Subota, 16.09.2017.

20:23

Niko, nikad kao on – Sale interNacionale

Sportiste koji u srpskom narodu imaju status kao Aleksandar Saša Đorđević možete pobrojati na prste jedne ruke.

Izvor: B92

Niko, nikad kao on – Sale interNacionale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar

pre 6 godina

Vratite plave dresove molim vas..ne znam ko forsira ovu crvenu boju,jer i plava boja se nalazi na zastavi..nisam nikakav jugonostalgicar i ovo nema veze sa tim..evo vec deset godina ne mogu da se srodim sa ovim dresovima,iskreno podsjecaju me na dresove Albanije ili Crne Gore..zato kad vidim ovaj plavi dres djordjevica obuzme me nevjerovatan osjecaj..
(keyser soze, 17. septembar 2017 10:36)bravo majstore,neka bar nose belu boju,crvenu nikako

keyser soze

pre 6 godina

Vratite plave dresove molim vas..ne znam ko forsira ovu crvenu boju,jer i plava boja se nalazi na zastavi..nisam nikakav jugonostalgicar i ovo nema veze sa tim..evo vec deset godina ne mogu da se srodim sa ovim dresovima,iskreno podsjecaju me na dresove Albanije ili Crne Gore..zato kad vidim ovaj plavi dres djordjevica obuzme me nevjerovatan osjecaj..

Uvek objektivan

pre 6 godina

Gledam sad tekmu protiv Litvanije, 41 pts. Koja je to praćka bila, 9/12 za tri u finalu.
Sale u tadašnje vreme evropski igrač sa najboljom skok-šut tehnikom. Pored toga bio pravi lider ekipe.
Kakav igrač, a sada trener.
Zlato je naše večeras.

borisbl

pre 6 godina

Ja sam jos uvek jedan od tih..koji i kad papir ubaci u korpu kaze Djordjeviiiic! Jedan je Aleksandar Sasa the King, doktor, magistar, fenomen Djordjevic! Hvala za sve Sale nacionale! Srecno u finalu. Zasluzio si zlato i ti i tvoji ratnici igraci!

nucky thompson

pre 6 godina

Imam sliku sa Saletom. Dosli u Banja Luku a ja za zapisnickim stolom. Kao sto neke rece, Danilovic ima tezak karakter, Sale je smekercina. Mislio sam da ne prerano postao trener, drago mi je da sam pogrijesio. Odbrana koju igramo na ovom EP je brutalno dobra. Sutra i ako izgube, ja cu biti srecan. Ostavili su srce na terenu, a na turniru pokazali da imaju mooda da poda.

Nagijev

pre 6 godina

Vi iz Srbije nemate pojma ko je Sale Đorđević. To najbolje znamo mi iz Republike Srpske i koliko nam je sreće donio tih godina. Vi ste slavili ali mi smo ga slavili više. Srpska reprezentacija 90ih bila i ostala naš ponos. Pitajte igrače za koga su igrali!
(90ete, 16. septembar 2017 23:42

Ja ne znam da li si ti pri cistoj svesti i zdravoj pameti? Za tebe su igrali?

ranko

pre 6 godina

Posle Istanbula sa Partizanom i nacinom na koji je ta titula osvojena,i ako danas uzme zlato posle svih problema,moze slobodno da prestane da se bavi kosarkom.Treneri se cesto razmecu motivacionim govorima ali kod njega to ocigldno ima smisla.A u zanatskom smislu je u mecevima sa Italijom i Rusijom je pokazao da je dosegao nivo svojih ucitelja.I ne treba zaboraviti i tim trenera koje je takodje maestralno izabrao,kako po znanju tako i po mentalnom sklopu.Maestro je sazreo u trenera skoro svojih igrackih razmera.

Pozega

pre 6 godina

Sale je jedan jedini , jedinatveni i neponovljivi.
Sta god da uradimo u finalu on je za mene car.
Voleo bih da sam u slacionici pre tekme da cujem kako kaze: Momci, ajde da poderemo ove Slovence. Mi to mozemo, hocemo, umemo.Ajmooooo

Dusan

pre 6 godina

sasa, 16. septembar 2017 20:41 Politicari su uvek bili talog srpskog naroda samo sto su sada na najnizim granama u istoriji. U sportu i u skoro svemu ostalom sampioni, a u politici luzeri.

Yu

pre 6 godina

Meni je najbolje od svega to sto je on i kao i igrac djelovao da sve radi sa lakocom i, uz to, da uziva i da se zabavlja. A u pozadini je ogromna posvecenost i rad!

maximilijan

pre 6 godina

Eh, to smo mi iz OŠ Marko Oreskovic, NBgd, cast mi je sto smo odrastali na istim hodnicima i u istim ucionicama...
(Sanja, 16. septembar 2017 23:17)
da, da i nastavnik fizickog Bata Djordjevic

rale

pre 6 godina

Odrasla sam terenu KK "Radnički" na C.Krstu, davnih 60-ih.Trener nam je bio legendarni Bora Cenic, a kondicioni Bata Djordjevic. Predivan čovek i veliki šmeker, tada još uvek momak. Prema tome, ne treba da čudi što je Sale takva maestralna ljudina. Ima na koga da bude, jer iver ne pada daleko od klade.

doki

pre 6 godina

Ovoliko negativnih komentara ima samo kod nas, svugde u svetu bi ga postovali 100 puta vise i za upola manje uspeha. Samo kod nas se traži kako nekome umanjiti uspeh i nekoga ispljuvati za najmanju gresku.

Srdjan

pre 6 godina

Neko napisa da bi voleo da Sale bude selektor jos 29 godina. Ali, kad-tad mora doci do neuspeha, nekakvog zasicenja, jednostavno pada.. Nisam hejter, ali po svim zakonima verovatnoce-tako mora biti. E, onda ce svi ti koji ga sad bezrezervno podrzavaju, da ga pljuju (kao sto pljuju Novaka)!! A Sale nije to zasluzio, cak naprotiv! Zato, bilo bi lepo da Sale zavrsi karijeru selektora sa zlatom i da u najsjajnijem delu selektorske karijere ode u selektorsku penziju.. Najbolje bi bilo posle nekog svetskog ili olimpijskog zlata :) i ne bojmo se, imace ko da ga nasledi.. A i naslednik ce imati od koga da uci, kao sto su sada Duda Ivkovic, Obradovic, Muta Nikolic uz Saleta.. Srbijo, budi ponosna na ove junake koje imas i neka sutra bolji pobedi, nadam se Srbija.. I voleo bih da vidim Slovence kao goste na balkonu, momci igraju izuzetnu kosarku :) Izvinite na bespotrebnoj opsirnosti i hvala sto ste procitali.. Pozdrav iz dijaspore.. Napred Srbija!

mo

pre 6 godina

Profil prosecnog pljuvaca Saleta Djordjevica: Rodjen od kraja 80-ih pa na ovamo, nedovoljno mator da se seca Sashe kao igraca i zna njegovih par trojki samo sa Youtube-a. I naravno navija za zvezdu.
(jsdp, 16. septembar 2017 22:49)

Vi, grobari, ste velicanjem Vujosevica do nerealnih visina zaboravili na istinske veličine Partizana poput Đorđevića, Paspalja, Žoca, Grbovića...zarad osvojenih jadranskih liga i dominacije nad tad kilavom Zvezdom..

jorgebarabahosa

pre 6 godina

dok sam igrao basket, uvek sam na dobar kos preko ruke uzvikivao - Drobnjak! legendarno finale iz Atine 95' je moja prva utakmica koju pamtim do detalja. Selektore, srecno sutra. premda mislim da su Slovenci favoriti, mi smo nekako vise zasluzili zlato. dva puta zaredom izgubili veliko finale od amerikanaca, sad cemo valjda pobediti onog jednog

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Ja Sam Djordjevic i zvezdaš od 55 godina i ne volim partizan !! Ali kada je naša reprezentacija volim sve koji kazu da su za našu zemlju! Sale je legenda kao igrač i kao nas trener! Bravo !! Živeli i partizan i zvezda i Srbija !!!

zz top

pre 6 godina

SOS kanal ima program "Neka stara vremena" zove se I na kraku pokazu fenomalne memente SFRJ sporta I tu je njegova trojka snimak gdje postaje sampion evrope,

Bozo

pre 6 godina

Grobar sam. Sale vise nije grobar. Dugo vec ne igra za Partizan. On je ziva legenda, Internacionale i selektor svih kosarkasa bez obzira iz kog tima dolaze. Kapa dole legendo!

Dag Kristi

pre 6 godina

@jsdp
Rodjen 87.,veliki sam navijac Zvezde,idoli iz detinjstva-Sasa Djordjevic,Predrag Danilovic,Sasa Obradovic i Dejan Savicevic.Uklapam li se u tvoj profil?Uzgred,iz sadasnje reprezentacije su mi omiljeni Bogdanovic,Jovic,Lucic i Marjanovic.Jesam li ok?

team builder (Sale)?? Hehe

pre 6 godina

Sale, pa Sale, pa opet Sale, pa još malo... - Sale.
Bogdan, pa Bogdan, pa Bogdan...?

Šta je sa ostalima?

T.E.A.M.

T ogether
E veryone
A chieves
M ore

???

Haha

P.S. Nadam se da me neće tužiti zbog copyright-a, nešto slično sam pročitala na jednoj sličici na netu...

deki

pre 6 godina

danas odigrao basket sa burazerima posle 10 godina i vratih se u detinjstvo.
borba za svaku loptu do kraja
sjajni neprocenjivi momenti, ukusi step sokova, detinjstva i pobede u onim ocajnim vremenima dominiraju
sale nacionale hvala za to i sto cu sutra sa cerkicom da bodrim nase za novu istoriju

vatrogasac

pre 6 godina

Coveka jednostavno ne mozes da ne volis,veliki sam navijac zvezde ,ali saleta prosto obozavam.Kada se 2013 vratio i preuzo selektorsku funkciju znao sam da ce napraviti ludaju,a zasto pa prosto danasnji igraci su odrastali i divili se nacionaletu,a on ih sada vodi u reprezentaciji pa gde ce te vece motivacije nego da vam trener bude idol iz detinstva..

bgd

pre 6 godina

Mrzim partizan iz dna duša, nikad ne navijam za partizan, pa čak ni protiv albanskih i hrvatskih klubova.
Kada se Đorđević opraštao od košarke, bio sam u Pioniru, okružen hiljadama, mahom, navijača partizana iz čistog divljenja i poštovanja prema ovom čoveku i njegovom umeću. Možda je bilo boljih igrača u njegovoj generaciji (Bodiroga), ali Đorđević je bio taj koji je bio sinonim svih uspeha naše košarke tokom devedesetih godina. Dakle ne jedan od najboljih igrača s ovih prostora, nego jedan od najboljih igrača u istoriji košarke.
Drago mi je što je uspeo i na trenerskom polju, kao da mi je rod najrođeniji. Čovek je jednostavno sam po sebi institucija.

drago

pre 6 godina

El looco

Pricao je prije toga kako je FIBA donijela dekret za medalje. A tu je govorio da bi sad imao prvo zlato bas sa Srbijom ili drzavom koja se tako zove.
Doduse ispalio je Cvitkovic da Teodosic ide u JNA umjesto u NBA.

Sasha

pre 6 godina

Saleta sam prvi put gledao kada je igrao za Partizan daleke '86. i to protiv Zvezde. Napunio je Zvezdu sa preko dvadesetak koseva uz skolsku igru u to vreme... Kasnije je dobio na brzini posle nekih letnjih kampova u USA i bio je prebrz za Evropu... tada su dosle titule i vanserijske partije za nacionalni tim. Setite se finala protiv Litvanije '95. suta za 3 poena 9/9 u finalu... plus sto je preko Marculionisa nagovorio ceo tim da se vrati na parket... Pre raspada Jugoslavije moj idol je bio Drazen Petrovic, imao sam 7 godina, ali je Sale zatim postao novi za dugo dugo godina... i sto se tice kosarke i dan danas! Pravi vodja, kapiten i trener. Covek i sportista za primer!!! Za sada nas najbolji sportista svih vremena!!! Sasha Djordjevic forever!!!

Paja

pre 6 godina

Da podsetim, PRE nego što se prihvatio reprezentativne SR košarke, ona je bila usijan krompir od kojeg su svi normalni bežali. U rasulu sve zdravo u državi, pa kako ne bi propadala i košarka. Hoću da kažem da je već za to trebala ogromna količina hrabrosti. Od slave do pljuvanja u karijeri, raspon bi za mnoge bio nepodnošljiv...

Зашто се правиш паметан?

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daa, 16. septembar 2017 22:12) Претпостављам да ниси погрешио при куцању али ипак бих да те исправим.

lal

pre 6 godina

@postovalac: i bodiroga je izgleda frustriran zbog cirkusa zvanog nba... tamo je najbitnije zakucati loptu sto je "divljackije" moguce... a i rizikujes da se zagrcne i zadavi neki vrsni poznavalac kosarke dok jede hot dog dok ti pravis budalu od entonija... lol!!!

Nick

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daa, 16. septembar 2017 22:12)

On je pogresio u kucanju, a ti si nepismen.

Dejan

pre 6 godina

@ccc?
Da, u pravu si, izvinjavam se. Bogdan Bogdanovic jeste zvezda. Imao je sezonu iz snova u Feneru, osvojio EL, potpisao odlican ugovor sa Kingsima, vodio reprezentaciju do finala, ako pobedimo sutra sve su sanse da ce na kraju godine biti izabran u European player of the year izboru Gazette, najcenjenijem u Evropi. Moja greska. Ono sto sam hteo reci je da igramo kao tim, bez isticanja, bez fokusa na jednom igracu (Teodosic je to morao da trpi prethodnih godina), naravno, Bogdanovic je "glavna violina", prvi put u zivotu, i odlicno to nosi. Pozdrav tebi, i pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

323

pre 6 godina

Tim ne cine zvezde a to je dokaz EP i Beograd i Zeljko koji se opekao sa nazovi ZVEZDAMA. Tim cine pojedinci koji igraju jedan za drugog a u cilju pobede. To ne moraju da budu najbolji igraci vec igraci koji cine snazan kolektiv. Primer je ovo EP i reprezentacije Srbije, koja je sticajem okolnosti ovakva kakva je a to je Sasin najveci uspeh. Sa ovakvim igracima uci u finale?? Ljudi da li ste vi svesni o cemu se radi?

hipster

pre 6 godina

Hrvat dole kaže 'srećnik'. A ja dodajem da sreća prati hrabre.

Sale je bio i ostao šampion. Dobar mentalitet i hrabrost ti nadoknade sve druge nedostatke, jer je u savremenom sportu to mnogo bitniji aspekt. Svi profesionalci znaju dribling, šut za dva-tri, finte, vežbaju bacanja i sl. Malo njih su istinski šampioni.

El locoo

pre 6 godina

Gledam sad na Hrvatskom Sport Klubu reprizu polufinala,i Djordjevic u kadru,i komentator ladno kaze kako ima osvojeno evropsko ali mu se ono ne racuna,zbog imena Jugoslavija. I na nastavi covjek normalno da komentarise prenos. Svasta....

90ete

pre 6 godina

Vi iz Srbije nemate pojma ko je Sale Đorđević. To najbolje znamo mi iz Republike Srpske i koliko nam je sreće donio tih godina. Vi ste slavili ali mi smo ga slavili više. Srpska reprezentacija 90ih bila i ostala naš ponos. Pitajte igrače za koga su igrali!

