Sreda, 28.01.2015.

13:19

Novak: Polufinala nikad ne dosade

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu nikad neće dosaditi igranje u samoj završnici Gren slem turnira.

Izvor: JT

Novak: Polufinala nikad ne dosade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Mladen FL

pre 9 godina

@Branko S.
Bio sam kod Kurijera licno kuci pre dve godine, covek veoma ceni Novaka. Inace za njega je najbolji teniser Rod Lejver zbog toga sto je osvojio gold grand slam...

323

pre 9 godina

(Pinokio, 28. januar 2015 17:16)

500 godina pod Turcima nemojte shvatati bukvalno a tako sam narod kaze. A kada su srpske staresine pojedinih oblasti bili turski vazali, za mene je to ropstvo . Ali nije bitno. Drugo ne znam iz kog ste kraja Srbije ali sam ja sa juga tako da postoji milion turskih reci koje se i dalje koriste. Ne zelim da ih navodim pa sam u tom smislu pisao da se 500 godina tesko iskorenjuje. Nista bukvalno niti u nekom drugom smislu. A Novak, normalno podedjuje Stena a da igra sa Stanislasom, verovatno bi imao problem kao prosle godine od koga je izgubio. Pozzz..

Branko S.

pre 9 godina

Dobro je najzad su na istoj strani ulice.Novak je poprimio od njega da je "najboljana svetu Nemacka medicina", a Boris poceo da se raduje,dize pesnice za svaki dobar potez cak se pokoji put nasmeje!radovacemo se mi jos dugo godina sa Novakom.Neverovatna arogantnost svih medija, izuzev nas njegovih fanova i pokojeg objelktivnog bivseg sampiona ovog sporta (Sampras Mekinro,Gilbert...)koji smo shvatili koje broj 1. sad na svetu!Iz kola u kolo vise se govori o protivnicima Novaka nego o samom Novaku!Takav odnos medija,bar televizijskih (cast sa izuzecima) nije doziveo nijedan sampion pre Novaka.Kao respektuju ga ali,"ubise se" savetima protivnicima kako ga treba pobediti!Mozda gledaoci iz Srbije nemaju prilike da vide sve sta se desava na Tenis kanalu i kakve su izjave i prognoze pred svaki mec,ali nije lose spomenuti da je juce Kurijer ignorisao australijskog komentatora na pitanje kakve su sanse Raonica u mecu sa Novakom odgovorivsi da se on nebavi predvidjanjima i da je deplasirano govoriti o tome!Kurijer koji je ranije bio veliki simpatizer Federera,kao komentator ESPN(uz to i selektor USA tima),strogo se drzi svoje profesije i ne propusta priliku u poslednje vreme da o superlativima prica o Novaku!Ako Novak osvoji ponovo AO definitivno moraju svi zapusiti usta i odnositi se prema njemu kao istinskom sampionu.Ko smo mi da mu sudimo bolje nego jedan Sampras,Kurijer,Mekinro!?Biti 23 puta u polufinalu Grend slemova je zaista tesko,ko neveruje neka proba!?Zato,dosta bre,uzivajte!

Uzivajmo!

pre 9 godina

Pre AO:
11405 poena - Nole
9875 poena - Fed
6585 poena - Rafa

Posle AO:
11765 ili 12245 ili 13045 poena - Nole (kao proslogodisnji cetvrtfinalista brani 360 poena, a vec sada sa polufinalom osvaja 720… sa finalom 1200, a kao sampion 2000 poena) 11405 + 360 = 11765, 11405 + 840 = 12245, ili 11405 + 1640 = 13045

9245 poena - Fed (kao proslogodisnji polufinalista branio 720 poena, a sada dosao do 3. kola i osvojio samo 90 poena) 9875 - 630 = 9245

5745 poena - Rafa (Branio 1200 poena, a sada osvojio samo 360) 6585 - 840 = 5745

Ova razlika manje vise od 3 hiljade poena izmedju Rodje i Noleta, tj. 7 hiljada poena izmedju Rafe i Noleta ce biti trend na duge staze i Nole ce dugo jos biti broj 1.

pegone

pre 9 godina

@Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)
Razbucace tebe Stan the man uskoro... spremi se!
(Sjenicak, 28. januar 2015 13:42)

Auuu sto ima iskomlpeksiranog naroda

Pinokio

pre 9 godina

Gospodine 323 ja imam 43 godine i navešću vam dosta reči koje su se koristile pre 35 godina,a koje se danas ne koriste.Astal-sto,avlija-dvorište,odžak-dimnjak,džada-put,taraba-ograda ja pamtim te reči koje više ne čujem.A mi nismo bili pod Turcima 500 godina već 286, od 1521-1807.Da ne promašim temu Đoković osvaja titulu ko ne veruje neka gleda.

