Subota, 18.01.2020.

13:58

ANKETA B92: Gde bi Novak Đoković i Ber Grils trebalo da preživljavaju u Srbiji?

Izvor: B92

ANKETA B92: Gde bi Novak Ðokoviæ i Ber Grils trebalo da preživljavaju u Srbiji? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

Mohikanac

pre 4 godine

Samo Kamenicki park lepo uredjene staze ekolosko osvetljenje ....ili mozda Kosutnjak da se ovi gosti stvarno ne izgube ili ne nastradaju....

Ni Novak ne bi preživeo među nesrećnicima srpskim

pre 4 godine

Na šiptarskoj strani Kopaonika, među albanske šumare; ili na granici sa Albanijom; Crnom Gorom, Hrvatskom ili Mađarskom, sa sve onim njihovim europskim žicama i mrziteljima muslimana sa bliskog istoka.

Crni Stanoje

pre 4 godine

Стара планина што се тиче пространства и дивљине по мени идеална локација, све остале су лепе и атрактивне али нема ту много простора за пар дана лутања дивљином а да нема контакта са неком врстом цивилизације.
(Владан, 18. januar 2020 19:19)
Стара планина је пространа али је релативно уска и дугачка са селима и путевима, али Кучај и Бељаница су већа пустош, глатко 100.000 хектара без села и без ичега.

boris

pre 4 godine

Pero, ako ti možeš da pređeš 20km pešice za pola sata, svaka čast.
Rekao bih da nisi bio u toj divljini nego po obodima. Generalno to je pustoš od 50x50km bez naselja.

Nole+Nar = "vitaMiNska boMba" (za ove koji mešaju "m" i "n" u komentarima ispod)

pre 4 godine

"Novak bi omah skapao od gladi jer kod nas nema avokada i cia semenki."
@ (Zingaro)

Ima, u Maxi-ju (haha). A i da nema, ja bih sa Novakom podelila svoj nar i suncokretove semenke, pa bi (jer je to zdravoje od čia semenki i avokada možda (mada avokado jeste zdrav, ali ima supstituta i za to, u vidu maslinovog ulja npr. - sličan tip masnoće); pa bi (ako Bog da), još lakše pobeđivao Federera i Nadala.

šta ima?

pre 4 godine

Hahaha... Ali, kakvi komentari... Mnogi iznose probleme koje imamo u okruženju...

Možda bi trebalo napraviti posebnu stranu za to, uz obezbedjeno komentarisanje pitanja ili žalbe nekog nadležnog za konkretan problem?

Milan

pre 4 godine

Najbolja destinacija za prezivljavanje u prirodi je nacionalni park Sutjeska i prašuma Perućica u Republici Srpskoj .
Jedina neistražena prašuma u Evropi .U krugu od 50 km nalaze se i kanjon Tare i Zelengora sa svim svojim jezerima .Idealno mesto za ovakvu vrstu preživljavanja koju Ber praktikuje u svojim dokumentarcima.Da bi uzbudjenje bilo vece u tom pojasu nalaze se endemske vrste biljaka i gmizavaca kojih nema u drugim delovima sveta.
Ko jednom dodje uvek se ovde vraca .U sred leta se možete smrznuti ili suncati i kupati zavisi od izbora mesta i to samo u krugu od 50 tak kilometara u prečniku .Jezera ,vodopadi ,pecine ,kanjoni ,brze planinske rečice i naravno Drina koja daje ovom mestu posebnu čar.Piva,Tara,Sutjeska ,Izvor reke Neretve itd.

stolle

pre 4 godine

bilo koja klinika, u sobi sa bolesnicima. higijena, udobnost kreveta, toalet, ljubaznost osoblja, obroci, grejanje, poneki komad plafona moze biti lep za kadar ako uhvate dok pada. Domovi za decu, skola neka, gde god. Nema potrebe da idu na egzoticne i lepe destinscije u prirodi. E da, moze i neko presuseno korito reke, sto ga tasta isusi i strpa i cev...

mile rizik

pre 4 godine

Na derbiju na jugu u zvezdinom dresu :)
(Marko, 18. januar 2020 23:24)

To je onaj Knele uradio i preživeo 90-ih, niste imali hrabrosti da ga pipnete.

Zingaro

pre 4 godine

Novak bi omah skapao od gladi jer kod nas nema avokada i cia semenki. Ber bi morao da pojede njega, onda krece da igra tenis i uzima Wimbldon.

Falcon

pre 4 godine

U Srbiji gde god da te izbace, posle najviše 5 sati hoda ćeš da naletiš na seljake koji će da ti daju pršute i sira (i rakije, naravno).

boris

pre 4 godine

Milovane, šta si mislio sa Ivkovim ponorom?
On je na Rečkama, pa se onda ukaže na taj toponim.
Ako si mislio na ulaz u objekat, on počinje 80metarskim vodopadom. Nalazili smo merdevine kojima su neki "junaci" ulazili na sporedni ulaz prvih desetina metara. Dalje mora užarija, tj. obučeni speleolozi.
To što neki pričaju priče, baš to, pričaju priče.

ivan

pre 4 godine

Neka razapnu šator u tašmajdanskom parku, ako prežive sedam dana od buke i zagađenja, preživeće i krokodile, kobre, tigrove, slonove, zimu, vrućinu, žeđ i sve drugo što može da ih snađe širom ove jadne uništene planete.

rekt

pre 4 godine

U Srbiji ne vredi tako nesto pokusavati. Nece imati nikakvih problema sa prezivljavanjem. Plasticnih flasa za vodu ima gde hoces, metalnih loncica da prokuva vodu na resou koji je izvukao iz reke itd. Nadje se svega tu po rekama i sumama.