Jup

pre 6 godina

Evo mene kao zvjezdasa da se javim i napisem koju rijec u odbranu imena a i djela naseg selektora. Umjesto da kada pricaju o selektoru ustanu neki vidim po komentarima imaju hrabrosti(ustvari nije to hrabrost vec bezobrazluk kako drugo nazvati)da blate selektoru lik... Sram da vas bude, 95-ta,97-ma, dok pominjem ove dvije godine placem od muke sto ih zaboravljate i placem od srece zato sto smo ga imali i sto ga danas imamo!!! Jos kada je na oprostajnoj utakmici ponovio antologijske pogotke iz Istanbula i Barselone rekao sam drustvu "kakvu smo samo srecu dozivjeli uz ovog covjeka". Srbija do zlata!!!

Sagan World Champion

pre 6 godina

Čak je i Dragana Nikitovića ostavio bez teksta u Istambulu.
Gde? U Istambulu! Turska! Partizan prvak Evrope.
Gde je sutra finale? Turska! Srbija prvak Evrope.

miso

pre 6 godina

ljudi,da znate samo koliko moja majka njega obozava,jos iz igrackih dana. Covek ima harizmu,a o kosarkaskim kvalitetima ne treba trositi reci.
Cenim da kada bih ga negde slucajno sreo da bih ga zagrlio i izljubio kao brata.

Daa

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.

fortissimo

pre 6 godina

https://www.youtube.com/watch?v=KL67jisrDTQ

https://www.youtube.com/watch?v=7FSMJlShO-0

Da li uopste covek treba nesto da kaze??

Gong

pre 6 godina

Bome, da se Savić nije povredio u polufinalu OI '96., pitanje je da li bi nas Ameri dotukli u drugom poluvremenu, nakon što je Divac dobio 5. ličnu, jer je tada Rebrača ipak bio mlad, neiskusan i slabašan u odnosu na njihove centre, prvenstveno Robinsona, koji je zagospodario nakon Divčevog izlaska. Sale i momci su zaslužili olimpijsko zlato!

Negativni

pre 6 godina

@NA

Evropska kosarka na amaterskom nivou? Zemljace, kosarka u Evropi je nauka za NBA. Ali posto ti verovatno pratis samo NBA gde je taktika trci kao idiot i kucaj kad mozes, zato i ne shvatas Evropsku kosarku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 16. septembar 2017 21:50)

Nisi u pravu. Iako ne volim omalovažavanje i način na koji je to uradio komentator kome odgovaraš, moram da ti skrenem pažnju da ne pričaš svašta. NBA je trenutno mnogo bolja od evropske košarke nego pre trideset godina, zato što evropska košarka nazaduje i igra se sve gluplje, oslanjajući se na tuču u reketu, sudijski kriterijum i pucanje trojki. Za to je kriva FIBA koja ne ume da uspostavi red, niti da blagovremeno uvodi nova pravila. Dokaz za to je dreamteam koji uvek oleši najbolju evroreprezentaciju.
Vidiš, da si bio na seminarima koje je ovde držao svojevremeno Greg Popović, znao bi zašto je YU škola tako dobra. Uopšte nije u pitanju talenat, već timski rad od malih nogu i takmičenja još od pionirskog uzrasta. Uostalom, svi naši treneri ( Nikolić, Novosel, Žeravica, Duda) kopirali su brzu američku košarku sa kretanjem u odbrani, preuzimanjem i šutom sa poludistance. Svaki afroamerikanac je individualno talentovaniji od bilo kog evropljanina, ali mnogo zavisi od "škole" koja se prodje i koliko se radi. Misliš da je Saletu šut došao sa neba? Grešiš, batice. Rad, rad i samo rad.

brzi

pre 6 godina

@kroasan postolje, Bože pravde, suze Hrvatu.

Iskren da ti budem navijao sam samo da na vas naletimo da vas demoliramo onda mozemo i da ispadnemo.

mustafa

pre 6 godina

Sale je jedan, svi uspjesi u kosarci zadnjih 30 godina, ujedno i najveci uspjesi, vezani su za njegovo ime. Nevjerovatna energija i kao igrac i kao trener. Sale internacionale!!!!!!

jsdp

pre 6 godina

Profil prosecnog pljuvaca Saleta Djordjevica: Rodjen od kraja 80-ih pa na ovamo, nedovoljno mator da se seca Sashe kao igraca i zna njegovih par trojki samo sa Youtube-a. I naravno navija za zvezdu.

srx

pre 6 godina

jednom recenicom,redak covek da je uspeo da donosi radosti i grobarima i zvezdasima,iako je se izjasnio kao grobar,on je covek za respekt,ali u ovom trenerskom timu stvarno treba istaknuti ilica i mutu!!!!

dule

pre 6 godina

saleta pratim jos dok je dolazio u nis da igra turnire " mica i zana" bio divac babic sale ...mali nizak ne ihranjen ali britak i inteligentan .tata , prof fiz. vaspitanja, trener , kod sina uvazbao tehniku, kao iz udzbenika ...sut posebno ...a onda ga sretao na kopu kako skija ...eeee ljudi kada bi znali kako sale skija , pali bi u nesvest .!!! sale je SPORTISTA!!! svaka cast roditeljima kako vaspitase i izgradise ovakvog coveka .svu srecu mu zelim.

ivan78bg

pre 6 godina

@Lelelek
Prognozirao si da cemo da jedva prodjemo grupu-bili prvi.Da ima da nas Italijani rastoce-nisu znali gde je levo.Da ce Rusija da nas razbije-da im nije bilo sudija bilo bi 20 razlike.Ne vidis zakonitost u svojim prognozama:)

dreuro

pre 6 godina

Citam komentare nekih luzera ovde , mozda su u pravu , nikakav kosarkas nije Sale bio , nije nikakav trener , sve slucajno cista sreca . Pa neka . Drugi su doveli pojedinacno daleko jace timove gledajuci pojedince a on je jedva skrpio reprezentaciju . I onda dodje do finala a ovi odose kucama . Na tajm autu sa rusima kaze Sale i crta na tabli "dodaj loptu , tu okreni i tako to" . Sledece sto se desilo 3ka . 90% akcija krene po zamisli i vec na trecoj lopti improvizacija . TO je srpska kosarka! Igra se na glavu . Dzaba Sved , pokidao je sve , dzaba onaj italijan razbija covek kada nemaju timova . Kosarka se igra timski a te baljezgarije o statistikama zaboravite barem kada igraju nasi . Koliko je Sale nikakav trener najbolje govori recenica "idemo da igramo a ne da kalkulisemo koga nema... bice im jasno kasnije " . I ne zali se ne kuka da li igra protiv drvoseca ili protiv sudija zavera i slicno . PRAVI covek na pravom mestu u pravom trenutku bez obzira sta se sutra bude desilo . A to da je imao srece okacite macki o rep isuvise cesto se desavalo da bi bila puka sreca . LUZERI!!!!

Dzipsi@@

pre 6 godina

Analiticar amater@@
Kompleksi?
1KupSampiona(nije bilo jace takmicenje)
3-Kup Radivoja Radivoja Koraca(evrokup)
6-Aba
13-kup Srbije
21 prvenstva
Vas najveci uspeh u Evropi
1-top 9
Kompleksi?

Republika Srpska

pre 6 godina

da li je iko primjetio na sajtu fiba na linku zemalja ucesnica koje idu po abecedi nalazi se tik jedna uz drugu rusija srbija slovenija spanija tacno cetiri ekipe koje su igrale polufinale po tom rasporedu rusija je ispred spanije a srbija ispred slovenije tako da po toj nekoj logici rusija uzima spaniju a mi slovence ako Bog da!
srecno ratnici

ccc?

pre 6 godina

(Dejan, 16. septembar 2017 21:53)

Potpuno si u pravu ali gresis da ima tim bez zvezda. BB je zvezda. Bog u Partizanu, nagradjivan od EL, Bog u Feneru a sami smo videli koliko ga Turci obozavaju, osvajac EL sa Fenerom, sada prvi igrac i vodja u reprezentaciji, i to kazu sami igraci u izjavama, 22 kosa u cetvrtfinalu, 24 kosa u polufinalu i najplaceniji ruki u NBA u Sakramentu. Twitter Sakramenta je usijan od klipova njegove igre. Zar nije zvezda? Velika zvezda.

обс

pre 6 godina

После "златне генерације" Србија је имала велики проблем. Вујошевић је покушао као селектор и није нам ишло због сујета индивидуално, пуних себе, играча у "настајању" и оних у "нестајању". У најтежем тренутку Душан Ивковић је спасао српску кошарку јер је и Жоц, као селектор, био бојкотован од назови НБА звезда на првенству у Београду. Ивковић је радио два посла, клупски и репрезентаивни уз велика лична одрицања и хвала му. То исто сада ради Ђорђевић и хвала му на огромном родољубном доприносу. Некако ми се чини да је Ђорђевић могао да проведе бар једну годину поред Жоца, као помоћник, био би селекторски комплетнији. Овако, одличан је али тежим путем. Дигресија за сутра, Гудурић је највећи потенцијал српске кошарке и он није разигран. Напротив, депресиван је. Овом момку треба дати највећу подршку. Кузмић, такође, није реализован на овом првенству. Надамо се сутрашњем њиховом доприносу!
П.С. Ова прича о Ђорђевићу требала је да иде прекосутра. Знамо ми да је ово велики успех али фокус је сутрашња утакмица у којој је Србија по свим критеријумима писменији (тактички и индивидуално физичко - технички квалитетнији тим)! Овако, ово делује као алиби прича. Оде и самозадовољство пре финалног обрачуна (дефетизам?). Непотребно.

pedja r.srpska

pre 6 godina

Znamo mi koji samo ga dočekali sa aplauzom koji je trajao 3-4 min......i kaže da to nije doživijeo u svojoj bogatoj karijeri!!!!!! I to baš sa našim sutrašnjim potivnicima .....bilo je to u Banjaluci prijateljska Srbija-Slovenija ......i da dadne dragi Bog sa se završi kao i tad pobijedom Srbije!!!Srećno Vitezovi!!

Globtroter

pre 6 godina

Svaka cast za trojku Hrvatima... ali, treba imati u vidu da je Saletov najveci domet kao igracu bila Evropa, a da je u NBA bila sporedna rola u Portlandu. Zato danas ima kompleks i zato je i bio onomad problem sa Bobijem - ljubomora selektora.
Kad se nje oslobodi, mozemo da pricamo o Djordjevicu kao ozbiljnom treneru.
(postovalac, 16. septembar 2017 20:58)


Reci nam da imamo u vidu koji je tvoj najveći domet kao čoveka. Tvoj komentar samo govori da si ti taj koji je iskompleksiran do bola.

Ako možeš, bilo bi dobro da objasniš tvoju paralelu između Bobija i Saleta i njihovih karijera u NBA-u. Koliko sam te shvatio Sale ima kompleks od Bobija pošto je Sale imao sporednu ulogu u NBA-u, a objasni nam kakvu ulogu do sada ima Bobi?

Negativni

pre 6 godina

Ja kroz Saleta vidim odraz kucnog vaspitanja, u ocima vidim dobrotu, pamtim ga kao igraca naravno i uvek sam ga izdvajala od svih jer je skroman i nije nadmen, misljenja sam da ljudi koji vrede i nemaju potrebu da se namecu, kao trener se dokazao i pokazao koliko se razume u kosarku iako su ga mnogi vredjali.
Hvala Sasa na svemu, vidi se sta je za tebe poziv trenera u reprezentaciji. To je za svaki ponos. Obozavam ljude koji su stabilni i koji imaju svoje JA!
(anica, 16. septembar 2017 20:48)

Bravo. To je to.

Aleksandar

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju
(Ivan, 16. septembar 2017 20:39)

Znas kako...moj imenjak ce mi biti i ostati najomiljeniji sportista pa makar zadnje mesto u kosarci osvojio.

A sto se tice toga koliko je los trener, Sale Djordjevic je toliko los, da sad pokupi sa gerijatrije petoro, opet bi do finala dosao s njima.Samo nek on nama nastavi da bude tako "los" i neka bar u sportu Srbija zasvetli barem malo, kad je sve ostalo propalo.

Powerslave

pre 6 godina

Za mene lično, Sale je naš najveći sportista svih vremena.
Svaka čast Bodirogi, Divcu, braći Grbić, Miljkoviću, Vujasinoviću, Piksiju, Đokoviću... ali Sale je makar onaj jedan stepenik iznad njih.
Ne znam da li postoji sportista koji je doneo više sreće, i to u kakvim trenucima ovom narodu (da ne ulazim sad u onu priču kako narod slavi medalje, a nema šta da jede, to je nešto sasvim izvan svega ovoga).
Ako za nekoga mogu da kažem da ga volim kao da mi je rod rođeni - to je on.

Dejan

pre 6 godina

Sasinu karijeru pratim jos od '87. i njegove prve seniorske sezone. Bio je odlican igrac, plej "starog kova", podsecao je kao klinac pomalo na Mirzu i Moku. Bio je igrac velikih utakmica, Istanbul '92., Atina '95, EP '97., SP '98. Imao je i igrackih mana, posebno u odbrani, ali je uvek bio pravi smeker na terenu i van, mangup, nasmejan, elokventan, duhovit, pristupacan. Danilovic je u kosarkaskim krugovima uvek bio cenjeniji igrac, imao je i bolju karijeru, ali je imao tezak karakter, umeo je da bude neprijatan prema novinarima, publici. Zato je nacija uvek vise volela Saleta. Poceo je "tanko" kao trener u Italiji, bio sam skeptican kad je postao selektor, ali me je potpuno razuverio. Ovaj turnir mu je trenerska disertacija, napravio je TIM, bez zvezda, i doveo ga do finala. Svaka cast Saletu i kapa dole, za sve sto je uradio u karijeri! Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

antiDebil

pre 6 godina

Sale Djordjevic je samo 6 godina u karijeri odigrao u reprezentaciji Srbije. 3 godine je izgubio zbog Drazena Petrovica i 3 godine zbog prokletih sankcija. Za ovih 6 godina je stigao da napravi cudo i da ostavi neizbrisiv trag, da ubaci Litvaniji 41 poen u finalu, da zajedno sa Danilovicem vodi ekipu 95., 96., i 97.godine, da 97. ubaci trojku hrvatima, da te godine bude MVP evropskog prvenstva, da 98.resi cetvrtfinale u kada je bio u gorem fizickom stanju nego svi ovi igraci koji su ove godine otkazali reprezentaciju.
Naravno usput je Partizanu doneo EL, opet zajedno sa Danilovicem i ako ni zbog cega drugog onda cemo zbog te specijalne veze Djordjevic-Danilovic sutra osvojiti zlato !!

mare

pre 6 godina

i ja bi sa ovakvim asom od BOGdana usao u finale...sve osim zlata je veliko razocarenje
(De Niro, 16. septembar 2017 21:32)

Pa udji, ko ti brani?

saco403

pre 6 godina

realno brijala se glava samo da se lici na saleta u igrackim danima a sad kao trener ista stvar samo koja kila vise :) hvala ti sale sto mi uljepsa djetinstvo al tvoja magija traje i sada pozz iz Banja Luke

Peki

pre 6 godina

Vredan momak koji je sve postigao debelim radom. Nista poklonjeno. Nista na mufte. Na foru. Na vezu. Nista od onih brojnih losih karakternih osobina koje na zalost krasi veliki broj ljiudi u ovoj nedovrsenoj zemlji. I jos gospodin. Ima na koga ovaj mladi svet da se ugleda....

jedan je Sale

pre 6 godina

Čovek je legenda u svakom pogledu. Kad pomisliš ne može više da me oduševi, on nađe način.

@Adriano_Galliani, grobar sam otkad znam za sebe ali za ovaj komentar ti lupih minus kao kuću.

