Sreda, 23.06.2010.

17:48

Hombah: Ispunićemo Dinkićevu želju

Direktor VAC-a Bodo Hombah saopštio je da će ta grupa "sa zadovoljstvom ispuniti želju gospodina Dinkića" da, kao investitor, napusti Srbiju.

Izvor: B92

Hombah: Ispuniæemo Dinkiæevu želju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Ovo je necuveni skandal koji rusi ugled i povjerenje u institucije drzave Srbije. Samo necije ostavke mogu donekle popraviti ovaj klasicni primje korupcije koja seze do najvisih krugova.

neshonni

pre 13 godina

Ovde se ne zna ko pije a ko plaća! Sve je mutno da mutnije ne mož biti. Ajd za ove naše čovek bi po inerciji rekao da mute ali ni WAC nije poznat kao čistunac. Imali su neku sličnu situaciju i u Austriji po pisanju tamošnjeg lista Standard. Nije sve tako ni belo ni crno. U svakom slučaju bilo bi najbolje da se tačno zna vlasnička struktura svakog medija a ne da se krimosi i ostali prljavi tajkuni kriju iza svojih tetaka i strina kako bi prikrili ono što su ulovili u mutnim vodama gde se i inače najbolje snalaze!

Marko

pre 13 godina

Jel'te gospodine Hombah, a zašto ste uopšte dali novac "srpskom tajkunu"? Kada ste ugovarali posao, niste pitali Vladu Srbije da li tom tajkunu da dajete novac, a sad od Vlade očekujete da od njega traži da Vam pare vrati... generalno ne podržavam Dinkića, ali mislim da se i gospodin Hombah i te kako preigrao, misleći da samo zato što je to što jeste, svi treba da padaju u nesvest pred njim.

Izmakla laka zarada, pa sad udri u trube i bubnjeve kako ih Vlada Srbije i tajkuni teraju... sramota.

vasa

pre 13 godina

Da ne nagadjamo vise,jer sve neki insajderi znaju bolje od prave istine.Dinkic zeli da sto vise uzme ako se preprodaju Novosti.Tadic kritikuje tajkune sto imaju registrovane firme u poreskim rajevima i da prilikom preprodaje firmi koje su kupovali za bagatelu,nece moci ostvariti profit koji ce ostati njima u inostranstvu tek tako.Dinkic vergla da i Telenor kupo-prodaju vrsi kao na primer u Svajcarskoj,a ne spominje da je Telenorov najveci vlasnik Norveska Drzava i njihovi penziski fondovi,pa tako Dinkiceva izjava je pucanj u prazno,jer zeli da brani tajkune.WACu ne pada na pamet da bude manjinski vlasnik novina gde se uredjivacka politika kroji od strane drzave,preko koriscenja tajkuna,a i zato sto M.Beko ne bi zeleo da se zameri Tadicu i proda svoj vecinski paket i ostavi profit u nekom od poreskom raju,vec WAC je spoljni igrac koji ce da odradi sve za njihovu zajednicku korist,WAC ili ce imati majoritet u Novostima,ili ce sve da proda.Pa tako lepo jos jedan dokaz da drzava ne moze se mesati u privrednu strategiju i da pravi razne dilove sa tajkunima.Vec kada se prodaje drzavna imovina,moze da kupi onaj ko da vise i to sve od interesa naroda.Nazalost mnogo gramzljivih na tako malom prostoru.WAC je veliki koncern i u sustini ne zeli da ima posla ni sa tajkunima ni sa drzavnom administracijom,vec zeli da radi po principima Nemacke masmedijalne slobode bez da im neko zvrcka i naredjuje sta smeju publikovati u medijima ili ne.

Nesha

pre 13 godina

Stvar je vrlo jednostavna, prvo je Markel rekla ne Tadicu i ulasku Srbije u Uniju a onda je Srbija rekla ne WAZ-u. Meni nije zao ni WAZ-a ni Beka, ni Dinkica ni Tadica ali mi zao Srbije. Ali zivot ide dalje moramo saradjavita sa onima koji nas zele u nasem drustvu, koliko god to drustvo ne izgledalo glamurozno. Dakle i da neki Ruski tajkun kupi medije u Srbiji, pa sta. Jedan je kupio fudbalski klub u Londonu, drugi NBA klub u New Yorku....

Insider

pre 13 godina

Pouzdano znam da WAZ ima opciju i bez preuzimanja firmi da proda akcije nekom trecem, ali ako nisu dobili dozvolu komisije, onda bi pri takvoj prodaju morali da daju deo profita Beku. Hoce to sada da izbegnu i da se prvo iako ne smeju ipak uknjize na firme, i onda nista da ne dele sa Bekom. Znaci nisu oni cvecke, i ocekujem da im Beko ocita lekciju zato sto su se sada malo preigrali. Ne mozes da malo trgujes sa Canetom i Bekom, a posle da glumis "legalistu" kad ti odgovara.. Ne ide, i ne verujem da ce im proci...

bata

pre 13 godina

Sada je konacno i zvanicno obelodanjeno i potvrdjeno da su u ono vreme korumpirani vlastodrsci postavili velikom stranom investitoru klasicnu sacekusu kroz sistem aligatorskih firmi za pljacku i ucenjivanje.Naravno da je strani investitor sebe obezbedio da u slucaju pokusaja prevare moze da se uknjizi u evropi i to upravo sada i radi.Ali ova vlada u tome nije ucestvovala i zato zbunjuje ministrovo nemusto i veoma stetno za srbiju prepucavanje i grdjenje nekoga koga reketiraju‚(da li to nemci preuzimaju drzavne ili aligatorske firme i to u evropi ??),mozda on nije obavesten o svemu ili je od nekog dobio nalog da tako uradi,u svakom slucaju stetno za drzavu,cudi me da se nije ugledao na ministra policije koji je lepo rekao da svi koji hoce informacije obrate se policiji i da on nije upucen u slucaj,pametna formulacija,mozda ce i tuzilac da se javi u medjuvremenu,samo steta drzavi ostade ogromna,opljackani narod je kolateralna steta aligatora a evropa ostace sanak pusti,dokle ces srbijo birati krvopije??

srpska jajara

pre 13 godina

Nemam snage da čitam ovakve tekstove do (ne do kraja, nego do) sredine,
dakle odustajem kao čovek od ovakve priče i priklanjam se revolucionarima, koji, naravno, ne postoje!

Teško je izgubiti od Australije, ali ta bol, to traje dva dana, ali gledati sve Vas, kako pravite svoje dinastije,..., ma ništa lepše,...
..., al` neko to od Gore vidi sve!

Gligorijević

pre 13 godina

Shvatam da Mlađa Minhauzen mora da zaradi platu kod svojih polodavaca , ali , šta još treba da kaže , uradi ,koliko štete da napravi da bi mu neko stao na put ? ( pitanje za Predsednika Srbije ). DO KADA ĆEMO BITI TAOCI Miroslava Miškovića i Mlađe Dinkića Mihauzena ?
RaDiša

Gorki

pre 13 godina

Šta u ozbiljnom poslovnom svetu, van Srbije znači Watz, a šta Dinkić!? Konačno, kao i u fudbalu.Nemci idu dalje, a mi, lagano kući...

