Petak, 24.06.2005.

11:29

Opet za sve krive NVO

Predstavnici DSS, SRS i SPS u Skupštini Srbiji optužili su nevladine organizacije da stoje iza "antisrpske kampanje".

Izvor: B92

Opet za sve krive NVO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

SaleBG

pre 18 godina

Ista prica, ista meta, iste face... Dvadeset godina slusam ove iste sumanute price, kao da se u medjuvremenu nista nije dogodilo. Kao da nije bio rat, beda, inflacija, bombardovanje, prazne prodavnice, prebijanje opozicije i politickih neistomisljenika, kao da nije bilo torture nad medijima, univerzitetom. Kao da nismo zaostali za Evropom koliko niko za nama nije zaostajao iz te Evrope u proslom veku. Opet ta prica o izdajnicima i patriotama. Da podsetim: Bugari i Rumuni ulaze za dve godine u EU. Dok nas Velja-kapitalac svaki dan na tv-u otvara koje tender, koje koncesiju, koje projektnu dokumentaciju za autostrade, dotle Hrvatska pusta u saobracaj autoput ZG-SP, ej! 380km mostova, tunela sve u tri trake.
A u radikalsko-dss Srbiji? Eno ispred poste u Zemunu, opet, kartonske kutije, gace, carape...
Kriva je Natasa Kandic, Biljana Kovacevic-Vuco, Ceda, Beba, Zarko Korac i Natasa Micic. A najvise je kriv Pera Lukovic!

kafka

pre 18 godina

kakav horor! imas 20 godina, postajes svestan sveta oko tebe i skapiras da si drzavljanin zemlje koja je pocinila gnusne zlocine, u ime potpuno besmislenih i anahronih ciljeva, da tu drzavu i dalje vode klinicki moroni a da je tebi 20 godina i uopste ne razumes kakve to veze imas sa ovim kretenima...

Zigi

pre 18 godina

Neko treba da obavesti DSS i ostalu bratiju SRS G17 SPS , ne zivimo vise u srednjem veku i glasnika koji donese losu vest ne treba ubiti, da ne bude opet 'nismo nili obavesteni'

Boris Godunov

pre 18 godina

Drzava treba da maksimalno optereti porezima i doprinosima postojece NVO, a osnivanje novih da uslovi velikim taksama i drugim dadzbinama.

dido

pre 18 godina

jadna Gospoda Kandic ubice je neko ko sto nam ubise Z.Đ. Ovde ne smije niko da kaze istinu. Sramota je da Radikali imaju toliko podrsku u narodu. Oni su ovek bili bolesno radikalni pretili svima koji nisu pravoslavni. Tesim se da ima sam jedan BOG i svi ce da odgovaraju za zla koja su radila.

pera

pre 18 godina

Uzdam se samo u nove izbore.Da konacno pociste ovo cudo od vlade i skupstine, da mediokritete vrate tamo gde pripadaju- u anonimnost - i zatvore. Da dodje neko ko ce bez oklevanja da razbuca sve ono sto je imalo- i ima jos veze sa Milosevicem... Da nema straha od "destabilizacije drzave"! Kakva destabilizacija, kakvi bakraci! Bia? Tajne sluzbe? Sve su to tigrovi od papira! Plase mecku resetom. Jer zna svako sta znaci 'kad se digne kuka i motika'. Setite se sablje. U roku od par sati mir i red! A narod je zeljan mira i reda. "Veliku metlu" bi svaki normalan covek pozdravio i aktivno podrzao. Petar

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

U čemu je nacionalsocijalizam Hitlera ili rigidni komunizam Staljina bio gori od američkog globalizma? Mora li svako biće opet da misli kao kreatori novog svjetskog poretka?

Jelic

pre 18 godina

Ovde se problem zove "vrati istom merom". Kad su Kandic & Co krenule na Tomu bez dokaza ali sa agresivnom medijskom podrskom onda su mnogi likovali. Kad se ispostavilo da dokaza nema pa Toma i SRS krenuli da vrate istom merom preko medija i Skpustine Srbije, onda su NVO i njihovi ljubitelji zakukali "jadni mi!" Najgore je sto sada kazu da BIA i VBA nece da daju dokaze, pa ce sutra da kazu da sud vodi politicki proces protiv N.K. itd. Ljudi, N.K. se zaletela, ispalila se bez dokaza i sad joj je djavo kriv...

ilegalista

pre 18 godina

Da prosto covek zaplace kad cuje ovako lepo sastavljene zajednicke izjave naseg "i-legaliste". Tako brate, treba spomenuti Srebrenicu, 11. jul, a onda i njih potsjetiti na one nase u Bratuncu, Sarajevu, gdje su se sami opkolili i rokali, pa im pride dodati jos i Oluju u krajini. A Brcko, Foca, Visegrad, Zvornik, Prijedor, Zepa, Kozarac, Sanski i ini mostovi, Bihac, Luka i ostale banje, pa Perin Doboj, Mostar, Bjeljina, Vukovar. E samo je jos falila izjava onog skladistara pa da sve bude legalno, "bit cemo opet veliki kad na vrbi rodi grozdje".

Mile

pre 18 godina

Na zalost kod nas ne postoje vladine ili navladine organizacije koje se SISTEMATSKI bave zrtvama na Srpskoj strani, pored velikog broja onih koje se bave Srpskim zlocincima.

dragan nikolic

pre 18 godina

Imam 30 god. po zanimanju sam dipl.ing.mikroelektronike i nezaposlen sam, i nisam nikad bio niti mi pada na pamet da budem clan neke stranke. Sramota je sto se nevladine organizacije i mediji toliko zauzimaju za istrazivanje zlocina koje su uradili u ratu ljudi koji su bili na strani Srbije. U ratu je logicno, na zalost, ubiti neprijatelja, na bilo kakav nacin. Inace sam protiv prikazivanja bilo kakvog zlocina na TV jer to doprinosi samo jos vecoj mrznji izmedju naroda, a vi se kao borite za neko pomirenje.

MišaNS

pre 18 godina

Čuj sad ovo; "Uvaženi...". Pa uvek ću uvažavati Natašu Kandić a bratiji koja sebe naziva poslanici poručujem da će i njima dogoreti. Šteta što ne znaju da se koriste računarima pa da pročitaju ovo.Sramota!

bora

pre 18 godina

Sve žrtve zaslužuju minit ćutanja. Ukoliko se minut ćutanja odaje samo muslimanima (da ne bude zabune imam puno prijatelja muslimana (i ne samo muslimana) i to predratnih i posleratnih) to je politizacija. Srbi nisu genocidan narod mada su neki činili ratne zločine zbog čega treba da odgovaraju.

Goran, Pozega

pre 18 godina

Ako optuzba na racun Tomislava Nikolica predstavlja napad na Srbiju onda ta Srbija ima mnogo veci problem nego sto mislimo.

Olga

pre 18 godina

Radikali se opet bave bacanjem prasine u oci, populizmom, pretnjama, pljuvanjem, i to je valjda njihov nacin komunikacije. Pa slucaj je bar ovde cist: ako zele da jednom zauvek odbrane svog predsednika nek skupe dokaze da on nije umesan u zlocine i niko ga vise nece dirati. Ovog puta optuzbe nisu tipa "on misli u dubini duse ovo ili ono" nego sasvim tehnicke prirode. To je bar lako opovrgnuti. Ne razumem zasto prekidaju skupstinski rad da bi vrsili kampanju.

Srpski Makedonac

pre 18 godina

Pre nego sto (blago receno) iskritikujemo dss, treba se setiti da nije bilo njihove podrske Tadic i Bogdanovic ne bi bili na funkcijama kojim su sada, a Maja ne bi bila gradonacelnica NS.

zoran

pre 18 godina

Stvarno, opet su za sve krive NVO. Samo, sada se u rasisticke poklice ukljucuje i "demokratski" DSS. Da li je to konacno pocelo da se pokazuje pravo lice Voje nam demokratskog, koji jedino Milosevicu nije mogao da oprosti sto je bio komunista. A po ostalom se bas i nerazlikuju. Zar ste zaboravili kako se s puskom slikao na Kosovu?
A poslanici? Ne moraju da imaju kvorum za rad, zakoni vise nisu bitni u Skupstini, ali su slozno tu da napadnu Kandicevu, odvratno, degutantno, opasno!!! Uostalom, to su i pokazali u 10 godina vladanja i ratovanja u ime srpstva. A gde su nas doveli, vidimo. USA donosi deklaraciju, najavljuje da sa nama nije zavrsila u Bosni i na Kosovu... Ej, pocinje nova zurka sa ovakvom vladom i koalicijom. NVO to nisu uradile, nego su nam pomogle da osetimo dah "spoljnog sveta".
Inace sablaznjava osionost poslanika i zloupotreba skupstinske govornice u korist tzv verbalnog linca, koji nije ni malo naivan.
To se vidi i u reakciji tuzilastva, koje u istom osionom stilu reaguje. Ko to sme da ih uci sta im je posao?! SKANDAL. Pa sta je ovo? Ko kome ovde sluzi i ko zbog koga postoji. DA SE MOZDA IZVINIMO STO DISEMO?

Mile-Lala

pre 18 godina

Antisrpsku kampanju poslednjih 15 godina vodi CRNO-CRVENA koalicija - njihova je politika ovu zemlju potpuno uništila - tako, kad bi bilo pravde i poštenja, oni bi MOMENTALNO BILI PROGLAŠENI VELEIZDAJNICIMA svega što je Srpsko - i bili bi sklonjeni iz javnog političkog života. A bili bi sklonjeni zbog POTPUNE NESPOSOBNOSTI da bilo šta korisno urade za Srbiju. Ovih poslednjih 15 g. zemlju nisu vodile nevladine organizacije (a u medijima su uvek samo satanizovane) - pa ne mogu biti ni odgovorne za bilo šta. Sve te organizacije vidim kao skup zabrinutih građana - koji žele da u Srbiji uvedu neke civilizaciske etičke vrednosti. Imaju mogu bezrezervnu podršku. Srbija ima dva puta ili će sa LAŽNIM PATRIOTAMA (koji su zakuvali i vodili sve ove ratove i koji su razorili sve moralne vrednosti) potpuno NESTATI ili će prihvatajući građanske vrednosti (o kojima govore nevladine organizacije) uspeti nekako da preživi. Svaka vam čast g. Kandić, Kovaćević-Vučo, Biserko,...,za hrabrost koju pokazujete.

Dacha

pre 18 godina

Najpre 15 godina Socijalisticka partija Srbije i Srpska radikalna stranka, a potom u poslednje vreme Demokratska stranka Srbije, uz podrsku SPS-a i SRS-a, ruse institucije, koje bi bile u stanju da se bave nedavnom prosloscu i otkrivanjem i sankcionisanjem ratnih zlocina. Jedino nevladine organizacije koje se bore za ljudska prava su te koje mogu da ukazu na goruce probleme i da se svojevrsnim pritiskom javnosti pocne sa njihovim resavanjem. Jasno je da SPS-SRS-DSS bratiji, uz aktivnu podrsku drugih vladajucih partija (pre svega G17), ne odogovara rasprava o nedavnoj proslosti, ne odgovara proces pomirenja izmedju naroda na prostorima bivse Jugoslavije, i oni zele da istina ostane skrivena. Problem je Fond za humanitarno pravo koji permanentno (i, do sada se pokazalo, pouzdano) nudi argumentovane dokaze o onome sto se desilo. Kada DSS/SPS/SRS kazu da je takva delatnost antisrpska, onda je to zapravo vid plemenske solidarnosti kojim se stite svi oni ideolozi i direktni izvrsioci ratnih nedela u prethodnih petnaest godina.

Лале, Беч

pre 18 godina

Многи покушавају да случај што више замуте, како би се заборавила основна чињеница: Николић је за време или непосредно после злочина боравио на том терену.
"С ким си, онаки си!" каже народ, да не набрајам изреке још до времена старих Римљана које све указују на ако не кривичну, а оно велику моралну одговорност посматрача односно пасивног сведока злочина.
Бојим се само да се појам морала изгубио у Србији...

Draginja

pre 18 godina

Nerazumem zasto je Natasa Kandic proglasena da vodi antisrpsku kampanju.Nigde nisam cula da je bilo sta povodom toga rekla,ali jasno i glasno optuzuje zlocince koji su vrsili masovna ubistva i pljackali sve sto se moglo svako prema svojim mogucnostima .To se dobija kad se sadizam podupre sa "patriotizmom"i materijalnim dobrima.
Licno mislim da je Natasa Kandic sebi natovarila tesko breme na vrat,u zemlji gde se neceni istina,gde se ponovo stvaraju koalicije samo da sto duze ostanu na vlasti ,ali niko od politicara ni pozicije ni opozicije nije gandijevski nastrojen,nikoga neinteresuje narod.

Lele

pre 18 godina

Koji god 'lik' se pojavi kao glasnogovornik DSS covek se zapita, gde ih nadjoste, i otkud svi na gomili.
Aligrudic i kad prica o najozbiljnijoj i najstrasnijoj temi, ima neki podrugljiv izraz lica sa nekim smeskom u uglu usana, kao da pokazuje da mu je jako lepo sto se bas njega u tom trenutku pita o toj temi. Zauzme stav kao da se postavio iznad svih i onako sa puno samouverenosti prosvetljuje zatuple siroke narodne mase. Uz to jasno stavlja do znanja da mu je svako novinarsko pitanje u najmanju ruku glupo al eto mora nesto da kaze i na glupo pitanje.
Verovatno je to ono sto se zove prokletstvo vlasti. Odjednom covek zaboravi i ko je i sta je i gde su mu dometi i odakle je dosao i sta je do juce radio.
Da li oni u DSS-u imaju neki kurs na kome nauce da se ovako ponasaju ili je to samo slucajno.

Zoran

pre 18 godina

Halo, DSS, SRS i SPS , misli te vi da je nekome stalo do vaše istine. Ne mogu samo da shvatim ove iz DSS-a šta oni traže sa SRS i SPS-om. S kim si - takav si, kaže naša narodna.

Marko

pre 18 godina

Sta je radikali i de-SS-ovci? Mislite da su svi zaboravili sta ste radili u ratu, a sta u miru. Dok ste vedrili i oblacili u saradnji sa bezbednjacima, carinicima, dok ste se vozali u vojnim helikopterima na zgarista. Sad ste nasli da histerisete i skacete na par zena, u zemlji u kojoj je malo ko ostao da ima jos hrabrosti da vam kaze da ste zlocinci i budale. Nije Natasa bas pun pogodak, ali kad u toj jadnoj nasoj Srbiji nema nikog sa petljom. Zato i ta skupstina moze onda da izgleda kao centar za mobilizaciju mrakova.

