Četvrtak, 24.01.2013.

07:51

S. Koreja: Rakete su poruka za SAD

Severna Koreja upozorila da je spremna da izvede treću nuklearnu probu i nova lansiranja raketa dugog dometa koje će biti usmerene protiv SAD.

Izvor: Tanjug

S. Koreja: Rakete su poruka za SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

profesor

pre 11 godina

Alal im vera,pa oni su vece budale nego mi a to nije bas lako postici.Mada sudeci po pojedinim komentarima i mi smo tu negde.Predlazem vojni savez pa da zajedno udarimo na mrsku nam Ameriku.

aztec

pre 11 godina

Ma dobro je da neko preti i Amerima (toliko su bede i patnje naneli sirom sveta zarad svoje 'demokratije' tj. interesa).. Vreme je da ih neko isprashi malo. :) p.s. Zaboravljate da su Ameri bili nadmocniji vojno i u Vijetnamu..

ivan

pre 11 godina

Ne drzi Koreja hiljade vojnika na granici SAD, vec obrnuto. Ma sta mislili o njihovoj vlasti, Korejanci imaju svako pravo na samoodbranu od americkog agresora.

nikola

pre 11 godina

Ne ulazeći u priču oko atomske bombe, zanima me odakle ovima koji tvrde da severnokorejanci gladuju ta informacija. Da li je neko od vas bio tamo?
(Saša, 24. januar 2013 15:40)

Postoje dosta dokumentaraca od novinara iz razlicitih zemalja koji su posetili S.Koreju. Postoje dosta izbeglica koji su pobegli i danas zive u J.Koreji

Lidija

pre 11 godina

Ala se svi ovbde nalupaste.S.Koreja unistava planetu,a SAD-e super "zeleni"
Ma bre kako ne kontate da je globalno svet u bedaku.Narod gladan i oplindran na sve strane sveta,kroz koje boje naocara gledate?
Manipulacija sitnozube stoke je uspela,cobane vrati se.

Butthole Surfer

pre 11 godina

Ja sam odrastao u medijskom mraku, ali ovoj našoj omladini ne treba intenet da bi nešto saznali. Oni već sve znaju, a najbolje znaju ko im je neprijatelj. To su prvo naučili.

bob

pre 11 godina

ta eventualna nuklearna bomba zaista moze biti faktor odvracanja... ali...
bez obzira na to, ne ide se motikom na traktor...
u svakom sl, politicke elite u svakoj zemlji zive u izobilju.. citaj .. boli ih bash za narod...
A severna koreja je pakao... narod bukvalno izumire gladan.. tuga...

bosko

pre 11 godina

Komenatari su hit, ugnjetavan i kolektivno hipnotisan narod S. Koreje nema sta da jede, a amerika koja ih nije takla pola veka je neprijatelj.

sos

pre 11 godina

Jeste li vi uopste svesni sta podrzavate, napad na Ameriku je i napad na nase gradjane tamo i na jos mnogo neduznih gradjana koji zive tamo i koji nemaju veze sa prosloscu, a da ne govorim o trovanju nase planete koje je ionako na visokom nivou...

dejan

pre 11 godina

apsolutni sam protivnik politike koju vodi SAD,ali ovim Korejancima treba zapusiti usta,mnogo se prse,a imaju tri puta manji vojni budžet od Južne Koreje,i čak 60 puta manji vojni budžet od SAD-a.Nemaju apsolutno nikakvu avijaciju,a ni protiv vazdušnu odbranu,pa koga će oni za Boga miloga da unište?Jedan raptor F22 je u stanju da sravni sa zemljom celu Severnu Koreju,tako da bolje za njih da ćute i da se ne oglašavaju.

repus

pre 11 godina

оваква изјава је уствари позив у помоћ небили америка обратила пожњу и демонтирала војне кругове који тероришу народ северне кореје и изгладњавају као што је америма успело у пропалом сссср да слетањем пајпером на црвени трг присиле ратоборне генерале пропале русије да поднесу оставку и тако спасли светз и русе да исти тиу не направе неко ратно зло јел нису хтели да се сазна да је русија балон од сапунице комунизма иста ствар је и тренутак у северној кореји тако да им је једини спас америка јел историја је показала да амери никада нису погрешили

Saša

pre 11 godina

Ne ulazeći u priču oko atomske bombe, zanima me odakle ovima koji tvrde da severnokorejanci gladuju ta informacija. Da li je neko od vas bio tamo?

PSY

pre 11 godina

Само да ми не баце атомску бомбу на Сеул - срушиће ми Гангнам па онда нећу моћи да будем OPPA GANGNAM STYLE!!! :))))

Srbin

pre 11 godina

Ja sam Srbin 101% i zelim Srbiji da jos jednom dodirne dno kao 1999. Nadam se da ce ovog puta biti kopnena intervencija jer zatucane tupave magarcine koje sebe nazivaju patriJote moraju jos jednom da tintarama olupaju betonske zidove kako bi bilo sta shvatili.

e?

pre 11 godina

A što ne možeš? Nego ti znaš dobro da neće sigurno oni tebe prvi kontaktirati - e aj dođi nam u S.Koreju , trebaš nam. Nego ti lepo se raspitaj gde imaju ambasade, pa im napiši e-mail, i siguran sam da bi ti našli nešto. Pa idi onda uživaj u zemlji gde misliš svaki dan da li ćeš imati da jedeš, i gde ljudi umiru od banalnih bolesti. A ako ti padne na pamet da kažeš neku lošu reč o voljenom predsedniku, ne gine ti rudnik soli. Ali ti nećeš otići tamo nego si samo hrabar na komentarima i licemer.

Leo

pre 11 godina

Ukupan vojni arsenal SAD je jednak ili veci zbiru celokupnog naoruzanja ostatka sveta.Sa svojim arsenalom,SAD bi mogle da uniste planetu kakva je Zemlja,dvadeset puta ili ukupno dvadeset ovakvih planeta,ako je lakse za sagledavanje.Ne postoji zemlja koja binapadom na SAD, mogla da ih porazi.Takav potez,predstavljao bi samoubistvo za tu zemlju i to je svima jasno.To sto S. Koreja radi je klasican primer odraza slabosti i nemoci komuniciranja sa svetom i to je jedino sto joj preostaje.Najizolovanija zemlja na svetu,najsuroviji oblik diktature,koji danas postoji,ne poseduju ekonomsku saradnju ni sa jednom zemljom izuzev humanitarne pomoci koja im stize,i ekstremno limitiranih odnsa sa Kinom koja postepeno pojacava pritisak na njih da pocnu sa zaboravljanjem dosadasnje politike.Imaju barem milion tzv. neistomisljenika zatvornih po logorima, bez mogucnosti da i jedan gradjanin napusti zemlju,pasos ne postoji, stranac moze da ih poseti uz posebne dozvole(agencija u Holandiji jedina u Evropi koja radi takva putovanja,a leti se do Pekinga i samo odatle se moze u Pjongjang,kad se sleti ostavlja se mobilni i kompjuter na aerodromu i uz pratnju se krecete sve dok ne napustite zemlju i tada na aerodromu dobijate nazad svoj kompjuter i mobilni).Od dolaska Kim Il Sunga na vlast,1972.,kvalitet zivota se pgorsava da bi sada bio najgori.Sve sto rezim moze da ponudi narodu su logori,naredbe,raspirivanje mrznje prema izmisljenim stranim neprijateljima i predstave sa nuklearnim oruzjem.