Ferenc Rac Luka

pre 4 godine

Poštovani.U Carsku baru ne vredi da idu jer je unakažena požarima.Predlažem Deliblatsku peščaru ili Vršačke planine ( oko Guduričkog vrha,Mali žam,Središte...)

Bane

pre 4 godine

Birati lokaciju na osnovu jelovnika... Samo voće, povrće i pečurke dolaze u obzir, zbog gosta. Početak juna i branje šumskih jagoda... Stvarno, šta sve vegan može da nađe u prirodi?

justin

pre 4 godine

bilo gde,ne na nekim fensi mestima
dovoljno je Barajevo i da im daju 10000 din i račune za 30000 ,dvoje dece i nepokretnog oca
pa će svet shvatiti da tog BG mi pojedemo za meze

Posmatrač i osmatrač

pre 4 godine

Na stranu duhoviti komentari , ali istočna Srbija ( Lazarov kanjon / planina Stol / Zlotska pećina , Borsko jezero i Crni vrh - sve okolina Bora ) ili Homolje ( nastavak na planinu Crni hrh ) su možda manje poznati , sli verovatno najlepši delovi Srbije.

Владан

pre 4 godine

Стара планина што се тиче пространства и дивљине по мени идеална локација, све остале су лепе и атрактивне али нема ту много простора за пар дана лутања дивљином а да нема контакта са неком врстом цивилизације.

Pero

pre 4 godine

Gde će bre u Srbiji da se izgube? Gde god da te spuste, ideš pravo, evo je staza, još pola sata i civilizacija.

Lazerev kanjon i ta prašuma i homolje, to je sve isti teren, samo imate zlot, bor, žagubicu i još gomilu sela između.

mikin

pre 4 godine

"Ber Grils je ponovo krenuo u avanturu preživljavanja, a nedavno je izjavio da, ukoliko bi Novak Đoković pristao da mu bude gost, rado došao da snima svoju emisuju u Srbiji."
E moj Ber Grils-u, gde si bio kad je grmelo? Uveliko si ti zakasnio. Odavno mi prezivljavamo u Srbiji. Jos bi ti mnogo naucio u Srbiji po tom pitanju. Svaka domacica i penzioner su za tebe nepresusan izvor novih saznanja iz ove tvoje oblasti.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ove ankete vam ne rade i ne otvaraju se na vise od polovine mobilnih uredjaja tako da su totalno nerelevantne.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ove ankete vam ne rade i ne otvaraju se na vise od polovine mobilnih uredjaja tako da su totalno nerelevantne.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ova anketa vam ne radi i ne otvara se na vise od polovini mobilnih uredjaja tako da je totalno nerelevantna.

lucky boy

pre 4 godine

Nece Novak ici jer je vigan a kada bear nade zmiju Novak nece to jesti,plus posle jedno pola sata naletice na necije dvoriste ili cobanina sa ovcama.

erazmo beogradski

pre 4 godine

Valjevske planine će biti više nego dovoljne... ili bilo koja lokacija gde naši padobranci sprovode obuku u preživljavanju... :)

navijac

pre 4 godine

U nekoj fabrici kao motaci kablova. Dati im da rade 6 dana u nedelji po 10 sati, jednu pauzu od pola sata i samo tada da idu u wc, autobusom zbog losih linija da putuju sat vremena na posao i sat vremena da se vracaju posle posla kuci. I sve to za 30 hiljada dinara mesecno, i sa tim parama da plate stan, hranu i sve racune! Ako izdrze dva meseca dati im orden najviseg stepena!

dejan

pre 4 godine

Kao planinar mislim da u Srbiji nema mesta gde bi se moglo izvesti prezivljavanje tipa Ber Grilsa. Jednostavno nije dovoljno divlje, svuda ima gomila nekih staza koje negde vode i posle pola sata do sat vec bi naleteli na stazu koja vodi do nekog sela tj civilizacije. Srbija jednostavno nije takva destinacija.

stefan

pre 4 godine

300 evra pa neka prezive mesec dana, toliko prosecno normalan gradjanin zaradi, da vidimo kako bi izasli na kraj sa tim. Garant do 7og u mesecu bi izdrzali.. Mada ionako je taj Grils prevara covek, kad ne snima kamera jelo bi se na racun drzave odnosno gradjana

ama bre

pre 4 godine

A da malo spustite loptu i smanjite atak na zdrav razum sa Djokovićem? Alo, pa vi izbacite svaka 3 minuta naslov o njemu, zar ne mislite da je to previše? Napravili ste rijaliti od njega pa se čudite što ima negativnih komentara, a nikako da vam udje u glavu da ne sv.ava svako na pomen njegovog imena.

Aleksandar

pre 4 godine

Treba ga strpati u neku oronulu kucu u polunapustenom selu i dati mu 200 eur mesecno pa da vidimo kako ce da prezivi. Tako ce se osecati ko Srbin!

