Petak, 28.11.2014.

15:15

O Šešelju i odnosu SRB-HR

Analitičari iz Srbije i Hrvatske ocenjuju da otkazivanje posete hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu nije dobro za odnose dve države.

Izvor: Tanjug

O Šešelju i odnosu SRB-HR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

lola

pre 9 godina

@Ne mogu više da razumem dokle će da se priča o ovom za nas više nebitnom čoveku...i dokle će taj isti čovek da pravi probleme i zagorčava život normalnim građanima Srbije...
(bruka, 28. novembar 2014 22:53)

Seselj likuje a nije ni svestan da je njihova marioneta.....

Dahlia

pre 9 godina

Potez hrvatskog premijera ima opravdanost kao kada bih recimo ja rešila da više ne posećujem svoje priajtalje zato što u dvoruštu imaju smrtno bolesnog, vezanog psa, uz objašnjenje da se bojim da će me pas ujesti.

Skenderija

pre 9 godina

Ovo je pokazatelj kakve odnose zeli Hrvatska sa Srbijom. Juce su pustali Seselja u njihovoim medijima a danas zbog njega ne zele u zvanicnu posetu Srbiji.

Majda S

pre 9 godina

U Srbiji gotovo i da nije bilo reakcije na privremenu slobodu gospodina Seselja. Nekolicina radikalnih aktivista iz citave Srbije dosla na miting, pojeli po sendvic, malo se proveselili i to je to. Drzavni vrh mu i ne pridaje nekakvu vaznost, uz zelje za ozdravljenje, imaju svoja posla..mnogo vaznija za Srbiju i narod

Viki

pre 9 godina

Mislim da je ovo hirovito ponašanje i da to nije prikladno za jednog državnika. Srbija će svakako još više napredovati i ponašanje ovakvih ličnosti joj neće to onemogućiti.

Urban

pre 9 godina

Zaista ne znam zašto hrvatska vlast povezuje Šešelja sa Srbijom. Srbija definitivno ne podržava govor mržnje ovog umno obolelog čoveka, u to nema sumnje. Nadam se da Šešelj neće ugroziti buduće odnose dveju zemalja. To bi u potpunosti narušilo stabilnost u regionu.

Petka

pre 9 godina

Vučić i Vlada Srbije su odlično odgovorili na rezoluciju o Šešelju i tu treba staviti tačku! Neka Šešelj vodi kampanju i u Hrvatskoj, a Srbija ima mnogo pametnija posla u sprovođenju reformi i razvoju ekonomije!

coka

pre 9 godina

Valjda je jasno da Seselja u Srbiji niko ne shvata ozbiljno i da je jako malo onih koji podrzavaju njegovu politiku......Zar to nije dovoljan dokaz da se ogradila skoro cela Srbija?!?!?!

Iva

pre 9 godina

Hrvate jedna izjava coveka koji nema nikakav politicki uticaj u Srbiji uzbudi a sta smo mi onda trebali da radimo kada je Hrvatska priznala Kosovo!Nas napadaju zbog neke gluposti a oni cini mnogo vece stvari i opet oni kao ispadnu zrtve!Bezobrazluk!

bruka

pre 9 godina

Ne mogu više da razumem dokle će da se priča o ovom za nas više nebitnom čoveku...i dokle će taj isti čovek da pravi probleme i zagorčava život normalnim građanima Srbije...

dario

pre 9 godina

''Dobro je. Da ceo svet vidi da Hrvatijansko rukovodstvo zamislja sebe u ulozi nekog dzelata koji eto posto je primljen u EU sada moze da seta okolo i zlostavlja ove koji nisu primljeni. Zadnjica u Briselu,pamet u 41 godini.
(mile, 28. novembar 2014 16:01)''

Taj svet je i izglasao rezoluciju zbog koje ste svi zapjenili, a Hrvatijansko rukovodstvo vas neće pustiti u taj svijet sve dok se Srbijansko rukovodstvo jasno ne ogradi od svog učitelja koji propovijeda zločine i pretenzije prema drugim narodima!

Jana

pre 9 godina

Ma citava je glupost sto Hrvati traze od nase vlasti da se ogradi od Seseljove izjave jer ko je uopste Seselj pa da zavredjuje toliko paznje i da vlada mora da reaguje!Jer treba svaku Seseljevu izjavu da komentarise vlada Srbije!Pa to ne radi niko u svetu!

Metropolis

pre 9 godina

Zašto bi se država Srbija ograđivala od izjava nekog marginalnog političkog faktora? Imamo mi pametnija posla nego da se bakćemo Šešeljom.

Perke

pre 9 godina

Cim Srbija pocne da se stabilizuje i da jaca odmah se naprave neke situacije koje pokusavaju da uspore i unazade njen razvoj pa tako treba posmatrati i ovaj sraman cin Hrvata i EU koji su nas ni krive ni duzne proglasili odgovornim za licno misljenje nekog politickog mediokriteta kojeg su oni pustili na slobodu i nisu mu zabranili da se bavi politikom!

Miljana

pre 9 godina

Vlada Srbije ne zeli da se bavi retorikom Seselja jer je beznacajna i spada u proslost. Vlada Hrvatske i njena spoljna politika ide pogresnim pravcem. Problem treba da se prevazidje radi uspostavljanja korektnih odnosa izmedju Hrvatske i Srbije jer je to u zajednickom interesu kako ekonomskom tako i politickom.

CINEMANIA

pre 9 godina

Ljudi,ovo je sve namontirano,nazalost ni ko se vise ne da prevariti jeftinim trikovima.Mozda Milanovic uspre da pobedi na izborima zbog ove odluke haha ma smesno bre

Sofija

pre 9 godina

Zao mi je sto je do zahladjenja odnosa doslo, ipak mi svi treba da saradjujemo i da poboljsamo odnose koje su i predhodne politicke garniture toliko zahladnele. Korektna saradnja i postovanje idu u prilog i njima i nama, ali verujem da ce g. Vucic i ovaj problem resiti uskoro kao sto je resio i sve do sada.

