Subota, 26.01.2013.

10:23

Miloš Zeman novi predsednik Češke

Miloš Zeman izabran je danas za novog predsednika Češke. Miloš Zeman postao je treći predsednik Češke, a prvi koga su birali građani na direktnim izborima.

Izvor: Beta

Miloš Zeman novi predsednik Èeške IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

spustite se na zemlju

pre 11 godina

@Safet Cara
Ma kako da ne, ima da izbace Cesku iz EU jer ima predsednika koji je protiv tog "vrhunca ljudske civilizacije" od "drzave kosova". Sta vi albanski narcis-nacionalisti zamisljate o sebi i o toj karikaturi koju ste napravili na Kosovu? Da ste pupak sveta? Ceska je "prosjacka zemlja"? Da li si ti izasao nekada iz tvog sela i posetio tu Cesku? A da, vi ste jedini kojima trebaju vize te nemas pojma kakva je Ceska. Ima i ona izreka bolje je nekada cutati i odzrati iluziju pameti i znanja nego progovoriti i rasprsiti sve iluzije.

Zracak srece

pre 11 godina

Mora se priznati da euforija u Srbiji nije bez osnova. Zaista postoje upadljive mentalne i kulturne paralele izmedju jednog prosecnog Srbina i gosp. Zemana.

Safet Cara

pre 11 godina

Kako bi bilo da Merkelova, Brown i Hollande povlace uclanjenje u EU prosjacke zemlje ciji je predsednik Zeman?! Koliko je moguce povuci priznanje neke drzave (zato sto novoizabrani predsednik ne voli narod te drzave) toliko je moguce izbacivanja iz EU.
Srbija NIKADA nece moci u EU bez priznanja Kosova- zivi bili pa vidjeli! Tu se pitaju cetiri zemlje: USA, Velika Britanija, Njemacka i Francuska

Marinazg

pre 11 godina

Pobedio je covek koji je rekao da je kosovo teroristcka zemlja,a premijer terorista...
(decko sa barikada, 26. januar 2013 18:48)

Pobijedio je čovjek koji se suglasio s bombardiranjem SRJ i koji će priznati Kosovo. Zar još uvijek vjerujete da narod bira)

Ceh-iz-Srbije

pre 11 godina

Ja se izvinjavam što kvarim atmosferu komentatorima... Taj Vaš veliki prijatelj je bio saglasan sa bombardovanjem Srbije 1999 godine. Toliko!

Joca Briselac

pre 11 godina

Evo Sao Tome i Principi su povukli priznanje Kosova,moze i Ceska, ali do toga nece doci, jer je Ceska u EU i NATO-u, pa i Klaus je bio protiv i predsednik Poljske Leh Kacinski je bio protiv, ali su njihove vlade priznale Kosovo!

Mi smo pobedom Zemana, dobili jos jednog prijatelja srpskog naroda i nista vise!

szimona

pre 11 godina

Moram reci da je nazalost pobjedio Milos Zeman . Covjek koji je zajedno sa Vaclavom Klausom , sadasnjim predsjednikom, podjelio moc i utemeljio korupciju na svim nivoima . U Cehi nije predsjednicki sistem i tako da predsjednik u sustini samo polaze vijence . Vlada je ta koja odlucuje o svemu a tako i o vanjskoj politici .
Mora mu se priznati da je izvrstan retorik ali je jako grub a to mu je i obezbjedilo najvise glasova iz malih mjesta a sela . U predizbornoj kampanji je koristio niske udarce za razliku od protukandidata koji je za njega sto bi se reklo gospodin covjek .
Steta za Cehu , konacno je mogla imati poslije Masaryka a Havela nekoga koga ce postovati i u svijetu .

