Ponedeljak, 26.06.2006.

07:26

Plaže na Krfu

Izvor: B92

Plaže na Krfu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 11 godina

Moze li mi neko reci, ima li pesacke zone u Ipsosu, neko setaliste? Vidim da su klubovi smesteni odmah pored puta, to mi se bas ne svidja.

Mićić Saša

pre 14 godina

Pročitah sve komentare,šta još reći?,
osim što se iz priloženih da zključiti da su Srbi zaista gomila dileja,koje pipaju slona...pa im nije jasna fizionomija.
Različita su očekivanja,svako treba da radi ono što mu se najviše dopada,i da pri tom obrati pažnju da ne ostane bez novca brzo.
Slična polemika se svodi i oko skoro svih drugih grčkih ostrva,Krf...da nije valjalo ne bi se naši ni iskrcali tamo,išli bi na Ibicu ili Barbados,Mauricius,Maledive il Mykonos.(vidi cene)
Mislim da je bilo kakva kritika u vezi Krfa trivialno deplasirana.

milenko011

pre 15 godina

najbolje plaze (citaj pescane)su na zapadnom delu ostrva (glifada,ag.georgius,pelekas...) a sto se tiche sidarija sem onog kanala ljubavi nema se sta videti,plaza je prljava a voda smrdi jer kao sto i9 samo ime kaze kanal,ja sam se licno razocarao,a sto se tiche nocnog zivota najbolji je grad krf i ipsos ali samo u sezoni,od septembra je skoro sve zatvoreno

VOJISLAV

pre 16 godina

Interesuje me da li je neko bio na Krfu u mestu Moraitika, uplatio sam da idem kraje juna pa me interesuje kako te tamo, kakve su plaze, jel ima mesta za izlazak, hvala.

aleksandra

pre 16 godina

..Ja bih ovog leta išla na Krf,u južni Agios Giorgos (valjda sam dobro napisala)onaj pre Kavosa,jer ima još jedan sa istim imenom na severu...Pošto idem sama sa sinom od 10 godina, interesuje me:ima li u tom mestašcu doktora?ima li supermarketa i mogu li koristeći skuter da se relativno bezbedno vozam po okolini (sa sinom, naravno)Takođe me interesuje, a to niko nije napisao,ima li u A.G gradski autobus za Krf.Ima li organizovanih tura za akvapark i koje su cene...pozz:):)

Dacha

pre 16 godina

U nadi da ce nekom biti od pomoci evo par komentara.Prvo ako idete kolima za preporuku je ne skracivati put preko Makedonije nego ici na prelaz Evzoni jer cete se voziti autoputem sto i ako je malo duze mnogo je brze i lepse za voznju.OBAVEZNO:Obratite paznju na kolicinu goriva u rezervoaru jer na Egnatia odosu koji je u izgradnji i sa kog cete silaziti i vracati se na isti ne postoje benzinske pumpe i ako dodjete do rezerve moracete da izlazite u okolna mesta,ne postoje ni parkinzi videh samo jedan u povratku te planirajte put da vam se ne bi desilo da morate da spavate u zaustavnoj traci sto ne bih nikom preporucio!!!Krf je super inace ne bih isao tamo 4.put a bio sam po raznim delovima Grcke.Plaze sa zapadne strane mnogo lepse nego sa istocne,malo hladnija voda ali savrsene pescane plaze.Toplo preporucujem Isos i Glifadu.Isao sam preko agencije GPR International u Agios Georgios juzni i za pare koje sam dao smestaj je bio korektan radi se o hotelcicu Belle Vue,ciste sobe svaki dan i menjaju peskire i posteljinu na 5 dana,dorucak je bezveze ali ko ocekuje all inclusive za 100 evra taj nije normalan!Imao sam problem skracenja aranzmana za 1 dan zbog ne znanja i greske devojke koja je popunjavala osiguranje te mesto 11 dana dobih vizu na 10 dana,ali su se poneli korektno u smislu nadoknade za moje nerviranje i stres!Ne mogu nista reci o prevozu,a videh u prethodnim komentarima da su drugi bili nezadovoljni,jer sam isao svojim autom sto toplo preporucujem jer ce vam neko prevozno stredstvo svakako trebati na Krfu.Ne preporucujem skuter iz bezbednosnih razloga.

Jeja

pre 16 godina

Imam problem. Veliki. Volim kamenite plaze. To je izgleda tako lose prolazi da niko ni pred nisanom ne bi priznao da je ima.A mora da postoje.U tom slucaju samo ne opisu plazu. Ima li stagod takvo na Krfu i gde, da zanm otprilike koje mesto da gadjam? Hvala

Uros

pre 16 godina

Ljudi, da li neko zna kakvi su panduri na Krfu prema Srbima? Jel moze da se vozi i iznajmi auto bez medjunarodne dozvole i jel ima policije nocu, mislim jel jure pijane vozace?

Jelena

pre 17 godina

Plaza ima stvarno svakakvih, za svakog po nesto za nekog sve, od dugih peskovitih do do malih stenovitih. Tacno je da je na zapadnoj strani ostrva more hladnije nego na istocnoj, cak na plazi u Paleokastrici je ne moguce kupatise. Meni naj lepse plaze si Glifada i Agios Gordis one su isto na zapadnoj strani i peskovite su sa malim talasima. Vredi videti i Sidari zbog kanala ljubavi i stena sa malim pescanim uvalama, tamo je gradska plaza velika pescana sa dugackim plicakom takva je i Roda. Mnogima se svidjaju Barbati i Kasiopi tu su plaze sljunkovite ko to voli i voda je veoma bistra. Dasija i Ipsos imaju solidne plaze sa obzirom da su na istocnoj strani negde su sljunkovite negde su peskovite ali u vodi je pesak na dnu sto je dobro. Dobar savet su kola, treba ih imati mada im prevoz nije los ali radi samo do 20h ka krfu a iz Krfa ima do 23h ka ostalim gradicima. Steta je sedeti u jednom mestu ima svasta interesantno da se vidi, ja bi opet isla na Krf!!!

vaxi

pre 17 godina

e pa ovako...upravo sam se vratila sa sestrom sa krfa,isle smo preko agencije GPR INTERNATIONAL,ako neko i razmislja da putuje sa njima NE RADITE TO NIKAKO!!!!!autobus kojim prevoze putnike nije ni za relaciju Beograd-Mladenovac,kada smo usli u autobus blago pogubljeni vodic nam je saopstila da se wc u busu ne koristi da ne bi udisali neprijatne mirise,ok ali cemu onda wc u autobusu ukoliko ne moze da se koristi?!U aranzmanu je pisalo da ima 40 putnika,medjutim autobus je bio pun (53 mesta),cak i poslednjih 5 sedista je bilo popunjeno koja inace sluze da bi neko mogao da se odmori jer ipak je to dug put od 23 sata.Kada smo konacno stigli u mesto Ag.Georgios,apartmani(Mexas) su bili blago receno obicne rupe,sobe su bile u haosu,prljavo posudje,ne namesteni kreveti,opsti haos,usli smo u sobe tek negde oko 16h iako pise da je ulazak u sobe u 14h.Sto posle puta od 23 sata moze poprilicno da iznervira.Ljudi su bili vidno razocarani,jer taj smestaj realno kosta 50 eura.Sto se tice osoblja agencije vrlo ne kvalifikovano...ok ja nisam neko ko zahteva puno,ali za pare koje dajes i ono sto vidis u prospektu to i ocekujes na licu mesta,zar ne?!Ali ukoliko imate dobro drustvo los smestaj i losu organizciju mozete koliko toliko i da zaboravite,sve dok ne krenete kuci i udjete u imitaciju autobusa iz filma "Ko to tamo peva".To je sve ljudi,ne mogu da kazem da smo se lose provele jer smo imale odlicno drustvo i sve u svemu bilo nam je extra ali ne zaboravite NIKAKO GPR INTERNATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!

skarlet

pre 17 godina

idem 12.09 na Krf-Kasiopi.koliko je karta -bus-do Krfa,grada.ako neko moze,nek mi napise nesto vise o ovom gradicu.idem preko Jolly ag.ne znam gde,tek tamo nam nalaze smestaj.unapred zahvalna!

el greco

pre 17 godina

Ivana, autoput "Egnatio Odos" je u potpunosti zavrsen do mesta Kozani. Od Kozanija do Igoumenitse (Kozani-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa) put je magistralni, dve trake, sa nekoliko vrlo napornih deonica zbog velikih krivina. Na par mesta se taj magistralni put pretvara ponovo u autoput (par zavrsenih delica-uglavnom tuneli). Iako cujem da su mnogi pravili pauze, tj spavali negde u Grckoj, pa nastavljali put, u principu nije tesko da se ceo put predje odjednom. Od Beograda do Igoumenitse je ravno 1000 km. Pozdrav!

ale

pre 17 godina

sjajno, vidim da je krf dobra destinacija za odmor, znaci da nisam pogresila u izboru.
interesuje me koje destinacije je moguce preci skuterom? molm one koji su iznajmljivali skuter da kazu svoje utiske:)))
Hvala!!!

Sanja

pre 17 godina

Na Krfu sam bila sa mužem od 31. do 10. avgusta, u mestu Ipsos, i evo naših utisaka. Mesto ne izgleda ništa posebno, čak važi i za najneatraktivnije na ostrvu, mislim, ali naše impresije su bile sasvim zadovoljavajuće za ono što nas je zanimalo. Na plažu smo išli ujutru kad nigde nikoga nije bilo, posle lutali po raznim drugim plažama, sve u želji da vidimo sve što vredi. Na dohvat ruke su vam svi kafići u Ipsosu, a voda je neviđeno čista i topla, sasvim suprotno od recimo Paleokastrice gde smo otišli, platili neverovatnih 20 eura da bi nas brodom odvezli do prve usamljene plaže (to smo naime želeli) gde smo sunca imali 2 sata u toku celog dana, skakali sa kamena na kamen da bismo se malo zgrejali, a ušli u vodu u najboljem slučaju do kolena. Smeštaj je bio lepši nego što smo očekivali (ovo napominjem jer je očigledno da smo bili u istom autobusu, preko iste agencije, Relax, kao i gospođa Mirjana koja je svoje impresije napisala 11. avgusta). Dakle, Relax nije u svemu podbacio, iako su imali mnooogo propusta, to je istina, i bahati pijani klinci u autobusu, i vožnja 4 autobusa ili koliko ih je već bilo do hotela gde će par osoba izaći. Relax bi trebalo da se pozabavi ozbiljno ovim delom organizacije, ako ništa drugo zbog toga što 45 poslednjih minuta posle 24 sata putovanja deluje kao 45 godina! U anketi koju Relax daje na kraju puta i koju treba popuniti postoji deo gde ocenjujete aspekte njihove usluge. Nismo im dali sjajne ocene, jer nisu zaslužili. Ali, smatram da treba reći i ovo: ako krenete na put autobusom, nemojte očekivati konfor aviona, toga naravno neće biti. Već ste se pomirili na početku sa onim što vas čeka, ili bi tako trebalo da bude. Što se nas dvoje tiče, ponovo ćemo na Krf, i ovaj put ćemo tačno znati šta uraditi, a šta ne. Autobus ne, sopstveni prevoz da, možda avion ili rent-a-car (nemojte ni slučajno da idete a da nemate izdvojen novac za to!). I još nešto, zapamtite ime supermarketa DIELLAS, hrana je neviđeno jeftina, dušek za plivanje 1.5 euro!!!!!!!

Ivana

pre 17 godina

Molim vas za informaciju. Dokle je tačno završen auto-put (Egnatio Odos) ? Od Solona do Janjine ili od Soluna do Igumenike. Hvala unapred.

danijela

pre 17 godina

Jedna od najlepših plaža na ostrvu je Agios Gordios beach,koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Plaže u Barbatima i Paleokastrici su takođe sjajne. Za provod je najbolji Kavos. Zanimljiv je i Sidari zbog klifova i kanala ljubavi, mada plaža nije ništa posebno. Za iznajmljivanje skutera nije potrebna medjunarodna dozvola, a ja nisam ponela ni ovu moju vozačku, pa opet nije bilo problema, jer su mi od kuće poslali faksom kopiju dozvole. Grci ne prave pitanje, a i jako su ljubazni prema srpskim turistima. Hrana je najjeftinija u supermarketu LIDL u glavnom gradu Krfu. Vredi videti zamak Ahilion (blizu Benitsesa) i naravno, ostrvo Vido (vožnja čamcem sa glavnog grada Krfa je 1 e). Aquapark je 20 e za ceo dan, a 10 e za pola dana. Sve u svemu, Krf je super i nadam se ću ponovo otići tamo na letovanje. Pozdrav

el greco

pre 17 godina

Nekoliko napomena svima koji se odluce na put kolima. Nikako, ali nikako ne konsultujte internet mape (na pr. opel.com ili michelin.com) jer ce vam to put pretvoriti u avanturu bez kraja. Nikako ne idite na pravac Bgd-Skopje-Prilep-Bitola-Florina-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa. Mozda ce vas neko posavetovati da je to 200 km kraci put, ali se zahvalite i idite putem kojim idu busevi, sto znaci Bgd-Solun pa od Soluna na nov novcat svermirski autoput koji se zove Egnatio Odos i koji je zavrsen do mesta Kozani. Od Kozanija do Janjine (Ioannina) bice nekoliko gadnih deonica sa serpentinama ali to nije nista prema onome sto sam doziveo putujuci gorepomenutom rutom. Zamislite Kanjon Morace samo da tezi beskonacnosti, tako nekako. Dakle, iskljucivo Solun,pa Egnatio Odos. Posle susreta sa ovim autoputem shvaticete da je nas autoput Bgd-Nis u stvari malo siri sokak. Putarina za taj SF highway iznosi astronomskih 2 (slovima: dva) eura. U Igoumenitsi hvatate feri koji ide na pola sata-sat i cena za automobil i tri putnika 43 eura (deca ispod pet godina ne placaju nista). Pazite da vam covek na salteru na kojem kupujete karte da sve karte (odvojeno je za auto i za putnike), jer kad prodaje strancima onda tezi da ne izda karte za putnike, pa se posle morate raspravljati pri ulasku na ferry, ali momci na ferryju znaju za taj obicaj salterskih radnika, pa vas ipak pustaju. Kada dodjete na ostrvo primeticete da morate u sebi naci viska strpljenja za neverovatnu kolicinu motocikala, skutera, tricikala koji voze italijanski tinejdzeri, najcesce trkajuci se medjusobno ili sa vama, vozeci sredinom puta, ili zaustavljajuci se na sred magistrale da bi se pozdravili sa ekipom koju uoce u nekom usputnom kaficu, zbog cega je prosecna brzina kojom vozite kroz napr Ipsos cca 5 km/h. Takodje, vrlo bitna stvar je da grcke benzinske pumpe usred turisiticke sezone ne rade posle 20h, takodje ne rade nedeljom niti za neke svece sto je jako tesko pohvatati, tako da rezervoar drzite pun. Jedina pumpa koja radi nocu je British Petrolova koja se nalazi na raskrsnici Paleokastritsa-Dassia. Parking u Kerkyri je nocu prava nocna mora. Samo su teoretske sanse da se parkirate na javnom parkingu tako da hvatajte mesto vec na putu za Old Port. Postoje znakovi za zabranjeno parkiranje ali nije bitno. Danju jeste bitno i kazna je 15 eur (cekace vas na vetrobranskom staklu, ali to ignorisite). Kad krenete u obilazak ostrva obavezno kupite road map of Corfu i koristite puteve koji su iscrtani najdebljom crvenom linijom. Obidjite sto vise jer je stvarno prelepo i drugacije od cele Grcke. Ove godine smo bili prvi put i sigurno je opcija za sledecu ili neku od sledecih godina. Jos jednom molim sve koji budu kupovali u Lidlu da se osmehnu, mahnu, pozdrave ljude iz firme pored Lidlovog parkinga koji su mi pruzili neverovatnu pomoc (videti moj prethodni komentar). Firma se zove "Mihalis", po svom simpaticnom vlasniku. Btw, vidim da se mnogi interesuju za Pirgi...to je spojeno sa Ipsosom potpuno, tako da sve sto procitate o Ipsosu vazi i za Pirgi. Plaza tamo ima plavu zastavu, ali je more toplo kao bara, jako dugo je plitko, uopste mi se nije svidelo, samo jedno kupanje tamo. Nocni zivot je vrlo ziv, traje do jutra. Mnogo kafica, klubova, diskoteka ispunjenih celom Italijom. Cene su pristojne. Mozda samo malo vise od bgd klubova. I sto cesce u Kerkyru. Toliko. Pozdrav!

Sasa

pre 17 godina

BM hvala ti za imformaciju o Pirgi-u.Da li se sa istocne strane ostva moze preci na zapadnu sa skuterom? Idem 26.avgusta u Pirgi pa mi treba sto vise imformacija kako bih letovanje ucinio zanimljivijim.Da li je dosta 45o eura za 14 dana za dve osobe? Smestaj i hranu imam obezbedjenu, i ako neko ima imformaciju o vili Elena 2 u Pirgi-u,idem preko Perla tours-a.

Saša Vujović

pre 17 godina

Prvi put sam ove godine otišao na krf, i vratio se oduševljen. Porodično putovanje sa dvoje dece (10 godina i 15 meseci) kolima sa pokvarenom klimom nije baš ideal odmora, ali... Prešli 3000 km za 19 dana, od toga po 3 dana u Solunu i Dzagaradi (predivno mesto na planini Pilion blizu Volosa), 10 dana Krf i 2 dana Hanioti. Naravno, najbolji utisci su sa Krfa, mada je Pilion pravi raj na zemlji. Uplatili smo aranžman preko agencije RELAX. Bili su veoma ljubazni i predusretljivi. Aranžman je bio u hotelu Corfu Chandris. Nema šta da se priča - super hotel sa sjajnom uslugom. Mesto u kojem je sve podređeno gostu i uživanju. I naravno, cena veoma adekvatna nivou. Od Dasije do Kerkyre ima 12 km, i zaista se isplati svake večeri otići do tog grada. S obzirom na okolnosti (mala deca) nije nam bilo do provoda u kafićima Ipsosa sa pijanim Englezima, tako da od te vrste provoda nismo videli ništa. Sama Dasija je malo i dosadno mesto sa par lokala i živom grčkom muzikom. AquaLand u Agios Ioanisu (treba ići posle 15h kada je 50% jeftinije) je sjajno mesto za dnevnu aktivnosti dece i odraslih, a poseta Ahilionu i letnjikovcu princeze Sisi fenomenalan doživljaj. More je na istočnoj obali jako toplo, ali od podneva ima dosta trave i nije sjajno. Nije nam smetalo jer su bazeni u hotelima Chandris lanca sjajni. Toplo preporučujem bez obzira na cenu. Pravi odmor na pravom engleskom travnjaku u prirodnoj hladovini masline.

Put do Krfa za one koji idu kolima može biti naporan ako pokušaju da ga pređu u "cugu". Mi smo doputovali iz Volosa, preko Larise, Trikale, Kalabake, Meteora, Mecova i Janjine do Igumenice. Ukupno oko 360km po solidnom magistralnom putu, ali sa dosta serpentina u jednoj deonici. Nije jednostavno ako niste odmorni. Međutim... Postoji potpuno novi auto put, tzv. Egnatia, od Soluna do Igumenice. Kao iz SF filmova - tuneli po 5km sa desetinama stajališta sa telefonima i protivpožarnim aparatima, semaforima, osvetljeni kao po sunčanom danu, ventilacija sjajna. Ravan kao staklo, 170km na sat bez opterećenja. Najbolji put kojim sam vozio. Jedini problem što taj put nećete pronaći ako ne pitate nekog od lokalnih stanovnika jer je izlaz na njega u svakom od gradova potpuno neobeležen. Valjda zato jer je nov, i u delovima se još uvek radi. Vredi se raspitati jer ćete od Soluna do Igumenice uštedeti dobra 2 sata, i nećete ni videti stari put i serpentine. Pored Meteora, vredi sići sa puta i kod Mecova, pa čak i prespavati u ovom živopisnom planinskom mestu u blizini skijaškog centra. Kao iz bajke.

Inače, od Krfa za ovih 10 dana nismo videli mnogo, pa smo odlučili da i narednih nekoliko godina dolazimo, i to u isti hotel i isto vreme - kraj jula meseca, a pre italijanskih i grčkih kolektivnih odmora. Dok nam ne dosadi. Sada smo se više odmarali u blagodetima Chandris hotela, a sledeći put idemo u žešći obilazak, kada nam deca budu malo veća.

Inače, porediti Krf sa Halkidikijem i Tasosom ... besmislica. Osim lepšeg mora i plaža na Halkidikiju od one u Dasiji, sve ostalo je na strani Krfa i nije za poređenje.

Cene, kao i svuda na ostrvima. Malo su jače, ali uvek ima da se nađe i jeftinijih, a dobrih restorana i kafića. Konačni zaključak je da vredi letovati na Krfu. Ipak, uvek ostaje žal za onim što još niste videli. Ali, treba nešto ostaviti i za sledeći put.

el greco

pre 17 godina

Na krfu smo bilo od 27.7 do 12.8 preko agencije Perla. Mesto Barbati, vila Fiorentina. Smestaj: Ako idete u ovu vilu nikako ne uzimajte apartmane u prizemlju koji su stari vise od petnaest godina, vec na spratu koji su potpuno novi i koji odgovaraju slikama koje ce vam u Perli pokazati. Perlu cu, naravno, tuziti zbog obmane jer je apartman u kojem smo bili skaredan i primeren "zika tursevima" a ne Perli. Naravno, receno nam je da su svi apartmani potpuno isti kao na slikama i da je svejedno za koji cemo se odluciti. Mi smo uzeli prizemlje zbog dece da bi izbegli penjanje i silazenje uz stepenice itd. i ostali zgrozeni i zapanjeni onim sto smo videli kad smo usli.Naravno, agencija vam tamo nece naci nov smestaj ili vas premestiti u ono sto su vam rekli da su vam prodali, vec ce reci da ne mogu da urade nista po tom pitanju. Ali, tu su drzavni organi,inspekcije, tu su mediji, ovakvim vrstama prevara se jednostavno mora stati na put. Ne pada mi na pamet da odustanem. Cenim svoj novac. Najbolja vila koju sam tamo video, a koja je u ponudama nasih agencija je vila Maruela, sa prelepim apartmanima - kucicama i bazenom (agencija relax)i vila Captains (agencija perla)
Barbati: Severno od Kerkyre (grad Krf), posle Dassie i Ipsosa. Mesto je maleno i vrlo lepo, sa simpaticnom plazom i najcistijim morem na istocnoj strani ostrva. Plaza je sljunkovita, ulaz u vodu zna da bude bolan jer je kamenje krupno. Mesto nije namenjeno nekom ludom nocnom provodu. Svega par restorana i jedan kafic. Ko zeli nocni zivot na severu neka ide u Ipsos gde je u avgustu vrlo burno. Za one koji idu sa malom decom upozorenje da je veliki problem to sto u Barbatima, a i vecini mesta na Krfu nema trotoara (u ipsosu ima ali je extremno uzak), vec se ide magistralom koja ima deo za pesake odeljen sirokom belom linijom. To je zbog planina koje dolaze do samog mora i jednostavno nije bilo mesta za put i trotoar.
Opsti utisci i saveti: Ostrvo je drugacije od svega sto sam u Grckoj video. Od kulture do arhitekture. Krfom je vladala Venecija, Francuska, Engleska, tako da turskog uticaja nema. Kerkyra je, moj je utisak, mnogo lepsa od Dubrovnika. Narocito mi se dopada jutarnja atmosfera tog grada. Ne bih sad nabrajao sta se sve moze videti u samom gradu, onom ko nije bio nista ne znaci. U svakom slucaju, treba ici tamo sto vise puta u toku letovanja. Uvece je problem sa parkiranjem velik, jer je guzva ogromna. Italijani dolaze brodovima na koje utovare automobile pa ulaz u Kerkyru lici na ulaz u Kneza Milosa u spicu. Najtlajf u Kerkyri je buran, diskoteke i klubovi se nalaze u delu grada posle Old Port. Ekipa je uglavnom italijanska i britanska. Sto se plaza na ostrvu tice iskrene preporuke Paleokastrica na zapadu (postoje price da je more sa zapadne strane ultrahladno sto je ultraglupost, jeste hladno za Ipsos gde more lici na toplu prljavu baru, temperatura mora je, dakle, sasvim ok), ko voli pesak Glyfada, takodje na zapadu; na severu ogromna plaza Agios Georgios, mi smo bili u mestu Acharavi, pescana plaza, otvoreno more, tako da su cesti talasi sto znaci da nema plivanja ali je ok zezanje narocito deci u tim talasima. Nikako ne idite na kupanje u Cassiopi (severoistok), lepa plaza sa naizgled cistim morem, mirise kanalizacije osetite tek kad stanete u vodu.
Cene: U malim prodavnicama po selima ne kupujte nista. Postoje dva lanca supermarketa: Sconto (u Dassiji), Lidl (severni ulaz u Kerkyru). U Lidlu su cene nize nego u Beogradu, tako da kupujte iskljucivo tamo.
Na Krf nikako nemojte doci bez kola. Jer postoje mnogo bolje varijante za odmor u ostalim delovima Grcke ako nemate vlastiti prevoz. Dakle ili sopstveni auto ili rent a car koji je min 35eur dnevno. Tek kad obidjete celo ostrvo jasno vam je zasto bi ste dosli ponovo sledece godine. Onaj ko boravi u samo jednom mestu (na pr barbati) ponece sasvim druge utiske sa letovanja. Na kraju, da zamolim sve koji idu...Poslednjeg dana letovanja imao sam problema sa automobilom, bas na parkingu pomenutog Lidla. Neverovatnu pomoc su mi pruzili ljudi iz firme koja se nalazi pored Lidla (prodaju motore za camce, tako nesto), zvali su nekoliko majstora koji su dolazili sa kompjuterima za dijagnostiku kvara, pruzili mi stvarno svaku vrstu pomoci, novac nisu hteli da prime...jedva su primili karton nemackog piva koje sam kupio u Lidlu jer jednostavno nisam mogao tek tako da kazem "evharisto" i da odem...nesto sto u srbiji tesko da bi se moglo desiti. Tako da molim sve koji ovo procitaju da se tim ljudima osmehnu, ili mahnu i da pozdrave Jorgosa i ekipu i da im kazu da su divni ljudi. Veliki podzdrav za njih iz Beograda. (Samo im recite red peugeot, bice im sve jasno):)

BM

pre 17 godina

Pirgi je vrlo živahno mesto kada od glavnog grada kreneš ka Sidariju, Kasiopima, Ipsosu i Dasiji. U Pirgiju je plaža koja je dužinom celog mestašceta, ima dosta italijana i engleza. Skuteri na svakom ćošku, ne sećam se cene ali znam da je bila opcija ako platiš za 4 dana 3 dobiješ gratis. Ima sve lepo piše i na srpskom pa ćeš se snaći. Mislim da je moguće obići sve na skuteru jer italijani tamo ne silaze sa njih i viđala sam ih i u brdovitim zabitima i po plažama. U svakom slučaju lepa plaža, kafić do kafića, marketi i blizina glavnog grada su razlog da odeš tamo.

