Ponedeljak, 12.11.2012.

18:34

Nikolić: Ka EU i pored evroskeptika

Srbija će nastaviti put ka EU uprkos tome što je, pre svega, zbog ekonomske krize, povećan broj evroskeptika, kaže predsednik Tomislav Nikolić.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Ka EU i pored evroskeptika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

zdravko šestić

pre 11 godina

Gledajući laži DS-a o demokratiji koje su nam propovedali vidimo da su nas samo obmanjivali jer oni su bili ti koji su gledali lične korist a ne koris države i EU im je samo bila izgovor za njihove prjave poslove.

Nole

pre 11 godina

Uporedite standarde zivljenja zapadne Evrope i nas. Dve suprotnosti, u najmanju ruku. Zasto? Zato sto je ekonomski razvoj na zapadu bio pod vecom kontrolom drzave i sudovi su radili svoj posao. Ako cemo biti uredjeno drustvo, moramo od uredjenog drustva i da ucimo.

Jasmina

pre 11 godina

Posto imamo sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i status zemlje kandidata, mi cemo daljim priblizavanjem EU dobiti prilaz razlicitim investicionim fondovima, i bas tu lezi sansa da ojacamo privredu pre stupanja u EU. Zato je proces integracija bitan!

Lepi

pre 11 godina

Ja sam za ulazak u EU, ali sa akcentom na usvajanju dobrih navika i pravila unije i zadrzavanju jakih odnosa sa drugim drzavama i ekonomijama. Jer ne treba ici iz krajnosti u krajnost, tj. iz izolacije od EU, do izolacije u EU. Mi imamo potencijal da budemo ambasadori Istoka na Zapadu i obratno, od cega bi imali velike koristi, kako nam je Tito vec i pokazao.

aaaa

pre 11 godina

Kakava izjava ... Bez obzira što ima više evroskeptika mi ćemo u evropu??? Ustvari je hteo da kaže u Sriji ljudi neće u EU,ali eto ja BAŠ hoću i tako ćemo ...

:-D

supervisor

pre 11 godina

Cekaj bre, "predsednice"? Zar nije izborna volja gradjana najbitnija? Kako sad, u EU i pored evroskeptika? Zar nije misljenje gradjana najbitnije? Brzo si se pretvorio u malog Borisa, ta Merkelova i Estonova su cudo.

NEB

pre 11 godina

Upocetkun sam bio skeptican u vezi Nikolica kao predsednika ali cini mi se da se popravlaja.Podsecam citalastvo da je Milos Obrenovic odlazio u Carigrad da molii kumi ne bi li Srbija dobila nezavisnost !
Drugo,ako ostane pri nacelu da se nemesa u rad Vlade,za razliku od prethodnika...to je veliki pomak napred

Goran

pre 11 godina

niti si istrazio kradju glasova, niti si ponistio Stefanoviceve sporazume oko Kosmeta, kako si obecavao pre izbora.
samo vidim i cujem tvoju ispraznu i lazljivu retoriku, istu onu koju je tvoj prethodnik plasirao i forsirao i doveo zemlju i narod tu gde je sada.. na samo dno.
Nikolicu, slagao i prevario si narod, slagao i prevario si tvoje birace.
i zato ces i ti zavrsiti kao i tvoj prethodnik, tamo gde ti je i mesto.. na dnu.

bas necu

pre 11 godina

jako mi je simpatican gosin.nikolic ali ovo ne mogu da mui oprostim.trebao bi da raspise referendum pa da vidimo koliko nas u srbiji hoce a koliko nas nece u EU, i verovatno negativan rezultat nije samo zbog krize, zapamtite da mi imamo i ponos, sredite drzavu kako treba pa nam nece trebati evropa. nije zlato sve sto sija, u zdravlje!!!!

Brrrm!

pre 11 godina

Zivi bili pa videli, u EU ce Srbiju uvesti Tomislav Nikolic-covek iz Sumadije.
Nek zivi nas predsednik.
(writer, 12. novembar 2012 23:17)

Vaš predsednik kako je krenuo neće nas uvesti ni u novu godinu!

zmitjkoe

pre 11 godina

Najviše mrzim kad neko pokušava da napravi budalu od mene. To nisam oprostio Tadiću i DS pa neću ni Nikoliću i SNS. Moj glas ste zauvek izgubili. Toliko.
(bivši glasač SNS, 12. novembar 2012 22:37)

Vrlo interesantno, zapravo jedan od beskrajnih sprpskih paradoxa. Ako ne racunamo SRS i DSS, najveci broj evroskeptika se nalazi u SNS (nesto vise od 70%). Istovremeno Nikolic se izbornoj trci prikazivao kao najveci Evropljanin, zamerao Tadicu zbog usporavanja puta ka EU itd. Tako smo dobili da najjacu antievropsku stranku vodi covek koji uvodi Srbiju u Evropu!!!! I sad se deo glasackog tela SNS buni sto Toma nastavlja evropskim putem, jedino izborno obecanje koje ispunjava?

Zoran

pre 11 godina

Nije toliko pitanje da li mi hocemo u Uniju, vec da li Unija hoce nas da primi! Ono sto im sada ne treba je jos jedan potencijalni grcki scenario - mi.

bivši glasač SNS

pre 11 godina

Najviše mrzim kad neko pokušava da napravi budalu od mene. To nisam oprostio Tadiću i DS pa neću ni Nikoliću i SNS. Moj glas ste zauvek izgubili. Toliko.

Milja

pre 11 godina

Pored svih problema Srbija je nastavila svoj pu ka EU. Normalizacija odnosa Beograda i Prištine je u interesu svih koji žive na Kosovu, a naročito Srba, i zato treba pozdraviti nastavak dijaloga Dačića i Tačija.. Ovo ubrzava proces evrointegracija što daje nadu da će Srbija vrlo brzo dobiti datum pregovora za ulazak u EU.

Vladimir

pre 11 godina

Ovaj lik u Makedoniji prica da podrzava Makedoniju pa razljutio Grke. Sutra u Grckoj prica da je na njihovoj strani, Putinu ljubi patofne u EU prica kako je za nju. Ovo nije drzavnik vec obican sibicar koji diplomatiju shvata kao stranacku kampanju u Srbiji i vazno samo da obecava ono sto hoce trenutni sagovornik da cuje i uzgred proba rakiju sto mu posluze. Cenu tog sibicarenja platice naravno Srpski narod. Sami smo i trazili.

EUuuuuuuuuuuu

pre 11 godina

Gledajuci sa strane,a ja gledam iz EU Srbiju,stice se utisak da se kod nas misli EU nas vuce za rukav,tu su i bezgranicni fondovi koji prosto mole da ih uzmemo,a me se neckamo!? Ili,branimo se i rukama i nogama!
Neki cak to odbijaju,tu EU i tu silnu lovu, jer valjda imaju neku nama nepoznatu alternativu!? A politicari,onako populisticki picaju sta im na pamet padne,od situacije do situacije... Cudo nevidjeno!Toma,Vucic,Dacic,
ah Dacic veceras govori na RTSu u SVEDOKu: Sta taj covek govori se meri sa nivoom male dece! Bruka i sramota premijera i sefa policije vec u drugom mandatu. Nula odgovornosti! Ni stid ni sram! I takav spada u tu tkzv.
politicku elitu!? E,laku noc i razumu i Srbiji!

primio se

pre 11 godina

Primio se nas Predsednik na politicki turizam, pa ne staje.Zaboravio sta je do juce pricao o toj istoj EU.
A sad obilazi groblja, obdanista i tako resava ovolike probleme u zemlji, svaka cast.

Velimir

pre 11 godina

Narod je za EU to je pokazao na izborima time sto je kaznio partije koje nisu bile za EU. Radikale i DSS.
To je pravi pokazatelj a ne rekla kazala.

1%

pre 11 godina

(Грчански Деспот, 12. novembar 2012 20:26

Citam tvoje komentare vec mesecima, i sad vise nisam mogao da izdrzima a da se ne zapitam : Kakav to mentalni sklop moze da stoji iza ovog SNS bota...Da li ti stvarno verujes u to sto napises? Da li mirno spavas? I na kraju, koliko kosta ta tvoja "odanost"..???
Tvoji komentari me podsecaju na narucene novinske clanke...mozda te tu treba traziti...
Jad i beda....

