Četvrtak, 17.11.2011.

09:04

Kaznu za parking platio crtežom

Ljut zbog kazne za parkiranje u vrednosti od 1.050 dinara jedan Novosađanin Parking servisu kao odgovor poslao crtež konja, koji je procenio na 1.090 dinara.

Izvor: B92

Kaznu za parking platio crtežom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Marko NS

pre 12 godina

Da se razumemo! Nije to kazna nego dnevna karta za parking. U Novom Sadu parking kosta najvise 40 din/h. Parking se naplacuje 12h dnevno. Prostom racunicom dolazimo do toga da dnevna parking karta treba da kosta 480 din. Kako je parking servis izracunao da treba da naplati 1000 din. dnevnu kartu? Da dodam jos i to da, ukoliko ste platili vec jedan sat parkinga taj dan i ne produzite na sledeci dan, kazna je i dalje 1000 din. a po logici stvari treba da se onih 480 din. umanje za onaj sat koji je vec placen. Time dolazimo do cifre od 440 din. Ko je ovde lud?

Aleksandar

pre 12 godina

za (Kaca, 17. novembar 2011 22:29)

Sam je čovek rekao da nije ideja originalna (to je radio i Pikaso).

A kvalitet slike je primeren kvalitetu "usluge" parking servisa. A jedino zidovi ih sprečavaju da ne naplaćuju vaše boravke u vašem tolaetu (zasad)

Djole

pre 12 godina

Bravo care!! Prosto ne razumem ljude koji podrzavaju parking sluzbu, ja zivim u vrlo prometnoj ulici u Beogradu i moram da placam mesecni danak od 500din da bih se parkirao u reonu od kilometar od mesta gde zivim. Suludo zvuci, ali retko kad mogu tu da se parkiram,jer je reon dozvolom obuhvacen uvek pretrpan vozilima. I uostalom, sta mi sto placamo sve to dobijamo zauzvrat? Je l' nam neko garantuje, bezbednost vozila, ili da li cu ja uopste naci parking mesto? Sta ja placam privilegiju mesta gde zivim?? Ja to vec placam kroz poreze i ostale racune. Tipicna kradja kojoj treba stati na put!

Kaca

pre 12 godina

Citam ove komentare, pa ne mogu da verujem da su se svi ovako uspalili zbog jedne obicne parking kazne. Sluzba za naplacivanje kazni radi, ne znam zasto se svi zbog toga ljute. Steta je sto i drugi tako revnosno ne rade. E sad, ako su emocije u pitanju i srpska posla tipa "nisam, majke mi, ili on ce meni da naplati kaznu, ko je on", onda necemo daleko da doguramo.
Inace, ideja mu i nije nesto originalna, a crtez nikakav. Da je barem bolje nacrtao...

ja**

pre 12 godina

Covek ima sjanu ideju i podrzavam ga, ali mislim da se to samo dobra sala i nacin da privuce paznju. Jer 1.000 din ne predstavlja problem za doticnog s' obzirom da poseduje Mac Book.

Mrzim parking servis

pre 12 godina

Sta da vam kazem, danas mi pauk odneo auto vec sedmi put ove godine. Nece da mi daju parking karticu za parkiranje u ulici u kojoj zivim pa mi ponesu auto kad se parkiram na neobelezenim mestima. Cista diskriminacija ali nemam kome da se zalim pa cutim i placam.

Zrenjaninac

pre 12 godina

Ima gorih slucaja od njegovog.

Kod mene su zatvorili ulicu preko noci,zbog nekog sahta.
Meni auto na parkingu,niko nista nije javio.
Ja ne mogu da sklonim auto,zatvorena ulica.
Bar necu morati da placam parking. Vec to jutro,napisu mi kaznu.
Odem u parking servis,kazem da je ulica zatvorena i to bez obavestenja stanara,zakrcili mi auto,ne mogu da ga koristim,jos mi naplate kaznu u zatvorenoj ulici,a oni me bledo gledaju...
Treba ja njih da tuzim,a ne oni meni kaznu.
Ni komsije,nisu prosli bolje.

Da nije naopako,ne bi bila Srbija.

Maldoror

pre 12 godina

Ja im dugujem preko 200.000 dinara i ne dam im ni crtez jer ni toliko nisu zasluzili. Parkiram se ispred svoje kuce kao i ceo svoj zivot sto to radim i mogu da mi lepe na kola sta god hoce, sto se mene tice najobicniji spam.

sveta

pre 12 godina

Ako je neko pogledao ovaj video mogao je da primeti simpaticnu plavusu koja radi u Parking servisu kao PR! Ej parking servis ima PR. Samo izmisljaju radna mesta.

Зоран

pre 12 godina

Мене су пре недељу дана исцепали на Флориди са 250 долара јер сам возио 140 уместо 112 км на сат. Срећа постоји опција да 4 сата радим неки тест на интернету и да ми не упишу казнене поене који на Флориди не застаревају и не скочи ми осигурање. Ову погодност имаш једном доишње и то максимум 5 година под условом да ниси изазвао несрећу због брзине и немаш никакав прекршај у току године. Не важи за професионалне возаче.

Ја, осетио сељак јака кола па у километражу не гледа него по осећају колико се тресе.

Када ме зауставили, дали ми папир и објаснили да имам 3 опције. Да платим 250 долара и добијем казнене поене, 4 комада.

Да радим тест, платим казну и нема поена као ни скок осигурања.

Да идем ан суд са њима и да докажем да нисам крив.

ја сма им на крају рекао хвала.

