Sreda, 28.01.2015.

12:56

"Ne verujem u politiku 'lako ćemo'"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da veruje u strukturne promene, težak rad i mukotrpno ozdravljenje privrede, a ne u politiku "lako ćemo".

Izvor: Tanjug

"Ne verujem u politiku 'lako æemo'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

259 Komentari

Sortiraj po:

Moka

pre 9 godina

I regionu Srbije kao i Evropi i svetu je sigurno jasno da vlada Srbije ne sprovodi reforme po principu da se nesto sto brze uradi i da se ne razmislja o posledicama u buducnosti drzave, vec da se sprovode dugorocne mere za buducnost Srbije, i nema prinicipa da se reforme spovode jednostavnim putem, a ako neka zemlja moze tako da sprovodi reforme neka joj je sa srecom.

Laki

pre 9 godina

Zna se da je politika srpovodjenja reformi vlade Srbije veoma ozbiljna, sto je i mnogo puta do sada ponovljeno i treba reci da je to dobro, i nece se skretati sa tog puta, sto je Vucic i izjavio za austrijski ORF, dodajuci da svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da reformise zemlju unapred cestita i zeli uspeh.

drvo

pre 9 godina

Sasvim je razumljivo da je doslo do odusevljenja novom politikom Ciprasa, ali takva politika zaista nije odrziva, mora se raditi na reformama i sprovodjenju ekonomskih mera koje ce dati prave rezultate, kao sto je i istakao Aleksandar Vucic, to je jedini nacin za ozdravljenje privrede.

kukuruz

pre 9 godina

Vise nema mesti politici "lako cemo", mora se ozbiljno raditi na sprovodjenu svih mera koje su neophodne kako bi se situacija u zemlji popravila, za svaku pohvalu je to sto je Srbija sa reformama krenula samostalno, bez pritisaka Evropske banke i ostalih institucija.

tepih

pre 9 godina

S ozbirom da Vucic stalno podseca gradjane Srbije da vlada Srbije sprovodi najteze i najvece mere reformi koje je nasa zemlja ikada imala treba ocekivati uspesan izhod gore pomenutog, i to je dobro, a naravno zanimljivo je cuti da neke zemlje imaju jednostavan plan sprovodjenja reformi.

caj

pre 9 godina

Srbija je sama krenula u neophodne reforme, bez ikakvih spoljnih pritisaka od strane EU ili MMF-a, to pokazuje veliku odgovornost i spremnost na rad, jedino teskim i ozbiljim radom se moze doci do napretka, sto gradjani Srbije znaju i podrzavaju.

negro

pre 9 godina

Jasno je da vlada Srbije sprovodi reforme ali ne po sistemu jednostavnog kratkorocnog plana, vec tezeg i dugorocnog radi postizanja realnih i pozitivnih rezultata, najboljih za drzavu Srbiju, a sistem obicnijeg rada moze da sprovodi zemlja koja to eventualno ume, tako da Srbija zeli takvoj zemlji uspeh u radu.

reziser

pre 9 godina

Put oporavka koji je pred nama nece biti lak ni jednostavan, ali gradjani Srbijesu svesni da rezultati ne mogu da se postignu ako se procesu reformi ne pristupi na krajnje ozbiljan i pozrtvovan nacin, treba nastaviti ovim tempom rada i u narednom periodu.

kikica

pre 9 godina

Slogan ''lako cemo'' nije bas pohvalan za politiku bilo koje zemlje pa je zato Vucic ponovio politiku vlade Srbije da ona ide putem ozbiljnog rada koji ce dovesti do zeljenog cilja a to je transformacija zemlje bez ikavih tragova proslosti.

srce

pre 9 godina

Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.

miligram

pre 9 godina

Povodom stavke koju je grcki novoizabrani premijer istakao da ce vlada ciji je on lider moci veoma lako da se reformise moze se cestitati na ovakvom misljenju, s tim sto Srbija ne ide tom linijom vec mora ozbiljnije da se radi, sto je Vucic i istakao za austrijski list ORF.

srce

pre 9 godina

Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.

vila

pre 9 godina

Vucic je istakao sasvim korektnu cinjenicu apro po rada vlade Srbije u sprovodjenju reformi zarad napretka drzave Srbije u smislu da je to ogroman rad, a princip obecavanja i da ce se nesto lako realizovati ne sme vise da se ponovi u nasoj zemlji.

drug

pre 9 godina

Nasa zemlja polako izlazi iz tunela u kome se nalazila do 2012. godine, do kada je vazio sistem da ce nesto lako uraditi, obecavati nerealna obecanja radi opstanka na vlasti, vise toga nema, i to se i primecuje, a ako bliska nam Grcka misli da moze nekom lakom poltikom da se reformise, sta joj drugo pozeleti osim srece i uspeha, Srbija tako ne moze.

golub

pre 9 godina

Jasno je da je Srbiji dosta dugo vazece poltike u kojoj se radilo po kljucu raznih obecanja i poslova koji se mogu ''lako'' obavljati, vise toga nema i to je Vucic ponovio i ORF-u, podsecajuci da vlada Srbije sprovodi najteze mere reformi do sada, jer je to neophodno radi razvoja Srbije.

desa

pre 9 godina

Da postoji drugi,lakši način,Vučić bi tako radio i svima bi nam bilo lakše.Ali takav,lakši način,ne postoji i moramo se potruditi.

uma

pre 9 godina

Pa mogao je A.Vučić sa obećava i šminka kao B.Tadić,pa nije,a bilo bi mu mnogo lakše.!To što radi Vučić je jedini način da se Srbija ekonomski oporavi.U istoriji svetskih civilizacija drugog načina nije bilo.

ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE

pre 9 godina

Novo izabrani Grcki premijer Cipras je jos pod utiskom velike pobede na izborima. Pre sam sklon da potpuno podrzim Aleksandra Vucic koji kaze da ne veruju u politiku lako cemo. Jer kako se kaze bez muke nema ni nauke. Ali to je vec problem nasih prijatelja Grka kako ce se izvuci i snaci. Ono sto mi treba da znamo to je da samo ako budemo radili, stedeli, borili se tek tada imamo cemu i da se nadamo. Kljuc i jedino resenje kada smo mi u pitanju da se nadamo uspehu jesu reforme i mere stednje i verujem da ce vec iduce godine rezultati biti vidljivi. Iskreno se nadam da ce se to i desiti tada bih voleo da cujem sta ce dezurni kriticari tada imati da kazu. Bar bi trebali da kazu jedno ljudski izvinite i bravo.

005

pre 9 godina

Koliko botova pa ovo je za ne poverovati! Aleksandre ti samo nastavi da presipas iz supljeg u praznog I da trazis izgovore zasto je situacija u Srbiji gora nego ikad! Cipras je pomogao svojoj drzavi u 24 sata vise nego ti za poslednje dve godine! Botovi lupajte minuse!

MAJK

pre 9 godina

Niko nikad nista u zivotu nije radio lako,tako da je dobro sto ti ne verujes u to.Zivot je teska bitka,iz koje se nadam da ces ti izaci kao pobednik.

beba

pre 9 godina

Srbija se odlučila za mere fiskalne konsolidacije bez ikakavih spoljnih uslovljavanja , dokazujući da želi da izleči svoje javne finansije

boki

pre 9 godina

Nadam se da će odnosi Srbije i Grčke nakon Sirizine ubedljive pobede biti na još većem nivou, s obzirom da je ova partija veliki prijatelj srpskog naroda

dex

pre 9 godina

Eto, botovi mi nalupase minuse, a nijedan se nije udostojio da mi odgovori i dokaze da nisam u pravu! Lupanjem minusa i pluseva samo zasmejavate ljude...

Foxara

pre 9 godina

Svaki ozbiljan politicar zna da su to neodgovorni odgovori, pogotovo za nasu trenutnu situaciju, malo je neozbiljno reci "lako cemo", obzirom pod kakvim smo okolnostima, dugo vremena smo ziveli u teskim lazima i eto gde nas je to dovelo, ne nasom krivicom, ali nase je da nastavimo da se borimo svom snagom, jer je to jedini nacin da stanemo na noge i pocnemo da zivimo normalno.

Nika

pre 9 godina

Ova vlada je morala nesto da preduzme, jer bi ostali i bez plata i penzija, svi moramo da shvatimo da je za dobro svih nas ovo sto je ova vlada ucinila.

herkules s

pre 9 godina

Nadam se da ce novi premijer Grcke nastaviti da neguje prijateljske i ekonomske odnose sa svima, da nije od onih koji samo obecavaju,a ne rade nista po pitanju poboljsanja privrede, povecanja zaposlenosti, da se nece zaduziti dodatno i ponovo dovesti svoju drzavu u bankrot. Nadam se da nije od onih koji obecavaju med i mleko samo da bi dosao na vlast.

Gacic

pre 9 godina

Tek od 2014. godine vlada Srbije radi ozbiljno na razvoju drzave, i tu nema mesta za neki obican i jednostavan sistem sprovodjenja reformi, takodje mogli bismo se sloziti sa Vucicem da vladama koje reformisu svoje zemlje na neki jednostavniji nacin jedino mozemo pozeleti uspeha u radu, jer mi tako ne mozemo da radimo.

el grekonja

pre 9 godina

Bilo bi lepo da nam šiknu neki izvori nafte po Srbiji i onda nam je svima lakše da prebolimo ovaj period.Ali nam se nešto ne da,pa ćemo morati malo više da zapnemo.A Grci,pa oni će se šlepati uz i u EU.

gile

pre 9 godina

Ni u kom slucaju vlada Srbije u svom procesu sprovodjenja reformi nece ici po sistemu da nesto moze da se realizuje na jednostavan nacin. Srbija mora da okrene ledja proslosti jer jedino vrednim radom moze nesto da postigne, tako da treba zakljuciti da je Vucic u pravu.

Puki

pre 9 godina

Moze se reci da je nasa zemlja pocela da radi na svom prosperitetu tek od prosle godine, ali je taj rad zasnovan na veoma ozbiljnom procesu sprovodjenja reformi i nije receno da ce to ici lako, to se zna, a svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da se reformise jedino mozemo da pozelimo uspeh.

gordana

pre 9 godina

Najlakse je, u trenutku kada su teska vremena, ubediti narod da mozete bolje i pljuvati one sto sad "ne znaju nista". Onda kad taj narod poveruje shvatite da ustvari ne znate sta cete i shvatite da i ipak mora tesko, da ne postoji lako!

Helenasm

pre 9 godina

Danas nistane dolazi lako pa tako ni poboljsanje situacije u zemlji. Verujem da ce VUcic nastaviti da vodi dobru politiku koja nam moze pruziti mnoge mogucnosti.

корпус де ликте

pre 9 godina

За само прва 24 часа,своје владе Ципрас је урадио следеће:
1. Положио венац на гробље стрељаним грчким комунистима.
2. Примио руског амбасадора.
3. Направио коалицију са идејно – политичким опонентом и доказао да је прагматичар.
4. Скресао владу на пола.
5. Најавио драстично кресање војног будзета.
6. Послао ЕУ меморандум којим тражи кресање грчког дуга.
7. Затражио промену улоге и организације Европске Банке.
8. Предложио ТОТАЛНУ забрану спекулативних банкарских „производа“.
9. Поднео захтев за додатно опорезивање богаташа.
10. Предложио укидање државних повластица и концесија Цркви.
11.Затражио оштре ЗАТВОРСКЕ казне за преварантско прикривања капитала.
12. Подигао минималну надницу од НАЈМАЊЕ 750 Евра МЕСЕЧНО.
13. Дао налог за субвенционисање хипотекарних дугова најсиромаснијима
14. Поднео законски предлог да се банке, пруге, поште и водовод национализују.
15. Предложио измену изборног закона
16. Предложио давање државних, банкарских и црквених зграда на коришћење бескућницима
17. Наложио бесплатни доручак и ручак деци у школама
18. Предложио Бесплатно здравство за незапослене и бескућнике.
19. Увео једнаке плате за мушкарце и за жене.
А српски пренијер за истих 24 часа урадио је следеће: бла,бла, бла....

Filip

pre 9 godina

Novoizabrani grcki premijer je na retorici linije lakseg otpora dobio izbore u Grckoj koju vec duze vreme drma kriza, ali nisam siguran da tim putem nastaviti da vodi drzavu.

biber

pre 9 godina

Nerealno je ocekivati za bilo kakav posao da ce se uspesno sprovesti ako se radi po principu da ''ide lako'' a o reformama koje sprovodi vlada neke zemlje, u ovom slucaju Srbije ne treba ni razmisljati da idu nekim jednostvim putem.

Milan Filipovic

pre 9 godina

Slažem se da je neophodan rad ali da bi se radilo, potrebna su radna mesta. Koliko vidimo, mere koje nudi MMF a g.Vučić prihvata oberučke, svuda i uvek kao osnovu imaju otpuštanja.
Ne znam gde bi to ljudi spremni na težak rad uopšte radili, a kamoli teško.
Uostalom, zašto unapred kritikovati g.Ciprasa?
Za svaki slučaj?
Ili li je to epizoda: "Napad je najbolja odbrana"?

Negica

pre 9 godina

Vreme jeftinih kredita je iza nas. Samo težak rad, teške strukturne reforme, promena naših loših navika dovešće do ozdravljenja naše privrede.

dex

pre 9 godina

@Ivan90
Kako nije prosla politika obecavanja kula i gradova kod nas? Da li se secas sta su Vucic i kolege obecavali? Ili ti je posao da se toga ne setis? Da te podsetim samo NEKIH obecanja...
1. Mubadala fabrika cipova
2. Kanal Dunav-Morava-Egej
3. 100 milijardi investicija
4. Penzije se nece dirati, makar njihove plate bile smanjivane
5. Ukidanje Bus plusa
6. Mercedes
7. Smanjenje cene struje
8. Zatvor za tajkune (da, zamalo...)
9. Smanjivanje nezaposlenosti (ali ne tako sto im se fizicki smanji broj, jer ljudi beze iz zemlje, ili vise ni ne idu na biro)
10. Bolji zivot do kraja 2014.
11. Smanjivanje broja zaposlenih u drzavnoj upravi

O Arapima koji kupuju sva gazdinstva, 10 biliona investicija, Beogradu na vodi, pa o ostavljanju ljudi u Obrenovcu na cedilu, i brojna, neverovatno brojna obecanja, naravno neispunjena, drugi put, jer nema prostora. Reci mi onda Ivane, kako to nije politika ,,obecanja kula i gradova"?

cackalica

pre 9 godina

Mozda nekoj drugoj drzavi moze da podje za rukom da nekom jednostavnom politikom i radom moze da reformise drzavu, sa Srbijom to nije slucaj, mada mozda bi i kod nas to bilo da je ostala vladajuca garnitura koja je bila do 2012. godine pa znamo dokle nas je dovela.

Lolita

pre 9 godina

Ukidanje mera štednje u krizno doba? To vam je kao da uzmete kredit za dve nedelje skupog letovanja i onda se zimi smrzavate kad vam iseku struju.

Norge

pre 9 godina

Ja kada govorim prijateljima da smo mali vise kao nemci i ostali severnjaci, bilo bi mnogo bolje, da smo mnogo lenji i da sve njihove generacije od dece do starijih osoba mnogo bolje rade nego mi, i tu odmah naidjem na veliki otpor. I da, ja ispadnem cudak kad ucim i ulazem u sebe.

луди демократа

pre 9 godina

Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.

miki

pre 9 godina

Dosta smo u proslosti slusali to.Sad samo mozemo da verujemo u rad,zalaganje i trud svakog od nas,a najvise u premijera u veru u njega da mozemo u bolju buducnost.

SPARTAKUS

pre 9 godina

Politika lako ćemo nas je i dovela do ovako teške situacije i politička neogovornost vladara je bila ogromna ali su u isto vreme sebe bogato nagradili i postali politički tajkuni.
Grčka je u goroj situaciji od srbije i njena nova vlada treba da pokaže veliku umešnost, znanje i strpljenje kako bi se izbegla katastrofa. Iskreno, ako im EU ne pomogne propali su i ne može ih spasti niko.Poželimo im sreću i strpljenje, srčanost grka ovde ne pomaže.

NS021

pre 9 godina

Dosta nam je bilo neodgovorne politike, želimo jasne i konkretne predloge za uzdizanje ekononije i privrede, a ne da svi beže od odgovornosti.

Verka

pre 9 godina

Srbija je kasno ali ipak mnogo pre upaljenog crvenog svetla za bankrot krenula da štedi i da reformiše svoj javni sektor! Svakako da ćemo uz još malo strpljenja i rada, uspeti da ustrojimo državu da bude mnogo efikasnija i podsticajna za razvoj poslovanja u njoj!

ASTEROID

pre 9 godina

Definitivno smo shvatili da bez reformi i pomoci stranog kapitala nema napretka.Mi smo izabrali realnu politiku,koja ce sigurno dati rezultate.

Ivan90

pre 9 godina

Srećom pa je u Srbiji prošlost ta politika u kojoj se obećavaju kule i gradovi već se narodu kaže u kavom su stanju finansije zemlje. Zbog toga se nije podigla velika "prašina" pri smanjenju plata i penzija.

zoki

pre 9 godina

Nema danas vise nista lako cemo, ne samo kad je rec o nasoj zemlji nego je tako u svim zemljama, bez rada i truda nema nista, ma sta god ko rekao.

Milan1989g

pre 9 godina

Nazalost u tu politiku veruje nas narod poslednjih 20-30 godina,a kada dozive neuspeh krivicu svaljuju na politicare,zbog toga smo i tu gde jesmo. Mozemo mi da pricamo i da se zalimo koliko god hocemo,ali dok se ne zasuku rukava nema nista od bolje drzave.

vuk83

pre 9 godina

Ništa ne može lako, naročito zemlje koje su u teškoj poziciji. Samo napornim radom i politikom da se troši onoliko koliko se zaradi može se očekivati boljitak u budućnosti.

Seneka

pre 9 godina

SNS botovi, dzaba vam trud. Nema potrebe da ostavljate komentare i da se trudite da imaju sto vise pluseva jer se na ovaj sajt ne kace niti ga citaju ljudi koje na taj nacin mozete da ubedite da je sve sto govori i radi vas voljeni vodja najbolje za Srbiju i gradjane Srbije. Ovo je B92, pa iako je daleko od onog hrabrog i pravdoljubivog B92 njega, sto zbog navike sto zbog nemanja boljeg, citaju ljudi koji misle, i to misle svojom glavom.

@pegica@

pre 9 godina

Politika lako ćemo zar to ne beše zadnja decenija.. Vučić veruje u ono što on priča i radi a ne i prolaznike sa parolom lako ćemo..

Bajkeri 5

pre 9 godina

Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.

Milosav

pre 9 godina

Ma kakvi on da obecava kule i gradove, sve sto on kaze to se i ostvari.
Poput nekog nekog carobnjaka izgovori na primer: "Beograd na vcdi" i bi BG na vodi, kaze "Mubadala", "Mercedes", avion, kamioni, sve to dodje dok okom trepnes. Da ne govorim brza pruga, kanal do Soluna, itd, itd.
Dobro sad, ja sam to malo pojednostavio ali covek stvarno ima celicni karakter, rodjen za pravog vodju, jedini koji moze da izvuce ovu drzavu i njene zitelje iz visedecenijskog gliba u koju ih nesavesni predhodnici uvalise.
Uostalom, sta ima ja da vam pricam, sve ovo vidite i sami (ili mozda ne?)

nezgodan igrac

pre 9 godina

Osetio je brzo odakle mu preti mnogo veca opasnost nego od domace nesposobne i nepostojece opozicije. Narod koji je glasao za SNS se verovatno nadao nekom srpskom Ciprasu a dobio je njega. Tri dana posle pobede Cipros je ucinio vise od Vucica, mozda su to populisticki potezi ali da li SNS imao druge poteze osim populistickih
- Siriza je zavrsila pregovore oko vlade za sat vremena, Cipras je polozio zakletvu prakticno 24 casa posle izbora, Vucic se natezao mesec i kusur a imao je preko 50% mandata
- Grci su najavili smanjenje drzavnog aparata i formirali Vladu sa 10 ministarstava, Vucuc je najavio isto a nije ukinuo ni jedno ministarstvo
- U novoj Vladi Grcke ima 40 ljudi, ukljucujuci zamenike i drzavne sekretare, dok u novoj Vladi Srbije toliko ima u najmanjem ministarstvu

boljitak

pre 9 godina

Bravo za premijera!Pa nadam se da će se svi složiti da već živimo bolje! ide sporo al oseti se! sve pohvale i podrška premijerz!Samo tako!

Artemida

pre 9 godina

Grčka grca već dugo, ovo im je dobra šansa da se pokrenu, ali ako im premijer ne bude kao naš radan i odlučan da krenu na bolje teško da će uspeti.

DimaDima

pre 9 godina

Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.

ING

pre 9 godina

Kažeš Vučiću da ne veruješ u politiku tipa "lako ćemo", da veruješ samo u rad i ništa drugo. Odlično, pa obezbedi Srbima radna mesta, omogući im da rade, jer to se od tebe očekuje. Najviše me nerviraju tvoje izjave tipa, "moj zadatak je da kreiram ambijent, a ne da stvaram radna mesta". E pa nisi premijeru kafanska pevačica da kreiraš ambijent, već naprotiv, kreiranje novih radnih mesta je tvoj glavni zadatak, a ako ti i tvoj tim to niste u stanju da uradite, onda podnesite ostavke. Barak Obama nikada nije izašao ped Amerikance i rekao "ja sam ovde da bi kreirao ambijent", već stalno govori "moj zadatak je da zaposlim Amerikance". Kako ćeš otvarati nova radna mesta, da li ćeš pkretati javne radove, da li ćeš praviti firme tipa pola-pola sa stranim partnerima, da li ćeš dovlačiti velike kompanije koje bi mogle da zaposle veliki broj ljudi, ili ćeš primeniti nešto drugo, to je već tvoja stvar. A kad već pričamo o ambijentu, pa ni njega nema premijeru. Ljudi koji imaju novca i privatne biznise, te svoje biznise prodaju jer kažu da je ovde nemoguće poslovati, a naši poslovni ljudi koji ovde rade, svojim partnerima sa zapada otvoreno kažu da Srbiju treba zaobilaziti u širokom luku kada je investiranje u pitanju. Dakle, nema ni ambijenta premijeru, a ako od izgladnelih i opljačkanih građana Srbije, očekuješ da kreiraju ta nova radna mesta zaludno ti je očekivanje, jer se to nije desilo ni u jednoj zemlji koja je prošla kroz ekonomsku krizu, pa se ne može desiti ni u zemlji Srbiji.

