Sreda, 29.10.2014.

00:22

Počelo poresko kažnjavanje advokata

Poreska uprava počela je blokadu računa advokatima koji u poslednjih 40 dana trajanja protesta nisu platili porez državi, saznaje "Danas Pravo".

Izvor: Danas

Poèelo poresko kažnjavanje advokata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

Mani

pre 9 godina

Nikako ne podržavam štrajk advokata! Za šta štrajkuju, što Srbija uvodi notare i što neće moći više da uzimaju novac kao što su ranije?

ZVRK

pre 9 godina

Da se drže etike i visokog morala, oni ne bi bili na toj strani gde su odavno, već bi služili državi i većinskoj grupi poštenih građana ove države!

Dušan

pre 9 godina

Poznato je da advokati najbolje žive, zarade više za jedan dan nego prosvetni radnik za mesec. I hteli bi olakšice za porez? Smešno.

nisu krivi..

pre 9 godina

Branim se sam samcit@ Cista zamena teza,onako u spin fazonu..Sad su advokati krivi i sto su zivi!Logika je ta,kad se nema opipljivih argumenata..Vec vidjeno a rezultat negativan!To su vec neki drugi probali..Nisu umeli da razdvoje fikciju od sustine i to ih je kostalo pada sa vlasti!Te tako i ova vlast,ne sme da se zadovoljava fingiranom podrskom javnog mnjenja,vec da bude uz svoje advokate..kao deo ovog naroda a ne kao izrode u svom narodu!Kako bi neko da ih predstavi..Nisu ni svi advokati cvecke,ali to se u vecoj meri,pre moze reci za mnoge politicare,tajkune i ostale,uticajne,faktore u zemlji!Pa zato niko nema prava na ovaj nacin,kao da su na stubu srama ili na buvljoj pijaci,da ih razvlace kao jeftinu robu,bacaju..i po njoj gaze!I tako pokusavaju da jednu celu casnu profesiju moralno degradiraju!Advokati nisu nikad bili predmet drzavne dokapitalizacije i uvek su ziveli samo od svog rada!Kako su mogli i znali..kao i svi privatnici u ovoj drzavi!I ako im posao nije trgovina ili prodaja robe..vec zastupanje pred zakonom!Tako da je svaki predmet njihovog rada,ziv covek sa svojim problemima..Vrlo ozbiljna materija i ne moze joj se prilaziti previse arogantno od strane drustva!Nisu advokati na drzavnim jaslama..i to godinama!Kad se iskaze gubitak eto njima dokapitalizacije!Gubitniku najjeftinije..Nista ga bas ne kosta!Morali bi da zivimo u mnogo uredjenijoj i bogatijoj zemlji,da bi se strogo pridrzavali advokatske tarife!A sto je sve obesmisljeno..nije krivica advokata!

dzobanana

pre 9 godina

Ne postoji osoba koju advokati nisu zavrnuli, prema tome nadam se da ce konacno neko-drzava izaci na kraj sa ovim krvopijama.

sapunica

pre 9 godina

Izgovori za srtajk su im toliko glupi i toliko samozivi da smrde na kilometar. Odmah se vidi da tu oko advokata nisu cista posla i da iza njih stoji neko kome se bas i ne svidja da Srbija bude jedna uredjena drzava.

sparki

pre 9 godina

Znaci ovi napadi na drzavu trebaju da se odmah prekinu i dosta vise tih licnih interesa advokata koji su placeni od strane Miskovica koji opet te pare uzeo od drzave.

snorkijevac

pre 9 godina

Iza svega stoji to da bi se odlagalo sudjenje Miskovicu, ali nisu svi advokati za to dobili pare mozda samo oni iz uprave advokatske komore neznam kako oni ostali advokati to dozvoljavaju da se radi(strajkuje).
Iza svega stoji to da bi se odlagalo sudjenje Miskovicu, ali nisu svi advokati za to dobili pare mozda samo oni iz uprave advokatske komore neznam kako oni ostali advokati to dozvoljavaju da se radi.

dzeki_cencic

pre 9 godina

Znaci sve sto su maltene trazili dobili su od ministarstva pravde ali ne oni i dalje strajkuju, mislim da je njima ocigledan cilj sam strajk i destabilizacija srbije zbog dzepa par glavesina advokatskih koji vode ovu farsu i tajkuna.

Srbin100%

pre 9 godina

Advokati moraju da budu svesni da ih njihovo zakonsko pravo na strajk ne oslobadja od propisanih obaveza prema drzavi koje su duzni da ispune,i nadam se da ce pregovori doneti resenje ovog problema

minjA

pre 9 godina

Iako protest advokata ulazi u svoju šestu nedelju, u AKS se ne razmišlja o formiranju solidarnog fonda koji bi finansijski pomogao advokatima da istraju u svojim zahtevima !
Bojim se da ce advokati kasno shvatiti kako su izmanipulisani!

sramota

pre 9 godina

Bezobzirna obustava rada, gradjani su ti koji placaju danak ove samozivosti I gramzivosti, a njima je lako jer bogata klijentela zbog koje je cela ova cirkuzanija ce im platiti porez.

kami

pre 9 godina

Koji to privatnik moze sebi da dozvoli da ne radi vise od mesec dana?To nam dovoljno govori sa kakvim ljudima imamo posla.Sve gubitke ce gazda Misko svojim prikanima advokatima da nadoknadi,a mozemo da ocekujemo i podizanje cena usluga koje su ionako odokativne da nadoknade gubitke.

Mira Tomović

pre 9 godina

Nema tu nikakvog kažnjavanja. Obaveze prema državi se moraji izvršavati. To što advokati štrajkuju ne znači da trebaju da zanemare obaveze prema državi.

OKRŠAJ

pre 9 godina

Je li samovolja države i pritisak,ako traži da joj se da njeno.Naravno da nije,a država nije terala ove da štrajkuju,znači nije viša sila tako da ovde nema ni pomena o pritisku iz političkih razloga.

nesvakidasnji

pre 9 godina

U vremenu kada Srbija pokusava da nesto postigne advokati se nasli da pokusaju da je urusavaju samo iz svojih licnih koristi i zbog Miskovicevih parica. Toliko mi je muka od njih vise....

kamikazna

pre 9 godina

Naucili samo da uzimaju i sad kad trebaju da daju makar i ono sto duguju njima je sve muka, jadni ne uzimaju dovoljno ovom narodu koliko su navikli pa sad strajkuju da sve bude samo za njih....

sojkatica

pre 9 godina

Advokati vecito navikli samo na povlastice i da pronalaze rupe u zakonu. Konacno je drzava dovoljno ojacala da se suprostavi svakom koji pokusava da je urusi i da pokazemo svetu da je Srbija stabilna drzava i da nikakve tajkunske mahinacije nemogu da je poljuljaju.

ljutisa

pre 9 godina

Da se ovoliko dugo i ostro strajkuje samo zbog notara je toliko naivna teza i za decu, svi znamo da iza toga stoje razne organizacije i tajkuni...

Fakir

pre 9 godina

Porez mora da se plaća. Ovo je dokaz da niko nije iznad zakona, a to je definitivno najbitnije za sve nas. Najbolje bi bilo da advokati prekinu sa štrajkom, jer samo koče našu državu. Ovakvo bahato ponašanje je zaista suvišno.

pravednik

pre 9 godina

Zakon svih zakona u svim drzavama je da se placa porez jer bez toga drzava ne postoji. Prema tome apsolutno svi treba da placaju porez bez ikakvog izuzetaka.

Advokat

pre 9 godina

Porez plaćam mesec dana unapred,kome se ne sviđa, može da crkne od muke. Država mi za službene odbrane duguje iznos dvogodišnjeg poreza.

krksan

pre 9 godina

Da li je moguće da se više od mesec dana polemiše i da se advokatima dozvoljava da štrajkuju jer neće da plaćaju porez. Kakav je to bezobrazluk. I treba da im se blokiraju računi, elem pokrenuti i krivični postupak protiv njih. Pa dosta je više takvog ponašanje i demonstriranja neke sile.

Onako usput...

pre 9 godina

@Branim se sam samcit

Ne znam kako to možeš da vidiš da, kako kažeš, “obični“ građani ne pišu komentare podrške štrajku advokata i da to čine isključivo članovi Advokatske komore. Ja nisam advokat nego „obična“ građanka i spadam u onih 75% koji nisu glasali za tvog vožda. Jeste da administrator uglavnom objavljuje komentare vas botova a cenzuriše nas koji mislimo svojom glavom ali mi ostali možemo bar da vam dajemo minuse.

Što se tiče prihoda za državu, država se odrekla taksi i prepušta ih notarima a to su veći prihodi nego porezi koje naplaćuje od advokata. Zašto država ne naplati porez od Željka Mitrovića, Kostića i ostalih tajkuna? Mislim da čak i vi botovi znate odgovor na to. Inače, želim ti od sveg srca da ti uskoro zatreba notar.

Silver Surfer

pre 9 godina

@ ljubomirko neutralac

Zakon o notarima, kako Vi kazete, jeste donela prosla vlada, medjutim izostavljate, da li namerno ili slucajno, da su odredjene odredbe izmenjene 2013. tacnije u vreme ministrovanja gospodina Selakovica i upravo su te izmene stvorile od notara kastu za sebe. Odnosno, ako ce meni kao gradjaninu odredjena usluga da bude papreno skuplja i komplikovanija onda javne beleznike nisu ni morali da uvode. Na stranu sto javni beleznici na ovakav nacin kako su u Srbiji uvedeni pistoje jos samo u Rumuniji.
Ukoliko bi se advokatima uveo PDV kao i u drugim delatnostima krajnji korisnik bi placao. Tacnije, Vi i ja.
Daleko od toga sa su advokati cvecke ali ovoga puta su u pravu a izuzetno cenim njihovu organizovanost i sloznost. Ako postoje sumnje u njihove poreske prijave, onda bi drzava trebalo da ima mehanizme preko kojih bi utvrdila da li su sumnje osnovane ili ne. Najednostavnije je, videti imovinsku kartu i uporediti sa prijavljenim prihodima i placenim porezom unazad pet godina. Ali, sta cemo sa onima cije dugove Poreska uprava redovno objavljuje a oni niti ih placaju niti drzava reaguje. A svima bodu oci kafedzije i advokati.

Dora

pre 9 godina

Ljudi moji! Za kritiku advokata kako usluge naplaćuju u evrima,ne plaćaju porez itd, imali ste svo vreme ovoga sveta. U ovom trenutku advokati su jedini koji pokušavaju da spreče pljačku građana kroz abnormalne notarske takse i oduzimanje prava da građani sačinjavaju ugovore na način na koji oni žele, što zalazi u domen ljudskih prava. U trenutku kada se penzionerima oduzima deo penzije koju su odavno zaradili, formira se pravni okvir za enormno bogaćenje nekolicine izabranih notara. Niko nije protiv toga da se uvede notarijat, ali na način koji je prihvaćen u kako je to sada u modi da se kaže "normalnim zemljama".

Homo politicus

pre 9 godina

Advokati su "pobedili" oko nametanja fiskalnih racuna za sve advokatske usluge. Videcemo sta ce se desiti sa javnim beleznistvom tj. prometom nekretnina. Istina je da drzava ima pravo da uredjuje ovu oblast na imperativan nacin a isto tako i advokati imaju pravo pozivajuci se na Ustav. U Nemackoj je promet nekretnina regulisan tako sto javni beleznik ima pravo da izadje na teren i licnim prisustvom utvrdi o kakvoj nekretnini se radi. E sad kada bacim pogled na naselje Kaludjericu shvatim da neke stvari se moraju dovesti u red.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

@Aleksandar Maras
Boze, koliko bolesne agresije. Ako mu advokat naplati neku uslugu i ne izda mu fiskalni racun, on ce ga tesko povrediti, strpati u zatvor i jos da ga ujede zmija. Sta me briga kako ce advokati da placaju porez, koji su i dosada debelo placali. Bitno mi je da izguraju ono sto je u mom interesu, a to je da notari ne budu jedini koji overavaju ugovore po suludim cenama uz visednevna cekanja. Ova vlast je nasledila mnoge lose i nelogicne zakone zbog kojih je narod kaznio predhodnu. Umesto da menjaju i pojednostavljuju propise i zivot ucine jednostavnijim, a birokratiju suzbiju gde god je to moguce, ovi su jos gori i svakog dana pokazuju koliko su bahati, nestrucni i bezosecajni, tako sto na postojece lose zakone, dodaju nove odredbe koje ih cine jos besmislenijim.
(mup, 29. oktobar 2014 08:42)


Ti si psihijatar pa znaš šta je "bolesna agresija"? Ja sam bolestan? Pročitaj ponovo mj komentar pa onda opet svoj. Ja "bolesnu gramzivost" odgovaram "bolesnom agresijom" i verujem da je to najzdravija reakcija! A ti svojim stavom podržavaš i pljačku i korupciju, samo da advokati "izguraju" ono što je u tvom interesu!

Pitam se, ko je ovde bolestan?

bob

pre 9 godina

sta cekaju doktori i ostali intelektualci?povedite ovaj prevaren narod!vi treba da budete pokretacka sila protiv ovog ludila koje traje vec tri godine.i sto ne objavljujete komentare?izgleda da i kod vas radi neki valter,njihove komentare mislim na sns bota iz centralne otadzbinske uprave nemilice objavljujete ali komentare nas obicnih gradjana ne STOP CENZURI

ko ne uci..

pre 9 godina

Ova temaje zapala u medijski bot mrak..Ovo nije indivudualno komentarisanje,vec diktirano iz vise takvih kuhinja!Tako da me niko nece ubediti,da je ovo spinovanje..glas javnosti,vec odredjenih struktura drustva,koji bi na ovaj nacin da formiraju misljenje gradjana..A to je po principu..interese svoje ljubim,sapcem svoje ime!Na kraju i interesi postaju kao slika u iskrivljenom ogledalu!Ko se iza ovoga krije,ide politickom nizbrdicom a ne uzbrdo!Koristi se najveca mana proslog rezima..A ko ne uci,na tudjim greskama,svoje ce da skupo placa!

Aнчика

pre 9 godina

Alo ljudi, vi koji pisete nebulozne komentare - pa mogli ste se i samostalno zastupati pred sudovima, mogli ste sami da napisete ugovor a mogli ste i da se skolujete pa i da postanete advokati. Sada advokat ako hoce da proda stan ne moze sam da napise ugovor nego mora da izradu i overu ugovora prepusti notaru. Mi kao gradjani smo izgubili pravo koje nam Ustav garantuje a to je pravo IZBORA. Kao gradjanka IMAM PRAVO da BIRAM da li cu SAMA pisati ugovor. kod advokata ili kod notara! Puna podrska advokatima i istrajte do kraja!

Opljackan

pre 9 godina

Overa Zalozne izjave u Avgustu 2014 = 550 dinara u sudu, u Septembru je bilo 50000din a sad smanjili na malih 14400din !!! Sta reci vise?
Notar nista ne sastavlja iako trvdi da pise zapisnik ... mislim ja to zovem prepisivanje jer moras neko vec da sastavi ugovore itd pre toga ... Pre je sud sve takse za sebe uzimao, sada velika vecina posla ide u dzep notara a kao bajagim placa se pdv ... da samo 20% dokle notar uzme ostalih 80% ! A ko placa taj luksuz ? Pa narod ljudi ... narod ! Za evropske standarde se i ja zalazem ali ne sam samo oko troskova nego i oko zarada !

Branim se sam samcit

pre 9 godina

Ljudi, jeste li primetili taj ogroman broj minusa na normalne i realne komentare. Dajem glavu da se cela advokatska komora sjatila na sajt i udara minuse, ne vidim ni jednog "obicnog" gradjana koji bi to radio. Stvarno smesno.
I treba da plate porez koliko god im drzava odredi jer su svih ovih godina trpale na hiljade evra u vrece (jer oni dinar i ne priznaju kao valutu) a drzava je uskracenja za miliarde i milijarde poreza. Ne vidim zbog cega su oni tolika elita? Zbog zavrsenog pravnog fakulteta, ili zbog skupih odela, kola od 20.000 evra i kuca sa bazenima?

др

pre 9 godina

Ово што адвокати раде вероватно има неку законску основу, у смислу да су у праву, јер нам је систем тако направљен да све може и ништа не може...е сад како би се дигла и кука и мотика да рецимо сада лекари зато што не могу рецимо да заврше наследство у суду, или имају неки спор са неким па им адвокати не дају да реше своје проблеме, престану да лече адвокате, или рецимо одбију да иду као хитна на позив рецимо адвокатске коморе у којој је некоме позлило, што се догађа...

Miki

pre 9 godina

Narod ne zna da će, ako advokati izgube, plaćati sve takse i overe 10-20 puta skuplje nego sad. Na primer ja sam pre neki dan preveo auto na sebe i overu ugovora u sudu sam platio 1050 dinara. Od nove godine sve overe prelaze iz sudova kod notara i po notarskom cenovniku najjeftinija overa košta 10800 dinara ili 11 puta više. Ako vam je to u redu vi podržite notara I Vucica. Ja podržavam advokate.

Bata

pre 9 godina

Ovde niko nije obratio paznju na spisak Poreske uprave preduzetnika koji duguju za porez.Svaki treci je advokat.Bune se za visinu novog poreza , a ni onaj prethodni manji nisu placali.Jesu li to intelektualci i uzorni gradjani ove zemlje? I gde je na to komentar Advokatske komore? Da li su advokati koji ne placaju porez clanovi te ugledne institucije? Slazem se da su notarske takse drakonske ali mi se cini da su notari i uvedeni da se stane na put dosadasnjoj "mutivoda" politici advokata.Ni malo mi ih nije zao.Nacin na koji advokati zaradjuju novac je protivprirodni blud.Nijednom advokatu se ne isplati da brzo i efikasno resi slucaj koji mu je klijent poverio.Mnogo im je veca zarada ako se stvari iskomplikuju.I sve to neregistrovano pred poreskom upravom.Ma milina. Sto se mene tice nek stoje do proleca na ulicama.Kad sistem pocne da se menja uvek se najvise bune oni koji tom promenom gube privilegije koje su do tada imali.Sto ce reci ..... bas su vas dobro stisli ovaj put.

kakav gaf

pre 9 godina

Kakav gaf, u maniru ove vlasti. Ako su postojali uslovi za prinudnu naplatu, onda je to trebalo uraditi prvog dana, a ne čekati 50 dana. Ovako je dokazano da je Poreska uprava instrument pritiska vlasti i ministra i da radi po direktivi, a ne po zakonu, što je i krivično delo.

klempa

pre 9 godina

Kako sad Vulin proverava penzije od pre 20 godina, tako će neko proveriti i ove notare kako su dobili posao odnosno položili notarski ispit.

Srdjan

pre 9 godina

Advokati su u prekidu rada zbog monopola notara na pisanje i overu ugovora. Notari postaje svuda da pisu i overe ugovor ali nemaju monopol za isti. Advokati su za sve slucajeve u strajku ne samo za Miskovica kako neki mediji prenose. Sto se tice poreza ovakvim resenjem 90% advokata moze zatvori kancelariju. Zbog ostalih 10% je uvedeno tako resenje. Ministar se sad malo zaleteo jer 94 coveka ne mogu zameniti 8500 ljudu. Pitajte koliko sad ljudi ima lose iskustvo sa notarom. Moj slucaj da je taj isti notar napisao stetan ugovor po mene. Hvala bogu da sam proverio sa advokatom ( porodican prijatelj ). Ovako bi se debelo zezno za kupovinu. Inace takse kod notara su daleko vece nego kod suda i advokata. Podrska advokatima!!!! OSTAVKA MINISTRA!!!!

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Po komentarima se vidi da je narod spreman. Čekaju se pokretači koji će ih izvesti na ulice. Ima li neko hrabar, možda među advokatima? Teško da će oni zavrnuti advokate koji znaju rupe u ovom našem zakonu bušnom ko sito...

bastard

pre 9 godina

Slazem se da advokati treba da placaju veci porez jer stvarno zaradjuju dosta,ali ovde je problem izbio zbog notara,...
Za vreme strajka advokata,notari u Srbiji su prihodovali od,najmanje 15000e do 40000e po notaru...za mesec dana...
I jos jedna stvar...grad Nis sa oko 300000 stanovnika ima 2(DVA) notara...
Sta mislite,kako su partijski orjentisani?

mali advokat

pre 9 godina

I treba da blokirate nas koji godinama unazad kao advokati po sluzbenoj duznosti radimo besplatno. Nasa potrazivanja prema drzavi su mnogo veca nego nase obaveza, kada zelimo da prebijemo dugovanja vi na to nepristajete ZASTO? Zasto Ministarstvo ne kaze koliko duguje advokatima za sluzbene odbrane. Da li je to mozda tajna.? Ja sam odlucila ne radim vise besplatno, slobodno blokirajte a kad mi vi platite ono sto mi dugujete ja cu se odblokirati. ADVOKATI SU U PRAVU!

seljak

pre 9 godina

vecinu komentara ne razumem kao daih pisu advokati a jos manje razumem ove sto stavljaju pluseve i minuse alo ljudi advokati nemaju pravnu moc da overavaju ugovore ili bilo sta to radi sud pravna ustanova ili notar koji ima licencu za to takoje svuda u svetu samo kod nas moze obican advikat da overi advokat moze da sastavi ugovor da vodi postupak ali ne moze da ima pravnu moc da to overi to moze sud ili notar kojimaje dodeljena licenca za to i kojisu odgovorni i strucni za to a to sto nemaju posla pa pola srbije nema posla i nema od cega da zivi zasto bi oni bilöi izuzetak a svi oni zive iznad proseka u srbiji i zato ne razumem ove ovde koji ih podrzavaju i daju pluseve u njihovu korist jos manje ih razumem jer 90 posto vas nikad nije ni bilo kod advokata i nezna kakvisu lazovi i prevaranti ali ih podrzavate A DA " BITNO DASE PISE I RADI PROTIV VLASTI A ADVOKATI SU CVECE "

preduzetnik

pre 9 godina

Recimo da podržavam advokate u smislu da reda mora biti. ali zašto onda ja moram da imam fiskalnu kasu, a oni ne? zašto oni mogu da naplaćuju u kešu i to pravdaju nekom advokatskom tajnom ili čime već, a meni poreska čuči ispred objekta i čeka da ne otkucam račun? zar ne bi trebali da uslovi budu isti za sve? zar poreska ne bi trebalo da jednako tretira sve, samo se informišite o drakonskim kaznama i rešenjima koje ovih dana stižu malim preduzetnicima. nemam jahtu, nemam ni radnike, nemam ni godišnji, nisam kreditno sposoban, ja sam građanin drugog reda i klasni neprijatelj, mali preduzetnik, uskoro pijačni prodavac.

guja

pre 9 godina

pravosudja, a kljucni problem je visina poreza. Ako je porez svima povecan onda i advokati, kako oni sami kazu, krem naseg drustva, moraju da se solidarisu i plate vece poreze. Porezi koje su do sada placali su smesni. (...a rec je o porezu..., 29. oktobar 201

.....pa normalno da je problem visina poreza. Ne može država da razrezuje koliko joj treba, nego koliko obveznik može da plati. S jedne strane kratiš prihode obveznicima, a sa druge povećavaš poreze. To nema veze sa solidarnošću. To nema veze s mozgom. Nije to slučaj samo s advokatima, to je slučaj sa većinom preduzetnika. Država i dalje patološki, sve više i više, mrzi privatnike, bili oni pekari ili advokati. Šta mislite, zbog čega ima više prodržavnih komentara pre podne? Pa sede glodari za državnim kompjuterom, koriste državni internet, greju se o državnom trošku i mažu privatnike da treba da plaćaju to mazanje. Samo mi B92 nije jasan što objavljuje takve bljuvotine. Pa sledeći ste vi na redu. Mislite da će vas da preskoče. Omča vam je već stavljena, samo još hoklicu da vam izmaknu ispod nogu.

