Petak, 06.10.2017.

08:10

Mesi nemoćan, nula Brazila, Sančes heroj Čilea

Fudbaleri Argentine odigrali su nerešeno, 0:0, pred domaćom publikom sa Peruom u 17. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: PT

Mesi nemoæan, nula Brazila, Sanèes heroj Èilea IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

Sasa

pre 6 godina

neutralni felsh
neutrinja je ocigledno pogodilo ciscenje sa terena od strane nekog lika sa druge teme pa sad ovde vida rane nazivajuci druge neznalicama, tako pokusavajuci opet sebe da uzdigne. haha kakav lik, kakav egocentrik. a tamo je bio isprasen u prolazu. :D na sta vi trosite vreme. koja patetika od nastupa.

ooo

pre 6 godina

(Figo, 6. oktobar 2017 09:14)

Kakvih 4 gola u 17 utakmica? Pa Mesi je propustio pola utakmica u ovim kvalifikacaijama zbog povreda. Zato sad Argentina i jeste u ovakvoj situaciji. Upravo zbog svih tih njegovih suigrača koje se naveo. Oni nikad ne bi igrali SP da nije Mesija, a tek da igraju finale SP-a... Dibala, Aguero, Ikardi, Iguain su zajedno postigili samo 3 gola u ovim kvalifikacijama i ti napišeš da nisu panjevi? Nego šta su?

MARQITO

pre 6 godina

Ne znam o cemu pricaju ovi ljudi, te Mesi nije lider, te ono te ono. Alo ljudi, gledao sam sinoc mec, Mesi je jedini igrao, ostali kao muve bez glave. Startna postava je katastrofa i sta trener izmislja zaista ne znam. Takodje, pored takvih asova djeluje suludo reci da Mesi nema s kim da igra, ali je tako, sinoc je 5 zicera namjestio, dzaba. Da sam na njegovom mjestu uzeo bi loptu i sve sam pokusavao, prije ce tako Arg gol dati :) Majke mi, Arg bez Mesija je Albanija. A trenutno i s Mesijem je nedje kao Vels :D raspad sistema...

Victorinox

pre 6 godina

Neko već reče da su južnoameričke kvalifikacije ubistvene, i potpuno je u pravu. Proveo sam nekoliko meseci u Argentini i imao priliku da gledam jednu utakmicu na Bomboneri (Boca Juniors - Quilmes). Dok ne odete tamo, teško je shvatiti u kojoj meri se ta južnoamerička sirotinja loži na fudbal. Publika konstantno u transu, TV komentatori urlaju ili plaču, a igrači na terenu kidaju. Pored njihove borbenosti, evropljani deluju kao strine. Čini mi se da je taj efekat još izraženiji kod ovih "malih" reperezentacija, pa nije nikakvo čudo da u međusobnim susretima uspevaju da pomrse račune velesilama kao što su Argentina ili Brazil. Da je po kvalitetu fudbala, maltene svih 10 ekipa iz Južne Amerike bi trebalo da učestvuje na svetskom prvenstvu, ali moramo da imamo i predstavnike Azije, Okeanije, onda obavezno Concacaf zbog amerikanaca (ne bi li zavoleli fudbal), itd. Van pameti je da Afrika daje direktnih 5 učesnika, a Južna Amerika 4, pri čemu peti ide u baraž. Politika.

facts

pre 6 godina

-Zadnji igrac ARG koji je dao gol u kvalif bio je Mesi (1-0 Cile, 23.3.2017), a zadnji strelac koji nije Mesi je bio Di Maria 15.11.2016 (3-0 Kolumbija, uz Mesija i Prata). Vise od 10 meseci i 3 nedelje (tacnije 328 dana) igraci ARG (bez Mesija) ne mogu da daju 1 gol!
-Igraci ARG nisu dali gol u zadnjih 73 suteva (ukljucujuci i blokirane) u kvalif. za SP:
Ukupni sutevi, rezultat:
5, 1-0 Cile (gol Mesija)
15, Bolivija 2-0 (nije igrao Mesi)
10, Urugvaj 0-0
21, 1-1 Venecuela (autogol Feltsera)
22, 0-0 Peru.
-U zadnja 3 kvalif meca (URU, VEN i PER), ARG je kreirala 13 cistih sansi, od toga Mesi je sam kreirao 11!
-Mesi je 1. put igrao na Bokinoj Bomboneri.
-Mesi za ARG u kvalif za SP: 18 gol i 10 asist na 44 mec (22-12-10)!
-Najbolji strelci juznoamerickih kvalif:
19 Krespo i Suares
18 Salas i Mesi.
-Svi strelci ARG u ovim kvalif:
4 Mesi
2 Prato, Merkado i Di Maria
1 Bilja, autogol, Mori, Otamendi, Laveci i Iguain.
-URU ima najmanje baraz, dok se 5 timova bore za 3 preostala mesta!
-Nakon broja bodova gleda se ukupna gol razlika, pa ukupan broj datih golova.
-ARG NE ZAVISI od drugih rezultata! Ako ARG pobedi Ekvador koji je ispao, u najgorem slucaju igrace baraz, a u zavisnosti od drugih rezultata (npr. remi Brazila i Cilea ili remi Perua i Kolumbije) mogu i direktno da odu na SP!
Ima 243 (3^5) mogucnosti u zadnjem kolu!

Pozdrav!

Braun, Valdano i Buručaga

pre 6 godina

Maradona nije imao srece?
Gol rukom protiv Engleske u 1/4 f plus normalni i sposobni saigraci da daju golove u finalu SP protiv Zapadne Nemacke?
Neka mi neko napise koliko golova je dao Maradona u finalu SP 1986 i u finalu SP 1990. Ako se ne varam, dato je ukupno 6 golova u ta 2 finala.

Qwert

pre 6 godina

@Adriano_Galliani,

Kako misliš Maradoni nije bila potrebna sreća?!
Dao čovek najočitiji gol rukom pred očima celog sveta, a "niko" ga nije video.
Šta je to ako nije sreća?

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Zasto, ali zasto nemaju makar malo srece?
(Jel moguce da neko toliko nema srece?, 06. oktobar 2017 13:22)

Maradoni sreca nije bila potrebna. Neko je Mesi a neko Maradona.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

a najlakse mi je da cutim i nakrivim kapu, jer tvrdoglave neznalice najbolje rade za mene.
(neutralni felsh, 06. oktobar 2017 13:49)

Ne daj se Felsh, zar mislis da je lako Galliani biti? :) To je zivotni poziv :)

Rothmans

pre 6 godina

Niko da pohvali sinocasnju doktorsku igru stopera Perua Migela Arauha bivseg igraca Crvene Zvezde koga su ovde domaci strucnjaci proglasili netalentovanim i prerano ga se odrekli. Mislim da ce Argentina uspeti da obezbedi makar baraz u poslednjem kolu ako se to ne desi iskljucivi kirvac ce biti selektor Sampaoli koji je sinoc vrsio neke nerezonske izmene i koji je od pocetka stavio neke pogresne igrace u prvu postavu. Mesi jeste najbolji igrac danasnjice uz Ronalda u to nema sumnje ali ako ga uporedimo sa ostalim superzvezdama fudbala od pre 10,15,20 i 25 godina on je samo "overrated superstar" i nista vise pa moze da se ljuti ko god hoce to je jednostavno tako kada se saberu svi faktori i parametri klupskog i reprezentativnog fudbala.

neutralni felsh

pre 6 godina

pola komentatora ocigledno nisu gledali utakmicu a pritom komentarisu igru argentine sinoc? kad im prepricas utakmicu oni udaraju minuse i tvrde da se pravis pametan? meni ni u dzep ni iz dzepa, resio sam da vise nikad ne napisem preled igre. nevezano za ovu temu - pametni fudbal-bukmejkeri zive i pune indekse od neupucene publike koja robuje fudbalskim predrasudama. jedino ja nesto izvodim i sviram, u korist posredne stete. a najlakse mi je da cutim i nakrivim kapu, jer tvrdoglave neznalice najbolje rade za mene.

Nikola

pre 6 godina

Mesi sa ovakvim igračima u Argentini igra nerešeno sa prosečnim timovima. Prošlo kolo su odigrali nerešeno sa Venecuelom koja je poslednja na tabeli. Hoćete da kažete da bi Portugal igrao nerešeno protiv Venecuele koja je primila duplo više golova nego što je dala ? Neko je rekao kako su tamo kvalitetnije reprezentacije nego li u Evropi. Slažem se, ali zato tamo od 10 ekipa 5 prolazi dalje, a u Evropi od 6 ekipa u grupi samo prvoplasirani ide dalje, i nekoliko drugoplasiranih iz grupa.

Jel moguce da neko toliko nema srece?

pre 6 godina

Neznam sta da vam kazem ljudi.Igraju finale kope 2011.gube.Igraju finale svetskog 2014.gube u poslednjim sekundama.Igraju zatim finale kope 2015.gube na penale,pa onda finale kope 2016.gube na penale ponovo.Sada 2017.godine ce igrati "finale" kvalifikacija za svetsko protiv ekvadora i to samo da bi ocajnicki pokusali da izbore baraz za svetsko.Ja nemam reci, ostajem bez teksta i ne mogu da verujem da neko nema toliko srece.Zasto, ali zasto nemaju makar malo srece?

vince carter

pre 6 godina

Argentina je dobro igrala..lopta nije htela u gol jednostavno. Ipak ne mogu da zamislim sp bez Argentine,nadam se da ce proci.

Oliver

pre 6 godina

@Adriano_Galliani
Bila bi velika steta da ne ucestvuje dvostruki svetski prvak i finalista poslednjeg Mundijala.Ima tu puno velikih igraca.Steta je i za Holandiju i Robbena,a kamoli za Argentinu i Mesija.A od tebe ocekujem da navijas za Italiju,a ne za Ronalda,hehe

bojan

pre 6 godina

Uporedite samo reprezentaciju Perua i Maltu koja je u grupi sa Portugalom. Tuga kome Ronaldo daje golove i rusi neke rekorde koje slavi samo on i njegovi botovi...
(Balkanac, 6. oktobar 2017 11:02)

Pa Argentina ima 10 puta bolji sastav od Portugala, tako da to dodje na isto. A sto se tice reprezentacije tu je Ronaldo 10 svetslonih godina ispred Mesija, a sto se tice klubova Ronaldo iz MU je bolji od svakog mesija.

ccc?

pre 6 godina

Argentina je dobro igrala..lopta nije htela u gol jednostavno. Ipak ne mogu da zamislim sp bez Argentine,nadam se da ce proci.
(vince carter, 6. oktobar 2017 12:27)

Pa ondra je dobro igrao i Keln, pogodio 3 stative i lopta nije htela u gol??? Nisu oni igrali dobro, nisu dali gol. Sta je tu dobro? I sada visi SP?

Slavisa V.

pre 6 godina

Paragvaj je u onoj ludoj zavrsnici u Barankilji spasao Argentinu. Na kraju ce ipak siroti Peru da izvisi za plasman u Rusiju, ne verujem da ce savladati Kolumbiju.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Vidim da je malo ovih sto komentarisu gledali sinoc Argentinu. Prvo Messi stvorio sebi dve izuzetne sanse i potom pogodio i stativu, i pritom je pripremio sest prilika svojim saigracima koji jednostavno nisu znali da iskoriste. Messija su cuvali na preuzimanju tri do cetiri igraca, ostali su bili dosta slobodni i nisu mogli da iskoriste sijaset sansi. Iako su bili bolji i da jednostavno lopta nije htela u gol, mogu reci da Messi stvarno nema sa kim da igra, sinoc je jedino i Maskerano igrao. Mozda Argentina puca na peto mesto, da bi prosao posle baraza protiv Novog Zelanda, Messi da da gol i potom osvoji zlatnu loptu kao portugalac koji je igrao baraz protiv Svedske. Znam da je malo glupo da igraci koji su igrali baraz osvoje zlatnu loptu, ali to su mozda fifina pravila. Ko zna mozda sledece godine daju nekome zlatnu loptu sto je svojim golom spasao ekipu da ne ispadne lige. Mislim da ce Argentina ipak proci i ici na Mundijal, ali sa ovakvom ekipom bojim se da nemaju sta da traze u Rusiji, mada ima jos dosta do juna.

neutralni felsh

pre 6 godina

argentina lose, peru dobro, mesi trudio ali nece. nereseno, nece pa nece, ali mozda ipak sledeci put hoce?



da li je ovo dovoljno kratak komentar za drugare komentatore? posto vidim da mnogima smetaju predugacki komentari, od sada pa na dalje to je to, mada verovatno vise nece biti ni toga. pozdrav prijateljima.

