Četvrtak, 15.03.2018.

18:34

Duda: Trenirao sam i Rađu, Kukoča, Divca, ali Luka Dončić...

Legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković rekao je da bi Luka Dončić bio njegov prvi izbor ukoliko bi ponovo gradio tim.

Izvor: B92

Duda: Trenirao sam i Raðu, Kukoèa, Divca, ali Luka Donèiæ... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

M

pre 6 godina

Daleko od toga da osporavam Dudino znanje ili Doncicev talelnat ali sam ja kao pretpostavljam i mnogi komentatori vezan za neka prosla vremena. Za mene su sasvim subjektivno Drazen i Kukoc nesto posebno. Po meni dva najbolja evropska kosarkasa svih vremena.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nele, 15. mart 2018 21:32)


Svi smo mi subjektivni, pa je za mene (bez patriotskih emocija) najbolji Evropljanin ikada Dirk Novicki koji je praktično sam uzeo NBA titulu, što je po meni krov svega u košarci.
Pošto se uplašio NBA, Bodiroga ne može da uđe u konkurenciju mada je u svoje vreme bio možda i najbolji u Evropi, i trebao je da pokuša "preko bare".
Za Luku Dončića ćemo tek da vidimo kako će se, i dokle razvijati...

milan25@yahoo.com

pre 6 godina

Nemojte da se ljutite ali nijedan igrac, poreklom sa ovih prostora, nije bio prva zvezda NBA tima. Nikola Jokic je vec najbolji ex Yu igrac i jedini Evropljani koje treba da stigne su Novicki i stariji Gasol. Kako je poceo, nebo je granica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lars, 15. mart 2018 23:46)

Nije on jos broj 1, ali je sve pokazatelj da ce biti broj 1 igrac Evrope ikada, ako ovako nastavi, i ako ga zaobidju povrede, sto mu naravno od sveg srca zelim.

Vidim da dosta ljudi kada nabraja najbolje Evropljane u NBA obavezno navedu Novickog i Gasola (Pau), a zaboravljaju na Parkera.

Stojakovic je bio zvezda tima u sezoni kada je Kris Veber grejao klupu zbog povrede, cele sezone, i zbog toga je i bio drugi strelac lige.

Sto se Doncica tice, nisam siguran da ce biti broj 1 pik na draftu, a jos vise sumnje imam u to kako ce se snaci u NBA zbog njegove pozicije koju igra, jer tamo je paklena konkurencija na njegovoj poziciji.

Kuglica

pre 6 godina

Ja ne verujem sta citam u komentarima. Te Drazen, te Kukoc, te Bodiroga... Aman, citajte tekst. Covek je rekao svoje misljenje da je Luka Doncic sa 19 veci potencijal nego sto su drugi bili. E, sad...da li ce uspeti da iskoristi potencijal, to je vec druga prica.

Morki

pre 6 godina

Kukoc mi je po ponasanju licio na srbina i uvek mi je drag igrac bio dok Drazen inace srbin me toliko nekako potsecao na hvate i bio mi je antipatican iako je bio perfektan!

realan i nepristrasan

pre 6 godina

najbolji igrach evrope svih vremena je Dirk Novicki pa posle njega Dejan Bodiroga.. kraj priche, kakav Drazen, kakvi bakrachi!!!

denis

pre 6 godina

ja sam najvise voleo pedju (odrastao sam uz njega), gledao sam svaku utakmicu, bio je moj glavni igrac na nba live(i ako je weber bio mnogo bolji)....

hocu samo da kazem da svako ima svoje....

hrvat bi rekao za drazena, kukoca itd

srbin divac....

bosanac mirza...

u sustini je samo da imamo igrace kojima se mozemo diviti...
biti idol mladjima da bi se i oni bavili sportom

generacija 60’ je bila je najbolja sportska generacija vidjenja u sportkim igrama (bilo rukom il nogom)

na to mozemo biti ponosni bili hrvati srbi bosanci makedonci sloveni itd

to nam je bio putokaz za buducnost, mada mi to nazalost nismo videli

u svakom slucaju svi napomenti su LEGENDE a doncicu zelim da gazi njihovim stopala

Lars

pre 6 godina

Sto su nam komsije osetljive kada se o malom Luki prica kao o buducem najboljem igracu sa ovih prostora. Valjda misle da je Drazenovo mesto ugrozeno. Vreme ce pokazati da li je Doncic bolji ali jedan momak vec ima uspesniju NBA karijeru od svih ex Yu legendi - Nikola Jokic. Za par utalmica obara jos dva rekorda (najvise TDa od centra u istoriji NBA i najvise TD u karijeri od svih NBA stranih igraca ) a i visina sledeceg ugovora ce nemilosrdno pokazati ko je najveca.zvezda sa ovih prostora. Sve to u tek trecoj sezoni, napunio skoro 24, dosao kao 40pik bez garantovanih minuta i postao lice fransize. Nemojte da se ljutite ali nijedan igrac, poreklom sa ovih prostora, nije bio prva zvezda NBA tima. Nikola Jokic je vec najbolji ex Yu igrac i jedini Evropljani koje treba da stigne su Novicki i stariji Gasol. Kako je poceo, nebo je granica.

vlado

pre 6 godina

Kad bi po pozicijama 1-5 birali najbolju petorku Yu ikada all time ever... ko je taj talent koji bi izostavio Ćosića , Dražena i Kukija?
A ovde valjaju svakakve gluposti.
(Kramer, 15. mart 2018 22:10

Auh... to su slatke muke. Ajd da probam onako na prvu loptu bez mnogo razmisljanja:

Bekovi - Kica i Drazen
Krila - Praja i Toni
Centar - Kreso

maly mclasky

pre 6 godina

Mesavina Ćosića i Medzika je bila igra Tonija Kukoča,kod Bodiroge je i portir u hali znao sta ce da uradi,ali ga niko nije mogao zaustaviti,a Drazen,Drazen je bio sve ono sto kosarku cini lepom,ataraktivnom,pametnom,bio je AMADEUS kosarkaske igre.NEPONOVLJIV. CAR NAD CAREVIMA.

Beoman

pre 6 godina

@@croata
u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lerma, 15. mart 2018 19:39)
nasa liga nije bila ni medju prvih pet. pa kad smo bili najbolja liga kako to da prvi sampion evrope postane bosna 1979 i doturi cibona dve, split tri i partizan jednu osamdesetih i devedesetih? 6 korac kupova sa partizanom, cibonom i splitom a bili velesila. Kup pobednika kupova osvojili samo tri puta sa cibonom i CZ, a bili velesila. a svetsko klupsko prvenstvo nikad niko nie imao ni sanse da osvoji, a mi velesila. Real madrid osvojio sam 23 internacionalna trofeja sto znaci da je real bio jaci od citava balkana ne samo jugoslavie. Koliko znam da je italianska liga bila najjaca, pa spanska, posle ruska, a mi se redali na cetvrtom mestu sa izraelom i francuskom a krajem osamdesetih grcka liga nas prestigla. Bili smo prvaci sveta i olimpiada al zbog par igraca koje je mogao trenirat polumrtav covek i biti prvak sveta. Lako je harati kad igras sa nekim dobrim plajmekerom i imas centre visoke po dva ipo metra.

Пикенројло Пикенпопоски

pre 6 godina

Дражен има укупно једну титулу првака Југославије, и ту је подбацио. После оног "обарања рекорда" против јуниора Олимпије, смучио ми се и, иако је био великан, далеко ми је од срца.

Кукоч је био бољи - реметио концепцију одбране противницима до бесмисла. Од Европљана наравно и Новицки. Бодирога на истом нивоу.

Дончић ће, верујем, бити бољи.

jovica

pre 6 godina

U mojem svih vremena bez Amerikanaca su Drazen, Kukoc i Bodiroga. Ova trojica su resili toliko utakmica za medalje od Olimpijada, svetskih evropskih prvenstava, kako i klupskih prvaka, cak i NBA prvaka, secam se kad je Kukoc prelomio najbitniju utakmicu Chihaga, kad je dao 4 trojke zaredom ali je morao Jordan da bude najbolji, od svih drugih zajedno. E to su najveci sampioni ovog sporta. Tu dodajem jos Sabonisa pre povrede, i Dino Radja zbog Kukoca i hemije. Vi uzmite slobodno Novickog, Gasola, Djinobilija, koga hocete, razlika bi bila preko 20 poena na kraju. I kad bi doslo do zadnjeg suta za pobedu zivot bih stavio na Drazena, Kukoca ili Bodirogu da bi pogodili protiv bilo koga. Veliki pozdrav

oki doki

pre 6 godina

Većina mladih igrača napreduju kroz mlađe kategorije, nadajući se ulasku u seniorsku ekipu. Dražen se pridružio prvoj ekipi Šibenke več sa petnaest godina. Igrači u ekipi su bili 10-15 godina stariji od Dražena, ali nije bio zaplašen njihovih iskustvom niti košarkaškim znanjem. 

Trener Slavnić, vidio je u Draženu moć i intelekt koji bi uzdigao njegovu ekipu do željenih visina. I bio je u pravu...
Vođa u sedamnestoj, vjerovatno i nije bio svjestan svega toga.Nikada nije forsirao liderstvo jednostavno mu je dodjeljeno i on ga je prihvatio.

