Četvrtak, 08.11.2012.

09:15

Ponovo se "kuva" oko vlasti u BG

Nebojša Stefanović najavio ispred Skupštine Beograda da će SNS raspravljati o vlasti u Beogradu. PUPS ostaje pri svom stavu. DSS spreman za razgovor.

Izvor: B92

Ponovo se "kuva" oko vlasti u BG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

296 Komentari

Sortiraj po:

Draganche

pre 11 godina

Ako ce LDP da se poziva na ocuvanje ustavnog poretka onda ja nemam sta da dodam. Ovo lici na neku sprdnju, kao da se mi ne secamo uzurpacije vlasti koju su DS i LDP vrsili dok su bili u gradskoj vlasti. Oduzeli su citav niz ingerencija opstinama, koje sada ne mogu ni da se pokrenu kako valja jer je sve od znacaja centralizovano!

Vanja

pre 11 godina

Ovo sto je rekao za ukidanje lokalne samouprave i slicno, je bio ironican, naravno, ali me svrbi zasto to isto nije prigovorio DS-u kada su oduzeli veliki broj nadleznosti opstinama u Beogradu? Dvostruki standardi jako smetaju...

Uros

pre 11 godina

Verujem da se ni jedan rezim nece ukoreni dok god mi predano branimo svoje slobode i govorimo sta nam smeta, i u tom kontekstu pozdravljam gospodina Jovanovica. Ali se bojim da ce ovakvim preterivanjem u izjavama narod olako poceti da uzima eventualna upozorenja politicara i da ce ceo sistem mas medija biti banalizovan. Ponavljam, nisam protiv slobode govora, ali sam protiv preuvelicavanja.

Miroslav

pre 11 godina

On poziva na postovanje Ustava i zakona, a ovamo podrzava stranke u Vojvodini koje su mal-te-ne separatistickog tipa! Slazem se da je Stefanovic postupio lose, ali ni Ceda nije cvecka.

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Ja sam protiv ovih crveno-crnih iz prošlosti koji sada opet vladaju, ali zašto sam protiv njih? Zato što su se u prošlosti oglušivali o volju naroda i o demokratiju kao takvu, i zato sada smatram da ako ova koalicija može da skupi preko 55 poslanika u jednoj koaliciji i treba da vlada gradom, 56 poslanika je većina, dakle ko to može da ostvari taj je vlast u gradu, ko ne može, opozicija, i nema dalje, matematika je jasna. Svako ko se zalaže da DS vlada i ako ne bude mogao da održi koalicionu većinu je protiv demokratije, a to znači da je za neku vrstu diktature.

Petar

pre 11 godina

Само ту не пипајте, без обзира на све што инсинуирате, МОЖЕ ДА ВАМ ПОЗЛИ !!!!!!!!!!
Београд вас није бирао, брееее! Нисте нам по укусу уопште!

mister no

pre 11 godina

Hhahaha Djilas je stvarno kralj!!! Ovi SNS poltroni non stop izlaze sa smesnim izjavama, a Djilas ih samo kulira i gleda kako se ovi loze!! Tako se to radi kada si inteligentniji!!

ALEXEI

pre 11 godina

Kada se smeni Djilas valjda cemo konacno da saznamo koliko kosta most, koliko kosta seca platana i kupovanje novih u Bulevaru, koliko je vise placen Spanac tramvaj i mnoge druge zanimljive stvari.

Smells like the fifth of october spirit :)

pre 11 godina

Lele Beogradjani, vi ako ne podignete revoluciju nista niste uradili, a sudeci po vasim komentarima, tesko da ce nazadnjacka ekipa nesto smeti da se usudi. :))

moi

pre 11 godina

Mi smo cetvoroclana porodica iz Bg, svi cetvoro cemo biti prisutni na bilo kojoj vrsti protesta koji se organizuje da bi pokazali otpor ovoj bolesno nakaradnoj ideji.

LJUBICA

pre 11 godina

Dokle ce demokrate da kukaju da su Beogradjani izabrali djilasa? Nisu. Na vlast ga je doveo Dacici i 2008. god i 2012. A on ce ga i skinuti.

...

pre 11 godina

Barem se negde "kuva", a nama radijatori od početka grejne sezone prohladni, a stanovi hladni. Bezobrazno su doneli odluku da je maksimalna temperatura u stanu 20 stepeni (a stvarno 19). Dom zdravlja u Siminoj pun prehlađene dece pošto nam Gradonačelnik - menadžer primenjuje mere štednje tamo gde ne treba.
(Dorćolac, 8. novembar 2012 20:23)

Probaj nekada da procistis radijatore!!! Ja sam u sorcu!

Bela Lugosi

pre 11 godina

Poruka svim ovim komentatorima koji bi da menjaju vlast u mom gradu: PRVO PROMENITE VLAST U SVOM SELU! BG ostavite na miru. Ako budete pokušali bilo šta, od Beogradjana ćete dobiti odgovor koji ćete zapamtiti dok ste živi!

Svetlana Bor

pre 11 godina

Pa, da li mislite da će neko to da vam dozvoli? Mi koji imamo prave diplome, mi koji nismo bivši radikali, mi koji Koštunicu ne možemo da smislimo, mi koji znamo kako se živi u svetu, mi koji ne pečemo rakiju i ne mesimo kolače za sajam knjiga. E, pa zeznuli ste se.

Dorćolac

pre 11 godina

Barem se negde "kuva", a nama radijatori od početka grejne sezone prohladni, a stanovi hladni. Bezobrazno su doneli odluku da je maksimalna temperatura u stanu 20 stepeni (a stvarno 19). Dom zdravlja u Siminoj pun prehlađene dece pošto nam Gradonačelnik - menadžer primenjuje mere štednje tamo gde ne treba.

Milutin

pre 11 godina

Ako se to I desi najmanje cu biti kivan na te radikale 2 koje inace slabo podnosim a najvise na sps sa koalicijom I na bele listice. Jel' vam jos smesno dame I gospodo beli listici? Pozovite sada Kadua, cica glisu ili cak norisa za koje ste glasali... Eto, pogledajte sta ste napravili. Pitam se samo zasto Djilas tako dugo cuti, nismo ga zato izabrali.

gmbh

pre 11 godina

Sasvim je normalno da vlast u Beogradu bude kao i na republici. Valjda je svima u interesu da vlast funkcionise.
ALEXEI, 8. novembar 2012 20:06)

Ne, nije normalno, jer se onda ne bi odrzavali lokalni izbori.

5. oktobar ove godine jeste prosao, mozda da se skoncentrisemo na neki drugi datum? npr. 21.12.2012?

klenga

pre 11 godina

jedino vulin ima hrabrosti da nosi crnu košulju...ostali su crni samo u duši...jurišaće uskoro na beograd smeđe i crne falange...da mu uzmu slobodarsku dušu,da mu stave svoje srce...crno srce...ako beograd to dozvoli...ja sam video jedan grad...vukovar...njemu su stavili crno ,svoje srce...

Burgiba

pre 11 godina

@ "Iskoristio bih ovu priliku da se jos jednom zahvalim Tadicu za pomirenje sa SPS-om!
(Milos, 8. novembar 2012 11:52)"

Milose, mislim da ovakvi komentari ne treba da stoje. Matematika je egzaktna naucka jer ako se secas da DS nije usla u koaliciju sa SPS, vlast bi formirali SPS i SRS, samo 8 godina nakon 5. oktobra. Kako bi to izgledalo i kuda bi Srbija isla te 4 godine bolje je da ne nagadjamo... Ja sam aktivno usectvovao na svim protestima 90ih protiv SPS i veruj da mi i dan danas izazivaju mucninu, ali je definitivno koalicija sa njima 2008. bila manje zlo od povratka crveno-crne koalicije na vlast.
Sto se tice SNS-a, svi su ocekivali poghlepu, ali ovo prevazilazi sve civilizovane razmere.

samo su glupost i svemir beskrajni,doduse za svemir nije dokazano

pre 11 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleks, 8. novembar 2012 18:58)

Kazes tacno 9 godina je DS na vlasti.Kad vec zelis da prosipas pamet onda da cujemo koliko je stranka bilo u vlasti od 2001.-2004. i kakvo su stanje nasledili od prethodne vlasti?
A onda mudrace da nam kazes da li su ovi sto su sad na vlasti takodje bili u vlasti u prethodne 4 godine?Ili su SPS-JS-PUPS,Dinkic,Ljajic i ostali bili opozicija?

Prosto je fantasticno da se neko toliko trudi da bude pametan...a sam sebe osporava iz rec u rec.Neverovatna ogranicenost.

MASA

pre 11 godina

KOJA TO VLAST MISLI O GRADJANIMA. SJASI KURTA DA UZJASE MURTA.
POMISLIO SAM DA SU IZBORI PROSLI I DA JE BORBA ZA VLAST PROSLOST, GRDNO SAM SE PREVARIO.

ocajna domacica

pre 11 godina

nazalost radim u opstini gde su naprednjaci napravili vlast,katastrofa,dovukli su nestrucne ljude u Gradsko vece,ponasaju se bahato,na mesta predvidjena za strucne kadrove stavljaju,priucene majstore i domacice,a ostali iz koalicije su jos gori i nisu za pomenuti.Zar je to ta nova Srbija ,zao mi je sto nismam mladja da pobegnem odavde.

bezimena

pre 11 godina

Promeniti vlast u Beogradu i tačka! Loše su radili, investicije su preskupe, sve je to išlo preko naših leđa i tome mora da dođe kraj!
(LesaBg, 8. novembar 2012 19:35)

NIKO nema pravo da izigrava IZBORNU VOLJU birača! TAČKA!

p.s. Ko bi trebao da podmetne "ledja" da bi se Beograd izgradjivao? Možda Parižani, ili Rimljani!? Da su tako "pametno" mislili, i bili toliko sebični, naši roditelji, bake i deke, mi bi još dereglijama prelazili preko Save! Mene bi bilo sramota da sam toliko em glupa, em bezobrazna!

dragan

pre 11 godina

Kako ovi nazadnjaci samo rade kampanju za Djilasa.Oni krse volju BG-a koji je na izborima jasno rekao ko treba da vlada.Na prvim izborima koji slede, a oni koji su dobro upuceni znaju da ce oni biti na prolece,svi potencijalni biraci DS-a ce izaci na izbore iz inata,nece im trebati kampanja.Dovoljno im je samo da pogledaju ove koji su na vlasti sada U republici i koji kane da preuzmu BG.A zamislite tek sta misle Vojvodjani posle svega sta se desilo u NS,a oni glasali za Pajtica.

Milja

pre 11 godina

Građani su se na majskim izborima izjasnili za promene na svim nivoima i zašto bi onda Beograd bio poseban. Beograđani nisu zadovoljni kako funkcioniše vlast u njihovom gradu i sa pravom traže da se ta vlast promeni. Puna podrška SNS na inicijativa da se aktuelna vlast što pre promeni.

Vozdovacki

pre 11 godina

Da li ce biti smenjen najbogatiji gradonacelnik nekog evropskog grada ikada? Da li je normalno da iko normalan podrzava najbogatiju stranku najbogatijeg gradonacelnika u najsiromasnijoj drzavi Evrope? U 2012. godini? Smesno je raspravljati o tome, naravno da ce biti oduvan!

a77

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.(Obavestenje, 8. novembar 2012 14:23)

Dragi Obaveštajče, da li ste primetili nešto u Srbiji poslednjih meseci? Ne? Niste ni mogli od silnoga bahaćenja, opijenosti vlašću i povike dr'šte lopova.... Srbija ĆUTI, dragi obaveštajče... pustite vi priče o ds-ovcima, žutima i inima, ne zaboravite da ste došli na vlast sa 24% od oko 50% izašlih glasača- u pevodu imate 12-13% birača u Srbiji... u Srbiji koja ĆUTI dragi obaveštajče.... i čeka... čeka zoru da dogori sveća. (nadam se da ćete objaviti komentar)

klenga

pre 11 godina

polako pokazuju svoje pravo,crno lice...i svoju crnu dušu...hoće li najzad da obuku te crne košulje da SVI znaju ko su oni i šta su oni...ako dozvolimo da nas crnokošuljaši ponovo gaze,stvarno smo nule...

PekiVozdovac

pre 11 godina

Ponovo se kuva,ali nadam se da će se i skuvati promena vlasti u Beogradu. Dosta smo laćali Đilaosve ,,investicije'', sad je vreme da Beograd preuzme odgovorna vlast koja će da brine i za građane.

veterinarBG

pre 11 godina

"Na drugoj strani vladajuće koalicije, stav Nove Srbije je da bi vlast u Beogradu mogla mnogo bolje da funkcioniše nego što je do sada funkcionisala, izjavila je danas poslanica te stranke Dubravka Filipovski."

Vi bi jos malo da "kraduckate"...?Nece moci! U Beogradu ce vladati oni koje su izabrali Beogradjani! Ono sto je ova vlast uradila za 4 godine,neki nisu za ceo zivot.Zato,dalje ruke,jer cete imati min.37% od dva miliona stanovnika na ulicama,pa vi racunajte...

Владимир

pre 11 godina

Бољи и ови преобучени радикали од демократа.
Под хитно да се прекине ђиласизација Београда!
Груден, Унковић су били бар господа и госпође наспрам ове хорде...

q-gera-b

pre 11 godina

Treba SNS-u vlast u Beogradu a znate zašto treba uhlebiti sestru,brata,zeta,snajku,svastiku itd ima mnogo toga bar je lepo zarađivati na državnim jaslama.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

U Leskovcu se skupilo sve i svasta da formira vlast.Sada su svi u vlasti sem DS.Za neki dan pocinje zaposljavanje novih kadrova.Bice interesantno kako ce tako glomazna koalicija da podmiri svoje mega potrebe.Za sad se jedino bivsi Radikal udomio kao gradonacelnik,posto je skinuo bedz i sa zakasnjenjem od nekoliko meseci pristupio SNS-u.Oni koji su formirali SNS su i dalje obicni clanivi a ovi sto su dosli namenski vec su zauzeli funkcije i debelo naplacuju svoju ljubav prema stranci.

RADE

pre 11 godina

Tako se ne vodi politika !........
Ae se kladimo da PUCATE na svim sledecim izborima ali pod uslovom da istrajete do njih !
Proradice srpski inat i glasace se vise nego na predsednickim izborima !
Garantujem da niste sposobni da promenite gradjanima zivot na bolje !
Pozdrav svima

Zoran

pre 11 godina

Opet neka predstava, dzakovi i slicno...
Potcenjujete ovaj narod ljudi, nije on toliko blesav, ne mazu se vase predstave na leba...
(ndm, 8. novembar 2012 09:35)

Tacno, narod nije blesav, ali ima zapanjujuce jake zivce i nema tri chiste.

klenga

pre 11 godina

imamo li snage da se odupremo ovoj crnoj najezdi,crnom vetru koji napada beograd...ovo zlo neviđeno koje će sutra marširati beogradom...u smeđim i crnim košuljama...da nam pljuju u lice,da nas gaze,da nas obeleže žutim trakam...nas,jevreje i pse...

LesaBg

pre 11 godina

Promeniti vlast u Beogradu i tačka! Loše su radili, investicije su preskupe, sve je to išlo preko naših leđa i tome mora da dođe kraj!

Puki 1892

pre 11 godina

@Puki, odakle vama a i mnogim drugima ideja da podrsku "zutima" daju samo Beogradjani iz centralnih gradskih opstina, i da se oni ponasaju kao "visa" bica u odnosu na ostale gradjane Beograda i Srbije?! Evo, ja sam rodjena Beogradjanka sa opstine Cukarica, i verovali ili ne i ja sam ta, kako vi kazete "normalna", ali glasam za "zute", a vas SNS & com. ne mogu da vidim ocima, da ne kazem nesto drugo! Pruzam podrsku i stajem rame uz rame sa svim Beogradjanima, koji ne zele da i nas grad postane zrtva ove posasti koja je snasla ostatak Srbije! Iskreno se nadam da su se pravi Beogradjani osvestili i da necete proci! Toliko! (BeOgradjanka, 08. novembar 2012 18:18) Gospodjo, procitajte lepo moje komentare jer ste nesto lose videli. Apsolutno se slazem sa vama, veceg protivnika naprednih radikala od mene nema. Srdacan pozdrav.

VeleSrb

pre 11 godina

Pozdravljam predlog da se promeni statut Beograda i da se opštinama daju veća ovlašćenja i ingerencije,ali bi trebalo uvesti i kontrolu u iste, pošto korupcije ima i na opštinskom nivou. A to što šačica političara kaže da ne treba menjati vlas u Beogradu jer ,,dobro'' radi, to se nas ne tiče,to su gluposti. Verujem da je većina Beograđana za promenu.

nena

pre 11 godina

Nazadnjaci, vratite se u osnovne škole, naučite prvo da čitate i pišete, sve što vi dotaknete vraća nas u kameno doba. Tolika količina neznanja i primitivizma, pohlepe...

ST

pre 11 godina

Za neupućene ovako izgleda izborni rezultat u Beogradu:

- skupštinu čini 110 odbornika(dakle, za većinu je potrebno 56 odbornika)
- DS 50
- SNS koalicija 37
- SPS-PUPS-JS 13
- DSS 9
- slobodan odbornik 1
Prema tome, 50 odbornika DS je 45,45%(a ne 37%, kako neki ovde piskaraju u neznanju). Pa ako mislite da neko ko ima 45,45% odbornika ne treba da upravlja gradom onda ste u ozbiljnom problemu. A ako je neko za drugi mandat dobio ovoliku podršku jasno je šta građani misle i to se ne može na silu i putem(političke) korupcije menjati, kako ovi likovi iz SNS misle. Đilas je ispunio sve što je obećao, jer da nije tako ne bi dobio ni 5% glasova.

Oznasvedozna

pre 11 godina

Ne znam ko treba da vlada Beogradom, verovatno jaci, ali znam da je Beograd grad koji jedino majka moze da voli! Propao, oronuo, divalj, pun ljutih stanovnika, smrdljivih i bucnih automobila, ruzan i smrvljen! Kletva ili obecanje se ostvarilo, kada pobedimo svi cemo da zivimo u Beogradu.

Aleks

pre 11 godina

Za Vlajkov:

Za one koji pate od amnezije:
DS je na bio vlasti 2001-2004 i 2007-2012, što čini 9 godina. Za toliko vremena su u Africi Kenija i Uganda izgradili 650 milja pruge...

Vlajkov

pre 11 godina

Radikali(Advenced)

Kao prvo molim vas da prestanete da vicete kako je DS bio na vlasti 12 godina. To je totalna izmisljotina, DS je bio 5 god u dva mandata, i to sa vasim precasnim koalicionim partnerima i Vojom koji je jedini podrao vaseg Tomu. Na vlasti je 12god bio jedino Mladja Dinkic kog ste amnestirali od lopovluka i to bez ovog nakaradnog zakona.

Kao prvo DS je u Beogradu dobio 50odbornika od 110, to je preko 45% korisnih glasova. Drugo A. Vucic koji je uz Tomu jedini naprednjak koga bi za neku funkciju glasao neko izvan njegove familije je dobio 37 odbornika. Sto ce reci da SNS planira da eventualno na mesto gradonacelnika postavi coveka kom niko nije dao niti jedan glas. Zapitajte se da li to ima mozga!!!!

A sad, poenta svega, ako nastavite da toliko vredjate i kinjite razumnu i umnu Srbiju izazvacete vecu pobunu nego sto je Milosevic uspeo. Zato ja duboko verujem da Aca Vucic, svaki dan probudi bar 100 demokrata iz apstinencije ili sa belih listica, neka samo nastavi, radi za nas!!!!

despot

pre 11 godina

""Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović."
Resite prvo pitanje dzakova sa ukradennim glasackim listicima koje ste prikazivali na svim televizijama u Srbiji, a onda idite dalje.
Beogradjani!
Vratite se u svoja sela i tamo trazite promenu vlasti jer su vam sela zapustena a ne u Beogradu koji je u preiodu od deset godina najizgradjeniji grad na Balkanu a i sire.
Beogradjani!
Sto bi Srbija gradila Vas teski metro, kad nema ni svojih pristojnih puteva. Jedino ako ne mislite da je samo Beograd Srbija a ostatak Turski Sandzak.

BeOgradjanka

pre 11 godina

@Puki, odakle vama a i mnogim drugima ideja da podrsku "zutima" daju samo Beogradjani iz centralnih gradskih opstina, i da se oni ponasaju kao "visa" bica u odnosu na ostale gradjane Beograda i Srbije?! Evo, ja sam rodjena Beogradjanka sa opstine Cukarica, i verovali ili ne i ja sam ta, kako vi kazete "normalna", ali glasam za "zute", a vas SNS & com. ne mogu da vidim ocima, da ne kazem nesto drugo! Pruzam podrsku i stajem rame uz rame sa svim Beogradjanima, koji ne zele da i nas grad postane zrtva ove posasti koja je snasla ostatak Srbije! Iskreno se nadam da su se pravi Beogradjani osvestili i da necete proci! Toliko!

diskretniheroj

pre 11 godina

Vazno da je DSS spreman...Da Bog da na narednim izborim ne presli cenzus!
(MIKI, 8. novembar 2012 16:53)

Tebi u inat ima da glasam za DSS

barracuda

pre 11 godina

Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi
što pravite buku bez reda i smisla
bez zašto i zato, za koga i kako
bez pitanja koje bi možda osušilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije

Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

Vi nemi igrači svog obrednog plesa
vi srećni u transu
u svetu sto postoji
samo u glavama

Ljudi bez skrupula, ljudi bez milosti
ljudi bez sećanja
vi sto ne znate pljuskove
zvuka boje mirisa
vi ljudi bez pameti

Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

autor: Milan Mladenović

MO81

pre 11 godina

36% nije većina 50%+ 1 jeste većina i ko to ostvari kroz koalicije taj i vlada, prosta matematika.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Demokratija za neupućene, 8. novembar 2012 16:59)

Ok, ali zašto onda hoće da "prepakuju" i Batočinu i Despotovac u kojima je DS dobila preko 50% mandata? Da ima potrebe, prepakovali bi i opštinu Crna Trava sa njenih 900 stanovnika, samo da bi se uhlebili omasovljeni SNS karijeristi.

zarobljena princeza

pre 11 godina

Od petog oktobra za koji sam smatrala da će biti svanuće, zapravo počeo je mrak.Društvo je počelo da se razara,svesno zarad isključivo lične koristi,familije,kumova,prijatelja.Bavim se privatnim poslom od 1995,danas sam kao i Srbija,na kreditima,radim samo za rate,ljude plaćam minimalno,sramota me,ali takva je situacija.Mnogo toga se priča za trenutnog gradonačelnika,općenito svi sve znamo,ćutimo,trpimo i gledamo.Na žalost mi smo propustili priliku da pre svega realizujemo duhovnu reformu koja je suština vladanja,i to je ono što mislim uspeh svih sistema na Zapadu,na kom ne cvetaju ruže,ali postoji ono što je kod nas ne zamislivo Država i sistem.Ovde toga nema,te bi promena bila sjaši kurta da uzjaše murta.Nemam simpatija za trenutnu vlast u Beogradu,ali činjenica je da su uradili neke pozitivne stvari,izgradnja škola,obdaništa,uređenje parkova,pa i na beloj kugi su se trudili da urade nešto,kroz program veštačke oplodnje.Npr.na mojoj opštini sva deca školskog uzrasta su dobila besplatno korišćenje bazena svakog dana u nedelji.Ja sam to devedesetih plaćala beše to cifra.Sviđa mi se i most.Apsurd u Beogradu,egzibicija,malverzacije šta god,meni se dopada.Mnogo je poteza sa kojima se ne slažem,općenito,ali ne želim da se trenutna vlast u Begoradu menja,jer iz nekog razloga imam poverenja u gradonačelnika.Ako bi bilo nekih protesta,a u vezi podrške trenutnoj vlasti,sigurno bih se pridružila.Kad je već sjaši ovaj da dođe onaj,nek ostane ovaj.

Kaiser

pre 11 godina

"осја, 8. novembar 2012 17:09)"

Ne postoji besplatni prevoz, kao što ne postoji ni besplatan ručak.

Sve to mora da plati neko.

Samo što za vas radikale besplatno znači da ne platite VI, već neko drugi umesto vas.

Tako ste vodili i besplatne ratove ...

Žaki

pre 11 godina

Pa taj narod cuti. Tako da oni rade sta hoce, a i treba, samo neka peglaju. Cutite i dalje.
(ja nisam glasao, 8. novembar 2012 17:24)

Ti što nisi glasao u stvari si ćutao. Šta si mislio da će tvojim neizlaskom na glasanje doći Merkelova na vlast? Ne, upravo zbog tebe i sličnih smo dobili ovo što smo dobili! Nemaš prava da se javljaš ni po kom pitanju!

jelena

pre 11 godina

Ovaj lik pripada stranci koja nije glasala ni za jedan proevropski zakon, njega skupstina i ne moze da zanima,sad se kao bori da nastavi ono sto je kao zapoceto....u pravu je covek.

осја

pre 11 godina

Укините БУСПЛУС, смањите број запослених у ГСП, спроведите анкету где би грађани дали најбоље предлоге и решења за даље деловање ГСП, уведите бесплатан превоз као у многим европским градовима и дајте наду Београђанима да ће најзад да никне тешки метро као што то заслужује град од 2.5 милиона становника. Градска уплата за превоз као и РТС претплата. Мање се плаћа али више људи плаћа па терет не пада на запослене него на све становнике београда.

Gospodja bg

pre 11 godina

Dok je moje dete ratovalo u njihovim besmislenim ratovima oni su bestidno uzimali drzavne stanove za sebe,lagali su kao sto lazu i sada,pljuvali,pretili,svadjali nas sa svetom i susedima,unistavalu sve sto su dohvatili...i sada hoce moj grad da otmu...nece moci...otpor ovom zlu,vidimo se uskoro na ulici nazadnjaci

Nebojša

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.
(Obavestenje, 8. novembar 2012 14:23)

Probajte. A vi vaše "afere" rešavajte sa Dačićem.

yyby

pre 11 godina

"Prirodno" je, ali u DIKTATURI!
Beogradjani su jasno, najjasnije od svih, iskazali svoju volju i nju NIKO ne sme da IZIGRAVA! Ako hoćete nerede na ulici i blokadu grada izvol'te, ali računajte da, dirnete li Beograd, Vlada PADA brže nego što možete zamisliti, jer ovaj grad nikada nije hteo i NEĆE radikale, sa bedžom ili bez! Djilas će i na novim izborima biti izabran!
(bezimena, 8. novembar 2012 13:26)

Sto da ne , ja se iskreno nadam da ce krenuti na BG i da ce cela vlada pasti zbog toga.

Ajmo radikalii napred na BG

Beogradjanin,ali ne dodjos

pre 11 godina

Укините БУСПЛУС, смањите број запослених у ГСП, спроведите анкету где би грађани дали најбоље предлоге и решења за даље деловање ГСП, уведите бесплатан превоз као у многим европским градовима

Ocja

Koji to evropski grad ima besplatan prevoz.Mozda u tvojoj provansi. Volovska zaprega i traktorski prevoz. Gde si mrdnuo (la) osim CG ili BH.Od Londona pado Beca Milana,Pariza Stokholma itd gradski prevoz se placa.. Gradski prevoz nije socijalna kategorija.U Srbiji jeste i gradjani Beograda placaju subvencionisanu cenu.Da pravi Beogradjani nisu bili zadovoljni gradonacelnikom koji je na proslim izborima direktno pobedio PRVOG ne bi ni glasali za listu "Za Evropski Beograd"Dragan Djilas.Grad Beograd je za to vreme dobio mnoga medjunarodna priznanja i veliki publicitet po evropskim medijima. Cena zivota u Beogradu ne moze da budeista kao u Lebanu, Blacu, Pirotu. Neki bi hteli da Beograd skrajnu na jednu "ljutu provinciju"gde se isto zivi kao i u gradovima koje sam naveo. Da se po Kaludjerici i slicnim mestima koji su bez ikakvog plana gradjene ne omalterisane kuce sada napravi celokupna gradska infrastruktura

Ljubljana

pre 11 godina

Beogradjani ako ste ste se izjasnili da vam Djilas vodi grad onda ne dajte da vam politicke spletke i dogovori vladaju Beogradom i prave od njega tursko-rusku palanku! Mi koji dolazimo u Beograd vidimo iz godine u godinu promene,na bolje ako vam to bilo sta znaci.

vodoinstalater

pre 11 godina

@ осја, 8. novembar 2012 17:09

Ti definitivno nemaš kontakt sa realnim.

Pa ko će bre da finansira GSP i od kojih para? Ko će da investira taj tvoj, kako ga nazva, "teški metro". I ne znam šta si još tamo trućao ali i ovo je dovoljno.

ohohooo

pre 11 godina

Količina SNS trolova ovde na komentarima je zabrinjavajuća!
(Dulex, 8. novembar 2012 16:08)

Dosta ste vi trolovali, sada vidiš kako je nama bilo 12 godina kada od vas nije moglo da se dođe do reči.

super hik

pre 11 godina

Dosadiste vise sa tom pricom o borbi protiv korupcije, a zapravo nista konkretno ne radite. Vrtite jedan isti govor vec tri meseca. A najupadljivije od svega je to da nemate nikakav kadar koji bi bilo sta konkretno i kvalitetno uradio. Ojadicete nas opasno u naredne tri godine to je ono cega realno treba da se plasimo!!!

Pozdrav kolegi

pre 11 godina

Vas nekoliko sto vrtite ovde komentare niste misljenje naroda niti cete ikad biti.
(GTA misn inposibol, 8. novembar 2012 16:07)


kladim se da si napisao barem 10 komentara ovde
samo ne mogu da provalim dal si djilasovac ili sns-ovac

Žaki

pre 11 godina

Ovi bi kao i svaki kancer da metastaziraju tamo gde je još zdravo. To je prirodno za kancer! Laž i prevara je njihovo lice već 20 godina i, naravno, pošto nemaju u sebi ničega istinitog nemoguće im je i objasniti da su upravo oni štetočine Srbije od kako ova postoji! Do te mere su oboleli od laži da svet vide iz izvrnute perspektive! Za njih i njihove šefove laž je bila pozitivna kategorija i deo političke borbe (premda je laž antihristov duhovni obrazac) - zbog čega je zemlja upala u maglu i iluziju života. I sada, do kraja oslepeli, i dalje misle da imaju inteligenciju i pamet da budu nekakve vođe!? O jadi i tugo; umesto da beže u samoću i vidaju sopstvene duševne rane oni se nadimaju da vode zemlju!? Jadno državo kako si završila posle vođa i diplomata Andrića, Dučića, Jovanovića...!

GTA misn inposibol

pre 11 godina

Ovde u komentarima, jedna strana tvrdi da su ovi drugi Djilasovci, a ovi opet da su oni prvi SNS-ovci. Ako hoces da Djilas ostane na vlasti u Beogradu, onda si Djilasov poltron, ako hoces da se smeni vlast, onda si Vucicev internet-placenik. A ja sad pitam i jedne i druge i trece i pete, KOGA VI PRAVITE BUDALAMA???? Ovde se vrti stalno isti krug ljudi koji komentarisu sve moguce vesti kako njma odgovara, a to sto vecina naroda i ne ostavlja komentare to nema veze, vazno da ste vi refernca za narodno misljenje. Isto vazi i za narod iz Beograda. Mozete vi ovde da se pljujete do sutra, da trazite smene ove ili one vlasti, ali pitaj ja vas sad, jesu li bili republicki izbori? Jesu. Ko je osvojio najvise glasova ukupno? Sadasnja koalicija. Narod je glasao i izglasao. To vam se zove demokratija koje vam je puna usta. Jesu li bili lokalni izbori? Jesu. Ko je osvojio najvise glasova? Koalicija oko Djilasa. Narod je glasao i izglasao. Dakle, okacite macku o rep i jedni i drugi price o nekakvim pobunama, izslacima na ulice, prevarama naroda. Svi su na vlasti jer je narod glasao i tu je kraj price. Vas nekoliko sto vrtite ovde komentare niste misljenje naroda niti cete ikad biti.

Dili

pre 11 godina

Ne vidim razlog zbog kojeg bi se vlast u Beogradu razlikovala od one na republickom nivou,posebno ako se uzme u obzir da je Beograd jedan od vodecih gradova u Evropi po stepenu korupcije i kriminala!

Minnie

pre 11 godina

Nema razloga da se vlast ne promeni i u Beogradu,koji je prilicno zaostao i u industrijskom,i kulturnom i obrazovnom pogledu,u odnosu na potencijale i mogucnosti koje poseduje,a koje losa vlast ocigledno ne zna da iskoristi na pravi nacin!

predrag

pre 11 godina

neverovatno!
"politicari" koji se najvise cuju su upravo oni koji se bave drugim politicarima. oni se ne bave narodom, kako njemu da pomognu da resi probleme, zemljom, gradom. ne oni se bave drugima. i to uvek u negativnom kontekstu. ja nisam od nove vlasti na republickom nivou, nikada cuo da neko pohvali bilo sta sto je uradjeno u beogradu recimo. da realno pohvali i oceni nesto sto je dobro uradjeno. a ocigledno je da su "beogradjani" zadovoljni sa postojecom vlascu u gradu jer su je ponovo izabrali. logican zakljucak je da oni rade ipak nesto dobro.

neka neko promeni pelene ovome liku, uneredio se!
hvala.

DR

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...
(supermario, 8. novembar 2012 12:49)
Od svega si jedino u pravu kada se poredis sa ovom zivotinjom, kao i ostali koji daju podrsku ovoj takozvanoj Vladi! Bolje bi bilo da B92 pocne malo (ako sme) da se bavi SNS-ovom kadrovskom politikom, da vidimo ko je to do juce u Beogradu na primer "radio" za Elektroprivredu Kosova" a danas je u EPS-u i sta jos rade, da ne bude posle da ste i vi neobavesteni!

auuuu

pre 11 godina

VI zelite... Ma da se ne lazemo, vi jedino zelite da da po svaku cenu svoje zadnjice smestite i u beogradske fotelje, jer u Beogradu su pare, pa odatle jos ima ponesto da se mazne!
(Diktatura proletarijata, 8. novembar 2012 11:08)

Hmmm...Da li ovo znači da podržavate što mažnjavaju ovi koji su na vlasti, a da je problem ako to neko drugi radi ???

M081

pre 11 godina

"Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović.

Puna su vam usta korupcije. Kad ste tako orni, istražite i ono što se dešavalo 90-ih kada ste vi bili na vlasti. Tada je sve i počelo da propada, ako su neki zaboravili (a siguran sam da jesu).
Želim i ja da saznam otkud vašim stranačkim šefovima ogromni stanovi i pare za kampanje. Želim da saznam i zašto ih niko nikada nije krivično gonio zbog ratnohuškačih izjava tokom 90-ih, zašto su Srbi nestajali gde god su ih oni branili i zašto idu u koaliciju sa onima za koje su spremali zatvorska odela, govorili im da su...hm...izmet (mnogo eksplicitnije, doduše) i izdajnici...

A može i jednostavnije. Pobedite na lokalnim izborima, pa nećete morati da izmišljate razloge zbog čega treba da vladate Beogradom sa 24% osvojenih glasova. Ili Aleksandrovcem sa 4 od 59 odbornika.

Otimacina i hajducija

pre 11 godina

Gospodo dragakojiovako komentariste o vlasti u Beogradu.Gradjani glavnog grada su glasali i to upristojnoj vecini(36% ) za listu DS koju jepredvodio Dragan Djilas. Znaci ova iskompleksirana radikalska partijakoja ima manje i te kako odbornika u gradu htela bi na vlast. Znaci ako smeta Dragan Djilas valjda DS moze da postavi novog kandidata.
Ovo sto radi SRS je cista hajducija na najgori moguci nacin. To ne postoji ni u jednoj zemlji sveta. Mokapreporuka je da se celnici SRS-a jave nekoj medicinskoj ustanovi u Srbiji i neka pokusaju da izlece bolest zvanu KOMPLEK DS.Ali sumnjam leka za tu bolest nema. Beograd, Vojvodina i NS kao i Sabac,Uzice,Leskovac nisu glasali zaSRS jer predstavnici DS imaju i te kako vise odbornika od SRS-a

RRadomir

pre 11 godina

E pa hajde da vidimo i tu smenu pa cemo se gledamo na ulicama. Pa nama stvarno ne trebaju uspesni jer o njima i njihovim "greskama" su nam puna usta. Pitam se samo dokle ovako. Nisam pripadnik niti jedne stranke ali sve ono sto je poslednjih godina uradjeno u Beogradu je uspeh za svaku pohvalu. Znam samo da onaj sto nista ne radi nismo ni u prilici da lovimo njegove greske ali smo zato spremni da sve I svasta kritikujemo. Mislim da je ovo sto je danas predsednik skupstine Srbije i clan SNS uradio je za svaku osudu i pitam se da li je on predsednik skupstine svih gradjana Srbije ili samo svojih simpatizera.