Poglavlje 27

pre 4 godine

Predlazem deponiju Vincu ili pak od nekih jalovista ili da uzme ribu iz Velikog Backog kanala imamo vise lokacija da se prezivi uz najsurovije uslove sve drugo je hotel Moskva.

idiokratija

pre 4 godine

Mislim da preživljavanje u Srbiji nije ništa posebno zanimljivo kad svi preživljavamo već godinama i nikako da neko manjkava. A što se prirode tiče, bolje da bude neka visoka planina sa što manje đubreta.

ilijev.vanja@gmail.com

pre 4 godine

dajte mi platu koja je ovde u visini od 200 EUR pa da vidimo da li mogu da prežive mesec dana ili može da bude jednostavnije neka dođe i da pokuša da je preživeo zrenjaninske vode

Стефан Петровић

pre 4 godine

Stara planina kao i planina Crnook na jugoistoku Srbije na tromedji Srbije ,Bugarske i S.Makedonije su definitivno najbolji izbor,divljina i lepota su neizmerne

nile

pre 4 godine

krenu lepo od severa sa burekom, onda riblje čarde, oko glavnog grada škembići i svinjske djakonije. onda čačak - pečenje a potom kružna (sa zapada na istok srbije) tura roštilj majstora sa zaokretom ka istočnoj srbiji i njihovim specijalitetima. to ako prežive neka ponove postupak.

nikola

pre 4 godine

Na Vlasini i Crnoj Travi. Tu porodica tenisera gradi mini hidroelektrane na najcistijim rekama Srbije, pa da prikazu prirodu koja je unistena i gde treba preziveti.

kuste

pre 4 godine

Pa u beogradu.. Hahaha nek krene u spicu kroz grad i gazelu i onda kad padne noc nek setaju gradom i prezive trovanje gasom i smradom vazduha.. Nek obidju i i neke budzake i vide gradski i komunalni otpad i na kraju uvac i kolekciju pet pvc ambalaze cisto da grils moze reci da je video i prirodu jer mu je emisija baziran na divljini!

Ivica

pre 4 godine

Dajte coveku 250€,kolika je i plata ovde, pa ga ostavite mesec dana, da plati racune, i prezivi sa ostatkom, takav izazov sigurno da nikada vise nece imati

Anna

pre 4 godine

Nije bitno gde, nego je bitno unapred se pripremiti, utvrditi gde će ići pa dobro počistiti i pokupiti svo đubre, plastiku, kese, automobilske gume, veš mašine ...da se ne brukamo pred svetom.

boris

pre 4 godine

Najbolje od Vinativače do Zlota i to kroz Lazarev Kanjon.
Ostala mesta nisu dovoljno "divlja".
Ako treba jedan onda može od ponora Demižloka do Zlota kroz kanjon, ili još bolje od Mikulja.

hdhe

pre 4 godine

U prokuplju, sa prosecnom prokupackom platom, i dvoje fiktivne dece kojoj treba platiti uzinu i skolski pribor, odecu i obucu, a posle nekog vremena i fiktivno da izadju u grad.

Marko I

pre 4 godine

Dati im po 30.000 DIN i nek prežive jedan mesec u Beogradu, da plate kiriju, ženi i deci sve to treba, pa rođendan ako ih snadje, kola nek odrzavaju nek sipaju gorivo, plus deci sve sportove i aktivnosti. I da vidim e ti bi bilo zanimljivo. Lako ja sam da preživim, cela porodica sa malo para može Al treba znati kako

Boka

pre 4 godine

Druze, u koji god deo Srbije da dodjes, pogresiti neces, snimices sasvim pristojnu emisiju prezivljavanja, jer nacin na koji se to kod nas radi je neuporedivo interesantniji od prasuma Amazonije, uopste ti ne trebaju ni reke ni kanjoni, damo ti nasu mesecnu platu, i snimi serijal od mesec dana, ako opstanes svih 30, stavi tacku na tvoje pustolovine.

Anna

pre 4 godine

Nije bitno gde, nego je bitno unapred se pripremiti, utvrditi gde će ići pa dobro počistiti i pokupiti svo đubre, plastiku, kese, automobilske gume, veš mašine ...da se ne brukamo pred svetom.

nikola

pre 4 godine

Na Vlasini i Crnoj Travi. Tu porodica tenisera gradi mini hidroelektrane na najcistijim rekama Srbije, pa da prikazu prirodu koja je unistena i gde treba preziveti.

navijac

pre 4 godine

U nekoj fabrici kao motaci kablova. Dati im da rade 6 dana u nedelji po 10 sati, jednu pauzu od pola sata i samo tada da idu u wc, autobusom zbog losih linija da putuju sat vremena na posao i sat vremena da se vracaju posle posla kuci. I sve to za 30 hiljada dinara mesecno, i sa tim parama da plate stan, hranu i sve racune! Ako izdrze dva meseca dati im orden najviseg stepena!

dejan

pre 4 godine

Kao planinar mislim da u Srbiji nema mesta gde bi se moglo izvesti prezivljavanje tipa Ber Grilsa. Jednostavno nije dovoljno divlje, svuda ima gomila nekih staza koje negde vode i posle pola sata do sat vec bi naleteli na stazu koja vodi do nekog sela tj civilizacije. Srbija jednostavno nije takva destinacija.

Zingaro

pre 4 godine

Novak bi omah skapao od gladi jer kod nas nema avokada i cia semenki. Ber bi morao da pojede njega, onda krece da igra tenis i uzima Wimbldon.

boris

pre 4 godine

Najbolje od Vinativače do Zlota i to kroz Lazarev Kanjon.
Ostala mesta nisu dovoljno "divlja".
Ako treba jedan onda može od ponora Demižloka do Zlota kroz kanjon, ili još bolje od Mikulja.

