Subota, 06.10.2012.

10:16

Šta je sve Dulić govorio o "Nubi"

Oliver Dulić govorio je o firmi "Nuba invest", dozvolama i poslovima sa optičkim kablovima u emisijama B92 "Kažiprst" i "Insajder debata" 2010. i 2011.

Izvor: B92

Šta je sve Duliæ govorio o "Nubi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Venera

pre 11 godina

Verujem da je to jedna od vaših firmi gospodine Duliću koja je dobijala na tenderu, i da je to bio pokušaj malverzcija. Verujem da ćete uskoro odgovarati za organizavani kriminal. Verujem da će biti debeli dokazi protiv Vas. Verujem da Aleksandar Vučić zaista radi pošteno svoj posao.

Bojan

pre 11 godina

@ Balcanicus
Nije problem u losem informisanju nego u povrsnosti, ovde se gospodin Dulic ne optuzuje zato sto nije bilo tendera, vec zato sto je u procesu izdavanja dozvola favorizovao jednu firmu, izdao joj dozvolu mimo zakona, za 15 dana, i tako joj omogucio da se pre konkurencije pojavi na trzistu i ostvari dobit cime je sve ostale firme koje su morale da ispune sve zakonske zahteve ostetio. Ovaj primer pokazuje zasto je dobro sto nisam, po prvi put, izasao na izbore,i dao legitimitet nesposobnim bahatim ljudima kao sto je optuzeni gospodin i njemu slicni iz DS!

Balcanicus

pre 11 godina

Nisu ljudi krivi sto imaju pogresnu predstavu o ovom problemi,jer je izvestavanje nejasno i naopako. Ovde se radi o dozvoli za izgadnju kablovskog sistema -o gradjevinskoj dozvoli,a to moze da dobije svako ko ima sredstva. Ne branim Dulica,samo konstatujem. I nemoj niko da mi prica price kako nije revansizam u pitanju. Ma jok,ovo oko kablova je najveci kriminal u Srbiji:)

Petar

pre 11 godina

Iskreno nikad nisam voleo Vucica i uvek mi je delovao kao neki prilepak Seselju i Nikolicu koje inace prezirem. Ovo sto radi nije revansizam, isti princip je primenio Island koji je bio u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji zbog korumpriane vlade i mafije. Sad je zemlja sa jednim od najvecih ekonomskih razvojem u Evropi. Neko mora dati primer da ne postoji zasticena vrsta i da je anarhija koju su sprovodili svi posle Djindjiceve smrti i u vreme Milosevica katastrofalna po zemlju i njene gradjane. Nadam se da ce Dacic doci na dnevni red uskoro, i nadam se da ce Srbija postati pre svega kulturna drzava koju postuje prvenstveno narod koji zivi u njoj i ostatak sveta.

Branislav

pre 11 godina

Koliko ja shvatam, u ovoj nasoj nesrecnoj zemlji Srbiji, i u ovom nescrecnom slucaju covek ce ispasti kriv zato sto je dozvole izdavao brzo. To sto mi sad imamo mogucnost da zakupimo internet od 50 Mbps ili 100 Mbps (sto nismo nikad ranije imali) i sto je kvalitet usluge podignut potpuno nema veze. Ovaj slucaj je zaista vrh. Stidim se ...

Upućen

pre 11 godina

Pažljivo sam pročitao sve komentare i pošto očigledno niko ne razume stvar evo da pojasnim:
Ministarstvo kojim je Dulić upravljao je samo dalo dozvolu toj firmi da može da vrši iskopavanje, polaže cevi i zatim da u njih instalira optički kabl duž autoputa i u dozvolu je naplatila. Postavlja se pitanje zašto taj posao nije radila neka državna firma. Vrlo jednostavno, jer se radi o privatnoj investiciji. Nedugo zatim isto je uradio i Telenor ali njih niko ne spominje. Stvar je jasna: ko ima para za dozvolu i para da isfinansira ceo projekat taj može da gradi optički kabl duž autoputa. I da ponovim da svima bude jasno: Nuba je investirala svoj privatni novac, od države je samo dobila dozvolu za radove koju je platila. Inače nisam član ni jedne stranke i boli me uvo za Dulića ali me nervira proizvoljno nagađanje.

Mija

pre 11 godina

Pa nece valjda da kaze da je umesan. Lepo je tuzilastvo odradilo posao. Sramota je ko je sve bio ministar u prosloj vladi. Sad ce da padaju jedan po jedan.