Sreten

pre 13 godina

Zašto se naš ministar meša u medjunarodni privredni spor. Nemačka firma želi da preuzme imovinu Austrijske. Da tajkuni (Beko) registruju preduzeća u Srbiji, kao što je rekao Predsednik, pa da razumem, ovako je sve tako bedno i providno. Ovde kad neko uzme pare umesto da ćuti busa se u grudi i reži na neprijatelje svojii sponzora.

Vladan R

pre 13 godina

Dinkica definitvno ni malo ne mirisem, ali intresantna je izjava ovog Nemca. Nekome sam dao pare da mi kupi Novosti ali u ugovoru stoji da ne smem da kazem njegovo ime ni ako me prevari. Zasto je i sa kojim razlogom ako je sve bilo cisto pravljen takav nakaradan ugovor.

Vesna

pre 13 godina

Pa, Dinkic vise i ne krije da izmedju stranaca i Beka bira ovog domaceg tajkuna koji je uzeo Hombahove pare da mu kupi 63% akcija Novosti, kupio ih, ali mu ih nikad nije dao. Pa, naravno da che onda Hombah da preuzme Bekovu firmu u Austriji, dok ovaj ne vrati pare. Dinkic se, dakle, otvoreno stavio na stranu domacih tajkuna. Dajte da ga, ako ne pre, na izborima prozovemo da to nam to objasni.

milan

pre 13 godina

Izvinite gosp. Hombahu ali koja ste vi to radna mesta otvorili, sta ste vi hteli to da napravite sem da pravite profit, ne znam mozda sam nesto propustio, znam samo da ste sa sumnjivim licima trgovali. Mozda samo trazite razloge kod drugih da bi imali opravdanje za reviziju vasih poteza do sada.

(Vlast)a

pre 13 godina

Da li bi mogli da trazimo da nas i Dinkic napusti i da insistiramo da nam ispuni zelju? U onome sto su stvorili, tesko je naci bolje partnere od Caneta, Miskovica, Beka i drugih "uglednih i sposobnih" poslovnih ljudi-dakle, jos jedan razlog za crveni karton koaliciji koja je dosla na vlast nasim glasovima (manje bitno) i nemackim i parama drugih zemalja zapada. Ali, kakav ministar ekonomije, takvi i privrednici. Dinkiceva izjava mu moze doneti izbornu korist medju siromasnim, neukim ali i dalje kocopernim gradjanima Srbije. Ostali se stide ovakvog ... ministra!

ANTE

pre 13 godina

I u Hrvatskoj uzima Kalmeta, ali i ulaze u Zadar, auto ceste, luke . . . Ali Vas Mladjo je zaista sampion !!! a, da li ste uveli fiskal na pijacama ?

Jovan

pre 13 godina

Dinkicu, postoji jedan veoma poucan film. Snimio ga je John Houston 1975. a zove se The Man Who Would Be King. Nadji vremena da ga pogledas. Mozda ces nauciti nesto.

u šta se pretvorila ova lepa zemlja...

pre 13 godina

Gdin Dinkić više čak ni ne krije kome drži stranu.

A to znači samo jedno:Gdin Mišković je postao dovoljno jak da nas sve, kao robove, drži kao taoce!

Gordan

pre 13 godina

Prvo je posteni VAZ izabrao cestitog Caneta za partnera.

Onda je nezaobilazni Misa Beko smislio jednu od njegovih cuvenih fora i nametnuo se kao kljucni vezni igrac.

Onda je Misa sa nekoliko vestih driblinga istisnuo Caneta i postao partner VAZ-u.

Kostunicina ekipa omastila brke, duvala u vuvuzele i bodrila momcad.

Onda golgeter Misa nije dao gol a VAZ se unervozio jer je utakmica usla u produzetke.

Za vreme utakmice, kroz teren utrcavali i istrcavali svi moguci i nemoguci likovi, ukljucujuci i prepodobnog Tijanica.

Onda je VAZ rekao ovako vise ne ide, sad cemo mi da uzmemo loptu i idemo kuci, dovidjenja Srbijo.

Jedini Dinkic koji nije cak ni pratio ko je ciji tim, iz samo njemu znanog razloga istrcava na teren i deli crvene kartone.

Jedno je sigurno: bice nam bolje i bez VAZ-a, i bez Caneta, i bez Mise.

I jos nesto: Najveci Car je selektor Manjo Vukotic! Ako ne daj boze bude nuklearnog rata, jedini preziveli bice po nekoliko primeraka od najotpornijih vrsta flore i faune, i svakako on.

smederevac

pre 13 godina

Nemcima smo se mnogo zamerili kada je prodat SARTID,sada se ponovo nepotrebno zameramo. Nemačka je velika sila i najuticajnija u Evropi. Dinkiću niko ti nije dao mandat da se tako ponašaš. Daleko ćeš ti sa lokalnim tajkunima u tvojoj tzv stranci regiona. Srbija je umorna od inadžija.

Моравац

pre 13 godina

Неби Вац бежао да је добро радио, већ је пукао па се љути. Идодкуд то да на брзину оће Новости, да препродају, па у бежанију. Такви нам инвеститори нетребају!

sava

pre 13 godina

Slazem se da su nasi tajkuni u savezu sa drzavom odigrali pokvareno, al bogami i WAZ je previse hteo: i Novosti i Politiku i Dnevnik.
U ovoj prici, dakle, ne treba nikoga zaliti.

dragan

pre 13 godina

Ostavka Dinkicu! Odmah!
Ako je politika da sprecava strane investitire da ulazu, suprotno njegovom proklamovanom nacelu slobodnog trzista, a s druge strane stiti tajkune kao sto je Beko, onda Dinkicu zaista treba javno zabraniti da se ikada vrati u politiku!

Nikola

pre 13 godina

Po prvi put mislim da je Mladjo u pravu.
Nije mi jasno kako je moguce da neko ko ima takvu reputaciju kao VAC da se upusta svesno u nenormalne nacine kupovanja akcija a sad je jos i uvredjen jer boze moj treba da zastiti svoju imovinu. Naravno, to je legalno i ispravno a pokusaj da mutljagom dodje do poseda tudje imovine na nelegalan nacin je takodje normalan. Gde? U Nemackoj? Neeeeee. U Srbiji. A jeeeeeel?
Mislim da je tacno znao sta moze da se desi jer se dobro obezbedio (sem sto ne sme da kaze ko ga je zavrnuo) pa sad neka "vadi oci sa njim".
Drugo je pitanje sto mi znamo ko je to i imamo priliku da procackamo, pretresemo i procesljamo njegovo poslovanje i kazemo javno ko mu je to omogucio da raspolaze drzavnom imovinom na ovaj nacin.

bice veselo

pre 13 godina

Ovaj Hombah pravo "viknu" Dinkicu.
Jos ga je i prozvao da on [Dinkic] javno objavi ime tog tajkuna jer isnsinuira da Dinkic dobro zna o kome se radi, a on Hombah to ne zbog toga sto se obavezao ugovorom. Dinkic DOBRO ZNA da ona, kao politicar to moze da objavi ako ima hrabrosti naravno, a i imunitet ga kao clana vlade stiti.

