Subota, 22.02.2014.

17:38

Timošenkova: Uskoro ćemo u EU

Ukrajinska opozicionarka i bivša premijerka Julija Timošenko je poručila da je diktatura pala i najavila da će se kandidovati za predsednika na izborima.

Izvor: B92

Timošenkova: Uskoro æemo u EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

347 Komentari

Sortiraj po:

Keti S.

pre 10 godina

Ovakva prepucavanja o EU,SAD-u i Rusiji postaju tragikomicna.Kako to najcesce biva istina je negde na sredini.Rusofili preteruju jer je Rusija zemlja na koju Srbija po prirodi stvari ne moze da se osloni.U politici se ne misli srcem,vec glavom.Ta ista glava kaze da su nasi najznacajniji i ekonomski ,pa i politcki partneri na Zapadu,a ne na Istoku.To naravno ne znaci da ne treba saradjivati sa Rusijom(pogotovo na projektu Juzni Tok)ali strateski smer ne moze biti ka toj zemlji.S druge strane nekriticki obozavaoci Zapada ne vide strahovite manjkavosti zapadnih drustava,gde nacela demokratije,gradjanskih i ljudskih prava vaze onoliko koliko se uklapaju u interese mocnih i velikih drzava.To smo upravo mi najvise osetili,ali iz toga treba izvuci odgovarajuce pouke i voditi mudru i pametnu politiku zasnovanu na razumu,a ne na negativnim emocijama.Konacno kao po "default-u"upetljaju se i susedi sa prostora ex-YU sa svojim vec tradicionalnim predrasudama prema Srbiji i Rusiji,te pocnu da drze predavanja,umisljajuci da su im drzave nekakvi cinioci.Od svih drzava sa prostora ex-YU autenticnu spoljnu politiku ima jedino Srbija.Nju je definisala prethodna vlada DS-a i SPS-a uvazavajuci realnost,ali i postavljajuci iasne granice.Aktuelna vlada je nastavljajuci takvu politiku otisla i korak dalje,te u velikoj meri neutralisala postojanje tkz."crvenih linija".Nova vlada bi morala da te krajnje granice pristajanja redefinise.Da li ce u tome uspeti,zavisi od toga ko ce tu vladu ciniti.

ihi

pre 10 godina

(Nevena 011, 23. februar 2014 12:06)

Covek je bio jasan, Timosenkina partija je korumpiranija od Janukove. Ne zanimaju me ni Rusofili ni EUfili jer mi to prepucavanje izgleda maloumno, bolje se zapitajte kako da resite probleme energetike priblizavanjem EU jer cemo izgubiti preko 60% kapaciteta, zapitajte se zasto su ugovori tajni nebitno da li dolaze od EU ili Rusije, zapitajte se kako obnoviti srpsku industriju sa skupim porezima, zapitajte se sta ce biti zamena za Juzni tok. Mozda mislis da ce EU da vas obasipa parama a vi nista da ne radite, samo da dodam da je godisnja pomoc od EU 250 000 000 evra a Srbija obrne preko 160 puta vise godisnje od toga, neto dohodak je mozda 80 puta veci od EU pomoci pa vi proracunajte koliko bi oni nama para trebali da poklone da bi ziveli normalno. Itd. mogao bih da pisem godina dana sta sve treba uraditi.

Bojan

pre 10 godina

@(VladimirUE, 23. februar 2014 12:38)

Ne samo to što si napisao, već i da se pobrinemo da se i ove takozvane demokrate koji su vladali pre njih ne vrate na vlast. Milošević je počeo, demokrate su nastavile a ovi sad će nas dokrajčiti. Nažalost na našoj političkoj sceni nema političara koji imaju to malo poštenja, morala i stručnosti da bi vodili jednu zemlju, a kamoli da bi je izveli iz krize.

ihi

pre 10 godina

(EU komunista, 23. februar 2014)

Odlicno, a sad idi pitaj Nemce zbog cega njihove firme sklapaju tajne ugovore sa nasom vladom ako po srpskom zakonu iz 2003-e su duzni da sve objave, mozes i protestnu notu da posaljes Merkelovoj (to je EU, najdemokratskija tvorevina, verujem da bi te saslusali a da te ne izbace naopacke) ili mozda da priupitas Vucica, Dacica, Dinkica, Tadica, idr.

Nevena 011

pre 10 godina

@Pierre::
"...Nisam rusofil,zivim na Zapadu i ok mi je,ali cu MORATI DA POSTANEM jer me SRPSKI EUROPEJCI nerviraju do besvesti...Misle da sve znaju,kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto...uzas!"

Objasnite mi molim Vas,meni i jos nekim Srbima koji zive u Srbiji,ali eto nisu rusofili,sta treba da misle/znaju/nauce o Zapadu na kojem Vi zivite i ok Vam je...?
I da,nadam se da cete postati dovoljno veliki rusofil pa da ostatak zivota prozivite u Rusiji...

Serbissimo

pre 10 godina

Ali ljudi, zasto mi u svakom konfliktu moramo za nekoga da navijamo i zbog cega vecina vas situaciju banalizuje do najbljutavijeg holivudskog besmisla "dobri momci protiv losih", kada ovde dobrih nema?
Klasican sukob interesa u kojem obe strane, i Rusija i Zapad, igraju prljavo jer je na stolu ogroman ulog. Resursi.
Ukrajinci su pijuni a oni koji prezive na pobednickoj strani, a to ce bez sumnje biti Zapad, dobice mrvice. Ali i to je vise od onoga sto kao pojedinci u jednom do srzi korumpiranom i neefikasnom sistemu imaju sada. Zato su na ulici.

VladimirUE

pre 10 godina

@Bojan Zivotni standard u proteklih godinu i po jeste srozan, pa skoro na nivo devedesetih, i jos ce se srozavati ako narod ne skine diktaturu SNS i njenog predsednika.

master

pre 10 godina

Ukrajina je strateski i interesno mnogo vaznija za EU i USA od Srbije,zbog toga imaju i vece sanse da brze postanu clanica EU.Treba onaj Putinov mafijaski sistem rasturiti,narod gladuje a oni sede na zlatnim soljama,gde je tu pravda rusofili?Taj vas pravedni i svemocni Putin je udomio i stiti one koji su pokrali narod Srbije i bivse Jug.

Nikola Nis

pre 10 godina

Mozda ce Ukrajina i uci uskoro u EU, pitanje je u kakvim granicama? Zapadni deo, gde preovladjuju grkokatolici sa najvecim gradom Livovom, i sredisnji sa Kijevom. Juzni deo i istocni su pro ruski. Ne treba zaboraviti cinjenicu da je celokupna ukrajinska teska industrija u pro ruskom delu zemlje. A kome se prodaju prodaju ti proizvodi? Rusiji naravno. Ti proizvodi nisu konkurentni EU, cilj ulaska Ukrajine u EU je prodaja proizvoda EU Ukrajini. Cela ova papazjanija u Ukrajini je velika greska EU i MMF-a, ponudili su vrlo lose uslove Ukrajini, Rusija je ponudila znatno bolje i haos je krenuo. Velika vecina Rusa zivi u juznom i istocnom delu zemlje, a i sami Ukrajinci koji zive u tom delu imaju bolji standard od ostatka zemlje. I na kraju ne treba zaboraviti Putina, veliki je to igrac. A olimpijske igre u Sociju se uskoro zavrsavaju. Zao mi je Ukrajinaca, tesko ce sacuvati zemlju u trenutnim granicama

Bojan

pre 10 godina

Baš me interesuje šta će biti u slučaju da Janukovič opet pobedi na izborima. Jer je sasvim moguće da iako je mnogo Ukrajinaca ustalo protiv njega to nije većina. U svakom slučaju ko god da pobedi na izborima jedini pravi gubitnici će biti građani Ukrajine, koji će i da se vladarska garnitura promeni i dalje živeti isto kao i do sada. Čast izuzecima ali je većina političara ista, tako da se i Janukovič sa svojima i Timoščenkova sa svojima uopšte ne razlikuju. Mi bi to trebalo da znamo bolje od većine naroda u Evropi. Ispostavilo se da iako smo skinuli Miloševića ovi koji su posle njega došli nisu ništa bolji od njega i da nisu doneli ama nikakav boljitak u životu obično građanina Srbije.

Haos u glavi

pre 10 godina

(Pujo Sotka, 23. februar 2014 10:57)

"Samovolja sacice ljudi koji cine 1% sa 99% svog novca i njihove bolesne igrarijei: bilderberzi."
Izvini, a po cemu se oni razlikuju od "crvene burzoazije," odnosno komunista? Tito, Staljin i svi potonji ruski diktatori, Causesku, dinastija Dzong u Severnoj Koreji...ima jos ali i ovo je dovoljno.
"Sto se tice onih milijardi, vidis to je kljuc Kosova. Prirodni resursi i imovina. Da li ti je jasan pojam odstete?"
Jeste. A da li je tebi jasno da bi taj zahtev bio toliko nerealan da o njemu ne vredi ni raspravljati, pogotovo imajuci u vidu ko bi sve u komsiluku i koliku odstetu ultimativno trazio od nas u tom slucaju? I da bi odsteta koju bi dobili za Kosovo otisla u drzavno-tajkunske dzepove a onu koji bi placali isla iz nasih dzepova?
Re.uvoz: Da, to bi bilo idealno da moze, ali ne moze. Juga vise ne postoji a geopoliticka slika sveta se promenila. Kada sklapas trgovinski sporazum sa EU, ili sa bilo kim, ne mozes da prihvatis samo ono sto tebi odgovara nego ili ceo paket ili nista. Da nije tako ne bi NIS prodali Rusima za sicu. Inace ti lupe blokadu na tvoj izvoz pa ti posle placi i vici kako je svet surov i nepravedan.
Ne mislim da si los covek nego da je tvoja logika spisak lepih zelja uslovljena emotivnim nabojem i nedostatkom hladne analize.

Uskoro

pre 10 godina

Nedelja, prošlo 10 sati? Je l' Ukrajina primljena u EU? Ako nije, onda će verovatno sutra ujutro, samo da Evropska komisija dođe na posao.

Peki

pre 10 godina

@ Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .

Ako treba i na parket. Ukrajinci, za razliku od Srba, ne prodaju veru za večeru (gas). Inace "grejaćete" se piše zajedno.

Acika

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.
(EU komunista, 23. februar 2014 07:35)

A kad ja kazem da si ti najveci id..t od svih komantatora, to niko nece ni cuti ni procitati. To je sloboda o kojoj ti pises!

Bogart

pre 10 godina

Gotovo je neverovatno koliko ovde ime tuzne i opasne vere u mrak koji predstavlja trenutna Rusija. Jedina moguca svetlija buducnost je okrenuti se zapadu, sa ili bez EU, cak i sa svim svojim manama. Sve ostalo su ocajnicke i neinformisane bajke.

Dokaz: Pitajte bilo koju zemlju koja je u EU -- ukljucujuci one koje su Euroskeptici -- da li bi radje ziveli pod ruskom vlascu.

Kraj polemike.

Hajduk

pre 10 godina

Stvarno ne kontam kako ovi misle u EU? Mozda da samo Kijev sa okolinom ude u EU, vecina zemlje je Ruska ili proruska...
(nn, 23. februar 2014 07:35) Na koju foru? Manje od 20% su rusi. Mozda su glasali za janukovicha tad, ali to ne znaci da su prorusi i ostali, jer i ovaj je dobio izbore upravo na proevropskoj kampanji, a sad bi na izborima dobio maksimalno 25 % glasova

Serbissimo

pre 10 godina

Mislim da u Ukrajini postoji problem isti kao i kod nas - a to je nedostatak kvalitetnog menadzmenta. Uljuljkivani u soc-realizam i uralnilovku, zemlje tog tipa nisu bile u stanju da iznedre kvalitetan obrazovni sistem koji bi iskolovao ovakav kadar. Tako su postali lak plen ajkula sa zapada, ali i Rusije, koja takodje ima velik problem sa menadzmentom. Samo njene ogromne energetske zalihe je sprecavaju da ne potpadne pod ropstvo zapada, sto ce se jednom ipak neminovno dogoditi.

I tako, umesto da postoji dobar menadzment koji ce voditi racuna o interesima zemlje, ta drzava na kraju postaje rezervoar za sirovine velikih kompanija. Sve je to prirodno i normalno, ali to je velika nesreca za ovakve zemlje.
(duboka misao, 23. februar 2014 10:30)

Dadoh ti plus ali nije dovoljno - jos niko na forumu nije tako britko i egzaktno, u dve-tri recenice, sazeo ceo problem komunizma kao ekonomske ideologije i razlog propasti istog. Objasnio si.

Mita

pre 10 godina

Opet mi Srbi troœimo vreme i energiju na reœavanje tudjih problema a svoje guramo pod tepih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zarkom, 23. februar 2014 08:21)

E,to je tačno.Umesto da se bavimo našim stvarima,nas najviše interesuje Ukrajina,koja je 2000 km odavde.Zašto?Jer ovih 3%,što neće ni ući u parlament su najglasniji.To su ovi što pale ambasade,zgrade i ubijaju strane navijače.Treba ih ignorisati.
A,što se tiče Ukrajine,izgleda su Rusi i ovde pukli,u toj partiji šaha.Za nas je dobro,što smo 2000 km od Rusa...

Serbissimo

pre 10 godina

Narod čisto izmanipulisan da zapadne mračne sile zla instališu preko tzv. demonstracija bedne sluge kao šta se to desilo u Srbiji.
Majko Rusijo dokle ćeš nemo da gledaš kako tvoja deca Ukrajina i Srbija propadaju pod EU terorom?
(Iguman Nemanja, 23. februar 2014 09:37)

Dokle god Vi, postovani Igumane, i vasa pozamasna pastva verujete u "roditeljsku ljubav" Rusije, koja je svojevremeno nas koristila kao topovsko meso u geo-politickoj partiji saha sa mracnim silama a sada podmece pravoslavne Ukrajince.

Aleksa

pre 10 godina

Izgleda da korupcija ne cveta samo kod nas.
Opaaa, gospodja ima "pattern" ponasanja, tj. bogacenja.
Sto se EU tice, bicete clanica sigurno jednoga dana, jer je Evropi jako potrebna nova zitnica, ali ce cena biti paprena jer je Evropi takodje potrebna jeftina radna snaga, a ona se najbrze dobija kada se privreda jedne zemlje rasturi, narod dovede do siromastva posle cega je primoren da rinta budzasto.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

@Mita
Чисто технички гледано, од Суботице до Украјине је иста удаљеност као од Суботице до Ниша.

Pujo Sotka

pre 10 godina

@Haos u glavi
Tacno se zna sta je neoliberalni kapitalizam, sad mozda nije dobar naziv ali se zna na sta sam mislio. To je ovo sto se desava po celom svetu, ustvari to je orvelova 1984. Samovolja sacice ljudi koji cine 1% sa 99% svog novca i njihove bolesne igrarijei: bilderberzi. Sto se tice onih milijardi, vidis to je kljuc Kosova. Prirodni resursi i imovina. Da li ti je jasan pojam odstete? A sto se tice uvoza nisam hteo da se raspisujem, ogranicio bih uvoz onoga sto imamo i sto mozemo proizvesti u dovoljnoj kolicini, npr. jabuke, luk, i ostala hrana i kad bi se ljudi prisetili tako je bilo i u jugi!

Marko

pre 10 godina

Otvoreno pismo: Kyiv’s Euromaidan is a liberationist and not extremist mass action of civic disobedience

https://www.change.org/petitions/to-journalists-commentators-and-analysts-writing-on-the-ukrainian-protest-movement-euromaidan-kyiv-s-euromaidan-is-a-liberationist-and-not-extremist-mass-action-of-civic-disobedience

duboka misao

pre 10 godina

Mislim da u Ukrajini postoji problem isti kao i kod nas - a to je nedostatak kvalitetnog menadzmenta. Uljuljkivani u soc-realizam i uralnilovku, zemlje tog tipa nisu bile u stanju da iznedre kvalitetan obrazovni sistem koji bi iskolovao ovakav kadar. Tako su postali lak plen ajkula sa zapada, ali i Rusije, koja takodje ima velik problem sa menadzmentom. Samo njene ogromne energetske zalihe je sprecavaju da ne potpadne pod ropstvo zapada, sto ce se jednom ipak neminovno dogoditi.

I tako, umesto da postoji dobar menadzment koji ce voditi racuna o interesima zemlje, ta drzava na kraju postaje rezervoar za sirovine velikih kompanija. Sve je to prirodno i normalno, ali to je velika nesreca za ovakve zemlje.

Antirus

pre 10 godina

Sve sami ukrajinci u srbiji pogotovo na portalu, ima ih 90% nusam znao da su vece patrijote i od samih ukrainaca. Cudi me da nije irganizovan prevoz iz Srbije za Ukrainu da se da podrska vladi ukrajine. Sve drzave koje su nekad pripadale ssssr-u i jedva iz tog djavoljeg kruga izasle sklopile bi pakt i sa crnim djavolom samo da ne padnu pod rusku cizmu.
Jedino se ruska cizma voli,ceni iprizeljkuje u Srbiji, valjda zbog hvaliteta koze.
Onda se pitamo zasto nas niko ne voli pa kako da nas voli kad sami sebe ne volimo.EU nas hlebom hrani bez nje bi Srbija odavno pala na kolena ovo danasnje siromastvo u Stbiji bi bilo cisto bogastvo bez njene pomoci. Inat je u Srbiji iznad svega.
Evo recimo ja cu iz inata sto iznosim istinu dobiti masu minusa.

Politika je zabava za impotentne

pre 10 godina

Ukrajinke su mnogo lepe i seksi. Ja se ovde zaljubim kad god izađem na ulicu. Kupite voznu kartu i dođite ovamo kad se malo stvar smiri da vidite šta propuštate. Manite politiku i uživajte u životu.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

citav svet ukljucujuci austriju podrzava timoschenko samo srbi su na suprotnoj strani a ustvari pojma ne mate o cemu se radi.Kazu ovi SNS ovci "prd..nece ukrajina prddd u eu jer prdddd srbija isto prddd nece"ne mozete vi jednu ukrajinu porediti sa srbijom,ukrajina koja je 250 puta bogatija zemlja od nas.naravno da ce oni uci u EU pre nas,previse su veliki i previse para imaju da se nebi mogli dogovoriti sa nemcima i ostalima.stvarno me iznenadilo stav srba na ovoj stranici,kao podrzavaju onog lika koji je bio na vlasti...;) vi citate samo medije kao ja ,niti ne znate o cemu se ustvari radi niti ste ikad bili u ukrajini(98 posto vas) da bi mogli proceniti kako narod misli o timosenkovi.odakle vama srbima pravo da pljujete po ovoj zeni vi koji ste dugo mislili karlovac je srbija;)?? da se razumemo srbin sam..samo zasto uvek suprotno idete ,cim cujete EU zapad ovo ono vama se krv zaledi a ne vidite da vam lider nikolic i vucic trce prema EU,mole ,smeskaju se..haha.nama su 6 pijanih nemaca usli u glavni grad bez da je iko nesto poduzeo,zamislite tu surovu istinu.bolje bi nama bilo da gledmo sebe nego da sudimo tamo nekoj zeni koja ce sigurno pokrenuti ukrajinu na bolje.znam..znam..smeta vam ali tako je to...koji looseri majko mila;)

pozz

Miki

pre 10 godina

Zivi bili pa videli.Ulaze u EU pre nas.Cilj je da se oslabi Rusija.Isto kao sto su sve zemlje Varsavskog pakta primljene u paketu i po skracenom postupku, samo da ih sklone od Rusa.Nema sanse da su se "kvalifikovale" za EU osim mozda Ceske i Slovenije.Da se razumemo.Nisam rusofil, cak naprotiv.

scipio_africanus

pre 10 godina

prosto mi se zeludac okrene od "filova" svih vrsta. Fraza je izlizana u istoj meri kao i demagogija. Narod Ukrajine pati, kikica izasla iz zatvora. U modernoj demokratiji blagoslov je biti politicar. Koliko god da si krao, varao, lazirao dovoljno je samo da kazes da si zrtva politickog progona i jos jedna tura na ringispilu je spremna. Besplatni rucak ne postoji, kad narod shvati tu cinjenicu tek tada cemo moci da razmisljamo kako napred. Ovako smo jednostavno deca u pescaniku.

nehumani tip

pre 10 godina

Za vreme od 7 godina koliko je i sama bila na vlasti Ukrajina nije napravila ni jedan značajan korak u pravcu EU.
Sad će čuda da čini, kao Dačić.

Rof

pre 10 godina

Ima jedna bitna stvar koju svi zapostavljaju: Ukrajina je bila pod Rusima 50 godina kao i ceo istočni blok, znam dobro po komšijama mađarima koliko "vole" ruse i šta bi se desilo da ih neko sad pokuša okrenuti prema Rusiji.

Hajduk

pre 10 godina

Previše komplikujete susjedi, ali baš ! Milion komentara? Ne kontam? Ukrajina i Srbija? Jeli to jedna država pa danima hiljade komentara?vas boli sto rusija decenijama gubi protiv zapada? Pa to je normalno, zapad je razvijen, moćan, opasno drzak i spreman do kraja.rusija prodaje plin, od toga 50 ljudi uziva na zlatnim wc šoljama, obican rus zivi ispod balkanskog standarda, i takva drzava ne moze u kolo sa zapadom, i to je dobro. Jednako su upetljali prste u ovo i rusi i Eu, vas problem je sto se jos jedino vi uzdate u vijekovni san o pomoci rusa? Nema toga, nikad nije ni bilo, sem ako imaju rusi svoj interes, a vama mrvice? Mi kalkuliramo mnogo pametnije, ne oslanjamo se javno kao vi na samo jedne, jer tad to cuju drugi pa vam zamjere, i onda ste donji... Vrijeme je da pocnete izlazit iz iluzija i Matrixa, i okrenut se sebi...

?????

pre 10 godina

Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .
(Petar, 22. februar 2014 21:44)

Ma prodaće im gas Nemci, proći će duplo jeftinije. Ma da im Rusi daju besplatno ne bi ga uzeli.
(..., 22. februar 2014 22:34)

Jel onaj sto kupe od Rusa ili od Estonaca :)

Demokratija = pravo glasa ????

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.
(EU komunista, 23. februar 2014)

Niko nije tako beznadežno porobljen do onih koji pogrešno veruju da su slobodni (J. V. Gete 1749-1832)

GUBERNATOR

pre 10 godina

KO CE DA STANE PROTIV RUSIJE KADA ISTA BUDE GAZILA UKRAJINU,KO?
E moji robovi,stvarno vam je san o EU do kraja popio mozak.
Rusijo,otvori vrata pakla!

Tanja

pre 10 godina

Miloneri i milijaderi nemaju odgovornost za drzavu a samim tim i za narod, zato sto kapital nema granice 8to je tako i ostace). Sve banana drzave Ukrajina, Stbija... da ne nabrajam nije uspela da napravi instuticije koje imaju milijardere i milionere pod kontrolom. Nemam nista protiv njih, ako se drz zakona (ako ga ima i sprovodi se) ako se to bogstvo stice radom, rizikom inteligencijom i stvaralstvom. Medjutim u zemljama kao sto je Urkajina, Srbija ti ljudi su to stekli korupcijom pomocu vlasti koja nije imala niti i dan danas ima odgovornost za drzavu i narod u njoj. Nemogu drzavu voditi ljudi koji idu u politiku da se obogate, jer se onda njoh rad svodi samo za jedno, kako da se obogatim, posto nisam uspeo svojom na drugi nacin. E t je beda, koja bedu pravi i od tih drzava. Nije tu kriva Nemcka, Ameri, Rusi, oni samo to posle koriste, a zasto i ne kada im se stavi na posluzavnik. Vidim da i nasi citaoci, se najvise zabavljaju sat ce posle olimpijade da uradi Putin, sta ce dalje da rade Ameri, nista oni nece da urade oni ce samo to da kosite, za svoj narod, a ne za narod u Ukrajini, Srbiji... e neka neko kaze da to nije normalno.

bio tamo

pre 10 godina

Doticnu gospodju u Ukrajini nazivaju gospodja Provizija. Objasnjavali su mi da je to zato sto se ugradjuje u neke stvari ali nista nisam razumeo. Vizionarstvo i graditeljstvo nisu moj reon. Toga kod nas nema.

loki

pre 10 godina

Kraj jedne diktature se pretvara u pocetak kraja Ukrajine. Povlacenjem policije, demonstranti su dobili krila da radikalizuju zahteve i diktaturu bivseg predsednika pretvore u jos vece bezakonje. Ujedno su dali primer istocnim i juznim delovima Ukrajine kako se nasiljem dolazi do cilja. Nesposobna i tajkunska opozicija nije uspela da nakon potpisivanja sporazuma "obuzda" demonstrante da ne srljaju u raspad drzave. Vise niko ne moze da spreci proruske pokrajine da ucine isto. Jedino je pitanje da li ce otcepljenje sprovesti sami ili uz pomoc ruske armije.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Narod čisto izmanipulisan da zapadne mračne sile zla instališu preko tzv. demonstracija bedne sluge kao šta se to desilo u Srbiji.
Majko Rusijo dokle ćeš nemo da gledaš kako tvoja deca Ukrajina i Srbija propadaju pod EU terorom?

Nimitz10

pre 10 godina

Igrali šah EU i Rusija. Teška partija bila. Dođoše ljudi u Nike trenerkama, prevrnuše tablu, prosuše se figure... "nije vam ovo partija šaha"! Ajde momci, razlaz!

newsgroups

pre 10 godina

Koliko Rusofila na ovom sajtu. Verovatno su to SNS botovi pobrkali lončiće. Alo bre, vučić je za EU! Zaigrali ste se i pokazali pravo lice.
(saxo, 22. februar 2014 20:04)

Sam si se malo zaigrao, jer ovo u čemu sudeluješ je čudesna simbioza SNS-bota i CNN-bota. Nešto poput one između spužve morzgve i raka samca. Pa zar vam zajednički gazda nije neki dan vedrio i oblačio CNN-om? Pa vi ste sad 'kamaradi', cyber-reformatori i cyber-revolucionari!
(CNN-bot I SNS-bot, to su para dva, na-na-na-na-na..., 22. februar 2014 21:07)

Treba razlikovati bota od novinara.
Uzgred, koliko ljudi je uopste culo za eggdropa i Alice?

Nikola EU Skeptik

pre 10 godina

pored Rumuna i Bugara,samo im fali 45 miliona Ukrajinaca,50 % bi sutra krenulo u EU.
(nikola, 22. februar 2014 22:18)

nikola,

tako je. Sa Bugarima i Rumunima su se "usrecili", ali ne znaju da ih prava "sreca" tek sa ulaskom Srbije, a kroz 50 godina i Ukrajine ocekuje. Ali kad pomislim, ako su preboleli Hrvate, valjda ce i nas preboleti.

Sandzaklija

pre 10 godina

Pogledajute ovu kartu ovdje, ova novina je vlasnistvu axelspringer verlaga, koj je najmocnija evropska novinnska kuca(posjeduje bild i vecinu ostalih novina u njemackoj i poljskoj). Scenario kao u Jugoslaviji, sve ce sad uraditi da dodje do rata. http://www.welt.de

Moskovljanin

pre 10 godina

Ova Julija je cista prevara.Gladan narod i sirotinja cekaju da vide svetlost na kraju tunela. Veruju da ce ulaskom u EU da im sve procveta. Veruju da ce EU da ih finansijski pomogne ponudili samo 500 miliona dolara.Kada brat Putin zavrne slavinu a vec zavrnuo onda ce tek haos da nastane

nikola drezgić

pre 10 godina

Posle ovoga nazire se i kraj Rusije.Putin i ekipa mogu polako da se pakuju.
(Alex, 23. februar 2014 08:22) Dečko,ti baš imaš bujnu maštu!

KNIN

pre 10 godina

Samo neka se napaceni Ukrainski narod resi tog Ruskog zuluma koji traje od 1932 pa do sad. Cilj jos nije ostvaren, Kijev je pod nadzorom opozicije, sad treba da se revolucija siri na Istocni deo Ukraine. Bez obzira sto Rusi cine relativnu vecinu u istocnom delu Ukraine, Amerika ce sigurno zapretiti Rusiji da se ne mesa u Ukrainu jer ce joj Amerika otvoriti novo zariste na Kavkazu. Ono sto mozemo ocekivati u narednih 10tak dana to je izbijanje i sirenje narodne pobune u Istocnom delu zemlje,u kojem ce preovladati snage koje su naklonjene zapadu i EU. Rusija se po svemu onom koliko ja pratim situaciju u Ukraini pomirila sa gubitkom cele Ukraine ukljucujuci i Krim. Kamo lepe srece da se i nasa Srbija navreme otarasila Rusije sad bi nam NIS i naftna industrija bili u nasim rukama, a nasa bi stvar bila kome bi je prodali Rusima sigurno NE. Mada ruku na srce jos nije kasno da se nacionalizuje imovina pa samim tim i NIS i da se NIS od Rusa oduzme, jer se sve rafinerije nalaze na teritoriji Srbije samim ti Rusi nam nebi mogli nista jer bi nas EU zastitila. I naravno po meni je najveca greska sto smo uopste dozvolili Rusima da potpisu sporazum o juznom toku, to nam uopste ne treba ako cela Srbija vecinski zeli da ide ka EU. Naravno jos nije kasno da se sabotira juzni tok, verujem da EU i Amerika nebi imali nista protiv toga da to Rusima uradimo.

Ljiljana

pre 10 godina

Borba milionera i milijardera, narod im sluzi za punjenje topova.
Citaoci kometarisu, ko je dobio poraz Rusija, Evropa ili Ameri.
Poraz je dobio ukrajinski narod, od koga se nece lako izboriti, jer se nije borio za sebe i svoju drzavu da sredi, nego se borio za milionere ili milijadere. Videcemo kako ce ziveto posle par godina. Interesantvo je sa se pravoslavci u novijoj istoriji idu u borbu protiv sebe

Haos u glavi

pre 10 godina

(Pujo Sotka, 23. februar 2014 00:52)

1) Ljudi prate sta se desava u Ukrajini i svrstavaju se u eurofile i rusofile zbog toga sto je linija podele u Srbiji gotovo identicna kao i u Ukrajini. Nema verskog faktora (koji je ovde sporedan) ali sve ostalo je isto.
2)"Bas me briga za Ukrajinu nek se pokolju ako im je volja mene zanima Srbija i sta se desava OVDE!" - Ovde se desava isto sto i tamo samo nizim intenzitetom. Jos se nismo poklali.
3)"Da se ja pitam stopirao bih pregovore sa EU, trazio 100 milijardi za bombardovanje i jos 100 za Kosovo. Pokrenuo bi celu proizvodnju, ogranicio uvoz i odrzavao cisto trgovinske odnose sa svima."
Odrzavao bi "cisto trgovinske odnose sa svima" tako sto bi ogranicio uvoz?? Trazio bi 200 milki od onih sa kojima bi stopirao pregovore? A da trazis i da nam ulice poplocaju zlatom?
4) Slag na tortu: "I za kraj stop neoliberalnom kapitalizmu najvecem zlu covecanstva trenutno!"
Povratak u "zlatno doba" subvencionisanog ex-Yu komunizma, dotiranog od strane istog tog mrskog ti i lihvarskog MMF-a, nije moguc. Na svu srecu. A sto se tice kapitalizma - ne posoji ni liberalan, ni neoliberalan, ni staro-liberalan. To su izmisljotine domacih "strucnjaka" i skupih prodavaca magle koji svoji proizvod uspesno plasiraju vecini.
Postoji samo kapitalizam, krajnje nesavrsen ekonomski sistem ali bolji jos niko nije izmislio. Odlazak komunizma kao ekonomskog sistema na djubriste istorije u krvi i suzama to najbolje potvrdjuje.

KoleM

pre 10 godina

Kakav zapad ovo je organizovao sam narod. Oni vide kako prolaze oni koji su otišli u EU. Jedino mi Srbi i dalje ne vidimo. Sve te zemlje istočnog bloga su bile daleko siromašnije od Srbije a sada su bogatije. Od stare Jugoslavije dve zemlje su otišle u EU, u Sloveniji plata 1000e u Hrvatskoj 700e. Ali ne, mi smo pametniji postali smo najsiromašnija zemlja u Evropi sa 300e platom, a i tu platu dobijamo zaduživanjem. Čak smo toliko čudni da kada nas Evropa brani i kaže ugovor za Južni tok nije dobar, narod kaže "šta se vi mešate". Drago mi je zbog ukrajinskog naroda ali mi je krivo zbog žrtava.

jedna

pre 10 godina

Za male zemlje,najveci uspeh spoljne politike je kad postignes da te veliki ostave na miru.I da,nema nista za dz ni od Rusa ni od zapada.Neverovatno,a?
(srbofil, 22. februar 2014 23:46)

Na zalost, to je nemoguca misija. Mnogo lepo zvuci, ali u praksi je neizvodljivo. Hoce velike ribe da gutaju male.

Pera

pre 10 godina

Pitanje je sta vecina Ukrajinaca misli, i koji ce uopste rezultati biti narednih izbora.

Sta ako i na sledecim izborima ponovo dobije Janukovic, ili neko blizak njemu. Jer, sve ovo sto se desavalo desavalo se u delu zapada Ukrajine, ali ne i na njenom Istoku ... koji dodatno mobilisan agresivnoscu demonstranata na svakakav nacin moze da glasa.

zveki

pre 10 godina

Ja samo lupam minuse tamo gdje ih ima manje i pluseve takođe gdje ih ima manje, za nekog ko ko je rekao da su botovi, nažalost nisu, to je činjenično stanje, samo mi nije jasno zašto svi ti ne glasaju za Koštunicu.

Kamperi s Tašmajdana

pre 10 godina

U EU ?

Može. Ali će im Putin prvo organizovati Prolećne olimpijske igre.

Kad boxera bude udario ruski bob od 47 tona misliće da mu zvoni za 2014-tu rundu.

A ova Timošenko će posle susreta sa džudistom moći sledeće godine da učestvuje samo na ruskom državnom prvenstvu u umetničkim parovima. Kao par klizaljki.

Jovan Mitrović

pre 10 godina

Hoćete, hoćete, ništa ne brinite. Još desetak godina da vas muzu i zavlače pa ćete dobiti status kandidata. A onda još toliko pregovora pa možda tamo 2030-te.

Zoran

pre 10 godina

"Ukrajina ce uskoro uci u EU" dajem joj desetku za optimizam a za razmisljanje i manipulisanje narodom..ne znam ni da li je jedan zasluzila...

opet_ja

pre 10 godina

put kine resiti tenkovima i izgraditi zemlju ili put jugoslavije poslati i zemlju i ljude u haos...svi redom biraju put jugoslavije,

misko

pre 10 godina

Ovde neki komentarisu kako je Rusija boljsevicka zemlja i komunisticka..pa da ste malo vise citali..znali biste da Komunizam u Rusiju nije dosao sa istoka,nego sa Zapada..Lenjin i Trocki su bili Engleski spijuna,a ne Ruski..u vreme Cara Nikolaja Rusija je bila jedna od najrazvijenih zemala sveta..imala je zeleznicku mrezu od oko 5000-6000 hildada kilometara pruga,toliko ni Amerika nije imala..taman kad je pocela da se razvija i u drugim sferama zivota,zapad je namestio I Svetski rat,mi smo bili samo povod,jer je trebalo dovesti komunizam u Rusiju,i unistiti Rusiju ekonomski,jer su Englesi i Ameri dugovali ogromne pare Rusima i Francuzima..znam da ce se mnogi smejatio ovome,ali ovu su cinjenice koje da procitao od strane zapadnih pisaca...dacu vam primer Ralf Epersnon ili uzmite cak ideologa nove Americke misli i Liberala Zbignjeva Bzezinskog...

Pantagruel

pre 10 godina

Волео бих да грешим, али чини ми се да ћемо у следећој фази видети оружани конфликт сличан онима који су већ вођени у Придњестровљу, Абхазији и Јужној Осетији (можда са мало већим бројем жртава и уз више разарања, имајући у виду да се ради о већој територији, са већим бројем становника и на којој ће обе стране располагати већим војним ефективима), а који ће забетонирати поделу Украјине на два дела: западни део који ће бити признат од стране Запада као једина легитимна држава и тврдити да има право на суверенитет над целокупном територијом (баш као што ми у Преамбули Устава тврдимо да нам припада Косово) и источни који ће признавати једино Русија, али који ће функционисати суштински интегрисан са њом и њеном "Евроазијском унијом". Такво стање може остати деценијама, баш као што се Кина и Тајван међусобно не признају, али у стварности обе државе постоје и функционишу.

zonbi

pre 10 godina

Ryber,
vrhunskih umetnika svuda ima. Ako se smatras rusofilom zbog onoga sto si naveo, onda si i germanofil, anglofil, frankofil...i tu se apsolutno slazemo. Nije mi jasno onda zasto neki ljudi podrzavaju Putina zbog toga sto im je Tolstoj omiljeni pisac. Pa valjda nas upravo veliki pisci uce da razmisljamo kriticki, samostalno, i da nikom ne verujemo slepo

lynx

pre 10 godina

(Pierre, 22. februar 2014 21:29)
Vrati se ti lepo u Srbiju, kad si tako "pametan". Pa ovde izigravaj rusofila. Zajedno sa ovima što su ti podržali komentar.

ww2

pre 10 godina

Rusi ce po pravilu tek da se probude kad im budu dosli do Moskve, do tada nece ni prstom mrdnuti! Imali su milion prilika da se pokazu kao svetski igraci, a nisu, i sada mogu samo da cumuraju i nista vise! Evropsko tlo, na kome su Srbiji oteli, ili otimaju deo teritorije su posmatrali nezainteresovano, a mogli su nastupiyi da od toga ne bude nista! Evo im sada pod nosem problem, a pitanje je kako ce iz svega izaci! Nemacka je opet u expanziji, ogromna sredstva, naravno pre svega novcana moraju da se negde plasiraju, a Ukrajina je Bogom data za to, koju ce kupiti za sva vremena! Ovog momenta Rusima samo topuz moze pomoci, ako ga ne upotrebe izgubili su jednu od najvaznijih bitaka!

EU komunista

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.

Sremac

pre 10 godina

Ja ljudi nista ne razumem...bili su izbori,koliko shvatam nisu pokradeni,u tako velikoj zemlji ovaj broj demonstranata ne znaci nista i jos neces ni nove izbore nego da covek dodje na trg i uradi sta...da sam sebe obesi,lincuje....pa kakvi ljudi mogu tako nesto da traze,kakva ce oni biti vlast...stvarno ne shvatam.

wroom1975

pre 10 godina

Kad pogledas sve ove komentare ovde...pa u Srbiji pola radi za KGB, oni ostali za CIA i FBI, nekih 10% za jadnu BIA, a ostatak komentara nekih 1% komentarise cisto da bi rekli nesto...lepo se ismejah ovde jedno sat vremena.

jovanSRB

pre 10 godina

Nadjite paralelu izmedju Tiloscenko i Zvezdana Terzica! Cim je izasao iz zatvora covek pretenduje da bude predsednik FSS opet!!! A u zatvoru se zalio na viskok pritisak i "mogucu gangrenu noge". koju je povredio teskom patnjom...

Darth Vader

pre 10 godina

Smijesno djeluje ovo likovanje pojedinih komentatora. Ideja da ce Ukrajina, zemlja koja u isto vrijeme ima 46 miliona stanovnika i ekonomiju u stranputici (fiskalna situacija je jos gora), brzo uci u EU je obicna budalastina. Zadnja stvar koju Njecmi zele je jos jednu bankrotiranu drzavu na njihovoj grbaci. Pogotovo ne drzavu velicine jedne Ukrajine. To ona dobro zna a zna to i Putin. Znaju to i ostali i zato su za Zapadu prednjacili oni koji ne bi placali racun za ovo (manje vise svi osim Njemaca). Kad se prasina slegne ko god nasljedi vlast suocice se sa cinjenicom da vlada samo polovinom drzave cija je ekonomija u kolapsu.

Кривокапић

pre 10 godina

Уместо русофила и еврофила Србији требају Србофили. Оби који хоће слободну и екеномски снажну Србију за све њене грађане.

anarchy

pre 10 godina

(Dole diktatura, 22. februar 2014 23:38)
EEE moji ti...cemu li se ti divis
tebi je drago zbog pobijenih?nebitno sto ljudi ginu,al vazno da spoljna politika kvazi demokratije ,a u stvari hitlerove politike radi dobro?
Srbija,Vijetnam,Libija,Tunis...Sirija,Ukrajina...

smrt nacizmu!

MidnighT

pre 10 godina

Identicni izvrisoci radova kao i kolege iz Sirije i Libije.Kada smo kod Sirije,u istoj ste polomili zube,a ovde ako mislite da je nesto gotovo,grdno se varate.Na zalost nije ni pocelo,a ko god misli da ce Rusija mirno predati bazu svoje crnomorske flote ovim banditima,je najblaze receno u dubokoj zabludi.Na zalost,sutra nakon zavrsetka olimpijade,krecu igre bez granica.Rusiji je izgleda sudjeno da se bori protiv fasizma,ali ovog puta ce krajnji ishod biti brisleski zid.Realno i vreme je da se stane na kraj neo fasistima,kao i u drugom svetskom ratu.

V

pre 10 godina

Jadni ovi naši "mičurinci", teško podnose ukrajinsku slobodu. Srećom pa koštunjavi pokloniše NIS inače bi baš bili nesrećni. Sve dok se budete bavili Rusima, Amerikancima i EU umesto onim od čega ćete da živite neće vam biti bolje...

Evropa - mesto gde je sve besplatno

pre 10 godina

Sutra.