Ekonomista

pre 9 godina

Podrška advokatima!
Ovo je u interesu svih gradjana Srbije!
Da se poštuje Ustav i Zakoni !

Izdržite do kraja zarad dobrobiti svih gradjana Srbije! Ako se vi ne izborite šta možemo mi ostali da očekujemo!

aki

pre 9 godina

ne znam zasto smetaju notari!? nedavno sam kupio stan, ugovor kod notara, notar
proverio svu dokumentacuju i garantuje da je ispravna svojom imovinom, zavrsio sve za pola sata i platio 25200 din. taksu i mirno spavam jer kada sam letos pri prodaji stana zbog greske u vlasnickom listu od strane katastra od advokata koji zastupa kupca nazvan prevarantom, sto se kasnije ispostavilo da nisam, nije me udostojio ni skromnog izvinjenja. toliko o njihovoj strucnosti kad ne znaju da cutaju vlasnicki list a pare uzi maju i rukama i nogama.

Stranka

pre 9 godina

Postavlja se pitanje šta još traže ovi advokati. Kod njih je, ulazak u advokatsku kancelatiju i dobar dan, minimum 50 evra, a nedaj bože da ti treba vođenje postupka na duži period. Dogovor o zastupanju suprostavljenih stranaka postoji između advokata kako bi bio što više ročišta, a tu su i pojedine sudije da im malo u tome pomognu. Ovo sve pišem iz ličnog iskustva.
A još da ne pričam da nikada ni za jednu uslugu nisam dobila priznanicu, a kamo li fiksni račun, iako pre svakog ročišta dajem novac. Takvima treba ukinuti licencu i propisno ih kazniti.

mrmlj

pre 9 godina

@(lomi, 29. oktobar 2014 01:15)
uporedi ovlascenja, prava i obaveze notara u tim ostalim zemljama i u srbiji, pa ces videti zbog cega u srbiji notari smetaju advokatima.
naravno, uporedi i cene pa ce postati jos jasnije.

xxxx

pre 9 godina

Uvek su i pitanju novci. Na jednoj strani je vlast postavila svoje ljude da rade notarski posao i "usla" u teritoriju advokata, na drugoj strani su advokati koji su dosada bili drzava za sebe i uglavnom bili izuzeti od velikog broja finansijskih obaveza prema drzavi.
- Nece da uvedu fiskalne uredjaje koje svi imaju koji rade sa fizickim licima (izuzeti su samo stari zanati, mozda se podvedu pod neki od najstarijih zanata)
- Kada im povecaju pausalni porez, onda kazu da je preveliko uvecanje.
Da imaju evidenciju prometa (fiskalne uredjaje)onda bi bilo omogocena evidencija prometa pa bi drzava prema tom prometu odredila i porez. Ko ima mali promet njemu i male obaveze, veliki promet velike obaveze.

Videcemo koje jaci. Ne navijam ni za jedne ni za druge.

BOT killer

pre 9 godina

Advokatima krivo jer ne mogu da "deru" kao pre.
(Mihajlo, 29. oktobar 2014 01:12)

A tebi je bas drago zbog toga,jel'?A to sto su notari manje pismeni a deru jos vise to nikom nista.I sto drzava dobija manje para i to je u redu?!

Super

pre 9 godina

Zašto se ne napravi javna debata i da se vidi o čemu se radi. Notari postoje u svim normalnim zemljama i ne razumem toliku frku kod nas. Advokati i onako treba da se bave ozbiljnijim poslom od glupavih ugovora i njihovih overa, ja sam do sada to skidao sa neta i overavao u sudu bez da vidim advokata. Sad ustvari postaje jasno zašto zakon o notarima nije donešen ranije, znali smo od 2000. da treba da se donese.
(Mauricio, 29. oktobar 2014 07:13)

Mauricio, ni sada ne moras da gledas advokata, ali vise ne mozes da skidas ugovore sa neta nego moras da ides kod notara da ti on sastavi ovaj ugovor. Ono sto si placao kao taksu za overu drzavi sada ide javnom belezniku a on placa PDV od 20%.

P.S. Jednom ces naici na problem koji ce ti pokazati koliko je ugovor ozbiljna stvar

zorica

pre 9 godina

Postoje notari svuda, ali ne i ekskluzivitet, odnosno monopol. Notari treba da obezbede da gradjanin obavi jeftinije i brze overu isprava. Ko je imucniji i ima svog advokata za sve svoje pravne poslove to obavlja preko svog advokata. Oni kojima bi i notarska overa (koja, kazem, treba da je daleko jeftinija nego advokatska)bila skupa, sacinjavaju isprave sami i overavaju kod suda placajuci jedino taksu, a ne i izdradu isprave.

Narocito je to vazno za firme koje imaju svoje pravne sluzbe ili stalno angazovanog advokata.

Tako bi, po meni (a nisam pravnik vec ekonomista) to trebalo da bude. Ovde kod nas se sve nekako okrene naglavce, pa od onoga sto svuda funkcionise kao nesto sto gradjanima pomaze kod nas se napravi novo sredstvo za monopolsku otoimacinu od gradjana.

A onda nas sludjuju izjavama: to imate svuda u svetu. Imamo, ali ne na taj nacin. Ako je neka isto banana iz regiona ovo organizovala jednako kako se kod nas uvodi to ne znaci da je tako u normalnom svetu.

Neko iz mase

pre 9 godina

Čitam ove komentare i vidim da mnogi ne razumiju, suštinu protesta advokata. Glavni problem, je to što 97 notara, dobija monopol na sastavljanje i ovjeravanje ugovora i drugih pravnih poslova. Sličan zakon postoji u BiH, a cijene se pretjerane. Tako sastavljanje i ovjera za jedan stan, od 40 m2 je minimum 300 evra. Što je PRESKUPO.

penzioner

pre 9 godina

Drzava mora iznaci resenje i zauzdati ove bogatase. Narod pljackaju veoma skupom uslugom kao da su bogom dani. Drzava bi trebala da limitira visinu bahatih nadoknada za naplacivanje usluga. Drzava nesme da dozvoli blokiranje rada jednog dela sistema. Blokiranje tog sistema verujem da je udar na drzavu a to je verovatno kaznjivo i skim su u sprezi. Kada sam imao firmu,prethodna vlast urucila mi resenje za popis imovine za malu sumu u odnosu koliko su tajkuni dugovali,ja dugovao ispod 100.000 din. Porez mora da plate. Verujem da znaju,ako su odjavili firme tada nemoraju platiti. Svaka cast postenim advokatima i treba da osnuju drugu komoru,jer ovi su debelo placeni,za njih nema zime(mislim na glavne u komori). Drugo moguce misljenje nemam. Drzava mora da bude cvrsta i odlucna da bi i mi mogli lagodnije za dve-tri god.lagodnije ziveti,ne samo advokati.

Aleksandar

pre 9 godina

Advokatura mora da bude nezavisna, ali ne zbog advokata, već zarad zaštite ljudskih prava. U suprotnom bi ceo sudski proces bio povezan sa centrima moći", naveo je Đorđević.
Gle ko prica, oni sto su se najvise obogatili, a nisu platili porez drzavi, bas od takvih i od golog naroda. Razvlacite predmete po 5-10 godina, ko da vise para taj pobedjuje. Nikada se vi , kao ni drzavni cinovnici NISTE BORILI ZA NAROD I KLIJENTA. Vi se svi zajedno borite SAMO ZA SVOJ DZEP.

ADVOKAT

pre 9 godina

Nigde ne piše da su dugovanja izmišljena. Blokiraju račune i mladim advokaticama koje su na porodiljskom, a kojima su za to vreme obračunali poresko dugovanje.
Nego zašto ne objavite koliki su MESEČNI PAUŠALNI POREZ poreznici razrezali NOTARIMA, jer su za sada svi oni paušalci i koliko oni doprinose budžetu.

bole.bgd

pre 9 godina

ovaj problem sa advokatima meni pokazuje samo jedno - država se sve više polarizuje (ili deli, šta već) na državni aparat (stranke, uprave) i na ostale, koji sa državom imaju neki problem.

jasno je i vrapcima na grani da to nije dobro. bez ulaženja ko je u pravu a ko nije, moj je utisak da državna uprava ne radi dobro. sve više nameta, a sve više rupa kroz koje se povlašćeni provlače. nećemo nazad devedesete, hoćemo državu gde se radi u korist naroda, a ne da narod radi u korist parazita !

Dr

pre 9 godina

(Aleksandar Maraš, 29. oktobar 2014 07:38)

Upravo tako. Ja kao stomatolog u privatnoj praksi racune izdajem svima, moje kolege takodje (govorim o mladjoj generaciji stomatologa). Najmanje sto ocekujem od advokata je da se i oni ponasaju isto, a njihova nacela valjda nalazu pravicnost, ili mozda gresim ?!

advokatska prica iz realnog ugla

pre 9 godina

Evo ovako:

Pisem ovaj post kako bi narod prestao da gaji stereotipe o advokatima i kako bi se malo upoznao sa tom profesijom. Nisam advokat, ali moj brat jeste, i to svez, tako da znam kako stvari stoje. Prvo, on je gulio na drzavnom faxu klupu 5 godina, 2 godine se smucao kao pripravnik i gutao prasinu i misomor u podrumima BG pisarnica za principala. Onda je opet gulio klupu pola godine za pravosudni koji je najtezi strucni ispit na teritoriji ex-SFRJ (tako on kaze, nisam upoznat). Sa par mladjih advokata i nekoliko starijih je oformio kancelariju i tesko mu ide, ne zbog toga sto nema posla, vec zbog besparice, prosecnog Srbina koji misli da je advokat svemoguc, ali pre svega zbog n-te reforme pravosudja.

Prilikom cega, bio je volonter, sto znaci da mu je staz isao tek kada je i postao advokat. Sto se primanja tice, desava se da u mesecu ne uzme vise od 100e (advokatima se to desava u januaru i septembru) iako je ponekad i castio za ozbiljne poslove u kojima je ucestvovao. Kancelarija ne funkcionise kao moderne kancelarije, vec samo dele troskove zakupa, komunalija i interneta zbog dobre lokacije, a sve je each man for himself.

Verujem da 95% advokata u Srbiji zivi tako, a ostalima savetujem da gledaju manje americkih filmova. Kapiram da u takvom stilu u Srbiji ne zivi vise od 100 advokata.

max

pre 9 godina

Advokatski zahtev za ukidanje notarskog sistema u srbiji je potez protiv gradjana i samim tim sto traze podrsku gradjana pokazuju da imaju odnos prema nama kao ovcama koje same zele da se sisaju. Kada sam kupovao stan pre 4 godina advokat me je kostao 150€ (u evrima), plus cimanje i dodatni troskovi za overu ugovora po sudovima, sada sve to kosta kod notara 25.000din bez ikakvih dodatnih troskova ili gubljena vremena. Ocigledno da advokatskim dzabolebarima vise odgovara mutna voda i spor i neefikasan drzavni sistem

bezimena

pre 9 godina

Ne dajte se advokati, pravda, pravo i svi zdravomisleći gradjani su na vašoj strani, jer boreći se za svoje osnovno pravo na rad, vi istovremeno bijete bitku i za naše pravo na izbor!

Notarima je SNS dao, kršeći Ustav i oštećujući gradjane, advokate i državu, monopol na kupoprodajne ugovore, kako bi ogromnim sumama punio svoju stranačku kasu! Ko to nije shvatio, glup je do bola!

Dole Vlada!

GRADJANIN

pre 9 godina

Kada će država konačno isplatiti advokatima rad po službenim odbranama?
Kasni već više od četiri godine.
Šta je sa mojim pravom na pravično sudjenje u krivičnom postupku zagarantovano Ustavom i Evropskom konvencijom.?
Plaćajte odbranu, neću da me u krivici brane neplaćeni advokati!
Ako tužilaštvo i sud isplaćujete na petnaest dana, platite odbranu, ugrožavate mi osnovno ljudsko pravo već godinama.!
Ako ima za vaše plate, mora biti i za moju odbranu!
Demagozi....

Brigonja

pre 9 godina

Jedini koji mogu da eventualno pobede ovu vlast su advokati i samo zbog toga im pruzam podrsku. Ovu bahatu vlast koja samo gleda da gradjanima naplati bilo kakvo dugovanje kroz kojekakve opomene i pretnje, oni mogu da dovedu razumu. Mi ostali smo nemocni.

vojo

pre 9 godina

Danasnja deca oce da budu il` pevacica, il` fudbaler, il` advokat.
Precenjena profesija, ako nece da rade nek idu u fabriku na pos`o
da bar nesto doprinesu ovom drustvu osim sto gluvare
po sudovima i kafanama.

Melenci

pre 9 godina

Pero,a zasto samo advokate boli ova notarska pljacka?Cak i prosecan advokat u Srbiji zivi sasvim solidno na granici velikih para,a posla imaju kao niko.Nemam nista protiv advokata i njihovog prava na strajk,ali kada u Srbiji strajkuju oni koji imaju,a sirotinja cuti tu nesto jako ne valja.Znaci sirotinja mora da razume drzavu a svi drugi ne moraju.Sa druge strane posledice ovog strajka najvise ce osetiti drzava.Morace da plati svima onima koje su pozatvarali bez branioca.Zato Vucic treba ozbiljno da razmisli o smenama u ministarstvu pravde.Jer ako su notari iz samo jedne stranke onda mi ne pricamo o kvalitetu nego o politickoj podobnosti.Selakovic ima problem.

Milan Krstic

pre 9 godina

Nemate moralno pravo da tvrdite to sto tvrdite dragi advokati...ma sta kazete poslali ste predloge koje bi samo trebalo usvojiti i to nazivate dihjalogom i dogovorom...drugo toliko ste nezavisni da sami pisete tarife i za branjenje po sluzbenoj duznosti pa za petnaestak redova na jednoj stranici uzimate par desetina hiljada dinara...i ne pricajte mi da vam drzava duguje...vi te pare dobijete sigurno...ne znam sto drzava ne izadje sa cifrom koliko dobijate od drzave po raznim osnovama za godinu dana...cifra bi bila lepa...

Dejan

pre 9 godina

Ako već izigravaju elitu, i ako tako naplaćuju usluge ...
E onda moraju i da plate porez...
Već su jednom štrajkovali zbog fiskalnih računa.
Pa Gospodo advokati, ako već glumite elitu i živite u skladu sa američkim filmovima koji opisuju Vašu branšu, onda se i ponašajte kao takvi i kao Vaše kolege u Americi prijavite prihode i platite srazmeran porez, a nemojte se kriti iz naroda od kog živite.

mrle

pre 9 godina

Advokatima fiskalne, svaka usluga da bude definisana i ista kod svakoga. A notari su izmišljeni za pljačku. Niko tu nije nevin svi ste prevaranti(čast izuzecima) i advokati i političari i komplet sudstvo. A koverte samo cirkulišu, banditi u odelima,pljačkaši i secikese istrebite se pa da običnim poštenim ljudima svane.

Željko

pre 9 godina

Paradigma svih naših problema - sljepa primjena stranih pravila kao ideologija lezi na rudu. Zašto se insistira na notarima ako je do sada sve radilo kako treba. Šta je se to desilo da se moraju uvoditi notari?

Igor

pre 9 godina

Time ponovo strada boranije, koji nemaju zaliha na racunima. Moze li neko napisati koliki je iznos pausala za advokate, naprimer u Novom Sadu, uvek se prica vrti oko toga, cisto da imamo bolju perspektivu, takodje placam pausal, na osnovicu od 65,000 din (polazna osnovica), time ukupno porezi kod mene iznose 25,000 mesecno zbirno (porez, zdravstvo, nezapo & pio), sve te cifre su na mesecnom nivou. Kod mene nije bilo nekog povecanja poreza u odnosu na 2013.

Ako se dve strane svadjaju, iz iskustva znam, da je istina negde izmedju, nikad na jednoj strani.

Kao resenje trebalo je dozvoliti i notarima i advokatima da rade isti posao, a ljudi ce otici tamo gde ce im biti povoljnije.

Mirko

pre 9 godina

Samo u Srbiji moze da se blokira račun nekome ko ne plati porez 40 dana,
U normalnim državama dobiješ podsetnik, pa opomenu pa kaznu pa veću kaznu pa izvrsitelja. I sve sa razmakom od bar dve nedelje.
Niko ne onesposobljuje poslovanje dužniku, jer da bi platio mora da radi.

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

mick

pre 9 godina

nisam advokat niti me interesuju takve stvari 'po zakonu' ali oni notari su stvarno neka pljacka. sad neko uzima debele pare da lupa neke pecate koji trebaju biti dzabe...

ljubomirko neutralac

pre 9 godina

Gospoda advokati se nisu bunili kad je bivša vlast 2011. godine donela zakon o notarima a sada kad je počeo da se primenjuje nije im pravo.Treba i njima uvesti registar kase i fiskalne račune za svaku uslugu koji sam stomatolog u privatnoj praksi. Za svaku uslugu izdajem fiskalni račun tako mogu i oni.

bora

pre 9 godina

Možete Radikali kako hoćete,al' nećete moći dokle hoćete! Godina 2014,a crveno-crna koalicija još jaše Srbiju!!?
P.S.-Milošević je za vas bio demokrata i gospodin!

Frodo

pre 9 godina

Plaknuti radikali, igrate prljavo i nečasno! Ovo je siledžijska zloupotreba vlasti i moći! Toliko o vašem evropejstvu, šminka se sve više suši i kruni.

Ali baš mi je drago zbog toga jer to pokazuje samo vaš očaj, nemoć i manjak pravih ideja, usled čega povlačite totalno glupe i štetne poteze. Ja ovo vidim kao vrlo pouzdan znak: GOTOVI STE!

Pravda

pre 9 godina

Jedna vrsta monopola je zamenjena apsolutnim monopolima. Ovo sto je napravljeno sa notarima je za svaku osudu i nije ni na koji nacin u korist gradjana, vec notara.
Prema tome, advokati se vecim delom u pravu i treba ih podrzati i usvojiti njihove zahteve, ali isto tako ih obavezati na fiskalne kase.
Sramotno je koliko neki, u stvari mnogi od njih, placaju poreze i doprinose u odnosu na ono koliko zaradjuju, mislim da vise zaradjuju od vecine estrade, sportista, doktora....
Ozbiljna drzava koja stiti svoje gradjane, ukinuce ovaj novi zakon o noptarima, vratitila ga na prethodni nivo, a advokatima uvela fiskalne kase, bez pogovora, jer je glupo da a jedno jaje od 15 dinara dobijam fiskalni racun, a za najobicniju uslugu naplacenu 10.000 ne dobijem nista.
U stvari, ozbiljna drzava ne bi ni donosila ovakve zakone.

wer

pre 9 godina

o sns-u i vucicu ne vredi trositi reci, ali da sada ispada da su advokati borci za pravdu, demokratiju, prava sirotinje i slicno ????

za njih nije problem u tome sto ce drzava planira da sa notarima debelo i beskrupulozno prihoduje, vec sto taj deo kolaca nece ici vise njima.. plus imace veci porez, pa ce im zarada biti koja hiljada evrica manje.

kad smo vec kod spinovanja

mile1

pre 9 godina

#Cica#

Cico da su u pitanju zakoni ruske gubernije, notari nikada ne bi bili uvedeni. Ne, ovo su vaši ljubljeni evropski zakoni od koji ovu zemlju uvode u status afričke kolonije.

Podrška advokatima! Smena euroradikala Selakovića!

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

Najgori ljudi

pre 9 godina

Da li ste Vi normalni? Aj probajte kod Svaba ili Amera da ne placate porez ili ne izdajete racune?! Ovde je sve nenormalno, zato smo tu gde smo.

Petar

pre 9 godina

@Pivke
"Kako da plate kad nisu radili."

Paušalno - velika većina advokata je na paušalu. Oni se i bune zato što su im povisili paušal. Povisili su i meni koji nisam advokat i nemam mogućnost da ikoga ucenjujem štrajkom kao što to oni mogu. I ja nekada nemam posla, ali na kraju meseca ipak moram da platim sve obaveze i paušal.
Kada bi advokati izdavali fiskalne račune i vodili knjige, tada bi knjige jasno pokazale da prometa nije bilo, pa bi im i porez bio nula. Ostale obaveze bi morali da plaćaju, jer one spadaju u obavezno zdravstveno i penzijsko osiguranje, ali naravno, platili bi po najnižoj stopi. Ovako - žele da ostanu u paušalu, ne žele fiskalne kase ... neka sada plate, jer to i jeste suština paušala - ne vodiš knjige, platiš paušal i glava te ne boli oko papirologije.

DaVitelj

pre 9 godina

Advokati su najveci paraziti naseg drustva! Imao sam posla sa njima i odrali su mi kožu! Samo molim Boga da nemam nikakvih dodirnih tacaka sa dotičnim. Za tri rečenice ti naplacuju 50€ i jos ti izgube proces.

Aleksandar

pre 9 godina

Po kom osnovu da neko plati porez kada ne radi, niti su isplacivali plate zaposlenima? Alo, drzavne uprave, pa vi blage veze nemate sa zivotom, zakonom, pa cak i ustavom. Ocigledno da sami sebe terate u grob svojom gluposcu i bahatosti.

advokat

pre 9 godina

Ne treba da generalizujemo sve advokate! Pa samo 10% advokata u Srbiji ima gomilu stanova, kuća, vikendica, skupa auta... Nisu svi advokati Toma Fila! (uz svo poštovanje prema dotičnom). Evo i ja sam advokat (5 godina), nemam stan, nemam auto, plaćam mesečno porez bliže 40.000,00 din (malo li je?), ne dugujem ništa državi, ali zato ona meni duguje puno! A to što mogu da kupim dobar komad garderobe, da odem na godišnji odmor jednom godišnje...to uopšte nije luksuz. Pa školovala sam se da bih imala pristojnu platu! Podrška advokatima! I ne stavljajte sve advokate u isti koš po pitanju zarađivanja!