Rusija u srcu, Turska u duši, paučina u glavi = Srbin nacionalista

pre 11 godina

Sve one koji podržavaju Severnu Koreju u anticivilizacijskim težnjama pozivam da pod hitno tamo emigriraju!
Biće bolje i nama, verujte mi.

Što se SAD tiče, kako mislite da projektil koji putuje nekoliko hiljada kilometara NE BUDE PRESRETNUT negde iznad Pacifika? Da li stvarno mislite da ovi mogu da stignu da ispale interkontinentalnu raketu, a da to Ameri ne vide iz svemira? Mislite da Ameri ne mogu da pošalju na tu jednu njihovu sto i jednu na devastirani Pjongjang?

Gde i u kom veku živite?

onako usput

pre 11 godina

a koliko se ja secam ovi nazadnjaci sto su prodali zemlju arapima spominju i neke rakete da bi pravili u srbiji, taman i mi da se pridruzimo korejancima i ovako imamo najnizi standard a odavno nismo dobili po nosu, mogli bi u sledecu vojnu avanturu!

bio tamo

pre 11 godina

Podrska Severnoj Koreji! Nista njima ne fali tamo. Obrazovani su, nemaju glupave americke tv programe, imaju taman toliko za zivot, zemlja im je lepa. Stop americkoj diktaturi!
(Ahmad Nedzad, 24. januar 2013 13:23)

Još kada bi imali dovoljno da jedu, gde bi im kraj bio...

Covek institucija-Zivi Svetac

pre 11 godina

Ma to je vec geopolitika,nuklaerne rakete sluze samo za pregovore,mislim da ih amerika,juzna koreja napadne, preko noci bi se sjatilo 200 hiljada kineza sa lakim naoruzanjem kao sto su vec uradili i sta bi onda, amerima bi uspeh bio da mogu da ostanu na paraleli!Taj rat bi ih kostao vise nego Vijetnam tako da su to samo provokacije i politika za narode juzne koreje ,severne koreje amerike itd.

Bob Rock

pre 11 godina

E ovo mi popravi dan,svaka cast Pjongjangu i njegovom vođi,da mogu pridruzijo bih se odmah bez pogovora,samo napred prema zlocincima,koji su Srpsku decu ubijali uranijumom punjenim u bombama
(lazar, 24. januar 2013 12:11)

A sto se ne bi pridruzijo? Zapalis za peking, u pekingu uhvatis avion za pjongjang i na licu mesta iskazes podrsku velikom vodji!

I ti ti tebi slicni? Bice bolje i vama u severnoj koreji i srbiji bez vas!

NoNe PFC

pre 11 godina

Petre,idi zivi u americi,a nemoj ovde da prosipas neko ludilo.
Sa njima ne moze drugacije,obozavam tog coveka kojeg ameri zovu diktatorom. Sa njima moze samo onako kako i oni sami to znaju,silom. Pa zasto ih tako jaka amerika ne napadne,pa zato sto su svesni posledica.
Zato diraju ove male zemlje kao sto je nasa Srbija.
A za tog navodnog diktatora bih jos danas poceo da radim da mogu.

Posmatrac

pre 11 godina

@WMD, druze, pravi si primer Srbina, ali onakvog Srbina koji nas je i doveo ovde gde jesmo. Nisu nama krive ni Amerika ni niko, pa ni politicari. Narod je kriv! Ja sam kriv a i ti si! Nek ti je Bog u pomoci.

Ahmad Nedzad

pre 11 godina

Podrska Severnoj Koreji! Nista njima ne fali tamo. Obrazovani su, nemaju glupave americke tv programe, imaju taman toliko za zivot, zemlja im je lepa. Stop americkoj diktaturi!

Luka

pre 11 godina

@WMD

Da je Srbija kojim slucajem (ne daj Boze) imala nuklearno naoruzanje, verovatno bi bila i druga drzava koja ga je u istoriji i upotrebila, imajuci u vidu nase slavne generale.
A svi vi koji udarate pluseve na ove nebulozne komentare u kojima se podrzava jedna drzava poput S.Koreje - pravac njihova ambasada.. a da, oni nemaju ambasadu. Ok, pravac internet stranica..hm, mislim da nemaju ni to. Dobro, dobro, put pod noge pa molite da vas prime tamo. A onda napisite koji komentar o slobodi koju cuvaju nuklearne bojeve glave.

Nema tu...

pre 11 godina

Ma nešto mi ovo ne zvuči da je istina... Ko bi pri zdravoj pameti ili da je i potpuno lud davao ovakve izjave - to je nedvosmislena objava rata...

Zoso

pre 11 godina

Nadam se da cete uskoro biti sravnjeni sa zemljom i da ce vam narod dobiti slobodu.Necete znati ko vas bije Ameri,Japanci pa cak i Kinezi a ove nacional patriote su zaboravili kako smo prosli.Mozda ce se nesto promenirmti za 600 god ukoliko nas ne okupiraju.

Antiamerikanac

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam Severnu Koreju, nuklearno oruzije koje oni poseduju su jedina prava zastita od Nato pakta i SAD-a. Zbog cega SAD nisu napale Severnu Koreju, zato sto znaju da poseduju nuklearno naoruzanje i da sa njima ne mogu da rade sta hoce, kao sa Irakom, Avganistanom i dr. Tvrdili su da Iracani imaju oruzije za masovno unistenje a dobro su znali da od toga nema nista i zbog toga su ih napali. Ameri znaju da Severnoj koreji ne mogu nista, osim da im uvode sankcije. Isto tako znaju da su Koreanci dovoljno ludi da lansiraju par nuklearnih glava na njih u slucaju vojne intervencije!

lazar

pre 11 godina

E ovo mi popravi dan,svaka cast Pjongjangu i njegovom vođi,da mogu pridruzijo bih se odmah bez pogovora,samo napred prema zlocincima,koji su Srpsku decu ubijali uranijumom punjenim u bombama

Милан

pre 11 godina

Тако се то ради. Само они који не љубе скуте моћника могу да очекују да их тај непријатељ не понижава. А ови који пљују по Северној Кореји, они су деценијама под санкцијама а успели су да направе и нуклеарну бомбу и свемирски програм, а има их само 20 милиона.

Hogar

pre 11 godina

Da bi možda bilo jasnije zašto jedna zemlja ima ovako sumanute izjave nije loše pogledati ovaj dokumentarac http://youtu.be/SdnQYOAn5_A .Dok sam gledao nisam mogao da verujem u priču i tek sada mi je jasno da su svi ono režimi pod kojima smo živeli bili izuzetno toerantni i napredni prema narodu.

vuk79

pre 11 godina

:-)) Pa vi niste u stanju da pobedite vaše Južne komšije a prozivate najveću silu koju je svet ikada video! Sa te vaše 3 bombe od koje dve ne rade.