Možda i danas, ako pustite neke štitove i rakete, al' nije to značajno. Makar Vas Evropa ne bi lagala, prijatelji smo zar ne? ;)

VranGavran

pre 10 godina

Sto mi ovo poznato ''uskoro cemo uci u EU''? To Ukrajino sada barem mozemo zajedno da idemo u propast, nismo vise sami, jos jedna zemlja ovaca je upravo stala u red. Do juce svi mrzeli Timosenkovu, sad ona heroj. Do pre dve nedelje bila nepokretna, sada drzi govore. Sapunica.

igor

pre 10 godina

Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)

Druze,vrati se u Srbiju ili predji da zivis u bratsku Rusiju. Cekam posle toga tvoj komentar. Lako je sa zapada kritikovati i slati komentare. Muka mi je od vas gastosa koji prosipate pamet sa zapada i dodjete u Srbiju 1,2puta godisnje da se provedete i kukate kako je vama tesko tamo.

malo inkognito

pre 10 godina

Cenjene dame i gospodo'

U svim komentarima nikako da pronadjem rec Osetija.
Ili sam nesto prevideo!

A kada se podele da li ce Madam Timosenko imati izlaz na more?
Mozda I hoce kada je nebeski letac.



Eh' Propagando I bodu si teska!

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Svakako, Julija, svakako. Nemacka jedva ceka da obezbedi 100 milijardi dolara za bankrotiranu drzavu (a o Britaniji i da ne govorim, oni ne mogu ni sopstveno stanovnistvo da prehrane), koja se upravo nalazi u sred gradjanskog rata i ciji glavni grad je u plamenu i rusevinama, naoruzani ekstremisti diktiraju parlamentu kako da glasa, privreda u rasulu, saobracaj blokiran, transport i snabdevanje u totalnom haosu, pravoslavni manastiri pod opsadom naoruzanih bandi, banke, skole i poste pozatvarane, kasarne pod opsadom, vlada u bekstvu i/ili stanju anarhije, lokalna administracija pod kontrolom maskiranih i naoruzanih grupa (nesto kao Pussy Riot samo mnogo, mnogo gore), i slicno.

Samo treba da se pojavis u Briselu, i ima Crveno More da se razdvoji i da potece med i mleko i 'leba s' neba.

Probudite me kad stignete.

marija

pre 10 godina

Mozda Timosenko place zato sto zna ko je pucao i ubijao ljude na ulici i policiju?
Da li je nekome jasno na kraju ko su bili snajperisti u crnom obelezeni na rukavu? Sad su to navodno paravojne snage, ali ne demonstranata, nego valjda Janukovica. ???
Ko je bolnicarka koja tvituje smrtno pogodjena, bez bolne grimase, soka, na nogama,...? Kao u losem filmu.
Izgubise se kao po komandi i kukasti krstovi sa trga...
Meci dolaze sa ledja...
????????
U glavi mi je stalno slika ubijenih ljudi u ex YU koji su bili potrebni mrtvi i tako zrtvovani da bi se nesto postiglo, broj, sigurna sam u to...
Pitam se da li je ovaj svet potpuno poludeo, ili smo mi poludeli kad im verujemo,
...I kome uopste vise verovati.

marija

pre 10 godina

Mozda Timosenko place zato sto zna ko je pucao i ubijao ljude na ulici i policiju?
Da li je nekome jasno na kraju ko su bili snajperisti u crnom obelezeni na rukavu? Sad su to navodno paravojne snage, ali ne demonstranata, nego valjda Janukovica. ???
Ko je bolnicarka koja tvituje smrtno pogodjena, bez bolne grimase, soka, na nogama,...? Kao u losem filmu.
Izgubise se kao po komandi i kukasti krstovi sa trga...
Meci dolaze sa ledja...
????????
U glavi mi je stalno slika ubijenih ljudi u ex YU koji su bili potrebni mrtvi i tako zrtvovani da bi se nesto postiglo, broj, sigurna sam u to...
Pitam se da li je ovaj svet potpuno poludeo, ili smo mi poludeli kad im verujemo,
...I kome uopste vise verovati.

steva

pre 10 godina

vidim da srborusima nije baš lako, pa proglašavaju klička i timošenkovu za ruske krtice ...davljenik se i za slamku hvata ...

elem, jadni ukrajinci dva puta skidali svoje miloševiće na ulicama, plašim se samo da ćemo i mi morati isto tako ...

dnK

pre 10 godina

kako se danas vode ratovi, zavadi one u kuci neka se sami " poubijaju" i kuca je tvoja. Ti samo sedis, gledas i cekas. Vise puske nisu ni potrebne ovima sa zapada, toliko su podmukli i zli da je njehov jezik i lazna obecanja dovoljni da se drzava raspadne.

fen

pre 10 godina

Da...uskoro 2035. Zali Boze izgubljenih zivota a svi su pijuni u rukama 5 do 10 ljudi(sa ove ili one strane). "revolucija" je kreirana na zapadu najmanje zbog smene diktatora vec zbog priblizavanja Ukrajne Rusiji i zajednickih poslova.

Slowen power

pre 10 godina

Miriše proleće i u slovenskim zemljama.
Najzad i mi da se rešimo ovih prodavača magli i nabeđenih vođa i bacimo se na ekonomiju.

Keti S.

pre 10 godina

Ne treba prerano "uletati" u zakljucke,ali s obzirom na ono sto se desava na jugoistoku te zemlje,vrlo je moguce da ce se Ukrajina u vremenu pred nama podeliti,te da ce se deo Ukrajine naseljen Rusima i proruski opredeljenim Ukrajincima,pretvoriti u neku vrstu Republike Srpske,a mozda perspektivno i pripojiti Rusiji.Ukrajina ima 45 miliona stanovnika i u tom ruskom delu drzave zivi gotovo polovina stanovnika,tacnije 23 miliona.Medjutim ono sto je daleko vaznije,taj deo zemlje je industrijski ubedljivo najrazvijeniji,odnosno jugoistocna Ukrajina je centar i poljoprivredne proizvodnje.Prema tome vrlo je upitno ko je ovde pobednik Zapad ili Rusija.U svakom slucaju vrlo moguci nestanak jos jedne respektibilne drzave je steta sama po sebi.Ali nazalost i vlast i opozicija,pa do izvesnog stepena i gradjani,su pokazali veliki stepen politicke i nacionalne nezrelosti.

Gluščević

pre 10 godina

A da li ti vaske (uopšte) znaš kako izgleda normalna i uređena drava!? Ne misliš (valjda) da je to rusija!? Namerno pišem malim slovima. Nema korumpiranije države na svetu, od te po površini najveće, za koju bi ti život dao prazna glavo!! ZOI SOCHI 2014 RUSIJU SU KOŠTALI (CIRKA), 60 MILIJARDI €, REALNI TROŠKOVI NE POKRIVAJU NI 90 PROCENATA UTROŠENIH RUSKIH (NE PUTINOVIH) PARA!! Šta misliš ako si uopšte sposoban da misliš , kome i kako je razlika otišla u džepove!? O kakvoj stoci pričaš, JADO!? Bolje bi ti bilo da skineš ružičaste naočare, nije ta "uređena država" toliko uređena, koliko ti misliš da jeste i prestani da nas nazivaš fašistima , zato što ne volimo komunizam i tvoju voljenu rusiju!!

Sale7

pre 10 godina

Odnos Rusija-Ukrajina je preslikan odnos Srbija-Crna Gora (samo na dvadeseti) - vidim i Ukrajinci počeli da okupiraju manastire RPC - ista kuhinja tj. kuvar. Samo što Rusi nisu Srbi - sačekajmo samo da i poslednji gosti napuste Soči.

Mirko

pre 10 godina

Vi stvarno ne znate sto se desava. Otkucajte na youtube - gubernator volini.
tamo ce da vidite spot gde nekoliko hiljada demonstranta teraju coveka da stani na kolena. Posle ga polivaju vodom i stave mu lisice i vezu za cev. Sada taj covek nije stao, njega su bacili u podrum. Od njega trazeno da potpise ostavku. On smireno ceka raspravu- procenite sami ko su ti demonstranti------

Dave

pre 10 godina

Kakav poraz Putina, o čem vi pričate. Ukrajina je siromašna banana zemlja od koje Rusija gospodarski nema velike koristi. Ruska ekonomija se najviše zasniva na izvozu sirovina bogatima zapadnoevropskim zemljama. Osim toga već je u Ukrajini bila antiruska vlast pa su brzo pali. Onaj Juščenko je nestao i ne pita nitko za njega. Rusi imaju ogromne poluge da rovare tamo ako im zatreba i da kontroliraju situaciju u istočnoj Ukrajini. Istočna Ukrajina je nešto bogatiji industrijski dio gospodarski povezan s Rusijom, i najbogatji Ukrajinac Rinat Akhmetov je proruski orjentiran.

au

pre 10 godina

znaci tako se na ukrajinskom kaze 'ne lipsi magare do zelene trave' ili mislis da sutra otputuje.
Inace, pametna zena - cula je da ovi blago receno desnicari sa trga , koji otimaju i crkvenu imovinu, nece da se sklone pa ih je pozvala da ostanu.

ese

pre 10 godina

O kakvoj ova pobegulja iz zatvora diktaturi govori. Smešne stvari, predsednik je još uvek legalno izabran a parlament ne može da radi bez kvoruma i pod pritiskom nelegalnih naoružanih grupa. Odluke takve "vlasti" niko, zbog sebe", ne može da prihvati. ovo je glupo, nije mi jasno kako se ljudi lože. Na kraju ovo nije pitanje proameričke ili proruske vlasti, ovo je problem otvorene pobune i rušenja države koju vojska i policija nisu odbranili jer nemaju m..da.

rade radovanovic

pre 10 godina

Rusofili i Evrofili - smesni ste. Nista ne shvatate.
Rusifili misle da ce Rusija da deli Ikrajinu. Nece? Rusiji odgovara celovita Ukrajina. Nece NATO na granicama. Rusija nista ne dobija podelom sem - jos problema. Rusija ce da plati da Rusija ostane cela, a ne da je rusi. Do god ima ovakve Ukrajine - ona je tampon zona izmedju Rusa i NATOa.
Evrofili su opet smesni jer misle da je Zapad stvarmo naumio da Ukrajinu uvede u EU?! Sta ce im 40 miliona ekonomskih problema? Pa oni i ovako posluju na granici rentabilnosti. Sta ce im bankrotirana i do srzi korupmirana zemlja sa tolikom teriotrijom i stanovnistvom? Vasington i Brisel imaju osnovni cilj: napraviti Rusima problem i zaustaviti ekonomsku i polticku ekspanziju Moskve. A ovo je najbolji nacin. Bas ih briga za "slobodu" Ukrajinaca.
Smesno je koliko ljudi ne shvataju sta se zapravo desava.

Zoki

pre 10 godina

Uskoro ćete u građanski rat ili fizičku podelu zemlje. Klatno u Ukrajini se ljulja levo-desno, svaki put kada ode previše na jednu stranu, vrati se u suprotnom pravcu. Žao mi je nesrećnog naroda koji će da strada u svemu ovome.

001

pre 10 godina

Украјинска браћо, док ви проливате православну крв, ђаволи се смешкају док задовољно трљају руке. Размислите још једном.

Stevan

pre 10 godina

Pierre ajd malo ti nama dodji u Srbiju da zivis pa pricaj. Nerviraju te Srbi koji povremeno odu do neke zapadne zemlje pa posle pricaju. A sta bi ti, da samo ti budes u nekoj normalnoj zemlji i da nam otuda solis kako je tamo bezveze. Sram te bre bilo, i tebe i tebi slicne, muka mi je od vas koji sa bezbedne daljine iz tople fotelje drzite pridike. Ili dodjite ovamo ili zacutite.

Dejan

pre 10 godina

"Uskoro ćemo u EU" zvuci prilicno poznato... cini mi se da je to i nama receno 2000 godine, a sada je 2014. EU ni na vidiku. Pre 2025 ne postoji sansa da udjemo u EU. Ukranija verovatno ni do 2025...

'Štefan File'

pre 10 godina

Draga Julija ulazite čim počistite smeće koje ste napravili u centru Kijeva. To je jedini uslov za ulazak Ukrajine u EU.

Nika

pre 10 godina

Kada sam video na pocetku demonstracija da su demonstranti napravili one katapulte za izbacivanje kamena preko zidina sto je pronalazak Starih Rimljana sa kojima su osvajali Evropu jos pre 2000 godina shvatio sam da sa njima nesto nije u redu.Nije i sa nama Srbima ali narod u toj drzavi je zaustavljen u vremenskoj masini nekih 150 godina pre danasnjeg datuma.Mislim zive sa danasnjim tehnoloskim uredjajima ali nacin razmisljanja je na nivou naroda Evrope pre 200 i kusur godina.

Bez zelje da vredjam bilo koga.A sad i ova sa pletenicama ce im deliti sudbina a 50 hiljada doslo da je slusa.

Setim se Mladjana Dinkica na govoru 05-og oktobra 2000-e ispred Skupstine nakon zavrsetka nase "revolucije".Covek svirao gitaru na nekom koncertu par dana pre toga 05-og oktobra postao Ministar finansija.
Jedan primer u vidu Dinkica, nemam mesta za ostale.
Ovi glasaju i pozdravljaju robijase koji su ih krali.Odes sada tamo i kazes im"Glasajte me ja cu Vas uvesti u EU pre Timosenko i pre Klicka".Postajes predsednik drzave Ukrajine vrlo brzo.

Bracko

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)
Vidi ovog morona. Tipican srpski demagog, nakacio bi nam na vrat Ruse a on ½jadnik½ zavalio d..e u omrzenu zapadnu stolicu odakle ni kamionima ne mogu da ga izvuku. Rusofili u porazu pokazuju pravo lice (krvolocna gramziva banda) nasledjeno od njihovih dedova SILOVATELJA SRBIJE! ZIVELA SLOBODNA EVROPSKA PRAVOSLAVNA UKRAJINA!

lova...

pre 10 godina

scoby@ Prototip si eurointegracijskih tapsaca..im!Dok mi oplakujemo ukrajinskog predsednika izabranog na demokratskim izborima..pa ma ko to bio!Ti ces sa kikom oko glave i sa njenim koruptivnim racunom ,bas da se nauzivas za sve pare!Ima da te Julija provede kroz EU,kao lovu kroz svoj racun!

kosta

pre 10 godina

Nezna se ko je odvratniji lopov Timosenko miljenik zapada posto im je dala da dovrse drzavu ili nenaoruzani mirni demonstranti koji su popalili I pobili miliciju nenaoruzani.EU je definitivno bankrot posto podrzava takvu bandu.I ekonomsko I moralno I politicki. Po zavrsetku olimpijskih igara koje su bile najbolje igre ikada svet ce se uveriti kako se ukrajinska kriza zavrsava u treptaju oka I kako se od jedne Ukrajine prave 2. Presli su se do bola sada zapad vise ne stvara nove drzave.A izbeglice I sirotinja iz zapadnog dela Ukrajine ima da nagrnu u bankrot EU gde je 25 miliona nezaposlenih.Kakav rasplet

vrednosti...

pre 10 godina

Dole diktatura@
Ti o diktaturi,ko Julija o postenju!O cemu pricas covece..Oborili su demokratsku vlast sa grupom militantnih rusilaca!I to pred ocima celoga sveta..Pa zar mislis da ce to da se dobro zavrsi!A likovati i zeleti Rusiji zlo,isto je kao i slugerisanje onima koji te bombarduju,a ti im josi cestitas na tome!..I to ne sto oni zele,vec sto se ti tako bolje osecas!To je ona najgora varijanta!U psihologiji je zovu poratni sindrom..ili kompleks nize vrednosti!Pozdravio te Klicko demokrata!Mirko ..pazi kamencina!..Slavko ..pazi Molotovljev koktelcic!Ma da ti zivi Klickova demokratija!

ostap bender

pre 10 godina

Ko i mi , occas posla. Ali prvo da vam dodju strane banke, pa da rasprodate sve sto vredi, pa da unistite privredu, a onda da jevtino prodajete zzito EU i da otvorite trzziste za njihove robe i zzivechete ko bogovi.

que

pre 10 godina

@marko nikolic: Da malo ne preuvelicavate znacaj Ukrajine za Rusiju i "NATO-a na granici"?! NATO je vec na granici preko pribaltickih republika i Poljske (Kaljiningradska oblast), ali to takodje znaci i da je Rusija na granicama NATO-a.
Ukrajina je vec imala pod Juscenkom i Timosenkovom prozapadnu vladu od 2004. do 2010. i rezultati te vlade su poznati. U tom periodu je Ukrajina najvise izgubila i dodatno zaostala, dok je u istom tom periodu Rusija napravila najznacajniji napredak i ostavila Ukrajinu daleko iza sebe. Od ponovnog pogorsanja odnosa najvise stete ce opet imati sama Ukrajina kao i dosada, ali ako je to izbor naroda u Ukrajini, onda im niko drugi nije kriv sto su politicki naivni i nedorasli.

filos

pre 10 godina

Dakle, moja provokacija je uspela u potpunosti. Zaključujem da ste rusofili ne zato što volite Ruse već zato što mrzite ove druge. A što se lepo ne preselite u Rusiju i svima dobro. Uzgred, imate li u kući nešto rusko? Osim vodke naravno.

deks

pre 10 godina

Šljas... kakav šamar Rusiji. Ukrajna u EU i NATO (isto kao i mi)
(Mig-ovce, 22. februar 2014 23:58)

A sto Ukrajinu nisu primili u NATO kad je Timosenko bila na vlasti? Daj mucni glavom pre nego sto nesto napises.
Ukrajina nikad nece postati clanica EU i NATO. To je svakom ko se iole razume u politiku i ekonomiju jasno.

Atreides

pre 10 godina

Ova Timosenko je show. Cuj sad cemo u EU i bice raj na zemlji. :) Moci ce da se fircaju mlade Ukrajinke po EU bez pasosa.
Ovo je daleko od gotovog, tek krece veselje. Ili ce sad istok da se digne i eto sukoba i podele Ukrajine. Ili ce se to odlozi ali ce da se kuva mesecima...uz to ce nova vlast u Ukrajini da "drnda "Ruse oko gasa i svega ostalog dok ovima zaista ne prekipi i ne pregaze Ukrajinu kao sto su i Gruziju

Pujo Sotka

pre 10 godina

Kakvih komentara ovde ima bog da te sacuva. Jedan pise o boljsevicima, udbi i slicnim trabunjanjima, pa udba nasa je direktan saradnik cia i bnd-a. Pa onda ovi strastveni eurofili pa zagrizeni rusofili ne zna se ko jadniji. Imam utisak da cirka 90% komentatora ima iq nizi od broja cipela koji nose a nekima je bogami potrebna i strucna mentalna pomoc. Nije ni cudo sto smo propali. Zar nema nijedan SRBOFIL? Bas me briga za Ukrajinu nek se pokolju ako im je volja mene zanima Srbija i sta se desava OVDE! Hocemo li i dalje biti ovcice i glasati za iste foteljase i interesne sfere koji nas lazu i mazu vec 25 godina? Sve liste tj stranke koje su na ovim izborima su bili na vlasti i ojadili su nas, svi ti lopovi od levice,desnice,centra i liberala da ne nabrajam sve nazive stranaka, za mene su jednaki i dveri i ldp i svi. Nama treba reforma kompletne drzave, uvodjenje novog pravnog sistema, zakoni u kojima je drzava uvek iznad pojedinca, zakone za sve lopove i preispitanje imovine. Bez stranaka sa ljudima, funkcionalan parlament itd. Da se ja pitam stopirao bih pregovore sa EU, trazio 100 milijardi za bombardovanje i jos 100 za Kosovo tj imovinu i sve nase tamo, pa eto im drzava. Vratio bi dugove lihvarima iz MMF-a i ostalih kreditora i pokrenuo bi celu proizvodnju i POLJOPRIVREDU sa tim parama, ogranicio uvoz i odrzavao cisto trgovinske odnose sa svima. I za kraj stop neoliberalnom kapitalizmu najvecem zlu covecanstva trenutno!

tokamak

pre 10 godina

Ukrajini niko ne nudi clanstvo u EU. To je velika,duboko podeljena, poprilicno korumpirana zemlja. Za zapad to je trziste I zgodno mesto da se vodi geopoliticka utakmica sa Rusima. Nista vise. Da stvarno postoji interes za clanstvo Ukrajne u EU , naslo bi se nacina da se pomogne ukrajinskoj privredi. Zato je mogao da uleti Putin sa Ruskim parama. U svakom slucaju ,sto NAS briga sta ce da bude.

Šlager Pjevač

pre 10 godina

"Uskoro ćemo u EU". Tu istu pjesmicu sada pjevaju, i Vučić, Dačić i Vojvoda diploma. Kako je to moguće? Okrenuli ploču...?

Protos

pre 10 godina

Gvido:Tajo pa zar vide ovu "revoluciju"kod nas jel cemo sada u{Jeu}tajko?
Boro:Eh sinko,daljeko smo ti mi od eu,prvo moramo da izaberemo jedno od ovih lopova da nas vode u eu.
Gvido:Tajo kako oni mogu biti lopovi,pa zar oni nijesu iz {jeu}tamo je sve posteno.
Boro:Eh zalosti,ne znam ti odgovorit na to pitanje,suvise je tesko objasnit tupanu poput tebe kako "ovi nasi"iz eu to rade.
Gvido:Tajo,pa sada cu raditi u nekoj eu banci,uf ubi me trema vid kako sam se najezio.
Boro:Ajde ajde pusti,kad te direktor{eu}nesto pita fino odgovaraj da vide da si ladnokrvan i otmen,oni traze kezual zaposljeni kezual,frigani prepredenjaci razumjes?
Gvido:Kaki izgledam,kakav sam?
Boro:U vidje mu carapa navuci te carape da se vide da su Timosenkove.
Gvido:A kaki sam gore,sal dzemper ovaj a sako i to a a sta kazes?
Boro:Namjesti taj sal fino moderno,kao da si iz EU razumjes?
Gvido:A sta ovo smrdi na sta smrdi?
Boro:Pih na neku prasecu iznutricu,nego slusaj direktor{eu]ces zborit englessski on je stranac,ovo je drzava za nas.
Gvido:Odo ja kuci...

ravnica

pre 10 godina

Kako je ovo zabavno. Do juce patriote i veliki Srbi, vicu sa tribina "Srbija nikad jugoslavija", poklici u rat na sve moguce komsije, tik do dverasa i raznih inih srbskih pokreta, idu da tuku lbgt i pale dzamije, a danas zakleti komunisti koji drobe o fasizmu. Ovde kod nas kada su bili protesti i kada sam isao bilo je isto raznih zastava, bilo i fasiranog sljama koji se i dan danas seta slobodno ulicama. Oni videse isto tamo takvu grupu i sada drobe da su svi takvi. Videste li vi i druge zastave ili samo gledate gde vi zelite, a ostalo vas ne interesuje? I dalje ste fasisti bas vi koji sve trpate u isti kos i nazivate placenicima i izdajnicima kao i nekad. Te vase isprane fraze su samo tuzno-smesne retorike nadurenog osnovca. Mislite da meni nato nije izrokao Novi Sad? nego sta nego jeste, ali to vas ne cini onima koji su u pravu. Vi i dalje pricate o oruzju, a ne o orudju, niti se istog latite. Uzmite lepo puske, kad necete motiku i pravac na front gore, platice vam Rusija. Mhm. Dobro sad, kod nas su prolazili pa mi znamo kaki su, te necemo, ali vi vidim imate snage za to, samo napred junaci i nek vam je Bog u pomoci, mozda nama svane ovde kad odete.

mile

pre 10 godina

Nisu ovde bitni Timosenko, Klicko itd. To su samo pioni. iskoristivi u nekom trenutku. Kljucno je to sto je Zapad uspeo da ubaci klin u rusku politicku i ekonomsku pricu koji ce da pristiska Moskvu godinama i da joj sprecava razvoj. To je kljucni cilj rata. Rusi su racunali ovako: dacemo tri puta vise od onoga sto ponudi Zapad. Ali, nisu ocekivali da ce ovi napraviti oruzani prevrat pred nosom Moskve. Doveli su ekstremiste, desnicare i fasite da pucaju na policiju. Njih se se svi lako osloboditi i zameniti ih uskoro. I opet kativirati ako bude potrebno. Ovo je surov geostrateski rat. Bas briga Zapad sto Ukrajina od sutra nece imati javne finansije. Ko ce deliti plate i penzije? I od cega? A to i odgovara ogranicenom ratu niskog intenziteta kako se to vec zove. Sta preostaje sada Rusima? Vojna intervencija ne dolazi u obzir. Oni ce da brane samo krimsku flotu.I eto Ruiji problema koji ce da placa i resava bar 20 godina. Putin se na kraju pokazao kao los strateg.Neverovatno naivan.

Ija zekane!

pre 10 godina

Zelim vam da vas Rusi zgaze kao opusak, placenici evro-americkih fasista!!! Jedva cekam da prodje olimpijada, pa da pocnete da cvilite, kad Rusija krene da vam lomi kost po kost, bagro neprijateljska!!!
(Slobodan, 22. februar 2014 22:49)

Auu, pa tvoju dusevnu bol zbog ovog prskanja po Rusima ne mogu ni da zamislim, mogu samo da pretpostavim kako sada kmecis i jauces :)))))). Obrisi suze mala moja.

nino

pre 10 godina

A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta.
(marko nikolic, 22. februar 2014 23:28)

Šta je babi milo, to joj se i snilo! Ovo je geostrateška pobeda Zapada značajna tačno toliko, koliko je Rusija i reagovala - skoro pa ništa. Razlog? Oba kandidata oko kojih se tuku Evropljani su itekako ruska. I to nije pretpostavka, već oprobana i dokazana činjenica. Naime, ovaj ukrajinski fajt je fajt za gas i kontrolu ekstremno važnih gasovoda kroz Ukrajinu. Julkica T. je i prošli put na vlasti držala ovakve srceparajuće EU-govore, sva se uspuvala od evo-sad-će ulaženja u Evropu sve dok nije nagazila na ruski interes. A onda je vala ispotpisivala sve živo što su Ruje tražili oko gasa - toliko da je na kraju završila u bajbokani. A tamo ju je spapučao upravo Janukovič, koji se, jelte, protivio ruskom uticaju na gasovode. Sve dok nije došao na vlast. A onda je vrlo brzo i sam postao ruski trojanski konj, zamenivši u tome Julkicu. Sad se situacija obrće. I dok su se Evropljani uzmuvali da nabace svoje, Rusi ćute i mantraju kako se neće mešati u unutrašnje stvari Ukrajine. Treba li vam crtati zašto?

Ivan

pre 10 godina

Čitam ove komentare i prosto ne verujem koiko ljudi misli da je Janukovič bio ruski igrač. Pa taj čovek je sedeo na dve stolice od kako je došao na vlast, i to oba puta. U Kremlju ne mogu da ga smile jer znaju da je prertljiv i da bi za šaku dolara skako iz krila u krilo, jer njegova ideologija je vlast, moć i novac. Rusija je izgubila svog čoveka pre 14 godina, Leonida Kučmu, sve od tada Rusjia i Ukrajina su u odnosima koji su sve samo ne prijateljski. Pa koliko puta su im samo zavrtali slavinu, i to baš za vreme Janukoviča.

Govori se o nekakvoj geostrateškoj pobedi Zapada a niko ne zna šta donosi sutra, uostalom ista ova opozicija je 4 godine bila na vlasti pa nisam nešto video da su se približili EU i NATO. Deo optužnice Timošenkovoj uključivao je i provizije od Gazproma, a svi znamo koje tu šef. Kažu najveći poraz Rusije od Berlinskog zida, čuj molim te, a narandžasta revolucija? Kako je to prošlo.

Rusi igraju uzdržano i pametno, ako tako nastave pola Ukrajine će im samo pasti u krilo i to bez tenkova. Rusija od dezintegracije Ukrajine i prvog prekrajanja granica na post-sovjetskom prostoru može imati samo koristi. Krim, Zaporožje, Odesa sve su to regioni gde pro-ruski element vodi glavnu reč a u tom slučaju eto Rusa ponovu na ušću Dunava i to voljom samih Ukrajinaca.

It's all about 18

pre 10 godina

Hrvatska sa svojih 4 miliona stanovnika na jedvite jade, povuci potegni, posle godina i godina pregovora konacno udje u tu famoznu EU prosle godine. I sad bi neko trebalo da poveruje da ce 45 miliona Ukrajinaca preko noci uci u istu. Samo da se covek nasmeje i nista vise.

ravnica

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Ta nikad nisu imali posla sa njima, spasio ih Tile od istih jos davno. :) A oni se kunu u nju kao u majku. Svima zelim da im protutnje dole pod Dunavom, znas kako bi promenili misljenje ocas posla. Sad oni bolje znaju Ruje od svih drugih koji su imali posla sa njima toliko dugo. Ne vredi da pricamo neozbiljno, tako nesto mogu samo da tvrde neka deca, ili ljudi sa decijim intelektom. Ali najsmesnije mi je sto su to uglavnom patriJote koje nekog nazivaju neonacistom, a sutra ce da salutiraju dok prebijaju po ulici neistomisljenike, po starom. Ma sutra ce vec popljuvati komunizam i sve stoide uz njega. Ili mi se cini da su u fazonu da se ponovo ujedinimo u Jugu? :DDD Ko zna, menjaju misljenje kako dune Put..ovaj vetar. ne ocekuj bolje od robota.

Tatamata

pre 10 godina

Da li neko stvarno i ozbiljno misli da će Ukrajina da uđe u EU u narednih 10 godina? Sve je to fora. To je prevelika zemlja sa previše problema da bi je neko tek tako primio u EU. Nije to baš malena Slovenija pa ajde 2 miliona ljudi će nekako da neutrališu. Previše je to veliki zalogaj a ovo što Timošenkova govori je čista demagogija jer izgleda da je žena u zatvoru načisto prolupala.

Sve je vrlo jasno

pre 10 godina

Potražite sliku "Ukraine" na Google iz Washingtone Post-a gde se vidi koji deo zemlje govori kojim jezikom, odmah pored je i slika koji deo Ukrajine je glasao na prošlim izborima za Timošenko a koji za Janukoviča.

Slobo

pre 10 godina

Kakva EU,SAD- nemojte da ste naivni.To je Vatikan i njihovi jezuiti koji vrte gde burgija nece.Istorija se ponavlja po ko zna koji put.Videli ste crkve katolicke(jezuitske)pune robe,hrane,maski i verovatno oruzja za pomoc jadnim porobljenim ukrajincima.Ne moze se to zaustaviti,to je visa sila.Nije Napoleon pokorio Evropu,Hitler-ali zato ide EU pod pokroviteljstvom Vatikana!Nas ce jos malo i kad nam pokupuju svu zemlju u miru uspece ono sto nisu ratom uspeli.Dobice robove na tacni!Ja sam jedan od onih magaraca koji je verovao u EU,ali vise ne.A oni koji jos veruju u nju i dalje-e to je vec katastrofa!

Confession bear

pre 10 godina

Meni je drago sto je CNN nasao nekog drugog da razvlaci umesto nas. A bogami bice mi drago i ako EU prihvati 45 miliona ludaka u clanstvo. Onda mozda konacno svi zaborave na nas, pa da zivimo na miru.

Vatra

pre 10 godina

Danas samo budale idu u eu. Bugarska je vec nekoliko godina u EU, a ima 2,5 puta manji bdp od Belorusije koja je pod sankcijama. Ukrajina je do pre neku godinu imala proevropsku vladu i vidimo sta su napravili. Ajde da je ovo prvi pokusaj pa da veruju u sarene laze, ali ovde je stara ekipa koja je godinama "jurisala" u EU. Budale, nema druge reci ze takve kretene. Ja razumem da te neko prevari jednom, ali dva puta ista ekipa na istu foru. Pa za to moras da budes natprosecna debilcina.

Škomi

pre 10 godina

Gledam ove Ukrajince i kao da vidim sebe kako lupam u šerpu 96/97. Istovremeno zamišljam te iste Ukrajince za jedno desetak godina i opet vidim sebe danas, razočaranog i bez ikakve nade!

Isajder

pre 10 godina

Julija je pocela kao prodavac kaseta, cini mi se u Dnjepropetrovsku, '90tih; zemlja je siromasila, obicni gradjani takodje, Julija i mali broj odabranih sve bogatiji i bogatiji.
Strasno!

Smiley

pre 10 godina

pa zar nije ona samo do juce bila nasmrt bolesna ???
sada odjednom ozdravi... cudo se desilo..
(Goran, 22. februar 2014 19:50)

Skoknula do Međugorja, sa unijatima iz Ljvova! I eto, desilo se još jedno čudo....
(nikola zrinski iz novosibirska, 22. februar 2014 21:51)

A pripomogao je i Stepinac. Eto onog drugog čuda blaženog Alojzija, koje bijaše preduslov da ga se proglasi za sveca!
Brže, cyber-nacisti, javljajte u centralu, ne časite ni časa!

lesa

pre 10 godina

@marko nikolic
Marko, Marko, pa ti stvarno misliš da si geopolitičar. Kako ne shvataš da je Putin pocepao Ukrajinu. Već koliko decenija Ukrajina gura prst u oko Rusiji. Rat u Ukrajini tek predstoji, jer je cilj da Rusija uzme Krim. Postavljanjem moćnih radarskih sistema na Krimu, Evropa će biti kao na dlanu. Ništa neće moći da se u Evropi makne, a da Rusija to ne vidi. U ostalom, samo lud može ovakvu Ukrajinu da primi u EU. Misliš da će Evropska unija da primi današnju Ukrajinu? Ja mislim da više neće i zato predstoji rat.

atlantida

pre 10 godina

Šljas... kakav šamar Rusiji. Ukrajna u EU i NATO (isto kao i mi)
(Mig-ovce, 22. februar 2014 23:58)

Blago njima usrećiće se kao i mi.Ne znamo šta da radimo od silnog bogatstva.

Srbin koji voli i Ruse i Ukraince

pre 10 godina

Ne palite se na vesti da je Janukovic bobegao i njegovi saradnici jer to bi bilo previse jednostavno i lepo.
Ja bih licno volio da se desi to zbog ukrajinskog naroda.
Za Putina i Rusiju ovo je veliki test kako ce i koliko uticati na krizu u Ukrajini,jer je "zapadna demokratija" krenula djonom pa cemo videt!

Smrt nacistima!

pre 10 godina

Nije ni cudo sto mrzite komunizam toliko, a nacisti tajno (mada sve manje tajno) simpatisete.
To je jedna od glavnih karakternih osobina vas eurofila/antikomunista
A ta "bolest", kako vi antikomuniti to nazivate, se zove zdrav razum i moc rasudjivanja.
To je nesto sto vi antikomunisti nemate i bas zbog toga, Srbija je postala fasisticka septicka jama (jer se u septickim jamama osecate kao kod kuce) a ne normalna i uredjena drzava.
(vaske, 22. februar 2014 23:55)

Apsolutno! Smrt nacistima!

dimna zavesa

pre 10 godina

Protesti u Ukrajini su cisto instuisani, manipulativni potezi USA vlade i njihovih interesnih grupa. Ista demagogija, pa cak iste slike protesta se trenutno koriste u Vencueli http://venezuelanalysis.com/analysis/10360

srbofil

pre 10 godina

Nikako ne mogu da shvatim zbog cega su kod nas ljudi toliko nalozeni na strane sile.Koliko je ovde emocija.Ono kao rusofili,anglofili itd.Da toliko volimo Srbiju gde bi nam kraj bio .Za male zemlje,najveci uspeh spoljne politike je kad postignes da te veliki ostave na miru.I da,nema nista za dz ni od Rusa ni od zapada.Neverovatno,a?

filos

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.

Blagoje

pre 10 godina

Za tri meseca, Zapad je od izgubljene situacije u Ukrajini i politickog poraza - dobio Ukrajinu na tacni. I to Urtajinu koja je, geopoliticki gledano, NAJVAZNIJI faktor za Rusiju, u bezbednosnom, a onda i svakom drugom smislu! Sta se to desilo za tri meseca? Zapad je prvo neutralisao Putina proglasivsi ga - pobednikom. Najuticajni novive su ga serijski proizvodile u najmocnijeg politicara, onda je usledila zabava oko Olimpijade, straha od terorizma. Ali, najjaca karta je bila PUTINOVA SUJETA. On je Olimpijadu shvatio kao LICNI RAT. I dobio je rat - ali POGRESAN. Zapad je napravio revoluciju sa maksimalno 20 000 ljudi koji su u proseku demostrirali. Među njima su bili i specijalci i ektremisti. Spremni da ubijaju. U međuvremenu je potiho kupljen vrh vojske i plicije. Dodajte uhodanu semu medija i sablon propagande i "pade" Ukrajina za 15 dana. A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta. U to ne treba niko da sumnja. Rusice ga na isti nacin. Eto kako najjaca karika postaje naslabija. Zbog sujete jednog coveka milioni u problemima.
(marko nikolic, 22. februar 2014 23:28)

Druže ja lično mislim da još nije kraj,a takodje mislim da ili Kličko ili Timošenkova su Ruski trojski konj,daj malo vremena,ja ipak mislim da se Putin nešto naučio kao što radi zapad,a to je da ima svoje ljude na obe strane :)

marija

pre 10 godina

...stekla veliko bogatstvo u nacionalnoj industriji gasa...
?????????
E, nasi Ukrajinci, .......
To su u zemljama u tranziciji mogli samo tajkuni.

deks

pre 10 godina

(milan jovanovic, 22. februar 2014 21:35)
O cemu ti pricas covece. Pa Timosenko je bila vec na vlasti. Jel' to bila proruska vlada? Ovo nije nista novo. Otrezenjenje ce biti vrlo bolno.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile...
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Dostojevski, Šolohov, Bulgakov, Pasternak, Čehov, Čajkovski, Rahmanjinov, Prokofjev, Semjonov, Saharov, Pavlov... da li sad shvataš? Smatrati se civilizovanim čovjekom, a ne osjećati nekakvo rusofilstvo je paradoks! Mada, kome ja pričam, tvoje asocijacije na Rusiju su Putin, Pussy Riot i Aeroflot.

P.S.
Pozdrav T&T :)

Kod Rusa mi se dopada SAMO kultura, za ostalo daleko im lepa kuca!

pre 10 godina

Prvu revoluciju su Ukrajincima ukrali, nadam se da ovu nece!
Ako pak neki deo zemlje bas i hoce pod rusku cizmu, treba POD HITNO da ga otkace i da sami krenu ka nekoj bar malo lepsoj buducnosti, jer nece biti da su svi oni koji su glavom bez obzira pobegeli iz "zagrljaja" ruskog medveda Mishke to uradili samo zato sto su "iracionalno" mrzeli Ruse, tacnije njihovu komunjarsku, a sad i oligarhijsku vrhusku!

marko nikolic

pre 10 godina

Za tri meseca, Zapad je od izgubljene situacije u Ukrajini i politickog poraza - dobio Ukrajinu na tacni. I to Urtajinu koja je, geopoliticki gledano, NAJVAZNIJI faktor za Rusiju, u bezbednosnom, a onda i svakom drugom smislu! Sta se to desilo za tri meseca? Zapad je prvo neutralisao Putina proglasivsi ga - pobednikom. Najuticajni novive su ga serijski proizvodile u najmocnijeg politicara, onda je usledila zabava oko Olimpijade, straha od terorizma. Ali, najjaca karta je bila PUTINOVA SUJETA. On je Olimpijadu shvatio kao LICNI RAT. I dobio je rat - ali POGRESAN. Zapad je napravio revoluciju sa maksimalno 20 000 ljudi koji su u proseku demostrirali. Među njima su bili i specijalci i ektremisti. Spremni da ubijaju. U međuvremenu je potiho kupljen vrh vojske i plicije. Dodajte uhodanu semu medija i sablon propagande i "pade" Ukrajina za 15 dana. A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta. U to ne treba niko da sumnja. Rusice ga na isti nacin. Eto kako najjaca karika postaje naslabija. Zbog sujete jednog coveka milioni u problemima.

waikiki

pre 10 godina

Yeee ulazak u EU...?...cekaj polako prvo da se zaduzite, po povoljnim kreditnim uslovima, do guse, pa da rasprodate sva 'propala' drzavna preduzeca, pa tek kada se gaca ne budete pitali, dobijate ulaznicu za eu!

zoran

pre 10 godina

Da li je ova svesna da EU ne moze da im pomogne, jer je to zemlja od 60 miliona ljudi. EU je u dubokoj krizi. Sta ako im Rusi zavrnu gas...? Zar jadnica misli da ce Rusi svoje stanovnishtvo da ostave na cedilu u sred Ukrajine?
Da ce Rusi da zaborave na svoje pomorske baze..? Ova nije pri sebi i gura narod u jedan opak rat, ali opak rat. Tu niko normaln im nece pomoci niti ce smeti da kaze jednu rec.
Gospode, ova zena je skrenula umom.

Smeo bih da se kladim da je ruska vojska vec na granici spremna za intervenciju. Sacekajmo kraj ove Olimpijade i videcete "vatromet", na zalost ovu avanturu ce mnogi platiti svojim zivotom, a ova ce zbristai na zapad kao i onaj mentol, bokser.

Maca-BG

pre 10 godina

hahaha
Misle da su završili posao.
Obratite pažnju šta će da se dešava u sledeća 3 meseca. Biće veoma žestoko proleće, i njima a i nekim drugima.
(30.3, 22. februar 2014 23:16)

Da, evo i ja sma dobila informaciju iz Nizhny Novgoroda, stari boljsevicki generali su ponovo poceli da pustaju brkove i spremaju se za ofanzivu ahahah.
Ostre shapke i sucu brkove , spremaju se da Amerika i Engleska postanu zemlja proleterska hahh.
Samo do tada ih ceka sastanak sa ruskim narodom na Crvenom trgu u Moskvi da im boljsevici poloze racune kao u Ukrajini.

qnx

pre 10 godina

Timošenkova: Uskoro ćemo u EU...

Pre toga, po svemu sudeci, idete u jedan gradjanski rat.
Treba popuniti udarne termine na CNN i BBC.
Osim toga Rusi nece dati ono sto je njihovo, otprilike pola Ukraine, Crnomorska obala i sve luke.

Milos89

pre 10 godina

I ja sam mislio da ćemo posle dvehiljadite u EU, tako da ... Vidimo se i vi i mi u nekom drugom filmu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeronimo, 22. februar 2014 21:19)

Pa hocemo, sigurno do 2999 godine ulazimo.