Uros

pre 11 godina

@Vaki
Telenor zajedno sa SBB je dobio takođe dozvolu za trasu od Beograda do Niša možda čak i Bugarske. Tako da trenutno uz auto put Beograd Niš imaju optiku Nuba (preimenovani u u Targo telekom, novi operater u Beogradu, a i po Srbiji za internet i kablovsku) i imaš Telenor-SBB optiku. Plus i jedni i drugi su ugradili dodatne cevi u koje može da se uduvaju dodatni kablovi da bi se povećao kapacitet. Sva ova gore navedena optika je napravljena za manje od godinu i po dana i jedni i drugi su dobili dozvole ekstremno brzo za naše uslove i po novom zakonu. Telekom će takođe postaviti svoju mrežu uz autoput ako bude imalo potrebe. Po starom zakonu Telekom nije uspeo da skupi dozvole za jednu deonicu za dve godine.
Usput Nuba ima svoju optiku od Slovenije do naše granice, pa onda zagrebačkim autoputem, kroz Beograd, pa do Niša, verovatno su produžili do Bugarske granice i ka Grčkoj, tako da Nuba nije bila nova firma kada je tražila dozvolu kod nas, bila je novo registrovana firma u Srbiji. Naš je problem što ne tražimo da firma ima veći kapital pre nego što dobije dozvolu, ali što se tiće Nube oni su sada poprilično veliki. Kad vidiš Targo telekom to su oni.

Simka

pre 11 godina

Tad je mogao da prica sta god je zeleo,znao je da ga niko nece kontrolisati i da moze da radi sta zeli. Srecom dosla su druga vremena.

Nikolau

pre 11 godina

Za taj "Nuba Invest" sam cuo kada je Velimir Ilic napadao Dulica u skupstini, i govorio da je to teska pljacka, a svi su tada govorili "ma to je Velja, on laprda bezveze", ukljucujuci i vas medij. Sad se najbolje vidi ko je "laprdao" a ko je krao.

Vladimir

pre 11 godina

Gospodine Dulicu, pa ne moze vam Velimir Ilic biti kriv ako ste vi radili necasne radnje? Meni to deluje kao trazenje slamke spasa i predstavljanje stvari kao da gospodin Ilic potencira celu tu pricu, a ispade da nije bas tako

Clay

pre 11 godina

Oko 25 godina radim na Zapadu i radio sam sa oko 800 firmi u 40-tak zemalja. Nigde nisam video kao u Srbiji da su svi pocevsi od voditelja, ucesnika i citalaca, uvek strucnjaci za sve. I za gradjevinu, pravo, marketing, politiku, medjunarodne odnose ... bas sve.

Nikolau

pre 11 godina

Takodje, ovi koji govore o politickom progonu, da neko hoce politicki da progoni proslu vlast i na tome da skuplja poene, sigurno postoje znacajniji igraci od Dulica za tako nesto. Ali, po obicaju, ti manje eksponirani, koji su malo u senci, najvise i kradu. Poput Dulica, onog Markovica i slicnih. Tesko da je Tadic mogao da krade jer sve oci javnosti su bile uprte u njega, ali ovi ispod i oko njega, to samo makise na sve strane, dok se mediji bave Tadicem. Ali i Tadic je odgovoran, jer on ih je tu doveo i sve to omogucio.

Kokan87

pre 11 godina

Duboko verujem da se covek koji plati 25000 evra sestri za izradu osrednjeg web sajta debelo ugradio i u ovom slucaju, tako da sumnjam da je Nuba cista.

Светлана Fox

pre 11 godina

Оливер Дулић сматра, можда и са правом, да се ради о политичком прогону. Видимо да су му се у тој тврдњи придружили и не мали број других високих функционера ДС. Истовремено, потпредседник ДС, Драган Ђилас, је градоначелник Београда само захваљујући истој власти, коју Дулић и други оптужују за политички прогон. Овде нешто није како треба.

Stnimir Rakic

pre 11 godina

Dobro je da se nešto čini protiv korupcije, ali zbunjuje činjenica da se postavlja pitanje zašto nije raspisan tender za građevinsku dozvolu, a preskaču se slučajevi kada tender nije raspisivan za javne nabavke. Zašto se ne istražuju svi slučajevi kada nije raspisan tender, i to prvenstveno kada se radi o javnim nabavkama, tamo gde se troši novac iz budžeta, novac građana?

tajkun

pre 11 godina

ovaj je jedan od sitnijih DS igraca. Ako Vlada zeli da stekne poverenje naroda da se stvarno bori protiv korupcije moraju da udare na najvece igrace. Od ministara, preko agencije za privatizaciju, direktora javnih preduzeca, konsultantskih kuca itd.itd. Poreklo imovine je kljuc borbe protiv korupcije. Nadam se kao i svaki gradjanin ove zemlje da ce Vucic skupiti hrabrosti i snage i ocistiti ovu zemlju. Ako nekoga i propusti nega sledeca vlada odradi posao.

zvonce

pre 11 godina

Ko je Dulić?

Problem nije u Duliću, negu ou sporosti administracije!

Neka smanje vremenski rok za rešavanje dozvola, a ne da se pominje "vi ste završili za 15 dana"

Svima nama treba tih 15 dana u proceduri, a ne da brojimo dane u procesu dobijanja ranoraznih dozvola i taksi (ne pominjem ministra)

Umesto da se bavimo korupcijom, molim vas, neka se bavi tužilaštvo, neka propisi omogućavaju poslovanje, u skladu sa normama, a ne da ti propisi, koji postoje, omogućavaju korupciju ili bar povlaće sumnju na to .

