Utorak, 25.12.2012.

19:46

"Vlada neće opstati do kraja 2013."

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da vladajuća koalicija neće uspeti da opstane do kraja sledeće godine jer je nestabilna.

Izvor: Beta

"Vlada neæe opstati do kraja 2013." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Mara

pre 11 godina

Gospodin Djilas se malo zaneo, pomislio covek da je Stiven Majer (politicki analiticar)! Kad bi se u ovoj zemlji svi bavili svojim tanjirom, bilo bi savrseno.

mina

pre 11 godina

Ova Vlada, a pogotovo pojedini njeni predstavnici, pokazala je narodu da može da se radi i na neki drugi, kud i kamo pošteniji način, pa sve i da se raspadne, ne nadaj se Đilase da ćete ti i tvoja stranka imati bilo kakve šanse da budete ti koji će ponovo da vode državu.

Danica

pre 11 godina

Pošto imamo glavnog tužioca koji obavlja posao ministra policije i premijera ja stvarno ne znam šta će im Dačić onda. Spoljni dug države nam se povećao za 600 miliona evra, znamo barem zašto drže Dinkića.

Sofija

pre 11 godina

Glasala sam za naprednjake, priznajem. Priznajem da sam mislila da će se daleko bolje nositi sa celom situacijom u zemlji, mislila sam da će uspeti da nam donesu bolji standard i da je bilo samo pitanje vremena kad će biti bolje, međutim ispostavilo se da svoj rejting baziraju na aferama, a ne dugoročnim rešenjima za ovu zemlju, videćemo šta će još da bude..

ZEKABU

pre 11 godina

Sa Djilasom na celu ja nevidim uopste DS u nekoj buducoj vladi.A i kapitalistima nije mesto u vladi posto cu samo gledati svoje interese

Nemanja

pre 11 godina

Marijan Rističević i Veroljub Arsić kad krenu da objašnjavaju stanje u zemlji, odma ti postane jasnije zašto nam je tako kako nam je.

Vlada

pre 11 godina

a šta sa narodom? jel moramo opet masovne demonstracije pred zgradom vlade da pravimo da bi se opametili? ako ne mislite na to kako da popravite životni standard neće vas koalicione nesuglasice oboriti sa vlasti.. narod će..

Slađana

pre 11 godina

nema šanse da potraje, neslaganja su velika a u zemlji je stanje samo po sebi loše, opale su investicije u odnosu na prošlu godinu a budzet za 2013 ne podrazumeva uštedu za vraćanje duga niti neki drugi ekonomski program na osnovu kog bi se privreda oporavila..

Edge

pre 11 godina

Ovo su samo puste zelje Djilasa a imajuci u vidu tendenciju jacanja SNS-a i obrnuto pada Demokrata jasno je da oni ne mogu nicemu da se nadaju.

LJUBISA

pre 11 godina

pre nego počneš dapričaš,slušaj DJILASE,pre nego što reaguješ,razmisli DJILASE,pre nego što potrošiš,POŠTENO ZARADI DJILASE

Da, da, ALI..

pre 11 godina

Vlada se klima ali nije nestabilna vec fleksibilna i neophodno je da to bude tako, a izbori su luksuz koji se danas ne moze priustiti. A koja bi se to bolja vlada mogla formirati? Jedino da Naprednjaci vladaju sami jer oni su jedini novitet u poslednjih 12 godina, a to nece valjati zbog tog kobnog uticaja vlasti na moral. Nepoverenje koje postoji izmedju koalicionih partnera je korisno jer makar i vestacki proizvodi sistem "provera i kocnica" koji fenomenalno funkcionise na zapadu a ovde posle duze vremena daje privid drzave. Kada znas da je Miskovic pod istragom skupa sa buljukom raznoraznih politicara iz raznih stranaka vlasti i opozicije, nekako se covek lakse miri sa sopstvenom obavezom da plati porez, struju, pa cak i kaznu ukoliko je nacinio prekrsaj. Dakle nema vise izgovora " e sto prvo ne hapsite najvece lopove nego udarate po sirotinji?" Nego se sada otvara prostor za sredjivanje drustva. Samo se to ne moze preko noci. Ipak treba to raditi mnogo brze, cemu ce takodje doprineti ta neizvesnost duzine trajanja vlade, koja ce morati da radi kao da je svaki dan na vlasti poslednji. Izbori bi znacili da je neko od predstavnika vlasti svoje interese stavio ispred interesa Srbije. Pa ako su 2012. godinu "pojeli skakavci" na 2013. zinula je daleko prozdrljivija neman koju bismo zbog takvog neodgovornog ponasanja morali da hranimo do sudnjega dana!

apolit

pre 11 godina

Hehe da li su ovo one periodicne kritike, koje se tako svaki mesec po jednom ubace u medije?! Jadna pozicija i jos jadnija opozicija!

Jovana

pre 11 godina

Sukob između premijera i predsednika oko suverenog dela teritorije.. pa ovo je sjajno, dok mi ostali propadamo vi se bavite svojim rejtingom.

ZEKABU

pre 11 godina

Sa Djilasom na celu ja nevidim uopste DS u nekoj buducoj vladi.A i kapitalistima nije mesto u vladi posto cu samo gledati svoje interese

Ivan

pre 11 godina

"Ukoliko nije platforma napravljena za unutrašnje-političke potrebe, jer svi znamo da takve teme služe za dobijanja rejtinga, ako nije napravljena za to, onda je napravljena da se prekine proces evrointegracija i nastavak razgovora sa Evropom", rekao je Đilas...
"Premijer nije smeo sebi da dozvoli da izgovri rečenicu da se odustaje od politike Kosovo je Srbija. Ja vas pitam sa koje pozicije 17. januara razgovara sa (predsednikom vlade Kosova Hašimom) Tačijem? Ko je Tači, premijer priznate države ili privremene vlade na Kosovu kako je mi zovemo", rekao je Đilas.
STA JE IDEJA? Molim nekog da mi pomogne da shvatim sta je Djilasova ideja o tome kako treba resavati Kosovo posto smatra da je platforma nerealna u delovima u kojima brani suverenitet Srbije a s druge strane zamera premijeru sto odustaje od nesuvisle politike Evropa i Kosovo. Katastrofa po sve nas koji smo us DS od osnivanja je dolazak ovog coveculjka na poziciju predsednika DS, mislio sam da je BoTa dno ali izgleda da sam se prevario. Djindjic bi se danas najezio da cuje kako njegov naslednik drzavotvorno promislja.
"Kosovo je jos uvek opasnost po srpsku drzavnost. Ono je rana kroz koju moze da nam iscuri poslednja kap krvi i mi tu ranu moramo da zatvorimo na odredjeni nacin..." - Zoran Djindjic

onako usput

pre 11 godina

mani se konstruktivne ili nekonsruktivne opozicije i flerta sa naprednjacima nego se bori za vrednosti gradjana koji su te birali!

Dragan

pre 11 godina

Svaki razuman covek i dobar domacin u Srbiji bi samo pozeleti mogao da se sa vlasti uklone komunisti.Njihovo negovanje kulta Slobodana Milosevica priziva duhove proslosti koji vec orgijaju po beogradskim ulicama i isticu razne spiskove.Osim toga oni su posveceni samo podizanju svog rejtinga i non stop su u predizbornoj kampanji sto je izuzetno stetno za ovu nasu sirotinju.
Sa druge strane Ministar finansija je covek koji bi mogao da se svrsta u majstore spinovanja, namestanja, poturanja noge i kao neko koga bi trebalo drzati sto je dalje moguce od drzavne kase.
Vucic je lider koji sigurno jasno sagledava ovu sliku i zna da mu treba pouzdan partner u vlasti, a to svakako moze biti reformisani DS (koji to jos uvek nije ali ce sigurno uskoro biti)

el_mago

pre 11 godina

Ja na ovog zutog imam samo jedan komentar:Sto je babi milo, to joj se snilo!
A voleo bi ti da vlada padne do kraja 2013, e covece i sutra da padne tebi to nista ne znaci, ti neces videti vlast vise(na svu srecu)vec kao sto si i zasluzio ima da ides u aps, pa tamo njaci do mile volje, hebote sad jos Djilas ispade veci borac za KiM od Nikolica i Vucica, hahahha.
Jako zanimljivo sta covek prica kad je na vlasti a sta kad je u opoziciji, dijametranlo suprotno, ne moze prijatelju da sad kao branis Srbe sa KiM-a a onda kad dodjes na vlast potpises sve sto Brisel i Hasim traze od tebe,nece da moze!!!

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Posto je covek postao sef stranke sada bi trebalo da pokaze svoje politicko umece,i startovao je velikim GAFOM,kao prvo evropski predstavnici su javno potvrdili da platforma sadrzi dobra resenja i da je korak u dobrom pravcu,da nepominjemo nemackog ministra odbrane koji je prosto odusevljen platformom.Sta to pokazuje??,nazalost ono sto je i njegov predhodnik javno govorio a to je DA NIJE ON ZA POLITIKU nego za menadzeriju i da bi ako misli da se bavi politikom morao da proda sve svoje firme kako mu je porucio, da nemoze i jare i pare ,sto znaci da njemu politicke poruke i stavove odredjuju i pisu savetnici sto ovaj GAF- ocito i potvrdjuje.Sto se tice njegove zelje o skracenju mandata vlade i novih izbora to je u srbiji neprekidna kuloarska prica cim se zavrse neki izbori,ali ako njega ostave u beogradu i pored svih nelogicnosti to onda moze biti znak da se iza zavese pripremaju eventualni izbori,znaci nelaje kera sela radi nego radi kalkulator....

Dudic

pre 11 godina

Obecavao si ti nama mnogo,ispunio si samo to da si nam unistio stranku i srozao radi licnog interesa. Tadic i Micunovic se polako povlace, sve je to delo tvoga rada i biznisa. Moj glas neces dobiti vise sigurno !

kamerman

pre 11 godina

Po zadnjim merenjima rejtinga SNS ima 36 %,a DS 19 %.
To je fantastican rezultat za DS !!!
Uz svu njihovu pasivnost,nerad,neefikasnost,nekritikovanje vlasti,smenu (neopravdanu) predesdnika,neaktivnost...oni su ipak na 20-ak %.Pa,ako pocnu da budu malo zasci,ofanzivniji,aktivniji,napadackiji...ima odmah da skoce po rejtingu bar duplo.
Jer,narod je provalio ove naprednjake,sve zajedno sa Vucicem i Nikolicem,i sads jedva ceka da se pojavi ozbiljna alternatiiva.Za sada je to samo Ceda.
Sem toga,taj njihov rejting i merenja su obavljeni PRE nego sto je postalo potpuno jasno da su izgubili Kosovo i napravili granicu.Tako da je jako upitno da li bi danas imali ovakav rejting.Ipak je za takva ispitivanja bilo potrebno vreme.
A,sto se tice Djilasa,ja i dalje mislim da su on i Prvi potpredsednik stranke losije resenje od Bote,i da su instalirani samo da bi se otupeo DS.Vidite da Djilas jos nikada nije rekao jednu losu rec za Vucica.

Лимени 036

pre 11 godina

Слажем се......досадио овај николић и четрдесет разбојника....почео да ми излази из фрижидера......томо, спаси србију и дај оставку

Oliver

pre 11 godina

Hahah,Djilas stvarno dokazuje da se uopste ne rauzme u politiku,ipak to nije samo marketing i biznis.Demokrate bi trebalo da mole Boga da ova vlada izdrzi zto duze,jer da su izbori sada oni bi doziveli jos veci debakl nego u maju.Trenutno po istrazivanju SNS ima 36%,a DS samo 18%.Dakle,naprednjaci se priblizavaju cifri koja im omogucava samostalnu vladu.Naravno,Djilas bi zeleo dvoclanu koaliciju SNS i DS bez izbora,ali od toga nema nista.Nije Vucic glup,pa da udje u koaliciju sa omrazenim demokratama i tako upropasti i sebe i svoju stranku.Dakle,sve je ovo pokusaj dodvoravanja Djilasa naprednjacima,ali uzalud je sve to.Demokrate su sada kao zarazeni i svi normalno beze od njih kako ih ne bi kontaminirali,heheh.

hapsi samo

pre 11 godina

Hoce Hoce... sad će izbori... ali za predsednika kucnog saveta zatvorske jedinice ;) :)))

Napred Vučiću ti si srpski Bruce Lee..

da mi koji su nam posteni roditelji nismo deca nesposobnih ljudi i oni koji neznaju da se snadju....

danka

pre 11 godina

Kako Vama g-dine Djilas nije jasno da su gradjani na izborima jasno izneli svoj stav da vas ne zele i da zele stranku koja ih moze povesti napred u buducnost?! Zar bi Vi ponovo na vlast a toliko je vasih kadrova pohapseno zbog kriminala i korupcije.

Konstantin, onaj iz filma

pre 11 godina

Ni vi, ni sns, ni ldp, ni dss, ni sps... Svi ste vi isti. Da glasam ponovo za trivanovu? Ne! Verovatno bi i dulica onda vratili, posten je to covek. Na sns, pogotovo dacica pa vucica, tu tek ima da se pise svasta. No, ima jedan covek koji je monogo istine rekao u 37 sekundi. Cak je i resenje za situaciju u kojoj se nasa zemlja nalazi izneo. Njega za pretsednika. Evo link: http://www.youtube.com/watch?v=MpA8tlNA_-M . Pozdrav

ljubo

pre 11 godina

Gospodine Đilas manite se političkih analiza i predviđanja, pa izbori završeni tek pre neki mesec.Konačno ovom narodu recite koliko košta taj čuveni spomenik na ADi 500 ili 600 miliona dolara i da li je to ,moglo jeftinije i zašto ste sa njime enormno finasijski zadužili buduća pokolenja.

krkobabić junoša

pre 11 godina

Zanimljivo da opet nije propustio priliku da istakne "zalaganje PUPS-a za zaštitu prava penzionera". Vidi se ko mu je trenutno najbitniji saveznik u političkom bitisanju

Unutrasnjost

pre 11 godina

Naravno da nece izdrzati..a dodajem ni do leta.
Nema para! A pare ne mogu da obezbede ova garnitura koja je na vlasti.Ne veruje im svet.A kada pohapse ovu ekipu koja je sve njih finansirala(ukljucujuci bas sve njih),ima samo da na ulice isteraju jos 100000 nezaposlenih.Nema velikih ulaganja,nema stranog kapitala a poskupljenja sve cesca...

vuk 66

pre 11 godina

Mislio sam da ne komentarižem poslednju izjavu koju je dao sijajući predsednik DS-a,ali to je jače od mene.Ako se sećamo a pojedinci se sigurno sećaju da je praksa u DS da se bave proricanjem sudbine.Ali ima tu jedan mali problem.Ili im je prljava kristalna kugla ili nije dobro izbaždarena pa im daje pogrešne informacije.Dakle gospodine predsedniče stranke poradite malo na kristalnoj kugli.Trebaće vam.

xxx

pre 11 godina

Program SNS sa ovom vladom je da Vučić sve protivnike proglasi lopovima, pa da izađu na nove izbore ge će imati većinu. Kako stvari stoje moglo bi da im uspe, pošto naš prosečni čovek misli da je Vučić zbog ovih hapšenja naj lepši-jači-pošteniji-hrabriji. JA GLASAM ZA NJEGA
Pitao bih sve ovde, kako se zove ministar spoljnih poslova? Odgovorite iskreno i bez googla. Ljudi ovo je sve mazanje očiju da bi osvoili još veću količinu glasova. Svaka čast za hapšenje ali mene kao građanina i glasača interesuje, ko je podmetao one vreće sa glasovima sa koima ste mahali? Da li ste oko toga ućutali zato što i sami planirate da primenite iste metode ?
Ma ko uopšte može biti dobro, ljudi treba raditi, kidati a ne samo da kuckamo na komp, nije dobro a mi sedimo kući treba bre da kidamo borba protiv siromaštva na ulicu hoćemo konkretno a ne samo svi su lopovi osim nas...

Crno-beli listić

pre 11 godina

Taman posla da padne vlada! Baš uživamo sada pod čvrstom rukom modelsica, pevačica, neuspešnih privrednika, 'novinarki', 'profesorki', ćumurdžija i čukadžija... Doduše, i da padne vlada ne bi bilo velike štete - nova i bolja, zajedno sa parlamentom, mogla bi da se sastavi kratkim slučajnim izborom po sokacima Srbije...

Milana

pre 11 godina

Naravno da Vlada ima male šanse da preživi.
S jedne strane, kako ono neko reče - situacija u zemlji je takva da bi svako loše prošao.
S druge strane, ljudi em se ne snalaze, em nas dalje zadužuju... Živi bili.

neozbiljno

pre 11 godina

Opozicija treba da se nametne glasacima ne vikom i drekom ili partijskim marifetlucima, vec dobrim amandmanima koji ce biti toliko dobri da ih vladajuca stranka prihvati.To je borba za bolje, ovom narodu.A ne da misle kako da sruse vlast pre izbora.Nema Srbija vise ni para ni vremena da se bakce sa izborima.Ne moze se demokratska vlast rusiti svaki dan ili svaki mesec.Pa to je neozbiljno.Ako se ne budu slagali sami ce se raspasti a ne treba im opozicija da ih rastura.Uostalom takvim ponasanjem vise gube ,nego sto dobijaju.

