, koji te vrljoke daje kad oces? Jer, za sekund lopta moze samo u reket, za van boje vremena nema.

Ja sam u kosarci bio wanabe junior, pa te stvari znam, prirodne su mi nekako, a velikih tekmi nemam u rukama, za razliku od vaseg trenera.

petarczv

pre 5 godina

Koliko ljidi nemaju pojma. Znaci ako se kreces i napadac te odgurne, udari to nije faul? Samo zato sto si se kretao?!? Grobari kapiram da vam je tesko svenove godine ali dajte malo realnosti mislio sam da se razumete u kosarku

boki072

pre 5 godina

FAUL 100 POSTO> Kao prvo nemoze biti faul odbrane jer ovo nije bio prodor skok sut ispod kosa pa se covic kretao navodno trebo da bude sa obe noge na parketu. KAO DRUGA STVAR

boki072

pre 5 godina

FAUL 100 POSTO renfro na meter ipo od covica ispruza desnu ruku i derekno ide u njega udaraga lakto i ulece i nogom desnom u covketa pri tome nema nameru da ga obidje ,,

Superbike

pre 5 godina

Jok nije bio faul!
Na drugoj strani je svirao nekoliko faulova za koje nisam uspeo da utvrdim jel uopšte bilo bar malo kontakta a kad je situacija na drugoj polovini terena tad je dozvoljena tzv "muška igra"!
Sve one "ničije lopte", odnosno, faulovi koji su na ivici, su svirani u korist partizana, celo veče!
Ono na kraju jeste bio faul i tu sudija nije pogrešio, ali je celu utakmicu navlačio za partizan i rukama i nogama, kao i ne sviranje faula o kojem polemišemo a koje je direktno uticalo na pobednika utakmice!

hans

pre 5 godina

zanimljivo da nikakve reakcije ni klupe ni igraca nije bilo odmah nakon kontakta verovatno racunajuci da su dobro prosli ( osim pogodka Renfroa ) sudije nisu svirale nista drugo flopping na pr. Da je Renfro promasio sut sasvim druga prica.

A da I faul u zadnjim sekundama se naravno svira isto kao I u prvim u protivnom zasto bi se uopste I igrali zadnji sekundi ako se tad ne sviraju faulovi!

PredragDrobnjak

pre 5 godina

Jok nije bio faul!
Na drugoj strani je svirao nekoliko faulova za koje nisam uspeo da utvrdim jel uopšte bilo bar malo kontakta a kad je situacija na drugoj polovini terena tad je dozvoljena tzv "muška igra"!
Sve one "ničije lopte", odnosno, faulovi koji su na ivici, su svirani u korist partizana, celo veče!
Ono na kraju jeste bio faul i tu sudija nije pogrešio, ali je celu utakmicu navlačio za partizan i rukama i nogama, kao i ne sviranje faula o kojem polemišemo a koje je direktno uticalo na pobednika utakmice!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Superbike, 17. februar 2019 23:00)

Nije sramota izgubiti ali je sramota biti nesportista.Ja ovde vidim kretanje u bloku, Covic junior nije obema nogama bio na zemlji, samo u tom slucaju bi sudije imale elemenata da sviraju faul u napadu umesto evidentnog floopinga.Cak i da je bio faul, to nije odlucilo ishod meca.
Bilo je itekako gresaka i ne stetu Partizana.Seti se one kontre kada neko od centara Zvezde zaustavlja loptu nogom, igrac sam u kontri i umesto +11, Zvezda iz kontre smanjuje na +7, potom su usledile one majstorije Davidovca.Takodje, situacija iz prvog poluvremena kada nas igrac(ne secam se tacno koji) stoji obema nogama na zemlji, igrac Zvezde nalece i naskace na njega, rusi ga i sudija svira slobodna bacanja za Zvezdu.
Bilo je gresaka na stetu oba kluba, budite sportisti i cestitajte zasluzenu pobedu.Ziveo Partizan i majka Srbija!

Srle

pre 5 godina

Svako zna da je faul u napadu samo kad odbrambeni igrač stoji sa obe noge i sruši ga igrač u napadu, u ovom slučaju Čović uleće u putanju kretanja što nije faul u napadu

оће то

pre 5 godina

@ Koliko ljidi nemaju pojma. Znaci ako se kreces i napadac te odgurne, udari to nije faul? Samo zato sto si se kretao?!? Grobari kapiram da vam je tesko svenove godine ali dajte malo realnosti mislio sam da se razumete u kosarku
(petarczv, 17. februar 2019 23:04) Ти си, дечко, тотално нереалан. Ренфро левом руком води лопту, а десном је регуларно гради. Човић му улеће у питању кретања, тако и да је наставио кретњу према кошу Ренфро никако није могао да направи фаул у нападу јер је био бар за корак бржи од Човића. Овде се Ренфро паметно зауставио, Човић у жељи да се намести и изнуди фаул у нападу због наводног одгуривања руком прави флопинг и одлеће 3 метра као да га је Миличић ударио (потез Ренфроа руком никако није одгуривање, већ апсолутно регуларно грађење лопте). Ја сам за вас знао да немате појма о кошарци.

slucajni prolaznik

pre 5 godina

Da je bio faul sudija bi ga svirao! Zasto gospodin ne kaze da li je bio faul Simanica nad Jaramazom ( cist faul u napadu u prvom poluvremenu, iz udzbenika postavljanje odbrane ) Taj sudija Belosevic koji je potkradao Zvezdu celu utakmicu je dosudio faul odbrane! Covek samo kuka, dugo godina, prosle sezone Buducnost, sad Partizan... svi treba da se iskljuce iz lige i da se takmice samo FMP i Zvezda...

Tom

pre 5 godina

Navijam za Partizan i mozda je bio faul u napadu ,jer se vidi da je Renfro ispruzio ruku, ali mislim da je to jedina sudijska odluka koja je isla na stetu Zvezde. Ako se uzme u obzir sutuacija kada je Jaramazu dosudjen faul, kada nije dosudjeno ocigledno igranje nogom kao i koraci Berona kad je dao trojku, moze se reci da su sudije bile naklonjenije Zvezdi.

Bodibond

pre 5 godina

Nije, ali je onaj neki Zvezdin igrac broj 22 napravio faul na Jaramazu, tacnije skocio na Ognjena, nakon cega je dodeljeno Zvezdi dva slobodnjaka.

Stop aparthejdu

pre 5 godina

Da li je faul u napadu ili ne to je sudijsko uverenje. Nesankcionisanje neprevođenje lopte preko pola za 8 s je materijalna povreda pravila.

Zdrav razum

pre 5 godina

Po logici navijaca Partizana ukoliko igrac nije sa obje noge na parketu onda imas pravo da ga lansiras u orbitu?Au sta sve covjek nece procitati.Cestitke na ovakvom kupu,to je to za vas od trofeja.

Goran

pre 5 godina

Kao navijač Zvezde moram reći da je jedino moglo biti suđeno faul u odbrani. Tako da je ovde sve čisto. Aaaaali da će Partizan biti počišćen u ABA, u to uopšte ne sumnjam.

Dragan

pre 5 godina

Žao mi je što nema snimka neke druge kamere, s ove ne mogu baš 100% da tvrdim da su sudije u pravu. Ali 90% mogu da tvrdim da se Čović kretao i ušao u putanju Renfrou. Sudije su pogrešile i trebali su da sviraju faul za Partizan. Inače da kažem da ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan. Zvezdaši nek pogledaju zadnjih nekoliko minuta kupa kralja u Španiji, pa će videti šta sudije ne sviraju, a šta sviraju. Pa naše sudije su zlato za one Špance.

Dvokorak

pre 5 godina

Ovde možete pogledati snimak kadar po kadar, klikajući na strelice u levom donjem uglu ekrana

http://www.watchframebyframe.com/watch/yt/6D-jLyHvzAc

Bio je faul u napadu, jer Renfro ramenom pa rukom odguruje Čovića, koji mu je zatvorio putanju kretanja iako nije stajao mirno s obe noge.

Keynes

pre 5 godina

pogledajte na youtubu sa 0.25 speedom. Videćete da je Renfro prvi izabrao putanju, a da je Covic njemu usao u putanju kretajuci se, odnosni kasneci da se postavi na vreme. Ovo je faul od odbrane. Drugacije bi bilo da je Renfro naleteo na vec ranije postavljenog odbrambenog igraca, medjutim to nije bio slucaj. Sudije nisu svirale nista, a na kraju je ispalo dobro za Partizan jer je usla trojka. Da nije, Partizan bi bio ostecen.

Djenaro Savastano

pre 5 godina

O čemu vi pričate? Čist faul u napadu. Ne gledaju se ovde obe noge na zemlji jer Renfro nije telom udario njega, onda bi bio faul odbrane. Već ga je laktom gurnuo u kretanju a to je uvek faul sem ako si Džordan protiv Jute za 6. šampionski prsten.

Goran

pre 5 godina

Jeste, nije, jeste, nije,.... i tako u nedogled. U finalu Evro lige u Moskvi, De Kolo šutira u poslednjim sekundama na koš posle očigledno napravljenih koraka a igrač CSKA pod košem hvata odbijenu loptu i ubacuje u koš. CSKA osvaja Evro ligu i otima Fenerbahčeu već dobijenu utakmicu, a Željko Obradović kaže da je De Kolo napravio korake ali da nijedan sudija to ne bi svirao u takvom trenutku. U Nišu sudija svira faul na 0,2 sekunde do kraja meča, kada su oba igrača u skoku za loptu. Prethodno su sudije napravile dosta grešaka, ali je jedna od ključnih ona kada je Renfro nekontrolisano jurnuo i ispruženom rukom i ramenom odbacio Čovića, što jeste bio prekršaj i to bi onda verovatno bio kraj meča za drugi tim. Lično smatram da je trener Zvezde načinio grešku što je postavio Cirbesa da brani aut a Berona pod koš i da je to odlučilo završetak meča, na stranu situacija Renfro i Čović. Pored toga, brojke pored imena nekih igrača Zvezde govore o njihovoj slaboj igri i tu je razlog poraza. Komentar starijeg Čovića me ne interesuje.

Laki

pre 5 godina

Kako može da bude faul u napadu kada se mlađi Čović kreće u odbrani. Pokušao je da iscenira faul,ali sudije nisu nasele. Nešto mi žao starijeg Čovića. U zadnje dve godine samo uzeto prvenstvo Srbije. Pod velikim znakom pitanja i ovogodišnja ABA liga. Kako opravdati uložene pare?Nije mu baš lako.

drinska divizija

pre 5 godina

@veliki strumf

prvo, ne ide Covic pored Renfroa, nego krece da se postavi ispred njega, ali kasni,
drugo, ne vidim da je Renfro isturio lakat sa namerom da odgurne Covica,
trece, lako je tebi i meni da ovde raspravljamo sada kad je sve proslo, pitanje je sta bismo dosudili na licu mesta.
Pa sta da kazu iz Barse i Reala posle onakvih odluka sudija veceras. Prihvatili ljudi odluke sudija i teraj dalje. Samo je kod nas i Grka sudijska odluka nacionalna katastrofa.

Gistro Bancho

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan. 
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima

prvo nema bloka igraju 1 na 1, drugo u kosarci nemas petlice ,
trece hahahahahahaha

Jim Beam

pre 5 godina

Dve stajne noge na parketu nisu preduslov za faul već 10ak godina. Možda su vas to učili u petlićima, ali se u medjuvremenu promenilo pravilo. Kalinić je na primer car da se sa u trku postavi kako treba i to besprekorno radi u Feneru. Ovde je problem Renforova ruka kojom gura, ali je i Čović sa preteranim flopom napravio sebi medvedju uslugu. Realno jeste faul i obično se svira , ali i ne mora. Kao što se i faul na 0.2 sekunde pred kraj ne svira, setite se samo Divca protiv Argentine. Daj produžetke, ne sme sudija da bude u centru pažnje. Sve i da je sekirica. Trpi košarka.

mr

pre 5 godina

фаул можда јесте можда није, али да није баскет у питању ладно бих помислио да човека удари воз са 250 на сат.

BarGro°°°°

pre 5 godina

Tehnicka Covicu ,usao jeu liniju kretanja Renfrou,pri malom dodiru je pao ,zato sto je bio u pokretu.Da je stajao ,bio bi faul u napadu.

to je to

pre 5 godina

Ušao u liniju kretnje igrača sa loptom i to naravno bez obe noge na zemlji. Baš se postavio na vreme...Faul odbrane i dva slobodna bacanja, a mogao bi i floping, to znaju poneki zvezdaši koji prate košarku od pre 2013. šta znači.

ultrasrbin

pre 5 godina

PFC, 17. februar 2019 22:04

nad Lendejlom je bio nameran, a isto tako nisu svirali 2 pre toga.
Davidovac je igrao nogom, a Jaramazu koji je bio sa obe noge na zemlji svirali su faul odbrane.
Kako inace mislis da je faul zato to se tatin sin bacio unazad kao da je naleteo an tenk? Kretao se i tacka.
A nekim koji kukaju na ovu situaciju mogu da porucim da pogledaju odnos slobodnih i gresaka na stetu Partizana. Nisu sudije krive vec Tomic koji ne sme da izvede Simanica i perperoglua a oni sutnuli za 3 ni 20%

drinska divizija

pre 5 godina

Po mom misljenju nista sporno, jer leva noga Covica nije na parketu u trenutku kontakta. Ono sto mislim da je sporno je osam sekundi Renfroa par napada pre toga, kao i faul Renfroa na Dobricu u pretposlednjem napadu.

sweswe

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan.
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima.
(Prle, 17. februar 2019 21:30)

Bio je sa obe noge na zemlji u trenutku kada ga je Renfro lansirao u reklame. Pre toga nije preveo loptu za 8 sekundi i brze bolje mu svirali faul. Razvalicemo vas zbog ovoga u svim derbijima do kraja.
(Ivan, 17. februar 2019 21:42)

U oba slucaja je sudija morao prekinuti igru i dosuditi prekrsaj u napadu (lopta za Zvezdu), ili Covicev faul (dva slobodna za Partizan), u najgorem slucaju tehnicka Covicu zbog glumatanja...
Situacija je bila za faul, na koju stranu? Trojka nikako...

budite bar jednom realni.

pre 5 godina

Da li je moguce da neko tvrdi da nije faul u napadu. Ljudi sam igrac partizana se zbunio sto sudija nije svirao faul. O kakve obe noge na parketu pricate pa to se vec godinama ne svira.P[ogledajte kakvom silinom je udario Covica ramenom u grudi.

SEnT

pre 5 godina

Ovde se jednostavno sudije moraju oglasiti, da li faul u napadu ili simuliranje, i tehnicka Covicu, a ne nista ne sude i Renfro daje trojku.Po meni kao okorelom zvezdasu ovo je 90posto faul u napadu, razmislite da li je Covic mogao da ovako odleti bez kontakta. Moguce da nije bio sa obe noge na parketu( mada je i to diskutabilno) ali je Renfrou mozda radila i ruka. Zanimljivo je da je Partizan na poklon dobio dva penala( Renfro), kada nije preneo loptu preko pola. I onda na sekudu do kraja situacija kada je definitivno bio faul Berona nad Lendejlom, ali treba malo ispratiti i guranje rukama Lendejla neposredno pre ( postoji mogucnost faula u napadu). Ubedjen sam da vecina dobrih sudija ovo ne bih sudila kao faul koji direktno odlucuje pobednika, vec im das produzetke da rese. Znaci, tri sporne situacije, sve idu u korist Partizana, malo je nerealno priznace te. Ipak, glavni problem zvezde je Tomic, zvezda je od ovog Partizana bolja za 10-15 razlike, i to bi svaki dobar trener realizovao.

ferdinand

pre 5 godina

Za ove znalce, nije faul u napadu samo ako igrač u odbrani stoji sa dve noge na parketu... Klasičan faul u napadu zbog odgurivanja desnom rukom. Sudija koji stoji na metar je "procenio" da Renfro nije potrebnim intezitetom odgurnuo Čovića. Mogao je da svira i floping Čoviću pošto ga Renfro nije dovoljno "jako" gurnuo. Rečju, sramota od sudijske odluke.

Ivan

pre 5 godina

Strucnjaci ne odlucuje se samo da li je faul u napadu ako igrac stoji sa obe noge na parketu ili ne, pogledajte kojom brzinom je renfro udario u njega i pogledajte gde mu stoje ruke. Da je samo ta odluka bila diskutabilna, pa da mozes da kazes da sudije nemaju nameru, nego citav niz u poslednjem minutu. Ova utakmica je jedna od najvecih sramota u istoriji srpske kosarke.

спортски уметник

pre 5 godina

Можда је фаул Ренфроа, можда је фаул одбране, јер се Човић евидентно кретао као Ренфроу и из овог угла не може да се донесе коначан суд, једино ако има камера са терена. Али ме веома занима зашто постоји ова вест, а не постоји "Да ли је Берон направио фаул у нападу, одгуривањем Маринковића пре тројке" или "Да ли је Цирбес направио кораке пре Берониве тројке" (чак 2 пут померио стајну ногу, али то нико из предграђа није видео). Или можда нека вест "Да ли је Давидовац кошаркаш или фудбалер"....јако вас боли, а боле ће вас још више!!!

ultrasrbin

pre 5 godina

Ivan NK, 17. februar 2019 22:28

Ajde da si u pravu, ali vidi se da se Covic kretao.
Sta imas da kazes za sviran faul odbrane kada je Jaramaz bio sa obe na zemlji ili za igranje nogom Davidovca kada su susdije pustile kontruvezdi umesto da daju Partizanu napad od 14 sekundi. Mozes li da mi kazes sta kazu pravila, a Cocic se ovde zaleteo i posle toga kao da ga udario tenk odleteo unazad. Mislim da se tu svira floping kao sto se i za kacenje o ruku svira namerni, a Belosevic to ponisti.

Da li su sudije krive za ispucavanje Simanica i Perperoglua?

severnjača

pre 5 godina

Covic nije bio sa dve noge na zemlji. Nema faula.
(Aristotel, 17. februar 2019 21:56)

Pogledaj sliku, Čović je sa obe noge na parketu! Vidi se i ruka Renfroa u kontaktu a ne telo! Čist faul u napadu a voleo bi i snimak faula Čovića da vidimo da li je pre toga isteklo 8 sekundi za prenos lopte! Ponavljam svim komentatorima večeras, POGLEDAJTE SLIKU I SVE JE JASNO, OBE NOGE NA PARKETU I ODGURIVANJE PROTIVNIKA RUKOM!

choldo

pre 5 godina

Kazete kretao se u odbrani? A kako da se igra odbrana ako se ne kreces???
Dal je sa obe noge na zemlji ili ne ima smisla ako se postavlja igracu koji je krenuo u reket na kos.

U ovom slucaju je probijanje odbranbenog igraca u polju koji ga prati, i cist faul u napadu.

nebitan srbin

pre 5 godina

grobar sam:covic je usao u putanju i svojom nogom je pokusao da se postavi za faul renfo da je nastavio kretanje bio bi cist faul u napadu ali on je krenuo unazad bilo je kontakta ali ni blizu onako kako je covic pao.samo ali samo zbog teatralnosti nije dobio faul.nije bilo wara za takve situacije pa je pustena igra.sledeca situacija je kada ss nad dobricem svira faul od cega i protiv cega.zadnje sekunde se ne prekidaju ali ono sto je uradio tragicar videla je cela hala i sudije.bilo bi stvarno sramota da ono ne prekinu.udarac laktom u telo se ne svira povlacenje za dres se ne svira koleno u koleno se ne svira cepanje se ne svira ali rodjace d e ruke na njevovoj mora da se svira jer nisu sjdije slepci.