Johhny-BG

pre 10 godina

Turska, koja je clanica NATO i saveznik Zapada vec decenijama, ne moze u EU, a Ukrajina moze i preko reda.
EU-ljigavi kvaranjaci, nacisticki olos koji se krije iza demokratije. Nije ni cudo sto ih nasi rusofobi toliko vole, slican se slicnom raduje.
EU dodje kao novi Rajh, oni bi da mu sluze, ako njihove dete u sto su sluzile Trecem u Ljoticevom ZBOR-u
(vaske, 22. februar 2014 23:11)

Kamarad Vaske idi popij jedan bensedin za smirenje i ne nazivan gradjane Srbije i gradjane EU nacistima.
Jesi u UDBI pa si ovoliko nervozan kamarad Vaske?
Mozda neko detence ili unuce Udbaskog generala ili pukovnika?
A sta cemo Vaske sada kad bude doslo na red otvaranje dosijea UDBE pa da vidimo neke stvari ?
Bice bensedina za UDBU.

Barbus

pre 10 godina

"Diktatura"?
Ova rec u zadnje vreme gubi svaki smisao. Vlast osvojena na slobodnim visepartijskim izborima u pravno uredjenoj drzavi se rusi snajperskim puskama i proglasava za diktaturu samo zato sto se drznula da sklopi spasonosni ekonomski ugovor vredan milijarde dolara. Ovo je primer kako se vlast moze uzeti sa par hiljada militantnih demonstranata po uhodanom sablonu desavanja naroda. Posle taj narod i drzava padnu u ruke oslobodiocima sa Zapada koji ce pljacku, prljave privatizacije i trpanje para u svoje dzepove umotati u celofan zastite ljudskih prava. Put od demokratije do placene revolucije je kraci od puta kojeg prelaze huligani do titule boraca za slobodu. Sve ovo sto se desava u svetu je samo prvo poluvreme. One sto sve ovo organizuju ceka drugo poluvreme. Na domacem terenu...

Diktator

pre 10 godina

Svrgnuse "Tiranina", suze radosnice Julije i opozicionara, i posle toga ziveli srecno do kraja zivota u Evropskoj zajednici.

Koja spanska serija od drzave :D

amigo

pre 10 godina

ako me ikad uhapse, okupiće mi rodbina i prijatelji par hiljada ljudi+hiljadarku plaćenih ekstrema i pravimo džumbus po gradu, realno-ima da košta al' bolje i tako nego da ležim u ćuzi ;-)

vaske

pre 10 godina

Turska, koja je clanica NATO i saveznik Zapada vec decenijama, ne moze u EU, a Ukrajina moze i preko reda.
EU-ljigavi kvaranjaci, nacisticki olos koji se krije iza demokratije. Nije ni cudo sto ih nasi rusofobi toliko vole, slican se slicnom raduje.
EU dodje kao novi Rajh, oni bi da mu sluze, ako njihove dete u sto su sluzile Trecem u Ljoticevom ZBOR-u

vaske

pre 10 godina

filos@ Vidis, ti si tipican primer zapadofila/antikomuniste.
Pravise se pametan, a komentar je glup, jadan i bedan.....neverovatno koliko.
Ti ni ne razumes sta si napisao.
Razumes europfile, ali ne i rusofobe, jer su uzeli pare da nas ne brane.
A od koga su uzeli pare i ko nas je bombradovao? Od EU?
Znaci dobar si ako nas bombardujes, ali nisi ako ne.
Sta to govori o vama? Da postujete samo onog ko vas neko tretira k'o stoku, a ako vas tretira kao coveka, vi ga mrzite.
Vidis, tu odliku ni stoka.
Obicno ulicni dzukac zna da mrzi nekog ko ga je tukao, a ne mrzi onog ko ga ne dira, vi radite suprotno.
Znaci da najgora stoka su karakternija bica od vas antikomunista (fobicara svega sto ne odgovara zapadu).

Nije ni cudo sto mrzite komunizam toliko, a nacisti tajno (mada sve manje tajno) simpatisete.
To je jedna od glavnih karakternih osobina vas eurofila/antikomunista
A ta "bolest", kako vi antikomuniti to nazivate, se zove zdrav razum i moc rasudjivanja.
To je nesto sto vi antikomunisti nemate i bas zbog toga, Srbija je postala fasisticka septicka jama (jer se u septickim jamama osecate kao kod kuce) a ne normalna i uredjena drzava.

Dole diktatura

pre 10 godina

Joj kako mi je drago zbog Rusije, pucaju na svim poljima. Od najgore organizovane olimpijade ikada, do potpune nemoci u spoljnoj i unutrasnjoj politici. Samo im se polupismene horde iz Srbije dive.

leone

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)

Najbolji komentar :)

30.3

pre 10 godina

hahaha
Misle da su završili posao.
Obratite pažnju šta će da se dešava u sledeća 3 meseca. Biće veoma žestoko proleće, i njima a i nekim drugima.

Stojan

pre 10 godina

Posle pada zida pocetkom 90-etih ovo je najistorijski dan u ovom delu utamnicenih naroda. Jedan narod je iskoracio u istoriju tj., u slobodu. Jasno je da povratka nema. sve se odigralo brzo. Prava je shteta shto Srbija nije umela rekao bih i nije imala znanja i snage da 5 oktobra ide dalje. Mozemo da zalimo shto smo tada imali Koshtunicu i ostale nedorasle politicare. Oni su i danas takvi isti nepromenjeni i nespremni za iskorake u pravu slobodu. Mucno je i zalosno kakvi su komentari na ovom portalu o dogadjanjima u Ukrajini. To je sve u skladu sa nashom opshtom apatijom i nesposobnoshcu. Oslobadjanje Ukrajine motivishe da covek moze da radi i promishlja...

Vlada

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Savrsena logika. Mozete da razumete da je neko na strani onih koji su vas bombardovali, ali ne i onih koji, sve pa makar i samo nisu pomagali u tome.

Mora da je u pitanju jos teza bolest.

cvexi

pre 10 godina

@(maja, 22. februar 2014 21:43)

Ko smo to mi? Ti koja nam zelis smrt samo zato sto ne volimo EU, ne znam sta si ali jedna od nas takva nisi. Bolje da si rekla "Vi Srbi" bilo bi prikladnije, sramota me je da pripadam istom narodu kome pripada neko sa takvim stavom.

Slobodan

pre 10 godina

Zelim vam da vas Rusi zgaze kao opusak, placenici evro-americkih fasista!!! Jedva cekam da prodje olimpijada, pa da pocnete da cvilite, kad Rusija krene da vam lomi kost po kost, bagro neprijateljska!!!

Adam Jensen

pre 10 godina

Ne mogu a da ne primetim količinu arogancije koja prosto isijava iz manjeg broja komentara koji podržavaju "narod Ukrajine" (onih 50.000 što ruše i pale od 45.000.000 stanovnika). Prema logici tih i takvih, svi koji odbijaju da po zilioniti put nasednu na priču o "diktatoru i spontanoj narodnoj borbi za slobodu" su automatski Rusofoli/KGB-ovci/SNS botovi/...

Pa jeste li baš sigurni da ovo što se dešava nema možda neke veze sa ciljevima Zapada da smanje (pre svega energetski) uticaj Rusije na Evropu i da se vojno približe granicama te iste Rusije uz perspektivu postavlanja anti-raketnog štita?

Pa koliko puta treba da se ponovi isti scenario na različitim meridijanima da bi neki ovde ukapirali kako stvari funkcionišu u svetu?

Jel vi, gospodo, zaista ne kapirate da ako niste po volji velikih sila, ima da nestanete (u ovom slučaju sa vlasti) milom ili silom. Ili će da vas potkupe i/ili ucene (kao naše od 2000. na ovamo), ili će da vam uvezu revoluciju, koja se obično završi sa dovođenjem marionetske vlasti koja radi u potpunom interesu Zapadnih zemalja (od rasprodaje resursa i ekonomije, do članstva u NATO). Kakve crne slobode, demokratija i ostale gluposti. To je samo prokleta "oblanda" u koju je uvijen neo-kolonijalizam.

I naravno, da ne bude zabune - ovo rade SVE velike sile, i istočne i zapadne, s tim da su ove zapadne daleko agresivnije u svemu tome.

Evropska Srbija

pre 10 godina

Rusofili Udbasi, podvio vam rep Putin .
Shvatio je da ga ovo ceka u Rusiji uskoro, kada se ruski narod digne protiv boljsevika koji drze Rusiju u okupaciji punih sto godina jos malo.

A i u Srbiji ide otvaranje dosijea UDBE vrlo uskoro pa da se zvanicno upoznamo sa Udbasima po Srbiji koji su radili za KGB svih ovih 7 decebija po Srbiji od kako je banda dosla na silu u Srbiju 45-e godine sa koznim mantilima na krilima boljsevicke Crvene Armije.
Udba ovde mora bude procesuirana i bice.

hugo

pre 10 godina

dakle osoba koja je surovo pokrala svoju zemlju je pustena i sada prosipa pricu o pravdi?hahahhaha nemam reci.... videcete kako ce opozicija na izborima puci....

Samo urbano..

pre 10 godina

Povratak ukrajinske "čelične ledi"

~~
Iskreno bolje da ste napisal korodirane placenice. Pobogu ona je lezala u zatvoru za korupciju, od cega ni sam bog ne bi mogao da se ispere.

Aelita

pre 10 godina

Možda, u svakom slučaju pre Srbije.
Komentatori mile nam domovine sa svojim mišljenjima dali su doprinos učvrčivanju uverenja zemlje sa najvećim brojem osumnjičenih za ratne zločine.
Sa takvima teško ćemo mrdnuti iz ove balkanske močvare.
Narodu Ukrajine želim puno sreće i najlepše želje za veličanstvenu pobedu.

...

pre 10 godina

Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .
(Petar, 22. februar 2014 21:44)

Ma prodaće im gas Nemci, proći će duplo jeftinije. Ma da im Rusi daju besplatno ne bi ga uzeli.

Zole

pre 10 godina

Da li neko misli da ce ovi koji su glasali za Janukovica tek tako pristati da se priključe EU? Oni ne žele da se priključe EU a imaju svoju kompaktnu teritoriju.

mazge

pre 10 godina

Bravo za Ukrajince, veliki respekt za vasu borbu za slobodu.Ono sto ste uradili vi, mi nismo zavrsili 5.oktobra.Mi smo podanicki, ulizičko ksenofobični narod koji uvek voli da ima gazdu, koji ce da ga ponizava.Nije ni cudo sto zivimo ovako, 500 godina smo sluzili Turcima, 50 godina komunistima, a zadnjih 25 godina udbaskim strukturama.

nije naivac

pre 10 godina

Upišite Espreso tv ili Hromadske tv pa gledajte onaj narod "sve plaćenici CIA I VATIKANA" i naravno, sve one žene i starci i djeca te usput pogledajte što je sve diktator imao na svome imanju dok mu narod gladuje...
Kad ćete već jednom upotrijebiti mozak, a ne ono drugo?

Dr

pre 10 godina

Ova plavusa se zaigrala i preigrala u jednoj velikoj igri odmeravanja snaga velikih sila. Ni polupismeni bokser nije u boljoj poziciji. Treba objaviti i da je Ukrajina bankrotirala, i da je to jedan od razloga izbijanja nemira i gradjanskog rata. Potpuno isto kao u bivsoj SFRJ. Inace bokser i plavusa preuzimaju vruc kropmir tj treba vracati dugove, a Rusija nece dati novac, a Amerika jos manje od toga. Sacekajmo kraj sledece nedelje kada se zavrsi olimpijada. Igranka je tek pocela. Putin je, kako se mozes cuti u Moskvi, vec naredio da se konjica dobro opremi i da Rusija uzme ono sto je njeno, a ostatak bokser i plavusa mogu da ponesu u EU. Ne navijam ni na jednu stranu politicara sa obe strane, jer mi je zao obicnog naroda koji ce da strada kao u bivsoj SFRJ a tajkuni, lopovi i bogatasi ce biti jos bogatiji.

grisom

pre 10 godina

One je jednom već osvajala vlast u narandžastoj revoluciji pre 10 godina. Ona i Juščenko su izneverili poverenje naroda, dobrano se nakrali i političarili, a njihov sukob je i omogućio staromodnom i ukočenom Janukoviću da dođe na vlast. Ona mi je jasna, ali mi nije jasan narod Ukrajine koji će opet glasati za nju.

anon

pre 10 godina

Ne znam da li je iko svestan ali ovo sto je sada uradio zapad je vrlo opasno. Po prvi put su srusili vlast legalno izabranu na izborima i to onim koji su odrzani po njihovim pravilima. Za sve druge slucajeve su imali izgovore da ili nije bilo izbora ili da ih je organizovao rezim. Zakljucak je da sada svako u svetu moze odluciti da srusi legalno izabranu vlast, dovoljno je samo da okupi nekoliko desetina hiljada ljudi, blikira glavni gradski trg u prestonici i izazove malo krvoprolica. Vrlo, vrlo opasno...

scoby

pre 10 godina

Srbi oplakase janukovica isto kao i gadafija!
Ili to SNS botovi rade pro bono? Nije valjda simi ponestalo para? Hoce li opet neka banka koja im je davala kredite za kampanju u stecaj?

Krug dvojke

pre 10 godina

Leleeeee.... ova je do juče bila na smrt bolesna. Tako su bar govorili njemački "stručnjaci". Izgleda da fotelja liječi i najteže boljke.

jovan

pre 10 godina

sad cete vi da se raspadnete pa cete lepo da krenete prema eu ,pa cete otprilike 2030 godine najranije da budete zemlja kamndidat ako se eu do tada ne raspadne,jer i nama su posle 5 og oktobra rekli za par godina smo u eu a mi tek ako do 2025 godine udjemo

Istrazivac

pre 10 godina

(DPolitika, 22. februar 2014 21:38)


hvala na ovoj informaciji - pa u Nantu je jos gori haos nego u Kijevu!
izgleda da je Ukrajina samo paravan za nesto mnogo vece, verovatno na "evroatlantskoj obali"...
nigde nijedna vest o Nantu.

Pete

pre 10 godina

Još jedna slovenska zemlja pred raspadom u rasulu, sve, mašala, na maršruti širenja one vajne alijanse prema granicama Rusijje, zemje obećane.

Nekada, sada & uvek " Drang nach osten" ...
Sve sama demokratska proleća, zime i ostala godišnja doba. E, moji Sloveni, jadi i bede, dokle ?
Ko ne nauči, budaliće doveka.

Newborn-ac

pre 10 godina

Nikolicu, Cvikkkaaa??? Isti si ko Janukoviq. Bice kako SAD kaze, volio il ne, ako ne bude tako isto ces biti svrgnut kao janukoviq. Mogu da zamislim kako Kostunjavi sedi na svome dvoristu I place kao dete ceo dan. Rusofili nema od velike Srbije nista, niti ikad bilo, niti ce ikad biti. Dzabe sanjate, bicete poslusni prema zapadu, ako ne, onda tesko vam se pise, pravac Siberija/Jakutsk, odakle ste dosli.

dragoslav

pre 10 godina

zasto pravoslavni narod kaze necemo sa rusima idemo u Eu znaci nesto nevalja neka tiranija je u pitanju a srbofili ce rec uz dobar kineski zakon svi slusaju

jovan

pre 10 godina

ma ova timosenkova je totalna pukotina i kradljivac zajednosa bahatom decom to je vec dokazano pa ne mislim da ce njima biti bolje sa njom a pogotovo ne sa janukovicem i rusijom za vratom. Al sto su ovi kostunicini i iz dveri na blogovoma zapenili to je vrh piramide. Ko da se oni nesto pitaju za stanje u ukrajini. Oni bi samo ovde jos jednom pa makar i malo da nam zasmrde. bezte od takvih sto dalje

Nenadic Bogdan

pre 10 godina

Pa gospodja Timoselko je vec Bila na vlasti i tokom tog perioda Ukrajina nije znacajno napredovala za razliku od nje.Sada ce "uskoro" u EU!!! Jadni narod Ukrajine -gladan!

Suvereni demokrata

pre 10 godina

To nije nikav problem, zapadna Ukrajina ide pod IMF i na tvrdi rad a istocna Ukrajina ostaje uz Rusiju,Janukovic moze biti predsednik gdje ga priznaju,hahahahahaha.

milan

pre 10 godina

@saxo E to se i ja pitam. Molio bi nekog SNS zaluđenika da objasni zašto non stop kritikuju EU a glasaju za stranku koja želi da nas uvede tamo?

popeye

pre 10 godina

Оћете, ал` јуче... А до тад треба и да се једе, ако буде шта, јер ЕУ неда паре а Руси стопирали кредит. Правиће Јануковича они од блата...

DPolitika

pre 10 godina

Malo pogledah desavanja u svetu kada ono pomislih da je Nant u Ukrajni. Rekoh neka greska mora da je Kijev.

Pre par dana pucnjava, slicno kao u Kijevu(ozoglaseni "policijski" snajperista) a danas protestuje 20.000 sto je cifra u "slobodnim" "zapadnim" medijima spominjana za Kijev, drugo prskaju ih vodenim topovima, trece barikade, cetvrto maskirani protestanti, peto povredjeni policajci itd.


Kada ono u EU kojoj Ukrajna tezi protestuje se, samo kada se tamo protestuje protiv namera vlasti to nije borba protiv Francuske ditkture vec protest koji policija treba da suzbije.

Da, "uskoro" ce Ukrajna u EU i tamo ce da bude nova Bugarska ili Rumunija ili cak Srbija tj. bas ce lepo ziveti cim udju u EU.

Jedina prednost biti nova drzava u EU je sto policija sme da razbije mirne demonstracije i da niko ne kaze da to nije antidemokratski.

Naravoucenije:

Janukovic je diktator koliko i Sarkozi.

Nije dovoljno promeniti licnosti treba menjati sistem. Naravno pocevsi od Francuske davno je tamo bila revolucija ima sada nekih 215 godina ako ne gresim.

milan jovanovic

pre 10 godina

Ovo je najtezi poraz Vladimira Putina od kada je postao prvi covek Rusije 2000-te godine. Da mu pred nosom SAD i Berlin pre svega skinu sa vlasti njegovog coveka, pridobiju vojsku, policiju, celi aparat, a da Rusija to nemocno gleda - pa to je prava geopoliticka sarmarcina! Dok se Putin zabavljao Olimpijadom, koju je shvatio kao krunu svoje vlasti i pitanje licnog prestiza, za to vreme za dve sedmice izgubio je uticaj na Ukrajinu. Potpuno. Uveren da je resio stvar sa kreditim od vise milijardi, Putin se posvetio organizaciji Olimpijade. Sve ruske obavestajne sluzbe pratile su sesavanja u Sociju. I stvarno, tamo ni ptica nije proletela, a kamoli teroristi. A za te dve sedmice Janukovic je od predesnika posteo begunac, a rusku uporiste u politici Ukrajine je - nestalo. Kakav promasaj, ako se zna koliki je geostrateski znacaj Ukrajine za Rusiju!Ne verujem da ce se Putin od ovoga politicki ikada oporaviti. Dobbice prvo EU, a onda i NATO na granici. Majstorski rad Vasingtona i Berlina, pre svega.

nikola zrinski iz novosibirska

pre 10 godina

pa zar nije ona samo do juce bila nasmrt bolesna ???
sada odjednom ozdravi... cudo se desilo..
(Goran, 22. februar 2014 19:50)

Skoknula do Međugorja, sa unijatima iz Ljvova! I eto, desilo se još jedno čudo....

iki

pre 10 godina

bio sam u Kijevu sa grupom Austrijanaca koji su se naivno raspitivali za Juliju Timošenko, Ukrajinci su se zgrazavali zbog LOPOVLUKA pre svega, rekao sam, meni iz Srbije ne morate da objasnjavate, poznato mi je! a to za EU pa mi nećemo pre 2022, kad li ce oni?!

borchaSRS

pre 10 godina

Alo Eurounijati pa ovo je sajt vase televizije, pa se obrati moderatoru odakle ovoliko komentara protiv "Ukrajinske" opozicije, a ja cu ti dati jedan od odgovora, zato sto se vasi evrounijatski komentari broje na prste, uostalom ako ti se nesvidja idi na sajt sad vec javnog servisa SNS, bivsi RTS, na njemu nemozes ostaviti nijedan komentar a da nije evrounijatski.

milan

pre 10 godina

o cemu vi?koja bre EU?viditeli da u EU-drzavama sve vise desnicari rastu kao kvasac koliko bre hoce u EU svi hoce u Eu a nemaju ni prebijene pare zivi bili pa videli Eu je najbolja ideja ikada ali vidim ovde ljudi su razocarani neki dan samo koliko u vrhu Eu milijardi pronevera a zadnje vreme sve bednici i neradnici ulaze u Eu i odmah ispruzenih ruku pocinje prosenje kao nasi juzni susedi najjaci motiv iz kojeg ce lonca pare grabiti jos Eu nije ni zazivela ali neradnicka i placaski juznaci su dokrajcili nisu sposobni Evropljani ni JU isto govorno podrucje da spasu a sad hoce ovu Eu koja je jedini motiv koliko para?se dobija

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

ова је смешна........јадан украјински народ, поред такве пастирице

Dzoni

pre 10 godina

SAd ce da im trube o EU dok ih kradu..Ova je bila ministarka za gas i odjednom se obogati i posta neki menadzer za gas..na listi 50 najbogatijih Ukrajinaca 13 njene partije a koje 10 godina ranije nije imalo kuce da uhvati za sta.ALi samo budi dobar sa zapadom i pustice te da krades koliko hoces.

Pierre

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!

NN

pre 10 godina

Zapad je dobio bitku protiv Rusije i Rusiji jedini istinski partner ostaje Belorusija i nazalost zbog nekih politicara koji nemaju hraborsti da se odupru ruskom zagrljaju Srbija.

CNN-bot I SNS-bot, to su para dva, na-na-na-na-na...

pre 10 godina

Koliko Rusofila na ovom sajtu. Verovatno su to SNS botovi pobrkali lončiće. Alo bre, vučić je za EU! Zaigrali ste se i pokazali pravo lice.
(saxo, 22. februar 2014 20:04)

Sam si se malo zaigrao, jer ovo u čemu sudeluješ je čudesna simbioza SNS-bota i CNN-bota. Nešto poput one između spužve morzgve i raka samca. Pa zar vam zajednički gazda nije neki dan vedrio i oblačio CNN-om? Pa vi ste sad 'kamaradi', cyber-reformatori i cyber-revolucionari!

Лима

pre 10 godina

Значи медијски мрак никад није био црњи.. ЕУ , ЕУ, ЕУ ..па ЕУ! јел има нешто или неко на овом свету режимских медија а да не жели у ЕУ?

jasna

pre 10 godina

Lopov da bude predsenik pa u EU Potpuno je jasno da je EU bolesna tvorevina a I tamnica I bankrot naroda.Olipiske igre se sutra zavrsavaju tako da vec preksutra preokret totalni.Nove vesti izgleda da su navukli opoziciju sa ulice da svi vide da nisu samo kriminalci nego I lazovi podrzani sa lazima iz EU.Kako izgleda bice strasno a svu odgovornost ce snositi zapad.Cela opozicija je nazvana banditima

http://rt.com/news/ukraine-opposition-yanukovich-coup-273/

bruno

pre 10 godina

Kaže da će uskoro u EU Vjerujem u to. To je EU politika. Primili davno Bugarsku i Rumunjsku, a vi gospodo Srbi ćete se načekati. Jedino da izvedete slične pizdarije u BG pa ćete ekspresno biti primljeni. Samo mi nije jasno, zašto još uvijek Izrael nije u EU. Jer vidim da su na svim Europskim takmičenjima u športu A čak ina Pjesmi Eurovizije.

Zaciorski

pre 10 godina

Kakve lazi I demagogije od Timosenkove, da covek ne poveruje. Bolje ce vam I "nam" biti bolje samo od sopstvenog rada, sopstvene proizvodnje, sopstvenog izvoza, sopstvenog zakona i borbe protiv korupcije,sopstvenih fabrika...a ne od toga sto cete ili cemo uci u EU. Tlacenje, ako do tog ujedinjenja sa EU I dodje, tek onda pocinje.E moji Ukrajinci, ja mislio vi pametniji od nas!!!

Posmatrač, NL

pre 10 godina

Zemlja od 50 i nešto miliona ljudi, koja po stanovniku ima još niži BDP od Srbije, i koja nije ni započela proces približavanja EU, će uskoro ući u EU? Ej, Julija, jeste da je baš hladno tamo kod vas, ali nemoj toliko da ložiš... trebaće jedno 10-15 godina minimum, ako se to uopšte ikada i desi, i ako EU potraje do tada. U EU su inače ko ludi bez vas. I nas koji smo sitna boranija (u pogledu veličine, i u smislu potencijalnog problems) proteruju kroz najfinije sito, šta li će tek vama da rade.

Nikola, Beograd

pre 10 godina

Ova ko naši fudbaleri, valja se po terenu dok sudija ne da crveni karton protivniku, a onda skoči na noge lagane. Gde nestadoše njene bolne rane?

A za EU ćete da se ubrišete: sve i da se Ukrajina ne raspadne, sve trči Bundestag da izglasa da mu se na grbaču okači 50 000 gladnih Ukrajinaca.

Zaciorski

pre 10 godina

Janukovicu, popustio si u kljucnom momentu kad je zmiji odmah na pocetku trebalo stati nogom za vrat.Ovako je zmija pustila jezik ,opako... Bog vam na pomoci bio posteni narode Ukrajine!!!

Ddulo

pre 10 godina

Srbadijo, mila! Zasto moras uvek da izaberes pogresnu stranku?
Ti uskoro uvek bobijes ratne bitke, ali ih izgubis na miru!
A zasto? Jer nemas svog mozga, nego mora da te neko sa strane diriguje. Odavno si Bot!

Zare sa Lemana

pre 10 godina

Jezivo je slusati ovu bolesnu osobu... Naglo i cudesno zdrava... melodramatski u kolicima... ova ludaca poziva ljude sa Maidana da dovedu janukovica iz Harkina !?! Gospodja bi malo rata, malo joj je mrtvih... STRASNO! Zao mi ovih jadnika koji se dernjaju i skandiraju a ne slute u kakvu masinu i haos idu... Jadna Ukrajina...

forumas iz Sj. Koreje

pre 10 godina

Čitav slobodarski svijet pozdravlja oslobođenje Julije. Jedino se Rusi, Srbi i možda Iranci bune. (Dobro, vjerojatno bi se se bunili i sjeverno-Korejci kada bi znali što se događa u ostatku svijeta.)

droga

pre 10 godina

Sta ti je vlast, najgora droga. Nekim ljudima ni zatvor nije dovoljna lekcija. Mesto da bude sretna sto je izasla, svejedno da li je kriva ili nije i uziva sa porodicom, ona opet ulece u isto kolo. A takvi su i ovi nasi, samo njih niko da malo isprocesuira i smesti gde im je zapravo i mesto.

Nikola 58/108/969

pre 10 godina

Pa kako covece? Pa zar nije tesko bolesna i pod stalnim nadzorom nemackih (SIC!!!) lekara? Zar nije njena izmisljena bolest bila razlog da umesto u zatvoru svoju kaznu lezi u bolnici ? Fukare zapadne i prozapadne nikako da se umore od svojih lazi i obmana.

Nikola 58/108/969

pre 10 godina

Pa kako covece? Pa zar nije tesko bolesna i pod stalnim nadzorom nemackih (SIC!!!) lekara? Zar nije njena izmisljena bolest bila razlog da umesto u zatvoru svoju kaznu lezi u bolnici ? Fukare zapadne i prozapadne nikako da se umore od svojih lazi i obmana.

droga

pre 10 godina

Sta ti je vlast, najgora droga. Nekim ljudima ni zatvor nije dovoljna lekcija. Mesto da bude sretna sto je izasla, svejedno da li je kriva ili nije i uziva sa porodicom, ona opet ulece u isto kolo. A takvi su i ovi nasi, samo njih niko da malo isprocesuira i smesti gde im je zapravo i mesto.

leone

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)

Najbolji komentar :)

Zare sa Lemana

pre 10 godina

Jezivo je slusati ovu bolesnu osobu... Naglo i cudesno zdrava... melodramatski u kolicima... ova ludaca poziva ljude sa Maidana da dovedu janukovica iz Harkina !?! Gospodja bi malo rata, malo joj je mrtvih... STRASNO! Zao mi ovih jadnika koji se dernjaju i skandiraju a ne slute u kakvu masinu i haos idu... Jadna Ukrajina...

anon

pre 10 godina

Ne znam da li je iko svestan ali ovo sto je sada uradio zapad je vrlo opasno. Po prvi put su srusili vlast legalno izabranu na izborima i to onim koji su odrzani po njihovim pravilima. Za sve druge slucajeve su imali izgovore da ili nije bilo izbora ili da ih je organizovao rezim. Zakljucak je da sada svako u svetu moze odluciti da srusi legalno izabranu vlast, dovoljno je samo da okupi nekoliko desetina hiljada ljudi, blikira glavni gradski trg u prestonici i izazove malo krvoprolica. Vrlo, vrlo opasno...

Ryber Palunko

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile...
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Dostojevski, Šolohov, Bulgakov, Pasternak, Čehov, Čajkovski, Rahmanjinov, Prokofjev, Semjonov, Saharov, Pavlov... da li sad shvataš? Smatrati se civilizovanim čovjekom, a ne osjećati nekakvo rusofilstvo je paradoks! Mada, kome ja pričam, tvoje asocijacije na Rusiju su Putin, Pussy Riot i Aeroflot.

P.S.
Pozdrav T&T :)

Pierre

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!

Posmatrač, NL

pre 10 godina

Zemlja od 50 i nešto miliona ljudi, koja po stanovniku ima još niži BDP od Srbije, i koja nije ni započela proces približavanja EU, će uskoro ući u EU? Ej, Julija, jeste da je baš hladno tamo kod vas, ali nemoj toliko da ložiš... trebaće jedno 10-15 godina minimum, ako se to uopšte ikada i desi, i ako EU potraje do tada. U EU su inače ko ludi bez vas. I nas koji smo sitna boranija (u pogledu veličine, i u smislu potencijalnog problems) proteruju kroz najfinije sito, šta li će tek vama da rade.

Adam Jensen

pre 10 godina

Ne mogu a da ne primetim količinu arogancije koja prosto isijava iz manjeg broja komentara koji podržavaju "narod Ukrajine" (onih 50.000 što ruše i pale od 45.000.000 stanovnika). Prema logici tih i takvih, svi koji odbijaju da po zilioniti put nasednu na priču o "diktatoru i spontanoj narodnoj borbi za slobodu" su automatski Rusofoli/KGB-ovci/SNS botovi/...

Pa jeste li baš sigurni da ovo što se dešava nema možda neke veze sa ciljevima Zapada da smanje (pre svega energetski) uticaj Rusije na Evropu i da se vojno približe granicama te iste Rusije uz perspektivu postavlanja anti-raketnog štita?

Pa koliko puta treba da se ponovi isti scenario na različitim meridijanima da bi neki ovde ukapirali kako stvari funkcionišu u svetu?

Jel vi, gospodo, zaista ne kapirate da ako niste po volji velikih sila, ima da nestanete (u ovom slučaju sa vlasti) milom ili silom. Ili će da vas potkupe i/ili ucene (kao naše od 2000. na ovamo), ili će da vam uvezu revoluciju, koja se obično završi sa dovođenjem marionetske vlasti koja radi u potpunom interesu Zapadnih zemalja (od rasprodaje resursa i ekonomije, do članstva u NATO). Kakve crne slobode, demokratija i ostale gluposti. To je samo prokleta "oblanda" u koju je uvijen neo-kolonijalizam.

I naravno, da ne bude zabune - ovo rade SVE velike sile, i istočne i zapadne, s tim da su ove zapadne daleko agresivnije u svemu tome.

srbofil

pre 10 godina

Nikako ne mogu da shvatim zbog cega su kod nas ljudi toliko nalozeni na strane sile.Koliko je ovde emocija.Ono kao rusofili,anglofili itd.Da toliko volimo Srbiju gde bi nam kraj bio .Za male zemlje,najveci uspeh spoljne politike je kad postignes da te veliki ostave na miru.I da,nema nista za dz ni od Rusa ni od zapada.Neverovatno,a?

qnx

pre 10 godina

Timošenkova: Uskoro ćemo u EU...

Pre toga, po svemu sudeci, idete u jedan gradjanski rat.
Treba popuniti udarne termine na CNN i BBC.
Osim toga Rusi nece dati ono sto je njihovo, otprilike pola Ukraine, Crnomorska obala i sve luke.

Diktator

pre 10 godina

Svrgnuse "Tiranina", suze radosnice Julije i opozicionara, i posle toga ziveli srecno do kraja zivota u Evropskoj zajednici.

Koja spanska serija od drzave :D

Blagoje

pre 10 godina

Za tri meseca, Zapad je od izgubljene situacije u Ukrajini i politickog poraza - dobio Ukrajinu na tacni. I to Urtajinu koja je, geopoliticki gledano, NAJVAZNIJI faktor za Rusiju, u bezbednosnom, a onda i svakom drugom smislu! Sta se to desilo za tri meseca? Zapad je prvo neutralisao Putina proglasivsi ga - pobednikom. Najuticajni novive su ga serijski proizvodile u najmocnijeg politicara, onda je usledila zabava oko Olimpijade, straha od terorizma. Ali, najjaca karta je bila PUTINOVA SUJETA. On je Olimpijadu shvatio kao LICNI RAT. I dobio je rat - ali POGRESAN. Zapad je napravio revoluciju sa maksimalno 20 000 ljudi koji su u proseku demostrirali. Među njima su bili i specijalci i ektremisti. Spremni da ubijaju. U međuvremenu je potiho kupljen vrh vojske i plicije. Dodajte uhodanu semu medija i sablon propagande i "pade" Ukrajina za 15 dana. A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta. U to ne treba niko da sumnja. Rusice ga na isti nacin. Eto kako najjaca karika postaje naslabija. Zbog sujete jednog coveka milioni u problemima.
(marko nikolic, 22. februar 2014 23:28)

Druže ja lično mislim da još nije kraj,a takodje mislim da ili Kličko ili Timošenkova su Ruski trojski konj,daj malo vremena,ja ipak mislim da se Putin nešto naučio kao što radi zapad,a to je da ima svoje ljude na obe strane :)

zoran

pre 10 godina

Da li je ova svesna da EU ne moze da im pomogne, jer je to zemlja od 60 miliona ljudi. EU je u dubokoj krizi. Sta ako im Rusi zavrnu gas...? Zar jadnica misli da ce Rusi svoje stanovnishtvo da ostave na cedilu u sred Ukrajine?
Da ce Rusi da zaborave na svoje pomorske baze..? Ova nije pri sebi i gura narod u jedan opak rat, ali opak rat. Tu niko normaln im nece pomoci niti ce smeti da kaze jednu rec.
Gospode, ova zena je skrenula umom.

Smeo bih da se kladim da je ruska vojska vec na granici spremna za intervenciju. Sacekajmo kraj ove Olimpijade i videcete "vatromet", na zalost ovu avanturu ce mnogi platiti svojim zivotom, a ova ce zbristai na zapad kao i onaj mentol, bokser.

Barbus

pre 10 godina

"Diktatura"?
Ova rec u zadnje vreme gubi svaki smisao. Vlast osvojena na slobodnim visepartijskim izborima u pravno uredjenoj drzavi se rusi snajperskim puskama i proglasava za diktaturu samo zato sto se drznula da sklopi spasonosni ekonomski ugovor vredan milijarde dolara. Ovo je primer kako se vlast moze uzeti sa par hiljada militantnih demonstranata po uhodanom sablonu desavanja naroda. Posle taj narod i drzava padnu u ruke oslobodiocima sa Zapada koji ce pljacku, prljave privatizacije i trpanje para u svoje dzepove umotati u celofan zastite ljudskih prava. Put od demokratije do placene revolucije je kraci od puta kojeg prelaze huligani do titule boraca za slobodu. Sve ovo sto se desava u svetu je samo prvo poluvreme. One sto sve ovo organizuju ceka drugo poluvreme. Na domacem terenu...

Krug dvojke

pre 10 godina

Leleeeee.... ova je do juče bila na smrt bolesna. Tako su bar govorili njemački "stručnjaci". Izgleda da fotelja liječi i najteže boljke.

Vlada

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Savrsena logika. Mozete da razumete da je neko na strani onih koji su vas bombardovali, ali ne i onih koji, sve pa makar i samo nisu pomagali u tome.

Mora da je u pitanju jos teza bolest.

waikiki

pre 10 godina

Yeee ulazak u EU...?...cekaj polako prvo da se zaduzite, po povoljnim kreditnim uslovima, do guse, pa da rasprodate sva 'propala' drzavna preduzeca, pa tek kada se gaca ne budete pitali, dobijate ulaznicu za eu!

Samo urbano..

pre 10 godina

Povratak ukrajinske "čelične ledi"

~~
Iskreno bolje da ste napisal korodirane placenice. Pobogu ona je lezala u zatvoru za korupciju, od cega ni sam bog ne bi mogao da se ispere.

Slobodan

pre 10 godina

Zelim vam da vas Rusi zgaze kao opusak, placenici evro-americkih fasista!!! Jedva cekam da prodje olimpijada, pa da pocnete da cvilite, kad Rusija krene da vam lomi kost po kost, bagro neprijateljska!!!

iki

pre 10 godina

bio sam u Kijevu sa grupom Austrijanaca koji su se naivno raspitivali za Juliju Timošenko, Ukrajinci su se zgrazavali zbog LOPOVLUKA pre svega, rekao sam, meni iz Srbije ne morate da objasnjavate, poznato mi je! a to za EU pa mi nećemo pre 2022, kad li ce oni?!

Pete

pre 10 godina

Još jedna slovenska zemlja pred raspadom u rasulu, sve, mašala, na maršruti širenja one vajne alijanse prema granicama Rusijje, zemje obećane.

Nekada, sada & uvek " Drang nach osten" ...
Sve sama demokratska proleća, zime i ostala godišnja doba. E, moji Sloveni, jadi i bede, dokle ?
Ko ne nauči, budaliće doveka.

Dr

pre 10 godina

Ova plavusa se zaigrala i preigrala u jednoj velikoj igri odmeravanja snaga velikih sila. Ni polupismeni bokser nije u boljoj poziciji. Treba objaviti i da je Ukrajina bankrotirala, i da je to jedan od razloga izbijanja nemira i gradjanskog rata. Potpuno isto kao u bivsoj SFRJ. Inace bokser i plavusa preuzimaju vruc kropmir tj treba vracati dugove, a Rusija nece dati novac, a Amerika jos manje od toga. Sacekajmo kraj sledece nedelje kada se zavrsi olimpijada. Igranka je tek pocela. Putin je, kako se mozes cuti u Moskvi, vec naredio da se konjica dobro opremi i da Rusija uzme ono sto je njeno, a ostatak bokser i plavusa mogu da ponesu u EU. Ne navijam ni na jednu stranu politicara sa obe strane, jer mi je zao obicnog naroda koji ce da strada kao u bivsoj SFRJ a tajkuni, lopovi i bogatasi ce biti jos bogatiji.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

ова је смешна........јадан украјински народ, поред такве пастирице

Nenadic Bogdan

pre 10 godina

Pa gospodja Timoselko je vec Bila na vlasti i tokom tog perioda Ukrajina nije znacajno napredovala za razliku od nje.Sada ce "uskoro" u EU!!! Jadni narod Ukrajine -gladan!

vaske

pre 10 godina

filos@ Vidis, ti si tipican primer zapadofila/antikomuniste.
Pravise se pametan, a komentar je glup, jadan i bedan.....neverovatno koliko.
Ti ni ne razumes sta si napisao.
Razumes europfile, ali ne i rusofobe, jer su uzeli pare da nas ne brane.
A od koga su uzeli pare i ko nas je bombradovao? Od EU?
Znaci dobar si ako nas bombardujes, ali nisi ako ne.
Sta to govori o vama? Da postujete samo onog ko vas neko tretira k'o stoku, a ako vas tretira kao coveka, vi ga mrzite.
Vidis, tu odliku ni stoka.
Obicno ulicni dzukac zna da mrzi nekog ko ga je tukao, a ne mrzi onog ko ga ne dira, vi radite suprotno.
Znaci da najgora stoka su karakternija bica od vas antikomunista (fobicara svega sto ne odgovara zapadu).

Nije ni cudo sto mrzite komunizam toliko, a nacisti tajno (mada sve manje tajno) simpatisete.
To je jedna od glavnih karakternih osobina vas eurofila/antikomunista
A ta "bolest", kako vi antikomuniti to nazivate, se zove zdrav razum i moc rasudjivanja.
To je nesto sto vi antikomunisti nemate i bas zbog toga, Srbija je postala fasisticka septicka jama (jer se u septickim jamama osecate kao kod kuce) a ne normalna i uredjena drzava.

popeye

pre 10 godina

Оћете, ал` јуче... А до тад треба и да се једе, ако буде шта, јер ЕУ неда паре а Руси стопирали кредит. Правиће Јануковича они од блата...

