Subota, 05.11.2016.

10:46

Đoković: Mari zaslužuje prvo mesto

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da Britanac Endi Mari zaslužuje da postane prvi reket sveta.

Izvor: MN

Ðokoviæ: Mari zaslužuje prvo mesto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

245 Komentari

Sortiraj po:

milica

pre 7 godina

A, da nije u pitanju neki malignitet, pa svi ovde gresimo dusu? Samo to bi mogao biti realan razlog da smrsavi u terapijske svrhe?!

Dežurni filozof

pre 7 godina

Noletu je bolje da je oženio Šarapovu nego ovu svetu Jelenu Vegunsku što mu za njegove rođene pare ispira mozak vegetarijanstvom i meditacijom.

IBJ

pre 7 godina

Čitam ove jadne komentare... nije ni čudo što je Srbija u blatu do ušiju. Tu se uspeh ne prašta, samo hokus-pokus, laž i opsenarstvo.

bucika

pre 7 godina

Raonic predao bez borbe?! Bezveze... kao da mu je namerno poklonio prvo mesto. Pa ok, nek mu je sa srecom...I Mareju i Milosu.
A najvise Novaku...

MarMar

pre 7 godina

Da li je moguce da nema nijednog normalnog komentara!? Zar smo mi, Noletovi, jedva docekali da ne bude vise prvi? Danas da (ne daj boze) zavrsi karijeru, vec je previse uradio. Za koga bismo navijali da nije bilo Noleta svih ovih godina?

Roki

pre 7 godina

Ima tu nešto sto mi jos neznamo ,mislim na Novakovu igru i pristup tenisu.Secam se dočeka u bgd posle prvog osvajanja WB i njegovog govora na bini da ovo nije kraj već početak jedne dominacije u svetskom tenisu,tu energiju vise nema ni taj osmeh ,ni to radovanje tipa cepanje majice a sada deli srce publici,ne kažem da treba da bude divljak ali ovo sa srcem je za devojcice.Udri muski budi musko i neka se vrati stari Nole,ovog neka zaključa u podrum

nex

pre 7 godina

Bitno da ga je onaj guru naucio da siri ljubav,bere cvece i voli sve oko sebe,pa sad kad ga deru svi od 5. do 25. mesta,on se samo smeje blazeno ko Mona Liza. Sta bi s tobim,crni Nole. Nemas snage ni 40% od one tvoje prave. Ti kao da si prebacivao rukometnu loptu a Cilic tenisku.

Madjo

pre 7 godina

A šta ti se to dogodilo Novače, pa moraš što pre iz toga da izvučeš pouke, a nikako to da se desi? Prestani da pričaš okolo naokolo i kaži direktno šta se dešava.

Delije Čikago

pre 7 godina

Ne čitaj srpski sine ove izdajice koji bi prodali i rođenu majku, Delije Čikago su uvek uz tebe i kad završiš karijeru, volimo te, podrška kad je najteže.

Panta pitu

pre 7 godina

Pa ako je Novak predao Wimbledon zbog para, onda je to sportski kriminal. Onda je Djokara nečasan čovek, i svakako nedostojan vaseg divljenja!

Steta

pre 7 godina

Ne mozes da znas koliko ti nesto znaci sve dok ga ne izgubis.Stvarno mi je krivo zbog gubitka ATP 1.Nole je veliki igrac bas kao i Federer,Sampras itd. Vratice se Nole jos jaci,verujem da je ovo prelazni krizni period a marej nije zasluzio ATP 1.Nole Legendaaa.

Aleksandar I

pre 7 godina

Evo i ja da napisem u vezi ovoga svega oko Novaka...On je uradio i osvojio mnogo u tenisu(nadao sam se da ce prestici Federera).Gledao sam skoro sve njegove ne zadnjih pet vec skoro svih deset godina, nervirao se i radovao...Postujem sta god odluci da radi ubuduce, ali ja stvarno ne mogu vise da ga gledam...jel ja kad god koji sport gledam nerviram se kao da je to zadnji mec ili utakmica..Ako primetim da se Novak vraca sa zeljom da opobedjuje a ne samo da uziva u tenisu vraticu se i ja(mislio sam da ovo necu nikada napisati).
Mislim da bi se ja povukao iz tenisa ali ok svako bira svoj put.Hvala ti Novace na svim pobedama i nek ti je sa srecom u daljem zivotu...

Pedja

pre 7 godina

Ne razumem ljude kojima smetaju negativni komentari. Pa ovo je prostor za komentare. Komentar ako je negativan ne uključuje mržnju po automatizmu. To je samo reakcija na ono što se dešava sa Novakom. Krize su sastavni deo sporta. Ne može se uvek biti u top formi. Novak je i ranije imao krize i pad forme, ali je dolazio do polufinala ili finala. Sad se dešava nešto drugo. Rano ispao na vimbldonu, u monte karlu, na olimpijadi, šangaju, parizu. Preskočio sinsinati, peking. Sa 29 god nije motivisan da igra (da ide na posao). Kaže da mu tenis nije više prioritet već porodica. Pa zar se ne podrazumeva da je porodica prioritet? Zar to treba isticati? Novak je potrošio svu mišićnu masu. Verovatno zbog toga ne može ni da trenira, samim tim ni da pruži ozbiljne partije na turnirima. Uplovio je u nešto što može životno da ga ugrozi. Teško da može nešto da uradi u tenisu. Sunovrat kojem se približava može da ima negativne psihološke posledice. Zbog zdravlja bi bilo najpametnije da se povuče što pre. Želim mu svu sreću u životu!

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

lako je komentarisati negativno najuspesnijeg Srbina u poslednjih 100 godina dok sedis u fotelji,prduckas i mastis tastaturu.
(Lazar, 05. novembar 2016 14:36)

Najuspesniji Srbin u poslednjih 100 godina? Znanje ti je vrlo siromasno.

Miki

pre 7 godina

Djokovic ima tesku povredu lakta koja se jako tesko leci. I moze vrlo verovatno da se povuce iz tenisa vec sledece godine. Nema veze ni meso ni gluten ni nedostatak ambicije. Njegovo trenutno stanje je iskljucivo zbog povrede lakta.

Baxuz

pre 7 godina

Zaradio je 100.000.000$ Ja bi se sa tim parama penzionisao i otisao u Bangkog da orgijam dok ne crknem. Koga bre sa tim parama boli uvo za tenis.

Nikola

pre 7 godina

I dalje cekam da mi neko objasni po kom gramatickom pravilu coveka zovete "Nolo"?
(Siri, 5. novembar 2016 14:46)

Ma nije to nikakvo gramaticko pravilo. U pitanju je srpski jezik iz okoline, iz Hrvatske, Bosne...malo izmenjen...vremenom nazvan hrvatskim, a pre oko 20 godina nastade i neki bosnjacki srpski jezik. Zato se ubuduce nicemu vise ne treba cuditi, a pogotovu ne ocekivati da se neko sa tih podrucja drzi gramatickih pravila srpskog jezika. Previse je to za njih. Oni su srecni da uopste imaju neki jezik, kojim mogu da se artikulisu.

mufljuz

pre 7 godina

"Đoković: Mari zaslužuje prvo mesto"
Umesto da siris ljubav i mir, bolje da si pogledao danasnji mec Izner-Cilic. Imao bi sta da naucis.

realista

pre 7 godina

Novače obećanje koje si Dao sebi nisi ispunio.Zato začni igrati za malog Novaka od pre25 Godina i tada ćeš naći mir koji trebaš.

Djuka

pre 7 godina

Iako znam da cu naici na lavinu kritika, reci cu sledece: Veoma postujem sve sto je Nole postigao, i boljeg ambasadora nemamo, ali...ovakav pad u igri, izgovori i slicno..podseca na Nadalov pad u igri..tj.prestanak koriscenja nekog stimulansa...oni znaju kog... Svejedno, mesto u istoriji je obezbedio...sad je red na druge..tako to funkcionise u svetu Velikog Brata...

Milan

pre 7 godina

Nole brines me, ovo sto izgovaras izgleda kao da su ti platilli da ovom ludaku Mareju predas prvo mesto, sve su ovo veoma cudne okolnosti koje ukazuju na to....

Viki

pre 7 godina

Nole molim te ne radi ovo to sam ja isto uradila u tvojim godinama odjednom sam izgubila interesovanje za posao koji sam do tad obozavala misleci da je porodica sve sto mi treba,ali vremenom shvatis da te ispunjava i to sto sam bacila pod noge.Sada se kajem sto sam sve to dozvolila i zivim sa osecajem krivice tolike godine i jedan deo mene vise ne postoji.Znam da imas novca za razliku od mene i mnogih drugih,ali veruj mi nije to to.Veliki pozdrav i hvala na svemu

DEDA PERA

pre 7 godina

Odgovor na njegovu slabu '? igru!Ono što mora da bude,mora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasho, 5. novembar 2016 12:05)

Bas tako. I onaj Vimbldon i ovo, sve jasno cak i najnaivnijem.

Domaćin

pre 7 godina

Navijali ste za njega, noćima niste spavali, išli mrtvi umorni na posao, pili bensedine... Eto kako vam se odužio! Prodao vas je sve za šaku čija bobica i malo meditacije, a onako usput se i vere odrekao. Prestanite da trošite svoje vreme i svoj život na ovog sektaša, pogledajte u prazan frižider i razmislite kako da ga napunite jer se nećete leba najesti ni od Nola pobednika ni od Nola luzera!

Goran Oslo

pre 7 godina

Sto nisi nasao covece kao svi drugi sportisti neku manekenku, intelektualke iscrpljuju.
Ovde nesto nije uredu bio si pre pola godine vrh vrhova niko ti nije mogao nista a sada ne vidimo ni senku od tebe ovde nesto nije uredu.
Ili je do tebe ili tvoje lepse polovine ili do Pjera?
I prestani da jedes te trave, pre mrsav si i u ime boga nadji nekoga ko ce da te nauci da serviras covece servis ti je katastrofa.

Crni Grga iz Mokroga Luga

pre 7 godina

Eto, ako ti Novače kažeš da Marej zaslužuje prvo mesto - želja ti se ispunila! Marej je bez borbe ušao u finale i samim time od tebe je preoteo poziciju svetski broj 1. Ako je tebi to svejedno, onda je meni pogotovo, jer mi ništa to ne ide ni u džep ni iz džepa.

pakleni

pre 7 godina

Evo samo čekam da Novak izgubi još par mečeva pa ga počnete častiti sa ''Nole ustašo''!
Novak možda i jest u krizi već neko vrijeme, ali to ne znači da i dalje nije najbolji tenisač na svijetu. Pa šta ako ga je ovaj naš dobio (konačno)!? Pa šta ako izgubi prvo mjesto!? Big deal! Neće on postati ništa manje vrijedan zbog toga.

Malo više poštovanja prema čovjeku koji se krvavo naradi svakog dana!
(I to vam piše tip koji ga baš i ne simpatizira previše poradi onih njegovih fora kad mu nejde).

Doca

pre 7 godina

Ej bre....ne foliraj više. Ko normalan trsi sve sa 6-2 i onda odjednom 'nemam želju...'. To je ne moguće mali. Srbi trenutno pate zbog tebe ali bićeš opet n1 kada se oni zadovolje.

Dusan

pre 7 godina

Ma to je u redu, nego kako je Pjer?
(dosledan, 5. novembar 2016 14:58)

I nisi bas dosledan,pitaj i za drugog psa zove se Tesla.Osobi koja svom psu da ime po nasem genijalnom naucniku zelim da nikada vise ne bude prvi.

milos

pre 7 godina

sta reci a ne zaplakati,ovo je dokaz da se rad isplati,covek je igrao svaki turnir cim je video da moze da stigne nola,a djokovic je odmarao nije ni cudo sto je neko za koga sam mislio da nikad nece biti broj jedan,jer je smesan za ovu veliku trojku

kobaya

pre 7 godina

Šta ima da ga zaslužuje, prvo mora da ga osvoji! Mani se Dalaj Lame u sportu i udaraj tim reketom ako još uvek želiš da igraš tenis.

Toni

pre 7 godina

(menađer, 5. novembar 2016 11:11)

Niko ne dolazi slučajno na prvo mjesto, a još manje slučajno na istom ostaje više od 200 sedmica, kao što se ne osvaja slučajno LŠ ili olimpijska medalja. Malo više poštovanja za vrhunske rezultate, o kome god da se radi.

Samo joga, prokelj i caj

pre 7 godina

Od coveka koji je 2007. izjavio posle ubedljivog poraza od Nadala da niko nije nepobediv, smejali su mu se na konferenciji za stampu! A posle par godina Nadal i Federer su mu postali glavne musterije, kao dezerti na turnirima, najsladji mecevi. A danas? Zvuci kao najveci gubitnik koji je izgubio veru u sebe. Ako njegova zena nema veze sa ovim ja sam Spajdermen.

Sirimo ljubav...

Mrki

pre 7 godina

Citiraću mog kolegu sa posla.

Od kada sam prestao da jedem meso, boli me k... za sve. I za ribe me boli... baš mi je dobro...

Ne bih da budem grub, ali jedno je gluten(i sam imam problem sa nekim vrstama ugljenih hidrata), a drugo je nedostatak adrenalina koje meso NEKAKO donosi sa sobom.

U sportu je taj adrenalin, nekada presudan za onaj pravi sportski bezobrazluk, a toga sada baš fali u njegovoj igri.

Budi ti srećan, smiren i u ravnoteži sa svim mogućim talasima, svemirima, porodicom, prijateljima i neprijateljima, ali kada izađeš na teren hoću da bljuješ vatru.

Košarkaški rečeno, neću da polažeš loptu, hoću da zakucaš i da to boli onoga sa druge strane, a posle se pokaj svemiru i traži ravnotežu kakvu hoćeš.

Ili batali sve, pa se vidimo u nekom drugom životu...

anica

pre 7 godina

Ljuta sam Nole na sebe sto sam te ovoliko zavolela..da bi mi udario samar na kukavicki nacin...I meni I svima koji smo te volelii bodrili sve ovo vreme. Porazi su sastavni deo zivota, losa igra...sve je to normalno. Ako mozes da kazes sta ti je? Molim te prestani vise da se foliras..I budi ono sto si bio ili idi u penziju. Patetika I laz nikom dobro nije donela...ako nisi sposoban da zivis realno onda nemoj daviti ljude sa glupostima. Sta.se desilo samo ti znas..ali nisi fer Nole..NISI!

Nole na silaznoj putanji...a "mlad" bre jos ???

pre 7 godina

A kako bi bilo kad bi se ovaj drzao kineske poslovice: "Pre nego sto nesto kazes, razmisli tri puta...pre nego sto i dalje cutis".

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Ма, јок, чини ти се... ти заслужујеш прво место, хаха. Па па, Ноло! Хауг!

Novace ne daj se

pre 7 godina

Da sam na Novakovom mestu vise ne bih nikada dolazio u ovu drzavu. zar je cudno sto je genije poput Nikole Tesle pobegao odavde . mnogo smo ljuti i nezahvalni .

Realno

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliko ima paćenika, kojima je Novakov uspeh/neuspeh glavna stvar u njihovim neispunjenim životima. Knjige, braćo, knjige, a ne zvona, praporce i teniske loptice.

Boke

pre 7 godina

Ljubiteljima engleščića: neće Marej biti prvi zato što je dobar, nego zato što je Novak loš. Izgubiti onolike bodove u 5 meseci, bilo bi čudo i da je ostao prvi. Sunovrat je počeo u Torontu, kad je Novak osvojio jedan nebitan i sporedan turnir, a onda doživeo olimpijsku katastrofu. Od toga se više nije oporavio.

bole

pre 7 godina

Kakva tuga što ćemo ko zna kad imati priliku da gledamo prave Noletove mečeve. One protiv njegovih najvećih rivala. Nije poenta u 1. mestu ili gren slemovima već u tome što nole realno ne igra dobar tenis. Ne postoji više taj rizik, napadanje, sad samo igra ziheraški i zato i gubi.

Lik

pre 7 godina

E moj Nole. I vrapci na grani vide da te tenis vise ne zanima. Nema zara, snage, zustrine..
(pribil, 5. novembar 2016 10:53)

Pa šta, čovek osvojio sve što se osvojiti može, izdominirao toliko godina, ušao u istoriju...a zašto bi se više maltretirao?! Srbi ne zaslužuju ovakvog šampiona jer su idioti.

Nenad

pre 7 godina

Novak ako zadrži ovaj nivo igre do leta sledeće godine će jedva biti u top20, a mi ovde pravimo računice koliko bodova je još potrebno Mariju do prvog mesta.

nele

pre 7 godina

"Ako kaniš pobijediti, ne smješ izgubiti". Nije Marej podigao igru. I dalje je malo bolji od istih od kojih je bio bolji i kad je bio 4ti. Samo bivša prva trojica su sada daleko od svog nekadasnjeg nivoa. Jedan prestario, jedan non stop povredjen, jedan za trenera uzeo gurua i otišao u vegane. Nije Marej uzeo prvo mesto, ti si mu ga poklonio. I nije on mladji pa da je "došlo njegovo vreme"

radica

pre 7 godina

Dragi Srdjane i Dijana, molim Vas pomozite Vašem i našem Novaku. Jedino je Vaša ljubav bezuslovna i dovoljno jaka da ga vrati tamo gde je bio u vreme osvajanja RG.

ne

pre 7 godina

Uopste mi nije jasno sta se desava u glavi Novaka Djokovica. Uredu je zasititi se, krize se desavaju, svesni smo da se ne moze uvek pobedjivati, ali izjavavama koje daje odaje sve svoje slabosti i poziva protivnike da ga sruse sa trona. Ne moraju svi znati stanje njegove psihe. Uostalom, cak i ako se slozimo da je Marej najbolji u drugoj polovini godine, zasto to znaci da zasluzuje br 1? Novak je bio neprikosnoven u prvom delu sezone

dostojevski

pre 7 godina

Mislim da jedino Srdjan Djokovic moze Novaka da preusmeri i vrati na pravi put sa kog je skrenuo.

ne može, ima dug od milion i po evra

Benny Hill

pre 7 godina

Ma briga ga...zaradio vise od 100 miljona od tenisa sad polako pada.. svima se to desi Nadalu Federeru se isto desilo...forma nije vecna polako pa penzija

Djansr

pre 7 godina

Narode, ovaj mladić živi kao robot već 20 i kusur godina. Mislite da je lako živeti pod pritiskom neprestano?
Naravno da se smorio i da hoće da uživa u životu. Ako je za vajdu i uradio je vise nego svi mi zajedno za 3 života.
Ima dete, ženu, stvorio je porodicu pa može da povuče ručnu. Ja ne mogu da verujem da ga ljudi ovde vređaju, mi nikada nismo imali boljeg sportistu.