Dražen je došao na svoje 1982. godine kada je poveo svoju ekipu do finala Kupa Koraća izgubivši od Limogesa (Francuska). Bio je to veliki uspjeh za tako mali klub i mladu zvijezdu. Dražen je znao da su pravi dvoboji tek ispred njega.

U sedamnaestoj godini, Dražen je pobjeđivao protivnike koristeći svoj talenat, dribling, um. Već u ranim danima života, shvatio je što će dodatni treninzi i kvalitetan radu učiniti za njegovu karijeru... Učiniti će ga boljim od ostalih. 

Njegova predanost ga ponovo nosi daleko, i dalje nego ikoga u njegovoj generaciji pa i među starijima. Draženu je bilo samo osamnaest godina kada je proglašen najboljim igračem u državi.

Profesionalni klubovi u Europi očajnički su htjeli mladu hrvatsku zvijezdu. Po svim očekivanjima, Dražen je postao najtraženija osoba na kontinentu.

Kramer

pre 6 godina

Kad bi po pozicijama 1-5 birali najbolju petorku Yu ikada all time ever... ko je taj talent koji bi izostavio Ćosića , Dražena i Kukija?
A ovde valjaju svakakve gluposti.

Miskec

pre 6 godina

"...Kukoč sada da ima 19 bio bi sigurno br.1 na draftu a u NBA bi sigurno bio bolji od npr.Porzingasa odnosno bio bi igrač franšize u koju bi došao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hjeronimus, 15. mart 2018 20:01)"
Jedan od zescih komentara tipa:"Da Drazen Petrovic nije poginuo sada bio sigurno bi ziv!"

CarloNS

pre 6 godina

A tko to igra u danasnje vrijeme kosarku, kakve su to nove europske kosarkaske sile kojih nije bilo krajem 80tih osim turaka i donekle svaba? Kazes za grke da su skroz gubili od nas,znas li ko je bio prvak evrope 1987 i ko je grcima najbolji igrac svih vremena? Nitko iz danasnje kako kazes jake grcke kosarke. Spanjolci su uvijek imali uz jugoslavensku najjacu evropsku ligu i super jake klubove. Talijani su bili i jaci vec danas. I sad mi objasni po kojim parametrima je danas jaca evropska kosarka? Jos jedna stvar,na fibinom sajtu, trenutno od top 20 kosarkaskih reprezentacija svijeta imas 13 europskih selekcija. Od tih 13 cak 7 ih je proizaslo iz bivse juge i sssr.
Moje misljenje je da je evropska kosarka danas na najnizim granama jos od pocetka profesionalizacije,dakle od 70 tih godina proslog stoljeca.
(croata, 15. mart 2018 19:56)

Ovo ze evropsku košarku se slažem. Jedan od razloga je to što kvalitet ode u NBA, a onda oni što ostanu nemaju od koga da uče.

Dejan

pre 6 godina

Koliko komentara u stilu ' ma kakav Dončić, bolji je ovaj ili onaj...' !?
Da li je neko od komentatora procitao sta je Duda u stvari rekao?
Kaze Duda, Dončić je sa svojih 19 godina kompletniji igrac nego igraci koje je naveo kada su imali 19 godina. Ne moze da uporedjuje jednog Doncica sa 19 i Drazena koji je igrao do 28. godine ili nekog ko je igrao do 33. ili 34. godine.
oki doki@
Drazen je svakako jedan od najvecih kosarkasa u istoriji, a svakako igrac sa najboljom statistikom u istoriji evropske kosarke. Medjutim, po meni nije statistika ta koja od nekog igraca pravi velicinu, ima tu jos nesto.
Recimo Toni Kukoč, čovek koji ima losiju statistiku od Drazena ali zato ima tri titule prvaka Evrope sa Jugoplastikom, i ne znam koliko šampionskih prstenova sa Čikagom. I u tim ekipama je bio jedan od kljucnih igraca.
Samo te spomenute titule su nedostizne za bilo koga sa prostora bivse drzave, da ne pricam o titulama i medaljama sa reprezentacijama Jugoslavije i Hrvatske, sa Benetonom...
Pritom je i odličan kao čovek.
Nije sve u statistici.

Jaran

pre 6 godina

croata
Janis nije Grk??? Mozda se kvalitet kosarkasa meri kroz reprezentativne uspehe, zato ga ne priznajes kao njihovog najboljeg igraca???

BeKo

pre 6 godina

@(oki doki, 15. mart 2018 21:06)

Da li si gledao tu utakmicu?

Pa publika bila do linije terena pa čak i u terenu sa sve pleh muzikom.Uslovi su bili skroz neregularni a vreme isteklo kada je sviran faul nad Draženom.Što se tiče ostalih stvari za Dražena to je u redu ali meni je Dražen bio kao danas C.Ronaldo u fudbalu-statistika puna ali bez duše i ono što mi se kod njega najmanje dopadalo je teatralno "flopiranje" koje je bio usavršio maksimalno.

Nele

pre 6 godina

Daleko od toga da osporavam Dudino znanje ili Doncicev talelnat ali sam ja kao pretpostavljam i mnogi komentatori vezan za neka prosla vremena. Za mene su sasvim subjektivno Drazen i Kukoc nesto posebno. Po meni dva najbolja evropska kosarkasa svih vremena.

Generacija '82

pre 6 godina

Duda je verovatno u pravu,ali Dončić prvo mora da osvoji sve što su gorepomenuti osvojili...
Talenat je kao neispisani ček...

oki doki

pre 6 godina

Ma koji Doncic ovo je bio stroj..
Godine 1983. Dražen je s nepunih osamnaest godina bio vodeći igrač Šibenke i odlučujući igrač finalne utakmice prvenstva Jugoslavije, slavne utakmice Šibenka - Bosna Kao mnogo puta do tada, ali i bezbroj puta kasnije, košarka je Draženu tu večer bila ispred svega. Zbog ove je utakmice propustio svoju maturalnu večer i poveo Šibenku do naslova prvaka države. Ova utakmica i danas živi u sjećanju mnogih. Tada je malo tko očekivao da će Šibenka, klub star svega deset godina, uspjeti doći do finala države, a kamoli osvojiti naslov prvaka. Na kraju utakmice, u posljednje dvije sekunde, razlika je pola koša u korist Bosne – 81:82. U te je dvije sekunde do kraja sudac dosudio prekršaj i dva slobodna bacanja za Šibenku, za Dražena. Trener Vlado Đurović Draženu je rekao što je on vrlo dobro znao, a bilo je toliko nevjerojatno – ako pogodi oba bacanja, dovest će Šibenku do naslova prvaka. Kolika je samo odgovornost tada bila na Draženu, s osamnaest godina odlučiti o naslovu prvaka. Oba je pogodio. Šibenka je proglašena prvakom Jugoslavije. Nažalost  Košarkaški savez odlučio, zbog navodnih neregularnosti, poništiti utakmicu. Novu je finalnu utakmicu valjalo odigrati na neutralnom terenu, u Novom Sadu. Dražen je rekao: „Neka ide tko hoće, ja ne idem.“ Šibenčani su ga podržali i odbili igrati novu utakmicu. Te im je godine naslov prvaka oduzet. KK Bosna je proglašena prvakom Jugoslavije Dražen je postigao 42 poena.

Još dok je igrao za Šibenku Dražen je bio jedan od najtraženijih igrača na ovim prostorima. U svojim su ga redovima htjeli Bosna, Zvezda, Partizan i brojni drugi klubovi. Odlučio se za Cibonu, kamo prelazi nakon odsluženoga vojnog roka 1984.
 
Od 1984-88 Dražen je postiga 34.4 koša po utakmici - 5750 koševa u 167 utakmica. Znaci od 20 do 24 god

Najviše koševa 62: protiv Katkan (Finland), Korać Kup- 21. listopada 1987. 
Najviše trica 9: protiv Limogesa (Francuska) 22. sječnja 1986.

Najviše koševa 55: protiv. SMELT Olimpije 7. veljače 1986. s 20 god

Najviše koševa u Europskoj ligi 62: protiv Snaidro Caserte 88/89

gospodin Scrooge

pre 6 godina

Nije bolji od Kukoča i gotovo. To je, verovatno, najinteligentniji evropski igrač ikada koji je imao bukvalno sve sa svojih 210 cm i pokrivao sve pozicije po potrebi u najboljoj evropskoj ekipi svih vremena, splitskoj jugoplastici, pa i reprezentaciji Jugoslavije, tadašnjem svetskom i evropskom prvaku. Ovaj Dončić mi deluje malo kabasto za svoje godine, lično, ne vidim tu dominaciju. Pa nas su u finalu protiv Slovenije uništili neverovatni Gogi Dragić i talični Prepelič, a ne Dončić.

komša

pre 6 godina

Bodiroga bolji od Kukoca?ja obozavam Dejana...ali covece,ukljuci youtube,wikipediju.Pa Kukoc je iznad Drazena.
(realan, 15. mart 2018 19:40)

Pa njima je Bodiroga najbolji igrac Evrope u istoriji

hjeronimus

pre 6 godina

Dončić je stvarno dobar igrač ali porediti ga sa Kukočem to je ne umesno.Kukoč je sa Jugoplastikom bio 3x prvak Evrope a amere je sam pobedio u Bormiu.Kukoč sada da ima 19 bio bi sigurno br.1 na draftu a u NBA bi sigurno bio bolji od npr.Porzingasa odnosno bio bi igrač franšize u koju bi došao.