Goran

pre 9 godina

To nije kaznjavanje vec normalna procedura za sve koji nece da placaju porez redovno.Porez mora da se placa u svakoj drzavi pa i u Srbiji.Ako nisi zadovoljan resenjem za porez onda pises zalbu pa u poreskoj upravi izneses svoje argumente.Advokati sad hoce na silu da isteraju sta njima odgovara i idu u strajk i blokiraju rad sudova.Zasto ne uvedete fiskalne kase kao i svi ostali pa placate porez po realnom prometu? Zakonom treba onemuguciti ovakvu vrstu strajka koji blokira sudsku vlast u drzavi i nanosi ogromnu stetu nama gradjanima koji placamo silna odgadjanja rocista,putne troskove i kamate.Komora nema pravo da zabrani rad advokatu koji zeli da radi jer krsi Ustav i uteruje ga na silu u strajk.Zasto drzava ne zastiti pravo na rad advokata koji zeli da radi? Zasto drzava dozvoljava komori da blokira rad sudskih organa,zar to nije ometanje pravde?

MIX

pre 9 godina

A može li neko da mi kaže koliki su porez plaćali, a koliki treba sada da plate. I koliko ja znam advokati normalno rade (barem ovi što rade za kompanije)

Advokat

pre 9 godina

Moze li Poreska Uprava da blokira racun advokatu bez prethodne opomene o visini potrazivanja.
Naplata poreza nije kaznjavanje.
Preporuka AKS je da se Poreske obaveze blagovremeno izmiruju.
A sta ako mi je ukraden identitet I to uopste nisu moje obaveze?
Zahtevam isti tretman kao premijerov brat I ne priznajem potrazivanja koja drzava ima prema meni.

Advokat Stanojević

pre 9 godina

Sjajan način da se inteligenciji oduzme kredibilitet da na bilo koji način utiču na stvari u druatvu. Uvedeš notare, daš im monopol i mogućnost da nepotrebno i nerealno skupo naplaćuju svoj nerad a ne proizvode ništa niti izvoze ili na neki način doprinose društvu! Nateraš advokate u štrajk, onda im zabraniš da rade jer za vreme štrajka nisu radili... bravurozno! Imate sreće pa ljudi ispucaju negativnu energiju po fejsbuku i na komentare vesti pa im se ne vadi g..njiva motka da vas s njom otresu, al polako...

juce mi niste objavili komentar

pre 9 godina

Za sve koji ovaj strajk advokata iskljucivo negativno komentarisu i koji misle da advokati strajkuju samo zbog svog dzepa...
Pitacu ih jednog dana sta misle o strajku kad im notar za overu punomocja - jedne recenice bude naplatio 5000 dinara!

Vojislav

pre 9 godina

Ocigledno da ima nekih likova, srecom u ogromnoj manjini, kojima se ova vest dopada. Ako vam je toliko stalo do placanja poreza kako vam ne smetaju milijarde dinara poreza koji duguju Simpo, Srbijagas, Pink...? Pa upravo je drzava ta koja duguje advokatima enormno vece sume na ime neplacenih sluzbenih odbrana unazad nekoliko godina.

mup

pre 9 godina

@ Aleksandar Maras
Boze, koliko bolesne agresije. Ako mu advokat naplati neku uslugu i ne izda mu fiskalni racun, on ce ga tesko povrediti, strpati u zatvor i jos da ga ujede zmija. Sta me briga kako ce advokati da placaju porez, koji su i dosada debelo placali. Bitno mi je da izguraju ono sto je u mom interesu, a to je da notari ne budu jedini koji overavaju ugovore po suludim cenama uz visednevna cekanja. Ova vlast je nasledila mnoge lose i nelogicne zakone zbog kojih je narod kaznio predhodnu. Umesto da menjaju i pojednostavljuju propise i zivot ucine jednostavnijim, a birokratiju suzbiju gde god je to moguce, ovi su jos gori i svakog dana pokazuju koliko su bahati, nestrucni i bezosecajni, tako sto na postojece lose zakone, dodaju nove odredbe koje ih cine jos besmislenijim.

Novosadjanka

pre 9 godina

Ovo je izgleda pocetak kraja SNS-a. Ne moze se diktirati inteligenciji. Advokati su obrazovani i sa njima nema manipulacije. Vlast ce morati da popusti. Sto duze zateze to ce pre pasti sa vlasti. Zivi bili pa videli!!!!!!!
(mikailo, 29. oktobar 2014 08:09)

IZ TVOJIH USTA U BOŽIJE UŠI. I, to što pre.

Arhitekta

pre 9 godina

Svi koji zele svoje plate na vreme, a pritom rade u drzavnoj sluzbi, neka se zapitaju odakle dolaze pare za to.
Pravo na strajk ti je dozvoljeno, ali Obaveza je da izmiris svoje racune. I beli medved je platio porez.

Pero

pre 9 godina

Obratite pažnju na to kako se uporno spinuje priča o tome da je glavni zahtev advokata vezan za plaćanje poreza. Pošto ne mogu da shvatim da oni koji komentarišu na ovom mestu to ne razumeju, mogu samo da zaključim da je njihov zadatak takođe da mute vodu. Oko poreza je već postignut dogovor sa ministrom prošle nedelje. Suština je u notarskoj pljački ove države za koju će neko jednog dana morati da odgovara. Čitav spin služi tome da se prikrije ta pljačka.

mikailo

pre 9 godina

Ovo je izgleda pocetak kraja SNS-a. Ne moze se diktirati inteligenciji. Advokati su obrazovani i sa njima nema manipulacije. Vlast ce morati da popusti. Sto duze zateze to ce pre pasti sa vlasti. Zivi bili pa videli!!!!!!!

restart

pre 9 godina

Sto vise razmisljam, mislim da bi svi gradjani trebali da daju podrsku advokatima na ulici....odavno je dosta torture, ali ne treba sacekati valjda da nam ulaze u stanove i siluju decu da bismo se pokrenuli!?!?
Primer zajednistva kod advokata je nesto u sta bi cela drzava trebala da se ugleda.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

"Svi potezi koje su oni vukli su samo ujedinili advokate."....-reče Đorđević.

Svi potezi koje vuku advokati su otvorili oči ljudima,običnim ljudima.Sledeći put kada mi advokat traži pare za neku nebulozu i to da mu platim na ruke a ne na račun,bez fiskalnog račune ili potvrde plaćanja dobiće nogu tamo gde sunce nikada ne izlazi i pesnicu pravo u grlo!....Ne znam kako zakon reguliše te isplate advokatima koje se nigde ne beleže a takva je većina ali sam siguran da ih ne reguliše onako kako bih ja voleo:Za svaku uplatu "na crno" da krivično odgovaraju i u zatvoru da leže!!

mrs

pre 9 godina

jeste da. oni su jedini problem ove uspešne zemlje. a Beko na slobodi, a Zekstra radi, a Srbijagas u minusu, vrtiće naplaćuje suprotno zakonu, Miskovicu vratili pasoš, dileri na Zvezdari imaju više nekretnina od držane i svi ćute, zaposleni u privatnom sektoru nemaju zakonom zagarantovana prava....

Zoran Mitic

pre 9 godina

Svi smo mi gradjani drugog reda u odnosu na advokate. Oni imaju monopol da naplacuju u kesu u evrima a da ne izdaju priznanice niti vode bilo kakve knjige, sami formiraju tarifu od koje se obicnom coveku zaledi krv, oni blokiraju budzetske racune za razne sluzbene duznosti, glavna su veza izmedju podzemlja i pravosudja, policije i politike, predstavljaju se kao nedodirljiva elita koja nema obaveza ni prema klijentima ni prema drzavi... Advokatska komora i njeni samozvani organi kao inkvizicija drzi za taoce sve advokate i direktno krsi ustav jer je shvatila da drzava nema resenje za njihov monopol. Naravno da i mediji podrzavaju ovo stanje jer ne dopustaju bilo sta o advokaturi sto je istina...

srpska napredna sekta

pre 9 godina

Normalna stvar, blokiranje racuna advokatima kao sto su blokirani velikim firmama koje nisu platile porez. Nema u Srbiji povlascenih. E banano banano...

drveni advokat

pre 9 godina

a zasto im drzava ne isplati sluzbene odbrane.....????
cuj blokada racuna...pa tek sad ne treba da odustaju...
podrska advokatima...!!!!

Sasa

pre 9 godina

Diktatura se uvodi lagano, ali stabilno. Pocelo je preko odnosa prema medijima, preko lokalne samouprave, do pravosudja. Ako ovako nastavi neki novi 5. oktobar ce se desiti. Osim ukoliko narod u medjuvrememu nije umro.

bata

pre 9 godina

Podržavam štrajk advokata kao građanin.Advokati su u pravu.Mislim da bi advokatska komora trebala da donese odluku i da advokatima plati sve poreze i doprinose koje nisu platili od početka štrajka.Te pare komore sigurno imaju i to nije za njih bukvalno nikakav izdatak a advokati su faktčki primorani da štrajkuju i da samim tim to čine o svom trošku.

...a rec je o porezu...

pre 9 godina

Kao vest politicar je izbegao sustinu pitanja...Problemi sa ministarstvom su zaista veliki, ali stalno se kriju iza notara i reforme pravosudja, a kljucni problem je visina poreza. Ako je porez svima povecan onda i advokati, kako oni sami kazu, krem naseg drustva, moraju da se solidarisu i plate vece poreze. Porezi koje su do sada placali su smesni.

mira

pre 9 godina

Ocigleno da su skolovani ljudi i strucnjaci trn u oku ove vlasti. Kada najave strajk u Zelezari, odmah se nadje 10 miliona evra MESECNO da bi se njima pomoglo! O zahtevima profesora i lekara nece ni da razgovaraju, spustili su ih u rang cistacica, ali se zale na SVOJE plate. Ministar finansija, koji nema blagog pojma kako se rasporedjuje njihovo radno vreme ima obraza da im kaze da rade malo, pa im treba jos jedan posao! Kada protestuje hiljade advokata, nas premijer se pravi slep i gluv. Njega to ne dotice, vec u stilu svog omiljenog vodje on KAZNJAVA! A zasto? Da bi stotinjak njihovih drugara moglo da se na brzinu obogati!

Mauricio

pre 9 godina

Zašto se ne napravi javna debata i da se vidi o čemu se radi. Notari postoje u svim normalnim zemljama i ne razumem toliku frku kod nas. Advokati i onako treba da se bave ozbiljnijim poslom od glupavih ugovora i njihovih overa, ja sam do sada to skidao sa neta i overavao u sudu bez da vidim advokata. Sad ustvari postaje jasno zašto zakon o notarima nije donešen ranije, znali smo od 2000. da treba da se donese.

Lopovija je ovde se uvukla svagde...

pre 9 godina

Nisam bot niti ljubitelj njegovog velicanstva Ali budimo realni mnogi od advokata plivaju duboko sa one strange zakona na ovaj ili onaj nacin.
I Dali neko mozda zna nekog advokata koji jedva sastavlja kraj sa krajem, ja neznam a trebalo bi da IH bude mnogo sa obzirom koliko njih place minimum poreza.

opusteno

pre 9 godina

Vlast misli da ako ima "podrsku" zapada i Rusije (daje im i prodaje sve sto traze) moze da se ponasa bahato i bezobrazno. Naravno da moze, ali dokle? Policija, prosveta, advokati, studenti, ko je sledeci?

boki

pre 9 godina

Nas pravosudni sistem je zlo, advokati nazalost sve ove godine su saucesnici desavanja, potpuno nezainteresovani za dobro gradjanja. Sada su digli glas iskljucivo zbog toga sto im je drzava gurnula ruku u dzep.

mile

pre 9 godina

zaista nisam politicki obojen, ali je prosto tragikomedija kad advokati strajkuju. Ljudi, ja jos nisam upoznao siromasnog advokata a placu na sva usta...

bivši sns-ovac

pre 9 godina

Jasno je da vlast pokušava da finansijskim iscrpljivanjem a pre svega medijskom blokadom uguši protest advokata. Većina građana ne zna koji su stvarni razlozi protesta, a kod njih (obicnog čitaoca) je Gebelsovim metodama stvorena pogrešna slika da advokati protestuju iz obesti i halapljivosti. Manje me iznenađuje da nikoga iz vlasti ne interesuje što pravosuđe ne funkcioniše već skoro 2-meseca, to je iz razloge što sudstvo u Srbiji ni pre protesta nije funkcionisalo, ali ova medijska blokada je nešto zastrašujuće, ovakvo medijsko spinovanje nije viđeno još od SSSR-a i KGB-a. Zapravo ta činjenica da sudstvo ne funkcioniše a da mediji ni jednom nisu pozvali predstavnike advokata da čuju njihov glas (izuzev RT Vojvdine) je fascinatna i u meni izaziva strah. Ocigledno je da je bivši ministar informisanja dobro naučio posao u vreme Slobinog režima.

šeko

pre 9 godina

od čega živite gospodo i gospođe advokati kad 4 godine nemate posla? od čega živite zadnjih 30-40 dana kad ne radite ništa? od kojih para?
A da, pa vi ste lop**e koje godinama deru ljudima kožu s leđa, bez jasnog troškovnika, bez fiskalnog računa, poreze plaćate paušalno kao da ste imali 2 parnice godišnje a vozite kola po 10.000 + evra... M*** MORE!

Posmatrac

pre 9 godina

Kakva diktatorska drzava: "Ako strajkuju, znaci da ne rade, onda im fino blokiraj racune i zamrzni plate pa cemo da vidimo jos koliko da strajkuju!" A narod nas fini gleda i gleda kako ga pljackaju na svakom koraku ali zavaljen i opijen letargijom ne cini nista. Alo bre, zemlju nam poharase! Ustaj bre vise Srbijo!

ADVOKAT

pre 9 godina

Ministar pravde čiji je pravni sistem lošiji od Dušanovog zakonika očigledno je poveo specijalni rat protiv advokature Srbije kao poslednjeg svetionika očuvanja ustavnog poretka! Advokati su u pravu!

Miroslav

pre 9 godina

Necu da kazem da je drzava u pravu daleko od toga

Ali jadni vi advokati,jad i beda,nemate ni za hleb

Daj bre pustite nas vise te patetike i jadikovanja,pa ako politicari misle da smo bez mozga bar nas vi ne je..te u zdrav mozak da ste bez dinara i da propadoste

lomi

pre 9 godina

Jedna stvar mi nikako nije jasna.. Kako to da je u ovoj zemlji pre 100 godina postojalo zvanje notar, sada postoji u maltene svim zemljama Evrope i sveta.. I nigde ne smetaju advokatima osim u Srbiji??

milanche

pre 9 godina

Vrlo malo mi fali da izadjem na ulicu..ali vrlo malo..svakim danom gledam lopove i tajkune kako se bogate a sirotinju ko sisa..nznm sta ce na kraju ispasti od svega ovoga...

Milan

pre 9 godina

Ovo sve liči na onu priču Srela se dva ovna na brvnu. Pregovori razgovori ,izjašnjavanje ustavnog suda,moraju biti brži i dovesti do rešenja.Niko nije bogom dat da komplikuje i tera inat drugome.Svi da se uzmu u pamet i reše ovo u korist svih nas i zakona koji će biti poštovan i pravičan za sve. Malo su iskomplikovali i oduzimaju nam lična prava sa obavezom da nemam izbora ko i šta radi za mene.

Zoran

pre 9 godina

I onda će poreska sve sa kamatom da im vrate. A mi ćemo i jednima i drugima plaćati masno. Do sada si mogao sam napisati neki ugovor i overiti ga sam u sudu a sada moraš dati debelu kako je zovu "nagradu" (verovatno da ih niko ne može kontrolisati) partijskim notarima da urade to isto, samo copy/paste imena i prezimena i pare u stranački džep.

Pero

pre 9 godina

Obratite pažnju na to kako se uporno spinuje priča o tome da je glavni zahtev advokata vezan za plaćanje poreza. Pošto ne mogu da shvatim da oni koji komentarišu na ovom mestu to ne razumeju, mogu samo da zaključim da je njihov zadatak takođe da mute vodu. Oko poreza je već postignut dogovor sa ministrom prošle nedelje. Suština je u notarskoj pljački ove države za koju će neko jednog dana morati da odgovara. Čitav spin služi tome da se prikrije ta pljačka.

mikailo

pre 9 godina

Ovo je izgleda pocetak kraja SNS-a. Ne moze se diktirati inteligenciji. Advokati su obrazovani i sa njima nema manipulacije. Vlast ce morati da popusti. Sto duze zateze to ce pre pasti sa vlasti. Zivi bili pa videli!!!!!!!

restart

pre 9 godina

Sto vise razmisljam, mislim da bi svi gradjani trebali da daju podrsku advokatima na ulici....odavno je dosta torture, ali ne treba sacekati valjda da nam ulaze u stanove i siluju decu da bismo se pokrenuli!?!?
Primer zajednistva kod advokata je nesto u sta bi cela drzava trebala da se ugleda.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

"Svi potezi koje su oni vukli su samo ujedinili advokate."....-reče Đorđević.

Svi potezi koje vuku advokati su otvorili oči ljudima,običnim ljudima.Sledeći put kada mi advokat traži pare za neku nebulozu i to da mu platim na ruke a ne na račun,bez fiskalnog račune ili potvrde plaćanja dobiće nogu tamo gde sunce nikada ne izlazi i pesnicu pravo u grlo!....Ne znam kako zakon reguliše te isplate advokatima koje se nigde ne beleže a takva je većina ali sam siguran da ih ne reguliše onako kako bih ja voleo:Za svaku uplatu "na crno" da krivično odgovaraju i u zatvoru da leže!!

Posmatrac

pre 9 godina

Kakva diktatorska drzava: "Ako strajkuju, znaci da ne rade, onda im fino blokiraj racune i zamrzni plate pa cemo da vidimo jos koliko da strajkuju!" A narod nas fini gleda i gleda kako ga pljackaju na svakom koraku ali zavaljen i opijen letargijom ne cini nista. Alo bre, zemlju nam poharase! Ustaj bre vise Srbijo!

Zoran Mitic

pre 9 godina

Svi smo mi gradjani drugog reda u odnosu na advokate. Oni imaju monopol da naplacuju u kesu u evrima a da ne izdaju priznanice niti vode bilo kakve knjige, sami formiraju tarifu od koje se obicnom coveku zaledi krv, oni blokiraju budzetske racune za razne sluzbene duznosti, glavna su veza izmedju podzemlja i pravosudja, policije i politike, predstavljaju se kao nedodirljiva elita koja nema obaveza ni prema klijentima ni prema drzavi... Advokatska komora i njeni samozvani organi kao inkvizicija drzi za taoce sve advokate i direktno krsi ustav jer je shvatila da drzava nema resenje za njihov monopol. Naravno da i mediji podrzavaju ovo stanje jer ne dopustaju bilo sta o advokaturi sto je istina...

lomi

pre 9 godina

Jedna stvar mi nikako nije jasna.. Kako to da je u ovoj zemlji pre 100 godina postojalo zvanje notar, sada postoji u maltene svim zemljama Evrope i sveta.. I nigde ne smetaju advokatima osim u Srbiji??

mira

pre 9 godina

Ocigleno da su skolovani ljudi i strucnjaci trn u oku ove vlasti. Kada najave strajk u Zelezari, odmah se nadje 10 miliona evra MESECNO da bi se njima pomoglo! O zahtevima profesora i lekara nece ni da razgovaraju, spustili su ih u rang cistacica, ali se zale na SVOJE plate. Ministar finansija, koji nema blagog pojma kako se rasporedjuje njihovo radno vreme ima obraza da im kaze da rade malo, pa im treba jos jedan posao! Kada protestuje hiljade advokata, nas premijer se pravi slep i gluv. Njega to ne dotice, vec u stilu svog omiljenog vodje on KAZNJAVA! A zasto? Da bi stotinjak njihovih drugara moglo da se na brzinu obogati!

Zoran

pre 9 godina

I onda će poreska sve sa kamatom da im vrate. A mi ćemo i jednima i drugima plaćati masno. Do sada si mogao sam napisati neki ugovor i overiti ga sam u sudu a sada moraš dati debelu kako je zovu "nagradu" (verovatno da ih niko ne može kontrolisati) partijskim notarima da urade to isto, samo copy/paste imena i prezimena i pare u stranački džep.

Mauricio

pre 9 godina

Zašto se ne napravi javna debata i da se vidi o čemu se radi. Notari postoje u svim normalnim zemljama i ne razumem toliku frku kod nas. Advokati i onako treba da se bave ozbiljnijim poslom od glupavih ugovora i njihovih overa, ja sam do sada to skidao sa neta i overavao u sudu bez da vidim advokata. Sad ustvari postaje jasno zašto zakon o notarima nije donešen ranije, znali smo od 2000. da treba da se donese.

mrs

pre 9 godina

jeste da. oni su jedini problem ove uspešne zemlje. a Beko na slobodi, a Zekstra radi, a Srbijagas u minusu, vrtiće naplaćuje suprotno zakonu, Miskovicu vratili pasoš, dileri na Zvezdari imaju više nekretnina od držane i svi ćute, zaposleni u privatnom sektoru nemaju zakonom zagarantovana prava....

...a rec je o porezu...

pre 9 godina

Kao vest politicar je izbegao sustinu pitanja...Problemi sa ministarstvom su zaista veliki, ali stalno se kriju iza notara i reforme pravosudja, a kljucni problem je visina poreza. Ako je porez svima povecan onda i advokati, kako oni sami kazu, krem naseg drustva, moraju da se solidarisu i plate vece poreze. Porezi koje su do sada placali su smesni.

šeko

pre 9 godina

od čega živite gospodo i gospođe advokati kad 4 godine nemate posla? od čega živite zadnjih 30-40 dana kad ne radite ništa? od kojih para?
A da, pa vi ste lop**e koje godinama deru ljudima kožu s leđa, bez jasnog troškovnika, bez fiskalnog računa, poreze plaćate paušalno kao da ste imali 2 parnice godišnje a vozite kola po 10.000 + evra... M*** MORE!

bata

pre 9 godina

Podržavam štrajk advokata kao građanin.Advokati su u pravu.Mislim da bi advokatska komora trebala da donese odluku i da advokatima plati sve poreze i doprinose koje nisu platili od početka štrajka.Te pare komore sigurno imaju i to nije za njih bukvalno nikakav izdatak a advokati su faktčki primorani da štrajkuju i da samim tim to čine o svom trošku.

mile

pre 9 godina

zaista nisam politicki obojen, ali je prosto tragikomedija kad advokati strajkuju. Ljudi, ja jos nisam upoznao siromasnog advokata a placu na sva usta...

Lopovija je ovde se uvukla svagde...

pre 9 godina

Nisam bot niti ljubitelj njegovog velicanstva Ali budimo realni mnogi od advokata plivaju duboko sa one strange zakona na ovaj ili onaj nacin.
I Dali neko mozda zna nekog advokata koji jedva sastavlja kraj sa krajem, ja neznam a trebalo bi da IH bude mnogo sa obzirom koliko njih place minimum poreza.

milanche

pre 9 godina

Vrlo malo mi fali da izadjem na ulicu..ali vrlo malo..svakim danom gledam lopove i tajkune kako se bogate a sirotinju ko sisa..nznm sta ce na kraju ispasti od svega ovoga...