Matrix

pre 13 godina

Šta je Beko traži svoj pare nazad, pa morate da terate strane investotore iz zemlje, hocete da kazete da je Beko kupio Novosti na transparentan i pošten način.

dalmos

pre 13 godina

VAC se u Srbiji, kao uostalom i sve druge strane firme, samo prilagodio pravilima igre koja vaze na ovim prostorima. Na zalost, politicka opcija koju su izabrali da zastupa njihove interese u vladajucim strukturama je u medjuvremenu ne samo izgubila vlast, nego i spala na niske grane, pa su i oni pali u nemilost, inace bi se druga pesma pevala. Isti problem je imala i Alpina, ali su oni ipak ostali, izabravsi novog "strateskog partnera" u Srbiji.
A dok se na taj nacin bude radilo, necemo mi mrdnuti sa dna!

View

pre 13 godina

Ovaj događaj vrlo jasno pokazuje ko ovu zemlju i njene građane drži zatvorene kao zamorce da bi mogao besomučno da ih pljačka i laže. I još jasnije pokazuje da institucije uopšte ne postoje, da interes građana uopšte nije bitan, već samo interes pojedinaca, bilo da se radi o Dinkićevom Beku ili Homenovom dedi.
Sada bi bilo lepo da niko više ne kupi Novosti, niti bilo šta drugo što će staviti još novca u džep drskim i bezobraznim srpskim politikantima, samozvanim ekspertima, tzv. biznismenima, jer ćemo u suprotnom svi i dalje prolaziti kao radnici u Trgovištu.

Dimitrije

pre 13 godina

Ja sam razumeo da smo se vec pozdravili ali moze jos jednom i nadam se da je poslednji put. Sto se tice pretnji neka se WAZ prvo zapita sa kim se dogovarao i sta i koje bi bile posledice i za njega i za njegovu firmu da je to isto radio u Nemackoj. I neka se ne pita kako to da je ugled ove firme u Srbiji ukaljan posto nam vredja intelekt. Poruka i WAZ-u a i ostalima je da korupcija u Srbiji nece biti tolerisana .

miki

pre 13 godina

možemo otpisati bilo kakav prijateljski stav ne samo investitora, nego i nemačke kao države nakon ove bizarne epizode sa WAZ-om, a pogotovo nakon ovakvog kraja gde ministar nalazi za shodno da se preko medija razračunava i deli lekcije; AKO JE WAZ ODGOVORAN, zašto ih ministar ekonomije nije optužio pred sudom nego se spušta na nivo medijskog ...portparola!?

milioniti put dokazujemo da imamo beskrupulozne i u korupciju duboko uvučene političare. dinkić je danas u nemačkoj, videćemo kako će se provesti na gostujućem terenu. prognoziram da će biti manji od mahovog zrna.

Voja

pre 13 godina

Po svemu ovome se vidi veoma jaka i neraskidiva veza ministara i tajkuna koje ne interesuje ugled Srbije i dolazak vecih investitora. Izgleda da treba dobro da se plati clanovima Vlade da investitor udje na nase iscrpljeno trziste. Koja sramota i bahatost.

Boris

pre 13 godina

Koliko sam ja primetio, ljudi iz VAC-a nisu uputili ruzne reci zemlji Srbiji, nego vlasti i tajkunima koju istu finansiraju. M.Dinkic je pratkicno pokazao kako se vlast i tajkuni medjusobno paze i cuvaju. Ako se ovako nastavi, jos malo pa cemo dostici Rusiju po stepenu korupcije...

Trtunica

pre 13 godina

Medijska grupa WAZ ne samo sto se svrstava u ozbiljne, vec isto tako i u veoma uticajne, a njen generalni direktor Hornbach kod svih potencijalnih investitora u Srbiji ce sasvim sigurno uzivati neuporedivo veci ugled iliti poverenje od jednog politicara Dinkicevog formata (ili ucinka, sta god to u njegovom slucaju znacilo), koji je kako vidim poceo da udara u visoko rodoljubive gusle, sto je uvek neuporedivo lakse a medijski delotvornije - nego da je nekim srecnim slucajem pokusao da pronadje ili nedajboze otkloni uzrok WAZ-ovog povlacenja iz Srbije. Gotovo sve sto je moglo da se proda vec se poodavno rasprodalo budzasto ili kojekakvim Saricima ili jos gorima,te mi se sve cini da ovakvo traktiranje ozbiljnjih - i dobronamernih - investitora sasvim sigurno ne vodi nicemu dobrom.

Boris

pre 13 godina

Koliko sam ja primetio, ljudi iz VAC-a nisu uputili ruzne reci zemlji Srbiji, nego vlasti i tajkunima koju istu finansiraju. M.Dinkic je pratkicno pokazao kako se vlast i tajkuni medjusobno paze i cuvaju. Ako se ovako nastavi, jos malo pa cemo dostici Rusiju po stepenu korupcije...

dragan

pre 13 godina

Ostavka Dinkicu! Odmah!
Ako je politika da sprecava strane investitire da ulazu, suprotno njegovom proklamovanom nacelu slobodnog trzista, a s druge strane stiti tajkune kao sto je Beko, onda Dinkicu zaista treba javno zabraniti da se ikada vrati u politiku!

u šta se pretvorila ova lepa zemlja...

pre 13 godina

Gdin Dinkić više čak ni ne krije kome drži stranu.

A to znači samo jedno:Gdin Mišković je postao dovoljno jak da nas sve, kao robove, drži kao taoce!

miki

pre 13 godina

možemo otpisati bilo kakav prijateljski stav ne samo investitora, nego i nemačke kao države nakon ove bizarne epizode sa WAZ-om, a pogotovo nakon ovakvog kraja gde ministar nalazi za shodno da se preko medija razračunava i deli lekcije; AKO JE WAZ ODGOVORAN, zašto ih ministar ekonomije nije optužio pred sudom nego se spušta na nivo medijskog ...portparola!?

milioniti put dokazujemo da imamo beskrupulozne i u korupciju duboko uvučene političare. dinkić je danas u nemačkoj, videćemo kako će se provesti na gostujućem terenu. prognoziram da će biti manji od mahovog zrna.

Voja

pre 13 godina

Po svemu ovome se vidi veoma jaka i neraskidiva veza ministara i tajkuna koje ne interesuje ugled Srbije i dolazak vecih investitora. Izgleda da treba dobro da se plati clanovima Vlade da investitor udje na nase iscrpljeno trziste. Koja sramota i bahatost.

Gordan

pre 13 godina

Prvo je posteni VAZ izabrao cestitog Caneta za partnera.

