Četvrtak, 24.05.2018.

10:15

Šta se dešava na granici s CG i Mađarskom,"opet pišu laži"

Zbog sporadičnih slučajeva vraćanja s graničnih prelaza s Mađarskom vozača kojima nisu uvažene potvrde o produženju važenja saobraćajne dozvole, reagovao MUP.

Izvor: B92

Šta se dešava na granici s CG i Maðarskom,"opet pišu laži" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Ljiljana

pre 5 godina

Zar nije jednostavnije da su izdali nove saobracajne.
Sto komplikuju sta su uopste produzavali rok za dve godine.
Jos fol cine narodu ne mora da placa a sto ih bracaju nikom nista.

sasa

pre 5 godina

Kakva crna potvrda? Ako gradjani imaju obaveze prema drzavi, ima ih i drzava prema gradjanima!!! Za ovo neko treba da odgovara!
A gradjanima bih savetovao da procitaju "Drustveni ugovor" od Rusoa i da malo pocnu da razmisljaju umesto sto zabadaju glave u pesak! Tuzbe treba da prste portiv MUPa za neispunjavanje zakonskih obaveza!

France

pre 5 godina

Evo kako je u Francuskoj, zemlji poznatoj po losoj administraciji:
* saobracajna (Carte Grise) se vadi jednom u zivotu
* registracija se ne radi Nikada. Samo prenos prilikom kupovine auta
* tehnicki se radi na svake 2 godine za stara vozila
* tablice se ne menjaju nikada, osim ako se fizicki ne uniste. Zamena tablica se vrsi kod... Obucara! Narezivanje kljuceva, obucar, privesci i tablice
* jedino se placa osiguranje

mita

pre 5 godina

Ja sam morao da menjam tablice , ali tako da im vratim moje stare i da doplatim za nove.Zasto ja da vracam tablice koje sam platio i koje su moje?Pa onda kazu moracete da sacekate par dana nove tablice , tako da nemojte voziti auto dok ih ne dobijete??? Platio sam registraciju za godinu dana i ko ima pravo to da mi uskracuje?

Sheriff

pre 5 godina

Napravili su haos sa rokom važenja tablica i saobraćajnih dozvola, a pored toga su napravili i haos sa inicijalnom upotrebom naših slova č,ć,ž,đ,š i engleskih w,y i sada vozači ispaštaju. Nesposobna policija i nesposobna država.

Milojko

pre 5 godina

ovde citam da ljude salju zbog broja motora na ekspertizu i ona kosta 6000 din. koliko ja znam na novim automobilima ima neki serijski-fabricki broj motora a u austriji u saobracajnoj dozvoli se broj motora vise ne unosi. motor se tretira kao potrosni materijal kao i svi drugi potrosni delovi na automobilu. sta je nas problem??'
(willi, 24. maj 2018 11:13)

Koliko ja znam živimo u zemlji Srbiji a ne Austriji ili EU. Po našim zakonima broj motora je važeći podatak i imaš ga na čipu u saobraćajnoj dozvoli i moraš da ga imaš. Ako ga nemaš ideš ili se ne vidi ideš na prekucavanje. Dakle Srbija je u pitanju a ne Austrija! U Austriji ti verovatno neće izdati papir o produžetku saobraćajne dozvole već će ti izdati novu!

nimfa

pre 5 godina

nije mi jasno... kako to u srbiji funkcionise... ako je saobracajna dozvola dokument koji govori o vlasnku vozila i o samom vozilu... kakva sad produzenja ako se nije menjao ni vlasnik ni vozilo? ima rok trajanja ko licna karta? pa nije moguce zameniti za novu saobracajnu?nemaju nove saobracajne? daj nek neko objasni...ako ima minut vremena...

Tja...

pre 5 godina

Pre svega, čestitke vlasti! Nikad niko nije ovako perfidno muljao ovaj narod kao oni. Proces obične registracije automobila je toliko puta menjan da se broja ne zna, svaki put sa novim nametom. Pošto su videli da će neko ozbiljno da poludi, jer mu em ističe registracija, em ističe rok važenja saobraćajne, em ima slova za koja je od prvog dana rečeno da će napraviti problem, em plaća porez za luksuz za kola stara 20 godina, onda su rešili da jednim papirom "reše" problem. Običnim papirom za koji je najvažnije saopštiti da je "besplatan, samo odete do MUP-a", kao da svi imaju slobodne dane da se po MUP-u šetaju. Nikome na pamet nije palo da se time otvara pitanje da li će druge države uopšte prepoznati dokument kao validan. I onda kruna svega - pa cilj vlasti I JESTE da preko ne priznaju dokument, jer vam se time praktično ograničava sloboda kretanja, ne možete na odmor u inostranstvo, te ćete pare trošiti ovde. Naravno da nigde ne možete dobiti zvaničnu informaciju ko priznaje dokument, a ko ne (a ko je blesav da krene, ako mogu da ga vrate sa granice ili drndaju policajci u nekom grčkom selu). Naravno da je važenje saobraćajne dozvole vezano za važenje tablice - ne pomaže da prijavite da ste izgubili staru saobraćajnu; izdaće vam novu, sa važenjem samo od dana prijave do dana isteka tablica (maksimalno dve godine - znači, sigurne nove pare u budžetu 2020). Naravno da ne možete da o sopstvenom trošku uzmete novu saobraćajnu, jer "Zakon to ne predviđa". Majstori, jednom rečju!

kraja

pre 5 godina

"Зашто таблице и саобраћајна уопште имају рок важења."

...pretpostavljam da je pitanje bilo retoricko, ali...
...zbog OTIMANJA NOVCA...
...sto je inace odgovor na vecinu poteza koje vlast cini da bi nam "olaksla" zivot u srbiji...

Roki

pre 5 godina

Od muve prave slona. Prvo i oni koji traže saobraćaju ne gledaju dokle traje već proveravaju druge stvari a papir imate na srpskom i engleskom

Sasa

pre 5 godina

Isao pre desetak dana uredno na relaciji Bosna-Crna Gora-Hrvatska bez ikakvih problema. Hrvati nam ni pecate ne udarise u pasose. Crnogorce mrzelo sto zive, a bosanci ko bosanci xD sve bilo ok :)
objavite mi aman jedan komentar nekad.