Ivan NK

pre 5 godina

Kao bivsi kosarkaski sudija, moje skromno misljenje je da je bio (ocigledan) faul u napadu, u svakom slucaju sudije su posle ovog i ovakvog kontakta morale nesto svirati, ili faul u kapadu ili faul igraca odbrane ili tehnicku igracu odbrane radi simuliranja faula.

Nebojsa

pre 5 godina

Kontakta je ocigledno bilo, mada se i odbrambeni igrac doduse kretao... Moguce je da bi se ovo i sudilo da se Covic nije bacio skoro cetiri metra unazad i jos napravio kolut?! Ali svako stariji od dvanest godina je video da sudije nisu odlucile utakmicu. Zvezda je igrala divlju kosarku u napadu a tako se ne osvajaju titule. A i priupitati trenera zasto mu bek cuva centra na dve sekunde do kraja, pat onda gledati sudjenje...

truth

pre 5 godina

Hahahahahahahahahahah, kako moze da bude faul, Covic nije sa obe noge na zemlji trci Renfrou u putanju kretanja ovo moze samo da bude faul odbrane ako pitate nekoga ko je ikad igrao kosarku ili ista slicno...

Queen Roger

pre 5 godina

Dajte bre, potpuno sam neutralan briga me i za zvezdu i za partizan, sasvim slučajno sam ušao na vest. Ovo je čist faul od strane partizanovog igrača. Kakva pravila, kretanje u bloku i ostale gluposti??? Čist faul za zvezdu.

analitičar

pre 5 godina

ajd anketa:
da li je Dobrić prestupio kod drugog bacanja (sedam sekundi pre kraja), da li je Beron napravio korake (kada je driblao Novicu), da li je na (+ devet) igrač Zvezde igrao nogom, da li je Jaramaz napravio faul ili je bio faul u napadu, .....???

Snajder

pre 5 godina

Ne razumem zasto se toliko prica o ovoj situaciji,osnovno je da kad se igrac krece to je ili faul odbrane ili se nista ne svira,a kad se igrac ukopa u zemlju,to je faul u napadu,lepo smo svi videli Covic se sve vreme kretao a Renfro je samo malo jace usao u duel,to je sve,zasluzena pobeda Partizana,pozdrav.

Paranoji nema kraja

pre 5 godina

Znaci, tri sporne situacije, sve idu u korist Partizana, malo je nerealno priznace te.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SEnT, 17. februar 2019 22:19)

Kako to samo tri sporne situacije, ili su sporne samo one u poslednjih nekoliko sekundi, a tokom utakmice se ne računaju. Na primer, rvačko bacanje Gagića od strane Cirbesa, što je nesportski faul, a nije svirano ništa; ili igranje nogom igrača Zvezde iz čega je usledila kontra i prekidanje serije Partizana, a zatim i izjednačenje; ili lupanje po rukama Veličkovića kao lopatom bez faula; ili izmišljeni faulovi Pejdžu, Marinkoviću i Renfrou u samoj završnici (pre spornih momenata koje ti navodiš)... Ti poeni nisu važni? Da je svirano pošteno, ne bi ni bilo drame u završnici, Partizan bi ranije osigurao pobedu. Čović drami o faulu nad njegovim sinom, a tu nema faula jer se mlađi Čović kretao i ušao u putanju igrača koji vodi loptu, mogao je samo da bude faul odbrane. Da su sudije svirale faul, ne bi bilo trojke, ali bi ste vi svejedno sada kukali kako ste oštećeni tim faulom. Žalosno je i bezobrazno u isto vreme dovoditi u pitanje faul Berona nad Lendejlom, ono je čista nesportska, iz aviona se vidi kako ga drži za ruku i vuče. Zašto su sudije preinačili u običan faul? Zbog pritiska klupe Zvezde i pretnji. Da daju još jednu šansu. Lendejl je toliko pošten da nije shvati da je potrebno da promaši i tako pusti da iscure 2 desetinke. Ni jedan poraz ne umete sportski da podnesete.

Acika

pre 5 godina

Fića se prevrnuo kao da ga je udario autobus. Na snimku se nevidi lepo da li je bio ili nije. Treba bolji tj. drugi ugao. U svakom slučaju i da jeste i da nije faul grašaka je bilo na obe strane. Može se reći da tendencije nema

Ant

pre 5 godina

I prije Kupa se znalo ko ce ga osvojiti. Morao je biti Partizan.
Pejdz dobija drzavljanstvo, ali Odzo ne.
Sudije navlace za Partizan.
Renfrou se gleda kroz prste, faul za pobedu se svira 0.2 sekunde pre kraja.
Pritisak iz KSS na sudije je bio prevelik.

Metropola

pre 5 godina

Mozda bi i moglo da se svira da se ovaj nije bacio kao da ga je voz udario! Previse teatralno i sudija je imao utisak da ga ovaj farba.

KAZNA KRU

pre 5 godina

Ovo je moralo ovde da se prekine, ili je bio faul Renfroa ili faul Čovića, ali sudeći po tome kako se ovaj Renfro zaleteo nekontrolisano, jasno je da bi pre trebalo da on bude taj koji je načinio šrekršaj.

petarczv

pre 5 godina

Po grobarima mozes svom silinom nekog da odgurnes samo ako se on krece! Mozes i pesnicom da ga udaris u lice jer boze moj pa kretao se. Koje iskrivljeno tumacenje pravila zbog malo srece u bezvrednom kupu, ali kao sto vam se desio nolan smit desiće se opet. Radujte se ali necete dugo ni vi ni crnogorci

Dragi

pre 5 godina

A koliko je do toga bilo odluka sudija na štetu Partizana? To se ne računa? Na primer igranje nogom posle koga je usledila Zvezdina kontra ili nisu dosuđena bacanja prilikom Lendejlovog pokušaja igranja iz odbojke ili nije sviran 5 faul Cirbesu prilikom bloka u napadu, itd.

Milan

pre 5 godina

Jel to po vasem napadac moze u svakom trenutku da se nabije u odbrambenog ugraca koji trci pored njega i iznudi faul? U fazonu, trcao je, nije bio sa dve noge na parketu?
Ajde bre, na sta bi licila takva kosarka?
A sto se tice faula nad Lendejlom, da se to sudi ne bi mi bili svetski prvaci u USA nego Argentina. Da se odreknemo te titule, jer se to sudi?

Milan

pre 5 godina

Renfro se zaleteo ko sa treceg sprata. Nema sanse da se tako, u jednom koraku zaustavi bez zesceg kontakta.
Da li je Covic bio sa dve noge na zemlji? Nebitno jer nije on inicirao kontakt. Nije on utrcao u Renfroa nego obrnuto.
Znalci...laku noc

Iks

pre 5 godina

Svaka čast na anketi. Odlučeno je da je bio faul! Verujem da će ovo biti presudan argument kad se na zahtev Čovića bude radila ekspertiza. Očekujem da će posle toga CZ uzeti kup.

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

To je npr uradio Jaramaz u prvom poluvremenu, ali mu je dosudjen prekrsaj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Magnus, 17. februar 2019 21:43)

Majstore, Jaramaz je bio u polukrugu.

Shone Bg

pre 5 godina

cz je izgubila finale jer joj 1 sec pred kraj bek cuva centra u reketu. Shvatite to. Kad primis kos iz prekida, za 1 sec, u zadnjoj sec, pri egalu, nema kukanja.

Dve stvari bih istakao:

1. Meni se cini da je čovic bio u kretanju, mada iskreno, ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu. Da se čovic nije prevrnuo teatralno šest puta, kao da ga je iz trka nabo Tajson, verovatno bi faul bio sviran. Naravoucenije: ne preterivati sa floppingom.

2. Faul se svira jednako u prvoj, i poslednjoj sekundi, sve ostalo su urbane legende. U suprotnom bi u zadnjoj sekundi, kada je egal, bilo i nabadanja pesnicama, zasto da ne.

veliki strumf

pre 5 godina

Grobari, pa džabe ste vi igrali EL tolike godine, džabe se hvalite da znate košarku, pa vi osnove o faulovima ne znate. Jedan prica kretao se, drugi kaže nisu obe noge bile na parketu... Aloooo! Pa nije se Covic postavio pa da treba da mu budu obe noge na parketu. To je nemoguće! On uopšte ne ulazi u liniju kretanja Renfrou, već ide pored njega bas kao sto treba, a ovaj ga LAKTOM odguruje i to veoma snažno. Lakat je uvek faul u ovakvim slučajevima, kakve crne obe noge na parketu, pa jel vi gledate košarku uopšte? Ovo je čist faul na 30 i kusur sekundi do kraja, 72-71 i lopta za Zvezdu. Iz ovog faula Partizan daje kljucnu trojku. Naravno, Zvezda je mnogo kvalitetnija i do ovoga nije ni smelo doći, ali džabe kad nemamo trenera pa samo prangijamo. Zato mi nije ni zao sto smo izgubili niti mi je ovaj kup bitan - zao mi je sto nemamo igru i ni u ABA ništa nećemo napraviti.

LJ.B. 1/A

pre 5 godina

Navijac sam Partizana, ali ovo jeste bio faul u napadu.
Isto tako, bio je i faul na Lendejlom.
(PFC, 17. februar 2019 22:04)

A,da li bi uopste bilo faula na Lendejlom da je sviran faul u napadu pre toga?!

dejandddddd

pre 5 godina

Nije faul u napadu, svako ko zna nešto o košarci nema nedoumicu i da se ne lažemo postojao je faul u pialednjoj sekundi nad partizanov im igračem.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Strucnjaci ne odlucuje se samo da li je faul u napadu ako igrac stoji sa obe noge na parketu ili ne, pogledajte kojom brzinom je renfro udario u njega i pogledajte gde mu stoje ruke. Da je samo ta odluka bila diskutabilna, pa da mozes da kazes da sudije nemaju nameru, nego citav niz u poslednjem minutu. Ova utakmica je jedna od najvecih sramota u istoriji srpske kosarke.
(Ivan, 17. februar 2019 22:11)

Mislim da je veca sramota 5 na 3, i jos vam uz tu brojcanu prednost dosude 3 sekunde u reketu...

Бојан

pre 5 godina

Да је у првом полувремену Давидовац пресекао ногом контру Партизана,и умјесто да буде +11,Звезда је смањила на 6 разлике?Шбб,кбб...Пустите то,данас су били бољи.

Walldorf

pre 5 godina

Malocas sam cestitao IGRACIMA Partizana na fer i sportskoj borbi. Govorio o greskama naseg trenera Tomica. A onda sam pogledao dva zavrsna minuta utakmice. Zaustavljao sliku i analizirao. Zakljucio sam da je g.Covic apsolutno u pravu! Zato cu izloziti SAMO JEDNU situaciju i postaviti jednostavno pitanje. OK? Trojka Berona i pola kosa za Zvezdu. Ide napad Partizana i desava se "sporna" situacija. Evo i B92 postavlja isto pitanje.Uz to, da to malo rasclanimo. Ako jeste bio faul u napadu od strane Renfroa, zasto lopta nije dodeljena Zvezdi? Ako nije bilo faula u napadu, zasto Filipu Covicu nije svirana tehnicka greska zbog "flopinga"? U toj situaciji, sudije su MORALE reagovati!!! Ili faul, ili "floping". Zasto se sudije nisu oglasile??? Da su pokazali "floping", bilo bi jedno slobodno bacanje i izjednacenje(Eventualno) i neizvestan napad Partizana. Umesto reakcije, sudije su odlucile da ne rade svoj posao!!! Neshvatljivo, zaista. Da se sve ovo desilo u ranijem delu utakmice, ne bi bilo ovoliko buke. Medjutim, ovo su bili odlucujuci trenuci utakmice, pa je njihova nesporna greska jos veca. Moze se reci da su, samo u toj situaciji, skrojili konacan rezultat. Na kraju, moje slobodno zapazanje. Nemoguce je bez snaznog udarca odleteti skoro u reklame! Definitivno, bio je faul u napadu. Partizanu ide KRK, dok 70% Srbije moze samo da se pomiri sa nepravdom. Pa, uzivajte Grobari. Jer za to necete imati prilike u nastavku sezone. Sportski pozdrav!

Zlatko

pre 5 godina

Ja sam grobar ali se slažem da je ovde Zvezda oštećena. Čović nije stajao sa obe noge na parketu nego se kretao. Pao je kao da ga je udario brzi voz i to je klasičan floping (gluma). Trebao je dobiti tehničku. Sudije nisu imale hrabrosti da to odsviraju i ispalo je gore za Zvezdu, dobili su trojku. Igrači fer, osuda grobara zbog vulgarnog spominjanja Vesne.

Džoni

pre 5 godina

Covic se krece, nema faula, jasno kosarkasko pravilo .
(Mali od palube, 17. februar 2019 22:37)

Kakve veze ima što se kreće, Čović trči pored njega a Renfro se nabija ramenom i rukom u njega i bukvalno ga oduva da bi sebi napravio mesta da šutira? Po vama onda igrač koji vodi loptu može ramenom i rukom da odgurne svog čuvara dok ga ovaj prati i čuva? Ne bih baš rekao da je tako. Čović ovakav floping kako kažete nije mogao da odglumi da ga ovaj nije katapultirao? Iskreno ja sam kao i mnogi bio ubeđen da je ovo prekršaj i da je sudija prekinuo igru jer je na momenat sve i stalo i onda Renfro ostaje sam i pogađa za tri? Nekome se ovde morao svirati faul, ako nije bio na Čoviću onda je bio od Čovića(mada teško baš ovako odleteti) ali je nešto moralo da se svira?

sef strucnog staba

pre 5 godina

Koje iskrivljeno tumacenje pravila zbog malo srece u bezvrednom kupu, ali kao sto vam se desio nolan smit desiće se opet. Radujte se ali necete dugo ni vi ni crnogorci
(petarczv, 17. februar 2019 22:05)

Plači!

Ivan

pre 5 godina

Ako si nerealan grobar kao 100 posto njih, onda nije. Druga stvar, ako nije navlacenje bilo za partizan, kako objasnjavate da 3 odluke koje su 50:50 bas sve tri dosudjene u korist partizana u poslednjih 30 sekundi. I sta je dobijeno ovom utakmicom? Umesto praznika kosarke, napravili su situaciju da se do kraja sezone derbiji igraju na krv i noz zbog vestackog pokusaja da se reanimira partizan kao klub u regionu koji je nekada nesto znacio. Da li mislite vi da zvezda nece imati odgovor na ovo za dve nedelje u sledecem derbiju?

Vlad72

pre 5 godina

Sramota.Pominjati to kao situaciju koja je sporna zaista... Mlađani Čović a je dobro prošao da nedobije ličnu.Jasno se u vidi kretnja u odbrani...a i namera dotičnog da iznudi faul.Tačka.

MaironDrake

pre 5 godina

Nisam imao priliku da gledam celu utakmicu, u inostranstvu zivim, ali ovo u poslednjih 30 sec je tragikomicno. Cist faul u napadu i onda faul na 0.2 sec do kraja. Ako ovo nije faul ond nije ni ono na 0.2...

mada

pre 5 godina

Fotografija je zaustavljena u momentu kontakta,vidi se da Čović ne stoji ispred sa obe noge na zemlji već bočno ulazi u liniju kretanje.Jasno kao dan.

kocka2

pre 5 godina

floping i to u kretnji.. bolje analizirajte kako zvezda nije postavila normalan napad u poslednjih 6-7 akcija i da nije bilo pogodaka niiscega barona, utakmica bi se resila bez ikakve drame..

popov

pre 5 godina

Kakav faul..?? Čović nije bio ni blizu da se postavi. To što je on dečko u fizičkoj formi, za možda drugu ligu, što ima višak kilograma, što ima pristup, donekle rekreativni.. ili ajde, za drugu ligu, to nije Renfroov problem. Filip mislio onako ležerno da mu uđe u pitanju, pa kao biće faul u napadu.. Ni blizu! Izgledalo je žestoko samo zato, i upravo zato, što Filip Čović ne može da odgovori ovom ritmu košarke. Videli smo ga u polufinalu da ne može da dođe do vazduha. I Zvezda je izgubila upravo zato što misli da na ovom nivou može da se igra sa putnikom u sastavu. I to ne na bilo kojoj poziciji, nego plejmejker. Jadno.. naravno i da se ne svira faul na 0,2 do kraja. Ali nije se zato izgubilo.. već zato što je prijateljski, neozbiljan pristup. Sin, da bi bio u ekipi, mora da bude, ne kao ostali, nego duplo bolji! Duplo! A ovaj nema ni nivo ostalih. Ne razumem.. šta su mislili.. ne igramo Evroligu, pa hajde može Filip da prošverca.. I ajde što nije prirodan atleta, nego što očigledno ne živi zdrav život, neophodan za ovaj nivo napora.

Del Piero#10

pre 5 godina

Čović se kreće i ulazi u liniji kretanja Renfrou tako da nema govora o faulu. Kada je Perperoglu pregazio Jaramaza u reketu u prvom poluvremenu, a ovaj je još mirno stajao, sudije su svirale Jaramazu faul. Plus je Čović previše teatralno pao, kao kamion da ga udario, umalo u parter da se baci.

svima su stavili amove

pre 5 godina

Da li iko normalan misli da bi to odlučilo utakmicu?To je isto kao da se u fudbalu buni neko zbog kornera ili auta...Jeste bila ljudi zadnja sekunda ali faul je bio kao KUCA...Zvezda je izgubila utakmicu jer nije imala Trinkijerija na klupi...Zvezda ima realno 2 puta kvalitetnije igrače...Pitao bi Covica da li bi se budio da je rezultat bio 10 poena za Zvezdu na kraju utakmice u vezi tog detalja?!

Ivan

pre 5 godina

Partizan je prvak. Placite.
(kradi trofej simone, 17. februar 2019 21:36)

Partizan nije nikakav prvak vec godinama, ovo je kup. Kada se igra na jednu utakmicu partizan uvek moze da navuce I da ukrade i da pobedi. Kada se bude igrala finalna serija u KLS, I polufinalu ABA lige, videcete ko je prvak. Pritom Zvezda ce biti kompletna, a partizan od ovoga bolje ne moze.

Mailman

pre 5 godina

Obe noge na parketu, to je uslov za faul. 
To je npr uradio Jaramaz u prvom poluvremenu, ali mu je dosudjen prekrsaj.
(Magnus, 17. februar 2019 21:43)

Decko, obe noge vec nekoliko godina nisu uslov. Gleda se da li se telo odbrambenog igraca nalazi u prirodnom polozaju i pokret igraca u napadu. Ovo je bio skolski primer faula u napadu.

bo

pre 5 godina

Pa ljudi ovo se uci u petlicima,kakav crni faul.Mogao je i tehnicku da dobio zbog flopa.
(Lex, 17. februar 2019 21:36)

Ok, sto onda nije svirana tehnicka, nego je pustena otvorena trojka?

e moji ostrašćeni navijači

pre 5 godina

kontakt je postojao i morali su da sviraju, ne bi pogrešili da su svirali faul za bilo koga.. Ovako su sudije uticale na utakmicu - šta god da sviraju ne bi bila trojka i to bi drugačije okrenulo poslednjih pola minuta

3210

pre 5 godina

Pa kretao se u bloku,bukvalno mu je skočio u putanje.
Ne da mu obe noge nisu na parketu pitanje je da li mu je ijedna bila.

Greška sudija je jedino što nisu svirale faul za Partizan i dva bacanje,verovatno je zbog toga CZ oštećena.

duledudule

pre 5 godina

a u ljudi gledao sam Barsa Real aj sto su za ma ji faul od.ovoga svirali Ertelu u napadu nego sto nisu svirali cist faul nad Singltonom u kontri lik mu udara nokaut i nista,posle toga real kos faul za pola kosa.I onda na kraju priznaju Tomicu kos kao silazna putanja iako je orvo udarila obruc pa tablu.haos

J

pre 5 godina

Ako ćemo da pričamo pa Ristićev čist faul u napadu na Jaramazu nije sviran, i vi hoćete ovo da Vam svira kao faul u napadu da li ste i malo realni? FLOPING.

