Nedelja, 08.01.2017.

16:50

Đoković, Nadal i Federer povezani sudbinom!

Najbolji srpski sportista u istoriji Novak Đoković osvojio je u subotu u Dohi svoju 67. titulu.

Izvor: B92

Ðokoviæ, Nadal i Federer povezani sudbinom! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

srb-IN

pre 7 godina

Streljastvo je sport i to jos olimpijski tako da je tvoje misljenje manje vazno. Mnogo vise vestine potrebno je da precizno gadjas mete nego da prebacujes loptu preko mreze, ali treba imati mozga pa to shvatiti.
(?, 08. januar 2017 23:08)
Zahvaljujemo se na glasu.

Ti ga imaš za izvoz čini mi se.

Big

pre 7 godina

Nikada i nije postojala velika 4... iako su nas britanski mediji i lobisti uveravali godinama u to...

Dok je Marej postao br 1 dva igraca iz tr "cetvorke" su se povukla a u treci je na putu.A to kad je Marej postao br. 1 i koliko ima titula ukupni, ne samo gren -slem.... tu cak nije ni blizu velikoj trojci teniske danasnjice.

?

pre 7 godina

@sasa jokic
Streljastvo je sport i to jos olimpijski tako da je tvoje misljenje manje vazno. Mnogo vise vestine potrebno je da precizno gadjas mete nego da prebacujes loptu preko mreze, ali treba imati mozga pa to shvatiti.

?

pre 7 godina

@RATKO
Nole slem ne postoji, postoji Serena slem i nije najbolji u istoriji posto postoji covek koji je sva 4 GS osvojio u jednoj sezoni, bez zimske pauze. Masters 1000 ima najvise, tacno, dok nema najduzi niz pobeda, to si ti nesto pomesao.

sasa jokic

pre 7 godina

Runzo@ Mislim da tvoja analiza ima falinki. Nekako si zaboravio na onu masaxubrzanje daje....sta?
Sto je masa manja otpor loptice i vibracije su jace, tako da to direktno utice na opterecenje kostiju i tetiva.
Ako predjemo na brzinu, pa i tu misici igraju glavnu ulogu a ne kilaza. Jel si video nekada mrsavog stometrasa, maratonca verovatno jesi, ali njemu ne treba brzina, nego izdrzljivost. E sad obzirom da tenis trazi brzinu i eksplozivnost onda je 1+1 = snaga, misici, masa (umerena).
Nole mora da "nabaci" 4-5 kila misicne mase, kraj price inace ce krenuti povrede. Pored gore navedenog, misici stite tetive i kosti, jer kada se misici potrose, organizam uzima od tetiva i kostiju.
Kao sto rekoh juce, Nole je 2015 i pocetkom 2016 bio nepobediv, na vegan je krenuo krajem 2015-e, sve je bilo ok dok nije potrosio "zalihe" a onda je krenuo pad. Taj pad ga je kostao toga da vise nije ubedljivo bolji, nego malo bolji od ostalih, a u tom slucaju mnogo drugih faktora igra ulogu....

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Nerealno je i glupo praviti paralele medju teniserima iz razlicitih vremena, Borg- Mc Enroe, Becker-Edberg, Sampas-Agasi, sve su to SVEMIR dueli bili u svoje vreme, Nole se upisao u istoriju po nekim parametrima ali je totalno idiotski praviti virtualni duel sa nekim od gore navedenih, njegovo je da se meri sa Nadalom i Rogerom i tu je uspesniji u medjusobnim ,ostaje da vidimo dal ce i u brojkama biti No1 svih vremena!

Dragan

pre 7 godina

VELIKA TROJKA
Nole,Federer,Rafa su za mene tri najbolja tenisera za sva vremena.Novak ima veliku priliku da prestigne rekord od 17 GS koje drzi.za sada cvrsto Fedex, ali iskreno se.nadam da Novak zeli da obori i ovaj rekord, a to ce da bude najkasnije do kraja 2019, pod uslovom da ga sacuva gospod bog ziva i zdrava, i.da zavrsi karijeru sa 18 GS. To ce biti dovoljno za rekord svih vremema
Ziv i zdrav ti nama NOLE bio, pa da se ponosimo sto je srbin broj 1. na svetu.

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
(?, 8. januar 2017 18:31)

Taman sam hteo da ti dam veliki plus za prve dve recenice, a onda vidim da lupas kako je jedan GS vazniji od drugog, da mastersi nisu bitni, i da je "kad sam ja bio mlad bila mnogo jaca konkurencija".

Slazem se da Novak mora osvoji jos GS-ova i da provede jos nedelja na prvom mestu da bi bio i zvanicno NAJUSPESNIJI ikada. Sto se tice NAJBOLJEG ikada, pogotovo poredeci razlicite ere, o tome nema smisla diskutovati posto je to iskljucivo stvar ukusa.

hehehe

pre 7 godina

Za razliku od Djokovica koji titule skuplja na legendarnim turnirimas kakvi u Doha i Srbija Open, Federer i Nadal su ih skupljali na GS i Olimpijadama. Tako da ipak ostaje 17-12 i 14-12.
(?, 08. januar 2017 18:33)

Ti ne znas brate gde se nalazis. Ne brukaj se

hehehe

pre 7 godina

A Mari, sa 29 godina koliko ima trofeja? Ni blizu ove trojke. Steta sto su Nadal I Federer pauzirali I bili van forme, nadam se da ce se sad to popraviti pa da pokazu ovome Skotu gde mu je mesto ( 4. u najboljem slucaju)

Pedja

pre 7 godina

@?
Osvojeni GS,TF,M:
Federer - 47, Djokovic - 47, Nadal - 42.
Osvojeni ATP500, ATP250:
Federer - 41, Djokovic - 20, Nadal - 26.
Ne vidim da je Djokovic osvajao "lake" turnire vise nego ostala dvojica.
A ako te bas interesuje, proveri GOAT listu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit?pref=2&pli=1#gid=0
P.S. Vec ove godine ce Novakovih 12 GS postati Novakovih 14...