Rio

pre 6 godina

Kukoc je po individualnim karakteristikama verovatno najbolji evropski igrac. Mozda je Dirk Novicki tu uporediv sa njim. Ali Duda je bio precizan, da kada bi pravio tim za Evroligu prvi izbor bi bio Luka jer je plejmejker koji kreira igru i oko njega bi se pravio tim.Ima kosarkaski smek bivse JU.

marko

pre 6 godina

nije trenirao bodirogu pa nemože reči jer je bodiroga bolji od kukoča.dončič je sjajan ALI 2mJ3bodiroga tehnički ispred mnogo.
(slaviša šmigič, 15. mart 2018 19:28)

Бодирога је играо у Атини 1995, и он га је позвао. Значи исто као Дивца, Даниловића, и све које је набројао.

grom

pre 6 godina

Ovde je jedna "pametna" osobe rekla kako je Bogdanovic u njegovim godinama nosio Partizan.Lepo si rekao Partizan. Doncic u 19 godina nosi Real Madrid. Pametnom dovoljno.

Vlad Rad

pre 6 godina

Kico, Luka je u svojim godinama za klasu od Bogdana u tim godinama. Tako da ne znam sta si hteo reci, al znam da si pokazao neku frustraciju koju imas u vezi decka. A koji nema veze sa ovom vescu...

oki

pre 6 godina

Бодирога постизао у тада најјачој лиги европе италијанској по 30 поена у просеку.
(некле, 15. mart 2018 18:56)


Ja sam mlad nisam gledao Bodirogu... Ovo je podatak koji sam ja našao.. U prvenstvu Italije Bodiroga je prosječno postigao 23,3 koša 1995/96

croata

pre 6 godina

u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )
(lerma, 15. mart 2018 19:39)

A tko to igra u danasnje vrijeme kosarku, kakve su to nove europske kosarkaske sile kojih nije bilo krajem 80tih osim turaka i donekle svaba? Kazes za grke da su skroz gubili od nas,znas li ko je bio prvak evrope 1987 i ko je grcima najbolji igrac svih vremena? Nitko iz danasnje kako kazes jake grcke kosarke. Spanjolci su uvijek imali uz jugoslavensku najjacu evropsku ligu i super jake klubove. Talijani su bili i jaci vec danas. I sad mi objasni po kojim parametrima je danas jaca evropska kosarka? Jos jedna stvar,na fibinom sajtu, trenutno od top 20 kosarkaskih reprezentacija svijeta imas 13 europskih selekcija. Od tih 13 cak 7 ih je proizaslo iz bivse juge i sssr.
Moje misljenje je da je evropska kosarka danas na najnizim granama jos od pocetka profesionalizacije,dakle od 70 tih godina proslog stoljeca.

Mare

pre 6 godina

Kao što kaže Duda, u tim godinama niko nije tako zreo igrao kao Dončiç.
Medjutim, postoje igrači koji rano sazriju i svoj igrački zenit dostignu već sa 18 ili 20 godina. Ali tu staje njihov razvoj. Na tom nivou ostaju do kraja karijere.
A postoji i ona druga vrsta igrača za koje javnost skoro da nije ni čula do njihove 22-e godine, a onda kao da nešto kvrcne u njihovoj glavi, naglo eksplodiraju i budu najbolji.
Tako da će vreme pokazati da li će Luka i nastaviti razvijanje ovim tempom. Za sada ima najbolje prolazno vreme.

Duck Dodgers

pre 6 godina

Kića@
Dončić je već sada bolji od Bogdanovića... ali to ne znači da je Bogdan loš, pa čovek je dva puta bio zvezda u usponu Evrolige... osvojio istu... ima pregršt priznanja... to samo znači da je Luka igrač sa telentom koji se javlja jednom u generaciji... dok je Bogdan igrač koji je bio veliki talenat ali je sa mnogo rada napravio od sebe odličnog košarkaša.

NbgDeki

pre 6 godina

Nikako. Osovina ekipe moraju biti Bircevic i Stimac. Vicesampioni Evrope i sveta. Ima li bolje preporuke? Majko mila, ko sve nosi medalje oko vrata. Kamen da zaplace

croata

pre 6 godina

Mozda doncic i igra zrelo jer je vec izgradjen igrac, bar po konstituciji, iako tek napunio 19. Treba se prisjetiti npr kukoca kako je on izgledao sa 18, udovi razbacani, ne zna ni hodat, na pola puberteta, zato mi je mozda i jasna ova ivkoviceva usporedba.
No ona ne pije vodu jer dok su kukoc, divac i drazen bili klinci poput doncica, oni su vec tad bili medju 5,6 najboljih europskih igraca, a on to nije. Samo u nba od 60 evropskih igraca ima najmanje 15,20 boljih od doncica i to su cinjenice. Sad kako ce se doncic dalje razvijati i da li ce napredovati, moci cemo ocijeniti za 6,7 godina. Trenutno ne moze u istu pricu s nabrojanima.

slaviša šmigič

pre 6 godina

nije trenirao bodirogu pa nemože reči jer je bodiroga bolji od kukoča.dončič je sjajan ALI 2mJ3bodiroga tehnički ispred mnogo.

lerma

pre 6 godina

@croata
u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )

Miskec

pre 6 godina

Ma nema sanse da mi jednom Dudi Ivkovicu ne objasnimo sta je u stvari kosarka, ne zna on, evo drustvo sa komentara ce mu objasniti. Smem da se kladim da isti ovi i Mesiju objasnjavali sta je u stvari drbling i da je to sto on radi amaterski!

Afram Island

pre 6 godina

Rekoše neki dan stručnjaci na ovom sajtu da je Luka samo glorifikovani šuter i ništa više, i da Real bolje igra bez njega, tako da ne znam šta Duda priča, ko je to on da protivreči takvim veličinima kao što su dotični komentatori

некле

pre 6 godina

Доста бре више са овим Дончићем, попели сте се људима на главу.
Да је изабрао Србију па ок, овако лик ће играти за страну земљу, кога занима тај онда.
Уз то просек од играча.
Богдановић је у његовим годинама сам носио Партизан, Бодирога постизао у тада најјачој лиги европе италијанској по 30 поена у просеку.

Afram Island

pre 6 godina

Rekoše neki dan stručnjaci na ovom sajtu da je Luka samo glorifikovani šuter i ništa više, i da Real bolje igra bez njega, tako da ne znam šta Duda priča, ko je to on da protivreči takvim veličinima kao što su dotični komentatori

Duck Dodgers

pre 6 godina

Kića@
Dončić je već sada bolji od Bogdanovića... ali to ne znači da je Bogdan loš, pa čovek je dva puta bio zvezda u usponu Evrolige... osvojio istu... ima pregršt priznanja... to samo znači da je Luka igrač sa telentom koji se javlja jednom u generaciji... dok je Bogdan igrač koji je bio veliki talenat ali je sa mnogo rada napravio od sebe odličnog košarkaša.

Mare

pre 6 godina

Kao što kaže Duda, u tim godinama niko nije tako zreo igrao kao Dončiç.
Medjutim, postoje igrači koji rano sazriju i svoj igrački zenit dostignu već sa 18 ili 20 godina. Ali tu staje njihov razvoj. Na tom nivou ostaju do kraja karijere.
A postoji i ona druga vrsta igrača za koje javnost skoro da nije ni čula do njihove 22-e godine, a onda kao da nešto kvrcne u njihovoj glavi, naglo eksplodiraju i budu najbolji.
Tako da će vreme pokazati da li će Luka i nastaviti razvijanje ovim tempom. Za sada ima najbolje prolazno vreme.

Vlad Rad

pre 6 godina

Kico, Luka je u svojim godinama za klasu od Bogdana u tim godinama. Tako da ne znam sta si hteo reci, al znam da si pokazao neku frustraciju koju imas u vezi decka. A koji nema veze sa ovom vescu...

Miskec

pre 6 godina

Ma nema sanse da mi jednom Dudi Ivkovicu ne objasnimo sta je u stvari kosarka, ne zna on, evo drustvo sa komentara ce mu objasniti. Smem da se kladim da isti ovi i Mesiju objasnjavali sta je u stvari drbling i da je to sto on radi amaterski!

hjeronimus

pre 6 godina

Dončić je stvarno dobar igrač ali porediti ga sa Kukočem to je ne umesno.Kukoč je sa Jugoplastikom bio 3x prvak Evrope a amere je sam pobedio u Bormiu.Kukoč sada da ima 19 bio bi sigurno br.1 na draftu a u NBA bi sigurno bio bolji od npr.Porzingasa odnosno bio bi igrač franšize u koju bi došao.

croata

pre 6 godina

Mozda doncic i igra zrelo jer je vec izgradjen igrac, bar po konstituciji, iako tek napunio 19. Treba se prisjetiti npr kukoca kako je on izgledao sa 18, udovi razbacani, ne zna ni hodat, na pola puberteta, zato mi je mozda i jasna ova ivkoviceva usporedba.
No ona ne pije vodu jer dok su kukoc, divac i drazen bili klinci poput doncica, oni su vec tad bili medju 5,6 najboljih europskih igraca, a on to nije. Samo u nba od 60 evropskih igraca ima najmanje 15,20 boljih od doncica i to su cinjenice. Sad kako ce se doncic dalje razvijati i da li ce napredovati, moci cemo ocijeniti za 6,7 godina. Trenutno ne moze u istu pricu s nabrojanima.