Goran V.

pre 11 godina

Coveku je muka da slusa ovog mutivodu, koji ni na jedno konkretno pitanje ne daje odgovor jer ni na jedno nema-- a i sagovornik ne zna ,ili nece da ga podseti na to.Kad im odgovara da se pravdaju kazu ne valjaju zakoni pa oni ne mogu da zavrse posao,a nekad im odgovara i da ih ne menjaju pa da kazu da su morali oni da se "umesaju" i "ubrzaju" stvari.Kako god bilo samo da posle Dulicke i Dulica ne dodje jos neki Dilic-to bi me licno ........

dzigi

pre 11 godina

Ako sam ga ja dobro shvatio, sutra mogu da registrujem firmu, a već prekosutra tražim dozvolu za kopanje i postavljanje optičkog kabla i ja ću tu dozvolu da dobijem? Ako je tako, to je odličan Zakon i tu ne treba zaista nikakav tender. Ali ga je tako nemušto objasnio da ni ja nisam siguran da li da sutra otvaram firmu (sreća njegova pa je sutra nedelja).

stena

pre 11 godina

Samo da napomenem jednu stvar, da tu ne bi bilo nedoumica. Za izdavanje gradjevinske dozvole nisu bitne reference preduzimaca. One su bitne za postupak javne nabavke, tender. Za izdavanje gradjevinske dozvole bitno je ispunjavanje zakonom propisanih uslova gde ne spada koliko dugo preduzimac obavlja predmetnu delatnost, da li je vec radio neki veliki posao i sl. Ako se Dulicu, koga da se razumemo, nemam nameru ni da napadam ni da branim, stavlja samo to na teret, onda je ovo vrlo klimav postupak. I ako se eventualni optuzni akt protiv njega bude temeljio samo na ovim cinjenicama, a ne i na jos nekim koje u ovom trenutku nisu dostupne javnosti, prilicno sam sklon tvrdnji da ce Dulic na kraju biti oslobodjen.

Zika Pavlovic

pre 11 godina

i rekao sam: „Molim vas, pošto se ja u to ne razumem najbolje....."

Kljucni razlog zbog kog se sve raspada u Srbiji,sve rade ljudi koji se ne razumeju u to sto rade jer su tu dosli,kao lesinari,po politickoj liniji bez dana radnog staza.

Delphi

pre 11 godina

Vreme je za prekid programa - Vucic se pojavljuje na RTS1 u uniformi koju je sam sasio i objavljuje vanredno stanje. Nece se lopovi tako lako dati, dobro su organizovani. Ako je to neophodno da ih sklonimo, neka.

jurica

pre 11 godina

A čemu služi pominjanje tog Saveta za borbu protiv korupcije ili kako već? Kao, eto, i dosad se znalo šta on radi, ili šta, neko tako pere ruke? Ako se znalo, zašto ništa nije preduzeto?

Veerghoen

pre 11 godina

Nekako nije siguran u izjavama, narocito kod pitanja "kako to da NUBA dobije dozvolu a registrovana je pre par meseci i nema niti jedan ozbiljan posao vezan uz tu firmu""? Deluje konfuzno. Ali, bilo kako bilo Dulic je janje u odnosu na to kakvih shakala ima.

Vaki

pre 11 godina

Koje to druge firme imaju dozvolu za ugradnju otickih kablova, nikako da spomene jos koju sem Nube. Zato sto sa njom ima specijalni ugovor,hm. Daj Boze da to nije njegova firma. Suzava se polako krug oko Dulica, a i vreme je. Svaka cast za Srbiju na ovoj istrazi!

Vaki

pre 11 godina

Koje to druge firme imaju dozvolu za ugradnju otickih kablova, nikako da spomene jos koju sem Nube. Zato sto sa njom ima specijalni ugovor,hm. Daj Boze da to nije njegova firma. Suzava se polako krug oko Dulica, a i vreme je. Svaka cast za Srbiju na ovoj istrazi!

Veerghoen

pre 11 godina

Nekako nije siguran u izjavama, narocito kod pitanja "kako to da NUBA dobije dozvolu a registrovana je pre par meseci i nema niti jedan ozbiljan posao vezan uz tu firmu""? Deluje konfuzno. Ali, bilo kako bilo Dulic je janje u odnosu na to kakvih shakala ima.

Kokan87

pre 11 godina

Duboko verujem da se covek koji plati 25000 evra sestri za izradu osrednjeg web sajta debelo ugradio i u ovom slucaju, tako da sumnjam da je Nuba cista.

Zika Pavlovic

pre 11 godina

i rekao sam: „Molim vas, pošto se ja u to ne razumem najbolje....."

Kljucni razlog zbog kog se sve raspada u Srbiji,sve rade ljudi koji se ne razumeju u to sto rade jer su tu dosli,kao lesinari,po politickoj liniji bez dana radnog staza.

dzigi

pre 11 godina

Ako sam ga ja dobro shvatio, sutra mogu da registrujem firmu, a već prekosutra tražim dozvolu za kopanje i postavljanje optičkog kabla i ja ću tu dozvolu da dobijem? Ako je tako, to je odličan Zakon i tu ne treba zaista nikakav tender. Ali ga je tako nemušto objasnio da ni ja nisam siguran da li da sutra otvaram firmu (sreća njegova pa je sutra nedelja).