Puki 1892

pre 11 godina

Za Beograd za Beograd... Ja sam zaprepascen kad vidim koliko mrznje postoji u grupici tzv Beogradjana koji mrze sve sto nije zuto. Ocito da grupica ljudi u par centralnih opstina u Beogradu misli da je mnogo iznad ostalih gradjana Srbije. Da li vi gospodo tzv Beogradjani (koji ste puni mrznje i zlobe) znate da u Beogradu postoji 17 opstina? Da li znate da smo mi "normalni" Beogradjani, koji ne mrze nikoga, dali preko 50% glasova SNSu, SPSu i DSSu. Nikako mi nije jasno kako je gospodin Djilas sa samo 35% glasova oduvao nasu vecinu od 65% glasova. Vreme je da vecina od 65% glasva oduva manjinu od 35%. Ne sme se dozvoliti da manjina od 35% zutih Beogradjana maltretira nasu vecinu od 65% normalnih Beogradjana. A vreme je da konacno cujemo kako se gospodin Djilas obogatio. (Beograd to smo mi, 08. novembar 2012 14:40)

Koliko si neistine izneo u ovom komentaru pa to je jezivo. Al sta ocekivati od radikala. Necu te zamarati statistikom samo cu ti reci da je vas Toma diploma postao predsednik sa 22% glasova Srbije ako se ne varam.

branko

pre 11 godina

Ako se ne suprostavimo ovakvim likovima,seseljevcima presvucenim u neke kvazi evropejce TESKO NAMA ali verujem u pamet Srbije koja je u ovom trenutku nesto uspavana.Ovom tipu porucujem da Beograd i Vojvodina su malo teze tvrdjavice!!!

"Megatrend"-ovska bahatost

pre 11 godina

Sta uopste znaci recenica "Videcemo sta sa tom vecinom u Beogradu?" Zna se kako je Beograd glasao, sve ostalo je golo politicko nasilje, svojevrsna kradja glasova! Sto se korupcije tice, pa Beograd je u Srbiji, a ne negde drugde, a kako se borba protiv korupcije vodi na nivou drzave, republicku vlast niko ne sprecava i da sve sto je u Beogradu sporno, zakonski ispita i eventualno procesuira.

Krki

pre 11 godina

Treba da se poprica o BGu da funkcionise to je laz jedna velika,iz dana u dan sve vise i vise nezadovoljnih gradjana i treba se preuzeti nesto povodm toga

Beogradjanin

pre 11 godina

Da, visokostručni g.Stefanović sa ogromnim radnim iskustvom i bogatom i uspešnom radnom biografijom priča o tome kako treba da se vodi grad. Nisam član nijedne stranke i ne mislim da su žuti dar Božji, ali ovi nazadnjaci imaju katasrofalne i iskompleksirane kadrove. Šta se promenilo u NS-ništa, još je i gore. E jedino ako osude na osnovu validnih dokaza sve ove tajkune (znači sve a ne samo one koji nisu posećivali Tomu dok je postio u bolnici) koji su oplajčkali zemlju e onda cu da poverujem da nešto rade. Jer mi ovo sve miriše da kao i žuti apse a posle par meseci puštaju i nikom ništa. Svaki most košta, a da li je skup treba da odrede ljudi koji su zidali slične mostove a ne polupismeni preduzimači i slični. Kako nekome može da smeta što se vozi u novom tramvaju, trolejbusu, busu? Jel to neka patologija? Zašto ovde svi kritikuju nešto što nisu sami predložili.

@Pitanje

pre 11 godina

Dragi Gospodine ili Gospođo,
Mucili smo se mi od 90 te do 2002 godine sa vama i mislili :"Ne ponovilo se".
Ali na našu žalost imamo i mi u redovima tzv. demokrata, one prepametne, Pešicku, Turlajicku, Pešcanik, i sl., i opet vas ugledali.
Nadam se da ste tu samo da završite ono što ste i zapoceli tad, Kosovo, i kriminal, koji ste vi kreirali, pa da vam vidimo leđa.
Ako niste voljni nego još želite i Beograd, makar i sa štakama, mi starci bicemo na ulicama Beograda.

Бранко

pre 11 godina

Никада нико ко је био Председник Народне Скупштине Републике Србије није урадио овакву глупост као овај мегатренд ђак

Слободан Унковић (1991)
Александар Бакочевић (1991-1993)
Зоран Лилић (1993)
Зоран Аранђеловић (1993-1994)
Драган Томић (1994-2001)
Драган Маршићанин (2001)
Наташа Мићић (2001-2004)
Драган Маршићанин (2004)
Предраг Марковић (2004-2007)
Томислав Николић (2007)
Оливер Дулић (2007-2008)
Славица Ђукић Дејановић (2008-2012)
Небојша Стефановић (2012-)

Оставка, одмах, несрећо....

Delboy troter

pre 11 godina

Ma napraviti jos jedan most preko "rakine bare" a kanalizaciju za 200 god..i u evropu ici mostom a ne kanalizacijom!Bravo za zuticu!

еуроФанатик

pre 11 godina

Ма добиће СНС пар јавних предузећа да могу да и они штипају и после тога се ништа више неће догађати! Живи били па видели! СНС сада само тражи паре!

Lavrentije

pre 11 godina

Bas me interesuje koga ce da predloze za gradonacelnika. Mozda cekaju da neko u medjuvremenu "diplomira" na nekom "poznatom" fakultetu. Ako pečenjar (radio čovek sa ćumurom) vodi Kolubaru, onda je za očekivati da neki npr.taksista sa novopečenom diplomom postane gradonačelnik-pa poznaje čovek ulice...Činjenica je da su im kadrovi katastrofa i da kubure sa kvalitetnim ljudima. Djilas je imao nekoliko gafova, npr. BusPlus. Naplatom po meni ne sme da se bavi privatna firma jer to pokreće brojna pitanja već isključivo sekretarijat za saobraćaj koji je državna institucija. Ali se bojim sta bi tek ovi uradili i koliko bi nas vratili unazad sa svojim praznim pričama i totalnim neznanjem-znanje se stiče i uči a ne kupuje. Ne znam zasto svi spominju most na Adi, kad je to po meni jedan od vecih uspesnih projekata u ovom gradu za poslednjih par decenija, da ne valja ne bi bio na Discovery-iju. A dobre stvari koštaju-ima ona narodna-nisam bogat da kupujem jeftino... Mislim da je kod ljudi kratka pamet i da su zaboravili kako je funkcionisao grad kad su oni vodili grad devedesetih, koliko se čekao autobus, u kakvim krševima smo se vozili, po kakvim ulicama se vozilo, kakvi su bili vrtici... Da zaduzivalo se i kupovalo novo, ali je neko hteo da da pare. Njima devedesetih niko nije hteo da da kredite a ni donacije u vidu autobusa i tramvaja. Zapitajte se zašto. Nema tu nikakve svetske zavere i sl.gluposti vec svet nece da radi sa takvim "strucnjacima".A o njihovom poštenju naknadno...

po potrebi cu sve da menjam

pre 11 godina

Citam komentare i pitam se: Da li ovo preti komunalna policija, kontrolori iz busplusa ili oni koji su po partijskoj liniji dobili posao.
Ma necu da navjam ni za koga dokle god ima gladnih, siromasnih i opljackanih. Niti Djilas a ni Vucic bas nesto se ne hvataju posla u vezi siromasnih i gladnih, vec samo tamo gde ima mnogo novaca.
Opet ona stara tema biramo manje ili vece zlo, a sve ZLO I NAOPAKO.
Da li se iko pita ko je doneo odluku da se vise neposredno ne glasa za gradonacelnika i predsednike opstina - to je ucinila DS jer nije pomisljala da ce ikada izgubiti izbore i da ce uvek nametati gradonacelnika. Sada kada Djilas nije izabran neposredno zasto se njegova smena smatra diktaturom i zasto pretiti ulicom?

Negativna selekcija

pre 11 godina

Djilas je mnogo uradio u Beogradu i to u jako losim vremenima. Medjutim to se ovde ne ceni. Nazivaju se lopovima svi koji nesto urade, dok pravi lopovi uzivaju u hladovini i pune dzepove. Zato se sve oko nas raspada. Nije problem postojanje crveno-crne koalicije, vec oni koji ih prizivaju da dokrajce zapoceto.

Mihailo

pre 11 godina

Ne zelimo da nam Miskovic, Djilas I kompanija namecu svoje uslove za rukovodjenje gradom. Sve sto su izgradili u Beogradu, iskoristili su za licno bogacenje, I za zaduzivanje koje ce nas oterati u bankrot.
(Obeliks, 8. novembar 2012 13:53)

Ne nego cete vi i vas prijatelj Beko koji je dolazio kod Tome u bolnicu da pokradete i unistite sve sto mozete
sram vas bilo nazadnjaci

Cika Pero

pre 11 godina

A sto ne bi narod birao ko da bude na spisku za gradonacelnika Bgd-a? Vec, mi dobijemo da biramo izmedju 2 lika koja neko namece a mi kao biramo a mnogi se i prepucavaju ovde sa komentarima ko je bolji a ustvari ne zna se ko je gori a i mi to sami znamo. Ali to se na zalost nece desiti u skorijoj buducnosti.

NS

pre 11 godina

Da poručim Beogradjanima metode SNS koje su primenili u NS obecaju kule i gradove ,PROMENU SISTEMA ,ispljuju lokalnu vlast i onda kad preuzmu vlast budu gori od prethodnih a za aferi koje izmisle u medjuvremenu kazu mi smo se šalili

Перица

pre 11 godina

@(Ljubo, 8. novembar 2012 13:16)

Ниси обавештен или се правиш? Па присети се да је прича била да СПС иде у Београду са ДС-ом, али да ће са СРС-ом и ДСС-ом правити владу на републичком нивоу.

Онда је дошло до промене воље бирача (како тзв демократе сада кажу) и од патриотске коалиције се дошло до математичке што је такође део демократије (СПС је награђен за свој поступак, ДС кажњен).

Шта је однело превагу? У Београду има више пара него на републичком нивоу, толико чак и садашњи градоначелник каже да банке јуре Београд да узме кредит.

Само, те исте банке су јуриле и Грке, па сада видимо шта се дешава.

precanin

pre 11 godina

Pa zar Djilas nije potukao Vucica u trci za gradonacelmika Beografa ? Tako su gradjani Beograda hteli, kako neko moze da menja njihovu volju ? Da li racunate na masovne demostracije u slucaju da na pokvaren nacin menjate njihovu volju ?

Zoran

pre 11 godina

Srušiti gradsku vlast, ispitati sve sporne investicije, prekontrolisati gradska komunalna preduzeća kao štosu Infostan, Vodovod i kanalizacija, Beograd put i sve ostale u kojima su se krale pare građana i finansirale mahinacije i malverzacije sadašnjeg Gradonačelnika.
(Boban57, 8. novembar 2012 13:07)

Pošto nisi obavešten ili ti je slina dao ovaj tekst, a ti ga samo pustio - imate sve poluge vlasti(sile) pod kontrolom, i policiju i pravosuđe...ma sve, pa ko vam brani da sve ispitate, niko. Drugo, dok potrčko daje izjavu ispred gradske skupštine u republičkoj skupštini je izglasan zakon kojim se kriminalci puštaju na slobodu. To su te vaše ,,PROMENE''. E' za to nismo glasali i letećete vrlo brzo za vlasti. Stefanoviću, zašto nisi u kampanji govorio da ćete pustiti kriminalce iz zatvora, da ćete umanjiti budžet za poljoprivredu, da ćete se sastati sa Tačijem i predati(prodati u zamenu za podršku EU za sklapanja ovog nakaradnog režima) KiM...pa da vidimo koliko bi dobili glasova.

munZ

pre 11 godina

ha ha 100 komentara za odbranu Đilasa a nijedan protiv...to je taj objektivni B92, elem KOLIKO PARA KOŠTA MOST SA PRISTUPNIM SAOBRAĆAJNICAMA i DAJ DOKUMENTACIJU ZA MOST i BUS PLUS, a za ostalo ćemo da vidimo kad gospoda bude na sigurnom dostupna organima (da "izvinu" ova deca što čitaju komentare). Strašno me zanima ta veza između Đikija i Miška, živ nisam da vidim rezultate istrage, da vidimo bre ko nas lapa i da li je novi Zakon o privrednim društvima predvideo poseban oblik društva sa neograničenom neodgovornošću za Demokratsku stranku i njenog zakonskog zastupnika mister šmekera Đilasa.
(Petar Božić, 8. novembar 2012 11:39)

Jedino što mogu suvislo da vam iskomentarišem je da se ne kaže "izvinu" (saviju, izviju) već "izvine" (iskažu žaljenje). I ne štancuje B92 "preporuke" već je to, da izvinite (ili izvinete), stanje na tržištu. I ne zato što velika većina voli Đilasa već što prilično zazire od ovih politikanata i praznopričalaca.

Beograd to smo mi

pre 11 godina

Za Beograd za Beograd... Ja sam zaprepascen kad vidim koliko mrznje postoji u grupici tzv Beogradjana koji mrze sve sto nije zuto. Ocito da grupica ljudi u par centralnih opstina u Beogradu misli da je mnogo iznad ostalih gradjana Srbije. Da li vi gospodo tzv Beogradjani (koji ste puni mrznje i zlobe) znate da u Beogradu postoji 17 opstina? Da li znate da smo mi "normalni" Beogradjani, koji ne mrze nikoga, dali preko 50% glasova SNSu, SPSu i DSSu. Nikako mi nije jasno kako je gospodin Djilas sa samo 35% glasova oduvao nasu vecinu od 65% glasova. Vreme je da vecina od 65% glasva oduva manjinu od 35%. Ne sme se dozvoliti da manjina od 35% zutih Beogradjana maltretira nasu vecinu od 65% normalnih Beogradjana. A vreme je da konacno cujemo kako se gospodin Djilas obogatio.

Pera

pre 11 godina

Hoćete li da vam odam malu tajnu o tome zašto se gospodin Jovanović toliko breca na svaki pomen o promeni gradske vlasti? Zato što tamo i dalje participiraju njegovi članovi, počev od zamenika gradskog sekretara za kulturu, pa nadalje. A sve ovo mimo svake volje biračkog tela jer na lokalnim izborima u Beogradu, da podsetim, LDP nije prešao cenzus. Znači ne poštuje se izborna volja građana a ovaj gospodin nas na sva zvona upozorava na tu problematiku. Kakvo licemerje.

roko

pre 11 godina

predsednik opštinskog odbora sns-a za nbgd je branislav malović,koji je sa bratom bajom došao početkom devedesetih iz cg,šjever,švercovali su gorivo i reketirali ove što prodaju cigare,a sad su tašna,mašna,bave se politikom u velikoj stranci!!! Ta dvojica brata malovića sumnjam da znaju sva slova azbuke i padeže,a i mogli bi da se vrate odakle su došli!!!

Vojislav Matkovic

pre 11 godina

Joj Cedo, ne secam se da si se tako prsio u izjavama kada je Tadic pred govornicom govorio u etar "dok sam ja predsednik, SNS nece doci na vlast, jer ja to necu dozvoliti"... Tada nisi pricao o prekoracenjima i predsednickoj etici!!!

Gabi

pre 11 godina

Đilas se nije obogatio otkada je u politici, on je u politiku ušao kao imućan čovek, i iz imućne porodice je potekao. Nije valjda čekao BUS PLUS i gradnju mosta da bi imao od čega da živi. Ah, da, u Srbiji se uspeh ne prašta! U normalnim zemljama se podrazumeva da ne možete da prodate kravu, kupite diplomu i postanete uspešan političar, a bogami i predsednik države! Ups, zaboravila sam...i da ispečete kazan rakije..

ljubo prevareni demokrata

pre 11 godina

Da protestvujemo zbog gos Đilsa najbogatijeg političara na našim prostorima.Koješta.Odmah ukinuti Bus plus,proviriti cenu mosta na ADi,pretresti finansijsku konstrukciju gradnje Bulevara itd.

sale60

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...
(supermario, 8. novembar 2012 12:49)

Ne s*** zivota ti. Za razliku od vas SNS-internet vojnika, mi ostali pratimo i za razliku od vas pamtimo (fala bogu imamo i cime) sve komentare. Ti si glasao za DS. Nemoj da ti izvucem sve komentare u zadnjih mesec dana pa da vidis kakve si gluposti i bljuvotine pricao posto si verovatno zaboravio kako si velicao novog "Karadjordja i Obrenovica". I ti i Hera (ranije Atina) i ostala zenska imena. Bljak.

obavezno procitati

pre 11 godina

i da je 5% ovoga tacno (a verovatno je jos vise), boless: http://predragpopovic.wordpress.com/2012/07/23/ko-je-nebojsa-stefanovic-zvani-slina/

Sasa jokic

pre 11 godina

Pa predpostavljam da su iscackali nesto za Djilasa. Cim je Stefanovic izasao ispred skupstine, mora da imaju dovoljno materijala da ga sklone.
Odavno sam ka rekao, Tadic nije hteo da se bavi pljackom, zlocinima iz devedesetih i Kostunicom (Udbom) ali ako oni dodji na vlast, pni ce vas unistiti do poslednjeg, i to je upravo na delu.

pitanje

pre 11 godina

Gde ste bili gospodo komentatori proteklih godina,kad je stvarna diktatura vladala Srbijom i Beogradom,sad su vam puna usta demokratije i slobode izbora,kad je došla maca na vratanca.Dvanaest godina ovaj narod trpi vaš "demokratski zulum",bahatost,kriminal i korupciju.E pa, došla su sad neka druga vremena,bar ćete živeti od uspomena.

dosta bre više !!!

pre 11 godina

Da je bilo lustracije svega ovoga ne bi bilo. Jednom je narod rekao svoje a demokrate su to izbagatelisale. Drugi put ce ici mnogo teze...

moi

pre 11 godina

"Ceka se odluka naprednjaka sta po tom pitanju moze da se uradi." Pa,genijalci, moze tu svasta da se uradi. Mozete da kazete sta god vam padne na pamet, npr.da je vlast pokrala izbore, da su nas masovno hipnotisali tokom glasanja, obecavali mesto gen direktora ili glavne igracice...a mi bili naivni pa sve poverovali.

Obavestenje

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.

neutralan

pre 11 godina

Beograd je prezaduzen grad. Grad ima najskuplji most u regionu? Korupcija i mito je na svakom koraku vidljiva. Afere su jos ispod tepiha? Povlasceni su dobijali "zapustene livade" na Slaviji za izgradnju trzno-stambenog-poslovnog centra? Problema dosta, entuzijazma gradske vlasti malo? Gradonacelniku je tezisno angazovanje na izbore u svojoj stranci. Opstina N.Beograd, kao najgusce naseljena teritorija u sirem regionu nema odgovarajuce sposobnog predsednika? Sadasnja vlast odgovara manjini, a nikako vecini stanovnika glavnog grada. Zato treba dati sansu novoj garnituri. Sadasnja garnitura je ocigledno prezasicena vlascu.

Dragan

pre 11 godina

Pa i Jovanovic je clan republickog parlamenta i kao takav nebi trebalo da se mesa u rad lokalnih organa vlasti. A on se mesa u sve sto stigne i nastupa iskljucivo kao predsednik LDP-a.

Posmatrač

pre 11 godina

Nisam ni za jednu stranku, pošto smatram da od 2000. godine više nemamo izbora, da su svi od tada podjednako loši, ali mislim da je smena vlasti u Beogradu dobra da bi se prekontrolisalo ima li nekakvih nepravilnosti u protekle 4 godine, pošto ja kao rođeni Beograđanin i Dorćolac vidim puno nelogičnosti: most preko Ade, nove tramvaje, buseve koji su od 2002. godine na ovamo svi promašaji, posebno od 2008. godine, pritom promena boje vozila sa prelepe crvene na ove nikakve boje, rekonstrukcija ulica koje ne zahtevaju to, već samo da ispadne da se nešto radi, promenu naziva ulica i stavljanje nekih kraljeva, despota i sl., platane, BusPlus... Ima materijala. A promena je uvek dobrodošla. Posebno kada je na čelu neko ko ima drskosti da komentariše kako su građani koji ne plaćaju krivi za nešto, da ocenjuje onog studenta iz CG koji je imao probleme sa komunalcima.

soraja

pre 11 godina

Sto si zajahali,ne bide kraja,zeljni Seseljevci osvete,ali kad pukne prskace na sve strane.Niko do sad nije bio tako osvetoljubiv i fristriran kao ovaj krivoglavi i njegovo dete.Fuj gade mi se.Mislila sam da ce malo biti kulturniji.Nisam niciji fan,ali mi je ovo bljutavo.Sta rade po pitamju urgentnih stvari,samo uhapsicemo...i nikom nista,lopovi i nikom nista,ma samo mlataraju.

bezimena

pre 11 godina

S’obzirom na promenu vlasti na republičkom nivou, sasvim je prirodno da se vlast promeni i u glavnom gradu. Ako je to bilo normalno 2008. godine, kad je u pitanju bio DS, zašto ne bi i sada, kad DS treba da se smeni?
(dalia, 8. novembar 2012 12:14)

"Prirodno" je, ali u DIKTATURI!
Beogradjani su jasno, najjasnije od svih, iskazali svoju volju i nju NIKO ne sme da IZIGRAVA! Ako hoćete nerede na ulici i blokadu grada izvol'te, ali računajte da, dirnete li Beograd, Vlada PADA brže nego što možete zamisliti, jer ovaj grad nikada nije hteo i NEĆE radikale, sa bedžom ili bez! Djilas će i na novim izborima biti izabran!

bata

pre 11 godina

Potpuno je u pravu pogotovo sa ispitivanjima korupcije u gradu koja je na velikom nivou i gde nijedan igrač nije procesuiran u poslednjih 15 godina. Bilo je samo nekih pojedinačnih slučajeva. Na gradskom nivou u BG je na snazi zakon ćutanja i nikad nijedna naredna vlast nije napadala onu prethodnu nego je samo nastavljala sa istim načinom vladavine (čitaj isisivanja budžeta grada Beograda) za finansiranje stranaka i punjenja džepova stranačkih funkciionera i njihovih prijatelja. Pa VIDITE ŠTA JE BILO U REPUBLIČKOM BUDŽETU, ZAR MISLITE DA JE U GRADU DRUGA PRIČA!!

Major Kursula

pre 11 godina

@bez ideje: ako, i treba. Nisu se oni sami izabrali, vec ih je narod birao i direktno i indirektno belim listicima. Uopste mi nije zao naroda, nas koji smo vikali dva meseca do pred izbore da nije vreme za salu i apatiju, bili smo ignorisani. E pa, izvolte betmeni i sundjeri.

politikolog

pre 11 godina

Ne podrzavam ni Sns ni Ds ali nije prirodno da se vlast menja ako joj je na gradskom nivou u Beogradu 30+ posto ljudi ukazalo poverenje. Cekaj da onda s koca i konopca od deset stranaka sastave vecinu u odnosu na tih tridesetak posto koje je Djilas dobio na izborima za gradonacelnika i da promene vlast. I posle "argumentovano" kazu da su zasluzeno na vlasti. Cekaj, nema argumenta ZA ako jedan sam covek dobije tolike glasove, a ostali svi treba da se skupljaju da bi to pobili. Bez obzira sto i taj Djilas katastrofalno zaduzuje Beograd tenderima koje daje srodnim firmama. Ljudi su mu ukazali poverenje, samim tim i DS-u na gradskom nivou i to treba postovati...

ecci

pre 11 godina

kakve sad ima veze gospodin jovanovic sa beogradom kada nije presao ni cenzus ili je mozda u pitanju pojava da kad moze predsednik narodne skupstine da najvljuje i preti smenom vlasti u beogradu onda moze i jedan politicar bez ijednog odbornika u gradskoj skupstini. uzas kakvi su nam politicari!

djuro

pre 11 godina

ALOOOOOOOO VUCICUUUUU!!!!!!!
Pa Djilas te dva puta oduvao u Beogradu?!
Imas li ti imalo casti, ili samo znas da filozofiras?!
Nisi ni svestan koliko ce te ovo skupo kostati?!
Mada sta moze covek da od tebe i ocekuje?! 20 godina si u politici a koji su ti rezultati?!

mislilac

pre 11 godina

Kazem vam ja u Srbiji ne postoji visepartijski sistem! Na vlasti je samo SNS koju cine isfrustrirani, ljubomorni,osvetoljubivi, zavidni i poneki zavedeni. Manipulisu ostalim partijicama iz koalicije i celim narodom Srbije u kojoj ce uskoro svi morati da budu Srbi. Jedna partija, jedna nacija, jedan narod=fasisticka metoda. Gde je dostojanstvo ovih koji vode ovu zemlju? Ako misle da coveka cine skupa odela, skupe naocare koje treba da im daju face "mislilaca", nasminkane face, napucena namazana usta varaju se. Sto nas vise blate pred svetom. Svi nam se smeju jadna nam majka, koja nas stvori.Ovaj gospodin je predsednik Skupstine Srbije, na vlasti je i ne bi trebalo da se ponasa kao neki nedozreli zutokljunac!

me

pre 11 godina

E da vam se obratim na vasem jeziku...Taknete li moj Beograd imacete probleme. Sirite se kao epidemija po ovoj jadnoj Srbiji, vec ste zaokupirali mnoge gradove, ali necete jos dugo. Padate vi svi zajedno u veoma kratkom roku. znate da su vam dani odbrojani, pa sto pre da se navatate gde mozete. Radikali jedni. Stvarno mi je bilo tesko da se izrazim na srpsko - primitivnom pismu.

Dragan

pre 11 godina

Nazalost Beogradu se po ko zna koji put sprema ponovno poseljacenje i haos.Naslednici radikala i deca oca Seselja koji nikada nece pristupiti Beogradu prijateljski jer ga se kao i svi dodjosi u prvoj generaciji boje hoce da ga ruralizuju vodeci ga u nazadovanje , provinciju i haos.Volja beogradjana je bila jasna na izborima i sadasnja koalicija to odrazava.Promen koalicije koja se sprema je uvreda za birace , prekrajanje njihove volje i sigurnoi nece proci nekaznjeno na sledecim izborima.Naravno stetu nanesenu ovakvim postupkom beogradjani ce dugi niz godina ispravljati kao i nered , ruznocu koju su prethodnici sadasnjih naprednjaka , radikali naneli Batajnici.Gradjanin se pravi generacijama a ne vezivanjem masne.

momir

pre 11 godina

rekoh ja pre par dana,nemozes ni predsednik kucnog saveta postati ako nisi clan sns.Zasto neko od nadleznih ne pita vucica zasto se odrzavaju izbori na opstinskom nivo kad tate odlucuju ko ce tu vladati.

mina

pre 11 godina

Radite šta hoćete, može vam se. Ima dovoljno 'sirovina' koji ne osećaju Beograd kao svoj grad i koji bi ga sutra prodali za šaku čvaraka. To je to.

momir

pre 11 godina

rekoh ja pre par dana,nemozes ni predsednik kucnog saveta postati ako nisi clan sns.Zasto neko od nadleznih ne pita vucica zasto se odrzavaju izbori na opstinskom nivou kad tate odlucuju ko ce tu vladati.

Dani

pre 11 godina

ljudi a sta je sa pobedom Djilasa??? zasto rusite volju gradjana??? auu,,dokle je ovo doguralo,,pa ovo je skandal,,ovo ni sloba nije radijo,,al mislim da se polako ali sigurno blizi on pravo a to je motka u ruke i svi na ulice.,.dokle ovo ide,,,na sve su krenuli sve zivo ste poceli da otimate ni volju gradjana,niste u stanju da postujete,a ovde mi pricate o kradji glasova,,nemam reci...znam jedno,a to je ako nam ovi dodju u voljeni grad,,ponovice se Zemun,,u zemunu ko god ima clansku kartu SNS,gradi sta hoce i radi sta hoce..a vidim da ce tako i Beograd da zavrsi,,...tugo moja.

Dipl.ing.

pre 11 godina

Beograd nikada nije lošije funkcionisao. Đilas je svu vlast centralizovao u svoj kabinet, načelnici beogradskih opština ga skoro pitaju da idu u toalet. Da li je to demokratija, jel se tako upravlja dvomilionskim gradom? Gospodo iz kruga dvojke, znate li kako danas žive beograđani? Beogradu su neophodne promene u interesu svih građanki i građana!

zile

pre 11 godina

On ce da vidi sta ce sa Beogradom? Tvoj rejting u Beogradu je 0%, zajedno sa Vucicem 5% !!! Bolje plati poreske dugove za ,,Pravdu,, koju ste ti i Vucic uredjivali !

Lola

pre 11 godina

Juce sam u taksiju slucajno slusala radio za koji nisam znala da postoji, ukljucenja slusalaca... Toliko mrznje, ostrascenosti ne samo od slusalaca, vec i voditelja, da sam se zaista uplasila, gde to zivim, koji ljudi me okruzuju.
Govorili su o proteklim izborima na takav nacin da sam sigurna da ce pokusati smenu vlasti u Beogradu po svaku cenu, spremni i na ulicne sukobe.
Pogledala sam - taj radio ima jednu od 5 nacionalnih frekvencija, strasno, tuzno, bolesno...

is it just me or?

pre 11 godina

Beogradjani, spremite se ponovo za ulice...
(Beograd No Passaran, 8. novembar 2012 12:18)

Evo trčim da se spremam...
Ne pada mi na pamet da zbog Djilasa izlazim na ulicu

Harvard Oksfordić

pre 11 godina

@ (maki, 8. novembar 2012 12:06)" ....Beograđanima treba posao, a ne lider koji se gradom šeta u skupim odelima...."

A jel misliš da će ovi polupismeni, sa "tašna-mašna" kvazi diplomama da ti nađu posao, da nešto urade korisno za Bgd, Srbiju? Koje su im to reference, gde su to nešto uradili korisno? Teška zabluda, momče!

M

pre 11 godina

Najobičnije prepucavanje SNS-a i SPS-a preko Đilasa. Pa zaista ne znam da li je mogućno da su ovi iz SNS-a poverovali da će Dačić mirno da gleda kako mu Vučić hapsi ljude a da ne reaguje (prisluškivanjem). E sad bi SNS da vrati udarac Dačiću pa čačka Beograd. Igre za malu decu , neozbiljni su grupno svi!

Obeliks

pre 11 godina

Ne zelimo da nam Miskovic, Djilas I kompanija namecu svoje uslove za rukovodjenje gradom. Sve sto su izgradili u Beogradu, iskoristili su za licno bogacenje, I za zaduzivanje koje ce nas oterati u bankrot.

izbori na vratanca

pre 11 godina

ja naprosto molim naprednjake da daju potpunu slobodu histeriji i delirijumu u kom se nalaze, kako bi se jos vise ubrzao njihov konacni nestanak sa politicke scene. sa ovakvom vladom i vladavinom, opozicija uopste nije potrebna.sami su sebi najveci politicki protivnici!
napomena :slican komentar sam ostavila i u jednom dnevnom listu, ali posto nije objavljen, molim dragi b92 da to ucini. hvala

mikula

pre 11 godina

Voleo bih da upoznam gospodina koji na srpsko-primitivnom pismu brani svoj Begrad. Baš bih voleo da ga upoznam, verujem da je reč o jednoj ljudskoj gromadi i tipičnom predstavniku urbane beogradske dečurlije. Pa čoveće šta ti imaš zajedničko sa nekim ko se preziva Djilas? Želim svim članovima ds srećan povratak crnogorskim korijenima:-)

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Smesni su ovi placeni Djilasovci. Hoce, bas ce narod a narocito Beogradjani da izlaze na ulice i da se biju za Djilasa. Kako da ne... A plus, smeta vam republicka vlast gde je SPS u vlasti sa SNS ali vam zato ne smeta gradska vlast gde je vas DS u vlasti sa istim tim SPS-om. Jadni ste...

cuce se

pre 11 godina

Kako stvari stoje brzo ce se saznati sta se iza ove ujdurme krije.Djilasa mi nije ni malo zao, jer nije bolje ni zasluzio, ali ni ovi SNS-ovci nisu ni ovce da cuvaju.Gori su od kuge i kolere zajedno.
Gde su Jesic i Pajtic da brane sad buduceg predsednika????

Ljubo

pre 11 godina

@Перица 2008. republicka Vlada je formirana 7. jula,a vlast u Beogradu 19.avgusta...ne znam samo kako si dosao do zakljucka da je Djilas zapretio SPS-u da ce iz izbaciti iz Beograda ako ne budu na republickom nivou sa DS-om i ne treba zaboraviti da SNS i SPS na Vozdovcu vladaju tri i vise godina i da ih niko nije dirao iako je DS bio vodeca stranka na republickom nivou!

raspad opsti

pre 11 godina

Ovi, kako su krenuli ,ne da nece, ama bas nista urditi sa Kosovom jer i nema sanse,nego ce rasturiti i ovo malo Srbije na ko zna koliko delova jos.

Stevan...

pre 11 godina

A sta se Ceda uopste pita?? Ko je on u stvari? Osetio se ugrozenim jer sa smenom gradske vlasti njegovi lokali u krugu dvojke dolaze pod oko novih vlasti i javnosti. Ja jedva cekam da Naprednjaci udju u grad i procesljju sve u zadnjih 12 god. Ako nema nista onda je sve u redu i svi su radili svoj posao..Ali cisto sumnjam. Vreme je da gospoda "sidju" u narod i vide kako je nama pod njihovom vlascu...

Marko

pre 11 godina

Da li je ovaj robot Stefanovic predsednik skupstine Srbije ili nesto drugo? Ozbiljno pitam, posto se on jedino oglasava kad treba da najavi smenu vlasti u Beogradu. Ja nikada od njega nisam cuo izjave iz domena funkcije koju navodno obavlja, vec samo iz domena clanstva u SNS. Ko o cemu, Stefanovic o jedinstvu u SNS, smeni vlasti u Smederevskoj Palanci, smeni vlasti u Beogradu, pa dokle vise? Ma to je samo dokaz koja smo mi banana drzava i ko sve dolazi na celne funcije u zemlji.

Gabi

pre 11 godina

Ne sumnjam da mu je ovo prvo radno mesto, predsednik Skupštine-PRIPRAVNIK, pa očigledno nema pojma šta treba da radi. Ova žalosna volja građana se poštuje valjda samo u njihovom slučaju. Bravo za Čedu!

debilizam i renesansa

pre 11 godina

@(Petar Božić, 8. novembar 2012 11:39)

Elem...
1. Sta je sa izbornom "kradjom"?
2. Sta je sa zakonom o javnim nabavkama?
3. Sta je sa 100 milijardi investicija?
4. Ko se sastajao sa Lukom Bojovicem?
5. Sta je sa Dinkicem?

Da da,B92 nije objektivan ali zato ti jesi.

dejan

pre 11 godina

čedo ako nisi prekoračio ovlaštenja objasni odakle si stekao bogatstvo za 10 godina. na tom istom zapadu u koji se zaklinjes za to se odovara pred zakonom. zar ne?

Перица

pre 11 godina

По коментарима на мој претходни коментар изгледа да је већини демократија само изговор за наметање сопственог мишљења, а не стварно избор.

Демократија се заснива на изградњи и поштовању институција које се према свима односе на исти начин. Следећи корак је поштовање воље већине уз поштовања права мањине.

Све остало је фашизам у овој или оној обланди, ма како се звала странка која је на власти.

п.с.
Некада давно сам чуо да народу ни по коју цену не треба дати да има избор и то од ,,вајних" либерала. Изгледа да се такво мишљење, НА ЖАЛОСТ, учврстило у тзв ,,интелектуалној" елити.

Boban57

pre 11 godina

Srušiti gradsku vlast, ispitati sve sporne investicije, prekontrolisati gradska komunalna preduzeća kao štosu Infostan, Vodovod i kanalizacija, Beograd put i sve ostale u kojima su se krale pare građana i finansirale mahinacije i malverzacije sadašnjeg Gradonačelnika.

VoxPopuli

pre 11 godina

Kuku, majko, pa je l' njega ko obavestio da je on sad predsednik Skupstine? Je l' on normalan vise sa ovim ispadima, prvo komentarise DS i izbore tamo a sad saziva konferencije ispred Skupstine grada. Covece, bavi se svojim poslom i svojim nadleznostima, pa ti si kobajagi neki obrazovan covek, jesi ti svestan funkcije koju imas? Da li su svesni tvoji glasaci?
Strasno, deluje mi da ima toliko ograniceno rasudjivanje da mu ne bih dao da upravlja ni motornim vozilom a kamo li drzavom. Vucicu, ima li ti koga boljeg za ovo mesto?

Milan Filipovic

pre 11 godina

Meni su BUS PLUS crnokošuljaši i njihovi Aussweiss bitte Grenzkontrollpunkt-ovi sasvim dovoljan razlog da se smeni gradska vlast i da se preispita ko je predao g.Vlahoviću i njegovim saučesnicima iz Turske pravo na harač u gradskom saobraćaju.
Takođe i, srećom propali, pokušaj g.Djilasa da naplati dugove građana Infostanu iz vremena NATO bombardovanja, deset godina kasnije i sa kamatom.

Lale

pre 11 godina

Pozivam sve beogradjane da se odazovu ovom pozivu za odbranu grada od ŠEŠELJEVACA verzija 2, koji se sada samo zovu SNS. Beogradu je valjda dosta gladnih siledžija koji su se otimali, beskrupulozno, za vlast u Beogradu od 1944 do dan danas. Moramo reći tom nekulturnom polusvetu STOP. Nazad u vaše kasabe i suterene.

gruvani

pre 11 godina

Kako to gospodine Stefanovicu, u toku dana kada je skupstinsko zasedanje da zakazujete stranacku konferenciju, van prostorija Parlamenta i pritom prisustvujete kao jedini govornik. Inace za posao predsednika parlamenta ste placeni pa me samo zanima da li cete tih sat, dva vremena odbiti od dnevnice ili kako ce biti. Posteno, da moguce je. Verovatno ali ne sa vama.
p.s Malo morgen...