Doktor

pre 7 godina

Nole hvala tebi za sve radosti. A siguran sam da se dogodine vraćaš u velikom stilu. Ne obracaj pažnju na ive pljuvace bez života i cilja.

Slavisa

pre 7 godina

Profesionalni sport je BORBA.
Nije to rekreativna stvar.
Ne trpi ravnodusnost ni u pobedi, pogotovo u porazu.

Love, peace i te bajke sa profesionalnim sportom NE IDU, neko te je slagao.

Ili igras ili ides kuci, setnja, pecanje, pravljenje klope i sve ono sto svako ko nije ti radi svakodnevno a ne moze da postigne to sto i ti, a dao bi sve da bude kao ti bar neko vreme. Kapiras?
Imas 29, pa se porazmisli sta sam ti rekao.
Ima vremena za dokolicu, sad je poslednji korak pred ostvarivanje konacnog cilja, nisi se valjda uplasio decace mali. Zadnji korak je bitan koliko i onaj prvi u 17., 18.oj godini kako si ti to pomenuo i tadasnje prioritete. Citas valjda Paula Koelja. :)
Drugi ima da sklone svoj ego i potrebe u stranu a ti sebe i igru u fokus i kidaj, jos dve-tri godine, pa posle mozes lagano u trenere. Ne kockaj se sa otvorenim vratima.
Sve najbolje ti zelim!

sasa jokic

pre 7 godina

Nije problem izgubiti No.1, problem je sa ovakvom igrom, filozofijom i okruzenjem vratiti se na isto.
Nemoj da mi pricas da te vise ne interesuju titule, da ti vise nisu prioritet, i da hoces da budes srecan na terenu
Reci mi koji je to sportista srecan na terenu kada gubi, pod uslovom da je normalan, a ti jesi?
Ne zavaravaj (da budem fin) i sebe i druge, nego oladi te zen filozofije, meditaciju, sirenje ljubavi i ostale besmislice dok si profesionalan teniser, bice vremena za to.
Koliko god cudno zvucalo, ti ipak nosis veliku odgovornost, idol si deci i mladima sirom planete, a ovo u predhodnih 4 mesea je sve samo ne primer za njih. Trgni se, nije strasno pogresiti, niko tu ne moze nista da ti prebaci iki zameri, ali toliko je ocigledno da ti nisi za tu procu i da su te uvukli u istu da prosto boli.
Kako je to Marej zasluzio No.1, tako sto je izgubio u poslednjih 5 susreta od tebe? Tako sto je imao 5 pobeda protov protivnika iz prvih 10 ove godine? Tako sto je malte ne ihrao celindzere da bi te stigao?
Daj bre Nole, vrati se tamo gde pripadas, stavi svakoga na svoje mesto i udji u istoriju kao GOAT!!! Sve drugo U TVOM slucaju je greska!

Rock

pre 7 godina

Nole care,samo je jedan tvoj problem! Odjednom si izgubio borbenost duha i tvoj poznati inat da budeš najjači kad je najteže. Ne zameram ti ništa,samo se trgni,ti si najbolji čoveče a ne neko drugi! Ako su te ucenili ili tako naterali to je već nešto drugo.

Jumko

pre 7 godina

Jedva cekam da Marej bude prvi.
(Patrick, 05. novembar 2016 11:10)

Pa ti si onda sad srecan skroro kao Novak. Uspeo si u zivotu. Izvini ali sad moram da idem na posao, inace bi rado ovde caskao s klovnovima kao ti... da delimo srecu malo.

Sloba

pre 7 godina

Daj bre oladite, pustite coveka da radi sta hoce. Samo bez pritisaka i dahtanja za vratom moze covek da uradi nesto. Ispunio je cilj, neka eksperimenise, moze to sebi da priusti, zasluzio je debelo. Siguran sam da ce se ponovo sportski izdignuti a sa koje strane i na koji nacin, prepustam njemu jer znao je i bez mog saveta da dovede Bekera u tim. Apsolutno ga podrzavam u svemu.

novica

pre 7 godina

(aco)Dobiće ga ako se izuje bos!
I šta ako ga dobije?
Misliš da će to popraviti utisak o Noletovoj igri?
Drugo,da li znaš šta sve Nole brani u prvom delu sezone 2017.godine?
To ne bi mogao da odbrani ni Federer iz najboljih dana.

perica22

pre 7 godina

(pribil, 5. novembar 2016 10:53)

9025 BODOVA
Ne osam hiljada, nego 9025.
Imao je 1500 poena vise nego Marej i Federer zajedno.

http://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles?rankDate=2016-05-09

dare slovenac

pre 7 godina

Zna Andy da to 1.mesto ništa ne vredi, kad nema Novaka,Rogera i Rafe...uzeo je samo ono što mu je bilo poklonjeno, odličan teniser koji se je rodijo u pogrešno vreme..tako če ga pamtiti..

onako

pre 7 godina

"Pljuju te ovi nasi.Ali to je i ocekivano,ti si veliki majstor,veliki covek i veliki sampion!!!
(Mare, 5. novembar 2016 11:13)"

Pa baš zato, Mare, baš zato! Zato što je majstor, šampion, ljudina!

On nije ovo što je sada, on nije za 2. mesto, on je šampion, a zauzeo je neki pacifistički stav, deca cveća fazon - to nije za pobedu u sportu!

ccc?

pre 7 godina

zao mi je i razocaran sam sto si poslednja 4 meseca igrao potpuno neprofesionalno. porazi su deo sporta i to je ok ali ne zalaganje, mrtvilo, bez emocija i zara u igri..to je amatersko ponasanje. razumem kada igrac da sve od sebe pa izgubi ali ovako..ja to ne razumem. odakle ovoliki i nagli pad u ponasanju i igri? sada si na nivou troickog, toliko o tome. i nemojte sada sa pricama i da ostavi tenis i bla bla..sve to stoji. on je najbolji u mnogim stvarima koje je postigao ali da li se ovako borac kao sto je bio novak predaje?? jednostavno javnost nije na to navikla.ovo nije on. neki drugi novak. i to je cinjenica. valjda ce da ti dodje iz d... u glavu jer sada imas 29 godina i jos mozes mnogo da pruzis na terenu. ovako...ode ti ispod 10tog mesta. razmisli sta sve branis od pocetka naredne sezone. sa ovakvom igrom i ponasanjem??? s a b e r i se c o v e c e!!

Ivan

pre 7 godina

Neznam odakle tolika pamet svih ovih sto komentarisu. Ja mislim da svi lece svoje komplekse na noletu a da pri tome niko nije uradio 0,0001 % onoga sto je covek do sada uradio!!! Majstore cepaj ti po svom i pusti luzere da pisu sta hoce .

antioksidans

pre 7 godina

sve su to profesionalci...
pre 4-5 godina naredili su da Federer prestigne Samprasa po broju GS titula...
prihodi atp-a rastu...
posle toga pored Nadala, protiv Federera ukljucuje se i Djokovic...
prihodi rastu jos vise...
onda Murray postaje prvi Britanac koji osvaja Wimbledon nakon mnogo godina...
prihodi rastu...
Djokovic osvaja 4 GS uzastopno...
poslednja 2 pobeduje Murray-a u finalu...
sad je red da Murray bude prvi...
a prihodi ATP ... mozete zamisliti...

veg

pre 7 godina

Zasto je Nole toliko smrsao?
Jedva se kretao po terenu...

Mislim da treba da mu se svi poklonimo za sve sto je uradio za sebe a i za Srbiju !

djoko

pre 7 godina

de je l zna iko ko bi bio broj 1 na kraju godine kada bi Marej osvojio Pariz a u Londonu u finalu izgubio od Novaka ko bi tad bio broj mislim da Marej gubi i neke bodove od osvajanaj DK?

jupi

pre 7 godina

Zamisli situaciju:
Imas neki dobar nemacki auto tipa audi, mercedes, bmw itd. i onda dodje neki guru da ti objasni kako je bolje da ides peske jer autom zagadjujes okolinu. Ti krenes pesaka i onda te pitaju na poslu zasto kasnis dva sata a ti im odgovaras zbog okoline i ljubavi prema istoj.
Ja mislim da bi moj sef razumeo situaciju, a vas?

patrijota

pre 7 godina

ja se izvinjavam svima onima koji su besni na nas koji kritikujemo noleta.Ali kada gledas kako se sampion raspada zahvaljujuci sopstvenoj gluposti ne mozes mirno da posmatras,to je prosto jace.

Joc@

pre 7 godina

Nole je NASMEJAN izgubio, u DVA seta,
od protivnika kog je… Ocigledno je
morao da ‘’otopi’’ 5000 bodova razlike
kako bi se i Marej ‘’omastio’’.
Nole to sve odlicno shvata i postupa
razumno, po ocekivanju.

Solista

pre 7 godina

Čeka te Nadal u parku da hranite golubove i grlite drveće. A ja odo mene čeka truckanje Vučićevim Mercedesom za izvoz koji nikom nismo izvezli. Ajde Nole živ bio.

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Da ki je tacno da je ATP savez naredio Novaku da se skine sa broja 1?
(Koki, 05. novembar 2016 11:09) nije. Da je tako onda bi morali da narede svakom endijevom protivniku da namerno gubi. Ovim teorijama zavere pokusavate da omalovazite endijevu igru. Prvo mesto se niti gubi niti dobija preko noci, da je to bas tako kako mislite onda bi puno igraca bilo u igri a kad puno ljudi zna neku tajnu ne moze vise ostati tajna, ako me razumete.

Nash Chovek

pre 7 godina

Kako je to " mudro " receno u naslovu. Pa kad nema macke ( macaka - Nole, Feder,Nadal) misevi kolo vode ( Andy , Nisikori, Raonic itd)

Jabukovo sirce

pre 7 godina

Bice fora ako danas Raonic dobije Mareja. Eto scenarija za novi triler medju komentatorima ovde. Imali smo uvod ( guru ), zaplet ( izgubio Nole od Cilica ), i rasplet ( Marej ili Raonic ). A sve to iz prikrajka posmatra Jelena, grickajuci cia semenke, dok Nole grli drvo. E srbi, srbi! Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti.

Dejan - MK

pre 7 godina

Vi Srbi niste normalni! Kako mozete da napadate takvog choveka, najboljeg ambasadora vashe zemlje.
Pa on i da gubi svaki mech od sad pa nadalje vi treba da ste uz njega, on je vas veoma zaduzio a vi ovako mu vrachate

Balkan, prokletija nevidzena

srpska idila

pre 7 godina

@vuk
unutrašnji mir i slične budalastine su apstrakten imenice za prepotentne Srbistance koji inace nikakvih dostignuca u zivotu nemaju te im samo preostaje omalovazavanje i mrznja.
Braco Nole svaka cast tvome razmisljanju.

popeye

pre 7 godina

Маријев напредак није ни близу твог (а и Надаловог и Федереровог) пада, и директна је последица истог. Ти са овом твојом, новом, филозофијом, не могу да се отмем утиску продуктом твог (новог) најближег окружења, можда најбоље да се пензионишеш? А и да се припазиш у даљем животу, није тенис најбитнији али ово кад уђе у главу ...

miro split

pre 7 godina

Đoković je mene skroz razočara ka komunista.Ako vako nastavi izbacit ću ga Saveza Komunista.
Aj zamisli Nole da smo mi na Neretvi i Sutjesci priznali Njemcima da su bolji?
Da si ti pravi borac,onda bi Mareja sačeka u svlačionici i iz zasjede ga dobro isprobiva reketom po glavi i kolinima.

Cph

pre 7 godina

Vi Srbi ste narod sa najkracim pamcenjem na svijetu. Naprijed Nole,ja ti zelim da ponovo zablistas i podsjetis sve pljuvace ko si i sta si.

Mutimir Valstimirović

pre 7 godina

Narednih godina, Nole, tempiraj formu za gren slemove. Tako ćeš duže da traješ, a i broj osvojenih slemova će ionako biti najvažnija brojka kad okačiš reket o klin.

Nikola

pre 7 godina

Osvojio je skoro sve. Zaradio je i previše. Ne želi više da igra ali potrebno je još da se pojavljuje zbog sponzorskih ugovora. Vesti o Novaku na b92 treba prebaciti u rubriku život.

City Girl

pre 7 godina

Zaslužuje jer je iskoristio tvoje lutanje i bavljenje nekim stvarima koje nemaju veze sa profesionalnim pristupom sportu. Doći na turnir na kome se odlučuje prvo mesto bez dva glavna trenera koji su te doveli do uspeha je neozbiljno. Ne znam o kakvim problemima se radi, ali takav pad posle RG je vrlo čudan.

Nex

pre 7 godina

Citam ove komentare i sa velikom zaloscu moram da konstatujem da realno prikazuju kakav smo narod mi Srbi.Zar tako lako zaboravljamo da je ovaj covek godinama suvereno vladao svetskim tenisom,borio se protiv celog sveta,donosio nam toliko radosti i cinio nas ponosnim?Saberite se i postujte ovog velikog coveka i pustite ga da zivi SVOJ zivot!Novace,sve najbolje ti zelim u zivotu i uzivaj u njemu kakvi god rezultati bili,nije sve u tenisu!

Dragan bataja

pre 7 godina

50-3 Murray ima od Wimldona , nije on tek tako došao u priliku da postane br 1
(Tramal divizija, 5. novembar 2016 11:04)

Bez dopinga ? Tesko....

Klobučilo

pre 7 godina

I Srbi zasluzuju da Mari bude prvi - jedno duze vreme, da nas malo spase tvojih navijaca, njihovog agresivnog, nesportskig nacionalizma, tvojih pritisaka na medije, slkanja tvoje zene itd. Itd.

đoni

pre 7 godina

Jasno ko dan, ovaj njemu Rolan Garos, on njemu prvo mesto. Svakom je falilo ponešto, sad su ostvarili svoje ciljeve. Mnogo se ljudi cimaju oko ovoga, Novak će opet biti prvi već sledeće godine, Marej ne može sve odbraniti ni u ludilu. Ali ovde imamo mnogo stručnjaka u komšiluku koji sve znaju, ko zna, sve je moguće, možda Marej stigne Novaka naredne 223 nedelje buahahahahahaha

menađer

pre 7 godina

Ne pamtim kad sam bio ovako srećan kao sad kad je Đoković svrgnut sa prvog mesta i kad mu je karijera završena. Bio je najlošiji lider ATP liste svih vremena i potpuno nezasluženo se našao na vrhu spletom (ne)srećnih okolnosti. Ovo je dokaz da je pravda spora ali dostižna.

mik

pre 7 godina

To je suština,Marej jeste zaslužio da bude prvi na kraju godine. Jer prvu polovinu je obeležio Novak,ali je Marej bio isto jako dobar,a drugu polovinu godine je obeležio Marej,ali je Novak bio dosta loš. Tako da kada se sve sabere,Marej je zaslužio prvo mesto. A Novak treba što bolje da odigra završni turnir i da ostane blizu Mareja(mada se ja nadam nekom čudu u Londonu pa možda Novak i odbrani titulu).

Ns#1

pre 7 godina

Jedva cekam da Marej bude prvi.
(Patrick, 05. novembar 2016 11:10)

Ja bih ti savetovao da malo sniziš očekivanja, teško da će ti Marej biti prvi. Mislim, toliko je drugih momaka u gradu, siguran sam da ćeš se dopasti nekom.

dr. mr.

pre 7 godina

posle ovakvog prvog dela sezone, gde je Nole osvojio sve.... hm....prosto ne mogu da verujem šta je čovek sebi dozvolio... šteta... nadam se da će ga ovo motivisati! sportski pozdrav...

Nigr

pre 7 godina

Svaka cast na svim na fantasticnoj karijeri. A sada budi gospodin covek, tipa Pit Sampras, i povuci se. Zasitio si se tenisa, izgladjavas se a nema razloga za tim. Usao si u istoriju sporta, zacementirao mesto medju najboljima. Idi na vreme.

el pube

pre 7 godina

E moj Nole napravi ti monstruma od Mareja...juce covek spasio 5 vezanih set lopti protiv Berdiha i jos 2 pride da bi uzeo prvi set...

Ps: mislio sam da ovo nikada necu reci...

Dobro

pre 7 godina

E, nije bas da Mari to bas toliko zasluzuje, (znam da saberem poene) ali je situacija takva da ga Nole malo vise NE ZASLUZUJE.
Ako mu je cilj samo GS (sto neko lepo rece: Grljenje Stabala), ko smo mi da to promenimo.
Srecno No2e!
Nadji se sto pre.

Rado

pre 7 godina

Nije korisno po tenisku karijerau dase Nole bavi drugima .. daih hvali da gleda njihove zasluge da bude srećan za nekog drugog..netreba ni dase baviš nikakvim oblikom psihologije, to u sportu nedonosi prvo mesto.
Postavi sebe na prvo mesto, radi samo za svoj intres , veruj samo u sebe!. Tako ćeš ponovo biti broj 1

mich

pre 7 godina

Ajde ne kaki vise, voleo sam te al sada mnogo filozofiras, nije te niko pitao dali on zasluzuje, naravno da zasluzuje, na terenu je osvojio bodove, ti samo nastavi MIR I LJUBAV

no1e_svih_vremena

pre 7 godina

Gde se denula Novakova glava i srce?!
Covek se potpuno dekomponovao. Njemu nije dobro a niko iz njegovog okruzenja izgleda ne moze da mu pomogne. Stvarno, frustrirajuca situacija za sve njegove iskrene fanove. JA sam mu pre mastersa u Pariza uputio iskrenu poruku podrske, u suludoj nadi da ce nekim slucajem to stici do njega... Poruka je bila sledeca:
"Пратећи твоју невероватну каријеру, која је велики број твојих сународника испунила чистом срећом и поносом, у којој су многи добри, вредни и паметни људи нашли додатну снагу, вољу и инспирацију да учине сопствени живот бољим, заволели смо те, не само као врхунског спортисту, већ и као обичног, али дивног човека, који се једноставно зове – Новак Ђоковић.
Везали смо се, не само за твоје успехе, већ и за твоју личност. Од срца ти желимо да будеш успешан, а пре свега здрав, испуњен и срећан, како на терену тако и ван њега.
Сви имамо разних потешкоћа у животу. Снагу и инспирацију налазимо у нечему што је нашем бићу најдрагоценије, нечему што нас ''храни'' позитивном енергијом и чини бољим, јачим.
Гледајући те годинама, сигуран сам да је баш ИГРАЊЕ ТЕНИСА једна од ствари који су те учинили јачим и бољим. Осим тога, тенис ти је донео толико успеха, да више ништа НЕ МОРАШ да освојиш, а толико тога још МОЖЕШ. Сада је прави тренутак да уживаш у игрању тениса и блиставој каријери коју си пожртвовано градио и изградио.
СВЕ НАЈБОЉЕ, НОЛЕ :-) ИДЕЕЕЕМОООО!!!"