Srb

pre 11 godina

Ima li jedan primer u istoriji sveta povlacenja priznanja drzave??? Moze samo novo priznanje, u slucaju rata, tj. po zavrsetku sukoba ili diplomatskim putem. Sto znaci da bi Srbija trebalo da pobedi u buducnosti ili da Albanci pristanu da se vrate pod Srbiju. Tupavi narode....

mali radojica

pre 11 godina

Vidis Nenade od te 99 proslo je skoro 14 godina pa je nekima doslo iz... do glave, pa su shvatili sustinu prevare oko nezavisnog Kosova. To znaci da ce polako ali sigurno jedna po jedna zemlja poceti da preispituje svoj stav u vezi Kosova. Ne kazem da ce sad biti masovnog povlacenja priznanja, ali ce se na tu temu drugacije gledati. Zato se zuri EU, Nemcima i USA, vreme polako istice a u UN nikako da prodje ta prica jer ne moze u GS da prodje a kamoli SB. Pojedine zemlje su pocele da negoduju te zbog zute kuce, te zbog talasa organizovanog kriminala sa Kosova koji zapljuskuje Britaniju,Francusku,Svajcarsku(ma celu EU), a tek ova "neprijatnost" sa rusenjem grobalja i paljenjem manastira to je tek malo trgnulo Evropu pa sad vidi s kim ima posla i koliko je ustvari promasen taj projekat zvani Kosovo. Na kraju kao slag na tortu dodje mu prosto histericno zalaganje za Veliku Albaniju koje sprovodi i sama Albanija tako da iz dana u dan ova prica polako pocinje da se vraca na pocetak. Najvise mi je zao onog Danijela Servera kog moraju svake druge nedelje da bude u cik zore da bi dao pokoju glupavu izjavu o tome kako su Srbi zli,losi, nedorasli,necivilizovani i kako ne treba uopste da budu primljeni u EU. Jednom recju polako ali sigurno sve dolazi na svoje mesto.

blik

pre 11 godina

Čestitam građanima Češke i g. Zemanu na izboru. Nadam se da će se držati svog stava o Kosovu. Ako iko zna šta znači razvaljivanje države, onda su to Česi. Mada su vjerovatno mnogi zaboravili, dok ih opet ne stigne.

?

pre 11 godina

Нема везе, нека не повуче признања, можда ће Чешкој тако створити проблеме, можда неће, али чак ова изјава нам нешто значи, а и искрен и истинит опис стања на Космету и начин настајања Репубљик Косова. Од ниједне бивше југорепублике, а ни Бугарске то нисам чуо. Паметном и национално бар један грам свесном довољно. Од њих ни толико не добисмо.

žabac

pre 11 godina

Naravno da Češka neće povući priznanje Kosova. I neće se zaletati ni oko čega. Na kraju krajeva, članica je NATO i EU. Ono što je Miloš Zeman rekao oslikava mišljenje ogromne većine Čeha - ne vole Albance, ponajviše zbog kriminala. Ima i srpskih, hrvatskih i sl. kriminalaca, ali sve u svemu, Česi vole i poštuju južne Slovene.

Kde je domov mùj...

pre 11 godina

Miloš Zeman će se ponašati slično kao Vaclav Klaus, on ima "svoju glavu" i koristi je drugačije nego evropski "salonski" političari.
U vezi odnosa Čeha prema Srbima:
Kao neko ko živi 22 godine u Češkoj, mogu reći da većina starijih od 45 godina itekako ima pozitivan odnos prema južnim Slovenima, pogotovu prema Srbima. Ali danas kod mladih ljudi, pogotovu iz Praga, koji je kosmopolitski, ta često iracionalna ljubav prema Srbima većinom ne postoji ali u svakom slučaju su i mladi bar neutralni a ne negativni. Mogu reći (u to sam siguran) da stariji Česi više vole Srbe, nego što Srbi vole Čehe (koje Srbi najčešće mešaju sa Slovacima ili Poljacima koji nas isto generalno rečeno poštuju).
Pozdrav svima iz divne Češke

ecc

pre 11 godina

@e-krem u pravu si. na primer amerikanci satrese i ojadise muslimane po planeti, nemci ne mogu da nam zaborave njihove poginule sugradjane tokom drugog rata,a britanija je uvek obavestajno rovarila po srbiji. jedino mi kao nisu jasne onih 63 ostrvskih drzavica zbog cega su priznale teroristicku tvorevinu na teritoriji srbije. obrni,okreni sve se uklapa .

albanski narcis-naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@e-krem
Od svog tog "s`kim si takav si", ta tvoja "drzava kosova" je ista po vecini stvari i deli iste "vrednosti" samo sa Avganistanom. Bese Avganistan prvi ili drugi koji vas je priznao?