Peca

pre 6 godina

Ljudi, njihove kvalifikacije su jako kvalitetne, ko prati zna o cemu pricam, ako nista drugo svaka ekipa se bori do poslednjeg minuta.Gledam nocas Kolumbija igra kuci, vodi pet minuta do kraja utakmice i sa tom pobedom bi isli dalje i onda im Paragvaj dao dva komada i sa tom pobedm i oni ulaze u kakvu takvu borbu za baraz, a Kolumbija ima da bije bitku u zadnjem kolu u direktnom duelu.Bice ludo to zadnje kolo.

Nikola

pre 6 godina

Jao jadan Mesi. Bio je najbolji kao i uvek ali ima loše igrače u ekipi. Haha. U zadnjem kolu sudija daje sve od sebe da progura Argentinu, možda i potplate Ekvador, i tako Mesi ispada heroj.

Nikola

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman. 
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.
(vracajte Batistutu, 06. oktobar 2017 08:27)

Ocigledno nisi gledao utakmicu, ne znam odakle ti ovoliko pluseva uopste. Od svih navedenih samo je Mesi igrao, Iguain nije ni pozvan u reprezentaciju, Dibala i Ikardi ceo mec na klupi, Aguero povredjen, Di Maria je takodje napustio teren pocetkom drugog poluvremena. Nema argentina nikog sem Mesija, sinoc 3x servira onim napadacima oni promasuju 1 na 1...

Balkanac

pre 6 godina

Uporedite samo reprezentaciju Perua i Maltu koja je u grupi sa Portugalom. Tuga kome Ronaldo daje golove i rusi neke rekorde koje slavi samo on i njegovi botovi...

oklop

pre 6 godina

@Svima je jasno da ce Argentina proci na SP, ko u to sumnja, lud je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 6. oktobar 2017 11:19)

Oces da kazes da je nesto namesteno? Proci ce Argentina ali ne sto je nesto namesteno vec sto je matematika potpuno na njihovoj strani. Ljudi samo treba da pobede Ekvador i da nista ne razmisljaju, kvota na njih 1.44. Peru i Kolumbija igraju poslednje kolo i ne mogu obe do 28 bodova. I Cile ce tesko do 28 bodova jer igra sa Brazilom u gostima.

axs

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...
(JimBeam, 06. oktobar 2017 08:26)

Druze koji je to najbolji napad, Benedeto? Napad im je preseo na klupi

to vam je istina

pre 6 godina

zato što dečko nije najbolji svih vremena kao maradona. kad ode iz barselone i napravi nešto i pri tom bude zaslužan u svojoj reprezentaciji za osvajanje trofeja onda može da se priča. ovako nije bolji ni od ronalda.

goran

pre 6 godina

Penaldovi fanovi trebaju da shvate da je fudbal nesto vise od gola iz peterca. Mogu samo da zamislim Ronalda da zapocinje akcije Reala tako sto prima loptu na centar terena kao Mesi sto to radi i u Argentini i u Barseloni pa i pored toga postize vise golova od Ronalda koji samo ceka sta ce ceo tim da uradi za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefan, 6. oktobar 2017 10:59)
Ukucaj na youtube i pogledaj sta je taj Ronaldo koga nipodstavas radio u MU dok je igrao, sada u Realu ima znatno drugaciju ulogu ,jer je pre svega u godinama ,nije vise toliko eksplozivan i nema potrebe da se trosi jurnjavom po terenu, njemu je dovoljno sada da ispred ili u sesnaestercu samo dobije dobru loptu i to je vec velika sansa za gol, nemam inace nista protiv Mesija covek je fenomen jedan od najbolih fudbalera danasnjice i to stoji ,medjutim ne stoji uporedjivati njega i Ronalda jer su im stilovi igre skroz drugaciji i svako od njih je dobar na svoj nacin, Mesi je verovatno jedan od najboljih driblera svih vremena ,dok sa druge strane Ronaldo je tehnicki izuzetno dobar odlican u fizickim duelima i plus pored toga ima neverovatan osecaj za gol i postavljanje u napadu !

Oliver

pre 6 godina

@Stara kuka,
Upravo tako.Fudbal je cudesan zato sto je samo u njemu moguce da slabiji nezasluzeno pobedi i da se desi nepravda.To nije moguce ni u jednom drugom sportu.Po tome je fudbal kao zivot-cesto nije fer.

Marko

pre 6 godina

Ali pazi što opravdavaju Mesija kad odigra loše, u fazonu "lopta je okruga", "to je fudbal nikad se ne zna".. Prošlo kolo su odigrali nerešeno sa poslednjom ekipom u grupi a priča je bila ista. Uvek Mesi najbolje odigra, dok njegovi igrači sede i gledaju. Mogu samo da zamislim kako bi napali Ronalda da je Portugal odigrao nerešeno sa nekom slabijom ekipom.
Ne sumnjam da će sudija dati sve da u poslednjem kolu Argentina pobedi. Mesija dobija penal i ispada heroj. Jedva čekam.

NestoKao

pre 6 godina

Nemojte pisati komentar ako niste gledali.Bar hajlajtse pogledajte pre komentara.Juce Mesi dominira,namesta sanse,ali njegovi promasuju.Nije mi jasno da Dibala i Ikardi sede na klupi ceo mec,a igra neki anonimus.Izgleda da nije samo kod nas tako...

to vam je istina

pre 6 godina

zato što dečko nije najbolji svih vremena kao maradona. kad ode iz barselone i napravi nešto i pri tom bude zaslužan u svojoj reprezentaciji za osvajanje trofeja onda može da se priča. ovako nije bolji ni od ronalda.

Иван Грозни

pre 6 godina

Занимљива ситуација у јужноамеричким квалификацијама, а има везе и с нашом репрезентацијом. Наиме, Перу, Аргентина, Чиле и Колумбија на ФИФА ранг листи боље су пласиране од Србије. Једна од тих репрезентација сигурно испада, што нама помаже да избегнемо четврти шешир. Постоји чак могућност и да испадну две од наведених репрезентација уколико Парагвај победи у последњем колу и поклопе се још неки резултати.

troll level 100

pre 6 godina

Kada nema sudija Mesi je prosecan!Porediti ga sa Ronaldom mogu samo neznalice?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 06. oktobar 2017
Ti pricas za sudije i Mesija i to poredis sa Ronaldom??? Tom tvom Penaldu i zicerasu niko ne svira ofsajd. Covek je vise golova iz ofsajda dao nego bilo koji drugi igrac

realnost

pre 6 godina

Au kakva ce ludnica biti u poslednjem kolu... Peru-Kolumbija direktan okrsaj za odlazak na SP, Urugvaj ima mec loptu u poslednjem kolu protiv Bolivije i mislim da su oni jedini sigurni pored Brazila koji se odavno kvalifikovao... Cile i Argentina su u nezavidnom polozaju... Cak i Paragvaj ima sanse ako pobedi Venecuelu, ali trebaju im porazi Cilea, Argentine i Kolumbije... Bice sjajno poslednje kolo! P.S. Ko god bude na 5. mestu bice apsolutni favorit u barazu protiv Novog Zelanda!

vince carter

pre 6 godina

Znate koja je razlika sto Mesija dva igraca sacuvaju kad igra za Argentinu a u Barsi kako vi kazete ne mogu ni dva,tri ponekad da ga zaustave...U barsi se je takva koncepcija,plus posed lopte koji slama protivnike,kojima koncentracija mora biti na maksimumu,gde svi ostali svojim kretanjem prave prostor...Kazete osvojio sve na klubskom nivou,pa osvojili su oni sve i kao Spanija bez njega,Suarez,Neymar i Iniesta su razbili Real na Bernabeu bez Mesija..on je odlican igrac i u Argentini ali ni blizu kakvim ga predstavljate. Razlika izmedju njega i Maradone je sto je tad igranje za reprezentaciju bilo jedno deset puta bitnije nego klubski fudbal,nisu se vrtele mnogo velike pare kao danas,nisu postojali nabedjeni social network klinci koje zalaganje ne interesuje. Maradona bi verovatno nekom razbio flasu od glave u svlacionici zbog nezalaganja.

Viktor

pre 6 godina

Neverovatno da neko pise gde je Mesi, sinoc je jedini i igrao, 4,5 stopostotnih sansi koje je omogucio napadacima Argentine nisu realizovali, komentator je u par navrata zapocinjao recenicu "i evo gola" covek nije mogao da veruje sta su promasivali. Iskreno za neke igrace prvi put sam sinoc cuo, komplet prva postava Argentine na klupi ili nisu ni pozvani da igraju, sreca je sto je Kolumbija sinoc izgubila i sto Cile igra sa Brazilom u poslednjem kolu, inace Argentina ne bi isla na svetsko.

igor

pre 6 godina

@Владо Бања Лука, 06. oktobar 2017 09:24

Bio mi je cudan malo tvoj odgovor pa se potrudih da i sam pogledam. Surinam je nezavisan od 1975! Takodje, naravno da ne ucestvuje u evropskim kvalifikacijama vec pripada Kafibima i stoga ucestvuje u CONCACAF kvalifikacijama bas kao i Gvajana. Gvajanci su, ispostavilo se, uspeli da sastave reprezentaciju s obzirom da ih ima skoro 800.000! Ispali su u drugoj rundi, a odigrali dve neresene.

Stefan

pre 6 godina

Penaldovi fanovi trebaju da shvate da je fudbal nesto vise od gola iz peterca. Mogu samo da zamislim Ronalda da zapocinje akcije Reala tako sto prima loptu na centar terena kao Mesi sto to radi i u Argentini i u Barseloni pa i pored toga postize vise golova od Ronalda koji samo ceka sta ce ceo tim da uradi za njega.

Cetnicki Srbin

pre 6 godina

Vrlo lako moguce prvenstvo bez Argentine, Holandije, Amerike i Australije, gotovo nezamislivo, jer su ove 4 reprezentacije redovni ucesnici prvenstava sveta u 21-om veku.

Njam Njam

pre 6 godina

Ajde to za Argentinu ali sto Holandija se nije plasirala koja manje vise kao Nemacka uvek prva obezbedi plasman ponavlja se 2002.. Realno Nemci prvaci sveta jedino ko moze da im parira su Spanci (ako se ne raspadnu)

JJ

pre 6 godina

Strasno... Ne kontam sta glumi Sampaoli, umjesto da Ikardija gurne u spic i da ga ovi hrane loptama, on zakucao i njega ibDibalu na klupu.

Blabla

pre 6 godina

Kao prvo Argentina ide 100% na mundijal, zato sto njeni direktni rivali igraju medjusobno. Messi je odigrao koliko je mogao asitirao, cuvaju ga non stop minimum 2 igraca, a to ostali ne znaju da iskoriste. Pobedice Ecuador i to je to. A to sto pricate Maradona ovo ono, fudbal se danas igra takticki, tada je fudbal igrao ko je stigao, tako da smanjite dozivljaj.

Shone

pre 6 godina

Uvek kad se polemise o Mesiju i Ronaldu, vecina je misljenja da je Mesi najbolji. Jeste, najbolji je, samo mi je Ronaldo drazi, gine za reprezentaciju, daje maksimum uvek, i to se jasno vidi.

karma

pre 6 godina

Naravno da ce otici, sponzoe FIFA adidas, sponzor Mesija adidas. Da li mislite da ce dozvoliti da im najvredniji igrac ne igra najvazniji turnir?

neko

pre 6 godina

Pa Mesi je vanzemaljac čarobni i kako ga sve dečurlija zove. Što ne uradi nešto kad je poseban? Što ne pokaže magiju? I vi ga uporedjujete sa Maradobom Peleom. Oni su sami pobeđivali. A Mesi nemoćan. Prosek igrač verujte

Figo

pre 6 godina

Pa jedino Mesi igra u toj Argentini ali nema s kim.
(veliki strumf, 6. oktobar 2017 08:42)

Pored Dibale, Di Marie, Aguera, Ikardija, Gaga, Maskerana, Otamendija, Romera, Banege, Bilje, Benedeta, ti napises da NEMA SA KIM DA IGRA. I onda ti kazes nekome da pise nebuloze... Jos im i trener Sampaoli... Zasto sinoc nisu igrali recimo Dibala i Ikardi, to pitaj Sampaolija ali nemoj da pricas da Mesi nema sa kim da igra. Mesi je dao samo 4 gola u 17 utakmica u ovim kvalifikacijama, mnogo lose je to za njegove standarde.

