Sreda, 06.02.2019.

13:32

"Federer je kao Bitlsi, Hendrik i Vagner, najbolji je u istoriji"

Osvajač Rolan Garosa 1976. godine Adrijano Panata smatra da je Rodžer Federer najbolji svih vremena i povezao ga sa nekim od najvećih muzičara svih vremena.

Izvor: SN

"Federer je kao Bitlsi, Hendrik i Vagner, najbolji je u istoriji" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Boris

pre 5 godina

@Šta kaže čovek, Federer je kao Bitlsi!?
Pa jeste, raspao se kao oni i nikad se neće sastaviti.
(Djido, 6. februar 2019 15:46)

Ahaha cuj raspao se. Tim komentarom si samo dokazao koliki si iskompleksirani jadnik. Za coveka koji puni 39 ove godine, koga ceo svet smatra najboljim svih vremena, koji je jos uvek u top5 na svetu i koji je prosle godine cak osvojio i GS titulu, kazes da se raspao. Nadal i Djokovic u njegovim godinama ce moci da igraju samo na malo (ako uopste znas sta je to). Ajde brisi botino srdjanova.

veder

pre 5 godina

Neki dan sam napisao u jednom komentaru da su se neki bivši teniseri aktivno uključili u veličanje Federera, pa i Nadala, ali pre svega Federera, proglašavajući ga najvećim teniserom u istoriji. Potvrda stiže svakodnevno.

Dakle, gde smo stigli? Do kampanje da se Federer proglasi najvećim dok mu karijera još traje. Ne mogu da promaknu euforični nastupi bivših tenisera koji se utrkuju u hvalospevima na račun Federera.
Primetno je da se nigde ne pominje Novak, pa ni Nadal, posebno Novak koji je očitao Federeru lekciju i njima o tome kako se pobeđuje njihov 'najbolji u istoriji'.
Još je aktivan, tzv. najbolji, i besmisleno je, ali je vrlo tendenciozno, već sada proglašavati Federera najvećim u kampanjama koje se svakodnevno multipliciraju. U čemu je igra? Zašto se toliko žuri da se ovaj proglasi nedodirljivim?

Šta će da se desi ako nekim slučajem, a vrlo je verovatno i ostvarivo, Novak osvoji više od 20 GS titula, ili Nadal?
Znači po ovima sve je zvaršeno u tenisu sa Federerom?!
Ne sležem se, jer smatram da je ovo kampanja da se na vreme obezbedi mesto najboljeg na svetu u tenisu i ospore kvaliteti Novaka i Nadala kao moguće najbolje tenisere u istoriji.

Ostaje nam da se nadamo, verujemo i navijamo za Novaka da prestigne Nadala i Federera po GS titulama, pa da vidimo da li je taj Zapad toliko neobjektivan prema teniseru iz Istočne Evrope, teniseru koji ih je poemerio iz udobnih fotelja, i da li će ga priznati kao najboljeg posle više od 20 GS titula?

Djole iz busa

pre 5 godina

20 GS, 310 nedelja prvi ma svetu, 99 titula... ubedljivo najbolji u istoriji.
(Drr, 6. februar 2019 20:22)
I onda se pojave Nole i Rafa. I kraj.

Vilmos kauboj jezdi kroz vase snove......

pre 5 godina

@ Miklos Salamander

Dobro je da ste vi kompetentni da proglasite gospodina nekompetentnim. Ljudski je pretpostaviti da ste osvojili najmanje dva GS.

Medjutim ovih dana mnogo se prica o najboljem Rodzeru. Izgleda da se odlazak iz teniske arene ozbiljno priblizio.....

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Lik osvojio jedan jedini grend slem u karijeri i on ce sada nekoga da proglasava za najboljeg svih vremena,totalno nekompetentna ličnost!!!.

Eh

pre 5 godina

Bane
Cisto da ti kazem, Federer ima navijace u Srbiji. Ima ljudi koji su pratili tenis pre 2011. Nisam bot, navijam za Federera, eto samo toliko. Ti mozes da me nazivas kojim god imenom hoces, ako ce tebi tako biti lakse.

Pravdoljubivi

pre 5 godina

Ovaj se baš nalupao, ne znam na čemu je, ali to i nije važno, ipak, me zanima kako je došao do takvog otkrića, zaista, ne govorim ovo zbog toga što ne spominje Đokovića, ili Nadala, nego zbog toga što kana, što se tiče muzike, nema blage veze, ako ćemo iskreno, mene Federer podseća na Kraftverk, Nadal na Pako De lusiju, dok je Đokovićeva igra kao Mocart, Vivaldi, ali ima pomalo Džetro Tala...

anica

pre 5 godina

(Drr, 06. februar 2019 20:25)
Jesi video da Nole presao Samprasa u slemovima, dok si trabunjao da je bolji iako nema RG, slemovi ti bili argument, sta bi sad?? Po tebi je Federer najveci, po meni nije i uvek ce biti diskusija na tu temu, ti pricas o slemovima...postovanje...ali tesko , tesko da neko moze biti najveci ako sa najvecim rivalima ima negativan skor, to bi isto bilo kao da napravim tortu a ne stavim jaja.

