Četvrtak, 29.11.2012.

15:34

"Čas da svi Srbi izađu iz Haga"

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da je oslobađanje Haradinaja čas kada bi iz Haga trebalo da izađu svi Srbi. "Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Izvor: Tanjug

"Èas da svi Srbi izaðu iz Haga" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

254 Komentari

Sortiraj po:

Momcilo

pre 11 godina

Ovo mi ne mirise na dobro. Vracanjem Srbije u konfliktni modus bi definitivno presekli poslednju granu kakve-takve nade u buducnost. Problem je u tome sto su sve zemlje u okruzenju nalaze sa jedne, a mi potpuno usamljeni sa druge. Saveznika nemamo jer oni u koje puno ljudi u Srbiji veruju (Rusija, Kina itd) na prvom mestu gledaju svoje interese. A niko od njih nece da zrtvuje trilione dolara ugovora sa zapadom zbog neke Srbijice (kao sto smo se vec puno puta uverili). Od njih imamo samo lepe reci (od kojih nemamo nista) i prazna dela. Ekonomski cemo ostati u blatu jer niko ne moze da opstane izolovan od najblizeg okruzenja. Inat je dokazano najveci srpski neprijatelj novoga doba jer vodi ka iracionalnim odlukama. Poslednjih 20 godina su prepune primera toga - sve sam poraz do poraza.

dosta

pre 11 godina

Haradinaj je bio komadant kopnenih NATO snaga u napadu na Srbiju.Ko moze da pomisli da on moze da bude osudjen?Pobednicima se ne sudi.Mi smo ratovali protiv Amerike,najvece svetske sile u istoriji!Ratovali smo i izgubili.Sada moramo biti kaznjeni,a da nam ne bi i ovo sto imamo uzeli,ne talasajmo.Republika Srpska,Vojvodina,Sandzak...Sve visi o koncu.Dovoljno je samo malo i ostasmo na Pasaluku!Cuti Master Nikolicu,znamo kako smo prosli kad god ste nas ti i tvoj shef branili.

South Park

pre 11 godina

Zbog toga sto sam i pretpostavio kako ce izgledati posle izbora , ne zalim sto sam otisao iz bg-a preko. Pozdrav za sve normalne ljude.

Tadic

pre 11 godina

Da vam je Tadic ostao na vlasti, kakv god bio, osudili bi i Gotovinu i ovog albanca. Ali vi htjedoste ovog samoproklamiranog cet.nika. Pa izvolite.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

"Čas da svi Srbi izađu iz Haga"
E nece to moci. Ipak tu nisu u pitanju srpske zrtve. Na njih, kao i na nas narod, moze se pljuvati, jednostavno nemaju/nemamo nikakav znacaj. Drugacije je, kada su prouzrokovaci ratnog zlocina Srbi. Tu garantovano postoju dovoljno dokazi za dozivotnu, jer, ipak treba i voditi racuna o zrtvama, naravno, ako nisu srpske.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ kaiser, 29. novembar 2012 22:06

Dragane:

- Za prijateljski savet uvek je pravo vreme i mesto. Na Vama I ISKLJUCIVO na Vama je hocete li da ga prihvatite ili ne.

- Nije na nasim neprijateljima da nas poducavaju razboritosti. To moramo sami. Oni koji su nas ubijali i proganjali nemaju apsolutno nikakvu moralnu obavezu prema nama (tacnije, od onih koji ne poimaju humanost glupo je ocekivati je), niti bi mi smeli sebi da dozvolimo luksuz da ocekujemo njihovu samilost i solidarnost. Njih apsolutno nije briga jeste li se vi oslobodili iluzija ili ne. Njihov jedini cilj je da nas predstave kao divljake vredne prezira i odstrela. Svojim tonom i stavom, Vi im samo olaksavate posao - a otezavate samom sebi. I svima nama.

- Gnev je los savetnik, iz vise razloga. Pored ostalog, on signalizira nasim neprijateljima da su uspeli da nas isprovociraju, a zatim im daje propagandnu municiju i izgovor da nastave.

Nas nacionalni opstanak je visemilenijumski projekt. Morate da ga posmatrate iz pticije perspektive, iz koje su - u to vas uveravam - i moj zivot i Vas i zivot Tome Nikolica i njegove kamarile ipak samo jedna sitna i beznacajna tackica u prostoru i vremenu ispunjenom mrznjom i zlocinom.

Da zatvorim citirajuci Bendzamina Frenklina (tesko se prevodi jer je u pitanju igra reci): "Either we are going to hang together, or they will hang us separately" ("Ili cemo da se drzimo zajedno, ili ce da nas povesaju svakog ponaosob").

Domagoj

pre 11 godina

Nakon ovakvih izjava može Nikolić zaboraviti susret sa hrvatskim državnim vrhom. Ovako neodgovornog političara što se tiče vanjske politike nisam dugo vidio. A ono najgore je što je to praktički jedina njegova ovlast. Moja sućut normalnoj polovici srpskog naroda koja se ne prestaju crveniti danima čitajući njegove izjave.

...

pre 11 godina

Pa ti si onaj koji je ubijao po BiH i hrvatskoj , sada si na vlasti i naravno da ce hag da ih pusti. Ti si onaj koji je tada bio na vlasti nemas prava da ih tuzis kao drzava. Dok je tadic mogao. Dok su oni prognali nas ti si na drugi nacin etnicki cistio , ubistvom , genocidom.
Srbija htela veliku srbiju na kraju je dobise albanci .. veliku albaniju ... sve se vraca.

Лимени 036

pre 11 godina

Ред би био, али правде и реда на западу нема........тражимо слободу за Шешеља

sergej

pre 11 godina

Подршка председнику.Нарочито за ово свађање са суседима, с којима му мирење иначе не лежи.У то име, предлажем да се у знак протеста придружи нашима у Шевенингену, са стиропором, као обавезним реквизитом. Томи би било најпаметније да проба да одћути сваки догађај док не преноћи.

mrfreedom

pre 11 godina

Ko god je gresio ispastace. Uvek sve ima svoje razloge. Da smo gresili, gresili smo, i ispastamo, i tako treba. Ispastace i drugi kad dodje njihovo vreme, ali to ne treba nas da brine. Odradimo svoju kaznu casno i nastavimo dalje cisti. Mada se to na prvi pogled ne cini, ali Srbija je na dobrom putu i ocekuje je slavna buducnost. Samo da ostane mirna i ne pokusava da sama zavodi pravdu.

Haski Hronicar

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Koliko se secam kada smo se "posvadjali" nije bilo Haga ali je bilo Seseljuevaca u ogromnim kolicinama koje su bile najblaze receno svadljive - pogledaj link sa Seseljem. Nikolic je jos od tada posvadjan sa svima nikada se nije ni pomirio niti ce pa ne moze da optuzu8je Hag za svadju...

Justis Prepodobni

pre 11 godina

Presudio Justis - jos ce i simboliku da nadju u imenu sudije!? Stvarno mi se gade,kladio bih se da su ga namestili za ovo sudjenje - ishod su znali i pre pocetka istog. A vi narode lakse malo! Nije ovo najgore sto nam se desilo,gore ce biti kad Haradinaj izadje pred Dacica i Nikolica kao pregovarac u ime Kosova. A mi nemamo lobi i politicke snage da izbegnemo taj susret. I tu moramo da kleknemo jer smo, da Vas podsetim, u junu 1999. godine,nakon vise od 3 meseca rata,izgubili bitku za Kosovo! Moralno i vojnicki smo naravno pobedili,drzavna granica i suverenitet su samo interne fore u menzi zgrade UN. Albanci su odavno osmislili,vesto izlobirali i sproveli u realnost svoju ideju. Cena? Par hiljada zivota (bili su spremni i na 300.000 mrtvih na Kosovu!), par vojnih baza,malo sverca nesrecnika sa Bliskog istoka,trziste zdravih ljudskih organa,eksploataciju resursa; sve to za fotelje u UN i sutra u EU,za novu drzavu,prosperitet i trajni mir. Mi smo sve sanse prokockali za bedu,rat,sram. Dobili smo stap bez sargarepe,gubimo ovo malo preostalog identiteta kao narod, brojno stanje nam bezi nizbrdo... Ko je ovde glup i lud? Haradinaj i Taci,Gotovina i Markac,Kurta i Murta? Znam,sigurno je onaj drekavac iz tunela.

Daleki

pre 11 godina

citam clanak i komentare i mnogo sam naucio:
Krivac za medjunacionalnu netrpeljivost na Balkanu je Haag, ne narodi Balkana
Svi Srbi, ukljucujucu Mladica i Karadzica trebaju odmah biti oslobodjeni.
Pazite da vam se zelja ne ispuni, jos ce Ratko postai predsjednik
Lijepa serija Milosevic, Nikolic, Mladic, ohrabrujuce za buducnost

BivsiYU86

pre 11 godina

Pa kad si sve to tako lepo rekao, daj onda da vise prekinemo saradnju sa EU i da spasemo ovo malo obraza sto nam je ostalo!
(Kenzo

bojim se da nam obraz nije ukaljan saradnjaom sa EU nego nekim drugim "flekama" koje uzgred Nikolic nastavlja da nalepljuje...ako ne znas od cega su ti fleke na obrazu ne mozes ih ni oprati jer koristis pogresan "deterdzent' a tek ako fleke ne vidis i pobrkas one na gu...ci i one ne obrazu onda nema nista od toga.

Srbija

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno. Hajde barem da budemo jednom realni, naravno da osudjujem sve zlocine, sa bilo koje strane.

Ali, isti taj Ante Gotovina i Haradinaj, za vreme agresije bili su u svoju drzavi.
Gde su bili srpski komandanti? Da, neki su bili na Kosovu, neki u BiH, neki u Hrvatskoj, svi su bili van svoje drzave, Srbije!
Eja, inat je nesto drugo otud i ovakva reakcija od strane gradjana Srbije, ne svih.

Sokolac

pre 11 godina

Da je bilo pravde nisu ni trebali da se nađu u Hagu. Međutim nismo mi takve sreće da se Srbi počnu vraćati iz Haga , kao Gotovina , Markač , Haradinaj i ostali. Ostaće Srbi još dugo da trunu po evropskim zatvorima.

nikola

pre 11 godina

U nato nasi vrli politicari "nece", verovatno nas i oni vise ne zele jedino nam preostaje da im dopustimo da ovde naprave nato bazu i da se ovo tako zavrsi. Mislim padali su i veci od nas kao Japan i Nemacka mi smo vec odavno propali samo sto josmnogi neznaju.

Ante

pre 11 godina

Dosta kmečanja, razmislite o tome da međunarodne zavjere i urote ne postoje, osim u vašoj mitologiji. Stanite i razmislite na način da ste svagdje bili agresori, osim na Kosovu, a tamo ste platili svoje divljaštvo i kolektivno ludilo. To se sve događalo i većim i pametnijim narodima od vas, primjerice Nijemcima, pa kad su stali na zemlju, shvatili gdje je problem i ustrajnim ponašanjem došli do vodeće sile u Evropi.

Stanislav

pre 11 godina

Haski sud je gori od inkvizicije, dokaz da je vojna moc i sila iznad svakog prava. Sada Srbija kako zna i ume treba da se pobrine za nase ljude koji trunu u Haskom tribunalu.

kaiser

pre 11 godina

"totalne već mnogo puta slušane neistinite gluposti si napisao.Da mogu dao bi ti 1000 000 000 minusa,al sam si sebi najveći
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Deja, 29. novembar 2012 21:15) "

Ma važi bre. Nek me tuže Nikolić i Vučić zbog uvrede, i povrede ugleda i časti :)

Ti si dokaz da sam u pravu - za vas vreme počinje pre 6 meseci, a do tada nije ni postojalo.

Teško je čoveku negirati činjenicu da je nebo plavo, trava zelena, i da je zemlja okrugla, ali vi to radite bez problema :)

Ne postoji stan Barbalića u Zemunu, ni rešenje 4-tog opštinskog suda u Zemunu, ne postoji ni A. Vučić koji ometa njegovo sprovodjenje.

Ne postoje Hrtkovci, ne postoji ni Toma Nikolić, nije nikada postojao ni miting radikala u Temerinu, niti je Toma obećavao Madjarima po jedan, a Slovacima po dva sendviča za put, "jer je Madjarska bliže"

Vama je život baš lep i jednostavan?

@DEDA CVETKO

Možda, kako ti kažeš, ima nečeg pametnog u tvojim rečima što nisam primetio, ali ako i ima, onda tvoj tekst nije za današnji trenutak.

A da iluzija mora da umre - zaista mora. Kod onih koji su je ikada i imali. Ukoliko su spremni na to. A koliko vidim, nisu spremni.

A ja iluzija nemam. Odavno već.

Istoricar

pre 11 godina

Na avaku Nikolicvu "istinu" sa KOJOM SE "SLAZU SVI SRBI" i sa kojom je Nikolic poceo i vodi svoje predsednikovanje dobijemo jedan "samar" na desdetine stranica obrazlozen......pa ko izdrzi.

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA a bilo vam je jako smiješno ovo... Kaže se kako siješ, tako i žanješ...
(TV, 29. novembar 2012 21:21)


Ovo je nesto strasno, nakon svih ocitih dokaza Srbi i dalje zatvaraju oci pred istinom. Evo gledajte tog Seselja, on i njegove cetnicke formacije su 1991g radile strasno zlocine u Hrvatskoj, ubijale i protjerivale nevine ljude iz vlastitih domova koje su onda zapalili da se vise nemaju gdje vratiti. Ali vama to nije bitno, sta vas briga za zlocine koje su zlocine pobunjeni Srbi radili do 1995g. E pa ovakvim poput Seselja kojeg ste podrzavali i kojeme se smijete i pljescete u trenutku dok su ljudi ginuli Hrvatskoj zahvalite na Oluji! Zbog ovoga je Oluja proglasena legitimnom akcijom i Hrvati ce je uvijek slaviti. Tomo Nikolic bio dobrovoljac u cetnickoj vojsci ovog zlocinaca Seselja, zar da sa takvima gradimo dobar dijalog i buducnost? Jel vam sad jasno zasto Hrvatska ne zeli imati apsolutno nista sa politicarima koji su trenutno u Srbiji na vlasti! Dok se god ne promjeni svijest u Srbiji biti ce te medjunarodno izolirani poput danas..

Toliko od mene

pre 11 godina

Lično me interesuje da su ubijani svedoci Mladića,Karadzica,Šešelja...Da li bi ostalo na tome i potom ih oslobodili?Ma bre,svet bi od nas tražio da pronađemo ubice,isporučimo ih pa onda još gora presuda po okrivljene.A ovi poubijali svedoke i nikom ništa.
(yaya)

Da neko poubija svedoke protiv Karadjica i Mladica??? Ubijanja koja su se desavala pred kamerama, novinarima posmatracima satelitima presretnum razgovorima, transkriptima, javnim izjava, preko 400 dosada otkrivenih masovnih grobnica, Mladic je licno demomnstrirao nekom iz UNPROFORA sta Srbi cine sa "neprijateljem" tako sto je zaklao pred njim svinju...moram reci da je najveci deo naseg besa dolazi iz nebuloznih poredjenja koje pokazuju totalnu "nesvest" o razmerama srpskih zlocina u ovim ratovima kao i aroganciji njihovih pocinilaca. Ono sto mi NECEMO da cujemo i vidimo, sudije cuju i vide svaki dan...mozda im je ljudski malo mukica na Srbe...njih 2sv rat ne interesuje.

Dragan Stojanovic

pre 11 godina

Ljudi, cemu euforija?
Pa, odavno je bilo jasno da tribunal NE SME da osudi ni Gotovinu ni Haradinaja! Ceo svet je znao (video i cuo) da su uy gotovinu i ostale hrvatske ubice bili oficiri USA! Da su gotovinu osudili za zlocinacki poduhvat (u stvari genocid)- bilo bi jasno da su u tome ucestvovali i amerikanci. Haradinaj je optuzen za zlocine pocinjene 1998. godine. Da su ga osudili - bilo bi tesko objasniti zasto su onda bombardovali Srbiju 1999.! Da se sada ne vracam unazad i komentarisem ostale presude - sve imaju slicnu podlogu i isti cilj - presude Tribunala su morale opravdati sve zlocine koje su cinili oni koji su izazvali i podstrekivali raspad Jugoslavije i bratoubilacke ratove na Balkanu devedesetih godina. Tragicno je sto smo im mi sami obilato pomagali u tim naporima, sto smo se delili, svadjali i ubijali medjusobno. Na kraju, strasno je sto su zlikovcima Srbi pomagali deleci se do bezumlja. I danas se svadjamo i pljujemo, optuzujemo se, proklinjemo, potkradamo svoju zemlju i narod i, na kraju, svoju decu! A savetujemo ih da beze iz svoje zemlje i od svog naroda. Valjda je bolje da prestanemo sa svim svadjama i podelama, da okupimo svoju decu i zajedno pocnemo da radimo u svoju korist. Ne glasam vec odavno jer nisam imao za koga. Ali moram da se donekle slozim sa Nikolicem - zlo i nepravda su nekada umeli da nas ujedine. Nadam se da je ponovo dosao cas da Srbi prestanu da se dele i pocnu da rade i da se bore za sebe. Za svoj narod i svoju decu!

Đorđe

pre 11 godina

Haški tribunal osuđuje jedino srbe, a puštanje na slobodu hrvatskih generala i kosovskih separatista vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka na svetu.

Osijek

pre 11 godina

Poslusajte ovu snimku iz 1990 godine , sedma / 7) minuta govor Stjepana Mesica !!!
Poslusajte sto govori........ http://www.youtube.com/watch?v=TxZjGazwZPs

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ Kaiser, 29. novembar 2012 20:30

Prijatelju, bio si previse gnevan da bi razumeo ono sto sam rekao.

Kao sto rekoh, nas preporod MORA da pocne SMRCU jedne iluzije.

U tu iluziju, avaj, spada i kolektivni gnev koji nam ne dozvoljava da jasno i cisto vidimo niti da razumemo ono sto nam se kazuje,

Smiri se, izbroj do 10 (moze i do 100), a onda ponovo procitaj. Mozda u mojim recima nema niceg pametnog, ali mozda i ima. U svakom slucaju, neces ih razumeti dok tobom vlada gnev.

Naoruzaj se strpljenjem. Ostalo je lako.

dokon_um

pre 11 godina

Ako ti Nikolicu Master Tomislave mozes biti predsednik Srbije, posle svega sto si sa svojom bratijom i koalicionim partnerima radio tokom devedesetih, sasvim je normalno i u skladu da Gotovina i Hajradinaj budu barem slobodni ljudi

adje

pre 11 godina

e moj nikolicu ti pricas iz inata tvoji srbi nemogu da izadju jer su oni napadali a haradinaj i gotovina su se branili to je velika razlika a sto se tice seselja ti prvi nebi dao da izadje jer se bojite da on ne vlada srbijom,ne lazi vise narod,kukavice jedna pomozi bre napacenom narodu sto umesto gubis vreme

Deja

pre 11 godina

Kaiseru
totalne već mnogo puta slušane neistinite gluposti si napisao.Da mogu dao bi ti 1000 000 000 minusa,al sam si sebi najveći

kaiser

pre 11 godina

"Klaster-a ko si ti,ko su tvoji i u čije bre ime to ti pričaš.Šapni mi na uvo ime i prezime pa da mi bude jasnije to što pričaš.Ovo je da te podsetim demokratija,svako može da kaže šta hoće,trebao bi to da znaš.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bogdan, 29. novembar 2012 20:45) "

Zovem se Dragan, iz Vršca sam. Prezime možeš dobiti u Službi, imaju podatke od ranije. Govorim u svoje ime, i u ime najmanje 15 istomišljenika, sudeći po plusevima. Kako si i sam lucidno primetio, sada je demokratija, pa svako može svoje mišljenje javno i da kaže. Čak i ja, iako nije bilo davno kada to nisam smeo.

Kao što si primetio, nisam DEDA CVETKU osporio pravo da piše, samo se nisam složio sa onim što je napisao. Smatram da zbog slobodnog pisanja neću imati problema, jer Vučić više nije ministar informisanja.

Ti slobodno možeš da mi lupiš minus, biću počastvovan.

Lajavica

pre 11 godina

SVI DO JEDNOG!

Tadicu, hvala ti sto si se izvinjavao i levo i desno i sto si priznavao 'genocid'.
Ovo je rezultat tvoje diplomatske misije.
ZLATAN tepih treba da ti prostru u Pristini i spomenik veci od Bilijevog da ti naprave. I njega od zlata.
Para, hvala bogu, imaju......
Stekli ljudi posteno

komsija

pre 11 godina

...Sad je jasno da oni ne gledaju u Srbiji ko je koje vere, pola ili narodnosti.
Da li ste sigurni na to? Bi bilo lepo da Muslimani(ili Katolici)ili nevernici se secaju na svoje. Bi bilo lepo da Madjari, Albanci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci se secaju na svoje. Bi bilo lepo da homoseksualci se secaju na svoje. Pitanje je da li to je istina? Mozda Nikolic misli da je istina, jer svi drugi sem Srba otisli. To sto Nikolic kaze da Srbi se ujedinjaju zbog inata, je bez komentara....

yaya

pre 11 godina

Lično me interesuje da su ubijani svedoci Mladića,Karadzica,Šešelja...Da li bi ostalo na tome i potom ih oslobodili?Ma bre,svet bi od nas tražio da pronađemo ubice,isporučimo ih pa onda još gora presuda po okrivljene.A ovi poubijali svedoke i nikom ništa.
Taj sud je sprdnja i ruglo izopačenosti onih koji ga vode.
I te sudije će večeras doći kućama,večerati i mirno leći u krevet,sasvim običan dan.

Lana

pre 11 godina

Stvarno me zapanjuju komentari u kojima neko ubedjeno tvrdi kako smo ovim presudama dobili sta smo zasluzili, kako treba da cutimo i povijemo glavu i sl. Na stranu to kakvi su nam politicari bili u vreme rata i kakvi su sada, losi, slazem se, ali to sa ovim nema nikakve veze. Kako neko moze da kaze da je u redu sto zlocinci koji su cinili zlocine nad ljudima pripadnicima iste nacionalnosti kao sto je on, treba da budu oslobodjeni??? Moze li bilo koja losa politika da opravda ubijanja, i tvrdi li medjunarodno pravo da su sve zrtve pred zakonom iste? A evo vidimo da nisu, i detetu je jasno da tu nisu cista posla. Mislim da je to bolest naseg naroda, da pljuje sam po sebi. S jedne strane smo skloni da odlutamo u preveliki nacionalizam i paljevine smo, a sa druge toliki kompleksasi - verujemo samo u to da smo jadni, losi, nikakvi, glupi, primitivni, iskvareni i sve najgore. Takvim stavom mozemo samo do kraja propasti, u ovom trenutku treba da gledamo u svoje vrline, dosta smo gledali u mane i dosta smo se izvinjavali, samokritikovali i kajali. Ima ovaj narod i sta dobro da da i pokaze!

rs

pre 11 godina

ovaj sto je napisao da su se haradinaj i gotovina branili od srba izgleda ne zivi na istom svetu kao ja. srbi u hrvatskoj nisu bili u stanju da se brane kamoli nekoga da napadnu ili da izvrse agresiju. srbi u krajini zive vekovima a danasnji hrvati krajine su pokatoliceni srbi koga zanima moze informacije direktno od katolicke crkve da dobije oni imaju spiskove kad se ko gde pokrstio. srbi u krajini nisu bili naoruzani kako treba prosecna starost vojnika je bila 50god. sa takvima se ide u staracki dom ne na front. sad mi objasni kako su mogli da izvrse agresiju na hrvatsku kad je krajina vekovima srpska zemlja

Yugoslav

pre 11 godina

Niste primetili...posle svake Nikoliceve VELIKE izjave oslobode jednog optuzenog za zlocine nad Srbima...imaju oni jos "pilula' za Nikolica, narod drzavu koji ga bira posle svega.

Gligor

pre 11 godina

"Ljudi!Sugrađani!Zemljaci!
Nije trenutak da se i dalje delimo na ove i one,na žute,plave,crvene.,.
Nemojte bar u ovom jednom od mnogih teških momenata po sve nas u zadnje vreme da se bavite... "

Ne znam zasto je ovo tezak momenat? Teski su bili momenti dok su u nase ime vrseni zlocini. Ovo je katarza. Slazem se da je ujedinjenje preko potrebno ali ne osnovama koje su nas i dovele do ovoga.

Čveger

pre 11 godina

Ja ovo čitam ovako: Neko je hteo da nas posvađa, ali mi ćemo istrajati jer smo ponosni i učiniti baš ono što je taj neko hteo da uradi. Šta?!

bogdan

pre 11 godina

Klaster-a ko si ti,ko su tvoji i u čije bre ime to ti pričaš.Šapni mi na uvo ime i prezime pa da mi bude jasnije to što pričaš.Čovek je izneo svoje lično mišljenje a ti si se Klaster kao flaster zalepio da kao nešto razgraničiš.Što si se tako osetio prozvanim,bije negativa iz tebe.Ovo je da te podsetim demokratija,svako može da kaže šta hoće,trebao bi to da znaš.

Erubija

pre 11 godina

Sadašnja vlast nije kriva što su oslobođeni haški optuženici i generali. Znamo da je haški Tribunal napravljen samo za srbe. Prethodna vlast je potpuno razorila našu državu, narod dovela do ivice egzistencije, uništili pravni poredak naše države. Reformom sudstva 2009 godina uništili pravosuđe i tužilaštvo. Tužilaštvo za ratne zločine ništa nije radio da bi zaštitio nacionalne i državne interese. Sadašnja vlast radi sve ono što prethodna vlast nije radila dvadeset godina. Haški Tribunal je nepošten i to svi vidimo, da radi na štetu jednog naroda.

klaster

pre 11 godina

"Strašno je šta je predhodna vlast uradila, naše su jedva čekali da isporuče sa sve konfetama i slavljem! Kako ih sad nije sramota?!
(Kiki, 29. novembar 2012 19:26)"

Isporučili su tvoje, a ne naše. Ti si isto njihov, a ne naš.

Upravo kako i treba da bude.

I zato im hvala.

A to što drugi vole svoje zločince sigurno ne znači, niti će ikada značiti da ja treba da vojim moje. Ti se ravnaj prema gorima od sebe, a ja ću prema vaspitanju koje sam od roditelja dobio, i prema mom poimanju dobra i zla.

Kaiser

pre 11 godina

@DEDA CVETKO

Mlatiš praznu slamu.

Kao prvo, mafija koja je izgubila ratove je sad na vlasti, i ponašaju se kao da je svet nastao pre 6 meseci, a vreme pre toga nije nikad ni postojalo.
Kao drugo, oni su mafija ne zato što su ratove izgubili, već zato što su ih uopšte i počinjali.
Tvoj bi govor imao nekog smisla da ga je 90-te pisao Nikolić, ili Šešelj, ili Milošević, a sada je samo pokušaj "ujedinjavanja" oko onih koji nikad nisu ni trenutka zažalili što su nesreću uopšte i pokrenuli - oko radikala i socijalista.
To neće da se desi, bar ne pre no što Nikolić, Vučić i Dačić ne otvore svoje srce ovom narodu, i ne zatraže oproštaj od njega, dok ne kažu koliko nas je koštalo njihovo bahaćenje i to u novcu, jadu, bedi, krvi, invalidima.
Da nam pričaju kako su proterivali odavde naše sugradjane, i kako im je Toma nudio jedan sendvič za put, jer je Madjarska blizu. Vučić bi mogao da nam priča kako je izbacio ljude sa decom iz njihovog stana da bi stan dao urednici "Velike Srbije" i njenom mužu, Šešeljovom telohranitelju. Nije to bilo baš tako davno.
Mogli bi da nam pričaju zašto su sve koji su im govorili da to nije dobro proglašavali izdajnicima i vodili hajku protiv njih, koju mnogi nisu ni preživeli.
Mogli bi mnogo toga da nam kažu ako žele, i ako im savest ikada tako nešto naloži.
A ujedinjenja oko ljudi bez savesti i obraza će biti - nikada. Oni su radikali, ma kako sada medili dok pričaju, u skrušenim pozama pokajnika.
Opet bi oni sve ono radili, vidi im se u očima.
Toliko.

life goes on

pre 11 godina

Ljudi!Sugrađani!Zemljaci!
Nije trenutak da se i dalje delimo na ove i one,na žute,plave,crvene.,.
Nemojte bar u ovom jednom od mnogih teških momenata po sve nas u zadnje vreme da se bavite predsednikom.Nije reč o (ne)simpatisanju ka predsedniku države,reč je o svim onima koji su zverski mučeni i ubijeni a da za to niko ne odgovara i da to tek tako prođe.Reč je o poštovanju njima bliskih koji ovo takođe čitaju i gledaju.A šta mi radimo,teramo po starom,delimo se kao i uvek i nastavljamo da budemo isti.Nisam neki veliki ujedinitelj koji želi da prosipa pamet ovuda ali treba da budemo svesni da dok god se budemo delili i razmimoilazili u mišljenjima neko će to da koristi kao i do sada i da nas smatra svetskim otpadom i isto se odnosi prema našim žrtvama.Stavimo prst na čelo i naše društvene interese ispred ličnih...ili nas nema nigde.

Hrvoje312

pre 11 godina

Opet cenzura na OPEN IPTV. Kad god ima neka "skakljiva" tema ili dogadjaj onda nema dnevnika na HRT-u.
(sloboda govora, 29. novembar 2012 19:40)

http://www.hrt.hr/
Na portalu imas svaki dnevnik i sve emisije koje su bile na programu pa mozes pogledati sve sto te zanima.

Napred Srbija

pre 11 godina

citajuci ove forsirane antisrpske poruke (adminima na obraz) ispada da smo sami sebe proterali i sami sebe ubijali

samo cekam dan kad ce neko naci "dokaz" da smo sami sebe bacali u pecine i da je Jasenovac, Gradiska, Jadovno, Djakovo, Lepovlgava i ostalih preko stotinu logora neka izmisljotina.

Neka laju izdajnici, resice Srbija ovo kada dodje pravo vreme. To znaju i nasi veciti mrzitelji

zadar

pre 11 godina

Za nas Srbe u Hrvatskoj je najbolje da ćutite gospodine Nikoliću, pustite nas da živimo u miru. Ne zavaravajte ovaj narod koji hoće da gradi bolji život za svoju decu.
(žegar, 29. novembar 2012 19:29)

Tako je prijatelju, dosta više mržnje. Idemo nešto učiniti za sebe i svoje obitelji. Ovakva razmišljanja daju mi poticaj u ovim teškim vrimenima.

RB

pre 11 godina

Nazalost,ovo je bilo ocekivano,jer su pobijeni svi svedoci, na sta je zapad zmurio ( znaci odobravao) !
Bilo je i tezih trenutaka u nasoj istoriji, pa smo izdrzali ,tako cemo i ovu nepravdu !

Zox

pre 11 godina

Niti mi se svidja retorika Nikolica niti sam voleo da "slusam" Milosevica i slicne. Necu da ratujem i smatram da su Srbi (oni koji su na vlasi 20 godina) krivi sto "ovi dole", dakle mi, ispastamo.

Ali... Nas komsije NECE i NE VOLE. Laze svako ko misli drugacije ili je naivan. Zadnjih 500 godina je tako i ostace. To sto su neki zinuli na hrvatsko more ili da budu "raja" Sarajlijama - neka ih, neka sanjaju, ali

KOMSIJE NAS NE VOLE. Tacka. Nisu Srbi nista bili krivi u I ili II sv. ratu pa su prvo komsije skocile da nas istrebljuju.