RATKO

pre 7 godina

Nole je vec u nekim parametrima najbolji u istoriji, a kad vec uporedjujete onda spomenite Nole slem, masters 1000, niz uzastopnih pobjeda itd. Tu je Nole neprikosnoven i sto je najvaznije JOS IGRAAAA

L

pre 7 godina

Ne može bez hvalospevnog prefiksa pa to ti je. Ko može uopšte da upoređuje uspeh svih naših sportista kad su sportovi kojima su se bavili toliko različiti? Otkud to da je Đoković najbolji u istoriji, pa nije jedini u istoriji koji je bio na vrhu svog sporta.

antiDebil

pre 7 godina

?
Sampras je igrao u dosta goroj konkurenciji cak i od Federerove, 90te su najlosije godine u istoriji tenisa, a Djokovic je najuspesniji igrac zlatne ere tenisa.
Djokovic ima 6 AO i RG to znaci da je na 2 GS neuporedivo uspesniji od Sanprasa, Sampras nikada nije igrao finale RG ,Djokovic je dosta bolji igrac od Samprasa, na tvoju zalost !

?

pre 7 godina

@Oz
Dobro i sta si ti dokazao? Ko je rekao da nema? Ima vise manjih titula, a ima vise i najvecih titula, dakle GS. Ima vise ukupno titula, uspesniji teniser, jednostavno. Znam da ti kao svaki bot ocekujes vrhunac karijere posle 30-e ali to malo teze. I te male titule vi botovi sada slavite kao GS, Doha vam postala najvazniji turnir.

Mastoor

pre 7 godina

Nadam se da ce finalni poredak kad se bude gledala istorija u tenisu za 5 godina biti upravo, najbolji sa leve na desnu stranu. 1.Novak 2.Rafa 3.Fed. Vec sad su oni najbolji u istoriji. Novak iako nema 14 slemova kao Rafa i Sampras, ima 4 vezana slema...sto ga stavlja ispred Samprasa koji nikad nije osvojio rg. Ima i 30 mastersa..19 vise od Samprasa, tako da su stvari jasne.

(cofi008, 8. januar 2017 17:55)

Чињеница да је освојио 4 у низу, не ставља Новака само испред Сампраса него на само чело листе најбољих икада, јер никада нико пре њега није освојио 4 у низу на 3 различите подлоге и са свих 28 победа као Новак. Дакле, Новак је већ сада најбоњи икада без обзира на чињеницу да има неколико тенисера који су освојили више слемова од њега, јер његов "Гренд Слем" је ипак највеће достигнуће у историји тениса.

Sejl Brejl

pre 7 godina

Nije bitno ko je najbolji svi vremena od njih 3. oni su podigli tenis na novi nivo. Jednostavno je uzivancija bila gledati njihove meceve. Steta sto rafa i federer nisu vise na nivou..bas sam pozelio gledati njihove meceve kada su svi u top formi..nadam se vruhnskih meceva u 2017. pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Runzo Analizator

pre 7 godina

Mislim da je upravo ovo razlog sto je Novak krenuo da menja sve u svojoj igri i zivotu. Ishranom je smanjio masu kako bi manje opterecivao zglobove i tetive (za one koji kukaju sto ima manje misica - ne bih da ispadne da pametujem, ali tenis je klasicna fizika: kineticka energija loptice mv2/2 najvise zavisi od kvadrata brzine. Da bi mlatnuo lopticu jako, saopstio joj veliku energiju, ne moras da imas 80kg misica, vec da brzo zamahnes reketom, sto niposto nije linearno vezano sa masom), onda ocigledna promena taktike, sto se videlo u finalu (sa sto manje razmena - cesci izlasci na mrezu = krace vreme na terenu = brzi oporavak) i, na kraju, otkazivanje svih nebitnih turnira radi fokusa na one najvece (realno, sem Katara kao uvoda u AO ne treba mu nista vise osim mastersa i slemova - MOZDA Dubai da ne bi pravio predugu pauzu, a mozda cak ni to: prosle godine odigrao je jedan i po mec, znaci kao da nije ni igrao, pa je vezao 2 mastersa na betonu). Mislim da sve sto je uradio ima logike i da je na najboljem putu da "traje" duze od obojice velikih rivala - videcemo da li je uopste moguce.

sa

pre 7 godina

Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
(?, 8. januar 2017 18:31

Opet vrhunsko nepoznavanje sporta uopste. Ti se bas istices svojim glupostima. Minimizirati svaku titulu Novaka Djokovica dovelo te je da lupas neverovatne gluposti. Vrhunac tvojih nebuloza je da masterse osvajaju oni koji ne mogu GS. O starcima i povredjenima da ne pricam. Koja je konkurencija najjaca u istoriji ? Pa do toga bi doslo i dete od 7 godina prostim prebrojavanjima titula koji su osvojili igraci iz kog doba.

zoran

pre 7 godina

Ne znam odakle ovo 'najbolji sportista u istoriji Srbije'
Meni je najbolji u istoriji sportista Dragan Dzajic.
Dzajic je skroman covek i nece da istice ali mi iz tog vremena znamo kakav je bio.

antiDebil

pre 7 godina

?
Sampras je igrao u dosta goroj konkurenciji cak i od Federerove, 90te suuu najlosije godine u istoriji tenisa, a Djokovic je najuspesniji igtac zlatne ere tenisa.
Djokovic ima 6 AO i RG to znaci da je na 2 GS neuporedivo uspesniji od Sanprasa, Sampras nikada nije igrao finale RG ,Djokovic je dosta bolji igrac od Samprasa, na tvoju zalost !

?

pre 7 godina

@cofi008
Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.

?

pre 7 godina

@Teniski ekspert od 2011
Za razliku od Djokovica koji titule skuplja na legendarnim turnirimas kakvi u Doha i Srbija Open, Federer i Nadal su ih skupljali na GS i Olimpijadama. Tako da ipak ostaje 17-12 i 14-12.

Oz

pre 7 godina

@? Sta je s mozgom veliki strucnjace,ako ne znas udji na google pa ces videti da Federer ima mnogo vise titula na malim turnirima od Novaka....a ovih pet sto mu bezi u GS-a ce da se resi do 2019

Teniski ekspert od 2011

pre 7 godina

S tim da Djokovic vec sada ima vise velikih titula ( Mastersi + GS )
i od Rogera i od Rafe.
Oni su sakupljali titule i po selima, Baselima i Majorkama.