Istvan

pre 11 godina

"Pobedio je covek koji je rekao da je kosovo teroristcka zemlja,a premijer terorista...
(decko sa barikada, 26. januar 2013 18:48) "
A kad znamo,da Kosovo je Srbija,onda u "prevodu" sta je rekao?

Nenad

pre 11 godina

Pre euforicnih cestitki bi trebalo znati da je (bez obzira na to sta danas prica) taj isti Zeman bio premijer Ceske 1999. i potpisao je za NATO saglasnost Ceske sa bombardovanjem SRJ. Ta saglasnost je imala uslov da se ne bombarduju civilni ciljevi, medjutim kad se to desilo - Zeman nije znao da izadje iz te situacije.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Auu bre, pa ovoliko se Srbi nisu "obradovali" ni izboru Tomislava Nikolica za Predsednika ?
Prosto ne mogu da verujem da je ovaj Milos "veci katolik od Pape" tj. veci Srbin od Tomislava Nikolica ?

Neko iz Češke

pre 11 godina

Miloš Zeman izmedju hiljadu drugih stvari, ne voli novinare, poštuje samo pametne ljude. Obožava šljivovicu, koju pije kako kaže u malim količinama. Inače voli i Srbe i druge Slovene ali nemojte biti slepci, on je u prvom redu predsednik svoje zemlje i nikada sebi neće dozvoliti da ugrozi svoju zemlju, zarad druge zemlje. To je politika, tako to ide u 21 veku i to nema veze sa njegovim privatnim mišljenjem.

Praško Proleće

pre 11 godina

Glasao sam protiv Schwarzenberga, umirao od smeha dok sam slušao pobednički govor i odgovore novinarima na konferenciji za štampu novoizabranog predsednika CZ - g. Zemana, istovremeno razmišljao o nadi pokojnog premijera Srbije, g. Djindjića, da će doći vreme kad ćemo glasati "za" nama poželjnu opciju a nikako "protiv" one neprihvatljive ali eto... I ovde je princip isti samo standard bolji. Pozdrav svima iz Praga!

e-krem

pre 11 godina

Bravo Miloše,bravo Zemane! Za koji dan pa da prekineš idnose sa tzv. državom Kosova,a možda izdejstvuješ i povlačenje priznanja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Duško, 26. januar 2013 17:22
Nastavi niz teroristickih zemalja ima ih do sada 98 i pocni sa recimo SAD,Nemackom,V.B....Ako vazi skim si takav si i ako su ti oni "oteli" Kosovo red bi bio.

CheZoran

pre 11 godina

Čestitka Predsedniku Zemanu! Čestitka Češkoj i Česima! Kao prvo pijem jedno za drugim tri dobra češka piva. Ovo je kao kad Djoković pobedi.

Neko iz Češke

pre 11 godina

Miloš Zeman izmedju hiljadu drugih stvari, ne voli novinare, poštuje samo pametne ljude. Obožava šljivovicu, koju pije kako kaže u malim količinama. Inače voli i Srbe i druge Slovene ali nemojte biti slepci, on je u prvom redu predsednik svoje zemlje i nikada sebi neće dozvoliti da ugrozi svoju zemlju, zarad druge zemlje. To je politika, tako to ide u 21 veku i to nema veze sa njegovim privatnim mišljenjem.

Kde je domov mùj...

pre 11 godina

Miloš Zeman će se ponašati slično kao Vaclav Klaus, on ima "svoju glavu" i koristi je drugačije nego evropski "salonski" političari.
U vezi odnosa Čeha prema Srbima:
Kao neko ko živi 22 godine u Češkoj, mogu reći da većina starijih od 45 godina itekako ima pozitivan odnos prema južnim Slovenima, pogotovu prema Srbima. Ali danas kod mladih ljudi, pogotovu iz Praga, koji je kosmopolitski, ta često iracionalna ljubav prema Srbima većinom ne postoji ali u svakom slučaju su i mladi bar neutralni a ne negativni. Mogu reći (u to sam siguran) da stariji Česi više vole Srbe, nego što Srbi vole Čehe (koje Srbi najčešće mešaju sa Slovacima ili Poljacima koji nas isto generalno rečeno poštuju).
Pozdrav svima iz divne Češke