GM

pre 5 godina

I da li su sudije organizovano odbije da pogledaju u semafor,
kada je Belosevic svirao faul Covicu nad Renfroom na njegovoj polovini, a prošlo 9 sekundi... ili im neko zabranio da gledaju i semafor na kome je pisalo 15 sekundi...

O gledanju snimka ni da ne pričamo.

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

Stvar je u držanju kriterijuma, a toga nije bilo. Ako sude tako da ovo nije faul, onda nije ni faul kada je Renfro izašao u aut kada nije preneo loptu na vreme, a svakako da nije ni na 1sec pre kraja...

Magnus

pre 5 godina

Kad je Dobric izjednacio na 74:74, prije kosa Cirbes se hvata za mrezicu, vidi se na snimku jasno kao dan.
Tu nema nista sporno, ovde je pitanje da li je Covic bio s obe noge na parketu.

Milan

pre 5 godina

Auu tek sad vidim kolko je Partizan oštećen.
Ovo se u normalno košarci karakteriše kao floping,ali poštoje ovo srpska košarka ovo mora biti bar faul nad Remfrom.
Kakvo ste samo pitanje postavili?! Au

Dragan

pre 5 godina

Sramota me sto navijam za Partizan posle ovog snimka, a pre toga cist faul nad Cirbesom i vise od 8 sekundi prevodimo loptu preko pola a sudi se faul Covicu. Ovo cista srca pisem

sreta

pre 5 godina

Ajd stavite anketu da li je nogom igrao igrac Zvezde na plus 9 za Partizan u cistoj kontri...
(Gosko, 17. februar 2019 21:37)

samo se nadaj...ne stizu od silne kuknjave i plakanja...

Ivan

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan.
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima.
(Prle, 17. februar 2019 21:30)

Bio je sa obe noge na zemlji u trenutku kada ga je Renfro lansirao u reklame. Pre toga nije preveo loptu za 8 sekundi i brze bolje mu svirali faul. Razvalicemo vas zbog ovoga u svim derbijima do kraja.

cv

pre 5 godina

Isto koliko je i floping. Znaci covek od sedamdeset kila ne moze nikog ovoliko da oduva. Plus sto Filip nije bio dobro postavljen. Da nije odglumatao da odleti deset metara mozda bi mu i dali faul.

Batko

pre 5 godina

Hocete cijelu utakmicu analizirati ovako? Odgovor na ovo pitanje je nije napravio faul. Covic trci svo vrijeme i ni u jednom trenutnku nije stajao sa obe noge na parketu. Ajmo sledeca anketa, je li ovo flop ?

Carski

pre 5 godina

Da li iko normalan misli da bi to odlučilo utakmicu?To je isto kao da se u fudbalu buni neko zbog kornera ili auta...Jeste bila ljudi zadnja sekunda ali faul je bio kao KUCA...Zvezda je izgubila utakmicu jer nije imala Trinkijerija na klupi...Zvezda ima realno 2 puta kvalitetnije igrače...Pitao bi Covica da li bi se budio da je rezultat bio 10 poena za Zvezdu na kraju utakmice u vezi tog detalja?!
(svima su stavili amove, 17. februar 2019 21:31)

Aman brate bukvakno si svaku vest veceras komentarisao, svaku u vez finala, jesi ti brate room 1408 samo promenio ime?

ovo je odlučilo utakmicu

pre 5 godina

Savršeni screenshot sportske redakcije objasnio! Čović koji ulazi u liniju kretanja i leti sa jedne noge kao da ga je upucao. Mogao je samo da dobije tehničku zbog flopping-a.
(Darko, 17. februar 2019 21:34)

A ruka Renfroa? To nisi primetio. Čović mu je ušao u putanju, nije stajao sa obe noge ali je odgurnut rukom. Faul je čist kao suza isto kao i poslednji

bocko

pre 5 godina

zvezda je izgubila jer je primila kos za 1 sekundu .. kako moze bek da ti ostane ispod kosa na centru a samo ispod kosa ne sme za to vreme da primi loptu ..kakve sudije kakve gluposti krenimo od sebe prvo ..

Urke

pre 5 godina

Pa ljudi ovo se uci u petlicima,kakav crni faul.Mogao je i tehnicku da dobio zbog flopa.

Majstore ili je simuliranje za tehnicku ili faul za Zvezdu...ne moze da se nista ne svira!

Регулатор

pre 5 godina

Јесте био фаул. Требало је да погледају снимак после тројке. Ипак грешке се догађају. На крају је такође био фаул над Лендејлом.

ferdinand

pre 5 godina

Da je Čović stajao u mestu bio bi faul u napadu ali Čović mu je uleteo u putanju pa je dobro prošao što mu sudija nije svirao faul. U nekim ligama bi dobio i tehničku za simulaciju (flopping) tako da je sve u svemu dobro prošao.

CisTo_onaKo

pre 5 godina

to sto je ovaj poletio kao da je katapultiran iz topa ne znaci i da je faul.Ko je trenirao kosarku zna da u ovakvim situacijama igrac odbrane mora da bude sa obe noge na zemlji,a on se ocigledno je kretao i ulazio u putanju napadacu.

Darko

pre 5 godina

Savršeni screenshot sportske redakcije objasnio! Čović koji ulazi u liniju kretanja i leti sa jedne noge kao da ga je upucao. Mogao je samo da dobije tehničku zbog flopping-a.

Darko

pre 5 godina

Savršeni screenshot sportske redakcije objasnio! Čović koji ulazi u liniju kretanja i leti sa jedne noge kao da ga je upucao. Mogao je samo da dobije tehničku zbog flopping-a.

svima su stavili amove

pre 5 godina

Da li iko normalan misli da bi to odlučilo utakmicu?To je isto kao da se u fudbalu buni neko zbog kornera ili auta...Jeste bila ljudi zadnja sekunda ali faul je bio kao KUCA...Zvezda je izgubila utakmicu jer nije imala Trinkijerija na klupi...Zvezda ima realno 2 puta kvalitetnije igrače...Pitao bi Covica da li bi se budio da je rezultat bio 10 poena za Zvezdu na kraju utakmice u vezi tog detalja?!

cv

pre 5 godina

Isto koliko je i floping. Znaci covek od sedamdeset kila ne moze nikog ovoliko da oduva. Plus sto Filip nije bio dobro postavljen. Da nije odglumatao da odleti deset metara mozda bi mu i dali faul.

sryugos

pre 5 godina

Koji faul u napadu? Pogledajte malo bolje, Filip Čović je nogama zaostajao u odnosu na partizanovog igraca, nije bio nogama ispred vec sa strane...
(Dejan, 17. februar 2019 23:37)

Ako ti nije jasno da je ovo cist faul u napadu onda batali kosarku. Jer jeste cist faul u napadu.

оће то

pre 5 godina

@ Koliko ljidi nemaju pojma. Znaci ako se kreces i napadac te odgurne, udari to nije faul? Samo zato sto si se kretao?!? Grobari kapiram da vam je tesko svenove godine ali dajte malo realnosti mislio sam da se razumete u kosarku
(petarczv, 17. februar 2019 23:04) Ти си, дечко, тотално нереалан. Ренфро левом руком води лопту, а десном је регуларно гради. Човић му улеће у питању кретања, тако и да је наставио кретњу према кошу Ренфро никако није могао да направи фаул у нападу јер је био бар за корак бржи од Човића. Овде се Ренфро паметно зауставио, Човић у жељи да се намести и изнуди фаул у нападу због наводног одгуривања руком прави флопинг и одлеће 3 метра као да га је Миличић ударио (потез Ренфроа руком никако није одгуривање, већ апсолутно регуларно грађење лопте). Ја сам за вас знао да немате појма о кошарци.

Batko

pre 5 godina

Hocete cijelu utakmicu analizirati ovako? Odgovor na ovo pitanje je nije napravio faul. Covic trci svo vrijeme i ni u jednom trenutnku nije stajao sa obe noge na parketu. Ajmo sledeca anketa, je li ovo flop ?

Zdrav razum

pre 5 godina

Po logici navijaca Partizana ukoliko igrac nije sa obje noge na parketu onda imas pravo da ga lansiras u orbitu?Au sta sve covjek nece procitati.Cestitke na ovakvom kupu,to je to za vas od trofeja.

Stop aparthejdu

pre 5 godina

Da li je faul u napadu ili ne to je sudijsko uverenje. Nesankcionisanje neprevođenje lopte preko pola za 8 s je materijalna povreda pravila.

3210

pre 5 godina

Pa kretao se u bloku,bukvalno mu je skočio u putanje.
Ne da mu obe noge nisu na parketu pitanje je da li mu je ijedna bila.

Greška sudija je jedino što nisu svirale faul za Partizan i dva bacanje,verovatno je zbog toga CZ oštećena.

Ivan

pre 5 godina

Ako si nerealan grobar kao 100 posto njih, onda nije. Druga stvar, ako nije navlacenje bilo za partizan, kako objasnjavate da 3 odluke koje su 50:50 bas sve tri dosudjene u korist partizana u poslednjih 30 sekundi. I sta je dobijeno ovom utakmicom? Umesto praznika kosarke, napravili su situaciju da se do kraja sezone derbiji igraju na krv i noz zbog vestackog pokusaja da se reanimira partizan kao klub u regionu koji je nekada nesto znacio. Da li mislite vi da zvezda nece imati odgovor na ovo za dve nedelje u sledecem derbiju?

xxx

pre 5 godina

Kao bivsi kosarkaski sudija, moje skromno misljenje je da je bio (ocigledan) faul u napadu, u svakom slucaju sudije su posle ovog i ovakvog kontakta morale nesto svirati, ili faul u kapadu ili faul igraca odbrane ili tehnicku igracu odbrane radi simuliranja faula.
(Ivan NK, 17. februar 2019 22:28). Čoviću ti li si ???

slucajni prolaznik

pre 5 godina

Da je bio faul sudija bi ga svirao! Zasto gospodin ne kaze da li je bio faul Simanica nad Jaramazom ( cist faul u napadu u prvom poluvremenu, iz udzbenika postavljanje odbrane ) Taj sudija Belosevic koji je potkradao Zvezdu celu utakmicu je dosudio faul odbrane! Covek samo kuka, dugo godina, prosle sezone Buducnost, sad Partizan... svi treba da se iskljuce iz lige i da se takmice samo FMP i Zvezda...

Srle

pre 5 godina

Svako zna da je faul u napadu samo kad odbrambeni igrač stoji sa obe noge i sruši ga igrač u napadu, u ovom slučaju Čović uleće u putanju kretanja što nije faul u napadu

boki072

pre 5 godina

KAO PRVO NE UTRCAVA COVIC U NJEGA NEGO RENFRO NA METER IPO OD COVICA ISPRUZA DESNU RUKU I DIREKNO ULECE U NJEGA LAKTOM I NOGOM POGLEDAJ TAJ RASKORAK,,,PRI TOME SE VIDI DA NEMA NAMERU DA OBIDJE COVICA ILI DA MENJA PRAVAC KRETANJA NEGO DIREKNO U NJEGA,,IMAS SNIMAK NA B92 PA POGLEDAJ,

PredragDrobnjak

pre 5 godina

Jok nije bio faul!
Na drugoj strani je svirao nekoliko faulova za koje nisam uspeo da utvrdim jel uopšte bilo bar malo kontakta a kad je situacija na drugoj polovini terena tad je dozvoljena tzv "muška igra"!
Sve one "ničije lopte", odnosno, faulovi koji su na ivici, su svirani u korist partizana, celo veče!
Ono na kraju jeste bio faul i tu sudija nije pogrešio, ali je celu utakmicu navlačio za partizan i rukama i nogama, kao i ne sviranje faula o kojem polemišemo a koje je direktno uticalo na pobednika utakmice!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Superbike, 17. februar 2019 23:00)

Nije sramota izgubiti ali je sramota biti nesportista.Ja ovde vidim kretanje u bloku, Covic junior nije obema nogama bio na zemlji, samo u tom slucaju bi sudije imale elemenata da sviraju faul u napadu umesto evidentnog floopinga.Cak i da je bio faul, to nije odlucilo ishod meca.
Bilo je itekako gresaka i ne stetu Partizana.Seti se one kontre kada neko od centara Zvezde zaustavlja loptu nogom, igrac sam u kontri i umesto +11, Zvezda iz kontre smanjuje na +7, potom su usledile one majstorije Davidovca.Takodje, situacija iz prvog poluvremena kada nas igrac(ne secam se tacno koji) stoji obema nogama na zemlji, igrac Zvezde nalece i naskace na njega, rusi ga i sudija svira slobodna bacanja za Zvezdu.
Bilo je gresaka na stetu oba kluba, budite sportisti i cestitajte zasluzenu pobedu.Ziveo Partizan i majka Srbija!

MaironDrake

pre 5 godina

Nisam imao priliku da gledam celu utakmicu, u inostranstvu zivim, ali ovo u poslednjih 30 sec je tragikomicno. Cist faul u napadu i onda faul na 0.2 sec do kraja. Ako ovo nije faul ond nije ni ono na 0.2...

Džoni

pre 5 godina

Covic se krece, nema faula, jasno kosarkasko pravilo .
(Mali od palube, 17. februar 2019 22:37)

Kakve veze ima što se kreće, Čović trči pored njega a Renfro se nabija ramenom i rukom u njega i bukvalno ga oduva da bi sebi napravio mesta da šutira? Po vama onda igrač koji vodi loptu može ramenom i rukom da odgurne svog čuvara dok ga ovaj prati i čuva? Ne bih baš rekao da je tako. Čović ovakav floping kako kažete nije mogao da odglumi da ga ovaj nije katapultirao? Iskreno ja sam kao i mnogi bio ubeđen da je ovo prekršaj i da je sudija prekinuo igru jer je na momenat sve i stalo i onda Renfro ostaje sam i pogađa za tri? Nekome se ovde morao svirati faul, ako nije bio na Čoviću onda je bio od Čovića(mada teško baš ovako odleteti) ali je nešto moralo da se svira?

Shone Bg

pre 5 godina

@Sabre

da li si realan? Dzok primio loptu u reketu, ide na skok sut, i u vazduhu ga covek hvata za ruku? Tu je, po tebi, bitno sto tom rukom nije sutirao?

Jedino sto nije faul u tom slucaju je cista banana nakon izbacaja, ako je lopta u uzlaznoj putanji. Ne postoji situacija u kosarci u kojoj je napadac zasticeniji. U konkretnom slucaju, postoje osnove i za nesportsku, sto je bolje da nije svirano.

Jedini problem kojim delije treba da se bave je sledeci: zasto vas trener misli da ce cirbes spreciti Sy-ja, onako krakatog, visokog i skocnog da doda loptu nekom u reket, i zasto bek cuva Dzoka, koji te vrljoke daje kad oces? Jer, za sekund lopta moze samo u reket, za van boje vremena nema.

Ja sam u kosarci bio wanabe junior, pa te stvari znam, prirodne su mi nekako, a velikih tekmi nemam u rukama, za razliku od vaseg trenera.

petarczv

pre 5 godina

Po grobarima mozes svom silinom nekog da odgurnes samo ako se on krece! Mozes i pesnicom da ga udaris u lice jer boze moj pa kretao se. Koje iskrivljeno tumacenje pravila zbog malo srece u bezvrednom kupu, ali kao sto vam se desio nolan smit desiće se opet. Radujte se ali necete dugo ni vi ni crnogorci

bo

pre 5 godina

Pa ljudi ovo se uci u petlicima,kakav crni faul.Mogao je i tehnicku da dobio zbog flopa.
(Lex, 17. februar 2019 21:36)

Ok, sto onda nije svirana tehnicka, nego je pustena otvorena trojka?

Регулатор

pre 5 godina

Јесте био фаул. Требало је да погледају снимак после тројке. Ипак грешке се догађају. На крају је такође био фаул над Лендејлом.

Dejan

pre 5 godina

Koji faul u napadu? Pogledajte malo bolje, Filip Čović je nogama zaostajao u odnosu na partizanovog igraca, nije bio nogama ispred vec sa strane...

GM

pre 5 godina

I da li su sudije organizovano odbije da pogledaju u semafor,
kada je Belosevic svirao faul Covicu nad Renfroom na njegovoj polovini, a prošlo 9 sekundi... ili im neko zabranio da gledaju i semafor na kome je pisalo 15 sekundi...

O gledanju snimka ni da ne pričamo.

petarczv

pre 5 godina

Koliko ljidi nemaju pojma. Znaci ako se kreces i napadac te odgurne, udari to nije faul? Samo zato sto si se kretao?!? Grobari kapiram da vam je tesko svenove godine ali dajte malo realnosti mislio sam da se razumete u kosarku

Walldorf

pre 5 godina

Malocas sam cestitao IGRACIMA Partizana na fer i sportskoj borbi. Govorio o greskama naseg trenera Tomica. A onda sam pogledao dva zavrsna minuta utakmice. Zaustavljao sliku i analizirao. Zakljucio sam da je g.Covic apsolutno u pravu! Zato cu izloziti SAMO JEDNU situaciju i postaviti jednostavno pitanje. OK? Trojka Berona i pola kosa za Zvezdu. Ide napad Partizana i desava se "sporna" situacija. Evo i B92 postavlja isto pitanje.Uz to, da to malo rasclanimo. Ako jeste bio faul u napadu od strane Renfroa, zasto lopta nije dodeljena Zvezdi? Ako nije bilo faula u napadu, zasto Filipu Covicu nije svirana tehnicka greska zbog "flopinga"? U toj situaciji, sudije su MORALE reagovati!!! Ili faul, ili "floping". Zasto se sudije nisu oglasile??? Da su pokazali "floping", bilo bi jedno slobodno bacanje i izjednacenje(Eventualno) i neizvestan napad Partizana. Umesto reakcije, sudije su odlucile da ne rade svoj posao!!! Neshvatljivo, zaista. Da se sve ovo desilo u ranijem delu utakmice, ne bi bilo ovoliko buke. Medjutim, ovo su bili odlucujuci trenuci utakmice, pa je njihova nesporna greska jos veca. Moze se reci da su, samo u toj situaciji, skrojili konacan rezultat. Na kraju, moje slobodno zapazanje. Nemoguce je bez snaznog udarca odleteti skoro u reklame! Definitivno, bio je faul u napadu. Partizanu ide KRK, dok 70% Srbije moze samo da se pomiri sa nepravdom. Pa, uzivajte Grobari. Jer za to necete imati prilike u nastavku sezone. Sportski pozdrav!

aleksandar

pre 5 godina

Bio je cist faul,zalece se i ulazi totalno neoprezno ramenom u igraca...ali je Zvezda toliko bila ocajna pogotovo u napadu celu utakmicu da je Partizan zasluzio da pobedi..isto tako je bio cist faul Berona na kr
aju...Cestitke Partizanu na pobedi od zvezdasa

boki072

pre 5 godina

FAUL 100 POSTO renfro na meter ipo od covica ispruza desnu ruku i derekno ide u njega udaraga lakto i ulece i nogom desnom u covketa pri tome nema nameru da ga obidje ,,

Ivan

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan.
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima.
(Prle, 17. februar 2019 21:30)

Bio je sa obe noge na zemlji u trenutku kada ga je Renfro lansirao u reklame. Pre toga nije preveo loptu za 8 sekundi i brze bolje mu svirali faul. Razvalicemo vas zbog ovoga u svim derbijima do kraja.

Bodibond

pre 5 godina

Nije, ali je onaj neki Zvezdin igrac broj 22 napravio faul na Jaramazu, tacnije skocio na Ognjena, nakon cega je dodeljeno Zvezdi dva slobodnjaka.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Poslati snimak svim kosarkaskim organizacijama u Evropi!!!!
(Aleksej:,,Kradja kupa da se opravdaju Sns milioni”, 17. februar 2019 22:53)

Obavezno i na Comedy Central.