Speki

pre 18 godina

U stvari, za stradanje Srba i Muslimana u Srebrenickom kraju nisu krivi Naser Orlic i Ratko Mladic, vec Naser Orlic i Natasa Kandic!
Gledao sam juce emisiju na BK, svi argumenti su na njenoj strani, ali sam stekao utisak da nije htela ili znala da se odbrani od onog ljigavog Popova i samozadovoljnog Dmitrovica. Cinjenica je da je pojacana kampanja za osudu zlocina u Srebrenici, ali ne vidim zasto je ta kampanja antisrpska. Mozda je antiradikalska, antimilosevicevska, ali Srbija od svega sto Natasa radi - moze da ima samo koristi.

MagnusPyke

pre 18 godina

Da ne bude zabune, daleko od toga da sam pristalica zivotnog dela natase Kandic ali...
Posle ovih izjava SRS-a ispada da je doticna gospodja odgovorna za zlocine na teritoriji BiH.

gradjanin

pre 18 godina

Poznato je i da je g-din Aligrudic poslanika koji je presao iz SRS u PSS nazvao bednikom. Ne zanima me ni SRS ni PSS ali takvo oslovljavanje u skupstini stvarno nije u redu. A o tome ko sve sedi u skupstini, kako i koliko rade ne treba trositi reci. Najgori saziv, najgore moguce bahato ponasanje i nerad, a sve to za ogromne pare. Jedva cekam sledece izbore!

Maja

pre 18 godina

Ja radikale ne podnosim od kada su se pojavili. Ali u celoj ovom zameseteljstvu dodje mi da stanem na njihovu stranu. 1.Antisrpska histerija od NVo 2. optuzen gradjanin bez trunke dokaza 3.dan zalosti za dogadjaj u susednoj drzavi Ljudi da li mi sanjamo. Ovo je sve previse za vecinu normalnih gradjana ove jadne Srbije. I radikali i Kandic kao da su ista matrica ekstremizma i lazi.
Dajte nesto izmedju pobogu.

Goran

pre 18 godina

Pa i da nije pocinio zlocin u tom mestu, Tomislav Nikolic ne zasluzuje da bude nosilac bilo koje javne funkcije, cak ni u opozicionoj partiji zato sto je dobro znao sta se tamo desilo par nedelja pre nego sto je on stigao na mesto masakra, a sve ove godine je cutao. To je klasicno prikrivanje zlocina koje se takodje strogo kaznjava (mozda je ova drzava izuzetak, ne znam). Ima li takva osoba pravo da uzme rec o bilo cemu makar i na porodicnom skupu, a kamoli u politici...

Glock

pre 18 godina

Briga me i za NVO, i za radikale, i za DS, i za "SrBstvo".
Ja hocu da kriminalci i zlocinci budu iza resetaka, a zabole me ko ce pokrenuti inicijativu da se to desi. Pa neka bude to i Natasha Kandic - neka je. Kada muskarci (veliki Srbi) nemaju "petlje", izgleda da ih zene (stvani pvacenici i domaci izdajnici, kanda) imaju.

Pa da dodje i Solana (kojeg VEOMA ne volim od '99) i odvede Mladica, Karadzica, Legiju, Maku - rekao bih mu "Veliko ti hvala!".
'Ajde da stvarno postoji "drzavni interes" zbog kojeg stitimo zlocince, pa da razumem. Ali niko nikada nece moci racionalizovati niti umanjiti zlocine koji su pocinjeni "u nase ime", ma koliko god se trudili.

Zoro

pre 18 godina

Natasa Kandic odlicno zna sve o srpskim zrtvama, posebno na Kosovu jer je njen Fond za humanitarno pravo prvi objavio najpregledniju knjigu sa imenima oko 1.500 nestalih Srba i Roma sa Kosova, sa sve njihovim fotografijama i svedocenjima najblizih kad su ih i gde poslednji put videli, kao i pricama o tome ko je mozda umesan u njihov nestanak. Tu knjigu mozete i danas da nabavite a mozete da vidite i na sajtu Fonda sta je sve Natasa Kandic radila u Srbiji i izvan nje za sve ljude bez obzira na nacionalnost.
Kako se samo ovde lako pada na demagogiju i lazi raznih Popova!

Sin Nebojsa

pre 18 godina

Zbog SPS, SRS, JUL, SPC, DSS-a (i jos mnogih) sam sa 18 godina otisao sam u svet da trazim srecu i da gradim svoj zivot jer u svojoj domovini to nisam mogao. Ljudi popute Natase Kandic mi jos uvek ulivaju nadu da cu se jednoga dana vratiti!

niks

pre 18 godina

Ma nisu problem "likovi" Aligrudić, Kojčić i ostali anonimusi. Problem je u narodu, koji je blago rečeno neinteligentan (da ne kažem neku težu reč), pa glasa za ove "stranke". Pa oni imaju u skupštini 157 poslanika, a i posle narednih izbora će sigurno imati više od 125, ne dao bog i koaliciju jer je ostalo samo da Srbi u Srbiji budu izbeglice. Bolje da nisam 2000. glasao za Koštunicu. Verovatno bi se desile bar dve dobre stvari, on bi zasluženo ostao na političkoj margini, a Zoran možda bio živ danas.

ace

pre 18 godina

Ne mozes na jednoj strani reci da je zlocin individualan a na drugoj da se vodi antisrpska kampanja. Reci da se vodi antisrpska kampanja kada se svest javnog mnenja pokusava dovesti u kontakt sa onim sto je cinjeno je nepravedno prema srpskom narodu u osnovi, pored toga pretvara kolektivnu odgovornost u krivicu i implementira srpskom narodu da svaka optuba za ne postovanje pravila ratovanja i cinjenje zlocina predstavlja optuzbu prema celom srspkom narodu na isti nacin predstavljajuci srpski narod kao zlocinacki zahvaljujuci jednostavnoj cinjenici da zlocini jesu cinjeni.

Profesionalac

pre 18 godina

Sve treba istražiti. Ali ne treba uludjivati narod niti pozivati na linč NVO. Za pretpostaviti je da podatke dobijaju iz izvora bliskih Hagu, a nije teško zaključiti od koga Hag dobija i dokumenta i arhive...
Povika na NVO da se raja ne doseti!

gnev

pre 18 godina

Provalite kako se g17 sve vise pozicionira uz DSS i radikale. Frka od cenzusa, a? Je l' sme neko da se kladi da ce oni dati sve od sebe da se za sledece izbore nadju na zajednickoj listi bar sa DSS?
Lepo rekose pametni ljudi, nacionalizam je poslednje utociste hulja.

Jedno veliko HVALA i BRAVO za Natasu Kandic.
Zbog hrabrih i cestitih ljudi kao sto je ona, u buducnosti cemo moci da kazemo da nismo ipak svi duvali u istu tikvu sa ovima sto se kunu u Srbiju, a unistili su je grdje nego sto bi najgori neprijatelj.

RRUSTEM KOQANI

pre 18 godina

Svi ovi koji kritikuju gospodju N. Kandić sigurno zele da u Srbiji zavedu neku vrstu dezinformacija jer kada bi se doslo do istine o ratu na prostorima bivse Jugoslavije pokazalo bi se da u ime srpstva pocinjeno jest stravicnih zlocina, zato se protive izvestajima gospodje Kandic jer moglo bi se doci do istine o mnoigim poslanicima koji danas se stravicno boje ISTINE o ratu i njihovoj ulozi u njoj.

Vlada

pre 18 godina

Svaki dan stizu sve vece budalastine od poslanika DSS i radikala...ne samo sto imaju slicne programe nego i isti koeficijent inteligencije...ne vide dalje od izvoda sa svog racuna...sve vece beznadje...IZBORI BRE !!!

Dositej

pre 18 godina

Antisrpska kampanja? Nisam primetio da neko nipodaštava dela i rad Crnjanskog, M. Milinkovića, Isidore Sekulić, Lj. Micića, Miće Popovića...
NVO prikupljaju dokaze o zločinima koje su neki Srbi učinili prema ne-Srbima, a srBske patriJote to doživljavaju kao napad 'na sve srpsko'. Da, da, važi.
Nažalost, u našem društvu je moral toliko poremećen da se većina ne samo ne uzbuđuje što je hladnokrvno pobijeno 8000 ljudi u Srebrenici, već je dobrom delu društva krivo što ih nije pobijeno još, a u isto vreme se traži kažnjavanje zločina nad Srbima. Mi smo prvaci u korišćenju dvostrukih aršina, a stalno se žalimo da se oni primenjuju prema nama.
Nataša Kandić je retko hrabra žena, šteta što ih nema više, jer se bavi našim zločincima i rizikuje glavu zbog onoga što radi. Dok mi ne osudimo naše zločince, zbog nas samih, nemamo nikakvo moralno pravo da tražimo od drugih da kažnjavaju one koji su počinili zločine nad Srbima u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu. Samo što to vrlo mali broj ljudi shvata.

EKSER

pre 18 godina

Gospodja N.Kandić bori se da ocisti Srbiju od zlocinaca koji su optuzeni od Haskog suda ali u Srbiji vladaju oni koji su dali zeleno svetlo za ratove mucenja, ubistva, progone pa u Srbiji ne postoji sansa da jedan deo naroda sazna ISTINU o svojim "spasiteljima" koji su ratovali u ime srpstva sad ova vlada sacinjena od SRS-a, SPS-a, DSS-a ne nameravaju da se suoce sa onim sto su podrzavali, pa neka ne kritikuju kosovske Albance zasto nece da budu u zajednicu sa Srbijom uostalom ko zeli da bude u zajednici sa Srbijom ...

leka

pre 18 godina

Gledao sam 20 minuta Skupstinu Srbije i besumucno lajanje nove koalicije po Natasi i demokratama koje su uvukli u raspravu, pa se to prosirilo ne neke kasike, pa na audije, poslovni prostor. Kapirate kakva je analogija, zlocin i novac idu zajedno. Samo se treba prisetiti ko se u to vreme opario i to je to. Ko je bio u vlasti 10 godina. Da ne kazem kako je Vucic izbacio i Dosije X tezu da je komadant Skorpiona finansirao DS, ali rekao je da ce to proveriti i nastavio da ih proziva za to. Uzgred super im je novi poslovnik, dok Vucic probija sve okvire rasprave i ogranicenja, kako izadje neko iz DS tako se predsedavajuci seti da postuje poslovnik.
Iskreno mi je drago sto su nervozni i ponasaju se kao deca koja gube utakmicu u fudbalu a govore da je njihova lopta te ce istu prekinuti. Napokon, SRS, SPS i DSS bi mogli da napravenovu koaliciju i da vladaju Srbijom vecno. Sto da ne, nikad nisu bili slozniji.
Jadno.

U manjini

pre 18 godina

A sada su kao vidim neki glasaci DSS iznenadjeni, zar veliki "demokrata" sa socialistima i radikalima. Samo sacekajte da se vrati "glavni ideolog" iz Rusije pa cete da vidite kako cemo da nadrljamo. Ovo je zemlja "mazohista".

ne dirajte mi koalicionog partnera

pre 18 godina

E bash lepo drustvo.
Sad ce oni da se usaglase i putem SMS da izglasaju rezoluciju kojom se osudjuje ponasanje Natase Kandic i njena anitVELIKOsrpska histerija.
Nedopustivao je da se tako napada "nevin" covek. Pa pobogu taj Toma ni mrava ne bi sahranio, a da prethodno nije utvrdjeno ko ga je zgazio, a isti adekvatno kaznjen. Sta hocete u to vreme o kom prica Natasa, Toma je bio pripravnik i samo se obuchavao za buduce izazove, a kao shto znamo pripravnici nemaju nikakvu odgovornost.

Sasha013

pre 18 godina

Ma o čemu se ovde priča ljudi sve ovo vreme, svesni smo ali ne želimo da priznamo da smo politički nepismeni i da smo sve ovo zaslužili ali žao mi je većine ljudi a siguran sam da je ipak većina ljudi na strani proevropske Srbije, što nažalost nije moguće dokazati.
Stalno se priča kako radikali pokrivaju trećinu glasačkog tela a to je taj deo nepismenog i plemenskog mentaliteta koji nas koči i unazadjuje. Mnogi su izgubili najbliže i imovinu u prethodnom periodu pa sada žele osvetu po svaku cenu pa i po cenu ostatka gradjana Srbije. Inat nikome nije dobro doneo a mi se medjusobno inatimo i etiketiramo. Nisam za kult ličnosti ali posle Zorana neka nam je bog u pomoći, a i on nam
je okrenuo ledja.

sarma

pre 18 godina

Све је погрешно.
Ови што нас "бране" од света, као и ови који нас черече "у име" света, имају један заједнички садржалац. То је прилично безперспективна и јадна будућност наших потомака. И име чега то и једни и други себи дају за право да нама намећу самар племенске припадности? Или смо небески или геноцидни. Ја нисам ни једно ни друго. Нико кога ја познајем није ни једно ни друго. Освестите се бре!!!

Margaret Tacar

pre 18 godina

Ja bi Natasu Kandic za premijera drzave, sposobnija je od Voje, uspela je bar da probudi uspavanu skupstinu i da zatrese pantalone vecini poslanika. Volim kad zena uzdrma aroganciju moci i taj tipicni muski skupstinski maco svet.

Zeljko Petrovic

pre 18 godina

Jednako su opasne kako iracionalne ideje nacionalizma od strane DSS, SRS i SPS tako i pogresno shvatanje demokratskih prava i sloboda od strane pojedinih nevladinih organizacija i njihovih predstavnika. Nacionalizam je direktno suprotan patriotizmu, kao sto je optuzivanje bez dokaza i trazenje podrske za tako nesto protivno ideji demokratskih prava i sloboda. Cuvajmo se ekstremnih ideja, ljudi i postupaka.

Jaje

pre 18 godina

Ovaj Aligrudic je stvarno cudo!!!
Necu da kazem da je Natasa Kandic u pravu, odnosno ne slazem se sa morem njenih antisrpskih stavova, ali ovaj covek...
Pa sta on misli. Da su on i oni koji sede u skupstini (cast retkim izuzecima) uvazeni gradjanin ove zemlje?
Jasno je da je iskompleksiran kao i vecina njegovih kolega (po stolici) i jasno je da su oni slika naroda srpskog, ali daleko od toga da su ugledni gradjani. Srbija jeste nisko pala, ali nije bas toliko da bi se i oni mogli smatrati uglednim gradjanima.
Da se ja tu pitam, svi bi oni meni u rudnike i na njive...