Praško Proleće

pre 11 godina

Glasao sam protiv Schwarzenberga, umirao od smeha dok sam slušao pobednički govor i odgovore novinarima na konferenciji za štampu novoizabranog predsednika CZ - g. Zemana, istovremeno razmišljao o nadi pokojnog premijera Srbije, g. Djindjića, da će doći vreme kad ćemo glasati "za" nama poželjnu opciju a nikako "protiv" one neprihvatljive ali eto... I ovde je princip isti samo standard bolji. Pozdrav svima iz Praga!

žabac

pre 11 godina

Naravno da Češka neće povući priznanje Kosova. I neće se zaletati ni oko čega. Na kraju krajeva, članica je NATO i EU. Ono što je Miloš Zeman rekao oslikava mišljenje ogromne većine Čeha - ne vole Albance, ponajviše zbog kriminala. Ima i srpskih, hrvatskih i sl. kriminalaca, ali sve u svemu, Česi vole i poštuju južne Slovene.

CheZoran

pre 11 godina

Čestitka Predsedniku Zemanu! Čestitka Češkoj i Česima! Kao prvo pijem jedno za drugim tri dobra češka piva. Ovo je kao kad Djoković pobedi.

mali radojica

pre 11 godina

Vidis Nenade od te 99 proslo je skoro 14 godina pa je nekima doslo iz... do glave, pa su shvatili sustinu prevare oko nezavisnog Kosova. To znaci da ce polako ali sigurno jedna po jedna zemlja poceti da preispituje svoj stav u vezi Kosova. Ne kazem da ce sad biti masovnog povlacenja priznanja, ali ce se na tu temu drugacije gledati. Zato se zuri EU, Nemcima i USA, vreme polako istice a u UN nikako da prodje ta prica jer ne moze u GS da prodje a kamoli SB. Pojedine zemlje su pocele da negoduju te zbog zute kuce, te zbog talasa organizovanog kriminala sa Kosova koji zapljuskuje Britaniju,Francusku,Svajcarsku(ma celu EU), a tek ova "neprijatnost" sa rusenjem grobalja i paljenjem manastira to je tek malo trgnulo Evropu pa sad vidi s kim ima posla i koliko je ustvari promasen taj projekat zvani Kosovo. Na kraju kao slag na tortu dodje mu prosto histericno zalaganje za Veliku Albaniju koje sprovodi i sama Albanija tako da iz dana u dan ova prica polako pocinje da se vraca na pocetak. Najvise mi je zao onog Danijela Servera kog moraju svake druge nedelje da bude u cik zore da bi dao pokoju glupavu izjavu o tome kako su Srbi zli,losi, nedorasli,necivilizovani i kako ne treba uopste da budu primljeni u EU. Jednom recju polako ali sigurno sve dolazi na svoje mesto.

?

pre 11 godina

Нема везе, нека не повуче признања, можда ће Чешкој тако створити проблеме, можда неће, али чак ова изјава нам нешто значи, а и искрен и истинит опис стања на Космету и начин настајања Репубљик Косова. Од ниједне бивше југорепублике, а ни Бугарске то нисам чуо. Паметном и национално бар један грам свесном довољно. Од њих ни толико не добисмо.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Auu bre, pa ovoliko se Srbi nisu "obradovali" ni izboru Tomislava Nikolica za Predsednika ?
Prosto ne mogu da verujem da je ovaj Milos "veci katolik od Pape" tj. veci Srbin od Tomislava Nikolica ?

albanski narcis-naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@e-krem
Od svog tog "s`kim si takav si", ta tvoja "drzava kosova" je ista po vecini stvari i deli iste "vrednosti" samo sa Avganistanom. Bese Avganistan prvi ili drugi koji vas je priznao?

blik

pre 11 godina

Čestitam građanima Češke i g. Zemanu na izboru. Nadam se da će se držati svog stava o Kosovu. Ako iko zna šta znači razvaljivanje države, onda su to Česi. Mada su vjerovatno mnogi zaboravili, dok ih opet ne stigne.