Ivan

pre 7 godina

Federeru skidam kapu, ima 35 godina i ne moze se od njega ocekivati da se bori za nove gs titule, ali Nadal je prebrzo pao, tek mu je 30 godina, godinu stariji od Djokovica, a Novak je za tri klase ispred njega iako su vrsnjaci Nadal deluje kao veteran. Marej i Djokovic su trenutno klasa iznad svih. Apsolutno ne vidim da neko osim Mareja moze da izbaci Djokovica na AO u tri dobijena seta. Bez ikakve pristrasnosti, jednostavno nije realno. Takva je situacija u teniskom vrhu.

cofi008

pre 7 godina

Nadam se da ce finalni poredak kad se bude gledala istorija u tenisu za 5 godina biti upravo, najbolji sa leve na desnu stranu. 1.Novak 2.Rafa 3.Fed. Vec sad su oni najbolji u istoriji. Novak iako nema 14 slemova kao Rafa i Sampras, ima 4 vezana slema...sto ga stavlja ispred Samprasa koji nikad nije osvojio rg. Ima i 30 mastersa..19 vise od Samprasa, tako da su stvari jasne.

Obojica i Nole i Rafa imaju tu sansu da prestignu Feda koji je trenutno prvi...Nole iako ima 5 slemova manje od Feda ima po mom misljenju vecu sansu od Rafe da ga prestigne..ali nikad ne otpisujte i "Bika sa Majorke." A ni starog Feda od stotinu ljeta..koji ce izgleda u penziju odnah nakon pomenutih mladjih kolega..

Bitka za GOAT-a se svakako nece odluciti u jednoj sezoni nego u narednim sezonama koje slede.. Drago mi je sto zivim u najuzbudljivije vreme sto se tenisa tice i sto je u tom vremenu Srbin jedan od najboljih ako ne i najbolji.

Mnogo bih voleo kada bi Nole ovu sezonu poceo standardno.. slemom na AO

ASD

pre 7 godina

Federer i Novak su normalno napredovali, a Nadalu je neko utuvio u glavu da bude do 25 bolji od Federera. Ne ide, sto se vidi tek sada. Bitno da ima vise pobeda u medjusobnim duelima, a za zdravlje vec ima para za lecenje...

PFC

pre 7 godina

Neverovatno.
Danasnji svetski broj jedan ima toliko trofeja u 29. godini koliko su ova trojica imali dok su bili tinejdzeri.
Velika cetvorka??? Kako da ne. Samo trio fantastikus.

GM

pre 7 godina

Noleta mora da motivise cinjenica da ima pozitivan skor protiv dvojice velikih rivala i zato 'ne treba' da dopusti da 'prolaznici' imaju svoje momente i uzimaju trofeje koji njemu pripadaju samo kada bi igrao na svom nivou.

shawne

pre 7 godina

Bas sam razmisljao o ovome pre neki dan.. Kontam da Novak rapidno menja neke stvari u svom trenutnom trenaznom procesu najvise zbog ovoga. Nakon 30-te svi su stali. Kontam da Djokovic zeli i tu granicu da pomeri i da osvoji vise turnira nego bilo ko u periodu od 30-te do 34. Zato i to smanjenje kilaze.. verovatno ce jos nekih stvari da se odrekne kao sto se odrekao i Bekera, a najvise iz razloga sto ako nastavi da radi isto kao i do sad procice kao i svi ostali pre njega.

antiDebil

pre 7 godina

Ne moze to da se racuna po kalendaru, vec samo po teniskoj sezoni. Federer je pre tacno 6 godina osvojio 67.turnir i 6 godina je stariji, Nadal je pre tacno godinu dana imao 67 titula, dakle tu se poklapaju a tu 67. je Nadal osvojio par meseci ranije.
Skor u finalima Djokovic 67-29, Nadal 67-32, Federer 67-28...Rodja je 68 osvojio tek u Bazelu a i 2011. je ta sezona gde je Novak otisao na nivo vise i napravio je lom na vrhu, takav se sada ne nadzire i vec za godinu dana ce ove brojke biti drasticno u Djokovicevu korist !

Mairon

pre 7 godina

@Apsolutno ne vidim da neko osim Mareja moze da izbaci Djokovica na AO u tri dobijena seta.

Vavrinka je više puta pokazao da može da dobija Đokovića na slemovima, i čak je opasniji po Novaka nego Mari (na slemovima), tako govore rezultati. Bez obzira u kakvoj je formi, Vavrinka je uvek opasan na slemovima.

GM

pre 7 godina

Noleta mora da motivise cinjenica da ima pozitivan skor protiv dvojice velikih rivala i zato 'ne treba' da dopusti da 'prolaznici' imaju svoje momente i uzimaju trofeje koji njemu pripadaju samo kada bi igrao na svom nivou.

Ivan

pre 7 godina

Federeru skidam kapu, ima 35 godina i ne moze se od njega ocekivati da se bori za nove gs titule, ali Nadal je prebrzo pao, tek mu je 30 godina, godinu stariji od Djokovica, a Novak je za tri klase ispred njega iako su vrsnjaci Nadal deluje kao veteran. Marej i Djokovic su trenutno klasa iznad svih. Apsolutno ne vidim da neko osim Mareja moze da izbaci Djokovica na AO u tri dobijena seta. Bez ikakve pristrasnosti, jednostavno nije realno. Takva je situacija u teniskom vrhu.

PFC

pre 7 godina

Neverovatno.
Danasnji svetski broj jedan ima toliko trofeja u 29. godini koliko su ova trojica imali dok su bili tinejdzeri.
Velika cetvorka??? Kako da ne. Samo trio fantastikus.

cofi008

pre 7 godina

Nadam se da ce finalni poredak kad se bude gledala istorija u tenisu za 5 godina biti upravo, najbolji sa leve na desnu stranu. 1.Novak 2.Rafa 3.Fed. Vec sad su oni najbolji u istoriji. Novak iako nema 14 slemova kao Rafa i Sampras, ima 4 vezana slema...sto ga stavlja ispred Samprasa koji nikad nije osvojio rg. Ima i 30 mastersa..19 vise od Samprasa, tako da su stvari jasne.

Obojica i Nole i Rafa imaju tu sansu da prestignu Feda koji je trenutno prvi...Nole iako ima 5 slemova manje od Feda ima po mom misljenju vecu sansu od Rafe da ga prestigne..ali nikad ne otpisujte i "Bika sa Majorke." A ni starog Feda od stotinu ljeta..koji ce izgleda u penziju odnah nakon pomenutih mladjih kolega..