Delphi

pre 11 godina

Vreme je za prekid programa - Vucic se pojavljuje na RTS1 u uniformi koju je sam sasio i objavljuje vanredno stanje. Nece se lopovi tako lako dati, dobro su organizovani. Ako je to neophodno da ih sklonimo, neka.

jurica

pre 11 godina

A čemu služi pominjanje tog Saveta za borbu protiv korupcije ili kako već? Kao, eto, i dosad se znalo šta on radi, ili šta, neko tako pere ruke? Ako se znalo, zašto ništa nije preduzeto?

Goran V.

pre 11 godina

Coveku je muka da slusa ovog mutivodu, koji ni na jedno konkretno pitanje ne daje odgovor jer ni na jedno nema-- a i sagovornik ne zna ,ili nece da ga podseti na to.Kad im odgovara da se pravdaju kazu ne valjaju zakoni pa oni ne mogu da zavrse posao,a nekad im odgovara i da ih ne menjaju pa da kazu da su morali oni da se "umesaju" i "ubrzaju" stvari.Kako god bilo samo da posle Dulicke i Dulica ne dodje jos neki Dilic-to bi me licno ........

Nikolau

pre 11 godina

Za taj "Nuba Invest" sam cuo kada je Velimir Ilic napadao Dulica u skupstini, i govorio da je to teska pljacka, a svi su tada govorili "ma to je Velja, on laprda bezveze", ukljucujuci i vas medij. Sad se najbolje vidi ko je "laprdao" a ko je krao.

tajkun

pre 11 godina

ovaj je jedan od sitnijih DS igraca. Ako Vlada zeli da stekne poverenje naroda da se stvarno bori protiv korupcije moraju da udare na najvece igrace. Od ministara, preko agencije za privatizaciju, direktora javnih preduzeca, konsultantskih kuca itd.itd. Poreklo imovine je kljuc borbe protiv korupcije. Nadam se kao i svaki gradjanin ove zemlje da ce Vucic skupiti hrabrosti i snage i ocistiti ovu zemlju. Ako nekoga i propusti nega sledeca vlada odradi posao.

stena

pre 11 godina

Samo da napomenem jednu stvar, da tu ne bi bilo nedoumica. Za izdavanje gradjevinske dozvole nisu bitne reference preduzimaca. One su bitne za postupak javne nabavke, tender. Za izdavanje gradjevinske dozvole bitno je ispunjavanje zakonom propisanih uslova gde ne spada koliko dugo preduzimac obavlja predmetnu delatnost, da li je vec radio neki veliki posao i sl. Ako se Dulicu, koga da se razumemo, nemam nameru ni da napadam ni da branim, stavlja samo to na teret, onda je ovo vrlo klimav postupak. I ako se eventualni optuzni akt protiv njega bude temeljio samo na ovim cinjenicama, a ne i na jos nekim koje u ovom trenutku nisu dostupne javnosti, prilicno sam sklon tvrdnji da ce Dulic na kraju biti oslobodjen.

Nikolau

pre 11 godina

Takodje, ovi koji govore o politickom progonu, da neko hoce politicki da progoni proslu vlast i na tome da skuplja poene, sigurno postoje znacajniji igraci od Dulica za tako nesto. Ali, po obicaju, ti manje eksponirani, koji su malo u senci, najvise i kradu. Poput Dulica, onog Markovica i slicnih. Tesko da je Tadic mogao da krade jer sve oci javnosti su bile uprte u njega, ali ovi ispod i oko njega, to samo makise na sve strane, dok se mediji bave Tadicem. Ali i Tadic je odgovoran, jer on ih je tu doveo i sve to omogucio.

Simka

pre 11 godina

Tad je mogao da prica sta god je zeleo,znao je da ga niko nece kontrolisati i da moze da radi sta zeli. Srecom dosla su druga vremena.

Clay

pre 11 godina

Oko 25 godina radim na Zapadu i radio sam sa oko 800 firmi u 40-tak zemalja. Nigde nisam video kao u Srbiji da su svi pocevsi od voditelja, ucesnika i citalaca, uvek strucnjaci za sve. I za gradjevinu, pravo, marketing, politiku, medjunarodne odnose ... bas sve.