Ljuba

pre 17 godina

Na Krfu zaista lepo i zanimljivo a Vido veoma,veoma potresno.Na zalost i tu je jedan od primera kako se nasa drzava odnosi prema svetinji...Nasa je sreca da imamo g-dina Saramandica koji iskreno i na najdirektniji nacin brine o uspomeni na veliko stradanje Srpskog naroda i o dostojanstvu onih koji su tu zauvek ostali.
Plaze,voda i to je sasvim ok.
Provod,treba se opustiti...na odmoru ste i bice super!
Obavezan auto,bez nj. strasno cete se smoriti.Apsolutno je dovoljna nasa voz.dozvola(za ne duzi boravak od 180 dana)kako za auto tako i za skuter.U Sidariju preporucujem rent a car ag. Vlaseros,sigurno najpovoljnije cene.
Uzivajte...

Sasa

pre 17 godina

Da li neko zna gde je mesto Pirgi(rekli su mi da je pored Ipsosa) i koliko je? Koliko kosta skuter na 14 dana, i da li mogu sa njim dosta toga da obidjem na Krfu?

Mira

pre 17 godina

Što se tiče Krfa bila sam 2004 i 2005 u septembru sa malim detetom i mogu da vam priznam da je bilo odlično što je naravno i razlog što sam išla i drugi put.Bili smo smešteni u Guvia hotelu mali hotelcic sa negde oko 50 soba PP (PREPORUKA NARAVNO JE AGENCIJA KALADOUKAS)ima svoj bazen za poslepodnevno kupanje dok dete spava ma božanstveno.Naravno nema kupanja na gradskoj plaži koja je šljunkovita i ležaljke se naplaćuju nego smo išli u hotel A kategorije Louis Kerkira Beach na njihove bazene koji su fantastični a more od bazena deli tamaris i bukvalno 3 stepenika a tebi je volja malo u more pa na ležaljke pored bazena.Sto se tiče cena Grčka je inače skupa van pansionska potrošnja svede ti se na giro pivo i konjak, a za dete tu je velika prodavnica diskont Dialas (mislim da se tako zove ) znatno jeftinije. Naravno renta kar obavezno!!!!!!!

BM

pre 17 godina

Toplo preporučujem mesto Barbati, vila Maruela. Ima bazen, plaža blizu i veoma čista sa tuševima koji rade. Meni su peščane plaže odvratne pa mi se tamo desilo da sam bila u Sidariju i da sam u kola sela onako puna peska jer nijedan tuš na plaži ne radi. Cene im uopšte nisu naduvane, naprotiv, dosta toga je jeftinije nego u Bgd. Ukoliko uzmete kola toplo preporučujem dvorac Ahileon i naravno Aqua Land (ulaz 20€ za ceo dan). A za poklone za prijatelje svratite u Jumbo market jer tu možete naći za smešne pare nakit,igračke,suvenire,galanteriju...svašta. Ukoliko ste smešteni u apartmanu nikako ne kupujte po malim prodavnicama. Namirnice u velikim marketima su stvarno smešno jeftine. Navešću samo da 1.5l vode u marketu Champion košta 0.16 €

Nadežda

pre 17 godina

Uskoro idem u Agios Georgios(južni),pa me zanima kakvo je mesto? Da li je neko već bio tamo? A agencija 'Spirit travel', kakva je? Ne bih da mi zbog lošeg angažmana propadne letovanje?
Unapred zahvalna
Nada

Mirjana

pre 17 godina

Secate se onog alarmantmog pisma agencije Relax koje sam dobila na kucnu adresu? Upravo sam se vratila sa Krfa, i mogu vam reci da im je organizacija bila uzasna!
Da krenemo od pocetka. Sa nama je u autobusu bila grupa od 5-6 mladica cija se vizija godisnjeg odmora ocigledno svodi na ispijanje sto vece kolicine alkohola.Cim smo krenuli iz Beograda, poceli su da pustaju izuzetno glasnu muziku, koja nije bila po svacijem ukusu, i da ispijaju pivo, pelinkovac i sve ostalo sto su poneli.Zatim su trazili od vozaca da staje na nepredvideniom mestima da bi kupili jos pica (posto su prethodno popili),a od silnog povracanja zapusili su toalet tako da niko vise nije mogao da ga koristi.Vodic koji je bio sa nama u autobusu nije znao kako da izade na kraj sa njima, jer mu je ovo bila prva tura.Smirili su se samo zato sto su se obeznanili od pica i zaspali.
Kad smo stigli na ostrvo Krf, citavih sest autobusa punih putnika moralo je da ide od mesta do mesta, od hotela do hotela, da bi u nekom mestu izaslo svega par putnika.Npr.ja sam bila u autobusu koji je trebalo da nas vozi u Ipsos, ali smo vise puta stajali u Dasiji, provlacili se uskim ulicama da bi neki putnici dosli do svog smestaja, a pritom iz naseg autobusa nije izasao nijedan jedini putnik!Tako smo se nepotrebno vozili jos 40-ak minuta (sto posle 24h putovanja izgleda kao citava vecnost), a receno nam je da je to politika agencije i da tako mora.Kad smo konacno stigli u Ipsos, ispred vile nas je docekala izvasna Milka, predstavnik agencije, koja se samo predstavila, rekla da su kljucevi od soba u bravama ( sto nije bilo tacno, pa smo ih posle jedva nasli ), rekla da se pronademo na spisku u hodniku, ostavila svoj broj mobilnog i otisla. Nikoga nije odvela do sobe, a kamoli proverila da li je sve u redu. Samo je gledala da nas otkaci, i ostavila 30-ak ljudi, od kojih vecina nikad nije ni bila na Krfu, da se sami snalaze. Predstavnika agencije posle toga nismo ni videli.
No, dobro, nista strasno.Idemo dalje.
Kad smo usli u apartman, zatekli smo namestaj daleko skromniji od ocekivanog ( znali smo da ce biti skroman, ali ne toliko, i na slikama je izgledalo pristojnije),ali jos gore od toga je sto smo studio zatekli u ocajnom stanju ( prljava sudopera, paucina po plafonu i u ormanu, voda na podu ispred frizidera koju je trebalo pokupiti... ) tako da nam je trebalo jedno sat vremena da sve to sredimo,pa smo tek onda krenuli sa raspakivanjem.
Ali to nije nista u odnosu na ono sta je ova agencija priredila drugim ljudima! Nasi prijatelji su uplatili polupansion u Sidariju ( svedski sto , dorucak+vecara) koji uopste nisu ni imali! Kontaktirali su predsatvnika agencije na Krfu, koji im je obecao da ce se sve srediti u roku od 2 sata ( lagao je, a posle je poceo da ih izbegava ), zvali su agenciju u Beograd vise puta, da bi im oni na kraju rekli da ne mogu nista de ucine i da ce im vratiti DEO novca.
Bilo je slucejeva da ljudi uplate svedski sto, a da dobiju kontinentalni dorucak.Zatim, agencija je u svojim katalozima nudila vile i hotele za koje bi se nakon provere posredstvom prijatelja u Grckoj ispostavilo da uopste ni ne postoje!Pa premestanje putnika i prtljaga iz autobusa u autobus po nekoliko puta! Veliki broj ljudi je nezadovoljan( retki su oni koji su zadovoljni), a neki su rekli i da ce ih tuziti.
Inace, Krf je prelepo ostrvo puno lepih plaza, raznih znamenitosti, i svakako ga vredi posetiti.Svako ce naci nesto po svom ukusu.
Ali treba biti jako oprezan pri izboru agencije, a moje iskustvo kaze: RELAX - NIKAD VISE!!!!

Mila

pre 17 godina

Generalno, ne volim da unapred znam sta me ocekuje na letovanju. Medjutim, ovi komentari su me zaintrigirali, jer putujem na Krf, tacnije u Ipsos, 9. septembra. Koje su plaze u blizini Ipsosa dobre za posetiti? Koliko je Ipsos udaljen od glavnog grada, i za koliko se stize do glavnog grada?Sta sve treba videti za deset dana,a da se pritom posecuju i plaze? pozdrav, i unapred zahvalna:)

Romana

pre 17 godina

TREBA MI POMOC... JA I SESTRA PUTUJEMO 15-OG NA KRF, U MALO MESTO AGIOS GEORGIOS(JUG), PA BIH VOLELA AKO BI NEKO OD VAS MOGAO DA ME UPUTI NA DOBRE PLAZE, KLUBOVE,EVENTUALNO IZNAJMLJIVANJE SKUTERA(NA VODI),I UOPSTENO, NA ONO STA NE BIH TREBALA PROPUSTITI. TAKODJE PRVI PUT PUTUJEM SA AGENCIJOM GPR- INTERNATIONAL, DA LI NEKO ZNA KAKVA JE OVO AGENCIJA(VODICI ITD...)? UNAPRED HVALA!!!

tanja

pre 17 godina

bila sma tamo prosle godine i meni je uletanje aviona skoro u sobu bilo super zabavno, ali sumnjam d abi se mnogima svidelo.
hotel je cist, relativno solidan, ali je dorucak grozan. snabdevanje okolo nikakvo i trebaju vam kola da bi ste kupili nesto u nekom od mega marketa.
evo sta su prednosti tog hotela, zbog cega inace nimalo ne zalim sto sma ga izabrala: on je najdzabe u ponudi a ok, sam ima gadnu plazu ali lepa je nesto oko 500 metara od hotela, grad krf je jako blizu i mozete busom kad god vam se prohte, a isto tako busom iz krfa mozete d anastavite prema dasiji ili guviji ergo, cak i ako nemate kola nekakoo cete videti deo ostrva.
meni je krf sedma puta lepsi od krita gde sam bila ove godine (rethymno)iako je plaza na kritu puno bolja a hotel relativno vrlo blizu centra..
elem i ukratko u peramu idite samo ako vam je budzet jako stisnut i nemate drugo resenje.

Aleksandra

pre 17 godina

Toplo preporučujem agenciju Spirit Travel (www.spirittravel.co.yu). Cene aranžmana su daleko niže nego u ostalim agencijama. Osim toga, u ponudi imaju gradić na jugozapadnoj obali, Agios Georgios (južni), smešeten u nastavku plaže Isos (ne mešati sa Ipsosom), jedne od najlepših na ostrvu. Reč je o malom, ribarskom mestu, tek odskora otkrivenom od turista, idealnom za miran odmor.
Za potpun užitak neophodno je rentirati auto. Na prošlogodišnjem letovanju, obišli smo veći deo ostrva( prešli smo oko 1000 km) i skoro da nema plaže na kojoj se nismo kupali. Voda je bila hladna jedino na jednoj od pustih plaža u zalivu Paleokastrica. Po meni najlepša plaža je Maratjas, 2km južno od Agios Georgiosa. Opšte uzev, više mi se dopadaju plaže na zapadnoj obali. Ne propustiti ni Sidari na severu, kafić Fox, smešten iznad Paleokastrice, tvrđavu Angelokastro, takođe iznad Paleokastrice, vrh palnine Pantokrator zbog pogleda. Grad Krf, ostrvo Vido i Srpska kuća se podrazumevaju. Nezaboravan detalj su seoca, raštrkana po ostrvu, na koje smo naletali tokom putešestvija po Krfu. Uske uličice, interesantna arhitektura, koja se od sela do sela razlikuje (najbolji primer su Spartilas i Lakones), ljubazni meštani i osećaj da je vreme stalo. Tu su i nepregledni maslinjaci (više od 4 miliona stabala), bezbroj vidika (izdvajam Pelekas i već pomenute kafić Fox i tvrđavu Angelokastro), slatkovodno jezero i još mnogo, mnogo toga...
Pozdrav

Ika

pre 17 godina

Ucinite sebi uslugu i odputujte na Krf ili bilo gde preko Travelhousa. Ono sto je mene odusevilo je da sto uplatite to i dobijete. Jednostavno nema prevare kao kod ostalih agencija preko kojih sam putovala pre toga. Ono sto vidite u brosurama ce vas i docekati kada stignete tamo gde ste posli. Sami birate termine kada cete otici i vratiti se (isli kolima). Mi smo pre dve godine negde sredinom septembra bili na Krfu u mestu Agios Ioaniss i bilo je fenomenalno. Zaista nijedna jedina zamerka. Mozda finansijski bas i nije najpovoljnija varijanta, ali necete se pokajati. Sto neko pametno rece gore, ne ide se na odmor svakog meseca u godini !

jelena

pre 17 godina

evo ja se sazalih na vas:)po meni sidari je najlepse mesto na krfu,a moje misljenje dele i svi moji drugari koji su bili tamo.plaze su divne,pescane a more cisto.pored toga mislim da je sidari mesto gde mnladi imaju puno sadrzaja ,brojne kafice,nocni zivot i priliku za druzenje.ja sam u sidariju bila samo jedan dan i ovo su moje impresije,vi se jos malo raspitajte za to mesto od ljudi koji su eventualno ceo odmor proveli tamo,ali ono sto smo mi culi od naseg vodica na krfu jeste da su plaze na severu gde i sidari pripata sve pescane,plus tu se nalazi i kanal ljubavi idealan za romanticne i zaljubljene:)

Jelena B.

pre 17 godina

Ne znam preko koje ste agencije gledali taj hotel Oasis u Perami, ali u Kaloudukas-ovoj brosuri pise da je blizu aerodroma i da nije za one koji zele apsolutan mir. Fair enough!
U pomenutoj agenciji imaju i album sa slikama hotela u ponudi i na jednoj od fotografija Oasis-a se vidi avion i deluje prilicno blizu!
Pored toga mi je zena iz agencije rekla da je fin hotel. Nadam se da je ovo bilo bar od neke pomoci.
JA idem 3.8. u Dasiju i niciji komentar ne moze da mi pokvari entuzijazam!
Meni je inace Tasos potpuno bezveze i ocekujem da ce na Krfu biti vise cene ali ne idem na odmor svakog meseca u godini!

tijana

pre 17 godina

Milosh je postavio pitanja, a odgovori na ista i meni bi puno znacila! Zato mu se ovom prilikom pridruzujem - mozda se , sada kada nas je dvoje, neko sazali na nas! Videla sam tu prilicno povoljnu ponudu (Perama, hotel Oasis) za polovinu septembra, pa me zanimaju utisci drugih i naravno, kakvo vreme mogu da ocekujem u tom periodu!
Hvala!!!

JELENA

pre 17 godina

pre 10 dana sam se vratila sa krfa tacnije iz mesta moraitika ma jugu ostrva koje se nalazi 19 kilometara od krfa i blago je reci da sam razocarana.ovo mi je cetvrti put da sam letovala u grckoj i prvi put na krfu.druga grcka ostrva i gotovo ceo halkidik su neuporedivo bolje i pristupacnije destinacije za srpskog turistu.po meni nije neki odmor da ako zelis da vidis pokoju lepu plazu sa cistom vodom obavezno moras imati kola,sad shvatam da bi mi odmor bez kola bio propast jer je voda u moraitici prljava a plaze pune stakla i prljavstine.krf je generalno prljav a grci iznenadjujuce nemarni i nezainteresovani za turiste.cene su svugde na ostrvu paprene makar duplo vece nego na tasosu gde sam bila prosle godine.znaci ako ste mladi,zeljni provoda a niste poneli kofu zivaca i bar pola dzaka para za osnovne potrepstine ,krf ovo leto preskocite.p.s.zaobilazite aranzmane follow me za krf u sirokom luku da se ne bi kao ja sada posle odmora natezali sa turistickim inspektorima

soka

pre 17 godina

Sto se tice plaza, svaka ima svoju draz. Mi smo ih posecivali na osnovu komentara sa ovog sajta i to definitivno preporucujem:)
Imam samo da dodam Logas beach malo ispod rta Drastis iznad koje se nalazi prelepi restoran Sunset koji je i veoma povoljan. Takodje, otkrili smo na jugozapadu Alonghi beach koji se nalazi tik iznad onog velikog jezera - zaboravih ime. Nama zapadna obala nije bila preterano hladna sem Paleokastritze ali nju ne trebas propustiti ni bez kupanja. Takodje, obavezno ici u selo Pelekas i Kajzerov tron, a posle se spustiti na plazu...

Milosh

pre 17 godina

Procitao sam bas sve komentare.
Da li je neko slucajno bio u Perama hotel Oasis?
Bas me zanima kako je tamo?
Jel nije previse hladno u septembru?
Ma gde god da sam auto je spas.
Moze le spisak plaza i jos necega sto nikako ne smem propustiti?
Hvala!

Mirjana

pre 17 godina

Sto se tice agencije Relax... posle pismenog obavestenja koje sam dobila na kucnu adresu, odem ja u agenciju da vidim o cemu se radi. Devojka koja tamo radi je u pocetku bila zbunjena, nije znala sta da mi kaze, nije ni znala za pomenuto obavestenje, a onda mi je objasnila da je to vise za one previse zahtevne, i da je narocito upuceno onima koji idu sa decom, jer se onda ispostavi da im smestaj ne odgovara, da je previse blizu ulice, da je previse bucno... U pismu je jos stajalo da je apartman malo skromniji (sto se videlo i u prospektu ), i da namestaj nije nov, sto je mene najvise zbunilo, a i uplasilo! Sta im sad pa to znaci? Mozda se namestaj raspada? Sednem na stolicu-otpadnu joj nogare?!
Po njenim recima, namestaj odgovara onome sto je bilo u prospektu. Kaze da su predstavnici agencije proletos bili u toj vili, pregledali apartmane, i da je ono sto su oni videli bilo sasvim u redu (od svih apartmana, videli su 3-4; racunali su da ne moraju sve da pregledaju, jer bi trebalo da budu isti ). Nije imala nikakve slike da mi pokaze, ali me je uveravala da je sve u redu.
Ja sam na kraju ostala pri svom aranzmanu, ali sam joj rekla da cu traziti zamenu na licu mesta, ako nesto ne bude u redu. U svakom slucaju, slanjem ovog obavestenja oni su sebi obezbedili opravdanje ako nesto ne bude nekom po volji. Bice: "Obavesteni ste na vreme...Sto niste trazili zamenu...
Ja putujem u nedelju, pa cemo videti sta ce biti.

soka

pre 17 godina

Upravo smo se vratili iz Dasije. Isli smo preko Relaxa. Cini se da je bilo dosta primedbi na smestaj u Ipsosu, tako da verovatno zbog toga se trude da promene nesto. Nama je u Dasiji bilo sjajno - value for money. Od Krfa svakako ne treba odustajati...

takodje mirjana :-)

pre 17 godina

@ mirjana
ej, pa i ja idem preko agencije Relax u Ipsos. molim te, sta je bilo do kraja sa aranzmanom? da znam sta da ocekujem...

Mirjana

pre 17 godina

Da li je neko koristio usluge turisticke agencije Relax?To me interesuje zato sto sam ja uplatila 10 dana u Ipsosu upravo preko ove agencije,i danas sam dobila pismo prilicno neobicnog sadrzaja.Naime, pomenuta agencije me obavestava da apartman Zoi koji sam izabrala ne odgovara slikama koje sam gledala u prospektu i nude mi mogucnost da ga zamenim za neki drugi.Treba da putujem za desetak dana,pa ne znam sta da radim - da li da ga menjam ili da raskidam ugovor sa agencijom?Ako je neko saradivao sa ovom agencijom ili je imao slicno iskustvo, molim da mi javi.Unapred hvala . Mirjana

Bora

pre 17 godina

Molim za pomoc, da li je neko isao kolima do Krfa, da li je neko isao da kazem kracim putem preko Bitolja pa na drugi granicni prelaz pa uz albansku granicu? Ako je za verovati programu Auto rute ovaj pravac je kraci za 140 km! I zna li se cena aqualanda?

Vesna Petrovic

pre 17 godina

Moze neka informacija vise o mestu Benitses,ti pijani Englezi,cene klope,iznajmljivanja auta,neki savet vise gde ici.Ulepsajte mi letovanje,dobri ljudi!Vesna

milica

pre 17 godina

Katarina, Kasiopi je preslatka mala luka, sve je minijaturno, a sa glavnog trga polazi green bus za grad Krf. Tu imas raspored polazaka, (mislim da ide na sat vremena, ali nisam sigurna). Od Kasiopija do Krfa ima malo vise od sat vremena voznje. Blizu tog glavnog trga, kad krenes ulicom ka luci, nalazi se jedna poveca agencija u kojoj radi turisticki vodic iz Beograda, Igor. Njega mozes uvek da pitas gde se sta nalazi. U restoranima je hrana dosta skupa a porcije su male. Najjeftiniji restoran nalazi se prvi u nizu, u luci, (basta je na platformi i pise 'self-service'). U Kasiopiju nema bas nekog provoda, vise je za odmor i setnju. Ima nekoliko plaza u samom gradicu, i nekoliko u okolini. Fine su, sljunkovite, ima i stena, ali voda je hladna.

Zoran

pre 17 godina

Evo kratko, zbog toga sto posecujem prijatelje u Solunu, idem na granicni prelaz Evzoni.
Trenutno kod sebe imam telefone jednog hotela podno Meteora, zove se "Edelweiss" i brojevi su 23966 - 23884 - 24733 na zalost stari su nekoliko godina i ne znam pozivne brojeve posto trenutno ne zivim u Beogradu. Mozda da probate pronaci neki od turistckih prospekata, ili nesto preko net-a. Ne znam za sezonu, ali pocetkom septembra nije bilo nikakvih problema naci prenociste, verovatno nece biti ni sada jer su Meteori poseceni cele godine, i ima dosta hotela.
Juzni deo ostrva ima predivne plaze, i dosta mesta za parkiranje sto u sezoni moze biti problem u severnom delu ostrva i narocito u samom gradu Krfu ili kako ga grci zovu Kerkyra ( mislim da sam tacno otkucao). Taj mislim juzni deo je malo vise za onako, odmor u dvoje ili za ljude sa decom, dosta je mirniji, sa predivnim pescanim plazama. Pre nekoliko godina bilo je i takozvanih divljih nudistickih plaza, ima dosta pescanih dina, vrlo cesto posle podne duva vetar koji malo "podigne" more tj. ima i talasa za one koji uzivaju u igri i skakanju u iste. Uglavno taj deo je tisi i mirniji ali posto idete kolima nece vam biti nikakav problem da pronadjete i osetite i wild side ostrva. Kako neko rece Englezi umeju da budu naporni, ali ako imate srece mozete na jednoj prekrasnoj travnatoj povrsini u centru grada Krfa, u rano letnje popodne, videti turiste iz Engleske kako igraju kriket, u punoj opremi sa sve dzempercicima i dugackim belim pantalonama na oko 36-38 stepeni Celzijusa.Interesantno.
Jedne godine smo pravili round trip oko ostrva. Napravili smo spisak plaza i krenuli da ih obilazimo, po dve plaze ili skrovite uvale dnevno i opet nismo stigli sve da obidjemo. Uvek nesto ostane za sledeci put. Dobar provod i srecan put

Katarina

pre 17 godina

Idem u Kasiopi .. sto se tice kola za mene nista od iznajmljivanja .. jel ima neki nocni bus do Krfa? Ili koliko je taksi do Krfa? Kakvo je zezanje u Kasiopiju i kakve su plaze?

ljix

pre 17 godina

Sve,ali sve komentare sam procitala i imam jos 1000 pitanja...U avgustu idem u Agios Georgios(juzni)i ne znam da li sam napravila gresku ali Krf je jednostavno rasprodat za avgust pa rekoh sebi, idem tamo gde su plaze Ok...Idemo kolima pa me posebno interesuje taj deo kako i sta je najpametnije, vama je to mozda 1 minut vremena a meni bi mnoooogo znacili dobri saveti..Pozdrav i hvala...

Milutin

pre 17 godina

@Zoran

Hvala na korisnim informacijama, posluzice mi jos koliko ovog leta.
Mislim da cemo prespavati jednu noc na Meteorima samo nemam predstavu da li uvek postoji neki smestaj ili mora i to da se rezervise ?