Ivan

pre 5 godina

Strucnjaci ne odlucuje se samo da li je faul u napadu ako igrac stoji sa obe noge na parketu ili ne, pogledajte kojom brzinom je renfro udario u njega i pogledajte gde mu stoje ruke. Da je samo ta odluka bila diskutabilna, pa da mozes da kazes da sudije nemaju nameru, nego citav niz u poslednjem minutu. Ova utakmica je jedna od najvecih sramota u istoriji srpske kosarke.

Shone Bg

pre 5 godina

cz je izgubila finale jer joj 1 sec pred kraj bek cuva centra u reketu. Shvatite to. Kad primis kos iz prekida, za 1 sec, u zadnjoj sec, pri egalu, nema kukanja.

Dve stvari bih istakao:

1. Meni se cini da je čovic bio u kretanju, mada iskreno, ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu. Da se čovic nije prevrnuo teatralno šest puta, kao da ga je iz trka nabo Tajson, verovatno bi faul bio sviran. Naravoucenije: ne preterivati sa floppingom.

2. Faul se svira jednako u prvoj, i poslednjoj sekundi, sve ostalo su urbane legende. U suprotnom bi u zadnjoj sekundi, kada je egal, bilo i nabadanja pesnicama, zasto da ne.

bocko

pre 5 godina

zvezda je izgubila jer je primila kos za 1 sekundu .. kako moze bek da ti ostane ispod kosa na centru a samo ispod kosa ne sme za to vreme da primi loptu ..kakve sudije kakve gluposti krenimo od sebe prvo ..

Tom

pre 5 godina

Navijam za Partizan i mozda je bio faul u napadu ,jer se vidi da je Renfro ispruzio ruku, ali mislim da je to jedina sudijska odluka koja je isla na stetu Zvezde. Ako se uzme u obzir sutuacija kada je Jaramazu dosudjen faul, kada nije dosudjeno ocigledno igranje nogom kao i koraci Berona kad je dao trojku, moze se reci da su sudije bile naklonjenije Zvezdi.

truth

pre 5 godina

Hahahahahahahahahahah, kako moze da bude faul, Covic nije sa obe noge na zemlji trci Renfrou u putanju kretanja ovo moze samo da bude faul odbrane ako pitate nekoga ko je ikad igrao kosarku ili ista slicno...

taras murga

pre 5 godina

Vidi se jasno da igrac FMP-a2 ulazi u liniju kretanja i ometa igraca partizana. U momentu sudara stoji samo na jednoj nozi. Znaci da nije faul.

Carski

pre 5 godina

Da li iko normalan misli da bi to odlučilo utakmicu?To je isto kao da se u fudbalu buni neko zbog kornera ili auta...Jeste bila ljudi zadnja sekunda ali faul je bio kao KUCA...Zvezda je izgubila utakmicu jer nije imala Trinkijerija na klupi...Zvezda ima realno 2 puta kvalitetnije igrače...Pitao bi Covica da li bi se budio da je rezultat bio 10 poena za Zvezdu na kraju utakmice u vezi tog detalja?!
(svima su stavili amove, 17. februar 2019 21:31)

Aman brate bukvakno si svaku vest veceras komentarisao, svaku u vez finala, jesi ti brate room 1408 samo promenio ime?

budite bar jednom realni.

pre 5 godina

Da li je moguce da neko tvrdi da nije faul u napadu. Ljudi sam igrac partizana se zbunio sto sudija nije svirao faul. O kakve obe noge na parketu pricate pa to se vec godinama ne svira.P[ogledajte kakvom silinom je udario Covica ramenom u grudi.

petarczv

pre 5 godina

Covic se krece, nema faula, jasno kosarkasko pravilo . 
(Mali od palube, 17. februar 2019 22:37)

Po tvom mišljenju trebao je da legne?! Znaci ako se odbrambeni igrac krece napadac ima pravo da ga udari? Moze usput i pesnicom da ga zabode u glavu i nema faula jer se covek kretao?!

Jao malo je jedan nolan smit...

hans

pre 5 godina

zanimljivo da nikakve reakcije ni klupe ni igraca nije bilo odmah nakon kontakta verovatno racunajuci da su dobro prosli ( osim pogodka Renfroa ) sudije nisu svirale nista drugo flopping na pr. Da je Renfro promasio sut sasvim druga prica.

A da I faul u zadnjim sekundama se naravno svira isto kao I u prvim u protivnom zasto bi se uopste I igrali zadnji sekundi ako se tad ne sviraju faulovi!

Mailman

pre 5 godina

Obe noge na parketu, to je uslov za faul. 
To je npr uradio Jaramaz u prvom poluvremenu, ali mu je dosudjen prekrsaj.
(Magnus, 17. februar 2019 21:43)

Decko, obe noge vec nekoliko godina nisu uslov. Gleda se da li se telo odbrambenog igraca nalazi u prirodnom polozaju i pokret igraca u napadu. Ovo je bio skolski primer faula u napadu.

veliki strumf

pre 5 godina

Grobari, pa džabe ste vi igrali EL tolike godine, džabe se hvalite da znate košarku, pa vi osnove o faulovima ne znate. Jedan prica kretao se, drugi kaže nisu obe noge bile na parketu... Aloooo! Pa nije se Covic postavio pa da treba da mu budu obe noge na parketu. To je nemoguće! On uopšte ne ulazi u liniju kretanja Renfrou, već ide pored njega bas kao sto treba, a ovaj ga LAKTOM odguruje i to veoma snažno. Lakat je uvek faul u ovakvim slučajevima, kakve crne obe noge na parketu, pa jel vi gledate košarku uopšte? Ovo je čist faul na 30 i kusur sekundi do kraja, 72-71 i lopta za Zvezdu. Iz ovog faula Partizan daje kljucnu trojku. Naravno, Zvezda je mnogo kvalitetnija i do ovoga nije ni smelo doći, ali džabe kad nemamo trenera pa samo prangijamo. Zato mi nije ni zao sto smo izgubili niti mi je ovaj kup bitan - zao mi je sto nemamo igru i ni u ABA ništa nećemo napraviti.

Воип

pre 5 godina

Класични фаул у нападу. Ако ово нису свирали нису требали ни оно у задњој секунди па нека реше меч у надокнади. Али то је Србија где је спорт у другом плану а интереси на првом. Имам два дечака који се баве фудбалом, и верујте да сам доживео да гледам навлачења за противнике а у питању су баш мала деца. Па се запиташ шта ли се онда ради у старијим категоријама? Партизан и Звезда су највеће зло за спорт у Србији али да њих нема опет би неки други играли исте улоге, једноставно такав смо народ. Бежите децо одавде што пре и што даље.

Ivan

pre 5 godina

Partizan je prvak. Placite.
(kradi trofej simone, 17. februar 2019 21:36)

Partizan nije nikakav prvak vec godinama, ovo je kup. Kada se igra na jednu utakmicu partizan uvek moze da navuce I da ukrade i da pobedi. Kada se bude igrala finalna serija u KLS, I polufinalu ABA lige, videcete ko je prvak. Pritom Zvezda ce biti kompletna, a partizan od ovoga bolje ne moze.

Laki

pre 5 godina

Kako može da bude faul u napadu kada se mlađi Čović kreće u odbrani. Pokušao je da iscenira faul,ali sudije nisu nasele. Nešto mi žao starijeg Čovića. U zadnje dve godine samo uzeto prvenstvo Srbije. Pod velikim znakom pitanja i ovogodišnja ABA liga. Kako opravdati uložene pare?Nije mu baš lako.

KAZNA KRU

pre 5 godina

Ovo je moralo ovde da se prekine, ili je bio faul Renfroa ili faul Čovića, ali sudeći po tome kako se ovaj Renfro zaleteo nekontrolisano, jasno je da bi pre trebalo da on bude taj koji je načinio šrekršaj.

Ivan NK

pre 5 godina

Kao bivsi kosarkaski sudija, moje skromno misljenje je da je bio (ocigledan) faul u napadu, u svakom slucaju sudije su posle ovog i ovakvog kontakta morale nesto svirati, ili faul u kapadu ili faul igraca odbrane ili tehnicku igracu odbrane radi simuliranja faula.

Queen Roger

pre 5 godina

Dajte bre, potpuno sam neutralan briga me i za zvezdu i za partizan, sasvim slučajno sam ušao na vest. Ovo je čist faul od strane partizanovog igrača. Kakva pravila, kretanje u bloku i ostale gluposti??? Čist faul za zvezdu.

Paranoji nema kraja

pre 5 godina

Znaci, tri sporne situacije, sve idu u korist Partizana, malo je nerealno priznace te.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SEnT, 17. februar 2019 22:19)

Kako to samo tri sporne situacije, ili su sporne samo one u poslednjih nekoliko sekundi, a tokom utakmice se ne računaju. Na primer, rvačko bacanje Gagića od strane Cirbesa, što je nesportski faul, a nije svirano ništa; ili igranje nogom igrača Zvezde iz čega je usledila kontra i prekidanje serije Partizana, a zatim i izjednačenje; ili lupanje po rukama Veličkovića kao lopatom bez faula; ili izmišljeni faulovi Pejdžu, Marinkoviću i Renfrou u samoj završnici (pre spornih momenata koje ti navodiš)... Ti poeni nisu važni? Da je svirano pošteno, ne bi ni bilo drame u završnici, Partizan bi ranije osigurao pobedu. Čović drami o faulu nad njegovim sinom, a tu nema faula jer se mlađi Čović kretao i ušao u putanju igrača koji vodi loptu, mogao je samo da bude faul odbrane. Da su sudije svirale faul, ne bi bilo trojke, ali bi ste vi svejedno sada kukali kako ste oštećeni tim faulom. Žalosno je i bezobrazno u isto vreme dovoditi u pitanje faul Berona nad Lendejlom, ono je čista nesportska, iz aviona se vidi kako ga drži za ruku i vuče. Zašto su sudije preinačili u običan faul? Zbog pritiska klupe Zvezde i pretnji. Da daju još jednu šansu. Lendejl je toliko pošten da nije shvati da je potrebno da promaši i tako pusti da iscure 2 desetinke. Ni jedan poraz ne umete sportski da podnesete.

Nebojsa

pre 5 godina

Kontakta je ocigledno bilo, mada se i odbrambeni igrac doduse kretao... Moguce je da bi se ovo i sudilo da se Covic nije bacio skoro cetiri metra unazad i jos napravio kolut?! Ali svako stariji od dvanest godina je video da sudije nisu odlucile utakmicu. Zvezda je igrala divlju kosarku u napadu a tako se ne osvajaju titule. A i priupitati trenera zasto mu bek cuva centra na dve sekunde do kraja, pat onda gledati sudjenje...

analitičar

pre 5 godina

ajd anketa:
da li je Dobrić prestupio kod drugog bacanja (sedam sekundi pre kraja), da li je Beron napravio korake (kada je driblao Novicu), da li je na (+ devet) igrač Zvezde igrao nogom, da li je Jaramaz napravio faul ili je bio faul u napadu, .....???

SEnT

pre 5 godina

Paranoji nema kraja: Kao prvo treba reci da su sudije imale ujednacen kriterijum do finisa utakmice, bilo je gresaka , ali keiterijum je bio ujednacen( mogu ti cak tacno i nabrojati sve sporne situacije), medjutim desava se da u finisu sve diskutabilne odluke odlaze na vodenicu Partizana. A to zasto su preinacili odluku na 0.2 sek do kraja pa su ponistili nesportsku nema nikakve veze, jer su utakmicu resili. Znaju da nema teorije da se da kos za 0.2 sek, usput Lendejl je trebao drugo da promasi i to bi vec bio kraj. Mislim da je Belosevic preinacio odluku kako zvezda ne bi vec tada prekinula utakmicu, a tad bi sudije tek bile pod lupom.

Zlatko

pre 5 godina

Ja sam grobar ali se slažem da je ovde Zvezda oštećena. Čović nije stajao sa obe noge na parketu nego se kretao. Pao je kao da ga je udario brzi voz i to je klasičan floping (gluma). Trebao je dobiti tehničku. Sudije nisu imale hrabrosti da to odsviraju i ispalo je gore za Zvezdu, dobili su trojku. Igrači fer, osuda grobara zbog vulgarnog spominjanja Vesne.

ovo je odlučilo utakmicu

pre 5 godina

Savršeni screenshot sportske redakcije objasnio! Čović koji ulazi u liniju kretanja i leti sa jedne noge kao da ga je upucao. Mogao je samo da dobije tehničku zbog flopping-a.
(Darko, 17. februar 2019 21:34)

A ruka Renfroa? To nisi primetio. Čović mu je ušao u putanju, nije stajao sa obe noge ali je odgurnut rukom. Faul je čist kao suza isto kao i poslednji

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

Stvar je u držanju kriterijuma, a toga nije bilo. Ako sude tako da ovo nije faul, onda nije ni faul kada je Renfro izašao u aut kada nije preneo loptu na vreme, a svakako da nije ni na 1sec pre kraja...

mr

pre 5 godina

фаул можда јесте можда није, али да није баскет у питању ладно бих помислио да човека удари воз са 250 на сат.

Gistro Bancho

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan. 
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima

prvo nema bloka igraju 1 na 1, drugo u kosarci nemas petlice ,
trece hahahahahahaha

спортски уметник

pre 5 godina

Можда је фаул Ренфроа, можда је фаул одбране, јер се Човић евидентно кретао као Ренфроу и из овог угла не може да се донесе коначан суд, једино ако има камера са терена. Али ме веома занима зашто постоји ова вест, а не постоји "Да ли је Берон направио фаул у нападу, одгуривањем Маринковића пре тројке" или "Да ли је Цирбес направио кораке пре Берониве тројке" (чак 2 пут померио стајну ногу, али то нико из предграђа није видео). Или можда нека вест "Да ли је Давидовац кошаркаш или фудбалер"....јако вас боли, а боле ће вас још више!!!

ferdinand

pre 5 godina

Za ove znalce, nije faul u napadu samo ako igrač u odbrani stoji sa dve noge na parketu... Klasičan faul u napadu zbog odgurivanja desnom rukom. Sudija koji stoji na metar je "procenio" da Renfro nije potrebnim intezitetom odgurnuo Čovića. Mogao je da svira i floping Čoviću pošto ga Renfro nije dovoljno "jako" gurnuo. Rečju, sramota od sudijske odluke.

Iks

pre 5 godina

Svaka čast na anketi. Odlučeno je da je bio faul! Verujem da će ovo biti presudan argument kad se na zahtev Čovića bude radila ekspertiza. Očekujem da će posle toga CZ uzeti kup.

Dragan

pre 5 godina

Žao mi je što nema snimka neke druge kamere, s ove ne mogu baš 100% da tvrdim da su sudije u pravu. Ali 90% mogu da tvrdim da se Čović kretao i ušao u putanju Renfrou. Sudije su pogrešile i trebali su da sviraju faul za Partizan. Inače da kažem da ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan. Zvezdaši nek pogledaju zadnjih nekoliko minuta kupa kralja u Španiji, pa će videti šta sudije ne sviraju, a šta sviraju. Pa naše sudije su zlato za one Špance.

maconii

pre 5 godina

cist faul u napadu...obe noge na zemlji,a i da nisu odneo ga je..ali naravno za grobare to nije faul,a ovamo su kukali celu utakmicu za svaku sitnicu i kako su sudije uvek protiv njih...jos plus su i dobili faul u zadnjoj sekundi koji se obicno ne sfira...sad su sudije dobre jel da?

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

To je npr uradio Jaramaz u prvom poluvremenu, ali mu je dosudjen prekrsaj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Magnus, 17. februar 2019 21:43)

Majstore, Jaramaz je bio u polukrugu.

sweswe

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan.
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima.
(Prle, 17. februar 2019 21:30)

Bio je sa obe noge na zemlji u trenutku kada ga je Renfro lansirao u reklame. Pre toga nije preveo loptu za 8 sekundi i brze bolje mu svirali faul. Razvalicemo vas zbog ovoga u svim derbijima do kraja.
(Ivan, 17. februar 2019 21:42)

U oba slucaja je sudija morao prekinuti igru i dosuditi prekrsaj u napadu (lopta za Zvezdu), ili Covicev faul (dva slobodna za Partizan), u najgorem slucaju tehnicka Covicu zbog glumatanja...
Situacija je bila za faul, na koju stranu? Trojka nikako...

Milan

pre 5 godina

Renfro se zaleteo ko sa treceg sprata. Nema sanse da se tako, u jednom koraku zaustavi bez zesceg kontakta.
Da li je Covic bio sa dve noge na zemlji? Nebitno jer nije on inicirao kontakt. Nije on utrcao u Renfroa nego obrnuto.
Znalci...laku noc

Superbike

pre 5 godina

Jok nije bio faul!
Na drugoj strani je svirao nekoliko faulova za koje nisam uspeo da utvrdim jel uopšte bilo bar malo kontakta a kad je situacija na drugoj polovini terena tad je dozvoljena tzv "muška igra"!
Sve one "ničije lopte", odnosno, faulovi koji su na ivici, su svirani u korist partizana, celo veče!
Ono na kraju jeste bio faul i tu sudija nije pogrešio, ali je celu utakmicu navlačio za partizan i rukama i nogama, kao i ne sviranje faula o kojem polemišemo a koje je direktno uticalo na pobednika utakmice!

Goran

pre 5 godina

Jeste, nije, jeste, nije,.... i tako u nedogled. U finalu Evro lige u Moskvi, De Kolo šutira u poslednjim sekundama na koš posle očigledno napravljenih koraka a igrač CSKA pod košem hvata odbijenu loptu i ubacuje u koš. CSKA osvaja Evro ligu i otima Fenerbahčeu već dobijenu utakmicu, a Željko Obradović kaže da je De Kolo napravio korake ali da nijedan sudija to ne bi svirao u takvom trenutku. U Nišu sudija svira faul na 0,2 sekunde do kraja meča, kada su oba igrača u skoku za loptu. Prethodno su sudije napravile dosta grešaka, ali je jedna od ključnih ona kada je Renfro nekontrolisano jurnuo i ispruženom rukom i ramenom odbacio Čovića, što jeste bio prekršaj i to bi onda verovatno bio kraj meča za drugi tim. Lično smatram da je trener Zvezde načinio grešku što je postavio Cirbesa da brani aut a Berona pod koš i da je to odlučilo završetak meča, na stranu situacija Renfro i Čović. Pored toga, brojke pored imena nekih igrača Zvezde govore o njihovoj slaboj igri i tu je razlog poraza. Komentar starijeg Čovića me ne interesuje.

to je to

pre 5 godina

Ušao u liniju kretnje igrača sa loptom i to naravno bez obe noge na zemlji. Baš se postavio na vreme...Faul odbrane i dva slobodna bacanja, a mogao bi i floping, to znaju poneki zvezdaši koji prate košarku od pre 2013. šta znači.

Sabre

pre 5 godina

zanimljivo da nikakve reakcije ni klupe ni igraca nije bilo odmah nakon kontakta verovatno racunajuci da su dobro prosli ( osim pogodka Renfroa ) sudije nisu svirale nista drugo flopping na pr. Da je Renfro promasio sut sasvim druga prica.