Kartmen

pre 11 godina

Uf, koji danak neiskustvu... c c c jos jedna zemlja koja se prosto sama namesta svojom nebuloznom(najblaze receno) politikom na "penal" Americi. Ali ovi su mi najjaci do sad,otvoreno pretiti nekome nuklearkama? Pa sta da ocekujes...Sad kad Ameri pripreme teren za igru caos amigos vasa bolesna dinastija Kim. I neka, ovde ce Amerikanci biti zesce u pravu!

true_SERB

pre 11 godina

WMD
ne, vec da nismo imali ljude kakav si ti! U S.Koreji narod umire od gladi, ej u zemlji koja nema pustinje i nedostatak vode, vec dugo dugo ima ludake na vlasti! Narod umire od gladi, od bolesti, nemaju internet, na tvu gledaju samo sta im drzava plasira, kad je bilo svetsko prvenstvo u RSA, nisu mogli da gledaju cele utakmice svoje zemlje vec samo delove koje vlast dozvoli! Ljudi bi da napuste zemlju, ali ne mogu, hapse ih i zatvaraju i ubijaju, inace bi svi odmah otisli u J.Koreju. A ne cuvaju njih bojeve glave vec Kina, koja S.Koreju odrzava kao tampon zonu u odnosu na japan i j.koreju (koji su americki saveznici)! meni je zao tog naroda tamo, ali mi jos vise zao sto ima takvih ljudi ovde! Kao da bi smeli da bacimo nuklearku i da je imamo, pa nestali bi sa lica zemlje za pola sata! Ili bi i mi umirali od gladi zbog sankcija! Ja ne verujem da neko moze da podrzava diktaturu, i nekog vladara koji tlaci, ubija, muci, izgladnjuje narod radi svoje vlasti!

ice9

pre 11 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi podrzava diktaturu koja se desava u SK, pa zar se ne secate redova za hleb 93', kolona ljudi, siromastva i dizelastva, i vama je to ok sto ce neki ekstremista da testira nuklearku i pobije ko zna koliko zivih bica i zagadi okolinu, pa treba ameri da ih sravne sa zemljom!

Severna koreja uber alles

pre 11 godina

Po izjavi i komentarima, pomislio bi covek da je postojala tamo negde neka mirna i fina zemlja zvana Severna Koreja, i onda dosli neki mrski Amerikanci i napali je ni krivu ni duznu.

Severna Koreja je 1950. napala Juznu Koreju, i UN (SSSR je tada bojkotovao UN) je donela rezoluciju kojom se formiraju trupe UN za odbranu Koreje. Posle tri godine rata, u kojem su na strani UN ucestvovale mnoge zemlje ali pre svega SAD, a na strani Severne Koreje Kina i SSSR (davali su pilote) rat se zavrsio manje vise gde je i poceo. Posle rata je Severna Koreja vise puta ubacivala svoje agente u Juznu Koreju, izmedju ostalog pokusala i atentan na njihovog predsednika, otimala juznokorejance i pravila slicne incidente.

Amerikanci, kakvi god bili, definitivno nisu krivi za ovaj rat. U trenutku kada je Sever napao, najveci broj americkih okupacionih trupa je vec bio povucen iz Juzne Koreje.

bojan

pre 11 godina

Ko je gledao dokumentarac o Severnoj Koreji shvatio je da je ta zemlja kolektivno jedna velika sekta.Umesto sto se magupiraju trebali bi da obrate paznju kako su se proveli oni koji su se kacili sa SAD na primer Irak i Libija...Nakon prve lansirane atomske na SAD Ameri bi tu atomsku oborili negde iznad mora i bukvalno bi spalili Severnu Koreju za 2 dana...sravnili sa zemljom...tako da...bolje neka cute i neka hrane onaj gladan narod,a ne da njihov veliki vodja-bozanstvo kako ga tamo gledaju,ide u Rusiju da kamci zito i hranu...

pero

pre 11 godina

Hajde vi što volite Severnu Koreju, raspitajte se oko uslova za emigraciju. Otiđite pa se nauživajte u staljinističkoj pravedničkoj atmosferi. :)

WMD

pre 11 godina

Samo napred. Da je Srbija 90-ih godina imala raketu dometa 6.000 km i nuklearne bojeve glave, još uvek bi naši bili i Knin i Priština. Rakete dugog dometa i nuklearne bojeve glave - jedini faktor odvraćanja imperijalista i neokolonijalista!

undernaut

pre 11 godina

Podhitno uspostaviti najbolje moguće odnose sa ovom slobodarskom zemljom (a možete im nusput poslat' i Mlađu da im malo 'opravi ekonomiju, samo na 2, 3...5, 6...20 godina) =]

Sloboda je preduslov za sve

pre 11 godina

Nadam se da će vaše nuklearno oružje sprečiti bilo kakvu vojnu intervenciju na vašu zemlju, i osigurati vam nezavisnost i slobodu. Ali morate poraditi na ekonomiji i izvući narod iz gladi i siromaštva. U tom smislu ugledajte se na Kinu, koristite njihov recept.

besan ker

pre 11 godina

Kad severnjaci jednom dođu do onoga šta hoće, smisao svih sankcija i rezolucija pada u vodu. Posle, braćo Ameri, možete samo da im pljucnete pod prozor.

WMD

pre 11 godina

Samo napred. Da je Srbija 90-ih godina imala raketu dometa 6.000 km i nuklearne bojeve glave, još uvek bi naši bili i Knin i Priština. Rakete dugog dometa i nuklearne bojeve glave - jedini faktor odvraćanja imperijalista i neokolonijalista!

Sloboda je preduslov za sve

pre 11 godina

Nadam se da će vaše nuklearno oružje sprečiti bilo kakvu vojnu intervenciju na vašu zemlju, i osigurati vam nezavisnost i slobodu. Ali morate poraditi na ekonomiji i izvući narod iz gladi i siromaštva. U tom smislu ugledajte se na Kinu, koristite njihov recept.

besan ker

pre 11 godina

Kad severnjaci jednom dođu do onoga šta hoće, smisao svih sankcija i rezolucija pada u vodu. Posle, braćo Ameri, možete samo da im pljucnete pod prozor.

bojan

pre 11 godina

Ko je gledao dokumentarac o Severnoj Koreji shvatio je da je ta zemlja kolektivno jedna velika sekta.Umesto sto se magupiraju trebali bi da obrate paznju kako su se proveli oni koji su se kacili sa SAD na primer Irak i Libija...Nakon prve lansirane atomske na SAD Ameri bi tu atomsku oborili negde iznad mora i bukvalno bi spalili Severnu Koreju za 2 dana...sravnili sa zemljom...tako da...bolje neka cute i neka hrane onaj gladan narod,a ne da njihov veliki vodja-bozanstvo kako ga tamo gledaju,ide u Rusiju da kamci zito i hranu...

Antiamerikanac

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam Severnu Koreju, nuklearno oruzije koje oni poseduju su jedina prava zastita od Nato pakta i SAD-a. Zbog cega SAD nisu napale Severnu Koreju, zato sto znaju da poseduju nuklearno naoruzanje i da sa njima ne mogu da rade sta hoce, kao sa Irakom, Avganistanom i dr. Tvrdili su da Iracani imaju oruzije za masovno unistenje a dobro su znali da od toga nema nista i zbog toga su ih napali. Ameri znaju da Severnoj koreji ne mogu nista, osim da im uvode sankcije. Isto tako znaju da su Koreanci dovoljno ludi da lansiraju par nuklearnih glava na njih u slucaju vojne intervencije!