Houston calling

pre 11 godina

Nikolić podhitno da se prizemlji. Mi koji smo protiv EU smo većinom glasali za njega, a oni koji su za EU su mahom glasali za Tadića. Isto važi za SNS i SPS koji su se pretvorili u evrofanatike (pogledajte izjave Dačića i Vučića i šta rade oko Kosova). Nastave li sva trojica ovim putem, naredni put nema glasa, a ako DS birači hoće da glasaju za ovu "proevropsku" trojicu, slobodno mogu.

kaiser

pre 11 godina

Ukapirao sam da se ovi botovi redovno pojavljuju na vestima gde treba da "pokriju" radikale kada pozitivno govore o onome čega su se do skoro gadili

Evo, sad "pokrivaju" rupu u ćilimu Tome Nikolića, pokrivali su i Vučića kada govori o Kosovu.

To je valjda propaganda onakva kakvom ih radikali zamišljaju, da narodubede u to da je nebo zeleno, trava ljubičasta, i da je ptica sve što leti, računajući da narod ne zna kako trava izgleda.

Sada su već ovi botovi i njihovi komentari izvor odlične zabave za šira društva, kad mi dodju prijatelji na sedeljku, obavezno ih pogtražimo u vestima. Ako neko čini štetu radikalima, onda ste to vi, možete se kladiti u radno mesto.

mozak u stecaju

pre 11 godina

Pa cekajte, a ona rupa na evropskom tepihu?
Znaci, sad moramo da je krpimo? Vazi, EU integracije nemaju alternativu!
(ko mi da minus magarac)

OCOKOLJIC

pre 11 godina

Borba protiv korupcije i kriminala je prioritet u Srbiji na putu u EU, ako želimo napred onda moramo da očistimo zemlju od tog zla i nije nas briga ko je taj koga treba hapsiti ako je deo takvog kriminala, na tome treba raditi i podržavam novu vlast što je krenula hrabro , posebno gospodin Vučić .Samo tako nastavite.Pohvala posebno za početak pregovora sa Kosovom.

kosta

pre 11 godina

Ne znam šta znači reč "evroskeptik". Ali čovek koji je obasut svim dobrima ne treba da ispusti iz vida da najveći očaj u Srbiji potiče iz niske zaposlenosti a zatim i niskih primanja stanovništva a ne iz činjenice što će Srbija ući u EU 2020 ili neke druge godine.

V.J

pre 11 godina

do sada bas nista lose nisu uradili sto bi izazivalo veliku zabrinutost u srbiji,za razliku od DS-a ,i predhodnog predsednika Tadica ,koji se probudio iz svog narcisoidnog sna tek kad je shvatio koliko je belih listica dobio,,,,

Sasa jokic

pre 11 godina

A z tom cilju smo u diplomatiju ubacili cuvenog evropejca Radeta Bulatovica, sa zadatkom da nareze arhive BIA i odnese ih u Brisel, a usput mozda nestane i neki kofer sa parama.....sa zadnjeg sedista!

laki

pre 11 godina

Toma od kada je poceo vise da putuje po Evropi,poceo i oci da otvara,dok je isao po onim sirotinjskim zemljama i Rusiji nije covek znao da je lepse u EU.Cudo bi bilo da to to nije primetio,mislim da bi i corav to zapazio.Sta ne kaze ovim azilantima da krenu u Rusiju,tamo ima i leba i mlake vode(nije mi namera da vredjam,to je zalosno,tako je u mnogim krajevima,a puni su milijardera)ne bi ih ni na silu naterao.Salim se,ali ima tu i istine,znam ja da je on to znao i ranije,nego stisla muka,nema para a bez para pada vlada,tu lezi zec.Nije njima do naroda,oni misle na sebe i svoje,nisu se mogli nafatirati za tako kratko vreme,greota je da odu sa sicom,a od sirotinje se profitira samo kad ima posla,da ti sluze,ali nema ni posla,a Putin se nesto naljutio,jedva da je odobrio onaj tricavi kredit,ali to jos nije sigurno kada ce stici(mozda je vec stigao,ne znam) i da li ce stici.Tomo ne skreci sa pravoga puta,ovoga puta ides tamo gde treba,i pozuri,nemoj dugo da cekas,djavo ne spava.Onaj maneken se pojede ziv sto si ga presao.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Dokazuje da je predsednik svih gradjana uvek i na svakom koraku. Dosledan u predizbornim obecanjima, Srbija mora da bude otvorena i prema istoku i prema zapadu, pa tako i stav da smo dosledni na putu ka EU. Drzavnicki nema sta, za postovanje.

popeye

pre 11 godina

Недавно је овде био текст о томе да је 2/3 испитаника изабрало Косово уместо ЕУ. Јел то значи да нас Николић гура у ЕУ мимо воље грађана? Зашто о тако важном питању није демократски расписан референдум дали уопште желимо да идемо у ЕУ!?

Alister

pre 11 godina

Pa ko ne bi pao na EU fondove...a toliko je tetaka, strina, sestrica...
(Robert Lee, 12. novembar 2012 20:04)

Ma kakvi bre EU fondovi! Ajde seti se kada je poslednji put EU poslala novac Srbiji, bilo kao pomoć, bilo kao neku investiciju? Od kada su ovi na vlasti EU nam šalje samo račune. Vidiš bre da više nema gde da se zadužimo pa trčimo kod Arapa. Još samo na toj strani nismo napravili sr*** pa se nadamo da će nam bar oni udeliti koju kintu!

Goran

pre 11 godina

pricas kao da si neki vidovnjak.. a pre izbora si pricao drugu pricu..
i ti ces udariti glavom u zid, bas kao i tvoj prethodnik.
narod ti nije dao mandat za ovako nesto..
prevario si svoje birace i naravno, sledi kazna.

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da je Tomislavu Nikoliću zaista stalo do interesa naroda i države. Srbija napokon ima svog predsednika koji želi da jača i širi bilateralne odnose sa celim svetom. Verujem da će sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet i da će Srbija zaista započeti pregovore za ulazak u EU. Verujem da Srbija napokon ima budućnost samo ako SNS ostane i bude na vlasti.

kaiser

pre 11 godina

Da dopunim ovog bota kome su dali ime Sreten Gavrić:

Verujem da će predsednik Nikolić izdržati u svojoj 20-to godišnjoj borbi za put Srbije ka EU, borbi za mir i ljubav među ljudima, borbi posvećenoj univerzalnim ljudskim vrednostima i pravima čoveka, borbi za stan od 200 m2 na Novom Beogradu u sred bombardovanja.

Verujem da se predsednik Nikolić mnogo puta do sad pokazao kao veliki državnik u koga se može imati poverenja, počev od momenta kad su mu šefa Šešelja uhapsili i sad mu sude za ratne zločine, pa do momenta kad je najavio likvidaciju prvog demokratski izabranog premijera Đinđića

Mora čovek biti bot, pa progutati ove radikalske baljezgarije...

Bela Lugosi

pre 11 godina

Ne, ne, ne... nemoguće da su ovo Tomine reči! Opet mu je neko podmetnuo intervju. Svi znamo Tomin rečnik i kako izgleda njegov intervju. Ovo je neka šala!

EU je propast za Srbiju

pre 11 godina

I evroskeptici su narod, a vi predsednice ako ne budete imali vise sluha za taj narod, tesko da cete imati i drugi mandat. Ja sam protiv EU, i nikakve veze nema sa skepticizmom, nego realizmom. Put ka EU nam je naneo, pored svake druge (moralne, duhovne, vrednosne, itd.), i ekonomsku stetu. Racunica je vise nego prosta. Pare koje smo za 12 godina dobili od EU, od Rusa i Kineza dobijemo kroz jednu investiciju. I od te investicije imamo koristi, a ove pare EU otisle su u dzepove politicara, a nas time uslovljavali da mic po mic priznamo Kosovo. EU je propast za Srbiju, sto pre to shvatimo (a shvaticemo, samo je pitanje vremena), to bolje.