Zbog takvih kao ti je mene bilo sramota kad je Štimac igrao protiv nas prošle godine. Jes' da nas normalne navijače niste obrukali ni približno koliko su oni "navijači" Zvezde sve njihove normalne kad je Fener gostovao time kako su dočekali Bogdana ali mene je vas koji ste naši samo po imenu svejedno bilo sramota.

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Podici spomenik Saletu na Batrovcima u smeru prema "lijepoj njihovoj", njegov skok sut za tri poena. Znaci, bez tenkova i ostalih ratnih gluposti, samo diplomatija i športsko nadmetanje.

.

pre 6 godina

@Ivan
Ne lozi se decko. Trener i selektor i mora da bude motivator, ne samo da zna da nacrta akciju. Jer, svi treneri znaju za te akcije, ne samo Djordjevic. Ali ne znaju svi da motivisu igrace. Ubedi ti ekipu koja nije najbolja ni po imenima ni po fizickim predispozicijama, ni po uspesima, da moze da osvaja medalje, ili da moze, bez najboljih igraca da ide do finala. E to vidis moze Djordjevic, a nije uspeo jedan Ivkovic, koji je medju najboljim trenerima ikada.

analiticar_amater

pre 6 godina

Zvezda ne postoji vec Crvena Zvezda Fmp Idea Zagreb (puno ime kluba) ali to mu dodje na isto, navijaci se zovu panteri i beogradskog i zagrebackog Fmp-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 16. septembar 2017 21:16)

Zvezda i te kako postoji, prvak je drzave, najjaci klub u regionu i nabija vam komplekse iz dana u dan.

Mare

pre 6 godina

@NA

Evropska kosarka na amaterskom nivou? Zemljace, kosarka u Evropi je nauka za NBA. Ali posto ti verovatno pratis samo NBA gde je taktika trci kao idiot i kucaj kad mozes, zato i ne shvatas Evropsku kosarku.

Мачка

pre 6 godina

@Hrvat Јел боли она тројка коју и дан данас не можете да преболите :)? Буууахахаххахахаха

djuro

pre 6 godina

@NA: košarka je jedna od retkih aktivnosti gde smo ne samo u svetskom vrhu, i ne samo u svetskom vrhu zbog talenta i predispozicija (a imamo i jednog i drugog), nego najviše zbog načina igre - srpske (nekada jugoslovenske) škole košarke koja je autentični doprinos ovoj igri, što se može videti ne samo po tome što su naši igrači decenijama u vrhu, nego i po tome što srpski treneri decenijama dominiraju evropskom košarkom. Ta škola je pre svega način igre odbrane, koji podrazumeva blesave i munjevite prelaze između zona i čoveka i raznih zona međusobno (ako uopšte razumeš o čemu ja to ovde pričam), ili nekih hibrida (flastera, udvajanja itd DOK držiš zonu) koji se nekad jedva i primete. Mnogi se izgube protiv takve odbrane i samo lud procenat šuta, a često ni to, može da ih drži u utakmici. Ta odbrana je tako dobra da može da pokrije i kriminalne individualne nedostatke (npr Teodosić), i često se završi oduzetim loptama, kontrama ili brzim napadima sa puno asistencija gde protivnik i ne stigne da postavi odbranu. Utakmice protiv Rusa, osim na momente, a pogotovo protiv Italije, bile su poezija što se toga tiče (ne sećam se kad sam poslednji put gledao tako dobru odbranu). To je doprinos Srbije košarci, razumeš, nešto što ne bi postojalo da nije srpske škole. I onda se nađe mudra glava koja bez ikakve dileme nema pojma (ali pojma!) o igri košarke, ali nema problema da javno iznese kako je odbrana loša (:))) a taktika konfuzna. Burazeru, taj nedostatak inhibicije da tako nadmeno pljuješ po nečemu što je svetski poznato i priznato, sve nemajući blage (ali blage!) veze sa temom - je poremećaj, i verujem da zbog njega imaš problema generalno u životu.

Sta reci

pre 6 godina

Rodjen sam 1989, i nisam imao puno prilika da ga gledam na terenu, ali ono sto sam gledao je bilo dovoljno da shvatim da gledam ne najvećeg kosarkasa, vec najvećeg pobednika među košarkašima. I sada kada ga gledam na klupi nekako znam da ćemo pobediti, jer čovek je pobednik i uspeo je da deo svoje magije prenese na naše momke. Sada je naša reprezentacija najveći košarkaški tim, i sve vise podseća na naše reprezentacije kada smo gazili sve redom. Nista nije slučajno čovek je genije

jokara

pre 6 godina

Postoji taj običaj da se posle titule seku mrežice, Slovenci možda ponesu celu tablu. U karijeri nisam video da neko postigne toliko trojki od table", našalio se selektor Srbije.

Ko razumije, shvatice :)

Plavi

pre 6 godina

Prosječan košarkaš, koji je oduvjek imao mnogo sreće, kao košarkaš sa slučajno pogođenim tricama, a kao izbornik sa lakim ždrijebom.
(Hrvat, 16. septembar 2017 21:22)
Grohotom se smijem, hahaha

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

"Uvek posle toga sledi uzvik prezimena nekog igrača, uglavom nekoga koji obeležava aktuelnu eru, ali se nemojte začuditi, ni sada ni kroz nekoliko godina, ako i dalje bude čuli, kada lopta bez koske, za pobedeu, prođe kroz mrežicu, Đorđeeeeeeeeeviiiiiiiiććććććć!!!"

Sssiiimmooonoooviiicc!! Uzvik sada vec legendarnog Ilije Kovacica nekadasnjeg voditelja kviza "Pitanja za sampiona". Veliki pozdrav za gospodina Iliju.
Samo sto ce se sutra u finalu cuti Bogdanoviiiiic kada BogiBogi pogodi trojku u poslednjem napadu i pobedimo Slovence tom trojkom.

Vasa

pre 6 godina

Najveća podrška za Saleta u dvorani na kraju utakmice kakav god rezultat bio, da vidimo da mu se zacakle oči, braćo i sestre koji budete tamo, zaslužio je, to je ujedno i hvala celom našem timu, dali postoji lepši ponos i primer našoj deci ..

NA

pre 6 godina

Čekajte ja navijam za našu reprezentaciju ali objektivno: loša odbrana, konfuzna taktika i odlični pojedinci! To sto je evropska košarka jos uvek na amaterskom nivou nam omogućava da pobedjujemo sa dobrim pojedincima. Djordjevic ne uspeva nista da pokvari - eto to je njegov 'domet'!

Hrvat

pre 6 godina

Prosječan košarkaš, koji je oduvjek imao mnogo sreće, kao košarkaš sa slučajno pogođenim tricama, a kao izbornik sa lakim ždrijebom.

KKP

pre 6 godina

Sale nacionalne ne zaslužuje da toliko nemate veze o njegovim uspesima,tri puta je pokorio evropu sa reprezentacijom a ne četiri kako vi pišete
(иван, 16. septembar 2017 20:43) tako je brate,četiri puta je jedino osvojio jedan drugi saša ali neodvojiv od ovog..

akio toyoda

pre 6 godina

prvi sam ovo primetio i napisao u komentarima na 2-3 razlicite vesti bas na vasem sajtu jos pre par dana sto se da lako proveriti.hvala!

23

pre 6 godina

respect za Saleta, legenda. Smatram da je zasluzio malo koncizniji tekst, ima tu sto-sta jos da se napise... Kada sam otvorio tekst ocekivao da je dosta duzi i kvalitetniji.
Napred momci, verujemo svi u zlato!!!

abc

pre 6 godina

pa bre Štimac i Birčević imaju priliku da ponove njegov rezultat ako budu selektori :D
Sale je čovek koji ima privilegiju da naglas kaže ono što njemu slični misle, a to je: "Ne priznajem nikom da je bolji od mene dok to ne dokaže na terenu." Svi znamo da je tu privilegiju višestruko zaslužio i opravdao..

postovalac

pre 6 godina

Svaka cast za trojku Hrvatima... ali, treba imati u vidu da je Saletov najveci domet kao igracu bila Evropa, a da je u NBA bila sporedna rola u Portlandu. Zato danas ima kompleks i zato je i bio onomad problem sa Bobijem - ljubomora selektora.
Kad se nje oslobodi, mozemo da pricamo o Djordjevicu kao ozbiljnom treneru.

Ivan

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju

Boris Banović

pre 6 godina

Istinska sportska veličina, gradio je postepeno igračku karijeru, sada I trenersku, a nadam se jednog dana da će uspešno voditi I savez ! Jedan od retkih koji nas ne deli na "cigane" I "grobare" već ujedinjuje I miri ! Posle njega mi nemamo "niskog" beka tog kalibra, a neka mu bude zadatak da nam u budućem radu "stvori" naslednika !

Predrag

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju
(Ivan, 16. septembar 2017 20:39)


Koji si ti lik...

anica

pre 6 godina

Ja kroz Saleta vidim odraz kucnog vaspitanja, u ocima vidim dobrotu, pamtim ga kao igraca naravno i uvek sam ga izdvajala od svih jer je skroman i nije nadmen, misljenja sam da ljudi koji vrede i nemaju potrebu da se namecu, kao trener se dokazao i pokazao koliko se razume u kosarku iako su ga mnogi vredjali.
Hvala Sasa na svemu, vidi se sta je za tebe poziv trenera u reprezentaciji. To je za svaki ponos. Obozavam ljude koji su stabilni i koji imaju svoje JA!

arctic

pre 6 godina

Ako kojim slucajem izgubimo sutra, verovatno necemo, srebro ce sijati kao zlato. Prirediti ljudima docek sta god da bude. Pisati peticiju Aleksandru Djordjevicu da se podigne spomenik ispred arene, zasluzio i zaduzio ovaj napaceni narod i kao igrac i kao trener. Duboki naklon treneru i momcima.

djurica

pre 6 godina

Mnogo još toga ima da se kaže, rekli ste puno. Ali. ..
Jedno ga odvaja od svih: nikada i nikoga se nije plašio. Znao je da ide glavom na najvećeg glavonju, da šutne preko najvećeg. Bez respekta, kao buldožer, ruka kao grom.
I da dopišete, igrač koji je otišao na protivničku klupu da ih moli da se vrate u igru, da ih sudije ne diskfalifikuju. Istina, samo da bi ih dokusurio, ali na terenu. Nikad nije voleo mufte. I da, 9 od 12. U finalu. to nikad niko nije, niti će.

arctic

pre 6 godina

Ako kojim slucajem izgubimo sutra, verovatno necemo, srebro ce sijati kao zlato. Prirediti ljudima docek sta god da bude. Pisati peticiju Aleksandru Djordjevicu da se podigne spomenik ispred arene, zasluzio i zaduzio ovaj napaceni narod i kao igrac i kao trener. Duboki naklon treneru i momcima.

djurica

pre 6 godina

Mnogo još toga ima da se kaže, rekli ste puno. Ali. ..
Jedno ga odvaja od svih: nikada i nikoga se nije plašio. Znao je da ide glavom na najvećeg glavonju, da šutne preko najvećeg. Bez respekta, kao buldožer, ruka kao grom.
I da dopišete, igrač koji je otišao na protivničku klupu da ih moli da se vrate u igru, da ih sudije ne diskfalifikuju. Istina, samo da bi ih dokusurio, ali na terenu. Nikad nije voleo mufte. I da, 9 od 12. U finalu. to nikad niko nije, niti će.

anica

pre 6 godina

Ja kroz Saleta vidim odraz kucnog vaspitanja, u ocima vidim dobrotu, pamtim ga kao igraca naravno i uvek sam ga izdvajala od svih jer je skroman i nije nadmen, misljenja sam da ljudi koji vrede i nemaju potrebu da se namecu, kao trener se dokazao i pokazao koliko se razume u kosarku iako su ga mnogi vredjali.
Hvala Sasa na svemu, vidi se sta je za tebe poziv trenera u reprezentaciji. To je za svaki ponos. Obozavam ljude koji su stabilni i koji imaju svoje JA!

.

pre 6 godina

@Ivan
Ne lozi se decko. Trener i selektor i mora da bude motivator, ne samo da zna da nacrta akciju. Jer, svi treneri znaju za te akcije, ne samo Djordjevic. Ali ne znaju svi da motivisu igrace. Ubedi ti ekipu koja nije najbolja ni po imenima ni po fizickim predispozicijama, ni po uspesima, da moze da osvaja medalje, ili da moze, bez najboljih igraca da ide do finala. E to vidis moze Djordjevic, a nije uspeo jedan Ivkovic, koji je medju najboljim trenerima ikada.

Predrag

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju
(Ivan, 16. septembar 2017 20:39)


Koji si ti lik...

abc

pre 6 godina

pa bre Štimac i Birčević imaju priliku da ponove njegov rezultat ako budu selektori :D
Sale je čovek koji ima privilegiju da naglas kaže ono što njemu slični misle, a to je: "Ne priznajem nikom da je bolji od mene dok to ne dokaže na terenu." Svi znamo da je tu privilegiju višestruko zaslužio i opravdao..

Plavi

pre 6 godina

Prosječan košarkaš, koji je oduvjek imao mnogo sreće, kao košarkaš sa slučajno pogođenim tricama, a kao izbornik sa lakim ždrijebom.
(Hrvat, 16. septembar 2017 21:22)
Grohotom se smijem, hahaha

Globtroter

pre 6 godina

Svaka cast za trojku Hrvatima... ali, treba imati u vidu da je Saletov najveci domet kao igracu bila Evropa, a da je u NBA bila sporedna rola u Portlandu. Zato danas ima kompleks i zato je i bio onomad problem sa Bobijem - ljubomora selektora.
Kad se nje oslobodi, mozemo da pricamo o Djordjevicu kao ozbiljnom treneru.
(postovalac, 16. septembar 2017 20:58)


Reci nam da imamo u vidu koji je tvoj najveći domet kao čoveka. Tvoj komentar samo govori da si ti taj koji je iskompleksiran do bola.

Ako možeš, bilo bi dobro da objasniš tvoju paralelu između Bobija i Saleta i njihovih karijera u NBA-u. Koliko sam te shvatio Sale ima kompleks od Bobija pošto je Sale imao sporednu ulogu u NBA-u, a objasni nam kakvu ulogu do sada ima Bobi?

antiDebil

pre 6 godina

Sale Djordjevic je samo 6 godina u karijeri odigrao u reprezentaciji Srbije. 3 godine je izgubio zbog Drazena Petrovica i 3 godine zbog prokletih sankcija. Za ovih 6 godina je stigao da napravi cudo i da ostavi neizbrisiv trag, da ubaci Litvaniji 41 poen u finalu, da zajedno sa Danilovicem vodi ekipu 95., 96., i 97.godine, da 97. ubaci trojku hrvatima, da te godine bude MVP evropskog prvenstva, da 98.resi cetvrtfinale u kada je bio u gorem fizickom stanju nego svi ovi igraci koji su ove godine otkazali reprezentaciju.
Naravno usput je Partizanu doneo EL, opet zajedno sa Danilovicem i ako ni zbog cega drugog onda cemo zbog te specijalne veze Djordjevic-Danilovic sutra osvojiti zlato !!

Vasa

pre 6 godina

Najveća podrška za Saleta u dvorani na kraju utakmice kakav god rezultat bio, da vidimo da mu se zacakle oči, braćo i sestre koji budete tamo, zaslužio je, to je ujedno i hvala celom našem timu, dali postoji lepši ponos i primer našoj deci ..

El locoo

pre 6 godina

Gledam sad na Hrvatskom Sport Klubu reprizu polufinala,i Djordjevic u kadru,i komentator ladno kaze kako ima osvojeno evropsko ali mu se ono ne racuna,zbog imena Jugoslavija. I na nastavi covjek normalno da komentarise prenos. Svasta....