Na zalost, nista od toga...

ekser-daska

pre 7 godina

Nole, ne brini ti za Marreya. On je svakako trenutno najbolji i zasluzeno ce biti prvi jos mnogo dugo.
Nego, molim te da ne ucestvujes u Londonu, jer tamo ce te svi redom tuci. Nemoj da se vise blamiras i rusis si ugled i reputaciju. Resi lepo te privatne probleme, koji nas tvoje navijace ni ne zanimaju, nemoj vise da filozofiras i trazis opravdanja za poraze od drugorazrednih igraca.
Ako ces igrati tenis - igraj i treniraj kao do sada, a ako ces samo otaljavati sponzorske ugovore - nikome nisi zanimljiv.

smor brate

pre 7 godina

ajde Djokovicu ako ti se ne igra vise budi frajer i povuci se iz tenisa umesto sto se brukas u poslednje vreme i kidas nam zivce..veliki si covek i igrac ali tvoje izjave i igre u poslednje vreme nemaju vise nikakvog smisla

Srdjan

pre 7 godina

Posteno. Ajd sad u komentarima da cujem ove koji kazu da Mari nije zasluzio da bude prvi. Da se razumijemo, ja takodje smatram da su Nole, Roger i Rafa kvalitetniji i bolji teniseri ali Mari je iskoristio situaciju, sacekao svojih "5 minuta" i zasluzeno je tu gdje jeste.

Milutin

pre 7 godina

Svaka čast na izjavi majstore. Pored toga što je najbolji svetski teniser svih vremena, Izjave Novaka pokazuju i sportski karakter pravog šampiona.

ScOrPiO

pre 7 godina

Nerviraju me ovi admini..
Nijedan objektivan komentar mi nisu objavili..
Zasto,pa nikoga nisam uvredio???
Kada su pisali svakakve pogrdne komentare na racun Federera,nacitao sam ih se..Sa druge strane,ako napises bilo kakav objektivan komentar,ali na Novakov racun,oni ga nece objaviti..

Zagor

pre 7 godina

Sta ti bi,sta ti se desi???..To pitanje proganja armiju tvojih navijača..Tako naglo da padnes..Taj isti Pariz si osvojio,kad nisi trenirao 7 dana..Strasno

Cedomir

pre 7 godina

Ja ubrzo ocekujem konferenciju za stampu gde ce otvoreno reci o cemu se ovde radi. To je najmanje sto smo zasluzili godinama ga podrzavajuci, posle mnogih neprospavanih noci i nerviranja. On je heroj nacije , tako smo ga svi prihvatili. Ali, ove izjave u poslednje vreme su u najmanju ruku nekorektne prema svima nama.

lorenzo

pre 7 godina

jedva čekam sledeću godinu...ako je Novak pametan da se vrati i kada dođe Federer, oporavljen i gladan tenisa i trofeja, još kada bi i Nadal došao...da se vrati stari balans, njih trojica među prva tri a Marej da se vrati na svoje mjesto...lik zadnjih mjesec dana nije dobio ozbiljnog tenisera...

doctor who

pre 7 godina

Bez navijanja, jednostavno volim da gledam dobar tenis.

Zamisli meč Novak protiv Novaka, Endi protiv Endija, Nadal protiv Nadala i Federer protiv Federera.

Svi znamo šta bi bilo merak za gledanje, a šta mučenje.

neXt

pre 7 godina

E moj Djokovicu, šta ti se desava, pa dovoljno je da procitas izjave Federera, posle toliko godine još uvijek zeljan trofeja, pa da otjeras onog čupavca iz života i vratiš se normalnom zivotu.

Sloba

pre 7 godina

Nisam nikakav pristalica teorija zavere ALI:
kad je Murray prvi put osvojio Wimbledon,imao sam utisak da ga je Nole pustio,pritisak britanske štampe je bio ogroman,vrlo čudno su ranije ispali i Federer i Nadal.
Situacija je i sad vrlo slična—nema ove dvojica, a Nole igra k'o neka baba,ni traga ni glasa od borca na kakvog smo navikli,plus neke idiotske priče o meditaciji, Vajda i Beker nisi s njim, ma sve je i previše čudno

Život pocinje u 30im

pre 7 godina

To su pristojni momci, sjajni sportisti i neverovatni talenti. Svetski brojevi jedan, ej, prvi na svetu čoveče. Pitam se kako je moguće da veći deo ljudi kritikuje Djokovica za pad forme na jedan malogradjanski način, pominjući njegovu familiju, navike, ishranu, privatne detalje. Trebalo bi sa velikim poštovanjem izgovarati ime nekoga ko je 240(!) nedelja prvi na svetu u takvoj konkurenciji.
Moje je lično mišljenje da obara formu pred AO da bi vrhunac dostigao tad i napao GS. A malogradjanske priče ostavite za kafane, za društvo neostvarenih snova.

presheva

pre 7 godina

Da ki je tacno da je ATP savez naredio Novaku da se skine sa broja 1?
(Koki, 5. novembar 2016 11:09)
jeste upravo si tako su bili rekli na federera i nadala ATP savez je njima bio naredio da se skinu sa ATP liste da bi bio prvi djoka kako ljudi ne razumete covek dobio sve a i on je ljudsko bice ima mozda svoje privatne Probleme tako da desi se svakome

Regular

pre 7 godina

Ako voliš sve ljude na planeti, onda voliš i svog protivnika na terenu.
Ako voliš svog protivnika na terenu, nikad ga ne možeš pobojediti.

Niko nikad nije pobijedio nekog koga voli.

Nezgodna stvar ovaj sport, ti voliš sve njih, oni tebe ne vole, pa te pobijede.

Adio sportu, ja ubuduće držim predavanja o ljubavi

anica

pre 7 godina

Federer...mozda omrazen, nadmen...mozda I nije najkvalitetniji igrac...ali I dalje moze da vam drzi lekcije iz ponasanja na terenu, pristupa obavezana ljubavi I zivotu.
Tata tenisa.

Big boy

pre 7 godina

Da. Zasluzuje biti prvi. Murray je clan "velike cetvorke" i kompletan igrac. Mislim da ce do kraja karijere osvojiti i Australiju i Roland Garros.

bole bgd

pre 7 godina

Juče protiv Čilića nisi ni hteo da pobediš Novače. To je svima jasno. Nisi se nijednom iznervirao, opsovao, pocepao majicu, polomio reket. Samo si se čudno smeškao! Videlo se da kao brod lagano i bez nervze ulaziš u luku koja se zove poraz. Zašto? Ti sigurno znaš. Mi samo možemo da nagađamo. Ali, očigledno je da si "pukao" i to na više mesta.

Grobaris totalitare

pre 7 godina

Bilo je ocekivano da Djokovic padne i izgubi prvo mesto.Vec mu je 29 i ovo je bilo ocekivano.Mada meni generalno ti ljudi nisu jasni.Imas tolike milione,porodicu,a ti i dalje pikas loptu.Ostavi tenis covece,uzivaj u zivotu.

ne verujem

pre 7 godina

mari zasluzuje prvo mesto?? covece, do pre 6 meseci su sve 4 titule grend slemova bile u tvom vlasnistvu?? ali nije gotovo, novak je ovde osvojio novih 180 bodova, kako je razlika pre ovog turnira iznosila 415 bodova to znaci da ce novak pobeci mareju na 595 bodova, marej bi ulaskom u finale ovoga turnira osvojio 600 i preuzeo prvo mesto sa citavih 5 bodova prednosti sto je nebitno, ukoliko osvojo titulu osvojice 1000 i pobece na 405 bodova prednosti, pobeda u finalu zavrsnog mastersa donosi 500 bodova(slucaj da se njih dvojica nadju u finalu nez poraza), tako da sve je ostvoreno, plus marej ce da izgubi i bodove sa proslogodisnjeg finala dejvis kupa, plus mora da dobije raonica danas i nekoga u finalu, tako da je jos uvek sve prilicno otvoreno u borbi za tron ove sezone.. a to je i najbitnije, ko zavrsi godinu na prvom mestu, to je pravi znak ko je bio najbolji te sezone!! jedna nedelja novaku nece nista znaciti..

Nikolaa

pre 7 godina

Dragi Novace ako kojim slucajem citas ovo HVALA ti za onh par hiljada dinara koje sam dobio kladeci se na tebe dok sam bio student to mi je tada mnogo znacilo kao i svakom studentu,HVALA ti za sve one trenutke koje sam doziveo u inostranstvu kada kazem odakle sam a stranci mi odgovore: oooo Novak Djokovik tada sam bas bio ponosan,HVALA ti sto mojoj baki bar malo ulepsas zivot svim tvojim pobedama da zaboravi na trenutak na njenu penziju od 9000din,hvala ti sto promovises ovu nasu izmucenu zemlju...Uzivaj u zivotu majstore svako dobro tebi i tvojoj pkrodici neka te Bog cuva ili usta vec verujes....

Sika Momcilo s'ljubavlju

pre 7 godina

Videh da mnogi pisu da je "alergican" na gluten..
Pa kako nije bio alergican do tada,kada se odlucio da to sve izbaci,sta je jeo kao mali,sta je kasnije jeo??Odjednom je postao alergican kada je bezglutenska ishrana postala tako TRENDI..
Znam jednog lika koji je procitao Novakovu knjigu,i decka vise ne mozes da prepoznas..Nema ga 50 kg,jede neke trave,a i odjednom je alergican na gluten,a cak ne jede ni bilo kakvu vrstu hleba,pa cak ni onaj koji ne sadrzi gluten.ZANIMLJIVO!!

teofil2

pre 7 godina

Novakove lopte kao nikad apre su upućene uglavnom po sredini terena i dosta plitko bez snage u udarcima...Nešto se digadja što mi obični TV posmtrači ne možemo da znamo...ali videćemo i igru u Londonu..

Ko to tamo peva

pre 7 godina

Nekoliko meseci unazad neki čudni,mršavi i mrzovoljni gospodin se na teniskim mečevima lažno predstavlja kao Novak Đoković.
Nije on taj,Novak je otputovao daleko ....
I vratiće se...jednog dana.
Ako mu dozvole.

Iskrene cestitke, ziveli

pre 7 godina

Mislim da jedino Srdjan Djokovic moze Novaka da preusmeri i vrati na pravi put sa kog je skrenuo. Ako cemo realno, Srdjanova upornost i posvecenost su dosta uticali na sve sto je Novak postigao u zivotu. Srdjan jedini moze da rastera sve koji smetaju.

Vuk

pre 7 godina

Koje luzersko razmišljanje! Jel konačni rezultat joge, unutrašnjeg mira i sličnih budalastina da se postane prvoklasni luzer! Gde je nestao fajter i ko je sad ovaj smaracki luzer?! Dosta sumnjive stvari se dešavaju, šta li je pravi razlog? Pitam se, pitam...

Beljo

pre 7 godina

Normalnk da zasluzuje kad je to trebalo da bude prije par godina a onda se povrijedio, operisao, uzeo zenu za trenera... Koliko si ti srece imao bajo moj s konkurencijom, i poletio si. Sada su ti uzeli pobjednicki mojo i cao.

pribil

pre 7 godina

E moj Nole. I vrapci na grani vide da te tenis vise ne zanima. Nema zara, snage, zustrine..Ostali samo dugmici. Za samo par meseci istopilo se 8000 atp bodova. Ako ti sam ne vidis sta je u pitanju onda je svaka rasprava bespredmetna. U tenisu kad jednom padnes, tesko se ponovo podici, ne i nemoguce, ali kazem, tesko.

Vuk

pre 7 godina

Koje luzersko razmišljanje! Jel konačni rezultat joge, unutrašnjeg mira i sličnih budalastina da se postane prvoklasni luzer! Gde je nestao fajter i ko je sad ovaj smaracki luzer?! Dosta sumnjive stvari se dešavaju, šta li je pravi razlog? Pitam se, pitam...

Iskrene cestitke, ziveli

pre 7 godina

Mislim da jedino Srdjan Djokovic moze Novaka da preusmeri i vrati na pravi put sa kog je skrenuo. Ako cemo realno, Srdjanova upornost i posvecenost su dosta uticali na sve sto je Novak postigao u zivotu. Srdjan jedini moze da rastera sve koji smetaju.

pribil

pre 7 godina

E moj Nole. I vrapci na grani vide da te tenis vise ne zanima. Nema zara, snage, zustrine..Ostali samo dugmici. Za samo par meseci istopilo se 8000 atp bodova. Ako ti sam ne vidis sta je u pitanju onda je svaka rasprava bespredmetna. U tenisu kad jednom padnes, tesko se ponovo podici, ne i nemoguce, ali kazem, tesko.

Srdjan

pre 7 godina

Posteno. Ajd sad u komentarima da cujem ove koji kazu da Mari nije zasluzio da bude prvi. Da se razumijemo, ja takodje smatram da su Nole, Roger i Rafa kvalitetniji i bolji teniseri ali Mari je iskoristio situaciju, sacekao svojih "5 minuta" i zasluzeno je tu gdje jeste.

neXt

pre 7 godina

E moj Djokovicu, šta ti se desava, pa dovoljno je da procitas izjave Federera, posle toliko godine još uvijek zeljan trofeja, pa da otjeras onog čupavca iz života i vratiš se normalnom zivotu.

Nigr

pre 7 godina

Svaka cast na svim na fantasticnoj karijeri. A sada budi gospodin covek, tipa Pit Sampras, i povuci se. Zasitio si se tenisa, izgladjavas se a nema razloga za tim. Usao si u istoriju sporta, zacementirao mesto medju najboljima. Idi na vreme.

Regular

pre 7 godina

Ako voliš sve ljude na planeti, onda voliš i svog protivnika na terenu.
Ako voliš svog protivnika na terenu, nikad ga ne možeš pobojediti.

Niko nikad nije pobijedio nekog koga voli.

Nezgodna stvar ovaj sport, ti voliš sve njih, oni tebe ne vole, pa te pobijede.

Adio sportu, ja ubuduće držim predavanja o ljubavi

mich

pre 7 godina

Ajde ne kaki vise, voleo sam te al sada mnogo filozofiras, nije te niko pitao dali on zasluzuje, naravno da zasluzuje, na terenu je osvojio bodove, ti samo nastavi MIR I LJUBAV

Mrki

pre 7 godina

Citiraću mog kolegu sa posla.

Od kada sam prestao da jedem meso, boli me k... za sve. I za ribe me boli... baš mi je dobro...

Ne bih da budem grub, ali jedno je gluten(i sam imam problem sa nekim vrstama ugljenih hidrata), a drugo je nedostatak adrenalina koje meso NEKAKO donosi sa sobom.

U sportu je taj adrenalin, nekada presudan za onaj pravi sportski bezobrazluk, a toga sada baš fali u njegovoj igri.

Budi ti srećan, smiren i u ravnoteži sa svim mogućim talasima, svemirima, porodicom, prijateljima i neprijateljima, ali kada izađeš na teren hoću da bljuješ vatru.

Košarkaški rečeno, neću da polažeš loptu, hoću da zakucaš i da to boli onoga sa druge strane, a posle se pokaj svemiru i traži ravnotežu kakvu hoćeš.

Ili batali sve, pa se vidimo u nekom drugom životu...

Solista

pre 7 godina

Čeka te Nadal u parku da hranite golubove i grlite drveće. A ja odo mene čeka truckanje Vučićevim Mercedesom za izvoz koji nikom nismo izvezli. Ajde Nole živ bio.

dr. mr.

pre 7 godina

posle ovakvog prvog dela sezone, gde je Nole osvojio sve.... hm....prosto ne mogu da verujem šta je čovek sebi dozvolio... šteta... nadam se da će ga ovo motivisati! sportski pozdrav...

doctor who

pre 7 godina

Bez navijanja, jednostavno volim da gledam dobar tenis.

Zamisli meč Novak protiv Novaka, Endi protiv Endija, Nadal protiv Nadala i Federer protiv Federera.

Svi znamo šta bi bilo merak za gledanje, a šta mučenje.

Big boy

pre 7 godina

Da. Zasluzuje biti prvi. Murray je clan "velike cetvorke" i kompletan igrac. Mislim da ce do kraja karijere osvojiti i Australiju i Roland Garros.

Grobaris totalitare

pre 7 godina

Bilo je ocekivano da Djokovic padne i izgubi prvo mesto.Vec mu je 29 i ovo je bilo ocekivano.Mada meni generalno ti ljudi nisu jasni.Imas tolike milione,porodicu,a ti i dalje pikas loptu.Ostavi tenis covece,uzivaj u zivotu.

el pube

pre 7 godina

E moj Nole napravi ti monstruma od Mareja...juce covek spasio 5 vezanih set lopti protiv Berdiha i jos 2 pride da bi uzeo prvi set...