Владимир

pre 11 godina

Овај нас за 100 дана власти приближио Европи више него демократе за 10 година. На моју искрену жалост.
Евроскептик.

bezimena

pre 11 godina

Nikolic nam je puno puta do sada pokazao da je evropski nastrojen predsednik...
(Sreten Gavric, 12. novembar 2012 18:44)

ČIME!? Kojim DELIMA!?
Nije čak hteo da glasa ni za jedan jedini evropski zakon u prethodnom periodu, a navodno se razišao sa SRS zbog "evropskog" puta, dok sada, kada je postao predsednik, traži podršku opozicije tj. ujedinjenje vlasti i opozicije po pitanju Kosova, onako blanko...LICEMER koji će nam glave doći!

Србија испред себичних интереса!!!

pre 11 godina

Председник Србије Николић - без референдума - недемократски гура Србију у наручје ЕУ, уније монополистичког капитализма, где се већина њених чланица залаже за отцепљење Космета од Србије. О животу у ЕУ не треба много трошити речи. Довољно је видети како живе наше комшије Румуни и Бугари, али и са каквим дубиозама се суочавају Грци, Ирци, Италијани, Шпанци, Французи, Португалци, Мађари, Словенци... Морамо се запитати чије интересе Николић заиста штити - интересе мултинационалних концерна или добробит и интерес српске нације, чији је председник! Србијо, ко ти отима територију? Србијо, ко ти пљачка сва рудна и остала природна богатства на Космету? Србијо, ко ти гаси домаћа предузећа и раднике шаље на улицу? Ко ти здравство и образовање уништава? Србијо, не допусти да ти капиталистичка багра достојанствени породични и радни живот замењује за илузије и догму ''о рају поштене ЕУ''! Саберимо се и подигнимо Србију! Зато, изађимо на РЕФЕРЕНДУМ!!! Нека грађани Србије одлуче!!! Сетимо се и речи народног председника Венецуеле Уга Чавеза: ''САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије државе Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком!''

Pametnjaković

pre 11 godina

Nikolić prvenstveno štiti interese političke elite Srbije i njihovih džepova. On priča tako jer cela politička elita očekuje velike pare iz fondova EU. Mehanizmi sistema administracije Srbije su spremni za pranje novca, samo pare da stignu. Ali para nema :)))) ... a neće ih ni biti :)))

SinisaM

pre 11 godina

U Evropi su standardi, zakoni i prava gradjana najrazvijenija na celome svetu i skoro svaka drzava bi zelela da bude deo takve unije, ali je pored toga bitno da clanice koje se pridruzuju uniji imaju isti tretman kao i druge clanice u postupku pridruzivanja. Sve dok je tako nas cilj treba da bude ulazak u EU.

Nenad

pre 11 godina

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Pa zar nisi ti najpre pa onda Vucic ustvari najveci evroskeptici u zadnjih 20 godina??????!!!!! Oooops pardon, sada ste na vlasti pa ste mozda zaboravili... Kako tolike kritike na racun DS-a, a sad odjednom i vi za Evropu... Ne vredi vas karakter ni licnost ni pisljiva trula boba a kamoli sta vise od toga!!!

Cinik

pre 11 godina

Od borbe sa korupcijom - ništa. Od zaštite suvereniteta Srbije - ništa. Od departizacije ništa. Od zapošljavanja - ništa. Što bi naš narode rekao - duplo golo.

polupani lončići

pre 11 godina

@Dejan
Kako nema veze? Pa valjda više prostora znači bolje uvijete rada, informatizaciju,više sudija i u konačnici efikasnije pravosuđe. Ulaganje u novu zgradu znači da im je to prioritet isto kao što bi izgradnja stadiona a ne ove zgrade značilo da im je prioritet nogomet.

Bumbar

pre 11 godina

Svaka cast predsendiku, i pored tolikih poteskoca,Tomislav Nikolic zeli dobro Srbiji i da nas uvede u EU.Verujem da ce uspeti i da ce Srbija stati na noge za razliku od DS-a koji nije uspeo nista da uradi za Srbiju u njene gradjane !

novica952

pre 11 godina

Nema drugog puta za Srbiju sem onoga za koji se zalaže predsednik Nikolić i koji je kao program usvojila naša vlada.Iako će neke stvari biti bolne za Srbiju, svi neće biti zadovoljni, nemožemo sve sačuvati uprkos tome moramo samo napred.Svako zastajanje bi nas više koštalo i vodilo u još veće probleme u ekonomiji i politici.Imao evroskeptika koje se povećavaju ponašanjem same EU i postavljanjem uslova našoj uzemlji koji nisu važili za nijednu drugu.Takjođe ne treba biti i eurofanatik poput LDP i njihovog lidera Čede jer ima nešto što uvek nije za prodaju ili predaju tek tako.

Sreten Gavric

pre 11 godina

Nikolic nam je puno puta do sada pokazao da je evropski nastrojen predsednik i da sa njim na celu Srbija ima svetlu buducnost. Pored evrope on se dokazao i kao ozbiljan partner ostalim velikim silama sto me jako raduje jer Srbija da bi napredovala mora sa svima saradjivati.

Ivica Joksic

pre 11 godina

Srbija je prirodno u Evropi a kroz nasu bogatu istoriju uvek smo i bili ucesnici svih vecih evropskih desavanja pocev od balkanskih ratova ako se uzme u obzir bliza istorija pa nadalje. Stoga je odluka nase vlade i predsednika Nikolica sasvim prirodna. Ma koliko EU sada bila u krizi mi moramo teziti tome da udjemo u savez drzava sa kojima imamo puno toga zajednickog.

bezimena

pre 11 godina

Nikolic nam je puno puta do sada pokazao da je evropski nastrojen predsednik...
(Sreten Gavric, 12. novembar 2012 18:44)

ČIME!? Kojim DELIMA!?
Nije čak hteo da glasa ni za jedan jedini evropski zakon u prethodnom periodu, a navodno se razišao sa SRS zbog "evropskog" puta, dok sada, kada je postao predsednik, traži podršku opozicije tj. ujedinjenje vlasti i opozicije po pitanju Kosova, onako blanko...LICEMER koji će nam glave doći!

Cinik

pre 11 godina

Od borbe sa korupcijom - ništa. Od zaštite suvereniteta Srbije - ništa. Od departizacije ništa. Od zapošljavanja - ništa. Što bi naš narode rekao - duplo golo.

kaiser

pre 11 godina

Da dopunim ovog bota kome su dali ime Sreten Gavrić:

Verujem da će predsednik Nikolić izdržati u svojoj 20-to godišnjoj borbi za put Srbije ka EU, borbi za mir i ljubav među ljudima, borbi posvećenoj univerzalnim ljudskim vrednostima i pravima čoveka, borbi za stan od 200 m2 na Novom Beogradu u sred bombardovanja.

Verujem da se predsednik Nikolić mnogo puta do sad pokazao kao veliki državnik u koga se može imati poverenja, počev od momenta kad su mu šefa Šešelja uhapsili i sad mu sude za ratne zločine, pa do momenta kad je najavio likvidaciju prvog demokratski izabranog premijera Đinđića

Mora čovek biti bot, pa progutati ove radikalske baljezgarije...

Nenad

pre 11 godina

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Pa zar nisi ti najpre pa onda Vucic ustvari najveci evroskeptici u zadnjih 20 godina??????!!!!! Oooops pardon, sada ste na vlasti pa ste mozda zaboravili... Kako tolike kritike na racun DS-a, a sad odjednom i vi za Evropu... Ne vredi vas karakter ni licnost ni pisljiva trula boba a kamoli sta vise od toga!!!

1%

pre 11 godina

(Грчански Деспот, 12. novembar 2012 20:26

Citam tvoje komentare vec mesecima, i sad vise nisam mogao da izdrzima a da se ne zapitam : Kakav to mentalni sklop moze da stoji iza ovog SNS bota...Da li ti stvarno verujes u to sto napises? Da li mirno spavas? I na kraju, koliko kosta ta tvoja "odanost"..???
Tvoji komentari me podsecaju na narucene novinske clanke...mozda te tu treba traziti...
Jad i beda....