A da I faul u zadnjim sekundama se naravno svira isto kao I u prvim u protivnom zasto bi se uopste I igrali zadnji sekundi ako se tad ne sviraju faulovi!
(hans, 17. februar 2019 23:22)

Jel si ti realan liche? Kao prvo, sve i da su svirali faul ili floping imali biste u najboljem slucaju DVA poena a ne TRI. Kao drugo, NARAVNO da se ne svira isto, i za onakav smehotresni mali kontakt se sigurno ne svira nesto sto ce odluciti utakmicu jer je lik iz aviona promasio sut rukom koja nije bila ni dotaknuta, te zaista ne vidim logiku sviranja tog faula sem po direktivi.

severnjača

pre 5 godina

Covic nije bio sa dve noge na zemlji. Nema faula.
(Aristotel, 17. februar 2019 21:56)

Pogledaj sliku, Čović je sa obe noge na parketu! Vidi se i ruka Renfroa u kontaktu a ne telo! Čist faul u napadu a voleo bi i snimak faula Čovića da vidimo da li je pre toga isteklo 8 sekundi za prenos lopte! Ponavljam svim komentatorima večeras, POGLEDAJTE SLIKU I SVE JE JASNO, OBE NOGE NA PARKETU I ODGURIVANJE PROTIVNIKA RUKOM!

зуке

pre 5 godina

јесмо изгубили и честитке ккп, али је фаул више него очигледан
ако су превидели да свирају, по мени су онда направили грешку што су свирали фаул над лендејлом (који је и постојао, да не будем погрешно схваћен)

ferdinand

pre 5 godina

Da je Čović stajao u mestu bio bi faul u napadu ali Čović mu je uleteo u putanju pa je dobro prošao što mu sudija nije svirao faul. U nekim ligama bi dobio i tehničku za simulaciju (flopping) tako da je sve u svemu dobro prošao.

Dragan

pre 5 godina

Sramota me sto navijam za Partizan posle ovog snimka, a pre toga cist faul nad Cirbesom i vise od 8 sekundi prevodimo loptu preko pola a sudi se faul Covicu. Ovo cista srca pisem

Djenaro Savastano

pre 5 godina

O čemu vi pričate? Čist faul u napadu. Ne gledaju se ovde obe noge na zemlji jer Renfro nije telom udario njega, onda bi bio faul odbrane. Već ga je laktom gurnuo u kretanju a to je uvek faul sem ako si Džordan protiv Jute za 6. šampionski prsten.

Vlad72

pre 5 godina

Sramota.Pominjati to kao situaciju koja je sporna zaista... Mlađani Čović a je dobro prošao da nedobije ličnu.Jasno se u vidi kretnja u odbrani...a i namera dotičnog da iznudi faul.Tačka.

LJ.B. 1/A

pre 5 godina

Navijac sam Partizana, ali ovo jeste bio faul u napadu.
Isto tako, bio je i faul na Lendejlom.
(PFC, 17. februar 2019 22:04)

A,da li bi uopste bilo faula na Lendejlom da je sviran faul u napadu pre toga?!

Ant

pre 5 godina

I prije Kupa se znalo ko ce ga osvojiti. Morao je biti Partizan.
Pejdz dobija drzavljanstvo, ali Odzo ne.
Sudije navlace za Partizan.
Renfrou se gleda kroz prste, faul za pobedu se svira 0.2 sekunde pre kraja.
Pritisak iz KSS na sudije je bio prevelik.

ultrasrbin

pre 5 godina

PFC, 17. februar 2019 22:04

nad Lendejlom je bio nameran, a isto tako nisu svirali 2 pre toga.
Davidovac je igrao nogom, a Jaramazu koji je bio sa obe noge na zemlji svirali su faul odbrane.
Kako inace mislis da je faul zato to se tatin sin bacio unazad kao da je naleteo an tenk? Kretao se i tacka.
A nekim koji kukaju na ovu situaciju mogu da porucim da pogledaju odnos slobodnih i gresaka na stetu Partizana. Nisu sudije krive vec Tomic koji ne sme da izvede Simanica i perperoglua a oni sutnuli za 3 ni 20%

Jim Beam

pre 5 godina

Dve stajne noge na parketu nisu preduslov za faul već 10ak godina. Možda su vas to učili u petlićima, ali se u medjuvremenu promenilo pravilo. Kalinić je na primer car da se sa u trku postavi kako treba i to besprekorno radi u Feneru. Ovde je problem Renforova ruka kojom gura, ali je i Čović sa preteranim flopom napravio sebi medvedju uslugu. Realno jeste faul i obično se svira , ali i ne mora. Kao što se i faul na 0.2 sekunde pred kraj ne svira, setite se samo Divca protiv Argentine. Daj produžetke, ne sme sudija da bude u centru pažnje. Sve i da je sekirica. Trpi košarka.

ultrasrbin

pre 5 godina

Ivan NK, 17. februar 2019 22:28

Ajde da si u pravu, ali vidi se da se Covic kretao.
Sta imas da kazes za sviran faul odbrane kada je Jaramaz bio sa obe na zemlji ili za igranje nogom Davidovca kada su susdije pustile kontruvezdi umesto da daju Partizanu napad od 14 sekundi. Mozes li da mi kazes sta kazu pravila, a Cocic se ovde zaleteo i posle toga kao da ga udario tenk odleteo unazad. Mislim da se tu svira floping kao sto se i za kacenje o ruku svira namerni, a Belosevic to ponisti.

Da li su sudije krive za ispucavanje Simanica i Perperoglua?

CisTo_onaKo

pre 5 godina

to sto je ovaj poletio kao da je katapultiran iz topa ne znaci i da je faul.Ko je trenirao kosarku zna da u ovakvim situacijama igrac odbrane mora da bude sa obe noge na zemlji,a on se ocigledno je kretao i ulazio u putanju napadacu.

Urke

pre 5 godina

Pa ljudi ovo se uci u petlicima,kakav crni faul.Mogao je i tehnicku da dobio zbog flopa.

Majstore ili je simuliranje za tehnicku ili faul za Zvezdu...ne moze da se nista ne svira!

kocka2

pre 5 godina

floping i to u kretnji.. bolje analizirajte kako zvezda nije postavila normalan napad u poslednjih 6-7 akcija i da nije bilo pogodaka niiscega barona, utakmica bi se resila bez ikakve drame..

SEnT

pre 5 godina

Ovde se jednostavno sudije moraju oglasiti, da li faul u napadu ili simuliranje, i tehnicka Covicu, a ne nista ne sude i Renfro daje trojku.Po meni kao okorelom zvezdasu ovo je 90posto faul u napadu, razmislite da li je Covic mogao da ovako odleti bez kontakta. Moguce da nije bio sa obe noge na parketu( mada je i to diskutabilno) ali je Renfrou mozda radila i ruka. Zanimljivo je da je Partizan na poklon dobio dva penala( Renfro), kada nije preneo loptu preko pola. I onda na sekudu do kraja situacija kada je definitivno bio faul Berona nad Lendejlom, ali treba malo ispratiti i guranje rukama Lendejla neposredno pre ( postoji mogucnost faula u napadu). Ubedjen sam da vecina dobrih sudija ovo ne bih sudila kao faul koji direktno odlucuje pobednika, vec im das produzetke da rese. Znaci, tri sporne situacije, sve idu u korist Partizana, malo je nerealno priznace te. Ipak, glavni problem zvezde je Tomic, zvezda je od ovog Partizana bolja za 10-15 razlike, i to bi svaki dobar trener realizovao.

Dvokorak

pre 5 godina

Ovde možete pogledati snimak kadar po kadar, klikajući na strelice u levom donjem uglu ekrana

http://www.watchframebyframe.com/watch/yt/6D-jLyHvzAc

Bio je faul u napadu, jer Renfro ramenom pa rukom odguruje Čovića, koji mu je zatvorio putanju kretanja iako nije stajao mirno s obe noge.

Keynes

pre 5 godina

pogledajte na youtubu sa 0.25 speedom. Videćete da je Renfro prvi izabrao putanju, a da je Covic njemu usao u putanju kretajuci se, odnosni kasneci da se postavi na vreme. Ovo je faul od odbrane. Drugacije bi bilo da je Renfro naleteo na vec ranije postavljenog odbrambenog igraca, medjutim to nije bio slucaj. Sudije nisu svirale nista, a na kraju je ispalo dobro za Partizan jer je usla trojka. Da nije, Partizan bi bio ostecen.

mada

pre 5 godina

Fotografija je zaustavljena u momentu kontakta,vidi se da Čović ne stoji ispred sa obe noge na zemlji već bočno ulazi u liniju kretanje.Jasno kao dan.

Del Piero#10

pre 5 godina

Čović se kreće i ulazi u liniji kretanja Renfrou tako da nema govora o faulu. Kada je Perperoglu pregazio Jaramaza u reketu u prvom poluvremenu, a ovaj je još mirno stajao, sudije su svirale Jaramazu faul. Plus je Čović previše teatralno pao, kao kamion da ga udario, umalo u parter da se baci.

sreta

pre 5 godina

Ajd stavite anketu da li je nogom igrao igrac Zvezde na plus 9 za Partizan u cistoj kontri...
(Gosko, 17. februar 2019 21:37)

samo se nadaj...ne stizu od silne kuknjave i plakanja...

dejandddddd

pre 5 godina

Nije faul u napadu, svako ko zna nešto o košarci nema nedoumicu i da se ne lažemo postojao je faul u pialednjoj sekundi nad partizanov im igračem.

Milan

pre 5 godina

Auu tek sad vidim kolko je Partizan oštećen.
Ovo se u normalno košarci karakteriše kao floping,ali poštoje ovo srpska košarka ovo mora biti bar faul nad Remfrom.
Kakvo ste samo pitanje postavili?! Au

BarGro°°°°

pre 5 godina

Tehnicka Covicu ,usao jeu liniju kretanja Renfrou,pri malom dodiru je pao ,zato sto je bio u pokretu.Da je stajao ,bio bi faul u napadu.

Milan

pre 5 godina

Jel to po vasem napadac moze u svakom trenutku da se nabije u odbrambenog ugraca koji trci pored njega i iznudi faul? U fazonu, trcao je, nije bio sa dve noge na parketu?
Ajde bre, na sta bi licila takva kosarka?
A sto se tice faula nad Lendejlom, da se to sudi ne bi mi bili svetski prvaci u USA nego Argentina. Da se odreknemo te titule, jer se to sudi?

nebitan srbin

pre 5 godina

grobar sam:covic je usao u putanju i svojom nogom je pokusao da se postavi za faul renfo da je nastavio kretanje bio bi cist faul u napadu ali on je krenuo unazad bilo je kontakta ali ni blizu onako kako je covic pao.samo ali samo zbog teatralnosti nije dobio faul.nije bilo wara za takve situacije pa je pustena igra.sledeca situacija je kada ss nad dobricem svira faul od cega i protiv cega.zadnje sekunde se ne prekidaju ali ono sto je uradio tragicar videla je cela hala i sudije.bilo bi stvarno sramota da ono ne prekinu.udarac laktom u telo se ne svira povlacenje za dres se ne svira koleno u koleno se ne svira cepanje se ne svira ali rodjace d e ruke na njevovoj mora da se svira jer nisu sjdije slepci.

Бојан

pre 5 godina

Да је у првом полувремену Давидовац пресекао ногом контру Партизана,и умјесто да буде +11,Звезда је смањила на 6 разлике?Шбб,кбб...Пустите то,данас су били бољи.

nenad

pre 5 godina

Kada igrac udje rukom, laktom, ramenom u grudi protivnika, to je faul u napadu. Uopste nema veze da li je cvrsto stojao sa obe noge na zemlji.

popov

pre 5 godina

Kakav faul..?? Čović nije bio ni blizu da se postavi. To što je on dečko u fizičkoj formi, za možda drugu ligu, što ima višak kilograma, što ima pristup, donekle rekreativni.. ili ajde, za drugu ligu, to nije Renfroov problem. Filip mislio onako ležerno da mu uđe u pitanju, pa kao biće faul u napadu.. Ni blizu! Izgledalo je žestoko samo zato, i upravo zato, što Filip Čović ne može da odgovori ovom ritmu košarke. Videli smo ga u polufinalu da ne može da dođe do vazduha. I Zvezda je izgubila upravo zato što misli da na ovom nivou može da se igra sa putnikom u sastavu. I to ne na bilo kojoj poziciji, nego plejmejker. Jadno.. naravno i da se ne svira faul na 0,2 do kraja. Ali nije se zato izgubilo.. već zato što je prijateljski, neozbiljan pristup. Sin, da bi bio u ekipi, mora da bude, ne kao ostali, nego duplo bolji! Duplo! A ovaj nema ni nivo ostalih. Ne razumem.. šta su mislili.. ne igramo Evroligu, pa hajde može Filip da prošverca.. I ajde što nije prirodan atleta, nego što očigledno ne živi zdrav život, neophodan za ovaj nivo napora.

Goran

pre 5 godina

Kao navijač Zvezde moram reći da je jedino moglo biti suđeno faul u odbrani. Tako da je ovde sve čisto. Aaaaali da će Partizan biti počišćen u ABA, u to uopšte ne sumnjam.

choldo

pre 5 godina

Kazete kretao se u odbrani? A kako da se igra odbrana ako se ne kreces???
Dal je sa obe noge na zemlji ili ne ima smisla ako se postavlja igracu koji je krenuo u reket na kos.

U ovom slucaju je probijanje odbranbenog igraca u polju koji ga prati, i cist faul u napadu.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Koje iskrivljeno tumacenje pravila zbog malo srece u bezvrednom kupu, ali kao sto vam se desio nolan smit desiće se opet. Radujte se ali necete dugo ni vi ni crnogorci
(petarczv, 17. februar 2019 22:05)

Plači!

ultrasrbin

pre 5 godina

bo, 17. februar 2019 21:59
Ti kao ovi iz Cibone 2010. Zasto nije svirano koliko treba tehnickih i da Partizan sutira slobodna bacanja, ali to posle pogodjenog suta Kecmana. Da su sudije svirale tehnicku onda bi se bunili sto mu nije dozvoljen sut. Da su veceras svirale tehnicku Covicu Partizan bio imao sigurnih 2-3 poene + napad. Da je Renfro promasio Partizan bi bio ostecen

duledudule

pre 5 godina

a u ljudi gledao sam Barsa Real aj sto su za ma ji faul od.ovoga svirali Ertelu u napadu nego sto nisu svirali cist faul nad Singltonom u kontri lik mu udara nokaut i nista,posle toga real kos faul za pola kosa.I onda na kraju priznaju Tomicu kos kao silazna putanja iako je orvo udarila obruc pa tablu.haos

sef strucnog staba

pre 5 godina

Strucnjaci ne odlucuje se samo da li je faul u napadu ako igrac stoji sa obe noge na parketu ili ne, pogledajte kojom brzinom je renfro udario u njega i pogledajte gde mu stoje ruke. Da je samo ta odluka bila diskutabilna, pa da mozes da kazes da sudije nemaju nameru, nego citav niz u poslednjem minutu. Ova utakmica je jedna od najvecih sramota u istoriji srpske kosarke.
(Ivan, 17. februar 2019 22:11)

Mislim da je veca sramota 5 na 3, i jos vam uz tu brojcanu prednost dosude 3 sekunde u reketu...

Snajder

pre 5 godina

Ne razumem zasto se toliko prica o ovoj situaciji,osnovno je da kad se igrac krece to je ili faul odbrane ili se nista ne svira,a kad se igrac ukopa u zemlju,to je faul u napadu,lepo smo svi videli Covic se sve vreme kretao a Renfro je samo malo jace usao u duel,to je sve,zasluzena pobeda Partizana,pozdrav.

J

pre 5 godina

Ako ćemo da pričamo pa Ristićev čist faul u napadu na Jaramazu nije sviran, i vi hoćete ovo da Vam svira kao faul u napadu da li ste i malo realni? FLOPING.

drinska divizija

pre 5 godina

@veliki strumf

prvo, ne ide Covic pored Renfroa, nego krece da se postavi ispred njega, ali kasni,
drugo, ne vidim da je Renfro isturio lakat sa namerom da odgurne Covica,
trece, lako je tebi i meni da ovde raspravljamo sada kad je sve proslo, pitanje je sta bismo dosudili na licu mesta.
Pa sta da kazu iz Barse i Reala posle onakvih odluka sudija veceras. Prihvatili ljudi odluke sudija i teraj dalje. Samo je kod nas i Grka sudijska odluka nacionalna katastrofa.

Krcunovi čuvari pravoslavlja

pre 5 godina

jos plus su i dobili faul u zadnjoj sekundi koji se obicno ne sfira...sad su sudije dobre jel da?
(maconii, 17. februar 2019 23:33)

Vidim da se i ovo poteže, pa da pitam, je l' to novo pravilo iz Železnika? Onako, na prvu, koliko se sećam, CSKA je isto dobio penale na sekund pre kraja u finalu Evrolige, čini mi se 2016. godine. Na kraju, karma se lepo pobrine za sve, a ovim nepoštovanjem protivnika, takmičenja i konačno velikog Radivoja Koraća, sami su zapečatili sopstvenu sudbinu i uskoro će opet u zamrzivač.

e moji ostrašćeni navijači

pre 5 godina

kontakt je postojao i morali su da sviraju, ne bi pogrešili da su svirali faul za bilo koga.. Ovako su sudije uticale na utakmicu - šta god da sviraju ne bi bila trojka i to bi drugačije okrenulo poslednjih pola minuta

Acika

pre 5 godina

Fića se prevrnuo kao da ga je udario autobus. Na snimku se nevidi lepo da li je bio ili nije. Treba bolji tj. drugi ugao. U svakom slučaju i da jeste i da nije faul grašaka je bilo na obe strane. Može se reći da tendencije nema

boki072

pre 5 godina

FAUL 100 POSTO> Kao prvo nemoze biti faul odbrane jer ovo nije bio prodor skok sut ispod kosa pa se covic kretao navodno trebo da bude sa obe noge na parketu. KAO DRUGA STVAR

sasa pg

pre 5 godina

O čemu pričate, ljudi? Pa da bi bio faul u napadu odbrambeni igrač treba da bude okrenut prema napadaču i da bude sa obje noge na parketu. Čović je bio u trku bočno u odnosu na Renfroa i ušao mu u putanju! Prije faul Čovića nego Renfroa

Dragi

pre 5 godina

A koliko je do toga bilo odluka sudija na štetu Partizana? To se ne računa? Na primer igranje nogom posle koga je usledila Zvezdina kontra ili nisu dosuđena bacanja prilikom Lendejlovog pokušaja igranja iz odbojke ili nije sviran 5 faul Cirbesu prilikom bloka u napadu, itd.

Magnus

pre 5 godina

Kad je Dobric izjednacio na 74:74, prije kosa Cirbes se hvata za mrezicu, vidi se na snimku jasno kao dan.
Tu nema nista sporno, ovde je pitanje da li je Covic bio s obe noge na parketu.

drinska divizija

pre 5 godina

Po mom misljenju nista sporno, jer leva noga Covica nije na parketu u trenutku kontakta. Ono sto mislim da je sporno je osam sekundi Renfroa par napada pre toga, kao i faul Renfroa na Dobricu u pretposlednjem napadu.

Aleksa

pre 5 godina

јесмо изгубили и честитке ккп, али је фаул више него очигледан
ако су превидели да свирају, по мени су онда направили грешку што су свирали фаул над лендејлом (који је и постојао, да не будем погрешно схваћен)
(зуке, 18. februar 2019 11:45)

Лепо си рекао, честитке Мирку и Славку, а фаул је био и није свиран јер се такав фаул не свира. Неки контакт је постојао и судија је требало да суди фаул или одбрани или нападу. И судио би нешто да је био 30. минут.
Није судио ништа јер се у тој ситуацији не суди ништа. Нас сврби што је ренфилд дао тројку након тог контакта али да није, Загорце би сврбело то што није суђен фаул у одбрани. И судија је био у 100% праву. Не суди се то.

А то што се Били окачиo оном за руку се и те како свира и треба да се свира.

Нису судије криве за пораз, није Били крив, крив је Томић који је допустио себи да му не игра Добрић и да Били иде на човека од 215...