Nenad

pre 11 godina

Pre euforicnih cestitki bi trebalo znati da je (bez obzira na to sta danas prica) taj isti Zeman bio premijer Ceske 1999. i potpisao je za NATO saglasnost Ceske sa bombardovanjem SRJ. Ta saglasnost je imala uslov da se ne bombarduju civilni ciljevi, medjutim kad se to desilo - Zeman nije znao da izadje iz te situacije.

ecc

pre 11 godina

@e-krem u pravu si. na primer amerikanci satrese i ojadise muslimane po planeti, nemci ne mogu da nam zaborave njihove poginule sugradjane tokom drugog rata,a britanija je uvek obavestajno rovarila po srbiji. jedino mi kao nisu jasne onih 63 ostrvskih drzavica zbog cega su priznale teroristicku tvorevinu na teritoriji srbije. obrni,okreni sve se uklapa .

e-krem

pre 11 godina

Bravo Miloše,bravo Zemane! Za koji dan pa da prekineš idnose sa tzv. državom Kosova,a možda izdejstvuješ i povlačenje priznanja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Duško, 26. januar 2013 17:22
Nastavi niz teroristickih zemalja ima ih do sada 98 i pocni sa recimo SAD,Nemackom,V.B....Ako vazi skim si takav si i ako su ti oni "oteli" Kosovo red bi bio.

Istvan

pre 11 godina

"Pobedio je covek koji je rekao da je kosovo teroristcka zemlja,a premijer terorista...
(decko sa barikada, 26. januar 2013 18:48) "
A kad znamo,da Kosovo je Srbija,onda u "prevodu" sta je rekao?

Srb

pre 11 godina

Ima li jedan primer u istoriji sveta povlacenja priznanja drzave??? Moze samo novo priznanje, u slucaju rata, tj. po zavrsetku sukoba ili diplomatskim putem. Sto znaci da bi Srbija trebalo da pobedi u buducnosti ili da Albanci pristanu da se vrate pod Srbiju. Tupavi narode....

Ceh-iz-Srbije

pre 11 godina

Ja se izvinjavam što kvarim atmosferu komentatorima... Taj Vaš veliki prijatelj je bio saglasan sa bombardovanjem Srbije 1999 godine. Toliko!

Joca Briselac

pre 11 godina

Evo Sao Tome i Principi su povukli priznanje Kosova,moze i Ceska, ali do toga nece doci, jer je Ceska u EU i NATO-u, pa i Klaus je bio protiv i predsednik Poljske Leh Kacinski je bio protiv, ali su njihove vlade priznale Kosovo!

Mi smo pobedom Zemana, dobili jos jednog prijatelja srpskog naroda i nista vise!

Marinazg

pre 11 godina

Pobedio je covek koji je rekao da je kosovo teroristcka zemlja,a premijer terorista...
(decko sa barikada, 26. januar 2013 18:48)

Pobijedio je čovjek koji se suglasio s bombardiranjem SRJ i koji će priznati Kosovo. Zar još uvijek vjerujete da narod bira)

szimona

pre 11 godina

Moram reci da je nazalost pobjedio Milos Zeman . Covjek koji je zajedno sa Vaclavom Klausom , sadasnjim predsjednikom, podjelio moc i utemeljio korupciju na svim nivoima . U Cehi nije predsjednicki sistem i tako da predsjednik u sustini samo polaze vijence . Vlada je ta koja odlucuje o svemu a tako i o vanjskoj politici .
Mora mu se priznati da je izvrstan retorik ali je jako grub a to mu je i obezbjedilo najvise glasova iz malih mjesta a sela . U predizbornoj kampanji je koristio niske udarce za razliku od protukandidata koji je za njega sto bi se reklo gospodin covjek .
Steta za Cehu , konacno je mogla imati poslije Masaryka a Havela nekoga koga ce postovati i u svijetu .