Pametnjaković

pre 11 godina

Nikolić prvenstveno štiti interese političke elite Srbije i njihovih džepova. On priča tako jer cela politička elita očekuje velike pare iz fondova EU. Mehanizmi sistema administracije Srbije su spremni za pranje novca, samo pare da stignu. Ali para nema :)))) ... a neće ih ni biti :)))

EUuuuuuuuuuuu

pre 11 godina

Gledajuci sa strane,a ja gledam iz EU Srbiju,stice se utisak da se kod nas misli EU nas vuce za rukav,tu su i bezgranicni fondovi koji prosto mole da ih uzmemo,a me se neckamo!? Ili,branimo se i rukama i nogama!
Neki cak to odbijaju,tu EU i tu silnu lovu, jer valjda imaju neku nama nepoznatu alternativu!? A politicari,onako populisticki picaju sta im na pamet padne,od situacije do situacije... Cudo nevidjeno!Toma,Vucic,Dacic,
ah Dacic veceras govori na RTSu u SVEDOKu: Sta taj covek govori se meri sa nivoom male dece! Bruka i sramota premijera i sefa policije vec u drugom mandatu. Nula odgovornosti! Ni stid ni sram! I takav spada u tu tkzv.
politicku elitu!? E,laku noc i razumu i Srbiji!

Vladimir

pre 11 godina

Ovaj lik u Makedoniji prica da podrzava Makedoniju pa razljutio Grke. Sutra u Grckoj prica da je na njihovoj strani, Putinu ljubi patofne u EU prica kako je za nju. Ovo nije drzavnik vec obican sibicar koji diplomatiju shvata kao stranacku kampanju u Srbiji i vazno samo da obecava ono sto hoce trenutni sagovornik da cuje i uzgred proba rakiju sto mu posluze. Cenu tog sibicarenja platice naravno Srpski narod. Sami smo i trazili.

SinisaM

pre 11 godina

U Evropi su standardi, zakoni i prava gradjana najrazvijenija na celome svetu i skoro svaka drzava bi zelela da bude deo takve unije, ali je pored toga bitno da clanice koje se pridruzuju uniji imaju isti tretman kao i druge clanice u postupku pridruzivanja. Sve dok je tako nas cilj treba da bude ulazak u EU.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Ne, ne, ne... nemoguće da su ovo Tomine reči! Opet mu je neko podmetnuo intervju. Svi znamo Tomin rečnik i kako izgleda njegov intervju. Ovo je neka šala!

Србија испред себичних интереса!!!

pre 11 godina

Председник Србије Николић - без референдума - недемократски гура Србију у наручје ЕУ, уније монополистичког капитализма, где се већина њених чланица залаже за отцепљење Космета од Србије. О животу у ЕУ не треба много трошити речи. Довољно је видети како живе наше комшије Румуни и Бугари, али и са каквим дубиозама се суочавају Грци, Ирци, Италијани, Шпанци, Французи, Португалци, Мађари, Словенци... Морамо се запитати чије интересе Николић заиста штити - интересе мултинационалних концерна или добробит и интерес српске нације, чији је председник! Србијо, ко ти отима територију? Србијо, ко ти пљачка сва рудна и остала природна богатства на Космету? Србијо, ко ти гаси домаћа предузећа и раднике шаље на улицу? Ко ти здравство и образовање уништава? Србијо, не допусти да ти капиталистичка багра достојанствени породични и радни живот замењује за илузије и догму ''о рају поштене ЕУ''! Саберимо се и подигнимо Србију! Зато, изађимо на РЕФЕРЕНДУМ!!! Нека грађани Србије одлуче!!! Сетимо се и речи народног председника Венецуеле Уга Чавеза: ''САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије државе Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком!''

kaiser

pre 11 godina

Ukapirao sam da se ovi botovi redovno pojavljuju na vestima gde treba da "pokriju" radikale kada pozitivno govore o onome čega su se do skoro gadili

Evo, sad "pokrivaju" rupu u ćilimu Tome Nikolića, pokrivali su i Vučića kada govori o Kosovu.

To je valjda propaganda onakva kakvom ih radikali zamišljaju, da narodubede u to da je nebo zeleno, trava ljubičasta, i da je ptica sve što leti, računajući da narod ne zna kako trava izgleda.

Sada su već ovi botovi i njihovi komentari izvor odlične zabave za šira društva, kad mi dodju prijatelji na sedeljku, obavezno ih pogtražimo u vestima. Ako neko čini štetu radikalima, onda ste to vi, možete se kladiti u radno mesto.

primio se

pre 11 godina

Primio se nas Predsednik na politicki turizam, pa ne staje.Zaboravio sta je do juce pricao o toj istoj EU.
A sad obilazi groblja, obdanista i tako resava ovolike probleme u zemlji, svaka cast.

mozak u stecaju

pre 11 godina

Pa cekajte, a ona rupa na evropskom tepihu?
Znaci, sad moramo da je krpimo? Vazi, EU integracije nemaju alternativu!
(ko mi da minus magarac)

EU je propast za Srbiju

pre 11 godina

I evroskeptici su narod, a vi predsednice ako ne budete imali vise sluha za taj narod, tesko da cete imati i drugi mandat. Ja sam protiv EU, i nikakve veze nema sa skepticizmom, nego realizmom. Put ka EU nam je naneo, pored svake druge (moralne, duhovne, vrednosne, itd.), i ekonomsku stetu. Racunica je vise nego prosta. Pare koje smo za 12 godina dobili od EU, od Rusa i Kineza dobijemo kroz jednu investiciju. I od te investicije imamo koristi, a ove pare EU otisle su u dzepove politicara, a nas time uslovljavali da mic po mic priznamo Kosovo. EU je propast za Srbiju, sto pre to shvatimo (a shvaticemo, samo je pitanje vremena), to bolje.

bivši glasač SNS

pre 11 godina

Najviše mrzim kad neko pokušava da napravi budalu od mene. To nisam oprostio Tadiću i DS pa neću ni Nikoliću i SNS. Moj glas ste zauvek izgubili. Toliko.

zmitjkoe

pre 11 godina

Najviše mrzim kad neko pokušava da napravi budalu od mene. To nisam oprostio Tadiću i DS pa neću ni Nikoliću i SNS. Moj glas ste zauvek izgubili. Toliko.
(bivši glasač SNS, 12. novembar 2012 22:37)

Vrlo interesantno, zapravo jedan od beskrajnih sprpskih paradoxa. Ako ne racunamo SRS i DSS, najveci broj evroskeptika se nalazi u SNS (nesto vise od 70%). Istovremeno Nikolic se izbornoj trci prikazivao kao najveci Evropljanin, zamerao Tadicu zbog usporavanja puta ka EU itd. Tako smo dobili da najjacu antievropsku stranku vodi covek koji uvodi Srbiju u Evropu!!!! I sad se deo glasackog tela SNS buni sto Toma nastavlja evropskim putem, jedino izborno obecanje koje ispunjava?

Владимир

pre 11 godina

Овај нас за 100 дана власти приближио Европи више него демократе за 10 година. На моју искрену жалост.
Евроскептик.

laki

pre 11 godina

Toma od kada je poceo vise da putuje po Evropi,poceo i oci da otvara,dok je isao po onim sirotinjskim zemljama i Rusiji nije covek znao da je lepse u EU.Cudo bi bilo da to to nije primetio,mislim da bi i corav to zapazio.Sta ne kaze ovim azilantima da krenu u Rusiju,tamo ima i leba i mlake vode(nije mi namera da vredjam,to je zalosno,tako je u mnogim krajevima,a puni su milijardera)ne bi ih ni na silu naterao.Salim se,ali ima tu i istine,znam ja da je on to znao i ranije,nego stisla muka,nema para a bez para pada vlada,tu lezi zec.Nije njima do naroda,oni misle na sebe i svoje,nisu se mogli nafatirati za tako kratko vreme,greota je da odu sa sicom,a od sirotinje se profitira samo kad ima posla,da ti sluze,ali nema ni posla,a Putin se nesto naljutio,jedva da je odobrio onaj tricavi kredit,ali to jos nije sigurno kada ce stici(mozda je vec stigao,ne znam) i da li ce stici.Tomo ne skreci sa pravoga puta,ovoga puta ides tamo gde treba,i pozuri,nemoj dugo da cekas,djavo ne spava.Onaj maneken se pojede ziv sto si ga presao.