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Za Velikog Strumfa i druge: vidim, pravdate Mesija, te ovo, te ono, te cuvaju ga trojica, te nema s kim... Pitanje: zar najbolji ikada ne bi trebao da uradi bas to, da sam uzme loptu, prodribla 3-4 igraca i da sam postigne gol!? Mesi to nije uradio na ovom mecu. Igrao je na svom terenu, sudija ga je cuvao, protivnik slabasni Peru. I!? Zasto nije rijesio ovaj mec? Ili prethodni? Ili onaj prije toga?
Za Igora: Surinam ucestvuje u evropskim kvalifikacijama. Surinam nije nezavisan vec je holandska kolonija. Gvajana jeste nezavisna, ali ima malo stanovnika i nema sportske saveze. Zato ih nema na tabeli i u takmicenju...

don

pre 6 godina

Stvarno je neverovatno da napad u kojem igra Messi, Higuain, Dibala, Di Maria i Ikardi daje ukupno 16 golova iz 17 utakmica. Vecina ima misljenje da je vezni red kriv za to, ali to je samo donekle tacno jer ovi igraci u svojim klubovima sami sebi kreiraju sanse pogotovo Dibala i Mesi. Ne znam koji je razlog lose igre jer sad imaju odlicnog trenera i odlicne igrace. Sve u svemu nezamislivo je svetsko prvenstvo bez Argentine i Mesija.

pripravnik

pre 6 godina

mesi nije lider?buahahaha.da je vecina komentatora gledala juznoamericki fudbal poslednjih 10 godina umesto sto je samo citala vesti,ne bi pisali ovakve nebuloze

Stara kuka

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JimBeam, 6. oktobar 2017 08:26)

Fudbal je to, kvalifikacije za SP, najvecu smotru koja je svake 4 godine. Naravno da je draz i naravno da nikad REPREZENTATIVNA takmicenja nece to izgubiti.

vracajte Batistutu

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman.
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.

Stara kuka

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman.
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.
(vracajte Batistutu, 6. oktobar 2017 08:27)

Fudbal je to. Nije rukomet ili odbojka. Zato je fudbal najpopularniji i najzanimljiviji, ne u smislu same igre i uzbudjenje, vec rezultata. Iako si mnooogo kvalittniji po imenima, ne znaci da ces pobediti. Takav je sport.

JimBeam

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...

Pa Srbin

pre 6 godina

Jel normalan ovaj trener Argentine?
Aloo ee, na klupi ti ladno sede Dibala i Ikardi, i jos nisi pozvao Iguaina.
Kakve su to fore, sta je u pozadini?

Marko83

pre 6 godina

Pa sve su reprezentacije dobre,nema autsajdera kao u evropi gde su bodovi upisani unapred,argentini ide na ruku sto se medjusobno sastaju peru-kolumbija,tako da pobedom imaju bar baraz,paragvaj iznanada takodje ima sansu u zadnjem kolu,izgleda da u venecueli stvarno niko ne voli da igra zbog vazduha,ni urugvaj nije tamo pobedio

veliki strumf

pre 6 godina

Mesi jedini i igra u Argentini. Imao je 7-8 suteva, ali dzabe kad su po 3 protivnika oko njega. Namestio je i 3 zicera saigracima - dzabe kad su drugorazredni igraci. Sampaoli me razocarao i postavkom igre i sastavom. Gotovo preslikan mec kao protiv Cilea (i Peru i Cile su igrali kao da igraju protiv Barse - svi u 30 metara, bunkercina da ne prime gol, i uspeli su). Neverovatan poraz Kolumbije u zadnjim minutima verovatno ce odvesti Arg na SP, ako pobede Ekvador u gostima koji je vezao 5 poraza i bez sanse je za plasman.

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Гдје су сада они клинци и фудбалске незналице који годинама на овом и другим порталима смарају са коментарима "Меси бог", "Меси најбољи икада", "Барса најбоља икада" и сл.? Меси је само један добар фудбалер и ништа више од тога! То што га медији у Западној Европи и САД-у форсирају, не значи да је он бољи од Роналдиња, Роналда, Зидана, Марадоне, итд, итд. Меси чак није најбољи спортиста у својој отаџбини, на изборима за спортисту године, он је угл био иза Дел Потра и Ђинобилија. Иначе, свака част Перуу на одличној одбрани и фином мечу...

Mancester

pre 6 godina

Fudbal je kolektivni sport ;) Druze Iguain i Agero nisu tu ( i kad su bili veze nisu imali a kamoli gol da su dali nekom ) Dibala i Ikardi na klupu..Messi je jedini vukao mislim da su samo 1 mec porazeni sa njim skor 7 4 1.. za ovo ostalo sjeti se bez njega ni bolivija nije savladana (kad je dobio kaznu ) Sve u svemu uzasan sastav. i ne zasluzuju ni baraz. Samo zbog njega navijam da slave u zadnjem kolu jer svjetsko prv bez njega ne bi bilo to to..

dzhoni

pre 6 godina

jednostavno on nije lider, on ne ume da povuce-zato je toliko sa reprezentacijom neuspešan i zato nikada ne može da uđe u priču za najvećeg svih vremena...

veliki strumf

pre 6 godina

@dzhoni Mesi nije lider??? Covek koji je osvojio sve sto je u klupskom fudbalu mogao, i to po vise puta, i igrao finale SP koje je izgubio u produzecima??? Vecu nebulozu davno nisam procitao! Pa jedino on igra u toj Argentini ali nema s kim. Svi jedva cekaju da se otarase lopte i daju je Mesiju, a onda ga napadnu po 3 igraca. I pored toga, imao je i sanse, a saigracima kreirao zicere. Kad nisi gledao utakmicu bolje cuti - vidi se koliko poznajes fudbal.

Darko

pre 6 godina

Argentina ima ozbiljan problem u savezu i samoj reprezentaciji, to samo slep ne vidi.
Drugo, kako je ovaj postavio formaciju ispada da mu je klupa jača od prve postave.
Da ove momke ima ko da uklopi u kvalifikacijama bi zatvorenih očiju došli do 1. mesta, dok bi na SP imali konkurenciju u Španiji i Nemcima,
ne vidim ko bi drugi mogao da im parira.

Dacha

pre 6 godina

Definitivno se nesto cudno desava sa Argentinom,jednostavno nemaju tu hemiju i to je to,promenili su u ovim kvalifikacijama ako se ne varam 3 selektora,Sampaoli je poslednji stigao kad im je gorelo pod nogama i sad od njega se ocekuje da ih preporodi preko noci,ne ide to bas tako. Drugo gledam sad ovaj sastav Argentine i ako izuzmemo Mesija ekipa nista posebno,imamo u odbrani Otamendija,jedini sto vredi,Maskerana koji je vec u godinama i Di Mariju koji je u velikom padu i skoro i da ne igra za Psg,ovo ostalo anonimusi plus neki prosecni igraci i nista vise od toga,Ikardi i Dibala mu sede na klupi,Aguero povredjen a Iguaina i nije pozvao,pa ko je ovde lud,jednostavno Argentina nema neki tim,ne moze Mesi sam protiv svih,uvek na njemu 3 igraca i pored toga on iskreira saigracima sansu ali oni ne umeju gol da daju,dal je do neznanja ili samopouzdanja to samo oni znaju i zato me uopste ne bi zacudilo da ne pobede u Ekvador u zadnjem kolu i da se ne kvalifikuju uopste.

JimBeam

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...

vracajte Batistutu

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman.
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.

Pa Srbin

pre 6 godina

Jel normalan ovaj trener Argentine?
Aloo ee, na klupi ti ladno sede Dibala i Ikardi, i jos nisi pozvao Iguaina.
Kakve su to fore, sta je u pozadini?

Marko83

pre 6 godina

Pa sve su reprezentacije dobre,nema autsajdera kao u evropi gde su bodovi upisani unapred,argentini ide na ruku sto se medjusobno sastaju peru-kolumbija,tako da pobedom imaju bar baraz,paragvaj iznanada takodje ima sansu u zadnjem kolu,izgleda da u venecueli stvarno niko ne voli da igra zbog vazduha,ni urugvaj nije tamo pobedio

Figo

pre 6 godina

Pa jedino Mesi igra u toj Argentini ali nema s kim.
(veliki strumf, 6. oktobar 2017 08:42)

Pored Dibale, Di Marie, Aguera, Ikardija, Gaga, Maskerana, Otamendija, Romera, Banege, Bilje, Benedeta, ti napises da NEMA SA KIM DA IGRA. I onda ti kazes nekome da pise nebuloze... Jos im i trener Sampaoli... Zasto sinoc nisu igrali recimo Dibala i Ikardi, to pitaj Sampaolija ali nemoj da pricas da Mesi nema sa kim da igra. Mesi je dao samo 4 gola u 17 utakmica u ovim kvalifikacijama, mnogo lose je to za njegove standarde.

Darko

pre 6 godina

Argentina ima ozbiljan problem u savezu i samoj reprezentaciji, to samo slep ne vidi.
Drugo, kako je ovaj postavio formaciju ispada da mu je klupa jača od prve postave.
Da ove momke ima ko da uklopi u kvalifikacijama bi zatvorenih očiju došli do 1. mesta, dok bi na SP imali konkurenciju u Španiji i Nemcima,
ne vidim ko bi drugi mogao da im parira.

dzhoni

pre 6 godina

jednostavno on nije lider, on ne ume da povuce-zato je toliko sa reprezentacijom neuspešan i zato nikada ne može da uđe u priču za najvećeg svih vremena...

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Гдје су сада они клинци и фудбалске незналице који годинама на овом и другим порталима смарају са коментарима "Меси бог", "Меси најбољи икада", "Барса најбоља икада" и сл.? Меси је само један добар фудбалер и ништа више од тога! То што га медији у Западној Европи и САД-у форсирају, не значи да је он бољи од Роналдиња, Роналда, Зидана, Марадоне, итд, итд. Меси чак није најбољи спортиста у својој отаџбини, на изборима за спортисту године, он је угл био иза Дел Потра и Ђинобилија. Иначе, свака част Перуу на одличној одбрани и фином мечу...

Stara kuka

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JimBeam, 6. oktobar 2017 08:26)

Fudbal je to, kvalifikacije za SP, najvecu smotru koja je svake 4 godine. Naravno da je draz i naravno da nikad REPREZENTATIVNA takmicenja nece to izgubiti.

Stara kuka

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman.
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.
(vracajte Batistutu, 6. oktobar 2017 08:27)

Fudbal je to. Nije rukomet ili odbojka. Zato je fudbal najpopularniji i najzanimljiviji, ne u smislu same igre i uzbudjenje, vec rezultata. Iako si mnooogo kvalittniji po imenima, ne znaci da ces pobediti. Takav je sport.

veliki strumf

pre 6 godina

@dzhoni Mesi nije lider??? Covek koji je osvojio sve sto je u klupskom fudbalu mogao, i to po vise puta, i igrao finale SP koje je izgubio u produzecima??? Vecu nebulozu davno nisam procitao! Pa jedino on igra u toj Argentini ali nema s kim. Svi jedva cekaju da se otarase lopte i daju je Mesiju, a onda ga napadnu po 3 igraca. I pored toga, imao je i sanse, a saigracima kreirao zicere. Kad nisi gledao utakmicu bolje cuti - vidi se koliko poznajes fudbal.

pripravnik

pre 6 godina

mesi nije lider?buahahaha.da je vecina komentatora gledala juznoamericki fudbal poslednjih 10 godina umesto sto je samo citala vesti,ne bi pisali ovakve nebuloze

veliki strumf

pre 6 godina

Mesi jedini i igra u Argentini. Imao je 7-8 suteva, ali dzabe kad su po 3 protivnika oko njega. Namestio je i 3 zicera saigracima - dzabe kad su drugorazredni igraci. Sampaoli me razocarao i postavkom igre i sastavom. Gotovo preslikan mec kao protiv Cilea (i Peru i Cile su igrali kao da igraju protiv Barse - svi u 30 metara, bunkercina da ne prime gol, i uspeli su). Neverovatan poraz Kolumbije u zadnjim minutima verovatno ce odvesti Arg na SP, ako pobede Ekvador u gostima koji je vezao 5 poraza i bez sanse je za plasman.