Bitka za GOAT-a se svakako nece odluciti u jednoj sezoni nego u narednim sezonama koje slede.. Drago mi je sto zivim u najuzbudljivije vreme sto se tenisa tice i sto je u tom vremenu Srbin jedan od najboljih ako ne i najbolji.

Mnogo bih voleo kada bi Nole ovu sezonu poceo standardno.. slemom na AO

Mairon

pre 7 godina

@Apsolutno ne vidim da neko osim Mareja moze da izbaci Djokovica na AO u tri dobijena seta.

Vavrinka je više puta pokazao da može da dobija Đokovića na slemovima, i čak je opasniji po Novaka nego Mari (na slemovima), tako govore rezultati. Bez obzira u kakvoj je formi, Vavrinka je uvek opasan na slemovima.

hehehe

pre 7 godina

Za razliku od Djokovica koji titule skuplja na legendarnim turnirimas kakvi u Doha i Srbija Open, Federer i Nadal su ih skupljali na GS i Olimpijadama. Tako da ipak ostaje 17-12 i 14-12.
(?, 08. januar 2017 18:33)

Ti ne znas brate gde se nalazis. Ne brukaj se

Teniski ekspert od 2011

pre 7 godina

S tim da Djokovic vec sada ima vise velikih titula ( Mastersi + GS )
i od Rogera i od Rafe.
Oni su sakupljali titule i po selima, Baselima i Majorkama.

shawne

pre 7 godina

Bas sam razmisljao o ovome pre neki dan.. Kontam da Novak rapidno menja neke stvari u svom trenutnom trenaznom procesu najvise zbog ovoga. Nakon 30-te svi su stali. Kontam da Djokovic zeli i tu granicu da pomeri i da osvoji vise turnira nego bilo ko u periodu od 30-te do 34. Zato i to smanjenje kilaze.. verovatno ce jos nekih stvari da se odrekne kao sto se odrekao i Bekera, a najvise iz razloga sto ako nastavi da radi isto kao i do sad procice kao i svi ostali pre njega.

antiDebil

pre 7 godina

?
Sampras je igrao u dosta goroj konkurenciji cak i od Federerove, 90te su najlosije godine u istoriji tenisa, a Djokovic je najuspesniji igrac zlatne ere tenisa.
Djokovic ima 6 AO i RG to znaci da je na 2 GS neuporedivo uspesniji od Sanprasa, Sampras nikada nije igrao finale RG ,Djokovic je dosta bolji igrac od Samprasa, na tvoju zalost !

Runzo Analizator

pre 7 godina

Mislim da je upravo ovo razlog sto je Novak krenuo da menja sve u svojoj igri i zivotu. Ishranom je smanjio masu kako bi manje opterecivao zglobove i tetive (za one koji kukaju sto ima manje misica - ne bih da ispadne da pametujem, ali tenis je klasicna fizika: kineticka energija loptice mv2/2 najvise zavisi od kvadrata brzine. Da bi mlatnuo lopticu jako, saopstio joj veliku energiju, ne moras da imas 80kg misica, vec da brzo zamahnes reketom, sto niposto nije linearno vezano sa masom), onda ocigledna promena taktike, sto se videlo u finalu (sa sto manje razmena - cesci izlasci na mrezu = krace vreme na terenu = brzi oporavak) i, na kraju, otkazivanje svih nebitnih turnira radi fokusa na one najvece (realno, sem Katara kao uvoda u AO ne treba mu nista vise osim mastersa i slemova - MOZDA Dubai da ne bi pravio predugu pauzu, a mozda cak ni to: prosle godine odigrao je jedan i po mec, znaci kao da nije ni igrao, pa je vezao 2 mastersa na betonu). Mislim da sve sto je uradio ima logike i da je na najboljem putu da "traje" duze od obojice velikih rivala - videcemo da li je uopste moguce.

antiDebil

pre 7 godina

Ne moze to da se racuna po kalendaru, vec samo po teniskoj sezoni. Federer je pre tacno 6 godina osvojio 67.turnir i 6 godina je stariji, Nadal je pre tacno godinu dana imao 67 titula, dakle tu se poklapaju a tu 67. je Nadal osvojio par meseci ranije.
Skor u finalima Djokovic 67-29, Nadal 67-32, Federer 67-28...Rodja je 68 osvojio tek u Bazelu a i 2011. je ta sezona gde je Novak otisao na nivo vise i napravio je lom na vrhu, takav se sada ne nadzire i vec za godinu dana ce ove brojke biti drasticno u Djokovicevu korist !

Pedja

pre 7 godina

@?
Osvojeni GS,TF,M:
Federer - 47, Djokovic - 47, Nadal - 42.
Osvojeni ATP500, ATP250:
Federer - 41, Djokovic - 20, Nadal - 26.
Ne vidim da je Djokovic osvajao "lake" turnire vise nego ostala dvojica.
A ako te bas interesuje, proveri GOAT listu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit?pref=2&pli=1#gid=0
P.S. Vec ove godine ce Novakovih 12 GS postati Novakovih 14...

Mastoor

pre 7 godina

Nadam se da ce finalni poredak kad se bude gledala istorija u tenisu za 5 godina biti upravo, najbolji sa leve na desnu stranu. 1.Novak 2.Rafa 3.Fed. Vec sad su oni najbolji u istoriji. Novak iako nema 14 slemova kao Rafa i Sampras, ima 4 vezana slema...sto ga stavlja ispred Samprasa koji nikad nije osvojio rg. Ima i 30 mastersa..19 vise od Samprasa, tako da su stvari jasne.

(cofi008, 8. januar 2017 17:55)

Чињеница да је освојио 4 у низу, не ставља Новака само испред Сампраса него на само чело листе најбољих икада, јер никада нико пре њега није освојио 4 у низу на 3 различите подлоге и са свих 28 победа као Новак. Дакле, Новак је већ сада најбоњи икада без обзира на чињеницу да има неколико тенисера који су освојили више слемова од њега, јер његов "Гренд Слем" је ипак највеће достигнуће у историји тениса.

sa

pre 7 godina

Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
(?, 8. januar 2017 18:31

Opet vrhunsko nepoznavanje sporta uopste. Ti se bas istices svojim glupostima. Minimizirati svaku titulu Novaka Djokovica dovelo te je da lupas neverovatne gluposti. Vrhunac tvojih nebuloza je da masterse osvajaju oni koji ne mogu GS. O starcima i povredjenima da ne pricam. Koja je konkurencija najjaca u istoriji ? Pa do toga bi doslo i dete od 7 godina prostim prebrojavanjima titula koji su osvojili igraci iz kog doba.