Darko

pre 11 godina

A vi ste kao alternativa,a mi smo ko fol zaboravili 12 godina opste pljacke korupcije i otimacine....Vidim kadrovi na lokalu su isti.Ah da rekli su necemo vise krasti, majkemi pu pecat.Pokazi ruke da vidim ima li fige.Nema dobro,moze....E moj Djilase sta ste napravili od Djindjiceve stranke.Da mogu da psujem opsovo bi.Stranku ste unistili,a ove doveli na vlast.A da zaboravio sam,sebi ste pokupovali vile i obnovili vozni park.Sve u ime gradjanske,liberalne i demokratske ideje.

kugla

pre 11 godina

Djilas izgleda svako vece gleda u magicnu kuglu i vice padnite,padnite,padnite...i tako do jutra.A kad se probudi shvati gde je on a gde je vlada ,pa opet ispocetka...Da ne misli mozda da narod ima kratku pamet,pa brzo zaboravi...pa ce on i njegova ekipa da se vrate na vlast.Pa to je stvarno neskromno.Tako i da bude i da ne bude izbora...nerealno je nesto ocekivati.Ostaje kugla i... padni ,padni...vlado.

vlada

pre 11 godina

Iz tvojih usta u božije uši, samo ovaj jadni napaćeni narod nije te sreće da se na političkoj sceni najzad nadje neko ko je vredan gradjanskog glasa. Gradjanin srbije trenutno na izborima nema za koga da glasa, tj bira manje zlo od ponudjenih! I da se raspadne vlada do kraja 2013, a i ja mislim i nadam se da oce, ko će da je nasledi?

MUKNAVI

pre 11 godina

Kurte murte dotrajali ste.To vase batrganje za vlascu jos vise napinje nerve Gradjanima i nece proci mnogo..bice opet Revolucija, jer jedino ona moze resetovati gradjane koji su iznedrili pojednice koji sa svojim familijama,poklisarama i njihovim nakaradnim i korumpiranim administracijama zamosljaju da su bogovi a svi ostali..njihovi kmetovi!

Soterija

pre 11 godina

DS neće imati šansu ni na sledećim izborima. Najveću podršku naroda ima SNS. Bilo da su izbori za šest ili osam meseci, i ceo mandat, DS je izgubio na sledećeim izborima. SNS imaće skoro 50 % procenata glasova, dok DS ima 19. Mislim da DS nema šanse na sledećim izborima, razorili su ekonomiju naše privrede, proizvodnje i industrije. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Srbija će biti zemlja prospariteta i perspektive.

Dejan

pre 11 godina

politicki rasplet za 2013: novi izbori i velika koalicija SNS i DS... raspodela prema procentima, URS, SPS nestaju, a Vucic polako ladi Tomu, profilise stranku. Opozicija LDP i DSS i manjine...
Mislim da je i najpostenije...

Mile sa Cubure

pre 11 godina

Dakle, kakvo spinovanje komentara od strane SNS. Oni misle da smo svi kratkog pamcenja kao i njihovi glasaci.
DS NIJE bila na vlasti prethodnih 12 godina, sem ako ne misite da su DSS i DS isto. Bila je u opoziciji prakticno od kraja 2003. pa do 2007. u kom periodu su vlast cinile DSS i G17, uz podrsku SPS-a, tj. partije sa kojima je SNS sada u koaliciji, sto na lokalnom, sto na republickom nivou. OD 2007. do 2008. DS ulazi u vladu ciji je premijer bio V. Kostunica, a finansije vodio sadasnji ministar finansija M.Dinkic. Tek od 2008. premijer je iz redova DS-a, ali su u vladi sedeli i ljudi iz SPS i URS, koji su sada u koaliciji sa SNS. Od 24 sporne privatizacije, skoro sve su se odvijale u periodu 2003.-2007. kada je DS bio u opoziciji.
Molim clanstvo SNS-a da prestane da lupa u ovim komentarima, jer u Srbiji jos uvek ima ljudi koji pamte duze od godinu dana, a da ne pricam da pamtimo i sve ratne poklice sada velikog evropejca Vucica, pa poziv na linc Tadica jer se usudio da se slucajno sretne sa Haradinajem na aerodromu, nazivanjem izdajnikom svakog ko nije mislio kao oni itd,itd...

Pex

pre 11 godina

On bi na republičku vlast pa da uvede busplus sistem svuda. Što da kontrolori tuku samo po Beogradu. Uz to, unutrašnjost je bogatija šumom. Raj za drvoseka.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Glasao sam DS od svoje 18-te do poslednjih izbora, na koje nisam izašao. Ja se gospodo sećam kako je bilo kad ste vi, moji predstavnici bili na vlasti. Iskreno, muka mi je od izbora između loših i gorih. Na političkoj sceni Srbije ne vidim ni jednu stranku za koju smatram da zavređuje moje (zapravo ičije) poverenje. Odbijam da saučestvujem u prolongiranju demonstracije nesposobnosti ljudi koji, potpuno neopravdano, smatraju da treba da vode politiku, ekonomiju, umetnost, nauku....ove države. I tu ubrajam sve javne ličnosti - počev od "estradnih umetnika" koji nastupaju na "tezgi", preko profesora koji se jave da nas obaveste kako smo u stagflaciji tri godine nakon prvih naznaka, biznismena koji propadnu ako čitav državni aparat ne radi u njihovu korist, "uspešnih" tatinih sinova koje saobraćajna policija, iako prekrše 3 saobraćajna propisa po sekundi, ne sme da sankcioniše, javnih preduzeća koja bi kapitalističke tržišne cene ali komunističku zatvorenost tržišta, bahatih ministara kojima je, realno, pre mesto u nekoj cirkuskoj šatri nego među kapitalnim investicijama ili građevni, pa sve do, konačno, predsednika stranaka čija preduzeća posluju 20000% bolje nego u vreme kada nisu bili na političkoj funkciji. Ako većina, sada već bivših, glasača DS misli kao ja, teško da ćete se ovajditi na tim, novim, izborima nakon prorokovanog pada aktuelne vlade u 2013. Ovi ostali će i onako glasati kao i do sada...mada ni većini njih više nije jasno zašto to čine.

Srebroljubac

pre 11 godina

Tužno je da ovaj čovek koji treba da vodi najveću opozicionu stranku, tek po nekad i to vrlo mlako se uključuje u bilo kakvu diskusiju, sve zarad ostanka na mestu gradonačelnika.

Prvi put letos od kada sam postao punoletan (a bilo je to davno) nisam glasao, jer kao što neko pametan reče: "Nemam ni za koga, ali nažalost nemam ni protiv koga"!

Verujem da je i ovo pisanje komentara postalo izuzorno, jer ih to sve zajedno ne dotiče i mislim da postaje uzalodno traćenje vremena, a kako Đole u jednom delu svoje pesmi kaže: "Pomalo mi se i gadi sve". http://www.youtube.com/watch?v=IgcedAC63YY

Alex1 (beli listić)

pre 11 godina

@(Icarus, 25. decembar 2012 21:28) "Vidim da se opet prica o nekim belim listicima. Mislim da svako sa IQ iznad 70 razume da je to nesto najgore. Nije bitno za koga glasate ali je bitno da glasate jer posle svi kukaju i kritikuju. Jednostavno beli listici nemaju pravo na to i sto je najgore posle se napravi neka Vlada (slicna ovoj) i svi kao ne mogu da veruju sta se desava. Glasali ste- gledajte. Niste glasali, cutite."

Vi koji ste glasali za DS ili SNS imate pravo da zabranite onima koji nisu glasali da kritikuju jedne i/ili druge?! Da li shvataš da upravo zato što vide mane i jednih i drugih, koje se, uzgred, u zaprepašćujućoj meri preklapaju, NISU glasali?

Za oduzimanje prava na kritiku onima koji nisu glasali je potrebno još nešto sem niskog IQ-a. Svi znamo šta.

Kao bivši glasač DS-a imam pravo da kažem da je veći deo Đilasovih izjava koje sam ovde pročitao na mestu, sem one, jadno populističke, o Kosovu i obeležjima, ali da to ne znači da želim nove izbore ili da ću glasati za njega (ili za bilo koga drugog!). Ova vlast jeste primitivnija (ne zaboraviti da su Dačić, Palma i ostali su bili i u prošloj), ali nije gora od prošle. Prošla je inteligentnije izvrdavala sve svoje obaveze, to je njihov najveći domet (sic!) i njihova propast, ova se otvorenije i ozbiljnije sukobljava (uz malu "bratsku pomoć") i to može da bude njihova propast.

strpljenje

pre 11 godina

Pa kakvu imamo opoziciju, ovi mogu da vladaju jos sto godina.Da necete da se vratite,pa da ponovo krenete sa uspesnim oporavkom kao do sada.Imali ste mnogo godina naseg zivota i strpljenja i niste uspeli.Ostavite onda ove koji su izabrani, da rade svoj posao.Ako ne valjaju, narod ce da ih najuri kao sto je i vas...Samo prvo da vidimo ko nas je gurno u provaliju i kako...Mnogo vam se zuri da ovima vidite ledja,izgleda da imate neke svoje razloge,jer narod ne misli kao vi.Necemo se igrati drzave i birkati se svaki cas.Kad pogledas stalno se menjate jer i nemate neku konkurenciju na politickom nebu.Svako moze sa svakim ,kada su interesi u pitanju ali licni izgleda a ne nasi..

Socijaldemokrata

pre 11 godina

Moram da primetim da na svaku vest u kojoj se spominje Djilas gomila nekih cudnih ljudi bez jasne vizije i konkretnih smernica obaspe paljbu kao da je u pitanju crni djavo. :-) Komentari na vesti u kojim se spominje Djilas i odnos pozitivnih i negativnih ocena su neverovatno nerealni u odnosu na ostale vesti iz sfere politike i onoga sto svakodnevno slusam u svojoj okolini. Hajdemo na te izbore pa da Srbija konacno ispravi gresku koju je napravila na poslednjim izborima! Dole vlada!!!!

Rodni

pre 11 godina

pa kad si se nakrao zato i nece niko da prica sa tobom i ds. uvecao si imovinu 800x i opet ti je malo ili si se uplasio da ces sa miskovicem u celiju, pa sad pricas nebuloze.

Igor

pre 11 godina

Jes nego cemo za tebe ta glasamo ponovo
Pa vidim sta je DS radila i kakvu je politiku vodila
Treba da ste manji od makovog zrna
Mislim da ce trebati mnogo vise godina da bi se DS "rehabilitovala"

Duca7

pre 11 godina

Šta drugo i očekivati od demokrata. Izvrtanje činjenica je inače njihova specijalnost. Pogotovu ako treba time da omalovaže uspehe svojih mnogo sposobnijih rivala. Šta reći?

KOfer

pre 11 godina

Ako SNS i ova vlast usporavaju i koce evrointegracije sa Kosovom, DS ce usporavati i kocititi sa spiskom od 24 privatizovanih preduzeca koje im je, za njihove vladavine urucila EU.

djvukadin

pre 11 godina

to smo mislili i za vasu prethodnu vladu,jer nismo mogli da verujemo sa kim ste se uortacili,i izizvinjavali..ali smo se zeznuli..izdrzaste vi zajedno do samog kraja,i jos uvek vladate u prestonici,a oni vam "okrenuli ledja" u republici...da nije tragicno bilo bi smesno..imate li morala,bar malo

jovana111

pre 11 godina

Ova vlada je za ovako kratko vreme vise uradila nego vi za 12g. Vi ste nas pokrali, prodali, unazadil i vratili na 92g. Zato tisina !!!!

Siniša

pre 11 godina

Dobro, bre', dokle ćete da komentarišete na osnovu naslova, a da ne čitate tekst. Boli vas istina, činjenice, pa ovde pišete stranačke parole, gluposti. Da li je tačno da G17 sa 2% podrške građana upravlja najvažnijim resursima(finansije, ekonomija)? Da li je tačno da se vodi nekoliko politika, premijer jednu, predsednik drugu, SNS treću...i da postoje ozbiljne razlike, koje vide svi, a naročito stranci i ne shvataju nas ozbiljno? Da li znate ko upravlja policijom, Dačić ili Vučić? Da li je normalno da predsednik napiše platformu, a onda je podeli strancima da oni menjaju sadržaj, brišu šta im se ne sviđa...pa tako rade samo banana države i neozbiljni predsednici. Da ne govorim o sadržaju platforme, koji nema veze sa životom, i koji će da dovede do prekida pregovora, zatvaranje granice i proterivanja Srba. Prema tome, toliko ima konfuzije i stranačke borbe unutar vladajućeg režima, da ne govorim o sve težem životu, sve je stalo...a sve ovo mora što pre da se promeni. Ne razumem samo ove iz SNS koji su protiv izbora, kao da vam više odgovara Dačić kao premijer, da imate alibi, da svaljujete sve što ne valja na njega.

Duci0167

pre 11 godina

@Diego Evo,ja sam ponistio listic. Sto bi rekli beli listic i ne bunim se. Iz ove perspektive mogu nepristrasno da posmatram ove banditske tabore. DS-u ili LDP-u bi bilo bolje da razmisle kako da vrate glasove "belih listica" umesto da ih napadaju i krive za njihovu propast i dolazak naprednjaka na presto. Neka rade sta god hoce! Birali ove ili one isto je. DS je od mene kad je bilo najteze dobio podrsku 2 puta ali vise ne. O svojim odlukama nemam obavezu da se pravdam. Iskorisio sam svoje gradjansko pravo. Da glasam za one koji su uveli stranacku diktaturu po javnim preduzecima?! U mojoj firmo od 2200 radnika ispostavili se da je 700 visak. Primani na gomili sa "stranackom knjizicom"! Ideja Kosovo i Evropa je tako glupava da nemam reci. Iskreniji je onaj izgubljeni Kostunica! Kaze covek ne Evropi i tacka! Izvrsena je klasicna rokada u DS-u i nista vise. Prvo razmislite svojom glavom pa onda saslusajte koja stranka je ona koja predstavlja vase razmisljanje a ne da vam stranka kleše i formira misljenje.
Zigošete bele listiće jer su, jelte, svojim nedavanjem glasa Tadicu doprineli pobedi naprednjaka. Toliko o DS-u. SNS je posebna prica. Covek koji je prizivao smrt pokojnog premijera ne zasluzuje da o njemu razmisljam.
Cekam samo dan kada ce demokratska armada ratnika glasaca da obaspe paljbu po Zoranu Zivkovicu.

Dunja

pre 11 godina

Ja bih samo volela da mi neko od ovih malobrojnih ovde koji hvale rad vlade, kaže, a šta je ona to konkretno uradila za 6 meseci. Maknite se od kompjutera, zaboravite stranačke direktive, izađite među prijatelje i komšije i čućete šta narod govori. Sa ovom vladom ne vide izlaz iz krize!

Narodnjaci

pre 11 godina

Zivi se tesko, to je tacno. Ko je napravio takvo stanje u drzavi - moja baba?
12 godina ste bili na vlasti i ove splacine koje sada jedemo su iz vase kuhinje doslse. Ovi novi nisu uradili nista da poprave, osim sto hapse, ali i to je bolje od vaseg udruzivanja sa tajkunima. Sta ste vi dobro uradili da mislis da cete ponovo dobiti sansu? Evro ste napucali na 118, nezaposlenost kao i sada, ostala vam je ista ekipa plackasa, vi ste vase zavrsili. Vratili ste se na staro - na prodaju magle i sarene laze, boli vas uvo za naroda jedino vam je vazno da se ustolicite. Dok se ne promenite, nemate sanse.

Bojan

pre 11 godina

Pada sigurno uskoro, nemaju konsenzus ni oko najosnovnijih stvari. Svi dižu ruku i podržavaju platoformu koja je idejno suprotna načelima ove vladajuće koalicije... pitanje je samo za koliko...

Radica

pre 11 godina

Đilas je večeras toliko pametnih i realnih stvari rekao, da bi svi trebali da se zapitamo zašto ga i po čijem nalogu mediji toliko napadaju mesecima. Bilo bi mnogo bolje da iskoriste njegove ideje i zajedno pokušaju da poprave stanje u zemlji.

iskustvo uci

pre 11 godina

@Icarus

Bas vi, sto ste zaokruzivali bilo koga ste doveli zemlju do propasti. Da te podsetim, beli listici su bivsi Ds glasaci. Da ste bolje radili to bi bili vasi glasovi. Ovakvom lopovskom udruzenju ja kao i mnogi nisu imali obraz da daju glas, kao ni Tomi. Zato cuti. Nismo svi u stranci da bi se grebali od nje. Ima nas i postenih.

Bela Lugosi

pre 11 godina

DS na svaki sledećim izborima ni cenzus neće da prođe.
(MILOJE, 25. decembar 2012 21:22)

Sanjaj Miloje, sanjaj...samo nemoj da zaboraviš da na prošle izbore nije izašlo 350.000 DS-ovih glasača, pa je Toma zbog toga dobio izbore! Sledeći put, budi siguran da se to neće desiti.