Grunf

pre 9 godina

Nisam fan rada i dela A.Vučića ali ako je i pola tačno što je rekao podržavam.Potpuno podržavam stav da treba da težimo ka uredjenosti zemlje kao što su skandinavske zemlje ili Nemačka i Austija.Meni je to doduše SF.To nikako ne mogi ni da zamislim da je moguće s obzirom gde smo ali mi je nekako milo kada to izjavi Premijer države i samo još kada bi to sa svojim saradnicima sprovodio u delo da imaju isti stav kao i on.Podržavam iznešen stav medjutim postoji jedna veoma zabrinjavajuća stvar šta raditi kada Vam svi govore da ste veoma hrabri,veoma vredni,veoma odgovorni i to me raduje. Ali me i nešto brine: šta učiniti kad jednom budu zahtevali da to i dokažete.Dokažite to što govorite unazad par godina,a ja ću zaboraviti ili staviti na "ignore"on šta ste govorili više od petnest godina i eto u parlamentarnom društvu imaćete 90% glasova sigurnotakoreći jednopartijski sitem koji izgleda da namajedino i treba.

Mirce

pre 9 godina

Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

Brusko 5

pre 9 godina

Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.

sinisa

pre 9 godina

Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.

MitoBekrijo

pre 9 godina

Ovo sa komentarima više ne funkcioniše jer botovi po stranačkoj dužnosti lupaju pluseve. Verujte, ako se sve svelo na to da lažete jedni druge, a bogami i sebe, neće se dobro završiti ni za koga od vas. A ni za nas koji smo samo hteli da gledamo svoja posla. Ladno smo okupirani.

Upornost-se-isplati

pre 9 godina

Iskreno, kako će se Grčka provesti, ostaje samo da vidimo, malo je nerealno da zemlja, koja je bukvalno u bankrotu, i to decenijama (otkad samo datira ono čuveno „dužan k`o Grčka“!) preko noći procveta u duhu kakve utopije. O tinjajućem problemu koji imaju sa Albanijom i Makedonijom, da ne govorim, neće imati ko da stane iza Grka u slučaju da se ta „varnica“ nezadrživo rasplamsa. Nama je pametnije da sledimo pravac koji smo odredili i koji je ima daleko više izgleda za uspeh, i tu se u potpunosti slažem sa stavom premijera.

misko

pre 9 godina

Ove izjave mogu da se shvate kao direktan napad na Ciprasa i njegove najavljene mere za oporavak Grčke. Ipak, možda su napadi naručeni od nekih iz EU a naš se vođa javio po zadatku da ih izvrši. Ako nije tako, ko ga je terao da išta izjavljuje a i šta ga se tiče tuđe dvorište, neka gleda svoje na kom se još vide krateri od NATO bombi.

neca

pre 9 godina

Kakvo prizemno pojednostavljenje stvari. Cipras nije rekao da ce biti lako niti da nece da rade. To je Premijer izmislio i od toga napravio sopstveni marketing. Cipras voli svoju zemlju i ne da da ih iko ponizava i muze. Za razliku od naseg koji misli da mu je narod malouman.

Goran

pre 9 godina

Vučićeva Vlada je pokazala da ima jedan pravac u politici koji se drži veoma dobro, tako da i ovde pokazuje doslednost, što nije odlika političara sa ovih prostora.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

E, kad nam o "teškom radu" predikuje osoba kojoj je za više od dvadeset godina bavljenja politikanstvom najteži posao bio kačenje bedža sa Šešeljevim likom i lepljenje plakata "BulevarRatkaMladića".

Brusko 5

pre 9 godina

Mozda ce oni lako, jer su u EU, dobili su kredite, imaju velike plate, imaju more, sto im je pola uspeha, a sta mi da kazemo kada su nas sistematski unistavali godinama, niko nista nije ulozio niti nam dao, i sada mozemo samo da se oslonimo na sopstvene mogucnosti i na rad.

neutralni felsh

pre 9 godina

ne daj se vucicu! devedesetih sam bio poslednji koji bi glasao za tebe, kao i prosle decenije. a sada... svaka cast za trud. demokrate (na oba fronta, ds i dss) su imale istorijsku priliku, ali su debelo uprskali, ldp nikad nije uspeo da izadje izvan cedinog lister sakoa (zao mi je samo gradjanskog saveza, samoutopljenog tamo). dakle posten covek, zeljan korenitih promena, ko ja, vise nema za kog da glasa sem za opciju kancelara kome je najzad doslo iz... politickog puberteta u pragmaticnu glavu ;)

p.s. ne, nisam bot. danas covek ne moze nikog da pohvali a da ga ne optuze za "genericku podrsku" :)

seljak e

pre 9 godina

Od kada je Vucic javno priznao da cita komentare na internetu, posebno ovde na b92 mojih komentara nema. Da li ima jos onih kojima su moderatori uklonili kritike aktuelne vlasti:

toto04

pre 9 godina

Upravo nas je ta politika "lako ćemo" dovela gde smo sada! Na mnoge bajke o boljem životu i vrlo brzom ulasku u EU su mnogi poverovali a mi naseli na priču političara. Sadašnji premijer to ne prihvata i po ko zna koji put je rekao da nas samo rad može izbaviti iz ove situacije!!! I to je prava istina!!!

dado

pre 9 godina

Ja mislim da reforme važe za stanovništvo. Za vladajuće ne vidim nikakve reforme niti mere štednje. Naravno, 2030 će se videti rezultati i biće bolje, pardon 2033, a možda ako ovako nastavimo 2045...Verujmo u rad!

Sremac

pre 9 godina

Da mi ćemo da radimo, a Miškovići da sebogate, Zar je moguće, gospodine Vučiću da ne vidite šta radite? Zemlju Srbiju poklanjate stranim i domaćim tajkunima, a narod pretvarate u roblje. Zar je moguće, da ne shvatate, da se od 20.000 ne može ziveti kao čovek? Neću da radim za Angelu, Drakulića, Borovicu i druge vampire.

Šef

pre 9 godina

Samo rad i rad mogu da nas iščupaju iz ove krize. Naivno je misliti da laganica tempo može doneti bolje sutra, a posebno ne Grčkoj koja je u još goroj ekonomskoj krizi nego mi.

albel

pre 9 godina

Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.
(Boginja ljubavi, 28. januar 2015 15:36)
E ovo je vrh,nema dalje!Vucic ne obecava kule i gradove?!Fabrika cipova,Beograd na vodi,ruski migovi,nece biti smanjenja penzija,arapske milijarde.lideri u regionu,mogu do sutra ovako...Sto se tice stednje,pare nezakonito otete penzionerima podeljene su naprednjackim gradonacelnicima za ucvrscivanje lokalne vlasti,a reforme-garantujem da ne znas ni sta ta rec znaci ni koji su to tzv,reformski zakoni doneseni!

A u ovu politiku da verujemo?

pre 9 godina

A ja verujem u politiku: Dunav-Morava-Vardar-Solun, 10000 milijardi dolara, fabrika čipova, BG na vodi, žuti ljudi piju sa Morave, zabranjen let iznad bajčetinskog kazana, kolo na megatrendu, plaćeni botovi sa imbecilnim komentarima, doktori i masteri na kilo, Vul-In, Vučićević i sl. glasnik Informer, Kosovo je Srbija-briselski poklon, Srbima skraćena beda od plate i penzije, nevidljive investicije koje stižu već tri godine, brat Andrejka u tuči sa MUP-om, krađa lične karte pa otvaranje firme, nov sport među Srbima-skakanje sa zgrada i mostova, navijači, devedesete, mrak, masovno iseljavanje najboljih u Nemačku, Kana medijski du... Nekultura u skupštini, ministri - nećete mi objaviti komentar ako ih opišem...

knjale

pre 9 godina

Samo uz veliki trud i rad mozemo nesto dobro uraditi za ovu zemlju,premijer je u potpunosti upravu,moramo da se promenimo moramo da promenimo nase lose navike i na taj nacin cemo sigurno uspeti sto pre da izadjemo iz ove krize u kojoj se nalazimo vec duzi period.

Vladimir

pre 9 godina

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.

sasa 076

pre 9 godina

Ovde je problem sto nam je spoljna politika očajna dok se širom zemalja EU vodi široka polemika o opstanku EU u ovakom obliku sa ovakom birokratijom mi slepo slusamo EU, na unutrasnjem planu to vam dodje ko kad vas profesor pita na ispitu a vi pojma nemate i kazete spremiću ispit bolje dajte mi prolaznu, Vučiću sve je to lepo ali sve se svodi na to biće bolje jednog lepog dana a sta cemo danas, juče BDP pada evro divlja, spoljna zaduzenost raste ma kolike ti pisali hvalospeve i spinovale tv situacija je jako losa

SoulN

pre 9 godina

Posle brojnih nedaća koje je naša zemlja preživela, ni malo nam neće biti lako da se izborimo za našu budućnost, ništa nam neće pasti s neba, i to je jedan od ključnih razloga zbog kojeg vredi delati iz sve snage.

Seljak iz beograda

pre 9 godina

"Ja sebe dozivljavam kao odgovornog i ozbiljnog coveka"

Mi tebe tako ne dozivljavamo. Dozivljavamo te kao davalac laznih obecanja zarad vlasti

mima

pre 9 godina

Srbija je probala recept sam protiv svih bez uspeha, ma koliko mi je drago što se nešto ne predviđeno desilo na političkoj sceni u Evropi dugoročno gledano ne verujem da je to dobro za Grčku.

Zaza

pre 9 godina

Grcka se do guse zaduzila,sada samo pametnom politikom i velikom stednjom moze da se izvuce i Vucic je u pravu kafa kaze da politikom,lako cemo,ustvari takvom politikom se uspeh ne moze postici.

Boba

pre 9 godina

Vucic sigurno nije zavrsio fakultet "lako cemo"jer se tada fakultet zavrsavao debelim ucenjem. Dugo je u politici i shvatio je da jedino ozbiljnom politikom radom i velikom odgovornoscu moze da se zemlja postavi na cvrste noge.

Buaaahahaha,nepismeni bot!

pre 9 godina

Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.
(TASMANIJSKI DJAVO, 28. januar 2015 15:34)

Ma 'ajde što su svetske sile oduševljenje i "biće mo" najjača ekonomija,nego što sam i ja oduševljen koliko si nepismen..Sedi,1..

Lenka

pre 9 godina

Vucicu upucuju kritike za ovako teske reforme a ja ih pitam kako bi oni to resili? Rasipanjem sigurno nece moci. Zato neka svi zasucemo rukave i uspeh mora da usledi.

rankan

pre 9 godina

Nista nece sa neba da nam padne i niko nista nece da nam pokloni ako sami ne zaradimo, za vreme bivseg rezima smo ziveli od pozajmica a sada to treba da se vrati a vraticemo ako budemo radili i ponasali se savesno i odgovorno.

ko jel ja

pre 9 godina

Od davnine srbima niko, na žalost, nije promenio svest. To je nemoguca misija. I tu je uzrok svih problema. A vlast je slika naroda.

Vera

pre 9 godina

Iskreno receno meni je nas premijer smrtno dosadan. Vec treca godina iste
price o teskom radu,promeni svesti itd..Makar malo nek promeni pricu.

Pera

pre 9 godina

Grcks i Srbija su gotovo u istoj situaciji. Jedini izlaz iz teske situacije je bas ovo sto kao izlaz navodi Vucic. Lako ne moze,a uz velikih odricanja ce se lakse doci do stabilne drzavr.

Truman

pre 9 godina

Aktuelna vlast se za ovo kratko vreme odlično pokazala, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na sprovođenju započetih reformi, a one su u potpunosti neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo uspeti u ostvarenju tog cilja.

Pokojni Toza

pre 9 godina

7 i kusur milijardi zaduženja za 2,5 godine vladavine, a ništa uradjeno. Pominjanje rada i discipline od strane nekoga ko nikada nije kaznio neradnike i bahate, a potrošio više od svih prethodnika, sve je samo nije moralno.
Licemerno, mnogo licemerno.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.

DOSTOJEVSKI

pre 9 godina

Vucic je ponudio narodu teske reforme i mukotrpan rad i nikad nije ulepsavao stvarnost niti je govorio da ce nesto pasti sa neba,samo mukotrpnim radom i zalaganjem Srbija moze ici napred i za sad se vide rezultati a ovo sto prica Cipras nema veze sa realnoscu.

Zora

pre 9 godina

Imam izuzetnu memoriju tako da se odlicno secam da je MMF zahtevao od Demokrata to sto vi primenjujete a to je otpustanje u javnom sektoru, uzimanje od penzionera i smanjenje plata. A ja bih Vas, premijeru, pitala da li biste Vi i Vasa porodica mogli da zivite sa dvadeset, trideset hiljada mesecno. Volela bih kad biste probali tako da zivite jedan mesec. Vi kazete da ste hrabriji nego Demokrate a ja kazem: ko bi imao takvu dusu i srce to da uradi? Ja ne bih mogla da spavam misleci kako je tom narodu.

strelac

pre 9 godina

Ne postoji lako resenje kada je zemlja u krizi, taj dugogodisnji nacin ramisljanja po sistemu lako cemo nas je samo jos vise ukopao, pa sad grcamo.

gruja

pre 9 godina

Dragi botovi, dobro došli nazad. Evocirate stara dobra vremena od pre godinu dana: Kad je evro bio ispod 123, kad su penzije bile veće, kad smo prodavali Mercedes iz Ikarusa, kad smo se nadali da ćemo saznati ko je otvorio bratovu firmu na kvarno, kad je Mišković ostao bez pasoša (na kratko), kad je moglo da se prošetaš Bajčetinom lakše nego kroz NATO vojnu bazu...

BRACA KARAMAZOV

pre 9 godina

NIko preko noci nije uspeo da uradi nesto veliko ali ako se i dalje bude radilo i ako se budu sprovodile reforme Srbija ce vrlo brzo da se izvuce iz krize i narod ce ziveti bolje.

mayhem

pre 9 godina

Bez velike marljivosti necemo imati pozitivnih rezultata, a to nam je u principu i najprioritetnije, sto brze budemo prosperirali na svim poljima, tek tada mozemo da vidimo prave efekte.

milenica

pre 9 godina

Mislim da je svima u Srbija jasno da jedino radom i trudom mozemo postici neke rezultate. Proslo je vreme kada se cekalo da nam sve padne s neba.

KostA

pre 9 godina

Politiku "lako cemo" smo imali od 2000-2012 god. Nerad i prezaduzenost su nas doveli u ovaj stadijum prezivljavanja i vracanja abnormalnih dugova.

JELENA

pre 9 godina

Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.

LENJIVAC

pre 9 godina

Nasa drzava je na dobrom putu da se izvuce iz krize i da za koju godinu tacnije 2017 vec postane najjaca ekonomija u regionu ,bez rada nema nista i svi moramo to da shvatimo.

spasoje

pre 9 godina

Ne verujem da iko pametan ocekuje da se nesto moze lako postici,pogotovo da se nasa zemlja moze lako izvuci iz situacije u kojoj se nalazi,ali sam siguran da sa merama stednje koje su donete mozemo doci do nekih rezultata.

Aco

pre 9 godina

Ovaj covjek definitivno ne zna kud goni.Niko u Grckoj nije pozvao na nerad.Normalno da ce da rade ljudi,kao sto su i do sada.A kredite koje ima Grcka a i Srbija kao i sve male drzave je nemoguce vratiti a nas premijer sklapa nove aranzmane sa onima koji su i doveli cijeli svijet na rub propasti.Klasicni poslusnik NATO I EU sljama

TASMANIJSKI DJAVO

pre 9 godina

Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.

Nimrod

pre 9 godina

Dva puta sam procitao vest i pojma nemam sta je predsednik Vlade hteo da kaze, niti kome je namenjena poruka. Ozbiljno - vise puta se spominje nekakav rad, nekakve konsolidacije, nekakve reforme - da je ovo izjava nekom sa Maldiva ko nema pojma o Srbiji pa da razumem; lepo zvuci; ovako, pitam se jel predsednik Vlade zivi u istoj zemlji sa 7.5 miliona gradjana Srbije. Ovo o Grckoj tek ne razumem - jel neko pitao hoce li Srbija da bira levu partiju sa ovakvim ekonomskim programom? Ili hoce li SNS/SPS koalicija da radi isto sto Siriza obecava? Nesto ne verujem da je neko pitao tako nesuvislo pitanje, pa onda cemu izjava o neslaganju? Cisto da Grci znaju?

realnost

pre 9 godina

Za tu politiku jos nisam cuo.Normalno da nista nije lako,ali bi trebalo odavno da se vidi neki boljitak,tako ste barem obecali.Realnost je da su te vase reci samo izgovor kako nebi izgubili fotelju,nazalost to je za mene realnost.

Davor

pre 9 godina

@plying Divljacki neoliberalni koncept u Srbiji ?!? U situaciji gde je drzava najveci poslodavac i gde bogatija muva ne moze da proleti bez upliva vlasti i ostalih stranaka ? Nije ni cudo sto smo - gde smo kad su nam gradjani ovakvi analiticari. Ovde nema N od neoliberlanog koncepta, vec je u pitanju stranacko-burazersko-kumovska ekonomija, gde Bogicevic Farmakom uzme 500 mil. evra kredita, 80 % potrosi, 10 % ulozi u firmu i 10 % u fondaciju predsednice. A onda jure babe po autobusima jer jelte zakon mora da se postuje . Samo nisu oni krivi , krivi ste vi naivni ili potplaceni koji to odobravate i podrzavate.

NEMAM KOMENTARA

pre 9 godina

Da nismo preduzeli ovako teske reforme nasa drzava bi vrlo brzo bankrotirala i zato ne zelim da iko poveruje u Srbiji da se aspirinima moze leciti teska bolest takva je situacija i kod nas i ako mislimo da zivimo bolje moramo raditi jos vise i usavrsavati svoje znanje.

brojač reformi

pre 9 godina

Vučiću sada će skoro godinu dana kako si premijer, a pre toga si dve godine bio PPV i samo mi kaži koja je to strukturna reforma, sem eventualno zakona o radu, koju si ti napravio ili sproveo? Ime i prezime te reforme, a ne demagogija.

nesa

pre 9 godina

Mozes ti da verujes (ili ne verujes) u sta hoces,ali jedno je sigurno:90-ih ste ti i tebi slicni zapalili Srbiju i unistili je do temelja.Onda su dosli zuti i razvalili i temelje.A sad bi ti da poravnavas zemlju da bi neko spolja dosao i uzeo je besplatno ili (kako samo Vi to umete) jos i nasih para uzeo za to.
Svakom normalnom je jasno: Ti imas zadatak i treba ti par godina da ga zavrsis.Tebe su izabrali jer ovi pre tebe nisu imali hrabrosti da ga urade bez obzira na pare koje su dobijali i jos uvek dobijaju.U jednom si sigurno slicniji sa Nemcima,Srbiji zelis isto sto i oni,oduvek.
Grke su zaduzili na isti nacin kao i nas:Davali su pare sami sebi a knjizili potrazivanje.Sada je u Grckoj na vlast dosao neko ko ce te dugove da zamrzne i da kaze: sledecih 10 godina ne vracamo nikome nista jer hocemo da prezivimo.I nece se desiti nista.Podrzace ih i Rusi i Amerikanci a na stetu Nemacke koja ce morati da cutu da joj ne bi opet podigli zid usred Berlina.
Hajde,Lave,stegni srce i uradi nesto slicno.
A ako neces ili ne smes,reci nam,da znamo.

atomsko srce

pre 9 godina

Čitam komentare i u nekima piše da je Vučić demagog,jer kaže da se mora raditi!?Uspele su zemlje koje su imale tešku industriju,prerađivačku idustriju i privredne grane vezane za njih,a sve to znači rad.Dakle,nije Vučić demagog.

ZERAVICA

pre 9 godina

Grci su nasa braca ali ne mogu se svrstati u neke velike radnike. Ne kaze se dzaba "duzan kao Grcka". Premijer je u pravu kad kaze da veruje u tezak rad a nabolji primeri za to su Nemacka i Svajcarska gde se radi od jutra do sutra a to im je donelo bezbrizan i lep zivot o kojem mi sada sanjamo.

fuj

pre 9 godina

A gde je to Vucic radio u zivotu osim u javnom sektoru? Dobio je stan od drzave posle samo godinu dana rada kao ministar informisanja.
I on sad prica o teskom radu i javnom sektoru.

Nego koliko je evro danas

pre 9 godina

Ali ćemo da čujemo da će ustavom zagarantovane i pošteno stečene penzije sa lakoćom da budu umanjene. Bravo premijeru, to je mera koje ste se setili da popunite rupe. Sramota.

Oljino bistro dete

pre 9 godina

Neka doticnom neko objasni da njemu gradjani vise ne veruju. Tri godine na vlasti, 7,5 milijardi zaduzeniji, plate i penzije manje, zaposlenost ista, firme se i dalje prodaju NJEGOVIM licnim dilovima, iako je u pitanju drzavna svojina. Drskost, dilentatizam, lazne diplome i buduce vreme. Nema od njega nista.
Dosta je bilo.

Duša85

pre 9 godina

Da nisu sprovedene mere mi bi bankrotirali to je jasno kao dan i 2013. godine oko 25 % ljudi je bilo na ivici siromaštva to pokazuju istraživanja.Moj je i lični stav da sve što ne valja da treba saseći u korenu.Naravno da svaka reforma i promena nije laka ali kada donosi boljitak onda koliko god da je teška ja je prihvatam.

JACA

pre 9 godina

Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.

dzingiskan

pre 9 godina

Ekonomija Grcke je u veoma losem stanju, njihovi gradjani najbolje znaju kako im je! Svako ima prava na svoje misljenje o ozdravljenju ekonomije, ali ako misle da ce po modelu "lako cemo" da se oporave moje misljenje je pesimisticno! Ni jedna drzava se ne moze za godinu dana preporoditi! Proizvodnja, maksimalno zalaganje, trziste i mukotrpni rad mogu vremenom izvaditi drzavu iz finansiske krize! Nista nije lako.

licemeri

pre 9 godina

Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
U Svedskoj 1607.
U Norveskoj 1408.
U Austriji 1623.
U Nemackoj 1388.
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

Grcki radnik ima 26 dana odmora i praznika, u Nemckoj 30 dana.
I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

Dzondzula

pre 9 godina

Samo teskim i odgovornim radom, odgovornom politikom i reformama koje sprovodimo Srbija moze da resi probleme i da ozdravimo zemlju. Nista nece pasti sa neba i moramo vise da radimo ako zelimo da ostvarimo neke rezultate i stvorimo bolju buducnost za sve nas.

Xao

pre 9 godina

Svako ko misli da će nam sa neba pasti bolji standard je u velikoj zabludi. Nema ništa od toga, prethodnici su nas zadužili toliko da je pitanje da li će nam i ove mere pomoći da se izvučemo samo toliko da ne potonemo.