Kako god, gadili mi se glupani iz ovih ratobornih stranaka ili ne - mi mesta na Balkanu nemamo, a ni u svetu. Jedino sto mozemo je da im svima okrenemo ledja i da dignemo ruke i od Rusa i od EU - i da zasucemo rukave pa sve ispocetka i da zivimo SAMO ZA SEBE. Nema nam druge... Nestajemo...

max

pre 11 godina

Tako je Tomo al mi se čini po komentarima da je sve više srba koji su to samo po krštenici tj sve više prodatih duša.Pojedinci,zapitajte se šta ovde pišete.

Teolog

pre 11 godina

'ajde, za nase ljude ima dokaza, a za Haradinaja nema? Pa, naravno da nema kad su svi pobijeni. Vidi, pa kazi da smo samo mi krivi, oni su svi nevini. Jos bolje, preseli se na Kosovo kad si vec na njihovoj strani!
(cika)

Pa 11 ljudi je moglo biti ubijeno bez dokaza ali 40,000 ljudi, deportacije zbegovi i logori u BiH kao i Vukovar, Sarajevo, Srebrenica hladnjace, Batajnica su se dogadjali pred kamerama i NASIM OCIMA. Treba debelo zazmuriti pa zanemariti cinjenice pa makar bio i Srbin.

Gligor

pre 11 godina

Ne treba da bude oslobodjen onaj ko je kriv. Sve dok je osudjen onaj ko je kriv za npr. Srebrenicu, ja ili bilo ko drugi nije kriv. I sta ce nam zlocinci? Treba li nam trovac tipa Seselja? Hoce li nam s njima biti bolje?

Neka opali me cigla da mi bude lakse

pre 11 godina

Sad ste se setili da trebaju da izadju ? Sto ste ih uopste izrucivali moji SRBI !!
(srsa, 29. novembar 2012 19:58)

Alo bre,isporucili smo ih jer su ubice,koljaci zbog kojih mi danas patimo.
Da Slobu sretenm na ulici da je ziv ako mu ne bi pljunuo u oci onda neka ne zivim.
Zbog takvih mi danas patimo koji nemamo veze sa njihovim bolesnim namerama.
Imam 48 godina i sina od 30 godina kojeg sam morao pred dve godine poslati van da ne gleda tu bedu i ne pati ovde sa svojim detetom. Prokleti bili politicari nasi,ovo su nam oni priredili planirajuci nam veliku Srbiju a dobili smo *****.

tibetanac

pre 11 godina

Ako neko proziva one koji govore "protiv svog naroda i drzave" treba da zna da je Gotovina optuzen za zlocine nad 250 civila, nije optuzen za deportacije a Hajradini za zlocine nad 11 civila a Mladic, Karadjic i klika vojna politicka, paravojna i parapoliticka za masovne zlocine nad najmanje 50,000 civila i preko milion nasilno deportovanih ljudi logore sa hiljadama mucenih i da ne govorimo o Sarajevu, Vukovaru i Srebrenici.

neka svako preispita svoj patriotizam ali govoriti protiv izroda svog naroda NIJE PROTIV naroda, naprotiv.

sumorni

pre 11 godina

"A gde su sad oni koji su naredjivali i hapsili nase gradjane i sporucavali Hagu ??? Gde su oni koji su nas godinama uveravali o nekim miliardama, lagali o nekom brzom uclanjenju u EU samo ako ispunjavamo odluke onih istih ljudi i drzava koji su bombardovali Irak, Libiju ? Prvo te prijasnje rukovodece Srbe treba izloziti na stub srama i suda a posle traziti da se puste Srbi iz Tribunala
(Gojko, 29. novembar 2012 20:40) "

Slažem se, te dželate, palikuće, razbojnike, ubice, smo mi trebali po kratkom postupku odmah ovde, kao i sve one koji ih dižu u zvezde.

Srbija je mogla nakon toga da bude mnogo lepše mesto za život.

No, svejedno, hvala svima (a najviše Koštunici) što nas je tih bednika oslobodio.

Gojko

pre 11 godina

A gde su sad oni koji su naredjivali i hapsili nase gradjane i sporucavali Hagu ??? Gde su oni koji su nas godinama uveravali o nekim miliardama, lagali o nekom brzom uclanjenju u EU samo ako ispunjavamo odluke onih istih ljudi i drzava koji su bombardovali Irak, Libiju ? Prvo te prijasnje rukovodece Srbe treba izloziti na stub srama i suda a posle traziti da se puste Srbi iz Tribunala

Goran

pre 11 godina

Sažem se u delu da EU mora da primi "čiste" nove članice. Da nemaju hipoteku No mene zanima uvek samo jedno: Šta je rukovodstvo Srbije uradilo od 1990 pa i ranije da stvori takve uslove da se nadjemo u ovakvoj situaciji.Kako uopšte može više da očekuje bilo koji političar da narod stoji iza vas kada su isti ti političari doveli ovu zemlju ovde gde jeste i decenijama se trudili da pljačkaju sopstveni narod gde god su stigli.U praksi se pokazalo da političari vode ličnu politiku a ne politiku opšteg interesa. Sada ne tražite narod.Narod vam je odavno svima do jednog okrenuo ledja i gleda vas sve zajedno samo zato što mora. Pogledajte iz godine u godinu izlaznost birača. U ovdašnjoj vladi vam je premijer i ministar policije sa 14% osvojenih glasova. Gde to ima. Ostavite narod više na miru i sami se igrajte svojih igara.Smatram da su političari ti koji lupaju šamar Srbiji svaki dan svojim postupcima inazad 20 godina. Osramotili ste nas kao naciju svojom besmislenom politikom. Uvukli u unapred izgubljene ratove.Otvorili ste Pandorinu kutiju e sad je došlo vreme da je i SAMI zatvorite.Šta ste zakuvali to o pojedite jer ste nikada niste zapitali da li narod u Srbiji uopšte ima šta da jede. Vama je bilo važno da vi jedete meso a mi kupus ali zato u proseku jedemo sarmu. Samo Vas molim još jednom ostavite nas više na miru da prebolimo ova poniženja zahvaljujući svima vama i ne uzimajte nas u usta.

žegar

pre 11 godina

Za nas Srbe u Hrvatskoj je najbolje da ćutite gospodine Nikoliću, pustite nas da živimo u miru. Ne zavaravajte ovaj narod koji hoće da gradi bolji život za svoju decu.

Nenad NS

pre 11 godina

Nije ni čudo što nam se sve ovo dešava kad pogledam koliko je ovde komentatora koji komentarišu protiv svog naroda i države. To nigde nema. Na Hrvatskim i Albanskim portalima to ne može da se vidi.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

On je najavio da će predstavnici Srbije najpre na sednici Saveta bezbednosti UN 5. decembra i sledeće godine na sednici Generalne skupštine UN imati priliku da u ime svog naroda kažu sve ono što i građani o Haškom tribunalu,

"da u ime svog naroda kažu" ???

E bas tako su i 90-tih godina "u ime svog naroda" zapoceli "osvajacke ratove" i od "naroda" napravili "SAUCESNIKE" za svoju zlocinacku politiku i Ratove i razaranja po susednim drzavama Vukovar, Sarajevo, Dubrovnik...
GENOCID u Srebrenici sve "u ime svog SRPSKOG naroda" ?
I tako su danas zahvaljujuci njima koji sve sto rade, rade uz "blagoslov naroda" i "u ime svog naroda", pred celim Svetom, SVI SRBI ZLOCINCI "udruzeni u zlocinackom poduhvatu" jerbo su "svi kao jedan stajali iza "RADIKALA i SPS-a" i njihove NAKARADNE Politike ?
S'obzirom da mi se jos 90-tih godina GADILA politika Srbije NIKO ni tada nije imao pravo "da u moje ime" ucini bilo koji zlocin NITI danas bilo ko ima pravo da bilo sta ucini u MOJE IME !
Samo Ja LICNO mogu nesto da uradim u moje ime i NIKO VISE a ponajmanje Toma NIKOLIC - GROBAR !
"Prijatelje biram sam" !

I

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom, i sada će sve to da stane samo zato što oni koji nas ubeđuju da sarađuemo i živimo u miru u stvari sve čine da se ne pomirimo"

A da malo razmišljaš svojom glavom za promenu predsedniče?

sasa

pre 11 godina

„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše uroðene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe

„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić

Nema potrebe da drugi pišu ništa, sve rečeno.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Drugi od tri dela)

Sve nas je zajedno, u rinfuzi, optuzio i osudio Novi Svetski Poredak kome je mafija srdacno, radosno i bespogovorno sluzila). Nikome od nas nije bilo dozvoljeno da se brani, da predstavi svoju pravdu, da objavi argumente i svoju istinu. Kadija nas je tuzio, kadija nas je sudio, kadija nas je pogubio. Niko nas nije pitao da li smo Drazini ili Titovi, da li smo Slobini ili Vukovi, da li smo Zoranovi ili Vojislavovi, da li smo Borisovi ili Tomini, da li smo nevini ili smo krivi kao greh, da li smo kulturni ili smo primitivci, imamo li dva razredna osnovne ili doktorat. Svi smo baceni na istu lomacu. Ili kako je to jednom prilikom jednom davno u 13. veku lepo rekao Papin izaslanik "Sve ih potamanite. Bog ce vec da ih razvrsta"

Drugo, treba objasniiti samom sebi da poraz ne znaci smrt i da su sve pobede i svi porazi iskljucivo privremeni i prolazni i da ne postoji nesto kao Vecita Pobeda ili beskrajni poraz -- mada su cesto desetine neduznih generacija osudjene da tavore u sramoti i bedi ni krive ni duzne. Jeste, Knez Lazar nam je ostavio da biramo izmedju sramote poraza i blazenstva carstva nebeskog, ali nesto ne vidim da je puno nas izabralo carstvo nebesko. Cak se i nase svestenstvo nesto usteze. Izgleda da se ni njima nesto ne zuri mnogo da stignu pod skute Bozije. Porok ovozemaljski im je, cini se, daleko slasniji.

(nastavak sledi)

Nataeos

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...Nema dokaza, nema robije !!!A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36). Za koliko se prodajes?? Pogano stvorenje!

pedja

pre 11 godina

srbin sam,ali ovoliko degenerika na ovako malom mestu(b-92),pa mi nista bolje i ne zasluzujemo!pa vi likujete sto su "oni" oslobodjeni!?

?

pre 11 godina

@ (Dobili smo sto smo 100% zasluzili, 29. novembar 2012 17:16)

Ваш (и слични) коментар(и) је грозан скоро колико и сама пресуда!
Чак и да је истина све што сте написали, неко је крив што су људи брутално побијени!!! Срамота!

Miki

pre 11 godina

E, pa ne bi bilo normalno da Haradinaj bude u zatvoru, a Nikolić na slobodi. Ako Nikolić može da bude predsednik, može i Haradinaj premijer.
Tako da nema Toma zbog čega da se buni, njemu je dobro.

Y-men

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda"


Takvi kao ti ukljucujuci tebe licno su narode tako dubolo posvadjali da ce trebati generacije ALI NEKIH DRUGIH da nas pomire. Zato se ukloni da ne gubimo dragoceno vreme veliki posao je pred tim DRUGIMA a ti koracas unazad.

Teolog

pre 11 godina

Bravo,tako treba da im se odgovori.
(Tinejdzer)

Vidi se da si jos "mali"...ustvari ove presude su ODGOVOR na Nikolica i Srbiju koja ga je izabrala........shvatices kada izadjes iz puberteta.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Uopste nije trenutak za saljive i "duhovite" komentare....
(crni_redstar, 29. novembar 2012 18:20)

Ko kaže da se mi šalimo sa Tomom, čoveče? Smrtno smo ozbiljni!

dejvid

pre 11 godina

Izgleda da Nikolic nema petlja da vodi drzavu. On govori kao da je na predizbornom skupu svoje partije, a ne kao Predsednik drzave. Kako misli da izadju osudjeni srbi iz zatvora u Hagu, ako su vec osudjivani. Nisu potrebne ovakve neumerene izjave u sadasnjem trenutku za Srbiju. Srbija nema potrebe da se zainati u medjunarodne inastitucije, jer to vec je probala devedesetih Milosevic, i zna se kako smo prosli!.

niko

pre 11 godina

Zeleo sam promenu ali ovakvog predsednika sa ovako smesnim izjavama ne mogu da svarin.Nije ni Tadic bio bolji al ovaj se umislio da je istoricar,politicar ne znam kakvog formata?!

Mali Sloba

pre 11 godina

Srbija je u nekoj zavadi sa Makedonijom i Madjarskom?
(haaa, 29. novembar 2012 16:47)

SPC ne priznaje Makedonsku pravoslavnu crkvu..

Zoran

pre 11 godina

Izabrani smo da platimo ceh za sve sto se dogadjalo na teritoriji bivse YU. Posto "demokratiju" sprovode jaci, jasno je da gubimo. Na nama ostaje da putem referenduma odlucimo gde cemo ici i da prestanemo da ocekujemo pravdu od svetskih meshetara (i sa Istoka i sa Zapada). Ja Kosovo nikada ne bih priznao, ali moj glas je "samo slamka medju vihorove".

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Prvi od tri dela)

Prvo sto narod Srbije sada mora da ucini je da sebi postavi ispravnu dijagnozu: da objavi od cega boluje (nepostenje, lakomost, pohlepa, zavist, nepouzdanost), sta mu se ovo upravo dogodilo (totalni poraz), i da sa tugom i bolom konstatuje da je do nogu potucen.

Taj bolni pocetak mogao bi da bude zacetak neke bolje, plemenitije, casnije, vrednije Srbije.

Potreban je, takodje, nacionalni konsenzus: Sada. Ovde. Ne sutra. Ne prekosutra. Ne malo sutra. Ne jednog lepog dana.

Za tako nesto nije potrebno puno: potrebno je sazvati zajednicku sednicu skupstine, predsednika, vrhovnog sudstva, generalstaba, crkve, sindikata, privrednika i akademije i objaviti tuznu vest.

Dakle, potrebno je nacionalno prociscenje. Nacionalno otreznjenje. Purifikacija vatrom.

Posle dijagnoze, sledi terapija.

Nasa terapija je odavno poznata. Ona je sadrzana u nasem grbu, samo sto smo je odavno zaboravili:

SAMO SLOGA. SAMO SLOGA. SAMO SLOGA.

Naglasak na "SAMO".

Kao sto po velikoj zimi macka i pas spavaju zajedno, po ovoj ledenoj zimi koja nas je snasla treba da spavaju i crni i crveni, i beli i crni, i monahisti i republikanci, i gejovi i strejtovi, i Vlasi i Srbi, i andjeli i gresnici, i ruzni i duzni (svi, to jest. OSIM mafije, zbog koje smo i izgubili sve ove ratove, ove silne teritorije, ove nenadoknadive zivote, ove stracene generacije, svoju cast, ponos i samopostovanje.

(nastavak sledi)

treca opcija,

pre 11 godina

Cas za jedno srpskao prolece, kad bi srpski narod imao malo vise mozga umesto putera u glavi.
(mertur)

nadam se da nisi mislio da se ponovi "dogadjanje (srpskog) naroda" i "mitinzi istine". samo da podsetim, odatle je krenula duga duga srpska zima a ne prolece...ako hoces prolece ne prizivas zimu kao sto smo mi vratili Milosevica i Seselja.

cika

pre 11 godina

@@@ A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36)

'ajde, za nase ljude ima dokaza, a za Haradinaja nema? Pa, naravno da nema kad su svi pobijeni. Vidi, pa kazi da smo samo mi krivi, oni su svi nevini. Jos bolje, preseli se na Kosovo kad si vec na njihovoj strani!

tibetanac

pre 11 godina

Čini mi se da smo danas u prilici da budemo ponosni na to što nam rade. Navikli smo na muku i da drugi pokušavaju da raspolažu našim sudbinama. Ovo je čas kad iz Haškog tribunala treba da izađu svi Srbi, zato što, ako Oluja nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gde će naći zločin kod političara, komandanata vojski i policije Srba koji se nalaze u Haškom tribunalu?"

Gospodine Nikolicu pitam vas gde ste bili i sta ste mislili kada je 0d 1990-195 preko 85% zlocina nad civilima pocinili Srbi sa jasnim planom etnickog ciscenja srpskih zemalja? gde ste `bili kada je na desetine rezolucija trazilo od vojvoda da prekinu masovne zlocine? Tako i 1999 na Kosovu. Ne da je to opravdanje za 2,000 ubijenih u Oluji (o deportovanju necu da govorim ali sigurno nije bilo deportovanje slicno onom u BiH na 2/3 BiH) ALI VI VOJVODO NEMATE KREDIBILITET ZA delenje moralnih lekcija bilo kome..I TO JE NASA TRAGEDIJA I NASA KAZNA A MISLIM I PORUKA SRBIJI STO STE VI I DALJE U "IGRI".

upalila se sijalica

pre 11 godina

Meni je tek sada jasno zasto je Nikolic pobijedio na izborima u Srbiji.
Onakvog Tadica zamijenio je ovaj covjek.
Namjerno je pusten da se u Srbiji porazi i posljednji trag nacionalizma.
Katarza je neminovna, a poslije nje red je na neke nove mlade proevropski orijentisane snage koji ce povesti regiju u bolje sutra. Takvi u Srbiji sigurno postoje.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Poslednji od tri dela)

Trece, poraz ne znaci konacni trijumf neistine i nepravde. Buducnost pripada narodima koji nadju snage i istrajnosti da se, kao feniks, izdignu iz svog pepela, i da nepravdu uzvrate svojim dusmanima - pa makar i vekovima kasnije.

Srbija, zapravo, nije u losem drustvu. Pogledajte ko je dobio poslednji rat, a ko ga je izgubio. I pogledajte gde su sada "pobednici", a gde su "gubitnici". Pocetak svake pobede pocinje porazom. Srpski trijumf iz 1912. poceo je tragedijom iz 1389. Srpska tragedija iz 1995. pocela je trijumfom iz 1945. Kolo srece se okrece.

Nasa zrtva nije bila uzaludna, ma kako se to nama sada cinilo. Bol i patnja srpskog naroda posluzice rodjenju neceg boljeg i lepseg. Niko u u ovom trenutku ne zna sta je to nesto,ali ne imajte nikakve sumnje da se nista pod nebesima ne desava slucajno. Sve je deo Velike Celine.

Sasvim je moguce da oni koji su nas porazili nemaju lepe planove sa nama. Sasvim je lako moguce da oni hoce da nas dokrajce, rasture, porobe i preobrate u tudju veru (ne bi bilo prvi put). Ipak, cvrso verujem u sposobnost mog naroda da prezivi.

Ali, majka Srbija, ovakva kakva je, nema vise snage da se brani. A veliko je pitanje sta od nje je preostalo sto je zaista vredno branjenja. JEDINO sto ce BITI vredno je ono sto TEK treba da stvorimo, iznova, iz ovog pepela u kome smo se nasli.

To ce biti najlepsi spomenik onima koji su je nekada davno, takodje, podizali iz pepela.

Nas preporod MORA da pocne smrcu jedne iluzije.

printing press

pre 11 godina

Ovaj mazohista ce opet da mi obezvredni pasos (po drugi put, na istu foru).

Ljudi, ako vi stvarno toliko zelite da zivite u 12. veku, OK vasa stvar. Ali molim vas izdrzite jos 4-5 godina, dok ne sredim papire.

Posle idite da ginete i da spasavate svet od Vatikana i Iluminata...

Nik

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...

Nema dokaza, nema robije !!!

A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36)

Prvo - Treba da te je sramota sto spinujes! Ali dobro, placen si za tako nesto... Sto se mene tice, ja bih te ignorisao.

Drugo - pretpostavljam da si SVESTAN(?) da pod 'dokazima' mislis i na 19(DEVETNAEST) UBIJENIH SVEDOKA!?! Ili na pr, beleske krunskog svedoka Zogaja(koji je inace mucki ubijen), a koje je 'sud', naprasno, odlucio da izbaci iz dokaznog materijala!? LOL

Trece - Dokazi koji optuzuju nase ljude ili NE POSTOJE(tj fabrikuju se, zajedno sa DOKAZANO LAZNIM SVEDOCIMA) ili su smesni(kao na pr deo u kome su tuzioci potrosili ogromno vreme pokusavajuci da RASCLANE JEDNU RECENICU Milosevicevog govora na Gazimestanu)... Komedija!

P.s. I da se razumemo nesto... Nisam ja LJUT na Haski sud/zapad. Oni su takvi kakvi jesu - dakle vec KAZNJENI(samo na malo drugaciji nacin). Ja sam ogorcen na nase ljude koji su oboleli od razno-raznih posttraumatskih sindroma i koji su dozvolili da se sa njima, a samim tim i istorijskim cinjenicama/tokovima, MANIPULISE! Dakle na one koji podrzavaju ovu sramotu i nepravdu... TO JE NAS NAJVECI PORAZ, a ne to sto su neki interesno-odredjeni, neo-Hitleri, doneli nekakvu istorijsku 'presudu'.

Mrki

pre 11 godina

Da li ovaj narod i dalje misli da je Nikolic toliko dobar politicar da pobedi. Da li smo svesni da sve vlade u Srbiji odredjuju svetski mocnici. Milosevic Seselj Djindjic Kostunica Nikolic svi su imali i imace rok trajanja. Cemu se Nikolic nada. Kad mu istekne rok upotrebe ide niz vodu kao i svi nabrojani. Da su svetski mocnici hteli dalje Tadica i dalje bi bio na vlasti kao sto su podrzali Tadica i Dacica.

crni_redstar

pre 11 godina

Uopste nije trenutak za saljive i "duhovite" komentare. Srbiji je zadat tezak udarac,samo za one kojima je sve teorija zavere,sad moze da se zapuse usta.Da svi su protiv nas oduvek i smejte se vi samo sto Srbi vole Ruse a ne one koji su nas bombardovali,streljali,mucili itd. 12 godina su nas trovali da se okrenemo evropi,nakrali se para,a mi ko ovce neke! okrenimo se sebi i nasim prijateljima,nece nas svaba pustiti u evropu dokle od nas ne apravi beogradski pasaluk,svabu smo 2 puta zaustavili i on nam to nikad nece zaboraviti!

dzimi

pre 11 godina

Nista necemo dobiti ako sada budemo kukali,pretili i slicno. Mi sada kao sto rece Toma, moramo biti jos slozniji, ovo sto Hag radi nije humano, svi smo ocekivali ovakav ishod. Nadam se da ce platforma za Kosvo i Metohiju, ako nista bar obezbediti sigurnost gradjana Srbije na Kosovu.

Janko

pre 11 godina

Totalan sumrak medjunarodnog sudstva i svetskog pravosudja.Ovo sve lici na srednjovekovnu INKVIZICIJU, kada se sudilo po nahodjenju, a ne po cinjenicama.Sramota i uzas.
inzenjer

dorccol

pre 11 godina

Ja mislim da kada bi Toma Nikolic izjavio da ce Srbija obezbediti bolje uslove za operacije na otvorenom srcu, ili dao prilog za mamograf, pola ovdasnjih "komentatora" bi konstatovalo stopostotni "povratak u devedesete".

smireno

pre 11 godina

Treba uci smireno, bez obzira sto se nikome od nas ne svidja ovakva presuda, i sto je ovo ponizavajuce,sto rece Toma, sud izgleda samo osudjuje Srbe,ali svi znamo da razgovori treba da se nastave, zbog tog naroda dole, jer ce oni najvise biti na udaru sada, kao i izbeglice u Hrvatskoj ..

sas

pre 11 godina

to sto su oslobodili gotovinu to se donekle moze opravdati, pa covek je ratovao u svojem dvoristu(drzavi). to bila sramna odluka kojom su svi zlocini koje je pocinio ponovo pocinjeni, ali haradinaj je napadao policiju i vojsku jedne drzave u kojoj je dosao ko zna odakle i ubijao stanovnike te iste drzave i na kraju je nevin...mislim...

n.n

pre 11 godina

Ovo je predsednik????? ne,ne sa ovakvim izjavama mi vise deluje kao trener nize-razrednog fudbalskog kluba koji trazi izgovore za poraz od apsolutnih amatera.Nikolicu,priznaj pokusao si lepo od tebe,ne ide ti bre ovo igranje predsednika....ti si covek koji treba da ostane u vecitoj opoziciji,dobar si bre u tome i trebaju nam ljudi kao ti u svakoj vlasti.
Urazumi se,i stegni za guse ove "prikaze iz proslosti" koje si ne-svesno okupio oko sebe.Srbija tone "kapetane",pitam vas koji je akcioni plan?

Milan

pre 11 godina

Vode nas nesposobni ljudi ista ona garnitura koja je ratovala sa narodima bivse Jugoslavije i medjunarodnom zajednicom.Da je DS bila na vlasti nebi od ovog nista bilo.Trazili smo gledajmo!

jaki

pre 11 godina

Nije dobro sto se ovako odvijaju stvari, ali to je na zalost tako. Medjutim, mi kao sto je i Predsednik rekao, moramo biti sada jos slozniji, bas zbog samih sebe....

lala

pre 11 godina

neko je ovde vec rekao: ja sa nikim nisam imao problema! eto ni ja! onda su dosli pomanitali sloba, vojvoda seselj & co. zavadili nas sa svima.
kad su otsli krenuli smo da se mirimo.
a sade imamo malog slobu i novog vojvodu.....
sam da ne bidne opet nekih belaja.

CCa

pre 11 godina

Sa ovim odlukama svet želi prisiliti vladu za odlazak Da je DS ostao ne bi. došlo do ovoga ova vlada ne može da ostane jer svi su nesposobni i kao takvih treba da nestanu

misa

pre 11 godina

Ovo samo daje krila, kosovskim albancima! Nadam se da ce Vlada Srbije izneti platformu ubrzo, i da ce to kolko toliko uticati na boljitak zivota onog naroda dole, koji je pod pritiskom svakoga dana!

BokiNS

pre 11 godina

Žalosno je to, ali...
Tužilaštvo kaže da nisu imali dovoljno dokaza i da su i oni očekivali oslobađajuću presudu.
Boli, ali tako je kako je - bolje da se ne diže previše buke oko toga.

Pera

pre 11 godina

Tomislave, da se ti i tebi slicni nisu zaklinjali u granice Karlovac, Karlobag, Virovitica svega ovoga ne bi bilo. Eto to je zakljucak koji ja izvlacim iz ove sramote, a to sto bi ti opet da nas svadjas sa nekim, i kako se uopste desilo da ti ponovo dodjes na vlast, cu popricati sa svim svojim genijalnim "belim" prijateljima..

Milan Stepanović

pre 11 godina

Sad ćemo opet danima i nedeljama ogorčeno da vičemo kako je ovo nepravda, da se samosažaljevamo i uveravamo kako su svi protiv nas i kako nema pravde u svetu. A stvar je prosta i jednostavna: vodili smo ratove i sve smo ih izgubili; vodili smo političke borbe i sve smo ih izgubili. Istoriju pišu pobednici. Presuđuju pobednici. Mi to ovaj put nismo. Nismo imali ni političke mudrosti, ni vizije, ni znanja, ni strategije, ni taktike. A emocijama se bitke ne dobijaju.

Borivoje Arsovic

pre 11 godina

Citam sve ove komentare i ne mogu da shvatim da niko nije nasao za normalno da u nama samima vidimo krivce za kompletno stanje na Balkanu,da pocnemo od Milosevica i Kosova,pa do zadnjih ratova u Sloveniji ,Hrvatskoj i Bosni gdje smo sve ratove vodili...zasto??? sad nam je neko drugi kriv za sve i svi samo nas mrze...ipak moramo pogledati istinu u oci i prihvatiti ono sto nam citav svijet govori i vidi a to je da nas kaznjavaju zato sto smo pocinjali sve ove ratove....Znam da se ovaj komentar nekima nece svidjeti ali ja sam otvorio oci...

Ivan

pre 11 godina

Ne razumijem čemu ovoliko ogorčenje i šok u Srbiji! Pogledajte dokumentarce BBC-a vezano za rat u bivšoj Jugi. Tamo se naglašava da je razlog rata Slobodan Milošević i njegova politika mira! Počeo je brojati zrnca ljudima na Kosovu, pustio Sloveniju jer tamo nema Srba, nastavio ratove u Hrvatskoj, BiH i završio ratom na Kosovu! Cijelo vrijeme je naglašavao politiku mira. U toj politici se dogodio Vukovar, Dubrovnik, Zadar, Sarajevo, Srebrenica, Nato napadi na Srbiju i Crnu Goru! Pa i vi ste se 90-tih borili protiv njega demonstracijama! Ovo je posljedica Miloševićeve politike, a ne osuda srpskog naroda!

druže tito ljubičice bijela,tebe voli omladina cijela

pre 11 godina

otkad se juga raspala sve je krenulo po zlu,sretan dan republike jugoslavije svoj braći gdje god bili...pozdrav iz dalmacije:)

Daleki

pre 11 godina

Eto, opet ti nepravedni svetski mocnici. Da su malo pravedniji, vec bi zaboravili Vukovar, Skabrnju, Praznjenje pola Bosne od ne Srba, 16000 mrtvih u bombardiranju Sa Arajeva, 8000 postreljanih u Srbrenici, i jos onaj mali pokusaj praznjenja Kosova.
Dajte mocnici, moze'l malo amnezije.

Ivano

pre 11 godina

Stvarno se ne zna šta je gore, slušati radikale da kukaju o nepravdi i zaverama i to kako su svi protiv nas i samo smo mi nevini, ili pak Dinkića koji govori o katastrofalnom stanju finansija u srpskom zdravstvu.

Zolisd

pre 11 godina

Nepravda sama po sebi ujedinjuje. A dostojanstveno istrpljena nepravda je dokaz zrelosti. Nisam siguran da je Toma osoba koja ima moralnog i bilo kakvog drugog prava da nam o tome prica.

Dobili smo sto smo 100% zasluzili

pre 11 godina

Napadali smo druge zemlje,ubijali,pljackali i stvarali veliku nam Srbiju koja je bila u glavi naseg dragog i ludog Slobe i sada nam je neko drugi kriv????
Kroz medije su nam mazali oci i navukli narod na veliku bedu i dan danas nam prodaju price kako je ceo svet protiv nas. Ma nije ceo svet protiv nas nego smo mi protiv celog sveta,dobilo smo po glavi i sada ima da cutimo da neas ne pretvore kao u Severnu Koreju jer bolje ni ne zasluzujemo.
Izabrali smo opet garnituru iz devedesetih i sta samo ocekivali da ce da masu sa cvecem vojvoda i Slobin drug......e Srbijo moja,gde da odem kad nemam 1000 dinara u dzepu.

Will

pre 11 godina

Kratko i jasno : " kakav narod takav i predsjednik"
Meni je jedino zao sto ce neka nova nevina srpska djeca u buducnosti morati da nose teret genocida i pocinjenih zvjerstava ,ali kad njihovi prethodnici ( sadasnja generacija u Srbiji) ne brine za to pa sta imam i ja .(mada nije fer)
Smatram da je danas 10 puta teze biti posten i dobar Srbin nego Hrvat , Bosnjak itd. jer to podrazumijeva da budes ljudina da priznas genocid i zvjerstva u jednom nazalost oboljelom drustvu i da te ta spoznaja smeta i sa druge strane da te zbog takvog stava osudjuju i koce u zivotu ogromna vecina ljudi u Srbiji. Zbog toga je biti castan Srbin u Srbiji veliko vizionarstvo i zrtva , a sto se tice velike vecine , ne znam ko ih jos u ovom svijetu zarezuje i dozivljava ozbiljno.