Feniks

pre 11 godina

Izgleda da je Djilas odlucio da napadne svim sredstvima,osetio se ugrozen cim proziva i SPS i URS.Imace DS vremena da razmisli o svim potezima koje je vukao kao vlast jer ce dugo biti opozicija.Nisam bas siguran da bi DS dobro prosao na izborima i ako bi oni bili raspisani u narednoj godini.

Sole

pre 11 godina

Privreda, razvitak ruralne Srbije, razvitak gradova, decentralizacija vlasti (što se jedna partija u vlasti zalaže ali i ne sprovodi) sve to ni ne dolazi na dnevni red, a zašto?

Zoni

pre 11 godina

Nisam bas siguran da ova vlada nece izdrzati do kraja sledece godine.E sada sto bi vi iz DS-a to voleli to je sada druga stvar...U svakom slucaju ova vlada je vise uradila za gradjane i drzavu za ovih sto dana nego sve prethodne za 12 godina.

igor

pre 11 godina

Pa nije lud da je ruši kad zna da na izborima ds nebi imao ni pola glasova od prošlih izbora. moraće malo duze sačeka da se zaboravi botina vladavina

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Gospodin Djilas se nada, i Boga moli, da ova vlada padne u roku od godinu dana, sa nadom da ce novu vladu formirati ON sa svojim koalicionim burazerima, koja opet nece ziveti ni godinu dana.Zlo ce nas oterati u ponor.

Dušan

pre 11 godina

Kako danas da preživiš sa platom od 25 do 30 hiljada dinara? a pri tom žena ne radi a imamo i dete? samo vi povećavajte cene, mi volimo da plaćamo!!!

Diego

pre 11 godina

@eee

Vrtece se isti na vlasti prijatelju, sa i bez vasih belih listica. To je danas i problem - umesto da ih sve sklonimo jednom za svagda, mi ubacujemo bele listice i izrazavamo svoje nezadovoljstvo lajkovima i dislajkovima po fejsbuku, drustvenim mrezama, forumima i komentarima. Smatram da ko nije spreman da se zaista aktivira, i ko ne glasa, odnosno glasa belim listicima, na kraju nema ni pravo da se buni.

Nemanja

pre 11 godina

Ne znam da li ste provalili da se Toma i Dačić sukobljavaju oko platforme Kosova. Naravno sve potajno.. Samo me interesuje ko brine o narodu.. Jorgovanka sa onom njenom novom frizurom? ili čovek za kojeg se SNS do pre pola godine kleo da neće više nikad videti vlast?

Irena

pre 11 godina

Stvarno sam verovala u novu vlast, stvarno sam mislila da će doći do neke velike promene... a onda izađe Palma i kaže kako od departizacije nema ništa, onda se neki ljudi za koje sam ubeđena da narod nije hteo da se ikada više popnu na vlast ponovo nađu sa polugama u rukama. Razočarala me ta alavost mislim čak ponajviše.

123vojo123

pre 11 godina

Kad ste vi opstali preko 10 godina, i ova vlada ce duplo toliko. Uradili su za 4,5 meseci vise nego vi za 10 godina. Ova vlada ima legitimitet.

DraganaM

pre 11 godina

Jedno su puste zelje demokrata, a realnost sasvim nesto drugo. Bas pre neki dan na to je ukazala i statistika - rejting stranaka. Vlada radi kako radi, i imam utisak da ce biti bolje. Ok, verovatno treba vremena, ali ako pogledam unazad, demokrate su imale 12 godina, pa nista ne uradise kako valja.. Pusti Djilase, vreme ce da pokaze...

andrija

pre 11 godina

ti tek neces...to ti kaze jedan bivsi demokrata i ucesnih demonstracija..vi ste ruzna proslost srbije.sad vidi koliko ste bili losi da je narodu sad i sns nada.

Pametnjaković

pre 11 godina

Pozorište za ovce. Politička elita Srbije (sve političke partije) ne zna na koga da svali svoju hroničnu nesposobnost, pa se onda uvek raspisuju izbori da bi se narodno nezadovoljstvo tako razvodnjavalo i kontrolisalo. Njih sve treba skloniti u paketu, nama su potrebni sposobni ljudi koji znaju šta rade, a ne mafija promašaja koji se smenjuje od izbora do izbora. Đinđić je bio jedini koji je nešto konkretno i radio, zato ste ga ispljuvali prvo da spremite teren, a onda i ubili.

Icarus

pre 11 godina

Vidim da se opet prica o nekim belim listicima. Mislim da svako sa IQ iznad 70 razume da je to nesto najgore. Nije bitno za koga glasate ali je bitno da glasate jer posle svi kukaju i kritikuju. Jednostavno beli listici nemaju pravo na to i sto je najgore posle se napravi neka Vlada (slicna ovoj) i svi kao ne mogu da veruju sta se desava. Glasali ste- gledajte. Niste glasali, cutite.

Netačno

pre 11 godina

Đilas nije vidovit pa da procenjuje , kada je tako pronicljiv što nije usmerio DS na veliku koaliciju sa SNS pa da sve bude rešeno , a sada mu je krivo što je u opoziciji .

Nevena

pre 11 godina

Ja sam samohrana majka i jedva sklapam kraj s krajem, ne znam da li je vlast u pitanju ili šta, ali ove godine imamo mnogo veće rashode, ovo malo dete hvala bogu samo raste a plata mi je ista. Ne znam šta ćemo i kako dalje?

marija

pre 11 godina

Ђилас каже и да су две битке већ изгубљене, због тога што се у процес преговора ушло без платформе и договора у Скупштини.
"Ми данас на прелазима имамо и царину, она постоји и наплаћује се и имамо официре за везу. Ни једна, ни друга ствар нису биле предвиђене споразумима које је парафирао Борко Стефановић. У том споразуму пише да он не третира приходе. Због неозбиљности у преговорима са ЕУ и са албанскокм страном и импровизација којима смо свакодневно изложени, ми данас имамо царину између централне Србије и севера Косова и Метохије", рекао је Ђилас.

Manitu

pre 11 godina

Iskren,bilo bi dobro da je tako,samo... Zar si ti Dragane alternativa?
Ako vec ovi odu,sto im od srca zelim,mora neko sa vizijom doci,a ti i vi niste,cast izuzetcima!

mirko

pre 11 godina

Ova vlada će trajati pun mandat, ali ne zato što je dobra, nego zato što im se dopada da budu u vladi. Đilasove analize su tačne, i bilo bi problema da su glavni akteri principijelni ljudi, međutim nema o tome ni govora, i brzo će naći zajednički jezik, jer vlast je na prvom mestu.

nije svima u životu samo do velike love stalo

pre 11 godina

Ne znam da li Vam je baš pametno da prizivate izbore?

Ovaj Vučić, ako nastavi da hapsi ovu lopovsku bagru i da ne brenuje nikoga, oduvaće Vas k`o vuk prasiće na nekim budućim izborima.

crni domino

pre 11 godina

Dragane, i ja bi to zeleo ali se bojim da vi necete tako brzo nazad na vlast. Mnogo ste brate gresili, a sada se sporo budite. Menjajte se u hodu!

iskustvo uci

pre 11 godina

Ja sam govorio da je jedini moralno ispravan izbor bio beli listic-ponuda je bila losa. A tapsaci, pravi razlog nase propasti su mi lupali minuse. Sta da kazem, da se smejem ili placem, mozda i opstane-zute lopokrate ce biti u zatvoru. Inace, vdite kako se moze u Evropu. Poslusas koga treba uhapsiti.

mare

pre 11 godina

Pa vi "demokrate" da ste radili suprotno od toga sto si naveo ostali bi na vlasti,a ne ovako se tresete novih izbora na kojima cete imati isto glasova koliko i Dinkic.

demokrata

pre 11 godina

Analiza vlasti ti je tacna, ali tim koji si okupio,kao i kadrovi u lokalu su ti katastrofa.Sa njima sigurno ne mozes dobiti sledece izbore.

misko sfo

pre 11 godina

vecina nije bila presrecna sa ovom vladom i koalicija je toga svesna... dobro su uvideli da im je jedina sansa da opstanu ako se skoncentrisu na borbu protiv korupcije i lopovluka... ako u tome uspeju i pohapse lopove kao sto si ti i ostale pajtase, mogu da se nadaju celom mandatu...

mattko

pre 11 godina

Ako je nesto sklono padu onda to nesto i padne. Raskol Vlade i Predsednika po bilo kom pitanju ne mora da dovede do pada Vlade ako Predsednik ima pod kontrolom partiju iz koje je potekao. A da li je ima?
U tom grmu lezi odgovor na Djilasovu tvrdnju. Ako se Premijeru uvalja vruc krompir onda Vlada padne kada Premijer ne moze vise da ga drzi u ruci.

Doktor86

pre 11 godina

Hahahahha istu ovu pricu su pricali i za 2012. godinu...A i da dodje do izbora, oni bi najvise odgovarali SNS-u a najmanje upravo DS-u. Umesto sto ih doziva, za Djilasa je bolje da pocne da radi na stranci i da pokusa da je izvuce iz corsokaka u kojem se sad nalazi.

gost

pre 11 godina

Beli listći će u dalje biti beli, jer još niste shvatili zašto ste izgubili izbore a sa belim listićima ne znam kako mislite da dobijete.

Adam

pre 11 godina

Kontrolisana i simulirana nestabilnost vladajuce koalicije je mnogo sigurnija od tvoje politicki, moralno i finansijski kompromitovane stranke i svih vlada koje su dolazile od nje. Siguran sam da ce sadasnja vlada proci ceo mandat ili bar vise od polovine istog a pasce tako sto ce jedan potprecednik uhapsiti jednog ministra. Ako se to desi DS ide u tako duboku istoriju da cak i ti mozes da ostanes njegov precednik a Sapic potprecednik. DS je najstabilniju vladu imao posle atentata u vreme vandrednog stanja. Dakle hapsenja su bila i ostala kljuc uspeha!!! Kod vas je problem sto ne smete da hapsite jer kojim god putem da krenete dodjete sami do sebe.

Milicica

pre 11 godina

Naravno da treba da imamo novu politiku, pa kakva nam je do sada bila politika, tako smo i ziveli ... mi, obicni gradjani ... Ako nastave ovako, dace Bog da opstanu narednih 100 godina

kobac .b

pre 11 godina

da se ne bi optuzivali evo jedan predlog:SVE stranke da napisu po jedu platformu i da je stave na uvid e.uniji i pristini i tada cemo videti koju platformu ce oni prihvatiti.ja mislim ne bi prihvatili ni jednu ako ne pise priznacemo kosovo.

Slobodan

pre 11 godina

Neverovatno koliko im je sada neobicno sto se misljenja razlikuju. Pa valjda je to demokratija kojom smo se zeleli okititi. Jednostavno mislim da je dosta da svi isto misle. Samo kada ne postoji jednoumlje moze da postoje i dobri plodovi. Zakljucak je sam po sebi jasan ne predskazuj "kraj sveta" jer ga u sustini ne razumes. Neka traju koliko traju ali neka rade plodno.

Clan

pre 11 godina

Mozda i nece opstati....nego,u Odboru DS u mom mestu se nista ne radi.Izdajte zaduzenja,raspisujte izbore za opstinske odbore,sta vise cekamo!Mora od neceg da se pocne.

eee

pre 11 godina

Pa ako dodje do izbora, i ponovo se kandiduju ISTI LJUDI, koji se vec 22 god. vrte po nasoj politickoj sceni... Od mene mozete da dobijete samo beli listic! JEr ne vidim poentu, vrteti jedne iste ljude na vlasti, a zemlja se raspada!

eee

pre 11 godina

Pa ako dodje do izbora, i ponovo se kandiduju ISTI LJUDI, koji se vec 22 god. vrte po nasoj politickoj sceni... Od mene mozete da dobijete samo beli listic! JEr ne vidim poentu, vrteti jedne iste ljude na vlasti, a zemlja se raspada!

nije svima u životu samo do velike love stalo

pre 11 godina

Ne znam da li Vam je baš pametno da prizivate izbore?

Ovaj Vučić, ako nastavi da hapsi ovu lopovsku bagru i da ne brenuje nikoga, oduvaće Vas k`o vuk prasiće na nekim budućim izborima.

demokrata

pre 11 godina

Analiza vlasti ti je tacna, ali tim koji si okupio,kao i kadrovi u lokalu su ti katastrofa.Sa njima sigurno ne mozes dobiti sledece izbore.

Nevena

pre 11 godina

Ja sam samohrana majka i jedva sklapam kraj s krajem, ne znam da li je vlast u pitanju ili šta, ali ove godine imamo mnogo veće rashode, ovo malo dete hvala bogu samo raste a plata mi je ista. Ne znam šta ćemo i kako dalje?

Adam

pre 11 godina

Kontrolisana i simulirana nestabilnost vladajuce koalicije je mnogo sigurnija od tvoje politicki, moralno i finansijski kompromitovane stranke i svih vlada koje su dolazile od nje. Siguran sam da ce sadasnja vlada proci ceo mandat ili bar vise od polovine istog a pasce tako sto ce jedan potprecednik uhapsiti jednog ministra. Ako se to desi DS ide u tako duboku istoriju da cak i ti mozes da ostanes njegov precednik a Sapic potprecednik. DS je najstabilniju vladu imao posle atentata u vreme vandrednog stanja. Dakle hapsenja su bila i ostala kljuc uspeha!!! Kod vas je problem sto ne smete da hapsite jer kojim god putem da krenete dodjete sami do sebe.

mare

pre 11 godina

Pa vi "demokrate" da ste radili suprotno od toga sto si naveo ostali bi na vlasti,a ne ovako se tresete novih izbora na kojima cete imati isto glasova koliko i Dinkic.

andrija

pre 11 godina

ti tek neces...to ti kaze jedan bivsi demokrata i ucesnih demonstracija..vi ste ruzna proslost srbije.sad vidi koliko ste bili losi da je narodu sad i sns nada.

jovana111

pre 11 godina

Ova vlada je za ovako kratko vreme vise uradila nego vi za 12g. Vi ste nas pokrali, prodali, unazadil i vratili na 92g. Zato tisina !!!!

crni domino

pre 11 godina

Dragane, i ja bi to zeleo ali se bojim da vi necete tako brzo nazad na vlast. Mnogo ste brate gresili, a sada se sporo budite. Menjajte se u hodu!

Doktor86

pre 11 godina

Hahahahha istu ovu pricu su pricali i za 2012. godinu...A i da dodje do izbora, oni bi najvise odgovarali SNS-u a najmanje upravo DS-u. Umesto sto ih doziva, za Djilasa je bolje da pocne da radi na stranci i da pokusa da je izvuce iz corsokaka u kojem se sad nalazi.

mirko

pre 11 godina

Ova vlada će trajati pun mandat, ali ne zato što je dobra, nego zato što im se dopada da budu u vladi. Đilasove analize su tačne, i bilo bi problema da su glavni akteri principijelni ljudi, međutim nema o tome ni govora, i brzo će naći zajednički jezik, jer vlast je na prvom mestu.

iskustvo uci

pre 11 godina

@Icarus

Bas vi, sto ste zaokruzivali bilo koga ste doveli zemlju do propasti. Da te podsetim, beli listici su bivsi Ds glasaci. Da ste bolje radili to bi bili vasi glasovi. Ovakvom lopovskom udruzenju ja kao i mnogi nisu imali obraz da daju glas, kao ni Tomi. Zato cuti. Nismo svi u stranci da bi se grebali od nje. Ima nas i postenih.

misko sfo

pre 11 godina

vecina nije bila presrecna sa ovom vladom i koalicija je toga svesna... dobro su uvideli da im je jedina sansa da opstanu ako se skoncentrisu na borbu protiv korupcije i lopovluka... ako u tome uspeju i pohapse lopove kao sto si ti i ostale pajtase, mogu da se nadaju celom mandatu...

Dušan

pre 11 godina

Kako danas da preživiš sa platom od 25 do 30 hiljada dinara? a pri tom žena ne radi a imamo i dete? samo vi povećavajte cene, mi volimo da plaćamo!!!

Bela Lugosi

pre 11 godina

DS na svaki sledećim izborima ni cenzus neće da prođe.
(MILOJE, 25. decembar 2012 21:22)

Sanjaj Miloje, sanjaj...samo nemoj da zaboraviš da na prošle izbore nije izašlo 350.000 DS-ovih glasača, pa je Toma zbog toga dobio izbore! Sledeći put, budi siguran da se to neće desiti.

gost

pre 11 godina

Beli listći će u dalje biti beli, jer još niste shvatili zašto ste izgubili izbore a sa belim listićima ne znam kako mislite da dobijete.

Narodnjaci

pre 11 godina

Zivi se tesko, to je tacno. Ko je napravio takvo stanje u drzavi - moja baba?
12 godina ste bili na vlasti i ove splacine koje sada jedemo su iz vase kuhinje doslse. Ovi novi nisu uradili nista da poprave, osim sto hapse, ali i to je bolje od vaseg udruzivanja sa tajkunima. Sta ste vi dobro uradili da mislis da cete ponovo dobiti sansu? Evro ste napucali na 118, nezaposlenost kao i sada, ostala vam je ista ekipa plackasa, vi ste vase zavrsili. Vratili ste se na staro - na prodaju magle i sarene laze, boli vas uvo za naroda jedino vam je vazno da se ustolicite. Dok se ne promenite, nemate sanse.