TINS

pre 11 godina

Pojedinci iz DS-a su manje-više sa prvom optuživani za aroganciju i bahatost. Međutim ovi su za par meseci vlasti pokazali neviđenu osionost, aroganciju i bahatost.

egzibicionista

pre 11 godina

interesantno koliko su bucne i agresivne pristalice ds-a. ne znam samo sto nisu organizovali proteste i nerede dok su ih smenjivali na nivou republike. naravno da ce promene ici do kraja.

i mubarak i gadafi su zamisljali da im niko nista ne moze, i da ih narod podrzava, pa znamo kako su zavrsili...

Mirko Nemirko

pre 11 godina

Sta ocekujete od jednog neradnika, poltrona i krimogene licnosti? A ovi sto su glasali za njih, samo da bi kontrirali Demokratama, tek ce da proklinju dan kada su to uradili. Ali, avaj, nas narod nikako da nauci osnovnu lekciju. Voli da ide tezim putem i da zivi u diktaturi i neznanju.

Icarus

pre 11 godina

Jasno je kao dan da su nazadnjacima najvaznije fotelje sto su i dokazali u Novom Sadu gde su nasilno oteli vlast. Razumem da dugo nisu bili na vlasti pa sada gledaju da ugrabe fotelje i u kucnom savetu ali ovo sto rade je skandalozno.

dalia

pre 11 godina

S’obzirom na promenu vlasti na republičkom nivou, sasvim je prirodno da se vlast promeni i u glavnom gradu. Ako je to bilo normalno 2008. godine, kad je u pitanju bio DS, zašto ne bi i sada, kad DS treba da se smeni?

supermario

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...

anonimus

pre 11 godina

U Beogradu je dobio Djilas ubedljivo i sta oni sad hoce,ma to je diktatura.Ovaj narod je slep pored ociju.Sta su uradili otkako su na vlasti sve u svemu NISTA!

svetlanast.

pre 11 godina

da u beogradu zive BEOGRADJANI, nepotrebna seca platana u bulevaru kralja aleksandra bio bi dovoljan razlog sa smenu gradonacelnika. /cedomir jovanovic je "platio" za podrsku seci - nije prosao cenzus u beogradu, izmedju ostalog/.

most preko ade za koji ce sledecih 10 godina biti gradjeni prilazi, tunel - da cenu ne pominjemo, zajam koji ce placati sledece generacije beogradjana, bio bi drugi razlog za smenu.

ignorantska i podsmesljiva "podrska" romima i LGBT populaciji bio bi treci razlog za smenu.

ignorisanje bivseg gradonacelnika njujorka rudija djulijanija samo zato sto je dosao u beograd u okviru predizborne kampanje SNS-a je cetvrti razlog za smenu, i tako redom...

sto se tice klana krkobabic, oni su problem SPS-a i premijera ivice dacica, ali i primer ucenjivackog POTENCIJALA koji koriste marginalne stranke - za buduce izmene izbornih zakona.

Aca31Bg

pre 11 godina

Promena vlasti u Beogradu je više nego urgentna. Toliko je korumpiranih ljudi koji su postavljeni od strane DS-a po svim gradskim organima i JKP, da je to strašno. Treba smeniti sve predsdnike opština i svih gradskih preduzeća, a posebno ispitati ,,poštene’’ radnje sadašnjeg gradonačelnika o ne zapošljavanji po JKP, osim svojih članova. Ako ne može niko i nema para za nova radna mesta, onda ne može niko da dobije posao!

mostovi na grbaci

pre 11 godina

Smucilo mi se vise da gledam i slusam politicku utakmicu Djilas-Vucic (Stefanovic), neka se sklone oboje dosta su usicarili svako za sebe.

DraganaGaga

pre 11 godina

Mislim da promena vlasti u Beogradu jeste preko potrebna, ali samo zbog jedne stvari, a to je mogućnost da se ispitaju i rasvetle sve afere vezane za Beograd, u proteklih 5 godina. I cena mosta, i seča platana usled rekonstrukcije Bulevara ( pa kupovina novih, dok cena nikad nije obelodanjena), pa Bus Plus, pa čuvene zone u centru grada i građevinske dozvole, itd... Svačega tu ima.

TheObradovic

pre 11 godina

Svako moze da misli o G-dinu Jovanovicu sta hoce,ali ova izjava o prekoracenju ovlascenja g-dina Stefanovica ja apsolutno na mestu.
Megatrendovcu udarila vlast u glavu pa krenuo da prekraja izbornu volju gradjana Srbije na lokalu.
Inace,kada su ga pitali o platformi za KiM rekao je da nije ovlascen da o tome prica.
Kada treba prekomponovati lokalne vlasti,onda je pozvan.
Kakva doslednost!

Ilija

pre 11 godina

A kada kaze "mi" misli na sebe i jos nekog, ili samo na svoje gospodare? Poltron. Dodatno, zaboravio je da spomene kako imaju dokaze za neku beogradsku aferu, i kako ce za par dana da se sazna sve

Siniša

pre 11 godina

Pošto su sve probleme u državi rešili, kreću i na Beograd. Da vas podsetim šta su obećavali ovi iz SNS - nova radna mesta, investicije(100 milijardi evra), duplo veći budžet za poljoprivredu(a ustvari je manji za 1 milijardu rsd u odnosu na 2012g.), novi zakon o javnim nabavkama, nekakve kancelarije za brze odgovore(kojih nigde na lokalu nema, gde je SNS preuzeo vlast ), da će javna preduzeća voditi stručnjaci(a ne partijski nesposobnjakovići), da će struja biti jeftinija, da će kopati nekakav kanal na Moravi...itd.
Stefanovića treba obavestiti da je sve što je Đilas obećavao i ispunjeno, zbog toga je i dobio veliku podršku u Beogradu. Kada i SNS bude svoja obećanja ispunjavao onda će imati pravo da nekom drugom daje kritike, do tada da zaćute.
A ovo istupanje predsednika skupštine RS kao stranačkog funkcionera, koji bi da ruši vlast na lokalu, je skandal, valjda u SNS ima i nekih drugih funkcionera koji mogu da iznose stavove partije.

ZoguleBg

pre 11 godina

Nadam se da će se ovo uskoro stvarno desiti, jer ovo kako se živi u Beogradu i šta radi gradska vlast, ovo je strašno! Dosta nam je više preplaćenih mostova, bus plus-a, i ostalih mahinacija za krađu beograđana. Đilas mora što pre da ode

Milanche

pre 11 godina

Joj, bre, sine, da ti kaze cica nesto. Pa ne moze to tako. Je l' tebe ko sta uputio u taj pos'o sto radis? Pa treba da je to ispod tvog nivoa, nema sta ti da komentarises izbore u DS-u, da drzis kojekakve govore ispod Skupstine grada i sl. Sta je sledece, da sazivas konferenciju ispred samoposluge za koju si cuo da kasirke ne vracaju kusur? Ti si bre tu da vodis Skupsttinu koja treba da donese zakone koji ce da urede ovu zemlju, nemoj da te mangupi navlace na ovakve gluposti.

mua

pre 11 godina

Ovo je skandal!! A jos je veci skandal nemoc gradjana da reaguju kako treba na ovakve nebulozne ispade. Alo bre jeste li svesni toga da se vasa vlast sastoji bukvalno u preuzimanju funkcionerskih mesta. Jos je gore sto dovodite razne aveti iz 90tih. Bolje cuti i cekaj nove izbore!

milan

pre 11 godina

Stefanovicu vi svi zajedno koji se navodno bore za dobrobit ove zemlje ste na prvom mestu protiv DS-a a vas ucinak je da ste smisao demokratskog drustva potpuno preokrenili i ako ovako nastavite necete vise biti naprednjaci nego nazadnjaci da ste se od pravca demokratskog uredjenja potpuno odvojili i vodite zemlju ka diktaturi. Znam da niko od vas zato ne haji i da su vam te zamerke vec odavno poznate ali ko se jednom dograbi vlasti koje je bio tako gladan od 90-tih ne pusta tako lako. Zato se EU i SAD javljaju kod vas da se boje da ne odvedete Srbiju na totalnu stramputicu a ne zato sto sto su vama tako prvrzeni.

podrascanin

pre 11 godina

Volja gradjana se Jovanovicu postovala te je zato i napravljena ova vlada. A tvoja stranka ide stalno protiv volje vecine gradjana te zato tako bedno i prolazis na izborima...

dobri

pre 11 godina

Ne vidim problem oko smene aktuelne vlasti u Beogradu, samo iz razloga što i beograđani shvataju da nešto mora da se promeni. Onaj kiks, dragog nam gradonačelnika, sa Bus Plusom je otvorio oči mnogima. U jednom trenutku ova pljačka beograđana mora da stane.

maki

pre 11 godina

Na čelo Beograda može da dođe ko hoće, samo da grad i beograđane oslobodi Đilasovog apsolutizma. Biznismen, koji pod svojom kontrolom drži skoro sve medije, koji pišu i govore hvalospeve na njegov račun, nije osoba koja treba da vodi ovaj grad. Beograđanima treba posao, a ne lider koji se gradom šeta u skupim odelima.

Delboj troter

pre 11 godina

Ovi moji drugari iz "ragine glave"umiru od smeha panici koju je izazvala jedna recenica u vezi vlasti u bgd...a sad jos smisljaju jednu pakost -kako napraviti most preko rakine bare a da bude veci od na adi...

Перица

pre 11 godina

Која заборавност тзв Демократа...

2008-ме је Ђилас претио СПС-у да ће их избацити из власти у Београду ако на републичком нивоу не буду са ДС-ом.

Тада је то било у реду, а сада није?

Стварно, шта је по вама демократија? Владавина искључиво тзв Демократске странке? Улога ДС мора да буде да ојача институције система. Они су уништили све институције и да је то једини разлог морају да буду кажњени.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ovo je nevidjen skandal i bezobrazna bahatost. Momentalno smeniti ovog gaulajtera. Bauk fasizma lebdi nad Srbijom. Kako to da samo Ceda ima mooda da o ovome govori? Haloooo, ima li jos koga normalnog?

olja

pre 11 godina

Razumem da je DS dobio najvise u Bg, osim toga uvek sam bila protiv naprednjaka i radikala, ali ovaj Djilas se toliko osilio, izbezobrazio i namlatio para preko ledja gradjana da bi mi licno bilo drago da padne vlast u Bg.

Jovan

pre 11 godina

Prema svecu i tropar, prema narodu i vlast. Znam tipove koji su zakupljivali kafane i priređivali balove vampira na kojima su slavili Đinđićevu smrt. A što se Beograda tiče da vam pravo kažem drago mi je što će smeniti vlast. Neka i beograđani malo osete čar promena i plod rada njihovih kafanskih "analitičara". Mada, ako ćemo pošteno, u Beogradu sada najmanje ima autentičnih beograđana i najmanje polovina njih su "analitičari" amateri sa filozofijom:"Smotaj sve što možeš". Ona druga polovina zahvaljujući vezama sa "političarima" sipa iz šupljeg u prazno i zahvaljujući agencijama za konsalting i advertajzing obrće lepu paru. E pa gospodo beograđani, nazdravlje vam bilo. Zaigra mečka i pred vašom kućom.

tri meseca je dovoljno

pre 11 godina

Muka mi je od ove diktatorske vlasti, i ne znam samo šta cekaju njihovi koalicioni partneri. Da zauzme sve institucije, vlast na svim nivoima, pa da onda i njih pocisti.
Prvo da uhlebe sve svoje Megatrendovce, i kupljene diplome i u Beogradu, pa Srbijo zbogom.
Sad mi postaju jasne one suze radosnice i kod Predsednika i kod Prvog Potpredsednika.

sandra

pre 11 godina

Mislim da je najbolji primer korupcije upravo vlast u Beogradu i da je to problem koji hitno mora da se reši. Beograđani žive sve lošije, dok se prvi čovek grada bogati na naš račun. To što mi je napravio most ne isključuje ga sa liste onih koji su profitirali na račun građana.

tuzno ali istinito

pre 11 godina

Zbog ovakvog ludila,"upodobljavanja" i nevidjenog centralizma Srbija ce da se raspadne nacisto.Ovo nema veze sa mozgom.

Uporno sve rade u prilog nezavisnosti Vojvodine,jer ovo postaje NEPODNOSLJIVO!

goran

pre 11 godina

pa mogao sam da predpostavim da je razlog za još jednu jednu najavu važnih saopštenja sledeće ili krajem nedelje bila izjava nekog od neposlušnih i nevernih članova koalicije. Pa je l to ta vlada i koalcija gde je neopisivo drugarstvo i kolegijalnost i jedinstvo. svaki put kad iz redova SPS-a, URS-a ili PUPS-a izadje neko obaveštenje koje makar liči na kritiku SNS ili ako je ono makar malo nije po njihovom ukusu, eto njih u javnost sa ovakvim ili sličnim saopštenjima koje jedino imaju za cilj da nam još jednom objasne ko je glavni baja u koaliciji i državi. Takve se stvari rešavaju za stolom oči u oči sa ostalim partnerima kroz civilizovan politički dijalog a ne javnim pretnjama. Ovo je užasno ružno tim pre što je ovo postalo manir (Vučićevo otvoreno pismo javnosti, izjave na Facebook-u, ovo danas itd). Nisam iz Beograda niti sam glasao za DS, ali razmišljati o prekomponovanju vlasti u gradu gde si u odnosu na svog protivkandidata dobio skoro duplo manje glasova je potpuno besmisleno. Ne valja vam posao rođaci.

neba

pre 11 godina

Sa 24% glasova uzurpirati vlast na svim nivoima.Toma predsednik,Dacic pregovarac za Kosovo i prvo pod predsenik -ministar vojni,bezbednosni ,spec. jedinica za privodjenje i hapsenje, naredbodavac nezavisnom specijalnom i nezavisnom sudstvu i td...

onako usput

pre 11 godina

samo se ti drzi predsedavanjem skupstine! najbitnij zakon za pustanje kriminalaca na slobodu ste doneli! BRAVO! izgleda da su vam krimosi najbitini! gde je zakon o javnim nabavkama zar nije on najavljivan kao prvi zakon koji ce skupstina doneti! gde je briga za kulturu, omaladinu, nauku?

fr

pre 11 godina

Sta imas ti sa komunalnoj politici ?
Samo simulirate neku demokratiju !!!!
Bagra do dna !!!
A ovakvi su svuda brzo zavrsili !!!
Vec iduce godine imat cete 20% deficita.
Samo napred jedva cekam --da se zauvek us.... PRESVUCENI/RADIKALCI !!!

Ana

pre 11 godina

Ako dodje do smene vlasti u Beogradu sedecu na stiroporu ispred Skupstine i prestacu da uzimam hranu i vodu,ahahaha.Pa vi ste cirkus gosp.Stefanovicu.Nadam se PUTUJUCI(citaj odlazeci)

Београђанин

pre 11 godina

Коначно да и нама београђанима сване. Садашања власт са Ђиласем на челу више личи на казнену експедицију него на власт која би требало да ради у корист грађана Београда.

gile

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Doticni gospodin u vreme rada skupstine,ciji je on predsednik,a koga mi placamo,izigrava Dzon Vejna i hoce da zavodi red gde stigne.Vlast se gospodine osvaja na izborima,a beogradjani su rekli svoje.Posto moji sunarodnici iz ostatka zemlje cesto ostavljaju komentare tipa"dosta nam je Beograda","samo se Beograd razvija",nemojte se plasiti.Dolaskom ovih na vlast,ne daj Boze,brzo ce mo vas stici.

bez ideje

pre 11 godina

Zelim vise od svega da udjemo u EU,samo da vidim kome ce ovi radikali da prodaju ono za bubrege.Dali ovaj narod vidi kako se lagano uvlace u sve pore
drustva-unazadice ovu slomljenu Srbiju jos gore od zutih.

sta bi sa kradjom izbora lazovcine?!

pre 11 godina

Nista drugo ne radite sem sto proizvodite afere,uporno iznosite optuzbe bez dokaza i nasilno menjate vlast tj. "upodobljavate" je.

Diletanti najobicnijii.Nije vam to posao,nego da vodite ovu drzavu i da resavate probleme.

Марина

pre 11 godina

Хвала Богу да су радикали поново на власти. Откриће нам све тајне и све ће лепо да нам објасне. Напокон ћемо да сазнамо ко је убио Кенедија.
Лауфер неуморно ради.

milan-br.1

pre 11 godina

Ma, Djilas se "sprda" sa njima, kada bude hteo, srusice i republicku vladu u roku od 24 casa...
Verujem da i sada bez problema kontrolise 130 - 135 poslanika, ali jos nema interes da obara SNS-SPS-PUPS-JS-URS, ocigledno ceka da se ovi jos malo kompromituju...
A u gradu oko 70 - 75 odbornika...

Snezana

pre 11 godina

Narod na koji se toliko pozivaju,nije ni zasluzio bolje,muka mi je kada ovakve stvari citam ,kada ih gledam na tv,kada slusam kokodakanja u autobusu,sve crnje i gore a najgore sto je moja jedina moc kao pojedinca da nesto ovako napisem....

Lale

pre 11 godina

Krajnje je vreme da Đilas položi račune sta je sve trebao a nije uradio u Beogradu.Da objasni kako jedna stranka živi na grbači beograđana.

Maki

pre 11 godina

Ovo je pocetak kraja jednog kratkog i mracnog perioda u Srbiji.Beogradjani ne dajte se.Vi ste uvek bili stubovi srpske demokratije i osinje gnezdo za sve one koji diraju Vas ponos.

Diktatura proletarijata

pre 11 godina

VI zelite... Ma da se ne lazemo, vi jedino zelite da da po svaku cenu svoje zadnjice smestite i u beogradske fotelje, jer u Beogradu su pare, pa odatle jos ima ponesto da se mazne!

Dragana

pre 11 godina

Stidi se Stefanovicu...ti ces da pricas o vlasti u Beogradu...Sve sto znas naucio si u JUL-u,a potom si obrazovanje nastavio brisuci Vucicu cipele!Jadna li je Skupstina i ova drzava...

jovan

pre 11 godina

Vi, kako otvorite usta, to strahovito zaudara. Zbilja, kako god da ste nametnuli sebi ime, to je jednako bolesna retorika kao kod vaseg gurua Seselj Vojislava. Medjutim pamtim u Geteovom Faustu jedan zanimljiv detalj: svaku pojavu Mefista najavljuje nesnosan smrad...

Ljubo

pre 11 godina

Treci najmocniji covek po funkciji u drzavi iza predsednika i premijera i predsednik najviseg zakonodavnog tela u ovoj zemlji ne bi trebalo da se spusta na nivo predsednika mesne zajednice u nekom selu i drzi konferencije ispred skupstine grada!Ako si to vec radio kao opozicija,ne moras da radis dok si na vlasti,budi gospodin covek,kako i dolikuje funkciji koju obavljas!
S druge strane ne zaboravite da SDPS i PUPS u republickom parlamentu imaju zajedno 21 poslanika i ako se izgubi njihova podrska Vlada pada,da je Rasim Ljajic uslovio ulazak u Vladu time da se ne rusi koalicija,da je Krkobabic junior porucio Djilasu ne brini ti za mojih pet odbornika,oni te nece sigurno izdati,nego pazi na svoje redove,da je DSS u kampanji trazio da se osnuje sekretarijat za poljoprivredu sto je i ucinjeno,a malo je falilo da DS i DSS budu na vlasti u Beogradu,al je "neobavesteni" umesao svoje prste i verovatno trazio i da glavni grad proglasi "neutralnost"

Relja

pre 11 godina

NO PASARAN!
(beogradjanin, 8. novembar 2012 10:27)

To smo i mi mislili u Novom Sadu, ali onda su uzeli u koaliciju sve sto se moglo zavrbovati, cak je i gradski sekretar za socijalu postao Rom bez osnovne skole, gradska vlada po modelu "Sto gore to bolje". To ceka i Beograd, niko narod nista ne pita. A Vucic nastavlja svoj sou pred novinarima i kamerama, tiho, skruseno i sa puno obecanja.

Tony Montana

pre 11 godina

Tako je Stefanoviću,osvojili ste duplo više glasova od demokrata.Stvarno nema smisla da ne preuzmete i Beograd.
Moramo da napravimo od Beograda pravo selo,kao što smo to uspeli od Voždovca,gde smo počistili žute.

Posmatrač

pre 11 godina

"Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović.

Pocnite od Ikarbusa....

Petar Božić

pre 11 godina

ha ha 100 komentara za odbranu Đilasa a nijedan protiv...to je taj objektivni B92, elem KOLIKO PARA KOŠTA MOST SA PRISTUPNIM SAOBRAĆAJNICAMA i DAJ DOKUMENTACIJU ZA MOST i BUS PLUS, a za ostalo ćemo da vidimo kad gospoda bude na sigurnom dostupna organima (da "izvinu" ova deca što čitaju komentare). Strašno me zanima ta veza između Đikija i Miška, živ nisam da vidim rezultate istrage, da vidimo bre ko nas lapa i da li je novi Zakon o privrednim društvima predvideo poseban oblik društva sa neograničenom neodgovornošću za Demokratsku stranku i njenog zakonskog zastupnika mister šmekera Đilasa.

m4rk0

pre 11 godina

Ovi bivsi radikali su definitivno resili da preuzmu vlast i do poslednje opstine, ma sta opstine, do poslednjeg sela u Srbiji. Na taj nacin se direktno suprostavljaju volji gradjana na lokalnim izborima. Da se razumemo: Nisam ni za "ove" ni za "one" ali nacin na koji se otima vlast po opstinama je krajnje licemeran.

PetarPan

pre 11 godina

Ja cu unapred cestitati Beogradjanina novog gradonacelnika iz redova SNS-a. Samo ne znaju da li ce taj vrhunski strucnjak biti rostilj-majstor,neka konkubina ili portir. Naravno svi sa diplomom prestiznog Mega-Sega Trenda.

goran

pre 11 godina

ne znam kako je vama, ali je meni već po malo muka od ovih pompeznih najava, tajnovitosti i svega ostalog što je u zadnje vreme tako karakteristično za ponašanje mnogih predstavnika vlasti. u kom se svojstvu on sada oglašava, kao predsednik skupštine, ako je tako šta traži onda ispred skupštine grada, kao predstavnik SNS-a, pa šta opet traži ispred skupštine grada. Ja ne znam da li oni plćaju nekog da im organizuje ovavke nastupe u javnosti ili su to samo patentirali. Zajsta nemam ništa protiv da aktuelna vlast bude najbolja koju smo ikada imali, ali ovakvo ponašanje je malo bljutavo.

bane

pre 11 godina

kakva drama,kakav providan pritisak
na institucije! uzurbano vracaju radikalsku politiku na velika vrata, a na mala uvode tihi drzavni udar,jer nema ko da im se suprostavi.

Milos

pre 11 godina

Strašno. Dokle će SNS ovako da se ponaša? Pa osvojili su 24% glasova, a okupirali su sve institucije. I ono malo demokratije će ugušiti.

NekoIzMase

pre 11 godina

Dakle, upozorenje za PUPS, koji se izgleda nećka oko promene vlasti u Beogradu ...

Krkobabić bi sa jedno d... na dve stolice, što bi rekao naš narod, a to neće da može.

Zdrav Razum

pre 11 godina

Zasto Stefanovic nije na svom radnom mestu u skupstini Srbije? Jer su sprovedeni svi nuzni zakoni za bolji zivot gradjana? Nisu! Znaci ajde ti na posao za koji si placen a glumcima prepusti predstave.

Dragan

pre 11 godina

Eto, vidi se da niste dorasli, samo pokusavate da otmete sto vise vlasti, kao deca koja porastu u siromastvu kada dodju do hrane...
Ali, necete dugo, vec na sledecim izborima prskate, upravo zbog toga

dragan

pre 11 godina

Pa gosp.Stefanoviću jasna vam je uloga Krkobabića koji sa svojih 5 poslanika čini ukupno 55 poslanika u gradskoj vlasti, tako da vi nikako ne možete da preuzmete Beograd ukoliko ne promenite statut i uklonite Krkobabića.Vaša današnja uloga je veoma providna i treba da vas je sramota što to radite.Uostalom građani koji su glasali za demokrate neće dati Beograd vama maskiranim radikalima.Od promene statuta grada nema ništa što i vi znate ali Vučić vas je poslao da na ovaj našin vršite pritisak i zamajavate narod.Držite se vi vašeg mesta u skupštini Srbije jer i to niste zaslužili.Sramotno i bedno s vaše strane.

bane

pre 11 godina

kakva drama,kakav providan pritisak
na institucije! uzurbano vracaju radikalsku politiku na velika vrata, a na mala uvode tihi drzavni udar,jer nema ko da im se suprostavi.

Zdrav Razum

pre 11 godina

Zasto Stefanovic nije na svom radnom mestu u skupstini Srbije? Jer su sprovedeni svi nuzni zakoni za bolji zivot gradjana? Nisu! Znaci ajde ti na posao za koji si placen a glumcima prepusti predstave.

Milos

pre 11 godina

Strašno. Dokle će SNS ovako da se ponaša? Pa osvojili su 24% glasova, a okupirali su sve institucije. I ono malo demokratije će ugušiti.

dragan

pre 11 godina

Pa gosp.Stefanoviću jasna vam je uloga Krkobabića koji sa svojih 5 poslanika čini ukupno 55 poslanika u gradskoj vlasti, tako da vi nikako ne možete da preuzmete Beograd ukoliko ne promenite statut i uklonite Krkobabića.Vaša današnja uloga je veoma providna i treba da vas je sramota što to radite.Uostalom građani koji su glasali za demokrate neće dati Beograd vama maskiranim radikalima.Od promene statuta grada nema ništa što i vi znate ali Vučić vas je poslao da na ovaj našin vršite pritisak i zamajavate narod.Držite se vi vašeg mesta u skupštini Srbije jer i to niste zaslužili.Sramotno i bedno s vaše strane.

PetarPan

pre 11 godina

Ja cu unapred cestitati Beogradjanina novog gradonacelnika iz redova SNS-a. Samo ne znaju da li ce taj vrhunski strucnjak biti rostilj-majstor,neka konkubina ili portir. Naravno svi sa diplomom prestiznog Mega-Sega Trenda.

Dragan

pre 11 godina

Eto, vidi se da niste dorasli, samo pokusavate da otmete sto vise vlasti, kao deca koja porastu u siromastvu kada dodju do hrane...
Ali, necete dugo, vec na sledecim izborima prskate, upravo zbog toga

sta bi sa kradjom izbora lazovcine?!

pre 11 godina

Nista drugo ne radite sem sto proizvodite afere,uporno iznosite optuzbe bez dokaza i nasilno menjate vlast tj. "upodobljavate" je.

Diletanti najobicnijii.Nije vam to posao,nego da vodite ovu drzavu i da resavate probleme.

Diktatura proletarijata

pre 11 godina

VI zelite... Ma da se ne lazemo, vi jedino zelite da da po svaku cenu svoje zadnjice smestite i u beogradske fotelje, jer u Beogradu su pare, pa odatle jos ima ponesto da se mazne!

Relja

pre 11 godina

NO PASARAN!
(beogradjanin, 8. novembar 2012 10:27)

To smo i mi mislili u Novom Sadu, ali onda su uzeli u koaliciju sve sto se moglo zavrbovati, cak je i gradski sekretar za socijalu postao Rom bez osnovne skole, gradska vlada po modelu "Sto gore to bolje". To ceka i Beograd, niko narod nista ne pita. A Vucic nastavlja svoj sou pred novinarima i kamerama, tiho, skruseno i sa puno obecanja.

goran

pre 11 godina

ne znam kako je vama, ali je meni već po malo muka od ovih pompeznih najava, tajnovitosti i svega ostalog što je u zadnje vreme tako karakteristično za ponašanje mnogih predstavnika vlasti. u kom se svojstvu on sada oglašava, kao predsednik skupštine, ako je tako šta traži onda ispred skupštine grada, kao predstavnik SNS-a, pa šta opet traži ispred skupštine grada. Ja ne znam da li oni plćaju nekog da im organizuje ovavke nastupe u javnosti ili su to samo patentirali. Zajsta nemam ništa protiv da aktuelna vlast bude najbolja koju smo ikada imali, ali ovakvo ponašanje je malo bljutavo.

Dragana

pre 11 godina

Stidi se Stefanovicu...ti ces da pricas o vlasti u Beogradu...Sve sto znas naucio si u JUL-u,a potom si obrazovanje nastavio brisuci Vucicu cipele!Jadna li je Skupstina i ova drzava...

Ana

pre 11 godina

Ako dodje do smene vlasti u Beogradu sedecu na stiroporu ispred Skupstine i prestacu da uzimam hranu i vodu,ahahaha.Pa vi ste cirkus gosp.Stefanovicu.Nadam se PUTUJUCI(citaj odlazeci)

bez ideje

pre 11 godina

Zelim vise od svega da udjemo u EU,samo da vidim kome ce ovi radikali da prodaju ono za bubrege.Dali ovaj narod vidi kako se lagano uvlace u sve pore
drustva-unazadice ovu slomljenu Srbiju jos gore od zutih.

Марина

pre 11 godina

Хвала Богу да су радикали поново на власти. Откриће нам све тајне и све ће лепо да нам објасне. Напокон ћемо да сазнамо ко је убио Кенедија.
Лауфер неуморно ради.

onako usput

pre 11 godina

samo se ti drzi predsedavanjem skupstine! najbitnij zakon za pustanje kriminalaca na slobodu ste doneli! BRAVO! izgleda da su vam krimosi najbitini! gde je zakon o javnim nabavkama zar nije on najavljivan kao prvi zakon koji ce skupstina doneti! gde je briga za kulturu, omaladinu, nauku?

fr

pre 11 godina

Sta imas ti sa komunalnoj politici ?
Samo simulirate neku demokratiju !!!!
Bagra do dna !!!
A ovakvi su svuda brzo zavrsili !!!
Vec iduce godine imat cete 20% deficita.
Samo napred jedva cekam --da se zauvek us.... PRESVUCENI/RADIKALCI !!!

tuzno ali istinito

pre 11 godina

Zbog ovakvog ludila,"upodobljavanja" i nevidjenog centralizma Srbija ce da se raspadne nacisto.Ovo nema veze sa mozgom.

Uporno sve rade u prilog nezavisnosti Vojvodine,jer ovo postaje NEPODNOSLJIVO!

Ljubo

pre 11 godina

Treci najmocniji covek po funkciji u drzavi iza predsednika i premijera i predsednik najviseg zakonodavnog tela u ovoj zemlji ne bi trebalo da se spusta na nivo predsednika mesne zajednice u nekom selu i drzi konferencije ispred skupstine grada!Ako si to vec radio kao opozicija,ne moras da radis dok si na vlasti,budi gospodin covek,kako i dolikuje funkciji koju obavljas!
S druge strane ne zaboravite da SDPS i PUPS u republickom parlamentu imaju zajedno 21 poslanika i ako se izgubi njihova podrska Vlada pada,da je Rasim Ljajic uslovio ulazak u Vladu time da se ne rusi koalicija,da je Krkobabic junior porucio Djilasu ne brini ti za mojih pet odbornika,oni te nece sigurno izdati,nego pazi na svoje redove,da je DSS u kampanji trazio da se osnuje sekretarijat za poljoprivredu sto je i ucinjeno,a malo je falilo da DS i DSS budu na vlasti u Beogradu,al je "neobavesteni" umesao svoje prste i verovatno trazio i da glavni grad proglasi "neutralnost"

milan-br.1

pre 11 godina

Ma, Djilas se "sprda" sa njima, kada bude hteo, srusice i republicku vladu u roku od 24 casa...
Verujem da i sada bez problema kontrolise 130 - 135 poslanika, ali jos nema interes da obara SNS-SPS-PUPS-JS-URS, ocigledno ceka da se ovi jos malo kompromituju...
A u gradu oko 70 - 75 odbornika...

zmitjkoe

pre 11 godina

Ovo je nevidjen skandal i bezobrazna bahatost. Momentalno smeniti ovog gaulajtera. Bauk fasizma lebdi nad Srbijom. Kako to da samo Ceda ima mooda da o ovome govori? Haloooo, ima li jos koga normalnog?

neba

pre 11 godina

Sa 24% glasova uzurpirati vlast na svim nivoima.Toma predsednik,Dacic pregovarac za Kosovo i prvo pod predsenik -ministar vojni,bezbednosni ,spec. jedinica za privodjenje i hapsenje, naredbodavac nezavisnom specijalnom i nezavisnom sudstvu i td...

Snezana

pre 11 godina

Narod na koji se toliko pozivaju,nije ni zasluzio bolje,muka mi je kada ovakve stvari citam ,kada ih gledam na tv,kada slusam kokodakanja u autobusu,sve crnje i gore a najgore sto je moja jedina moc kao pojedinca da nesto ovako napisem....

gile

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Doticni gospodin u vreme rada skupstine,ciji je on predsednik,a koga mi placamo,izigrava Dzon Vejna i hoce da zavodi red gde stigne.Vlast se gospodine osvaja na izborima,a beogradjani su rekli svoje.Posto moji sunarodnici iz ostatka zemlje cesto ostavljaju komentare tipa"dosta nam je Beograda","samo se Beograd razvija",nemojte se plasiti.Dolaskom ovih na vlast,ne daj Boze,brzo ce mo vas stici.

Tony Montana

pre 11 godina

Tako je Stefanoviću,osvojili ste duplo više glasova od demokrata.Stvarno nema smisla da ne preuzmete i Beograd.
Moramo da napravimo od Beograda pravo selo,kao što smo to uspeli od Voždovca,gde smo počistili žute.

TheObradovic

pre 11 godina

Svako moze da misli o G-dinu Jovanovicu sta hoce,ali ova izjava o prekoracenju ovlascenja g-dina Stefanovica ja apsolutno na mestu.
Megatrendovcu udarila vlast u glavu pa krenuo da prekraja izbornu volju gradjana Srbije na lokalu.
Inace,kada su ga pitali o platformi za KiM rekao je da nije ovlascen da o tome prica.
Kada treba prekomponovati lokalne vlasti,onda je pozvan.
Kakva doslednost!

Milanche

pre 11 godina

Joj, bre, sine, da ti kaze cica nesto. Pa ne moze to tako. Je l' tebe ko sta uputio u taj pos'o sto radis? Pa treba da je to ispod tvog nivoa, nema sta ti da komentarises izbore u DS-u, da drzis kojekakve govore ispod Skupstine grada i sl. Sta je sledece, da sazivas konferenciju ispred samoposluge za koju si cuo da kasirke ne vracaju kusur? Ti si bre tu da vodis Skupsttinu koja treba da donese zakone koji ce da urede ovu zemlju, nemoj da te mangupi navlace na ovakve gluposti.

Siniša

pre 11 godina

Pošto su sve probleme u državi rešili, kreću i na Beograd. Da vas podsetim šta su obećavali ovi iz SNS - nova radna mesta, investicije(100 milijardi evra), duplo veći budžet za poljoprivredu(a ustvari je manji za 1 milijardu rsd u odnosu na 2012g.), novi zakon o javnim nabavkama, nekakve kancelarije za brze odgovore(kojih nigde na lokalu nema, gde je SNS preuzeo vlast ), da će javna preduzeća voditi stručnjaci(a ne partijski nesposobnjakovići), da će struja biti jeftinija, da će kopati nekakav kanal na Moravi...itd.
Stefanovića treba obavestiti da je sve što je Đilas obećavao i ispunjeno, zbog toga je i dobio veliku podršku u Beogradu. Kada i SNS bude svoja obećanja ispunjavao onda će imati pravo da nekom drugom daje kritike, do tada da zaćute.
A ovo istupanje predsednika skupštine RS kao stranačkog funkcionera, koji bi da ruši vlast na lokalu, je skandal, valjda u SNS ima i nekih drugih funkcionera koji mogu da iznose stavove partije.

Mihailo

pre 11 godina

Ne zelimo da nam Miskovic, Djilas I kompanija namecu svoje uslove za rukovodjenje gradom. Sve sto su izgradili u Beogradu, iskoristili su za licno bogacenje, I za zaduzivanje koje ce nas oterati u bankrot.
(Obeliks, 8. novembar 2012 13:53)

Ne nego cete vi i vas prijatelj Beko koji je dolazio kod Tome u bolnicu da pokradete i unistite sve sto mozete
sram vas bilo nazadnjaci

zile

pre 11 godina

On ce da vidi sta ce sa Beogradom? Tvoj rejting u Beogradu je 0%, zajedno sa Vucicem 5% !!! Bolje plati poreske dugove za ,,Pravdu,, koju ste ti i Vucic uredjivali !

anonimus

pre 11 godina

U Beogradu je dobio Djilas ubedljivo i sta oni sad hoce,ma to je diktatura.Ovaj narod je slep pored ociju.Sta su uradili otkako su na vlasti sve u svemu NISTA!

precanin

pre 11 godina

Pa zar Djilas nije potukao Vucica u trci za gradonacelmika Beografa ? Tako su gradjani Beograda hteli, kako neko moze da menja njihovu volju ? Da li racunate na masovne demostracije u slucaju da na pokvaren nacin menjate njihovu volju ?