Nikola

pre 11 godina

Sta je pogresno rekao? Ovo u Hagu nije sud i nemaju prevo da drze nase ljude tamo, koje su vec osudili na 1200 godina a sve moguce koljace su pustili!

supermario

pre 11 godina

Muka mi je vise da citam komentare svojih sunarodnika koji i dalje mastaju o EU i dizu ih u nebesa. I ja sam mastao o tome,i ja sam zeleo za sebe i svoje dete da zivim Srbiji koja je clanica evropske porodice. Ali danas definitivni moramo da shvatimo da je to bio samo san,nerealna i nikada ostvarljiva zelja. Jednostavno nas NE ZELE !!! Sto? Ne znam,ali jako mi je teska ova spoznaja posle 40 i vise god zivota i mastanja o EU. Vreme je da se ipak osvestimo i probudimo iz tog sna. Sto pre,to bolje za nas.

qwerty

pre 11 godina

Odluka Haškog suda o oslobađanju Haradinaja nije pravedna prema žrtvama, kao ni odluke o oslobađanju hrvatskih generala... Ali mi moramo da mislimo na svoju budućnost i nastavimo dijalog sa Prištinom i proces evropskih integracija! Moramo reformisati naše društvo i prihvatiti evropski sistem vrednosti! A ovaj poziv da se oslobode srpski zločinci je ogromna sramota za Srbiju!

mr.mojo

pre 11 godina

krajnji je trenutak da rasciatimo sami sa sobom. iskoreniti korupciju, uvesti sistem po volji i potrebama gradjana (obicnog coveka) a ne po volji tajkuna, interesnih grupa (stranaka). e onda ceo svet da nas postuje i uvazava, ovako samo dublje upadamo u letargiju zvanu srbin. da li cemo biti okrenuti ka zapadu ili istoku to nije bitno. ko ne ceni sebe nece ga ceniti ni drugi. istoriju nikada ne trebamo da zaboravimo. "SUSEDI" treba da se izvine za Jasenovac, za Oluju, za Racak, za Bratunac... Pa tek onda da pricamo o ekonomskoj saradnji i plasmanu kapitala.

Ilija

pre 11 godina

Ne, hajde da se ogradimo i da se spremimo za rat? Izgubili ste rat, kada kazem vi, mislim bas na vas bivse radikale, i na vas socijaliste, i kao gubitnici, kao sto je uvek i bilo, platicete pred pobednicima. I mi sa vama. Da ne treba mozda da se ogradimo i da se spremimo na novi rat?

crni domino

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."
Gluplji komentar jednog predsednika u zivotu nisam cuo!
Sa kim bi se ti svadjao?
Opet sebi pucas u nogu!

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Tomislave, sve ovo se dešava zbog tebe! Ti si u očima celog sveta označen kao radikalni nacionalista. Od svih Srba za koje kažeš da treba da izađu iz Haag-a, izaćiće samo tvoj kum Šešelj. Njega će da nam pošalju kao kompenzaciju za ovu dvojicu. To će biti najgora stvar za ovaj napaćeni narod. Takođe, to će biti pravi nož u leđa srpskom narodu koji će tek onda da strada.

miki

pre 11 godina

Toma je apslutno u pravu, sto se tice presude. Na zalost ovo je samo jos jedan dokaz koliko se Srbi kao narod nepostuju, i koliko se sila uzima u obzir umesto PRAVDE!

El Cordobes

pre 11 godina

Gospodine Tomo

Mani se demagogije i retorike koju smo imali devedesetih ,godina koje su zahvaljujuci politici danas dobili epilog. Kako mogu Karadzic ili Mladic da budu pusteni
Sta je tvoja stranka uradila za haski tribunal.Pravila je po Sava centru nekakve skupove i dovodila nekakve ruske anonimuse kao podrska tvom kumu
Tvoja stranka je delila vlast devedesetih.Trovali ste preko medija narod Srbije.Vesti su sluzili za unutrasnju upotrebu
Komsiluk je pametno uspevao da privuce medjunarodnu zajednicu za sebe. I sada mi mozemo da kukamo do neba.Ceo svet je protiv Srbije.Ali imali smo rukovodstvo koje je na kanabe primalo i Kurtu i Murtu i uz viski obecavalo sve.Cim odu gosti druga prica.Svetu smo pokazivali srednji prst.I na kraju smo pobedili NATO,srba u Krajini vise nema

Mikeli

pre 11 godina

Nas kredibilitet je potpuno nestao. Prethodna vlada se hvalila odlicnom saradnjom sa haskim tribunalom i sada svi vidimo kakva je ta saradnja bila. Srpske zrtve ne postoje, tj. Srbi su sami sebe ubijali a nasi generali trunu u celijama dok se ljudi sa krvavim rukama slobodno setaju. Da se razumemo Haradinaj je bio terorista nije bio pripadnik vojske pa je oslobodjen. I ne samo prekinuti razgovore nego traziti da se svi nasi osudjeni vrate jer ocigledno da pravde nema pa onda neka svi budu na slobodi.

bezimena

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Sažaljevam slučaj "masteru" NE govoriš u moje ime, jer mene niko nikada neće posvadjati sa dobrim ljudima kojoj god naciji pripadali, to ti&co nije pošlo za rukom ni 90-tih!

Srbija je izgubila ratove koji su odavno završeni, što je opšte poznata činjenica, a ti si jedan mali, malecki lik, kao i svi ostali koji su na njega huškali, ali ne umeju dostojanstveno da podnesu poraz, i kao takav ćeš ostati i zapisan!
IDEMO DALJE!
Gde je 100 mlr eura investicija, kanal do Egejskog mora, radna mesta, odakle ti pare za stan od 200 mkv., hacijendu u Bajčetini, vlasnički udeo u firmi koja štampa Šešeljeve knjige itd.itd.? Od poslaničke plate?

p.s. jednom radikal uvek radikal, posle sledećih izbora će doći do smene u srpskim zatvorima:))

Saša

pre 11 godina

Taman je htio da se miri sa svima (Vukovar srpski,Srebrenica..)kad ovi stranci oslobode sve koji su sigurno krivi i sada se više ne možemo pomiriti jer nismo svi isto krivi.Vuk dlaku mijenja...Dobru volju za pomirbom ne može ništa uzdrmati ili je imaš ili...

milos

pre 11 godina

ne trebamo vise da gledamo na desavanja u Hagu, sve je jasno kao dan. Treba da se okrenemo sebi i boljem zivotu. Preziveli smo vec najgore, ne mogu vise nista da nam urade. A te prazne price o EU mozemo da zaboravimo. Necemo nikad tamo uci, to je vec postalo jasno.

arte

pre 11 godina

A zar nije predsednik neko ko bi trebalo da razmišlja trezveno, hladne glave, par koraka unapred i da ne lupa kao maksim po diviziji. Ovo što naši političari javno izjavljuju, da ne kažem izvaljuju, je već više decenijska praksa u nas, "zavadi pa vladaj".

Hrvoje pl. Mudrinić

pre 11 godina

Jedini pravedno rešenje ove bruke od suda je da se isti raspusti a okrivljeni puste...ovaj, prepuste pravosuđu Republike Hrvatske gdje će dotičnima a i Kapetanu Draganu dabome, biti omogućeno pošteno suđenje te veličanstveni doček i odsluženje kazne u Lepoglavi...

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Ово је час да признамо да нисмо казнили него смо наградили оне који су водили ратове и уништавали земљу током деведесетих година!

Iz Francuske

pre 11 godina

Gledano odavde sa Zapada, burne reakcije u Srbiji su razumljive ali nisu stvarno efikasne. Bilo bi mnogo korisnije za Srbiju da njeni zvanicnici ne napadaju u principu Haski sud nego da zadrze tehnicki i pravni pristup, i insistiraju na primer na pitanju nedovoljne zaštite svedoka.

Razočarana

pre 11 godina

Nikad nisam bila za Nikolića i ne smatram ga pravom osobom za predsednika jedne države, ali ovog puta je u pravu. Porazni dani za sve nas.
Bilo bi dobro da zaboravimo na bilo kakve integracije i okrenemo se sebi u nastojanju da ojačamo i izvučemo se iz siromaštva bez zapadnih sila.

peraX

pre 11 godina

"Mislim da nisu dobro procenili Srbe. Nas ovolika nepravda može samo da podigne, nikada ne može da nas obori i razočara."

Apsolutno je u pravu!

Samo nam fali da se sprovode zakoni i lopovi koji nas sputavaju posalju u zatvor na duze! Druge opcije nam nema, ne mozemo napred ako i sami sebe potkradamo. Setite se kada je Srpski narod najvise napredovao, kada su se sprovodili zakoni Dusana Silnog!

Kubanka

pre 11 godina

Sve je tu crno na belo. Činjenica je da je Evropa na čelu sa Amerikom, Nemačkom i Engleskom, o Francuzima, velikim nacističkim (ne)prijateljima, Austrijom, Italijom, Bugarskom i Mađarskom potvrdila svoj odijum prema Srbima. Pa zar je potrebno reći i jednu reč o Hrvatima koji su Srbe tretirali kao pse lutalice.
U to ime Srbi - kleknite pred Amerikancima (kao što su mnogi uradili) za dobru lovu i izdaju (kao što su to mnogi Rusi uradili), pa zar to nisu uradili i Japanci i Vijetnamci posle američkog pogroma ili se bre ubite! Sigurna sam da će vas rimski Papa prigriliti...

Zlocinacki sud u Hagu

pre 11 godina

Ajmo Srbi, ujedinite se makar jednom. Ovo je sramota sto nam se radi. Najvece bescasce u istoriji medjunarodne pravde i medjunarodne zajednice kao takve.

goran

pre 11 godina

Realnost je da zapadu, posebno Americi, savršeno odgovara postojanje nestabilnih regiona, a Balkan je oduvek bio na vrhi liste potencijalnih kandidata za takav region. Ono što je za Srbiju tragedija jeste dugogodišnji nedostatak pametnih političara, koji bi makar bolje birali saveznike. Mi služimo na Balkanu istoj misiji kao Palestinci na Bliskom istoku.

hm

pre 11 godina

@Apsolutno primerna reakcija, i slazem se sa njim.
(misty may, 29. novembar 2012 16:05)

A možete li mi objasniti kako je to primjerena reakcija kada predsjednik javno kaže narodu kako svjetski moćnici žele da svi u Srbiji pate?
Kada se stvara vanjski neprijatelj, kojeg se na drugoj strani moli da investira, pomogne, da primi Srbiju u EU...

Mislim, u najmanju ruku ova njegova priča bi držala vodu kada bi jasno i glasno rekao "Mi nećemo u EU..." prekinuo pregovore, i krenuo putem kojeg zagovara.

Ovako to samo zvuči, vi nas ne volite, vi želite da patimo, ali ajde nas primite...

Goran

pre 11 godina

Hrvati u Evropu sa Gotovinom a albanci sa Haradinajem. Mi ne možemo u Evropu jer pravimo dočeke i na bilborde stavljamo Novaka Đokovića. Nema veze, vidi se ko je ko. Živela Srbija.

dasa

pre 11 godina

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada. Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način."
Zar ste do sada imali dobre odnose sa ovim susedima? A sa kim ste to bili posvadjani? A sa kim se ratovalo? Ovaj ne moze da odoli da pokaze svoj intelektualni nivo u svakoj prilici.

Susjed

pre 11 godina

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada."

Totalno apsurdna izjava... Nisu vam susjedi pisali ove presude nego treće zemlje. Hoćete onda i sa tim zemljama imati nesređene odnose?

bosnjak

pre 11 godina

i sve srpske države osudi na večito savijanje glave pred nekakvim zločinima.

ovom recenicom se ne mire narodi u bivsoj Jugi, nego svadjaju, nikolicu, nikolicu. po mom skromnom misljenju haski sud pomaze srbiji da izadje iz kruga oko cosica, beckovica i shvati svoje greske iz devetesetih. sa nikolicem nece, kao sto ni njemacka nije imala sanse sa nacionalsocijalistima pa su ih drugi morali nauciti redu i zakonu.

Aleksandar

pre 11 godina

Ovo su veoma opasne, i štetne izjave po Srbiju. Sve maske su pale, Toma je pre svega radikal, a Dačić "mali Sloba". Neće oni imati mudrosti, i snage da urade nešto mudro za ovu zemlju. Sve je ovo farska, pregovori sa Tačijem, i ostale priče za zamazivanje očiju naroda. Vladaće SNS još dugo na žalost, jer je DS mnogo krao, a sada još imaju predsednika koji je realnog gledamo "tajkun".

e-krem

pre 11 godina

Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način. Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda.

I sve ovo izjavljuje lepo i povezano tako da za svoju ulogu u ratovima nema ni M od mesta a ni U od uloge.

Svedok

pre 11 godina

Čitam i ne mogu da verujem! Kao da je čovek oboleo od amnezije, pa se ne seća kako je bratijom pucao i iživljavao se po BiH i Hrvatskoj. Nadam se da simptomi ne upućuju na nešto ozbiljnije...

quinta

pre 11 godina

Uzalud reci Predsednice, uzalud. Sve ce da bude upravo onako kako pretpostavljas, i kako ne bi zeleo da se desi. Srbiji nema napretka bez korenite promene njenih celnih ljudi, od opstine do skupstine. Vreme je da dodju novi, mladi obrazovani. Za sada nemoguce...

Milos

pre 11 godina

Veliki ispad i greska Nikolica, ovako se ne vodi mudra politika, on prica emotivno o stvarima o kojima mora da govori samo onako kako ce drzava imati najvise koristi. Ocigledno da ovaj covek nista nije naucio iz istorije o kojoj tako rado govori, i nije dorastao zadatku i odgovornosti predsednika drzave. Emotivno mogu da reaguju i svasta govore gradjani na forumima i internetu ali ne i predsednik drzave. Izuzetno nepromisljeno i pateticno.

carlito

pre 11 godina

Od 2000. godine pa na ovamo, prvi smo se izvinjavali, ispunjavali smo sve uslove koje su nam postavili, odrekli se mnogih stvari... Šta smo dobili za uzvrat? Beli šengen i etiketu zločinaca i jedinih odgovornih za rat u bivšoj Jugoslaviji. Možda je ipak vreme da menjamo politiku i saveznike, jer od ovakve politike i ovakvih "saveznika" nema vajde, već samo štete.

neo

pre 11 godina

Doliva ulje na vatru radi nekoliko politickih poena. Hteo bih sad da cujem Vesnu Pesic sta ima da kaze na ove izjave coveka za koga je glasala.

Ivan

pre 11 godina

Država mora da stvara svoje partnere i da bude partner. Molim vas povucite kočnicu politike "svi su krivi, samo smo mi u pravu" i usmerite naše društvo u ispravnom smeru.

Nikola

pre 11 godina

Ljuta trava na ljutu ranu.
Za početak - Srbija treba da odustane od svih optužnica protv svojih građana ili da im formalno sudi, poput Haškog suda, a onda ih oslobodi. Istodobno pomilovati već osuđene u Srbiji, u skladu sa zakonom i Ustavom.

dino

pre 11 godina

ovo nam je pokvarilo susjedske odnose:) a ti jadan toliko se trudis da budu dobri, ulozio si extra napore 90-ih. ja sam bosanac i nije mi nesto taj sud ( oni koljaci iz Srebrnice dobijaju dva tri dana zatvora po covjeku) Primjetio sam da nikolic i slicni njemu (gotovina, ovaj albanac itd) jako se brinu o susjedskim odnosima:)

gaga

pre 11 godina

Udri magare dok je u blatu.
Sve zavrsava onako kako je i pocelo, totalnim fijaskom i porazom laznih patriota. Zao mi je nevino stradalih sunarodnika ali ovo treba da bude sudar sa cinjenicom da ovi ratovi nisu zavrseni nereseno vec porazom srpskih laznih patriota.

Istina je Bolna

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...

Nema dokaza, nema robije !!!

A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?

NemanjaBB

pre 11 godina

Ok je sve to, u pravu si. Tadic bi im se izvinio...
Samo bi bilo lepo da sklonite i one spomenike iz Bujanovca i Preseva. Smeju nam se u lice!

DENIS

pre 11 godina

Posle ove jos jedne oslobadjajuce presude haskog tribunala sve maske su opale. Nama ostaje da nikada ali bas nikada ne priznamo nezavisnost Kosova zasta imamo podrsku i u UN.

Dimitrije

pre 11 godina

Tomo nikad te nisam voleo ne volim te ni sad, ovo sto si izjavio je nesto najpametnije sto si do sad rekao, samo se nadam da ovo iskreno mislis i da ces se ovoga drazati.

Voyager

pre 11 godina

Bravo, gospodine Predsednice! I jos jednom bravo! Vase reci su mali melem na rase rane na ovaj mucan dan i ovakvu nepravdu! Nisam Vas glasac i nec ni da budem, ali ovako govori Predsenik moje drzave.

Bob

pre 11 godina

Pa albanci nisu snimali sta rade za razliku od srba koji su pored raznoraznih snimki cak na TV govorili sa ponosom ko i kako...
kasno je sad... da je postojao snimak nekog zlocina kao sto je primer na srpskoj strani ne bi bili ovi oslobodjeni

pivljanin

pre 11 godina

E pz da ih ne puste. Prvo ste sve pohapsili i poslali u Hag a sad kukate. Ne zna se ko je ovde gori i nesposobniji: ovi pre vas, vi ili oni koji će doći posle vas.

haaa

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom"

Srbija je u nekoj zavadi sa Makedonijom i Madjarskom?

kocelli

pre 11 godina

Priznajte i prihvatite već jednom (muški) odgovornost, tražite izvinjenje od ostalih naroda koje ste napali, krali, silovali i ubijali i platite odštetu za uništenja koja ste počinili. Iako nam ljudske živote ne možete vratiti, ipak bi bila korisna gest za početak, da vidimo da ste se stvarno po prvi puta u vašoj istoriji učlanili u porodicu civiliziranih naroda.U civilizovanom svetu stvari ne idu tek tako ,ne može suditi neko bez argumenata,

Marko

pre 11 godina

Nije nego. Kada je DS bila na vlasti nas, ono barem, nisu Hrvatska i Kosovo vozali.

Zato su vas i doveli na vlast, da obrisu otirac o nas.

Vreme je da svaki politicar iz 90 godina napusti politiku.

Zato predsednice. Ostavka!

maki

pre 11 godina

Srbi nisu priznavali odluke Haga od samog starta.Zasto je sada vazno kako je Hag presudio?Nije li to politicki sud?Zasto vam je stalo kakva je presuda kada je taj sud nepravedan?

whitesnake

pre 11 godina

Ne smemo biti brzopleti da ne bi opet ispastali zbog toga ali definitivno treba nesto preduzeti. Ne znam da li je moguce zatraziti pustanje na slobodu zarobljenika tog zatvora (ime ne zasluzuje da mu se pise) ali definitivno treba prekinuti svaku saradnju jer je ovo smesno postalo. Amerikanci samo traze "legalan" nacin da dokazu da su sa pravom izvrsili genocid nad Srbijom...

neglasac

pre 11 godina

A što bi se ja svadjao sa tamo nekim normalnim ljudima u Hrvatskoj, Bosni.... zato sto ste ti, tvoj kum, Sloba, Tudjman, Alija vodili ratove zarad svojih sujeta, nebuloznih ideja...

Da li si ti normalan?

novica952

pre 11 godina

Vreme je predsedniče ne samo za velike reči nego i za velika i umna dela. Politički ovu temu možemo unedogled obrađivati kukati i prizivati pravdu i boga ali pomoći nema. Mora se naći praktičan način da se postigne ono što želimo ili da svoje ciljeve koje smo defeinisali prema EU i Kosovu prilagode novim uslovima koji su nastali i našim ciljevima koje treba da ostvarimo.Teško da će nas EU poslušati ili da će se tribunal sažaliti i pustiti naše optužene, verujem da ih čekaju drakonske kazne i isterivanje neke druge pravde. Ali mi možemo preduzeti druge mere i zaustaviti dalje žrtvovanje našeg naroda sa Kosova radi nečega što nas suviše mnogo košta a pitanje šta dobijamo.

dario_sa

pre 11 godina

Kao Sarajlija koji je prošao torture i posljedice rata , svjestan težine i krivice srpskog rukovodstva u dešavanjima 90-tih ne mogu a da ne kažem
'bem ti Haag ,pa to su ljudi i to su zločini. Kako se ti močnici gledaju u ogledalo , dok majke oplakuju svoju djecu svjesni da su zlikovci još na slobodi ? Nije pravedno.

Daydreamer(Psiholog)

pre 11 godina

Samo jos jedan pokazatelj da ovaj covek nije svestan krivice Mladica. Po principu, ako su "nasi" krivi, pa sta sad.. "nasi su" :rolleyes:

brojdva

pre 11 godina

Da, da ih uzdigne ka novim porazima koji bi i dalje vodili ka propascu. Predsednice, nije vas uzdiglo tada a nece ni sada nego otvorite oci vreme ja za totalnu promenu politike dok nije kasno.

neglasac

pre 11 godina

A što bi se ja svadjao sa tamo nekim normalnim ljudima u Hrvatskoj, Bosni.... zato sto ste ti, tvoj kum, Sloba, Tudjman, Alija vodili ratove zarad svojih sujeta, nebuloznih ideja...

Da li si ti normalan?

Dobili smo sto smo 100% zasluzili

pre 11 godina

Napadali smo druge zemlje,ubijali,pljackali i stvarali veliku nam Srbiju koja je bila u glavi naseg dragog i ludog Slobe i sada nam je neko drugi kriv????
Kroz medije su nam mazali oci i navukli narod na veliku bedu i dan danas nam prodaju price kako je ceo svet protiv nas. Ma nije ceo svet protiv nas nego smo mi protiv celog sveta,dobilo smo po glavi i sada ima da cutimo da neas ne pretvore kao u Severnu Koreju jer bolje ni ne zasluzujemo.
Izabrali smo opet garnituru iz devedesetih i sta samo ocekivali da ce da masu sa cvecem vojvoda i Slobin drug......e Srbijo moja,gde da odem kad nemam 1000 dinara u dzepu.

dario_sa

pre 11 godina

Kao Sarajlija koji je prošao torture i posljedice rata , svjestan težine i krivice srpskog rukovodstva u dešavanjima 90-tih ne mogu a da ne kažem
'bem ti Haag ,pa to su ljudi i to su zločini. Kako se ti močnici gledaju u ogledalo , dok majke oplakuju svoju djecu svjesni da su zlikovci još na slobodi ? Nije pravedno.

Istina je Bolna

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...

Nema dokaza, nema robije !!!

A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?

crni domino

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."
Gluplji komentar jednog predsednika u zivotu nisam cuo!
Sa kim bi se ti svadjao?
Opet sebi pucas u nogu!

peraX

pre 11 godina

"Mislim da nisu dobro procenili Srbe. Nas ovolika nepravda može samo da podigne, nikada ne može da nas obori i razočara."

Apsolutno je u pravu!

Samo nam fali da se sprovode zakoni i lopovi koji nas sputavaju posalju u zatvor na duze! Druge opcije nam nema, ne mozemo napred ako i sami sebe potkradamo. Setite se kada je Srpski narod najvise napredovao, kada su se sprovodili zakoni Dusana Silnog!

Daleki

pre 11 godina

Eto, opet ti nepravedni svetski mocnici. Da su malo pravedniji, vec bi zaboravili Vukovar, Skabrnju, Praznjenje pola Bosne od ne Srba, 16000 mrtvih u bombardiranju Sa Arajeva, 8000 postreljanih u Srbrenici, i jos onaj mali pokusaj praznjenja Kosova.
Dajte mocnici, moze'l malo amnezije.

Svedok

pre 11 godina

Čitam i ne mogu da verujem! Kao da je čovek oboleo od amnezije, pa se ne seća kako je bratijom pucao i iživljavao se po BiH i Hrvatskoj. Nadam se da simptomi ne upućuju na nešto ozbiljnije...

haaa

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom"

Srbija je u nekoj zavadi sa Makedonijom i Madjarskom?

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Tomislave, sve ovo se dešava zbog tebe! Ti si u očima celog sveta označen kao radikalni nacionalista. Od svih Srba za koje kažeš da treba da izađu iz Haag-a, izaćiće samo tvoj kum Šešelj. Njega će da nam pošalju kao kompenzaciju za ovu dvojicu. To će biti najgora stvar za ovaj napaćeni narod. Takođe, to će biti pravi nož u leđa srpskom narodu koji će tek onda da strada.

gaga

pre 11 godina

Udri magare dok je u blatu.
Sve zavrsava onako kako je i pocelo, totalnim fijaskom i porazom laznih patriota. Zao mi je nevino stradalih sunarodnika ali ovo treba da bude sudar sa cinjenicom da ovi ratovi nisu zavrseni nereseno vec porazom srpskih laznih patriota.

bezimena

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Sažaljevam slučaj "masteru" NE govoriš u moje ime, jer mene niko nikada neće posvadjati sa dobrim ljudima kojoj god naciji pripadali, to ti&co nije pošlo za rukom ni 90-tih!

Srbija je izgubila ratove koji su odavno završeni, što je opšte poznata činjenica, a ti si jedan mali, malecki lik, kao i svi ostali koji su na njega huškali, ali ne umeju dostojanstveno da podnesu poraz, i kao takav ćeš ostati i zapisan!
IDEMO DALJE!
Gde je 100 mlr eura investicija, kanal do Egejskog mora, radna mesta, odakle ti pare za stan od 200 mkv., hacijendu u Bajčetini, vlasnički udeo u firmi koja štampa Šešeljeve knjige itd.itd.? Od poslaničke plate?

p.s. jednom radikal uvek radikal, posle sledećih izbora će doći do smene u srpskim zatvorima:))

kocelli

pre 11 godina

Priznajte i prihvatite već jednom (muški) odgovornost, tražite izvinjenje od ostalih naroda koje ste napali, krali, silovali i ubijali i platite odštetu za uništenja koja ste počinili. Iako nam ljudske živote ne možete vratiti, ipak bi bila korisna gest za početak, da vidimo da ste se stvarno po prvi puta u vašoj istoriji učlanili u porodicu civiliziranih naroda.U civilizovanom svetu stvari ne idu tek tako ,ne može suditi neko bez argumenata,

Zlocinacki sud u Hagu

pre 11 godina

Ajmo Srbi, ujedinite se makar jednom. Ovo je sramota sto nam se radi. Najvece bescasce u istoriji medjunarodne pravde i medjunarodne zajednice kao takve.

quinta

pre 11 godina

Uzalud reci Predsednice, uzalud. Sve ce da bude upravo onako kako pretpostavljas, i kako ne bi zeleo da se desi. Srbiji nema napretka bez korenite promene njenih celnih ljudi, od opstine do skupstine. Vreme je da dodju novi, mladi obrazovani. Za sada nemoguce...

Ilija

pre 11 godina

Ne, hajde da se ogradimo i da se spremimo za rat? Izgubili ste rat, kada kazem vi, mislim bas na vas bivse radikale, i na vas socijaliste, i kao gubitnici, kao sto je uvek i bilo, platicete pred pobednicima. I mi sa vama. Da ne treba mozda da se ogradimo i da se spremimo na novi rat?

Borivoje Arsovic

pre 11 godina

Citam sve ove komentare i ne mogu da shvatim da niko nije nasao za normalno da u nama samima vidimo krivce za kompletno stanje na Balkanu,da pocnemo od Milosevica i Kosova,pa do zadnjih ratova u Sloveniji ,Hrvatskoj i Bosni gdje smo sve ratove vodili...zasto??? sad nam je neko drugi kriv za sve i svi samo nas mrze...ipak moramo pogledati istinu u oci i prihvatiti ono sto nam citav svijet govori i vidi a to je da nas kaznjavaju zato sto smo pocinjali sve ove ratove....Znam da se ovaj komentar nekima nece svidjeti ali ja sam otvorio oci...

Daydreamer(Psiholog)

pre 11 godina

Samo jos jedan pokazatelj da ovaj covek nije svestan krivice Mladica. Po principu, ako su "nasi" krivi, pa sta sad.. "nasi su" :rolleyes:

hm

pre 11 godina

@Apsolutno primerna reakcija, i slazem se sa njim.
(misty may, 29. novembar 2012 16:05)

A možete li mi objasniti kako je to primjerena reakcija kada predsjednik javno kaže narodu kako svjetski moćnici žele da svi u Srbiji pate?
Kada se stvara vanjski neprijatelj, kojeg se na drugoj strani moli da investira, pomogne, da primi Srbiju u EU...

Mislim, u najmanju ruku ova njegova priča bi držala vodu kada bi jasno i glasno rekao "Mi nećemo u EU..." prekinuo pregovore, i krenuo putem kojeg zagovara.

Ovako to samo zvuči, vi nas ne volite, vi želite da patimo, ali ajde nas primite...

Milos

pre 11 godina

Veliki ispad i greska Nikolica, ovako se ne vodi mudra politika, on prica emotivno o stvarima o kojima mora da govori samo onako kako ce drzava imati najvise koristi. Ocigledno da ovaj covek nista nije naucio iz istorije o kojoj tako rado govori, i nije dorastao zadatku i odgovornosti predsednika drzave. Emotivno mogu da reaguju i svasta govore gradjani na forumima i internetu ali ne i predsednik drzave. Izuzetno nepromisljeno i pateticno.

Bob

pre 11 godina

Pa albanci nisu snimali sta rade za razliku od srba koji su pored raznoraznih snimki cak na TV govorili sa ponosom ko i kako...
kasno je sad... da je postojao snimak nekog zlocina kao sto je primer na srpskoj strani ne bi bili ovi oslobodjeni

DENIS

pre 11 godina

Posle ove jos jedne oslobadjajuce presude haskog tribunala sve maske su opale. Nama ostaje da nikada ali bas nikada ne priznamo nezavisnost Kosova zasta imamo podrsku i u UN.

e-krem

pre 11 godina

Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način. Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda.

I sve ovo izjavljuje lepo i povezano tako da za svoju ulogu u ratovima nema ni M od mesta a ni U od uloge.

Aleksandar

pre 11 godina

Ovo su veoma opasne, i štetne izjave po Srbiju. Sve maske su pale, Toma je pre svega radikal, a Dačić "mali Sloba". Neće oni imati mudrosti, i snage da urade nešto mudro za ovu zemlju. Sve je ovo farska, pregovori sa Tačijem, i ostale priče za zamazivanje očiju naroda. Vladaće SNS još dugo na žalost, jer je DS mnogo krao, a sada još imaju predsednika koji je realnog gledamo "tajkun".

Susjed

pre 11 godina

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada."

Totalno apsurdna izjava... Nisu vam susjedi pisali ove presude nego treće zemlje. Hoćete onda i sa tim zemljama imati nesređene odnose?

Ivan

pre 11 godina

Ne razumijem čemu ovoliko ogorčenje i šok u Srbiji! Pogledajte dokumentarce BBC-a vezano za rat u bivšoj Jugi. Tamo se naglašava da je razlog rata Slobodan Milošević i njegova politika mira! Počeo je brojati zrnca ljudima na Kosovu, pustio Sloveniju jer tamo nema Srba, nastavio ratove u Hrvatskoj, BiH i završio ratom na Kosovu! Cijelo vrijeme je naglašavao politiku mira. U toj politici se dogodio Vukovar, Dubrovnik, Zadar, Sarajevo, Srebrenica, Nato napadi na Srbiju i Crnu Goru! Pa i vi ste se 90-tih borili protiv njega demonstracijama! Ovo je posljedica Miloševićeve politike, a ne osuda srpskog naroda!