Vladimir

pre 11 godina

Gospodine Dulicu, pa ne moze vam Velimir Ilic biti kriv ako ste vi radili necasne radnje? Meni to deluje kao trazenje slamke spasa i predstavljanje stvari kao da gospodin Ilic potencira celu tu pricu, a ispade da nije bas tako

Petar

pre 11 godina

Iskreno nikad nisam voleo Vucica i uvek mi je delovao kao neki prilepak Seselju i Nikolicu koje inace prezirem. Ovo sto radi nije revansizam, isti princip je primenio Island koji je bio u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji zbog korumpriane vlade i mafije. Sad je zemlja sa jednim od najvecih ekonomskih razvojem u Evropi. Neko mora dati primer da ne postoji zasticena vrsta i da je anarhija koju su sprovodili svi posle Djindjiceve smrti i u vreme Milosevica katastrofalna po zemlju i njene gradjane. Nadam se da ce Dacic doci na dnevni red uskoro, i nadam se da ce Srbija postati pre svega kulturna drzava koju postuje prvenstveno narod koji zivi u njoj i ostatak sveta.

Светлана Fox

pre 11 godina

Оливер Дулић сматра, можда и са правом, да се ради о политичком прогону. Видимо да су му се у тој тврдњи придружили и не мали број других високих функционера ДС. Истовремено, потпредседник ДС, Драган Ђилас, је градоначелник Београда само захваљујући истој власти, коју Дулић и други оптужују за политички прогон. Овде нешто није како треба.

Stnimir Rakic

pre 11 godina

Dobro je da se nešto čini protiv korupcije, ali zbunjuje činjenica da se postavlja pitanje zašto nije raspisan tender za građevinsku dozvolu, a preskaču se slučajevi kada tender nije raspisivan za javne nabavke. Zašto se ne istražuju svi slučajevi kada nije raspisan tender, i to prvenstveno kada se radi o javnim nabavkama, tamo gde se troši novac iz budžeta, novac građana?

Upućen

pre 11 godina

Pažljivo sam pročitao sve komentare i pošto očigledno niko ne razume stvar evo da pojasnim:
Ministarstvo kojim je Dulić upravljao je samo dalo dozvolu toj firmi da može da vrši iskopavanje, polaže cevi i zatim da u njih instalira optički kabl duž autoputa i u dozvolu je naplatila. Postavlja se pitanje zašto taj posao nije radila neka državna firma. Vrlo jednostavno, jer se radi o privatnoj investiciji. Nedugo zatim isto je uradio i Telenor ali njih niko ne spominje. Stvar je jasna: ko ima para za dozvolu i para da isfinansira ceo projekat taj može da gradi optički kabl duž autoputa. I da ponovim da svima bude jasno: Nuba je investirala svoj privatni novac, od države je samo dobila dozvolu za radove koju je platila. Inače nisam član ni jedne stranke i boli me uvo za Dulića ali me nervira proizvoljno nagađanje.

Uros

pre 11 godina

@Vaki
Telenor zajedno sa SBB je dobio takođe dozvolu za trasu od Beograda do Niša možda čak i Bugarske. Tako da trenutno uz auto put Beograd Niš imaju optiku Nuba (preimenovani u u Targo telekom, novi operater u Beogradu, a i po Srbiji za internet i kablovsku) i imaš Telenor-SBB optiku. Plus i jedni i drugi su ugradili dodatne cevi u koje može da se uduvaju dodatni kablovi da bi se povećao kapacitet. Sva ova gore navedena optika je napravljena za manje od godinu i po dana i jedni i drugi su dobili dozvole ekstremno brzo za naše uslove i po novom zakonu. Telekom će takođe postaviti svoju mrežu uz autoput ako bude imalo potrebe. Po starom zakonu Telekom nije uspeo da skupi dozvole za jednu deonicu za dve godine.
Usput Nuba ima svoju optiku od Slovenije do naše granice, pa onda zagrebačkim autoputem, kroz Beograd, pa do Niša, verovatno su produžili do Bugarske granice i ka Grčkoj, tako da Nuba nije bila nova firma kada je tražila dozvolu kod nas, bila je novo registrovana firma u Srbiji. Naš je problem što ne tražimo da firma ima veći kapital pre nego što dobije dozvolu, ali što se tiće Nube oni su sada poprilično veliki. Kad vidiš Targo telekom to su oni.

zvonce

pre 11 godina

Ko je Dulić?

Problem nije u Duliću, negu ou sporosti administracije!

Neka smanje vremenski rok za rešavanje dozvola, a ne da se pominje "vi ste završili za 15 dana"

Svima nama treba tih 15 dana u proceduri, a ne da brojimo dane u procesu dobijanja ranoraznih dozvola i taksi (ne pominjem ministra)

Umesto da se bavimo korupcijom, molim vas, neka se bavi tužilaštvo, neka propisi omogućavaju poslovanje, u skladu sa normama, a ne da ti propisi, koji postoje, omogućavaju korupciju ili bar povlaće sumnju na to .

Branislav

pre 11 godina

Koliko ja shvatam, u ovoj nasoj nesrecnoj zemlji Srbiji, i u ovom nescrecnom slucaju covek ce ispasti kriv zato sto je dozvole izdavao brzo. To sto mi sad imamo mogucnost da zakupimo internet od 50 Mbps ili 100 Mbps (sto nismo nikad ranije imali) i sto je kvalitet usluge podignut potpuno nema veze. Ovaj slucaj je zaista vrh. Stidim se ...