Maki

pre 11 godina

Ovo je pocetak kraja jednog kratkog i mracnog perioda u Srbiji.Beogradjani ne dajte se.Vi ste uvek bili stubovi srpske demokratije i osinje gnezdo za sve one koji diraju Vas ponos.

jovan

pre 11 godina

Vi, kako otvorite usta, to strahovito zaudara. Zbilja, kako god da ste nametnuli sebi ime, to je jednako bolesna retorika kao kod vaseg gurua Seselj Vojislava. Medjutim pamtim u Geteovom Faustu jedan zanimljiv detalj: svaku pojavu Mefista najavljuje nesnosan smrad...

Gospodja bg

pre 11 godina

Dok je moje dete ratovalo u njihovim besmislenim ratovima oni su bestidno uzimali drzavne stanove za sebe,lagali su kao sto lazu i sada,pljuvali,pretili,svadjali nas sa svetom i susedima,unistavalu sve sto su dohvatili...i sada hoce moj grad da otmu...nece moci...otpor ovom zlu,vidimo se uskoro na ulici nazadnjaci

NekoIzMase

pre 11 godina

Dakle, upozorenje za PUPS, koji se izgleda nećka oko promene vlasti u Beogradu ...

Krkobabić bi sa jedno d... na dve stolice, što bi rekao naš narod, a to neće da može.

m4rk0

pre 11 godina

Ovi bivsi radikali su definitivno resili da preuzmu vlast i do poslednje opstine, ma sta opstine, do poslednjeg sela u Srbiji. Na taj nacin se direktno suprostavljaju volji gradjana na lokalnim izborima. Da se razumemo: Nisam ni za "ove" ni za "one" ali nacin na koji se otima vlast po opstinama je krajnje licemeran.

Lale

pre 11 godina

Pozivam sve beogradjane da se odazovu ovom pozivu za odbranu grada od ŠEŠELJEVACA verzija 2, koji se sada samo zovu SNS. Beogradu je valjda dosta gladnih siledžija koji su se otimali, beskrupulozno, za vlast u Beogradu od 1944 do dan danas. Moramo reći tom nekulturnom polusvetu STOP. Nazad u vaše kasabe i suterene.

NS

pre 11 godina

Da poručim Beogradjanima metode SNS koje su primenili u NS obecaju kule i gradove ,PROMENU SISTEMA ,ispljuju lokalnu vlast i onda kad preuzmu vlast budu gori od prethodnih a za aferi koje izmisle u medjuvremenu kazu mi smo se šalili

Бранко

pre 11 godina

Никада нико ко је био Председник Народне Скупштине Републике Србије није урадио овакву глупост као овај мегатренд ђак

Слободан Унковић (1991)
Александар Бакочевић (1991-1993)
Зоран Лилић (1993)
Зоран Аранђеловић (1993-1994)
Драган Томић (1994-2001)
Драган Маршићанин (2001)
Наташа Мићић (2001-2004)
Драган Маршићанин (2004)
Предраг Марковић (2004-2007)
Томислав Николић (2007)
Оливер Дулић (2007-2008)
Славица Ђукић Дејановић (2008-2012)
Небојша Стефановић (2012-)

Оставка, одмах, несрећо....

roko

pre 11 godina

predsednik opštinskog odbora sns-a za nbgd je branislav malović,koji je sa bratom bajom došao početkom devedesetih iz cg,šjever,švercovali su gorivo i reketirali ove što prodaju cigare,a sad su tašna,mašna,bave se politikom u velikoj stranci!!! Ta dvojica brata malovića sumnjam da znaju sva slova azbuke i padeže,a i mogli bi da se vrate odakle su došli!!!

bezimena

pre 11 godina

S’obzirom na promenu vlasti na republičkom nivou, sasvim je prirodno da se vlast promeni i u glavnom gradu. Ako je to bilo normalno 2008. godine, kad je u pitanju bio DS, zašto ne bi i sada, kad DS treba da se smeni?
(dalia, 8. novembar 2012 12:14)

"Prirodno" je, ali u DIKTATURI!
Beogradjani su jasno, najjasnije od svih, iskazali svoju volju i nju NIKO ne sme da IZIGRAVA! Ako hoćete nerede na ulici i blokadu grada izvol'te, ali računajte da, dirnete li Beograd, Vlada PADA brže nego što možete zamisliti, jer ovaj grad nikada nije hteo i NEĆE radikale, sa bedžom ili bez! Djilas će i na novim izborima biti izabran!

TINS

pre 11 godina

Pojedinci iz DS-a su manje-više sa prvom optuživani za aroganciju i bahatost. Međutim ovi su za par meseci vlasti pokazali neviđenu osionost, aroganciju i bahatost.

mina

pre 11 godina

Radite šta hoćete, može vam se. Ima dovoljno 'sirovina' koji ne osećaju Beograd kao svoj grad i koji bi ga sutra prodali za šaku čvaraka. To je to.

Beogradjanin

pre 11 godina

Da, visokostručni g.Stefanović sa ogromnim radnim iskustvom i bogatom i uspešnom radnom biografijom priča o tome kako treba da se vodi grad. Nisam član nijedne stranke i ne mislim da su žuti dar Božji, ali ovi nazadnjaci imaju katasrofalne i iskompleksirane kadrove. Šta se promenilo u NS-ništa, još je i gore. E jedino ako osude na osnovu validnih dokaza sve ove tajkune (znači sve a ne samo one koji nisu posećivali Tomu dok je postio u bolnici) koji su oplajčkali zemlju e onda cu da poverujem da nešto rade. Jer mi ovo sve miriše da kao i žuti apse a posle par meseci puštaju i nikom ništa. Svaki most košta, a da li je skup treba da odrede ljudi koji su zidali slične mostove a ne polupismeni preduzimači i slični. Kako nekome može da smeta što se vozi u novom tramvaju, trolejbusu, busu? Jel to neka patologija? Zašto ovde svi kritikuju nešto što nisu sami predložili.

branko

pre 11 godina

Ako se ne suprostavimo ovakvim likovima,seseljevcima presvucenim u neke kvazi evropejce TESKO NAMA ali verujem u pamet Srbije koja je u ovom trenutku nesto uspavana.Ovom tipu porucujem da Beograd i Vojvodina su malo teze tvrdjavice!!!

mua

pre 11 godina

Ovo je skandal!! A jos je veci skandal nemoc gradjana da reaguju kako treba na ovakve nebulozne ispade. Alo bre jeste li svesni toga da se vasa vlast sastoji bukvalno u preuzimanju funkcionerskih mesta. Jos je gore sto dovodite razne aveti iz 90tih. Bolje cuti i cekaj nove izbore!

Kaiser

pre 11 godina

"осја, 8. novembar 2012 17:09)"

Ne postoji besplatni prevoz, kao što ne postoji ni besplatan ručak.

Sve to mora da plati neko.

Samo što za vas radikale besplatno znači da ne platite VI, već neko drugi umesto vas.

Tako ste vodili i besplatne ratove ...

debilizam i renesansa

pre 11 godina

@(Petar Božić, 8. novembar 2012 11:39)

Elem...
1. Sta je sa izbornom "kradjom"?
2. Sta je sa zakonom o javnim nabavkama?
3. Sta je sa 100 milijardi investicija?
4. Ko se sastajao sa Lukom Bojovicem?
5. Sta je sa Dinkicem?

Da da,B92 nije objektivan ali zato ti jesi.

tri meseca je dovoljno

pre 11 godina

Muka mi je od ove diktatorske vlasti, i ne znam samo šta cekaju njihovi koalicioni partneri. Da zauzme sve institucije, vlast na svim nivoima, pa da onda i njih pocisti.
Prvo da uhlebe sve svoje Megatrendovce, i kupljene diplome i u Beogradu, pa Srbijo zbogom.
Sad mi postaju jasne one suze radosnice i kod Predsednika i kod Prvog Potpredsednika.

Negativna selekcija

pre 11 godina

Djilas je mnogo uradio u Beogradu i to u jako losim vremenima. Medjutim to se ovde ne ceni. Nazivaju se lopovima svi koji nesto urade, dok pravi lopovi uzivaju u hladovini i pune dzepove. Zato se sve oko nas raspada. Nije problem postojanje crveno-crne koalicije, vec oni koji ih prizivaju da dokrajce zapoceto.

goran

pre 11 godina

pa mogao sam da predpostavim da je razlog za još jednu jednu najavu važnih saopštenja sledeće ili krajem nedelje bila izjava nekog od neposlušnih i nevernih članova koalicije. Pa je l to ta vlada i koalcija gde je neopisivo drugarstvo i kolegijalnost i jedinstvo. svaki put kad iz redova SPS-a, URS-a ili PUPS-a izadje neko obaveštenje koje makar liči na kritiku SNS ili ako je ono makar malo nije po njihovom ukusu, eto njih u javnost sa ovakvim ili sličnim saopštenjima koje jedino imaju za cilj da nam još jednom objasne ko je glavni baja u koaliciji i državi. Takve se stvari rešavaju za stolom oči u oči sa ostalim partnerima kroz civilizovan politički dijalog a ne javnim pretnjama. Ovo je užasno ružno tim pre što je ovo postalo manir (Vučićevo otvoreno pismo javnosti, izjave na Facebook-u, ovo danas itd). Nisam iz Beograda niti sam glasao za DS, ali razmišljati o prekomponovanju vlasti u gradu gde si u odnosu na svog protivkandidata dobio skoro duplo manje glasova je potpuno besmisleno. Ne valja vam posao rođaci.

Dragan

pre 11 godina

Nazalost Beogradu se po ko zna koji put sprema ponovno poseljacenje i haos.Naslednici radikala i deca oca Seselja koji nikada nece pristupiti Beogradu prijateljski jer ga se kao i svi dodjosi u prvoj generaciji boje hoce da ga ruralizuju vodeci ga u nazadovanje , provinciju i haos.Volja beogradjana je bila jasna na izborima i sadasnja koalicija to odrazava.Promen koalicije koja se sprema je uvreda za birace , prekrajanje njihove volje i sigurnoi nece proci nekaznjeno na sledecim izborima.Naravno stetu nanesenu ovakvim postupkom beogradjani ce dugi niz godina ispravljati kao i nered , ruznocu koju su prethodnici sadasnjih naprednjaka , radikali naneli Batajnici.Gradjanin se pravi generacijama a ne vezivanjem masne.

Ljubljana

pre 11 godina

Beogradjani ako ste ste se izjasnili da vam Djilas vodi grad onda ne dajte da vam politicke spletke i dogovori vladaju Beogradom i prave od njega tursko-rusku palanku! Mi koji dolazimo u Beograd vidimo iz godine u godinu promene,na bolje ako vam to bilo sta znaci.

djuro

pre 11 godina

ALOOOOOOOO VUCICUUUUU!!!!!!!
Pa Djilas te dva puta oduvao u Beogradu?!
Imas li ti imalo casti, ili samo znas da filozofiras?!
Nisi ni svestan koliko ce te ovo skupo kostati?!
Mada sta moze covek da od tebe i ocekuje?! 20 godina si u politici a koji su ti rezultati?!

Vlajkov

pre 11 godina

Radikali(Advenced)

Kao prvo molim vas da prestanete da vicete kako je DS bio na vlasti 12 godina. To je totalna izmisljotina, DS je bio 5 god u dva mandata, i to sa vasim precasnim koalicionim partnerima i Vojom koji je jedini podrao vaseg Tomu. Na vlasti je 12god bio jedino Mladja Dinkic kog ste amnestirali od lopovluka i to bez ovog nakaradnog zakona.

Kao prvo DS je u Beogradu dobio 50odbornika od 110, to je preko 45% korisnih glasova. Drugo A. Vucic koji je uz Tomu jedini naprednjak koga bi za neku funkciju glasao neko izvan njegove familije je dobio 37 odbornika. Sto ce reci da SNS planira da eventualno na mesto gradonacelnika postavi coveka kom niko nije dao niti jedan glas. Zapitajte se da li to ima mozga!!!!

A sad, poenta svega, ako nastavite da toliko vredjate i kinjite razumnu i umnu Srbiju izazvacete vecu pobunu nego sto je Milosevic uspeo. Zato ja duboko verujem da Aca Vucic, svaki dan probudi bar 100 demokrata iz apstinencije ili sa belih listica, neka samo nastavi, radi za nas!!!!

me

pre 11 godina

E da vam se obratim na vasem jeziku...Taknete li moj Beograd imacete probleme. Sirite se kao epidemija po ovoj jadnoj Srbiji, vec ste zaokupirali mnoge gradove, ali necete jos dugo. Padate vi svi zajedno u veoma kratkom roku. znate da su vam dani odbrojani, pa sto pre da se navatate gde mozete. Radikali jedni. Stvarno mi je bilo tesko da se izrazim na srpsko - primitivnom pismu.

VoxPopuli

pre 11 godina

Kuku, majko, pa je l' njega ko obavestio da je on sad predsednik Skupstine? Je l' on normalan vise sa ovim ispadima, prvo komentarise DS i izbore tamo a sad saziva konferencije ispred Skupstine grada. Covece, bavi se svojim poslom i svojim nadleznostima, pa ti si kobajagi neki obrazovan covek, jesi ti svestan funkcije koju imas? Da li su svesni tvoji glasaci?
Strasno, deluje mi da ima toliko ograniceno rasudjivanje da mu ne bih dao da upravlja ni motornim vozilom a kamo li drzavom. Vucicu, ima li ti koga boljeg za ovo mesto?

Puki 1892

pre 11 godina

Za Beograd za Beograd... Ja sam zaprepascen kad vidim koliko mrznje postoji u grupici tzv Beogradjana koji mrze sve sto nije zuto. Ocito da grupica ljudi u par centralnih opstina u Beogradu misli da je mnogo iznad ostalih gradjana Srbije. Da li vi gospodo tzv Beogradjani (koji ste puni mrznje i zlobe) znate da u Beogradu postoji 17 opstina? Da li znate da smo mi "normalni" Beogradjani, koji ne mrze nikoga, dali preko 50% glasova SNSu, SPSu i DSSu. Nikako mi nije jasno kako je gospodin Djilas sa samo 35% glasova oduvao nasu vecinu od 65% glasova. Vreme je da vecina od 65% glasva oduva manjinu od 35%. Ne sme se dozvoliti da manjina od 35% zutih Beogradjana maltretira nasu vecinu od 65% normalnih Beogradjana. A vreme je da konacno cujemo kako se gospodin Djilas obogatio. (Beograd to smo mi, 08. novembar 2012 14:40)

Koliko si neistine izneo u ovom komentaru pa to je jezivo. Al sta ocekivati od radikala. Necu te zamarati statistikom samo cu ti reci da je vas Toma diploma postao predsednik sa 22% glasova Srbije ako se ne varam.

M081

pre 11 godina

"Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović.

Puna su vam usta korupcije. Kad ste tako orni, istražite i ono što se dešavalo 90-ih kada ste vi bili na vlasti. Tada je sve i počelo da propada, ako su neki zaboravili (a siguran sam da jesu).
Želim i ja da saznam otkud vašim stranačkim šefovima ogromni stanovi i pare za kampanje. Želim da saznam i zašto ih niko nikada nije krivično gonio zbog ratnohuškačih izjava tokom 90-ih, zašto su Srbi nestajali gde god su ih oni branili i zašto idu u koaliciju sa onima za koje su spremali zatvorska odela, govorili im da su...hm...izmet (mnogo eksplicitnije, doduše) i izdajnici...

A može i jednostavnije. Pobedite na lokalnim izborima, pa nećete morati da izmišljate razloge zbog čega treba da vladate Beogradom sa 24% osvojenih glasova. Ili Aleksandrovcem sa 4 od 59 odbornika.

Marko

pre 11 godina

Da li je ovaj robot Stefanovic predsednik skupstine Srbije ili nesto drugo? Ozbiljno pitam, posto se on jedino oglasava kad treba da najavi smenu vlasti u Beogradu. Ja nikada od njega nisam cuo izjave iz domena funkcije koju navodno obavlja, vec samo iz domena clanstva u SNS. Ko o cemu, Stefanovic o jedinstvu u SNS, smeni vlasti u Smederevskoj Palanci, smeni vlasti u Beogradu, pa dokle vise? Ma to je samo dokaz koja smo mi banana drzava i ko sve dolazi na celne funcije u zemlji.

Gabi

pre 11 godina

Đilas se nije obogatio otkada je u politici, on je u politiku ušao kao imućan čovek, i iz imućne porodice je potekao. Nije valjda čekao BUS PLUS i gradnju mosta da bi imao od čega da živi. Ah, da, u Srbiji se uspeh ne prašta! U normalnim zemljama se podrazumeva da ne možete da prodate kravu, kupite diplomu i postanete uspešan političar, a bogami i predsednik države! Ups, zaboravila sam...i da ispečete kazan rakije..

ST

pre 11 godina

Za neupućene ovako izgleda izborni rezultat u Beogradu:

- skupštinu čini 110 odbornika(dakle, za većinu je potrebno 56 odbornika)
- DS 50
- SNS koalicija 37
- SPS-PUPS-JS 13
- DSS 9
- slobodan odbornik 1
Prema tome, 50 odbornika DS je 45,45%(a ne 37%, kako neki ovde piskaraju u neznanju). Pa ako mislite da neko ko ima 45,45% odbornika ne treba da upravlja gradom onda ste u ozbiljnom problemu. A ako je neko za drugi mandat dobio ovoliku podršku jasno je šta građani misle i to se ne može na silu i putem(političke) korupcije menjati, kako ovi likovi iz SNS misle. Đilas je ispunio sve što je obećao, jer da nije tako ne bi dobio ni 5% glasova.

Icarus

pre 11 godina

Jasno je kao dan da su nazadnjacima najvaznije fotelje sto su i dokazali u Novom Sadu gde su nasilno oteli vlast. Razumem da dugo nisu bili na vlasti pa sada gledaju da ugrabe fotelje i u kucnom savetu ali ovo sto rade je skandalozno.

Ilija

pre 11 godina

A kada kaze "mi" misli na sebe i jos nekog, ili samo na svoje gospodare? Poltron. Dodatno, zaboravio je da spomene kako imaju dokaze za neku beogradsku aferu, i kako ce za par dana da se sazna sve

nena

pre 11 godina

Nazadnjaci, vratite se u osnovne škole, naučite prvo da čitate i pišete, sve što vi dotaknete vraća nas u kameno doba. Tolika količina neznanja i primitivizma, pohlepe...

DR

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...
(supermario, 8. novembar 2012 12:49)
Od svega si jedino u pravu kada se poredis sa ovom zivotinjom, kao i ostali koji daju podrsku ovoj takozvanoj Vladi! Bolje bi bilo da B92 pocne malo (ako sme) da se bavi SNS-ovom kadrovskom politikom, da vidimo ko je to do juce u Beogradu na primer "radio" za Elektroprivredu Kosova" a danas je u EPS-u i sta jos rade, da ne bude posle da ste i vi neobavesteni!

Bela Lugosi

pre 11 godina

Poruka svim ovim komentatorima koji bi da menjaju vlast u mom gradu: PRVO PROMENITE VLAST U SVOM SELU! BG ostavite na miru. Ako budete pokušali bilo šta, od Beogradjana ćete dobiti odgovor koji ćete zapamtiti dok ste živi!

Svetlana Bor

pre 11 godina

Pa, da li mislite da će neko to da vam dozvoli? Mi koji imamo prave diplome, mi koji nismo bivši radikali, mi koji Koštunicu ne možemo da smislimo, mi koji znamo kako se živi u svetu, mi koji ne pečemo rakiju i ne mesimo kolače za sajam knjiga. E, pa zeznuli ste se.

super hik

pre 11 godina

Dosadiste vise sa tom pricom o borbi protiv korupcije, a zapravo nista konkretno ne radite. Vrtite jedan isti govor vec tri meseca. A najupadljivije od svega je to da nemate nikakav kadar koji bi bilo sta konkretno i kvalitetno uradio. Ojadicete nas opasno u naredne tri godine to je ono cega realno treba da se plasimo!!!

ocajna domacica

pre 11 godina

nazalost radim u opstini gde su naprednjaci napravili vlast,katastrofa,dovukli su nestrucne ljude u Gradsko vece,ponasaju se bahato,na mesta predvidjena za strucne kadrove stavljaju,priucene majstore i domacice,a ostali iz koalicije su jos gori i nisu za pomenuti.Zar je to ta nova Srbija ,zao mi je sto nismam mladja da pobegnem odavde.

milan

pre 11 godina

Stefanovicu vi svi zajedno koji se navodno bore za dobrobit ove zemlje ste na prvom mestu protiv DS-a a vas ucinak je da ste smisao demokratskog drustva potpuno preokrenili i ako ovako nastavite necete vise biti naprednjaci nego nazadnjaci da ste se od pravca demokratskog uredjenja potpuno odvojili i vodite zemlju ka diktaturi. Znam da niko od vas zato ne haji i da su vam te zamerke vec odavno poznate ali ko se jednom dograbi vlasti koje je bio tako gladan od 90-tih ne pusta tako lako. Zato se EU i SAD javljaju kod vas da se boje da ne odvedete Srbiju na totalnu stramputicu a ne zato sto sto su vama tako prvrzeni.

Lavrentije

pre 11 godina

Bas me interesuje koga ce da predloze za gradonacelnika. Mozda cekaju da neko u medjuvremenu "diplomira" na nekom "poznatom" fakultetu. Ako pečenjar (radio čovek sa ćumurom) vodi Kolubaru, onda je za očekivati da neki npr.taksista sa novopečenom diplomom postane gradonačelnik-pa poznaje čovek ulice...Činjenica je da su im kadrovi katastrofa i da kubure sa kvalitetnim ljudima. Djilas je imao nekoliko gafova, npr. BusPlus. Naplatom po meni ne sme da se bavi privatna firma jer to pokreće brojna pitanja već isključivo sekretarijat za saobraćaj koji je državna institucija. Ali se bojim sta bi tek ovi uradili i koliko bi nas vratili unazad sa svojim praznim pričama i totalnim neznanjem-znanje se stiče i uči a ne kupuje. Ne znam zasto svi spominju most na Adi, kad je to po meni jedan od vecih uspesnih projekata u ovom gradu za poslednjih par decenija, da ne valja ne bi bio na Discovery-iju. A dobre stvari koštaju-ima ona narodna-nisam bogat da kupujem jeftino... Mislim da je kod ljudi kratka pamet i da su zaboravili kako je funkcionisao grad kad su oni vodili grad devedesetih, koliko se čekao autobus, u kakvim krševima smo se vozili, po kakvim ulicama se vozilo, kakvi su bili vrtici... Da zaduzivalo se i kupovalo novo, ali je neko hteo da da pare. Njima devedesetih niko nije hteo da da kredite a ni donacije u vidu autobusa i tramvaja. Zapitajte se zašto. Nema tu nikakve svetske zavere i sl.gluposti vec svet nece da radi sa takvim "strucnjacima".A o njihovom poštenju naknadno...

Zoran

pre 11 godina

Srušiti gradsku vlast, ispitati sve sporne investicije, prekontrolisati gradska komunalna preduzeća kao štosu Infostan, Vodovod i kanalizacija, Beograd put i sve ostale u kojima su se krale pare građana i finansirale mahinacije i malverzacije sadašnjeg Gradonačelnika.
(Boban57, 8. novembar 2012 13:07)

Pošto nisi obavešten ili ti je slina dao ovaj tekst, a ti ga samo pustio - imate sve poluge vlasti(sile) pod kontrolom, i policiju i pravosuđe...ma sve, pa ko vam brani da sve ispitate, niko. Drugo, dok potrčko daje izjavu ispred gradske skupštine u republičkoj skupštini je izglasan zakon kojim se kriminalci puštaju na slobodu. To su te vaše ,,PROMENE''. E' za to nismo glasali i letećete vrlo brzo za vlasti. Stefanoviću, zašto nisi u kampanji govorio da ćete pustiti kriminalce iz zatvora, da ćete umanjiti budžet za poljoprivredu, da ćete se sastati sa Tačijem i predati(prodati u zamenu za podršku EU za sklapanja ovog nakaradnog režima) KiM...pa da vidimo koliko bi dobili glasova.

Žaki

pre 11 godina

Ovi bi kao i svaki kancer da metastaziraju tamo gde je još zdravo. To je prirodno za kancer! Laž i prevara je njihovo lice već 20 godina i, naravno, pošto nemaju u sebi ničega istinitog nemoguće im je i objasniti da su upravo oni štetočine Srbije od kako ova postoji! Do te mere su oboleli od laži da svet vide iz izvrnute perspektive! Za njih i njihove šefove laž je bila pozitivna kategorija i deo političke borbe (premda je laž antihristov duhovni obrazac) - zbog čega je zemlja upala u maglu i iluziju života. I sada, do kraja oslepeli, i dalje misle da imaju inteligenciju i pamet da budu nekakve vođe!? O jadi i tugo; umesto da beže u samoću i vidaju sopstvene duševne rane oni se nadimaju da vode zemlju!? Jadno državo kako si završila posle vođa i diplomata Andrića, Dučića, Jovanovića...!

mislilac

pre 11 godina

Kazem vam ja u Srbiji ne postoji visepartijski sistem! Na vlasti je samo SNS koju cine isfrustrirani, ljubomorni,osvetoljubivi, zavidni i poneki zavedeni. Manipulisu ostalim partijicama iz koalicije i celim narodom Srbije u kojoj ce uskoro svi morati da budu Srbi. Jedna partija, jedna nacija, jedan narod=fasisticka metoda. Gde je dostojanstvo ovih koji vode ovu zemlju? Ako misle da coveka cine skupa odela, skupe naocare koje treba da im daju face "mislilaca", nasminkane face, napucena namazana usta varaju se. Sto nas vise blate pred svetom. Svi nam se smeju jadna nam majka, koja nas stvori.Ovaj gospodin je predsednik Skupstine Srbije, na vlasti je i ne bi trebalo da se ponasa kao neki nedozreli zutokljunac!

"Megatrend"-ovska bahatost

pre 11 godina

Sta uopste znaci recenica "Videcemo sta sa tom vecinom u Beogradu?" Zna se kako je Beograd glasao, sve ostalo je golo politicko nasilje, svojevrsna kradja glasova! Sto se korupcije tice, pa Beograd je u Srbiji, a ne negde drugde, a kako se borba protiv korupcije vodi na nivou drzave, republicku vlast niko ne sprecava i da sve sto je u Beogradu sporno, zakonski ispita i eventualno procesuira.

@Pitanje

pre 11 godina

Dragi Gospodine ili Gospođo,
Mucili smo se mi od 90 te do 2002 godine sa vama i mislili :"Ne ponovilo se".
Ali na našu žalost imamo i mi u redovima tzv. demokrata, one prepametne, Pešicku, Turlajicku, Pešcanik, i sl., i opet vas ugledali.
Nadam se da ste tu samo da završite ono što ste i zapoceli tad, Kosovo, i kriminal, koji ste vi kreirali, pa da vam vidimo leđa.
Ako niste voljni nego još želite i Beograd, makar i sa štakama, mi starci bicemo na ulicama Beograda.

Otimacina i hajducija

pre 11 godina

Gospodo dragakojiovako komentariste o vlasti u Beogradu.Gradjani glavnog grada su glasali i to upristojnoj vecini(36% ) za listu DS koju jepredvodio Dragan Djilas. Znaci ova iskompleksirana radikalska partijakoja ima manje i te kako odbornika u gradu htela bi na vlast. Znaci ako smeta Dragan Djilas valjda DS moze da postavi novog kandidata.
Ovo sto radi SRS je cista hajducija na najgori moguci nacin. To ne postoji ni u jednoj zemlji sveta. Mokapreporuka je da se celnici SRS-a jave nekoj medicinskoj ustanovi u Srbiji i neka pokusaju da izlece bolest zvanu KOMPLEK DS.Ali sumnjam leka za tu bolest nema. Beograd, Vojvodina i NS kao i Sabac,Uzice,Leskovac nisu glasali zaSRS jer predstavnici DS imaju i te kako vise odbornika od SRS-a

RRadomir

pre 11 godina

E pa hajde da vidimo i tu smenu pa cemo se gledamo na ulicama. Pa nama stvarno ne trebaju uspesni jer o njima i njihovim "greskama" su nam puna usta. Pitam se samo dokle ovako. Nisam pripadnik niti jedne stranke ali sve ono sto je poslednjih godina uradjeno u Beogradu je uspeh za svaku pohvalu. Znam samo da onaj sto nista ne radi nismo ni u prilici da lovimo njegove greske ali smo zato spremni da sve I svasta kritikujemo. Mislim da je ovo sto je danas predsednik skupstine Srbije i clan SNS uradio je za svaku osudu i pitam se da li je on predsednik skupstine svih gradjana Srbije ili samo svojih simpatizera.

izbori na vratanca

pre 11 godina

ja naprosto molim naprednjake da daju potpunu slobodu histeriji i delirijumu u kom se nalaze, kako bi se jos vise ubrzao njihov konacni nestanak sa politicke scene. sa ovakvom vladom i vladavinom, opozicija uopste nije potrebna.sami su sebi najveci politicki protivnici!
napomena :slican komentar sam ostavila i u jednom dnevnom listu, ali posto nije objavljen, molim dragi b92 da to ucini. hvala

Posmatrač

pre 11 godina

"Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović.

Pocnite od Ikarbusa....

RADE

pre 11 godina

Tako se ne vodi politika !........
Ae se kladimo da PUCATE na svim sledecim izborima ali pod uslovom da istrajete do njih !
Proradice srpski inat i glasace se vise nego na predsednickim izborima !
Garantujem da niste sposobni da promenite gradjanima zivot na bolje !
Pozdrav svima

Petar Božić

pre 11 godina

ha ha 100 komentara za odbranu Đilasa a nijedan protiv...to je taj objektivni B92, elem KOLIKO PARA KOŠTA MOST SA PRISTUPNIM SAOBRAĆAJNICAMA i DAJ DOKUMENTACIJU ZA MOST i BUS PLUS, a za ostalo ćemo da vidimo kad gospoda bude na sigurnom dostupna organima (da "izvinu" ova deca što čitaju komentare). Strašno me zanima ta veza između Đikija i Miška, živ nisam da vidim rezultate istrage, da vidimo bre ko nas lapa i da li je novi Zakon o privrednim društvima predvideo poseban oblik društva sa neograničenom neodgovornošću za Demokratsku stranku i njenog zakonskog zastupnika mister šmekera Đilasa.

Beogradjanin,ali ne dodjos

pre 11 godina

Укините БУСПЛУС, смањите број запослених у ГСП, спроведите анкету где би грађани дали најбоље предлоге и решења за даље деловање ГСП, уведите бесплатан превоз као у многим европским градовима

Ocja

Koji to evropski grad ima besplatan prevoz.Mozda u tvojoj provansi. Volovska zaprega i traktorski prevoz. Gde si mrdnuo (la) osim CG ili BH.Od Londona pado Beca Milana,Pariza Stokholma itd gradski prevoz se placa.. Gradski prevoz nije socijalna kategorija.U Srbiji jeste i gradjani Beograda placaju subvencionisanu cenu.Da pravi Beogradjani nisu bili zadovoljni gradonacelnikom koji je na proslim izborima direktno pobedio PRVOG ne bi ni glasali za listu "Za Evropski Beograd"Dragan Djilas.Grad Beograd je za to vreme dobio mnoga medjunarodna priznanja i veliki publicitet po evropskim medijima. Cena zivota u Beogradu ne moze da budeista kao u Lebanu, Blacu, Pirotu. Neki bi hteli da Beograd skrajnu na jednu "ljutu provinciju"gde se isto zivi kao i u gradovima koje sam naveo. Da se po Kaludjerici i slicnim mestima koji su bez ikakvog plana gradjene ne omalterisane kuce sada napravi celokupna gradska infrastruktura

BeOgradjanka

pre 11 godina

@Puki, odakle vama a i mnogim drugima ideja da podrsku "zutima" daju samo Beogradjani iz centralnih gradskih opstina, i da se oni ponasaju kao "visa" bica u odnosu na ostale gradjane Beograda i Srbije?! Evo, ja sam rodjena Beogradjanka sa opstine Cukarica, i verovali ili ne i ja sam ta, kako vi kazete "normalna", ali glasam za "zute", a vas SNS & com. ne mogu da vidim ocima, da ne kazem nesto drugo! Pruzam podrsku i stajem rame uz rame sa svim Beogradjanima, koji ne zele da i nas grad postane zrtva ove posasti koja je snasla ostatak Srbije! Iskreno se nadam da su se pravi Beogradjani osvestili i da necete proci! Toliko!

Nebojša

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.
(Obavestenje, 8. novembar 2012 14:23)

Probajte. A vi vaše "afere" rešavajte sa Dačićem.

a77

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.(Obavestenje, 8. novembar 2012 14:23)

Dragi Obaveštajče, da li ste primetili nešto u Srbiji poslednjih meseci? Ne? Niste ni mogli od silnoga bahaćenja, opijenosti vlašću i povike dr'šte lopova.... Srbija ĆUTI, dragi obaveštajče... pustite vi priče o ds-ovcima, žutima i inima, ne zaboravite da ste došli na vlast sa 24% od oko 50% izašlih glasača- u pevodu imate 12-13% birača u Srbiji... u Srbiji koja ĆUTI dragi obaveštajče.... i čeka... čeka zoru da dogori sveća. (nadam se da ćete objaviti komentar)

momir

pre 11 godina

rekoh ja pre par dana,nemozes ni predsednik kucnog saveta postati ako nisi clan sns.Zasto neko od nadleznih ne pita vucica zasto se odrzavaju izbori na opstinskom nivo kad tate odlucuju ko ce tu vladati.

raspad opsti

pre 11 godina

Ovi, kako su krenuli ,ne da nece, ama bas nista urditi sa Kosovom jer i nema sanse,nego ce rasturiti i ovo malo Srbije na ko zna koliko delova jos.

Mirko Nemirko

pre 11 godina

Sta ocekujete od jednog neradnika, poltrona i krimogene licnosti? A ovi sto su glasali za njih, samo da bi kontrirali Demokratama, tek ce da proklinju dan kada su to uradili. Ali, avaj, nas narod nikako da nauci osnovnu lekciju. Voli da ide tezim putem i da zivi u diktaturi i neznanju.

q-gera-b

pre 11 godina

Treba SNS-u vlast u Beogradu a znate zašto treba uhlebiti sestru,brata,zeta,snajku,svastiku itd ima mnogo toga bar je lepo zarađivati na državnim jaslama.

Lola

pre 11 godina

Juce sam u taksiju slucajno slusala radio za koji nisam znala da postoji, ukljucenja slusalaca... Toliko mrznje, ostrascenosti ne samo od slusalaca, vec i voditelja, da sam se zaista uplasila, gde to zivim, koji ljudi me okruzuju.
Govorili su o proteklim izborima na takav nacin da sam sigurna da ce pokusati smenu vlasti u Beogradu po svaku cenu, spremni i na ulicne sukobe.
Pogledala sam - taj radio ima jednu od 5 nacionalnih frekvencija, strasno, tuzno, bolesno...

moi

pre 11 godina

Mi smo cetvoroclana porodica iz Bg, svi cetvoro cemo biti prisutni na bilo kojoj vrsti protesta koji se organizuje da bi pokazali otpor ovoj bolesno nakaradnoj ideji.

M

pre 11 godina

Najobičnije prepucavanje SNS-a i SPS-a preko Đilasa. Pa zaista ne znam da li je mogućno da su ovi iz SNS-a poverovali da će Dačić mirno da gleda kako mu Vučić hapsi ljude a da ne reaguje (prisluškivanjem). E sad bi SNS da vrati udarac Dačiću pa čačka Beograd. Igre za malu decu , neozbiljni su grupno svi!

predrag

pre 11 godina

neverovatno!
"politicari" koji se najvise cuju su upravo oni koji se bave drugim politicarima. oni se ne bave narodom, kako njemu da pomognu da resi probleme, zemljom, gradom. ne oni se bave drugima. i to uvek u negativnom kontekstu. ja nisam od nove vlasti na republickom nivou, nikada cuo da neko pohvali bilo sta sto je uradjeno u beogradu recimo. da realno pohvali i oceni nesto sto je dobro uradjeno. a ocigledno je da su "beogradjani" zadovoljni sa postojecom vlascu u gradu jer su je ponovo izabrali. logican zakljucak je da oni rade ipak nesto dobro.

neka neko promeni pelene ovome liku, uneredio se!
hvala.

gruvani

pre 11 godina

Kako to gospodine Stefanovicu, u toku dana kada je skupstinsko zasedanje da zakazujete stranacku konferenciju, van prostorija Parlamenta i pritom prisustvujete kao jedini govornik. Inace za posao predsednika parlamenta ste placeni pa me samo zanima da li cete tih sat, dva vremena odbiti od dnevnice ili kako ce biti. Posteno, da moguce je. Verovatno ali ne sa vama.
p.s Malo morgen...

bezimena

pre 11 godina

Promeniti vlast u Beogradu i tačka! Loše su radili, investicije su preskupe, sve je to išlo preko naših leđa i tome mora da dođe kraj!
(LesaBg, 8. novembar 2012 19:35)

NIKO nema pravo da izigrava IZBORNU VOLJU birača! TAČKA!

p.s. Ko bi trebao da podmetne "ledja" da bi se Beograd izgradjivao? Možda Parižani, ili Rimljani!? Da su tako "pametno" mislili, i bili toliko sebični, naši roditelji, bake i deke, mi bi još dereglijama prelazili preko Save! Mene bi bilo sramota da sam toliko em glupa, em bezobrazna!