Razočarana

pre 11 godina

Nikad nisam bila za Nikolića i ne smatram ga pravom osobom za predsednika jedne države, ali ovog puta je u pravu. Porazni dani za sve nas.
Bilo bi dobro da zaboravimo na bilo kakve integracije i okrenemo se sebi u nastojanju da ojačamo i izvučemo se iz siromaštva bez zapadnih sila.

neo

pre 11 godina

Doliva ulje na vatru radi nekoliko politickih poena. Hteo bih sad da cujem Vesnu Pesic sta ima da kaze na ove izjave coveka za koga je glasala.

El Cordobes

pre 11 godina

Gospodine Tomo

Mani se demagogije i retorike koju smo imali devedesetih ,godina koje su zahvaljujuci politici danas dobili epilog. Kako mogu Karadzic ili Mladic da budu pusteni
Sta je tvoja stranka uradila za haski tribunal.Pravila je po Sava centru nekakve skupove i dovodila nekakve ruske anonimuse kao podrska tvom kumu
Tvoja stranka je delila vlast devedesetih.Trovali ste preko medija narod Srbije.Vesti su sluzili za unutrasnju upotrebu
Komsiluk je pametno uspevao da privuce medjunarodnu zajednicu za sebe. I sada mi mozemo da kukamo do neba.Ceo svet je protiv Srbije.Ali imali smo rukovodstvo koje je na kanabe primalo i Kurtu i Murtu i uz viski obecavalo sve.Cim odu gosti druga prica.Svetu smo pokazivali srednji prst.I na kraju smo pobedili NATO,srba u Krajini vise nema

carlito

pre 11 godina

Od 2000. godine pa na ovamo, prvi smo se izvinjavali, ispunjavali smo sve uslove koje su nam postavili, odrekli se mnogih stvari... Šta smo dobili za uzvrat? Beli šengen i etiketu zločinaca i jedinih odgovornih za rat u bivšoj Jugoslaviji. Možda je ipak vreme da menjamo politiku i saveznike, jer od ovakve politike i ovakvih "saveznika" nema vajde, već samo štete.

Goran

pre 11 godina

Hrvati u Evropu sa Gotovinom a albanci sa Haradinajem. Mi ne možemo u Evropu jer pravimo dočeke i na bilborde stavljamo Novaka Đokovića. Nema veze, vidi se ko je ko. Živela Srbija.

Iz Francuske

pre 11 godina

Gledano odavde sa Zapada, burne reakcije u Srbiji su razumljive ali nisu stvarno efikasne. Bilo bi mnogo korisnije za Srbiju da njeni zvanicnici ne napadaju u principu Haski sud nego da zadrze tehnicki i pravni pristup, i insistiraju na primer na pitanju nedovoljne zaštite svedoka.

bosnjak

pre 11 godina

i sve srpske države osudi na večito savijanje glave pred nekakvim zločinima.

ovom recenicom se ne mire narodi u bivsoj Jugi, nego svadjaju, nikolicu, nikolicu. po mom skromnom misljenju haski sud pomaze srbiji da izadje iz kruga oko cosica, beckovica i shvati svoje greske iz devetesetih. sa nikolicem nece, kao sto ni njemacka nije imala sanse sa nacionalsocijalistima pa su ih drugi morali nauciti redu i zakonu.

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Ово је час да признамо да нисмо казнили него смо наградили оне који су водили ратове и уништавали земљу током деведесетих година!

žegar

pre 11 godina

Za nas Srbe u Hrvatskoj je najbolje da ćutite gospodine Nikoliću, pustite nas da živimo u miru. Ne zavaravajte ovaj narod koji hoće da gradi bolji život za svoju decu.

Ivan

pre 11 godina

Država mora da stvara svoje partnere i da bude partner. Molim vas povucite kočnicu politike "svi su krivi, samo smo mi u pravu" i usmerite naše društvo u ispravnom smeru.

Ivano

pre 11 godina

Stvarno se ne zna šta je gore, slušati radikale da kukaju o nepravdi i zaverama i to kako su svi protiv nas i samo smo mi nevini, ili pak Dinkića koji govori o katastrofalnom stanju finansija u srpskom zdravstvu.

Kaiser

pre 11 godina

@DEDA CVETKO

Mlatiš praznu slamu.

Kao prvo, mafija koja je izgubila ratove je sad na vlasti, i ponašaju se kao da je svet nastao pre 6 meseci, a vreme pre toga nije nikad ni postojalo.
Kao drugo, oni su mafija ne zato što su ratove izgubili, već zato što su ih uopšte i počinjali.
Tvoj bi govor imao nekog smisla da ga je 90-te pisao Nikolić, ili Šešelj, ili Milošević, a sada je samo pokušaj "ujedinjavanja" oko onih koji nikad nisu ni trenutka zažalili što su nesreću uopšte i pokrenuli - oko radikala i socijalista.
To neće da se desi, bar ne pre no što Nikolić, Vučić i Dačić ne otvore svoje srce ovom narodu, i ne zatraže oproštaj od njega, dok ne kažu koliko nas je koštalo njihovo bahaćenje i to u novcu, jadu, bedi, krvi, invalidima.
Da nam pričaju kako su proterivali odavde naše sugradjane, i kako im je Toma nudio jedan sendvič za put, jer je Madjarska blizu. Vučić bi mogao da nam priča kako je izbacio ljude sa decom iz njihovog stana da bi stan dao urednici "Velike Srbije" i njenom mužu, Šešeljovom telohranitelju. Nije to bilo baš tako davno.
Mogli bi da nam pričaju zašto su sve koji su im govorili da to nije dobro proglašavali izdajnicima i vodili hajku protiv njih, koju mnogi nisu ni preživeli.
Mogli bi mnogo toga da nam kažu ako žele, i ako im savest ikada tako nešto naloži.
A ujedinjenja oko ljudi bez savesti i obraza će biti - nikada. Oni su radikali, ma kako sada medili dok pričaju, u skrušenim pozama pokajnika.
Opet bi oni sve ono radili, vidi im se u očima.
Toliko.

dasa

pre 11 godina

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada. Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način."
Zar ste do sada imali dobre odnose sa ovim susedima? A sa kim ste to bili posvadjani? A sa kim se ratovalo? Ovaj ne moze da odoli da pokaze svoj intelektualni nivo u svakoj prilici.

arte

pre 11 godina

A zar nije predsednik neko ko bi trebalo da razmišlja trezveno, hladne glave, par koraka unapred i da ne lupa kao maksim po diviziji. Ovo što naši političari javno izjavljuju, da ne kažem izvaljuju, je već više decenijska praksa u nas, "zavadi pa vladaj".

pivljanin

pre 11 godina

E pz da ih ne puste. Prvo ste sve pohapsili i poslali u Hag a sad kukate. Ne zna se ko je ovde gori i nesposobniji: ovi pre vas, vi ili oni koji će doći posle vas.

Marko

pre 11 godina

Nije nego. Kada je DS bila na vlasti nas, ono barem, nisu Hrvatska i Kosovo vozali.

Zato su vas i doveli na vlast, da obrisu otirac o nas.

Vreme je da svaki politicar iz 90 godina napusti politiku.

Zato predsednice. Ostavka!

Pera

pre 11 godina

Tomislave, da se ti i tebi slicni nisu zaklinjali u granice Karlovac, Karlobag, Virovitica svega ovoga ne bi bilo. Eto to je zakljucak koji ja izvlacim iz ove sramote, a to sto bi ti opet da nas svadjas sa nekim, i kako se uopste desilo da ti ponovo dodjes na vlast, cu popricati sa svim svojim genijalnim "belim" prijateljima..

sasa

pre 11 godina

„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše uroðene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe

„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić

Nema potrebe da drugi pišu ništa, sve rečeno.

n.n

pre 11 godina

Ovo je predsednik????? ne,ne sa ovakvim izjavama mi vise deluje kao trener nize-razrednog fudbalskog kluba koji trazi izgovore za poraz od apsolutnih amatera.Nikolicu,priznaj pokusao si lepo od tebe,ne ide ti bre ovo igranje predsednika....ti si covek koji treba da ostane u vecitoj opoziciji,dobar si bre u tome i trebaju nam ljudi kao ti u svakoj vlasti.
Urazumi se,i stegni za guse ove "prikaze iz proslosti" koje si ne-svesno okupio oko sebe.Srbija tone "kapetane",pitam vas koji je akcioni plan?

NemanjaBB

pre 11 godina

Ok je sve to, u pravu si. Tadic bi im se izvinio...
Samo bi bilo lepo da sklonite i one spomenike iz Bujanovca i Preseva. Smeju nam se u lice!

Will

pre 11 godina

Kratko i jasno : " kakav narod takav i predsjednik"
Meni je jedino zao sto ce neka nova nevina srpska djeca u buducnosti morati da nose teret genocida i pocinjenih zvjerstava ,ali kad njihovi prethodnici ( sadasnja generacija u Srbiji) ne brine za to pa sta imam i ja .(mada nije fer)
Smatram da je danas 10 puta teze biti posten i dobar Srbin nego Hrvat , Bosnjak itd. jer to podrazumijeva da budes ljudina da priznas genocid i zvjerstva u jednom nazalost oboljelom drustvu i da te ta spoznaja smeta i sa druge strane da te zbog takvog stava osudjuju i koce u zivotu ogromna vecina ljudi u Srbiji. Zbog toga je biti castan Srbin u Srbiji veliko vizionarstvo i zrtva , a sto se tice velike vecine , ne znam ko ih jos u ovom svijetu zarezuje i dozivljava ozbiljno.

tibetanac

pre 11 godina

Čini mi se da smo danas u prilici da budemo ponosni na to što nam rade. Navikli smo na muku i da drugi pokušavaju da raspolažu našim sudbinama. Ovo je čas kad iz Haškog tribunala treba da izađu svi Srbi, zato što, ako Oluja nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gde će naći zločin kod političara, komandanata vojski i policije Srba koji se nalaze u Haškom tribunalu?"

Gospodine Nikolicu pitam vas gde ste bili i sta ste mislili kada je 0d 1990-195 preko 85% zlocina nad civilima pocinili Srbi sa jasnim planom etnickog ciscenja srpskih zemalja? gde ste `bili kada je na desetine rezolucija trazilo od vojvoda da prekinu masovne zlocine? Tako i 1999 na Kosovu. Ne da je to opravdanje za 2,000 ubijenih u Oluji (o deportovanju necu da govorim ali sigurno nije bilo deportovanje slicno onom u BiH na 2/3 BiH) ALI VI VOJVODO NEMATE KREDIBILITET ZA delenje moralnih lekcija bilo kome..I TO JE NASA TRAGEDIJA I NASA KAZNA A MISLIM I PORUKA SRBIJI STO STE VI I DALJE U "IGRI".

Zolisd

pre 11 godina

Nepravda sama po sebi ujedinjuje. A dostojanstveno istrpljena nepravda je dokaz zrelosti. Nisam siguran da je Toma osoba koja ima moralnog i bilo kakvog drugog prava da nam o tome prica.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

On je najavio da će predstavnici Srbije najpre na sednici Saveta bezbednosti UN 5. decembra i sledeće godine na sednici Generalne skupštine UN imati priliku da u ime svog naroda kažu sve ono što i građani o Haškom tribunalu,

"da u ime svog naroda kažu" ???

E bas tako su i 90-tih godina "u ime svog naroda" zapoceli "osvajacke ratove" i od "naroda" napravili "SAUCESNIKE" za svoju zlocinacku politiku i Ratove i razaranja po susednim drzavama Vukovar, Sarajevo, Dubrovnik...
GENOCID u Srebrenici sve "u ime svog SRPSKOG naroda" ?
I tako su danas zahvaljujuci njima koji sve sto rade, rade uz "blagoslov naroda" i "u ime svog naroda", pred celim Svetom, SVI SRBI ZLOCINCI "udruzeni u zlocinackom poduhvatu" jerbo su "svi kao jedan stajali iza "RADIKALA i SPS-a" i njihove NAKARADNE Politike ?
S'obzirom da mi se jos 90-tih godina GADILA politika Srbije NIKO ni tada nije imao pravo "da u moje ime" ucini bilo koji zlocin NITI danas bilo ko ima pravo da bilo sta ucini u MOJE IME !
Samo Ja LICNO mogu nesto da uradim u moje ime i NIKO VISE a ponajmanje Toma NIKOLIC - GROBAR !
"Prijatelje biram sam" !

Saša

pre 11 godina

Taman je htio da se miri sa svima (Vukovar srpski,Srebrenica..)kad ovi stranci oslobode sve koji su sigurno krivi i sada se više ne možemo pomiriti jer nismo svi isto krivi.Vuk dlaku mijenja...Dobru volju za pomirbom ne može ništa uzdrmati ili je imaš ili...

zadar

pre 11 godina

Za nas Srbe u Hrvatskoj je najbolje da ćutite gospodine Nikoliću, pustite nas da živimo u miru. Ne zavaravajte ovaj narod koji hoće da gradi bolji život za svoju decu.
(žegar, 29. novembar 2012 19:29)

Tako je prijatelju, dosta više mržnje. Idemo nešto učiniti za sebe i svoje obitelji. Ovakva razmišljanja daju mi poticaj u ovim teškim vrimenima.

Milan Stepanović

pre 11 godina

Sad ćemo opet danima i nedeljama ogorčeno da vičemo kako je ovo nepravda, da se samosažaljevamo i uveravamo kako su svi protiv nas i kako nema pravde u svetu. A stvar je prosta i jednostavna: vodili smo ratove i sve smo ih izgubili; vodili smo političke borbe i sve smo ih izgubili. Istoriju pišu pobednici. Presuđuju pobednici. Mi to ovaj put nismo. Nismo imali ni političke mudrosti, ni vizije, ni znanja, ni strategije, ni taktike. A emocijama se bitke ne dobijaju.

goran

pre 11 godina

Realnost je da zapadu, posebno Americi, savršeno odgovara postojanje nestabilnih regiona, a Balkan je oduvek bio na vrhi liste potencijalnih kandidata za takav region. Ono što je za Srbiju tragedija jeste dugogodišnji nedostatak pametnih političara, koji bi makar bolje birali saveznike. Mi služimo na Balkanu istoj misiji kao Palestinci na Bliskom istoku.

maki

pre 11 godina

Srbi nisu priznavali odluke Haga od samog starta.Zasto je sada vazno kako je Hag presudio?Nije li to politicki sud?Zasto vam je stalo kakva je presuda kada je taj sud nepravedan?

Voyager

pre 11 godina

Bravo, gospodine Predsednice! I jos jednom bravo! Vase reci su mali melem na rase rane na ovaj mucan dan i ovakvu nepravdu! Nisam Vas glasac i nec ni da budem, ali ovako govori Predsenik moje drzave.

druže tito ljubičice bijela,tebe voli omladina cijela

pre 11 godina

otkad se juga raspala sve je krenulo po zlu,sretan dan republike jugoslavije svoj braći gdje god bili...pozdrav iz dalmacije:)

dino

pre 11 godina

ovo nam je pokvarilo susjedske odnose:) a ti jadan toliko se trudis da budu dobri, ulozio si extra napore 90-ih. ja sam bosanac i nije mi nesto taj sud ( oni koljaci iz Srebrnice dobijaju dva tri dana zatvora po covjeku) Primjetio sam da nikolic i slicni njemu (gotovina, ovaj albanac itd) jako se brinu o susjedskim odnosima:)

Neka opali me cigla da mi bude lakse

pre 11 godina

Sad ste se setili da trebaju da izadju ? Sto ste ih uopste izrucivali moji SRBI !!
(srsa, 29. novembar 2012 19:58)

Alo bre,isporucili smo ih jer su ubice,koljaci zbog kojih mi danas patimo.
Da Slobu sretenm na ulici da je ziv ako mu ne bi pljunuo u oci onda neka ne zivim.
Zbog takvih mi danas patimo koji nemamo veze sa njihovim bolesnim namerama.
Imam 48 godina i sina od 30 godina kojeg sam morao pred dve godine poslati van da ne gleda tu bedu i ne pati ovde sa svojim detetom. Prokleti bili politicari nasi,ovo su nam oni priredili planirajuci nam veliku Srbiju a dobili smo *****.

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA a bilo vam je jako smiješno ovo... Kaže se kako siješ, tako i žanješ...
(TV, 29. novembar 2012 21:21)


Ovo je nesto strasno, nakon svih ocitih dokaza Srbi i dalje zatvaraju oci pred istinom. Evo gledajte tog Seselja, on i njegove cetnicke formacije su 1991g radile strasno zlocine u Hrvatskoj, ubijale i protjerivale nevine ljude iz vlastitih domova koje su onda zapalili da se vise nemaju gdje vratiti. Ali vama to nije bitno, sta vas briga za zlocine koje su zlocine pobunjeni Srbi radili do 1995g. E pa ovakvim poput Seselja kojeg ste podrzavali i kojeme se smijete i pljescete u trenutku dok su ljudi ginuli Hrvatskoj zahvalite na Oluji! Zbog ovoga je Oluja proglasena legitimnom akcijom i Hrvati ce je uvijek slaviti. Tomo Nikolic bio dobrovoljac u cetnickoj vojsci ovog zlocinaca Seselja, zar da sa takvima gradimo dobar dijalog i buducnost? Jel vam sad jasno zasto Hrvatska ne zeli imati apsolutno nista sa politicarima koji su trenutno u Srbiji na vlasti! Dok se god ne promjeni svijest u Srbiji biti ce te medjunarodno izolirani poput danas..

qwerty

pre 11 godina

Odluka Haškog suda o oslobađanju Haradinaja nije pravedna prema žrtvama, kao ni odluke o oslobađanju hrvatskih generala... Ali mi moramo da mislimo na svoju budućnost i nastavimo dijalog sa Prištinom i proces evropskih integracija! Moramo reformisati naše društvo i prihvatiti evropski sistem vrednosti! A ovaj poziv da se oslobode srpski zločinci je ogromna sramota za Srbiju!

lala

pre 11 godina

neko je ovde vec rekao: ja sa nikim nisam imao problema! eto ni ja! onda su dosli pomanitali sloba, vojvoda seselj & co. zavadili nas sa svima.
kad su otsli krenuli smo da se mirimo.
a sade imamo malog slobu i novog vojvodu.....
sam da ne bidne opet nekih belaja.

niko

pre 11 godina

Zeleo sam promenu ali ovakvog predsednika sa ovako smesnim izjavama ne mogu da svarin.Nije ni Tadic bio bolji al ovaj se umislio da je istoricar,politicar ne znam kakvog formata?!

Miki

pre 11 godina

E, pa ne bi bilo normalno da Haradinaj bude u zatvoru, a Nikolić na slobodi. Ako Nikolić može da bude predsednik, može i Haradinaj premijer.
Tako da nema Toma zbog čega da se buni, njemu je dobro.

printing press

pre 11 godina

Ovaj mazohista ce opet da mi obezvredni pasos (po drugi put, na istu foru).

Ljudi, ako vi stvarno toliko zelite da zivite u 12. veku, OK vasa stvar. Ali molim vas izdrzite jos 4-5 godina, dok ne sredim papire.

Posle idite da ginete i da spasavate svet od Vatikana i Iluminata...

Nikola

pre 11 godina

Sta je pogresno rekao? Ovo u Hagu nije sud i nemaju prevo da drze nase ljude tamo, koje su vec osudili na 1200 godina a sve moguce koljace su pustili!

pedja

pre 11 godina

srbin sam,ali ovoliko degenerika na ovako malom mestu(b-92),pa mi nista bolje i ne zasluzujemo!pa vi likujete sto su "oni" oslobodjeni!?

Đorđe

pre 11 godina

Haški tribunal osuđuje jedino srbe, a puštanje na slobodu hrvatskih generala i kosovskih separatista vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka na svetu.

milos

pre 11 godina

ne trebamo vise da gledamo na desavanja u Hagu, sve je jasno kao dan. Treba da se okrenemo sebi i boljem zivotu. Preziveli smo vec najgore, ne mogu vise nista da nam urade. A te prazne price o EU mozemo da zaboravimo. Necemo nikad tamo uci, to je vec postalo jasno.

supermario

pre 11 godina

Muka mi je vise da citam komentare svojih sunarodnika koji i dalje mastaju o EU i dizu ih u nebesa. I ja sam mastao o tome,i ja sam zeleo za sebe i svoje dete da zivim Srbiji koja je clanica evropske porodice. Ali danas definitivni moramo da shvatimo da je to bio samo san,nerealna i nikada ostvarljiva zelja. Jednostavno nas NE ZELE !!! Sto? Ne znam,ali jako mi je teska ova spoznaja posle 40 i vise god zivota i mastanja o EU. Vreme je da se ipak osvestimo i probudimo iz tog sna. Sto pre,to bolje za nas.

Teolog

pre 11 godina

Bravo,tako treba da im se odgovori.
(Tinejdzer)

Vidi se da si jos "mali"...ustvari ove presude su ODGOVOR na Nikolica i Srbiju koja ga je izabrala........shvatices kada izadjes iz puberteta.

dokon_um

pre 11 godina

Ako ti Nikolicu Master Tomislave mozes biti predsednik Srbije, posle svega sto si sa svojom bratijom i koalicionim partnerima radio tokom devedesetih, sasvim je normalno i u skladu da Gotovina i Hajradinaj budu barem slobodni ljudi

brojdva

pre 11 godina

Da, da ih uzdigne ka novim porazima koji bi i dalje vodili ka propascu. Predsednice, nije vas uzdiglo tada a nece ni sada nego otvorite oci vreme ja za totalnu promenu politike dok nije kasno.

Domagoj

pre 11 godina

Nakon ovakvih izjava može Nikolić zaboraviti susret sa hrvatskim državnim vrhom. Ovako neodgovornog političara što se tiče vanjske politike nisam dugo vidio. A ono najgore je što je to praktički jedina njegova ovlast. Moja sućut normalnoj polovici srpskog naroda koja se ne prestaju crveniti danima čitajući njegove izjave.

Nikola

pre 11 godina

Ljuta trava na ljutu ranu.
Za početak - Srbija treba da odustane od svih optužnica protv svojih građana ili da im formalno sudi, poput Haškog suda, a onda ih oslobodi. Istodobno pomilovati već osuđene u Srbiji, u skladu sa zakonom i Ustavom.

I

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom, i sada će sve to da stane samo zato što oni koji nas ubeđuju da sarađuemo i živimo u miru u stvari sve čine da se ne pomirimo"

A da malo razmišljaš svojom glavom za promenu predsedniče?

klaster

pre 11 godina

"Strašno je šta je predhodna vlast uradila, naše su jedva čekali da isporuče sa sve konfetama i slavljem! Kako ih sad nije sramota?!
(Kiki, 29. novembar 2012 19:26)"

Isporučili su tvoje, a ne naše. Ti si isto njihov, a ne naš.

Upravo kako i treba da bude.

I zato im hvala.

A to što drugi vole svoje zločince sigurno ne znači, niti će ikada značiti da ja treba da vojim moje. Ti se ravnaj prema gorima od sebe, a ja ću prema vaspitanju koje sam od roditelja dobio, i prema mom poimanju dobra i zla.

tibetanac

pre 11 godina

Ako neko proziva one koji govore "protiv svog naroda i drzave" treba da zna da je Gotovina optuzen za zlocine nad 250 civila, nije optuzen za deportacije a Hajradini za zlocine nad 11 civila a Mladic, Karadjic i klika vojna politicka, paravojna i parapoliticka za masovne zlocine nad najmanje 50,000 civila i preko milion nasilno deportovanih ljudi logore sa hiljadama mucenih i da ne govorimo o Sarajevu, Vukovaru i Srebrenici.

neka svako preispita svoj patriotizam ali govoriti protiv izroda svog naroda NIJE PROTIV naroda, naprotiv.

Milan

pre 11 godina

Vode nas nesposobni ljudi ista ona garnitura koja je ratovala sa narodima bivse Jugoslavije i medjunarodnom zajednicom.Da je DS bila na vlasti nebi od ovog nista bilo.Trazili smo gledajmo!

Nataeos

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...Nema dokaza, nema robije !!!A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36). Za koliko se prodajes?? Pogano stvorenje!

Zox

pre 11 godina

Niti mi se svidja retorika Nikolica niti sam voleo da "slusam" Milosevica i slicne. Necu da ratujem i smatram da su Srbi (oni koji su na vlasi 20 godina) krivi sto "ovi dole", dakle mi, ispastamo.

Ali... Nas komsije NECE i NE VOLE. Laze svako ko misli drugacije ili je naivan. Zadnjih 500 godina je tako i ostace. To sto su neki zinuli na hrvatsko more ili da budu "raja" Sarajlijama - neka ih, neka sanjaju, ali

KOMSIJE NAS NE VOLE. Tacka. Nisu Srbi nista bili krivi u I ili II sv. ratu pa su prvo komsije skocile da nas istrebljuju.

Kako god, gadili mi se glupani iz ovih ratobornih stranaka ili ne - mi mesta na Balkanu nemamo, a ni u svetu. Jedino sto mozemo je da im svima okrenemo ledja i da dignemo ruke i od Rusa i od EU - i da zasucemo rukave pa sve ispocetka i da zivimo SAMO ZA SEBE. Nema nam druge... Nestajemo...

Lajavica

pre 11 godina

SVI DO JEDNOG!

Tadicu, hvala ti sto si se izvinjavao i levo i desno i sto si priznavao 'genocid'.
Ovo je rezultat tvoje diplomatske misije.
ZLATAN tepih treba da ti prostru u Pristini i spomenik veci od Bilijevog da ti naprave. I njega od zlata.
Para, hvala bogu, imaju......
Stekli ljudi posteno

Hrvoje pl. Mudrinić

pre 11 godina

Jedini pravedno rešenje ove bruke od suda je da se isti raspusti a okrivljeni puste...ovaj, prepuste pravosuđu Republike Hrvatske gdje će dotičnima a i Kapetanu Draganu dabome, biti omogućeno pošteno suđenje te veličanstveni doček i odsluženje kazne u Lepoglavi...

Bela Lugosi

pre 11 godina

Uopste nije trenutak za saljive i "duhovite" komentare....
(crni_redstar, 29. novembar 2012 18:20)

Ko kaže da se mi šalimo sa Tomom, čoveče? Smrtno smo ozbiljni!

dejvid

pre 11 godina

Izgleda da Nikolic nema petlja da vodi drzavu. On govori kao da je na predizbornom skupu svoje partije, a ne kao Predsednik drzave. Kako misli da izadju osudjeni srbi iz zatvora u Hagu, ako su vec osudjivani. Nisu potrebne ovakve neumerene izjave u sadasnjem trenutku za Srbiju. Srbija nema potrebe da se zainati u medjunarodne inastitucije, jer to vec je probala devedesetih Milosevic, i zna se kako smo prosli!.

Y-men

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda"


Takvi kao ti ukljucujuci tebe licno su narode tako dubolo posvadjali da ce trebati generacije ALI NEKIH DRUGIH da nas pomire. Zato se ukloni da ne gubimo dragoceno vreme veliki posao je pred tim DRUGIMA a ti koracas unazad.

upalila se sijalica

pre 11 godina

Meni je tek sada jasno zasto je Nikolic pobijedio na izborima u Srbiji.
Onakvog Tadica zamijenio je ovaj covjek.
Namjerno je pusten da se u Srbiji porazi i posljednji trag nacionalizma.
Katarza je neminovna, a poslije nje red je na neke nove mlade proevropski orijentisane snage koji ce povesti regiju u bolje sutra. Takvi u Srbiji sigurno postoje.

adje

pre 11 godina

e moj nikolicu ti pricas iz inata tvoji srbi nemogu da izadju jer su oni napadali a haradinaj i gotovina su se branili to je velika razlika a sto se tice seselja ti prvi nebi dao da izadje jer se bojite da on ne vlada srbijom,ne lazi vise narod,kukavice jedna pomozi bre napacenom narodu sto umesto gubis vreme

Srbija

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno. Hajde barem da budemo jednom realni, naravno da osudjujem sve zlocine, sa bilo koje strane.

Ali, isti taj Ante Gotovina i Haradinaj, za vreme agresije bili su u svoju drzavi.
Gde su bili srpski komandanti? Da, neki su bili na Kosovu, neki u BiH, neki u Hrvatskoj, svi su bili van svoje drzave, Srbije!
Eja, inat je nesto drugo otud i ovakva reakcija od strane gradjana Srbije, ne svih.

Teolog

pre 11 godina

'ajde, za nase ljude ima dokaza, a za Haradinaja nema? Pa, naravno da nema kad su svi pobijeni. Vidi, pa kazi da smo samo mi krivi, oni su svi nevini. Jos bolje, preseli se na Kosovo kad si vec na njihovoj strani!
(cika)

Pa 11 ljudi je moglo biti ubijeno bez dokaza ali 40,000 ljudi, deportacije zbegovi i logori u BiH kao i Vukovar, Sarajevo, Srebrenica hladnjace, Batajnica su se dogadjali pred kamerama i NASIM OCIMA. Treba debelo zazmuriti pa zanemariti cinjenice pa makar bio i Srbin.

Dragan Stojanovic

pre 11 godina

Ljudi, cemu euforija?
Pa, odavno je bilo jasno da tribunal NE SME da osudi ni Gotovinu ni Haradinaja! Ceo svet je znao (video i cuo) da su uy gotovinu i ostale hrvatske ubice bili oficiri USA! Da su gotovinu osudili za zlocinacki poduhvat (u stvari genocid)- bilo bi jasno da su u tome ucestvovali i amerikanci. Haradinaj je optuzen za zlocine pocinjene 1998. godine. Da su ga osudili - bilo bi tesko objasniti zasto su onda bombardovali Srbiju 1999.! Da se sada ne vracam unazad i komentarisem ostale presude - sve imaju slicnu podlogu i isti cilj - presude Tribunala su morale opravdati sve zlocine koje su cinili oni koji su izazvali i podstrekivali raspad Jugoslavije i bratoubilacke ratove na Balkanu devedesetih godina. Tragicno je sto smo im mi sami obilato pomagali u tim naporima, sto smo se delili, svadjali i ubijali medjusobno. Na kraju, strasno je sto su zlikovcima Srbi pomagali deleci se do bezumlja. I danas se svadjamo i pljujemo, optuzujemo se, proklinjemo, potkradamo svoju zemlju i narod i, na kraju, svoju decu! A savetujemo ih da beze iz svoje zemlje i od svog naroda. Valjda je bolje da prestanemo sa svim svadjama i podelama, da okupimo svoju decu i zajedno pocnemo da radimo u svoju korist. Ne glasam vec odavno jer nisam imao za koga. Ali moram da se donekle slozim sa Nikolicem - zlo i nepravda su nekada umeli da nas ujedine. Nadam se da je ponovo dosao cas da Srbi prestanu da se dele i pocnu da rade i da se bore za sebe. Za svoj narod i svoju decu!

CCa

pre 11 godina

Sa ovim odlukama svet želi prisiliti vladu za odlazak Da je DS ostao ne bi. došlo do ovoga ova vlada ne može da ostane jer svi su nesposobni i kao takvih treba da nestanu

Kubanka

pre 11 godina

Sve je tu crno na belo. Činjenica je da je Evropa na čelu sa Amerikom, Nemačkom i Engleskom, o Francuzima, velikim nacističkim (ne)prijateljima, Austrijom, Italijom, Bugarskom i Mađarskom potvrdila svoj odijum prema Srbima. Pa zar je potrebno reći i jednu reč o Hrvatima koji su Srbe tretirali kao pse lutalice.
U to ime Srbi - kleknite pred Amerikancima (kao što su mnogi uradili) za dobru lovu i izdaju (kao što su to mnogi Rusi uradili), pa zar to nisu uradili i Japanci i Vijetnamci posle američkog pogroma ili se bre ubite! Sigurna sam da će vas rimski Papa prigriliti...