Goga

pre 9 godina

prvo mislim da se jako dobro zna kakav stav ima vucic a kakav seselj. drugo, zar nisu upravo hrvatsi mediji prenosili seseljeve izjave?! a trece nije srbija ta koja je oslobodila seselja da bi se sad zbog toga braci hrvatima izvinjavala ili sta vec ocekuju. licno smatram da je vucic zauzeo dobar stav kada je seselj u pitanju a to sto se hrvatima ne svidja... za to postoje drugi razlozi.

kraske

pre 9 godina

Tacno se vidi da neko dal je to zapad ili konkretno Amerika,EU,nebitno,uglavnom,neko pokusava da nas zavadi I da napravi haos u ovoj drzavi,zato I jesu poslali Seselja u nadi da ce on to uspeti da im odradi..

mile

pre 9 godina

Ne radi se ovde o Seselju.Ne lupaju se cirilicne table zbog pisma. Svi mi znamo sta je srz cele price koja vekovima dolazi iz istog zatrovanog izvora. Dok se taj izvor slavi i ne zacepi,suludo je trositi energiju na klovnove.

ZIVKO

pre 9 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno ali Srbija mora da shvati da ce u narednom periodu imati jos vece pritiske od strane EU ali pre svega zbog pitanja Rusije i njenog stava prema njoj zato moramo biti obazrivi.

@Jagoda@

pre 9 godina

Niko Milanoviću nije zabranio da dodje u Srbiju, sam je tako odlučio. Evidentno je da Hrvati kao i Šešelj šire mržnju, samo Hrvati ne pričaju otvoreno o tome. Šešelj je čak izjavio da će iskoristiti Hrvatske medije da bi objasnio svoju politiku i svoje ciljeve. Srbija želi mir i stabilnost, a ne mržnju i izazivanje sukoba to bi trebalo da svima bude jasno.

SASA66

pre 9 godina

Izjave Milanovica pre svega ne piju vodu ali vidim da su i oni pod pritiskom EU pa verovatno igraju to isto kola mi u svakom slucaju treba samo da gledamo sebe i svoje interese.

komentatorka

pre 9 godina

srbija treba da trazi od ep da usvoji rezoluciju o genocidu nad srbima u drugom sv. ratu od strane hrvata, i ne samo od ep vec i od un, krajnje je vreme.

Statisticarka

pre 9 godina

Na izborima 2003. godine 28% (oko 1,100.000 Srba) je glasalo za Srpsku radikalnu stranku Vojislava Šešelja.Na izborima 2007. godine radikali su osvojili čak 28.5% od ukupnih glasova u Srbiji. Na izborima 2012 godine radikali su dobili samo 2% glasova i čak nisu prešli izborni prag. To je dokaz da je narod Srbije, ipak nessto naucio, ali I sazreo.

Dora

pre 9 godina

Hrvatski političari su u nokdaunu i sada bauljaju po evropskom ringu! Brojanje je krenulo, i rezultati izbora u Hrvatskoj će to jasno pokazati!Njihovi privrednici beže u Srbiju sa svojim novcem i investicijama, a bes političara zbog teške ekonomske situacije se preliva na ljubomoru prema Srbiji, što nama samo može da imponuje!

Atinac

pre 9 godina

Gospodo iz hrvatske -sami sebi ste smestili i sami ste sebi smešni ispali -niko vas iz srpske vlade nije niti prozivao niti izazivao , Kada sam zadnji put proverevao stanje srpske vlade nisam nigde video tamo ime i prezime Šešelja niti oznaku njegove stranke - čekaj pa ta stranka nije ni u parlamentu srbije , i u Croaciji ima budala koja svašta pričaju za srbiju pa se naša vlada nešto ne buni i ne traži izvinjenje pa ni odricanje vaše vlade od njih .

Nina

pre 9 godina

Iz ovoga se može zaključiti da je Hrvatima više stalo do konfrontacije sa Srbijom, neko do razvijanja ekonomske saradnje sa Kinom. Živela sam u Hr. do 95', pa me to ni malo ne čudi.

Tea

pre 9 godina

Činjenica je da su Šešeljeve izjave po mnogo čemu neprikladne i suvišne, ali je i neosporno da su na zahlađenje odnosa Srbije i Hrvatske mnogo više uticale reakcije hrvatskih političara. Izjava premijera Vučića da su Srbi bolji prijatelji Hrvatima nego što su Hrvati nama je apsolutno tačna i na mestu!

Lupo

pre 9 godina

Iskreno po nekad žalim što širom otvaramo tržište hrvatskim tajkunima, da kupuju naše kompanije, a sa druge strane njihova politika se ponaša kao da je sa Srbijom u ratu! Ne kritikujem, jer mi radimo pravilno, ali #samokažem!

SRBA 75

pre 9 godina

Mislim da je sve ovo plan i delo EU pre svega kako bi se pojacao pritisak na Srbiju kako bi se pridruzili sankcijama Rusiji. A sto se tice Milanovica ne znam sta bi opste dolazio kod nas

Aca šmeker

pre 9 godina

Za kvarenje odnosa između Srbije i Hrvatske jedini je krivac Milanović. Udario je po državi Srbiji zbog jednog političkog marginalca kog se stidi cela Srbija.

mile

pre 9 godina

Dobro je. Da ceo svet vidi da Hrvatijansko rukovodstvo zamislja sebe u ulozi nekog dzelata koji eto posto je primljen u EU sada moze da seta okolo i zlostavlja ove koji nisu primljeni. Zadnjica u Briselu,pamet u 41 godini.