Predrag

pre 5 godina

Kakva je to "privilegija" da se vlasnicima vozila koji nemeju Vukova slova sa kvacicama omoguci usteda na troskovima zamene tablica i dozvole na jos dve godine izdavanjem papirne potvrde o vaznosti registracije? Zasto se zamena tablica sa "spornim" slovima ne obavlja o trosku drzave, jer vlasnici tih tablica ne mogu da budu niposto za to odgovorni? Zasto se drzava bruka sa tim papirnim dozvolama na granicnim prelazima i nailazi na podsmeh stranih granicnih organa? Dokle ce ovaj cirkus, sa improvizacijama zakonskih propisa i sa onima koji ove propise donose, da se nastavlja?

willi

pre 5 godina

ovde citam da ljude salju zbog broja motora na ekspertizu i ona kosta 6000 din. koliko ja znam na novim automobilima ima neki serijski-fabricki broj motora a u austriji u saobracajnoj dozvoli se broj motora vise ne unosi. motor se tretira kao potrosni materijal kao i svi drugi potrosni delovi na automobilu. sta je nas problem??'

ceva

pre 5 godina

najmanji problem je da nas vrate sa granice zbog nesinog papirica. problem ce biti ako policija unutar bilo koje eu zemlje zatrazi dokumenta. Resenje da se ode u policiju i reci izgubio sam aobracajnu i skinuuli mi tablice.

drvobradi

pre 5 godina

Nesposobnost je odlika ove drzave a i naroda, ko god bio na vlasti, sistem koji brizljivo negovan u poslednjih 40g. Izuzetno je opasna u kombinaciji sa sujetom.
U bazi tog sistema su nesposobni ali poslusni poltroni tj botovi, koji na ne ispunjavaju ni osnovne kriterijume za poziciju na kojoj se nalaze. Njima komanduju podjednako nesposobni za tu poziciju, ali su uzasno nestprljivi (sefovi tipa zelim/hocu/mora ali ako moze za juce, nema izgovora). Zadesi se tu neko ko zapravo i zna nesto da uradi, pa se posao nekako zavrsi tj proglasi zavrsenim. Onda ih posle nekog vremena saceka realnost i to pocne da se rusi, koci obija o glavu, resenja su novi budzevi kojima institucija/organizacija/firma ispadaju jos smesniji.
Evo primer ove tablice/saobracajne. Format Grad-3 broja-slova je dobudzen TX varijantom, pa su 3 broja postala 4, a onda skapirali da moraju da rotiraju tablice zbog zakona koji su sami pisali, pa uveli i 5 brojeva u Bg za taxi, i 4 za ostale, onda shvatili da srpska slova nemaju smisla i ukidaju ih, sto opet uzrokuje druge probleme.
Inace, ako nesto nisu promenili na sistemu za izdavanje dokumenata (a mislim da nisu) u ozbiljnim problemima smo. Sistem je ozbiljno zastareo, odavno podrske nema, a cini mi se da nikada nisu ni razmisljali o planiranju migracije i unapredjenjima, kad sve to pukne ima da nas blokira mesecima.

киза Д

pre 5 godina

Онај ко инсистира на новој саобраћајној мора да промени таблице.Потпуни циркус.Зашто таблице и саобраћајна уопште имају рок важења.

Pera

pre 5 godina

Predlažem da MUP zameni stare saobraćajne dozvole sa novim sa rokom važenja još dve godine dokle važe i tablice. Tako rešavamo probleme na granicama i u inostranstvu.
(BP, 24. maj 2018 11:30)

Ne znam da li si bot ili normalan covek..ovo sto si predlozio u zemlji Srbiji funkcionise samo na jedan nacin - da mi platimo iz svog (praznog) dzepa! Tvoj predlog je potpuno racionalan i normalan. Medjutim, posto sumnjaju da bi narod pristao da placa nove dozvole zbog extra dve godine onda su smislili ovaj idiotluk sa potvrdama. Ni jednog jedinog trenutka im nije palo na pamet da, o trosku drzave naprave svima nove dozvole i dostave ih narodu jer su ONI zakuvali sve ovo. Voleo bih da Madjarska, Rumunija, Crna Gora i sve ostale zemlje oko nas odbiju ovu potvrdu kao validnu pa da vidimo sta bi Nesa iz Beograda tada uradio..verovatno nista jer ovaj tupavi narod cuti!

Mz/x

pre 5 godina

Jedini problem je sa ovom potvrdom da naš MUP krši Bečku konvenciju o drumskom saobraćaju iz 1968.god., koja je ratifikovana kod nas 1978.god. Tamo piše da svi podaci moraju biti u dozvoli, a nigde ne spominje nikakav dodatni A4 papirić izdat od strane nesposobnih vlasti.

BP

pre 5 godina

Predlažem da MUP zameni stare saobraćajne dozvole sa novim sa rokom važenja još dve godine dokle važe i tablice. Tako rešavamo probleme na granicama i u inostranstvu.

kkk

pre 5 godina

Taman sam pomislio da nema nesposobnije vlasti od nase crnogorske a onda me vi srbijanci razuvjerite.Pa kakva sad potvrda covjece...Istekla saobracajna dozvola...pa u cemu je problem?Izda se nova saobraćajna i gotovo.Ali biće da je problem da nadležni nijesu nabavili materijal za izradu novih saobraćajnih dozvola.Drugari moji...zbog takve stvari ministar MUPa leti iz vlade u roku od 24 časa.Ali ne i vaš Stefanović sa svojom Singidunum diplomom.

mufljuz

pre 5 godina

Zamislite da u Srbiji Grk, policiji kada ga zaustavi, pruzi, umesto saobracajne, neko papirce ispisano na grckom jeziku, i kaze da je to potvrda o predatim papirima registraciju!!! Sta mislite kako bi se ponjasali policajci u tom slucaju? E, sada vam je jasno u koje nebulozne situacije i potpuno nepotrebne troskove ova pametna vlast dovodi svoje podanike i to poprilicno daleko od vlastite kuce!

sofer

pre 5 godina

Da li je normalno da neki papir vazi u stranoj zemlji.I t onapisan na srpakom. Moguce falcifikovanje.Zna se sta je vozacka dozvola ili saobracajna dozvola. Zasto se krece naput bez validnih saobracajnih dokumenata.Sta nas MUP glumi

Bob

pre 5 godina

Nama su uvek krivi drugi. Ej u eri kompjutera nama treba dve nedelje da uradimo novu saobracajnu. Koliko se samo ceka na proveru iz KE, ili da se sluzbeno dobije drzavljanstvo, pa izvod. Sve to da bi se sacuvala radna mesta neradnicima u administraciji.

Razumno.

pre 5 godina

Madjarski pogranicni organi samo mogu bledo da gledaju u taj dokument, napisan ćiriličnim pismom, sa sistemski izmešanim latinično-ćiriličnim generalijama vlasnika saobraćajne dozvole. Hoćemo li ikad biti ozbiljna država...?