Pinokio

pre 9 godina

Gospodine 323 ja imam 43 godine i navešću vam dosta reči koje su se koristile pre 35 godina,a koje se danas ne koriste.Astal-sto,avlija-dvorište,odžak-dimnjak,džada-put,taraba-ograda ja pamtim te reči koje više ne čujem.A mi nismo bili pod Turcima 500 godina već 286, od 1521-1807.Da ne promašim temu Đoković osvaja titulu ko ne veruje neka gleda.

323

pre 9 godina

(da, 28. januar 2015 14:13

Mislis da 500 god. pod Turcima nestaje tako lako? Alal i mnoge druge reci koje su turske neće nestati tek tako. Treba još 500 godina. Nije to nista čudno.

Miki Ovoliki

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Znaš ono glup ali netalentovan.
Zbog toga ne znam da li vredi da ti postavim sledeća 2 pitanja:
1) Gde Novak živi?
2) Gde ostvaruje prihod?
Ako nekim čudom uspeš da odgovoriš na ta 2 pitanja trk u lokalnu poresku službu (dok nisi zaboravio odgovore) da ti oni kažu gde Novak treba da plaća porez.
Olakšaćeš nam čitanje komentara i značajno produžiti radni vek svoje tastature i/ili ekrana.

Dylan Dog

pre 9 godina

Čestitke Novaku na vrednoj pobedi i još jednom sjajnom izdanju.

Novak ima tendenciju ponašanja perfekcioniste, što ga ponekad inhibira. To je bilo uočljivo u prvom setu, a generalno je prisutno kada igra protiv super servera, tj. kada ima pritisak "moranja". Ako napravi grešku, ili ako protivnik spase brejk lopte asovima - pokazuje znake nervoze.
Rodžer je takve mečeve igrao smireno, znajući da će u 99% slučajeva dobiti taj-brejk. Zašto? Pa zato što je, osim što je osim ostalog - sjajno servirao, pa je iz neugodnih situacija mogao i on da se "vadi" servisom. Em je teško osvojiti poen u reliju, em i kada nekako dođete do brejk lopti, on ih poništi servisom. To je strašno frustriralo protivnike i zidalo tadašnju Federerovu auru nepobedivosti.
Novak je očigledno prepoznao taj momenat, pa je mukotrpan rad na servisu počeo donositi plodove. Zato izuzetno raduje činjenica da je Novak poboljšao efikasnost svog servisa i bar do sada ga približio učinku koji je Švajcarac imao u svojim najboljim danima. Dodatno ubrzanje uslova igre na ovogodišnjem AO samo mu idu u prilog. Od toga će Novak imati više benefita no ostali.
Osim toga, voleji su i tehnički i estetski i po performansama vrlo kvalitetni. Tu mu ni Beker ne može puno toga zameriti. "Prokletstvo" smeča ga izgleda napušta, pa i taj udarac izvodi često i sa puno samopouzdanja.
Ako odigra na svom visokom nivou, ne vidim ko ga može ugroziti.

Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u narednom meču!
Uzdravlje!

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Razbucace tebe Stan the man uskoro... spremi se!
(Sjenicak, 28. januar 2015 13:42)

Da, Đoka ga pregazio zadnja dva meča kao nekog trećeligaša... Beše bilo dva tri seta sa 0?

Bane

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Koliko se deru građani Srbije, ja ga ne bi plaćao jer si sad zadovoljan. Nećeš možda i solidarni porez da mu uvedeš.

pesadinac

pre 9 godina

Boris & Vajda + Novak = idealna kombinacija.
Nemacka disciplina i upornost potpomognuta Slovackom mirnocom i iskrenoscu pomaze impulzivnom Balkancu da obuzda svoje nerve i pokaze najbolje sto moze.