Mary

pre 9 godina

Hrvatska zaista gubi, ako se ne pokavi na samitzu i Beogradu. Medjutim njima je izgleda da demonstriraju patriotizam, boje se izgubice izbore. Ne moze vlast u Srbiji svaki put osudjivati Seselja kad nesto igovori, pridavali bi mu suvise na znacaju.

panini

pre 9 godina

Posle svega sto se izdesavalo,ne mogu se ocekivati normalni odnosi.Jer svaljivanje celokupne krivice na nasu stranu nece doneti nista dobro.

GOSPODO - PUNO - STE - SE - ZAIGRALI

pre 9 godina

Svako ko razmislja pragmaticno moze samo reci da je ovo samo jos jedna propustena sasnsa Hrtvatske da uspostavi nakon svega sto se desilo uspostavi bolje odnopse sa Srbijom. Nase drzavno rukovodstvo je imalo veliku zelju da ti odnosi budu podignuti na jedan daleko visi nivo, ali na zalost druga strana nije pokazala spremnost da se to i desi.Hrvatski premijer Zoran Milanovic propustio je svoju zadnju sansu za probijanje leda u bilateralnim odnosima, ali ipak ostaje da vidimo ko ce biti akter na Hrvatskoj strani ko ce prihvatiti taj diplomatski izazov. Zbog ovoga najvise ispastaju gradjani obe drzave, a rukovodstvo Hrvatske svakako ne oni samo zele da uberu politicke poene.

stanislav

pre 9 godina

To sto su otkazali dolazak njihovog premijera Beogradu,to samo pokazuje ko je ko u celoj toj prici izmedju nas i njih,i da nismo mi ti koji smo negativci ili ti koji ne zelimo da imamo sa svima dobre odnose ukoliko je to moguce,pa cak i sa Hrvatima,sto da ne..

Digla se prašina a niko ne zna zašto

pre 9 godina

U pisanju mnogih ovde uočavam jednu kontradiktornost, mnogima kao nije jasno što se Šešelju poklanja tolika pažnja kad je on minorna ličnost... pa dobro da li znate još nekoga minornog kome se poklanja tolika pažnja? Ne znam da li je minoran ali vidim da o njemu raspravlja i EP, nisu samo mediji ti koji mu pridaju značaj, iako je minorna ličnost.

SRPKINJA

pre 9 godina

Milanovic je plitkouman I neambiciozan.Hrvati bi trebali da traze njegovu ostavku.Ovom odlukom je propustio sansu za dogovore sa Kinom od koga bi imali veliki znacaj za dalju saradnju.To mu nje bilo pametno.

shone

pre 9 godina

Dosta više cilj države je da zaštiti sve građane i da sačuva državni integritet i suverenitet i da nastavi sa reformama za bolji život svih građana ...

Nenad_KIM

pre 9 godina

"Tresla se gora, rodio se miš". Hrvatski nacionalizam počiva na njihovoj "suprotnosti" u odnosu na Srbe. Dokle god je Srbije kojoj se Hrvatska mora suprotstavljati, dotle je i Hrvatske same! Šešelj nije poslanik u parlamentu, nije ministar u Vladi, nije... Ništa nije! Odnos Šešelja i Hrvatske nije i ne bi trebalo da bude isto što i odnos Srbije i Hrvatske!

Vuk27

pre 9 godina

Ipak je ovo propustena prilika za Hrvatsku s obzirom na ogroman interes koji ima za saradnju s Kinom. Hrvatski premijer propustio je svoju zadnju sansu za probijanje leda u bilateralnim odnosima, ali ostaje da vidimo ko ce biti akter na hrvatskoj strani koji će prihvatiti taj diplomatski izazov

Pravednik

pre 9 godina

Gospodine Popov, Srbija se ne mora "non stop" ograđivati od šovinističkih istupa nekadašnjeg Vučićevog šefa, već samo jednom i nikad više.

Koliki je to problem? Očigledno iz nekog razloga prevelik.

LILIANA

pre 9 godina

Ovo odbijanje saradnje sa Kinom je veliki minus za Hrvatsku.NJihov premijer ipak ne gleda zajednicki cilj, vec iskljucivo se rukovodi svojom tvrdoglavoscu I inatom.Koliko ce mu se to isplatiti videcemo.

dario

pre 9 godina

''Dobro je. Da ceo svet vidi da Hrvatijansko rukovodstvo zamislja sebe u ulozi nekog dzelata koji eto posto je primljen u EU sada moze da seta okolo i zlostavlja ove koji nisu primljeni. Zadnjica u Briselu,pamet u 41 godini.
(mile, 28. novembar 2014 16:01)''

Taj svet je i izglasao rezoluciju zbog koje ste svi zapjenili, a Hrvatijansko rukovodstvo vas neće pustiti u taj svijet sve dok se Srbijansko rukovodstvo jasno ne ogradi od svog učitelja koji propovijeda zločine i pretenzije prema drugim narodima!

Urban

pre 9 godina

Zaista ne znam zašto hrvatska vlast povezuje Šešelja sa Srbijom. Srbija definitivno ne podržava govor mržnje ovog umno obolelog čoveka, u to nema sumnje. Nadam se da Šešelj neće ugroziti buduće odnose dveju zemalja. To bi u potpunosti narušilo stabilnost u regionu.

Viki

pre 9 godina

Mislim da je ovo hirovito ponašanje i da to nije prikladno za jednog državnika. Srbija će svakako još više napredovati i ponašanje ovakvih ličnosti joj neće to onemogućiti.

shone

pre 9 godina

Dosta više cilj države je da zaštiti sve građane i da sačuva državni integritet i suverenitet i da nastavi sa reformama za bolji život svih građana ...