Brooka

pre 18 godina

A u mozgu prosecnog stanovnika Srbije NVO dobija monstruozni izlged, i kad god se spomene taj izraz prva asocijacija ce biti "antisrpstvo". NVO je samo jedan oblik delovanja gradjana koji uopste ne mora biti politicki ili nacionalno organizovan.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Kako su se svi udruzili u napadu na NVO zbog opasnosti koja se nadvila nad radikalima! Tu je i Ratko Dmitrovic koji "ima njivu 800 godina u Hrvatskoj" (na kojoj su njegovi verovatno jeli srpskim zlatnim viljuskama, a dosao u Beograd da pravi karijeru. Olivera Kovacevic, naravno, na Karicevom kursu, glasno izrazava nevericu da "gradjanin Nikolic TEK TAKO moze da bude okrivljen". Ma strasno kako saucesnistvo u zlu (i novac) mogu cvrsto da povezu ljude.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Ovakav prizor skupstine Srbije me podseca na scene iz pocetka 90-ih, cak su neki tadasnji akteri i danas prisutni. Ova demonstracija i izliv jeftinog populizma, gde se stranke cak utrkuju, ima za cilj linc (lika i dela) Natase Kandic. Nisam cuo nijedan argument poslanika koji je opravdan dokazima. Srbija mora da kazni zlocince koje ima u svom dvoristu, koji su opasni za srpsko drustvo i koji se jos uvek setaju slobodno medju nama. Umesto da zahvale Natasi Kandic, oni je lincuju, ovakvim prizorom iz skupstine smo se definitivno vratili u doba pre 5 oktobra 2000. U Antinu su organizovani drzavljani Srbije u susednoj drzavi nasilno krsili zakon i cinili stravicne ratne zlocine. Nikolic nije imao sta da trazi tamo, sad neka dokaze da je nevin, poslanicima definitivno ne verujem. Imam osecaj da svi poslanici vuku korene iz Miloevicevog i Seseljevog klana. Nadam se da ce EU dozvati Srbiju i njene institucije pameti. Ovako takodje sticem utisak da neko iza kulisa ovakvim skupstinskim cirkuzom zeli da remeti hapsenje Mladica i Karadzica, verovatno je podgorelo.... Ovi poslanici su sramota za Srbiju, fasizam je valjda pobedjen 1945, izgleda osim u Srbiji.

SKJ-KPJ

pre 18 godina

Kakva je samo histerija i panika zahvatila nase patrijote! koliko cike i vriske pred sacicom zena... veliki se strah uselio u misja srca... neka, i treba da se plasite...

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Ovaj dan zalosti je stvarno bizaran. Zbog neceg sto se dogodilo u drugoj drzavi, i to pre deset godina. Zvuci kao ismejavanje zrtava i zdravog razuma.

Vlada

pre 18 godina

Ima ko ce da osudi zbog pocinjenih zlocina, ne moramo sami sebi jos vise da otezavamo situaciju. Kad nam natovare na grbacu stotine milijardi dolara ratne odstete zbog navodnog genocida ovi dusebriznici iz NVO ce prvi da spakuju kofere a nasa deca i ko zna koliko narednih generacija ce da placaju ceh.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

Nacionalističko slepilo ovih stranaka je neizlečivo. Takav profil ljudi pokazali su sinoć na BK televiziji Ratko Dmitrović i Miodrag Popov. Ja nemam pojma zašto Nataša Kandić gubi vreme natežući se s njima, kad oni jadni jednostavno ne kapiraju o čemu se ovde radi. Takvog profila su kod nas i cele stranke, poput SRS, DSS, ili SPS, i postalo mi je jasno da oni tako razmišljaju nesvesno, da nisu oni krivi što im mozak funkcioniše na drugim frekvencijama, što je kod njih samo zamenjen u glavi redosled biološke važnosti - da prvo treba biti čovek, pa tek onda Srbin. Ja lično nemam ništa od toga što Hrvati slave Oluju umesto da je osude, to je njihova stvar i njihova sramota, i kazna od Evrope ih je stigla. Naša je stvar što nismo vojno sprečili Oluju, ali i što nismo sprečili Srebrenicu, pa onda što se nismo posramili nad njom. Srbi neće izgubiti ništa time što će osuditi monstruozne zločine koje su u njihovo ime činili neljudi i Nesrbi, osim što će pokazati dozu osvešćenja. Inače, osuditi Srebrenicu reda radi, bez trunke stida, ravno je ćutanju. Onda je bolje da skupština ćuti, i da tiho ode u ovom sastavu što skorije u zaborav, odakle će ih naša deca, neki pametniji i plemenitiji Srbi, jednog dana iskopati, javno posramiti i staviti na stub srama. Kao Nemci svoje gadove.

Misa

pre 18 godina

Ljudi nemojte da zaboravite cuveni samar Natase Kandic. Ona je bre k'o i svi ostali. Kao na primer onaj serif iz Kikinde koji pusta u grad koga 'oce. Ej bre on je mali car i moze mu se iako je za njega glasalo desetak posto.
Svaki ekstrem je propast, samo noramlni ljudi mogu da vode Srbiju u neki boljitak, a takvih na zalost skoro da nema. Svako od nas mora da cini ono sto nam svima pomaze, a to je najteze, jer sto bi cekao kolonu kad mozes da je (nepropisno) obidjes, a nema nikog da te kazni.
I budimo posteni nisu Srbi bas za sve krivi, a pogotovu ne Srbija. Neki integritet ipak treba da imamo.
PS Je l' neko cuo za dan zalosti povodom (bilo gde) pobijenih Srba ...

Milojko

pre 18 godina

Slazem se u potpunosti da N. Kandic, S. Biserko, Kovacevic-Vuco i njima slicni vode nevidjenu antisrpsku kampanju, pre bih je nazvao histerijom!

bt

pre 18 godina

Ovo je jedna od retkih stvari u kojoj smo odmakli daleko ispred ostalog "demokratskog" sveta. Amerikancima ce trebati jos 100 godina da 6. i 9. avgust proglase za dane zalosti (bacanje atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki kada su u sekundi poubijali desetine hiljada dece, zena i nevinih ljudi), ili recimo dan kada su zapoceli agresiju na Vijetnam i da ne nabrajam dalje. Zbog toga i postoji tako veliki otpor da se Srbija prva pospe pepelom i javno prizna zlocine pocinjene od strane drzave. Ipak, mislim da je to potrebno, jer ovo se radi za sve nadolazece generacije, kojima ce takvo priznanje biti od koristi.

Politicar

pre 18 godina

Srpskim zrtvama se bavi i manipulise cijela patriotska politicka pozicija i opozicija. Pustite barem nekoga da se bavi srpskim zlocinima kojima se niko ne bavi ni u poziciji ni u opoziciji. Da se bave ne bi mnogi sjedili u vlasti nego u cuzi ui Hagu ili bili "lustrirani." Nadam se da su Sonja i Natasa u stanju da prezive i probiju tracak svijetlosti i nade u mraku Srbije...

Nenad

pre 18 godina

DSS, i ljudi koji je predstavljaju spadaju u apsolutne političke mediokritete. Zapravo, da nije bilo pokojnog Premijera koji je doveo DSS na vlast uguravši ih u DOS, danas verovatno ne bismo ni znali za Aligrudića, Mihajlova, onog Šormaza, Joksimovića, jer je njihov politički nivo daleko niži od onog koji je potreban da bi se čak i u Srbiji uspelo. Izuzimajući SPS i SRS, ipak su oni iz civilizacijski niže političke priče, za njihov kadar ne važe isti kriterijumi. Mislim, možda sam odužio, ali zaista sam iziritiran upotrebom reči "likovi" od strane Aligrudića. Još jedan dokaz da je arogancija siguran dokaz nesigurnosti. Ej, Aligrudić će sa visine da govori o Nataši Kandić! Neverovatno! BTW, nadam se da je potpuno jasno šta mislim o NVO i njihovoj borbi za istinu.

Vera

pre 18 godina

Mislim da je se Natasa Kandic istrcala optuzujuci direktno
Tomu Nikolica bez prikupljenih dokaza. Iako ja zbilja ne podnosim radikale mislim da je preterala. Natasa ponekad ne ume da se kontrolise i pravi bez potrebe sama sebi probleme.

Publius

pre 18 godina

Fasisticki blok u skupstini SRS-DSS-SPS je i formalno ojacao posto mu se G17+ pridruzio. Jedini izuzetak je Ivana Dulic-Markovic koja ima moje puno postovanje i kao covek i kao strucnjak.
Gledao sam sinoc tu emisiju na BK mada ne od pocetka. Natasa Kandic me je iznervirala jer pored toga sto je pravnik nije umela da jasno i slikovito da artikulise svoje stavove a koji bi trebalo da budu opste prihvaceni ako hocemo da budemo jedno civilizovano drustvo.

MM

pre 18 godina

Sacica ljudi pobila 8 000 drugih ljudi za osam dana. Neko rece ni toliko mrava se ne bi mogle istarijebiti za 2 dana bez drzavne "radne akcije"institucionalne podrske i "teske mehanizacije" A sto se tice druge drzave...genocidni rat je bio zasnovan na guslanju o Bosni kao Svpskoj zemlji. Dakle pariote opet jasu. Trebalo ih je zabraniti.

Tetka Savka

pre 18 godina

Ocigledno je da se poslanici patriJotskih stranaka upinju iz petnih zila da dokazu nevinost vojvode Tome Nikolica. Nece me iznenaditi ako mu pribave i lekarsko uverenje. Srbija je ovo, brale.

NeMoguDaVerujem

pre 18 godina

Dragoljub Kojčić, Aleksandar Vučić, Predrag Marković, Miloš Aligrudić, Ivica Dačić, svi njihovi glasači...sramota me je što sam Srbin!!!

vinetu

pre 18 godina

Ne zelim da se svrstam u isti korpus sa ovom bratijom ali postujuci zdrav razum moram priznati da neke NVO zaista vode antisrpsku kampanju. Ko je slusao i gledao sinoc Natasu Kandic na bk tv zna tacno o cemu govorim. Ljudi se proglasavaju krvim bez dokaza (nebitno je sto je to T. Nikolic), za zrtve se proglasavaju samo zrtve Srba, a cak i na explicitno pitanje da navede neke od zlocina nad Srbima pomenuta to nije zelela da ucini. Pre par nedelja slicno se ponasala S. Biserko na tv Politika kada nije znala recimo broj srpskih zrtava u Hrvatskoj. Kada to ne zna neko ko se time ne bavi je ok, ali kada to ne zna neko cije je to oblast interesovanja tada u tome postoji namera, ali i poruka svima nama.

vinetu

pre 18 godina

Ne zelim da se svrstam u isti korpus sa ovom bratijom ali postujuci zdrav razum moram priznati da neke NVO zaista vode antisrpsku kampanju. Ko je slusao i gledao sinoc Natasu Kandic na bk tv zna tacno o cemu govorim. Ljudi se proglasavaju krvim bez dokaza (nebitno je sto je to T. Nikolic), za zrtve se proglasavaju samo zrtve Srba, a cak i na explicitno pitanje da navede neke od zlocina nad Srbima pomenuta to nije zelela da ucini. Pre par nedelja slicno se ponasala S. Biserko na tv Politika kada nije znala recimo broj srpskih zrtava u Hrvatskoj. Kada to ne zna neko ko se time ne bavi je ok, ali kada to ne zna neko cije je to oblast interesovanja tada u tome postoji namera, ali i poruka svima nama.

NeMoguDaVerujem

pre 18 godina

Dragoljub Kojčić, Aleksandar Vučić, Predrag Marković, Miloš Aligrudić, Ivica Dačić, svi njihovi glasači...sramota me je što sam Srbin!!!

MM

pre 18 godina

Sacica ljudi pobila 8 000 drugih ljudi za osam dana. Neko rece ni toliko mrava se ne bi mogle istarijebiti za 2 dana bez drzavne "radne akcije"institucionalne podrske i "teske mehanizacije" A sto se tice druge drzave...genocidni rat je bio zasnovan na guslanju o Bosni kao Svpskoj zemlji. Dakle pariote opet jasu. Trebalo ih je zabraniti.

Politicar

pre 18 godina

Srpskim zrtvama se bavi i manipulise cijela patriotska politicka pozicija i opozicija. Pustite barem nekoga da se bavi srpskim zlocinima kojima se niko ne bavi ni u poziciji ni u opoziciji. Da se bave ne bi mnogi sjedili u vlasti nego u cuzi ui Hagu ili bili "lustrirani." Nadam se da su Sonja i Natasa u stanju da prezive i probiju tracak svijetlosti i nade u mraku Srbije...

Nenad

pre 18 godina

DSS, i ljudi koji je predstavljaju spadaju u apsolutne političke mediokritete. Zapravo, da nije bilo pokojnog Premijera koji je doveo DSS na vlast uguravši ih u DOS, danas verovatno ne bismo ni znali za Aligrudića, Mihajlova, onog Šormaza, Joksimovića, jer je njihov politički nivo daleko niži od onog koji je potreban da bi se čak i u Srbiji uspelo. Izuzimajući SPS i SRS, ipak su oni iz civilizacijski niže političke priče, za njihov kadar ne važe isti kriterijumi. Mislim, možda sam odužio, ali zaista sam iziritiran upotrebom reči "likovi" od strane Aligrudića. Još jedan dokaz da je arogancija siguran dokaz nesigurnosti. Ej, Aligrudić će sa visine da govori o Nataši Kandić! Neverovatno! BTW, nadam se da je potpuno jasno šta mislim o NVO i njihovoj borbi za istinu.

bt

pre 18 godina

Ovo je jedna od retkih stvari u kojoj smo odmakli daleko ispred ostalog "demokratskog" sveta. Amerikancima ce trebati jos 100 godina da 6. i 9. avgust proglase za dane zalosti (bacanje atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki kada su u sekundi poubijali desetine hiljada dece, zena i nevinih ljudi), ili recimo dan kada su zapoceli agresiju na Vijetnam i da ne nabrajam dalje. Zbog toga i postoji tako veliki otpor da se Srbija prva pospe pepelom i javno prizna zlocine pocinjene od strane drzave. Ipak, mislim da je to potrebno, jer ovo se radi za sve nadolazece generacije, kojima ce takvo priznanje biti od koristi.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

Nacionalističko slepilo ovih stranaka je neizlečivo. Takav profil ljudi pokazali su sinoć na BK televiziji Ratko Dmitrović i Miodrag Popov. Ja nemam pojma zašto Nataša Kandić gubi vreme natežući se s njima, kad oni jadni jednostavno ne kapiraju o čemu se ovde radi. Takvog profila su kod nas i cele stranke, poput SRS, DSS, ili SPS, i postalo mi je jasno da oni tako razmišljaju nesvesno, da nisu oni krivi što im mozak funkcioniše na drugim frekvencijama, što je kod njih samo zamenjen u glavi redosled biološke važnosti - da prvo treba biti čovek, pa tek onda Srbin. Ja lično nemam ništa od toga što Hrvati slave Oluju umesto da je osude, to je njihova stvar i njihova sramota, i kazna od Evrope ih je stigla. Naša je stvar što nismo vojno sprečili Oluju, ali i što nismo sprečili Srebrenicu, pa onda što se nismo posramili nad njom. Srbi neće izgubiti ništa time što će osuditi monstruozne zločine koje su u njihovo ime činili neljudi i Nesrbi, osim što će pokazati dozu osvešćenja. Inače, osuditi Srebrenicu reda radi, bez trunke stida, ravno je ćutanju. Onda je bolje da skupština ćuti, i da tiho ode u ovom sastavu što skorije u zaborav, odakle će ih naša deca, neki pametniji i plemenitiji Srbi, jednog dana iskopati, javno posramiti i staviti na stub srama. Kao Nemci svoje gadove.