Sasa

pre 9 godina

Diktatura se uvodi lagano, ali stabilno. Pocelo je preko odnosa prema medijima, preko lokalne samouprave, do pravosudja. Ako ovako nastavi neki novi 5. oktobar ce se desiti. Osim ukoliko narod u medjuvrememu nije umro.

bivši sns-ovac

pre 9 godina

Jasno je da vlast pokušava da finansijskim iscrpljivanjem a pre svega medijskom blokadom uguši protest advokata. Većina građana ne zna koji su stvarni razlozi protesta, a kod njih (obicnog čitaoca) je Gebelsovim metodama stvorena pogrešna slika da advokati protestuju iz obesti i halapljivosti. Manje me iznenađuje da nikoga iz vlasti ne interesuje što pravosuđe ne funkcioniše već skoro 2-meseca, to je iz razloge što sudstvo u Srbiji ni pre protesta nije funkcionisalo, ali ova medijska blokada je nešto zastrašujuće, ovakvo medijsko spinovanje nije viđeno još od SSSR-a i KGB-a. Zapravo ta činjenica da sudstvo ne funkcioniše a da mediji ni jednom nisu pozvali predstavnike advokata da čuju njihov glas (izuzev RT Vojvdine) je fascinatna i u meni izaziva strah. Ocigledno je da je bivši ministar informisanja dobro naučio posao u vreme Slobinog režima.

Miroslav

pre 9 godina

Necu da kazem da je drzava u pravu daleko od toga

Ali jadni vi advokati,jad i beda,nemate ni za hleb

Daj bre pustite nas vise te patetike i jadikovanja,pa ako politicari misle da smo bez mozga bar nas vi ne je..te u zdrav mozak da ste bez dinara i da propadoste

ADVOKAT

pre 9 godina

Ministar pravde čiji je pravni sistem lošiji od Dušanovog zakonika očigledno je poveo specijalni rat protiv advokature Srbije kao poslednjeg svetionika očuvanja ustavnog poretka! Advokati su u pravu!

drveni advokat

pre 9 godina

a zasto im drzava ne isplati sluzbene odbrane.....????
cuj blokada racuna...pa tek sad ne treba da odustaju...
podrska advokatima...!!!!

aki

pre 9 godina

ne znam zasto smetaju notari!? nedavno sam kupio stan, ugovor kod notara, notar
proverio svu dokumentacuju i garantuje da je ispravna svojom imovinom, zavrsio sve za pola sata i platio 25200 din. taksu i mirno spavam jer kada sam letos pri prodaji stana zbog greske u vlasnickom listu od strane katastra od advokata koji zastupa kupca nazvan prevarantom, sto se kasnije ispostavilo da nisam, nije me udostojio ni skromnog izvinjenja. toliko o njihovoj strucnosti kad ne znaju da cutaju vlasnicki list a pare uzi maju i rukama i nogama.

boki

pre 9 godina

Nas pravosudni sistem je zlo, advokati nazalost sve ove godine su saucesnici desavanja, potpuno nezainteresovani za dobro gradjanja. Sada su digli glas iskljucivo zbog toga sto im je drzava gurnula ruku u dzep.

Fakir

pre 9 godina

Porez mora da se plaća. Ovo je dokaz da niko nije iznad zakona, a to je definitivno najbitnije za sve nas. Najbolje bi bilo da advokati prekinu sa štrajkom, jer samo koče našu državu. Ovakvo bahato ponašanje je zaista suvišno.

max

pre 9 godina

Advokatski zahtev za ukidanje notarskog sistema u srbiji je potez protiv gradjana i samim tim sto traze podrsku gradjana pokazuju da imaju odnos prema nama kao ovcama koje same zele da se sisaju. Kada sam kupovao stan pre 4 godina advokat me je kostao 150€ (u evrima), plus cimanje i dodatni troskovi za overu ugovora po sudovima, sada sve to kosta kod notara 25.000din bez ikakvih dodatnih troskova ili gubljena vremena. Ocigledno da advokatskim dzabolebarima vise odgovara mutna voda i spor i neefikasan drzavni sistem

opusteno

pre 9 godina

Vlast misli da ako ima "podrsku" zapada i Rusije (daje im i prodaje sve sto traze) moze da se ponasa bahato i bezobrazno. Naravno da moze, ali dokle? Policija, prosveta, advokati, studenti, ko je sledeci?

Dr

pre 9 godina

(Aleksandar Maraš, 29. oktobar 2014 07:38)

Upravo tako. Ja kao stomatolog u privatnoj praksi racune izdajem svima, moje kolege takodje (govorim o mladjoj generaciji stomatologa). Najmanje sto ocekujem od advokata je da se i oni ponasaju isto, a njihova nacela valjda nalazu pravicnost, ili mozda gresim ?!

Najgori ljudi

pre 9 godina

Da li ste Vi normalni? Aj probajte kod Svaba ili Amera da ne placate porez ili ne izdajete racune?! Ovde je sve nenormalno, zato smo tu gde smo.

Dejan

pre 9 godina

Ako već izigravaju elitu, i ako tako naplaćuju usluge ...
E onda moraju i da plate porez...
Već su jednom štrajkovali zbog fiskalnih računa.
Pa Gospodo advokati, ako već glumite elitu i živite u skladu sa američkim filmovima koji opisuju Vašu branšu, onda se i ponašajte kao takvi i kao Vaše kolege u Americi prijavite prihode i platite srazmeran porez, a nemojte se kriti iz naroda od kog živite.

Branim se sam samcit

pre 9 godina

Ljudi, jeste li primetili taj ogroman broj minusa na normalne i realne komentare. Dajem glavu da se cela advokatska komora sjatila na sajt i udara minuse, ne vidim ni jednog "obicnog" gradjana koji bi to radio. Stvarno smesno.
I treba da plate porez koliko god im drzava odredi jer su svih ovih godina trpale na hiljade evra u vrece (jer oni dinar i ne priznaju kao valutu) a drzava je uskracenja za miliarde i milijarde poreza. Ne vidim zbog cega su oni tolika elita? Zbog zavrsenog pravnog fakulteta, ili zbog skupih odela, kola od 20.000 evra i kuca sa bazenima?

Bata

pre 9 godina

Ovde niko nije obratio paznju na spisak Poreske uprave preduzetnika koji duguju za porez.Svaki treci je advokat.Bune se za visinu novog poreza , a ni onaj prethodni manji nisu placali.Jesu li to intelektualci i uzorni gradjani ove zemlje? I gde je na to komentar Advokatske komore? Da li su advokati koji ne placaju porez clanovi te ugledne institucije? Slazem se da su notarske takse drakonske ali mi se cini da su notari i uvedeni da se stane na put dosadasnjoj "mutivoda" politici advokata.Ni malo mi ih nije zao.Nacin na koji advokati zaradjuju novac je protivprirodni blud.Nijednom advokatu se ne isplati da brzo i efikasno resi slucaj koji mu je klijent poverio.Mnogo im je veca zarada ako se stvari iskomplikuju.I sve to neregistrovano pred poreskom upravom.Ma milina. Sto se mene tice nek stoje do proleca na ulicama.Kad sistem pocne da se menja uvek se najvise bune oni koji tom promenom gube privilegije koje su do tada imali.Sto ce reci ..... bas su vas dobro stisli ovaj put.

Aleksandar

pre 9 godina

Advokatura mora da bude nezavisna, ali ne zbog advokata, već zarad zaštite ljudskih prava. U suprotnom bi ceo sudski proces bio povezan sa centrima moći", naveo je Đorđević.
Gle ko prica, oni sto su se najvise obogatili, a nisu platili porez drzavi, bas od takvih i od golog naroda. Razvlacite predmete po 5-10 godina, ko da vise para taj pobedjuje. Nikada se vi , kao ni drzavni cinovnici NISTE BORILI ZA NAROD I KLIJENTA. Vi se svi zajedno borite SAMO ZA SVOJ DZEP.

Stranka

pre 9 godina

Postavlja se pitanje šta još traže ovi advokati. Kod njih je, ulazak u advokatsku kancelatiju i dobar dan, minimum 50 evra, a nedaj bože da ti treba vođenje postupka na duži period. Dogovor o zastupanju suprostavljenih stranaka postoji između advokata kako bi bio što više ročišta, a tu su i pojedine sudije da im malo u tome pomognu. Ovo sve pišem iz ličnog iskustva.
A još da ne pričam da nikada ni za jednu uslugu nisam dobila priznanicu, a kamo li fiksni račun, iako pre svakog ročišta dajem novac. Takvima treba ukinuti licencu i propisno ih kazniti.

ljubomirko neutralac

pre 9 godina

Gospoda advokati se nisu bunili kad je bivša vlast 2011. godine donela zakon o notarima a sada kad je počeo da se primenjuje nije im pravo.Treba i njima uvesti registar kase i fiskalne račune za svaku uslugu koji sam stomatolog u privatnoj praksi. Za svaku uslugu izdajem fiskalni račun tako mogu i oni.

Milan Krstic

pre 9 godina

Nemate moralno pravo da tvrdite to sto tvrdite dragi advokati...ma sta kazete poslali ste predloge koje bi samo trebalo usvojiti i to nazivate dihjalogom i dogovorom...drugo toliko ste nezavisni da sami pisete tarife i za branjenje po sluzbenoj duznosti pa za petnaestak redova na jednoj stranici uzimate par desetina hiljada dinara...i ne pricajte mi da vam drzava duguje...vi te pare dobijete sigurno...ne znam sto drzava ne izadje sa cifrom koliko dobijate od drzave po raznim osnovama za godinu dana...cifra bi bila lepa...

Petar

pre 9 godina

@Pivke
"Kako da plate kad nisu radili."

Paušalno - velika većina advokata je na paušalu. Oni se i bune zato što su im povisili paušal. Povisili su i meni koji nisam advokat i nemam mogućnost da ikoga ucenjujem štrajkom kao što to oni mogu. I ja nekada nemam posla, ali na kraju meseca ipak moram da platim sve obaveze i paušal.
Kada bi advokati izdavali fiskalne račune i vodili knjige, tada bi knjige jasno pokazale da prometa nije bilo, pa bi im i porez bio nula. Ostale obaveze bi morali da plaćaju, jer one spadaju u obavezno zdravstveno i penzijsko osiguranje, ali naravno, platili bi po najnižoj stopi. Ovako - žele da ostanu u paušalu, ne žele fiskalne kase ... neka sada plate, jer to i jeste suština paušala - ne vodiš knjige, platiš paušal i glava te ne boli oko papirologije.

penzioner

pre 9 godina

Drzava mora iznaci resenje i zauzdati ove bogatase. Narod pljackaju veoma skupom uslugom kao da su bogom dani. Drzava bi trebala da limitira visinu bahatih nadoknada za naplacivanje usluga. Drzava nesme da dozvoli blokiranje rada jednog dela sistema. Blokiranje tog sistema verujem da je udar na drzavu a to je verovatno kaznjivo i skim su u sprezi. Kada sam imao firmu,prethodna vlast urucila mi resenje za popis imovine za malu sumu u odnosu koliko su tajkuni dugovali,ja dugovao ispod 100.000 din. Porez mora da plate. Verujem da znaju,ako su odjavili firme tada nemoraju platiti. Svaka cast postenim advokatima i treba da osnuju drugu komoru,jer ovi su debelo placeni,za njih nema zime(mislim na glavne u komori). Drugo moguce misljenje nemam. Drzava mora da bude cvrsta i odlucna da bi i mi mogli lagodnije za dve-tri god.lagodnije ziveti,ne samo advokati.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

@Aleksandar Maras
Boze, koliko bolesne agresije. Ako mu advokat naplati neku uslugu i ne izda mu fiskalni racun, on ce ga tesko povrediti, strpati u zatvor i jos da ga ujede zmija. Sta me briga kako ce advokati da placaju porez, koji su i dosada debelo placali. Bitno mi je da izguraju ono sto je u mom interesu, a to je da notari ne budu jedini koji overavaju ugovore po suludim cenama uz visednevna cekanja. Ova vlast je nasledila mnoge lose i nelogicne zakone zbog kojih je narod kaznio predhodnu. Umesto da menjaju i pojednostavljuju propise i zivot ucine jednostavnijim, a birokratiju suzbiju gde god je to moguce, ovi su jos gori i svakog dana pokazuju koliko su bahati, nestrucni i bezosecajni, tako sto na postojece lose zakone, dodaju nove odredbe koje ih cine jos besmislenijim.
(mup, 29. oktobar 2014 08:42)


Ti si psihijatar pa znaš šta je "bolesna agresija"? Ja sam bolestan? Pročitaj ponovo mj komentar pa onda opet svoj. Ja "bolesnu gramzivost" odgovaram "bolesnom agresijom" i verujem da je to najzdravija reakcija! A ti svojim stavom podržavaš i pljačku i korupciju, samo da advokati "izguraju" ono što je u tvom interesu!

Pitam se, ko je ovde bolestan?

Goran

pre 9 godina

To nije kaznjavanje vec normalna procedura za sve koji nece da placaju porez redovno.Porez mora da se placa u svakoj drzavi pa i u Srbiji.Ako nisi zadovoljan resenjem za porez onda pises zalbu pa u poreskoj upravi izneses svoje argumente.Advokati sad hoce na silu da isteraju sta njima odgovara i idu u strajk i blokiraju rad sudova.Zasto ne uvedete fiskalne kase kao i svi ostali pa placate porez po realnom prometu? Zakonom treba onemuguciti ovakvu vrstu strajka koji blokira sudsku vlast u drzavi i nanosi ogromnu stetu nama gradjanima koji placamo silna odgadjanja rocista,putne troskove i kamate.Komora nema pravo da zabrani rad advokatu koji zeli da radi jer krsi Ustav i uteruje ga na silu u strajk.Zasto drzava ne zastiti pravo na rad advokata koji zeli da radi? Zasto drzava dozvoljava komori da blokira rad sudskih organa,zar to nije ometanje pravde?

Arhitekta

pre 9 godina

Svi koji zele svoje plate na vreme, a pritom rade u drzavnoj sluzbi, neka se zapitaju odakle dolaze pare za to.
Pravo na strajk ti je dozvoljeno, ali Obaveza je da izmiris svoje racune. I beli medved je platio porez.

Homo politicus

pre 9 godina

Advokati su "pobedili" oko nametanja fiskalnih racuna za sve advokatske usluge. Videcemo sta ce se desiti sa javnim beleznistvom tj. prometom nekretnina. Istina je da drzava ima pravo da uredjuje ovu oblast na imperativan nacin a isto tako i advokati imaju pravo pozivajuci se na Ustav. U Nemackoj je promet nekretnina regulisan tako sto javni beleznik ima pravo da izadje na teren i licnim prisustvom utvrdi o kakvoj nekretnini se radi. E sad kada bacim pogled na naselje Kaludjericu shvatim da neke stvari se moraju dovesti u red.

DaVitelj

pre 9 godina

Advokati su najveci paraziti naseg drustva! Imao sam posla sa njima i odrali su mi kožu! Samo molim Boga da nemam nikakvih dodirnih tacaka sa dotičnim. Za tri rečenice ti naplacuju 50€ i jos ti izgube proces.

MIX

pre 9 godina

A može li neko da mi kaže koliki su porez plaćali, a koliki treba sada da plate. I koliko ja znam advokati normalno rade (barem ovi što rade za kompanije)

Igor

pre 9 godina

Time ponovo strada boranije, koji nemaju zaliha na racunima. Moze li neko napisati koliki je iznos pausala za advokate, naprimer u Novom Sadu, uvek se prica vrti oko toga, cisto da imamo bolju perspektivu, takodje placam pausal, na osnovicu od 65,000 din (polazna osnovica), time ukupno porezi kod mene iznose 25,000 mesecno zbirno (porez, zdravstvo, nezapo & pio), sve te cifre su na mesecnom nivou. Kod mene nije bilo nekog povecanja poreza u odnosu na 2013.

Ako se dve strane svadjaju, iz iskustva znam, da je istina negde izmedju, nikad na jednoj strani.

Kao resenje trebalo je dozvoliti i notarima i advokatima da rade isti posao, a ljudi ce otici tamo gde ce im biti povoljnije.

srpska napredna sekta

pre 9 godina

Normalna stvar, blokiranje racuna advokatima kao sto su blokirani velikim firmama koje nisu platile porez. Nema u Srbiji povlascenih. E banano banano...

seljak

pre 9 godina

vecinu komentara ne razumem kao daih pisu advokati a jos manje razumem ove sto stavljaju pluseve i minuse alo ljudi advokati nemaju pravnu moc da overavaju ugovore ili bilo sta to radi sud pravna ustanova ili notar koji ima licencu za to takoje svuda u svetu samo kod nas moze obican advikat da overi advokat moze da sastavi ugovor da vodi postupak ali ne moze da ima pravnu moc da to overi to moze sud ili notar kojimaje dodeljena licenca za to i kojisu odgovorni i strucni za to a to sto nemaju posla pa pola srbije nema posla i nema od cega da zivi zasto bi oni bilöi izuzetak a svi oni zive iznad proseka u srbiji i zato ne razumem ove ovde koji ih podrzavaju i daju pluseve u njihovu korist jos manje ih razumem jer 90 posto vas nikad nije ni bilo kod advokata i nezna kakvisu lazovi i prevaranti ali ih podrzavate A DA " BITNO DASE PISE I RADI PROTIV VLASTI A ADVOKATI SU CVECE "

xxxx

pre 9 godina

Uvek su i pitanju novci. Na jednoj strani je vlast postavila svoje ljude da rade notarski posao i "usla" u teritoriju advokata, na drugoj strani su advokati koji su dosada bili drzava za sebe i uglavnom bili izuzeti od velikog broja finansijskih obaveza prema drzavi.
- Nece da uvedu fiskalne uredjaje koje svi imaju koji rade sa fizickim licima (izuzeti su samo stari zanati, mozda se podvedu pod neki od najstarijih zanata)
- Kada im povecaju pausalni porez, onda kazu da je preveliko uvecanje.
Da imaju evidenciju prometa (fiskalne uredjaje)onda bi bilo omogocena evidencija prometa pa bi drzava prema tom prometu odredila i porez. Ko ima mali promet njemu i male obaveze, veliki promet velike obaveze.

Videcemo koje jaci. Ne navijam ni za jedne ni za druge.

vojo

pre 9 godina

Danasnja deca oce da budu il` pevacica, il` fudbaler, il` advokat.
Precenjena profesija, ako nece da rade nek idu u fabriku na pos`o
da bar nesto doprinesu ovom drustvu osim sto gluvare
po sudovima i kafanama.

pravednik

pre 9 godina

Zakon svih zakona u svim drzavama je da se placa porez jer bez toga drzava ne postoji. Prema tome apsolutno svi treba da placaju porez bez ikakvog izuzetaka.

OKRŠAJ

pre 9 godina

Je li samovolja države i pritisak,ako traži da joj se da njeno.Naravno da nije,a država nije terala ove da štrajkuju,znači nije viša sila tako da ovde nema ni pomena o pritisku iz političkih razloga.

ljutisa

pre 9 godina

Da se ovoliko dugo i ostro strajkuje samo zbog notara je toliko naivna teza i za decu, svi znamo da iza toga stoje razne organizacije i tajkuni...

kami

pre 9 godina

Koji to privatnik moze sebi da dozvoli da ne radi vise od mesec dana?To nam dovoljno govori sa kakvim ljudima imamo posla.Sve gubitke ce gazda Misko svojim prikanima advokatima da nadoknadi,a mozemo da ocekujemo i podizanje cena usluga koje su ionako odokativne da nadoknade gubitke.

minjA

pre 9 godina

Iako protest advokata ulazi u svoju šestu nedelju, u AKS se ne razmišlja o formiranju solidarnog fonda koji bi finansijski pomogao advokatima da istraju u svojim zahtevima !
Bojim se da ce advokati kasno shvatiti kako su izmanipulisani!

nesvakidasnji

pre 9 godina

U vremenu kada Srbija pokusava da nesto postigne advokati se nasli da pokusaju da je urusavaju samo iz svojih licnih koristi i zbog Miskovicevih parica. Toliko mi je muka od njih vise....

krksan

pre 9 godina

Da li je moguće da se više od mesec dana polemiše i da se advokatima dozvoljava da štrajkuju jer neće da plaćaju porez. Kakav je to bezobrazluk. I treba da im se blokiraju računi, elem pokrenuti i krivični postupak protiv njih. Pa dosta je više takvog ponašanje i demonstriranja neke sile.

preduzetnik

pre 9 godina

Recimo da podržavam advokate u smislu da reda mora biti. ali zašto onda ja moram da imam fiskalnu kasu, a oni ne? zašto oni mogu da naplaćuju u kešu i to pravdaju nekom advokatskom tajnom ili čime već, a meni poreska čuči ispred objekta i čeka da ne otkucam račun? zar ne bi trebali da uslovi budu isti za sve? zar poreska ne bi trebalo da jednako tretira sve, samo se informišite o drakonskim kaznama i rešenjima koje ovih dana stižu malim preduzetnicima. nemam jahtu, nemam ni radnike, nemam ni godišnji, nisam kreditno sposoban, ja sam građanin drugog reda i klasni neprijatelj, mali preduzetnik, uskoro pijačni prodavac.

Mira Tomović

pre 9 godina

Nema tu nikakvog kažnjavanja. Obaveze prema državi se moraji izvršavati. To što advokati štrajkuju ne znači da trebaju da zanemare obaveze prema državi.

sojkatica

pre 9 godina

Advokati vecito navikli samo na povlastice i da pronalaze rupe u zakonu. Konacno je drzava dovoljno ojacala da se suprostavi svakom koji pokusava da je urusi i da pokazemo svetu da je Srbija stabilna drzava i da nikakve tajkunske mahinacije nemogu da je poljuljaju.

sramota

pre 9 godina

Bezobzirna obustava rada, gradjani su ti koji placaju danak ove samozivosti I gramzivosti, a njima je lako jer bogata klijentela zbog koje je cela ova cirkuzanija ce im platiti porez.

kamikazna

pre 9 godina

Naucili samo da uzimaju i sad kad trebaju da daju makar i ono sto duguju njima je sve muka, jadni ne uzimaju dovoljno ovom narodu koliko su navikli pa sad strajkuju da sve bude samo za njih....

Milan

pre 9 godina

Ovo sve liči na onu priču Srela se dva ovna na brvnu. Pregovori razgovori ,izjašnjavanje ustavnog suda,moraju biti brži i dovesti do rešenja.Niko nije bogom dat da komplikuje i tera inat drugome.Svi da se uzmu u pamet i reše ovo u korist svih nas i zakona koji će biti poštovan i pravičan za sve. Malo su iskomplikovali i oduzimaju nam lična prava sa obavezom da nemam izbora ko i šta radi za mene.

bob

pre 9 godina

sta cekaju doktori i ostali intelektualci?povedite ovaj prevaren narod!vi treba da budete pokretacka sila protiv ovog ludila koje traje vec tri godine.i sto ne objavljujete komentare?izgleda da i kod vas radi neki valter,njihove komentare mislim na sns bota iz centralne otadzbinske uprave nemilice objavljujete ali komentare nas obicnih gradjana ne STOP CENZURI

Aнчика

pre 9 godina

Alo ljudi, vi koji pisete nebulozne komentare - pa mogli ste se i samostalno zastupati pred sudovima, mogli ste sami da napisete ugovor a mogli ste i da se skolujete pa i da postanete advokati. Sada advokat ako hoce da proda stan ne moze sam da napise ugovor nego mora da izradu i overu ugovora prepusti notaru. Mi kao gradjani smo izgubili pravo koje nam Ustav garantuje a to je pravo IZBORA. Kao gradjanka IMAM PRAVO da BIRAM da li cu SAMA pisati ugovor. kod advokata ili kod notara! Puna podrska advokatima i istrajte do kraja!