Majda S

pre 9 godina

U Srbiji gotovo i da nije bilo reakcije na privremenu slobodu gospodina Seselja. Nekolicina radikalnih aktivista iz citave Srbije dosla na miting, pojeli po sendvic, malo se proveselili i to je to. Drzavni vrh mu i ne pridaje nekakvu vaznost, uz zelje za ozdravljenje, imaju svoja posla..mnogo vaznija za Srbiju i narod

coka

pre 9 godina

Valjda je jasno da Seselja u Srbiji niko ne shvata ozbiljno i da je jako malo onih koji podrzavaju njegovu politiku......Zar to nije dovoljan dokaz da se ogradila skoro cela Srbija?!?!?!

Perke

pre 9 godina

Cim Srbija pocne da se stabilizuje i da jaca odmah se naprave neke situacije koje pokusavaju da uspore i unazade njen razvoj pa tako treba posmatrati i ovaj sraman cin Hrvata i EU koji su nas ni krive ni duzne proglasili odgovornim za licno misljenje nekog politickog mediokriteta kojeg su oni pustili na slobodu i nisu mu zabranili da se bavi politikom!

bruka

pre 9 godina

Ne mogu više da razumem dokle će da se priča o ovom za nas više nebitnom čoveku...i dokle će taj isti čovek da pravi probleme i zagorčava život normalnim građanima Srbije...

Jana

pre 9 godina

Ma citava je glupost sto Hrvati traze od nase vlasti da se ogradi od Seseljove izjave jer ko je uopste Seselj pa da zavredjuje toliko paznje i da vlada mora da reaguje!Jer treba svaku Seseljevu izjavu da komentarise vlada Srbije!Pa to ne radi niko u svetu!

Iva

pre 9 godina

Hrvate jedna izjava coveka koji nema nikakav politicki uticaj u Srbiji uzbudi a sta smo mi onda trebali da radimo kada je Hrvatska priznala Kosovo!Nas napadaju zbog neke gluposti a oni cini mnogo vece stvari i opet oni kao ispadnu zrtve!Bezobrazluk!

Petka

pre 9 godina

Vučić i Vlada Srbije su odlično odgovorili na rezoluciju o Šešelju i tu treba staviti tačku! Neka Šešelj vodi kampanju i u Hrvatskoj, a Srbija ima mnogo pametnija posla u sprovođenju reformi i razvoju ekonomije!

Skenderija

pre 9 godina

Ovo je pokazatelj kakve odnose zeli Hrvatska sa Srbijom. Juce su pustali Seselja u njihovoim medijima a danas zbog njega ne zele u zvanicnu posetu Srbiji.

komentatorka

pre 9 godina

srbija treba da trazi od ep da usvoji rezoluciju o genocidu nad srbima u drugom sv. ratu od strane hrvata, i ne samo od ep vec i od un, krajnje je vreme.

Tea

pre 9 godina

Činjenica je da su Šešeljeve izjave po mnogo čemu neprikladne i suvišne, ali je i neosporno da su na zahlađenje odnosa Srbije i Hrvatske mnogo više uticale reakcije hrvatskih političara. Izjava premijera Vučića da su Srbi bolji prijatelji Hrvatima nego što su Hrvati nama je apsolutno tačna i na mestu!

panini

pre 9 godina

Posle svega sto se izdesavalo,ne mogu se ocekivati normalni odnosi.Jer svaljivanje celokupne krivice na nasu stranu nece doneti nista dobro.

Miljana

pre 9 godina

Vlada Srbije ne zeli da se bavi retorikom Seselja jer je beznacajna i spada u proslost. Vlada Hrvatske i njena spoljna politika ide pogresnim pravcem. Problem treba da se prevazidje radi uspostavljanja korektnih odnosa izmedju Hrvatske i Srbije jer je to u zajednickom interesu kako ekonomskom tako i politickom.

SRPKINJA

pre 9 godina

Milanovic je plitkouman I neambiciozan.Hrvati bi trebali da traze njegovu ostavku.Ovom odlukom je propustio sansu za dogovore sa Kinom od koga bi imali veliki znacaj za dalju saradnju.To mu nje bilo pametno.

GOSPODO - PUNO - STE - SE - ZAIGRALI

pre 9 godina

Svako ko razmislja pragmaticno moze samo reci da je ovo samo jos jedna propustena sasnsa Hrtvatske da uspostavi nakon svega sto se desilo uspostavi bolje odnopse sa Srbijom. Nase drzavno rukovodstvo je imalo veliku zelju da ti odnosi budu podignuti na jedan daleko visi nivo, ali na zalost druga strana nije pokazala spremnost da se to i desi.Hrvatski premijer Zoran Milanovic propustio je svoju zadnju sansu za probijanje leda u bilateralnim odnosima, ali ipak ostaje da vidimo ko ce biti akter na Hrvatskoj strani ko ce prihvatiti taj diplomatski izazov. Zbog ovoga najvise ispastaju gradjani obe drzave, a rukovodstvo Hrvatske svakako ne oni samo zele da uberu politicke poene.

Aca šmeker

pre 9 godina

Za kvarenje odnosa između Srbije i Hrvatske jedini je krivac Milanović. Udario je po državi Srbiji zbog jednog političkog marginalca kog se stidi cela Srbija.

Goga

pre 9 godina

prvo mislim da se jako dobro zna kakav stav ima vucic a kakav seselj. drugo, zar nisu upravo hrvatsi mediji prenosili seseljeve izjave?! a trece nije srbija ta koja je oslobodila seselja da bi se sad zbog toga braci hrvatima izvinjavala ili sta vec ocekuju. licno smatram da je vucic zauzeo dobar stav kada je seselj u pitanju a to sto se hrvatima ne svidja... za to postoje drugi razlozi.

Dahlia

pre 9 godina

Potez hrvatskog premijera ima opravdanost kao kada bih recimo ja rešila da više ne posećujem svoje priajtalje zato što u dvoruštu imaju smrtno bolesnog, vezanog psa, uz objašnjenje da se bojim da će me pas ujesti.

mile

pre 9 godina

Ne radi se ovde o Seselju.Ne lupaju se cirilicne table zbog pisma. Svi mi znamo sta je srz cele price koja vekovima dolazi iz istog zatrovanog izvora. Dok se taj izvor slavi i ne zacepi,suludo je trositi energiju na klovnove.