Милан

pre 11 godina

Тако се то ради. Само они који не љубе скуте моћника могу да очекују да их тај непријатељ не понижава. А ови који пљују по Северној Кореји, они су деценијама под санкцијама а успели су да направе и нуклеарну бомбу и свемирски програм, а има их само 20 милиона.

true_SERB

pre 11 godina

WMD
ne, vec da nismo imali ljude kakav si ti! U S.Koreji narod umire od gladi, ej u zemlji koja nema pustinje i nedostatak vode, vec dugo dugo ima ludake na vlasti! Narod umire od gladi, od bolesti, nemaju internet, na tvu gledaju samo sta im drzava plasira, kad je bilo svetsko prvenstvo u RSA, nisu mogli da gledaju cele utakmice svoje zemlje vec samo delove koje vlast dozvoli! Ljudi bi da napuste zemlju, ali ne mogu, hapse ih i zatvaraju i ubijaju, inace bi svi odmah otisli u J.Koreju. A ne cuvaju njih bojeve glave vec Kina, koja S.Koreju odrzava kao tampon zonu u odnosu na japan i j.koreju (koji su americki saveznici)! meni je zao tog naroda tamo, ali mi jos vise zao sto ima takvih ljudi ovde! Kao da bi smeli da bacimo nuklearku i da je imamo, pa nestali bi sa lica zemlje za pola sata! Ili bi i mi umirali od gladi zbog sankcija! Ja ne verujem da neko moze da podrzava diktaturu, i nekog vladara koji tlaci, ubija, muci, izgladnjuje narod radi svoje vlasti!

pero

pre 11 godina

Hajde vi što volite Severnu Koreju, raspitajte se oko uslova za emigraciju. Otiđite pa se nauživajte u staljinističkoj pravedničkoj atmosferi. :)

vuk79

pre 11 godina

:-)) Pa vi niste u stanju da pobedite vaše Južne komšije a prozivate najveću silu koju je svet ikada video! Sa te vaše 3 bombe od koje dve ne rade.

undernaut

pre 11 godina

Podhitno uspostaviti najbolje moguće odnose sa ovom slobodarskom zemljom (a možete im nusput poslat' i Mlađu da im malo 'opravi ekonomiju, samo na 2, 3...5, 6...20 godina) =]

Ahmad Nedzad

pre 11 godina

Podrska Severnoj Koreji! Nista njima ne fali tamo. Obrazovani su, nemaju glupave americke tv programe, imaju taman toliko za zivot, zemlja im je lepa. Stop americkoj diktaturi!

bio tamo

pre 11 godina

Podrska Severnoj Koreji! Nista njima ne fali tamo. Obrazovani su, nemaju glupave americke tv programe, imaju taman toliko za zivot, zemlja im je lepa. Stop americkoj diktaturi!
(Ahmad Nedzad, 24. januar 2013 13:23)

Još kada bi imali dovoljno da jedu, gde bi im kraj bio...

ice9

pre 11 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi podrzava diktaturu koja se desava u SK, pa zar se ne secate redova za hleb 93', kolona ljudi, siromastva i dizelastva, i vama je to ok sto ce neki ekstremista da testira nuklearku i pobije ko zna koliko zivih bica i zagadi okolinu, pa treba ameri da ih sravne sa zemljom!

Posmatrac

pre 11 godina

@WMD, druze, pravi si primer Srbina, ali onakvog Srbina koji nas je i doveo ovde gde jesmo. Nisu nama krive ni Amerika ni niko, pa ni politicari. Narod je kriv! Ja sam kriv a i ti si! Nek ti je Bog u pomoci.

lazar

pre 11 godina

E ovo mi popravi dan,svaka cast Pjongjangu i njegovom vođi,da mogu pridruzijo bih se odmah bez pogovora,samo napred prema zlocincima,koji su Srpsku decu ubijali uranijumom punjenim u bombama

NoNe PFC

pre 11 godina

Petre,idi zivi u americi,a nemoj ovde da prosipas neko ludilo.
Sa njima ne moze drugacije,obozavam tog coveka kojeg ameri zovu diktatorom. Sa njima moze samo onako kako i oni sami to znaju,silom. Pa zasto ih tako jaka amerika ne napadne,pa zato sto su svesni posledica.
Zato diraju ove male zemlje kao sto je nasa Srbija.
A za tog navodnog diktatora bih jos danas poceo da radim da mogu.

Zoso

pre 11 godina

Nadam se da cete uskoro biti sravnjeni sa zemljom i da ce vam narod dobiti slobodu.Necete znati ko vas bije Ameri,Japanci pa cak i Kinezi a ove nacional patriote su zaboravili kako smo prosli.Mozda ce se nesto promenirmti za 600 god ukoliko nas ne okupiraju.

Luka

pre 11 godina

@WMD

Da je Srbija kojim slucajem (ne daj Boze) imala nuklearno naoruzanje, verovatno bi bila i druga drzava koja ga je u istoriji i upotrebila, imajuci u vidu nase slavne generale.
A svi vi koji udarate pluseve na ove nebulozne komentare u kojima se podrzava jedna drzava poput S.Koreje - pravac njihova ambasada.. a da, oni nemaju ambasadu. Ok, pravac internet stranica..hm, mislim da nemaju ni to. Dobro, dobro, put pod noge pa molite da vas prime tamo. A onda napisite koji komentar o slobodi koju cuvaju nuklearne bojeve glave.

Severna koreja uber alles

pre 11 godina

Po izjavi i komentarima, pomislio bi covek da je postojala tamo negde neka mirna i fina zemlja zvana Severna Koreja, i onda dosli neki mrski Amerikanci i napali je ni krivu ni duznu.

Severna Koreja je 1950. napala Juznu Koreju, i UN (SSSR je tada bojkotovao UN) je donela rezoluciju kojom se formiraju trupe UN za odbranu Koreje. Posle tri godine rata, u kojem su na strani UN ucestvovale mnoge zemlje ali pre svega SAD, a na strani Severne Koreje Kina i SSSR (davali su pilote) rat se zavrsio manje vise gde je i poceo. Posle rata je Severna Koreja vise puta ubacivala svoje agente u Juznu Koreju, izmedju ostalog pokusala i atentan na njihovog predsednika, otimala juznokorejance i pravila slicne incidente.

Amerikanci, kakvi god bili, definitivno nisu krivi za ovaj rat. U trenutku kada je Sever napao, najveci broj americkih okupacionih trupa je vec bio povucen iz Juzne Koreje.

Bob Rock

pre 11 godina

E ovo mi popravi dan,svaka cast Pjongjangu i njegovom vođi,da mogu pridruzijo bih se odmah bez pogovora,samo napred prema zlocincima,koji su Srpsku decu ubijali uranijumom punjenim u bombama
(lazar, 24. januar 2013 12:11)

A sto se ne bi pridruzijo? Zapalis za peking, u pekingu uhvatis avion za pjongjang i na licu mesta iskazes podrsku velikom vodji!