Drr

pre 5 godina

@Trilw
Najbolji u istoriji koji od obojice pomenutih ima vise GS, vise titula i duze bio prvi na svetu. Da nece Djokovic da bude najbolji u istoriji kao tek TRECI po broju GS i tek PETI po nedeljama na prvom mestu? On je u svojoj eri treci, a kamoli u istoriji. Ne znam kako te nije sramota da spocitavas nesto nekome ko je, za razliku od tebe, osvojio nesto u tenisu i zna o cemu prica? Samo neko nevaspitan, koga je vaspitavala nekulturna marva moze tako nesto da radi i govori.

Kralj je mrtav,ziveo Kralj

pre 5 godina

Paneta nije mogao naci bolji momenat da promovise svoju knjigu!Trka trojice najboljih u tenisu za "najboljeg ikad" je zaukupila tenisku javnost,ali uporediti Federera sa muzickim legendama,gde ne vidim nijednog velikana muzike sa njegovog podrucja je nezamislivo!Verovatno bi se uvredila javnost u Italiji!Stvari stoje drugacije i misljenja sam da je Vilander u pravu kad kaze da se ne moze biti najbolji ukoliko je izmedju medjusobnih duela ove trojice Federer u teskom minusu kod obojice pretendenata za GOAT!
Samo da napomenem da je rezultat u svakom sportu pa i tenisu jedina istina.Ne umanjujem znacaj minulog rada Federera,naprotiv impresivan je!Ali dok god igraju to ce pitanje ostati nereseno!
Statistika pobeda i poraza ide na stranu dvojice prestolonaslednika koji su za petama Federeu sciljem da mi preuzmu tron.Podsecanja radi medjusobni dueli izgledaju ovako:
Djokovic 100 meceva 53:47 (protiv Nadala 28:25,protiv Federera 25:22) + 6
Nadal 91 mec 48:43(protiv Djokovica 25:28,protiv Federera 23:15) +5
Federer 85 37:48 (protiv Djokovica 22:25,protiv Nadala 15:23) -11
Tako da mozemo reci da se trka nastavlja izmedju dvojice pretendenata(Federeru se mora odati priznanje za minuli rad i rekorde koje drzi) ali sumnjam da ce nesto uraditi do kraja karijere obzirom da polako dolaze cetrdesete!
Prema tome "Kralj je mrtav,ziveo novi Kralj"!

IL

pre 5 godina

Bilo bi nerealno da je neko drugi po njegovom misljenju najveci svih vremena. Ali mi, inace, njegova izjava deluje kao zalopojka nad proslim vremenima i nestalim stilom igre. "Nema tako prefinjenih tenisera kao sto je bio Nastase i Artur Es" a Nastase je poene postizao iz dva udarca, serva i sledecai lopta - poen. Imam osecaj da gledam samo serviranje, nista vise. I mnogo price sa sudijom. Koliko ja ne razumem taj stil igre toliko mi izgleda da Adrijano ne zeli da razume danasnji stil igre. Ali ok, ja sam samo obicni ljubitelj tenisa.

R. E. M. A

pre 5 godina

Eh, ovako
Da vam kažem realno je tako, sve dok neko ne prebaci njegove rekorde u open eri, to je istina, a vi se možete duriti do neba. Kada neko prebaci 20 GS, 310 nedelja broj 1,99 titula, tako će biti, a da ne pričamo o lepoti igre na terenu, a ovo što pominjete negativni skor protiv Nadala i Nole, smešni je...
Barsa ima pozitivan skor protiv Reala, ali je taj isti, najbolji fudbalski klub svih vremena(najtrofejniji)
Pozdrav za sve..

Bane

pre 5 godina

Zar te je toliko zabolela ova izjava o Federeru da si rešio da provociraš njegove navijače?
(mrtvutimajku, 06. februar 2019 16:14)

Federer nema navijace u Srbiji, postoje samo botovi koji navijaju za sve koji igraju protiv Djokovica pa i za podmuklog Federera, a da nije Djokovica botovi ne bi znali pravila u tenisu.Trebate da zahvalite Novaku sto imate priliku da pratite ovaj sport pa makar i iz mrznje.

Realno

pre 5 godina

Da bi bio najbolji moras biti kompletan u svakom smislu, a Federer ima 2 trofeja na sljaci u karijeri i samo jednom pobedio Nadala na toj sljaci, da nije smesno bilo bi zalosno ko se sve danas naziva najboljim

AO2019

pre 5 godina

Gde god se okreće velika lova, tako je, nažalost. Nagrade za GS su pravo bogatstvo, neuporedive sa onim iz Adrijanovog vremena. Zato se svi trude velikim zalaganjem i odricanjem da što dalje odu u takmičenju, i onda, kako da budemo pajtaši, i posle meča da bančimo i nazdravljamo, kada nas već sutradan čeka izuzetan napor, za telo veoma stresan.
*
Zato je Noletov podvig veliki, ostati čovek, naći vremena i lepih reči, i konkretne pomoći za saigrače, za ljude koji mu se obraćaju, za Nika Vujičića, za Dejanu Bačko... Nole je i po tome pravi uzor svojim vršnjacima, a i šire.