Shone

pre 6 godina

Uvek kad se polemise o Mesiju i Ronaldu, vecina je misljenja da je Mesi najbolji. Jeste, najbolji je, samo mi je Ronaldo drazi, gine za reprezentaciju, daje maksimum uvek, i to se jasno vidi.

vince carter

pre 6 godina

Znate koja je razlika sto Mesija dva igraca sacuvaju kad igra za Argentinu a u Barsi kako vi kazete ne mogu ni dva,tri ponekad da ga zaustave...U barsi se je takva koncepcija,plus posed lopte koji slama protivnike,kojima koncentracija mora biti na maksimumu,gde svi ostali svojim kretanjem prave prostor...Kazete osvojio sve na klubskom nivou,pa osvojili su oni sve i kao Spanija bez njega,Suarez,Neymar i Iniesta su razbili Real na Bernabeu bez Mesija..on je odlican igrac i u Argentini ali ni blizu kakvim ga predstavljate. Razlika izmedju njega i Maradone je sto je tad igranje za reprezentaciju bilo jedno deset puta bitnije nego klubski fudbal,nisu se vrtele mnogo velike pare kao danas,nisu postojali nabedjeni social network klinci koje zalaganje ne interesuje. Maradona bi verovatno nekom razbio flasu od glave u svlacionici zbog nezalaganja.

Mancester

pre 6 godina

Fudbal je kolektivni sport ;) Druze Iguain i Agero nisu tu ( i kad su bili veze nisu imali a kamoli gol da su dali nekom ) Dibala i Ikardi na klupu..Messi je jedini vukao mislim da su samo 1 mec porazeni sa njim skor 7 4 1.. za ovo ostalo sjeti se bez njega ni bolivija nije savladana (kad je dobio kaznu ) Sve u svemu uzasan sastav. i ne zasluzuju ni baraz. Samo zbog njega navijam da slave u zadnjem kolu jer svjetsko prv bez njega ne bi bilo to to..

don

pre 6 godina

Stvarno je neverovatno da napad u kojem igra Messi, Higuain, Dibala, Di Maria i Ikardi daje ukupno 16 golova iz 17 utakmica. Vecina ima misljenje da je vezni red kriv za to, ali to je samo donekle tacno jer ovi igraci u svojim klubovima sami sebi kreiraju sanse pogotovo Dibala i Mesi. Ne znam koji je razlog lose igre jer sad imaju odlicnog trenera i odlicne igrace. Sve u svemu nezamislivo je svetsko prvenstvo bez Argentine i Mesija.

neko

pre 6 godina

Pa Mesi je vanzemaljac čarobni i kako ga sve dečurlija zove. Što ne uradi nešto kad je poseban? Što ne pokaže magiju? I vi ga uporedjujete sa Maradobom Peleom. Oni su sami pobeđivali. A Mesi nemoćan. Prosek igrač verujte

realnost

pre 6 godina

Au kakva ce ludnica biti u poslednjem kolu... Peru-Kolumbija direktan okrsaj za odlazak na SP, Urugvaj ima mec loptu u poslednjem kolu protiv Bolivije i mislim da su oni jedini sigurni pored Brazila koji se odavno kvalifikovao... Cile i Argentina su u nezavidnom polozaju... Cak i Paragvaj ima sanse ako pobedi Venecuelu, ali trebaju im porazi Cilea, Argentine i Kolumbije... Bice sjajno poslednje kolo! P.S. Ko god bude na 5. mestu bice apsolutni favorit u barazu protiv Novog Zelanda!

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Za Velikog Strumfa i druge: vidim, pravdate Mesija, te ovo, te ono, te cuvaju ga trojica, te nema s kim... Pitanje: zar najbolji ikada ne bi trebao da uradi bas to, da sam uzme loptu, prodribla 3-4 igraca i da sam postigne gol!? Mesi to nije uradio na ovom mecu. Igrao je na svom terenu, sudija ga je cuvao, protivnik slabasni Peru. I!? Zasto nije rijesio ovaj mec? Ili prethodni? Ili onaj prije toga?
Za Igora: Surinam ucestvuje u evropskim kvalifikacijama. Surinam nije nezavisan vec je holandska kolonija. Gvajana jeste nezavisna, ali ima malo stanovnika i nema sportske saveze. Zato ih nema na tabeli i u takmicenju...

Dacha

pre 6 godina

Definitivno se nesto cudno desava sa Argentinom,jednostavno nemaju tu hemiju i to je to,promenili su u ovim kvalifikacijama ako se ne varam 3 selektora,Sampaoli je poslednji stigao kad im je gorelo pod nogama i sad od njega se ocekuje da ih preporodi preko noci,ne ide to bas tako. Drugo gledam sad ovaj sastav Argentine i ako izuzmemo Mesija ekipa nista posebno,imamo u odbrani Otamendija,jedini sto vredi,Maskerana koji je vec u godinama i Di Mariju koji je u velikom padu i skoro i da ne igra za Psg,ovo ostalo anonimusi plus neki prosecni igraci i nista vise od toga,Ikardi i Dibala mu sede na klupi,Aguero povredjen a Iguaina i nije pozvao,pa ko je ovde lud,jednostavno Argentina nema neki tim,ne moze Mesi sam protiv svih,uvek na njemu 3 igraca i pored toga on iskreira saigracima sansu ali oni ne umeju gol da daju,dal je do neznanja ili samopouzdanja to samo oni znaju i zato me uopste ne bi zacudilo da ne pobede u Ekvador u zadnjem kolu i da se ne kvalifikuju uopste.

to vam je istina

pre 6 godina

zato što dečko nije najbolji svih vremena kao maradona. kad ode iz barselone i napravi nešto i pri tom bude zaslužan u svojoj reprezentaciji za osvajanje trofeja onda može da se priča. ovako nije bolji ni od ronalda.

Balkanac

pre 6 godina

Uporedite samo reprezentaciju Perua i Maltu koja je u grupi sa Portugalom. Tuga kome Ronaldo daje golove i rusi neke rekorde koje slavi samo on i njegovi botovi...

Blabla

pre 6 godina

Kao prvo Argentina ide 100% na mundijal, zato sto njeni direktni rivali igraju medjusobno. Messi je odigrao koliko je mogao asitirao, cuvaju ga non stop minimum 2 igraca, a to ostali ne znaju da iskoriste. Pobedice Ecuador i to je to. A to sto pricate Maradona ovo ono, fudbal se danas igra takticki, tada je fudbal igrao ko je stigao, tako da smanjite dozivljaj.

Victorinox

pre 6 godina

Neko već reče da su južnoameričke kvalifikacije ubistvene, i potpuno je u pravu. Proveo sam nekoliko meseci u Argentini i imao priliku da gledam jednu utakmicu na Bomboneri (Boca Juniors - Quilmes). Dok ne odete tamo, teško je shvatiti u kojoj meri se ta južnoamerička sirotinja loži na fudbal. Publika konstantno u transu, TV komentatori urlaju ili plaču, a igrači na terenu kidaju. Pored njihove borbenosti, evropljani deluju kao strine. Čini mi se da je taj efekat još izraženiji kod ovih "malih" reperezentacija, pa nije nikakvo čudo da u međusobnim susretima uspevaju da pomrse račune velesilama kao što su Argentina ili Brazil. Da je po kvalitetu fudbala, maltene svih 10 ekipa iz Južne Amerike bi trebalo da učestvuje na svetskom prvenstvu, ali moramo da imamo i predstavnike Azije, Okeanije, onda obavezno Concacaf zbog amerikanaca (ne bi li zavoleli fudbal), itd. Van pameti je da Afrika daje direktnih 5 učesnika, a Južna Amerika 4, pri čemu peti ide u baraž. Politika.

bojan

pre 6 godina

Uporedite samo reprezentaciju Perua i Maltu koja je u grupi sa Portugalom. Tuga kome Ronaldo daje golove i rusi neke rekorde koje slavi samo on i njegovi botovi...
(Balkanac, 6. oktobar 2017 11:02)

Pa Argentina ima 10 puta bolji sastav od Portugala, tako da to dodje na isto. A sto se tice reprezentacije tu je Ronaldo 10 svetslonih godina ispred Mesija, a sto se tice klubova Ronaldo iz MU je bolji od svakog mesija.

Cetnicki Srbin

pre 6 godina

Vrlo lako moguce prvenstvo bez Argentine, Holandije, Amerike i Australije, gotovo nezamislivo, jer su ove 4 reprezentacije redovni ucesnici prvenstava sveta u 21-om veku.

igor

pre 6 godina

@Владо Бања Лука, 06. oktobar 2017 09:24

Bio mi je cudan malo tvoj odgovor pa se potrudih da i sam pogledam. Surinam je nezavisan od 1975! Takodje, naravno da ne ucestvuje u evropskim kvalifikacijama vec pripada Kafibima i stoga ucestvuje u CONCACAF kvalifikacijama bas kao i Gvajana. Gvajanci su, ispostavilo se, uspeli da sastave reprezentaciju s obzirom da ih ima skoro 800.000! Ispali su u drugoj rundi, a odigrali dve neresene.

troll level 100

pre 6 godina

Kada nema sudija Mesi je prosecan!Porediti ga sa Ronaldom mogu samo neznalice?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 06. oktobar 2017
Ti pricas za sudije i Mesija i to poredis sa Ronaldom??? Tom tvom Penaldu i zicerasu niko ne svira ofsajd. Covek je vise golova iz ofsajda dao nego bilo koji drugi igrac

Njam Njam

pre 6 godina

Ajde to za Argentinu ali sto Holandija se nije plasirala koja manje vise kao Nemacka uvek prva obezbedi plasman ponavlja se 2002.. Realno Nemci prvaci sveta jedino ko moze da im parira su Spanci (ako se ne raspadnu)

Viktor

pre 6 godina

Neverovatno da neko pise gde je Mesi, sinoc je jedini i igrao, 4,5 stopostotnih sansi koje je omogucio napadacima Argentine nisu realizovali, komentator je u par navrata zapocinjao recenicu "i evo gola" covek nije mogao da veruje sta su promasivali. Iskreno za neke igrace prvi put sam sinoc cuo, komplet prva postava Argentine na klupi ili nisu ni pozvani da igraju, sreca je sto je Kolumbija sinoc izgubila i sto Cile igra sa Brazilom u poslednjem kolu, inace Argentina ne bi isla na svetsko.

karma

pre 6 godina

Naravno da ce otici, sponzoe FIFA adidas, sponzor Mesija adidas. Da li mislite da ce dozvoliti da im najvredniji igrac ne igra najvazniji turnir?

JJ

pre 6 godina

Strasno... Ne kontam sta glumi Sampaoli, umjesto da Ikardija gurne u spic i da ga ovi hrane loptama, on zakucao i njega ibDibalu na klupu.

Marko

pre 6 godina

Ali pazi što opravdavaju Mesija kad odigra loše, u fazonu "lopta je okruga", "to je fudbal nikad se ne zna".. Prošlo kolo su odigrali nerešeno sa poslednjom ekipom u grupi a priča je bila ista. Uvek Mesi najbolje odigra, dok njegovi igrači sede i gledaju. Mogu samo da zamislim kako bi napali Ronalda da je Portugal odigrao nerešeno sa nekom slabijom ekipom.
Ne sumnjam da će sudija dati sve da u poslednjem kolu Argentina pobedi. Mesija dobija penal i ispada heroj. Jedva čekam.