I ti ti tebi slicni? Bice bolje i vama u severnoj koreji i srbiji bez vas!

e?

pre 11 godina

A što ne možeš? Nego ti znaš dobro da neće sigurno oni tebe prvi kontaktirati - e aj dođi nam u S.Koreju , trebaš nam. Nego ti lepo se raspitaj gde imaju ambasade, pa im napiši e-mail, i siguran sam da bi ti našli nešto. Pa idi onda uživaj u zemlji gde misliš svaki dan da li ćeš imati da jedeš, i gde ljudi umiru od banalnih bolesti. A ako ti padne na pamet da kažeš neku lošu reč o voljenom predsedniku, ne gine ti rudnik soli. Ali ti nećeš otići tamo nego si samo hrabar na komentarima i licemer.

Rusija u srcu, Turska u duši, paučina u glavi = Srbin nacionalista

pre 11 godina

Sve one koji podržavaju Severnu Koreju u anticivilizacijskim težnjama pozivam da pod hitno tamo emigriraju!
Biće bolje i nama, verujte mi.

Što se SAD tiče, kako mislite da projektil koji putuje nekoliko hiljada kilometara NE BUDE PRESRETNUT negde iznad Pacifika? Da li stvarno mislite da ovi mogu da stignu da ispale interkontinentalnu raketu, a da to Ameri ne vide iz svemira? Mislite da Ameri ne mogu da pošalju na tu jednu njihovu sto i jednu na devastirani Pjongjang?

Gde i u kom veku živite?

Nema tu...

pre 11 godina

Ma nešto mi ovo ne zvuči da je istina... Ko bi pri zdravoj pameti ili da je i potpuno lud davao ovakve izjave - to je nedvosmislena objava rata...

Leo

pre 11 godina

Ukupan vojni arsenal SAD je jednak ili veci zbiru celokupnog naoruzanja ostatka sveta.Sa svojim arsenalom,SAD bi mogle da uniste planetu kakva je Zemlja,dvadeset puta ili ukupno dvadeset ovakvih planeta,ako je lakse za sagledavanje.Ne postoji zemlja koja binapadom na SAD, mogla da ih porazi.Takav potez,predstavljao bi samoubistvo za tu zemlju i to je svima jasno.To sto S. Koreja radi je klasican primer odraza slabosti i nemoci komuniciranja sa svetom i to je jedino sto joj preostaje.Najizolovanija zemlja na svetu,najsuroviji oblik diktature,koji danas postoji,ne poseduju ekonomsku saradnju ni sa jednom zemljom izuzev humanitarne pomoci koja im stize,i ekstremno limitiranih odnsa sa Kinom koja postepeno pojacava pritisak na njih da pocnu sa zaboravljanjem dosadasnje politike.Imaju barem milion tzv. neistomisljenika zatvornih po logorima, bez mogucnosti da i jedan gradjanin napusti zemlju,pasos ne postoji, stranac moze da ih poseti uz posebne dozvole(agencija u Holandiji jedina u Evropi koja radi takva putovanja,a leti se do Pekinga i samo odatle se moze u Pjongjang,kad se sleti ostavlja se mobilni i kompjuter na aerodromu i uz pratnju se krecete sve dok ne napustite zemlju i tada na aerodromu dobijate nazad svoj kompjuter i mobilni).Od dolaska Kim Il Sunga na vlast,1972.,kvalitet zivota se pgorsava da bi sada bio najgori.Sve sto rezim moze da ponudi narodu su logori,naredbe,raspirivanje mrznje prema izmisljenim stranim neprijateljima i predstave sa nuklearnim oruzjem.

Kartmen

pre 11 godina

Uf, koji danak neiskustvu... c c c jos jedna zemlja koja se prosto sama namesta svojom nebuloznom(najblaze receno) politikom na "penal" Americi. Ali ovi su mi najjaci do sad,otvoreno pretiti nekome nuklearkama? Pa sta da ocekujes...Sad kad Ameri pripreme teren za igru caos amigos vasa bolesna dinastija Kim. I neka, ovde ce Amerikanci biti zesce u pravu!

onako usput

pre 11 godina

a koliko se ja secam ovi nazadnjaci sto su prodali zemlju arapima spominju i neke rakete da bi pravili u srbiji, taman i mi da se pridruzimo korejancima i ovako imamo najnizi standard a odavno nismo dobili po nosu, mogli bi u sledecu vojnu avanturu!

Srbin

pre 11 godina

Ja sam Srbin 101% i zelim Srbiji da jos jednom dodirne dno kao 1999. Nadam se da ce ovog puta biti kopnena intervencija jer zatucane tupave magarcine koje sebe nazivaju patriJote moraju jos jednom da tintarama olupaju betonske zidove kako bi bilo sta shvatili.

Hogar

pre 11 godina

Da bi možda bilo jasnije zašto jedna zemlja ima ovako sumanute izjave nije loše pogledati ovaj dokumentarac http://youtu.be/SdnQYOAn5_A .Dok sam gledao nisam mogao da verujem u priču i tek sada mi je jasno da su svi ono režimi pod kojima smo živeli bili izuzetno toerantni i napredni prema narodu.

sos

pre 11 godina

Jeste li vi uopste svesni sta podrzavate, napad na Ameriku je i napad na nase gradjane tamo i na jos mnogo neduznih gradjana koji zive tamo i koji nemaju veze sa prosloscu, a da ne govorim o trovanju nase planete koje je ionako na visokom nivou...

Covek institucija-Zivi Svetac

pre 11 godina

Ma to je vec geopolitika,nuklaerne rakete sluze samo za pregovore,mislim da ih amerika,juzna koreja napadne, preko noci bi se sjatilo 200 hiljada kineza sa lakim naoruzanjem kao sto su vec uradili i sta bi onda, amerima bi uspeh bio da mogu da ostanu na paraleli!Taj rat bi ih kostao vise nego Vijetnam tako da su to samo provokacije i politika za narode juzne koreje ,severne koreje amerike itd.

bosko

pre 11 godina

Komenatari su hit, ugnjetavan i kolektivno hipnotisan narod S. Koreje nema sta da jede, a amerika koja ih nije takla pola veka je neprijatelj.

Butthole Surfer

pre 11 godina

Ja sam odrastao u medijskom mraku, ali ovoj našoj omladini ne treba intenet da bi nešto saznali. Oni već sve znaju, a najbolje znaju ko im je neprijatelj. To su prvo naučili.

dejan

pre 11 godina

apsolutni sam protivnik politike koju vodi SAD,ali ovim Korejancima treba zapusiti usta,mnogo se prse,a imaju tri puta manji vojni budžet od Južne Koreje,i čak 60 puta manji vojni budžet od SAD-a.Nemaju apsolutno nikakvu avijaciju,a ni protiv vazdušnu odbranu,pa koga će oni za Boga miloga da unište?Jedan raptor F22 je u stanju da sravni sa zemljom celu Severnu Koreju,tako da bolje za njih da ćute i da se ne oglašavaju.

bob

pre 11 godina

ta eventualna nuklearna bomba zaista moze biti faktor odvracanja... ali...
bez obzira na to, ne ide se motikom na traktor...
u svakom sl, politicke elite u svakoj zemlji zive u izobilju.. citaj .. boli ih bash za narod...
A severna koreja je pakao... narod bukvalno izumire gladan.. tuga...