Bora

pre 9 godina

Primecujem da kod nas ljudi mistifikuju ekonomiju kao da je to neka alhemija.Jednostavno-ako zamislite da ste zemljoradnik,koliko sati provedete na njivi toliko ce vam berba biti dobra,tako je i u drzavnoj ekonomiji.Nasi ljudi sede kod kuce i cekaju da ih neko rasporedi i da im da platu za vatanje zjala na nekom parazitskom radnom mestu,u takvoj atmosferi berba je katastrofalna pa otusa i nas standard.Vucic je u pravu za to sto kaze ali je izabrao pogresnu zemlju za to.Mi kao narod mrzimo da se mucimo i cimamo i uvek cemo radije da sedimo i da kukamo nego sto cemo nesto da pokusamo da napravimo.Sto se tice Grcke "reforme",to su bajke za malu decu,i mamac za lakoverne anarhiste i zagovornike teorija zavere.Realnost je SUROVA kako za Grke tako i za nas.Opasuljite se ljudi-vreme leti!!!!Ustanite i borite se za sebe i svoje najblize.Pokusavajte,cimajte se,pronadjite sebi posao,napravite nesto...NEMA BLEJANJA!!!!!

kako se cenzurom brane fasisticke lazi

pre 9 godina

Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
U Svedskoj 1607.
U Norveskoj 1408.
U Austriji 1623.
U Nemackoj 1388.
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

foxfire

pre 9 godina

Blizi Skandinavcima?Haha, do juce si bio zakleti radikal sad si odjednom blizak Skandinavcima.Vuk dlaku menja, ali cud nikad.I molim te postavi sebi isto pitanje, ako narod nije zasluzio plate, da li ste ih mozda Vi politicari vasim ucinkom zasluzili?Vase plate su prevelike za malo rezultata koje Vi dajete.Ove Vuciceve izjave su cist bezobrazluk i drskost.Tvoji ministri, neznalice sa sega mega diplomama zasluzuju plat?Oni nikada ne bi u Norveskoj i drugim severnim zemljama bili ministri.

Ajde

pre 9 godina

Jos da gospodin nauci da ne menja izjave iz dana u dan i da ponekad zapamti sta je izjavio u vezi odredjene teme pa ni sam Bog ne bi znao gde mu je kraj.

Ovako sve vise i vise sam sebi uskace u zeludac i smucio se i njegovim poltronima.

BillyBob

pre 9 godina

Na žalost naroda Grčke upravo ih je takva retorika i letargičan pristup radu i obavezama doveo na rub finansijske provalije. Kod nas je situaija nešto ozbiljnija, jer nemamo ni 1% prihoda od turizma koji svake godine ostvari Grčka, zato i jeste važno da se razume kako će nas samo rad dovesti u bolju poziciju i ojačati slab standard građana.

Sanjar

pre 9 godina

Ne zelim da komentarisem politiku koju premijer vodi, ne zelim da komentarisem sve sto kaze...verujem i verovacu jos neko vreme, nadam se da ce poceti nesto da se ostvaruje...jer u celoj prici o tome sta cemo, kako cemo, mi cemo ovo ili ono...u jednom danu, jedan covek koji sebe predstavlja biznismenom, komandosom, uspesnim privatnikom, upada na nasilan nacin sa svojim obezbedjenjem u jednu drzavnu naucnu instituciju, koja je deo Univerziteta u Beogradu, plasi zaposlene, preti kako ce svi dobiti otkaz i sve to to pod izgovorom da je on novi direktor, da je njega neka privatna firma imenovala i da je on moze da radi sta hoce sad. Sad se ja pitam, sta da rade zaposleni na institutu, da rade, da ostvaruju, da pomazu industriji, dok se opet ne pojavi neki `sanjar` koji ce reci da je on novi direktor i da njega od uvek zanima nauka i da je zato kompetentan. KAko cemo biti zasticeni u sistemskoj korupciji, kad neko tamo moze da napadne drzavuu na ovaj nacin, kad neko tamo moze da dobije resenje suda kako hoce, kad neko tamo moze da bude naucnik preko noci, kako cemo i dokle cemo, ne znam...ali dajem sansu, cekam strpljivo, ponosim se svojom zemljom.

bora

pre 9 godina

Tu skoro,gledam snimak kada Šešelj dodeljuje sablju Sadamu Huseinu,a ovaj isti smerno i skromno stoji sa notesom u ruci,i pažljivo sa divljenjem sluša svog velikog vodju!

Todorovic

pre 9 godina

Oni koji su verovali u politiku "lako cemo" si najodgovorniji za trenutno stanje u drzavi! Da su mislili vise na svoj rad i na mogucnosti drzave koju vode, mozda ne bismo ni bili u ovoj situaciji da je svaka usteda najpotrebnija, kao "hleb nasusni"!

Pronicljivi

pre 9 godina

Pa kako onda,populisto,BiH ima privredni rast za razliku od nas,a isto su imali poplave,cak i obilnije.
Kad je DEPRESIVNA ekonomija tada se ne stedi,jer to jos vise POGORSAVA situaciju,posto se produbljuje deficit,zbog SMANJENOG privrednog rasta.
Nemacka politika STEDNJE za Grcku,kao i za nas,uostalom,je dozivila
FIASKO.

A iza zavese

pre 9 godina

Šta je Vučuću propao dil sa Kinezima o koridoru zbog Grka. Opusti se. Oni rade za sebe i svoj narod. Ti doduše za sebe i sve druge.

D Milošević

pre 9 godina

Bez realne ekonomije nema ni zdrave osnove za izlazak iz krize.
Živeti na inostranim kreditima, bez rada, a potom odbijati da se vraćaju uzeti krediti - nije moguće.
Ciprasa će EU brzo dovesti u red.

Zlatko

pre 9 godina

Pa zar ti prvi nisi obećavao smanjenje cene struje, ne pominjući smanjenje plata i penzija? A uradio si upravo suprotno kad si došao na vlast?! Ok, možda tako mora jer nam u javnom sektoru radi 10 puta više ljudi nego što treba, ali nemoj ti da držiš predavanja kome oko obećavanja kula i gradova...

PSL

pre 9 godina

I ja se nadam da će ovaj narod da promeni svest, tačnije da je stekne, jer kad se osvesti neće ni Vučić ni bilo ko ko je ušao u skupštinu od prvog 1990. na ovamo moći više ni da prođe pored skupštine, a ne da bude poslanik!

akrivija

pre 9 godina

Vučić je najači u polemici kad odgovara na nešto neizrečeno. Tu je brilijantan.
Ostalo baronisanje možda zavredi komentarisanje sledeći put.

Dragan

pre 9 godina

gospodin premijer je u pravu, ali isto tako dobro zna da ni jedna banka ne voli kad joj dužnik vrati dug pre vremena ili ne oseća krivicu zbog duga, jer tada nije tako poslušan, a u tome je caka kod grčke politike prema EU. Ljudi što je veći dug države prema kreditorima to je jači uticaj kreditora(čitaj zapada). Očigledno da se grčko more svidelo nekom...

mas

pre 9 godina

"Većina ide linijom manjeg otpora, misli 'eto stigla nam je politika lako ćemo'. Ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je premijer.

Ja u Ciprasovoj politici nisam video ništa od onoga kako Vođa kaže, lako ćemo.
Nije Cipras onaj koji je uvalio Grčku u dugove. On je onaj koji traži da se ono što se plaća i vrati, a ne da se plaćuju lihvarske kamate, da lihvari budu još bogatiji a siromašni još siromašniji!!!
Vođa je onaj koji je za ove godine na vlasti, što kao PPV a što kao premijer, zadužio ovu zemlju kao niko do sada. Nadam se da će i kod nas doći neki Cipras koji će počistiti Vođu i njegove poltrone!!!
Zasad ga ne vidim, ali mu se nadam!!!!!
NAPRED SIRIZA!!!!!!!!!

Homer

pre 9 godina

Ja se sa Vucicem po prvi put slazem. Na zalost on je samo na recima jak , a u sustini nikakve reforme ne sprovodi. Broj budzetskih korisnika nije uopste smanjen. Najavljuje smanjenje za 16.000 sa postojecih 550.000. Pa toliko ce ih sledece godine u penziju otici. Kakva je to reforma, a covek je na vlasti vec skoro 3 godine. Nijedna pravosnazna odluka tajkunima i politicarima. Nikome nije oduzeta imovina. Samo nekakva privodjena i kobajagi optuznice. Jos jedan u nizu onih koji je pojeo godine ovom narodu. Mada za razliku od drugih, potpisao je zajedno sa Dacicem i sporazum o opstinama na severu KIM i po tome je jedinstven. Narod ce ga nagraditi po zasluzi, kako i dolici.

djomla

pre 9 godina

Hoce covek da menja svest Srba. E pa neces moci da odradis to sto su ti naredili. Hocemo da imamo svest kao Grci a ne severnjaci, daleko bilo.

Milos 09

pre 9 godina

Ma premijer je ozbiljan covek i ne veruje u - lako cemo.On veruje samo u realne ideje poput Beograda na vodi, kineskog kanala do Egeja,kineskog voza brzeg od metka,Mubaadale i Al Dahre koje od Srbije prave iz odmah visoko razvijenu drzavu, Mercedesa u Ikarusu ili Priboju....

drsgan60

pre 9 godina

Pa vi politicari ste i pokrali ovsj narod! Drustvo bi bilo odlicno kada vas nebi bilo!
Dok ne napravis fabrike i zaposlis ovaj narod sve tvoje reforme su demagogija i prazna prica.

ZokyNBGD

pre 9 godina

koja zamena teza, Cipras naprotiv ne ide logikom "lako ćemo", to "lako ćemo" mi radimo i ne sprovodimo nikakve reforme nego samo obećavamo i muljamo!!!

plying

pre 9 godina

srbija kaska za svetskim trendovima 20ak godina bar. samo nama mogu divljacki neoliberalni koncept da prodaju kao reforme!! da su nasi politicari malo obrazovaniji i prosveceniji videli bi da kako se zavrsio taj eksperiment u svakoj siromasnoj drzavi!! narod je ostao samo siromasniji a bogati su postali bogatiji! jeftina radna snaga je preduslov za akumulaciju kapitala bogatasa koji je ce posle stezanja kaisa izaci samo bogatiji dok narod treba da se "strpi"! narodno trpljenje je predulosv bogacenja kapitalista! to je smisao "reformi". ostaje samo nada da ce taj kapitalista za ostvareni visak zaposliti vise ljudi al opet po bednim nadnicama. to je ono sto nam ne govore! smanjenje nezaposlenosti ali tako da svi rade za prebedan novac!

m

pre 9 godina

covek hoce da se bori za dobrobit svoje zemlje i naroda sto je za svaku pohvalu, a videcemo hoce li uspeti u tome. a najlakse je ne verovati, treba pruziti podrsku braci! izdajice!

DuškoDogouško

pre 9 godina

Prolazi treća godina od dana mog nadanja, a od strukturnih reformi ništa, prazna priča. Gledam samo kadrove po republičkim javnim preduzećima i ustanovama, a o lokalnim upravama da ne pričam... sramota jedna. Ništa se tu strukturno nije ni pomerilo od 2008. godine, sem plata i penzija nadole.
Smena jednog ministra ili generalnog direktora javnog preduzeća NIJE strukturna promena gospodine Vučiću (čitajte malo štampu i gledajte TV, nemojte biti drugi Koštunica).

dragan

pre 9 godina

ma najbolje je da premijer Grcke uzme Vucica za ekonomskog savetnika! ne znam odakle mu tolika smelost da on kao premijer totalno privredno unistene zemlje deli savete i kritike zemlji koja je iako u teskoj krizi svakako u boljem polozaju od Srbije.

Zoran Loznica

pre 9 godina

Upravo si nas tako i savetovao, da bojkotujemo sva plaćanja ''žutima''. Jedino, možda si kao i tvoj saborac, pod žutim mislio pežorativno na Kineze.

mad

pre 9 godina

Ma što se brineš čoveče, pa Arapi dali milijarde, grade Beograd na vodi, obrađuju zemlju po Srbiji, prave fabrike čipova, Mercedes svu proizvodnju planira ovde, jer Kinezi prave puteve i mostove i kanal Moravom do Sidneja... još samo Singapurćani da naprave Turski hotel, da i njih svraćamo kad krenu brzim putevima kroz Srbiju.

Lina

pre 9 godina

Proslo je vreme politicara koji su narodu obecavali kule i gradove, a radili su samo u licnu korist. Dosao je neko ko konacno radi ono sto je od dobrobiti za Srbiju.

Marina

pre 9 godina

Rezultati se ne mogu videti preko noci, naravno da je neophodan mrkotrpan rad i ozbiljne reforme da bi na pomaku bila svetlija buducnost za Srbiju.

Dule

pre 9 godina

Izvinjavam se Vucicu - ali kada je to Siriza rekla "lako cemo"?! Nikas, oni samo kazu "ove mere stednje ubijaju Grcku" i moramo drugaciju preraspodelu. I EU mora da se dogovori ili cao - mogu i da bankrotiraju i da uzmu drahmu. I sta - nista. Ne mogu da plate! Ali ne - Siriza se zalaze za sve to sto je Vucic naveo, ali pre svega da nema stranog bankovnog despotizma nad Grckom, jer umire zbog toga. Svaki treci Grk nezaposlen, 60% mladih nema posla, a javni dug cak posle svim 'mera stednje' jos je veci pod pritiskom stranih kreditora i ogromne kamate nego pre 5 godina! Pa samo lud hoce takvu buducnost. E sad - odgovornost je OK i taj nemacki, austrijski i skandinavski pristup moze da fukcionise kada imate visoko obrazovano stanovnistvo i jako domace banke, a Srbija to nema. Nama je jedina mogucnost da se transformisemo po principu holandske poljoprivrede i finskog obrazovanja, a svest kada mi neko kaze da menjam mene to lici na diktaturu. Vucicu - tvoj posao nije da menjas nikom svest, nego da tvoja politika ostvari uslove za bolji zivot, a kako ja vidim ti kao da si u nekoj poslednjoj klupi u evropskom razredu i pokusavas da pokazes uciteljici Merkel da se trudis, ali strebas iz pogresnih knjiga! Neo-liberalizam unistava male! Siriza jeste u jednu ruku buducnost evropske politike - gde bi raspodela bogatsva izmedju kprumpiranih tajkuna i osiromasene srednje klase morala da se promeni. Vise jednakosti Vucicu! Shvati - pa plati. I sta je bilo sa tom borbom sa korupcijom?!

popeye

pre 9 godina

Ти си састављао Владу, за коју си имао апсолутну већину, месец и по дана, а он 1 сат и положио је заклетву за 1 дан. Теби аплаудирају како сам кажеш (само) из ЕУ и ММФ, а Ципрасу сами Грци (бар засад). Толико о Ципрасу и вама ...

Kole

pre 9 godina

Kojim si ti tacno rezultatima izgradio toliki kredibilitet da to sad druge premijere mozes da procenjujes i mudrujes o najboljim nacinima izlaska iz krize? Jesmo mi, pod tvojim vodjstvim, izasli iz nase krize (za cije ste nastajanje ti i tvoja druzina medju najodgovornijima, btw.)? Jesmo se barem priblizili tome? Ko mislis da si, tacno, i da li verujes da te isko vise ozbiljno shvata, pogotovu van granica ove zemlje na cije si celo zaseo?

D Milošević

pre 9 godina

Bez realne ekonomije nema ni zdrave osnove za izlazak iz krize.
Živeti na inostranim kreditima, bez rada, a potom odbijati da se vraćaju uzeti krediti - nije moguće.
Ciprasa će EU brzo dovesti u red.

m

pre 9 godina

covek hoce da se bori za dobrobit svoje zemlje i naroda sto je za svaku pohvalu, a videcemo hoce li uspeti u tome. a najlakse je ne verovati, treba pruziti podrsku braci! izdajice!

Lina

pre 9 godina

Proslo je vreme politicara koji su narodu obecavali kule i gradove, a radili su samo u licnu korist. Dosao je neko ko konacno radi ono sto je od dobrobiti za Srbiju.

Marina

pre 9 godina

Rezultati se ne mogu videti preko noci, naravno da je neophodan mrkotrpan rad i ozbiljne reforme da bi na pomaku bila svetlija buducnost za Srbiju.

akrivija

pre 9 godina

Vučić je najači u polemici kad odgovara na nešto neizrečeno. Tu je brilijantan.
Ostalo baronisanje možda zavredi komentarisanje sledeći put.

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.

PSL

pre 9 godina

I ja se nadam da će ovaj narod da promeni svest, tačnije da je stekne, jer kad se osvesti neće ni Vučić ni bilo ko ko je ušao u skupštinu od prvog 1990. na ovamo moći više ni da prođe pored skupštine, a ne da bude poslanik!

KostA

pre 9 godina

Politiku "lako cemo" smo imali od 2000-2012 god. Nerad i prezaduzenost su nas doveli u ovaj stadijum prezivljavanja i vracanja abnormalnih dugova.

TASMANIJSKI DJAVO

pre 9 godina

Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.

BillyBob

pre 9 godina

Na žalost naroda Grčke upravo ih je takva retorika i letargičan pristup radu i obavezama doveo na rub finansijske provalije. Kod nas je situaija nešto ozbiljnija, jer nemamo ni 1% prihoda od turizma koji svake godine ostvari Grčka, zato i jeste važno da se razume kako će nas samo rad dovesti u bolju poziciju i ojačati slab standard građana.

BRACA KARAMAZOV

pre 9 godina

NIko preko noci nije uspeo da uradi nesto veliko ali ako se i dalje bude radilo i ako se budu sprovodile reforme Srbija ce vrlo brzo da se izvuce iz krize i narod ce ziveti bolje.

Xao

pre 9 godina

Svako ko misli da će nam sa neba pasti bolji standard je u velikoj zabludi. Nema ništa od toga, prethodnici su nas zadužili toliko da je pitanje da li će nam i ove mere pomoći da se izvučemo samo toliko da ne potonemo.

milenica

pre 9 godina

Mislim da je svima u Srbija jasno da jedino radom i trudom mozemo postici neke rezultate. Proslo je vreme kada se cekalo da nam sve padne s neba.

atomsko srce

pre 9 godina

Čitam komentare i u nekima piše da je Vučić demagog,jer kaže da se mora raditi!?Uspele su zemlje koje su imale tešku industriju,prerađivačku idustriju i privredne grane vezane za njih,a sve to znači rad.Dakle,nije Vučić demagog.

Homer

pre 9 godina

Ja se sa Vucicem po prvi put slazem. Na zalost on je samo na recima jak , a u sustini nikakve reforme ne sprovodi. Broj budzetskih korisnika nije uopste smanjen. Najavljuje smanjenje za 16.000 sa postojecih 550.000. Pa toliko ce ih sledece godine u penziju otici. Kakva je to reforma, a covek je na vlasti vec skoro 3 godine. Nijedna pravosnazna odluka tajkunima i politicarima. Nikome nije oduzeta imovina. Samo nekakva privodjena i kobajagi optuznice. Jos jedan u nizu onih koji je pojeo godine ovom narodu. Mada za razliku od drugih, potpisao je zajedno sa Dacicem i sporazum o opstinama na severu KIM i po tome je jedinstven. Narod ce ga nagraditi po zasluzi, kako i dolici.

Dzondzula

pre 9 godina

Samo teskim i odgovornim radom, odgovornom politikom i reformama koje sprovodimo Srbija moze da resi probleme i da ozdravimo zemlju. Nista nece pasti sa neba i moramo vise da radimo ako zelimo da ostvarimo neke rezultate i stvorimo bolju buducnost za sve nas.

NS021

pre 9 godina

Dosta nam je bilo neodgovorne politike, želimo jasne i konkretne predloge za uzdizanje ekononije i privrede, a ne da svi beže od odgovornosti.

Bora

pre 9 godina

Primecujem da kod nas ljudi mistifikuju ekonomiju kao da je to neka alhemija.Jednostavno-ako zamislite da ste zemljoradnik,koliko sati provedete na njivi toliko ce vam berba biti dobra,tako je i u drzavnoj ekonomiji.Nasi ljudi sede kod kuce i cekaju da ih neko rasporedi i da im da platu za vatanje zjala na nekom parazitskom radnom mestu,u takvoj atmosferi berba je katastrofalna pa otusa i nas standard.Vucic je u pravu za to sto kaze ali je izabrao pogresnu zemlju za to.Mi kao narod mrzimo da se mucimo i cimamo i uvek cemo radije da sedimo i da kukamo nego sto cemo nesto da pokusamo da napravimo.Sto se tice Grcke "reforme",to su bajke za malu decu,i mamac za lakoverne anarhiste i zagovornike teorija zavere.Realnost je SUROVA kako za Grke tako i za nas.Opasuljite se ljudi-vreme leti!!!!Ustanite i borite se za sebe i svoje najblize.Pokusavajte,cimajte se,pronadjite sebi posao,napravite nesto...NEMA BLEJANJA!!!!!

Milan1989g

pre 9 godina

Nazalost u tu politiku veruje nas narod poslednjih 20-30 godina,a kada dozive neuspeh krivicu svaljuju na politicare,zbog toga smo i tu gde jesmo. Mozemo mi da pricamo i da se zalimo koliko god hocemo,ali dok se ne zasuku rukava nema nista od bolje drzave.

Artemida

pre 9 godina

Grčka grca već dugo, ovo im je dobra šansa da se pokrenu, ali ako im premijer ne bude kao naš radan i odlučan da krenu na bolje teško da će uspeti.

sinisa

pre 9 godina

Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.

Duša85

pre 9 godina

Da nisu sprovedene mere mi bi bankrotirali to je jasno kao dan i 2013. godine oko 25 % ljudi je bilo na ivici siromaštva to pokazuju istraživanja.Moj je i lični stav da sve što ne valja da treba saseći u korenu.Naravno da svaka reforma i promena nije laka ali kada donosi boljitak onda koliko god da je teška ja je prihvatam.

dzingiskan

pre 9 godina

Ekonomija Grcke je u veoma losem stanju, njihovi gradjani najbolje znaju kako im je! Svako ima prava na svoje misljenje o ozdravljenju ekonomije, ali ako misle da ce po modelu "lako cemo" da se oporave moje misljenje je pesimisticno! Ni jedna drzava se ne moze za godinu dana preporoditi! Proizvodnja, maksimalno zalaganje, trziste i mukotrpni rad mogu vremenom izvaditi drzavu iz finansiske krize! Nista nije lako.

Todorovic

pre 9 godina

Oni koji su verovali u politiku "lako cemo" si najodgovorniji za trenutno stanje u drzavi! Da su mislili vise na svoj rad i na mogucnosti drzave koju vode, mozda ne bismo ni bili u ovoj situaciji da je svaka usteda najpotrebnija, kao "hleb nasusni"!

plying

pre 9 godina

srbija kaska za svetskim trendovima 20ak godina bar. samo nama mogu divljacki neoliberalni koncept da prodaju kao reforme!! da su nasi politicari malo obrazovaniji i prosveceniji videli bi da kako se zavrsio taj eksperiment u svakoj siromasnoj drzavi!! narod je ostao samo siromasniji a bogati su postali bogatiji! jeftina radna snaga je preduslov za akumulaciju kapitala bogatasa koji je ce posle stezanja kaisa izaci samo bogatiji dok narod treba da se "strpi"! narodno trpljenje je predulosv bogacenja kapitalista! to je smisao "reformi". ostaje samo nada da ce taj kapitalista za ostvareni visak zaposliti vise ljudi al opet po bednim nadnicama. to je ono sto nam ne govore! smanjenje nezaposlenosti ali tako da svi rade za prebedan novac!

