Sreda, 27.03.2013.

23:58

"EU i SAD žele Vučića u dijalogu"

Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu, piše Blic.

Izvor: Blic

"EU i SAD žele Vuèiæa u dijalogu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

278 Komentari

Sortiraj po:

Cezar

pre 11 godina

Ma ne sme Vučić da ide tamo, nema čovek hrabrosti. Nemojte ga terati da ide u Brisel ,on je tu samo da rešava problem borbe protiv korupcijue,izvoz vojne opreme u Snegal, da bude starter poneke trke kamila u Abu Dabiju, a kasnije ako Bog da i u Banatu, da malo stresira Dačića i Dinkića pričom o novom predsedniku vlade i vanrednim izborima, da objavi "šokantne" podatke o zloupotrebama vrednim stotinama miliona evra, itd, ...itd. .To je njegov posao a Kosovo, pa tu je Dačić !

radisns

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je pismo dobio iz SAD a ne od Ketrin Ešton. Aleksandar Vučić treba sam da odluči da li će se pojaviti na dijalogu ili ne. SAD zaista nema pravo da se meša u rad Ketrin Ešton. Građani više veruju Aleksandru Vučiću i njegovim sposobnostima od Ivice Dačića. Vlast će uraditi sve da zaštiti građane KiM, da ojača državne institucijem poboljša uslove života.
(Despina, 28. mart 2013 23:02)

Vidiš kako ti to sve lepo reče Depresina, i zbog toga Vučko i treba da bidne u Brisel, a ne da se samo fali s onu borbu protiv krimanal bre?

Despina

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je pismo dobio iz SAD a ne od Ketrin Ešton. Aleksandar Vučić treba sam da odluči da li će se pojaviti na dijalogu ili ne. SAD zaista nema pravo da se meša u rad Ketrin Ešton. Građani više veruju Aleksandru Vučiću i njegovim sposobnostima od Ivice Dačića. Vlast će uraditi sve da zaštiti građane KiM, da ojača državne institucijem poboljša uslove života.

Galina

pre 11 godina

Vučića traže zato što je najupućeniji u situaciju i zato što je najbolji pregovarač koji zna šta hoće i šta može da izdejstvuje.

Andrić

pre 11 godina

Šta god da stoji iza ovog poziva, mislim da će Vučić prisustvovati pregovorima, jer ne beži od odgovornosti. A predpostavljam, da na prisustvo Vučića insistiraju zbog njegovog kredibiliteta i nekompromitovanosti, koju je stekao za kratko vreme!

Smoki

pre 11 godina

Ja licno smatram da on treba da ide kad ga vec lepo zovu. Nesto nemam poverenja u Dacica i bojim se da ce zeznuti stvari, a ovako ce mu biti Vucko kao jedan vid kontrole. Nece mu on to dopustiti tako nesto.

Bojanche

pre 11 godina

Pa naravno da ce ga zahtevati, kad je jedini politicar u Srbiji sa kojim moze normalno da se razgovara...mada, to im nije dobar potez - on je ujedno i jedini politicar koji se drzi nacionalnih principa, a posebno onih dogovorenih sa ostatkom vlade.

Felicija

pre 11 godina

Svi shvataju da je Vucic jedini pravi i ozbiljan politicar, i zato me u opste ne iznenadjuje to sto ga zovu da ide. I treba da ode. Sta god da odluci, ja cu ga podrzati.

VeleSrb

pre 11 godina

Dobro je čuti da u vrhu vlasti imamo političara koji je cenjen od strane evropskih zvaničnika! Verujem da će Vučić pozitivno odgovoriti na poziv Eštonove i da će krenuti put Brisela.

LanciaBg

pre 11 godina

Kada neko radi svoj posao odgovorno,to ne može da prođe ne zapaženo. Ovo pokazuje koliko je Vučić bitan za budućnost Srbije i koliki je ugled stekao kod evropskih zvaničnika za kratko vreme!

Boban57

pre 11 godina

Verujem da će Vučić ići u Brisel jer brine za svoju državu! Napokon posle dužeg vremena imamo političara koji je cenjen od strane EU i to je vrlo bitno za budućnost Srbije!

Borkoo

pre 11 godina

E vise mi je muka ovih sa zapada! Pa kao da je sad bitno koga ce Dacic povesti na pregovore. Valjda treba svima da bude bitnije kako ce se voditi pregovori i sta ce biti izneseno na njima, a to je dogovoreno vec u vladi. Zasto se time ne bave malo, a personalna pitanja ostave po strani?

pršić

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo Nikolića, Vučića i Dačića. Oni jasno pakazuju da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor. Bitno je što je rekao Nikolić da u ovoj trojci koja u ima Srbije pregovara o Kosovu, nema "slabe karike", i svi se drže onoga što su dogovorili i zajednički zastupaju te stavove.

Bad Joe

pre 11 godina

Ocigledno da Vucic nije postovan i cenjen kao dobar politicar i pregovarac samo kod nas nego i u svetu. To dosta govori o njemu, ali i o nama.

dulence

pre 11 godina

Licno mislim da Srbija i nije dobrodosla u EU ali nase je da pokusamo i damo sve od sebe. Verujem da Vucic odlicno zna sta radi i da ga ovi ne zovu dzabe vec zbog rezultata i poverenja koje uziva u Srbiji.

velibor bor

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Vučiću je u tim pregovorima bitno, ako se bude uljkučivao, da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

milance26

pre 11 godina

U pravu je covek, potpuno je nebitno ko ce prisustvovati pregovorima, plan je dogovoren na sastanku predsednistva republike i po njemu su odredjeni principi. Znaci, ko god bude bio tamo, taj ce i reci i uraditi isto.

Marija

pre 11 godina

" Jos jedan primer bahatog ponasanja EU i SAD... oni odredjuju sastav delegacije odn. pregovaraca...Diplomatski skandal no imajuci u vidu ko sedi sa suprotnih strana pregovarackog stola moze im se. Da li i Rusima i Kinezima diktiraju sastav delegacije....Ima jedna dobra Nejgosdeva na ovu temu.
(mlekadzija, 28. mart 2013 09:58)"

Pa naravno da njima ne diktiraju s obzirom da su oni ravnopravne sile sa njima, a šta je Srbija?

Goku

pre 11 godina

Ono sto je Vucic uradio u proteklih 8 meseci imalo je veliki odjek svuda ne samo u Srbiji. Sada i evropski zvanicnici ali i zvanicnici SAD zovu Vucica da ide u Brisel na pregovore jer su svesni da jedino on moze da pomogne uspehu tih pregovora. Medjutim sam Vucic mora da odluci da li ce ici ili ne. Vlada i predsednik Srbije prepustili su to pitanje premijeru a Vucic tu moze biti podrska. Plasim se samo da ovo sto ga svi vuku na sve strane i sto mora da resava svakojake probleme koji nisu iskljucivo u njegovoj nadleznosti ne utice na njegovo zdravlje jer je evidentno da je Srbiji takav covek potreban.

niki

pre 11 godina

Ovo mi izgleda kako bi narod rekao mač sa dve oštrice. da li Vučić treba da ide ili ne zavisi od stava Evrope i njenih predloga ali mi unapred to nemožemo da znamo!

BARCELONA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic ocigledno je stekao veliki ugled u svetu. Kao najenergicniji covek u Vladi, mnogo toga je uradio i pokazao da je sposoban da vodi nasu zemlju u pravom smeru.

dragana

pre 11 godina

Pa, zar je moguce da se bez Vucica nista ne moze zavrsiti do kraja?! Dajte, da kloniramo coveka, pa da ga postavimo na sve funkcije koje postoje.. Sasvim ocekivan poziv... Nisam ni ocekivala da ce Dacic da iznadje resenje..

Duxy

pre 11 godina

Izgleda da u Srbiji i za Srbiju niko nista ne moze da uradi nego samo Vucic. Pa covek je rastrzan na sve strane. Kada je u pitanju ekonomija i strana ulaganja Vucic mora da preko svog licnog prijateljstva dovede velikog investitora. Sada kada je dijalog u pitanju opet mora i Vucic da podje kako bi do resenja doslo. Pa sta je sa Dacicem, da li je nesposoban ili sta vec? Ako je tako onda neka Vucic bude premijer jer to i zasluzuje.

Batica

pre 11 godina

Ako je to najbolje za interes Srbije trebalo bi da ide.Ne mozemo da ocekujemo cudo od pregovora,ali bar neka nas predstavljaju najbolji.

Kostarika

pre 11 godina

Aleksandar je 100% u pravu to sto kaze da je vaznije sta ce biti sa narodom nego ko ce biti na sastanku ali bitno je i sklapati dogovor sa pravim ljudima ...

selma

pre 11 godina

Ovo moze da bude pokusaj diskreditovanja ali mozda to rade zato sto su konacno shvatili ko ima najvecu politicku tezinu u Srbiji trenutno i kome narod veruje. Ja verujem da Vucic nece da prihvati nista sto nije u interesu Srbije.

Pecaroš sa Bosuta

pre 11 godina

Našli ste crkvu u kojoj ćete se moliti. Taktika vam je zavadi pa vladaj. Kako se tzv. demokrate sa Zapada varate...
Morate popustiti ili ništa od dogovora. Naterajte malo Prištinu.Dosta ste im poklonili a nama oteli.

sanja

pre 11 godina

Evropa ka i mi ima poverenje jedino u Vučića.Ali trebaju ga pozvati jedino ako imaju neki realan predlog o koe je moguće razgovarati.U suprotnom samo je trošenje njegovog vremena!

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Najmanji je procenat podrške ulaska Srbije u EU. Nije ni čudo. Jedno pričaju a drugo rade po pitanju same Srbije..

Nele sa Zvezdare

pre 11 godina

28.03.2013. u 12:59
Nebojša sa Zvezdare

Nemam pravo da odlučujem u ime ministra Vučića. Moj stav je,ako nema nekih drugih obaveza, da prihvati ovaj poziv. Poziv je mač sa dve oštrice ali ne sumnjam u ministra Vučića da ih neće izbeći.
Sav ovaj dijalog me isuviše podseća na blsku prošlost.
Razlika je ipak što su se mnoge stvari na terenu i u svetu promenile. Nešto na našu štetu a neke i na štetu EU i Amerike..

Sibin

pre 11 godina

Pa neka ide gore i neka dođe u Srbiju sa konkretnim rešenjem...pa makar bilo i ono čega se svi plašimo... Kosovo nas tolikop koči, ne samo za EU, nego i za sve ostali stvaranjem nestabilnosti u regionu....

Naivac

pre 11 godina

Portparol ambasade SAD Stark je izgleda slabije obavešten od "Blic"-a da: "Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu". Da ne izvlačimo zaključke o uzrocima i posledicama ovakve nekonzistencije......

Katarina

pre 11 godina

Ovo je samo jedan od kućnih problema koje Vučić mora da reši...Jer su svi nekako spori i maltene nesposobni da urade svoje poslove...

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Ako vaše ucene ne prođu kao što neće. Da li ćete nam opet onda ukinuti bezvizni režim? Da li ćete nam uvesti sankcije ili pak opet poslati "Milosrdnog anđela"?
Jadna li vam vaša demokratija. Podržavam vladu Srbije. Nadam se da nećete uspeti opet da nam nešto podvalite što nama ne odgovara.

SAMSUNG

pre 11 godina

I sada Vucicem,i bez njega necemo naci resenje zato sto imaju neke svoje stavove od kojih ne zele da ostupaju,mi smo uradili sve sto je u nasoj moci,ali je ocigledno to njima nedovoljno,tako da ne vidim razlog da Vucic ide,kada nema naznaka da ce se ceo problem resiti,i da ce se naci zajednicki kompromis.

vasić t. gm

pre 11 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova. Zbog toga Vučić bi možda i trebao da prisustvujer sledećoj rundi pregovora. Mislim da bi i Dačiću bilo mnogo lakše kada bi uz njega na tim pregovorima bio i Vučić.

bora

pre 11 godina

Potpuno podržavam stav da se Vučić ne priključuje pregovorima,ne vidim razlog zašto bi ulazio u finiš pregovora kad se ne vidi uopšte nagoveštaj pomaka i oni su osuđeni na propast.Još na kraju izjava Švaba kako pre ulaska treba da priznamo Kosovo,pa smak sveta šta reći!Nikad pa ni tad.

Boss

pre 11 godina

Ja ipak mislim da Vucic ne treba toliko pregovore prepustiti Dacicu, vec da se i sam vise ukljuci. Mozda ce tako biti bolje, ko zna.

Marija D.

pre 11 godina

Mislim da mu tu nije mesto.... Moje mišljenje je da pokušavaju da ga diskredituju time što će da ga uvuku u bitku koja je već izgubljena....

MisUzPuskuMisNizPusku

pre 11 godina

Situacija je nezgodna...zapad(citaj neprijatelj) pokusava da uvuce sve faktore koji bi sutra bili relevantni za formiranje neke cvrste i vecinski narodne vlade, da se ukaljaju i izgube obraz pre vremena(takav je princip vec dugo).U zapadnoj percepciji stanja na Balkanu i naravno Srbiji, nije dobro da potencijalni "vladari" ostanu cisti, valja ih kompromitovati i poniziti kako bi im rok trajanja bio sto ograniceniji. Naravno u tom cilju najlakse je delovati tako sto ces potencijalnog vodju upetljati sa zapadom koji omrzen medju narodom. Naravno tako stvoris sliku da je izdajica, a sta je gore u nas Srba nego biti proglasen za izdajicu? Dakle recept zapada je jasan vise od pola veka(onako jasno i ocevidno), a sada je gotovo nemoguce okrenuti ledja zapadu jer...ko okrene ledja zna sta mu sledi...Ocekujem stopiranje pregovora ukoliko ne bude ustupaka za nasu Srpsku stranu, nove izbore i novu pravu vladu.

Džoni

pre 11 godina

Ovo je dokaz da su Ameri pogurali SNS na izborima jer su obećali da će odraditi posao do kraja! Dačić sada kao nešto protivan a i on je u šaci! Zašto bi ovi naši status Kosova podizali na najviši nivo da to nije bilo sve unapred dogovoreno! Kako to da Koštunica nije mogao u vladu a prihvatljiviji je bio SNS-u od SPS-a?Opet Amer određuje jer ga smatraju odgovornim za paljenje ambasade! Ko više obeća njima taj će i da vlada a narod naravno po pravilu sve guta!

Ivana P.

pre 11 godina

Neka se vređa ko želi, ali mislim da je Vučić dobar političar kome mesto nije u pregovorima za Kosovo... Ta obaveza je Dačićeva i on je za to odgovoran...

Alek

pre 11 godina

"Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu, piše Blic. "

Izgleda da ni Dacic nije mutav da ne vidi podmetacinu. Morace ipak Vucic da bude Vuk Brankovic.

Magija

pre 11 godina

Koliko god da je Vučić dobar političar ( a svaka častt...ne kajam se što sam za njih glasao), mislim da ni on ne može da okrene pitanje Kosova u našu korist...

Starac Fočo

pre 11 godina

Opet da Vučić rešava problema?! Da li je moguće da su svi ostali toliko nesposobni da bez njega ne mogu da reše probleme?!

yutopija

pre 11 godina

Demokrate postase veci radikali od radikala pa sad pljuju svaki potez vlade ne bi li se u istu.Do pre godinu dana bili ste spremni sve da prodate zarad Evrope a sad pravi radikalski zaokret na demokratski nacin.

Petar Pan

pre 11 godina

Najveće poverenje međunarodna zajednica ima upravo u Vučića i zato želi dase i on angazuje oko rešavanja pitanja Kosova.

Kontra-Logika

pre 11 godina

Oke, ovo je već preteriuvanje.... Da li ima problema gde ne traže da se Vučić umeša? Čoveku svaka čast kad je ovoliko tražen...

Fica Abart

pre 11 godina

Cini mi se da zapad finalizuje pregovore sa Pristinom i zato zovu Vucica na konacni dogovor.Cinenjica je da je Vucic ostavljen za kraj ali kako sogovora nece doci.stvarno je dosta uslovljavanja i nema vise kud da popustamo.

Beloved

pre 11 godina

Došo đavo po svoje. Nećeš se tako lako izvući druže prvi. Što mi je milo što će ga navući na tanak led ne mogu da vam opišem. Čekam ovo od formiranja vlade !

čalić

pre 11 godina

Nije sporno ni da Vučić prisustvuje razgovorima, ali državni vrh treba da utvrdi neku granicu do kada može da popušta, i preko toga Srbija ne sme popuštati ni po cenu datuma, i u tom slučaju nije bitno ko prisustvuje razgovorima, ako se ispod te "crvene linije" ne može ići. Treba staviti do znanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma.

Demo

pre 11 godina

Svaka čast Vučiću. Svuda ga traže... Ali mislim da je on ovde, u Srbiji, najpotrebniji i da ne bi trebalo da se meša negde gde mu nije mesto...

mozzart

pre 11 godina

Ovo jos jednom dokazuje kakav je Vucic politicar kad ga pozivaju da prisustvuje sastanku,i iskreno bi voleo jer ve pokusati sve da ucini da polozaj Srba na Kosovu bude jos bolji i da nas narod dole na Kosovu zavisi od Beograda a ne od Pristine.

onako usput

pre 11 godina

naravno da EU i USA zele Vucica da potpise sporazum, ne zato sto im Vucic imponuje nego sto nosi daleko vecu politicku tezinu, nova vlast je htela da resi pitanje kosova na najvisem nivou i naravno da poturi Dacica pa da Dacic snosi politicku odgovornost za bolno resenje! nego ja i dalje ne razumem sta se to desilo pa da Rusija i BRIK vise nisu prioriteti nego EU! SNS se nije klela u EU, zasto je EU sad prioritet?

Jordan

pre 11 godina

Izgleda da je i njima vazno Vucicevo misljenje, ovaj covek ih je koliko vidim bas zaintrigirao. Mozda misle da ce uspeti u svojim namerama ako svojom sposobnoscu uspeju i njega da obrlate, kao mnoge pre, ali su se zeznuli, ovaj put su naisli na tvrd orah.

Ivana

pre 11 godina

Znači njihov čovek je... za koliko li se prodao?
(dejan marelli, 28. mart 2013 09:21)

Komentar ti je na zavidnom nivou gluposti....kada cete priznati da nijedan od vasih Vucicu nije ni do kolena, to svi izgleda vide, samo pojedini "srbi" ne vide.

Tanasko

pre 11 godina

Vucko,pokidaj ih.Ne kapiram negativne komentare,pa covek predstavlja i bori se za celu Srbiju.Na ovom frontu bi trebalo da nastupimo jedinstveno!

siljo

pre 11 godina

vucic je covek koji je zasluzio poverenje citavog sveta ali i svakim danom pravda to povrenje tako da uopste nisam iznenadjen ovim pozivom

mika015

pre 11 godina

u svom radu Vucic daje dobre rezulte kako u borbi protiv korupcije,monopola tako i u privlacenju stranih investicija,svestan je realne situacije po pitanju kosova i uskog manevarskog prostora i ovo nam je sansa da izgubimo najmanje sto mozemo a i da neodbijemo ono sto nam zvanicnici evrope nude

Jelena

pre 11 godina

Kad je Tadić radio i predsednički i premijerski posao, svi su se bunili. Sad Vučiću ne možete nabrojati zvanične funkcije, izgurao je premijera, gura se u EU iako imamo potpredsednika Vlade za to... Ne može Vladu da nosi jedan čovek. Ali Srbija to voli izgleda.