Debeli

pre 17 godina

@turista
Za iznajmljivanje skutera je dovoljna samo dozvola. Jedne godine sam vozio skuter koji nije imao ni registraciju(nema gde sa ostrva).
@ ostali
RAJ NA ZEMLJI!!!
PS. tamo je volela da živi Elizabeta austrougraska, tamo Rotšildi imaju vilu, Kerkyra više liči na Dubrovnik nego na Solun.....

nenad Nis

pre 17 godina

kojim putem do Krfa,s obzirom da mi je mnogo isplatljivije odavde krenuti kolima,nego tamo iznajmljivati..?..
skretanje kod prilepa,ili....

Zoran

pre 17 godina

Krf, predivno, narocito Barbati beach jedna od najlepsih i najcistijih plaza koje sam posetio do sada. Blizu Ipsosa. Bejah tamo jednoga septembra petnaestak dana. Isli smo kolima. Preporuka svakome ko putuje automobilom da se obavezno zadrzi na Janjini i da nikao ne zaboravi da stane na Meteorama. Ide se putem pored Soluna, Larise, kroz Tesaliju, preko Kalambake do Igumenice (pa trajektom do Krfa) povesti racuna kada se stize u Igumenicu jer kada sam ja isao mislim da je poslednji trajekt za Krf isplovljavao u oko 23 sata (voznja traje cini mi se 40 minuta), ali ako zanocite prvu noc u Solunu, pa sledecu noc na Meteorama ili na jezeru kod Janjine, bez problema stizete. Mozda ovakav nacin putovanja nije za one koji zele da se sjure kolima u mesto u kome ce provesti letovanje ali ja kada idem automobilom volim ponekad da skrenem malo sa puta ili da se negde zaustavim na kratko. Pogotovo ako putuje cetvoro odraslih i svi voze. Biti oprezan na putu narocito u vreme pocetka vikenda i to na delu autoputa Solun - Atina. Inace o samom Krfu nemam sta da dodam (uglavnom sve je vec spomenuto u ranijim komentarima) Mislim da smo te godine prokrstarili ostrvo uzduz i popreko(po kilometar satu samo po ostrvu auto je presao preko 1000 km. ima predivnih mesta u unutrasnjosti ostrva, voditi racuna o vozacima skutera mada u septembru nije tolika guzva).Pozdrav, srecan put i dobar provod

Dusan

pre 17 godina

Za iznajmljivanje skutera do 50 cc ili auta treba ti medjunarodna vozacka dozvola i naravno pasos (koji inace nosis :) ).
Mada verujem da ce ti dati motor i ako im pokazes nasu dozvolu. Sto se tice milicije nigde ih nema s kada se pojave ne zaustavljaju rent a car. Tako mi je rekao covek iz rent a car agencije. Mene nisu ni jednom zaustavili. Mozda je u pravu :)

jelena

pre 17 godina

Plaza se ipak zove Ag. Gordios, a ne Georgios. Neverovatno je koliko su svi komentari razliciti, cak suprotni jedan drugom; podsetili su me na opis slona koji su dali slepci: jedan mu je pipao nogu, jedan rep, jedan uvo... Sam grad je zaista lep i drugaciji od svih drugih u Grckoj jer su ga napravili Mlecani; more je, ubedljivo, najruznije od cele Grcke: istocna obala je mrtvaja, more jeste providno i toplo, boja mu je lepa tek na severu, dok su plaze zapadne obale zaista lepe, u avgustu je i more dovoljno toplo, ali zbog tamne boje peska boja mu nije narocita. Naravno, ima nekoliko izuzetaka, ali more sigurno nije ono zbog cega treba ici na Krf. Ko je bio na Paxosu, Antipaxosu, Kefaloniji, Parosu, Mikonosu, Kritu, Kasandri i Sidoniji itd. (Rodos takodje nema narocito more, osim Lindosa), mogao se uveriti u razliku. Da ne govorim o Sardiniji, Siciliji, Korzici, Kalabriji, Apuliji...
Priroda je, zaista, bozanstvena, a Club Med nije omladinski kamp, nego nekada ekskluzivan, sada vec mnogo manje, evropski lanac letovalista sa pomalo spartanskom filozofijom letovanja (nekad mu je pripadalo i neko ostrvce kod Tivta).

Slobs

pre 17 godina

Ma kakvi dokumenti, Grci su zakon.

@Ana CH - Da, ona crkvica je odmah pored aerodroma, ali kad si vec tamo, otidji skroz do ograde, tacno gde pocinje aerodromska pista. Kad slece avion, izgleda bukvalno kao da ce ti na glavu sleteti! Nevidjen osecaj!

Ivana

pre 17 godina

Teks je super,i bas mi je drago da je i Krf kao destinacija,dospeo na ove Vase strane.I ja sam bila na Krfu tj.u Kasiopima i stvarno nam je bilo fenomenalno.Mislim da u Kasiopima imate najveci izbor plaza.Inace sam Krf tj.plaze na Krfu poseduju 13 PLAVIH ZASTAVA.Mislim da je bilo kakav komentar suvisan.
Samo bi jos nesto da dodam,pored prelepog mora,prirode, prijatnih ljudi,klope...ma skroz je super...a i super je sto sam se prvi put osecala dobro kao Srpkinja...Obavezno posetiti nas konzulat tj.Nasu kucu,gde ce Vas sacekati mnogo prijatan konzul g-din Saramandic,koji ce Vam stosta pametno reci...
Pod obavezno ici na Krf nije fensi varijanta ali je skroz super.

turista

pre 17 godina

Zna li neko sta mi treba od dokumenata da bih iznajmio skuter na Krfu. Imam polozenu samo B kategoriju ali bih iznajmljivao skutere do 50cc.

Losmie

pre 17 godina

@mare
od Krfa ka Kasiopiji nailazi se na meso Barbati (verujem da si na to mislio)...

Iako je ovo mesto mirno i pored super marketa i par kaffe-a nema nista, idealno je pozicionirano da se iz njega odveze u bilo koji deo ostrva.

Ne mogu da poverujem da neko pise clanak o Krfu a da ne obrati paznju na istorijski background koji ima... To je bio moj najaci utisak, iako sam citao bezbroj pesama i prica o Plavoj grobnici, tek kada sam se nasao na Vidu uspeo sam da osetim tezinu istorije...

I sam ojos jedna ispeavka - plaza na zapadnoj strani je Agios Georgios (Sv. Djordje)...

Pozdrav svima i topla preporuka

milica

pre 17 godina

Zaboravili smo i to da se u mestu Kalami nalazi "White House" u kojoj je jedno vreme boravio pisac Aleksandrijskog kvarteta - Lawrence Durrell.
I, obavezno posetiti ostrvca Paksos i Antipaksos (tamo je stvarno voda pretopla!)

Rade

pre 17 godina

Za bilo koje mesto ako uzmete aranzman - smor je obavezan ako se ne uzme prevozno sredstvo. Dakle bilo gde (Dasija, Guvija, Pelekas, Sidari Agios ovaj-onaj) da odete OBAVEZNO iznajmiti prevoz. A onda i nije bitno gde ste. Sa istočne na zapadnu obalu prevozom za 15-20 minuta.

amanita

pre 17 godina

Guvija je bliza gadu KRfu od Dasije, obe uvale su lepe, plaza u Dasiji je veca i na kraju nje, vec prema Ipsosu, nalazi se Med Club, omladinski kamp, sa dobrim frajerima koji vole sport. Plaza je inace peskovita i voda svetlo plava i topla. Ako ste za Diskoteke i kafice, bolje Dasija, jer mozete peske do Ipsosa. A o hrani ne treba mnogo misliti na moru, ja sam bila u maju, prodavnice su snabdevene, cene su vece nego kod nas, ali sve jedno, vecera je do 10 evra zajedno sa picem, engleski dorucak je 4-5, giros sa kioska 1,5-2, pivo 2-3, voce i povrce su skuplji, uglavnom ja sam kombinovala domacu kuhinju i restorane, ukupno 70evra za 10 dana. Rent a kar je bio 25evra, benzin 1evro, kao i kod nas. Treba posetiti Ahilion palatu u prepodnevnim satima, karta 7evra, ide se uzbrdo 40min peske i blizu je mesta Benices. To je lep carski letnjikovac,..
I svakako vidikovac na Pelekasu u popodnevnim, zbog zalaska sunca koji je neobican, u medjuvremenu provesti dan na Glifadi ili Agios Gordios, ako je voda hladna, odbojka na pesku je prava stvar! Prijatan odmor!

Ana, CH

pre 17 godina

Gde je rt Drastis, plaže na severu oko Ahravija i Rode, plaža Mirtiotisa (koju su okupirali nudisti, valjda oni znaju šta je dobar pesak!), plaža Agia Varvara na jugu koja se proteže kilometrima, šljunkovite plaže na istoku (Kasiopi, Kalami, Nisaki, Ipsos...). Pogrešno su prenesena imena mesta Benices, Paljokastrica i dr.; ono ostrvce sa crkvom na slici se zove Pondikonisi i nalazi se 100m od aerodromske piste, nemojte tamo da vam padne na pamet da se kupate :)! U tekstu je najtačnija informacija da je ne baš plemeniti soj Engleza okupirao jedan deo obale (na pr. Kavos na samom jugu je rezervisan za njih). Nemci "drže" severni i geografski najnezanimljiviji deo ostrva. Za zanimljiv i aktivan odmor predlažem iznajmljivanje automobila i stacioniranje u nekom dobrom hotelu u glavnom gradu. Ostrvo je relativno malo (oko 600 kvadratnih km, od severa na jug nema više od 70-80km) i može se upoznati sasvim lepo za dve nedelje. Ne zaboravite Vidos i spomen kosturnicu srpske vojske na njemu i Srpsku kuću u gradu Krfu u ulici Moustaxidiou broj 19. Takođe treba videti i Ahilion, mesto gde je zivela Elizabeta, žena Franca Jozefa, poslednjeg cara Austro-Ugarske. Pogledajte na netu i sajt o uvali AGNI (istok ostrva) koji napravio jedan Englez oženjen Grkinjom, sa kojom sada tamo drzi tavernu. Pozdrav svima!

jelena

pre 17 godina

@kuhinja
Bila sam u Dasiji pre par godina, tako da ne znam da li se od tad nesto izmenilo. Mestasce je prilicno mirno, bez mnogo mesta za izlazak, ali to nije nikakav problem ako se iznajmi auto ili, jos bolje, skutercic. Vrlo blizu je Ipsos, koji ima dosta kafica (sa pijanim Englezima), a i do grada Krfa ima, ako se dobro secam, nekih 14 km. Plaze u Dasiji i nisu bas nesto. Prilicno su male i vec posle 4-5 popodne sunce zadje iza obliznje sumice, pa postane hladnjikavo. Ali je zato voda prelepa, topla i cista.
Inace, sam grad Krf je prelep, sa uzanim ulicicama iz kojih iznenada samo banete na neki trgic ili crkvicu.
I jos nesto: vlaznost vazduha je toliko velika da moze da vam se dogodi da tri dana susite stvari i da na kraju ipak morate onako mokre da ih spakujete kad krenete kuci. Mi smo u par navrata morali da upijamo vodu sa skutera gomilom peskira da bismo uopste mogli da sednemo.

Dusan

pre 17 godina

Dasia i Guvia su mala mesta i nisu bas najsrecnije resenje ako zelis da se dobro provedes. Zbog toga moras obavezno uzeti rent a car. Automobili su od 30 evra na dan pa navise (ja sam seicento platio 3 dana 96 evra mada moze i jeftinije)a motori su oko 10 evra. Glavni grad Kerkira je na smao 12 km od Guvie odnosno 14 od Dasie i Ipsosa (dobar provod). Ide gradski autobus br 7 i karta je 1.5 evro. Iz svih ostalih mesta do Kerkire se mora putovati lokalnim bus linijama sto je osetno skuplje (mada udobnije i klimatizovano).

Ako hoces da prodjes jeftino hranu kupuj po supermarketima i uzivaj na plazama. A ako hoces aktivniji odmor on moze da ti izvuce mnogo para (rent a car, padobran, aqualand...).

Dasia je lepo i mirno mesto sa gomilom engleskih penzionera (zbog luksuznih hotela koji pripadaju Chandris lancu).

Ja preporucujem Ipsos+rent a car. U Ipsosu ima mnogo kafica. Poznat je kafic u kome se skupljaju svi Srbi koju su u tom trenutku na ostrvu.

Nema lepseg mesta na svetu!

kuhinja

pre 17 godina

Je l bio neko u Dasi-i (Dassia)? Nasla sam povoljan aranzman pa me zanimaju utisci. Isto Gouvia? Zna li neko nesto. Koliko para treba poneti za klopu, a da ne bude paradajz turizam? Klopa u restoranima, supermarkti? Koliko kosta iznajmljivanje motorica, kola, bicikla?
Hvala unapred!

Ivana

pre 17 godina

Krf je apsolutno fenomenalno mesto za odmor. Za svakoga se može pronaći ono u čemu uživa. Plaže su zaista neverovatne, od peščanih, šljunkovitih pa sve do kamenitih, sa talasima, bez talasa, topla voda, hladna voda. Aquapark takođe fenomenalan.
Ljudi ljubazni, neverovatna priroda, grad Krf prelep (ne liči ni na jedan grad u Grčkoj), Vido, Srpska kuća, cene više nego pristojne ...
Naravno nije za naše ljude koji od Grčke očekuju paradajz & bostan turizam.
Automobil obavezan da bi se sve ovo doživelo i preživelo :)
Što se mene tiče sušta suprotnost Rodosa koji je totalni smor i jedno izvikano mesto na kome nikada ne prestaje da duva vetar.
Najtoplija preporuka svima.

mare

pre 17 godina

Bio sam prosle godine na Krfu, i ovo su moji generalni utisci:

Prvo, nocni zivot je za dve klase slabiji od bilo kog drugog grckog ostrva. Na Krf idite ukoliko zelite da se odmorite, kupate i uzivate na stvarno prelepim plazama.

Drugo, voda je stvarno na zqpadnom delu ostrva PREHLADNA. To je velika steta jer su tamo najlepse plaze (posebno Paleocastritsa). Na istoku je potpuno druga prica, voda je prelepa, tirkizno plava i uglavnom topla.

Cene nisu vise od bilo kog mesta u Grckoj, cak sam se i prijatno iznenadio.

Obavezno, ali obavezno, iznajmiti auto, jer ako ostanete u jednom mestu, bolje i da ne idete, smoricete se najstrasnije.

Preporuka za plaze: Ako volite guzvu i plaze tipa Ibize, preporucujem Glifadu (u tekstu je opisana njena lokacija). Za mirnije varijante, lepa je plaza u mestu Kasiopi i nesto pre njega na putu od grada Krfa, stvarno sam zaboravio ime. Za nocni zivot, naravno grad Krf, ali je on osetno skuplji od ostatka ostrva. Pomenuti Sidari imaju sjajne lokale, ali su prepuni pijanih Engleza koji povracaju po njima (na zalost).

Sto se zdravlja tice, posebno se pazite, i to naglasavam, upale UVA, jer vetar strasno duva, a bolovi su nesnosni i mogu da vam uniste letovanje. Inace, tretman kod lekara je 50 EUR.

to je otprilike to. Generalno, mislim da sam za novac koji sam potrosio na Krfu moga da dobijem i vise. ALi ponavljam, to je samo zato jer ja volim malo aktivniji odmor. Za one koji vole da uzivaju na plazama, a posebno za zaljubljene, Krf je savrsen.

Pozdrav,

Zeks

pre 17 godina

Vec 7 puta sam bio na Krfu. Lepe plaze, cista voda, predivna priroda, stotina malih i predivnih zaliva, prijatni mestani koji su jos prijatniji kada cuju da ste iz Srbije. Bio sam skoro svugde u Grckoj (i na Rodosu i na Halkidikiju) ali najiskrenije mogu svima da preporucim Krf.

s tim rolaj

pre 17 godina

Voda je hladna na zapadnoj obali ostrva (prema otvorenom moru), dok je na istocnoj obali odlicna za kupanje. U Paleokastritsi je voda zaista jako hladna, ne vredi trezan ulaziti.

tea

pre 17 godina

Prošle godine sam sa drugaricom bila na Krfu i oduševljena sam.Obišle smo celo ostrvo,preporučujem svima i obavezno da iznajme auto,kako bi sve videli za kratko vreme.Plaže su fenomenalne,noćni život još bolji,i mislim da će se dopasti svima bez obzira na starost.I nije tačno da je ovo ostrvo skupo,cene su kao i po celoj Grčkoj.pozz

maja

pre 17 godina

Za boravili ste da kazete da je voda toliko hladna kao da je izasla iz frizidera, bila sam tamo 10 dana, a samo sam jednom usla u vodu. Drugo, ljubaznost i toplina mestana nema nikakve veze sa drugim Grckim ostrvima, kao na primer Rodos koji toplo preporucujem svima. Jedino za sta je vredelo otici na Krf je Vido, tj. Srpsko groblje na njemu. Kao i na samom Krfu, gde se nalazi spomenik Drinskoj diviziji, to je parce zemlje koje je jedan mestanin ostavio u tu svrhu. Ipak, ko hoce stvarno lepo da se provede neka ide na Rodos ili Halikidiki( treci prst).

VOJISLAV

pre 16 godina

Interesuje me da li je neko bio na Krfu u mestu Moraitika, uplatio sam da idem kraje juna pa me interesuje kako te tamo, kakve su plaze, jel ima mesta za izlazak, hvala.

aleksandra

pre 16 godina

..Ja bih ovog leta išla na Krf,u južni Agios Giorgos (valjda sam dobro napisala)onaj pre Kavosa,jer ima još jedan sa istim imenom na severu...Pošto idem sama sa sinom od 10 godina, interesuje me:ima li u tom mestašcu doktora?ima li supermarketa i mogu li koristeći skuter da se relativno bezbedno vozam po okolini (sa sinom, naravno)Takođe me interesuje, a to niko nije napisao,ima li u A.G gradski autobus za Krf.Ima li organizovanih tura za akvapark i koje su cene...pozz:):)

Zeks

pre 17 godina

Vec 7 puta sam bio na Krfu. Lepe plaze, cista voda, predivna priroda, stotina malih i predivnih zaliva, prijatni mestani koji su jos prijatniji kada cuju da ste iz Srbije. Bio sam skoro svugde u Grckoj (i na Rodosu i na Halkidikiju) ali najiskrenije mogu svima da preporucim Krf.

Mićić Saša

pre 14 godina

Pročitah sve komentare,šta još reći?,
osim što se iz priloženih da zključiti da su Srbi zaista gomila dileja,koje pipaju slona...pa im nije jasna fizionomija.
Različita su očekivanja,svako treba da radi ono što mu se najviše dopada,i da pri tom obrati pažnju da ne ostane bez novca brzo.
Slična polemika se svodi i oko skoro svih drugih grčkih ostrva,Krf...da nije valjalo ne bi se naši ni iskrcali tamo,išli bi na Ibicu ili Barbados,Mauricius,Maledive il Mykonos.(vidi cene)
Mislim da je bilo kakva kritika u vezi Krfa trivialno deplasirana.

Ana

pre 11 godina

Moze li mi neko reci, ima li pesacke zone u Ipsosu, neko setaliste? Vidim da su klubovi smesteni odmah pored puta, to mi se bas ne svidja.

milenko011

pre 15 godina

najbolje plaze (citaj pescane)su na zapadnom delu ostrva (glifada,ag.georgius,pelekas...) a sto se tiche sidarija sem onog kanala ljubavi nema se sta videti,plaza je prljava a voda smrdi jer kao sto i9 samo ime kaze kanal,ja sam se licno razocarao,a sto se tiche nocnog zivota najbolji je grad krf i ipsos ali samo u sezoni,od septembra je skoro sve zatvoreno

kuhinja

pre 17 godina

Je l bio neko u Dasi-i (Dassia)? Nasla sam povoljan aranzman pa me zanimaju utisci. Isto Gouvia? Zna li neko nesto. Koliko para treba poneti za klopu, a da ne bude paradajz turizam? Klopa u restoranima, supermarkti? Koliko kosta iznajmljivanje motorica, kola, bicikla?
Hvala unapred!

Ivana

pre 17 godina

Krf je apsolutno fenomenalno mesto za odmor. Za svakoga se može pronaći ono u čemu uživa. Plaže su zaista neverovatne, od peščanih, šljunkovitih pa sve do kamenitih, sa talasima, bez talasa, topla voda, hladna voda. Aquapark takođe fenomenalan.
Ljudi ljubazni, neverovatna priroda, grad Krf prelep (ne liči ni na jedan grad u Grčkoj), Vido, Srpska kuća, cene više nego pristojne ...
Naravno nije za naše ljude koji od Grčke očekuju paradajz & bostan turizam.
Automobil obavezan da bi se sve ovo doživelo i preživelo :)
Što se mene tiče sušta suprotnost Rodosa koji je totalni smor i jedno izvikano mesto na kome nikada ne prestaje da duva vetar.
Najtoplija preporuka svima.

el greco

pre 17 godina

Na krfu smo bilo od 27.7 do 12.8 preko agencije Perla. Mesto Barbati, vila Fiorentina. Smestaj: Ako idete u ovu vilu nikako ne uzimajte apartmane u prizemlju koji su stari vise od petnaest godina, vec na spratu koji su potpuno novi i koji odgovaraju slikama koje ce vam u Perli pokazati. Perlu cu, naravno, tuziti zbog obmane jer je apartman u kojem smo bili skaredan i primeren "zika tursevima" a ne Perli. Naravno, receno nam je da su svi apartmani potpuno isti kao na slikama i da je svejedno za koji cemo se odluciti. Mi smo uzeli prizemlje zbog dece da bi izbegli penjanje i silazenje uz stepenice itd. i ostali zgrozeni i zapanjeni onim sto smo videli kad smo usli.Naravno, agencija vam tamo nece naci nov smestaj ili vas premestiti u ono sto su vam rekli da su vam prodali, vec ce reci da ne mogu da urade nista po tom pitanju. Ali, tu su drzavni organi,inspekcije, tu su mediji, ovakvim vrstama prevara se jednostavno mora stati na put. Ne pada mi na pamet da odustanem. Cenim svoj novac. Najbolja vila koju sam tamo video, a koja je u ponudama nasih agencija je vila Maruela, sa prelepim apartmanima - kucicama i bazenom (agencija relax)i vila Captains (agencija perla)
Barbati: Severno od Kerkyre (grad Krf), posle Dassie i Ipsosa. Mesto je maleno i vrlo lepo, sa simpaticnom plazom i najcistijim morem na istocnoj strani ostrva. Plaza je sljunkovita, ulaz u vodu zna da bude bolan jer je kamenje krupno. Mesto nije namenjeno nekom ludom nocnom provodu. Svega par restorana i jedan kafic. Ko zeli nocni zivot na severu neka ide u Ipsos gde je u avgustu vrlo burno. Za one koji idu sa malom decom upozorenje da je veliki problem to sto u Barbatima, a i vecini mesta na Krfu nema trotoara (u ipsosu ima ali je extremno uzak), vec se ide magistralom koja ima deo za pesake odeljen sirokom belom linijom. To je zbog planina koje dolaze do samog mora i jednostavno nije bilo mesta za put i trotoar.
Opsti utisci i saveti: Ostrvo je drugacije od svega sto sam u Grckoj video. Od kulture do arhitekture. Krfom je vladala Venecija, Francuska, Engleska, tako da turskog uticaja nema. Kerkyra je, moj je utisak, mnogo lepsa od Dubrovnika. Narocito mi se dopada jutarnja atmosfera tog grada. Ne bih sad nabrajao sta se sve moze videti u samom gradu, onom ko nije bio nista ne znaci. U svakom slucaju, treba ici tamo sto vise puta u toku letovanja. Uvece je problem sa parkiranjem velik, jer je guzva ogromna. Italijani dolaze brodovima na koje utovare automobile pa ulaz u Kerkyru lici na ulaz u Kneza Milosa u spicu. Najtlajf u Kerkyri je buran, diskoteke i klubovi se nalaze u delu grada posle Old Port. Ekipa je uglavnom italijanska i britanska. Sto se plaza na ostrvu tice iskrene preporuke Paleokastrica na zapadu (postoje price da je more sa zapadne strane ultrahladno sto je ultraglupost, jeste hladno za Ipsos gde more lici na toplu prljavu baru, temperatura mora je, dakle, sasvim ok), ko voli pesak Glyfada, takodje na zapadu; na severu ogromna plaza Agios Georgios, mi smo bili u mestu Acharavi, pescana plaza, otvoreno more, tako da su cesti talasi sto znaci da nema plivanja ali je ok zezanje narocito deci u tim talasima. Nikako ne idite na kupanje u Cassiopi (severoistok), lepa plaza sa naizgled cistim morem, mirise kanalizacije osetite tek kad stanete u vodu.
Cene: U malim prodavnicama po selima ne kupujte nista. Postoje dva lanca supermarketa: Sconto (u Dassiji), Lidl (severni ulaz u Kerkyru). U Lidlu su cene nize nego u Beogradu, tako da kupujte iskljucivo tamo.
Na Krf nikako nemojte doci bez kola. Jer postoje mnogo bolje varijante za odmor u ostalim delovima Grcke ako nemate vlastiti prevoz. Dakle ili sopstveni auto ili rent a car koji je min 35eur dnevno. Tek kad obidjete celo ostrvo jasno vam je zasto bi ste dosli ponovo sledece godine. Onaj ko boravi u samo jednom mestu (na pr barbati) ponece sasvim druge utiske sa letovanja. Na kraju, da zamolim sve koji idu...Poslednjeg dana letovanja imao sam problema sa automobilom, bas na parkingu pomenutog Lidla. Neverovatnu pomoc su mi pruzili ljudi iz firme koja se nalazi pored Lidla (prodaju motore za camce, tako nesto), zvali su nekoliko majstora koji su dolazili sa kompjuterima za dijagnostiku kvara, pruzili mi stvarno svaku vrstu pomoci, novac nisu hteli da prime...jedva su primili karton nemackog piva koje sam kupio u Lidlu jer jednostavno nisam mogao tek tako da kazem "evharisto" i da odem...nesto sto u srbiji tesko da bi se moglo desiti. Tako da molim sve koji ovo procitaju da se tim ljudima osmehnu, ili mahnu i da pozdrave Jorgosa i ekipu i da im kazu da su divni ljudi. Veliki podzdrav za njih iz Beograda. (Samo im recite red peugeot, bice im sve jasno):)

s tim rolaj

pre 17 godina

Voda je hladna na zapadnoj obali ostrva (prema otvorenom moru), dok je na istocnoj obali odlicna za kupanje. U Paleokastritsi je voda zaista jako hladna, ne vredi trezan ulaziti.