Зоран

pre 12 godina

Da je ovo neko uradio u Americi uz ovoliku medijsku podrsku,crtez bi na aukciji dostigao vrednost od brat bratu 10.000-15.000 $.
(MunzeLjux, 17. novembar 2011 19:42)

Не. Мислили би да је будала.

jaroslav

pre 12 godina

Kakav prekršaj? Pa nije prešao kroz crveno. Ovo nema veze sa zakonom o saobraćaju. Ovde se neko poziva na zakon. OVO JE HARAČ U ZERMLJI GDE JE PRIVREDA PROPALA. U pitanju je harač monopolskog preduzeća u kome su zaposleni mamini i tatini sinovi i ćerke. Oni ništa ne stvaraju i ništa ne rade samo naplaćuju. Mora se uzeti privredna, socjalna situacija u društvu. Nije ni čudo da su ljudi ogorčeni. PArkin servis se proširio sve do njiva. Na kraju će da naplaćuju i uvratine za traktore.

ae

pre 12 godina

Da se ne lazemo, Parking Servis je Miskovicev koji kao poslovni prostor (parking mesta) koristi gradske trotoare (cista kradja) i plus po kom to zakonu doticni ima pravo da kaznjava? Nije vise "kazna" nego "doplatna" i mislite da ste resili problem? Prostaci.
Ne kradite bre vise, milijarde imate i malo vam je.

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

@Zoran & Ratko Jevtovic
Gospodo iz parking servisa, ne tako davno Ustavni sud Srbije je dao svoje (negativno) mišljenje o vašim "kaznama" i "doplatnim kartama" za parkiranje! I uprkos tome, vi terate po svom i šaljete ljudima kazne i preteća pisma - po principu: "Ako prođe - prođe".

U potpunosti podržavam sugrađanina Zoran Maksimovića.
(NS_BOB, 17. novembar 2011 10:42)

Dragi NS-BOBe,
Ja nisam iz Parking Servisa. Generalno, podrzavam javni red i mir. Inace godinama zivim u Australiji. Placam parking uredno gde se to zahteva i ne vidim u cemu je problem. Platio sam kaznu 2x jer sam prevideo kao i gospodin Maksimovic. Lepo ono kazase Djorde Balasevic, dragi sugradjanin: "....a red je red...."
Pozdrav iz Perta i naredne nedelje navijajte svi za Djokovica!

Dejan

pre 12 godina

Ulice koje su naši dedovi i očevi izgradili, kriminalci koriste da nam naplate! U potpunosti podržavam ovo. Bezobrazlukom protiv bezobrazluka!

Lasarus Emanuelle Pedro Turcony y Lucientes Maribell

pre 12 godina

Crtez je podcenjen jer vredi bar tri puta vise od usluge pomenutog parking servisa. DAKLE PRAVDA ZA UMETNIKA!

leka

pre 12 godina

Samo da podsetim ljude da parking servis ne goni vise ljude po sudovima jer takva naplata kazni je neustavna. Samo mogu da salju opomene.

Jedino kako mogu da se naplate je tako sto kada vam pauk digne auto oni ce traziti da platite sve neplacene kazne pre nego sto mozete da preuzmete svoj autmobil. Ovo je cista iznuda tako da onaj ko ima viska automobila moze sa njima da se vuce po sudu i jos da dobije odstetu.

Platite parking svaki put kada se parkirate ali nemojte da se jedite ako vam promakne koji put.

sokrates

pre 12 godina

Ovo me je potaklo da na glasanje ponesem bojice i da ja nešto nacrtam u tom svečanom činu nadahnuća. Nadam se da ću imati veliku inspiraciju za neko baš umetničko delo.

Uros

pre 12 godina

@Zorane
Nije napravljen prekrsaj nego je parking servis odlucio da mu napalti parkiranje po ceni koju je sam odredio. Isto tako je i odredejna pausalno cena slike. Zna se ko moze da propise sta je prekrsaj, a to nije jedno komunalno preduzece.

QQQ umetnik naravnooo

pre 12 godina

Sada ih lepo pusti da ti izgube umetnicko delo, pa ih onda tuzi ili jos bolje prodaj dve slicne ili iste slike drugarima sa sve racunom na 30 000din/kom,pa parking servisu onda trazi visu cenu ili kad dodju da plene, dobiju jedno "umetnicko delo" kojem MORAJU da odrede cenu a trziste(drugari) je vec odredilo cenu tvojih slika svidjalo se nekom ili ne tvoje umetnicko delo.I ja znam za gomilu slika za koje ne bih dao ni prazan burek i jogurt, a cena na trzistu im je u desetinama hiljada eura, pa ko mene onda sta pita. Isto vazi i za njih. Sada malo ti njma jedi zivce uz osmeh na licu.Lopovi su to stari....drzava ih izmislila a oni uzurpirali javno zemljiste koje pripada svima nama,uzeli cetku i zutu farbu pa pomislili da se i oni bave umetnoscu....sada im lepo daj casove umetnosti...jer svi smo mi umetnici samo treba nesto da se probudi u nama.

ja iz Pazara

pre 12 godina

Bas se nesto pitam, kada budu hteli da to "svedu u pravne okvire" na koji zakon ce se pozvati. Pa to ni u jednom zakonu, npr. ZOBSP ne postoji, to je skupstinska odluka, da li sud moze da postupa po skupstinskim odlukama koje nisu utemeljene na zakonu, ali, u nasoj drzavi je sve moguce, na zalost!!!

Goran

pre 12 godina

Ovde se ne radi o prekršaju, pošto parking servis ne može da naplaćuje kazne, vrć doplatne karte. Znači u pitanju su obligacioni odnosi.
Ja sam to shvatio kao protest, naime pismena su im stvarno drska i preteća, naplaćuju i neuređena parking mesta, zimi ne očiste parking mesta a većinu informacija o parking mestu dobijate iz oznaka na asfaltu.
Radi se o tome da oni zarađuju ogroman novac koristeći zajednička osnovna sredstva a ne ulažu ništa, sem svojih, uglavnom velikih, plata i još su veoma drski i angažuju veoma drske i uglavnom jeftine advokate. To da su jeftini znam, pošto nikada nisam čuo ni za jednog.