Falcon

pre 4 godine

U Srbiji gde god da te izbace, posle najviše 5 sati hoda ćeš da naletiš na seljake koji će da ti daju pršute i sira (i rakije, naravno).

rekt

pre 4 godine

U Srbiji ne vredi tako nesto pokusavati. Nece imati nikakvih problema sa prezivljavanjem. Plasticnih flasa za vodu ima gde hoces, metalnih loncica da prokuva vodu na resou koji je izvukao iz reke itd. Nadje se svega tu po rekama i sumama.

stolle

pre 4 godine

bilo koja klinika, u sobi sa bolesnicima. higijena, udobnost kreveta, toalet, ljubaznost osoblja, obroci, grejanje, poneki komad plafona moze biti lep za kadar ako uhvate dok pada. Domovi za decu, skola neka, gde god. Nema potrebe da idu na egzoticne i lepe destinscije u prirodi. E da, moze i neko presuseno korito reke, sto ga tasta isusi i strpa i cev...

mikin

pre 4 godine

"Ber Grils je ponovo krenuo u avanturu preživljavanja, a nedavno je izjavio da, ukoliko bi Novak Đoković pristao da mu bude gost, rado došao da snima svoju emisuju u Srbiji."
E moj Ber Grils-u, gde si bio kad je grmelo? Uveliko si ti zakasnio. Odavno mi prezivljavamo u Srbiji. Jos bi ti mnogo naucio u Srbiji po tom pitanju. Svaka domacica i penzioner su za tebe nepresusan izvor novih saznanja iz ove tvoje oblasti.

justin

pre 4 godine

bilo gde,ne na nekim fensi mestima
dovoljno je Barajevo i da im daju 10000 din i račune za 30000 ,dvoje dece i nepokretnog oca
pa će svet shvatiti da tog BG mi pojedemo za meze

ivan

pre 4 godine

Neka razapnu šator u tašmajdanskom parku, ako prežive sedam dana od buke i zagađenja, preživeće i krokodile, kobre, tigrove, slonove, zimu, vrućinu, žeđ i sve drugo što može da ih snađe širom ove jadne uništene planete.

Posmatrač i osmatrač

pre 4 godine

Na stranu duhoviti komentari , ali istočna Srbija ( Lazarov kanjon / planina Stol / Zlotska pećina , Borsko jezero i Crni vrh - sve okolina Bora ) ili Homolje ( nastavak na planinu Crni hrh ) su možda manje poznati , sli verovatno najlepši delovi Srbije.

lucky boy

pre 4 godine

Nece Novak ici jer je vigan a kada bear nade zmiju Novak nece to jesti,plus posle jedno pola sata naletice na necije dvoriste ili cobanina sa ovcama.

Boka

pre 4 godine

Druze, u koji god deo Srbije da dodjes, pogresiti neces, snimices sasvim pristojnu emisiju prezivljavanja, jer nacin na koji se to kod nas radi je neuporedivo interesantniji od prasuma Amazonije, uopste ti ne trebaju ni reke ni kanjoni, damo ti nasu mesecnu platu, i snimi serijal od mesec dana, ako opstanes svih 30, stavi tacku na tvoje pustolovine.

stefan

pre 4 godine

300 evra pa neka prezive mesec dana, toliko prosecno normalan gradjanin zaradi, da vidimo kako bi izasli na kraj sa tim. Garant do 7og u mesecu bi izdrzali.. Mada ionako je taj Grils prevara covek, kad ne snima kamera jelo bi se na racun drzave odnosno gradjana

Pero

pre 4 godine

Gde će bre u Srbiji da se izgube? Gde god da te spuste, ideš pravo, evo je staza, još pola sata i civilizacija.

Lazerev kanjon i ta prašuma i homolje, to je sve isti teren, samo imate zlot, bor, žagubicu i još gomilu sela između.

Стефан Петровић

pre 4 godine

Stara planina kao i planina Crnook na jugoistoku Srbije na tromedji Srbije ,Bugarske i S.Makedonije su definitivno najbolji izbor,divljina i lepota su neizmerne

kuste

pre 4 godine

Pa u beogradu.. Hahaha nek krene u spicu kroz grad i gazelu i onda kad padne noc nek setaju gradom i prezive trovanje gasom i smradom vazduha.. Nek obidju i i neke budzake i vide gradski i komunalni otpad i na kraju uvac i kolekciju pet pvc ambalaze cisto da grils moze reci da je video i prirodu jer mu je emisija baziran na divljini!

Владан

pre 4 godine

Стара планина што се тиче пространства и дивљине по мени идеална локација, све остале су лепе и атрактивне али нема ту много простора за пар дана лутања дивљином а да нема контакта са неком врстом цивилизације.

mile rizik

pre 4 godine

Na derbiju na jugu u zvezdinom dresu :)
(Marko, 18. januar 2020 23:24)

To je onaj Knele uradio i preživeo 90-ih, niste imali hrabrosti da ga pipnete.

