Četvrtak, 26.04.2018.

23:20

Vučić: Koliko nas će sutra biti spremno da razume Albance?

Beograd nikada neće odustati od pregovora s Prištinom, ali ne može da bude zarobljenik, da se plaši i zbog toga pristaje, a da, zauzvrat, ne dobija ništa.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Koliko nas æe sutra biti spremno da razume Albance? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Nathan

pre 6 godina

Ajde ako si bar malo sposoban izvuci nam sto brzi ulazak u EU po cenu Kosova i da zavrsimo vise sa tim. Sredite tim ljudima da zive dole normalno, nama svakako ne trebaju 2 miliona albanaca u zemlji. Kosovo je izgubljeno ratom i samo tako se moze vratiti. Sad niko od nas nema nameru da ide u isti niti imamo bilo kakvu sansu za tako nesto. Mozda za 100, 300 godina a tad sta god potpisete sad nece imati nikakav znacaj tako da dajte EU da te bar po necem lepom upamtimo.

ivan

pre 6 godina

ovaj covek je, svidelo se to vama ili ne, sve blizi retorici zorana djindjica. Sto je pobeda zorana djindjica i njegove politike, a ne poraz svih nas. Nije on ni blizu, sa tim stalnim koketiranjem sa nacionalizmom i prozivanjem amerikanaca i glumljenjem cvrste ruke. Ali je od svih politicara danas najblizi. samo pitanje je da li mi njegove reci mozemo da cujemo od "vucicu, pe**ru"? Ovo ne znaci da treba da glasate za njega, naprotiv, ali ne treba da podrzavate one koji bi da gurnu srbiju u proslost samo zato sto su se izgurali da budu najveci protivnici Vucicu. Mislite o tome.

Srbin iz Srbije

pre 6 godina

Ajde vise ne mrsi i ne patetisi nego priznaj vise to Kosovo, nije nase vec 19 godina, Albanci nas mrze sa razlogom i nikad ni po koju cenu nece vise sa nama da zive u istoj drzavi, svi su od nas pobegli cak i Makedonci i Crnogorci zato sto vodimo najgluplju politiku od svih, prorusku staljinisticku, umesto da gledamo u buducnost, stalno se vracamo na bljuvotine iz proslosti, PRELOMI vec jednom, zato te je narod izglasao da zemlju uvedes u EU i NATO, a ne u azijski gulag, dosta vise PRENEMAGANJA, KOSOVO JE NEZAVISNO - PRIZNAJ!!!

Nole

pre 6 godina

Daj jedan okrugli sto na TV RTS pozovi Djilasa,Jankovica i Jeremica pa pred gledaocima Srbije rascisti sve sto imas sa njima.Rekao si da ces ubiti u pojam i petoricu pa hajde makar njih troicu da cujemo od njih sta su oni potpisivali za Kosovo.

brza fotografija

pre 6 godina

Tadić čim bi spomenuo reč Kosovo, vučić je pravio mitinge i nerede. A vidi sad najvećeg srbina, kojeg nam je sami bog poslao da spasi srbiju.

Niti

pre 6 godina

Gospodine predseniče ,daj priznajte Kosovo bez uslovavanja bez bosnizacije i napravite istorijsko pomirenje sa albancima ama bas pomirenje realno cisto bez intrige i propagande!
Garantujem ti zivotom da ce albance da imate najvece partnere u svemu i da za kratko vreme ceo region ici ce napred u tu sto vi pricate.
Gospodine predseniče budite hrabri da to uradite i ceo region ce da ima trajan MIR, posle toga nemace granice u svakom smislu i za sve bice lakse u svakom nivou a najvise prostom narodu koji uvek je prva zrtva dnevne politike.
GOSPODINE PREDSEDNICE
Uradite TO i spasite nas svih koji volimo, bolji zivot za nas i nasu decu u ovaj region...