Никола

pre 5 godina

Ovde možete pogledati snimak kadar po kadar, klikajući na strelice u levom donjem uglu ekrana

[link]

Bio je faul u napadu, jer Renfro ramenom pa rukom odguruje Čovića, koji mu je zatvorio putanju kretanja iako nije stajao mirno s obe noge.
(Dvokorak, 17. februar 2019 22:45)

Урадих све што си рекао.
Јасно се види да се Човић УТРЧАВА тј буквално ускаче у путању Ренфроа који је у пуном трку.
О флопингу нема речи, мушки контакт.
Јуче сам веровао да је у питању фаул у нападу, сад видим да није.

Хвала на овом сокоћалу.

Metropola

pre 5 godina

Mozda bi i moglo da se svira da se ovaj nije bacio kao da ga je voz udario! Previse teatralno i sudija je imao utisak da ga ovaj farba.

Zlatko_Zvezdas

pre 5 godina

Cestitke Partizanu na pobedi i osvojenom Kupu Radivoja Koraća od jednog objektivnog zvezdaša. Ne znam zasto se diže tolika prašina, kao da je bio rat, a ne košarkaška utakmica. Znate sta je jako simptomatično? To što ima malo realnih komentara i što svako tumači pravila onako kako odgovaraju klubu za koji navija. Da je bila obrnuta situacija u korist Crvene Zvezde, navijači Partizana bi pisali ono sto sada pišu zvezdaši, da je KKP pokraden itd. U poslednjih 27-28 godina koliko pratim sport, pogotovo od 2000.godine pa na dalje, ne sećam se da je neko osvojio titulu u fudbalu ili košarci, a da iz suprotnog tabora nisu stizale optužbe, kako je neregularno, namešteno,itd. Medjutim, kada u istom ili gorem blatu oni osvajaju titule, onda je sve u najboljem redu. Koliko god da su pokradeni, ako dodje do toga, ni jedni ni drugi nemaju apsolutno nikakvo moralno pravo, da zucnu, da bilo sta kazu, jer su pristrasni i neobjektivni, i ne bune se kada se kradja desi u korist njihovog kluba. Dakle, batalite teorije zavere, pratite sport.Pravi i iskreni Zvezdaši, podržite naš klub u predstojećoj borbi za Aba ligu, manite se gluposti i prepucavanja,sa balavcima iz suprotnog tabora. Veliki pozdrav za sve prave i iskrene Zvezdaše i Partizanovce.

delboj

pre 5 godina

O cemu se radi. Cist faul u odbrani. Covic ne smije nikako da bude u pokretu. Mora da stane sa obije noge, inace nikako ne smioje biti faul u napadu. Kad zakasnis na dribling onda nema sto da radis tu. Pokusao da nadoknadi pa uskocio u putanju Renfrou. Precist faul u odbrani, pa moze da leti koliko hoce.

sryugos

pre 5 godina

Koji faul u napadu? Pogledajte malo bolje, Filip Čović je nogama zaostajao u odnosu na partizanovog igraca, nije bio nogama ispred vec sa strane...
(Dejan, 17. februar 2019 23:37)

Ako ti nije jasno da je ovo cist faul u napadu onda batali kosarku. Jer jeste cist faul u napadu.

Ivan

pre 5 godina

Ako si nerealan grobar kao 100 posto njih, onda nije. Druga stvar, ako nije navlacenje bilo za partizan, kako objasnjavate da 3 odluke koje su 50:50 bas sve tri dosudjene u korist partizana u poslednjih 30 sekundi. I sta je dobijeno ovom utakmicom? Umesto praznika kosarke, napravili su situaciju da se do kraja sezone derbiji igraju na krv i noz zbog vestackog pokusaja da se reanimira partizan kao klub u regionu koji je nekada nesto znacio. Da li mislite vi da zvezda nece imati odgovor na ovo za dve nedelje u sledecem derbiju?

Zdrav razum

pre 5 godina

Po logici navijaca Partizana ukoliko igrac nije sa obje noge na parketu onda imas pravo da ga lansiras u orbitu?Au sta sve covjek nece procitati.Cestitke na ovakvom kupu,to je to za vas od trofeja.

MaironDrake

pre 5 godina

Nisam imao priliku da gledam celu utakmicu, u inostranstvu zivim, ali ovo u poslednjih 30 sec je tragikomicno. Cist faul u napadu i onda faul na 0.2 sec do kraja. Ako ovo nije faul ond nije ni ono na 0.2...

оће то

pre 5 godina

@ Koliko ljidi nemaju pojma. Znaci ako se kreces i napadac te odgurne, udari to nije faul? Samo zato sto si se kretao?!? Grobari kapiram da vam je tesko svenove godine ali dajte malo realnosti mislio sam da se razumete u kosarku
(petarczv, 17. februar 2019 23:04) Ти си, дечко, тотално нереалан. Ренфро левом руком води лопту, а десном је регуларно гради. Човић му улеће у питању кретања, тако и да је наставио кретњу према кошу Ренфро никако није могао да направи фаул у нападу јер је био бар за корак бржи од Човића. Овде се Ренфро паметно зауставио, Човић у жељи да се намести и изнуди фаул у нападу због наводног одгуривања руком прави флопинг и одлеће 3 метра као да га је Миличић ударио (потез Ренфроа руком никако није одгуривање, већ апсолутно регуларно грађење лопте). Ја сам за вас знао да немате појма о кошарци.

Darko

pre 5 godina

Savršeni screenshot sportske redakcije objasnio! Čović koji ulazi u liniju kretanja i leti sa jedne noge kao da ga je upucao. Mogao je samo da dobije tehničku zbog flopping-a.

boki072

pre 5 godina

KAO PRVO NE UTRCAVA COVIC U NJEGA NEGO RENFRO NA METER IPO OD COVICA ISPRUZA DESNU RUKU I DIREKNO ULECE U NJEGA LAKTOM I NOGOM POGLEDAJ TAJ RASKORAK,,,PRI TOME SE VIDI DA NEMA NAMERU DA OBIDJE COVICA ILI DA MENJA PRAVAC KRETANJA NEGO DIREKNO U NJEGA,,IMAS SNIMAK NA B92 PA POGLEDAJ,

boki072

pre 5 godina

FAUL 100 POSTO renfro na meter ipo od covica ispruza desnu ruku i derekno ide u njega udaraga lakto i ulece i nogom desnom u covketa pri tome nema nameru da ga obidje ,,

svima su stavili amove

pre 5 godina

Da li iko normalan misli da bi to odlučilo utakmicu?To je isto kao da se u fudbalu buni neko zbog kornera ili auta...Jeste bila ljudi zadnja sekunda ali faul je bio kao KUCA...Zvezda je izgubila utakmicu jer nije imala Trinkijerija na klupi...Zvezda ima realno 2 puta kvalitetnije igrače...Pitao bi Covica da li bi se budio da je rezultat bio 10 poena za Zvezdu na kraju utakmice u vezi tog detalja?!

Srle

pre 5 godina

Svako zna da je faul u napadu samo kad odbrambeni igrač stoji sa obe noge i sruši ga igrač u napadu, u ovom slučaju Čović uleće u putanju kretanja što nije faul u napadu

Sabre

pre 5 godina

zanimljivo da nikakve reakcije ni klupe ni igraca nije bilo odmah nakon kontakta verovatno racunajuci da su dobro prosli ( osim pogodka Renfroa ) sudije nisu svirale nista drugo flopping na pr. Da je Renfro promasio sut sasvim druga prica.

A da I faul u zadnjim sekundama se naravno svira isto kao I u prvim u protivnom zasto bi se uopste I igrali zadnji sekundi ako se tad ne sviraju faulovi!
(hans, 17. februar 2019 23:22)

Jel si ti realan liche? Kao prvo, sve i da su svirali faul ili floping imali biste u najboljem slucaju DVA poena a ne TRI. Kao drugo, NARAVNO da se ne svira isto, i za onakav smehotresni mali kontakt se sigurno ne svira nesto sto ce odluciti utakmicu jer je lik iz aviona promasio sut rukom koja nije bila ni dotaknuta, te zaista ne vidim logiku sviranja tog faula sem po direktivi.

Ivan

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan.
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima.
(Prle, 17. februar 2019 21:30)

Bio je sa obe noge na zemlji u trenutku kada ga je Renfro lansirao u reklame. Pre toga nije preveo loptu za 8 sekundi i brze bolje mu svirali faul. Razvalicemo vas zbog ovoga u svim derbijima do kraja.

maconii

pre 5 godina

cist faul u napadu...obe noge na zemlji,a i da nisu odneo ga je..ali naravno za grobare to nije faul,a ovamo su kukali celu utakmicu za svaku sitnicu i kako su sudije uvek protiv njih...jos plus su i dobili faul u zadnjoj sekundi koji se obicno ne sfira...sad su sudije dobre jel da?

petarczv

pre 5 godina

Koliko ljidi nemaju pojma. Znaci ako se kreces i napadac te odgurne, udari to nije faul? Samo zato sto si se kretao?!? Grobari kapiram da vam je tesko svenove godine ali dajte malo realnosti mislio sam da se razumete u kosarku

Walldorf

pre 5 godina

Malocas sam cestitao IGRACIMA Partizana na fer i sportskoj borbi. Govorio o greskama naseg trenera Tomica. A onda sam pogledao dva zavrsna minuta utakmice. Zaustavljao sliku i analizirao. Zakljucio sam da je g.Covic apsolutno u pravu! Zato cu izloziti SAMO JEDNU situaciju i postaviti jednostavno pitanje. OK? Trojka Berona i pola kosa za Zvezdu. Ide napad Partizana i desava se "sporna" situacija. Evo i B92 postavlja isto pitanje.Uz to, da to malo rasclanimo. Ako jeste bio faul u napadu od strane Renfroa, zasto lopta nije dodeljena Zvezdi? Ako nije bilo faula u napadu, zasto Filipu Covicu nije svirana tehnicka greska zbog "flopinga"? U toj situaciji, sudije su MORALE reagovati!!! Ili faul, ili "floping". Zasto se sudije nisu oglasile??? Da su pokazali "floping", bilo bi jedno slobodno bacanje i izjednacenje(Eventualno) i neizvestan napad Partizana. Umesto reakcije, sudije su odlucile da ne rade svoj posao!!! Neshvatljivo, zaista. Da se sve ovo desilo u ranijem delu utakmice, ne bi bilo ovoliko buke. Medjutim, ovo su bili odlucujuci trenuci utakmice, pa je njihova nesporna greska jos veca. Moze se reci da su, samo u toj situaciji, skrojili konacan rezultat. Na kraju, moje slobodno zapazanje. Nemoguce je bez snaznog udarca odleteti skoro u reklame! Definitivno, bio je faul u napadu. Partizanu ide KRK, dok 70% Srbije moze samo da se pomiri sa nepravdom. Pa, uzivajte Grobari. Jer za to necete imati prilike u nastavku sezone. Sportski pozdrav!

Воип

pre 5 godina

Класични фаул у нападу. Ако ово нису свирали нису требали ни оно у задњој секунди па нека реше меч у надокнади. Али то је Србија где је спорт у другом плану а интереси на првом. Имам два дечака који се баве фудбалом, и верујте да сам доживео да гледам навлачења за противнике а у питању су баш мала деца. Па се запиташ шта ли се онда ради у старијим категоријама? Партизан и Звезда су највеће зло за спорт у Србији али да њих нема опет би неки други играли исте улоге, једноставно такав смо народ. Бежите децо одавде што пре и што даље.

Dragan

pre 5 godina

Sramota me sto navijam za Partizan posle ovog snimka, a pre toga cist faul nad Cirbesom i vise od 8 sekundi prevodimo loptu preko pola a sudi se faul Covicu. Ovo cista srca pisem

boki072

pre 5 godina

FAUL 100 POSTO> Kao prvo nemoze biti faul odbrane jer ovo nije bio prodor skok sut ispod kosa pa se covic kretao navodno trebo da bude sa obe noge na parketu. KAO DRUGA STVAR

petarczv

pre 5 godina

Po grobarima mozes svom silinom nekog da odgurnes samo ako se on krece! Mozes i pesnicom da ga udaris u lice jer boze moj pa kretao se. Koje iskrivljeno tumacenje pravila zbog malo srece u bezvrednom kupu, ali kao sto vam se desio nolan smit desiće se opet. Radujte se ali necete dugo ni vi ni crnogorci

cv

pre 5 godina

Isto koliko je i floping. Znaci covek od sedamdeset kila ne moze nikog ovoliko da oduva. Plus sto Filip nije bio dobro postavljen. Da nije odglumatao da odleti deset metara mozda bi mu i dali faul.

xxx

pre 5 godina

Kao bivsi kosarkaski sudija, moje skromno misljenje je da je bio (ocigledan) faul u napadu, u svakom slucaju sudije su posle ovog i ovakvog kontakta morale nesto svirati, ili faul u kapadu ili faul igraca odbrane ili tehnicku igracu odbrane radi simuliranja faula.
(Ivan NK, 17. februar 2019 22:28). Čoviću ti li si ???

taras murga

pre 5 godina

Vidi se jasno da igrac FMP-a2 ulazi u liniju kretanja i ometa igraca partizana. U momentu sudara stoji samo na jednoj nozi. Znaci da nije faul.

Batko

pre 5 godina

Hocete cijelu utakmicu analizirati ovako? Odgovor na ovo pitanje je nije napravio faul. Covic trci svo vrijeme i ni u jednom trenutnku nije stajao sa obe noge na parketu. Ajmo sledeca anketa, je li ovo flop ?

petarczv

pre 5 godina

Covic se krece, nema faula, jasno kosarkasko pravilo . 
(Mali od palube, 17. februar 2019 22:37)

Po tvom mišljenju trebao je da legne?! Znaci ako se odbrambeni igrac krece napadac ima pravo da ga udari? Moze usput i pesnicom da ga zabode u glavu i nema faula jer se covek kretao?!

Jao malo je jedan nolan smit...

truth

pre 5 godina

Hahahahahahahahahahah, kako moze da bude faul, Covic nije sa obe noge na zemlji trci Renfrou u putanju kretanja ovo moze samo da bude faul odbrane ako pitate nekoga ko je ikad igrao kosarku ili ista slicno...

slucajni prolaznik

pre 5 godina

Da je bio faul sudija bi ga svirao! Zasto gospodin ne kaze da li je bio faul Simanica nad Jaramazom ( cist faul u napadu u prvom poluvremenu, iz udzbenika postavljanje odbrane ) Taj sudija Belosevic koji je potkradao Zvezdu celu utakmicu je dosudio faul odbrane! Covek samo kuka, dugo godina, prosle sezone Buducnost, sad Partizan... svi treba da se iskljuce iz lige i da se takmice samo FMP i Zvezda...

Mailman

pre 5 godina

Obe noge na parketu, to je uslov za faul. 
To je npr uradio Jaramaz u prvom poluvremenu, ali mu je dosudjen prekrsaj.
(Magnus, 17. februar 2019 21:43)

Decko, obe noge vec nekoliko godina nisu uslov. Gleda se da li se telo odbrambenog igraca nalazi u prirodnom polozaju i pokret igraca u napadu. Ovo je bio skolski primer faula u napadu.

Queen Roger

pre 5 godina

Dajte bre, potpuno sam neutralan briga me i za zvezdu i za partizan, sasvim slučajno sam ušao na vest. Ovo je čist faul od strane partizanovog igrača. Kakva pravila, kretanje u bloku i ostale gluposti??? Čist faul za zvezdu.

3210

pre 5 godina

Pa kretao se u bloku,bukvalno mu je skočio u putanje.
Ne da mu obe noge nisu na parketu pitanje je da li mu je ijedna bila.

Greška sudija je jedino što nisu svirale faul za Partizan i dva bacanje,verovatno je zbog toga CZ oštećena.

Stop aparthejdu

pre 5 godina

Da li je faul u napadu ili ne to je sudijsko uverenje. Nesankcionisanje neprevođenje lopte preko pola za 8 s je materijalna povreda pravila.

Zlatko

pre 5 godina

Ja sam grobar ali se slažem da je ovde Zvezda oštećena. Čović nije stajao sa obe noge na parketu nego se kretao. Pao je kao da ga je udario brzi voz i to je klasičan floping (gluma). Trebao je dobiti tehničku. Sudije nisu imale hrabrosti da to odsviraju i ispalo je gore za Zvezdu, dobili su trojku. Igrači fer, osuda grobara zbog vulgarnog spominjanja Vesne.

budite bar jednom realni.

pre 5 godina

Da li je moguce da neko tvrdi da nije faul u napadu. Ljudi sam igrac partizana se zbunio sto sudija nije svirao faul. O kakve obe noge na parketu pricate pa to se vec godinama ne svira.P[ogledajte kakvom silinom je udario Covica ramenom u grudi.

Ivan

pre 5 godina

Strucnjaci ne odlucuje se samo da li je faul u napadu ako igrac stoji sa obe noge na parketu ili ne, pogledajte kojom brzinom je renfro udario u njega i pogledajte gde mu stoje ruke. Da je samo ta odluka bila diskutabilna, pa da mozes da kazes da sudije nemaju nameru, nego citav niz u poslednjem minutu. Ova utakmica je jedna od najvecih sramota u istoriji srpske kosarke.

PredragDrobnjak

pre 5 godina

Jok nije bio faul!
Na drugoj strani je svirao nekoliko faulova za koje nisam uspeo da utvrdim jel uopšte bilo bar malo kontakta a kad je situacija na drugoj polovini terena tad je dozvoljena tzv "muška igra"!
Sve one "ničije lopte", odnosno, faulovi koji su na ivici, su svirani u korist partizana, celo veče!
Ono na kraju jeste bio faul i tu sudija nije pogrešio, ali je celu utakmicu navlačio za partizan i rukama i nogama, kao i ne sviranje faula o kojem polemišemo a koje je direktno uticalo na pobednika utakmice!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Superbike, 17. februar 2019 23:00)

Nije sramota izgubiti ali je sramota biti nesportista.Ja ovde vidim kretanje u bloku, Covic junior nije obema nogama bio na zemlji, samo u tom slucaju bi sudije imale elemenata da sviraju faul u napadu umesto evidentnog floopinga.Cak i da je bio faul, to nije odlucilo ishod meca.
Bilo je itekako gresaka i ne stetu Partizana.Seti se one kontre kada neko od centara Zvezde zaustavlja loptu nogom, igrac sam u kontri i umesto +11, Zvezda iz kontre smanjuje na +7, potom su usledile one majstorije Davidovca.Takodje, situacija iz prvog poluvremena kada nas igrac(ne secam se tacno koji) stoji obema nogama na zemlji, igrac Zvezde nalece i naskace na njega, rusi ga i sudija svira slobodna bacanja za Zvezdu.
Bilo je gresaka na stetu oba kluba, budite sportisti i cestitajte zasluzenu pobedu.Ziveo Partizan i majka Srbija!

Dejan

pre 5 godina

Koji faul u napadu? Pogledajte malo bolje, Filip Čović je nogama zaostajao u odnosu na partizanovog igraca, nije bio nogama ispred vec sa strane...

Регулатор

pre 5 godina

Јесте био фаул. Требало је да погледају снимак после тројке. Ипак грешке се догађају. На крају је такође био фаул над Лендејлом.

GM

pre 5 godina

I da li su sudije organizovano odbije da pogledaju u semafor,
kada je Belosevic svirao faul Covicu nad Renfroom na njegovoj polovini, a prošlo 9 sekundi... ili im neko zabranio da gledaju i semafor na kome je pisalo 15 sekundi...

O gledanju snimka ni da ne pričamo.

Goran

pre 5 godina

Kao navijač Zvezde moram reći da je jedino moglo biti suđeno faul u odbrani. Tako da je ovde sve čisto. Aaaaali da će Partizan biti počišćen u ABA, u to uopšte ne sumnjam.