Dora

pre 9 godina

Ljudi moji! Za kritiku advokata kako usluge naplaćuju u evrima,ne plaćaju porez itd, imali ste svo vreme ovoga sveta. U ovom trenutku advokati su jedini koji pokušavaju da spreče pljačku građana kroz abnormalne notarske takse i oduzimanje prava da građani sačinjavaju ugovore na način na koji oni žele, što zalazi u domen ljudskih prava. U trenutku kada se penzionerima oduzima deo penzije koju su odavno zaradili, formira se pravni okvir za enormno bogaćenje nekolicine izabranih notara. Niko nije protiv toga da se uvede notarijat, ali na način koji je prihvaćen u kako je to sada u modi da se kaže "normalnim zemljama".

Opljackan

pre 9 godina

Overa Zalozne izjave u Avgustu 2014 = 550 dinara u sudu, u Septembru je bilo 50000din a sad smanjili na malih 14400din !!! Sta reci vise?
Notar nista ne sastavlja iako trvdi da pise zapisnik ... mislim ja to zovem prepisivanje jer moras neko vec da sastavi ugovore itd pre toga ... Pre je sud sve takse za sebe uzimao, sada velika vecina posla ide u dzep notara a kao bajagim placa se pdv ... da samo 20% dokle notar uzme ostalih 80% ! A ko placa taj luksuz ? Pa narod ljudi ... narod ! Za evropske standarde se i ja zalazem ali ne sam samo oko troskova nego i oko zarada !

Onako usput...

pre 9 godina

@Branim se sam samcit

Ne znam kako to možeš da vidiš da, kako kažeš, “obični“ građani ne pišu komentare podrške štrajku advokata i da to čine isključivo članovi Advokatske komore. Ja nisam advokat nego „obična“ građanka i spadam u onih 75% koji nisu glasali za tvog vožda. Jeste da administrator uglavnom objavljuje komentare vas botova a cenzuriše nas koji mislimo svojom glavom ali mi ostali možemo bar da vam dajemo minuse.

Što se tiče prihoda za državu, država se odrekla taksi i prepušta ih notarima a to su veći prihodi nego porezi koje naplaćuje od advokata. Zašto država ne naplati porez od Željka Mitrovića, Kostića i ostalih tajkuna? Mislim da čak i vi botovi znate odgovor na to. Inače, želim ti od sveg srca da ti uskoro zatreba notar.

Miki

pre 9 godina

Narod ne zna da će, ako advokati izgube, plaćati sve takse i overe 10-20 puta skuplje nego sad. Na primer ja sam pre neki dan preveo auto na sebe i overu ugovora u sudu sam platio 1050 dinara. Od nove godine sve overe prelaze iz sudova kod notara i po notarskom cenovniku najjeftinija overa košta 10800 dinara ili 11 puta više. Ako vam je to u redu vi podržite notara I Vucica. Ja podržavam advokate.

kakav gaf

pre 9 godina

Kakav gaf, u maniru ove vlasti. Ako su postojali uslovi za prinudnu naplatu, onda je to trebalo uraditi prvog dana, a ne čekati 50 dana. Ovako je dokazano da je Poreska uprava instrument pritiska vlasti i ministra i da radi po direktivi, a ne po zakonu, što je i krivično delo.

Srdjan

pre 9 godina

Advokati su u prekidu rada zbog monopola notara na pisanje i overu ugovora. Notari postaje svuda da pisu i overe ugovor ali nemaju monopol za isti. Advokati su za sve slucajeve u strajku ne samo za Miskovica kako neki mediji prenose. Sto se tice poreza ovakvim resenjem 90% advokata moze zatvori kancelariju. Zbog ostalih 10% je uvedeno tako resenje. Ministar se sad malo zaleteo jer 94 coveka ne mogu zameniti 8500 ljudu. Pitajte koliko sad ljudi ima lose iskustvo sa notarom. Moj slucaj da je taj isti notar napisao stetan ugovor po mene. Hvala bogu da sam proverio sa advokatom ( porodican prijatelj ). Ovako bi se debelo zezno za kupovinu. Inace takse kod notara su daleko vece nego kod suda i advokata. Podrska advokatima!!!! OSTAVKA MINISTRA!!!!

mali advokat

pre 9 godina

I treba da blokirate nas koji godinama unazad kao advokati po sluzbenoj duznosti radimo besplatno. Nasa potrazivanja prema drzavi su mnogo veca nego nase obaveza, kada zelimo da prebijemo dugovanja vi na to nepristajete ZASTO? Zasto Ministarstvo ne kaze koliko duguje advokatima za sluzbene odbrane. Da li je to mozda tajna.? Ja sam odlucila ne radim vise besplatno, slobodno blokirajte a kad mi vi platite ono sto mi dugujete ja cu se odblokirati. ADVOKATI SU U PRAVU!

bastard

pre 9 godina

Slazem se da advokati treba da placaju veci porez jer stvarno zaradjuju dosta,ali ovde je problem izbio zbog notara,...
Za vreme strajka advokata,notari u Srbiji su prihodovali od,najmanje 15000e do 40000e po notaru...za mesec dana...
I jos jedna stvar...grad Nis sa oko 300000 stanovnika ima 2(DVA) notara...
Sta mislite,kako su partijski orjentisani?

Silver Surfer

pre 9 godina

@ ljubomirko neutralac

Zakon o notarima, kako Vi kazete, jeste donela prosla vlada, medjutim izostavljate, da li namerno ili slucajno, da su odredjene odredbe izmenjene 2013. tacnije u vreme ministrovanja gospodina Selakovica i upravo su te izmene stvorile od notara kastu za sebe. Odnosno, ako ce meni kao gradjaninu odredjena usluga da bude papreno skuplja i komplikovanija onda javne beleznike nisu ni morali da uvode. Na stranu sto javni beleznici na ovakav nacin kako su u Srbiji uvedeni pistoje jos samo u Rumuniji.
Ukoliko bi se advokatima uveo PDV kao i u drugim delatnostima krajnji korisnik bi placao. Tacnije, Vi i ja.
Daleko od toga sa su advokati cvecke ali ovoga puta su u pravu a izuzetno cenim njihovu organizovanost i sloznost. Ako postoje sumnje u njihove poreske prijave, onda bi drzava trebalo da ima mehanizme preko kojih bi utvrdila da li su sumnje osnovane ili ne. Najednostavnije je, videti imovinsku kartu i uporediti sa prijavljenim prihodima i placenim porezom unazad pet godina. Ali, sta cemo sa onima cije dugove Poreska uprava redovno objavljuje a oni niti ih placaju niti drzava reaguje. A svima bodu oci kafedzije i advokati.

klempa

pre 9 godina

Kako sad Vulin proverava penzije od pre 20 godina, tako će neko proveriti i ove notare kako su dobili posao odnosno položili notarski ispit.

ko ne uci..

pre 9 godina

Ova temaje zapala u medijski bot mrak..Ovo nije indivudualno komentarisanje,vec diktirano iz vise takvih kuhinja!Tako da me niko nece ubediti,da je ovo spinovanje..glas javnosti,vec odredjenih struktura drustva,koji bi na ovaj nacin da formiraju misljenje gradjana..A to je po principu..interese svoje ljubim,sapcem svoje ime!Na kraju i interesi postaju kao slika u iskrivljenom ogledalu!Ko se iza ovoga krije,ide politickom nizbrdicom a ne uzbrdo!Koristi se najveca mana proslog rezima..A ko ne uci,na tudjim greskama,svoje ce da skupo placa!

Ekonomista

pre 9 godina

Podrška advokatima!
Ovo je u interesu svih gradjana Srbije!
Da se poštuje Ustav i Zakoni !

Izdržite do kraja zarad dobrobiti svih gradjana Srbije! Ako se vi ne izborite šta možemo mi ostali da očekujemo!

advokatska prica iz realnog ugla

pre 9 godina

Evo ovako:

Pisem ovaj post kako bi narod prestao da gaji stereotipe o advokatima i kako bi se malo upoznao sa tom profesijom. Nisam advokat, ali moj brat jeste, i to svez, tako da znam kako stvari stoje. Prvo, on je gulio na drzavnom faxu klupu 5 godina, 2 godine se smucao kao pripravnik i gutao prasinu i misomor u podrumima BG pisarnica za principala. Onda je opet gulio klupu pola godine za pravosudni koji je najtezi strucni ispit na teritoriji ex-SFRJ (tako on kaze, nisam upoznat). Sa par mladjih advokata i nekoliko starijih je oformio kancelariju i tesko mu ide, ne zbog toga sto nema posla, vec zbog besparice, prosecnog Srbina koji misli da je advokat svemoguc, ali pre svega zbog n-te reforme pravosudja.

Prilikom cega, bio je volonter, sto znaci da mu je staz isao tek kada je i postao advokat. Sto se primanja tice, desava se da u mesecu ne uzme vise od 100e (advokatima se to desava u januaru i septembru) iako je ponekad i castio za ozbiljne poslove u kojima je ucestvovao. Kancelarija ne funkcionise kao moderne kancelarije, vec samo dele troskove zakupa, komunalija i interneta zbog dobre lokacije, a sve je each man for himself.

Verujem da 95% advokata u Srbiji zivi tako, a ostalima savetujem da gledaju manje americkih filmova. Kapiram da u takvom stilu u Srbiji ne zivi vise od 100 advokata.

ADVOKAT

pre 9 godina

Nigde ne piše da su dugovanja izmišljena. Blokiraju račune i mladim advokaticama koje su na porodiljskom, a kojima su za to vreme obračunali poresko dugovanje.
Nego zašto ne objavite koliki su MESEČNI PAUŠALNI POREZ poreznici razrezali NOTARIMA, jer su za sada svi oni paušalci i koliko oni doprinose budžetu.

GRADJANIN

pre 9 godina

Kada će država konačno isplatiti advokatima rad po službenim odbranama?
Kasni već više od četiri godine.
Šta je sa mojim pravom na pravično sudjenje u krivičnom postupku zagarantovano Ustavom i Evropskom konvencijom.?
Plaćajte odbranu, neću da me u krivici brane neplaćeni advokati!
Ako tužilaštvo i sud isplaćujete na petnaest dana, platite odbranu, ugrožavate mi osnovno ljudsko pravo već godinama.!
Ako ima za vaše plate, mora biti i za moju odbranu!
Demagozi....

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Po komentarima se vidi da je narod spreman. Čekaju se pokretači koji će ih izvesti na ulice. Ima li neko hrabar, možda među advokatima? Teško da će oni zavrnuti advokate koji znaju rupe u ovom našem zakonu bušnom ko sito...

Super

pre 9 godina

Zašto se ne napravi javna debata i da se vidi o čemu se radi. Notari postoje u svim normalnim zemljama i ne razumem toliku frku kod nas. Advokati i onako treba da se bave ozbiljnijim poslom od glupavih ugovora i njihovih overa, ja sam do sada to skidao sa neta i overavao u sudu bez da vidim advokata. Sad ustvari postaje jasno zašto zakon o notarima nije donešen ranije, znali smo od 2000. da treba da se donese.
(Mauricio, 29. oktobar 2014 07:13)

Mauricio, ni sada ne moras da gledas advokata, ali vise ne mozes da skidas ugovore sa neta nego moras da ides kod notara da ti on sastavi ovaj ugovor. Ono sto si placao kao taksu za overu drzavi sada ide javnom belezniku a on placa PDV od 20%.

P.S. Jednom ces naici na problem koji ce ti pokazati koliko je ugovor ozbiljna stvar

bole.bgd

pre 9 godina

ovaj problem sa advokatima meni pokazuje samo jedno - država se sve više polarizuje (ili deli, šta već) na državni aparat (stranke, uprave) i na ostale, koji sa državom imaju neki problem.

jasno je i vrapcima na grani da to nije dobro. bez ulaženja ko je u pravu a ko nije, moj je utisak da državna uprava ne radi dobro. sve više nameta, a sve više rupa kroz koje se povlašćeni provlače. nećemo nazad devedesete, hoćemo državu gde se radi u korist naroda, a ne da narod radi u korist parazita !

mrmlj

pre 9 godina

@(lomi, 29. oktobar 2014 01:15)
uporedi ovlascenja, prava i obaveze notara u tim ostalim zemljama i u srbiji, pa ces videti zbog cega u srbiji notari smetaju advokatima.
naravno, uporedi i cene pa ce postati jos jasnije.

juce mi niste objavili komentar

pre 9 godina

Za sve koji ovaj strajk advokata iskljucivo negativno komentarisu i koji misle da advokati strajkuju samo zbog svog dzepa...
Pitacu ih jednog dana sta misle o strajku kad im notar za overu punomocja - jedne recenice bude naplatio 5000 dinara!

advokat

pre 9 godina

Ne treba da generalizujemo sve advokate! Pa samo 10% advokata u Srbiji ima gomilu stanova, kuća, vikendica, skupa auta... Nisu svi advokati Toma Fila! (uz svo poštovanje prema dotičnom). Evo i ja sam advokat (5 godina), nemam stan, nemam auto, plaćam mesečno porez bliže 40.000,00 din (malo li je?), ne dugujem ništa državi, ali zato ona meni duguje puno! A to što mogu da kupim dobar komad garderobe, da odem na godišnji odmor jednom godišnje...to uopšte nije luksuz. Pa školovala sam se da bih imala pristojnu platu! Podrška advokatima! I ne stavljajte sve advokate u isti koš po pitanju zarađivanja!

bora

pre 9 godina

Možete Radikali kako hoćete,al' nećete moći dokle hoćete! Godina 2014,a crveno-crna koalicija još jaše Srbiju!!?
P.S.-Milošević je za vas bio demokrata i gospodin!

mick

pre 9 godina

nisam advokat niti me interesuju takve stvari 'po zakonu' ali oni notari su stvarno neka pljacka. sad neko uzima debele pare da lupa neke pecate koji trebaju biti dzabe...

BOT killer

pre 9 godina

Advokatima krivo jer ne mogu da "deru" kao pre.
(Mihajlo, 29. oktobar 2014 01:12)

A tebi je bas drago zbog toga,jel'?A to sto su notari manje pismeni a deru jos vise to nikom nista.I sto drzava dobija manje para i to je u redu?!

zorica

pre 9 godina

Postoje notari svuda, ali ne i ekskluzivitet, odnosno monopol. Notari treba da obezbede da gradjanin obavi jeftinije i brze overu isprava. Ko je imucniji i ima svog advokata za sve svoje pravne poslove to obavlja preko svog advokata. Oni kojima bi i notarska overa (koja, kazem, treba da je daleko jeftinija nego advokatska)bila skupa, sacinjavaju isprave sami i overavaju kod suda placajuci jedino taksu, a ne i izdradu isprave.

Narocito je to vazno za firme koje imaju svoje pravne sluzbe ili stalno angazovanog advokata.

Tako bi, po meni (a nisam pravnik vec ekonomista) to trebalo da bude. Ovde kod nas se sve nekako okrene naglavce, pa od onoga sto svuda funkcionise kao nesto sto gradjanima pomaze kod nas se napravi novo sredstvo za monopolsku otoimacinu od gradjana.

A onda nas sludjuju izjavama: to imate svuda u svetu. Imamo, ali ne na taj nacin. Ako je neka isto banana iz regiona ovo organizovala jednako kako se kod nas uvodi to ne znaci da je tako u normalnom svetu.

Advokat Stanojević

pre 9 godina

Sjajan način da se inteligenciji oduzme kredibilitet da na bilo koji način utiču na stvari u druatvu. Uvedeš notare, daš im monopol i mogućnost da nepotrebno i nerealno skupo naplaćuju svoj nerad a ne proizvode ništa niti izvoze ili na neki način doprinose društvu! Nateraš advokate u štrajk, onda im zabraniš da rade jer za vreme štrajka nisu radili... bravurozno! Imate sreće pa ljudi ispucaju negativnu energiju po fejsbuku i na komentare vesti pa im se ne vadi g..njiva motka da vas s njom otresu, al polako...

Novosadjanka

pre 9 godina

Ovo je izgleda pocetak kraja SNS-a. Ne moze se diktirati inteligenciji. Advokati su obrazovani i sa njima nema manipulacije. Vlast ce morati da popusti. Sto duze zateze to ce pre pasti sa vlasti. Zivi bili pa videli!!!!!!!
(mikailo, 29. oktobar 2014 08:09)

IZ TVOJIH USTA U BOŽIJE UŠI. I, to što pre.

Mirko

pre 9 godina

Samo u Srbiji moze da se blokira račun nekome ko ne plati porez 40 dana,
U normalnim državama dobiješ podsetnik, pa opomenu pa kaznu pa veću kaznu pa izvrsitelja. I sve sa razmakom od bar dve nedelje.
Niko ne onesposobljuje poslovanje dužniku, jer da bi platio mora da radi.

Brigonja

pre 9 godina

Jedini koji mogu da eventualno pobede ovu vlast su advokati i samo zbog toga im pruzam podrsku. Ovu bahatu vlast koja samo gleda da gradjanima naplati bilo kakvo dugovanje kroz kojekakve opomene i pretnje, oni mogu da dovedu razumu. Mi ostali smo nemocni.

Melenci

pre 9 godina

Pero,a zasto samo advokate boli ova notarska pljacka?Cak i prosecan advokat u Srbiji zivi sasvim solidno na granici velikih para,a posla imaju kao niko.Nemam nista protiv advokata i njihovog prava na strajk,ali kada u Srbiji strajkuju oni koji imaju,a sirotinja cuti tu nesto jako ne valja.Znaci sirotinja mora da razume drzavu a svi drugi ne moraju.Sa druge strane posledice ovog strajka najvise ce osetiti drzava.Morace da plati svima onima koje su pozatvarali bez branioca.Zato Vucic treba ozbiljno da razmisli o smenama u ministarstvu pravde.Jer ako su notari iz samo jedne stranke onda mi ne pricamo o kvalitetu nego o politickoj podobnosti.Selakovic ima problem.

guja

pre 9 godina

pravosudja, a kljucni problem je visina poreza. Ako je porez svima povecan onda i advokati, kako oni sami kazu, krem naseg drustva, moraju da se solidarisu i plate vece poreze. Porezi koje su do sada placali su smesni. (...a rec je o porezu..., 29. oktobar 201

.....pa normalno da je problem visina poreza. Ne može država da razrezuje koliko joj treba, nego koliko obveznik može da plati. S jedne strane kratiš prihode obveznicima, a sa druge povećavaš poreze. To nema veze sa solidarnošću. To nema veze s mozgom. Nije to slučaj samo s advokatima, to je slučaj sa većinom preduzetnika. Država i dalje patološki, sve više i više, mrzi privatnike, bili oni pekari ili advokati. Šta mislite, zbog čega ima više prodržavnih komentara pre podne? Pa sede glodari za državnim kompjuterom, koriste državni internet, greju se o državnom trošku i mažu privatnike da treba da plaćaju to mazanje. Samo mi B92 nije jasan što objavljuje takve bljuvotine. Pa sledeći ste vi na redu. Mislite da će vas da preskoče. Omča vam je već stavljena, samo još hoklicu da vam izmaknu ispod nogu.

Vojislav

pre 9 godina

Ocigledno da ima nekih likova, srecom u ogromnoj manjini, kojima se ova vest dopada. Ako vam je toliko stalo do placanja poreza kako vam ne smetaju milijarde dinara poreza koji duguju Simpo, Srbijagas, Pink...? Pa upravo je drzava ta koja duguje advokatima enormno vece sume na ime neplacenih sluzbenih odbrana unazad nekoliko godina.

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

Frodo

pre 9 godina

Plaknuti radikali, igrate prljavo i nečasno! Ovo je siledžijska zloupotreba vlasti i moći! Toliko o vašem evropejstvu, šminka se sve više suši i kruni.

Ali baš mi je drago zbog toga jer to pokazuje samo vaš očaj, nemoć i manjak pravih ideja, usled čega povlačite totalno glupe i štetne poteze. Ja ovo vidim kao vrlo pouzdan znak: GOTOVI STE!

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

Neko iz mase

pre 9 godina

Čitam ove komentare i vidim da mnogi ne razumiju, suštinu protesta advokata. Glavni problem, je to što 97 notara, dobija monopol na sastavljanje i ovjeravanje ugovora i drugih pravnih poslova. Sličan zakon postoji u BiH, a cijene se pretjerane. Tako sastavljanje i ovjera za jedan stan, od 40 m2 je minimum 300 evra. Što je PRESKUPO.

Advokat

pre 9 godina

Moze li Poreska Uprava da blokira racun advokatu bez prethodne opomene o visini potrazivanja.
Naplata poreza nije kaznjavanje.
Preporuka AKS je da se Poreske obaveze blagovremeno izmiruju.
A sta ako mi je ukraden identitet I to uopste nisu moje obaveze?
Zahtevam isti tretman kao premijerov brat I ne priznajem potrazivanja koja drzava ima prema meni.

mile1

pre 9 godina

#Cica#

Cico da su u pitanju zakoni ruske gubernije, notari nikada ne bi bili uvedeni. Ne, ovo su vaši ljubljeni evropski zakoni od koji ovu zemlju uvode u status afričke kolonije.

Podrška advokatima! Smena euroradikala Selakovića!

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

Željko

pre 9 godina

Paradigma svih naših problema - sljepa primjena stranih pravila kao ideologija lezi na rudu. Zašto se insistira na notarima ako je do sada sve radilo kako treba. Šta je se to desilo da se moraju uvoditi notari?