Dzoni

pre 10 godina

SAd ce da im trube o EU dok ih kradu..Ova je bila ministarka za gas i odjednom se obogati i posta neki menadzer za gas..na listi 50 najbogatijih Ukrajinaca 13 njene partije a koje 10 godina ranije nije imalo kuce da uhvati za sta.ALi samo budi dobar sa zapadom i pustice te da krades koliko hoces.

milan jovanovic

pre 10 godina

Ovo je najtezi poraz Vladimira Putina od kada je postao prvi covek Rusije 2000-te godine. Da mu pred nosom SAD i Berlin pre svega skinu sa vlasti njegovog coveka, pridobiju vojsku, policiju, celi aparat, a da Rusija to nemocno gleda - pa to je prava geopoliticka sarmarcina! Dok se Putin zabavljao Olimpijadom, koju je shvatio kao krunu svoje vlasti i pitanje licnog prestiza, za to vreme za dve sedmice izgubio je uticaj na Ukrajinu. Potpuno. Uveren da je resio stvar sa kreditim od vise milijardi, Putin se posvetio organizaciji Olimpijade. Sve ruske obavestajne sluzbe pratile su sesavanja u Sociju. I stvarno, tamo ni ptica nije proletela, a kamoli teroristi. A za te dve sedmice Janukovic je od predesnika posteo begunac, a rusku uporiste u politici Ukrajine je - nestalo. Kakav promasaj, ako se zna koliki je geostrateski znacaj Ukrajine za Rusiju!Ne verujem da ce se Putin od ovoga politicki ikada oporaviti. Dobbice prvo EU, a onda i NATO na granici. Majstorski rad Vasingtona i Berlina, pre svega.

Zaciorski

pre 10 godina

Janukovicu, popustio si u kljucnom momentu kad je zmiji odmah na pocetku trebalo stati nogom za vrat.Ovako je zmija pustila jezik ,opako... Bog vam na pomoci bio posteni narode Ukrajine!!!

Sve je vrlo jasno

pre 10 godina

Potražite sliku "Ukraine" na Google iz Washingtone Post-a gde se vidi koji deo zemlje govori kojim jezikom, odmah pored je i slika koji deo Ukrajine je glasao na prošlim izborima za Timošenko a koji za Janukoviča.

forumas iz Sj. Koreje

pre 10 godina

Čitav slobodarski svijet pozdravlja oslobođenje Julije. Jedino se Rusi, Srbi i možda Iranci bune. (Dobro, vjerojatno bi se se bunili i sjeverno-Korejci kada bi znali što se događa u ostatku svijeta.)

marija

pre 10 godina

...stekla veliko bogatstvo u nacionalnoj industriji gasa...
?????????
E, nasi Ukrajinci, .......
To su u zemljama u tranziciji mogli samo tajkuni.

CNN-bot I SNS-bot, to su para dva, na-na-na-na-na...

pre 10 godina

Koliko Rusofila na ovom sajtu. Verovatno su to SNS botovi pobrkali lončiće. Alo bre, vučić je za EU! Zaigrali ste se i pokazali pravo lice.
(saxo, 22. februar 2014 20:04)

Sam si se malo zaigrao, jer ovo u čemu sudeluješ je čudesna simbioza SNS-bota i CNN-bota. Nešto poput one između spužve morzgve i raka samca. Pa zar vam zajednički gazda nije neki dan vedrio i oblačio CNN-om? Pa vi ste sad 'kamaradi', cyber-reformatori i cyber-revolucionari!

grisom

pre 10 godina

One je jednom već osvajala vlast u narandžastoj revoluciji pre 10 godina. Ona i Juščenko su izneverili poverenje naroda, dobrano se nakrali i političarili, a njihov sukob je i omogućio staromodnom i ukočenom Janukoviću da dođe na vlast. Ona mi je jasna, ali mi nije jasan narod Ukrajine koji će opet glasati za nju.

nikola zrinski iz novosibirska

pre 10 godina

pa zar nije ona samo do juce bila nasmrt bolesna ???
sada odjednom ozdravi... cudo se desilo..
(Goran, 22. februar 2014 19:50)

Skoknula do Međugorja, sa unijatima iz Ljvova! I eto, desilo se još jedno čudo....

30.3

pre 10 godina

hahaha
Misle da su završili posao.
Obratite pažnju šta će da se dešava u sledeća 3 meseca. Biće veoma žestoko proleće, i njima a i nekim drugima.

Milos89

pre 10 godina

I ja sam mislio da ćemo posle dvehiljadite u EU, tako da ... Vidimo se i vi i mi u nekom drugom filmu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeronimo, 22. februar 2014 21:19)

Pa hocemo, sigurno do 2999 godine ulazimo.

deks

pre 10 godina

(milan jovanovic, 22. februar 2014 21:35)
O cemu ti pricas covece. Pa Timosenko je bila vec na vlasti. Jel' to bila proruska vlada? Ovo nije nista novo. Otrezenjenje ce biti vrlo bolno.

Dole diktatura

pre 10 godina

Joj kako mi je drago zbog Rusije, pucaju na svim poljima. Od najgore organizovane olimpijade ikada, do potpune nemoci u spoljnoj i unutrasnjoj politici. Samo im se polupismene horde iz Srbije dive.

amigo

pre 10 godina

ako me ikad uhapse, okupiće mi rodbina i prijatelji par hiljada ljudi+hiljadarku plaćenih ekstrema i pravimo džumbus po gradu, realno-ima da košta al' bolje i tako nego da ležim u ćuzi ;-)

Лима

pre 10 godina

Значи медијски мрак никад није био црњи.. ЕУ , ЕУ, ЕУ ..па ЕУ! јел има нешто или неко на овом свету режимских медија а да не жели у ЕУ?

Zole

pre 10 godina

Da li neko misli da ce ovi koji su glasali za Janukovica tek tako pristati da se priključe EU? Oni ne žele da se priključe EU a imaju svoju kompaktnu teritoriju.

DPolitika

pre 10 godina

Malo pogledah desavanja u svetu kada ono pomislih da je Nant u Ukrajni. Rekoh neka greska mora da je Kijev.

Pre par dana pucnjava, slicno kao u Kijevu(ozoglaseni "policijski" snajperista) a danas protestuje 20.000 sto je cifra u "slobodnim" "zapadnim" medijima spominjana za Kijev, drugo prskaju ih vodenim topovima, trece barikade, cetvrto maskirani protestanti, peto povredjeni policajci itd.


Kada ono u EU kojoj Ukrajna tezi protestuje se, samo kada se tamo protestuje protiv namera vlasti to nije borba protiv Francuske ditkture vec protest koji policija treba da suzbije.

Da, "uskoro" ce Ukrajna u EU i tamo ce da bude nova Bugarska ili Rumunija ili cak Srbija tj. bas ce lepo ziveti cim udju u EU.

Jedina prednost biti nova drzava u EU je sto policija sme da razbije mirne demonstracije i da niko ne kaze da to nije antidemokratski.

Naravoucenije:

Janukovic je diktator koliko i Sarkozi.

Nije dovoljno promeniti licnosti treba menjati sistem. Naravno pocevsi od Francuske davno je tamo bila revolucija ima sada nekih 215 godina ako ne gresim.

milan

pre 10 godina

@saxo E to se i ja pitam. Molio bi nekog SNS zaluđenika da objasni zašto non stop kritikuju EU a glasaju za stranku koja želi da nas uvede tamo?

borchaSRS

pre 10 godina

Alo Eurounijati pa ovo je sajt vase televizije, pa se obrati moderatoru odakle ovoliko komentara protiv "Ukrajinske" opozicije, a ja cu ti dati jedan od odgovora, zato sto se vasi evrounijatski komentari broje na prste, uostalom ako ti se nesvidja idi na sajt sad vec javnog servisa SNS, bivsi RTS, na njemu nemozes ostaviti nijedan komentar a da nije evrounijatski.

vaske

pre 10 godina

Turska, koja je clanica NATO i saveznik Zapada vec decenijama, ne moze u EU, a Ukrajina moze i preko reda.
EU-ljigavi kvaranjaci, nacisticki olos koji se krije iza demokratije. Nije ni cudo sto ih nasi rusofobi toliko vole, slican se slicnom raduje.
EU dodje kao novi Rajh, oni bi da mu sluze, ako njihove dete u sto su sluzile Trecem u Ljoticevom ZBOR-u

marko nikolic

pre 10 godina

Za tri meseca, Zapad je od izgubljene situacije u Ukrajini i politickog poraza - dobio Ukrajinu na tacni. I to Urtajinu koja je, geopoliticki gledano, NAJVAZNIJI faktor za Rusiju, u bezbednosnom, a onda i svakom drugom smislu! Sta se to desilo za tri meseca? Zapad je prvo neutralisao Putina proglasivsi ga - pobednikom. Najuticajni novive su ga serijski proizvodile u najmocnijeg politicara, onda je usledila zabava oko Olimpijade, straha od terorizma. Ali, najjaca karta je bila PUTINOVA SUJETA. On je Olimpijadu shvatio kao LICNI RAT. I dobio je rat - ali POGRESAN. Zapad je napravio revoluciju sa maksimalno 20 000 ljudi koji su u proseku demostrirali. Među njima su bili i specijalci i ektremisti. Spremni da ubijaju. U međuvremenu je potiho kupljen vrh vojske i plicije. Dodajte uhodanu semu medija i sablon propagande i "pade" Ukrajina za 15 dana. A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta. U to ne treba niko da sumnja. Rusice ga na isti nacin. Eto kako najjaca karika postaje naslabija. Zbog sujete jednog coveka milioni u problemima.

hugo

pre 10 godina

dakle osoba koja je surovo pokrala svoju zemlju je pustena i sada prosipa pricu o pravdi?hahahhaha nemam reci.... videcete kako ce opozicija na izborima puci....

Istrazivac

pre 10 godina

(DPolitika, 22. februar 2014 21:38)


hvala na ovoj informaciji - pa u Nantu je jos gori haos nego u Kijevu!
izgleda da je Ukrajina samo paravan za nesto mnogo vece, verovatno na "evroatlantskoj obali"...
nigde nijedna vest o Nantu.

Evropska Srbija

pre 10 godina

Rusofili Udbasi, podvio vam rep Putin .
Shvatio je da ga ovo ceka u Rusiji uskoro, kada se ruski narod digne protiv boljsevika koji drze Rusiju u okupaciji punih sto godina jos malo.

A i u Srbiji ide otvaranje dosijea UDBE vrlo uskoro pa da se zvanicno upoznamo sa Udbasima po Srbiji koji su radili za KGB svih ovih 7 decebija po Srbiji od kako je banda dosla na silu u Srbiju 45-e godine sa koznim mantilima na krilima boljsevicke Crvene Armije.
Udba ovde mora bude procesuirana i bice.

Zaciorski

pre 10 godina

Kakve lazi I demagogije od Timosenkove, da covek ne poveruje. Bolje ce vam I "nam" biti bolje samo od sopstvenog rada, sopstvene proizvodnje, sopstvenog izvoza, sopstvenog zakona i borbe protiv korupcije,sopstvenih fabrika...a ne od toga sto cete ili cemo uci u EU. Tlacenje, ako do tog ujedinjenja sa EU I dodje, tek onda pocinje.E moji Ukrajinci, ja mislio vi pametniji od nas!!!

jovan

pre 10 godina

sad cete vi da se raspadnete pa cete lepo da krenete prema eu ,pa cete otprilike 2030 godine najranije da budete zemlja kamndidat ako se eu do tada ne raspadne,jer i nama su posle 5 og oktobra rekli za par godina smo u eu a mi tek ako do 2025 godine udjemo

Nikola, Beograd

pre 10 godina

Ova ko naši fudbaleri, valja se po terenu dok sudija ne da crveni karton protivniku, a onda skoči na noge lagane. Gde nestadoše njene bolne rane?

A za EU ćete da se ubrišete: sve i da se Ukrajina ne raspadne, sve trči Bundestag da izglasa da mu se na grbaču okači 50 000 gladnih Ukrajinaca.

mazge

pre 10 godina

Bravo za Ukrajince, veliki respekt za vasu borbu za slobodu.Ono sto ste uradili vi, mi nismo zavrsili 5.oktobra.Mi smo podanicki, ulizičko ksenofobični narod koji uvek voli da ima gazdu, koji ce da ga ponizava.Nije ni cudo sto zivimo ovako, 500 godina smo sluzili Turcima, 50 godina komunistima, a zadnjih 25 godina udbaskim strukturama.

...

pre 10 godina

Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .
(Petar, 22. februar 2014 21:44)

Ma prodaće im gas Nemci, proći će duplo jeftinije. Ma da im Rusi daju besplatno ne bi ga uzeli.

cvexi

pre 10 godina

@(maja, 22. februar 2014 21:43)

Ko smo to mi? Ti koja nam zelis smrt samo zato sto ne volimo EU, ne znam sta si ali jedna od nas takva nisi. Bolje da si rekla "Vi Srbi" bilo bi prikladnije, sramota me je da pripadam istom narodu kome pripada neko sa takvim stavom.

NN

pre 10 godina

Zapad je dobio bitku protiv Rusije i Rusiji jedini istinski partner ostaje Belorusija i nazalost zbog nekih politicara koji nemaju hraborsti da se odupru ruskom zagrljaju Srbija.

Johhny-BG

pre 10 godina

Turska, koja je clanica NATO i saveznik Zapada vec decenijama, ne moze u EU, a Ukrajina moze i preko reda.
EU-ljigavi kvaranjaci, nacisticki olos koji se krije iza demokratije. Nije ni cudo sto ih nasi rusofobi toliko vole, slican se slicnom raduje.
EU dodje kao novi Rajh, oni bi da mu sluze, ako njihove dete u sto su sluzile Trecem u Ljoticevom ZBOR-u
(vaske, 22. februar 2014 23:11)

Kamarad Vaske idi popij jedan bensedin za smirenje i ne nazivan gradjane Srbije i gradjane EU nacistima.
Jesi u UDBI pa si ovoliko nervozan kamarad Vaske?
Mozda neko detence ili unuce Udbaskog generala ili pukovnika?
A sta cemo Vaske sada kad bude doslo na red otvaranje dosijea UDBE pa da vidimo neke stvari ?
Bice bensedina za UDBU.

Suvereni demokrata

pre 10 godina

To nije nikav problem, zapadna Ukrajina ide pod IMF i na tvrdi rad a istocna Ukrajina ostaje uz Rusiju,Janukovic moze biti predsednik gdje ga priznaju,hahahahahaha.

jasna

pre 10 godina

Lopov da bude predsenik pa u EU Potpuno je jasno da je EU bolesna tvorevina a I tamnica I bankrot naroda.Olipiske igre se sutra zavrsavaju tako da vec preksutra preokret totalni.Nove vesti izgleda da su navukli opoziciju sa ulice da svi vide da nisu samo kriminalci nego I lazovi podrzani sa lazima iz EU.Kako izgleda bice strasno a svu odgovornost ce snositi zapad.Cela opozicija je nazvana banditima

http://rt.com/news/ukraine-opposition-yanukovich-coup-273/

Stojan

pre 10 godina

Posle pada zida pocetkom 90-etih ovo je najistorijski dan u ovom delu utamnicenih naroda. Jedan narod je iskoracio u istoriju tj., u slobodu. Jasno je da povratka nema. sve se odigralo brzo. Prava je shteta shto Srbija nije umela rekao bih i nije imala znanja i snage da 5 oktobra ide dalje. Mozemo da zalimo shto smo tada imali Koshtunicu i ostale nedorasle politicare. Oni su i danas takvi isti nepromenjeni i nespremni za iskorake u pravu slobodu. Mucno je i zalosno kakvi su komentari na ovom portalu o dogadjanjima u Ukrajini. To je sve u skladu sa nashom opshtom apatijom i nesposobnoshcu. Oslobadjanje Ukrajine motivishe da covek moze da radi i promishlja...

jovan

pre 10 godina

ma ova timosenkova je totalna pukotina i kradljivac zajednosa bahatom decom to je vec dokazano pa ne mislim da ce njima biti bolje sa njom a pogotovo ne sa janukovicem i rusijom za vratom. Al sto su ovi kostunicini i iz dveri na blogovoma zapenili to je vrh piramide. Ko da se oni nesto pitaju za stanje u ukrajini. Oni bi samo ovde jos jednom pa makar i malo da nam zasmrde. bezte od takvih sto dalje

scoby

pre 10 godina

Srbi oplakase janukovica isto kao i gadafija!
Ili to SNS botovi rade pro bono? Nije valjda simi ponestalo para? Hoce li opet neka banka koja im je davala kredite za kampanju u stecaj?

filos

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.

Aelita

pre 10 godina

Možda, u svakom slučaju pre Srbije.
Komentatori mile nam domovine sa svojim mišljenjima dali su doprinos učvrčivanju uverenja zemlje sa najvećim brojem osumnjičenih za ratne zločine.
Sa takvima teško ćemo mrdnuti iz ove balkanske močvare.
Narodu Ukrajine želim puno sreće i najlepše želje za veličanstvenu pobedu.

Maca-BG

pre 10 godina

hahaha
Misle da su završili posao.
Obratite pažnju šta će da se dešava u sledeća 3 meseca. Biće veoma žestoko proleće, i njima a i nekim drugima.
(30.3, 22. februar 2014 23:16)

Da, evo i ja sma dobila informaciju iz Nizhny Novgoroda, stari boljsevicki generali su ponovo poceli da pustaju brkove i spremaju se za ofanzivu ahahah.
Ostre shapke i sucu brkove , spremaju se da Amerika i Engleska postanu zemlja proleterska hahh.
Samo do tada ih ceka sastanak sa ruskim narodom na Crvenom trgu u Moskvi da im boljsevici poloze racune kao u Ukrajini.

Newborn-ac

pre 10 godina

Nikolicu, Cvikkkaaa??? Isti si ko Janukoviq. Bice kako SAD kaze, volio il ne, ako ne bude tako isto ces biti svrgnut kao janukoviq. Mogu da zamislim kako Kostunjavi sedi na svome dvoristu I place kao dete ceo dan. Rusofili nema od velike Srbije nista, niti ikad bilo, niti ce ikad biti. Dzabe sanjate, bicete poslusni prema zapadu, ako ne, onda tesko vam se pise, pravac Siberija/Jakutsk, odakle ste dosli.

Ddulo

pre 10 godina

Srbadijo, mila! Zasto moras uvek da izaberes pogresnu stranku?
Ti uskoro uvek bobijes ratne bitke, ali ih izgubis na miru!
A zasto? Jer nemas svog mozga, nego mora da te neko sa strane diriguje. Odavno si Bot!

milan

pre 10 godina

o cemu vi?koja bre EU?viditeli da u EU-drzavama sve vise desnicari rastu kao kvasac koliko bre hoce u EU svi hoce u Eu a nemaju ni prebijene pare zivi bili pa videli Eu je najbolja ideja ikada ali vidim ovde ljudi su razocarani neki dan samo koliko u vrhu Eu milijardi pronevera a zadnje vreme sve bednici i neradnici ulaze u Eu i odmah ispruzenih ruku pocinje prosenje kao nasi juzni susedi najjaci motiv iz kojeg ce lonca pare grabiti jos Eu nije ni zazivela ali neradnicka i placaski juznaci su dokrajcili nisu sposobni Evropljani ni JU isto govorno podrucje da spasu a sad hoce ovu Eu koja je jedini motiv koliko para?se dobija

nije naivac

pre 10 godina

Upišite Espreso tv ili Hromadske tv pa gledajte onaj narod "sve plaćenici CIA I VATIKANA" i naravno, sve one žene i starci i djeca te usput pogledajte što je sve diktator imao na svome imanju dok mu narod gladuje...
Kad ćete već jednom upotrijebiti mozak, a ne ono drugo?

Kod Rusa mi se dopada SAMO kultura, za ostalo daleko im lepa kuca!

pre 10 godina

Prvu revoluciju su Ukrajincima ukrali, nadam se da ovu nece!
Ako pak neki deo zemlje bas i hoce pod rusku cizmu, treba POD HITNO da ga otkace i da sami krenu ka nekoj bar malo lepsoj buducnosti, jer nece biti da su svi oni koji su glavom bez obzira pobegeli iz "zagrljaja" ruskog medveda Mishke to uradili samo zato sto su "iracionalno" mrzeli Ruse, tacnije njihovu komunjarsku, a sad i oligarhijsku vrhusku!

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Narod čisto izmanipulisan da zapadne mračne sile zla instališu preko tzv. demonstracija bedne sluge kao šta se to desilo u Srbiji.
Majko Rusijo dokle ćeš nemo da gledaš kako tvoja deca Ukrajina i Srbija propadaju pod EU terorom?

bruno

pre 10 godina

Kaže da će uskoro u EU Vjerujem u to. To je EU politika. Primili davno Bugarsku i Rumunjsku, a vi gospodo Srbi ćete se načekati. Jedino da izvedete slične pizdarije u BG pa ćete ekspresno biti primljeni. Samo mi nije jasno, zašto još uvijek Izrael nije u EU. Jer vidim da su na svim Europskim takmičenjima u športu A čak ina Pjesmi Eurovizije.

Ljiljana

pre 10 godina

Borba milionera i milijardera, narod im sluzi za punjenje topova.
Citaoci kometarisu, ko je dobio poraz Rusija, Evropa ili Ameri.
Poraz je dobio ukrajinski narod, od koga se nece lako izboriti, jer se nije borio za sebe i svoju drzavu da sredi, nego se borio za milionere ili milijadere. Videcemo kako ce ziveto posle par godina. Interesantvo je sa se pravoslavci u novijoj istoriji idu u borbu protiv sebe

Škomi

pre 10 godina

Gledam ove Ukrajince i kao da vidim sebe kako lupam u šerpu 96/97. Istovremeno zamišljam te iste Ukrajince za jedno desetak godina i opet vidim sebe danas, razočaranog i bez ikakve nade!

deks

pre 10 godina

Šljas... kakav šamar Rusiji. Ukrajna u EU i NATO (isto kao i mi)
(Mig-ovce, 22. februar 2014 23:58)

A sto Ukrajinu nisu primili u NATO kad je Timosenko bila na vlasti? Daj mucni glavom pre nego sto nesto napises.
Ukrajina nikad nece postati clanica EU i NATO. To je svakom ko se iole razume u politiku i ekonomiju jasno.

rade radovanovic

pre 10 godina

Rusofili i Evrofili - smesni ste. Nista ne shvatate.
Rusifili misle da ce Rusija da deli Ikrajinu. Nece? Rusiji odgovara celovita Ukrajina. Nece NATO na granicama. Rusija nista ne dobija podelom sem - jos problema. Rusija ce da plati da Rusija ostane cela, a ne da je rusi. Do god ima ovakve Ukrajine - ona je tampon zona izmedju Rusa i NATOa.
Evrofili su opet smesni jer misle da je Zapad stvarmo naumio da Ukrajinu uvede u EU?! Sta ce im 40 miliona ekonomskih problema? Pa oni i ovako posluju na granici rentabilnosti. Sta ce im bankrotirana i do srzi korupmirana zemlja sa tolikom teriotrijom i stanovnistvom? Vasington i Brisel imaju osnovni cilj: napraviti Rusima problem i zaustaviti ekonomsku i polticku ekspanziju Moskve. A ovo je najbolji nacin. Bas ih briga za "slobodu" Ukrajinaca.
Smesno je koliko ljudi ne shvataju sta se zapravo desava.

ostap bender

pre 10 godina

Ko i mi , occas posla. Ali prvo da vam dodju strane banke, pa da rasprodate sve sto vredi, pa da unistite privredu, a onda da jevtino prodajete zzito EU i da otvorite trzziste za njihove robe i zzivechete ko bogovi.

dragoslav

pre 10 godina

zasto pravoslavni narod kaze necemo sa rusima idemo u Eu znaci nesto nevalja neka tiranija je u pitanju a srbofili ce rec uz dobar kineski zakon svi slusaju

atlantida

pre 10 godina

Šljas... kakav šamar Rusiji. Ukrajna u EU i NATO (isto kao i mi)
(Mig-ovce, 22. februar 2014 23:58)

Blago njima usrećiće se kao i mi.Ne znamo šta da radimo od silnog bogatstva.

Dejan

pre 10 godina

"Uskoro ćemo u EU" zvuci prilicno poznato... cini mi se da je to i nama receno 2000 godine, a sada je 2014. EU ni na vidiku. Pre 2025 ne postoji sansa da udjemo u EU. Ukranija verovatno ni do 2025...

vrednosti...

pre 10 godina

Dole diktatura@
Ti o diktaturi,ko Julija o postenju!O cemu pricas covece..Oborili su demokratsku vlast sa grupom militantnih rusilaca!I to pred ocima celoga sveta..Pa zar mislis da ce to da se dobro zavrsi!A likovati i zeleti Rusiji zlo,isto je kao i slugerisanje onima koji te bombarduju,a ti im josi cestitas na tome!..I to ne sto oni zele,vec sto se ti tako bolje osecas!To je ona najgora varijanta!U psihologiji je zovu poratni sindrom..ili kompleks nize vrednosti!Pozdravio te Klicko demokrata!Mirko ..pazi kamencina!..Slavko ..pazi Molotovljev koktelcic!Ma da ti zivi Klickova demokratija!

Atreides

pre 10 godina

Ova Timosenko je show. Cuj sad cemo u EU i bice raj na zemlji. :) Moci ce da se fircaju mlade Ukrajinke po EU bez pasosa.
Ovo je daleko od gotovog, tek krece veselje. Ili ce sad istok da se digne i eto sukoba i podele Ukrajine. Ili ce se to odlozi ali ce da se kuva mesecima...uz to ce nova vlast u Ukrajini da "drnda "Ruse oko gasa i svega ostalog dok ovima zaista ne prekipi i ne pregaze Ukrajinu kao sto su i Gruziju

001

pre 10 godina

Украјинска браћо, док ви проливате православну крв, ђаволи се смешкају док задовољно трљају руке. Размислите још једном.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Svakako, Julija, svakako. Nemacka jedva ceka da obezbedi 100 milijardi dolara za bankrotiranu drzavu (a o Britaniji i da ne govorim, oni ne mogu ni sopstveno stanovnistvo da prehrane), koja se upravo nalazi u sred gradjanskog rata i ciji glavni grad je u plamenu i rusevinama, naoruzani ekstremisti diktiraju parlamentu kako da glasa, privreda u rasulu, saobracaj blokiran, transport i snabdevanje u totalnom haosu, pravoslavni manastiri pod opsadom naoruzanih bandi, banke, skole i poste pozatvarane, kasarne pod opsadom, vlada u bekstvu i/ili stanju anarhije, lokalna administracija pod kontrolom maskiranih i naoruzanih grupa (nesto kao Pussy Riot samo mnogo, mnogo gore), i slicno.

Samo treba da se pojavis u Briselu, i ima Crveno More da se razdvoji i da potece med i mleko i 'leba s' neba.

Probudite me kad stignete.

Vatra

pre 10 godina

Danas samo budale idu u eu. Bugarska je vec nekoliko godina u EU, a ima 2,5 puta manji bdp od Belorusije koja je pod sankcijama. Ukrajina je do pre neku godinu imala proevropsku vladu i vidimo sta su napravili. Ajde da je ovo prvi pokusaj pa da veruju u sarene laze, ali ovde je stara ekipa koja je godinama "jurisala" u EU. Budale, nema druge reci ze takve kretene. Ja razumem da te neko prevari jednom, ali dva puta ista ekipa na istu foru. Pa za to moras da budes natprosecna debilcina.

Ivan

pre 10 godina

Čitam ove komentare i prosto ne verujem koiko ljudi misli da je Janukovič bio ruski igrač. Pa taj čovek je sedeo na dve stolice od kako je došao na vlast, i to oba puta. U Kremlju ne mogu da ga smile jer znaju da je prertljiv i da bi za šaku dolara skako iz krila u krilo, jer njegova ideologija je vlast, moć i novac. Rusija je izgubila svog čoveka pre 14 godina, Leonida Kučmu, sve od tada Rusjia i Ukrajina su u odnosima koji su sve samo ne prijateljski. Pa koliko puta su im samo zavrtali slavinu, i to baš za vreme Janukoviča.

Govori se o nekakvoj geostrateškoj pobedi Zapada a niko ne zna šta donosi sutra, uostalom ista ova opozicija je 4 godine bila na vlasti pa nisam nešto video da su se približili EU i NATO. Deo optužnice Timošenkovoj uključivao je i provizije od Gazproma, a svi znamo koje tu šef. Kažu najveći poraz Rusije od Berlinskog zida, čuj molim te, a narandžasta revolucija? Kako je to prošlo.

Rusi igraju uzdržano i pametno, ako tako nastave pola Ukrajine će im samo pasti u krilo i to bez tenkova. Rusija od dezintegracije Ukrajine i prvog prekrajanja granica na post-sovjetskom prostoru može imati samo koristi. Krim, Zaporožje, Odesa sve su to regioni gde pro-ruski element vodi glavnu reč a u tom slučaju eto Rusa ponovu na ušću Dunava i to voljom samih Ukrajinaca.

Confession bear

pre 10 godina

Meni je drago sto je CNN nasao nekog drugog da razvlaci umesto nas. A bogami bice mi drago i ako EU prihvati 45 miliona ludaka u clanstvo. Onda mozda konacno svi zaborave na nas, pa da zivimo na miru.

bio tamo

pre 10 godina

Doticnu gospodju u Ukrajini nazivaju gospodja Provizija. Objasnjavali su mi da je to zato sto se ugradjuje u neke stvari ali nista nisam razumeo. Vizionarstvo i graditeljstvo nisu moj reon. Toga kod nas nema.

Smiley

pre 10 godina

pa zar nije ona samo do juce bila nasmrt bolesna ???
sada odjednom ozdravi... cudo se desilo..
(Goran, 22. februar 2014 19:50)

Skoknula do Međugorja, sa unijatima iz Ljvova! I eto, desilo se još jedno čudo....
(nikola zrinski iz novosibirska, 22. februar 2014 21:51)

A pripomogao je i Stepinac. Eto onog drugog čuda blaženog Alojzija, koje bijaše preduslov da ga se proglasi za sveca!
Brže, cyber-nacisti, javljajte u centralu, ne časite ni časa!

Isajder

pre 10 godina

Julija je pocela kao prodavac kaseta, cini mi se u Dnjepropetrovsku, '90tih; zemlja je siromasila, obicni gradjani takodje, Julija i mali broj odabranih sve bogatiji i bogatiji.
Strasno!

Jovan Mitrović

pre 10 godina

Hoćete, hoćete, ništa ne brinite. Još desetak godina da vas muzu i zavlače pa ćete dobiti status kandidata. A onda još toliko pregovora pa možda tamo 2030-te.

It's all about 18

pre 10 godina

Hrvatska sa svojih 4 miliona stanovnika na jedvite jade, povuci potegni, posle godina i godina pregovora konacno udje u tu famoznu EU prosle godine. I sad bi neko trebalo da poveruje da ce 45 miliona Ukrajinaca preko noci uci u istu. Samo da se covek nasmeje i nista vise.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Kakvih komentara ovde ima bog da te sacuva. Jedan pise o boljsevicima, udbi i slicnim trabunjanjima, pa udba nasa je direktan saradnik cia i bnd-a. Pa onda ovi strastveni eurofili pa zagrizeni rusofili ne zna se ko jadniji. Imam utisak da cirka 90% komentatora ima iq nizi od broja cipela koji nose a nekima je bogami potrebna i strucna mentalna pomoc. Nije ni cudo sto smo propali. Zar nema nijedan SRBOFIL? Bas me briga za Ukrajinu nek se pokolju ako im je volja mene zanima Srbija i sta se desava OVDE! Hocemo li i dalje biti ovcice i glasati za iste foteljase i interesne sfere koji nas lazu i mazu vec 25 godina? Sve liste tj stranke koje su na ovim izborima su bili na vlasti i ojadili su nas, svi ti lopovi od levice,desnice,centra i liberala da ne nabrajam sve nazive stranaka, za mene su jednaki i dveri i ldp i svi. Nama treba reforma kompletne drzave, uvodjenje novog pravnog sistema, zakoni u kojima je drzava uvek iznad pojedinca, zakone za sve lopove i preispitanje imovine. Bez stranaka sa ljudima, funkcionalan parlament itd. Da se ja pitam stopirao bih pregovore sa EU, trazio 100 milijardi za bombardovanje i jos 100 za Kosovo tj imovinu i sve nase tamo, pa eto im drzava. Vratio bi dugove lihvarima iz MMF-a i ostalih kreditora i pokrenuo bi celu proizvodnju i POLJOPRIVREDU sa tim parama, ogranicio uvoz i odrzavao cisto trgovinske odnose sa svima. I za kraj stop neoliberalnom kapitalizmu najvecem zlu covecanstva trenutno!

Sale7

pre 10 godina

Odnos Rusija-Ukrajina je preslikan odnos Srbija-Crna Gora (samo na dvadeseti) - vidim i Ukrajinci počeli da okupiraju manastire RPC - ista kuhinja tj. kuvar. Samo što Rusi nisu Srbi - sačekajmo samo da i poslednji gosti napuste Soči.

dnK

pre 10 godina

kako se danas vode ratovi, zavadi one u kuci neka se sami " poubijaju" i kuca je tvoja. Ti samo sedis, gledas i cekas. Vise puske nisu ni potrebne ovima sa zapada, toliko su podmukli i zli da je njehov jezik i lazna obecanja dovoljni da se drzava raspadne.

nino

pre 10 godina

A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta.
(marko nikolic, 22. februar 2014 23:28)

Šta je babi milo, to joj se i snilo! Ovo je geostrateška pobeda Zapada značajna tačno toliko, koliko je Rusija i reagovala - skoro pa ništa. Razlog? Oba kandidata oko kojih se tuku Evropljani su itekako ruska. I to nije pretpostavka, već oprobana i dokazana činjenica. Naime, ovaj ukrajinski fajt je fajt za gas i kontrolu ekstremno važnih gasovoda kroz Ukrajinu. Julkica T. je i prošli put na vlasti držala ovakve srceparajuće EU-govore, sva se uspuvala od evo-sad-će ulaženja u Evropu sve dok nije nagazila na ruski interes. A onda je vala ispotpisivala sve živo što su Ruje tražili oko gasa - toliko da je na kraju završila u bajbokani. A tamo ju je spapučao upravo Janukovič, koji se, jelte, protivio ruskom uticaju na gasovode. Sve dok nije došao na vlast. A onda je vrlo brzo i sam postao ruski trojanski konj, zamenivši u tome Julkicu. Sad se situacija obrće. I dok su se Evropljani uzmuvali da nabace svoje, Rusi ćute i mantraju kako se neće mešati u unutrašnje stvari Ukrajine. Treba li vam crtati zašto?

Smrt nacistima!

pre 10 godina

Nije ni cudo sto mrzite komunizam toliko, a nacisti tajno (mada sve manje tajno) simpatisete.
To je jedna od glavnih karakternih osobina vas eurofila/antikomunista
A ta "bolest", kako vi antikomuniti to nazivate, se zove zdrav razum i moc rasudjivanja.
To je nesto sto vi antikomunisti nemate i bas zbog toga, Srbija je postala fasisticka septicka jama (jer se u septickim jamama osecate kao kod kuce) a ne normalna i uredjena drzava.
(vaske, 22. februar 2014 23:55)

Apsolutno! Smrt nacistima!

Slobo

pre 10 godina

Kakva EU,SAD- nemojte da ste naivni.To je Vatikan i njihovi jezuiti koji vrte gde burgija nece.Istorija se ponavlja po ko zna koji put.Videli ste crkve katolicke(jezuitske)pune robe,hrane,maski i verovatno oruzja za pomoc jadnim porobljenim ukrajincima.Ne moze se to zaustaviti,to je visa sila.Nije Napoleon pokorio Evropu,Hitler-ali zato ide EU pod pokroviteljstvom Vatikana!Nas ce jos malo i kad nam pokupuju svu zemlju u miru uspece ono sto nisu ratom uspeli.Dobice robove na tacni!Ja sam jedan od onih magaraca koji je verovao u EU,ali vise ne.A oni koji jos veruju u nju i dalje-e to je vec katastrofa!

Tatamata

pre 10 godina

Da li neko stvarno i ozbiljno misli da će Ukrajina da uđe u EU u narednih 10 godina? Sve je to fora. To je prevelika zemlja sa previše problema da bi je neko tek tako primio u EU. Nije to baš malena Slovenija pa ajde 2 miliona ljudi će nekako da neutrališu. Previše je to veliki zalogaj a ovo što Timošenkova govori je čista demagogija jer izgleda da je žena u zatvoru načisto prolupala.

que

pre 10 godina

@marko nikolic: Da malo ne preuvelicavate znacaj Ukrajine za Rusiju i "NATO-a na granici"?! NATO je vec na granici preko pribaltickih republika i Poljske (Kaljiningradska oblast), ali to takodje znaci i da je Rusija na granicama NATO-a.
Ukrajina je vec imala pod Juscenkom i Timosenkovom prozapadnu vladu od 2004. do 2010. i rezultati te vlade su poznati. U tom periodu je Ukrajina najvise izgubila i dodatno zaostala, dok je u istom tom periodu Rusija napravila najznacajniji napredak i ostavila Ukrajinu daleko iza sebe. Od ponovnog pogorsanja odnosa najvise stete ce opet imati sama Ukrajina kao i dosada, ali ako je to izbor naroda u Ukrajini, onda im niko drugi nije kriv sto su politicki naivni i nedorasli.

Кривокапић

pre 10 godina

Уместо русофила и еврофила Србији требају Србофили. Оби који хоће слободну и екеномски снажну Србију за све њене грађане.

Zoki

pre 10 godina

Uskoro ćete u građanski rat ili fizičku podelu zemlje. Klatno u Ukrajini se ljulja levo-desno, svaki put kada ode previše na jednu stranu, vrati se u suprotnom pravcu. Žao mi je nesrećnog naroda koji će da strada u svemu ovome.

GUBERNATOR

pre 10 godina

KO CE DA STANE PROTIV RUSIJE KADA ISTA BUDE GAZILA UKRAJINU,KO?
E moji robovi,stvarno vam je san o EU do kraja popio mozak.
Rusijo,otvori vrata pakla!

Haos u glavi

pre 10 godina

(Pujo Sotka, 23. februar 2014 00:52)

1) Ljudi prate sta se desava u Ukrajini i svrstavaju se u eurofile i rusofile zbog toga sto je linija podele u Srbiji gotovo identicna kao i u Ukrajini. Nema verskog faktora (koji je ovde sporedan) ali sve ostalo je isto.
2)"Bas me briga za Ukrajinu nek se pokolju ako im je volja mene zanima Srbija i sta se desava OVDE!" - Ovde se desava isto sto i tamo samo nizim intenzitetom. Jos se nismo poklali.
3)"Da se ja pitam stopirao bih pregovore sa EU, trazio 100 milijardi za bombardovanje i jos 100 za Kosovo. Pokrenuo bi celu proizvodnju, ogranicio uvoz i odrzavao cisto trgovinske odnose sa svima."
Odrzavao bi "cisto trgovinske odnose sa svima" tako sto bi ogranicio uvoz?? Trazio bi 200 milki od onih sa kojima bi stopirao pregovore? A da trazis i da nam ulice poplocaju zlatom?
4) Slag na tortu: "I za kraj stop neoliberalnom kapitalizmu najvecem zlu covecanstva trenutno!"
Povratak u "zlatno doba" subvencionisanog ex-Yu komunizma, dotiranog od strane istog tog mrskog ti i lihvarskog MMF-a, nije moguc. Na svu srecu. A sto se tice kapitalizma - ne posoji ni liberalan, ni neoliberalan, ni staro-liberalan. To su izmisljotine domacih "strucnjaka" i skupih prodavaca magle koji svoji proizvod uspesno plasiraju vecini.
Postoji samo kapitalizam, krajnje nesavrsen ekonomski sistem ali bolji jos niko nije izmislio. Odlazak komunizma kao ekonomskog sistema na djubriste istorije u krvi i suzama to najbolje potvrdjuje.

Zoran

pre 10 godina

"Ukrajina ce uskoro uci u EU" dajem joj desetku za optimizam a za razmisljanje i manipulisanje narodom..ne znam ni da li je jedan zasluzila...

Kamperi s Tašmajdana

pre 10 godina

U EU ?

Može. Ali će im Putin prvo organizovati Prolećne olimpijske igre.

Kad boxera bude udario ruski bob od 47 tona misliće da mu zvoni za 2014-tu rundu.

A ova Timošenko će posle susreta sa džudistom moći sledeće godine da učestvuje samo na ruskom državnom prvenstvu u umetničkim parovima. Kao par klizaljki.

Nimitz10

pre 10 godina

Igrali šah EU i Rusija. Teška partija bila. Dođoše ljudi u Nike trenerkama, prevrnuše tablu, prosuše se figure... "nije vam ovo partija šaha"! Ajde momci, razlaz!

Šlager Pjevač

pre 10 godina

"Uskoro ćemo u EU". Tu istu pjesmicu sada pjevaju, i Vučić, Dačić i Vojvoda diploma. Kako je to moguće? Okrenuli ploču...?

igor

pre 10 godina

Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)

Druze,vrati se u Srbiju ili predji da zivis u bratsku Rusiju. Cekam posle toga tvoj komentar. Lako je sa zapada kritikovati i slati komentare. Muka mi je od vas gastosa koji prosipate pamet sa zapada i dodjete u Srbiju 1,2puta godisnje da se provedete i kukate kako je vama tesko tamo.

Nika

pre 10 godina

Kada sam video na pocetku demonstracija da su demonstranti napravili one katapulte za izbacivanje kamena preko zidina sto je pronalazak Starih Rimljana sa kojima su osvajali Evropu jos pre 2000 godina shvatio sam da sa njima nesto nije u redu.Nije i sa nama Srbima ali narod u toj drzavi je zaustavljen u vremenskoj masini nekih 150 godina pre danasnjeg datuma.Mislim zive sa danasnjim tehnoloskim uredjajima ali nacin razmisljanja je na nivou naroda Evrope pre 200 i kusur godina.

Bez zelje da vredjam bilo koga.A sad i ova sa pletenicama ce im deliti sudbina a 50 hiljada doslo da je slusa.

Setim se Mladjana Dinkica na govoru 05-og oktobra 2000-e ispred Skupstine nakon zavrsetka nase "revolucije".Covek svirao gitaru na nekom koncertu par dana pre toga 05-og oktobra postao Ministar finansija.
Jedan primer u vidu Dinkica, nemam mesta za ostale.
Ovi glasaju i pozdravljaju robijase koji su ih krali.Odes sada tamo i kazes im"Glasajte me ja cu Vas uvesti u EU pre Timosenko i pre Klicka".Postajes predsednik drzave Ukrajine vrlo brzo.