Clan

pre 11 godina

Mozda i nece opstati....nego,u Odboru DS u mom mestu se nista ne radi.Izdajte zaduzenja,raspisujte izbore za opstinske odbore,sta vise cekamo!Mora od neceg da se pocne.

Nemanja

pre 11 godina

Ne znam da li ste provalili da se Toma i Dačić sukobljavaju oko platforme Kosova. Naravno sve potajno.. Samo me interesuje ko brine o narodu.. Jorgovanka sa onom njenom novom frizurom? ili čovek za kojeg se SNS do pre pola godine kleo da neće više nikad videti vlast?

Irena

pre 11 godina

Stvarno sam verovala u novu vlast, stvarno sam mislila da će doći do neke velike promene... a onda izađe Palma i kaže kako od departizacije nema ništa, onda se neki ljudi za koje sam ubeđena da narod nije hteo da se ikada više popnu na vlast ponovo nađu sa polugama u rukama. Razočarala me ta alavost mislim čak ponajviše.

Siniša

pre 11 godina

Dobro, bre', dokle ćete da komentarišete na osnovu naslova, a da ne čitate tekst. Boli vas istina, činjenice, pa ovde pišete stranačke parole, gluposti. Da li je tačno da G17 sa 2% podrške građana upravlja najvažnijim resursima(finansije, ekonomija)? Da li je tačno da se vodi nekoliko politika, premijer jednu, predsednik drugu, SNS treću...i da postoje ozbiljne razlike, koje vide svi, a naročito stranci i ne shvataju nas ozbiljno? Da li znate ko upravlja policijom, Dačić ili Vučić? Da li je normalno da predsednik napiše platformu, a onda je podeli strancima da oni menjaju sadržaj, brišu šta im se ne sviđa...pa tako rade samo banana države i neozbiljni predsednici. Da ne govorim o sadržaju platforme, koji nema veze sa životom, i koji će da dovede do prekida pregovora, zatvaranje granice i proterivanja Srba. Prema tome, toliko ima konfuzije i stranačke borbe unutar vladajućeg režima, da ne govorim o sve težem životu, sve je stalo...a sve ovo mora što pre da se promeni. Ne razumem samo ove iz SNS koji su protiv izbora, kao da vam više odgovara Dačić kao premijer, da imate alibi, da svaljujete sve što ne valja na njega.

Feniks

pre 11 godina

Izgleda da je Djilas odlucio da napadne svim sredstvima,osetio se ugrozen cim proziva i SPS i URS.Imace DS vremena da razmisli o svim potezima koje je vukao kao vlast jer ce dugo biti opozicija.Nisam bas siguran da bi DS dobro prosao na izborima i ako bi oni bili raspisani u narednoj godini.

Duci0167

pre 11 godina

@Diego Evo,ja sam ponistio listic. Sto bi rekli beli listic i ne bunim se. Iz ove perspektive mogu nepristrasno da posmatram ove banditske tabore. DS-u ili LDP-u bi bilo bolje da razmisle kako da vrate glasove "belih listica" umesto da ih napadaju i krive za njihovu propast i dolazak naprednjaka na presto. Neka rade sta god hoce! Birali ove ili one isto je. DS je od mene kad je bilo najteze dobio podrsku 2 puta ali vise ne. O svojim odlukama nemam obavezu da se pravdam. Iskorisio sam svoje gradjansko pravo. Da glasam za one koji su uveli stranacku diktaturu po javnim preduzecima?! U mojoj firmo od 2200 radnika ispostavili se da je 700 visak. Primani na gomili sa "stranackom knjizicom"! Ideja Kosovo i Evropa je tako glupava da nemam reci. Iskreniji je onaj izgubljeni Kostunica! Kaze covek ne Evropi i tacka! Izvrsena je klasicna rokada u DS-u i nista vise. Prvo razmislite svojom glavom pa onda saslusajte koja stranka je ona koja predstavlja vase razmisljanje a ne da vam stranka kleše i formira misljenje.
Zigošete bele listiće jer su, jelte, svojim nedavanjem glasa Tadicu doprineli pobedi naprednjaka. Toliko o DS-u. SNS je posebna prica. Covek koji je prizivao smrt pokojnog premijera ne zasluzuje da o njemu razmisljam.
Cekam samo dan kada ce demokratska armada ratnika glasaca da obaspe paljbu po Zoranu Zivkovicu.

Radica

pre 11 godina

Đilas je večeras toliko pametnih i realnih stvari rekao, da bi svi trebali da se zapitamo zašto ga i po čijem nalogu mediji toliko napadaju mesecima. Bilo bi mnogo bolje da iskoriste njegove ideje i zajedno pokušaju da poprave stanje u zemlji.

igor

pre 11 godina

Pa nije lud da je ruši kad zna da na izborima ds nebi imao ni pola glasova od prošlih izbora. moraće malo duze sačeka da se zaboravi botina vladavina

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Gospodin Djilas se nada, i Boga moli, da ova vlada padne u roku od godinu dana, sa nadom da ce novu vladu formirati ON sa svojim koalicionim burazerima, koja opet nece ziveti ni godinu dana.Zlo ce nas oterati u ponor.

Dunja

pre 11 godina

Ja bih samo volela da mi neko od ovih malobrojnih ovde koji hvale rad vlade, kaže, a šta je ona to konkretno uradila za 6 meseci. Maknite se od kompjutera, zaboravite stranačke direktive, izađite među prijatelje i komšije i čućete šta narod govori. Sa ovom vladom ne vide izlaz iz krize!

Manitu

pre 11 godina

Iskren,bilo bi dobro da je tako,samo... Zar si ti Dragane alternativa?
Ako vec ovi odu,sto im od srca zelim,mora neko sa vizijom doci,a ti i vi niste,cast izuzetcima!

Pametnjaković

pre 11 godina

Pozorište za ovce. Politička elita Srbije (sve političke partije) ne zna na koga da svali svoju hroničnu nesposobnost, pa se onda uvek raspisuju izbori da bi se narodno nezadovoljstvo tako razvodnjavalo i kontrolisalo. Njih sve treba skloniti u paketu, nama su potrebni sposobni ljudi koji znaju šta rade, a ne mafija promašaja koji se smenjuje od izbora do izbora. Đinđić je bio jedini koji je nešto konkretno i radio, zato ste ga ispljuvali prvo da spremite teren, a onda i ubili.

Milicica

pre 11 godina

Naravno da treba da imamo novu politiku, pa kakva nam je do sada bila politika, tako smo i ziveli ... mi, obicni gradjani ... Ako nastave ovako, dace Bog da opstanu narednih 100 godina

mattko

pre 11 godina

Ako je nesto sklono padu onda to nesto i padne. Raskol Vlade i Predsednika po bilo kom pitanju ne mora da dovede do pada Vlade ako Predsednik ima pod kontrolom partiju iz koje je potekao. A da li je ima?
U tom grmu lezi odgovor na Djilasovu tvrdnju. Ako se Premijeru uvalja vruc krompir onda Vlada padne kada Premijer ne moze vise da ga drzi u ruci.

DraganaM

pre 11 godina

Jedno su puste zelje demokrata, a realnost sasvim nesto drugo. Bas pre neki dan na to je ukazala i statistika - rejting stranaka. Vlada radi kako radi, i imam utisak da ce biti bolje. Ok, verovatno treba vremena, ali ako pogledam unazad, demokrate su imale 12 godina, pa nista ne uradise kako valja.. Pusti Djilase, vreme ce da pokaze...

Icarus

pre 11 godina

Vidim da se opet prica o nekim belim listicima. Mislim da svako sa IQ iznad 70 razume da je to nesto najgore. Nije bitno za koga glasate ali je bitno da glasate jer posle svi kukaju i kritikuju. Jednostavno beli listici nemaju pravo na to i sto je najgore posle se napravi neka Vlada (slicna ovoj) i svi kao ne mogu da veruju sta se desava. Glasali ste- gledajte. Niste glasali, cutite.

123vojo123

pre 11 godina

Kad ste vi opstali preko 10 godina, i ova vlada ce duplo toliko. Uradili su za 4,5 meseci vise nego vi za 10 godina. Ova vlada ima legitimitet.

Zoni

pre 11 godina

Nisam bas siguran da ova vlada nece izdrzati do kraja sledece godine.E sada sto bi vi iz DS-a to voleli to je sada druga stvar...U svakom slucaju ova vlada je vise uradila za gradjane i drzavu za ovih sto dana nego sve prethodne za 12 godina.

Duca7

pre 11 godina

Šta drugo i očekivati od demokrata. Izvrtanje činjenica je inače njihova specijalnost. Pogotovu ako treba time da omalovaže uspehe svojih mnogo sposobnijih rivala. Šta reći?

KOfer

pre 11 godina

Ako SNS i ova vlast usporavaju i koce evrointegracije sa Kosovom, DS ce usporavati i kocititi sa spiskom od 24 privatizovanih preduzeca koje im je, za njihove vladavine urucila EU.

marija

pre 11 godina

Ђилас каже и да су две битке већ изгубљене, због тога што се у процес преговора ушло без платформе и договора у Скупштини.
"Ми данас на прелазима имамо и царину, она постоји и наплаћује се и имамо официре за везу. Ни једна, ни друга ствар нису биле предвиђене споразумима које је парафирао Борко Стефановић. У том споразуму пише да он не третира приходе. Због неозбиљности у преговорима са ЕУ и са албанскокм страном и импровизација којима смо свакодневно изложени, ми данас имамо царину између централне Србије и севера Косова и Метохије", рекао је Ђилас.

kobac .b

pre 11 godina

da se ne bi optuzivali evo jedan predlog:SVE stranke da napisu po jedu platformu i da je stave na uvid e.uniji i pristini i tada cemo videti koju platformu ce oni prihvatiti.ja mislim ne bi prihvatili ni jednu ako ne pise priznacemo kosovo.

iskustvo uci

pre 11 godina

Ja sam govorio da je jedini moralno ispravan izbor bio beli listic-ponuda je bila losa. A tapsaci, pravi razlog nase propasti su mi lupali minuse. Sta da kazem, da se smejem ili placem, mozda i opstane-zute lopokrate ce biti u zatvoru. Inace, vdite kako se moze u Evropu. Poslusas koga treba uhapsiti.

Diego

pre 11 godina

@eee

Vrtece se isti na vlasti prijatelju, sa i bez vasih belih listica. To je danas i problem - umesto da ih sve sklonimo jednom za svagda, mi ubacujemo bele listice i izrazavamo svoje nezadovoljstvo lajkovima i dislajkovima po fejsbuku, drustvenim mrezama, forumima i komentarima. Smatram da ko nije spreman da se zaista aktivira, i ko ne glasa, odnosno glasa belim listicima, na kraju nema ni pravo da se buni.

Sole

pre 11 godina

Privreda, razvitak ruralne Srbije, razvitak gradova, decentralizacija vlasti (što se jedna partija u vlasti zalaže ali i ne sprovodi) sve to ni ne dolazi na dnevni red, a zašto?

Crno-beli listić

pre 11 godina

Taman posla da padne vlada! Baš uživamo sada pod čvrstom rukom modelsica, pevačica, neuspešnih privrednika, 'novinarki', 'profesorki', ćumurdžija i čukadžija... Doduše, i da padne vlada ne bi bilo velike štete - nova i bolja, zajedno sa parlamentom, mogla bi da se sastavi kratkim slučajnim izborom po sokacima Srbije...

Slobodan

pre 11 godina

Neverovatno koliko im je sada neobicno sto se misljenja razlikuju. Pa valjda je to demokratija kojom smo se zeleli okititi. Jednostavno mislim da je dosta da svi isto misle. Samo kada ne postoji jednoumlje moze da postoje i dobri plodovi. Zakljucak je sam po sebi jasan ne predskazuj "kraj sveta" jer ga u sustini ne razumes. Neka traju koliko traju ali neka rade plodno.

Bojan

pre 11 godina

Pada sigurno uskoro, nemaju konsenzus ni oko najosnovnijih stvari. Svi dižu ruku i podržavaju platoformu koja je idejno suprotna načelima ove vladajuće koalicije... pitanje je samo za koliko...

djvukadin

pre 11 godina

to smo mislili i za vasu prethodnu vladu,jer nismo mogli da verujemo sa kim ste se uortacili,i izizvinjavali..ali smo se zeznuli..izdrzaste vi zajedno do samog kraja,i jos uvek vladate u prestonici,a oni vam "okrenuli ledja" u republici...da nije tragicno bilo bi smesno..imate li morala,bar malo

Oliver

pre 11 godina

Hahah,Djilas stvarno dokazuje da se uopste ne rauzme u politiku,ipak to nije samo marketing i biznis.Demokrate bi trebalo da mole Boga da ova vlada izdrzi zto duze,jer da su izbori sada oni bi doziveli jos veci debakl nego u maju.Trenutno po istrazivanju SNS ima 36%,a DS samo 18%.Dakle,naprednjaci se priblizavaju cifri koja im omogucava samostalnu vladu.Naravno,Djilas bi zeleo dvoclanu koaliciju SNS i DS bez izbora,ali od toga nema nista.Nije Vucic glup,pa da udje u koaliciju sa omrazenim demokratama i tako upropasti i sebe i svoju stranku.Dakle,sve je ovo pokusaj dodvoravanja Djilasa naprednjacima,ali uzalud je sve to.Demokrate su sada kao zarazeni i svi normalno beze od njih kako ih ne bi kontaminirali,heheh.

xxx

pre 11 godina

Program SNS sa ovom vladom je da Vučić sve protivnike proglasi lopovima, pa da izađu na nove izbore ge će imati većinu. Kako stvari stoje moglo bi da im uspe, pošto naš prosečni čovek misli da je Vučić zbog ovih hapšenja naj lepši-jači-pošteniji-hrabriji. JA GLASAM ZA NJEGA
Pitao bih sve ovde, kako se zove ministar spoljnih poslova? Odgovorite iskreno i bez googla. Ljudi ovo je sve mazanje očiju da bi osvoili još veću količinu glasova. Svaka čast za hapšenje ali mene kao građanina i glasača interesuje, ko je podmetao one vreće sa glasovima sa koima ste mahali? Da li ste oko toga ućutali zato što i sami planirate da primenite iste metode ?
Ma ko uopšte može biti dobro, ljudi treba raditi, kidati a ne samo da kuckamo na komp, nije dobro a mi sedimo kući treba bre da kidamo borba protiv siromaštva na ulicu hoćemo konkretno a ne samo svi su lopovi osim nas...

Netačno

pre 11 godina

Đilas nije vidovit pa da procenjuje , kada je tako pronicljiv što nije usmerio DS na veliku koaliciju sa SNS pa da sve bude rešeno , a sada mu je krivo što je u opoziciji .

Mile sa Cubure

pre 11 godina

Dakle, kakvo spinovanje komentara od strane SNS. Oni misle da smo svi kratkog pamcenja kao i njihovi glasaci.
DS NIJE bila na vlasti prethodnih 12 godina, sem ako ne misite da su DSS i DS isto. Bila je u opoziciji prakticno od kraja 2003. pa do 2007. u kom periodu su vlast cinile DSS i G17, uz podrsku SPS-a, tj. partije sa kojima je SNS sada u koaliciji, sto na lokalnom, sto na republickom nivou. OD 2007. do 2008. DS ulazi u vladu ciji je premijer bio V. Kostunica, a finansije vodio sadasnji ministar finansija M.Dinkic. Tek od 2008. premijer je iz redova DS-a, ali su u vladi sedeli i ljudi iz SPS i URS, koji su sada u koaliciji sa SNS. Od 24 sporne privatizacije, skoro sve su se odvijale u periodu 2003.-2007. kada je DS bio u opoziciji.
Molim clanstvo SNS-a da prestane da lupa u ovim komentarima, jer u Srbiji jos uvek ima ljudi koji pamte duze od godinu dana, a da ne pricam da pamtimo i sve ratne poklice sada velikog evropejca Vucica, pa poziv na linc Tadica jer se usudio da se slucajno sretne sa Haradinajem na aerodromu, nazivanjem izdajnikom svakog ko nije mislio kao oni itd,itd...

Darko

pre 11 godina

A vi ste kao alternativa,a mi smo ko fol zaboravili 12 godina opste pljacke korupcije i otimacine....Vidim kadrovi na lokalu su isti.Ah da rekli su necemo vise krasti, majkemi pu pecat.Pokazi ruke da vidim ima li fige.Nema dobro,moze....E moj Djilase sta ste napravili od Djindjiceve stranke.Da mogu da psujem opsovo bi.Stranku ste unistili,a ove doveli na vlast.A da zaboravio sam,sebi ste pokupovali vile i obnovili vozni park.Sve u ime gradjanske,liberalne i demokratske ideje.

Milana

pre 11 godina

Naravno da Vlada ima male šanse da preživi.
S jedne strane, kako ono neko reče - situacija u zemlji je takva da bi svako loše prošao.
S druge strane, ljudi em se ne snalaze, em nas dalje zadužuju... Živi bili.