GagY

pre 11 godina

Videli su njegovo zalaganje za srbiju samo tako nek nastavi šta bi mi da nemamo vučića
(Pisar, 28. mart 2013 09:01)

Možda ne bismo bili bombardovani, možda bi pre deset godina ušli u EU, možda bi Đinđić bio živ, možda bi Srbija bila Edorado....možda.

Srbijanac

pre 11 godina

Srbija ima premijera i to je Ivica Dačić i predsednika Tomislava Nikolića,oni bi trebali da pregovaraju a ne Vučić koji je podpredsednik i ministar u toj Vladi.Nego samo neke ucene od EU i SAD.

Pera

pre 11 godina

Pa ko da ne zeli Vucica u svemu tome,ako nista drugo,covek je bar dosledan,ne menja svoje stavove od ranih 90-ih :),ideologija mu je preca od svega! Mene zanima koliko ce biti potrebno da siroke narodne mase shvate ili bar pocnu da shvataju ko je i sta je Vucic,4,5,8 ili mozda 10 godina, s obzirom da smo okupirani iznutra i da je on novi Kalif ,prognoze nisu optimisticne,ali to je razumljivo citajuci komentare ispod, onih preterano pametnih koji u njemu vide nekakvog spasioca da ne kazem Mesiju. Ako ste mogli Tadica da trpite,pa mozete i njega barem toliko...

ana

pre 11 godina

Po meni je najbitnije da Srbija ima jedinstven stav po pitanju Kosova a ne da se iznose stavovi pojedinaca.Premijer predstavlja vladu ma ko on bio.

Oprez!

pre 11 godina

Kakav su pakleni plan, smislili EU birokrate i USA? Da nije ovo pokušaj, da se u nekom pogodnom trenutku, Dačić i Vučić smeste u isti koš?

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Jasno. Ako prihvati nezavisnost Kosova, propao je. Ako ne prihvati, nema datuma, propao je. Ako ne prihvati da ucestvuje, kukavica je, propao je. Cena proslosti mora da se plati. Pravedno

Pendula

pre 11 godina

Svet preoznaje Vucicevu energiju i efikasnost, zaista je steta sto on nije premijer jer bi on na toj poziciji bio mnogo efikasniji od Dacica.

cupavo

pre 11 godina

Cini se da sada postaje jasnije zbog cega je EU cestitala SNS-u pobedu na izborima pre okoncanja izbora :) A ne bih se iznenadio ni da je tako trebalo da bude.

stojan

pre 11 godina

Vučiću, odlaskom u Ameriku pre izbora obećao si amerima rešenje, pa sada ispuni obećano.Dobar deo naroda-glasača SNS je uvučen u ovu prodaju jer su dobili zaposlenje u institucijama ne-sistema i podržavaju svoga vođu. Tomo gde si?

Moje vidjenje

pre 11 godina

Ocigledno je da iza Vucica stoji neko ko nije iz domena politike. Seici,Djulijani razni politicari nisu delo Vucica.Na neciju preporuku on se obreo u tom drustvu. Jedan marginalni politicar iz Srbije do izbora.Neko ga je tu gurnuo ko ce da ima debelu korist.Gradjani to nece uskoro saznati ali doci ce vreme. On je sam rekao pred izbore da je Djulijanijev dolazak neko platio.A ko je taj nismo saznali..Preko noci on postaje kucni prijatelj seika.Pre toga se dopisivali mailom i SMS porukama.Nije nego.Najvise me plase oni koji isticu da su posteni i koji kazu da ako se ne budu bavili poltikom bavice se biznisom

koviljac

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se sigurno uključiti u pregovore jer državni vrh Srbije ne žele da neozbiljno, kako je to radio Boris Tadić, pristupa rešavanju jednog veoma važnog pitanja za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije. U vreme vladavine Borisa Tadića, kada je Srbiju u rezgovorima predstavljao Borko Stefanović, nije se znalo ni šta Srbija želi na Kosovu i Metohiji, a ni šta je dogovoreno na pregovorima u kojima je Borko Stefanović učestvovao, pa je Borko tvrdio da je dogovoreno jedno, a EU i Albanci nešto sasvim drugo.

Miloje

pre 11 godina

Ja da se neshto pitam poslao bi predstavnika iz Mitrovice. Pa chak i Peru lozacha, shumara Vlajka, metalca Smederevca i blesavog Dodika da im pokazu zube poshto ovi na vlasti nemaju. Shta ce im sad Acika? Kao on je hapsio pa ga Srbi vole ili ga se plashe. U svakom sluchaju on je taj koji moze da provuche izdaju bez posledica. E pa mozda i niste u pravu. Vuchko mozda jeste faca ali nije tolika. Gomila majmuna je vec spremna da rushe grad i ako samo Beograd strada bicemo srecni.

GagY

pre 11 godina

Naravno da svi žele uspešnog čoveka u timu!
(Soko, 28. mart 2013 09:45)

Ajde nam sada onako čovečanski objasni u čemu je to Vučić uspešan?
Osim u obmanjivanju naroda.

nenAAA

pre 11 godina

Pokazatelj da zapad u Vucicu vidi lidera u Srbiji,ogromno poverenje ali i tesko breme koji mora da nosi na svojim plecima.Ali bez obzira na sve to mislim da prisustvo Vucica u pregovorima nece nesto puno toga promeniti jer je vec davno odluceno kako mora biti.

Soko

pre 11 godina

Zna se ko je "tata" u kući i zato žele da pregovaraju sa Vučićem. Zamislite da se dogovarate oko sklapanja ugovora za neki posao sa pomoćnim radnikom. Nekako... ne ide! Međutim, Vučić im je lepo rekao, bitna je sadržina a ne sa kim. Očigledno je da ima skrivenih namera od strane EU i SAD.

Boldrik ima lukav plan

pre 11 godina

Vučko, znam Doktora koji može da ti napiše opravdanje...e sad ako pregovori potraju duže od mesec dana, za komisiju ćeš morati da nađeš sam vezu...

GAJA

pre 11 godina

Možda imaju više poverenja u čoveka ili da za neuspeh pregovora optuže više naših funkcionera. Od Vučića neće dobiti nište više nego što je dogovorenu u vrhu vlasti, to je za sigurno.

Breznjev

pre 11 godina

Zovu Vucica zato sto je Vucic njihov igrac.Svi smo primetili Vucicevu retoriku i ponavljanje "djindjicevskih" mantri o menjanju svesti naroda i hvaljenju kapitalisticko -protestantskih teoreticara kao sto je Weber...Zovu Vucica jer su mu oni pomogli da rasturi SRS i postane pro evropski politicar i sada je vreme da se usluga naplati.Vucic je rado vidjen gost u Americi,Nemackoj i Briselu..Mozda je Vucic mislio da ce prevariti "imperiju" samo tesko ima d ga iskoriste za prljave poslove i odbace kao krpu.To se radi onako kako je radio Ugo Chavez,Ahmedinejad,a ne ici u pregovore sa imperijom bez zaledjine to jest podrske Rusije,Kine i ostalih.Medjutim to mesanje EU i pregovore sa njima oko Kosov nam je na vrat naturila Demokratska stranka

mlekadzija

pre 11 godina

Jos jedan primer bahatog ponasanja EU i SAD... oni odredjuju sastav delegacije odn. pregovaraca...Diplomatski skandal no imajuci u vidu ko sedi sa suprotnih strana pregovarackog stola moze im se. Da li i Rusima i Kinezima diktiraju sastav delegacije....Ima jedna dobra Nejgosdeva na ovu temu.

Dule

pre 11 godina

Aco ,neces moci da se izvuces !
Bas ti MORAS da budes u briselu ....da nebi se kasnije sa izjavama tvog stila oprao od ,,nekih" ugovora .
Amerikanci i brisel znaju tacno zasto bas upravo ti trebas da budes tamo 2. aprila .
Preuzimaj odgovornost !!!

twitter

pre 11 godina

ako vucic ode u brisel,prvo sto bi to bio kraj dacicevom autoritetu,a drugo ako bude vucic odbrusio kako on ume,garantovano dobijamo sta zelimo

zos

pre 11 godina

Ja imam poverenja u vucica, ali isto tako kad je ova tema u pitanju imam poverenja u ceo drzavni vrh...svi imamo isti stav i to je jako vazno. predstavljamo svoju zemlju a ne pojedinca!!!

despot(ovca)

pre 11 godina

neverovatno, ovde ima i takvih koji misle da ameri i eu žele vučića zato što je lep i pametan?! pobudaliste, narode.
vučićev uticaj u srbiji je evidentan, znaju ovi dobro da dačić a tek toma neće moći da prelome kad bude "gusto". a biće, verujte.

Profesor

pre 11 godina

Sada nam je kao nikad pre potrebno drzavno jedinstvo, koje na srecu imamo. Isao ne isao, Vucic ce podrzati Dacica jer vode istu politiku. Nadam se da ce do dogovora doci.

DUPLO!

pre 11 godina

Ja mislim da oni hoce Vucica jer vole da vide kako on hoda po tankoj zici :)
I ja verujem da u toj sceni Vucic moze da performira bolje.

mirko

pre 11 godina

Jedino interesantno u ovoj informaciji su reakcije sns-ovaca. Kao Zapad ga traži, jer je najsposobniji, i najprincipijelniji. Zaista oni se svo ovo vreme trude da pronađu takvog pregovarača, jer im je u interesu , da taj problem reše" pravedno", i "principijelno".To je intelekt za fascinaciju.

misa

pre 11 godina

sansa za Vucica je velika /nikada tolika!/.Ako pozitivno resi problem sa albancima svi putevi u buducnosti ce biti za njega otvoreni.Licno navijam da se to desi.

Despot

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje koliko strane zemlje uvazavaju Vucica.On pokusava da spase ono sto se spasti moze,covek pokusava da uradi nesto dobro za Srbiju.

Vrabac

pre 11 godina

Verovao sam Vucicu i njegovim potencijalima i pre nego sto je dosao na vlast, ali moram da dodam da je svojim aktivnostima cak i prevazisao moja ocekivanja. Samo napred!

vlada.G

pre 11 godina

Joj kad se setim onog njihovog slogana 1999''Amerikanci ne mrze Srbe''... Mozda malo preterujem kad kazem, ali mislim da su pvrevelike mirođije u svaku corbu.

Balkan

pre 11 godina

Hoce oni, ali Vucko i Toma beze od odgovornosti, ucek su to radili, i sad ce. Populuzam oko hapsenja u vezi korupcije, moze, vruc kosovski krompir, ne.

Bosko

pre 11 godina

Ynaci Vucic ce lakse da prihvati to sto nije hteo ni Sloba, ni Kostunica, ni pokojni Djindjic, ni Tadic, a verovatno ne bi ni Ceda Jovanovic...
Pa kad se toliko interesuju EU i SAD za njega, slobodno neka ga uzmu!

Milijan

pre 11 godina

Ni Amerikanci ni EU nikako da shvate da je stav po pitanju Kosova zajednički, kompletnog državnog vrha - i Vučić i Nikolić i Dačić imaju zajedničku politiku prema Kosovu.Rezolucija je zato i izglasana, da ne bi bilo razlike u stavovima.

E

pre 11 godina

Molim one koji pisu kako je Eliot Nes ispunio obecanja da napisu bar jedno da se edukujemo malo. Sve sam cist populizam, doneti losi zakoni, poput amnestije, narodne bande, drzavnih sluzbenika..., kvazi borbe protiv korupcije protiv politickih protivnika i neistomisljenika, pa sad jos bi trebalo i Ivica da bude sam odgovoran za drzavu Kosovo pa onda ovaj sam da uziva na vlasti, narode probudi se iz sna vidi sta ti rade

KVIN

pre 11 godina

Ne znam da li će svideti Prištini da Vučić biude uključen u dijalog , mislim da bi trebalia deržavna delegacija da se kompletno priključi tom dijalogu.

Srdjan

pre 11 godina

Ne znam odakle i kome ideja da Dacici bude pregovarac. Pa on je smesan orator, nema pojma, lup agluposti... ne mogu da zamislim u toj ulozi.
Mogu samo da zamislim kakve gluposti on tamo lupeta

jimifix

pre 11 godina

(AleksandarK, 28. mart 2013 08:35)

Zato sto ameri nisu sisali vesla. Znaju kakvi su politicari ovde pa ne zele da ih vise muntaju.

Ivan

pre 11 godina

A njemu nije bas kao da ucestvuje lol. Pa nece vruc krompir. Hoce on da Dacic odradi prljav posao pa da ga sutne, posle zigose kao izdajnika i ostane satra cist. Ali ni Dacic nije blesav! Nece on sada da potpisuje nista jer zna sta mu se sprema. Da su bili SnS malo pametniji pa da ga kovu u zvezde i obecavaju jos bar 20god. na vlasti, da ovaj zalegne, pa posle da ga sutnu kad ovaj ne sanja...

Gospojinka

pre 11 godina

Vidimo da je svet procenio Vučića da je mlad politačar koji je iskazuje proevropske stavove,što je svakako za pohvalu i vodi korak napreda,al znamo da je njemu zaista važno da ako prisustvuje sastanku postigne za srpski narod na Kosovu što više.Verujem da će objediniti jedno i drugo.

stevan

pre 11 godina

Zovu ga da ga podsete sta je obecao da ce uraditi ako ga zapad dovede na vlast. Ove svoje u Srbiji moze da maze i laze koliko mu volka. Amere i EU nece moci. Pilulu ce popiti kako tako. Ode rejting dole svakako.

steta je pocinjena nema nazad

pre 11 godina

He, he neces se izvuci, nisu ameri blesavi. Samo se jednom pregovara za Kosovo, SNS je tvrdio da ce to bolje uraditi od DS-a, narod ih je izabrao i poverio im odgovornost, pa bas da vidimo sta ce uraditi. Po meni do sada ocajno, nesposobni su i nekvalifikovani. Niz pogresnih poteza, podizanje pregovora na premijerski nivo, granica, rezolucija itd, sve promasaji, dosli su u corsokak i sada moraju priznati Kosovo, sami su doveli do ove situacije, a sada bi Vucic da se izvuce i raspisuje izbore.

Brat Djura

pre 11 godina

Stalno citam poruke ,tipa doveden Vucic,doveden ovaj ,doveden onaj,oni su ti koji ce prodati Kososvo.Aman ljudi,Srbi,Kosovo je problem vec preko 100 godina,problem koji je nastao posebno a tada deklarativno od strane prizrenske lige koji se zalagao a i danas za stvaranje velike Albanije.I moze da bude ko god hoce na celu Srbije ,isto ce biti.Tako da manimo se prica da je neko izdajnik a neko patriota.Nema takvih.Verujte da nema.

Marina

pre 11 godina

Slabo poznajem rad Vučića (osim s youtube),ali ako ga traže zapadne sile,meni to ukazuje na Vučićevu sposobnost (s)uočavanja s činjenicama koje su nepromjenljive i sa stavkama koje se mogu dotjerati i kozmetički prepraviti na "obostrano" zadovoljstvo. Vučić je očito pouzdana osoba koja drži datu riječ i svoje mišljenje,stavove i odnos prema temi ne mijenja kao čarape. Očito nije prevrtljive prirode kao premijer i predsjednik koji pristaju u Briselu,a kod kuće se žeste,prijete,ucjenjuju i sl. Nitko racionalan ne može dati srpskim zajednicama na sjeveru Kosova elemente državnosti,ali Srbija i dalje istjeruje mak na konac dok ne kapitulira umjesto da pristane na neminovnost i stekne mrvicu ugleda kao pregovarač i zadobije malo više povjerenja EU a i samoj sebi dade imidž kompromisne i razumne vlasti. Dakako,sve ovo samo uz uvjet da je Srbija i dalje na putu EU integracija.

Dragan

pre 11 godina

Kada se gubi teritorija, rasparčava država, odnosno donose bolne odluke za državu, to najbolje rade nacionalisti.
Narod kroz "nacionaliste" to najlakše proguta. Otud i poziv Vučiću,(velikom borcu protiv kriminala i korupcije), da se priključi pregovorima. Treba opravdati i progurati teške odluke za državu.
Zaključak: od "pregovora" nema ništa, dobićemo po nosu i u d. , a gospoda veliki političari će da nam u tome pomognu kojekakvim lagarijama.
Šta će posle biti sa njima nije ni bitno.

marko

pre 11 godina

Logicno je da hoce sa njim da pregovaraju jer ima najvecu popularnost u narodu.Posto Nikolic mnogo vrda,Dacicu je vezao ruke,neophodno je da se napokon i Vucic uvuce u tu igru i da se vidi kako on razmislja o pitanju Kosova.Vucic je mudar,nije hteo (tako je predstavljao javnosti) zbog buducnosti svoje politicke karijere da se mesa u rad Dacica,zbog toga sto zna kakav stav ima Toma,a i on jeverovatno istog misljenja,tako da bi on,u slucaju da sve padne u vodu, mogao da se izvuce i kaze svojim obozavaocima da on nije mogao nista,i nije odgovoran.Znaju SAD i EU kakva se igra igra,ko vuce poteze iz pozadine i ko hoce na svemu da profitira.Mozda i bude iznenadjenja,jer ako je Vucic svestan,a verujem da jeste,da u slucaju da pregovori propadnu,narodu Srbije nece biti bolje vec gore,i da time rizikuje da nastanu nemiri u zemlji izgubi pozicije koje sada ima,onda ce uraditi ono sto se kad tad mora uraditi,sto pre tim bolje.U tom slucaju je uradio ono sto otvara vrata i perspektive za lepsu i mirniju buducnost.Nadam se da ce on biti taj koji ce napokon ukloniti prepreke koje stoje na putu,da se napokon pocne i sa razvojom zemlje i boljem zivotu svih,a ne da se i dalje decenijama ludacki i danonocno govori samo o Kosovu,koje je odavno izgubljeno.

Monumentology

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan problem u vezi sa Kosovom koji ne moze da se resi! Datum za pocetak pregovora za ulazak Srbije u EU je prevazidjen stepen u procesu pridruzenja. Srbija moze i spremna je da prihvati sve osim direktnog priznanja Kosova. Srbija ima samo jedan uslov, clanstvo u EU, zajedno sa Kosovom, kao dva entiteta koji imaju minorni spor, od 1. Juna 2013 godine. Time bi se zadovoljili uslovi koje postavlja EU, sve osim priznanja. Kao garancija da je EU nepristrasna sa ozbiljnim namerama u pregovarackom procesu, kako izmedju Srbije i Kosova tako i izmedju Srbije i EU, bio bi momentalni prijem u EU. Amerika bi sa druge strane trebala da podrzi ovakav epilog i time pokazala da je ne samo odgovorila potrebi da konstruktivno uvestvuje u pruzanju pomoci u zaustavljanju neprijateljstva sukobljenih strana (rane 90-te), zastiti civilno stanovnistvo vojnom intervencijom (kasne 90-te) vec i da ekonomski pomogne obnovu regiona posle intervencije (International Commission on Intervention and State Sovereignty 2001god.)! Ocigledno je da Srbija zna sta hoce i da to svi bitni cinioci na medjunarodnoj sceni vide! Vreme krupnih reci, praznih obecanja i novih uslova je proslo! Ulaskom Srbije i Kosova u EU, istog dana, sva sporna pitanja su resena i nijedna strana, ukljucujuci Evropu, Ameriku i Rusiju, ne moze da izgubi!