Lars

pre 6 godina

Sto su nam komsije osetljive kada se o malom Luki prica kao o buducem najboljem igracu sa ovih prostora. Valjda misle da je Drazenovo mesto ugrozeno. Vreme ce pokazati da li je Doncic bolji ali jedan momak vec ima uspesniju NBA karijeru od svih ex Yu legendi - Nikola Jokic. Za par utalmica obara jos dva rekorda (najvise TDa od centra u istoriji NBA i najvise TD u karijeri od svih NBA stranih igraca ) a i visina sledeceg ugovora ce nemilosrdno pokazati ko je najveca.zvezda sa ovih prostora. Sve to u tek trecoj sezoni, napunio skoro 24, dosao kao 40pik bez garantovanih minuta i postao lice fransize. Nemojte da se ljutite ali nijedan igrac, poreklom sa ovih prostora, nije bio prva zvezda NBA tima. Nikola Jokic je vec najbolji ex Yu igrac i jedini Evropljani koje treba da stigne su Novicki i stariji Gasol. Kako je poceo, nebo je granica.

grom

pre 6 godina

Ovde je jedna "pametna" osobe rekla kako je Bogdanovic u njegovim godinama nosio Partizan.Lepo si rekao Partizan. Doncic u 19 godina nosi Real Madrid. Pametnom dovoljno.

oki

pre 6 godina

Бодирога постизао у тада најјачој лиги европе италијанској по 30 поена у просеку.
(некле, 15. mart 2018 18:56)


Ja sam mlad nisam gledao Bodirogu... Ovo je podatak koji sam ja našao.. U prvenstvu Italije Bodiroga je prosječno postigao 23,3 koša 1995/96

gospodin Scrooge

pre 6 godina

Nije bolji od Kukoča i gotovo. To je, verovatno, najinteligentniji evropski igrač ikada koji je imao bukvalno sve sa svojih 210 cm i pokrivao sve pozicije po potrebi u najboljoj evropskoj ekipi svih vremena, splitskoj jugoplastici, pa i reprezentaciji Jugoslavije, tadašnjem svetskom i evropskom prvaku. Ovaj Dončić mi deluje malo kabasto za svoje godine, lično, ne vidim tu dominaciju. Pa nas su u finalu protiv Slovenije uništili neverovatni Gogi Dragić i talični Prepelič, a ne Dončić.

Rio

pre 6 godina

Kukoc je po individualnim karakteristikama verovatno najbolji evropski igrac. Mozda je Dirk Novicki tu uporediv sa njim. Ali Duda je bio precizan, da kada bi pravio tim za Evroligu prvi izbor bi bio Luka jer je plejmejker koji kreira igru i oko njega bi se pravio tim.Ima kosarkaski smek bivse JU.

Generacija '82

pre 6 godina

Duda je verovatno u pravu,ali Dončić prvo mora da osvoji sve što su gorepomenuti osvojili...
Talenat je kao neispisani ček...

oki doki

pre 6 godina

Ma koji Doncic ovo je bio stroj..
Godine 1983. Dražen je s nepunih osamnaest godina bio vodeći igrač Šibenke i odlučujući igrač finalne utakmice prvenstva Jugoslavije, slavne utakmice Šibenka - Bosna Kao mnogo puta do tada, ali i bezbroj puta kasnije, košarka je Draženu tu večer bila ispred svega. Zbog ove je utakmice propustio svoju maturalnu večer i poveo Šibenku do naslova prvaka države. Ova utakmica i danas živi u sjećanju mnogih. Tada je malo tko očekivao da će Šibenka, klub star svega deset godina, uspjeti doći do finala države, a kamoli osvojiti naslov prvaka. Na kraju utakmice, u posljednje dvije sekunde, razlika je pola koša u korist Bosne – 81:82. U te je dvije sekunde do kraja sudac dosudio prekršaj i dva slobodna bacanja za Šibenku, za Dražena. Trener Vlado Đurović Draženu je rekao što je on vrlo dobro znao, a bilo je toliko nevjerojatno – ako pogodi oba bacanja, dovest će Šibenku do naslova prvaka. Kolika je samo odgovornost tada bila na Draženu, s osamnaest godina odlučiti o naslovu prvaka. Oba je pogodio. Šibenka je proglašena prvakom Jugoslavije. Nažalost  Košarkaški savez odlučio, zbog navodnih neregularnosti, poništiti utakmicu. Novu je finalnu utakmicu valjalo odigrati na neutralnom terenu, u Novom Sadu. Dražen je rekao: „Neka ide tko hoće, ja ne idem.“ Šibenčani su ga podržali i odbili igrati novu utakmicu. Te im je godine naslov prvaka oduzet. KK Bosna je proglašena prvakom Jugoslavije Dražen je postigao 42 poena.

Još dok je igrao za Šibenku Dražen je bio jedan od najtraženijih igrača na ovim prostorima. U svojim su ga redovima htjeli Bosna, Zvezda, Partizan i brojni drugi klubovi. Odlučio se za Cibonu, kamo prelazi nakon odsluženoga vojnog roka 1984.
 
Od 1984-88 Dražen je postiga 34.4 koša po utakmici - 5750 koševa u 167 utakmica. Znaci od 20 do 24 god

Najviše koševa 62: protiv Katkan (Finland), Korać Kup- 21. listopada 1987. 
Najviše trica 9: protiv Limogesa (Francuska) 22. sječnja 1986.

Najviše koševa 55: protiv. SMELT Olimpije 7. veljače 1986. s 20 god

Najviše koševa u Europskoj ligi 62: protiv Snaidro Caserte 88/89

croata

pre 6 godina

u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )
(lerma, 15. mart 2018 19:39)

A tko to igra u danasnje vrijeme kosarku, kakve su to nove europske kosarkaske sile kojih nije bilo krajem 80tih osim turaka i donekle svaba? Kazes za grke da su skroz gubili od nas,znas li ko je bio prvak evrope 1987 i ko je grcima najbolji igrac svih vremena? Nitko iz danasnje kako kazes jake grcke kosarke. Spanjolci su uvijek imali uz jugoslavensku najjacu evropsku ligu i super jake klubove. Talijani su bili i jaci vec danas. I sad mi objasni po kojim parametrima je danas jaca evropska kosarka? Jos jedna stvar,na fibinom sajtu, trenutno od top 20 kosarkaskih reprezentacija svijeta imas 13 europskih selekcija. Od tih 13 cak 7 ih je proizaslo iz bivse juge i sssr.
Moje misljenje je da je evropska kosarka danas na najnizim granama jos od pocetka profesionalizacije,dakle od 70 tih godina proslog stoljeca.

marko

pre 6 godina

nije trenirao bodirogu pa nemože reči jer je bodiroga bolji od kukoča.dončič je sjajan ALI 2mJ3bodiroga tehnički ispred mnogo.
(slaviša šmigič, 15. mart 2018 19:28)

Бодирога је играо у Атини 1995, и он га је позвао. Значи исто као Дивца, Даниловића, и све које је набројао.

Dejan

pre 6 godina

Koliko komentara u stilu ' ma kakav Dončić, bolji je ovaj ili onaj...' !?
Da li je neko od komentatora procitao sta je Duda u stvari rekao?
Kaze Duda, Dončić je sa svojih 19 godina kompletniji igrac nego igraci koje je naveo kada su imali 19 godina. Ne moze da uporedjuje jednog Doncica sa 19 i Drazena koji je igrao do 28. godine ili nekog ko je igrao do 33. ili 34. godine.
oki doki@
Drazen je svakako jedan od najvecih kosarkasa u istoriji, a svakako igrac sa najboljom statistikom u istoriji evropske kosarke. Medjutim, po meni nije statistika ta koja od nekog igraca pravi velicinu, ima tu jos nesto.
Recimo Toni Kukoč, čovek koji ima losiju statistiku od Drazena ali zato ima tri titule prvaka Evrope sa Jugoplastikom, i ne znam koliko šampionskih prstenova sa Čikagom. I u tim ekipama je bio jedan od kljucnih igraca.
Samo te spomenute titule su nedostizne za bilo koga sa prostora bivse drzave, da ne pricam o titulama i medaljama sa reprezentacijama Jugoslavije i Hrvatske, sa Benetonom...
Pritom je i odličan kao čovek.
Nije sve u statistici.

lerma

pre 6 godina

@croata
u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )

komša

pre 6 godina

Bodiroga bolji od Kukoca?ja obozavam Dejana...ali covece,ukljuci youtube,wikipediju.Pa Kukoc je iznad Drazena.
(realan, 15. mart 2018 19:40)

Pa njima je Bodiroga najbolji igrac Evrope u istoriji

некле

pre 6 godina

Доста бре више са овим Дончићем, попели сте се људима на главу.
Да је изабрао Србију па ок, овако лик ће играти за страну земљу, кога занима тај онда.
Уз то просек од играча.
Богдановић је у његовим годинама сам носио Партизан, Бодирога постизао у тада најјачој лиги европе италијанској по 30 поена у просеку.