Unutrasnjost

pre 11 godina

Naravno da nece izdrzati..a dodajem ni do leta.
Nema para! A pare ne mogu da obezbede ova garnitura koja je na vlasti.Ne veruje im svet.A kada pohapse ovu ekipu koja je sve njih finansirala(ukljucujuci bas sve njih),ima samo da na ulice isteraju jos 100000 nezaposlenih.Nema velikih ulaganja,nema stranog kapitala a poskupljenja sve cesca...

Konstantin, onaj iz filma

pre 11 godina

Ni vi, ni sns, ni ldp, ni dss, ni sps... Svi ste vi isti. Da glasam ponovo za trivanovu? Ne! Verovatno bi i dulica onda vratili, posten je to covek. Na sns, pogotovo dacica pa vucica, tu tek ima da se pise svasta. No, ima jedan covek koji je monogo istine rekao u 37 sekundi. Cak je i resenje za situaciju u kojoj se nasa zemlja nalazi izneo. Njega za pretsednika. Evo link: http://www.youtube.com/watch?v=MpA8tlNA_-M . Pozdrav

vuk 66

pre 11 godina

Mislio sam da ne komentarižem poslednju izjavu koju je dao sijajući predsednik DS-a,ali to je jače od mene.Ako se sećamo a pojedinci se sigurno sećaju da je praksa u DS da se bave proricanjem sudbine.Ali ima tu jedan mali problem.Ili im je prljava kristalna kugla ili nije dobro izbaždarena pa im daje pogrešne informacije.Dakle gospodine predsedniče stranke poradite malo na kristalnoj kugli.Trebaće vam.

Socijaldemokrata

pre 11 godina

Moram da primetim da na svaku vest u kojoj se spominje Djilas gomila nekih cudnih ljudi bez jasne vizije i konkretnih smernica obaspe paljbu kao da je u pitanju crni djavo. :-) Komentari na vesti u kojim se spominje Djilas i odnos pozitivnih i negativnih ocena su neverovatno nerealni u odnosu na ostale vesti iz sfere politike i onoga sto svakodnevno slusam u svojoj okolini. Hajdemo na te izbore pa da Srbija konacno ispravi gresku koju je napravila na poslednjim izborima! Dole vlada!!!!

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Glasao sam DS od svoje 18-te do poslednjih izbora, na koje nisam izašao. Ja se gospodo sećam kako je bilo kad ste vi, moji predstavnici bili na vlasti. Iskreno, muka mi je od izbora između loših i gorih. Na političkoj sceni Srbije ne vidim ni jednu stranku za koju smatram da zavređuje moje (zapravo ičije) poverenje. Odbijam da saučestvujem u prolongiranju demonstracije nesposobnosti ljudi koji, potpuno neopravdano, smatraju da treba da vode politiku, ekonomiju, umetnost, nauku....ove države. I tu ubrajam sve javne ličnosti - počev od "estradnih umetnika" koji nastupaju na "tezgi", preko profesora koji se jave da nas obaveste kako smo u stagflaciji tri godine nakon prvih naznaka, biznismena koji propadnu ako čitav državni aparat ne radi u njihovu korist, "uspešnih" tatinih sinova koje saobraćajna policija, iako prekrše 3 saobraćajna propisa po sekundi, ne sme da sankcioniše, javnih preduzeća koja bi kapitalističke tržišne cene ali komunističku zatvorenost tržišta, bahatih ministara kojima je, realno, pre mesto u nekoj cirkuskoj šatri nego među kapitalnim investicijama ili građevni, pa sve do, konačno, predsednika stranaka čija preduzeća posluju 20000% bolje nego u vreme kada nisu bili na političkoj funkciji. Ako većina, sada već bivših, glasača DS misli kao ja, teško da ćete se ovajditi na tim, novim, izborima nakon prorokovanog pada aktuelne vlade u 2013. Ovi ostali će i onako glasati kao i do sada...mada ni većini njih više nije jasno zašto to čine.

Soterija

pre 11 godina

DS neće imati šansu ni na sledećim izborima. Najveću podršku naroda ima SNS. Bilo da su izbori za šest ili osam meseci, i ceo mandat, DS je izgubio na sledećeim izborima. SNS imaće skoro 50 % procenata glasova, dok DS ima 19. Mislim da DS nema šanse na sledećim izborima, razorili su ekonomiju naše privrede, proizvodnje i industrije. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Srbija će biti zemlja prospariteta i perspektive.

danka

pre 11 godina

Kako Vama g-dine Djilas nije jasno da su gradjani na izborima jasno izneli svoj stav da vas ne zele i da zele stranku koja ih moze povesti napred u buducnost?! Zar bi Vi ponovo na vlast a toliko je vasih kadrova pohapseno zbog kriminala i korupcije.

hapsi samo

pre 11 godina

Hoce Hoce... sad će izbori... ali za predsednika kucnog saveta zatvorske jedinice ;) :)))

Napred Vučiću ti si srpski Bruce Lee..

da mi koji su nam posteni roditelji nismo deca nesposobnih ljudi i oni koji neznaju da se snadju....

Pex

pre 11 godina

On bi na republičku vlast pa da uvede busplus sistem svuda. Što da kontrolori tuku samo po Beogradu. Uz to, unutrašnjost je bogatija šumom. Raj za drvoseka.

vlada

pre 11 godina

Iz tvojih usta u božije uši, samo ovaj jadni napaćeni narod nije te sreće da se na političkoj sceni najzad nadje neko ko je vredan gradjanskog glasa. Gradjanin srbije trenutno na izborima nema za koga da glasa, tj bira manje zlo od ponudjenih! I da se raspadne vlada do kraja 2013, a i ja mislim i nadam se da oce, ko će da je nasledi?

Rodni

pre 11 godina

pa kad si se nakrao zato i nece niko da prica sa tobom i ds. uvecao si imovinu 800x i opet ti je malo ili si se uplasio da ces sa miskovicem u celiju, pa sad pricas nebuloze.

kugla

pre 11 godina

Djilas izgleda svako vece gleda u magicnu kuglu i vice padnite,padnite,padnite...i tako do jutra.A kad se probudi shvati gde je on a gde je vlada ,pa opet ispocetka...Da ne misli mozda da narod ima kratku pamet,pa brzo zaboravi...pa ce on i njegova ekipa da se vrate na vlast.Pa to je stvarno neskromno.Tako i da bude i da ne bude izbora...nerealno je nesto ocekivati.Ostaje kugla i... padni ,padni...vlado.

onako usput

pre 11 godina

mani se konstruktivne ili nekonsruktivne opozicije i flerta sa naprednjacima nego se bori za vrednosti gradjana koji su te birali!

Igor

pre 11 godina

Jes nego cemo za tebe ta glasamo ponovo
Pa vidim sta je DS radila i kakvu je politiku vodila
Treba da ste manji od makovog zrna
Mislim da ce trebati mnogo vise godina da bi se DS "rehabilitovala"

Лимени 036

pre 11 godina

Слажем се......досадио овај николић и четрдесет разбојника....почео да ми излази из фрижидера......томо, спаси србију и дај оставку

Srebroljubac

pre 11 godina

Tužno je da ovaj čovek koji treba da vodi najveću opozicionu stranku, tek po nekad i to vrlo mlako se uključuje u bilo kakvu diskusiju, sve zarad ostanka na mestu gradonačelnika.

Prvi put letos od kada sam postao punoletan (a bilo je to davno) nisam glasao, jer kao što neko pametan reče: "Nemam ni za koga, ali nažalost nemam ni protiv koga"!

Verujem da je i ovo pisanje komentara postalo izuzorno, jer ih to sve zajedno ne dotiče i mislim da postaje uzalodno traćenje vremena, a kako Đole u jednom delu svoje pesmi kaže: "Pomalo mi se i gadi sve". http://www.youtube.com/watch?v=IgcedAC63YY

MUKNAVI

pre 11 godina

Kurte murte dotrajali ste.To vase batrganje za vlascu jos vise napinje nerve Gradjanima i nece proci mnogo..bice opet Revolucija, jer jedino ona moze resetovati gradjane koji su iznedrili pojednice koji sa svojim familijama,poklisarama i njihovim nakaradnim i korumpiranim administracijama zamosljaju da su bogovi a svi ostali..njihovi kmetovi!

neozbiljno

pre 11 godina

Opozicija treba da se nametne glasacima ne vikom i drekom ili partijskim marifetlucima, vec dobrim amandmanima koji ce biti toliko dobri da ih vladajuca stranka prihvati.To je borba za bolje, ovom narodu.A ne da misle kako da sruse vlast pre izbora.Nema Srbija vise ni para ni vremena da se bakce sa izborima.Ne moze se demokratska vlast rusiti svaki dan ili svaki mesec.Pa to je neozbiljno.Ako se ne budu slagali sami ce se raspasti a ne treba im opozicija da ih rastura.Uostalom takvim ponasanjem vise gube ,nego sto dobijaju.

Alex1 (beli listić)

pre 11 godina

@(Icarus, 25. decembar 2012 21:28) "Vidim da se opet prica o nekim belim listicima. Mislim da svako sa IQ iznad 70 razume da je to nesto najgore. Nije bitno za koga glasate ali je bitno da glasate jer posle svi kukaju i kritikuju. Jednostavno beli listici nemaju pravo na to i sto je najgore posle se napravi neka Vlada (slicna ovoj) i svi kao ne mogu da veruju sta se desava. Glasali ste- gledajte. Niste glasali, cutite."

Vi koji ste glasali za DS ili SNS imate pravo da zabranite onima koji nisu glasali da kritikuju jedne i/ili druge?! Da li shvataš da upravo zato što vide mane i jednih i drugih, koje se, uzgred, u zaprepašćujućoj meri preklapaju, NISU glasali?

Za oduzimanje prava na kritiku onima koji nisu glasali je potrebno još nešto sem niskog IQ-a. Svi znamo šta.

Kao bivši glasač DS-a imam pravo da kažem da je veći deo Đilasovih izjava koje sam ovde pročitao na mestu, sem one, jadno populističke, o Kosovu i obeležjima, ali da to ne znači da želim nove izbore ili da ću glasati za njega (ili za bilo koga drugog!). Ova vlast jeste primitivnija (ne zaboraviti da su Dačić, Palma i ostali su bili i u prošloj), ali nije gora od prošle. Prošla je inteligentnije izvrdavala sve svoje obaveze, to je njihov najveći domet (sic!) i njihova propast, ova se otvorenije i ozbiljnije sukobljava (uz malu "bratsku pomoć") i to može da bude njihova propast.

strpljenje

pre 11 godina

Pa kakvu imamo opoziciju, ovi mogu da vladaju jos sto godina.Da necete da se vratite,pa da ponovo krenete sa uspesnim oporavkom kao do sada.Imali ste mnogo godina naseg zivota i strpljenja i niste uspeli.Ostavite onda ove koji su izabrani, da rade svoj posao.Ako ne valjaju, narod ce da ih najuri kao sto je i vas...Samo prvo da vidimo ko nas je gurno u provaliju i kako...Mnogo vam se zuri da ovima vidite ledja,izgleda da imate neke svoje razloge,jer narod ne misli kao vi.Necemo se igrati drzave i birkati se svaki cas.Kad pogledas stalno se menjate jer i nemate neku konkurenciju na politickom nebu.Svako moze sa svakim ,kada su interesi u pitanju ali licni izgleda a ne nasi..

Ivan

pre 11 godina

"Ukoliko nije platforma napravljena za unutrašnje-političke potrebe, jer svi znamo da takve teme služe za dobijanja rejtinga, ako nije napravljena za to, onda je napravljena da se prekine proces evrointegracija i nastavak razgovora sa Evropom", rekao je Đilas...
"Premijer nije smeo sebi da dozvoli da izgovri rečenicu da se odustaje od politike Kosovo je Srbija. Ja vas pitam sa koje pozicije 17. januara razgovara sa (predsednikom vlade Kosova Hašimom) Tačijem? Ko je Tači, premijer priznate države ili privremene vlade na Kosovu kako je mi zovemo", rekao je Đilas.
STA JE IDEJA? Molim nekog da mi pomogne da shvatim sta je Djilasova ideja o tome kako treba resavati Kosovo posto smatra da je platforma nerealna u delovima u kojima brani suverenitet Srbije a s druge strane zamera premijeru sto odustaje od nesuvisle politike Evropa i Kosovo. Katastrofa po sve nas koji smo us DS od osnivanja je dolazak ovog coveculjka na poziciju predsednika DS, mislio sam da je BoTa dno ali izgleda da sam se prevario. Djindjic bi se danas najezio da cuje kako njegov naslednik drzavotvorno promislja.
"Kosovo je jos uvek opasnost po srpsku drzavnost. Ono je rana kroz koju moze da nam iscuri poslednja kap krvi i mi tu ranu moramo da zatvorimo na odredjeni nacin..." - Zoran Djindjic

el_mago

pre 11 godina

Ja na ovog zutog imam samo jedan komentar:Sto je babi milo, to joj se snilo!
A voleo bi ti da vlada padne do kraja 2013, e covece i sutra da padne tebi to nista ne znaci, ti neces videti vlast vise(na svu srecu)vec kao sto si i zasluzio ima da ides u aps, pa tamo njaci do mile volje, hebote sad jos Djilas ispade veci borac za KiM od Nikolica i Vucica, hahahha.
Jako zanimljivo sta covek prica kad je na vlasti a sta kad je u opoziciji, dijametranlo suprotno, ne moze prijatelju da sad kao branis Srbe sa KiM-a a onda kad dodjes na vlast potpises sve sto Brisel i Hasim traze od tebe,nece da moze!!!

Dejan

pre 11 godina

politicki rasplet za 2013: novi izbori i velika koalicija SNS i DS... raspodela prema procentima, URS, SPS nestaju, a Vucic polako ladi Tomu, profilise stranku. Opozicija LDP i DSS i manjine...
Mislim da je i najpostenije...

kamerman

pre 11 godina

Po zadnjim merenjima rejtinga SNS ima 36 %,a DS 19 %.
To je fantastican rezultat za DS !!!
Uz svu njihovu pasivnost,nerad,neefikasnost,nekritikovanje vlasti,smenu (neopravdanu) predesdnika,neaktivnost...oni su ipak na 20-ak %.Pa,ako pocnu da budu malo zasci,ofanzivniji,aktivniji,napadackiji...ima odmah da skoce po rejtingu bar duplo.
Jer,narod je provalio ove naprednjake,sve zajedno sa Vucicem i Nikolicem,i sads jedva ceka da se pojavi ozbiljna alternatiiva.Za sada je to samo Ceda.
Sem toga,taj njihov rejting i merenja su obavljeni PRE nego sto je postalo potpuno jasno da su izgubili Kosovo i napravili granicu.Tako da je jako upitno da li bi danas imali ovakav rejting.Ipak je za takva ispitivanja bilo potrebno vreme.
A,sto se tice Djilasa,ja i dalje mislim da su on i Prvi potpredsednik stranke losije resenje od Bote,i da su instalirani samo da bi se otupeo DS.Vidite da Djilas jos nikada nije rekao jednu losu rec za Vucica.

ljubo

pre 11 godina

Gospodine Đilas manite se političkih analiza i predviđanja, pa izbori završeni tek pre neki mesec.Konačno ovom narodu recite koliko košta taj čuveni spomenik na ADi 500 ili 600 miliona dolara i da li je to ,moglo jeftinije i zašto ste sa njime enormno finasijski zadužili buduća pokolenja.

Dragan

pre 11 godina

Svaki razuman covek i dobar domacin u Srbiji bi samo pozeleti mogao da se sa vlasti uklone komunisti.Njihovo negovanje kulta Slobodana Milosevica priziva duhove proslosti koji vec orgijaju po beogradskim ulicama i isticu razne spiskove.Osim toga oni su posveceni samo podizanju svog rejtinga i non stop su u predizbornoj kampanji sto je izuzetno stetno za ovu nasu sirotinju.
Sa druge strane Ministar finansija je covek koji bi mogao da se svrsta u majstore spinovanja, namestanja, poturanja noge i kao neko koga bi trebalo drzati sto je dalje moguce od drzavne kase.
Vucic je lider koji sigurno jasno sagledava ovu sliku i zna da mu treba pouzdan partner u vlasti, a to svakako moze biti reformisani DS (koji to jos uvek nije ali ce sigurno uskoro biti)

ZEKABU

pre 11 godina

Sa Djilasom na celu ja nevidim uopste DS u nekoj buducoj vladi.A i kapitalistima nije mesto u vladi posto cu samo gledati svoje interese

Dudic

pre 11 godina

Obecavao si ti nama mnogo,ispunio si samo to da si nam unistio stranku i srozao radi licnog interesa. Tadic i Micunovic se polako povlace, sve je to delo tvoga rada i biznisa. Moj glas neces dobiti vise sigurno !

krkobabić junoša

pre 11 godina

Zanimljivo da opet nije propustio priliku da istakne "zalaganje PUPS-a za zaštitu prava penzionera". Vidi se ko mu je trenutno najbitniji saveznik u političkom bitisanju

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Posto je covek postao sef stranke sada bi trebalo da pokaze svoje politicko umece,i startovao je velikim GAFOM,kao prvo evropski predstavnici su javno potvrdili da platforma sadrzi dobra resenja i da je korak u dobrom pravcu,da nepominjemo nemackog ministra odbrane koji je prosto odusevljen platformom.Sta to pokazuje??,nazalost ono sto je i njegov predhodnik javno govorio a to je DA NIJE ON ZA POLITIKU nego za menadzeriju i da bi ako misli da se bavi politikom morao da proda sve svoje firme kako mu je porucio, da nemoze i jare i pare ,sto znaci da njemu politicke poruke i stavove odredjuju i pisu savetnici sto ovaj GAF- ocito i potvrdjuje.Sto se tice njegove zelje o skracenju mandata vlade i novih izbora to je u srbiji neprekidna kuloarska prica cim se zavrse neki izbori,ali ako njega ostave u beogradu i pored svih nelogicnosti to onda moze biti znak da se iza zavese pripremaju eventualni izbori,znaci nelaje kera sela radi nego radi kalkulator....