Onda je nezaobilazni Misa Beko smislio jednu od njegovih cuvenih fora i nametnuo se kao kljucni vezni igrac.

Onda je Misa sa nekoliko vestih driblinga istisnuo Caneta i postao partner VAZ-u.

Kostunicina ekipa omastila brke, duvala u vuvuzele i bodrila momcad.

Onda golgeter Misa nije dao gol a VAZ se unervozio jer je utakmica usla u produzetke.

Za vreme utakmice, kroz teren utrcavali i istrcavali svi moguci i nemoguci likovi, ukljucujuci i prepodobnog Tijanica.

Onda je VAZ rekao ovako vise ne ide, sad cemo mi da uzmemo loptu i idemo kuci, dovidjenja Srbijo.

Jedini Dinkic koji nije cak ni pratio ko je ciji tim, iz samo njemu znanog razloga istrcava na teren i deli crvene kartone.

Jedno je sigurno: bice nam bolje i bez VAZ-a, i bez Caneta, i bez Mise.

I jos nesto: Najveci Car je selektor Manjo Vukotic! Ako ne daj boze bude nuklearnog rata, jedini preziveli bice po nekoliko primeraka od najotpornijih vrsta flore i faune, i svakako on.

Matrix

pre 13 godina

Šta je Beko traži svoj pare nazad, pa morate da terate strane investotore iz zemlje, hocete da kazete da je Beko kupio Novosti na transparentan i pošten način.

Trtunica

pre 13 godina

Medijska grupa WAZ ne samo sto se svrstava u ozbiljne, vec isto tako i u veoma uticajne, a njen generalni direktor Hornbach kod svih potencijalnih investitora u Srbiji ce sasvim sigurno uzivati neuporedivo veci ugled iliti poverenje od jednog politicara Dinkicevog formata (ili ucinka, sta god to u njegovom slucaju znacilo), koji je kako vidim poceo da udara u visoko rodoljubive gusle, sto je uvek neuporedivo lakse a medijski delotvornije - nego da je nekim srecnim slucajem pokusao da pronadje ili nedajboze otkloni uzrok WAZ-ovog povlacenja iz Srbije. Gotovo sve sto je moglo da se proda vec se poodavno rasprodalo budzasto ili kojekakvim Saricima ili jos gorima,te mi se sve cini da ovakvo traktiranje ozbiljnjih - i dobronamernih - investitora sasvim sigurno ne vodi nicemu dobrom.

bice veselo

pre 13 godina

Ovaj Hombah pravo "viknu" Dinkicu.
Jos ga je i prozvao da on [Dinkic] javno objavi ime tog tajkuna jer isnsinuira da Dinkic dobro zna o kome se radi, a on Hombah to ne zbog toga sto se obavezao ugovorom. Dinkic DOBRO ZNA da ona, kao politicar to moze da objavi ako ima hrabrosti naravno, a i imunitet ga kao clana vlade stiti.

(Vlast)a

pre 13 godina

Da li bi mogli da trazimo da nas i Dinkic napusti i da insistiramo da nam ispuni zelju? U onome sto su stvorili, tesko je naci bolje partnere od Caneta, Miskovica, Beka i drugih "uglednih i sposobnih" poslovnih ljudi-dakle, jos jedan razlog za crveni karton koaliciji koja je dosla na vlast nasim glasovima (manje bitno) i nemackim i parama drugih zemalja zapada. Ali, kakav ministar ekonomije, takvi i privrednici. Dinkiceva izjava mu moze doneti izbornu korist medju siromasnim, neukim ali i dalje kocopernim gradjanima Srbije. Ostali se stide ovakvog ... ministra!

smederevac

pre 13 godina

Nemcima smo se mnogo zamerili kada je prodat SARTID,sada se ponovo nepotrebno zameramo. Nemačka je velika sila i najuticajnija u Evropi. Dinkiću niko ti nije dao mandat da se tako ponašaš. Daleko ćeš ti sa lokalnim tajkunima u tvojoj tzv stranci regiona. Srbija je umorna od inadžija.

dalmos

pre 13 godina

VAC se u Srbiji, kao uostalom i sve druge strane firme, samo prilagodio pravilima igre koja vaze na ovim prostorima. Na zalost, politicka opcija koju su izabrali da zastupa njihove interese u vladajucim strukturama je u medjuvremenu ne samo izgubila vlast, nego i spala na niske grane, pa su i oni pali u nemilost, inace bi se druga pesma pevala. Isti problem je imala i Alpina, ali su oni ipak ostali, izabravsi novog "strateskog partnera" u Srbiji.
A dok se na taj nacin bude radilo, necemo mi mrdnuti sa dna!

View

pre 13 godina

Ovaj događaj vrlo jasno pokazuje ko ovu zemlju i njene građane drži zatvorene kao zamorce da bi mogao besomučno da ih pljačka i laže. I još jasnije pokazuje da institucije uopšte ne postoje, da interes građana uopšte nije bitan, već samo interes pojedinaca, bilo da se radi o Dinkićevom Beku ili Homenovom dedi.
Sada bi bilo lepo da niko više ne kupi Novosti, niti bilo šta drugo što će staviti još novca u džep drskim i bezobraznim srpskim politikantima, samozvanim ekspertima, tzv. biznismenima, jer ćemo u suprotnom svi i dalje prolaziti kao radnici u Trgovištu.

Jovan

pre 13 godina

Dinkicu, postoji jedan veoma poucan film. Snimio ga je John Houston 1975. a zove se The Man Who Would Be King. Nadji vremena da ga pogledas. Mozda ces nauciti nesto.

sava

pre 13 godina

Slazem se da su nasi tajkuni u savezu sa drzavom odigrali pokvareno, al bogami i WAZ je previse hteo: i Novosti i Politiku i Dnevnik.
U ovoj prici, dakle, ne treba nikoga zaliti.

ANTE

pre 13 godina

I u Hrvatskoj uzima Kalmeta, ali i ulaze u Zadar, auto ceste, luke . . . Ali Vas Mladjo je zaista sampion !!! a, da li ste uveli fiskal na pijacama ?

Vesna

pre 13 godina

Pa, Dinkic vise i ne krije da izmedju stranaca i Beka bira ovog domaceg tajkuna koji je uzeo Hombahove pare da mu kupi 63% akcija Novosti, kupio ih, ali mu ih nikad nije dao. Pa, naravno da che onda Hombah da preuzme Bekovu firmu u Austriji, dok ovaj ne vrati pare. Dinkic se, dakle, otvoreno stavio na stranu domacih tajkuna. Dajte da ga, ako ne pre, na izborima prozovemo da to nam to objasni.

Gligorijević

pre 13 godina

Shvatam da Mlađa Minhauzen mora da zaradi platu kod svojih polodavaca , ali , šta još treba da kaže , uradi ,koliko štete da napravi da bi mu neko stao na put ? ( pitanje za Predsednika Srbije ). DO KADA ĆEMO BITI TAOCI Miroslava Miškovića i Mlađe Dinkića Mihauzena ?
RaDiša

Моравац

pre 13 godina

Неби Вац бежао да је добро радио, већ је пукао па се љути. Идодкуд то да на брзину оће Новости, да препродају, па у бежанију. Такви нам инвеститори нетребају!