Daleki

pre 11 godina

citam clanak i komentare i mnogo sam naucio:
Krivac za medjunacionalnu netrpeljivost na Balkanu je Haag, ne narodi Balkana
Svi Srbi, ukljucujucu Mladica i Karadzica trebaju odmah biti oslobodjeni.
Pazite da vam se zelja ne ispuni, jos ce Ratko postai predsjednik
Lijepa serija Milosevic, Nikolic, Mladic, ohrabrujuce za buducnost

Haski Hronicar

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Koliko se secam kada smo se "posvadjali" nije bilo Haga ali je bilo Seseljuevaca u ogromnim kolicinama koje su bile najblaze receno svadljive - pogledaj link sa Seseljem. Nikolic je jos od tada posvadjan sa svima nikada se nije ni pomirio niti ce pa ne moze da optuzu8je Hag za svadju...

?

pre 11 godina

@ (Dobili smo sto smo 100% zasluzili, 29. novembar 2012 17:16)

Ваш (и слични) коментар(и) је грозан скоро колико и сама пресуда!
Чак и да је истина све што сте написали, неко је крив што су људи брутално побијени!!! Срамота!

Toliko od mene

pre 11 godina

Lično me interesuje da su ubijani svedoci Mladića,Karadzica,Šešelja...Da li bi ostalo na tome i potom ih oslobodili?Ma bre,svet bi od nas tražio da pronađemo ubice,isporučimo ih pa onda još gora presuda po okrivljene.A ovi poubijali svedoke i nikom ništa.
(yaya)

Da neko poubija svedoke protiv Karadjica i Mladica??? Ubijanja koja su se desavala pred kamerama, novinarima posmatracima satelitima presretnum razgovorima, transkriptima, javnim izjava, preko 400 dosada otkrivenih masovnih grobnica, Mladic je licno demomnstrirao nekom iz UNPROFORA sta Srbi cine sa "neprijateljem" tako sto je zaklao pred njim svinju...moram reci da je najveci deo naseg besa dolazi iz nebuloznih poredjenja koje pokazuju totalnu "nesvest" o razmerama srpskih zlocina u ovim ratovima kao i aroganciji njihovih pocinilaca. Ono sto mi NECEMO da cujemo i vidimo, sudije cuju i vide svaki dan...mozda im je ljudski malo mukica na Srbe...njih 2sv rat ne interesuje.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Poslednji od tri dela)

Trece, poraz ne znaci konacni trijumf neistine i nepravde. Buducnost pripada narodima koji nadju snage i istrajnosti da se, kao feniks, izdignu iz svog pepela, i da nepravdu uzvrate svojim dusmanima - pa makar i vekovima kasnije.

Srbija, zapravo, nije u losem drustvu. Pogledajte ko je dobio poslednji rat, a ko ga je izgubio. I pogledajte gde su sada "pobednici", a gde su "gubitnici". Pocetak svake pobede pocinje porazom. Srpski trijumf iz 1912. poceo je tragedijom iz 1389. Srpska tragedija iz 1995. pocela je trijumfom iz 1945. Kolo srece se okrece.

Nasa zrtva nije bila uzaludna, ma kako se to nama sada cinilo. Bol i patnja srpskog naroda posluzice rodjenju neceg boljeg i lepseg. Niko u u ovom trenutku ne zna sta je to nesto,ali ne imajte nikakve sumnje da se nista pod nebesima ne desava slucajno. Sve je deo Velike Celine.

Sasvim je moguce da oni koji su nas porazili nemaju lepe planove sa nama. Sasvim je lako moguce da oni hoce da nas dokrajce, rasture, porobe i preobrate u tudju veru (ne bi bilo prvi put). Ipak, cvrso verujem u sposobnost mog naroda da prezivi.

Ali, majka Srbija, ovakva kakva je, nema vise snage da se brani. A veliko je pitanje sta od nje je preostalo sto je zaista vredno branjenja. JEDINO sto ce BITI vredno je ono sto TEK treba da stvorimo, iznova, iz ovog pepela u kome smo se nasli.

To ce biti najlepsi spomenik onima koji su je nekada davno, takodje, podizali iz pepela.

Nas preporod MORA da pocne smrcu jedne iluzije.

Dimitrije

pre 11 godina

Tomo nikad te nisam voleo ne volim te ni sad, ovo sto si izjavio je nesto najpametnije sto si do sad rekao, samo se nadam da ovo iskreno mislis i da ces se ovoga drazati.

Nik

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...

Nema dokaza, nema robije !!!

A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36)

Prvo - Treba da te je sramota sto spinujes! Ali dobro, placen si za tako nesto... Sto se mene tice, ja bih te ignorisao.

Drugo - pretpostavljam da si SVESTAN(?) da pod 'dokazima' mislis i na 19(DEVETNAEST) UBIJENIH SVEDOKA!?! Ili na pr, beleske krunskog svedoka Zogaja(koji je inace mucki ubijen), a koje je 'sud', naprasno, odlucio da izbaci iz dokaznog materijala!? LOL

Trece - Dokazi koji optuzuju nase ljude ili NE POSTOJE(tj fabrikuju se, zajedno sa DOKAZANO LAZNIM SVEDOCIMA) ili su smesni(kao na pr deo u kome su tuzioci potrosili ogromno vreme pokusavajuci da RASCLANE JEDNU RECENICU Milosevicevog govora na Gazimestanu)... Komedija!

P.s. I da se razumemo nesto... Nisam ja LJUT na Haski sud/zapad. Oni su takvi kakvi jesu - dakle vec KAZNJENI(samo na malo drugaciji nacin). Ja sam ogorcen na nase ljude koji su oboleli od razno-raznih posttraumatskih sindroma i koji su dozvolili da se sa njima, a samim tim i istorijskim cinjenicama/tokovima, MANIPULISE! Dakle na one koji podrzavaju ovu sramotu i nepravdu... TO JE NAS NAJVECI PORAZ, a ne to sto su neki interesno-odredjeni, neo-Hitleri, doneli nekakvu istorijsku 'presudu'.

Goran

pre 11 godina

Sažem se u delu da EU mora da primi "čiste" nove članice. Da nemaju hipoteku No mene zanima uvek samo jedno: Šta je rukovodstvo Srbije uradilo od 1990 pa i ranije da stvori takve uslove da se nadjemo u ovakvoj situaciji.Kako uopšte može više da očekuje bilo koji političar da narod stoji iza vas kada su isti ti političari doveli ovu zemlju ovde gde jeste i decenijama se trudili da pljačkaju sopstveni narod gde god su stigli.U praksi se pokazalo da političari vode ličnu politiku a ne politiku opšteg interesa. Sada ne tražite narod.Narod vam je odavno svima do jednog okrenuo ledja i gleda vas sve zajedno samo zato što mora. Pogledajte iz godine u godinu izlaznost birača. U ovdašnjoj vladi vam je premijer i ministar policije sa 14% osvojenih glasova. Gde to ima. Ostavite narod više na miru i sami se igrajte svojih igara.Smatram da su političari ti koji lupaju šamar Srbiji svaki dan svojim postupcima inazad 20 godina. Osramotili ste nas kao naciju svojom besmislenom politikom. Uvukli u unapred izgubljene ratove.Otvorili ste Pandorinu kutiju e sad je došlo vreme da je i SAMI zatvorite.Šta ste zakuvali to o pojedite jer ste nikada niste zapitali da li narod u Srbiji uopšte ima šta da jede. Vama je bilo važno da vi jedete meso a mi kupus ali zato u proseku jedemo sarmu. Samo Vas molim još jednom ostavite nas više na miru da prebolimo ova poniženja zahvaljujući svima vama i ne uzimajte nas u usta.

...

pre 11 godina

Pa ti si onaj koji je ubijao po BiH i hrvatskoj , sada si na vlasti i naravno da ce hag da ih pusti. Ti si onaj koji je tada bio na vlasti nemas prava da ih tuzis kao drzava. Dok je tadic mogao. Dok su oni prognali nas ti si na drugi nacin etnicki cistio , ubistvom , genocidom.
Srbija htela veliku srbiju na kraju je dobise albanci .. veliku albaniju ... sve se vraca.

Tadic

pre 11 godina

Da vam je Tadic ostao na vlasti, kakv god bio, osudili bi i Gotovinu i ovog albanca. Ali vi htjedoste ovog samoproklamiranog cet.nika. Pa izvolite.

Nenad NS

pre 11 godina

Nije ni čudo što nam se sve ovo dešava kad pogledam koliko je ovde komentatora koji komentarišu protiv svog naroda i države. To nigde nema. Na Hrvatskim i Albanskim portalima to ne može da se vidi.

Лимени 036

pre 11 godina

Ред би био, али правде и реда на западу нема........тражимо слободу за Шешеља

Mali Sloba

pre 11 godina

Srbija je u nekoj zavadi sa Makedonijom i Madjarskom?
(haaa, 29. novembar 2012 16:47)

SPC ne priznaje Makedonsku pravoslavnu crkvu..

Yugoslav

pre 11 godina

Niste primetili...posle svake Nikoliceve VELIKE izjave oslobode jednog optuzenog za zlocine nad Srbima...imaju oni jos "pilula' za Nikolica, narod drzavu koji ga bira posle svega.

sas

pre 11 godina

to sto su oslobodili gotovinu to se donekle moze opravdati, pa covek je ratovao u svojem dvoristu(drzavi). to bila sramna odluka kojom su svi zlocini koje je pocinio ponovo pocinjeni, ali haradinaj je napadao policiju i vojsku jedne drzave u kojoj je dosao ko zna odakle i ubijao stanovnike te iste drzave i na kraju je nevin...mislim...

Gligor

pre 11 godina

Ne treba da bude oslobodjen onaj ko je kriv. Sve dok je osudjen onaj ko je kriv za npr. Srebrenicu, ja ili bilo ko drugi nije kriv. I sta ce nam zlocinci? Treba li nam trovac tipa Seselja? Hoce li nam s njima biti bolje?

yaya

pre 11 godina

Lično me interesuje da su ubijani svedoci Mladića,Karadzica,Šešelja...Da li bi ostalo na tome i potom ih oslobodili?Ma bre,svet bi od nas tražio da pronađemo ubice,isporučimo ih pa onda još gora presuda po okrivljene.A ovi poubijali svedoke i nikom ništa.
Taj sud je sprdnja i ruglo izopačenosti onih koji ga vode.
I te sudije će večeras doći kućama,večerati i mirno leći u krevet,sasvim običan dan.

kaiser

pre 11 godina

"Klaster-a ko si ti,ko su tvoji i u čije bre ime to ti pričaš.Šapni mi na uvo ime i prezime pa da mi bude jasnije to što pričaš.Ovo je da te podsetim demokratija,svako može da kaže šta hoće,trebao bi to da znaš.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bogdan, 29. novembar 2012 20:45) "

Zovem se Dragan, iz Vršca sam. Prezime možeš dobiti u Službi, imaju podatke od ranije. Govorim u svoje ime, i u ime najmanje 15 istomišljenika, sudeći po plusevima. Kako si i sam lucidno primetio, sada je demokratija, pa svako može svoje mišljenje javno i da kaže. Čak i ja, iako nije bilo davno kada to nisam smeo.

Kao što si primetio, nisam DEDA CVETKU osporio pravo da piše, samo se nisam složio sa onim što je napisao. Smatram da zbog slobodnog pisanja neću imati problema, jer Vučić više nije ministar informisanja.

Ti slobodno možeš da mi lupiš minus, biću počastvovan.

novica952

pre 11 godina

Vreme je predsedniče ne samo za velike reči nego i za velika i umna dela. Politički ovu temu možemo unedogled obrađivati kukati i prizivati pravdu i boga ali pomoći nema. Mora se naći praktičan način da se postigne ono što želimo ili da svoje ciljeve koje smo defeinisali prema EU i Kosovu prilagode novim uslovima koji su nastali i našim ciljevima koje treba da ostvarimo.Teško da će nas EU poslušati ili da će se tribunal sažaliti i pustiti naše optužene, verujem da ih čekaju drakonske kazne i isterivanje neke druge pravde. Ali mi možemo preduzeti druge mere i zaustaviti dalje žrtvovanje našeg naroda sa Kosova radi nečega što nas suviše mnogo košta a pitanje šta dobijamo.

BokiNS

pre 11 godina

Žalosno je to, ali...
Tužilaštvo kaže da nisu imali dovoljno dokaza i da su i oni očekivali oslobađajuću presudu.
Boli, ali tako je kako je - bolje da se ne diže previše buke oko toga.

Gligor

pre 11 godina

"Ljudi!Sugrađani!Zemljaci!
Nije trenutak da se i dalje delimo na ove i one,na žute,plave,crvene.,.
Nemojte bar u ovom jednom od mnogih teških momenata po sve nas u zadnje vreme da se bavite... "

Ne znam zasto je ovo tezak momenat? Teski su bili momenti dok su u nase ime vrseni zlocini. Ovo je katarza. Slazem se da je ujedinjenje preko potrebno ali ne osnovama koje su nas i dovele do ovoga.

rs

pre 11 godina

ovaj sto je napisao da su se haradinaj i gotovina branili od srba izgleda ne zivi na istom svetu kao ja. srbi u hrvatskoj nisu bili u stanju da se brane kamoli nekoga da napadnu ili da izvrse agresiju. srbi u krajini zive vekovima a danasnji hrvati krajine su pokatoliceni srbi koga zanima moze informacije direktno od katolicke crkve da dobije oni imaju spiskove kad se ko gde pokrstio. srbi u krajini nisu bili naoruzani kako treba prosecna starost vojnika je bila 50god. sa takvima se ide u staracki dom ne na front. sad mi objasni kako su mogli da izvrse agresiju na hrvatsku kad je krajina vekovima srpska zemlja

Ante

pre 11 godina

Dosta kmečanja, razmislite o tome da međunarodne zavjere i urote ne postoje, osim u vašoj mitologiji. Stanite i razmislite na način da ste svagdje bili agresori, osim na Kosovu, a tamo ste platili svoje divljaštvo i kolektivno ludilo. To se sve događalo i većim i pametnijim narodima od vas, primjerice Nijemcima, pa kad su stali na zemlju, shvatili gdje je problem i ustrajnim ponašanjem došli do vodeće sile u Evropi.

Mikeli

pre 11 godina

Nas kredibilitet je potpuno nestao. Prethodna vlada se hvalila odlicnom saradnjom sa haskim tribunalom i sada svi vidimo kakva je ta saradnja bila. Srpske zrtve ne postoje, tj. Srbi su sami sebe ubijali a nasi generali trunu u celijama dok se ljudi sa krvavim rukama slobodno setaju. Da se razumemo Haradinaj je bio terorista nije bio pripadnik vojske pa je oslobodjen. I ne samo prekinuti razgovore nego traziti da se svi nasi osudjeni vrate jer ocigledno da pravde nema pa onda neka svi budu na slobodi.

Janko

pre 11 godina

Totalan sumrak medjunarodnog sudstva i svetskog pravosudja.Ovo sve lici na srednjovekovnu INKVIZICIJU, kada se sudilo po nahodjenju, a ne po cinjenicama.Sramota i uzas.
inzenjer

treca opcija,

pre 11 godina

Cas za jedno srpskao prolece, kad bi srpski narod imao malo vise mozga umesto putera u glavi.
(mertur)

nadam se da nisi mislio da se ponovi "dogadjanje (srpskog) naroda" i "mitinzi istine". samo da podsetim, odatle je krenula duga duga srpska zima a ne prolece...ako hoces prolece ne prizivas zimu kao sto smo mi vratili Milosevica i Seselja.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Prvi od tri dela)

Prvo sto narod Srbije sada mora da ucini je da sebi postavi ispravnu dijagnozu: da objavi od cega boluje (nepostenje, lakomost, pohlepa, zavist, nepouzdanost), sta mu se ovo upravo dogodilo (totalni poraz), i da sa tugom i bolom konstatuje da je do nogu potucen.

Taj bolni pocetak mogao bi da bude zacetak neke bolje, plemenitije, casnije, vrednije Srbije.

Potreban je, takodje, nacionalni konsenzus: Sada. Ovde. Ne sutra. Ne prekosutra. Ne malo sutra. Ne jednog lepog dana.

Za tako nesto nije potrebno puno: potrebno je sazvati zajednicku sednicu skupstine, predsednika, vrhovnog sudstva, generalstaba, crkve, sindikata, privrednika i akademije i objaviti tuznu vest.

Dakle, potrebno je nacionalno prociscenje. Nacionalno otreznjenje. Purifikacija vatrom.

Posle dijagnoze, sledi terapija.

Nasa terapija je odavno poznata. Ona je sadrzana u nasem grbu, samo sto smo je odavno zaboravili:

SAMO SLOGA. SAMO SLOGA. SAMO SLOGA.

Naglasak na "SAMO".

Kao sto po velikoj zimi macka i pas spavaju zajedno, po ovoj ledenoj zimi koja nas je snasla treba da spavaju i crni i crveni, i beli i crni, i monahisti i republikanci, i gejovi i strejtovi, i Vlasi i Srbi, i andjeli i gresnici, i ruzni i duzni (svi, to jest. OSIM mafije, zbog koje smo i izgubili sve ove ratove, ove silne teritorije, ove nenadoknadive zivote, ove stracene generacije, svoju cast, ponos i samopostovanje.

(nastavak sledi)

Čveger

pre 11 godina

Ja ovo čitam ovako: Neko je hteo da nas posvađa, ali mi ćemo istrajati jer smo ponosni i učiniti baš ono što je taj neko hteo da uradi. Šta?!

Lana

pre 11 godina

Stvarno me zapanjuju komentari u kojima neko ubedjeno tvrdi kako smo ovim presudama dobili sta smo zasluzili, kako treba da cutimo i povijemo glavu i sl. Na stranu to kakvi su nam politicari bili u vreme rata i kakvi su sada, losi, slazem se, ali to sa ovim nema nikakve veze. Kako neko moze da kaze da je u redu sto zlocinci koji su cinili zlocine nad ljudima pripadnicima iste nacionalnosti kao sto je on, treba da budu oslobodjeni??? Moze li bilo koja losa politika da opravda ubijanja, i tvrdi li medjunarodno pravo da su sve zrtve pred zakonom iste? A evo vidimo da nisu, i detetu je jasno da tu nisu cista posla. Mislim da je to bolest naseg naroda, da pljuje sam po sebi. S jedne strane smo skloni da odlutamo u preveliki nacionalizam i paljevine smo, a sa druge toliki kompleksasi - verujemo samo u to da smo jadni, losi, nikakvi, glupi, primitivni, iskvareni i sve najgore. Takvim stavom mozemo samo do kraja propasti, u ovom trenutku treba da gledamo u svoje vrline, dosta smo gledali u mane i dosta smo se izvinjavali, samokritikovali i kajali. Ima ovaj narod i sta dobro da da i pokaze!

kaiser

pre 11 godina

"totalne već mnogo puta slušane neistinite gluposti si napisao.Da mogu dao bi ti 1000 000 000 minusa,al sam si sebi najveći
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Deja, 29. novembar 2012 21:15) "

Ma važi bre. Nek me tuže Nikolić i Vučić zbog uvrede, i povrede ugleda i časti :)

Ti si dokaz da sam u pravu - za vas vreme počinje pre 6 meseci, a do tada nije ni postojalo.

Teško je čoveku negirati činjenicu da je nebo plavo, trava zelena, i da je zemlja okrugla, ali vi to radite bez problema :)

Ne postoji stan Barbalića u Zemunu, ni rešenje 4-tog opštinskog suda u Zemunu, ne postoji ni A. Vučić koji ometa njegovo sprovodjenje.

Ne postoje Hrtkovci, ne postoji ni Toma Nikolić, nije nikada postojao ni miting radikala u Temerinu, niti je Toma obećavao Madjarima po jedan, a Slovacima po dva sendviča za put, "jer je Madjarska bliže"

Vama je život baš lep i jednostavan?

@DEDA CVETKO

Možda, kako ti kažeš, ima nečeg pametnog u tvojim rečima što nisam primetio, ali ako i ima, onda tvoj tekst nije za današnji trenutak.

A da iluzija mora da umre - zaista mora. Kod onih koji su je ikada i imali. Ukoliko su spremni na to. A koliko vidim, nisu spremni.

A ja iluzija nemam. Odavno već.

mr.mojo

pre 11 godina

krajnji je trenutak da rasciatimo sami sa sobom. iskoreniti korupciju, uvesti sistem po volji i potrebama gradjana (obicnog coveka) a ne po volji tajkuna, interesnih grupa (stranaka). e onda ceo svet da nas postuje i uvazava, ovako samo dublje upadamo u letargiju zvanu srbin. da li cemo biti okrenuti ka zapadu ili istoku to nije bitno. ko ne ceni sebe nece ga ceniti ni drugi. istoriju nikada ne trebamo da zaboravimo. "SUSEDI" treba da se izvine za Jasenovac, za Oluju, za Racak, za Bratunac... Pa tek onda da pricamo o ekonomskoj saradnji i plasmanu kapitala.

dorccol

pre 11 godina

Ja mislim da kada bi Toma Nikolic izjavio da ce Srbija obezbediti bolje uslove za operacije na otvorenom srcu, ili dao prilog za mamograf, pola ovdasnjih "komentatora" bi konstatovalo stopostotni "povratak u devedesete".

sergej

pre 11 godina

Подршка председнику.Нарочито за ово свађање са суседима, с којима му мирење иначе не лежи.У то име, предлажем да се у знак протеста придружи нашима у Шевенингену, са стиропором, као обавезним реквизитом. Томи би било најпаметније да проба да одћути сваки догађај док не преноћи.

miki

pre 11 godina

Toma je apslutno u pravu, sto se tice presude. Na zalost ovo je samo jos jedan dokaz koliko se Srbi kao narod nepostuju, i koliko se sila uzima u obzir umesto PRAVDE!

life goes on

pre 11 godina

Ljudi!Sugrađani!Zemljaci!
Nije trenutak da se i dalje delimo na ove i one,na žute,plave,crvene.,.
Nemojte bar u ovom jednom od mnogih teških momenata po sve nas u zadnje vreme da se bavite predsednikom.Nije reč o (ne)simpatisanju ka predsedniku države,reč je o svim onima koji su zverski mučeni i ubijeni a da za to niko ne odgovara i da to tek tako prođe.Reč je o poštovanju njima bliskih koji ovo takođe čitaju i gledaju.A šta mi radimo,teramo po starom,delimo se kao i uvek i nastavljamo da budemo isti.Nisam neki veliki ujedinitelj koji želi da prosipa pamet ovuda ali treba da budemo svesni da dok god se budemo delili i razmimoilazili u mišljenjima neko će to da koristi kao i do sada i da nas smatra svetskim otpadom i isto se odnosi prema našim žrtvama.Stavimo prst na čelo i naše društvene interese ispred ličnih...ili nas nema nigde.

whitesnake

pre 11 godina

Ne smemo biti brzopleti da ne bi opet ispastali zbog toga ali definitivno treba nesto preduzeti. Ne znam da li je moguce zatraziti pustanje na slobodu zarobljenika tog zatvora (ime ne zasluzuje da mu se pise) ali definitivno treba prekinuti svaku saradnju jer je ovo smesno postalo. Amerikanci samo traze "legalan" nacin da dokazu da su sa pravom izvrsili genocid nad Srbijom...

Napred Srbija

pre 11 godina

citajuci ove forsirane antisrpske poruke (adminima na obraz) ispada da smo sami sebe proterali i sami sebe ubijali

samo cekam dan kad ce neko naci "dokaz" da smo sami sebe bacali u pecine i da je Jasenovac, Gradiska, Jadovno, Djakovo, Lepovlgava i ostalih preko stotinu logora neka izmisljotina.

Neka laju izdajnici, resice Srbija ovo kada dodje pravo vreme. To znaju i nasi veciti mrzitelji

crni_redstar

pre 11 godina

Uopste nije trenutak za saljive i "duhovite" komentare. Srbiji je zadat tezak udarac,samo za one kojima je sve teorija zavere,sad moze da se zapuse usta.Da svi su protiv nas oduvek i smejte se vi samo sto Srbi vole Ruse a ne one koji su nas bombardovali,streljali,mucili itd. 12 godina su nas trovali da se okrenemo evropi,nakrali se para,a mi ko ovce neke! okrenimo se sebi i nasim prijateljima,nece nas svaba pustiti u evropu dokle od nas ne apravi beogradski pasaluk,svabu smo 2 puta zaustavili i on nam to nikad nece zaboraviti!

Zoran

pre 11 godina

Izabrani smo da platimo ceh za sve sto se dogadjalo na teritoriji bivse YU. Posto "demokratiju" sprovode jaci, jasno je da gubimo. Na nama ostaje da putem referenduma odlucimo gde cemo ici i da prestanemo da ocekujemo pravdu od svetskih meshetara (i sa Istoka i sa Zapada). Ja Kosovo nikada ne bih priznao, ali moj glas je "samo slamka medju vihorove".

Sokolac

pre 11 godina

Da je bilo pravde nisu ni trebali da se nađu u Hagu. Međutim nismo mi takve sreće da se Srbi počnu vraćati iz Haga , kao Gotovina , Markač , Haradinaj i ostali. Ostaće Srbi još dugo da trunu po evropskim zatvorima.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

"Čas da svi Srbi izađu iz Haga"
E nece to moci. Ipak tu nisu u pitanju srpske zrtve. Na njih, kao i na nas narod, moze se pljuvati, jednostavno nemaju/nemamo nikakav znacaj. Drugacije je, kada su prouzrokovaci ratnog zlocina Srbi. Tu garantovano postoju dovoljno dokazi za dozivotnu, jer, ipak treba i voditi racuna o zrtvama, naravno, ako nisu srpske.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ kaiser, 29. novembar 2012 22:06

Dragane:

- Za prijateljski savet uvek je pravo vreme i mesto. Na Vama I ISKLJUCIVO na Vama je hocete li da ga prihvatite ili ne.

- Nije na nasim neprijateljima da nas poducavaju razboritosti. To moramo sami. Oni koji su nas ubijali i proganjali nemaju apsolutno nikakvu moralnu obavezu prema nama (tacnije, od onih koji ne poimaju humanost glupo je ocekivati je), niti bi mi smeli sebi da dozvolimo luksuz da ocekujemo njihovu samilost i solidarnost. Njih apsolutno nije briga jeste li se vi oslobodili iluzija ili ne. Njihov jedini cilj je da nas predstave kao divljake vredne prezira i odstrela. Svojim tonom i stavom, Vi im samo olaksavate posao - a otezavate samom sebi. I svima nama.

- Gnev je los savetnik, iz vise razloga. Pored ostalog, on signalizira nasim neprijateljima da su uspeli da nas isprovociraju, a zatim im daje propagandnu municiju i izgovor da nastave.

Nas nacionalni opstanak je visemilenijumski projekt. Morate da ga posmatrate iz pticije perspektive, iz koje su - u to vas uveravam - i moj zivot i Vas i zivot Tome Nikolica i njegove kamarile ipak samo jedna sitna i beznacajna tackica u prostoru i vremenu ispunjenom mrznjom i zlocinom.

Da zatvorim citirajuci Bendzamina Frenklina (tesko se prevodi jer je u pitanju igra reci): "Either we are going to hang together, or they will hang us separately" ("Ili cemo da se drzimo zajedno, ili ce da nas povesaju svakog ponaosob").

Istoricar

pre 11 godina

Na avaku Nikolicvu "istinu" sa KOJOM SE "SLAZU SVI SRBI" i sa kojom je Nikolic poceo i vodi svoje predsednikovanje dobijemo jedan "samar" na desdetine stranica obrazlozen......pa ko izdrzi.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Drugi od tri dela)

Sve nas je zajedno, u rinfuzi, optuzio i osudio Novi Svetski Poredak kome je mafija srdacno, radosno i bespogovorno sluzila). Nikome od nas nije bilo dozvoljeno da se brani, da predstavi svoju pravdu, da objavi argumente i svoju istinu. Kadija nas je tuzio, kadija nas je sudio, kadija nas je pogubio. Niko nas nije pitao da li smo Drazini ili Titovi, da li smo Slobini ili Vukovi, da li smo Zoranovi ili Vojislavovi, da li smo Borisovi ili Tomini, da li smo nevini ili smo krivi kao greh, da li smo kulturni ili smo primitivci, imamo li dva razredna osnovne ili doktorat. Svi smo baceni na istu lomacu. Ili kako je to jednom prilikom jednom davno u 13. veku lepo rekao Papin izaslanik "Sve ih potamanite. Bog ce vec da ih razvrsta"

Drugo, treba objasniiti samom sebi da poraz ne znaci smrt i da su sve pobede i svi porazi iskljucivo privremeni i prolazni i da ne postoji nesto kao Vecita Pobeda ili beskrajni poraz -- mada su cesto desetine neduznih generacija osudjene da tavore u sramoti i bedi ni krive ni duzne. Jeste, Knez Lazar nam je ostavio da biramo izmedju sramote poraza i blazenstva carstva nebeskog, ali nesto ne vidim da je puno nas izabralo carstvo nebesko. Cak se i nase svestenstvo nesto usteze. Izgleda da se ni njima nesto ne zuri mnogo da stignu pod skute Bozije. Porok ovozemaljski im je, cini se, daleko slasniji.

(nastavak sledi)

cika

pre 11 godina

@@@ A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36)

'ajde, za nase ljude ima dokaza, a za Haradinaja nema? Pa, naravno da nema kad su svi pobijeni. Vidi, pa kazi da smo samo mi krivi, oni su svi nevini. Jos bolje, preseli se na Kosovo kad si vec na njihovoj strani!

BivsiYU86

pre 11 godina

Pa kad si sve to tako lepo rekao, daj onda da vise prekinemo saradnju sa EU i da spasemo ovo malo obraza sto nam je ostalo!
(Kenzo

bojim se da nam obraz nije ukaljan saradnjaom sa EU nego nekim drugim "flekama" koje uzgred Nikolic nastavlja da nalepljuje...ako ne znas od cega su ti fleke na obrazu ne mozes ih ni oprati jer koristis pogresan "deterdzent' a tek ako fleke ne vidis i pobrkas one na gu...ci i one ne obrazu onda nema nista od toga.

mrfreedom

pre 11 godina

Ko god je gresio ispastace. Uvek sve ima svoje razloge. Da smo gresili, gresili smo, i ispastamo, i tako treba. Ispastace i drugi kad dodje njihovo vreme, ali to ne treba nas da brine. Odradimo svoju kaznu casno i nastavimo dalje cisti. Mada se to na prvi pogled ne cini, ali Srbija je na dobrom putu i ocekuje je slavna buducnost. Samo da ostane mirna i ne pokusava da sama zavodi pravdu.

South Park

pre 11 godina

Zbog toga sto sam i pretpostavio kako ce izgledati posle izbora , ne zalim sto sam otisao iz bg-a preko. Pozdrav za sve normalne ljude.

Osijek

pre 11 godina

Poslusajte ovu snimku iz 1990 godine , sedma / 7) minuta govor Stjepana Mesica !!!
Poslusajte sto govori........ http://www.youtube.com/watch?v=TxZjGazwZPs

max

pre 11 godina

Tako je Tomo al mi se čini po komentarima da je sve više srba koji su to samo po krštenici tj sve više prodatih duša.Pojedinci,zapitajte se šta ovde pišete.

komsija

pre 11 godina

...Sad je jasno da oni ne gledaju u Srbiji ko je koje vere, pola ili narodnosti.
Da li ste sigurni na to? Bi bilo lepo da Muslimani(ili Katolici)ili nevernici se secaju na svoje. Bi bilo lepo da Madjari, Albanci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci se secaju na svoje. Bi bilo lepo da homoseksualci se secaju na svoje. Pitanje je da li to je istina? Mozda Nikolic misli da je istina, jer svi drugi sem Srba otisli. To sto Nikolic kaze da Srbi se ujedinjaju zbog inata, je bez komentara....