Publius

pre 18 godina

Fasisticki blok u skupstini SRS-DSS-SPS je i formalno ojacao posto mu se G17+ pridruzio. Jedini izuzetak je Ivana Dulic-Markovic koja ima moje puno postovanje i kao covek i kao strucnjak.
Gledao sam sinoc tu emisiju na BK mada ne od pocetka. Natasa Kandic me je iznervirala jer pored toga sto je pravnik nije umela da jasno i slikovito da artikulise svoje stavove a koji bi trebalo da budu opste prihvaceni ako hocemo da budemo jedno civilizovano drustvo.

Vera

pre 18 godina

Mislim da je se Natasa Kandic istrcala optuzujuci direktno
Tomu Nikolica bez prikupljenih dokaza. Iako ja zbilja ne podnosim radikale mislim da je preterala. Natasa ponekad ne ume da se kontrolise i pravi bez potrebe sama sebi probleme.

Tetka Savka

pre 18 godina

Ocigledno je da se poslanici patriJotskih stranaka upinju iz petnih zila da dokazu nevinost vojvode Tome Nikolica. Nece me iznenaditi ako mu pribave i lekarsko uverenje. Srbija je ovo, brale.

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Ovaj dan zalosti je stvarno bizaran. Zbog neceg sto se dogodilo u drugoj drzavi, i to pre deset godina. Zvuci kao ismejavanje zrtava i zdravog razuma.

Milojko

pre 18 godina

Slazem se u potpunosti da N. Kandic, S. Biserko, Kovacevic-Vuco i njima slicni vode nevidjenu antisrpsku kampanju, pre bih je nazvao histerijom!

Misa

pre 18 godina

Ljudi nemojte da zaboravite cuveni samar Natase Kandic. Ona je bre k'o i svi ostali. Kao na primer onaj serif iz Kikinde koji pusta u grad koga 'oce. Ej bre on je mali car i moze mu se iako je za njega glasalo desetak posto.
Svaki ekstrem je propast, samo noramlni ljudi mogu da vode Srbiju u neki boljitak, a takvih na zalost skoro da nema. Svako od nas mora da cini ono sto nam svima pomaze, a to je najteze, jer sto bi cekao kolonu kad mozes da je (nepropisno) obidjes, a nema nikog da te kazni.
I budimo posteni nisu Srbi bas za sve krivi, a pogotovu ne Srbija. Neki integritet ipak treba da imamo.
PS Je l' neko cuo za dan zalosti povodom (bilo gde) pobijenih Srba ...

Vlada

pre 18 godina

Ima ko ce da osudi zbog pocinjenih zlocina, ne moramo sami sebi jos vise da otezavamo situaciju. Kad nam natovare na grbacu stotine milijardi dolara ratne odstete zbog navodnog genocida ovi dusebriznici iz NVO ce prvi da spakuju kofere a nasa deca i ko zna koliko narednih generacija ce da placaju ceh.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Kako su se svi udruzili u napadu na NVO zbog opasnosti koja se nadvila nad radikalima! Tu je i Ratko Dmitrovic koji "ima njivu 800 godina u Hrvatskoj" (na kojoj su njegovi verovatno jeli srpskim zlatnim viljuskama, a dosao u Beograd da pravi karijeru. Olivera Kovacevic, naravno, na Karicevom kursu, glasno izrazava nevericu da "gradjanin Nikolic TEK TAKO moze da bude okrivljen". Ma strasno kako saucesnistvo u zlu (i novac) mogu cvrsto da povezu ljude.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Ovakav prizor skupstine Srbije me podseca na scene iz pocetka 90-ih, cak su neki tadasnji akteri i danas prisutni. Ova demonstracija i izliv jeftinog populizma, gde se stranke cak utrkuju, ima za cilj linc (lika i dela) Natase Kandic. Nisam cuo nijedan argument poslanika koji je opravdan dokazima. Srbija mora da kazni zlocince koje ima u svom dvoristu, koji su opasni za srpsko drustvo i koji se jos uvek setaju slobodno medju nama. Umesto da zahvale Natasi Kandic, oni je lincuju, ovakvim prizorom iz skupstine smo se definitivno vratili u doba pre 5 oktobra 2000. U Antinu su organizovani drzavljani Srbije u susednoj drzavi nasilno krsili zakon i cinili stravicne ratne zlocine. Nikolic nije imao sta da trazi tamo, sad neka dokaze da je nevin, poslanicima definitivno ne verujem. Imam osecaj da svi poslanici vuku korene iz Miloevicevog i Seseljevog klana. Nadam se da ce EU dozvati Srbiju i njene institucije pameti. Ovako takodje sticem utisak da neko iza kulisa ovakvim skupstinskim cirkuzom zeli da remeti hapsenje Mladica i Karadzica, verovatno je podgorelo.... Ovi poslanici su sramota za Srbiju, fasizam je valjda pobedjen 1945, izgleda osim u Srbiji.

Jaje

pre 18 godina

Ovaj Aligrudic je stvarno cudo!!!
Necu da kazem da je Natasa Kandic u pravu, odnosno ne slazem se sa morem njenih antisrpskih stavova, ali ovaj covek...
Pa sta on misli. Da su on i oni koji sede u skupstini (cast retkim izuzecima) uvazeni gradjanin ove zemlje?
Jasno je da je iskompleksiran kao i vecina njegovih kolega (po stolici) i jasno je da su oni slika naroda srpskog, ali daleko od toga da su ugledni gradjani. Srbija jeste nisko pala, ali nije bas toliko da bi se i oni mogli smatrati uglednim gradjanima.
Da se ja tu pitam, svi bi oni meni u rudnike i na njive...

SKJ-KPJ

pre 18 godina

Kakva je samo histerija i panika zahvatila nase patrijote! koliko cike i vriske pred sacicom zena... veliki se strah uselio u misja srca... neka, i treba da se plasite...

Brooka

pre 18 godina

A u mozgu prosecnog stanovnika Srbije NVO dobija monstruozni izlged, i kad god se spomene taj izraz prva asocijacija ce biti "antisrpstvo". NVO je samo jedan oblik delovanja gradjana koji uopste ne mora biti politicki ili nacionalno organizovan.

Sasha013

pre 18 godina

Ma o čemu se ovde priča ljudi sve ovo vreme, svesni smo ali ne želimo da priznamo da smo politički nepismeni i da smo sve ovo zaslužili ali žao mi je većine ljudi a siguran sam da je ipak većina ljudi na strani proevropske Srbije, što nažalost nije moguće dokazati.
Stalno se priča kako radikali pokrivaju trećinu glasačkog tela a to je taj deo nepismenog i plemenskog mentaliteta koji nas koči i unazadjuje. Mnogi su izgubili najbliže i imovinu u prethodnom periodu pa sada žele osvetu po svaku cenu pa i po cenu ostatka gradjana Srbije. Inat nikome nije dobro doneo a mi se medjusobno inatimo i etiketiramo. Nisam za kult ličnosti ali posle Zorana neka nam je bog u pomoći, a i on nam
je okrenuo ledja.

sarma

pre 18 godina

Све је погрешно.
Ови што нас "бране" од света, као и ови који нас черече "у име" света, имају један заједнички садржалац. То је прилично безперспективна и јадна будућност наших потомака. И име чега то и једни и други себи дају за право да нама намећу самар племенске припадности? Или смо небески или геноцидни. Ја нисам ни једно ни друго. Нико кога ја познајем није ни једно ни друго. Освестите се бре!!!

Margaret Tacar

pre 18 godina

Ja bi Natasu Kandic za premijera drzave, sposobnija je od Voje, uspela je bar da probudi uspavanu skupstinu i da zatrese pantalone vecini poslanika. Volim kad zena uzdrma aroganciju moci i taj tipicni muski skupstinski maco svet.

U manjini

pre 18 godina

A sada su kao vidim neki glasaci DSS iznenadjeni, zar veliki "demokrata" sa socialistima i radikalima. Samo sacekajte da se vrati "glavni ideolog" iz Rusije pa cete da vidite kako cemo da nadrljamo. Ovo je zemlja "mazohista".

ne dirajte mi koalicionog partnera

pre 18 godina

E bash lepo drustvo.
Sad ce oni da se usaglase i putem SMS da izglasaju rezoluciju kojom se osudjuje ponasanje Natase Kandic i njena anitVELIKOsrpska histerija.
Nedopustivao je da se tako napada "nevin" covek. Pa pobogu taj Toma ni mrava ne bi sahranio, a da prethodno nije utvrdjeno ko ga je zgazio, a isti adekvatno kaznjen. Sta hocete u to vreme o kom prica Natasa, Toma je bio pripravnik i samo se obuchavao za buduce izazove, a kao shto znamo pripravnici nemaju nikakvu odgovornost.

Zeljko Petrovic

pre 18 godina

Jednako su opasne kako iracionalne ideje nacionalizma od strane DSS, SRS i SPS tako i pogresno shvatanje demokratskih prava i sloboda od strane pojedinih nevladinih organizacija i njihovih predstavnika. Nacionalizam je direktno suprotan patriotizmu, kao sto je optuzivanje bez dokaza i trazenje podrske za tako nesto protivno ideji demokratskih prava i sloboda. Cuvajmo se ekstremnih ideja, ljudi i postupaka.

niks

pre 18 godina

Ma nisu problem "likovi" Aligrudić, Kojčić i ostali anonimusi. Problem je u narodu, koji je blago rečeno neinteligentan (da ne kažem neku težu reč), pa glasa za ove "stranke". Pa oni imaju u skupštini 157 poslanika, a i posle narednih izbora će sigurno imati više od 125, ne dao bog i koaliciju jer je ostalo samo da Srbi u Srbiji budu izbeglice. Bolje da nisam 2000. glasao za Koštunicu. Verovatno bi se desile bar dve dobre stvari, on bi zasluženo ostao na političkoj margini, a Zoran možda bio živ danas.

EKSER

pre 18 godina

Gospodja N.Kandić bori se da ocisti Srbiju od zlocinaca koji su optuzeni od Haskog suda ali u Srbiji vladaju oni koji su dali zeleno svetlo za ratove mucenja, ubistva, progone pa u Srbiji ne postoji sansa da jedan deo naroda sazna ISTINU o svojim "spasiteljima" koji su ratovali u ime srpstva sad ova vlada sacinjena od SRS-a, SPS-a, DSS-a ne nameravaju da se suoce sa onim sto su podrzavali, pa neka ne kritikuju kosovske Albance zasto nece da budu u zajednicu sa Srbijom uostalom ko zeli da bude u zajednici sa Srbijom ...

Zoro

pre 18 godina

Natasa Kandic odlicno zna sve o srpskim zrtvama, posebno na Kosovu jer je njen Fond za humanitarno pravo prvi objavio najpregledniju knjigu sa imenima oko 1.500 nestalih Srba i Roma sa Kosova, sa sve njihovim fotografijama i svedocenjima najblizih kad su ih i gde poslednji put videli, kao i pricama o tome ko je mozda umesan u njihov nestanak. Tu knjigu mozete i danas da nabavite a mozete da vidite i na sajtu Fonda sta je sve Natasa Kandic radila u Srbiji i izvan nje za sve ljude bez obzira na nacionalnost.
Kako se samo ovde lako pada na demagogiju i lazi raznih Popova!

RRUSTEM KOQANI

pre 18 godina

Svi ovi koji kritikuju gospodju N. Kandić sigurno zele da u Srbiji zavedu neku vrstu dezinformacija jer kada bi se doslo do istine o ratu na prostorima bivse Jugoslavije pokazalo bi se da u ime srpstva pocinjeno jest stravicnih zlocina, zato se protive izvestajima gospodje Kandic jer moglo bi se doci do istine o mnoigim poslanicima koji danas se stravicno boje ISTINE o ratu i njihovoj ulozi u njoj.

Vlada

pre 18 godina

Svaki dan stizu sve vece budalastine od poslanika DSS i radikala...ne samo sto imaju slicne programe nego i isti koeficijent inteligencije...ne vide dalje od izvoda sa svog racuna...sve vece beznadje...IZBORI BRE !!!

Profesionalac

pre 18 godina

Sve treba istražiti. Ali ne treba uludjivati narod niti pozivati na linč NVO. Za pretpostaviti je da podatke dobijaju iz izvora bliskih Hagu, a nije teško zaključiti od koga Hag dobija i dokumenta i arhive...
Povika na NVO da se raja ne doseti!

leka

pre 18 godina

Gledao sam 20 minuta Skupstinu Srbije i besumucno lajanje nove koalicije po Natasi i demokratama koje su uvukli u raspravu, pa se to prosirilo ne neke kasike, pa na audije, poslovni prostor. Kapirate kakva je analogija, zlocin i novac idu zajedno. Samo se treba prisetiti ko se u to vreme opario i to je to. Ko je bio u vlasti 10 godina. Da ne kazem kako je Vucic izbacio i Dosije X tezu da je komadant Skorpiona finansirao DS, ali rekao je da ce to proveriti i nastavio da ih proziva za to. Uzgred super im je novi poslovnik, dok Vucic probija sve okvire rasprave i ogranicenja, kako izadje neko iz DS tako se predsedavajuci seti da postuje poslovnik.
Iskreno mi je drago sto su nervozni i ponasaju se kao deca koja gube utakmicu u fudbalu a govore da je njihova lopta te ce istu prekinuti. Napokon, SRS, SPS i DSS bi mogli da napravenovu koaliciju i da vladaju Srbijom vecno. Sto da ne, nikad nisu bili slozniji.
Jadno.

Dositej

pre 18 godina

Antisrpska kampanja? Nisam primetio da neko nipodaštava dela i rad Crnjanskog, M. Milinkovića, Isidore Sekulić, Lj. Micića, Miće Popovića...
NVO prikupljaju dokaze o zločinima koje su neki Srbi učinili prema ne-Srbima, a srBske patriJote to doživljavaju kao napad 'na sve srpsko'. Da, da, važi.
Nažalost, u našem društvu je moral toliko poremećen da se većina ne samo ne uzbuđuje što je hladnokrvno pobijeno 8000 ljudi u Srebrenici, već je dobrom delu društva krivo što ih nije pobijeno još, a u isto vreme se traži kažnjavanje zločina nad Srbima. Mi smo prvaci u korišćenju dvostrukih aršina, a stalno se žalimo da se oni primenjuju prema nama.
Nataša Kandić je retko hrabra žena, šteta što ih nema više, jer se bavi našim zločincima i rizikuje glavu zbog onoga što radi. Dok mi ne osudimo naše zločince, zbog nas samih, nemamo nikakvo moralno pravo da tražimo od drugih da kažnjavaju one koji su počinili zločine nad Srbima u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu. Samo što to vrlo mali broj ljudi shvata.

gnev

pre 18 godina

Provalite kako se g17 sve vise pozicionira uz DSS i radikale. Frka od cenzusa, a? Je l' sme neko da se kladi da ce oni dati sve od sebe da se za sledece izbore nadju na zajednickoj listi bar sa DSS?
Lepo rekose pametni ljudi, nacionalizam je poslednje utociste hulja.