Donald Duck the Journalist?

pre 5 godina

Šta briga policiju Mađarske i Crne Gore kojom tehnikom se u Srbiji produžava važenje saobraćajne dozvole. Svaki automobil uredno registrovan u Srbiji ima registracionu nalepnicu, kao i registarske tablice. Ako je prijavljena krađa automobila, granična policija to ima u kompjuteru, i to je to. Sasvim dovoljno za vozilo u tranzitu (upoteba u stranoj zemlji maksimalno do 3 meseca).

Miloš

pre 5 godina

Ne bi bilo ni sporadičnih slučajeva, ni medijskih napisa da ste vi lepo izdali nove saobraćajne dozvole ljudima, a ne A4 papir sa pečatom, koga inače ukidamo, kako kaže premijerka. Eto, to je rešenje, a ne dopis kolegama iz Mađarske. Pa šta ćemo onda na sledećoj granici? Rešili smo Segedin i Halkidiki, a šta ako neko hoće da vozi do Nemačke? Šaljemo dopis u Bavarsku?

NBG21

pre 5 godina

Mene zanima situacija sa Grckom, tamo treba u Julu da idem...

Pre 15 dana sam isao do Temisvara na aerodrom i rumunski granicari nisi pravili problem, a uzeli su mi sva dokumenta na proveru. (Saobracajna istekla pocetkom aprila)

Srdjan

pre 5 godina

Da li je moguće imati nesposobniju vlast?? Sporadični slučajevi??? Šta, ne vraćaju one kojima u saobraćajnoj piše da su im kola uredno registrovana? Ja sam trebao putovati sledeće nedelje a sada nemam pojma da li ću biti "sporadičan" slučaj ili neću??? A ne mogu dobiti novu saobraćajnu koju sam rad da platim!! Da li ima iko sa pravom školom u ovoj vlasti???

Dragan

pre 5 godina

Možete li još neku globu da izmislite da totalno odžeparite ovaj bedni narod? Hoćemo li 6 puta na tehnički? Letnje, zimske gume... Registracija, preregistracija, produženje, vađenje, čekanje, trčanje po šalterima, digitalizacija...

cobo

pre 5 godina

Ja im ne bih dao ni uci dok god imaju takvu drzavu koja izmislja neke propise koji se kose sa svim propisima i zakonima EU,bolje reci smesni propisi, da nisu zalosni.

hej

pre 5 godina

resice sa Madjarskom granicom a onda kada vas u EU zaustavi saobracajac recimo u Ceskoj i Nemackoj imacete jos veci problem, bolje da vrate sa granice nego tako "preko veze" da vas puste u EU pa da se skidaju tablice i placaju kazne

Ogorčena

pre 5 godina

Ovo je stvarno bezobrazluk zaduženih. Zaslužuju momentalni otkaz. Takve stvari se ne rešavaju dopisima već uredjenom državom koja ,ako ste platili registraciju, zaslužujete ispravne dokumente.
Zar nije bilo dosta gluposti sa promenom tablica , sa ćiriličnim slovima koje sad plaćamo, sa brojem sedišta u autu gde plaćamo za potvrdu kojim mi učimo Mercedes koliko sedišta ima u njihovom automobilu a sada i ova svinjarija kad dodješ na granicu da bi saznao da li će te pustiti ili ne. Što je mnogo mnogo je.

Milojko

pre 5 godina

A Grčka, Hrvatska i Slovenija jel one priznaju papir? Inače meni lično je istekla saobraćajna dozvola u januaru. U maju sam morao na ekspertizu broja motora koji se ne vidi zbog korozije i u ponedeljak su mi izdali novu saobraćajnu na kojoj piše da važi do januara 2018 godine. Dakle izdali su mi nevažeći dokument za 1500 dinara. Ako se bude slikao broj motora na tehničkom kako najavljuju spremite se masovno na odlazak na ekspertizu koja će vas koštati živaca i 6000 dinara.

Frere Jacques

pre 5 godina

Naljepnica znači samo da je auto prošao tehnički, za osiguranje treba imati onaj zeleni papir.
Nije mi jasno o kakvim se potvrdama radi, šta se saobraćajna ne produžuje tamo u radionici gdje radiš tehnički?

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Pluton. A inače u Srbiji niko ni na koji način ne ponižava gradjane...E , sinovac, gde ćeš veća poniženja nego u zemlji Srbiji...

Mrki

pre 5 godina

Srpska policija = nesposobni diletanti. U toj istoj Madjarskoj sam video uredno registrovana vozila sa tablicama iz 90tih godina (nikakve plave tablice, eu oznake i druge gluposti), a u Srbiji tablice cemo uskoro cesce menjati nego donji ves.

I treba sve da nas vracaju, dokle god se ne opasuljimo i diletante ne posaljemo na smetliste istorije.

Mrki

pre 5 godina

Srpska policija = nesposobni diletanti. U toj istoj Madjarskoj sam video uredno registrovana vozila sa tablicama iz 90tih godina (nikakve plave tablice, eu oznake i druge gluposti), a u Srbiji tablice cemo uskoro cesce menjati nego donji ves.

I treba sve da nas vracaju, dokle god se ne opasuljimo i diletante ne posaljemo na smetliste istorije.

Razumno.

pre 5 godina

Madjarski pogranicni organi samo mogu bledo da gledaju u taj dokument, napisan ćiriličnim pismom, sa sistemski izmešanim latinično-ćiriličnim generalijama vlasnika saobraćajne dozvole. Hoćemo li ikad biti ozbiljna država...?

Srdjan

pre 5 godina

Da li je moguće imati nesposobniju vlast?? Sporadični slučajevi??? Šta, ne vraćaju one kojima u saobraćajnoj piše da su im kola uredno registrovana? Ja sam trebao putovati sledeće nedelje a sada nemam pojma da li ću biti "sporadičan" slučaj ili neću??? A ne mogu dobiti novu saobraćajnu koju sam rad da platim!! Da li ima iko sa pravom školom u ovoj vlasti???

Dragan

pre 5 godina

Možete li još neku globu da izmislite da totalno odžeparite ovaj bedni narod? Hoćemo li 6 puta na tehnički? Letnje, zimske gume... Registracija, preregistracija, produženje, vađenje, čekanje, trčanje po šalterima, digitalizacija...

Miloš

pre 5 godina

Ne bi bilo ni sporadičnih slučajeva, ni medijskih napisa da ste vi lepo izdali nove saobraćajne dozvole ljudima, a ne A4 papir sa pečatom, koga inače ukidamo, kako kaže premijerka. Eto, to je rešenje, a ne dopis kolegama iz Mađarske. Pa šta ćemo onda na sledećoj granici? Rešili smo Segedin i Halkidiki, a šta ako neko hoće da vozi do Nemačke? Šaljemo dopis u Bavarsku?