Nina

pre 9 godina

Iz ovoga se može zaključiti da je Hrvatima više stalo do konfrontacije sa Srbijom, neko do razvijanja ekonomske saradnje sa Kinom. Živela sam u Hr. do 95', pa me to ni malo ne čudi.

Atinac

pre 9 godina

Gospodo iz hrvatske -sami sebi ste smestili i sami ste sebi smešni ispali -niko vas iz srpske vlade nije niti prozivao niti izazivao , Kada sam zadnji put proverevao stanje srpske vlade nisam nigde video tamo ime i prezime Šešelja niti oznaku njegove stranke - čekaj pa ta stranka nije ni u parlamentu srbije , i u Croaciji ima budala koja svašta pričaju za srbiju pa se naša vlada nešto ne buni i ne traži izvinjenje pa ni odricanje vaše vlade od njih .

Nenad_KIM

pre 9 godina

"Tresla se gora, rodio se miš". Hrvatski nacionalizam počiva na njihovoj "suprotnosti" u odnosu na Srbe. Dokle god je Srbije kojoj se Hrvatska mora suprotstavljati, dotle je i Hrvatske same! Šešelj nije poslanik u parlamentu, nije ministar u Vladi, nije... Ništa nije! Odnos Šešelja i Hrvatske nije i ne bi trebalo da bude isto što i odnos Srbije i Hrvatske!

Digla se prašina a niko ne zna zašto

pre 9 godina

U pisanju mnogih ovde uočavam jednu kontradiktornost, mnogima kao nije jasno što se Šešelju poklanja tolika pažnja kad je on minorna ličnost... pa dobro da li znate još nekoga minornog kome se poklanja tolika pažnja? Ne znam da li je minoran ali vidim da o njemu raspravlja i EP, nisu samo mediji ti koji mu pridaju značaj, iako je minorna ličnost.

Mary

pre 9 godina

Hrvatska zaista gubi, ako se ne pokavi na samitzu i Beogradu. Medjutim njima je izgleda da demonstriraju patriotizam, boje se izgubice izbore. Ne moze vlast u Srbiji svaki put osudjivati Seselja kad nesto igovori, pridavali bi mu suvise na znacaju.

Metropolis

pre 9 godina

Zašto bi se država Srbija ograđivala od izjava nekog marginalnog političkog faktora? Imamo mi pametnija posla nego da se bakćemo Šešeljom.

SASA66

pre 9 godina

Izjave Milanovica pre svega ne piju vodu ali vidim da su i oni pod pritiskom EU pa verovatno igraju to isto kola mi u svakom slucaju treba samo da gledamo sebe i svoje interese.

Statisticarka

pre 9 godina

Na izborima 2003. godine 28% (oko 1,100.000 Srba) je glasalo za Srpsku radikalnu stranku Vojislava Šešelja.Na izborima 2007. godine radikali su osvojili čak 28.5% od ukupnih glasova u Srbiji. Na izborima 2012 godine radikali su dobili samo 2% glasova i čak nisu prešli izborni prag. To je dokaz da je narod Srbije, ipak nessto naucio, ali I sazreo.

Pravednik

pre 9 godina

Gospodine Popov, Srbija se ne mora "non stop" ograđivati od šovinističkih istupa nekadašnjeg Vučićevog šefa, već samo jednom i nikad više.

Koliki je to problem? Očigledno iz nekog razloga prevelik.

@Jagoda@

pre 9 godina

Niko Milanoviću nije zabranio da dodje u Srbiju, sam je tako odlučio. Evidentno je da Hrvati kao i Šešelj šire mržnju, samo Hrvati ne pričaju otvoreno o tome. Šešelj je čak izjavio da će iskoristiti Hrvatske medije da bi objasnio svoju politiku i svoje ciljeve. Srbija želi mir i stabilnost, a ne mržnju i izazivanje sukoba to bi trebalo da svima bude jasno.

Dora

pre 9 godina

Hrvatski političari su u nokdaunu i sada bauljaju po evropskom ringu! Brojanje je krenulo, i rezultati izbora u Hrvatskoj će to jasno pokazati!Njihovi privrednici beže u Srbiju sa svojim novcem i investicijama, a bes političara zbog teške ekonomske situacije se preliva na ljubomoru prema Srbiji, što nama samo može da imponuje!

ZIVKO

pre 9 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno ali Srbija mora da shvati da ce u narednom periodu imati jos vece pritiske od strane EU ali pre svega zbog pitanja Rusije i njenog stava prema njoj zato moramo biti obazrivi.

mile

pre 9 godina

Dobro je. Da ceo svet vidi da Hrvatijansko rukovodstvo zamislja sebe u ulozi nekog dzelata koji eto posto je primljen u EU sada moze da seta okolo i zlostavlja ove koji nisu primljeni. Zadnjica u Briselu,pamet u 41 godini.

stanislav

pre 9 godina

To sto su otkazali dolazak njihovog premijera Beogradu,to samo pokazuje ko je ko u celoj toj prici izmedju nas i njih,i da nismo mi ti koji smo negativci ili ti koji ne zelimo da imamo sa svima dobre odnose ukoliko je to moguce,pa cak i sa Hrvatima,sto da ne..

SRBA 75

pre 9 godina

Mislim da je sve ovo plan i delo EU pre svega kako bi se pojacao pritisak na Srbiju kako bi se pridruzili sankcijama Rusiji. A sto se tice Milanovica ne znam sta bi opste dolazio kod nas

Sofija

pre 9 godina

Zao mi je sto je do zahladjenja odnosa doslo, ipak mi svi treba da saradjujemo i da poboljsamo odnose koje su i predhodne politicke garniture toliko zahladnele. Korektna saradnja i postovanje idu u prilog i njima i nama, ali verujem da ce g. Vucic i ovaj problem resiti uskoro kao sto je resio i sve do sada.