MareBG

pre 12 godina

Greška, NIJE napravio prekršaj, već nije platio parkiranje. Prekršaj je kada se prekrši zakon o bezbednosti saobraćaja, a on to nije uradio, već nije ispoštovao "ugovor" sa JKP Parking Servis. A taj ugovor glasi (parafraziram naravno): Kada parkiraš na obeleženo mesto, pristaješ na to da platiš u nekom roku bla bla, ili da platiš doplatnu kartu bla bla.

E problem je što su te doplatne karte protivustavne, ovako kako su sada definisane. Bila je veoma opširna rasprava na tu temu na jednom forumu (znaju novinari sa B92 kom, da ne reklamiram, jer odatle često kupe svoje "vesti").

Pre neki dan sam imao zlu sreću da me odnese "pauk". Ali zaista sam napravio prekršaj, pa nemam razloga da se bunim, već sam platio kaznu. Ali nije kazna problem, već harač koji traži parking servis, jer je otuđio moju imovinu (opet protivustavno, jer je Ustavom privatna svojina neotuđiva). Ljubazni policajac mi je objasnio da mogu da tužim Parking Servis za to (jer i on smatra da je to protivustavno inače :) ), ali jasno mi je da nemam šanse da dobijem taj spor. Ako ništa drugo, odlagaće ga do zastarelosti, a meni moje troškove, materijalne i nematerijalne niko neće pokriti.

Srbija! :)

SimaV

pre 12 godina

Dzaba ti je, i da crtas konja kao Pikaso, ako ne poznajes direktora JP Parking. Jedan moj kolega je tri puta molio direktora da mu skinu kaznu i mislim da je samo cetvrti put platio, jer ga je vec bilo sramota da maltretira coveka.

NS_BOB

pre 12 godina

@Zoran & Ratko Jevtovic
Gospodo iz parking servisa, ne tako davno Ustavni sud Srbije je dao svoje (negativno) mišljenje o vašim "kaznama" i "doplatnim kartama" za parkiranje! I uprkos tome, vi terate po svom i šaljete ljudima kazne i preteća pisma - po principu: "Ako prođe - prođe".

U potpunosti podržavam sugrađanina Zoran Maksimovića.

Fica

pre 12 godina

A koju uslugu mi tu placamo 2 linije na asvaltu? U proteklih 5 god. stiglo mi je 7 kazni za parkiranje naravno nisam platio nijednu ni ti su me zvali na sud zato sto znaju da ne mogu da dobiju slucaj.

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

Gospodinov nacin placanja je krajnje neozbiljan pa nije ni cudo sto Opstina zeli da privede slucaj na pravni nacin. Ukoliko u ulici nije bilo nikakvog znaka za obavezu parkiranja kao sto tvrdi, pretpostavljam da je mogao lako sa se dogovori sa opstinarima. Ukoliko je u pitanju previd, Boze moj, konji na pojilu i suncani dan ne pomazu.
Pozdrav!

NickBGD

pre 12 godina

u principu je i u pravu a i nije. parking servis i u bgu se samo siri. uzmu kanticu farbe,2 znaka i odmah mora da se placa. ne ulazu nista da se parkinzi poboljsaju a naplacuju i niko im nista ne moze. ne znam uopste da li oni tako smeju sami da odredjuju kazne. to valjda moze samo drzava preko zakona. ako ne smeju,onda je ovaj crtez i njegova procenjena vrednost skroz ok. tj,uradio je isto sto i parking servis

slobodan

pre 12 godina

I to je preplatio!Treba svi da sledimo primer ovog mladica i lopovima pokazemo sta mislimo o njima i njihovim mehanizmima za kradju naseg novca!!!

Zoran

pre 12 godina

Napravio je prekršaj, a kada je trebalo da plati, onda je počeo da se izmotava? Nadam se da će sada biti ozbiljnije kažnjen - dosta je toga da se ljudi zezaju sa kaznama!

Nunko

pre 12 godina

Covek je kralj, sta reci treba se boriti svim sredstvima protiv ove kriminalne vlasti! Gospodin koji ih podrzava nema pojma da niko osim policije ne moze da kaznjava, i da ta doplatna karta kako je oni nazivaju nije zakonski regulisana!

Dule BG

pre 12 godina

Bravvo, bravo!!! Treba još nešto smisliti za ove teroriste sa paucima, koji nose samo on što nikom ne smeta, a teške prekršaje u parkiranju ne vide.

slobodan

pre 12 godina

I to je preplatio!Treba svi da sledimo primer ovog mladica i lopovima pokazemo sta mislimo o njima i njihovim mehanizmima za kradju naseg novca!!!

Lasarus Emanuelle Pedro Turcony y Lucientes Maribell

pre 12 godina

Crtez je podcenjen jer vredi bar tri puta vise od usluge pomenutog parking servisa. DAKLE PRAVDA ZA UMETNIKA!

Dule BG

pre 12 godina

Bravvo, bravo!!! Treba još nešto smisliti za ove teroriste sa paucima, koji nose samo on što nikom ne smeta, a teške prekršaje u parkiranju ne vide.

NS_BOB

pre 12 godina

@Zoran & Ratko Jevtovic
Gospodo iz parking servisa, ne tako davno Ustavni sud Srbije je dao svoje (negativno) mišljenje o vašim "kaznama" i "doplatnim kartama" za parkiranje! I uprkos tome, vi terate po svom i šaljete ljudima kazne i preteća pisma - po principu: "Ako prođe - prođe".

U potpunosti podržavam sugrađanina Zoran Maksimovića.

MareBG

pre 12 godina

Greška, NIJE napravio prekršaj, već nije platio parkiranje. Prekršaj je kada se prekrši zakon o bezbednosti saobraćaja, a on to nije uradio, već nije ispoštovao "ugovor" sa JKP Parking Servis. A taj ugovor glasi (parafraziram naravno): Kada parkiraš na obeleženo mesto, pristaješ na to da platiš u nekom roku bla bla, ili da platiš doplatnu kartu bla bla.

E problem je što su te doplatne karte protivustavne, ovako kako su sada definisane. Bila je veoma opširna rasprava na tu temu na jednom forumu (znaju novinari sa B92 kom, da ne reklamiram, jer odatle često kupe svoje "vesti").