Marko I

pre 4 godine

Dati im po 30.000 DIN i nek prežive jedan mesec u Beogradu, da plate kiriju, ženi i deci sve to treba, pa rođendan ako ih snadje, kola nek odrzavaju nek sipaju gorivo, plus deci sve sportove i aktivnosti. I da vidim e ti bi bilo zanimljivo. Lako ja sam da preživim, cela porodica sa malo para može Al treba znati kako

Ivica

pre 4 godine

Dajte coveku 250€,kolika je i plata ovde, pa ga ostavite mesec dana, da plati racune, i prezivi sa ostatkom, takav izazov sigurno da nikada vise nece imati

Poglavlje 27

pre 4 godine

Predlazem deponiju Vincu ili pak od nekih jalovista ili da uzme ribu iz Velikog Backog kanala imamo vise lokacija da se prezivi uz najsurovije uslove sve drugo je hotel Moskva.

Aleksandar

pre 4 godine

Treba ga strpati u neku oronulu kucu u polunapustenom selu i dati mu 200 eur mesecno pa da vidimo kako ce da prezivi. Tako ce se osecati ko Srbin!

hdhe

pre 4 godine

U prokuplju, sa prosecnom prokupackom platom, i dvoje fiktivne dece kojoj treba platiti uzinu i skolski pribor, odecu i obucu, a posle nekog vremena i fiktivno da izadju u grad.

ama bre

pre 4 godine

A da malo spustite loptu i smanjite atak na zdrav razum sa Djokovićem? Alo, pa vi izbacite svaka 3 minuta naslov o njemu, zar ne mislite da je to previše? Napravili ste rijaliti od njega pa se čudite što ima negativnih komentara, a nikako da vam udje u glavu da ne sv.ava svako na pomen njegovog imena.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ove ankete vam ne rade i ne otvaraju se na vise od polovine mobilnih uredjaja tako da su totalno nerelevantne.

nile

pre 4 godine

krenu lepo od severa sa burekom, onda riblje čarde, oko glavnog grada škembići i svinjske djakonije. onda čačak - pečenje a potom kružna (sa zapada na istok srbije) tura roštilj majstora sa zaokretom ka istočnoj srbiji i njihovim specijalitetima. to ako prežive neka ponove postupak.

erazmo beogradski

pre 4 godine

Valjevske planine će biti više nego dovoljne... ili bilo koja lokacija gde naši padobranci sprovode obuku u preživljavanju... :)

boris

pre 4 godine

Milovane, šta si mislio sa Ivkovim ponorom?
On je na Rečkama, pa se onda ukaže na taj toponim.
Ako si mislio na ulaz u objekat, on počinje 80metarskim vodopadom. Nalazili smo merdevine kojima su neki "junaci" ulazili na sporedni ulaz prvih desetina metara. Dalje mora užarija, tj. obučeni speleolozi.
To što neki pričaju priče, baš to, pričaju priče.

Ferenc Rac Luka

pre 4 godine

Poštovani.U Carsku baru ne vredi da idu jer je unakažena požarima.Predlažem Deliblatsku peščaru ili Vršačke planine ( oko Guduričkog vrha,Mali žam,Središte...)

Bane

pre 4 godine

Birati lokaciju na osnovu jelovnika... Samo voće, povrće i pečurke dolaze u obzir, zbog gosta. Početak juna i branje šumskih jagoda... Stvarno, šta sve vegan može da nađe u prirodi?

boris

pre 4 godine

Pero, ako ti možeš da pređeš 20km pešice za pola sata, svaka čast.
Rekao bih da nisi bio u toj divljini nego po obodima. Generalno to je pustoš od 50x50km bez naselja.

Crni Stanoje

pre 4 godine

Стара планина што се тиче пространства и дивљине по мени идеална локација, све остале су лепе и атрактивне али нема ту много простора за пар дана лутања дивљином а да нема контакта са неком врстом цивилизације.
(Владан, 18. januar 2020 19:19)
Стара планина је пространа али је релативно уска и дугачка са селима и путевима, али Кучај и Бељаница су већа пустош, глатко 100.000 хектара без села и без ичега.

Ni Novak ne bi preživeo među nesrećnicima srpskim

pre 4 godine

Na šiptarskoj strani Kopaonika, među albanske šumare; ili na granici sa Albanijom; Crnom Gorom, Hrvatskom ili Mađarskom, sa sve onim njihovim europskim žicama i mrziteljima muslimana sa bliskog istoka.

idiokratija

pre 4 godine

Mislim da preživljavanje u Srbiji nije ništa posebno zanimljivo kad svi preživljavamo već godinama i nikako da neko manjkava. A što se prirode tiče, bolje da bude neka visoka planina sa što manje đubreta.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ova anketa vam ne radi i ne otvara se na vise od polovini mobilnih uredjaja tako da je totalno nerelevantna.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ove ankete vam ne rade i ne otvaraju se na vise od polovine mobilnih uredjaja tako da su totalno nerelevantne.