Advokat

pre 9 godina

Porez plaćam mesec dana unapred,kome se ne sviđa, može da crkne od muke. Država mi za službene odbrane duguje iznos dvogodišnjeg poreza.

nisu krivi..

pre 9 godina

Branim se sam samcit@ Cista zamena teza,onako u spin fazonu..Sad su advokati krivi i sto su zivi!Logika je ta,kad se nema opipljivih argumenata..Vec vidjeno a rezultat negativan!To su vec neki drugi probali..Nisu umeli da razdvoje fikciju od sustine i to ih je kostalo pada sa vlasti!Te tako i ova vlast,ne sme da se zadovoljava fingiranom podrskom javnog mnjenja,vec da bude uz svoje advokate..kao deo ovog naroda a ne kao izrode u svom narodu!Kako bi neko da ih predstavi..Nisu ni svi advokati cvecke,ali to se u vecoj meri,pre moze reci za mnoge politicare,tajkune i ostale,uticajne,faktore u zemlji!Pa zato niko nema prava na ovaj nacin,kao da su na stubu srama ili na buvljoj pijaci,da ih razvlace kao jeftinu robu,bacaju..i po njoj gaze!I tako pokusavaju da jednu celu casnu profesiju moralno degradiraju!Advokati nisu nikad bili predmet drzavne dokapitalizacije i uvek su ziveli samo od svog rada!Kako su mogli i znali..kao i svi privatnici u ovoj drzavi!I ako im posao nije trgovina ili prodaja robe..vec zastupanje pred zakonom!Tako da je svaki predmet njihovog rada,ziv covek sa svojim problemima..Vrlo ozbiljna materija i ne moze joj se prilaziti previse arogantno od strane drustva!Nisu advokati na drzavnim jaslama..i to godinama!Kad se iskaze gubitak eto njima dokapitalizacije!Gubitniku najjeftinije..Nista ga bas ne kosta!Morali bi da zivimo u mnogo uredjenijoj i bogatijoj zemlji,da bi se strogo pridrzavali advokatske tarife!A sto je sve obesmisljeno..nije krivica advokata!

mup

pre 9 godina

@ Aleksandar Maras
Boze, koliko bolesne agresije. Ako mu advokat naplati neku uslugu i ne izda mu fiskalni racun, on ce ga tesko povrediti, strpati u zatvor i jos da ga ujede zmija. Sta me briga kako ce advokati da placaju porez, koji su i dosada debelo placali. Bitno mi je da izguraju ono sto je u mom interesu, a to je da notari ne budu jedini koji overavaju ugovore po suludim cenama uz visednevna cekanja. Ova vlast je nasledila mnoge lose i nelogicne zakone zbog kojih je narod kaznio predhodnu. Umesto da menjaju i pojednostavljuju propise i zivot ucine jednostavnijim, a birokratiju suzbiju gde god je to moguce, ovi su jos gori i svakog dana pokazuju koliko su bahati, nestrucni i bezosecajni, tako sto na postojece lose zakone, dodaju nove odredbe koje ih cine jos besmislenijim.

bezimena

pre 9 godina

Ne dajte se advokati, pravda, pravo i svi zdravomisleći gradjani su na vašoj strani, jer boreći se za svoje osnovno pravo na rad, vi istovremeno bijete bitku i za naše pravo na izbor!

Notarima je SNS dao, kršeći Ustav i oštećujući gradjane, advokate i državu, monopol na kupoprodajne ugovore, kako bi ogromnim sumama punio svoju stranačku kasu! Ko to nije shvatio, glup je do bola!

Dole Vlada!

Aleksandar

pre 9 godina

Po kom osnovu da neko plati porez kada ne radi, niti su isplacivali plate zaposlenima? Alo, drzavne uprave, pa vi blage veze nemate sa zivotom, zakonom, pa cak i ustavom. Ocigledno da sami sebe terate u grob svojom gluposcu i bahatosti.

mrle

pre 9 godina

Advokatima fiskalne, svaka usluga da bude definisana i ista kod svakoga. A notari su izmišljeni za pljačku. Niko tu nije nevin svi ste prevaranti(čast izuzecima) i advokati i političari i komplet sudstvo. A koverte samo cirkulišu, banditi u odelima,pljačkaši i secikese istrebite se pa da običnim poštenim ljudima svane.

Pravda

pre 9 godina

Jedna vrsta monopola je zamenjena apsolutnim monopolima. Ovo sto je napravljeno sa notarima je za svaku osudu i nije ni na koji nacin u korist gradjana, vec notara.
Prema tome, advokati se vecim delom u pravu i treba ih podrzati i usvojiti njihove zahteve, ali isto tako ih obavezati na fiskalne kase.
Sramotno je koliko neki, u stvari mnogi od njih, placaju poreze i doprinose u odnosu na ono koliko zaradjuju, mislim da vise zaradjuju od vecine estrade, sportista, doktora....
Ozbiljna drzava koja stiti svoje gradjane, ukinuce ovaj novi zakon o noptarima, vratitila ga na prethodni nivo, a advokatima uvela fiskalne kase, bez pogovora, jer je glupo da a jedno jaje od 15 dinara dobijam fiskalni racun, a za najobicniju uslugu naplacenu 10.000 ne dobijem nista.
U stvari, ozbiljna drzava ne bi ni donosila ovakve zakone.

др

pre 9 godina

Ово што адвокати раде вероватно има неку законску основу, у смислу да су у праву, јер нам је систем тако направљен да све може и ништа не може...е сад како би се дигла и кука и мотика да рецимо сада лекари зато што не могу рецимо да заврше наследство у суду, или имају неки спор са неким па им адвокати не дају да реше своје проблеме, престану да лече адвокате, или рецимо одбију да иду као хитна на позив рецимо адвокатске коморе у којој је некоме позлило, што се догађа...

wer

pre 9 godina

o sns-u i vucicu ne vredi trositi reci, ali da sada ispada da su advokati borci za pravdu, demokratiju, prava sirotinje i slicno ????

za njih nije problem u tome sto ce drzava planira da sa notarima debelo i beskrupulozno prihoduje, vec sto taj deo kolaca nece ici vise njima.. plus imace veci porez, pa ce im zarada biti koja hiljada evrica manje.

kad smo vec kod spinovanja

dzeki_cencic

pre 9 godina

Znaci sve sto su maltene trazili dobili su od ministarstva pravde ali ne oni i dalje strajkuju, mislim da je njima ocigledan cilj sam strajk i destabilizacija srbije zbog dzepa par glavesina advokatskih koji vode ovu farsu i tajkuna.

Dušan

pre 9 godina

Poznato je da advokati najbolje žive, zarade više za jedan dan nego prosvetni radnik za mesec. I hteli bi olakšice za porez? Smešno.

ZVRK

pre 9 godina

Da se drže etike i visokog morala, oni ne bi bili na toj strani gde su odavno, već bi služili državi i većinskoj grupi poštenih građana ove države!

Srbin100%

pre 9 godina

Advokati moraju da budu svesni da ih njihovo zakonsko pravo na strajk ne oslobadja od propisanih obaveza prema drzavi koje su duzni da ispune,i nadam se da ce pregovori doneti resenje ovog problema

dzobanana

pre 9 godina

Ne postoji osoba koju advokati nisu zavrnuli, prema tome nadam se da ce konacno neko-drzava izaci na kraj sa ovim krvopijama.

sapunica

pre 9 godina

Izgovori za srtajk su im toliko glupi i toliko samozivi da smrde na kilometar. Odmah se vidi da tu oko advokata nisu cista posla i da iza njih stoji neko kome se bas i ne svidja da Srbija bude jedna uredjena drzava.

sparki

pre 9 godina

Znaci ovi napadi na drzavu trebaju da se odmah prekinu i dosta vise tih licnih interesa advokata koji su placeni od strane Miskovica koji opet te pare uzeo od drzave.

snorkijevac

pre 9 godina

Iza svega stoji to da bi se odlagalo sudjenje Miskovicu, ali nisu svi advokati za to dobili pare mozda samo oni iz uprave advokatske komore neznam kako oni ostali advokati to dozvoljavaju da se radi(strajkuje).
Iza svega stoji to da bi se odlagalo sudjenje Miskovicu, ali nisu svi advokati za to dobili pare mozda samo oni iz uprave advokatske komore neznam kako oni ostali advokati to dozvoljavaju da se radi.

Mani

pre 9 godina

Nikako ne podržavam štrajk advokata! Za šta štrajkuju, što Srbija uvodi notare i što neće moći više da uzimaju novac kao što su ranije?

Pero

pre 9 godina

Obratite pažnju na to kako se uporno spinuje priča o tome da je glavni zahtev advokata vezan za plaćanje poreza. Pošto ne mogu da shvatim da oni koji komentarišu na ovom mestu to ne razumeju, mogu samo da zaključim da je njihov zadatak takođe da mute vodu. Oko poreza je već postignut dogovor sa ministrom prošle nedelje. Suština je u notarskoj pljački ove države za koju će neko jednog dana morati da odgovara. Čitav spin služi tome da se prikrije ta pljačka.

restart

pre 9 godina

Sto vise razmisljam, mislim da bi svi gradjani trebali da daju podrsku advokatima na ulici....odavno je dosta torture, ali ne treba sacekati valjda da nam ulaze u stanove i siluju decu da bismo se pokrenuli!?!?
Primer zajednistva kod advokata je nesto u sta bi cela drzava trebala da se ugleda.

mikailo

pre 9 godina

Ovo je izgleda pocetak kraja SNS-a. Ne moze se diktirati inteligenciji. Advokati su obrazovani i sa njima nema manipulacije. Vlast ce morati da popusti. Sto duze zateze to ce pre pasti sa vlasti. Zivi bili pa videli!!!!!!!

mira

pre 9 godina

Ocigleno da su skolovani ljudi i strucnjaci trn u oku ove vlasti. Kada najave strajk u Zelezari, odmah se nadje 10 miliona evra MESECNO da bi se njima pomoglo! O zahtevima profesora i lekara nece ni da razgovaraju, spustili su ih u rang cistacica, ali se zale na SVOJE plate. Ministar finansija, koji nema blagog pojma kako se rasporedjuje njihovo radno vreme ima obraza da im kaze da rade malo, pa im treba jos jedan posao! Kada protestuje hiljade advokata, nas premijer se pravi slep i gluv. Njega to ne dotice, vec u stilu svog omiljenog vodje on KAZNJAVA! A zasto? Da bi stotinjak njihovih drugara moglo da se na brzinu obogati!

bata

pre 9 godina

Podržavam štrajk advokata kao građanin.Advokati su u pravu.Mislim da bi advokatska komora trebala da donese odluku i da advokatima plati sve poreze i doprinose koje nisu platili od početka štrajka.Te pare komore sigurno imaju i to nije za njih bukvalno nikakav izdatak a advokati su faktčki primorani da štrajkuju i da samim tim to čine o svom trošku.

milanche

pre 9 godina

Vrlo malo mi fali da izadjem na ulicu..ali vrlo malo..svakim danom gledam lopove i tajkune kako se bogate a sirotinju ko sisa..nznm sta ce na kraju ispasti od svega ovoga...

drveni advokat

pre 9 godina

a zasto im drzava ne isplati sluzbene odbrane.....????
cuj blokada racuna...pa tek sad ne treba da odustaju...
podrska advokatima...!!!!

bivši sns-ovac

pre 9 godina

Jasno je da vlast pokušava da finansijskim iscrpljivanjem a pre svega medijskom blokadom uguši protest advokata. Većina građana ne zna koji su stvarni razlozi protesta, a kod njih (obicnog čitaoca) je Gebelsovim metodama stvorena pogrešna slika da advokati protestuju iz obesti i halapljivosti. Manje me iznenađuje da nikoga iz vlasti ne interesuje što pravosuđe ne funkcioniše već skoro 2-meseca, to je iz razloge što sudstvo u Srbiji ni pre protesta nije funkcionisalo, ali ova medijska blokada je nešto zastrašujuće, ovakvo medijsko spinovanje nije viđeno još od SSSR-a i KGB-a. Zapravo ta činjenica da sudstvo ne funkcioniše a da mediji ni jednom nisu pozvali predstavnike advokata da čuju njihov glas (izuzev RT Vojvdine) je fascinatna i u meni izaziva strah. Ocigledno je da je bivši ministar informisanja dobro naučio posao u vreme Slobinog režima.

mrs

pre 9 godina

jeste da. oni su jedini problem ove uspešne zemlje. a Beko na slobodi, a Zekstra radi, a Srbijagas u minusu, vrtiće naplaćuje suprotno zakonu, Miskovicu vratili pasoš, dileri na Zvezdari imaju više nekretnina od držane i svi ćute, zaposleni u privatnom sektoru nemaju zakonom zagarantovana prava....

opusteno

pre 9 godina

Vlast misli da ako ima "podrsku" zapada i Rusije (daje im i prodaje sve sto traze) moze da se ponasa bahato i bezobrazno. Naravno da moze, ali dokle? Policija, prosveta, advokati, studenti, ko je sledeci?

ADVOKAT

pre 9 godina

Ministar pravde čiji je pravni sistem lošiji od Dušanovog zakonika očigledno je poveo specijalni rat protiv advokature Srbije kao poslednjeg svetionika očuvanja ustavnog poretka! Advokati su u pravu!

Posmatrac

pre 9 godina

Kakva diktatorska drzava: "Ako strajkuju, znaci da ne rade, onda im fino blokiraj racune i zamrzni plate pa cemo da vidimo jos koliko da strajkuju!" A narod nas fini gleda i gleda kako ga pljackaju na svakom koraku ali zavaljen i opijen letargijom ne cini nista. Alo bre, zemlju nam poharase! Ustaj bre vise Srbijo!

Sasa

pre 9 godina

Diktatura se uvodi lagano, ali stabilno. Pocelo je preko odnosa prema medijima, preko lokalne samouprave, do pravosudja. Ako ovako nastavi neki novi 5. oktobar ce se desiti. Osim ukoliko narod u medjuvrememu nije umro.

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

"Svi potezi koje su oni vukli su samo ujedinili advokate."....-reče Đorđević.

Svi potezi koje vuku advokati su otvorili oči ljudima,običnim ljudima.Sledeći put kada mi advokat traži pare za neku nebulozu i to da mu platim na ruke a ne na račun,bez fiskalnog račune ili potvrde plaćanja dobiće nogu tamo gde sunce nikada ne izlazi i pesnicu pravo u grlo!....Ne znam kako zakon reguliše te isplate advokatima koje se nigde ne beleže a takva je većina ali sam siguran da ih ne reguliše onako kako bih ja voleo:Za svaku uplatu "na crno" da krivično odgovaraju i u zatvoru da leže!!

Zoran

pre 9 godina

I onda će poreska sve sa kamatom da im vrate. A mi ćemo i jednima i drugima plaćati masno. Do sada si mogao sam napisati neki ugovor i overiti ga sam u sudu a sada moraš dati debelu kako je zovu "nagradu" (verovatno da ih niko ne može kontrolisati) partijskim notarima da urade to isto, samo copy/paste imena i prezimena i pare u stranački džep.

srpska napredna sekta

pre 9 godina

Normalna stvar, blokiranje racuna advokatima kao sto su blokirani velikim firmama koje nisu platile porez. Nema u Srbiji povlascenih. E banano banano...

Zoran Mitic

pre 9 godina

Svi smo mi gradjani drugog reda u odnosu na advokate. Oni imaju monopol da naplacuju u kesu u evrima a da ne izdaju priznanice niti vode bilo kakve knjige, sami formiraju tarifu od koje se obicnom coveku zaledi krv, oni blokiraju budzetske racune za razne sluzbene duznosti, glavna su veza izmedju podzemlja i pravosudja, policije i politike, predstavljaju se kao nedodirljiva elita koja nema obaveza ni prema klijentima ni prema drzavi... Advokatska komora i njeni samozvani organi kao inkvizicija drzi za taoce sve advokate i direktno krsi ustav jer je shvatila da drzava nema resenje za njihov monopol. Naravno da i mediji podrzavaju ovo stanje jer ne dopustaju bilo sta o advokaturi sto je istina...

lomi

pre 9 godina

Jedna stvar mi nikako nije jasna.. Kako to da je u ovoj zemlji pre 100 godina postojalo zvanje notar, sada postoji u maltene svim zemljama Evrope i sveta.. I nigde ne smetaju advokatima osim u Srbiji??

Dora

pre 9 godina

Ljudi moji! Za kritiku advokata kako usluge naplaćuju u evrima,ne plaćaju porez itd, imali ste svo vreme ovoga sveta. U ovom trenutku advokati su jedini koji pokušavaju da spreče pljačku građana kroz abnormalne notarske takse i oduzimanje prava da građani sačinjavaju ugovore na način na koji oni žele, što zalazi u domen ljudskih prava. U trenutku kada se penzionerima oduzima deo penzije koju su odavno zaradili, formira se pravni okvir za enormno bogaćenje nekolicine izabranih notara. Niko nije protiv toga da se uvede notarijat, ali na način koji je prihvaćen u kako je to sada u modi da se kaže "normalnim zemljama".

bob

pre 9 godina

sta cekaju doktori i ostali intelektualci?povedite ovaj prevaren narod!vi treba da budete pokretacka sila protiv ovog ludila koje traje vec tri godine.i sto ne objavljujete komentare?izgleda da i kod vas radi neki valter,njihove komentare mislim na sns bota iz centralne otadzbinske uprave nemilice objavljujete ali komentare nas obicnih gradjana ne STOP CENZURI

Aнчика

pre 9 godina

Alo ljudi, vi koji pisete nebulozne komentare - pa mogli ste se i samostalno zastupati pred sudovima, mogli ste sami da napisete ugovor a mogli ste i da se skolujete pa i da postanete advokati. Sada advokat ako hoce da proda stan ne moze sam da napise ugovor nego mora da izradu i overu ugovora prepusti notaru. Mi kao gradjani smo izgubili pravo koje nam Ustav garantuje a to je pravo IZBORA. Kao gradjanka IMAM PRAVO da BIRAM da li cu SAMA pisati ugovor. kod advokata ili kod notara! Puna podrska advokatima i istrajte do kraja!

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

Mirko

pre 9 godina

Samo u Srbiji moze da se blokira račun nekome ko ne plati porez 40 dana,
U normalnim državama dobiješ podsetnik, pa opomenu pa kaznu pa veću kaznu pa izvrsitelja. I sve sa razmakom od bar dve nedelje.
Niko ne onesposobljuje poslovanje dužniku, jer da bi platio mora da radi.

Pravda

pre 9 godina

Jedna vrsta monopola je zamenjena apsolutnim monopolima. Ovo sto je napravljeno sa notarima je za svaku osudu i nije ni na koji nacin u korist gradjana, vec notara.
Prema tome, advokati se vecim delom u pravu i treba ih podrzati i usvojiti njihove zahteve, ali isto tako ih obavezati na fiskalne kase.
Sramotno je koliko neki, u stvari mnogi od njih, placaju poreze i doprinose u odnosu na ono koliko zaradjuju, mislim da vise zaradjuju od vecine estrade, sportista, doktora....
Ozbiljna drzava koja stiti svoje gradjane, ukinuce ovaj novi zakon o noptarima, vratitila ga na prethodni nivo, a advokatima uvela fiskalne kase, bez pogovora, jer je glupo da a jedno jaje od 15 dinara dobijam fiskalni racun, a za najobicniju uslugu naplacenu 10.000 ne dobijem nista.
U stvari, ozbiljna drzava ne bi ni donosila ovakve zakone.

...a rec je o porezu...

pre 9 godina

Kao vest politicar je izbegao sustinu pitanja...Problemi sa ministarstvom su zaista veliki, ali stalno se kriju iza notara i reforme pravosudja, a kljucni problem je visina poreza. Ako je porez svima povecan onda i advokati, kako oni sami kazu, krem naseg drustva, moraju da se solidarisu i plate vece poreze. Porezi koje su do sada placali su smesni.

Melenci

pre 9 godina

Pero,a zasto samo advokate boli ova notarska pljacka?Cak i prosecan advokat u Srbiji zivi sasvim solidno na granici velikih para,a posla imaju kao niko.Nemam nista protiv advokata i njihovog prava na strajk,ali kada u Srbiji strajkuju oni koji imaju,a sirotinja cuti tu nesto jako ne valja.Znaci sirotinja mora da razume drzavu a svi drugi ne moraju.Sa druge strane posledice ovog strajka najvise ce osetiti drzava.Morace da plati svima onima koje su pozatvarali bez branioca.Zato Vucic treba ozbiljno da razmisli o smenama u ministarstvu pravde.Jer ako su notari iz samo jedne stranke onda mi ne pricamo o kvalitetu nego o politickoj podobnosti.Selakovic ima problem.

šeko

pre 9 godina

od čega živite gospodo i gospođe advokati kad 4 godine nemate posla? od čega živite zadnjih 30-40 dana kad ne radite ništa? od kojih para?
A da, pa vi ste lop**e koje godinama deru ljudima kožu s leđa, bez jasnog troškovnika, bez fiskalnog računa, poreze plaćate paušalno kao da ste imali 2 parnice godišnje a vozite kola po 10.000 + evra... M*** MORE!

bora

pre 9 godina

Možete Radikali kako hoćete,al' nećete moći dokle hoćete! Godina 2014,a crveno-crna koalicija još jaše Srbiju!!?
P.S.-Milošević je za vas bio demokrata i gospodin!

bastard

pre 9 godina

Slazem se da advokati treba da placaju veci porez jer stvarno zaradjuju dosta,ali ovde je problem izbio zbog notara,...
Za vreme strajka advokata,notari u Srbiji su prihodovali od,najmanje 15000e do 40000e po notaru...za mesec dana...
I jos jedna stvar...grad Nis sa oko 300000 stanovnika ima 2(DVA) notara...
Sta mislite,kako su partijski orjentisani?

Srdjan

pre 9 godina

Advokati su u prekidu rada zbog monopola notara na pisanje i overu ugovora. Notari postaje svuda da pisu i overe ugovor ali nemaju monopol za isti. Advokati su za sve slucajeve u strajku ne samo za Miskovica kako neki mediji prenose. Sto se tice poreza ovakvim resenjem 90% advokata moze zatvori kancelariju. Zbog ostalih 10% je uvedeno tako resenje. Ministar se sad malo zaleteo jer 94 coveka ne mogu zameniti 8500 ljudu. Pitajte koliko sad ljudi ima lose iskustvo sa notarom. Moj slucaj da je taj isti notar napisao stetan ugovor po mene. Hvala bogu da sam proverio sa advokatom ( porodican prijatelj ). Ovako bi se debelo zezno za kupovinu. Inace takse kod notara su daleko vece nego kod suda i advokata. Podrska advokatima!!!! OSTAVKA MINISTRA!!!!

Novosadjanka

pre 9 godina

Ovo je izgleda pocetak kraja SNS-a. Ne moze se diktirati inteligenciji. Advokati su obrazovani i sa njima nema manipulacije. Vlast ce morati da popusti. Sto duze zateze to ce pre pasti sa vlasti. Zivi bili pa videli!!!!!!!
(mikailo, 29. oktobar 2014 08:09)

IZ TVOJIH USTA U BOŽIJE UŠI. I, to što pre.

bezimena

pre 9 godina

Ne dajte se advokati, pravda, pravo i svi zdravomisleći gradjani su na vašoj strani, jer boreći se za svoje osnovno pravo na rad, vi istovremeno bijete bitku i za naše pravo na izbor!

Notarima je SNS dao, kršeći Ustav i oštećujući gradjane, advokate i državu, monopol na kupoprodajne ugovore, kako bi ogromnim sumama punio svoju stranačku kasu! Ko to nije shvatio, glup je do bola!

Dole Vlada!

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

Lopovija je ovde se uvukla svagde...

pre 9 godina

Nisam bot niti ljubitelj njegovog velicanstva Ali budimo realni mnogi od advokata plivaju duboko sa one strange zakona na ovaj ili onaj nacin.
I Dali neko mozda zna nekog advokata koji jedva sastavlja kraj sa krajem, ja neznam a trebalo bi da IH bude mnogo sa obzirom koliko njih place minimum poreza.