Mija

pre 11 godina

Pa nece valjda da kaze da je umesan. Lepo je tuzilastvo odradilo posao. Sramota je ko je sve bio ministar u prosloj vladi. Sad ce da padaju jedan po jedan.

Balcanicus

pre 11 godina

Nisu ljudi krivi sto imaju pogresnu predstavu o ovom problemi,jer je izvestavanje nejasno i naopako. Ovde se radi o dozvoli za izgadnju kablovskog sistema -o gradjevinskoj dozvoli,a to moze da dobije svako ko ima sredstva. Ne branim Dulica,samo konstatujem. I nemoj niko da mi prica price kako nije revansizam u pitanju. Ma jok,ovo oko kablova je najveci kriminal u Srbiji:)

Bojan

pre 11 godina

@ Balcanicus
Nije problem u losem informisanju nego u povrsnosti, ovde se gospodin Dulic ne optuzuje zato sto nije bilo tendera, vec zato sto je u procesu izdavanja dozvola favorizovao jednu firmu, izdao joj dozvolu mimo zakona, za 15 dana, i tako joj omogucio da se pre konkurencije pojavi na trzistu i ostvari dobit cime je sve ostale firme koje su morale da ispune sve zakonske zahteve ostetio. Ovaj primer pokazuje zasto je dobro sto nisam, po prvi put, izasao na izbore,i dao legitimitet nesposobnim bahatim ljudima kao sto je optuzeni gospodin i njemu slicni iz DS!

Venera

pre 11 godina

Verujem da je to jedna od vaših firmi gospodine Duliću koja je dobijala na tenderu, i da je to bio pokušaj malverzcija. Verujem da ćete uskoro odgovarati za organizavani kriminal. Verujem da će biti debeli dokazi protiv Vas. Verujem da Aleksandar Vučić zaista radi pošteno svoj posao.

Delphi

pre 11 godina

Vreme je za prekid programa - Vucic se pojavljuje na RTS1 u uniformi koju je sam sasio i objavljuje vanredno stanje. Nece se lopovi tako lako dati, dobro su organizovani. Ako je to neophodno da ih sklonimo, neka.

Clay

pre 11 godina

Oko 25 godina radim na Zapadu i radio sam sa oko 800 firmi u 40-tak zemalja. Nigde nisam video kao u Srbiji da su svi pocevsi od voditelja, ucesnika i citalaca, uvek strucnjaci za sve. I za gradjevinu, pravo, marketing, politiku, medjunarodne odnose ... bas sve.

Branislav

pre 11 godina

Koliko ja shvatam, u ovoj nasoj nesrecnoj zemlji Srbiji, i u ovom nescrecnom slucaju covek ce ispasti kriv zato sto je dozvole izdavao brzo. To sto mi sad imamo mogucnost da zakupimo internet od 50 Mbps ili 100 Mbps (sto nismo nikad ranije imali) i sto je kvalitet usluge podignut potpuno nema veze. Ovaj slucaj je zaista vrh. Stidim se ...

Upućen

pre 11 godina

Pažljivo sam pročitao sve komentare i pošto očigledno niko ne razume stvar evo da pojasnim:
Ministarstvo kojim je Dulić upravljao je samo dalo dozvolu toj firmi da može da vrši iskopavanje, polaže cevi i zatim da u njih instalira optički kabl duž autoputa i u dozvolu je naplatila. Postavlja se pitanje zašto taj posao nije radila neka državna firma. Vrlo jednostavno, jer se radi o privatnoj investiciji. Nedugo zatim isto je uradio i Telenor ali njih niko ne spominje. Stvar je jasna: ko ima para za dozvolu i para da isfinansira ceo projekat taj može da gradi optički kabl duž autoputa. I da ponovim da svima bude jasno: Nuba je investirala svoj privatni novac, od države je samo dobila dozvolu za radove koju je platila. Inače nisam član ni jedne stranke i boli me uvo za Dulića ali me nervira proizvoljno nagađanje.

Vaki

pre 11 godina

Koje to druge firme imaju dozvolu za ugradnju otickih kablova, nikako da spomene jos koju sem Nube. Zato sto sa njom ima specijalni ugovor,hm. Daj Boze da to nije njegova firma. Suzava se polako krug oko Dulica, a i vreme je. Svaka cast za Srbiju na ovoj istrazi!

Nikolau

pre 11 godina

Za taj "Nuba Invest" sam cuo kada je Velimir Ilic napadao Dulica u skupstini, i govorio da je to teska pljacka, a svi su tada govorili "ma to je Velja, on laprda bezveze", ukljucujuci i vas medij. Sad se najbolje vidi ko je "laprdao" a ko je krao.