Milan

pre 4 godine

Najbolja destinacija za prezivljavanje u prirodi je nacionalni park Sutjeska i prašuma Perućica u Republici Srpskoj .
Jedina neistražena prašuma u Evropi .U krugu od 50 km nalaze se i kanjon Tare i Zelengora sa svim svojim jezerima .Idealno mesto za ovakvu vrstu preživljavanja koju Ber praktikuje u svojim dokumentarcima.Da bi uzbudjenje bilo vece u tom pojasu nalaze se endemske vrste biljaka i gmizavaca kojih nema u drugim delovima sveta.
Ko jednom dodje uvek se ovde vraca .U sred leta se možete smrznuti ili suncati i kupati zavisi od izbora mesta i to samo u krugu od 50 tak kilometara u prečniku .Jezera ,vodopadi ,pecine ,kanjoni ,brze planinske rečice i naravno Drina koja daje ovom mestu posebnu čar.Piva,Tara,Sutjeska ,Izvor reke Neretve itd.

ilijev.vanja@gmail.com

pre 4 godine

dajte mi platu koja je ovde u visini od 200 EUR pa da vidimo da li mogu da prežive mesec dana ili može da bude jednostavnije neka dođe i da pokuša da je preživeo zrenjaninske vode

šta ima?

pre 4 godine

Hahaha... Ali, kakvi komentari... Mnogi iznose probleme koje imamo u okruženju...

Možda bi trebalo napraviti posebnu stranu za to, uz obezbedjeno komentarisanje pitanja ili žalbe nekog nadležnog za konkretan problem?

Nole+Nar = "vitaMiNska boMba" (za ove koji mešaju "m" i "n" u komentarima ispod)

pre 4 godine

"Novak bi omah skapao od gladi jer kod nas nema avokada i cia semenki."
@ (Zingaro)

Ima, u Maxi-ju (haha). A i da nema, ja bih sa Novakom podelila svoj nar i suncokretove semenke, pa bi (jer je to zdravoje od čia semenki i avokada možda (mada avokado jeste zdrav, ali ima supstituta i za to, u vidu maslinovog ulja npr. - sličan tip masnoće); pa bi (ako Bog da), još lakše pobeđivao Federera i Nadala.

Mohikanac

pre 4 godine

Samo Kamenicki park lepo uredjene staze ekolosko osvetljenje ....ili mozda Kosutnjak da se ovi gosti stvarno ne izgube ili ne nastradaju....

mile rizik

pre 4 godine

Na derbiju na jugu u zvezdinom dresu :)
(Marko, 18. januar 2020 23:24)

To je onaj Knele uradio i preživeo 90-ih, niste imali hrabrosti da ga pipnete.

nikola

pre 4 godine

Na Vlasini i Crnoj Travi. Tu porodica tenisera gradi mini hidroelektrane na najcistijim rekama Srbije, pa da prikazu prirodu koja je unistena i gde treba preziveti.

navijac

pre 4 godine

U nekoj fabrici kao motaci kablova. Dati im da rade 6 dana u nedelji po 10 sati, jednu pauzu od pola sata i samo tada da idu u wc, autobusom zbog losih linija da putuju sat vremena na posao i sat vremena da se vracaju posle posla kuci. I sve to za 30 hiljada dinara mesecno, i sa tim parama da plate stan, hranu i sve racune! Ako izdrze dva meseca dati im orden najviseg stepena!

Nole+Nar = "vitaMiNska boMba" (za ove koji mešaju "m" i "n" u komentarima ispod)

pre 4 godine

"Novak bi omah skapao od gladi jer kod nas nema avokada i cia semenki."
@ (Zingaro)

Ima, u Maxi-ju (haha). A i da nema, ja bih sa Novakom podelila svoj nar i suncokretove semenke, pa bi (jer je to zdravoje od čia semenki i avokada možda (mada avokado jeste zdrav, ali ima supstituta i za to, u vidu maslinovog ulja npr. - sličan tip masnoće); pa bi (ako Bog da), još lakše pobeđivao Federera i Nadala.

Falcon

pre 4 godine

U Srbiji gde god da te izbace, posle najviše 5 sati hoda ćeš da naletiš na seljake koji će da ti daju pršute i sira (i rakije, naravno).

dejan

pre 4 godine

Kao planinar mislim da u Srbiji nema mesta gde bi se moglo izvesti prezivljavanje tipa Ber Grilsa. Jednostavno nije dovoljno divlje, svuda ima gomila nekih staza koje negde vode i posle pola sata do sat vec bi naleteli na stazu koja vodi do nekog sela tj civilizacije. Srbija jednostavno nije takva destinacija.

Anna

pre 4 godine

Nije bitno gde, nego je bitno unapred se pripremiti, utvrditi gde će ići pa dobro počistiti i pokupiti svo đubre, plastiku, kese, automobilske gume, veš mašine ...da se ne brukamo pred svetom.

Boka

pre 4 godine

Druze, u koji god deo Srbije da dodjes, pogresiti neces, snimices sasvim pristojnu emisiju prezivljavanja, jer nacin na koji se to kod nas radi je neuporedivo interesantniji od prasuma Amazonije, uopste ti ne trebaju ni reke ni kanjoni, damo ti nasu mesecnu platu, i snimi serijal od mesec dana, ako opstanes svih 30, stavi tacku na tvoje pustolovine.

Marko I

pre 4 godine

Dati im po 30.000 DIN i nek prežive jedan mesec u Beogradu, da plate kiriju, ženi i deci sve to treba, pa rođendan ako ih snadje, kola nek odrzavaju nek sipaju gorivo, plus deci sve sportove i aktivnosti. I da vidim e ti bi bilo zanimljivo. Lako ja sam da preživim, cela porodica sa malo para može Al treba znati kako

mikin

pre 4 godine

"Ber Grils je ponovo krenuo u avanturu preživljavanja, a nedavno je izjavio da, ukoliko bi Novak Đoković pristao da mu bude gost, rado došao da snima svoju emisuju u Srbiji."
E moj Ber Grils-u, gde si bio kad je grmelo? Uveliko si ti zakasnio. Odavno mi prezivljavamo u Srbiji. Jos bi ti mnogo naucio u Srbiji po tom pitanju. Svaka domacica i penzioner su za tebe nepresusan izvor novih saznanja iz ove tvoje oblasti.