Ccc

pre 6 godina

Hajde vise da progutamo tu zabu i krenemo napred!!! Kosovo je otislo jos 80-tih, a ostalo je istorija. A Dacic, koji je jedan od odgovornijih kada se Kosovo predavalo u ruke Albanaca, sada stalno trabunja o njemu. Neka se preseli vise dole sa porodicom i ostavi nas vise na miru!

rosu

pre 6 godina

"Mali Albanci danas, sa čijim roditeljima hoćemo da nađemo rešenje, sutra će biti veliki Albanci sa kojima će naša deca ili da sarađuju ili, ako smo dovoljno ludi da i ovu šansu propustimo, možda i ratuju. A njih će biti više. I te brojke su, kao i sve brojke, neumoljive. Njih je sve više, nas je sve manje", rekao je Vučić.....interesantno konacno Vucic da kaze jednu istinu..

kuglica

pre 6 godina

Osecam se kao da sam upao u neku vremensku masinu i ona me vratila 20 godina unazad... Dacic, Vucic, Seselj, frka sa Hrvatima, sa Albancima, pucnjave po gradovima, protesti po ulicama, kontramitinzi, na Dnevniku prvih 20 minuta "otac nacije"... Samo fale prazni rafovi, benzin na coskovima i " 'vize, 'vize, 'vize" po pijacama.

Mladen

pre 6 godina

filozof. prica o natalitetu a sta jeova vlada uradila da pomogne bracnim parovim akoji hoce da zasnuju porodicu. hajde jedna jednotavna stvar, resavanje stambenog pitanja u kom drzava sabotira gradjane a objasnicu vrlo jednostavno. ja i zena skupljamo novac za stan. drzva pocela da gradi stanove, mi se obradovali, bice realne cene, ali malo sutra. drzava prvo gradi u stepi za 1200 evra po kvadratu, super ajde jos malo da skupimo novca, kad ono u ivana ribara, 1290, opet skupljaj novac, pa zatim zemun 1450 evra po kvadratu. Naravno svi drugi kad su videli podigli cene nekretnina. E to je drzava Srbija u kojoj filozof prica o natalitetu a iz koje cu ja po svoj prilici otici u Nemacku jer sam u pregovorima sa jednom firmom u Berlinu a uvek sam zeleo da ostanem ovde.

1953

pre 6 godina

"Neko" ovde začikava "najvećeg mangupa koji nas je pobedio 1999. godine", a koji (taj "mangup") de facto stoji između nas i članstva u EU. E, ali zato će nam na tom putu pomoći Rusija i Kina!

Sasacumic@yahoo.com

pre 6 godina

Dok si bio u opoziciji,nisi zeleo ili nisi hteo, ili jednostavno si imao suprotno misljenje od tadasnje vlasti,bilo je u redu.A sada obleces kao kisa oko Kragujevca i trazis da te narod shvati,da ti poveruje.Mi ovo mi ono.Reci nam glasno predsednice jesi li ti spreman da priznas kosovo ili ne,bilo direkno ili indirektno.Ako ti nemozes da resis pitanje Kosova,to neznaci da nemamo sposobnih ljudi.Politicki sam neopredeljen!

IzPRN

pre 6 godina

Vi citirate amerikance i americke vrednosti, pa ih zovite mangupima. Onda kazete kako oni su stvorili Kosovo - valjda kad su ga ‘stvorili’ amerikanci su imali uvid americke vrednosti. Ja kao mlad Kosovski albanac sa kojim ti hoces da se razumes malo sam konfuziran tvojim izjavama, ali svakako bi voleo da me razumes.