Safet Cara

pre 11 godina

Kako bi bilo da Merkelova, Brown i Hollande povlace uclanjenje u EU prosjacke zemlje ciji je predsednik Zeman?! Koliko je moguce povuci priznanje neke drzave (zato sto novoizabrani predsednik ne voli narod te drzave) toliko je moguce izbacivanja iz EU.
Srbija NIKADA nece moci u EU bez priznanja Kosova- zivi bili pa vidjeli! Tu se pitaju cetiri zemlje: USA, Velika Britanija, Njemacka i Francuska

spustite se na zemlju

pre 11 godina

@Safet Cara
Ma kako da ne, ima da izbace Cesku iz EU jer ima predsednika koji je protiv tog "vrhunca ljudske civilizacije" od "drzave kosova". Sta vi albanski narcis-nacionalisti zamisljate o sebi i o toj karikaturi koju ste napravili na Kosovu? Da ste pupak sveta? Ceska je "prosjacka zemlja"? Da li si ti izasao nekada iz tvog sela i posetio tu Cesku? A da, vi ste jedini kojima trebaju vize te nemas pojma kakva je Ceska. Ima i ona izreka bolje je nekada cutati i odzrati iluziju pameti i znanja nego progovoriti i rasprsiti sve iluzije.

Zracak srece

pre 11 godina

Mora se priznati da euforija u Srbiji nije bez osnova. Zaista postoje upadljive mentalne i kulturne paralele izmedju jednog prosecnog Srbina i gosp. Zemana.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Auu bre, pa ovoliko se Srbi nisu "obradovali" ni izboru Tomislava Nikolica za Predsednika ?
Prosto ne mogu da verujem da je ovaj Milos "veci katolik od Pape" tj. veci Srbin od Tomislava Nikolica ?

e-krem

pre 11 godina

Bravo Miloše,bravo Zemane! Za koji dan pa da prekineš idnose sa tzv. državom Kosova,a možda izdejstvuješ i povlačenje priznanja!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Duško, 26. januar 2013 17:22
Nastavi niz teroristickih zemalja ima ih do sada 98 i pocni sa recimo SAD,Nemackom,V.B....Ako vazi skim si takav si i ako su ti oni "oteli" Kosovo red bi bio.

Istvan

pre 11 godina

"Pobedio je covek koji je rekao da je kosovo teroristcka zemlja,a premijer terorista...
(decko sa barikada, 26. januar 2013 18:48) "
A kad znamo,da Kosovo je Srbija,onda u "prevodu" sta je rekao?

Nenad

pre 11 godina

Pre euforicnih cestitki bi trebalo znati da je (bez obzira na to sta danas prica) taj isti Zeman bio premijer Ceske 1999. i potpisao je za NATO saglasnost Ceske sa bombardovanjem SRJ. Ta saglasnost je imala uslov da se ne bombarduju civilni ciljevi, medjutim kad se to desilo - Zeman nije znao da izadje iz te situacije.

Srb

pre 11 godina

Ima li jedan primer u istoriji sveta povlacenja priznanja drzave??? Moze samo novo priznanje, u slucaju rata, tj. po zavrsetku sukoba ili diplomatskim putem. Sto znaci da bi Srbija trebalo da pobedi u buducnosti ili da Albanci pristanu da se vrate pod Srbiju. Tupavi narode....

CheZoran

pre 11 godina

Čestitka Predsedniku Zemanu! Čestitka Češkoj i Česima! Kao prvo pijem jedno za drugim tri dobra češka piva. Ovo je kao kad Djoković pobedi.