Dani

pre 11 godina

ljudi a sta je sa pobedom Djilasa??? zasto rusite volju gradjana??? auu,,dokle je ovo doguralo,,pa ovo je skandal,,ovo ni sloba nije radijo,,al mislim da se polako ali sigurno blizi on pravo a to je motka u ruke i svi na ulice.,.dokle ovo ide,,,na sve su krenuli sve zivo ste poceli da otimate ni volju gradjana,niste u stanju da postujete,a ovde mi pricate o kradji glasova,,nemam reci...znam jedno,a to je ako nam ovi dodju u voljeni grad,,ponovice se Zemun,,u zemunu ko god ima clansku kartu SNS,gradi sta hoce i radi sta hoce..a vidim da ce tako i Beograd da zavrsi,,...tugo moja.

sale60

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...
(supermario, 8. novembar 2012 12:49)

Ne s*** zivota ti. Za razliku od vas SNS-internet vojnika, mi ostali pratimo i za razliku od vas pamtimo (fala bogu imamo i cime) sve komentare. Ti si glasao za DS. Nemoj da ti izvucem sve komentare u zadnjih mesec dana pa da vidis kakve si gluposti i bljuvotine pricao posto si verovatno zaboravio kako si velicao novog "Karadjordja i Obrenovica". I ti i Hera (ranije Atina) i ostala zenska imena. Bljak.

veterinarBG

pre 11 godina

"Na drugoj strani vladajuće koalicije, stav Nove Srbije je da bi vlast u Beogradu mogla mnogo bolje da funkcioniše nego što je do sada funkcionisala, izjavila je danas poslanica te stranke Dubravka Filipovski."

Vi bi jos malo da "kraduckate"...?Nece moci! U Beogradu ce vladati oni koje su izabrali Beogradjani! Ono sto je ova vlast uradila za 4 godine,neki nisu za ceo zivot.Zato,dalje ruke,jer cete imati min.37% od dva miliona stanovnika na ulicama,pa vi racunajte...

dragan

pre 11 godina

Kako ovi nazadnjaci samo rade kampanju za Djilasa.Oni krse volju BG-a koji je na izborima jasno rekao ko treba da vlada.Na prvim izborima koji slede, a oni koji su dobro upuceni znaju da ce oni biti na prolece,svi potencijalni biraci DS-a ce izaci na izbore iz inata,nece im trebati kampanja.Dovoljno im je samo da pogledaju ove koji su na vlasti sada U republici i koji kane da preuzmu BG.A zamislite tek sta misle Vojvodjani posle svega sta se desilo u NS,a oni glasali za Pajtica.

Jovan

pre 11 godina

Prema svecu i tropar, prema narodu i vlast. Znam tipove koji su zakupljivali kafane i priređivali balove vampira na kojima su slavili Đinđićevu smrt. A što se Beograda tiče da vam pravo kažem drago mi je što će smeniti vlast. Neka i beograđani malo osete čar promena i plod rada njihovih kafanskih "analitičara". Mada, ako ćemo pošteno, u Beogradu sada najmanje ima autentičnih beograđana i najmanje polovina njih su "analitičari" amateri sa filozofijom:"Smotaj sve što možeš". Ona druga polovina zahvaljujući vezama sa "političarima" sipa iz šupljeg u prazno i zahvaljujući agencijama za konsalting i advertajzing obrće lepu paru. E pa gospodo beograđani, nazdravlje vam bilo. Zaigra mečka i pred vašom kućom.

MO81

pre 11 godina

36% nije većina 50%+ 1 jeste većina i ko to ostvari kroz koalicije taj i vlada, prosta matematika.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Demokratija za neupućene, 8. novembar 2012 16:59)

Ok, ali zašto onda hoće da "prepakuju" i Batočinu i Despotovac u kojima je DS dobila preko 50% mandata? Da ima potrebe, prepakovali bi i opštinu Crna Trava sa njenih 900 stanovnika, samo da bi se uhlebili omasovljeni SNS karijeristi.

gmbh

pre 11 godina

Sasvim je normalno da vlast u Beogradu bude kao i na republici. Valjda je svima u interesu da vlast funkcionise.
ALEXEI, 8. novembar 2012 20:06)

Ne, nije normalno, jer se onda ne bi odrzavali lokalni izbori.

5. oktobar ove godine jeste prosao, mozda da se skoncentrisemo na neki drugi datum? npr. 21.12.2012?

klenga

pre 11 godina

jedino vulin ima hrabrosti da nosi crnu košulju...ostali su crni samo u duši...jurišaće uskoro na beograd smeđe i crne falange...da mu uzmu slobodarsku dušu,da mu stave svoje srce...crno srce...ako beograd to dozvoli...ja sam video jedan grad...vukovar...njemu su stavili crno ,svoje srce...

еуроФанатик

pre 11 godina

Ма добиће СНС пар јавних предузећа да могу да и они штипају и после тога се ништа више неће догађати! Живи били па видели! СНС сада само тражи паре!

yyby

pre 11 godina

"Prirodno" je, ali u DIKTATURI!
Beogradjani su jasno, najjasnije od svih, iskazali svoju volju i nju NIKO ne sme da IZIGRAVA! Ako hoćete nerede na ulici i blokadu grada izvol'te, ali računajte da, dirnete li Beograd, Vlada PADA brže nego što možete zamisliti, jer ovaj grad nikada nije hteo i NEĆE radikale, sa bedžom ili bez! Djilas će i na novim izborima biti izabran!
(bezimena, 8. novembar 2012 13:26)

Sto da ne , ja se iskreno nadam da ce krenuti na BG i da ce cela vlada pasti zbog toga.

Ajmo radikalii napred na BG

klenga

pre 11 godina

polako pokazuju svoje pravo,crno lice...i svoju crnu dušu...hoće li najzad da obuku te crne košulje da SVI znaju ko su oni i šta su oni...ako dozvolimo da nas crnokošuljaši ponovo gaze,stvarno smo nule...

is it just me or?

pre 11 godina

Beogradjani, spremite se ponovo za ulice...
(Beograd No Passaran, 8. novembar 2012 12:18)

Evo trčim da se spremam...
Ne pada mi na pamet da zbog Djilasa izlazim na ulicu

klenga

pre 11 godina

imamo li snage da se odupremo ovoj crnoj najezdi,crnom vetru koji napada beograd...ovo zlo neviđeno koje će sutra marširati beogradom...u smeđim i crnim košuljama...da nam pljuju u lice,da nas gaze,da nas obeleže žutim trakam...nas,jevreje i pse...

Major Kursula

pre 11 godina

@bez ideje: ako, i treba. Nisu se oni sami izabrali, vec ih je narod birao i direktno i indirektno belim listicima. Uopste mi nije zao naroda, nas koji smo vikali dva meseca do pred izbore da nije vreme za salu i apatiju, bili smo ignorisani. E pa, izvolte betmeni i sundjeri.

Harvard Oksfordić

pre 11 godina

@ (maki, 8. novembar 2012 12:06)" ....Beograđanima treba posao, a ne lider koji se gradom šeta u skupim odelima...."

A jel misliš da će ovi polupismeni, sa "tašna-mašna" kvazi diplomama da ti nađu posao, da nešto urade korisno za Bgd, Srbiju? Koje su im to reference, gde su to nešto uradili korisno? Teška zabluda, momče!

dosta bre više !!!

pre 11 godina

Da je bilo lustracije svega ovoga ne bi bilo. Jednom je narod rekao svoje a demokrate su to izbagatelisale. Drugi put ce ici mnogo teze...

Zoran

pre 11 godina

Opet neka predstava, dzakovi i slicno...
Potcenjujete ovaj narod ljudi, nije on toliko blesav, ne mazu se vase predstave na leba...
(ndm, 8. novembar 2012 09:35)

Tacno, narod nije blesav, ali ima zapanjujuce jake zivce i nema tri chiste.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

U Leskovcu se skupilo sve i svasta da formira vlast.Sada su svi u vlasti sem DS.Za neki dan pocinje zaposljavanje novih kadrova.Bice interesantno kako ce tako glomazna koalicija da podmiri svoje mega potrebe.Za sad se jedino bivsi Radikal udomio kao gradonacelnik,posto je skinuo bedz i sa zakasnjenjem od nekoliko meseci pristupio SNS-u.Oni koji su formirali SNS su i dalje obicni clanivi a ovi sto su dosli namenski vec su zauzeli funkcije i debelo naplacuju svoju ljubav prema stranci.

Београђанин

pre 11 godina

Коначно да и нама београђанима сване. Садашања власт са Ђиласем на челу више личи на казнену експедицију него на власт која би требало да ради у корист грађана Београда.

moi

pre 11 godina

"Ceka se odluka naprednjaka sta po tom pitanju moze da se uradi." Pa,genijalci, moze tu svasta da se uradi. Mozete da kazete sta god vam padne na pamet, npr.da je vlast pokrala izbore, da su nas masovno hipnotisali tokom glasanja, obecavali mesto gen direktora ili glavne igracice...a mi bili naivni pa sve poverovali.

soraja

pre 11 godina

Sto si zajahali,ne bide kraja,zeljni Seseljevci osvete,ali kad pukne prskace na sve strane.Niko do sad nije bio tako osvetoljubiv i fristriran kao ovaj krivoglavi i njegovo dete.Fuj gade mi se.Mislila sam da ce malo biti kulturniji.Nisam niciji fan,ali mi je ovo bljutavo.Sta rade po pitamju urgentnih stvari,samo uhapsicemo...i nikom nista,lopovi i nikom nista,ma samo mlataraju.

Žaki

pre 11 godina

Pa taj narod cuti. Tako da oni rade sta hoce, a i treba, samo neka peglaju. Cutite i dalje.
(ja nisam glasao, 8. novembar 2012 17:24)

Ti što nisi glasao u stvari si ćutao. Šta si mislio da će tvojim neizlaskom na glasanje doći Merkelova na vlast? Ne, upravo zbog tebe i sličnih smo dobili ovo što smo dobili! Nemaš prava da se javljaš ni po kom pitanju!

Burgiba

pre 11 godina

@ "Iskoristio bih ovu priliku da se jos jednom zahvalim Tadicu za pomirenje sa SPS-om!
(Milos, 8. novembar 2012 11:52)"

Milose, mislim da ovakvi komentari ne treba da stoje. Matematika je egzaktna naucka jer ako se secas da DS nije usla u koaliciju sa SPS, vlast bi formirali SPS i SRS, samo 8 godina nakon 5. oktobra. Kako bi to izgledalo i kuda bi Srbija isla te 4 godine bolje je da ne nagadjamo... Ja sam aktivno usectvovao na svim protestima 90ih protiv SPS i veruj da mi i dan danas izazivaju mucninu, ali je definitivno koalicija sa njima 2008. bila manje zlo od povratka crveno-crne koalicije na vlast.
Sto se tice SNS-a, svi su ocekivali poghlepu, ali ovo prevazilazi sve civilizovane razmere.

munZ

pre 11 godina

ha ha 100 komentara za odbranu Đilasa a nijedan protiv...to je taj objektivni B92, elem KOLIKO PARA KOŠTA MOST SA PRISTUPNIM SAOBRAĆAJNICAMA i DAJ DOKUMENTACIJU ZA MOST i BUS PLUS, a za ostalo ćemo da vidimo kad gospoda bude na sigurnom dostupna organima (da "izvinu" ova deca što čitaju komentare). Strašno me zanima ta veza između Đikija i Miška, živ nisam da vidim rezultate istrage, da vidimo bre ko nas lapa i da li je novi Zakon o privrednim društvima predvideo poseban oblik društva sa neograničenom neodgovornošću za Demokratsku stranku i njenog zakonskog zastupnika mister šmekera Đilasa.
(Petar Božić, 8. novembar 2012 11:39)

Jedino što mogu suvislo da vam iskomentarišem je da se ne kaže "izvinu" (saviju, izviju) već "izvine" (iskažu žaljenje). I ne štancuje B92 "preporuke" već je to, da izvinite (ili izvinete), stanje na tržištu. I ne zato što velika većina voli Đilasa već što prilično zazire od ovih politikanata i praznopričalaca.

Puki 1892

pre 11 godina

@Puki, odakle vama a i mnogim drugima ideja da podrsku "zutima" daju samo Beogradjani iz centralnih gradskih opstina, i da se oni ponasaju kao "visa" bica u odnosu na ostale gradjane Beograda i Srbije?! Evo, ja sam rodjena Beogradjanka sa opstine Cukarica, i verovali ili ne i ja sam ta, kako vi kazete "normalna", ali glasam za "zute", a vas SNS & com. ne mogu da vidim ocima, da ne kazem nesto drugo! Pruzam podrsku i stajem rame uz rame sa svim Beogradjanima, koji ne zele da i nas grad postane zrtva ove posasti koja je snasla ostatak Srbije! Iskreno se nadam da su se pravi Beogradjani osvestili i da necete proci! Toliko! (BeOgradjanka, 08. novembar 2012 18:18) Gospodjo, procitajte lepo moje komentare jer ste nesto lose videli. Apsolutno se slazem sa vama, veceg protivnika naprednih radikala od mene nema. Srdacan pozdrav.

momir

pre 11 godina

rekoh ja pre par dana,nemozes ni predsednik kucnog saveta postati ako nisi clan sns.Zasto neko od nadleznih ne pita vucica zasto se odrzavaju izbori na opstinskom nivou kad tate odlucuju ko ce tu vladati.

Milutin

pre 11 godina

Ako se to I desi najmanje cu biti kivan na te radikale 2 koje inace slabo podnosim a najvise na sps sa koalicijom I na bele listice. Jel' vam jos smesno dame I gospodo beli listici? Pozovite sada Kadua, cica glisu ili cak norisa za koje ste glasali... Eto, pogledajte sta ste napravili. Pitam se samo zasto Djilas tako dugo cuti, nismo ga zato izabrali.

Gabi

pre 11 godina

Ne sumnjam da mu je ovo prvo radno mesto, predsednik Skupštine-PRIPRAVNIK, pa očigledno nema pojma šta treba da radi. Ova žalosna volja građana se poštuje valjda samo u njihovom slučaju. Bravo za Čedu!

maki

pre 11 godina

Na čelo Beograda može da dođe ko hoće, samo da grad i beograđane oslobodi Đilasovog apsolutizma. Biznismen, koji pod svojom kontrolom drži skoro sve medije, koji pišu i govore hvalospeve na njegov račun, nije osoba koja treba da vodi ovaj grad. Beograđanima treba posao, a ne lider koji se gradom šeta u skupim odelima.

supermario

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...

samo su glupost i svemir beskrajni,doduse za svemir nije dokazano

pre 11 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleks, 8. novembar 2012 18:58)

Kazes tacno 9 godina je DS na vlasti.Kad vec zelis da prosipas pamet onda da cujemo koliko je stranka bilo u vlasti od 2001.-2004. i kakvo su stanje nasledili od prethodne vlasti?
A onda mudrace da nam kazes da li su ovi sto su sad na vlasti takodje bili u vlasti u prethodne 4 godine?Ili su SPS-JS-PUPS,Dinkic,Ljajic i ostali bili opozicija?

Prosto je fantasticno da se neko toliko trudi da bude pametan...a sam sebe osporava iz rec u rec.Neverovatna ogranicenost.

Ljubo

pre 11 godina

@Перица 2008. republicka Vlada je formirana 7. jula,a vlast u Beogradu 19.avgusta...ne znam samo kako si dosao do zakljucka da je Djilas zapretio SPS-u da ce iz izbaciti iz Beograda ako ne budu na republickom nivou sa DS-om i ne treba zaboraviti da SNS i SPS na Vozdovcu vladaju tri i vise godina i da ih niko nije dirao iako je DS bio vodeca stranka na republickom nivou!

despot

pre 11 godina

""Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović."
Resite prvo pitanje dzakova sa ukradennim glasackim listicima koje ste prikazivali na svim televizijama u Srbiji, a onda idite dalje.
Beogradjani!
Vratite se u svoja sela i tamo trazite promenu vlasti jer su vam sela zapustena a ne u Beogradu koji je u preiodu od deset godina najizgradjeniji grad na Balkanu a i sire.
Beogradjani!
Sto bi Srbija gradila Vas teski metro, kad nema ni svojih pristojnih puteva. Jedino ako ne mislite da je samo Beograd Srbija a ostatak Turski Sandzak.

mister no

pre 11 godina

Hhahaha Djilas je stvarno kralj!!! Ovi SNS poltroni non stop izlaze sa smesnim izjavama, a Djilas ih samo kulira i gleda kako se ovi loze!! Tako se to radi kada si inteligentniji!!

DraganaGaga

pre 11 godina

Mislim da promena vlasti u Beogradu jeste preko potrebna, ali samo zbog jedne stvari, a to je mogućnost da se ispitaju i rasvetle sve afere vezane za Beograd, u proteklih 5 godina. I cena mosta, i seča platana usled rekonstrukcije Bulevara ( pa kupovina novih, dok cena nikad nije obelodanjena), pa Bus Plus, pa čuvene zone u centru grada i građevinske dozvole, itd... Svačega tu ima.

Sasa jokic

pre 11 godina

Pa predpostavljam da su iscackali nesto za Djilasa. Cim je Stefanovic izasao ispred skupstine, mora da imaju dovoljno materijala da ga sklone.
Odavno sam ka rekao, Tadic nije hteo da se bavi pljackom, zlocinima iz devedesetih i Kostunicom (Udbom) ali ako oni dodji na vlast, pni ce vas unistiti do poslednjeg, i to je upravo na delu.

vodoinstalater

pre 11 godina

@ осја, 8. novembar 2012 17:09

Ti definitivno nemaš kontakt sa realnim.

Pa ko će bre da finansira GSP i od kojih para? Ko će da investira taj tvoj, kako ga nazva, "teški metro". I ne znam šta si još tamo trućao ali i ovo je dovoljno.

Smells like the fifth of october spirit :)

pre 11 godina

Lele Beogradjani, vi ako ne podignete revoluciju nista niste uradili, a sudeci po vasim komentarima, tesko da ce nazadnjacka ekipa nesto smeti da se usudi. :))

zarobljena princeza

pre 11 godina

Od petog oktobra za koji sam smatrala da će biti svanuće, zapravo počeo je mrak.Društvo je počelo da se razara,svesno zarad isključivo lične koristi,familije,kumova,prijatelja.Bavim se privatnim poslom od 1995,danas sam kao i Srbija,na kreditima,radim samo za rate,ljude plaćam minimalno,sramota me,ali takva je situacija.Mnogo toga se priča za trenutnog gradonačelnika,općenito svi sve znamo,ćutimo,trpimo i gledamo.Na žalost mi smo propustili priliku da pre svega realizujemo duhovnu reformu koja je suština vladanja,i to je ono što mislim uspeh svih sistema na Zapadu,na kom ne cvetaju ruže,ali postoji ono što je kod nas ne zamislivo Država i sistem.Ovde toga nema,te bi promena bila sjaši kurta da uzjaše murta.Nemam simpatija za trenutnu vlast u Beogradu,ali činjenica je da su uradili neke pozitivne stvari,izgradnja škola,obdaništa,uređenje parkova,pa i na beloj kugi su se trudili da urade nešto,kroz program veštačke oplodnje.Npr.na mojoj opštini sva deca školskog uzrasta su dobila besplatno korišćenje bazena svakog dana u nedelji.Ja sam to devedesetih plaćala beše to cifra.Sviđa mi se i most.Apsurd u Beogradu,egzibicija,malverzacije šta god,meni se dopada.Mnogo je poteza sa kojima se ne slažem,općenito,ali ne želim da se trenutna vlast u Begoradu menja,jer iz nekog razloga imam poverenja u gradonačelnika.Ako bi bilo nekih protesta,a u vezi podrške trenutnoj vlasti,sigurno bih se pridružila.Kad je već sjaši ovaj da dođe onaj,nek ostane ovaj.

MASA

pre 11 godina

KOJA TO VLAST MISLI O GRADJANIMA. SJASI KURTA DA UZJASE MURTA.
POMISLIO SAM DA SU IZBORI PROSLI I DA JE BORBA ZA VLAST PROSLOST, GRDNO SAM SE PREVARIO.

Lale

pre 11 godina

Krajnje je vreme da Đilas položi račune sta je sve trebao a nije uradio u Beogradu.Da objasni kako jedna stranka živi na grbači beograđana.

svetlanast.

pre 11 godina

da u beogradu zive BEOGRADJANI, nepotrebna seca platana u bulevaru kralja aleksandra bio bi dovoljan razlog sa smenu gradonacelnika. /cedomir jovanovic je "platio" za podrsku seci - nije prosao cenzus u beogradu, izmedju ostalog/.

most preko ade za koji ce sledecih 10 godina biti gradjeni prilazi, tunel - da cenu ne pominjemo, zajam koji ce placati sledece generacije beogradjana, bio bi drugi razlog za smenu.

ignorantska i podsmesljiva "podrska" romima i LGBT populaciji bio bi treci razlog za smenu.

ignorisanje bivseg gradonacelnika njujorka rudija djulijanija samo zato sto je dosao u beograd u okviru predizborne kampanje SNS-a je cetvrti razlog za smenu, i tako redom...

sto se tice klana krkobabic, oni su problem SPS-a i premijera ivice dacica, ali i primer ucenjivackog POTENCIJALA koji koriste marginalne stranke - za buduce izmene izbornih zakona.

politikolog

pre 11 godina

Ne podrzavam ni Sns ni Ds ali nije prirodno da se vlast menja ako joj je na gradskom nivou u Beogradu 30+ posto ljudi ukazalo poverenje. Cekaj da onda s koca i konopca od deset stranaka sastave vecinu u odnosu na tih tridesetak posto koje je Djilas dobio na izborima za gradonacelnika i da promene vlast. I posle "argumentovano" kazu da su zasluzeno na vlasti. Cekaj, nema argumenta ZA ako jedan sam covek dobije tolike glasove, a ostali svi treba da se skupljaju da bi to pobili. Bez obzira sto i taj Djilas katastrofalno zaduzuje Beograd tenderima koje daje srodnim firmama. Ljudi su mu ukazali poverenje, samim tim i DS-u na gradskom nivou i to treba postovati...

ZoguleBg

pre 11 godina

Nadam se da će se ovo uskoro stvarno desiti, jer ovo kako se živi u Beogradu i šta radi gradska vlast, ovo je strašno! Dosta nam je više preplaćenih mostova, bus plus-a, i ostalih mahinacija za krađu beograđana. Đilas mora što pre da ode

barracuda

pre 11 godina

Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi
što pravite buku bez reda i smisla
bez zašto i zato, za koga i kako
bez pitanja koje bi možda osušilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije

Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

Vi nemi igrači svog obrednog plesa
vi srećni u transu
u svetu sto postoji
samo u glavama

Ljudi bez skrupula, ljudi bez milosti
ljudi bez sećanja
vi sto ne znate pljuskove
zvuka boje mirisa
vi ljudi bez pameti

Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

autor: Milan Mladenović

ljubo prevareni demokrata

pre 11 godina

Da protestvujemo zbog gos Đilsa najbogatijeg političara na našim prostorima.Koješta.Odmah ukinuti Bus plus,proviriti cenu mosta na ADi,pretresti finansijsku konstrukciju gradnje Bulevara itd.

olja

pre 11 godina

Razumem da je DS dobio najvise u Bg, osim toga uvek sam bila protiv naprednjaka i radikala, ali ovaj Djilas se toliko osilio, izbezobrazio i namlatio para preko ledja gradjana da bi mi licno bilo drago da padne vlast u Bg.

jelena

pre 11 godina

Ovaj lik pripada stranci koja nije glasala ni za jedan proevropski zakon, njega skupstina i ne moze da zanima,sad se kao bori da nastavi ono sto je kao zapoceto....u pravu je covek.

...

pre 11 godina

Barem se negde "kuva", a nama radijatori od početka grejne sezone prohladni, a stanovi hladni. Bezobrazno su doneli odluku da je maksimalna temperatura u stanu 20 stepeni (a stvarno 19). Dom zdravlja u Siminoj pun prehlađene dece pošto nam Gradonačelnik - menadžer primenjuje mere štednje tamo gde ne treba.
(Dorćolac, 8. novembar 2012 20:23)

Probaj nekada da procistis radijatore!!! Ja sam u sorcu!

dobri

pre 11 godina

Ne vidim problem oko smene aktuelne vlasti u Beogradu, samo iz razloga što i beograđani shvataju da nešto mora da se promeni. Onaj kiks, dragog nam gradonačelnika, sa Bus Plusom je otvorio oči mnogima. U jednom trenutku ova pljačka beograđana mora da stane.

Перица

pre 11 godina

Која заборавност тзв Демократа...

2008-ме је Ђилас претио СПС-у да ће их избацити из власти у Београду ако на републичком нивоу не буду са ДС-ом.

Тада је то било у реду, а сада није?

Стварно, шта је по вама демократија? Владавина искључиво тзв Демократске странке? Улога ДС мора да буде да ојача институције система. Они су уништили све институције и да је то једини разлог морају да буду кажњени.

Aca31Bg

pre 11 godina

Promena vlasti u Beogradu je više nego urgentna. Toliko je korumpiranih ljudi koji su postavljeni od strane DS-a po svim gradskim organima i JKP, da je to strašno. Treba smeniti sve predsdnike opština i svih gradskih preduzeća, a posebno ispitati ,,poštene’’ radnje sadašnjeg gradonačelnika o ne zapošljavanji po JKP, osim svojih članova. Ako ne može niko i nema para za nova radna mesta, onda ne može niko da dobije posao!

mostovi na grbaci

pre 11 godina

Smucilo mi se vise da gledam i slusam politicku utakmicu Djilas-Vucic (Stefanovic), neka se sklone oboje dosta su usicarili svako za sebe.

Перица

pre 11 godina

По коментарима на мој претходни коментар изгледа да је већини демократија само изговор за наметање сопственог мишљења, а не стварно избор.

Демократија се заснива на изградњи и поштовању институција које се према свима односе на исти начин. Следећи корак је поштовање воље већине уз поштовања права мањине.

Све остало је фашизам у овој или оној обланди, ма како се звала странка која је на власти.

п.с.
Некада давно сам чуо да народу ни по коју цену не треба дати да има избор и то од ,,вајних" либерала. Изгледа да се такво мишљење, НА ЖАЛОСТ, учврстило у тзв ,,интелектуалној" елити.

obavezno procitati

pre 11 godina

i da je 5% ovoga tacno (a verovatno je jos vise), boless: http://predragpopovic.wordpress.com/2012/07/23/ko-je-nebojsa-stefanovic-zvani-slina/

GTA misn inposibol

pre 11 godina

Ovde u komentarima, jedna strana tvrdi da su ovi drugi Djilasovci, a ovi opet da su oni prvi SNS-ovci. Ako hoces da Djilas ostane na vlasti u Beogradu, onda si Djilasov poltron, ako hoces da se smeni vlast, onda si Vucicev internet-placenik. A ja sad pitam i jedne i druge i trece i pete, KOGA VI PRAVITE BUDALAMA???? Ovde se vrti stalno isti krug ljudi koji komentarisu sve moguce vesti kako njma odgovara, a to sto vecina naroda i ne ostavlja komentare to nema veze, vazno da ste vi refernca za narodno misljenje. Isto vazi i za narod iz Beograda. Mozete vi ovde da se pljujete do sutra, da trazite smene ove ili one vlasti, ali pitaj ja vas sad, jesu li bili republicki izbori? Jesu. Ko je osvojio najvise glasova ukupno? Sadasnja koalicija. Narod je glasao i izglasao. To vam se zove demokratija koje vam je puna usta. Jesu li bili lokalni izbori? Jesu. Ko je osvojio najvise glasova? Koalicija oko Djilasa. Narod je glasao i izglasao. Dakle, okacite macku o rep i jedni i drugi price o nekakvim pobunama, izslacima na ulice, prevarama naroda. Svi su na vlasti jer je narod glasao i tu je kraj price. Vas nekoliko sto vrtite ovde komentare niste misljenje naroda niti cete ikad biti.

neutralan

pre 11 godina

Beograd je prezaduzen grad. Grad ima najskuplji most u regionu? Korupcija i mito je na svakom koraku vidljiva. Afere su jos ispod tepiha? Povlasceni su dobijali "zapustene livade" na Slaviji za izgradnju trzno-stambenog-poslovnog centra? Problema dosta, entuzijazma gradske vlasti malo? Gradonacelniku je tezisno angazovanje na izbore u svojoj stranci. Opstina N.Beograd, kao najgusce naseljena teritorija u sirem regionu nema odgovarajuce sposobnog predsednika? Sadasnja vlast odgovara manjini, a nikako vecini stanovnika glavnog grada. Zato treba dati sansu novoj garnituri. Sadasnja garnitura je ocigledno prezasicena vlascu.

po potrebi cu sve da menjam

pre 11 godina

Citam komentare i pitam se: Da li ovo preti komunalna policija, kontrolori iz busplusa ili oni koji su po partijskoj liniji dobili posao.
Ma necu da navjam ni za koga dokle god ima gladnih, siromasnih i opljackanih. Niti Djilas a ni Vucic bas nesto se ne hvataju posla u vezi siromasnih i gladnih, vec samo tamo gde ima mnogo novaca.
Opet ona stara tema biramo manje ili vece zlo, a sve ZLO I NAOPAKO.
Da li se iko pita ko je doneo odluku da se vise neposredno ne glasa za gradonacelnika i predsednike opstina - to je ucinila DS jer nije pomisljala da ce ikada izgubiti izbore i da ce uvek nametati gradonacelnika. Sada kada Djilas nije izabran neposredno zasto se njegova smena smatra diktaturom i zasto pretiti ulicom?

Petar

pre 11 godina

Само ту не пипајте, без обзира на све што инсинуирате, МОЖЕ ДА ВАМ ПОЗЛИ !!!!!!!!!!
Београд вас није бирао, брееее! Нисте нам по укусу уопште!

Beograd to smo mi

pre 11 godina

Za Beograd za Beograd... Ja sam zaprepascen kad vidim koliko mrznje postoji u grupici tzv Beogradjana koji mrze sve sto nije zuto. Ocito da grupica ljudi u par centralnih opstina u Beogradu misli da je mnogo iznad ostalih gradjana Srbije. Da li vi gospodo tzv Beogradjani (koji ste puni mrznje i zlobe) znate da u Beogradu postoji 17 opstina? Da li znate da smo mi "normalni" Beogradjani, koji ne mrze nikoga, dali preko 50% glasova SNSu, SPSu i DSSu. Nikako mi nije jasno kako je gospodin Djilas sa samo 35% glasova oduvao nasu vecinu od 65% glasova. Vreme je da vecina od 65% glasva oduva manjinu od 35%. Ne sme se dozvoliti da manjina od 35% zutih Beogradjana maltretira nasu vecinu od 65% normalnih Beogradjana. A vreme je da konacno cujemo kako se gospodin Djilas obogatio.

pitanje

pre 11 godina

Gde ste bili gospodo komentatori proteklih godina,kad je stvarna diktatura vladala Srbijom i Beogradom,sad su vam puna usta demokratije i slobode izbora,kad je došla maca na vratanca.Dvanaest godina ovaj narod trpi vaš "demokratski zulum",bahatost,kriminal i korupciju.E pa, došla su sad neka druga vremena,bar ćete živeti od uspomena.

Milan Filipovic

pre 11 godina

Meni su BUS PLUS crnokošuljaši i njihovi Aussweiss bitte Grenzkontrollpunkt-ovi sasvim dovoljan razlog da se smeni gradska vlast i da se preispita ko je predao g.Vlahoviću i njegovim saučesnicima iz Turske pravo na harač u gradskom saobraćaju.
Takođe i, srećom propali, pokušaj g.Djilasa da naplati dugove građana Infostanu iz vremena NATO bombardovanja, deset godina kasnije i sa kamatom.

sandra

pre 11 godina

Mislim da je najbolji primer korupcije upravo vlast u Beogradu i da je to problem koji hitno mora da se reši. Beograđani žive sve lošije, dok se prvi čovek grada bogati na naš račun. To što mi je napravio most ne isključuje ga sa liste onih koji su profitirali na račun građana.

podrascanin

pre 11 godina

Volja gradjana se Jovanovicu postovala te je zato i napravljena ova vlada. A tvoja stranka ide stalno protiv volje vecine gradjana te zato tako bedno i prolazis na izborima...

dalia

pre 11 godina

S’obzirom na promenu vlasti na republičkom nivou, sasvim je prirodno da se vlast promeni i u glavnom gradu. Ako je to bilo normalno 2008. godine, kad je u pitanju bio DS, zašto ne bi i sada, kad DS treba da se smeni?

Delboj troter

pre 11 godina

Ovi moji drugari iz "ragine glave"umiru od smeha panici koju je izazvala jedna recenica u vezi vlasti u bgd...a sad jos smisljaju jednu pakost -kako napraviti most preko rakine bare a da bude veci od na adi...

Boban57

pre 11 godina

Srušiti gradsku vlast, ispitati sve sporne investicije, prekontrolisati gradska komunalna preduzeća kao štosu Infostan, Vodovod i kanalizacija, Beograd put i sve ostale u kojima su se krale pare građana i finansirale mahinacije i malverzacije sadašnjeg Gradonačelnika.

dejan

pre 11 godina

čedo ako nisi prekoračio ovlaštenja objasni odakle si stekao bogatstvo za 10 godina. na tom istom zapadu u koji se zaklinjes za to se odovara pred zakonom. zar ne?

Pera

pre 11 godina

Hoćete li da vam odam malu tajnu o tome zašto se gospodin Jovanović toliko breca na svaki pomen o promeni gradske vlasti? Zato što tamo i dalje participiraju njegovi članovi, počev od zamenika gradskog sekretara za kulturu, pa nadalje. A sve ovo mimo svake volje biračkog tela jer na lokalnim izborima u Beogradu, da podsetim, LDP nije prešao cenzus. Znači ne poštuje se izborna volja građana a ovaj gospodin nas na sva zvona upozorava na tu problematiku. Kakvo licemerje.

Dili

pre 11 godina

Ne vidim razlog zbog kojeg bi se vlast u Beogradu razlikovala od one na republickom nivou,posebno ako se uzme u obzir da je Beograd jedan od vodecih gradova u Evropi po stepenu korupcije i kriminala!

Pozdrav kolegi

pre 11 godina

Vas nekoliko sto vrtite ovde komentare niste misljenje naroda niti cete ikad biti.
(GTA misn inposibol, 8. novembar 2012 16:07)


kladim se da si napisao barem 10 komentara ovde
samo ne mogu da provalim dal si djilasovac ili sns-ovac

cuce se

pre 11 godina

Kako stvari stoje brzo ce se saznati sta se iza ove ujdurme krije.Djilasa mi nije ni malo zao, jer nije bolje ni zasluzio, ali ni ovi SNS-ovci nisu ni ovce da cuvaju.Gori su od kuge i kolere zajedno.
Gde su Jesic i Pajtic da brane sad buduceg predsednika????

Obavestenje

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.

Posmatrač

pre 11 godina

Nisam ni za jednu stranku, pošto smatram da od 2000. godine više nemamo izbora, da su svi od tada podjednako loši, ali mislim da je smena vlasti u Beogradu dobra da bi se prekontrolisalo ima li nekakvih nepravilnosti u protekle 4 godine, pošto ja kao rođeni Beograđanin i Dorćolac vidim puno nelogičnosti: most preko Ade, nove tramvaje, buseve koji su od 2002. godine na ovamo svi promašaji, posebno od 2008. godine, pritom promena boje vozila sa prelepe crvene na ove nikakve boje, rekonstrukcija ulica koje ne zahtevaju to, već samo da ispadne da se nešto radi, promenu naziva ulica i stavljanje nekih kraljeva, despota i sl., platane, BusPlus... Ima materijala. A promena je uvek dobrodošla. Posebno kada je na čelu neko ko ima drskosti da komentariše kako su građani koji ne plaćaju krivi za nešto, da ocenjuje onog studenta iz CG koji je imao probleme sa komunalcima.

auuuu

pre 11 godina

VI zelite... Ma da se ne lazemo, vi jedino zelite da da po svaku cenu svoje zadnjice smestite i u beogradske fotelje, jer u Beogradu su pare, pa odatle jos ima ponesto da se mazne!
(Diktatura proletarijata, 8. novembar 2012 11:08)

Hmmm...Da li ovo znači da podržavate što mažnjavaju ovi koji su na vlasti, a da je problem ako to neko drugi radi ???

Dipl.ing.

pre 11 godina

Beograd nikada nije lošije funkcionisao. Đilas je svu vlast centralizovao u svoj kabinet, načelnici beogradskih opština ga skoro pitaju da idu u toalet. Da li je to demokratija, jel se tako upravlja dvomilionskim gradom? Gospodo iz kruga dvojke, znate li kako danas žive beograđani? Beogradu su neophodne promene u interesu svih građanki i građana!