maja

pre 17 godina

Za boravili ste da kazete da je voda toliko hladna kao da je izasla iz frizidera, bila sam tamo 10 dana, a samo sam jednom usla u vodu. Drugo, ljubaznost i toplina mestana nema nikakve veze sa drugim Grckim ostrvima, kao na primer Rodos koji toplo preporucujem svima. Jedino za sta je vredelo otici na Krf je Vido, tj. Srpsko groblje na njemu. Kao i na samom Krfu, gde se nalazi spomenik Drinskoj diviziji, to je parce zemlje koje je jedan mestanin ostavio u tu svrhu. Ipak, ko hoce stvarno lepo da se provede neka ide na Rodos ili Halikidiki( treci prst).

vaxi

pre 17 godina

e pa ovako...upravo sam se vratila sa sestrom sa krfa,isle smo preko agencije GPR INTERNATIONAL,ako neko i razmislja da putuje sa njima NE RADITE TO NIKAKO!!!!!autobus kojim prevoze putnike nije ni za relaciju Beograd-Mladenovac,kada smo usli u autobus blago pogubljeni vodic nam je saopstila da se wc u busu ne koristi da ne bi udisali neprijatne mirise,ok ali cemu onda wc u autobusu ukoliko ne moze da se koristi?!U aranzmanu je pisalo da ima 40 putnika,medjutim autobus je bio pun (53 mesta),cak i poslednjih 5 sedista je bilo popunjeno koja inace sluze da bi neko mogao da se odmori jer ipak je to dug put od 23 sata.Kada smo konacno stigli u mesto Ag.Georgios,apartmani(Mexas) su bili blago receno obicne rupe,sobe su bile u haosu,prljavo posudje,ne namesteni kreveti,opsti haos,usli smo u sobe tek negde oko 16h iako pise da je ulazak u sobe u 14h.Sto posle puta od 23 sata moze poprilicno da iznervira.Ljudi su bili vidno razocarani,jer taj smestaj realno kosta 50 eura.Sto se tice osoblja agencije vrlo ne kvalifikovano...ok ja nisam neko ko zahteva puno,ali za pare koje dajes i ono sto vidis u prospektu to i ocekujes na licu mesta,zar ne?!Ali ukoliko imate dobro drustvo los smestaj i losu organizciju mozete koliko toliko i da zaboravite,sve dok ne krenete kuci i udjete u imitaciju autobusa iz filma "Ko to tamo peva".To je sve ljudi,ne mogu da kazem da smo se lose provele jer smo imale odlicno drustvo i sve u svemu bilo nam je extra ali ne zaboravite NIKAKO GPR INTERNATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!

tea

pre 17 godina

Prošle godine sam sa drugaricom bila na Krfu i oduševljena sam.Obišle smo celo ostrvo,preporučujem svima i obavezno da iznajme auto,kako bi sve videli za kratko vreme.Plaže su fenomenalne,noćni život još bolji,i mislim da će se dopasti svima bez obzira na starost.I nije tačno da je ovo ostrvo skupo,cene su kao i po celoj Grčkoj.pozz

mare

pre 17 godina

Bio sam prosle godine na Krfu, i ovo su moji generalni utisci:

Prvo, nocni zivot je za dve klase slabiji od bilo kog drugog grckog ostrva. Na Krf idite ukoliko zelite da se odmorite, kupate i uzivate na stvarno prelepim plazama.

Drugo, voda je stvarno na zqpadnom delu ostrva PREHLADNA. To je velika steta jer su tamo najlepse plaze (posebno Paleocastritsa). Na istoku je potpuno druga prica, voda je prelepa, tirkizno plava i uglavnom topla.

Cene nisu vise od bilo kog mesta u Grckoj, cak sam se i prijatno iznenadio.

Obavezno, ali obavezno, iznajmiti auto, jer ako ostanete u jednom mestu, bolje i da ne idete, smoricete se najstrasnije.

Preporuka za plaze: Ako volite guzvu i plaze tipa Ibize, preporucujem Glifadu (u tekstu je opisana njena lokacija). Za mirnije varijante, lepa je plaza u mestu Kasiopi i nesto pre njega na putu od grada Krfa, stvarno sam zaboravio ime. Za nocni zivot, naravno grad Krf, ali je on osetno skuplji od ostatka ostrva. Pomenuti Sidari imaju sjajne lokale, ali su prepuni pijanih Engleza koji povracaju po njima (na zalost).

Sto se zdravlja tice, posebno se pazite, i to naglasavam, upale UVA, jer vetar strasno duva, a bolovi su nesnosni i mogu da vam uniste letovanje. Inace, tretman kod lekara je 50 EUR.

to je otprilike to. Generalno, mislim da sam za novac koji sam potrosio na Krfu moga da dobijem i vise. ALi ponavljam, to je samo zato jer ja volim malo aktivniji odmor. Za one koji vole da uzivaju na plazama, a posebno za zaljubljene, Krf je savrsen.

Pozdrav,

Dusan

pre 17 godina

Dasia i Guvia su mala mesta i nisu bas najsrecnije resenje ako zelis da se dobro provedes. Zbog toga moras obavezno uzeti rent a car. Automobili su od 30 evra na dan pa navise (ja sam seicento platio 3 dana 96 evra mada moze i jeftinije)a motori su oko 10 evra. Glavni grad Kerkira je na smao 12 km od Guvie odnosno 14 od Dasie i Ipsosa (dobar provod). Ide gradski autobus br 7 i karta je 1.5 evro. Iz svih ostalih mesta do Kerkire se mora putovati lokalnim bus linijama sto je osetno skuplje (mada udobnije i klimatizovano).

Ako hoces da prodjes jeftino hranu kupuj po supermarketima i uzivaj na plazama. A ako hoces aktivniji odmor on moze da ti izvuce mnogo para (rent a car, padobran, aqualand...).

Dasia je lepo i mirno mesto sa gomilom engleskih penzionera (zbog luksuznih hotela koji pripadaju Chandris lancu).

Ja preporucujem Ipsos+rent a car. U Ipsosu ima mnogo kafica. Poznat je kafic u kome se skupljaju svi Srbi koju su u tom trenutku na ostrvu.

Nema lepseg mesta na svetu!

Sanja

pre 17 godina

Na Krfu sam bila sa mužem od 31. do 10. avgusta, u mestu Ipsos, i evo naših utisaka. Mesto ne izgleda ništa posebno, čak važi i za najneatraktivnije na ostrvu, mislim, ali naše impresije su bile sasvim zadovoljavajuće za ono što nas je zanimalo. Na plažu smo išli ujutru kad nigde nikoga nije bilo, posle lutali po raznim drugim plažama, sve u želji da vidimo sve što vredi. Na dohvat ruke su vam svi kafići u Ipsosu, a voda je neviđeno čista i topla, sasvim suprotno od recimo Paleokastrice gde smo otišli, platili neverovatnih 20 eura da bi nas brodom odvezli do prve usamljene plaže (to smo naime želeli) gde smo sunca imali 2 sata u toku celog dana, skakali sa kamena na kamen da bismo se malo zgrejali, a ušli u vodu u najboljem slučaju do kolena. Smeštaj je bio lepši nego što smo očekivali (ovo napominjem jer je očigledno da smo bili u istom autobusu, preko iste agencije, Relax, kao i gospođa Mirjana koja je svoje impresije napisala 11. avgusta). Dakle, Relax nije u svemu podbacio, iako su imali mnooogo propusta, to je istina, i bahati pijani klinci u autobusu, i vožnja 4 autobusa ili koliko ih je već bilo do hotela gde će par osoba izaći. Relax bi trebalo da se pozabavi ozbiljno ovim delom organizacije, ako ništa drugo zbog toga što 45 poslednjih minuta posle 24 sata putovanja deluje kao 45 godina! U anketi koju Relax daje na kraju puta i koju treba popuniti postoji deo gde ocenjujete aspekte njihove usluge. Nismo im dali sjajne ocene, jer nisu zaslužili. Ali, smatram da treba reći i ovo: ako krenete na put autobusom, nemojte očekivati konfor aviona, toga naravno neće biti. Već ste se pomirili na početku sa onim što vas čeka, ili bi tako trebalo da bude. Što se nas dvoje tiče, ponovo ćemo na Krf, i ovaj put ćemo tačno znati šta uraditi, a šta ne. Autobus ne, sopstveni prevoz da, možda avion ili rent-a-car (nemojte ni slučajno da idete a da nemate izdvojen novac za to!). I još nešto, zapamtite ime supermarketa DIELLAS, hrana je neviđeno jeftina, dušek za plivanje 1.5 euro!!!!!!!

Uros

pre 16 godina

Ljudi, da li neko zna kakvi su panduri na Krfu prema Srbima? Jel moze da se vozi i iznajmi auto bez medjunarodne dozvole i jel ima policije nocu, mislim jel jure pijane vozace?

turista

pre 17 godina

Zna li neko sta mi treba od dokumenata da bih iznajmio skuter na Krfu. Imam polozenu samo B kategoriju ali bih iznajmljivao skutere do 50cc.

Nadežda

pre 17 godina

Uskoro idem u Agios Georgios(južni),pa me zanima kakvo je mesto? Da li je neko već bio tamo? A agencija 'Spirit travel', kakva je? Ne bih da mi zbog lošeg angažmana propadne letovanje?
Unapred zahvalna
Nada

Jeja

pre 16 godina

Imam problem. Veliki. Volim kamenite plaze. To je izgleda tako lose prolazi da niko ni pred nisanom ne bi priznao da je ima.A mora da postoje.U tom slucaju samo ne opisu plazu. Ima li stagod takvo na Krfu i gde, da zanm otprilike koje mesto da gadjam? Hvala

Dacha

pre 16 godina

U nadi da ce nekom biti od pomoci evo par komentara.Prvo ako idete kolima za preporuku je ne skracivati put preko Makedonije nego ici na prelaz Evzoni jer cete se voziti autoputem sto i ako je malo duze mnogo je brze i lepse za voznju.OBAVEZNO:Obratite paznju na kolicinu goriva u rezervoaru jer na Egnatia odosu koji je u izgradnji i sa kog cete silaziti i vracati se na isti ne postoje benzinske pumpe i ako dodjete do rezerve moracete da izlazite u okolna mesta,ne postoje ni parkinzi videh samo jedan u povratku te planirajte put da vam se ne bi desilo da morate da spavate u zaustavnoj traci sto ne bih nikom preporucio!!!Krf je super inace ne bih isao tamo 4.put a bio sam po raznim delovima Grcke.Plaze sa zapadne strane mnogo lepse nego sa istocne,malo hladnija voda ali savrsene pescane plaze.Toplo preporucujem Isos i Glifadu.Isao sam preko agencije GPR International u Agios Georgios juzni i za pare koje sam dao smestaj je bio korektan radi se o hotelcicu Belle Vue,ciste sobe svaki dan i menjaju peskire i posteljinu na 5 dana,dorucak je bezveze ali ko ocekuje all inclusive za 100 evra taj nije normalan!Imao sam problem skracenja aranzmana za 1 dan zbog ne znanja i greske devojke koja je popunjavala osiguranje te mesto 11 dana dobih vizu na 10 dana,ali su se poneli korektno u smislu nadoknade za moje nerviranje i stres!Ne mogu nista reci o prevozu,a videh u prethodnim komentarima da su drugi bili nezadovoljni,jer sam isao svojim autom sto toplo preporucujem jer ce vam neko prevozno stredstvo svakako trebati na Krfu.Ne preporucujem skuter iz bezbednosnih razloga.

Ivana

pre 17 godina

Teks je super,i bas mi je drago da je i Krf kao destinacija,dospeo na ove Vase strane.I ja sam bila na Krfu tj.u Kasiopima i stvarno nam je bilo fenomenalno.Mislim da u Kasiopima imate najveci izbor plaza.Inace sam Krf tj.plaze na Krfu poseduju 13 PLAVIH ZASTAVA.Mislim da je bilo kakav komentar suvisan.
Samo bi jos nesto da dodam,pored prelepog mora,prirode, prijatnih ljudi,klope...ma skroz je super...a i super je sto sam se prvi put osecala dobro kao Srpkinja...Obavezno posetiti nas konzulat tj.Nasu kucu,gde ce Vas sacekati mnogo prijatan konzul g-din Saramandic,koji ce Vam stosta pametno reci...
Pod obavezno ici na Krf nije fensi varijanta ali je skroz super.

Vesna Petrovic

pre 17 godina

Moze neka informacija vise o mestu Benitses,ti pijani Englezi,cene klope,iznajmljivanja auta,neki savet vise gde ici.Ulepsajte mi letovanje,dobri ljudi!Vesna

Bora

pre 17 godina

Molim za pomoc, da li je neko isao kolima do Krfa, da li je neko isao da kazem kracim putem preko Bitolja pa na drugi granicni prelaz pa uz albansku granicu? Ako je za verovati programu Auto rute ovaj pravac je kraci za 140 km! I zna li se cena aqualanda?

JELENA

pre 17 godina

pre 10 dana sam se vratila sa krfa tacnije iz mesta moraitika ma jugu ostrva koje se nalazi 19 kilometara od krfa i blago je reci da sam razocarana.ovo mi je cetvrti put da sam letovala u grckoj i prvi put na krfu.druga grcka ostrva i gotovo ceo halkidik su neuporedivo bolje i pristupacnije destinacije za srpskog turistu.po meni nije neki odmor da ako zelis da vidis pokoju lepu plazu sa cistom vodom obavezno moras imati kola,sad shvatam da bi mi odmor bez kola bio propast jer je voda u moraitici prljava a plaze pune stakla i prljavstine.krf je generalno prljav a grci iznenadjujuce nemarni i nezainteresovani za turiste.cene su svugde na ostrvu paprene makar duplo vece nego na tasosu gde sam bila prosle godine.znaci ako ste mladi,zeljni provoda a niste poneli kofu zivaca i bar pola dzaka para za osnovne potrepstine ,krf ovo leto preskocite.p.s.zaobilazite aranzmane follow me za krf u sirokom luku da se ne bi kao ja sada posle odmora natezali sa turistickim inspektorima

Romana

pre 17 godina

TREBA MI POMOC... JA I SESTRA PUTUJEMO 15-OG NA KRF, U MALO MESTO AGIOS GEORGIOS(JUG), PA BIH VOLELA AKO BI NEKO OD VAS MOGAO DA ME UPUTI NA DOBRE PLAZE, KLUBOVE,EVENTUALNO IZNAJMLJIVANJE SKUTERA(NA VODI),I UOPSTENO, NA ONO STA NE BIH TREBALA PROPUSTITI. TAKODJE PRVI PUT PUTUJEM SA AGENCIJOM GPR- INTERNATIONAL, DA LI NEKO ZNA KAKVA JE OVO AGENCIJA(VODICI ITD...)? UNAPRED HVALA!!!

Rade

pre 17 godina

Za bilo koje mesto ako uzmete aranzman - smor je obavezan ako se ne uzme prevozno sredstvo. Dakle bilo gde (Dasija, Guvija, Pelekas, Sidari Agios ovaj-onaj) da odete OBAVEZNO iznajmiti prevoz. A onda i nije bitno gde ste. Sa istočne na zapadnu obalu prevozom za 15-20 minuta.

Losmie

pre 17 godina

@mare
od Krfa ka Kasiopiji nailazi se na meso Barbati (verujem da si na to mislio)...

Iako je ovo mesto mirno i pored super marketa i par kaffe-a nema nista, idealno je pozicionirano da se iz njega odveze u bilo koji deo ostrva.

Ne mogu da poverujem da neko pise clanak o Krfu a da ne obrati paznju na istorijski background koji ima... To je bio moj najaci utisak, iako sam citao bezbroj pesama i prica o Plavoj grobnici, tek kada sam se nasao na Vidu uspeo sam da osetim tezinu istorije...

I sam ojos jedna ispeavka - plaza na zapadnoj strani je Agios Georgios (Sv. Djordje)...

Pozdrav svima i topla preporuka

Jelena

pre 17 godina

Plaza ima stvarno svakakvih, za svakog po nesto za nekog sve, od dugih peskovitih do do malih stenovitih. Tacno je da je na zapadnoj strani ostrva more hladnije nego na istocnoj, cak na plazi u Paleokastrici je ne moguce kupatise. Meni naj lepse plaze si Glifada i Agios Gordis one su isto na zapadnoj strani i peskovite su sa malim talasima. Vredi videti i Sidari zbog kanala ljubavi i stena sa malim pescanim uvalama, tamo je gradska plaza velika pescana sa dugackim plicakom takva je i Roda. Mnogima se svidjaju Barbati i Kasiopi tu su plaze sljunkovite ko to voli i voda je veoma bistra. Dasija i Ipsos imaju solidne plaze sa obzirom da su na istocnoj strani negde su sljunkovite negde su peskovite ali u vodi je pesak na dnu sto je dobro. Dobar savet su kola, treba ih imati mada im prevoz nije los ali radi samo do 20h ka krfu a iz Krfa ima do 23h ka ostalim gradicima. Steta je sedeti u jednom mestu ima svasta interesantno da se vidi, ja bi opet isla na Krf!!!

Debeli

pre 17 godina

@turista
Za iznajmljivanje skutera je dovoljna samo dozvola. Jedne godine sam vozio skuter koji nije imao ni registraciju(nema gde sa ostrva).
@ ostali
RAJ NA ZEMLJI!!!
PS. tamo je volela da živi Elizabeta austrougraska, tamo Rotšildi imaju vilu, Kerkyra više liči na Dubrovnik nego na Solun.....

Sasa

pre 17 godina

BM hvala ti za imformaciju o Pirgi-u.Da li se sa istocne strane ostva moze preci na zapadnu sa skuterom? Idem 26.avgusta u Pirgi pa mi treba sto vise imformacija kako bih letovanje ucinio zanimljivijim.Da li je dosta 45o eura za 14 dana za dve osobe? Smestaj i hranu imam obezbedjenu, i ako neko ima imformaciju o vili Elena 2 u Pirgi-u,idem preko Perla tours-a.

ljix

pre 17 godina

Sve,ali sve komentare sam procitala i imam jos 1000 pitanja...U avgustu idem u Agios Georgios(juzni)i ne znam da li sam napravila gresku ali Krf je jednostavno rasprodat za avgust pa rekoh sebi, idem tamo gde su plaze Ok...Idemo kolima pa me posebno interesuje taj deo kako i sta je najpametnije, vama je to mozda 1 minut vremena a meni bi mnoooogo znacili dobri saveti..Pozdrav i hvala...

Aleksandra

pre 17 godina

Toplo preporučujem agenciju Spirit Travel (www.spirittravel.co.yu). Cene aranžmana su daleko niže nego u ostalim agencijama. Osim toga, u ponudi imaju gradić na jugozapadnoj obali, Agios Georgios (južni), smešeten u nastavku plaže Isos (ne mešati sa Ipsosom), jedne od najlepših na ostrvu. Reč je o malom, ribarskom mestu, tek odskora otkrivenom od turista, idealnom za miran odmor.
Za potpun užitak neophodno je rentirati auto. Na prošlogodišnjem letovanju, obišli smo veći deo ostrva( prešli smo oko 1000 km) i skoro da nema plaže na kojoj se nismo kupali. Voda je bila hladna jedino na jednoj od pustih plaža u zalivu Paleokastrica. Po meni najlepša plaža je Maratjas, 2km južno od Agios Georgiosa. Opšte uzev, više mi se dopadaju plaže na zapadnoj obali. Ne propustiti ni Sidari na severu, kafić Fox, smešten iznad Paleokastrice, tvrđavu Angelokastro, takođe iznad Paleokastrice, vrh palnine Pantokrator zbog pogleda. Grad Krf, ostrvo Vido i Srpska kuća se podrazumevaju. Nezaboravan detalj su seoca, raštrkana po ostrvu, na koje smo naletali tokom putešestvija po Krfu. Uske uličice, interesantna arhitektura, koja se od sela do sela razlikuje (najbolji primer su Spartilas i Lakones), ljubazni meštani i osećaj da je vreme stalo. Tu su i nepregledni maslinjaci (više od 4 miliona stabala), bezbroj vidika (izdvajam Pelekas i već pomenute kafić Fox i tvrđavu Angelokastro), slatkovodno jezero i još mnogo, mnogo toga...
Pozdrav

BM

pre 17 godina

Toplo preporučujem mesto Barbati, vila Maruela. Ima bazen, plaža blizu i veoma čista sa tuševima koji rade. Meni su peščane plaže odvratne pa mi se tamo desilo da sam bila u Sidariju i da sam u kola sela onako puna peska jer nijedan tuš na plaži ne radi. Cene im uopšte nisu naduvane, naprotiv, dosta toga je jeftinije nego u Bgd. Ukoliko uzmete kola toplo preporučujem dvorac Ahileon i naravno Aqua Land (ulaz 20€ za ceo dan). A za poklone za prijatelje svratite u Jumbo market jer tu možete naći za smešne pare nakit,igračke,suvenire,galanteriju...svašta. Ukoliko ste smešteni u apartmanu nikako ne kupujte po malim prodavnicama. Namirnice u velikim marketima su stvarno smešno jeftine. Navešću samo da 1.5l vode u marketu Champion košta 0.16 €

Saša Vujović

pre 17 godina

Prvi put sam ove godine otišao na krf, i vratio se oduševljen. Porodično putovanje sa dvoje dece (10 godina i 15 meseci) kolima sa pokvarenom klimom nije baš ideal odmora, ali... Prešli 3000 km za 19 dana, od toga po 3 dana u Solunu i Dzagaradi (predivno mesto na planini Pilion blizu Volosa), 10 dana Krf i 2 dana Hanioti. Naravno, najbolji utisci su sa Krfa, mada je Pilion pravi raj na zemlji. Uplatili smo aranžman preko agencije RELAX. Bili su veoma ljubazni i predusretljivi. Aranžman je bio u hotelu Corfu Chandris. Nema šta da se priča - super hotel sa sjajnom uslugom. Mesto u kojem je sve podređeno gostu i uživanju. I naravno, cena veoma adekvatna nivou. Od Dasije do Kerkyre ima 12 km, i zaista se isplati svake večeri otići do tog grada. S obzirom na okolnosti (mala deca) nije nam bilo do provoda u kafićima Ipsosa sa pijanim Englezima, tako da od te vrste provoda nismo videli ništa. Sama Dasija je malo i dosadno mesto sa par lokala i živom grčkom muzikom. AquaLand u Agios Ioanisu (treba ići posle 15h kada je 50% jeftinije) je sjajno mesto za dnevnu aktivnosti dece i odraslih, a poseta Ahilionu i letnjikovcu princeze Sisi fenomenalan doživljaj. More je na istočnoj obali jako toplo, ali od podneva ima dosta trave i nije sjajno. Nije nam smetalo jer su bazeni u hotelima Chandris lanca sjajni. Toplo preporučujem bez obzira na cenu. Pravi odmor na pravom engleskom travnjaku u prirodnoj hladovini masline.

Put do Krfa za one koji idu kolima može biti naporan ako pokušaju da ga pređu u "cugu". Mi smo doputovali iz Volosa, preko Larise, Trikale, Kalabake, Meteora, Mecova i Janjine do Igumenice. Ukupno oko 360km po solidnom magistralnom putu, ali sa dosta serpentina u jednoj deonici. Nije jednostavno ako niste odmorni. Međutim... Postoji potpuno novi auto put, tzv. Egnatia, od Soluna do Igumenice. Kao iz SF filmova - tuneli po 5km sa desetinama stajališta sa telefonima i protivpožarnim aparatima, semaforima, osvetljeni kao po sunčanom danu, ventilacija sjajna. Ravan kao staklo, 170km na sat bez opterećenja. Najbolji put kojim sam vozio. Jedini problem što taj put nećete pronaći ako ne pitate nekog od lokalnih stanovnika jer je izlaz na njega u svakom od gradova potpuno neobeležen. Valjda zato jer je nov, i u delovima se još uvek radi. Vredi se raspitati jer ćete od Soluna do Igumenice uštedeti dobra 2 sata, i nećete ni videti stari put i serpentine. Pored Meteora, vredi sići sa puta i kod Mecova, pa čak i prespavati u ovom živopisnom planinskom mestu u blizini skijaškog centra. Kao iz bajke.

Inače, od Krfa za ovih 10 dana nismo videli mnogo, pa smo odlučili da i narednih nekoliko godina dolazimo, i to u isti hotel i isto vreme - kraj jula meseca, a pre italijanskih i grčkih kolektivnih odmora. Dok nam ne dosadi. Sada smo se više odmarali u blagodetima Chandris hotela, a sledeći put idemo u žešći obilazak, kada nam deca budu malo veća.