Ni Novak ne bi preživeo među nesrećnicima srpskim

pre 4 godine

Na šiptarskoj strani Kopaonika, među albanske šumare; ili na granici sa Albanijom; Crnom Gorom, Hrvatskom ili Mađarskom, sa sve onim njihovim europskim žicama i mrziteljima muslimana sa bliskog istoka.

boris

pre 4 godine

Najbolje od Vinativače do Zlota i to kroz Lazarev Kanjon.
Ostala mesta nisu dovoljno "divlja".
Ako treba jedan onda može od ponora Demižloka do Zlota kroz kanjon, ili još bolje od Mikulja.

stefan

pre 4 godine

300 evra pa neka prezive mesec dana, toliko prosecno normalan gradjanin zaradi, da vidimo kako bi izasli na kraj sa tim. Garant do 7og u mesecu bi izdrzali.. Mada ionako je taj Grils prevara covek, kad ne snima kamera jelo bi se na racun drzave odnosno gradjana

lucky boy

pre 4 godine

Nece Novak ici jer je vigan a kada bear nade zmiju Novak nece to jesti,plus posle jedno pola sata naletice na necije dvoriste ili cobanina sa ovcama.

stolle

pre 4 godine

bilo koja klinika, u sobi sa bolesnicima. higijena, udobnost kreveta, toalet, ljubaznost osoblja, obroci, grejanje, poneki komad plafona moze biti lep za kadar ako uhvate dok pada. Domovi za decu, skola neka, gde god. Nema potrebe da idu na egzoticne i lepe destinscije u prirodi. E da, moze i neko presuseno korito reke, sto ga tasta isusi i strpa i cev...

ama bre

pre 4 godine

A da malo spustite loptu i smanjite atak na zdrav razum sa Djokovićem? Alo, pa vi izbacite svaka 3 minuta naslov o njemu, zar ne mislite da je to previše? Napravili ste rijaliti od njega pa se čudite što ima negativnih komentara, a nikako da vam udje u glavu da ne sv.ava svako na pomen njegovog imena.

idiokratija

pre 4 godine

Mislim da preživljavanje u Srbiji nije ništa posebno zanimljivo kad svi preživljavamo već godinama i nikako da neko manjkava. A što se prirode tiče, bolje da bude neka visoka planina sa što manje đubreta.

Zingaro

pre 4 godine

Novak bi omah skapao od gladi jer kod nas nema avokada i cia semenki. Ber bi morao da pojede njega, onda krece da igra tenis i uzima Wimbldon.

hdhe

pre 4 godine

U prokuplju, sa prosecnom prokupackom platom, i dvoje fiktivne dece kojoj treba platiti uzinu i skolski pribor, odecu i obucu, a posle nekog vremena i fiktivno da izadju u grad.

ilijev.vanja@gmail.com

pre 4 godine

dajte mi platu koja je ovde u visini od 200 EUR pa da vidimo da li mogu da prežive mesec dana ili može da bude jednostavnije neka dođe i da pokuša da je preživeo zrenjaninske vode

Aleksandar

pre 4 godine

Treba ga strpati u neku oronulu kucu u polunapustenom selu i dati mu 200 eur mesecno pa da vidimo kako ce da prezivi. Tako ce se osecati ko Srbin!

kuste

pre 4 godine

Pa u beogradu.. Hahaha nek krene u spicu kroz grad i gazelu i onda kad padne noc nek setaju gradom i prezive trovanje gasom i smradom vazduha.. Nek obidju i i neke budzake i vide gradski i komunalni otpad i na kraju uvac i kolekciju pet pvc ambalaze cisto da grils moze reci da je video i prirodu jer mu je emisija baziran na divljini!

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ova anketa vam ne radi i ne otvara se na vise od polovini mobilnih uredjaja tako da je totalno nerelevantna.

Pero

pre 4 godine

Gde će bre u Srbiji da se izgube? Gde god da te spuste, ideš pravo, evo je staza, još pola sata i civilizacija.

Lazerev kanjon i ta prašuma i homolje, to je sve isti teren, samo imate zlot, bor, žagubicu i još gomilu sela između.

Ferenc Rac Luka

pre 4 godine

Poštovani.U Carsku baru ne vredi da idu jer je unakažena požarima.Predlažem Deliblatsku peščaru ili Vršačke planine ( oko Guduričkog vrha,Mali žam,Središte...)

justin

pre 4 godine

bilo gde,ne na nekim fensi mestima
dovoljno je Barajevo i da im daju 10000 din i račune za 30000 ,dvoje dece i nepokretnog oca
pa će svet shvatiti da tog BG mi pojedemo za meze

ivan

pre 4 godine

Neka razapnu šator u tašmajdanskom parku, ako prežive sedam dana od buke i zagađenja, preživeće i krokodile, kobre, tigrove, slonove, zimu, vrućinu, žeđ i sve drugo što može da ih snađe širom ove jadne uništene planete.