Balcanicus

pre 11 godina

Nisu ljudi krivi sto imaju pogresnu predstavu o ovom problemi,jer je izvestavanje nejasno i naopako. Ovde se radi o dozvoli za izgadnju kablovskog sistema -o gradjevinskoj dozvoli,a to moze da dobije svako ko ima sredstva. Ne branim Dulica,samo konstatujem. I nemoj niko da mi prica price kako nije revansizam u pitanju. Ma jok,ovo oko kablova je najveci kriminal u Srbiji:)

Veerghoen

pre 11 godina

Nekako nije siguran u izjavama, narocito kod pitanja "kako to da NUBA dobije dozvolu a registrovana je pre par meseci i nema niti jedan ozbiljan posao vezan uz tu firmu""? Deluje konfuzno. Ali, bilo kako bilo Dulic je janje u odnosu na to kakvih shakala ima.

Mija

pre 11 godina

Pa nece valjda da kaze da je umesan. Lepo je tuzilastvo odradilo posao. Sramota je ko je sve bio ministar u prosloj vladi. Sad ce da padaju jedan po jedan.

stena

pre 11 godina

Samo da napomenem jednu stvar, da tu ne bi bilo nedoumica. Za izdavanje gradjevinske dozvole nisu bitne reference preduzimaca. One su bitne za postupak javne nabavke, tender. Za izdavanje gradjevinske dozvole bitno je ispunjavanje zakonom propisanih uslova gde ne spada koliko dugo preduzimac obavlja predmetnu delatnost, da li je vec radio neki veliki posao i sl. Ako se Dulicu, koga da se razumemo, nemam nameru ni da napadam ni da branim, stavlja samo to na teret, onda je ovo vrlo klimav postupak. I ako se eventualni optuzni akt protiv njega bude temeljio samo na ovim cinjenicama, a ne i na jos nekim koje u ovom trenutku nisu dostupne javnosti, prilicno sam sklon tvrdnji da ce Dulic na kraju biti oslobodjen.

Stnimir Rakic

pre 11 godina

Dobro je da se nešto čini protiv korupcije, ali zbunjuje činjenica da se postavlja pitanje zašto nije raspisan tender za građevinsku dozvolu, a preskaču se slučajevi kada tender nije raspisivan za javne nabavke. Zašto se ne istražuju svi slučajevi kada nije raspisan tender, i to prvenstveno kada se radi o javnim nabavkama, tamo gde se troši novac iz budžeta, novac građana?

Nikolau

pre 11 godina

Takodje, ovi koji govore o politickom progonu, da neko hoce politicki da progoni proslu vlast i na tome da skuplja poene, sigurno postoje znacajniji igraci od Dulica za tako nesto. Ali, po obicaju, ti manje eksponirani, koji su malo u senci, najvise i kradu. Poput Dulica, onog Markovica i slicnih. Tesko da je Tadic mogao da krade jer sve oci javnosti su bile uprte u njega, ali ovi ispod i oko njega, to samo makise na sve strane, dok se mediji bave Tadicem. Ali i Tadic je odgovoran, jer on ih je tu doveo i sve to omogucio.

jurica

pre 11 godina

A čemu služi pominjanje tog Saveta za borbu protiv korupcije ili kako već? Kao, eto, i dosad se znalo šta on radi, ili šta, neko tako pere ruke? Ako se znalo, zašto ništa nije preduzeto?

dzigi

pre 11 godina

Ako sam ga ja dobro shvatio, sutra mogu da registrujem firmu, a već prekosutra tražim dozvolu za kopanje i postavljanje optičkog kabla i ja ću tu dozvolu da dobijem? Ako je tako, to je odličan Zakon i tu ne treba zaista nikakav tender. Ali ga je tako nemušto objasnio da ni ja nisam siguran da li da sutra otvaram firmu (sreća njegova pa je sutra nedelja).

zvonce

pre 11 godina

Ko je Dulić?

Problem nije u Duliću, negu ou sporosti administracije!

Neka smanje vremenski rok za rešavanje dozvola, a ne da se pominje "vi ste završili za 15 dana"

Svima nama treba tih 15 dana u proceduri, a ne da brojimo dane u procesu dobijanja ranoraznih dozvola i taksi (ne pominjem ministra)

Umesto da se bavimo korupcijom, molim vas, neka se bavi tužilaštvo, neka propisi omogućavaju poslovanje, u skladu sa normama, a ne da ti propisi, koji postoje, omogućavaju korupciju ili bar povlaće sumnju na to .

tajkun

pre 11 godina

ovaj je jedan od sitnijih DS igraca. Ako Vlada zeli da stekne poverenje naroda da se stvarno bori protiv korupcije moraju da udare na najvece igrace. Od ministara, preko agencije za privatizaciju, direktora javnih preduzeca, konsultantskih kuca itd.itd. Poreklo imovine je kljuc borbe protiv korupcije. Nadam se kao i svaki gradjanin ove zemlje da ce Vucic skupiti hrabrosti i snage i ocistiti ovu zemlju. Ako nekoga i propusti nega sledeca vlada odradi posao.

Kokan87

pre 11 godina

Duboko verujem da se covek koji plati 25000 evra sestri za izradu osrednjeg web sajta debelo ugradio i u ovom slucaju, tako da sumnjam da je Nuba cista.