Pre neki dan sam imao zlu sreću da me odnese "pauk". Ali zaista sam napravio prekršaj, pa nemam razloga da se bunim, već sam platio kaznu. Ali nije kazna problem, već harač koji traži parking servis, jer je otuđio moju imovinu (opet protivustavno, jer je Ustavom privatna svojina neotuđiva). Ljubazni policajac mi je objasnio da mogu da tužim Parking Servis za to (jer i on smatra da je to protivustavno inače :) ), ali jasno mi je da nemam šanse da dobijem taj spor. Ako ništa drugo, odlagaće ga do zastarelosti, a meni moje troškove, materijalne i nematerijalne niko neće pokriti.

Srbija! :)

Dejan

pre 12 godina

Ulice koje su naši dedovi i očevi izgradili, kriminalci koriste da nam naplate! U potpunosti podržavam ovo. Bezobrazlukom protiv bezobrazluka!

QQQ umetnik naravnooo

pre 12 godina

Sada ih lepo pusti da ti izgube umetnicko delo, pa ih onda tuzi ili jos bolje prodaj dve slicne ili iste slike drugarima sa sve racunom na 30 000din/kom,pa parking servisu onda trazi visu cenu ili kad dodju da plene, dobiju jedno "umetnicko delo" kojem MORAJU da odrede cenu a trziste(drugari) je vec odredilo cenu tvojih slika svidjalo se nekom ili ne tvoje umetnicko delo.I ja znam za gomilu slika za koje ne bih dao ni prazan burek i jogurt, a cena na trzistu im je u desetinama hiljada eura, pa ko mene onda sta pita. Isto vazi i za njih. Sada malo ti njma jedi zivce uz osmeh na licu.Lopovi su to stari....drzava ih izmislila a oni uzurpirali javno zemljiste koje pripada svima nama,uzeli cetku i zutu farbu pa pomislili da se i oni bave umetnoscu....sada im lepo daj casove umetnosti...jer svi smo mi umetnici samo treba nesto da se probudi u nama.

sokrates

pre 12 godina

Ovo me je potaklo da na glasanje ponesem bojice i da ja nešto nacrtam u tom svečanom činu nadahnuća. Nadam se da ću imati veliku inspiraciju za neko baš umetničko delo.

Goran

pre 12 godina

Ovde se ne radi o prekršaju, pošto parking servis ne može da naplaćuje kazne, vrć doplatne karte. Znači u pitanju su obligacioni odnosi.
Ja sam to shvatio kao protest, naime pismena su im stvarno drska i preteća, naplaćuju i neuređena parking mesta, zimi ne očiste parking mesta a većinu informacija o parking mestu dobijate iz oznaka na asfaltu.
Radi se o tome da oni zarađuju ogroman novac koristeći zajednička osnovna sredstva a ne ulažu ništa, sem svojih, uglavnom velikih, plata i još su veoma drski i angažuju veoma drske i uglavnom jeftine advokate. To da su jeftini znam, pošto nikada nisam čuo ni za jednog.

Uros

pre 12 godina

@Zorane
Nije napravljen prekrsaj nego je parking servis odlucio da mu napalti parkiranje po ceni koju je sam odredio. Isto tako je i odredejna pausalno cena slike. Zna se ko moze da propise sta je prekrsaj, a to nije jedno komunalno preduzece.

ae

pre 12 godina

Da se ne lazemo, Parking Servis je Miskovicev koji kao poslovni prostor (parking mesta) koristi gradske trotoare (cista kradja) i plus po kom to zakonu doticni ima pravo da kaznjava? Nije vise "kazna" nego "doplatna" i mislite da ste resili problem? Prostaci.
Ne kradite bre vise, milijarde imate i malo vam je.

Nunko

pre 12 godina

Covek je kralj, sta reci treba se boriti svim sredstvima protiv ove kriminalne vlasti! Gospodin koji ih podrzava nema pojma da niko osim policije ne moze da kaznjava, i da ta doplatna karta kako je oni nazivaju nije zakonski regulisana!

Fica

pre 12 godina

A koju uslugu mi tu placamo 2 linije na asvaltu? U proteklih 5 god. stiglo mi je 7 kazni za parkiranje naravno nisam platio nijednu ni ti su me zvali na sud zato sto znaju da ne mogu da dobiju slucaj.

jaroslav

pre 12 godina

Kakav prekršaj? Pa nije prešao kroz crveno. Ovo nema veze sa zakonom o saobraćaju. Ovde se neko poziva na zakon. OVO JE HARAČ U ZERMLJI GDE JE PRIVREDA PROPALA. U pitanju je harač monopolskog preduzeća u kome su zaposleni mamini i tatini sinovi i ćerke. Oni ništa ne stvaraju i ništa ne rade samo naplaćuju. Mora se uzeti privredna, socjalna situacija u društvu. Nije ni čudo da su ljudi ogorčeni. PArkin servis se proširio sve do njiva. Na kraju će da naplaćuju i uvratine za traktore.

NickBGD

pre 12 godina

u principu je i u pravu a i nije. parking servis i u bgu se samo siri. uzmu kanticu farbe,2 znaka i odmah mora da se placa. ne ulazu nista da se parkinzi poboljsaju a naplacuju i niko im nista ne moze. ne znam uopste da li oni tako smeju sami da odredjuju kazne. to valjda moze samo drzava preko zakona. ako ne smeju,onda je ovaj crtez i njegova procenjena vrednost skroz ok. tj,uradio je isto sto i parking servis

ja iz Pazara

pre 12 godina

Bas se nesto pitam, kada budu hteli da to "svedu u pravne okvire" na koji zakon ce se pozvati. Pa to ni u jednom zakonu, npr. ZOBSP ne postoji, to je skupstinska odluka, da li sud moze da postupa po skupstinskim odlukama koje nisu utemeljene na zakonu, ali, u nasoj drzavi je sve moguce, na zalost!!!