Vladimir

pre 6 godina

Niti ti niti bilo koji ministar apsolutno nema pravo da otudjuje deo teritorije svoje zemlje. Sto se tice referenduma, on je nistavan i ne dolazi u obzir. Je l' vi ne znate koliko gradjana ima psihicke probleme? Ko i na koji nacin moze da utice na njih? Zbog nase dece i nerodjene dece, vi to ne smete raditi jer i ta deca kad postanu zreli ljudi, ne znate kako ce oni reagovati na otcepljenje dela svoje zemlje. Srbija je tolika kolika je. Tudje nam ne treba a svoje ne damo. Ja prva ne bih isla na referendum. Malo razmislite da to nije ni vasa dedovina ni vasa ocevina tako da vas ovim putem molim da ostavite Srbiju na miru.

Afrodita!

pre 6 godina

Samo natalitet to je jedini spas.Srbija je velika za 20 mil.stanovnika.Zamislite Srbiju tako punu!Tada niko ne bi imao aspiracije ratne ka njoj.Bili bi kao Francuska.Za početak narednih 30god.plaćati treće dete.Na prvom mestu natalitet,mir,obrazovanje za dobre majstore a ne samo za fakultete pro forme,70% fakultetlija se ne mogu da snađu u životu.Kupuju diplome,traže veze i istinski ne poseduju intelektualni kapacitet.Bolje dobar majstor nego loš pravnik ili učitelj!To su moji utisci,možda grešim?

Google

pre 6 godina

Kaže "najveći mangup stoji iza Haradinaja, to jest Amerika". Ali kaže da su nam Ameri i prijatelji.
Po meni onda nešto ne valja sa prijateljima ili sa tvojim izjavom o Haradinaju...

Bane

pre 6 godina

Eto....sve jasno, politika zivota. Priznamo nezavisnost Kosova ali to nece biti ni vazno jer cemo se svi ujediniti u neku Uniju Zapadnog Balkana....i to ce nam biti dato i cak pomognuto od EU koja ni jednu tu zemlju vise ne zeli da primi u EU kao neka alternativa, utesna nagrada. Mi cemo biti trziste od 20-ak miliona i imacemo neke bilateralne sporazume izmedju te dve Unije koji ce regulisati slobodan protok robe i novca ali ne i ljudi. Upravo tih 20-ak miliona izgladnelih treba zadrzati na Zapadnom Balkanu umesto da slobodno setaju (i rade i obaraju crnu rada ili povecavaju stopu kriminala ili socijalna zahvatsnja i sl.) po EU i to i jeste osnovni razlog zasto nas nece u EU.
Zato se grade putevi koji povezuju Skoplje, Sarajevo, Podgoricu, Bar, Pristinu, Tiranu, Drac sa Beogradom odnosno sprema se infrastruktura za ujedinjeno trziste Zapadnog Balkana odnodno Uniju.

milan

pre 6 godina

Po pitanju kosova srpski narod zna šta hoće ,zašto uporno forsirati pitanje kosova? kakvo pitanje? o otcepljenju teritorije ma kog dela srbije ne treba razgovarati ako na neko silom otme deo teritorije ka o naprimer amerikanci sto su oteli kosovo onda oteta teritorija ima status okupirana teritorija od strane sile i neznači da to moramo priznati

plan bez plana

pre 6 godina

Osvetlio si problem sa svih strana i iz svih uglova. Ispevao si odu zivotu i miroljubivoj koegzistenciji. Sve si uradio, ali se iz tvoje price ne vidi sta je tvoja ideja. Sta predlazes? Nisi spomenuo referendum kao najlaksi nacin da se sazna sta narod hoce, ili mislis da su unutrasnji dijalozi, koje si izmislio, dovoljni da zamene glas naroda. Drzava jeste u ozbiljnoj situaciji, ali treba izaci sa otvorenim kartama i bataliti oratorske bravure i statisticke podatke. To ne pije vodu.