Vaše ime

pre 9 godina

A ovi ne mogu a da se ne sretnu na AO?!
Svake godine epski mečevi i gladijatorska borba. Bar da igraju Finale, to bi bilo poštenije, ali nema te nebeske sile a da Đoković i Vavrenka ne odigraju meč na Australia Openu.

videli!!!

pre 9 godina

Bila je priča da najbolji reterner igra protiv najboljeg servera, a ispostavilo se da je baš Novak taj najbolji server, jer ga je doslovno ubio servisima. Servis nisu samo asovi i s.vineri, već precizno i pametno poslate lopte koje omogućavaju da se u narednih par udaraca poentira. Mera uspešnosti Novakovog servisa je % osvojnih poena, i tu je i sada bio dominantan. Zaista je u poslednjih godinu napredovao, pa mu je sad servis vrlo ubojito oružje, koje na ovako brzom terenu mudro koristi. Teško će mu neko uzeti servis u setu, a da ne izgubi bar jedan svoj. A i u taj-brejku je postao vrlo siguran. Ukrako, osvaja ovaj AO bez izgubljenog seta ili, sa najviše jednim. Inače, ovi koji od početka stalno kritikuju da loše igra, slabo se kreće, ne trudi se... očito nemaju sami nikakve veze sa sportom, sem posmatračkih pokušaja. Novak igra SAVRŠEN turnir, 5 kola je prošao sa 3:0, izgubivši samo 1 servis gem. Igrao je sa minimumom truda i angažovanja, jer mu se može!!! Videće se u naredna 2 meča koje je ogromne rezerve ostavio i do kakvih visina može da podigne igru, prema potrebi. Ne bih voleo Endija u finalu, jer on jedini može da ga namuči... ali samo TO. Evo tvrdim danas, iako je sezona tek počela, da, ako ga povrede ili nešto nepredviđeno ne ometu, Novak sa ovakvim servis napretkom u igri, "nemačkim" racionalisanjem snage i novom strašću za pobedama, osvaja sva 4 GS u ovoj godini. Živi bili, pa...

novak djokovic licno

pre 9 godina

necu platiti porez u inati ljudima koji govore da platim porez i koji me hejtuju..ali cu nastaviti da derem protivnike za sve koje me vole,za Srbiju!

Milenko

pre 9 godina

Trebao bi malo Beker da mu pomogne i oko dubla. Kad se priblizi kraj godine svaki poen ce biti vazan a mozda i odlucujuci za prvo mesto. Samo kazem.

Swedenonline

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Nisi informisan, platio je, ajd sad ti Jovana! :-)

nenad rs

pre 9 godina

Има овдје људи којима је највећа срећа да Новак од неког игуби,само ми се чини да су то несретни људи.

da

pre 9 godina

Svi "alali" ovog sveta ujedinite se! Neverovatno koliko vas koristi tu rec, sta znaci to "alal ti vera"? Gde je tu "svaka ti cast", "svaka ti dala", "ruke ti se pozlatile" ili bilo sta iz repertoara srpskih izraza?

nenad rs

pre 9 godina

Има овдје људи којима је највећа срећа да Новак од неког игуби,само ми се чини да су то несретни људи.

Swedenonline

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Nisi informisan, platio je, ajd sad ti Jovana! :-)

novak djokovic licno

pre 9 godina

necu platiti porez u inati ljudima koji govore da platim porez i koji me hejtuju..ali cu nastaviti da derem protivnike za sve koje me vole,za Srbiju!

Dylan Dog

pre 9 godina

Čestitke Novaku na vrednoj pobedi i još jednom sjajnom izdanju.

Novak ima tendenciju ponašanja perfekcioniste, što ga ponekad inhibira. To je bilo uočljivo u prvom setu, a generalno je prisutno kada igra protiv super servera, tj. kada ima pritisak "moranja". Ako napravi grešku, ili ako protivnik spase brejk lopte asovima - pokazuje znake nervoze.
Rodžer je takve mečeve igrao smireno, znajući da će u 99% slučajeva dobiti taj-brejk. Zašto? Pa zato što je, osim što je osim ostalog - sjajno servirao, pa je iz neugodnih situacija mogao i on da se "vadi" servisom. Em je teško osvojiti poen u reliju, em i kada nekako dođete do brejk lopti, on ih poništi servisom. To je strašno frustriralo protivnike i zidalo tadašnju Federerovu auru nepobedivosti.
Novak je očigledno prepoznao taj momenat, pa je mukotrpan rad na servisu počeo donositi plodove. Zato izuzetno raduje činjenica da je Novak poboljšao efikasnost svog servisa i bar do sada ga približio učinku koji je Švajcarac imao u svojim najboljim danima. Dodatno ubrzanje uslova igre na ovogodišnjem AO samo mu idu u prilog. Od toga će Novak imati više benefita no ostali.
Osim toga, voleji su i tehnički i estetski i po performansama vrlo kvalitetni. Tu mu ni Beker ne može puno toga zameriti. "Prokletstvo" smeča ga izgleda napušta, pa i taj udarac izvodi često i sa puno samopouzdanja.
Ako odigra na svom visokom nivou, ne vidim ko ga može ugroziti.

Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u narednom meču!
Uzdravlje!

da

pre 9 godina

Svi "alali" ovog sveta ujedinite se! Neverovatno koliko vas koristi tu rec, sta znaci to "alal ti vera"? Gde je tu "svaka ti cast", "svaka ti dala", "ruke ti se pozlatile" ili bilo sta iz repertoara srpskih izraza?

pesadinac

pre 9 godina

Boris & Vajda + Novak = idealna kombinacija.
Nemacka disciplina i upornost potpomognuta Slovackom mirnocom i iskrenoscu pomaze impulzivnom Balkancu da obuzda svoje nerve i pokaze najbolje sto moze.

Miki Ovoliki

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Znaš ono glup ali netalentovan.
Zbog toga ne znam da li vredi da ti postavim sledeća 2 pitanja:
1) Gde Novak živi?
2) Gde ostvaruje prihod?
Ako nekim čudom uspeš da odgovoriš na ta 2 pitanja trk u lokalnu poresku službu (dok nisi zaboravio odgovore) da ti oni kažu gde Novak treba da plaća porez.
Olakšaćeš nam čitanje komentara i značajno produžiti radni vek svoje tastature i/ili ekrana.

videli!!!

pre 9 godina

Bila je priča da najbolji reterner igra protiv najboljeg servera, a ispostavilo se da je baš Novak taj najbolji server, jer ga je doslovno ubio servisima. Servis nisu samo asovi i s.vineri, već precizno i pametno poslate lopte koje omogućavaju da se u narednih par udaraca poentira. Mera uspešnosti Novakovog servisa je % osvojnih poena, i tu je i sada bio dominantan. Zaista je u poslednjih godinu napredovao, pa mu je sad servis vrlo ubojito oružje, koje na ovako brzom terenu mudro koristi. Teško će mu neko uzeti servis u setu, a da ne izgubi bar jedan svoj. A i u taj-brejku je postao vrlo siguran. Ukrako, osvaja ovaj AO bez izgubljenog seta ili, sa najviše jednim. Inače, ovi koji od početka stalno kritikuju da loše igra, slabo se kreće, ne trudi se... očito nemaju sami nikakve veze sa sportom, sem posmatračkih pokušaja. Novak igra SAVRŠEN turnir, 5 kola je prošao sa 3:0, izgubivši samo 1 servis gem. Igrao je sa minimumom truda i angažovanja, jer mu se može!!! Videće se u naredna 2 meča koje je ogromne rezerve ostavio i do kakvih visina može da podigne igru, prema potrebi. Ne bih voleo Endija u finalu, jer on jedini može da ga namuči... ali samo TO. Evo tvrdim danas, iako je sezona tek počela, da, ako ga povrede ili nešto nepredviđeno ne ometu, Novak sa ovakvim servis napretkom u igri, "nemačkim" racionalisanjem snage i novom strašću za pobedama, osvaja sva 4 GS u ovoj godini. Živi bili, pa...

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Razbucace tebe Stan the man uskoro... spremi se!
(Sjenicak, 28. januar 2015 13:42)

Da, Đoka ga pregazio zadnja dva meča kao nekog trećeligaša... Beše bilo dva tri seta sa 0?

Bane

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Koliko se deru građani Srbije, ja ga ne bi plaćao jer si sad zadovoljan. Nećeš možda i solidarni porez da mu uvedeš.