Bob

pre 5 godina

Nama su uvek krivi drugi. Ej u eri kompjutera nama treba dve nedelje da uradimo novu saobracajnu. Koliko se samo ceka na proveru iz KE, ili da se sluzbeno dobije drzavljanstvo, pa izvod. Sve to da bi se sacuvala radna mesta neradnicima u administraciji.

cobo

pre 5 godina

Ja im ne bih dao ni uci dok god imaju takvu drzavu koja izmislja neke propise koji se kose sa svim propisima i zakonima EU,bolje reci smesni propisi, da nisu zalosni.

Ogorčena

pre 5 godina

Ovo je stvarno bezobrazluk zaduženih. Zaslužuju momentalni otkaz. Takve stvari se ne rešavaju dopisima već uredjenom državom koja ,ako ste platili registraciju, zaslužujete ispravne dokumente.
Zar nije bilo dosta gluposti sa promenom tablica , sa ćiriličnim slovima koje sad plaćamo, sa brojem sedišta u autu gde plaćamo za potvrdu kojim mi učimo Mercedes koliko sedišta ima u njihovom automobilu a sada i ova svinjarija kad dodješ na granicu da bi saznao da li će te pustiti ili ne. Što je mnogo mnogo je.

Milojko

pre 5 godina

A Grčka, Hrvatska i Slovenija jel one priznaju papir? Inače meni lično je istekla saobraćajna dozvola u januaru. U maju sam morao na ekspertizu broja motora koji se ne vidi zbog korozije i u ponedeljak su mi izdali novu saobraćajnu na kojoj piše da važi do januara 2018 godine. Dakle izdali su mi nevažeći dokument za 1500 dinara. Ako se bude slikao broj motora na tehničkom kako najavljuju spremite se masovno na odlazak na ekspertizu koja će vas koštati živaca i 6000 dinara.

mufljuz

pre 5 godina

Zamislite da u Srbiji Grk, policiji kada ga zaustavi, pruzi, umesto saobracajne, neko papirce ispisano na grckom jeziku, i kaze da je to potvrda o predatim papirima registraciju!!! Sta mislite kako bi se ponjasali policajci u tom slucaju? E, sada vam je jasno u koje nebulozne situacije i potpuno nepotrebne troskove ova pametna vlast dovodi svoje podanike i to poprilicno daleko od vlastite kuce!

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Pluton. A inače u Srbiji niko ni na koji način ne ponižava gradjane...E , sinovac, gde ćeš veća poniženja nego u zemlji Srbiji...

kkk

pre 5 godina

Taman sam pomislio da nema nesposobnije vlasti od nase crnogorske a onda me vi srbijanci razuvjerite.Pa kakva sad potvrda covjece...Istekla saobracajna dozvola...pa u cemu je problem?Izda se nova saobraćajna i gotovo.Ali biće da je problem da nadležni nijesu nabavili materijal za izradu novih saobraćajnih dozvola.Drugari moji...zbog takve stvari ministar MUPa leti iz vlade u roku od 24 časa.Ali ne i vaš Stefanović sa svojom Singidunum diplomom.

Mz/x

pre 5 godina

Jedini problem je sa ovom potvrdom da naš MUP krši Bečku konvenciju o drumskom saobraćaju iz 1968.god., koja je ratifikovana kod nas 1978.god. Tamo piše da svi podaci moraju biti u dozvoli, a nigde ne spominje nikakav dodatni A4 papirić izdat od strane nesposobnih vlasti.

hej

pre 5 godina

resice sa Madjarskom granicom a onda kada vas u EU zaustavi saobracajac recimo u Ceskoj i Nemackoj imacete jos veci problem, bolje da vrate sa granice nego tako "preko veze" da vas puste u EU pa da se skidaju tablice i placaju kazne

киза Д

pre 5 godina

Онај ко инсистира на новој саобраћајној мора да промени таблице.Потпуни циркус.Зашто таблице и саобраћајна уопште имају рок важења.

sofer

pre 5 godina

Da li je normalno da neki papir vazi u stranoj zemlji.I t onapisan na srpakom. Moguce falcifikovanje.Zna se sta je vozacka dozvola ili saobracajna dozvola. Zasto se krece naput bez validnih saobracajnih dokumenata.Sta nas MUP glumi

kraja

pre 5 godina

"Зашто таблице и саобраћајна уопште имају рок важења."

...pretpostavljam da je pitanje bilo retoricko, ali...
...zbog OTIMANJA NOVCA...
...sto je inace odgovor na vecinu poteza koje vlast cini da bi nam "olaksla" zivot u srbiji...

Pera

pre 5 godina

Predlažem da MUP zameni stare saobraćajne dozvole sa novim sa rokom važenja još dve godine dokle važe i tablice. Tako rešavamo probleme na granicama i u inostranstvu.
(BP, 24. maj 2018 11:30)

Ne znam da li si bot ili normalan covek..ovo sto si predlozio u zemlji Srbiji funkcionise samo na jedan nacin - da mi platimo iz svog (praznog) dzepa! Tvoj predlog je potpuno racionalan i normalan. Medjutim, posto sumnjaju da bi narod pristao da placa nove dozvole zbog extra dve godine onda su smislili ovaj idiotluk sa potvrdama. Ni jednog jedinog trenutka im nije palo na pamet da, o trosku drzave naprave svima nove dozvole i dostave ih narodu jer su ONI zakuvali sve ovo. Voleo bih da Madjarska, Rumunija, Crna Gora i sve ostale zemlje oko nas odbiju ovu potvrdu kao validnu pa da vidimo sta bi Nesa iz Beograda tada uradio..verovatno nista jer ovaj tupavi narod cuti!

drvobradi

pre 5 godina

Nesposobnost je odlika ove drzave a i naroda, ko god bio na vlasti, sistem koji brizljivo negovan u poslednjih 40g. Izuzetno je opasna u kombinaciji sa sujetom.
U bazi tog sistema su nesposobni ali poslusni poltroni tj botovi, koji na ne ispunjavaju ni osnovne kriterijume za poziciju na kojoj se nalaze. Njima komanduju podjednako nesposobni za tu poziciju, ali su uzasno nestprljivi (sefovi tipa zelim/hocu/mora ali ako moze za juce, nema izgovora). Zadesi se tu neko ko zapravo i zna nesto da uradi, pa se posao nekako zavrsi tj proglasi zavrsenim. Onda ih posle nekog vremena saceka realnost i to pocne da se rusi, koci obija o glavu, resenja su novi budzevi kojima institucija/organizacija/firma ispadaju jos smesniji.
Evo primer ove tablice/saobracajne. Format Grad-3 broja-slova je dobudzen TX varijantom, pa su 3 broja postala 4, a onda skapirali da moraju da rotiraju tablice zbog zakona koji su sami pisali, pa uveli i 5 brojeva u Bg za taxi, i 4 za ostale, onda shvatili da srpska slova nemaju smisla i ukidaju ih, sto opet uzrokuje druge probleme.
Inace, ako nesto nisu promenili na sistemu za izdavanje dokumenata (a mislim da nisu) u ozbiljnim problemima smo. Sistem je ozbiljno zastareo, odavno podrske nema, a cini mi se da nikada nisu ni razmisljali o planiranju migracije i unapredjenjima, kad sve to pukne ima da nas blokira mesecima.