Gorki

pre 13 godina

Šta u ozbiljnom poslovnom svetu, van Srbije znači Watz, a šta Dinkić!? Konačno, kao i u fudbalu.Nemci idu dalje, a mi, lagano kući...

Nikola

pre 13 godina

Po prvi put mislim da je Mladjo u pravu.
Nije mi jasno kako je moguce da neko ko ima takvu reputaciju kao VAC da se upusta svesno u nenormalne nacine kupovanja akcija a sad je jos i uvredjen jer boze moj treba da zastiti svoju imovinu. Naravno, to je legalno i ispravno a pokusaj da mutljagom dodje do poseda tudje imovine na nelegalan nacin je takodje normalan. Gde? U Nemackoj? Neeeeee. U Srbiji. A jeeeeeel?
Mislim da je tacno znao sta moze da se desi jer se dobro obezbedio (sem sto ne sme da kaze ko ga je zavrnuo) pa sad neka "vadi oci sa njim".
Drugo je pitanje sto mi znamo ko je to i imamo priliku da procackamo, pretresemo i procesljamo njegovo poslovanje i kazemo javno ko mu je to omogucio da raspolaze drzavnom imovinom na ovaj nacin.

Dimitrije

pre 13 godina

Ja sam razumeo da smo se vec pozdravili ali moze jos jednom i nadam se da je poslednji put. Sto se tice pretnji neka se WAZ prvo zapita sa kim se dogovarao i sta i koje bi bile posledice i za njega i za njegovu firmu da je to isto radio u Nemackoj. I neka se ne pita kako to da je ugled ove firme u Srbiji ukaljan posto nam vredja intelekt. Poruka i WAZ-u a i ostalima je da korupcija u Srbiji nece biti tolerisana .

Sreten

pre 13 godina

Zašto se naš ministar meša u medjunarodni privredni spor. Nemačka firma želi da preuzme imovinu Austrijske. Da tajkuni (Beko) registruju preduzeća u Srbiji, kao što je rekao Predsednik, pa da razumem, ovako je sve tako bedno i providno. Ovde kad neko uzme pare umesto da ćuti busa se u grudi i reži na neprijatelje svojii sponzora.

bata

pre 13 godina

Sada je konacno i zvanicno obelodanjeno i potvrdjeno da su u ono vreme korumpirani vlastodrsci postavili velikom stranom investitoru klasicnu sacekusu kroz sistem aligatorskih firmi za pljacku i ucenjivanje.Naravno da je strani investitor sebe obezbedio da u slucaju pokusaja prevare moze da se uknjizi u evropi i to upravo sada i radi.Ali ova vlada u tome nije ucestvovala i zato zbunjuje ministrovo nemusto i veoma stetno za srbiju prepucavanje i grdjenje nekoga koga reketiraju‚(da li to nemci preuzimaju drzavne ili aligatorske firme i to u evropi ??),mozda on nije obavesten o svemu ili je od nekog dobio nalog da tako uradi,u svakom slucaju stetno za drzavu,cudi me da se nije ugledao na ministra policije koji je lepo rekao da svi koji hoce informacije obrate se policiji i da on nije upucen u slucaj,pametna formulacija,mozda ce i tuzilac da se javi u medjuvremenu,samo steta drzavi ostade ogromna,opljackani narod je kolateralna steta aligatora a evropa ostace sanak pusti,dokle ces srbijo birati krvopije??

Vladan R

pre 13 godina

Dinkica definitvno ni malo ne mirisem, ali intresantna je izjava ovog Nemca. Nekome sam dao pare da mi kupi Novosti ali u ugovoru stoji da ne smem da kazem njegovo ime ni ako me prevari. Zasto je i sa kojim razlogom ako je sve bilo cisto pravljen takav nakaradan ugovor.

milan

pre 13 godina

Izvinite gosp. Hombahu ali koja ste vi to radna mesta otvorili, sta ste vi hteli to da napravite sem da pravite profit, ne znam mozda sam nesto propustio, znam samo da ste sa sumnjivim licima trgovali. Mozda samo trazite razloge kod drugih da bi imali opravdanje za reviziju vasih poteza do sada.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Ovo je necuveni skandal koji rusi ugled i povjerenje u institucije drzave Srbije. Samo necije ostavke mogu donekle popraviti ovaj klasicni primje korupcije koja seze do najvisih krugova.

srpska jajara

pre 13 godina

Nemam snage da čitam ovakve tekstove do (ne do kraja, nego do) sredine,
dakle odustajem kao čovek od ovakve priče i priklanjam se revolucionarima, koji, naravno, ne postoje!

Teško je izgubiti od Australije, ali ta bol, to traje dva dana, ali gledati sve Vas, kako pravite svoje dinastije,..., ma ništa lepše,...
..., al` neko to od Gore vidi sve!

Nesha

pre 13 godina

Stvar je vrlo jednostavna, prvo je Markel rekla ne Tadicu i ulasku Srbije u Uniju a onda je Srbija rekla ne WAZ-u. Meni nije zao ni WAZ-a ni Beka, ni Dinkica ni Tadica ali mi zao Srbije. Ali zivot ide dalje moramo saradjavita sa onima koji nas zele u nasem drustvu, koliko god to drustvo ne izgledalo glamurozno. Dakle i da neki Ruski tajkun kupi medije u Srbiji, pa sta. Jedan je kupio fudbalski klub u Londonu, drugi NBA klub u New Yorku....

vasa

pre 13 godina

Da ne nagadjamo vise,jer sve neki insajderi znaju bolje od prave istine.Dinkic zeli da sto vise uzme ako se preprodaju Novosti.Tadic kritikuje tajkune sto imaju registrovane firme u poreskim rajevima i da prilikom preprodaje firmi koje su kupovali za bagatelu,nece moci ostvariti profit koji ce ostati njima u inostranstvu tek tako.Dinkic vergla da i Telenor kupo-prodaju vrsi kao na primer u Svajcarskoj,a ne spominje da je Telenorov najveci vlasnik Norveska Drzava i njihovi penziski fondovi,pa tako Dinkiceva izjava je pucanj u prazno,jer zeli da brani tajkune.WACu ne pada na pamet da bude manjinski vlasnik novina gde se uredjivacka politika kroji od strane drzave,preko koriscenja tajkuna,a i zato sto M.Beko ne bi zeleo da se zameri Tadicu i proda svoj vecinski paket i ostavi profit u nekom od poreskom raju,vec WAC je spoljni igrac koji ce da odradi sve za njihovu zajednicku korist,WAC ili ce imati majoritet u Novostima,ili ce sve da proda.Pa tako lepo jos jedan dokaz da drzava ne moze se mesati u privrednu strategiju i da pravi razne dilove sa tajkunima.Vec kada se prodaje drzavna imovina,moze da kupi onaj ko da vise i to sve od interesa naroda.Nazalost mnogo gramzljivih na tako malom prostoru.WAC je veliki koncern i u sustini ne zeli da ima posla ni sa tajkunima ni sa drzavnom administracijom,vec zeli da radi po principima Nemacke masmedijalne slobode bez da im neko zvrcka i naredjuje sta smeju publikovati u medijima ili ne.