Vaše ime

pre 9 godina

A ovi ne mogu a da se ne sretnu na AO?!
Svake godine epski mečevi i gladijatorska borba. Bar da igraju Finale, to bi bilo poštenije, ali nema te nebeske sile a da Đoković i Vavrenka ne odigraju meč na Australia Openu.

pegone

pre 9 godina

@Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)
Razbucace tebe Stan the man uskoro... spremi se!
(Sjenicak, 28. januar 2015 13:42)

Auuu sto ima iskomlpeksiranog naroda

Uzivajmo!

pre 9 godina

Pre AO:
11405 poena - Nole
9875 poena - Fed
6585 poena - Rafa

Posle AO:
11765 ili 12245 ili 13045 poena - Nole (kao proslogodisnji cetvrtfinalista brani 360 poena, a vec sada sa polufinalom osvaja 720… sa finalom 1200, a kao sampion 2000 poena) 11405 + 360 = 11765, 11405 + 840 = 12245, ili 11405 + 1640 = 13045

9245 poena - Fed (kao proslogodisnji polufinalista branio 720 poena, a sada dosao do 3. kola i osvojio samo 90 poena) 9875 - 630 = 9245

5745 poena - Rafa (Branio 1200 poena, a sada osvojio samo 360) 6585 - 840 = 5745

Ova razlika manje vise od 3 hiljade poena izmedju Rodje i Noleta, tj. 7 hiljada poena izmedju Rafe i Noleta ce biti trend na duge staze i Nole ce dugo jos biti broj 1.

Branko S.

pre 9 godina

Dobro je najzad su na istoj strani ulice.Novak je poprimio od njega da je "najboljana svetu Nemacka medicina", a Boris poceo da se raduje,dize pesnice za svaki dobar potez cak se pokoji put nasmeje!radovacemo se mi jos dugo godina sa Novakom.Neverovatna arogantnost svih medija, izuzev nas njegovih fanova i pokojeg objelktivnog bivseg sampiona ovog sporta (Sampras Mekinro,Gilbert...)koji smo shvatili koje broj 1. sad na svetu!Iz kola u kolo vise se govori o protivnicima Novaka nego o samom Novaku!Takav odnos medija,bar televizijskih (cast sa izuzecima) nije doziveo nijedan sampion pre Novaka.Kao respektuju ga ali,"ubise se" savetima protivnicima kako ga treba pobediti!Mozda gledaoci iz Srbije nemaju prilike da vide sve sta se desava na Tenis kanalu i kakve su izjave i prognoze pred svaki mec,ali nije lose spomenuti da je juce Kurijer ignorisao australijskog komentatora na pitanje kakve su sanse Raonica u mecu sa Novakom odgovorivsi da se on nebavi predvidjanjima i da je deplasirano govoriti o tome!Kurijer koji je ranije bio veliki simpatizer Federera,kao komentator ESPN(uz to i selektor USA tima),strogo se drzi svoje profesije i ne propusta priliku u poslednje vreme da o superlativima prica o Novaku!Ako Novak osvoji ponovo AO definitivno moraju svi zapusiti usta i odnositi se prema njemu kao istinskom sampionu.Ko smo mi da mu sudimo bolje nego jedan Sampras,Kurijer,Mekinro!?Biti 23 puta u polufinalu Grend slemova je zaista tesko,ko neveruje neka proba!?Zato,dosta bre,uzivajte!

Pinokio

pre 9 godina

Gospodine 323 ja imam 43 godine i navešću vam dosta reči koje su se koristile pre 35 godina,a koje se danas ne koriste.Astal-sto,avlija-dvorište,odžak-dimnjak,džada-put,taraba-ograda ja pamtim te reči koje više ne čujem.A mi nismo bili pod Turcima 500 godina već 286, od 1521-1807.Da ne promašim temu Đoković osvaja titulu ko ne veruje neka gleda.

Pinokio

pre 9 godina

Gospodine 323 ja imam 43 godine i navešću vam dosta reči koje su se koristile pre 35 godina,a koje se danas ne koriste.Astal-sto,avlija-dvorište,odžak-dimnjak,džada-put,taraba-ograda ja pamtim te reči koje više ne čujem.A mi nismo bili pod Turcima 500 godina već 286, od 1521-1807.Da ne promašim temu Đoković osvaja titulu ko ne veruje neka gleda.

323

pre 9 godina

(da, 28. januar 2015 14:13

Mislis da 500 god. pod Turcima nestaje tako lako? Alal i mnoge druge reci koje su turske neće nestati tek tako. Treba još 500 godina. Nije to nista čudno.