Светлана Fox

pre 11 godina

Оливер Дулић сматра, можда и са правом, да се ради о политичком прогону. Видимо да су му се у тој тврдњи придружили и не мали број других високих функционера ДС. Истовремено, потпредседник ДС, Драган Ђилас, је градоначелник Београда само захваљујући истој власти, коју Дулић и други оптужују за политички прогон. Овде нешто није како треба.

Uros

pre 11 godina

@Vaki
Telenor zajedno sa SBB je dobio takođe dozvolu za trasu od Beograda do Niša možda čak i Bugarske. Tako da trenutno uz auto put Beograd Niš imaju optiku Nuba (preimenovani u u Targo telekom, novi operater u Beogradu, a i po Srbiji za internet i kablovsku) i imaš Telenor-SBB optiku. Plus i jedni i drugi su ugradili dodatne cevi u koje može da se uduvaju dodatni kablovi da bi se povećao kapacitet. Sva ova gore navedena optika je napravljena za manje od godinu i po dana i jedni i drugi su dobili dozvole ekstremno brzo za naše uslove i po novom zakonu. Telekom će takođe postaviti svoju mrežu uz autoput ako bude imalo potrebe. Po starom zakonu Telekom nije uspeo da skupi dozvole za jednu deonicu za dve godine.
Usput Nuba ima svoju optiku od Slovenije do naše granice, pa onda zagrebačkim autoputem, kroz Beograd, pa do Niša, verovatno su produžili do Bugarske granice i ka Grčkoj, tako da Nuba nije bila nova firma kada je tražila dozvolu kod nas, bila je novo registrovana firma u Srbiji. Naš je problem što ne tražimo da firma ima veći kapital pre nego što dobije dozvolu, ali što se tiće Nube oni su sada poprilično veliki. Kad vidiš Targo telekom to su oni.

Simka

pre 11 godina

Tad je mogao da prica sta god je zeleo,znao je da ga niko nece kontrolisati i da moze da radi sta zeli. Srecom dosla su druga vremena.

Vladimir

pre 11 godina

Gospodine Dulicu, pa ne moze vam Velimir Ilic biti kriv ako ste vi radili necasne radnje? Meni to deluje kao trazenje slamke spasa i predstavljanje stvari kao da gospodin Ilic potencira celu tu pricu, a ispade da nije bas tako

Petar

pre 11 godina

Iskreno nikad nisam voleo Vucica i uvek mi je delovao kao neki prilepak Seselju i Nikolicu koje inace prezirem. Ovo sto radi nije revansizam, isti princip je primenio Island koji je bio u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji zbog korumpriane vlade i mafije. Sad je zemlja sa jednim od najvecih ekonomskih razvojem u Evropi. Neko mora dati primer da ne postoji zasticena vrsta i da je anarhija koju su sprovodili svi posle Djindjiceve smrti i u vreme Milosevica katastrofalna po zemlju i njene gradjane. Nadam se da ce Dacic doci na dnevni red uskoro, i nadam se da ce Srbija postati pre svega kulturna drzava koju postuje prvenstveno narod koji zivi u njoj i ostatak sveta.

Goran V.

pre 11 godina

Coveku je muka da slusa ovog mutivodu, koji ni na jedno konkretno pitanje ne daje odgovor jer ni na jedno nema-- a i sagovornik ne zna ,ili nece da ga podseti na to.Kad im odgovara da se pravdaju kazu ne valjaju zakoni pa oni ne mogu da zavrse posao,a nekad im odgovara i da ih ne menjaju pa da kazu da su morali oni da se "umesaju" i "ubrzaju" stvari.Kako god bilo samo da posle Dulicke i Dulica ne dodje jos neki Dilic-to bi me licno ........

Venera

pre 11 godina

Verujem da je to jedna od vaših firmi gospodine Duliću koja je dobijala na tenderu, i da je to bio pokušaj malverzcija. Verujem da ćete uskoro odgovarati za organizavani kriminal. Verujem da će biti debeli dokazi protiv Vas. Verujem da Aleksandar Vučić zaista radi pošteno svoj posao.

Zika Pavlovic

pre 11 godina

i rekao sam: „Molim vas, pošto se ja u to ne razumem najbolje....."

Kljucni razlog zbog kog se sve raspada u Srbiji,sve rade ljudi koji se ne razumeju u to sto rade jer su tu dosli,kao lesinari,po politickoj liniji bez dana radnog staza.

Bojan

pre 11 godina

@ Balcanicus
Nije problem u losem informisanju nego u povrsnosti, ovde se gospodin Dulic ne optuzuje zato sto nije bilo tendera, vec zato sto je u procesu izdavanja dozvola favorizovao jednu firmu, izdao joj dozvolu mimo zakona, za 15 dana, i tako joj omogucio da se pre konkurencije pojavi na trzistu i ostvari dobit cime je sve ostale firme koje su morale da ispune sve zakonske zahteve ostetio. Ovaj primer pokazuje zasto je dobro sto nisam, po prvi put, izasao na izbore,i dao legitimitet nesposobnim bahatim ljudima kao sto je optuzeni gospodin i njemu slicni iz DS!