Big

pre 7 godina

Nikada i nije postojala velika 4... iako su nas britanski mediji i lobisti uveravali godinama u to...

Dok je Marej postao br 1 dva igraca iz tr "cetvorke" su se povukla a u treci je na putu.A to kad je Marej postao br. 1 i koliko ima titula ukupni, ne samo gren -slem.... tu cak nije ni blizu velikoj trojci teniske danasnjice.

RATKO

pre 7 godina

Nole je vec u nekim parametrima najbolji u istoriji, a kad vec uporedjujete onda spomenite Nole slem, masters 1000, niz uzastopnih pobjeda itd. Tu je Nole neprikosnoven i sto je najvaznije JOS IGRAAAA

Sejl Brejl

pre 7 godina

Nije bitno ko je najbolji svi vremena od njih 3. oni su podigli tenis na novi nivo. Jednostavno je uzivancija bila gledati njihove meceve. Steta sto rafa i federer nisu vise na nivou..bas sam pozelio gledati njihove meceve kada su svi u top formi..nadam se vruhnskih meceva u 2017. pozdrav svim ljubiteljima tenisa

ASD

pre 7 godina

Federer i Novak su normalno napredovali, a Nadalu je neko utuvio u glavu da bude do 25 bolji od Federera. Ne ide, sto se vidi tek sada. Bitno da ima vise pobeda u medjusobnim duelima, a za zdravlje vec ima para za lecenje...

hehehe

pre 7 godina

A Mari, sa 29 godina koliko ima trofeja? Ni blizu ove trojke. Steta sto su Nadal I Federer pauzirali I bili van forme, nadam se da ce se sad to popraviti pa da pokazu ovome Skotu gde mu je mesto ( 4. u najboljem slucaju)

Oz

pre 7 godina

@? Sta je s mozgom veliki strucnjace,ako ne znas udji na google pa ces videti da Federer ima mnogo vise titula na malim turnirima od Novaka....a ovih pet sto mu bezi u GS-a ce da se resi do 2019

antiDebil

pre 7 godina

?
Sampras je igrao u dosta goroj konkurenciji cak i od Federerove, 90te suuu najlosije godine u istoriji tenisa, a Djokovic je najuspesniji igtac zlatne ere tenisa.
Djokovic ima 6 AO i RG to znaci da je na 2 GS neuporedivo uspesniji od Sanprasa, Sampras nikada nije igrao finale RG ,Djokovic je dosta bolji igrac od Samprasa, na tvoju zalost !

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
(?, 8. januar 2017 18:31)

Taman sam hteo da ti dam veliki plus za prve dve recenice, a onda vidim da lupas kako je jedan GS vazniji od drugog, da mastersi nisu bitni, i da je "kad sam ja bio mlad bila mnogo jaca konkurencija".

Slazem se da Novak mora osvoji jos GS-ova i da provede jos nedelja na prvom mestu da bi bio i zvanicno NAJUSPESNIJI ikada. Sto se tice NAJBOLJEG ikada, pogotovo poredeci razlicite ere, o tome nema smisla diskutovati posto je to iskljucivo stvar ukusa.

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Nerealno je i glupo praviti paralele medju teniserima iz razlicitih vremena, Borg- Mc Enroe, Becker-Edberg, Sampas-Agasi, sve su to SVEMIR dueli bili u svoje vreme, Nole se upisao u istoriju po nekim parametrima ali je totalno idiotski praviti virtualni duel sa nekim od gore navedenih, njegovo je da se meri sa Nadalom i Rogerom i tu je uspesniji u medjusobnim ,ostaje da vidimo dal ce i u brojkama biti No1 svih vremena!

Dragan

pre 7 godina

VELIKA TROJKA
Nole,Federer,Rafa su za mene tri najbolja tenisera za sva vremena.Novak ima veliku priliku da prestigne rekord od 17 GS koje drzi.za sada cvrsto Fedex, ali iskreno se.nadam da Novak zeli da obori i ovaj rekord, a to ce da bude najkasnije do kraja 2019, pod uslovom da ga sacuva gospod bog ziva i zdrava, i.da zavrsi karijeru sa 18 GS. To ce biti dovoljno za rekord svih vremema
Ziv i zdrav ti nama NOLE bio, pa da se ponosimo sto je srbin broj 1. na svetu.

sasa jokic

pre 7 godina

Runzo@ Mislim da tvoja analiza ima falinki. Nekako si zaboravio na onu masaxubrzanje daje....sta?
Sto je masa manja otpor loptice i vibracije su jace, tako da to direktno utice na opterecenje kostiju i tetiva.
Ako predjemo na brzinu, pa i tu misici igraju glavnu ulogu a ne kilaza. Jel si video nekada mrsavog stometrasa, maratonca verovatno jesi, ali njemu ne treba brzina, nego izdrzljivost. E sad obzirom da tenis trazi brzinu i eksplozivnost onda je 1+1 = snaga, misici, masa (umerena).
Nole mora da "nabaci" 4-5 kila misicne mase, kraj price inace ce krenuti povrede. Pored gore navedenog, misici stite tetive i kosti, jer kada se misici potrose, organizam uzima od tetiva i kostiju.
Kao sto rekoh juce, Nole je 2015 i pocetkom 2016 bio nepobediv, na vegan je krenuo krajem 2015-e, sve je bilo ok dok nije potrosio "zalihe" a onda je krenuo pad. Taj pad ga je kostao toga da vise nije ubedljivo bolji, nego malo bolji od ostalih, a u tom slucaju mnogo drugih faktora igra ulogu....

?

pre 7 godina

@cofi008
Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.

L

pre 7 godina

Ne može bez hvalospevnog prefiksa pa to ti je. Ko može uopšte da upoređuje uspeh svih naših sportista kad su sportovi kojima su se bavili toliko različiti? Otkud to da je Đoković najbolji u istoriji, pa nije jedini u istoriji koji je bio na vrhu svog sporta.

zoran

pre 7 godina

Ne znam odakle ovo 'najbolji sportista u istoriji Srbije'
Meni je najbolji u istoriji sportista Dragan Dzajic.
Dzajic je skroman covek i nece da istice ali mi iz tog vremena znamo kakav je bio.