Jedno veliko HVALA i BRAVO za Natasu Kandic.
Zbog hrabrih i cestitih ljudi kao sto je ona, u buducnosti cemo moci da kazemo da nismo ipak svi duvali u istu tikvu sa ovima sto se kunu u Srbiju, a unistili su je grdje nego sto bi najgori neprijatelj.

ace

pre 18 godina

Ne mozes na jednoj strani reci da je zlocin individualan a na drugoj da se vodi antisrpska kampanja. Reci da se vodi antisrpska kampanja kada se svest javnog mnenja pokusava dovesti u kontakt sa onim sto je cinjeno je nepravedno prema srpskom narodu u osnovi, pored toga pretvara kolektivnu odgovornost u krivicu i implementira srpskom narodu da svaka optuba za ne postovanje pravila ratovanja i cinjenje zlocina predstavlja optuzbu prema celom srspkom narodu na isti nacin predstavljajuci srpski narod kao zlocinacki zahvaljujuci jednostavnoj cinjenici da zlocini jesu cinjeni.

Sin Nebojsa

pre 18 godina

Zbog SPS, SRS, JUL, SPC, DSS-a (i jos mnogih) sam sa 18 godina otisao sam u svet da trazim srecu i da gradim svoj zivot jer u svojoj domovini to nisam mogao. Ljudi popute Natase Kandic mi jos uvek ulivaju nadu da cu se jednoga dana vratiti!

MagnusPyke

pre 18 godina

Da ne bude zabune, daleko od toga da sam pristalica zivotnog dela natase Kandic ali...
Posle ovih izjava SRS-a ispada da je doticna gospodja odgovorna za zlocine na teritoriji BiH.

gradjanin

pre 18 godina

Poznato je i da je g-din Aligrudic poslanika koji je presao iz SRS u PSS nazvao bednikom. Ne zanima me ni SRS ni PSS ali takvo oslovljavanje u skupstini stvarno nije u redu. A o tome ko sve sedi u skupstini, kako i koliko rade ne treba trositi reci. Najgori saziv, najgore moguce bahato ponasanje i nerad, a sve to za ogromne pare. Jedva cekam sledece izbore!

Goran

pre 18 godina

Pa i da nije pocinio zlocin u tom mestu, Tomislav Nikolic ne zasluzuje da bude nosilac bilo koje javne funkcije, cak ni u opozicionoj partiji zato sto je dobro znao sta se tamo desilo par nedelja pre nego sto je on stigao na mesto masakra, a sve ove godine je cutao. To je klasicno prikrivanje zlocina koje se takodje strogo kaznjava (mozda je ova drzava izuzetak, ne znam). Ima li takva osoba pravo da uzme rec o bilo cemu makar i na porodicnom skupu, a kamoli u politici...

Glock

pre 18 godina

Briga me i za NVO, i za radikale, i za DS, i za "SrBstvo".
Ja hocu da kriminalci i zlocinci budu iza resetaka, a zabole me ko ce pokrenuti inicijativu da se to desi. Pa neka bude to i Natasha Kandic - neka je. Kada muskarci (veliki Srbi) nemaju "petlje", izgleda da ih zene (stvani pvacenici i domaci izdajnici, kanda) imaju.

Pa da dodje i Solana (kojeg VEOMA ne volim od '99) i odvede Mladica, Karadzica, Legiju, Maku - rekao bih mu "Veliko ti hvala!".
'Ajde da stvarno postoji "drzavni interes" zbog kojeg stitimo zlocince, pa da razumem. Ali niko nikada nece moci racionalizovati niti umanjiti zlocine koji su pocinjeni "u nase ime", ma koliko god se trudili.

Maja

pre 18 godina

Ja radikale ne podnosim od kada su se pojavili. Ali u celoj ovom zameseteljstvu dodje mi da stanem na njihovu stranu. 1.Antisrpska histerija od NVo 2. optuzen gradjanin bez trunke dokaza 3.dan zalosti za dogadjaj u susednoj drzavi Ljudi da li mi sanjamo. Ovo je sve previse za vecinu normalnih gradjana ove jadne Srbije. I radikali i Kandic kao da su ista matrica ekstremizma i lazi.
Dajte nesto izmedju pobogu.

Marko

pre 18 godina

Sta je radikali i de-SS-ovci? Mislite da su svi zaboravili sta ste radili u ratu, a sta u miru. Dok ste vedrili i oblacili u saradnji sa bezbednjacima, carinicima, dok ste se vozali u vojnim helikopterima na zgarista. Sad ste nasli da histerisete i skacete na par zena, u zemlji u kojoj je malo ko ostao da ima jos hrabrosti da vam kaze da ste zlocinci i budale. Nije Natasa bas pun pogodak, ali kad u toj jadnoj nasoj Srbiji nema nikog sa petljom. Zato i ta skupstina moze onda da izgleda kao centar za mobilizaciju mrakova.

Lele

pre 18 godina

Koji god 'lik' se pojavi kao glasnogovornik DSS covek se zapita, gde ih nadjoste, i otkud svi na gomili.
Aligrudic i kad prica o najozbiljnijoj i najstrasnijoj temi, ima neki podrugljiv izraz lica sa nekim smeskom u uglu usana, kao da pokazuje da mu je jako lepo sto se bas njega u tom trenutku pita o toj temi. Zauzme stav kao da se postavio iznad svih i onako sa puno samouverenosti prosvetljuje zatuple siroke narodne mase. Uz to jasno stavlja do znanja da mu je svako novinarsko pitanje u najmanju ruku glupo al eto mora nesto da kaze i na glupo pitanje.
Verovatno je to ono sto se zove prokletstvo vlasti. Odjednom covek zaboravi i ko je i sta je i gde su mu dometi i odakle je dosao i sta je do juce radio.
Da li oni u DSS-u imaju neki kurs na kome nauce da se ovako ponasaju ili je to samo slucajno.

Zoran

pre 18 godina

Halo, DSS, SRS i SPS , misli te vi da je nekome stalo do vaše istine. Ne mogu samo da shvatim ove iz DSS-a šta oni traže sa SRS i SPS-om. S kim si - takav si, kaže naša narodna.

Speki

pre 18 godina

U stvari, za stradanje Srba i Muslimana u Srebrenickom kraju nisu krivi Naser Orlic i Ratko Mladic, vec Naser Orlic i Natasa Kandic!
Gledao sam juce emisiju na BK, svi argumenti su na njenoj strani, ali sam stekao utisak da nije htela ili znala da se odbrani od onog ljigavog Popova i samozadovoljnog Dmitrovica. Cinjenica je da je pojacana kampanja za osudu zlocina u Srebrenici, ali ne vidim zasto je ta kampanja antisrpska. Mozda je antiradikalska, antimilosevicevska, ali Srbija od svega sto Natasa radi - moze da ima samo koristi.

Draginja

pre 18 godina

Nerazumem zasto je Natasa Kandic proglasena da vodi antisrpsku kampanju.Nigde nisam cula da je bilo sta povodom toga rekla,ali jasno i glasno optuzuje zlocince koji su vrsili masovna ubistva i pljackali sve sto se moglo svako prema svojim mogucnostima .To se dobija kad se sadizam podupre sa "patriotizmom"i materijalnim dobrima.
Licno mislim da je Natasa Kandic sebi natovarila tesko breme na vrat,u zemlji gde se neceni istina,gde se ponovo stvaraju koalicije samo da sto duze ostanu na vlasti ,ali niko od politicara ni pozicije ni opozicije nije gandijevski nastrojen,nikoga neinteresuje narod.

Dacha

pre 18 godina

Najpre 15 godina Socijalisticka partija Srbije i Srpska radikalna stranka, a potom u poslednje vreme Demokratska stranka Srbije, uz podrsku SPS-a i SRS-a, ruse institucije, koje bi bile u stanju da se bave nedavnom prosloscu i otkrivanjem i sankcionisanjem ratnih zlocina. Jedino nevladine organizacije koje se bore za ljudska prava su te koje mogu da ukazu na goruce probleme i da se svojevrsnim pritiskom javnosti pocne sa njihovim resavanjem. Jasno je da SPS-SRS-DSS bratiji, uz aktivnu podrsku drugih vladajucih partija (pre svega G17), ne odogovara rasprava o nedavnoj proslosti, ne odgovara proces pomirenja izmedju naroda na prostorima bivse Jugoslavije, i oni zele da istina ostane skrivena. Problem je Fond za humanitarno pravo koji permanentno (i, do sada se pokazalo, pouzdano) nudi argumentovane dokaze o onome sto se desilo. Kada DSS/SPS/SRS kazu da je takva delatnost antisrpska, onda je to zapravo vid plemenske solidarnosti kojim se stite svi oni ideolozi i direktni izvrsioci ratnih nedela u prethodnih petnaest godina.

Лале, Беч

pre 18 godina

Многи покушавају да случај што више замуте, како би се заборавила основна чињеница: Николић је за време или непосредно после злочина боравио на том терену.
"С ким си, онаки си!" каже народ, да не набрајам изреке још до времена старих Римљана које све указују на ако не кривичну, а оно велику моралну одговорност посматрача односно пасивног сведока злочина.
Бојим се само да се појам морала изгубио у Србији...

Mile-Lala

pre 18 godina

Antisrpsku kampanju poslednjih 15 godina vodi CRNO-CRVENA koalicija - njihova je politika ovu zemlju potpuno uništila - tako, kad bi bilo pravde i poštenja, oni bi MOMENTALNO BILI PROGLAŠENI VELEIZDAJNICIMA svega što je Srpsko - i bili bi sklonjeni iz javnog političkog života. A bili bi sklonjeni zbog POTPUNE NESPOSOBNOSTI da bilo šta korisno urade za Srbiju. Ovih poslednjih 15 g. zemlju nisu vodile nevladine organizacije (a u medijima su uvek samo satanizovane) - pa ne mogu biti ni odgovorne za bilo šta. Sve te organizacije vidim kao skup zabrinutih građana - koji žele da u Srbiji uvedu neke civilizaciske etičke vrednosti. Imaju mogu bezrezervnu podršku. Srbija ima dva puta ili će sa LAŽNIM PATRIOTAMA (koji su zakuvali i vodili sve ove ratove i koji su razorili sve moralne vrednosti) potpuno NESTATI ili će prihvatajući građanske vrednosti (o kojima govore nevladine organizacije) uspeti nekako da preživi. Svaka vam čast g. Kandić, Kovaćević-Vučo, Biserko,...,za hrabrost koju pokazujete.

Srpski Makedonac

pre 18 godina

Pre nego sto (blago receno) iskritikujemo dss, treba se setiti da nije bilo njihove podrske Tadic i Bogdanovic ne bi bili na funkcijama kojim su sada, a Maja ne bi bila gradonacelnica NS.

Olga

pre 18 godina

Radikali se opet bave bacanjem prasine u oci, populizmom, pretnjama, pljuvanjem, i to je valjda njihov nacin komunikacije. Pa slucaj je bar ovde cist: ako zele da jednom zauvek odbrane svog predsednika nek skupe dokaze da on nije umesan u zlocine i niko ga vise nece dirati. Ovog puta optuzbe nisu tipa "on misli u dubini duse ovo ili ono" nego sasvim tehnicke prirode. To je bar lako opovrgnuti. Ne razumem zasto prekidaju skupstinski rad da bi vrsili kampanju.

zoran

pre 18 godina

Stvarno, opet su za sve krive NVO. Samo, sada se u rasisticke poklice ukljucuje i "demokratski" DSS. Da li je to konacno pocelo da se pokazuje pravo lice Voje nam demokratskog, koji jedino Milosevicu nije mogao da oprosti sto je bio komunista. A po ostalom se bas i nerazlikuju. Zar ste zaboravili kako se s puskom slikao na Kosovu?
A poslanici? Ne moraju da imaju kvorum za rad, zakoni vise nisu bitni u Skupstini, ali su slozno tu da napadnu Kandicevu, odvratno, degutantno, opasno!!! Uostalom, to su i pokazali u 10 godina vladanja i ratovanja u ime srpstva. A gde su nas doveli, vidimo. USA donosi deklaraciju, najavljuje da sa nama nije zavrsila u Bosni i na Kosovu... Ej, pocinje nova zurka sa ovakvom vladom i koalicijom. NVO to nisu uradile, nego su nam pomogle da osetimo dah "spoljnog sveta".
Inace sablaznjava osionost poslanika i zloupotreba skupstinske govornice u korist tzv verbalnog linca, koji nije ni malo naivan.
To se vidi i u reakciji tuzilastva, koje u istom osionom stilu reaguje. Ko to sme da ih uci sta im je posao?! SKANDAL. Pa sta je ovo? Ko kome ovde sluzi i ko zbog koga postoji. DA SE MOZDA IZVINIMO STO DISEMO?

bora

pre 18 godina

Sve žrtve zaslužuju minit ćutanja. Ukoliko se minut ćutanja odaje samo muslimanima (da ne bude zabune imam puno prijatelja muslimana (i ne samo muslimana) i to predratnih i posleratnih) to je politizacija. Srbi nisu genocidan narod mada su neki činili ratne zločine zbog čega treba da odgovaraju.

Goran, Pozega

pre 18 godina

Ako optuzba na racun Tomislava Nikolica predstavlja napad na Srbiju onda ta Srbija ima mnogo veci problem nego sto mislimo.

MišaNS

pre 18 godina

Čuj sad ovo; "Uvaženi...". Pa uvek ću uvažavati Natašu Kandić a bratiji koja sebe naziva poslanici poručujem da će i njima dogoreti. Šteta što ne znaju da se koriste računarima pa da pročitaju ovo.Sramota!

dragan nikolic

pre 18 godina

Imam 30 god. po zanimanju sam dipl.ing.mikroelektronike i nezaposlen sam, i nisam nikad bio niti mi pada na pamet da budem clan neke stranke. Sramota je sto se nevladine organizacije i mediji toliko zauzimaju za istrazivanje zlocina koje su uradili u ratu ljudi koji su bili na strani Srbije. U ratu je logicno, na zalost, ubiti neprijatelja, na bilo kakav nacin. Inace sam protiv prikazivanja bilo kakvog zlocina na TV jer to doprinosi samo jos vecoj mrznji izmedju naroda, a vi se kao borite za neko pomirenje.