Inače, porediti Krf sa Halkidikijem i Tasosom ... besmislica. Osim lepšeg mora i plaža na Halkidikiju od one u Dasiji, sve ostalo je na strani Krfa i nije za poređenje.

Cene, kao i svuda na ostrvima. Malo su jače, ali uvek ima da se nađe i jeftinijih, a dobrih restorana i kafića. Konačni zaključak je da vredi letovati na Krfu. Ipak, uvek ostaje žal za onim što još niste videli. Ali, treba nešto ostaviti i za sledeći put.

el greco

pre 17 godina

Nekoliko napomena svima koji se odluce na put kolima. Nikako, ali nikako ne konsultujte internet mape (na pr. opel.com ili michelin.com) jer ce vam to put pretvoriti u avanturu bez kraja. Nikako ne idite na pravac Bgd-Skopje-Prilep-Bitola-Florina-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa. Mozda ce vas neko posavetovati da je to 200 km kraci put, ali se zahvalite i idite putem kojim idu busevi, sto znaci Bgd-Solun pa od Soluna na nov novcat svermirski autoput koji se zove Egnatio Odos i koji je zavrsen do mesta Kozani. Od Kozanija do Janjine (Ioannina) bice nekoliko gadnih deonica sa serpentinama ali to nije nista prema onome sto sam doziveo putujuci gorepomenutom rutom. Zamislite Kanjon Morace samo da tezi beskonacnosti, tako nekako. Dakle, iskljucivo Solun,pa Egnatio Odos. Posle susreta sa ovim autoputem shvaticete da je nas autoput Bgd-Nis u stvari malo siri sokak. Putarina za taj SF highway iznosi astronomskih 2 (slovima: dva) eura. U Igoumenitsi hvatate feri koji ide na pola sata-sat i cena za automobil i tri putnika 43 eura (deca ispod pet godina ne placaju nista). Pazite da vam covek na salteru na kojem kupujete karte da sve karte (odvojeno je za auto i za putnike), jer kad prodaje strancima onda tezi da ne izda karte za putnike, pa se posle morate raspravljati pri ulasku na ferry, ali momci na ferryju znaju za taj obicaj salterskih radnika, pa vas ipak pustaju. Kada dodjete na ostrvo primeticete da morate u sebi naci viska strpljenja za neverovatnu kolicinu motocikala, skutera, tricikala koji voze italijanski tinejdzeri, najcesce trkajuci se medjusobno ili sa vama, vozeci sredinom puta, ili zaustavljajuci se na sred magistrale da bi se pozdravili sa ekipom koju uoce u nekom usputnom kaficu, zbog cega je prosecna brzina kojom vozite kroz napr Ipsos cca 5 km/h. Takodje, vrlo bitna stvar je da grcke benzinske pumpe usred turisiticke sezone ne rade posle 20h, takodje ne rade nedeljom niti za neke svece sto je jako tesko pohvatati, tako da rezervoar drzite pun. Jedina pumpa koja radi nocu je British Petrolova koja se nalazi na raskrsnici Paleokastritsa-Dassia. Parking u Kerkyri je nocu prava nocna mora. Samo su teoretske sanse da se parkirate na javnom parkingu tako da hvatajte mesto vec na putu za Old Port. Postoje znakovi za zabranjeno parkiranje ali nije bitno. Danju jeste bitno i kazna je 15 eur (cekace vas na vetrobranskom staklu, ali to ignorisite). Kad krenete u obilazak ostrva obavezno kupite road map of Corfu i koristite puteve koji su iscrtani najdebljom crvenom linijom. Obidjite sto vise jer je stvarno prelepo i drugacije od cele Grcke. Ove godine smo bili prvi put i sigurno je opcija za sledecu ili neku od sledecih godina. Jos jednom molim sve koji budu kupovali u Lidlu da se osmehnu, mahnu, pozdrave ljude iz firme pored Lidlovog parkinga koji su mi pruzili neverovatnu pomoc (videti moj prethodni komentar). Firma se zove "Mihalis", po svom simpaticnom vlasniku. Btw, vidim da se mnogi interesuju za Pirgi...to je spojeno sa Ipsosom potpuno, tako da sve sto procitate o Ipsosu vazi i za Pirgi. Plaza tamo ima plavu zastavu, ali je more toplo kao bara, jako dugo je plitko, uopste mi se nije svidelo, samo jedno kupanje tamo. Nocni zivot je vrlo ziv, traje do jutra. Mnogo kafica, klubova, diskoteka ispunjenih celom Italijom. Cene su pristojne. Mozda samo malo vise od bgd klubova. I sto cesce u Kerkyru. Toliko. Pozdrav!

Dusan

pre 17 godina

Za iznajmljivanje skutera do 50 cc ili auta treba ti medjunarodna vozacka dozvola i naravno pasos (koji inace nosis :) ).
Mada verujem da ce ti dati motor i ako im pokazes nasu dozvolu. Sto se tice milicije nigde ih nema s kada se pojave ne zaustavljaju rent a car. Tako mi je rekao covek iz rent a car agencije. Mene nisu ni jednom zaustavili. Mozda je u pravu :)

milica

pre 17 godina

Katarina, Kasiopi je preslatka mala luka, sve je minijaturno, a sa glavnog trga polazi green bus za grad Krf. Tu imas raspored polazaka, (mislim da ide na sat vremena, ali nisam sigurna). Od Kasiopija do Krfa ima malo vise od sat vremena voznje. Blizu tog glavnog trga, kad krenes ulicom ka luci, nalazi se jedna poveca agencija u kojoj radi turisticki vodic iz Beograda, Igor. Njega mozes uvek da pitas gde se sta nalazi. U restoranima je hrana dosta skupa a porcije su male. Najjeftiniji restoran nalazi se prvi u nizu, u luci, (basta je na platformi i pise 'self-service'). U Kasiopiju nema bas nekog provoda, vise je za odmor i setnju. Ima nekoliko plaza u samom gradicu, i nekoliko u okolini. Fine su, sljunkovite, ima i stena, ali voda je hladna.

Milosh

pre 17 godina

Procitao sam bas sve komentare.
Da li je neko slucajno bio u Perama hotel Oasis?
Bas me zanima kako je tamo?
Jel nije previse hladno u septembru?
Ma gde god da sam auto je spas.
Moze le spisak plaza i jos necega sto nikako ne smem propustiti?
Hvala!

Mira

pre 17 godina

Što se tiče Krfa bila sam 2004 i 2005 u septembru sa malim detetom i mogu da vam priznam da je bilo odlično što je naravno i razlog što sam išla i drugi put.Bili smo smešteni u Guvia hotelu mali hotelcic sa negde oko 50 soba PP (PREPORUKA NARAVNO JE AGENCIJA KALADOUKAS)ima svoj bazen za poslepodnevno kupanje dok dete spava ma božanstveno.Naravno nema kupanja na gradskoj plaži koja je šljunkovita i ležaljke se naplaćuju nego smo išli u hotel A kategorije Louis Kerkira Beach na njihove bazene koji su fantastični a more od bazena deli tamaris i bukvalno 3 stepenika a tebi je volja malo u more pa na ležaljke pored bazena.Sto se tiče cena Grčka je inače skupa van pansionska potrošnja svede ti se na giro pivo i konjak, a za dete tu je velika prodavnica diskont Dialas (mislim da se tako zove ) znatno jeftinije. Naravno renta kar obavezno!!!!!!!

Ljuba

pre 17 godina

Na Krfu zaista lepo i zanimljivo a Vido veoma,veoma potresno.Na zalost i tu je jedan od primera kako se nasa drzava odnosi prema svetinji...Nasa je sreca da imamo g-dina Saramandica koji iskreno i na najdirektniji nacin brine o uspomeni na veliko stradanje Srpskog naroda i o dostojanstvu onih koji su tu zauvek ostali.
Plaze,voda i to je sasvim ok.
Provod,treba se opustiti...na odmoru ste i bice super!
Obavezan auto,bez nj. strasno cete se smoriti.Apsolutno je dovoljna nasa voz.dozvola(za ne duzi boravak od 180 dana)kako za auto tako i za skuter.U Sidariju preporucujem rent a car ag. Vlaseros,sigurno najpovoljnije cene.
Uzivajte...

Ivana

pre 17 godina

Molim vas za informaciju. Dokle je tačno završen auto-put (Egnatio Odos) ? Od Solona do Janjine ili od Soluna do Igumenike. Hvala unapred.

jelena

pre 17 godina

@kuhinja
Bila sam u Dasiji pre par godina, tako da ne znam da li se od tad nesto izmenilo. Mestasce je prilicno mirno, bez mnogo mesta za izlazak, ali to nije nikakav problem ako se iznajmi auto ili, jos bolje, skutercic. Vrlo blizu je Ipsos, koji ima dosta kafica (sa pijanim Englezima), a i do grada Krfa ima, ako se dobro secam, nekih 14 km. Plaze u Dasiji i nisu bas nesto. Prilicno su male i vec posle 4-5 popodne sunce zadje iza obliznje sumice, pa postane hladnjikavo. Ali je zato voda prelepa, topla i cista.
Inace, sam grad Krf je prelep, sa uzanim ulicicama iz kojih iznenada samo banete na neki trgic ili crkvicu.
I jos nesto: vlaznost vazduha je toliko velika da moze da vam se dogodi da tri dana susite stvari i da na kraju ipak morate onako mokre da ih spakujete kad krenete kuci. Mi smo u par navrata morali da upijamo vodu sa skutera gomilom peskira da bismo uopste mogli da sednemo.

jelena

pre 17 godina

Plaza se ipak zove Ag. Gordios, a ne Georgios. Neverovatno je koliko su svi komentari razliciti, cak suprotni jedan drugom; podsetili su me na opis slona koji su dali slepci: jedan mu je pipao nogu, jedan rep, jedan uvo... Sam grad je zaista lep i drugaciji od svih drugih u Grckoj jer su ga napravili Mlecani; more je, ubedljivo, najruznije od cele Grcke: istocna obala je mrtvaja, more jeste providno i toplo, boja mu je lepa tek na severu, dok su plaze zapadne obale zaista lepe, u avgustu je i more dovoljno toplo, ali zbog tamne boje peska boja mu nije narocita. Naravno, ima nekoliko izuzetaka, ali more sigurno nije ono zbog cega treba ici na Krf. Ko je bio na Paxosu, Antipaxosu, Kefaloniji, Parosu, Mikonosu, Kritu, Kasandri i Sidoniji itd. (Rodos takodje nema narocito more, osim Lindosa), mogao se uveriti u razliku. Da ne govorim o Sardiniji, Siciliji, Korzici, Kalabriji, Apuliji...
Priroda je, zaista, bozanstvena, a Club Med nije omladinski kamp, nego nekada ekskluzivan, sada vec mnogo manje, evropski lanac letovalista sa pomalo spartanskom filozofijom letovanja (nekad mu je pripadalo i neko ostrvce kod Tivta).

soka

pre 17 godina

Upravo smo se vratili iz Dasije. Isli smo preko Relaxa. Cini se da je bilo dosta primedbi na smestaj u Ipsosu, tako da verovatno zbog toga se trude da promene nesto. Nama je u Dasiji bilo sjajno - value for money. Od Krfa svakako ne treba odustajati...

Ika

pre 17 godina

Ucinite sebi uslugu i odputujte na Krf ili bilo gde preko Travelhousa. Ono sto je mene odusevilo je da sto uplatite to i dobijete. Jednostavno nema prevare kao kod ostalih agencija preko kojih sam putovala pre toga. Ono sto vidite u brosurama ce vas i docekati kada stignete tamo gde ste posli. Sami birate termine kada cete otici i vratiti se (isli kolima). Mi smo pre dve godine negde sredinom septembra bili na Krfu u mestu Agios Ioaniss i bilo je fenomenalno. Zaista nijedna jedina zamerka. Mozda finansijski bas i nije najpovoljnija varijanta, ali necete se pokajati. Sto neko pametno rece gore, ne ide se na odmor svakog meseca u godini !

Mirjana

pre 17 godina

Secate se onog alarmantmog pisma agencije Relax koje sam dobila na kucnu adresu? Upravo sam se vratila sa Krfa, i mogu vam reci da im je organizacija bila uzasna!
Da krenemo od pocetka. Sa nama je u autobusu bila grupa od 5-6 mladica cija se vizija godisnjeg odmora ocigledno svodi na ispijanje sto vece kolicine alkohola.Cim smo krenuli iz Beograda, poceli su da pustaju izuzetno glasnu muziku, koja nije bila po svacijem ukusu, i da ispijaju pivo, pelinkovac i sve ostalo sto su poneli.Zatim su trazili od vozaca da staje na nepredvideniom mestima da bi kupili jos pica (posto su prethodno popili),a od silnog povracanja zapusili su toalet tako da niko vise nije mogao da ga koristi.Vodic koji je bio sa nama u autobusu nije znao kako da izade na kraj sa njima, jer mu je ovo bila prva tura.Smirili su se samo zato sto su se obeznanili od pica i zaspali.
Kad smo stigli na ostrvo Krf, citavih sest autobusa punih putnika moralo je da ide od mesta do mesta, od hotela do hotela, da bi u nekom mestu izaslo svega par putnika.Npr.ja sam bila u autobusu koji je trebalo da nas vozi u Ipsos, ali smo vise puta stajali u Dasiji, provlacili se uskim ulicama da bi neki putnici dosli do svog smestaja, a pritom iz naseg autobusa nije izasao nijedan jedini putnik!Tako smo se nepotrebno vozili jos 40-ak minuta (sto posle 24h putovanja izgleda kao citava vecnost), a receno nam je da je to politika agencije i da tako mora.Kad smo konacno stigli u Ipsos, ispred vile nas je docekala izvasna Milka, predstavnik agencije, koja se samo predstavila, rekla da su kljucevi od soba u bravama ( sto nije bilo tacno, pa smo ih posle jedva nasli ), rekla da se pronademo na spisku u hodniku, ostavila svoj broj mobilnog i otisla. Nikoga nije odvela do sobe, a kamoli proverila da li je sve u redu. Samo je gledala da nas otkaci, i ostavila 30-ak ljudi, od kojih vecina nikad nije ni bila na Krfu, da se sami snalaze. Predstavnika agencije posle toga nismo ni videli.
No, dobro, nista strasno.Idemo dalje.
Kad smo usli u apartman, zatekli smo namestaj daleko skromniji od ocekivanog ( znali smo da ce biti skroman, ali ne toliko, i na slikama je izgledalo pristojnije),ali jos gore od toga je sto smo studio zatekli u ocajnom stanju ( prljava sudopera, paucina po plafonu i u ormanu, voda na podu ispred frizidera koju je trebalo pokupiti... ) tako da nam je trebalo jedno sat vremena da sve to sredimo,pa smo tek onda krenuli sa raspakivanjem.
Ali to nije nista u odnosu na ono sta je ova agencija priredila drugim ljudima! Nasi prijatelji su uplatili polupansion u Sidariju ( svedski sto , dorucak+vecara) koji uopste nisu ni imali! Kontaktirali su predsatvnika agencije na Krfu, koji im je obecao da ce se sve srediti u roku od 2 sata ( lagao je, a posle je poceo da ih izbegava ), zvali su agenciju u Beograd vise puta, da bi im oni na kraju rekli da ne mogu nista de ucine i da ce im vratiti DEO novca.
Bilo je slucejeva da ljudi uplate svedski sto, a da dobiju kontinentalni dorucak.Zatim, agencija je u svojim katalozima nudila vile i hotele za koje bi se nakon provere posredstvom prijatelja u Grckoj ispostavilo da uopste ni ne postoje!Pa premestanje putnika i prtljaga iz autobusa u autobus po nekoliko puta! Veliki broj ljudi je nezadovoljan( retki su oni koji su zadovoljni), a neki su rekli i da ce ih tuziti.
Inace, Krf je prelepo ostrvo puno lepih plaza, raznih znamenitosti, i svakako ga vredi posetiti.Svako ce naci nesto po svom ukusu.
Ali treba biti jako oprezan pri izboru agencije, a moje iskustvo kaze: RELAX - NIKAD VISE!!!!

el greco

pre 17 godina

Ivana, autoput "Egnatio Odos" je u potpunosti zavrsen do mesta Kozani. Od Kozanija do Igoumenitse (Kozani-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa) put je magistralni, dve trake, sa nekoliko vrlo napornih deonica zbog velikih krivina. Na par mesta se taj magistralni put pretvara ponovo u autoput (par zavrsenih delica-uglavnom tuneli). Iako cujem da su mnogi pravili pauze, tj spavali negde u Grckoj, pa nastavljali put, u principu nije tesko da se ceo put predje odjednom. Od Beograda do Igoumenitse je ravno 1000 km. Pozdrav!

Ana, CH

pre 17 godina

Gde je rt Drastis, plaže na severu oko Ahravija i Rode, plaža Mirtiotisa (koju su okupirali nudisti, valjda oni znaju šta je dobar pesak!), plaža Agia Varvara na jugu koja se proteže kilometrima, šljunkovite plaže na istoku (Kasiopi, Kalami, Nisaki, Ipsos...). Pogrešno su prenesena imena mesta Benices, Paljokastrica i dr.; ono ostrvce sa crkvom na slici se zove Pondikonisi i nalazi se 100m od aerodromske piste, nemojte tamo da vam padne na pamet da se kupate :)! U tekstu je najtačnija informacija da je ne baš plemeniti soj Engleza okupirao jedan deo obale (na pr. Kavos na samom jugu je rezervisan za njih). Nemci "drže" severni i geografski najnezanimljiviji deo ostrva. Za zanimljiv i aktivan odmor predlažem iznajmljivanje automobila i stacioniranje u nekom dobrom hotelu u glavnom gradu. Ostrvo je relativno malo (oko 600 kvadratnih km, od severa na jug nema više od 70-80km) i može se upoznati sasvim lepo za dve nedelje. Ne zaboravite Vidos i spomen kosturnicu srpske vojske na njemu i Srpsku kuću u gradu Krfu u ulici Moustaxidiou broj 19. Takođe treba videti i Ahilion, mesto gde je zivela Elizabeta, žena Franca Jozefa, poslednjeg cara Austro-Ugarske. Pogledajte na netu i sajt o uvali AGNI (istok ostrva) koji napravio jedan Englez oženjen Grkinjom, sa kojom sada tamo drzi tavernu. Pozdrav svima!

amanita

pre 17 godina

Guvija je bliza gadu KRfu od Dasije, obe uvale su lepe, plaza u Dasiji je veca i na kraju nje, vec prema Ipsosu, nalazi se Med Club, omladinski kamp, sa dobrim frajerima koji vole sport. Plaza je inace peskovita i voda svetlo plava i topla. Ako ste za Diskoteke i kafice, bolje Dasija, jer mozete peske do Ipsosa. A o hrani ne treba mnogo misliti na moru, ja sam bila u maju, prodavnice su snabdevene, cene su vece nego kod nas, ali sve jedno, vecera je do 10 evra zajedno sa picem, engleski dorucak je 4-5, giros sa kioska 1,5-2, pivo 2-3, voce i povrce su skuplji, uglavnom ja sam kombinovala domacu kuhinju i restorane, ukupno 70evra za 10 dana. Rent a kar je bio 25evra, benzin 1evro, kao i kod nas. Treba posetiti Ahilion palatu u prepodnevnim satima, karta 7evra, ide se uzbrdo 40min peske i blizu je mesta Benices. To je lep carski letnjikovac,..
I svakako vidikovac na Pelekasu u popodnevnim, zbog zalaska sunca koji je neobican, u medjuvremenu provesti dan na Glifadi ili Agios Gordios, ako je voda hladna, odbojka na pesku je prava stvar! Prijatan odmor!

milica

pre 17 godina

Zaboravili smo i to da se u mestu Kalami nalazi "White House" u kojoj je jedno vreme boravio pisac Aleksandrijskog kvarteta - Lawrence Durrell.
I, obavezno posetiti ostrvca Paksos i Antipaksos (tamo je stvarno voda pretopla!)

Katarina

pre 17 godina

Idem u Kasiopi .. sto se tice kola za mene nista od iznajmljivanja .. jel ima neki nocni bus do Krfa? Ili koliko je taksi do Krfa? Kakvo je zezanje u Kasiopiju i kakve su plaze?

Zoran

pre 17 godina

Evo kratko, zbog toga sto posecujem prijatelje u Solunu, idem na granicni prelaz Evzoni.
Trenutno kod sebe imam telefone jednog hotela podno Meteora, zove se "Edelweiss" i brojevi su 23966 - 23884 - 24733 na zalost stari su nekoliko godina i ne znam pozivne brojeve posto trenutno ne zivim u Beogradu. Mozda da probate pronaci neki od turistckih prospekata, ili nesto preko net-a. Ne znam za sezonu, ali pocetkom septembra nije bilo nikakvih problema naci prenociste, verovatno nece biti ni sada jer su Meteori poseceni cele godine, i ima dosta hotela.
Juzni deo ostrva ima predivne plaze, i dosta mesta za parkiranje sto u sezoni moze biti problem u severnom delu ostrva i narocito u samom gradu Krfu ili kako ga grci zovu Kerkyra ( mislim da sam tacno otkucao). Taj mislim juzni deo je malo vise za onako, odmor u dvoje ili za ljude sa decom, dosta je mirniji, sa predivnim pescanim plazama. Pre nekoliko godina bilo je i takozvanih divljih nudistickih plaza, ima dosta pescanih dina, vrlo cesto posle podne duva vetar koji malo "podigne" more tj. ima i talasa za one koji uzivaju u igri i skakanju u iste. Uglavno taj deo je tisi i mirniji ali posto idete kolima nece vam biti nikakav problem da pronadjete i osetite i wild side ostrva. Kako neko rece Englezi umeju da budu naporni, ali ako imate srece mozete na jednoj prekrasnoj travnatoj povrsini u centru grada Krfa, u rano letnje popodne, videti turiste iz Engleske kako igraju kriket, u punoj opremi sa sve dzempercicima i dugackim belim pantalonama na oko 36-38 stepeni Celzijusa.Interesantno.
Jedne godine smo pravili round trip oko ostrva. Napravili smo spisak plaza i krenuli da ih obilazimo, po dve plaze ili skrovite uvale dnevno i opet nismo stigli sve da obidjemo. Uvek nesto ostane za sledeci put. Dobar provod i srecan put

Mirjana

pre 17 godina

Sto se tice agencije Relax... posle pismenog obavestenja koje sam dobila na kucnu adresu, odem ja u agenciju da vidim o cemu se radi. Devojka koja tamo radi je u pocetku bila zbunjena, nije znala sta da mi kaze, nije ni znala za pomenuto obavestenje, a onda mi je objasnila da je to vise za one previse zahtevne, i da je narocito upuceno onima koji idu sa decom, jer se onda ispostavi da im smestaj ne odgovara, da je previse blizu ulice, da je previse bucno... U pismu je jos stajalo da je apartman malo skromniji (sto se videlo i u prospektu ), i da namestaj nije nov, sto je mene najvise zbunilo, a i uplasilo! Sta im sad pa to znaci? Mozda se namestaj raspada? Sednem na stolicu-otpadnu joj nogare?!
Po njenim recima, namestaj odgovara onome sto je bilo u prospektu. Kaze da su predstavnici agencije proletos bili u toj vili, pregledali apartmane, i da je ono sto su oni videli bilo sasvim u redu (od svih apartmana, videli su 3-4; racunali su da ne moraju sve da pregledaju, jer bi trebalo da budu isti ). Nije imala nikakve slike da mi pokaze, ali me je uveravala da je sve u redu.
Ja sam na kraju ostala pri svom aranzmanu, ali sam joj rekla da cu traziti zamenu na licu mesta, ako nesto ne bude u redu. U svakom slucaju, slanjem ovog obavestenja oni su sebi obezbedili opravdanje ako nesto ne bude nekom po volji. Bice: "Obavesteni ste na vreme...Sto niste trazili zamenu...
Ja putujem u nedelju, pa cemo videti sta ce biti.

Jelena B.

pre 17 godina

Ne znam preko koje ste agencije gledali taj hotel Oasis u Perami, ali u Kaloudukas-ovoj brosuri pise da je blizu aerodroma i da nije za one koji zele apsolutan mir. Fair enough!
U pomenutoj agenciji imaju i album sa slikama hotela u ponudi i na jednoj od fotografija Oasis-a se vidi avion i deluje prilicno blizu!
Pored toga mi je zena iz agencije rekla da je fin hotel. Nadam se da je ovo bilo bar od neke pomoci.
JA idem 3.8. u Dasiju i niciji komentar ne moze da mi pokvari entuzijazam!
Meni je inace Tasos potpuno bezveze i ocekujem da ce na Krfu biti vise cene ali ne idem na odmor svakog meseca u godini!

tanja

pre 17 godina

bila sma tamo prosle godine i meni je uletanje aviona skoro u sobu bilo super zabavno, ali sumnjam d abi se mnogima svidelo.
hotel je cist, relativno solidan, ali je dorucak grozan. snabdevanje okolo nikakvo i trebaju vam kola da bi ste kupili nesto u nekom od mega marketa.
evo sta su prednosti tog hotela, zbog cega inace nimalo ne zalim sto sma ga izabrala: on je najdzabe u ponudi a ok, sam ima gadnu plazu ali lepa je nesto oko 500 metara od hotela, grad krf je jako blizu i mozete busom kad god vam se prohte, a isto tako busom iz krfa mozete d anastavite prema dasiji ili guviji ergo, cak i ako nemate kola nekakoo cete videti deo ostrva.
meni je krf sedma puta lepsi od krita gde sam bila ove godine (rethymno)iako je plaza na kritu puno bolja a hotel relativno vrlo blizu centra..
elem i ukratko u peramu idite samo ako vam je budzet jako stisnut i nemate drugo resenje.