NBG21

pre 5 godina

Mene zanima situacija sa Grckom, tamo treba u Julu da idem...

Pre 15 dana sam isao do Temisvara na aerodrom i rumunski granicari nisi pravili problem, a uzeli su mi sva dokumenta na proveru. (Saobracajna istekla pocetkom aprila)

Predrag

pre 5 godina

Kakva je to "privilegija" da se vlasnicima vozila koji nemeju Vukova slova sa kvacicama omoguci usteda na troskovima zamene tablica i dozvole na jos dve godine izdavanjem papirne potvrde o vaznosti registracije? Zasto se zamena tablica sa "spornim" slovima ne obavlja o trosku drzave, jer vlasnici tih tablica ne mogu da budu niposto za to odgovorni? Zasto se drzava bruka sa tim papirnim dozvolama na granicnim prelazima i nailazi na podsmeh stranih granicnih organa? Dokle ce ovaj cirkus, sa improvizacijama zakonskih propisa i sa onima koji ove propise donose, da se nastavlja?

Tja...

pre 5 godina

Pre svega, čestitke vlasti! Nikad niko nije ovako perfidno muljao ovaj narod kao oni. Proces obične registracije automobila je toliko puta menjan da se broja ne zna, svaki put sa novim nametom. Pošto su videli da će neko ozbiljno da poludi, jer mu em ističe registracija, em ističe rok važenja saobraćajne, em ima slova za koja je od prvog dana rečeno da će napraviti problem, em plaća porez za luksuz za kola stara 20 godina, onda su rešili da jednim papirom "reše" problem. Običnim papirom za koji je najvažnije saopštiti da je "besplatan, samo odete do MUP-a", kao da svi imaju slobodne dane da se po MUP-u šetaju. Nikome na pamet nije palo da se time otvara pitanje da li će druge države uopšte prepoznati dokument kao validan. I onda kruna svega - pa cilj vlasti I JESTE da preko ne priznaju dokument, jer vam se time praktično ograničava sloboda kretanja, ne možete na odmor u inostranstvo, te ćete pare trošiti ovde. Naravno da nigde ne možete dobiti zvaničnu informaciju ko priznaje dokument, a ko ne (a ko je blesav da krene, ako mogu da ga vrate sa granice ili drndaju policajci u nekom grčkom selu). Naravno da je važenje saobraćajne dozvole vezano za važenje tablice - ne pomaže da prijavite da ste izgubili staru saobraćajnu; izdaće vam novu, sa važenjem samo od dana prijave do dana isteka tablica (maksimalno dve godine - znači, sigurne nove pare u budžetu 2020). Naravno da ne možete da o sopstvenom trošku uzmete novu saobraćajnu, jer "Zakon to ne predviđa". Majstori, jednom rečju!

Milojko

pre 5 godina

ovde citam da ljude salju zbog broja motora na ekspertizu i ona kosta 6000 din. koliko ja znam na novim automobilima ima neki serijski-fabricki broj motora a u austriji u saobracajnoj dozvoli se broj motora vise ne unosi. motor se tretira kao potrosni materijal kao i svi drugi potrosni delovi na automobilu. sta je nas problem??'
(willi, 24. maj 2018 11:13)

Koliko ja znam živimo u zemlji Srbiji a ne Austriji ili EU. Po našim zakonima broj motora je važeći podatak i imaš ga na čipu u saobraćajnoj dozvoli i moraš da ga imaš. Ako ga nemaš ideš ili se ne vidi ideš na prekucavanje. Dakle Srbija je u pitanju a ne Austrija! U Austriji ti verovatno neće izdati papir o produžetku saobraćajne dozvole već će ti izdati novu!

nimfa

pre 5 godina

nije mi jasno... kako to u srbiji funkcionise... ako je saobracajna dozvola dokument koji govori o vlasnku vozila i o samom vozilu... kakva sad produzenja ako se nije menjao ni vlasnik ni vozilo? ima rok trajanja ko licna karta? pa nije moguce zameniti za novu saobracajnu?nemaju nove saobracajne? daj nek neko objasni...ako ima minut vremena...

mita

pre 5 godina

Ja sam morao da menjam tablice , ali tako da im vratim moje stare i da doplatim za nove.Zasto ja da vracam tablice koje sam platio i koje su moje?Pa onda kazu moracete da sacekate par dana nove tablice , tako da nemojte voziti auto dok ih ne dobijete??? Platio sam registraciju za godinu dana i ko ima pravo to da mi uskracuje?

Frere Jacques

pre 5 godina

Naljepnica znači samo da je auto prošao tehnički, za osiguranje treba imati onaj zeleni papir.
Nije mi jasno o kakvim se potvrdama radi, šta se saobraćajna ne produžuje tamo u radionici gdje radiš tehnički?

Sasa

pre 5 godina

Isao pre desetak dana uredno na relaciji Bosna-Crna Gora-Hrvatska bez ikakvih problema. Hrvati nam ni pecate ne udarise u pasose. Crnogorce mrzelo sto zive, a bosanci ko bosanci xD sve bilo ok :)
objavite mi aman jedan komentar nekad.

Sheriff

pre 5 godina

Napravili su haos sa rokom važenja tablica i saobraćajnih dozvola, a pored toga su napravili i haos sa inicijalnom upotrebom naših slova č,ć,ž,đ,š i engleskih w,y i sada vozači ispaštaju. Nesposobna policija i nesposobna država.