Haris

pre 5 godina

Objektivno gledano Djokovic i Nadal su najbolji Federer je na trecem mestu. Razumem da je neko pristrasan ali nemojte da preterujete sa Federerom. Samo objektivno gledajte

Vladimir

pre 5 godina

Pozdrav.
Nisam procitao ceo izvestaj jer ta poredjenja su prema mom skromnom misljenju bezsmislena..
Ne moze biti jedan biti najbolji iz razloga sto sve ima prednosti i nedostatke..
Vazi i za vodecu trojku..
Nadal ima 11 rg, federer i novak nemaju niti mogu imati..
Federer 7 ili vise w. ova dvojica to nemaju..
Stilovi tenisa su razliciti,mentalni aspekt, sve je drugacije, jedino imaji isti cilj. Osvajanje turnira, br. 1, a sponzori i milionski ugovori dolaze na osnovu toga.

Đorđe

pre 5 godina

Pa gde nađe U2 u priči o najboljima svih vremena?! Pa ja njih ne bi doveo u vezu sa Troickim, a kamoli sa Federerom. Inače interesantno je ovo muzičko poređenje i slažem se da Rodžer i dalje vodi u trci za GOAT, ali u tom muzičkom kontekstu, ono što je uradio Đoković u Australiji, nije nikakav miks, već lično Fredi Merkjuri!

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Roger je umetnik, Mocart tenisa ali na kraju karijere ce se brojati samo titule. Za umetnicki dojam i plesanje po terenu ne dobijaju se dodatni bodovi.

DJ Brams

pre 5 godina

Koji Wagner, kantri pevac Porter Wagner ili nemacki kompozitor Richard Wagner? Elem nisam znao da je Wagner roker ikako upadau ovu grupu pomenutih muzicara, mada Dzimi Hendriks bi mozda i odsvirao Walkire...

alan ford

pre 5 godina

Federerove i Novakove karijere su velike ali potpuno razlicite. Federer je od Boga, kao i Pele, Mesi, Mohamed Ali, ili Dzordan. Novak je pokazao sta se sa radom i UCENJEM moze, sto je za nas obicne smrtnike sjajna stvar. Odusevljava me sto salje poruku da se mozete stalno usavrsavati i mozete tako pobediti onoga ko je savrsen, kao Federer u ovom slucaju. Blago njima i tesko njima-zavisi kako se gleda.

King Roger

pre 5 godina

Tako je.Ovaj covek zna sta prica.Ja bih ipak dodao da je Kralj Federer Mocart u tenisu Bobi Fiser u sahu nesto nedohvatljivo za ostale.On je jedan i neponovljiv.Tu intelegenciju na terenu tu magiju tesko da ce neko ponoviti.Jedan je Kralj Federer.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Roger je umetnik, Mocart tenisa ali na kraju karijere ce se brojati samo titule. Za umetnicki dojam i plesanje po terenu ne dobijaju se dodatni bodovi.

Djido

pre 5 godina

Tu intelegenciju na terenu tesko da ce neko ponoviti.
(King Roger, 6. februar 2019 15:24)

Na terenu teško, ali tu intelEgenciju van terena ti ponavljaš svakoga dana.

Dragon

pre 5 godina

Rodjer jeste veliki al to ne bi bio da nije Djola ,Nadala,Mareja pa ispade da je sam bio na terenu da nikoga vise nije bilo mislim da to nije tacno!!!

Laki

pre 5 godina

@O.T.A.N.

Cigle (predmeti) se slažu, a ljudi su saglasni! Ti očigledno pripadaš prvoj grupi. Mada se to može zaključiti i po tvojim komentarima.

Djido

pre 5 godina

Tu intelegenciju na terenu tesko da ce neko ponoviti.
(King Roger, 6. februar 2019 15:24)

Na terenu teško, ali tu intelEgenciju van terena ti ponavljaš svakoga dana.

Đorđe

pre 5 godina

Pa gde nađe U2 u priči o najboljima svih vremena?! Pa ja njih ne bi doveo u vezu sa Troickim, a kamoli sa Federerom. Inače interesantno je ovo muzičko poređenje i slažem se da Rodžer i dalje vodi u trci za GOAT, ali u tom muzičkom kontekstu, ono što je uradio Đoković u Australiji, nije nikakav miks, već lično Fredi Merkjuri!

Realno

pre 5 godina

Da bi bio najbolji moras biti kompletan u svakom smislu, a Federer ima 2 trofeja na sljaci u karijeri i samo jednom pobedio Nadala na toj sljaci, da nije smesno bilo bi zalosno ko se sve danas naziva najboljim

Haris

pre 5 godina

Objektivno gledano Djokovic i Nadal su najbolji Federer je na trecem mestu. Razumem da je neko pristrasan ali nemojte da preterujete sa Federerom. Samo objektivno gledajte

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Roger je umetnik, Mocart tenisa ali na kraju karijere ce se brojati samo titule. Za umetnicki dojam i plesanje po terenu ne dobijaju se dodatni bodovi.