mali radojica

pre 11 godina

Vidis Nenade od te 99 proslo je skoro 14 godina pa je nekima doslo iz... do glave, pa su shvatili sustinu prevare oko nezavisnog Kosova. To znaci da ce polako ali sigurno jedna po jedna zemlja poceti da preispituje svoj stav u vezi Kosova. Ne kazem da ce sad biti masovnog povlacenja priznanja, ali ce se na tu temu drugacije gledati. Zato se zuri EU, Nemcima i USA, vreme polako istice a u UN nikako da prodje ta prica jer ne moze u GS da prodje a kamoli SB. Pojedine zemlje su pocele da negoduju te zbog zute kuce, te zbog talasa organizovanog kriminala sa Kosova koji zapljuskuje Britaniju,Francusku,Svajcarsku(ma celu EU), a tek ova "neprijatnost" sa rusenjem grobalja i paljenjem manastira to je tek malo trgnulo Evropu pa sad vidi s kim ima posla i koliko je ustvari promasen taj projekat zvani Kosovo. Na kraju kao slag na tortu dodje mu prosto histericno zalaganje za Veliku Albaniju koje sprovodi i sama Albanija tako da iz dana u dan ova prica polako pocinje da se vraca na pocetak. Najvise mi je zao onog Danijela Servera kog moraju svake druge nedelje da bude u cik zore da bi dao pokoju glupavu izjavu o tome kako su Srbi zli,losi, nedorasli,necivilizovani i kako ne treba uopste da budu primljeni u EU. Jednom recju polako ali sigurno sve dolazi na svoje mesto.

albanski narcis-naci-komentatori, neprocenjivo

pre 11 godina

@e-krem
Od svog tog "s`kim si takav si", ta tvoja "drzava kosova" je ista po vecini stvari i deli iste "vrednosti" samo sa Avganistanom. Bese Avganistan prvi ili drugi koji vas je priznao?

ecc

pre 11 godina

@e-krem u pravu si. na primer amerikanci satrese i ojadise muslimane po planeti, nemci ne mogu da nam zaborave njihove poginule sugradjane tokom drugog rata,a britanija je uvek obavestajno rovarila po srbiji. jedino mi kao nisu jasne onih 63 ostrvskih drzavica zbog cega su priznale teroristicku tvorevinu na teritoriji srbije. obrni,okreni sve se uklapa .

žabac

pre 11 godina

Naravno da Češka neće povući priznanje Kosova. I neće se zaletati ni oko čega. Na kraju krajeva, članica je NATO i EU. Ono što je Miloš Zeman rekao oslikava mišljenje ogromne većine Čeha - ne vole Albance, ponajviše zbog kriminala. Ima i srpskih, hrvatskih i sl. kriminalaca, ali sve u svemu, Česi vole i poštuju južne Slovene.

blik

pre 11 godina

Čestitam građanima Češke i g. Zemanu na izboru. Nadam se da će se držati svog stava o Kosovu. Ako iko zna šta znači razvaljivanje države, onda su to Česi. Mada su vjerovatno mnogi zaboravili, dok ih opet ne stigne.

Praško Proleće

pre 11 godina

Glasao sam protiv Schwarzenberga, umirao od smeha dok sam slušao pobednički govor i odgovore novinarima na konferenciji za štampu novoizabranog predsednika CZ - g. Zemana, istovremeno razmišljao o nadi pokojnog premijera Srbije, g. Djindjića, da će doći vreme kad ćemo glasati "za" nama poželjnu opciju a nikako "protiv" one neprihvatljive ali eto... I ovde je princip isti samo standard bolji. Pozdrav svima iz Praga!

?

pre 11 godina

Нема везе, нека не повуче признања, можда ће Чешкој тако створити проблеме, можда неће, али чак ова изјава нам нешто значи, а и искрен и истинит опис стања на Космету и начин настајања Репубљик Косова. Од ниједне бивше југорепублике, а ни Бугарске то нисам чуо. Паметном и национално бар један грам свесном довољно. Од њих ни толико не добисмо.

Safet Cara

pre 11 godina

Kako bi bilo da Merkelova, Brown i Hollande povlace uclanjenje u EU prosjacke zemlje ciji je predsednik Zeman?! Koliko je moguce povuci priznanje neke drzave (zato sto novoizabrani predsednik ne voli narod te drzave) toliko je moguce izbacivanja iz EU.
Srbija NIKADA nece moci u EU bez priznanja Kosova- zivi bili pa vidjeli! Tu se pitaju cetiri zemlje: USA, Velika Britanija, Njemacka i Francuska

Kde je domov mùj...