Milenko

pre 9 godina

Trebao bi malo Beker da mu pomogne i oko dubla. Kad se priblizi kraj godine svaki poen ce biti vazan a mozda i odlucujuci za prvo mesto. Samo kazem.

323

pre 9 godina

(Pinokio, 28. januar 2015 17:16)

500 godina pod Turcima nemojte shvatati bukvalno a tako sam narod kaze. A kada su srpske staresine pojedinih oblasti bili turski vazali, za mene je to ropstvo . Ali nije bitno. Drugo ne znam iz kog ste kraja Srbije ali sam ja sa juga tako da postoji milion turskih reci koje se i dalje koriste. Ne zelim da ih navodim pa sam u tom smislu pisao da se 500 godina tesko iskorenjuje. Nista bukvalno niti u nekom drugom smislu. A Novak, normalno podedjuje Stena a da igra sa Stanislasom, verovatno bi imao problem kao prosle godine od koga je izgubio. Pozzz..

Mladen FL

pre 9 godina

@Branko S.
Bio sam kod Kurijera licno kuci pre dve godine, covek veoma ceni Novaka. Inace za njega je najbolji teniser Rod Lejver zbog toga sto je osvojio gold grand slam...

Milenko

pre 9 godina

Trebao bi malo Beker da mu pomogne i oko dubla. Kad se priblizi kraj godine svaki poen ce biti vazan a mozda i odlucujuci za prvo mesto. Samo kazem.

da

pre 9 godina

Svi "alali" ovog sveta ujedinite se! Neverovatno koliko vas koristi tu rec, sta znaci to "alal ti vera"? Gde je tu "svaka ti cast", "svaka ti dala", "ruke ti se pozlatile" ili bilo sta iz repertoara srpskih izraza?

Swedenonline

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Nisi informisan, platio je, ajd sad ti Jovana! :-)

nenad rs

pre 9 godina

Има овдје људи којима је највећа срећа да Новак од неког игуби,само ми се чини да су то несретни људи.

323

pre 9 godina

(da, 28. januar 2015 14:13

Mislis da 500 god. pod Turcima nestaje tako lako? Alal i mnoge druge reci koje su turske neće nestati tek tako. Treba još 500 godina. Nije to nista čudno.

novak djokovic licno

pre 9 godina

necu platiti porez u inati ljudima koji govore da platim porez i koji me hejtuju..ali cu nastaviti da derem protivnike za sve koje me vole,za Srbiju!

pesadinac

pre 9 godina

Boris & Vajda + Novak = idealna kombinacija.
Nemacka disciplina i upornost potpomognuta Slovackom mirnocom i iskrenoscu pomaze impulzivnom Balkancu da obuzda svoje nerve i pokaze najbolje sto moze.

Miki Ovoliki

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Znaš ono glup ali netalentovan.
Zbog toga ne znam da li vredi da ti postavim sledeća 2 pitanja:
1) Gde Novak živi?
2) Gde ostvaruje prihod?
Ako nekim čudom uspeš da odgovoriš na ta 2 pitanja trk u lokalnu poresku službu (dok nisi zaboravio odgovore) da ti oni kažu gde Novak treba da plaća porez.
Olakšaćeš nam čitanje komentara i značajno produžiti radni vek svoje tastature i/ili ekrana.

Bane

pre 9 godina

Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Diadron, 28. januar 2015 13:43)

Koliko se deru građani Srbije, ja ga ne bi plaćao jer si sad zadovoljan. Nećeš možda i solidarni porez da mu uvedeš.

Dylan Dog

pre 9 godina

Čestitke Novaku na vrednoj pobedi i još jednom sjajnom izdanju.