DJ Brams

pre 5 godina

Koji Wagner, kantri pevac Porter Wagner ili nemacki kompozitor Richard Wagner? Elem nisam znao da je Wagner roker ikako upadau ovu grupu pomenutih muzicara, mada Dzimi Hendriks bi mozda i odsvirao Walkire...

AO2019

pre 5 godina

Gde god se okreće velika lova, tako je, nažalost. Nagrade za GS su pravo bogatstvo, neuporedive sa onim iz Adrijanovog vremena. Zato se svi trude velikim zalaganjem i odricanjem da što dalje odu u takmičenju, i onda, kako da budemo pajtaši, i posle meča da bančimo i nazdravljamo, kada nas već sutradan čeka izuzetan napor, za telo veoma stresan.
*
Zato je Noletov podvig veliki, ostati čovek, naći vremena i lepih reči, i konkretne pomoći za saigrače, za ljude koji mu se obraćaju, za Nika Vujičića, za Dejanu Bačko... Nole je i po tome pravi uzor svojim vršnjacima, a i šire.

Bane

pre 5 godina

Zar te je toliko zabolela ova izjava o Federeru da si rešio da provociraš njegove navijače?
(mrtvutimajku, 06. februar 2019 16:14)

Federer nema navijace u Srbiji, postoje samo botovi koji navijaju za sve koji igraju protiv Djokovica pa i za podmuklog Federera, a da nije Djokovica botovi ne bi znali pravila u tenisu.Trebate da zahvalite Novaku sto imate priliku da pratite ovaj sport pa makar i iz mrznje.

alan ford

pre 5 godina

Federerove i Novakove karijere su velike ali potpuno razlicite. Federer je od Boga, kao i Pele, Mesi, Mohamed Ali, ili Dzordan. Novak je pokazao sta se sa radom i UCENJEM moze, sto je za nas obicne smrtnike sjajna stvar. Odusevljava me sto salje poruku da se mozete stalno usavrsavati i mozete tako pobediti onoga ko je savrsen, kao Federer u ovom slucaju. Blago njima i tesko njima-zavisi kako se gleda.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Roger je umetnik, Mocart tenisa ali na kraju karijere ce se brojati samo titule. Za umetnicki dojam i plesanje po terenu ne dobijaju se dodatni bodovi.

anica

pre 5 godina

(Drr, 06. februar 2019 20:25)
Jesi video da Nole presao Samprasa u slemovima, dok si trabunjao da je bolji iako nema RG, slemovi ti bili argument, sta bi sad?? Po tebi je Federer najveci, po meni nije i uvek ce biti diskusija na tu temu, ti pricas o slemovima...postovanje...ali tesko , tesko da neko moze biti najveci ako sa najvecim rivalima ima negativan skor, to bi isto bilo kao da napravim tortu a ne stavim jaja.

IL

pre 5 godina

Bilo bi nerealno da je neko drugi po njegovom misljenju najveci svih vremena. Ali mi, inace, njegova izjava deluje kao zalopojka nad proslim vremenima i nestalim stilom igre. "Nema tako prefinjenih tenisera kao sto je bio Nastase i Artur Es" a Nastase je poene postizao iz dva udarca, serva i sledecai lopta - poen. Imam osecaj da gledam samo serviranje, nista vise. I mnogo price sa sudijom. Koliko ja ne razumem taj stil igre toliko mi izgleda da Adrijano ne zeli da razume danasnji stil igre. Ali ok, ja sam samo obicni ljubitelj tenisa.

Dragon

pre 5 godina

Rodjer jeste veliki al to ne bi bio da nije Djola ,Nadala,Mareja pa ispade da je sam bio na terenu da nikoga vise nije bilo mislim da to nije tacno!!!

Laki

pre 5 godina

@O.T.A.N.

Cigle (predmeti) se slažu, a ljudi su saglasni! Ti očigledno pripadaš prvoj grupi. Mada se to može zaključiti i po tvojim komentarima.

Kralj je mrtav,ziveo Kralj

pre 5 godina

Paneta nije mogao naci bolji momenat da promovise svoju knjigu!Trka trojice najboljih u tenisu za "najboljeg ikad" je zaukupila tenisku javnost,ali uporediti Federera sa muzickim legendama,gde ne vidim nijednog velikana muzike sa njegovog podrucja je nezamislivo!Verovatno bi se uvredila javnost u Italiji!Stvari stoje drugacije i misljenja sam da je Vilander u pravu kad kaze da se ne moze biti najbolji ukoliko je izmedju medjusobnih duela ove trojice Federer u teskom minusu kod obojice pretendenata za GOAT!
Samo da napomenem da je rezultat u svakom sportu pa i tenisu jedina istina.Ne umanjujem znacaj minulog rada Federera,naprotiv impresivan je!Ali dok god igraju to ce pitanje ostati nereseno!
Statistika pobeda i poraza ide na stranu dvojice prestolonaslednika koji su za petama Federeu sciljem da mi preuzmu tron.Podsecanja radi medjusobni dueli izgledaju ovako:
Djokovic 100 meceva 53:47 (protiv Nadala 28:25,protiv Federera 25:22) + 6
Nadal 91 mec 48:43(protiv Djokovica 25:28,protiv Federera 23:15) +5
Federer 85 37:48 (protiv Djokovica 22:25,protiv Nadala 15:23) -11
Tako da mozemo reci da se trka nastavlja izmedju dvojice pretendenata(Federeru se mora odati priznanje za minuli rad i rekorde koje drzi) ali sumnjam da ce nesto uraditi do kraja karijere obzirom da polako dolaze cetrdesete!
Prema tome "Kralj je mrtav,ziveo novi Kralj"!