Edge

pre 11 godina

Ovo su samo puste zelje Djilasa a imajuci u vidu tendenciju jacanja SNS-a i obrnuto pada Demokrata jasno je da oni ne mogu nicemu da se nadaju.

Jovana

pre 11 godina

Sukob između premijera i predsednika oko suverenog dela teritorije.. pa ovo je sjajno, dok mi ostali propadamo vi se bavite svojim rejtingom.

Sofija

pre 11 godina

Glasala sam za naprednjake, priznajem. Priznajem da sam mislila da će se daleko bolje nositi sa celom situacijom u zemlji, mislila sam da će uspeti da nam donesu bolji standard i da je bilo samo pitanje vremena kad će biti bolje, međutim ispostavilo se da svoj rejting baziraju na aferama, a ne dugoročnim rešenjima za ovu zemlju, videćemo šta će još da bude..

LJUBISA

pre 11 godina

pre nego počneš dapričaš,slušaj DJILASE,pre nego što reaguješ,razmisli DJILASE,pre nego što potrošiš,POŠTENO ZARADI DJILASE

Da, da, ALI..

pre 11 godina

Vlada se klima ali nije nestabilna vec fleksibilna i neophodno je da to bude tako, a izbori su luksuz koji se danas ne moze priustiti. A koja bi se to bolja vlada mogla formirati? Jedino da Naprednjaci vladaju sami jer oni su jedini novitet u poslednjih 12 godina, a to nece valjati zbog tog kobnog uticaja vlasti na moral. Nepoverenje koje postoji izmedju koalicionih partnera je korisno jer makar i vestacki proizvodi sistem "provera i kocnica" koji fenomenalno funkcionise na zapadu a ovde posle duze vremena daje privid drzave. Kada znas da je Miskovic pod istragom skupa sa buljukom raznoraznih politicara iz raznih stranaka vlasti i opozicije, nekako se covek lakse miri sa sopstvenom obavezom da plati porez, struju, pa cak i kaznu ukoliko je nacinio prekrsaj. Dakle nema vise izgovora " e sto prvo ne hapsite najvece lopove nego udarate po sirotinji?" Nego se sada otvara prostor za sredjivanje drustva. Samo se to ne moze preko noci. Ipak treba to raditi mnogo brze, cemu ce takodje doprineti ta neizvesnost duzine trajanja vlade, koja ce morati da radi kao da je svaki dan na vlasti poslednji. Izbori bi znacili da je neko od predstavnika vlasti svoje interese stavio ispred interesa Srbije. Pa ako su 2012. godinu "pojeli skakavci" na 2013. zinula je daleko prozdrljivija neman koju bismo zbog takvog neodgovornog ponasanja morali da hranimo do sudnjega dana!

ZEKABU

pre 11 godina

Sa Djilasom na celu ja nevidim uopste DS u nekoj buducoj vladi.A i kapitalistima nije mesto u vladi posto cu samo gledati svoje interese

Danica

pre 11 godina

Pošto imamo glavnog tužioca koji obavlja posao ministra policije i premijera ja stvarno ne znam šta će im Dačić onda. Spoljni dug države nam se povećao za 600 miliona evra, znamo barem zašto drže Dinkića.

Nemanja

pre 11 godina

Marijan Rističević i Veroljub Arsić kad krenu da objašnjavaju stanje u zemlji, odma ti postane jasnije zašto nam je tako kako nam je.

Vlada

pre 11 godina

a šta sa narodom? jel moramo opet masovne demonstracije pred zgradom vlade da pravimo da bi se opametili? ako ne mislite na to kako da popravite životni standard neće vas koalicione nesuglasice oboriti sa vlasti.. narod će..

apolit

pre 11 godina

Hehe da li su ovo one periodicne kritike, koje se tako svaki mesec po jednom ubace u medije?! Jadna pozicija i jos jadnija opozicija!

Slađana

pre 11 godina

nema šanse da potraje, neslaganja su velika a u zemlji je stanje samo po sebi loše, opale su investicije u odnosu na prošlu godinu a budzet za 2013 ne podrazumeva uštedu za vraćanje duga niti neki drugi ekonomski program na osnovu kog bi se privreda oporavila..

Mara

pre 11 godina

Gospodin Djilas se malo zaneo, pomislio covek da je Stiven Majer (politicki analiticar)! Kad bi se u ovoj zemlji svi bavili svojim tanjirom, bilo bi savrseno.

mina

pre 11 godina

Ova Vlada, a pogotovo pojedini njeni predstavnici, pokazala je narodu da može da se radi i na neki drugi, kud i kamo pošteniji način, pa sve i da se raspadne, ne nadaj se Đilase da ćete ti i tvoja stranka imati bilo kakve šanse da budete ti koji će ponovo da vode državu.

nije svima u životu samo do velike love stalo

pre 11 godina

Ne znam da li Vam je baš pametno da prizivate izbore?

Ovaj Vučić, ako nastavi da hapsi ovu lopovsku bagru i da ne brenuje nikoga, oduvaće Vas k`o vuk prasiće na nekim budućim izborima.

Adam

pre 11 godina

Kontrolisana i simulirana nestabilnost vladajuce koalicije je mnogo sigurnija od tvoje politicki, moralno i finansijski kompromitovane stranke i svih vlada koje su dolazile od nje. Siguran sam da ce sadasnja vlada proci ceo mandat ili bar vise od polovine istog a pasce tako sto ce jedan potprecednik uhapsiti jednog ministra. Ako se to desi DS ide u tako duboku istoriju da cak i ti mozes da ostanes njegov precednik a Sapic potprecednik. DS je najstabilniju vladu imao posle atentata u vreme vandrednog stanja. Dakle hapsenja su bila i ostala kljuc uspeha!!! Kod vas je problem sto ne smete da hapsite jer kojim god putem da krenete dodjete sami do sebe.

Bela Lugosi

pre 11 godina

DS na svaki sledećim izborima ni cenzus neće da prođe.
(MILOJE, 25. decembar 2012 21:22)

Sanjaj Miloje, sanjaj...samo nemoj da zaboraviš da na prošle izbore nije izašlo 350.000 DS-ovih glasača, pa je Toma zbog toga dobio izbore! Sledeći put, budi siguran da se to neće desiti.

123vojo123

pre 11 godina

Kad ste vi opstali preko 10 godina, i ova vlada ce duplo toliko. Uradili su za 4,5 meseci vise nego vi za 10 godina. Ova vlada ima legitimitet.

jovana111

pre 11 godina

Ova vlada je za ovako kratko vreme vise uradila nego vi za 12g. Vi ste nas pokrali, prodali, unazadil i vratili na 92g. Zato tisina !!!!

mare

pre 11 godina

Pa vi "demokrate" da ste radili suprotno od toga sto si naveo ostali bi na vlasti,a ne ovako se tresete novih izbora na kojima cete imati isto glasova koliko i Dinkic.

Radica

pre 11 godina

Đilas je večeras toliko pametnih i realnih stvari rekao, da bi svi trebali da se zapitamo zašto ga i po čijem nalogu mediji toliko napadaju mesecima. Bilo bi mnogo bolje da iskoriste njegove ideje i zajedno pokušaju da poprave stanje u zemlji.

andrija

pre 11 godina

ti tek neces...to ti kaze jedan bivsi demokrata i ucesnih demonstracija..vi ste ruzna proslost srbije.sad vidi koliko ste bili losi da je narodu sad i sns nada.

Zoni

pre 11 godina

Nisam bas siguran da ova vlada nece izdrzati do kraja sledece godine.E sada sto bi vi iz DS-a to voleli to je sada druga stvar...U svakom slucaju ova vlada je vise uradila za gradjane i drzavu za ovih sto dana nego sve prethodne za 12 godina.

DraganaM

pre 11 godina

Jedno su puste zelje demokrata, a realnost sasvim nesto drugo. Bas pre neki dan na to je ukazala i statistika - rejting stranaka. Vlada radi kako radi, i imam utisak da ce biti bolje. Ok, verovatno treba vremena, ali ako pogledam unazad, demokrate su imale 12 godina, pa nista ne uradise kako valja.. Pusti Djilase, vreme ce da pokaze...

Dunja

pre 11 godina

Ja bih samo volela da mi neko od ovih malobrojnih ovde koji hvale rad vlade, kaže, a šta je ona to konkretno uradila za 6 meseci. Maknite se od kompjutera, zaboravite stranačke direktive, izađite među prijatelje i komšije i čućete šta narod govori. Sa ovom vladom ne vide izlaz iz krize!

eee

pre 11 godina

Pa ako dodje do izbora, i ponovo se kandiduju ISTI LJUDI, koji se vec 22 god. vrte po nasoj politickoj sceni... Od mene mozete da dobijete samo beli listic! JEr ne vidim poentu, vrteti jedne iste ljude na vlasti, a zemlja se raspada!

misko sfo

pre 11 godina

vecina nije bila presrecna sa ovom vladom i koalicija je toga svesna... dobro su uvideli da im je jedina sansa da opstanu ako se skoncentrisu na borbu protiv korupcije i lopovluka... ako u tome uspeju i pohapse lopove kao sto si ti i ostale pajtase, mogu da se nadaju celom mandatu...

Feniks

pre 11 godina

Izgleda da je Djilas odlucio da napadne svim sredstvima,osetio se ugrozen cim proziva i SPS i URS.Imace DS vremena da razmisli o svim potezima koje je vukao kao vlast jer ce dugo biti opozicija.Nisam bas siguran da bi DS dobro prosao na izborima i ako bi oni bili raspisani u narednoj godini.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Gospodin Djilas se nada, i Boga moli, da ova vlada padne u roku od godinu dana, sa nadom da ce novu vladu formirati ON sa svojim koalicionim burazerima, koja opet nece ziveti ni godinu dana.Zlo ce nas oterati u ponor.

Netačno

pre 11 godina

Đilas nije vidovit pa da procenjuje , kada je tako pronicljiv što nije usmerio DS na veliku koaliciju sa SNS pa da sve bude rešeno , a sada mu je krivo što je u opoziciji .

igor

pre 11 godina

Pa nije lud da je ruši kad zna da na izborima ds nebi imao ni pola glasova od prošlih izbora. moraće malo duze sačeka da se zaboravi botina vladavina

Duca7

pre 11 godina

Šta drugo i očekivati od demokrata. Izvrtanje činjenica je inače njihova specijalnost. Pogotovu ako treba time da omalovaže uspehe svojih mnogo sposobnijih rivala. Šta reći?

demokrata

pre 11 godina

Analiza vlasti ti je tacna, ali tim koji si okupio,kao i kadrovi u lokalu su ti katastrofa.Sa njima sigurno ne mozes dobiti sledece izbore.

Milicica

pre 11 godina

Naravno da treba da imamo novu politiku, pa kakva nam je do sada bila politika, tako smo i ziveli ... mi, obicni gradjani ... Ako nastave ovako, dace Bog da opstanu narednih 100 godina

Doktor86

pre 11 godina

Hahahahha istu ovu pricu su pricali i za 2012. godinu...A i da dodje do izbora, oni bi najvise odgovarali SNS-u a najmanje upravo DS-u. Umesto sto ih doziva, za Djilasa je bolje da pocne da radi na stranci i da pokusa da je izvuce iz corsokaka u kojem se sad nalazi.

Bojan

pre 11 godina

Pada sigurno uskoro, nemaju konsenzus ni oko najosnovnijih stvari. Svi dižu ruku i podržavaju platoformu koja je idejno suprotna načelima ove vladajuće koalicije... pitanje je samo za koliko...

Oliver

pre 11 godina

Hahah,Djilas stvarno dokazuje da se uopste ne rauzme u politiku,ipak to nije samo marketing i biznis.Demokrate bi trebalo da mole Boga da ova vlada izdrzi zto duze,jer da su izbori sada oni bi doziveli jos veci debakl nego u maju.Trenutno po istrazivanju SNS ima 36%,a DS samo 18%.Dakle,naprednjaci se priblizavaju cifri koja im omogucava samostalnu vladu.Naravno,Djilas bi zeleo dvoclanu koaliciju SNS i DS bez izbora,ali od toga nema nista.Nije Vucic glup,pa da udje u koaliciju sa omrazenim demokratama i tako upropasti i sebe i svoju stranku.Dakle,sve je ovo pokusaj dodvoravanja Djilasa naprednjacima,ali uzalud je sve to.Demokrate su sada kao zarazeni i svi normalno beze od njih kako ih ne bi kontaminirali,heheh.

Icarus

pre 11 godina

Vidim da se opet prica o nekim belim listicima. Mislim da svako sa IQ iznad 70 razume da je to nesto najgore. Nije bitno za koga glasate ali je bitno da glasate jer posle svi kukaju i kritikuju. Jednostavno beli listici nemaju pravo na to i sto je najgore posle se napravi neka Vlada (slicna ovoj) i svi kao ne mogu da veruju sta se desava. Glasali ste- gledajte. Niste glasali, cutite.

Narodnjaci

pre 11 godina

Zivi se tesko, to je tacno. Ko je napravio takvo stanje u drzavi - moja baba?
12 godina ste bili na vlasti i ove splacine koje sada jedemo su iz vase kuhinje doslse. Ovi novi nisu uradili nista da poprave, osim sto hapse, ali i to je bolje od vaseg udruzivanja sa tajkunima. Sta ste vi dobro uradili da mislis da cete ponovo dobiti sansu? Evro ste napucali na 118, nezaposlenost kao i sada, ostala vam je ista ekipa plackasa, vi ste vase zavrsili. Vratili ste se na staro - na prodaju magle i sarene laze, boli vas uvo za naroda jedino vam je vazno da se ustolicite. Dok se ne promenite, nemate sanse.

Siniša

pre 11 godina

Dobro, bre', dokle ćete da komentarišete na osnovu naslova, a da ne čitate tekst. Boli vas istina, činjenice, pa ovde pišete stranačke parole, gluposti. Da li je tačno da G17 sa 2% podrške građana upravlja najvažnijim resursima(finansije, ekonomija)? Da li je tačno da se vodi nekoliko politika, premijer jednu, predsednik drugu, SNS treću...i da postoje ozbiljne razlike, koje vide svi, a naročito stranci i ne shvataju nas ozbiljno? Da li znate ko upravlja policijom, Dačić ili Vučić? Da li je normalno da predsednik napiše platformu, a onda je podeli strancima da oni menjaju sadržaj, brišu šta im se ne sviđa...pa tako rade samo banana države i neozbiljni predsednici. Da ne govorim o sadržaju platforme, koji nema veze sa životom, i koji će da dovede do prekida pregovora, zatvaranje granice i proterivanja Srba. Prema tome, toliko ima konfuzije i stranačke borbe unutar vladajućeg režima, da ne govorim o sve težem životu, sve je stalo...a sve ovo mora što pre da se promeni. Ne razumem samo ove iz SNS koji su protiv izbora, kao da vam više odgovara Dačić kao premijer, da imate alibi, da svaljujete sve što ne valja na njega.

iskustvo uci

pre 11 godina

Ja sam govorio da je jedini moralno ispravan izbor bio beli listic-ponuda je bila losa. A tapsaci, pravi razlog nase propasti su mi lupali minuse. Sta da kazem, da se smejem ili placem, mozda i opstane-zute lopokrate ce biti u zatvoru. Inace, vdite kako se moze u Evropu. Poslusas koga treba uhapsiti.

danka

pre 11 godina

Kako Vama g-dine Djilas nije jasno da su gradjani na izborima jasno izneli svoj stav da vas ne zele i da zele stranku koja ih moze povesti napred u buducnost?! Zar bi Vi ponovo na vlast a toliko je vasih kadrova pohapseno zbog kriminala i korupcije.

Manitu

pre 11 godina

Iskren,bilo bi dobro da je tako,samo... Zar si ti Dragane alternativa?
Ako vec ovi odu,sto im od srca zelim,mora neko sa vizijom doci,a ti i vi niste,cast izuzetcima!