Novak ima tendenciju ponašanja perfekcioniste, što ga ponekad inhibira. To je bilo uočljivo u prvom setu, a generalno je prisutno kada igra protiv super servera, tj. kada ima pritisak "moranja". Ako napravi grešku, ili ako protivnik spase brejk lopte asovima - pokazuje znake nervoze.
Rodžer je takve mečeve igrao smireno, znajući da će u 99% slučajeva dobiti taj-brejk. Zašto? Pa zato što je, osim što je osim ostalog - sjajno servirao, pa je iz neugodnih situacija mogao i on da se "vadi" servisom. Em je teško osvojiti poen u reliju, em i kada nekako dođete do brejk lopti, on ih poništi servisom. To je strašno frustriralo protivnike i zidalo tadašnju Federerovu auru nepobedivosti.
Novak je očigledno prepoznao taj momenat, pa je mukotrpan rad na servisu počeo donositi plodove. Zato izuzetno raduje činjenica da je Novak poboljšao efikasnost svog servisa i bar do sada ga približio učinku koji je Švajcarac imao u svojim najboljim danima. Dodatno ubrzanje uslova igre na ovogodišnjem AO samo mu idu u prilog. Od toga će Novak imati više benefita no ostali.
Osim toga, voleji su i tehnički i estetski i po performansama vrlo kvalitetni. Tu mu ni Beker ne može puno toga zameriti. "Prokletstvo" smeča ga izgleda napušta, pa i taj udarac izvodi često i sa puno samopouzdanja.
Ako odigra na svom visokom nivou, ne vidim ko ga može ugroziti.

Novaku puno zdravlja i obilje sportske sreće u narednom meču!
Uzdravlje!

Svedok s'lica mesta

pre 9 godina

Razbucace tebe Stan the man uskoro... spremi se!
(Sjenicak, 28. januar 2015 13:42)

Da, Đoka ga pregazio zadnja dva meča kao nekog trećeligaša... Beše bilo dva tri seta sa 0?

videli!!!

pre 9 godina

Bila je priča da najbolji reterner igra protiv najboljeg servera, a ispostavilo se da je baš Novak taj najbolji server, jer ga je doslovno ubio servisima. Servis nisu samo asovi i s.vineri, već precizno i pametno poslate lopte koje omogućavaju da se u narednih par udaraca poentira. Mera uspešnosti Novakovog servisa je % osvojnih poena, i tu je i sada bio dominantan. Zaista je u poslednjih godinu napredovao, pa mu je sad servis vrlo ubojito oružje, koje na ovako brzom terenu mudro koristi. Teško će mu neko uzeti servis u setu, a da ne izgubi bar jedan svoj. A i u taj-brejku je postao vrlo siguran. Ukrako, osvaja ovaj AO bez izgubljenog seta ili, sa najviše jednim. Inače, ovi koji od početka stalno kritikuju da loše igra, slabo se kreće, ne trudi se... očito nemaju sami nikakve veze sa sportom, sem posmatračkih pokušaja. Novak igra SAVRŠEN turnir, 5 kola je prošao sa 3:0, izgubivši samo 1 servis gem. Igrao je sa minimumom truda i angažovanja, jer mu se može!!! Videće se u naredna 2 meča koje je ogromne rezerve ostavio i do kakvih visina može da podigne igru, prema potrebi. Ne bih voleo Endija u finalu, jer on jedini može da ga namuči... ali samo TO. Evo tvrdim danas, iako je sezona tek počela, da, ako ga povrede ili nešto nepredviđeno ne ometu, Novak sa ovakvim servis napretkom u igri, "nemačkim" racionalisanjem snage i novom strašću za pobedama, osvaja sva 4 GS u ovoj godini. Živi bili, pa...

Pinokio

pre 9 godina

Gospodine 323 ja imam 43 godine i navešću vam dosta reči koje su se koristile pre 35 godina,a koje se danas ne koriste.Astal-sto,avlija-dvorište,odžak-dimnjak,džada-put,taraba-ograda ja pamtim te reči koje više ne čujem.A mi nismo bili pod Turcima 500 godina već 286, od 1521-1807.Da ne promašim temu Đoković osvaja titulu ko ne veruje neka gleda.

Vaše ime

pre 9 godina

A ovi ne mogu a da se ne sretnu na AO?!
Svake godine epski mečevi i gladijatorska borba. Bar da igraju Finale, to bi bilo poštenije, ali nema te nebeske sile a da Đoković i Vavrenka ne odigraju meč na Australia Openu.