King Roger

pre 5 godina

Tako je.Ovaj covek zna sta prica.Ja bih ipak dodao da je Kralj Federer Mocart u tenisu Bobi Fiser u sahu nesto nedohvatljivo za ostale.On je jedan i neponovljiv.Tu intelegenciju na terenu tu magiju tesko da ce neko ponoviti.Jedan je Kralj Federer.

Vladimir

pre 5 godina

Pozdrav.
Nisam procitao ceo izvestaj jer ta poredjenja su prema mom skromnom misljenju bezsmislena..
Ne moze biti jedan biti najbolji iz razloga sto sve ima prednosti i nedostatke..
Vazi i za vodecu trojku..
Nadal ima 11 rg, federer i novak nemaju niti mogu imati..
Federer 7 ili vise w. ova dvojica to nemaju..
Stilovi tenisa su razliciti,mentalni aspekt, sve je drugacije, jedino imaji isti cilj. Osvajanje turnira, br. 1, a sponzori i milionski ugovori dolaze na osnovu toga.

Eh

pre 5 godina

Bane
Cisto da ti kazem, Federer ima navijace u Srbiji. Ima ljudi koji su pratili tenis pre 2011. Nisam bot, navijam za Federera, eto samo toliko. Ti mozes da me nazivas kojim god imenom hoces, ako ce tebi tako biti lakse.

Pravdoljubivi

pre 5 godina

Ovaj se baš nalupao, ne znam na čemu je, ali to i nije važno, ipak, me zanima kako je došao do takvog otkrića, zaista, ne govorim ovo zbog toga što ne spominje Đokovića, ili Nadala, nego zbog toga što kana, što se tiče muzike, nema blage veze, ako ćemo iskreno, mene Federer podseća na Kraftverk, Nadal na Pako De lusiju, dok je Đokovićeva igra kao Mocart, Vivaldi, ali ima pomalo Džetro Tala...

Djole iz busa

pre 5 godina

20 GS, 310 nedelja prvi ma svetu, 99 titula... ubedljivo najbolji u istoriji.
(Drr, 6. februar 2019 20:22)
I onda se pojave Nole i Rafa. I kraj.

veder

pre 5 godina

Neki dan sam napisao u jednom komentaru da su se neki bivši teniseri aktivno uključili u veličanje Federera, pa i Nadala, ali pre svega Federera, proglašavajući ga najvećim teniserom u istoriji. Potvrda stiže svakodnevno.

Dakle, gde smo stigli? Do kampanje da se Federer proglasi najvećim dok mu karijera još traje. Ne mogu da promaknu euforični nastupi bivših tenisera koji se utrkuju u hvalospevima na račun Federera.
Primetno je da se nigde ne pominje Novak, pa ni Nadal, posebno Novak koji je očitao Federeru lekciju i njima o tome kako se pobeđuje njihov 'najbolji u istoriji'.
Još je aktivan, tzv. najbolji, i besmisleno je, ali je vrlo tendenciozno, već sada proglašavati Federera najvećim u kampanjama koje se svakodnevno multipliciraju. U čemu je igra? Zašto se toliko žuri da se ovaj proglasi nedodirljivim?

Šta će da se desi ako nekim slučajem, a vrlo je verovatno i ostvarivo, Novak osvoji više od 20 GS titula, ili Nadal?
Znači po ovima sve je zvaršeno u tenisu sa Federerom?!
Ne sležem se, jer smatram da je ovo kampanja da se na vreme obezbedi mesto najboljeg na svetu u tenisu i ospore kvaliteti Novaka i Nadala kao moguće najbolje tenisere u istoriji.

Ostaje nam da se nadamo, verujemo i navijamo za Novaka da prestigne Nadala i Federera po GS titulama, pa da vidimo da li je taj Zapad toliko neobjektivan prema teniseru iz Istočne Evrope, teniseru koji ih je poemerio iz udobnih fotelja, i da li će ga priznati kao najboljeg posle više od 20 GS titula?

R. E. M. A

pre 5 godina

Eh, ovako
Da vam kažem realno je tako, sve dok neko ne prebaci njegove rekorde u open eri, to je istina, a vi se možete duriti do neba. Kada neko prebaci 20 GS, 310 nedelja broj 1,99 titula, tako će biti, a da ne pričamo o lepoti igre na terenu, a ovo što pominjete negativni skor protiv Nadala i Nole, smešni je...
Barsa ima pozitivan skor protiv Reala, ali je taj isti, najbolji fudbalski klub svih vremena(najtrofejniji)
Pozdrav za sve..