jovica

pre 6 godina

U mojem svih vremena bez Amerikanaca su Drazen, Kukoc i Bodiroga. Ova trojica su resili toliko utakmica za medalje od Olimpijada, svetskih evropskih prvenstava, kako i klupskih prvaka, cak i NBA prvaka, secam se kad je Kukoc prelomio najbitniju utakmicu Chihaga, kad je dao 4 trojke zaredom ali je morao Jordan da bude najbolji, od svih drugih zajedno. E to su najveci sampioni ovog sporta. Tu dodajem jos Sabonisa pre povrede, i Dino Radja zbog Kukoca i hemije. Vi uzmite slobodno Novickog, Gasola, Djinobilija, koga hocete, razlika bi bila preko 20 poena na kraju. I kad bi doslo do zadnjeg suta za pobedu zivot bih stavio na Drazena, Kukoca ili Bodirogu da bi pogodili protiv bilo koga. Veliki pozdrav

Nele

pre 6 godina

Daleko od toga da osporavam Dudino znanje ili Doncicev talelnat ali sam ja kao pretpostavljam i mnogi komentatori vezan za neka prosla vremena. Za mene su sasvim subjektivno Drazen i Kukoc nesto posebno. Po meni dva najbolja evropska kosarkasa svih vremena.

maly mclasky

pre 6 godina

Mesavina Ćosića i Medzika je bila igra Tonija Kukoča,kod Bodiroge je i portir u hali znao sta ce da uradi,ali ga niko nije mogao zaustaviti,a Drazen,Drazen je bio sve ono sto kosarku cini lepom,ataraktivnom,pametnom,bio je AMADEUS kosarkaske igre.NEPONOVLJIV. CAR NAD CAREVIMA.

vlado

pre 6 godina

Kad bi po pozicijama 1-5 birali najbolju petorku Yu ikada all time ever... ko je taj talent koji bi izostavio Ćosića , Dražena i Kukija?
A ovde valjaju svakakve gluposti.
(Kramer, 15. mart 2018 22:10

Auh... to su slatke muke. Ajd da probam onako na prvu loptu bez mnogo razmisljanja:

Bekovi - Kica i Drazen
Krila - Praja i Toni
Centar - Kreso

BeKo

pre 6 godina

@(oki doki, 15. mart 2018 21:06)

Da li si gledao tu utakmicu?

Pa publika bila do linije terena pa čak i u terenu sa sve pleh muzikom.Uslovi su bili skroz neregularni a vreme isteklo kada je sviran faul nad Draženom.Što se tiče ostalih stvari za Dražena to je u redu ali meni je Dražen bio kao danas C.Ronaldo u fudbalu-statistika puna ali bez duše i ono što mi se kod njega najmanje dopadalo je teatralno "flopiranje" koje je bio usavršio maksimalno.

Kramer

pre 6 godina

Kad bi po pozicijama 1-5 birali najbolju petorku Yu ikada all time ever... ko je taj talent koji bi izostavio Ćosića , Dražena i Kukija?
A ovde valjaju svakakve gluposti.

Пикенројло Пикенпопоски

pre 6 godina

Дражен има укупно једну титулу првака Југославије, и ту је подбацио. После оног "обарања рекорда" против јуниора Олимпије, смучио ми се и, иако је био великан, далеко ми је од срца.

Кукоч је био бољи - реметио концепцију одбране противницима до бесмисла. Од Европљана наравно и Новицки. Бодирога на истом нивоу.

Дончић ће, верујем, бити бољи.

slaviša šmigič

pre 6 godina

nije trenirao bodirogu pa nemože reči jer je bodiroga bolji od kukoča.dončič je sjajan ALI 2mJ3bodiroga tehnički ispred mnogo.

CarloNS

pre 6 godina

A tko to igra u danasnje vrijeme kosarku, kakve su to nove europske kosarkaske sile kojih nije bilo krajem 80tih osim turaka i donekle svaba? Kazes za grke da su skroz gubili od nas,znas li ko je bio prvak evrope 1987 i ko je grcima najbolji igrac svih vremena? Nitko iz danasnje kako kazes jake grcke kosarke. Spanjolci su uvijek imali uz jugoslavensku najjacu evropsku ligu i super jake klubove. Talijani su bili i jaci vec danas. I sad mi objasni po kojim parametrima je danas jaca evropska kosarka? Jos jedna stvar,na fibinom sajtu, trenutno od top 20 kosarkaskih reprezentacija svijeta imas 13 europskih selekcija. Od tih 13 cak 7 ih je proizaslo iz bivse juge i sssr.
Moje misljenje je da je evropska kosarka danas na najnizim granama jos od pocetka profesionalizacije,dakle od 70 tih godina proslog stoljeca.
(croata, 15. mart 2018 19:56)

Ovo ze evropsku košarku se slažem. Jedan od razloga je to što kvalitet ode u NBA, a onda oni što ostanu nemaju od koga da uče.

oki doki

pre 6 godina

Većina mladih igrača napreduju kroz mlađe kategorije, nadajući se ulasku u seniorsku ekipu. Dražen se pridružio prvoj ekipi Šibenke več sa petnaest godina. Igrači u ekipi su bili 10-15 godina stariji od Dražena, ali nije bio zaplašen njihovih iskustvom niti košarkaškim znanjem. 

Trener Slavnić, vidio je u Draženu moć i intelekt koji bi uzdigao njegovu ekipu do željenih visina. I bio je u pravu...
Vođa u sedamnestoj, vjerovatno i nije bio svjestan svega toga.Nikada nije forsirao liderstvo jednostavno mu je dodjeljeno i on ga je prihvatio.

Dražen je došao na svoje 1982. godine kada je poveo svoju ekipu do finala Kupa Koraća izgubivši od Limogesa (Francuska). Bio je to veliki uspjeh za tako mali klub i mladu zvijezdu. Dražen je znao da su pravi dvoboji tek ispred njega.

U sedamnaestoj godini, Dražen je pobjeđivao protivnike koristeći svoj talenat, dribling, um. Već u ranim danima života, shvatio je što će dodatni treninzi i kvalitetan radu učiniti za njegovu karijeru... Učiniti će ga boljim od ostalih. 

Njegova predanost ga ponovo nosi daleko, i dalje nego ikoga u njegovoj generaciji pa i među starijima. Draženu je bilo samo osamnaest godina kada je proglašen najboljim igračem u državi.

Profesionalni klubovi u Europi očajnički su htjeli mladu hrvatsku zvijezdu. Po svim očekivanjima, Dražen je postao najtraženija osoba na kontinentu.

NbgDeki

pre 6 godina

Nikako. Osovina ekipe moraju biti Bircevic i Stimac. Vicesampioni Evrope i sveta. Ima li bolje preporuke? Majko mila, ko sve nosi medalje oko vrata. Kamen da zaplace

Miskec

pre 6 godina

"...Kukoč sada da ima 19 bio bi sigurno br.1 na draftu a u NBA bi sigurno bio bolji od npr.Porzingasa odnosno bio bi igrač franšize u koju bi došao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hjeronimus, 15. mart 2018 20:01)"
Jedan od zescih komentara tipa:"Da Drazen Petrovic nije poginuo sada bio sigurno bi ziv!"

Kuglica

pre 6 godina

Ja ne verujem sta citam u komentarima. Te Drazen, te Kukoc, te Bodiroga... Aman, citajte tekst. Covek je rekao svoje misljenje da je Luka Doncic sa 19 veci potencijal nego sto su drugi bili. E, sad...da li ce uspeti da iskoristi potencijal, to je vec druga prica.

Beoman

pre 6 godina

@@croata
u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lerma, 15. mart 2018 19:39)
nasa liga nije bila ni medju prvih pet. pa kad smo bili najbolja liga kako to da prvi sampion evrope postane bosna 1979 i doturi cibona dve, split tri i partizan jednu osamdesetih i devedesetih? 6 korac kupova sa partizanom, cibonom i splitom a bili velesila. Kup pobednika kupova osvojili samo tri puta sa cibonom i CZ, a bili velesila. a svetsko klupsko prvenstvo nikad niko nie imao ni sanse da osvoji, a mi velesila. Real madrid osvojio sam 23 internacionalna trofeja sto znaci da je real bio jaci od citava balkana ne samo jugoslavie. Koliko znam da je italianska liga bila najjaca, pa spanska, posle ruska, a mi se redali na cetvrtom mestu sa izraelom i francuskom a krajem osamdesetih grcka liga nas prestigla. Bili smo prvaci sveta i olimpiada al zbog par igraca koje je mogao trenirat polumrtav covek i biti prvak sveta. Lako je harati kad igras sa nekim dobrim plajmekerom i imas centre visoke po dva ipo metra.

Jaran

pre 6 godina

croata
Janis nije Grk??? Mozda se kvalitet kosarkasa meri kroz reprezentativne uspehe, zato ga ne priznajes kao njihovog najboljeg igraca???