Justis Prepodobni

pre 11 godina

Presudio Justis - jos ce i simboliku da nadju u imenu sudije!? Stvarno mi se gade,kladio bih se da su ga namestili za ovo sudjenje - ishod su znali i pre pocetka istog. A vi narode lakse malo! Nije ovo najgore sto nam se desilo,gore ce biti kad Haradinaj izadje pred Dacica i Nikolica kao pregovarac u ime Kosova. A mi nemamo lobi i politicke snage da izbegnemo taj susret. I tu moramo da kleknemo jer smo, da Vas podsetim, u junu 1999. godine,nakon vise od 3 meseca rata,izgubili bitku za Kosovo! Moralno i vojnicki smo naravno pobedili,drzavna granica i suverenitet su samo interne fore u menzi zgrade UN. Albanci su odavno osmislili,vesto izlobirali i sproveli u realnost svoju ideju. Cena? Par hiljada zivota (bili su spremni i na 300.000 mrtvih na Kosovu!), par vojnih baza,malo sverca nesrecnika sa Bliskog istoka,trziste zdravih ljudskih organa,eksploataciju resursa; sve to za fotelje u UN i sutra u EU,za novu drzavu,prosperitet i trajni mir. Mi smo sve sanse prokockali za bedu,rat,sram. Dobili smo stap bez sargarepe,gubimo ovo malo preostalog identiteta kao narod, brojno stanje nam bezi nizbrdo... Ko je ovde glup i lud? Haradinaj i Taci,Gotovina i Markac,Kurta i Murta? Znam,sigurno je onaj drekavac iz tunela.

smireno

pre 11 godina

Treba uci smireno, bez obzira sto se nikome od nas ne svidja ovakva presuda, i sto je ovo ponizavajuce,sto rece Toma, sud izgleda samo osudjuje Srbe,ali svi znamo da razgovori treba da se nastave, zbog tog naroda dole, jer ce oni najvise biti na udaru sada, kao i izbeglice u Hrvatskoj ..

RB

pre 11 godina

Nazalost,ovo je bilo ocekivano,jer su pobijeni svi svedoci, na sta je zapad zmurio ( znaci odobravao) !
Bilo je i tezih trenutaka u nasoj istoriji, pa smo izdrzali ,tako cemo i ovu nepravdu !

Stanislav

pre 11 godina

Haski sud je gori od inkvizicije, dokaz da je vojna moc i sila iznad svakog prava. Sada Srbija kako zna i ume treba da se pobrine za nase ljude koji trunu u Haskom tribunalu.

jaki

pre 11 godina

Nije dobro sto se ovako odvijaju stvari, ali to je na zalost tako. Medjutim, mi kao sto je i Predsednik rekao, moramo biti sada jos slozniji, bas zbog samih sebe....

Mrki

pre 11 godina

Da li ovaj narod i dalje misli da je Nikolic toliko dobar politicar da pobedi. Da li smo svesni da sve vlade u Srbiji odredjuju svetski mocnici. Milosevic Seselj Djindjic Kostunica Nikolic svi su imali i imace rok trajanja. Cemu se Nikolic nada. Kad mu istekne rok upotrebe ide niz vodu kao i svi nabrojani. Da su svetski mocnici hteli dalje Tadica i dalje bi bio na vlasti kao sto su podrzali Tadica i Dacica.

Hrvoje312

pre 11 godina

Opet cenzura na OPEN IPTV. Kad god ima neka "skakljiva" tema ili dogadjaj onda nema dnevnika na HRT-u.
(sloboda govora, 29. novembar 2012 19:40)

http://www.hrt.hr/
Na portalu imas svaki dnevnik i sve emisije koje su bile na programu pa mozes pogledati sve sto te zanima.

sumorni

pre 11 godina

"A gde su sad oni koji su naredjivali i hapsili nase gradjane i sporucavali Hagu ??? Gde su oni koji su nas godinama uveravali o nekim miliardama, lagali o nekom brzom uclanjenju u EU samo ako ispunjavamo odluke onih istih ljudi i drzava koji su bombardovali Irak, Libiju ? Prvo te prijasnje rukovodece Srbe treba izloziti na stub srama i suda a posle traziti da se puste Srbi iz Tribunala
(Gojko, 29. novembar 2012 20:40) "

Slažem se, te dželate, palikuće, razbojnike, ubice, smo mi trebali po kratkom postupku odmah ovde, kao i sve one koji ih dižu u zvezde.

Srbija je mogla nakon toga da bude mnogo lepše mesto za život.

No, svejedno, hvala svima (a najviše Koštunici) što nas je tih bednika oslobodio.

dzimi

pre 11 godina

Nista necemo dobiti ako sada budemo kukali,pretili i slicno. Mi sada kao sto rece Toma, moramo biti jos slozniji, ovo sto Hag radi nije humano, svi smo ocekivali ovakav ishod. Nadam se da ce platforma za Kosvo i Metohiju, ako nista bar obezbediti sigurnost gradjana Srbije na Kosovu.

misa

pre 11 godina

Ovo samo daje krila, kosovskim albancima! Nadam se da ce Vlada Srbije izneti platformu ubrzo, i da ce to kolko toliko uticati na boljitak zivota onog naroda dole, koji je pod pritiskom svakoga dana!

Erubija

pre 11 godina

Sadašnja vlast nije kriva što su oslobođeni haški optuženici i generali. Znamo da je haški Tribunal napravljen samo za srbe. Prethodna vlast je potpuno razorila našu državu, narod dovela do ivice egzistencije, uništili pravni poredak naše države. Reformom sudstva 2009 godina uništili pravosuđe i tužilaštvo. Tužilaštvo za ratne zločine ništa nije radio da bi zaštitio nacionalne i državne interese. Sadašnja vlast radi sve ono što prethodna vlast nije radila dvadeset godina. Haški Tribunal je nepošten i to svi vidimo, da radi na štetu jednog naroda.

nikola

pre 11 godina

U nato nasi vrli politicari "nece", verovatno nas i oni vise ne zele jedino nam preostaje da im dopustimo da ovde naprave nato bazu i da se ovo tako zavrsi. Mislim padali su i veci od nas kao Japan i Nemacka mi smo vec odavno propali samo sto josmnogi neznaju.

Gojko

pre 11 godina

A gde su sad oni koji su naredjivali i hapsili nase gradjane i sporucavali Hagu ??? Gde su oni koji su nas godinama uveravali o nekim miliardama, lagali o nekom brzom uclanjenju u EU samo ako ispunjavamo odluke onih istih ljudi i drzava koji su bombardovali Irak, Libiju ? Prvo te prijasnje rukovodece Srbe treba izloziti na stub srama i suda a posle traziti da se puste Srbi iz Tribunala

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ Kaiser, 29. novembar 2012 20:30

Prijatelju, bio si previse gnevan da bi razumeo ono sto sam rekao.

Kao sto rekoh, nas preporod MORA da pocne SMRCU jedne iluzije.

U tu iluziju, avaj, spada i kolektivni gnev koji nam ne dozvoljava da jasno i cisto vidimo niti da razumemo ono sto nam se kazuje,

Smiri se, izbroj do 10 (moze i do 100), a onda ponovo procitaj. Mozda u mojim recima nema niceg pametnog, ali mozda i ima. U svakom slucaju, neces ih razumeti dok tobom vlada gnev.

Naoruzaj se strpljenjem. Ostalo je lako.

dosta

pre 11 godina

Haradinaj je bio komadant kopnenih NATO snaga u napadu na Srbiju.Ko moze da pomisli da on moze da bude osudjen?Pobednicima se ne sudi.Mi smo ratovali protiv Amerike,najvece svetske sile u istoriji!Ratovali smo i izgubili.Sada moramo biti kaznjeni,a da nam ne bi i ovo sto imamo uzeli,ne talasajmo.Republika Srpska,Vojvodina,Sandzak...Sve visi o koncu.Dovoljno je samo malo i ostasmo na Pasaluku!Cuti Master Nikolicu,znamo kako smo prosli kad god ste nas ti i tvoj shef branili.

Momcilo

pre 11 godina

Ovo mi ne mirise na dobro. Vracanjem Srbije u konfliktni modus bi definitivno presekli poslednju granu kakve-takve nade u buducnost. Problem je u tome sto su sve zemlje u okruzenju nalaze sa jedne, a mi potpuno usamljeni sa druge. Saveznika nemamo jer oni u koje puno ljudi u Srbiji veruju (Rusija, Kina itd) na prvom mestu gledaju svoje interese. A niko od njih nece da zrtvuje trilione dolara ugovora sa zapadom zbog neke Srbijice (kao sto smo se vec puno puta uverili). Od njih imamo samo lepe reci (od kojih nemamo nista) i prazna dela. Ekonomski cemo ostati u blatu jer niko ne moze da opstane izolovan od najblizeg okruzenja. Inat je dokazano najveci srpski neprijatelj novoga doba jer vodi ka iracionalnim odlukama. Poslednjih 20 godina su prepune primera toga - sve sam poraz do poraza.

Deja

pre 11 godina

Kaiseru
totalne već mnogo puta slušane neistinite gluposti si napisao.Da mogu dao bi ti 1000 000 000 minusa,al sam si sebi najveći

bogdan

pre 11 godina

Klaster-a ko si ti,ko su tvoji i u čije bre ime to ti pričaš.Šapni mi na uvo ime i prezime pa da mi bude jasnije to što pričaš.Čovek je izneo svoje lično mišljenje a ti si se Klaster kao flaster zalepio da kao nešto razgraničiš.Što si se tako osetio prozvanim,bije negativa iz tebe.Ovo je da te podsetim demokratija,svako može da kaže šta hoće,trebao bi to da znaš.

neglasac

pre 11 godina

A što bi se ja svadjao sa tamo nekim normalnim ljudima u Hrvatskoj, Bosni.... zato sto ste ti, tvoj kum, Sloba, Tudjman, Alija vodili ratove zarad svojih sujeta, nebuloznih ideja...

Da li si ti normalan?

Dobili smo sto smo 100% zasluzili

pre 11 godina

Napadali smo druge zemlje,ubijali,pljackali i stvarali veliku nam Srbiju koja je bila u glavi naseg dragog i ludog Slobe i sada nam je neko drugi kriv????
Kroz medije su nam mazali oci i navukli narod na veliku bedu i dan danas nam prodaju price kako je ceo svet protiv nas. Ma nije ceo svet protiv nas nego smo mi protiv celog sveta,dobilo smo po glavi i sada ima da cutimo da neas ne pretvore kao u Severnu Koreju jer bolje ni ne zasluzujemo.
Izabrali smo opet garnituru iz devedesetih i sta samo ocekivali da ce da masu sa cvecem vojvoda i Slobin drug......e Srbijo moja,gde da odem kad nemam 1000 dinara u dzepu.

Istina je Bolna

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...

Nema dokaza, nema robije !!!

A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?

kocelli

pre 11 godina

Priznajte i prihvatite već jednom (muški) odgovornost, tražite izvinjenje od ostalih naroda koje ste napali, krali, silovali i ubijali i platite odštetu za uništenja koja ste počinili. Iako nam ljudske živote ne možete vratiti, ipak bi bila korisna gest za početak, da vidimo da ste se stvarno po prvi puta u vašoj istoriji učlanili u porodicu civiliziranih naroda.U civilizovanom svetu stvari ne idu tek tako ,ne može suditi neko bez argumenata,

Daleki

pre 11 godina

Eto, opet ti nepravedni svetski mocnici. Da su malo pravedniji, vec bi zaboravili Vukovar, Skabrnju, Praznjenje pola Bosne od ne Srba, 16000 mrtvih u bombardiranju Sa Arajeva, 8000 postreljanih u Srbrenici, i jos onaj mali pokusaj praznjenja Kosova.
Dajte mocnici, moze'l malo amnezije.

Svedok

pre 11 godina

Čitam i ne mogu da verujem! Kao da je čovek oboleo od amnezije, pa se ne seća kako je bratijom pucao i iživljavao se po BiH i Hrvatskoj. Nadam se da simptomi ne upućuju na nešto ozbiljnije...

crni domino

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."
Gluplji komentar jednog predsednika u zivotu nisam cuo!
Sa kim bi se ti svadjao?
Opet sebi pucas u nogu!

Voyager

pre 11 godina

Bravo, gospodine Predsednice! I jos jednom bravo! Vase reci su mali melem na rase rane na ovaj mucan dan i ovakvu nepravdu! Nisam Vas glasac i nec ni da budem, ali ovako govori Predsenik moje drzave.

Razočarana

pre 11 godina

Nikad nisam bila za Nikolića i ne smatram ga pravom osobom za predsednika jedne države, ali ovog puta je u pravu. Porazni dani za sve nas.
Bilo bi dobro da zaboravimo na bilo kakve integracije i okrenemo se sebi u nastojanju da ojačamo i izvučemo se iz siromaštva bez zapadnih sila.

Zlocinacki sud u Hagu

pre 11 godina

Ajmo Srbi, ujedinite se makar jednom. Ovo je sramota sto nam se radi. Najvece bescasce u istoriji medjunarodne pravde i medjunarodne zajednice kao takve.

Nikola

pre 11 godina

Sta je pogresno rekao? Ovo u Hagu nije sud i nemaju prevo da drze nase ljude tamo, koje su vec osudili na 1200 godina a sve moguce koljace su pustili!

Daydreamer(Psiholog)

pre 11 godina

Samo jos jedan pokazatelj da ovaj covek nije svestan krivice Mladica. Po principu, ako su "nasi" krivi, pa sta sad.. "nasi su" :rolleyes:

Kubanka

pre 11 godina

Sve je tu crno na belo. Činjenica je da je Evropa na čelu sa Amerikom, Nemačkom i Engleskom, o Francuzima, velikim nacističkim (ne)prijateljima, Austrijom, Italijom, Bugarskom i Mađarskom potvrdila svoj odijum prema Srbima. Pa zar je potrebno reći i jednu reč o Hrvatima koji su Srbe tretirali kao pse lutalice.
U to ime Srbi - kleknite pred Amerikancima (kao što su mnogi uradili) za dobru lovu i izdaju (kao što su to mnogi Rusi uradili), pa zar to nisu uradili i Japanci i Vijetnamci posle američkog pogroma ili se bre ubite! Sigurna sam da će vas rimski Papa prigriliti...

DENIS

pre 11 godina

Posle ove jos jedne oslobadjajuce presude haskog tribunala sve maske su opale. Nama ostaje da nikada ali bas nikada ne priznamo nezavisnost Kosova zasta imamo podrsku i u UN.

Goran

pre 11 godina

Hrvati u Evropu sa Gotovinom a albanci sa Haradinajem. Mi ne možemo u Evropu jer pravimo dočeke i na bilborde stavljamo Novaka Đokovića. Nema veze, vidi se ko je ko. Živela Srbija.

carlito

pre 11 godina

Od 2000. godine pa na ovamo, prvi smo se izvinjavali, ispunjavali smo sve uslove koje su nam postavili, odrekli se mnogih stvari... Šta smo dobili za uzvrat? Beli šengen i etiketu zločinaca i jedinih odgovornih za rat u bivšoj Jugoslaviji. Možda je ipak vreme da menjamo politiku i saveznike, jer od ovakve politike i ovakvih "saveznika" nema vajde, već samo štete.

bezimena

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Sažaljevam slučaj "masteru" NE govoriš u moje ime, jer mene niko nikada neće posvadjati sa dobrim ljudima kojoj god naciji pripadali, to ti&co nije pošlo za rukom ni 90-tih!

Srbija je izgubila ratove koji su odavno završeni, što je opšte poznata činjenica, a ti si jedan mali, malecki lik, kao i svi ostali koji su na njega huškali, ali ne umeju dostojanstveno da podnesu poraz, i kao takav ćeš ostati i zapisan!
IDEMO DALJE!
Gde je 100 mlr eura investicija, kanal do Egejskog mora, radna mesta, odakle ti pare za stan od 200 mkv., hacijendu u Bajčetini, vlasnički udeo u firmi koja štampa Šešeljeve knjige itd.itd.? Od poslaničke plate?

p.s. jednom radikal uvek radikal, posle sledećih izbora će doći do smene u srpskim zatvorima:))

miki

pre 11 godina

Toma je apslutno u pravu, sto se tice presude. Na zalost ovo je samo jos jedan dokaz koliko se Srbi kao narod nepostuju, i koliko se sila uzima u obzir umesto PRAVDE!

Dimitrije

pre 11 godina

Tomo nikad te nisam voleo ne volim te ni sad, ovo sto si izjavio je nesto najpametnije sto si do sad rekao, samo se nadam da ovo iskreno mislis i da ces se ovoga drazati.

Dinosaur Jr

pre 11 godina

Tomislave, sve ovo se dešava zbog tebe! Ti si u očima celog sveta označen kao radikalni nacionalista. Od svih Srba za koje kažeš da treba da izađu iz Haag-a, izaćiće samo tvoj kum Šešelj. Njega će da nam pošalju kao kompenzaciju za ovu dvojicu. To će biti najgora stvar za ovaj napaćeni narod. Takođe, to će biti pravi nož u leđa srpskom narodu koji će tek onda da strada.

milos

pre 11 godina

ne trebamo vise da gledamo na desavanja u Hagu, sve je jasno kao dan. Treba da se okrenemo sebi i boljem zivotu. Preziveli smo vec najgore, ne mogu vise nista da nam urade. A te prazne price o EU mozemo da zaboravimo. Necemo nikad tamo uci, to je vec postalo jasno.

supermario

pre 11 godina

Muka mi je vise da citam komentare svojih sunarodnika koji i dalje mastaju o EU i dizu ih u nebesa. I ja sam mastao o tome,i ja sam zeleo za sebe i svoje dete da zivim Srbiji koja je clanica evropske porodice. Ali danas definitivni moramo da shvatimo da je to bio samo san,nerealna i nikada ostvarljiva zelja. Jednostavno nas NE ZELE !!! Sto? Ne znam,ali jako mi je teska ova spoznaja posle 40 i vise god zivota i mastanja o EU. Vreme je da se ipak osvestimo i probudimo iz tog sna. Sto pre,to bolje za nas.

Nikola

pre 11 godina

Ljuta trava na ljutu ranu.
Za početak - Srbija treba da odustane od svih optužnica protv svojih građana ili da im formalno sudi, poput Haškog suda, a onda ih oslobodi. Istodobno pomilovati već osuđene u Srbiji, u skladu sa zakonom i Ustavom.

Mikeli

pre 11 godina

Nas kredibilitet je potpuno nestao. Prethodna vlada se hvalila odlicnom saradnjom sa haskim tribunalom i sada svi vidimo kakva je ta saradnja bila. Srpske zrtve ne postoje, tj. Srbi su sami sebe ubijali a nasi generali trunu u celijama dok se ljudi sa krvavim rukama slobodno setaju. Da se razumemo Haradinaj je bio terorista nije bio pripadnik vojske pa je oslobodjen. I ne samo prekinuti razgovore nego traziti da se svi nasi osudjeni vrate jer ocigledno da pravde nema pa onda neka svi budu na slobodi.

e-krem

pre 11 godina

Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način. Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda.

I sve ovo izjavljuje lepo i povezano tako da za svoju ulogu u ratovima nema ni M od mesta a ni U od uloge.

peraX

pre 11 godina

"Mislim da nisu dobro procenili Srbe. Nas ovolika nepravda može samo da podigne, nikada ne može da nas obori i razočara."

Apsolutno je u pravu!

Samo nam fali da se sprovode zakoni i lopovi koji nas sputavaju posalju u zatvor na duze! Druge opcije nam nema, ne mozemo napred ako i sami sebe potkradamo. Setite se kada je Srpski narod najvise napredovao, kada su se sprovodili zakoni Dusana Silnog!

Nik

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...

Nema dokaza, nema robije !!!

A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36)

Prvo - Treba da te je sramota sto spinujes! Ali dobro, placen si za tako nesto... Sto se mene tice, ja bih te ignorisao.

Drugo - pretpostavljam da si SVESTAN(?) da pod 'dokazima' mislis i na 19(DEVETNAEST) UBIJENIH SVEDOKA!?! Ili na pr, beleske krunskog svedoka Zogaja(koji je inace mucki ubijen), a koje je 'sud', naprasno, odlucio da izbaci iz dokaznog materijala!? LOL

Trece - Dokazi koji optuzuju nase ljude ili NE POSTOJE(tj fabrikuju se, zajedno sa DOKAZANO LAZNIM SVEDOCIMA) ili su smesni(kao na pr deo u kome su tuzioci potrosili ogromno vreme pokusavajuci da RASCLANE JEDNU RECENICU Milosevicevog govora na Gazimestanu)... Komedija!

P.s. I da se razumemo nesto... Nisam ja LJUT na Haski sud/zapad. Oni su takvi kakvi jesu - dakle vec KAZNJENI(samo na malo drugaciji nacin). Ja sam ogorcen na nase ljude koji su oboleli od razno-raznih posttraumatskih sindroma i koji su dozvolili da se sa njima, a samim tim i istorijskim cinjenicama/tokovima, MANIPULISE! Dakle na one koji podrzavaju ovu sramotu i nepravdu... TO JE NAS NAJVECI PORAZ, a ne to sto su neki interesno-odredjeni, neo-Hitleri, doneli nekakvu istorijsku 'presudu'.

crni_redstar

pre 11 godina

Uopste nije trenutak za saljive i "duhovite" komentare. Srbiji je zadat tezak udarac,samo za one kojima je sve teorija zavere,sad moze da se zapuse usta.Da svi su protiv nas oduvek i smejte se vi samo sto Srbi vole Ruse a ne one koji su nas bombardovali,streljali,mucili itd. 12 godina su nas trovali da se okrenemo evropi,nakrali se para,a mi ko ovce neke! okrenimo se sebi i nasim prijateljima,nece nas svaba pustiti u evropu dokle od nas ne apravi beogradski pasaluk,svabu smo 2 puta zaustavili i on nam to nikad nece zaboraviti!

Borivoje Arsovic

pre 11 godina

Citam sve ove komentare i ne mogu da shvatim da niko nije nasao za normalno da u nama samima vidimo krivce za kompletno stanje na Balkanu,da pocnemo od Milosevica i Kosova,pa do zadnjih ratova u Sloveniji ,Hrvatskoj i Bosni gdje smo sve ratove vodili...zasto??? sad nam je neko drugi kriv za sve i svi samo nas mrze...ipak moramo pogledati istinu u oci i prihvatiti ono sto nam citav svijet govori i vidi a to je da nas kaznjavaju zato sto smo pocinjali sve ove ratove....Znam da se ovaj komentar nekima nece svidjeti ali ja sam otvorio oci...

neo

pre 11 godina

Doliva ulje na vatru radi nekoliko politickih poena. Hteo bih sad da cujem Vesnu Pesic sta ima da kaze na ove izjave coveka za koga je glasala.

adje

pre 11 godina

e moj nikolicu ti pricas iz inata tvoji srbi nemogu da izadju jer su oni napadali a haradinaj i gotovina su se branili to je velika razlika a sto se tice seselja ti prvi nebi dao da izadje jer se bojite da on ne vlada srbijom,ne lazi vise narod,kukavice jedna pomozi bre napacenom narodu sto umesto gubis vreme

NemanjaBB

pre 11 godina

Ok je sve to, u pravu si. Tadic bi im se izvinio...
Samo bi bilo lepo da sklonite i one spomenike iz Bujanovca i Preseva. Smeju nam se u lice!

Bob

pre 11 godina

Pa albanci nisu snimali sta rade za razliku od srba koji su pored raznoraznih snimki cak na TV govorili sa ponosom ko i kako...
kasno je sad... da je postojao snimak nekog zlocina kao sto je primer na srpskoj strani ne bi bili ovi oslobodjeni

CCa

pre 11 godina

Sa ovim odlukama svet želi prisiliti vladu za odlazak Da je DS ostao ne bi. došlo do ovoga ova vlada ne može da ostane jer svi su nesposobni i kao takvih treba da nestanu

Domagoj

pre 11 godina

Nakon ovakvih izjava može Nikolić zaboraviti susret sa hrvatskim državnim vrhom. Ovako neodgovornog političara što se tiče vanjske politike nisam dugo vidio. A ono najgore je što je to praktički jedina njegova ovlast. Moja sućut normalnoj polovici srpskog naroda koja se ne prestaju crveniti danima čitajući njegove izjave.

haaa

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom"

Srbija je u nekoj zavadi sa Makedonijom i Madjarskom?

gaga

pre 11 godina

Udri magare dok je u blatu.
Sve zavrsava onako kako je i pocelo, totalnim fijaskom i porazom laznih patriota. Zao mi je nevino stradalih sunarodnika ali ovo treba da bude sudar sa cinjenicom da ovi ratovi nisu zavrseni nereseno vec porazom srpskih laznih patriota.

Janko

pre 11 godina

Totalan sumrak medjunarodnog sudstva i svetskog pravosudja.Ovo sve lici na srednjovekovnu INKVIZICIJU, kada se sudilo po nahodjenju, a ne po cinjenicama.Sramota i uzas.
inzenjer

mr.mojo

pre 11 godina

krajnji je trenutak da rasciatimo sami sa sobom. iskoreniti korupciju, uvesti sistem po volji i potrebama gradjana (obicnog coveka) a ne po volji tajkuna, interesnih grupa (stranaka). e onda ceo svet da nas postuje i uvazava, ovako samo dublje upadamo u letargiju zvanu srbin. da li cemo biti okrenuti ka zapadu ili istoku to nije bitno. ko ne ceni sebe nece ga ceniti ni drugi. istoriju nikada ne trebamo da zaboravimo. "SUSEDI" treba da se izvine za Jasenovac, za Oluju, za Racak, za Bratunac... Pa tek onda da pricamo o ekonomskoj saradnji i plasmanu kapitala.

max

pre 11 godina

Tako je Tomo al mi se čini po komentarima da je sve više srba koji su to samo po krštenici tj sve više prodatih duša.Pojedinci,zapitajte se šta ovde pišete.

dino

pre 11 godina

ovo nam je pokvarilo susjedske odnose:) a ti jadan toliko se trudis da budu dobri, ulozio si extra napore 90-ih. ja sam bosanac i nije mi nesto taj sud ( oni koljaci iz Srebrnice dobijaju dva tri dana zatvora po covjeku) Primjetio sam da nikolic i slicni njemu (gotovina, ovaj albanac itd) jako se brinu o susjedskim odnosima:)

Hrvoje pl. Mudrinić

pre 11 godina

Jedini pravedno rešenje ove bruke od suda je da se isti raspusti a okrivljeni puste...ovaj, prepuste pravosuđu Republike Hrvatske gdje će dotičnima a i Kapetanu Draganu dabome, biti omogućeno pošteno suđenje te veličanstveni doček i odsluženje kazne u Lepoglavi...

Ivan

pre 11 godina

Ne razumijem čemu ovoliko ogorčenje i šok u Srbiji! Pogledajte dokumentarce BBC-a vezano za rat u bivšoj Jugi. Tamo se naglašava da je razlog rata Slobodan Milošević i njegova politika mira! Počeo je brojati zrnca ljudima na Kosovu, pustio Sloveniju jer tamo nema Srba, nastavio ratove u Hrvatskoj, BiH i završio ratom na Kosovu! Cijelo vrijeme je naglašavao politiku mira. U toj politici se dogodio Vukovar, Dubrovnik, Zadar, Sarajevo, Srebrenica, Nato napadi na Srbiju i Crnu Goru! Pa i vi ste se 90-tih borili protiv njega demonstracijama! Ovo je posljedica Miloševićeve politike, a ne osuda srpskog naroda!

qwerty

pre 11 godina

Odluka Haškog suda o oslobađanju Haradinaja nije pravedna prema žrtvama, kao ni odluke o oslobađanju hrvatskih generala... Ali mi moramo da mislimo na svoju budućnost i nastavimo dijalog sa Prištinom i proces evropskih integracija! Moramo reformisati naše društvo i prihvatiti evropski sistem vrednosti! A ovaj poziv da se oslobode srpski zločinci je ogromna sramota za Srbiju!

printing press

pre 11 godina

Ovaj mazohista ce opet da mi obezvredni pasos (po drugi put, na istu foru).

Ljudi, ako vi stvarno toliko zelite da zivite u 12. veku, OK vasa stvar. Ali molim vas izdrzite jos 4-5 godina, dok ne sredim papire.

Posle idite da ginete i da spasavate svet od Vatikana i Iluminata...

Milos

pre 11 godina

Veliki ispad i greska Nikolica, ovako se ne vodi mudra politika, on prica emotivno o stvarima o kojima mora da govori samo onako kako ce drzava imati najvise koristi. Ocigledno da ovaj covek nista nije naucio iz istorije o kojoj tako rado govori, i nije dorastao zadatku i odgovornosti predsednika drzave. Emotivno mogu da reaguju i svasta govore gradjani na forumima i internetu ali ne i predsednik drzave. Izuzetno nepromisljeno i pateticno.

pedja

pre 11 godina

srbin sam,ali ovoliko degenerika na ovako malom mestu(b-92),pa mi nista bolje i ne zasluzujemo!pa vi likujete sto su "oni" oslobodjeni!?

dario_sa

pre 11 godina

Kao Sarajlija koji je prošao torture i posljedice rata , svjestan težine i krivice srpskog rukovodstva u dešavanjima 90-tih ne mogu a da ne kažem
'bem ti Haag ,pa to su ljudi i to su zločini. Kako se ti močnici gledaju u ogledalo , dok majke oplakuju svoju djecu svjesni da su zlikovci još na slobodi ? Nije pravedno.

hm

pre 11 godina

@Apsolutno primerna reakcija, i slazem se sa njim.
(misty may, 29. novembar 2012 16:05)

A možete li mi objasniti kako je to primjerena reakcija kada predsjednik javno kaže narodu kako svjetski moćnici žele da svi u Srbiji pate?
Kada se stvara vanjski neprijatelj, kojeg se na drugoj strani moli da investira, pomogne, da primi Srbiju u EU...

Mislim, u najmanju ruku ova njegova priča bi držala vodu kada bi jasno i glasno rekao "Mi nećemo u EU..." prekinuo pregovore, i krenuo putem kojeg zagovara.

Ovako to samo zvuči, vi nas ne volite, vi želite da patimo, ali ajde nas primite...

rs

pre 11 godina

ovaj sto je napisao da su se haradinaj i gotovina branili od srba izgleda ne zivi na istom svetu kao ja. srbi u hrvatskoj nisu bili u stanju da se brane kamoli nekoga da napadnu ili da izvrse agresiju. srbi u krajini zive vekovima a danasnji hrvati krajine su pokatoliceni srbi koga zanima moze informacije direktno od katolicke crkve da dobije oni imaju spiskove kad se ko gde pokrstio. srbi u krajini nisu bili naoruzani kako treba prosecna starost vojnika je bila 50god. sa takvima se ide u staracki dom ne na front. sad mi objasni kako su mogli da izvrse agresiju na hrvatsku kad je krajina vekovima srpska zemlja

jaki

pre 11 godina

Nije dobro sto se ovako odvijaju stvari, ali to je na zalost tako. Medjutim, mi kao sto je i Predsednik rekao, moramo biti sada jos slozniji, bas zbog samih sebe....

dorccol

pre 11 godina

Ja mislim da kada bi Toma Nikolic izjavio da ce Srbija obezbediti bolje uslove za operacije na otvorenom srcu, ili dao prilog za mamograf, pola ovdasnjih "komentatora" bi konstatovalo stopostotni "povratak u devedesete".