Dejan

pre 6 godina

Sasinu karijeru pratim jos od '87. i njegove prve seniorske sezone. Bio je odlican igrac, plej "starog kova", podsecao je kao klinac pomalo na Mirzu i Moku. Bio je igrac velikih utakmica, Istanbul '92., Atina '95, EP '97., SP '98. Imao je i igrackih mana, posebno u odbrani, ali je uvek bio pravi smeker na terenu i van, mangup, nasmejan, elokventan, duhovit, pristupacan. Danilovic je u kosarkaskim krugovima uvek bio cenjeniji igrac, imao je i bolju karijeru, ali je imao tezak karakter, umeo je da bude neprijatan prema novinarima, publici. Zato je nacija uvek vise volela Saleta. Poceo je "tanko" kao trener u Italiji, bio sam skeptican kad je postao selektor, ali me je potpuno razuverio. Ovaj turnir mu je trenerska disertacija, napravio je TIM, bez zvezda, i doveo ga do finala. Svaka cast Saletu i kapa dole, za sve sto je uradio u karijeri! Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

Powerslave

pre 6 godina

Za mene lično, Sale je naš najveći sportista svih vremena.
Svaka čast Bodirogi, Divcu, braći Grbić, Miljkoviću, Vujasinoviću, Piksiju, Đokoviću... ali Sale je makar onaj jedan stepenik iznad njih.
Ne znam da li postoji sportista koji je doneo više sreće, i to u kakvim trenucima ovom narodu (da ne ulazim sad u onu priču kako narod slavi medalje, a nema šta da jede, to je nešto sasvim izvan svega ovoga).
Ako za nekoga mogu da kažem da ga volim kao da mi je rod rođeni - to je on.

pedja r.srpska

pre 6 godina

Znamo mi koji samo ga dočekali sa aplauzom koji je trajao 3-4 min......i kaže da to nije doživijeo u svojoj bogatoj karijeri!!!!!! I to baš sa našim sutrašnjim potivnicima .....bilo je to u Banjaluci prijateljska Srbija-Slovenija ......i da dadne dragi Bog sa se završi kao i tad pobijedom Srbije!!!Srećno Vitezovi!!

djuro

pre 6 godina

@NA: košarka je jedna od retkih aktivnosti gde smo ne samo u svetskom vrhu, i ne samo u svetskom vrhu zbog talenta i predispozicija (a imamo i jednog i drugog), nego najviše zbog načina igre - srpske (nekada jugoslovenske) škole košarke koja je autentični doprinos ovoj igri, što se može videti ne samo po tome što su naši igrači decenijama u vrhu, nego i po tome što srpski treneri decenijama dominiraju evropskom košarkom. Ta škola je pre svega način igre odbrane, koji podrazumeva blesave i munjevite prelaze između zona i čoveka i raznih zona međusobno (ako uopšte razumeš o čemu ja to ovde pričam), ili nekih hibrida (flastera, udvajanja itd DOK držiš zonu) koji se nekad jedva i primete. Mnogi se izgube protiv takve odbrane i samo lud procenat šuta, a često ni to, može da ih drži u utakmici. Ta odbrana je tako dobra da može da pokrije i kriminalne individualne nedostatke (npr Teodosić), i često se završi oduzetim loptama, kontrama ili brzim napadima sa puno asistencija gde protivnik i ne stigne da postavi odbranu. Utakmice protiv Rusa, osim na momente, a pogotovo protiv Italije, bile su poezija što se toga tiče (ne sećam se kad sam poslednji put gledao tako dobru odbranu). To je doprinos Srbije košarci, razumeš, nešto što ne bi postojalo da nije srpske škole. I onda se nađe mudra glava koja bez ikakve dileme nema pojma (ali pojma!) o igri košarke, ali nema problema da javno iznese kako je odbrana loša (:))) a taktika konfuzna. Burazeru, taj nedostatak inhibicije da tako nadmeno pljuješ po nečemu što je svetski poznato i priznato, sve nemajući blage (ali blage!) veze sa temom - je poremećaj, i verujem da zbog njega imaš problema generalno u životu.

Peki

pre 6 godina

Vredan momak koji je sve postigao debelim radom. Nista poklonjeno. Nista na mufte. Na foru. Na vezu. Nista od onih brojnih losih karakternih osobina koje na zalost krasi veliki broj ljiudi u ovoj nedovrsenoj zemlji. I jos gospodin. Ima na koga ovaj mladi svet da se ugleda....

Boris Banović

pre 6 godina

Istinska sportska veličina, gradio je postepeno igračku karijeru, sada I trenersku, a nadam se jednog dana da će uspešno voditi I savez ! Jedan od retkih koji nas ne deli na "cigane" I "grobare" već ujedinjuje I miri ! Posle njega mi nemamo "niskog" beka tog kalibra, a neka mu bude zadatak da nam u budućem radu "stvori" naslednika !

Aleksandar

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju
(Ivan, 16. septembar 2017 20:39)

Znas kako...moj imenjak ce mi biti i ostati najomiljeniji sportista pa makar zadnje mesto u kosarci osvojio.

A sto se tice toga koliko je los trener, Sale Djordjevic je toliko los, da sad pokupi sa gerijatrije petoro, opet bi do finala dosao s njima.Samo nek on nama nastavi da bude tako "los" i neka bar u sportu Srbija zasvetli barem malo, kad je sve ostalo propalo.

Jup

pre 6 godina

Evo mene kao zvjezdasa da se javim i napisem koju rijec u odbranu imena a i djela naseg selektora. Umjesto da kada pricaju o selektoru ustanu neki vidim po komentarima imaju hrabrosti(ustvari nije to hrabrost vec bezobrazluk kako drugo nazvati)da blate selektoru lik... Sram da vas bude, 95-ta,97-ma, dok pominjem ove dvije godine placem od muke sto ih zaboravljate i placem od srece zato sto smo ga imali i sto ga danas imamo!!! Jos kada je na oprostajnoj utakmici ponovio antologijske pogotke iz Istanbula i Barselone rekao sam drustvu "kakvu smo samo srecu dozivjeli uz ovog covjeka". Srbija do zlata!!!

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Podici spomenik Saletu na Batrovcima u smeru prema "lijepoj njihovoj", njegov skok sut za tri poena. Znaci, bez tenkova i ostalih ratnih gluposti, samo diplomatija i športsko nadmetanje.

Sta reci

pre 6 godina

Rodjen sam 1989, i nisam imao puno prilika da ga gledam na terenu, ali ono sto sam gledao je bilo dovoljno da shvatim da gledam ne najvećeg kosarkasa, vec najvećeg pobednika među košarkašima. I sada kada ga gledam na klupi nekako znam da ćemo pobediti, jer čovek je pobednik i uspeo je da deo svoje magije prenese na naše momke. Sada je naša reprezentacija najveći košarkaški tim, i sve vise podseća na naše reprezentacije kada smo gazili sve redom. Nista nije slučajno čovek je genije

jsdp

pre 6 godina

Profil prosecnog pljuvaca Saleta Djordjevica: Rodjen od kraja 80-ih pa na ovamo, nedovoljno mator da se seca Sashe kao igraca i zna njegovih par trojki samo sa Youtube-a. I naravno navija za zvezdu.

saco403

pre 6 godina

realno brijala se glava samo da se lici na saleta u igrackim danima a sad kao trener ista stvar samo koja kila vise :) hvala ti sale sto mi uljepsa djetinstvo al tvoja magija traje i sada pozz iz Banja Luke

dule

pre 6 godina

saleta pratim jos dok je dolazio u nis da igra turnire " mica i zana" bio divac babic sale ...mali nizak ne ihranjen ali britak i inteligentan .tata , prof fiz. vaspitanja, trener , kod sina uvazbao tehniku, kao iz udzbenika ...sut posebno ...a onda ga sretao na kopu kako skija ...eeee ljudi kada bi znali kako sale skija , pali bi u nesvest .!!! sale je SPORTISTA!!! svaka cast roditeljima kako vaspitase i izgradise ovakvog coveka .svu srecu mu zelim.

Negativni

pre 6 godina

Ja kroz Saleta vidim odraz kucnog vaspitanja, u ocima vidim dobrotu, pamtim ga kao igraca naravno i uvek sam ga izdvajala od svih jer je skroman i nije nadmen, misljenja sam da ljudi koji vrede i nemaju potrebu da se namecu, kao trener se dokazao i pokazao koliko se razume u kosarku iako su ga mnogi vredjali.
Hvala Sasa na svemu, vidi se sta je za tebe poziv trenera u reprezentaciji. To je za svaki ponos. Obozavam ljude koji su stabilni i koji imaju svoje JA!
(anica, 16. septembar 2017 20:48)

Bravo. To je to.

23

pre 6 godina

respect za Saleta, legenda. Smatram da je zasluzio malo koncizniji tekst, ima tu sto-sta jos da se napise... Kada sam otvorio tekst ocekivao da je dosta duzi i kvalitetniji.
Napred momci, verujemo svi u zlato!!!

90ete

pre 6 godina

Vi iz Srbije nemate pojma ko je Sale Đorđević. To najbolje znamo mi iz Republike Srpske i koliko nam je sreće donio tih godina. Vi ste slavili ali mi smo ga slavili više. Srpska reprezentacija 90ih bila i ostala naš ponos. Pitajte igrače za koga su igrali!

323

pre 6 godina

Tim ne cine zvezde a to je dokaz EP i Beograd i Zeljko koji se opekao sa nazovi ZVEZDAMA. Tim cine pojedinci koji igraju jedan za drugog a u cilju pobede. To ne moraju da budu najbolji igraci vec igraci koji cine snazan kolektiv. Primer je ovo EP i reprezentacije Srbije, koja je sticajem okolnosti ovakva kakva je a to je Sasin najveci uspeh. Sa ovakvim igracima uci u finale?? Ljudi da li ste vi svesni o cemu se radi?

mare

pre 6 godina

i ja bi sa ovakvim asom od BOGdana usao u finale...sve osim zlata je veliko razocarenje
(De Niro, 16. septembar 2017 21:32)

Pa udji, ko ti brani?

dreuro

pre 6 godina

Citam komentare nekih luzera ovde , mozda su u pravu , nikakav kosarkas nije Sale bio , nije nikakav trener , sve slucajno cista sreca . Pa neka . Drugi su doveli pojedinacno daleko jace timove gledajuci pojedince a on je jedva skrpio reprezentaciju . I onda dodje do finala a ovi odose kucama . Na tajm autu sa rusima kaze Sale i crta na tabli "dodaj loptu , tu okreni i tako to" . Sledece sto se desilo 3ka . 90% akcija krene po zamisli i vec na trecoj lopti improvizacija . TO je srpska kosarka! Igra se na glavu . Dzaba Sved , pokidao je sve , dzaba onaj italijan razbija covek kada nemaju timova . Kosarka se igra timski a te baljezgarije o statistikama zaboravite barem kada igraju nasi . Koliko je Sale nikakav trener najbolje govori recenica "idemo da igramo a ne da kalkulisemo koga nema... bice im jasno kasnije " . I ne zali se ne kuka da li igra protiv drvoseca ili protiv sudija zavera i slicno . PRAVI covek na pravom mestu u pravom trenutku bez obzira sta se sutra bude desilo . A to da je imao srece okacite macki o rep isuvise cesto se desavalo da bi bila puka sreca . LUZERI!!!!

hipster

pre 6 godina

Hrvat dole kaže 'srećnik'. A ja dodajem da sreća prati hrabre.

Sale je bio i ostao šampion. Dobar mentalitet i hrabrost ti nadoknade sve druge nedostatke, jer je u savremenom sportu to mnogo bitniji aspekt. Svi profesionalci znaju dribling, šut za dva-tri, finte, vežbaju bacanja i sl. Malo njih su istinski šampioni.

Sagan World Champion

pre 6 godina

Čak je i Dragana Nikitovića ostavio bez teksta u Istambulu.
Gde? U Istambulu! Turska! Partizan prvak Evrope.
Gde je sutra finale? Turska! Srbija prvak Evrope.

Gong

pre 6 godina

Bome, da se Savić nije povredio u polufinalu OI '96., pitanje je da li bi nas Ameri dotukli u drugom poluvremenu, nakon što je Divac dobio 5. ličnu, jer je tada Rebrača ipak bio mlad, neiskusan i slabašan u odnosu na njihove centre, prvenstveno Robinsona, koji je zagospodario nakon Divčevog izlaska. Sale i momci su zaslužili olimpijsko zlato!

Dejan

pre 6 godina

@ccc?
Da, u pravu si, izvinjavam se. Bogdan Bogdanovic jeste zvezda. Imao je sezonu iz snova u Feneru, osvojio EL, potpisao odlican ugovor sa Kingsima, vodio reprezentaciju do finala, ako pobedimo sutra sve su sanse da ce na kraju godine biti izabran u European player of the year izboru Gazette, najcenjenijem u Evropi. Moja greska. Ono sto sam hteo reci je da igramo kao tim, bez isticanja, bez fokusa na jednom igracu (Teodosic je to morao da trpi prethodnih godina), naravno, Bogdanovic je "glavna violina", prvi put u zivotu, i odlicno to nosi. Pozdrav tebi, i pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

miso

pre 6 godina

ljudi,da znate samo koliko moja majka njega obozava,jos iz igrackih dana. Covek ima harizmu,a o kosarkaskim kvalitetima ne treba trositi reci.
Cenim da kada bih ga negde slucajno sreo da bih ga zagrlio i izljubio kao brata.

jokara

pre 6 godina

Postoji taj običaj da se posle titule seku mrežice, Slovenci možda ponesu celu tablu. U karijeri nisam video da neko postigne toliko trojki od table", našalio se selektor Srbije.

Ko razumije, shvatice :)

ccc?

pre 6 godina

(Dejan, 16. septembar 2017 21:53)

Potpuno si u pravu ali gresis da ima tim bez zvezda. BB je zvezda. Bog u Partizanu, nagradjivan od EL, Bog u Feneru a sami smo videli koliko ga Turci obozavaju, osvajac EL sa Fenerom, sada prvi igrac i vodja u reprezentaciji, i to kazu sami igraci u izjavama, 22 kosa u cetvrtfinalu, 24 kosa u polufinalu i najplaceniji ruki u NBA u Sakramentu. Twitter Sakramenta je usijan od klipova njegove igre. Zar nije zvezda? Velika zvezda.

Nick

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daa, 16. septembar 2017 22:12)

On je pogresio u kucanju, a ti si nepismen.

mustafa

pre 6 godina

Sale je jedan, svi uspjesi u kosarci zadnjih 30 godina, ujedno i najveci uspjesi, vezani su za njegovo ime. Nevjerovatna energija i kao igrac i kao trener. Sale internacionale!!!!!!

Mare

pre 6 godina

@NA

Evropska kosarka na amaterskom nivou? Zemljace, kosarka u Evropi je nauka za NBA. Ali posto ti verovatno pratis samo NBA gde je taktika trci kao idiot i kucaj kad mozes, zato i ne shvatas Evropsku kosarku.