Houston calling

pre 11 godina

Nikolić podhitno da se prizemlji. Mi koji smo protiv EU smo većinom glasali za njega, a oni koji su za EU su mahom glasali za Tadića. Isto važi za SNS i SPS koji su se pretvorili u evrofanatike (pogledajte izjave Dačića i Vučića i šta rade oko Kosova). Nastave li sva trojica ovim putem, naredni put nema glasa, a ako DS birači hoće da glasaju za ovu "proevropsku" trojicu, slobodno mogu.

Goran

pre 11 godina

pricas kao da si neki vidovnjak.. a pre izbora si pricao drugu pricu..
i ti ces udariti glavom u zid, bas kao i tvoj prethodnik.
narod ti nije dao mandat za ovako nesto..
prevario si svoje birace i naravno, sledi kazna.

Sasa jokic

pre 11 godina

A z tom cilju smo u diplomatiju ubacili cuvenog evropejca Radeta Bulatovica, sa zadatkom da nareze arhive BIA i odnese ih u Brisel, a usput mozda nestane i neki kofer sa parama.....sa zadnjeg sedista!

popeye

pre 11 godina

Недавно је овде био текст о томе да је 2/3 испитаника изабрало Косово уместо ЕУ. Јел то значи да нас Николић гура у ЕУ мимо воље грађана? Зашто о тако важном питању није демократски расписан референдум дали уопште желимо да идемо у ЕУ!?

Velimir

pre 11 godina

Narod je za EU to je pokazao na izborima time sto je kaznio partije koje nisu bile za EU. Radikale i DSS.
To je pravi pokazatelj a ne rekla kazala.

Ivica Joksic

pre 11 godina

Srbija je prirodno u Evropi a kroz nasu bogatu istoriju uvek smo i bili ucesnici svih vecih evropskih desavanja pocev od balkanskih ratova ako se uzme u obzir bliza istorija pa nadalje. Stoga je odluka nase vlade i predsednika Nikolica sasvim prirodna. Ma koliko EU sada bila u krizi mi moramo teziti tome da udjemo u savez drzava sa kojima imamo puno toga zajednickog.

Alister

pre 11 godina

Pa ko ne bi pao na EU fondove...a toliko je tetaka, strina, sestrica...
(Robert Lee, 12. novembar 2012 20:04)

Ma kakvi bre EU fondovi! Ajde seti se kada je poslednji put EU poslala novac Srbiji, bilo kao pomoć, bilo kao neku investiciju? Od kada su ovi na vlasti EU nam šalje samo račune. Vidiš bre da više nema gde da se zadužimo pa trčimo kod Arapa. Još samo na toj strani nismo napravili sr*** pa se nadamo da će nam bar oni udeliti koju kintu!

kosta

pre 11 godina

Ne znam šta znači reč "evroskeptik". Ali čovek koji je obasut svim dobrima ne treba da ispusti iz vida da najveći očaj u Srbiji potiče iz niske zaposlenosti a zatim i niskih primanja stanovništva a ne iz činjenice što će Srbija ući u EU 2020 ili neke druge godine.

polupani lončići

pre 11 godina

@Dejan
Kako nema veze? Pa valjda više prostora znači bolje uvijete rada, informatizaciju,više sudija i u konačnici efikasnije pravosuđe. Ulaganje u novu zgradu znači da im je to prioritet isto kao što bi izgradnja stadiona a ne ove zgrade značilo da im je prioritet nogomet.

Sreten Gavric

pre 11 godina

Nikolic nam je puno puta do sada pokazao da je evropski nastrojen predsednik i da sa njim na celu Srbija ima svetlu buducnost. Pored evrope on se dokazao i kao ozbiljan partner ostalim velikim silama sto me jako raduje jer Srbija da bi napredovala mora sa svima saradjivati.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Dokazuje da je predsednik svih gradjana uvek i na svakom koraku. Dosledan u predizbornim obecanjima, Srbija mora da bude otvorena i prema istoku i prema zapadu, pa tako i stav da smo dosledni na putu ka EU. Drzavnicki nema sta, za postovanje.

Bumbar

pre 11 godina

Svaka cast predsendiku, i pored tolikih poteskoca,Tomislav Nikolic zeli dobro Srbiji i da nas uvede u EU.Verujem da ce uspeti i da ce Srbija stati na noge za razliku od DS-a koji nije uspeo nista da uradi za Srbiju u njene gradjane !

V.J

pre 11 godina

do sada bas nista lose nisu uradili sto bi izazivalo veliku zabrinutost u srbiji,za razliku od DS-a ,i predhodnog predsednika Tadica ,koji se probudio iz svog narcisoidnog sna tek kad je shvatio koliko je belih listica dobio,,,,

Brrrm!

pre 11 godina

Zivi bili pa videli, u EU ce Srbiju uvesti Tomislav Nikolic-covek iz Sumadije.
Nek zivi nas predsednik.
(writer, 12. novembar 2012 23:17)

Vaš predsednik kako je krenuo neće nas uvesti ni u novu godinu!

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da je Tomislavu Nikoliću zaista stalo do interesa naroda i države. Srbija napokon ima svog predsednika koji želi da jača i širi bilateralne odnose sa celim svetom. Verujem da će sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet i da će Srbija zaista započeti pregovore za ulazak u EU. Verujem da Srbija napokon ima budućnost samo ako SNS ostane i bude na vlasti.

Milja

pre 11 godina

Pored svih problema Srbija je nastavila svoj pu ka EU. Normalizacija odnosa Beograda i Prištine je u interesu svih koji žive na Kosovu, a naročito Srba, i zato treba pozdraviti nastavak dijaloga Dačića i Tačija.. Ovo ubrzava proces evrointegracija što daje nadu da će Srbija vrlo brzo dobiti datum pregovora za ulazak u EU.

Zoran

pre 11 godina

Nije toliko pitanje da li mi hocemo u Uniju, vec da li Unija hoce nas da primi! Ono sto im sada ne treba je jos jedan potencijalni grcki scenario - mi.

Goran

pre 11 godina

niti si istrazio kradju glasova, niti si ponistio Stefanoviceve sporazume oko Kosmeta, kako si obecavao pre izbora.
samo vidim i cujem tvoju ispraznu i lazljivu retoriku, istu onu koju je tvoj prethodnik plasirao i forsirao i doveo zemlju i narod tu gde je sada.. na samo dno.
Nikolicu, slagao i prevario si narod, slagao i prevario si tvoje birace.
i zato ces i ti zavrsiti kao i tvoj prethodnik, tamo gde ti je i mesto.. na dnu.

aaaa

pre 11 godina

Kakava izjava ... Bez obzira što ima više evroskeptika mi ćemo u evropu??? Ustvari je hteo da kaže u Sriji ljudi neće u EU,ali eto ja BAŠ hoću i tako ćemo ...

:-D

supervisor

pre 11 godina

Cekaj bre, "predsednice"? Zar nije izborna volja gradjana najbitnija? Kako sad, u EU i pored evroskeptika? Zar nije misljenje gradjana najbitnije? Brzo si se pretvorio u malog Borisa, ta Merkelova i Estonova su cudo.

OCOKOLJIC

pre 11 godina

Borba protiv korupcije i kriminala je prioritet u Srbiji na putu u EU, ako želimo napred onda moramo da očistimo zemlju od tog zla i nije nas briga ko je taj koga treba hapsiti ako je deo takvog kriminala, na tome treba raditi i podržavam novu vlast što je krenula hrabro , posebno gospodin Vučić .Samo tako nastavite.Pohvala posebno za početak pregovora sa Kosovom.

bas necu

pre 11 godina

jako mi je simpatican gosin.nikolic ali ovo ne mogu da mui oprostim.trebao bi da raspise referendum pa da vidimo koliko nas u srbiji hoce a koliko nas nece u EU, i verovatno negativan rezultat nije samo zbog krize, zapamtite da mi imamo i ponos, sredite drzavu kako treba pa nam nece trebati evropa. nije zlato sve sto sija, u zdravlje!!!!

novica952

pre 11 godina

Nema drugog puta za Srbiju sem onoga za koji se zalaže predsednik Nikolić i koji je kao program usvojila naša vlada.Iako će neke stvari biti bolne za Srbiju, svi neće biti zadovoljni, nemožemo sve sačuvati uprkos tome moramo samo napred.Svako zastajanje bi nas više koštalo i vodilo u još veće probleme u ekonomiji i politici.Imao evroskeptika koje se povećavaju ponašanjem same EU i postavljanjem uslova našoj uzemlji koji nisu važili za nijednu drugu.Takjođe ne treba biti i eurofanatik poput LDP i njihovog lidera Čede jer ima nešto što uvek nije za prodaju ili predaju tek tako.

zdravko šestić

pre 11 godina

Gledajući laži DS-a o demokratiji koje su nam propovedali vidimo da su nas samo obmanjivali jer oni su bili ti koji su gledali lične korist a ne koris države i EU im je samo bila izgovor za njihove prjave poslove.