Sasa

pre 17 godina

Da li neko zna gde je mesto Pirgi(rekli su mi da je pored Ipsosa) i koliko je? Koliko kosta skuter na 14 dana, i da li mogu sa njim dosta toga da obidjem na Krfu?

danijela

pre 17 godina

Jedna od najlepših plaža na ostrvu je Agios Gordios beach,koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Plaže u Barbatima i Paleokastrici su takođe sjajne. Za provod je najbolji Kavos. Zanimljiv je i Sidari zbog klifova i kanala ljubavi, mada plaža nije ništa posebno. Za iznajmljivanje skutera nije potrebna medjunarodna dozvola, a ja nisam ponela ni ovu moju vozačku, pa opet nije bilo problema, jer su mi od kuće poslali faksom kopiju dozvole. Grci ne prave pitanje, a i jako su ljubazni prema srpskim turistima. Hrana je najjeftinija u supermarketu LIDL u glavnom gradu Krfu. Vredi videti zamak Ahilion (blizu Benitsesa) i naravno, ostrvo Vido (vožnja čamcem sa glavnog grada Krfa je 1 e). Aquapark je 20 e za ceo dan, a 10 e za pola dana. Sve u svemu, Krf je super i nadam se ću ponovo otići tamo na letovanje. Pozdrav

skarlet

pre 17 godina

idem 12.09 na Krf-Kasiopi.koliko je karta -bus-do Krfa,grada.ako neko moze,nek mi napise nesto vise o ovom gradicu.idem preko Jolly ag.ne znam gde,tek tamo nam nalaze smestaj.unapred zahvalna!

Slobs

pre 17 godina

Ma kakvi dokumenti, Grci su zakon.

@Ana CH - Da, ona crkvica je odmah pored aerodroma, ali kad si vec tamo, otidji skroz do ograde, tacno gde pocinje aerodromska pista. Kad slece avion, izgleda bukvalno kao da ce ti na glavu sleteti! Nevidjen osecaj!

Zoran

pre 17 godina

Krf, predivno, narocito Barbati beach jedna od najlepsih i najcistijih plaza koje sam posetio do sada. Blizu Ipsosa. Bejah tamo jednoga septembra petnaestak dana. Isli smo kolima. Preporuka svakome ko putuje automobilom da se obavezno zadrzi na Janjini i da nikao ne zaboravi da stane na Meteorama. Ide se putem pored Soluna, Larise, kroz Tesaliju, preko Kalambake do Igumenice (pa trajektom do Krfa) povesti racuna kada se stize u Igumenicu jer kada sam ja isao mislim da je poslednji trajekt za Krf isplovljavao u oko 23 sata (voznja traje cini mi se 40 minuta), ali ako zanocite prvu noc u Solunu, pa sledecu noc na Meteorama ili na jezeru kod Janjine, bez problema stizete. Mozda ovakav nacin putovanja nije za one koji zele da se sjure kolima u mesto u kome ce provesti letovanje ali ja kada idem automobilom volim ponekad da skrenem malo sa puta ili da se negde zaustavim na kratko. Pogotovo ako putuje cetvoro odraslih i svi voze. Biti oprezan na putu narocito u vreme pocetka vikenda i to na delu autoputa Solun - Atina. Inace o samom Krfu nemam sta da dodam (uglavnom sve je vec spomenuto u ranijim komentarima) Mislim da smo te godine prokrstarili ostrvo uzduz i popreko(po kilometar satu samo po ostrvu auto je presao preko 1000 km. ima predivnih mesta u unutrasnjosti ostrva, voditi racuna o vozacima skutera mada u septembru nije tolika guzva).Pozdrav, srecan put i dobar provod

nenad Nis

pre 17 godina

kojim putem do Krfa,s obzirom da mi je mnogo isplatljivije odavde krenuti kolima,nego tamo iznajmljivati..?..
skretanje kod prilepa,ili....

Milutin

pre 17 godina

@Zoran

Hvala na korisnim informacijama, posluzice mi jos koliko ovog leta.
Mislim da cemo prespavati jednu noc na Meteorima samo nemam predstavu da li uvek postoji neki smestaj ili mora i to da se rezervise ?

Mirjana

pre 17 godina

Da li je neko koristio usluge turisticke agencije Relax?To me interesuje zato sto sam ja uplatila 10 dana u Ipsosu upravo preko ove agencije,i danas sam dobila pismo prilicno neobicnog sadrzaja.Naime, pomenuta agencije me obavestava da apartman Zoi koji sam izabrala ne odgovara slikama koje sam gledala u prospektu i nude mi mogucnost da ga zamenim za neki drugi.Treba da putujem za desetak dana,pa ne znam sta da radim - da li da ga menjam ili da raskidam ugovor sa agencijom?Ako je neko saradivao sa ovom agencijom ili je imao slicno iskustvo, molim da mi javi.Unapred hvala . Mirjana

jelena

pre 17 godina

evo ja se sazalih na vas:)po meni sidari je najlepse mesto na krfu,a moje misljenje dele i svi moji drugari koji su bili tamo.plaze su divne,pescane a more cisto.pored toga mislim da je sidari mesto gde mnladi imaju puno sadrzaja ,brojne kafice,nocni zivot i priliku za druzenje.ja sam u sidariju bila samo jedan dan i ovo su moje impresije,vi se jos malo raspitajte za to mesto od ljudi koji su eventualno ceo odmor proveli tamo,ali ono sto smo mi culi od naseg vodica na krfu jeste da su plaze na severu gde i sidari pripata sve pescane,plus tu se nalazi i kanal ljubavi idealan za romanticne i zaljubljene:)

Mila

pre 17 godina

Generalno, ne volim da unapred znam sta me ocekuje na letovanju. Medjutim, ovi komentari su me zaintrigirali, jer putujem na Krf, tacnije u Ipsos, 9. septembra. Koje su plaze u blizini Ipsosa dobre za posetiti? Koliko je Ipsos udaljen od glavnog grada, i za koliko se stize do glavnog grada?Sta sve treba videti za deset dana,a da se pritom posecuju i plaze? pozdrav, i unapred zahvalna:)

BM

pre 17 godina

Pirgi je vrlo živahno mesto kada od glavnog grada kreneš ka Sidariju, Kasiopima, Ipsosu i Dasiji. U Pirgiju je plaža koja je dužinom celog mestašceta, ima dosta italijana i engleza. Skuteri na svakom ćošku, ne sećam se cene ali znam da je bila opcija ako platiš za 4 dana 3 dobiješ gratis. Ima sve lepo piše i na srpskom pa ćeš se snaći. Mislim da je moguće obići sve na skuteru jer italijani tamo ne silaze sa njih i viđala sam ih i u brdovitim zabitima i po plažama. U svakom slučaju lepa plaža, kafić do kafića, marketi i blizina glavnog grada su razlog da odeš tamo.

ale

pre 17 godina

sjajno, vidim da je krf dobra destinacija za odmor, znaci da nisam pogresila u izboru.
interesuje me koje destinacije je moguce preci skuterom? molm one koji su iznajmljivali skuter da kazu svoje utiske:)))
Hvala!!!

takodje mirjana :-)

pre 17 godina

@ mirjana
ej, pa i ja idem preko agencije Relax u Ipsos. molim te, sta je bilo do kraja sa aranzmanom? da znam sta da ocekujem...

soka

pre 17 godina

Sto se tice plaza, svaka ima svoju draz. Mi smo ih posecivali na osnovu komentara sa ovog sajta i to definitivno preporucujem:)
Imam samo da dodam Logas beach malo ispod rta Drastis iznad koje se nalazi prelepi restoran Sunset koji je i veoma povoljan. Takodje, otkrili smo na jugozapadu Alonghi beach koji se nalazi tik iznad onog velikog jezera - zaboravih ime. Nama zapadna obala nije bila preterano hladna sem Paleokastritze ali nju ne trebas propustiti ni bez kupanja. Takodje, obavezno ici u selo Pelekas i Kajzerov tron, a posle se spustiti na plazu...

tijana

pre 17 godina

Milosh je postavio pitanja, a odgovori na ista i meni bi puno znacila! Zato mu se ovom prilikom pridruzujem - mozda se , sada kada nas je dvoje, neko sazali na nas! Videla sam tu prilicno povoljnu ponudu (Perama, hotel Oasis) za polovinu septembra, pa me zanimaju utisci drugih i naravno, kakvo vreme mogu da ocekujem u tom periodu!
Hvala!!!

maja

pre 17 godina

Za boravili ste da kazete da je voda toliko hladna kao da je izasla iz frizidera, bila sam tamo 10 dana, a samo sam jednom usla u vodu. Drugo, ljubaznost i toplina mestana nema nikakve veze sa drugim Grckim ostrvima, kao na primer Rodos koji toplo preporucujem svima. Jedino za sta je vredelo otici na Krf je Vido, tj. Srpsko groblje na njemu. Kao i na samom Krfu, gde se nalazi spomenik Drinskoj diviziji, to je parce zemlje koje je jedan mestanin ostavio u tu svrhu. Ipak, ko hoce stvarno lepo da se provede neka ide na Rodos ili Halikidiki( treci prst).

Mićić Saša

pre 14 godina

Pročitah sve komentare,šta još reći?,
osim što se iz priloženih da zključiti da su Srbi zaista gomila dileja,koje pipaju slona...pa im nije jasna fizionomija.
Različita su očekivanja,svako treba da radi ono što mu se najviše dopada,i da pri tom obrati pažnju da ne ostane bez novca brzo.
Slična polemika se svodi i oko skoro svih drugih grčkih ostrva,Krf...da nije valjalo ne bi se naši ni iskrcali tamo,išli bi na Ibicu ili Barbados,Mauricius,Maledive il Mykonos.(vidi cene)
Mislim da je bilo kakva kritika u vezi Krfa trivialno deplasirana.

Uros

pre 16 godina

Ljudi, da li neko zna kakvi su panduri na Krfu prema Srbima? Jel moze da se vozi i iznajmi auto bez medjunarodne dozvole i jel ima policije nocu, mislim jel jure pijane vozace?

VOJISLAV

pre 16 godina

Interesuje me da li je neko bio na Krfu u mestu Moraitika, uplatio sam da idem kraje juna pa me interesuje kako te tamo, kakve su plaze, jel ima mesta za izlazak, hvala.

JELENA

pre 17 godina

pre 10 dana sam se vratila sa krfa tacnije iz mesta moraitika ma jugu ostrva koje se nalazi 19 kilometara od krfa i blago je reci da sam razocarana.ovo mi je cetvrti put da sam letovala u grckoj i prvi put na krfu.druga grcka ostrva i gotovo ceo halkidik su neuporedivo bolje i pristupacnije destinacije za srpskog turistu.po meni nije neki odmor da ako zelis da vidis pokoju lepu plazu sa cistom vodom obavezno moras imati kola,sad shvatam da bi mi odmor bez kola bio propast jer je voda u moraitici prljava a plaze pune stakla i prljavstine.krf je generalno prljav a grci iznenadjujuce nemarni i nezainteresovani za turiste.cene su svugde na ostrvu paprene makar duplo vece nego na tasosu gde sam bila prosle godine.znaci ako ste mladi,zeljni provoda a niste poneli kofu zivaca i bar pola dzaka para za osnovne potrepstine ,krf ovo leto preskocite.p.s.zaobilazite aranzmane follow me za krf u sirokom luku da se ne bi kao ja sada posle odmora natezali sa turistickim inspektorima

Zeks

pre 17 godina

Vec 7 puta sam bio na Krfu. Lepe plaze, cista voda, predivna priroda, stotina malih i predivnih zaliva, prijatni mestani koji su jos prijatniji kada cuju da ste iz Srbije. Bio sam skoro svugde u Grckoj (i na Rodosu i na Halkidikiju) ali najiskrenije mogu svima da preporucim Krf.

el greco

pre 17 godina

Na krfu smo bilo od 27.7 do 12.8 preko agencije Perla. Mesto Barbati, vila Fiorentina. Smestaj: Ako idete u ovu vilu nikako ne uzimajte apartmane u prizemlju koji su stari vise od petnaest godina, vec na spratu koji su potpuno novi i koji odgovaraju slikama koje ce vam u Perli pokazati. Perlu cu, naravno, tuziti zbog obmane jer je apartman u kojem smo bili skaredan i primeren "zika tursevima" a ne Perli. Naravno, receno nam je da su svi apartmani potpuno isti kao na slikama i da je svejedno za koji cemo se odluciti. Mi smo uzeli prizemlje zbog dece da bi izbegli penjanje i silazenje uz stepenice itd. i ostali zgrozeni i zapanjeni onim sto smo videli kad smo usli.Naravno, agencija vam tamo nece naci nov smestaj ili vas premestiti u ono sto su vam rekli da su vam prodali, vec ce reci da ne mogu da urade nista po tom pitanju. Ali, tu su drzavni organi,inspekcije, tu su mediji, ovakvim vrstama prevara se jednostavno mora stati na put. Ne pada mi na pamet da odustanem. Cenim svoj novac. Najbolja vila koju sam tamo video, a koja je u ponudama nasih agencija je vila Maruela, sa prelepim apartmanima - kucicama i bazenom (agencija relax)i vila Captains (agencija perla)
Barbati: Severno od Kerkyre (grad Krf), posle Dassie i Ipsosa. Mesto je maleno i vrlo lepo, sa simpaticnom plazom i najcistijim morem na istocnoj strani ostrva. Plaza je sljunkovita, ulaz u vodu zna da bude bolan jer je kamenje krupno. Mesto nije namenjeno nekom ludom nocnom provodu. Svega par restorana i jedan kafic. Ko zeli nocni zivot na severu neka ide u Ipsos gde je u avgustu vrlo burno. Za one koji idu sa malom decom upozorenje da je veliki problem to sto u Barbatima, a i vecini mesta na Krfu nema trotoara (u ipsosu ima ali je extremno uzak), vec se ide magistralom koja ima deo za pesake odeljen sirokom belom linijom. To je zbog planina koje dolaze do samog mora i jednostavno nije bilo mesta za put i trotoar.
Opsti utisci i saveti: Ostrvo je drugacije od svega sto sam u Grckoj video. Od kulture do arhitekture. Krfom je vladala Venecija, Francuska, Engleska, tako da turskog uticaja nema. Kerkyra je, moj je utisak, mnogo lepsa od Dubrovnika. Narocito mi se dopada jutarnja atmosfera tog grada. Ne bih sad nabrajao sta se sve moze videti u samom gradu, onom ko nije bio nista ne znaci. U svakom slucaju, treba ici tamo sto vise puta u toku letovanja. Uvece je problem sa parkiranjem velik, jer je guzva ogromna. Italijani dolaze brodovima na koje utovare automobile pa ulaz u Kerkyru lici na ulaz u Kneza Milosa u spicu. Najtlajf u Kerkyri je buran, diskoteke i klubovi se nalaze u delu grada posle Old Port. Ekipa je uglavnom italijanska i britanska. Sto se plaza na ostrvu tice iskrene preporuke Paleokastrica na zapadu (postoje price da je more sa zapadne strane ultrahladno sto je ultraglupost, jeste hladno za Ipsos gde more lici na toplu prljavu baru, temperatura mora je, dakle, sasvim ok), ko voli pesak Glyfada, takodje na zapadu; na severu ogromna plaza Agios Georgios, mi smo bili u mestu Acharavi, pescana plaza, otvoreno more, tako da su cesti talasi sto znaci da nema plivanja ali je ok zezanje narocito deci u tim talasima. Nikako ne idite na kupanje u Cassiopi (severoistok), lepa plaza sa naizgled cistim morem, mirise kanalizacije osetite tek kad stanete u vodu.
Cene: U malim prodavnicama po selima ne kupujte nista. Postoje dva lanca supermarketa: Sconto (u Dassiji), Lidl (severni ulaz u Kerkyru). U Lidlu su cene nize nego u Beogradu, tako da kupujte iskljucivo tamo.
Na Krf nikako nemojte doci bez kola. Jer postoje mnogo bolje varijante za odmor u ostalim delovima Grcke ako nemate vlastiti prevoz. Dakle ili sopstveni auto ili rent a car koji je min 35eur dnevno. Tek kad obidjete celo ostrvo jasno vam je zasto bi ste dosli ponovo sledece godine. Onaj ko boravi u samo jednom mestu (na pr barbati) ponece sasvim druge utiske sa letovanja. Na kraju, da zamolim sve koji idu...Poslednjeg dana letovanja imao sam problema sa automobilom, bas na parkingu pomenutog Lidla. Neverovatnu pomoc su mi pruzili ljudi iz firme koja se nalazi pored Lidla (prodaju motore za camce, tako nesto), zvali su nekoliko majstora koji su dolazili sa kompjuterima za dijagnostiku kvara, pruzili mi stvarno svaku vrstu pomoci, novac nisu hteli da prime...jedva su primili karton nemackog piva koje sam kupio u Lidlu jer jednostavno nisam mogao tek tako da kazem "evharisto" i da odem...nesto sto u srbiji tesko da bi se moglo desiti. Tako da molim sve koji ovo procitaju da se tim ljudima osmehnu, ili mahnu i da pozdrave Jorgosa i ekipu i da im kazu da su divni ljudi. Veliki podzdrav za njih iz Beograda. (Samo im recite red peugeot, bice im sve jasno):)

Ana

pre 11 godina

Moze li mi neko reci, ima li pesacke zone u Ipsosu, neko setaliste? Vidim da su klubovi smesteni odmah pored puta, to mi se bas ne svidja.

jelena

pre 17 godina

Plaza se ipak zove Ag. Gordios, a ne Georgios. Neverovatno je koliko su svi komentari razliciti, cak suprotni jedan drugom; podsetili su me na opis slona koji su dali slepci: jedan mu je pipao nogu, jedan rep, jedan uvo... Sam grad je zaista lep i drugaciji od svih drugih u Grckoj jer su ga napravili Mlecani; more je, ubedljivo, najruznije od cele Grcke: istocna obala je mrtvaja, more jeste providno i toplo, boja mu je lepa tek na severu, dok su plaze zapadne obale zaista lepe, u avgustu je i more dovoljno toplo, ali zbog tamne boje peska boja mu nije narocita. Naravno, ima nekoliko izuzetaka, ali more sigurno nije ono zbog cega treba ici na Krf. Ko je bio na Paxosu, Antipaxosu, Kefaloniji, Parosu, Mikonosu, Kritu, Kasandri i Sidoniji itd. (Rodos takodje nema narocito more, osim Lindosa), mogao se uveriti u razliku. Da ne govorim o Sardiniji, Siciliji, Korzici, Kalabriji, Apuliji...
Priroda je, zaista, bozanstvena, a Club Med nije omladinski kamp, nego nekada ekskluzivan, sada vec mnogo manje, evropski lanac letovalista sa pomalo spartanskom filozofijom letovanja (nekad mu je pripadalo i neko ostrvce kod Tivta).

vaxi

pre 17 godina

e pa ovako...upravo sam se vratila sa sestrom sa krfa,isle smo preko agencije GPR INTERNATIONAL,ako neko i razmislja da putuje sa njima NE RADITE TO NIKAKO!!!!!autobus kojim prevoze putnike nije ni za relaciju Beograd-Mladenovac,kada smo usli u autobus blago pogubljeni vodic nam je saopstila da se wc u busu ne koristi da ne bi udisali neprijatne mirise,ok ali cemu onda wc u autobusu ukoliko ne moze da se koristi?!U aranzmanu je pisalo da ima 40 putnika,medjutim autobus je bio pun (53 mesta),cak i poslednjih 5 sedista je bilo popunjeno koja inace sluze da bi neko mogao da se odmori jer ipak je to dug put od 23 sata.Kada smo konacno stigli u mesto Ag.Georgios,apartmani(Mexas) su bili blago receno obicne rupe,sobe su bile u haosu,prljavo posudje,ne namesteni kreveti,opsti haos,usli smo u sobe tek negde oko 16h iako pise da je ulazak u sobe u 14h.Sto posle puta od 23 sata moze poprilicno da iznervira.Ljudi su bili vidno razocarani,jer taj smestaj realno kosta 50 eura.Sto se tice osoblja agencije vrlo ne kvalifikovano...ok ja nisam neko ko zahteva puno,ali za pare koje dajes i ono sto vidis u prospektu to i ocekujes na licu mesta,zar ne?!Ali ukoliko imate dobro drustvo los smestaj i losu organizciju mozete koliko toliko i da zaboravite,sve dok ne krenete kuci i udjete u imitaciju autobusa iz filma "Ko to tamo peva".To je sve ljudi,ne mogu da kazem da smo se lose provele jer smo imale odlicno drustvo i sve u svemu bilo nam je extra ali ne zaboravite NIKAKO GPR INTERNATIONAL!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeja

pre 16 godina

Imam problem. Veliki. Volim kamenite plaze. To je izgleda tako lose prolazi da niko ni pred nisanom ne bi priznao da je ima.A mora da postoje.U tom slucaju samo ne opisu plazu. Ima li stagod takvo na Krfu i gde, da zanm otprilike koje mesto da gadjam? Hvala

milenko011

pre 15 godina

najbolje plaze (citaj pescane)su na zapadnom delu ostrva (glifada,ag.georgius,pelekas...) a sto se tiche sidarija sem onog kanala ljubavi nema se sta videti,plaza je prljava a voda smrdi jer kao sto i9 samo ime kaze kanal,ja sam se licno razocarao,a sto se tiche nocnog zivota najbolji je grad krf i ipsos ali samo u sezoni,od septembra je skoro sve zatvoreno

tijana

pre 17 godina

Milosh je postavio pitanja, a odgovori na ista i meni bi puno znacila! Zato mu se ovom prilikom pridruzujem - mozda se , sada kada nas je dvoje, neko sazali na nas! Videla sam tu prilicno povoljnu ponudu (Perama, hotel Oasis) za polovinu septembra, pa me zanimaju utisci drugih i naravno, kakvo vreme mogu da ocekujem u tom periodu!
Hvala!!!

Ika

pre 17 godina

Ucinite sebi uslugu i odputujte na Krf ili bilo gde preko Travelhousa. Ono sto je mene odusevilo je da sto uplatite to i dobijete. Jednostavno nema prevare kao kod ostalih agencija preko kojih sam putovala pre toga. Ono sto vidite u brosurama ce vas i docekati kada stignete tamo gde ste posli. Sami birate termine kada cete otici i vratiti se (isli kolima). Mi smo pre dve godine negde sredinom septembra bili na Krfu u mestu Agios Ioaniss i bilo je fenomenalno. Zaista nijedna jedina zamerka. Mozda finansijski bas i nije najpovoljnija varijanta, ali necete se pokajati. Sto neko pametno rece gore, ne ide se na odmor svakog meseca u godini !

s tim rolaj

pre 17 godina

Voda je hladna na zapadnoj obali ostrva (prema otvorenom moru), dok je na istocnoj obali odlicna za kupanje. U Paleokastritsi je voda zaista jako hladna, ne vredi trezan ulaziti.

mare

pre 17 godina

Bio sam prosle godine na Krfu, i ovo su moji generalni utisci:

Prvo, nocni zivot je za dve klase slabiji od bilo kog drugog grckog ostrva. Na Krf idite ukoliko zelite da se odmorite, kupate i uzivate na stvarno prelepim plazama.

Drugo, voda je stvarno na zqpadnom delu ostrva PREHLADNA. To je velika steta jer su tamo najlepse plaze (posebno Paleocastritsa). Na istoku je potpuno druga prica, voda je prelepa, tirkizno plava i uglavnom topla.

Cene nisu vise od bilo kog mesta u Grckoj, cak sam se i prijatno iznenadio.

Obavezno, ali obavezno, iznajmiti auto, jer ako ostanete u jednom mestu, bolje i da ne idete, smoricete se najstrasnije.

Preporuka za plaze: Ako volite guzvu i plaze tipa Ibize, preporucujem Glifadu (u tekstu je opisana njena lokacija). Za mirnije varijante, lepa je plaza u mestu Kasiopi i nesto pre njega na putu od grada Krfa, stvarno sam zaboravio ime. Za nocni zivot, naravno grad Krf, ali je on osetno skuplji od ostatka ostrva. Pomenuti Sidari imaju sjajne lokale, ali su prepuni pijanih Engleza koji povracaju po njima (na zalost).

Sto se zdravlja tice, posebno se pazite, i to naglasavam, upale UVA, jer vetar strasno duva, a bolovi su nesnosni i mogu da vam uniste letovanje. Inace, tretman kod lekara je 50 EUR.

to je otprilike to. Generalno, mislim da sam za novac koji sam potrosio na Krfu moga da dobijem i vise. ALi ponavljam, to je samo zato jer ja volim malo aktivniji odmor. Za one koji vole da uzivaju na plazama, a posebno za zaljubljene, Krf je savrsen.