Republika Srpska

pre 6 godina

da li je iko primjetio na sajtu fiba na linku zemalja ucesnica koje idu po abecedi nalazi se tik jedna uz drugu rusija srbija slovenija spanija tacno cetiri ekipe koje su igrale polufinale po tom rasporedu rusija je ispred spanije a srbija ispred slovenije tako da po toj nekoj logici rusija uzima spaniju a mi slovence ako Bog da!
srecno ratnici

srx

pre 6 godina

jednom recenicom,redak covek da je uspeo da donosi radosti i grobarima i zvezdasima,iako je se izjasnio kao grobar,on je covek za respekt,ali u ovom trenerskom timu stvarno treba istaknuti ilica i mutu!!!!

ivan78bg

pre 6 godina

@Lelelek
Prognozirao si da cemo da jedva prodjemo grupu-bili prvi.Da ima da nas Italijani rastoce-nisu znali gde je levo.Da ce Rusija da nas razbije-da im nije bilo sudija bilo bi 20 razlike.Ne vidis zakonitost u svojim prognozama:)

analiticar_amater

pre 6 godina

Zvezda ne postoji vec Crvena Zvezda Fmp Idea Zagreb (puno ime kluba) ali to mu dodje na isto, navijaci se zovu panteri i beogradskog i zagrebackog Fmp-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 16. septembar 2017 21:16)

Zvezda i te kako postoji, prvak je drzave, najjaci klub u regionu i nabija vam komplekse iz dana u dan.

lal

pre 6 godina

@postovalac: i bodiroga je izgleda frustriran zbog cirkusa zvanog nba... tamo je najbitnije zakucati loptu sto je "divljackije" moguce... a i rizikujes da se zagrcne i zadavi neki vrsni poznavalac kosarke dok jede hot dog dok ti pravis budalu od entonija... lol!!!

обс

pre 6 godina

После "златне генерације" Србија је имала велики проблем. Вујошевић је покушао као селектор и није нам ишло због сујета индивидуално, пуних себе, играча у "настајању" и оних у "нестајању". У најтежем тренутку Душан Ивковић је спасао српску кошарку јер је и Жоц, као селектор, био бојкотован од назови НБА звезда на првенству у Београду. Ивковић је радио два посла, клупски и репрезентаивни уз велика лична одрицања и хвала му. То исто сада ради Ђорђевић и хвала му на огромном родољубном доприносу. Некако ми се чини да је Ђорђевић могао да проведе бар једну годину поред Жоца, као помоћник, био би селекторски комплетнији. Овако, одличан је али тежим путем. Дигресија за сутра, Гудурић је највећи потенцијал српске кошарке и он није разигран. Напротив, депресиван је. Овом момку треба дати највећу подршку. Кузмић, такође, није реализован на овом првенству. Надамо се сутрашњем њиховом доприносу!
П.С. Ова прича о Ђорђевићу требала је да иде прекосутра. Знамо ми да је ово велики успех али фокус је сутрашња утакмица у којој је Србија по свим критеријумима писменији (тактички и индивидуално физичко - технички квалитетнији тим)! Овако, ово делује као алиби прича. Оде и самозадовољство пре финалног обрачуна (дефетизам?). Непотребно.

akio toyoda

pre 6 godina

prvi sam ovo primetio i napisao u komentarima na 2-3 razlicite vesti bas na vasem sajtu jos pre par dana sto se da lako proveriti.hvala!

Зашто се правиш паметан?

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daa, 16. septembar 2017 22:12) Претпостављам да ниси погрешио при куцању али ипак бих да те исправим.

Negativni

pre 6 godina

@NA

Evropska kosarka na amaterskom nivou? Zemljace, kosarka u Evropi je nauka za NBA. Ali posto ti verovatno pratis samo NBA gde je taktika trci kao idiot i kucaj kad mozes, zato i ne shvatas Evropsku kosarku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 16. septembar 2017 21:50)

Nisi u pravu. Iako ne volim omalovažavanje i način na koji je to uradio komentator kome odgovaraš, moram da ti skrenem pažnju da ne pričaš svašta. NBA je trenutno mnogo bolja od evropske košarke nego pre trideset godina, zato što evropska košarka nazaduje i igra se sve gluplje, oslanjajući se na tuču u reketu, sudijski kriterijum i pucanje trojki. Za to je kriva FIBA koja ne ume da uspostavi red, niti da blagovremeno uvodi nova pravila. Dokaz za to je dreamteam koji uvek oleši najbolju evroreprezentaciju.
Vidiš, da si bio na seminarima koje je ovde držao svojevremeno Greg Popović, znao bi zašto je YU škola tako dobra. Uopšte nije u pitanju talenat, već timski rad od malih nogu i takmičenja još od pionirskog uzrasta. Uostalom, svi naši treneri ( Nikolić, Novosel, Žeravica, Duda) kopirali su brzu američku košarku sa kretanjem u odbrani, preuzimanjem i šutom sa poludistance. Svaki afroamerikanac je individualno talentovaniji od bilo kog evropljanina, ali mnogo zavisi od "škole" koja se prodje i koliko se radi. Misliš da je Saletu šut došao sa neba? Grešiš, batice. Rad, rad i samo rad.

Мачка

pre 6 godina

@Hrvat Јел боли она тројка коју и дан данас не можете да преболите :)? Буууахахаххахахаха

KKP

pre 6 godina

Sale nacionalne ne zaslužuje da toliko nemate veze o njegovim uspesima,tri puta je pokorio evropu sa reprezentacijom a ne četiri kako vi pišete
(иван, 16. septembar 2017 20:43) tako je brate,četiri puta je jedino osvojio jedan drugi saša ali neodvojiv od ovog..

borisbl

pre 6 godina

Ja sam jos uvek jedan od tih..koji i kad papir ubaci u korpu kaze Djordjeviiiic! Jedan je Aleksandar Sasa the King, doktor, magistar, fenomen Djordjevic! Hvala za sve Sale nacionale! Srecno u finalu. Zasluzio si zlato i ti i tvoji ratnici igraci!

fortissimo

pre 6 godina

https://www.youtube.com/watch?v=KL67jisrDTQ

https://www.youtube.com/watch?v=7FSMJlShO-0

Da li uopste covek treba nesto da kaze??

brzi

pre 6 godina

@kroasan postolje, Bože pravde, suze Hrvatu.

Iskren da ti budem navijao sam samo da na vas naletimo da vas demoliramo onda mozemo i da ispadnemo.

Dzipsi@@

pre 6 godina

Analiticar amater@@
Kompleksi?
1KupSampiona(nije bilo jace takmicenje)
3-Kup Radivoja Radivoja Koraca(evrokup)
6-Aba
13-kup Srbije
21 prvenstva
Vas najveci uspeh u Evropi
1-top 9
Kompleksi?

jedan je Sale

pre 6 godina

Čovek je legenda u svakom pogledu. Kad pomisliš ne može više da me oduševi, on nađe način.

@Adriano_Galliani, grobar sam otkad znam za sebe ali za ovaj komentar ti lupih minus kao kuću.

Zbog takvih kao ti je mene bilo sramota kad je Štimac igrao protiv nas prošle godine. Jes' da nas normalne navijače niste obrukali ni približno koliko su oni "navijači" Zvezde sve njihove normalne kad je Fener gostovao time kako su dočekali Bogdana ali mene je vas koji ste naši samo po imenu svejedno bilo sramota.

bgd

pre 6 godina

Mrzim partizan iz dna duša, nikad ne navijam za partizan, pa čak ni protiv albanskih i hrvatskih klubova.
Kada se Đorđević opraštao od košarke, bio sam u Pioniru, okružen hiljadama, mahom, navijača partizana iz čistog divljenja i poštovanja prema ovom čoveku i njegovom umeću. Možda je bilo boljih igrača u njegovoj generaciji (Bodiroga), ali Đorđević je bio taj koji je bio sinonim svih uspeha naše košarke tokom devedesetih godina. Dakle ne jedan od najboljih igrača s ovih prostora, nego jedan od najboljih igrača u istoriji košarke.
Drago mi je što je uspeo i na trenerskom polju, kao da mi je rod najrođeniji. Čovek je jednostavno sam po sebi institucija.

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

"Uvek posle toga sledi uzvik prezimena nekog igrača, uglavom nekoga koji obeležava aktuelnu eru, ali se nemojte začuditi, ni sada ni kroz nekoliko godina, ako i dalje bude čuli, kada lopta bez koske, za pobedeu, prođe kroz mrežicu, Đorđeeeeeeeeeviiiiiiiiććććććć!!!"

Sssiiimmooonoooviiicc!! Uzvik sada vec legendarnog Ilije Kovacica nekadasnjeg voditelja kviza "Pitanja za sampiona". Veliki pozdrav za gospodina Iliju.
Samo sto ce se sutra u finalu cuti Bogdanoviiiiic kada BogiBogi pogodi trojku u poslednjem napadu i pobedimo Slovence tom trojkom.

ranko

pre 6 godina

Posle Istanbula sa Partizanom i nacinom na koji je ta titula osvojena,i ako danas uzme zlato posle svih problema,moze slobodno da prestane da se bavi kosarkom.Treneri se cesto razmecu motivacionim govorima ali kod njega to ocigldno ima smisla.A u zanatskom smislu je u mecevima sa Italijom i Rusijom je pokazao da je dosegao nivo svojih ucitelja.I ne treba zaboraviti i tim trenera koje je takodje maestralno izabrao,kako po znanju tako i po mentalnom sklopu.Maestro je sazreo u trenera skoro svojih igrackih razmera.

Sasha

pre 6 godina

Saleta sam prvi put gledao kada je igrao za Partizan daleke '86. i to protiv Zvezde. Napunio je Zvezdu sa preko dvadesetak koseva uz skolsku igru u to vreme... Kasnije je dobio na brzini posle nekih letnjih kampova u USA i bio je prebrz za Evropu... tada su dosle titule i vanserijske partije za nacionalni tim. Setite se finala protiv Litvanije '95. suta za 3 poena 9/9 u finalu... plus sto je preko Marculionisa nagovorio ceo tim da se vrati na parket... Pre raspada Jugoslavije moj idol je bio Drazen Petrovic, imao sam 7 godina, ali je Sale zatim postao novi za dugo dugo godina... i sto se tice kosarke i dan danas! Pravi vodja, kapiten i trener. Covek i sportista za primer!!! Za sada nas najbolji sportista svih vremena!!! Sasha Djordjevic forever!!!

Bozo

pre 6 godina

Grobar sam. Sale vise nije grobar. Dugo vec ne igra za Partizan. On je ziva legenda, Internacionale i selektor svih kosarkasa bez obzira iz kog tima dolaze. Kapa dole legendo!

Dag Kristi

pre 6 godina

@jsdp
Rodjen 87.,veliki sam navijac Zvezde,idoli iz detinjstva-Sasa Djordjevic,Predrag Danilovic,Sasa Obradovic i Dejan Savicevic.Uklapam li se u tvoj profil?Uzgred,iz sadasnje reprezentacije su mi omiljeni Bogdanovic,Jovic,Lucic i Marjanovic.Jesam li ok?

Nagijev

pre 6 godina

Vi iz Srbije nemate pojma ko je Sale Đorđević. To najbolje znamo mi iz Republike Srpske i koliko nam je sreće donio tih godina. Vi ste slavili ali mi smo ga slavili više. Srpska reprezentacija 90ih bila i ostala naš ponos. Pitajte igrače za koga su igrali!
(90ete, 16. septembar 2017 23:42

Ja ne znam da li si ti pri cistoj svesti i zdravoj pameti? Za tebe su igrali?

rale

pre 6 godina

Odrasla sam terenu KK "Radnički" na C.Krstu, davnih 60-ih.Trener nam je bio legendarni Bora Cenic, a kondicioni Bata Djordjevic. Predivan čovek i veliki šmeker, tada još uvek momak. Prema tome, ne treba da čudi što je Sale takva maestralna ljudina. Ima na koga da bude, jer iver ne pada daleko od klade.

nucky thompson

pre 6 godina

Imam sliku sa Saletom. Dosli u Banja Luku a ja za zapisnickim stolom. Kao sto neke rece, Danilovic ima tezak karakter, Sale je smekercina. Mislio sam da ne prerano postao trener, drago mi je da sam pogrijesio. Odbrana koju igramo na ovom EP je brutalno dobra. Sutra i ako izgube, ja cu biti srecan. Ostavili su srce na terenu, a na turniru pokazali da imaju mooda da poda.

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Ja Sam Djordjevic i zvezdaš od 55 godina i ne volim partizan !! Ali kada je naša reprezentacija volim sve koji kazu da su za našu zemlju! Sale je legenda kao igrač i kao nas trener! Bravo !! Živeli i partizan i zvezda i Srbija !!!

deki

pre 6 godina

danas odigrao basket sa burazerima posle 10 godina i vratih se u detinjstvo.
borba za svaku loptu do kraja
sjajni neprocenjivi momenti, ukusi step sokova, detinjstva i pobede u onim ocajnim vremenima dominiraju
sale nacionale hvala za to i sto cu sutra sa cerkicom da bodrim nase za novu istoriju

Ivan

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju

Srdjan

pre 6 godina

Neko napisa da bi voleo da Sale bude selektor jos 29 godina. Ali, kad-tad mora doci do neuspeha, nekakvog zasicenja, jednostavno pada.. Nisam hejter, ali po svim zakonima verovatnoce-tako mora biti. E, onda ce svi ti koji ga sad bezrezervno podrzavaju, da ga pljuju (kao sto pljuju Novaka)!! A Sale nije to zasluzio, cak naprotiv! Zato, bilo bi lepo da Sale zavrsi karijeru selektora sa zlatom i da u najsjajnijem delu selektorske karijere ode u selektorsku penziju.. Najbolje bi bilo posle nekog svetskog ili olimpijskog zlata :) i ne bojmo se, imace ko da ga nasledi.. A i naslednik ce imati od koga da uci, kao sto su sada Duda Ivkovic, Obradovic, Muta Nikolic uz Saleta.. Srbijo, budi ponosna na ove junake koje imas i neka sutra bolji pobedi, nadam se Srbija.. I voleo bih da vidim Slovence kao goste na balkonu, momci igraju izuzetnu kosarku :) Izvinite na bespotrebnoj opsirnosti i hvala sto ste procitali.. Pozdrav iz dijaspore.. Napred Srbija!

mo

pre 6 godina

Profil prosecnog pljuvaca Saleta Djordjevica: Rodjen od kraja 80-ih pa na ovamo, nedovoljno mator da se seca Sashe kao igraca i zna njegovih par trojki samo sa Youtube-a. I naravno navija za zvezdu.
(jsdp, 16. septembar 2017 22:49)

Vi, grobari, ste velicanjem Vujosevica do nerealnih visina zaboravili na istinske veličine Partizana poput Đorđevića, Paspalja, Žoca, Grbovića...zarad osvojenih jadranskih liga i dominacije nad tad kilavom Zvezdom..

Yu

pre 6 godina

Meni je najbolje od svega to sto je on i kao i igrac djelovao da sve radi sa lakocom i, uz to, da uziva i da se zabavlja. A u pozadini je ogromna posvecenost i rad!

maximilijan

pre 6 godina

Eh, to smo mi iz OŠ Marko Oreskovic, NBgd, cast mi je sto smo odrastali na istim hodnicima i u istim ucionicama...
(Sanja, 16. septembar 2017 23:17)
da, da i nastavnik fizickog Bata Djordjevic

Pozega

pre 6 godina

Sale je jedan jedini , jedinatveni i neponovljivi.
Sta god da uradimo u finalu on je za mene car.
Voleo bih da sam u slacionici pre tekme da cujem kako kaze: Momci, ajde da poderemo ove Slovence. Mi to mozemo, hocemo, umemo.Ajmooooo

vatrogasac

pre 6 godina

Coveka jednostavno ne mozes da ne volis,veliki sam navijac zvezde ,ali saleta prosto obozavam.Kada se 2013 vratio i preuzo selektorsku funkciju znao sam da ce napraviti ludaju,a zasto pa prosto danasnji igraci su odrastali i divili se nacionaletu,a on ih sada vodi u reprezentaciji pa gde ce te vece motivacije nego da vam trener bude idol iz detinstva..