nikola

pre 11 godina

Ne ulazeći u priču oko atomske bombe, zanima me odakle ovima koji tvrde da severnokorejanci gladuju ta informacija. Da li je neko od vas bio tamo?
(Saša, 24. januar 2013 15:40)

Postoje dosta dokumentaraca od novinara iz razlicitih zemalja koji su posetili S.Koreju. Postoje dosta izbeglica koji su pobegli i danas zive u J.Koreji

repus

pre 11 godina

оваква изјава је уствари позив у помоћ небили америка обратила пожњу и демонтирала војне кругове који тероришу народ северне кореје и изгладњавају као што је америма успело у пропалом сссср да слетањем пајпером на црвени трг присиле ратоборне генерале пропале русије да поднесу оставку и тако спасли светз и русе да исти тиу не направе неко ратно зло јел нису хтели да се сазна да је русија балон од сапунице комунизма иста ствар је и тренутак у северној кореји тако да им је једини спас америка јел историја је показала да амери никада нису погрешили

ivan

pre 11 godina

Ne drzi Koreja hiljade vojnika na granici SAD, vec obrnuto. Ma sta mislili o njihovoj vlasti, Korejanci imaju svako pravo na samoodbranu od americkog agresora.

Saša

pre 11 godina

Ne ulazeći u priču oko atomske bombe, zanima me odakle ovima koji tvrde da severnokorejanci gladuju ta informacija. Da li je neko od vas bio tamo?

PSY

pre 11 godina

Само да ми не баце атомску бомбу на Сеул - срушиће ми Гангнам па онда нећу моћи да будем OPPA GANGNAM STYLE!!! :))))

aztec

pre 11 godina

Ma dobro je da neko preti i Amerima (toliko su bede i patnje naneli sirom sveta zarad svoje 'demokratije' tj. interesa).. Vreme je da ih neko isprashi malo. :) p.s. Zaboravljate da su Ameri bili nadmocniji vojno i u Vijetnamu..

Lidija

pre 11 godina

Ala se svi ovbde nalupaste.S.Koreja unistava planetu,a SAD-e super "zeleni"
Ma bre kako ne kontate da je globalno svet u bedaku.Narod gladan i oplindran na sve strane sveta,kroz koje boje naocara gledate?
Manipulacija sitnozube stoke je uspela,cobane vrati se.

profesor

pre 11 godina

Alal im vera,pa oni su vece budale nego mi a to nije bas lako postici.Mada sudeci po pojedinim komentarima i mi smo tu negde.Predlazem vojni savez pa da zajedno udarimo na mrsku nam Ameriku.

WMD

pre 11 godina

Samo napred. Da je Srbija 90-ih godina imala raketu dometa 6.000 km i nuklearne bojeve glave, još uvek bi naši bili i Knin i Priština. Rakete dugog dometa i nuklearne bojeve glave - jedini faktor odvraćanja imperijalista i neokolonijalista!

besan ker

pre 11 godina

Kad severnjaci jednom dođu do onoga šta hoće, smisao svih sankcija i rezolucija pada u vodu. Posle, braćo Ameri, možete samo da im pljucnete pod prozor.

Sloboda je preduslov za sve

pre 11 godina

Nadam se da će vaše nuklearno oružje sprečiti bilo kakvu vojnu intervenciju na vašu zemlju, i osigurati vam nezavisnost i slobodu. Ali morate poraditi na ekonomiji i izvući narod iz gladi i siromaštva. U tom smislu ugledajte se na Kinu, koristite njihov recept.

Ahmad Nedzad

pre 11 godina

Podrska Severnoj Koreji! Nista njima ne fali tamo. Obrazovani su, nemaju glupave americke tv programe, imaju taman toliko za zivot, zemlja im je lepa. Stop americkoj diktaturi!

Zoso

pre 11 godina

Nadam se da cete uskoro biti sravnjeni sa zemljom i da ce vam narod dobiti slobodu.Necete znati ko vas bije Ameri,Japanci pa cak i Kinezi a ove nacional patriote su zaboravili kako smo prosli.Mozda ce se nesto promenirmti za 600 god ukoliko nas ne okupiraju.

bojan

pre 11 godina

Ko je gledao dokumentarac o Severnoj Koreji shvatio je da je ta zemlja kolektivno jedna velika sekta.Umesto sto se magupiraju trebali bi da obrate paznju kako su se proveli oni koji su se kacili sa SAD na primer Irak i Libija...Nakon prve lansirane atomske na SAD Ameri bi tu atomsku oborili negde iznad mora i bukvalno bi spalili Severnu Koreju za 2 dana...sravnili sa zemljom...tako da...bolje neka cute i neka hrane onaj gladan narod,a ne da njihov veliki vodja-bozanstvo kako ga tamo gledaju,ide u Rusiju da kamci zito i hranu...

lazar

pre 11 godina

E ovo mi popravi dan,svaka cast Pjongjangu i njegovom vođi,da mogu pridruzijo bih se odmah bez pogovora,samo napred prema zlocincima,koji su Srpsku decu ubijali uranijumom punjenim u bombama

Severna koreja uber alles

pre 11 godina

Po izjavi i komentarima, pomislio bi covek da je postojala tamo negde neka mirna i fina zemlja zvana Severna Koreja, i onda dosli neki mrski Amerikanci i napali je ni krivu ni duznu.

Severna Koreja je 1950. napala Juznu Koreju, i UN (SSSR je tada bojkotovao UN) je donela rezoluciju kojom se formiraju trupe UN za odbranu Koreje. Posle tri godine rata, u kojem su na strani UN ucestvovale mnoge zemlje ali pre svega SAD, a na strani Severne Koreje Kina i SSSR (davali su pilote) rat se zavrsio manje vise gde je i poceo. Posle rata je Severna Koreja vise puta ubacivala svoje agente u Juznu Koreju, izmedju ostalog pokusala i atentan na njihovog predsednika, otimala juznokorejance i pravila slicne incidente.

Amerikanci, kakvi god bili, definitivno nisu krivi za ovaj rat. U trenutku kada je Sever napao, najveci broj americkih okupacionih trupa je vec bio povucen iz Juzne Koreje.

NoNe PFC

pre 11 godina

Petre,idi zivi u americi,a nemoj ovde da prosipas neko ludilo.
Sa njima ne moze drugacije,obozavam tog coveka kojeg ameri zovu diktatorom. Sa njima moze samo onako kako i oni sami to znaju,silom. Pa zasto ih tako jaka amerika ne napadne,pa zato sto su svesni posledica.
Zato diraju ove male zemlje kao sto je nasa Srbija.
A za tog navodnog diktatora bih jos danas poceo da radim da mogu.

Antiamerikanac

pre 11 godina

U potpunosti podrzavam Severnu Koreju, nuklearno oruzije koje oni poseduju su jedina prava zastita od Nato pakta i SAD-a. Zbog cega SAD nisu napale Severnu Koreju, zato sto znaju da poseduju nuklearno naoruzanje i da sa njima ne mogu da rade sta hoce, kao sa Irakom, Avganistanom i dr. Tvrdili su da Iracani imaju oruzije za masovno unistenje a dobro su znali da od toga nema nista i zbog toga su ih napali. Ameri znaju da Severnoj koreji ne mogu nista, osim da im uvode sankcije. Isto tako znaju da su Koreanci dovoljno ludi da lansiraju par nuklearnih glava na njih u slucaju vojne intervencije!