Иван Грозни

pre 6 godina

Занимљива ситуација у јужноамеричким квалификацијама, а има везе и с нашом репрезентацијом. Наиме, Перу, Аргентина, Чиле и Колумбија на ФИФА ранг листи боље су пласиране од Србије. Једна од тих репрезентација сигурно испада, што нама помаже да избегнемо четврти шешир. Постоји чак могућност и да испадну две од наведених репрезентација уколико Парагвај победи у последњем колу и поклопе се још неки резултати.

Nikola

pre 6 godina

Jao jadan Mesi. Bio je najbolji kao i uvek ali ima loše igrače u ekipi. Haha. U zadnjem kolu sudija daje sve od sebe da progura Argentinu, možda i potplate Ekvador, i tako Mesi ispada heroj.

ccc?

pre 6 godina

Argentina je dobro igrala..lopta nije htela u gol jednostavno. Ipak ne mogu da zamislim sp bez Argentine,nadam se da ce proci.
(vince carter, 6. oktobar 2017 12:27)

Pa ondra je dobro igrao i Keln, pogodio 3 stative i lopta nije htela u gol??? Nisu oni igrali dobro, nisu dali gol. Sta je tu dobro? I sada visi SP?

Stefan

pre 6 godina

Penaldovi fanovi trebaju da shvate da je fudbal nesto vise od gola iz peterca. Mogu samo da zamislim Ronalda da zapocinje akcije Reala tako sto prima loptu na centar terena kao Mesi sto to radi i u Argentini i u Barseloni pa i pored toga postize vise golova od Ronalda koji samo ceka sta ce ceo tim da uradi za njega.

Peca

pre 6 godina

Ljudi, njihove kvalifikacije su jako kvalitetne, ko prati zna o cemu pricam, ako nista drugo svaka ekipa se bori do poslednjeg minuta.Gledam nocas Kolumbija igra kuci, vodi pet minuta do kraja utakmice i sa tom pobedom bi isli dalje i onda im Paragvaj dao dva komada i sa tom pobedm i oni ulaze u kakvu takvu borbu za baraz, a Kolumbija ima da bije bitku u zadnjem kolu u direktnom duelu.Bice ludo to zadnje kolo.

to vam je istina

pre 6 godina

zato što dečko nije najbolji svih vremena kao maradona. kad ode iz barselone i napravi nešto i pri tom bude zaslužan u svojoj reprezentaciji za osvajanje trofeja onda može da se priča. ovako nije bolji ni od ronalda.

Rothmans

pre 6 godina

Niko da pohvali sinocasnju doktorsku igru stopera Perua Migela Arauha bivseg igraca Crvene Zvezde koga su ovde domaci strucnjaci proglasili netalentovanim i prerano ga se odrekli. Mislim da ce Argentina uspeti da obezbedi makar baraz u poslednjem kolu ako se to ne desi iskljucivi kirvac ce biti selektor Sampaoli koji je sinoc vrsio neke nerezonske izmene i koji je od pocetka stavio neke pogresne igrace u prvu postavu. Mesi jeste najbolji igrac danasnjice uz Ronalda u to nema sumnje ali ako ga uporedimo sa ostalim superzvezdama fudbala od pre 10,15,20 i 25 godina on je samo "overrated superstar" i nista vise pa moze da se ljuti ko god hoce to je jednostavno tako kada se saberu svi faktori i parametri klupskog i reprezentativnog fudbala.

Oliver

pre 6 godina

@Adriano_Galliani
Bila bi velika steta da ne ucestvuje dvostruki svetski prvak i finalista poslednjeg Mundijala.Ima tu puno velikih igraca.Steta je i za Holandiju i Robbena,a kamoli za Argentinu i Mesija.A od tebe ocekujem da navijas za Italiju,a ne za Ronalda,hehe

facts

pre 6 godina

-Zadnji igrac ARG koji je dao gol u kvalif bio je Mesi (1-0 Cile, 23.3.2017), a zadnji strelac koji nije Mesi je bio Di Maria 15.11.2016 (3-0 Kolumbija, uz Mesija i Prata). Vise od 10 meseci i 3 nedelje (tacnije 328 dana) igraci ARG (bez Mesija) ne mogu da daju 1 gol!
-Igraci ARG nisu dali gol u zadnjih 73 suteva (ukljucujuci i blokirane) u kvalif. za SP:
Ukupni sutevi, rezultat:
5, 1-0 Cile (gol Mesija)
15, Bolivija 2-0 (nije igrao Mesi)
10, Urugvaj 0-0
21, 1-1 Venecuela (autogol Feltsera)
22, 0-0 Peru.
-U zadnja 3 kvalif meca (URU, VEN i PER), ARG je kreirala 13 cistih sansi, od toga Mesi je sam kreirao 11!
-Mesi je 1. put igrao na Bokinoj Bomboneri.
-Mesi za ARG u kvalif za SP: 18 gol i 10 asist na 44 mec (22-12-10)!
-Najbolji strelci juznoamerickih kvalif:
19 Krespo i Suares
18 Salas i Mesi.
-Svi strelci ARG u ovim kvalif:
4 Mesi
2 Prato, Merkado i Di Maria
1 Bilja, autogol, Mori, Otamendi, Laveci i Iguain.
-URU ima najmanje baraz, dok se 5 timova bore za 3 preostala mesta!
-Nakon broja bodova gleda se ukupna gol razlika, pa ukupan broj datih golova.
-ARG NE ZAVISI od drugih rezultata! Ako ARG pobedi Ekvador koji je ispao, u najgorem slucaju igrace baraz, a u zavisnosti od drugih rezultata (npr. remi Brazila i Cilea ili remi Perua i Kolumbije) mogu i direktno da odu na SP!
Ima 243 (3^5) mogucnosti u zadnjem kolu!

Pozdrav!

Nikola

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman. 
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.
(vracajte Batistutu, 06. oktobar 2017 08:27)

Ocigledno nisi gledao utakmicu, ne znam odakle ti ovoliko pluseva uopste. Od svih navedenih samo je Mesi igrao, Iguain nije ni pozvan u reprezentaciju, Dibala i Ikardi ceo mec na klupi, Aguero povredjen, Di Maria je takodje napustio teren pocetkom drugog poluvremena. Nema argentina nikog sem Mesija, sinoc 3x servira onim napadacima oni promasuju 1 na 1...

Qwert

pre 6 godina

@Adriano_Galliani,

Kako misliš Maradoni nije bila potrebna sreća?!
Dao čovek najočitiji gol rukom pred očima celog sveta, a "niko" ga nije video.
Šta je to ako nije sreća?

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Zasto, ali zasto nemaju makar malo srece?
(Jel moguce da neko toliko nema srece?, 06. oktobar 2017 13:22)

Maradoni sreca nije bila potrebna. Neko je Mesi a neko Maradona.

goran

pre 6 godina

Penaldovi fanovi trebaju da shvate da je fudbal nesto vise od gola iz peterca. Mogu samo da zamislim Ronalda da zapocinje akcije Reala tako sto prima loptu na centar terena kao Mesi sto to radi i u Argentini i u Barseloni pa i pored toga postize vise golova od Ronalda koji samo ceka sta ce ceo tim da uradi za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefan, 6. oktobar 2017 10:59)
Ukucaj na youtube i pogledaj sta je taj Ronaldo koga nipodstavas radio u MU dok je igrao, sada u Realu ima znatno drugaciju ulogu ,jer je pre svega u godinama ,nije vise toliko eksplozivan i nema potrebe da se trosi jurnjavom po terenu, njemu je dovoljno sada da ispred ili u sesnaestercu samo dobije dobru loptu i to je vec velika sansa za gol, nemam inace nista protiv Mesija covek je fenomen jedan od najbolih fudbalera danasnjice i to stoji ,medjutim ne stoji uporedjivati njega i Ronalda jer su im stilovi igre skroz drugaciji i svako od njih je dobar na svoj nacin, Mesi je verovatno jedan od najboljih driblera svih vremena ,dok sa druge strane Ronaldo je tehnicki izuzetno dobar odlican u fizickim duelima i plus pored toga ima neverovatan osecaj za gol i postavljanje u napadu !

NestoKao

pre 6 godina

Nemojte pisati komentar ako niste gledali.Bar hajlajtse pogledajte pre komentara.Juce Mesi dominira,namesta sanse,ali njegovi promasuju.Nije mi jasno da Dibala i Ikardi sede na klupi ceo mec,a igra neki anonimus.Izgleda da nije samo kod nas tako...

Jel moguce da neko toliko nema srece?

pre 6 godina

Neznam sta da vam kazem ljudi.Igraju finale kope 2011.gube.Igraju finale svetskog 2014.gube u poslednjim sekundama.Igraju zatim finale kope 2015.gube na penale,pa onda finale kope 2016.gube na penale ponovo.Sada 2017.godine ce igrati "finale" kvalifikacija za svetsko protiv ekvadora i to samo da bi ocajnicki pokusali da izbore baraz za svetsko.Ja nemam reci, ostajem bez teksta i ne mogu da verujem da neko nema toliko srece.Zasto, ali zasto nemaju makar malo srece?

Nikola

pre 6 godina

Mesi sa ovakvim igračima u Argentini igra nerešeno sa prosečnim timovima. Prošlo kolo su odigrali nerešeno sa Venecuelom koja je poslednja na tabeli. Hoćete da kažete da bi Portugal igrao nerešeno protiv Venecuele koja je primila duplo više golova nego što je dala ? Neko je rekao kako su tamo kvalitetnije reprezentacije nego li u Evropi. Slažem se, ali zato tamo od 10 ekipa 5 prolazi dalje, a u Evropi od 6 ekipa u grupi samo prvoplasirani ide dalje, i nekoliko drugoplasiranih iz grupa.

Oliver

pre 6 godina

@Stara kuka,
Upravo tako.Fudbal je cudesan zato sto je samo u njemu moguce da slabiji nezasluzeno pobedi i da se desi nepravda.To nije moguce ni u jednom drugom sportu.Po tome je fudbal kao zivot-cesto nije fer.

neutralni felsh

pre 6 godina

argentina lose, peru dobro, mesi trudio ali nece. nereseno, nece pa nece, ali mozda ipak sledeci put hoce?



da li je ovo dovoljno kratak komentar za drugare komentatore? posto vidim da mnogima smetaju predugacki komentari, od sada pa na dalje to je to, mada verovatno vise nece biti ni toga. pozdrav prijateljima.

axs

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...
(JimBeam, 06. oktobar 2017 08:26)

Druze koji je to najbolji napad, Benedeto? Napad im je preseo na klupi

Adriano_Galliani

pre 6 godina

a najlakse mi je da cutim i nakrivim kapu, jer tvrdoglave neznalice najbolje rade za mene.
(neutralni felsh, 06. oktobar 2017 13:49)

Ne daj se Felsh, zar mislis da je lako Galliani biti? :) To je zivotni poziv :)

Barsa Barsa

pre 6 godina

Vidim da je malo ovih sto komentarisu gledali sinoc Argentinu. Prvo Messi stvorio sebi dve izuzetne sanse i potom pogodio i stativu, i pritom je pripremio sest prilika svojim saigracima koji jednostavno nisu znali da iskoriste. Messija su cuvali na preuzimanju tri do cetiri igraca, ostali su bili dosta slobodni i nisu mogli da iskoriste sijaset sansi. Iako su bili bolji i da jednostavno lopta nije htela u gol, mogu reci da Messi stvarno nema sa kim da igra, sinoc je jedino i Maskerano igrao. Mozda Argentina puca na peto mesto, da bi prosao posle baraza protiv Novog Zelanda, Messi da da gol i potom osvoji zlatnu loptu kao portugalac koji je igrao baraz protiv Svedske. Znam da je malo glupo da igraci koji su igrali baraz osvoje zlatnu loptu, ali to su mozda fifina pravila. Ko zna mozda sledece godine daju nekome zlatnu loptu sto je svojim golom spasao ekipu da ne ispadne lige. Mislim da ce Argentina ipak proci i ici na Mundijal, ali sa ovakvom ekipom bojim se da nemaju sta da traze u Rusiji, mada ima jos dosta do juna.

neutralni felsh

pre 6 godina

pola komentatora ocigledno nisu gledali utakmicu a pritom komentarisu igru argentine sinoc? kad im prepricas utakmicu oni udaraju minuse i tvrde da se pravis pametan? meni ni u dzep ni iz dzepa, resio sam da vise nikad ne napisem preled igre. nevezano za ovu temu - pametni fudbal-bukmejkeri zive i pune indekse od neupucene publike koja robuje fudbalskim predrasudama. jedino ja nesto izvodim i sviram, u korist posredne stete. a najlakse mi je da cutim i nakrivim kapu, jer tvrdoglave neznalice najbolje rade za mene.