Ps: mislio sam da ovo nikada necu reci...

sasa jokic

pre 7 godina

Nije problem izgubiti No.1, problem je sa ovakvom igrom, filozofijom i okruzenjem vratiti se na isto.
Nemoj da mi pricas da te vise ne interesuju titule, da ti vise nisu prioritet, i da hoces da budes srecan na terenu
Reci mi koji je to sportista srecan na terenu kada gubi, pod uslovom da je normalan, a ti jesi?
Ne zavaravaj (da budem fin) i sebe i druge, nego oladi te zen filozofije, meditaciju, sirenje ljubavi i ostale besmislice dok si profesionalan teniser, bice vremena za to.
Koliko god cudno zvucalo, ti ipak nosis veliku odgovornost, idol si deci i mladima sirom planete, a ovo u predhodnih 4 mesea je sve samo ne primer za njih. Trgni se, nije strasno pogresiti, niko tu ne moze nista da ti prebaci iki zameri, ali toliko je ocigledno da ti nisi za tu procu i da su te uvukli u istu da prosto boli.
Kako je to Marej zasluzio No.1, tako sto je izgubio u poslednjih 5 susreta od tebe? Tako sto je imao 5 pobeda protov protivnika iz prvih 10 ove godine? Tako sto je malte ne ihrao celindzere da bi te stigao?
Daj bre Nole, vrati se tamo gde pripadas, stavi svakoga na svoje mesto i udji u istoriju kao GOAT!!! Sve drugo U TVOM slucaju je greska!

anica

pre 7 godina

Federer...mozda omrazen, nadmen...mozda I nije najkvalitetniji igrac...ali I dalje moze da vam drzi lekcije iz ponasanja na terenu, pristupa obavezana ljubavi I zivotu.
Tata tenisa.

Pedja

pre 7 godina

Ne razumem ljude kojima smetaju negativni komentari. Pa ovo je prostor za komentare. Komentar ako je negativan ne uključuje mržnju po automatizmu. To je samo reakcija na ono što se dešava sa Novakom. Krize su sastavni deo sporta. Ne može se uvek biti u top formi. Novak je i ranije imao krize i pad forme, ali je dolazio do polufinala ili finala. Sad se dešava nešto drugo. Rano ispao na vimbldonu, u monte karlu, na olimpijadi, šangaju, parizu. Preskočio sinsinati, peking. Sa 29 god nije motivisan da igra (da ide na posao). Kaže da mu tenis nije više prioritet već porodica. Pa zar se ne podrazumeva da je porodica prioritet? Zar to treba isticati? Novak je potrošio svu mišićnu masu. Verovatno zbog toga ne može ni da trenira, samim tim ni da pruži ozbiljne partije na turnirima. Uplovio je u nešto što može životno da ga ugrozi. Teško da može nešto da uradi u tenisu. Sunovrat kojem se približava može da ima negativne psihološke posledice. Zbog zdravlja bi bilo najpametnije da se povuče što pre. Želim mu svu sreću u životu!

Domaćin

pre 7 godina

Navijali ste za njega, noćima niste spavali, išli mrtvi umorni na posao, pili bensedine... Eto kako vam se odužio! Prodao vas je sve za šaku čija bobica i malo meditacije, a onako usput se i vere odrekao. Prestanite da trošite svoje vreme i svoj život na ovog sektaša, pogledajte u prazan frižider i razmislite kako da ga napunite jer se nećete leba najesti ni od Nola pobednika ni od Nola luzera!

nele

pre 7 godina

"Ako kaniš pobijediti, ne smješ izgubiti". Nije Marej podigao igru. I dalje je malo bolji od istih od kojih je bio bolji i kad je bio 4ti. Samo bivša prva trojica su sada daleko od svog nekadasnjeg nivoa. Jedan prestario, jedan non stop povredjen, jedan za trenera uzeo gurua i otišao u vegane. Nije Marej uzeo prvo mesto, ti si mu ga poklonio. I nije on mladji pa da je "došlo njegovo vreme"

radica

pre 7 godina

Dragi Srdjane i Dijana, molim Vas pomozite Vašem i našem Novaku. Jedino je Vaša ljubav bezuslovna i dovoljno jaka da ga vrati tamo gde je bio u vreme osvajanja RG.

Ko to tamo peva

pre 7 godina

Nekoliko meseci unazad neki čudni,mršavi i mrzovoljni gospodin se na teniskim mečevima lažno predstavlja kao Novak Đoković.
Nije on taj,Novak je otputovao daleko ....
I vratiće se...jednog dana.
Ako mu dozvole.

ScOrPiO

pre 7 godina

Nerviraju me ovi admini..
Nijedan objektivan komentar mi nisu objavili..
Zasto,pa nikoga nisam uvredio???
Kada su pisali svakakve pogrdne komentare na racun Federera,nacitao sam ih se..Sa druge strane,ako napises bilo kakav objektivan komentar,ali na Novakov racun,oni ga nece objaviti..

nex

pre 7 godina

Bitno da ga je onaj guru naucio da siri ljubav,bere cvece i voli sve oko sebe,pa sad kad ga deru svi od 5. do 25. mesta,on se samo smeje blazeno ko Mona Liza. Sta bi s tobim,crni Nole. Nemas snage ni 40% od one tvoje prave. Ti kao da si prebacivao rukometnu loptu a Cilic tenisku.

Toni

pre 7 godina

(menađer, 5. novembar 2016 11:11)

Niko ne dolazi slučajno na prvo mjesto, a još manje slučajno na istom ostaje više od 200 sedmica, kao što se ne osvaja slučajno LŠ ili olimpijska medalja. Malo više poštovanja za vrhunske rezultate, o kome god da se radi.

Panta pitu

pre 7 godina

Pa ako je Novak predao Wimbledon zbog para, onda je to sportski kriminal. Onda je Djokara nečasan čovek, i svakako nedostojan vaseg divljenja!

Nikolaa

pre 7 godina

Dragi Novace ako kojim slucajem citas ovo HVALA ti za onh par hiljada dinara koje sam dobio kladeci se na tebe dok sam bio student to mi je tada mnogo znacilo kao i svakom studentu,HVALA ti za sve one trenutke koje sam doziveo u inostranstvu kada kazem odakle sam a stranci mi odgovore: oooo Novak Djokovik tada sam bas bio ponosan,HVALA ti sto mojoj baki bar malo ulepsas zivot svim tvojim pobedama da zaboravi na trenutak na njenu penziju od 9000din,hvala ti sto promovises ovu nasu izmucenu zemlju...Uzivaj u zivotu majstore svako dobro tebi i tvojoj pkrodici neka te Bog cuva ili usta vec verujes....

Viki

pre 7 godina

Nole molim te ne radi ovo to sam ja isto uradila u tvojim godinama odjednom sam izgubila interesovanje za posao koji sam do tad obozavala misleci da je porodica sve sto mi treba,ali vremenom shvatis da te ispunjava i to sto sam bacila pod noge.Sada se kajem sto sam sve to dozvolila i zivim sa osecajem krivice tolike godine i jedan deo mene vise ne postoji.Znam da imas novca za razliku od mene i mnogih drugih,ali veruj mi nije to to.Veliki pozdrav i hvala na svemu

Novace ne daj se

pre 7 godina

Da sam na Novakovom mestu vise ne bih nikada dolazio u ovu drzavu. zar je cudno sto je genije poput Nikole Tesle pobegao odavde . mnogo smo ljuti i nezahvalni .

Delije Čikago

pre 7 godina

Ne čitaj srpski sine ove izdajice koji bi prodali i rođenu majku, Delije Čikago su uvek uz tebe i kad završiš karijeru, volimo te, podrška kad je najteže.

Realno

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliko ima paćenika, kojima je Novakov uspeh/neuspeh glavna stvar u njihovim neispunjenim životima. Knjige, braćo, knjige, a ne zvona, praporce i teniske loptice.

jupi

pre 7 godina

Zamisli situaciju:
Imas neki dobar nemacki auto tipa audi, mercedes, bmw itd. i onda dodje neki guru da ti objasni kako je bolje da ides peske jer autom zagadjujes okolinu. Ti krenes pesaka i onda te pitaju na poslu zasto kasnis dva sata a ti im odgovaras zbog okoline i ljubavi prema istoj.
Ja mislim da bi moj sef razumeo situaciju, a vas?

smor brate

pre 7 godina

ajde Djokovicu ako ti se ne igra vise budi frajer i povuci se iz tenisa umesto sto se brukas u poslednje vreme i kidas nam zivce..veliki si covek i igrac ali tvoje izjave i igre u poslednje vreme nemaju vise nikakvog smisla

onako

pre 7 godina

"Pljuju te ovi nasi.Ali to je i ocekivano,ti si veliki majstor,veliki covek i veliki sampion!!!
(Mare, 5. novembar 2016 11:13)"

Pa baš zato, Mare, baš zato! Zato što je majstor, šampion, ljudina!

On nije ovo što je sada, on nije za 2. mesto, on je šampion, a zauzeo je neki pacifistički stav, deca cveća fazon - to nije za pobedu u sportu!

pakleni

pre 7 godina

Evo samo čekam da Novak izgubi još par mečeva pa ga počnete častiti sa ''Nole ustašo''!
Novak možda i jest u krizi već neko vrijeme, ali to ne znači da i dalje nije najbolji tenisač na svijetu. Pa šta ako ga je ovaj naš dobio (konačno)!? Pa šta ako izgubi prvo mjesto!? Big deal! Neće on postati ništa manje vrijedan zbog toga.

Malo više poštovanja prema čovjeku koji se krvavo naradi svakog dana!
(I to vam piše tip koji ga baš i ne simpatizira previše poradi onih njegovih fora kad mu nejde).

Djuka

pre 7 godina

Iako znam da cu naici na lavinu kritika, reci cu sledece: Veoma postujem sve sto je Nole postigao, i boljeg ambasadora nemamo, ali...ovakav pad u igri, izgovori i slicno..podseca na Nadalov pad u igri..tj.prestanak koriscenja nekog stimulansa...oni znaju kog... Svejedno, mesto u istoriji je obezbedio...sad je red na druge..tako to funkcionise u svetu Velikog Brata...

Samo joga, prokelj i caj

pre 7 godina

Od coveka koji je 2007. izjavio posle ubedljivog poraza od Nadala da niko nije nepobediv, smejali su mu se na konferenciji za stampu! A posle par godina Nadal i Federer su mu postali glavne musterije, kao dezerti na turnirima, najsladji mecevi. A danas? Zvuci kao najveci gubitnik koji je izgubio veru u sebe. Ako njegova zena nema veze sa ovim ja sam Spajdermen.

Sirimo ljubav...

Madjo

pre 7 godina

A šta ti se to dogodilo Novače, pa moraš što pre iz toga da izvučeš pouke, a nikako to da se desi? Prestani da pričaš okolo naokolo i kaži direktno šta se dešava.

Djansr

pre 7 godina

Narode, ovaj mladić živi kao robot već 20 i kusur godina. Mislite da je lako živeti pod pritiskom neprestano?
Naravno da se smorio i da hoće da uživa u životu. Ako je za vajdu i uradio je vise nego svi mi zajedno za 3 života.
Ima dete, ženu, stvorio je porodicu pa može da povuče ručnu. Ja ne mogu da verujem da ga ljudi ovde vređaju, mi nikada nismo imali boljeg sportistu.

patrijota

pre 7 godina

ja se izvinjavam svima onima koji su besni na nas koji kritikujemo noleta.Ali kada gledas kako se sampion raspada zahvaljujuci sopstvenoj gluposti ne mozes mirno da posmatras,to je prosto jace.

Cph

pre 7 godina

Vi Srbi ste narod sa najkracim pamcenjem na svijetu. Naprijed Nole,ja ti zelim da ponovo zablistas i podsjetis sve pljuvace ko si i sta si.

ne

pre 7 godina

Uopste mi nije jasno sta se desava u glavi Novaka Djokovica. Uredu je zasititi se, krize se desavaju, svesni smo da se ne moze uvek pobedjivati, ali izjavavama koje daje odaje sve svoje slabosti i poziva protivnike da ga sruse sa trona. Ne moraju svi znati stanje njegove psihe. Uostalom, cak i ako se slozimo da je Marej najbolji u drugoj polovini godine, zasto to znaci da zasluzuje br 1? Novak je bio neprikosnoven u prvom delu sezone

Slavisa

pre 7 godina

Profesionalni sport je BORBA.
Nije to rekreativna stvar.
Ne trpi ravnodusnost ni u pobedi, pogotovo u porazu.

Love, peace i te bajke sa profesionalnim sportom NE IDU, neko te je slagao.

Ili igras ili ides kuci, setnja, pecanje, pravljenje klope i sve ono sto svako ko nije ti radi svakodnevno a ne moze da postigne to sto i ti, a dao bi sve da bude kao ti bar neko vreme. Kapiras?
Imas 29, pa se porazmisli sta sam ti rekao.
Ima vremena za dokolicu, sad je poslednji korak pred ostvarivanje konacnog cilja, nisi se valjda uplasio decace mali. Zadnji korak je bitan koliko i onaj prvi u 17., 18.oj godini kako si ti to pomenuo i tadasnje prioritete. Citas valjda Paula Koelja. :)
Drugi ima da sklone svoj ego i potrebe u stranu a ti sebe i igru u fokus i kidaj, jos dve-tri godine, pa posle mozes lagano u trenere. Ne kockaj se sa otvorenim vratima.
Sve najbolje ti zelim!

Zagor

pre 7 godina

Sta ti bi,sta ti se desi???..To pitanje proganja armiju tvojih navijača..Tako naglo da padnes..Taj isti Pariz si osvojio,kad nisi trenirao 7 dana..Strasno

Dusan

pre 7 godina

Ma to je u redu, nego kako je Pjer?
(dosledan, 5. novembar 2016 14:58)

I nisi bas dosledan,pitaj i za drugog psa zove se Tesla.Osobi koja svom psu da ime po nasem genijalnom naucniku zelim da nikada vise ne bude prvi.

Roki

pre 7 godina

Ima tu nešto sto mi jos neznamo ,mislim na Novakovu igru i pristup tenisu.Secam se dočeka u bgd posle prvog osvajanja WB i njegovog govora na bini da ovo nije kraj već početak jedne dominacije u svetskom tenisu,tu energiju vise nema ni taj osmeh ,ni to radovanje tipa cepanje majice a sada deli srce publici,ne kažem da treba da bude divljak ali ovo sa srcem je za devojcice.Udri muski budi musko i neka se vrati stari Nole,ovog neka zaključa u podrum

Cedomir

pre 7 godina

Ja ubrzo ocekujem konferenciju za stampu gde ce otvoreno reci o cemu se ovde radi. To je najmanje sto smo zasluzili godinama ga podrzavajuci, posle mnogih neprospavanih noci i nerviranja. On je heroj nacije , tako smo ga svi prihvatili. Ali, ove izjave u poslednje vreme su u najmanju ruku nekorektne prema svima nama.

anica

pre 7 godina

Ljuta sam Nole na sebe sto sam te ovoliko zavolela..da bi mi udario samar na kukavicki nacin...I meni I svima koji smo te volelii bodrili sve ovo vreme. Porazi su sastavni deo zivota, losa igra...sve je to normalno. Ako mozes da kazes sta ti je? Molim te prestani vise da se foliras..I budi ono sto si bio ili idi u penziju. Patetika I laz nikom dobro nije donela...ako nisi sposoban da zivis realno onda nemoj daviti ljude sa glupostima. Sta.se desilo samo ti znas..ali nisi fer Nole..NISI!

Milan

pre 7 godina

Nole brines me, ovo sto izgovaras izgleda kao da su ti platilli da ovom ludaku Mareju predas prvo mesto, sve su ovo veoma cudne okolnosti koje ukazuju na to....

Aleksandar I

pre 7 godina

Evo i ja da napisem u vezi ovoga svega oko Novaka...On je uradio i osvojio mnogo u tenisu(nadao sam se da ce prestici Federera).Gledao sam skoro sve njegove ne zadnjih pet vec skoro svih deset godina, nervirao se i radovao...Postujem sta god odluci da radi ubuduce, ali ja stvarno ne mogu vise da ga gledam...jel ja kad god koji sport gledam nerviram se kao da je to zadnji mec ili utakmica..Ako primetim da se Novak vraca sa zeljom da opobedjuje a ne samo da uziva u tenisu vraticu se i ja(mislio sam da ovo necu nikada napisati).
Mislim da bi se ja povukao iz tenisa ali ok svako bira svoj put.Hvala ti Novace na svim pobedama i nek ti je sa srecom u daljem zivotu...

Ns#1

pre 7 godina

Jedva cekam da Marej bude prvi.
(Patrick, 05. novembar 2016 11:10)

Ja bih ti savetovao da malo sniziš očekivanja, teško da će ti Marej biti prvi. Mislim, toliko je drugih momaka u gradu, siguran sam da ćeš se dopasti nekom.

Klobučilo

pre 7 godina

I Srbi zasluzuju da Mari bude prvi - jedno duze vreme, da nas malo spase tvojih navijaca, njihovog agresivnog, nesportskig nacionalizma, tvojih pritisaka na medije, slkanja tvoje zene itd. Itd.

Crni Grga iz Mokroga Luga

pre 7 godina

Eto, ako ti Novače kažeš da Marej zaslužuje prvo mesto - želja ti se ispunila! Marej je bez borbe ušao u finale i samim time od tebe je preoteo poziciju svetski broj 1. Ako je tebi to svejedno, onda je meni pogotovo, jer mi ništa to ne ide ni u džep ni iz džepa.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

lako je komentarisati negativno najuspesnijeg Srbina u poslednjih 100 godina dok sedis u fotelji,prduckas i mastis tastaturu.
(Lazar, 05. novembar 2016 14:36)

Najuspesniji Srbin u poslednjih 100 godina? Znanje ti je vrlo siromasno.

IBJ

pre 7 godina

Čitam ove jadne komentare... nije ni čudo što je Srbija u blatu do ušiju. Tu se uspeh ne prašta, samo hokus-pokus, laž i opsenarstvo.

Nenad

pre 7 godina

Novak ako zadrži ovaj nivo igre do leta sledeće godine će jedva biti u top20, a mi ovde pravimo računice koliko bodova je još potrebno Mariju do prvog mesta.

dostojevski

pre 7 godina

Mislim da jedino Srdjan Djokovic moze Novaka da preusmeri i vrati na pravi put sa kog je skrenuo.

ne može, ima dug od milion i po evra

MarMar

pre 7 godina

Da li je moguce da nema nijednog normalnog komentara!? Zar smo mi, Noletovi, jedva docekali da ne bude vise prvi? Danas da (ne daj boze) zavrsi karijeru, vec je previse uradio. Za koga bismo navijali da nije bilo Noleta svih ovih godina?