Insider

pre 13 godina

Pouzdano znam da WAZ ima opciju i bez preuzimanja firmi da proda akcije nekom trecem, ali ako nisu dobili dozvolu komisije, onda bi pri takvoj prodaju morali da daju deo profita Beku. Hoce to sada da izbegnu i da se prvo iako ne smeju ipak uknjize na firme, i onda nista da ne dele sa Bekom. Znaci nisu oni cvecke, i ocekujem da im Beko ocita lekciju zato sto su se sada malo preigrali. Ne mozes da malo trgujes sa Canetom i Bekom, a posle da glumis "legalistu" kad ti odgovara.. Ne ide, i ne verujem da ce im proci...

Marko

pre 13 godina

Jel'te gospodine Hombah, a zašto ste uopšte dali novac "srpskom tajkunu"? Kada ste ugovarali posao, niste pitali Vladu Srbije da li tom tajkunu da dajete novac, a sad od Vlade očekujete da od njega traži da Vam pare vrati... generalno ne podržavam Dinkića, ali mislim da se i gospodin Hombah i te kako preigrao, misleći da samo zato što je to što jeste, svi treba da padaju u nesvest pred njim.

Izmakla laka zarada, pa sad udri u trube i bubnjeve kako ih Vlada Srbije i tajkuni teraju... sramota.

neshonni

pre 13 godina

Ovde se ne zna ko pije a ko plaća! Sve je mutno da mutnije ne mož biti. Ajd za ove naše čovek bi po inerciji rekao da mute ali ni WAC nije poznat kao čistunac. Imali su neku sličnu situaciju i u Austriji po pisanju tamošnjeg lista Standard. Nije sve tako ni belo ni crno. U svakom slučaju bilo bi najbolje da se tačno zna vlasnička struktura svakog medija a ne da se krimosi i ostali prljavi tajkuni kriju iza svojih tetaka i strina kako bi prikrili ono što su ulovili u mutnim vodama gde se i inače najbolje snalaze!

Моравац

pre 13 godina

Неби Вац бежао да је добро радио, већ је пукао па се љути. Идодкуд то да на брзину оће Новости, да препродају, па у бежанију. Такви нам инвеститори нетребају!

Nikola

pre 13 godina

Po prvi put mislim da je Mladjo u pravu.
Nije mi jasno kako je moguce da neko ko ima takvu reputaciju kao VAC da se upusta svesno u nenormalne nacine kupovanja akcija a sad je jos i uvredjen jer boze moj treba da zastiti svoju imovinu. Naravno, to je legalno i ispravno a pokusaj da mutljagom dodje do poseda tudje imovine na nelegalan nacin je takodje normalan. Gde? U Nemackoj? Neeeeee. U Srbiji. A jeeeeeel?
Mislim da je tacno znao sta moze da se desi jer se dobro obezbedio (sem sto ne sme da kaze ko ga je zavrnuo) pa sad neka "vadi oci sa njim".
Drugo je pitanje sto mi znamo ko je to i imamo priliku da procackamo, pretresemo i procesljamo njegovo poslovanje i kazemo javno ko mu je to omogucio da raspolaze drzavnom imovinom na ovaj nacin.

Dimitrije

pre 13 godina

Ja sam razumeo da smo se vec pozdravili ali moze jos jednom i nadam se da je poslednji put. Sto se tice pretnji neka se WAZ prvo zapita sa kim se dogovarao i sta i koje bi bile posledice i za njega i za njegovu firmu da je to isto radio u Nemackoj. I neka se ne pita kako to da je ugled ove firme u Srbiji ukaljan posto nam vredja intelekt. Poruka i WAZ-u a i ostalima je da korupcija u Srbiji nece biti tolerisana .

sava

pre 13 godina

Slazem se da su nasi tajkuni u savezu sa drzavom odigrali pokvareno, al bogami i WAZ je previse hteo: i Novosti i Politiku i Dnevnik.
U ovoj prici, dakle, ne treba nikoga zaliti.

milan

pre 13 godina

Izvinite gosp. Hombahu ali koja ste vi to radna mesta otvorili, sta ste vi hteli to da napravite sem da pravite profit, ne znam mozda sam nesto propustio, znam samo da ste sa sumnjivim licima trgovali. Mozda samo trazite razloge kod drugih da bi imali opravdanje za reviziju vasih poteza do sada.

Nesha

pre 13 godina

Stvar je vrlo jednostavna, prvo je Markel rekla ne Tadicu i ulasku Srbije u Uniju a onda je Srbija rekla ne WAZ-u. Meni nije zao ni WAZ-a ni Beka, ni Dinkica ni Tadica ali mi zao Srbije. Ali zivot ide dalje moramo saradjavita sa onima koji nas zele u nasem drustvu, koliko god to drustvo ne izgledalo glamurozno. Dakle i da neki Ruski tajkun kupi medije u Srbiji, pa sta. Jedan je kupio fudbalski klub u Londonu, drugi NBA klub u New Yorku....

Gordan

pre 13 godina

Prvo je posteni VAZ izabrao cestitog Caneta za partnera.

Onda je nezaobilazni Misa Beko smislio jednu od njegovih cuvenih fora i nametnuo se kao kljucni vezni igrac.

Onda je Misa sa nekoliko vestih driblinga istisnuo Caneta i postao partner VAZ-u.

Kostunicina ekipa omastila brke, duvala u vuvuzele i bodrila momcad.

Onda golgeter Misa nije dao gol a VAZ se unervozio jer je utakmica usla u produzetke.

Za vreme utakmice, kroz teren utrcavali i istrcavali svi moguci i nemoguci likovi, ukljucujuci i prepodobnog Tijanica.

Onda je VAZ rekao ovako vise ne ide, sad cemo mi da uzmemo loptu i idemo kuci, dovidjenja Srbijo.

Jedini Dinkic koji nije cak ni pratio ko je ciji tim, iz samo njemu znanog razloga istrcava na teren i deli crvene kartone.

Jedno je sigurno: bice nam bolje i bez VAZ-a, i bez Caneta, i bez Mise.

I jos nesto: Najveci Car je selektor Manjo Vukotic! Ako ne daj boze bude nuklearnog rata, jedini preziveli bice po nekoliko primeraka od najotpornijih vrsta flore i faune, i svakako on.