SimaV

pre 12 godina

Dzaba ti je, i da crtas konja kao Pikaso, ako ne poznajes direktora JP Parking. Jedan moj kolega je tri puta molio direktora da mu skinu kaznu i mislim da je samo cetvrti put platio, jer ga je vec bilo sramota da maltretira coveka.

leka

pre 12 godina

Samo da podsetim ljude da parking servis ne goni vise ljude po sudovima jer takva naplata kazni je neustavna. Samo mogu da salju opomene.

Jedino kako mogu da se naplate je tako sto kada vam pauk digne auto oni ce traziti da platite sve neplacene kazne pre nego sto mozete da preuzmete svoj autmobil. Ovo je cista iznuda tako da onaj ko ima viska automobila moze sa njima da se vuce po sudu i jos da dobije odstetu.

Platite parking svaki put kada se parkirate ali nemojte da se jedite ako vam promakne koji put.

Djole

pre 12 godina

Bravo care!! Prosto ne razumem ljude koji podrzavaju parking sluzbu, ja zivim u vrlo prometnoj ulici u Beogradu i moram da placam mesecni danak od 500din da bih se parkirao u reonu od kilometar od mesta gde zivim. Suludo zvuci, ali retko kad mogu tu da se parkiram,jer je reon dozvolom obuhvacen uvek pretrpan vozilima. I uostalom, sta mi sto placamo sve to dobijamo zauzvrat? Je l' nam neko garantuje, bezbednost vozila, ili da li cu ja uopste naci parking mesto? Sta ja placam privilegiju mesta gde zivim?? Ja to vec placam kroz poreze i ostale racune. Tipicna kradja kojoj treba stati na put!

Zoran

pre 12 godina

Napravio je prekršaj, a kada je trebalo da plati, onda je počeo da se izmotava? Nadam se da će sada biti ozbiljnije kažnjen - dosta je toga da se ljudi zezaju sa kaznama!

sveta

pre 12 godina

Ako je neko pogledao ovaj video mogao je da primeti simpaticnu plavusu koja radi u Parking servisu kao PR! Ej parking servis ima PR. Samo izmisljaju radna mesta.

Zrenjaninac

pre 12 godina

Ima gorih slucaja od njegovog.

Kod mene su zatvorili ulicu preko noci,zbog nekog sahta.
Meni auto na parkingu,niko nista nije javio.
Ja ne mogu da sklonim auto,zatvorena ulica.
Bar necu morati da placam parking. Vec to jutro,napisu mi kaznu.
Odem u parking servis,kazem da je ulica zatvorena i to bez obavestenja stanara,zakrcili mi auto,ne mogu da ga koristim,jos mi naplate kaznu u zatvorenoj ulici,a oni me bledo gledaju...
Treba ja njih da tuzim,a ne oni meni kaznu.
Ni komsije,nisu prosli bolje.

Da nije naopako,ne bi bila Srbija.

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

@Zoran & Ratko Jevtovic
Gospodo iz parking servisa, ne tako davno Ustavni sud Srbije je dao svoje (negativno) mišljenje o vašim "kaznama" i "doplatnim kartama" za parkiranje! I uprkos tome, vi terate po svom i šaljete ljudima kazne i preteća pisma - po principu: "Ako prođe - prođe".

U potpunosti podržavam sugrađanina Zoran Maksimovića.
(NS_BOB, 17. novembar 2011 10:42)

Dragi NS-BOBe,
Ja nisam iz Parking Servisa. Generalno, podrzavam javni red i mir. Inace godinama zivim u Australiji. Placam parking uredno gde se to zahteva i ne vidim u cemu je problem. Platio sam kaznu 2x jer sam prevideo kao i gospodin Maksimovic. Lepo ono kazase Djorde Balasevic, dragi sugradjanin: "....a red je red...."
Pozdrav iz Perta i naredne nedelje navijajte svi za Djokovica!

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

Gospodinov nacin placanja je krajnje neozbiljan pa nije ni cudo sto Opstina zeli da privede slucaj na pravni nacin. Ukoliko u ulici nije bilo nikakvog znaka za obavezu parkiranja kao sto tvrdi, pretpostavljam da je mogao lako sa se dogovori sa opstinarima. Ukoliko je u pitanju previd, Boze moj, konji na pojilu i suncani dan ne pomazu.
Pozdrav!

Maldoror

pre 12 godina

Ja im dugujem preko 200.000 dinara i ne dam im ni crtez jer ni toliko nisu zasluzili. Parkiram se ispred svoje kuce kao i ceo svoj zivot sto to radim i mogu da mi lepe na kola sta god hoce, sto se mene tice najobicniji spam.

Mrzim parking servis

pre 12 godina

Sta da vam kazem, danas mi pauk odneo auto vec sedmi put ove godine. Nece da mi daju parking karticu za parkiranje u ulici u kojoj zivim pa mi ponesu auto kad se parkiram na neobelezenim mestima. Cista diskriminacija ali nemam kome da se zalim pa cutim i placam.

Aleksandar

pre 12 godina

za (Kaca, 17. novembar 2011 22:29)

Sam je čovek rekao da nije ideja originalna (to je radio i Pikaso).

A kvalitet slike je primeren kvalitetu "usluge" parking servisa. A jedino zidovi ih sprečavaju da ne naplaćuju vaše boravke u vašem tolaetu (zasad)

Marko NS

pre 12 godina

Da se razumemo! Nije to kazna nego dnevna karta za parking. U Novom Sadu parking kosta najvise 40 din/h. Parking se naplacuje 12h dnevno. Prostom racunicom dolazimo do toga da dnevna parking karta treba da kosta 480 din. Kako je parking servis izracunao da treba da naplati 1000 din. dnevnu kartu? Da dodam jos i to da, ukoliko ste platili vec jedan sat parkinga taj dan i ne produzite na sledeci dan, kazna je i dalje 1000 din. a po logici stvari treba da se onih 480 din. umanje za onaj sat koji je vec placen. Time dolazimo do cifre od 440 din. Ko je ovde lud?