'Štefan File'

pre 10 godina

Draga Julija ulazite čim počistite smeće koje ste napravili u centru Kijeva. To je jedini uslov za ulazak Ukrajine u EU.

marija

pre 10 godina

Mozda Timosenko place zato sto zna ko je pucao i ubijao ljude na ulici i policiju?
Da li je nekome jasno na kraju ko su bili snajperisti u crnom obelezeni na rukavu? Sad su to navodno paravojne snage, ali ne demonstranata, nego valjda Janukovica. ???
Ko je bolnicarka koja tvituje smrtno pogodjena, bez bolne grimase, soka, na nogama,...? Kao u losem filmu.
Izgubise se kao po komandi i kukasti krstovi sa trga...
Meci dolaze sa ledja...
????????
U glavi mi je stalno slika ubijenih ljudi u ex YU koji su bili potrebni mrtvi i tako zrtvovani da bi se nesto postiglo, broj, sigurna sam u to...
Pitam se da li je ovaj svet potpuno poludeo, ili smo mi poludeli kad im verujemo,
...I kome uopste vise verovati.

jovanSRB

pre 10 godina

Nadjite paralelu izmedju Tiloscenko i Zvezdana Terzica! Cim je izasao iz zatvora covek pretenduje da bude predsednik FSS opet!!! A u zatvoru se zalio na viskok pritisak i "mogucu gangrenu noge". koju je povredio teskom patnjom...

Nikola EU Skeptik

pre 10 godina

pored Rumuna i Bugara,samo im fali 45 miliona Ukrajinaca,50 % bi sutra krenulo u EU.
(nikola, 22. februar 2014 22:18)

nikola,

tako je. Sa Bugarima i Rumunima su se "usrecili", ali ne znaju da ih prava "sreca" tek sa ulaskom Srbije, a kroz 50 godina i Ukrajine ocekuje. Ali kad pomislim, ako su preboleli Hrvate, valjda ce i nas preboleti.

kosta

pre 10 godina

Nezna se ko je odvratniji lopov Timosenko miljenik zapada posto im je dala da dovrse drzavu ili nenaoruzani mirni demonstranti koji su popalili I pobili miliciju nenaoruzani.EU je definitivno bankrot posto podrzava takvu bandu.I ekonomsko I moralno I politicki. Po zavrsetku olimpijskih igara koje su bile najbolje igre ikada svet ce se uveriti kako se ukrajinska kriza zavrsava u treptaju oka I kako se od jedne Ukrajine prave 2. Presli su se do bola sada zapad vise ne stvara nove drzave.A izbeglice I sirotinja iz zapadnog dela Ukrajine ima da nagrnu u bankrot EU gde je 25 miliona nezaposlenih.Kakav rasplet

Darth Vader

pre 10 godina

Smijesno djeluje ovo likovanje pojedinih komentatora. Ideja da ce Ukrajina, zemlja koja u isto vrijeme ima 46 miliona stanovnika i ekonomiju u stranputici (fiskalna situacija je jos gora), brzo uci u EU je obicna budalastina. Zadnja stvar koju Njecmi zele je jos jednu bankrotiranu drzavu na njihovoj grbaci. Pogotovo ne drzavu velicine jedne Ukrajine. To ona dobro zna a zna to i Putin. Znaju to i ostali i zato su za Zapadu prednjacili oni koji ne bi placali racun za ovo (manje vise svi osim Njemaca). Kad se prasina slegne ko god nasljedi vlast suocice se sa cinjenicom da vlada samo polovinom drzave cija je ekonomija u kolapsu.

Sremac

pre 10 godina

Ja ljudi nista ne razumem...bili su izbori,koliko shvatam nisu pokradeni,u tako velikoj zemlji ovaj broj demonstranata ne znaci nista i jos neces ni nove izbore nego da covek dodje na trg i uradi sta...da sam sebe obesi,lincuje....pa kakvi ljudi mogu tako nesto da traze,kakva ce oni biti vlast...stvarno ne shvatam.

misko

pre 10 godina

Ovde neki komentarisu kako je Rusija boljsevicka zemlja i komunisticka..pa da ste malo vise citali..znali biste da Komunizam u Rusiju nije dosao sa istoka,nego sa Zapada..Lenjin i Trocki su bili Engleski spijuna,a ne Ruski..u vreme Cara Nikolaja Rusija je bila jedna od najrazvijenih zemala sveta..imala je zeleznicku mrezu od oko 5000-6000 hildada kilometara pruga,toliko ni Amerika nije imala..taman kad je pocela da se razvija i u drugim sferama zivota,zapad je namestio I Svetski rat,mi smo bili samo povod,jer je trebalo dovesti komunizam u Rusiju,i unistiti Rusiju ekonomski,jer su Englesi i Ameri dugovali ogromne pare Rusima i Francuzima..znam da ce se mnogi smejatio ovome,ali ovu su cinjenice koje da procitao od strane zapadnih pisaca...dacu vam primer Ralf Epersnon ili uzmite cak ideologa nove Americke misli i Liberala Zbignjeva Bzezinskog...

KoleM

pre 10 godina

Kakav zapad ovo je organizovao sam narod. Oni vide kako prolaze oni koji su otišli u EU. Jedino mi Srbi i dalje ne vidimo. Sve te zemlje istočnog bloga su bile daleko siromašnije od Srbije a sada su bogatije. Od stare Jugoslavije dve zemlje su otišle u EU, u Sloveniji plata 1000e u Hrvatskoj 700e. Ali ne, mi smo pametniji postali smo najsiromašnija zemlja u Evropi sa 300e platom, a i tu platu dobijamo zaduživanjem. Čak smo toliko čudni da kada nas Evropa brani i kaže ugovor za Južni tok nije dobar, narod kaže "šta se vi mešate". Drago mi je zbog ukrajinskog naroda ali mi je krivo zbog žrtava.

tokamak

pre 10 godina

Ukrajini niko ne nudi clanstvo u EU. To je velika,duboko podeljena, poprilicno korumpirana zemlja. Za zapad to je trziste I zgodno mesto da se vodi geopoliticka utakmica sa Rusima. Nista vise. Da stvarno postoji interes za clanstvo Ukrajne u EU , naslo bi se nacina da se pomogne ukrajinskoj privredi. Zato je mogao da uleti Putin sa Ruskim parama. U svakom slucaju ,sto NAS briga sta ce da bude.

MidnighT

pre 10 godina

Identicni izvrisoci radova kao i kolege iz Sirije i Libije.Kada smo kod Sirije,u istoj ste polomili zube,a ovde ako mislite da je nesto gotovo,grdno se varate.Na zalost nije ni pocelo,a ko god misli da ce Rusija mirno predati bazu svoje crnomorske flote ovim banditima,je najblaze receno u dubokoj zabludi.Na zalost,sutra nakon zavrsetka olimpijade,krecu igre bez granica.Rusiji je izgleda sudjeno da se bori protiv fasizma,ali ovog puta ce krajnji ishod biti brisleski zid.Realno i vreme je da se stane na kraj neo fasistima,kao i u drugom svetskom ratu.

Pantagruel

pre 10 godina

Волео бих да грешим, али чини ми се да ћемо у следећој фази видети оружани конфликт сличан онима који су већ вођени у Придњестровљу, Абхазији и Јужној Осетији (можда са мало већим бројем жртава и уз више разарања, имајући у виду да се ради о већој територији, са већим бројем становника и на којој ће обе стране располагати већим војним ефективима), а који ће забетонирати поделу Украјине на два дела: западни део који ће бити признат од стране Запада као једина легитимна држава и тврдити да има право на суверенитет над целокупном територијом (баш као што ми у Преамбули Устава тврдимо да нам припада Косово) и источни који ће признавати једино Русија, али који ће функционисати суштински интегрисан са њом и њеном "Евроазијском унијом". Такво стање може остати деценијама, баш као што се Кина и Тајван међусобно не признају, али у стварности обе државе постоје и функционишу.

Sandzaklija

pre 10 godina

Pogledajute ovu kartu ovdje, ova novina je vlasnistvu axelspringer verlaga, koj je najmocnija evropska novinnska kuca(posjeduje bild i vecinu ostalih novina u njemackoj i poljskoj). Scenario kao u Jugoslaviji, sve ce sad uraditi da dodje do rata. http://www.welt.de

Dave

pre 10 godina

Kakav poraz Putina, o čem vi pričate. Ukrajina je siromašna banana zemlja od koje Rusija gospodarski nema velike koristi. Ruska ekonomija se najviše zasniva na izvozu sirovina bogatima zapadnoevropskim zemljama. Osim toga već je u Ukrajini bila antiruska vlast pa su brzo pali. Onaj Juščenko je nestao i ne pita nitko za njega. Rusi imaju ogromne poluge da rovare tamo ako im zatreba i da kontroliraju situaciju u istočnoj Ukrajini. Istočna Ukrajina je nešto bogatiji industrijski dio gospodarski povezan s Rusijom, i najbogatji Ukrajinac Rinat Akhmetov je proruski orjentiran.

dimna zavesa

pre 10 godina

Protesti u Ukrajini su cisto instuisani, manipulativni potezi USA vlade i njihovih interesnih grupa. Ista demagogija, pa cak iste slike protesta se trenutno koriste u Vencueli http://venezuelanalysis.com/analysis/10360

au

pre 10 godina

znaci tako se na ukrajinskom kaze 'ne lipsi magare do zelene trave' ili mislis da sutra otputuje.
Inace, pametna zena - cula je da ovi blago receno desnicari sa trga , koji otimaju i crkvenu imovinu, nece da se sklone pa ih je pozvala da ostanu.

Keti S.

pre 10 godina

Ne treba prerano "uletati" u zakljucke,ali s obzirom na ono sto se desava na jugoistoku te zemlje,vrlo je moguce da ce se Ukrajina u vremenu pred nama podeliti,te da ce se deo Ukrajine naseljen Rusima i proruski opredeljenim Ukrajincima,pretvoriti u neku vrstu Republike Srpske,a mozda perspektivno i pripojiti Rusiji.Ukrajina ima 45 miliona stanovnika i u tom ruskom delu drzave zivi gotovo polovina stanovnika,tacnije 23 miliona.Medjutim ono sto je daleko vaznije,taj deo zemlje je industrijski ubedljivo najrazvijeniji,odnosno jugoistocna Ukrajina je centar i poljoprivredne proizvodnje.Prema tome vrlo je upitno ko je ovde pobednik Zapad ili Rusija.U svakom slucaju vrlo moguci nestanak jos jedne respektibilne drzave je steta sama po sebi.Ali nazalost i vlast i opozicija,pa do izvesnog stepena i gradjani,su pokazali veliki stepen politicke i nacionalne nezrelosti.

anarchy

pre 10 godina

(Dole diktatura, 22. februar 2014 23:38)
EEE moji ti...cemu li se ti divis
tebi je drago zbog pobijenih?nebitno sto ljudi ginu,al vazno da spoljna politika kvazi demokratije ,a u stvari hitlerove politike radi dobro?
Srbija,Vijetnam,Libija,Tunis...Sirija,Ukrajina...

smrt nacizmu!

ww2

pre 10 godina

Rusi ce po pravilu tek da se probude kad im budu dosli do Moskve, do tada nece ni prstom mrdnuti! Imali su milion prilika da se pokazu kao svetski igraci, a nisu, i sada mogu samo da cumuraju i nista vise! Evropsko tlo, na kome su Srbiji oteli, ili otimaju deo teritorije su posmatrali nezainteresovano, a mogli su nastupiyi da od toga ne bude nista! Evo im sada pod nosem problem, a pitanje je kako ce iz svega izaci! Nemacka je opet u expanziji, ogromna sredstva, naravno pre svega novcana moraju da se negde plasiraju, a Ukrajina je Bogom data za to, koju ce kupiti za sva vremena! Ovog momenta Rusima samo topuz moze pomoci, ako ga ne upotrebe izgubili su jednu od najvaznijih bitaka!

opet_ja

pre 10 godina

put kine resiti tenkovima i izgraditi zemlju ili put jugoslavije poslati i zemlju i ljude u haos...svi redom biraju put jugoslavije,

Demokratija = pravo glasa ????

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.
(EU komunista, 23. februar 2014)

Niko nije tako beznadežno porobljen do onih koji pogrešno veruju da su slobodni (J. V. Gete 1749-1832)

ihi

pre 10 godina

(EU komunista, 23. februar 2014)

Odlicno, a sad idi pitaj Nemce zbog cega njihove firme sklapaju tajne ugovore sa nasom vladom ako po srpskom zakonu iz 2003-e su duzni da sve objave, mozes i protestnu notu da posaljes Merkelovoj (to je EU, najdemokratskija tvorevina, verujem da bi te saslusali a da te ne izbace naopacke) ili mozda da priupitas Vucica, Dacica, Dinkica, Tadica, idr.

Srbin koji voli i Ruse i Ukraince

pre 10 godina

Ne palite se na vesti da je Janukovic bobegao i njegovi saradnici jer to bi bilo previse jednostavno i lepo.
Ja bih licno volio da se desi to zbog ukrajinskog naroda.
Za Putina i Rusiju ovo je veliki test kako ce i koliko uticati na krizu u Ukrajini,jer je "zapadna demokratija" krenula djonom pa cemo videt!

ravnica

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Ta nikad nisu imali posla sa njima, spasio ih Tile od istih jos davno. :) A oni se kunu u nju kao u majku. Svima zelim da im protutnje dole pod Dunavom, znas kako bi promenili misljenje ocas posla. Sad oni bolje znaju Ruje od svih drugih koji su imali posla sa njima toliko dugo. Ne vredi da pricamo neozbiljno, tako nesto mogu samo da tvrde neka deca, ili ljudi sa decijim intelektom. Ali najsmesnije mi je sto su to uglavnom patriJote koje nekog nazivaju neonacistom, a sutra ce da salutiraju dok prebijaju po ulici neistomisljenike, po starom. Ma sutra ce vec popljuvati komunizam i sve stoide uz njega. Ili mi se cini da su u fazonu da se ponovo ujedinimo u Jugu? :DDD Ko zna, menjaju misljenje kako dune Put..ovaj vetar. ne ocekuj bolje od robota.

lesa

pre 10 godina

@marko nikolic
Marko, Marko, pa ti stvarno misliš da si geopolitičar. Kako ne shvataš da je Putin pocepao Ukrajinu. Već koliko decenija Ukrajina gura prst u oko Rusiji. Rat u Ukrajini tek predstoji, jer je cilj da Rusija uzme Krim. Postavljanjem moćnih radarskih sistema na Krimu, Evropa će biti kao na dlanu. Ništa neće moći da se u Evropi makne, a da Rusija to ne vidi. U ostalom, samo lud može ovakvu Ukrajinu da primi u EU. Misliš da će Evropska unija da primi današnju Ukrajinu? Ja mislim da više neće i zato predstoji rat.

Mirko

pre 10 godina

Vi stvarno ne znate sto se desava. Otkucajte na youtube - gubernator volini.
tamo ce da vidite spot gde nekoliko hiljada demonstranta teraju coveka da stani na kolena. Posle ga polivaju vodom i stave mu lisice i vezu za cev. Sada taj covek nije stao, njega su bacili u podrum. Od njega trazeno da potpise ostavku. On smireno ceka raspravu- procenite sami ko su ti demonstranti------

ese

pre 10 godina

O kakvoj ova pobegulja iz zatvora diktaturi govori. Smešne stvari, predsednik je još uvek legalno izabran a parlament ne može da radi bez kvoruma i pod pritiskom nelegalnih naoružanih grupa. Odluke takve "vlasti" niko, zbog sebe", ne može da prihvati. ovo je glupo, nije mi jasno kako se ljudi lože. Na kraju ovo nije pitanje proameričke ili proruske vlasti, ovo je problem otvorene pobune i rušenja države koju vojska i policija nisu odbranili jer nemaju m..da.

VranGavran

pre 10 godina

Sto mi ovo poznato ''uskoro cemo uci u EU''? To Ukrajino sada barem mozemo zajedno da idemo u propast, nismo vise sami, jos jedna zemlja ovaca je upravo stala u red. Do juce svi mrzeli Timosenkovu, sad ona heroj. Do pre dve nedelje bila nepokretna, sada drzi govore. Sapunica.

Ija zekane!

pre 10 godina

Zelim vam da vas Rusi zgaze kao opusak, placenici evro-americkih fasista!!! Jedva cekam da prodje olimpijada, pa da pocnete da cvilite, kad Rusija krene da vam lomi kost po kost, bagro neprijateljska!!!
(Slobodan, 22. februar 2014 22:49)

Auu, pa tvoju dusevnu bol zbog ovog prskanja po Rusima ne mogu ni da zamislim, mogu samo da pretpostavim kako sada kmecis i jauces :)))))). Obrisi suze mala moja.

lynx

pre 10 godina

(Pierre, 22. februar 2014 21:29)
Vrati se ti lepo u Srbiju, kad si tako "pametan". Pa ovde izigravaj rusofila. Zajedno sa ovima što su ti podržali komentar.

Pera

pre 10 godina

Pitanje je sta vecina Ukrajinaca misli, i koji ce uopste rezultati biti narednih izbora.

Sta ako i na sledecim izborima ponovo dobije Janukovic, ili neko blizak njemu. Jer, sve ovo sto se desavalo desavalo se u delu zapada Ukrajine, ali ne i na njenom Istoku ... koji dodatno mobilisan agresivnoscu demonstranata na svakakav nacin moze da glasa.

Aleksa

pre 10 godina

Izgleda da korupcija ne cveta samo kod nas.
Opaaa, gospodja ima "pattern" ponasanja, tj. bogacenja.
Sto se EU tice, bicete clanica sigurno jednoga dana, jer je Evropi jako potrebna nova zitnica, ali ce cena biti paprena jer je Evropi takodje potrebna jeftina radna snaga, a ona se najbrze dobija kada se privreda jedne zemlje rasturi, narod dovede do siromastva posle cega je primoren da rinta budzasto.

Acika

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.
(EU komunista, 23. februar 2014 07:35)

A kad ja kazem da si ti najveci id..t od svih komantatora, to niko nece ni cuti ni procitati. To je sloboda o kojoj ti pises!

Peki

pre 10 godina

@ Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .

Ako treba i na parket. Ukrajinci, za razliku od Srba, ne prodaju veru za večeru (gas). Inace "grejaćete" se piše zajedno.

steva

pre 10 godina

vidim da srborusima nije baš lako, pa proglašavaju klička i timošenkovu za ruske krtice ...davljenik se i za slamku hvata ...

elem, jadni ukrajinci dva puta skidali svoje miloševiće na ulicama, plašim se samo da ćemo i mi morati isto tako ...

fen

pre 10 godina

Da...uskoro 2035. Zali Boze izgubljenih zivota a svi su pijuni u rukama 5 do 10 ljudi(sa ove ili one strane). "revolucija" je kreirana na zapadu najmanje zbog smene diktatora vec zbog priblizavanja Ukrajne Rusiji i zajednickih poslova.

zveki

pre 10 godina

Ja samo lupam minuse tamo gdje ih ima manje i pluseve takođe gdje ih ima manje, za nekog ko ko je rekao da su botovi, nažalost nisu, to je činjenično stanje, samo mi nije jasno zašto svi ti ne glasaju za Koštunicu.

scipio_africanus

pre 10 godina

prosto mi se zeludac okrene od "filova" svih vrsta. Fraza je izlizana u istoj meri kao i demagogija. Narod Ukrajine pati, kikica izasla iz zatvora. U modernoj demokratiji blagoslov je biti politicar. Koliko god da si krao, varao, lazirao dovoljno je samo da kazes da si zrtva politickog progona i jos jedna tura na ringispilu je spremna. Besplatni rucak ne postoji, kad narod shvati tu cinjenicu tek tada cemo moci da razmisljamo kako napred. Ovako smo jednostavno deca u pescaniku.

Hajduk

pre 10 godina

Previše komplikujete susjedi, ali baš ! Milion komentara? Ne kontam? Ukrajina i Srbija? Jeli to jedna država pa danima hiljade komentara?vas boli sto rusija decenijama gubi protiv zapada? Pa to je normalno, zapad je razvijen, moćan, opasno drzak i spreman do kraja.rusija prodaje plin, od toga 50 ljudi uziva na zlatnim wc šoljama, obican rus zivi ispod balkanskog standarda, i takva drzava ne moze u kolo sa zapadom, i to je dobro. Jednako su upetljali prste u ovo i rusi i Eu, vas problem je sto se jos jedino vi uzdate u vijekovni san o pomoci rusa? Nema toga, nikad nije ni bilo, sem ako imaju rusi svoj interes, a vama mrvice? Mi kalkuliramo mnogo pametnije, ne oslanjamo se javno kao vi na samo jedne, jer tad to cuju drugi pa vam zamjere, i onda ste donji... Vrijeme je da pocnete izlazit iz iluzija i Matrixa, i okrenut se sebi...

filos

pre 10 godina

Dakle, moja provokacija je uspela u potpunosti. Zaključujem da ste rusofili ne zato što volite Ruse već zato što mrzite ove druge. A što se lepo ne preselite u Rusiju i svima dobro. Uzgred, imate li u kući nešto rusko? Osim vodke naravno.

Stevan

pre 10 godina

Pierre ajd malo ti nama dodji u Srbiju da zivis pa pricaj. Nerviraju te Srbi koji povremeno odu do neke zapadne zemlje pa posle pricaju. A sta bi ti, da samo ti budes u nekoj normalnoj zemlji i da nam otuda solis kako je tamo bezveze. Sram te bre bilo, i tebe i tebi slicne, muka mi je od vas koji sa bezbedne daljine iz tople fotelje drzite pridike. Ili dodjite ovamo ili zacutite.

Bracko

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)
Vidi ovog morona. Tipican srpski demagog, nakacio bi nam na vrat Ruse a on ½jadnik½ zavalio d..e u omrzenu zapadnu stolicu odakle ni kamionima ne mogu da ga izvuku. Rusofili u porazu pokazuju pravo lice (krvolocna gramziva banda) nasledjeno od njihovih dedova SILOVATELJA SRBIJE! ZIVELA SLOBODNA EVROPSKA PRAVOSLAVNA UKRAJINA!

Gluščević

pre 10 godina

A da li ti vaske (uopšte) znaš kako izgleda normalna i uređena drava!? Ne misliš (valjda) da je to rusija!? Namerno pišem malim slovima. Nema korumpiranije države na svetu, od te po površini najveće, za koju bi ti život dao prazna glavo!! ZOI SOCHI 2014 RUSIJU SU KOŠTALI (CIRKA), 60 MILIJARDI €, REALNI TROŠKOVI NE POKRIVAJU NI 90 PROCENATA UTROŠENIH RUSKIH (NE PUTINOVIH) PARA!! Šta misliš ako si uopšte sposoban da misliš , kome i kako je razlika otišla u džepove!? O kakvoj stoci pričaš, JADO!? Bolje bi ti bilo da skineš ružičaste naočare, nije ta "uređena država" toliko uređena, koliko ti misliš da jeste i prestani da nas nazivaš fašistima , zato što ne volimo komunizam i tvoju voljenu rusiju!!

Slowen power

pre 10 godina

Miriše proleće i u slovenskim zemljama.
Najzad i mi da se rešimo ovih prodavača magli i nabeđenih vođa i bacimo se na ekonomiju.

jedna

pre 10 godina

Za male zemlje,najveci uspeh spoljne politike je kad postignes da te veliki ostave na miru.I da,nema nista za dz ni od Rusa ni od zapada.Neverovatno,a?
(srbofil, 22. februar 2014 23:46)

Na zalost, to je nemoguca misija. Mnogo lepo zvuci, ali u praksi je neizvodljivo. Hoce velike ribe da gutaju male.

nikola drezgić

pre 10 godina

Posle ovoga nazire se i kraj Rusije.Putin i ekipa mogu polako da se pakuju.
(Alex, 23. februar 2014 08:22) Dečko,ti baš imaš bujnu maštu!

Miki

pre 10 godina

Zivi bili pa videli.Ulaze u EU pre nas.Cilj je da se oslabi Rusija.Isto kao sto su sve zemlje Varsavskog pakta primljene u paketu i po skracenom postupku, samo da ih sklone od Rusa.Nema sanse da su se "kvalifikovale" za EU osim mozda Ceske i Slovenije.Da se razumemo.Nisam rusofil, cak naprotiv.

Rof

pre 10 godina

Ima jedna bitna stvar koju svi zapostavljaju: Ukrajina je bila pod Rusima 50 godina kao i ceo istočni blok, znam dobro po komšijama mađarima koliko "vole" ruse i šta bi se desilo da ih neko sad pokuša okrenuti prema Rusiji.

Politika je zabava za impotentne

pre 10 godina

Ukrajinke su mnogo lepe i seksi. Ja se ovde zaljubim kad god izađem na ulicu. Kupite voznu kartu i dođite ovamo kad se malo stvar smiri da vidite šta propuštate. Manite politiku i uživajte u životu.

Nikola Nis

pre 10 godina

Mozda ce Ukrajina i uci uskoro u EU, pitanje je u kakvim granicama? Zapadni deo, gde preovladjuju grkokatolici sa najvecim gradom Livovom, i sredisnji sa Kijevom. Juzni deo i istocni su pro ruski. Ne treba zaboraviti cinjenicu da je celokupna ukrajinska teska industrija u pro ruskom delu zemlje. A kome se prodaju prodaju ti proizvodi? Rusiji naravno. Ti proizvodi nisu konkurentni EU, cilj ulaska Ukrajine u EU je prodaja proizvoda EU Ukrajini. Cela ova papazjanija u Ukrajini je velika greska EU i MMF-a, ponudili su vrlo lose uslove Ukrajini, Rusija je ponudila znatno bolje i haos je krenuo. Velika vecina Rusa zivi u juznom i istocnom delu zemlje, a i sami Ukrajinci koji zive u tom delu imaju bolji standard od ostatka zemlje. I na kraju ne treba zaboraviti Putina, veliki je to igrac. A olimpijske igre u Sociju se uskoro zavrsavaju. Zao mi je Ukrajinaca, tesko ce sacuvati zemlju u trenutnim granicama

Uskoro

pre 10 godina

Nedelja, prošlo 10 sati? Je l' Ukrajina primljena u EU? Ako nije, onda će verovatno sutra ujutro, samo da Evropska komisija dođe na posao.

Mita

pre 10 godina

Opet mi Srbi troœimo vreme i energiju na reœavanje tudjih problema a svoje guramo pod tepih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zarkom, 23. februar 2014 08:21)

E,to je tačno.Umesto da se bavimo našim stvarima,nas najviše interesuje Ukrajina,koja je 2000 km odavde.Zašto?Jer ovih 3%,što neće ni ući u parlament su najglasniji.To su ovi što pale ambasade,zgrade i ubijaju strane navijače.Treba ih ignorisati.
A,što se tiče Ukrajine,izgleda su Rusi i ovde pukli,u toj partiji šaha.Za nas je dobro,što smo 2000 km od Rusa...

EU komunista

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.

Moskovljanin

pre 10 godina

Ova Julija je cista prevara.Gladan narod i sirotinja cekaju da vide svetlost na kraju tunela. Veruju da ce ulaskom u EU da im sve procveta. Veruju da ce EU da ih finansijski pomogne ponudili samo 500 miliona dolara.Kada brat Putin zavrne slavinu a vec zavrnuo onda ce tek haos da nastane

Bogart

pre 10 godina

Gotovo je neverovatno koliko ovde ime tuzne i opasne vere u mrak koji predstavlja trenutna Rusija. Jedina moguca svetlija buducnost je okrenuti se zapadu, sa ili bez EU, cak i sa svim svojim manama. Sve ostalo su ocajnicke i neinformisane bajke.

Dokaz: Pitajte bilo koju zemlju koja je u EU -- ukljucujuci one koje su Euroskeptici -- da li bi radje ziveli pod ruskom vlascu.

Kraj polemike.

nehumani tip

pre 10 godina

Za vreme od 7 godina koliko je i sama bila na vlasti Ukrajina nije napravila ni jedan značajan korak u pravcu EU.
Sad će čuda da čini, kao Dačić.

Nevena 011

pre 10 godina

@Pierre::
"...Nisam rusofil,zivim na Zapadu i ok mi je,ali cu MORATI DA POSTANEM jer me SRPSKI EUROPEJCI nerviraju do besvesti...Misle da sve znaju,kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto...uzas!"

Objasnite mi molim Vas,meni i jos nekim Srbima koji zive u Srbiji,ali eto nisu rusofili,sta treba da misle/znaju/nauce o Zapadu na kojem Vi zivite i ok Vam je...?
I da,nadam se da cete postati dovoljno veliki rusofil pa da ostatak zivota prozivite u Rusiji...

mile

pre 10 godina

Nisu ovde bitni Timosenko, Klicko itd. To su samo pioni. iskoristivi u nekom trenutku. Kljucno je to sto je Zapad uspeo da ubaci klin u rusku politicku i ekonomsku pricu koji ce da pristiska Moskvu godinama i da joj sprecava razvoj. To je kljucni cilj rata. Rusi su racunali ovako: dacemo tri puta vise od onoga sto ponudi Zapad. Ali, nisu ocekivali da ce ovi napraviti oruzani prevrat pred nosom Moskve. Doveli su ekstremiste, desnicare i fasite da pucaju na policiju. Njih se se svi lako osloboditi i zameniti ih uskoro. I opet kativirati ako bude potrebno. Ovo je surov geostrateski rat. Bas briga Zapad sto Ukrajina od sutra nece imati javne finansije. Ko ce deliti plate i penzije? I od cega? A to i odgovara ogranicenom ratu niskog intenziteta kako se to vec zove. Sta preostaje sada Rusima? Vojna intervencija ne dolazi u obzir. Oni ce da brane samo krimsku flotu.I eto Ruiji problema koji ce da placa i resava bar 20 godina. Putin se na kraju pokazao kao los strateg.Neverovatno naivan.

lova...

pre 10 godina

scoby@ Prototip si eurointegracijskih tapsaca..im!Dok mi oplakujemo ukrajinskog predsednika izabranog na demokratskim izborima..pa ma ko to bio!Ti ces sa kikom oko glave i sa njenim koruptivnim racunom ,bas da se nauzivas za sve pare!Ima da te Julija provede kroz EU,kao lovu kroz svoj racun!

malo inkognito

pre 10 godina

Cenjene dame i gospodo'

U svim komentarima nikako da pronadjem rec Osetija.
Ili sam nesto prevideo!

A kada se podele da li ce Madam Timosenko imati izlaz na more?
Mozda I hoce kada je nebeski letac.



Eh' Propagando I bodu si teska!

zonbi

pre 10 godina

Ryber,
vrhunskih umetnika svuda ima. Ako se smatras rusofilom zbog onoga sto si naveo, onda si i germanofil, anglofil, frankofil...i tu se apsolutno slazemo. Nije mi jasno onda zasto neki ljudi podrzavaju Putina zbog toga sto im je Tolstoj omiljeni pisac. Pa valjda nas upravo veliki pisci uce da razmisljamo kriticki, samostalno, i da nikom ne verujemo slepo

?????

pre 10 godina

Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .
(Petar, 22. februar 2014 21:44)

Ma prodaće im gas Nemci, proći će duplo jeftinije. Ma da im Rusi daju besplatno ne bi ga uzeli.
(..., 22. februar 2014 22:34)

Jel onaj sto kupe od Rusa ili od Estonaca :)

duboka misao

pre 10 godina

Mislim da u Ukrajini postoji problem isti kao i kod nas - a to je nedostatak kvalitetnog menadzmenta. Uljuljkivani u soc-realizam i uralnilovku, zemlje tog tipa nisu bile u stanju da iznedre kvalitetan obrazovni sistem koji bi iskolovao ovakav kadar. Tako su postali lak plen ajkula sa zapada, ali i Rusije, koja takodje ima velik problem sa menadzmentom. Samo njene ogromne energetske zalihe je sprecavaju da ne potpadne pod ropstvo zapada, sto ce se jednom ipak neminovno dogoditi.

I tako, umesto da postoji dobar menadzment koji ce voditi racuna o interesima zemlje, ta drzava na kraju postaje rezervoar za sirovine velikih kompanija. Sve je to prirodno i normalno, ali to je velika nesreca za ovakve zemlje.

ravnica

pre 10 godina

Kako je ovo zabavno. Do juce patriote i veliki Srbi, vicu sa tribina "Srbija nikad jugoslavija", poklici u rat na sve moguce komsije, tik do dverasa i raznih inih srbskih pokreta, idu da tuku lbgt i pale dzamije, a danas zakleti komunisti koji drobe o fasizmu. Ovde kod nas kada su bili protesti i kada sam isao bilo je isto raznih zastava, bilo i fasiranog sljama koji se i dan danas seta slobodno ulicama. Oni videse isto tamo takvu grupu i sada drobe da su svi takvi. Videste li vi i druge zastave ili samo gledate gde vi zelite, a ostalo vas ne interesuje? I dalje ste fasisti bas vi koji sve trpate u isti kos i nazivate placenicima i izdajnicima kao i nekad. Te vase isprane fraze su samo tuzno-smesne retorike nadurenog osnovca. Mislite da meni nato nije izrokao Novi Sad? nego sta nego jeste, ali to vas ne cini onima koji su u pravu. Vi i dalje pricate o oruzju, a ne o orudju, niti se istog latite. Uzmite lepo puske, kad necete motiku i pravac na front gore, platice vam Rusija. Mhm. Dobro sad, kod nas su prolazili pa mi znamo kaki su, te necemo, ali vi vidim imate snage za to, samo napred junaci i nek vam je Bog u pomoci, mozda nama svane ovde kad odete.

loki

pre 10 godina

Kraj jedne diktature se pretvara u pocetak kraja Ukrajine. Povlacenjem policije, demonstranti su dobili krila da radikalizuju zahteve i diktaturu bivseg predsednika pretvore u jos vece bezakonje. Ujedno su dali primer istocnim i juznim delovima Ukrajine kako se nasiljem dolazi do cilja. Nesposobna i tajkunska opozicija nije uspela da nakon potpisivanja sporazuma "obuzda" demonstrante da ne srljaju u raspad drzave. Vise niko ne moze da spreci proruske pokrajine da ucine isto. Jedino je pitanje da li ce otcepljenje sprovesti sami ili uz pomoc ruske armije.

Serbissimo

pre 10 godina

Narod čisto izmanipulisan da zapadne mračne sile zla instališu preko tzv. demonstracija bedne sluge kao šta se to desilo u Srbiji.
Majko Rusijo dokle ćeš nemo da gledaš kako tvoja deca Ukrajina i Srbija propadaju pod EU terorom?
(Iguman Nemanja, 23. februar 2014 09:37)

Dokle god Vi, postovani Igumane, i vasa pozamasna pastva verujete u "roditeljsku ljubav" Rusije, koja je svojevremeno nas koristila kao topovsko meso u geo-politickoj partiji saha sa mracnim silama a sada podmece pravoslavne Ukrajince.

Antirus

pre 10 godina

Sve sami ukrajinci u srbiji pogotovo na portalu, ima ih 90% nusam znao da su vece patrijote i od samih ukrainaca. Cudi me da nije irganizovan prevoz iz Srbije za Ukrainu da se da podrska vladi ukrajine. Sve drzave koje su nekad pripadale ssssr-u i jedva iz tog djavoljeg kruga izasle sklopile bi pakt i sa crnim djavolom samo da ne padnu pod rusku cizmu.
Jedino se ruska cizma voli,ceni iprizeljkuje u Srbiji, valjda zbog hvaliteta koze.
Onda se pitamo zasto nas niko ne voli pa kako da nas voli kad sami sebe ne volimo.EU nas hlebom hrani bez nje bi Srbija odavno pala na kolena ovo danasnje siromastvo u Stbiji bi bilo cisto bogastvo bez njene pomoci. Inat je u Srbiji iznad svega.
Evo recimo ja cu iz inata sto iznosim istinu dobiti masu minusa.

Pujo Sotka

pre 10 godina

@Haos u glavi
Tacno se zna sta je neoliberalni kapitalizam, sad mozda nije dobar naziv ali se zna na sta sam mislio. To je ovo sto se desava po celom svetu, ustvari to je orvelova 1984. Samovolja sacice ljudi koji cine 1% sa 99% svog novca i njihove bolesne igrarijei: bilderberzi. Sto se tice onih milijardi, vidis to je kljuc Kosova. Prirodni resursi i imovina. Da li ti je jasan pojam odstete? A sto se tice uvoza nisam hteo da se raspisujem, ogranicio bih uvoz onoga sto imamo i sto mozemo proizvesti u dovoljnoj kolicini, npr. jabuke, luk, i ostala hrana i kad bi se ljudi prisetili tako je bilo i u jugi!

master

pre 10 godina

Ukrajina je strateski i interesno mnogo vaznija za EU i USA od Srbije,zbog toga imaju i vece sanse da brze postanu clanica EU.Treba onaj Putinov mafijaski sistem rasturiti,narod gladuje a oni sede na zlatnim soljama,gde je tu pravda rusofili?Taj vas pravedni i svemocni Putin je udomio i stiti one koji su pokrali narod Srbije i bivse Jug.

Bojan

pre 10 godina

Baš me interesuje šta će biti u slučaju da Janukovič opet pobedi na izborima. Jer je sasvim moguće da iako je mnogo Ukrajinaca ustalo protiv njega to nije većina. U svakom slučaju ko god da pobedi na izborima jedini pravi gubitnici će biti građani Ukrajine, koji će i da se vladarska garnitura promeni i dalje živeti isto kao i do sada. Čast izuzecima ali je većina političara ista, tako da se i Janukovič sa svojima i Timoščenkova sa svojima uopšte ne razlikuju. Mi bi to trebalo da znamo bolje od većine naroda u Evropi. Ispostavilo se da iako smo skinuli Miloševića ovi koji su posle njega došli nisu ništa bolji od njega i da nisu doneli ama nikakav boljitak u životu obično građanina Srbije.

Serbissimo

pre 10 godina

Ali ljudi, zasto mi u svakom konfliktu moramo za nekoga da navijamo i zbog cega vecina vas situaciju banalizuje do najbljutavijeg holivudskog besmisla "dobri momci protiv losih", kada ovde dobrih nema?
Klasican sukob interesa u kojem obe strane, i Rusija i Zapad, igraju prljavo jer je na stolu ogroman ulog. Resursi.
Ukrajinci su pijuni a oni koji prezive na pobednickoj strani, a to ce bez sumnje biti Zapad, dobice mrvice. Ali i to je vise od onoga sto kao pojedinci u jednom do srzi korumpiranom i neefikasnom sistemu imaju sada. Zato su na ulici.

V

pre 10 godina

Jadni ovi naši "mičurinci", teško podnose ukrajinsku slobodu. Srećom pa koštunjavi pokloniše NIS inače bi baš bili nesrećni. Sve dok se budete bavili Rusima, Amerikancima i EU umesto onim od čega ćete da živite neće vam biti bolje...

wroom1975

pre 10 godina

Kad pogledas sve ove komentare ovde...pa u Srbiji pola radi za KGB, oni ostali za CIA i FBI, nekih 10% za jadnu BIA, a ostatak komentara nekih 1% komentarise cisto da bi rekli nesto...lepo se ismejah ovde jedno sat vremena.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

@Mita
Чисто технички гледано, од Суботице до Украјине је иста удаљеност као од Суботице до Ниша.

VladimirUE

pre 10 godina

@Bojan Zivotni standard u proteklih godinu i po jeste srozan, pa skoro na nivo devedesetih, i jos ce se srozavati ako narod ne skine diktaturu SNS i njenog predsednika.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

citav svet ukljucujuci austriju podrzava timoschenko samo srbi su na suprotnoj strani a ustvari pojma ne mate o cemu se radi.Kazu ovi SNS ovci "prd..nece ukrajina prddd u eu jer prdddd srbija isto prddd nece"ne mozete vi jednu ukrajinu porediti sa srbijom,ukrajina koja je 250 puta bogatija zemlja od nas.naravno da ce oni uci u EU pre nas,previse su veliki i previse para imaju da se nebi mogli dogovoriti sa nemcima i ostalima.stvarno me iznenadilo stav srba na ovoj stranici,kao podrzavaju onog lika koji je bio na vlasti...;) vi citate samo medije kao ja ,niti ne znate o cemu se ustvari radi niti ste ikad bili u ukrajini(98 posto vas) da bi mogli proceniti kako narod misli o timosenkovi.odakle vama srbima pravo da pljujete po ovoj zeni vi koji ste dugo mislili karlovac je srbija;)?? da se razumemo srbin sam..samo zasto uvek suprotno idete ,cim cujete EU zapad ovo ono vama se krv zaledi a ne vidite da vam lider nikolic i vucic trce prema EU,mole ,smeskaju se..haha.nama su 6 pijanih nemaca usli u glavni grad bez da je iko nesto poduzeo,zamislite tu surovu istinu.bolje bi nama bilo da gledmo sebe nego da sudimo tamo nekoj zeni koja ce sigurno pokrenuti ukrajinu na bolje.znam..znam..smeta vam ali tako je to...koji looseri majko mila;)

pozz

Evropa - mesto gde je sve besplatno

pre 10 godina

Sutra.

Možda i danas, ako pustite neke štitove i rakete, al' nije to značajno. Makar Vas Evropa ne bi lagala, prijatelji smo zar ne? ;)

newsgroups

pre 10 godina

Koliko Rusofila na ovom sajtu. Verovatno su to SNS botovi pobrkali lončiće. Alo bre, vučić je za EU! Zaigrali ste se i pokazali pravo lice.
(saxo, 22. februar 2014 20:04)

Sam si se malo zaigrao, jer ovo u čemu sudeluješ je čudesna simbioza SNS-bota i CNN-bota. Nešto poput one između spužve morzgve i raka samca. Pa zar vam zajednički gazda nije neki dan vedrio i oblačio CNN-om? Pa vi ste sad 'kamaradi', cyber-reformatori i cyber-revolucionari!
(CNN-bot I SNS-bot, to su para dva, na-na-na-na-na..., 22. februar 2014 21:07)

Treba razlikovati bota od novinara.
Uzgred, koliko ljudi je uopste culo za eggdropa i Alice?