MARQITO

pre 6 godina

Ne znam o cemu pricaju ovi ljudi, te Mesi nije lider, te ono te ono. Alo ljudi, gledao sam sinoc mec, Mesi je jedini igrao, ostali kao muve bez glave. Startna postava je katastrofa i sta trener izmislja zaista ne znam. Takodje, pored takvih asova djeluje suludo reci da Mesi nema s kim da igra, ali je tako, sinoc je 5 zicera namjestio, dzaba. Da sam na njegovom mjestu uzeo bi loptu i sve sam pokusavao, prije ce tako Arg gol dati :) Majke mi, Arg bez Mesija je Albanija. A trenutno i s Mesijem je nedje kao Vels :D raspad sistema...

Braun, Valdano i Buručaga

pre 6 godina

Maradona nije imao srece?
Gol rukom protiv Engleske u 1/4 f plus normalni i sposobni saigraci da daju golove u finalu SP protiv Zapadne Nemacke?
Neka mi neko napise koliko golova je dao Maradona u finalu SP 1986 i u finalu SP 1990. Ako se ne varam, dato je ukupno 6 golova u ta 2 finala.

oklop

pre 6 godina

@Svima je jasno da ce Argentina proci na SP, ko u to sumnja, lud je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 6. oktobar 2017 11:19)

Oces da kazes da je nesto namesteno? Proci ce Argentina ali ne sto je nesto namesteno vec sto je matematika potpuno na njihovoj strani. Ljudi samo treba da pobede Ekvador i da nista ne razmisljaju, kvota na njih 1.44. Peru i Kolumbija igraju poslednje kolo i ne mogu obe do 28 bodova. I Cile ce tesko do 28 bodova jer igra sa Brazilom u gostima.

Slavisa V.

pre 6 godina

Paragvaj je u onoj ludoj zavrsnici u Barankilji spasao Argentinu. Na kraju ce ipak siroti Peru da izvisi za plasman u Rusiju, ne verujem da ce savladati Kolumbiju.

vince carter

pre 6 godina

Argentina je dobro igrala..lopta nije htela u gol jednostavno. Ipak ne mogu da zamislim sp bez Argentine,nadam se da ce proci.

ooo

pre 6 godina

(Figo, 6. oktobar 2017 09:14)

Kakvih 4 gola u 17 utakmica? Pa Mesi je propustio pola utakmica u ovim kvalifikacaijama zbog povreda. Zato sad Argentina i jeste u ovakvoj situaciji. Upravo zbog svih tih njegovih suigrača koje se naveo. Oni nikad ne bi igrali SP da nije Mesija, a tek da igraju finale SP-a... Dibala, Aguero, Ikardi, Iguain su zajedno postigili samo 3 gola u ovim kvalifikacijama i ti napišeš da nisu panjevi? Nego šta su?

Sasa

pre 6 godina

neutralni felsh
neutrinja je ocigledno pogodilo ciscenje sa terena od strane nekog lika sa druge teme pa sad ovde vida rane nazivajuci druge neznalicama, tako pokusavajuci opet sebe da uzdigne. haha kakav lik, kakav egocentrik. a tamo je bio isprasen u prolazu. :D na sta vi trosite vreme. koja patetika od nastupa.

dzhoni

pre 6 godina

jednostavno on nije lider, on ne ume da povuce-zato je toliko sa reprezentacijom neuspešan i zato nikada ne može da uđe u priču za najvećeg svih vremena...

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Гдје су сада они клинци и фудбалске незналице који годинама на овом и другим порталима смарају са коментарима "Меси бог", "Меси најбољи икада", "Барса најбоља икада" и сл.? Меси је само један добар фудбалер и ништа више од тога! То што га медији у Западној Европи и САД-у форсирају, не значи да је он бољи од Роналдиња, Роналда, Зидана, Марадоне, итд, итд. Меси чак није најбољи спортиста у својој отаџбини, на изборима за спортисту године, он је угл био иза Дел Потра и Ђинобилија. Иначе, свака част Перуу на одличној одбрани и фином мечу...

veliki strumf

pre 6 godina

@dzhoni Mesi nije lider??? Covek koji je osvojio sve sto je u klupskom fudbalu mogao, i to po vise puta, i igrao finale SP koje je izgubio u produzecima??? Vecu nebulozu davno nisam procitao! Pa jedino on igra u toj Argentini ali nema s kim. Svi jedva cekaju da se otarase lopte i daju je Mesiju, a onda ga napadnu po 3 igraca. I pored toga, imao je i sanse, a saigracima kreirao zicere. Kad nisi gledao utakmicu bolje cuti - vidi se koliko poznajes fudbal.

Blabla

pre 6 godina

Kao prvo Argentina ide 100% na mundijal, zato sto njeni direktni rivali igraju medjusobno. Messi je odigrao koliko je mogao asitirao, cuvaju ga non stop minimum 2 igraca, a to ostali ne znaju da iskoriste. Pobedice Ecuador i to je to. A to sto pricate Maradona ovo ono, fudbal se danas igra takticki, tada je fudbal igrao ko je stigao, tako da smanjite dozivljaj.

neko

pre 6 godina

Pa Mesi je vanzemaljac čarobni i kako ga sve dečurlija zove. Što ne uradi nešto kad je poseban? Što ne pokaže magiju? I vi ga uporedjujete sa Maradobom Peleom. Oni su sami pobeđivali. A Mesi nemoćan. Prosek igrač verujte

pripravnik

pre 6 godina

mesi nije lider?buahahaha.da je vecina komentatora gledala juznoamericki fudbal poslednjih 10 godina umesto sto je samo citala vesti,ne bi pisali ovakve nebuloze

Shone

pre 6 godina

Uvek kad se polemise o Mesiju i Ronaldu, vecina je misljenja da je Mesi najbolji. Jeste, najbolji je, samo mi je Ronaldo drazi, gine za reprezentaciju, daje maksimum uvek, i to se jasno vidi.

Владо Бања Лука

pre 6 godina

Za Velikog Strumfa i druge: vidim, pravdate Mesija, te ovo, te ono, te cuvaju ga trojica, te nema s kim... Pitanje: zar najbolji ikada ne bi trebao da uradi bas to, da sam uzme loptu, prodribla 3-4 igraca i da sam postigne gol!? Mesi to nije uradio na ovom mecu. Igrao je na svom terenu, sudija ga je cuvao, protivnik slabasni Peru. I!? Zasto nije rijesio ovaj mec? Ili prethodni? Ili onaj prije toga?
Za Igora: Surinam ucestvuje u evropskim kvalifikacijama. Surinam nije nezavisan vec je holandska kolonija. Gvajana jeste nezavisna, ali ima malo stanovnika i nema sportske saveze. Zato ih nema na tabeli i u takmicenju...

bojan

pre 6 godina

Uporedite samo reprezentaciju Perua i Maltu koja je u grupi sa Portugalom. Tuga kome Ronaldo daje golove i rusi neke rekorde koje slavi samo on i njegovi botovi...
(Balkanac, 6. oktobar 2017 11:02)

Pa Argentina ima 10 puta bolji sastav od Portugala, tako da to dodje na isto. A sto se tice reprezentacije tu je Ronaldo 10 svetslonih godina ispred Mesija, a sto se tice klubova Ronaldo iz MU je bolji od svakog mesija.

Dacha

pre 6 godina

Definitivno se nesto cudno desava sa Argentinom,jednostavno nemaju tu hemiju i to je to,promenili su u ovim kvalifikacijama ako se ne varam 3 selektora,Sampaoli je poslednji stigao kad im je gorelo pod nogama i sad od njega se ocekuje da ih preporodi preko noci,ne ide to bas tako. Drugo gledam sad ovaj sastav Argentine i ako izuzmemo Mesija ekipa nista posebno,imamo u odbrani Otamendija,jedini sto vredi,Maskerana koji je vec u godinama i Di Mariju koji je u velikom padu i skoro i da ne igra za Psg,ovo ostalo anonimusi plus neki prosecni igraci i nista vise od toga,Ikardi i Dibala mu sede na klupi,Aguero povredjen a Iguaina i nije pozvao,pa ko je ovde lud,jednostavno Argentina nema neki tim,ne moze Mesi sam protiv svih,uvek na njemu 3 igraca i pored toga on iskreira saigracima sansu ali oni ne umeju gol da daju,dal je do neznanja ili samopouzdanja to samo oni znaju i zato me uopste ne bi zacudilo da ne pobede u Ekvador u zadnjem kolu i da se ne kvalifikuju uopste.

veliki strumf

pre 6 godina

Mesi jedini i igra u Argentini. Imao je 7-8 suteva, ali dzabe kad su po 3 protivnika oko njega. Namestio je i 3 zicera saigracima - dzabe kad su drugorazredni igraci. Sampaoli me razocarao i postavkom igre i sastavom. Gotovo preslikan mec kao protiv Cilea (i Peru i Cile su igrali kao da igraju protiv Barse - svi u 30 metara, bunkercina da ne prime gol, i uspeli su). Neverovatan poraz Kolumbije u zadnjim minutima verovatno ce odvesti Arg na SP, ako pobede Ekvador u gostima koji je vezao 5 poraza i bez sanse je za plasman.

troll level 100

pre 6 godina

Kada nema sudija Mesi je prosecan!Porediti ga sa Ronaldom mogu samo neznalice?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 06. oktobar 2017
Ti pricas za sudije i Mesija i to poredis sa Ronaldom??? Tom tvom Penaldu i zicerasu niko ne svira ofsajd. Covek je vise golova iz ofsajda dao nego bilo koji drugi igrac

Jel moguce da neko toliko nema srece?

pre 6 godina

Neznam sta da vam kazem ljudi.Igraju finale kope 2011.gube.Igraju finale svetskog 2014.gube u poslednjim sekundama.Igraju zatim finale kope 2015.gube na penale,pa onda finale kope 2016.gube na penale ponovo.Sada 2017.godine ce igrati "finale" kvalifikacija za svetsko protiv ekvadora i to samo da bi ocajnicki pokusali da izbore baraz za svetsko.Ja nemam reci, ostajem bez teksta i ne mogu da verujem da neko nema toliko srece.Zasto, ali zasto nemaju makar malo srece?

vracajte Batistutu

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman.
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.

to vam je istina

pre 6 godina

zato što dečko nije najbolji svih vremena kao maradona. kad ode iz barselone i napravi nešto i pri tom bude zaslužan u svojoj reprezentaciji za osvajanje trofeja onda može da se priča. ovako nije bolji ni od ronalda.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Zasto, ali zasto nemaju makar malo srece?
(Jel moguce da neko toliko nema srece?, 06. oktobar 2017 13:22)

Maradoni sreca nije bila potrebna. Neko je Mesi a neko Maradona.

Figo

pre 6 godina

Pa jedino Mesi igra u toj Argentini ali nema s kim.
(veliki strumf, 6. oktobar 2017 08:42)

Pored Dibale, Di Marie, Aguera, Ikardija, Gaga, Maskerana, Otamendija, Romera, Banege, Bilje, Benedeta, ti napises da NEMA SA KIM DA IGRA. I onda ti kazes nekome da pise nebuloze... Jos im i trener Sampaoli... Zasto sinoc nisu igrali recimo Dibala i Ikardi, to pitaj Sampaolija ali nemoj da pricas da Mesi nema sa kim da igra. Mesi je dao samo 4 gola u 17 utakmica u ovim kvalifikacijama, mnogo lose je to za njegove standarde.

karma

pre 6 godina

Naravno da ce otici, sponzoe FIFA adidas, sponzor Mesija adidas. Da li mislite da ce dozvoliti da im najvredniji igrac ne igra najvazniji turnir?