Милан

pre 11 godina

Тако се то ради. Само они који не љубе скуте моћника могу да очекују да их тај непријатељ не понижава. А ови који пљују по Северној Кореји, они су деценијама под санкцијама а успели су да направе и нуклеарну бомбу и свемирски програм, а има их само 20 милиона.

ice9

pre 11 godina

Ne mogu da verujem koliko ljudi podrzava diktaturu koja se desava u SK, pa zar se ne secate redova za hleb 93', kolona ljudi, siromastva i dizelastva, i vama je to ok sto ce neki ekstremista da testira nuklearku i pobije ko zna koliko zivih bica i zagadi okolinu, pa treba ameri da ih sravne sa zemljom!

vuk79

pre 11 godina

:-)) Pa vi niste u stanju da pobedite vaše Južne komšije a prozivate najveću silu koju je svet ikada video! Sa te vaše 3 bombe od koje dve ne rade.

onako usput

pre 11 godina

a koliko se ja secam ovi nazadnjaci sto su prodali zemlju arapima spominju i neke rakete da bi pravili u srbiji, taman i mi da se pridruzimo korejancima i ovako imamo najnizi standard a odavno nismo dobili po nosu, mogli bi u sledecu vojnu avanturu!

Kartmen

pre 11 godina

Uf, koji danak neiskustvu... c c c jos jedna zemlja koja se prosto sama namesta svojom nebuloznom(najblaze receno) politikom na "penal" Americi. Ali ovi su mi najjaci do sad,otvoreno pretiti nekome nuklearkama? Pa sta da ocekujes...Sad kad Ameri pripreme teren za igru caos amigos vasa bolesna dinastija Kim. I neka, ovde ce Amerikanci biti zesce u pravu!

pero

pre 11 godina

Hajde vi što volite Severnu Koreju, raspitajte se oko uslova za emigraciju. Otiđite pa se nauživajte u staljinističkoj pravedničkoj atmosferi. :)

Luka

pre 11 godina

@WMD

Da je Srbija kojim slucajem (ne daj Boze) imala nuklearno naoruzanje, verovatno bi bila i druga drzava koja ga je u istoriji i upotrebila, imajuci u vidu nase slavne generale.
A svi vi koji udarate pluseve na ove nebulozne komentare u kojima se podrzava jedna drzava poput S.Koreje - pravac njihova ambasada.. a da, oni nemaju ambasadu. Ok, pravac internet stranica..hm, mislim da nemaju ni to. Dobro, dobro, put pod noge pa molite da vas prime tamo. A onda napisite koji komentar o slobodi koju cuvaju nuklearne bojeve glave.

Srbin

pre 11 godina

Ja sam Srbin 101% i zelim Srbiji da jos jednom dodirne dno kao 1999. Nadam se da ce ovog puta biti kopnena intervencija jer zatucane tupave magarcine koje sebe nazivaju patriJote moraju jos jednom da tintarama olupaju betonske zidove kako bi bilo sta shvatili.

true_SERB

pre 11 godina

WMD
ne, vec da nismo imali ljude kakav si ti! U S.Koreji narod umire od gladi, ej u zemlji koja nema pustinje i nedostatak vode, vec dugo dugo ima ludake na vlasti! Narod umire od gladi, od bolesti, nemaju internet, na tvu gledaju samo sta im drzava plasira, kad je bilo svetsko prvenstvo u RSA, nisu mogli da gledaju cele utakmice svoje zemlje vec samo delove koje vlast dozvoli! Ljudi bi da napuste zemlju, ali ne mogu, hapse ih i zatvaraju i ubijaju, inace bi svi odmah otisli u J.Koreju. A ne cuvaju njih bojeve glave vec Kina, koja S.Koreju odrzava kao tampon zonu u odnosu na japan i j.koreju (koji su americki saveznici)! meni je zao tog naroda tamo, ali mi jos vise zao sto ima takvih ljudi ovde! Kao da bi smeli da bacimo nuklearku i da je imamo, pa nestali bi sa lica zemlje za pola sata! Ili bi i mi umirali od gladi zbog sankcija! Ja ne verujem da neko moze da podrzava diktaturu, i nekog vladara koji tlaci, ubija, muci, izgladnjuje narod radi svoje vlasti!

Bob Rock

pre 11 godina

E ovo mi popravi dan,svaka cast Pjongjangu i njegovom vođi,da mogu pridruzijo bih se odmah bez pogovora,samo napred prema zlocincima,koji su Srpsku decu ubijali uranijumom punjenim u bombama
(lazar, 24. januar 2013 12:11)

A sto se ne bi pridruzijo? Zapalis za peking, u pekingu uhvatis avion za pjongjang i na licu mesta iskazes podrsku velikom vodji!

I ti ti tebi slicni? Bice bolje i vama u severnoj koreji i srbiji bez vas!

Posmatrac

pre 11 godina

@WMD, druze, pravi si primer Srbina, ali onakvog Srbina koji nas je i doveo ovde gde jesmo. Nisu nama krive ni Amerika ni niko, pa ni politicari. Narod je kriv! Ja sam kriv a i ti si! Nek ti je Bog u pomoci.

bio tamo

pre 11 godina

Podrska Severnoj Koreji! Nista njima ne fali tamo. Obrazovani su, nemaju glupave americke tv programe, imaju taman toliko za zivot, zemlja im je lepa. Stop americkoj diktaturi!
(Ahmad Nedzad, 24. januar 2013 13:23)

Još kada bi imali dovoljno da jedu, gde bi im kraj bio...

Rusija u srcu, Turska u duši, paučina u glavi = Srbin nacionalista

pre 11 godina

Sve one koji podržavaju Severnu Koreju u anticivilizacijskim težnjama pozivam da pod hitno tamo emigriraju!
Biće bolje i nama, verujte mi.

Što se SAD tiče, kako mislite da projektil koji putuje nekoliko hiljada kilometara NE BUDE PRESRETNUT negde iznad Pacifika? Da li stvarno mislite da ovi mogu da stignu da ispale interkontinentalnu raketu, a da to Ameri ne vide iz svemira? Mislite da Ameri ne mogu da pošalju na tu jednu njihovu sto i jednu na devastirani Pjongjang?

Gde i u kom veku živite?

sos

pre 11 godina

Jeste li vi uopste svesni sta podrzavate, napad na Ameriku je i napad na nase gradjane tamo i na jos mnogo neduznih gradjana koji zive tamo i koji nemaju veze sa prosloscu, a da ne govorim o trovanju nase planete koje je ionako na visokom nivou...

Nema tu...

pre 11 godina

Ma nešto mi ovo ne zvuči da je istina... Ko bi pri zdravoj pameti ili da je i potpuno lud davao ovakve izjave - to je nedvosmislena objava rata...

Hogar

pre 11 godina

Da bi možda bilo jasnije zašto jedna zemlja ima ovako sumanute izjave nije loše pogledati ovaj dokumentarac http://youtu.be/SdnQYOAn5_A .Dok sam gledao nisam mogao da verujem u priču i tek sada mi je jasno da su svi ono režimi pod kojima smo živeli bili izuzetno toerantni i napredni prema narodu.