?

pre 7 godina

@Teniski ekspert od 2011
Za razliku od Djokovica koji titule skuplja na legendarnim turnirimas kakvi u Doha i Srbija Open, Federer i Nadal su ih skupljali na GS i Olimpijadama. Tako da ipak ostaje 17-12 i 14-12.

?

pre 7 godina

@RATKO
Nole slem ne postoji, postoji Serena slem i nije najbolji u istoriji posto postoji covek koji je sva 4 GS osvojio u jednoj sezoni, bez zimske pauze. Masters 1000 ima najvise, tacno, dok nema najduzi niz pobeda, to si ti nesto pomesao.

?

pre 7 godina

@sasa jokic
Streljastvo je sport i to jos olimpijski tako da je tvoje misljenje manje vazno. Mnogo vise vestine potrebno je da precizno gadjas mete nego da prebacujes loptu preko mreze, ali treba imati mozga pa to shvatiti.

srb-IN

pre 7 godina

Streljastvo je sport i to jos olimpijski tako da je tvoje misljenje manje vazno. Mnogo vise vestine potrebno je da precizno gadjas mete nego da prebacujes loptu preko mreze, ali treba imati mozga pa to shvatiti.
(?, 08. januar 2017 23:08)
Zahvaljujemo se na glasu.

Ti ga imaš za izvoz čini mi se.

?

pre 7 godina

@Oz
Dobro i sta si ti dokazao? Ko je rekao da nema? Ima vise manjih titula, a ima vise i najvecih titula, dakle GS. Ima vise ukupno titula, uspesniji teniser, jednostavno. Znam da ti kao svaki bot ocekujes vrhunac karijere posle 30-e ali to malo teze. I te male titule vi botovi sada slavite kao GS, Doha vam postala najvazniji turnir.

?

pre 7 godina

@Teniski ekspert od 2011
Za razliku od Djokovica koji titule skuplja na legendarnim turnirimas kakvi u Doha i Srbija Open, Federer i Nadal su ih skupljali na GS i Olimpijadama. Tako da ipak ostaje 17-12 i 14-12.

zoran

pre 7 godina

Ne znam odakle ovo 'najbolji sportista u istoriji Srbije'
Meni je najbolji u istoriji sportista Dragan Dzajic.
Dzajic je skroman covek i nece da istice ali mi iz tog vremena znamo kakav je bio.

?

pre 7 godina

@cofi008
Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.

?

pre 7 godina

@Oz
Dobro i sta si ti dokazao? Ko je rekao da nema? Ima vise manjih titula, a ima vise i najvecih titula, dakle GS. Ima vise ukupno titula, uspesniji teniser, jednostavno. Znam da ti kao svaki bot ocekujes vrhunac karijere posle 30-e ali to malo teze. I te male titule vi botovi sada slavite kao GS, Doha vam postala najvazniji turnir.

?

pre 7 godina

@RATKO
Nole slem ne postoji, postoji Serena slem i nije najbolji u istoriji posto postoji covek koji je sva 4 GS osvojio u jednoj sezoni, bez zimske pauze. Masters 1000 ima najvise, tacno, dok nema najduzi niz pobeda, to si ti nesto pomesao.

L

pre 7 godina

Ne može bez hvalospevnog prefiksa pa to ti je. Ko može uopšte da upoređuje uspeh svih naših sportista kad su sportovi kojima su se bavili toliko različiti? Otkud to da je Đoković najbolji u istoriji, pa nije jedini u istoriji koji je bio na vrhu svog sporta.

?

pre 7 godina

@sasa jokic
Streljastvo je sport i to jos olimpijski tako da je tvoje misljenje manje vazno. Mnogo vise vestine potrebno je da precizno gadjas mete nego da prebacujes loptu preko mreze, ali treba imati mozga pa to shvatiti.

Teniski ekspert od 2011

pre 7 godina

S tim da Djokovic vec sada ima vise velikih titula ( Mastersi + GS )
i od Rogera i od Rafe.
Oni su sakupljali titule i po selima, Baselima i Majorkama.

Ivan

pre 7 godina

Federeru skidam kapu, ima 35 godina i ne moze se od njega ocekivati da se bori za nove gs titule, ali Nadal je prebrzo pao, tek mu je 30 godina, godinu stariji od Djokovica, a Novak je za tri klase ispred njega iako su vrsnjaci Nadal deluje kao veteran. Marej i Djokovic su trenutno klasa iznad svih. Apsolutno ne vidim da neko osim Mareja moze da izbaci Djokovica na AO u tri dobijena seta. Bez ikakve pristrasnosti, jednostavno nije realno. Takva je situacija u teniskom vrhu.

hehehe

pre 7 godina

Za razliku od Djokovica koji titule skuplja na legendarnim turnirimas kakvi u Doha i Srbija Open, Federer i Nadal su ih skupljali na GS i Olimpijadama. Tako da ipak ostaje 17-12 i 14-12.
(?, 08. januar 2017 18:33)

Ti ne znas brate gde se nalazis. Ne brukaj se

sasa jokic

pre 7 godina

Runzo@ Mislim da tvoja analiza ima falinki. Nekako si zaboravio na onu masaxubrzanje daje....sta?
Sto je masa manja otpor loptice i vibracije su jace, tako da to direktno utice na opterecenje kostiju i tetiva.
Ako predjemo na brzinu, pa i tu misici igraju glavnu ulogu a ne kilaza. Jel si video nekada mrsavog stometrasa, maratonca verovatno jesi, ali njemu ne treba brzina, nego izdrzljivost. E sad obzirom da tenis trazi brzinu i eksplozivnost onda je 1+1 = snaga, misici, masa (umerena).
Nole mora da "nabaci" 4-5 kila misicne mase, kraj price inace ce krenuti povrede. Pored gore navedenog, misici stite tetive i kosti, jer kada se misici potrose, organizam uzima od tetiva i kostiju.
Kao sto rekoh juce, Nole je 2015 i pocetkom 2016 bio nepobediv, na vegan je krenuo krajem 2015-e, sve je bilo ok dok nije potrosio "zalihe" a onda je krenuo pad. Taj pad ga je kostao toga da vise nije ubedljivo bolji, nego malo bolji od ostalih, a u tom slucaju mnogo drugih faktora igra ulogu....

cofi008

pre 7 godina

Nadam se da ce finalni poredak kad se bude gledala istorija u tenisu za 5 godina biti upravo, najbolji sa leve na desnu stranu. 1.Novak 2.Rafa 3.Fed. Vec sad su oni najbolji u istoriji. Novak iako nema 14 slemova kao Rafa i Sampras, ima 4 vezana slema...sto ga stavlja ispred Samprasa koji nikad nije osvojio rg. Ima i 30 mastersa..19 vise od Samprasa, tako da su stvari jasne.