Obeliks

pre 11 godina

Ne zelimo da nam Miskovic, Djilas I kompanija namecu svoje uslove za rukovodjenje gradom. Sve sto su izgradili u Beogradu, iskoristili su za licno bogacenje, I za zaduzivanje koje ce nas oterati u bankrot.

Vojislav Matkovic

pre 11 godina

Joj Cedo, ne secam se da si se tako prsio u izjavama kada je Tadic pred govornicom govorio u etar "dok sam ja predsednik, SNS nece doci na vlast, jer ja to necu dozvoliti"... Tada nisi pricao o prekoracenjima i predsednickoj etici!!!

Dragan

pre 11 godina

Pa i Jovanovic je clan republickog parlamenta i kao takav nebi trebalo da se mesa u rad lokalnih organa vlasti. A on se mesa u sve sto stigne i nastupa iskljucivo kao predsednik LDP-a.

Vozdovacki

pre 11 godina

Da li ce biti smenjen najbogatiji gradonacelnik nekog evropskog grada ikada? Da li je normalno da iko normalan podrzava najbogatiju stranku najbogatijeg gradonacelnika u najsiromasnijoj drzavi Evrope? U 2012. godini? Smesno je raspravljati o tome, naravno da ce biti oduvan!

ecci

pre 11 godina

kakve sad ima veze gospodin jovanovic sa beogradom kada nije presao ni cenzus ili je mozda u pitanju pojava da kad moze predsednik narodne skupstine da najvljuje i preti smenom vlasti u beogradu onda moze i jedan politicar bez ijednog odbornika u gradskoj skupstini. uzas kakvi su nam politicari!

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Smesni su ovi placeni Djilasovci. Hoce, bas ce narod a narocito Beogradjani da izlaze na ulice i da se biju za Djilasa. Kako da ne... A plus, smeta vam republicka vlast gde je SPS u vlasti sa SNS ali vam zato ne smeta gradska vlast gde je vas DS u vlasti sa istim tim SPS-om. Jadni ste...

ohohooo

pre 11 godina

Količina SNS trolova ovde na komentarima je zabrinjavajuća!
(Dulex, 8. novembar 2012 16:08)

Dosta ste vi trolovali, sada vidiš kako je nama bilo 12 godina kada od vas nije moglo da se dođe do reči.

Aleks

pre 11 godina

Za Vlajkov:

Za one koji pate od amnezije:
DS je na bio vlasti 2001-2004 i 2007-2012, što čini 9 godina. Za toliko vremena su u Africi Kenija i Uganda izgradili 650 milja pruge...

LesaBg

pre 11 godina

Promeniti vlast u Beogradu i tačka! Loše su radili, investicije su preskupe, sve je to išlo preko naših leđa i tome mora da dođe kraj!

Oznasvedozna

pre 11 godina

Ne znam ko treba da vlada Beogradom, verovatno jaci, ali znam da je Beograd grad koji jedino majka moze da voli! Propao, oronuo, divalj, pun ljutih stanovnika, smrdljivih i bucnih automobila, ruzan i smrvljen! Kletva ili obecanje se ostvarilo, kada pobedimo svi cemo da zivimo u Beogradu.

Delboy troter

pre 11 godina

Ma napraviti jos jedan most preko "rakine bare" a kanalizaciju za 200 god..i u evropu ici mostom a ne kanalizacijom!Bravo za zuticu!

diskretniheroj

pre 11 godina

Vazno da je DSS spreman...Da Bog da na narednim izborim ne presli cenzus!
(MIKI, 8. novembar 2012 16:53)

Tebi u inat ima da glasam za DSS

Владимир

pre 11 godina

Бољи и ови преобучени радикали од демократа.
Под хитно да се прекине ђиласизација Београда!
Груден, Унковић су били бар господа и госпође наспрам ове хорде...

PekiVozdovac

pre 11 godina

Ponovo se kuva,ali nadam se da će se i skuvati promena vlasti u Beogradu. Dosta smo laćali Đilaosve ,,investicije'', sad je vreme da Beograd preuzme odgovorna vlast koja će da brine i za građane.

Minnie

pre 11 godina

Nema razloga da se vlast ne promeni i u Beogradu,koji je prilicno zaostao i u industrijskom,i kulturnom i obrazovnom pogledu,u odnosu na potencijale i mogucnosti koje poseduje,a koje losa vlast ocigledno ne zna da iskoristi na pravi nacin!

Milja

pre 11 godina

Građani su se na majskim izborima izjasnili za promene na svim nivoima i zašto bi onda Beograd bio poseban. Beograđani nisu zadovoljni kako funkcioniše vlast u njihovom gradu i sa pravom traže da se ta vlast promeni. Puna podrška SNS na inicijativa da se aktuelna vlast što pre promeni.

bata

pre 11 godina

Potpuno je u pravu pogotovo sa ispitivanjima korupcije u gradu koja je na velikom nivou i gde nijedan igrač nije procesuiran u poslednjih 15 godina. Bilo je samo nekih pojedinačnih slučajeva. Na gradskom nivou u BG je na snazi zakon ćutanja i nikad nijedna naredna vlast nije napadala onu prethodnu nego je samo nastavljala sa istim načinom vladavine (čitaj isisivanja budžeta grada Beograda) za finansiranje stranaka i punjenja džepova stranačkih funkciionera i njihovih prijatelja. Pa VIDITE ŠTA JE BILO U REPUBLIČKOM BUDŽETU, ZAR MISLITE DA JE U GRADU DRUGA PRIČA!!

Перица

pre 11 godina

@(Ljubo, 8. novembar 2012 13:16)

Ниси обавештен или се правиш? Па присети се да је прича била да СПС иде у Београду са ДС-ом, али да ће са СРС-ом и ДСС-ом правити владу на републичком нивоу.

Онда је дошло до промене воље бирача (како тзв демократе сада кажу) и од патриотске коалиције се дошло до математичке што је такође део демократије (СПС је награђен за свој поступак, ДС кажњен).

Шта је однело превагу? У Београду има више пара него на републичком нивоу, толико чак и садашњи градоначелник каже да банке јуре Београд да узме кредит.

Само, те исте банке су јуриле и Грке, па сада видимо шта се дешава.

осја

pre 11 godina

Укините БУСПЛУС, смањите број запослених у ГСП, спроведите анкету где би грађани дали најбоље предлоге и решења за даље деловање ГСП, уведите бесплатан превоз као у многим европским градовима и дајте наду Београђанима да ће најзад да никне тешки метро као што то заслужује град од 2.5 милиона становника. Градска уплата за превоз као и РТС претплата. Мање се плаћа али више људи плаћа па терет не пада на запослене него на све становнике београда.

egzibicionista

pre 11 godina

interesantno koliko su bucne i agresivne pristalice ds-a. ne znam samo sto nisu organizovali proteste i nerede dok su ih smenjivali na nivou republike. naravno da ce promene ici do kraja.

i mubarak i gadafi su zamisljali da im niko nista ne moze, i da ih narod podrzava, pa znamo kako su zavrsili...

Dorćolac

pre 11 godina

Barem se negde "kuva", a nama radijatori od početka grejne sezone prohladni, a stanovi hladni. Bezobrazno su doneli odluku da je maksimalna temperatura u stanu 20 stepeni (a stvarno 19). Dom zdravlja u Siminoj pun prehlađene dece pošto nam Gradonačelnik - menadžer primenjuje mere štednje tamo gde ne treba.

LJUBICA

pre 11 godina

Dokle ce demokrate da kukaju da su Beogradjani izabrali djilasa? Nisu. Na vlast ga je doveo Dacici i 2008. god i 2012. A on ce ga i skinuti.

Stevan...

pre 11 godina

A sta se Ceda uopste pita?? Ko je on u stvari? Osetio se ugrozenim jer sa smenom gradske vlasti njegovi lokali u krugu dvojke dolaze pod oko novih vlasti i javnosti. Ja jedva cekam da Naprednjaci udju u grad i procesljju sve u zadnjih 12 god. Ako nema nista onda je sve u redu i svi su radili svoj posao..Ali cisto sumnjam. Vreme je da gospoda "sidju" u narod i vide kako je nama pod njihovom vlascu...

mikula

pre 11 godina

Voleo bih da upoznam gospodina koji na srpsko-primitivnom pismu brani svoj Begrad. Baš bih voleo da ga upoznam, verujem da je reč o jednoj ljudskoj gromadi i tipičnom predstavniku urbane beogradske dečurlije. Pa čoveće šta ti imaš zajedničko sa nekim ko se preziva Djilas? Želim svim članovima ds srećan povratak crnogorskim korijenima:-)

VeleSrb

pre 11 godina

Pozdravljam predlog da se promeni statut Beograda i da se opštinama daju veća ovlašćenja i ingerencije,ali bi trebalo uvesti i kontrolu u iste, pošto korupcije ima i na opštinskom nivou. A to što šačica političara kaže da ne treba menjati vlas u Beogradu jer ,,dobro'' radi, to se nas ne tiče,to su gluposti. Verujem da je većina Beograđana za promenu.

Cika Pero

pre 11 godina

A sto ne bi narod birao ko da bude na spisku za gradonacelnika Bgd-a? Vec, mi dobijemo da biramo izmedju 2 lika koja neko namece a mi kao biramo a mnogi se i prepucavaju ovde sa komentarima ko je bolji a ustvari ne zna se ko je gori a i mi to sami znamo. Ali to se na zalost nece desiti u skorijoj buducnosti.

ALEXEI

pre 11 godina

Kada se smeni Djilas valjda cemo konacno da saznamo koliko kosta most, koliko kosta seca platana i kupovanje novih u Bulevaru, koliko je vise placen Spanac tramvaj i mnoge druge zanimljive stvari.

Krki

pre 11 godina

Treba da se poprica o BGu da funkcionise to je laz jedna velika,iz dana u dan sve vise i vise nezadovoljnih gradjana i treba se preuzeti nesto povodm toga

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Ja sam protiv ovih crveno-crnih iz prošlosti koji sada opet vladaju, ali zašto sam protiv njih? Zato što su se u prošlosti oglušivali o volju naroda i o demokratiju kao takvu, i zato sada smatram da ako ova koalicija može da skupi preko 55 poslanika u jednoj koaliciji i treba da vlada gradom, 56 poslanika je većina, dakle ko to može da ostvari taj je vlast u gradu, ko ne može, opozicija, i nema dalje, matematika je jasna. Svako ko se zalaže da DS vlada i ako ne bude mogao da održi koalicionu većinu je protiv demokratije, a to znači da je za neku vrstu diktature.

Draganche

pre 11 godina

Ako ce LDP da se poziva na ocuvanje ustavnog poretka onda ja nemam sta da dodam. Ovo lici na neku sprdnju, kao da se mi ne secamo uzurpacije vlasti koju su DS i LDP vrsili dok su bili u gradskoj vlasti. Oduzeli su citav niz ingerencija opstinama, koje sada ne mogu ni da se pokrenu kako valja jer je sve od znacaja centralizovano!

Vanja

pre 11 godina

Ovo sto je rekao za ukidanje lokalne samouprave i slicno, je bio ironican, naravno, ali me svrbi zasto to isto nije prigovorio DS-u kada su oduzeli veliki broj nadleznosti opstinama u Beogradu? Dvostruki standardi jako smetaju...

Uros

pre 11 godina

Verujem da se ni jedan rezim nece ukoreni dok god mi predano branimo svoje slobode i govorimo sta nam smeta, i u tom kontekstu pozdravljam gospodina Jovanovica. Ali se bojim da ce ovakvim preterivanjem u izjavama narod olako poceti da uzima eventualna upozorenja politicara i da ce ceo sistem mas medija biti banalizovan. Ponavljam, nisam protiv slobode govora, ali sam protiv preuvelicavanja.

Miroslav

pre 11 godina

On poziva na postovanje Ustava i zakona, a ovamo podrzava stranke u Vojvodini koje su mal-te-ne separatistickog tipa! Slazem se da je Stefanovic postupio lose, ali ni Ceda nije cvecka.

Београђанин

pre 11 godina

Коначно да и нама београђанима сване. Садашања власт са Ђиласем на челу више личи на казнену експедицију него на власт која би требало да ради у корист грађана Београда.

Petar Božić

pre 11 godina

ha ha 100 komentara za odbranu Đilasa a nijedan protiv...to je taj objektivni B92, elem KOLIKO PARA KOŠTA MOST SA PRISTUPNIM SAOBRAĆAJNICAMA i DAJ DOKUMENTACIJU ZA MOST i BUS PLUS, a za ostalo ćemo da vidimo kad gospoda bude na sigurnom dostupna organima (da "izvinu" ova deca što čitaju komentare). Strašno me zanima ta veza između Đikija i Miška, živ nisam da vidim rezultate istrage, da vidimo bre ko nas lapa i da li je novi Zakon o privrednim društvima predvideo poseban oblik društva sa neograničenom neodgovornošću za Demokratsku stranku i njenog zakonskog zastupnika mister šmekera Đilasa.

Lale

pre 11 godina

Krajnje je vreme da Đilas položi račune sta je sve trebao a nije uradio u Beogradu.Da objasni kako jedna stranka živi na grbači beograđana.

ZoguleBg

pre 11 godina

Nadam se da će se ovo uskoro stvarno desiti, jer ovo kako se živi u Beogradu i šta radi gradska vlast, ovo je strašno! Dosta nam je više preplaćenih mostova, bus plus-a, i ostalih mahinacija za krađu beograđana. Đilas mora što pre da ode

maki

pre 11 godina

Na čelo Beograda može da dođe ko hoće, samo da grad i beograđane oslobodi Đilasovog apsolutizma. Biznismen, koji pod svojom kontrolom drži skoro sve medije, koji pišu i govore hvalospeve na njegov račun, nije osoba koja treba da vodi ovaj grad. Beograđanima treba posao, a ne lider koji se gradom šeta u skupim odelima.

pitanje

pre 11 godina

Gde ste bili gospodo komentatori proteklih godina,kad je stvarna diktatura vladala Srbijom i Beogradom,sad su vam puna usta demokratije i slobode izbora,kad je došla maca na vratanca.Dvanaest godina ovaj narod trpi vaš "demokratski zulum",bahatost,kriminal i korupciju.E pa, došla su sad neka druga vremena,bar ćete živeti od uspomena.

DraganaGaga

pre 11 godina

Mislim da promena vlasti u Beogradu jeste preko potrebna, ali samo zbog jedne stvari, a to je mogućnost da se ispitaju i rasvetle sve afere vezane za Beograd, u proteklih 5 godina. I cena mosta, i seča platana usled rekonstrukcije Bulevara ( pa kupovina novih, dok cena nikad nije obelodanjena), pa Bus Plus, pa čuvene zone u centru grada i građevinske dozvole, itd... Svačega tu ima.

olja

pre 11 godina

Razumem da je DS dobio najvise u Bg, osim toga uvek sam bila protiv naprednjaka i radikala, ali ovaj Djilas se toliko osilio, izbezobrazio i namlatio para preko ledja gradjana da bi mi licno bilo drago da padne vlast u Bg.

neutralan

pre 11 godina

Beograd je prezaduzen grad. Grad ima najskuplji most u regionu? Korupcija i mito je na svakom koraku vidljiva. Afere su jos ispod tepiha? Povlasceni su dobijali "zapustene livade" na Slaviji za izgradnju trzno-stambenog-poslovnog centra? Problema dosta, entuzijazma gradske vlasti malo? Gradonacelniku je tezisno angazovanje na izbore u svojoj stranci. Opstina N.Beograd, kao najgusce naseljena teritorija u sirem regionu nema odgovarajuce sposobnog predsednika? Sadasnja vlast odgovara manjini, a nikako vecini stanovnika glavnog grada. Zato treba dati sansu novoj garnituri. Sadasnja garnitura je ocigledno prezasicena vlascu.

Aca31Bg

pre 11 godina

Promena vlasti u Beogradu je više nego urgentna. Toliko je korumpiranih ljudi koji su postavljeni od strane DS-a po svim gradskim organima i JKP, da je to strašno. Treba smeniti sve predsdnike opština i svih gradskih preduzeća, a posebno ispitati ,,poštene’’ radnje sadašnjeg gradonačelnika o ne zapošljavanji po JKP, osim svojih članova. Ako ne može niko i nema para za nova radna mesta, onda ne može niko da dobije posao!

sandra

pre 11 godina

Mislim da je najbolji primer korupcije upravo vlast u Beogradu i da je to problem koji hitno mora da se reši. Beograđani žive sve lošije, dok se prvi čovek grada bogati na naš račun. To što mi je napravio most ne isključuje ga sa liste onih koji su profitirali na račun građana.

supermario

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...

Beograd to smo mi

pre 11 godina

Za Beograd za Beograd... Ja sam zaprepascen kad vidim koliko mrznje postoji u grupici tzv Beogradjana koji mrze sve sto nije zuto. Ocito da grupica ljudi u par centralnih opstina u Beogradu misli da je mnogo iznad ostalih gradjana Srbije. Da li vi gospodo tzv Beogradjani (koji ste puni mrznje i zlobe) znate da u Beogradu postoji 17 opstina? Da li znate da smo mi "normalni" Beogradjani, koji ne mrze nikoga, dali preko 50% glasova SNSu, SPSu i DSSu. Nikako mi nije jasno kako je gospodin Djilas sa samo 35% glasova oduvao nasu vecinu od 65% glasova. Vreme je da vecina od 65% glasva oduva manjinu od 35%. Ne sme se dozvoliti da manjina od 35% zutih Beogradjana maltretira nasu vecinu od 65% normalnih Beogradjana. A vreme je da konacno cujemo kako se gospodin Djilas obogatio.

podrascanin

pre 11 godina

Volja gradjana se Jovanovicu postovala te je zato i napravljena ova vlada. A tvoja stranka ide stalno protiv volje vecine gradjana te zato tako bedno i prolazis na izborima...

dalia

pre 11 godina

S’obzirom na promenu vlasti na republičkom nivou, sasvim je prirodno da se vlast promeni i u glavnom gradu. Ako je to bilo normalno 2008. godine, kad je u pitanju bio DS, zašto ne bi i sada, kad DS treba da se smeni?

svetlanast.

pre 11 godina

da u beogradu zive BEOGRADJANI, nepotrebna seca platana u bulevaru kralja aleksandra bio bi dovoljan razlog sa smenu gradonacelnika. /cedomir jovanovic je "platio" za podrsku seci - nije prosao cenzus u beogradu, izmedju ostalog/.

most preko ade za koji ce sledecih 10 godina biti gradjeni prilazi, tunel - da cenu ne pominjemo, zajam koji ce placati sledece generacije beogradjana, bio bi drugi razlog za smenu.

ignorantska i podsmesljiva "podrska" romima i LGBT populaciji bio bi treci razlog za smenu.

ignorisanje bivseg gradonacelnika njujorka rudija djulijanija samo zato sto je dosao u beograd u okviru predizborne kampanje SNS-a je cetvrti razlog za smenu, i tako redom...

sto se tice klana krkobabic, oni su problem SPS-a i premijera ivice dacica, ali i primer ucenjivackog POTENCIJALA koji koriste marginalne stranke - za buduce izmene izbornih zakona.

dobri

pre 11 godina

Ne vidim problem oko smene aktuelne vlasti u Beogradu, samo iz razloga što i beograđani shvataju da nešto mora da se promeni. Onaj kiks, dragog nam gradonačelnika, sa Bus Plusom je otvorio oči mnogima. U jednom trenutku ova pljačka beograđana mora da stane.

Dili

pre 11 godina

Ne vidim razlog zbog kojeg bi se vlast u Beogradu razlikovala od one na republickom nivou,posebno ako se uzme u obzir da je Beograd jedan od vodecih gradova u Evropi po stepenu korupcije i kriminala!

Перица

pre 11 godina

Која заборавност тзв Демократа...

2008-ме је Ђилас претио СПС-у да ће их избацити из власти у Београду ако на републичком нивоу не буду са ДС-ом.

Тада је то било у реду, а сада није?

Стварно, шта је по вама демократија? Владавина искључиво тзв Демократске странке? Улога ДС мора да буде да ојача институције система. Они су уништили све институције и да је то једини разлог морају да буду кажњени.

Posmatrač

pre 11 godina

Nisam ni za jednu stranku, pošto smatram da od 2000. godine više nemamo izbora, da su svi od tada podjednako loši, ali mislim da je smena vlasti u Beogradu dobra da bi se prekontrolisalo ima li nekakvih nepravilnosti u protekle 4 godine, pošto ja kao rođeni Beograđanin i Dorćolac vidim puno nelogičnosti: most preko Ade, nove tramvaje, buseve koji su od 2002. godine na ovamo svi promašaji, posebno od 2008. godine, pritom promena boje vozila sa prelepe crvene na ove nikakve boje, rekonstrukcija ulica koje ne zahtevaju to, već samo da ispadne da se nešto radi, promenu naziva ulica i stavljanje nekih kraljeva, despota i sl., platane, BusPlus... Ima materijala. A promena je uvek dobrodošla. Posebno kada je na čelu neko ko ima drskosti da komentariše kako su građani koji ne plaćaju krivi za nešto, da ocenjuje onog studenta iz CG koji je imao probleme sa komunalcima.

is it just me or?

pre 11 godina

Beogradjani, spremite se ponovo za ulice...
(Beograd No Passaran, 8. novembar 2012 12:18)

Evo trčim da se spremam...
Ne pada mi na pamet da zbog Djilasa izlazim na ulicu

ohohooo

pre 11 godina

Količina SNS trolova ovde na komentarima je zabrinjavajuća!
(Dulex, 8. novembar 2012 16:08)

Dosta ste vi trolovali, sada vidiš kako je nama bilo 12 godina kada od vas nije moglo da se dođe do reči.

Milja

pre 11 godina

Građani su se na majskim izborima izjasnili za promene na svim nivoima i zašto bi onda Beograd bio poseban. Beograđani nisu zadovoljni kako funkcioniše vlast u njihovom gradu i sa pravom traže da se ta vlast promeni. Puna podrška SNS na inicijativa da se aktuelna vlast što pre promeni.

LesaBg

pre 11 godina

Promeniti vlast u Beogradu i tačka! Loše su radili, investicije su preskupe, sve je to išlo preko naših leđa i tome mora da dođe kraj!

PekiVozdovac

pre 11 godina

Ponovo se kuva,ali nadam se da će se i skuvati promena vlasti u Beogradu. Dosta smo laćali Đilaosve ,,investicije'', sad je vreme da Beograd preuzme odgovorna vlast koja će da brine i za građane.

NekoIzMase

pre 11 godina

Dakle, upozorenje za PUPS, koji se izgleda nećka oko promene vlasti u Beogradu ...

Krkobabić bi sa jedno d... na dve stolice, što bi rekao naš narod, a to neće da može.

Boban57

pre 11 godina

Srušiti gradsku vlast, ispitati sve sporne investicije, prekontrolisati gradska komunalna preduzeća kao štosu Infostan, Vodovod i kanalizacija, Beograd put i sve ostale u kojima su se krale pare građana i finansirale mahinacije i malverzacije sadašnjeg Gradonačelnika.

Obavestenje

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.

Krki

pre 11 godina

Treba da se poprica o BGu da funkcionise to je laz jedna velika,iz dana u dan sve vise i vise nezadovoljnih gradjana i treba se preuzeti nesto povodm toga

Владимир

pre 11 godina

Бољи и ови преобучени радикали од демократа.
Под хитно да се прекине ђиласизација Београда!
Груден, Унковић су били бар господа и госпође наспрам ове хорде...

Dragan

pre 11 godina

Pa i Jovanovic je clan republickog parlamenta i kao takav nebi trebalo da se mesa u rad lokalnih organa vlasti. A on se mesa u sve sto stigne i nastupa iskljucivo kao predsednik LDP-a.

bane

pre 11 godina

kakva drama,kakav providan pritisak
na institucije! uzurbano vracaju radikalsku politiku na velika vrata, a na mala uvode tihi drzavni udar,jer nema ko da im se suprostavi.

ljubo prevareni demokrata

pre 11 godina

Da protestvujemo zbog gos Đilsa najbogatijeg političara na našim prostorima.Koješta.Odmah ukinuti Bus plus,proviriti cenu mosta na ADi,pretresti finansijsku konstrukciju gradnje Bulevara itd.

diskretniheroj

pre 11 godina

Vazno da je DSS spreman...Da Bog da na narednim izborim ne presli cenzus!
(MIKI, 8. novembar 2012 16:53)

Tebi u inat ima da glasam za DSS

Obeliks

pre 11 godina

Ne zelimo da nam Miskovic, Djilas I kompanija namecu svoje uslove za rukovodjenje gradom. Sve sto su izgradili u Beogradu, iskoristili su za licno bogacenje, I za zaduzivanje koje ce nas oterati u bankrot.

Minnie

pre 11 godina

Nema razloga da se vlast ne promeni i u Beogradu,koji je prilicno zaostao i u industrijskom,i kulturnom i obrazovnom pogledu,u odnosu na potencijale i mogucnosti koje poseduje,a koje losa vlast ocigledno ne zna da iskoristi na pravi nacin!

Pera

pre 11 godina

Hoćete li da vam odam malu tajnu o tome zašto se gospodin Jovanović toliko breca na svaki pomen o promeni gradske vlasti? Zato što tamo i dalje participiraju njegovi članovi, počev od zamenika gradskog sekretara za kulturu, pa nadalje. A sve ovo mimo svake volje biračkog tela jer na lokalnim izborima u Beogradu, da podsetim, LDP nije prešao cenzus. Znači ne poštuje se izborna volja građana a ovaj gospodin nas na sva zvona upozorava na tu problematiku. Kakvo licemerje.

Delboy troter

pre 11 godina

Ma napraviti jos jedan most preko "rakine bare" a kanalizaciju za 200 god..i u evropu ici mostom a ne kanalizacijom!Bravo za zuticu!

Vozdovacki

pre 11 godina

Da li ce biti smenjen najbogatiji gradonacelnik nekog evropskog grada ikada? Da li je normalno da iko normalan podrzava najbogatiju stranku najbogatijeg gradonacelnika u najsiromasnijoj drzavi Evrope? U 2012. godini? Smesno je raspravljati o tome, naravno da ce biti oduvan!

VeleSrb

pre 11 godina

Pozdravljam predlog da se promeni statut Beograda i da se opštinama daju veća ovlašćenja i ingerencije,ali bi trebalo uvesti i kontrolu u iste, pošto korupcije ima i na opštinskom nivou. A to što šačica političara kaže da ne treba menjati vlas u Beogradu jer ,,dobro'' radi, to se nas ne tiče,to su gluposti. Verujem da je većina Beograđana za promenu.

осја

pre 11 godina

Укините БУСПЛУС, смањите број запослених у ГСП, спроведите анкету где би грађани дали најбоље предлоге и решења за даље деловање ГСП, уведите бесплатан превоз као у многим европским градовима и дајте наду Београђанима да ће најзад да никне тешки метро као што то заслужује град од 2.5 милиона становника. Градска уплата за превоз као и РТС претплата. Мање се плаћа али више људи плаћа па терет не пада на запослене него на све становнике београда.

Stevan...

pre 11 godina

A sta se Ceda uopste pita?? Ko je on u stvari? Osetio se ugrozenim jer sa smenom gradske vlasti njegovi lokali u krugu dvojke dolaze pod oko novih vlasti i javnosti. Ja jedva cekam da Naprednjaci udju u grad i procesljju sve u zadnjih 12 god. Ako nema nista onda je sve u redu i svi su radili svoj posao..Ali cisto sumnjam. Vreme je da gospoda "sidju" u narod i vide kako je nama pod njihovom vlascu...

milan-br.1

pre 11 godina

Ma, Djilas se "sprda" sa njima, kada bude hteo, srusice i republicku vladu u roku od 24 casa...
Verujem da i sada bez problema kontrolise 130 - 135 poslanika, ali jos nema interes da obara SNS-SPS-PUPS-JS-URS, ocigledno ceka da se ovi jos malo kompromituju...
A u gradu oko 70 - 75 odbornika...

Milos

pre 11 godina

Strašno. Dokle će SNS ovako da se ponaša? Pa osvojili su 24% glasova, a okupirali su sve institucije. I ono malo demokratije će ugušiti.

po potrebi cu sve da menjam

pre 11 godina

Citam komentare i pitam se: Da li ovo preti komunalna policija, kontrolori iz busplusa ili oni koji su po partijskoj liniji dobili posao.
Ma necu da navjam ni za koga dokle god ima gladnih, siromasnih i opljackanih. Niti Djilas a ni Vucic bas nesto se ne hvataju posla u vezi siromasnih i gladnih, vec samo tamo gde ima mnogo novaca.
Opet ona stara tema biramo manje ili vece zlo, a sve ZLO I NAOPAKO.
Da li se iko pita ko je doneo odluku da se vise neposredno ne glasa za gradonacelnika i predsednike opstina - to je ucinila DS jer nije pomisljala da ce ikada izgubiti izbore i da ce uvek nametati gradonacelnika. Sada kada Djilas nije izabran neposredno zasto se njegova smena smatra diktaturom i zasto pretiti ulicom?

egzibicionista

pre 11 godina

interesantno koliko su bucne i agresivne pristalice ds-a. ne znam samo sto nisu organizovali proteste i nerede dok su ih smenjivali na nivou republike. naravno da ce promene ici do kraja.

i mubarak i gadafi su zamisljali da im niko nista ne moze, i da ih narod podrzava, pa znamo kako su zavrsili...

mario marko del tintoreto

pre 11 godina

Smesni su ovi placeni Djilasovci. Hoce, bas ce narod a narocito Beogradjani da izlaze na ulice i da se biju za Djilasa. Kako da ne... A plus, smeta vam republicka vlast gde je SPS u vlasti sa SNS ali vam zato ne smeta gradska vlast gde je vas DS u vlasti sa istim tim SPS-om. Jadni ste...

LJUBICA

pre 11 godina

Dokle ce demokrate da kukaju da su Beogradjani izabrali djilasa? Nisu. Na vlast ga je doveo Dacici i 2008. god i 2012. A on ce ga i skinuti.

ALEXEI

pre 11 godina

Kada se smeni Djilas valjda cemo konacno da saznamo koliko kosta most, koliko kosta seca platana i kupovanje novih u Bulevaru, koliko je vise placen Spanac tramvaj i mnoge druge zanimljive stvari.

auuuu

pre 11 godina

VI zelite... Ma da se ne lazemo, vi jedino zelite da da po svaku cenu svoje zadnjice smestite i u beogradske fotelje, jer u Beogradu su pare, pa odatle jos ima ponesto da se mazne!
(Diktatura proletarijata, 8. novembar 2012 11:08)

Hmmm...Da li ovo znači da podržavate što mažnjavaju ovi koji su na vlasti, a da je problem ako to neko drugi radi ???

Dipl.ing.

pre 11 godina

Beograd nikada nije lošije funkcionisao. Đilas je svu vlast centralizovao u svoj kabinet, načelnici beogradskih opština ga skoro pitaju da idu u toalet. Da li je to demokratija, jel se tako upravlja dvomilionskim gradom? Gospodo iz kruga dvojke, znate li kako danas žive beograđani? Beogradu su neophodne promene u interesu svih građanki i građana!

Oznasvedozna

pre 11 godina

Ne znam ko treba da vlada Beogradom, verovatno jaci, ali znam da je Beograd grad koji jedino majka moze da voli! Propao, oronuo, divalj, pun ljutih stanovnika, smrdljivih i bucnih automobila, ruzan i smrvljen! Kletva ili obecanje se ostvarilo, kada pobedimo svi cemo da zivimo u Beogradu.

bata

pre 11 godina

Potpuno je u pravu pogotovo sa ispitivanjima korupcije u gradu koja je na velikom nivou i gde nijedan igrač nije procesuiran u poslednjih 15 godina. Bilo je samo nekih pojedinačnih slučajeva. Na gradskom nivou u BG je na snazi zakon ćutanja i nikad nijedna naredna vlast nije napadala onu prethodnu nego je samo nastavljala sa istim načinom vladavine (čitaj isisivanja budžeta grada Beograda) za finansiranje stranaka i punjenja džepova stranačkih funkciionera i njihovih prijatelja. Pa VIDITE ŠTA JE BILO U REPUBLIČKOM BUDŽETU, ZAR MISLITE DA JE U GRADU DRUGA PRIČA!!

Dorćolac

pre 11 godina

Barem se negde "kuva", a nama radijatori od početka grejne sezone prohladni, a stanovi hladni. Bezobrazno su doneli odluku da je maksimalna temperatura u stanu 20 stepeni (a stvarno 19). Dom zdravlja u Siminoj pun prehlađene dece pošto nam Gradonačelnik - menadžer primenjuje mere štednje tamo gde ne treba.

dragan

pre 11 godina

Pa gosp.Stefanoviću jasna vam je uloga Krkobabića koji sa svojih 5 poslanika čini ukupno 55 poslanika u gradskoj vlasti, tako da vi nikako ne možete da preuzmete Beograd ukoliko ne promenite statut i uklonite Krkobabića.Vaša današnja uloga je veoma providna i treba da vas je sramota što to radite.Uostalom građani koji su glasali za demokrate neće dati Beograd vama maskiranim radikalima.Od promene statuta grada nema ništa što i vi znate ali Vučić vas je poslao da na ovaj našin vršite pritisak i zamajavate narod.Držite se vi vašeg mesta u skupštini Srbije jer i to niste zaslužili.Sramotno i bedno s vaše strane.

ecci

pre 11 godina

kakve sad ima veze gospodin jovanovic sa beogradom kada nije presao ni cenzus ili je mozda u pitanju pojava da kad moze predsednik narodne skupstine da najvljuje i preti smenom vlasti u beogradu onda moze i jedan politicar bez ijednog odbornika u gradskoj skupstini. uzas kakvi su nam politicari!

dejan

pre 11 godina

čedo ako nisi prekoračio ovlaštenja objasni odakle si stekao bogatstvo za 10 godina. na tom istom zapadu u koji se zaklinjes za to se odovara pred zakonom. zar ne?

Milan Filipovic

pre 11 godina

Meni su BUS PLUS crnokošuljaši i njihovi Aussweiss bitte Grenzkontrollpunkt-ovi sasvim dovoljan razlog da se smeni gradska vlast i da se preispita ko je predao g.Vlahoviću i njegovim saučesnicima iz Turske pravo na harač u gradskom saobraćaju.
Takođe i, srećom propali, pokušaj g.Djilasa da naplati dugove građana Infostanu iz vremena NATO bombardovanja, deset godina kasnije i sa kamatom.

Vojislav Matkovic

pre 11 godina

Joj Cedo, ne secam se da si se tako prsio u izjavama kada je Tadic pred govornicom govorio u etar "dok sam ja predsednik, SNS nece doci na vlast, jer ja to necu dozvoliti"... Tada nisi pricao o prekoracenjima i predsednickoj etici!!!

mikula

pre 11 godina

Voleo bih da upoznam gospodina koji na srpsko-primitivnom pismu brani svoj Begrad. Baš bih voleo da ga upoznam, verujem da je reč o jednoj ljudskoj gromadi i tipičnom predstavniku urbane beogradske dečurlije. Pa čoveće šta ti imaš zajedničko sa nekim ko se preziva Djilas? Želim svim članovima ds srećan povratak crnogorskim korijenima:-)

Aleks

pre 11 godina

Za Vlajkov:

Za one koji pate od amnezije:
DS je na bio vlasti 2001-2004 i 2007-2012, što čini 9 godina. Za toliko vremena su u Africi Kenija i Uganda izgradili 650 milja pruge...

Dragan

pre 11 godina

Eto, vidi se da niste dorasli, samo pokusavate da otmete sto vise vlasti, kao deca koja porastu u siromastvu kada dodju do hrane...
Ali, necete dugo, vec na sledecim izborima prskate, upravo zbog toga

mostovi na grbaci

pre 11 godina

Smucilo mi se vise da gledam i slusam politicku utakmicu Djilas-Vucic (Stefanovic), neka se sklone oboje dosta su usicarili svako za sebe.

Jovan

pre 11 godina

Prema svecu i tropar, prema narodu i vlast. Znam tipove koji su zakupljivali kafane i priređivali balove vampira na kojima su slavili Đinđićevu smrt. A što se Beograda tiče da vam pravo kažem drago mi je što će smeniti vlast. Neka i beograđani malo osete čar promena i plod rada njihovih kafanskih "analitičara". Mada, ako ćemo pošteno, u Beogradu sada najmanje ima autentičnih beograđana i najmanje polovina njih su "analitičari" amateri sa filozofijom:"Smotaj sve što možeš". Ona druga polovina zahvaljujući vezama sa "političarima" sipa iz šupljeg u prazno i zahvaljujući agencijama za konsalting i advertajzing obrće lepu paru. E pa gospodo beograđani, nazdravlje vam bilo. Zaigra mečka i pred vašom kućom.

PetarPan

pre 11 godina

Ja cu unapred cestitati Beogradjanina novog gradonacelnika iz redova SNS-a. Samo ne znaju da li ce taj vrhunski strucnjak biti rostilj-majstor,neka konkubina ili portir. Naravno svi sa diplomom prestiznog Mega-Sega Trenda.