City Girl

pre 7 godina

Zaslužuje jer je iskoristio tvoje lutanje i bavljenje nekim stvarima koje nemaju veze sa profesionalnim pristupom sportu. Doći na turnir na kome se odlučuje prvo mesto bez dva glavna trenera koji su te doveli do uspeha je neozbiljno. Ne znam o kakvim problemima se radi, ali takav pad posle RG je vrlo čudan.

novica

pre 7 godina

(aco)Dobiće ga ako se izuje bos!
I šta ako ga dobije?
Misliš da će to popraviti utisak o Noletovoj igri?
Drugo,da li znaš šta sve Nole brani u prvom delu sezone 2017.godine?
To ne bi mogao da odbrani ni Federer iz najboljih dana.

Nikola

pre 7 godina

Osvojio je skoro sve. Zaradio je i previše. Ne želi više da igra ali potrebno je još da se pojavljuje zbog sponzorskih ugovora. Vesti o Novaku na b92 treba prebaciti u rubriku život.

Lik

pre 7 godina

E moj Nole. I vrapci na grani vide da te tenis vise ne zanima. Nema zara, snage, zustrine..
(pribil, 5. novembar 2016 10:53)

Pa šta, čovek osvojio sve što se osvojiti može, izdominirao toliko godina, ušao u istoriju...a zašto bi se više maltretirao?! Srbi ne zaslužuju ovakvog šampiona jer su idioti.

kobaya

pre 7 godina

Šta ima da ga zaslužuje, prvo mora da ga osvoji! Mani se Dalaj Lame u sportu i udaraj tim reketom ako još uvek želiš da igraš tenis.

Doca

pre 7 godina

Ej bre....ne foliraj više. Ko normalan trsi sve sa 6-2 i onda odjednom 'nemam želju...'. To je ne moguće mali. Srbi trenutno pate zbog tebe ali bićeš opet n1 kada se oni zadovolje.

mufljuz

pre 7 godina

"Đoković: Mari zaslužuje prvo mesto"
Umesto da siris ljubav i mir, bolje da si pogledao danasnji mec Izner-Cilic. Imao bi sta da naucis.

Nikola

pre 7 godina

I dalje cekam da mi neko objasni po kom gramatickom pravilu coveka zovete "Nolo"?
(Siri, 5. novembar 2016 14:46)

Ma nije to nikakvo gramaticko pravilo. U pitanju je srpski jezik iz okoline, iz Hrvatske, Bosne...malo izmenjen...vremenom nazvan hrvatskim, a pre oko 20 godina nastade i neki bosnjacki srpski jezik. Zato se ubuduce nicemu vise ne treba cuditi, a pogotovu ne ocekivati da se neko sa tih podrucja drzi gramatickih pravila srpskog jezika. Previse je to za njih. Oni su srecni da uopste imaju neki jezik, kojim mogu da se artikulisu.

bole bgd

pre 7 godina

Juče protiv Čilića nisi ni hteo da pobediš Novače. To je svima jasno. Nisi se nijednom iznervirao, opsovao, pocepao majicu, polomio reket. Samo si se čudno smeškao! Videlo se da kao brod lagano i bez nervze ulaziš u luku koja se zove poraz. Zašto? Ti sigurno znaš. Mi samo možemo da nagađamo. Ali, očigledno je da si "pukao" i to na više mesta.

miro split

pre 7 godina

Đoković je mene skroz razočara ka komunista.Ako vako nastavi izbacit ću ga Saveza Komunista.
Aj zamisli Nole da smo mi na Neretvi i Sutjesci priznali Njemcima da su bolji?
Da si ti pravi borac,onda bi Mareja sačeka u svlačionici i iz zasjede ga dobro isprobiva reketom po glavi i kolinima.

Jabukovo sirce

pre 7 godina

Bice fora ako danas Raonic dobije Mareja. Eto scenarija za novi triler medju komentatorima ovde. Imali smo uvod ( guru ), zaplet ( izgubio Nole od Cilica ), i rasplet ( Marej ili Raonic ). A sve to iz prikrajka posmatra Jelena, grickajuci cia semenke, dok Nole grli drvo. E srbi, srbi! Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti.

Nole na silaznoj putanji...a "mlad" bre jos ???

pre 7 godina

A kako bi bilo kad bi se ovaj drzao kineske poslovice: "Pre nego sto nesto kazes, razmisli tri puta...pre nego sto i dalje cutis".

Dežurni filozof

pre 7 godina

Noletu je bolje da je oženio Šarapovu nego ovu svetu Jelenu Vegunsku što mu za njegove rođene pare ispira mozak vegetarijanstvom i meditacijom.

ekser-daska

pre 7 godina

Nole, ne brini ti za Marreya. On je svakako trenutno najbolji i zasluzeno ce biti prvi jos mnogo dugo.
Nego, molim te da ne ucestvujes u Londonu, jer tamo ce te svi redom tuci. Nemoj da se vise blamiras i rusis si ugled i reputaciju. Resi lepo te privatne probleme, koji nas tvoje navijace ni ne zanimaju, nemoj vise da filozofiras i trazis opravdanja za poraze od drugorazrednih igraca.
Ako ces igrati tenis - igraj i treniraj kao do sada, a ako ces samo otaljavati sponzorske ugovore - nikome nisi zanimljiv.

Nash Chovek

pre 7 godina

Kako je to " mudro " receno u naslovu. Pa kad nema macke ( macaka - Nole, Feder,Nadal) misevi kolo vode ( Andy , Nisikori, Raonic itd)

Mutimir Valstimirović

pre 7 godina

Narednih godina, Nole, tempiraj formu za gren slemove. Tako ćeš duže da traješ, a i broj osvojenih slemova će ionako biti najvažnija brojka kad okačiš reket o klin.

Goran Oslo

pre 7 godina

Sto nisi nasao covece kao svi drugi sportisti neku manekenku, intelektualke iscrpljuju.
Ovde nesto nije uredu bio si pre pola godine vrh vrhova niko ti nije mogao nista a sada ne vidimo ni senku od tebe ovde nesto nije uredu.
Ili je do tebe ili tvoje lepse polovine ili do Pjera?
I prestani da jedes te trave, pre mrsav si i u ime boga nadji nekoga ko ce da te nauci da serviras covece servis ti je katastrofa.

veg

pre 7 godina

Zasto je Nole toliko smrsao?
Jedva se kretao po terenu...

Mislim da treba da mu se svi poklonimo za sve sto je uradio za sebe a i za Srbiju !

Jumko

pre 7 godina

Jedva cekam da Marej bude prvi.
(Patrick, 05. novembar 2016 11:10)

Pa ti si onda sad srecan skroro kao Novak. Uspeo si u zivotu. Izvini ali sad moram da idem na posao, inace bi rado ovde caskao s klovnovima kao ti... da delimo srecu malo.

Boke

pre 7 godina

Ljubiteljima engleščića: neće Marej biti prvi zato što je dobar, nego zato što je Novak loš. Izgubiti onolike bodove u 5 meseci, bilo bi čudo i da je ostao prvi. Sunovrat je počeo u Torontu, kad je Novak osvojio jedan nebitan i sporedan turnir, a onda doživeo olimpijsku katastrofu. Od toga se više nije oporavio.

Steta

pre 7 godina

Ne mozes da znas koliko ti nesto znaci sve dok ga ne izgubis.Stvarno mi je krivo zbog gubitka ATP 1.Nole je veliki igrac bas kao i Federer,Sampras itd. Vratice se Nole jos jaci,verujem da je ovo prelazni krizni period a marej nije zasluzio ATP 1.Nole Legendaaa.

ccc?

pre 7 godina

zao mi je i razocaran sam sto si poslednja 4 meseca igrao potpuno neprofesionalno. porazi su deo sporta i to je ok ali ne zalaganje, mrtvilo, bez emocija i zara u igri..to je amatersko ponasanje. razumem kada igrac da sve od sebe pa izgubi ali ovako..ja to ne razumem. odakle ovoliki i nagli pad u ponasanju i igri? sada si na nivou troickog, toliko o tome. i nemojte sada sa pricama i da ostavi tenis i bla bla..sve to stoji. on je najbolji u mnogim stvarima koje je postigao ali da li se ovako borac kao sto je bio novak predaje?? jednostavno javnost nije na to navikla.ovo nije on. neki drugi novak. i to je cinjenica. valjda ce da ti dodje iz d... u glavu jer sada imas 29 godina i jos mozes mnogo da pruzis na terenu. ovako...ode ti ispod 10tog mesta. razmisli sta sve branis od pocetka naredne sezone. sa ovakvom igrom i ponasanjem??? s a b e r i se c o v e c e!!

Rock

pre 7 godina

Nole care,samo je jedan tvoj problem! Odjednom si izgubio borbenost duha i tvoj poznati inat da budeš najjači kad je najteže. Ne zameram ti ništa,samo se trgni,ti si najbolji čoveče a ne neko drugi! Ako su te ucenili ili tako naterali to je već nešto drugo.

bole

pre 7 godina

Kakva tuga što ćemo ko zna kad imati priliku da gledamo prave Noletove mečeve. One protiv njegovih najvećih rivala. Nije poenta u 1. mestu ili gren slemovima već u tome što nole realno ne igra dobar tenis. Ne postoji više taj rizik, napadanje, sad samo igra ziheraški i zato i gubi.

Doktor

pre 7 godina

Nole hvala tebi za sve radosti. A siguran sam da se dogodine vraćaš u velikom stilu. Ne obracaj pažnju na ive pljuvace bez života i cilja.

DEDA PERA

pre 7 godina

Odgovor na njegovu slabu '? igru!Ono što mora da bude,mora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasho, 5. novembar 2016 12:05)

Bas tako. I onaj Vimbldon i ovo, sve jasno cak i najnaivnijem.

Dobro

pre 7 godina

E, nije bas da Mari to bas toliko zasluzuje, (znam da saberem poene) ali je situacija takva da ga Nole malo vise NE ZASLUZUJE.
Ako mu je cilj samo GS (sto neko lepo rece: Grljenje Stabala), ko smo mi da to promenimo.
Srecno No2e!
Nadji se sto pre.

perica22

pre 7 godina

(pribil, 5. novembar 2016 10:53)

9025 BODOVA
Ne osam hiljada, nego 9025.
Imao je 1500 poena vise nego Marej i Federer zajedno.

http://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles?rankDate=2016-05-09

lorenzo

pre 7 godina

jedva čekam sledeću godinu...ako je Novak pametan da se vrati i kada dođe Federer, oporavljen i gladan tenisa i trofeja, još kada bi i Nadal došao...da se vrati stari balans, njih trojica među prva tri a Marej da se vrati na svoje mjesto...lik zadnjih mjesec dana nije dobio ozbiljnog tenisera...

popeye

pre 7 godina

Маријев напредак није ни близу твог (а и Надаловог и Федереровог) пада, и директна је последица истог. Ти са овом твојом, новом, филозофијом, не могу да се отмем утиску продуктом твог (новог) најближег окружења, можда најбоље да се пензионишеш? А и да се припазиш у даљем животу, није тенис најбитнији али ово кад уђе у главу ...

milos

pre 7 godina

sta reci a ne zaplakati,ovo je dokaz da se rad isplati,covek je igrao svaki turnir cim je video da moze da stigne nola,a djokovic je odmarao nije ni cudo sto je neko za koga sam mislio da nikad nece biti broj jedan,jer je smesan za ovu veliku trojku

Benny Hill

pre 7 godina

Ma briga ga...zaradio vise od 100 miljona od tenisa sad polako pada.. svima se to desi Nadalu Federeru se isto desilo...forma nije vecna polako pa penzija

Miki

pre 7 godina

Djokovic ima tesku povredu lakta koja se jako tesko leci. I moze vrlo verovatno da se povuce iz tenisa vec sledece godine. Nema veze ni meso ni gluten ni nedostatak ambicije. Njegovo trenutno stanje je iskljucivo zbog povrede lakta.

bucika

pre 7 godina

Raonic predao bez borbe?! Bezveze... kao da mu je namerno poklonio prvo mesto. Pa ok, nek mu je sa srecom...I Mareju i Milosu.
A najvise Novaku...

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Da ki je tacno da je ATP savez naredio Novaku da se skine sa broja 1?
(Koki, 05. novembar 2016 11:09) nije. Da je tako onda bi morali da narede svakom endijevom protivniku da namerno gubi. Ovim teorijama zavere pokusavate da omalovazite endijevu igru. Prvo mesto se niti gubi niti dobija preko noci, da je to bas tako kako mislite onda bi puno igraca bilo u igri a kad puno ljudi zna neku tajnu ne moze vise ostati tajna, ako me razumete.

Nex

pre 7 godina

Citam ove komentare i sa velikom zaloscu moram da konstatujem da realno prikazuju kakav smo narod mi Srbi.Zar tako lako zaboravljamo da je ovaj covek godinama suvereno vladao svetskim tenisom,borio se protiv celog sveta,donosio nam toliko radosti i cinio nas ponosnim?Saberite se i postujte ovog velikog coveka i pustite ga da zivi SVOJ zivot!Novace,sve najbolje ti zelim u zivotu i uzivaj u njemu kakvi god rezultati bili,nije sve u tenisu!

mik

pre 7 godina

To je suština,Marej jeste zaslužio da bude prvi na kraju godine. Jer prvu polovinu je obeležio Novak,ali je Marej bio isto jako dobar,a drugu polovinu godine je obeležio Marej,ali je Novak bio dosta loš. Tako da kada se sve sabere,Marej je zaslužio prvo mesto. A Novak treba što bolje da odigra završni turnir i da ostane blizu Mareja(mada se ja nadam nekom čudu u Londonu pa možda Novak i odbrani titulu).

Baxuz

pre 7 godina

Zaradio je 100.000.000$ Ja bi se sa tim parama penzionisao i otisao u Bangkog da orgijam dok ne crknem. Koga bre sa tim parama boli uvo za tenis.

realista

pre 7 godina

Novače obećanje koje si Dao sebi nisi ispunio.Zato začni igrati za malog Novaka od pre25 Godina i tada ćeš naći mir koji trebaš.

Život pocinje u 30im

pre 7 godina

To su pristojni momci, sjajni sportisti i neverovatni talenti. Svetski brojevi jedan, ej, prvi na svetu čoveče. Pitam se kako je moguće da veći deo ljudi kritikuje Djokovica za pad forme na jedan malogradjanski način, pominjući njegovu familiju, navike, ishranu, privatne detalje. Trebalo bi sa velikim poštovanjem izgovarati ime nekoga ko je 240(!) nedelja prvi na svetu u takvoj konkurenciji.
Moje je lično mišljenje da obara formu pred AO da bi vrhunac dostigao tad i napao GS. A malogradjanske priče ostavite za kafane, za društvo neostvarenih snova.

Dejan - MK

pre 7 godina

Vi Srbi niste normalni! Kako mozete da napadate takvog choveka, najboljeg ambasadora vashe zemlje.
Pa on i da gubi svaki mech od sad pa nadalje vi treba da ste uz njega, on je vas veoma zaduzio a vi ovako mu vrachate

Balkan, prokletija nevidzena

Sika Momcilo s'ljubavlju

pre 7 godina

Videh da mnogi pisu da je "alergican" na gluten..
Pa kako nije bio alergican do tada,kada se odlucio da to sve izbaci,sta je jeo kao mali,sta je kasnije jeo??Odjednom je postao alergican kada je bezglutenska ishrana postala tako TRENDI..
Znam jednog lika koji je procitao Novakovu knjigu,i decka vise ne mozes da prepoznas..Nema ga 50 kg,jede neke trave,a i odjednom je alergican na gluten,a cak ne jede ni bilo kakvu vrstu hleba,pa cak ni onaj koji ne sadrzi gluten.ZANIMLJIVO!!

Milutin

pre 7 godina

Svaka čast na izjavi majstore. Pored toga što je najbolji svetski teniser svih vremena, Izjave Novaka pokazuju i sportski karakter pravog šampiona.

Sloba

pre 7 godina

Nisam nikakav pristalica teorija zavere ALI:
kad je Murray prvi put osvojio Wimbledon,imao sam utisak da ga je Nole pustio,pritisak britanske štampe je bio ogroman,vrlo čudno su ranije ispali i Federer i Nadal.
Situacija je i sad vrlo slična—nema ove dvojica, a Nole igra k'o neka baba,ni traga ni glasa od borca na kakvog smo navikli,plus neke idiotske priče o meditaciji, Vajda i Beker nisi s njim, ma sve je i previše čudno

no1e_svih_vremena

pre 7 godina

Gde se denula Novakova glava i srce?!
Covek se potpuno dekomponovao. Njemu nije dobro a niko iz njegovog okruzenja izgleda ne moze da mu pomogne. Stvarno, frustrirajuca situacija za sve njegove iskrene fanove. JA sam mu pre mastersa u Pariza uputio iskrenu poruku podrske, u suludoj nadi da ce nekim slucajem to stici do njega... Poruka je bila sledeca:
"Пратећи твоју невероватну каријеру, која је велики број твојих сународника испунила чистом срећом и поносом, у којој су многи добри, вредни и паметни људи нашли додатну снагу, вољу и инспирацију да учине сопствени живот бољим, заволели смо те, не само као врхунског спортисту, већ и као обичног, али дивног човека, који се једноставно зове – Новак Ђоковић.
Везали смо се, не само за твоје успехе, већ и за твоју личност. Од срца ти желимо да будеш успешан, а пре свега здрав, испуњен и срећан, како на терену тако и ван њега.
Сви имамо разних потешкоћа у животу. Снагу и инспирацију налазимо у нечему што је нашем бићу најдрагоценије, нечему што нас ''храни'' позитивном енергијом и чини бољим, јачим.
Гледајући те годинама, сигуран сам да је баш ИГРАЊЕ ТЕНИСА једна од ствари који су те учинили јачим и бољим. Осим тога, тенис ти је донео толико успеха, да више ништа НЕ МОРАШ да освојиш, а толико тога још МОЖЕШ. Сада је прави тренутак да уживаш у игрању тениса и блиставој каријери коју си пожртвовано градио и изградио.
СВЕ НАЈБОЉЕ, НОЛЕ :-) ИДЕЕЕЕМОООО!!!"

Na zalost, nista od toga...

Ivan

pre 7 godina

Neznam odakle tolika pamet svih ovih sto komentarisu. Ja mislim da svi lece svoje komplekse na noletu a da pri tome niko nije uradio 0,0001 % onoga sto je covek do sada uradio!!! Majstore cepaj ti po svom i pusti luzere da pisu sta hoce .