Soterija

pre 11 godina

DS neće imati šansu ni na sledećim izborima. Najveću podršku naroda ima SNS. Bilo da su izbori za šest ili osam meseci, i ceo mandat, DS je izgubio na sledećeim izborima. SNS imaće skoro 50 % procenata glasova, dok DS ima 19. Mislim da DS nema šanse na sledećim izborima, razorili su ekonomiju naše privrede, proizvodnje i industrije. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću, Srbija će biti zemlja prospariteta i perspektive.

hapsi samo

pre 11 godina

Hoce Hoce... sad će izbori... ali za predsednika kucnog saveta zatvorske jedinice ;) :)))

Napred Vučiću ti si srpski Bruce Lee..

da mi koji su nam posteni roditelji nismo deca nesposobnih ljudi i oni koji neznaju da se snadju....

gost

pre 11 godina

Beli listći će u dalje biti beli, jer još niste shvatili zašto ste izgubili izbore a sa belim listićima ne znam kako mislite da dobijete.

KOfer

pre 11 godina

Ako SNS i ova vlast usporavaju i koce evrointegracije sa Kosovom, DS ce usporavati i kocititi sa spiskom od 24 privatizovanih preduzeca koje im je, za njihove vladavine urucila EU.

vuk 66

pre 11 godina

Mislio sam da ne komentarižem poslednju izjavu koju je dao sijajući predsednik DS-a,ali to je jače od mene.Ako se sećamo a pojedinci se sigurno sećaju da je praksa u DS da se bave proricanjem sudbine.Ali ima tu jedan mali problem.Ili im je prljava kristalna kugla ili nije dobro izbaždarena pa im daje pogrešne informacije.Dakle gospodine predsedniče stranke poradite malo na kristalnoj kugli.Trebaće vam.

crni domino

pre 11 godina

Dragane, i ja bi to zeleo ali se bojim da vi necete tako brzo nazad na vlast. Mnogo ste brate gresili, a sada se sporo budite. Menjajte se u hodu!

mirko

pre 11 godina

Ova vlada će trajati pun mandat, ali ne zato što je dobra, nego zato što im se dopada da budu u vladi. Đilasove analize su tačne, i bilo bi problema da su glavni akteri principijelni ljudi, međutim nema o tome ni govora, i brzo će naći zajednički jezik, jer vlast je na prvom mestu.

Slobodan

pre 11 godina

Neverovatno koliko im je sada neobicno sto se misljenja razlikuju. Pa valjda je to demokratija kojom smo se zeleli okititi. Jednostavno mislim da je dosta da svi isto misle. Samo kada ne postoji jednoumlje moze da postoje i dobri plodovi. Zakljucak je sam po sebi jasan ne predskazuj "kraj sveta" jer ga u sustini ne razumes. Neka traju koliko traju ali neka rade plodno.

Duci0167

pre 11 godina

@Diego Evo,ja sam ponistio listic. Sto bi rekli beli listic i ne bunim se. Iz ove perspektive mogu nepristrasno da posmatram ove banditske tabore. DS-u ili LDP-u bi bilo bolje da razmisle kako da vrate glasove "belih listica" umesto da ih napadaju i krive za njihovu propast i dolazak naprednjaka na presto. Neka rade sta god hoce! Birali ove ili one isto je. DS je od mene kad je bilo najteze dobio podrsku 2 puta ali vise ne. O svojim odlukama nemam obavezu da se pravdam. Iskorisio sam svoje gradjansko pravo. Da glasam za one koji su uveli stranacku diktaturu po javnim preduzecima?! U mojoj firmo od 2200 radnika ispostavili se da je 700 visak. Primani na gomili sa "stranackom knjizicom"! Ideja Kosovo i Evropa je tako glupava da nemam reci. Iskreniji je onaj izgubljeni Kostunica! Kaze covek ne Evropi i tacka! Izvrsena je klasicna rokada u DS-u i nista vise. Prvo razmislite svojom glavom pa onda saslusajte koja stranka je ona koja predstavlja vase razmisljanje a ne da vam stranka kleše i formira misljenje.
Zigošete bele listiće jer su, jelte, svojim nedavanjem glasa Tadicu doprineli pobedi naprednjaka. Toliko o DS-u. SNS je posebna prica. Covek koji je prizivao smrt pokojnog premijera ne zasluzuje da o njemu razmisljam.
Cekam samo dan kada ce demokratska armada ratnika glasaca da obaspe paljbu po Zoranu Zivkovicu.

Nemanja

pre 11 godina

Ne znam da li ste provalili da se Toma i Dačić sukobljavaju oko platforme Kosova. Naravno sve potajno.. Samo me interesuje ko brine o narodu.. Jorgovanka sa onom njenom novom frizurom? ili čovek za kojeg se SNS do pre pola godine kleo da neće više nikad videti vlast?

Dejan

pre 11 godina

politicki rasplet za 2013: novi izbori i velika koalicija SNS i DS... raspodela prema procentima, URS, SPS nestaju, a Vucic polako ladi Tomu, profilise stranku. Opozicija LDP i DSS i manjine...
Mislim da je i najpostenije...

krstivoje prvovencani - 1217god.- mileseva -

pre 11 godina

Posto je covek postao sef stranke sada bi trebalo da pokaze svoje politicko umece,i startovao je velikim GAFOM,kao prvo evropski predstavnici su javno potvrdili da platforma sadrzi dobra resenja i da je korak u dobrom pravcu,da nepominjemo nemackog ministra odbrane koji je prosto odusevljen platformom.Sta to pokazuje??,nazalost ono sto je i njegov predhodnik javno govorio a to je DA NIJE ON ZA POLITIKU nego za menadzeriju i da bi ako misli da se bavi politikom morao da proda sve svoje firme kako mu je porucio, da nemoze i jare i pare ,sto znaci da njemu politicke poruke i stavove odredjuju i pisu savetnici sto ovaj GAF- ocito i potvrdjuje.Sto se tice njegove zelje o skracenju mandata vlade i novih izbora to je u srbiji neprekidna kuloarska prica cim se zavrse neki izbori,ali ako njega ostave u beogradu i pored svih nelogicnosti to onda moze biti znak da se iza zavese pripremaju eventualni izbori,znaci nelaje kera sela radi nego radi kalkulator....

Clan

pre 11 godina

Mozda i nece opstati....nego,u Odboru DS u mom mestu se nista ne radi.Izdajte zaduzenja,raspisujte izbore za opstinske odbore,sta vise cekamo!Mora od neceg da se pocne.

iskustvo uci

pre 11 godina

@Icarus

Bas vi, sto ste zaokruzivali bilo koga ste doveli zemlju do propasti. Da te podsetim, beli listici su bivsi Ds glasaci. Da ste bolje radili to bi bili vasi glasovi. Ovakvom lopovskom udruzenju ja kao i mnogi nisu imali obraz da daju glas, kao ni Tomi. Zato cuti. Nismo svi u stranci da bi se grebali od nje. Ima nas i postenih.

Nevena

pre 11 godina

Ja sam samohrana majka i jedva sklapam kraj s krajem, ne znam da li je vlast u pitanju ili šta, ali ove godine imamo mnogo veće rashode, ovo malo dete hvala bogu samo raste a plata mi je ista. Ne znam šta ćemo i kako dalje?

Irena

pre 11 godina

Stvarno sam verovala u novu vlast, stvarno sam mislila da će doći do neke velike promene... a onda izađe Palma i kaže kako od departizacije nema ništa, onda se neki ljudi za koje sam ubeđena da narod nije hteo da se ikada više popnu na vlast ponovo nađu sa polugama u rukama. Razočarala me ta alavost mislim čak ponajviše.

marija

pre 11 godina

Ђилас каже и да су две битке већ изгубљене, због тога што се у процес преговора ушло без платформе и договора у Скупштини.
"Ми данас на прелазима имамо и царину, она постоји и наплаћује се и имамо официре за везу. Ни једна, ни друга ствар нису биле предвиђене споразумима које је парафирао Борко Стефановић. У том споразуму пише да он не третира приходе. Због неозбиљности у преговорима са ЕУ и са албанскокм страном и импровизација којима смо свакодневно изложени, ми данас имамо царину између централне Србије и севера Косова и Метохије", рекао је Ђилас.

Diego

pre 11 godina

@eee

Vrtece se isti na vlasti prijatelju, sa i bez vasih belih listica. To je danas i problem - umesto da ih sve sklonimo jednom za svagda, mi ubacujemo bele listice i izrazavamo svoje nezadovoljstvo lajkovima i dislajkovima po fejsbuku, drustvenim mrezama, forumima i komentarima. Smatram da ko nije spreman da se zaista aktivira, i ko ne glasa, odnosno glasa belim listicima, na kraju nema ni pravo da se buni.

Rodni

pre 11 godina

pa kad si se nakrao zato i nece niko da prica sa tobom i ds. uvecao si imovinu 800x i opet ti je malo ili si se uplasio da ces sa miskovicem u celiju, pa sad pricas nebuloze.

Mile sa Cubure

pre 11 godina

Dakle, kakvo spinovanje komentara od strane SNS. Oni misle da smo svi kratkog pamcenja kao i njihovi glasaci.
DS NIJE bila na vlasti prethodnih 12 godina, sem ako ne misite da su DSS i DS isto. Bila je u opoziciji prakticno od kraja 2003. pa do 2007. u kom periodu su vlast cinile DSS i G17, uz podrsku SPS-a, tj. partije sa kojima je SNS sada u koaliciji, sto na lokalnom, sto na republickom nivou. OD 2007. do 2008. DS ulazi u vladu ciji je premijer bio V. Kostunica, a finansije vodio sadasnji ministar finansija M.Dinkic. Tek od 2008. premijer je iz redova DS-a, ali su u vladi sedeli i ljudi iz SPS i URS, koji su sada u koaliciji sa SNS. Od 24 sporne privatizacije, skoro sve su se odvijale u periodu 2003.-2007. kada je DS bio u opoziciji.
Molim clanstvo SNS-a da prestane da lupa u ovim komentarima, jer u Srbiji jos uvek ima ljudi koji pamte duze od godinu dana, a da ne pricam da pamtimo i sve ratne poklice sada velikog evropejca Vucica, pa poziv na linc Tadica jer se usudio da se slucajno sretne sa Haradinajem na aerodromu, nazivanjem izdajnikom svakog ko nije mislio kao oni itd,itd...

Crno-beli listić

pre 11 godina

Taman posla da padne vlada! Baš uživamo sada pod čvrstom rukom modelsica, pevačica, neuspešnih privrednika, 'novinarki', 'profesorki', ćumurdžija i čukadžija... Doduše, i da padne vlada ne bi bilo velike štete - nova i bolja, zajedno sa parlamentom, mogla bi da se sastavi kratkim slučajnim izborom po sokacima Srbije...

Pex

pre 11 godina

On bi na republičku vlast pa da uvede busplus sistem svuda. Što da kontrolori tuku samo po Beogradu. Uz to, unutrašnjost je bogatija šumom. Raj za drvoseka.

el_mago

pre 11 godina

Ja na ovog zutog imam samo jedan komentar:Sto je babi milo, to joj se snilo!
A voleo bi ti da vlada padne do kraja 2013, e covece i sutra da padne tebi to nista ne znaci, ti neces videti vlast vise(na svu srecu)vec kao sto si i zasluzio ima da ides u aps, pa tamo njaci do mile volje, hebote sad jos Djilas ispade veci borac za KiM od Nikolica i Vucica, hahahha.
Jako zanimljivo sta covek prica kad je na vlasti a sta kad je u opoziciji, dijametranlo suprotno, ne moze prijatelju da sad kao branis Srbe sa KiM-a a onda kad dodjes na vlast potpises sve sto Brisel i Hasim traze od tebe,nece da moze!!!

Igor

pre 11 godina

Jes nego cemo za tebe ta glasamo ponovo
Pa vidim sta je DS radila i kakvu je politiku vodila
Treba da ste manji od makovog zrna
Mislim da ce trebati mnogo vise godina da bi se DS "rehabilitovala"

Darko

pre 11 godina

A vi ste kao alternativa,a mi smo ko fol zaboravili 12 godina opste pljacke korupcije i otimacine....Vidim kadrovi na lokalu su isti.Ah da rekli su necemo vise krasti, majkemi pu pecat.Pokazi ruke da vidim ima li fige.Nema dobro,moze....E moj Djilase sta ste napravili od Djindjiceve stranke.Da mogu da psujem opsovo bi.Stranku ste unistili,a ove doveli na vlast.A da zaboravio sam,sebi ste pokupovali vile i obnovili vozni park.Sve u ime gradjanske,liberalne i demokratske ideje.

Konstantin, onaj iz filma

pre 11 godina

Ni vi, ni sns, ni ldp, ni dss, ni sps... Svi ste vi isti. Da glasam ponovo za trivanovu? Ne! Verovatno bi i dulica onda vratili, posten je to covek. Na sns, pogotovo dacica pa vucica, tu tek ima da se pise svasta. No, ima jedan covek koji je monogo istine rekao u 37 sekundi. Cak je i resenje za situaciju u kojoj se nasa zemlja nalazi izneo. Njega za pretsednika. Evo link: http://www.youtube.com/watch?v=MpA8tlNA_-M . Pozdrav

djvukadin

pre 11 godina

to smo mislili i za vasu prethodnu vladu,jer nismo mogli da verujemo sa kim ste se uortacili,i izizvinjavali..ali smo se zeznuli..izdrzaste vi zajedno do samog kraja,i jos uvek vladate u prestonici,a oni vam "okrenuli ledja" u republici...da nije tragicno bilo bi smesno..imate li morala,bar malo

Socijaldemokrata

pre 11 godina

Moram da primetim da na svaku vest u kojoj se spominje Djilas gomila nekih cudnih ljudi bez jasne vizije i konkretnih smernica obaspe paljbu kao da je u pitanju crni djavo. :-) Komentari na vesti u kojim se spominje Djilas i odnos pozitivnih i negativnih ocena su neverovatno nerealni u odnosu na ostale vesti iz sfere politike i onoga sto svakodnevno slusam u svojoj okolini. Hajdemo na te izbore pa da Srbija konacno ispravi gresku koju je napravila na poslednjim izborima! Dole vlada!!!!

kugla

pre 11 godina

Djilas izgleda svako vece gleda u magicnu kuglu i vice padnite,padnite,padnite...i tako do jutra.A kad se probudi shvati gde je on a gde je vlada ,pa opet ispocetka...Da ne misli mozda da narod ima kratku pamet,pa brzo zaboravi...pa ce on i njegova ekipa da se vrate na vlast.Pa to je stvarno neskromno.Tako i da bude i da ne bude izbora...nerealno je nesto ocekivati.Ostaje kugla i... padni ,padni...vlado.

ljubo

pre 11 godina

Gospodine Đilas manite se političkih analiza i predviđanja, pa izbori završeni tek pre neki mesec.Konačno ovom narodu recite koliko košta taj čuveni spomenik na ADi 500 ili 600 miliona dolara i da li je to ,moglo jeftinije i zašto ste sa njime enormno finasijski zadužili buduća pokolenja.

xxx

pre 11 godina

Program SNS sa ovom vladom je da Vučić sve protivnike proglasi lopovima, pa da izađu na nove izbore ge će imati većinu. Kako stvari stoje moglo bi da im uspe, pošto naš prosečni čovek misli da je Vučić zbog ovih hapšenja naj lepši-jači-pošteniji-hrabriji. JA GLASAM ZA NJEGA
Pitao bih sve ovde, kako se zove ministar spoljnih poslova? Odgovorite iskreno i bez googla. Ljudi ovo je sve mazanje očiju da bi osvoili još veću količinu glasova. Svaka čast za hapšenje ali mene kao građanina i glasača interesuje, ko je podmetao one vreće sa glasovima sa koima ste mahali? Da li ste oko toga ućutali zato što i sami planirate da primenite iste metode ?
Ma ko uopšte može biti dobro, ljudi treba raditi, kidati a ne samo da kuckamo na komp, nije dobro a mi sedimo kući treba bre da kidamo borba protiv siromaštva na ulicu hoćemo konkretno a ne samo svi su lopovi osim nas...

strpljenje

pre 11 godina

Pa kakvu imamo opoziciju, ovi mogu da vladaju jos sto godina.Da necete da se vratite,pa da ponovo krenete sa uspesnim oporavkom kao do sada.Imali ste mnogo godina naseg zivota i strpljenja i niste uspeli.Ostavite onda ove koji su izabrani, da rade svoj posao.Ako ne valjaju, narod ce da ih najuri kao sto je i vas...Samo prvo da vidimo ko nas je gurno u provaliju i kako...Mnogo vam se zuri da ovima vidite ledja,izgleda da imate neke svoje razloge,jer narod ne misli kao vi.Necemo se igrati drzave i birkati se svaki cas.Kad pogledas stalno se menjate jer i nemate neku konkurenciju na politickom nebu.Svako moze sa svakim ,kada su interesi u pitanju ali licni izgleda a ne nasi..

Alex1 (beli listić)

pre 11 godina

@(Icarus, 25. decembar 2012 21:28) "Vidim da se opet prica o nekim belim listicima. Mislim da svako sa IQ iznad 70 razume da je to nesto najgore. Nije bitno za koga glasate ali je bitno da glasate jer posle svi kukaju i kritikuju. Jednostavno beli listici nemaju pravo na to i sto je najgore posle se napravi neka Vlada (slicna ovoj) i svi kao ne mogu da veruju sta se desava. Glasali ste- gledajte. Niste glasali, cutite."