Delboj troter

pre 11 godina

Ovi moji drugari iz "ragine glave"umiru od smeha panici koju je izazvala jedna recenica u vezi vlasti u bgd...a sad jos smisljaju jednu pakost -kako napraviti most preko rakine bare a da bude veci od na adi...

bezimena

pre 11 godina

S’obzirom na promenu vlasti na republičkom nivou, sasvim je prirodno da se vlast promeni i u glavnom gradu. Ako je to bilo normalno 2008. godine, kad je u pitanju bio DS, zašto ne bi i sada, kad DS treba da se smeni?
(dalia, 8. novembar 2012 12:14)

"Prirodno" je, ali u DIKTATURI!
Beogradjani su jasno, najjasnije od svih, iskazali svoju volju i nju NIKO ne sme da IZIGRAVA! Ako hoćete nerede na ulici i blokadu grada izvol'te, ali računajte da, dirnete li Beograd, Vlada PADA brže nego što možete zamisliti, jer ovaj grad nikada nije hteo i NEĆE radikale, sa bedžom ili bez! Djilas će i na novim izborima biti izabran!

fr

pre 11 godina

Sta imas ti sa komunalnoj politici ?
Samo simulirate neku demokratiju !!!!
Bagra do dna !!!
A ovakvi su svuda brzo zavrsili !!!
Vec iduce godine imat cete 20% deficita.
Samo napred jedva cekam --da se zauvek us.... PRESVUCENI/RADIKALCI !!!

bez ideje

pre 11 godina

Zelim vise od svega da udjemo u EU,samo da vidim kome ce ovi radikali da prodaju ono za bubrege.Dali ovaj narod vidi kako se lagano uvlace u sve pore
drustva-unazadice ovu slomljenu Srbiju jos gore od zutih.

sta bi sa kradjom izbora lazovcine?!

pre 11 godina

Nista drugo ne radite sem sto proizvodite afere,uporno iznosite optuzbe bez dokaza i nasilno menjate vlast tj. "upodobljavate" je.

Diletanti najobicnijii.Nije vam to posao,nego da vodite ovu drzavu i da resavate probleme.

Relja

pre 11 godina

NO PASARAN!
(beogradjanin, 8. novembar 2012 10:27)

To smo i mi mislili u Novom Sadu, ali onda su uzeli u koaliciju sve sto se moglo zavrbovati, cak je i gradski sekretar za socijalu postao Rom bez osnovne skole, gradska vlada po modelu "Sto gore to bolje". To ceka i Beograd, niko narod nista ne pita. A Vucic nastavlja svoj sou pred novinarima i kamerama, tiho, skruseno i sa puno obecanja.

precanin

pre 11 godina

Pa zar Djilas nije potukao Vucica u trci za gradonacelmika Beografa ? Tako su gradjani Beograda hteli, kako neko moze da menja njihovu volju ? Da li racunate na masovne demostracije u slucaju da na pokvaren nacin menjate njihovu volju ?

zmitjkoe

pre 11 godina

Ovo je nevidjen skandal i bezobrazna bahatost. Momentalno smeniti ovog gaulajtera. Bauk fasizma lebdi nad Srbijom. Kako to da samo Ceda ima mooda da o ovome govori? Haloooo, ima li jos koga normalnog?

Bela Lugosi

pre 11 godina

Poruka svim ovim komentatorima koji bi da menjaju vlast u mom gradu: PRVO PROMENITE VLAST U SVOM SELU! BG ostavite na miru. Ako budete pokušali bilo šta, od Beogradjana ćete dobiti odgovor koji ćete zapamtiti dok ste živi!

Diktatura proletarijata

pre 11 godina

VI zelite... Ma da se ne lazemo, vi jedino zelite da da po svaku cenu svoje zadnjice smestite i u beogradske fotelje, jer u Beogradu su pare, pa odatle jos ima ponesto da se mazne!

Puki 1892

pre 11 godina

Za Beograd za Beograd... Ja sam zaprepascen kad vidim koliko mrznje postoji u grupici tzv Beogradjana koji mrze sve sto nije zuto. Ocito da grupica ljudi u par centralnih opstina u Beogradu misli da je mnogo iznad ostalih gradjana Srbije. Da li vi gospodo tzv Beogradjani (koji ste puni mrznje i zlobe) znate da u Beogradu postoji 17 opstina? Da li znate da smo mi "normalni" Beogradjani, koji ne mrze nikoga, dali preko 50% glasova SNSu, SPSu i DSSu. Nikako mi nije jasno kako je gospodin Djilas sa samo 35% glasova oduvao nasu vecinu od 65% glasova. Vreme je da vecina od 65% glasva oduva manjinu od 35%. Ne sme se dozvoliti da manjina od 35% zutih Beogradjana maltretira nasu vecinu od 65% normalnih Beogradjana. A vreme je da konacno cujemo kako se gospodin Djilas obogatio. (Beograd to smo mi, 08. novembar 2012 14:40)

Koliko si neistine izneo u ovom komentaru pa to je jezivo. Al sta ocekivati od radikala. Necu te zamarati statistikom samo cu ti reci da je vas Toma diploma postao predsednik sa 22% glasova Srbije ako se ne varam.

tuzno ali istinito

pre 11 godina

Zbog ovakvog ludila,"upodobljavanja" i nevidjenog centralizma Srbija ce da se raspadne nacisto.Ovo nema veze sa mozgom.

Uporno sve rade u prilog nezavisnosti Vojvodine,jer ovo postaje NEPODNOSLJIVO!

Mihailo

pre 11 godina

Ne zelimo da nam Miskovic, Djilas I kompanija namecu svoje uslove za rukovodjenje gradom. Sve sto su izgradili u Beogradu, iskoristili su za licno bogacenje, I za zaduzivanje koje ce nas oterati u bankrot.
(Obeliks, 8. novembar 2012 13:53)

Ne nego cete vi i vas prijatelj Beko koji je dolazio kod Tome u bolnicu da pokradete i unistite sve sto mozete
sram vas bilo nazadnjaci

anonimus

pre 11 godina

U Beogradu je dobio Djilas ubedljivo i sta oni sad hoce,ma to je diktatura.Ovaj narod je slep pored ociju.Sta su uradili otkako su na vlasti sve u svemu NISTA!

Sasa jokic

pre 11 godina

Pa predpostavljam da su iscackali nesto za Djilasa. Cim je Stefanovic izasao ispred skupstine, mora da imaju dovoljno materijala da ga sklone.
Odavno sam ka rekao, Tadic nije hteo da se bavi pljackom, zlocinima iz devedesetih i Kostunicom (Udbom) ali ako oni dodji na vlast, pni ce vas unistiti do poslednjeg, i to je upravo na delu.

Nebojša

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.
(Obavestenje, 8. novembar 2012 14:23)

Probajte. A vi vaše "afere" rešavajte sa Dačićem.

Maki

pre 11 godina

Ovo je pocetak kraja jednog kratkog i mracnog perioda u Srbiji.Beogradjani ne dajte se.Vi ste uvek bili stubovi srpske demokratije i osinje gnezdo za sve one koji diraju Vas ponos.

Ljubljana

pre 11 godina

Beogradjani ako ste ste se izjasnili da vam Djilas vodi grad onda ne dajte da vam politicke spletke i dogovori vladaju Beogradom i prave od njega tursko-rusku palanku! Mi koji dolazimo u Beograd vidimo iz godine u godinu promene,na bolje ako vam to bilo sta znaci.

Ana

pre 11 godina

Ako dodje do smene vlasti u Beogradu sedecu na stiroporu ispred Skupstine i prestacu da uzimam hranu i vodu,ahahaha.Pa vi ste cirkus gosp.Stefanovicu.Nadam se PUTUJUCI(citaj odlazeci)

Posmatrač

pre 11 godina

"Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović.

Pocnite od Ikarbusa....

Марина

pre 11 godina

Хвала Богу да су радикали поново на власти. Откриће нам све тајне и све ће лепо да нам објасне. Напокон ћемо да сазнамо ко је убио Кенедија.
Лауфер неуморно ради.

Siniša

pre 11 godina

Pošto su sve probleme u državi rešili, kreću i na Beograd. Da vas podsetim šta su obećavali ovi iz SNS - nova radna mesta, investicije(100 milijardi evra), duplo veći budžet za poljoprivredu(a ustvari je manji za 1 milijardu rsd u odnosu na 2012g.), novi zakon o javnim nabavkama, nekakve kancelarije za brze odgovore(kojih nigde na lokalu nema, gde je SNS preuzeo vlast ), da će javna preduzeća voditi stručnjaci(a ne partijski nesposobnjakovići), da će struja biti jeftinija, da će kopati nekakav kanal na Moravi...itd.
Stefanovića treba obavestiti da je sve što je Đilas obećavao i ispunjeno, zbog toga je i dobio veliku podršku u Beogradu. Kada i SNS bude svoja obećanja ispunjavao onda će imati pravo da nekom drugom daje kritike, do tada da zaćute.
A ovo istupanje predsednika skupštine RS kao stranačkog funkcionera, koji bi da ruši vlast na lokalu, je skandal, valjda u SNS ima i nekih drugih funkcionera koji mogu da iznose stavove partije.

Gabi

pre 11 godina

Đilas se nije obogatio otkada je u politici, on je u politiku ušao kao imućan čovek, i iz imućne porodice je potekao. Nije valjda čekao BUS PLUS i gradnju mosta da bi imao od čega da živi. Ah, da, u Srbiji se uspeh ne prašta! U normalnim zemljama se podrazumeva da ne možete da prodate kravu, kupite diplomu i postanete uspešan političar, a bogami i predsednik države! Ups, zaboravila sam...i da ispečete kazan rakije..

Zdrav Razum

pre 11 godina

Zasto Stefanovic nije na svom radnom mestu u skupstini Srbije? Jer su sprovedeni svi nuzni zakoni za bolji zivot gradjana? Nisu! Znaci ajde ti na posao za koji si placen a glumcima prepusti predstave.

neba

pre 11 godina

Sa 24% glasova uzurpirati vlast na svim nivoima.Toma predsednik,Dacic pregovarac za Kosovo i prvo pod predsenik -ministar vojni,bezbednosni ,spec. jedinica za privodjenje i hapsenje, naredbodavac nezavisnom specijalnom i nezavisnom sudstvu i td...

zile

pre 11 godina

On ce da vidi sta ce sa Beogradom? Tvoj rejting u Beogradu je 0%, zajedno sa Vucicem 5% !!! Bolje plati poreske dugove za ,,Pravdu,, koju ste ti i Vucic uredjivali !

branko

pre 11 godina

Ako se ne suprostavimo ovakvim likovima,seseljevcima presvucenim u neke kvazi evropejce TESKO NAMA ali verujem u pamet Srbije koja je u ovom trenutku nesto uspavana.Ovom tipu porucujem da Beograd i Vojvodina su malo teze tvrdjavice!!!

TheObradovic

pre 11 godina

Svako moze da misli o G-dinu Jovanovicu sta hoce,ali ova izjava o prekoracenju ovlascenja g-dina Stefanovica ja apsolutno na mestu.
Megatrendovcu udarila vlast u glavu pa krenuo da prekraja izbornu volju gradjana Srbije na lokalu.
Inace,kada su ga pitali o platformi za KiM rekao je da nije ovlascen da o tome prica.
Kada treba prekomponovati lokalne vlasti,onda je pozvan.
Kakva doslednost!

mina

pre 11 godina

Radite šta hoćete, može vam se. Ima dovoljno 'sirovina' koji ne osećaju Beograd kao svoj grad i koji bi ga sutra prodali za šaku čvaraka. To je to.

DR

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...
(supermario, 8. novembar 2012 12:49)
Od svega si jedino u pravu kada se poredis sa ovom zivotinjom, kao i ostali koji daju podrsku ovoj takozvanoj Vladi! Bolje bi bilo da B92 pocne malo (ako sme) da se bavi SNS-ovom kadrovskom politikom, da vidimo ko je to do juce u Beogradu na primer "radio" za Elektroprivredu Kosova" a danas je u EPS-u i sta jos rade, da ne bude posle da ste i vi neobavesteni!

yyby

pre 11 godina

"Prirodno" je, ali u DIKTATURI!
Beogradjani su jasno, najjasnije od svih, iskazali svoju volju i nju NIKO ne sme da IZIGRAVA! Ako hoćete nerede na ulici i blokadu grada izvol'te, ali računajte da, dirnete li Beograd, Vlada PADA brže nego što možete zamisliti, jer ovaj grad nikada nije hteo i NEĆE radikale, sa bedžom ili bez! Djilas će i na novim izborima biti izabran!
(bezimena, 8. novembar 2012 13:26)

Sto da ne , ja se iskreno nadam da ce krenuti na BG i da ce cela vlada pasti zbog toga.

Ajmo radikalii napred na BG

Vlajkov

pre 11 godina

Radikali(Advenced)

Kao prvo molim vas da prestanete da vicete kako je DS bio na vlasti 12 godina. To je totalna izmisljotina, DS je bio 5 god u dva mandata, i to sa vasim precasnim koalicionim partnerima i Vojom koji je jedini podrao vaseg Tomu. Na vlasti je 12god bio jedino Mladja Dinkic kog ste amnestirali od lopovluka i to bez ovog nakaradnog zakona.

Kao prvo DS je u Beogradu dobio 50odbornika od 110, to je preko 45% korisnih glasova. Drugo A. Vucic koji je uz Tomu jedini naprednjak koga bi za neku funkciju glasao neko izvan njegove familije je dobio 37 odbornika. Sto ce reci da SNS planira da eventualno na mesto gradonacelnika postavi coveka kom niko nije dao niti jedan glas. Zapitajte se da li to ima mozga!!!!

A sad, poenta svega, ako nastavite da toliko vredjate i kinjite razumnu i umnu Srbiju izazvacete vecu pobunu nego sto je Milosevic uspeo. Zato ja duboko verujem da Aca Vucic, svaki dan probudi bar 100 demokrata iz apstinencije ili sa belih listica, neka samo nastavi, radi za nas!!!!

ST

pre 11 godina

Za neupućene ovako izgleda izborni rezultat u Beogradu:

- skupštinu čini 110 odbornika(dakle, za većinu je potrebno 56 odbornika)
- DS 50
- SNS koalicija 37
- SPS-PUPS-JS 13
- DSS 9
- slobodan odbornik 1
Prema tome, 50 odbornika DS je 45,45%(a ne 37%, kako neki ovde piskaraju u neznanju). Pa ako mislite da neko ko ima 45,45% odbornika ne treba da upravlja gradom onda ste u ozbiljnom problemu. A ako je neko za drugi mandat dobio ovoliku podršku jasno je šta građani misle i to se ne može na silu i putem(političke) korupcije menjati, kako ovi likovi iz SNS misle. Đilas je ispunio sve što je obećao, jer da nije tako ne bi dobio ni 5% glasova.

klenga

pre 11 godina

jedino vulin ima hrabrosti da nosi crnu košulju...ostali su crni samo u duši...jurišaće uskoro na beograd smeđe i crne falange...da mu uzmu slobodarsku dušu,da mu stave svoje srce...crno srce...ako beograd to dozvoli...ja sam video jedan grad...vukovar...njemu su stavili crno ,svoje srce...

Dragana

pre 11 godina

Stidi se Stefanovicu...ti ces da pricas o vlasti u Beogradu...Sve sto znas naucio si u JUL-u,a potom si obrazovanje nastavio brisuci Vucicu cipele!Jadna li je Skupstina i ova drzava...

Tony Montana

pre 11 godina

Tako je Stefanoviću,osvojili ste duplo više glasova od demokrata.Stvarno nema smisla da ne preuzmete i Beograd.
Moramo da napravimo od Beograda pravo selo,kao što smo to uspeli od Voždovca,gde smo počistili žute.

gile

pre 11 godina

Kakav bezobrazluk.Doticni gospodin u vreme rada skupstine,ciji je on predsednik,a koga mi placamo,izigrava Dzon Vejna i hoce da zavodi red gde stigne.Vlast se gospodine osvaja na izborima,a beogradjani su rekli svoje.Posto moji sunarodnici iz ostatka zemlje cesto ostavljaju komentare tipa"dosta nam je Beograda","samo se Beograd razvija",nemojte se plasiti.Dolaskom ovih na vlast,ne daj Boze,brzo ce mo vas stici.

TINS

pre 11 godina

Pojedinci iz DS-a su manje-više sa prvom optuživani za aroganciju i bahatost. Međutim ovi su za par meseci vlasti pokazali neviđenu osionost, aroganciju i bahatost.

cuce se

pre 11 godina

Kako stvari stoje brzo ce se saznati sta se iza ove ujdurme krije.Djilasa mi nije ni malo zao, jer nije bolje ni zasluzio, ali ni ovi SNS-ovci nisu ni ovce da cuvaju.Gori su od kuge i kolere zajedno.
Gde su Jesic i Pajtic da brane sad buduceg predsednika????

Бранко

pre 11 godina

Никада нико ко је био Председник Народне Скупштине Републике Србије није урадио овакву глупост као овај мегатренд ђак

Слободан Унковић (1991)
Александар Бакочевић (1991-1993)
Зоран Лилић (1993)
Зоран Аранђеловић (1993-1994)
Драган Томић (1994-2001)
Драган Маршићанин (2001)
Наташа Мићић (2001-2004)
Драган Маршићанин (2004)
Предраг Марковић (2004-2007)
Томислав Николић (2007)
Оливер Дулић (2007-2008)
Славица Ђукић Дејановић (2008-2012)
Небојша Стефановић (2012-)

Оставка, одмах, несрећо....

Negativna selekcija

pre 11 godina

Djilas je mnogo uradio u Beogradu i to u jako losim vremenima. Medjutim to se ovde ne ceni. Nazivaju se lopovima svi koji nesto urade, dok pravi lopovi uzivaju u hladovini i pune dzepove. Zato se sve oko nas raspada. Nije problem postojanje crveno-crne koalicije, vec oni koji ih prizivaju da dokrajce zapoceto.

mua

pre 11 godina

Ovo je skandal!! A jos je veci skandal nemoc gradjana da reaguju kako treba na ovakve nebulozne ispade. Alo bre jeste li svesni toga da se vasa vlast sastoji bukvalno u preuzimanju funkcionerskih mesta. Jos je gore sto dovodite razne aveti iz 90tih. Bolje cuti i cekaj nove izbore!

Lale

pre 11 godina

Pozivam sve beogradjane da se odazovu ovom pozivu za odbranu grada od ŠEŠELJEVACA verzija 2, koji se sada samo zovu SNS. Beogradu je valjda dosta gladnih siledžija koji su se otimali, beskrupulozno, za vlast u Beogradu od 1944 do dan danas. Moramo reći tom nekulturnom polusvetu STOP. Nazad u vaše kasabe i suterene.

djuro

pre 11 godina

ALOOOOOOOO VUCICUUUUU!!!!!!!
Pa Djilas te dva puta oduvao u Beogradu?!
Imas li ti imalo casti, ili samo znas da filozofiras?!
Nisi ni svestan koliko ce te ovo skupo kostati?!
Mada sta moze covek da od tebe i ocekuje?! 20 godina si u politici a koji su ti rezultati?!

Gospodja bg

pre 11 godina

Dok je moje dete ratovalo u njihovim besmislenim ratovima oni su bestidno uzimali drzavne stanove za sebe,lagali su kao sto lazu i sada,pljuvali,pretili,svadjali nas sa svetom i susedima,unistavalu sve sto su dohvatili...i sada hoce moj grad da otmu...nece moci...otpor ovom zlu,vidimo se uskoro na ulici nazadnjaci

q-gera-b

pre 11 godina

Treba SNS-u vlast u Beogradu a znate zašto treba uhlebiti sestru,brata,zeta,snajku,svastiku itd ima mnogo toga bar je lepo zarađivati na državnim jaslama.

Svetlana Bor

pre 11 godina

Pa, da li mislite da će neko to da vam dozvoli? Mi koji imamo prave diplome, mi koji nismo bivši radikali, mi koji Koštunicu ne možemo da smislimo, mi koji znamo kako se živi u svetu, mi koji ne pečemo rakiju i ne mesimo kolače za sajam knjiga. E, pa zeznuli ste se.

goran

pre 11 godina

ne znam kako je vama, ali je meni već po malo muka od ovih pompeznih najava, tajnovitosti i svega ostalog što je u zadnje vreme tako karakteristično za ponašanje mnogih predstavnika vlasti. u kom se svojstvu on sada oglašava, kao predsednik skupštine, ako je tako šta traži onda ispred skupštine grada, kao predstavnik SNS-a, pa šta opet traži ispred skupštine grada. Ja ne znam da li oni plćaju nekog da im organizuje ovavke nastupe u javnosti ili su to samo patentirali. Zajsta nemam ništa protiv da aktuelna vlast bude najbolja koju smo ikada imali, ali ovakvo ponašanje je malo bljutavo.

onako usput

pre 11 godina

samo se ti drzi predsedavanjem skupstine! najbitnij zakon za pustanje kriminalaca na slobodu ste doneli! BRAVO! izgleda da su vam krimosi najbitini! gde je zakon o javnim nabavkama zar nije on najavljivan kao prvi zakon koji ce skupstina doneti! gde je briga za kulturu, omaladinu, nauku?

jovan

pre 11 godina

Vi, kako otvorite usta, to strahovito zaudara. Zbilja, kako god da ste nametnuli sebi ime, to je jednako bolesna retorika kao kod vaseg gurua Seselj Vojislava. Medjutim pamtim u Geteovom Faustu jedan zanimljiv detalj: svaku pojavu Mefista najavljuje nesnosan smrad...

Zoran

pre 11 godina

Srušiti gradsku vlast, ispitati sve sporne investicije, prekontrolisati gradska komunalna preduzeća kao štosu Infostan, Vodovod i kanalizacija, Beograd put i sve ostale u kojima su se krale pare građana i finansirale mahinacije i malverzacije sadašnjeg Gradonačelnika.
(Boban57, 8. novembar 2012 13:07)

Pošto nisi obavešten ili ti je slina dao ovaj tekst, a ti ga samo pustio - imate sve poluge vlasti(sile) pod kontrolom, i policiju i pravosuđe...ma sve, pa ko vam brani da sve ispitate, niko. Drugo, dok potrčko daje izjavu ispred gradske skupštine u republičkoj skupštini je izglasan zakon kojim se kriminalci puštaju na slobodu. To su te vaše ,,PROMENE''. E' za to nismo glasali i letećete vrlo brzo za vlasti. Stefanoviću, zašto nisi u kampanji govorio da ćete pustiti kriminalce iz zatvora, da ćete umanjiti budžet za poljoprivredu, da ćete se sastati sa Tačijem i predati(prodati u zamenu za podršku EU za sklapanja ovog nakaradnog režima) KiM...pa da vidimo koliko bi dobili glasova.

BeOgradjanka

pre 11 godina

@Puki, odakle vama a i mnogim drugima ideja da podrsku "zutima" daju samo Beogradjani iz centralnih gradskih opstina, i da se oni ponasaju kao "visa" bica u odnosu na ostale gradjane Beograda i Srbije?! Evo, ja sam rodjena Beogradjanka sa opstine Cukarica, i verovali ili ne i ja sam ta, kako vi kazete "normalna", ali glasam za "zute", a vas SNS & com. ne mogu da vidim ocima, da ne kazem nesto drugo! Pruzam podrsku i stajem rame uz rame sa svim Beogradjanima, koji ne zele da i nas grad postane zrtva ove posasti koja je snasla ostatak Srbije! Iskreno se nadam da su se pravi Beogradjani osvestili i da necete proci! Toliko!

a77

pre 11 godina

smesni ste bre ds-ovci. pokusajte da pravite nerede, i sve ce vas strpati u zatvor zajedno s vasim djikijem. pa sta mislite, zasto bas sad "afera prisluskivanje" i cistka u policiji? nemate gotovo nikakvu podrsku ni spolja ni iznutra. coveku je ipak potrebno malo osecaja za stvarnost da bi opstao u zivotu.(Obavestenje, 8. novembar 2012 14:23)

Dragi Obaveštajče, da li ste primetili nešto u Srbiji poslednjih meseci? Ne? Niste ni mogli od silnoga bahaćenja, opijenosti vlašću i povike dr'šte lopova.... Srbija ĆUTI, dragi obaveštajče... pustite vi priče o ds-ovcima, žutima i inima, ne zaboravite da ste došli na vlast sa 24% od oko 50% izašlih glasača- u pevodu imate 12-13% birača u Srbiji... u Srbiji koja ĆUTI dragi obaveštajče.... i čeka... čeka zoru da dogori sveća. (nadam se da ćete objaviti komentar)

me

pre 11 godina

E da vam se obratim na vasem jeziku...Taknete li moj Beograd imacete probleme. Sirite se kao epidemija po ovoj jadnoj Srbiji, vec ste zaokupirali mnoge gradove, ali necete jos dugo. Padate vi svi zajedno u veoma kratkom roku. znate da su vam dani odbrojani, pa sto pre da se navatate gde mozete. Radikali jedni. Stvarno mi je bilo tesko da se izrazim na srpsko - primitivnom pismu.

Cika Pero

pre 11 godina

A sto ne bi narod birao ko da bude na spisku za gradonacelnika Bgd-a? Vec, mi dobijemo da biramo izmedju 2 lika koja neko namece a mi kao biramo a mnogi se i prepucavaju ovde sa komentarima ko je bolji a ustvari ne zna se ko je gori a i mi to sami znamo. Ali to se na zalost nece desiti u skorijoj buducnosti.

nena

pre 11 godina

Nazadnjaci, vratite se u osnovne škole, naučite prvo da čitate i pišete, sve što vi dotaknete vraća nas u kameno doba. Tolika količina neznanja i primitivizma, pohlepe...

bezimena

pre 11 godina

Promeniti vlast u Beogradu i tačka! Loše su radili, investicije su preskupe, sve je to išlo preko naših leđa i tome mora da dođe kraj!
(LesaBg, 8. novembar 2012 19:35)

NIKO nema pravo da izigrava IZBORNU VOLJU birača! TAČKA!

p.s. Ko bi trebao da podmetne "ledja" da bi se Beograd izgradjivao? Možda Parižani, ili Rimljani!? Da su tako "pametno" mislili, i bili toliko sebični, naši roditelji, bake i deke, mi bi još dereglijama prelazili preko Save! Mene bi bilo sramota da sam toliko em glupa, em bezobrazna!

dragan

pre 11 godina

Kako ovi nazadnjaci samo rade kampanju za Djilasa.Oni krse volju BG-a koji je na izborima jasno rekao ko treba da vlada.Na prvim izborima koji slede, a oni koji su dobro upuceni znaju da ce oni biti na prolece,svi potencijalni biraci DS-a ce izaci na izbore iz inata,nece im trebati kampanja.Dovoljno im je samo da pogledaju ove koji su na vlasti sada U republici i koji kane da preuzmu BG.A zamislite tek sta misle Vojvodjani posle svega sta se desilo u NS,a oni glasali za Pajtica.

m4rk0

pre 11 godina

Ovi bivsi radikali su definitivno resili da preuzmu vlast i do poslednje opstine, ma sta opstine, do poslednjeg sela u Srbiji. Na taj nacin se direktno suprostavljaju volji gradjana na lokalnim izborima. Da se razumemo: Nisam ni za "ove" ni za "one" ali nacin na koji se otima vlast po opstinama je krajnje licemeran.

munZ

pre 11 godina

ha ha 100 komentara za odbranu Đilasa a nijedan protiv...to je taj objektivni B92, elem KOLIKO PARA KOŠTA MOST SA PRISTUPNIM SAOBRAĆAJNICAMA i DAJ DOKUMENTACIJU ZA MOST i BUS PLUS, a za ostalo ćemo da vidimo kad gospoda bude na sigurnom dostupna organima (da "izvinu" ova deca što čitaju komentare). Strašno me zanima ta veza između Đikija i Miška, živ nisam da vidim rezultate istrage, da vidimo bre ko nas lapa i da li je novi Zakon o privrednim društvima predvideo poseban oblik društva sa neograničenom neodgovornošću za Demokratsku stranku i njenog zakonskog zastupnika mister šmekera Đilasa.
(Petar Božić, 8. novembar 2012 11:39)

Jedino što mogu suvislo da vam iskomentarišem je da se ne kaže "izvinu" (saviju, izviju) već "izvine" (iskažu žaljenje). I ne štancuje B92 "preporuke" već je to, da izvinite (ili izvinete), stanje na tržištu. I ne zato što velika većina voli Đilasa već što prilično zazire od ovih politikanata i praznopričalaca.

NS

pre 11 godina

Da poručim Beogradjanima metode SNS koje su primenili u NS obecaju kule i gradove ,PROMENU SISTEMA ,ispljuju lokalnu vlast i onda kad preuzmu vlast budu gori od prethodnih a za aferi koje izmisle u medjuvremenu kazu mi smo se šalili

Lavrentije

pre 11 godina

Bas me interesuje koga ce da predloze za gradonacelnika. Mozda cekaju da neko u medjuvremenu "diplomira" na nekom "poznatom" fakultetu. Ako pečenjar (radio čovek sa ćumurom) vodi Kolubaru, onda je za očekivati da neki npr.taksista sa novopečenom diplomom postane gradonačelnik-pa poznaje čovek ulice...Činjenica je da su im kadrovi katastrofa i da kubure sa kvalitetnim ljudima. Djilas je imao nekoliko gafova, npr. BusPlus. Naplatom po meni ne sme da se bavi privatna firma jer to pokreće brojna pitanja već isključivo sekretarijat za saobraćaj koji je državna institucija. Ali se bojim sta bi tek ovi uradili i koliko bi nas vratili unazad sa svojim praznim pričama i totalnim neznanjem-znanje se stiče i uči a ne kupuje. Ne znam zasto svi spominju most na Adi, kad je to po meni jedan od vecih uspesnih projekata u ovom gradu za poslednjih par decenija, da ne valja ne bi bio na Discovery-iju. A dobre stvari koštaju-ima ona narodna-nisam bogat da kupujem jeftino... Mislim da je kod ljudi kratka pamet i da su zaboravili kako je funkcionisao grad kad su oni vodili grad devedesetih, koliko se čekao autobus, u kakvim krševima smo se vozili, po kakvim ulicama se vozilo, kakvi su bili vrtici... Da zaduzivalo se i kupovalo novo, ali je neko hteo da da pare. Njima devedesetih niko nije hteo da da kredite a ni donacije u vidu autobusa i tramvaja. Zapitajte se zašto. Nema tu nikakve svetske zavere i sl.gluposti vec svet nece da radi sa takvim "strucnjacima".A o njihovom poštenju naknadno...

Otimacina i hajducija

pre 11 godina

Gospodo dragakojiovako komentariste o vlasti u Beogradu.Gradjani glavnog grada su glasali i to upristojnoj vecini(36% ) za listu DS koju jepredvodio Dragan Djilas. Znaci ova iskompleksirana radikalska partijakoja ima manje i te kako odbornika u gradu htela bi na vlast. Znaci ako smeta Dragan Djilas valjda DS moze da postavi novog kandidata.
Ovo sto radi SRS je cista hajducija na najgori moguci nacin. To ne postoji ni u jednoj zemlji sveta. Mokapreporuka je da se celnici SRS-a jave nekoj medicinskoj ustanovi u Srbiji i neka pokusaju da izlece bolest zvanu KOMPLEK DS.Ali sumnjam leka za tu bolest nema. Beograd, Vojvodina i NS kao i Sabac,Uzice,Leskovac nisu glasali zaSRS jer predstavnici DS imaju i te kako vise odbornika od SRS-a

Dani

pre 11 godina

ljudi a sta je sa pobedom Djilasa??? zasto rusite volju gradjana??? auu,,dokle je ovo doguralo,,pa ovo je skandal,,ovo ni sloba nije radijo,,al mislim da se polako ali sigurno blizi on pravo a to je motka u ruke i svi na ulice.,.dokle ovo ide,,,na sve su krenuli sve zivo ste poceli da otimate ni volju gradjana,niste u stanju da postujete,a ovde mi pricate o kradji glasova,,nemam reci...znam jedno,a to je ako nam ovi dodju u voljeni grad,,ponovice se Zemun,,u zemunu ko god ima clansku kartu SNS,gradi sta hoce i radi sta hoce..a vidim da ce tako i Beograd da zavrsi,,...tugo moja.

еуроФанатик

pre 11 godina

Ма добиће СНС пар јавних предузећа да могу да и они штипају и после тога се ништа више неће догађати! Живи били па видели! СНС сада само тражи паре!

despot

pre 11 godina

""Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović."
Resite prvo pitanje dzakova sa ukradennim glasackim listicima koje ste prikazivali na svim televizijama u Srbiji, a onda idite dalje.
Beogradjani!
Vratite se u svoja sela i tamo trazite promenu vlasti jer su vam sela zapustena a ne u Beogradu koji je u preiodu od deset godina najizgradjeniji grad na Balkanu a i sire.
Beogradjani!
Sto bi Srbija gradila Vas teski metro, kad nema ni svojih pristojnih puteva. Jedino ako ne mislite da je samo Beograd Srbija a ostatak Turski Sandzak.

Puki 1892

pre 11 godina

@Puki, odakle vama a i mnogim drugima ideja da podrsku "zutima" daju samo Beogradjani iz centralnih gradskih opstina, i da se oni ponasaju kao "visa" bica u odnosu na ostale gradjane Beograda i Srbije?! Evo, ja sam rodjena Beogradjanka sa opstine Cukarica, i verovali ili ne i ja sam ta, kako vi kazete "normalna", ali glasam za "zute", a vas SNS & com. ne mogu da vidim ocima, da ne kazem nesto drugo! Pruzam podrsku i stajem rame uz rame sa svim Beogradjanima, koji ne zele da i nas grad postane zrtva ove posasti koja je snasla ostatak Srbije! Iskreno se nadam da su se pravi Beogradjani osvestili i da necete proci! Toliko! (BeOgradjanka, 08. novembar 2012 18:18) Gospodjo, procitajte lepo moje komentare jer ste nesto lose videli. Apsolutno se slazem sa vama, veceg protivnika naprednih radikala od mene nema. Srdacan pozdrav.

klenga

pre 11 godina

imamo li snage da se odupremo ovoj crnoj najezdi,crnom vetru koji napada beograd...ovo zlo neviđeno koje će sutra marširati beogradom...u smeđim i crnim košuljama...da nam pljuju u lice,da nas gaze,da nas obeleže žutim trakam...nas,jevreje i pse...

RADE

pre 11 godina

Tako se ne vodi politika !........
Ae se kladimo da PUCATE na svim sledecim izborima ali pod uslovom da istrajete do njih !
Proradice srpski inat i glasace se vise nego na predsednickim izborima !
Garantujem da niste sposobni da promenite gradjanima zivot na bolje !
Pozdrav svima

Milutin

pre 11 godina

Ako se to I desi najmanje cu biti kivan na te radikale 2 koje inace slabo podnosim a najvise na sps sa koalicijom I na bele listice. Jel' vam jos smesno dame I gospodo beli listici? Pozovite sada Kadua, cica glisu ili cak norisa za koje ste glasali... Eto, pogledajte sta ste napravili. Pitam se samo zasto Djilas tako dugo cuti, nismo ga zato izabrali.

Ljubo

pre 11 godina

Treci najmocniji covek po funkciji u drzavi iza predsednika i premijera i predsednik najviseg zakonodavnog tela u ovoj zemlji ne bi trebalo da se spusta na nivo predsednika mesne zajednice u nekom selu i drzi konferencije ispred skupstine grada!Ako si to vec radio kao opozicija,ne moras da radis dok si na vlasti,budi gospodin covek,kako i dolikuje funkciji koju obavljas!
S druge strane ne zaboravite da SDPS i PUPS u republickom parlamentu imaju zajedno 21 poslanika i ako se izgubi njihova podrska Vlada pada,da je Rasim Ljajic uslovio ulazak u Vladu time da se ne rusi koalicija,da je Krkobabic junior porucio Djilasu ne brini ti za mojih pet odbornika,oni te nece sigurno izdati,nego pazi na svoje redove,da je DSS u kampanji trazio da se osnuje sekretarijat za poljoprivredu sto je i ucinjeno,a malo je falilo da DS i DSS budu na vlasti u Beogradu,al je "neobavesteni" umesao svoje prste i verovatno trazio i da glavni grad proglasi "neutralnost"

Dragan

pre 11 godina

Nazalost Beogradu se po ko zna koji put sprema ponovno poseljacenje i haos.Naslednici radikala i deca oca Seselja koji nikada nece pristupiti Beogradu prijateljski jer ga se kao i svi dodjosi u prvoj generaciji boje hoce da ga ruralizuju vodeci ga u nazadovanje , provinciju i haos.Volja beogradjana je bila jasna na izborima i sadasnja koalicija to odrazava.Promen koalicije koja se sprema je uvreda za birace , prekrajanje njihove volje i sigurnoi nece proci nekaznjeno na sledecim izborima.Naravno stetu nanesenu ovakvim postupkom beogradjani ce dugi niz godina ispravljati kao i nered , ruznocu koju su prethodnici sadasnjih naprednjaka , radikali naneli Batajnici.Gradjanin se pravi generacijama a ne vezivanjem masne.

@Pitanje

pre 11 godina

Dragi Gospodine ili Gospođo,
Mucili smo se mi od 90 te do 2002 godine sa vama i mislili :"Ne ponovilo se".
Ali na našu žalost imamo i mi u redovima tzv. demokrata, one prepametne, Pešicku, Turlajicku, Pešcanik, i sl., i opet vas ugledali.
Nadam se da ste tu samo da završite ono što ste i zapoceli tad, Kosovo, i kriminal, koji ste vi kreirali, pa da vam vidimo leđa.
Ako niste voljni nego još želite i Beograd, makar i sa štakama, mi starci bicemo na ulicama Beograda.