BokiNS

pre 11 godina

Nije ni cudo sto Amerika i Evropa na tome insistiraju jer trenutno nemamo nikog sposobnijeg u drzavi ko bi se pozabavio i ovim proglemom i uspesno ga resio u nasu korist.

Cile

pre 11 godina

Mislim da se kosovski problem nece jos dugo resiti, a sto se tice Vucica mislim da je dobro da se i on ukljuci u razgovore jer midacic vec odavno deluje prilicno nestabilan i pogubljen.

kosmicka pravda

pre 11 godina

treba i njega ukljuciti jer su on i njegovi sve zakuvali.
jos nesto on koji je sve nazivao izdajnicima treba sad da oseti da i njega tako prozivaju!

Sasa Tramp

pre 11 godina

Kad-tad sve izadje na povrsinu!
Polako pocinjemo da dobijamo odgovore u vezi Vucica i njegovog patriotizma...
E moj Vucicu, sad se bar jasno vidi odakle vetar duva.

chinatsu

pre 11 godina

To je to pojednostavljeno gledište zapada, oni još uvek sve posmatraju kroz prizmu straha od Rusije i svih onih koji održavaju prijateljske veze sa Istokom. Očigledno je Vučić zadobio imidž evropskog političara i sada hoće njega ne shvatajući da je svakom iz državnog vrha nacionalni interes i suverenitet važniji od evrointegracija.

AleksandarK

pre 11 godina

Ne vidim razlog zbog kojeg bi Vucic bio u ovovj prici?!Predsednik i premijer su najvisi predstavnici vlasti u Srbiji..Vucic se dokazao na drugim poljima i radi svoj posao, neka Dacic zavrsi svoj deo price.

Veni

pre 11 godina

@ajde da te vidimo overlorde
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (far, 28. mart 2013 06:29)

Aha znaci pika se Starcraft i daju se komentari.
Zrelo dakle nema sta.

Drzi se ti swarma bolje.

Milica GM

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se uključiti u pregovore oko Kosova, ali je on kao korektan koalicioni partner rekao da za tim nema potrebe i da je Dačić sasvim dovoljan za razgovore. Vučić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da se meša u poslove drugih koalicionih partnera. Svojim uključivanjem u razgovore on bi na neki način potcenio Dačića, a to Vučić kao korektan političar ne želi da radi.

Jovan

pre 11 godina

Niko ne sumnja u sposobnosti gospšodina Vučića , i nije bitno ko vodi pregovore , nego da li se može naći optimalno rešenje. Ko god vodi pregovore , mora se držati rezolucije o Kosovu koju je usvojila skupština Srbije.

Vlatka NiŠ

pre 11 godina

Srbija treba da stavi do znanja i Albancima i međunarodnoj zajednici da nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te Zajednice Srpski Opština imaju bitne nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

jednostavno

pre 11 godina

Stvari su vrlo jednostavne. EU i SAD nisu nista mogli da potpisu sa prethodnom vlasti (iako su ih preferirali) jer bi ih Radikali,SNS, DSS i jos neki proglasili izdajicama i preuzeli vlast, mozda cak i nasilno sa ulice. Svi sprazumi bi automatski bili sruseni. Kada je SNS preuzeo vlast vrata su se opet otvorila da se nesta potpise ali Ameri ne zele da se neko ko Vucic izvuce pa da onda on ostale (npr. Dacica) proglasi izdajicama. Oce Ameri da cela garnitura na vlasti potpise i garantiraju izvrsenje potpisanoga. Nema vrdanja. Istovremeno je sve vec nastimovano da opozicija ne moze ozbiljno da se buni. DS, LDP i slicni ce da podrze a DSS i radikali tako i tako nisu vise bitni. Ko zna, mozda je celi scenario planiran vec godinama unapred. Mozda je i zadrzavanje Seselja u Hagu dio istog plana da ga se spreci da talasa kada se sporazum potpise. U CIA su placeni da potrubuske planiraju za sve moguce situacije i uz malo novca stavljaju i ruse sa vlasti koga hoce u malim zemljama kao sta je Srbija. Kada im je DS odsluzio za scenario "pomirenja" odrekli su ga se ko od sale. Setimo se ko je bio predodredjen za novu vlast po tome ko je isao u SAD prije izbora na razne konzultacije. I tako sve dok im ne zatreba neko drugi za neki novi scenario (isto kao u Pakistanu, Iraku, Libiji, Tunisu, Egiptu, bice uskoro i u Siriji, itd).

YO-YO

pre 11 godina

Šta se SAD meša i sa kojim pravom oni insistiraju? Oni su problem oko Kosova i zakuvali i bolje bi im bilo da se pokriju preko glave i da ćute a ne da oni još insistiraju!

Lud,zbunjen,normalan...

pre 11 godina

Da,da pa njemu je oduvek bio interes naroda ispred svakog licnog,uvek se zalagao za ulazak Srbije u eu i saradnju sa svim narodima i uopste mi nije jasno o kakvim ratovima,sankcijama govore ovi iz ds, kakav bulevar Ratka Mladica,kad je to nas Acika govorio o Karlobagu,nekom Ogulinu,Virovitici... zamislite jos i klevecu da je Acika govorio za prepostenog nam Dinkica da je lopov i pokazivao njegovu robijasku kosulju!! Boze sta jos necu da cujem..... :)

Banozio

pre 11 godina

To je dobra vest. Trebalo bi možda otići na poslednju rundu. USA je prepoznala novog premijera Srbije, a u poslednjoj rundi, treba jasno staviti do znanja : Kosovo is Serbia, a ovi nek nas prime u EU.

braca

pre 11 godina

Pa normalna stvar! Kada se Kosovo prodaje za neku maglu,Ameri zele potpis svih ovih nasih politikanata,Vucicu neces se izvuci,mislis da su ljudi toliko glupi,samo ti patetisi i dalje i uradi ono zbog cega si doveden pa da vidimo kolko ce ti ta tvoja lazna borba protiv korupcije doneti glasova na izborima! To je izdaja i ne moze da se nazove drugim imenom!

Ignjat R.

pre 11 godina

Stav Vučića po ovom pitanju je potpuno ispravan. Mislim da ne znači ništa Vučićevo prisustvo razgovorima, ukoliko se ponudi opet isti papir koji je ponuđen na poslednjoj rundi pregovora. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju ovlašćenja koja traži Srbija, onda neće biti nikakav problem da i Vučić prisustvuje narednoj rudi razgovora.

Naravno

pre 11 godina

Pa naravno da ga zele posto je jedini koji moze zdravorazumno da ucini nesto sto bi bilo dobro za sve nas. Smatram da je mnogo kvalitetniji za pregovaranje nego dosadasnji pregovarac te da ce vise uspeha imati u tome. A svako ko kaze zele ga jel je njihov covek je malo reci plitak. Samo napred i nadam se da cete uskoro vi biti taj koji ce izvuci sa timom ljudi koji imate sve nas iz problema koji su nas snasli a koje su ostavili neki tamo pametnjakovici koji su vodili ovu drzavu u propast!!!

jovana

pre 11 godina

Sve ce da uradi samo da se ne pojavi..Tamo se resava kljucno pitanje i ako je lepo pozvan ne vidim razlog da ne ode!!zajedno sa Dacicem im stanite na crtu pa sta bude..a ne ova fora'samo tetki da odnesem lek' i posle ce biti Dacic je prodao Kosovo ja nisam bio obavesten

cirkus

pre 11 godina

Ja ne znam vise sta bih rekao ali Kosovo kao problem traje predugo. Ne znamo ni sami sta bi bilo kad bi tu "drzavu" priznalo kao nezavisnu a isto tako ovi dijalozi ne vode nikuda. Ne zelim nezavisno Kosovo a isto tako ne zelim da nas politicari gnjave sa ovim problemom jos godinama...

Mirela

pre 11 godina

Zvanicni Vasington, zvanucna Moskva, zvanicni Berlin, zvanicni Londonitd. sve vise ce pozivati potpredsednika Vucica u buducnosti cak i kada su u pitanju problemi koji se ne odnose samo na Srbiju vec i na druge probleme koje ujedinjeno covecanstvo mora resiti zbog opstanka i ostanka planete.Rejting ovog politicara planetarno raste.
Politicari Vucic, Dacic i Taci su se afirmisali kao pragmaticni, moderni, savesni politicari koji pokusavaju da pronadju najbolja resenja u najtezim situacijama.

Sin po materi

pre 11 godina

Mislim da se plase da ce ako sam Ivica dodje na verovatno propale pregovore, Vucic uspeti na izborima da osvoji apsolutnu vlast jer je opozicija slaba a Dacic bi bio oslabljen kao propali pregovarac zbog kojeg nismo dobili datum. Sada zapad hoce da obojica skupa dodju i ponesu titulu krivca. To ce ojacati opoziciju i na izborima ce nam koaliciju na vlasti opet tvoriti strani ambasadori kao i do sada. Sto bi pozivali nekoga na poslednju rundu pregovora samo? Od kada premijer nije iznad zamenika vec se zove i zamenik? Nema druge logike osim taktike radi kontrole. Kako kontrolisati nekoga ko ima svu vlast? Cime? Opasni su igraci na zapadu, misle kao sahisti potezima u napred

ovo je realnost bre

pre 11 godina

Ma oni zele Vucuca zato sto misle da ce on da im popusta i da im omoguci ono sto oni zele. Njih ne interesuje ko je ko i sta je ko pricao u proslosti. Podrzali bi oni i vaskrslog Milosevica samo da im donese nezavisno Kosovo na tacni.
Nedajte se prevariti!

sustina forme ili forma sustine

pre 11 godina

Nije Vucic taj koji u ovim pregovorima odlucuje sta je forma a sta sustina, nego su to EU i Amerikanci. Sustina ce biti da ako bude nekog dogovora, Vucic mora da prisustvuje i da stavi svoj potpis na taj dogovor. Ili ako ne prisustvuje, nece biti nikakvog dogovora. Vucic ce morati da odluci da li ce prihvatiti dogovor ili ce ga odbaciti. Odgovornost je njegova bilo sta da izabere. Vrdanja i bezanja od odgovrnosti vise nece biti

Petar M.

pre 11 godina

Ovo ne mirise na dobro... Ako vec nisu mogli da kupe Dacica koji je osvedoceno sumnjivog morala (afera koferce, sastanci sa sefovima mafije itd) sada Ameri igraju na Vucica misleci da njegovu popularnost nece mnogo narusiti i neki negativni poeni ako im bude popustio oko Kosova. Ko zna sta ce da mu ponude, kule i gradove, avione i kamione...

sta god

pre 11 godina

Amerima se izgleda zuri, da ugase moguce zariste i usmere sve snage dalje na istok ili da ga raspale i rade na drugoj strani sta hoce?

Republika Valjevo

pre 11 godina

Pa normalno da treba da učestvuje...šta se sad ukipio...
Svi koji su sejali mržnju 90' i doveli i zemlju i narod u ovakvu bezizlaznu situaciju treba sada lepo i zajedno, ruku pod ruku
da ponesu kolač odgovornosti,
TAČKA

Aleksandar

pre 11 godina

Amerikancima & EU je trebala vlast u Srbiji koja ce moci da potpise nezavisnost Kosova. Tadic i njegovi nisu to mogli onda su se ovi ponudili :)

Srbija je BANANA drzava gde EU zajednosa Amerikancima smenjuje vlade kad im nesto zapne :)

Daleko ste vi od demokratije jako daleko ...

obecanje

pre 11 godina

Pa gospodine Vucicu ako si im u predizbornoj kampanji to obecao sad i ispuni oni nisu zaboravili ali bilo kako bilo ja te podrzavam da budes ucesnik pregovora i da pregovori naravno uspeju i da se ta farsa oko kosova jednom zavrsi.

optimista

pre 11 godina

Nije bitan Vučić kao Vučić, nego su sve ostale već probali u dijalogu pa je išlo samo do određene tačke. Probali su dijalog sa DS-om, probali sa SPS-om.. od većih igrača ostaje još samo SNS. Očekuje se da svaki naredni pregovarač popusti još malo u odnosu na prethodnog. To je cela suština pozivanja Vučića.

Frida

pre 11 godina

Da li je moguce da Amerikanci i EU idu toliko daleko? Po meni je ovo jedan od zahteva koji najvise ponizava. Pa sad bi oni da odlucuju i ko ce u ime Srbije i pregovarati. Bas udaraju ispod pojasa. Nude nam nista za sve. Hoce da ponize Srbiju do kraja. Ni sama ne znam sta bih uradila da sam na mestu sadasnje vlasti. Saosecam sa njima. I u isto vreme osecam neizmerno ponizenje i nepravdu od strane svetskih mocnika.

Republika Valjevo

pre 11 godina

Pa normalno da treba da učestvuje...šta se sad ukipio...
Svi koji su sejali mržnju 90' i doveli i zemlju i narod u ovakvu bezizlaznu situaciju treba sada lepo i zajedno, ruku pod ruku
da ponesu kolač odgovornosti,
TAČKA

Aleksandar

pre 11 godina

Amerikancima & EU je trebala vlast u Srbiji koja ce moci da potpise nezavisnost Kosova. Tadic i njegovi nisu to mogli onda su se ovi ponudili :)

Srbija je BANANA drzava gde EU zajednosa Amerikancima smenjuje vlade kad im nesto zapne :)

Daleko ste vi od demokratije jako daleko ...

ovo je realnost bre

pre 11 godina

Ma oni zele Vucuca zato sto misle da ce on da im popusta i da im omoguci ono sto oni zele. Njih ne interesuje ko je ko i sta je ko pricao u proslosti. Podrzali bi oni i vaskrslog Milosevica samo da im donese nezavisno Kosovo na tacni.
Nedajte se prevariti!

dulence

pre 11 godina

Licno mislim da Srbija i nije dobrodosla u EU ali nase je da pokusamo i damo sve od sebe. Verujem da Vucic odlicno zna sta radi i da ga ovi ne zovu dzabe vec zbog rezultata i poverenja koje uziva u Srbiji.

Bad Joe

pre 11 godina

Ocigledno da Vucic nije postovan i cenjen kao dobar politicar i pregovarac samo kod nas nego i u svetu. To dosta govori o njemu, ali i o nama.

pršić

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo Nikolića, Vučića i Dačića. Oni jasno pakazuju da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor. Bitno je što je rekao Nikolić da u ovoj trojci koja u ima Srbije pregovara o Kosovu, nema "slabe karike", i svi se drže onoga što su dogovorili i zajednički zastupaju te stavove.

milance26

pre 11 godina

U pravu je covek, potpuno je nebitno ko ce prisustvovati pregovorima, plan je dogovoren na sastanku predsednistva republike i po njemu su odredjeni principi. Znaci, ko god bude bio tamo, taj ce i reci i uraditi isto.

velibor bor

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Vučiću je u tim pregovorima bitno, ako se bude uljkučivao, da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

braca

pre 11 godina

Pa normalna stvar! Kada se Kosovo prodaje za neku maglu,Ameri zele potpis svih ovih nasih politikanata,Vucicu neces se izvuci,mislis da su ljudi toliko glupi,samo ti patetisi i dalje i uradi ono zbog cega si doveden pa da vidimo kolko ce ti ta tvoja lazna borba protiv korupcije doneti glasova na izborima! To je izdaja i ne moze da se nazove drugim imenom!

Miloje

pre 11 godina

Ja da se neshto pitam poslao bi predstavnika iz Mitrovice. Pa chak i Peru lozacha, shumara Vlajka, metalca Smederevca i blesavog Dodika da im pokazu zube poshto ovi na vlasti nemaju. Shta ce im sad Acika? Kao on je hapsio pa ga Srbi vole ili ga se plashe. U svakom sluchaju on je taj koji moze da provuche izdaju bez posledica. E pa mozda i niste u pravu. Vuchko mozda jeste faca ali nije tolika. Gomila majmuna je vec spremna da rushe grad i ako samo Beograd strada bicemo srecni.

optimista

pre 11 godina

Nije bitan Vučić kao Vučić, nego su sve ostale već probali u dijalogu pa je išlo samo do određene tačke. Probali su dijalog sa DS-om, probali sa SPS-om.. od većih igrača ostaje još samo SNS. Očekuje se da svaki naredni pregovarač popusti još malo u odnosu na prethodnog. To je cela suština pozivanja Vučića.

Petar M.

pre 11 godina

Ovo ne mirise na dobro... Ako vec nisu mogli da kupe Dacica koji je osvedoceno sumnjivog morala (afera koferce, sastanci sa sefovima mafije itd) sada Ameri igraju na Vucica misleci da njegovu popularnost nece mnogo narusiti i neki negativni poeni ako im bude popustio oko Kosova. Ko zna sta ce da mu ponude, kule i gradove, avione i kamione...

twitter

pre 11 godina

ako vucic ode u brisel,prvo sto bi to bio kraj dacicevom autoritetu,a drugo ako bude vucic odbrusio kako on ume,garantovano dobijamo sta zelimo

Gospojinka

pre 11 godina

Vidimo da je svet procenio Vučića da je mlad politačar koji je iskazuje proevropske stavove,što je svakako za pohvalu i vodi korak napreda,al znamo da je njemu zaista važno da ako prisustvuje sastanku postigne za srpski narod na Kosovu što više.Verujem da će objediniti jedno i drugo.

Marina

pre 11 godina

Slabo poznajem rad Vučića (osim s youtube),ali ako ga traže zapadne sile,meni to ukazuje na Vučićevu sposobnost (s)uočavanja s činjenicama koje su nepromjenljive i sa stavkama koje se mogu dotjerati i kozmetički prepraviti na "obostrano" zadovoljstvo. Vučić je očito pouzdana osoba koja drži datu riječ i svoje mišljenje,stavove i odnos prema temi ne mijenja kao čarape. Očito nije prevrtljive prirode kao premijer i predsjednik koji pristaju u Briselu,a kod kuće se žeste,prijete,ucjenjuju i sl. Nitko racionalan ne može dati srpskim zajednicama na sjeveru Kosova elemente državnosti,ali Srbija i dalje istjeruje mak na konac dok ne kapitulira umjesto da pristane na neminovnost i stekne mrvicu ugleda kao pregovarač i zadobije malo više povjerenja EU a i samoj sebi dade imidž kompromisne i razumne vlasti. Dakako,sve ovo samo uz uvjet da je Srbija i dalje na putu EU integracija.

Naravno

pre 11 godina

Pa naravno da ga zele posto je jedini koji moze zdravorazumno da ucini nesto sto bi bilo dobro za sve nas. Smatram da je mnogo kvalitetniji za pregovaranje nego dosadasnji pregovarac te da ce vise uspeha imati u tome. A svako ko kaze zele ga jel je njihov covek je malo reci plitak. Samo napred i nadam se da cete uskoro vi biti taj koji ce izvuci sa timom ljudi koji imate sve nas iz problema koji su nas snasli a koje su ostavili neki tamo pametnjakovici koji su vodili ovu drzavu u propast!!!

Tanasko

pre 11 godina

Vucko,pokidaj ih.Ne kapiram negativne komentare,pa covek predstavlja i bori se za celu Srbiju.Na ovom frontu bi trebalo da nastupimo jedinstveno!

Despot

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje koliko strane zemlje uvazavaju Vucica.On pokusava da spase ono sto se spasti moze,covek pokusava da uradi nesto dobro za Srbiju.