France

pre 5 godina

Evo kako je u Francuskoj, zemlji poznatoj po losoj administraciji:
* saobracajna (Carte Grise) se vadi jednom u zivotu
* registracija se ne radi Nikada. Samo prenos prilikom kupovine auta
* tehnicki se radi na svake 2 godine za stara vozila
* tablice se ne menjaju nikada, osim ako se fizicki ne uniste. Zamena tablica se vrsi kod... Obucara! Narezivanje kljuceva, obucar, privesci i tablice
* jedino se placa osiguranje

willi

pre 5 godina

ovde citam da ljude salju zbog broja motora na ekspertizu i ona kosta 6000 din. koliko ja znam na novim automobilima ima neki serijski-fabricki broj motora a u austriji u saobracajnoj dozvoli se broj motora vise ne unosi. motor se tretira kao potrosni materijal kao i svi drugi potrosni delovi na automobilu. sta je nas problem??'

ceva

pre 5 godina

najmanji problem je da nas vrate sa granice zbog nesinog papirica. problem ce biti ako policija unutar bilo koje eu zemlje zatrazi dokumenta. Resenje da se ode u policiju i reci izgubio sam aobracajnu i skinuuli mi tablice.

sasa

pre 5 godina

Kakva crna potvrda? Ako gradjani imaju obaveze prema drzavi, ima ih i drzava prema gradjanima!!! Za ovo neko treba da odgovara!
A gradjanima bih savetovao da procitaju "Drustveni ugovor" od Rusoa i da malo pocnu da razmisljaju umesto sto zabadaju glave u pesak! Tuzbe treba da prste portiv MUPa za neispunjavanje zakonskih obaveza!

BP

pre 5 godina

Predlažem da MUP zameni stare saobraćajne dozvole sa novim sa rokom važenja još dve godine dokle važe i tablice. Tako rešavamo probleme na granicama i u inostranstvu.

Donald Duck the Journalist?

pre 5 godina

Šta briga policiju Mađarske i Crne Gore kojom tehnikom se u Srbiji produžava važenje saobraćajne dozvole. Svaki automobil uredno registrovan u Srbiji ima registracionu nalepnicu, kao i registarske tablice. Ako je prijavljena krađa automobila, granična policija to ima u kompjuteru, i to je to. Sasvim dovoljno za vozilo u tranzitu (upoteba u stranoj zemlji maksimalno do 3 meseca).

Roki

pre 5 godina

Od muve prave slona. Prvo i oni koji traže saobraćaju ne gledaju dokle traje već proveravaju druge stvari a papir imate na srpskom i engleskom

Ljiljana

pre 5 godina

Zar nije jednostavnije da su izdali nove saobracajne.
Sto komplikuju sta su uopste produzavali rok za dve godine.
Jos fol cine narodu ne mora da placa a sto ih bracaju nikom nista.

Donald Duck the Journalist?

pre 5 godina

Šta briga policiju Mađarske i Crne Gore kojom tehnikom se u Srbiji produžava važenje saobraćajne dozvole. Svaki automobil uredno registrovan u Srbiji ima registracionu nalepnicu, kao i registarske tablice. Ako je prijavljena krađa automobila, granična policija to ima u kompjuteru, i to je to. Sasvim dovoljno za vozilo u tranzitu (upoteba u stranoj zemlji maksimalno do 3 meseca).

Roki

pre 5 godina

Od muve prave slona. Prvo i oni koji traže saobraćaju ne gledaju dokle traje već proveravaju druge stvari a papir imate na srpskom i engleskom

Frere Jacques

pre 5 godina

Naljepnica znači samo da je auto prošao tehnički, za osiguranje treba imati onaj zeleni papir.
Nije mi jasno o kakvim se potvrdama radi, šta se saobraćajna ne produžuje tamo u radionici gdje radiš tehnički?

BP

pre 5 godina

Predlažem da MUP zameni stare saobraćajne dozvole sa novim sa rokom važenja još dve godine dokle važe i tablice. Tako rešavamo probleme na granicama i u inostranstvu.

Razumno.

pre 5 godina

Madjarski pogranicni organi samo mogu bledo da gledaju u taj dokument, napisan ćiriličnim pismom, sa sistemski izmešanim latinično-ćiriličnim generalijama vlasnika saobraćajne dozvole. Hoćemo li ikad biti ozbiljna država...?

Sasa

pre 5 godina

Isao pre desetak dana uredno na relaciji Bosna-Crna Gora-Hrvatska bez ikakvih problema. Hrvati nam ni pecate ne udarise u pasose. Crnogorce mrzelo sto zive, a bosanci ko bosanci xD sve bilo ok :)
objavite mi aman jedan komentar nekad.

Dragan

pre 5 godina

Možete li još neku globu da izmislite da totalno odžeparite ovaj bedni narod? Hoćemo li 6 puta na tehnički? Letnje, zimske gume... Registracija, preregistracija, produženje, vađenje, čekanje, trčanje po šalterima, digitalizacija...

Milojko

pre 5 godina

ovde citam da ljude salju zbog broja motora na ekspertizu i ona kosta 6000 din. koliko ja znam na novim automobilima ima neki serijski-fabricki broj motora a u austriji u saobracajnoj dozvoli se broj motora vise ne unosi. motor se tretira kao potrosni materijal kao i svi drugi potrosni delovi na automobilu. sta je nas problem??'
(willi, 24. maj 2018 11:13)

Koliko ja znam živimo u zemlji Srbiji a ne Austriji ili EU. Po našim zakonima broj motora je važeći podatak i imaš ga na čipu u saobraćajnoj dozvoli i moraš da ga imaš. Ako ga nemaš ideš ili se ne vidi ideš na prekucavanje. Dakle Srbija je u pitanju a ne Austrija! U Austriji ti verovatno neće izdati papir o produžetku saobraćajne dozvole već će ti izdati novu!

kkk

pre 5 godina

Taman sam pomislio da nema nesposobnije vlasti od nase crnogorske a onda me vi srbijanci razuvjerite.Pa kakva sad potvrda covjece...Istekla saobracajna dozvola...pa u cemu je problem?Izda se nova saobraćajna i gotovo.Ali biće da je problem da nadležni nijesu nabavili materijal za izradu novih saobraćajnih dozvola.Drugari moji...zbog takve stvari ministar MUPa leti iz vlade u roku od 24 časa.Ali ne i vaš Stefanović sa svojom Singidunum diplomom.

Mrki

pre 5 godina

Srpska policija = nesposobni diletanti. U toj istoj Madjarskoj sam video uredno registrovana vozila sa tablicama iz 90tih godina (nikakve plave tablice, eu oznake i druge gluposti), a u Srbiji tablice cemo uskoro cesce menjati nego donji ves.

I treba sve da nas vracaju, dokle god se ne opasuljimo i diletante ne posaljemo na smetliste istorije.

Bob

pre 5 godina

Nama su uvek krivi drugi. Ej u eri kompjutera nama treba dve nedelje da uradimo novu saobracajnu. Koliko se samo ceka na proveru iz KE, ili da se sluzbeno dobije drzavljanstvo, pa izvod. Sve to da bi se sacuvala radna mesta neradnicima u administraciji.