Stara kuka

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman.
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.
(vracajte Batistutu, 6. oktobar 2017 08:27)

Fudbal je to. Nije rukomet ili odbojka. Zato je fudbal najpopularniji i najzanimljiviji, ne u smislu same igre i uzbudjenje, vec rezultata. Iako si mnooogo kvalittniji po imenima, ne znaci da ces pobediti. Takav je sport.

Mancester

pre 6 godina

Fudbal je kolektivni sport ;) Druze Iguain i Agero nisu tu ( i kad su bili veze nisu imali a kamoli gol da su dali nekom ) Dibala i Ikardi na klupu..Messi je jedini vukao mislim da su samo 1 mec porazeni sa njim skor 7 4 1.. za ovo ostalo sjeti se bez njega ni bolivija nije savladana (kad je dobio kaznu ) Sve u svemu uzasan sastav. i ne zasluzuju ni baraz. Samo zbog njega navijam da slave u zadnjem kolu jer svjetsko prv bez njega ne bi bilo to to..

Stefan

pre 6 godina

Penaldovi fanovi trebaju da shvate da je fudbal nesto vise od gola iz peterca. Mogu samo da zamislim Ronalda da zapocinje akcije Reala tako sto prima loptu na centar terena kao Mesi sto to radi i u Argentini i u Barseloni pa i pored toga postize vise golova od Ronalda koji samo ceka sta ce ceo tim da uradi za njega.

Balkanac

pre 6 godina

Uporedite samo reprezentaciju Perua i Maltu koja je u grupi sa Portugalom. Tuga kome Ronaldo daje golove i rusi neke rekorde koje slavi samo on i njegovi botovi...

to vam je istina

pre 6 godina

zato što dečko nije najbolji svih vremena kao maradona. kad ode iz barselone i napravi nešto i pri tom bude zaslužan u svojoj reprezentaciji za osvajanje trofeja onda može da se priča. ovako nije bolji ni od ronalda.

vince carter

pre 6 godina

Znate koja je razlika sto Mesija dva igraca sacuvaju kad igra za Argentinu a u Barsi kako vi kazete ne mogu ni dva,tri ponekad da ga zaustave...U barsi se je takva koncepcija,plus posed lopte koji slama protivnike,kojima koncentracija mora biti na maksimumu,gde svi ostali svojim kretanjem prave prostor...Kazete osvojio sve na klubskom nivou,pa osvojili su oni sve i kao Spanija bez njega,Suarez,Neymar i Iniesta su razbili Real na Bernabeu bez Mesija..on je odlican igrac i u Argentini ali ni blizu kakvim ga predstavljate. Razlika izmedju njega i Maradone je sto je tad igranje za reprezentaciju bilo jedno deset puta bitnije nego klubski fudbal,nisu se vrtele mnogo velike pare kao danas,nisu postojali nabedjeni social network klinci koje zalaganje ne interesuje. Maradona bi verovatno nekom razbio flasu od glave u svlacionici zbog nezalaganja.

goran

pre 6 godina

Penaldovi fanovi trebaju da shvate da je fudbal nesto vise od gola iz peterca. Mogu samo da zamislim Ronalda da zapocinje akcije Reala tako sto prima loptu na centar terena kao Mesi sto to radi i u Argentini i u Barseloni pa i pored toga postize vise golova od Ronalda koji samo ceka sta ce ceo tim da uradi za njega.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Stefan, 6. oktobar 2017 10:59)
Ukucaj na youtube i pogledaj sta je taj Ronaldo koga nipodstavas radio u MU dok je igrao, sada u Realu ima znatno drugaciju ulogu ,jer je pre svega u godinama ,nije vise toliko eksplozivan i nema potrebe da se trosi jurnjavom po terenu, njemu je dovoljno sada da ispred ili u sesnaestercu samo dobije dobru loptu i to je vec velika sansa za gol, nemam inace nista protiv Mesija covek je fenomen jedan od najbolih fudbalera danasnjice i to stoji ,medjutim ne stoji uporedjivati njega i Ronalda jer su im stilovi igre skroz drugaciji i svako od njih je dobar na svoj nacin, Mesi je verovatno jedan od najboljih driblera svih vremena ,dok sa druge strane Ronaldo je tehnicki izuzetno dobar odlican u fizickim duelima i plus pored toga ima neverovatan osecaj za gol i postavljanje u napadu !

Viktor

pre 6 godina

Neverovatno da neko pise gde je Mesi, sinoc je jedini i igrao, 4,5 stopostotnih sansi koje je omogucio napadacima Argentine nisu realizovali, komentator je u par navrata zapocinjao recenicu "i evo gola" covek nije mogao da veruje sta su promasivali. Iskreno za neke igrace prvi put sam sinoc cuo, komplet prva postava Argentine na klupi ili nisu ni pozvani da igraju, sreca je sto je Kolumbija sinoc izgubila i sto Cile igra sa Brazilom u poslednjem kolu, inace Argentina ne bi isla na svetsko.

Nikola

pre 6 godina

Jao jadan Mesi. Bio je najbolji kao i uvek ali ima loše igrače u ekipi. Haha. U zadnjem kolu sudija daje sve od sebe da progura Argentinu, možda i potplate Ekvador, i tako Mesi ispada heroj.

Rothmans

pre 6 godina

Niko da pohvali sinocasnju doktorsku igru stopera Perua Migela Arauha bivseg igraca Crvene Zvezde koga su ovde domaci strucnjaci proglasili netalentovanim i prerano ga se odrekli. Mislim da ce Argentina uspeti da obezbedi makar baraz u poslednjem kolu ako se to ne desi iskljucivi kirvac ce biti selektor Sampaoli koji je sinoc vrsio neke nerezonske izmene i koji je od pocetka stavio neke pogresne igrace u prvu postavu. Mesi jeste najbolji igrac danasnjice uz Ronalda u to nema sumnje ali ako ga uporedimo sa ostalim superzvezdama fudbala od pre 10,15,20 i 25 godina on je samo "overrated superstar" i nista vise pa moze da se ljuti ko god hoce to je jednostavno tako kada se saberu svi faktori i parametri klupskog i reprezentativnog fudbala.

Darko

pre 6 godina

Argentina ima ozbiljan problem u savezu i samoj reprezentaciji, to samo slep ne vidi.
Drugo, kako je ovaj postavio formaciju ispada da mu je klupa jača od prve postave.
Da ove momke ima ko da uklopi u kvalifikacijama bi zatvorenih očiju došli do 1. mesta, dok bi na SP imali konkurenciju u Španiji i Nemcima,
ne vidim ko bi drugi mogao da im parira.

Marko

pre 6 godina

Ali pazi što opravdavaju Mesija kad odigra loše, u fazonu "lopta je okruga", "to je fudbal nikad se ne zna".. Prošlo kolo su odigrali nerešeno sa poslednjom ekipom u grupi a priča je bila ista. Uvek Mesi najbolje odigra, dok njegovi igrači sede i gledaju. Mogu samo da zamislim kako bi napali Ronalda da je Portugal odigrao nerešeno sa nekom slabijom ekipom.
Ne sumnjam da će sudija dati sve da u poslednjem kolu Argentina pobedi. Mesija dobija penal i ispada heroj. Jedva čekam.

Barsa Barsa

pre 6 godina

Vidim da je malo ovih sto komentarisu gledali sinoc Argentinu. Prvo Messi stvorio sebi dve izuzetne sanse i potom pogodio i stativu, i pritom je pripremio sest prilika svojim saigracima koji jednostavno nisu znali da iskoriste. Messija su cuvali na preuzimanju tri do cetiri igraca, ostali su bili dosta slobodni i nisu mogli da iskoriste sijaset sansi. Iako su bili bolji i da jednostavno lopta nije htela u gol, mogu reci da Messi stvarno nema sa kim da igra, sinoc je jedino i Maskerano igrao. Mozda Argentina puca na peto mesto, da bi prosao posle baraza protiv Novog Zelanda, Messi da da gol i potom osvoji zlatnu loptu kao portugalac koji je igrao baraz protiv Svedske. Znam da je malo glupo da igraci koji su igrali baraz osvoje zlatnu loptu, ali to su mozda fifina pravila. Ko zna mozda sledece godine daju nekome zlatnu loptu sto je svojim golom spasao ekipu da ne ispadne lige. Mislim da ce Argentina ipak proci i ici na Mundijal, ali sa ovakvom ekipom bojim se da nemaju sta da traze u Rusiji, mada ima jos dosta do juna.

Marko83

pre 6 godina

Pa sve su reprezentacije dobre,nema autsajdera kao u evropi gde su bodovi upisani unapred,argentini ide na ruku sto se medjusobno sastaju peru-kolumbija,tako da pobedom imaju bar baraz,paragvaj iznanada takodje ima sansu u zadnjem kolu,izgleda da u venecueli stvarno niko ne voli da igra zbog vazduha,ni urugvaj nije tamo pobedio

neutralni felsh

pre 6 godina

argentina lose, peru dobro, mesi trudio ali nece. nereseno, nece pa nece, ali mozda ipak sledeci put hoce?



da li je ovo dovoljno kratak komentar za drugare komentatore? posto vidim da mnogima smetaju predugacki komentari, od sada pa na dalje to je to, mada verovatno vise nece biti ni toga. pozdrav prijateljima.

vince carter

pre 6 godina

Argentina je dobro igrala..lopta nije htela u gol jednostavno. Ipak ne mogu da zamislim sp bez Argentine,nadam se da ce proci.

Njam Njam

pre 6 godina

Ajde to za Argentinu ali sto Holandija se nije plasirala koja manje vise kao Nemacka uvek prva obezbedi plasman ponavlja se 2002.. Realno Nemci prvaci sveta jedino ko moze da im parira su Spanci (ako se ne raspadnu)

Nikola

pre 6 godina

Mesi sa ovakvim igračima u Argentini igra nerešeno sa prosečnim timovima. Prošlo kolo su odigrali nerešeno sa Venecuelom koja je poslednja na tabeli. Hoćete da kažete da bi Portugal igrao nerešeno protiv Venecuele koja je primila duplo više golova nego što je dala ? Neko je rekao kako su tamo kvalitetnije reprezentacije nego li u Evropi. Slažem se, ali zato tamo od 10 ekipa 5 prolazi dalje, a u Evropi od 6 ekipa u grupi samo prvoplasirani ide dalje, i nekoliko drugoplasiranih iz grupa.

neutralni felsh

pre 6 godina

pola komentatora ocigledno nisu gledali utakmicu a pritom komentarisu igru argentine sinoc? kad im prepricas utakmicu oni udaraju minuse i tvrde da se pravis pametan? meni ni u dzep ni iz dzepa, resio sam da vise nikad ne napisem preled igre. nevezano za ovu temu - pametni fudbal-bukmejkeri zive i pune indekse od neupucene publike koja robuje fudbalskim predrasudama. jedino ja nesto izvodim i sviram, u korist posredne stete. a najlakse mi je da cutim i nakrivim kapu, jer tvrdoglave neznalice najbolje rade za mene.

Stara kuka

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JimBeam, 6. oktobar 2017 08:26)

Fudbal je to, kvalifikacije za SP, najvecu smotru koja je svake 4 godine. Naravno da je draz i naravno da nikad REPREZENTATIVNA takmicenja nece to izgubiti.

Nikola

pre 6 godina

Ekipa koja ima Messija, Dybalu, Di Mariu, Higuaina, Icardija, Aguera,i sl., ne moze dati gol Peruu. Uzas. Sa ovakvom ekipom treba da se prosetaju kvalifikacijama, a ne da do zadnjeg kola strijepe za plasman. 
Tu je definitivno samo pitanje motivacije, ne daju se za reprezntaciju kao za timove, prica zavrsena.
(vracajte Batistutu, 06. oktobar 2017 08:27)

Ocigledno nisi gledao utakmicu, ne znam odakle ti ovoliko pluseva uopste. Od svih navedenih samo je Mesi igrao, Iguain nije ni pozvan u reprezentaciju, Dibala i Ikardi ceo mec na klupi, Aguero povredjen, Di Maria je takodje napustio teren pocetkom drugog poluvremena. Nema argentina nikog sem Mesija, sinoc 3x servira onim napadacima oni promasuju 1 na 1...