Vi koji ste glasali za DS ili SNS imate pravo da zabranite onima koji nisu glasali da kritikuju jedne i/ili druge?! Da li shvataš da upravo zato što vide mane i jednih i drugih, koje se, uzgred, u zaprepašćujućoj meri preklapaju, NISU glasali?

Za oduzimanje prava na kritiku onima koji nisu glasali je potrebno još nešto sem niskog IQ-a. Svi znamo šta.

Kao bivši glasač DS-a imam pravo da kažem da je veći deo Đilasovih izjava koje sam ovde pročitao na mestu, sem one, jadno populističke, o Kosovu i obeležjima, ali da to ne znači da želim nove izbore ili da ću glasati za njega (ili za bilo koga drugog!). Ova vlast jeste primitivnija (ne zaboraviti da su Dačić, Palma i ostali su bili i u prošloj), ali nije gora od prošle. Prošla je inteligentnije izvrdavala sve svoje obaveze, to je njihov najveći domet (sic!) i njihova propast, ova se otvorenije i ozbiljnije sukobljava (uz malu "bratsku pomoć") i to može da bude njihova propast.

Unutrasnjost

pre 11 godina

Naravno da nece izdrzati..a dodajem ni do leta.
Nema para! A pare ne mogu da obezbede ova garnitura koja je na vlasti.Ne veruje im svet.A kada pohapse ovu ekipu koja je sve njih finansirala(ukljucujuci bas sve njih),ima samo da na ulice isteraju jos 100000 nezaposlenih.Nema velikih ulaganja,nema stranog kapitala a poskupljenja sve cesca...

kamerman

pre 11 godina

Po zadnjim merenjima rejtinga SNS ima 36 %,a DS 19 %.
To je fantastican rezultat za DS !!!
Uz svu njihovu pasivnost,nerad,neefikasnost,nekritikovanje vlasti,smenu (neopravdanu) predesdnika,neaktivnost...oni su ipak na 20-ak %.Pa,ako pocnu da budu malo zasci,ofanzivniji,aktivniji,napadackiji...ima odmah da skoce po rejtingu bar duplo.
Jer,narod je provalio ove naprednjake,sve zajedno sa Vucicem i Nikolicem,i sads jedva ceka da se pojavi ozbiljna alternatiiva.Za sada je to samo Ceda.
Sem toga,taj njihov rejting i merenja su obavljeni PRE nego sto je postalo potpuno jasno da su izgubili Kosovo i napravili granicu.Tako da je jako upitno da li bi danas imali ovakav rejting.Ipak je za takva ispitivanja bilo potrebno vreme.
A,sto se tice Djilasa,ja i dalje mislim da su on i Prvi potpredsednik stranke losije resenje od Bote,i da su instalirani samo da bi se otupeo DS.Vidite da Djilas jos nikada nije rekao jednu losu rec za Vucica.

kobac .b

pre 11 godina

da se ne bi optuzivali evo jedan predlog:SVE stranke da napisu po jedu platformu i da je stave na uvid e.uniji i pristini i tada cemo videti koju platformu ce oni prihvatiti.ja mislim ne bi prihvatili ni jednu ako ne pise priznacemo kosovo.

Dragan

pre 11 godina

Svaki razuman covek i dobar domacin u Srbiji bi samo pozeleti mogao da se sa vlasti uklone komunisti.Njihovo negovanje kulta Slobodana Milosevica priziva duhove proslosti koji vec orgijaju po beogradskim ulicama i isticu razne spiskove.Osim toga oni su posveceni samo podizanju svog rejtinga i non stop su u predizbornoj kampanji sto je izuzetno stetno za ovu nasu sirotinju.
Sa druge strane Ministar finansija je covek koji bi mogao da se svrsta u majstore spinovanja, namestanja, poturanja noge i kao neko koga bi trebalo drzati sto je dalje moguce od drzavne kase.
Vucic je lider koji sigurno jasno sagledava ovu sliku i zna da mu treba pouzdan partner u vlasti, a to svakako moze biti reformisani DS (koji to jos uvek nije ali ce sigurno uskoro biti)

Pametnjaković

pre 11 godina

Pozorište za ovce. Politička elita Srbije (sve političke partije) ne zna na koga da svali svoju hroničnu nesposobnost, pa se onda uvek raspisuju izbori da bi se narodno nezadovoljstvo tako razvodnjavalo i kontrolisalo. Njih sve treba skloniti u paketu, nama su potrebni sposobni ljudi koji znaju šta rade, a ne mafija promašaja koji se smenjuje od izbora do izbora. Đinđić je bio jedini koji je nešto konkretno i radio, zato ste ga ispljuvali prvo da spremite teren, a onda i ubili.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Glasao sam DS od svoje 18-te do poslednjih izbora, na koje nisam izašao. Ja se gospodo sećam kako je bilo kad ste vi, moji predstavnici bili na vlasti. Iskreno, muka mi je od izbora između loših i gorih. Na političkoj sceni Srbije ne vidim ni jednu stranku za koju smatram da zavređuje moje (zapravo ičije) poverenje. Odbijam da saučestvujem u prolongiranju demonstracije nesposobnosti ljudi koji, potpuno neopravdano, smatraju da treba da vode politiku, ekonomiju, umetnost, nauku....ove države. I tu ubrajam sve javne ličnosti - počev od "estradnih umetnika" koji nastupaju na "tezgi", preko profesora koji se jave da nas obaveste kako smo u stagflaciji tri godine nakon prvih naznaka, biznismena koji propadnu ako čitav državni aparat ne radi u njihovu korist, "uspešnih" tatinih sinova koje saobraćajna policija, iako prekrše 3 saobraćajna propisa po sekundi, ne sme da sankcioniše, javnih preduzeća koja bi kapitalističke tržišne cene ali komunističku zatvorenost tržišta, bahatih ministara kojima je, realno, pre mesto u nekoj cirkuskoj šatri nego među kapitalnim investicijama ili građevni, pa sve do, konačno, predsednika stranaka čija preduzeća posluju 20000% bolje nego u vreme kada nisu bili na političkoj funkciji. Ako većina, sada već bivših, glasača DS misli kao ja, teško da ćete se ovajditi na tim, novim, izborima nakon prorokovanog pada aktuelne vlade u 2013. Ovi ostali će i onako glasati kao i do sada...mada ni većini njih više nije jasno zašto to čine.

Milana

pre 11 godina

Naravno da Vlada ima male šanse da preživi.
S jedne strane, kako ono neko reče - situacija u zemlji je takva da bi svako loše prošao.
S druge strane, ljudi em se ne snalaze, em nas dalje zadužuju... Živi bili.

LJUBISA

pre 11 godina

pre nego počneš dapričaš,slušaj DJILASE,pre nego što reaguješ,razmisli DJILASE,pre nego što potrošiš,POŠTENO ZARADI DJILASE

ZEKABU

pre 11 godina

Sa Djilasom na celu ja nevidim uopste DS u nekoj buducoj vladi.A i kapitalistima nije mesto u vladi posto cu samo gledati svoje interese

mattko

pre 11 godina

Ako je nesto sklono padu onda to nesto i padne. Raskol Vlade i Predsednika po bilo kom pitanju ne mora da dovede do pada Vlade ako Predsednik ima pod kontrolom partiju iz koje je potekao. A da li je ima?
U tom grmu lezi odgovor na Djilasovu tvrdnju. Ako se Premijeru uvalja vruc krompir onda Vlada padne kada Premijer ne moze vise da ga drzi u ruci.

ZEKABU

pre 11 godina

Sa Djilasom na celu ja nevidim uopste DS u nekoj buducoj vladi.A i kapitalistima nije mesto u vladi posto cu samo gledati svoje interese

Sole

pre 11 godina

Privreda, razvitak ruralne Srbije, razvitak gradova, decentralizacija vlasti (što se jedna partija u vlasti zalaže ali i ne sprovodi) sve to ni ne dolazi na dnevni red, a zašto?

vlada

pre 11 godina

Iz tvojih usta u božije uši, samo ovaj jadni napaćeni narod nije te sreće da se na političkoj sceni najzad nadje neko ko je vredan gradjanskog glasa. Gradjanin srbije trenutno na izborima nema za koga da glasa, tj bira manje zlo od ponudjenih! I da se raspadne vlada do kraja 2013, a i ja mislim i nadam se da oce, ko će da je nasledi?

neozbiljno

pre 11 godina

Opozicija treba da se nametne glasacima ne vikom i drekom ili partijskim marifetlucima, vec dobrim amandmanima koji ce biti toliko dobri da ih vladajuca stranka prihvati.To je borba za bolje, ovom narodu.A ne da misle kako da sruse vlast pre izbora.Nema Srbija vise ni para ni vremena da se bakce sa izborima.Ne moze se demokratska vlast rusiti svaki dan ili svaki mesec.Pa to je neozbiljno.Ako se ne budu slagali sami ce se raspasti a ne treba im opozicija da ih rastura.Uostalom takvim ponasanjem vise gube ,nego sto dobijaju.

Dudic

pre 11 godina

Obecavao si ti nama mnogo,ispunio si samo to da si nam unistio stranku i srozao radi licnog interesa. Tadic i Micunovic se polako povlace, sve je to delo tvoga rada i biznisa. Moj glas neces dobiti vise sigurno !

Лимени 036

pre 11 godina

Слажем се......досадио овај николић и четрдесет разбојника....почео да ми излази из фрижидера......томо, спаси србију и дај оставку

krkobabić junoša

pre 11 godina

Zanimljivo da opet nije propustio priliku da istakne "zalaganje PUPS-a za zaštitu prava penzionera". Vidi se ko mu je trenutno najbitniji saveznik u političkom bitisanju

Edge

pre 11 godina

Ovo su samo puste zelje Djilasa a imajuci u vidu tendenciju jacanja SNS-a i obrnuto pada Demokrata jasno je da oni ne mogu nicemu da se nadaju.

Srebroljubac

pre 11 godina

Tužno je da ovaj čovek koji treba da vodi najveću opozicionu stranku, tek po nekad i to vrlo mlako se uključuje u bilo kakvu diskusiju, sve zarad ostanka na mestu gradonačelnika.

Prvi put letos od kada sam postao punoletan (a bilo je to davno) nisam glasao, jer kao što neko pametan reče: "Nemam ni za koga, ali nažalost nemam ni protiv koga"!

Verujem da je i ovo pisanje komentara postalo izuzorno, jer ih to sve zajedno ne dotiče i mislim da postaje uzalodno traćenje vremena, a kako Đole u jednom delu svoje pesmi kaže: "Pomalo mi se i gadi sve". http://www.youtube.com/watch?v=IgcedAC63YY

MUKNAVI

pre 11 godina

Kurte murte dotrajali ste.To vase batrganje za vlascu jos vise napinje nerve Gradjanima i nece proci mnogo..bice opet Revolucija, jer jedino ona moze resetovati gradjane koji su iznedrili pojednice koji sa svojim familijama,poklisarama i njihovim nakaradnim i korumpiranim administracijama zamosljaju da su bogovi a svi ostali..njihovi kmetovi!

Sofija

pre 11 godina

Glasala sam za naprednjake, priznajem. Priznajem da sam mislila da će se daleko bolje nositi sa celom situacijom u zemlji, mislila sam da će uspeti da nam donesu bolji standard i da je bilo samo pitanje vremena kad će biti bolje, međutim ispostavilo se da svoj rejting baziraju na aferama, a ne dugoročnim rešenjima za ovu zemlju, videćemo šta će još da bude..

Dušan

pre 11 godina

Kako danas da preživiš sa platom od 25 do 30 hiljada dinara? a pri tom žena ne radi a imamo i dete? samo vi povećavajte cene, mi volimo da plaćamo!!!

Ivan

pre 11 godina

"Ukoliko nije platforma napravljena za unutrašnje-političke potrebe, jer svi znamo da takve teme služe za dobijanja rejtinga, ako nije napravljena za to, onda je napravljena da se prekine proces evrointegracija i nastavak razgovora sa Evropom", rekao je Đilas...
"Premijer nije smeo sebi da dozvoli da izgovri rečenicu da se odustaje od politike Kosovo je Srbija. Ja vas pitam sa koje pozicije 17. januara razgovara sa (predsednikom vlade Kosova Hašimom) Tačijem? Ko je Tači, premijer priznate države ili privremene vlade na Kosovu kako je mi zovemo", rekao je Đilas.
STA JE IDEJA? Molim nekog da mi pomogne da shvatim sta je Djilasova ideja o tome kako treba resavati Kosovo posto smatra da je platforma nerealna u delovima u kojima brani suverenitet Srbije a s druge strane zamera premijeru sto odustaje od nesuvisle politike Evropa i Kosovo. Katastrofa po sve nas koji smo us DS od osnivanja je dolazak ovog coveculjka na poziciju predsednika DS, mislio sam da je BoTa dno ali izgleda da sam se prevario. Djindjic bi se danas najezio da cuje kako njegov naslednik drzavotvorno promislja.
"Kosovo je jos uvek opasnost po srpsku drzavnost. Ono je rana kroz koju moze da nam iscuri poslednja kap krvi i mi tu ranu moramo da zatvorimo na odredjeni nacin..." - Zoran Djindjic

onako usput

pre 11 godina

mani se konstruktivne ili nekonsruktivne opozicije i flerta sa naprednjacima nego se bori za vrednosti gradjana koji su te birali!

Slađana

pre 11 godina

nema šanse da potraje, neslaganja su velika a u zemlji je stanje samo po sebi loše, opale su investicije u odnosu na prošlu godinu a budzet za 2013 ne podrazumeva uštedu za vraćanje duga niti neki drugi ekonomski program na osnovu kog bi se privreda oporavila..

Da, da, ALI..

pre 11 godina

Vlada se klima ali nije nestabilna vec fleksibilna i neophodno je da to bude tako, a izbori su luksuz koji se danas ne moze priustiti. A koja bi se to bolja vlada mogla formirati? Jedino da Naprednjaci vladaju sami jer oni su jedini novitet u poslednjih 12 godina, a to nece valjati zbog tog kobnog uticaja vlasti na moral. Nepoverenje koje postoji izmedju koalicionih partnera je korisno jer makar i vestacki proizvodi sistem "provera i kocnica" koji fenomenalno funkcionise na zapadu a ovde posle duze vremena daje privid drzave. Kada znas da je Miskovic pod istragom skupa sa buljukom raznoraznih politicara iz raznih stranaka vlasti i opozicije, nekako se covek lakse miri sa sopstvenom obavezom da plati porez, struju, pa cak i kaznu ukoliko je nacinio prekrsaj. Dakle nema vise izgovora " e sto prvo ne hapsite najvece lopove nego udarate po sirotinji?" Nego se sada otvara prostor za sredjivanje drustva. Samo se to ne moze preko noci. Ipak treba to raditi mnogo brze, cemu ce takodje doprineti ta neizvesnost duzine trajanja vlade, koja ce morati da radi kao da je svaki dan na vlasti poslednji. Izbori bi znacili da je neko od predstavnika vlasti svoje interese stavio ispred interesa Srbije. Pa ako su 2012. godinu "pojeli skakavci" na 2013. zinula je daleko prozdrljivija neman koju bismo zbog takvog neodgovornog ponasanja morali da hranimo do sudnjega dana!

mina

pre 11 godina

Ova Vlada, a pogotovo pojedini njeni predstavnici, pokazala je narodu da može da se radi i na neki drugi, kud i kamo pošteniji način, pa sve i da se raspadne, ne nadaj se Đilase da ćete ti i tvoja stranka imati bilo kakve šanse da budete ti koji će ponovo da vode državu.

Mara

pre 11 godina

Gospodin Djilas se malo zaneo, pomislio covek da je Stiven Majer (politicki analiticar)! Kad bi se u ovoj zemlji svi bavili svojim tanjirom, bilo bi savrseno.

Nemanja

pre 11 godina

Marijan Rističević i Veroljub Arsić kad krenu da objašnjavaju stanje u zemlji, odma ti postane jasnije zašto nam je tako kako nam je.

Danica

pre 11 godina

Pošto imamo glavnog tužioca koji obavlja posao ministra policije i premijera ja stvarno ne znam šta će im Dačić onda. Spoljni dug države nam se povećao za 600 miliona evra, znamo barem zašto drže Dinkića.

apolit

pre 11 godina

Hehe da li su ovo one periodicne kritike, koje se tako svaki mesec po jednom ubace u medije?! Jadna pozicija i jos jadnija opozicija!

Jovana

pre 11 godina

Sukob između premijera i predsednika oko suverenog dela teritorije.. pa ovo je sjajno, dok mi ostali propadamo vi se bavite svojim rejtingom.

Vlada

pre 11 godina

a šta sa narodom? jel moramo opet masovne demonstracije pred zgradom vlade da pravimo da bi se opametili? ako ne mislite na to kako da popravite životni standard neće vas koalicione nesuglasice oboriti sa vlasti.. narod će..