Srdjan

pre 5 godina

Da li je moguće imati nesposobniju vlast?? Sporadični slučajevi??? Šta, ne vraćaju one kojima u saobraćajnoj piše da su im kola uredno registrovana? Ja sam trebao putovati sledeće nedelje a sada nemam pojma da li ću biti "sporadičan" slučaj ili neću??? A ne mogu dobiti novu saobraćajnu koju sam rad da platim!! Da li ima iko sa pravom školom u ovoj vlasti???

NBG21

pre 5 godina

Mene zanima situacija sa Grckom, tamo treba u Julu da idem...

Pre 15 dana sam isao do Temisvara na aerodrom i rumunski granicari nisi pravili problem, a uzeli su mi sva dokumenta na proveru. (Saobracajna istekla pocetkom aprila)

Ogorčena

pre 5 godina

Ovo je stvarno bezobrazluk zaduženih. Zaslužuju momentalni otkaz. Takve stvari se ne rešavaju dopisima već uredjenom državom koja ,ako ste platili registraciju, zaslužujete ispravne dokumente.
Zar nije bilo dosta gluposti sa promenom tablica , sa ćiriličnim slovima koje sad plaćamo, sa brojem sedišta u autu gde plaćamo za potvrdu kojim mi učimo Mercedes koliko sedišta ima u njihovom automobilu a sada i ova svinjarija kad dodješ na granicu da bi saznao da li će te pustiti ili ne. Što je mnogo mnogo je.

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Pluton. A inače u Srbiji niko ni na koji način ne ponižava gradjane...E , sinovac, gde ćeš veća poniženja nego u zemlji Srbiji...

hej

pre 5 godina

resice sa Madjarskom granicom a onda kada vas u EU zaustavi saobracajac recimo u Ceskoj i Nemackoj imacete jos veci problem, bolje da vrate sa granice nego tako "preko veze" da vas puste u EU pa da se skidaju tablice i placaju kazne

sofer

pre 5 godina

Da li je normalno da neki papir vazi u stranoj zemlji.I t onapisan na srpakom. Moguce falcifikovanje.Zna se sta je vozacka dozvola ili saobracajna dozvola. Zasto se krece naput bez validnih saobracajnih dokumenata.Sta nas MUP glumi

drvobradi

pre 5 godina

Nesposobnost je odlika ove drzave a i naroda, ko god bio na vlasti, sistem koji brizljivo negovan u poslednjih 40g. Izuzetno je opasna u kombinaciji sa sujetom.
U bazi tog sistema su nesposobni ali poslusni poltroni tj botovi, koji na ne ispunjavaju ni osnovne kriterijume za poziciju na kojoj se nalaze. Njima komanduju podjednako nesposobni za tu poziciju, ali su uzasno nestprljivi (sefovi tipa zelim/hocu/mora ali ako moze za juce, nema izgovora). Zadesi se tu neko ko zapravo i zna nesto da uradi, pa se posao nekako zavrsi tj proglasi zavrsenim. Onda ih posle nekog vremena saceka realnost i to pocne da se rusi, koci obija o glavu, resenja su novi budzevi kojima institucija/organizacija/firma ispadaju jos smesniji.
Evo primer ove tablice/saobracajne. Format Grad-3 broja-slova je dobudzen TX varijantom, pa su 3 broja postala 4, a onda skapirali da moraju da rotiraju tablice zbog zakona koji su sami pisali, pa uveli i 5 brojeva u Bg za taxi, i 4 za ostale, onda shvatili da srpska slova nemaju smisla i ukidaju ih, sto opet uzrokuje druge probleme.
Inace, ako nesto nisu promenili na sistemu za izdavanje dokumenata (a mislim da nisu) u ozbiljnim problemima smo. Sistem je ozbiljno zastareo, odavno podrske nema, a cini mi se da nikada nisu ni razmisljali o planiranju migracije i unapredjenjima, kad sve to pukne ima da nas blokira mesecima.

kraja

pre 5 godina

"Зашто таблице и саобраћајна уопште имају рок важења."

...pretpostavljam da je pitanje bilo retoricko, ali...
...zbog OTIMANJA NOVCA...
...sto je inace odgovor na vecinu poteza koje vlast cini da bi nam "olaksla" zivot u srbiji...

mita

pre 5 godina

Ja sam morao da menjam tablice , ali tako da im vratim moje stare i da doplatim za nove.Zasto ja da vracam tablice koje sam platio i koje su moje?Pa onda kazu moracete da sacekate par dana nove tablice , tako da nemojte voziti auto dok ih ne dobijete??? Platio sam registraciju za godinu dana i ko ima pravo to da mi uskracuje?

France

pre 5 godina

Evo kako je u Francuskoj, zemlji poznatoj po losoj administraciji:
* saobracajna (Carte Grise) se vadi jednom u zivotu
* registracija se ne radi Nikada. Samo prenos prilikom kupovine auta
* tehnicki se radi na svake 2 godine za stara vozila
* tablice se ne menjaju nikada, osim ako se fizicki ne uniste. Zamena tablica se vrsi kod... Obucara! Narezivanje kljuceva, obucar, privesci i tablice
* jedino se placa osiguranje

Milojko

pre 5 godina

A Grčka, Hrvatska i Slovenija jel one priznaju papir? Inače meni lično je istekla saobraćajna dozvola u januaru. U maju sam morao na ekspertizu broja motora koji se ne vidi zbog korozije i u ponedeljak su mi izdali novu saobraćajnu na kojoj piše da važi do januara 2018 godine. Dakle izdali su mi nevažeći dokument za 1500 dinara. Ako se bude slikao broj motora na tehničkom kako najavljuju spremite se masovno na odlazak na ekspertizu koja će vas koštati živaca i 6000 dinara.

cobo

pre 5 godina

Ja im ne bih dao ni uci dok god imaju takvu drzavu koja izmislja neke propise koji se kose sa svim propisima i zakonima EU,bolje reci smesni propisi, da nisu zalosni.

willi

pre 5 godina

ovde citam da ljude salju zbog broja motora na ekspertizu i ona kosta 6000 din. koliko ja znam na novim automobilima ima neki serijski-fabricki broj motora a u austriji u saobracajnoj dozvoli se broj motora vise ne unosi. motor se tretira kao potrosni materijal kao i svi drugi potrosni delovi na automobilu. sta je nas problem??'

ceva

pre 5 godina

najmanji problem je da nas vrate sa granice zbog nesinog papirica. problem ce biti ako policija unutar bilo koje eu zemlje zatrazi dokumenta. Resenje da se ode u policiju i reci izgubio sam aobracajnu i skinuuli mi tablice.