Morki

pre 6 godina

Kukoc mi je po ponasanju licio na srbina i uvek mi je drag igrac bio dok Drazen inace srbin me toliko nekako potsecao na hvate i bio mi je antipatican iako je bio perfektan!

denis

pre 6 godina

ja sam najvise voleo pedju (odrastao sam uz njega), gledao sam svaku utakmicu, bio je moj glavni igrac na nba live(i ako je weber bio mnogo bolji)....

hocu samo da kazem da svako ima svoje....

hrvat bi rekao za drazena, kukoca itd

srbin divac....

bosanac mirza...

u sustini je samo da imamo igrace kojima se mozemo diviti...
biti idol mladjima da bi se i oni bavili sportom

generacija 60’ je bila je najbolja sportska generacija vidjenja u sportkim igrama (bilo rukom il nogom)

na to mozemo biti ponosni bili hrvati srbi bosanci makedonci sloveni itd

to nam je bio putokaz za buducnost, mada mi to nazalost nismo videli

u svakom slucaju svi napomenti su LEGENDE a doncicu zelim da gazi njihovim stopala

milan25@yahoo.com

pre 6 godina

Nemojte da se ljutite ali nijedan igrac, poreklom sa ovih prostora, nije bio prva zvezda NBA tima. Nikola Jokic je vec najbolji ex Yu igrac i jedini Evropljani koje treba da stigne su Novicki i stariji Gasol. Kako je poceo, nebo je granica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lars, 15. mart 2018 23:46)

Nije on jos broj 1, ali je sve pokazatelj da ce biti broj 1 igrac Evrope ikada, ako ovako nastavi, i ako ga zaobidju povrede, sto mu naravno od sveg srca zelim.

Vidim da dosta ljudi kada nabraja najbolje Evropljane u NBA obavezno navedu Novickog i Gasola (Pau), a zaboravljaju na Parkera.

Stojakovic je bio zvezda tima u sezoni kada je Kris Veber grejao klupu zbog povrede, cele sezone, i zbog toga je i bio drugi strelac lige.

Sto se Doncica tice, nisam siguran da ce biti broj 1 pik na draftu, a jos vise sumnje imam u to kako ce se snaci u NBA zbog njegove pozicije koju igra, jer tamo je paklena konkurencija na njegovoj poziciji.

realan i nepristrasan

pre 6 godina

najbolji igrach evrope svih vremena je Dirk Novicki pa posle njega Dejan Bodiroga.. kraj priche, kakav Drazen, kakvi bakrachi!!!

M

pre 6 godina

Daleko od toga da osporavam Dudino znanje ili Doncicev talelnat ali sam ja kao pretpostavljam i mnogi komentatori vezan za neka prosla vremena. Za mene su sasvim subjektivno Drazen i Kukoc nesto posebno. Po meni dva najbolja evropska kosarkasa svih vremena.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nele, 15. mart 2018 21:32)


Svi smo mi subjektivni, pa je za mene (bez patriotskih emocija) najbolji Evropljanin ikada Dirk Novicki koji je praktično sam uzeo NBA titulu, što je po meni krov svega u košarci.
Pošto se uplašio NBA, Bodiroga ne može da uđe u konkurenciju mada je u svoje vreme bio možda i najbolji u Evropi, i trebao je da pokuša "preko bare".
Za Luku Dončića ćemo tek da vidimo kako će se, i dokle razvijati...

некле

pre 6 godina

Доста бре више са овим Дончићем, попели сте се људима на главу.
Да је изабрао Србију па ок, овако лик ће играти за страну земљу, кога занима тај онда.
Уз то просек од играча.
Богдановић је у његовим годинама сам носио Партизан, Бодирога постизао у тада најјачој лиги европе италијанској по 30 поена у просеку.

croata

pre 6 godina

Mozda doncic i igra zrelo jer je vec izgradjen igrac, bar po konstituciji, iako tek napunio 19. Treba se prisjetiti npr kukoca kako je on izgledao sa 18, udovi razbacani, ne zna ni hodat, na pola puberteta, zato mi je mozda i jasna ova ivkoviceva usporedba.
No ona ne pije vodu jer dok su kukoc, divac i drazen bili klinci poput doncica, oni su vec tad bili medju 5,6 najboljih europskih igraca, a on to nije. Samo u nba od 60 evropskih igraca ima najmanje 15,20 boljih od doncica i to su cinjenice. Sad kako ce se doncic dalje razvijati i da li ce napredovati, moci cemo ocijeniti za 6,7 godina. Trenutno ne moze u istu pricu s nabrojanima.

slaviša šmigič

pre 6 godina

nije trenirao bodirogu pa nemože reči jer je bodiroga bolji od kukoča.dončič je sjajan ALI 2mJ3bodiroga tehnički ispred mnogo.

NbgDeki

pre 6 godina

Nikako. Osovina ekipe moraju biti Bircevic i Stimac. Vicesampioni Evrope i sveta. Ima li bolje preporuke? Majko mila, ko sve nosi medalje oko vrata. Kamen da zaplace

oki doki

pre 6 godina

Ma koji Doncic ovo je bio stroj..
Godine 1983. Dražen je s nepunih osamnaest godina bio vodeći igrač Šibenke i odlučujući igrač finalne utakmice prvenstva Jugoslavije, slavne utakmice Šibenka - Bosna Kao mnogo puta do tada, ali i bezbroj puta kasnije, košarka je Draženu tu večer bila ispred svega. Zbog ove je utakmice propustio svoju maturalnu večer i poveo Šibenku do naslova prvaka države. Ova utakmica i danas živi u sjećanju mnogih. Tada je malo tko očekivao da će Šibenka, klub star svega deset godina, uspjeti doći do finala države, a kamoli osvojiti naslov prvaka. Na kraju utakmice, u posljednje dvije sekunde, razlika je pola koša u korist Bosne – 81:82. U te je dvije sekunde do kraja sudac dosudio prekršaj i dva slobodna bacanja za Šibenku, za Dražena. Trener Vlado Đurović Draženu je rekao što je on vrlo dobro znao, a bilo je toliko nevjerojatno – ako pogodi oba bacanja, dovest će Šibenku do naslova prvaka. Kolika je samo odgovornost tada bila na Draženu, s osamnaest godina odlučiti o naslovu prvaka. Oba je pogodio. Šibenka je proglašena prvakom Jugoslavije. Nažalost  Košarkaški savez odlučio, zbog navodnih neregularnosti, poništiti utakmicu. Novu je finalnu utakmicu valjalo odigrati na neutralnom terenu, u Novom Sadu. Dražen je rekao: „Neka ide tko hoće, ja ne idem.“ Šibenčani su ga podržali i odbili igrati novu utakmicu. Te im je godine naslov prvaka oduzet. KK Bosna je proglašena prvakom Jugoslavije Dražen je postigao 42 poena.

Još dok je igrao za Šibenku Dražen je bio jedan od najtraženijih igrača na ovim prostorima. U svojim su ga redovima htjeli Bosna, Zvezda, Partizan i brojni drugi klubovi. Odlučio se za Cibonu, kamo prelazi nakon odsluženoga vojnog roka 1984.
 
Od 1984-88 Dražen je postiga 34.4 koša po utakmici - 5750 koševa u 167 utakmica. Znaci od 20 do 24 god

Najviše koševa 62: protiv Katkan (Finland), Korać Kup- 21. listopada 1987. 
Najviše trica 9: protiv Limogesa (Francuska) 22. sječnja 1986.

Najviše koševa 55: protiv. SMELT Olimpije 7. veljače 1986. s 20 god

Najviše koševa u Europskoj ligi 62: protiv Snaidro Caserte 88/89

Beoman

pre 6 godina

@@croata
u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lerma, 15. mart 2018 19:39)
nasa liga nije bila ni medju prvih pet. pa kad smo bili najbolja liga kako to da prvi sampion evrope postane bosna 1979 i doturi cibona dve, split tri i partizan jednu osamdesetih i devedesetih? 6 korac kupova sa partizanom, cibonom i splitom a bili velesila. Kup pobednika kupova osvojili samo tri puta sa cibonom i CZ, a bili velesila. a svetsko klupsko prvenstvo nikad niko nie imao ni sanse da osvoji, a mi velesila. Real madrid osvojio sam 23 internacionalna trofeja sto znaci da je real bio jaci od citava balkana ne samo jugoslavie. Koliko znam da je italianska liga bila najjaca, pa spanska, posle ruska, a mi se redali na cetvrtom mestu sa izraelom i francuskom a krajem osamdesetih grcka liga nas prestigla. Bili smo prvaci sveta i olimpiada al zbog par igraca koje je mogao trenirat polumrtav covek i biti prvak sveta. Lako je harati kad igras sa nekim dobrim plajmekerom i imas centre visoke po dva ipo metra.

grom

pre 6 godina

Ovde je jedna "pametna" osobe rekla kako je Bogdanovic u njegovim godinama nosio Partizan.Lepo si rekao Partizan. Doncic u 19 godina nosi Real Madrid. Pametnom dovoljno.

Nele

pre 6 godina

Daleko od toga da osporavam Dudino znanje ili Doncicev talelnat ali sam ja kao pretpostavljam i mnogi komentatori vezan za neka prosla vremena. Za mene su sasvim subjektivno Drazen i Kukoc nesto posebno. Po meni dva najbolja evropska kosarkasa svih vremena.

hjeronimus

pre 6 godina

Dončić je stvarno dobar igrač ali porediti ga sa Kukočem to je ne umesno.Kukoč je sa Jugoplastikom bio 3x prvak Evrope a amere je sam pobedio u Bormiu.Kukoč sada da ima 19 bio bi sigurno br.1 na draftu a u NBA bi sigurno bio bolji od npr.Porzingasa odnosno bio bi igrač franšize u koju bi došao.