Lajavica

pre 11 godina

SVI DO JEDNOG!

Tadicu, hvala ti sto si se izvinjavao i levo i desno i sto si priznavao 'genocid'.
Ovo je rezultat tvoje diplomatske misije.
ZLATAN tepih treba da ti prostru u Pristini i spomenik veci od Bilijevog da ti naprave. I njega od zlata.
Para, hvala bogu, imaju......
Stekli ljudi posteno

bosnjak

pre 11 godina

i sve srpske države osudi na večito savijanje glave pred nekakvim zločinima.

ovom recenicom se ne mire narodi u bivsoj Jugi, nego svadjaju, nikolicu, nikolicu. po mom skromnom misljenju haski sud pomaze srbiji da izadje iz kruga oko cosica, beckovica i shvati svoje greske iz devetesetih. sa nikolicem nece, kao sto ni njemacka nije imala sanse sa nacionalsocijalistima pa su ih drugi morali nauciti redu i zakonu.

Iz Francuske

pre 11 godina

Gledano odavde sa Zapada, burne reakcije u Srbiji su razumljive ali nisu stvarno efikasne. Bilo bi mnogo korisnije za Srbiju da njeni zvanicnici ne napadaju u principu Haski sud nego da zadrze tehnicki i pravni pristup, i insistiraju na primer na pitanju nedovoljne zaštite svedoka.

Nenad NS

pre 11 godina

Nije ni čudo što nam se sve ovo dešava kad pogledam koliko je ovde komentatora koji komentarišu protiv svog naroda i države. To nigde nema. Na Hrvatskim i Albanskim portalima to ne može da se vidi.

Napred Srbija

pre 11 godina

citajuci ove forsirane antisrpske poruke (adminima na obraz) ispada da smo sami sebe proterali i sami sebe ubijali

samo cekam dan kad ce neko naci "dokaz" da smo sami sebe bacali u pecine i da je Jasenovac, Gradiska, Jadovno, Djakovo, Lepovlgava i ostalih preko stotinu logora neka izmisljotina.

Neka laju izdajnici, resice Srbija ovo kada dodje pravo vreme. To znaju i nasi veciti mrzitelji

Srbija

pre 11 godina

Stvarno mi nije jasno. Hajde barem da budemo jednom realni, naravno da osudjujem sve zlocine, sa bilo koje strane.

Ali, isti taj Ante Gotovina i Haradinaj, za vreme agresije bili su u svoju drzavi.
Gde su bili srpski komandanti? Da, neki su bili na Kosovu, neki u BiH, neki u Hrvatskoj, svi su bili van svoje drzave, Srbije!
Eja, inat je nesto drugo otud i ovakva reakcija od strane gradjana Srbije, ne svih.

Marko

pre 11 godina

Nije nego. Kada je DS bila na vlasti nas, ono barem, nisu Hrvatska i Kosovo vozali.

Zato su vas i doveli na vlast, da obrisu otirac o nas.

Vreme je da svaki politicar iz 90 godina napusti politiku.

Zato predsednice. Ostavka!

Ilija

pre 11 godina

Ne, hajde da se ogradimo i da se spremimo za rat? Izgubili ste rat, kada kazem vi, mislim bas na vas bivse radikale, i na vas socijaliste, i kao gubitnici, kao sto je uvek i bilo, platicete pred pobednicima. I mi sa vama. Da ne treba mozda da se ogradimo i da se spremimo na novi rat?

Bucko razmisljam

pre 11 godina

On je najavio da će predstavnici Srbije najpre na sednici Saveta bezbednosti UN 5. decembra i sledeće godine na sednici Generalne skupštine UN imati priliku da u ime svog naroda kažu sve ono što i građani o Haškom tribunalu,

"da u ime svog naroda kažu" ???

E bas tako su i 90-tih godina "u ime svog naroda" zapoceli "osvajacke ratove" i od "naroda" napravili "SAUCESNIKE" za svoju zlocinacku politiku i Ratove i razaranja po susednim drzavama Vukovar, Sarajevo, Dubrovnik...
GENOCID u Srebrenici sve "u ime svog SRPSKOG naroda" ?
I tako su danas zahvaljujuci njima koji sve sto rade, rade uz "blagoslov naroda" i "u ime svog naroda", pred celim Svetom, SVI SRBI ZLOCINCI "udruzeni u zlocinackom poduhvatu" jerbo su "svi kao jedan stajali iza "RADIKALA i SPS-a" i njihove NAKARADNE Politike ?
S'obzirom da mi se jos 90-tih godina GADILA politika Srbije NIKO ni tada nije imao pravo "da u moje ime" ucini bilo koji zlocin NITI danas bilo ko ima pravo da bilo sta ucini u MOJE IME !
Samo Ja LICNO mogu nesto da uradim u moje ime i NIKO VISE a ponajmanje Toma NIKOLIC - GROBAR !
"Prijatelje biram sam" !

whitesnake

pre 11 godina

Ne smemo biti brzopleti da ne bi opet ispastali zbog toga ali definitivno treba nesto preduzeti. Ne znam da li je moguce zatraziti pustanje na slobodu zarobljenika tog zatvora (ime ne zasluzuje da mu se pise) ali definitivno treba prekinuti svaku saradnju jer je ovo smesno postalo. Amerikanci samo traze "legalan" nacin da dokazu da su sa pravom izvrsili genocid nad Srbijom...

Aleksandar

pre 11 godina

Ovo su veoma opasne, i štetne izjave po Srbiju. Sve maske su pale, Toma je pre svega radikal, a Dačić "mali Sloba". Neće oni imati mudrosti, i snage da urade nešto mudro za ovu zemlju. Sve je ovo farska, pregovori sa Tačijem, i ostale priče za zamazivanje očiju naroda. Vladaće SNS još dugo na žalost, jer je DS mnogo krao, a sada još imaju predsednika koji je realnog gledamo "tajkun".

EU gradjanin 2013

pre 11 godina

http://www.youtube.com/watch?v=Y5g8YifGqiA a bilo vam je jako smiješno ovo... Kaže se kako siješ, tako i žanješ...
(TV, 29. novembar 2012 21:21)


Ovo je nesto strasno, nakon svih ocitih dokaza Srbi i dalje zatvaraju oci pred istinom. Evo gledajte tog Seselja, on i njegove cetnicke formacije su 1991g radile strasno zlocine u Hrvatskoj, ubijale i protjerivale nevine ljude iz vlastitih domova koje su onda zapalili da se vise nemaju gdje vratiti. Ali vama to nije bitno, sta vas briga za zlocine koje su zlocine pobunjeni Srbi radili do 1995g. E pa ovakvim poput Seselja kojeg ste podrzavali i kojeme se smijete i pljescete u trenutku dok su ljudi ginuli Hrvatskoj zahvalite na Oluji! Zbog ovoga je Oluja proglasena legitimnom akcijom i Hrvati ce je uvijek slaviti. Tomo Nikolic bio dobrovoljac u cetnickoj vojsci ovog zlocinaca Seselja, zar da sa takvima gradimo dobar dijalog i buducnost? Jel vam sad jasno zasto Hrvatska ne zeli imati apsolutno nista sa politicarima koji su trenutno u Srbiji na vlasti! Dok se god ne promjeni svijest u Srbiji biti ce te medjunarodno izolirani poput danas..

Miki

pre 11 godina

E, pa ne bi bilo normalno da Haradinaj bude u zatvoru, a Nikolić na slobodi. Ako Nikolić može da bude predsednik, može i Haradinaj premijer.
Tako da nema Toma zbog čega da se buni, njemu je dobro.

Zox

pre 11 godina

Niti mi se svidja retorika Nikolica niti sam voleo da "slusam" Milosevica i slicne. Necu da ratujem i smatram da su Srbi (oni koji su na vlasi 20 godina) krivi sto "ovi dole", dakle mi, ispastamo.

Ali... Nas komsije NECE i NE VOLE. Laze svako ko misli drugacije ili je naivan. Zadnjih 500 godina je tako i ostace. To sto su neki zinuli na hrvatsko more ili da budu "raja" Sarajlijama - neka ih, neka sanjaju, ali

KOMSIJE NAS NE VOLE. Tacka. Nisu Srbi nista bili krivi u I ili II sv. ratu pa su prvo komsije skocile da nas istrebljuju.

Kako god, gadili mi se glupani iz ovih ratobornih stranaka ili ne - mi mesta na Balkanu nemamo, a ni u svetu. Jedino sto mozemo je da im svima okrenemo ledja i da dignemo ruke i od Rusa i od EU - i da zasucemo rukave pa sve ispocetka i da zivimo SAMO ZA SEBE. Nema nam druge... Nestajemo...

Đorđe

pre 11 godina

Haški tribunal osuđuje jedino srbe, a puštanje na slobodu hrvatskih generala i kosovskih separatista vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka na svetu.

dokon_um

pre 11 godina

Ako ti Nikolicu Master Tomislave mozes biti predsednik Srbije, posle svega sto si sa svojom bratijom i koalicionim partnerima radio tokom devedesetih, sasvim je normalno i u skladu da Gotovina i Hajradinaj budu barem slobodni ljudi

dasa

pre 11 godina

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada. Ako je neko hteo da nas posvađa, našao je pravi način."
Zar ste do sada imali dobre odnose sa ovim susedima? A sa kim ste to bili posvadjani? A sa kim se ratovalo? Ovaj ne moze da odoli da pokaze svoj intelektualni nivo u svakoj prilici.

niko

pre 11 godina

Zeleo sam promenu ali ovakvog predsednika sa ovako smesnim izjavama ne mogu da svarin.Nije ni Tadic bio bolji al ovaj se umislio da je istoricar,politicar ne znam kakvog formata?!

Yugoslav

pre 11 godina

Niste primetili...posle svake Nikoliceve VELIKE izjave oslobode jednog optuzenog za zlocine nad Srbima...imaju oni jos "pilula' za Nikolica, narod drzavu koji ga bira posle svega.

Tadic

pre 11 godina

Da vam je Tadic ostao na vlasti, kakv god bio, osudili bi i Gotovinu i ovog albanca. Ali vi htjedoste ovog samoproklamiranog cet.nika. Pa izvolite.

upalila se sijalica

pre 11 godina

Meni je tek sada jasno zasto je Nikolic pobijedio na izborima u Srbiji.
Onakvog Tadica zamijenio je ovaj covjek.
Namjerno je pusten da se u Srbiji porazi i posljednji trag nacionalizma.
Katarza je neminovna, a poslije nje red je na neke nove mlade proevropski orijentisane snage koji ce povesti regiju u bolje sutra. Takvi u Srbiji sigurno postoje.

Saša

pre 11 godina

Taman je htio da se miri sa svima (Vukovar srpski,Srebrenica..)kad ovi stranci oslobode sve koji su sigurno krivi i sada se više ne možemo pomiriti jer nismo svi isto krivi.Vuk dlaku mijenja...Dobru volju za pomirbom ne može ništa uzdrmati ili je imaš ili...

Will

pre 11 godina

Kratko i jasno : " kakav narod takav i predsjednik"
Meni je jedino zao sto ce neka nova nevina srpska djeca u buducnosti morati da nose teret genocida i pocinjenih zvjerstava ,ali kad njihovi prethodnici ( sadasnja generacija u Srbiji) ne brine za to pa sta imam i ja .(mada nije fer)
Smatram da je danas 10 puta teze biti posten i dobar Srbin nego Hrvat , Bosnjak itd. jer to podrazumijeva da budes ljudina da priznas genocid i zvjerstva u jednom nazalost oboljelom drustvu i da te ta spoznaja smeta i sa druge strane da te zbog takvog stava osudjuju i koce u zivotu ogromna vecina ljudi u Srbiji. Zbog toga je biti castan Srbin u Srbiji veliko vizionarstvo i zrtva , a sto se tice velike vecine , ne znam ko ih jos u ovom svijetu zarezuje i dozivljava ozbiljno.

Ivan

pre 11 godina

Država mora da stvara svoje partnere i da bude partner. Molim vas povucite kočnicu politike "svi su krivi, samo smo mi u pravu" i usmerite naše društvo u ispravnom smeru.

žegar

pre 11 godina

Za nas Srbe u Hrvatskoj je najbolje da ćutite gospodine Nikoliću, pustite nas da živimo u miru. Ne zavaravajte ovaj narod koji hoće da gradi bolji život za svoju decu.

Nataeos

pre 11 godina

Gospodine Nikolicu, nema na Zapadu rekla kazala...Nema dokaza, nema robije !!!A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36). Za koliko se prodajes?? Pogano stvorenje!

klaster

pre 11 godina

"Strašno je šta je predhodna vlast uradila, naše su jedva čekali da isporuče sa sve konfetama i slavljem! Kako ih sad nije sramota?!
(Kiki, 29. novembar 2012 19:26)"

Isporučili su tvoje, a ne naše. Ti si isto njihov, a ne naš.

Upravo kako i treba da bude.

I zato im hvala.

A to što drugi vole svoje zločince sigurno ne znači, niti će ikada značiti da ja treba da vojim moje. Ti se ravnaj prema gorima od sebe, a ja ću prema vaspitanju koje sam od roditelja dobio, i prema mom poimanju dobra i zla.

Erubija

pre 11 godina

Sadašnja vlast nije kriva što su oslobođeni haški optuženici i generali. Znamo da je haški Tribunal napravljen samo za srbe. Prethodna vlast je potpuno razorila našu državu, narod dovela do ivice egzistencije, uništili pravni poredak naše države. Reformom sudstva 2009 godina uništili pravosuđe i tužilaštvo. Tužilaštvo za ratne zločine ništa nije radio da bi zaštitio nacionalne i državne interese. Sadašnja vlast radi sve ono što prethodna vlast nije radila dvadeset godina. Haški Tribunal je nepošten i to svi vidimo, da radi na štetu jednog naroda.

quinta

pre 11 godina

Uzalud reci Predsednice, uzalud. Sve ce da bude upravo onako kako pretpostavljas, i kako ne bi zeleo da se desi. Srbiji nema napretka bez korenite promene njenih celnih ljudi, od opstine do skupstine. Vreme je da dodju novi, mladi obrazovani. Za sada nemoguce...

Daleki

pre 11 godina

citam clanak i komentare i mnogo sam naucio:
Krivac za medjunacionalnu netrpeljivost na Balkanu je Haag, ne narodi Balkana
Svi Srbi, ukljucujucu Mladica i Karadzica trebaju odmah biti oslobodjeni.
Pazite da vam se zelja ne ispuni, jos ce Ratko postai predsjednik
Lijepa serija Milosevic, Nikolic, Mladic, ohrabrujuce za buducnost

sas

pre 11 godina

to sto su oslobodili gotovinu to se donekle moze opravdati, pa covek je ratovao u svojem dvoristu(drzavi). to bila sramna odluka kojom su svi zlocini koje je pocinio ponovo pocinjeni, ali haradinaj je napadao policiju i vojsku jedne drzave u kojoj je dosao ko zna odakle i ubijao stanovnike te iste drzave i na kraju je nevin...mislim...

Milan

pre 11 godina

Vode nas nesposobni ljudi ista ona garnitura koja je ratovala sa narodima bivse Jugoslavije i medjunarodnom zajednicom.Da je DS bila na vlasti nebi od ovog nista bilo.Trazili smo gledajmo!

Ivano

pre 11 godina

Stvarno se ne zna šta je gore, slušati radikale da kukaju o nepravdi i zaverama i to kako su svi protiv nas i samo smo mi nevini, ili pak Dinkića koji govori o katastrofalnom stanju finansija u srpskom zdravstvu.

dzimi

pre 11 godina

Nista necemo dobiti ako sada budemo kukali,pretili i slicno. Mi sada kao sto rece Toma, moramo biti jos slozniji, ovo sto Hag radi nije humano, svi smo ocekivali ovakav ishod. Nadam se da ce platforma za Kosvo i Metohiju, ako nista bar obezbediti sigurnost gradjana Srbije na Kosovu.

misa

pre 11 godina

Ovo samo daje krila, kosovskim albancima! Nadam se da ce Vlada Srbije izneti platformu ubrzo, i da ce to kolko toliko uticati na boljitak zivota onog naroda dole, koji je pod pritiskom svakoga dana!

Teolog

pre 11 godina

Bravo,tako treba da im se odgovori.
(Tinejdzer)

Vidi se da si jos "mali"...ustvari ove presude su ODGOVOR na Nikolica i Srbiju koja ga je izabrala........shvatices kada izadjes iz puberteta.

Ante

pre 11 godina

Dosta kmečanja, razmislite o tome da međunarodne zavjere i urote ne postoje, osim u vašoj mitologiji. Stanite i razmislite na način da ste svagdje bili agresori, osim na Kosovu, a tamo ste platili svoje divljaštvo i kolektivno ludilo. To se sve događalo i većim i pametnijim narodima od vas, primjerice Nijemcima, pa kad su stali na zemlju, shvatili gdje je problem i ustrajnim ponašanjem došli do vodeće sile u Evropi.

n.n

pre 11 godina

Ovo je predsednik????? ne,ne sa ovakvim izjavama mi vise deluje kao trener nize-razrednog fudbalskog kluba koji trazi izgovore za poraz od apsolutnih amatera.Nikolicu,priznaj pokusao si lepo od tebe,ne ide ti bre ovo igranje predsednika....ti si covek koji treba da ostane u vecitoj opoziciji,dobar si bre u tome i trebaju nam ljudi kao ti u svakoj vlasti.
Urazumi se,i stegni za guse ove "prikaze iz proslosti" koje si ne-svesno okupio oko sebe.Srbija tone "kapetane",pitam vas koji je akcioni plan?

druže tito ljubičice bijela,tebe voli omladina cijela

pre 11 godina

otkad se juga raspala sve je krenulo po zlu,sretan dan republike jugoslavije svoj braći gdje god bili...pozdrav iz dalmacije:)

tibetanac

pre 11 godina

Čini mi se da smo danas u prilici da budemo ponosni na to što nam rade. Navikli smo na muku i da drugi pokušavaju da raspolažu našim sudbinama. Ovo je čas kad iz Haškog tribunala treba da izađu svi Srbi, zato što, ako Oluja nije bila zločin i ako Haradinaj nije počinio zločin, gde će naći zločin kod političara, komandanata vojski i policije Srba koji se nalaze u Haškom tribunalu?"

Gospodine Nikolicu pitam vas gde ste bili i sta ste mislili kada je 0d 1990-195 preko 85% zlocina nad civilima pocinili Srbi sa jasnim planom etnickog ciscenja srpskih zemalja? gde ste `bili kada je na desetine rezolucija trazilo od vojvoda da prekinu masovne zlocine? Tako i 1999 na Kosovu. Ne da je to opravdanje za 2,000 ubijenih u Oluji (o deportovanju necu da govorim ali sigurno nije bilo deportovanje slicno onom u BiH na 2/3 BiH) ALI VI VOJVODO NEMATE KREDIBILITET ZA delenje moralnih lekcija bilo kome..I TO JE NASA TRAGEDIJA I NASA KAZNA A MISLIM I PORUKA SRBIJI STO STE VI I DALJE U "IGRI".

Neka opali me cigla da mi bude lakse

pre 11 godina

Sad ste se setili da trebaju da izadju ? Sto ste ih uopste izrucivali moji SRBI !!
(srsa, 29. novembar 2012 19:58)

Alo bre,isporucili smo ih jer su ubice,koljaci zbog kojih mi danas patimo.
Da Slobu sretenm na ulici da je ziv ako mu ne bi pljunuo u oci onda neka ne zivim.
Zbog takvih mi danas patimo koji nemamo veze sa njihovim bolesnim namerama.
Imam 48 godina i sina od 30 godina kojeg sam morao pred dve godine poslati van da ne gleda tu bedu i ne pati ovde sa svojim detetom. Prokleti bili politicari nasi,ovo su nam oni priredili planirajuci nam veliku Srbiju a dobili smo *****.

pivljanin

pre 11 godina

E pz da ih ne puste. Prvo ste sve pohapsili i poslali u Hag a sad kukate. Ne zna se ko je ovde gori i nesposobniji: ovi pre vas, vi ili oni koji će doći posle vas.

Gligor

pre 11 godina

Ne treba da bude oslobodjen onaj ko je kriv. Sve dok je osudjen onaj ko je kriv za npr. Srebrenicu, ja ili bilo ko drugi nije kriv. I sta ce nam zlocinci? Treba li nam trovac tipa Seselja? Hoce li nam s njima biti bolje?

El Cordobes

pre 11 godina

Gospodine Tomo

Mani se demagogije i retorike koju smo imali devedesetih ,godina koje su zahvaljujuci politici danas dobili epilog. Kako mogu Karadzic ili Mladic da budu pusteni
Sta je tvoja stranka uradila za haski tribunal.Pravila je po Sava centru nekakve skupove i dovodila nekakve ruske anonimuse kao podrska tvom kumu
Tvoja stranka je delila vlast devedesetih.Trovali ste preko medija narod Srbije.Vesti su sluzili za unutrasnju upotrebu
Komsiluk je pametno uspevao da privuce medjunarodnu zajednicu za sebe. I sada mi mozemo da kukamo do neba.Ceo svet je protiv Srbije.Ali imali smo rukovodstvo koje je na kanabe primalo i Kurtu i Murtu i uz viski obecavalo sve.Cim odu gosti druga prica.Svetu smo pokazivali srednji prst.I na kraju smo pobedili NATO,srba u Krajini vise nema

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Drugi od tri dela)

Sve nas je zajedno, u rinfuzi, optuzio i osudio Novi Svetski Poredak kome je mafija srdacno, radosno i bespogovorno sluzila). Nikome od nas nije bilo dozvoljeno da se brani, da predstavi svoju pravdu, da objavi argumente i svoju istinu. Kadija nas je tuzio, kadija nas je sudio, kadija nas je pogubio. Niko nas nije pitao da li smo Drazini ili Titovi, da li smo Slobini ili Vukovi, da li smo Zoranovi ili Vojislavovi, da li smo Borisovi ili Tomini, da li smo nevini ili smo krivi kao greh, da li smo kulturni ili smo primitivci, imamo li dva razredna osnovne ili doktorat. Svi smo baceni na istu lomacu. Ili kako je to jednom prilikom jednom davno u 13. veku lepo rekao Papin izaslanik "Sve ih potamanite. Bog ce vec da ih razvrsta"

Drugo, treba objasniiti samom sebi da poraz ne znaci smrt i da su sve pobede i svi porazi iskljucivo privremeni i prolazni i da ne postoji nesto kao Vecita Pobeda ili beskrajni poraz -- mada su cesto desetine neduznih generacija osudjene da tavore u sramoti i bedi ni krive ni duzne. Jeste, Knez Lazar nam je ostavio da biramo izmedju sramote poraza i blazenstva carstva nebeskog, ali nesto ne vidim da je puno nas izabralo carstvo nebesko. Cak se i nase svestenstvo nesto usteze. Izgleda da se ni njima nesto ne zuri mnogo da stignu pod skute Bozije. Porok ovozemaljski im je, cini se, daleko slasniji.

(nastavak sledi)

cika

pre 11 godina

@@@ A za nase koji tamo sede ima mnogo,mnogo,dokaza....Videosnimci, Audiosnimci, Svedoci iz naseg naroda, svedoci iz drugih naroda, svedoci iz UN itd.

I gde je tu Problem ?
(Istina je Bolna, 29. novembar 2012 16:36)

'ajde, za nase ljude ima dokaza, a za Haradinaja nema? Pa, naravno da nema kad su svi pobijeni. Vidi, pa kazi da smo samo mi krivi, oni su svi nevini. Jos bolje, preseli se na Kosovo kad si vec na njihovoj strani!

yaya

pre 11 godina

Lično me interesuje da su ubijani svedoci Mladića,Karadzica,Šešelja...Da li bi ostalo na tome i potom ih oslobodili?Ma bre,svet bi od nas tražio da pronađemo ubice,isporučimo ih pa onda još gora presuda po okrivljene.A ovi poubijali svedoke i nikom ništa.
Taj sud je sprdnja i ruglo izopačenosti onih koji ga vode.
I te sudije će večeras doći kućama,večerati i mirno leći u krevet,sasvim običan dan.

Susjed

pre 11 godina

"Ne može da se desi da posle svega ovoga mi nastavimo da sa svojim susedima održavamo odnose kakve smo imali do sada."

Totalno apsurdna izjava... Nisu vam susjedi pisali ove presude nego treće zemlje. Hoćete onda i sa tim zemljama imati nesređene odnose?

Ђорђе Новак

pre 11 godina

Ово је час да признамо да нисмо казнили него смо наградили оне који су водили ратове и уништавали земљу током деведесетих година!

sasa

pre 11 godina

„Mi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše uroðene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ Dobrica Ćosić, Deobe

„Laž je srpski državni interes.“ Dobrica Ćosić

„Laž je u samom biću Srbina“. Dobrica Ćosić

„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina." Dobrica Ćosić

Nema potrebe da drugi pišu ništa, sve rečeno.

Gojko

pre 11 godina

A gde su sad oni koji su naredjivali i hapsili nase gradjane i sporucavali Hagu ??? Gde su oni koji su nas godinama uveravali o nekim miliardama, lagali o nekom brzom uclanjenju u EU samo ako ispunjavamo odluke onih istih ljudi i drzava koji su bombardovali Irak, Libiju ? Prvo te prijasnje rukovodece Srbe treba izloziti na stub srama i suda a posle traziti da se puste Srbi iz Tribunala

goran

pre 11 godina

Realnost je da zapadu, posebno Americi, savršeno odgovara postojanje nestabilnih regiona, a Balkan je oduvek bio na vrhi liste potencijalnih kandidata za takav region. Ono što je za Srbiju tragedija jeste dugogodišnji nedostatak pametnih političara, koji bi makar bolje birali saveznike. Mi služimo na Balkanu istoj misiji kao Palestinci na Bliskom istoku.

maki

pre 11 godina

Srbi nisu priznavali odluke Haga od samog starta.Zasto je sada vazno kako je Hag presudio?Nije li to politicki sud?Zasto vam je stalo kakva je presuda kada je taj sud nepravedan?

brojdva

pre 11 godina

Da, da ih uzdigne ka novim porazima koji bi i dalje vodili ka propascu. Predsednice, nije vas uzdiglo tada a nece ni sada nego otvorite oci vreme ja za totalnu promenu politike dok nije kasno.

Zoran

pre 11 godina

Izabrani smo da platimo ceh za sve sto se dogadjalo na teritoriji bivse YU. Posto "demokratiju" sprovode jaci, jasno je da gubimo. Na nama ostaje da putem referenduma odlucimo gde cemo ici i da prestanemo da ocekujemo pravdu od svetskih meshetara (i sa Istoka i sa Zapada). Ja Kosovo nikada ne bih priznao, ali moj glas je "samo slamka medju vihorove".

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Prvi od tri dela)

Prvo sto narod Srbije sada mora da ucini je da sebi postavi ispravnu dijagnozu: da objavi od cega boluje (nepostenje, lakomost, pohlepa, zavist, nepouzdanost), sta mu se ovo upravo dogodilo (totalni poraz), i da sa tugom i bolom konstatuje da je do nogu potucen.

Taj bolni pocetak mogao bi da bude zacetak neke bolje, plemenitije, casnije, vrednije Srbije.

Potreban je, takodje, nacionalni konsenzus: Sada. Ovde. Ne sutra. Ne prekosutra. Ne malo sutra. Ne jednog lepog dana.

Za tako nesto nije potrebno puno: potrebno je sazvati zajednicku sednicu skupstine, predsednika, vrhovnog sudstva, generalstaba, crkve, sindikata, privrednika i akademije i objaviti tuznu vest.

Dakle, potrebno je nacionalno prociscenje. Nacionalno otreznjenje. Purifikacija vatrom.

Posle dijagnoze, sledi terapija.

Nasa terapija je odavno poznata. Ona je sadrzana u nasem grbu, samo sto smo je odavno zaboravili:

SAMO SLOGA. SAMO SLOGA. SAMO SLOGA.

Naglasak na "SAMO".

Kao sto po velikoj zimi macka i pas spavaju zajedno, po ovoj ledenoj zimi koja nas je snasla treba da spavaju i crni i crveni, i beli i crni, i monahisti i republikanci, i gejovi i strejtovi, i Vlasi i Srbi, i andjeli i gresnici, i ruzni i duzni (svi, to jest. OSIM mafije, zbog koje smo i izgubili sve ove ratove, ove silne teritorije, ove nenadoknadive zivote, ove stracene generacije, svoju cast, ponos i samopostovanje.

(nastavak sledi)

Y-men

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda"


Takvi kao ti ukljucujuci tebe licno su narode tako dubolo posvadjali da ce trebati generacije ALI NEKIH DRUGIH da nas pomire. Zato se ukloni da ne gubimo dragoceno vreme veliki posao je pred tim DRUGIMA a ti koracas unazad.

Лимени 036

pre 11 godina

Ред би био, али правде и реда на западу нема........тражимо слободу за Шешеља

novica952

pre 11 godina

Vreme je predsedniče ne samo za velike reči nego i za velika i umna dela. Politički ovu temu možemo unedogled obrađivati kukati i prizivati pravdu i boga ali pomoći nema. Mora se naći praktičan način da se postigne ono što želimo ili da svoje ciljeve koje smo defeinisali prema EU i Kosovu prilagode novim uslovima koji su nastali i našim ciljevima koje treba da ostvarimo.Teško da će nas EU poslušati ili da će se tribunal sažaliti i pustiti naše optužene, verujem da ih čekaju drakonske kazne i isterivanje neke druge pravde. Ali mi možemo preduzeti druge mere i zaustaviti dalje žrtvovanje našeg naroda sa Kosova radi nečega što nas suviše mnogo košta a pitanje šta dobijamo.

Pera

pre 11 godina

Tomislave, da se ti i tebi slicni nisu zaklinjali u granice Karlovac, Karlobag, Virovitica svega ovoga ne bi bilo. Eto to je zakljucak koji ja izvlacim iz ove sramote, a to sto bi ti opet da nas svadjas sa nekim, i kako se uopste desilo da ti ponovo dodjes na vlast, cu popricati sa svim svojim genijalnim "belim" prijateljima..

Stanislav

pre 11 godina

Haski sud je gori od inkvizicije, dokaz da je vojna moc i sila iznad svakog prava. Sada Srbija kako zna i ume treba da se pobrine za nase ljude koji trunu u Haskom tribunalu.

sergej

pre 11 godina

Подршка председнику.Нарочито за ово свађање са суседима, с којима му мирење иначе не лежи.У то име, предлажем да се у знак протеста придружи нашима у Шевенингену, са стиропором, као обавезним реквизитом. Томи би било најпаметније да проба да одћути сваки догађај док не преноћи.

?

pre 11 godina

@ (Dobili smo sto smo 100% zasluzili, 29. novembar 2012 17:16)

Ваш (и слични) коментар(и) је грозан скоро колико и сама пресуда!
Чак и да је истина све што сте написали, неко је крив што су људи брутално побијени!!! Срамота!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

(Poslednji od tri dela)

Trece, poraz ne znaci konacni trijumf neistine i nepravde. Buducnost pripada narodima koji nadju snage i istrajnosti da se, kao feniks, izdignu iz svog pepela, i da nepravdu uzvrate svojim dusmanima - pa makar i vekovima kasnije.

Srbija, zapravo, nije u losem drustvu. Pogledajte ko je dobio poslednji rat, a ko ga je izgubio. I pogledajte gde su sada "pobednici", a gde su "gubitnici". Pocetak svake pobede pocinje porazom. Srpski trijumf iz 1912. poceo je tragedijom iz 1389. Srpska tragedija iz 1995. pocela je trijumfom iz 1945. Kolo srece se okrece.