Pozdrav,

Saša Vujović

pre 17 godina

Prvi put sam ove godine otišao na krf, i vratio se oduševljen. Porodično putovanje sa dvoje dece (10 godina i 15 meseci) kolima sa pokvarenom klimom nije baš ideal odmora, ali... Prešli 3000 km za 19 dana, od toga po 3 dana u Solunu i Dzagaradi (predivno mesto na planini Pilion blizu Volosa), 10 dana Krf i 2 dana Hanioti. Naravno, najbolji utisci su sa Krfa, mada je Pilion pravi raj na zemlji. Uplatili smo aranžman preko agencije RELAX. Bili su veoma ljubazni i predusretljivi. Aranžman je bio u hotelu Corfu Chandris. Nema šta da se priča - super hotel sa sjajnom uslugom. Mesto u kojem je sve podređeno gostu i uživanju. I naravno, cena veoma adekvatna nivou. Od Dasije do Kerkyre ima 12 km, i zaista se isplati svake večeri otići do tog grada. S obzirom na okolnosti (mala deca) nije nam bilo do provoda u kafićima Ipsosa sa pijanim Englezima, tako da od te vrste provoda nismo videli ništa. Sama Dasija je malo i dosadno mesto sa par lokala i živom grčkom muzikom. AquaLand u Agios Ioanisu (treba ići posle 15h kada je 50% jeftinije) je sjajno mesto za dnevnu aktivnosti dece i odraslih, a poseta Ahilionu i letnjikovcu princeze Sisi fenomenalan doživljaj. More je na istočnoj obali jako toplo, ali od podneva ima dosta trave i nije sjajno. Nije nam smetalo jer su bazeni u hotelima Chandris lanca sjajni. Toplo preporučujem bez obzira na cenu. Pravi odmor na pravom engleskom travnjaku u prirodnoj hladovini masline.

Put do Krfa za one koji idu kolima može biti naporan ako pokušaju da ga pređu u "cugu". Mi smo doputovali iz Volosa, preko Larise, Trikale, Kalabake, Meteora, Mecova i Janjine do Igumenice. Ukupno oko 360km po solidnom magistralnom putu, ali sa dosta serpentina u jednoj deonici. Nije jednostavno ako niste odmorni. Međutim... Postoji potpuno novi auto put, tzv. Egnatia, od Soluna do Igumenice. Kao iz SF filmova - tuneli po 5km sa desetinama stajališta sa telefonima i protivpožarnim aparatima, semaforima, osvetljeni kao po sunčanom danu, ventilacija sjajna. Ravan kao staklo, 170km na sat bez opterećenja. Najbolji put kojim sam vozio. Jedini problem što taj put nećete pronaći ako ne pitate nekog od lokalnih stanovnika jer je izlaz na njega u svakom od gradova potpuno neobeležen. Valjda zato jer je nov, i u delovima se još uvek radi. Vredi se raspitati jer ćete od Soluna do Igumenice uštedeti dobra 2 sata, i nećete ni videti stari put i serpentine. Pored Meteora, vredi sići sa puta i kod Mecova, pa čak i prespavati u ovom živopisnom planinskom mestu u blizini skijaškog centra. Kao iz bajke.

Inače, od Krfa za ovih 10 dana nismo videli mnogo, pa smo odlučili da i narednih nekoliko godina dolazimo, i to u isti hotel i isto vreme - kraj jula meseca, a pre italijanskih i grčkih kolektivnih odmora. Dok nam ne dosadi. Sada smo se više odmarali u blagodetima Chandris hotela, a sledeći put idemo u žešći obilazak, kada nam deca budu malo veća.

Inače, porediti Krf sa Halkidikijem i Tasosom ... besmislica. Osim lepšeg mora i plaža na Halkidikiju od one u Dasiji, sve ostalo je na strani Krfa i nije za poređenje.

Cene, kao i svuda na ostrvima. Malo su jače, ali uvek ima da se nađe i jeftinijih, a dobrih restorana i kafića. Konačni zaključak je da vredi letovati na Krfu. Ipak, uvek ostaje žal za onim što još niste videli. Ali, treba nešto ostaviti i za sledeći put.

Sanja

pre 17 godina

Na Krfu sam bila sa mužem od 31. do 10. avgusta, u mestu Ipsos, i evo naših utisaka. Mesto ne izgleda ništa posebno, čak važi i za najneatraktivnije na ostrvu, mislim, ali naše impresije su bile sasvim zadovoljavajuće za ono što nas je zanimalo. Na plažu smo išli ujutru kad nigde nikoga nije bilo, posle lutali po raznim drugim plažama, sve u želji da vidimo sve što vredi. Na dohvat ruke su vam svi kafići u Ipsosu, a voda je neviđeno čista i topla, sasvim suprotno od recimo Paleokastrice gde smo otišli, platili neverovatnih 20 eura da bi nas brodom odvezli do prve usamljene plaže (to smo naime želeli) gde smo sunca imali 2 sata u toku celog dana, skakali sa kamena na kamen da bismo se malo zgrejali, a ušli u vodu u najboljem slučaju do kolena. Smeštaj je bio lepši nego što smo očekivali (ovo napominjem jer je očigledno da smo bili u istom autobusu, preko iste agencije, Relax, kao i gospođa Mirjana koja je svoje impresije napisala 11. avgusta). Dakle, Relax nije u svemu podbacio, iako su imali mnooogo propusta, to je istina, i bahati pijani klinci u autobusu, i vožnja 4 autobusa ili koliko ih je već bilo do hotela gde će par osoba izaći. Relax bi trebalo da se pozabavi ozbiljno ovim delom organizacije, ako ništa drugo zbog toga što 45 poslednjih minuta posle 24 sata putovanja deluje kao 45 godina! U anketi koju Relax daje na kraju puta i koju treba popuniti postoji deo gde ocenjujete aspekte njihove usluge. Nismo im dali sjajne ocene, jer nisu zaslužili. Ali, smatram da treba reći i ovo: ako krenete na put autobusom, nemojte očekivati konfor aviona, toga naravno neće biti. Već ste se pomirili na početku sa onim što vas čeka, ili bi tako trebalo da bude. Što se nas dvoje tiče, ponovo ćemo na Krf, i ovaj put ćemo tačno znati šta uraditi, a šta ne. Autobus ne, sopstveni prevoz da, možda avion ili rent-a-car (nemojte ni slučajno da idete a da nemate izdvojen novac za to!). I još nešto, zapamtite ime supermarketa DIELLAS, hrana je neviđeno jeftina, dušek za plivanje 1.5 euro!!!!!!!

Dacha

pre 16 godina

U nadi da ce nekom biti od pomoci evo par komentara.Prvo ako idete kolima za preporuku je ne skracivati put preko Makedonije nego ici na prelaz Evzoni jer cete se voziti autoputem sto i ako je malo duze mnogo je brze i lepse za voznju.OBAVEZNO:Obratite paznju na kolicinu goriva u rezervoaru jer na Egnatia odosu koji je u izgradnji i sa kog cete silaziti i vracati se na isti ne postoje benzinske pumpe i ako dodjete do rezerve moracete da izlazite u okolna mesta,ne postoje ni parkinzi videh samo jedan u povratku te planirajte put da vam se ne bi desilo da morate da spavate u zaustavnoj traci sto ne bih nikom preporucio!!!Krf je super inace ne bih isao tamo 4.put a bio sam po raznim delovima Grcke.Plaze sa zapadne strane mnogo lepse nego sa istocne,malo hladnija voda ali savrsene pescane plaze.Toplo preporucujem Isos i Glifadu.Isao sam preko agencije GPR International u Agios Georgios juzni i za pare koje sam dao smestaj je bio korektan radi se o hotelcicu Belle Vue,ciste sobe svaki dan i menjaju peskire i posteljinu na 5 dana,dorucak je bezveze ali ko ocekuje all inclusive za 100 evra taj nije normalan!Imao sam problem skracenja aranzmana za 1 dan zbog ne znanja i greske devojke koja je popunjavala osiguranje te mesto 11 dana dobih vizu na 10 dana,ali su se poneli korektno u smislu nadoknade za moje nerviranje i stres!Ne mogu nista reci o prevozu,a videh u prethodnim komentarima da su drugi bili nezadovoljni,jer sam isao svojim autom sto toplo preporucujem jer ce vam neko prevozno stredstvo svakako trebati na Krfu.Ne preporucujem skuter iz bezbednosnih razloga.

aleksandra

pre 16 godina

..Ja bih ovog leta išla na Krf,u južni Agios Giorgos (valjda sam dobro napisala)onaj pre Kavosa,jer ima još jedan sa istim imenom na severu...Pošto idem sama sa sinom od 10 godina, interesuje me:ima li u tom mestašcu doktora?ima li supermarketa i mogu li koristeći skuter da se relativno bezbedno vozam po okolini (sa sinom, naravno)Takođe me interesuje, a to niko nije napisao,ima li u A.G gradski autobus za Krf.Ima li organizovanih tura za akvapark i koje su cene...pozz:):)

tea

pre 17 godina

Prošle godine sam sa drugaricom bila na Krfu i oduševljena sam.Obišle smo celo ostrvo,preporučujem svima i obavezno da iznajme auto,kako bi sve videli za kratko vreme.Plaže su fenomenalne,noćni život još bolji,i mislim da će se dopasti svima bez obzira na starost.I nije tačno da je ovo ostrvo skupo,cene su kao i po celoj Grčkoj.pozz

Ivana

pre 17 godina

Krf je apsolutno fenomenalno mesto za odmor. Za svakoga se može pronaći ono u čemu uživa. Plaže su zaista neverovatne, od peščanih, šljunkovitih pa sve do kamenitih, sa talasima, bez talasa, topla voda, hladna voda. Aquapark takođe fenomenalan.
Ljudi ljubazni, neverovatna priroda, grad Krf prelep (ne liči ni na jedan grad u Grčkoj), Vido, Srpska kuća, cene više nego pristojne ...
Naravno nije za naše ljude koji od Grčke očekuju paradajz & bostan turizam.
Automobil obavezan da bi se sve ovo doživelo i preživelo :)
Što se mene tiče sušta suprotnost Rodosa koji je totalni smor i jedno izvikano mesto na kome nikada ne prestaje da duva vetar.
Najtoplija preporuka svima.

Dusan

pre 17 godina

Dasia i Guvia su mala mesta i nisu bas najsrecnije resenje ako zelis da se dobro provedes. Zbog toga moras obavezno uzeti rent a car. Automobili su od 30 evra na dan pa navise (ja sam seicento platio 3 dana 96 evra mada moze i jeftinije)a motori su oko 10 evra. Glavni grad Kerkira je na smao 12 km od Guvie odnosno 14 od Dasie i Ipsosa (dobar provod). Ide gradski autobus br 7 i karta je 1.5 evro. Iz svih ostalih mesta do Kerkire se mora putovati lokalnim bus linijama sto je osetno skuplje (mada udobnije i klimatizovano).

Ako hoces da prodjes jeftino hranu kupuj po supermarketima i uzivaj na plazama. A ako hoces aktivniji odmor on moze da ti izvuce mnogo para (rent a car, padobran, aqualand...).

Dasia je lepo i mirno mesto sa gomilom engleskih penzionera (zbog luksuznih hotela koji pripadaju Chandris lancu).

Ja preporucujem Ipsos+rent a car. U Ipsosu ima mnogo kafica. Poznat je kafic u kome se skupljaju svi Srbi koju su u tom trenutku na ostrvu.

Nema lepseg mesta na svetu!

Losmie

pre 17 godina

@mare
od Krfa ka Kasiopiji nailazi se na meso Barbati (verujem da si na to mislio)...

Iako je ovo mesto mirno i pored super marketa i par kaffe-a nema nista, idealno je pozicionirano da se iz njega odveze u bilo koji deo ostrva.

Ne mogu da poverujem da neko pise clanak o Krfu a da ne obrati paznju na istorijski background koji ima... To je bio moj najaci utisak, iako sam citao bezbroj pesama i prica o Plavoj grobnici, tek kada sam se nasao na Vidu uspeo sam da osetim tezinu istorije...

I sam ojos jedna ispeavka - plaza na zapadnoj strani je Agios Georgios (Sv. Djordje)...

Pozdrav svima i topla preporuka

Vesna Petrovic

pre 17 godina

Moze neka informacija vise o mestu Benitses,ti pijani Englezi,cene klope,iznajmljivanja auta,neki savet vise gde ici.Ulepsajte mi letovanje,dobri ljudi!Vesna

Romana

pre 17 godina

TREBA MI POMOC... JA I SESTRA PUTUJEMO 15-OG NA KRF, U MALO MESTO AGIOS GEORGIOS(JUG), PA BIH VOLELA AKO BI NEKO OD VAS MOGAO DA ME UPUTI NA DOBRE PLAZE, KLUBOVE,EVENTUALNO IZNAJMLJIVANJE SKUTERA(NA VODI),I UOPSTENO, NA ONO STA NE BIH TREBALA PROPUSTITI. TAKODJE PRVI PUT PUTUJEM SA AGENCIJOM GPR- INTERNATIONAL, DA LI NEKO ZNA KAKVA JE OVO AGENCIJA(VODICI ITD...)? UNAPRED HVALA!!!

Mirjana

pre 17 godina

Secate se onog alarmantmog pisma agencije Relax koje sam dobila na kucnu adresu? Upravo sam se vratila sa Krfa, i mogu vam reci da im je organizacija bila uzasna!
Da krenemo od pocetka. Sa nama je u autobusu bila grupa od 5-6 mladica cija se vizija godisnjeg odmora ocigledno svodi na ispijanje sto vece kolicine alkohola.Cim smo krenuli iz Beograda, poceli su da pustaju izuzetno glasnu muziku, koja nije bila po svacijem ukusu, i da ispijaju pivo, pelinkovac i sve ostalo sto su poneli.Zatim su trazili od vozaca da staje na nepredvideniom mestima da bi kupili jos pica (posto su prethodno popili),a od silnog povracanja zapusili su toalet tako da niko vise nije mogao da ga koristi.Vodic koji je bio sa nama u autobusu nije znao kako da izade na kraj sa njima, jer mu je ovo bila prva tura.Smirili su se samo zato sto su se obeznanili od pica i zaspali.
Kad smo stigli na ostrvo Krf, citavih sest autobusa punih putnika moralo je da ide od mesta do mesta, od hotela do hotela, da bi u nekom mestu izaslo svega par putnika.Npr.ja sam bila u autobusu koji je trebalo da nas vozi u Ipsos, ali smo vise puta stajali u Dasiji, provlacili se uskim ulicama da bi neki putnici dosli do svog smestaja, a pritom iz naseg autobusa nije izasao nijedan jedini putnik!Tako smo se nepotrebno vozili jos 40-ak minuta (sto posle 24h putovanja izgleda kao citava vecnost), a receno nam je da je to politika agencije i da tako mora.Kad smo konacno stigli u Ipsos, ispred vile nas je docekala izvasna Milka, predstavnik agencije, koja se samo predstavila, rekla da su kljucevi od soba u bravama ( sto nije bilo tacno, pa smo ih posle jedva nasli ), rekla da se pronademo na spisku u hodniku, ostavila svoj broj mobilnog i otisla. Nikoga nije odvela do sobe, a kamoli proverila da li je sve u redu. Samo je gledala da nas otkaci, i ostavila 30-ak ljudi, od kojih vecina nikad nije ni bila na Krfu, da se sami snalaze. Predstavnika agencije posle toga nismo ni videli.
No, dobro, nista strasno.Idemo dalje.
Kad smo usli u apartman, zatekli smo namestaj daleko skromniji od ocekivanog ( znali smo da ce biti skroman, ali ne toliko, i na slikama je izgledalo pristojnije),ali jos gore od toga je sto smo studio zatekli u ocajnom stanju ( prljava sudopera, paucina po plafonu i u ormanu, voda na podu ispred frizidera koju je trebalo pokupiti... ) tako da nam je trebalo jedno sat vremena da sve to sredimo,pa smo tek onda krenuli sa raspakivanjem.
Ali to nije nista u odnosu na ono sta je ova agencija priredila drugim ljudima! Nasi prijatelji su uplatili polupansion u Sidariju ( svedski sto , dorucak+vecara) koji uopste nisu ni imali! Kontaktirali su predsatvnika agencije na Krfu, koji im je obecao da ce se sve srediti u roku od 2 sata ( lagao je, a posle je poceo da ih izbegava ), zvali su agenciju u Beograd vise puta, da bi im oni na kraju rekli da ne mogu nista de ucine i da ce im vratiti DEO novca.
Bilo je slucejeva da ljudi uplate svedski sto, a da dobiju kontinentalni dorucak.Zatim, agencija je u svojim katalozima nudila vile i hotele za koje bi se nakon provere posredstvom prijatelja u Grckoj ispostavilo da uopste ni ne postoje!Pa premestanje putnika i prtljaga iz autobusa u autobus po nekoliko puta! Veliki broj ljudi je nezadovoljan( retki su oni koji su zadovoljni), a neki su rekli i da ce ih tuziti.
Inace, Krf je prelepo ostrvo puno lepih plaza, raznih znamenitosti, i svakako ga vredi posetiti.Svako ce naci nesto po svom ukusu.
Ali treba biti jako oprezan pri izboru agencije, a moje iskustvo kaze: RELAX - NIKAD VISE!!!!

el greco

pre 17 godina

Nekoliko napomena svima koji se odluce na put kolima. Nikako, ali nikako ne konsultujte internet mape (na pr. opel.com ili michelin.com) jer ce vam to put pretvoriti u avanturu bez kraja. Nikako ne idite na pravac Bgd-Skopje-Prilep-Bitola-Florina-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa. Mozda ce vas neko posavetovati da je to 200 km kraci put, ali se zahvalite i idite putem kojim idu busevi, sto znaci Bgd-Solun pa od Soluna na nov novcat svermirski autoput koji se zove Egnatio Odos i koji je zavrsen do mesta Kozani. Od Kozanija do Janjine (Ioannina) bice nekoliko gadnih deonica sa serpentinama ali to nije nista prema onome sto sam doziveo putujuci gorepomenutom rutom. Zamislite Kanjon Morace samo da tezi beskonacnosti, tako nekako. Dakle, iskljucivo Solun,pa Egnatio Odos. Posle susreta sa ovim autoputem shvaticete da je nas autoput Bgd-Nis u stvari malo siri sokak. Putarina za taj SF highway iznosi astronomskih 2 (slovima: dva) eura. U Igoumenitsi hvatate feri koji ide na pola sata-sat i cena za automobil i tri putnika 43 eura (deca ispod pet godina ne placaju nista). Pazite da vam covek na salteru na kojem kupujete karte da sve karte (odvojeno je za auto i za putnike), jer kad prodaje strancima onda tezi da ne izda karte za putnike, pa se posle morate raspravljati pri ulasku na ferry, ali momci na ferryju znaju za taj obicaj salterskih radnika, pa vas ipak pustaju. Kada dodjete na ostrvo primeticete da morate u sebi naci viska strpljenja za neverovatnu kolicinu motocikala, skutera, tricikala koji voze italijanski tinejdzeri, najcesce trkajuci se medjusobno ili sa vama, vozeci sredinom puta, ili zaustavljajuci se na sred magistrale da bi se pozdravili sa ekipom koju uoce u nekom usputnom kaficu, zbog cega je prosecna brzina kojom vozite kroz napr Ipsos cca 5 km/h. Takodje, vrlo bitna stvar je da grcke benzinske pumpe usred turisiticke sezone ne rade posle 20h, takodje ne rade nedeljom niti za neke svece sto je jako tesko pohvatati, tako da rezervoar drzite pun. Jedina pumpa koja radi nocu je British Petrolova koja se nalazi na raskrsnici Paleokastritsa-Dassia. Parking u Kerkyri je nocu prava nocna mora. Samo su teoretske sanse da se parkirate na javnom parkingu tako da hvatajte mesto vec na putu za Old Port. Postoje znakovi za zabranjeno parkiranje ali nije bitno. Danju jeste bitno i kazna je 15 eur (cekace vas na vetrobranskom staklu, ali to ignorisite). Kad krenete u obilazak ostrva obavezno kupite road map of Corfu i koristite puteve koji su iscrtani najdebljom crvenom linijom. Obidjite sto vise jer je stvarno prelepo i drugacije od cele Grcke. Ove godine smo bili prvi put i sigurno je opcija za sledecu ili neku od sledecih godina. Jos jednom molim sve koji budu kupovali u Lidlu da se osmehnu, mahnu, pozdrave ljude iz firme pored Lidlovog parkinga koji su mi pruzili neverovatnu pomoc (videti moj prethodni komentar). Firma se zove "Mihalis", po svom simpaticnom vlasniku. Btw, vidim da se mnogi interesuju za Pirgi...to je spojeno sa Ipsosom potpuno, tako da sve sto procitate o Ipsosu vazi i za Pirgi. Plaza tamo ima plavu zastavu, ali je more toplo kao bara, jako dugo je plitko, uopste mi se nije svidelo, samo jedno kupanje tamo. Nocni zivot je vrlo ziv, traje do jutra. Mnogo kafica, klubova, diskoteka ispunjenih celom Italijom. Cene su pristojne. Mozda samo malo vise od bgd klubova. I sto cesce u Kerkyru. Toliko. Pozdrav!

danijela

pre 17 godina

Jedna od najlepših plaža na ostrvu je Agios Gordios beach,koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Plaže u Barbatima i Paleokastrici su takođe sjajne. Za provod je najbolji Kavos. Zanimljiv je i Sidari zbog klifova i kanala ljubavi, mada plaža nije ništa posebno. Za iznajmljivanje skutera nije potrebna medjunarodna dozvola, a ja nisam ponela ni ovu moju vozačku, pa opet nije bilo problema, jer su mi od kuće poslali faksom kopiju dozvole. Grci ne prave pitanje, a i jako su ljubazni prema srpskim turistima. Hrana je najjeftinija u supermarketu LIDL u glavnom gradu Krfu. Vredi videti zamak Ahilion (blizu Benitsesa) i naravno, ostrvo Vido (vožnja čamcem sa glavnog grada Krfa je 1 e). Aquapark je 20 e za ceo dan, a 10 e za pola dana. Sve u svemu, Krf je super i nadam se ću ponovo otići tamo na letovanje. Pozdrav

ale

pre 17 godina

sjajno, vidim da je krf dobra destinacija za odmor, znaci da nisam pogresila u izboru.
interesuje me koje destinacije je moguce preci skuterom? molm one koji su iznajmljivali skuter da kazu svoje utiske:)))
Hvala!!!

Jelena

pre 17 godina

Plaza ima stvarno svakakvih, za svakog po nesto za nekog sve, od dugih peskovitih do do malih stenovitih. Tacno je da je na zapadnoj strani ostrva more hladnije nego na istocnoj, cak na plazi u Paleokastrici je ne moguce kupatise. Meni naj lepse plaze si Glifada i Agios Gordis one su isto na zapadnoj strani i peskovite su sa malim talasima. Vredi videti i Sidari zbog kanala ljubavi i stena sa malim pescanim uvalama, tamo je gradska plaza velika pescana sa dugackim plicakom takva je i Roda. Mnogima se svidjaju Barbati i Kasiopi tu su plaze sljunkovite ko to voli i voda je veoma bistra. Dasija i Ipsos imaju solidne plaze sa obzirom da su na istocnoj strani negde su sljunkovite negde su peskovite ali u vodi je pesak na dnu sto je dobro. Dobar savet su kola, treba ih imati mada im prevoz nije los ali radi samo do 20h ka krfu a iz Krfa ima do 23h ka ostalim gradicima. Steta je sedeti u jednom mestu ima svasta interesantno da se vidi, ja bi opet isla na Krf!!!

kuhinja

pre 17 godina

Je l bio neko u Dasi-i (Dassia)? Nasla sam povoljan aranzman pa me zanimaju utisci. Isto Gouvia? Zna li neko nesto. Koliko para treba poneti za klopu, a da ne bude paradajz turizam? Klopa u restoranima, supermarkti? Koliko kosta iznajmljivanje motorica, kola, bicikla?
Hvala unapred!

Ana, CH

pre 17 godina

Gde je rt Drastis, plaže na severu oko Ahravija i Rode, plaža Mirtiotisa (koju su okupirali nudisti, valjda oni znaju šta je dobar pesak!), plaža Agia Varvara na jugu koja se proteže kilometrima, šljunkovite plaže na istoku (Kasiopi, Kalami, Nisaki, Ipsos...). Pogrešno su prenesena imena mesta Benices, Paljokastrica i dr.; ono ostrvce sa crkvom na slici se zove Pondikonisi i nalazi se 100m od aerodromske piste, nemojte tamo da vam padne na pamet da se kupate :)! U tekstu je najtačnija informacija da je ne baš plemeniti soj Engleza okupirao jedan deo obale (na pr. Kavos na samom jugu je rezervisan za njih). Nemci "drže" severni i geografski najnezanimljiviji deo ostrva. Za zanimljiv i aktivan odmor predlažem iznajmljivanje automobila i stacioniranje u nekom dobrom hotelu u glavnom gradu. Ostrvo je relativno malo (oko 600 kvadratnih km, od severa na jug nema više od 70-80km) i može se upoznati sasvim lepo za dve nedelje. Ne zaboravite Vidos i spomen kosturnicu srpske vojske na njemu i Srpsku kuću u gradu Krfu u ulici Moustaxidiou broj 19. Takođe treba videti i Ahilion, mesto gde je zivela Elizabeta, žena Franca Jozefa, poslednjeg cara Austro-Ugarske. Pogledajte na netu i sajt o uvali AGNI (istok ostrva) koji napravio jedan Englez oženjen Grkinjom, sa kojom sada tamo drzi tavernu. Pozdrav svima!

amanita

pre 17 godina

Guvija je bliza gadu KRfu od Dasije, obe uvale su lepe, plaza u Dasiji je veca i na kraju nje, vec prema Ipsosu, nalazi se Med Club, omladinski kamp, sa dobrim frajerima koji vole sport. Plaza je inace peskovita i voda svetlo plava i topla. Ako ste za Diskoteke i kafice, bolje Dasija, jer mozete peske do Ipsosa. A o hrani ne treba mnogo misliti na moru, ja sam bila u maju, prodavnice su snabdevene, cene su vece nego kod nas, ali sve jedno, vecera je do 10 evra zajedno sa picem, engleski dorucak je 4-5, giros sa kioska 1,5-2, pivo 2-3, voce i povrce su skuplji, uglavnom ja sam kombinovala domacu kuhinju i restorane, ukupno 70evra za 10 dana. Rent a kar je bio 25evra, benzin 1evro, kao i kod nas. Treba posetiti Ahilion palatu u prepodnevnim satima, karta 7evra, ide se uzbrdo 40min peske i blizu je mesta Benices. To je lep carski letnjikovac,..
I svakako vidikovac na Pelekasu u popodnevnim, zbog zalaska sunca koji je neobican, u medjuvremenu provesti dan na Glifadi ili Agios Gordios, ako je voda hladna, odbojka na pesku je prava stvar! Prijatan odmor!