Joc@

pre 7 godina

Nole je NASMEJAN izgubio, u DVA seta,
od protivnika kog je… Ocigledno je
morao da ‘’otopi’’ 5000 bodova razlike
kako bi se i Marej ‘’omastio’’.
Nole to sve odlicno shvata i postupa
razumno, po ocekivanju.

đoni

pre 7 godina

Jasno ko dan, ovaj njemu Rolan Garos, on njemu prvo mesto. Svakom je falilo ponešto, sad su ostvarili svoje ciljeve. Mnogo se ljudi cimaju oko ovoga, Novak će opet biti prvi već sledeće godine, Marej ne može sve odbraniti ni u ludilu. Ali ovde imamo mnogo stručnjaka u komšiluku koji sve znaju, ko zna, sve je moguće, možda Marej stigne Novaka naredne 223 nedelje buahahahahahaha

teofil2

pre 7 godina

Novakove lopte kao nikad apre su upućene uglavnom po sredini terena i dosta plitko bez snage u udarcima...Nešto se digadja što mi obični TV posmtrači ne možemo da znamo...ali videćemo i igru u Londonu..

menađer

pre 7 godina

Ne pamtim kad sam bio ovako srećan kao sad kad je Đoković svrgnut sa prvog mesta i kad mu je karijera završena. Bio je najlošiji lider ATP liste svih vremena i potpuno nezasluženo se našao na vrhu spletom (ne)srećnih okolnosti. Ovo je dokaz da je pravda spora ali dostižna.

Rado

pre 7 godina

Nije korisno po tenisku karijerau dase Nole bavi drugima .. daih hvali da gleda njihove zasluge da bude srećan za nekog drugog..netreba ni dase baviš nikakvim oblikom psihologije, to u sportu nedonosi prvo mesto.
Postavi sebe na prvo mesto, radi samo za svoj intres , veruj samo u sebe!. Tako ćeš ponovo biti broj 1

dare slovenac

pre 7 godina

Zna Andy da to 1.mesto ništa ne vredi, kad nema Novaka,Rogera i Rafe...uzeo je samo ono što mu je bilo poklonjeno, odličan teniser koji se je rodijo u pogrešno vreme..tako če ga pamtiti..

srpska idila

pre 7 godina

@vuk
unutrašnji mir i slične budalastine su apstrakten imenice za prepotentne Srbistance koji inace nikakvih dostignuca u zivotu nemaju te im samo preostaje omalovazavanje i mrznja.
Braco Nole svaka cast tvome razmisljanju.

presheva

pre 7 godina

Da ki je tacno da je ATP savez naredio Novaku da se skine sa broja 1?
(Koki, 5. novembar 2016 11:09)
jeste upravo si tako su bili rekli na federera i nadala ATP savez je njima bio naredio da se skinu sa ATP liste da bi bio prvi djoka kako ljudi ne razumete covek dobio sve a i on je ljudsko bice ima mozda svoje privatne Probleme tako da desi se svakome

Dragan bataja

pre 7 godina

50-3 Murray ima od Wimldona , nije on tek tako došao u priliku da postane br 1
(Tramal divizija, 5. novembar 2016 11:04)

Bez dopinga ? Tesko....

Beljo

pre 7 godina

Normalnk da zasluzuje kad je to trebalo da bude prije par godina a onda se povrijedio, operisao, uzeo zenu za trenera... Koliko si ti srece imao bajo moj s konkurencijom, i poletio si. Sada su ti uzeli pobjednicki mojo i cao.

antioksidans

pre 7 godina

sve su to profesionalci...
pre 4-5 godina naredili su da Federer prestigne Samprasa po broju GS titula...
prihodi atp-a rastu...
posle toga pored Nadala, protiv Federera ukljucuje se i Djokovic...
prihodi rastu jos vise...
onda Murray postaje prvi Britanac koji osvaja Wimbledon nakon mnogo godina...
prihodi rastu...
Djokovic osvaja 4 GS uzastopno...
poslednja 2 pobeduje Murray-a u finalu...
sad je red da Murray bude prvi...
a prihodi ATP ... mozete zamisliti...

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Ма, јок, чини ти се... ти заслужујеш прво место, хаха. Па па, Ноло! Хауг!

ne verujem

pre 7 godina

mari zasluzuje prvo mesto?? covece, do pre 6 meseci su sve 4 titule grend slemova bile u tvom vlasnistvu?? ali nije gotovo, novak je ovde osvojio novih 180 bodova, kako je razlika pre ovog turnira iznosila 415 bodova to znaci da ce novak pobeci mareju na 595 bodova, marej bi ulaskom u finale ovoga turnira osvojio 600 i preuzeo prvo mesto sa citavih 5 bodova prednosti sto je nebitno, ukoliko osvojo titulu osvojice 1000 i pobece na 405 bodova prednosti, pobeda u finalu zavrsnog mastersa donosi 500 bodova(slucaj da se njih dvojica nadju u finalu nez poraza), tako da sve je ostvoreno, plus marej ce da izgubi i bodove sa proslogodisnjeg finala dejvis kupa, plus mora da dobije raonica danas i nekoga u finalu, tako da je jos uvek sve prilicno otvoreno u borbi za tron ove sezone.. a to je i najbitnije, ko zavrsi godinu na prvom mestu, to je pravi znak ko je bio najbolji te sezone!! jedna nedelja novaku nece nista znaciti..

Sloba

pre 7 godina

Daj bre oladite, pustite coveka da radi sta hoce. Samo bez pritisaka i dahtanja za vratom moze covek da uradi nesto. Ispunio je cilj, neka eksperimenise, moze to sebi da priusti, zasluzio je debelo. Siguran sam da ce se ponovo sportski izdignuti a sa koje strane i na koji nacin, prepustam njemu jer znao je i bez mog saveta da dovede Bekera u tim. Apsolutno ga podrzavam u svemu.

djoko

pre 7 godina

de je l zna iko ko bi bio broj 1 na kraju godine kada bi Marej osvojio Pariz a u Londonu u finalu izgubio od Novaka ko bi tad bio broj mislim da Marej gubi i neke bodove od osvajanaj DK?

milica

pre 7 godina

A, da nije u pitanju neki malignitet, pa svi ovde gresimo dusu? Samo to bi mogao biti realan razlog da smrsavi u terapijske svrhe?!

Grobaris totalitare

pre 7 godina

Bilo je ocekivano da Djokovic padne i izgubi prvo mesto.Vec mu je 29 i ovo je bilo ocekivano.Mada meni generalno ti ljudi nisu jasni.Imas tolike milione,porodicu,a ti i dalje pikas loptu.Ostavi tenis covece,uzivaj u zivotu.

Vuk

pre 7 godina

Koje luzersko razmišljanje! Jel konačni rezultat joge, unutrašnjeg mira i sličnih budalastina da se postane prvoklasni luzer! Gde je nestao fajter i ko je sad ovaj smaracki luzer?! Dosta sumnjive stvari se dešavaju, šta li je pravi razlog? Pitam se, pitam...

Iskrene cestitke, ziveli

pre 7 godina

Mislim da jedino Srdjan Djokovic moze Novaka da preusmeri i vrati na pravi put sa kog je skrenuo. Ako cemo realno, Srdjanova upornost i posvecenost su dosta uticali na sve sto je Novak postigao u zivotu. Srdjan jedini moze da rastera sve koji smetaju.

Big boy

pre 7 godina

Da. Zasluzuje biti prvi. Murray je clan "velike cetvorke" i kompletan igrac. Mislim da ce do kraja karijere osvojiti i Australiju i Roland Garros.

menađer

pre 7 godina

Ne pamtim kad sam bio ovako srećan kao sad kad je Đoković svrgnut sa prvog mesta i kad mu je karijera završena. Bio je najlošiji lider ATP liste svih vremena i potpuno nezasluženo se našao na vrhu spletom (ne)srećnih okolnosti. Ovo je dokaz da je pravda spora ali dostižna.

Regular

pre 7 godina

Ako voliš sve ljude na planeti, onda voliš i svog protivnika na terenu.
Ako voliš svog protivnika na terenu, nikad ga ne možeš pobojediti.

Niko nikad nije pobijedio nekog koga voli.

Nezgodna stvar ovaj sport, ti voliš sve njih, oni tebe ne vole, pa te pobijede.

Adio sportu, ja ubuduće držim predavanja o ljubavi

Nigr

pre 7 godina

Svaka cast na svim na fantasticnoj karijeri. A sada budi gospodin covek, tipa Pit Sampras, i povuci se. Zasitio si se tenisa, izgladjavas se a nema razloga za tim. Usao si u istoriju sporta, zacementirao mesto medju najboljima. Idi na vreme.

mich

pre 7 godina

Ajde ne kaki vise, voleo sam te al sada mnogo filozofiras, nije te niko pitao dali on zasluzuje, naravno da zasluzuje, na terenu je osvojio bodove, ti samo nastavi MIR I LJUBAV

Milutin

pre 7 godina

Svaka čast na izjavi majstore. Pored toga što je najbolji svetski teniser svih vremena, Izjave Novaka pokazuju i sportski karakter pravog šampiona.

Delije Čikago

pre 7 godina

Ne čitaj srpski sine ove izdajice koji bi prodali i rođenu majku, Delije Čikago su uvek uz tebe i kad završiš karijeru, volimo te, podrška kad je najteže.

Novace ne daj se

pre 7 godina

Da sam na Novakovom mestu vise ne bih nikada dolazio u ovu drzavu. zar je cudno sto je genije poput Nikole Tesle pobegao odavde . mnogo smo ljuti i nezahvalni .

Lik

pre 7 godina

E moj Nole. I vrapci na grani vide da te tenis vise ne zanima. Nema zara, snage, zustrine..
(pribil, 5. novembar 2016 10:53)

Pa šta, čovek osvojio sve što se osvojiti može, izdominirao toliko godina, ušao u istoriju...a zašto bi se više maltretirao?! Srbi ne zaslužuju ovakvog šampiona jer su idioti.

Beljo

pre 7 godina

Normalnk da zasluzuje kad je to trebalo da bude prije par godina a onda se povrijedio, operisao, uzeo zenu za trenera... Koliko si ti srece imao bajo moj s konkurencijom, i poletio si. Sada su ti uzeli pobjednicki mojo i cao.

Djuka

pre 7 godina

Iako znam da cu naici na lavinu kritika, reci cu sledece: Veoma postujem sve sto je Nole postigao, i boljeg ambasadora nemamo, ali...ovakav pad u igri, izgovori i slicno..podseca na Nadalov pad u igri..tj.prestanak koriscenja nekog stimulansa...oni znaju kog... Svejedno, mesto u istoriji je obezbedio...sad je red na druge..tako to funkcionise u svetu Velikog Brata...

Klobučilo

pre 7 godina

I Srbi zasluzuju da Mari bude prvi - jedno duze vreme, da nas malo spase tvojih navijaca, njihovog agresivnog, nesportskig nacionalizma, tvojih pritisaka na medije, slkanja tvoje zene itd. Itd.

Последњи Мохиканац

pre 7 godina

Ма, јок, чини ти се... ти заслужујеш прво место, хаха. Па па, Ноло! Хауг!

Baxuz

pre 7 godina

Zaradio je 100.000.000$ Ja bi se sa tim parama penzionisao i otisao u Bangkog da orgijam dok ne crknem. Koga bre sa tim parama boli uvo za tenis.

pribil

pre 7 godina

E moj Nole. I vrapci na grani vide da te tenis vise ne zanima. Nema zara, snage, zustrine..Ostali samo dugmici. Za samo par meseci istopilo se 8000 atp bodova. Ako ti sam ne vidis sta je u pitanju onda je svaka rasprava bespredmetna. U tenisu kad jednom padnes, tesko se ponovo podici, ne i nemoguce, ali kazem, tesko.

Dragan bataja

pre 7 godina

50-3 Murray ima od Wimldona , nije on tek tako došao u priliku da postane br 1
(Tramal divizija, 5. novembar 2016 11:04)

Bez dopinga ? Tesko....

Realno

pre 7 godina

Ne mogu da verujem koliko ima paćenika, kojima je Novakov uspeh/neuspeh glavna stvar u njihovim neispunjenim životima. Knjige, braćo, knjige, a ne zvona, praporce i teniske loptice.

neXt

pre 7 godina

E moj Djokovicu, šta ti se desava, pa dovoljno je da procitas izjave Federera, posle toliko godine još uvijek zeljan trofeja, pa da otjeras onog čupavca iz života i vratiš se normalnom zivotu.

Dusan

pre 7 godina

Ma to je u redu, nego kako je Pjer?
(dosledan, 5. novembar 2016 14:58)

I nisi bas dosledan,pitaj i za drugog psa zove se Tesla.Osobi koja svom psu da ime po nasem genijalnom naucniku zelim da nikada vise ne bude prvi.

Domaćin

pre 7 godina

Navijali ste za njega, noćima niste spavali, išli mrtvi umorni na posao, pili bensedine... Eto kako vam se odužio! Prodao vas je sve za šaku čija bobica i malo meditacije, a onako usput se i vere odrekao. Prestanite da trošite svoje vreme i svoj život na ovog sektaša, pogledajte u prazan frižider i razmislite kako da ga napunite jer se nećete leba najesti ni od Nola pobednika ni od Nola luzera!

radica

pre 7 godina

Dragi Srdjane i Dijana, molim Vas pomozite Vašem i našem Novaku. Jedino je Vaša ljubav bezuslovna i dovoljno jaka da ga vrati tamo gde je bio u vreme osvajanja RG.

Život pocinje u 30im

pre 7 godina

To su pristojni momci, sjajni sportisti i neverovatni talenti. Svetski brojevi jedan, ej, prvi na svetu čoveče. Pitam se kako je moguće da veći deo ljudi kritikuje Djokovica za pad forme na jedan malogradjanski način, pominjući njegovu familiju, navike, ishranu, privatne detalje. Trebalo bi sa velikim poštovanjem izgovarati ime nekoga ko je 240(!) nedelja prvi na svetu u takvoj konkurenciji.
Moje je lično mišljenje da obara formu pred AO da bi vrhunac dostigao tad i napao GS. A malogradjanske priče ostavite za kafane, za društvo neostvarenih snova.

Doktor

pre 7 godina

Nole hvala tebi za sve radosti. A siguran sam da se dogodine vraćaš u velikom stilu. Ne obracaj pažnju na ive pljuvace bez života i cilja.

Cph

pre 7 godina

Vi Srbi ste narod sa najkracim pamcenjem na svijetu. Naprijed Nole,ja ti zelim da ponovo zablistas i podsjetis sve pljuvace ko si i sta si.

doctor who

pre 7 godina

Bez navijanja, jednostavno volim da gledam dobar tenis.

Zamisli meč Novak protiv Novaka, Endi protiv Endija, Nadal protiv Nadala i Federer protiv Federera.

Svi znamo šta bi bilo merak za gledanje, a šta mučenje.

Ivan

pre 7 godina

Neznam odakle tolika pamet svih ovih sto komentarisu. Ja mislim da svi lece svoje komplekse na noletu a da pri tome niko nije uradio 0,0001 % onoga sto je covek do sada uradio!!! Majstore cepaj ti po svom i pusti luzere da pisu sta hoce .

Srdjan

pre 7 godina

Posteno. Ajd sad u komentarima da cujem ove koji kazu da Mari nije zasluzio da bude prvi. Da se razumijemo, ja takodje smatram da su Nole, Roger i Rafa kvalitetniji i bolji teniseri ali Mari je iskoristio situaciju, sacekao svojih "5 minuta" i zasluzeno je tu gdje jeste.

srpska idila

pre 7 godina

@vuk
unutrašnji mir i slične budalastine su apstrakten imenice za prepotentne Srbistance koji inace nikakvih dostignuca u zivotu nemaju te im samo preostaje omalovazavanje i mrznja.
Braco Nole svaka cast tvome razmisljanju.

Mrki

pre 7 godina

Citiraću mog kolegu sa posla.

Od kada sam prestao da jedem meso, boli me k... za sve. I za ribe me boli... baš mi je dobro...

Ne bih da budem grub, ali jedno je gluten(i sam imam problem sa nekim vrstama ugljenih hidrata), a drugo je nedostatak adrenalina koje meso NEKAKO donosi sa sobom.

U sportu je taj adrenalin, nekada presudan za onaj pravi sportski bezobrazluk, a toga sada baš fali u njegovoj igri.

Budi ti srećan, smiren i u ravnoteži sa svim mogućim talasima, svemirima, porodicom, prijateljima i neprijateljima, ali kada izađeš na teren hoću da bljuješ vatru.

Košarkaški rečeno, neću da polažeš loptu, hoću da zakucaš i da to boli onoga sa druge strane, a posle se pokaj svemiru i traži ravnotežu kakvu hoćeš.

Ili batali sve, pa se vidimo u nekom drugom životu...

Steta

pre 7 godina

Ne mozes da znas koliko ti nesto znaci sve dok ga ne izgubis.Stvarno mi je krivo zbog gubitka ATP 1.Nole je veliki igrac bas kao i Federer,Sampras itd. Vratice se Nole jos jaci,verujem da je ovo prelazni krizni period a marej nije zasluzio ATP 1.Nole Legendaaa.

IBJ

pre 7 godina

Čitam ove jadne komentare... nije ni čudo što je Srbija u blatu do ušiju. Tu se uspeh ne prašta, samo hokus-pokus, laž i opsenarstvo.

Ko to tamo peva

pre 7 godina

Nekoliko meseci unazad neki čudni,mršavi i mrzovoljni gospodin se na teniskim mečevima lažno predstavlja kao Novak Đoković.
Nije on taj,Novak je otputovao daleko ....
I vratiće se...jednog dana.
Ako mu dozvole.

anica

pre 7 godina

Ljuta sam Nole na sebe sto sam te ovoliko zavolela..da bi mi udario samar na kukavicki nacin...I meni I svima koji smo te volelii bodrili sve ovo vreme. Porazi su sastavni deo zivota, losa igra...sve je to normalno. Ako mozes da kazes sta ti je? Molim te prestani vise da se foliras..I budi ono sto si bio ili idi u penziju. Patetika I laz nikom dobro nije donela...ako nisi sposoban da zivis realno onda nemoj daviti ljude sa glupostima. Sta.se desilo samo ti znas..ali nisi fer Nole..NISI!