Lupo

pre 9 godina

Iskreno po nekad žalim što širom otvaramo tržište hrvatskim tajkunima, da kupuju naše kompanije, a sa druge strane njihova politika se ponaša kao da je sa Srbijom u ratu! Ne kritikujem, jer mi radimo pravilno, ali #samokažem!

kraske

pre 9 godina

Tacno se vidi da neko dal je to zapad ili konkretno Amerika,EU,nebitno,uglavnom,neko pokusava da nas zavadi I da napravi haos u ovoj drzavi,zato I jesu poslali Seselja u nadi da ce on to uspeti da im odradi..

LILIANA

pre 9 godina

Ovo odbijanje saradnje sa Kinom je veliki minus za Hrvatsku.NJihov premijer ipak ne gleda zajednicki cilj, vec iskljucivo se rukovodi svojom tvrdoglavoscu I inatom.Koliko ce mu se to isplatiti videcemo.

Vuk27

pre 9 godina

Ipak je ovo propustena prilika za Hrvatsku s obzirom na ogroman interes koji ima za saradnju s Kinom. Hrvatski premijer propustio je svoju zadnju sansu za probijanje leda u bilateralnim odnosima, ali ostaje da vidimo ko ce biti akter na hrvatskoj strani koji će prihvatiti taj diplomatski izazov

CINEMANIA

pre 9 godina

Ljudi,ovo je sve namontirano,nazalost ni ko se vise ne da prevariti jeftinim trikovima.Mozda Milanovic uspre da pobedi na izborima zbog ove odluke haha ma smesno bre

lola

pre 9 godina

@Ne mogu više da razumem dokle će da se priča o ovom za nas više nebitnom čoveku...i dokle će taj isti čovek da pravi probleme i zagorčava život normalnim građanima Srbije...
(bruka, 28. novembar 2014 22:53)

Seselj likuje a nije ni svestan da je njihova marioneta.....

CINEMANIA

pre 9 godina

Ljudi,ovo je sve namontirano,nazalost ni ko se vise ne da prevariti jeftinim trikovima.Mozda Milanovic uspre da pobedi na izborima zbog ove odluke haha ma smesno bre

Aca šmeker

pre 9 godina

Za kvarenje odnosa između Srbije i Hrvatske jedini je krivac Milanović. Udario je po državi Srbiji zbog jednog političkog marginalca kog se stidi cela Srbija.

SRPKINJA

pre 9 godina

Milanovic je plitkouman I neambiciozan.Hrvati bi trebali da traze njegovu ostavku.Ovom odlukom je propustio sansu za dogovore sa Kinom od koga bi imali veliki znacaj za dalju saradnju.To mu nje bilo pametno.

Statisticarka

pre 9 godina

Na izborima 2003. godine 28% (oko 1,100.000 Srba) je glasalo za Srpsku radikalnu stranku Vojislava Šešelja.Na izborima 2007. godine radikali su osvojili čak 28.5% od ukupnih glasova u Srbiji. Na izborima 2012 godine radikali su dobili samo 2% glasova i čak nisu prešli izborni prag. To je dokaz da je narod Srbije, ipak nessto naucio, ali I sazreo.

Perke

pre 9 godina

Cim Srbija pocne da se stabilizuje i da jaca odmah se naprave neke situacije koje pokusavaju da uspore i unazade njen razvoj pa tako treba posmatrati i ovaj sraman cin Hrvata i EU koji su nas ni krive ni duzne proglasili odgovornim za licno misljenje nekog politickog mediokriteta kojeg su oni pustili na slobodu i nisu mu zabranili da se bavi politikom!

komentatorka

pre 9 godina

srbija treba da trazi od ep da usvoji rezoluciju o genocidu nad srbima u drugom sv. ratu od strane hrvata, i ne samo od ep vec i od un, krajnje je vreme.

Sofija

pre 9 godina

Zao mi je sto je do zahladjenja odnosa doslo, ipak mi svi treba da saradjujemo i da poboljsamo odnose koje su i predhodne politicke garniture toliko zahladnele. Korektna saradnja i postovanje idu u prilog i njima i nama, ali verujem da ce g. Vucic i ovaj problem resiti uskoro kao sto je resio i sve do sada.

Nenad_KIM

pre 9 godina

"Tresla se gora, rodio se miš". Hrvatski nacionalizam počiva na njihovoj "suprotnosti" u odnosu na Srbe. Dokle god je Srbije kojoj se Hrvatska mora suprotstavljati, dotle je i Hrvatske same! Šešelj nije poslanik u parlamentu, nije ministar u Vladi, nije... Ništa nije! Odnos Šešelja i Hrvatske nije i ne bi trebalo da bude isto što i odnos Srbije i Hrvatske!

Nina

pre 9 godina

Iz ovoga se može zaključiti da je Hrvatima više stalo do konfrontacije sa Srbijom, neko do razvijanja ekonomske saradnje sa Kinom. Živela sam u Hr. do 95', pa me to ni malo ne čudi.

Pravednik

pre 9 godina

Gospodine Popov, Srbija se ne mora "non stop" ograđivati od šovinističkih istupa nekadašnjeg Vučićevog šefa, već samo jednom i nikad više.

Koliki je to problem? Očigledno iz nekog razloga prevelik.

GOSPODO - PUNO - STE - SE - ZAIGRALI

pre 9 godina

Svako ko razmislja pragmaticno moze samo reci da je ovo samo jos jedna propustena sasnsa Hrtvatske da uspostavi nakon svega sto se desilo uspostavi bolje odnopse sa Srbijom. Nase drzavno rukovodstvo je imalo veliku zelju da ti odnosi budu podignuti na jedan daleko visi nivo, ali na zalost druga strana nije pokazala spremnost da se to i desi.Hrvatski premijer Zoran Milanovic propustio je svoju zadnju sansu za probijanje leda u bilateralnim odnosima, ali ipak ostaje da vidimo ko ce biti akter na Hrvatskoj strani ko ce prihvatiti taj diplomatski izazov. Zbog ovoga najvise ispastaju gradjani obe drzave, a rukovodstvo Hrvatske svakako ne oni samo zele da uberu politicke poene.