Uvek objektivan

pre 6 godina

Gledam sad tekmu protiv Litvanije, 41 pts. Koja je to praćka bila, 9/12 za tri u finalu.
Sale u tadašnje vreme evropski igrač sa najboljom skok-šut tehnikom. Pored toga bio pravi lider ekipe.
Kakav igrač, a sada trener.
Zlato je naše večeras.

doki

pre 6 godina

Ovoliko negativnih komentara ima samo kod nas, svugde u svetu bi ga postovali 100 puta vise i za upola manje uspeha. Samo kod nas se traži kako nekome umanjiti uspeh i nekoga ispljuvati za najmanju gresku.

Dusan

pre 6 godina

sasa, 16. septembar 2017 20:41 Politicari su uvek bili talog srpskog naroda samo sto su sada na najnizim granama u istoriji. U sportu i u skoro svemu ostalom sampioni, a u politici luzeri.

Paja

pre 6 godina

Da podsetim, PRE nego što se prihvatio reprezentativne SR košarke, ona je bila usijan krompir od kojeg su svi normalni bežali. U rasulu sve zdravo u državi, pa kako ne bi propadala i košarka. Hoću da kažem da je već za to trebala ogromna količina hrabrosti. Od slave do pljuvanja u karijeri, raspon bi za mnoge bio nepodnošljiv...

keyser soze

pre 6 godina

Vratite plave dresove molim vas..ne znam ko forsira ovu crvenu boju,jer i plava boja se nalazi na zastavi..nisam nikakav jugonostalgicar i ovo nema veze sa tim..evo vec deset godina ne mogu da se srodim sa ovim dresovima,iskreno podsjecaju me na dresove Albanije ili Crne Gore..zato kad vidim ovaj plavi dres djordjevica obuzme me nevjerovatan osjecaj..

jorgebarabahosa

pre 6 godina

dok sam igrao basket, uvek sam na dobar kos preko ruke uzvikivao - Drobnjak! legendarno finale iz Atine 95' je moja prva utakmica koju pamtim do detalja. Selektore, srecno sutra. premda mislim da su Slovenci favoriti, mi smo nekako vise zasluzili zlato. dva puta zaredom izgubili veliko finale od amerikanaca, sad cemo valjda pobediti onog jednog

postovalac

pre 6 godina

Svaka cast za trojku Hrvatima... ali, treba imati u vidu da je Saletov najveci domet kao igracu bila Evropa, a da je u NBA bila sporedna rola u Portlandu. Zato danas ima kompleks i zato je i bio onomad problem sa Bobijem - ljubomora selektora.
Kad se nje oslobodi, mozemo da pricamo o Djordjevicu kao ozbiljnom treneru.

zz top

pre 6 godina

SOS kanal ima program "Neka stara vremena" zove se I na kraku pokazu fenomalne memente SFRJ sporta I tu je njegova trojka snimak gdje postaje sampion evrope,

NA

pre 6 godina

Čekajte ja navijam za našu reprezentaciju ali objektivno: loša odbrana, konfuzna taktika i odlični pojedinci! To sto je evropska košarka jos uvek na amaterskom nivou nam omogućava da pobedjujemo sa dobrim pojedincima. Djordjevic ne uspeva nista da pokvari - eto to je njegov 'domet'!

team builder (Sale)?? Hehe

pre 6 godina

Sale, pa Sale, pa opet Sale, pa još malo... - Sale.
Bogdan, pa Bogdan, pa Bogdan...?

Šta je sa ostalima?

T.E.A.M.

T ogether
E veryone
A chieves
M ore

???

Haha

P.S. Nadam se da me neće tužiti zbog copyright-a, nešto slično sam pročitala na jednoj sličici na netu...

Daa

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.

drago

pre 6 godina

El looco

Pricao je prije toga kako je FIBA donijela dekret za medalje. A tu je govorio da bi sad imao prvo zlato bas sa Srbijom ili drzavom koja se tako zove.
Doduse ispalio je Cvitkovic da Teodosic ide u JNA umjesto u NBA.

aleksandar

pre 6 godina

Vratite plave dresove molim vas..ne znam ko forsira ovu crvenu boju,jer i plava boja se nalazi na zastavi..nisam nikakav jugonostalgicar i ovo nema veze sa tim..evo vec deset godina ne mogu da se srodim sa ovim dresovima,iskreno podsjecaju me na dresove Albanije ili Crne Gore..zato kad vidim ovaj plavi dres djordjevica obuzme me nevjerovatan osjecaj..
(keyser soze, 17. septembar 2017 10:36)bravo majstore,neka bar nose belu boju,crvenu nikako

Hrvat

pre 6 godina

Prosječan košarkaš, koji je oduvjek imao mnogo sreće, kao košarkaš sa slučajno pogođenim tricama, a kao izbornik sa lakim ždrijebom.

postovalac

pre 6 godina

Svaka cast za trojku Hrvatima... ali, treba imati u vidu da je Saletov najveci domet kao igracu bila Evropa, a da je u NBA bila sporedna rola u Portlandu. Zato danas ima kompleks i zato je i bio onomad problem sa Bobijem - ljubomora selektora.
Kad se nje oslobodi, mozemo da pricamo o Djordjevicu kao ozbiljnom treneru.

NA

pre 6 godina

Čekajte ja navijam za našu reprezentaciju ali objektivno: loša odbrana, konfuzna taktika i odlični pojedinci! To sto je evropska košarka jos uvek na amaterskom nivou nam omogućava da pobedjujemo sa dobrim pojedincima. Djordjevic ne uspeva nista da pokvari - eto to je njegov 'domet'!

Hrvat

pre 6 godina

Prosječan košarkaš, koji je oduvjek imao mnogo sreće, kao košarkaš sa slučajno pogođenim tricama, a kao izbornik sa lakim ždrijebom.

Ivan

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju

90ete

pre 6 godina

Vi iz Srbije nemate pojma ko je Sale Đorđević. To najbolje znamo mi iz Republike Srpske i koliko nam je sreće donio tih godina. Vi ste slavili ali mi smo ga slavili više. Srpska reprezentacija 90ih bila i ostala naš ponos. Pitajte igrače za koga su igrali!

analiticar_amater

pre 6 godina

Zvezda ne postoji vec Crvena Zvezda Fmp Idea Zagreb (puno ime kluba) ali to mu dodje na isto, navijaci se zovu panteri i beogradskog i zagrebackog Fmp-a.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Uros Djurdjevic Prejaki #32, 16. septembar 2017 21:16)

Zvezda i te kako postoji, prvak je drzave, najjaci klub u regionu i nabija vam komplekse iz dana u dan.

jsdp

pre 6 godina

Profil prosecnog pljuvaca Saleta Djordjevica: Rodjen od kraja 80-ih pa na ovamo, nedovoljno mator da se seca Sashe kao igraca i zna njegovih par trojki samo sa Youtube-a. I naravno navija za zvezdu.

Daa

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.

Predrag

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju
(Ivan, 16. septembar 2017 20:39)


Koji si ti lik...

Plavi

pre 6 godina

Prosječan košarkaš, koji je oduvjek imao mnogo sreće, kao košarkaš sa slučajno pogođenim tricama, a kao izbornik sa lakim ždrijebom.
(Hrvat, 16. septembar 2017 21:22)
Grohotom se smijem, hahaha

Dzipsi@@

pre 6 godina

Analiticar amater@@
Kompleksi?
1KupSampiona(nije bilo jace takmicenje)
3-Kup Radivoja Radivoja Koraca(evrokup)
6-Aba
13-kup Srbije
21 prvenstva
Vas najveci uspeh u Evropi
1-top 9
Kompleksi?

Negativni

pre 6 godina

@NA

Evropska kosarka na amaterskom nivou? Zemljace, kosarka u Evropi je nauka za NBA. Ali posto ti verovatno pratis samo NBA gde je taktika trci kao idiot i kucaj kad mozes, zato i ne shvatas Evropsku kosarku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Mare, 16. septembar 2017 21:50)

Nisi u pravu. Iako ne volim omalovažavanje i način na koji je to uradio komentator kome odgovaraš, moram da ti skrenem pažnju da ne pričaš svašta. NBA je trenutno mnogo bolja od evropske košarke nego pre trideset godina, zato što evropska košarka nazaduje i igra se sve gluplje, oslanjajući se na tuču u reketu, sudijski kriterijum i pucanje trojki. Za to je kriva FIBA koja ne ume da uspostavi red, niti da blagovremeno uvodi nova pravila. Dokaz za to je dreamteam koji uvek oleši najbolju evroreprezentaciju.
Vidiš, da si bio na seminarima koje je ovde držao svojevremeno Greg Popović, znao bi zašto je YU škola tako dobra. Uopšte nije u pitanju talenat, već timski rad od malih nogu i takmičenja još od pionirskog uzrasta. Uostalom, svi naši treneri ( Nikolić, Novosel, Žeravica, Duda) kopirali su brzu američku košarku sa kretanjem u odbrani, preuzimanjem i šutom sa poludistance. Svaki afroamerikanac je individualno talentovaniji od bilo kog evropljanina, ali mnogo zavisi od "škole" koja se prodje i koliko se radi. Misliš da je Saletu šut došao sa neba? Grešiš, batice. Rad, rad i samo rad.

arctic

pre 6 godina

Ako kojim slucajem izgubimo sutra, verovatno necemo, srebro ce sijati kao zlato. Prirediti ljudima docek sta god da bude. Pisati peticiju Aleksandru Djordjevicu da se podigne spomenik ispred arene, zasluzio i zaduzio ovaj napaceni narod i kao igrac i kao trener. Duboki naklon treneru i momcima.

Mare

pre 6 godina

@NA

Evropska kosarka na amaterskom nivou? Zemljace, kosarka u Evropi je nauka za NBA. Ali posto ti verovatno pratis samo NBA gde je taktika trci kao idiot i kucaj kad mozes, zato i ne shvatas Evropsku kosarku.

anica

pre 6 godina

Ja kroz Saleta vidim odraz kucnog vaspitanja, u ocima vidim dobrotu, pamtim ga kao igraca naravno i uvek sam ga izdvajala od svih jer je skroman i nije nadmen, misljenja sam da ljudi koji vrede i nemaju potrebu da se namecu, kao trener se dokazao i pokazao koliko se razume u kosarku iako su ga mnogi vredjali.
Hvala Sasa na svemu, vidi se sta je za tebe poziv trenera u reprezentaciji. To je za svaki ponos. Obozavam ljude koji su stabilni i koji imaju svoje JA!

.

pre 6 godina

@Ivan
Ne lozi se decko. Trener i selektor i mora da bude motivator, ne samo da zna da nacrta akciju. Jer, svi treneri znaju za te akcije, ne samo Djordjevic. Ali ne znaju svi da motivisu igrace. Ubedi ti ekipu koja nije najbolja ni po imenima ni po fizickim predispozicijama, ni po uspesima, da moze da osvaja medalje, ili da moze, bez najboljih igraca da ide do finala. E to vidis moze Djordjevic, a nije uspeo jedan Ivkovic, koji je medju najboljim trenerima ikada.

обс

pre 6 godina

После "златне генерације" Србија је имала велики проблем. Вујошевић је покушао као селектор и није нам ишло због сујета индивидуално, пуних себе, играча у "настајању" и оних у "нестајању". У најтежем тренутку Душан Ивковић је спасао српску кошарку јер је и Жоц, као селектор, био бојкотован од назови НБА звезда на првенству у Београду. Ивковић је радио два посла, клупски и репрезентаивни уз велика лична одрицања и хвала му. То исто сада ради Ђорђевић и хвала му на огромном родољубном доприносу. Некако ми се чини да је Ђорђевић могао да проведе бар једну годину поред Жоца, као помоћник, био би селекторски комплетнији. Овако, одличан је али тежим путем. Дигресија за сутра, Гудурић је највећи потенцијал српске кошарке и он није разигран. Напротив, депресиван је. Овом момку треба дати највећу подршку. Кузмић, такође, није реализован на овом првенству. Надамо се сутрашњем њиховом доприносу!
П.С. Ова прича о Ђорђевићу требала је да иде прекосутра. Знамо ми да је ово велики успех али фокус је сутрашња утакмица у којој је Србија по свим критеријумима писменији (тактички и индивидуално физичко - технички квалитетнији тим)! Овако, ово делује као алиби прича. Оде и самозадовољство пре финалног обрачуна (дефетизам?). Непотребно.

Nagijev

pre 6 godina

Vi iz Srbije nemate pojma ko je Sale Đorđević. To najbolje znamo mi iz Republike Srpske i koliko nam je sreće donio tih godina. Vi ste slavili ali mi smo ga slavili više. Srpska reprezentacija 90ih bila i ostala naš ponos. Pitajte igrače za koga su igrali!
(90ete, 16. septembar 2017 23:42

Ja ne znam da li si ti pri cistoj svesti i zdravoj pameti? Za tebe su igrali?

Uros Djurdjevic Prejaki #32

pre 6 godina

"Uvek posle toga sledi uzvik prezimena nekog igrača, uglavom nekoga koji obeležava aktuelnu eru, ali se nemojte začuditi, ni sada ni kroz nekoliko godina, ako i dalje bude čuli, kada lopta bez koske, za pobedeu, prođe kroz mrežicu, Đorđeeeeeeeeeviiiiiiiiććććććć!!!"

Sssiiimmooonoooviiicc!! Uzvik sada vec legendarnog Ilije Kovacica nekadasnjeg voditelja kviza "Pitanja za sampiona". Veliki pozdrav za gospodina Iliju.
Samo sto ce se sutra u finalu cuti Bogdanoviiiiic kada BogiBogi pogodi trojku u poslednjem napadu i pobedimo Slovence tom trojkom.

Republika Srpska

pre 6 godina

da li je iko primjetio na sajtu fiba na linku zemalja ucesnica koje idu po abecedi nalazi se tik jedna uz drugu rusija srbija slovenija spanija tacno cetiri ekipe koje su igrale polufinale po tom rasporedu rusija je ispred spanije a srbija ispred slovenije tako da po toj nekoj logici rusija uzima spaniju a mi slovence ako Bog da!
srecno ratnici

Зашто се правиш паметан?

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daa, 16. septembar 2017 22:12) Претпостављам да ниси погрешио при куцању али ипак бих да те исправим.

23

pre 6 godina

respect za Saleta, legenda. Smatram da je zasluzio malo koncizniji tekst, ima tu sto-sta jos da se napise... Kada sam otvorio tekst ocekivao da je dosta duzi i kvalitetniji.
Napred momci, verujemo svi u zlato!!!

zvezdas-rajvoSa

pre 6 godina

Podici spomenik Saletu na Batrovcima u smeru prema "lijepoj njihovoj", njegov skok sut za tri poena. Znaci, bez tenkova i ostalih ratnih gluposti, samo diplomatija i športsko nadmetanje.

lal

pre 6 godina

@postovalac: i bodiroga je izgleda frustriran zbog cirkusa zvanog nba... tamo je najbitnije zakucati loptu sto je "divljackije" moguce... a i rizikujes da se zagrcne i zadavi neki vrsni poznavalac kosarke dok jede hot dog dok ti pravis budalu od entonija... lol!!!

Powerslave

pre 6 godina

Za mene lično, Sale je naš najveći sportista svih vremena.
Svaka čast Bodirogi, Divcu, braći Grbić, Miljkoviću, Vujasinoviću, Piksiju, Đokoviću... ali Sale je makar onaj jedan stepenik iznad njih.
Ne znam da li postoji sportista koji je doneo više sreće, i to u kakvim trenucima ovom narodu (da ne ulazim sad u onu priču kako narod slavi medalje, a nema šta da jede, to je nešto sasvim izvan svega ovoga).
Ako za nekoga mogu da kažem da ga volim kao da mi je rod rođeni - to je on.