GTA misn inposibol

pre 11 godina

Ovde u komentarima, jedna strana tvrdi da su ovi drugi Djilasovci, a ovi opet da su oni prvi SNS-ovci. Ako hoces da Djilas ostane na vlasti u Beogradu, onda si Djilasov poltron, ako hoces da se smeni vlast, onda si Vucicev internet-placenik. A ja sad pitam i jedne i druge i trece i pete, KOGA VI PRAVITE BUDALAMA???? Ovde se vrti stalno isti krug ljudi koji komentarisu sve moguce vesti kako njma odgovara, a to sto vecina naroda i ne ostavlja komentare to nema veze, vazno da ste vi refernca za narodno misljenje. Isto vazi i za narod iz Beograda. Mozete vi ovde da se pljujete do sutra, da trazite smene ove ili one vlasti, ali pitaj ja vas sad, jesu li bili republicki izbori? Jesu. Ko je osvojio najvise glasova ukupno? Sadasnja koalicija. Narod je glasao i izglasao. To vam se zove demokratija koje vam je puna usta. Jesu li bili lokalni izbori? Jesu. Ko je osvojio najvise glasova? Koalicija oko Djilasa. Narod je glasao i izglasao. Dakle, okacite macku o rep i jedni i drugi price o nekakvim pobunama, izslacima na ulice, prevarama naroda. Svi su na vlasti jer je narod glasao i tu je kraj price. Vas nekoliko sto vrtite ovde komentare niste misljenje naroda niti cete ikad biti.

Pozdrav kolegi

pre 11 godina

Vas nekoliko sto vrtite ovde komentare niste misljenje naroda niti cete ikad biti.
(GTA misn inposibol, 8. novembar 2012 16:07)


kladim se da si napisao barem 10 komentara ovde
samo ne mogu da provalim dal si djilasovac ili sns-ovac

Beogradjanin,ali ne dodjos

pre 11 godina

Укините БУСПЛУС, смањите број запослених у ГСП, спроведите анкету где би грађани дали најбоље предлоге и решења за даље деловање ГСП, уведите бесплатан превоз као у многим европским градовима

Ocja

Koji to evropski grad ima besplatan prevoz.Mozda u tvojoj provansi. Volovska zaprega i traktorski prevoz. Gde si mrdnuo (la) osim CG ili BH.Od Londona pado Beca Milana,Pariza Stokholma itd gradski prevoz se placa.. Gradski prevoz nije socijalna kategorija.U Srbiji jeste i gradjani Beograda placaju subvencionisanu cenu.Da pravi Beogradjani nisu bili zadovoljni gradonacelnikom koji je na proslim izborima direktno pobedio PRVOG ne bi ni glasali za listu "Za Evropski Beograd"Dragan Djilas.Grad Beograd je za to vreme dobio mnoga medjunarodna priznanja i veliki publicitet po evropskim medijima. Cena zivota u Beogradu ne moze da budeista kao u Lebanu, Blacu, Pirotu. Neki bi hteli da Beograd skrajnu na jednu "ljutu provinciju"gde se isto zivi kao i u gradovima koje sam naveo. Da se po Kaludjerici i slicnim mestima koji su bez ikakvog plana gradjene ne omalterisane kuce sada napravi celokupna gradska infrastruktura

Žaki

pre 11 godina

Pa taj narod cuti. Tako da oni rade sta hoce, a i treba, samo neka peglaju. Cutite i dalje.
(ja nisam glasao, 8. novembar 2012 17:24)

Ti što nisi glasao u stvari si ćutao. Šta si mislio da će tvojim neizlaskom na glasanje doći Merkelova na vlast? Ne, upravo zbog tebe i sličnih smo dobili ovo što smo dobili! Nemaš prava da se javljaš ni po kom pitanju!

klenga

pre 11 godina

polako pokazuju svoje pravo,crno lice...i svoju crnu dušu...hoće li najzad da obuku te crne košulje da SVI znaju ko su oni i šta su oni...ako dozvolimo da nas crnokošuljaši ponovo gaze,stvarno smo nule...

moi

pre 11 godina

Mi smo cetvoroclana porodica iz Bg, svi cetvoro cemo biti prisutni na bilo kojoj vrsti protesta koji se organizuje da bi pokazali otpor ovoj bolesno nakaradnoj ideji.

Snezana

pre 11 godina

Narod na koji se toliko pozivaju,nije ni zasluzio bolje,muka mi je kada ovakve stvari citam ,kada ih gledam na tv,kada slusam kokodakanja u autobusu,sve crnje i gore a najgore sto je moja jedina moc kao pojedinca da nesto ovako napisem....

tri meseca je dovoljno

pre 11 godina

Muka mi je od ove diktatorske vlasti, i ne znam samo šta cekaju njihovi koalicioni partneri. Da zauzme sve institucije, vlast na svim nivoima, pa da onda i njih pocisti.
Prvo da uhlebe sve svoje Megatrendovce, i kupljene diplome i u Beogradu, pa Srbijo zbogom.
Sad mi postaju jasne one suze radosnice i kod Predsednika i kod Prvog Potpredsednika.

milan

pre 11 godina

Stefanovicu vi svi zajedno koji se navodno bore za dobrobit ove zemlje ste na prvom mestu protiv DS-a a vas ucinak je da ste smisao demokratskog drustva potpuno preokrenili i ako ovako nastavite necete vise biti naprednjaci nego nazadnjaci da ste se od pravca demokratskog uredjenja potpuno odvojili i vodite zemlju ka diktaturi. Znam da niko od vas zato ne haji i da su vam te zamerke vec odavno poznate ali ko se jednom dograbi vlasti koje je bio tako gladan od 90-tih ne pusta tako lako. Zato se EU i SAD javljaju kod vas da se boje da ne odvedete Srbiju na totalnu stramputicu a ne zato sto sto su vama tako prvrzeni.

Milanche

pre 11 godina

Joj, bre, sine, da ti kaze cica nesto. Pa ne moze to tako. Je l' tebe ko sta uputio u taj pos'o sto radis? Pa treba da je to ispod tvog nivoa, nema sta ti da komentarises izbore u DS-u, da drzis kojekakve govore ispod Skupstine grada i sl. Sta je sledece, da sazivas konferenciju ispred samoposluge za koju si cuo da kasirke ne vracaju kusur? Ti si bre tu da vodis Skupsttinu koja treba da donese zakone koji ce da urede ovu zemlju, nemoj da te mangupi navlace na ovakve gluposti.

izbori na vratanca

pre 11 godina

ja naprosto molim naprednjake da daju potpunu slobodu histeriji i delirijumu u kom se nalaze, kako bi se jos vise ubrzao njihov konacni nestanak sa politicke scene. sa ovakvom vladom i vladavinom, opozicija uopste nije potrebna.sami su sebi najveci politicki protivnici!
napomena :slican komentar sam ostavila i u jednom dnevnom listu, ali posto nije objavljen, molim dragi b92 da to ucini. hvala

sale60

pre 11 godina

Mislim da je smena Djilasa sa mesta gradonacelnika vezana za Razvojnu banku Vojvodine. Suska se da je Gosp.Djilas orocio gradske pare u iznosu od 600 mil Eur u toj banci na tricavih 3% a sa druge strane zaduzivao grad kreditima sa mnogo vecim kamatama. Ako se to ispostavi tacno,onda sebe licno smatram magarcem sto sam ikada glasao za DS...
(supermario, 8. novembar 2012 12:49)

Ne s*** zivota ti. Za razliku od vas SNS-internet vojnika, mi ostali pratimo i za razliku od vas pamtimo (fala bogu imamo i cime) sve komentare. Ti si glasao za DS. Nemoj da ti izvucem sve komentare u zadnjih mesec dana pa da vidis kakve si gluposti i bljuvotine pricao posto si verovatno zaboravio kako si velicao novog "Karadjordja i Obrenovica". I ti i Hera (ranije Atina) i ostala zenska imena. Bljak.

Žaki

pre 11 godina

Ovi bi kao i svaki kancer da metastaziraju tamo gde je još zdravo. To je prirodno za kancer! Laž i prevara je njihovo lice već 20 godina i, naravno, pošto nemaju u sebi ničega istinitog nemoguće im je i objasniti da su upravo oni štetočine Srbije od kako ova postoji! Do te mere su oboleli od laži da svet vide iz izvrnute perspektive! Za njih i njihove šefove laž je bila pozitivna kategorija i deo političke borbe (premda je laž antihristov duhovni obrazac) - zbog čega je zemlja upala u maglu i iluziju života. I sada, do kraja oslepeli, i dalje misle da imaju inteligenciju i pamet da budu nekakve vođe!? O jadi i tugo; umesto da beže u samoću i vidaju sopstvene duševne rane oni se nadimaju da vode zemlju!? Jadno državo kako si završila posle vođa i diplomata Andrića, Dučića, Jovanovića...!

M081

pre 11 godina

"Mi želimo i dalje da saznamo kako se upralja ovim gradom i da istražimo sve slučajeve korupcije u Beogradu", kazao je Stefanović.

Puna su vam usta korupcije. Kad ste tako orni, istražite i ono što se dešavalo 90-ih kada ste vi bili na vlasti. Tada je sve i počelo da propada, ako su neki zaboravili (a siguran sam da jesu).
Želim i ja da saznam otkud vašim stranačkim šefovima ogromni stanovi i pare za kampanje. Želim da saznam i zašto ih niko nikada nije krivično gonio zbog ratnohuškačih izjava tokom 90-ih, zašto su Srbi nestajali gde god su ih oni branili i zašto idu u koaliciju sa onima za koje su spremali zatvorska odela, govorili im da su...hm...izmet (mnogo eksplicitnije, doduše) i izdajnici...

A može i jednostavnije. Pobedite na lokalnim izborima, pa nećete morati da izmišljate razloge zbog čega treba da vladate Beogradom sa 24% osvojenih glasova. Ili Aleksandrovcem sa 4 od 59 odbornika.

super hik

pre 11 godina

Dosadiste vise sa tom pricom o borbi protiv korupcije, a zapravo nista konkretno ne radite. Vrtite jedan isti govor vec tri meseca. A najupadljivije od svega je to da nemate nikakav kadar koji bi bilo sta konkretno i kvalitetno uradio. Ojadicete nas opasno u naredne tri godine to je ono cega realno treba da se plasimo!!!

Kaiser

pre 11 godina

"осја, 8. novembar 2012 17:09)"

Ne postoji besplatni prevoz, kao što ne postoji ni besplatan ručak.

Sve to mora da plati neko.

Samo što za vas radikale besplatno znači da ne platite VI, već neko drugi umesto vas.

Tako ste vodili i besplatne ratove ...

ocajna domacica

pre 11 godina

nazalost radim u opstini gde su naprednjaci napravili vlast,katastrofa,dovukli su nestrucne ljude u Gradsko vece,ponasaju se bahato,na mesta predvidjena za strucne kadrove stavljaju,priucene majstore i domacice,a ostali iz koalicije su jos gori i nisu za pomenuti.Zar je to ta nova Srbija ,zao mi je sto nismam mladja da pobegnem odavde.

mislilac

pre 11 godina

Kazem vam ja u Srbiji ne postoji visepartijski sistem! Na vlasti je samo SNS koju cine isfrustrirani, ljubomorni,osvetoljubivi, zavidni i poneki zavedeni. Manipulisu ostalim partijicama iz koalicije i celim narodom Srbije u kojoj ce uskoro svi morati da budu Srbi. Jedna partija, jedna nacija, jedan narod=fasisticka metoda. Gde je dostojanstvo ovih koji vode ovu zemlju? Ako misle da coveka cine skupa odela, skupe naocare koje treba da im daju face "mislilaca", nasminkane face, napucena namazana usta varaju se. Sto nas vise blate pred svetom. Svi nam se smeju jadna nam majka, koja nas stvori.Ovaj gospodin je predsednik Skupstine Srbije, na vlasti je i ne bi trebalo da se ponasa kao neki nedozreli zutokljunac!

soraja

pre 11 godina

Sto si zajahali,ne bide kraja,zeljni Seseljevci osvete,ali kad pukne prskace na sve strane.Niko do sad nije bio tako osvetoljubiv i fristriran kao ovaj krivoglavi i njegovo dete.Fuj gade mi se.Mislila sam da ce malo biti kulturniji.Nisam niciji fan,ali mi je ovo bljutavo.Sta rade po pitamju urgentnih stvari,samo uhapsicemo...i nikom nista,lopovi i nikom nista,ma samo mlataraju.

dosta bre više !!!

pre 11 godina

Da je bilo lustracije svega ovoga ne bi bilo. Jednom je narod rekao svoje a demokrate su to izbagatelisale. Drugi put ce ici mnogo teze...

Beogradjanin

pre 11 godina

Da, visokostručni g.Stefanović sa ogromnim radnim iskustvom i bogatom i uspešnom radnom biografijom priča o tome kako treba da se vodi grad. Nisam član nijedne stranke i ne mislim da su žuti dar Božji, ali ovi nazadnjaci imaju katasrofalne i iskompleksirane kadrove. Šta se promenilo u NS-ništa, još je i gore. E jedino ako osude na osnovu validnih dokaza sve ove tajkune (znači sve a ne samo one koji nisu posećivali Tomu dok je postio u bolnici) koji su oplajčkali zemlju e onda cu da poverujem da nešto rade. Jer mi ovo sve miriše da kao i žuti apse a posle par meseci puštaju i nikom ništa. Svaki most košta, a da li je skup treba da odrede ljudi koji su zidali slične mostove a ne polupismeni preduzimači i slični. Kako nekome može da smeta što se vozi u novom tramvaju, trolejbusu, busu? Jel to neka patologija? Zašto ovde svi kritikuju nešto što nisu sami predložili.

RRadomir

pre 11 godina

E pa hajde da vidimo i tu smenu pa cemo se gledamo na ulicama. Pa nama stvarno ne trebaju uspesni jer o njima i njihovim "greskama" su nam puna usta. Pitam se samo dokle ovako. Nisam pripadnik niti jedne stranke ali sve ono sto je poslednjih godina uradjeno u Beogradu je uspeh za svaku pohvalu. Znam samo da onaj sto nista ne radi nismo ni u prilici da lovimo njegove greske ali smo zato spremni da sve I svasta kritikujemo. Mislim da je ovo sto je danas predsednik skupstine Srbije i clan SNS uradio je za svaku osudu i pitam se da li je on predsednik skupstine svih gradjana Srbije ili samo svojih simpatizera.

zarobljena princeza

pre 11 godina

Od petog oktobra za koji sam smatrala da će biti svanuće, zapravo počeo je mrak.Društvo je počelo da se razara,svesno zarad isključivo lične koristi,familije,kumova,prijatelja.Bavim se privatnim poslom od 1995,danas sam kao i Srbija,na kreditima,radim samo za rate,ljude plaćam minimalno,sramota me,ali takva je situacija.Mnogo toga se priča za trenutnog gradonačelnika,općenito svi sve znamo,ćutimo,trpimo i gledamo.Na žalost mi smo propustili priliku da pre svega realizujemo duhovnu reformu koja je suština vladanja,i to je ono što mislim uspeh svih sistema na Zapadu,na kom ne cvetaju ruže,ali postoji ono što je kod nas ne zamislivo Država i sistem.Ovde toga nema,te bi promena bila sjaši kurta da uzjaše murta.Nemam simpatija za trenutnu vlast u Beogradu,ali činjenica je da su uradili neke pozitivne stvari,izgradnja škola,obdaništa,uređenje parkova,pa i na beloj kugi su se trudili da urade nešto,kroz program veštačke oplodnje.Npr.na mojoj opštini sva deca školskog uzrasta su dobila besplatno korišćenje bazena svakog dana u nedelji.Ja sam to devedesetih plaćala beše to cifra.Sviđa mi se i most.Apsurd u Beogradu,egzibicija,malverzacije šta god,meni se dopada.Mnogo je poteza sa kojima se ne slažem,općenito,ali ne želim da se trenutna vlast u Begoradu menja,jer iz nekog razloga imam poverenja u gradonačelnika.Ako bi bilo nekih protesta,a u vezi podrške trenutnoj vlasti,sigurno bih se pridružila.Kad je već sjaši ovaj da dođe onaj,nek ostane ovaj.

Burgiba

pre 11 godina

@ "Iskoristio bih ovu priliku da se jos jednom zahvalim Tadicu za pomirenje sa SPS-om!
(Milos, 8. novembar 2012 11:52)"

Milose, mislim da ovakvi komentari ne treba da stoje. Matematika je egzaktna naucka jer ako se secas da DS nije usla u koaliciju sa SPS, vlast bi formirali SPS i SRS, samo 8 godina nakon 5. oktobra. Kako bi to izgledalo i kuda bi Srbija isla te 4 godine bolje je da ne nagadjamo... Ja sam aktivno usectvovao na svim protestima 90ih protiv SPS i veruj da mi i dan danas izazivaju mucninu, ali je definitivno koalicija sa njima 2008. bila manje zlo od povratka crveno-crne koalicije na vlast.
Sto se tice SNS-a, svi su ocekivali poghlepu, ali ovo prevazilazi sve civilizovane razmere.

VoxPopuli

pre 11 godina

Kuku, majko, pa je l' njega ko obavestio da je on sad predsednik Skupstine? Je l' on normalan vise sa ovim ispadima, prvo komentarise DS i izbore tamo a sad saziva konferencije ispred Skupstine grada. Covece, bavi se svojim poslom i svojim nadleznostima, pa ti si kobajagi neki obrazovan covek, jesi ti svestan funkcije koju imas? Da li su svesni tvoji glasaci?
Strasno, deluje mi da ima toliko ograniceno rasudjivanje da mu ne bih dao da upravlja ni motornim vozilom a kamo li drzavom. Vucicu, ima li ti koga boljeg za ovo mesto?

Marko

pre 11 godina

Da li je ovaj robot Stefanovic predsednik skupstine Srbije ili nesto drugo? Ozbiljno pitam, posto se on jedino oglasava kad treba da najavi smenu vlasti u Beogradu. Ja nikada od njega nisam cuo izjave iz domena funkcije koju navodno obavlja, vec samo iz domena clanstva u SNS. Ko o cemu, Stefanovic o jedinstvu u SNS, smeni vlasti u Smederevskoj Palanci, smeni vlasti u Beogradu, pa dokle vise? Ma to je samo dokaz koja smo mi banana drzava i ko sve dolazi na celne funcije u zemlji.

"Megatrend"-ovska bahatost

pre 11 godina

Sta uopste znaci recenica "Videcemo sta sa tom vecinom u Beogradu?" Zna se kako je Beograd glasao, sve ostalo je golo politicko nasilje, svojevrsna kradja glasova! Sto se korupcije tice, pa Beograd je u Srbiji, a ne negde drugde, a kako se borba protiv korupcije vodi na nivou drzave, republicku vlast niko ne sprecava i da sve sto je u Beogradu sporno, zakonski ispita i eventualno procesuira.

barracuda

pre 11 godina

Vi slepi, vi gluvi, vi sebični ljudi
što pravite buku bez reda i smisla
bez zašto i zato, za koga i kako
bez pitanja koje bi možda osušilo
ponosni osmeh na licu bez suza
na licu sto nikada obraz okrenulo nije

Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

Vi nemi igrači svog obrednog plesa
vi srećni u transu
u svetu sto postoji
samo u glavama

Ljudi bez skrupula, ljudi bez milosti
ljudi bez sećanja
vi sto ne znate pljuskove
zvuka boje mirisa
vi ljudi bez pameti

Brazgotina sanduk i crv
obrazi dlaka i krv

autor: Milan Mladenović

veterinarBG

pre 11 godina

"Na drugoj strani vladajuće koalicije, stav Nove Srbije je da bi vlast u Beogradu mogla mnogo bolje da funkcioniše nego što je do sada funkcionisala, izjavila je danas poslanica te stranke Dubravka Filipovski."

Vi bi jos malo da "kraduckate"...?Nece moci! U Beogradu ce vladati oni koje su izabrali Beogradjani! Ono sto je ova vlast uradila za 4 godine,neki nisu za ceo zivot.Zato,dalje ruke,jer cete imati min.37% od dva miliona stanovnika na ulicama,pa vi racunajte...

gmbh

pre 11 godina

Sasvim je normalno da vlast u Beogradu bude kao i na republici. Valjda je svima u interesu da vlast funkcionise.
ALEXEI, 8. novembar 2012 20:06)

Ne, nije normalno, jer se onda ne bi odrzavali lokalni izbori.

5. oktobar ove godine jeste prosao, mozda da se skoncentrisemo na neki drugi datum? npr. 21.12.2012?

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 11 godina

Ja sam protiv ovih crveno-crnih iz prošlosti koji sada opet vladaju, ali zašto sam protiv njih? Zato što su se u prošlosti oglušivali o volju naroda i o demokratiju kao takvu, i zato sada smatram da ako ova koalicija može da skupi preko 55 poslanika u jednoj koaliciji i treba da vlada gradom, 56 poslanika je većina, dakle ko to može da ostvari taj je vlast u gradu, ko ne može, opozicija, i nema dalje, matematika je jasna. Svako ko se zalaže da DS vlada i ako ne bude mogao da održi koalicionu većinu je protiv demokratije, a to znači da je za neku vrstu diktature.

Lola

pre 11 godina

Juce sam u taksiju slucajno slusala radio za koji nisam znala da postoji, ukljucenja slusalaca... Toliko mrznje, ostrascenosti ne samo od slusalaca, vec i voditelja, da sam se zaista uplasila, gde to zivim, koji ljudi me okruzuju.
Govorili su o proteklim izborima na takav nacin da sam sigurna da ce pokusati smenu vlasti u Beogradu po svaku cenu, spremni i na ulicne sukobe.
Pogledala sam - taj radio ima jednu od 5 nacionalnih frekvencija, strasno, tuzno, bolesno...

moi

pre 11 godina

"Ceka se odluka naprednjaka sta po tom pitanju moze da se uradi." Pa,genijalci, moze tu svasta da se uradi. Mozete da kazete sta god vam padne na pamet, npr.da je vlast pokrala izbore, da su nas masovno hipnotisali tokom glasanja, obecavali mesto gen direktora ili glavne igracice...a mi bili naivni pa sve poverovali.

Перица

pre 11 godina

@(Ljubo, 8. novembar 2012 13:16)

Ниси обавештен или се правиш? Па присети се да је прича била да СПС иде у Београду са ДС-ом, али да ће са СРС-ом и ДСС-ом правити владу на републичком нивоу.

Онда је дошло до промене воље бирача (како тзв демократе сада кажу) и од патриотске коалиције се дошло до математичке што је такође део демократије (СПС је награђен за свој поступак, ДС кажњен).

Шта је однело превагу? У Београду има више пара него на републичком нивоу, толико чак и садашњи градоначелник каже да банке јуре Београд да узме кредит.

Само, те исте банке су јуриле и Грке, па сада видимо шта се дешава.

predrag

pre 11 godina

neverovatno!
"politicari" koji se najvise cuju su upravo oni koji se bave drugim politicarima. oni se ne bave narodom, kako njemu da pomognu da resi probleme, zemljom, gradom. ne oni se bave drugima. i to uvek u negativnom kontekstu. ja nisam od nove vlasti na republickom nivou, nikada cuo da neko pohvali bilo sta sto je uradjeno u beogradu recimo. da realno pohvali i oceni nesto sto je dobro uradjeno. a ocigledno je da su "beogradjani" zadovoljni sa postojecom vlascu u gradu jer su je ponovo izabrali. logican zakljucak je da oni rade ipak nesto dobro.

neka neko promeni pelene ovome liku, uneredio se!
hvala.

Zoran

pre 11 godina

Opet neka predstava, dzakovi i slicno...
Potcenjujete ovaj narod ljudi, nije on toliko blesav, ne mazu se vase predstave na leba...
(ndm, 8. novembar 2012 09:35)

Tacno, narod nije blesav, ali ima zapanjujuce jake zivce i nema tri chiste.

Smells like the fifth of october spirit :)

pre 11 godina

Lele Beogradjani, vi ako ne podignete revoluciju nista niste uradili, a sudeci po vasim komentarima, tesko da ce nazadnjacka ekipa nesto smeti da se usudi. :))

momir

pre 11 godina

rekoh ja pre par dana,nemozes ni predsednik kucnog saveta postati ako nisi clan sns.Zasto neko od nadleznih ne pita vucica zasto se odrzavaju izbori na opstinskom nivo kad tate odlucuju ko ce tu vladati.

Mirko Nemirko

pre 11 godina

Sta ocekujete od jednog neradnika, poltrona i krimogene licnosti? A ovi sto su glasali za njih, samo da bi kontrirali Demokratama, tek ce da proklinju dan kada su to uradili. Ali, avaj, nas narod nikako da nauci osnovnu lekciju. Voli da ide tezim putem i da zivi u diktaturi i neznanju.

Harvard Oksfordić

pre 11 godina

@ (maki, 8. novembar 2012 12:06)" ....Beograđanima treba posao, a ne lider koji se gradom šeta u skupim odelima...."

A jel misliš da će ovi polupismeni, sa "tašna-mašna" kvazi diplomama da ti nađu posao, da nešto urade korisno za Bgd, Srbiju? Koje su im to reference, gde su to nešto uradili korisno? Teška zabluda, momče!

roko

pre 11 godina

predsednik opštinskog odbora sns-a za nbgd je branislav malović,koji je sa bratom bajom došao početkom devedesetih iz cg,šjever,švercovali su gorivo i reketirali ove što prodaju cigare,a sad su tašna,mašna,bave se politikom u velikoj stranci!!! Ta dvojica brata malovića sumnjam da znaju sva slova azbuke i padeže,a i mogli bi da se vrate odakle su došli!!!

...

pre 11 godina

Barem se negde "kuva", a nama radijatori od početka grejne sezone prohladni, a stanovi hladni. Bezobrazno su doneli odluku da je maksimalna temperatura u stanu 20 stepeni (a stvarno 19). Dom zdravlja u Siminoj pun prehlađene dece pošto nam Gradonačelnik - menadžer primenjuje mere štednje tamo gde ne treba.
(Dorćolac, 8. novembar 2012 20:23)

Probaj nekada da procistis radijatore!!! Ja sam u sorcu!

goran

pre 11 godina

pa mogao sam da predpostavim da je razlog za još jednu jednu najavu važnih saopštenja sledeće ili krajem nedelje bila izjava nekog od neposlušnih i nevernih članova koalicije. Pa je l to ta vlada i koalcija gde je neopisivo drugarstvo i kolegijalnost i jedinstvo. svaki put kad iz redova SPS-a, URS-a ili PUPS-a izadje neko obaveštenje koje makar liči na kritiku SNS ili ako je ono makar malo nije po njihovom ukusu, eto njih u javnost sa ovakvim ili sličnim saopštenjima koje jedino imaju za cilj da nam još jednom objasne ko je glavni baja u koaliciji i državi. Takve se stvari rešavaju za stolom oči u oči sa ostalim partnerima kroz civilizovan politički dijalog a ne javnim pretnjama. Ovo je užasno ružno tim pre što je ovo postalo manir (Vučićevo otvoreno pismo javnosti, izjave na Facebook-u, ovo danas itd). Nisam iz Beograda niti sam glasao za DS, ali razmišljati o prekomponovanju vlasti u gradu gde si u odnosu na svog protivkandidata dobio skoro duplo manje glasova je potpuno besmisleno. Ne valja vam posao rođaci.

Ilija

pre 11 godina

A kada kaze "mi" misli na sebe i jos nekog, ili samo na svoje gospodare? Poltron. Dodatno, zaboravio je da spomene kako imaju dokaze za neku beogradsku aferu, i kako ce za par dana da se sazna sve

MO81

pre 11 godina

36% nije većina 50%+ 1 jeste većina i ko to ostvari kroz koalicije taj i vlada, prosta matematika.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Demokratija za neupućene, 8. novembar 2012 16:59)

Ok, ali zašto onda hoće da "prepakuju" i Batočinu i Despotovac u kojima je DS dobila preko 50% mandata? Da ima potrebe, prepakovali bi i opštinu Crna Trava sa njenih 900 stanovnika, samo da bi se uhlebili omasovljeni SNS karijeristi.

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

U Leskovcu se skupilo sve i svasta da formira vlast.Sada su svi u vlasti sem DS.Za neki dan pocinje zaposljavanje novih kadrova.Bice interesantno kako ce tako glomazna koalicija da podmiri svoje mega potrebe.Za sad se jedino bivsi Radikal udomio kao gradonacelnik,posto je skinuo bedz i sa zakasnjenjem od nekoliko meseci pristupio SNS-u.Oni koji su formirali SNS su i dalje obicni clanivi a ovi sto su dosli namenski vec su zauzeli funkcije i debelo naplacuju svoju ljubav prema stranci.

MASA

pre 11 godina

KOJA TO VLAST MISLI O GRADJANIMA. SJASI KURTA DA UZJASE MURTA.
POMISLIO SAM DA SU IZBORI PROSLI I DA JE BORBA ZA VLAST PROSLOST, GRDNO SAM SE PREVARIO.

mister no

pre 11 godina

Hhahaha Djilas je stvarno kralj!!! Ovi SNS poltroni non stop izlaze sa smesnim izjavama, a Djilas ih samo kulira i gleda kako se ovi loze!! Tako se to radi kada si inteligentniji!!

Petar

pre 11 godina

Само ту не пипајте, без обзира на све што инсинуирате, МОЖЕ ДА ВАМ ПОЗЛИ !!!!!!!!!!
Београд вас није бирао, брееее! Нисте нам по укусу уопште!

raspad opsti

pre 11 godina

Ovi, kako su krenuli ,ne da nece, ama bas nista urditi sa Kosovom jer i nema sanse,nego ce rasturiti i ovo malo Srbije na ko zna koliko delova jos.

M

pre 11 godina

Najobičnije prepucavanje SNS-a i SPS-a preko Đilasa. Pa zaista ne znam da li je mogućno da su ovi iz SNS-a poverovali da će Dačić mirno da gleda kako mu Vučić hapsi ljude a da ne reaguje (prisluškivanjem). E sad bi SNS da vrati udarac Dačiću pa čačka Beograd. Igre za malu decu , neozbiljni su grupno svi!

Icarus

pre 11 godina

Jasno je kao dan da su nazadnjacima najvaznije fotelje sto su i dokazali u Novom Sadu gde su nasilno oteli vlast. Razumem da dugo nisu bili na vlasti pa sada gledaju da ugrabe fotelje i u kucnom savetu ali ovo sto rade je skandalozno.

Gabi

pre 11 godina

Ne sumnjam da mu je ovo prvo radno mesto, predsednik Skupštine-PRIPRAVNIK, pa očigledno nema pojma šta treba da radi. Ova žalosna volja građana se poštuje valjda samo u njihovom slučaju. Bravo za Čedu!

politikolog

pre 11 godina

Ne podrzavam ni Sns ni Ds ali nije prirodno da se vlast menja ako joj je na gradskom nivou u Beogradu 30+ posto ljudi ukazalo poverenje. Cekaj da onda s koca i konopca od deset stranaka sastave vecinu u odnosu na tih tridesetak posto koje je Djilas dobio na izborima za gradonacelnika i da promene vlast. I posle "argumentovano" kazu da su zasluzeno na vlasti. Cekaj, nema argumenta ZA ako jedan sam covek dobije tolike glasove, a ostali svi treba da se skupljaju da bi to pobili. Bez obzira sto i taj Djilas katastrofalno zaduzuje Beograd tenderima koje daje srodnim firmama. Ljudi su mu ukazali poverenje, samim tim i DS-u na gradskom nivou i to treba postovati...

jelena

pre 11 godina

Ovaj lik pripada stranci koja nije glasala ni za jedan proevropski zakon, njega skupstina i ne moze da zanima,sad se kao bori da nastavi ono sto je kao zapoceto....u pravu je covek.

samo su glupost i svemir beskrajni,doduse za svemir nije dokazano

pre 11 godina

[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Aleks, 8. novembar 2012 18:58)

Kazes tacno 9 godina je DS na vlasti.Kad vec zelis da prosipas pamet onda da cujemo koliko je stranka bilo u vlasti od 2001.-2004. i kakvo su stanje nasledili od prethodne vlasti?
A onda mudrace da nam kazes da li su ovi sto su sad na vlasti takodje bili u vlasti u prethodne 4 godine?Ili su SPS-JS-PUPS,Dinkic,Ljajic i ostali bili opozicija?

Prosto je fantasticno da se neko toliko trudi da bude pametan...a sam sebe osporava iz rec u rec.Neverovatna ogranicenost.

momir

pre 11 godina

rekoh ja pre par dana,nemozes ni predsednik kucnog saveta postati ako nisi clan sns.Zasto neko od nadleznih ne pita vucica zasto se odrzavaju izbori na opstinskom nivou kad tate odlucuju ko ce tu vladati.

Major Kursula

pre 11 godina

@bez ideje: ako, i treba. Nisu se oni sami izabrali, vec ih je narod birao i direktno i indirektno belim listicima. Uopste mi nije zao naroda, nas koji smo vikali dva meseca do pred izbore da nije vreme za salu i apatiju, bili smo ignorisani. E pa, izvolte betmeni i sundjeri.

vodoinstalater

pre 11 godina

@ осја, 8. novembar 2012 17:09

Ti definitivno nemaš kontakt sa realnim.

Pa ko će bre da finansira GSP i od kojih para? Ko će da investira taj tvoj, kako ga nazva, "teški metro". I ne znam šta si još tamo trućao ali i ovo je dovoljno.

debilizam i renesansa

pre 11 godina

@(Petar Božić, 8. novembar 2012 11:39)

Elem...
1. Sta je sa izbornom "kradjom"?
2. Sta je sa zakonom o javnim nabavkama?
3. Sta je sa 100 milijardi investicija?
4. Ko se sastajao sa Lukom Bojovicem?
5. Sta je sa Dinkicem?

Da da,B92 nije objektivan ali zato ti jesi.

Ljubo

pre 11 godina

@Перица 2008. republicka Vlada je formirana 7. jula,a vlast u Beogradu 19.avgusta...ne znam samo kako si dosao do zakljucka da je Djilas zapretio SPS-u da ce iz izbaciti iz Beograda ako ne budu na republickom nivou sa DS-om i ne treba zaboraviti da SNS i SPS na Vozdovcu vladaju tri i vise godina i da ih niko nije dirao iako je DS bio vodeca stranka na republickom nivou!

Перица

pre 11 godina

По коментарима на мој претходни коментар изгледа да је већини демократија само изговор за наметање сопственог мишљења, а не стварно избор.

Демократија се заснива на изградњи и поштовању институција које се према свима односе на исти начин. Следећи корак је поштовање воље већине уз поштовања права мањине.

Све остало је фашизам у овој или оној обланди, ма како се звала странка која је на власти.

п.с.
Некада давно сам чуо да народу ни по коју цену не треба дати да има избор и то од ,,вајних" либерала. Изгледа да се такво мишљење, НА ЖАЛОСТ, учврстило у тзв ,,интелектуалној" елити.

Draganche

pre 11 godina

Ako ce LDP da se poziva na ocuvanje ustavnog poretka onda ja nemam sta da dodam. Ovo lici na neku sprdnju, kao da se mi ne secamo uzurpacije vlasti koju su DS i LDP vrsili dok su bili u gradskoj vlasti. Oduzeli su citav niz ingerencija opstinama, koje sada ne mogu ni da se pokrenu kako valja jer je sve od znacaja centralizovano!

gruvani

pre 11 godina

Kako to gospodine Stefanovicu, u toku dana kada je skupstinsko zasedanje da zakazujete stranacku konferenciju, van prostorija Parlamenta i pritom prisustvujete kao jedini govornik. Inace za posao predsednika parlamenta ste placeni pa me samo zanima da li cete tih sat, dva vremena odbiti od dnevnice ili kako ce biti. Posteno, da moguce je. Verovatno ali ne sa vama.
p.s Malo morgen...

obavezno procitati

pre 11 godina

i da je 5% ovoga tacno (a verovatno je jos vise), boless: http://predragpopovic.wordpress.com/2012/07/23/ko-je-nebojsa-stefanovic-zvani-slina/

Uros

pre 11 godina

Verujem da se ni jedan rezim nece ukoreni dok god mi predano branimo svoje slobode i govorimo sta nam smeta, i u tom kontekstu pozdravljam gospodina Jovanovica. Ali se bojim da ce ovakvim preterivanjem u izjavama narod olako poceti da uzima eventualna upozorenja politicara i da ce ceo sistem mas medija biti banalizovan. Ponavljam, nisam protiv slobode govora, ali sam protiv preuvelicavanja.

Vanja

pre 11 godina

Ovo sto je rekao za ukidanje lokalne samouprave i slicno, je bio ironican, naravno, ali me svrbi zasto to isto nije prigovorio DS-u kada su oduzeli veliki broj nadleznosti opstinama u Beogradu? Dvostruki standardi jako smetaju...

Miroslav

pre 11 godina

On poziva na postovanje Ustava i zakona, a ovamo podrzava stranke u Vojvodini koje su mal-te-ne separatistickog tipa! Slazem se da je Stefanovic postupio lose, ali ni Ceda nije cvecka.