Miki

pre 7 godina

Djokovic ima tesku povredu lakta koja se jako tesko leci. I moze vrlo verovatno da se povuce iz tenisa vec sledece godine. Nema veze ni meso ni gluten ni nedostatak ambicije. Njegovo trenutno stanje je iskljucivo zbog povrede lakta.

anica

pre 7 godina

Federer...mozda omrazen, nadmen...mozda I nije najkvalitetniji igrac...ali I dalje moze da vam drzi lekcije iz ponasanja na terenu, pristupa obavezana ljubavi I zivotu.
Tata tenisa.

Ns#1

pre 7 godina

Jedva cekam da Marej bude prvi.
(Patrick, 05. novembar 2016 11:10)

Ja bih ti savetovao da malo sniziš očekivanja, teško da će ti Marej biti prvi. Mislim, toliko je drugih momaka u gradu, siguran sam da ćeš se dopasti nekom.

Nash Chovek

pre 7 godina

Kako je to " mudro " receno u naslovu. Pa kad nema macke ( macaka - Nole, Feder,Nadal) misevi kolo vode ( Andy , Nisikori, Raonic itd)

Doca

pre 7 godina

Ej bre....ne foliraj više. Ko normalan trsi sve sa 6-2 i onda odjednom 'nemam želju...'. To je ne moguće mali. Srbi trenutno pate zbog tebe ali bićeš opet n1 kada se oni zadovolje.

Panta pitu

pre 7 godina

Pa ako je Novak predao Wimbledon zbog para, onda je to sportski kriminal. Onda je Djokara nečasan čovek, i svakako nedostojan vaseg divljenja!

Nex

pre 7 godina

Citam ove komentare i sa velikom zaloscu moram da konstatujem da realno prikazuju kakav smo narod mi Srbi.Zar tako lako zaboravljamo da je ovaj covek godinama suvereno vladao svetskim tenisom,borio se protiv celog sveta,donosio nam toliko radosti i cinio nas ponosnim?Saberite se i postujte ovog velikog coveka i pustite ga da zivi SVOJ zivot!Novace,sve najbolje ti zelim u zivotu i uzivaj u njemu kakvi god rezultati bili,nije sve u tenisu!

onako

pre 7 godina

"Pljuju te ovi nasi.Ali to je i ocekivano,ti si veliki majstor,veliki covek i veliki sampion!!!
(Mare, 5. novembar 2016 11:13)"

Pa baš zato, Mare, baš zato! Zato što je majstor, šampion, ljudina!

On nije ovo što je sada, on nije za 2. mesto, on je šampion, a zauzeo je neki pacifistički stav, deca cveća fazon - to nije za pobedu u sportu!

ne verujem

pre 7 godina

mari zasluzuje prvo mesto?? covece, do pre 6 meseci su sve 4 titule grend slemova bile u tvom vlasnistvu?? ali nije gotovo, novak je ovde osvojio novih 180 bodova, kako je razlika pre ovog turnira iznosila 415 bodova to znaci da ce novak pobeci mareju na 595 bodova, marej bi ulaskom u finale ovoga turnira osvojio 600 i preuzeo prvo mesto sa citavih 5 bodova prednosti sto je nebitno, ukoliko osvojo titulu osvojice 1000 i pobece na 405 bodova prednosti, pobeda u finalu zavrsnog mastersa donosi 500 bodova(slucaj da se njih dvojica nadju u finalu nez poraza), tako da sve je ostvoreno, plus marej ce da izgubi i bodove sa proslogodisnjeg finala dejvis kupa, plus mora da dobije raonica danas i nekoga u finalu, tako da je jos uvek sve prilicno otvoreno u borbi za tron ove sezone.. a to je i najbitnije, ko zavrsi godinu na prvom mestu, to je pravi znak ko je bio najbolji te sezone!! jedna nedelja novaku nece nista znaciti..

Dejan - MK

pre 7 godina

Vi Srbi niste normalni! Kako mozete da napadate takvog choveka, najboljeg ambasadora vashe zemlje.
Pa on i da gubi svaki mech od sad pa nadalje vi treba da ste uz njega, on je vas veoma zaduzio a vi ovako mu vrachate

Balkan, prokletija nevidzena

smor brate

pre 7 godina

ajde Djokovicu ako ti se ne igra vise budi frajer i povuci se iz tenisa umesto sto se brukas u poslednje vreme i kidas nam zivce..veliki si covek i igrac ali tvoje izjave i igre u poslednje vreme nemaju vise nikakvog smisla

Solista

pre 7 godina

Čeka te Nadal u parku da hranite golubove i grlite drveće. A ja odo mene čeka truckanje Vučićevim Mercedesom za izvoz koji nikom nismo izvezli. Ajde Nole živ bio.

antioksidans

pre 7 godina

sve su to profesionalci...
pre 4-5 godina naredili su da Federer prestigne Samprasa po broju GS titula...
prihodi atp-a rastu...
posle toga pored Nadala, protiv Federera ukljucuje se i Djokovic...
prihodi rastu jos vise...
onda Murray postaje prvi Britanac koji osvaja Wimbledon nakon mnogo godina...
prihodi rastu...
Djokovic osvaja 4 GS uzastopno...
poslednja 2 pobeduje Murray-a u finalu...
sad je red da Murray bude prvi...
a prihodi ATP ... mozete zamisliti...

veg

pre 7 godina

Zasto je Nole toliko smrsao?
Jedva se kretao po terenu...

Mislim da treba da mu se svi poklonimo za sve sto je uradio za sebe a i za Srbiju !

Nikola

pre 7 godina

I dalje cekam da mi neko objasni po kom gramatickom pravilu coveka zovete "Nolo"?
(Siri, 5. novembar 2016 14:46)

Ma nije to nikakvo gramaticko pravilo. U pitanju je srpski jezik iz okoline, iz Hrvatske, Bosne...malo izmenjen...vremenom nazvan hrvatskim, a pre oko 20 godina nastade i neki bosnjacki srpski jezik. Zato se ubuduce nicemu vise ne treba cuditi, a pogotovu ne ocekivati da se neko sa tih podrucja drzi gramatickih pravila srpskog jezika. Previse je to za njih. Oni su srecni da uopste imaju neki jezik, kojim mogu da se artikulisu.

dr. mr.

pre 7 godina

posle ovakvog prvog dela sezone, gde je Nole osvojio sve.... hm....prosto ne mogu da verujem šta je čovek sebi dozvolio... šteta... nadam se da će ga ovo motivisati! sportski pozdrav...

Sloba

pre 7 godina

Nisam nikakav pristalica teorija zavere ALI:
kad je Murray prvi put osvojio Wimbledon,imao sam utisak da ga je Nole pustio,pritisak britanske štampe je bio ogroman,vrlo čudno su ranije ispali i Federer i Nadal.
Situacija je i sad vrlo slična—nema ove dvojica, a Nole igra k'o neka baba,ni traga ni glasa od borca na kakvog smo navikli,plus neke idiotske priče o meditaciji, Vajda i Beker nisi s njim, ma sve je i previše čudno

Sloba

pre 7 godina

Daj bre oladite, pustite coveka da radi sta hoce. Samo bez pritisaka i dahtanja za vratom moze covek da uradi nesto. Ispunio je cilj, neka eksperimenise, moze to sebi da priusti, zasluzio je debelo. Siguran sam da ce se ponovo sportski izdignuti a sa koje strane i na koji nacin, prepustam njemu jer znao je i bez mog saveta da dovede Bekera u tim. Apsolutno ga podrzavam u svemu.

Jumko

pre 7 godina

Jedva cekam da Marej bude prvi.
(Patrick, 05. novembar 2016 11:10)

Pa ti si onda sad srecan skroro kao Novak. Uspeo si u zivotu. Izvini ali sad moram da idem na posao, inace bi rado ovde caskao s klovnovima kao ti... da delimo srecu malo.

Cedomir

pre 7 godina

Ja ubrzo ocekujem konferenciju za stampu gde ce otvoreno reci o cemu se ovde radi. To je najmanje sto smo zasluzili godinama ga podrzavajuci, posle mnogih neprospavanih noci i nerviranja. On je heroj nacije , tako smo ga svi prihvatili. Ali, ove izjave u poslednje vreme su u najmanju ruku nekorektne prema svima nama.

Boke

pre 7 godina

Ljubiteljima engleščića: neće Marej biti prvi zato što je dobar, nego zato što je Novak loš. Izgubiti onolike bodove u 5 meseci, bilo bi čudo i da je ostao prvi. Sunovrat je počeo u Torontu, kad je Novak osvojio jedan nebitan i sporedan turnir, a onda doživeo olimpijsku katastrofu. Od toga se više nije oporavio.

đoni

pre 7 godina

Jasno ko dan, ovaj njemu Rolan Garos, on njemu prvo mesto. Svakom je falilo ponešto, sad su ostvarili svoje ciljeve. Mnogo se ljudi cimaju oko ovoga, Novak će opet biti prvi već sledeće godine, Marej ne može sve odbraniti ni u ludilu. Ali ovde imamo mnogo stručnjaka u komšiluku koji sve znaju, ko zna, sve je moguće, možda Marej stigne Novaka naredne 223 nedelje buahahahahahaha

Mutimir Valstimirović

pre 7 godina

Narednih godina, Nole, tempiraj formu za gren slemove. Tako ćeš duže da traješ, a i broj osvojenih slemova će ionako biti najvažnija brojka kad okačiš reket o klin.

Nole na silaznoj putanji...a "mlad" bre jos ???

pre 7 godina

A kako bi bilo kad bi se ovaj drzao kineske poslovice: "Pre nego sto nesto kazes, razmisli tri puta...pre nego sto i dalje cutis".

Samo joga, prokelj i caj

pre 7 godina

Od coveka koji je 2007. izjavio posle ubedljivog poraza od Nadala da niko nije nepobediv, smejali su mu se na konferenciji za stampu! A posle par godina Nadal i Federer su mu postali glavne musterije, kao dezerti na turnirima, najsladji mecevi. A danas? Zvuci kao najveci gubitnik koji je izgubio veru u sebe. Ako njegova zena nema veze sa ovim ja sam Spajdermen.

Sirimo ljubav...

Milan

pre 7 godina

Nole brines me, ovo sto izgovaras izgleda kao da su ti platilli da ovom ludaku Mareju predas prvo mesto, sve su ovo veoma cudne okolnosti koje ukazuju na to....

DEDA PERA

pre 7 godina

Odgovor na njegovu slabu '? igru!Ono što mora da bude,mora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sasho, 5. novembar 2016 12:05)

Bas tako. I onaj Vimbldon i ovo, sve jasno cak i najnaivnijem.

mufljuz

pre 7 godina

"Đoković: Mari zaslužuje prvo mesto"
Umesto da siris ljubav i mir, bolje da si pogledao danasnji mec Izner-Cilic. Imao bi sta da naucis.

Goran Oslo

pre 7 godina

Sto nisi nasao covece kao svi drugi sportisti neku manekenku, intelektualke iscrpljuju.
Ovde nesto nije uredu bio si pre pola godine vrh vrhova niko ti nije mogao nista a sada ne vidimo ni senku od tebe ovde nesto nije uredu.
Ili je do tebe ili tvoje lepse polovine ili do Pjera?
I prestani da jedes te trave, pre mrsav si i u ime boga nadji nekoga ko ce da te nauci da serviras covece servis ti je katastrofa.

nex

pre 7 godina

Bitno da ga je onaj guru naucio da siri ljubav,bere cvece i voli sve oko sebe,pa sad kad ga deru svi od 5. do 25. mesta,on se samo smeje blazeno ko Mona Liza. Sta bi s tobim,crni Nole. Nemas snage ni 40% od one tvoje prave. Ti kao da si prebacivao rukometnu loptu a Cilic tenisku.

MarMar

pre 7 godina

Da li je moguce da nema nijednog normalnog komentara!? Zar smo mi, Noletovi, jedva docekali da ne bude vise prvi? Danas da (ne daj boze) zavrsi karijeru, vec je previse uradio. Za koga bismo navijali da nije bilo Noleta svih ovih godina?

Roki

pre 7 godina

Ima tu nešto sto mi jos neznamo ,mislim na Novakovu igru i pristup tenisu.Secam se dočeka u bgd posle prvog osvajanja WB i njegovog govora na bini da ovo nije kraj već početak jedne dominacije u svetskom tenisu,tu energiju vise nema ni taj osmeh ,ni to radovanje tipa cepanje majice a sada deli srce publici,ne kažem da treba da bude divljak ali ovo sa srcem je za devojcice.Udri muski budi musko i neka se vrati stari Nole,ovog neka zaključa u podrum

ekser-daska

pre 7 godina

Nole, ne brini ti za Marreya. On je svakako trenutno najbolji i zasluzeno ce biti prvi jos mnogo dugo.
Nego, molim te da ne ucestvujes u Londonu, jer tamo ce te svi redom tuci. Nemoj da se vise blamiras i rusis si ugled i reputaciju. Resi lepo te privatne probleme, koji nas tvoje navijace ni ne zanimaju, nemoj vise da filozofiras i trazis opravdanja za poraze od drugorazrednih igraca.
Ako ces igrati tenis - igraj i treniraj kao do sada, a ako ces samo otaljavati sponzorske ugovore - nikome nisi zanimljiv.

ccc?

pre 7 godina

zao mi je i razocaran sam sto si poslednja 4 meseca igrao potpuno neprofesionalno. porazi su deo sporta i to je ok ali ne zalaganje, mrtvilo, bez emocija i zara u igri..to je amatersko ponasanje. razumem kada igrac da sve od sebe pa izgubi ali ovako..ja to ne razumem. odakle ovoliki i nagli pad u ponasanju i igri? sada si na nivou troickog, toliko o tome. i nemojte sada sa pricama i da ostavi tenis i bla bla..sve to stoji. on je najbolji u mnogim stvarima koje je postigao ali da li se ovako borac kao sto je bio novak predaje?? jednostavno javnost nije na to navikla.ovo nije on. neki drugi novak. i to je cinjenica. valjda ce da ti dodje iz d... u glavu jer sada imas 29 godina i jos mozes mnogo da pruzis na terenu. ovako...ode ti ispod 10tog mesta. razmisli sta sve branis od pocetka naredne sezone. sa ovakvom igrom i ponasanjem??? s a b e r i se c o v e c e!!

dostojevski

pre 7 godina

Mislim da jedino Srdjan Djokovic moze Novaka da preusmeri i vrati na pravi put sa kog je skrenuo.

ne može, ima dug od milion i po evra

sasa jokic

pre 7 godina

Nije problem izgubiti No.1, problem je sa ovakvom igrom, filozofijom i okruzenjem vratiti se na isto.
Nemoj da mi pricas da te vise ne interesuju titule, da ti vise nisu prioritet, i da hoces da budes srecan na terenu
Reci mi koji je to sportista srecan na terenu kada gubi, pod uslovom da je normalan, a ti jesi?
Ne zavaravaj (da budem fin) i sebe i druge, nego oladi te zen filozofije, meditaciju, sirenje ljubavi i ostale besmislice dok si profesionalan teniser, bice vremena za to.
Koliko god cudno zvucalo, ti ipak nosis veliku odgovornost, idol si deci i mladima sirom planete, a ovo u predhodnih 4 mesea je sve samo ne primer za njih. Trgni se, nije strasno pogresiti, niko tu ne moze nista da ti prebaci iki zameri, ali toliko je ocigledno da ti nisi za tu procu i da su te uvukli u istu da prosto boli.
Kako je to Marej zasluzio No.1, tako sto je izgubio u poslednjih 5 susreta od tebe? Tako sto je imao 5 pobeda protov protivnika iz prvih 10 ove godine? Tako sto je malte ne ihrao celindzere da bi te stigao?
Daj bre Nole, vrati se tamo gde pripadas, stavi svakoga na svoje mesto i udji u istoriju kao GOAT!!! Sve drugo U TVOM slucaju je greska!

Djansr

pre 7 godina

Narode, ovaj mladić živi kao robot već 20 i kusur godina. Mislite da je lako živeti pod pritiskom neprestano?
Naravno da se smorio i da hoće da uživa u životu. Ako je za vajdu i uradio je vise nego svi mi zajedno za 3 života.
Ima dete, ženu, stvorio je porodicu pa može da povuče ručnu. Ja ne mogu da verujem da ga ljudi ovde vređaju, mi nikada nismo imali boljeg sportistu.

Nikola

pre 7 godina

Osvojio je skoro sve. Zaradio je i previše. Ne želi više da igra ali potrebno je još da se pojavljuje zbog sponzorskih ugovora. Vesti o Novaku na b92 treba prebaciti u rubriku život.

Benny Hill

pre 7 godina

Ma briga ga...zaradio vise od 100 miljona od tenisa sad polako pada.. svima se to desi Nadalu Federeru se isto desilo...forma nije vecna polako pa penzija

pakleni

pre 7 godina

Evo samo čekam da Novak izgubi još par mečeva pa ga počnete častiti sa ''Nole ustašo''!
Novak možda i jest u krizi već neko vrijeme, ali to ne znači da i dalje nije najbolji tenisač na svijetu. Pa šta ako ga je ovaj naš dobio (konačno)!? Pa šta ako izgubi prvo mjesto!? Big deal! Neće on postati ništa manje vrijedan zbog toga.

Malo više poštovanja prema čovjeku koji se krvavo naradi svakog dana!
(I to vam piše tip koji ga baš i ne simpatizira previše poradi onih njegovih fora kad mu nejde).

Pedja

pre 7 godina

Ne razumem ljude kojima smetaju negativni komentari. Pa ovo je prostor za komentare. Komentar ako je negativan ne uključuje mržnju po automatizmu. To je samo reakcija na ono što se dešava sa Novakom. Krize su sastavni deo sporta. Ne može se uvek biti u top formi. Novak je i ranije imao krize i pad forme, ali je dolazio do polufinala ili finala. Sad se dešava nešto drugo. Rano ispao na vimbldonu, u monte karlu, na olimpijadi, šangaju, parizu. Preskočio sinsinati, peking. Sa 29 god nije motivisan da igra (da ide na posao). Kaže da mu tenis nije više prioritet već porodica. Pa zar se ne podrazumeva da je porodica prioritet? Zar to treba isticati? Novak je potrošio svu mišićnu masu. Verovatno zbog toga ne može ni da trenira, samim tim ni da pruži ozbiljne partije na turnirima. Uplovio je u nešto što može životno da ga ugrozi. Teško da može nešto da uradi u tenisu. Sunovrat kojem se približava može da ima negativne psihološke posledice. Zbog zdravlja bi bilo najpametnije da se povuče što pre. Želim mu svu sreću u životu!

el pube

pre 7 godina

E moj Nole napravi ti monstruma od Mareja...juce covek spasio 5 vezanih set lopti protiv Berdiha i jos 2 pride da bi uzeo prvi set...