NEB

pre 11 godina

Upocetkun sam bio skeptican u vezi Nikolica kao predsednika ali cini mi se da se popravlaja.Podsecam citalastvo da je Milos Obrenovic odlazio u Carigrad da molii kumi ne bi li Srbija dobila nezavisnost !
Drugo,ako ostane pri nacelu da se nemesa u rad Vlade,za razliku od prethodnika...to je veliki pomak napred

Jasmina

pre 11 godina

Posto imamo sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i status zemlje kandidata, mi cemo daljim priblizavanjem EU dobiti prilaz razlicitim investicionim fondovima, i bas tu lezi sansa da ojacamo privredu pre stupanja u EU. Zato je proces integracija bitan!

Nole

pre 11 godina

Uporedite standarde zivljenja zapadne Evrope i nas. Dve suprotnosti, u najmanju ruku. Zasto? Zato sto je ekonomski razvoj na zapadu bio pod vecom kontrolom drzave i sudovi su radili svoj posao. Ako cemo biti uredjeno drustvo, moramo od uredjenog drustva i da ucimo.

Lepi

pre 11 godina

Ja sam za ulazak u EU, ali sa akcentom na usvajanju dobrih navika i pravila unije i zadrzavanju jakih odnosa sa drugim drzavama i ekonomijama. Jer ne treba ici iz krajnosti u krajnost, tj. iz izolacije od EU, do izolacije u EU. Mi imamo potencijal da budemo ambasadori Istoka na Zapadu i obratno, od cega bi imali velike koristi, kako nam je Tito vec i pokazao.

Sreten Gavric

pre 11 godina

Nikolic nam je puno puta do sada pokazao da je evropski nastrojen predsednik i da sa njim na celu Srbija ima svetlu buducnost. Pored evrope on se dokazao i kao ozbiljan partner ostalim velikim silama sto me jako raduje jer Srbija da bi napredovala mora sa svima saradjivati.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Dokazuje da je predsednik svih gradjana uvek i na svakom koraku. Dosledan u predizbornim obecanjima, Srbija mora da bude otvorena i prema istoku i prema zapadu, pa tako i stav da smo dosledni na putu ka EU. Drzavnicki nema sta, za postovanje.

Afrodita

pre 11 godina

Verujem da je Tomislavu Nikoliću zaista stalo do interesa naroda i države. Srbija napokon ima svog predsednika koji želi da jača i širi bilateralne odnose sa celim svetom. Verujem da će sačuvati teritorijalni integritet i suverenitet i da će Srbija zaista započeti pregovore za ulazak u EU. Verujem da Srbija napokon ima budućnost samo ako SNS ostane i bude na vlasti.

Bumbar

pre 11 godina

Svaka cast predsendiku, i pored tolikih poteskoca,Tomislav Nikolic zeli dobro Srbiji i da nas uvede u EU.Verujem da ce uspeti i da ce Srbija stati na noge za razliku od DS-a koji nije uspeo nista da uradi za Srbiju u njene gradjane !

Ivica Joksic

pre 11 godina

Srbija je prirodno u Evropi a kroz nasu bogatu istoriju uvek smo i bili ucesnici svih vecih evropskih desavanja pocev od balkanskih ratova ako se uzme u obzir bliza istorija pa nadalje. Stoga je odluka nase vlade i predsednika Nikolica sasvim prirodna. Ma koliko EU sada bila u krizi mi moramo teziti tome da udjemo u savez drzava sa kojima imamo puno toga zajednickog.

Владимир

pre 11 godina

Овај нас за 100 дана власти приближио Европи више него демократе за 10 година. На моју искрену жалост.
Евроскептик.

EU je propast za Srbiju

pre 11 godina

I evroskeptici su narod, a vi predsednice ako ne budete imali vise sluha za taj narod, tesko da cete imati i drugi mandat. Ja sam protiv EU, i nikakve veze nema sa skepticizmom, nego realizmom. Put ka EU nam je naneo, pored svake druge (moralne, duhovne, vrednosne, itd.), i ekonomsku stetu. Racunica je vise nego prosta. Pare koje smo za 12 godina dobili od EU, od Rusa i Kineza dobijemo kroz jednu investiciju. I od te investicije imamo koristi, a ove pare EU otisle su u dzepove politicara, a nas time uslovljavali da mic po mic priznamo Kosovo. EU je propast za Srbiju, sto pre to shvatimo (a shvaticemo, samo je pitanje vremena), to bolje.

Србија испред себичних интереса!!!

pre 11 godina

Председник Србије Николић - без референдума - недемократски гура Србију у наручје ЕУ, уније монополистичког капитализма, где се већина њених чланица залаже за отцепљење Космета од Србије. О животу у ЕУ не треба много трошити речи. Довољно је видети како живе наше комшије Румуни и Бугари, али и са каквим дубиозама се суочавају Грци, Ирци, Италијани, Шпанци, Французи, Португалци, Мађари, Словенци... Морамо се запитати чије интересе Николић заиста штити - интересе мултинационалних концерна или добробит и интерес српске нације, чији је председник! Србијо, ко ти отима територију? Србијо, ко ти пљачка сва рудна и остала природна богатства на Космету? Србијо, ко ти гаси домаћа предузећа и раднике шаље на улицу? Ко ти здравство и образовање уништава? Србијо, не допусти да ти капиталистичка багра достојанствени породични и радни живот замењује за илузије и догму ''о рају поштене ЕУ''! Саберимо се и подигнимо Србију! Зато, изађимо на РЕФЕРЕНДУМ!!! Нека грађани Србије одлуче!!! Сетимо се и речи народног председника Венецуеле Уга Чавеза: ''САД су иницирале независност Косова да не би допустиле јачање Русије у свету и да би отвориле ново жариште напетости. САД су за постизање својих циљева чак прибегле томе да на чело Косова поставе терористу, јер је политика Вашингтона усмерена у правцу поделе народа и распиривања конфликата. Амерички империјализам покушава да, по примеру Косова, постигне одвајање нафтом најбогатије државе Сулија од Венецуеле, али му то никада неће поћи за руком!''

V.J

pre 11 godina

do sada bas nista lose nisu uradili sto bi izazivalo veliku zabrinutost u srbiji,za razliku od DS-a ,i predhodnog predsednika Tadica ,koji se probudio iz svog narcisoidnog sna tek kad je shvatio koliko je belih listica dobio,,,,

OCOKOLJIC

pre 11 godina

Borba protiv korupcije i kriminala je prioritet u Srbiji na putu u EU, ako želimo napred onda moramo da očistimo zemlju od tog zla i nije nas briga ko je taj koga treba hapsiti ako je deo takvog kriminala, na tome treba raditi i podržavam novu vlast što je krenula hrabro , posebno gospodin Vučić .Samo tako nastavite.Pohvala posebno za početak pregovora sa Kosovom.