KNIN

pre 10 godina

Samo neka se napaceni Ukrainski narod resi tog Ruskog zuluma koji traje od 1932 pa do sad. Cilj jos nije ostvaren, Kijev je pod nadzorom opozicije, sad treba da se revolucija siri na Istocni deo Ukraine. Bez obzira sto Rusi cine relativnu vecinu u istocnom delu Ukraine, Amerika ce sigurno zapretiti Rusiji da se ne mesa u Ukrainu jer ce joj Amerika otvoriti novo zariste na Kavkazu. Ono sto mozemo ocekivati u narednih 10tak dana to je izbijanje i sirenje narodne pobune u Istocnom delu zemlje,u kojem ce preovladati snage koje su naklonjene zapadu i EU. Rusija se po svemu onom koliko ja pratim situaciju u Ukraini pomirila sa gubitkom cele Ukraine ukljucujuci i Krim. Kamo lepe srece da se i nasa Srbija navreme otarasila Rusije sad bi nam NIS i naftna industrija bili u nasim rukama, a nasa bi stvar bila kome bi je prodali Rusima sigurno NE. Mada ruku na srce jos nije kasno da se nacionalizuje imovina pa samim tim i NIS i da se NIS od Rusa oduzme, jer se sve rafinerije nalaze na teritoriji Srbije samim ti Rusi nam nebi mogli nista jer bi nas EU zastitila. I naravno po meni je najveca greska sto smo uopste dozvolili Rusima da potpisu sporazum o juznom toku, to nam uopste ne treba ako cela Srbija vecinski zeli da ide ka EU. Naravno jos nije kasno da se sabotira juzni tok, verujem da EU i Amerika nebi imali nista protiv toga da to Rusima uradimo.

Serbissimo

pre 10 godina

Mislim da u Ukrajini postoji problem isti kao i kod nas - a to je nedostatak kvalitetnog menadzmenta. Uljuljkivani u soc-realizam i uralnilovku, zemlje tog tipa nisu bile u stanju da iznedre kvalitetan obrazovni sistem koji bi iskolovao ovakav kadar. Tako su postali lak plen ajkula sa zapada, ali i Rusije, koja takodje ima velik problem sa menadzmentom. Samo njene ogromne energetske zalihe je sprecavaju da ne potpadne pod ropstvo zapada, sto ce se jednom ipak neminovno dogoditi.

I tako, umesto da postoji dobar menadzment koji ce voditi racuna o interesima zemlje, ta drzava na kraju postaje rezervoar za sirovine velikih kompanija. Sve je to prirodno i normalno, ali to je velika nesreca za ovakve zemlje.
(duboka misao, 23. februar 2014 10:30)

Dadoh ti plus ali nije dovoljno - jos niko na forumu nije tako britko i egzaktno, u dve-tri recenice, sazeo ceo problem komunizma kao ekonomske ideologije i razlog propasti istog. Objasnio si.

Protos

pre 10 godina

Gvido:Tajo pa zar vide ovu "revoluciju"kod nas jel cemo sada u{Jeu}tajko?
Boro:Eh sinko,daljeko smo ti mi od eu,prvo moramo da izaberemo jedno od ovih lopova da nas vode u eu.
Gvido:Tajo kako oni mogu biti lopovi,pa zar oni nijesu iz {jeu}tamo je sve posteno.
Boro:Eh zalosti,ne znam ti odgovorit na to pitanje,suvise je tesko objasnit tupanu poput tebe kako "ovi nasi"iz eu to rade.
Gvido:Tajo,pa sada cu raditi u nekoj eu banci,uf ubi me trema vid kako sam se najezio.
Boro:Ajde ajde pusti,kad te direktor{eu}nesto pita fino odgovaraj da vide da si ladnokrvan i otmen,oni traze kezual zaposljeni kezual,frigani prepredenjaci razumjes?
Gvido:Kaki izgledam,kakav sam?
Boro:U vidje mu carapa navuci te carape da se vide da su Timosenkove.
Gvido:A kaki sam gore,sal dzemper ovaj a sako i to a a sta kazes?
Boro:Namjesti taj sal fino moderno,kao da si iz EU razumjes?
Gvido:A sta ovo smrdi na sta smrdi?
Boro:Pih na neku prasecu iznutricu,nego slusaj direktor{eu]ces zborit englessski on je stranac,ovo je drzava za nas.
Gvido:Odo ja kuci...

Tanja

pre 10 godina

Miloneri i milijaderi nemaju odgovornost za drzavu a samim tim i za narod, zato sto kapital nema granice 8to je tako i ostace). Sve banana drzave Ukrajina, Stbija... da ne nabrajam nije uspela da napravi instuticije koje imaju milijardere i milionere pod kontrolom. Nemam nista protiv njih, ako se drz zakona (ako ga ima i sprovodi se) ako se to bogstvo stice radom, rizikom inteligencijom i stvaralstvom. Medjutim u zemljama kao sto je Urkajina, Srbija ti ljudi su to stekli korupcijom pomocu vlasti koja nije imala niti i dan danas ima odgovornost za drzavu i narod u njoj. Nemogu drzavu voditi ljudi koji idu u politiku da se obogate, jer se onda njoh rad svodi samo za jedno, kako da se obogatim, posto nisam uspeo svojom na drugi nacin. E t je beda, koja bedu pravi i od tih drzava. Nije tu kriva Nemcka, Ameri, Rusi, oni samo to posle koriste, a zasto i ne kada im se stavi na posluzavnik. Vidim da i nasi citaoci, se najvise zabavljaju sat ce posle olimpijade da uradi Putin, sta ce dalje da rade Ameri, nista oni nece da urade oni ce samo to da kosite, za svoj narod, a ne za narod u Ukrajini, Srbiji... e neka neko kaze da to nije normalno.

Hajduk

pre 10 godina

Stvarno ne kontam kako ovi misle u EU? Mozda da samo Kijev sa okolinom ude u EU, vecina zemlje je Ruska ili proruska...
(nn, 23. februar 2014 07:35) Na koju foru? Manje od 20% su rusi. Mozda su glasali za janukovicha tad, ali to ne znaci da su prorusi i ostali, jer i ovaj je dobio izbore upravo na proevropskoj kampanji, a sad bi na izborima dobio maksimalno 25 % glasova

Haos u glavi

pre 10 godina

(Pujo Sotka, 23. februar 2014 10:57)

"Samovolja sacice ljudi koji cine 1% sa 99% svog novca i njihove bolesne igrarijei: bilderberzi."
Izvini, a po cemu se oni razlikuju od "crvene burzoazije," odnosno komunista? Tito, Staljin i svi potonji ruski diktatori, Causesku, dinastija Dzong u Severnoj Koreji...ima jos ali i ovo je dovoljno.
"Sto se tice onih milijardi, vidis to je kljuc Kosova. Prirodni resursi i imovina. Da li ti je jasan pojam odstete?"
Jeste. A da li je tebi jasno da bi taj zahtev bio toliko nerealan da o njemu ne vredi ni raspravljati, pogotovo imajuci u vidu ko bi sve u komsiluku i koliku odstetu ultimativno trazio od nas u tom slucaju? I da bi odsteta koju bi dobili za Kosovo otisla u drzavno-tajkunske dzepove a onu koji bi placali isla iz nasih dzepova?
Re.uvoz: Da, to bi bilo idealno da moze, ali ne moze. Juga vise ne postoji a geopoliticka slika sveta se promenila. Kada sklapas trgovinski sporazum sa EU, ili sa bilo kim, ne mozes da prihvatis samo ono sto tebi odgovara nego ili ceo paket ili nista. Da nije tako ne bi NIS prodali Rusima za sicu. Inace ti lupe blokadu na tvoj izvoz pa ti posle placi i vici kako je svet surov i nepravedan.
Ne mislim da si los covek nego da je tvoja logika spisak lepih zelja uslovljena emotivnim nabojem i nedostatkom hladne analize.

Bojan

pre 10 godina

@(VladimirUE, 23. februar 2014 12:38)

Ne samo to što si napisao, već i da se pobrinemo da se i ove takozvane demokrate koji su vladali pre njih ne vrate na vlast. Milošević je počeo, demokrate su nastavile a ovi sad će nas dokrajčiti. Nažalost na našoj političkoj sceni nema političara koji imaju to malo poštenja, morala i stručnosti da bi vodili jednu zemlju, a kamoli da bi je izveli iz krize.

marija

pre 10 godina

Mozda Timosenko place zato sto zna ko je pucao i ubijao ljude na ulici i policiju?
Da li je nekome jasno na kraju ko su bili snajperisti u crnom obelezeni na rukavu? Sad su to navodno paravojne snage, ali ne demonstranata, nego valjda Janukovica. ???
Ko je bolnicarka koja tvituje smrtno pogodjena, bez bolne grimase, soka, na nogama,...? Kao u losem filmu.
Izgubise se kao po komandi i kukasti krstovi sa trga...
Meci dolaze sa ledja...
????????
U glavi mi je stalno slika ubijenih ljudi u ex YU koji su bili potrebni mrtvi i tako zrtvovani da bi se nesto postiglo, broj, sigurna sam u to...
Pitam se da li je ovaj svet potpuno poludeo, ili smo mi poludeli kad im verujemo,
...I kome uopste vise verovati.

Marko

pre 10 godina

Otvoreno pismo: Kyiv’s Euromaidan is a liberationist and not extremist mass action of civic disobedience

https://www.change.org/petitions/to-journalists-commentators-and-analysts-writing-on-the-ukrainian-protest-movement-euromaidan-kyiv-s-euromaidan-is-a-liberationist-and-not-extremist-mass-action-of-civic-disobedience

ihi

pre 10 godina

(Nevena 011, 23. februar 2014 12:06)

Covek je bio jasan, Timosenkina partija je korumpiranija od Janukove. Ne zanimaju me ni Rusofili ni EUfili jer mi to prepucavanje izgleda maloumno, bolje se zapitajte kako da resite probleme energetike priblizavanjem EU jer cemo izgubiti preko 60% kapaciteta, zapitajte se zasto su ugovori tajni nebitno da li dolaze od EU ili Rusije, zapitajte se kako obnoviti srpsku industriju sa skupim porezima, zapitajte se sta ce biti zamena za Juzni tok. Mozda mislis da ce EU da vas obasipa parama a vi nista da ne radite, samo da dodam da je godisnja pomoc od EU 250 000 000 evra a Srbija obrne preko 160 puta vise godisnje od toga, neto dohodak je mozda 80 puta veci od EU pomoci pa vi proracunajte koliko bi oni nama para trebali da poklone da bi ziveli normalno. Itd. mogao bih da pisem godina dana sta sve treba uraditi.

Keti S.

pre 10 godina

Ovakva prepucavanja o EU,SAD-u i Rusiji postaju tragikomicna.Kako to najcesce biva istina je negde na sredini.Rusofili preteruju jer je Rusija zemlja na koju Srbija po prirodi stvari ne moze da se osloni.U politici se ne misli srcem,vec glavom.Ta ista glava kaze da su nasi najznacajniji i ekonomski ,pa i politcki partneri na Zapadu,a ne na Istoku.To naravno ne znaci da ne treba saradjivati sa Rusijom(pogotovo na projektu Juzni Tok)ali strateski smer ne moze biti ka toj zemlji.S druge strane nekriticki obozavaoci Zapada ne vide strahovite manjkavosti zapadnih drustava,gde nacela demokratije,gradjanskih i ljudskih prava vaze onoliko koliko se uklapaju u interese mocnih i velikih drzava.To smo upravo mi najvise osetili,ali iz toga treba izvuci odgovarajuce pouke i voditi mudru i pametnu politiku zasnovanu na razumu,a ne na negativnim emocijama.Konacno kao po "default-u"upetljaju se i susedi sa prostora ex-YU sa svojim vec tradicionalnim predrasudama prema Srbiji i Rusiji,te pocnu da drze predavanja,umisljajuci da su im drzave nekakvi cinioci.Od svih drzava sa prostora ex-YU autenticnu spoljnu politiku ima jedino Srbija.Nju je definisala prethodna vlada DS-a i SPS-a uvazavajuci realnost,ali i postavljajuci iasne granice.Aktuelna vlada je nastavljajuci takvu politiku otisla i korak dalje,te u velikoj meri neutralisala postojanje tkz."crvenih linija".Nova vlada bi morala da te krajnje granice pristajanja redefinise.Da li ce u tome uspeti,zavisi od toga ko ce tu vladu ciniti.

Dole diktatura

pre 10 godina

Joj kako mi je drago zbog Rusije, pucaju na svim poljima. Od najgore organizovane olimpijade ikada, do potpune nemoci u spoljnoj i unutrasnjoj politici. Samo im se polupismene horde iz Srbije dive.

forumas iz Sj. Koreje

pre 10 godina

Čitav slobodarski svijet pozdravlja oslobođenje Julije. Jedino se Rusi, Srbi i možda Iranci bune. (Dobro, vjerojatno bi se se bunili i sjeverno-Korejci kada bi znali što se događa u ostatku svijeta.)

Nikola 58/108/969

pre 10 godina

Pa kako covece? Pa zar nije tesko bolesna i pod stalnim nadzorom nemackih (SIC!!!) lekara? Zar nije njena izmisljena bolest bila razlog da umesto u zatvoru svoju kaznu lezi u bolnici ? Fukare zapadne i prozapadne nikako da se umore od svojih lazi i obmana.

Stojan

pre 10 godina

Posle pada zida pocetkom 90-etih ovo je najistorijski dan u ovom delu utamnicenih naroda. Jedan narod je iskoracio u istoriju tj., u slobodu. Jasno je da povratka nema. sve se odigralo brzo. Prava je shteta shto Srbija nije umela rekao bih i nije imala znanja i snage da 5 oktobra ide dalje. Mozemo da zalimo shto smo tada imali Koshtunicu i ostale nedorasle politicare. Oni su i danas takvi isti nepromenjeni i nespremni za iskorake u pravu slobodu. Mucno je i zalosno kakvi su komentari na ovom portalu o dogadjanjima u Ukrajini. To je sve u skladu sa nashom opshtom apatijom i nesposobnoshcu. Oslobadjanje Ukrajine motivishe da covek moze da radi i promishlja...

mazge

pre 10 godina

Bravo za Ukrajince, veliki respekt za vasu borbu za slobodu.Ono sto ste uradili vi, mi nismo zavrsili 5.oktobra.Mi smo podanicki, ulizičko ksenofobični narod koji uvek voli da ima gazdu, koji ce da ga ponizava.Nije ni cudo sto zivimo ovako, 500 godina smo sluzili Turcima, 50 godina komunistima, a zadnjih 25 godina udbaskim strukturama.

Evropska Srbija

pre 10 godina

Rusofili Udbasi, podvio vam rep Putin .
Shvatio je da ga ovo ceka u Rusiji uskoro, kada se ruski narod digne protiv boljsevika koji drze Rusiju u okupaciji punih sto godina jos malo.

A i u Srbiji ide otvaranje dosijea UDBE vrlo uskoro pa da se zvanicno upoznamo sa Udbasima po Srbiji koji su radili za KGB svih ovih 7 decebija po Srbiji od kako je banda dosla na silu u Srbiju 45-e godine sa koznim mantilima na krilima boljsevicke Crvene Armije.
Udba ovde mora bude procesuirana i bice.

filos

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.

Newborn-ac

pre 10 godina

Nikolicu, Cvikkkaaa??? Isti si ko Janukoviq. Bice kako SAD kaze, volio il ne, ako ne bude tako isto ces biti svrgnut kao janukoviq. Mogu da zamislim kako Kostunjavi sedi na svome dvoristu I place kao dete ceo dan. Rusofili nema od velike Srbije nista, niti ikad bilo, niti ce ikad biti. Dzabe sanjate, bicete poslusni prema zapadu, ako ne, onda tesko vam se pise, pravac Siberija/Jakutsk, odakle ste dosli.

NN

pre 10 godina

Zapad je dobio bitku protiv Rusije i Rusiji jedini istinski partner ostaje Belorusija i nazalost zbog nekih politicara koji nemaju hraborsti da se odupru ruskom zagrljaju Srbija.

Aelita

pre 10 godina

Možda, u svakom slučaju pre Srbije.
Komentatori mile nam domovine sa svojim mišljenjima dali su doprinos učvrčivanju uverenja zemlje sa najvećim brojem osumnjičenih za ratne zločine.
Sa takvima teško ćemo mrdnuti iz ove balkanske močvare.
Narodu Ukrajine želim puno sreće i najlepše želje za veličanstvenu pobedu.

Johhny-BG

pre 10 godina

Turska, koja je clanica NATO i saveznik Zapada vec decenijama, ne moze u EU, a Ukrajina moze i preko reda.
EU-ljigavi kvaranjaci, nacisticki olos koji se krije iza demokratije. Nije ni cudo sto ih nasi rusofobi toliko vole, slican se slicnom raduje.
EU dodje kao novi Rajh, oni bi da mu sluze, ako njihove dete u sto su sluzile Trecem u Ljoticevom ZBOR-u
(vaske, 22. februar 2014 23:11)

Kamarad Vaske idi popij jedan bensedin za smirenje i ne nazivan gradjane Srbije i gradjane EU nacistima.
Jesi u UDBI pa si ovoliko nervozan kamarad Vaske?
Mozda neko detence ili unuce Udbaskog generala ili pukovnika?
A sta cemo Vaske sada kad bude doslo na red otvaranje dosijea UDBE pa da vidimo neke stvari ?
Bice bensedina za UDBU.

Maca-BG

pre 10 godina

hahaha
Misle da su završili posao.
Obratite pažnju šta će da se dešava u sledeća 3 meseca. Biće veoma žestoko proleće, i njima a i nekim drugima.
(30.3, 22. februar 2014 23:16)

Da, evo i ja sma dobila informaciju iz Nizhny Novgoroda, stari boljsevicki generali su ponovo poceli da pustaju brkove i spremaju se za ofanzivu ahahah.
Ostre shapke i sucu brkove , spremaju se da Amerika i Engleska postanu zemlja proleterska hahh.
Samo do tada ih ceka sastanak sa ruskim narodom na Crvenom trgu u Moskvi da im boljsevici poloze racune kao u Ukrajini.

Kod Rusa mi se dopada SAMO kultura, za ostalo daleko im lepa kuca!

pre 10 godina

Prvu revoluciju su Ukrajincima ukrali, nadam se da ovu nece!
Ako pak neki deo zemlje bas i hoce pod rusku cizmu, treba POD HITNO da ga otkace i da sami krenu ka nekoj bar malo lepsoj buducnosti, jer nece biti da su svi oni koji su glavom bez obzira pobegeli iz "zagrljaja" ruskog medveda Mishke to uradili samo zato sto su "iracionalno" mrzeli Ruse, tacnije njihovu komunjarsku, a sad i oligarhijsku vrhusku!

scoby

pre 10 godina

Srbi oplakase janukovica isto kao i gadafija!
Ili to SNS botovi rade pro bono? Nije valjda simi ponestalo para? Hoce li opet neka banka koja im je davala kredite za kampanju u stecaj?

Slobodan

pre 10 godina

Zelim vam da vas Rusi zgaze kao opusak, placenici evro-americkih fasista!!! Jedva cekam da prodje olimpijada, pa da pocnete da cvilite, kad Rusija krene da vam lomi kost po kost, bagro neprijateljska!!!

droga

pre 10 godina

Sta ti je vlast, najgora droga. Nekim ljudima ni zatvor nije dovoljna lekcija. Mesto da bude sretna sto je izasla, svejedno da li je kriva ili nije i uziva sa porodicom, ona opet ulece u isto kolo. A takvi su i ovi nasi, samo njih niko da malo isprocesuira i smesti gde im je zapravo i mesto.

nije naivac

pre 10 godina

Upišite Espreso tv ili Hromadske tv pa gledajte onaj narod "sve plaćenici CIA I VATIKANA" i naravno, sve one žene i starci i djeca te usput pogledajte što je sve diktator imao na svome imanju dok mu narod gladuje...
Kad ćete već jednom upotrijebiti mozak, a ne ono drugo?

Zare sa Lemana

pre 10 godina

Jezivo je slusati ovu bolesnu osobu... Naglo i cudesno zdrava... melodramatski u kolicima... ova ludaca poziva ljude sa Maidana da dovedu janukovica iz Harkina !?! Gospodja bi malo rata, malo joj je mrtvih... STRASNO! Zao mi ovih jadnika koji se dernjaju i skandiraju a ne slute u kakvu masinu i haos idu... Jadna Ukrajina...

dragoslav

pre 10 godina

zasto pravoslavni narod kaze necemo sa rusima idemo u Eu znaci nesto nevalja neka tiranija je u pitanju a srbofili ce rec uz dobar kineski zakon svi slusaju

milan jovanovic

pre 10 godina

Ovo je najtezi poraz Vladimira Putina od kada je postao prvi covek Rusije 2000-te godine. Da mu pred nosom SAD i Berlin pre svega skinu sa vlasti njegovog coveka, pridobiju vojsku, policiju, celi aparat, a da Rusija to nemocno gleda - pa to je prava geopoliticka sarmarcina! Dok se Putin zabavljao Olimpijadom, koju je shvatio kao krunu svoje vlasti i pitanje licnog prestiza, za to vreme za dve sedmice izgubio je uticaj na Ukrajinu. Potpuno. Uveren da je resio stvar sa kreditim od vise milijardi, Putin se posvetio organizaciji Olimpijade. Sve ruske obavestajne sluzbe pratile su sesavanja u Sociju. I stvarno, tamo ni ptica nije proletela, a kamoli teroristi. A za te dve sedmice Janukovic je od predesnika posteo begunac, a rusku uporiste u politici Ukrajine je - nestalo. Kakav promasaj, ako se zna koliki je geostrateski znacaj Ukrajine za Rusiju!Ne verujem da ce se Putin od ovoga politicki ikada oporaviti. Dobbice prvo EU, a onda i NATO na granici. Majstorski rad Vasingtona i Berlina, pre svega.

vaske

pre 10 godina

filos@ Vidis, ti si tipican primer zapadofila/antikomuniste.
Pravise se pametan, a komentar je glup, jadan i bedan.....neverovatno koliko.
Ti ni ne razumes sta si napisao.
Razumes europfile, ali ne i rusofobe, jer su uzeli pare da nas ne brane.
A od koga su uzeli pare i ko nas je bombradovao? Od EU?
Znaci dobar si ako nas bombardujes, ali nisi ako ne.
Sta to govori o vama? Da postujete samo onog ko vas neko tretira k'o stoku, a ako vas tretira kao coveka, vi ga mrzite.
Vidis, tu odliku ni stoka.
Obicno ulicni dzukac zna da mrzi nekog ko ga je tukao, a ne mrzi onog ko ga ne dira, vi radite suprotno.
Znaci da najgora stoka su karakternija bica od vas antikomunista (fobicara svega sto ne odgovara zapadu).

Nije ni cudo sto mrzite komunizam toliko, a nacisti tajno (mada sve manje tajno) simpatisete.
To je jedna od glavnih karakternih osobina vas eurofila/antikomunista
A ta "bolest", kako vi antikomuniti to nazivate, se zove zdrav razum i moc rasudjivanja.
To je nesto sto vi antikomunisti nemate i bas zbog toga, Srbija je postala fasisticka septicka jama (jer se u septickim jamama osecate kao kod kuce) a ne normalna i uredjena drzava.

Blagoje

pre 10 godina

Za tri meseca, Zapad je od izgubljene situacije u Ukrajini i politickog poraza - dobio Ukrajinu na tacni. I to Urtajinu koja je, geopoliticki gledano, NAJVAZNIJI faktor za Rusiju, u bezbednosnom, a onda i svakom drugom smislu! Sta se to desilo za tri meseca? Zapad je prvo neutralisao Putina proglasivsi ga - pobednikom. Najuticajni novive su ga serijski proizvodile u najmocnijeg politicara, onda je usledila zabava oko Olimpijade, straha od terorizma. Ali, najjaca karta je bila PUTINOVA SUJETA. On je Olimpijadu shvatio kao LICNI RAT. I dobio je rat - ali POGRESAN. Zapad je napravio revoluciju sa maksimalno 20 000 ljudi koji su u proseku demostrirali. Među njima su bili i specijalci i ektremisti. Spremni da ubijaju. U međuvremenu je potiho kupljen vrh vojske i plicije. Dodajte uhodanu semu medija i sablon propagande i "pade" Ukrajina za 15 dana. A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta. U to ne treba niko da sumnja. Rusice ga na isti nacin. Eto kako najjaca karika postaje naslabija. Zbog sujete jednog coveka milioni u problemima.
(marko nikolic, 22. februar 2014 23:28)

Druže ja lično mislim da još nije kraj,a takodje mislim da ili Kličko ili Timošenkova su Ruski trojski konj,daj malo vremena,ja ipak mislim da se Putin nešto naučio kao što radi zapad,a to je da ima svoje ljude na obe strane :)

marko nikolic

pre 10 godina

Za tri meseca, Zapad je od izgubljene situacije u Ukrajini i politickog poraza - dobio Ukrajinu na tacni. I to Urtajinu koja je, geopoliticki gledano, NAJVAZNIJI faktor za Rusiju, u bezbednosnom, a onda i svakom drugom smislu! Sta se to desilo za tri meseca? Zapad je prvo neutralisao Putina proglasivsi ga - pobednikom. Najuticajni novive su ga serijski proizvodile u najmocnijeg politicara, onda je usledila zabava oko Olimpijade, straha od terorizma. Ali, najjaca karta je bila PUTINOVA SUJETA. On je Olimpijadu shvatio kao LICNI RAT. I dobio je rat - ali POGRESAN. Zapad je napravio revoluciju sa maksimalno 20 000 ljudi koji su u proseku demostrirali. Među njima su bili i specijalci i ektremisti. Spremni da ubijaju. U međuvremenu je potiho kupljen vrh vojske i plicije. Dodajte uhodanu semu medija i sablon propagande i "pade" Ukrajina za 15 dana. A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta. U to ne treba niko da sumnja. Rusice ga na isti nacin. Eto kako najjaca karika postaje naslabija. Zbog sujete jednog coveka milioni u problemima.

Ddulo

pre 10 godina

Srbadijo, mila! Zasto moras uvek da izaberes pogresnu stranku?
Ti uskoro uvek bobijes ratne bitke, ali ih izgubis na miru!
A zasto? Jer nemas svog mozga, nego mora da te neko sa strane diriguje. Odavno si Bot!

bruno

pre 10 godina

Kaže da će uskoro u EU Vjerujem u to. To je EU politika. Primili davno Bugarsku i Rumunjsku, a vi gospodo Srbi ćete se načekati. Jedino da izvedete slične pizdarije u BG pa ćete ekspresno biti primljeni. Samo mi nije jasno, zašto još uvijek Izrael nije u EU. Jer vidim da su na svim Europskim takmičenjima u športu A čak ina Pjesmi Eurovizije.

Ryber Palunko

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile...
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Dostojevski, Šolohov, Bulgakov, Pasternak, Čehov, Čajkovski, Rahmanjinov, Prokofjev, Semjonov, Saharov, Pavlov... da li sad shvataš? Smatrati se civilizovanim čovjekom, a ne osjećati nekakvo rusofilstvo je paradoks! Mada, kome ja pričam, tvoje asocijacije na Rusiju su Putin, Pussy Riot i Aeroflot.

P.S.
Pozdrav T&T :)

zoran

pre 10 godina

Da li je ova svesna da EU ne moze da im pomogne, jer je to zemlja od 60 miliona ljudi. EU je u dubokoj krizi. Sta ako im Rusi zavrnu gas...? Zar jadnica misli da ce Rusi svoje stanovnishtvo da ostave na cedilu u sred Ukrajine?
Da ce Rusi da zaborave na svoje pomorske baze..? Ova nije pri sebi i gura narod u jedan opak rat, ali opak rat. Tu niko normaln im nece pomoci niti ce smeti da kaze jednu rec.
Gospode, ova zena je skrenula umom.

Smeo bih da se kladim da je ruska vojska vec na granici spremna za intervenciju. Sacekajmo kraj ove Olimpijade i videcete "vatromet", na zalost ovu avanturu ce mnogi platiti svojim zivotom, a ova ce zbristai na zapad kao i onaj mentol, bokser.

jovan

pre 10 godina

ma ova timosenkova je totalna pukotina i kradljivac zajednosa bahatom decom to je vec dokazano pa ne mislim da ce njima biti bolje sa njom a pogotovo ne sa janukovicem i rusijom za vratom. Al sto su ovi kostunicini i iz dveri na blogovoma zapenili to je vrh piramide. Ko da se oni nesto pitaju za stanje u ukrajini. Oni bi samo ovde jos jednom pa makar i malo da nam zasmrde. bezte od takvih sto dalje

Pierre

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!

Adam Jensen

pre 10 godina

Ne mogu a da ne primetim količinu arogancije koja prosto isijava iz manjeg broja komentara koji podržavaju "narod Ukrajine" (onih 50.000 što ruše i pale od 45.000.000 stanovnika). Prema logici tih i takvih, svi koji odbijaju da po zilioniti put nasednu na priču o "diktatoru i spontanoj narodnoj borbi za slobodu" su automatski Rusofoli/KGB-ovci/SNS botovi/...

Pa jeste li baš sigurni da ovo što se dešava nema možda neke veze sa ciljevima Zapada da smanje (pre svega energetski) uticaj Rusije na Evropu i da se vojno približe granicama te iste Rusije uz perspektivu postavlanja anti-raketnog štita?

Pa koliko puta treba da se ponovi isti scenario na različitim meridijanima da bi neki ovde ukapirali kako stvari funkcionišu u svetu?

Jel vi, gospodo, zaista ne kapirate da ako niste po volji velikih sila, ima da nestanete (u ovom slučaju sa vlasti) milom ili silom. Ili će da vas potkupe i/ili ucene (kao naše od 2000. na ovamo), ili će da vam uvezu revoluciju, koja se obično završi sa dovođenjem marionetske vlasti koja radi u potpunom interesu Zapadnih zemalja (od rasprodaje resursa i ekonomije, do članstva u NATO). Kakve crne slobode, demokratija i ostale gluposti. To je samo prokleta "oblanda" u koju je uvijen neo-kolonijalizam.

I naravno, da ne bude zabune - ovo rade SVE velike sile, i istočne i zapadne, s tim da su ove zapadne daleko agresivnije u svemu tome.

Vlada

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Savrsena logika. Mozete da razumete da je neko na strani onih koji su vas bombardovali, ali ne i onih koji, sve pa makar i samo nisu pomagali u tome.

Mora da je u pitanju jos teza bolest.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Narod čisto izmanipulisan da zapadne mračne sile zla instališu preko tzv. demonstracija bedne sluge kao šta se to desilo u Srbiji.
Majko Rusijo dokle ćeš nemo da gledaš kako tvoja deca Ukrajina i Srbija propadaju pod EU terorom?

vaske

pre 10 godina

Turska, koja je clanica NATO i saveznik Zapada vec decenijama, ne moze u EU, a Ukrajina moze i preko reda.
EU-ljigavi kvaranjaci, nacisticki olos koji se krije iza demokratije. Nije ni cudo sto ih nasi rusofobi toliko vole, slican se slicnom raduje.
EU dodje kao novi Rajh, oni bi da mu sluze, ako njihove dete u sto su sluzile Trecem u Ljoticevom ZBOR-u

anon

pre 10 godina

Ne znam da li je iko svestan ali ovo sto je sada uradio zapad je vrlo opasno. Po prvi put su srusili vlast legalno izabranu na izborima i to onim koji su odrzani po njihovim pravilima. Za sve druge slucajeve su imali izgovore da ili nije bilo izbora ili da ih je organizovao rezim. Zakljucak je da sada svako u svetu moze odluciti da srusi legalno izabranu vlast, dovoljno je samo da okupi nekoliko desetina hiljada ljudi, blikira glavni gradski trg u prestonici i izazove malo krvoprolica. Vrlo, vrlo opasno...

popeye

pre 10 godina

Оћете, ал` јуче... А до тад треба и да се једе, ако буде шта, јер ЕУ неда паре а Руси стопирали кредит. Правиће Јануковича они од блата...

leone

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)

Najbolji komentar :)

CNN-bot I SNS-bot, to su para dva, na-na-na-na-na...

pre 10 godina

Koliko Rusofila na ovom sajtu. Verovatno su to SNS botovi pobrkali lončiće. Alo bre, vučić je za EU! Zaigrali ste se i pokazali pravo lice.
(saxo, 22. februar 2014 20:04)

Sam si se malo zaigrao, jer ovo u čemu sudeluješ je čudesna simbioza SNS-bota i CNN-bota. Nešto poput one između spužve morzgve i raka samca. Pa zar vam zajednički gazda nije neki dan vedrio i oblačio CNN-om? Pa vi ste sad 'kamaradi', cyber-reformatori i cyber-revolucionari!

borchaSRS

pre 10 godina

Alo Eurounijati pa ovo je sajt vase televizije, pa se obrati moderatoru odakle ovoliko komentara protiv "Ukrajinske" opozicije, a ja cu ti dati jedan od odgovora, zato sto se vasi evrounijatski komentari broje na prste, uostalom ako ti se nesvidja idi na sajt sad vec javnog servisa SNS, bivsi RTS, na njemu nemozes ostaviti nijedan komentar a da nije evrounijatski.

Posmatrač, NL

pre 10 godina

Zemlja od 50 i nešto miliona ljudi, koja po stanovniku ima još niži BDP od Srbije, i koja nije ni započela proces približavanja EU, će uskoro ući u EU? Ej, Julija, jeste da je baš hladno tamo kod vas, ali nemoj toliko da ložiš... trebaće jedno 10-15 godina minimum, ako se to uopšte ikada i desi, i ako EU potraje do tada. U EU su inače ko ludi bez vas. I nas koji smo sitna boranija (u pogledu veličine, i u smislu potencijalnog problems) proteruju kroz najfinije sito, šta li će tek vama da rade.

Zaciorski

pre 10 godina

Janukovicu, popustio si u kljucnom momentu kad je zmiji odmah na pocetku trebalo stati nogom za vrat.Ovako je zmija pustila jezik ,opako... Bog vam na pomoci bio posteni narode Ukrajine!!!

Barbus

pre 10 godina

"Diktatura"?
Ova rec u zadnje vreme gubi svaki smisao. Vlast osvojena na slobodnim visepartijskim izborima u pravno uredjenoj drzavi se rusi snajperskim puskama i proglasava za diktaturu samo zato sto se drznula da sklopi spasonosni ekonomski ugovor vredan milijarde dolara. Ovo je primer kako se vlast moze uzeti sa par hiljada militantnih demonstranata po uhodanom sablonu desavanja naroda. Posle taj narod i drzava padnu u ruke oslobodiocima sa Zapada koji ce pljacku, prljave privatizacije i trpanje para u svoje dzepove umotati u celofan zastite ljudskih prava. Put od demokratije do placene revolucije je kraci od puta kojeg prelaze huligani do titule boraca za slobodu. Sve ovo sto se desava u svetu je samo prvo poluvreme. One sto sve ovo organizuju ceka drugo poluvreme. Na domacem terenu...

Bracko

pre 10 godina

Ovi ukrajinci su jedini narod gluplji od srba! Zao mi ih je bas puno. Podeljeni na katolike i pravoslavce, pro ruske i pro zapadne i na one koji govore ruski i ukrainski. I jedini veci mitomani od srba! Resili se lopova Janukovica (za sada!) i onda ovacijama docekuju Timosenkovu - koja je mozda jedini veci lopov od njega!? A vodi ih u revoluciju blago mentalno zaostali bokser!? Za njeg aje cak I Vuk Draskovic intelektualac. Sada ce i od Zapada i od Rusa da dobiju da isteraju oci. U EU ce (malo) sutra, izuzetak su dugonoge plavuse, za njih ove imaju uvek posebna mesta! Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)
Vidi ovog morona. Tipican srpski demagog, nakacio bi nam na vrat Ruse a on ½jadnik½ zavalio d..e u omrzenu zapadnu stolicu odakle ni kamionima ne mogu da ga izvuku. Rusofili u porazu pokazuju pravo lice (krvolocna gramziva banda) nasledjeno od njihovih dedova SILOVATELJA SRBIJE! ZIVELA SLOBODNA EVROPSKA PRAVOSLAVNA UKRAJINA!

qnx

pre 10 godina

Timošenkova: Uskoro ćemo u EU...

Pre toga, po svemu sudeci, idete u jedan gradjanski rat.
Treba popuniti udarne termine na CNN i BBC.
Osim toga Rusi nece dati ono sto je njihovo, otprilike pola Ukraine, Crnomorska obala i sve luke.

Samo urbano..

pre 10 godina

Povratak ukrajinske "čelične ledi"

~~
Iskreno bolje da ste napisal korodirane placenice. Pobogu ona je lezala u zatvoru za korupciju, od cega ni sam bog ne bi mogao da se ispere.

...

pre 10 godina

Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .
(Petar, 22. februar 2014 21:44)

Ma prodaće im gas Nemci, proći će duplo jeftinije. Ma da im Rusi daju besplatno ne bi ga uzeli.

30.3

pre 10 godina

hahaha
Misle da su završili posao.
Obratite pažnju šta će da se dešava u sledeća 3 meseca. Biće veoma žestoko proleće, i njima a i nekim drugima.

Diktator

pre 10 godina

Svrgnuse "Tiranina", suze radosnice Julije i opozicionara, i posle toga ziveli srecno do kraja zivota u Evropskoj zajednici.

Koja spanska serija od drzave :D

Suvereni demokrata

pre 10 godina

To nije nikav problem, zapadna Ukrajina ide pod IMF i na tvrdi rad a istocna Ukrajina ostaje uz Rusiju,Janukovic moze biti predsednik gdje ga priznaju,hahahahahaha.

jasna

pre 10 godina

Lopov da bude predsenik pa u EU Potpuno je jasno da je EU bolesna tvorevina a I tamnica I bankrot naroda.Olipiske igre se sutra zavrsavaju tako da vec preksutra preokret totalni.Nove vesti izgleda da su navukli opoziciju sa ulice da svi vide da nisu samo kriminalci nego I lazovi podrzani sa lazima iz EU.Kako izgleda bice strasno a svu odgovornost ce snositi zapad.Cela opozicija je nazvana banditima

http://rt.com/news/ukraine-opposition-yanukovich-coup-273/

Pete

pre 10 godina

Još jedna slovenska zemlja pred raspadom u rasulu, sve, mašala, na maršruti širenja one vajne alijanse prema granicama Rusijje, zemje obećane.

Nekada, sada & uvek " Drang nach osten" ...
Sve sama demokratska proleća, zime i ostala godišnja doba. E, moji Sloveni, jadi i bede, dokle ?
Ko ne nauči, budaliće doveka.

Krug dvojke

pre 10 godina

Leleeeee.... ova je do juče bila na smrt bolesna. Tako su bar govorili njemački "stručnjaci". Izgleda da fotelja liječi i najteže boljke.

KoleM

pre 10 godina

Kakav zapad ovo je organizovao sam narod. Oni vide kako prolaze oni koji su otišli u EU. Jedino mi Srbi i dalje ne vidimo. Sve te zemlje istočnog bloga su bile daleko siromašnije od Srbije a sada su bogatije. Od stare Jugoslavije dve zemlje su otišle u EU, u Sloveniji plata 1000e u Hrvatskoj 700e. Ali ne, mi smo pametniji postali smo najsiromašnija zemlja u Evropi sa 300e platom, a i tu platu dobijamo zaduživanjem. Čak smo toliko čudni da kada nas Evropa brani i kaže ugovor za Južni tok nije dobar, narod kaže "šta se vi mešate". Drago mi je zbog ukrajinskog naroda ali mi je krivo zbog žrtava.

milan

pre 10 godina

@saxo E to se i ja pitam. Molio bi nekog SNS zaluđenika da objasni zašto non stop kritikuju EU a glasaju za stranku koja želi da nas uvede tamo?

waikiki

pre 10 godina

Yeee ulazak u EU...?...cekaj polako prvo da se zaduzite, po povoljnim kreditnim uslovima, do guse, pa da rasprodate sva 'propala' drzavna preduzeca, pa tek kada se gaca ne budete pitali, dobijate ulaznicu za eu!

iki

pre 10 godina

bio sam u Kijevu sa grupom Austrijanaca koji su se naivno raspitivali za Juliju Timošenko, Ukrajinci su se zgrazavali zbog LOPOVLUKA pre svega, rekao sam, meni iz Srbije ne morate da objasnjavate, poznato mi je! a to za EU pa mi nećemo pre 2022, kad li ce oni?!

nikola zrinski iz novosibirska

pre 10 godina

pa zar nije ona samo do juce bila nasmrt bolesna ???
sada odjednom ozdravi... cudo se desilo..
(Goran, 22. februar 2014 19:50)

Skoknula do Međugorja, sa unijatima iz Ljvova! I eto, desilo se još jedno čudo....

cvexi

pre 10 godina

@(maja, 22. februar 2014 21:43)

Ko smo to mi? Ti koja nam zelis smrt samo zato sto ne volimo EU, ne znam sta si ali jedna od nas takva nisi. Bolje da si rekla "Vi Srbi" bilo bi prikladnije, sramota me je da pripadam istom narodu kome pripada neko sa takvim stavom.

EU komunista

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.