Atinac

pre 9 godina

Gospodo iz hrvatske -sami sebi ste smestili i sami ste sebi smešni ispali -niko vas iz srpske vlade nije niti prozivao niti izazivao , Kada sam zadnji put proverevao stanje srpske vlade nisam nigde video tamo ime i prezime Šešelja niti oznaku njegove stranke - čekaj pa ta stranka nije ni u parlamentu srbije , i u Croaciji ima budala koja svašta pričaju za srbiju pa se naša vlada nešto ne buni i ne traži izvinjenje pa ni odricanje vaše vlade od njih .

panini

pre 9 godina

Posle svega sto se izdesavalo,ne mogu se ocekivati normalni odnosi.Jer svaljivanje celokupne krivice na nasu stranu nece doneti nista dobro.

Jana

pre 9 godina

Ma citava je glupost sto Hrvati traze od nase vlasti da se ogradi od Seseljove izjave jer ko je uopste Seselj pa da zavredjuje toliko paznje i da vlada mora da reaguje!Jer treba svaku Seseljevu izjavu da komentarise vlada Srbije!Pa to ne radi niko u svetu!

dario

pre 9 godina

''Dobro je. Da ceo svet vidi da Hrvatijansko rukovodstvo zamislja sebe u ulozi nekog dzelata koji eto posto je primljen u EU sada moze da seta okolo i zlostavlja ove koji nisu primljeni. Zadnjica u Briselu,pamet u 41 godini.
(mile, 28. novembar 2014 16:01)''

Taj svet je i izglasao rezoluciju zbog koje ste svi zapjenili, a Hrvatijansko rukovodstvo vas neće pustiti u taj svijet sve dok se Srbijansko rukovodstvo jasno ne ogradi od svog učitelja koji propovijeda zločine i pretenzije prema drugim narodima!

Iva

pre 9 godina

Hrvate jedna izjava coveka koji nema nikakav politicki uticaj u Srbiji uzbudi a sta smo mi onda trebali da radimo kada je Hrvatska priznala Kosovo!Nas napadaju zbog neke gluposti a oni cini mnogo vece stvari i opet oni kao ispadnu zrtve!Bezobrazluk!

shone

pre 9 godina

Dosta više cilj države je da zaštiti sve građane i da sačuva državni integritet i suverenitet i da nastavi sa reformama za bolji život svih građana ...

Tea

pre 9 godina

Činjenica je da su Šešeljeve izjave po mnogo čemu neprikladne i suvišne, ali je i neosporno da su na zahlađenje odnosa Srbije i Hrvatske mnogo više uticale reakcije hrvatskih političara. Izjava premijera Vučića da su Srbi bolji prijatelji Hrvatima nego što su Hrvati nama je apsolutno tačna i na mestu!

Dora

pre 9 godina

Hrvatski političari su u nokdaunu i sada bauljaju po evropskom ringu! Brojanje je krenulo, i rezultati izbora u Hrvatskoj će to jasno pokazati!Njihovi privrednici beže u Srbiju sa svojim novcem i investicijama, a bes političara zbog teške ekonomske situacije se preliva na ljubomoru prema Srbiji, što nama samo može da imponuje!

Goga

pre 9 godina

prvo mislim da se jako dobro zna kakav stav ima vucic a kakav seselj. drugo, zar nisu upravo hrvatsi mediji prenosili seseljeve izjave?! a trece nije srbija ta koja je oslobodila seselja da bi se sad zbog toga braci hrvatima izvinjavala ili sta vec ocekuju. licno smatram da je vucic zauzeo dobar stav kada je seselj u pitanju a to sto se hrvatima ne svidja... za to postoje drugi razlozi.

Vuk27

pre 9 godina

Ipak je ovo propustena prilika za Hrvatsku s obzirom na ogroman interes koji ima za saradnju s Kinom. Hrvatski premijer propustio je svoju zadnju sansu za probijanje leda u bilateralnim odnosima, ali ostaje da vidimo ko ce biti akter na hrvatskoj strani koji će prihvatiti taj diplomatski izazov

mile

pre 9 godina

Dobro je. Da ceo svet vidi da Hrvatijansko rukovodstvo zamislja sebe u ulozi nekog dzelata koji eto posto je primljen u EU sada moze da seta okolo i zlostavlja ove koji nisu primljeni. Zadnjica u Briselu,pamet u 41 godini.

Mary

pre 9 godina

Hrvatska zaista gubi, ako se ne pokavi na samitzu i Beogradu. Medjutim njima je izgleda da demonstriraju patriotizam, boje se izgubice izbore. Ne moze vlast u Srbiji svaki put osudjivati Seselja kad nesto igovori, pridavali bi mu suvise na znacaju.

Metropolis

pre 9 godina

Zašto bi se država Srbija ograđivala od izjava nekog marginalnog političkog faktora? Imamo mi pametnija posla nego da se bakćemo Šešeljom.

bruka

pre 9 godina

Ne mogu više da razumem dokle će da se priča o ovom za nas više nebitnom čoveku...i dokle će taj isti čovek da pravi probleme i zagorčava život normalnim građanima Srbije...

LILIANA

pre 9 godina

Ovo odbijanje saradnje sa Kinom je veliki minus za Hrvatsku.NJihov premijer ipak ne gleda zajednicki cilj, vec iskljucivo se rukovodi svojom tvrdoglavoscu I inatom.Koliko ce mu se to isplatiti videcemo.

mile

pre 9 godina

Ne radi se ovde o Seselju.Ne lupaju se cirilicne table zbog pisma. Svi mi znamo sta je srz cele price koja vekovima dolazi iz istog zatrovanog izvora. Dok se taj izvor slavi i ne zacepi,suludo je trositi energiju na klovnove.