Insider

pre 13 godina

Pouzdano znam da WAZ ima opciju i bez preuzimanja firmi da proda akcije nekom trecem, ali ako nisu dobili dozvolu komisije, onda bi pri takvoj prodaju morali da daju deo profita Beku. Hoce to sada da izbegnu i da se prvo iako ne smeju ipak uknjize na firme, i onda nista da ne dele sa Bekom. Znaci nisu oni cvecke, i ocekujem da im Beko ocita lekciju zato sto su se sada malo preigrali. Ne mozes da malo trgujes sa Canetom i Bekom, a posle da glumis "legalistu" kad ti odgovara.. Ne ide, i ne verujem da ce im proci...

Boris

pre 13 godina

Koliko sam ja primetio, ljudi iz VAC-a nisu uputili ruzne reci zemlji Srbiji, nego vlasti i tajkunima koju istu finansiraju. M.Dinkic je pratkicno pokazao kako se vlast i tajkuni medjusobno paze i cuvaju. Ako se ovako nastavi, jos malo pa cemo dostici Rusiju po stepenu korupcije...

Marko

pre 13 godina

Jel'te gospodine Hombah, a zašto ste uopšte dali novac "srpskom tajkunu"? Kada ste ugovarali posao, niste pitali Vladu Srbije da li tom tajkunu da dajete novac, a sad od Vlade očekujete da od njega traži da Vam pare vrati... generalno ne podržavam Dinkića, ali mislim da se i gospodin Hombah i te kako preigrao, misleći da samo zato što je to što jeste, svi treba da padaju u nesvest pred njim.

Izmakla laka zarada, pa sad udri u trube i bubnjeve kako ih Vlada Srbije i tajkuni teraju... sramota.

smederevac

pre 13 godina

Nemcima smo se mnogo zamerili kada je prodat SARTID,sada se ponovo nepotrebno zameramo. Nemačka je velika sila i najuticajnija u Evropi. Dinkiću niko ti nije dao mandat da se tako ponašaš. Daleko ćeš ti sa lokalnim tajkunima u tvojoj tzv stranci regiona. Srbija je umorna od inadžija.

miki

pre 13 godina

možemo otpisati bilo kakav prijateljski stav ne samo investitora, nego i nemačke kao države nakon ove bizarne epizode sa WAZ-om, a pogotovo nakon ovakvog kraja gde ministar nalazi za shodno da se preko medija razračunava i deli lekcije; AKO JE WAZ ODGOVORAN, zašto ih ministar ekonomije nije optužio pred sudom nego se spušta na nivo medijskog ...portparola!?

milioniti put dokazujemo da imamo beskrupulozne i u korupciju duboko uvučene političare. dinkić je danas u nemačkoj, videćemo kako će se provesti na gostujućem terenu. prognoziram da će biti manji od mahovog zrna.

ANTE

pre 13 godina

I u Hrvatskoj uzima Kalmeta, ali i ulaze u Zadar, auto ceste, luke . . . Ali Vas Mladjo je zaista sampion !!! a, da li ste uveli fiskal na pijacama ?

Vladan R

pre 13 godina

Dinkica definitvno ni malo ne mirisem, ali intresantna je izjava ovog Nemca. Nekome sam dao pare da mi kupi Novosti ali u ugovoru stoji da ne smem da kazem njegovo ime ni ako me prevari. Zasto je i sa kojim razlogom ako je sve bilo cisto pravljen takav nakaradan ugovor.

Gorki

pre 13 godina

Šta u ozbiljnom poslovnom svetu, van Srbije znači Watz, a šta Dinkić!? Konačno, kao i u fudbalu.Nemci idu dalje, a mi, lagano kući...

Trtunica

pre 13 godina

Medijska grupa WAZ ne samo sto se svrstava u ozbiljne, vec isto tako i u veoma uticajne, a njen generalni direktor Hornbach kod svih potencijalnih investitora u Srbiji ce sasvim sigurno uzivati neuporedivo veci ugled iliti poverenje od jednog politicara Dinkicevog formata (ili ucinka, sta god to u njegovom slucaju znacilo), koji je kako vidim poceo da udara u visoko rodoljubive gusle, sto je uvek neuporedivo lakse a medijski delotvornije - nego da je nekim srecnim slucajem pokusao da pronadje ili nedajboze otkloni uzrok WAZ-ovog povlacenja iz Srbije. Gotovo sve sto je moglo da se proda vec se poodavno rasprodalo budzasto ili kojekakvim Saricima ili jos gorima,te mi se sve cini da ovakvo traktiranje ozbiljnjih - i dobronamernih - investitora sasvim sigurno ne vodi nicemu dobrom.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Ovo je necuveni skandal koji rusi ugled i povjerenje u institucije drzave Srbije. Samo necije ostavke mogu donekle popraviti ovaj klasicni primje korupcije koja seze do najvisih krugova.

dragan

pre 13 godina

Ostavka Dinkicu! Odmah!
Ako je politika da sprecava strane investitire da ulazu, suprotno njegovom proklamovanom nacelu slobodnog trzista, a s druge strane stiti tajkune kao sto je Beko, onda Dinkicu zaista treba javno zabraniti da se ikada vrati u politiku!

u šta se pretvorila ova lepa zemlja...

pre 13 godina

Gdin Dinkić više čak ni ne krije kome drži stranu.

A to znači samo jedno:Gdin Mišković je postao dovoljno jak da nas sve, kao robove, drži kao taoce!

bata

pre 13 godina

Sada je konacno i zvanicno obelodanjeno i potvrdjeno da su u ono vreme korumpirani vlastodrsci postavili velikom stranom investitoru klasicnu sacekusu kroz sistem aligatorskih firmi za pljacku i ucenjivanje.Naravno da je strani investitor sebe obezbedio da u slucaju pokusaja prevare moze da se uknjizi u evropi i to upravo sada i radi.Ali ova vlada u tome nije ucestvovala i zato zbunjuje ministrovo nemusto i veoma stetno za srbiju prepucavanje i grdjenje nekoga koga reketiraju‚(da li to nemci preuzimaju drzavne ili aligatorske firme i to u evropi ??),mozda on nije obavesten o svemu ili je od nekog dobio nalog da tako uradi,u svakom slucaju stetno za drzavu,cudi me da se nije ugledao na ministra policije koji je lepo rekao da svi koji hoce informacije obrate se policiji i da on nije upucen u slucaj,pametna formulacija,mozda ce i tuzilac da se javi u medjuvremenu,samo steta drzavi ostade ogromna,opljackani narod je kolateralna steta aligatora a evropa ostace sanak pusti,dokle ces srbijo birati krvopije??

neshonni

pre 13 godina

Ovde se ne zna ko pije a ko plaća! Sve je mutno da mutnije ne mož biti. Ajd za ove naše čovek bi po inerciji rekao da mute ali ni WAC nije poznat kao čistunac. Imali su neku sličnu situaciju i u Austriji po pisanju tamošnjeg lista Standard. Nije sve tako ni belo ni crno. U svakom slučaju bilo bi najbolje da se tačno zna vlasnička struktura svakog medija a ne da se krimosi i ostali prljavi tajkuni kriju iza svojih tetaka i strina kako bi prikrili ono što su ulovili u mutnim vodama gde se i inače najbolje snalaze!