Globtroter

pre 6 godina

Svaka cast za trojku Hrvatima... ali, treba imati u vidu da je Saletov najveci domet kao igracu bila Evropa, a da je u NBA bila sporedna rola u Portlandu. Zato danas ima kompleks i zato je i bio onomad problem sa Bobijem - ljubomora selektora.
Kad se nje oslobodi, mozemo da pricamo o Djordjevicu kao ozbiljnom treneru.
(postovalac, 16. septembar 2017 20:58)


Reci nam da imamo u vidu koji je tvoj najveći domet kao čoveka. Tvoj komentar samo govori da si ti taj koji je iskompleksiran do bola.

Ako možeš, bilo bi dobro da objasniš tvoju paralelu između Bobija i Saleta i njihovih karijera u NBA-u. Koliko sam te shvatio Sale ima kompleks od Bobija pošto je Sale imao sporednu ulogu u NBA-u, a objasni nam kakvu ulogu do sada ima Bobi?

Sagan World Champion

pre 6 godina

Čak je i Dragana Nikitovića ostavio bez teksta u Istambulu.
Gde? U Istambulu! Turska! Partizan prvak Evrope.
Gde je sutra finale? Turska! Srbija prvak Evrope.

Boris Banović

pre 6 godina

Istinska sportska veličina, gradio je postepeno igračku karijeru, sada I trenersku, a nadam se jednog dana da će uspešno voditi I savez ! Jedan od retkih koji nas ne deli na "cigane" I "grobare" već ujedinjuje I miri ! Posle njega mi nemamo "niskog" beka tog kalibra, a neka mu bude zadatak da nam u budućem radu "stvori" naslednika !

abc

pre 6 godina

pa bre Štimac i Birčević imaju priliku da ponove njegov rezultat ako budu selektori :D
Sale je čovek koji ima privilegiju da naglas kaže ono što njemu slični misle, a to je: "Ne priznajem nikom da je bolji od mene dok to ne dokaže na terenu." Svi znamo da je tu privilegiju višestruko zaslužio i opravdao..

Vasa

pre 6 godina

Najveća podrška za Saleta u dvorani na kraju utakmice kakav god rezultat bio, da vidimo da mu se zacakle oči, braćo i sestre koji budete tamo, zaslužio je, to je ujedno i hvala celom našem timu, dali postoji lepši ponos i primer našoj deci ..

Dejan

pre 6 godina

@ccc?
Da, u pravu si, izvinjavam se. Bogdan Bogdanovic jeste zvezda. Imao je sezonu iz snova u Feneru, osvojio EL, potpisao odlican ugovor sa Kingsima, vodio reprezentaciju do finala, ako pobedimo sutra sve su sanse da ce na kraju godine biti izabran u European player of the year izboru Gazette, najcenjenijem u Evropi. Moja greska. Ono sto sam hteo reci je da igramo kao tim, bez isticanja, bez fokusa na jednom igracu (Teodosic je to morao da trpi prethodnih godina), naravno, Bogdanovic je "glavna violina", prvi put u zivotu, i odlicno to nosi. Pozdrav tebi, i pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

djurica

pre 6 godina

Mnogo još toga ima da se kaže, rekli ste puno. Ali. ..
Jedno ga odvaja od svih: nikada i nikoga se nije plašio. Znao je da ide glavom na najvećeg glavonju, da šutne preko najvećeg. Bez respekta, kao buldožer, ruka kao grom.
I da dopišete, igrač koji je otišao na protivničku klupu da ih moli da se vrate u igru, da ih sudije ne diskfalifikuju. Istina, samo da bi ih dokusurio, ali na terenu. Nikad nije voleo mufte. I da, 9 od 12. U finalu. to nikad niko nije, niti će.

Aleksandar

pre 6 godina

Sale mi je uvek bio omiljeni košarkaš ali realno kao trener khm khm... Realno Kokoškov je ozbiljniji mnooogo trener od Saleta. Sale je motivator i što se kaže OĆE GA i igrači ga realno vade kad god zabrlja sa izmenama i vođenjem ekipe jer igraju srcem i sa 150% snage za Srbiju!!! Zato u italiji Panati i bajernu TANKO jer tu nema 150% za Srbiju
(Ivan, 16. septembar 2017 20:39)

Znas kako...moj imenjak ce mi biti i ostati najomiljeniji sportista pa makar zadnje mesto u kosarci osvojio.

A sto se tice toga koliko je los trener, Sale Djordjevic je toliko los, da sad pokupi sa gerijatrije petoro, opet bi do finala dosao s njima.Samo nek on nama nastavi da bude tako "los" i neka bar u sportu Srbija zasvetli barem malo, kad je sve ostalo propalo.

pedja r.srpska

pre 6 godina

Znamo mi koji samo ga dočekali sa aplauzom koji je trajao 3-4 min......i kaže da to nije doživijeo u svojoj bogatoj karijeri!!!!!! I to baš sa našim sutrašnjim potivnicima .....bilo je to u Banjaluci prijateljska Srbija-Slovenija ......i da dadne dragi Bog sa se završi kao i tad pobijedom Srbije!!!Srećno Vitezovi!!

djuro

pre 6 godina

@NA: košarka je jedna od retkih aktivnosti gde smo ne samo u svetskom vrhu, i ne samo u svetskom vrhu zbog talenta i predispozicija (a imamo i jednog i drugog), nego najviše zbog načina igre - srpske (nekada jugoslovenske) škole košarke koja je autentični doprinos ovoj igri, što se može videti ne samo po tome što su naši igrači decenijama u vrhu, nego i po tome što srpski treneri decenijama dominiraju evropskom košarkom. Ta škola je pre svega način igre odbrane, koji podrazumeva blesave i munjevite prelaze između zona i čoveka i raznih zona međusobno (ako uopšte razumeš o čemu ja to ovde pričam), ili nekih hibrida (flastera, udvajanja itd DOK držiš zonu) koji se nekad jedva i primete. Mnogi se izgube protiv takve odbrane i samo lud procenat šuta, a često ni to, može da ih drži u utakmici. Ta odbrana je tako dobra da može da pokrije i kriminalne individualne nedostatke (npr Teodosić), i često se završi oduzetim loptama, kontrama ili brzim napadima sa puno asistencija gde protivnik i ne stigne da postavi odbranu. Utakmice protiv Rusa, osim na momente, a pogotovo protiv Italije, bile su poezija što se toga tiče (ne sećam se kad sam poslednji put gledao tako dobru odbranu). To je doprinos Srbije košarci, razumeš, nešto što ne bi postojalo da nije srpske škole. I onda se nađe mudra glava koja bez ikakve dileme nema pojma (ali pojma!) o igri košarke, ali nema problema da javno iznese kako je odbrana loša (:))) a taktika konfuzna. Burazeru, taj nedostatak inhibicije da tako nadmeno pljuješ po nečemu što je svetski poznato i priznato, sve nemajući blage (ali blage!) veze sa temom - je poremećaj, i verujem da zbog njega imaš problema generalno u životu.

Nick

pre 6 godina

Mene zanima koliko trebas da budes mentalno poremecen pa da omalozavas ovog coveka ?
(Boston, 16. septembar 2017 20:40)

Omalovazavas* :) Pretpostavljam da si pogresio pri kucanju ali ipak bi da te ispravim.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Daa, 16. septembar 2017 22:12)

On je pogresio u kucanju, a ti si nepismen.

Jup

pre 6 godina

Evo mene kao zvjezdasa da se javim i napisem koju rijec u odbranu imena a i djela naseg selektora. Umjesto da kada pricaju o selektoru ustanu neki vidim po komentarima imaju hrabrosti(ustvari nije to hrabrost vec bezobrazluk kako drugo nazvati)da blate selektoru lik... Sram da vas bude, 95-ta,97-ma, dok pominjem ove dvije godine placem od muke sto ih zaboravljate i placem od srece zato sto smo ga imali i sto ga danas imamo!!! Jos kada je na oprostajnoj utakmici ponovio antologijske pogotke iz Istanbula i Barselone rekao sam drustvu "kakvu smo samo srecu dozivjeli uz ovog covjeka". Srbija do zlata!!!

akio toyoda

pre 6 godina

prvi sam ovo primetio i napisao u komentarima na 2-3 razlicite vesti bas na vasem sajtu jos pre par dana sto se da lako proveriti.hvala!

jedan je Sale

pre 6 godina

Čovek je legenda u svakom pogledu. Kad pomisliš ne može više da me oduševi, on nađe način.

@Adriano_Galliani, grobar sam otkad znam za sebe ali za ovaj komentar ti lupih minus kao kuću.

Zbog takvih kao ti je mene bilo sramota kad je Štimac igrao protiv nas prošle godine. Jes' da nas normalne navijače niste obrukali ni približno koliko su oni "navijači" Zvezde sve njihove normalne kad je Fener gostovao time kako su dočekali Bogdana ali mene je vas koji ste naši samo po imenu svejedno bilo sramota.

mo

pre 6 godina

Profil prosecnog pljuvaca Saleta Djordjevica: Rodjen od kraja 80-ih pa na ovamo, nedovoljno mator da se seca Sashe kao igraca i zna njegovih par trojki samo sa Youtube-a. I naravno navija za zvezdu.
(jsdp, 16. septembar 2017 22:49)

Vi, grobari, ste velicanjem Vujosevica do nerealnih visina zaboravili na istinske veličine Partizana poput Đorđevića, Paspalja, Žoca, Grbovića...zarad osvojenih jadranskih liga i dominacije nad tad kilavom Zvezdom..

jokara

pre 6 godina

Postoji taj običaj da se posle titule seku mrežice, Slovenci možda ponesu celu tablu. U karijeri nisam video da neko postigne toliko trojki od table", našalio se selektor Srbije.

Ko razumije, shvatice :)

Мачка

pre 6 godina

@Hrvat Јел боли она тројка коју и дан данас не можете да преболите :)? Буууахахаххахахаха

mare

pre 6 godina

i ja bi sa ovakvim asom od BOGdana usao u finale...sve osim zlata je veliko razocarenje
(De Niro, 16. septembar 2017 21:32)

Pa udji, ko ti brani?

ccc?

pre 6 godina

(Dejan, 16. septembar 2017 21:53)

Potpuno si u pravu ali gresis da ima tim bez zvezda. BB je zvezda. Bog u Partizanu, nagradjivan od EL, Bog u Feneru a sami smo videli koliko ga Turci obozavaju, osvajac EL sa Fenerom, sada prvi igrac i vodja u reprezentaciji, i to kazu sami igraci u izjavama, 22 kosa u cetvrtfinalu, 24 kosa u polufinalu i najplaceniji ruki u NBA u Sakramentu. Twitter Sakramenta je usijan od klipova njegove igre. Zar nije zvezda? Velika zvezda.

ivan78bg

pre 6 godina

@Lelelek
Prognozirao si da cemo da jedva prodjemo grupu-bili prvi.Da ima da nas Italijani rastoce-nisu znali gde je levo.Da ce Rusija da nas razbije-da im nije bilo sudija bilo bi 20 razlike.Ne vidis zakonitost u svojim prognozama:)

mustafa

pre 6 godina

Sale je jedan, svi uspjesi u kosarci zadnjih 30 godina, ujedno i najveci uspjesi, vezani su za njegovo ime. Nevjerovatna energija i kao igrac i kao trener. Sale internacionale!!!!!!

keyser soze

pre 6 godina

Vratite plave dresove molim vas..ne znam ko forsira ovu crvenu boju,jer i plava boja se nalazi na zastavi..nisam nikakav jugonostalgicar i ovo nema veze sa tim..evo vec deset godina ne mogu da se srodim sa ovim dresovima,iskreno podsjecaju me na dresove Albanije ili Crne Gore..zato kad vidim ovaj plavi dres djordjevica obuzme me nevjerovatan osjecaj..

KKP

pre 6 godina

Sale nacionalne ne zaslužuje da toliko nemate veze o njegovim uspesima,tri puta je pokorio evropu sa reprezentacijom a ne četiri kako vi pišete
(иван, 16. septembar 2017 20:43) tako je brate,četiri puta je jedino osvojio jedan drugi saša ali neodvojiv od ovog..

Dejan

pre 6 godina

Sasinu karijeru pratim jos od '87. i njegove prve seniorske sezone. Bio je odlican igrac, plej "starog kova", podsecao je kao klinac pomalo na Mirzu i Moku. Bio je igrac velikih utakmica, Istanbul '92., Atina '95, EP '97., SP '98. Imao je i igrackih mana, posebno u odbrani, ali je uvek bio pravi smeker na terenu i van, mangup, nasmejan, elokventan, duhovit, pristupacan. Danilovic je u kosarkaskim krugovima uvek bio cenjeniji igrac, imao je i bolju karijeru, ali je imao tezak karakter, umeo je da bude neprijatan prema novinarima, publici. Zato je nacija uvek vise volela Saleta. Poceo je "tanko" kao trener u Italiji, bio sam skeptican kad je postao selektor, ali me je potpuno razuverio. Ovaj turnir mu je trenerska disertacija, napravio je TIM, bez zvezda, i doveo ga do finala. Svaka cast Saletu i kapa dole, za sve sto je uradio u karijeri! Pozdrav svim ljubiteljima kosarke.

antiDebil

pre 6 godina

Sale Djordjevic je samo 6 godina u karijeri odigrao u reprezentaciji Srbije. 3 godine je izgubio zbog Drazena Petrovica i 3 godine zbog prokletih sankcija. Za ovih 6 godina je stigao da napravi cudo i da ostavi neizbrisiv trag, da ubaci Litvaniji 41 poen u finalu, da zajedno sa Danilovicem vodi ekipu 95., 96., i 97.godine, da 97. ubaci trojku hrvatima, da te godine bude MVP evropskog prvenstva, da 98.resi cetvrtfinale u kada je bio u gorem fizickom stanju nego svi ovi igraci koji su ove godine otkazali reprezentaciju.
Naravno usput je Partizanu doneo EL, opet zajedno sa Danilovicem i ako ni zbog cega drugog onda cemo zbog te specijalne veze Djordjevic-Danilovic sutra osvojiti zlato !!

dreuro

pre 6 godina

Citam komentare nekih luzera ovde , mozda su u pravu , nikakav kosarkas nije Sale bio , nije nikakav trener , sve slucajno cista sreca . Pa neka . Drugi su doveli pojedinacno daleko jace timove gledajuci pojedince a on je jedva skrpio reprezentaciju . I onda dodje do finala a ovi odose kucama . Na tajm autu sa rusima kaze Sale i crta na tabli "dodaj loptu , tu okreni i tako to" . Sledece sto se desilo 3ka . 90% akcija krene po zamisli i vec na trecoj lopti improvizacija . TO je srpska kosarka! Igra se na glavu . Dzaba Sved , pokidao je sve , dzaba onaj italijan razbija covek kada nemaju timova . Kosarka se igra timski a te baljezgarije o statistikama zaboravite barem kada igraju nasi . Koliko je Sale nikakav trener najbolje govori recenica "idemo da igramo a ne da kalkulisemo koga nema... bice im jasno kasnije " . I ne zali se ne kuka da li igra protiv drvoseca ili protiv sudija zavera i slicno . PRAVI covek na pravom mestu u pravom trenutku bez obzira sta se sutra bude desilo . A to da je imao srece okacite macki o rep isuvise cesto se desavalo da bi bila puka sreca . LUZERI!!!!