Mile

pre 18 godina

Na zalost kod nas ne postoje vladine ili navladine organizacije koje se SISTEMATSKI bave zrtvama na Srpskoj strani, pored velikog broja onih koje se bave Srpskim zlocincima.

ilegalista

pre 18 godina

Da prosto covek zaplace kad cuje ovako lepo sastavljene zajednicke izjave naseg "i-legaliste". Tako brate, treba spomenuti Srebrenicu, 11. jul, a onda i njih potsjetiti na one nase u Bratuncu, Sarajevu, gdje su se sami opkolili i rokali, pa im pride dodati jos i Oluju u krajini. A Brcko, Foca, Visegrad, Zvornik, Prijedor, Zepa, Kozarac, Sanski i ini mostovi, Bihac, Luka i ostale banje, pa Perin Doboj, Mostar, Bjeljina, Vukovar. E samo je jos falila izjava onog skladistara pa da sve bude legalno, "bit cemo opet veliki kad na vrbi rodi grozdje".

Jelic

pre 18 godina

Ovde se problem zove "vrati istom merom". Kad su Kandic & Co krenule na Tomu bez dokaza ali sa agresivnom medijskom podrskom onda su mnogi likovali. Kad se ispostavilo da dokaza nema pa Toma i SRS krenuli da vrate istom merom preko medija i Skpustine Srbije, onda su NVO i njihovi ljubitelji zakukali "jadni mi!" Najgore je sto sada kazu da BIA i VBA nece da daju dokaze, pa ce sutra da kazu da sud vodi politicki proces protiv N.K. itd. Ljudi, N.K. se zaletela, ispalila se bez dokaza i sad joj je djavo kriv...

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

U čemu je nacionalsocijalizam Hitlera ili rigidni komunizam Staljina bio gori od američkog globalizma? Mora li svako biće opet da misli kao kreatori novog svjetskog poretka?

pera

pre 18 godina

Uzdam se samo u nove izbore.Da konacno pociste ovo cudo od vlade i skupstine, da mediokritete vrate tamo gde pripadaju- u anonimnost - i zatvore. Da dodje neko ko ce bez oklevanja da razbuca sve ono sto je imalo- i ima jos veze sa Milosevicem... Da nema straha od "destabilizacije drzave"! Kakva destabilizacija, kakvi bakraci! Bia? Tajne sluzbe? Sve su to tigrovi od papira! Plase mecku resetom. Jer zna svako sta znaci 'kad se digne kuka i motika'. Setite se sablje. U roku od par sati mir i red! A narod je zeljan mira i reda. "Veliku metlu" bi svaki normalan covek pozdravio i aktivno podrzao. Petar

dido

pre 18 godina

jadna Gospoda Kandic ubice je neko ko sto nam ubise Z.Đ. Ovde ne smije niko da kaze istinu. Sramota je da Radikali imaju toliko podrsku u narodu. Oni su ovek bili bolesno radikalni pretili svima koji nisu pravoslavni. Tesim se da ima sam jedan BOG i svi ce da odgovaraju za zla koja su radila.

Boris Godunov

pre 18 godina

Drzava treba da maksimalno optereti porezima i doprinosima postojece NVO, a osnivanje novih da uslovi velikim taksama i drugim dadzbinama.

Zigi

pre 18 godina

Neko treba da obavesti DSS i ostalu bratiju SRS G17 SPS , ne zivimo vise u srednjem veku i glasnika koji donese losu vest ne treba ubiti, da ne bude opet 'nismo nili obavesteni'

kafka

pre 18 godina

kakav horor! imas 20 godina, postajes svestan sveta oko tebe i skapiras da si drzavljanin zemlje koja je pocinila gnusne zlocine, u ime potpuno besmislenih i anahronih ciljeva, da tu drzavu i dalje vode klinicki moroni a da je tebi 20 godina i uopste ne razumes kakve to veze imas sa ovim kretenima...

SaleBG

pre 18 godina

Ista prica, ista meta, iste face... Dvadeset godina slusam ove iste sumanute price, kao da se u medjuvremenu nista nije dogodilo. Kao da nije bio rat, beda, inflacija, bombardovanje, prazne prodavnice, prebijanje opozicije i politickih neistomisljenika, kao da nije bilo torture nad medijima, univerzitetom. Kao da nismo zaostali za Evropom koliko niko za nama nije zaostajao iz te Evrope u proslom veku. Opet ta prica o izdajnicima i patriotama. Da podsetim: Bugari i Rumuni ulaze za dve godine u EU. Dok nas Velja-kapitalac svaki dan na tv-u otvara koje tender, koje koncesiju, koje projektnu dokumentaciju za autostrade, dotle Hrvatska pusta u saobracaj autoput ZG-SP, ej! 380km mostova, tunela sve u tri trake.
A u radikalsko-dss Srbiji? Eno ispred poste u Zemunu, opet, kartonske kutije, gace, carape...
Kriva je Natasa Kandic, Biljana Kovacevic-Vuco, Ceda, Beba, Zarko Korac i Natasa Micic. A najvise je kriv Pera Lukovic!

MM

pre 18 godina

Sacica ljudi pobila 8 000 drugih ljudi za osam dana. Neko rece ni toliko mrava se ne bi mogle istarijebiti za 2 dana bez drzavne "radne akcije"institucionalne podrske i "teske mehanizacije" A sto se tice druge drzave...genocidni rat je bio zasnovan na guslanju o Bosni kao Svpskoj zemlji. Dakle pariote opet jasu. Trebalo ih je zabraniti.

kafka

pre 18 godina

kakav horor! imas 20 godina, postajes svestan sveta oko tebe i skapiras da si drzavljanin zemlje koja je pocinila gnusne zlocine, u ime potpuno besmislenih i anahronih ciljeva, da tu drzavu i dalje vode klinicki moroni a da je tebi 20 godina i uopste ne razumes kakve to veze imas sa ovim kretenima...

vinetu

pre 18 godina

Ne zelim da se svrstam u isti korpus sa ovom bratijom ali postujuci zdrav razum moram priznati da neke NVO zaista vode antisrpsku kampanju. Ko je slusao i gledao sinoc Natasu Kandic na bk tv zna tacno o cemu govorim. Ljudi se proglasavaju krvim bez dokaza (nebitno je sto je to T. Nikolic), za zrtve se proglasavaju samo zrtve Srba, a cak i na explicitno pitanje da navede neke od zlocina nad Srbima pomenuta to nije zelela da ucini. Pre par nedelja slicno se ponasala S. Biserko na tv Politika kada nije znala recimo broj srpskih zrtava u Hrvatskoj. Kada to ne zna neko ko se time ne bavi je ok, ali kada to ne zna neko cije je to oblast interesovanja tada u tome postoji namera, ali i poruka svima nama.

NeMoguDaVerujem

pre 18 godina

Dragoljub Kojčić, Aleksandar Vučić, Predrag Marković, Miloš Aligrudić, Ivica Dačić, svi njihovi glasači...sramota me je što sam Srbin!!!

Politicar

pre 18 godina

Srpskim zrtvama se bavi i manipulise cijela patriotska politicka pozicija i opozicija. Pustite barem nekoga da se bavi srpskim zlocinima kojima se niko ne bavi ni u poziciji ni u opoziciji. Da se bave ne bi mnogi sjedili u vlasti nego u cuzi ui Hagu ili bili "lustrirani." Nadam se da su Sonja i Natasa u stanju da prezive i probiju tracak svijetlosti i nade u mraku Srbije...

Nenad

pre 18 godina

DSS, i ljudi koji je predstavljaju spadaju u apsolutne političke mediokritete. Zapravo, da nije bilo pokojnog Premijera koji je doveo DSS na vlast uguravši ih u DOS, danas verovatno ne bismo ni znali za Aligrudića, Mihajlova, onog Šormaza, Joksimovića, jer je njihov politički nivo daleko niži od onog koji je potreban da bi se čak i u Srbiji uspelo. Izuzimajući SPS i SRS, ipak su oni iz civilizacijski niže političke priče, za njihov kadar ne važe isti kriterijumi. Mislim, možda sam odužio, ali zaista sam iziritiran upotrebom reči "likovi" od strane Aligrudića. Još jedan dokaz da je arogancija siguran dokaz nesigurnosti. Ej, Aligrudić će sa visine da govori o Nataši Kandić! Neverovatno! BTW, nadam se da je potpuno jasno šta mislim o NVO i njihovoj borbi za istinu.

bt

pre 18 godina

Ovo je jedna od retkih stvari u kojoj smo odmakli daleko ispred ostalog "demokratskog" sveta. Amerikancima ce trebati jos 100 godina da 6. i 9. avgust proglase za dane zalosti (bacanje atomskih bombi na Hirosimu i Nagasaki kada su u sekundi poubijali desetine hiljada dece, zena i nevinih ljudi), ili recimo dan kada su zapoceli agresiju na Vijetnam i da ne nabrajam dalje. Zbog toga i postoji tako veliki otpor da se Srbija prva pospe pepelom i javno prizna zlocine pocinjene od strane drzave. Ipak, mislim da je to potrebno, jer ovo se radi za sve nadolazece generacije, kojima ce takvo priznanje biti od koristi.

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 18 godina

Nacionalističko slepilo ovih stranaka je neizlečivo. Takav profil ljudi pokazali su sinoć na BK televiziji Ratko Dmitrović i Miodrag Popov. Ja nemam pojma zašto Nataša Kandić gubi vreme natežući se s njima, kad oni jadni jednostavno ne kapiraju o čemu se ovde radi. Takvog profila su kod nas i cele stranke, poput SRS, DSS, ili SPS, i postalo mi je jasno da oni tako razmišljaju nesvesno, da nisu oni krivi što im mozak funkcioniše na drugim frekvencijama, što je kod njih samo zamenjen u glavi redosled biološke važnosti - da prvo treba biti čovek, pa tek onda Srbin. Ja lično nemam ništa od toga što Hrvati slave Oluju umesto da je osude, to je njihova stvar i njihova sramota, i kazna od Evrope ih je stigla. Naša je stvar što nismo vojno sprečili Oluju, ali i što nismo sprečili Srebrenicu, pa onda što se nismo posramili nad njom. Srbi neće izgubiti ništa time što će osuditi monstruozne zločine koje su u njihovo ime činili neljudi i Nesrbi, osim što će pokazati dozu osvešćenja. Inače, osuditi Srebrenicu reda radi, bez trunke stida, ravno je ćutanju. Onda je bolje da skupština ćuti, i da tiho ode u ovom sastavu što skorije u zaborav, odakle će ih naša deca, neki pametniji i plemenitiji Srbi, jednog dana iskopati, javno posramiti i staviti na stub srama. Kao Nemci svoje gadove.

Publius

pre 18 godina

Fasisticki blok u skupstini SRS-DSS-SPS je i formalno ojacao posto mu se G17+ pridruzio. Jedini izuzetak je Ivana Dulic-Markovic koja ima moje puno postovanje i kao covek i kao strucnjak.
Gledao sam sinoc tu emisiju na BK mada ne od pocetka. Natasa Kandic me je iznervirala jer pored toga sto je pravnik nije umela da jasno i slikovito da artikulise svoje stavove a koji bi trebalo da budu opste prihvaceni ako hocemo da budemo jedno civilizovano drustvo.

Vera

pre 18 godina

Mislim da je se Natasa Kandic istrcala optuzujuci direktno
Tomu Nikolica bez prikupljenih dokaza. Iako ja zbilja ne podnosim radikale mislim da je preterala. Natasa ponekad ne ume da se kontrolise i pravi bez potrebe sama sebi probleme.

Tetka Savka

pre 18 godina

Ocigledno je da se poslanici patriJotskih stranaka upinju iz petnih zila da dokazu nevinost vojvode Tome Nikolica. Nece me iznenaditi ako mu pribave i lekarsko uverenje. Srbija je ovo, brale.

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Ovaj dan zalosti je stvarno bizaran. Zbog neceg sto se dogodilo u drugoj drzavi, i to pre deset godina. Zvuci kao ismejavanje zrtava i zdravog razuma.

Milojko

pre 18 godina

Slazem se u potpunosti da N. Kandic, S. Biserko, Kovacevic-Vuco i njima slicni vode nevidjenu antisrpsku kampanju, pre bih je nazvao histerijom!

Misa

pre 18 godina

Ljudi nemojte da zaboravite cuveni samar Natase Kandic. Ona je bre k'o i svi ostali. Kao na primer onaj serif iz Kikinde koji pusta u grad koga 'oce. Ej bre on je mali car i moze mu se iako je za njega glasalo desetak posto.
Svaki ekstrem je propast, samo noramlni ljudi mogu da vode Srbiju u neki boljitak, a takvih na zalost skoro da nema. Svako od nas mora da cini ono sto nam svima pomaze, a to je najteze, jer sto bi cekao kolonu kad mozes da je (nepropisno) obidjes, a nema nikog da te kazni.
I budimo posteni nisu Srbi bas za sve krivi, a pogotovu ne Srbija. Neki integritet ipak treba da imamo.
PS Je l' neko cuo za dan zalosti povodom (bilo gde) pobijenih Srba ...

Vlada

pre 18 godina

Ima ko ce da osudi zbog pocinjenih zlocina, ne moramo sami sebi jos vise da otezavamo situaciju. Kad nam natovare na grbacu stotine milijardi dolara ratne odstete zbog navodnog genocida ovi dusebriznici iz NVO ce prvi da spakuju kofere a nasa deca i ko zna koliko narednih generacija ce da placaju ceh.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Kako su se svi udruzili u napadu na NVO zbog opasnosti koja se nadvila nad radikalima! Tu je i Ratko Dmitrovic koji "ima njivu 800 godina u Hrvatskoj" (na kojoj su njegovi verovatno jeli srpskim zlatnim viljuskama, a dosao u Beograd da pravi karijeru. Olivera Kovacevic, naravno, na Karicevom kursu, glasno izrazava nevericu da "gradjanin Nikolic TEK TAKO moze da bude okrivljen". Ma strasno kako saucesnistvo u zlu (i novac) mogu cvrsto da povezu ljude.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Ovakav prizor skupstine Srbije me podseca na scene iz pocetka 90-ih, cak su neki tadasnji akteri i danas prisutni. Ova demonstracija i izliv jeftinog populizma, gde se stranke cak utrkuju, ima za cilj linc (lika i dela) Natase Kandic. Nisam cuo nijedan argument poslanika koji je opravdan dokazima. Srbija mora da kazni zlocince koje ima u svom dvoristu, koji su opasni za srpsko drustvo i koji se jos uvek setaju slobodno medju nama. Umesto da zahvale Natasi Kandic, oni je lincuju, ovakvim prizorom iz skupstine smo se definitivno vratili u doba pre 5 oktobra 2000. U Antinu su organizovani drzavljani Srbije u susednoj drzavi nasilno krsili zakon i cinili stravicne ratne zlocine. Nikolic nije imao sta da trazi tamo, sad neka dokaze da je nevin, poslanicima definitivno ne verujem. Imam osecaj da svi poslanici vuku korene iz Miloevicevog i Seseljevog klana. Nadam se da ce EU dozvati Srbiju i njene institucije pameti. Ovako takodje sticem utisak da neko iza kulisa ovakvim skupstinskim cirkuzom zeli da remeti hapsenje Mladica i Karadzica, verovatno je podgorelo.... Ovi poslanici su sramota za Srbiju, fasizam je valjda pobedjen 1945, izgleda osim u Srbiji.