Зоран

pre 12 godina

Мене су пре недељу дана исцепали на Флориди са 250 долара јер сам возио 140 уместо 112 км на сат. Срећа постоји опција да 4 сата радим неки тест на интернету и да ми не упишу казнене поене који на Флориди не застаревају и не скочи ми осигурање. Ову погодност имаш једном доишње и то максимум 5 година под условом да ниси изазвао несрећу због брзине и немаш никакав прекршај у току године. Не важи за професионалне возаче.

Ја, осетио сељак јака кола па у километражу не гледа него по осећају колико се тресе.

Када ме зауставили, дали ми папир и објаснили да имам 3 опције. Да платим 250 долара и добијем казнене поене, 4 комада.

Да радим тест, платим казну и нема поена као ни скок осигурања.

Да идем ан суд са њима и да докажем да нисам крив.

ја сма им на крају рекао хвала.

Зоран

pre 12 godina

Da je ovo neko uradio u Americi uz ovoliku medijsku podrsku,crtez bi na aukciji dostigao vrednost od brat bratu 10.000-15.000 $.
(MunzeLjux, 17. novembar 2011 19:42)

Не. Мислили би да је будала.

ja**

pre 12 godina

Covek ima sjanu ideju i podrzavam ga, ali mislim da se to samo dobra sala i nacin da privuce paznju. Jer 1.000 din ne predstavlja problem za doticnog s' obzirom da poseduje Mac Book.

Kaca

pre 12 godina

Citam ove komentare, pa ne mogu da verujem da su se svi ovako uspalili zbog jedne obicne parking kazne. Sluzba za naplacivanje kazni radi, ne znam zasto se svi zbog toga ljute. Steta je sto i drugi tako revnosno ne rade. E sad, ako su emocije u pitanju i srpska posla tipa "nisam, majke mi, ili on ce meni da naplati kaznu, ko je on", onda necemo daleko da doguramo.
Inace, ideja mu i nije nesto originalna, a crtez nikakav. Da je barem bolje nacrtao...

Zoran

pre 12 godina

Napravio je prekršaj, a kada je trebalo da plati, onda je počeo da se izmotava? Nadam se da će sada biti ozbiljnije kažnjen - dosta je toga da se ljudi zezaju sa kaznama!

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

Gospodinov nacin placanja je krajnje neozbiljan pa nije ni cudo sto Opstina zeli da privede slucaj na pravni nacin. Ukoliko u ulici nije bilo nikakvog znaka za obavezu parkiranja kao sto tvrdi, pretpostavljam da je mogao lako sa se dogovori sa opstinarima. Ukoliko je u pitanju previd, Boze moj, konji na pojilu i suncani dan ne pomazu.
Pozdrav!

Ratko Jevtovic

pre 12 godina

@Zoran & Ratko Jevtovic
Gospodo iz parking servisa, ne tako davno Ustavni sud Srbije je dao svoje (negativno) mišljenje o vašim "kaznama" i "doplatnim kartama" za parkiranje! I uprkos tome, vi terate po svom i šaljete ljudima kazne i preteća pisma - po principu: "Ako prođe - prođe".

U potpunosti podržavam sugrađanina Zoran Maksimovića.
(NS_BOB, 17. novembar 2011 10:42)

Dragi NS-BOBe,
Ja nisam iz Parking Servisa. Generalno, podrzavam javni red i mir. Inace godinama zivim u Australiji. Placam parking uredno gde se to zahteva i ne vidim u cemu je problem. Platio sam kaznu 2x jer sam prevideo kao i gospodin Maksimovic. Lepo ono kazase Djorde Balasevic, dragi sugradjanin: "....a red je red...."
Pozdrav iz Perta i naredne nedelje navijajte svi za Djokovica!

Kaca

pre 12 godina

Citam ove komentare, pa ne mogu da verujem da su se svi ovako uspalili zbog jedne obicne parking kazne. Sluzba za naplacivanje kazni radi, ne znam zasto se svi zbog toga ljute. Steta je sto i drugi tako revnosno ne rade. E sad, ako su emocije u pitanju i srpska posla tipa "nisam, majke mi, ili on ce meni da naplati kaznu, ko je on", onda necemo daleko da doguramo.
Inace, ideja mu i nije nesto originalna, a crtez nikakav. Da je barem bolje nacrtao...

ja**

pre 12 godina

Covek ima sjanu ideju i podrzavam ga, ali mislim da se to samo dobra sala i nacin da privuce paznju. Jer 1.000 din ne predstavlja problem za doticnog s' obzirom da poseduje Mac Book.

Зоран

pre 12 godina

Da je ovo neko uradio u Americi uz ovoliku medijsku podrsku,crtez bi na aukciji dostigao vrednost od brat bratu 10.000-15.000 $.
(MunzeLjux, 17. novembar 2011 19:42)

Не. Мислили би да је будала.

Dejan

pre 12 godina

Ulice koje su naši dedovi i očevi izgradili, kriminalci koriste da nam naplate! U potpunosti podržavam ovo. Bezobrazlukom protiv bezobrazluka!

ae

pre 12 godina

Da se ne lazemo, Parking Servis je Miskovicev koji kao poslovni prostor (parking mesta) koristi gradske trotoare (cista kradja) i plus po kom to zakonu doticni ima pravo da kaznjava? Nije vise "kazna" nego "doplatna" i mislite da ste resili problem? Prostaci.
Ne kradite bre vise, milijarde imate i malo vam je.