Afram Island

pre 6 godina

Rekoše neki dan stručnjaci na ovom sajtu da je Luka samo glorifikovani šuter i ništa više, i da Real bolje igra bez njega, tako da ne znam šta Duda priča, ko je to on da protivreči takvim veličinima kao što su dotični komentatori

Duck Dodgers

pre 6 godina

Kića@
Dončić je već sada bolji od Bogdanovića... ali to ne znači da je Bogdan loš, pa čovek je dva puta bio zvezda u usponu Evrolige... osvojio istu... ima pregršt priznanja... to samo znači da je Luka igrač sa telentom koji se javlja jednom u generaciji... dok je Bogdan igrač koji je bio veliki talenat ali je sa mnogo rada napravio od sebe odličnog košarkaša.

Lars

pre 6 godina

Sto su nam komsije osetljive kada se o malom Luki prica kao o buducem najboljem igracu sa ovih prostora. Valjda misle da je Drazenovo mesto ugrozeno. Vreme ce pokazati da li je Doncic bolji ali jedan momak vec ima uspesniju NBA karijeru od svih ex Yu legendi - Nikola Jokic. Za par utalmica obara jos dva rekorda (najvise TDa od centra u istoriji NBA i najvise TD u karijeri od svih NBA stranih igraca ) a i visina sledeceg ugovora ce nemilosrdno pokazati ko je najveca.zvezda sa ovih prostora. Sve to u tek trecoj sezoni, napunio skoro 24, dosao kao 40pik bez garantovanih minuta i postao lice fransize. Nemojte da se ljutite ali nijedan igrac, poreklom sa ovih prostora, nije bio prva zvezda NBA tima. Nikola Jokic je vec najbolji ex Yu igrac i jedini Evropljani koje treba da stigne su Novicki i stariji Gasol. Kako je poceo, nebo je granica.

komša

pre 6 godina

Bodiroga bolji od Kukoca?ja obozavam Dejana...ali covece,ukljuci youtube,wikipediju.Pa Kukoc je iznad Drazena.
(realan, 15. mart 2018 19:40)

Pa njima je Bodiroga najbolji igrac Evrope u istoriji

Miskec

pre 6 godina

"...Kukoč sada da ima 19 bio bi sigurno br.1 na draftu a u NBA bi sigurno bio bolji od npr.Porzingasa odnosno bio bi igrač franšize u koju bi došao.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (hjeronimus, 15. mart 2018 20:01)"
Jedan od zescih komentara tipa:"Da Drazen Petrovic nije poginuo sada bio sigurno bi ziv!"

maly mclasky

pre 6 godina

Mesavina Ćosića i Medzika je bila igra Tonija Kukoča,kod Bodiroge je i portir u hali znao sta ce da uradi,ali ga niko nije mogao zaustaviti,a Drazen,Drazen je bio sve ono sto kosarku cini lepom,ataraktivnom,pametnom,bio je AMADEUS kosarkaske igre.NEPONOVLJIV. CAR NAD CAREVIMA.

Vlad Rad

pre 6 godina

Kico, Luka je u svojim godinama za klasu od Bogdana u tim godinama. Tako da ne znam sta si hteo reci, al znam da si pokazao neku frustraciju koju imas u vezi decka. A koji nema veze sa ovom vescu...

BeKo

pre 6 godina

@(oki doki, 15. mart 2018 21:06)

Da li si gledao tu utakmicu?

Pa publika bila do linije terena pa čak i u terenu sa sve pleh muzikom.Uslovi su bili skroz neregularni a vreme isteklo kada je sviran faul nad Draženom.Što se tiče ostalih stvari za Dražena to je u redu ali meni je Dražen bio kao danas C.Ronaldo u fudbalu-statistika puna ali bez duše i ono što mi se kod njega najmanje dopadalo je teatralno "flopiranje" koje je bio usavršio maksimalno.

gospodin Scrooge

pre 6 godina

Nije bolji od Kukoča i gotovo. To je, verovatno, najinteligentniji evropski igrač ikada koji je imao bukvalno sve sa svojih 210 cm i pokrivao sve pozicije po potrebi u najboljoj evropskoj ekipi svih vremena, splitskoj jugoplastici, pa i reprezentaciji Jugoslavije, tadašnjem svetskom i evropskom prvaku. Ovaj Dončić mi deluje malo kabasto za svoje godine, lično, ne vidim tu dominaciju. Pa nas su u finalu protiv Slovenije uništili neverovatni Gogi Dragić i talični Prepelič, a ne Dončić.

oki doki

pre 6 godina

Većina mladih igrača napreduju kroz mlađe kategorije, nadajući se ulasku u seniorsku ekipu. Dražen se pridružio prvoj ekipi Šibenke več sa petnaest godina. Igrači u ekipi su bili 10-15 godina stariji od Dražena, ali nije bio zaplašen njihovih iskustvom niti košarkaškim znanjem. 

Trener Slavnić, vidio je u Draženu moć i intelekt koji bi uzdigao njegovu ekipu do željenih visina. I bio je u pravu...
Vođa u sedamnestoj, vjerovatno i nije bio svjestan svega toga.Nikada nije forsirao liderstvo jednostavno mu je dodjeljeno i on ga je prihvatio.

Dražen je došao na svoje 1982. godine kada je poveo svoju ekipu do finala Kupa Koraća izgubivši od Limogesa (Francuska). Bio je to veliki uspjeh za tako mali klub i mladu zvijezdu. Dražen je znao da su pravi dvoboji tek ispred njega.

U sedamnaestoj godini, Dražen je pobjeđivao protivnike koristeći svoj talenat, dribling, um. Već u ranim danima života, shvatio je što će dodatni treninzi i kvalitetan radu učiniti za njegovu karijeru... Učiniti će ga boljim od ostalih. 

Njegova predanost ga ponovo nosi daleko, i dalje nego ikoga u njegovoj generaciji pa i među starijima. Draženu je bilo samo osamnaest godina kada je proglašen najboljim igračem u državi.

Profesionalni klubovi u Europi očajnički su htjeli mladu hrvatsku zvijezdu. Po svim očekivanjima, Dražen je postao najtraženija osoba na kontinentu.

croata

pre 6 godina

u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )
(lerma, 15. mart 2018 19:39)

A tko to igra u danasnje vrijeme kosarku, kakve su to nove europske kosarkaske sile kojih nije bilo krajem 80tih osim turaka i donekle svaba? Kazes za grke da su skroz gubili od nas,znas li ko je bio prvak evrope 1987 i ko je grcima najbolji igrac svih vremena? Nitko iz danasnje kako kazes jake grcke kosarke. Spanjolci su uvijek imali uz jugoslavensku najjacu evropsku ligu i super jake klubove. Talijani su bili i jaci vec danas. I sad mi objasni po kojim parametrima je danas jaca evropska kosarka? Jos jedna stvar,na fibinom sajtu, trenutno od top 20 kosarkaskih reprezentacija svijeta imas 13 europskih selekcija. Od tih 13 cak 7 ih je proizaslo iz bivse juge i sssr.
Moje misljenje je da je evropska kosarka danas na najnizim granama jos od pocetka profesionalizacije,dakle od 70 tih godina proslog stoljeca.

lerma

pre 6 godina

@croata
u to vreme kosarku smo igrali amera, rusi i mi, a ostatak sveta ucio od pomenutih.nasa liga bila najbolja u svetu, ako izuzemo nba. zato je tvoje poredjenje bzvz. nije imao ko tada u evropi da bude bolji od njih. grci, spanci, italijani, svi su ucili od nas i redovno gubili. ( pa nece nas valjda laso i sombrero dobiti ;) ...i nisu! )

Jaran

pre 6 godina

croata
Janis nije Grk??? Mozda se kvalitet kosarkasa meri kroz reprezentativne uspehe, zato ga ne priznajes kao njihovog najboljeg igraca???

Generacija '82

pre 6 godina

Duda je verovatno u pravu,ali Dončić prvo mora da osvoji sve što su gorepomenuti osvojili...
Talenat je kao neispisani ček...

Пикенројло Пикенпопоски

pre 6 godina

Дражен има укупно једну титулу првака Југославије, и ту је подбацио. После оног "обарања рекорда" против јуниора Олимпије, смучио ми се и, иако је био великан, далеко ми је од срца.

Кукоч је био бољи - реметио концепцију одбране противницима до бесмисла. Од Европљана наравно и Новицки. Бодирога на истом нивоу.

Дончић ће, верујем, бити бољи.

jovica

pre 6 godina

U mojem svih vremena bez Amerikanaca su Drazen, Kukoc i Bodiroga. Ova trojica su resili toliko utakmica za medalje od Olimpijada, svetskih evropskih prvenstava, kako i klupskih prvaka, cak i NBA prvaka, secam se kad je Kukoc prelomio najbitniju utakmicu Chihaga, kad je dao 4 trojke zaredom ali je morao Jordan da bude najbolji, od svih drugih zajedno. E to su najveci sampioni ovog sporta. Tu dodajem jos Sabonisa pre povrede, i Dino Radja zbog Kukoca i hemije. Vi uzmite slobodno Novickog, Gasola, Djinobilija, koga hocete, razlika bi bila preko 20 poena na kraju. I kad bi doslo do zadnjeg suta za pobedu zivot bih stavio na Drazena, Kukoca ili Bodirogu da bi pogodili protiv bilo koga. Veliki pozdrav

Miskec

pre 6 godina

Ma nema sanse da mi jednom Dudi Ivkovicu ne objasnimo sta je u stvari kosarka, ne zna on, evo drustvo sa komentara ce mu objasniti. Smem da se kladim da isti ovi i Mesiju objasnjavali sta je u stvari drbling i da je to sto on radi amaterski!