Vilmos kauboj jezdi kroz vase snove......

pre 5 godina

@ Miklos Salamander

Dobro je da ste vi kompetentni da proglasite gospodina nekompetentnim. Ljudski je pretpostaviti da ste osvojili najmanje dva GS.

Medjutim ovih dana mnogo se prica o najboljem Rodzeru. Izgleda da se odlazak iz teniske arene ozbiljno priblizio.....

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Lik osvojio jedan jedini grend slem u karijeri i on ce sada nekoga da proglasava za najboljeg svih vremena,totalno nekompetentna ličnost!!!.

Drr

pre 5 godina

@Trilw
Najbolji u istoriji koji od obojice pomenutih ima vise GS, vise titula i duze bio prvi na svetu. Da nece Djokovic da bude najbolji u istoriji kao tek TRECI po broju GS i tek PETI po nedeljama na prvom mestu? On je u svojoj eri treci, a kamoli u istoriji. Ne znam kako te nije sramota da spocitavas nesto nekome ko je, za razliku od tebe, osvojio nesto u tenisu i zna o cemu prica? Samo neko nevaspitan, koga je vaspitavala nekulturna marva moze tako nesto da radi i govori.

Boris

pre 5 godina

@Šta kaže čovek, Federer je kao Bitlsi!?
Pa jeste, raspao se kao oni i nikad se neće sastaviti.
(Djido, 6. februar 2019 15:46)

Ahaha cuj raspao se. Tim komentarom si samo dokazao koliki si iskompleksirani jadnik. Za coveka koji puni 39 ove godine, koga ceo svet smatra najboljim svih vremena, koji je jos uvek u top5 na svetu i koji je prosle godine cak osvojio i GS titulu, kazes da se raspao. Nadal i Djokovic u njegovim godinama ce moci da igraju samo na malo (ako uopste znas sta je to). Ajde brisi botino srdjanova.

King Roger

pre 5 godina

Tako je.Ovaj covek zna sta prica.Ja bih ipak dodao da je Kralj Federer Mocart u tenisu Bobi Fiser u sahu nesto nedohvatljivo za ostale.On je jedan i neponovljiv.Tu intelegenciju na terenu tu magiju tesko da ce neko ponoviti.Jedan je Kralj Federer.

Drr

pre 5 godina

@Trilw
Najbolji u istoriji koji od obojice pomenutih ima vise GS, vise titula i duze bio prvi na svetu. Da nece Djokovic da bude najbolji u istoriji kao tek TRECI po broju GS i tek PETI po nedeljama na prvom mestu? On je u svojoj eri treci, a kamoli u istoriji. Ne znam kako te nije sramota da spocitavas nesto nekome ko je, za razliku od tebe, osvojio nesto u tenisu i zna o cemu prica? Samo neko nevaspitan, koga je vaspitavala nekulturna marva moze tako nesto da radi i govori.

R. E. M. A

pre 5 godina

Eh, ovako
Da vam kažem realno je tako, sve dok neko ne prebaci njegove rekorde u open eri, to je istina, a vi se možete duriti do neba. Kada neko prebaci 20 GS, 310 nedelja broj 1,99 titula, tako će biti, a da ne pričamo o lepoti igre na terenu, a ovo što pominjete negativni skor protiv Nadala i Nole, smešni je...
Barsa ima pozitivan skor protiv Reala, ali je taj isti, najbolji fudbalski klub svih vremena(najtrofejniji)
Pozdrav za sve..

alan ford

pre 5 godina

Federerove i Novakove karijere su velike ali potpuno razlicite. Federer je od Boga, kao i Pele, Mesi, Mohamed Ali, ili Dzordan. Novak je pokazao sta se sa radom i UCENJEM moze, sto je za nas obicne smrtnike sjajna stvar. Odusevljava me sto salje poruku da se mozete stalno usavrsavati i mozete tako pobediti onoga ko je savrsen, kao Federer u ovom slucaju. Blago njima i tesko njima-zavisi kako se gleda.

Bane

pre 5 godina

Zar te je toliko zabolela ova izjava o Federeru da si rešio da provociraš njegove navijače?
(mrtvutimajku, 06. februar 2019 16:14)

Federer nema navijace u Srbiji, postoje samo botovi koji navijaju za sve koji igraju protiv Djokovica pa i za podmuklog Federera, a da nije Djokovica botovi ne bi znali pravila u tenisu.Trebate da zahvalite Novaku sto imate priliku da pratite ovaj sport pa makar i iz mrznje.

Eh

pre 5 godina

Bane
Cisto da ti kazem, Federer ima navijace u Srbiji. Ima ljudi koji su pratili tenis pre 2011. Nisam bot, navijam za Federera, eto samo toliko. Ti mozes da me nazivas kojim god imenom hoces, ako ce tebi tako biti lakse.

Haris

pre 5 godina

Objektivno gledano Djokovic i Nadal su najbolji Federer je na trecem mestu. Razumem da je neko pristrasan ali nemojte da preterujete sa Federerom. Samo objektivno gledajte

Realno

pre 5 godina

Da bi bio najbolji moras biti kompletan u svakom smislu, a Federer ima 2 trofeja na sljaci u karijeri i samo jednom pobedio Nadala na toj sljaci, da nije smesno bilo bi zalosno ko se sve danas naziva najboljim

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Roger je umetnik, Mocart tenisa ali na kraju karijere ce se brojati samo titule. Za umetnicki dojam i plesanje po terenu ne dobijaju se dodatni bodovi.