Ovde Ilija Čvorović

pre 6 godina

“Vučić: Koliko nas će sutra biti spremno da razume Albance?”
Sjetite se samo šta ste tim ljudima radili i kakve ste im egzoduse priredili, Vučiću!
Ti i tvoja ratno huškačka ekipa ste svemu doprinijeli, i da izgubite Kosovo. Loša karma vas je sustigla.

igor

pre 6 godina

E pa moj Vucicu kad su vam nudili 2000-tih a i ranije mnogo bolja resenja za Kosovo nego sad vi niste hteli. Sad si doveden pred svrsen cin i nema nazad, da sam na mestu Albanaca tj. Amerikanaca ne bih ti ni ja dao nista za uzvrat jer vama nikad narod nije bio na prvom mestu nego pare i prirodni resursi koji se tamo nalaze!

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Mislim da je osnovna kocnica dosadasnjeg dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu.Vucic kaze ,,bombardovali su nas 99." a ne pominje uzroke koji su doveli do toga da nam citav svet uvede sankcije.Taci ne pokazuje ni malo grize savesti zbog zlocina koje je pocinila OVK. Ne moze se udvaranjem nacionalistickom olosu doci do pomirenja i stabilnosti. Kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvinu se porodicama zrtava. Dobro je sto je specijalni sud za zlocine UCK osnovan i sto to vode stranci.To ce jedno vreme destabilizovati tamosnje politicke prilike, ali dugorocno ce pomoci Albancima i dati im sansu da se suoce sa istinom i odstrane svoj kukolj. Tu sansu Srbi, Hrvati i Bosnjaci nisu u potpunosti iskoristili, jer je izostala konstruktivna uloga svih vlasti i drustvene i verske elite. Zato i danas, dve decenije nakon Dejtona , slusamo retoriku koji je dominirala u godinama ratnog ludila i haosa devedesetih godina.

SamoHrabro

pre 6 godina

Ja Albance razumem u potpunosti. Slobodno mogu da kazem svaka Albancima cast! Mozemo i da se po pitanju bele kuge npr. ugledamo na njih. Mi smo ti koje treba da bude sramota. Srecom sramota je u nas besmislena kategorija.

Goran Vr

pre 6 godina

Sve bi ovo bilo u redu da nije napadao i blatio bivse vlasti zbog istih ili slicnih stvari. Ko ima pamcenje duze od zlatne ribice, seca se... kome je pamcenje od sendvica do sendvica, moje saucesce.

Bez cenzure, molim

pre 6 godina

Podsetio je da je Džon Kenedi govorio "da se ne plašimo da pregovaramo, ali da nam osnova za pregovore ne bude strah", kao i na Kenedijevu rečenicu koja se, smatra Vučić, savršeno uklapa u osnovni zahtev Beograda - "da nema pregovora kada ti kažeš – ovo što je moje, moje je, a o onome što je tvoje možemo da pregovaramo".

Živo me zanima kad je, kome i zašto Kenedi ovo izjavio, pošto za ove izjave čujem prvi put, a bio sam pismen i kad je Kenedi bio predsednik. Jedna od najpoznatijih izjava Džona Kenedija bila je ona povodom kubanske krize, kad je Nikitu Hruščova upozorio da okrene brodove od Kube i da vrati rakete koje je poslao Kastru: "Ja jesam demokrata, ali sam, pre svega, Amerikanac." To je značilo da je spreman da ide do kraja. Zašto on redovno citira neke ljude koji se ni po čemu ne mogu povezivati sa "malom" Srbijom?

alban

pre 6 godina

Vucic: Henri Kisindjer je formulisao: Nema pregovora u zarobljenistvu! Pa druze Vucicu, Srbija nije okupirana od strane Kosova pa da vas drzi u zarobljenistvu, nego je obratno, ti se trudis da Kosovo ucenjujes i drzis zarobljeno od sveta. Ova tvoja izjava nema ama bas nikakve logike sa zdravom pamecu.