Obojica i Nole i Rafa imaju tu sansu da prestignu Feda koji je trenutno prvi...Nole iako ima 5 slemova manje od Feda ima po mom misljenju vecu sansu od Rafe da ga prestigne..ali nikad ne otpisujte i "Bika sa Majorke." A ni starog Feda od stotinu ljeta..koji ce izgleda u penziju odnah nakon pomenutih mladjih kolega..

Bitka za GOAT-a se svakako nece odluciti u jednoj sezoni nego u narednim sezonama koje slede.. Drago mi je sto zivim u najuzbudljivije vreme sto se tenisa tice i sto je u tom vremenu Srbin jedan od najboljih ako ne i najbolji.

Mnogo bih voleo kada bi Nole ovu sezonu poceo standardno.. slemom na AO

Mastoor

pre 7 godina

Nadam se da ce finalni poredak kad se bude gledala istorija u tenisu za 5 godina biti upravo, najbolji sa leve na desnu stranu. 1.Novak 2.Rafa 3.Fed. Vec sad su oni najbolji u istoriji. Novak iako nema 14 slemova kao Rafa i Sampras, ima 4 vezana slema...sto ga stavlja ispred Samprasa koji nikad nije osvojio rg. Ima i 30 mastersa..19 vise od Samprasa, tako da su stvari jasne.

(cofi008, 8. januar 2017 17:55)

Чињеница да је освојио 4 у низу, не ставља Новака само испред Сампраса него на само чело листе најбољих икада, јер никада нико пре њега није освојио 4 у низу на 3 различите подлоге и са свих 28 победа као Новак. Дакле, Новак је већ сада најбоњи икада без обзира на чињеницу да има неколико тенисера који су освојили више слемова од њега, јер његов "Гренд Слем" је ипак највеће достигнуће у историји тениса.

PFC

pre 7 godina

Neverovatno.
Danasnji svetski broj jedan ima toliko trofeja u 29. godini koliko su ova trojica imali dok su bili tinejdzeri.
Velika cetvorka??? Kako da ne. Samo trio fantastikus.

shawne

pre 7 godina

Bas sam razmisljao o ovome pre neki dan.. Kontam da Novak rapidno menja neke stvari u svom trenutnom trenaznom procesu najvise zbog ovoga. Nakon 30-te svi su stali. Kontam da Djokovic zeli i tu granicu da pomeri i da osvoji vise turnira nego bilo ko u periodu od 30-te do 34. Zato i to smanjenje kilaze.. verovatno ce jos nekih stvari da se odrekne kao sto se odrekao i Bekera, a najvise iz razloga sto ako nastavi da radi isto kao i do sad procice kao i svi ostali pre njega.

hehehe

pre 7 godina

A Mari, sa 29 godina koliko ima trofeja? Ni blizu ove trojke. Steta sto su Nadal I Federer pauzirali I bili van forme, nadam se da ce se sad to popraviti pa da pokazu ovome Skotu gde mu je mesto ( 4. u najboljem slucaju)

GM

pre 7 godina

Noleta mora da motivise cinjenica da ima pozitivan skor protiv dvojice velikih rivala i zato 'ne treba' da dopusti da 'prolaznici' imaju svoje momente i uzimaju trofeje koji njemu pripadaju samo kada bi igrao na svom nivou.

antiDebil

pre 7 godina

Ne moze to da se racuna po kalendaru, vec samo po teniskoj sezoni. Federer je pre tacno 6 godina osvojio 67.turnir i 6 godina je stariji, Nadal je pre tacno godinu dana imao 67 titula, dakle tu se poklapaju a tu 67. je Nadal osvojio par meseci ranije.
Skor u finalima Djokovic 67-29, Nadal 67-32, Federer 67-28...Rodja je 68 osvojio tek u Bazelu a i 2011. je ta sezona gde je Novak otisao na nivo vise i napravio je lom na vrhu, takav se sada ne nadzire i vec za godinu dana ce ove brojke biti drasticno u Djokovicevu korist !

Big

pre 7 godina

Nikada i nije postojala velika 4... iako su nas britanski mediji i lobisti uveravali godinama u to...

Dok je Marej postao br 1 dva igraca iz tr "cetvorke" su se povukla a u treci je na putu.A to kad je Marej postao br. 1 i koliko ima titula ukupni, ne samo gren -slem.... tu cak nije ni blizu velikoj trojci teniske danasnjice.

antiDebil

pre 7 godina

?
Sampras je igrao u dosta goroj konkurenciji cak i od Federerove, 90te su najlosije godine u istoriji tenisa, a Djokovic je najuspesniji igrac zlatne ere tenisa.
Djokovic ima 6 AO i RG to znaci da je na 2 GS neuporedivo uspesniji od Sanprasa, Sampras nikada nije igrao finale RG ,Djokovic je dosta bolji igrac od Samprasa, na tvoju zalost !

ASD

pre 7 godina

Federer i Novak su normalno napredovali, a Nadalu je neko utuvio u glavu da bude do 25 bolji od Federera. Ne ide, sto se vidi tek sada. Bitno da ima vise pobeda u medjusobnim duelima, a za zdravlje vec ima para za lecenje...

Oz

pre 7 godina

@? Sta je s mozgom veliki strucnjace,ako ne znas udji na google pa ces videti da Federer ima mnogo vise titula na malim turnirima od Novaka....a ovih pet sto mu bezi u GS-a ce da se resi do 2019

antiDebil

pre 7 godina

?
Sampras je igrao u dosta goroj konkurenciji cak i od Federerove, 90te suuu najlosije godine u istoriji tenisa, a Djokovic je najuspesniji igtac zlatne ere tenisa.
Djokovic ima 6 AO i RG to znaci da je na 2 GS neuporedivo uspesniji od Sanprasa, Sampras nikada nije igrao finale RG ,Djokovic je dosta bolji igrac od Samprasa, na tvoju zalost !

Mairon

pre 7 godina

@Apsolutno ne vidim da neko osim Mareja moze da izbaci Djokovica na AO u tri dobijena seta.