Mikloš Salamander

pre 5 godina

Lik osvojio jedan jedini grend slem u karijeri i on ce sada nekoga da proglasava za najboljeg svih vremena,totalno nekompetentna ličnost!!!.

anica

pre 5 godina

(Drr, 06. februar 2019 20:25)
Jesi video da Nole presao Samprasa u slemovima, dok si trabunjao da je bolji iako nema RG, slemovi ti bili argument, sta bi sad?? Po tebi je Federer najveci, po meni nije i uvek ce biti diskusija na tu temu, ti pricas o slemovima...postovanje...ali tesko , tesko da neko moze biti najveci ako sa najvecim rivalima ima negativan skor, to bi isto bilo kao da napravim tortu a ne stavim jaja.

Djido

pre 5 godina

Tu intelegenciju na terenu tesko da ce neko ponoviti.
(King Roger, 6. februar 2019 15:24)

Na terenu teško, ali tu intelEgenciju van terena ti ponavljaš svakoga dana.

teniski ekspert od 2011

pre 5 godina

Roger je umetnik, Mocart tenisa ali na kraju karijere ce se brojati samo titule. Za umetnicki dojam i plesanje po terenu ne dobijaju se dodatni bodovi.

Laki

pre 5 godina

@O.T.A.N.

Cigle (predmeti) se slažu, a ljudi su saglasni! Ti očigledno pripadaš prvoj grupi. Mada se to može zaključiti i po tvojim komentarima.

Vladimir

pre 5 godina

Pozdrav.
Nisam procitao ceo izvestaj jer ta poredjenja su prema mom skromnom misljenju bezsmislena..
Ne moze biti jedan biti najbolji iz razloga sto sve ima prednosti i nedostatke..
Vazi i za vodecu trojku..
Nadal ima 11 rg, federer i novak nemaju niti mogu imati..
Federer 7 ili vise w. ova dvojica to nemaju..
Stilovi tenisa su razliciti,mentalni aspekt, sve je drugacije, jedino imaji isti cilj. Osvajanje turnira, br. 1, a sponzori i milionski ugovori dolaze na osnovu toga.

Pravdoljubivi

pre 5 godina

Ovaj se baš nalupao, ne znam na čemu je, ali to i nije važno, ipak, me zanima kako je došao do takvog otkrića, zaista, ne govorim ovo zbog toga što ne spominje Đokovića, ili Nadala, nego zbog toga što kana, što se tiče muzike, nema blage veze, ako ćemo iskreno, mene Federer podseća na Kraftverk, Nadal na Pako De lusiju, dok je Đokovićeva igra kao Mocart, Vivaldi, ali ima pomalo Džetro Tala...

Dragon

pre 5 godina

Rodjer jeste veliki al to ne bi bio da nije Djola ,Nadala,Mareja pa ispade da je sam bio na terenu da nikoga vise nije bilo mislim da to nije tacno!!!

DJ Brams

pre 5 godina

Koji Wagner, kantri pevac Porter Wagner ili nemacki kompozitor Richard Wagner? Elem nisam znao da je Wagner roker ikako upadau ovu grupu pomenutih muzicara, mada Dzimi Hendriks bi mozda i odsvirao Walkire...

Đorđe

pre 5 godina

Pa gde nađe U2 u priči o najboljima svih vremena?! Pa ja njih ne bi doveo u vezu sa Troickim, a kamoli sa Federerom. Inače interesantno je ovo muzičko poređenje i slažem se da Rodžer i dalje vodi u trci za GOAT, ali u tom muzičkom kontekstu, ono što je uradio Đoković u Australiji, nije nikakav miks, već lično Fredi Merkjuri!

Djole iz busa

pre 5 godina

20 GS, 310 nedelja prvi ma svetu, 99 titula... ubedljivo najbolji u istoriji.
(Drr, 6. februar 2019 20:22)
I onda se pojave Nole i Rafa. I kraj.

AO2019

pre 5 godina

Gde god se okreće velika lova, tako je, nažalost. Nagrade za GS su pravo bogatstvo, neuporedive sa onim iz Adrijanovog vremena. Zato se svi trude velikim zalaganjem i odricanjem da što dalje odu u takmičenju, i onda, kako da budemo pajtaši, i posle meča da bančimo i nazdravljamo, kada nas već sutradan čeka izuzetan napor, za telo veoma stresan.
*
Zato je Noletov podvig veliki, ostati čovek, naći vremena i lepih reči, i konkretne pomoći za saigrače, za ljude koji mu se obraćaju, za Nika Vujičića, za Dejanu Bačko... Nole je i po tome pravi uzor svojim vršnjacima, a i šire.