pre 11 godina

Miloš Zeman će se ponašati slično kao Vaclav Klaus, on ima "svoju glavu" i koristi je drugačije nego evropski "salonski" političari.
U vezi odnosa Čeha prema Srbima:
Kao neko ko živi 22 godine u Češkoj, mogu reći da većina starijih od 45 godina itekako ima pozitivan odnos prema južnim Slovenima, pogotovu prema Srbima. Ali danas kod mladih ljudi, pogotovu iz Praga, koji je kosmopolitski, ta često iracionalna ljubav prema Srbima većinom ne postoji ali u svakom slučaju su i mladi bar neutralni a ne negativni. Mogu reći (u to sam siguran) da stariji Česi više vole Srbe, nego što Srbi vole Čehe (koje Srbi najčešće mešaju sa Slovacima ili Poljacima koji nas isto generalno rečeno poštuju).
Pozdrav svima iz divne Češke

szimona

pre 11 godina

Moram reci da je nazalost pobjedio Milos Zeman . Covjek koji je zajedno sa Vaclavom Klausom , sadasnjim predsjednikom, podjelio moc i utemeljio korupciju na svim nivoima . U Cehi nije predsjednicki sistem i tako da predsjednik u sustini samo polaze vijence . Vlada je ta koja odlucuje o svemu a tako i o vanjskoj politici .
Mora mu se priznati da je izvrstan retorik ali je jako grub a to mu je i obezbjedilo najvise glasova iz malih mjesta a sela . U predizbornoj kampanji je koristio niske udarce za razliku od protukandidata koji je za njega sto bi se reklo gospodin covjek .
Steta za Cehu , konacno je mogla imati poslije Masaryka a Havela nekoga koga ce postovati i u svijetu .

Marinazg

pre 11 godina

Pobedio je covek koji je rekao da je kosovo teroristcka zemlja,a premijer terorista...
(decko sa barikada, 26. januar 2013 18:48)

Pobijedio je čovjek koji se suglasio s bombardiranjem SRJ i koji će priznati Kosovo. Zar još uvijek vjerujete da narod bira)

Neko iz Češke

pre 11 godina

Miloš Zeman izmedju hiljadu drugih stvari, ne voli novinare, poštuje samo pametne ljude. Obožava šljivovicu, koju pije kako kaže u malim količinama. Inače voli i Srbe i druge Slovene ali nemojte biti slepci, on je u prvom redu predsednik svoje zemlje i nikada sebi neće dozvoliti da ugrozi svoju zemlju, zarad druge zemlje. To je politika, tako to ide u 21 veku i to nema veze sa njegovim privatnim mišljenjem.

Ceh-iz-Srbije

pre 11 godina

Ja se izvinjavam što kvarim atmosferu komentatorima... Taj Vaš veliki prijatelj je bio saglasan sa bombardovanjem Srbije 1999 godine. Toliko!

Zracak srece

pre 11 godina

Mora se priznati da euforija u Srbiji nije bez osnova. Zaista postoje upadljive mentalne i kulturne paralele izmedju jednog prosecnog Srbina i gosp. Zemana.

Joca Briselac

pre 11 godina

Evo Sao Tome i Principi su povukli priznanje Kosova,moze i Ceska, ali do toga nece doci, jer je Ceska u EU i NATO-u, pa i Klaus je bio protiv i predsednik Poljske Leh Kacinski je bio protiv, ali su njihove vlade priznale Kosovo!

Mi smo pobedom Zemana, dobili jos jednog prijatelja srpskog naroda i nista vise!

spustite se na zemlju

pre 11 godina

@Safet Cara
Ma kako da ne, ima da izbace Cesku iz EU jer ima predsednika koji je protiv tog "vrhunca ljudske civilizacije" od "drzave kosova". Sta vi albanski narcis-nacionalisti zamisljate o sebi i o toj karikaturi koju ste napravili na Kosovu? Da ste pupak sveta? Ceska je "prosjacka zemlja"? Da li si ti izasao nekada iz tvog sela i posetio tu Cesku? A da, vi ste jedini kojima trebaju vize te nemas pojma kakva je Ceska. Ima i ona izreka bolje je nekada cutati i odzrati iluziju pameti i znanja nego progovoriti i rasprsiti sve iluzije.