Vavrinka je više puta pokazao da može da dobija Đokovića na slemovima, i čak je opasniji po Novaka nego Mari (na slemovima), tako govore rezultati. Bez obzira u kakvoj je formi, Vavrinka je uvek opasan na slemovima.

RATKO

pre 7 godina

Nole je vec u nekim parametrima najbolji u istoriji, a kad vec uporedjujete onda spomenite Nole slem, masters 1000, niz uzastopnih pobjeda itd. Tu je Nole neprikosnoven i sto je najvaznije JOS IGRAAAA

Pedja

pre 7 godina

@?
Osvojeni GS,TF,M:
Federer - 47, Djokovic - 47, Nadal - 42.
Osvojeni ATP500, ATP250:
Federer - 41, Djokovic - 20, Nadal - 26.
Ne vidim da je Djokovic osvajao "lake" turnire vise nego ostala dvojica.
A ako te bas interesuje, proveri GOAT listu:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/tiBxH5i8d26G_gqEg9bqFyQ/edit?pref=2&pli=1#gid=0
P.S. Vec ove godine ce Novakovih 12 GS postati Novakovih 14...

sa

pre 7 godina

Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
(?, 8. januar 2017 18:31

Opet vrhunsko nepoznavanje sporta uopste. Ti se bas istices svojim glupostima. Minimizirati svaku titulu Novaka Djokovica dovelo te je da lupas neverovatne gluposti. Vrhunac tvojih nebuloza je da masterse osvajaju oni koji ne mogu GS. O starcima i povredjenima da ne pricam. Koja je konkurencija najjaca u istoriji ? Pa do toga bi doslo i dete od 7 godina prostim prebrojavanjima titula koji su osvojili igraci iz kog doba.

Runzo Analizator

pre 7 godina

Mislim da je upravo ovo razlog sto je Novak krenuo da menja sve u svojoj igri i zivotu. Ishranom je smanjio masu kako bi manje opterecivao zglobove i tetive (za one koji kukaju sto ima manje misica - ne bih da ispadne da pametujem, ali tenis je klasicna fizika: kineticka energija loptice mv2/2 najvise zavisi od kvadrata brzine. Da bi mlatnuo lopticu jako, saopstio joj veliku energiju, ne moras da imas 80kg misica, vec da brzo zamahnes reketom, sto niposto nije linearno vezano sa masom), onda ocigledna promena taktike, sto se videlo u finalu (sa sto manje razmena - cesci izlasci na mrezu = krace vreme na terenu = brzi oporavak) i, na kraju, otkazivanje svih nebitnih turnira radi fokusa na one najvece (realno, sem Katara kao uvoda u AO ne treba mu nista vise osim mastersa i slemova - MOZDA Dubai da ne bi pravio predugu pauzu, a mozda cak ni to: prosle godine odigrao je jedan i po mec, znaci kao da nije ni igrao, pa je vezao 2 mastersa na betonu). Mislim da sve sto je uradio ima logike i da je na najboljem putu da "traje" duze od obojice velikih rivala - videcemo da li je uopste moguce.

Dragan

pre 7 godina

VELIKA TROJKA
Nole,Federer,Rafa su za mene tri najbolja tenisera za sva vremena.Novak ima veliku priliku da prestigne rekord od 17 GS koje drzi.za sada cvrsto Fedex, ali iskreno se.nadam da Novak zeli da obori i ovaj rekord, a to ce da bude najkasnije do kraja 2019, pod uslovom da ga sacuva gospod bog ziva i zdrava, i.da zavrsi karijeru sa 18 GS. To ce biti dovoljno za rekord svih vremema
Ziv i zdrav ti nama NOLE bio, pa da se ponosimo sto je srbin broj 1. na svetu.

Sejl Brejl

pre 7 godina

Nije bitno ko je najbolji svi vremena od njih 3. oni su podigli tenis na novi nivo. Jednostavno je uzivancija bila gledati njihove meceve. Steta sto rafa i federer nisu vise na nivou..bas sam pozelio gledati njihove meceve kada su svi u top formi..nadam se vruhnskih meceva u 2017. pozdrav svim ljubiteljima tenisa

Djordje Stanojevic

pre 7 godina

Nerealno je i glupo praviti paralele medju teniserima iz razlicitih vremena, Borg- Mc Enroe, Becker-Edberg, Sampas-Agasi, sve su to SVEMIR dueli bili u svoje vreme, Nole se upisao u istoriju po nekim parametrima ali je totalno idiotski praviti virtualni duel sa nekim od gore navedenih, njegovo je da se meri sa Nadalom i Rogerom i tu je uspesniji u medjusobnim ,ostaje da vidimo dal ce i u brojkama biti No1 svih vremena!

Pozdrav iz Toronta

pre 7 godina

Sampras ima 14 GS, Djokovic 12 i nikog ne zanima koliko ih je osvojio u nizu. Ima Sampras i 50 nedelja vise na prvom mestu, sto si onako zgodno preskocio. Uz to, Sampras ima 7 Vimbldona i 5 US Opena sto znaci da je na 2 od 4 GS MNOGO uspesniji od Djokovica, ima olimpijske medalje koje su ipak vaznije od nekih Mastersa koje su oduvek osvajali ne najbolji, nego oni koji ne mogu da osvajaju GS. I uz sve to, Sampras nije igrao u oonkurenciji staraca i povredjenih, nego u najjacoj konkurenciji u istoriji tenisa.
(?, 8. januar 2017 18:31)

Taman sam hteo da ti dam veliki plus za prve dve recenice, a onda vidim da lupas kako je jedan GS vazniji od drugog, da mastersi nisu bitni, i da je "kad sam ja bio mlad bila mnogo jaca konkurencija".

Slazem se da Novak mora osvoji jos GS-ova i da provede jos nedelja na prvom mestu da bi bio i zvanicno NAJUSPESNIJI ikada. Sto se tice NAJBOLJEG ikada, pogotovo poredeci razlicite ere, o tome nema smisla diskutovati posto je to iskljucivo stvar ukusa.

srb-IN

pre 7 godina

Streljastvo je sport i to jos olimpijski tako da je tvoje misljenje manje vazno. Mnogo vise vestine potrebno je da precizno gadjas mete nego da prebacujes loptu preko mreze, ali treba imati mozga pa to shvatiti.
(?, 08. januar 2017 23:08)
Zahvaljujemo se na glasu.

Ti ga imaš za izvoz čini mi se.