Pera

pre 5 godina

Predlažem da MUP zameni stare saobraćajne dozvole sa novim sa rokom važenja još dve godine dokle važe i tablice. Tako rešavamo probleme na granicama i u inostranstvu.
(BP, 24. maj 2018 11:30)

Ne znam da li si bot ili normalan covek..ovo sto si predlozio u zemlji Srbiji funkcionise samo na jedan nacin - da mi platimo iz svog (praznog) dzepa! Tvoj predlog je potpuno racionalan i normalan. Medjutim, posto sumnjaju da bi narod pristao da placa nove dozvole zbog extra dve godine onda su smislili ovaj idiotluk sa potvrdama. Ni jednog jedinog trenutka im nije palo na pamet da, o trosku drzave naprave svima nove dozvole i dostave ih narodu jer su ONI zakuvali sve ovo. Voleo bih da Madjarska, Rumunija, Crna Gora i sve ostale zemlje oko nas odbiju ovu potvrdu kao validnu pa da vidimo sta bi Nesa iz Beograda tada uradio..verovatno nista jer ovaj tupavi narod cuti!

sasa

pre 5 godina

Kakva crna potvrda? Ako gradjani imaju obaveze prema drzavi, ima ih i drzava prema gradjanima!!! Za ovo neko treba da odgovara!
A gradjanima bih savetovao da procitaju "Drustveni ugovor" od Rusoa i da malo pocnu da razmisljaju umesto sto zabadaju glave u pesak! Tuzbe treba da prste portiv MUPa za neispunjavanje zakonskih obaveza!

Miloš

pre 5 godina

Ne bi bilo ni sporadičnih slučajeva, ni medijskih napisa da ste vi lepo izdali nove saobraćajne dozvole ljudima, a ne A4 papir sa pečatom, koga inače ukidamo, kako kaže premijerka. Eto, to je rešenje, a ne dopis kolegama iz Mađarske. Pa šta ćemo onda na sledećoj granici? Rešili smo Segedin i Halkidiki, a šta ako neko hoće da vozi do Nemačke? Šaljemo dopis u Bavarsku?

mufljuz

pre 5 godina

Zamislite da u Srbiji Grk, policiji kada ga zaustavi, pruzi, umesto saobracajne, neko papirce ispisano na grckom jeziku, i kaze da je to potvrda o predatim papirima registraciju!!! Sta mislite kako bi se ponjasali policajci u tom slucaju? E, sada vam je jasno u koje nebulozne situacije i potpuno nepotrebne troskove ova pametna vlast dovodi svoje podanike i to poprilicno daleko od vlastite kuce!

Tja...

pre 5 godina

Pre svega, čestitke vlasti! Nikad niko nije ovako perfidno muljao ovaj narod kao oni. Proces obične registracije automobila je toliko puta menjan da se broja ne zna, svaki put sa novim nametom. Pošto su videli da će neko ozbiljno da poludi, jer mu em ističe registracija, em ističe rok važenja saobraćajne, em ima slova za koja je od prvog dana rečeno da će napraviti problem, em plaća porez za luksuz za kola stara 20 godina, onda su rešili da jednim papirom "reše" problem. Običnim papirom za koji je najvažnije saopštiti da je "besplatan, samo odete do MUP-a", kao da svi imaju slobodne dane da se po MUP-u šetaju. Nikome na pamet nije palo da se time otvara pitanje da li će druge države uopšte prepoznati dokument kao validan. I onda kruna svega - pa cilj vlasti I JESTE da preko ne priznaju dokument, jer vam se time praktično ograničava sloboda kretanja, ne možete na odmor u inostranstvo, te ćete pare trošiti ovde. Naravno da nigde ne možete dobiti zvaničnu informaciju ko priznaje dokument, a ko ne (a ko je blesav da krene, ako mogu da ga vrate sa granice ili drndaju policajci u nekom grčkom selu). Naravno da je važenje saobraćajne dozvole vezano za važenje tablice - ne pomaže da prijavite da ste izgubili staru saobraćajnu; izdaće vam novu, sa važenjem samo od dana prijave do dana isteka tablica (maksimalno dve godine - znači, sigurne nove pare u budžetu 2020). Naravno da ne možete da o sopstvenom trošku uzmete novu saobraćajnu, jer "Zakon to ne predviđa". Majstori, jednom rečju!

Predrag

pre 5 godina

Kakva je to "privilegija" da se vlasnicima vozila koji nemeju Vukova slova sa kvacicama omoguci usteda na troskovima zamene tablica i dozvole na jos dve godine izdavanjem papirne potvrde o vaznosti registracije? Zasto se zamena tablica sa "spornim" slovima ne obavlja o trosku drzave, jer vlasnici tih tablica ne mogu da budu niposto za to odgovorni? Zasto se drzava bruka sa tim papirnim dozvolama na granicnim prelazima i nailazi na podsmeh stranih granicnih organa? Dokle ce ovaj cirkus, sa improvizacijama zakonskih propisa i sa onima koji ove propise donose, da se nastavlja?

Sheriff

pre 5 godina

Napravili su haos sa rokom važenja tablica i saobraćajnih dozvola, a pored toga su napravili i haos sa inicijalnom upotrebom naših slova č,ć,ž,đ,š i engleskih w,y i sada vozači ispaštaju. Nesposobna policija i nesposobna država.

киза Д

pre 5 godina

Онај ко инсистира на новој саобраћајној мора да промени таблице.Потпуни циркус.Зашто таблице и саобраћајна уопште имају рок важења.

Mz/x

pre 5 godina

Jedini problem je sa ovom potvrdom da naš MUP krši Bečku konvenciju o drumskom saobraćaju iz 1968.god., koja je ratifikovana kod nas 1978.god. Tamo piše da svi podaci moraju biti u dozvoli, a nigde ne spominje nikakav dodatni A4 papirić izdat od strane nesposobnih vlasti.

nimfa

pre 5 godina

nije mi jasno... kako to u srbiji funkcionise... ako je saobracajna dozvola dokument koji govori o vlasnku vozila i o samom vozilu... kakva sad produzenja ako se nije menjao ni vlasnik ni vozilo? ima rok trajanja ko licna karta? pa nije moguce zameniti za novu saobracajnu?nemaju nove saobracajne? daj nek neko objasni...ako ima minut vremena...

Ljiljana

pre 5 godina

Zar nije jednostavnije da su izdali nove saobracajne.
Sto komplikuju sta su uopste produzavali rok za dve godine.
Jos fol cine narodu ne mora da placa a sto ih bracaju nikom nista.