Nasa zrtva nije bila uzaludna, ma kako se to nama sada cinilo. Bol i patnja srpskog naroda posluzice rodjenju neceg boljeg i lepseg. Niko u u ovom trenutku ne zna sta je to nesto,ali ne imajte nikakve sumnje da se nista pod nebesima ne desava slucajno. Sve je deo Velike Celine.

Sasvim je moguce da oni koji su nas porazili nemaju lepe planove sa nama. Sasvim je lako moguce da oni hoce da nas dokrajce, rasture, porobe i preobrate u tudju veru (ne bi bilo prvi put). Ipak, cvrso verujem u sposobnost mog naroda da prezivi.

Ali, majka Srbija, ovakva kakva je, nema vise snage da se brani. A veliko je pitanje sta od nje je preostalo sto je zaista vredno branjenja. JEDINO sto ce BITI vredno je ono sto TEK treba da stvorimo, iznova, iz ovog pepela u kome smo se nasli.

To ce biti najlepsi spomenik onima koji su je nekada davno, takodje, podizali iz pepela.

Nas preporod MORA da pocne smrcu jedne iluzije.

tibetanac

pre 11 godina

Ako neko proziva one koji govore "protiv svog naroda i drzave" treba da zna da je Gotovina optuzen za zlocine nad 250 civila, nije optuzen za deportacije a Hajradini za zlocine nad 11 civila a Mladic, Karadjic i klika vojna politicka, paravojna i parapoliticka za masovne zlocine nad najmanje 50,000 civila i preko milion nasilno deportovanih ljudi logore sa hiljadama mucenih i da ne govorimo o Sarajevu, Vukovaru i Srebrenici.

neka svako preispita svoj patriotizam ali govoriti protiv izroda svog naroda NIJE PROTIV naroda, naprotiv.

sumorni

pre 11 godina

"A gde su sad oni koji su naredjivali i hapsili nase gradjane i sporucavali Hagu ??? Gde su oni koji su nas godinama uveravali o nekim miliardama, lagali o nekom brzom uclanjenju u EU samo ako ispunjavamo odluke onih istih ljudi i drzava koji su bombardovali Irak, Libiju ? Prvo te prijasnje rukovodece Srbe treba izloziti na stub srama i suda a posle traziti da se puste Srbi iz Tribunala
(Gojko, 29. novembar 2012 20:40) "

Slažem se, te dželate, palikuće, razbojnike, ubice, smo mi trebali po kratkom postupku odmah ovde, kao i sve one koji ih dižu u zvezde.

Srbija je mogla nakon toga da bude mnogo lepše mesto za život.

No, svejedno, hvala svima (a najviše Koštunici) što nas je tih bednika oslobodio.

Deja

pre 11 godina

Kaiseru
totalne već mnogo puta slušane neistinite gluposti si napisao.Da mogu dao bi ti 1000 000 000 minusa,al sam si sebi najveći

Dragan Stojanovic

pre 11 godina

Ljudi, cemu euforija?
Pa, odavno je bilo jasno da tribunal NE SME da osudi ni Gotovinu ni Haradinaja! Ceo svet je znao (video i cuo) da su uy gotovinu i ostale hrvatske ubice bili oficiri USA! Da su gotovinu osudili za zlocinacki poduhvat (u stvari genocid)- bilo bi jasno da su u tome ucestvovali i amerikanci. Haradinaj je optuzen za zlocine pocinjene 1998. godine. Da su ga osudili - bilo bi tesko objasniti zasto su onda bombardovali Srbiju 1999.! Da se sada ne vracam unazad i komentarisem ostale presude - sve imaju slicnu podlogu i isti cilj - presude Tribunala su morale opravdati sve zlocine koje su cinili oni koji su izazvali i podstrekivali raspad Jugoslavije i bratoubilacke ratove na Balkanu devedesetih godina. Tragicno je sto smo im mi sami obilato pomagali u tim naporima, sto smo se delili, svadjali i ubijali medjusobno. Na kraju, strasno je sto su zlikovcima Srbi pomagali deleci se do bezumlja. I danas se svadjamo i pljujemo, optuzujemo se, proklinjemo, potkradamo svoju zemlju i narod i, na kraju, svoju decu! A savetujemo ih da beze iz svoje zemlje i od svog naroda. Valjda je bolje da prestanemo sa svim svadjama i podelama, da okupimo svoju decu i zajedno pocnemo da radimo u svoju korist. Ne glasam vec odavno jer nisam imao za koga. Ali moram da se donekle slozim sa Nikolicem - zlo i nepravda su nekada umeli da nas ujedine. Nadam se da je ponovo dosao cas da Srbi prestanu da se dele i pocnu da rade i da se bore za sebe. Za svoj narod i svoju decu!

Sokolac

pre 11 godina

Da je bilo pravde nisu ni trebali da se nađu u Hagu. Međutim nismo mi takve sreće da se Srbi počnu vraćati iz Haga , kao Gotovina , Markač , Haradinaj i ostali. Ostaće Srbi još dugo da trunu po evropskim zatvorima.

...

pre 11 godina

Pa ti si onaj koji je ubijao po BiH i hrvatskoj , sada si na vlasti i naravno da ce hag da ih pusti. Ti si onaj koji je tada bio na vlasti nemas prava da ih tuzis kao drzava. Dok je tadic mogao. Dok su oni prognali nas ti si na drugi nacin etnicki cistio , ubistvom , genocidom.
Srbija htela veliku srbiju na kraju je dobise albanci .. veliku albaniju ... sve se vraca.

Zolisd

pre 11 godina

Nepravda sama po sebi ujedinjuje. A dostojanstveno istrpljena nepravda je dokaz zrelosti. Nisam siguran da je Toma osoba koja ima moralnog i bilo kakvog drugog prava da nam o tome prica.

RB

pre 11 godina

Nazalost,ovo je bilo ocekivano,jer su pobijeni svi svedoci, na sta je zapad zmurio ( znaci odobravao) !
Bilo je i tezih trenutaka u nasoj istoriji, pa smo izdrzali ,tako cemo i ovu nepravdu !

Toliko od mene

pre 11 godina

Lično me interesuje da su ubijani svedoci Mladića,Karadzica,Šešelja...Da li bi ostalo na tome i potom ih oslobodili?Ma bre,svet bi od nas tražio da pronađemo ubice,isporučimo ih pa onda još gora presuda po okrivljene.A ovi poubijali svedoke i nikom ništa.
(yaya)

Da neko poubija svedoke protiv Karadjica i Mladica??? Ubijanja koja su se desavala pred kamerama, novinarima posmatracima satelitima presretnum razgovorima, transkriptima, javnim izjava, preko 400 dosada otkrivenih masovnih grobnica, Mladic je licno demomnstrirao nekom iz UNPROFORA sta Srbi cine sa "neprijateljem" tako sto je zaklao pred njim svinju...moram reci da je najveci deo naseg besa dolazi iz nebuloznih poredjenja koje pokazuju totalnu "nesvest" o razmerama srpskih zlocina u ovim ratovima kao i aroganciji njihovih pocinilaca. Ono sto mi NECEMO da cujemo i vidimo, sudije cuju i vide svaki dan...mozda im je ljudski malo mukica na Srbe...njih 2sv rat ne interesuje.

lala

pre 11 godina

neko je ovde vec rekao: ja sa nikim nisam imao problema! eto ni ja! onda su dosli pomanitali sloba, vojvoda seselj & co. zavadili nas sa svima.
kad su otsli krenuli smo da se mirimo.
a sade imamo malog slobu i novog vojvodu.....
sam da ne bidne opet nekih belaja.

Teolog

pre 11 godina

'ajde, za nase ljude ima dokaza, a za Haradinaja nema? Pa, naravno da nema kad su svi pobijeni. Vidi, pa kazi da smo samo mi krivi, oni su svi nevini. Jos bolje, preseli se na Kosovo kad si vec na njihovoj strani!
(cika)

Pa 11 ljudi je moglo biti ubijeno bez dokaza ali 40,000 ljudi, deportacije zbegovi i logori u BiH kao i Vukovar, Sarajevo, Srebrenica hladnjace, Batajnica su se dogadjali pred kamerama i NASIM OCIMA. Treba debelo zazmuriti pa zanemariti cinjenice pa makar bio i Srbin.

smireno

pre 11 godina

Treba uci smireno, bez obzira sto se nikome od nas ne svidja ovakva presuda, i sto je ovo ponizavajuce,sto rece Toma, sud izgleda samo osudjuje Srbe,ali svi znamo da razgovori treba da se nastave, zbog tog naroda dole, jer ce oni najvise biti na udaru sada, kao i izbeglice u Hrvatskoj ..

Kaiser

pre 11 godina

@DEDA CVETKO

Mlatiš praznu slamu.

Kao prvo, mafija koja je izgubila ratove je sad na vlasti, i ponašaju se kao da je svet nastao pre 6 meseci, a vreme pre toga nije nikad ni postojalo.
Kao drugo, oni su mafija ne zato što su ratove izgubili, već zato što su ih uopšte i počinjali.
Tvoj bi govor imao nekog smisla da ga je 90-te pisao Nikolić, ili Šešelj, ili Milošević, a sada je samo pokušaj "ujedinjavanja" oko onih koji nikad nisu ni trenutka zažalili što su nesreću uopšte i pokrenuli - oko radikala i socijalista.
To neće da se desi, bar ne pre no što Nikolić, Vučić i Dačić ne otvore svoje srce ovom narodu, i ne zatraže oproštaj od njega, dok ne kažu koliko nas je koštalo njihovo bahaćenje i to u novcu, jadu, bedi, krvi, invalidima.
Da nam pričaju kako su proterivali odavde naše sugradjane, i kako im je Toma nudio jedan sendvič za put, jer je Madjarska blizu. Vučić bi mogao da nam priča kako je izbacio ljude sa decom iz njihovog stana da bi stan dao urednici "Velike Srbije" i njenom mužu, Šešeljovom telohranitelju. Nije to bilo baš tako davno.
Mogli bi da nam pričaju zašto su sve koji su im govorili da to nije dobro proglašavali izdajnicima i vodili hajku protiv njih, koju mnogi nisu ni preživeli.
Mogli bi mnogo toga da nam kažu ako žele, i ako im savest ikada tako nešto naloži.
A ujedinjenja oko ljudi bez savesti i obraza će biti - nikada. Oni su radikali, ma kako sada medili dok pričaju, u skrušenim pozama pokajnika.
Opet bi oni sve ono radili, vidi im se u očima.
Toliko.

Lana

pre 11 godina

Stvarno me zapanjuju komentari u kojima neko ubedjeno tvrdi kako smo ovim presudama dobili sta smo zasluzili, kako treba da cutimo i povijemo glavu i sl. Na stranu to kakvi su nam politicari bili u vreme rata i kakvi su sada, losi, slazem se, ali to sa ovim nema nikakve veze. Kako neko moze da kaze da je u redu sto zlocinci koji su cinili zlocine nad ljudima pripadnicima iste nacionalnosti kao sto je on, treba da budu oslobodjeni??? Moze li bilo koja losa politika da opravda ubijanja, i tvrdi li medjunarodno pravo da su sve zrtve pred zakonom iste? A evo vidimo da nisu, i detetu je jasno da tu nisu cista posla. Mislim da je to bolest naseg naroda, da pljuje sam po sebi. S jedne strane smo skloni da odlutamo u preveliki nacionalizam i paljevine smo, a sa druge toliki kompleksasi - verujemo samo u to da smo jadni, losi, nikakvi, glupi, primitivni, iskvareni i sve najgore. Takvim stavom mozemo samo do kraja propasti, u ovom trenutku treba da gledamo u svoje vrline, dosta smo gledali u mane i dosta smo se izvinjavali, samokritikovali i kajali. Ima ovaj narod i sta dobro da da i pokaze!

South Park

pre 11 godina

Zbog toga sto sam i pretpostavio kako ce izgledati posle izbora , ne zalim sto sam otisao iz bg-a preko. Pozdrav za sve normalne ljude.

arte

pre 11 godina

A zar nije predsednik neko ko bi trebalo da razmišlja trezveno, hladne glave, par koraka unapred i da ne lupa kao maksim po diviziji. Ovo što naši političari javno izjavljuju, da ne kažem izvaljuju, je već više decenijska praksa u nas, "zavadi pa vladaj".

I

pre 11 godina

"Imao sam veliku ideju da učestvujem u pomirenju svih naroda, i otpočelo je to i sa Makedonijom i sa Mađarskom, i sada će sve to da stane samo zato što oni koji nas ubeđuju da sarađuemo i živimo u miru u stvari sve čine da se ne pomirimo"

A da malo razmišljaš svojom glavom za promenu predsedniče?

bogdan

pre 11 godina

Klaster-a ko si ti,ko su tvoji i u čije bre ime to ti pričaš.Šapni mi na uvo ime i prezime pa da mi bude jasnije to što pričaš.Čovek je izneo svoje lično mišljenje a ti si se Klaster kao flaster zalepio da kao nešto razgraničiš.Što si se tako osetio prozvanim,bije negativa iz tebe.Ovo je da te podsetim demokratija,svako može da kaže šta hoće,trebao bi to da znaš.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Uopste nije trenutak za saljive i "duhovite" komentare....
(crni_redstar, 29. novembar 2012 18:20)

Ko kaže da se mi šalimo sa Tomom, čoveče? Smrtno smo ozbiljni!

Mrki

pre 11 godina

Da li ovaj narod i dalje misli da je Nikolic toliko dobar politicar da pobedi. Da li smo svesni da sve vlade u Srbiji odredjuju svetski mocnici. Milosevic Seselj Djindjic Kostunica Nikolic svi su imali i imace rok trajanja. Cemu se Nikolic nada. Kad mu istekne rok upotrebe ide niz vodu kao i svi nabrojani. Da su svetski mocnici hteli dalje Tadica i dalje bi bio na vlasti kao sto su podrzali Tadica i Dacica.

BivsiYU86

pre 11 godina

Pa kad si sve to tako lepo rekao, daj onda da vise prekinemo saradnju sa EU i da spasemo ovo malo obraza sto nam je ostalo!
(Kenzo

bojim se da nam obraz nije ukaljan saradnjaom sa EU nego nekim drugim "flekama" koje uzgred Nikolic nastavlja da nalepljuje...ako ne znas od cega su ti fleke na obrazu ne mozes ih ni oprati jer koristis pogresan "deterdzent' a tek ako fleke ne vidis i pobrkas one na gu...ci i one ne obrazu onda nema nista od toga.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ kaiser, 29. novembar 2012 22:06

Dragane:

- Za prijateljski savet uvek je pravo vreme i mesto. Na Vama I ISKLJUCIVO na Vama je hocete li da ga prihvatite ili ne.

- Nije na nasim neprijateljima da nas poducavaju razboritosti. To moramo sami. Oni koji su nas ubijali i proganjali nemaju apsolutno nikakvu moralnu obavezu prema nama (tacnije, od onih koji ne poimaju humanost glupo je ocekivati je), niti bi mi smeli sebi da dozvolimo luksuz da ocekujemo njihovu samilost i solidarnost. Njih apsolutno nije briga jeste li se vi oslobodili iluzija ili ne. Njihov jedini cilj je da nas predstave kao divljake vredne prezira i odstrela. Svojim tonom i stavom, Vi im samo olaksavate posao - a otezavate samom sebi. I svima nama.

- Gnev je los savetnik, iz vise razloga. Pored ostalog, on signalizira nasim neprijateljima da su uspeli da nas isprovociraju, a zatim im daje propagandnu municiju i izgovor da nastave.

Nas nacionalni opstanak je visemilenijumski projekt. Morate da ga posmatrate iz pticije perspektive, iz koje su - u to vas uveravam - i moj zivot i Vas i zivot Tome Nikolica i njegove kamarile ipak samo jedna sitna i beznacajna tackica u prostoru i vremenu ispunjenom mrznjom i zlocinom.

Da zatvorim citirajuci Bendzamina Frenklina (tesko se prevodi jer je u pitanju igra reci): "Either we are going to hang together, or they will hang us separately" ("Ili cemo da se drzimo zajedno, ili ce da nas povesaju svakog ponaosob").

Haski Hronicar

pre 11 godina

"Ako su hteli da nas svađaju, našli su način."

Koliko se secam kada smo se "posvadjali" nije bilo Haga ali je bilo Seseljuevaca u ogromnim kolicinama koje su bile najblaze receno svadljive - pogledaj link sa Seseljem. Nikolic je jos od tada posvadjan sa svima nikada se nije ni pomirio niti ce pa ne moze da optuzu8je Hag za svadju...

BokiNS

pre 11 godina

Žalosno je to, ali...
Tužilaštvo kaže da nisu imali dovoljno dokaza i da su i oni očekivali oslobađajuću presudu.
Boli, ali tako je kako je - bolje da se ne diže previše buke oko toga.

dejvid

pre 11 godina

Izgleda da Nikolic nema petlja da vodi drzavu. On govori kao da je na predizbornom skupu svoje partije, a ne kao Predsednik drzave. Kako misli da izadju osudjeni srbi iz zatvora u Hagu, ako su vec osudjivani. Nisu potrebne ovakve neumerene izjave u sadasnjem trenutku za Srbiju. Srbija nema potrebe da se zainati u medjunarodne inastitucije, jer to vec je probala devedesetih Milosevic, i zna se kako smo prosli!.

life goes on

pre 11 godina

Ljudi!Sugrađani!Zemljaci!
Nije trenutak da se i dalje delimo na ove i one,na žute,plave,crvene.,.
Nemojte bar u ovom jednom od mnogih teških momenata po sve nas u zadnje vreme da se bavite predsednikom.Nije reč o (ne)simpatisanju ka predsedniku države,reč je o svim onima koji su zverski mučeni i ubijeni a da za to niko ne odgovara i da to tek tako prođe.Reč je o poštovanju njima bliskih koji ovo takođe čitaju i gledaju.A šta mi radimo,teramo po starom,delimo se kao i uvek i nastavljamo da budemo isti.Nisam neki veliki ujedinitelj koji želi da prosipa pamet ovuda ali treba da budemo svesni da dok god se budemo delili i razmimoilazili u mišljenjima neko će to da koristi kao i do sada i da nas smatra svetskim otpadom i isto se odnosi prema našim žrtvama.Stavimo prst na čelo i naše društvene interese ispred ličnih...ili nas nema nigde.

zadar

pre 11 godina

Za nas Srbe u Hrvatskoj je najbolje da ćutite gospodine Nikoliću, pustite nas da živimo u miru. Ne zavaravajte ovaj narod koji hoće da gradi bolji život za svoju decu.
(žegar, 29. novembar 2012 19:29)

Tako je prijatelju, dosta više mržnje. Idemo nešto učiniti za sebe i svoje obitelji. Ovakva razmišljanja daju mi poticaj u ovim teškim vrimenima.

Gligor

pre 11 godina

"Ljudi!Sugrađani!Zemljaci!
Nije trenutak da se i dalje delimo na ove i one,na žute,plave,crvene.,.
Nemojte bar u ovom jednom od mnogih teških momenata po sve nas u zadnje vreme da se bavite... "

Ne znam zasto je ovo tezak momenat? Teski su bili momenti dok su u nase ime vrseni zlocini. Ovo je katarza. Slazem se da je ujedinjenje preko potrebno ali ne osnovama koje su nas i dovele do ovoga.

Osijek

pre 11 godina

Poslusajte ovu snimku iz 1990 godine , sedma / 7) minuta govor Stjepana Mesica !!!
Poslusajte sto govori........ http://www.youtube.com/watch?v=TxZjGazwZPs

Istoricar

pre 11 godina

Na avaku Nikolicvu "istinu" sa KOJOM SE "SLAZU SVI SRBI" i sa kojom je Nikolic poceo i vodi svoje predsednikovanje dobijemo jedan "samar" na desdetine stranica obrazlozen......pa ko izdrzi.

Justis Prepodobni

pre 11 godina

Presudio Justis - jos ce i simboliku da nadju u imenu sudije!? Stvarno mi se gade,kladio bih se da su ga namestili za ovo sudjenje - ishod su znali i pre pocetka istog. A vi narode lakse malo! Nije ovo najgore sto nam se desilo,gore ce biti kad Haradinaj izadje pred Dacica i Nikolica kao pregovarac u ime Kosova. A mi nemamo lobi i politicke snage da izbegnemo taj susret. I tu moramo da kleknemo jer smo, da Vas podsetim, u junu 1999. godine,nakon vise od 3 meseca rata,izgubili bitku za Kosovo! Moralno i vojnicki smo naravno pobedili,drzavna granica i suverenitet su samo interne fore u menzi zgrade UN. Albanci su odavno osmislili,vesto izlobirali i sproveli u realnost svoju ideju. Cena? Par hiljada zivota (bili su spremni i na 300.000 mrtvih na Kosovu!), par vojnih baza,malo sverca nesrecnika sa Bliskog istoka,trziste zdravih ljudskih organa,eksploataciju resursa; sve to za fotelje u UN i sutra u EU,za novu drzavu,prosperitet i trajni mir. Mi smo sve sanse prokockali za bedu,rat,sram. Dobili smo stap bez sargarepe,gubimo ovo malo preostalog identiteta kao narod, brojno stanje nam bezi nizbrdo... Ko je ovde glup i lud? Haradinaj i Taci,Gotovina i Markac,Kurta i Murta? Znam,sigurno je onaj drekavac iz tunela.

Mali Sloba

pre 11 godina

Srbija je u nekoj zavadi sa Makedonijom i Madjarskom?
(haaa, 29. novembar 2012 16:47)

SPC ne priznaje Makedonsku pravoslavnu crkvu..

komsija

pre 11 godina

...Sad je jasno da oni ne gledaju u Srbiji ko je koje vere, pola ili narodnosti.
Da li ste sigurni na to? Bi bilo lepo da Muslimani(ili Katolici)ili nevernici se secaju na svoje. Bi bilo lepo da Madjari, Albanci, Hrvati, Crnogorci, Makedonci se secaju na svoje. Bi bilo lepo da homoseksualci se secaju na svoje. Pitanje je da li to je istina? Mozda Nikolic misli da je istina, jer svi drugi sem Srba otisli. To sto Nikolic kaze da Srbi se ujedinjaju zbog inata, je bez komentara....

kaiser

pre 11 godina

"totalne već mnogo puta slušane neistinite gluposti si napisao.Da mogu dao bi ti 1000 000 000 minusa,al sam si sebi najveći
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Deja, 29. novembar 2012 21:15) "

Ma važi bre. Nek me tuže Nikolić i Vučić zbog uvrede, i povrede ugleda i časti :)

Ti si dokaz da sam u pravu - za vas vreme počinje pre 6 meseci, a do tada nije ni postojalo.

Teško je čoveku negirati činjenicu da je nebo plavo, trava zelena, i da je zemlja okrugla, ali vi to radite bez problema :)

Ne postoji stan Barbalića u Zemunu, ni rešenje 4-tog opštinskog suda u Zemunu, ne postoji ni A. Vučić koji ometa njegovo sprovodjenje.

Ne postoje Hrtkovci, ne postoji ni Toma Nikolić, nije nikada postojao ni miting radikala u Temerinu, niti je Toma obećavao Madjarima po jedan, a Slovacima po dva sendviča za put, "jer je Madjarska bliže"

Vama je život baš lep i jednostavan?

@DEDA CVETKO

Možda, kako ti kažeš, ima nečeg pametnog u tvojim rečima što nisam primetio, ali ako i ima, onda tvoj tekst nije za današnji trenutak.

A da iluzija mora da umre - zaista mora. Kod onih koji su je ikada i imali. Ukoliko su spremni na to. A koliko vidim, nisu spremni.

A ja iluzija nemam. Odavno već.

Milan Stepanović

pre 11 godina

Sad ćemo opet danima i nedeljama ogorčeno da vičemo kako je ovo nepravda, da se samosažaljevamo i uveravamo kako su svi protiv nas i kako nema pravde u svetu. A stvar je prosta i jednostavna: vodili smo ratove i sve smo ih izgubili; vodili smo političke borbe i sve smo ih izgubili. Istoriju pišu pobednici. Presuđuju pobednici. Mi to ovaj put nismo. Nismo imali ni političke mudrosti, ni vizije, ni znanja, ni strategije, ni taktike. A emocijama se bitke ne dobijaju.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ Kaiser, 29. novembar 2012 20:30

Prijatelju, bio si previse gnevan da bi razumeo ono sto sam rekao.

Kao sto rekoh, nas preporod MORA da pocne SMRCU jedne iluzije.

U tu iluziju, avaj, spada i kolektivni gnev koji nam ne dozvoljava da jasno i cisto vidimo niti da razumemo ono sto nam se kazuje,

Smiri se, izbroj do 10 (moze i do 100), a onda ponovo procitaj. Mozda u mojim recima nema niceg pametnog, ali mozda i ima. U svakom slucaju, neces ih razumeti dok tobom vlada gnev.

Naoruzaj se strpljenjem. Ostalo je lako.

kaiser

pre 11 godina

"Klaster-a ko si ti,ko su tvoji i u čije bre ime to ti pričaš.Šapni mi na uvo ime i prezime pa da mi bude jasnije to što pričaš.Ovo je da te podsetim demokratija,svako može da kaže šta hoće,trebao bi to da znaš.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (bogdan, 29. novembar 2012 20:45) "

Zovem se Dragan, iz Vršca sam. Prezime možeš dobiti u Službi, imaju podatke od ranije. Govorim u svoje ime, i u ime najmanje 15 istomišljenika, sudeći po plusevima. Kako si i sam lucidno primetio, sada je demokratija, pa svako može svoje mišljenje javno i da kaže. Čak i ja, iako nije bilo davno kada to nisam smeo.

Kao što si primetio, nisam DEDA CVETKU osporio pravo da piše, samo se nisam složio sa onim što je napisao. Smatram da zbog slobodnog pisanja neću imati problema, jer Vučić više nije ministar informisanja.

Ti slobodno možeš da mi lupiš minus, biću počastvovan.

Miroslav iz Hamburga

pre 11 godina

"Čas da svi Srbi izađu iz Haga"
E nece to moci. Ipak tu nisu u pitanju srpske zrtve. Na njih, kao i na nas narod, moze se pljuvati, jednostavno nemaju/nemamo nikakav znacaj. Drugacije je, kada su prouzrokovaci ratnog zlocina Srbi. Tu garantovano postoju dovoljno dokazi za dozivotnu, jer, ipak treba i voditi racuna o zrtvama, naravno, ako nisu srpske.

Goran

pre 11 godina

Sažem se u delu da EU mora da primi "čiste" nove članice. Da nemaju hipoteku No mene zanima uvek samo jedno: Šta je rukovodstvo Srbije uradilo od 1990 pa i ranije da stvori takve uslove da se nadjemo u ovakvoj situaciji.Kako uopšte može više da očekuje bilo koji političar da narod stoji iza vas kada su isti ti političari doveli ovu zemlju ovde gde jeste i decenijama se trudili da pljačkaju sopstveni narod gde god su stigli.U praksi se pokazalo da političari vode ličnu politiku a ne politiku opšteg interesa. Sada ne tražite narod.Narod vam je odavno svima do jednog okrenuo ledja i gleda vas sve zajedno samo zato što mora. Pogledajte iz godine u godinu izlaznost birača. U ovdašnjoj vladi vam je premijer i ministar policije sa 14% osvojenih glasova. Gde to ima. Ostavite narod više na miru i sami se igrajte svojih igara.Smatram da su političari ti koji lupaju šamar Srbiji svaki dan svojim postupcima inazad 20 godina. Osramotili ste nas kao naciju svojom besmislenom politikom. Uvukli u unapred izgubljene ratove.Otvorili ste Pandorinu kutiju e sad je došlo vreme da je i SAMI zatvorite.Šta ste zakuvali to o pojedite jer ste nikada niste zapitali da li narod u Srbiji uopšte ima šta da jede. Vama je bilo važno da vi jedete meso a mi kupus ali zato u proseku jedemo sarmu. Samo Vas molim još jednom ostavite nas više na miru da prebolimo ova poniženja zahvaljujući svima vama i ne uzimajte nas u usta.

treca opcija,

pre 11 godina

Cas za jedno srpskao prolece, kad bi srpski narod imao malo vise mozga umesto putera u glavi.
(mertur)

nadam se da nisi mislio da se ponovi "dogadjanje (srpskog) naroda" i "mitinzi istine". samo da podsetim, odatle je krenula duga duga srpska zima a ne prolece...ako hoces prolece ne prizivas zimu kao sto smo mi vratili Milosevica i Seselja.

mrfreedom

pre 11 godina

Ko god je gresio ispastace. Uvek sve ima svoje razloge. Da smo gresili, gresili smo, i ispastamo, i tako treba. Ispastace i drugi kad dodje njihovo vreme, ali to ne treba nas da brine. Odradimo svoju kaznu casno i nastavimo dalje cisti. Mada se to na prvi pogled ne cini, ali Srbija je na dobrom putu i ocekuje je slavna buducnost. Samo da ostane mirna i ne pokusava da sama zavodi pravdu.

Čveger

pre 11 godina

Ja ovo čitam ovako: Neko je hteo da nas posvađa, ali mi ćemo istrajati jer smo ponosni i učiniti baš ono što je taj neko hteo da uradi. Šta?!

Hrvoje312

pre 11 godina

Opet cenzura na OPEN IPTV. Kad god ima neka "skakljiva" tema ili dogadjaj onda nema dnevnika na HRT-u.
(sloboda govora, 29. novembar 2012 19:40)

http://www.hrt.hr/
Na portalu imas svaki dnevnik i sve emisije koje su bile na programu pa mozes pogledati sve sto te zanima.

Momcilo

pre 11 godina

Ovo mi ne mirise na dobro. Vracanjem Srbije u konfliktni modus bi definitivno presekli poslednju granu kakve-takve nade u buducnost. Problem je u tome sto su sve zemlje u okruzenju nalaze sa jedne, a mi potpuno usamljeni sa druge. Saveznika nemamo jer oni u koje puno ljudi u Srbiji veruju (Rusija, Kina itd) na prvom mestu gledaju svoje interese. A niko od njih nece da zrtvuje trilione dolara ugovora sa zapadom zbog neke Srbijice (kao sto smo se vec puno puta uverili). Od njih imamo samo lepe reci (od kojih nemamo nista) i prazna dela. Ekonomski cemo ostati u blatu jer niko ne moze da opstane izolovan od najblizeg okruzenja. Inat je dokazano najveci srpski neprijatelj novoga doba jer vodi ka iracionalnim odlukama. Poslednjih 20 godina su prepune primera toga - sve sam poraz do poraza.

nikola

pre 11 godina

U nato nasi vrli politicari "nece", verovatno nas i oni vise ne zele jedino nam preostaje da im dopustimo da ovde naprave nato bazu i da se ovo tako zavrsi. Mislim padali su i veci od nas kao Japan i Nemacka mi smo vec odavno propali samo sto josmnogi neznaju.

dosta

pre 11 godina

Haradinaj je bio komadant kopnenih NATO snaga u napadu na Srbiju.Ko moze da pomisli da on moze da bude osudjen?Pobednicima se ne sudi.Mi smo ratovali protiv Amerike,najvece svetske sile u istoriji!Ratovali smo i izgubili.Sada moramo biti kaznjeni,a da nam ne bi i ovo sto imamo uzeli,ne talasajmo.Republika Srpska,Vojvodina,Sandzak...Sve visi o koncu.Dovoljno je samo malo i ostasmo na Pasaluku!Cuti Master Nikolicu,znamo kako smo prosli kad god ste nas ti i tvoj shef branili.