Odlomak iz lektire...

pre 9 godina

Po komentarima se vidi da je narod spreman. Čekaju se pokretači koji će ih izvesti na ulice. Ima li neko hrabar, možda među advokatima? Teško da će oni zavrnuti advokate koji znaju rupe u ovom našem zakonu bušnom ko sito...

klempa

pre 9 godina

Kako sad Vulin proverava penzije od pre 20 godina, tako će neko proveriti i ove notare kako su dobili posao odnosno položili notarski ispit.

Opljackan

pre 9 godina

Overa Zalozne izjave u Avgustu 2014 = 550 dinara u sudu, u Septembru je bilo 50000din a sad smanjili na malih 14400din !!! Sta reci vise?
Notar nista ne sastavlja iako trvdi da pise zapisnik ... mislim ja to zovem prepisivanje jer moras neko vec da sastavi ugovore itd pre toga ... Pre je sud sve takse za sebe uzimao, sada velika vecina posla ide u dzep notara a kao bajagim placa se pdv ... da samo 20% dokle notar uzme ostalih 80% ! A ko placa taj luksuz ? Pa narod ljudi ... narod ! Za evropske standarde se i ja zalazem ali ne sam samo oko troskova nego i oko zarada !

mup

pre 9 godina

@ Aleksandar Maras
Boze, koliko bolesne agresije. Ako mu advokat naplati neku uslugu i ne izda mu fiskalni racun, on ce ga tesko povrediti, strpati u zatvor i jos da ga ujede zmija. Sta me briga kako ce advokati da placaju porez, koji su i dosada debelo placali. Bitno mi je da izguraju ono sto je u mom interesu, a to je da notari ne budu jedini koji overavaju ugovore po suludim cenama uz visednevna cekanja. Ova vlast je nasledila mnoge lose i nelogicne zakone zbog kojih je narod kaznio predhodnu. Umesto da menjaju i pojednostavljuju propise i zivot ucine jednostavnijim, a birokratiju suzbiju gde god je to moguce, ovi su jos gori i svakog dana pokazuju koliko su bahati, nestrucni i bezosecajni, tako sto na postojece lose zakone, dodaju nove odredbe koje ih cine jos besmislenijim.

kakav gaf

pre 9 godina

Kakav gaf, u maniru ove vlasti. Ako su postojali uslovi za prinudnu naplatu, onda je to trebalo uraditi prvog dana, a ne čekati 50 dana. Ovako je dokazano da je Poreska uprava instrument pritiska vlasti i ministra i da radi po direktivi, a ne po zakonu, što je i krivično delo.

Frodo

pre 9 godina

Plaknuti radikali, igrate prljavo i nečasno! Ovo je siledžijska zloupotreba vlasti i moći! Toliko o vašem evropejstvu, šminka se sve više suši i kruni.

Ali baš mi je drago zbog toga jer to pokazuje samo vaš očaj, nemoć i manjak pravih ideja, usled čega povlačite totalno glupe i štetne poteze. Ja ovo vidim kao vrlo pouzdan znak: GOTOVI STE!

advokatska prica iz realnog ugla

pre 9 godina

Evo ovako:

Pisem ovaj post kako bi narod prestao da gaji stereotipe o advokatima i kako bi se malo upoznao sa tom profesijom. Nisam advokat, ali moj brat jeste, i to svez, tako da znam kako stvari stoje. Prvo, on je gulio na drzavnom faxu klupu 5 godina, 2 godine se smucao kao pripravnik i gutao prasinu i misomor u podrumima BG pisarnica za principala. Onda je opet gulio klupu pola godine za pravosudni koji je najtezi strucni ispit na teritoriji ex-SFRJ (tako on kaze, nisam upoznat). Sa par mladjih advokata i nekoliko starijih je oformio kancelariju i tesko mu ide, ne zbog toga sto nema posla, vec zbog besparice, prosecnog Srbina koji misli da je advokat svemoguc, ali pre svega zbog n-te reforme pravosudja.

Prilikom cega, bio je volonter, sto znaci da mu je staz isao tek kada je i postao advokat. Sto se primanja tice, desava se da u mesecu ne uzme vise od 100e (advokatima se to desava u januaru i septembru) iako je ponekad i castio za ozbiljne poslove u kojima je ucestvovao. Kancelarija ne funkcionise kao moderne kancelarije, vec samo dele troskove zakupa, komunalija i interneta zbog dobre lokacije, a sve je each man for himself.

Verujem da 95% advokata u Srbiji zivi tako, a ostalima savetujem da gledaju manje americkih filmova. Kapiram da u takvom stilu u Srbiji ne zivi vise od 100 advokata.

BOT killer

pre 9 godina

Advokatima krivo jer ne mogu da "deru" kao pre.
(Mihajlo, 29. oktobar 2014 01:12)

A tebi je bas drago zbog toga,jel'?A to sto su notari manje pismeni a deru jos vise to nikom nista.I sto drzava dobija manje para i to je u redu?!

mile1

pre 9 godina

#Cica#

Cico da su u pitanju zakoni ruske gubernije, notari nikada ne bi bili uvedeni. Ne, ovo su vaši ljubljeni evropski zakoni od koji ovu zemlju uvode u status afričke kolonije.

Podrška advokatima! Smena euroradikala Selakovića!

Ekonomista

pre 9 godina

Podrška advokatima!
Ovo je u interesu svih gradjana Srbije!
Da se poštuje Ustav i Zakoni !

Izdržite do kraja zarad dobrobiti svih gradjana Srbije! Ako se vi ne izborite šta možemo mi ostali da očekujemo!

mrmlj

pre 9 godina

@(lomi, 29. oktobar 2014 01:15)
uporedi ovlascenja, prava i obaveze notara u tim ostalim zemljama i u srbiji, pa ces videti zbog cega u srbiji notari smetaju advokatima.
naravno, uporedi i cene pa ce postati jos jasnije.

Miki

pre 9 godina

Narod ne zna da će, ako advokati izgube, plaćati sve takse i overe 10-20 puta skuplje nego sad. Na primer ja sam pre neki dan preveo auto na sebe i overu ugovora u sudu sam platio 1050 dinara. Od nove godine sve overe prelaze iz sudova kod notara i po notarskom cenovniku najjeftinija overa košta 10800 dinara ili 11 puta više. Ako vam je to u redu vi podržite notara I Vucica. Ja podržavam advokate.

toma

pre 9 godina

Eno vajnog ministra na Pinku opet zamenjuje teze, bez prisutnog oponenta u studiju priča demagoški i laže građane. Pa ti advokati su tvoje kolege, iskusne kolege koje predstavljaju vrh pravne struke u ovoj napaćenoj zemlji, a ti prema njima kao prema nekim uličarima, sve prebacujući na teren politike. E moj mladi i neiskusni ministre, sram te bilo!

juce mi niste objavili komentar

pre 9 godina

Za sve koji ovaj strajk advokata iskljucivo negativno komentarisu i koji misle da advokati strajkuju samo zbog svog dzepa...
Pitacu ih jednog dana sta misle o strajku kad im notar za overu punomocja - jedne recenice bude naplatio 5000 dinara!

Vojislav

pre 9 godina

Ocigledno da ima nekih likova, srecom u ogromnoj manjini, kojima se ova vest dopada. Ako vam je toliko stalo do placanja poreza kako vam ne smetaju milijarde dinara poreza koji duguju Simpo, Srbijagas, Pink...? Pa upravo je drzava ta koja duguje advokatima enormno vece sume na ime neplacenih sluzbenih odbrana unazad nekoliko godina.

Brigonja

pre 9 godina

Jedini koji mogu da eventualno pobede ovu vlast su advokati i samo zbog toga im pruzam podrsku. Ovu bahatu vlast koja samo gleda da gradjanima naplati bilo kakvo dugovanje kroz kojekakve opomene i pretnje, oni mogu da dovedu razumu. Mi ostali smo nemocni.

guja

pre 9 godina

pravosudja, a kljucni problem je visina poreza. Ako je porez svima povecan onda i advokati, kako oni sami kazu, krem naseg drustva, moraju da se solidarisu i plate vece poreze. Porezi koje su do sada placali su smesni. (...a rec je o porezu..., 29. oktobar 201

.....pa normalno da je problem visina poreza. Ne može država da razrezuje koliko joj treba, nego koliko obveznik može da plati. S jedne strane kratiš prihode obveznicima, a sa druge povećavaš poreze. To nema veze sa solidarnošću. To nema veze s mozgom. Nije to slučaj samo s advokatima, to je slučaj sa većinom preduzetnika. Država i dalje patološki, sve više i više, mrzi privatnike, bili oni pekari ili advokati. Šta mislite, zbog čega ima više prodržavnih komentara pre podne? Pa sede glodari za državnim kompjuterom, koriste državni internet, greju se o državnom trošku i mažu privatnike da treba da plaćaju to mazanje. Samo mi B92 nije jasan što objavljuje takve bljuvotine. Pa sledeći ste vi na redu. Mislite da će vas da preskoče. Omča vam je već stavljena, samo još hoklicu da vam izmaknu ispod nogu.

mali advokat

pre 9 godina

I treba da blokirate nas koji godinama unazad kao advokati po sluzbenoj duznosti radimo besplatno. Nasa potrazivanja prema drzavi su mnogo veca nego nase obaveza, kada zelimo da prebijemo dugovanja vi na to nepristajete ZASTO? Zasto Ministarstvo ne kaze koliko duguje advokatima za sluzbene odbrane. Da li je to mozda tajna.? Ja sam odlucila ne radim vise besplatno, slobodno blokirajte a kad mi vi platite ono sto mi dugujete ja cu se odblokirati. ADVOKATI SU U PRAVU!

advokat

pre 9 godina

Ne treba da generalizujemo sve advokate! Pa samo 10% advokata u Srbiji ima gomilu stanova, kuća, vikendica, skupa auta... Nisu svi advokati Toma Fila! (uz svo poštovanje prema dotičnom). Evo i ja sam advokat (5 godina), nemam stan, nemam auto, plaćam mesečno porez bliže 40.000,00 din (malo li je?), ne dugujem ništa državi, ali zato ona meni duguje puno! A to što mogu da kupim dobar komad garderobe, da odem na godišnji odmor jednom godišnje...to uopšte nije luksuz. Pa školovala sam se da bih imala pristojnu platu! Podrška advokatima! I ne stavljajte sve advokate u isti koš po pitanju zarađivanja!

zorica

pre 9 godina

Postoje notari svuda, ali ne i ekskluzivitet, odnosno monopol. Notari treba da obezbede da gradjanin obavi jeftinije i brze overu isprava. Ko je imucniji i ima svog advokata za sve svoje pravne poslove to obavlja preko svog advokata. Oni kojima bi i notarska overa (koja, kazem, treba da je daleko jeftinija nego advokatska)bila skupa, sacinjavaju isprave sami i overavaju kod suda placajuci jedino taksu, a ne i izdradu isprave.

Narocito je to vazno za firme koje imaju svoje pravne sluzbe ili stalno angazovanog advokata.

Tako bi, po meni (a nisam pravnik vec ekonomista) to trebalo da bude. Ovde kod nas se sve nekako okrene naglavce, pa od onoga sto svuda funkcionise kao nesto sto gradjanima pomaze kod nas se napravi novo sredstvo za monopolsku otoimacinu od gradjana.

A onda nas sludjuju izjavama: to imate svuda u svetu. Imamo, ali ne na taj nacin. Ako je neka isto banana iz regiona ovo organizovala jednako kako se kod nas uvodi to ne znaci da je tako u normalnom svetu.

Advokat Stanojević

pre 9 godina

Sjajan način da se inteligenciji oduzme kredibilitet da na bilo koji način utiču na stvari u druatvu. Uvedeš notare, daš im monopol i mogućnost da nepotrebno i nerealno skupo naplaćuju svoj nerad a ne proizvode ništa niti izvoze ili na neki način doprinose društvu! Nateraš advokate u štrajk, onda im zabraniš da rade jer za vreme štrajka nisu radili... bravurozno! Imate sreće pa ljudi ispucaju negativnu energiju po fejsbuku i na komentare vesti pa im se ne vadi g..njiva motka da vas s njom otresu, al polako...

bole.bgd

pre 9 godina

ovaj problem sa advokatima meni pokazuje samo jedno - država se sve više polarizuje (ili deli, šta već) na državni aparat (stranke, uprave) i na ostale, koji sa državom imaju neki problem.

jasno je i vrapcima na grani da to nije dobro. bez ulaženja ko je u pravu a ko nije, moj je utisak da državna uprava ne radi dobro. sve više nameta, a sve više rupa kroz koje se povlašćeni provlače. nećemo nazad devedesete, hoćemo državu gde se radi u korist naroda, a ne da narod radi u korist parazita !

Miroslav

pre 9 godina

Necu da kazem da je drzava u pravu daleko od toga

Ali jadni vi advokati,jad i beda,nemate ni za hleb

Daj bre pustite nas vise te patetike i jadikovanja,pa ako politicari misle da smo bez mozga bar nas vi ne je..te u zdrav mozak da ste bez dinara i da propadoste

GRADJANIN

pre 9 godina

Kada će država konačno isplatiti advokatima rad po službenim odbranama?
Kasni već više od četiri godine.
Šta je sa mojim pravom na pravično sudjenje u krivičnom postupku zagarantovano Ustavom i Evropskom konvencijom.?
Plaćajte odbranu, neću da me u krivici brane neplaćeni advokati!
Ako tužilaštvo i sud isplaćujete na petnaest dana, platite odbranu, ugrožavate mi osnovno ljudsko pravo već godinama.!
Ako ima za vaše plate, mora biti i za moju odbranu!
Demagozi....

mile

pre 9 godina

zaista nisam politicki obojen, ali je prosto tragikomedija kad advokati strajkuju. Ljudi, ja jos nisam upoznao siromasnog advokata a placu na sva usta...

др

pre 9 godina

Ово што адвокати раде вероватно има неку законску основу, у смислу да су у праву, јер нам је систем тако направљен да све може и ништа не може...е сад како би се дигла и кука и мотика да рецимо сада лекари зато што не могу рецимо да заврше наследство у суду, или имају неки спор са неким па им адвокати не дају да реше своје проблеме, престану да лече адвокате, или рецимо одбију да иду као хитна на позив рецимо адвокатске коморе у којој је некоме позлило, што се догађа...

Aleksandar

pre 9 godina

Po kom osnovu da neko plati porez kada ne radi, niti su isplacivali plate zaposlenima? Alo, drzavne uprave, pa vi blage veze nemate sa zivotom, zakonom, pa cak i ustavom. Ocigledno da sami sebe terate u grob svojom gluposcu i bahatosti.

Željko

pre 9 godina

Paradigma svih naših problema - sljepa primjena stranih pravila kao ideologija lezi na rudu. Zašto se insistira na notarima ako je do sada sve radilo kako treba. Šta je se to desilo da se moraju uvoditi notari?

Advokat

pre 9 godina

Moze li Poreska Uprava da blokira racun advokatu bez prethodne opomene o visini potrazivanja.
Naplata poreza nije kaznjavanje.
Preporuka AKS je da se Poreske obaveze blagovremeno izmiruju.
A sta ako mi je ukraden identitet I to uopste nisu moje obaveze?
Zahtevam isti tretman kao premijerov brat I ne priznajem potrazivanja koja drzava ima prema meni.

Advokat

pre 9 godina

Porez plaćam mesec dana unapred,kome se ne sviđa, može da crkne od muke. Država mi za službene odbrane duguje iznos dvogodišnjeg poreza.

ADVOKAT

pre 9 godina

Nigde ne piše da su dugovanja izmišljena. Blokiraju račune i mladim advokaticama koje su na porodiljskom, a kojima su za to vreme obračunali poresko dugovanje.
Nego zašto ne objavite koliki su MESEČNI PAUŠALNI POREZ poreznici razrezali NOTARIMA, jer su za sada svi oni paušalci i koliko oni doprinose budžetu.

mick

pre 9 godina

nisam advokat niti me interesuju takve stvari 'po zakonu' ali oni notari su stvarno neka pljacka. sad neko uzima debele pare da lupa neke pecate koji trebaju biti dzabe...

Neko iz mase

pre 9 godina

Čitam ove komentare i vidim da mnogi ne razumiju, suštinu protesta advokata. Glavni problem, je to što 97 notara, dobija monopol na sastavljanje i ovjeravanje ugovora i drugih pravnih poslova. Sličan zakon postoji u BiH, a cijene se pretjerane. Tako sastavljanje i ovjera za jedan stan, od 40 m2 je minimum 300 evra. Što je PRESKUPO.

Mauricio

pre 9 godina

Zašto se ne napravi javna debata i da se vidi o čemu se radi. Notari postoje u svim normalnim zemljama i ne razumem toliku frku kod nas. Advokati i onako treba da se bave ozbiljnijim poslom od glupavih ugovora i njihovih overa, ja sam do sada to skidao sa neta i overavao u sudu bez da vidim advokata. Sad ustvari postaje jasno zašto zakon o notarima nije donešen ranije, znali smo od 2000. da treba da se donese.

ko ne uci..

pre 9 godina

Ova temaje zapala u medijski bot mrak..Ovo nije indivudualno komentarisanje,vec diktirano iz vise takvih kuhinja!Tako da me niko nece ubediti,da je ovo spinovanje..glas javnosti,vec odredjenih struktura drustva,koji bi na ovaj nacin da formiraju misljenje gradjana..A to je po principu..interese svoje ljubim,sapcem svoje ime!Na kraju i interesi postaju kao slika u iskrivljenom ogledalu!Ko se iza ovoga krije,ide politickom nizbrdicom a ne uzbrdo!Koristi se najveca mana proslog rezima..A ko ne uci,na tudjim greskama,svoje ce da skupo placa!

Silver Surfer

pre 9 godina

@ ljubomirko neutralac

Zakon o notarima, kako Vi kazete, jeste donela prosla vlada, medjutim izostavljate, da li namerno ili slucajno, da su odredjene odredbe izmenjene 2013. tacnije u vreme ministrovanja gospodina Selakovica i upravo su te izmene stvorile od notara kastu za sebe. Odnosno, ako ce meni kao gradjaninu odredjena usluga da bude papreno skuplja i komplikovanija onda javne beleznike nisu ni morali da uvode. Na stranu sto javni beleznici na ovakav nacin kako su u Srbiji uvedeni pistoje jos samo u Rumuniji.
Ukoliko bi se advokatima uveo PDV kao i u drugim delatnostima krajnji korisnik bi placao. Tacnije, Vi i ja.
Daleko od toga sa su advokati cvecke ali ovoga puta su u pravu a izuzetno cenim njihovu organizovanost i sloznost. Ako postoje sumnje u njihove poreske prijave, onda bi drzava trebalo da ima mehanizme preko kojih bi utvrdila da li su sumnje osnovane ili ne. Najednostavnije je, videti imovinsku kartu i uporediti sa prijavljenim prihodima i placenim porezom unazad pet godina. Ali, sta cemo sa onima cije dugove Poreska uprava redovno objavljuje a oni niti ih placaju niti drzava reaguje. A svima bodu oci kafedzije i advokati.

mrle

pre 9 godina

Advokatima fiskalne, svaka usluga da bude definisana i ista kod svakoga. A notari su izmišljeni za pljačku. Niko tu nije nevin svi ste prevaranti(čast izuzecima) i advokati i političari i komplet sudstvo. A koverte samo cirkulišu, banditi u odelima,pljačkaši i secikese istrebite se pa da običnim poštenim ljudima svane.

Milan

pre 9 godina

Ovo sve liči na onu priču Srela se dva ovna na brvnu. Pregovori razgovori ,izjašnjavanje ustavnog suda,moraju biti brži i dovesti do rešenja.Niko nije bogom dat da komplikuje i tera inat drugome.Svi da se uzmu u pamet i reše ovo u korist svih nas i zakona koji će biti poštovan i pravičan za sve. Malo su iskomplikovali i oduzimaju nam lična prava sa obavezom da nemam izbora ko i šta radi za mene.

Onako usput...

pre 9 godina

@Branim se sam samcit

Ne znam kako to možeš da vidiš da, kako kažeš, “obični“ građani ne pišu komentare podrške štrajku advokata i da to čine isključivo članovi Advokatske komore. Ja nisam advokat nego „obična“ građanka i spadam u onih 75% koji nisu glasali za tvog vožda. Jeste da administrator uglavnom objavljuje komentare vas botova a cenzuriše nas koji mislimo svojom glavom ali mi ostali možemo bar da vam dajemo minuse.

Što se tiče prihoda za državu, država se odrekla taksi i prepušta ih notarima a to su veći prihodi nego porezi koje naplaćuje od advokata. Zašto država ne naplati porez od Željka Mitrovića, Kostića i ostalih tajkuna? Mislim da čak i vi botovi znate odgovor na to. Inače, želim ti od sveg srca da ti uskoro zatreba notar.

boki

pre 9 godina

Nas pravosudni sistem je zlo, advokati nazalost sve ove godine su saucesnici desavanja, potpuno nezainteresovani za dobro gradjanja. Sada su digli glas iskljucivo zbog toga sto im je drzava gurnula ruku u dzep.

Super

pre 9 godina

Zašto se ne napravi javna debata i da se vidi o čemu se radi. Notari postoje u svim normalnim zemljama i ne razumem toliku frku kod nas. Advokati i onako treba da se bave ozbiljnijim poslom od glupavih ugovora i njihovih overa, ja sam do sada to skidao sa neta i overavao u sudu bez da vidim advokata. Sad ustvari postaje jasno zašto zakon o notarima nije donešen ranije, znali smo od 2000. da treba da se donese.
(Mauricio, 29. oktobar 2014 07:13)

Mauricio, ni sada ne moras da gledas advokata, ali vise ne mozes da skidas ugovore sa neta nego moras da ides kod notara da ti on sastavi ovaj ugovor. Ono sto si placao kao taksu za overu drzavi sada ide javnom belezniku a on placa PDV od 20%.

P.S. Jednom ces naici na problem koji ce ti pokazati koliko je ugovor ozbiljna stvar

wer

pre 9 godina

o sns-u i vucicu ne vredi trositi reci, ali da sada ispada da su advokati borci za pravdu, demokratiju, prava sirotinje i slicno ????

za njih nije problem u tome sto ce drzava planira da sa notarima debelo i beskrupulozno prihoduje, vec sto taj deo kolaca nece ici vise njima.. plus imace veci porez, pa ce im zarada biti koja hiljada evrica manje.

kad smo vec kod spinovanja

Branim se sam samcit

pre 9 godina

Ljudi, jeste li primetili taj ogroman broj minusa na normalne i realne komentare. Dajem glavu da se cela advokatska komora sjatila na sajt i udara minuse, ne vidim ni jednog "obicnog" gradjana koji bi to radio. Stvarno smesno.
I treba da plate porez koliko god im drzava odredi jer su svih ovih godina trpale na hiljade evra u vrece (jer oni dinar i ne priznaju kao valutu) a drzava je uskracenja za miliarde i milijarde poreza. Ne vidim zbog cega su oni tolika elita? Zbog zavrsenog pravnog fakulteta, ili zbog skupih odela, kola od 20.000 evra i kuca sa bazenima?