Houston calling

pre 11 godina

Nikolić podhitno da se prizemlji. Mi koji smo protiv EU smo većinom glasali za njega, a oni koji su za EU su mahom glasali za Tadića. Isto važi za SNS i SPS koji su se pretvorili u evrofanatike (pogledajte izjave Dačića i Vučića i šta rade oko Kosova). Nastave li sva trojica ovim putem, naredni put nema glasa, a ako DS birači hoće da glasaju za ovu "proevropsku" trojicu, slobodno mogu.

novica952

pre 11 godina

Nema drugog puta za Srbiju sem onoga za koji se zalaže predsednik Nikolić i koji je kao program usvojila naša vlada.Iako će neke stvari biti bolne za Srbiju, svi neće biti zadovoljni, nemožemo sve sačuvati uprkos tome moramo samo napred.Svako zastajanje bi nas više koštalo i vodilo u još veće probleme u ekonomiji i politici.Imao evroskeptika koje se povećavaju ponašanjem same EU i postavljanjem uslova našoj uzemlji koji nisu važili za nijednu drugu.Takjođe ne treba biti i eurofanatik poput LDP i njihovog lidera Čede jer ima nešto što uvek nije za prodaju ili predaju tek tako.

bezimena

pre 11 godina

Nikolic nam je puno puta do sada pokazao da je evropski nastrojen predsednik...
(Sreten Gavric, 12. novembar 2012 18:44)

ČIME!? Kojim DELIMA!?
Nije čak hteo da glasa ni za jedan jedini evropski zakon u prethodnom periodu, a navodno se razišao sa SRS zbog "evropskog" puta, dok sada, kada je postao predsednik, traži podršku opozicije tj. ujedinjenje vlasti i opozicije po pitanju Kosova, onako blanko...LICEMER koji će nam glave doći!

popeye

pre 11 godina

Недавно је овде био текст о томе да је 2/3 испитаника изабрало Косово уместо ЕУ. Јел то значи да нас Николић гура у ЕУ мимо воље грађана? Зашто о тако важном питању није демократски расписан референдум дали уопште желимо да идемо у ЕУ!?

Alister

pre 11 godina

Pa ko ne bi pao na EU fondove...a toliko je tetaka, strina, sestrica...
(Robert Lee, 12. novembar 2012 20:04)

Ma kakvi bre EU fondovi! Ajde seti se kada je poslednji put EU poslala novac Srbiji, bilo kao pomoć, bilo kao neku investiciju? Od kada su ovi na vlasti EU nam šalje samo račune. Vidiš bre da više nema gde da se zadužimo pa trčimo kod Arapa. Još samo na toj strani nismo napravili sr*** pa se nadamo da će nam bar oni udeliti koju kintu!

Velimir

pre 11 godina

Narod je za EU to je pokazao na izborima time sto je kaznio partije koje nisu bile za EU. Radikale i DSS.
To je pravi pokazatelj a ne rekla kazala.

laki

pre 11 godina

Toma od kada je poceo vise da putuje po Evropi,poceo i oci da otvara,dok je isao po onim sirotinjskim zemljama i Rusiji nije covek znao da je lepse u EU.Cudo bi bilo da to to nije primetio,mislim da bi i corav to zapazio.Sta ne kaze ovim azilantima da krenu u Rusiju,tamo ima i leba i mlake vode(nije mi namera da vredjam,to je zalosno,tako je u mnogim krajevima,a puni su milijardera)ne bi ih ni na silu naterao.Salim se,ali ima tu i istine,znam ja da je on to znao i ranije,nego stisla muka,nema para a bez para pada vlada,tu lezi zec.Nije njima do naroda,oni misle na sebe i svoje,nisu se mogli nafatirati za tako kratko vreme,greota je da odu sa sicom,a od sirotinje se profitira samo kad ima posla,da ti sluze,ali nema ni posla,a Putin se nesto naljutio,jedva da je odobrio onaj tricavi kredit,ali to jos nije sigurno kada ce stici(mozda je vec stigao,ne znam) i da li ce stici.Tomo ne skreci sa pravoga puta,ovoga puta ides tamo gde treba,i pozuri,nemoj dugo da cekas,djavo ne spava.Onaj maneken se pojede ziv sto si ga presao.

kaiser

pre 11 godina

Da dopunim ovog bota kome su dali ime Sreten Gavrić:

Verujem da će predsednik Nikolić izdržati u svojoj 20-to godišnjoj borbi za put Srbije ka EU, borbi za mir i ljubav među ljudima, borbi posvećenoj univerzalnim ljudskim vrednostima i pravima čoveka, borbi za stan od 200 m2 na Novom Beogradu u sred bombardovanja.

Verujem da se predsednik Nikolić mnogo puta do sad pokazao kao veliki državnik u koga se može imati poverenja, počev od momenta kad su mu šefa Šešelja uhapsili i sad mu sude za ratne zločine, pa do momenta kad je najavio likvidaciju prvog demokratski izabranog premijera Đinđića

Mora čovek biti bot, pa progutati ove radikalske baljezgarije...

SinisaM

pre 11 godina

U Evropi su standardi, zakoni i prava gradjana najrazvijenija na celome svetu i skoro svaka drzava bi zelela da bude deo takve unije, ali je pored toga bitno da clanice koje se pridruzuju uniji imaju isti tretman kao i druge clanice u postupku pridruzivanja. Sve dok je tako nas cilj treba da bude ulazak u EU.

Milja

pre 11 godina

Pored svih problema Srbija je nastavila svoj pu ka EU. Normalizacija odnosa Beograda i Prištine je u interesu svih koji žive na Kosovu, a naročito Srba, i zato treba pozdraviti nastavak dijaloga Dačića i Tačija.. Ovo ubrzava proces evrointegracija što daje nadu da će Srbija vrlo brzo dobiti datum pregovora za ulazak u EU.

Zoran

pre 11 godina

Nije toliko pitanje da li mi hocemo u Uniju, vec da li Unija hoce nas da primi! Ono sto im sada ne treba je jos jedan potencijalni grcki scenario - mi.

Cinik

pre 11 godina

Od borbe sa korupcijom - ništa. Od zaštite suvereniteta Srbije - ništa. Od departizacije ništa. Od zapošljavanja - ništa. Što bi naš narode rekao - duplo golo.

primio se

pre 11 godina

Primio se nas Predsednik na politicki turizam, pa ne staje.Zaboravio sta je do juce pricao o toj istoj EU.
A sad obilazi groblja, obdanista i tako resava ovolike probleme u zemlji, svaka cast.

NEB

pre 11 godina

Upocetkun sam bio skeptican u vezi Nikolica kao predsednika ali cini mi se da se popravlaja.Podsecam citalastvo da je Milos Obrenovic odlazio u Carigrad da molii kumi ne bi li Srbija dobila nezavisnost !
Drugo,ako ostane pri nacelu da se nemesa u rad Vlade,za razliku od prethodnika...to je veliki pomak napred

kosta

pre 11 godina

Ne znam šta znači reč "evroskeptik". Ali čovek koji je obasut svim dobrima ne treba da ispusti iz vida da najveći očaj u Srbiji potiče iz niske zaposlenosti a zatim i niskih primanja stanovništva a ne iz činjenice što će Srbija ući u EU 2020 ili neke druge godine.

EUuuuuuuuuuuu

pre 11 godina

Gledajuci sa strane,a ja gledam iz EU Srbiju,stice se utisak da se kod nas misli EU nas vuce za rukav,tu su i bezgranicni fondovi koji prosto mole da ih uzmemo,a me se neckamo!? Ili,branimo se i rukama i nogama!
Neki cak to odbijaju,tu EU i tu silnu lovu, jer valjda imaju neku nama nepoznatu alternativu!? A politicari,onako populisticki picaju sta im na pamet padne,od situacije do situacije... Cudo nevidjeno!Toma,Vucic,Dacic,
ah Dacic veceras govori na RTSu u SVEDOKu: Sta taj covek govori se meri sa nivoom male dece! Bruka i sramota premijera i sefa policije vec u drugom mandatu. Nula odgovornosti! Ni stid ni sram! I takav spada u tu tkzv.
politicku elitu!? E,laku noc i razumu i Srbiji!