DimaDima

pre 9 godina

Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.

strelac

pre 9 godina

Ne postoji lako resenje kada je zemlja u krizi, taj dugogodisnji nacin ramisljanja po sistemu lako cemo nas je samo jos vise ukopao, pa sad grcamo.

vuk83

pre 9 godina

Ništa ne može lako, naročito zemlje koje su u teškoj poziciji. Samo napornim radom i politikom da se troši onoliko koliko se zaradi može se očekivati boljitak u budućnosti.

ASTEROID

pre 9 godina

Definitivno smo shvatili da bez reformi i pomoci stranog kapitala nema napretka.Mi smo izabrali realnu politiku,koja ce sigurno dati rezultate.

@pegica@

pre 9 godina

Politika lako ćemo zar to ne beše zadnja decenija.. Vučić veruje u ono što on priča i radi a ne i prolaznike sa parolom lako ćemo..

JELENA

pre 9 godina

Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.

neutralni felsh

pre 9 godina

ne daj se vucicu! devedesetih sam bio poslednji koji bi glasao za tebe, kao i prosle decenije. a sada... svaka cast za trud. demokrate (na oba fronta, ds i dss) su imale istorijsku priliku, ali su debelo uprskali, ldp nikad nije uspeo da izadje izvan cedinog lister sakoa (zao mi je samo gradjanskog saveza, samoutopljenog tamo). dakle posten covek, zeljan korenitih promena, ko ja, vise nema za kog da glasa sem za opciju kancelara kome je najzad doslo iz... politickog puberteta u pragmaticnu glavu ;)

p.s. ne, nisam bot. danas covek ne moze nikog da pohvali a da ga ne optuze za "genericku podrsku" :)

Upornost-se-isplati

pre 9 godina

Iskreno, kako će se Grčka provesti, ostaje samo da vidimo, malo je nerealno da zemlja, koja je bukvalno u bankrotu, i to decenijama (otkad samo datira ono čuveno „dužan k`o Grčka“!) preko noći procveta u duhu kakve utopije. O tinjajućem problemu koji imaju sa Albanijom i Makedonijom, da ne govorim, neće imati ko da stane iza Grka u slučaju da se ta „varnica“ nezadrživo rasplamsa. Nama je pametnije da sledimo pravac koji smo odredili i koji je ima daleko više izgleda za uspeh, i tu se u potpunosti slažem sa stavom premijera.

DOSTOJEVSKI

pre 9 godina

Vucic je ponudio narodu teske reforme i mukotrpan rad i nikad nije ulepsavao stvarnost niti je govorio da ce nesto pasti sa neba,samo mukotrpnim radom i zalaganjem Srbija moze ici napred i za sad se vide rezultati a ovo sto prica Cipras nema veze sa realnoscu.

Sanjar

pre 9 godina

Ne zelim da komentarisem politiku koju premijer vodi, ne zelim da komentarisem sve sto kaze...verujem i verovacu jos neko vreme, nadam se da ce poceti nesto da se ostvaruje...jer u celoj prici o tome sta cemo, kako cemo, mi cemo ovo ili ono...u jednom danu, jedan covek koji sebe predstavlja biznismenom, komandosom, uspesnim privatnikom, upada na nasilan nacin sa svojim obezbedjenjem u jednu drzavnu naucnu instituciju, koja je deo Univerziteta u Beogradu, plasi zaposlene, preti kako ce svi dobiti otkaz i sve to to pod izgovorom da je on novi direktor, da je njega neka privatna firma imenovala i da je on moze da radi sta hoce sad. Sad se ja pitam, sta da rade zaposleni na institutu, da rade, da ostvaruju, da pomazu industriji, dok se opet ne pojavi neki `sanjar` koji ce reci da je on novi direktor i da njega od uvek zanima nauka i da je zato kompetentan. KAko cemo biti zasticeni u sistemskoj korupciji, kad neko tamo moze da napadne drzavuu na ovaj nacin, kad neko tamo moze da dobije resenje suda kako hoce, kad neko tamo moze da bude naucnik preko noci, kako cemo i dokle cemo, ne znam...ali dajem sansu, cekam strpljivo, ponosim se svojom zemljom.

ZERAVICA

pre 9 godina

Grci su nasa braca ali ne mogu se svrstati u neke velike radnike. Ne kaze se dzaba "duzan kao Grcka". Premijer je u pravu kad kaze da veruje u tezak rad a nabolji primeri za to su Nemacka i Svajcarska gde se radi od jutra do sutra a to im je donelo bezbrizan i lep zivot o kojem mi sada sanjamo.

Bajkeri 5

pre 9 godina

Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.

NEMAM KOMENTARA

pre 9 godina

Da nismo preduzeli ovako teske reforme nasa drzava bi vrlo brzo bankrotirala i zato ne zelim da iko poveruje u Srbiji da se aspirinima moze leciti teska bolest takva je situacija i kod nas i ako mislimo da zivimo bolje moramo raditi jos vise i usavrsavati svoje znanje.

rankan

pre 9 godina

Nista nece sa neba da nam padne i niko nista nece da nam pokloni ako sami ne zaradimo, za vreme bivseg rezima smo ziveli od pozajmica a sada to treba da se vrati a vraticemo ako budemo radili i ponasali se savesno i odgovorno.

Brusko 5

pre 9 godina

Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.

JACA

pre 9 godina

Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.

spasoje

pre 9 godina

Ne verujem da iko pametan ocekuje da se nesto moze lako postici,pogotovo da se nasa zemlja moze lako izvuci iz situacije u kojoj se nalazi,ali sam siguran da sa merama stednje koje su donete mozemo doci do nekih rezultata.

Ivan90

pre 9 godina

Srećom pa je u Srbiji prošlost ta politika u kojoj se obećavaju kule i gradovi već se narodu kaže u kavom su stanju finansije zemlje. Zbog toga se nije podigla velika "prašina" pri smanjenju plata i penzija.

LENJIVAC

pre 9 godina

Nasa drzava je na dobrom putu da se izvuce iz krize i da za koju godinu tacnije 2017 vec postane najjaca ekonomija u regionu ,bez rada nema nista i svi moramo to da shvatimo.

knjale

pre 9 godina

Samo uz veliki trud i rad mozemo nesto dobro uraditi za ovu zemlju,premijer je u potpunosti upravu,moramo da se promenimo moramo da promenimo nase lose navike i na taj nacin cemo sigurno uspeti sto pre da izadjemo iz ove krize u kojoj se nalazimo vec duzi period.

mayhem

pre 9 godina

Bez velike marljivosti necemo imati pozitivnih rezultata, a to nam je u principu i najprioritetnije, sto brze budemo prosperirali na svim poljima, tek tada mozemo da vidimo prave efekte.

Šef

pre 9 godina

Samo rad i rad mogu da nas iščupaju iz ove krize. Naivno je misliti da laganica tempo može doneti bolje sutra, a posebno ne Grčkoj koja je u još goroj ekonomskoj krizi nego mi.

SPARTAKUS

pre 9 godina

Politika lako ćemo nas je i dovela do ovako teške situacije i politička neogovornost vladara je bila ogromna ali su u isto vreme sebe bogato nagradili i postali politički tajkuni.
Grčka je u goroj situaciji od srbije i njena nova vlada treba da pokaže veliku umešnost, znanje i strpljenje kako bi se izbegla katastrofa. Iskreno, ako im EU ne pomogne propali su i ne može ih spasti niko.Poželimo im sreću i strpljenje, srčanost grka ovde ne pomaže.

zoki

pre 9 godina

Nema danas vise nista lako cemo, ne samo kad je rec o nasoj zemlji nego je tako u svim zemljama, bez rada i truda nema nista, ma sta god ko rekao.

Truman

pre 9 godina

Aktuelna vlast se za ovo kratko vreme odlično pokazala, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na sprovođenju započetih reformi, a one su u potpunosti neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo uspeti u ostvarenju tog cilja.

Goran

pre 9 godina

Vučićeva Vlada je pokazala da ima jedan pravac u politici koji se drži veoma dobro, tako da i ovde pokazuje doslednost, što nije odlika političara sa ovih prostora.

Mirce

pre 9 godina

Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

Brusko 5

pre 9 godina

Mozda ce oni lako, jer su u EU, dobili su kredite, imaju velike plate, imaju more, sto im je pola uspeha, a sta mi da kazemo kada su nas sistematski unistavali godinama, niko nista nije ulozio niti nam dao, i sada mozemo samo da se oslonimo na sopstvene mogucnosti i na rad.

Pera

pre 9 godina

Grcks i Srbija su gotovo u istoj situaciji. Jedini izlaz iz teske situacije je bas ovo sto kao izlaz navodi Vucic. Lako ne moze,a uz velikih odricanja ce se lakse doci do stabilne drzavr.

mima

pre 9 godina

Srbija je probala recept sam protiv svih bez uspeha, ma koliko mi je drago što se nešto ne predviđeno desilo na političkoj sceni u Evropi dugoročno gledano ne verujem da je to dobro za Grčku.

Vladimir

pre 9 godina

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.

toto04

pre 9 godina

Upravo nas je ta politika "lako ćemo" dovela gde smo sada! Na mnoge bajke o boljem životu i vrlo brzom ulasku u EU su mnogi poverovali a mi naseli na priču političara. Sadašnji premijer to ne prihvata i po ko zna koji put je rekao da nas samo rad može izbaviti iz ove situacije!!! I to je prava istina!!!

Boba

pre 9 godina

Vucic sigurno nije zavrsio fakultet "lako cemo"jer se tada fakultet zavrsavao debelim ucenjem. Dugo je u politici i shvatio je da jedino ozbiljnom politikom radom i velikom odgovornoscu moze da se zemlja postavi na cvrste noge.

Filip

pre 9 godina

Novoizabrani grcki premijer je na retorici linije lakseg otpora dobio izbore u Grckoj koju vec duze vreme drma kriza, ali nisam siguran da tim putem nastaviti da vodi drzavu.

beba

pre 9 godina

Srbija se odlučila za mere fiskalne konsolidacije bez ikakavih spoljnih uslovljavanja , dokazujući da želi da izleči svoje javne finansije

Verka

pre 9 godina

Srbija je kasno ali ipak mnogo pre upaljenog crvenog svetla za bankrot krenula da štedi i da reformiše svoj javni sektor! Svakako da ćemo uz još malo strpljenja i rada, uspeti da ustrojimo državu da bude mnogo efikasnija i podsticajna za razvoj poslovanja u njoj!

Lenka

pre 9 godina

Vucicu upucuju kritike za ovako teske reforme a ja ih pitam kako bi oni to resili? Rasipanjem sigurno nece moci. Zato neka svi zasucemo rukave i uspeh mora da usledi.

Puki

pre 9 godina

Moze se reci da je nasa zemlja pocela da radi na svom prosperitetu tek od prosle godine, ali je taj rad zasnovan na veoma ozbiljnom procesu sprovodjenja reformi i nije receno da ce to ici lako, to se zna, a svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da se reformise jedino mozemo da pozelimo uspeh.

Zaza

pre 9 godina

Grcka se do guse zaduzila,sada samo pametnom politikom i velikom stednjom moze da se izvuce i Vucic je u pravu kafa kaze da politikom,lako cemo,ustvari takvom politikom se uspeh ne moze postici.

SoulN

pre 9 godina

Posle brojnih nedaća koje je naša zemlja preživela, ni malo nam neće biti lako da se izborimo za našu budućnost, ništa nam neće pasti s neba, i to je jedan od ključnih razloga zbog kojeg vredi delati iz sve snage.

Dragan

pre 9 godina

gospodin premijer je u pravu, ali isto tako dobro zna da ni jedna banka ne voli kad joj dužnik vrati dug pre vremena ili ne oseća krivicu zbog duga, jer tada nije tako poslušan, a u tome je caka kod grčke politike prema EU. Ljudi što je veći dug države prema kreditorima to je jači uticaj kreditora(čitaj zapada). Očigledno da se grčko more svidelo nekom...

DuškoDogouško

pre 9 godina

Prolazi treća godina od dana mog nadanja, a od strukturnih reformi ništa, prazna priča. Gledam samo kadrove po republičkim javnim preduzećima i ustanovama, a o lokalnim upravama da ne pričam... sramota jedna. Ništa se tu strukturno nije ni pomerilo od 2008. godine, sem plata i penzija nadole.
Smena jednog ministra ili generalnog direktora javnog preduzeća NIJE strukturna promena gospodine Vučiću (čitajte malo štampu i gledajte TV, nemojte biti drugi Koštunica).

Helenasm

pre 9 godina

Danas nistane dolazi lako pa tako ni poboljsanje situacije u zemlji. Verujem da ce VUcic nastaviti da vodi dobru politiku koja nam moze pruziti mnoge mogucnosti.

луди демократа

pre 9 godina

Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.

gile

pre 9 godina

Ni u kom slucaju vlada Srbije u svom procesu sprovodjenja reformi nece ici po sistemu da nesto moze da se realizuje na jednostavan nacin. Srbija mora da okrene ledja proslosti jer jedino vrednim radom moze nesto da postigne, tako da treba zakljuciti da je Vucic u pravu.

Zlatko

pre 9 godina

Pa zar ti prvi nisi obećavao smanjenje cene struje, ne pominjući smanjenje plata i penzija? A uradio si upravo suprotno kad si došao na vlast?! Ok, možda tako mora jer nam u javnom sektoru radi 10 puta više ljudi nego što treba, ali nemoj ti da držiš predavanja kome oko obećavanja kula i gradova...

fuj

pre 9 godina

A gde je to Vucic radio u zivotu osim u javnom sektoru? Dobio je stan od drzave posle samo godinu dana rada kao ministar informisanja.
I on sad prica o teskom radu i javnom sektoru.

boki

pre 9 godina

Nadam se da će odnosi Srbije i Grčke nakon Sirizine ubedljive pobede biti na još većem nivou, s obzirom da je ova partija veliki prijatelj srpskog naroda

cackalica

pre 9 godina

Mozda nekoj drugoj drzavi moze da podje za rukom da nekom jednostavnom politikom i radom moze da reformise drzavu, sa Srbijom to nije slucaj, mada mozda bi i kod nas to bilo da je ostala vladajuca garnitura koja je bila do 2012. godine pa znamo dokle nas je dovela.

Norge

pre 9 godina

Ja kada govorim prijateljima da smo mali vise kao nemci i ostali severnjaci, bilo bi mnogo bolje, da smo mnogo lenji i da sve njihove generacije od dece do starijih osoba mnogo bolje rade nego mi, i tu odmah naidjem na veliki otpor. I da, ja ispadnem cudak kad ucim i ulazem u sebe.

miki

pre 9 godina

Dosta smo u proslosti slusali to.Sad samo mozemo da verujemo u rad,zalaganje i trud svakog od nas,a najvise u premijera u veru u njega da mozemo u bolju buducnost.

Oljino bistro dete

pre 9 godina

Neka doticnom neko objasni da njemu gradjani vise ne veruju. Tri godine na vlasti, 7,5 milijardi zaduzeniji, plate i penzije manje, zaposlenost ista, firme se i dalje prodaju NJEGOVIM licnim dilovima, iako je u pitanju drzavna svojina. Drskost, dilentatizam, lazne diplome i buduce vreme. Nema od njega nista.
Dosta je bilo.

Negica

pre 9 godina

Vreme jeftinih kredita je iza nas. Samo težak rad, teške strukturne reforme, promena naših loših navika dovešće do ozdravljenja naše privrede.

Zora

pre 9 godina

Imam izuzetnu memoriju tako da se odlicno secam da je MMF zahtevao od Demokrata to sto vi primenjujete a to je otpustanje u javnom sektoru, uzimanje od penzionera i smanjenje plata. A ja bih Vas, premijeru, pitala da li biste Vi i Vasa porodica mogli da zivite sa dvadeset, trideset hiljada mesecno. Volela bih kad biste probali tako da zivite jedan mesec. Vi kazete da ste hrabriji nego Demokrate a ja kazem: ko bi imao takvu dusu i srce to da uradi? Ja ne bih mogla da spavam misleci kako je tom narodu.

herkules s

pre 9 godina

Nadam se da ce novi premijer Grcke nastaviti da neguje prijateljske i ekonomske odnose sa svima, da nije od onih koji samo obecavaju,a ne rade nista po pitanju poboljsanja privrede, povecanja zaposlenosti, da se nece zaduziti dodatno i ponovo dovesti svoju drzavu u bankrot. Nadam se da nije od onih koji obecavaju med i mleko samo da bi dosao na vlast.

licemeri

pre 9 godina

Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
U Svedskoj 1607.
U Norveskoj 1408.
U Austriji 1623.
U Nemackoj 1388.
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

Grcki radnik ima 26 dana odmora i praznika, u Nemckoj 30 dana.
I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

Nika

pre 9 godina

Ova vlada je morala nesto da preduzme, jer bi ostali i bez plata i penzija, svi moramo da shvatimo da je za dobro svih nas ovo sto je ova vlada ucinila.

nesa

pre 9 godina

Mozes ti da verujes (ili ne verujes) u sta hoces,ali jedno je sigurno:90-ih ste ti i tebi slicni zapalili Srbiju i unistili je do temelja.Onda su dosli zuti i razvalili i temelje.A sad bi ti da poravnavas zemlju da bi neko spolja dosao i uzeo je besplatno ili (kako samo Vi to umete) jos i nasih para uzeo za to.
Svakom normalnom je jasno: Ti imas zadatak i treba ti par godina da ga zavrsis.Tebe su izabrali jer ovi pre tebe nisu imali hrabrosti da ga urade bez obzira na pare koje su dobijali i jos uvek dobijaju.U jednom si sigurno slicniji sa Nemcima,Srbiji zelis isto sto i oni,oduvek.
Grke su zaduzili na isti nacin kao i nas:Davali su pare sami sebi a knjizili potrazivanje.Sada je u Grckoj na vlast dosao neko ko ce te dugove da zamrzne i da kaze: sledecih 10 godina ne vracamo nikome nista jer hocemo da prezivimo.I nece se desiti nista.Podrzace ih i Rusi i Amerikanci a na stetu Nemacke koja ce morati da cutu da joj ne bi opet podigli zid usred Berlina.
Hajde,Lave,stegni srce i uradi nesto slicno.
A ako neces ili ne smes,reci nam,da znamo.

Gacic

pre 9 godina

Tek od 2014. godine vlada Srbije radi ozbiljno na razvoju drzave, i tu nema mesta za neki obican i jednostavan sistem sprovodjenja reformi, takodje mogli bismo se sloziti sa Vucicem da vladama koje reformisu svoje zemlje na neki jednostavniji nacin jedino mozemo pozeleti uspeha u radu, jer mi tako ne mozemo da radimo.

Milos 09

pre 9 godina

Ma premijer je ozbiljan covek i ne veruje u - lako cemo.On veruje samo u realne ideje poput Beograda na vodi, kineskog kanala do Egeja,kineskog voza brzeg od metka,Mubaadale i Al Dahre koje od Srbije prave iz odmah visoko razvijenu drzavu, Mercedesa u Ikarusu ili Priboju....

biber

pre 9 godina

Nerealno je ocekivati za bilo kakav posao da ce se uspesno sprovesti ako se radi po principu da ''ide lako'' a o reformama koje sprovodi vlada neke zemlje, u ovom slucaju Srbije ne treba ni razmisljati da idu nekim jednostvim putem.

mad

pre 9 godina

Ma što se brineš čoveče, pa Arapi dali milijarde, grade Beograd na vodi, obrađuju zemlju po Srbiji, prave fabrike čipova, Mercedes svu proizvodnju planira ovde, jer Kinezi prave puteve i mostove i kanal Moravom do Sidneja... još samo Singapurćani da naprave Turski hotel, da i njih svraćamo kad krenu brzim putevima kroz Srbiju.

Lolita

pre 9 godina

Ukidanje mera štednje u krizno doba? To vam je kao da uzmete kredit za dve nedelje skupog letovanja i onda se zimi smrzavate kad vam iseku struju.

foxfire

pre 9 godina

Blizi Skandinavcima?Haha, do juce si bio zakleti radikal sad si odjednom blizak Skandinavcima.Vuk dlaku menja, ali cud nikad.I molim te postavi sebi isto pitanje, ako narod nije zasluzio plate, da li ste ih mozda Vi politicari vasim ucinkom zasluzili?Vase plate su prevelike za malo rezultata koje Vi dajete.Ove Vuciceve izjave su cist bezobrazluk i drskost.Tvoji ministri, neznalice sa sega mega diplomama zasluzuju plat?Oni nikada ne bi u Norveskoj i drugim severnim zemljama bili ministri.

Foxara

pre 9 godina

Svaki ozbiljan politicar zna da su to neodgovorni odgovori, pogotovo za nasu trenutnu situaciju, malo je neozbiljno reci "lako cemo", obzirom pod kakvim smo okolnostima, dugo vremena smo ziveli u teskim lazima i eto gde nas je to dovelo, ne nasom krivicom, ali nase je da nastavimo da se borimo svom snagom, jer je to jedini nacin da stanemo na noge i pocnemo da zivimo normalno.

Pronicljivi

pre 9 godina

Pa kako onda,populisto,BiH ima privredni rast za razliku od nas,a isto su imali poplave,cak i obilnije.
Kad je DEPRESIVNA ekonomija tada se ne stedi,jer to jos vise POGORSAVA situaciju,posto se produbljuje deficit,zbog SMANJENOG privrednog rasta.
Nemacka politika STEDNJE za Grcku,kao i za nas,uostalom,je dozivila
FIASKO.

el grekonja

pre 9 godina

Bilo bi lepo da nam šiknu neki izvori nafte po Srbiji i onda nam je svima lakše da prebolimo ovaj period.Ali nam se nešto ne da,pa ćemo morati malo više da zapnemo.A Grci,pa oni će se šlepati uz i u EU.

popeye

pre 9 godina

Ти си састављао Владу, за коју си имао апсолутну већину, месец и по дана, а он 1 сат и положио је заклетву за 1 дан. Теби аплаудирају како сам кажеш (само) из ЕУ и ММФ, а Ципрасу сами Грци (бар засад). Толико о Ципрасу и вама ...

Nego koliko je evro danas

pre 9 godina

Ali ćemo da čujemo da će ustavom zagarantovane i pošteno stečene penzije sa lakoćom da budu umanjene. Bravo premijeru, to je mera koje ste se setili da popunite rupe. Sramota.

boljitak

pre 9 godina

Bravo za premijera!Pa nadam se da će se svi složiti da već živimo bolje! ide sporo al oseti se! sve pohvale i podrška premijerz!Samo tako!

djomla

pre 9 godina

Hoce covek da menja svest Srba. E pa neces moci da odradis to sto su ti naredili. Hocemo da imamo svest kao Grci a ne severnjaci, daleko bilo.