Jordan

pre 11 godina

Izgleda da je i njima vazno Vucicevo misljenje, ovaj covek ih je koliko vidim bas zaintrigirao. Mozda misle da ce uspeti u svojim namerama ako svojom sposobnoscu uspeju i njega da obrlate, kao mnoge pre, ali su se zeznuli, ovaj put su naisli na tvrd orah.

jovana

pre 11 godina

Sve ce da uradi samo da se ne pojavi..Tamo se resava kljucno pitanje i ako je lepo pozvan ne vidim razlog da ne ode!!zajedno sa Dacicem im stanite na crtu pa sta bude..a ne ova fora'samo tetki da odnesem lek' i posle ce biti Dacic je prodao Kosovo ja nisam bio obavesten

Ivana

pre 11 godina

Znači njihov čovek je... za koliko li se prodao?
(dejan marelli, 28. mart 2013 09:21)

Komentar ti je na zavidnom nivou gluposti....kada cete priznati da nijedan od vasih Vucicu nije ni do kolena, to svi izgleda vide, samo pojedini "srbi" ne vide.

BokiNS

pre 11 godina

Nije ni cudo sto Amerika i Evropa na tome insistiraju jer trenutno nemamo nikog sposobnijeg u drzavi ko bi se pozabavio i ovim proglemom i uspesno ga resio u nasu korist.

ana

pre 11 godina

Po meni je najbitnije da Srbija ima jedinstven stav po pitanju Kosova a ne da se iznose stavovi pojedinaca.Premijer predstavlja vladu ma ko on bio.

Vrabac

pre 11 godina

Verovao sam Vucicu i njegovim potencijalima i pre nego sto je dosao na vlast, ali moram da dodam da je svojim aktivnostima cak i prevazisao moja ocekivanja. Samo napred!

nenAAA

pre 11 godina

Pokazatelj da zapad u Vucicu vidi lidera u Srbiji,ogromno poverenje ali i tesko breme koji mora da nosi na svojim plecima.Ali bez obzira na sve to mislim da prisustvo Vucica u pregovorima nece nesto puno toga promeniti jer je vec davno odluceno kako mora biti.

Profesor

pre 11 godina

Sada nam je kao nikad pre potrebno drzavno jedinstvo, koje na srecu imamo. Isao ne isao, Vucic ce podrzati Dacica jer vode istu politiku. Nadam se da ce do dogovora doci.

sustina forme ili forma sustine

pre 11 godina

Nije Vucic taj koji u ovim pregovorima odlucuje sta je forma a sta sustina, nego su to EU i Amerikanci. Sustina ce biti da ako bude nekog dogovora, Vucic mora da prisustvuje i da stavi svoj potpis na taj dogovor. Ili ako ne prisustvuje, nece biti nikakvog dogovora. Vucic ce morati da odluci da li ce prihvatiti dogovor ili ce ga odbaciti. Odgovornost je njegova bilo sta da izabere. Vrdanja i bezanja od odgovrnosti vise nece biti

obecanje

pre 11 godina

Pa gospodine Vucicu ako si im u predizbornoj kampanji to obecao sad i ispuni oni nisu zaboravili ali bilo kako bilo ja te podrzavam da budes ucesnik pregovora i da pregovori naravno uspeju i da se ta farsa oko kosova jednom zavrsi.

misa

pre 11 godina

sansa za Vucica je velika /nikada tolika!/.Ako pozitivno resi problem sa albancima svi putevi u buducnosti ce biti za njega otvoreni.Licno navijam da se to desi.

steta je pocinjena nema nazad

pre 11 godina

He, he neces se izvuci, nisu ameri blesavi. Samo se jednom pregovara za Kosovo, SNS je tvrdio da ce to bolje uraditi od DS-a, narod ih je izabrao i poverio im odgovornost, pa bas da vidimo sta ce uraditi. Po meni do sada ocajno, nesposobni su i nekvalifikovani. Niz pogresnih poteza, podizanje pregovora na premijerski nivo, granica, rezolucija itd, sve promasaji, dosli su u corsokak i sada moraju priznati Kosovo, sami su doveli do ove situacije, a sada bi Vucic da se izvuce i raspisuje izbore.

mirko

pre 11 godina

Jedino interesantno u ovoj informaciji su reakcije sns-ovaca. Kao Zapad ga traži, jer je najsposobniji, i najprincipijelniji. Zaista oni se svo ovo vreme trude da pronađu takvog pregovarača, jer im je u interesu , da taj problem reše" pravedno", i "principijelno".To je intelekt za fascinaciju.

Borkoo

pre 11 godina

E vise mi je muka ovih sa zapada! Pa kao da je sad bitno koga ce Dacic povesti na pregovore. Valjda treba svima da bude bitnije kako ce se voditi pregovori i sta ce biti izneseno na njima, a to je dogovoreno vec u vladi. Zasto se time ne bave malo, a personalna pitanja ostave po strani?

jednostavno

pre 11 godina

Stvari su vrlo jednostavne. EU i SAD nisu nista mogli da potpisu sa prethodnom vlasti (iako su ih preferirali) jer bi ih Radikali,SNS, DSS i jos neki proglasili izdajicama i preuzeli vlast, mozda cak i nasilno sa ulice. Svi sprazumi bi automatski bili sruseni. Kada je SNS preuzeo vlast vrata su se opet otvorila da se nesta potpise ali Ameri ne zele da se neko ko Vucic izvuce pa da onda on ostale (npr. Dacica) proglasi izdajicama. Oce Ameri da cela garnitura na vlasti potpise i garantiraju izvrsenje potpisanoga. Nema vrdanja. Istovremeno je sve vec nastimovano da opozicija ne moze ozbiljno da se buni. DS, LDP i slicni ce da podrze a DSS i radikali tako i tako nisu vise bitni. Ko zna, mozda je celi scenario planiran vec godinama unapred. Mozda je i zadrzavanje Seselja u Hagu dio istog plana da ga se spreci da talasa kada se sporazum potpise. U CIA su placeni da potrubuske planiraju za sve moguce situacije i uz malo novca stavljaju i ruse sa vlasti koga hoce u malim zemljama kao sta je Srbija. Kada im je DS odsluzio za scenario "pomirenja" odrekli su ga se ko od sale. Setimo se ko je bio predodredjen za novu vlast po tome ko je isao u SAD prije izbora na razne konzultacije. I tako sve dok im ne zatreba neko drugi za neki novi scenario (isto kao u Pakistanu, Iraku, Libiji, Tunisu, Egiptu, bice uskoro i u Siriji, itd).

stevan

pre 11 godina

Zovu ga da ga podsete sta je obecao da ce uraditi ako ga zapad dovede na vlast. Ove svoje u Srbiji moze da maze i laze koliko mu volka. Amere i EU nece moci. Pilulu ce popiti kako tako. Ode rejting dole svakako.

kosmicka pravda

pre 11 godina

treba i njega ukljuciti jer su on i njegovi sve zakuvali.
jos nesto on koji je sve nazivao izdajnicima treba sad da oseti da i njega tako prozivaju!

Sasa Tramp

pre 11 godina

Kad-tad sve izadje na povrsinu!
Polako pocinjemo da dobijamo odgovore u vezi Vucica i njegovog patriotizma...
E moj Vucicu, sad se bar jasno vidi odakle vetar duva.

Srdjan

pre 11 godina

Ne znam odakle i kome ideja da Dacici bude pregovarac. Pa on je smesan orator, nema pojma, lup agluposti... ne mogu da zamislim u toj ulozi.
Mogu samo da zamislim kakve gluposti on tamo lupeta

Sin po materi

pre 11 godina

Mislim da se plase da ce ako sam Ivica dodje na verovatno propale pregovore, Vucic uspeti na izborima da osvoji apsolutnu vlast jer je opozicija slaba a Dacic bi bio oslabljen kao propali pregovarac zbog kojeg nismo dobili datum. Sada zapad hoce da obojica skupa dodju i ponesu titulu krivca. To ce ojacati opoziciju i na izborima ce nam koaliciju na vlasti opet tvoriti strani ambasadori kao i do sada. Sto bi pozivali nekoga na poslednju rundu pregovora samo? Od kada premijer nije iznad zamenika vec se zove i zamenik? Nema druge logike osim taktike radi kontrole. Kako kontrolisati nekoga ko ima svu vlast? Cime? Opasni su igraci na zapadu, misle kao sahisti potezima u napred

Dragan

pre 11 godina

Kada se gubi teritorija, rasparčava država, odnosno donose bolne odluke za državu, to najbolje rade nacionalisti.
Narod kroz "nacionaliste" to najlakše proguta. Otud i poziv Vučiću,(velikom borcu protiv kriminala i korupcije), da se priključi pregovorima. Treba opravdati i progurati teške odluke za državu.
Zaključak: od "pregovora" nema ništa, dobićemo po nosu i u d. , a gospoda veliki političari će da nam u tome pomognu kojekakvim lagarijama.
Šta će posle biti sa njima nije ni bitno.

Dule

pre 11 godina

Aco ,neces moci da se izvuces !
Bas ti MORAS da budes u briselu ....da nebi se kasnije sa izjavama tvog stila oprao od ,,nekih" ugovora .
Amerikanci i brisel znaju tacno zasto bas upravo ti trebas da budes tamo 2. aprila .
Preuzimaj odgovornost !!!

E

pre 11 godina

Molim one koji pisu kako je Eliot Nes ispunio obecanja da napisu bar jedno da se edukujemo malo. Sve sam cist populizam, doneti losi zakoni, poput amnestije, narodne bande, drzavnih sluzbenika..., kvazi borbe protiv korupcije protiv politickih protivnika i neistomisljenika, pa sad jos bi trebalo i Ivica da bude sam odgovoran za drzavu Kosovo pa onda ovaj sam da uziva na vlasti, narode probudi se iz sna vidi sta ti rade

Frida

pre 11 godina

Da li je moguce da Amerikanci i EU idu toliko daleko? Po meni je ovo jedan od zahteva koji najvise ponizava. Pa sad bi oni da odlucuju i ko ce u ime Srbije i pregovarati. Bas udaraju ispod pojasa. Nude nam nista za sve. Hoce da ponize Srbiju do kraja. Ni sama ne znam sta bih uradila da sam na mestu sadasnje vlasti. Saosecam sa njima. I u isto vreme osecam neizmerno ponizenje i nepravdu od strane svetskih mocnika.

cirkus

pre 11 godina

Ja ne znam vise sta bih rekao ali Kosovo kao problem traje predugo. Ne znamo ni sami sta bi bilo kad bi tu "drzavu" priznalo kao nezavisnu a isto tako ovi dijalozi ne vode nikuda. Ne zelim nezavisno Kosovo a isto tako ne zelim da nas politicari gnjave sa ovim problemom jos godinama...

cupavo

pre 11 godina

Cini se da sada postaje jasnije zbog cega je EU cestitala SNS-u pobedu na izborima pre okoncanja izbora :) A ne bih se iznenadio ni da je tako trebalo da bude.

Ivan

pre 11 godina

A njemu nije bas kao da ucestvuje lol. Pa nece vruc krompir. Hoce on da Dacic odradi prljav posao pa da ga sutne, posle zigose kao izdajnika i ostane satra cist. Ali ni Dacic nije blesav! Nece on sada da potpisuje nista jer zna sta mu se sprema. Da su bili SnS malo pametniji pa da ga kovu u zvezde i obecavaju jos bar 20god. na vlasti, da ovaj zalegne, pa posle da ga sutnu kad ovaj ne sanja...

Bosko

pre 11 godina

Ynaci Vucic ce lakse da prihvati to sto nije hteo ni Sloba, ni Kostunica, ni pokojni Djindjic, ni Tadic, a verovatno ne bi ni Ceda Jovanovic...
Pa kad se toliko interesuju EU i SAD za njega, slobodno neka ga uzmu!

Balkan

pre 11 godina

Hoce oni, ali Vucko i Toma beze od odgovornosti, ucek su to radili, i sad ce. Populuzam oko hapsenja u vezi korupcije, moze, vruc kosovski krompir, ne.

jimifix

pre 11 godina

(AleksandarK, 28. mart 2013 08:35)

Zato sto ameri nisu sisali vesla. Znaju kakvi su politicari ovde pa ne zele da ih vise muntaju.

Breznjev

pre 11 godina

Zovu Vucica zato sto je Vucic njihov igrac.Svi smo primetili Vucicevu retoriku i ponavljanje "djindjicevskih" mantri o menjanju svesti naroda i hvaljenju kapitalisticko -protestantskih teoreticara kao sto je Weber...Zovu Vucica jer su mu oni pomogli da rasturi SRS i postane pro evropski politicar i sada je vreme da se usluga naplati.Vucic je rado vidjen gost u Americi,Nemackoj i Briselu..Mozda je Vucic mislio da ce prevariti "imperiju" samo tesko ima d ga iskoriste za prljave poslove i odbace kao krpu.To se radi onako kako je radio Ugo Chavez,Ahmedinejad,a ne ici u pregovore sa imperijom bez zaledjine to jest podrske Rusije,Kine i ostalih.Medjutim to mesanje EU i pregovore sa njima oko Kosov nam je na vrat naturila Demokratska stranka

Moje vidjenje

pre 11 godina

Ocigledno je da iza Vucica stoji neko ko nije iz domena politike. Seici,Djulijani razni politicari nisu delo Vucica.Na neciju preporuku on se obreo u tom drustvu. Jedan marginalni politicar iz Srbije do izbora.Neko ga je tu gurnuo ko ce da ima debelu korist.Gradjani to nece uskoro saznati ali doci ce vreme. On je sam rekao pred izbore da je Djulijanijev dolazak neko platio.A ko je taj nismo saznali..Preko noci on postaje kucni prijatelj seika.Pre toga se dopisivali mailom i SMS porukama.Nije nego.Najvise me plase oni koji isticu da su posteni i koji kazu da ako se ne budu bavili poltikom bavice se biznisom

stojan

pre 11 godina

Vučiću, odlaskom u Ameriku pre izbora obećao si amerima rešenje, pa sada ispuni obećano.Dobar deo naroda-glasača SNS je uvučen u ovu prodaju jer su dobili zaposlenje u institucijama ne-sistema i podržavaju svoga vođu. Tomo gde si?

GagY

pre 11 godina

Videli su njegovo zalaganje za srbiju samo tako nek nastavi šta bi mi da nemamo vučića
(Pisar, 28. mart 2013 09:01)

Možda ne bismo bili bombardovani, možda bi pre deset godina ušli u EU, možda bi Đinđić bio živ, možda bi Srbija bila Edorado....možda.

sta god

pre 11 godina

Amerima se izgleda zuri, da ugase moguce zariste i usmere sve snage dalje na istok ili da ga raspale i rade na drugoj strani sta hoce?

GagY

pre 11 godina

Naravno da svi žele uspešnog čoveka u timu!
(Soko, 28. mart 2013 09:45)

Ajde nam sada onako čovečanski objasni u čemu je to Vučić uspešan?
Osim u obmanjivanju naroda.

marko

pre 11 godina

Logicno je da hoce sa njim da pregovaraju jer ima najvecu popularnost u narodu.Posto Nikolic mnogo vrda,Dacicu je vezao ruke,neophodno je da se napokon i Vucic uvuce u tu igru i da se vidi kako on razmislja o pitanju Kosova.Vucic je mudar,nije hteo (tako je predstavljao javnosti) zbog buducnosti svoje politicke karijere da se mesa u rad Dacica,zbog toga sto zna kakav stav ima Toma,a i on jeverovatno istog misljenja,tako da bi on,u slucaju da sve padne u vodu, mogao da se izvuce i kaze svojim obozavaocima da on nije mogao nista,i nije odgovoran.Znaju SAD i EU kakva se igra igra,ko vuce poteze iz pozadine i ko hoce na svemu da profitira.Mozda i bude iznenadjenja,jer ako je Vucic svestan,a verujem da jeste,da u slucaju da pregovori propadnu,narodu Srbije nece biti bolje vec gore,i da time rizikuje da nastanu nemiri u zemlji izgubi pozicije koje sada ima,onda ce uraditi ono sto se kad tad mora uraditi,sto pre tim bolje.U tom slucaju je uradio ono sto otvara vrata i perspektive za lepsu i mirniju buducnost.Nadam se da ce on biti taj koji ce napokon ukloniti prepreke koje stoje na putu,da se napokon pocne i sa razvojom zemlje i boljem zivotu svih,a ne da se i dalje decenijama ludacki i danonocno govori samo o Kosovu,koje je odavno izgubljeno.

Srbijanac

pre 11 godina

Srbija ima premijera i to je Ivica Dačić i predsednika Tomislava Nikolića,oni bi trebali da pregovaraju a ne Vučić koji je podpredsednik i ministar u toj Vladi.Nego samo neke ucene od EU i SAD.

Pera

pre 11 godina

Pa ko da ne zeli Vucica u svemu tome,ako nista drugo,covek je bar dosledan,ne menja svoje stavove od ranih 90-ih :),ideologija mu je preca od svega! Mene zanima koliko ce biti potrebno da siroke narodne mase shvate ili bar pocnu da shvataju ko je i sta je Vucic,4,5,8 ili mozda 10 godina, s obzirom da smo okupirani iznutra i da je on novi Kalif ,prognoze nisu optimisticne,ali to je razumljivo citajuci komentare ispod, onih preterano pametnih koji u njemu vide nekakvog spasioca da ne kazem Mesiju. Ako ste mogli Tadica da trpite,pa mozete i njega barem toliko...

Lud,zbunjen,normalan...

pre 11 godina

Da,da pa njemu je oduvek bio interes naroda ispred svakog licnog,uvek se zalagao za ulazak Srbije u eu i saradnju sa svim narodima i uopste mi nije jasno o kakvim ratovima,sankcijama govore ovi iz ds, kakav bulevar Ratka Mladica,kad je to nas Acika govorio o Karlobagu,nekom Ogulinu,Virovitici... zamislite jos i klevecu da je Acika govorio za prepostenog nam Dinkica da je lopov i pokazivao njegovu robijasku kosulju!! Boze sta jos necu da cujem..... :)

Brat Djura

pre 11 godina

Stalno citam poruke ,tipa doveden Vucic,doveden ovaj ,doveden onaj,oni su ti koji ce prodati Kososvo.Aman ljudi,Srbi,Kosovo je problem vec preko 100 godina,problem koji je nastao posebno a tada deklarativno od strane prizrenske lige koji se zalagao a i danas za stvaranje velike Albanije.I moze da bude ko god hoce na celu Srbije ,isto ce biti.Tako da manimo se prica da je neko izdajnik a neko patriota.Nema takvih.Verujte da nema.

despot(ovca)

pre 11 godina

neverovatno, ovde ima i takvih koji misle da ameri i eu žele vučića zato što je lep i pametan?! pobudaliste, narode.
vučićev uticaj u srbiji je evidentan, znaju ovi dobro da dačić a tek toma neće moći da prelome kad bude "gusto". a biće, verujte.

KVIN

pre 11 godina

Ne znam da li će svideti Prištini da Vučić biude uključen u dijalog , mislim da bi trebalia deržavna delegacija da se kompletno priključi tom dijalogu.

Jelena

pre 11 godina

Kad je Tadić radio i predsednički i premijerski posao, svi su se bunili. Sad Vučiću ne možete nabrojati zvanične funkcije, izgurao je premijera, gura se u EU iako imamo potpredsednika Vlade za to... Ne može Vladu da nosi jedan čovek. Ali Srbija to voli izgleda.