Ivana

pre 17 godina

Teks je super,i bas mi je drago da je i Krf kao destinacija,dospeo na ove Vase strane.I ja sam bila na Krfu tj.u Kasiopima i stvarno nam je bilo fenomenalno.Mislim da u Kasiopima imate najveci izbor plaza.Inace sam Krf tj.plaze na Krfu poseduju 13 PLAVIH ZASTAVA.Mislim da je bilo kakav komentar suvisan.
Samo bi jos nesto da dodam,pored prelepog mora,prirode, prijatnih ljudi,klope...ma skroz je super...a i super je sto sam se prvi put osecala dobro kao Srpkinja...Obavezno posetiti nas konzulat tj.Nasu kucu,gde ce Vas sacekati mnogo prijatan konzul g-din Saramandic,koji ce Vam stosta pametno reci...
Pod obavezno ici na Krf nije fensi varijanta ali je skroz super.

nenad Nis

pre 17 godina

kojim putem do Krfa,s obzirom da mi je mnogo isplatljivije odavde krenuti kolima,nego tamo iznajmljivati..?..
skretanje kod prilepa,ili....

soka

pre 17 godina

Sto se tice plaza, svaka ima svoju draz. Mi smo ih posecivali na osnovu komentara sa ovog sajta i to definitivno preporucujem:)
Imam samo da dodam Logas beach malo ispod rta Drastis iznad koje se nalazi prelepi restoran Sunset koji je i veoma povoljan. Takodje, otkrili smo na jugozapadu Alonghi beach koji se nalazi tik iznad onog velikog jezera - zaboravih ime. Nama zapadna obala nije bila preterano hladna sem Paleokastritze ali nju ne trebas propustiti ni bez kupanja. Takodje, obavezno ici u selo Pelekas i Kajzerov tron, a posle se spustiti na plazu...

Nadežda

pre 17 godina

Uskoro idem u Agios Georgios(južni),pa me zanima kakvo je mesto? Da li je neko već bio tamo? A agencija 'Spirit travel', kakva je? Ne bih da mi zbog lošeg angažmana propadne letovanje?
Unapred zahvalna
Nada

BM

pre 17 godina

Toplo preporučujem mesto Barbati, vila Maruela. Ima bazen, plaža blizu i veoma čista sa tuševima koji rade. Meni su peščane plaže odvratne pa mi se tamo desilo da sam bila u Sidariju i da sam u kola sela onako puna peska jer nijedan tuš na plaži ne radi. Cene im uopšte nisu naduvane, naprotiv, dosta toga je jeftinije nego u Bgd. Ukoliko uzmete kola toplo preporučujem dvorac Ahileon i naravno Aqua Land (ulaz 20€ za ceo dan). A za poklone za prijatelje svratite u Jumbo market jer tu možete naći za smešne pare nakit,igračke,suvenire,galanteriju...svašta. Ukoliko ste smešteni u apartmanu nikako ne kupujte po malim prodavnicama. Namirnice u velikim marketima su stvarno smešno jeftine. Navešću samo da 1.5l vode u marketu Champion košta 0.16 €

Mira

pre 17 godina

Što se tiče Krfa bila sam 2004 i 2005 u septembru sa malim detetom i mogu da vam priznam da je bilo odlično što je naravno i razlog što sam išla i drugi put.Bili smo smešteni u Guvia hotelu mali hotelcic sa negde oko 50 soba PP (PREPORUKA NARAVNO JE AGENCIJA KALADOUKAS)ima svoj bazen za poslepodnevno kupanje dok dete spava ma božanstveno.Naravno nema kupanja na gradskoj plaži koja je šljunkovita i ležaljke se naplaćuju nego smo išli u hotel A kategorije Louis Kerkira Beach na njihove bazene koji su fantastični a more od bazena deli tamaris i bukvalno 3 stepenika a tebi je volja malo u more pa na ležaljke pored bazena.Sto se tiče cena Grčka je inače skupa van pansionska potrošnja svede ti se na giro pivo i konjak, a za dete tu je velika prodavnica diskont Dialas (mislim da se tako zove ) znatno jeftinije. Naravno renta kar obavezno!!!!!!!

Sasa

pre 17 godina

Da li neko zna gde je mesto Pirgi(rekli su mi da je pored Ipsosa) i koliko je? Koliko kosta skuter na 14 dana, i da li mogu sa njim dosta toga da obidjem na Krfu?

Ljuba

pre 17 godina

Na Krfu zaista lepo i zanimljivo a Vido veoma,veoma potresno.Na zalost i tu je jedan od primera kako se nasa drzava odnosi prema svetinji...Nasa je sreca da imamo g-dina Saramandica koji iskreno i na najdirektniji nacin brine o uspomeni na veliko stradanje Srpskog naroda i o dostojanstvu onih koji su tu zauvek ostali.
Plaze,voda i to je sasvim ok.
Provod,treba se opustiti...na odmoru ste i bice super!
Obavezan auto,bez nj. strasno cete se smoriti.Apsolutno je dovoljna nasa voz.dozvola(za ne duzi boravak od 180 dana)kako za auto tako i za skuter.U Sidariju preporucujem rent a car ag. Vlaseros,sigurno najpovoljnije cene.
Uzivajte...

BM

pre 17 godina

Pirgi je vrlo živahno mesto kada od glavnog grada kreneš ka Sidariju, Kasiopima, Ipsosu i Dasiji. U Pirgiju je plaža koja je dužinom celog mestašceta, ima dosta italijana i engleza. Skuteri na svakom ćošku, ne sećam se cene ali znam da je bila opcija ako platiš za 4 dana 3 dobiješ gratis. Ima sve lepo piše i na srpskom pa ćeš se snaći. Mislim da je moguće obići sve na skuteru jer italijani tamo ne silaze sa njih i viđala sam ih i u brdovitim zabitima i po plažama. U svakom slučaju lepa plaža, kafić do kafića, marketi i blizina glavnog grada su razlog da odeš tamo.

el greco

pre 17 godina

Ivana, autoput "Egnatio Odos" je u potpunosti zavrsen do mesta Kozani. Od Kozanija do Igoumenitse (Kozani-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa) put je magistralni, dve trake, sa nekoliko vrlo napornih deonica zbog velikih krivina. Na par mesta se taj magistralni put pretvara ponovo u autoput (par zavrsenih delica-uglavnom tuneli). Iako cujem da su mnogi pravili pauze, tj spavali negde u Grckoj, pa nastavljali put, u principu nije tesko da se ceo put predje odjednom. Od Beograda do Igoumenitse je ravno 1000 km. Pozdrav!

skarlet

pre 17 godina

idem 12.09 na Krf-Kasiopi.koliko je karta -bus-do Krfa,grada.ako neko moze,nek mi napise nesto vise o ovom gradicu.idem preko Jolly ag.ne znam gde,tek tamo nam nalaze smestaj.unapred zahvalna!

jelena

pre 17 godina

@kuhinja
Bila sam u Dasiji pre par godina, tako da ne znam da li se od tad nesto izmenilo. Mestasce je prilicno mirno, bez mnogo mesta za izlazak, ali to nije nikakav problem ako se iznajmi auto ili, jos bolje, skutercic. Vrlo blizu je Ipsos, koji ima dosta kafica (sa pijanim Englezima), a i do grada Krfa ima, ako se dobro secam, nekih 14 km. Plaze u Dasiji i nisu bas nesto. Prilicno su male i vec posle 4-5 popodne sunce zadje iza obliznje sumice, pa postane hladnjikavo. Ali je zato voda prelepa, topla i cista.
Inace, sam grad Krf je prelep, sa uzanim ulicicama iz kojih iznenada samo banete na neki trgic ili crkvicu.
I jos nesto: vlaznost vazduha je toliko velika da moze da vam se dogodi da tri dana susite stvari i da na kraju ipak morate onako mokre da ih spakujete kad krenete kuci. Mi smo u par navrata morali da upijamo vodu sa skutera gomilom peskira da bismo uopste mogli da sednemo.

Rade

pre 17 godina

Za bilo koje mesto ako uzmete aranzman - smor je obavezan ako se ne uzme prevozno sredstvo. Dakle bilo gde (Dasija, Guvija, Pelekas, Sidari Agios ovaj-onaj) da odete OBAVEZNO iznajmiti prevoz. A onda i nije bitno gde ste. Sa istočne na zapadnu obalu prevozom za 15-20 minuta.

milica

pre 17 godina

Zaboravili smo i to da se u mestu Kalami nalazi "White House" u kojoj je jedno vreme boravio pisac Aleksandrijskog kvarteta - Lawrence Durrell.
I, obavezno posetiti ostrvca Paksos i Antipaksos (tamo je stvarno voda pretopla!)

turista

pre 17 godina

Zna li neko sta mi treba od dokumenata da bih iznajmio skuter na Krfu. Imam polozenu samo B kategoriju ali bih iznajmljivao skutere do 50cc.

Slobs

pre 17 godina

Ma kakvi dokumenti, Grci su zakon.

@Ana CH - Da, ona crkvica je odmah pored aerodroma, ali kad si vec tamo, otidji skroz do ograde, tacno gde pocinje aerodromska pista. Kad slece avion, izgleda bukvalno kao da ce ti na glavu sleteti! Nevidjen osecaj!

Dusan

pre 17 godina

Za iznajmljivanje skutera do 50 cc ili auta treba ti medjunarodna vozacka dozvola i naravno pasos (koji inace nosis :) ).
Mada verujem da ce ti dati motor i ako im pokazes nasu dozvolu. Sto se tice milicije nigde ih nema s kada se pojave ne zaustavljaju rent a car. Tako mi je rekao covek iz rent a car agencije. Mene nisu ni jednom zaustavili. Mozda je u pravu :)

Zoran

pre 17 godina

Krf, predivno, narocito Barbati beach jedna od najlepsih i najcistijih plaza koje sam posetio do sada. Blizu Ipsosa. Bejah tamo jednoga septembra petnaestak dana. Isli smo kolima. Preporuka svakome ko putuje automobilom da se obavezno zadrzi na Janjini i da nikao ne zaboravi da stane na Meteorama. Ide se putem pored Soluna, Larise, kroz Tesaliju, preko Kalambake do Igumenice (pa trajektom do Krfa) povesti racuna kada se stize u Igumenicu jer kada sam ja isao mislim da je poslednji trajekt za Krf isplovljavao u oko 23 sata (voznja traje cini mi se 40 minuta), ali ako zanocite prvu noc u Solunu, pa sledecu noc na Meteorama ili na jezeru kod Janjine, bez problema stizete. Mozda ovakav nacin putovanja nije za one koji zele da se sjure kolima u mesto u kome ce provesti letovanje ali ja kada idem automobilom volim ponekad da skrenem malo sa puta ili da se negde zaustavim na kratko. Pogotovo ako putuje cetvoro odraslih i svi voze. Biti oprezan na putu narocito u vreme pocetka vikenda i to na delu autoputa Solun - Atina. Inace o samom Krfu nemam sta da dodam (uglavnom sve je vec spomenuto u ranijim komentarima) Mislim da smo te godine prokrstarili ostrvo uzduz i popreko(po kilometar satu samo po ostrvu auto je presao preko 1000 km. ima predivnih mesta u unutrasnjosti ostrva, voditi racuna o vozacima skutera mada u septembru nije tolika guzva).Pozdrav, srecan put i dobar provod

Debeli

pre 17 godina

@turista
Za iznajmljivanje skutera je dovoljna samo dozvola. Jedne godine sam vozio skuter koji nije imao ni registraciju(nema gde sa ostrva).
@ ostali
RAJ NA ZEMLJI!!!
PS. tamo je volela da živi Elizabeta austrougraska, tamo Rotšildi imaju vilu, Kerkyra više liči na Dubrovnik nego na Solun.....

Milutin

pre 17 godina

@Zoran

Hvala na korisnim informacijama, posluzice mi jos koliko ovog leta.
Mislim da cemo prespavati jednu noc na Meteorima samo nemam predstavu da li uvek postoji neki smestaj ili mora i to da se rezervise ?

ljix

pre 17 godina

Sve,ali sve komentare sam procitala i imam jos 1000 pitanja...U avgustu idem u Agios Georgios(juzni)i ne znam da li sam napravila gresku ali Krf je jednostavno rasprodat za avgust pa rekoh sebi, idem tamo gde su plaze Ok...Idemo kolima pa me posebno interesuje taj deo kako i sta je najpametnije, vama je to mozda 1 minut vremena a meni bi mnoooogo znacili dobri saveti..Pozdrav i hvala...

Katarina

pre 17 godina

Idem u Kasiopi .. sto se tice kola za mene nista od iznajmljivanja .. jel ima neki nocni bus do Krfa? Ili koliko je taksi do Krfa? Kakvo je zezanje u Kasiopiju i kakve su plaze?

Zoran

pre 17 godina

Evo kratko, zbog toga sto posecujem prijatelje u Solunu, idem na granicni prelaz Evzoni.
Trenutno kod sebe imam telefone jednog hotela podno Meteora, zove se "Edelweiss" i brojevi su 23966 - 23884 - 24733 na zalost stari su nekoliko godina i ne znam pozivne brojeve posto trenutno ne zivim u Beogradu. Mozda da probate pronaci neki od turistckih prospekata, ili nesto preko net-a. Ne znam za sezonu, ali pocetkom septembra nije bilo nikakvih problema naci prenociste, verovatno nece biti ni sada jer su Meteori poseceni cele godine, i ima dosta hotela.
Juzni deo ostrva ima predivne plaze, i dosta mesta za parkiranje sto u sezoni moze biti problem u severnom delu ostrva i narocito u samom gradu Krfu ili kako ga grci zovu Kerkyra ( mislim da sam tacno otkucao). Taj mislim juzni deo je malo vise za onako, odmor u dvoje ili za ljude sa decom, dosta je mirniji, sa predivnim pescanim plazama. Pre nekoliko godina bilo je i takozvanih divljih nudistickih plaza, ima dosta pescanih dina, vrlo cesto posle podne duva vetar koji malo "podigne" more tj. ima i talasa za one koji uzivaju u igri i skakanju u iste. Uglavno taj deo je tisi i mirniji ali posto idete kolima nece vam biti nikakav problem da pronadjete i osetite i wild side ostrva. Kako neko rece Englezi umeju da budu naporni, ali ako imate srece mozete na jednoj prekrasnoj travnatoj povrsini u centru grada Krfa, u rano letnje popodne, videti turiste iz Engleske kako igraju kriket, u punoj opremi sa sve dzempercicima i dugackim belim pantalonama na oko 36-38 stepeni Celzijusa.Interesantno.
Jedne godine smo pravili round trip oko ostrva. Napravili smo spisak plaza i krenuli da ih obilazimo, po dve plaze ili skrovite uvale dnevno i opet nismo stigli sve da obidjemo. Uvek nesto ostane za sledeci put. Dobar provod i srecan put

milica

pre 17 godina

Katarina, Kasiopi je preslatka mala luka, sve je minijaturno, a sa glavnog trga polazi green bus za grad Krf. Tu imas raspored polazaka, (mislim da ide na sat vremena, ali nisam sigurna). Od Kasiopija do Krfa ima malo vise od sat vremena voznje. Blizu tog glavnog trga, kad krenes ulicom ka luci, nalazi se jedna poveca agencija u kojoj radi turisticki vodic iz Beograda, Igor. Njega mozes uvek da pitas gde se sta nalazi. U restoranima je hrana dosta skupa a porcije su male. Najjeftiniji restoran nalazi se prvi u nizu, u luci, (basta je na platformi i pise 'self-service'). U Kasiopiju nema bas nekog provoda, vise je za odmor i setnju. Ima nekoliko plaza u samom gradicu, i nekoliko u okolini. Fine su, sljunkovite, ima i stena, ali voda je hladna.

Bora

pre 17 godina

Molim za pomoc, da li je neko isao kolima do Krfa, da li je neko isao da kazem kracim putem preko Bitolja pa na drugi granicni prelaz pa uz albansku granicu? Ako je za verovati programu Auto rute ovaj pravac je kraci za 140 km! I zna li se cena aqualanda?

Mirjana

pre 17 godina

Da li je neko koristio usluge turisticke agencije Relax?To me interesuje zato sto sam ja uplatila 10 dana u Ipsosu upravo preko ove agencije,i danas sam dobila pismo prilicno neobicnog sadrzaja.Naime, pomenuta agencije me obavestava da apartman Zoi koji sam izabrala ne odgovara slikama koje sam gledala u prospektu i nude mi mogucnost da ga zamenim za neki drugi.Treba da putujem za desetak dana,pa ne znam sta da radim - da li da ga menjam ili da raskidam ugovor sa agencijom?Ako je neko saradivao sa ovom agencijom ili je imao slicno iskustvo, molim da mi javi.Unapred hvala . Mirjana

takodje mirjana :-)

pre 17 godina

@ mirjana
ej, pa i ja idem preko agencije Relax u Ipsos. molim te, sta je bilo do kraja sa aranzmanom? da znam sta da ocekujem...

soka

pre 17 godina

Upravo smo se vratili iz Dasije. Isli smo preko Relaxa. Cini se da je bilo dosta primedbi na smestaj u Ipsosu, tako da verovatno zbog toga se trude da promene nesto. Nama je u Dasiji bilo sjajno - value for money. Od Krfa svakako ne treba odustajati...

Mirjana

pre 17 godina

Sto se tice agencije Relax... posle pismenog obavestenja koje sam dobila na kucnu adresu, odem ja u agenciju da vidim o cemu se radi. Devojka koja tamo radi je u pocetku bila zbunjena, nije znala sta da mi kaze, nije ni znala za pomenuto obavestenje, a onda mi je objasnila da je to vise za one previse zahtevne, i da je narocito upuceno onima koji idu sa decom, jer se onda ispostavi da im smestaj ne odgovara, da je previse blizu ulice, da je previse bucno... U pismu je jos stajalo da je apartman malo skromniji (sto se videlo i u prospektu ), i da namestaj nije nov, sto je mene najvise zbunilo, a i uplasilo! Sta im sad pa to znaci? Mozda se namestaj raspada? Sednem na stolicu-otpadnu joj nogare?!
Po njenim recima, namestaj odgovara onome sto je bilo u prospektu. Kaze da su predstavnici agencije proletos bili u toj vili, pregledali apartmane, i da je ono sto su oni videli bilo sasvim u redu (od svih apartmana, videli su 3-4; racunali su da ne moraju sve da pregledaju, jer bi trebalo da budu isti ). Nije imala nikakve slike da mi pokaze, ali me je uveravala da je sve u redu.
Ja sam na kraju ostala pri svom aranzmanu, ali sam joj rekla da cu traziti zamenu na licu mesta, ako nesto ne bude u redu. U svakom slucaju, slanjem ovog obavestenja oni su sebi obezbedili opravdanje ako nesto ne bude nekom po volji. Bice: "Obavesteni ste na vreme...Sto niste trazili zamenu...
Ja putujem u nedelju, pa cemo videti sta ce biti.

Milosh

pre 17 godina

Procitao sam bas sve komentare.
Da li je neko slucajno bio u Perama hotel Oasis?
Bas me zanima kako je tamo?
Jel nije previse hladno u septembru?
Ma gde god da sam auto je spas.
Moze le spisak plaza i jos necega sto nikako ne smem propustiti?
Hvala!

Jelena B.

pre 17 godina

Ne znam preko koje ste agencije gledali taj hotel Oasis u Perami, ali u Kaloudukas-ovoj brosuri pise da je blizu aerodroma i da nije za one koji zele apsolutan mir. Fair enough!
U pomenutoj agenciji imaju i album sa slikama hotela u ponudi i na jednoj od fotografija Oasis-a se vidi avion i deluje prilicno blizu!
Pored toga mi je zena iz agencije rekla da je fin hotel. Nadam se da je ovo bilo bar od neke pomoci.
JA idem 3.8. u Dasiju i niciji komentar ne moze da mi pokvari entuzijazam!
Meni je inace Tasos potpuno bezveze i ocekujem da ce na Krfu biti vise cene ali ne idem na odmor svakog meseca u godini!

jelena

pre 17 godina

evo ja se sazalih na vas:)po meni sidari je najlepse mesto na krfu,a moje misljenje dele i svi moji drugari koji su bili tamo.plaze su divne,pescane a more cisto.pored toga mislim da je sidari mesto gde mnladi imaju puno sadrzaja ,brojne kafice,nocni zivot i priliku za druzenje.ja sam u sidariju bila samo jedan dan i ovo su moje impresije,vi se jos malo raspitajte za to mesto od ljudi koji su eventualno ceo odmor proveli tamo,ali ono sto smo mi culi od naseg vodica na krfu jeste da su plaze na severu gde i sidari pripata sve pescane,plus tu se nalazi i kanal ljubavi idealan za romanticne i zaljubljene:)

Aleksandra

pre 17 godina

Toplo preporučujem agenciju Spirit Travel (www.spirittravel.co.yu). Cene aranžmana su daleko niže nego u ostalim agencijama. Osim toga, u ponudi imaju gradić na jugozapadnoj obali, Agios Georgios (južni), smešeten u nastavku plaže Isos (ne mešati sa Ipsosom), jedne od najlepših na ostrvu. Reč je o malom, ribarskom mestu, tek odskora otkrivenom od turista, idealnom za miran odmor.
Za potpun užitak neophodno je rentirati auto. Na prošlogodišnjem letovanju, obišli smo veći deo ostrva( prešli smo oko 1000 km) i skoro da nema plaže na kojoj se nismo kupali. Voda je bila hladna jedino na jednoj od pustih plaža u zalivu Paleokastrica. Po meni najlepša plaža je Maratjas, 2km južno od Agios Georgiosa. Opšte uzev, više mi se dopadaju plaže na zapadnoj obali. Ne propustiti ni Sidari na severu, kafić Fox, smešten iznad Paleokastrice, tvrđavu Angelokastro, takođe iznad Paleokastrice, vrh palnine Pantokrator zbog pogleda. Grad Krf, ostrvo Vido i Srpska kuća se podrazumevaju. Nezaboravan detalj su seoca, raštrkana po ostrvu, na koje smo naletali tokom putešestvija po Krfu. Uske uličice, interesantna arhitektura, koja se od sela do sela razlikuje (najbolji primer su Spartilas i Lakones), ljubazni meštani i osećaj da je vreme stalo. Tu su i nepregledni maslinjaci (više od 4 miliona stabala), bezbroj vidika (izdvajam Pelekas i već pomenute kafić Fox i tvrđavu Angelokastro), slatkovodno jezero i još mnogo, mnogo toga...
Pozdrav

tanja

pre 17 godina

bila sma tamo prosle godine i meni je uletanje aviona skoro u sobu bilo super zabavno, ali sumnjam d abi se mnogima svidelo.
hotel je cist, relativno solidan, ali je dorucak grozan. snabdevanje okolo nikakvo i trebaju vam kola da bi ste kupili nesto u nekom od mega marketa.
evo sta su prednosti tog hotela, zbog cega inace nimalo ne zalim sto sma ga izabrala: on je najdzabe u ponudi a ok, sam ima gadnu plazu ali lepa je nesto oko 500 metara od hotela, grad krf je jako blizu i mozete busom kad god vam se prohte, a isto tako busom iz krfa mozete d anastavite prema dasiji ili guviji ergo, cak i ako nemate kola nekakoo cete videti deo ostrva.
meni je krf sedma puta lepsi od krita gde sam bila ove godine (rethymno)iako je plaza na kritu puno bolja a hotel relativno vrlo blizu centra..
elem i ukratko u peramu idite samo ako vam je budzet jako stisnut i nemate drugo resenje.

Mila

pre 17 godina

Generalno, ne volim da unapred znam sta me ocekuje na letovanju. Medjutim, ovi komentari su me zaintrigirali, jer putujem na Krf, tacnije u Ipsos, 9. septembra. Koje su plaze u blizini Ipsosa dobre za posetiti? Koliko je Ipsos udaljen od glavnog grada, i za koliko se stize do glavnog grada?Sta sve treba videti za deset dana,a da se pritom posecuju i plaze? pozdrav, i unapred zahvalna:)

Sasa

pre 17 godina

BM hvala ti za imformaciju o Pirgi-u.Da li se sa istocne strane ostva moze preci na zapadnu sa skuterom? Idem 26.avgusta u Pirgi pa mi treba sto vise imformacija kako bih letovanje ucinio zanimljivijim.Da li je dosta 45o eura za 14 dana za dve osobe? Smestaj i hranu imam obezbedjenu, i ako neko ima imformaciju o vili Elena 2 u Pirgi-u,idem preko Perla tours-a.

Ivana

pre 17 godina

Molim vas za informaciju. Dokle je tačno završen auto-put (Egnatio Odos) ? Od Solona do Janjine ili od Soluna do Igumenike. Hvala unapred.