Matrix

pre 13 godina

Šta je Beko traži svoj pare nazad, pa morate da terate strane investotore iz zemlje, hocete da kazete da je Beko kupio Novosti na transparentan i pošten način.

vasa

pre 13 godina

Da ne nagadjamo vise,jer sve neki insajderi znaju bolje od prave istine.Dinkic zeli da sto vise uzme ako se preprodaju Novosti.Tadic kritikuje tajkune sto imaju registrovane firme u poreskim rajevima i da prilikom preprodaje firmi koje su kupovali za bagatelu,nece moci ostvariti profit koji ce ostati njima u inostranstvu tek tako.Dinkic vergla da i Telenor kupo-prodaju vrsi kao na primer u Svajcarskoj,a ne spominje da je Telenorov najveci vlasnik Norveska Drzava i njihovi penziski fondovi,pa tako Dinkiceva izjava je pucanj u prazno,jer zeli da brani tajkune.WACu ne pada na pamet da bude manjinski vlasnik novina gde se uredjivacka politika kroji od strane drzave,preko koriscenja tajkuna,a i zato sto M.Beko ne bi zeleo da se zameri Tadicu i proda svoj vecinski paket i ostavi profit u nekom od poreskom raju,vec WAC je spoljni igrac koji ce da odradi sve za njihovu zajednicku korist,WAC ili ce imati majoritet u Novostima,ili ce sve da proda.Pa tako lepo jos jedan dokaz da drzava ne moze se mesati u privrednu strategiju i da pravi razne dilove sa tajkunima.Vec kada se prodaje drzavna imovina,moze da kupi onaj ko da vise i to sve od interesa naroda.Nazalost mnogo gramzljivih na tako malom prostoru.WAC je veliki koncern i u sustini ne zeli da ima posla ni sa tajkunima ni sa drzavnom administracijom,vec zeli da radi po principima Nemacke masmedijalne slobode bez da im neko zvrcka i naredjuje sta smeju publikovati u medijima ili ne.

Voja

pre 13 godina

Po svemu ovome se vidi veoma jaka i neraskidiva veza ministara i tajkuna koje ne interesuje ugled Srbije i dolazak vecih investitora. Izgleda da treba dobro da se plati clanovima Vlade da investitor udje na nase iscrpljeno trziste. Koja sramota i bahatost.

(Vlast)a

pre 13 godina

Da li bi mogli da trazimo da nas i Dinkic napusti i da insistiramo da nam ispuni zelju? U onome sto su stvorili, tesko je naci bolje partnere od Caneta, Miskovica, Beka i drugih "uglednih i sposobnih" poslovnih ljudi-dakle, jos jedan razlog za crveni karton koaliciji koja je dosla na vlast nasim glasovima (manje bitno) i nemackim i parama drugih zemalja zapada. Ali, kakav ministar ekonomije, takvi i privrednici. Dinkiceva izjava mu moze doneti izbornu korist medju siromasnim, neukim ali i dalje kocopernim gradjanima Srbije. Ostali se stide ovakvog ... ministra!

Vesna

pre 13 godina

Pa, Dinkic vise i ne krije da izmedju stranaca i Beka bira ovog domaceg tajkuna koji je uzeo Hombahove pare da mu kupi 63% akcija Novosti, kupio ih, ali mu ih nikad nije dao. Pa, naravno da che onda Hombah da preuzme Bekovu firmu u Austriji, dok ovaj ne vrati pare. Dinkic se, dakle, otvoreno stavio na stranu domacih tajkuna. Dajte da ga, ako ne pre, na izborima prozovemo da to nam to objasni.

srpska jajara

pre 13 godina

Nemam snage da čitam ovakve tekstove do (ne do kraja, nego do) sredine,
dakle odustajem kao čovek od ovakve priče i priklanjam se revolucionarima, koji, naravno, ne postoje!

Teško je izgubiti od Australije, ali ta bol, to traje dva dana, ali gledati sve Vas, kako pravite svoje dinastije,..., ma ništa lepše,...
..., al` neko to od Gore vidi sve!

dalmos

pre 13 godina

VAC se u Srbiji, kao uostalom i sve druge strane firme, samo prilagodio pravilima igre koja vaze na ovim prostorima. Na zalost, politicka opcija koju su izabrali da zastupa njihove interese u vladajucim strukturama je u medjuvremenu ne samo izgubila vlast, nego i spala na niske grane, pa su i oni pali u nemilost, inace bi se druga pesma pevala. Isti problem je imala i Alpina, ali su oni ipak ostali, izabravsi novog "strateskog partnera" u Srbiji.
A dok se na taj nacin bude radilo, necemo mi mrdnuti sa dna!

bice veselo

pre 13 godina

Ovaj Hombah pravo "viknu" Dinkicu.
Jos ga je i prozvao da on [Dinkic] javno objavi ime tog tajkuna jer isnsinuira da Dinkic dobro zna o kome se radi, a on Hombah to ne zbog toga sto se obavezao ugovorom. Dinkic DOBRO ZNA da ona, kao politicar to moze da objavi ako ima hrabrosti naravno, a i imunitet ga kao clana vlade stiti.

Jovan

pre 13 godina

Dinkicu, postoji jedan veoma poucan film. Snimio ga je John Houston 1975. a zove se The Man Who Would Be King. Nadji vremena da ga pogledas. Mozda ces nauciti nesto.

Gligorijević

pre 13 godina

Shvatam da Mlađa Minhauzen mora da zaradi platu kod svojih polodavaca , ali , šta još treba da kaže , uradi ,koliko štete da napravi da bi mu neko stao na put ? ( pitanje za Predsednika Srbije ). DO KADA ĆEMO BITI TAOCI Miroslava Miškovića i Mlađe Dinkića Mihauzena ?
RaDiša

View

pre 13 godina

Ovaj događaj vrlo jasno pokazuje ko ovu zemlju i njene građane drži zatvorene kao zamorce da bi mogao besomučno da ih pljačka i laže. I još jasnije pokazuje da institucije uopšte ne postoje, da interes građana uopšte nije bitan, već samo interes pojedinaca, bilo da se radi o Dinkićevom Beku ili Homenovom dedi.
Sada bi bilo lepo da niko više ne kupi Novosti, niti bilo šta drugo što će staviti još novca u džep drskim i bezobraznim srpskim politikantima, samozvanim ekspertima, tzv. biznismenima, jer ćemo u suprotnom svi i dalje prolaziti kao radnici u Trgovištu.

Sreten

pre 13 godina

Zašto se naš ministar meša u medjunarodni privredni spor. Nemačka firma želi da preuzme imovinu Austrijske. Da tajkuni (Beko) registruju preduzeća u Srbiji, kao što je rekao Predsednik, pa da razumem, ovako je sve tako bedno i providno. Ovde kad neko uzme pare umesto da ćuti busa se u grudi i reži na neprijatelje svojii sponzora.