Vladimir

pre 11 godina

Ovaj lik u Makedoniji prica da podrzava Makedoniju pa razljutio Grke. Sutra u Grckoj prica da je na njihovoj strani, Putinu ljubi patofne u EU prica kako je za nju. Ovo nije drzavnik vec obican sibicar koji diplomatiju shvata kao stranacku kampanju u Srbiji i vazno samo da obecava ono sto hoce trenutni sagovornik da cuje i uzgred proba rakiju sto mu posluze. Cenu tog sibicarenja platice naravno Srpski narod. Sami smo i trazili.

bas necu

pre 11 godina

jako mi je simpatican gosin.nikolic ali ovo ne mogu da mui oprostim.trebao bi da raspise referendum pa da vidimo koliko nas u srbiji hoce a koliko nas nece u EU, i verovatno negativan rezultat nije samo zbog krize, zapamtite da mi imamo i ponos, sredite drzavu kako treba pa nam nece trebati evropa. nije zlato sve sto sija, u zdravlje!!!!

kaiser

pre 11 godina

Ukapirao sam da se ovi botovi redovno pojavljuju na vestima gde treba da "pokriju" radikale kada pozitivno govore o onome čega su se do skoro gadili

Evo, sad "pokrivaju" rupu u ćilimu Tome Nikolića, pokrivali su i Vučića kada govori o Kosovu.

To je valjda propaganda onakva kakvom ih radikali zamišljaju, da narodubede u to da je nebo zeleno, trava ljubičasta, i da je ptica sve što leti, računajući da narod ne zna kako trava izgleda.

Sada su već ovi botovi i njihovi komentari izvor odlične zabave za šira društva, kad mi dodju prijatelji na sedeljku, obavezno ih pogtražimo u vestima. Ako neko čini štetu radikalima, onda ste to vi, možete se kladiti u radno mesto.

mozak u stecaju

pre 11 godina

Pa cekajte, a ona rupa na evropskom tepihu?
Znaci, sad moramo da je krpimo? Vazi, EU integracije nemaju alternativu!
(ko mi da minus magarac)

bivši glasač SNS

pre 11 godina

Najviše mrzim kad neko pokušava da napravi budalu od mene. To nisam oprostio Tadiću i DS pa neću ni Nikoliću i SNS. Moj glas ste zauvek izgubili. Toliko.

Pametnjaković

pre 11 godina

Nikolić prvenstveno štiti interese političke elite Srbije i njihovih džepova. On priča tako jer cela politička elita očekuje velike pare iz fondova EU. Mehanizmi sistema administracije Srbije su spremni za pranje novca, samo pare da stignu. Ali para nema :)))) ... a neće ih ni biti :)))

Bela Lugosi

pre 11 godina

Ne, ne, ne... nemoguće da su ovo Tomine reči! Opet mu je neko podmetnuo intervju. Svi znamo Tomin rečnik i kako izgleda njegov intervju. Ovo je neka šala!

polupani lončići

pre 11 godina

@Dejan
Kako nema veze? Pa valjda više prostora znači bolje uvijete rada, informatizaciju,više sudija i u konačnici efikasnije pravosuđe. Ulaganje u novu zgradu znači da im je to prioritet isto kao što bi izgradnja stadiona a ne ove zgrade značilo da im je prioritet nogomet.

Nenad

pre 11 godina

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH Pa zar nisi ti najpre pa onda Vucic ustvari najveci evroskeptici u zadnjih 20 godina??????!!!!! Oooops pardon, sada ste na vlasti pa ste mozda zaboravili... Kako tolike kritike na racun DS-a, a sad odjednom i vi za Evropu... Ne vredi vas karakter ni licnost ni pisljiva trula boba a kamoli sta vise od toga!!!

Goran

pre 11 godina

pricas kao da si neki vidovnjak.. a pre izbora si pricao drugu pricu..
i ti ces udariti glavom u zid, bas kao i tvoj prethodnik.
narod ti nije dao mandat za ovako nesto..
prevario si svoje birace i naravno, sledi kazna.

Sasa jokic

pre 11 godina

A z tom cilju smo u diplomatiju ubacili cuvenog evropejca Radeta Bulatovica, sa zadatkom da nareze arhive BIA i odnese ih u Brisel, a usput mozda nestane i neki kofer sa parama.....sa zadnjeg sedista!

1%

pre 11 godina

(Грчански Деспот, 12. novembar 2012 20:26

Citam tvoje komentare vec mesecima, i sad vise nisam mogao da izdrzima a da se ne zapitam : Kakav to mentalni sklop moze da stoji iza ovog SNS bota...Da li ti stvarno verujes u to sto napises? Da li mirno spavas? I na kraju, koliko kosta ta tvoja "odanost"..???
Tvoji komentari me podsecaju na narucene novinske clanke...mozda te tu treba traziti...
Jad i beda....

zmitjkoe

pre 11 godina

Najviše mrzim kad neko pokušava da napravi budalu od mene. To nisam oprostio Tadiću i DS pa neću ni Nikoliću i SNS. Moj glas ste zauvek izgubili. Toliko.
(bivši glasač SNS, 12. novembar 2012 22:37)

Vrlo interesantno, zapravo jedan od beskrajnih sprpskih paradoxa. Ako ne racunamo SRS i DSS, najveci broj evroskeptika se nalazi u SNS (nesto vise od 70%). Istovremeno Nikolic se izbornoj trci prikazivao kao najveci Evropljanin, zamerao Tadicu zbog usporavanja puta ka EU itd. Tako smo dobili da najjacu antievropsku stranku vodi covek koji uvodi Srbiju u Evropu!!!! I sad se deo glasackog tela SNS buni sto Toma nastavlja evropskim putem, jedino izborno obecanje koje ispunjava?

Brrrm!

pre 11 godina

Zivi bili pa videli, u EU ce Srbiju uvesti Tomislav Nikolic-covek iz Sumadije.
Nek zivi nas predsednik.
(writer, 12. novembar 2012 23:17)

Vaš predsednik kako je krenuo neće nas uvesti ni u novu godinu!

aaaa

pre 11 godina

Kakava izjava ... Bez obzira što ima više evroskeptika mi ćemo u evropu??? Ustvari je hteo da kaže u Sriji ljudi neće u EU,ali eto ja BAŠ hoću i tako ćemo ...

:-D

Jasmina

pre 11 godina

Posto imamo sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom i status zemlje kandidata, mi cemo daljim priblizavanjem EU dobiti prilaz razlicitim investicionim fondovima, i bas tu lezi sansa da ojacamo privredu pre stupanja u EU. Zato je proces integracija bitan!

Nole

pre 11 godina

Uporedite standarde zivljenja zapadne Evrope i nas. Dve suprotnosti, u najmanju ruku. Zasto? Zato sto je ekonomski razvoj na zapadu bio pod vecom kontrolom drzave i sudovi su radili svoj posao. Ako cemo biti uredjeno drustvo, moramo od uredjenog drustva i da ucimo.

supervisor

pre 11 godina

Cekaj bre, "predsednice"? Zar nije izborna volja gradjana najbitnija? Kako sad, u EU i pored evroskeptika? Zar nije misljenje gradjana najbitnije? Brzo si se pretvorio u malog Borisa, ta Merkelova i Estonova su cudo.

Goran

pre 11 godina

niti si istrazio kradju glasova, niti si ponistio Stefanoviceve sporazume oko Kosmeta, kako si obecavao pre izbora.
samo vidim i cujem tvoju ispraznu i lazljivu retoriku, istu onu koju je tvoj prethodnik plasirao i forsirao i doveo zemlju i narod tu gde je sada.. na samo dno.
Nikolicu, slagao i prevario si narod, slagao i prevario si tvoje birace.
i zato ces i ti zavrsiti kao i tvoj prethodnik, tamo gde ti je i mesto.. na dnu.

Lepi

pre 11 godina

Ja sam za ulazak u EU, ali sa akcentom na usvajanju dobrih navika i pravila unije i zadrzavanju jakih odnosa sa drugim drzavama i ekonomijama. Jer ne treba ici iz krajnosti u krajnost, tj. iz izolacije od EU, do izolacije u EU. Mi imamo potencijal da budemo ambasadori Istoka na Zapadu i obratno, od cega bi imali velike koristi, kako nam je Tito vec i pokazao.

zdravko šestić

pre 11 godina

Gledajući laži DS-a o demokratiji koje su nam propovedali vidimo da su nas samo obmanjivali jer oni su bili ti koji su gledali lične korist a ne koris države i EU im je samo bila izgovor za njihove prjave poslove.