Jaje

pre 18 godina

Ovaj Aligrudic je stvarno cudo!!!
Necu da kazem da je Natasa Kandic u pravu, odnosno ne slazem se sa morem njenih antisrpskih stavova, ali ovaj covek...
Pa sta on misli. Da su on i oni koji sede u skupstini (cast retkim izuzecima) uvazeni gradjanin ove zemlje?
Jasno je da je iskompleksiran kao i vecina njegovih kolega (po stolici) i jasno je da su oni slika naroda srpskog, ali daleko od toga da su ugledni gradjani. Srbija jeste nisko pala, ali nije bas toliko da bi se i oni mogli smatrati uglednim gradjanima.
Da se ja tu pitam, svi bi oni meni u rudnike i na njive...

SKJ-KPJ

pre 18 godina

Kakva je samo histerija i panika zahvatila nase patrijote! koliko cike i vriske pred sacicom zena... veliki se strah uselio u misja srca... neka, i treba da se plasite...

Brooka

pre 18 godina

A u mozgu prosecnog stanovnika Srbije NVO dobija monstruozni izlged, i kad god se spomene taj izraz prva asocijacija ce biti "antisrpstvo". NVO je samo jedan oblik delovanja gradjana koji uopste ne mora biti politicki ili nacionalno organizovan.

Sasha013

pre 18 godina

Ma o čemu se ovde priča ljudi sve ovo vreme, svesni smo ali ne želimo da priznamo da smo politički nepismeni i da smo sve ovo zaslužili ali žao mi je većine ljudi a siguran sam da je ipak većina ljudi na strani proevropske Srbije, što nažalost nije moguće dokazati.
Stalno se priča kako radikali pokrivaju trećinu glasačkog tela a to je taj deo nepismenog i plemenskog mentaliteta koji nas koči i unazadjuje. Mnogi su izgubili najbliže i imovinu u prethodnom periodu pa sada žele osvetu po svaku cenu pa i po cenu ostatka gradjana Srbije. Inat nikome nije dobro doneo a mi se medjusobno inatimo i etiketiramo. Nisam za kult ličnosti ali posle Zorana neka nam je bog u pomoći, a i on nam
je okrenuo ledja.

sarma

pre 18 godina

Све је погрешно.
Ови што нас "бране" од света, као и ови који нас черече "у име" света, имају један заједнички садржалац. То је прилично безперспективна и јадна будућност наших потомака. И име чега то и једни и други себи дају за право да нама намећу самар племенске припадности? Или смо небески или геноцидни. Ја нисам ни једно ни друго. Нико кога ја познајем није ни једно ни друго. Освестите се бре!!!

Margaret Tacar

pre 18 godina

Ja bi Natasu Kandic za premijera drzave, sposobnija je od Voje, uspela je bar da probudi uspavanu skupstinu i da zatrese pantalone vecini poslanika. Volim kad zena uzdrma aroganciju moci i taj tipicni muski skupstinski maco svet.

U manjini

pre 18 godina

A sada su kao vidim neki glasaci DSS iznenadjeni, zar veliki "demokrata" sa socialistima i radikalima. Samo sacekajte da se vrati "glavni ideolog" iz Rusije pa cete da vidite kako cemo da nadrljamo. Ovo je zemlja "mazohista".

ne dirajte mi koalicionog partnera

pre 18 godina

E bash lepo drustvo.
Sad ce oni da se usaglase i putem SMS da izglasaju rezoluciju kojom se osudjuje ponasanje Natase Kandic i njena anitVELIKOsrpska histerija.
Nedopustivao je da se tako napada "nevin" covek. Pa pobogu taj Toma ni mrava ne bi sahranio, a da prethodno nije utvrdjeno ko ga je zgazio, a isti adekvatno kaznjen. Sta hocete u to vreme o kom prica Natasa, Toma je bio pripravnik i samo se obuchavao za buduce izazove, a kao shto znamo pripravnici nemaju nikakvu odgovornost.

Zeljko Petrovic

pre 18 godina

Jednako su opasne kako iracionalne ideje nacionalizma od strane DSS, SRS i SPS tako i pogresno shvatanje demokratskih prava i sloboda od strane pojedinih nevladinih organizacija i njihovih predstavnika. Nacionalizam je direktno suprotan patriotizmu, kao sto je optuzivanje bez dokaza i trazenje podrske za tako nesto protivno ideji demokratskih prava i sloboda. Cuvajmo se ekstremnih ideja, ljudi i postupaka.

niks

pre 18 godina

Ma nisu problem "likovi" Aligrudić, Kojčić i ostali anonimusi. Problem je u narodu, koji je blago rečeno neinteligentan (da ne kažem neku težu reč), pa glasa za ove "stranke". Pa oni imaju u skupštini 157 poslanika, a i posle narednih izbora će sigurno imati više od 125, ne dao bog i koaliciju jer je ostalo samo da Srbi u Srbiji budu izbeglice. Bolje da nisam 2000. glasao za Koštunicu. Verovatno bi se desile bar dve dobre stvari, on bi zasluženo ostao na političkoj margini, a Zoran možda bio živ danas.

EKSER

pre 18 godina

Gospodja N.Kandić bori se da ocisti Srbiju od zlocinaca koji su optuzeni od Haskog suda ali u Srbiji vladaju oni koji su dali zeleno svetlo za ratove mucenja, ubistva, progone pa u Srbiji ne postoji sansa da jedan deo naroda sazna ISTINU o svojim "spasiteljima" koji su ratovali u ime srpstva sad ova vlada sacinjena od SRS-a, SPS-a, DSS-a ne nameravaju da se suoce sa onim sto su podrzavali, pa neka ne kritikuju kosovske Albance zasto nece da budu u zajednicu sa Srbijom uostalom ko zeli da bude u zajednici sa Srbijom ...

Zoro

pre 18 godina

Natasa Kandic odlicno zna sve o srpskim zrtvama, posebno na Kosovu jer je njen Fond za humanitarno pravo prvi objavio najpregledniju knjigu sa imenima oko 1.500 nestalih Srba i Roma sa Kosova, sa sve njihovim fotografijama i svedocenjima najblizih kad su ih i gde poslednji put videli, kao i pricama o tome ko je mozda umesan u njihov nestanak. Tu knjigu mozete i danas da nabavite a mozete da vidite i na sajtu Fonda sta je sve Natasa Kandic radila u Srbiji i izvan nje za sve ljude bez obzira na nacionalnost.
Kako se samo ovde lako pada na demagogiju i lazi raznih Popova!

RRUSTEM KOQANI

pre 18 godina

Svi ovi koji kritikuju gospodju N. Kandić sigurno zele da u Srbiji zavedu neku vrstu dezinformacija jer kada bi se doslo do istine o ratu na prostorima bivse Jugoslavije pokazalo bi se da u ime srpstva pocinjeno jest stravicnih zlocina, zato se protive izvestajima gospodje Kandic jer moglo bi se doci do istine o mnoigim poslanicima koji danas se stravicno boje ISTINE o ratu i njihovoj ulozi u njoj.

Vlada

pre 18 godina

Svaki dan stizu sve vece budalastine od poslanika DSS i radikala...ne samo sto imaju slicne programe nego i isti koeficijent inteligencije...ne vide dalje od izvoda sa svog racuna...sve vece beznadje...IZBORI BRE !!!

Profesionalac

pre 18 godina

Sve treba istražiti. Ali ne treba uludjivati narod niti pozivati na linč NVO. Za pretpostaviti je da podatke dobijaju iz izvora bliskih Hagu, a nije teško zaključiti od koga Hag dobija i dokumenta i arhive...
Povika na NVO da se raja ne doseti!

leka

pre 18 godina

Gledao sam 20 minuta Skupstinu Srbije i besumucno lajanje nove koalicije po Natasi i demokratama koje su uvukli u raspravu, pa se to prosirilo ne neke kasike, pa na audije, poslovni prostor. Kapirate kakva je analogija, zlocin i novac idu zajedno. Samo se treba prisetiti ko se u to vreme opario i to je to. Ko je bio u vlasti 10 godina. Da ne kazem kako je Vucic izbacio i Dosije X tezu da je komadant Skorpiona finansirao DS, ali rekao je da ce to proveriti i nastavio da ih proziva za to. Uzgred super im je novi poslovnik, dok Vucic probija sve okvire rasprave i ogranicenja, kako izadje neko iz DS tako se predsedavajuci seti da postuje poslovnik.
Iskreno mi je drago sto su nervozni i ponasaju se kao deca koja gube utakmicu u fudbalu a govore da je njihova lopta te ce istu prekinuti. Napokon, SRS, SPS i DSS bi mogli da napravenovu koaliciju i da vladaju Srbijom vecno. Sto da ne, nikad nisu bili slozniji.
Jadno.

Dositej

pre 18 godina

Antisrpska kampanja? Nisam primetio da neko nipodaštava dela i rad Crnjanskog, M. Milinkovića, Isidore Sekulić, Lj. Micića, Miće Popovića...
NVO prikupljaju dokaze o zločinima koje su neki Srbi učinili prema ne-Srbima, a srBske patriJote to doživljavaju kao napad 'na sve srpsko'. Da, da, važi.
Nažalost, u našem društvu je moral toliko poremećen da se većina ne samo ne uzbuđuje što je hladnokrvno pobijeno 8000 ljudi u Srebrenici, već je dobrom delu društva krivo što ih nije pobijeno još, a u isto vreme se traži kažnjavanje zločina nad Srbima. Mi smo prvaci u korišćenju dvostrukih aršina, a stalno se žalimo da se oni primenjuju prema nama.
Nataša Kandić je retko hrabra žena, šteta što ih nema više, jer se bavi našim zločincima i rizikuje glavu zbog onoga što radi. Dok mi ne osudimo naše zločince, zbog nas samih, nemamo nikakvo moralno pravo da tražimo od drugih da kažnjavaju one koji su počinili zločine nad Srbima u BiH, Hrvatskoj i na Kosovu. Samo što to vrlo mali broj ljudi shvata.

gnev

pre 18 godina

Provalite kako se g17 sve vise pozicionira uz DSS i radikale. Frka od cenzusa, a? Je l' sme neko da se kladi da ce oni dati sve od sebe da se za sledece izbore nadju na zajednickoj listi bar sa DSS?
Lepo rekose pametni ljudi, nacionalizam je poslednje utociste hulja.

Jedno veliko HVALA i BRAVO za Natasu Kandic.
Zbog hrabrih i cestitih ljudi kao sto je ona, u buducnosti cemo moci da kazemo da nismo ipak svi duvali u istu tikvu sa ovima sto se kunu u Srbiju, a unistili su je grdje nego sto bi najgori neprijatelj.

ace

pre 18 godina

Ne mozes na jednoj strani reci da je zlocin individualan a na drugoj da se vodi antisrpska kampanja. Reci da se vodi antisrpska kampanja kada se svest javnog mnenja pokusava dovesti u kontakt sa onim sto je cinjeno je nepravedno prema srpskom narodu u osnovi, pored toga pretvara kolektivnu odgovornost u krivicu i implementira srpskom narodu da svaka optuba za ne postovanje pravila ratovanja i cinjenje zlocina predstavlja optuzbu prema celom srspkom narodu na isti nacin predstavljajuci srpski narod kao zlocinacki zahvaljujuci jednostavnoj cinjenici da zlocini jesu cinjeni.

Sin Nebojsa

pre 18 godina

Zbog SPS, SRS, JUL, SPC, DSS-a (i jos mnogih) sam sa 18 godina otisao sam u svet da trazim srecu i da gradim svoj zivot jer u svojoj domovini to nisam mogao. Ljudi popute Natase Kandic mi jos uvek ulivaju nadu da cu se jednoga dana vratiti!

MagnusPyke

pre 18 godina

Da ne bude zabune, daleko od toga da sam pristalica zivotnog dela natase Kandic ali...
Posle ovih izjava SRS-a ispada da je doticna gospodja odgovorna za zlocine na teritoriji BiH.

gradjanin

pre 18 godina

Poznato je i da je g-din Aligrudic poslanika koji je presao iz SRS u PSS nazvao bednikom. Ne zanima me ni SRS ni PSS ali takvo oslovljavanje u skupstini stvarno nije u redu. A o tome ko sve sedi u skupstini, kako i koliko rade ne treba trositi reci. Najgori saziv, najgore moguce bahato ponasanje i nerad, a sve to za ogromne pare. Jedva cekam sledece izbore!

Goran

pre 18 godina

Pa i da nije pocinio zlocin u tom mestu, Tomislav Nikolic ne zasluzuje da bude nosilac bilo koje javne funkcije, cak ni u opozicionoj partiji zato sto je dobro znao sta se tamo desilo par nedelja pre nego sto je on stigao na mesto masakra, a sve ove godine je cutao. To je klasicno prikrivanje zlocina koje se takodje strogo kaznjava (mozda je ova drzava izuzetak, ne znam). Ima li takva osoba pravo da uzme rec o bilo cemu makar i na porodicnom skupu, a kamoli u politici...

Glock

pre 18 godina

Briga me i za NVO, i za radikale, i za DS, i za "SrBstvo".
Ja hocu da kriminalci i zlocinci budu iza resetaka, a zabole me ko ce pokrenuti inicijativu da se to desi. Pa neka bude to i Natasha Kandic - neka je. Kada muskarci (veliki Srbi) nemaju "petlje", izgleda da ih zene (stvani pvacenici i domaci izdajnici, kanda) imaju.

Pa da dodje i Solana (kojeg VEOMA ne volim od '99) i odvede Mladica, Karadzica, Legiju, Maku - rekao bih mu "Veliko ti hvala!".
'Ajde da stvarno postoji "drzavni interes" zbog kojeg stitimo zlocince, pa da razumem. Ali niko nikada nece moci racionalizovati niti umanjiti zlocine koji su pocinjeni "u nase ime", ma koliko god se trudili.

Maja

pre 18 godina

Ja radikale ne podnosim od kada su se pojavili. Ali u celoj ovom zameseteljstvu dodje mi da stanem na njihovu stranu. 1.Antisrpska histerija od NVo 2. optuzen gradjanin bez trunke dokaza 3.dan zalosti za dogadjaj u susednoj drzavi Ljudi da li mi sanjamo. Ovo je sve previse za vecinu normalnih gradjana ove jadne Srbije. I radikali i Kandic kao da su ista matrica ekstremizma i lazi.
Dajte nesto izmedju pobogu.