Aleksandar Maraš

pre 9 godina

@Aleksandar Maras
Boze, koliko bolesne agresije. Ako mu advokat naplati neku uslugu i ne izda mu fiskalni racun, on ce ga tesko povrediti, strpati u zatvor i jos da ga ujede zmija. Sta me briga kako ce advokati da placaju porez, koji su i dosada debelo placali. Bitno mi je da izguraju ono sto je u mom interesu, a to je da notari ne budu jedini koji overavaju ugovore po suludim cenama uz visednevna cekanja. Ova vlast je nasledila mnoge lose i nelogicne zakone zbog kojih je narod kaznio predhodnu. Umesto da menjaju i pojednostavljuju propise i zivot ucine jednostavnijim, a birokratiju suzbiju gde god je to moguce, ovi su jos gori i svakog dana pokazuju koliko su bahati, nestrucni i bezosecajni, tako sto na postojece lose zakone, dodaju nove odredbe koje ih cine jos besmislenijim.
(mup, 29. oktobar 2014 08:42)


Ti si psihijatar pa znaš šta je "bolesna agresija"? Ja sam bolestan? Pročitaj ponovo mj komentar pa onda opet svoj. Ja "bolesnu gramzivost" odgovaram "bolesnom agresijom" i verujem da je to najzdravija reakcija! A ti svojim stavom podržavaš i pljačku i korupciju, samo da advokati "izguraju" ono što je u tvom interesu!

Pitam se, ko je ovde bolestan?

Bata

pre 9 godina

Ovde niko nije obratio paznju na spisak Poreske uprave preduzetnika koji duguju za porez.Svaki treci je advokat.Bune se za visinu novog poreza , a ni onaj prethodni manji nisu placali.Jesu li to intelektualci i uzorni gradjani ove zemlje? I gde je na to komentar Advokatske komore? Da li su advokati koji ne placaju porez clanovi te ugledne institucije? Slazem se da su notarske takse drakonske ali mi se cini da su notari i uvedeni da se stane na put dosadasnjoj "mutivoda" politici advokata.Ni malo mi ih nije zao.Nacin na koji advokati zaradjuju novac je protivprirodni blud.Nijednom advokatu se ne isplati da brzo i efikasno resi slucaj koji mu je klijent poverio.Mnogo im je veca zarada ako se stvari iskomplikuju.I sve to neregistrovano pred poreskom upravom.Ma milina. Sto se mene tice nek stoje do proleca na ulicama.Kad sistem pocne da se menja uvek se najvise bune oni koji tom promenom gube privilegije koje su do tada imali.Sto ce reci ..... bas su vas dobro stisli ovaj put.

ljubomirko neutralac

pre 9 godina

Gospoda advokati se nisu bunili kad je bivša vlast 2011. godine donela zakon o notarima a sada kad je počeo da se primenjuje nije im pravo.Treba i njima uvesti registar kase i fiskalne račune za svaku uslugu koji sam stomatolog u privatnoj praksi. Za svaku uslugu izdajem fiskalni račun tako mogu i oni.

vojo

pre 9 godina

Danasnja deca oce da budu il` pevacica, il` fudbaler, il` advokat.
Precenjena profesija, ako nece da rade nek idu u fabriku na pos`o
da bar nesto doprinesu ovom drustvu osim sto gluvare
po sudovima i kafanama.

krksan

pre 9 godina

Da li je moguće da se više od mesec dana polemiše i da se advokatima dozvoljava da štrajkuju jer neće da plaćaju porez. Kakav je to bezobrazluk. I treba da im se blokiraju računi, elem pokrenuti i krivični postupak protiv njih. Pa dosta je više takvog ponašanje i demonstriranja neke sile.

DaVitelj

pre 9 godina

Advokati su najveci paraziti naseg drustva! Imao sam posla sa njima i odrali su mi kožu! Samo molim Boga da nemam nikakvih dodirnih tacaka sa dotičnim. Za tri rečenice ti naplacuju 50€ i jos ti izgube proces.

aki

pre 9 godina

ne znam zasto smetaju notari!? nedavno sam kupio stan, ugovor kod notara, notar
proverio svu dokumentacuju i garantuje da je ispravna svojom imovinom, zavrsio sve za pola sata i platio 25200 din. taksu i mirno spavam jer kada sam letos pri prodaji stana zbog greske u vlasnickom listu od strane katastra od advokata koji zastupa kupca nazvan prevarantom, sto se kasnije ispostavilo da nisam, nije me udostojio ni skromnog izvinjenja. toliko o njihovoj strucnosti kad ne znaju da cutaju vlasnicki list a pare uzi maju i rukama i nogama.

Homo politicus

pre 9 godina

Advokati su "pobedili" oko nametanja fiskalnih racuna za sve advokatske usluge. Videcemo sta ce se desiti sa javnim beleznistvom tj. prometom nekretnina. Istina je da drzava ima pravo da uredjuje ovu oblast na imperativan nacin a isto tako i advokati imaju pravo pozivajuci se na Ustav. U Nemackoj je promet nekretnina regulisan tako sto javni beleznik ima pravo da izadje na teren i licnim prisustvom utvrdi o kakvoj nekretnini se radi. E sad kada bacim pogled na naselje Kaludjericu shvatim da neke stvari se moraju dovesti u red.

Goran

pre 9 godina

To nije kaznjavanje vec normalna procedura za sve koji nece da placaju porez redovno.Porez mora da se placa u svakoj drzavi pa i u Srbiji.Ako nisi zadovoljan resenjem za porez onda pises zalbu pa u poreskoj upravi izneses svoje argumente.Advokati sad hoce na silu da isteraju sta njima odgovara i idu u strajk i blokiraju rad sudova.Zasto ne uvedete fiskalne kase kao i svi ostali pa placate porez po realnom prometu? Zakonom treba onemuguciti ovakvu vrstu strajka koji blokira sudsku vlast u drzavi i nanosi ogromnu stetu nama gradjanima koji placamo silna odgadjanja rocista,putne troskove i kamate.Komora nema pravo da zabrani rad advokatu koji zeli da radi jer krsi Ustav i uteruje ga na silu u strajk.Zasto drzava ne zastiti pravo na rad advokata koji zeli da radi? Zasto drzava dozvoljava komori da blokira rad sudskih organa,zar to nije ometanje pravde?

Milan Krstic

pre 9 godina

Nemate moralno pravo da tvrdite to sto tvrdite dragi advokati...ma sta kazete poslali ste predloge koje bi samo trebalo usvojiti i to nazivate dihjalogom i dogovorom...drugo toliko ste nezavisni da sami pisete tarife i za branjenje po sluzbenoj duznosti pa za petnaestak redova na jednoj stranici uzimate par desetina hiljada dinara...i ne pricajte mi da vam drzava duguje...vi te pare dobijete sigurno...ne znam sto drzava ne izadje sa cifrom koliko dobijate od drzave po raznim osnovama za godinu dana...cifra bi bila lepa...

Dejan

pre 9 godina

Ako već izigravaju elitu, i ako tako naplaćuju usluge ...
E onda moraju i da plate porez...
Već su jednom štrajkovali zbog fiskalnih računa.
Pa Gospodo advokati, ako već glumite elitu i živite u skladu sa američkim filmovima koji opisuju Vašu branšu, onda se i ponašajte kao takvi i kao Vaše kolege u Americi prijavite prihode i platite srazmeran porez, a nemojte se kriti iz naroda od kog živite.

Dr

pre 9 godina

(Aleksandar Maraš, 29. oktobar 2014 07:38)

Upravo tako. Ja kao stomatolog u privatnoj praksi racune izdajem svima, moje kolege takodje (govorim o mladjoj generaciji stomatologa). Najmanje sto ocekujem od advokata je da se i oni ponasaju isto, a njihova nacela valjda nalazu pravicnost, ili mozda gresim ?!

seljak

pre 9 godina

vecinu komentara ne razumem kao daih pisu advokati a jos manje razumem ove sto stavljaju pluseve i minuse alo ljudi advokati nemaju pravnu moc da overavaju ugovore ili bilo sta to radi sud pravna ustanova ili notar koji ima licencu za to takoje svuda u svetu samo kod nas moze obican advikat da overi advokat moze da sastavi ugovor da vodi postupak ali ne moze da ima pravnu moc da to overi to moze sud ili notar kojimaje dodeljena licenca za to i kojisu odgovorni i strucni za to a to sto nemaju posla pa pola srbije nema posla i nema od cega da zivi zasto bi oni bilöi izuzetak a svi oni zive iznad proseka u srbiji i zato ne razumem ove ovde koji ih podrzavaju i daju pluseve u njihovu korist jos manje ih razumem jer 90 posto vas nikad nije ni bilo kod advokata i nezna kakvisu lazovi i prevaranti ali ih podrzavate A DA " BITNO DASE PISE I RADI PROTIV VLASTI A ADVOKATI SU CVECE "

max

pre 9 godina

Advokatski zahtev za ukidanje notarskog sistema u srbiji je potez protiv gradjana i samim tim sto traze podrsku gradjana pokazuju da imaju odnos prema nama kao ovcama koje same zele da se sisaju. Kada sam kupovao stan pre 4 godina advokat me je kostao 150€ (u evrima), plus cimanje i dodatni troskovi za overu ugovora po sudovima, sada sve to kosta kod notara 25.000din bez ikakvih dodatnih troskova ili gubljena vremena. Ocigledno da advokatskim dzabolebarima vise odgovara mutna voda i spor i neefikasan drzavni sistem

Dušan

pre 9 godina

Poznato je da advokati najbolje žive, zarade više za jedan dan nego prosvetni radnik za mesec. I hteli bi olakšice za porez? Smešno.

ZVRK

pre 9 godina

Da se drže etike i visokog morala, oni ne bi bili na toj strani gde su odavno, već bi služili državi i većinskoj grupi poštenih građana ove države!

Mani

pre 9 godina

Nikako ne podržavam štrajk advokata! Za šta štrajkuju, što Srbija uvodi notare i što neće moći više da uzimaju novac kao što su ranije?

MIX

pre 9 godina

A može li neko da mi kaže koliki su porez plaćali, a koliki treba sada da plate. I koliko ja znam advokati normalno rade (barem ovi što rade za kompanije)

Arhitekta

pre 9 godina

Svi koji zele svoje plate na vreme, a pritom rade u drzavnoj sluzbi, neka se zapitaju odakle dolaze pare za to.
Pravo na strajk ti je dozvoljeno, ali Obaveza je da izmiris svoje racune. I beli medved je platio porez.

Aleksandar

pre 9 godina

Advokatura mora da bude nezavisna, ali ne zbog advokata, već zarad zaštite ljudskih prava. U suprotnom bi ceo sudski proces bio povezan sa centrima moći", naveo je Đorđević.
Gle ko prica, oni sto su se najvise obogatili, a nisu platili porez drzavi, bas od takvih i od golog naroda. Razvlacite predmete po 5-10 godina, ko da vise para taj pobedjuje. Nikada se vi , kao ni drzavni cinovnici NISTE BORILI ZA NAROD I KLIJENTA. Vi se svi zajedno borite SAMO ZA SVOJ DZEP.

xxxx

pre 9 godina

Uvek su i pitanju novci. Na jednoj strani je vlast postavila svoje ljude da rade notarski posao i "usla" u teritoriju advokata, na drugoj strani su advokati koji su dosada bili drzava za sebe i uglavnom bili izuzeti od velikog broja finansijskih obaveza prema drzavi.
- Nece da uvedu fiskalne uredjaje koje svi imaju koji rade sa fizickim licima (izuzeti su samo stari zanati, mozda se podvedu pod neki od najstarijih zanata)
- Kada im povecaju pausalni porez, onda kazu da je preveliko uvecanje.
Da imaju evidenciju prometa (fiskalne uredjaje)onda bi bilo omogocena evidencija prometa pa bi drzava prema tom prometu odredila i porez. Ko ima mali promet njemu i male obaveze, veliki promet velike obaveze.

Videcemo koje jaci. Ne navijam ni za jedne ni za druge.

sojkatica

pre 9 godina

Advokati vecito navikli samo na povlastice i da pronalaze rupe u zakonu. Konacno je drzava dovoljno ojacala da se suprostavi svakom koji pokusava da je urusi i da pokazemo svetu da je Srbija stabilna drzava i da nikakve tajkunske mahinacije nemogu da je poljuljaju.

minjA

pre 9 godina

Iako protest advokata ulazi u svoju šestu nedelju, u AKS se ne razmišlja o formiranju solidarnog fonda koji bi finansijski pomogao advokatima da istraju u svojim zahtevima !
Bojim se da ce advokati kasno shvatiti kako su izmanipulisani!

sramota

pre 9 godina

Bezobzirna obustava rada, gradjani su ti koji placaju danak ove samozivosti I gramzivosti, a njima je lako jer bogata klijentela zbog koje je cela ova cirkuzanija ce im platiti porez.

dzeki_cencic

pre 9 godina

Znaci sve sto su maltene trazili dobili su od ministarstva pravde ali ne oni i dalje strajkuju, mislim da je njima ocigledan cilj sam strajk i destabilizacija srbije zbog dzepa par glavesina advokatskih koji vode ovu farsu i tajkuna.

Petar

pre 9 godina

@Pivke
"Kako da plate kad nisu radili."

Paušalno - velika većina advokata je na paušalu. Oni se i bune zato što su im povisili paušal. Povisili su i meni koji nisam advokat i nemam mogućnost da ikoga ucenjujem štrajkom kao što to oni mogu. I ja nekada nemam posla, ali na kraju meseca ipak moram da platim sve obaveze i paušal.
Kada bi advokati izdavali fiskalne račune i vodili knjige, tada bi knjige jasno pokazale da prometa nije bilo, pa bi im i porez bio nula. Ostale obaveze bi morali da plaćaju, jer one spadaju u obavezno zdravstveno i penzijsko osiguranje, ali naravno, platili bi po najnižoj stopi. Ovako - žele da ostanu u paušalu, ne žele fiskalne kase ... neka sada plate, jer to i jeste suština paušala - ne vodiš knjige, platiš paušal i glava te ne boli oko papirologije.

penzioner

pre 9 godina

Drzava mora iznaci resenje i zauzdati ove bogatase. Narod pljackaju veoma skupom uslugom kao da su bogom dani. Drzava bi trebala da limitira visinu bahatih nadoknada za naplacivanje usluga. Drzava nesme da dozvoli blokiranje rada jednog dela sistema. Blokiranje tog sistema verujem da je udar na drzavu a to je verovatno kaznjivo i skim su u sprezi. Kada sam imao firmu,prethodna vlast urucila mi resenje za popis imovine za malu sumu u odnosu koliko su tajkuni dugovali,ja dugovao ispod 100.000 din. Porez mora da plate. Verujem da znaju,ako su odjavili firme tada nemoraju platiti. Svaka cast postenim advokatima i treba da osnuju drugu komoru,jer ovi su debelo placeni,za njih nema zime(mislim na glavne u komori). Drugo moguce misljenje nemam. Drzava mora da bude cvrsta i odlucna da bi i mi mogli lagodnije za dve-tri god.lagodnije ziveti,ne samo advokati.

Stranka

pre 9 godina

Postavlja se pitanje šta još traže ovi advokati. Kod njih je, ulazak u advokatsku kancelatiju i dobar dan, minimum 50 evra, a nedaj bože da ti treba vođenje postupka na duži period. Dogovor o zastupanju suprostavljenih stranaka postoji između advokata kako bi bio što više ročišta, a tu su i pojedine sudije da im malo u tome pomognu. Ovo sve pišem iz ličnog iskustva.
A još da ne pričam da nikada ni za jednu uslugu nisam dobila priznanicu, a kamo li fiksni račun, iako pre svakog ročišta dajem novac. Takvima treba ukinuti licencu i propisno ih kazniti.

kamikazna

pre 9 godina

Naucili samo da uzimaju i sad kad trebaju da daju makar i ono sto duguju njima je sve muka, jadni ne uzimaju dovoljno ovom narodu koliko su navikli pa sad strajkuju da sve bude samo za njih....

kami

pre 9 godina

Koji to privatnik moze sebi da dozvoli da ne radi vise od mesec dana?To nam dovoljno govori sa kakvim ljudima imamo posla.Sve gubitke ce gazda Misko svojim prikanima advokatima da nadoknadi,a mozemo da ocekujemo i podizanje cena usluga koje su ionako odokativne da nadoknade gubitke.

OKRŠAJ

pre 9 godina

Je li samovolja države i pritisak,ako traži da joj se da njeno.Naravno da nije,a država nije terala ove da štrajkuju,znači nije viša sila tako da ovde nema ni pomena o pritisku iz političkih razloga.

sparki

pre 9 godina

Znaci ovi napadi na drzavu trebaju da se odmah prekinu i dosta vise tih licnih interesa advokata koji su placeni od strane Miskovica koji opet te pare uzeo od drzave.

Najgori ljudi

pre 9 godina

Da li ste Vi normalni? Aj probajte kod Svaba ili Amera da ne placate porez ili ne izdajete racune?! Ovde je sve nenormalno, zato smo tu gde smo.

Fakir

pre 9 godina

Porez mora da se plaća. Ovo je dokaz da niko nije iznad zakona, a to je definitivno najbitnije za sve nas. Najbolje bi bilo da advokati prekinu sa štrajkom, jer samo koče našu državu. Ovakvo bahato ponašanje je zaista suvišno.

ljutisa

pre 9 godina

Da se ovoliko dugo i ostro strajkuje samo zbog notara je toliko naivna teza i za decu, svi znamo da iza toga stoje razne organizacije i tajkuni...

nesvakidasnji

pre 9 godina

U vremenu kada Srbija pokusava da nesto postigne advokati se nasli da pokusaju da je urusavaju samo iz svojih licnih koristi i zbog Miskovicevih parica. Toliko mi je muka od njih vise....

Mira Tomović

pre 9 godina

Nema tu nikakvog kažnjavanja. Obaveze prema državi se moraji izvršavati. To što advokati štrajkuju ne znači da trebaju da zanemare obaveze prema državi.

snorkijevac

pre 9 godina

Iza svega stoji to da bi se odlagalo sudjenje Miskovicu, ali nisu svi advokati za to dobili pare mozda samo oni iz uprave advokatske komore neznam kako oni ostali advokati to dozvoljavaju da se radi(strajkuje).
Iza svega stoji to da bi se odlagalo sudjenje Miskovicu, ali nisu svi advokati za to dobili pare mozda samo oni iz uprave advokatske komore neznam kako oni ostali advokati to dozvoljavaju da se radi.

preduzetnik

pre 9 godina

Recimo da podržavam advokate u smislu da reda mora biti. ali zašto onda ja moram da imam fiskalnu kasu, a oni ne? zašto oni mogu da naplaćuju u kešu i to pravdaju nekom advokatskom tajnom ili čime već, a meni poreska čuči ispred objekta i čeka da ne otkucam račun? zar ne bi trebali da uslovi budu isti za sve? zar poreska ne bi trebalo da jednako tretira sve, samo se informišite o drakonskim kaznama i rešenjima koje ovih dana stižu malim preduzetnicima. nemam jahtu, nemam ni radnike, nemam ni godišnji, nisam kreditno sposoban, ja sam građanin drugog reda i klasni neprijatelj, mali preduzetnik, uskoro pijačni prodavac.

pravednik

pre 9 godina

Zakon svih zakona u svim drzavama je da se placa porez jer bez toga drzava ne postoji. Prema tome apsolutno svi treba da placaju porez bez ikakvog izuzetaka.

Srbin100%

pre 9 godina

Advokati moraju da budu svesni da ih njihovo zakonsko pravo na strajk ne oslobadja od propisanih obaveza prema drzavi koje su duzni da ispune,i nadam se da ce pregovori doneti resenje ovog problema

dzobanana

pre 9 godina

Ne postoji osoba koju advokati nisu zavrnuli, prema tome nadam se da ce konacno neko-drzava izaci na kraj sa ovim krvopijama.

sapunica

pre 9 godina

Izgovori za srtajk su im toliko glupi i toliko samozivi da smrde na kilometar. Odmah se vidi da tu oko advokata nisu cista posla i da iza njih stoji neko kome se bas i ne svidja da Srbija bude jedna uredjena drzava.

nisu krivi..

pre 9 godina

Branim se sam samcit@ Cista zamena teza,onako u spin fazonu..Sad su advokati krivi i sto su zivi!Logika je ta,kad se nema opipljivih argumenata..Vec vidjeno a rezultat negativan!To su vec neki drugi probali..Nisu umeli da razdvoje fikciju od sustine i to ih je kostalo pada sa vlasti!Te tako i ova vlast,ne sme da se zadovoljava fingiranom podrskom javnog mnjenja,vec da bude uz svoje advokate..kao deo ovog naroda a ne kao izrode u svom narodu!Kako bi neko da ih predstavi..Nisu ni svi advokati cvecke,ali to se u vecoj meri,pre moze reci za mnoge politicare,tajkune i ostale,uticajne,faktore u zemlji!Pa zato niko nema prava na ovaj nacin,kao da su na stubu srama ili na buvljoj pijaci,da ih razvlace kao jeftinu robu,bacaju..i po njoj gaze!I tako pokusavaju da jednu celu casnu profesiju moralno degradiraju!Advokati nisu nikad bili predmet drzavne dokapitalizacije i uvek su ziveli samo od svog rada!Kako su mogli i znali..kao i svi privatnici u ovoj drzavi!I ako im posao nije trgovina ili prodaja robe..vec zastupanje pred zakonom!Tako da je svaki predmet njihovog rada,ziv covek sa svojim problemima..Vrlo ozbiljna materija i ne moze joj se prilaziti previse arogantno od strane drustva!Nisu advokati na drzavnim jaslama..i to godinama!Kad se iskaze gubitak eto njima dokapitalizacije!Gubitniku najjeftinije..Nista ga bas ne kosta!Morali bi da zivimo u mnogo uredjenijoj i bogatijoj zemlji,da bi se strogo pridrzavali advokatske tarife!A sto je sve obesmisljeno..nije krivica advokata!

Igor

pre 9 godina

Time ponovo strada boranije, koji nemaju zaliha na racunima. Moze li neko napisati koliki je iznos pausala za advokate, naprimer u Novom Sadu, uvek se prica vrti oko toga, cisto da imamo bolju perspektivu, takodje placam pausal, na osnovicu od 65,000 din (polazna osnovica), time ukupno porezi kod mene iznose 25,000 mesecno zbirno (porez, zdravstvo, nezapo & pio), sve te cifre su na mesecnom nivou. Kod mene nije bilo nekog povecanja poreza u odnosu na 2013.

Ako se dve strane svadjaju, iz iskustva znam, da je istina negde izmedju, nikad na jednoj strani.

Kao resenje trebalo je dozvoliti i notarima i advokatima da rade isti posao, a ljudi ce otici tamo gde ce im biti povoljnije.