Boldrik ima lukav plan

pre 11 godina

Vučko, znam Doktora koji može da ti napiše opravdanje...e sad ako pregovori potraju duže od mesec dana, za komisiju ćeš morati da nađeš sam vezu...

Alek

pre 11 godina

"Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu, piše Blic. "

Izgleda da ni Dacic nije mutav da ne vidi podmetacinu. Morace ipak Vucic da bude Vuk Brankovic.

Džoni

pre 11 godina

Ovo je dokaz da su Ameri pogurali SNS na izborima jer su obećali da će odraditi posao do kraja! Dačić sada kao nešto protivan a i on je u šaci! Zašto bi ovi naši status Kosova podizali na najviši nivo da to nije bilo sve unapred dogovoreno! Kako to da Koštunica nije mogao u vladu a prihvatljiviji je bio SNS-u od SPS-a?Opet Amer određuje jer ga smatraju odgovornim za paljenje ambasade! Ko više obeća njima taj će i da vlada a narod naravno po pravilu sve guta!

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Jasno. Ako prihvati nezavisnost Kosova, propao je. Ako ne prihvati, nema datuma, propao je. Ako ne prihvati da ucestvuje, kukavica je, propao je. Cena proslosti mora da se plati. Pravedno

Beloved

pre 11 godina

Došo đavo po svoje. Nećeš se tako lako izvući druže prvi. Što mi je milo što će ga navući na tanak led ne mogu da vam opišem. Čekam ovo od formiranja vlade !

Mirela

pre 11 godina

Zvanicni Vasington, zvanucna Moskva, zvanicni Berlin, zvanicni Londonitd. sve vise ce pozivati potpredsednika Vucica u buducnosti cak i kada su u pitanju problemi koji se ne odnose samo na Srbiju vec i na druge probleme koje ujedinjeno covecanstvo mora resiti zbog opstanka i ostanka planete.Rejting ovog politicara planetarno raste.
Politicari Vucic, Dacic i Taci su se afirmisali kao pragmaticni, moderni, savesni politicari koji pokusavaju da pronadju najbolja resenja u najtezim situacijama.

zos

pre 11 godina

Ja imam poverenja u vucica, ali isto tako kad je ova tema u pitanju imam poverenja u ceo drzavni vrh...svi imamo isti stav i to je jako vazno. predstavljamo svoju zemlju a ne pojedinca!!!

selma

pre 11 godina

Ovo moze da bude pokusaj diskreditovanja ali mozda to rade zato sto su konacno shvatili ko ima najvecu politicku tezinu u Srbiji trenutno i kome narod veruje. Ja verujem da Vucic nece da prihvati nista sto nije u interesu Srbije.

Kostarika

pre 11 godina

Aleksandar je 100% u pravu to sto kaze da je vaznije sta ce biti sa narodom nego ko ce biti na sastanku ali bitno je i sklapati dogovor sa pravim ljudima ...

onako usput

pre 11 godina

naravno da EU i USA zele Vucica da potpise sporazum, ne zato sto im Vucic imponuje nego sto nosi daleko vecu politicku tezinu, nova vlast je htela da resi pitanje kosova na najvisem nivou i naravno da poturi Dacica pa da Dacic snosi politicku odgovornost za bolno resenje! nego ja i dalje ne razumem sta se to desilo pa da Rusija i BRIK vise nisu prioriteti nego EU! SNS se nije klela u EU, zasto je EU sad prioritet?

DUPLO!

pre 11 godina

Ja mislim da oni hoce Vucica jer vole da vide kako on hoda po tankoj zici :)
I ja verujem da u toj sceni Vucic moze da performira bolje.

mlekadzija

pre 11 godina

Jos jedan primer bahatog ponasanja EU i SAD... oni odredjuju sastav delegacije odn. pregovaraca...Diplomatski skandal no imajuci u vidu ko sedi sa suprotnih strana pregovarackog stola moze im se. Da li i Rusima i Kinezima diktiraju sastav delegacije....Ima jedna dobra Nejgosdeva na ovu temu.

Cile

pre 11 godina

Mislim da se kosovski problem nece jos dugo resiti, a sto se tice Vucica mislim da je dobro da se i on ukljuci u razgovore jer midacic vec odavno deluje prilicno nestabilan i pogubljen.

AleksandarK

pre 11 godina

Ne vidim razlog zbog kojeg bi Vucic bio u ovovj prici?!Predsednik i premijer su najvisi predstavnici vlasti u Srbiji..Vucic se dokazao na drugim poljima i radi svoj posao, neka Dacic zavrsi svoj deo price.

Pendula

pre 11 godina

Svet preoznaje Vucicevu energiju i efikasnost, zaista je steta sto on nije premijer jer bi on na toj poziciji bio mnogo efikasniji od Dacica.

YO-YO

pre 11 godina

Šta se SAD meša i sa kojim pravom oni insistiraju? Oni su problem oko Kosova i zakuvali i bolje bi im bilo da se pokriju preko glave i da ćute a ne da oni još insistiraju!

chinatsu

pre 11 godina

To je to pojednostavljeno gledište zapada, oni još uvek sve posmatraju kroz prizmu straha od Rusije i svih onih koji održavaju prijateljske veze sa Istokom. Očigledno je Vučić zadobio imidž evropskog političara i sada hoće njega ne shvatajući da je svakom iz državnog vrha nacionalni interes i suverenitet važniji od evrointegracija.

Milijan

pre 11 godina

Ni Amerikanci ni EU nikako da shvate da je stav po pitanju Kosova zajednički, kompletnog državnog vrha - i Vučić i Nikolić i Dačić imaju zajedničku politiku prema Kosovu.Rezolucija je zato i izglasana, da ne bi bilo razlike u stavovima.

Banozio

pre 11 godina

To je dobra vest. Trebalo bi možda otići na poslednju rundu. USA je prepoznala novog premijera Srbije, a u poslednjoj rundi, treba jasno staviti do znanja : Kosovo is Serbia, a ovi nek nas prime u EU.

Veni

pre 11 godina

@ajde da te vidimo overlorde
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (far, 28. mart 2013 06:29)

Aha znaci pika se Starcraft i daju se komentari.
Zrelo dakle nema sta.

Drzi se ti swarma bolje.

Monumentology

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan problem u vezi sa Kosovom koji ne moze da se resi! Datum za pocetak pregovora za ulazak Srbije u EU je prevazidjen stepen u procesu pridruzenja. Srbija moze i spremna je da prihvati sve osim direktnog priznanja Kosova. Srbija ima samo jedan uslov, clanstvo u EU, zajedno sa Kosovom, kao dva entiteta koji imaju minorni spor, od 1. Juna 2013 godine. Time bi se zadovoljili uslovi koje postavlja EU, sve osim priznanja. Kao garancija da je EU nepristrasna sa ozbiljnim namerama u pregovarackom procesu, kako izmedju Srbije i Kosova tako i izmedju Srbije i EU, bio bi momentalni prijem u EU. Amerika bi sa druge strane trebala da podrzi ovakav epilog i time pokazala da je ne samo odgovorila potrebi da konstruktivno uvestvuje u pruzanju pomoci u zaustavljanju neprijateljstva sukobljenih strana (rane 90-te), zastiti civilno stanovnistvo vojnom intervencijom (kasne 90-te) vec i da ekonomski pomogne obnovu regiona posle intervencije (International Commission on Intervention and State Sovereignty 2001god.)! Ocigledno je da Srbija zna sta hoce i da to svi bitni cinioci na medjunarodnoj sceni vide! Vreme krupnih reci, praznih obecanja i novih uslova je proslo! Ulaskom Srbije i Kosova u EU, istog dana, sva sporna pitanja su resena i nijedna strana, ukljucujuci Evropu, Ameriku i Rusiju, ne moze da izgubi!

GAJA

pre 11 godina

Možda imaju više poverenja u čoveka ili da za neuspeh pregovora optuže više naših funkcionera. Od Vučića neće dobiti nište više nego što je dogovorenu u vrhu vlasti, to je za sigurno.

Oprez!

pre 11 godina

Kakav su pakleni plan, smislili EU birokrate i USA? Da nije ovo pokušaj, da se u nekom pogodnom trenutku, Dačić i Vučić smeste u isti koš?

MisUzPuskuMisNizPusku

pre 11 godina

Situacija je nezgodna...zapad(citaj neprijatelj) pokusava da uvuce sve faktore koji bi sutra bili relevantni za formiranje neke cvrste i vecinski narodne vlade, da se ukaljaju i izgube obraz pre vremena(takav je princip vec dugo).U zapadnoj percepciji stanja na Balkanu i naravno Srbiji, nije dobro da potencijalni "vladari" ostanu cisti, valja ih kompromitovati i poniziti kako bi im rok trajanja bio sto ograniceniji. Naravno u tom cilju najlakse je delovati tako sto ces potencijalnog vodju upetljati sa zapadom koji omrzen medju narodom. Naravno tako stvoris sliku da je izdajica, a sta je gore u nas Srba nego biti proglasen za izdajicu? Dakle recept zapada je jasan vise od pola veka(onako jasno i ocevidno), a sada je gotovo nemoguce okrenuti ledja zapadu jer...ko okrene ledja zna sta mu sledi...Ocekujem stopiranje pregovora ukoliko ne bude ustupaka za nasu Srpsku stranu, nove izbore i novu pravu vladu.

čalić

pre 11 godina

Nije sporno ni da Vučić prisustvuje razgovorima, ali državni vrh treba da utvrdi neku granicu do kada može da popušta, i preko toga Srbija ne sme popuštati ni po cenu datuma, i u tom slučaju nije bitno ko prisustvuje razgovorima, ako se ispod te "crvene linije" ne može ići. Treba staviti do znanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma.

Milica GM

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se uključiti u pregovore oko Kosova, ali je on kao korektan koalicioni partner rekao da za tim nema potrebe i da je Dačić sasvim dovoljan za razgovore. Vučić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da se meša u poslove drugih koalicionih partnera. Svojim uključivanjem u razgovore on bi na neki način potcenio Dačića, a to Vučić kao korektan političar ne želi da radi.

siljo

pre 11 godina

vucic je covek koji je zasluzio poverenje citavog sveta ali i svakim danom pravda to povrenje tako da uopste nisam iznenadjen ovim pozivom

mika015

pre 11 godina

u svom radu Vucic daje dobre rezulte kako u borbi protiv korupcije,monopola tako i u privlacenju stranih investicija,svestan je realne situacije po pitanju kosova i uskog manevarskog prostora i ovo nam je sansa da izgubimo najmanje sto mozemo a i da neodbijemo ono sto nam zvanicnici evrope nude

Kontra-Logika

pre 11 godina

Oke, ovo je već preteriuvanje.... Da li ima problema gde ne traže da se Vučić umeša? Čoveku svaka čast kad je ovoliko tražen...

Fica Abart

pre 11 godina

Cini mi se da zapad finalizuje pregovore sa Pristinom i zato zovu Vucica na konacni dogovor.Cinenjica je da je Vucic ostavljen za kraj ali kako sogovora nece doci.stvarno je dosta uslovljavanja i nema vise kud da popustamo.

Starac Fočo

pre 11 godina

Opet da Vučić rešava problema?! Da li je moguće da su svi ostali toliko nesposobni da bez njega ne mogu da reše probleme?!

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Ako vaše ucene ne prođu kao što neće. Da li ćete nam opet onda ukinuti bezvizni režim? Da li ćete nam uvesti sankcije ili pak opet poslati "Milosrdnog anđela"?
Jadna li vam vaša demokratija. Podržavam vladu Srbije. Nadam se da nećete uspeti opet da nam nešto podvalite što nama ne odgovara.

bora

pre 11 godina

Potpuno podržavam stav da se Vučić ne priključuje pregovorima,ne vidim razlog zašto bi ulazio u finiš pregovora kad se ne vidi uopšte nagoveštaj pomaka i oni su osuđeni na propast.Još na kraju izjava Švaba kako pre ulaska treba da priznamo Kosovo,pa smak sveta šta reći!Nikad pa ni tad.

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Najmanji je procenat podrške ulaska Srbije u EU. Nije ni čudo. Jedno pričaju a drugo rade po pitanju same Srbije..

Goku

pre 11 godina

Ono sto je Vucic uradio u proteklih 8 meseci imalo je veliki odjek svuda ne samo u Srbiji. Sada i evropski zvanicnici ali i zvanicnici SAD zovu Vucica da ide u Brisel na pregovore jer su svesni da jedino on moze da pomogne uspehu tih pregovora. Medjutim sam Vucic mora da odluci da li ce ici ili ne. Vlada i predsednik Srbije prepustili su to pitanje premijeru a Vucic tu moze biti podrska. Plasim se samo da ovo sto ga svi vuku na sve strane i sto mora da resava svakojake probleme koji nisu iskljucivo u njegovoj nadleznosti ne utice na njegovo zdravlje jer je evidentno da je Srbiji takav covek potreban.

Boban57

pre 11 godina

Verujem da će Vučić ići u Brisel jer brine za svoju državu! Napokon posle dužeg vremena imamo političara koji je cenjen od strane EU i to je vrlo bitno za budućnost Srbije!

LanciaBg

pre 11 godina

Kada neko radi svoj posao odgovorno,to ne može da prođe ne zapaženo. Ovo pokazuje koliko je Vučić bitan za budućnost Srbije i koliki je ugled stekao kod evropskih zvaničnika za kratko vreme!

Bojanche

pre 11 godina

Pa naravno da ce ga zahtevati, kad je jedini politicar u Srbiji sa kojim moze normalno da se razgovara...mada, to im nije dobar potez - on je ujedno i jedini politicar koji se drzi nacionalnih principa, a posebno onih dogovorenih sa ostatkom vlade.

Despina

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je pismo dobio iz SAD a ne od Ketrin Ešton. Aleksandar Vučić treba sam da odluči da li će se pojaviti na dijalogu ili ne. SAD zaista nema pravo da se meša u rad Ketrin Ešton. Građani više veruju Aleksandru Vučiću i njegovim sposobnostima od Ivice Dačića. Vlast će uraditi sve da zaštiti građane KiM, da ojača državne institucijem poboljša uslove života.

Ignjat R.

pre 11 godina

Stav Vučića po ovom pitanju je potpuno ispravan. Mislim da ne znači ništa Vučićevo prisustvo razgovorima, ukoliko se ponudi opet isti papir koji je ponuđen na poslednjoj rundi pregovora. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju ovlašćenja koja traži Srbija, onda neće biti nikakav problem da i Vučić prisustvuje narednoj rudi razgovora.

Vlatka NiŠ

pre 11 godina

Srbija treba da stavi do znanja i Albancima i međunarodnoj zajednici da nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te Zajednice Srpski Opština imaju bitne nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

Jovan

pre 11 godina

Niko ne sumnja u sposobnosti gospšodina Vučića , i nije bitno ko vodi pregovore , nego da li se može naći optimalno rešenje. Ko god vodi pregovore , mora se držati rezolucije o Kosovu koju je usvojila skupština Srbije.

vlada.G

pre 11 godina

Joj kad se setim onog njihovog slogana 1999''Amerikanci ne mrze Srbe''... Mozda malo preterujem kad kazem, ali mislim da su pvrevelike mirođije u svaku corbu.

koviljac

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se sigurno uključiti u pregovore jer državni vrh Srbije ne žele da neozbiljno, kako je to radio Boris Tadić, pristupa rešavanju jednog veoma važnog pitanja za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije. U vreme vladavine Borisa Tadića, kada je Srbiju u rezgovorima predstavljao Borko Stefanović, nije se znalo ni šta Srbija želi na Kosovu i Metohiji, a ni šta je dogovoreno na pregovorima u kojima je Borko Stefanović učestvovao, pa je Borko tvrdio da je dogovoreno jedno, a EU i Albanci nešto sasvim drugo.

Demo

pre 11 godina

Svaka čast Vučiću. Svuda ga traže... Ali mislim da je on ovde, u Srbiji, najpotrebniji i da ne bi trebalo da se meša negde gde mu nije mesto...

Ivana P.

pre 11 godina

Neka se vređa ko želi, ali mislim da je Vučić dobar političar kome mesto nije u pregovorima za Kosovo... Ta obaveza je Dačićeva i on je za to odgovoran...

mozzart

pre 11 godina

Ovo jos jednom dokazuje kakav je Vucic politicar kad ga pozivaju da prisustvuje sastanku,i iskreno bi voleo jer ve pokusati sve da ucini da polozaj Srba na Kosovu bude jos bolji i da nas narod dole na Kosovu zavisi od Beograda a ne od Pristine.

yutopija

pre 11 godina

Demokrate postase veci radikali od radikala pa sad pljuju svaki potez vlade ne bi li se u istu.Do pre godinu dana bili ste spremni sve da prodate zarad Evrope a sad pravi radikalski zaokret na demokratski nacin.

Marija D.

pre 11 godina

Mislim da mu tu nije mesto.... Moje mišljenje je da pokušavaju da ga diskredituju time što će da ga uvuku u bitku koja je već izgubljena....

Boss

pre 11 godina

Ja ipak mislim da Vucic ne treba toliko pregovore prepustiti Dacicu, vec da se i sam vise ukljuci. Mozda ce tako biti bolje, ko zna.

vasić t. gm

pre 11 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova. Zbog toga Vučić bi možda i trebao da prisustvujer sledećoj rundi pregovora. Mislim da bi i Dačiću bilo mnogo lakše kada bi uz njega na tim pregovorima bio i Vučić.

sanja

pre 11 godina

Evropa ka i mi ima poverenje jedino u Vučića.Ali trebaju ga pozvati jedino ako imaju neki realan predlog o koe je moguće razgovarati.U suprotnom samo je trošenje njegovog vremena!

Katarina

pre 11 godina

Ovo je samo jedan od kućnih problema koje Vučić mora da reši...Jer su svi nekako spori i maltene nesposobni da urade svoje poslove...

niki

pre 11 godina

Ovo mi izgleda kako bi narod rekao mač sa dve oštrice. da li Vučić treba da ide ili ne zavisi od stava Evrope i njenih predloga ali mi unapred to nemožemo da znamo!

Duxy

pre 11 godina

Izgleda da u Srbiji i za Srbiju niko nista ne moze da uradi nego samo Vucic. Pa covek je rastrzan na sve strane. Kada je u pitanju ekonomija i strana ulaganja Vucic mora da preko svog licnog prijateljstva dovede velikog investitora. Sada kada je dijalog u pitanju opet mora i Vucic da podje kako bi do resenja doslo. Pa sta je sa Dacicem, da li je nesposoban ili sta vec? Ako je tako onda neka Vucic bude premijer jer to i zasluzuje.

dragana

pre 11 godina

Pa, zar je moguce da se bez Vucica nista ne moze zavrsiti do kraja?! Dajte, da kloniramo coveka, pa da ga postavimo na sve funkcije koje postoje.. Sasvim ocekivan poziv... Nisam ni ocekivala da ce Dacic da iznadje resenje..

VeleSrb

pre 11 godina

Dobro je čuti da u vrhu vlasti imamo političara koji je cenjen od strane evropskih zvaničnika! Verujem da će Vučić pozitivno odgovoriti na poziv Eštonove i da će krenuti put Brisela.