Kralj je mrtav,ziveo Kralj

pre 5 godina

Paneta nije mogao naci bolji momenat da promovise svoju knjigu!Trka trojice najboljih u tenisu za "najboljeg ikad" je zaukupila tenisku javnost,ali uporediti Federera sa muzickim legendama,gde ne vidim nijednog velikana muzike sa njegovog podrucja je nezamislivo!Verovatno bi se uvredila javnost u Italiji!Stvari stoje drugacije i misljenja sam da je Vilander u pravu kad kaze da se ne moze biti najbolji ukoliko je izmedju medjusobnih duela ove trojice Federer u teskom minusu kod obojice pretendenata za GOAT!
Samo da napomenem da je rezultat u svakom sportu pa i tenisu jedina istina.Ne umanjujem znacaj minulog rada Federera,naprotiv impresivan je!Ali dok god igraju to ce pitanje ostati nereseno!
Statistika pobeda i poraza ide na stranu dvojice prestolonaslednika koji su za petama Federeu sciljem da mi preuzmu tron.Podsecanja radi medjusobni dueli izgledaju ovako:
Djokovic 100 meceva 53:47 (protiv Nadala 28:25,protiv Federera 25:22) + 6
Nadal 91 mec 48:43(protiv Djokovica 25:28,protiv Federera 23:15) +5
Federer 85 37:48 (protiv Djokovica 22:25,protiv Nadala 15:23) -11
Tako da mozemo reci da se trka nastavlja izmedju dvojice pretendenata(Federeru se mora odati priznanje za minuli rad i rekorde koje drzi) ali sumnjam da ce nesto uraditi do kraja karijere obzirom da polako dolaze cetrdesete!
Prema tome "Kralj je mrtav,ziveo novi Kralj"!

IL

pre 5 godina

Bilo bi nerealno da je neko drugi po njegovom misljenju najveci svih vremena. Ali mi, inace, njegova izjava deluje kao zalopojka nad proslim vremenima i nestalim stilom igre. "Nema tako prefinjenih tenisera kao sto je bio Nastase i Artur Es" a Nastase je poene postizao iz dva udarca, serva i sledecai lopta - poen. Imam osecaj da gledam samo serviranje, nista vise. I mnogo price sa sudijom. Koliko ja ne razumem taj stil igre toliko mi izgleda da Adrijano ne zeli da razume danasnji stil igre. Ali ok, ja sam samo obicni ljubitelj tenisa.

Boris

pre 5 godina

@Šta kaže čovek, Federer je kao Bitlsi!?
Pa jeste, raspao se kao oni i nikad se neće sastaviti.
(Djido, 6. februar 2019 15:46)

Ahaha cuj raspao se. Tim komentarom si samo dokazao koliki si iskompleksirani jadnik. Za coveka koji puni 39 ove godine, koga ceo svet smatra najboljim svih vremena, koji je jos uvek u top5 na svetu i koji je prosle godine cak osvojio i GS titulu, kazes da se raspao. Nadal i Djokovic u njegovim godinama ce moci da igraju samo na malo (ako uopste znas sta je to). Ajde brisi botino srdjanova.

Vilmos kauboj jezdi kroz vase snove......

pre 5 godina

@ Miklos Salamander

Dobro je da ste vi kompetentni da proglasite gospodina nekompetentnim. Ljudski je pretpostaviti da ste osvojili najmanje dva GS.

Medjutim ovih dana mnogo se prica o najboljem Rodzeru. Izgleda da se odlazak iz teniske arene ozbiljno priblizio.....

veder

pre 5 godina

Neki dan sam napisao u jednom komentaru da su se neki bivši teniseri aktivno uključili u veličanje Federera, pa i Nadala, ali pre svega Federera, proglašavajući ga najvećim teniserom u istoriji. Potvrda stiže svakodnevno.

Dakle, gde smo stigli? Do kampanje da se Federer proglasi najvećim dok mu karijera još traje. Ne mogu da promaknu euforični nastupi bivših tenisera koji se utrkuju u hvalospevima na račun Federera.
Primetno je da se nigde ne pominje Novak, pa ni Nadal, posebno Novak koji je očitao Federeru lekciju i njima o tome kako se pobeđuje njihov 'najbolji u istoriji'.
Još je aktivan, tzv. najbolji, i besmisleno je, ali je vrlo tendenciozno, već sada proglašavati Federera najvećim u kampanjama koje se svakodnevno multipliciraju. U čemu je igra? Zašto se toliko žuri da se ovaj proglasi nedodirljivim?

Šta će da se desi ako nekim slučajem, a vrlo je verovatno i ostvarivo, Novak osvoji više od 20 GS titula, ili Nadal?
Znači po ovima sve je zvaršeno u tenisu sa Federerom?!
Ne sležem se, jer smatram da je ovo kampanja da se na vreme obezbedi mesto najboljeg na svetu u tenisu i ospore kvaliteti Novaka i Nadala kao moguće najbolje tenisere u istoriji.

Ostaje nam da se nadamo, verujemo i navijamo za Novaka da prestigne Nadala i Federera po GS titulama, pa da vidimo da li je taj Zapad toliko neobjektivan prema teniseru iz Istočne Evrope, teniseru koji ih je poemerio iz udobnih fotelja, i da li će ga priznati kao najboljeg posle više od 20 GS titula?