Marko

pre 18 godina

Sta je radikali i de-SS-ovci? Mislite da su svi zaboravili sta ste radili u ratu, a sta u miru. Dok ste vedrili i oblacili u saradnji sa bezbednjacima, carinicima, dok ste se vozali u vojnim helikopterima na zgarista. Sad ste nasli da histerisete i skacete na par zena, u zemlji u kojoj je malo ko ostao da ima jos hrabrosti da vam kaze da ste zlocinci i budale. Nije Natasa bas pun pogodak, ali kad u toj jadnoj nasoj Srbiji nema nikog sa petljom. Zato i ta skupstina moze onda da izgleda kao centar za mobilizaciju mrakova.

Lele

pre 18 godina

Koji god 'lik' se pojavi kao glasnogovornik DSS covek se zapita, gde ih nadjoste, i otkud svi na gomili.
Aligrudic i kad prica o najozbiljnijoj i najstrasnijoj temi, ima neki podrugljiv izraz lica sa nekim smeskom u uglu usana, kao da pokazuje da mu je jako lepo sto se bas njega u tom trenutku pita o toj temi. Zauzme stav kao da se postavio iznad svih i onako sa puno samouverenosti prosvetljuje zatuple siroke narodne mase. Uz to jasno stavlja do znanja da mu je svako novinarsko pitanje u najmanju ruku glupo al eto mora nesto da kaze i na glupo pitanje.
Verovatno je to ono sto se zove prokletstvo vlasti. Odjednom covek zaboravi i ko je i sta je i gde su mu dometi i odakle je dosao i sta je do juce radio.
Da li oni u DSS-u imaju neki kurs na kome nauce da se ovako ponasaju ili je to samo slucajno.

Zoran

pre 18 godina

Halo, DSS, SRS i SPS , misli te vi da je nekome stalo do vaše istine. Ne mogu samo da shvatim ove iz DSS-a šta oni traže sa SRS i SPS-om. S kim si - takav si, kaže naša narodna.

Speki

pre 18 godina

U stvari, za stradanje Srba i Muslimana u Srebrenickom kraju nisu krivi Naser Orlic i Ratko Mladic, vec Naser Orlic i Natasa Kandic!
Gledao sam juce emisiju na BK, svi argumenti su na njenoj strani, ali sam stekao utisak da nije htela ili znala da se odbrani od onog ljigavog Popova i samozadovoljnog Dmitrovica. Cinjenica je da je pojacana kampanja za osudu zlocina u Srebrenici, ali ne vidim zasto je ta kampanja antisrpska. Mozda je antiradikalska, antimilosevicevska, ali Srbija od svega sto Natasa radi - moze da ima samo koristi.

Draginja

pre 18 godina

Nerazumem zasto je Natasa Kandic proglasena da vodi antisrpsku kampanju.Nigde nisam cula da je bilo sta povodom toga rekla,ali jasno i glasno optuzuje zlocince koji su vrsili masovna ubistva i pljackali sve sto se moglo svako prema svojim mogucnostima .To se dobija kad se sadizam podupre sa "patriotizmom"i materijalnim dobrima.
Licno mislim da je Natasa Kandic sebi natovarila tesko breme na vrat,u zemlji gde se neceni istina,gde se ponovo stvaraju koalicije samo da sto duze ostanu na vlasti ,ali niko od politicara ni pozicije ni opozicije nije gandijevski nastrojen,nikoga neinteresuje narod.

Dacha

pre 18 godina

Najpre 15 godina Socijalisticka partija Srbije i Srpska radikalna stranka, a potom u poslednje vreme Demokratska stranka Srbije, uz podrsku SPS-a i SRS-a, ruse institucije, koje bi bile u stanju da se bave nedavnom prosloscu i otkrivanjem i sankcionisanjem ratnih zlocina. Jedino nevladine organizacije koje se bore za ljudska prava su te koje mogu da ukazu na goruce probleme i da se svojevrsnim pritiskom javnosti pocne sa njihovim resavanjem. Jasno je da SPS-SRS-DSS bratiji, uz aktivnu podrsku drugih vladajucih partija (pre svega G17), ne odogovara rasprava o nedavnoj proslosti, ne odgovara proces pomirenja izmedju naroda na prostorima bivse Jugoslavije, i oni zele da istina ostane skrivena. Problem je Fond za humanitarno pravo koji permanentno (i, do sada se pokazalo, pouzdano) nudi argumentovane dokaze o onome sto se desilo. Kada DSS/SPS/SRS kazu da je takva delatnost antisrpska, onda je to zapravo vid plemenske solidarnosti kojim se stite svi oni ideolozi i direktni izvrsioci ratnih nedela u prethodnih petnaest godina.

Лале, Беч

pre 18 godina

Многи покушавају да случај што више замуте, како би се заборавила основна чињеница: Николић је за време или непосредно после злочина боравио на том терену.
"С ким си, онаки си!" каже народ, да не набрајам изреке још до времена старих Римљана које све указују на ако не кривичну, а оно велику моралну одговорност посматрача односно пасивног сведока злочина.
Бојим се само да се појам морала изгубио у Србији...

Mile-Lala

pre 18 godina

Antisrpsku kampanju poslednjih 15 godina vodi CRNO-CRVENA koalicija - njihova je politika ovu zemlju potpuno uništila - tako, kad bi bilo pravde i poštenja, oni bi MOMENTALNO BILI PROGLAŠENI VELEIZDAJNICIMA svega što je Srpsko - i bili bi sklonjeni iz javnog političkog života. A bili bi sklonjeni zbog POTPUNE NESPOSOBNOSTI da bilo šta korisno urade za Srbiju. Ovih poslednjih 15 g. zemlju nisu vodile nevladine organizacije (a u medijima su uvek samo satanizovane) - pa ne mogu biti ni odgovorne za bilo šta. Sve te organizacije vidim kao skup zabrinutih građana - koji žele da u Srbiji uvedu neke civilizaciske etičke vrednosti. Imaju mogu bezrezervnu podršku. Srbija ima dva puta ili će sa LAŽNIM PATRIOTAMA (koji su zakuvali i vodili sve ove ratove i koji su razorili sve moralne vrednosti) potpuno NESTATI ili će prihvatajući građanske vrednosti (o kojima govore nevladine organizacije) uspeti nekako da preživi. Svaka vam čast g. Kandić, Kovaćević-Vučo, Biserko,...,za hrabrost koju pokazujete.

Srpski Makedonac

pre 18 godina

Pre nego sto (blago receno) iskritikujemo dss, treba se setiti da nije bilo njihove podrske Tadic i Bogdanovic ne bi bili na funkcijama kojim su sada, a Maja ne bi bila gradonacelnica NS.

Olga

pre 18 godina

Radikali se opet bave bacanjem prasine u oci, populizmom, pretnjama, pljuvanjem, i to je valjda njihov nacin komunikacije. Pa slucaj je bar ovde cist: ako zele da jednom zauvek odbrane svog predsednika nek skupe dokaze da on nije umesan u zlocine i niko ga vise nece dirati. Ovog puta optuzbe nisu tipa "on misli u dubini duse ovo ili ono" nego sasvim tehnicke prirode. To je bar lako opovrgnuti. Ne razumem zasto prekidaju skupstinski rad da bi vrsili kampanju.

zoran

pre 18 godina

Stvarno, opet su za sve krive NVO. Samo, sada se u rasisticke poklice ukljucuje i "demokratski" DSS. Da li je to konacno pocelo da se pokazuje pravo lice Voje nam demokratskog, koji jedino Milosevicu nije mogao da oprosti sto je bio komunista. A po ostalom se bas i nerazlikuju. Zar ste zaboravili kako se s puskom slikao na Kosovu?
A poslanici? Ne moraju da imaju kvorum za rad, zakoni vise nisu bitni u Skupstini, ali su slozno tu da napadnu Kandicevu, odvratno, degutantno, opasno!!! Uostalom, to su i pokazali u 10 godina vladanja i ratovanja u ime srpstva. A gde su nas doveli, vidimo. USA donosi deklaraciju, najavljuje da sa nama nije zavrsila u Bosni i na Kosovu... Ej, pocinje nova zurka sa ovakvom vladom i koalicijom. NVO to nisu uradile, nego su nam pomogle da osetimo dah "spoljnog sveta".
Inace sablaznjava osionost poslanika i zloupotreba skupstinske govornice u korist tzv verbalnog linca, koji nije ni malo naivan.
To se vidi i u reakciji tuzilastva, koje u istom osionom stilu reaguje. Ko to sme da ih uci sta im je posao?! SKANDAL. Pa sta je ovo? Ko kome ovde sluzi i ko zbog koga postoji. DA SE MOZDA IZVINIMO STO DISEMO?

bora

pre 18 godina

Sve žrtve zaslužuju minit ćutanja. Ukoliko se minut ćutanja odaje samo muslimanima (da ne bude zabune imam puno prijatelja muslimana (i ne samo muslimana) i to predratnih i posleratnih) to je politizacija. Srbi nisu genocidan narod mada su neki činili ratne zločine zbog čega treba da odgovaraju.

Goran, Pozega

pre 18 godina

Ako optuzba na racun Tomislava Nikolica predstavlja napad na Srbiju onda ta Srbija ima mnogo veci problem nego sto mislimo.

MišaNS

pre 18 godina

Čuj sad ovo; "Uvaženi...". Pa uvek ću uvažavati Natašu Kandić a bratiji koja sebe naziva poslanici poručujem da će i njima dogoreti. Šteta što ne znaju da se koriste računarima pa da pročitaju ovo.Sramota!

dragan nikolic

pre 18 godina

Imam 30 god. po zanimanju sam dipl.ing.mikroelektronike i nezaposlen sam, i nisam nikad bio niti mi pada na pamet da budem clan neke stranke. Sramota je sto se nevladine organizacije i mediji toliko zauzimaju za istrazivanje zlocina koje su uradili u ratu ljudi koji su bili na strani Srbije. U ratu je logicno, na zalost, ubiti neprijatelja, na bilo kakav nacin. Inace sam protiv prikazivanja bilo kakvog zlocina na TV jer to doprinosi samo jos vecoj mrznji izmedju naroda, a vi se kao borite za neko pomirenje.

Mile

pre 18 godina

Na zalost kod nas ne postoje vladine ili navladine organizacije koje se SISTEMATSKI bave zrtvama na Srpskoj strani, pored velikog broja onih koje se bave Srpskim zlocincima.

ilegalista

pre 18 godina

Da prosto covek zaplace kad cuje ovako lepo sastavljene zajednicke izjave naseg "i-legaliste". Tako brate, treba spomenuti Srebrenicu, 11. jul, a onda i njih potsjetiti na one nase u Bratuncu, Sarajevu, gdje su se sami opkolili i rokali, pa im pride dodati jos i Oluju u krajini. A Brcko, Foca, Visegrad, Zvornik, Prijedor, Zepa, Kozarac, Sanski i ini mostovi, Bihac, Luka i ostale banje, pa Perin Doboj, Mostar, Bjeljina, Vukovar. E samo je jos falila izjava onog skladistara pa da sve bude legalno, "bit cemo opet veliki kad na vrbi rodi grozdje".

Jelic

pre 18 godina

Ovde se problem zove "vrati istom merom". Kad su Kandic & Co krenule na Tomu bez dokaza ali sa agresivnom medijskom podrskom onda su mnogi likovali. Kad se ispostavilo da dokaza nema pa Toma i SRS krenuli da vrate istom merom preko medija i Skpustine Srbije, onda su NVO i njihovi ljubitelji zakukali "jadni mi!" Najgore je sto sada kazu da BIA i VBA nece da daju dokaze, pa ce sutra da kazu da sud vodi politicki proces protiv N.K. itd. Ljudi, N.K. se zaletela, ispalila se bez dokaza i sad joj je djavo kriv...

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

U čemu je nacionalsocijalizam Hitlera ili rigidni komunizam Staljina bio gori od američkog globalizma? Mora li svako biće opet da misli kao kreatori novog svjetskog poretka?

pera

pre 18 godina

Uzdam se samo u nove izbore.Da konacno pociste ovo cudo od vlade i skupstine, da mediokritete vrate tamo gde pripadaju- u anonimnost - i zatvore. Da dodje neko ko ce bez oklevanja da razbuca sve ono sto je imalo- i ima jos veze sa Milosevicem... Da nema straha od "destabilizacije drzave"! Kakva destabilizacija, kakvi bakraci! Bia? Tajne sluzbe? Sve su to tigrovi od papira! Plase mecku resetom. Jer zna svako sta znaci 'kad se digne kuka i motika'. Setite se sablje. U roku od par sati mir i red! A narod je zeljan mira i reda. "Veliku metlu" bi svaki normalan covek pozdravio i aktivno podrzao. Petar

dido

pre 18 godina

jadna Gospoda Kandic ubice je neko ko sto nam ubise Z.Đ. Ovde ne smije niko da kaze istinu. Sramota je da Radikali imaju toliko podrsku u narodu. Oni su ovek bili bolesno radikalni pretili svima koji nisu pravoslavni. Tesim se da ima sam jedan BOG i svi ce da odgovaraju za zla koja su radila.

Boris Godunov

pre 18 godina

Drzava treba da maksimalno optereti porezima i doprinosima postojece NVO, a osnivanje novih da uslovi velikim taksama i drugim dadzbinama.

Zigi

pre 18 godina

Neko treba da obavesti DSS i ostalu bratiju SRS G17 SPS , ne zivimo vise u srednjem veku i glasnika koji donese losu vest ne treba ubiti, da ne bude opet 'nismo nili obavesteni'

SaleBG

pre 18 godina

Ista prica, ista meta, iste face... Dvadeset godina slusam ove iste sumanute price, kao da se u medjuvremenu nista nije dogodilo. Kao da nije bio rat, beda, inflacija, bombardovanje, prazne prodavnice, prebijanje opozicije i politickih neistomisljenika, kao da nije bilo torture nad medijima, univerzitetom. Kao da nismo zaostali za Evropom koliko niko za nama nije zaostajao iz te Evrope u proslom veku. Opet ta prica o izdajnicima i patriotama. Da podsetim: Bugari i Rumuni ulaze za dve godine u EU. Dok nas Velja-kapitalac svaki dan na tv-u otvara koje tender, koje koncesiju, koje projektnu dokumentaciju za autostrade, dotle Hrvatska pusta u saobracaj autoput ZG-SP, ej! 380km mostova, tunela sve u tri trake.
A u radikalsko-dss Srbiji? Eno ispred poste u Zemunu, opet, kartonske kutije, gace, carape...
Kriva je Natasa Kandic, Biljana Kovacevic-Vuco, Ceda, Beba, Zarko Korac i Natasa Micic. A najvise je kriv Pera Lukovic!