Лима

pre 10 godina

Значи медијски мрак никад није био црњи.. ЕУ , ЕУ, ЕУ ..па ЕУ! јел има нешто или неко на овом свету режимских медија а да не жели у ЕУ?

milan

pre 10 godina

o cemu vi?koja bre EU?viditeli da u EU-drzavama sve vise desnicari rastu kao kvasac koliko bre hoce u EU svi hoce u Eu a nemaju ni prebijene pare zivi bili pa videli Eu je najbolja ideja ikada ali vidim ovde ljudi su razocarani neki dan samo koliko u vrhu Eu milijardi pronevera a zadnje vreme sve bednici i neradnici ulaze u Eu i odmah ispruzenih ruku pocinje prosenje kao nasi juzni susedi najjaci motiv iz kojeg ce lonca pare grabiti jos Eu nije ni zazivela ali neradnicka i placaski juznaci su dokrajcili nisu sposobni Evropljani ni JU isto govorno podrucje da spasu a sad hoce ovu Eu koja je jedini motiv koliko para?se dobija

jovan

pre 10 godina

sad cete vi da se raspadnete pa cete lepo da krenete prema eu ,pa cete otprilike 2030 godine najranije da budete zemlja kamndidat ako se eu do tada ne raspadne,jer i nama su posle 5 og oktobra rekli za par godina smo u eu a mi tek ako do 2025 godine udjemo

Haos u glavi

pre 10 godina

(Pujo Sotka, 23. februar 2014 00:52)

1) Ljudi prate sta se desava u Ukrajini i svrstavaju se u eurofile i rusofile zbog toga sto je linija podele u Srbiji gotovo identicna kao i u Ukrajini. Nema verskog faktora (koji je ovde sporedan) ali sve ostalo je isto.
2)"Bas me briga za Ukrajinu nek se pokolju ako im je volja mene zanima Srbija i sta se desava OVDE!" - Ovde se desava isto sto i tamo samo nizim intenzitetom. Jos se nismo poklali.
3)"Da se ja pitam stopirao bih pregovore sa EU, trazio 100 milijardi za bombardovanje i jos 100 za Kosovo. Pokrenuo bi celu proizvodnju, ogranicio uvoz i odrzavao cisto trgovinske odnose sa svima."
Odrzavao bi "cisto trgovinske odnose sa svima" tako sto bi ogranicio uvoz?? Trazio bi 200 milki od onih sa kojima bi stopirao pregovore? A da trazis i da nam ulice poplocaju zlatom?
4) Slag na tortu: "I za kraj stop neoliberalnom kapitalizmu najvecem zlu covecanstva trenutno!"
Povratak u "zlatno doba" subvencionisanog ex-Yu komunizma, dotiranog od strane istog tog mrskog ti i lihvarskog MMF-a, nije moguc. Na svu srecu. A sto se tice kapitalizma - ne posoji ni liberalan, ni neoliberalan, ni staro-liberalan. To su izmisljotine domacih "strucnjaka" i skupih prodavaca magle koji svoji proizvod uspesno plasiraju vecini.
Postoji samo kapitalizam, krajnje nesavrsen ekonomski sistem ali bolji jos niko nije izmislio. Odlazak komunizma kao ekonomskog sistema na djubriste istorije u krvi i suzama to najbolje potvrdjuje.

amigo

pre 10 godina

ako me ikad uhapse, okupiće mi rodbina i prijatelji par hiljada ljudi+hiljadarku plaćenih ekstrema i pravimo džumbus po gradu, realno-ima da košta al' bolje i tako nego da ležim u ćuzi ;-)

filos

pre 10 godina

Dakle, moja provokacija je uspela u potpunosti. Zaključujem da ste rusofili ne zato što volite Ruse već zato što mrzite ove druge. A što se lepo ne preselite u Rusiju i svima dobro. Uzgred, imate li u kući nešto rusko? Osim vodke naravno.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

ова је смешна........јадан украјински народ, поред такве пастирице

Ija zekane!

pre 10 godina

Zelim vam da vas Rusi zgaze kao opusak, placenici evro-americkih fasista!!! Jedva cekam da prodje olimpijada, pa da pocnete da cvilite, kad Rusija krene da vam lomi kost po kost, bagro neprijateljska!!!
(Slobodan, 22. februar 2014 22:49)

Auu, pa tvoju dusevnu bol zbog ovog prskanja po Rusima ne mogu ni da zamislim, mogu samo da pretpostavim kako sada kmecis i jauces :)))))). Obrisi suze mala moja.

Zaciorski

pre 10 godina

Kakve lazi I demagogije od Timosenkove, da covek ne poveruje. Bolje ce vam I "nam" biti bolje samo od sopstvenog rada, sopstvene proizvodnje, sopstvenog izvoza, sopstvenog zakona i borbe protiv korupcije,sopstvenih fabrika...a ne od toga sto cete ili cemo uci u EU. Tlacenje, ako do tog ujedinjenja sa EU I dodje, tek onda pocinje.E moji Ukrajinci, ja mislio vi pametniji od nas!!!

hugo

pre 10 godina

dakle osoba koja je surovo pokrala svoju zemlju je pustena i sada prosipa pricu o pravdi?hahahhaha nemam reci.... videcete kako ce opozicija na izborima puci....

Gluščević

pre 10 godina

A da li ti vaske (uopšte) znaš kako izgleda normalna i uređena drava!? Ne misliš (valjda) da je to rusija!? Namerno pišem malim slovima. Nema korumpiranije države na svetu, od te po površini najveće, za koju bi ti život dao prazna glavo!! ZOI SOCHI 2014 RUSIJU SU KOŠTALI (CIRKA), 60 MILIJARDI €, REALNI TROŠKOVI NE POKRIVAJU NI 90 PROCENATA UTROŠENIH RUSKIH (NE PUTINOVIH) PARA!! Šta misliš ako si uopšte sposoban da misliš , kome i kako je razlika otišla u džepove!? O kakvoj stoci pričaš, JADO!? Bolje bi ti bilo da skineš ružičaste naočare, nije ta "uređena država" toliko uređena, koliko ti misliš da jeste i prestani da nas nazivaš fašistima , zato što ne volimo komunizam i tvoju voljenu rusiju!!

Dr

pre 10 godina

Ova plavusa se zaigrala i preigrala u jednoj velikoj igri odmeravanja snaga velikih sila. Ni polupismeni bokser nije u boljoj poziciji. Treba objaviti i da je Ukrajina bankrotirala, i da je to jedan od razloga izbijanja nemira i gradjanskog rata. Potpuno isto kao u bivsoj SFRJ. Inace bokser i plavusa preuzimaju vruc kropmir tj treba vracati dugove, a Rusija nece dati novac, a Amerika jos manje od toga. Sacekajmo kraj sledece nedelje kada se zavrsi olimpijada. Igranka je tek pocela. Putin je, kako se mozes cuti u Moskvi, vec naredio da se konjica dobro opremi i da Rusija uzme ono sto je njeno, a ostatak bokser i plavusa mogu da ponesu u EU. Ne navijam ni na jednu stranu politicara sa obe strane, jer mi je zao obicnog naroda koji ce da strada kao u bivsoj SFRJ a tajkuni, lopovi i bogatasi ce biti jos bogatiji.

Dzoni

pre 10 godina

SAd ce da im trube o EU dok ih kradu..Ova je bila ministarka za gas i odjednom se obogati i posta neki menadzer za gas..na listi 50 najbogatijih Ukrajinaca 13 njene partije a koje 10 godina ranije nije imalo kuce da uhvati za sta.ALi samo budi dobar sa zapadom i pustice te da krades koliko hoces.

grisom

pre 10 godina

One je jednom već osvajala vlast u narandžastoj revoluciji pre 10 godina. Ona i Juščenko su izneverili poverenje naroda, dobrano se nakrali i političarili, a njihov sukob je i omogućio staromodnom i ukočenom Janukoviću da dođe na vlast. Ona mi je jasna, ali mi nije jasan narod Ukrajine koji će opet glasati za nju.

Sve je vrlo jasno

pre 10 godina

Potražite sliku "Ukraine" na Google iz Washingtone Post-a gde se vidi koji deo zemlje govori kojim jezikom, odmah pored je i slika koji deo Ukrajine je glasao na prošlim izborima za Timošenko a koji za Janukoviča.

igor

pre 10 godina

Nisam rusofil, zivim na Zapadu i ok mi je, ali cu morati da postanem jer me srpski europejci nerviraju do besvesti. Dva puta odu na vikend u EU i misle da sve znaju, kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto ....uzas!
(Pierre, 22. februar 2014 21:29)

Druze,vrati se u Srbiju ili predji da zivis u bratsku Rusiju. Cekam posle toga tvoj komentar. Lako je sa zapada kritikovati i slati komentare. Muka mi je od vas gastosa koji prosipate pamet sa zapada i dodjete u Srbiju 1,2puta godisnje da se provedete i kukate kako je vama tesko tamo.

DPolitika

pre 10 godina

Malo pogledah desavanja u svetu kada ono pomislih da je Nant u Ukrajni. Rekoh neka greska mora da je Kijev.

Pre par dana pucnjava, slicno kao u Kijevu(ozoglaseni "policijski" snajperista) a danas protestuje 20.000 sto je cifra u "slobodnim" "zapadnim" medijima spominjana za Kijev, drugo prskaju ih vodenim topovima, trece barikade, cetvrto maskirani protestanti, peto povredjeni policajci itd.


Kada ono u EU kojoj Ukrajna tezi protestuje se, samo kada se tamo protestuje protiv namera vlasti to nije borba protiv Francuske ditkture vec protest koji policija treba da suzbije.

Da, "uskoro" ce Ukrajna u EU i tamo ce da bude nova Bugarska ili Rumunija ili cak Srbija tj. bas ce lepo ziveti cim udju u EU.

Jedina prednost biti nova drzava u EU je sto policija sme da razbije mirne demonstracije i da niko ne kaze da to nije antidemokratski.

Naravoucenije:

Janukovic je diktator koliko i Sarkozi.

Nije dovoljno promeniti licnosti treba menjati sistem. Naravno pocevsi od Francuske davno je tamo bila revolucija ima sada nekih 215 godina ako ne gresim.

Nenadic Bogdan

pre 10 godina

Pa gospodja Timoselko je vec Bila na vlasti i tokom tog perioda Ukrajina nije znacajno napredovala za razliku od nje.Sada ce "uskoro" u EU!!! Jadni narod Ukrajine -gladan!

Istrazivac

pre 10 godina

(DPolitika, 22. februar 2014 21:38)


hvala na ovoj informaciji - pa u Nantu je jos gori haos nego u Kijevu!
izgleda da je Ukrajina samo paravan za nesto mnogo vece, verovatno na "evroatlantskoj obali"...
nigde nijedna vest o Nantu.

Peki

pre 10 godina

@ Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .

Ako treba i na parket. Ukrajinci, za razliku od Srba, ne prodaju veru za večeru (gas). Inace "grejaćete" se piše zajedno.

master

pre 10 godina

Ukrajina je strateski i interesno mnogo vaznija za EU i USA od Srbije,zbog toga imaju i vece sanse da brze postanu clanica EU.Treba onaj Putinov mafijaski sistem rasturiti,narod gladuje a oni sede na zlatnim soljama,gde je tu pravda rusofili?Taj vas pravedni i svemocni Putin je udomio i stiti one koji su pokrali narod Srbije i bivse Jug.

Nikola, Beograd

pre 10 godina

Ova ko naši fudbaleri, valja se po terenu dok sudija ne da crveni karton protivniku, a onda skoči na noge lagane. Gde nestadoše njene bolne rane?

A za EU ćete da se ubrišete: sve i da se Ukrajina ne raspadne, sve trči Bundestag da izglasa da mu se na grbaču okači 50 000 gladnih Ukrajinaca.

lynx

pre 10 godina

(Pierre, 22. februar 2014 21:29)
Vrati se ti lepo u Srbiju, kad si tako "pametan". Pa ovde izigravaj rusofila. Zajedno sa ovima što su ti podržali komentar.

KNIN

pre 10 godina

Samo neka se napaceni Ukrainski narod resi tog Ruskog zuluma koji traje od 1932 pa do sad. Cilj jos nije ostvaren, Kijev je pod nadzorom opozicije, sad treba da se revolucija siri na Istocni deo Ukraine. Bez obzira sto Rusi cine relativnu vecinu u istocnom delu Ukraine, Amerika ce sigurno zapretiti Rusiji da se ne mesa u Ukrainu jer ce joj Amerika otvoriti novo zariste na Kavkazu. Ono sto mozemo ocekivati u narednih 10tak dana to je izbijanje i sirenje narodne pobune u Istocnom delu zemlje,u kojem ce preovladati snage koje su naklonjene zapadu i EU. Rusija se po svemu onom koliko ja pratim situaciju u Ukraini pomirila sa gubitkom cele Ukraine ukljucujuci i Krim. Kamo lepe srece da se i nasa Srbija navreme otarasila Rusije sad bi nam NIS i naftna industrija bili u nasim rukama, a nasa bi stvar bila kome bi je prodali Rusima sigurno NE. Mada ruku na srce jos nije kasno da se nacionalizuje imovina pa samim tim i NIS i da se NIS od Rusa oduzme, jer se sve rafinerije nalaze na teritoriji Srbije samim ti Rusi nam nebi mogli nista jer bi nas EU zastitila. I naravno po meni je najveca greska sto smo uopste dozvolili Rusima da potpisu sporazum o juznom toku, to nam uopste ne treba ako cela Srbija vecinski zeli da ide ka EU. Naravno jos nije kasno da se sabotira juzni tok, verujem da EU i Amerika nebi imali nista protiv toga da to Rusima uradimo.

Antirus

pre 10 godina

Sve sami ukrajinci u srbiji pogotovo na portalu, ima ih 90% nusam znao da su vece patrijote i od samih ukrainaca. Cudi me da nije irganizovan prevoz iz Srbije za Ukrainu da se da podrska vladi ukrajine. Sve drzave koje su nekad pripadale ssssr-u i jedva iz tog djavoljeg kruga izasle sklopile bi pakt i sa crnim djavolom samo da ne padnu pod rusku cizmu.
Jedino se ruska cizma voli,ceni iprizeljkuje u Srbiji, valjda zbog hvaliteta koze.
Onda se pitamo zasto nas niko ne voli pa kako da nas voli kad sami sebe ne volimo.EU nas hlebom hrani bez nje bi Srbija odavno pala na kolena ovo danasnje siromastvo u Stbiji bi bilo cisto bogastvo bez njene pomoci. Inat je u Srbiji iznad svega.
Evo recimo ja cu iz inata sto iznosim istinu dobiti masu minusa.

deks

pre 10 godina

(milan jovanovic, 22. februar 2014 21:35)
O cemu ti pricas covece. Pa Timosenko je bila vec na vlasti. Jel' to bila proruska vlada? Ovo nije nista novo. Otrezenjenje ce biti vrlo bolno.

Milos89

pre 10 godina

I ja sam mislio da ćemo posle dvehiljadite u EU, tako da ... Vidimo se i vi i mi u nekom drugom filmu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jeronimo, 22. februar 2014 21:19)

Pa hocemo, sigurno do 2999 godine ulazimo.

ravnica

pre 10 godina

Kako je ovo zabavno. Do juce patriote i veliki Srbi, vicu sa tribina "Srbija nikad jugoslavija", poklici u rat na sve moguce komsije, tik do dverasa i raznih inih srbskih pokreta, idu da tuku lbgt i pale dzamije, a danas zakleti komunisti koji drobe o fasizmu. Ovde kod nas kada su bili protesti i kada sam isao bilo je isto raznih zastava, bilo i fasiranog sljama koji se i dan danas seta slobodno ulicama. Oni videse isto tamo takvu grupu i sada drobe da su svi takvi. Videste li vi i druge zastave ili samo gledate gde vi zelite, a ostalo vas ne interesuje? I dalje ste fasisti bas vi koji sve trpate u isti kos i nazivate placenicima i izdajnicima kao i nekad. Te vase isprane fraze su samo tuzno-smesne retorike nadurenog osnovca. Mislite da meni nato nije izrokao Novi Sad? nego sta nego jeste, ali to vas ne cini onima koji su u pravu. Vi i dalje pricate o oruzju, a ne o orudju, niti se istog latite. Uzmite lepo puske, kad necete motiku i pravac na front gore, platice vam Rusija. Mhm. Dobro sad, kod nas su prolazili pa mi znamo kaki su, te necemo, ali vi vidim imate snage za to, samo napred junaci i nek vam je Bog u pomoci, mozda nama svane ovde kad odete.

Stevan

pre 10 godina

Pierre ajd malo ti nama dodji u Srbiju da zivis pa pricaj. Nerviraju te Srbi koji povremeno odu do neke zapadne zemlje pa posle pricaju. A sta bi ti, da samo ti budes u nekoj normalnoj zemlji i da nam otuda solis kako je tamo bezveze. Sram te bre bilo, i tebe i tebi slicne, muka mi je od vas koji sa bezbedne daljine iz tople fotelje drzite pridike. Ili dodjite ovamo ili zacutite.

steva

pre 10 godina

vidim da srborusima nije baš lako, pa proglašavaju klička i timošenkovu za ruske krtice ...davljenik se i za slamku hvata ...

elem, jadni ukrajinci dva puta skidali svoje miloševiće na ulicama, plašim se samo da ćemo i mi morati isto tako ...

ravnica

pre 10 godina

Kada neko kaže da je Eurofil, mogu da ga razumem. Ali, ma koliko se trudio, ne mogu da shvatim ove Rusofile. Kako su nam Rusi pomogli tokom bombardovanja 99? Tako što su dobili velike pare da se ne mešaju. Eto kako. A vi Rusofili, kako te? I zašto se tim Rusima i dalje uvlačite nikad mi neće biti jasno. Mora da je neka bolest u pitanju.
(filos, 22. februar 2014 23:09)

Ta nikad nisu imali posla sa njima, spasio ih Tile od istih jos davno. :) A oni se kunu u nju kao u majku. Svima zelim da im protutnje dole pod Dunavom, znas kako bi promenili misljenje ocas posla. Sad oni bolje znaju Ruje od svih drugih koji su imali posla sa njima toliko dugo. Ne vredi da pricamo neozbiljno, tako nesto mogu samo da tvrde neka deca, ili ljudi sa decijim intelektom. Ali najsmesnije mi je sto su to uglavnom patriJote koje nekog nazivaju neonacistom, a sutra ce da salutiraju dok prebijaju po ulici neistomisljenike, po starom. Ma sutra ce vec popljuvati komunizam i sve stoide uz njega. Ili mi se cini da su u fazonu da se ponovo ujedinimo u Jugu? :DDD Ko zna, menjaju misljenje kako dune Put..ovaj vetar. ne ocekuj bolje od robota.

GUBERNATOR

pre 10 godina

KO CE DA STANE PROTIV RUSIJE KADA ISTA BUDE GAZILA UKRAJINU,KO?
E moji robovi,stvarno vam je san o EU do kraja popio mozak.
Rusijo,otvori vrata pakla!

Zole

pre 10 godina

Da li neko misli da ce ovi koji su glasali za Janukovica tek tako pristati da se priključe EU? Oni ne žele da se priključe EU a imaju svoju kompaktnu teritoriju.

Slowen power

pre 10 godina

Miriše proleće i u slovenskim zemljama.
Najzad i mi da se rešimo ovih prodavača magli i nabeđenih vođa i bacimo se na ekonomiju.

Hajduk

pre 10 godina

Previše komplikujete susjedi, ali baš ! Milion komentara? Ne kontam? Ukrajina i Srbija? Jeli to jedna država pa danima hiljade komentara?vas boli sto rusija decenijama gubi protiv zapada? Pa to je normalno, zapad je razvijen, moćan, opasno drzak i spreman do kraja.rusija prodaje plin, od toga 50 ljudi uziva na zlatnim wc šoljama, obican rus zivi ispod balkanskog standarda, i takva drzava ne moze u kolo sa zapadom, i to je dobro. Jednako su upetljali prste u ovo i rusi i Eu, vas problem je sto se jos jedino vi uzdate u vijekovni san o pomoci rusa? Nema toga, nikad nije ni bilo, sem ako imaju rusi svoj interes, a vama mrvice? Mi kalkuliramo mnogo pametnije, ne oslanjamo se javno kao vi na samo jedne, jer tad to cuju drugi pa vam zamjere, i onda ste donji... Vrijeme je da pocnete izlazit iz iluzija i Matrixa, i okrenut se sebi...

Nevena 011

pre 10 godina

@Pierre::
"...Nisam rusofil,zivim na Zapadu i ok mi je,ali cu MORATI DA POSTANEM jer me SRPSKI EUROPEJCI nerviraju do besvesti...Misle da sve znaju,kad im dva puta povecas IQ mozda bi tek tad mogli da razumeju nesto...uzas!"

Objasnite mi molim Vas,meni i jos nekim Srbima koji zive u Srbiji,ali eto nisu rusofili,sta treba da misle/znaju/nauce o Zapadu na kojem Vi zivite i ok Vam je...?
I da,nadam se da cete postati dovoljno veliki rusofil pa da ostatak zivota prozivite u Rusiji...

Bogart

pre 10 godina

Gotovo je neverovatno koliko ovde ime tuzne i opasne vere u mrak koji predstavlja trenutna Rusija. Jedina moguca svetlija buducnost je okrenuti se zapadu, sa ili bez EU, cak i sa svim svojim manama. Sve ostalo su ocajnicke i neinformisane bajke.

Dokaz: Pitajte bilo koju zemlju koja je u EU -- ukljucujuci one koje su Euroskeptici -- da li bi radje ziveli pod ruskom vlascu.

Kraj polemike.

mile

pre 10 godina

Nisu ovde bitni Timosenko, Klicko itd. To su samo pioni. iskoristivi u nekom trenutku. Kljucno je to sto je Zapad uspeo da ubaci klin u rusku politicku i ekonomsku pricu koji ce da pristiska Moskvu godinama i da joj sprecava razvoj. To je kljucni cilj rata. Rusi su racunali ovako: dacemo tri puta vise od onoga sto ponudi Zapad. Ali, nisu ocekivali da ce ovi napraviti oruzani prevrat pred nosom Moskve. Doveli su ekstremiste, desnicare i fasite da pucaju na policiju. Njih se se svi lako osloboditi i zameniti ih uskoro. I opet kativirati ako bude potrebno. Ovo je surov geostrateski rat. Bas briga Zapad sto Ukrajina od sutra nece imati javne finansije. Ko ce deliti plate i penzije? I od cega? A to i odgovara ogranicenom ratu niskog intenziteta kako se to vec zove. Sta preostaje sada Rusima? Vojna intervencija ne dolazi u obzir. Oni ce da brane samo krimsku flotu.I eto Ruiji problema koji ce da placa i resava bar 20 godina. Putin se na kraju pokazao kao los strateg.Neverovatno naivan.

001

pre 10 godina

Украјинска браћо, док ви проливате православну крв, ђаволи се смешкају док задовољно трљају руке. Размислите још једном.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

citav svet ukljucujuci austriju podrzava timoschenko samo srbi su na suprotnoj strani a ustvari pojma ne mate o cemu se radi.Kazu ovi SNS ovci "prd..nece ukrajina prddd u eu jer prdddd srbija isto prddd nece"ne mozete vi jednu ukrajinu porediti sa srbijom,ukrajina koja je 250 puta bogatija zemlja od nas.naravno da ce oni uci u EU pre nas,previse su veliki i previse para imaju da se nebi mogli dogovoriti sa nemcima i ostalima.stvarno me iznenadilo stav srba na ovoj stranici,kao podrzavaju onog lika koji je bio na vlasti...;) vi citate samo medije kao ja ,niti ne znate o cemu se ustvari radi niti ste ikad bili u ukrajini(98 posto vas) da bi mogli proceniti kako narod misli o timosenkovi.odakle vama srbima pravo da pljujete po ovoj zeni vi koji ste dugo mislili karlovac je srbija;)?? da se razumemo srbin sam..samo zasto uvek suprotno idete ,cim cujete EU zapad ovo ono vama se krv zaledi a ne vidite da vam lider nikolic i vucic trce prema EU,mole ,smeskaju se..haha.nama su 6 pijanih nemaca usli u glavni grad bez da je iko nesto poduzeo,zamislite tu surovu istinu.bolje bi nama bilo da gledmo sebe nego da sudimo tamo nekoj zeni koja ce sigurno pokrenuti ukrajinu na bolje.znam..znam..smeta vam ali tako je to...koji looseri majko mila;)

pozz

srbofil

pre 10 godina

Nikako ne mogu da shvatim zbog cega su kod nas ljudi toliko nalozeni na strane sile.Koliko je ovde emocija.Ono kao rusofili,anglofili itd.Da toliko volimo Srbiju gde bi nam kraj bio .Za male zemlje,najveci uspeh spoljne politike je kad postignes da te veliki ostave na miru.I da,nema nista za dz ni od Rusa ni od zapada.Neverovatno,a?

Vatra

pre 10 godina

Danas samo budale idu u eu. Bugarska je vec nekoliko godina u EU, a ima 2,5 puta manji bdp od Belorusije koja je pod sankcijama. Ukrajina je do pre neku godinu imala proevropsku vladu i vidimo sta su napravili. Ajde da je ovo prvi pokusaj pa da veruju u sarene laze, ali ovde je stara ekipa koja je godinama "jurisala" u EU. Budale, nema druge reci ze takve kretene. Ja razumem da te neko prevari jednom, ali dva puta ista ekipa na istu foru. Pa za to moras da budes natprosecna debilcina.

vrednosti...

pre 10 godina

Dole diktatura@
Ti o diktaturi,ko Julija o postenju!O cemu pricas covece..Oborili su demokratsku vlast sa grupom militantnih rusilaca!I to pred ocima celoga sveta..Pa zar mislis da ce to da se dobro zavrsi!A likovati i zeleti Rusiji zlo,isto je kao i slugerisanje onima koji te bombarduju,a ti im josi cestitas na tome!..I to ne sto oni zele,vec sto se ti tako bolje osecas!To je ona najgora varijanta!U psihologiji je zovu poratni sindrom..ili kompleks nize vrednosti!Pozdravio te Klicko demokrata!Mirko ..pazi kamencina!..Slavko ..pazi Molotovljev koktelcic!Ma da ti zivi Klickova demokratija!

zonbi

pre 10 godina

Ryber,
vrhunskih umetnika svuda ima. Ako se smatras rusofilom zbog onoga sto si naveo, onda si i germanofil, anglofil, frankofil...i tu se apsolutno slazemo. Nije mi jasno onda zasto neki ljudi podrzavaju Putina zbog toga sto im je Tolstoj omiljeni pisac. Pa valjda nas upravo veliki pisci uce da razmisljamo kriticki, samostalno, i da nikom ne verujemo slepo

Sale7

pre 10 godina

Odnos Rusija-Ukrajina je preslikan odnos Srbija-Crna Gora (samo na dvadeseti) - vidim i Ukrajinci počeli da okupiraju manastire RPC - ista kuhinja tj. kuvar. Samo što Rusi nisu Srbi - sačekajmo samo da i poslednji gosti napuste Soči.

V

pre 10 godina

Jadni ovi naši "mičurinci", teško podnose ukrajinsku slobodu. Srećom pa koštunjavi pokloniše NIS inače bi baš bili nesrećni. Sve dok se budete bavili Rusima, Amerikancima i EU umesto onim od čega ćete da živite neće vam biti bolje...

Kamperi s Tašmajdana

pre 10 godina

U EU ?

Može. Ali će im Putin prvo organizovati Prolećne olimpijske igre.

Kad boxera bude udario ruski bob od 47 tona misliće da mu zvoni za 2014-tu rundu.

A ova Timošenko će posle susreta sa džudistom moći sledeće godine da učestvuje samo na ruskom državnom prvenstvu u umetničkim parovima. Kao par klizaljki.

Nimitz10

pre 10 godina

Igrali šah EU i Rusija. Teška partija bila. Dođoše ljudi u Nike trenerkama, prevrnuše tablu, prosuše se figure... "nije vam ovo partija šaha"! Ajde momci, razlaz!

lesa

pre 10 godina

@marko nikolic
Marko, Marko, pa ti stvarno misliš da si geopolitičar. Kako ne shvataš da je Putin pocepao Ukrajinu. Već koliko decenija Ukrajina gura prst u oko Rusiji. Rat u Ukrajini tek predstoji, jer je cilj da Rusija uzme Krim. Postavljanjem moćnih radarskih sistema na Krimu, Evropa će biti kao na dlanu. Ništa neće moći da se u Evropi makne, a da Rusija to ne vidi. U ostalom, samo lud može ovakvu Ukrajinu da primi u EU. Misliš da će Evropska unija da primi današnju Ukrajinu? Ja mislim da više neće i zato predstoji rat.

Slobo

pre 10 godina

Kakva EU,SAD- nemojte da ste naivni.To je Vatikan i njihovi jezuiti koji vrte gde burgija nece.Istorija se ponavlja po ko zna koji put.Videli ste crkve katolicke(jezuitske)pune robe,hrane,maski i verovatno oruzja za pomoc jadnim porobljenim ukrajincima.Ne moze se to zaustaviti,to je visa sila.Nije Napoleon pokorio Evropu,Hitler-ali zato ide EU pod pokroviteljstvom Vatikana!Nas ce jos malo i kad nam pokupuju svu zemlju u miru uspece ono sto nisu ratom uspeli.Dobice robove na tacni!Ja sam jedan od onih magaraca koji je verovao u EU,ali vise ne.A oni koji jos veruju u nju i dalje-e to je vec katastrofa!

dnK

pre 10 godina

kako se danas vode ratovi, zavadi one u kuci neka se sami " poubijaju" i kuca je tvoja. Ti samo sedis, gledas i cekas. Vise puske nisu ni potrebne ovima sa zapada, toliko su podmukli i zli da je njehov jezik i lazna obecanja dovoljni da se drzava raspadne.

marija

pre 10 godina

...stekla veliko bogatstvo u nacionalnoj industriji gasa...
?????????
E, nasi Ukrajinci, .......
To su u zemljama u tranziciji mogli samo tajkuni.

Pujo Sotka

pre 10 godina

Kakvih komentara ovde ima bog da te sacuva. Jedan pise o boljsevicima, udbi i slicnim trabunjanjima, pa udba nasa je direktan saradnik cia i bnd-a. Pa onda ovi strastveni eurofili pa zagrizeni rusofili ne zna se ko jadniji. Imam utisak da cirka 90% komentatora ima iq nizi od broja cipela koji nose a nekima je bogami potrebna i strucna mentalna pomoc. Nije ni cudo sto smo propali. Zar nema nijedan SRBOFIL? Bas me briga za Ukrajinu nek se pokolju ako im je volja mene zanima Srbija i sta se desava OVDE! Hocemo li i dalje biti ovcice i glasati za iste foteljase i interesne sfere koji nas lazu i mazu vec 25 godina? Sve liste tj stranke koje su na ovim izborima su bili na vlasti i ojadili su nas, svi ti lopovi od levice,desnice,centra i liberala da ne nabrajam sve nazive stranaka, za mene su jednaki i dveri i ldp i svi. Nama treba reforma kompletne drzave, uvodjenje novog pravnog sistema, zakoni u kojima je drzava uvek iznad pojedinca, zakone za sve lopove i preispitanje imovine. Bez stranaka sa ljudima, funkcionalan parlament itd. Da se ja pitam stopirao bih pregovore sa EU, trazio 100 milijardi za bombardovanje i jos 100 za Kosovo tj imovinu i sve nase tamo, pa eto im drzava. Vratio bi dugove lihvarima iz MMF-a i ostalih kreditora i pokrenuo bi celu proizvodnju i POLJOPRIVREDU sa tim parama, ogranicio uvoz i odrzavao cisto trgovinske odnose sa svima. I za kraj stop neoliberalnom kapitalizmu najvecem zlu covecanstva trenutno!

Dave

pre 10 godina

Kakav poraz Putina, o čem vi pričate. Ukrajina je siromašna banana zemlja od koje Rusija gospodarski nema velike koristi. Ruska ekonomija se najviše zasniva na izvozu sirovina bogatima zapadnoevropskim zemljama. Osim toga već je u Ukrajini bila antiruska vlast pa su brzo pali. Onaj Juščenko je nestao i ne pita nitko za njega. Rusi imaju ogromne poluge da rovare tamo ako im zatreba i da kontroliraju situaciju u istočnoj Ukrajini. Istočna Ukrajina je nešto bogatiji industrijski dio gospodarski povezan s Rusijom, i najbogatji Ukrajinac Rinat Akhmetov je proruski orjentiran.

kosta

pre 10 godina

Nezna se ko je odvratniji lopov Timosenko miljenik zapada posto im je dala da dovrse drzavu ili nenaoruzani mirni demonstranti koji su popalili I pobili miliciju nenaoruzani.EU je definitivno bankrot posto podrzava takvu bandu.I ekonomsko I moralno I politicki. Po zavrsetku olimpijskih igara koje su bile najbolje igre ikada svet ce se uveriti kako se ukrajinska kriza zavrsava u treptaju oka I kako se od jedne Ukrajine prave 2. Presli su se do bola sada zapad vise ne stvara nove drzave.A izbeglice I sirotinja iz zapadnog dela Ukrajine ima da nagrnu u bankrot EU gde je 25 miliona nezaposlenih.Kakav rasplet

newsgroups

pre 10 godina

Koliko Rusofila na ovom sajtu. Verovatno su to SNS botovi pobrkali lončiće. Alo bre, vučić je za EU! Zaigrali ste se i pokazali pravo lice.
(saxo, 22. februar 2014 20:04)

Sam si se malo zaigrao, jer ovo u čemu sudeluješ je čudesna simbioza SNS-bota i CNN-bota. Nešto poput one između spužve morzgve i raka samca. Pa zar vam zajednički gazda nije neki dan vedrio i oblačio CNN-om? Pa vi ste sad 'kamaradi', cyber-reformatori i cyber-revolucionari!
(CNN-bot I SNS-bot, to su para dva, na-na-na-na-na..., 22. februar 2014 21:07)

Treba razlikovati bota od novinara.
Uzgred, koliko ljudi je uopste culo za eggdropa i Alice?

Hajduk

pre 10 godina

Stvarno ne kontam kako ovi misle u EU? Mozda da samo Kijev sa okolinom ude u EU, vecina zemlje je Ruska ili proruska...
(nn, 23. februar 2014 07:35) Na koju foru? Manje od 20% su rusi. Mozda su glasali za janukovicha tad, ali to ne znaci da su prorusi i ostali, jer i ovaj je dobio izbore upravo na proevropskoj kampanji, a sad bi na izborima dobio maksimalno 25 % glasova

Rof

pre 10 godina

Ima jedna bitna stvar koju svi zapostavljaju: Ukrajina je bila pod Rusima 50 godina kao i ceo istočni blok, znam dobro po komšijama mađarima koliko "vole" ruse i šta bi se desilo da ih neko sad pokuša okrenuti prema Rusiji.

Smrt nacistima!

pre 10 godina

Nije ni cudo sto mrzite komunizam toliko, a nacisti tajno (mada sve manje tajno) simpatisete.
To je jedna od glavnih karakternih osobina vas eurofila/antikomunista
A ta "bolest", kako vi antikomuniti to nazivate, se zove zdrav razum i moc rasudjivanja.
To je nesto sto vi antikomunisti nemate i bas zbog toga, Srbija je postala fasisticka septicka jama (jer se u septickim jamama osecate kao kod kuce) a ne normalna i uredjena drzava.
(vaske, 22. februar 2014 23:55)

Apsolutno! Smrt nacistima!

atlantida

pre 10 godina

Šljas... kakav šamar Rusiji. Ukrajna u EU i NATO (isto kao i mi)
(Mig-ovce, 22. februar 2014 23:58)

Blago njima usrećiće se kao i mi.Ne znamo šta da radimo od silnog bogatstva.

rade radovanovic

pre 10 godina

Rusofili i Evrofili - smesni ste. Nista ne shvatate.
Rusifili misle da ce Rusija da deli Ikrajinu. Nece? Rusiji odgovara celovita Ukrajina. Nece NATO na granicama. Rusija nista ne dobija podelom sem - jos problema. Rusija ce da plati da Rusija ostane cela, a ne da je rusi. Do god ima ovakve Ukrajine - ona je tampon zona izmedju Rusa i NATOa.
Evrofili su opet smesni jer misle da je Zapad stvarmo naumio da Ukrajinu uvede u EU?! Sta ce im 40 miliona ekonomskih problema? Pa oni i ovako posluju na granici rentabilnosti. Sta ce im bankrotirana i do srzi korupmirana zemlja sa tolikom teriotrijom i stanovnistvom? Vasington i Brisel imaju osnovni cilj: napraviti Rusima problem i zaustaviti ekonomsku i polticku ekspanziju Moskve. A ovo je najbolji nacin. Bas ih briga za "slobodu" Ukrajinaca.
Smesno je koliko ljudi ne shvataju sta se zapravo desava.

ese

pre 10 godina

O kakvoj ova pobegulja iz zatvora diktaturi govori. Smešne stvari, predsednik je još uvek legalno izabran a parlament ne može da radi bez kvoruma i pod pritiskom nelegalnih naoružanih grupa. Odluke takve "vlasti" niko, zbog sebe", ne može da prihvati. ovo je glupo, nije mi jasno kako se ljudi lože. Na kraju ovo nije pitanje proameričke ili proruske vlasti, ovo je problem otvorene pobune i rušenja države koju vojska i policija nisu odbranili jer nemaju m..da.

DEDA CVETKO

pre 10 godina

Svakako, Julija, svakako. Nemacka jedva ceka da obezbedi 100 milijardi dolara za bankrotiranu drzavu (a o Britaniji i da ne govorim, oni ne mogu ni sopstveno stanovnistvo da prehrane), koja se upravo nalazi u sred gradjanskog rata i ciji glavni grad je u plamenu i rusevinama, naoruzani ekstremisti diktiraju parlamentu kako da glasa, privreda u rasulu, saobracaj blokiran, transport i snabdevanje u totalnom haosu, pravoslavni manastiri pod opsadom naoruzanih bandi, banke, skole i poste pozatvarane, kasarne pod opsadom, vlada u bekstvu i/ili stanju anarhije, lokalna administracija pod kontrolom maskiranih i naoruzanih grupa (nesto kao Pussy Riot samo mnogo, mnogo gore), i slicno.

Samo treba da se pojavis u Briselu, i ima Crveno More da se razdvoji i da potece med i mleko i 'leba s' neba.

Probudite me kad stignete.

misko

pre 10 godina

Ovde neki komentarisu kako je Rusija boljsevicka zemlja i komunisticka..pa da ste malo vise citali..znali biste da Komunizam u Rusiju nije dosao sa istoka,nego sa Zapada..Lenjin i Trocki su bili Engleski spijuna,a ne Ruski..u vreme Cara Nikolaja Rusija je bila jedna od najrazvijenih zemala sveta..imala je zeleznicku mrezu od oko 5000-6000 hildada kilometara pruga,toliko ni Amerika nije imala..taman kad je pocela da se razvija i u drugim sferama zivota,zapad je namestio I Svetski rat,mi smo bili samo povod,jer je trebalo dovesti komunizam u Rusiju,i unistiti Rusiju ekonomski,jer su Englesi i Ameri dugovali ogromne pare Rusima i Francuzima..znam da ce se mnogi smejatio ovome,ali ovu su cinjenice koje da procitao od strane zapadnih pisaca...dacu vam primer Ralf Epersnon ili uzmite cak ideologa nove Americke misli i Liberala Zbignjeva Bzezinskog...

Sandzaklija

pre 10 godina

Pogledajute ovu kartu ovdje, ova novina je vlasnistvu axelspringer verlaga, koj je najmocnija evropska novinnska kuca(posjeduje bild i vecinu ostalih novina u njemackoj i poljskoj). Scenario kao u Jugoslaviji, sve ce sad uraditi da dodje do rata. http://www.welt.de

nikola drezgić

pre 10 godina

Posle ovoga nazire se i kraj Rusije.Putin i ekipa mogu polako da se pakuju.
(Alex, 23. februar 2014 08:22) Dečko,ti baš imaš bujnu maštu!

Marko

pre 10 godina

Otvoreno pismo: Kyiv’s Euromaidan is a liberationist and not extremist mass action of civic disobedience

https://www.change.org/petitions/to-journalists-commentators-and-analysts-writing-on-the-ukrainian-protest-movement-euromaidan-kyiv-s-euromaidan-is-a-liberationist-and-not-extremist-mass-action-of-civic-disobedience

Politika je zabava za impotentne

pre 10 godina

Ukrajinke su mnogo lepe i seksi. Ja se ovde zaljubim kad god izađem na ulicu. Kupite voznu kartu i dođite ovamo kad se malo stvar smiri da vidite šta propuštate. Manite politiku i uživajte u životu.

Haos u glavi

pre 10 godina

(Pujo Sotka, 23. februar 2014 10:57)

"Samovolja sacice ljudi koji cine 1% sa 99% svog novca i njihove bolesne igrarijei: bilderberzi."
Izvini, a po cemu se oni razlikuju od "crvene burzoazije," odnosno komunista? Tito, Staljin i svi potonji ruski diktatori, Causesku, dinastija Dzong u Severnoj Koreji...ima jos ali i ovo je dovoljno.
"Sto se tice onih milijardi, vidis to je kljuc Kosova. Prirodni resursi i imovina. Da li ti je jasan pojam odstete?"
Jeste. A da li je tebi jasno da bi taj zahtev bio toliko nerealan da o njemu ne vredi ni raspravljati, pogotovo imajuci u vidu ko bi sve u komsiluku i koliku odstetu ultimativno trazio od nas u tom slucaju? I da bi odsteta koju bi dobili za Kosovo otisla u drzavno-tajkunske dzepove a onu koji bi placali isla iz nasih dzepova?
Re.uvoz: Da, to bi bilo idealno da moze, ali ne moze. Juga vise ne postoji a geopoliticka slika sveta se promenila. Kada sklapas trgovinski sporazum sa EU, ili sa bilo kim, ne mozes da prihvatis samo ono sto tebi odgovara nego ili ceo paket ili nista. Da nije tako ne bi NIS prodali Rusima za sicu. Inace ti lupe blokadu na tvoj izvoz pa ti posle placi i vici kako je svet surov i nepravedan.
Ne mislim da si los covek nego da je tvoja logika spisak lepih zelja uslovljena emotivnim nabojem i nedostatkom hladne analize.

Ivan

pre 10 godina

Čitam ove komentare i prosto ne verujem koiko ljudi misli da je Janukovič bio ruski igrač. Pa taj čovek je sedeo na dve stolice od kako je došao na vlast, i to oba puta. U Kremlju ne mogu da ga smile jer znaju da je prertljiv i da bi za šaku dolara skako iz krila u krilo, jer njegova ideologija je vlast, moć i novac. Rusija je izgubila svog čoveka pre 14 godina, Leonida Kučmu, sve od tada Rusjia i Ukrajina su u odnosima koji su sve samo ne prijateljski. Pa koliko puta su im samo zavrtali slavinu, i to baš za vreme Janukoviča.