Rio

pre 6 godina

Kukoc je po individualnim karakteristikama verovatno najbolji evropski igrac. Mozda je Dirk Novicki tu uporediv sa njim. Ali Duda je bio precizan, da kada bi pravio tim za Evroligu prvi izbor bi bio Luka jer je plejmejker koji kreira igru i oko njega bi se pravio tim.Ima kosarkaski smek bivse JU.

realan i nepristrasan

pre 6 godina

najbolji igrach evrope svih vremena je Dirk Novicki pa posle njega Dejan Bodiroga.. kraj priche, kakav Drazen, kakvi bakrachi!!!

Kramer

pre 6 godina

Kad bi po pozicijama 1-5 birali najbolju petorku Yu ikada all time ever... ko je taj talent koji bi izostavio Ćosića , Dražena i Kukija?
A ovde valjaju svakakve gluposti.

vlado

pre 6 godina

Kad bi po pozicijama 1-5 birali najbolju petorku Yu ikada all time ever... ko je taj talent koji bi izostavio Ćosića , Dražena i Kukija?
A ovde valjaju svakakve gluposti.
(Kramer, 15. mart 2018 22:10

Auh... to su slatke muke. Ajd da probam onako na prvu loptu bez mnogo razmisljanja:

Bekovi - Kica i Drazen
Krila - Praja i Toni
Centar - Kreso

Dejan

pre 6 godina

Koliko komentara u stilu ' ma kakav Dončić, bolji je ovaj ili onaj...' !?
Da li je neko od komentatora procitao sta je Duda u stvari rekao?
Kaze Duda, Dončić je sa svojih 19 godina kompletniji igrac nego igraci koje je naveo kada su imali 19 godina. Ne moze da uporedjuje jednog Doncica sa 19 i Drazena koji je igrao do 28. godine ili nekog ko je igrao do 33. ili 34. godine.
oki doki@
Drazen je svakako jedan od najvecih kosarkasa u istoriji, a svakako igrac sa najboljom statistikom u istoriji evropske kosarke. Medjutim, po meni nije statistika ta koja od nekog igraca pravi velicinu, ima tu jos nesto.
Recimo Toni Kukoč, čovek koji ima losiju statistiku od Drazena ali zato ima tri titule prvaka Evrope sa Jugoplastikom, i ne znam koliko šampionskih prstenova sa Čikagom. I u tim ekipama je bio jedan od kljucnih igraca.
Samo te spomenute titule su nedostizne za bilo koga sa prostora bivse drzave, da ne pricam o titulama i medaljama sa reprezentacijama Jugoslavije i Hrvatske, sa Benetonom...
Pritom je i odličan kao čovek.
Nije sve u statistici.

Mare

pre 6 godina

Kao što kaže Duda, u tim godinama niko nije tako zreo igrao kao Dončiç.
Medjutim, postoje igrači koji rano sazriju i svoj igrački zenit dostignu već sa 18 ili 20 godina. Ali tu staje njihov razvoj. Na tom nivou ostaju do kraja karijere.
A postoji i ona druga vrsta igrača za koje javnost skoro da nije ni čula do njihove 22-e godine, a onda kao da nešto kvrcne u njihovoj glavi, naglo eksplodiraju i budu najbolji.
Tako da će vreme pokazati da li će Luka i nastaviti razvijanje ovim tempom. Za sada ima najbolje prolazno vreme.

Morki

pre 6 godina

Kukoc mi je po ponasanju licio na srbina i uvek mi je drag igrac bio dok Drazen inace srbin me toliko nekako potsecao na hvate i bio mi je antipatican iako je bio perfektan!

oki

pre 6 godina

Бодирога постизао у тада најјачој лиги европе италијанској по 30 поена у просеку.
(некле, 15. mart 2018 18:56)


Ja sam mlad nisam gledao Bodirogu... Ovo je podatak koji sam ja našao.. U prvenstvu Italije Bodiroga je prosječno postigao 23,3 koša 1995/96

marko

pre 6 godina

nije trenirao bodirogu pa nemože reči jer je bodiroga bolji od kukoča.dončič je sjajan ALI 2mJ3bodiroga tehnički ispred mnogo.
(slaviša šmigič, 15. mart 2018 19:28)

Бодирога је играо у Атини 1995, и он га је позвао. Значи исто као Дивца, Даниловића, и све које је набројао.

milan25@yahoo.com

pre 6 godina

Nemojte da se ljutite ali nijedan igrac, poreklom sa ovih prostora, nije bio prva zvezda NBA tima. Nikola Jokic je vec najbolji ex Yu igrac i jedini Evropljani koje treba da stigne su Novicki i stariji Gasol. Kako je poceo, nebo je granica.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lars, 15. mart 2018 23:46)

Nije on jos broj 1, ali je sve pokazatelj da ce biti broj 1 igrac Evrope ikada, ako ovako nastavi, i ako ga zaobidju povrede, sto mu naravno od sveg srca zelim.

Vidim da dosta ljudi kada nabraja najbolje Evropljane u NBA obavezno navedu Novickog i Gasola (Pau), a zaboravljaju na Parkera.

Stojakovic je bio zvezda tima u sezoni kada je Kris Veber grejao klupu zbog povrede, cele sezone, i zbog toga je i bio drugi strelac lige.

Sto se Doncica tice, nisam siguran da ce biti broj 1 pik na draftu, a jos vise sumnje imam u to kako ce se snaci u NBA zbog njegove pozicije koju igra, jer tamo je paklena konkurencija na njegovoj poziciji.

CarloNS

pre 6 godina

A tko to igra u danasnje vrijeme kosarku, kakve su to nove europske kosarkaske sile kojih nije bilo krajem 80tih osim turaka i donekle svaba? Kazes za grke da su skroz gubili od nas,znas li ko je bio prvak evrope 1987 i ko je grcima najbolji igrac svih vremena? Nitko iz danasnje kako kazes jake grcke kosarke. Spanjolci su uvijek imali uz jugoslavensku najjacu evropsku ligu i super jake klubove. Talijani su bili i jaci vec danas. I sad mi objasni po kojim parametrima je danas jaca evropska kosarka? Jos jedna stvar,na fibinom sajtu, trenutno od top 20 kosarkaskih reprezentacija svijeta imas 13 europskih selekcija. Od tih 13 cak 7 ih je proizaslo iz bivse juge i sssr.
Moje misljenje je da je evropska kosarka danas na najnizim granama jos od pocetka profesionalizacije,dakle od 70 tih godina proslog stoljeca.
(croata, 15. mart 2018 19:56)

Ovo ze evropsku košarku se slažem. Jedan od razloga je to što kvalitet ode u NBA, a onda oni što ostanu nemaju od koga da uče.

denis

pre 6 godina

ja sam najvise voleo pedju (odrastao sam uz njega), gledao sam svaku utakmicu, bio je moj glavni igrac na nba live(i ako je weber bio mnogo bolji)....

hocu samo da kazem da svako ima svoje....

hrvat bi rekao za drazena, kukoca itd

srbin divac....

bosanac mirza...

u sustini je samo da imamo igrace kojima se mozemo diviti...
biti idol mladjima da bi se i oni bavili sportom

generacija 60’ je bila je najbolja sportska generacija vidjenja u sportkim igrama (bilo rukom il nogom)

na to mozemo biti ponosni bili hrvati srbi bosanci makedonci sloveni itd

to nam je bio putokaz za buducnost, mada mi to nazalost nismo videli

u svakom slucaju svi napomenti su LEGENDE a doncicu zelim da gazi njihovim stopala

Kuglica

pre 6 godina

Ja ne verujem sta citam u komentarima. Te Drazen, te Kukoc, te Bodiroga... Aman, citajte tekst. Covek je rekao svoje misljenje da je Luka Doncic sa 19 veci potencijal nego sto su drugi bili. E, sad...da li ce uspeti da iskoristi potencijal, to je vec druga prica.

M

pre 6 godina

Daleko od toga da osporavam Dudino znanje ili Doncicev talelnat ali sam ja kao pretpostavljam i mnogi komentatori vezan za neka prosla vremena. Za mene su sasvim subjektivno Drazen i Kukoc nesto posebno. Po meni dva najbolja evropska kosarkasa svih vremena.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nele, 15. mart 2018 21:32)


Svi smo mi subjektivni, pa je za mene (bez patriotskih emocija) najbolji Evropljanin ikada Dirk Novicki koji je praktično sam uzeo NBA titulu, što je po meni krov svega u košarci.
Pošto se uplašio NBA, Bodiroga ne može da uđe u konkurenciju mada je u svoje vreme bio možda i najbolji u Evropi, i trebao je da pokuša "preko bare".
Za Luku Dončića ćemo tek da vidimo kako će se, i dokle razvijati...