Džoni

pre 5 godina

Covic se krece, nema faula, jasno kosarkasko pravilo .
(Mali od palube, 17. februar 2019 22:37)

Kakve veze ima što se kreće, Čović trči pored njega a Renfro se nabija ramenom i rukom u njega i bukvalno ga oduva da bi sebi napravio mesta da šutira? Po vama onda igrač koji vodi loptu može ramenom i rukom da odgurne svog čuvara dok ga ovaj prati i čuva? Ne bih baš rekao da je tako. Čović ovakav floping kako kažete nije mogao da odglumi da ga ovaj nije katapultirao? Iskreno ja sam kao i mnogi bio ubeđen da je ovo prekršaj i da je sudija prekinuo igru jer je na momenat sve i stalo i onda Renfro ostaje sam i pogađa za tri? Nekome se ovde morao svirati faul, ako nije bio na Čoviću onda je bio od Čovića(mada teško baš ovako odleteti) ali je nešto moralo da se svira?

Ant

pre 5 godina

I prije Kupa se znalo ko ce ga osvojiti. Morao je biti Partizan.
Pejdz dobija drzavljanstvo, ali Odzo ne.
Sudije navlace za Partizan.
Renfrou se gleda kroz prste, faul za pobedu se svira 0.2 sekunde pre kraja.
Pritisak iz KSS na sudije je bio prevelik.

severnjača

pre 5 godina

Covic nije bio sa dve noge na zemlji. Nema faula.
(Aristotel, 17. februar 2019 21:56)

Pogledaj sliku, Čović je sa obe noge na parketu! Vidi se i ruka Renfroa u kontaktu a ne telo! Čist faul u napadu a voleo bi i snimak faula Čovića da vidimo da li je pre toga isteklo 8 sekundi za prenos lopte! Ponavljam svim komentatorima večeras, POGLEDAJTE SLIKU I SVE JE JASNO, OBE NOGE NA PARKETU I ODGURIVANJE PROTIVNIKA RUKOM!

Laki

pre 5 godina

Kako može da bude faul u napadu kada se mlađi Čović kreće u odbrani. Pokušao je da iscenira faul,ali sudije nisu nasele. Nešto mi žao starijeg Čovića. U zadnje dve godine samo uzeto prvenstvo Srbije. Pod velikim znakom pitanja i ovogodišnja ABA liga. Kako opravdati uložene pare?Nije mu baš lako.

Superbike

pre 5 godina

Jok nije bio faul!
Na drugoj strani je svirao nekoliko faulova za koje nisam uspeo da utvrdim jel uopšte bilo bar malo kontakta a kad je situacija na drugoj polovini terena tad je dozvoljena tzv "muška igra"!
Sve one "ničije lopte", odnosno, faulovi koji su na ivici, su svirani u korist partizana, celo veče!
Ono na kraju jeste bio faul i tu sudija nije pogrešio, ali je celu utakmicu navlačio za partizan i rukama i nogama, kao i ne sviranje faula o kojem polemišemo a koje je direktno uticalo na pobednika utakmice!

Vlad72

pre 5 godina

Sramota.Pominjati to kao situaciju koja je sporna zaista... Mlađani Čović a je dobro prošao da nedobije ličnu.Jasno se u vidi kretnja u odbrani...a i namera dotičnog da iznudi faul.Tačka.

Milan

pre 5 godina

Auu tek sad vidim kolko je Partizan oštećen.
Ovo se u normalno košarci karakteriše kao floping,ali poštoje ovo srpska košarka ovo mora biti bar faul nad Remfrom.
Kakvo ste samo pitanje postavili?! Au

Dvokorak

pre 5 godina

Ovde možete pogledati snimak kadar po kadar, klikajući na strelice u levom donjem uglu ekrana

http://www.watchframebyframe.com/watch/yt/6D-jLyHvzAc

Bio je faul u napadu, jer Renfro ramenom pa rukom odguruje Čovića, koji mu je zatvorio putanju kretanja iako nije stajao mirno s obe noge.

Tom

pre 5 godina

Navijam za Partizan i mozda je bio faul u napadu ,jer se vidi da je Renfro ispruzio ruku, ali mislim da je to jedina sudijska odluka koja je isla na stetu Zvezde. Ako se uzme u obzir sutuacija kada je Jaramazu dosudjen faul, kada nije dosudjeno ocigledno igranje nogom kao i koraci Berona kad je dao trojku, moze se reci da su sudije bile naklonjenije Zvezdi.

SEnT

pre 5 godina

Paranoji nema kraja: Kao prvo treba reci da su sudije imale ujednacen kriterijum do finisa utakmice, bilo je gresaka , ali keiterijum je bio ujednacen( mogu ti cak tacno i nabrojati sve sporne situacije), medjutim desava se da u finisu sve diskutabilne odluke odlaze na vodenicu Partizana. A to zasto su preinacili odluku na 0.2 sek do kraja pa su ponistili nesportsku nema nikakve veze, jer su utakmicu resili. Znaju da nema teorije da se da kos za 0.2 sek, usput Lendejl je trebao drugo da promasi i to bi vec bio kraj. Mislim da je Belosevic preinacio odluku kako zvezda ne bi vec tada prekinula utakmicu, a tad bi sudije tek bile pod lupom.

Ivan

pre 5 godina

Partizan je prvak. Placite.
(kradi trofej simone, 17. februar 2019 21:36)

Partizan nije nikakav prvak vec godinama, ovo je kup. Kada se igra na jednu utakmicu partizan uvek moze da navuce I da ukrade i da pobedi. Kada se bude igrala finalna serija u KLS, I polufinalu ABA lige, videcete ko je prvak. Pritom Zvezda ce biti kompletna, a partizan od ovoga bolje ne moze.

Snajder

pre 5 godina

Ne razumem zasto se toliko prica o ovoj situaciji,osnovno je da kad se igrac krece to je ili faul odbrane ili se nista ne svira,a kad se igrac ukopa u zemlju,to je faul u napadu,lepo smo svi videli Covic se sve vreme kretao a Renfro je samo malo jace usao u duel,to je sve,zasluzena pobeda Partizana,pozdrav.

J

pre 5 godina

Ako ćemo da pričamo pa Ristićev čist faul u napadu na Jaramazu nije sviran, i vi hoćete ovo da Vam svira kao faul u napadu da li ste i malo realni? FLOPING.

Milan

pre 5 godina

Jel to po vasem napadac moze u svakom trenutku da se nabije u odbrambenog ugraca koji trci pored njega i iznudi faul? U fazonu, trcao je, nije bio sa dve noge na parketu?
Ajde bre, na sta bi licila takva kosarka?
A sto se tice faula nad Lendejlom, da se to sudi ne bi mi bili svetski prvaci u USA nego Argentina. Da se odreknemo te titule, jer se to sudi?

to je to

pre 5 godina

Ušao u liniju kretnje igrača sa loptom i to naravno bez obe noge na zemlji. Baš se postavio na vreme...Faul odbrane i dva slobodna bacanja, a mogao bi i floping, to znaju poneki zvezdaši koji prate košarku od pre 2013. šta znači.

CisTo_onaKo

pre 5 godina

to sto je ovaj poletio kao da je katapultiran iz topa ne znaci i da je faul.Ko je trenirao kosarku zna da u ovakvim situacijama igrac odbrane mora da bude sa obe noge na zemlji,a on se ocigledno je kretao i ulazio u putanju napadacu.

Ivan NK

pre 5 godina

Kao bivsi kosarkaski sudija, moje skromno misljenje je da je bio (ocigledan) faul u napadu, u svakom slucaju sudije su posle ovog i ovakvog kontakta morale nesto svirati, ili faul u kapadu ili faul igraca odbrane ili tehnicku igracu odbrane radi simuliranja faula.

Paranoji nema kraja

pre 5 godina

Znaci, tri sporne situacije, sve idu u korist Partizana, malo je nerealno priznace te.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SEnT, 17. februar 2019 22:19)

Kako to samo tri sporne situacije, ili su sporne samo one u poslednjih nekoliko sekundi, a tokom utakmice se ne računaju. Na primer, rvačko bacanje Gagića od strane Cirbesa, što je nesportski faul, a nije svirano ništa; ili igranje nogom igrača Zvezde iz čega je usledila kontra i prekidanje serije Partizana, a zatim i izjednačenje; ili lupanje po rukama Veličkovića kao lopatom bez faula; ili izmišljeni faulovi Pejdžu, Marinkoviću i Renfrou u samoj završnici (pre spornih momenata koje ti navodiš)... Ti poeni nisu važni? Da je svirano pošteno, ne bi ni bilo drame u završnici, Partizan bi ranije osigurao pobedu. Čović drami o faulu nad njegovim sinom, a tu nema faula jer se mlađi Čović kretao i ušao u putanju igrača koji vodi loptu, mogao je samo da bude faul odbrane. Da su sudije svirale faul, ne bi bilo trojke, ali bi ste vi svejedno sada kukali kako ste oštećeni tim faulom. Žalosno je i bezobrazno u isto vreme dovoditi u pitanje faul Berona nad Lendejlom, ono je čista nesportska, iz aviona se vidi kako ga drži za ruku i vuče. Zašto su sudije preinačili u običan faul? Zbog pritiska klupe Zvezde i pretnji. Da daju još jednu šansu. Lendejl je toliko pošten da nije shvati da je potrebno da promaši i tako pusti da iscure 2 desetinke. Ni jedan poraz ne umete sportski da podnesete.

drinska divizija

pre 5 godina

Po mom misljenju nista sporno, jer leva noga Covica nije na parketu u trenutku kontakta. Ono sto mislim da je sporno je osam sekundi Renfroa par napada pre toga, kao i faul Renfroa na Dobricu u pretposlednjem napadu.

ferdinand

pre 5 godina

Za ove znalce, nije faul u napadu samo ako igrač u odbrani stoji sa dve noge na parketu... Klasičan faul u napadu zbog odgurivanja desnom rukom. Sudija koji stoji na metar je "procenio" da Renfro nije potrebnim intezitetom odgurnuo Čovića. Mogao je da svira i floping Čoviću pošto ga Renfro nije dovoljno "jako" gurnuo. Rečju, sramota od sudijske odluke.

Keynes

pre 5 godina

pogledajte na youtubu sa 0.25 speedom. Videćete da je Renfro prvi izabrao putanju, a da je Covic njemu usao u putanju kretajuci se, odnosni kasneci da se postavi na vreme. Ovo je faul od odbrane. Drugacije bi bilo da je Renfro naleteo na vec ranije postavljenog odbrambenog igraca, medjutim to nije bio slucaj. Sudije nisu svirale nista, a na kraju je ispalo dobro za Partizan jer je usla trojka. Da nije, Partizan bi bio ostecen.

dejandddddd

pre 5 godina

Nije faul u napadu, svako ko zna nešto o košarci nema nedoumicu i da se ne lažemo postojao je faul u pialednjoj sekundi nad partizanov im igračem.

aleksandar

pre 5 godina

Bio je cist faul,zalece se i ulazi totalno neoprezno ramenom u igraca...ali je Zvezda toliko bila ocajna pogotovo u napadu celu utakmicu da je Partizan zasluzio da pobedi..isto tako je bio cist faul Berona na kr
aju...Cestitke Partizanu na pobedi od zvezdasa

veliki strumf

pre 5 godina

Grobari, pa džabe ste vi igrali EL tolike godine, džabe se hvalite da znate košarku, pa vi osnove o faulovima ne znate. Jedan prica kretao se, drugi kaže nisu obe noge bile na parketu... Aloooo! Pa nije se Covic postavio pa da treba da mu budu obe noge na parketu. To je nemoguće! On uopšte ne ulazi u liniju kretanja Renfrou, već ide pored njega bas kao sto treba, a ovaj ga LAKTOM odguruje i to veoma snažno. Lakat je uvek faul u ovakvim slučajevima, kakve crne obe noge na parketu, pa jel vi gledate košarku uopšte? Ovo je čist faul na 30 i kusur sekundi do kraja, 72-71 i lopta za Zvezdu. Iz ovog faula Partizan daje kljucnu trojku. Naravno, Zvezda je mnogo kvalitetnija i do ovoga nije ni smelo doći, ali džabe kad nemamo trenera pa samo prangijamo. Zato mi nije ni zao sto smo izgubili niti mi je ovaj kup bitan - zao mi je sto nemamo igru i ni u ABA ništa nećemo napraviti.

kocka2

pre 5 godina

floping i to u kretnji.. bolje analizirajte kako zvezda nije postavila normalan napad u poslednjih 6-7 akcija i da nije bilo pogodaka niiscega barona, utakmica bi se resila bez ikakve drame..

Milan

pre 5 godina

Renfro se zaleteo ko sa treceg sprata. Nema sanse da se tako, u jednom koraku zaustavi bez zesceg kontakta.
Da li je Covic bio sa dve noge na zemlji? Nebitno jer nije on inicirao kontakt. Nije on utrcao u Renfroa nego obrnuto.
Znalci...laku noc

Goran

pre 5 godina

Jeste, nije, jeste, nije,.... i tako u nedogled. U finalu Evro lige u Moskvi, De Kolo šutira u poslednjim sekundama na koš posle očigledno napravljenih koraka a igrač CSKA pod košem hvata odbijenu loptu i ubacuje u koš. CSKA osvaja Evro ligu i otima Fenerbahčeu već dobijenu utakmicu, a Željko Obradović kaže da je De Kolo napravio korake ali da nijedan sudija to ne bi svirao u takvom trenutku. U Nišu sudija svira faul na 0,2 sekunde do kraja meča, kada su oba igrača u skoku za loptu. Prethodno su sudije napravile dosta grešaka, ali je jedna od ključnih ona kada je Renfro nekontrolisano jurnuo i ispruženom rukom i ramenom odbacio Čovića, što jeste bio prekršaj i to bi onda verovatno bio kraj meča za drugi tim. Lično smatram da je trener Zvezde načinio grešku što je postavio Cirbesa da brani aut a Berona pod koš i da je to odlučilo završetak meča, na stranu situacija Renfro i Čović. Pored toga, brojke pored imena nekih igrača Zvezde govore o njihovoj slaboj igri i tu je razlog poraza. Komentar starijeg Čovića me ne interesuje.

Metropola

pre 5 godina

Mozda bi i moglo da se svira da se ovaj nije bacio kao da ga je voz udario! Previse teatralno i sudija je imao utisak da ga ovaj farba.

Djenaro Savastano

pre 5 godina

O čemu vi pričate? Čist faul u napadu. Ne gledaju se ovde obe noge na zemlji jer Renfro nije telom udario njega, onda bi bio faul odbrane. Već ga je laktom gurnuo u kretanju a to je uvek faul sem ako si Džordan protiv Jute za 6. šampionski prsten.

analitičar

pre 5 godina

ajd anketa:
da li je Dobrić prestupio kod drugog bacanja (sedam sekundi pre kraja), da li je Beron napravio korake (kada je driblao Novicu), da li je na (+ devet) igrač Zvezde igrao nogom, da li je Jaramaz napravio faul ili je bio faul u napadu, .....???

ferdinand

pre 5 godina

Da je Čović stajao u mestu bio bi faul u napadu ali Čović mu je uleteo u putanju pa je dobro prošao što mu sudija nije svirao faul. U nekim ligama bi dobio i tehničku za simulaciju (flopping) tako da je sve u svemu dobro prošao.

mada

pre 5 godina

Fotografija je zaustavljena u momentu kontakta,vidi se da Čović ne stoji ispred sa obe noge na zemlji već bočno ulazi u liniju kretanje.Jasno kao dan.

ovo je odlučilo utakmicu

pre 5 godina

Savršeni screenshot sportske redakcije objasnio! Čović koji ulazi u liniju kretanja i leti sa jedne noge kao da ga je upucao. Mogao je samo da dobije tehničku zbog flopping-a.
(Darko, 17. februar 2019 21:34)

A ruka Renfroa? To nisi primetio. Čović mu je ušao u putanju, nije stajao sa obe noge ali je odgurnut rukom. Faul je čist kao suza isto kao i poslednji

sef strucnog staba

pre 5 godina

Koje iskrivljeno tumacenje pravila zbog malo srece u bezvrednom kupu, ali kao sto vam se desio nolan smit desiće se opet. Radujte se ali necete dugo ni vi ni crnogorci
(petarczv, 17. februar 2019 22:05)

Plači!

LJ.B. 1/A

pre 5 godina

Navijac sam Partizana, ali ovo jeste bio faul u napadu.
Isto tako, bio je i faul na Lendejlom.
(PFC, 17. februar 2019 22:04)

A,da li bi uopste bilo faula na Lendejlom da je sviran faul u napadu pre toga?!

ultrasrbin

pre 5 godina

PFC, 17. februar 2019 22:04

nad Lendejlom je bio nameran, a isto tako nisu svirali 2 pre toga.
Davidovac je igrao nogom, a Jaramazu koji je bio sa obe noge na zemlji svirali su faul odbrane.
Kako inace mislis da je faul zato to se tatin sin bacio unazad kao da je naleteo an tenk? Kretao se i tacka.
A nekim koji kukaju na ovu situaciju mogu da porucim da pogledaju odnos slobodnih i gresaka na stetu Partizana. Nisu sudije krive vec Tomic koji ne sme da izvede Simanica i perperoglua a oni sutnuli za 3 ni 20%

nebitan srbin

pre 5 godina

grobar sam:covic je usao u putanju i svojom nogom je pokusao da se postavi za faul renfo da je nastavio kretanje bio bi cist faul u napadu ali on je krenuo unazad bilo je kontakta ali ni blizu onako kako je covic pao.samo ali samo zbog teatralnosti nije dobio faul.nije bilo wara za takve situacije pa je pustena igra.sledeca situacija je kada ss nad dobricem svira faul od cega i protiv cega.zadnje sekunde se ne prekidaju ali ono sto je uradio tragicar videla je cela hala i sudije.bilo bi stvarno sramota da ono ne prekinu.udarac laktom u telo se ne svira povlacenje za dres se ne svira koleno u koleno se ne svira cepanje se ne svira ali rodjace d e ruke na njevovoj mora da se svira jer nisu sjdije slepci.

Bodibond

pre 5 godina

Nije, ali je onaj neki Zvezdin igrac broj 22 napravio faul na Jaramazu, tacnije skocio na Ognjena, nakon cega je dodeljeno Zvezdi dva slobodnjaka.

popov

pre 5 godina

Kakav faul..?? Čović nije bio ni blizu da se postavi. To što je on dečko u fizičkoj formi, za možda drugu ligu, što ima višak kilograma, što ima pristup, donekle rekreativni.. ili ajde, za drugu ligu, to nije Renfroov problem. Filip mislio onako ležerno da mu uđe u pitanju, pa kao biće faul u napadu.. Ni blizu! Izgledalo je žestoko samo zato, i upravo zato, što Filip Čović ne može da odgovori ovom ritmu košarke. Videli smo ga u polufinalu da ne može da dođe do vazduha. I Zvezda je izgubila upravo zato što misli da na ovom nivou može da se igra sa putnikom u sastavu. I to ne na bilo kojoj poziciji, nego plejmejker. Jadno.. naravno i da se ne svira faul na 0,2 do kraja. Ali nije se zato izgubilo.. već zato što je prijateljski, neozbiljan pristup. Sin, da bi bio u ekipi, mora da bude, ne kao ostali, nego duplo bolji! Duplo! A ovaj nema ni nivo ostalih. Ne razumem.. šta su mislili.. ne igramo Evroligu, pa hajde može Filip da prošverca.. I ajde što nije prirodan atleta, nego što očigledno ne živi zdrav život, neophodan za ovaj nivo napora.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Strucnjaci ne odlucuje se samo da li je faul u napadu ako igrac stoji sa obe noge na parketu ili ne, pogledajte kojom brzinom je renfro udario u njega i pogledajte gde mu stoje ruke. Da je samo ta odluka bila diskutabilna, pa da mozes da kazes da sudije nemaju nameru, nego citav niz u poslednjem minutu. Ova utakmica je jedna od najvecih sramota u istoriji srpske kosarke.
(Ivan, 17. februar 2019 22:11)

Mislim da je veca sramota 5 na 3, i jos vam uz tu brojcanu prednost dosude 3 sekunde u reketu...