Govori se o nekakvoj geostrateškoj pobedi Zapada a niko ne zna šta donosi sutra, uostalom ista ova opozicija je 4 godine bila na vlasti pa nisam nešto video da su se približili EU i NATO. Deo optužnice Timošenkovoj uključivao je i provizije od Gazproma, a svi znamo koje tu šef. Kažu najveći poraz Rusije od Berlinskog zida, čuj molim te, a narandžasta revolucija? Kako je to prošlo.

Rusi igraju uzdržano i pametno, ako tako nastave pola Ukrajine će im samo pasti u krilo i to bez tenkova. Rusija od dezintegracije Ukrajine i prvog prekrajanja granica na post-sovjetskom prostoru može imati samo koristi. Krim, Zaporožje, Odesa sve su to regioni gde pro-ruski element vodi glavnu reč a u tom slučaju eto Rusa ponovu na ušću Dunava i to voljom samih Ukrajinaca.

Atreides

pre 10 godina

Ova Timosenko je show. Cuj sad cemo u EU i bice raj na zemlji. :) Moci ce da se fircaju mlade Ukrajinke po EU bez pasosa.
Ovo je daleko od gotovog, tek krece veselje. Ili ce sad istok da se digne i eto sukoba i podele Ukrajine. Ili ce se to odlozi ali ce da se kuva mesecima...uz to ce nova vlast u Ukrajini da "drnda "Ruse oko gasa i svega ostalog dok ovima zaista ne prekipi i ne pregaze Ukrajinu kao sto su i Gruziju

Confession bear

pre 10 godina

Meni je drago sto je CNN nasao nekog drugog da razvlaci umesto nas. A bogami bice mi drago i ako EU prihvati 45 miliona ludaka u clanstvo. Onda mozda konacno svi zaborave na nas, pa da zivimo na miru.

Isajder

pre 10 godina

Julija je pocela kao prodavac kaseta, cini mi se u Dnjepropetrovsku, '90tih; zemlja je siromasila, obicni gradjani takodje, Julija i mali broj odabranih sve bogatiji i bogatiji.
Strasno!

Tatamata

pre 10 godina

Da li neko stvarno i ozbiljno misli da će Ukrajina da uđe u EU u narednih 10 godina? Sve je to fora. To je prevelika zemlja sa previše problema da bi je neko tek tako primio u EU. Nije to baš malena Slovenija pa ajde 2 miliona ljudi će nekako da neutrališu. Previše je to veliki zalogaj a ovo što Timošenkova govori je čista demagogija jer izgleda da je žena u zatvoru načisto prolupala.

marija

pre 10 godina

Mozda Timosenko place zato sto zna ko je pucao i ubijao ljude na ulici i policiju?
Da li je nekome jasno na kraju ko su bili snajperisti u crnom obelezeni na rukavu? Sad su to navodno paravojne snage, ali ne demonstranata, nego valjda Janukovica. ???
Ko je bolnicarka koja tvituje smrtno pogodjena, bez bolne grimase, soka, na nogama,...? Kao u losem filmu.
Izgubise se kao po komandi i kukasti krstovi sa trga...
Meci dolaze sa ledja...
????????
U glavi mi je stalno slika ubijenih ljudi u ex YU koji su bili potrebni mrtvi i tako zrtvovani da bi se nesto postiglo, broj, sigurna sam u to...
Pitam se da li je ovaj svet potpuno poludeo, ili smo mi poludeli kad im verujemo,
...I kome uopste vise verovati.

ww2

pre 10 godina

Rusi ce po pravilu tek da se probude kad im budu dosli do Moskve, do tada nece ni prstom mrdnuti! Imali su milion prilika da se pokazu kao svetski igraci, a nisu, i sada mogu samo da cumuraju i nista vise! Evropsko tlo, na kome su Srbiji oteli, ili otimaju deo teritorije su posmatrali nezainteresovano, a mogli su nastupiyi da od toga ne bude nista! Evo im sada pod nosem problem, a pitanje je kako ce iz svega izaci! Nemacka je opet u expanziji, ogromna sredstva, naravno pre svega novcana moraju da se negde plasiraju, a Ukrajina je Bogom data za to, koju ce kupiti za sva vremena! Ovog momenta Rusima samo topuz moze pomoci, ako ga ne upotrebe izgubili su jednu od najvaznijih bitaka!

Nikola EU Skeptik

pre 10 godina

pored Rumuna i Bugara,samo im fali 45 miliona Ukrajinaca,50 % bi sutra krenulo u EU.
(nikola, 22. februar 2014 22:18)

nikola,

tako je. Sa Bugarima i Rumunima su se "usrecili", ali ne znaju da ih prava "sreca" tek sa ulaskom Srbije, a kroz 50 godina i Ukrajine ocekuje. Ali kad pomislim, ako su preboleli Hrvate, valjda ce i nas preboleti.

bio tamo

pre 10 godina

Doticnu gospodju u Ukrajini nazivaju gospodja Provizija. Objasnjavali su mi da je to zato sto se ugradjuje u neke stvari ali nista nisam razumeo. Vizionarstvo i graditeljstvo nisu moj reon. Toga kod nas nema.

Mita

pre 10 godina

Opet mi Srbi troœimo vreme i energiju na reœavanje tudjih problema a svoje guramo pod tepih.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (zarkom, 23. februar 2014 08:21)

E,to je tačno.Umesto da se bavimo našim stvarima,nas najviše interesuje Ukrajina,koja je 2000 km odavde.Zašto?Jer ovih 3%,što neće ni ući u parlament su najglasniji.To su ovi što pale ambasade,zgrade i ubijaju strane navijače.Treba ih ignorisati.
A,što se tiče Ukrajine,izgleda su Rusi i ovde pukli,u toj partiji šaha.Za nas je dobro,što smo 2000 km od Rusa...

duboka misao

pre 10 godina

Mislim da u Ukrajini postoji problem isti kao i kod nas - a to je nedostatak kvalitetnog menadzmenta. Uljuljkivani u soc-realizam i uralnilovku, zemlje tog tipa nisu bile u stanju da iznedre kvalitetan obrazovni sistem koji bi iskolovao ovakav kadar. Tako su postali lak plen ajkula sa zapada, ali i Rusije, koja takodje ima velik problem sa menadzmentom. Samo njene ogromne energetske zalihe je sprecavaju da ne potpadne pod ropstvo zapada, sto ce se jednom ipak neminovno dogoditi.

I tako, umesto da postoji dobar menadzment koji ce voditi racuna o interesima zemlje, ta drzava na kraju postaje rezervoar za sirovine velikih kompanija. Sve je to prirodno i normalno, ali to je velika nesreca za ovakve zemlje.

Serbissimo

pre 10 godina

Mislim da u Ukrajini postoji problem isti kao i kod nas - a to je nedostatak kvalitetnog menadzmenta. Uljuljkivani u soc-realizam i uralnilovku, zemlje tog tipa nisu bile u stanju da iznedre kvalitetan obrazovni sistem koji bi iskolovao ovakav kadar. Tako su postali lak plen ajkula sa zapada, ali i Rusije, koja takodje ima velik problem sa menadzmentom. Samo njene ogromne energetske zalihe je sprecavaju da ne potpadne pod ropstvo zapada, sto ce se jednom ipak neminovno dogoditi.

I tako, umesto da postoji dobar menadzment koji ce voditi racuna o interesima zemlje, ta drzava na kraju postaje rezervoar za sirovine velikih kompanija. Sve je to prirodno i normalno, ali to je velika nesreca za ovakve zemlje.
(duboka misao, 23. februar 2014 10:30)

Dadoh ti plus ali nije dovoljno - jos niko na forumu nije tako britko i egzaktno, u dve-tri recenice, sazeo ceo problem komunizma kao ekonomske ideologije i razlog propasti istog. Objasnio si.

Srbin koji voli i Ruse i Ukraince

pre 10 godina

Ne palite se na vesti da je Janukovic bobegao i njegovi saradnici jer to bi bilo previse jednostavno i lepo.
Ja bih licno volio da se desi to zbog ukrajinskog naroda.
Za Putina i Rusiju ovo je veliki test kako ce i koliko uticati na krizu u Ukrajini,jer je "zapadna demokratija" krenula djonom pa cemo videt!

que

pre 10 godina

@marko nikolic: Da malo ne preuvelicavate znacaj Ukrajine za Rusiju i "NATO-a na granici"?! NATO je vec na granici preko pribaltickih republika i Poljske (Kaljiningradska oblast), ali to takodje znaci i da je Rusija na granicama NATO-a.
Ukrajina je vec imala pod Juscenkom i Timosenkovom prozapadnu vladu od 2004. do 2010. i rezultati te vlade su poznati. U tom periodu je Ukrajina najvise izgubila i dodatno zaostala, dok je u istom tom periodu Rusija napravila najznacajniji napredak i ostavila Ukrajinu daleko iza sebe. Od ponovnog pogorsanja odnosa najvise stete ce opet imati sama Ukrajina kao i dosada, ali ako je to izbor naroda u Ukrajini, onda im niko drugi nije kriv sto su politicki naivni i nedorasli.

'Štefan File'

pre 10 godina

Draga Julija ulazite čim počistite smeće koje ste napravili u centru Kijeva. To je jedini uslov za ulazak Ukrajine u EU.

malo inkognito

pre 10 godina

Cenjene dame i gospodo'

U svim komentarima nikako da pronadjem rec Osetija.
Ili sam nesto prevideo!

A kada se podele da li ce Madam Timosenko imati izlaz na more?
Mozda I hoce kada je nebeski letac.



Eh' Propagando I bodu si teska!

wroom1975

pre 10 godina

Kad pogledas sve ove komentare ovde...pa u Srbiji pola radi za KGB, oni ostali za CIA i FBI, nekih 10% za jadnu BIA, a ostatak komentara nekih 1% komentarise cisto da bi rekli nesto...lepo se ismejah ovde jedno sat vremena.

Кривокапић

pre 10 godina

Уместо русофила и еврофила Србији требају Србофили. Оби који хоће слободну и екеномски снажну Србију за све њене грађане.

zveki

pre 10 godina

Ja samo lupam minuse tamo gdje ih ima manje i pluseve takođe gdje ih ima manje, za nekog ko ko je rekao da su botovi, nažalost nisu, to je činjenično stanje, samo mi nije jasno zašto svi ti ne glasaju za Koštunicu.

Jovan Mitrović

pre 10 godina

Hoćete, hoćete, ništa ne brinite. Još desetak godina da vas muzu i zavlače pa ćete dobiti status kandidata. A onda još toliko pregovora pa možda tamo 2030-te.

Ljiljana

pre 10 godina

Borba milionera i milijardera, narod im sluzi za punjenje topova.
Citaoci kometarisu, ko je dobio poraz Rusija, Evropa ili Ameri.
Poraz je dobio ukrajinski narod, od koga se nece lako izboriti, jer se nije borio za sebe i svoju drzavu da sredi, nego se borio za milionere ili milijadere. Videcemo kako ce ziveto posle par godina. Interesantvo je sa se pravoslavci u novijoj istoriji idu u borbu protiv sebe

Serbissimo

pre 10 godina

Narod čisto izmanipulisan da zapadne mračne sile zla instališu preko tzv. demonstracija bedne sluge kao šta se to desilo u Srbiji.
Majko Rusijo dokle ćeš nemo da gledaš kako tvoja deca Ukrajina i Srbija propadaju pod EU terorom?
(Iguman Nemanja, 23. februar 2014 09:37)

Dokle god Vi, postovani Igumane, i vasa pozamasna pastva verujete u "roditeljsku ljubav" Rusije, koja je svojevremeno nas koristila kao topovsko meso u geo-politickoj partiji saha sa mracnim silama a sada podmece pravoslavne Ukrajince.

Acika

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.
(EU komunista, 23. februar 2014 07:35)

A kad ja kazem da si ti najveci id..t od svih komantatora, to niko nece ni cuti ni procitati. To je sloboda o kojoj ti pises!

deks

pre 10 godina

Šljas... kakav šamar Rusiji. Ukrajna u EU i NATO (isto kao i mi)
(Mig-ovce, 22. februar 2014 23:58)

A sto Ukrajinu nisu primili u NATO kad je Timosenko bila na vlasti? Daj mucni glavom pre nego sto nesto napises.
Ukrajina nikad nece postati clanica EU i NATO. To je svakom ko se iole razume u politiku i ekonomiju jasno.

dimna zavesa

pre 10 godina

Protesti u Ukrajini su cisto instuisani, manipulativni potezi USA vlade i njihovih interesnih grupa. Ista demagogija, pa cak iste slike protesta se trenutno koriste u Vencueli http://venezuelanalysis.com/analysis/10360

Protos

pre 10 godina

Gvido:Tajo pa zar vide ovu "revoluciju"kod nas jel cemo sada u{Jeu}tajko?
Boro:Eh sinko,daljeko smo ti mi od eu,prvo moramo da izaberemo jedno od ovih lopova da nas vode u eu.
Gvido:Tajo kako oni mogu biti lopovi,pa zar oni nijesu iz {jeu}tamo je sve posteno.
Boro:Eh zalosti,ne znam ti odgovorit na to pitanje,suvise je tesko objasnit tupanu poput tebe kako "ovi nasi"iz eu to rade.
Gvido:Tajo,pa sada cu raditi u nekoj eu banci,uf ubi me trema vid kako sam se najezio.
Boro:Ajde ajde pusti,kad te direktor{eu}nesto pita fino odgovaraj da vide da si ladnokrvan i otmen,oni traze kezual zaposljeni kezual,frigani prepredenjaci razumjes?
Gvido:Kaki izgledam,kakav sam?
Boro:U vidje mu carapa navuci te carape da se vide da su Timosenkove.
Gvido:A kaki sam gore,sal dzemper ovaj a sako i to a a sta kazes?
Boro:Namjesti taj sal fino moderno,kao da si iz EU razumjes?
Gvido:A sta ovo smrdi na sta smrdi?
Boro:Pih na neku prasecu iznutricu,nego slusaj direktor{eu]ces zborit englessski on je stranac,ovo je drzava za nas.
Gvido:Odo ja kuci...

Šlager Pjevač

pre 10 godina

"Uskoro ćemo u EU". Tu istu pjesmicu sada pjevaju, i Vučić, Dačić i Vojvoda diploma. Kako je to moguće? Okrenuli ploču...?

ostap bender

pre 10 godina

Ko i mi , occas posla. Ali prvo da vam dodju strane banke, pa da rasprodate sve sto vredi, pa da unistite privredu, a onda da jevtino prodajete zzito EU i da otvorite trzziste za njihove robe i zzivechete ko bogovi.

Sremac

pre 10 godina

Ja ljudi nista ne razumem...bili su izbori,koliko shvatam nisu pokradeni,u tako velikoj zemlji ovaj broj demonstranata ne znaci nista i jos neces ni nove izbore nego da covek dodje na trg i uradi sta...da sam sebe obesi,lincuje....pa kakvi ljudi mogu tako nesto da traze,kakva ce oni biti vlast...stvarno ne shvatam.

Pantagruel

pre 10 godina

Волео бих да грешим, али чини ми се да ћемо у следећој фази видети оружани конфликт сличан онима који су већ вођени у Придњестровљу, Абхазији и Јужној Осетији (можда са мало већим бројем жртава и уз више разарања, имајући у виду да се ради о већој територији, са већим бројем становника и на којој ће обе стране располагати већим војним ефективима), а који ће забетонирати поделу Украјине на два дела: западни део који ће бити признат од стране Запада као једина легитимна држава и тврдити да има право на суверенитет над целокупном територијом (баш као што ми у Преамбули Устава тврдимо да нам припада Косово) и источни који ће признавати једино Русија, али који ће функционисати суштински интегрисан са њом и њеном "Евроазијском унијом". Такво стање може остати деценијама, баш као што се Кина и Тајван међусобно не признају, али у стварности обе државе постоје и функционишу.

Zoran

pre 10 godina

"Ukrajina ce uskoro uci u EU" dajem joj desetku za optimizam a za razmisljanje i manipulisanje narodom..ne znam ni da li je jedan zasluzila...

Smiley

pre 10 godina

pa zar nije ona samo do juce bila nasmrt bolesna ???
sada odjednom ozdravi... cudo se desilo..
(Goran, 22. februar 2014 19:50)

Skoknula do Međugorja, sa unijatima iz Ljvova! I eto, desilo se još jedno čudo....
(nikola zrinski iz novosibirska, 22. februar 2014 21:51)

A pripomogao je i Stepinac. Eto onog drugog čuda blaženog Alojzija, koje bijaše preduslov da ga se proglasi za sveca!
Brže, cyber-nacisti, javljajte u centralu, ne časite ni časa!

nino

pre 10 godina

A Putin pati zbog poraza hokejasa! Ovo je geostrateska pobeda Zapada znacajna skoro koliko i pad Berlinskog zida. Rusiji idu teska vremena. Eto NATO-a na granici. Eto im pritiska svih mogucih vrsta. A Putin je sledeca meta.
(marko nikolic, 22. februar 2014 23:28)

Šta je babi milo, to joj se i snilo! Ovo je geostrateška pobeda Zapada značajna tačno toliko, koliko je Rusija i reagovala - skoro pa ništa. Razlog? Oba kandidata oko kojih se tuku Evropljani su itekako ruska. I to nije pretpostavka, već oprobana i dokazana činjenica. Naime, ovaj ukrajinski fajt je fajt za gas i kontrolu ekstremno važnih gasovoda kroz Ukrajinu. Julkica T. je i prošli put na vlasti držala ovakve srceparajuće EU-govore, sva se uspuvala od evo-sad-će ulaženja u Evropu sve dok nije nagazila na ruski interes. A onda je vala ispotpisivala sve živo što su Ruje tražili oko gasa - toliko da je na kraju završila u bajbokani. A tamo ju je spapučao upravo Janukovič, koji se, jelte, protivio ruskom uticaju na gasovode. Sve dok nije došao na vlast. A onda je vrlo brzo i sam postao ruski trojanski konj, zamenivši u tome Julkicu. Sad se situacija obrće. I dok su se Evropljani uzmuvali da nabace svoje, Rusi ćute i mantraju kako se neće mešati u unutrašnje stvari Ukrajine. Treba li vam crtati zašto?

Nika

pre 10 godina

Kada sam video na pocetku demonstracija da su demonstranti napravili one katapulte za izbacivanje kamena preko zidina sto je pronalazak Starih Rimljana sa kojima su osvajali Evropu jos pre 2000 godina shvatio sam da sa njima nesto nije u redu.Nije i sa nama Srbima ali narod u toj drzavi je zaustavljen u vremenskoj masini nekih 150 godina pre danasnjeg datuma.Mislim zive sa danasnjim tehnoloskim uredjajima ali nacin razmisljanja je na nivou naroda Evrope pre 200 i kusur godina.

Bez zelje da vredjam bilo koga.A sad i ova sa pletenicama ce im deliti sudbina a 50 hiljada doslo da je slusa.

Setim se Mladjana Dinkica na govoru 05-og oktobra 2000-e ispred Skupstine nakon zavrsetka nase "revolucije".Covek svirao gitaru na nekom koncertu par dana pre toga 05-og oktobra postao Ministar finansija.
Jedan primer u vidu Dinkica, nemam mesta za ostale.
Ovi glasaju i pozdravljaju robijase koji su ih krali.Odes sada tamo i kazes im"Glasajte me ja cu Vas uvesti u EU pre Timosenko i pre Klicka".Postajes predsednik drzave Ukrajine vrlo brzo.

Mirko

pre 10 godina

Vi stvarno ne znate sto se desava. Otkucajte na youtube - gubernator volini.
tamo ce da vidite spot gde nekoliko hiljada demonstranta teraju coveka da stani na kolena. Posle ga polivaju vodom i stave mu lisice i vezu za cev. Sada taj covek nije stao, njega su bacili u podrum. Od njega trazeno da potpise ostavku. On smireno ceka raspravu- procenite sami ko su ti demonstranti------

au

pre 10 godina

znaci tako se na ukrajinskom kaze 'ne lipsi magare do zelene trave' ili mislis da sutra otputuje.
Inace, pametna zena - cula je da ovi blago receno desnicari sa trga , koji otimaju i crkvenu imovinu, nece da se sklone pa ih je pozvala da ostanu.

Dejan

pre 10 godina

"Uskoro ćemo u EU" zvuci prilicno poznato... cini mi se da je to i nama receno 2000 godine, a sada je 2014. EU ni na vidiku. Pre 2025 ne postoji sansa da udjemo u EU. Ukranija verovatno ni do 2025...

Zoki

pre 10 godina

Uskoro ćete u građanski rat ili fizičku podelu zemlje. Klatno u Ukrajini se ljulja levo-desno, svaki put kada ode previše na jednu stranu, vrati se u suprotnom pravcu. Žao mi je nesrećnog naroda koji će da strada u svemu ovome.

lova...

pre 10 godina

scoby@ Prototip si eurointegracijskih tapsaca..im!Dok mi oplakujemo ukrajinskog predsednika izabranog na demokratskim izborima..pa ma ko to bio!Ti ces sa kikom oko glave i sa njenim koruptivnim racunom ,bas da se nauzivas za sve pare!Ima da te Julija provede kroz EU,kao lovu kroz svoj racun!

fen

pre 10 godina

Da...uskoro 2035. Zali Boze izgubljenih zivota a svi su pijuni u rukama 5 do 10 ljudi(sa ove ili one strane). "revolucija" je kreirana na zapadu najmanje zbog smene diktatora vec zbog priblizavanja Ukrajne Rusiji i zajednickih poslova.

Keti S.

pre 10 godina

Ne treba prerano "uletati" u zakljucke,ali s obzirom na ono sto se desava na jugoistoku te zemlje,vrlo je moguce da ce se Ukrajina u vremenu pred nama podeliti,te da ce se deo Ukrajine naseljen Rusima i proruski opredeljenim Ukrajincima,pretvoriti u neku vrstu Republike Srpske,a mozda perspektivno i pripojiti Rusiji.Ukrajina ima 45 miliona stanovnika i u tom ruskom delu drzave zivi gotovo polovina stanovnika,tacnije 23 miliona.Medjutim ono sto je daleko vaznije,taj deo zemlje je industrijski ubedljivo najrazvijeniji,odnosno jugoistocna Ukrajina je centar i poljoprivredne proizvodnje.Prema tome vrlo je upitno ko je ovde pobednik Zapad ili Rusija.U svakom slucaju vrlo moguci nestanak jos jedne respektibilne drzave je steta sama po sebi.Ali nazalost i vlast i opozicija,pa do izvesnog stepena i gradjani,su pokazali veliki stepen politicke i nacionalne nezrelosti.

Evropa - mesto gde je sve besplatno

pre 10 godina

Sutra.

Možda i danas, ako pustite neke štitove i rakete, al' nije to značajno. Makar Vas Evropa ne bi lagala, prijatelji smo zar ne? ;)

MidnighT

pre 10 godina

Identicni izvrisoci radova kao i kolege iz Sirije i Libije.Kada smo kod Sirije,u istoj ste polomili zube,a ovde ako mislite da je nesto gotovo,grdno se varate.Na zalost nije ni pocelo,a ko god misli da ce Rusija mirno predati bazu svoje crnomorske flote ovim banditima,je najblaze receno u dubokoj zabludi.Na zalost,sutra nakon zavrsetka olimpijade,krecu igre bez granica.Rusiji je izgleda sudjeno da se bori protiv fasizma,ali ovog puta ce krajnji ishod biti brisleski zid.Realno i vreme je da se stane na kraj neo fasistima,kao i u drugom svetskom ratu.

anarchy

pre 10 godina

(Dole diktatura, 22. februar 2014 23:38)
EEE moji ti...cemu li se ti divis
tebi je drago zbog pobijenih?nebitno sto ljudi ginu,al vazno da spoljna politika kvazi demokratije ,a u stvari hitlerove politike radi dobro?
Srbija,Vijetnam,Libija,Tunis...Sirija,Ukrajina...

smrt nacizmu!

jovanSRB

pre 10 godina

Nadjite paralelu izmedju Tiloscenko i Zvezdana Terzica! Cim je izasao iz zatvora covek pretenduje da bude predsednik FSS opet!!! A u zatvoru se zalio na viskok pritisak i "mogucu gangrenu noge". koju je povredio teskom patnjom...

opet_ja

pre 10 godina

put kine resiti tenkovima i izgraditi zemlju ili put jugoslavije poslati i zemlju i ljude u haos...svi redom biraju put jugoslavije,

Moskovljanin

pre 10 godina

Ova Julija je cista prevara.Gladan narod i sirotinja cekaju da vide svetlost na kraju tunela. Veruju da ce ulaskom u EU da im sve procveta. Veruju da ce EU da ih finansijski pomogne ponudili samo 500 miliona dolara.Kada brat Putin zavrne slavinu a vec zavrnuo onda ce tek haos da nastane

Demokratija = pravo glasa ????

pre 10 godina

Kako su neozbiljni komentari protiv Zapadne Demokratije,u kojoj covek ima pravo glasa i pravo slobodnog i javnog razmisljanjai izrazavanja cak i putem javnih medija (kao ovde) .Imaju slobodu kritikovanja da ih ceo svet moze cuti.Svojim komentarima velicaju i brane Diktatorske vodje .Zaboravljaju da u vreme Titovo nisu smeli ni da kritikuju vlast niti glasno razmisljaju pa cak za vic o Titu se islo u zatvor. To su zaboravili. A u Rusiji I Kini se i dalje tako zivi vlast kontrolise sve medije i samo pustaju vesti koje njima odgovaraju i koje dolaze da "nasih" komentatora.
Upravo je ovo sloboda koja se ne moze meriti ni sacim, a to je da Ja mogu da kazem sta hocu i da me svi mogu cuti.
(EU komunista, 23. februar 2014)

Niko nije tako beznadežno porobljen do onih koji pogrešno veruju da su slobodni (J. V. Gete 1749-1832)

Pujo Sotka

pre 10 godina

@Haos u glavi
Tacno se zna sta je neoliberalni kapitalizam, sad mozda nije dobar naziv ali se zna na sta sam mislio. To je ovo sto se desava po celom svetu, ustvari to je orvelova 1984. Samovolja sacice ljudi koji cine 1% sa 99% svog novca i njihove bolesne igrarijei: bilderberzi. Sto se tice onih milijardi, vidis to je kljuc Kosova. Prirodni resursi i imovina. Da li ti je jasan pojam odstete? A sto se tice uvoza nisam hteo da se raspisujem, ogranicio bih uvoz onoga sto imamo i sto mozemo proizvesti u dovoljnoj kolicini, npr. jabuke, luk, i ostala hrana i kad bi se ljudi prisetili tako je bilo i u jugi!

Bojan

pre 10 godina

Baš me interesuje šta će biti u slučaju da Janukovič opet pobedi na izborima. Jer je sasvim moguće da iako je mnogo Ukrajinaca ustalo protiv njega to nije većina. U svakom slučaju ko god da pobedi na izborima jedini pravi gubitnici će biti građani Ukrajine, koji će i da se vladarska garnitura promeni i dalje živeti isto kao i do sada. Čast izuzecima ali je većina političara ista, tako da se i Janukovič sa svojima i Timoščenkova sa svojima uopšte ne razlikuju. Mi bi to trebalo da znamo bolje od većine naroda u Evropi. Ispostavilo se da iako smo skinuli Miloševića ovi koji su posle njega došli nisu ništa bolji od njega i da nisu doneli ama nikakav boljitak u životu obično građanina Srbije.

VladimirUE

pre 10 godina

@Bojan Zivotni standard u proteklih godinu i po jeste srozan, pa skoro na nivo devedesetih, i jos ce se srozavati ako narod ne skine diktaturu SNS i njenog predsednika.

Bojan

pre 10 godina

@(VladimirUE, 23. februar 2014 12:38)

Ne samo to što si napisao, već i da se pobrinemo da se i ove takozvane demokrate koji su vladali pre njih ne vrate na vlast. Milošević je počeo, demokrate su nastavile a ovi sad će nas dokrajčiti. Nažalost na našoj političkoj sceni nema političara koji imaju to malo poštenja, morala i stručnosti da bi vodili jednu zemlju, a kamoli da bi je izveli iz krize.

It's all about 18

pre 10 godina

Hrvatska sa svojih 4 miliona stanovnika na jedvite jade, povuci potegni, posle godina i godina pregovora konacno udje u tu famoznu EU prosle godine. I sad bi neko trebalo da poveruje da ce 45 miliona Ukrajinaca preko noci uci u istu. Samo da se covek nasmeje i nista vise.

Škomi

pre 10 godina

Gledam ove Ukrajince i kao da vidim sebe kako lupam u šerpu 96/97. Istovremeno zamišljam te iste Ukrajince za jedno desetak godina i opet vidim sebe danas, razočaranog i bez ikakve nade!

VranGavran

pre 10 godina

Sto mi ovo poznato ''uskoro cemo uci u EU''? To Ukrajino sada barem mozemo zajedno da idemo u propast, nismo vise sami, jos jedna zemlja ovaca je upravo stala u red. Do juce svi mrzeli Timosenkovu, sad ona heroj. Do pre dve nedelje bila nepokretna, sada drzi govore. Sapunica.

Darth Vader

pre 10 godina

Smijesno djeluje ovo likovanje pojedinih komentatora. Ideja da ce Ukrajina, zemlja koja u isto vrijeme ima 46 miliona stanovnika i ekonomiju u stranputici (fiskalna situacija je jos gora), brzo uci u EU je obicna budalastina. Zadnja stvar koju Njecmi zele je jos jednu bankrotiranu drzavu na njihovoj grbaci. Pogotovo ne drzavu velicine jedne Ukrajine. To ona dobro zna a zna to i Putin. Znaju to i ostali i zato su za Zapadu prednjacili oni koji ne bi placali racun za ovo (manje vise svi osim Njemaca). Kad se prasina slegne ko god nasljedi vlast suocice se sa cinjenicom da vlada samo polovinom drzave cija je ekonomija u kolapsu.

Pera

pre 10 godina

Pitanje je sta vecina Ukrajinaca misli, i koji ce uopste rezultati biti narednih izbora.

Sta ako i na sledecim izborima ponovo dobije Janukovic, ili neko blizak njemu. Jer, sve ovo sto se desavalo desavalo se u delu zapada Ukrajine, ali ne i na njenom Istoku ... koji dodatno mobilisan agresivnoscu demonstranata na svakakav nacin moze da glasa.

loki

pre 10 godina

Kraj jedne diktature se pretvara u pocetak kraja Ukrajine. Povlacenjem policije, demonstranti su dobili krila da radikalizuju zahteve i diktaturu bivseg predsednika pretvore u jos vece bezakonje. Ujedno su dali primer istocnim i juznim delovima Ukrajine kako se nasiljem dolazi do cilja. Nesposobna i tajkunska opozicija nije uspela da nakon potpisivanja sporazuma "obuzda" demonstrante da ne srljaju u raspad drzave. Vise niko ne moze da spreci proruske pokrajine da ucine isto. Jedino je pitanje da li ce otcepljenje sprovesti sami ili uz pomoc ruske armije.

Miki

pre 10 godina

Zivi bili pa videli.Ulaze u EU pre nas.Cilj je da se oslabi Rusija.Isto kao sto su sve zemlje Varsavskog pakta primljene u paketu i po skracenom postupku, samo da ih sklone od Rusa.Nema sanse da su se "kvalifikovale" za EU osim mozda Ceske i Slovenije.Da se razumemo.Nisam rusofil, cak naprotiv.

nehumani tip

pre 10 godina

Za vreme od 7 godina koliko je i sama bila na vlasti Ukrajina nije napravila ni jedan značajan korak u pravcu EU.
Sad će čuda da čini, kao Dačić.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

@Mita
Чисто технички гледано, од Суботице до Украјине је иста удаљеност као од Суботице до Ниша.

ihi

pre 10 godina

(EU komunista, 23. februar 2014)

Odlicno, a sad idi pitaj Nemce zbog cega njihove firme sklapaju tajne ugovore sa nasom vladom ako po srpskom zakonu iz 2003-e su duzni da sve objave, mozes i protestnu notu da posaljes Merkelovoj (to je EU, najdemokratskija tvorevina, verujem da bi te saslusali a da te ne izbace naopacke) ili mozda da priupitas Vucica, Dacica, Dinkica, Tadica, idr.

ihi

pre 10 godina

(Nevena 011, 23. februar 2014 12:06)

Covek je bio jasan, Timosenkina partija je korumpiranija od Janukove. Ne zanimaju me ni Rusofili ni EUfili jer mi to prepucavanje izgleda maloumno, bolje se zapitajte kako da resite probleme energetike priblizavanjem EU jer cemo izgubiti preko 60% kapaciteta, zapitajte se zasto su ugovori tajni nebitno da li dolaze od EU ili Rusije, zapitajte se kako obnoviti srpsku industriju sa skupim porezima, zapitajte se sta ce biti zamena za Juzni tok. Mozda mislis da ce EU da vas obasipa parama a vi nista da ne radite, samo da dodam da je godisnja pomoc od EU 250 000 000 evra a Srbija obrne preko 160 puta vise godisnje od toga, neto dohodak je mozda 80 puta veci od EU pomoci pa vi proracunajte koliko bi oni nama para trebali da poklone da bi ziveli normalno. Itd. mogao bih da pisem godina dana sta sve treba uraditi.

tokamak

pre 10 godina

Ukrajini niko ne nudi clanstvo u EU. To je velika,duboko podeljena, poprilicno korumpirana zemlja. Za zapad to je trziste I zgodno mesto da se vodi geopoliticka utakmica sa Rusima. Nista vise. Da stvarno postoji interes za clanstvo Ukrajne u EU , naslo bi se nacina da se pomogne ukrajinskoj privredi. Zato je mogao da uleti Putin sa Ruskim parama. U svakom slucaju ,sto NAS briga sta ce da bude.

jedna

pre 10 godina

Za male zemlje,najveci uspeh spoljne politike je kad postignes da te veliki ostave na miru.I da,nema nista za dz ni od Rusa ni od zapada.Neverovatno,a?
(srbofil, 22. februar 2014 23:46)

Na zalost, to je nemoguca misija. Mnogo lepo zvuci, ali u praksi je neizvodljivo. Hoce velike ribe da gutaju male.

Tanja

pre 10 godina

Miloneri i milijaderi nemaju odgovornost za drzavu a samim tim i za narod, zato sto kapital nema granice 8to je tako i ostace). Sve banana drzave Ukrajina, Stbija... da ne nabrajam nije uspela da napravi instuticije koje imaju milijardere i milionere pod kontrolom. Nemam nista protiv njih, ako se drz zakona (ako ga ima i sprovodi se) ako se to bogstvo stice radom, rizikom inteligencijom i stvaralstvom. Medjutim u zemljama kao sto je Urkajina, Srbija ti ljudi su to stekli korupcijom pomocu vlasti koja nije imala niti i dan danas ima odgovornost za drzavu i narod u njoj. Nemogu drzavu voditi ljudi koji idu u politiku da se obogate, jer se onda njoh rad svodi samo za jedno, kako da se obogatim, posto nisam uspeo svojom na drugi nacin. E t je beda, koja bedu pravi i od tih drzava. Nije tu kriva Nemcka, Ameri, Rusi, oni samo to posle koriste, a zasto i ne kada im se stavi na posluzavnik. Vidim da i nasi citaoci, se najvise zabavljaju sat ce posle olimpijade da uradi Putin, sta ce dalje da rade Ameri, nista oni nece da urade oni ce samo to da kosite, za svoj narod, a ne za narod u Ukrajini, Srbiji... e neka neko kaze da to nije normalno.

Uskoro

pre 10 godina

Nedelja, prošlo 10 sati? Je l' Ukrajina primljena u EU? Ako nije, onda će verovatno sutra ujutro, samo da Evropska komisija dođe na posao.

?????

pre 10 godina

Koliko vidim iduce zime braco Ukrajinci grejace te se na parket .
(Petar, 22. februar 2014 21:44)

Ma prodaće im gas Nemci, proći će duplo jeftinije. Ma da im Rusi daju besplatno ne bi ga uzeli.
(..., 22. februar 2014 22:34)

Jel onaj sto kupe od Rusa ili od Estonaca :)

Aleksa

pre 10 godina

Izgleda da korupcija ne cveta samo kod nas.
Opaaa, gospodja ima "pattern" ponasanja, tj. bogacenja.
Sto se EU tice, bicete clanica sigurno jednoga dana, jer je Evropi jako potrebna nova zitnica, ali ce cena biti paprena jer je Evropi takodje potrebna jeftina radna snaga, a ona se najbrze dobija kada se privreda jedne zemlje rasturi, narod dovede do siromastva posle cega je primoren da rinta budzasto.

Nikola Nis

pre 10 godina

Mozda ce Ukrajina i uci uskoro u EU, pitanje je u kakvim granicama? Zapadni deo, gde preovladjuju grkokatolici sa najvecim gradom Livovom, i sredisnji sa Kijevom. Juzni deo i istocni su pro ruski. Ne treba zaboraviti cinjenicu da je celokupna ukrajinska teska industrija u pro ruskom delu zemlje. A kome se prodaju prodaju ti proizvodi? Rusiji naravno. Ti proizvodi nisu konkurentni EU, cilj ulaska Ukrajine u EU je prodaja proizvoda EU Ukrajini. Cela ova papazjanija u Ukrajini je velika greska EU i MMF-a, ponudili su vrlo lose uslove Ukrajini, Rusija je ponudila znatno bolje i haos je krenuo. Velika vecina Rusa zivi u juznom i istocnom delu zemlje, a i sami Ukrajinci koji zive u tom delu imaju bolji standard od ostatka zemlje. I na kraju ne treba zaboraviti Putina, veliki je to igrac. A olimpijske igre u Sociju se uskoro zavrsavaju. Zao mi je Ukrajinaca, tesko ce sacuvati zemlju u trenutnim granicama

Serbissimo

pre 10 godina

Ali ljudi, zasto mi u svakom konfliktu moramo za nekoga da navijamo i zbog cega vecina vas situaciju banalizuje do najbljutavijeg holivudskog besmisla "dobri momci protiv losih", kada ovde dobrih nema?
Klasican sukob interesa u kojem obe strane, i Rusija i Zapad, igraju prljavo jer je na stolu ogroman ulog. Resursi.
Ukrajinci su pijuni a oni koji prezive na pobednickoj strani, a to ce bez sumnje biti Zapad, dobice mrvice. Ali i to je vise od onoga sto kao pojedinci u jednom do srzi korumpiranom i neefikasnom sistemu imaju sada. Zato su na ulici.

marija

pre 10 godina

Mozda Timosenko place zato sto zna ko je pucao i ubijao ljude na ulici i policiju?
Da li je nekome jasno na kraju ko su bili snajperisti u crnom obelezeni na rukavu? Sad su to navodno paravojne snage, ali ne demonstranata, nego valjda Janukovica. ???
Ko je bolnicarka koja tvituje smrtno pogodjena, bez bolne grimase, soka, na nogama,...? Kao u losem filmu.
Izgubise se kao po komandi i kukasti krstovi sa trga...
Meci dolaze sa ledja...
????????
U glavi mi je stalno slika ubijenih ljudi u ex YU koji su bili potrebni mrtvi i tako zrtvovani da bi se nesto postiglo, broj, sigurna sam u to...
Pitam se da li je ovaj svet potpuno poludeo, ili smo mi poludeli kad im verujemo,
...I kome uopste vise verovati.

scipio_africanus

pre 10 godina

prosto mi se zeludac okrene od "filova" svih vrsta. Fraza je izlizana u istoj meri kao i demagogija. Narod Ukrajine pati, kikica izasla iz zatvora. U modernoj demokratiji blagoslov je biti politicar. Koliko god da si krao, varao, lazirao dovoljno je samo da kazes da si zrtva politickog progona i jos jedna tura na ringispilu je spremna. Besplatni rucak ne postoji, kad narod shvati tu cinjenicu tek tada cemo moci da razmisljamo kako napred. Ovako smo jednostavno deca u pescaniku.

Keti S.

pre 10 godina

Ovakva prepucavanja o EU,SAD-u i Rusiji postaju tragikomicna.Kako to najcesce biva istina je negde na sredini.Rusofili preteruju jer je Rusija zemlja na koju Srbija po prirodi stvari ne moze da se osloni.U politici se ne misli srcem,vec glavom.Ta ista glava kaze da su nasi najznacajniji i ekonomski ,pa i politcki partneri na Zapadu,a ne na Istoku.To naravno ne znaci da ne treba saradjivati sa Rusijom(pogotovo na projektu Juzni Tok)ali strateski smer ne moze biti ka toj zemlji.S druge strane nekriticki obozavaoci Zapada ne vide strahovite manjkavosti zapadnih drustava,gde nacela demokratije,gradjanskih i ljudskih prava vaze onoliko koliko se uklapaju u interese mocnih i velikih drzava.To smo upravo mi najvise osetili,ali iz toga treba izvuci odgovarajuce pouke i voditi mudru i pametnu politiku zasnovanu na razumu,a ne na negativnim emocijama.Konacno kao po "default-u"upetljaju se i susedi sa prostora ex-YU sa svojim vec tradicionalnim predrasudama prema Srbiji i Rusiji,te pocnu da drze predavanja,umisljajuci da su im drzave nekakvi cinioci.Od svih drzava sa prostora ex-YU autenticnu spoljnu politiku ima jedino Srbija.Nju je definisala prethodna vlada DS-a i SPS-a uvazavajuci realnost,ali i postavljajuci iasne granice.Aktuelna vlada je nastavljajuci takvu politiku otisla i korak dalje,te u velikoj meri neutralisala postojanje tkz."crvenih linija".Nova vlada bi morala da te krajnje granice pristajanja redefinise.Da li ce u tome uspeti,zavisi od toga ko ce tu vladu ciniti.