Fica

pre 12 godina

A koju uslugu mi tu placamo 2 linije na asvaltu? U proteklih 5 god. stiglo mi je 7 kazni za parkiranje naravno nisam platio nijednu ni ti su me zvali na sud zato sto znaju da ne mogu da dobiju slucaj.

jaroslav

pre 12 godina

Kakav prekršaj? Pa nije prešao kroz crveno. Ovo nema veze sa zakonom o saobraćaju. Ovde se neko poziva na zakon. OVO JE HARAČ U ZERMLJI GDE JE PRIVREDA PROPALA. U pitanju je harač monopolskog preduzeća u kome su zaposleni mamini i tatini sinovi i ćerke. Oni ništa ne stvaraju i ništa ne rade samo naplaćuju. Mora se uzeti privredna, socjalna situacija u društvu. Nije ni čudo da su ljudi ogorčeni. PArkin servis se proširio sve do njiva. Na kraju će da naplaćuju i uvratine za traktore.

slobodan

pre 12 godina

I to je preplatio!Treba svi da sledimo primer ovog mladica i lopovima pokazemo sta mislimo o njima i njihovim mehanizmima za kradju naseg novca!!!

QQQ umetnik naravnooo

pre 12 godina

Sada ih lepo pusti da ti izgube umetnicko delo, pa ih onda tuzi ili jos bolje prodaj dve slicne ili iste slike drugarima sa sve racunom na 30 000din/kom,pa parking servisu onda trazi visu cenu ili kad dodju da plene, dobiju jedno "umetnicko delo" kojem MORAJU da odrede cenu a trziste(drugari) je vec odredilo cenu tvojih slika svidjalo se nekom ili ne tvoje umetnicko delo.I ja znam za gomilu slika za koje ne bih dao ni prazan burek i jogurt, a cena na trzistu im je u desetinama hiljada eura, pa ko mene onda sta pita. Isto vazi i za njih. Sada malo ti njma jedi zivce uz osmeh na licu.Lopovi su to stari....drzava ih izmislila a oni uzurpirali javno zemljiste koje pripada svima nama,uzeli cetku i zutu farbu pa pomislili da se i oni bave umetnoscu....sada im lepo daj casove umetnosti...jer svi smo mi umetnici samo treba nesto da se probudi u nama.

SimaV

pre 12 godina

Dzaba ti je, i da crtas konja kao Pikaso, ako ne poznajes direktora JP Parking. Jedan moj kolega je tri puta molio direktora da mu skinu kaznu i mislim da je samo cetvrti put platio, jer ga je vec bilo sramota da maltretira coveka.

NS_BOB

pre 12 godina

@Zoran & Ratko Jevtovic
Gospodo iz parking servisa, ne tako davno Ustavni sud Srbije je dao svoje (negativno) mišljenje o vašim "kaznama" i "doplatnim kartama" za parkiranje! I uprkos tome, vi terate po svom i šaljete ljudima kazne i preteća pisma - po principu: "Ako prođe - prođe".

U potpunosti podržavam sugrađanina Zoran Maksimovića.

Зоран

pre 12 godina

Мене су пре недељу дана исцепали на Флориди са 250 долара јер сам возио 140 уместо 112 км на сат. Срећа постоји опција да 4 сата радим неки тест на интернету и да ми не упишу казнене поене који на Флориди не застаревају и не скочи ми осигурање. Ову погодност имаш једном доишње и то максимум 5 година под условом да ниси изазвао несрећу због брзине и немаш никакав прекршај у току године. Не важи за професионалне возаче.

Ја, осетио сељак јака кола па у километражу не гледа него по осећају колико се тресе.

Када ме зауставили, дали ми папир и објаснили да имам 3 опције. Да платим 250 долара и добијем казнене поене, 4 комада.

Да радим тест, платим казну и нема поена као ни скок осигурања.

Да идем ан суд са њима и да докажем да нисам крив.

ја сма им на крају рекао хвала.

Mrzim parking servis

pre 12 godina

Sta da vam kazem, danas mi pauk odneo auto vec sedmi put ove godine. Nece da mi daju parking karticu za parkiranje u ulici u kojoj zivim pa mi ponesu auto kad se parkiram na neobelezenim mestima. Cista diskriminacija ali nemam kome da se zalim pa cutim i placam.

Dule BG

pre 12 godina

Bravvo, bravo!!! Treba još nešto smisliti za ove teroriste sa paucima, koji nose samo on što nikom ne smeta, a teške prekršaje u parkiranju ne vide.

MareBG

pre 12 godina

Greška, NIJE napravio prekršaj, već nije platio parkiranje. Prekršaj je kada se prekrši zakon o bezbednosti saobraćaja, a on to nije uradio, već nije ispoštovao "ugovor" sa JKP Parking Servis. A taj ugovor glasi (parafraziram naravno): Kada parkiraš na obeleženo mesto, pristaješ na to da platiš u nekom roku bla bla, ili da platiš doplatnu kartu bla bla.

E problem je što su te doplatne karte protivustavne, ovako kako su sada definisane. Bila je veoma opširna rasprava na tu temu na jednom forumu (znaju novinari sa B92 kom, da ne reklamiram, jer odatle često kupe svoje "vesti").

Pre neki dan sam imao zlu sreću da me odnese "pauk". Ali zaista sam napravio prekršaj, pa nemam razloga da se bunim, već sam platio kaznu. Ali nije kazna problem, već harač koji traži parking servis, jer je otuđio moju imovinu (opet protivustavno, jer je Ustavom privatna svojina neotuđiva). Ljubazni policajac mi je objasnio da mogu da tužim Parking Servis za to (jer i on smatra da je to protivustavno inače :) ), ali jasno mi je da nemam šanse da dobijem taj spor. Ako ništa drugo, odlagaće ga do zastarelosti, a meni moje troškove, materijalne i nematerijalne niko neće pokriti.

Srbija! :)

Nunko

pre 12 godina

Covek je kralj, sta reci treba se boriti svim sredstvima protiv ove kriminalne vlasti! Gospodin koji ih podrzava nema pojma da niko osim policije ne moze da kaznjava, i da ta doplatna karta kako je oni nazivaju nije zakonski regulisana!

leka

pre 12 godina

Samo da podsetim ljude da parking servis ne goni vise ljude po sudovima jer takva naplata kazni je neustavna. Samo mogu da salju opomene.