Pinokio

pre 9 godina

Gospodine 323 ja imam 43 godine i navešću vam dosta reči koje su se koristile pre 35 godina,a koje se danas ne koriste.Astal-sto,avlija-dvorište,odžak-dimnjak,džada-put,taraba-ograda ja pamtim te reči koje više ne čujem.A mi nismo bili pod Turcima 500 godina već 286, od 1521-1807.Da ne promašim temu Đoković osvaja titulu ko ne veruje neka gleda.

pegone

pre 9 godina

@Plati porez zemlji Novaceeee,Novaceeee,Novaceeeeee
(Diadron, 28. januar 2015 13:43)
Razbucace tebe Stan the man uskoro... spremi se!
(Sjenicak, 28. januar 2015 13:42)

Auuu sto ima iskomlpeksiranog naroda

Uzivajmo!

pre 9 godina

Pre AO:
11405 poena - Nole
9875 poena - Fed
6585 poena - Rafa

Posle AO:
11765 ili 12245 ili 13045 poena - Nole (kao proslogodisnji cetvrtfinalista brani 360 poena, a vec sada sa polufinalom osvaja 720… sa finalom 1200, a kao sampion 2000 poena) 11405 + 360 = 11765, 11405 + 840 = 12245, ili 11405 + 1640 = 13045

9245 poena - Fed (kao proslogodisnji polufinalista branio 720 poena, a sada dosao do 3. kola i osvojio samo 90 poena) 9875 - 630 = 9245

5745 poena - Rafa (Branio 1200 poena, a sada osvojio samo 360) 6585 - 840 = 5745

Ova razlika manje vise od 3 hiljade poena izmedju Rodje i Noleta, tj. 7 hiljada poena izmedju Rafe i Noleta ce biti trend na duge staze i Nole ce dugo jos biti broj 1.

Branko S.

pre 9 godina

Dobro je najzad su na istoj strani ulice.Novak je poprimio od njega da je "najboljana svetu Nemacka medicina", a Boris poceo da se raduje,dize pesnice za svaki dobar potez cak se pokoji put nasmeje!radovacemo se mi jos dugo godina sa Novakom.Neverovatna arogantnost svih medija, izuzev nas njegovih fanova i pokojeg objelktivnog bivseg sampiona ovog sporta (Sampras Mekinro,Gilbert...)koji smo shvatili koje broj 1. sad na svetu!Iz kola u kolo vise se govori o protivnicima Novaka nego o samom Novaku!Takav odnos medija,bar televizijskih (cast sa izuzecima) nije doziveo nijedan sampion pre Novaka.Kao respektuju ga ali,"ubise se" savetima protivnicima kako ga treba pobediti!Mozda gledaoci iz Srbije nemaju prilike da vide sve sta se desava na Tenis kanalu i kakve su izjave i prognoze pred svaki mec,ali nije lose spomenuti da je juce Kurijer ignorisao australijskog komentatora na pitanje kakve su sanse Raonica u mecu sa Novakom odgovorivsi da se on nebavi predvidjanjima i da je deplasirano govoriti o tome!Kurijer koji je ranije bio veliki simpatizer Federera,kao komentator ESPN(uz to i selektor USA tima),strogo se drzi svoje profesije i ne propusta priliku u poslednje vreme da o superlativima prica o Novaku!Ako Novak osvoji ponovo AO definitivno moraju svi zapusiti usta i odnositi se prema njemu kao istinskom sampionu.Ko smo mi da mu sudimo bolje nego jedan Sampras,Kurijer,Mekinro!?Biti 23 puta u polufinalu Grend slemova je zaista tesko,ko neveruje neka proba!?Zato,dosta bre,uzivajte!

323

pre 9 godina

(Pinokio, 28. januar 2015 17:16)

500 godina pod Turcima nemojte shvatati bukvalno a tako sam narod kaze. A kada su srpske staresine pojedinih oblasti bili turski vazali, za mene je to ropstvo . Ali nije bitno. Drugo ne znam iz kog ste kraja Srbije ali sam ja sa juga tako da postoji milion turskih reci koje se i dalje koriste. Ne zelim da ih navodim pa sam u tom smislu pisao da se 500 godina tesko iskorenjuje. Nista bukvalno niti u nekom drugom smislu. A Novak, normalno podedjuje Stena a da igra sa Stanislasom, verovatno bi imao problem kao prosle godine od koga je izgubio. Pozzz..

Mladen FL

pre 9 godina

@Branko S.
Bio sam kod Kurijera licno kuci pre dve godine, covek veoma ceni Novaka. Inace za njega je najbolji teniser Rod Lejver zbog toga sto je osvojio gold grand slam...