Ps: mislio sam da ovo nikada necu reci...

lorenzo

pre 7 godina

jedva čekam sledeću godinu...ako je Novak pametan da se vrati i kada dođe Federer, oporavljen i gladan tenisa i trofeja, još kada bi i Nadal došao...da se vrati stari balans, njih trojica među prva tri a Marej da se vrati na svoje mjesto...lik zadnjih mjesec dana nije dobio ozbiljnog tenisera...

djoko

pre 7 godina

de je l zna iko ko bi bio broj 1 na kraju godine kada bi Marej osvojio Pariz a u Londonu u finalu izgubio od Novaka ko bi tad bio broj mislim da Marej gubi i neke bodove od osvajanaj DK?

dare slovenac

pre 7 godina

Zna Andy da to 1.mesto ništa ne vredi, kad nema Novaka,Rogera i Rafe...uzeo je samo ono što mu je bilo poklonjeno, odličan teniser koji se je rodijo u pogrešno vreme..tako če ga pamtiti..

Slavisa

pre 7 godina

Profesionalni sport je BORBA.
Nije to rekreativna stvar.
Ne trpi ravnodusnost ni u pobedi, pogotovo u porazu.

Love, peace i te bajke sa profesionalnim sportom NE IDU, neko te je slagao.

Ili igras ili ides kuci, setnja, pecanje, pravljenje klope i sve ono sto svako ko nije ti radi svakodnevno a ne moze da postigne to sto i ti, a dao bi sve da bude kao ti bar neko vreme. Kapiras?
Imas 29, pa se porazmisli sta sam ti rekao.
Ima vremena za dokolicu, sad je poslednji korak pred ostvarivanje konacnog cilja, nisi se valjda uplasio decace mali. Zadnji korak je bitan koliko i onaj prvi u 17., 18.oj godini kako si ti to pomenuo i tadasnje prioritete. Citas valjda Paula Koelja. :)
Drugi ima da sklone svoj ego i potrebe u stranu a ti sebe i igru u fokus i kidaj, jos dve-tri godine, pa posle mozes lagano u trenere. Ne kockaj se sa otvorenim vratima.
Sve najbolje ti zelim!

Toni

pre 7 godina

(menađer, 5. novembar 2016 11:11)

Niko ne dolazi slučajno na prvo mjesto, a još manje slučajno na istom ostaje više od 200 sedmica, kao što se ne osvaja slučajno LŠ ili olimpijska medalja. Malo više poštovanja za vrhunske rezultate, o kome god da se radi.

realista

pre 7 godina

Novače obećanje koje si Dao sebi nisi ispunio.Zato začni igrati za malog Novaka od pre25 Godina i tada ćeš naći mir koji trebaš.

Madjo

pre 7 godina

A šta ti se to dogodilo Novače, pa moraš što pre iz toga da izvučeš pouke, a nikako to da se desi? Prestani da pričaš okolo naokolo i kaži direktno šta se dešava.

ScOrPiO

pre 7 godina

Nerviraju me ovi admini..
Nijedan objektivan komentar mi nisu objavili..
Zasto,pa nikoga nisam uvredio???
Kada su pisali svakakve pogrdne komentare na racun Federera,nacitao sam ih se..Sa druge strane,ako napises bilo kakav objektivan komentar,ali na Novakov racun,oni ga nece objaviti..

patrijota

pre 7 godina

ja se izvinjavam svima onima koji su besni na nas koji kritikujemo noleta.Ali kada gledas kako se sampion raspada zahvaljujuci sopstvenoj gluposti ne mozes mirno da posmatras,to je prosto jace.

Joc@

pre 7 godina

Nole je NASMEJAN izgubio, u DVA seta,
od protivnika kog je… Ocigledno je
morao da ‘’otopi’’ 5000 bodova razlike
kako bi se i Marej ‘’omastio’’.
Nole to sve odlicno shvata i postupa
razumno, po ocekivanju.

Vojvoda Momcilo

pre 7 godina

lako je komentarisati negativno najuspesnijeg Srbina u poslednjih 100 godina dok sedis u fotelji,prduckas i mastis tastaturu.
(Lazar, 05. novembar 2016 14:36)

Najuspesniji Srbin u poslednjih 100 godina? Znanje ti je vrlo siromasno.

Dežurni filozof

pre 7 godina

Noletu je bolje da je oženio Šarapovu nego ovu svetu Jelenu Vegunsku što mu za njegove rođene pare ispira mozak vegetarijanstvom i meditacijom.

miro split

pre 7 godina

Đoković je mene skroz razočara ka komunista.Ako vako nastavi izbacit ću ga Saveza Komunista.
Aj zamisli Nole da smo mi na Neretvi i Sutjesci priznali Njemcima da su bolji?
Da si ti pravi borac,onda bi Mareja sačeka u svlačionici i iz zasjede ga dobro isprobiva reketom po glavi i kolinima.

Jabukovo sirce

pre 7 godina

Bice fora ako danas Raonic dobije Mareja. Eto scenarija za novi triler medju komentatorima ovde. Imali smo uvod ( guru ), zaplet ( izgubio Nole od Cilica ), i rasplet ( Marej ili Raonic ). A sve to iz prikrajka posmatra Jelena, grickajuci cia semenke, dok Nole grli drvo. E srbi, srbi! Da nas nema, trebalo bi nas izmisliti.

nele

pre 7 godina

"Ako kaniš pobijediti, ne smješ izgubiti". Nije Marej podigao igru. I dalje je malo bolji od istih od kojih je bio bolji i kad je bio 4ti. Samo bivša prva trojica su sada daleko od svog nekadasnjeg nivoa. Jedan prestario, jedan non stop povredjen, jedan za trenera uzeo gurua i otišao u vegane. Nije Marej uzeo prvo mesto, ti si mu ga poklonio. I nije on mladji pa da je "došlo njegovo vreme"

novica

pre 7 godina

(aco)Dobiće ga ako se izuje bos!
I šta ako ga dobije?
Misliš da će to popraviti utisak o Noletovoj igri?
Drugo,da li znaš šta sve Nole brani u prvom delu sezone 2017.godine?
To ne bi mogao da odbrani ni Federer iz najboljih dana.

kobaya

pre 7 godina

Šta ima da ga zaslužuje, prvo mora da ga osvoji! Mani se Dalaj Lame u sportu i udaraj tim reketom ako još uvek želiš da igraš tenis.

Nikolaa

pre 7 godina

Dragi Novace ako kojim slucajem citas ovo HVALA ti za onh par hiljada dinara koje sam dobio kladeci se na tebe dok sam bio student to mi je tada mnogo znacilo kao i svakom studentu,HVALA ti za sve one trenutke koje sam doziveo u inostranstvu kada kazem odakle sam a stranci mi odgovore: oooo Novak Djokovik tada sam bas bio ponosan,HVALA ti sto mojoj baki bar malo ulepsas zivot svim tvojim pobedama da zaboravi na trenutak na njenu penziju od 9000din,hvala ti sto promovises ovu nasu izmucenu zemlju...Uzivaj u zivotu majstore svako dobro tebi i tvojoj pkrodici neka te Bog cuva ili usta vec verujes....

no1e_svih_vremena

pre 7 godina

Gde se denula Novakova glava i srce?!
Covek se potpuno dekomponovao. Njemu nije dobro a niko iz njegovog okruzenja izgleda ne moze da mu pomogne. Stvarno, frustrirajuca situacija za sve njegove iskrene fanove. JA sam mu pre mastersa u Pariza uputio iskrenu poruku podrske, u suludoj nadi da ce nekim slucajem to stici do njega... Poruka je bila sledeca:
"Пратећи твоју невероватну каријеру, која је велики број твојих сународника испунила чистом срећом и поносом, у којој су многи добри, вредни и паметни људи нашли додатну снагу, вољу и инспирацију да учине сопствени живот бољим, заволели смо те, не само као врхунског спортисту, већ и као обичног, али дивног човека, који се једноставно зове – Новак Ђоковић.
Везали смо се, не само за твоје успехе, већ и за твоју личност. Од срца ти желимо да будеш успешан, а пре свега здрав, испуњен и срећан, како на терену тако и ван њега.
Сви имамо разних потешкоћа у животу. Снагу и инспирацију налазимо у нечему што је нашем бићу најдрагоценије, нечему што нас ''храни'' позитивном енергијом и чини бољим, јачим.
Гледајући те годинама, сигуран сам да је баш ИГРАЊЕ ТЕНИСА једна од ствари који су те учинили јачим и бољим. Осим тога, тенис ти је донео толико успеха, да више ништа НЕ МОРАШ да освојиш, а толико тога још МОЖЕШ. Сада је прави тренутак да уживаш у игрању тениса и блиставој каријери коју си пожртвовано градио и изградио.
СВЕ НАЈБОЉЕ, НОЛЕ :-) ИДЕЕЕЕМОООО!!!"

Na zalost, nista od toga...

Nenad

pre 7 godina

Novak ako zadrži ovaj nivo igre do leta sledeće godine će jedva biti u top20, a mi ovde pravimo računice koliko bodova je još potrebno Mariju do prvog mesta.

Crni Grga iz Mokroga Luga

pre 7 godina

Eto, ako ti Novače kažeš da Marej zaslužuje prvo mesto - želja ti se ispunila! Marej je bez borbe ušao u finale i samim time od tebe je preoteo poziciju svetski broj 1. Ako je tebi to svejedno, onda je meni pogotovo, jer mi ništa to ne ide ni u džep ni iz džepa.

bucika

pre 7 godina

Raonic predao bez borbe?! Bezveze... kao da mu je namerno poklonio prvo mesto. Pa ok, nek mu je sa srecom...I Mareju i Milosu.
A najvise Novaku...

Dobro

pre 7 godina

E, nije bas da Mari to bas toliko zasluzuje, (znam da saberem poene) ali je situacija takva da ga Nole malo vise NE ZASLUZUJE.
Ako mu je cilj samo GS (sto neko lepo rece: Grljenje Stabala), ko smo mi da to promenimo.
Srecno No2e!
Nadji se sto pre.

Sika Momcilo s'ljubavlju

pre 7 godina

Videh da mnogi pisu da je "alergican" na gluten..
Pa kako nije bio alergican do tada,kada se odlucio da to sve izbaci,sta je jeo kao mali,sta je kasnije jeo??Odjednom je postao alergican kada je bezglutenska ishrana postala tako TRENDI..
Znam jednog lika koji je procitao Novakovu knjigu,i decka vise ne mozes da prepoznas..Nema ga 50 kg,jede neke trave,a i odjednom je alergican na gluten,a cak ne jede ni bilo kakvu vrstu hleba,pa cak ni onaj koji ne sadrzi gluten.ZANIMLJIVO!!

Rado

pre 7 godina

Nije korisno po tenisku karijerau dase Nole bavi drugima .. daih hvali da gleda njihove zasluge da bude srećan za nekog drugog..netreba ni dase baviš nikakvim oblikom psihologije, to u sportu nedonosi prvo mesto.
Postavi sebe na prvo mesto, radi samo za svoj intres , veruj samo u sebe!. Tako ćeš ponovo biti broj 1

presheva

pre 7 godina

Da ki je tacno da je ATP savez naredio Novaku da se skine sa broja 1?
(Koki, 5. novembar 2016 11:09)
jeste upravo si tako su bili rekli na federera i nadala ATP savez je njima bio naredio da se skinu sa ATP liste da bi bio prvi djoka kako ljudi ne razumete covek dobio sve a i on je ljudsko bice ima mozda svoje privatne Probleme tako da desi se svakome

Zagor

pre 7 godina

Sta ti bi,sta ti se desi???..To pitanje proganja armiju tvojih navijača..Tako naglo da padnes..Taj isti Pariz si osvojio,kad nisi trenirao 7 dana..Strasno

ne

pre 7 godina

Uopste mi nije jasno sta se desava u glavi Novaka Djokovica. Uredu je zasititi se, krize se desavaju, svesni smo da se ne moze uvek pobedjivati, ali izjavavama koje daje odaje sve svoje slabosti i poziva protivnike da ga sruse sa trona. Ne moraju svi znati stanje njegove psihe. Uostalom, cak i ako se slozimo da je Marej najbolji u drugoj polovini godine, zasto to znaci da zasluzuje br 1? Novak je bio neprikosnoven u prvom delu sezone

milos

pre 7 godina

sta reci a ne zaplakati,ovo je dokaz da se rad isplati,covek je igrao svaki turnir cim je video da moze da stigne nola,a djokovic je odmarao nije ni cudo sto je neko za koga sam mislio da nikad nece biti broj jedan,jer je smesan za ovu veliku trojku

Viki

pre 7 godina

Nole molim te ne radi ovo to sam ja isto uradila u tvojim godinama odjednom sam izgubila interesovanje za posao koji sam do tad obozavala misleci da je porodica sve sto mi treba,ali vremenom shvatis da te ispunjava i to sto sam bacila pod noge.Sada se kajem sto sam sve to dozvolila i zivim sa osecajem krivice tolike godine i jedan deo mene vise ne postoji.Znam da imas novca za razliku od mene i mnogih drugih,ali veruj mi nije to to.Veliki pozdrav i hvala na svemu

Aleksandar I

pre 7 godina

Evo i ja da napisem u vezi ovoga svega oko Novaka...On je uradio i osvojio mnogo u tenisu(nadao sam se da ce prestici Federera).Gledao sam skoro sve njegove ne zadnjih pet vec skoro svih deset godina, nervirao se i radovao...Postujem sta god odluci da radi ubuduce, ali ja stvarno ne mogu vise da ga gledam...jel ja kad god koji sport gledam nerviram se kao da je to zadnji mec ili utakmica..Ako primetim da se Novak vraca sa zeljom da opobedjuje a ne samo da uziva u tenisu vraticu se i ja(mislio sam da ovo necu nikada napisati).
Mislim da bi se ja povukao iz tenisa ali ok svako bira svoj put.Hvala ti Novace na svim pobedama i nek ti je sa srecom u daljem zivotu...

bole bgd

pre 7 godina

Juče protiv Čilića nisi ni hteo da pobediš Novače. To je svima jasno. Nisi se nijednom iznervirao, opsovao, pocepao majicu, polomio reket. Samo si se čudno smeškao! Videlo se da kao brod lagano i bez nervze ulaziš u luku koja se zove poraz. Zašto? Ti sigurno znaš. Mi samo možemo da nagađamo. Ali, očigledno je da si "pukao" i to na više mesta.

teofil2

pre 7 godina

Novakove lopte kao nikad apre su upućene uglavnom po sredini terena i dosta plitko bez snage u udarcima...Nešto se digadja što mi obični TV posmtrači ne možemo da znamo...ali videćemo i igru u Londonu..

City Girl

pre 7 godina

Zaslužuje jer je iskoristio tvoje lutanje i bavljenje nekim stvarima koje nemaju veze sa profesionalnim pristupom sportu. Doći na turnir na kome se odlučuje prvo mesto bez dva glavna trenera koji su te doveli do uspeha je neozbiljno. Ne znam o kakvim problemima se radi, ali takav pad posle RG je vrlo čudan.

Rock

pre 7 godina

Nole care,samo je jedan tvoj problem! Odjednom si izgubio borbenost duha i tvoj poznati inat da budeš najjači kad je najteže. Ne zameram ti ništa,samo se trgni,ti si najbolji čoveče a ne neko drugi! Ako su te ucenili ili tako naterali to je već nešto drugo.

popeye

pre 7 godina

Маријев напредак није ни близу твог (а и Надаловог и Федереровог) пада, и директна је последица истог. Ти са овом твојом, новом, филозофијом, не могу да се отмем утиску продуктом твог (новог) најближег окружења, можда најбоље да се пензионишеш? А и да се припазиш у даљем животу, није тенис најбитнији али ово кад уђе у главу ...

jupi

pre 7 godina

Zamisli situaciju:
Imas neki dobar nemacki auto tipa audi, mercedes, bmw itd. i onda dodje neki guru da ti objasni kako je bolje da ides peske jer autom zagadjujes okolinu. Ti krenes pesaka i onda te pitaju na poslu zasto kasnis dva sata a ti im odgovaras zbog okoline i ljubavi prema istoj.
Ja mislim da bi moj sef razumeo situaciju, a vas?

mik

pre 7 godina

To je suština,Marej jeste zaslužio da bude prvi na kraju godine. Jer prvu polovinu je obeležio Novak,ali je Marej bio isto jako dobar,a drugu polovinu godine je obeležio Marej,ali je Novak bio dosta loš. Tako da kada se sve sabere,Marej je zaslužio prvo mesto. A Novak treba što bolje da odigra završni turnir i da ostane blizu Mareja(mada se ja nadam nekom čudu u Londonu pa možda Novak i odbrani titulu).

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Da ki je tacno da je ATP savez naredio Novaku da se skine sa broja 1?
(Koki, 05. novembar 2016 11:09) nije. Da je tako onda bi morali da narede svakom endijevom protivniku da namerno gubi. Ovim teorijama zavere pokusavate da omalovazite endijevu igru. Prvo mesto se niti gubi niti dobija preko noci, da je to bas tako kako mislite onda bi puno igraca bilo u igri a kad puno ljudi zna neku tajnu ne moze vise ostati tajna, ako me razumete.

bole

pre 7 godina

Kakva tuga što ćemo ko zna kad imati priliku da gledamo prave Noletove mečeve. One protiv njegovih najvećih rivala. Nije poenta u 1. mestu ili gren slemovima već u tome što nole realno ne igra dobar tenis. Ne postoji više taj rizik, napadanje, sad samo igra ziheraški i zato i gubi.

perica22

pre 7 godina

(pribil, 5. novembar 2016 10:53)

9025 BODOVA
Ne osam hiljada, nego 9025.
Imao je 1500 poena vise nego Marej i Federer zajedno.

http://www.atpworldtour.com/en/rankings/singles?rankDate=2016-05-09

milica

pre 7 godina

A, da nije u pitanju neki malignitet, pa svi ovde gresimo dusu? Samo to bi mogao biti realan razlog da smrsavi u terapijske svrhe?!