Dule

pre 9 godina

Izvinjavam se Vucicu - ali kada je to Siriza rekla "lako cemo"?! Nikas, oni samo kazu "ove mere stednje ubijaju Grcku" i moramo drugaciju preraspodelu. I EU mora da se dogovori ili cao - mogu i da bankrotiraju i da uzmu drahmu. I sta - nista. Ne mogu da plate! Ali ne - Siriza se zalaze za sve to sto je Vucic naveo, ali pre svega da nema stranog bankovnog despotizma nad Grckom, jer umire zbog toga. Svaki treci Grk nezaposlen, 60% mladih nema posla, a javni dug cak posle svim 'mera stednje' jos je veci pod pritiskom stranih kreditora i ogromne kamate nego pre 5 godina! Pa samo lud hoce takvu buducnost. E sad - odgovornost je OK i taj nemacki, austrijski i skandinavski pristup moze da fukcionise kada imate visoko obrazovano stanovnistvo i jako domace banke, a Srbija to nema. Nama je jedina mogucnost da se transformisemo po principu holandske poljoprivrede i finskog obrazovanja, a svest kada mi neko kaze da menjam mene to lici na diktaturu. Vucicu - tvoj posao nije da menjas nikom svest, nego da tvoja politika ostvari uslove za bolji zivot, a kako ja vidim ti kao da si u nekoj poslednjoj klupi u evropskom razredu i pokusavas da pokazes uciteljici Merkel da se trudis, ali strebas iz pogresnih knjiga! Neo-liberalizam unistava male! Siriza jeste u jednu ruku buducnost evropske politike - gde bi raspodela bogatsva izmedju kprumpiranih tajkuna i osiromasene srednje klase morala da se promeni. Vise jednakosti Vucicu! Shvati - pa plati. I sta je bilo sa tom borbom sa korupcijom?!

Ajde

pre 9 godina

Jos da gospodin nauci da ne menja izjave iz dana u dan i da ponekad zapamti sta je izjavio u vezi odredjene teme pa ni sam Bog ne bi znao gde mu je kraj.

Ovako sve vise i vise sam sebi uskace u zeludac i smucio se i njegovim poltronima.

Kole

pre 9 godina

Kojim si ti tacno rezultatima izgradio toliki kredibilitet da to sad druge premijere mozes da procenjujes i mudrujes o najboljim nacinima izlaska iz krize? Jesmo mi, pod tvojim vodjstvim, izasli iz nase krize (za cije ste nastajanje ti i tvoja druzina medju najodgovornijima, btw.)? Jesmo se barem priblizili tome? Ko mislis da si, tacno, i da li verujes da te isko vise ozbiljno shvata, pogotovu van granica ove zemlje na cije si celo zaseo?

mas

pre 9 godina

"Većina ide linijom manjeg otpora, misli 'eto stigla nam je politika lako ćemo'. Ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je premijer.

Ja u Ciprasovoj politici nisam video ništa od onoga kako Vođa kaže, lako ćemo.
Nije Cipras onaj koji je uvalio Grčku u dugove. On je onaj koji traži da se ono što se plaća i vrati, a ne da se plaćuju lihvarske kamate, da lihvari budu još bogatiji a siromašni još siromašniji!!!
Vođa je onaj koji je za ove godine na vlasti, što kao PPV a što kao premijer, zadužio ovu zemlju kao niko do sada. Nadam se da će i kod nas doći neki Cipras koji će počistiti Vođu i njegove poltrone!!!
Zasad ga ne vidim, ali mu se nadam!!!!!
NAPRED SIRIZA!!!!!!!!!

dragan

pre 9 godina

ma najbolje je da premijer Grcke uzme Vucica za ekonomskog savetnika! ne znam odakle mu tolika smelost da on kao premijer totalno privredno unistene zemlje deli savete i kritike zemlji koja je iako u teskoj krizi svakako u boljem polozaju od Srbije.

Zoran Loznica

pre 9 godina

Upravo si nas tako i savetovao, da bojkotujemo sva plaćanja ''žutima''. Jedino, možda si kao i tvoj saborac, pod žutim mislio pežorativno na Kineze.

ZokyNBGD

pre 9 godina

koja zamena teza, Cipras naprotiv ne ide logikom "lako ćemo", to "lako ćemo" mi radimo i ne sprovodimo nikakve reforme nego samo obećavamo i muljamo!!!

Aco

pre 9 godina

Ovaj covjek definitivno ne zna kud goni.Niko u Grckoj nije pozvao na nerad.Normalno da ce da rade ljudi,kao sto su i do sada.A kredite koje ima Grcka a i Srbija kao i sve male drzave je nemoguce vratiti a nas premijer sklapa nove aranzmane sa onima koji su i doveli cijeli svijet na rub propasti.Klasicni poslusnik NATO I EU sljama

Nimrod

pre 9 godina

Dva puta sam procitao vest i pojma nemam sta je predsednik Vlade hteo da kaze, niti kome je namenjena poruka. Ozbiljno - vise puta se spominje nekakav rad, nekakve konsolidacije, nekakve reforme - da je ovo izjava nekom sa Maldiva ko nema pojma o Srbiji pa da razumem; lepo zvuci; ovako, pitam se jel predsednik Vlade zivi u istoj zemlji sa 7.5 miliona gradjana Srbije. Ovo o Grckoj tek ne razumem - jel neko pitao hoce li Srbija da bira levu partiju sa ovakvim ekonomskim programom? Ili hoce li SNS/SPS koalicija da radi isto sto Siriza obecava? Nesto ne verujem da je neko pitao tako nesuvislo pitanje, pa onda cemu izjava o neslaganju? Cisto da Grci znaju?

kako se cenzurom brane fasisticke lazi

pre 9 godina

Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
U Svedskoj 1607.
U Norveskoj 1408.
U Austriji 1623.
U Nemackoj 1388.
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

realnost

pre 9 godina

Za tu politiku jos nisam cuo.Normalno da nista nije lako,ali bi trebalo odavno da se vidi neki boljitak,tako ste barem obecali.Realnost je da su te vase reci samo izgovor kako nebi izgubili fotelju,nazalost to je za mene realnost.

drsgan60

pre 9 godina

Pa vi politicari ste i pokrali ovsj narod! Drustvo bi bilo odlicno kada vas nebi bilo!
Dok ne napravis fabrike i zaposlis ovaj narod sve tvoje reforme su demagogija i prazna prica.

A iza zavese

pre 9 godina

Šta je Vučuću propao dil sa Kinezima o koridoru zbog Grka. Opusti se. Oni rade za sebe i svoj narod. Ti doduše za sebe i sve druge.

bora

pre 9 godina

Tu skoro,gledam snimak kada Šešelj dodeljuje sablju Sadamu Huseinu,a ovaj isti smerno i skromno stoji sa notesom u ruci,i pažljivo sa divljenjem sluša svog velikog vodju!

Seneka

pre 9 godina

SNS botovi, dzaba vam trud. Nema potrebe da ostavljate komentare i da se trudite da imaju sto vise pluseva jer se na ovaj sajt ne kace niti ga citaju ljudi koje na taj nacin mozete da ubedite da je sve sto govori i radi vas voljeni vodja najbolje za Srbiju i gradjane Srbije. Ovo je B92, pa iako je daleko od onog hrabrog i pravdoljubivog B92 njega, sto zbog navike sto zbog nemanja boljeg, citaju ljudi koji misle, i to misle svojom glavom.

nezgodan igrac

pre 9 godina

Osetio je brzo odakle mu preti mnogo veca opasnost nego od domace nesposobne i nepostojece opozicije. Narod koji je glasao za SNS se verovatno nadao nekom srpskom Ciprasu a dobio je njega. Tri dana posle pobede Cipros je ucinio vise od Vucica, mozda su to populisticki potezi ali da li SNS imao druge poteze osim populistickih
- Siriza je zavrsila pregovore oko vlade za sat vremena, Cipras je polozio zakletvu prakticno 24 casa posle izbora, Vucic se natezao mesec i kusur a imao je preko 50% mandata
- Grci su najavili smanjenje drzavnog aparata i formirali Vladu sa 10 ministarstava, Vucuc je najavio isto a nije ukinuo ni jedno ministarstvo
- U novoj Vladi Grcke ima 40 ljudi, ukljucujuci zamenike i drzavne sekretare, dok u novoj Vladi Srbije toliko ima u najmanjem ministarstvu

MitoBekrijo

pre 9 godina

Ovo sa komentarima više ne funkcioniše jer botovi po stranačkoj dužnosti lupaju pluseve. Verujte, ako se sve svelo na to da lažete jedni druge, a bogami i sebe, neće se dobro završiti ni za koga od vas. A ni za nas koji smo samo hteli da gledamo svoja posla. Ladno smo okupirani.

misko

pre 9 godina

Ove izjave mogu da se shvate kao direktan napad na Ciprasa i njegove najavljene mere za oporavak Grčke. Ipak, možda su napadi naručeni od nekih iz EU a naš se vođa javio po zadatku da ih izvrši. Ako nije tako, ko ga je terao da išta izjavljuje a i šta ga se tiče tuđe dvorište, neka gleda svoje na kom se još vide krateri od NATO bombi.

ING

pre 9 godina

Kažeš Vučiću da ne veruješ u politiku tipa "lako ćemo", da veruješ samo u rad i ništa drugo. Odlično, pa obezbedi Srbima radna mesta, omogući im da rade, jer to se od tebe očekuje. Najviše me nerviraju tvoje izjave tipa, "moj zadatak je da kreiram ambijent, a ne da stvaram radna mesta". E pa nisi premijeru kafanska pevačica da kreiraš ambijent, već naprotiv, kreiranje novih radnih mesta je tvoj glavni zadatak, a ako ti i tvoj tim to niste u stanju da uradite, onda podnesite ostavke. Barak Obama nikada nije izašao ped Amerikance i rekao "ja sam ovde da bi kreirao ambijent", već stalno govori "moj zadatak je da zaposlim Amerikance". Kako ćeš otvarati nova radna mesta, da li ćeš pkretati javne radove, da li ćeš praviti firme tipa pola-pola sa stranim partnerima, da li ćeš dovlačiti velike kompanije koje bi mogle da zaposle veliki broj ljudi, ili ćeš primeniti nešto drugo, to je već tvoja stvar. A kad već pričamo o ambijentu, pa ni njega nema premijeru. Ljudi koji imaju novca i privatne biznise, te svoje biznise prodaju jer kažu da je ovde nemoguće poslovati, a naši poslovni ljudi koji ovde rade, svojim partnerima sa zapada otvoreno kažu da Srbiju treba zaobilaziti u širokom luku kada je investiranje u pitanju. Dakle, nema ni ambijenta premijeru, a ako od izgladnelih i opljačkanih građana Srbije, očekuješ da kreiraju ta nova radna mesta zaludno ti je očekivanje, jer se to nije desilo ni u jednoj zemlji koja je prošla kroz ekonomsku krizu, pa se ne može desiti ni u zemlji Srbiji.

Milosav

pre 9 godina

Ma kakvi on da obecava kule i gradove, sve sto on kaze to se i ostvari.
Poput nekog nekog carobnjaka izgovori na primer: "Beograd na vcdi" i bi BG na vodi, kaze "Mubadala", "Mercedes", avion, kamioni, sve to dodje dok okom trepnes. Da ne govorim brza pruga, kanal do Soluna, itd, itd.
Dobro sad, ja sam to malo pojednostavio ali covek stvarno ima celicni karakter, rodjen za pravog vodju, jedini koji moze da izvuce ovu drzavu i njene zitelje iz visedecenijskog gliba u koju ih nesavesni predhodnici uvalise.
Uostalom, sta ima ja da vam pricam, sve ovo vidite i sami (ili mozda ne?)

Vera

pre 9 godina

Iskreno receno meni je nas premijer smrtno dosadan. Vec treca godina iste
price o teskom radu,promeni svesti itd..Makar malo nek promeni pricu.

A u ovu politiku da verujemo?

pre 9 godina

A ja verujem u politiku: Dunav-Morava-Vardar-Solun, 10000 milijardi dolara, fabrika čipova, BG na vodi, žuti ljudi piju sa Morave, zabranjen let iznad bajčetinskog kazana, kolo na megatrendu, plaćeni botovi sa imbecilnim komentarima, doktori i masteri na kilo, Vul-In, Vučićević i sl. glasnik Informer, Kosovo je Srbija-briselski poklon, Srbima skraćena beda od plate i penzije, nevidljive investicije koje stižu već tri godine, brat Andrejka u tuči sa MUP-om, krađa lične karte pa otvaranje firme, nov sport među Srbima-skakanje sa zgrada i mostova, navijači, devedesete, mrak, masovno iseljavanje najboljih u Nemačku, Kana medijski du... Nekultura u skupštini, ministri - nećete mi objaviti komentar ako ih opišem...

seljak e

pre 9 godina

Od kada je Vucic javno priznao da cita komentare na internetu, posebno ovde na b92 mojih komentara nema. Da li ima jos onih kojima su moderatori uklonili kritike aktuelne vlasti:

Seljak iz beograda

pre 9 godina

"Ja sebe dozivljavam kao odgovornog i ozbiljnog coveka"

Mi tebe tako ne dozivljavamo. Dozivljavamo te kao davalac laznih obecanja zarad vlasti

brojač reformi

pre 9 godina

Vučiću sada će skoro godinu dana kako si premijer, a pre toga si dve godine bio PPV i samo mi kaži koja je to strukturna reforma, sem eventualno zakona o radu, koju si ti napravio ili sproveo? Ime i prezime te reforme, a ne demagogija.

gruja

pre 9 godina

Dragi botovi, dobro došli nazad. Evocirate stara dobra vremena od pre godinu dana: Kad je evro bio ispod 123, kad su penzije bile veće, kad smo prodavali Mercedes iz Ikarusa, kad smo se nadali da ćemo saznati ko je otvorio bratovu firmu na kvarno, kad je Mišković ostao bez pasoša (na kratko), kad je moglo da se prošetaš Bajčetinom lakše nego kroz NATO vojnu bazu...

Buaaahahaha,nepismeni bot!

pre 9 godina

Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.
(TASMANIJSKI DJAVO, 28. januar 2015 15:34)

Ma 'ajde što su svetske sile oduševljenje i "biće mo" najjača ekonomija,nego što sam i ja oduševljen koliko si nepismen..Sedi,1..

корпус де ликте

pre 9 godina

За само прва 24 часа,своје владе Ципрас је урадио следеће:
1. Положио венац на гробље стрељаним грчким комунистима.
2. Примио руског амбасадора.
3. Направио коалицију са идејно – политичким опонентом и доказао да је прагматичар.
4. Скресао владу на пола.
5. Најавио драстично кресање војног будзета.
6. Послао ЕУ меморандум којим тражи кресање грчког дуга.
7. Затражио промену улоге и организације Европске Банке.
8. Предложио ТОТАЛНУ забрану спекулативних банкарских „производа“.
9. Поднео захтев за додатно опорезивање богаташа.
10. Предложио укидање државних повластица и концесија Цркви.
11.Затражио оштре ЗАТВОРСКЕ казне за преварантско прикривања капитала.
12. Подигао минималну надницу од НАЈМАЊЕ 750 Евра МЕСЕЧНО.
13. Дао налог за субвенционисање хипотекарних дугова најсиромаснијима
14. Поднео законски предлог да се банке, пруге, поште и водовод национализују.
15. Предложио измену изборног закона
16. Предложио давање државних, банкарских и црквених зграда на коришћење бескућницима
17. Наложио бесплатни доручак и ручак деци у школама
18. Предложио Бесплатно здравство за незапослене и бескућнике.
19. Увео једнаке плате за мушкарце и за жене.
А српски пренијер за истих 24 часа урадио је следеће: бла,бла, бла....

Davor

pre 9 godina

@plying Divljacki neoliberalni koncept u Srbiji ?!? U situaciji gde je drzava najveci poslodavac i gde bogatija muva ne moze da proleti bez upliva vlasti i ostalih stranaka ? Nije ni cudo sto smo - gde smo kad su nam gradjani ovakvi analiticari. Ovde nema N od neoliberlanog koncepta, vec je u pitanju stranacko-burazersko-kumovska ekonomija, gde Bogicevic Farmakom uzme 500 mil. evra kredita, 80 % potrosi, 10 % ulozi u firmu i 10 % u fondaciju predsednice. A onda jure babe po autobusima jer jelte zakon mora da se postuje . Samo nisu oni krivi , krivi ste vi naivni ili potplaceni koji to odobravate i podrzavate.

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

E, kad nam o "teškom radu" predikuje osoba kojoj je za više od dvadeset godina bavljenja politikanstvom najteži posao bio kačenje bedža sa Šešeljevim likom i lepljenje plakata "BulevarRatkaMladića".

dex

pre 9 godina

@Ivan90
Kako nije prosla politika obecavanja kula i gradova kod nas? Da li se secas sta su Vucic i kolege obecavali? Ili ti je posao da se toga ne setis? Da te podsetim samo NEKIH obecanja...
1. Mubadala fabrika cipova
2. Kanal Dunav-Morava-Egej
3. 100 milijardi investicija
4. Penzije se nece dirati, makar njihove plate bile smanjivane
5. Ukidanje Bus plusa
6. Mercedes
7. Smanjenje cene struje
8. Zatvor za tajkune (da, zamalo...)
9. Smanjivanje nezaposlenosti (ali ne tako sto im se fizicki smanji broj, jer ljudi beze iz zemlje, ili vise ni ne idu na biro)
10. Bolji zivot do kraja 2014.
11. Smanjivanje broja zaposlenih u drzavnoj upravi

O Arapima koji kupuju sva gazdinstva, 10 biliona investicija, Beogradu na vodi, pa o ostavljanju ljudi u Obrenovcu na cedilu, i brojna, neverovatno brojna obecanja, naravno neispunjena, drugi put, jer nema prostora. Reci mi onda Ivane, kako to nije politika ,,obecanja kula i gradova"?

Pokojni Toza

pre 9 godina

7 i kusur milijardi zaduženja za 2,5 godine vladavine, a ništa uradjeno. Pominjanje rada i discipline od strane nekoga ko nikada nije kaznio neradnike i bahate, a potrošio više od svih prethodnika, sve je samo nije moralno.
Licemerno, mnogo licemerno.

neca

pre 9 godina

Kakvo prizemno pojednostavljenje stvari. Cipras nije rekao da ce biti lako niti da nece da rade. To je Premijer izmislio i od toga napravio sopstveni marketing. Cipras voli svoju zemlju i ne da da ih iko ponizava i muze. Za razliku od naseg koji misli da mu je narod malouman.

Sremac

pre 9 godina

Da mi ćemo da radimo, a Miškovići da sebogate, Zar je moguće, gospodine Vučiću da ne vidite šta radite? Zemlju Srbiju poklanjate stranim i domaćim tajkunima, a narod pretvarate u roblje. Zar je moguće, da ne shvatate, da se od 20.000 ne može ziveti kao čovek? Neću da radim za Angelu, Drakulića, Borovicu i druge vampire.

dado

pre 9 godina

Ja mislim da reforme važe za stanovništvo. Za vladajuće ne vidim nikakve reforme niti mere štednje. Naravno, 2030 će se videti rezultati i biće bolje, pardon 2033, a možda ako ovako nastavimo 2045...Verujmo u rad!

dex

pre 9 godina

Eto, botovi mi nalupase minuse, a nijedan se nije udostojio da mi odgovori i dokaze da nisam u pravu! Lupanjem minusa i pluseva samo zasmejavate ljude...

005

pre 9 godina

Koliko botova pa ovo je za ne poverovati! Aleksandre ti samo nastavi da presipas iz supljeg u praznog I da trazis izgovore zasto je situacija u Srbiji gora nego ikad! Cipras je pomogao svojoj drzavi u 24 sata vise nego ti za poslednje dve godine! Botovi lupajte minuse!

albel

pre 9 godina

Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.
(Boginja ljubavi, 28. januar 2015 15:36)
E ovo je vrh,nema dalje!Vucic ne obecava kule i gradove?!Fabrika cipova,Beograd na vodi,ruski migovi,nece biti smanjenja penzija,arapske milijarde.lideri u regionu,mogu do sutra ovako...Sto se tice stednje,pare nezakonito otete penzionerima podeljene su naprednjackim gradonacelnicima za ucvrscivanje lokalne vlasti,a reforme-garantujem da ne znas ni sta ta rec znaci ni koji su to tzv,reformski zakoni doneseni!

sasa 076

pre 9 godina

Ovde je problem sto nam je spoljna politika očajna dok se širom zemalja EU vodi široka polemika o opstanku EU u ovakom obliku sa ovakom birokratijom mi slepo slusamo EU, na unutrasnjem planu to vam dodje ko kad vas profesor pita na ispitu a vi pojma nemate i kazete spremiću ispit bolje dajte mi prolaznu, Vučiću sve je to lepo ali sve se svodi na to biće bolje jednog lepog dana a sta cemo danas, juče BDP pada evro divlja, spoljna zaduzenost raste ma kolike ti pisali hvalospeve i spinovale tv situacija je jako losa

ko jel ja

pre 9 godina

Od davnine srbima niko, na žalost, nije promenio svest. To je nemoguca misija. I tu je uzrok svih problema. A vlast je slika naroda.

Milan Filipovic

pre 9 godina

Slažem se da je neophodan rad ali da bi se radilo, potrebna su radna mesta. Koliko vidimo, mere koje nudi MMF a g.Vučić prihvata oberučke, svuda i uvek kao osnovu imaju otpuštanja.
Ne znam gde bi to ljudi spremni na težak rad uopšte radili, a kamoli teško.
Uostalom, zašto unapred kritikovati g.Ciprasa?
Za svaki slučaj?
Ili li je to epizoda: "Napad je najbolja odbrana"?

Grunf

pre 9 godina

Nisam fan rada i dela A.Vučića ali ako je i pola tačno što je rekao podržavam.Potpuno podržavam stav da treba da težimo ka uredjenosti zemlje kao što su skandinavske zemlje ili Nemačka i Austija.Meni je to doduše SF.To nikako ne mogi ni da zamislim da je moguće s obzirom gde smo ali mi je nekako milo kada to izjavi Premijer države i samo još kada bi to sa svojim saradnicima sprovodio u delo da imaju isti stav kao i on.Podržavam iznešen stav medjutim postoji jedna veoma zabrinjavajuća stvar šta raditi kada Vam svi govore da ste veoma hrabri,veoma vredni,veoma odgovorni i to me raduje. Ali me i nešto brine: šta učiniti kad jednom budu zahtevali da to i dokažete.Dokažite to što govorite unazad par godina,a ja ću zaboraviti ili staviti na "ignore"on šta ste govorili više od petnest godina i eto u parlamentarnom društvu imaćete 90% glasova sigurnotakoreći jednopartijski sitem koji izgleda da namajedino i treba.

MAJK

pre 9 godina

Niko nikad nista u zivotu nije radio lako,tako da je dobro sto ti ne verujes u to.Zivot je teska bitka,iz koje se nadam da ces ti izaci kao pobednik.

ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE

pre 9 godina

Novo izabrani Grcki premijer Cipras je jos pod utiskom velike pobede na izborima. Pre sam sklon da potpuno podrzim Aleksandra Vucic koji kaze da ne veruju u politiku lako cemo. Jer kako se kaze bez muke nema ni nauke. Ali to je vec problem nasih prijatelja Grka kako ce se izvuci i snaci. Ono sto mi treba da znamo to je da samo ako budemo radili, stedeli, borili se tek tada imamo cemu i da se nadamo. Kljuc i jedino resenje kada smo mi u pitanju da se nadamo uspehu jesu reforme i mere stednje i verujem da ce vec iduce godine rezultati biti vidljivi. Iskreno se nadam da ce se to i desiti tada bih voleo da cujem sta ce dezurni kriticari tada imati da kazu. Bar bi trebali da kazu jedno ljudski izvinite i bravo.

gordana

pre 9 godina

Najlakse je, u trenutku kada su teska vremena, ubediti narod da mozete bolje i pljuvati one sto sad "ne znaju nista". Onda kad taj narod poveruje shvatite da ustvari ne znate sta cete i shvatite da i ipak mora tesko, da ne postoji lako!

uma

pre 9 godina

Pa mogao je A.Vučić sa obećava i šminka kao B.Tadić,pa nije,a bilo bi mu mnogo lakše.!To što radi Vučić je jedini način da se Srbija ekonomski oporavi.U istoriji svetskih civilizacija drugog načina nije bilo.

desa

pre 9 godina

Da postoji drugi,lakši način,Vučić bi tako radio i svima bi nam bilo lakše.Ali takav,lakši način,ne postoji i moramo se potruditi.

kikica

pre 9 godina

Slogan ''lako cemo'' nije bas pohvalan za politiku bilo koje zemlje pa je zato Vucic ponovio politiku vlade Srbije da ona ide putem ozbiljnog rada koji ce dovesti do zeljenog cilja a to je transformacija zemlje bez ikavih tragova proslosti.

vila

pre 9 godina

Vucic je istakao sasvim korektnu cinjenicu apro po rada vlade Srbije u sprovodjenju reformi zarad napretka drzave Srbije u smislu da je to ogroman rad, a princip obecavanja i da ce se nesto lako realizovati ne sme vise da se ponovi u nasoj zemlji.

miligram

pre 9 godina

Povodom stavke koju je grcki novoizabrani premijer istakao da ce vlada ciji je on lider moci veoma lako da se reformise moze se cestitati na ovakvom misljenju, s tim sto Srbija ne ide tom linijom vec mora ozbiljnije da se radi, sto je Vucic i istakao za austrijski list ORF.

drug

pre 9 godina

Nasa zemlja polako izlazi iz tunela u kome se nalazila do 2012. godine, do kada je vazio sistem da ce nesto lako uraditi, obecavati nerealna obecanja radi opstanka na vlasti, vise toga nema, i to se i primecuje, a ako bliska nam Grcka misli da moze nekom lakom poltikom da se reformise, sta joj drugo pozeleti osim srece i uspeha, Srbija tako ne moze.

srce

pre 9 godina

Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.

srce

pre 9 godina

Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.

golub

pre 9 godina

Jasno je da je Srbiji dosta dugo vazece poltike u kojoj se radilo po kljucu raznih obecanja i poslova koji se mogu ''lako'' obavljati, vise toga nema i to je Vucic ponovio i ORF-u, podsecajuci da vlada Srbije sprovodi najteze mere reformi do sada, jer je to neophodno radi razvoja Srbije.

Moka

pre 9 godina

I regionu Srbije kao i Evropi i svetu je sigurno jasno da vlada Srbije ne sprovodi reforme po principu da se nesto sto brze uradi i da se ne razmislja o posledicama u buducnosti drzave, vec da se sprovode dugorocne mere za buducnost Srbije, i nema prinicipa da se reforme spovode jednostavnim putem, a ako neka zemlja moze tako da sprovodi reforme neka joj je sa srecom.

tepih

pre 9 godina

S ozbirom da Vucic stalno podseca gradjane Srbije da vlada Srbije sprovodi najteze i najvece mere reformi koje je nasa zemlja ikada imala treba ocekivati uspesan izhod gore pomenutog, i to je dobro, a naravno zanimljivo je cuti da neke zemlje imaju jednostavan plan sprovodjenja reformi.

Laki

pre 9 godina

Zna se da je politika srpovodjenja reformi vlade Srbije veoma ozbiljna, sto je i mnogo puta do sada ponovljeno i treba reci da je to dobro, i nece se skretati sa tog puta, sto je Vucic i izjavio za austrijski ORF, dodajuci da svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da reformise zemlju unapred cestita i zeli uspeh.

negro

pre 9 godina

Jasno je da vlada Srbije sprovodi reforme ali ne po sistemu jednostavnog kratkorocnog plana, vec tezeg i dugorocnog radi postizanja realnih i pozitivnih rezultata, najboljih za drzavu Srbiju, a sistem obicnijeg rada moze da sprovodi zemlja koja to eventualno ume, tako da Srbija zeli takvoj zemlji uspeh u radu.

caj

pre 9 godina

Srbija je sama krenula u neophodne reforme, bez ikakvih spoljnih pritisaka od strane EU ili MMF-a, to pokazuje veliku odgovornost i spremnost na rad, jedino teskim i ozbiljim radom se moze doci do napretka, sto gradjani Srbije znaju i podrzavaju.

drvo

pre 9 godina

Sasvim je razumljivo da je doslo do odusevljenja novom politikom Ciprasa, ali takva politika zaista nije odrziva, mora se raditi na reformama i sprovodjenju ekonomskih mera koje ce dati prave rezultate, kao sto je i istakao Aleksandar Vucic, to je jedini nacin za ozdravljenje privrede.

reziser

pre 9 godina

Put oporavka koji je pred nama nece biti lak ni jednostavan, ali gradjani Srbijesu svesni da rezultati ne mogu da se postignu ako se procesu reformi ne pristupi na krajnje ozbiljan i pozrtvovan nacin, treba nastaviti ovim tempom rada i u narednom periodu.

kukuruz

pre 9 godina

Vise nema mesti politici "lako cemo", mora se ozbiljno raditi na sprovodjenu svih mera koje su neophodne kako bi se situacija u zemlji popravila, za svaku pohvalu je to sto je Srbija sa reformama krenula samostalno, bez pritisaka Evropske banke i ostalih institucija.

PSL

pre 9 godina

I ja se nadam da će ovaj narod da promeni svest, tačnije da je stekne, jer kad se osvesti neće ni Vučić ni bilo ko ko je ušao u skupštinu od prvog 1990. na ovamo moći više ni da prođe pored skupštine, a ne da bude poslanik!

akrivija

pre 9 godina

Vučić je najači u polemici kad odgovara na nešto neizrečeno. Tu je brilijantan.
Ostalo baronisanje možda zavredi komentarisanje sledeći put.

Homer

pre 9 godina

Ja se sa Vucicem po prvi put slazem. Na zalost on je samo na recima jak , a u sustini nikakve reforme ne sprovodi. Broj budzetskih korisnika nije uopste smanjen. Najavljuje smanjenje za 16.000 sa postojecih 550.000. Pa toliko ce ih sledece godine u penziju otici. Kakva je to reforma, a covek je na vlasti vec skoro 3 godine. Nijedna pravosnazna odluka tajkunima i politicarima. Nikome nije oduzeta imovina. Samo nekakva privodjena i kobajagi optuznice. Jos jedan u nizu onih koji je pojeo godine ovom narodu. Mada za razliku od drugih, potpisao je zajedno sa Dacicem i sporazum o opstinama na severu KIM i po tome je jedinstven. Narod ce ga nagraditi po zasluzi, kako i dolici.

m

pre 9 godina

covek hoce da se bori za dobrobit svoje zemlje i naroda sto je za svaku pohvalu, a videcemo hoce li uspeti u tome. a najlakse je ne verovati, treba pruziti podrsku braci! izdajice!

plying

pre 9 godina

srbija kaska za svetskim trendovima 20ak godina bar. samo nama mogu divljacki neoliberalni koncept da prodaju kao reforme!! da su nasi politicari malo obrazovaniji i prosveceniji videli bi da kako se zavrsio taj eksperiment u svakoj siromasnoj drzavi!! narod je ostao samo siromasniji a bogati su postali bogatiji! jeftina radna snaga je preduslov za akumulaciju kapitala bogatasa koji je ce posle stezanja kaisa izaci samo bogatiji dok narod treba da se "strpi"! narodno trpljenje je predulosv bogacenja kapitalista! to je smisao "reformi". ostaje samo nada da ce taj kapitalista za ostvareni visak zaposliti vise ljudi al opet po bednim nadnicama. to je ono sto nam ne govore! smanjenje nezaposlenosti ali tako da svi rade za prebedan novac!

Lina

pre 9 godina

Proslo je vreme politicara koji su narodu obecavali kule i gradove, a radili su samo u licnu korist. Dosao je neko ko konacno radi ono sto je od dobrobiti za Srbiju.

Zlatko

pre 9 godina

Pa zar ti prvi nisi obećavao smanjenje cene struje, ne pominjući smanjenje plata i penzija? A uradio si upravo suprotno kad si došao na vlast?! Ok, možda tako mora jer nam u javnom sektoru radi 10 puta više ljudi nego što treba, ali nemoj ti da držiš predavanja kome oko obećavanja kula i gradova...

Ajde

pre 9 godina

Jos da gospodin nauci da ne menja izjave iz dana u dan i da ponekad zapamti sta je izjavio u vezi odredjene teme pa ni sam Bog ne bi znao gde mu je kraj.

Ovako sve vise i vise sam sebi uskace u zeludac i smucio se i njegovim poltronima.

Marina

pre 9 godina

Rezultati se ne mogu videti preko noci, naravno da je neophodan mrkotrpan rad i ozbiljne reforme da bi na pomaku bila svetlija buducnost za Srbiju.

DuškoDogouško

pre 9 godina

Prolazi treća godina od dana mog nadanja, a od strukturnih reformi ništa, prazna priča. Gledam samo kadrove po republičkim javnim preduzećima i ustanovama, a o lokalnim upravama da ne pričam... sramota jedna. Ništa se tu strukturno nije ni pomerilo od 2008. godine, sem plata i penzija nadole.
Smena jednog ministra ili generalnog direktora javnog preduzeća NIJE strukturna promena gospodine Vučiću (čitajte malo štampu i gledajte TV, nemojte biti drugi Koštunica).

Dragan

pre 9 godina

gospodin premijer je u pravu, ali isto tako dobro zna da ni jedna banka ne voli kad joj dužnik vrati dug pre vremena ili ne oseća krivicu zbog duga, jer tada nije tako poslušan, a u tome je caka kod grčke politike prema EU. Ljudi što je veći dug države prema kreditorima to je jači uticaj kreditora(čitaj zapada). Očigledno da se grčko more svidelo nekom...

mad

pre 9 godina

Ma što se brineš čoveče, pa Arapi dali milijarde, grade Beograd na vodi, obrađuju zemlju po Srbiji, prave fabrike čipova, Mercedes svu proizvodnju planira ovde, jer Kinezi prave puteve i mostove i kanal Moravom do Sidneja... još samo Singapurćani da naprave Turski hotel, da i njih svraćamo kad krenu brzim putevima kroz Srbiju.

nezgodan igrac

pre 9 godina

Osetio je brzo odakle mu preti mnogo veca opasnost nego od domace nesposobne i nepostojece opozicije. Narod koji je glasao za SNS se verovatno nadao nekom srpskom Ciprasu a dobio je njega. Tri dana posle pobede Cipros je ucinio vise od Vucica, mozda su to populisticki potezi ali da li SNS imao druge poteze osim populistickih
- Siriza je zavrsila pregovore oko vlade za sat vremena, Cipras je polozio zakletvu prakticno 24 casa posle izbora, Vucic se natezao mesec i kusur a imao je preko 50% mandata
- Grci su najavili smanjenje drzavnog aparata i formirali Vladu sa 10 ministarstava, Vucuc je najavio isto a nije ukinuo ni jedno ministarstvo
- U novoj Vladi Grcke ima 40 ljudi, ukljucujuci zamenike i drzavne sekretare, dok u novoj Vladi Srbije toliko ima u najmanjem ministarstvu

gruja

pre 9 godina

Dragi botovi, dobro došli nazad. Evocirate stara dobra vremena od pre godinu dana: Kad je evro bio ispod 123, kad su penzije bile veće, kad smo prodavali Mercedes iz Ikarusa, kad smo se nadali da ćemo saznati ko je otvorio bratovu firmu na kvarno, kad je Mišković ostao bez pasoša (na kratko), kad je moglo da se prošetaš Bajčetinom lakše nego kroz NATO vojnu bazu...

fuj

pre 9 godina

A gde je to Vucic radio u zivotu osim u javnom sektoru? Dobio je stan od drzave posle samo godinu dana rada kao ministar informisanja.
I on sad prica o teskom radu i javnom sektoru.

Nego koliko je evro danas

pre 9 godina

Ali ćemo da čujemo da će ustavom zagarantovane i pošteno stečene penzije sa lakoćom da budu umanjene. Bravo premijeru, to je mera koje ste se setili da popunite rupe. Sramota.

foxfire

pre 9 godina

Blizi Skandinavcima?Haha, do juce si bio zakleti radikal sad si odjednom blizak Skandinavcima.Vuk dlaku menja, ali cud nikad.I molim te postavi sebi isto pitanje, ako narod nije zasluzio plate, da li ste ih mozda Vi politicari vasim ucinkom zasluzili?Vase plate su prevelike za malo rezultata koje Vi dajete.Ove Vuciceve izjave su cist bezobrazluk i drskost.Tvoji ministri, neznalice sa sega mega diplomama zasluzuju plat?Oni nikada ne bi u Norveskoj i drugim severnim zemljama bili ministri.

D Milošević

pre 9 godina

Bez realne ekonomije nema ni zdrave osnove za izlazak iz krize.
Živeti na inostranim kreditima, bez rada, a potom odbijati da se vraćaju uzeti krediti - nije moguće.
Ciprasa će EU brzo dovesti u red.

Oljino bistro dete

pre 9 godina

Neka doticnom neko objasni da njemu gradjani vise ne veruju. Tri godine na vlasti, 7,5 milijardi zaduzeniji, plate i penzije manje, zaposlenost ista, firme se i dalje prodaju NJEGOVIM licnim dilovima, iako je u pitanju drzavna svojina. Drskost, dilentatizam, lazne diplome i buduce vreme. Nema od njega nista.
Dosta je bilo.

licemeri

pre 9 godina

Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
U Svedskoj 1607.
U Norveskoj 1408.
U Austriji 1623.
U Nemackoj 1388.
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

Grcki radnik ima 26 dana odmora i praznika, u Nemckoj 30 dana.
I ko vise radi Nemci ili "naša braća i prijatelji u južnoj Evropi" kako se s njima sprda Vucic?

djomla

pre 9 godina

Hoce covek da menja svest Srba. E pa neces moci da odradis to sto su ti naredili. Hocemo da imamo svest kao Grci a ne severnjaci, daleko bilo.

MitoBekrijo

pre 9 godina

Ovo sa komentarima više ne funkcioniše jer botovi po stranačkoj dužnosti lupaju pluseve. Verujte, ako se sve svelo na to da lažete jedni druge, a bogami i sebe, neće se dobro završiti ni za koga od vas. A ni za nas koji smo samo hteli da gledamo svoja posla. Ladno smo okupirani.

Zora

pre 9 godina

Imam izuzetnu memoriju tako da se odlicno secam da je MMF zahtevao od Demokrata to sto vi primenjujete a to je otpustanje u javnom sektoru, uzimanje od penzionera i smanjenje plata. A ja bih Vas, premijeru, pitala da li biste Vi i Vasa porodica mogli da zivite sa dvadeset, trideset hiljada mesecno. Volela bih kad biste probali tako da zivite jedan mesec. Vi kazete da ste hrabriji nego Demokrate a ja kazem: ko bi imao takvu dusu i srce to da uradi? Ja ne bih mogla da spavam misleci kako je tom narodu.

misko

pre 9 godina

Ove izjave mogu da se shvate kao direktan napad na Ciprasa i njegove najavljene mere za oporavak Grčke. Ipak, možda su napadi naručeni od nekih iz EU a naš se vođa javio po zadatku da ih izvrši. Ako nije tako, ko ga je terao da išta izjavljuje a i šta ga se tiče tuđe dvorište, neka gleda svoje na kom se još vide krateri od NATO bombi.

nesa

pre 9 godina

Mozes ti da verujes (ili ne verujes) u sta hoces,ali jedno je sigurno:90-ih ste ti i tebi slicni zapalili Srbiju i unistili je do temelja.Onda su dosli zuti i razvalili i temelje.A sad bi ti da poravnavas zemlju da bi neko spolja dosao i uzeo je besplatno ili (kako samo Vi to umete) jos i nasih para uzeo za to.
Svakom normalnom je jasno: Ti imas zadatak i treba ti par godina da ga zavrsis.Tebe su izabrali jer ovi pre tebe nisu imali hrabrosti da ga urade bez obzira na pare koje su dobijali i jos uvek dobijaju.U jednom si sigurno slicniji sa Nemcima,Srbiji zelis isto sto i oni,oduvek.
Grke su zaduzili na isti nacin kao i nas:Davali su pare sami sebi a knjizili potrazivanje.Sada je u Grckoj na vlast dosao neko ko ce te dugove da zamrzne i da kaze: sledecih 10 godina ne vracamo nikome nista jer hocemo da prezivimo.I nece se desiti nista.Podrzace ih i Rusi i Amerikanci a na stetu Nemacke koja ce morati da cutu da joj ne bi opet podigli zid usred Berlina.
Hajde,Lave,stegni srce i uradi nesto slicno.
A ako neces ili ne smes,reci nam,da znamo.

Pronicljivi

pre 9 godina

Pa kako onda,populisto,BiH ima privredni rast za razliku od nas,a isto su imali poplave,cak i obilnije.
Kad je DEPRESIVNA ekonomija tada se ne stedi,jer to jos vise POGORSAVA situaciju,posto se produbljuje deficit,zbog SMANJENOG privrednog rasta.
Nemacka politika STEDNJE za Grcku,kao i za nas,uostalom,je dozivila
FIASKO.

bora

pre 9 godina

Tu skoro,gledam snimak kada Šešelj dodeljuje sablju Sadamu Huseinu,a ovaj isti smerno i skromno stoji sa notesom u ruci,i pažljivo sa divljenjem sluša svog velikog vodju!

Milos 09

pre 9 godina

Ma premijer je ozbiljan covek i ne veruje u - lako cemo.On veruje samo u realne ideje poput Beograda na vodi, kineskog kanala do Egeja,kineskog voza brzeg od metka,Mubaadale i Al Dahre koje od Srbije prave iz odmah visoko razvijenu drzavu, Mercedesa u Ikarusu ili Priboju....

Dule

pre 9 godina

Izvinjavam se Vucicu - ali kada je to Siriza rekla "lako cemo"?! Nikas, oni samo kazu "ove mere stednje ubijaju Grcku" i moramo drugaciju preraspodelu. I EU mora da se dogovori ili cao - mogu i da bankrotiraju i da uzmu drahmu. I sta - nista. Ne mogu da plate! Ali ne - Siriza se zalaze za sve to sto je Vucic naveo, ali pre svega da nema stranog bankovnog despotizma nad Grckom, jer umire zbog toga. Svaki treci Grk nezaposlen, 60% mladih nema posla, a javni dug cak posle svim 'mera stednje' jos je veci pod pritiskom stranih kreditora i ogromne kamate nego pre 5 godina! Pa samo lud hoce takvu buducnost. E sad - odgovornost je OK i taj nemacki, austrijski i skandinavski pristup moze da fukcionise kada imate visoko obrazovano stanovnistvo i jako domace banke, a Srbija to nema. Nama je jedina mogucnost da se transformisemo po principu holandske poljoprivrede i finskog obrazovanja, a svest kada mi neko kaze da menjam mene to lici na diktaturu. Vucicu - tvoj posao nije da menjas nikom svest, nego da tvoja politika ostvari uslove za bolji zivot, a kako ja vidim ti kao da si u nekoj poslednjoj klupi u evropskom razredu i pokusavas da pokazes uciteljici Merkel da se trudis, ali strebas iz pogresnih knjiga! Neo-liberalizam unistava male! Siriza jeste u jednu ruku buducnost evropske politike - gde bi raspodela bogatsva izmedju kprumpiranih tajkuna i osiromasene srednje klase morala da se promeni. Vise jednakosti Vucicu! Shvati - pa plati. I sta je bilo sa tom borbom sa korupcijom?!

mas

pre 9 godina

"Većina ide linijom manjeg otpora, misli 'eto stigla nam je politika lako ćemo'. Ja ne verujem u takvu politiku, a Ciprasu želim sav uspeh i sreću - ako pokaže da takvom politikom može da izvuče zemlju iz krize to će biti nešto genijalno i onda je u pravu. Onda svi mi ostali koji mislimo da samo velikim trudom i radom rezultat može da se postigne treba da se sklonimo", rekao je premijer.

Ja u Ciprasovoj politici nisam video ništa od onoga kako Vođa kaže, lako ćemo.
Nije Cipras onaj koji je uvalio Grčku u dugove. On je onaj koji traži da se ono što se plaća i vrati, a ne da se plaćuju lihvarske kamate, da lihvari budu još bogatiji a siromašni još siromašniji!!!
Vođa je onaj koji je za ove godine na vlasti, što kao PPV a što kao premijer, zadužio ovu zemlju kao niko do sada. Nadam se da će i kod nas doći neki Cipras koji će počistiti Vođu i njegove poltrone!!!
Zasad ga ne vidim, ali mu se nadam!!!!!
NAPRED SIRIZA!!!!!!!!!

Zoran Loznica

pre 9 godina

Upravo si nas tako i savetovao, da bojkotujemo sva plaćanja ''žutima''. Jedino, možda si kao i tvoj saborac, pod žutim mislio pežorativno na Kineze.

dragan

pre 9 godina

ma najbolje je da premijer Grcke uzme Vucica za ekonomskog savetnika! ne znam odakle mu tolika smelost da on kao premijer totalno privredno unistene zemlje deli savete i kritike zemlji koja je iako u teskoj krizi svakako u boljem polozaju od Srbije.

Milosav

pre 9 godina

Ma kakvi on da obecava kule i gradove, sve sto on kaze to se i ostvari.
Poput nekog nekog carobnjaka izgovori na primer: "Beograd na vcdi" i bi BG na vodi, kaze "Mubadala", "Mercedes", avion, kamioni, sve to dodje dok okom trepnes. Da ne govorim brza pruga, kanal do Soluna, itd, itd.
Dobro sad, ja sam to malo pojednostavio ali covek stvarno ima celicni karakter, rodjen za pravog vodju, jedini koji moze da izvuce ovu drzavu i njene zitelje iz visedecenijskog gliba u koju ih nesavesni predhodnici uvalise.
Uostalom, sta ima ja da vam pricam, sve ovo vidite i sami (ili mozda ne?)

Kole

pre 9 godina

Kojim si ti tacno rezultatima izgradio toliki kredibilitet da to sad druge premijere mozes da procenjujes i mudrujes o najboljim nacinima izlaska iz krize? Jesmo mi, pod tvojim vodjstvim, izasli iz nase krize (za cije ste nastajanje ti i tvoja druzina medju najodgovornijima, btw.)? Jesmo se barem priblizili tome? Ko mislis da si, tacno, i da li verujes da te isko vise ozbiljno shvata, pogotovu van granica ove zemlje na cije si celo zaseo?

boljitak

pre 9 godina

Bravo za premijera!Pa nadam se da će se svi složiti da već živimo bolje! ide sporo al oseti se! sve pohvale i podrška premijerz!Samo tako!