Jedino kako mogu da se naplate je tako sto kada vam pauk digne auto oni ce traziti da platite sve neplacene kazne pre nego sto mozete da preuzmete svoj autmobil. Ovo je cista iznuda tako da onaj ko ima viska automobila moze sa njima da se vuce po sudu i jos da dobije odstetu.

Platite parking svaki put kada se parkirate ali nemojte da se jedite ako vam promakne koji put.

Lasarus Emanuelle Pedro Turcony y Lucientes Maribell

pre 12 godina

Crtez je podcenjen jer vredi bar tri puta vise od usluge pomenutog parking servisa. DAKLE PRAVDA ZA UMETNIKA!

ja iz Pazara

pre 12 godina

Bas se nesto pitam, kada budu hteli da to "svedu u pravne okvire" na koji zakon ce se pozvati. Pa to ni u jednom zakonu, npr. ZOBSP ne postoji, to je skupstinska odluka, da li sud moze da postupa po skupstinskim odlukama koje nisu utemeljene na zakonu, ali, u nasoj drzavi je sve moguce, na zalost!!!

NickBGD

pre 12 godina

u principu je i u pravu a i nije. parking servis i u bgu se samo siri. uzmu kanticu farbe,2 znaka i odmah mora da se placa. ne ulazu nista da se parkinzi poboljsaju a naplacuju i niko im nista ne moze. ne znam uopste da li oni tako smeju sami da odredjuju kazne. to valjda moze samo drzava preko zakona. ako ne smeju,onda je ovaj crtez i njegova procenjena vrednost skroz ok. tj,uradio je isto sto i parking servis

Uros

pre 12 godina

@Zorane
Nije napravljen prekrsaj nego je parking servis odlucio da mu napalti parkiranje po ceni koju je sam odredio. Isto tako je i odredejna pausalno cena slike. Zna se ko moze da propise sta je prekrsaj, a to nije jedno komunalno preduzece.

Goran

pre 12 godina

Ovde se ne radi o prekršaju, pošto parking servis ne može da naplaćuje kazne, vrć doplatne karte. Znači u pitanju su obligacioni odnosi.
Ja sam to shvatio kao protest, naime pismena su im stvarno drska i preteća, naplaćuju i neuređena parking mesta, zimi ne očiste parking mesta a većinu informacija o parking mestu dobijate iz oznaka na asfaltu.
Radi se o tome da oni zarađuju ogroman novac koristeći zajednička osnovna sredstva a ne ulažu ništa, sem svojih, uglavnom velikih, plata i još su veoma drski i angažuju veoma drske i uglavnom jeftine advokate. To da su jeftini znam, pošto nikada nisam čuo ni za jednog.

sokrates

pre 12 godina

Ovo me je potaklo da na glasanje ponesem bojice i da ja nešto nacrtam u tom svečanom činu nadahnuća. Nadam se da ću imati veliku inspiraciju za neko baš umetničko delo.

Maldoror

pre 12 godina

Ja im dugujem preko 200.000 dinara i ne dam im ni crtez jer ni toliko nisu zasluzili. Parkiram se ispred svoje kuce kao i ceo svoj zivot sto to radim i mogu da mi lepe na kola sta god hoce, sto se mene tice najobicniji spam.

Djole

pre 12 godina

Bravo care!! Prosto ne razumem ljude koji podrzavaju parking sluzbu, ja zivim u vrlo prometnoj ulici u Beogradu i moram da placam mesecni danak od 500din da bih se parkirao u reonu od kilometar od mesta gde zivim. Suludo zvuci, ali retko kad mogu tu da se parkiram,jer je reon dozvolom obuhvacen uvek pretrpan vozilima. I uostalom, sta mi sto placamo sve to dobijamo zauzvrat? Je l' nam neko garantuje, bezbednost vozila, ili da li cu ja uopste naci parking mesto? Sta ja placam privilegiju mesta gde zivim?? Ja to vec placam kroz poreze i ostale racune. Tipicna kradja kojoj treba stati na put!

sveta

pre 12 godina

Ako je neko pogledao ovaj video mogao je da primeti simpaticnu plavusu koja radi u Parking servisu kao PR! Ej parking servis ima PR. Samo izmisljaju radna mesta.

Aleksandar

pre 12 godina

za (Kaca, 17. novembar 2011 22:29)

Sam je čovek rekao da nije ideja originalna (to je radio i Pikaso).

A kvalitet slike je primeren kvalitetu "usluge" parking servisa. A jedino zidovi ih sprečavaju da ne naplaćuju vaše boravke u vašem tolaetu (zasad)

Zrenjaninac

pre 12 godina

Ima gorih slucaja od njegovog.

Kod mene su zatvorili ulicu preko noci,zbog nekog sahta.
Meni auto na parkingu,niko nista nije javio.
Ja ne mogu da sklonim auto,zatvorena ulica.
Bar necu morati da placam parking. Vec to jutro,napisu mi kaznu.
Odem u parking servis,kazem da je ulica zatvorena i to bez obavestenja stanara,zakrcili mi auto,ne mogu da ga koristim,jos mi naplate kaznu u zatvorenoj ulici,a oni me bledo gledaju...
Treba ja njih da tuzim,a ne oni meni kaznu.
Ni komsije,nisu prosli bolje.

Da nije naopako,ne bi bila Srbija.

Marko NS

pre 12 godina

Da se razumemo! Nije to kazna nego dnevna karta za parking. U Novom Sadu parking kosta najvise 40 din/h. Parking se naplacuje 12h dnevno. Prostom racunicom dolazimo do toga da dnevna parking karta treba da kosta 480 din. Kako je parking servis izracunao da treba da naplati 1000 din. dnevnu kartu? Da dodam jos i to da, ukoliko ste platili vec jedan sat parkinga taj dan i ne produzite na sledeci dan, kazna je i dalje 1000 din. a po logici stvari treba da se onih 480 din. umanje za onaj sat koji je vec placen. Time dolazimo do cifre od 440 din. Ko je ovde lud?