Soko

pre 11 godina

Zna se ko je "tata" u kući i zato žele da pregovaraju sa Vučićem. Zamislite da se dogovarate oko sklapanja ugovora za neki posao sa pomoćnim radnikom. Nekako... ne ide! Međutim, Vučić im je lepo rekao, bitna je sadržina a ne sa kim. Očigledno je da ima skrivenih namera od strane EU i SAD.

Magija

pre 11 godina

Koliko god da je Vučić dobar političar ( a svaka častt...ne kajam se što sam za njih glasao), mislim da ni on ne može da okrene pitanje Kosova u našu korist...

Petar Pan

pre 11 godina

Najveće poverenje međunarodna zajednica ima upravo u Vučića i zato želi dase i on angazuje oko rešavanja pitanja Kosova.

SAMSUNG

pre 11 godina

I sada Vucicem,i bez njega necemo naci resenje zato sto imaju neke svoje stavove od kojih ne zele da ostupaju,mi smo uradili sve sto je u nasoj moci,ali je ocigledno to njima nedovoljno,tako da ne vidim razlog da Vucic ide,kada nema naznaka da ce se ceo problem resiti,i da ce se naci zajednicki kompromis.

Nele sa Zvezdare

pre 11 godina

28.03.2013. u 12:59
Nebojša sa Zvezdare

Nemam pravo da odlučujem u ime ministra Vučića. Moj stav je,ako nema nekih drugih obaveza, da prihvati ovaj poziv. Poziv je mač sa dve oštrice ali ne sumnjam u ministra Vučića da ih neće izbeći.
Sav ovaj dijalog me isuviše podseća na blsku prošlost.
Razlika je ipak što su se mnoge stvari na terenu i u svetu promenile. Nešto na našu štetu a neke i na štetu EU i Amerike..

Pecaroš sa Bosuta

pre 11 godina

Našli ste crkvu u kojoj ćete se moliti. Taktika vam je zavadi pa vladaj. Kako se tzv. demokrate sa Zapada varate...
Morate popustiti ili ništa od dogovora. Naterajte malo Prištinu.Dosta ste im poklonili a nama oteli.

Naivac

pre 11 godina

Portparol ambasade SAD Stark je izgleda slabije obavešten od "Blic"-a da: "Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu". Da ne izvlačimo zaključke o uzrocima i posledicama ovakve nekonzistencije......

Sibin

pre 11 godina

Pa neka ide gore i neka dođe u Srbiju sa konkretnim rešenjem...pa makar bilo i ono čega se svi plašimo... Kosovo nas tolikop koči, ne samo za EU, nego i za sve ostali stvaranjem nestabilnosti u regionu....

Batica

pre 11 godina

Ako je to najbolje za interes Srbije trebalo bi da ide.Ne mozemo da ocekujemo cudo od pregovora,ali bar neka nas predstavljaju najbolji.

Marija

pre 11 godina

" Jos jedan primer bahatog ponasanja EU i SAD... oni odredjuju sastav delegacije odn. pregovaraca...Diplomatski skandal no imajuci u vidu ko sedi sa suprotnih strana pregovarackog stola moze im se. Da li i Rusima i Kinezima diktiraju sastav delegacije....Ima jedna dobra Nejgosdeva na ovu temu.
(mlekadzija, 28. mart 2013 09:58)"

Pa naravno da njima ne diktiraju s obzirom da su oni ravnopravne sile sa njima, a šta je Srbija?

BARCELONA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic ocigledno je stekao veliki ugled u svetu. Kao najenergicniji covek u Vladi, mnogo toga je uradio i pokazao da je sposoban da vodi nasu zemlju u pravom smeru.

Felicija

pre 11 godina

Svi shvataju da je Vucic jedini pravi i ozbiljan politicar, i zato me u opste ne iznenadjuje to sto ga zovu da ide. I treba da ode. Sta god da odluci, ja cu ga podrzati.

Andrić

pre 11 godina

Šta god da stoji iza ovog poziva, mislim da će Vučić prisustvovati pregovorima, jer ne beži od odgovornosti. A predpostavljam, da na prisustvo Vučića insistiraju zbog njegovog kredibiliteta i nekompromitovanosti, koju je stekao za kratko vreme!

Smoki

pre 11 godina

Ja licno smatram da on treba da ide kad ga vec lepo zovu. Nesto nemam poverenja u Dacica i bojim se da ce zeznuti stvari, a ovako ce mu biti Vucko kao jedan vid kontrole. Nece mu on to dopustiti tako nesto.

Galina

pre 11 godina

Vučića traže zato što je najupućeniji u situaciju i zato što je najbolji pregovarač koji zna šta hoće i šta može da izdejstvuje.

Cezar

pre 11 godina

Ma ne sme Vučić da ide tamo, nema čovek hrabrosti. Nemojte ga terati da ide u Brisel ,on je tu samo da rešava problem borbe protiv korupcijue,izvoz vojne opreme u Snegal, da bude starter poneke trke kamila u Abu Dabiju, a kasnije ako Bog da i u Banatu, da malo stresira Dačića i Dinkića pričom o novom predsedniku vlade i vanrednim izborima, da objavi "šokantne" podatke o zloupotrebama vrednim stotinama miliona evra, itd, ...itd. .To je njegov posao a Kosovo, pa tu je Dačić !

radisns

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je pismo dobio iz SAD a ne od Ketrin Ešton. Aleksandar Vučić treba sam da odluči da li će se pojaviti na dijalogu ili ne. SAD zaista nema pravo da se meša u rad Ketrin Ešton. Građani više veruju Aleksandru Vučiću i njegovim sposobnostima od Ivice Dačića. Vlast će uraditi sve da zaštiti građane KiM, da ojača državne institucijem poboljša uslove života.
(Despina, 28. mart 2013 23:02)

Vidiš kako ti to sve lepo reče Depresina, i zbog toga Vučko i treba da bidne u Brisel, a ne da se samo fali s onu borbu protiv krimanal bre?

Republika Valjevo

pre 11 godina

Pa normalno da treba da učestvuje...šta se sad ukipio...
Svi koji su sejali mržnju 90' i doveli i zemlju i narod u ovakvu bezizlaznu situaciju treba sada lepo i zajedno, ruku pod ruku
da ponesu kolač odgovornosti,
TAČKA

braca

pre 11 godina

Pa normalna stvar! Kada se Kosovo prodaje za neku maglu,Ameri zele potpis svih ovih nasih politikanata,Vucicu neces se izvuci,mislis da su ljudi toliko glupi,samo ti patetisi i dalje i uradi ono zbog cega si doveden pa da vidimo kolko ce ti ta tvoja lazna borba protiv korupcije doneti glasova na izborima! To je izdaja i ne moze da se nazove drugim imenom!

Aleksandar

pre 11 godina

Amerikancima & EU je trebala vlast u Srbiji koja ce moci da potpise nezavisnost Kosova. Tadic i njegovi nisu to mogli onda su se ovi ponudili :)

Srbija je BANANA drzava gde EU zajednosa Amerikancima smenjuje vlade kad im nesto zapne :)

Daleko ste vi od demokratije jako daleko ...

Petar M.

pre 11 godina

Ovo ne mirise na dobro... Ako vec nisu mogli da kupe Dacica koji je osvedoceno sumnjivog morala (afera koferce, sastanci sa sefovima mafije itd) sada Ameri igraju na Vucica misleci da njegovu popularnost nece mnogo narusiti i neki negativni poeni ako im bude popustio oko Kosova. Ko zna sta ce da mu ponude, kule i gradove, avione i kamione...

ovo je realnost bre

pre 11 godina

Ma oni zele Vucuca zato sto misle da ce on da im popusta i da im omoguci ono sto oni zele. Njih ne interesuje ko je ko i sta je ko pricao u proslosti. Podrzali bi oni i vaskrslog Milosevica samo da im donese nezavisno Kosovo na tacni.
Nedajte se prevariti!

optimista

pre 11 godina

Nije bitan Vučić kao Vučić, nego su sve ostale već probali u dijalogu pa je išlo samo do određene tačke. Probali su dijalog sa DS-om, probali sa SPS-om.. od većih igrača ostaje još samo SNS. Očekuje se da svaki naredni pregovarač popusti još malo u odnosu na prethodnog. To je cela suština pozivanja Vučića.

Breznjev

pre 11 godina

Zovu Vucica zato sto je Vucic njihov igrac.Svi smo primetili Vucicevu retoriku i ponavljanje "djindjicevskih" mantri o menjanju svesti naroda i hvaljenju kapitalisticko -protestantskih teoreticara kao sto je Weber...Zovu Vucica jer su mu oni pomogli da rasturi SRS i postane pro evropski politicar i sada je vreme da se usluga naplati.Vucic je rado vidjen gost u Americi,Nemackoj i Briselu..Mozda je Vucic mislio da ce prevariti "imperiju" samo tesko ima d ga iskoriste za prljave poslove i odbace kao krpu.To se radi onako kako je radio Ugo Chavez,Ahmedinejad,a ne ici u pregovore sa imperijom bez zaledjine to jest podrske Rusije,Kine i ostalih.Medjutim to mesanje EU i pregovore sa njima oko Kosov nam je na vrat naturila Demokratska stranka

Pera

pre 11 godina

Pa ko da ne zeli Vucica u svemu tome,ako nista drugo,covek je bar dosledan,ne menja svoje stavove od ranih 90-ih :),ideologija mu je preca od svega! Mene zanima koliko ce biti potrebno da siroke narodne mase shvate ili bar pocnu da shvataju ko je i sta je Vucic,4,5,8 ili mozda 10 godina, s obzirom da smo okupirani iznutra i da je on novi Kalif ,prognoze nisu optimisticne,ali to je razumljivo citajuci komentare ispod, onih preterano pametnih koji u njemu vide nekakvog spasioca da ne kazem Mesiju. Ako ste mogli Tadica da trpite,pa mozete i njega barem toliko...

GagY

pre 11 godina

Naravno da svi žele uspešnog čoveka u timu!
(Soko, 28. mart 2013 09:45)

Ajde nam sada onako čovečanski objasni u čemu je to Vučić uspešan?
Osim u obmanjivanju naroda.

GagY

pre 11 godina

Videli su njegovo zalaganje za srbiju samo tako nek nastavi šta bi mi da nemamo vučića
(Pisar, 28. mart 2013 09:01)

Možda ne bismo bili bombardovani, možda bi pre deset godina ušli u EU, možda bi Đinđić bio živ, možda bi Srbija bila Edorado....možda.

Miloje

pre 11 godina

Ja da se neshto pitam poslao bi predstavnika iz Mitrovice. Pa chak i Peru lozacha, shumara Vlajka, metalca Smederevca i blesavog Dodika da im pokazu zube poshto ovi na vlasti nemaju. Shta ce im sad Acika? Kao on je hapsio pa ga Srbi vole ili ga se plashe. U svakom sluchaju on je taj koji moze da provuche izdaju bez posledica. E pa mozda i niste u pravu. Vuchko mozda jeste faca ali nije tolika. Gomila majmuna je vec spremna da rushe grad i ako samo Beograd strada bicemo srecni.

stojan

pre 11 godina

Vučiću, odlaskom u Ameriku pre izbora obećao si amerima rešenje, pa sada ispuni obećano.Dobar deo naroda-glasača SNS je uvučen u ovu prodaju jer su dobili zaposlenje u institucijama ne-sistema i podržavaju svoga vođu. Tomo gde si?

E

pre 11 godina

Molim one koji pisu kako je Eliot Nes ispunio obecanja da napisu bar jedno da se edukujemo malo. Sve sam cist populizam, doneti losi zakoni, poput amnestije, narodne bande, drzavnih sluzbenika..., kvazi borbe protiv korupcije protiv politickih protivnika i neistomisljenika, pa sad jos bi trebalo i Ivica da bude sam odgovoran za drzavu Kosovo pa onda ovaj sam da uziva na vlasti, narode probudi se iz sna vidi sta ti rade

Moje vidjenje

pre 11 godina

Ocigledno je da iza Vucica stoji neko ko nije iz domena politike. Seici,Djulijani razni politicari nisu delo Vucica.Na neciju preporuku on se obreo u tom drustvu. Jedan marginalni politicar iz Srbije do izbora.Neko ga je tu gurnuo ko ce da ima debelu korist.Gradjani to nece uskoro saznati ali doci ce vreme. On je sam rekao pred izbore da je Djulijanijev dolazak neko platio.A ko je taj nismo saznali..Preko noci on postaje kucni prijatelj seika.Pre toga se dopisivali mailom i SMS porukama.Nije nego.Najvise me plase oni koji isticu da su posteni i koji kazu da ako se ne budu bavili poltikom bavice se biznisom

Naravno

pre 11 godina

Pa naravno da ga zele posto je jedini koji moze zdravorazumno da ucini nesto sto bi bilo dobro za sve nas. Smatram da je mnogo kvalitetniji za pregovaranje nego dosadasnji pregovarac te da ce vise uspeha imati u tome. A svako ko kaze zele ga jel je njihov covek je malo reci plitak. Samo napred i nadam se da cete uskoro vi biti taj koji ce izvuci sa timom ljudi koji imate sve nas iz problema koji su nas snasli a koje su ostavili neki tamo pametnjakovici koji su vodili ovu drzavu u propast!!!

Mirela

pre 11 godina

Zvanicni Vasington, zvanucna Moskva, zvanicni Berlin, zvanicni Londonitd. sve vise ce pozivati potpredsednika Vucica u buducnosti cak i kada su u pitanju problemi koji se ne odnose samo na Srbiju vec i na druge probleme koje ujedinjeno covecanstvo mora resiti zbog opstanka i ostanka planete.Rejting ovog politicara planetarno raste.
Politicari Vucic, Dacic i Taci su se afirmisali kao pragmaticni, moderni, savesni politicari koji pokusavaju da pronadju najbolja resenja u najtezim situacijama.

Frida

pre 11 godina

Da li je moguce da Amerikanci i EU idu toliko daleko? Po meni je ovo jedan od zahteva koji najvise ponizava. Pa sad bi oni da odlucuju i ko ce u ime Srbije i pregovarati. Bas udaraju ispod pojasa. Nude nam nista za sve. Hoce da ponize Srbiju do kraja. Ni sama ne znam sta bih uradila da sam na mestu sadasnje vlasti. Saosecam sa njima. I u isto vreme osecam neizmerno ponizenje i nepravdu od strane svetskih mocnika.

twitter

pre 11 godina

ako vucic ode u brisel,prvo sto bi to bio kraj dacicevom autoritetu,a drugo ako bude vucic odbrusio kako on ume,garantovano dobijamo sta zelimo

Marina

pre 11 godina

Slabo poznajem rad Vučića (osim s youtube),ali ako ga traže zapadne sile,meni to ukazuje na Vučićevu sposobnost (s)uočavanja s činjenicama koje su nepromjenljive i sa stavkama koje se mogu dotjerati i kozmetički prepraviti na "obostrano" zadovoljstvo. Vučić je očito pouzdana osoba koja drži datu riječ i svoje mišljenje,stavove i odnos prema temi ne mijenja kao čarape. Očito nije prevrtljive prirode kao premijer i predsjednik koji pristaju u Briselu,a kod kuće se žeste,prijete,ucjenjuju i sl. Nitko racionalan ne može dati srpskim zajednicama na sjeveru Kosova elemente državnosti,ali Srbija i dalje istjeruje mak na konac dok ne kapitulira umjesto da pristane na neminovnost i stekne mrvicu ugleda kao pregovarač i zadobije malo više povjerenja EU a i samoj sebi dade imidž kompromisne i razumne vlasti. Dakako,sve ovo samo uz uvjet da je Srbija i dalje na putu EU integracija.

AleksandarK

pre 11 godina

Ne vidim razlog zbog kojeg bi Vucic bio u ovovj prici?!Predsednik i premijer su najvisi predstavnici vlasti u Srbiji..Vucic se dokazao na drugim poljima i radi svoj posao, neka Dacic zavrsi svoj deo price.

Vrabac

pre 11 godina

Verovao sam Vucicu i njegovim potencijalima i pre nego sto je dosao na vlast, ali moram da dodam da je svojim aktivnostima cak i prevazisao moja ocekivanja. Samo napred!

BokiNS

pre 11 godina

Nije ni cudo sto Amerika i Evropa na tome insistiraju jer trenutno nemamo nikog sposobnijeg u drzavi ko bi se pozabavio i ovim proglemom i uspesno ga resio u nasu korist.

Despot

pre 11 godina

Ovo samo pokazuje koliko strane zemlje uvazavaju Vucica.On pokusava da spase ono sto se spasti moze,covek pokusava da uradi nesto dobro za Srbiju.

Gospojinka

pre 11 godina

Vidimo da je svet procenio Vučića da je mlad politačar koji je iskazuje proevropske stavove,što je svakako za pohvalu i vodi korak napreda,al znamo da je njemu zaista važno da ako prisustvuje sastanku postigne za srpski narod na Kosovu što više.Verujem da će objediniti jedno i drugo.

misa

pre 11 godina

sansa za Vucica je velika /nikada tolika!/.Ako pozitivno resi problem sa albancima svi putevi u buducnosti ce biti za njega otvoreni.Licno navijam da se to desi.

Ivana

pre 11 godina

Znači njihov čovek je... za koliko li se prodao?
(dejan marelli, 28. mart 2013 09:21)

Komentar ti je na zavidnom nivou gluposti....kada cete priznati da nijedan od vasih Vucicu nije ni do kolena, to svi izgleda vide, samo pojedini "srbi" ne vide.

Milica GM

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se uključiti u pregovore oko Kosova, ali je on kao korektan koalicioni partner rekao da za tim nema potrebe i da je Dačić sasvim dovoljan za razgovore. Vučić ne beži od odgovornosti, ali ne želi da se meša u poslove drugih koalicionih partnera. Svojim uključivanjem u razgovore on bi na neki način potcenio Dačića, a to Vučić kao korektan političar ne želi da radi.

Cile

pre 11 godina

Mislim da se kosovski problem nece jos dugo resiti, a sto se tice Vucica mislim da je dobro da se i on ukljuci u razgovore jer midacic vec odavno deluje prilicno nestabilan i pogubljen.

zos

pre 11 godina

Ja imam poverenja u vucica, ali isto tako kad je ova tema u pitanju imam poverenja u ceo drzavni vrh...svi imamo isti stav i to je jako vazno. predstavljamo svoju zemlju a ne pojedinca!!!

chinatsu

pre 11 godina

To je to pojednostavljeno gledište zapada, oni još uvek sve posmatraju kroz prizmu straha od Rusije i svih onih koji održavaju prijateljske veze sa Istokom. Očigledno je Vučić zadobio imidž evropskog političara i sada hoće njega ne shvatajući da je svakom iz državnog vrha nacionalni interes i suverenitet važniji od evrointegracija.

Jovan

pre 11 godina

Niko ne sumnja u sposobnosti gospšodina Vučića , i nije bitno ko vodi pregovore , nego da li se može naći optimalno rešenje. Ko god vodi pregovore , mora se držati rezolucije o Kosovu koju je usvojila skupština Srbije.

Džoni

pre 11 godina

Ovo je dokaz da su Ameri pogurali SNS na izborima jer su obećali da će odraditi posao do kraja! Dačić sada kao nešto protivan a i on je u šaci! Zašto bi ovi naši status Kosova podizali na najviši nivo da to nije bilo sve unapred dogovoreno! Kako to da Koštunica nije mogao u vladu a prihvatljiviji je bio SNS-u od SPS-a?Opet Amer određuje jer ga smatraju odgovornim za paljenje ambasade! Ko više obeća njima taj će i da vlada a narod naravno po pravilu sve guta!