BarGro°°°°

pre 5 godina

Tehnicka Covicu ,usao jeu liniju kretanja Renfrou,pri malom dodiru je pao ,zato sto je bio u pokretu.Da je stajao ,bio bi faul u napadu.

Dragan

pre 5 godina

Žao mi je što nema snimka neke druge kamere, s ove ne mogu baš 100% da tvrdim da su sudije u pravu. Ali 90% mogu da tvrdim da se Čović kretao i ušao u putanju Renfrou. Sudije su pogrešile i trebali su da sviraju faul za Partizan. Inače da kažem da ne navijam ni za Zvezdu ni za Partizan. Zvezdaši nek pogledaju zadnjih nekoliko minuta kupa kralja u Španiji, pa će videti šta sudije ne sviraju, a šta sviraju. Pa naše sudije su zlato za one Špance.

Acika

pre 5 godina

Fića se prevrnuo kao da ga je udario autobus. Na snimku se nevidi lepo da li je bio ili nije. Treba bolji tj. drugi ugao. U svakom slučaju i da jeste i da nije faul grašaka je bilo na obe strane. Može se reći da tendencije nema

Del Piero#10

pre 5 godina

Čović se kreće i ulazi u liniji kretanja Renfrou tako da nema govora o faulu. Kada je Perperoglu pregazio Jaramaza u reketu u prvom poluvremenu, a ovaj je još mirno stajao, sudije su svirale Jaramazu faul. Plus je Čović previše teatralno pao, kao kamion da ga udario, umalo u parter da se baci.

nenad

pre 5 godina

Kada igrac udje rukom, laktom, ramenom u grudi protivnika, to je faul u napadu. Uopste nema veze da li je cvrsto stojao sa obe noge na zemlji.

bo

pre 5 godina

Pa ljudi ovo se uci u petlicima,kakav crni faul.Mogao je i tehnicku da dobio zbog flopa.
(Lex, 17. februar 2019 21:36)

Ok, sto onda nije svirana tehnicka, nego je pustena otvorena trojka?

KAZNA KRU

pre 5 godina

Ovo je moralo ovde da se prekine, ili je bio faul Renfroa ili faul Čovića, ali sudeći po tome kako se ovaj Renfro zaleteo nekontrolisano, jasno je da bi pre trebalo da on bude taj koji je načinio šrekršaj.

choldo

pre 5 godina

Kazete kretao se u odbrani? A kako da se igra odbrana ako se ne kreces???
Dal je sa obe noge na zemlji ili ne ima smisla ako se postavlja igracu koji je krenuo u reket na kos.

U ovom slucaju je probijanje odbranbenog igraca u polju koji ga prati, i cist faul u napadu.

Gistro Bancho

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan. 
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima

prvo nema bloka igraju 1 na 1, drugo u kosarci nemas petlice ,
trece hahahahahahaha

Jim Beam

pre 5 godina

Dve stajne noge na parketu nisu preduslov za faul već 10ak godina. Možda su vas to učili u petlićima, ali se u medjuvremenu promenilo pravilo. Kalinić je na primer car da se sa u trku postavi kako treba i to besprekorno radi u Feneru. Ovde je problem Renforova ruka kojom gura, ali je i Čović sa preteranim flopom napravio sebi medvedju uslugu. Realno jeste faul i obično se svira , ali i ne mora. Kao što se i faul na 0.2 sekunde pred kraj ne svira, setite se samo Divca protiv Argentine. Daj produžetke, ne sme sudija da bude u centru pažnje. Sve i da je sekirica. Trpi košarka.

ultrasrbin

pre 5 godina

bo, 17. februar 2019 21:59
Ti kao ovi iz Cibone 2010. Zasto nije svirano koliko treba tehnickih i da Partizan sutira slobodna bacanja, ali to posle pogodjenog suta Kecmana. Da su sudije svirale tehnicku onda bi se bunili sto mu nije dozvoljen sut. Da su veceras svirale tehnicku Covicu Partizan bio imao sigurnih 2-3 poene + napad. Da je Renfro promasio Partizan bi bio ostecen

hans

pre 5 godina

zanimljivo da nikakve reakcije ni klupe ni igraca nije bilo odmah nakon kontakta verovatno racunajuci da su dobro prosli ( osim pogodka Renfroa ) sudije nisu svirale nista drugo flopping na pr. Da je Renfro promasio sut sasvim druga prica.

A da I faul u zadnjim sekundama se naravno svira isto kao I u prvim u protivnom zasto bi se uopste I igrali zadnji sekundi ako se tad ne sviraju faulovi!

Magnus

pre 5 godina

Kad je Dobric izjednacio na 74:74, prije kosa Cirbes se hvata za mrezicu, vidi se na snimku jasno kao dan.
Tu nema nista sporno, ovde je pitanje da li je Covic bio s obe noge na parketu.

спортски уметник

pre 5 godina

Можда је фаул Ренфроа, можда је фаул одбране, јер се Човић евидентно кретао као Ренфроу и из овог угла не може да се донесе коначан суд, једино ако има камера са терена. Али ме веома занима зашто постоји ова вест, а не постоји "Да ли је Берон направио фаул у нападу, одгуривањем Маринковића пре тројке" или "Да ли је Цирбес направио кораке пре Берониве тројке" (чак 2 пут померио стајну ногу, али то нико из предграђа није видео). Или можда нека вест "Да ли је Давидовац кошаркаш или фудбалер"....јако вас боли, а боле ће вас још више!!!

Shone Bg

pre 5 godina

@Sabre

da li si realan? Dzok primio loptu u reketu, ide na skok sut, i u vazduhu ga covek hvata za ruku? Tu je, po tebi, bitno sto tom rukom nije sutirao?

Jedino sto nije faul u tom slucaju je cista banana nakon izbacaja, ako je lopta u uzlaznoj putanji. Ne postoji situacija u kosarci u kojoj je napadac zasticeniji. U konkretnom slucaju, postoje osnove i za nesportsku, sto je bolje da nije svirano.

Jedini problem kojim delije treba da se bave je sledeci: zasto vas trener misli da ce cirbes spreciti Sy-ja, onako krakatog, visokog i skocnog da doda loptu nekom u reket, i zasto bek cuva Dzoka, koji te vrljoke daje kad oces? Jer, za sekund lopta moze samo u reket, za van boje vremena nema.

Ja sam u kosarci bio wanabe junior, pa te stvari znam, prirodne su mi nekako, a velikih tekmi nemam u rukama, za razliku od vaseg trenera.

Shone Bg

pre 5 godina

cz je izgubila finale jer joj 1 sec pred kraj bek cuva centra u reketu. Shvatite to. Kad primis kos iz prekida, za 1 sec, u zadnjoj sec, pri egalu, nema kukanja.

Dve stvari bih istakao:

1. Meni se cini da je čovic bio u kretanju, mada iskreno, ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu. Da se čovic nije prevrnuo teatralno šest puta, kao da ga je iz trka nabo Tajson, verovatno bi faul bio sviran. Naravoucenije: ne preterivati sa floppingom.

2. Faul se svira jednako u prvoj, i poslednjoj sekundi, sve ostalo su urbane legende. U suprotnom bi u zadnjoj sekundi, kada je egal, bilo i nabadanja pesnicama, zasto da ne.

Carski

pre 5 godina

Da li iko normalan misli da bi to odlučilo utakmicu?To je isto kao da se u fudbalu buni neko zbog kornera ili auta...Jeste bila ljudi zadnja sekunda ali faul je bio kao KUCA...Zvezda je izgubila utakmicu jer nije imala Trinkijerija na klupi...Zvezda ima realno 2 puta kvalitetnije igrače...Pitao bi Covica da li bi se budio da je rezultat bio 10 poena za Zvezdu na kraju utakmice u vezi tog detalja?!
(svima su stavili amove, 17. februar 2019 21:31)

Aman brate bukvakno si svaku vest veceras komentarisao, svaku u vez finala, jesi ti brate room 1408 samo promenio ime?

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

To je npr uradio Jaramaz u prvom poluvremenu, ali mu je dosudjen prekrsaj.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Magnus, 17. februar 2019 21:43)

Majstore, Jaramaz je bio u polukrugu.

Iks

pre 5 godina

Svaka čast na anketi. Odlučeno je da je bio faul! Verujem da će ovo biti presudan argument kad se na zahtev Čovića bude radila ekspertiza. Očekujem da će posle toga CZ uzeti kup.

SEnT

pre 5 godina

Ovde se jednostavno sudije moraju oglasiti, da li faul u napadu ili simuliranje, i tehnicka Covicu, a ne nista ne sude i Renfro daje trojku.Po meni kao okorelom zvezdasu ovo je 90posto faul u napadu, razmislite da li je Covic mogao da ovako odleti bez kontakta. Moguce da nije bio sa obe noge na parketu( mada je i to diskutabilno) ali je Renfrou mozda radila i ruka. Zanimljivo je da je Partizan na poklon dobio dva penala( Renfro), kada nije preneo loptu preko pola. I onda na sekudu do kraja situacija kada je definitivno bio faul Berona nad Lendejlom, ali treba malo ispratiti i guranje rukama Lendejla neposredno pre ( postoji mogucnost faula u napadu). Ubedjen sam da vecina dobrih sudija ovo ne bih sudila kao faul koji direktno odlucuje pobednika, vec im das produzetke da rese. Znaci, tri sporne situacije, sve idu u korist Partizana, malo je nerealno priznace te. Ipak, glavni problem zvezde je Tomic, zvezda je od ovog Partizana bolja za 10-15 razlike, i to bi svaki dobar trener realizovao.

drinska divizija

pre 5 godina

@veliki strumf

prvo, ne ide Covic pored Renfroa, nego krece da se postavi ispred njega, ali kasni,
drugo, ne vidim da je Renfro isturio lakat sa namerom da odgurne Covica,
trece, lako je tebi i meni da ovde raspravljamo sada kad je sve proslo, pitanje je sta bismo dosudili na licu mesta.
Pa sta da kazu iz Barse i Reala posle onakvih odluka sudija veceras. Prihvatili ljudi odluke sudija i teraj dalje. Samo je kod nas i Grka sudijska odluka nacionalna katastrofa.

Gazda Dojkan

pre 5 godina

Poslati snimak svim kosarkaskim organizacijama u Evropi!!!!
(Aleksej:,,Kradja kupa da se opravdaju Sns milioni”, 17. februar 2019 22:53)

Obavezno i na Comedy Central.

зуке

pre 5 godina

јесмо изгубили и честитке ккп, али је фаул више него очигледан
ако су превидели да свирају, по мени су онда направили грешку што су свирали фаул над лендејлом (који је и постојао, да не будем погрешно схваћен)

sreta

pre 5 godina

Ajd stavite anketu da li je nogom igrao igrac Zvezde na plus 9 za Partizan u cistoj kontri...
(Gosko, 17. februar 2019 21:37)

samo se nadaj...ne stizu od silne kuknjave i plakanja...

Dragi

pre 5 godina

A koliko je do toga bilo odluka sudija na štetu Partizana? To se ne računa? Na primer igranje nogom posle koga je usledila Zvezdina kontra ili nisu dosuđena bacanja prilikom Lendejlovog pokušaja igranja iz odbojke ili nije sviran 5 faul Cirbesu prilikom bloka u napadu, itd.

ultrasrbin

pre 5 godina

Ivan NK, 17. februar 2019 22:28

Ajde da si u pravu, ali vidi se da se Covic kretao.
Sta imas da kazes za sviran faul odbrane kada je Jaramaz bio sa obe na zemlji ili za igranje nogom Davidovca kada su susdije pustile kontruvezdi umesto da daju Partizanu napad od 14 sekundi. Mozes li da mi kazes sta kazu pravila, a Cocic se ovde zaleteo i posle toga kao da ga udario tenk odleteo unazad. Mislim da se tu svira floping kao sto se i za kacenje o ruku svira namerni, a Belosevic to ponisti.

Da li su sudije krive za ispucavanje Simanica i Perperoglua?

Бојан

pre 5 godina

Да је у првом полувремену Давидовац пресекао ногом контру Партизана,и умјесто да буде +11,Звезда је смањила на 6 разлике?Шбб,кбб...Пустите то,данас су били бољи.

e moji ostrašćeni navijači

pre 5 godina

kontakt je postojao i morali su da sviraju, ne bi pogrešili da su svirali faul za bilo koga.. Ovako su sudije uticale na utakmicu - šta god da sviraju ne bi bila trojka i to bi drugačije okrenulo poslednjih pola minuta

Nebojsa

pre 5 godina

Kontakta je ocigledno bilo, mada se i odbrambeni igrac doduse kretao... Moguce je da bi se ovo i sudilo da se Covic nije bacio skoro cetiri metra unazad i jos napravio kolut?! Ali svako stariji od dvanest godina je video da sudije nisu odlucile utakmicu. Zvezda je igrala divlju kosarku u napadu a tako se ne osvajaju titule. A i priupitati trenera zasto mu bek cuva centra na dve sekunde do kraja, pat onda gledati sudjenje...

Enrico Pallazzo

pre 5 godina

Stvar je u držanju kriterijuma, a toga nije bilo. Ako sude tako da ovo nije faul, onda nije ni faul kada je Renfro izašao u aut kada nije preneo loptu na vreme, a svakako da nije ni na 1sec pre kraja...

Никола

pre 5 godina

Ovde možete pogledati snimak kadar po kadar, klikajući na strelice u levom donjem uglu ekrana

[link]

Bio je faul u napadu, jer Renfro ramenom pa rukom odguruje Čovića, koji mu je zatvorio putanju kretanja iako nije stajao mirno s obe noge.
(Dvokorak, 17. februar 2019 22:45)

Урадих све што си рекао.
Јасно се види да се Човић УТРЧАВА тј буквално ускаче у путању Ренфроа који је у пуном трку.
О флопингу нема речи, мушки контакт.
Јуче сам веровао да је у питању фаул у нападу, сад видим да није.

Хвала на овом сокоћалу.

Urke

pre 5 godina

Pa ljudi ovo se uci u petlicima,kakav crni faul.Mogao je i tehnicku da dobio zbog flopa.

Majstore ili je simuliranje za tehnicku ili faul za Zvezdu...ne moze da se nista ne svira!

Krcunovi čuvari pravoslavlja

pre 5 godina

jos plus su i dobili faul u zadnjoj sekundi koji se obicno ne sfira...sad su sudije dobre jel da?
(maconii, 17. februar 2019 23:33)

Vidim da se i ovo poteže, pa da pitam, je l' to novo pravilo iz Železnika? Onako, na prvu, koliko se sećam, CSKA je isto dobio penale na sekund pre kraja u finalu Evrolige, čini mi se 2016. godine. Na kraju, karma se lepo pobrine za sve, a ovim nepoštovanjem protivnika, takmičenja i konačno velikog Radivoja Koraća, sami su zapečatili sopstvenu sudbinu i uskoro će opet u zamrzivač.

sasa pg

pre 5 godina

O čemu pričate, ljudi? Pa da bi bio faul u napadu odbrambeni igrač treba da bude okrenut prema napadaču i da bude sa obje noge na parketu. Čović je bio u trku bočno u odnosu na Renfroa i ušao mu u putanju! Prije faul Čovića nego Renfroa

bocko

pre 5 godina

zvezda je izgubila jer je primila kos za 1 sekundu .. kako moze bek da ti ostane ispod kosa na centru a samo ispod kosa ne sme za to vreme da primi loptu ..kakve sudije kakve gluposti krenimo od sebe prvo ..

Aleksa

pre 5 godina

јесмо изгубили и честитке ккп, али је фаул више него очигледан
ако су превидели да свирају, по мени су онда направили грешку што су свирали фаул над лендејлом (који је и постојао, да не будем погрешно схваћен)
(зуке, 18. februar 2019 11:45)

Лепо си рекао, честитке Мирку и Славку, а фаул је био и није свиран јер се такав фаул не свира. Неки контакт је постојао и судија је требало да суди фаул или одбрани или нападу. И судио би нешто да је био 30. минут.
Није судио ништа јер се у тој ситуацији не суди ништа. Нас сврби што је ренфилд дао тројку након тог контакта али да није, Загорце би сврбело то што није суђен фаул у одбрани. И судија је био у 100% праву. Не суди се то.

А то што се Били окачиo оном за руку се и те како свира и треба да се свира.

Нису судије криве за пораз, није Били крив, крив је Томић који је допустио себи да му не игра Добрић и да Били иде на човека од 215...

duledudule

pre 5 godina

a u ljudi gledao sam Barsa Real aj sto su za ma ji faul od.ovoga svirali Ertelu u napadu nego sto nisu svirali cist faul nad Singltonom u kontri lik mu udara nokaut i nista,posle toga real kos faul za pola kosa.I onda na kraju priznaju Tomicu kos kao silazna putanja iako je orvo udarila obruc pa tablu.haos

sweswe

pre 5 godina

Kretanje u bloku, faul za Partizan.
Od čega vi pravite senzaciju. Ovo su osove košarke. Uči se u petlićima.
(Prle, 17. februar 2019 21:30)

Bio je sa obe noge na zemlji u trenutku kada ga je Renfro lansirao u reklame. Pre toga nije preveo loptu za 8 sekundi i brze bolje mu svirali faul. Razvalicemo vas zbog ovoga u svim derbijima do kraja.
(Ivan, 17. februar 2019 21:42)

U oba slucaja je sudija morao prekinuti igru i dosuditi prekrsaj u napadu (lopta za Zvezdu), ili Covicev faul (dva slobodna za Partizan), u najgorem slucaju tehnicka Covicu zbog glumatanja...
Situacija je bila za faul, na koju stranu? Trojka nikako...

mr

pre 5 godina

фаул можда јесте можда није, али да није баскет у питању ладно бих помислио да човека удари воз са 250 на сат.

delboj

pre 5 godina

O cemu se radi. Cist faul u odbrani. Covic ne smije nikako da bude u pokretu. Mora da stane sa obije noge, inace nikako ne smioje biti faul u napadu. Kad zakasnis na dribling onda nema sto da radis tu. Pokusao da nadoknadi pa uskocio u putanju Renfrou. Precist faul u odbrani, pa moze da leti koliko hoce.

Zlatko_Zvezdas

pre 5 godina

Cestitke Partizanu na pobedi i osvojenom Kupu Radivoja Koraća od jednog objektivnog zvezdaša. Ne znam zasto se diže tolika prašina, kao da je bio rat, a ne košarkaška utakmica. Znate sta je jako simptomatično? To što ima malo realnih komentara i što svako tumači pravila onako kako odgovaraju klubu za koji navija. Da je bila obrnuta situacija u korist Crvene Zvezde, navijači Partizana bi pisali ono sto sada pišu zvezdaši, da je KKP pokraden itd. U poslednjih 27-28 godina koliko pratim sport, pogotovo od 2000.godine pa na dalje, ne sećam se da je neko osvojio titulu u fudbalu ili košarci, a da iz suprotnog tabora nisu stizale optužbe, kako je neregularno, namešteno,itd. Medjutim, kada u istom ili gorem blatu oni osvajaju titule, onda je sve u najboljem redu. Koliko god da su pokradeni, ako dodje do toga, ni jedni ni drugi nemaju apsolutno nikakvo moralno pravo, da zucnu, da bilo sta kazu, jer su pristrasni i neobjektivni, i ne bune se kada se kradja desi u korist njihovog kluba. Dakle, batalite teorije zavere, pratite sport.Pravi i iskreni Zvezdaši, podržite naš klub u predstojećoj borbi za Aba ligu, manite se gluposti i prepucavanja,sa balavcima iz suprotnog tabora. Veliki pozdrav za sve prave i iskrene Zvezdaše i Partizanovce.