Gong

pre 6 godina

Bome, da se Savić nije povredio u polufinalu OI '96., pitanje je da li bi nas Ameri dotukli u drugom poluvremenu, nakon što je Divac dobio 5. ličnu, jer je tada Rebrača ipak bio mlad, neiskusan i slabašan u odnosu na njihove centre, prvenstveno Robinsona, koji je zagospodario nakon Divčevog izlaska. Sale i momci su zaslužili olimpijsko zlato!

team builder (Sale)?? Hehe

pre 6 godina

Sale, pa Sale, pa opet Sale, pa još malo... - Sale.
Bogdan, pa Bogdan, pa Bogdan...?

Šta je sa ostalima?

T.E.A.M.

T ogether
E veryone
A chieves
M ore

???

Haha

P.S. Nadam se da me neće tužiti zbog copyright-a, nešto slično sam pročitala na jednoj sličici na netu...

Vlada djordjevic

pre 6 godina

Ja Sam Djordjevic i zvezdaš od 55 godina i ne volim partizan !! Ali kada je naša reprezentacija volim sve koji kazu da su za našu zemlju! Sale je legenda kao igrač i kao nas trener! Bravo !! Živeli i partizan i zvezda i Srbija !!!

Srdjan

pre 6 godina

Neko napisa da bi voleo da Sale bude selektor jos 29 godina. Ali, kad-tad mora doci do neuspeha, nekakvog zasicenja, jednostavno pada.. Nisam hejter, ali po svim zakonima verovatnoce-tako mora biti. E, onda ce svi ti koji ga sad bezrezervno podrzavaju, da ga pljuju (kao sto pljuju Novaka)!! A Sale nije to zasluzio, cak naprotiv! Zato, bilo bi lepo da Sale zavrsi karijeru selektora sa zlatom i da u najsjajnijem delu selektorske karijere ode u selektorsku penziju.. Najbolje bi bilo posle nekog svetskog ili olimpijskog zlata :) i ne bojmo se, imace ko da ga nasledi.. A i naslednik ce imati od koga da uci, kao sto su sada Duda Ivkovic, Obradovic, Muta Nikolic uz Saleta.. Srbijo, budi ponosna na ove junake koje imas i neka sutra bolji pobedi, nadam se Srbija.. I voleo bih da vidim Slovence kao goste na balkonu, momci igraju izuzetnu kosarku :) Izvinite na bespotrebnoj opsirnosti i hvala sto ste procitali.. Pozdrav iz dijaspore.. Napred Srbija!

maximilijan

pre 6 godina

Eh, to smo mi iz OŠ Marko Oreskovic, NBgd, cast mi je sto smo odrastali na istim hodnicima i u istim ucionicama...
(Sanja, 16. septembar 2017 23:17)
da, da i nastavnik fizickog Bata Djordjevic

Sta reci

pre 6 godina

Rodjen sam 1989, i nisam imao puno prilika da ga gledam na terenu, ali ono sto sam gledao je bilo dovoljno da shvatim da gledam ne najvećeg kosarkasa, vec najvećeg pobednika među košarkašima. I sada kada ga gledam na klupi nekako znam da ćemo pobediti, jer čovek je pobednik i uspeo je da deo svoje magije prenese na naše momke. Sada je naša reprezentacija najveći košarkaški tim, i sve vise podseća na naše reprezentacije kada smo gazili sve redom. Nista nije slučajno čovek je genije

saco403

pre 6 godina

realno brijala se glava samo da se lici na saleta u igrackim danima a sad kao trener ista stvar samo koja kila vise :) hvala ti sale sto mi uljepsa djetinstvo al tvoja magija traje i sada pozz iz Banja Luke

Peki

pre 6 godina

Vredan momak koji je sve postigao debelim radom. Nista poklonjeno. Nista na mufte. Na foru. Na vezu. Nista od onih brojnih losih karakternih osobina koje na zalost krasi veliki broj ljiudi u ovoj nedovrsenoj zemlji. I jos gospodin. Ima na koga ovaj mladi svet da se ugleda....

brzi

pre 6 godina

@kroasan postolje, Bože pravde, suze Hrvatu.

Iskren da ti budem navijao sam samo da na vas naletimo da vas demoliramo onda mozemo i da ispadnemo.

dule

pre 6 godina

saleta pratim jos dok je dolazio u nis da igra turnire " mica i zana" bio divac babic sale ...mali nizak ne ihranjen ali britak i inteligentan .tata , prof fiz. vaspitanja, trener , kod sina uvazbao tehniku, kao iz udzbenika ...sut posebno ...a onda ga sretao na kopu kako skija ...eeee ljudi kada bi znali kako sale skija , pali bi u nesvest .!!! sale je SPORTISTA!!! svaka cast roditeljima kako vaspitase i izgradise ovakvog coveka .svu srecu mu zelim.

bgd

pre 6 godina

Mrzim partizan iz dna duša, nikad ne navijam za partizan, pa čak ni protiv albanskih i hrvatskih klubova.
Kada se Đorđević opraštao od košarke, bio sam u Pioniru, okružen hiljadama, mahom, navijača partizana iz čistog divljenja i poštovanja prema ovom čoveku i njegovom umeću. Možda je bilo boljih igrača u njegovoj generaciji (Bodiroga), ali Đorđević je bio taj koji je bio sinonim svih uspeha naše košarke tokom devedesetih godina. Dakle ne jedan od najboljih igrača s ovih prostora, nego jedan od najboljih igrača u istoriji košarke.
Drago mi je što je uspeo i na trenerskom polju, kao da mi je rod najrođeniji. Čovek je jednostavno sam po sebi institucija.

jorgebarabahosa

pre 6 godina

dok sam igrao basket, uvek sam na dobar kos preko ruke uzvikivao - Drobnjak! legendarno finale iz Atine 95' je moja prva utakmica koju pamtim do detalja. Selektore, srecno sutra. premda mislim da su Slovenci favoriti, mi smo nekako vise zasluzili zlato. dva puta zaredom izgubili veliko finale od amerikanaca, sad cemo valjda pobediti onog jednog

aleksandar

pre 6 godina

Vratite plave dresove molim vas..ne znam ko forsira ovu crvenu boju,jer i plava boja se nalazi na zastavi..nisam nikakav jugonostalgicar i ovo nema veze sa tim..evo vec deset godina ne mogu da se srodim sa ovim dresovima,iskreno podsjecaju me na dresove Albanije ili Crne Gore..zato kad vidim ovaj plavi dres djordjevica obuzme me nevjerovatan osjecaj..
(keyser soze, 17. septembar 2017 10:36)bravo majstore,neka bar nose belu boju,crvenu nikako

Negativni

pre 6 godina

Ja kroz Saleta vidim odraz kucnog vaspitanja, u ocima vidim dobrotu, pamtim ga kao igraca naravno i uvek sam ga izdvajala od svih jer je skroman i nije nadmen, misljenja sam da ljudi koji vrede i nemaju potrebu da se namecu, kao trener se dokazao i pokazao koliko se razume u kosarku iako su ga mnogi vredjali.
Hvala Sasa na svemu, vidi se sta je za tebe poziv trenera u reprezentaciji. To je za svaki ponos. Obozavam ljude koji su stabilni i koji imaju svoje JA!
(anica, 16. septembar 2017 20:48)

Bravo. To je to.

srx

pre 6 godina

jednom recenicom,redak covek da je uspeo da donosi radosti i grobarima i zvezdasima,iako je se izjasnio kao grobar,on je covek za respekt,ali u ovom trenerskom timu stvarno treba istaknuti ilica i mutu!!!!

fortissimo

pre 6 godina

https://www.youtube.com/watch?v=KL67jisrDTQ

https://www.youtube.com/watch?v=7FSMJlShO-0

Da li uopste covek treba nesto da kaze??

El locoo

pre 6 godina

Gledam sad na Hrvatskom Sport Klubu reprizu polufinala,i Djordjevic u kadru,i komentator ladno kaze kako ima osvojeno evropsko ali mu se ono ne racuna,zbog imena Jugoslavija. I na nastavi covjek normalno da komentarise prenos. Svasta....

Sasha

pre 6 godina

Saleta sam prvi put gledao kada je igrao za Partizan daleke '86. i to protiv Zvezde. Napunio je Zvezdu sa preko dvadesetak koseva uz skolsku igru u to vreme... Kasnije je dobio na brzini posle nekih letnjih kampova u USA i bio je prebrz za Evropu... tada su dosle titule i vanserijske partije za nacionalni tim. Setite se finala protiv Litvanije '95. suta za 3 poena 9/9 u finalu... plus sto je preko Marculionisa nagovorio ceo tim da se vrati na parket... Pre raspada Jugoslavije moj idol je bio Drazen Petrovic, imao sam 7 godina, ali je Sale zatim postao novi za dugo dugo godina... i sto se tice kosarke i dan danas! Pravi vodja, kapiten i trener. Covek i sportista za primer!!! Za sada nas najbolji sportista svih vremena!!! Sasha Djordjevic forever!!!

Bozo

pre 6 godina

Grobar sam. Sale vise nije grobar. Dugo vec ne igra za Partizan. On je ziva legenda, Internacionale i selektor svih kosarkasa bez obzira iz kog tima dolaze. Kapa dole legendo!

zz top

pre 6 godina

SOS kanal ima program "Neka stara vremena" zove se I na kraku pokazu fenomalne memente SFRJ sporta I tu je njegova trojka snimak gdje postaje sampion evrope,

doki

pre 6 godina

Ovoliko negativnih komentara ima samo kod nas, svugde u svetu bi ga postovali 100 puta vise i za upola manje uspeha. Samo kod nas se traži kako nekome umanjiti uspeh i nekoga ispljuvati za najmanju gresku.

Dusan

pre 6 godina

sasa, 16. septembar 2017 20:41 Politicari su uvek bili talog srpskog naroda samo sto su sada na najnizim granama u istoriji. U sportu i u skoro svemu ostalom sampioni, a u politici luzeri.

ranko

pre 6 godina

Posle Istanbula sa Partizanom i nacinom na koji je ta titula osvojena,i ako danas uzme zlato posle svih problema,moze slobodno da prestane da se bavi kosarkom.Treneri se cesto razmecu motivacionim govorima ali kod njega to ocigldno ima smisla.A u zanatskom smislu je u mecevima sa Italijom i Rusijom je pokazao da je dosegao nivo svojih ucitelja.I ne treba zaboraviti i tim trenera koje je takodje maestralno izabrao,kako po znanju tako i po mentalnom sklopu.Maestro je sazreo u trenera skoro svojih igrackih razmera.

miso

pre 6 godina

ljudi,da znate samo koliko moja majka njega obozava,jos iz igrackih dana. Covek ima harizmu,a o kosarkaskim kvalitetima ne treba trositi reci.
Cenim da kada bih ga negde slucajno sreo da bih ga zagrlio i izljubio kao brata.

323

pre 6 godina

Tim ne cine zvezde a to je dokaz EP i Beograd i Zeljko koji se opekao sa nazovi ZVEZDAMA. Tim cine pojedinci koji igraju jedan za drugog a u cilju pobede. To ne moraju da budu najbolji igraci vec igraci koji cine snazan kolektiv. Primer je ovo EP i reprezentacije Srbije, koja je sticajem okolnosti ovakva kakva je a to je Sasin najveci uspeh. Sa ovakvim igracima uci u finale?? Ljudi da li ste vi svesni o cemu se radi?

hipster

pre 6 godina

Hrvat dole kaže 'srećnik'. A ja dodajem da sreća prati hrabre.

Sale je bio i ostao šampion. Dobar mentalitet i hrabrost ti nadoknade sve druge nedostatke, jer je u savremenom sportu to mnogo bitniji aspekt. Svi profesionalci znaju dribling, šut za dva-tri, finte, vežbaju bacanja i sl. Malo njih su istinski šampioni.

deki

pre 6 godina

danas odigrao basket sa burazerima posle 10 godina i vratih se u detinjstvo.
borba za svaku loptu do kraja
sjajni neprocenjivi momenti, ukusi step sokova, detinjstva i pobede u onim ocajnim vremenima dominiraju
sale nacionale hvala za to i sto cu sutra sa cerkicom da bodrim nase za novu istoriju

nucky thompson

pre 6 godina

Imam sliku sa Saletom. Dosli u Banja Luku a ja za zapisnickim stolom. Kao sto neke rece, Danilovic ima tezak karakter, Sale je smekercina. Mislio sam da ne prerano postao trener, drago mi je da sam pogrijesio. Odbrana koju igramo na ovom EP je brutalno dobra. Sutra i ako izgube, ja cu biti srecan. Ostavili su srce na terenu, a na turniru pokazali da imaju mooda da poda.

Pozega

pre 6 godina

Sale je jedan jedini , jedinatveni i neponovljivi.
Sta god da uradimo u finalu on je za mene car.
Voleo bih da sam u slacionici pre tekme da cujem kako kaze: Momci, ajde da poderemo ove Slovence. Mi to mozemo, hocemo, umemo.Ajmooooo

borisbl

pre 6 godina

Ja sam jos uvek jedan od tih..koji i kad papir ubaci u korpu kaze Djordjeviiiic! Jedan je Aleksandar Sasa the King, doktor, magistar, fenomen Djordjevic! Hvala za sve Sale nacionale! Srecno u finalu. Zasluzio si zlato i ti i tvoji ratnici igraci!

vatrogasac

pre 6 godina

Coveka jednostavno ne mozes da ne volis,veliki sam navijac zvezde ,ali saleta prosto obozavam.Kada se 2013 vratio i preuzo selektorsku funkciju znao sam da ce napraviti ludaju,a zasto pa prosto danasnji igraci su odrastali i divili se nacionaletu,a on ih sada vodi u reprezentaciji pa gde ce te vece motivacije nego da vam trener bude idol iz detinstva..

Paja

pre 6 godina

Da podsetim, PRE nego što se prihvatio reprezentativne SR košarke, ona je bila usijan krompir od kojeg su svi normalni bežali. U rasulu sve zdravo u državi, pa kako ne bi propadala i košarka. Hoću da kažem da je već za to trebala ogromna količina hrabrosti. Od slave do pljuvanja u karijeri, raspon bi za mnoge bio nepodnošljiv...

drago

pre 6 godina

El looco

Pricao je prije toga kako je FIBA donijela dekret za medalje. A tu je govorio da bi sad imao prvo zlato bas sa Srbijom ili drzavom koja se tako zove.
Doduse ispalio je Cvitkovic da Teodosic ide u JNA umjesto u NBA.

Dag Kristi

pre 6 godina

@jsdp
Rodjen 87.,veliki sam navijac Zvezde,idoli iz detinjstva-Sasa Djordjevic,Predrag Danilovic,Sasa Obradovic i Dejan Savicevic.Uklapam li se u tvoj profil?Uzgred,iz sadasnje reprezentacije su mi omiljeni Bogdanovic,Jovic,Lucic i Marjanovic.Jesam li ok?

rale

pre 6 godina

Odrasla sam terenu KK "Radnički" na C.Krstu, davnih 60-ih.Trener nam je bio legendarni Bora Cenic, a kondicioni Bata Djordjevic. Predivan čovek i veliki šmeker, tada još uvek momak. Prema tome, ne treba da čudi što je Sale takva maestralna ljudina. Ima na koga da bude, jer iver ne pada daleko od klade.

Yu

pre 6 godina

Meni je najbolje od svega to sto je on i kao i igrac djelovao da sve radi sa lakocom i, uz to, da uziva i da se zabavlja. A u pozadini je ogromna posvecenost i rad!

Uvek objektivan

pre 6 godina

Gledam sad tekmu protiv Litvanije, 41 pts. Koja je to praćka bila, 9/12 za tri u finalu.
Sale u tadašnje vreme evropski igrač sa najboljom skok-šut tehnikom. Pored toga bio pravi lider ekipe.
Kakav igrač, a sada trener.
Zlato je naše večeras.