Tanasko

pre 11 godina

Vucko,pokidaj ih.Ne kapiram negativne komentare,pa covek predstavlja i bori se za celu Srbiju.Na ovom frontu bi trebalo da nastupimo jedinstveno!

YO-YO

pre 11 godina

Šta se SAD meša i sa kojim pravom oni insistiraju? Oni su problem oko Kosova i zakuvali i bolje bi im bilo da se pokriju preko glave i da ćute a ne da oni još insistiraju!

Veni

pre 11 godina

@ajde da te vidimo overlorde
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (far, 28. mart 2013 06:29)

Aha znaci pika se Starcraft i daju se komentari.
Zrelo dakle nema sta.

Drzi se ti swarma bolje.

Jordan

pre 11 godina

Izgleda da je i njima vazno Vucicevo misljenje, ovaj covek ih je koliko vidim bas zaintrigirao. Mozda misle da ce uspeti u svojim namerama ako svojom sposobnoscu uspeju i njega da obrlate, kao mnoge pre, ali su se zeznuli, ovaj put su naisli na tvrd orah.

nenAAA

pre 11 godina

Pokazatelj da zapad u Vucicu vidi lidera u Srbiji,ogromno poverenje ali i tesko breme koji mora da nosi na svojim plecima.Ali bez obzira na sve to mislim da prisustvo Vucica u pregovorima nece nesto puno toga promeniti jer je vec davno odluceno kako mora biti.

Pendula

pre 11 godina

Svet preoznaje Vucicevu energiju i efikasnost, zaista je steta sto on nije premijer jer bi on na toj poziciji bio mnogo efikasniji od Dacica.

Banozio

pre 11 godina

To je dobra vest. Trebalo bi možda otići na poslednju rundu. USA je prepoznala novog premijera Srbije, a u poslednjoj rundi, treba jasno staviti do znanja : Kosovo is Serbia, a ovi nek nas prime u EU.

Brat Djura

pre 11 godina

Stalno citam poruke ,tipa doveden Vucic,doveden ovaj ,doveden onaj,oni su ti koji ce prodati Kososvo.Aman ljudi,Srbi,Kosovo je problem vec preko 100 godina,problem koji je nastao posebno a tada deklarativno od strane prizrenske lige koji se zalagao a i danas za stvaranje velike Albanije.I moze da bude ko god hoce na celu Srbije ,isto ce biti.Tako da manimo se prica da je neko izdajnik a neko patriota.Nema takvih.Verujte da nema.

Milijan

pre 11 godina

Ni Amerikanci ni EU nikako da shvate da je stav po pitanju Kosova zajednički, kompletnog državnog vrha - i Vučić i Nikolić i Dačić imaju zajedničku politiku prema Kosovu.Rezolucija je zato i izglasana, da ne bi bilo razlike u stavovima.

Monumentology

pre 11 godina

Ne postoji ni jedan problem u vezi sa Kosovom koji ne moze da se resi! Datum za pocetak pregovora za ulazak Srbije u EU je prevazidjen stepen u procesu pridruzenja. Srbija moze i spremna je da prihvati sve osim direktnog priznanja Kosova. Srbija ima samo jedan uslov, clanstvo u EU, zajedno sa Kosovom, kao dva entiteta koji imaju minorni spor, od 1. Juna 2013 godine. Time bi se zadovoljili uslovi koje postavlja EU, sve osim priznanja. Kao garancija da je EU nepristrasna sa ozbiljnim namerama u pregovarackom procesu, kako izmedju Srbije i Kosova tako i izmedju Srbije i EU, bio bi momentalni prijem u EU. Amerika bi sa druge strane trebala da podrzi ovakav epilog i time pokazala da je ne samo odgovorila potrebi da konstruktivno uvestvuje u pruzanju pomoci u zaustavljanju neprijateljstva sukobljenih strana (rane 90-te), zastiti civilno stanovnistvo vojnom intervencijom (kasne 90-te) vec i da ekonomski pomogne obnovu regiona posle intervencije (International Commission on Intervention and State Sovereignty 2001god.)! Ocigledno je da Srbija zna sta hoce i da to svi bitni cinioci na medjunarodnoj sceni vide! Vreme krupnih reci, praznih obecanja i novih uslova je proslo! Ulaskom Srbije i Kosova u EU, istog dana, sva sporna pitanja su resena i nijedna strana, ukljucujuci Evropu, Ameriku i Rusiju, ne moze da izgubi!

Profesor

pre 11 godina

Sada nam je kao nikad pre potrebno drzavno jedinstvo, koje na srecu imamo. Isao ne isao, Vucic ce podrzati Dacica jer vode istu politiku. Nadam se da ce do dogovora doci.

Vlatka NiŠ

pre 11 godina

Srbija treba da stavi do znanja i Albancima i međunarodnoj zajednici da nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma. Srbija neće bilo kakav dogovor, već traži da te Zajednice Srpski Opština imaju bitne nadležnosti kojima bi se zaštitili Srbi na Kosovu.

mlekadzija

pre 11 godina

Jos jedan primer bahatog ponasanja EU i SAD... oni odredjuju sastav delegacije odn. pregovaraca...Diplomatski skandal no imajuci u vidu ko sedi sa suprotnih strana pregovarackog stola moze im se. Da li i Rusima i Kinezima diktiraju sastav delegacije....Ima jedna dobra Nejgosdeva na ovu temu.

marko

pre 11 godina

Logicno je da hoce sa njim da pregovaraju jer ima najvecu popularnost u narodu.Posto Nikolic mnogo vrda,Dacicu je vezao ruke,neophodno je da se napokon i Vucic uvuce u tu igru i da se vidi kako on razmislja o pitanju Kosova.Vucic je mudar,nije hteo (tako je predstavljao javnosti) zbog buducnosti svoje politicke karijere da se mesa u rad Dacica,zbog toga sto zna kakav stav ima Toma,a i on jeverovatno istog misljenja,tako da bi on,u slucaju da sve padne u vodu, mogao da se izvuce i kaze svojim obozavaocima da on nije mogao nista,i nije odgovoran.Znaju SAD i EU kakva se igra igra,ko vuce poteze iz pozadine i ko hoce na svemu da profitira.Mozda i bude iznenadjenja,jer ako je Vucic svestan,a verujem da jeste,da u slucaju da pregovori propadnu,narodu Srbije nece biti bolje vec gore,i da time rizikuje da nastanu nemiri u zemlji izgubi pozicije koje sada ima,onda ce uraditi ono sto se kad tad mora uraditi,sto pre tim bolje.U tom slucaju je uradio ono sto otvara vrata i perspektive za lepsu i mirniju buducnost.Nadam se da ce on biti taj koji ce napokon ukloniti prepreke koje stoje na putu,da se napokon pocne i sa razvojom zemlje i boljem zivotu svih,a ne da se i dalje decenijama ludacki i danonocno govori samo o Kosovu,koje je odavno izgubljeno.

Srdjan

pre 11 godina

Ne znam odakle i kome ideja da Dacici bude pregovarac. Pa on je smesan orator, nema pojma, lup agluposti... ne mogu da zamislim u toj ulozi.
Mogu samo da zamislim kakve gluposti on tamo lupeta

Beloved

pre 11 godina

Došo đavo po svoje. Nećeš se tako lako izvući druže prvi. Što mi je milo što će ga navući na tanak led ne mogu da vam opišem. Čekam ovo od formiranja vlade !

Ignjat R.

pre 11 godina

Stav Vučića po ovom pitanju je potpuno ispravan. Mislim da ne znači ništa Vučićevo prisustvo razgovorima, ukoliko se ponudi opet isti papir koji je ponuđen na poslednjoj rundi pregovora. Samo ukoliko EU i Amerika žele da popuste, i da Zajednice Srpskih Opština dobiju ovlašćenja koja traži Srbija, onda neće biti nikakav problem da i Vučić prisustvuje narednoj rudi razgovora.

DUPLO!

pre 11 godina

Ja mislim da oni hoce Vucica jer vole da vide kako on hoda po tankoj zici :)
I ja verujem da u toj sceni Vucic moze da performira bolje.

GAJA

pre 11 godina

Možda imaju više poverenja u čoveka ili da za neuspeh pregovora optuže više naših funkcionera. Od Vučića neće dobiti nište više nego što je dogovorenu u vrhu vlasti, to je za sigurno.

koviljac

pre 11 godina

Ako bude trebalo Vučić će se sigurno uključiti u pregovore jer državni vrh Srbije ne žele da neozbiljno, kako je to radio Boris Tadić, pristupa rešavanju jednog veoma važnog pitanja za Srbiju, kao što je pitanje Kosova i Metohije. U vreme vladavine Borisa Tadića, kada je Srbiju u rezgovorima predstavljao Borko Stefanović, nije se znalo ni šta Srbija želi na Kosovu i Metohiji, a ni šta je dogovoreno na pregovorima u kojima je Borko Stefanović učestvovao, pa je Borko tvrdio da je dogovoreno jedno, a EU i Albanci nešto sasvim drugo.

siljo

pre 11 godina

vucic je covek koji je zasluzio poverenje citavog sveta ali i svakim danom pravda to povrenje tako da uopste nisam iznenadjen ovim pozivom

ana

pre 11 godina

Po meni je najbitnije da Srbija ima jedinstven stav po pitanju Kosova a ne da se iznose stavovi pojedinaca.Premijer predstavlja vladu ma ko on bio.

cirkus

pre 11 godina

Ja ne znam vise sta bih rekao ali Kosovo kao problem traje predugo. Ne znamo ni sami sta bi bilo kad bi tu "drzavu" priznalo kao nezavisnu a isto tako ovi dijalozi ne vode nikuda. Ne zelim nezavisno Kosovo a isto tako ne zelim da nas politicari gnjave sa ovim problemom jos godinama...

sta god

pre 11 godina

Amerima se izgleda zuri, da ugase moguce zariste i usmere sve snage dalje na istok ili da ga raspale i rade na drugoj strani sta hoce?

Soko

pre 11 godina

Zna se ko je "tata" u kući i zato žele da pregovaraju sa Vučićem. Zamislite da se dogovarate oko sklapanja ugovora za neki posao sa pomoćnim radnikom. Nekako... ne ide! Međutim, Vučić im je lepo rekao, bitna je sadržina a ne sa kim. Očigledno je da ima skrivenih namera od strane EU i SAD.

Kontra-Logika

pre 11 godina

Oke, ovo je već preteriuvanje.... Da li ima problema gde ne traže da se Vučić umeša? Čoveku svaka čast kad je ovoliko tražen...

obecanje

pre 11 godina

Pa gospodine Vucicu ako si im u predizbornoj kampanji to obecao sad i ispuni oni nisu zaboravili ali bilo kako bilo ja te podrzavam da budes ucesnik pregovora i da pregovori naravno uspeju i da se ta farsa oko kosova jednom zavrsi.

jovana

pre 11 godina

Sve ce da uradi samo da se ne pojavi..Tamo se resava kljucno pitanje i ako je lepo pozvan ne vidim razlog da ne ode!!zajedno sa Dacicem im stanite na crtu pa sta bude..a ne ova fora'samo tetki da odnesem lek' i posle ce biti Dacic je prodao Kosovo ja nisam bio obavesten

Sin po materi

pre 11 godina

Mislim da se plase da ce ako sam Ivica dodje na verovatno propale pregovore, Vucic uspeti na izborima da osvoji apsolutnu vlast jer je opozicija slaba a Dacic bi bio oslabljen kao propali pregovarac zbog kojeg nismo dobili datum. Sada zapad hoce da obojica skupa dodju i ponesu titulu krivca. To ce ojacati opoziciju i na izborima ce nam koaliciju na vlasti opet tvoriti strani ambasadori kao i do sada. Sto bi pozivali nekoga na poslednju rundu pregovora samo? Od kada premijer nije iznad zamenika vec se zove i zamenik? Nema druge logike osim taktike radi kontrole. Kako kontrolisati nekoga ko ima svu vlast? Cime? Opasni su igraci na zapadu, misle kao sahisti potezima u napred

Oprez!

pre 11 godina

Kakav su pakleni plan, smislili EU birokrate i USA? Da nije ovo pokušaj, da se u nekom pogodnom trenutku, Dačić i Vučić smeste u isti koš?

mika015

pre 11 godina

u svom radu Vucic daje dobre rezulte kako u borbi protiv korupcije,monopola tako i u privlacenju stranih investicija,svestan je realne situacije po pitanju kosova i uskog manevarskog prostora i ovo nam je sansa da izgubimo najmanje sto mozemo a i da neodbijemo ono sto nam zvanicnici evrope nude

Demo

pre 11 godina

Svaka čast Vučiću. Svuda ga traže... Ali mislim da je on ovde, u Srbiji, najpotrebniji i da ne bi trebalo da se meša negde gde mu nije mesto...

vlada.G

pre 11 godina

Joj kad se setim onog njihovog slogana 1999''Amerikanci ne mrze Srbe''... Mozda malo preterujem kad kazem, ali mislim da su pvrevelike mirođije u svaku corbu.

Srbijanac

pre 11 godina

Srbija ima premijera i to je Ivica Dačić i predsednika Tomislava Nikolića,oni bi trebali da pregovaraju a ne Vučić koji je podpredsednik i ministar u toj Vladi.Nego samo neke ucene od EU i SAD.

Ivana P.

pre 11 godina

Neka se vređa ko želi, ali mislim da je Vučić dobar političar kome mesto nije u pregovorima za Kosovo... Ta obaveza je Dačićeva i on je za to odgovoran...

sustina forme ili forma sustine

pre 11 godina

Nije Vucic taj koji u ovim pregovorima odlucuje sta je forma a sta sustina, nego su to EU i Amerikanci. Sustina ce biti da ako bude nekog dogovora, Vucic mora da prisustvuje i da stavi svoj potpis na taj dogovor. Ili ako ne prisustvuje, nece biti nikakvog dogovora. Vucic ce morati da odluci da li ce prihvatiti dogovor ili ce ga odbaciti. Odgovornost je njegova bilo sta da izabere. Vrdanja i bezanja od odgovrnosti vise nece biti

Bosko

pre 11 godina

Ynaci Vucic ce lakse da prihvati to sto nije hteo ni Sloba, ni Kostunica, ni pokojni Djindjic, ni Tadic, a verovatno ne bi ni Ceda Jovanovic...
Pa kad se toliko interesuju EU i SAD za njega, slobodno neka ga uzmu!

MisUzPuskuMisNizPusku

pre 11 godina

Situacija je nezgodna...zapad(citaj neprijatelj) pokusava da uvuce sve faktore koji bi sutra bili relevantni za formiranje neke cvrste i vecinski narodne vlade, da se ukaljaju i izgube obraz pre vremena(takav je princip vec dugo).U zapadnoj percepciji stanja na Balkanu i naravno Srbiji, nije dobro da potencijalni "vladari" ostanu cisti, valja ih kompromitovati i poniziti kako bi im rok trajanja bio sto ograniceniji. Naravno u tom cilju najlakse je delovati tako sto ces potencijalnog vodju upetljati sa zapadom koji omrzen medju narodom. Naravno tako stvoris sliku da je izdajica, a sta je gore u nas Srba nego biti proglasen za izdajicu? Dakle recept zapada je jasan vise od pola veka(onako jasno i ocevidno), a sada je gotovo nemoguce okrenuti ledja zapadu jer...ko okrene ledja zna sta mu sledi...Ocekujem stopiranje pregovora ukoliko ne bude ustupaka za nasu Srpsku stranu, nove izbore i novu pravu vladu.

mozzart

pre 11 godina

Ovo jos jednom dokazuje kakav je Vucic politicar kad ga pozivaju da prisustvuje sastanku,i iskreno bi voleo jer ve pokusati sve da ucini da polozaj Srba na Kosovu bude jos bolji i da nas narod dole na Kosovu zavisi od Beograda a ne od Pristine.

Petar Pan

pre 11 godina

Najveće poverenje međunarodna zajednica ima upravo u Vučića i zato želi dase i on angazuje oko rešavanja pitanja Kosova.

Fica Abart

pre 11 godina

Cini mi se da zapad finalizuje pregovore sa Pristinom i zato zovu Vucica na konacni dogovor.Cinenjica je da je Vucic ostavljen za kraj ali kako sogovora nece doci.stvarno je dosta uslovljavanja i nema vise kud da popustamo.

steta je pocinjena nema nazad

pre 11 godina

He, he neces se izvuci, nisu ameri blesavi. Samo se jednom pregovara za Kosovo, SNS je tvrdio da ce to bolje uraditi od DS-a, narod ih je izabrao i poverio im odgovornost, pa bas da vidimo sta ce uraditi. Po meni do sada ocajno, nesposobni su i nekvalifikovani. Niz pogresnih poteza, podizanje pregovora na premijerski nivo, granica, rezolucija itd, sve promasaji, dosli su u corsokak i sada moraju priznati Kosovo, sami su doveli do ove situacije, a sada bi Vucic da se izvuce i raspisuje izbore.

Dragan

pre 11 godina

Kada se gubi teritorija, rasparčava država, odnosno donose bolne odluke za državu, to najbolje rade nacionalisti.
Narod kroz "nacionaliste" to najlakše proguta. Otud i poziv Vučiću,(velikom borcu protiv kriminala i korupcije), da se priključi pregovorima. Treba opravdati i progurati teške odluke za državu.
Zaključak: od "pregovora" nema ništa, dobićemo po nosu i u d. , a gospoda veliki političari će da nam u tome pomognu kojekakvim lagarijama.
Šta će posle biti sa njima nije ni bitno.

KVIN

pre 11 godina

Ne znam da li će svideti Prištini da Vučić biude uključen u dijalog , mislim da bi trebalia deržavna delegacija da se kompletno priključi tom dijalogu.

cupavo

pre 11 godina

Cini se da sada postaje jasnije zbog cega je EU cestitala SNS-u pobedu na izborima pre okoncanja izbora :) A ne bih se iznenadio ni da je tako trebalo da bude.

Magija

pre 11 godina

Koliko god da je Vučić dobar političar ( a svaka častt...ne kajam se što sam za njih glasao), mislim da ni on ne može da okrene pitanje Kosova u našu korist...

Jesen stiže dunjo moja

pre 11 godina

Ako vaše ucene ne prođu kao što neće. Da li ćete nam opet onda ukinuti bezvizni režim? Da li ćete nam uvesti sankcije ili pak opet poslati "Milosrdnog anđela"?
Jadna li vam vaša demokratija. Podržavam vladu Srbije. Nadam se da nećete uspeti opet da nam nešto podvalite što nama ne odgovara.

selma

pre 11 godina

Ovo moze da bude pokusaj diskreditovanja ali mozda to rade zato sto su konacno shvatili ko ima najvecu politicku tezinu u Srbiji trenutno i kome narod veruje. Ja verujem da Vucic nece da prihvati nista sto nije u interesu Srbije.

Galina

pre 11 godina

Vučića traže zato što je najupućeniji u situaciju i zato što je najbolji pregovarač koji zna šta hoće i šta može da izdejstvuje.

stevan

pre 11 godina

Zovu ga da ga podsete sta je obecao da ce uraditi ako ga zapad dovede na vlast. Ove svoje u Srbiji moze da maze i laze koliko mu volka. Amere i EU nece moci. Pilulu ce popiti kako tako. Ode rejting dole svakako.

jimifix

pre 11 godina

(AleksandarK, 28. mart 2013 08:35)

Zato sto ameri nisu sisali vesla. Znaju kakvi su politicari ovde pa ne zele da ih vise muntaju.