Covek institucija-Zivi Svetac

pre 11 godina

Ma to je vec geopolitika,nuklaerne rakete sluze samo za pregovore,mislim da ih amerika,juzna koreja napadne, preko noci bi se sjatilo 200 hiljada kineza sa lakim naoruzanjem kao sto su vec uradili i sta bi onda, amerima bi uspeh bio da mogu da ostanu na paraleli!Taj rat bi ih kostao vise nego Vijetnam tako da su to samo provokacije i politika za narode juzne koreje ,severne koreje amerike itd.

Saša

pre 11 godina

Ne ulazeći u priču oko atomske bombe, zanima me odakle ovima koji tvrde da severnokorejanci gladuju ta informacija. Da li je neko od vas bio tamo?

dejan

pre 11 godina

apsolutni sam protivnik politike koju vodi SAD,ali ovim Korejancima treba zapusiti usta,mnogo se prse,a imaju tri puta manji vojni budžet od Južne Koreje,i čak 60 puta manji vojni budžet od SAD-a.Nemaju apsolutno nikakvu avijaciju,a ni protiv vazdušnu odbranu,pa koga će oni za Boga miloga da unište?Jedan raptor F22 je u stanju da sravni sa zemljom celu Severnu Koreju,tako da bolje za njih da ćute i da se ne oglašavaju.

aztec

pre 11 godina

Ma dobro je da neko preti i Amerima (toliko su bede i patnje naneli sirom sveta zarad svoje 'demokratije' tj. interesa).. Vreme je da ih neko isprashi malo. :) p.s. Zaboravljate da su Ameri bili nadmocniji vojno i u Vijetnamu..

undernaut

pre 11 godina

Podhitno uspostaviti najbolje moguće odnose sa ovom slobodarskom zemljom (a možete im nusput poslat' i Mlađu da im malo 'opravi ekonomiju, samo na 2, 3...5, 6...20 godina) =]

ivan

pre 11 godina

Ne drzi Koreja hiljade vojnika na granici SAD, vec obrnuto. Ma sta mislili o njihovoj vlasti, Korejanci imaju svako pravo na samoodbranu od americkog agresora.

e?

pre 11 godina

A što ne možeš? Nego ti znaš dobro da neće sigurno oni tebe prvi kontaktirati - e aj dođi nam u S.Koreju , trebaš nam. Nego ti lepo se raspitaj gde imaju ambasade, pa im napiši e-mail, i siguran sam da bi ti našli nešto. Pa idi onda uživaj u zemlji gde misliš svaki dan da li ćeš imati da jedeš, i gde ljudi umiru od banalnih bolesti. A ako ti padne na pamet da kažeš neku lošu reč o voljenom predsedniku, ne gine ti rudnik soli. Ali ti nećeš otići tamo nego si samo hrabar na komentarima i licemer.

Leo

pre 11 godina

Ukupan vojni arsenal SAD je jednak ili veci zbiru celokupnog naoruzanja ostatka sveta.Sa svojim arsenalom,SAD bi mogle da uniste planetu kakva je Zemlja,dvadeset puta ili ukupno dvadeset ovakvih planeta,ako je lakse za sagledavanje.Ne postoji zemlja koja binapadom na SAD, mogla da ih porazi.Takav potez,predstavljao bi samoubistvo za tu zemlju i to je svima jasno.To sto S. Koreja radi je klasican primer odraza slabosti i nemoci komuniciranja sa svetom i to je jedino sto joj preostaje.Najizolovanija zemlja na svetu,najsuroviji oblik diktature,koji danas postoji,ne poseduju ekonomsku saradnju ni sa jednom zemljom izuzev humanitarne pomoci koja im stize,i ekstremno limitiranih odnsa sa Kinom koja postepeno pojacava pritisak na njih da pocnu sa zaboravljanjem dosadasnje politike.Imaju barem milion tzv. neistomisljenika zatvornih po logorima, bez mogucnosti da i jedan gradjanin napusti zemlju,pasos ne postoji, stranac moze da ih poseti uz posebne dozvole(agencija u Holandiji jedina u Evropi koja radi takva putovanja,a leti se do Pekinga i samo odatle se moze u Pjongjang,kad se sleti ostavlja se mobilni i kompjuter na aerodromu i uz pratnju se krecete sve dok ne napustite zemlju i tada na aerodromu dobijate nazad svoj kompjuter i mobilni).Od dolaska Kim Il Sunga na vlast,1972.,kvalitet zivota se pgorsava da bi sada bio najgori.Sve sto rezim moze da ponudi narodu su logori,naredbe,raspirivanje mrznje prema izmisljenim stranim neprijateljima i predstave sa nuklearnim oruzjem.

bosko

pre 11 godina

Komenatari su hit, ugnjetavan i kolektivno hipnotisan narod S. Koreje nema sta da jede, a amerika koja ih nije takla pola veka je neprijatelj.

Lidija

pre 11 godina

Ala se svi ovbde nalupaste.S.Koreja unistava planetu,a SAD-e super "zeleni"
Ma bre kako ne kontate da je globalno svet u bedaku.Narod gladan i oplindran na sve strane sveta,kroz koje boje naocara gledate?
Manipulacija sitnozube stoke je uspela,cobane vrati se.

repus

pre 11 godina

оваква изјава је уствари позив у помоћ небили америка обратила пожњу и демонтирала војне кругове који тероришу народ северне кореје и изгладњавају као што је америма успело у пропалом сссср да слетањем пајпером на црвени трг присиле ратоборне генерале пропале русије да поднесу оставку и тако спасли светз и русе да исти тиу не направе неко ратно зло јел нису хтели да се сазна да је русија балон од сапунице комунизма иста ствар је и тренутак у северној кореји тако да им је једини спас америка јел историја је показала да амери никада нису погрешили

nikola

pre 11 godina

Ne ulazeći u priču oko atomske bombe, zanima me odakle ovima koji tvrde da severnokorejanci gladuju ta informacija. Da li je neko od vas bio tamo?
(Saša, 24. januar 2013 15:40)

Postoje dosta dokumentaraca od novinara iz razlicitih zemalja koji su posetili S.Koreju. Postoje dosta izbeglica koji su pobegli i danas zive u J.Koreji

PSY

pre 11 godina

Само да ми не баце атомску бомбу на Сеул - срушиће ми Гангнам па онда нећу моћи да будем OPPA GANGNAM STYLE!!! :))))

bob

pre 11 godina

ta eventualna nuklearna bomba zaista moze biti faktor odvracanja... ali...
bez obzira na to, ne ide se motikom na traktor...
u svakom sl, politicke elite u svakoj zemlji zive u izobilju.. citaj .. boli ih bash za narod...
A severna koreja je pakao... narod bukvalno izumire gladan.. tuga...

profesor

pre 11 godina

Alal im vera,pa oni su vece budale nego mi a to nije bas lako postici.Mada sudeci po pojedinim komentarima i mi smo tu negde.Predlazem vojni savez pa da zajedno udarimo na mrsku nam Ameriku.

Butthole Surfer

pre 11 godina

Ja sam odrastao u medijskom mraku, ali ovoj našoj omladini ne treba intenet da bi nešto saznali. Oni već sve znaju, a najbolje znaju ko im je neprijatelj. To su prvo naučili.