Grunf

pre 9 godina

Nisam fan rada i dela A.Vučića ali ako je i pola tačno što je rekao podržavam.Potpuno podržavam stav da treba da težimo ka uredjenosti zemlje kao što su skandinavske zemlje ili Nemačka i Austija.Meni je to doduše SF.To nikako ne mogi ni da zamislim da je moguće s obzirom gde smo ali mi je nekako milo kada to izjavi Premijer države i samo još kada bi to sa svojim saradnicima sprovodio u delo da imaju isti stav kao i on.Podržavam iznešen stav medjutim postoji jedna veoma zabrinjavajuća stvar šta raditi kada Vam svi govore da ste veoma hrabri,veoma vredni,veoma odgovorni i to me raduje. Ali me i nešto brine: šta učiniti kad jednom budu zahtevali da to i dokažete.Dokažite to što govorite unazad par godina,a ja ću zaboraviti ili staviti na "ignore"on šta ste govorili više od petnest godina i eto u parlamentarnom društvu imaćete 90% glasova sigurnotakoreći jednopartijski sitem koji izgleda da namajedino i treba.

neca

pre 9 godina

Kakvo prizemno pojednostavljenje stvari. Cipras nije rekao da ce biti lako niti da nece da rade. To je Premijer izmislio i od toga napravio sopstveni marketing. Cipras voli svoju zemlju i ne da da ih iko ponizava i muze. Za razliku od naseg koji misli da mu je narod malouman.

Vera

pre 9 godina

Iskreno receno meni je nas premijer smrtno dosadan. Vec treca godina iste
price o teskom radu,promeni svesti itd..Makar malo nek promeni pricu.

ING

pre 9 godina

Kažeš Vučiću da ne veruješ u politiku tipa "lako ćemo", da veruješ samo u rad i ništa drugo. Odlično, pa obezbedi Srbima radna mesta, omogući im da rade, jer to se od tebe očekuje. Najviše me nerviraju tvoje izjave tipa, "moj zadatak je da kreiram ambijent, a ne da stvaram radna mesta". E pa nisi premijeru kafanska pevačica da kreiraš ambijent, već naprotiv, kreiranje novih radnih mesta je tvoj glavni zadatak, a ako ti i tvoj tim to niste u stanju da uradite, onda podnesite ostavke. Barak Obama nikada nije izašao ped Amerikance i rekao "ja sam ovde da bi kreirao ambijent", već stalno govori "moj zadatak je da zaposlim Amerikance". Kako ćeš otvarati nova radna mesta, da li ćeš pkretati javne radove, da li ćeš praviti firme tipa pola-pola sa stranim partnerima, da li ćeš dovlačiti velike kompanije koje bi mogle da zaposle veliki broj ljudi, ili ćeš primeniti nešto drugo, to je već tvoja stvar. A kad već pričamo o ambijentu, pa ni njega nema premijeru. Ljudi koji imaju novca i privatne biznise, te svoje biznise prodaju jer kažu da je ovde nemoguće poslovati, a naši poslovni ljudi koji ovde rade, svojim partnerima sa zapada otvoreno kažu da Srbiju treba zaobilaziti u širokom luku kada je investiranje u pitanju. Dakle, nema ni ambijenta premijeru, a ako od izgladnelih i opljačkanih građana Srbije, očekuješ da kreiraju ta nova radna mesta zaludno ti je očekivanje, jer se to nije desilo ni u jednoj zemlji koja je prošla kroz ekonomsku krizu, pa se ne može desiti ni u zemlji Srbiji.

popeye

pre 9 godina

Ти си састављао Владу, за коју си имао апсолутну већину, месец и по дана, а он 1 сат и положио је заклетву за 1 дан. Теби аплаудирају како сам кажеш (само) из ЕУ и ММФ, а Ципрасу сами Грци (бар засад). Толико о Ципрасу и вама ...

ZokyNBGD

pre 9 godina

koja zamena teza, Cipras naprotiv ne ide logikom "lako ćemo", to "lako ćemo" mi radimo i ne sprovodimo nikakve reforme nego samo obećavamo i muljamo!!!

drsgan60

pre 9 godina

Pa vi politicari ste i pokrali ovsj narod! Drustvo bi bilo odlicno kada vas nebi bilo!
Dok ne napravis fabrike i zaposlis ovaj narod sve tvoje reforme su demagogija i prazna prica.

Seneka

pre 9 godina

SNS botovi, dzaba vam trud. Nema potrebe da ostavljate komentare i da se trudite da imaju sto vise pluseva jer se na ovaj sajt ne kace niti ga citaju ljudi koje na taj nacin mozete da ubedite da je sve sto govori i radi vas voljeni vodja najbolje za Srbiju i gradjane Srbije. Ovo je B92, pa iako je daleko od onog hrabrog i pravdoljubivog B92 njega, sto zbog navike sto zbog nemanja boljeg, citaju ljudi koji misle, i to misle svojom glavom.

Nimrod

pre 9 godina

Dva puta sam procitao vest i pojma nemam sta je predsednik Vlade hteo da kaze, niti kome je namenjena poruka. Ozbiljno - vise puta se spominje nekakav rad, nekakve konsolidacije, nekakve reforme - da je ovo izjava nekom sa Maldiva ko nema pojma o Srbiji pa da razumem; lepo zvuci; ovako, pitam se jel predsednik Vlade zivi u istoj zemlji sa 7.5 miliona gradjana Srbije. Ovo o Grckoj tek ne razumem - jel neko pitao hoce li Srbija da bira levu partiju sa ovakvim ekonomskim programom? Ili hoce li SNS/SPS koalicija da radi isto sto Siriza obecava? Nesto ne verujem da je neko pitao tako nesuvislo pitanje, pa onda cemu izjava o neslaganju? Cisto da Grci znaju?

Aco

pre 9 godina

Ovaj covjek definitivno ne zna kud goni.Niko u Grckoj nije pozvao na nerad.Normalno da ce da rade ljudi,kao sto su i do sada.A kredite koje ima Grcka a i Srbija kao i sve male drzave je nemoguce vratiti a nas premijer sklapa nove aranzmane sa onima koji su i doveli cijeli svijet na rub propasti.Klasicni poslusnik NATO I EU sljama

realnost

pre 9 godina

Za tu politiku jos nisam cuo.Normalno da nista nije lako,ali bi trebalo odavno da se vidi neki boljitak,tako ste barem obecali.Realnost je da su te vase reci samo izgovor kako nebi izgubili fotelju,nazalost to je za mene realnost.

KostA

pre 9 godina

Politiku "lako cemo" smo imali od 2000-2012 god. Nerad i prezaduzenost su nas doveli u ovaj stadijum prezivljavanja i vracanja abnormalnih dugova.

Seljak iz beograda

pre 9 godina

"Ja sebe dozivljavam kao odgovornog i ozbiljnog coveka"

Mi tebe tako ne dozivljavamo. Dozivljavamo te kao davalac laznih obecanja zarad vlasti

brojač reformi

pre 9 godina

Vučiću sada će skoro godinu dana kako si premijer, a pre toga si dve godine bio PPV i samo mi kaži koja je to strukturna reforma, sem eventualno zakona o radu, koju si ti napravio ili sproveo? Ime i prezime te reforme, a ne demagogija.

kako se cenzurom brane fasisticke lazi

pre 9 godina

Broj radnih sati u 2013. Grckoj 2037.
U Svedskoj 1607.
U Norveskoj 1408.
U Austriji 1623.
U Nemackoj 1388.
http://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS

albel

pre 9 godina

Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.
(Boginja ljubavi, 28. januar 2015 15:36)
E ovo je vrh,nema dalje!Vucic ne obecava kule i gradove?!Fabrika cipova,Beograd na vodi,ruski migovi,nece biti smanjenja penzija,arapske milijarde.lideri u regionu,mogu do sutra ovako...Sto se tice stednje,pare nezakonito otete penzionerima podeljene su naprednjackim gradonacelnicima za ucvrscivanje lokalne vlasti,a reforme-garantujem da ne znas ni sta ta rec znaci ni koji su to tzv,reformski zakoni doneseni!

Boginja ljubavi

pre 9 godina

Čitam komentare i vidim da su dežurni kritičari odmah krenuli da napadaju Vučića. Nisam njegov fan, ali vidim da čovek za razliku od drugih političara ne obećava kule i gradove, već nam govori istinu ma koliko bila surova. Ako budemo radili, štedeli, borili se imamo čemu i da se nadamo. Ključ uspeha jesu reforme i mere štednje i verujem da će već iduće godine rezultati biti vidljivi, onda bih volela da čujem šta dežurni kritičari tada imaju da kažu.

Davor

pre 9 godina

@plying Divljacki neoliberalni koncept u Srbiji ?!? U situaciji gde je drzava najveci poslodavac i gde bogatija muva ne moze da proleti bez upliva vlasti i ostalih stranaka ? Nije ni cudo sto smo - gde smo kad su nam gradjani ovakvi analiticari. Ovde nema N od neoliberlanog koncepta, vec je u pitanju stranacko-burazersko-kumovska ekonomija, gde Bogicevic Farmakom uzme 500 mil. evra kredita, 80 % potrosi, 10 % ulozi u firmu i 10 % u fondaciju predsednice. A onda jure babe po autobusima jer jelte zakon mora da se postuje . Samo nisu oni krivi , krivi ste vi naivni ili potplaceni koji to odobravate i podrzavate.

sasa 076

pre 9 godina

Ovde je problem sto nam je spoljna politika očajna dok se širom zemalja EU vodi široka polemika o opstanku EU u ovakom obliku sa ovakom birokratijom mi slepo slusamo EU, na unutrasnjem planu to vam dodje ko kad vas profesor pita na ispitu a vi pojma nemate i kazete spremiću ispit bolje dajte mi prolaznu, Vučiću sve je to lepo ali sve se svodi na to biće bolje jednog lepog dana a sta cemo danas, juče BDP pada evro divlja, spoljna zaduzenost raste ma kolike ti pisali hvalospeve i spinovale tv situacija je jako losa

dado

pre 9 godina

Ja mislim da reforme važe za stanovništvo. Za vladajuće ne vidim nikakve reforme niti mere štednje. Naravno, 2030 će se videti rezultati i biće bolje, pardon 2033, a možda ako ovako nastavimo 2045...Verujmo u rad!

seljak e

pre 9 godina

Od kada je Vucic javno priznao da cita komentare na internetu, posebno ovde na b92 mojih komentara nema. Da li ima jos onih kojima su moderatori uklonili kritike aktuelne vlasti:

A u ovu politiku da verujemo?

pre 9 godina

A ja verujem u politiku: Dunav-Morava-Vardar-Solun, 10000 milijardi dolara, fabrika čipova, BG na vodi, žuti ljudi piju sa Morave, zabranjen let iznad bajčetinskog kazana, kolo na megatrendu, plaćeni botovi sa imbecilnim komentarima, doktori i masteri na kilo, Vul-In, Vučićević i sl. glasnik Informer, Kosovo je Srbija-briselski poklon, Srbima skraćena beda od plate i penzije, nevidljive investicije koje stižu već tri godine, brat Andrejka u tuči sa MUP-om, krađa lične karte pa otvaranje firme, nov sport među Srbima-skakanje sa zgrada i mostova, navijači, devedesete, mrak, masovno iseljavanje najboljih u Nemačku, Kana medijski du... Nekultura u skupštini, ministri - nećete mi objaviti komentar ako ih opišem...

ko jel ja

pre 9 godina

Od davnine srbima niko, na žalost, nije promenio svest. To je nemoguca misija. I tu je uzrok svih problema. A vlast je slika naroda.

A iza zavese

pre 9 godina

Šta je Vučuću propao dil sa Kinezima o koridoru zbog Grka. Opusti se. Oni rade za sebe i svoj narod. Ti doduše za sebe i sve druge.

TASMANIJSKI DJAVO

pre 9 godina

Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.

Pokojni Toza

pre 9 godina

7 i kusur milijardi zaduženja za 2,5 godine vladavine, a ništa uradjeno. Pominjanje rada i discipline od strane nekoga ko nikada nije kaznio neradnike i bahate, a potrošio više od svih prethodnika, sve je samo nije moralno.
Licemerno, mnogo licemerno.

Sremac

pre 9 godina

Da mi ćemo da radimo, a Miškovići da sebogate, Zar je moguće, gospodine Vučiću da ne vidite šta radite? Zemlju Srbiju poklanjate stranim i domaćim tajkunima, a narod pretvarate u roblje. Zar je moguće, da ne shvatate, da se od 20.000 ne može ziveti kao čovek? Neću da radim za Angelu, Drakulića, Borovicu i druge vampire.

Buaaahahaha,nepismeni bot!

pre 9 godina

Srbija je za samo 8 meseci od kako je sns na vlasti napravila odlicne rezultate i sve sve svetske sile su odusevljene , ako ovako nastavimo za kratko vreme cemo urediti finansije i bice mo najjaca ekonomija u regionu.
(TASMANIJSKI DJAVO, 28. januar 2015 15:34)

Ma 'ajde što su svetske sile oduševljenje i "biće mo" najjača ekonomija,nego što sam i ja oduševljen koliko si nepismen..Sedi,1..

ProfesorKiksMaler

pre 9 godina

E, kad nam o "teškom radu" predikuje osoba kojoj je za više od dvadeset godina bavljenja politikanstvom najteži posao bio kačenje bedža sa Šešeljevim likom i lepljenje plakata "BulevarRatkaMladića".

Sanjar

pre 9 godina

Ne zelim da komentarisem politiku koju premijer vodi, ne zelim da komentarisem sve sto kaze...verujem i verovacu jos neko vreme, nadam se da ce poceti nesto da se ostvaruje...jer u celoj prici o tome sta cemo, kako cemo, mi cemo ovo ili ono...u jednom danu, jedan covek koji sebe predstavlja biznismenom, komandosom, uspesnim privatnikom, upada na nasilan nacin sa svojim obezbedjenjem u jednu drzavnu naucnu instituciju, koja je deo Univerziteta u Beogradu, plasi zaposlene, preti kako ce svi dobiti otkaz i sve to to pod izgovorom da je on novi direktor, da je njega neka privatna firma imenovala i da je on moze da radi sta hoce sad. Sad se ja pitam, sta da rade zaposleni na institutu, da rade, da ostvaruju, da pomazu industriji, dok se opet ne pojavi neki `sanjar` koji ce reci da je on novi direktor i da njega od uvek zanima nauka i da je zato kompetentan. KAko cemo biti zasticeni u sistemskoj korupciji, kad neko tamo moze da napadne drzavuu na ovaj nacin, kad neko tamo moze da dobije resenje suda kako hoce, kad neko tamo moze da bude naucnik preko noci, kako cemo i dokle cemo, ne znam...ali dajem sansu, cekam strpljivo, ponosim se svojom zemljom.

dex

pre 9 godina

@Ivan90
Kako nije prosla politika obecavanja kula i gradova kod nas? Da li se secas sta su Vucic i kolege obecavali? Ili ti je posao da se toga ne setis? Da te podsetim samo NEKIH obecanja...
1. Mubadala fabrika cipova
2. Kanal Dunav-Morava-Egej
3. 100 milijardi investicija
4. Penzije se nece dirati, makar njihove plate bile smanjivane
5. Ukidanje Bus plusa
6. Mercedes
7. Smanjenje cene struje
8. Zatvor za tajkune (da, zamalo...)
9. Smanjivanje nezaposlenosti (ali ne tako sto im se fizicki smanji broj, jer ljudi beze iz zemlje, ili vise ni ne idu na biro)
10. Bolji zivot do kraja 2014.
11. Smanjivanje broja zaposlenih u drzavnoj upravi

O Arapima koji kupuju sva gazdinstva, 10 biliona investicija, Beogradu na vodi, pa o ostavljanju ljudi u Obrenovcu na cedilu, i brojna, neverovatno brojna obecanja, naravno neispunjena, drugi put, jer nema prostora. Reci mi onda Ivane, kako to nije politika ,,obecanja kula i gradova"?

dex

pre 9 godina

Eto, botovi mi nalupase minuse, a nijedan se nije udostojio da mi odgovori i dokaze da nisam u pravu! Lupanjem minusa i pluseva samo zasmejavate ljude...

корпус де ликте

pre 9 godina

За само прва 24 часа,своје владе Ципрас је урадио следеће:
1. Положио венац на гробље стрељаним грчким комунистима.
2. Примио руског амбасадора.
3. Направио коалицију са идејно – политичким опонентом и доказао да је прагматичар.
4. Скресао владу на пола.
5. Најавио драстично кресање војног будзета.
6. Послао ЕУ меморандум којим тражи кресање грчког дуга.
7. Затражио промену улоге и организације Европске Банке.
8. Предложио ТОТАЛНУ забрану спекулативних банкарских „производа“.
9. Поднео захтев за додатно опорезивање богаташа.
10. Предложио укидање државних повластица и концесија Цркви.
11.Затражио оштре ЗАТВОРСКЕ казне за преварантско прикривања капитала.
12. Подигао минималну надницу од НАЈМАЊЕ 750 Евра МЕСЕЧНО.
13. Дао налог за субвенционисање хипотекарних дугова најсиромаснијима
14. Поднео законски предлог да се банке, пруге, поште и водовод национализују.
15. Предложио измену изборног закона
16. Предложио давање државних, банкарских и црквених зграда на коришћење бескућницима
17. Наложио бесплатни доручак и ручак деци у школама
18. Предложио Бесплатно здравство за незапослене и бескућнике.
19. Увео једнаке плате за мушкарце и за жене.
А српски пренијер за истих 24 часа урадио је следеће: бла,бла, бла....

Milan Filipovic

pre 9 godina

Slažem se da je neophodan rad ali da bi se radilo, potrebna su radna mesta. Koliko vidimo, mere koje nudi MMF a g.Vučić prihvata oberučke, svuda i uvek kao osnovu imaju otpuštanja.
Ne znam gde bi to ljudi spremni na težak rad uopšte radili, a kamoli teško.
Uostalom, zašto unapred kritikovati g.Ciprasa?
Za svaki slučaj?
Ili li je to epizoda: "Napad je najbolja odbrana"?

milenica

pre 9 godina

Mislim da je svima u Srbija jasno da jedino radom i trudom mozemo postici neke rezultate. Proslo je vreme kada se cekalo da nam sve padne s neba.

atomsko srce

pre 9 godina

Čitam komentare i u nekima piše da je Vučić demagog,jer kaže da se mora raditi!?Uspele su zemlje koje su imale tešku industriju,prerađivačku idustriju i privredne grane vezane za njih,a sve to znači rad.Dakle,nije Vučić demagog.

gordana

pre 9 godina

Najlakse je, u trenutku kada su teska vremena, ubediti narod da mozete bolje i pljuvati one sto sad "ne znaju nista". Onda kad taj narod poveruje shvatite da ustvari ne znate sta cete i shvatite da i ipak mora tesko, da ne postoji lako!

Xao

pre 9 godina

Svako ko misli da će nam sa neba pasti bolji standard je u velikoj zabludi. Nema ništa od toga, prethodnici su nas zadužili toliko da je pitanje da li će nam i ove mere pomoći da se izvučemo samo toliko da ne potonemo.

Dzondzula

pre 9 godina

Samo teskim i odgovornim radom, odgovornom politikom i reformama koje sprovodimo Srbija moze da resi probleme i da ozdravimo zemlju. Nista nece pasti sa neba i moramo vise da radimo ako zelimo da ostvarimo neke rezultate i stvorimo bolju buducnost za sve nas.

LENJIVAC

pre 9 godina

Nasa drzava je na dobrom putu da se izvuce iz krize i da za koju godinu tacnije 2017 vec postane najjaca ekonomija u regionu ,bez rada nema nista i svi moramo to da shvatimo.

JELENA

pre 9 godina

Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.

Duša85

pre 9 godina

Da nisu sprovedene mere mi bi bankrotirali to je jasno kao dan i 2013. godine oko 25 % ljudi je bilo na ivici siromaštva to pokazuju istraživanja.Moj je i lični stav da sve što ne valja da treba saseći u korenu.Naravno da svaka reforma i promena nije laka ali kada donosi boljitak onda koliko god da je teška ja je prihvatam.

DOSTOJEVSKI

pre 9 godina

Vucic je ponudio narodu teske reforme i mukotrpan rad i nikad nije ulepsavao stvarnost niti je govorio da ce nesto pasti sa neba,samo mukotrpnim radom i zalaganjem Srbija moze ici napred i za sad se vide rezultati a ovo sto prica Cipras nema veze sa realnoscu.

dzingiskan

pre 9 godina

Ekonomija Grcke je u veoma losem stanju, njihovi gradjani najbolje znaju kako im je! Svako ima prava na svoje misljenje o ozdravljenju ekonomije, ali ako misle da ce po modelu "lako cemo" da se oporave moje misljenje je pesimisticno! Ni jedna drzava se ne moze za godinu dana preporoditi! Proizvodnja, maksimalno zalaganje, trziste i mukotrpni rad mogu vremenom izvaditi drzavu iz finansiske krize! Nista nije lako.

ZERAVICA

pre 9 godina

Grci su nasa braca ali ne mogu se svrstati u neke velike radnike. Ne kaze se dzaba "duzan kao Grcka". Premijer je u pravu kad kaze da veruje u tezak rad a nabolji primeri za to su Nemacka i Svajcarska gde se radi od jutra do sutra a to im je donelo bezbrizan i lep zivot o kojem mi sada sanjamo.

NEMAM KOMENTARA

pre 9 godina

Da nismo preduzeli ovako teske reforme nasa drzava bi vrlo brzo bankrotirala i zato ne zelim da iko poveruje u Srbiji da se aspirinima moze leciti teska bolest takva je situacija i kod nas i ako mislimo da zivimo bolje moramo raditi jos vise i usavrsavati svoje znanje.

JACA

pre 9 godina

Ciprasova izjava je pre opstimisticna znajuci u kojim problemima je Grcka.Vucic je u pravu kada kaze da ne veruje u opciju lako ce mo.Jer samo radom,i ogromnim zalaganjem moze se ocekivati i dobrobit.

Bora

pre 9 godina

Primecujem da kod nas ljudi mistifikuju ekonomiju kao da je to neka alhemija.Jednostavno-ako zamislite da ste zemljoradnik,koliko sati provedete na njivi toliko ce vam berba biti dobra,tako je i u drzavnoj ekonomiji.Nasi ljudi sede kod kuce i cekaju da ih neko rasporedi i da im da platu za vatanje zjala na nekom parazitskom radnom mestu,u takvoj atmosferi berba je katastrofalna pa otusa i nas standard.Vucic je u pravu za to sto kaze ali je izabrao pogresnu zemlju za to.Mi kao narod mrzimo da se mucimo i cimamo i uvek cemo radije da sedimo i da kukamo nego sto cemo nesto da pokusamo da napravimo.Sto se tice Grcke "reforme",to su bajke za malu decu,i mamac za lakoverne anarhiste i zagovornike teorija zavere.Realnost je SUROVA kako za Grke tako i za nas.Opasuljite se ljudi-vreme leti!!!!Ustanite i borite se za sebe i svoje najblize.Pokusavajte,cimajte se,pronadjite sebi posao,napravite nesto...NEMA BLEJANJA!!!!!