Starac Fočo

pre 11 godina

Opet da Vučić rešava problema?! Da li je moguće da su svi ostali toliko nesposobni da bez njega ne mogu da reše probleme?!

bora

pre 11 godina

Potpuno podržavam stav da se Vučić ne priključuje pregovorima,ne vidim razlog zašto bi ulazio u finiš pregovora kad se ne vidi uopšte nagoveštaj pomaka i oni su osuđeni na propast.Još na kraju izjava Švaba kako pre ulaska treba da priznamo Kosovo,pa smak sveta šta reći!Nikad pa ni tad.

Katarina

pre 11 godina

Ovo je samo jedan od kućnih problema koje Vučić mora da reši...Jer su svi nekako spori i maltene nesposobni da urade svoje poslove...

Boban57

pre 11 godina

Verujem da će Vučić ići u Brisel jer brine za svoju državu! Napokon posle dužeg vremena imamo političara koji je cenjen od strane EU i to je vrlo bitno za budućnost Srbije!

LanciaBg

pre 11 godina

Kada neko radi svoj posao odgovorno,to ne može da prođe ne zapaženo. Ovo pokazuje koliko je Vučić bitan za budućnost Srbije i koliki je ugled stekao kod evropskih zvaničnika za kratko vreme!

VeleSrb

pre 11 godina

Dobro je čuti da u vrhu vlasti imamo političara koji je cenjen od strane evropskih zvaničnika! Verujem da će Vučić pozitivno odgovoriti na poziv Eštonove i da će krenuti put Brisela.

Felicija

pre 11 godina

Svi shvataju da je Vucic jedini pravi i ozbiljan politicar, i zato me u opste ne iznenadjuje to sto ga zovu da ide. I treba da ode. Sta god da odluci, ja cu ga podrzati.

Andrić

pre 11 godina

Šta god da stoji iza ovog poziva, mislim da će Vučić prisustvovati pregovorima, jer ne beži od odgovornosti. A predpostavljam, da na prisustvo Vučića insistiraju zbog njegovog kredibiliteta i nekompromitovanosti, koju je stekao za kratko vreme!

Bojanche

pre 11 godina

Pa naravno da ce ga zahtevati, kad je jedini politicar u Srbiji sa kojim moze normalno da se razgovara...mada, to im nije dobar potez - on je ujedno i jedini politicar koji se drzi nacionalnih principa, a posebno onih dogovorenih sa ostatkom vlade.

Despina

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je pismo dobio iz SAD a ne od Ketrin Ešton. Aleksandar Vučić treba sam da odluči da li će se pojaviti na dijalogu ili ne. SAD zaista nema pravo da se meša u rad Ketrin Ešton. Građani više veruju Aleksandru Vučiću i njegovim sposobnostima od Ivice Dačića. Vlast će uraditi sve da zaštiti građane KiM, da ojača državne institucijem poboljša uslove života.

Lud,zbunjen,normalan...

pre 11 godina

Da,da pa njemu je oduvek bio interes naroda ispred svakog licnog,uvek se zalagao za ulazak Srbije u eu i saradnju sa svim narodima i uopste mi nije jasno o kakvim ratovima,sankcijama govore ovi iz ds, kakav bulevar Ratka Mladica,kad je to nas Acika govorio o Karlobagu,nekom Ogulinu,Virovitici... zamislite jos i klevecu da je Acika govorio za prepostenog nam Dinkica da je lopov i pokazivao njegovu robijasku kosulju!! Boze sta jos necu da cujem..... :)

jednostavno

pre 11 godina

Stvari su vrlo jednostavne. EU i SAD nisu nista mogli da potpisu sa prethodnom vlasti (iako su ih preferirali) jer bi ih Radikali,SNS, DSS i jos neki proglasili izdajicama i preuzeli vlast, mozda cak i nasilno sa ulice. Svi sprazumi bi automatski bili sruseni. Kada je SNS preuzeo vlast vrata su se opet otvorila da se nesta potpise ali Ameri ne zele da se neko ko Vucic izvuce pa da onda on ostale (npr. Dacica) proglasi izdajicama. Oce Ameri da cela garnitura na vlasti potpise i garantiraju izvrsenje potpisanoga. Nema vrdanja. Istovremeno je sve vec nastimovano da opozicija ne moze ozbiljno da se buni. DS, LDP i slicni ce da podrze a DSS i radikali tako i tako nisu vise bitni. Ko zna, mozda je celi scenario planiran vec godinama unapred. Mozda je i zadrzavanje Seselja u Hagu dio istog plana da ga se spreci da talasa kada se sporazum potpise. U CIA su placeni da potrubuske planiraju za sve moguce situacije i uz malo novca stavljaju i ruse sa vlasti koga hoce u malim zemljama kao sta je Srbija. Kada im je DS odsluzio za scenario "pomirenja" odrekli su ga se ko od sale. Setimo se ko je bio predodredjen za novu vlast po tome ko je isao u SAD prije izbora na razne konzultacije. I tako sve dok im ne zatreba neko drugi za neki novi scenario (isto kao u Pakistanu, Iraku, Libiji, Tunisu, Egiptu, bice uskoro i u Siriji, itd).

Ivan

pre 11 godina

A njemu nije bas kao da ucestvuje lol. Pa nece vruc krompir. Hoce on da Dacic odradi prljav posao pa da ga sutne, posle zigose kao izdajnika i ostane satra cist. Ali ni Dacic nije blesav! Nece on sada da potpisuje nista jer zna sta mu se sprema. Da su bili SnS malo pametniji pa da ga kovu u zvezde i obecavaju jos bar 20god. na vlasti, da ovaj zalegne, pa posle da ga sutnu kad ovaj ne sanja...

kosmicka pravda

pre 11 godina

treba i njega ukljuciti jer su on i njegovi sve zakuvali.
jos nesto on koji je sve nazivao izdajnicima treba sad da oseti da i njega tako prozivaju!

mirko

pre 11 godina

Jedino interesantno u ovoj informaciji su reakcije sns-ovaca. Kao Zapad ga traži, jer je najsposobniji, i najprincipijelniji. Zaista oni se svo ovo vreme trude da pronađu takvog pregovarača, jer im je u interesu , da taj problem reše" pravedno", i "principijelno".To je intelekt za fascinaciju.

Balkan

pre 11 godina

Hoce oni, ali Vucko i Toma beze od odgovornosti, ucek su to radili, i sad ce. Populuzam oko hapsenja u vezi korupcije, moze, vruc kosovski krompir, ne.

Dule

pre 11 godina

Aco ,neces moci da se izvuces !
Bas ti MORAS da budes u briselu ....da nebi se kasnije sa izjavama tvog stila oprao od ,,nekih" ugovora .
Amerikanci i brisel znaju tacno zasto bas upravo ti trebas da budes tamo 2. aprila .
Preuzimaj odgovornost !!!

Jelena

pre 11 godina

Kad je Tadić radio i predsednički i premijerski posao, svi su se bunili. Sad Vučiću ne možete nabrojati zvanične funkcije, izgurao je premijera, gura se u EU iako imamo potpredsednika Vlade za to... Ne može Vladu da nosi jedan čovek. Ali Srbija to voli izgleda.

čalić

pre 11 godina

Nije sporno ni da Vučić prisustvuje razgovorima, ali državni vrh treba da utvrdi neku granicu do kada može da popušta, i preko toga Srbija ne sme popuštati ni po cenu datuma, i u tom slučaju nije bitno ko prisustvuje razgovorima, ako se ispod te "crvene linije" ne može ići. Treba staviti do znanja i Albancima i evropskim zvaničnicima da Srbija nije spremna da pristane na bilo kakav dogovor, zarad dobijanja datuma.

vasić t. gm

pre 11 godina

Vučić kao predsednik ubedljivo najpopularnije stranke u Srbiji, ima i najveću odgovornost, za kompletan rad vlade, pa i za rešavanje pitanja Kosova. Zbog toga Vučić bi možda i trebao da prisustvujer sledećoj rundi pregovora. Mislim da bi i Dačiću bilo mnogo lakše kada bi uz njega na tim pregovorima bio i Vučić.

Nele sa Zvezdare

pre 11 godina

28.03.2013. u 12:59
Nebojša sa Zvezdare

Nemam pravo da odlučujem u ime ministra Vučića. Moj stav je,ako nema nekih drugih obaveza, da prihvati ovaj poziv. Poziv je mač sa dve oštrice ali ne sumnjam u ministra Vučića da ih neće izbeći.
Sav ovaj dijalog me isuviše podseća na blsku prošlost.
Razlika je ipak što su se mnoge stvari na terenu i u svetu promenile. Nešto na našu štetu a neke i na štetu EU i Amerike..

Janićijević-Janaćko

pre 11 godina

Najmanji je procenat podrške ulaska Srbije u EU. Nije ni čudo. Jedno pričaju a drugo rade po pitanju same Srbije..

Kostarika

pre 11 godina

Aleksandar je 100% u pravu to sto kaze da je vaznije sta ce biti sa narodom nego ko ce biti na sastanku ali bitno je i sklapati dogovor sa pravim ljudima ...

Duxy

pre 11 godina

Izgleda da u Srbiji i za Srbiju niko nista ne moze da uradi nego samo Vucic. Pa covek je rastrzan na sve strane. Kada je u pitanju ekonomija i strana ulaganja Vucic mora da preko svog licnog prijateljstva dovede velikog investitora. Sada kada je dijalog u pitanju opet mora i Vucic da podje kako bi do resenja doslo. Pa sta je sa Dacicem, da li je nesposoban ili sta vec? Ako je tako onda neka Vucic bude premijer jer to i zasluzuje.

BARCELONA

pre 11 godina

Aleksandar Vucic ocigledno je stekao veliki ugled u svetu. Kao najenergicniji covek u Vladi, mnogo toga je uradio i pokazao da je sposoban da vodi nasu zemlju u pravom smeru.

velibor bor

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Vučiću je u tim pregovorima bitno, ako se bude uljkučivao, da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega nemačkih zvaničnika, a kada evropski zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

pršić

pre 11 godina

Raduje iskazano potpuno jedinstvo Nikolića, Vučića i Dačića. Oni jasno pakazuju da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor. Bitno je što je rekao Nikolić da u ovoj trojci koja u ima Srbije pregovara o Kosovu, nema "slabe karike", i svi se drže onoga što su dogovorili i zajednički zastupaju te stavove.

Smoki

pre 11 godina

Ja licno smatram da on treba da ide kad ga vec lepo zovu. Nesto nemam poverenja u Dacica i bojim se da ce zeznuti stvari, a ovako ce mu biti Vucko kao jedan vid kontrole. Nece mu on to dopustiti tako nesto.

Sasa Tramp

pre 11 godina

Kad-tad sve izadje na povrsinu!
Polako pocinjemo da dobijamo odgovore u vezi Vucica i njegovog patriotizma...
E moj Vucicu, sad se bar jasno vidi odakle vetar duva.

despot(ovca)

pre 11 godina

neverovatno, ovde ima i takvih koji misle da ameri i eu žele vučića zato što je lep i pametan?! pobudaliste, narode.
vučićev uticaj u srbiji je evidentan, znaju ovi dobro da dačić a tek toma neće moći da prelome kad bude "gusto". a biće, verujte.

Boldrik ima lukav plan

pre 11 godina

Vučko, znam Doktora koji može da ti napiše opravdanje...e sad ako pregovori potraju duže od mesec dana, za komisiju ćeš morati da nađeš sam vezu...

Maksimalno orao negativno

pre 11 godina

Jasno. Ako prihvati nezavisnost Kosova, propao je. Ako ne prihvati, nema datuma, propao je. Ako ne prihvati da ucestvuje, kukavica je, propao je. Cena proslosti mora da se plati. Pravedno

Alek

pre 11 godina

"Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu, piše Blic. "

Izgleda da ni Dacic nije mutav da ne vidi podmetacinu. Morace ipak Vucic da bude Vuk Brankovic.

onako usput

pre 11 godina

naravno da EU i USA zele Vucica da potpise sporazum, ne zato sto im Vucic imponuje nego sto nosi daleko vecu politicku tezinu, nova vlast je htela da resi pitanje kosova na najvisem nivou i naravno da poturi Dacica pa da Dacic snosi politicku odgovornost za bolno resenje! nego ja i dalje ne razumem sta se to desilo pa da Rusija i BRIK vise nisu prioriteti nego EU! SNS se nije klela u EU, zasto je EU sad prioritet?

yutopija

pre 11 godina

Demokrate postase veci radikali od radikala pa sad pljuju svaki potez vlade ne bi li se u istu.Do pre godinu dana bili ste spremni sve da prodate zarad Evrope a sad pravi radikalski zaokret na demokratski nacin.

Marija D.

pre 11 godina

Mislim da mu tu nije mesto.... Moje mišljenje je da pokušavaju da ga diskredituju time što će da ga uvuku u bitku koja je već izgubljena....

Boss

pre 11 godina

Ja ipak mislim da Vucic ne treba toliko pregovore prepustiti Dacicu, vec da se i sam vise ukljuci. Mozda ce tako biti bolje, ko zna.

SAMSUNG

pre 11 godina

I sada Vucicem,i bez njega necemo naci resenje zato sto imaju neke svoje stavove od kojih ne zele da ostupaju,mi smo uradili sve sto je u nasoj moci,ali je ocigledno to njima nedovoljno,tako da ne vidim razlog da Vucic ide,kada nema naznaka da ce se ceo problem resiti,i da ce se naci zajednicki kompromis.

sanja

pre 11 godina

Evropa ka i mi ima poverenje jedino u Vučića.Ali trebaju ga pozvati jedino ako imaju neki realan predlog o koe je moguće razgovarati.U suprotnom samo je trošenje njegovog vremena!

Pecaroš sa Bosuta

pre 11 godina

Našli ste crkvu u kojoj ćete se moliti. Taktika vam je zavadi pa vladaj. Kako se tzv. demokrate sa Zapada varate...
Morate popustiti ili ništa od dogovora. Naterajte malo Prištinu.Dosta ste im poklonili a nama oteli.

Naivac

pre 11 godina

Portparol ambasade SAD Stark je izgleda slabije obavešten od "Blic"-a da: "Vašington i Brisel insistiraju na većem angažovanju prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića u razgovorima o Kosovu u Briselu". Da ne izvlačimo zaključke o uzrocima i posledicama ovakve nekonzistencije......

Sibin

pre 11 godina

Pa neka ide gore i neka dođe u Srbiju sa konkretnim rešenjem...pa makar bilo i ono čega se svi plašimo... Kosovo nas tolikop koči, ne samo za EU, nego i za sve ostali stvaranjem nestabilnosti u regionu....

Batica

pre 11 godina

Ako je to najbolje za interes Srbije trebalo bi da ide.Ne mozemo da ocekujemo cudo od pregovora,ali bar neka nas predstavljaju najbolji.

Marija

pre 11 godina

" Jos jedan primer bahatog ponasanja EU i SAD... oni odredjuju sastav delegacije odn. pregovaraca...Diplomatski skandal no imajuci u vidu ko sedi sa suprotnih strana pregovarackog stola moze im se. Da li i Rusima i Kinezima diktiraju sastav delegacije....Ima jedna dobra Nejgosdeva na ovu temu.
(mlekadzija, 28. mart 2013 09:58)"

Pa naravno da njima ne diktiraju s obzirom da su oni ravnopravne sile sa njima, a šta je Srbija?

niki

pre 11 godina

Ovo mi izgleda kako bi narod rekao mač sa dve oštrice. da li Vučić treba da ide ili ne zavisi od stava Evrope i njenih predloga ali mi unapred to nemožemo da znamo!

Goku

pre 11 godina

Ono sto je Vucic uradio u proteklih 8 meseci imalo je veliki odjek svuda ne samo u Srbiji. Sada i evropski zvanicnici ali i zvanicnici SAD zovu Vucica da ide u Brisel na pregovore jer su svesni da jedino on moze da pomogne uspehu tih pregovora. Medjutim sam Vucic mora da odluci da li ce ici ili ne. Vlada i predsednik Srbije prepustili su to pitanje premijeru a Vucic tu moze biti podrska. Plasim se samo da ovo sto ga svi vuku na sve strane i sto mora da resava svakojake probleme koji nisu iskljucivo u njegovoj nadleznosti ne utice na njegovo zdravlje jer je evidentno da je Srbiji takav covek potreban.

dragana

pre 11 godina

Pa, zar je moguce da se bez Vucica nista ne moze zavrsiti do kraja?! Dajte, da kloniramo coveka, pa da ga postavimo na sve funkcije koje postoje.. Sasvim ocekivan poziv... Nisam ni ocekivala da ce Dacic da iznadje resenje..

milance26

pre 11 godina

U pravu je covek, potpuno je nebitno ko ce prisustvovati pregovorima, plan je dogovoren na sastanku predsednistva republike i po njemu su odredjeni principi. Znaci, ko god bude bio tamo, taj ce i reci i uraditi isto.

dulence

pre 11 godina

Licno mislim da Srbija i nije dobrodosla u EU ali nase je da pokusamo i damo sve od sebe. Verujem da Vucic odlicno zna sta radi i da ga ovi ne zovu dzabe vec zbog rezultata i poverenja koje uziva u Srbiji.

Bad Joe

pre 11 godina

Ocigledno da Vucic nije postovan i cenjen kao dobar politicar i pregovarac samo kod nas nego i u svetu. To dosta govori o njemu, ali i o nama.

Borkoo

pre 11 godina

E vise mi je muka ovih sa zapada! Pa kao da je sad bitno koga ce Dacic povesti na pregovore. Valjda treba svima da bude bitnije kako ce se voditi pregovori i sta ce biti izneseno na njima, a to je dogovoreno vec u vladi. Zasto se time ne bave malo, a personalna pitanja ostave po strani?

Cezar

pre 11 godina

Ma ne sme Vučić da ide tamo, nema čovek hrabrosti. Nemojte ga terati da ide u Brisel ,on je tu samo da rešava problem borbe protiv korupcijue,izvoz vojne opreme u Snegal, da bude starter poneke trke kamila u Abu Dabiju, a kasnije ako Bog da i u Banatu, da malo stresira Dačića i Dinkića pričom o novom predsedniku vlade i vanrednim izborima, da objavi "šokantne" podatke o zloupotrebama vrednim stotinama miliona evra, itd, ...itd. .To je njegov posao a Kosovo, pa tu je Dačić !

radisns

pre 11 godina

Aleksandar Vučić je pismo dobio iz SAD a ne od Ketrin Ešton. Aleksandar Vučić treba sam da odluči da li će se pojaviti na dijalogu ili ne. SAD zaista nema pravo da se meša u rad Ketrin Ešton. Građani više veruju Aleksandru Vučiću i njegovim sposobnostima od Ivice Dačića. Vlast će uraditi sve da zaštiti građane KiM, da ojača državne institucijem poboljša uslove života.
(Despina, 28. mart 2013 23:02)

Vidiš kako ti to sve lepo reče Depresina, i zbog toga Vučko i treba da bidne u Brisel, a ne da se samo fali s onu borbu protiv krimanal bre?