Oliver

pre 6 godina

@Adriano_Galliani
Bila bi velika steta da ne ucestvuje dvostruki svetski prvak i finalista poslednjeg Mundijala.Ima tu puno velikih igraca.Steta je i za Holandiju i Robbena,a kamoli za Argentinu i Mesija.A od tebe ocekujem da navijas za Italiju,a ne za Ronalda,hehe

facts

pre 6 godina

-Zadnji igrac ARG koji je dao gol u kvalif bio je Mesi (1-0 Cile, 23.3.2017), a zadnji strelac koji nije Mesi je bio Di Maria 15.11.2016 (3-0 Kolumbija, uz Mesija i Prata). Vise od 10 meseci i 3 nedelje (tacnije 328 dana) igraci ARG (bez Mesija) ne mogu da daju 1 gol!
-Igraci ARG nisu dali gol u zadnjih 73 suteva (ukljucujuci i blokirane) u kvalif. za SP:
Ukupni sutevi, rezultat:
5, 1-0 Cile (gol Mesija)
15, Bolivija 2-0 (nije igrao Mesi)
10, Urugvaj 0-0
21, 1-1 Venecuela (autogol Feltsera)
22, 0-0 Peru.
-U zadnja 3 kvalif meca (URU, VEN i PER), ARG je kreirala 13 cistih sansi, od toga Mesi je sam kreirao 11!
-Mesi je 1. put igrao na Bokinoj Bomboneri.
-Mesi za ARG u kvalif za SP: 18 gol i 10 asist na 44 mec (22-12-10)!
-Najbolji strelci juznoamerickih kvalif:
19 Krespo i Suares
18 Salas i Mesi.
-Svi strelci ARG u ovim kvalif:
4 Mesi
2 Prato, Merkado i Di Maria
1 Bilja, autogol, Mori, Otamendi, Laveci i Iguain.
-URU ima najmanje baraz, dok se 5 timova bore za 3 preostala mesta!
-Nakon broja bodova gleda se ukupna gol razlika, pa ukupan broj datih golova.
-ARG NE ZAVISI od drugih rezultata! Ako ARG pobedi Ekvador koji je ispao, u najgorem slucaju igrace baraz, a u zavisnosti od drugih rezultata (npr. remi Brazila i Cilea ili remi Perua i Kolumbije) mogu i direktno da odu na SP!
Ima 243 (3^5) mogucnosti u zadnjem kolu!

Pozdrav!

Pa Srbin

pre 6 godina

Jel normalan ovaj trener Argentine?
Aloo ee, na klupi ti ladno sede Dibala i Ikardi, i jos nisi pozvao Iguaina.
Kakve su to fore, sta je u pozadini?

Oliver

pre 6 godina

@Stara kuka,
Upravo tako.Fudbal je cudesan zato sto je samo u njemu moguce da slabiji nezasluzeno pobedi i da se desi nepravda.To nije moguce ni u jednom drugom sportu.Po tome je fudbal kao zivot-cesto nije fer.

axs

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...
(JimBeam, 06. oktobar 2017 08:26)

Druze koji je to najbolji napad, Benedeto? Napad im je preseo na klupi

NestoKao

pre 6 godina

Nemojte pisati komentar ako niste gledali.Bar hajlajtse pogledajte pre komentara.Juce Mesi dominira,namesta sanse,ali njegovi promasuju.Nije mi jasno da Dibala i Ikardi sede na klupi ceo mec,a igra neki anonimus.Izgleda da nije samo kod nas tako...

ccc?

pre 6 godina

Argentina je dobro igrala..lopta nije htela u gol jednostavno. Ipak ne mogu da zamislim sp bez Argentine,nadam se da ce proci.
(vince carter, 6. oktobar 2017 12:27)

Pa ondra je dobro igrao i Keln, pogodio 3 stative i lopta nije htela u gol??? Nisu oni igrali dobro, nisu dali gol. Sta je tu dobro? I sada visi SP?

don

pre 6 godina

Stvarno je neverovatno da napad u kojem igra Messi, Higuain, Dibala, Di Maria i Ikardi daje ukupno 16 golova iz 17 utakmica. Vecina ima misljenje da je vezni red kriv za to, ali to je samo donekle tacno jer ovi igraci u svojim klubovima sami sebi kreiraju sanse pogotovo Dibala i Mesi. Ne znam koji je razlog lose igre jer sad imaju odlicnog trenera i odlicne igrace. Sve u svemu nezamislivo je svetsko prvenstvo bez Argentine i Mesija.

Slavisa V.

pre 6 godina

Paragvaj je u onoj ludoj zavrsnici u Barankilji spasao Argentinu. Na kraju ce ipak siroti Peru da izvisi za plasman u Rusiju, ne verujem da ce savladati Kolumbiju.

Qwert

pre 6 godina

@Adriano_Galliani,

Kako misliš Maradoni nije bila potrebna sreća?!
Dao čovek najočitiji gol rukom pred očima celog sveta, a "niko" ga nije video.
Šta je to ako nije sreća?

Braun, Valdano i Buručaga

pre 6 godina

Maradona nije imao srece?
Gol rukom protiv Engleske u 1/4 f plus normalni i sposobni saigraci da daju golove u finalu SP protiv Zapadne Nemacke?
Neka mi neko napise koliko golova je dao Maradona u finalu SP 1986 i u finalu SP 1990. Ako se ne varam, dato je ukupno 6 golova u ta 2 finala.

MARQITO

pre 6 godina

Ne znam o cemu pricaju ovi ljudi, te Mesi nije lider, te ono te ono. Alo ljudi, gledao sam sinoc mec, Mesi je jedini igrao, ostali kao muve bez glave. Startna postava je katastrofa i sta trener izmislja zaista ne znam. Takodje, pored takvih asova djeluje suludo reci da Mesi nema s kim da igra, ali je tako, sinoc je 5 zicera namjestio, dzaba. Da sam na njegovom mjestu uzeo bi loptu i sve sam pokusavao, prije ce tako Arg gol dati :) Majke mi, Arg bez Mesija je Albanija. A trenutno i s Mesijem je nedje kao Vels :D raspad sistema...

Cetnicki Srbin

pre 6 godina

Vrlo lako moguce prvenstvo bez Argentine, Holandije, Amerike i Australije, gotovo nezamislivo, jer su ove 4 reprezentacije redovni ucesnici prvenstava sveta u 21-om veku.

Иван Грозни

pre 6 godina

Занимљива ситуација у јужноамеричким квалификацијама, а има везе и с нашом репрезентацијом. Наиме, Перу, Аргентина, Чиле и Колумбија на ФИФА ранг листи боље су пласиране од Србије. Једна од тих репрезентација сигурно испада, што нама помаже да избегнемо четврти шешир. Постоји чак могућност и да испадну две од наведених репрезентација уколико Парагвај победи у последњем колу и поклопе се још неки резултати.

ooo

pre 6 godina

(Figo, 6. oktobar 2017 09:14)

Kakvih 4 gola u 17 utakmica? Pa Mesi je propustio pola utakmica u ovim kvalifikacaijama zbog povreda. Zato sad Argentina i jeste u ovakvoj situaciji. Upravo zbog svih tih njegovih suigrača koje se naveo. Oni nikad ne bi igrali SP da nije Mesija, a tek da igraju finale SP-a... Dibala, Aguero, Ikardi, Iguain su zajedno postigili samo 3 gola u ovim kvalifikacijama i ti napišeš da nisu panjevi? Nego šta su?

oklop

pre 6 godina

@Svima je jasno da ce Argentina proci na SP, ko u to sumnja, lud je.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Darko, 6. oktobar 2017 11:19)

Oces da kazes da je nesto namesteno? Proci ce Argentina ali ne sto je nesto namesteno vec sto je matematika potpuno na njihovoj strani. Ljudi samo treba da pobede Ekvador i da nista ne razmisljaju, kvota na njih 1.44. Peru i Kolumbija igraju poslednje kolo i ne mogu obe do 28 bodova. I Cile ce tesko do 28 bodova jer igra sa Brazilom u gostima.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

a najlakse mi je da cutim i nakrivim kapu, jer tvrdoglave neznalice najbolje rade za mene.
(neutralni felsh, 06. oktobar 2017 13:49)

Ne daj se Felsh, zar mislis da je lako Galliani biti? :) To je zivotni poziv :)

JimBeam

pre 6 godina

Interesantno je da je Argentina, koja ima verovatno najbolji napad na svetu, posle Bolivije u celim kvalifikacijama dala najmanje golova. Inace strava kvalifikacije, pršti na sve strane, niko se ne štedi. Milina za gledati, ako ni zbog ceg, onda zbog tog naboja i zelje...

igor

pre 6 godina

@Владо Бања Лука, 06. oktobar 2017 09:24

Bio mi je cudan malo tvoj odgovor pa se potrudih da i sam pogledam. Surinam je nezavisan od 1975! Takodje, naravno da ne ucestvuje u evropskim kvalifikacijama vec pripada Kafibima i stoga ucestvuje u CONCACAF kvalifikacijama bas kao i Gvajana. Gvajanci su, ispostavilo se, uspeli da sastave reprezentaciju s obzirom da ih ima skoro 800.000! Ispali su u drugoj rundi, a odigrali dve neresene.

JJ

pre 6 godina

Strasno... Ne kontam sta glumi Sampaoli, umjesto da Ikardija gurne u spic i da ga ovi hrane loptama, on zakucao i njega ibDibalu na klupu.

realnost

pre 6 godina

Au kakva ce ludnica biti u poslednjem kolu... Peru-Kolumbija direktan okrsaj za odlazak na SP, Urugvaj ima mec loptu u poslednjem kolu protiv Bolivije i mislim da su oni jedini sigurni pored Brazila koji se odavno kvalifikovao... Cile i Argentina su u nezavidnom polozaju... Cak i Paragvaj ima sanse ako pobedi Venecuelu, ali trebaju im porazi Cilea, Argentine i Kolumbije... Bice sjajno poslednje kolo! P.S. Ko god bude na 5. mestu bice apsolutni favorit u barazu protiv Novog Zelanda!

Peca

pre 6 godina

Ljudi, njihove kvalifikacije su jako kvalitetne, ko prati zna o cemu pricam, ako nista drugo svaka ekipa se bori do poslednjeg minuta.Gledam nocas Kolumbija igra kuci, vodi pet minuta do kraja utakmice i sa tom pobedom bi isli dalje i onda im Paragvaj dao dva komada i sa tom pobedm i oni ulaze u kakvu takvu borbu za baraz, a Kolumbija ima da bije bitku u zadnjem kolu u direktnom duelu.Bice ludo to zadnje kolo.

Sasa

pre 6 godina

neutralni felsh
neutrinja je ocigledno pogodilo ciscenje sa terena od strane nekog lika sa druge teme pa sad ovde vida rane nazivajuci druge neznalicama, tako pokusavajuci opet sebe da uzdigne. haha kakav lik, kakav egocentrik. a tamo je bio isprasen u prolazu. :D na sta vi trosite vreme. koja patetika od nastupa.

Victorinox

pre 6 godina

Neko već reče da su južnoameričke kvalifikacije ubistvene, i potpuno je u pravu. Proveo sam nekoliko meseci u Argentini i imao priliku da gledam jednu utakmicu na Bomboneri (Boca Juniors - Quilmes). Dok ne odete tamo, teško je shvatiti u kojoj meri se ta južnoamerička sirotinja loži na fudbal. Publika konstantno u transu, TV komentatori urlaju ili plaču, a igrači na terenu kidaju. Pored njihove borbenosti, evropljani deluju kao strine. Čini mi se da je taj efekat još izraženiji kod ovih "malih" reperezentacija, pa nije nikakvo čudo da u međusobnim susretima uspevaju da pomrse račune velesilama kao što su Argentina ili Brazil. Da je po kvalitetu fudbala, maltene svih 10 ekipa iz Južne Amerike bi trebalo da učestvuje na svetskom prvenstvu, ali moramo da imamo i predstavnike Azije, Okeanije, onda obavezno Concacaf zbog amerikanaca (ne bi li zavoleli fudbal), itd. Van pameti je da Afrika daje direktnih 5 učesnika, a Južna Amerika 4, pri čemu peti ide u baraž. Politika.