BillyBob

pre 9 godina

Na žalost naroda Grčke upravo ih je takva retorika i letargičan pristup radu i obavezama doveo na rub finansijske provalije. Kod nas je situaija nešto ozbiljnija, jer nemamo ni 1% prihoda od turizma koji svake godine ostvari Grčka, zato i jeste važno da se razume kako će nas samo rad dovesti u bolju poziciju i ojačati slab standard građana.

Todorovic

pre 9 godina

Oni koji su verovali u politiku "lako cemo" si najodgovorniji za trenutno stanje u drzavi! Da su mislili vise na svoj rad i na mogucnosti drzave koju vode, mozda ne bismo ni bili u ovoj situaciji da je svaka usteda najpotrebnija, kao "hleb nasusni"!

Artemida

pre 9 godina

Grčka grca već dugo, ovo im je dobra šansa da se pokrenu, ali ako im premijer ne bude kao naš radan i odlučan da krenu na bolje teško da će uspeti.

NS021

pre 9 godina

Dosta nam je bilo neodgovorne politike, želimo jasne i konkretne predloge za uzdizanje ekononije i privrede, a ne da svi beže od odgovornosti.

ASTEROID

pre 9 godina

Definitivno smo shvatili da bez reformi i pomoci stranog kapitala nema napretka.Mi smo izabrali realnu politiku,koja ce sigurno dati rezultate.

Milan1989g

pre 9 godina

Nazalost u tu politiku veruje nas narod poslednjih 20-30 godina,a kada dozive neuspeh krivicu svaljuju na politicare,zbog toga smo i tu gde jesmo. Mozemo mi da pricamo i da se zalimo koliko god hocemo,ali dok se ne zasuku rukava nema nista od bolje drzave.

Boba

pre 9 godina

Vucic sigurno nije zavrsio fakultet "lako cemo"jer se tada fakultet zavrsavao debelim ucenjem. Dugo je u politici i shvatio je da jedino ozbiljnom politikom radom i velikom odgovornoscu moze da se zemlja postavi na cvrste noge.

Mirce

pre 9 godina

Mi smo vec osetili tu politiku kako cemo lako cemo kada su demokrate cim zaskripi uzimale nepovoljne kredite koje sada moramo da otplacujemo. Kako bi obezbedili dugorocni napredak moramo voditi stedljivu i odgovornu politiku.

DimaDima

pre 9 godina

Svako je krojac svoje sudbine. Grckoj zelim puno uspeha i nadam se da ce prevazici krizu. Medjutim, svakako mi je najvaznija Srbija i svidja mi se sto vodimo odgovornu politiku i sto preduzimamo mere koje mogu obezbediti bolji zivotni standard.

Ivan90

pre 9 godina

Srećom pa je u Srbiji prošlost ta politika u kojoj se obećavaju kule i gradovi već se narodu kaže u kavom su stanju finansije zemlje. Zbog toga se nije podigla velika "prašina" pri smanjenju plata i penzija.

neutralni felsh

pre 9 godina

ne daj se vucicu! devedesetih sam bio poslednji koji bi glasao za tebe, kao i prosle decenije. a sada... svaka cast za trud. demokrate (na oba fronta, ds i dss) su imale istorijsku priliku, ali su debelo uprskali, ldp nikad nije uspeo da izadje izvan cedinog lister sakoa (zao mi je samo gradjanskog saveza, samoutopljenog tamo). dakle posten covek, zeljan korenitih promena, ko ja, vise nema za kog da glasa sem za opciju kancelara kome je najzad doslo iz... politickog puberteta u pragmaticnu glavu ;)

p.s. ne, nisam bot. danas covek ne moze nikog da pohvali a da ga ne optuze za "genericku podrsku" :)

Bajkeri 5

pre 9 godina

Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.

sinisa

pre 9 godina

Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.

Lenka

pre 9 godina

Vucicu upucuju kritike za ovako teske reforme a ja ih pitam kako bi oni to resili? Rasipanjem sigurno nece moci. Zato neka svi zasucemo rukave i uspeh mora da usledi.

Brusko 5

pre 9 godina

Samo oni koji su sagledali sveopstu situaciju u zemlji znaju da nam predstoji mukotrpan rad, koji ce pritom dugo i trajati da bi smo se izvukli.

SPARTAKUS

pre 9 godina

Politika lako ćemo nas je i dovela do ovako teške situacije i politička neogovornost vladara je bila ogromna ali su u isto vreme sebe bogato nagradili i postali politički tajkuni.
Grčka je u goroj situaciji od srbije i njena nova vlada treba da pokaže veliku umešnost, znanje i strpljenje kako bi se izbegla katastrofa. Iskreno, ako im EU ne pomogne propali su i ne može ih spasti niko.Poželimo im sreću i strpljenje, srčanost grka ovde ne pomaže.

Vladimir

pre 9 godina

Zaista ne mogu da se setim nijednog političara koji je sa toliko harizme i borbe zastupao interese Srbije i radom na reformama i u međunarodnim odnosima i donosio toliku korist za zemlju Srbiju, kao što to sada radi Vučić.

vuk83

pre 9 godina

Ništa ne može lako, naročito zemlje koje su u teškoj poziciji. Samo napornim radom i politikom da se troši onoliko koliko se zaradi može se očekivati boljitak u budućnosti.

zoki

pre 9 godina

Nema danas vise nista lako cemo, ne samo kad je rec o nasoj zemlji nego je tako u svim zemljama, bez rada i truda nema nista, ma sta god ko rekao.

Zaza

pre 9 godina

Grcka se do guse zaduzila,sada samo pametnom politikom i velikom stednjom moze da se izvuce i Vucic je u pravu kafa kaze da politikom,lako cemo,ustvari takvom politikom se uspeh ne moze postici.

toto04

pre 9 godina

Upravo nas je ta politika "lako ćemo" dovela gde smo sada! Na mnoge bajke o boljem životu i vrlo brzom ulasku u EU su mnogi poverovali a mi naseli na priču političara. Sadašnji premijer to ne prihvata i po ko zna koji put je rekao da nas samo rad može izbaviti iz ove situacije!!! I to je prava istina!!!

Upornost-se-isplati

pre 9 godina

Iskreno, kako će se Grčka provesti, ostaje samo da vidimo, malo je nerealno da zemlja, koja je bukvalno u bankrotu, i to decenijama (otkad samo datira ono čuveno „dužan k`o Grčka“!) preko noći procveta u duhu kakve utopije. O tinjajućem problemu koji imaju sa Albanijom i Makedonijom, da ne govorim, neće imati ko da stane iza Grka u slučaju da se ta „varnica“ nezadrživo rasplamsa. Nama je pametnije da sledimo pravac koji smo odredili i koji je ima daleko više izgleda za uspeh, i tu se u potpunosti slažem sa stavom premijera.

Truman

pre 9 godina

Aktuelna vlast se za ovo kratko vreme odlično pokazala, u to nema sumnje. Intenzivno se radi na sprovođenju započetih reformi, a one su u potpunosti neophodne za oporavak i razvoj naše zemlje. Nadam se da ćemo uspeti u ostvarenju tog cilja.

@pegica@

pre 9 godina

Politika lako ćemo zar to ne beše zadnja decenija.. Vučić veruje u ono što on priča i radi a ne i prolaznike sa parolom lako ćemo..

strelac

pre 9 godina

Ne postoji lako resenje kada je zemlja u krizi, taj dugogodisnji nacin ramisljanja po sistemu lako cemo nas je samo jos vise ukopao, pa sad grcamo.

Goran

pre 9 godina

Vučićeva Vlada je pokazala da ima jedan pravac u politici koji se drži veoma dobro, tako da i ovde pokazuje doslednost, što nije odlika političara sa ovih prostora.

Pera

pre 9 godina

Grcks i Srbija su gotovo u istoj situaciji. Jedini izlaz iz teske situacije je bas ovo sto kao izlaz navodi Vucic. Lako ne moze,a uz velikih odricanja ce se lakse doci do stabilne drzavr.

mayhem

pre 9 godina

Bez velike marljivosti necemo imati pozitivnih rezultata, a to nam je u principu i najprioritetnije, sto brze budemo prosperirali na svim poljima, tek tada mozemo da vidimo prave efekte.

SoulN

pre 9 godina

Posle brojnih nedaća koje je naša zemlja preživela, ni malo nam neće biti lako da se izborimo za našu budućnost, ništa nam neće pasti s neba, i to je jedan od ključnih razloga zbog kojeg vredi delati iz sve snage.

knjale

pre 9 godina

Samo uz veliki trud i rad mozemo nesto dobro uraditi za ovu zemlju,premijer je u potpunosti upravu,moramo da se promenimo moramo da promenimo nase lose navike i na taj nacin cemo sigurno uspeti sto pre da izadjemo iz ove krize u kojoj se nalazimo vec duzi period.

spasoje

pre 9 godina

Ne verujem da iko pametan ocekuje da se nesto moze lako postici,pogotovo da se nasa zemlja moze lako izvuci iz situacije u kojoj se nalazi,ali sam siguran da sa merama stednje koje su donete mozemo doci do nekih rezultata.

rankan

pre 9 godina

Nista nece sa neba da nam padne i niko nista nece da nam pokloni ako sami ne zaradimo, za vreme bivseg rezima smo ziveli od pozajmica a sada to treba da se vrati a vraticemo ako budemo radili i ponasali se savesno i odgovorno.

Šef

pre 9 godina

Samo rad i rad mogu da nas iščupaju iz ove krize. Naivno je misliti da laganica tempo može doneti bolje sutra, a posebno ne Grčkoj koja je u još goroj ekonomskoj krizi nego mi.

beba

pre 9 godina

Srbija se odlučila za mere fiskalne konsolidacije bez ikakavih spoljnih uslovljavanja , dokazujući da želi da izleči svoje javne finansije

BRACA KARAMAZOV

pre 9 godina

NIko preko noci nije uspeo da uradi nesto veliko ali ako se i dalje bude radilo i ako se budu sprovodile reforme Srbija ce vrlo brzo da se izvuce iz krize i narod ce ziveti bolje.

mima

pre 9 godina

Srbija je probala recept sam protiv svih bez uspeha, ma koliko mi je drago što se nešto ne predviđeno desilo na političkoj sceni u Evropi dugoročno gledano ne verujem da je to dobro za Grčku.

Brusko 5

pre 9 godina

Mozda ce oni lako, jer su u EU, dobili su kredite, imaju velike plate, imaju more, sto im je pola uspeha, a sta mi da kazemo kada su nas sistematski unistavali godinama, niko nista nije ulozio niti nam dao, i sada mozemo samo da se oslonimo na sopstvene mogucnosti i na rad.

Verka

pre 9 godina

Srbija je kasno ali ipak mnogo pre upaljenog crvenog svetla za bankrot krenula da štedi i da reformiše svoj javni sektor! Svakako da ćemo uz još malo strpljenja i rada, uspeti da ustrojimo državu da bude mnogo efikasnija i podsticajna za razvoj poslovanja u njoj!

луди демократа

pre 9 godina

Stalno treba imati na umu da "ništa neće pasti sa neba" i da samo ozbiljnim radom i disciplinom poput jednih Nemaca ili Austrijanaca se može postići ozbiljan rezultat.

Gacic

pre 9 godina

Tek od 2014. godine vlada Srbije radi ozbiljno na razvoju drzave, i tu nema mesta za neki obican i jednostavan sistem sprovodjenja reformi, takodje mogli bismo se sloziti sa Vucicem da vladama koje reformisu svoje zemlje na neki jednostavniji nacin jedino mozemo pozeleti uspeha u radu, jer mi tako ne mozemo da radimo.

Nika

pre 9 godina

Ova vlada je morala nesto da preduzme, jer bi ostali i bez plata i penzija, svi moramo da shvatimo da je za dobro svih nas ovo sto je ova vlada ucinila.

Foxara

pre 9 godina

Svaki ozbiljan politicar zna da su to neodgovorni odgovori, pogotovo za nasu trenutnu situaciju, malo je neozbiljno reci "lako cemo", obzirom pod kakvim smo okolnostima, dugo vremena smo ziveli u teskim lazima i eto gde nas je to dovelo, ne nasom krivicom, ali nase je da nastavimo da se borimo svom snagom, jer je to jedini nacin da stanemo na noge i pocnemo da zivimo normalno.

boki

pre 9 godina

Nadam se da će odnosi Srbije i Grčke nakon Sirizine ubedljive pobede biti na još većem nivou, s obzirom da je ova partija veliki prijatelj srpskog naroda

Filip

pre 9 godina

Novoizabrani grcki premijer je na retorici linije lakseg otpora dobio izbore u Grckoj koju vec duze vreme drma kriza, ali nisam siguran da tim putem nastaviti da vodi drzavu.

Negica

pre 9 godina

Vreme jeftinih kredita je iza nas. Samo težak rad, teške strukturne reforme, promena naših loših navika dovešće do ozdravljenja naše privrede.

Norge

pre 9 godina

Ja kada govorim prijateljima da smo mali vise kao nemci i ostali severnjaci, bilo bi mnogo bolje, da smo mnogo lenji i da sve njihove generacije od dece do starijih osoba mnogo bolje rade nego mi, i tu odmah naidjem na veliki otpor. I da, ja ispadnem cudak kad ucim i ulazem u sebe.

Puki

pre 9 godina

Moze se reci da je nasa zemlja pocela da radi na svom prosperitetu tek od prosle godine, ali je taj rad zasnovan na veoma ozbiljnom procesu sprovodjenja reformi i nije receno da ce to ici lako, to se zna, a svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da se reformise jedino mozemo da pozelimo uspeh.

el grekonja

pre 9 godina

Bilo bi lepo da nam šiknu neki izvori nafte po Srbiji i onda nam je svima lakše da prebolimo ovaj period.Ali nam se nešto ne da,pa ćemo morati malo više da zapnemo.A Grci,pa oni će se šlepati uz i u EU.

005

pre 9 godina

Koliko botova pa ovo je za ne poverovati! Aleksandre ti samo nastavi da presipas iz supljeg u praznog I da trazis izgovore zasto je situacija u Srbiji gora nego ikad! Cipras je pomogao svojoj drzavi u 24 sata vise nego ti za poslednje dve godine! Botovi lupajte minuse!

cackalica

pre 9 godina

Mozda nekoj drugoj drzavi moze da podje za rukom da nekom jednostavnom politikom i radom moze da reformise drzavu, sa Srbijom to nije slucaj, mada mozda bi i kod nas to bilo da je ostala vladajuca garnitura koja je bila do 2012. godine pa znamo dokle nas je dovela.

miki

pre 9 godina

Dosta smo u proslosti slusali to.Sad samo mozemo da verujemo u rad,zalaganje i trud svakog od nas,a najvise u premijera u veru u njega da mozemo u bolju buducnost.

biber

pre 9 godina

Nerealno je ocekivati za bilo kakav posao da ce se uspesno sprovesti ako se radi po principu da ''ide lako'' a o reformama koje sprovodi vlada neke zemlje, u ovom slucaju Srbije ne treba ni razmisljati da idu nekim jednostvim putem.

Lolita

pre 9 godina

Ukidanje mera štednje u krizno doba? To vam je kao da uzmete kredit za dve nedelje skupog letovanja i onda se zimi smrzavate kad vam iseku struju.

gile

pre 9 godina

Ni u kom slucaju vlada Srbije u svom procesu sprovodjenja reformi nece ici po sistemu da nesto moze da se realizuje na jednostavan nacin. Srbija mora da okrene ledja proslosti jer jedino vrednim radom moze nesto da postigne, tako da treba zakljuciti da je Vucic u pravu.

Helenasm

pre 9 godina

Danas nistane dolazi lako pa tako ni poboljsanje situacije u zemlji. Verujem da ce VUcic nastaviti da vodi dobru politiku koja nam moze pruziti mnoge mogucnosti.

herkules s

pre 9 godina

Nadam se da ce novi premijer Grcke nastaviti da neguje prijateljske i ekonomske odnose sa svima, da nije od onih koji samo obecavaju,a ne rade nista po pitanju poboljsanja privrede, povecanja zaposlenosti, da se nece zaduziti dodatno i ponovo dovesti svoju drzavu u bankrot. Nadam se da nije od onih koji obecavaju med i mleko samo da bi dosao na vlast.

MAJK

pre 9 godina

Niko nikad nista u zivotu nije radio lako,tako da je dobro sto ti ne verujes u to.Zivot je teska bitka,iz koje se nadam da ces ti izaci kao pobednik.

uma

pre 9 godina

Pa mogao je A.Vučić sa obećava i šminka kao B.Tadić,pa nije,a bilo bi mu mnogo lakše.!To što radi Vučić je jedini način da se Srbija ekonomski oporavi.U istoriji svetskih civilizacija drugog načina nije bilo.

desa

pre 9 godina

Da postoji drugi,lakši način,Vučić bi tako radio i svima bi nam bilo lakše.Ali takav,lakši način,ne postoji i moramo se potruditi.

ODLUKA - MORA - BITI - U - INTERESU - SRBIJE

pre 9 godina

Novo izabrani Grcki premijer Cipras je jos pod utiskom velike pobede na izborima. Pre sam sklon da potpuno podrzim Aleksandra Vucic koji kaze da ne veruju u politiku lako cemo. Jer kako se kaze bez muke nema ni nauke. Ali to je vec problem nasih prijatelja Grka kako ce se izvuci i snaci. Ono sto mi treba da znamo to je da samo ako budemo radili, stedeli, borili se tek tada imamo cemu i da se nadamo. Kljuc i jedino resenje kada smo mi u pitanju da se nadamo uspehu jesu reforme i mere stednje i verujem da ce vec iduce godine rezultati biti vidljivi. Iskreno se nadam da ce se to i desiti tada bih voleo da cujem sta ce dezurni kriticari tada imati da kazu. Bar bi trebali da kazu jedno ljudski izvinite i bravo.

kikica

pre 9 godina

Slogan ''lako cemo'' nije bas pohvalan za politiku bilo koje zemlje pa je zato Vucic ponovio politiku vlade Srbije da ona ide putem ozbiljnog rada koji ce dovesti do zeljenog cilja a to je transformacija zemlje bez ikavih tragova proslosti.

vila

pre 9 godina

Vucic je istakao sasvim korektnu cinjenicu apro po rada vlade Srbije u sprovodjenju reformi zarad napretka drzave Srbije u smislu da je to ogroman rad, a princip obecavanja i da ce se nesto lako realizovati ne sme vise da se ponovi u nasoj zemlji.

miligram

pre 9 godina

Povodom stavke koju je grcki novoizabrani premijer istakao da ce vlada ciji je on lider moci veoma lako da se reformise moze se cestitati na ovakvom misljenju, s tim sto Srbija ne ide tom linijom vec mora ozbiljnije da se radi, sto je Vucic i istakao za austrijski list ORF.

drug

pre 9 godina

Nasa zemlja polako izlazi iz tunela u kome se nalazila do 2012. godine, do kada je vazio sistem da ce nesto lako uraditi, obecavati nerealna obecanja radi opstanka na vlasti, vise toga nema, i to se i primecuje, a ako bliska nam Grcka misli da moze nekom lakom poltikom da se reformise, sta joj drugo pozeleti osim srece i uspeha, Srbija tako ne moze.

srce

pre 9 godina

Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.

srce

pre 9 godina

Vucic je po ko zna koji put morao da ponovi da Srbija sprovodi teske mere reformi koje Srbiju moraju da dovedu do zeljenog cilja a to je napredak zemlje u svakom smislu, a sto se tice poltike tipa da se nesto lako realizuje, ako neka zemlja to moze, samo napred, sta drugo reci.

golub

pre 9 godina

Jasno je da je Srbiji dosta dugo vazece poltike u kojoj se radilo po kljucu raznih obecanja i poslova koji se mogu ''lako'' obavljati, vise toga nema i to je Vucic ponovio i ORF-u, podsecajuci da vlada Srbije sprovodi najteze mere reformi do sada, jer je to neophodno radi razvoja Srbije.

Moka

pre 9 godina

I regionu Srbije kao i Evropi i svetu je sigurno jasno da vlada Srbije ne sprovodi reforme po principu da se nesto sto brze uradi i da se ne razmislja o posledicama u buducnosti drzave, vec da se sprovode dugorocne mere za buducnost Srbije, i nema prinicipa da se reforme spovode jednostavnim putem, a ako neka zemlja moze tako da sprovodi reforme neka joj je sa srecom.

tepih

pre 9 godina

S ozbirom da Vucic stalno podseca gradjane Srbije da vlada Srbije sprovodi najteze i najvece mere reformi koje je nasa zemlja ikada imala treba ocekivati uspesan izhod gore pomenutog, i to je dobro, a naravno zanimljivo je cuti da neke zemlje imaju jednostavan plan sprovodjenja reformi.

Laki

pre 9 godina

Zna se da je politika srpovodjenja reformi vlade Srbije veoma ozbiljna, sto je i mnogo puta do sada ponovljeno i treba reci da je to dobro, i nece se skretati sa tog puta, sto je Vucic i izjavio za austrijski ORF, dodajuci da svakoj zemlji koja moze na jednostavniji nacin da reformise zemlju unapred cestita i zeli uspeh.

negro

pre 9 godina

Jasno je da vlada Srbije sprovodi reforme ali ne po sistemu jednostavnog kratkorocnog plana, vec tezeg i dugorocnog radi postizanja realnih i pozitivnih rezultata, najboljih za drzavu Srbiju, a sistem obicnijeg rada moze da sprovodi zemlja koja to eventualno ume, tako da Srbija zeli takvoj zemlji uspeh u radu.

caj

pre 9 godina

Srbija je sama krenula u neophodne reforme, bez ikakvih spoljnih pritisaka od strane EU ili MMF-a, to pokazuje veliku odgovornost i spremnost na rad, jedino teskim i ozbiljim radom se moze doci do napretka, sto gradjani Srbije znaju i podrzavaju.

drvo

pre 9 godina

Sasvim je razumljivo da je doslo do odusevljenja novom politikom Ciprasa, ali takva politika zaista nije odrziva, mora se raditi na reformama i sprovodjenju ekonomskih mera koje ce dati prave rezultate, kao sto je i istakao Aleksandar Vucic, to je jedini nacin za ozdravljenje privrede.

reziser

pre 9 godina

Put oporavka koji je pred nama nece biti lak ni jednostavan, ali gradjani Srbijesu svesni da rezultati ne mogu da se postignu ako se procesu reformi ne pristupi na krajnje ozbiljan i pozrtvovan nacin, treba nastaviti ovim tempom rada i u narednom periodu.

kukuruz

pre 9 godina

Vise nema mesti politici "lako cemo", mora se ozbiljno raditi na sprovodjenu svih mera koje su neophodne kako bi se situacija u zemlji popravila, za svaku pohvalu je to sto je Srbija sa reformama krenula samostalno, bez pritisaka Evropske banke i ostalih institucija.