Miljana

pre 9 godina

Vlada Srbije ne zeli da se bavi retorikom Seselja jer je beznacajna i spada u proslost. Vlada Hrvatske i njena spoljna politika ide pogresnim pravcem. Problem treba da se prevazidje radi uspostavljanja korektnih odnosa izmedju Hrvatske i Srbije jer je to u zajednickom interesu kako ekonomskom tako i politickom.

SASA66

pre 9 godina

Izjave Milanovica pre svega ne piju vodu ali vidim da su i oni pod pritiskom EU pa verovatno igraju to isto kola mi u svakom slucaju treba samo da gledamo sebe i svoje interese.

@Jagoda@

pre 9 godina

Niko Milanoviću nije zabranio da dodje u Srbiju, sam je tako odlučio. Evidentno je da Hrvati kao i Šešelj šire mržnju, samo Hrvati ne pričaju otvoreno o tome. Šešelj je čak izjavio da će iskoristiti Hrvatske medije da bi objasnio svoju politiku i svoje ciljeve. Srbija želi mir i stabilnost, a ne mržnju i izazivanje sukoba to bi trebalo da svima bude jasno.

kraske

pre 9 godina

Tacno se vidi da neko dal je to zapad ili konkretno Amerika,EU,nebitno,uglavnom,neko pokusava da nas zavadi I da napravi haos u ovoj drzavi,zato I jesu poslali Seselja u nadi da ce on to uspeti da im odradi..

Lupo

pre 9 godina

Iskreno po nekad žalim što širom otvaramo tržište hrvatskim tajkunima, da kupuju naše kompanije, a sa druge strane njihova politika se ponaša kao da je sa Srbijom u ratu! Ne kritikujem, jer mi radimo pravilno, ali #samokažem!

stanislav

pre 9 godina

To sto su otkazali dolazak njihovog premijera Beogradu,to samo pokazuje ko je ko u celoj toj prici izmedju nas i njih,i da nismo mi ti koji smo negativci ili ti koji ne zelimo da imamo sa svima dobre odnose ukoliko je to moguce,pa cak i sa Hrvatima,sto da ne..

SRBA 75

pre 9 godina

Mislim da je sve ovo plan i delo EU pre svega kako bi se pojacao pritisak na Srbiju kako bi se pridruzili sankcijama Rusiji. A sto se tice Milanovica ne znam sta bi opste dolazio kod nas

Digla se prašina a niko ne zna zašto

pre 9 godina

U pisanju mnogih ovde uočavam jednu kontradiktornost, mnogima kao nije jasno što se Šešelju poklanja tolika pažnja kad je on minorna ličnost... pa dobro da li znate još nekoga minornog kome se poklanja tolika pažnja? Ne znam da li je minoran ali vidim da o njemu raspravlja i EP, nisu samo mediji ti koji mu pridaju značaj, iako je minorna ličnost.

ZIVKO

pre 9 godina

Da nije smesno bilo bi zalosno ali Srbija mora da shvati da ce u narednom periodu imati jos vece pritiske od strane EU ali pre svega zbog pitanja Rusije i njenog stava prema njoj zato moramo biti obazrivi.

Petka

pre 9 godina

Vučić i Vlada Srbije su odlično odgovorili na rezoluciju o Šešelju i tu treba staviti tačku! Neka Šešelj vodi kampanju i u Hrvatskoj, a Srbija ima mnogo pametnija posla u sprovođenju reformi i razvoju ekonomije!

Urban

pre 9 godina

Zaista ne znam zašto hrvatska vlast povezuje Šešelja sa Srbijom. Srbija definitivno ne podržava govor mržnje ovog umno obolelog čoveka, u to nema sumnje. Nadam se da Šešelj neće ugroziti buduće odnose dveju zemalja. To bi u potpunosti narušilo stabilnost u regionu.

Majda S

pre 9 godina

U Srbiji gotovo i da nije bilo reakcije na privremenu slobodu gospodina Seselja. Nekolicina radikalnih aktivista iz citave Srbije dosla na miting, pojeli po sendvic, malo se proveselili i to je to. Drzavni vrh mu i ne pridaje nekakvu vaznost, uz zelje za ozdravljenje, imaju svoja posla..mnogo vaznija za Srbiju i narod

Skenderija

pre 9 godina

Ovo je pokazatelj kakve odnose zeli Hrvatska sa Srbijom. Juce su pustali Seselja u njihovoim medijima a danas zbog njega ne zele u zvanicnu posetu Srbiji.

coka

pre 9 godina

Valjda je jasno da Seselja u Srbiji niko ne shvata ozbiljno i da je jako malo onih koji podrzavaju njegovu politiku......Zar to nije dovoljan dokaz da se ogradila skoro cela Srbija?!?!?!

Viki

pre 9 godina

Mislim da je ovo hirovito ponašanje i da to nije prikladno za jednog državnika. Srbija će svakako još više napredovati i ponašanje ovakvih ličnosti joj neće to onemogućiti.

Dahlia

pre 9 godina

Potez hrvatskog premijera ima opravdanost kao kada bih recimo ja rešila da više ne posećujem svoje priajtalje zato što u dvoruštu imaju smrtno bolesnog, vezanog psa, uz objašnjenje da se bojim da će me pas ujesti.

lola

pre 9 godina

@Ne mogu više da razumem dokle će da se priča o ovom za nas više nebitnom čoveku...i dokle će taj isti čovek da pravi probleme i zagorčava život normalnim građanima Srbije...
(bruka, 28. novembar 2014 22:53)

Seselj likuje a nije ni svestan da je njihova marioneta.....