Milan

pre 4 godine

Najbolja destinacija za prezivljavanje u prirodi je nacionalni park Sutjeska i prašuma Perućica u Republici Srpskoj .
Jedina neistražena prašuma u Evropi .U krugu od 50 km nalaze se i kanjon Tare i Zelengora sa svim svojim jezerima .Idealno mesto za ovakvu vrstu preživljavanja koju Ber praktikuje u svojim dokumentarcima.Da bi uzbudjenje bilo vece u tom pojasu nalaze se endemske vrste biljaka i gmizavaca kojih nema u drugim delovima sveta.
Ko jednom dodje uvek se ovde vraca .U sred leta se možete smrznuti ili suncati i kupati zavisi od izbora mesta i to samo u krugu od 50 tak kilometara u prečniku .Jezera ,vodopadi ,pecine ,kanjoni ,brze planinske rečice i naravno Drina koja daje ovom mestu posebnu čar.Piva,Tara,Sutjeska ,Izvor reke Neretve itd.

Стефан Петровић

pre 4 godine

Stara planina kao i planina Crnook na jugoistoku Srbije na tromedji Srbije ,Bugarske i S.Makedonije su definitivno najbolji izbor,divljina i lepota su neizmerne

Ivica

pre 4 godine

Dajte coveku 250€,kolika je i plata ovde, pa ga ostavite mesec dana, da plati racune, i prezivi sa ostatkom, takav izazov sigurno da nikada vise nece imati

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ove ankete vam ne rade i ne otvaraju se na vise od polovine mobilnih uredjaja tako da su totalno nerelevantne.

Ana

pre 4 godine

Znam da vam ne odgovara stari sistem anketa zbog mogućih necenzurisanih komentara ali ove ankete vam ne rade i ne otvaraju se na vise od polovine mobilnih uredjaja tako da su totalno nerelevantne.

erazmo beogradski

pre 4 godine

Valjevske planine će biti više nego dovoljne... ili bilo koja lokacija gde naši padobranci sprovode obuku u preživljavanju... :)

rekt

pre 4 godine

U Srbiji ne vredi tako nesto pokusavati. Nece imati nikakvih problema sa prezivljavanjem. Plasticnih flasa za vodu ima gde hoces, metalnih loncica da prokuva vodu na resou koji je izvukao iz reke itd. Nadje se svega tu po rekama i sumama.

Владан

pre 4 godine

Стара планина што се тиче пространства и дивљине по мени идеална локација, све остале су лепе и атрактивне али нема ту много простора за пар дана лутања дивљином а да нема контакта са неком врстом цивилизације.

Posmatrač i osmatrač

pre 4 godine

Na stranu duhoviti komentari , ali istočna Srbija ( Lazarov kanjon / planina Stol / Zlotska pećina , Borsko jezero i Crni vrh - sve okolina Bora ) ili Homolje ( nastavak na planinu Crni hrh ) su možda manje poznati , sli verovatno najlepši delovi Srbije.

Bane

pre 4 godine

Birati lokaciju na osnovu jelovnika... Samo voće, povrće i pečurke dolaze u obzir, zbog gosta. Početak juna i branje šumskih jagoda... Stvarno, šta sve vegan može da nađe u prirodi?

boris

pre 4 godine

Milovane, šta si mislio sa Ivkovim ponorom?
On je na Rečkama, pa se onda ukaže na taj toponim.
Ako si mislio na ulaz u objekat, on počinje 80metarskim vodopadom. Nalazili smo merdevine kojima su neki "junaci" ulazili na sporedni ulaz prvih desetina metara. Dalje mora užarija, tj. obučeni speleolozi.
To što neki pričaju priče, baš to, pričaju priče.

nile

pre 4 godine

krenu lepo od severa sa burekom, onda riblje čarde, oko glavnog grada škembići i svinjske djakonije. onda čačak - pečenje a potom kružna (sa zapada na istok srbije) tura roštilj majstora sa zaokretom ka istočnoj srbiji i njihovim specijalitetima. to ako prežive neka ponove postupak.

šta ima?

pre 4 godine

Hahaha... Ali, kakvi komentari... Mnogi iznose probleme koje imamo u okruženju...

Možda bi trebalo napraviti posebnu stranu za to, uz obezbedjeno komentarisanje pitanja ili žalbe nekog nadležnog za konkretan problem?

Crni Stanoje

pre 4 godine

Стара планина што се тиче пространства и дивљине по мени идеална локација, све остале су лепе и атрактивне али нема ту много простора за пар дана лутања дивљином а да нема контакта са неком врстом цивилизације.
(Владан, 18. januar 2020 19:19)
Стара планина је пространа али је релативно уска и дугачка са селима и путевима, али Кучај и Бељаница су већа пустош, глатко 100.000 хектара без села и без ичега.

Mohikanac

pre 4 godine

Samo Kamenicki park lepo uredjene staze ekolosko osvetljenje ....ili mozda Kosutnjak da se ovi gosti stvarno ne izgube ili ne nastradaju....

Poglavlje 27

pre 4 godine

Predlazem deponiju Vincu ili pak od nekih jalovista ili da uzme ribu iz Velikog Backog kanala imamo vise lokacija da se prezivi uz najsurovije uslove sve drugo je hotel Moskva.

boris

pre 4 godine

Pero, ako ti možeš da pređeš 20km pešice za pola sata, svaka čast.
Rekao bih da nisi bio u toj divljini nego po obodima. Generalno to je pustoš od 50x50km bez naselja.