Pametnom dosta?

pre 6 godina

Ja znam ovo: i Srbi i Albanci žive kao uboga sirotinja, mladi vide perspektivu samo van svojih zemalja. Ne postoji nikakva ozbiljnija fabrika, preduzeće, proizvodnja stvari koje su aktuelne u 21. veku. I glavne prihode od te Trepče izvlači francusko-američka firma. Običan narod preživljava, kao da je 19. vek. Samo su se pojedinci, "biznismeni, ministri, komandanti" basnoslovno obogatili, na obe strane. A Oliver Ivanović je i dalje mrtav, upucan u leđa, i niko ga više i ne pominje, dok Haradinaj čije smo izručenje tražili od Francuske, nonšalantno daje interviju srpskog TV.

demagoyanis@gmail.com

pre 6 godina

Ulazak na vesti sa Vučićevim izjavama je kao prolazak pored saobraćajne nesreće - znaš da ćeš videti užasan prizor, ali ipak ne možeš da izdržiš a da ne baciš pogled.
I onda ti je loše i mučno ti je.

Kasno Srpski politicari sa Kosova u Srbiju stizu.

pre 6 godina

Upravu su ti Aleksandre Vucicu, samo se plasim da si kasno poceo razumeti stvari oko sebe.Da se vise deca radjaju treba porodilista lepa, moderna, doktori koji nemaju potrebe da primaju mitu,kad deca odrastu treba da idu u lepe skole da imaji sve sto im je potrebno za skolu,da ih uce dobri ucitelji koj imaju platu od koje ce da zive pristojno.A kad deca idu u skolu mora da idu ravnom ulicom, da budu bezbedni.Kad porastu i nauce neki zanat mora da imaju mogucnost da rade i da stvore porodicu koju ce materijalno i stambeno da obezbede, itd itd da ne spominjem penziju, zdravstveno osiguranje i sve ostalo.

Milan

pre 6 godina

Samo da bezvredna zajednica srpskih opstina ne bude to nesto za sta ce dati KiM,sever Srbiji i prava autonomija Srbima juzno od Ibra uz ekspresan ulazak u EU za godinu do dve treba zaista biti minimalna nasa cena. Ako nemamo bar taj minimum onda pristanak Srbije nikada ne treba da dobiju jer ce nas narod ako Kosovo udje u UN sigurno u roku od jedne decenije nestati sa KiM a teritoriju juzno od Ibra vec ni u koj meri vec odavno i ne kontrolisemo.

Vlada

pre 6 godina

Predsednice, kada svi nasi politicari ukljucujuci i Vas prestanu da se plase neulaska u EU, sve ce doci na svoje mesto. Kada shvatite da zemlja neće propasti ukoliko ne udje u EU a čak i da udje može da propadne, primer je Grcka, otvoriće Vam se ići i gomila mogucnosti. Najvažnije od svega neće imati čime da Vas ucenjuju.
Uopšte nije zapisano u Bibliji da naša generacija mora da "reši" KiM tako što će se odreći teritorije. Treba raditi na tome da naši sugrađani, Srbi albanske nacionalnosti koji su u užoj Srbiji postanu most prema onima na KiM, i lako ćete pobediti onu šaku bandita. Za 5,10,20,50g kakve veze ima. Da li mislite da bi Izrael danas postojao da je davao ustupke okolnim zemljama i Palestincima. Kipar? Koliko je bio podeljen pre nego što su ga primili a da nije rešio pitanje granica?
Zašto mi sve moramo da rešavamo za 1-2-3 godine?
Ne pripadamo mi zato što se nismo resili KiM nego zato sto SMO takvi kakvi smo.
Mozda umesto 55 Fontana, novac uloziti u grafnju lobiha tamo gde treba. Znate da se vasi "prekookeanski prijatelji" ne gnusaju novca. Kod njih nikada nije bilo pitanje principa nego novca

d.ignjatovic

pre 6 godina

vucicu proslo je vreme kada si mogao da dobijes nesto za uzvrat ali si to vreme propustio i sada ti drugi diktiraju sta da radis i sta da potpises nazlost ti drugi su prijatelji pristine a ne beograda nisi dorastao zadatku

Beqa.

pre 6 godina

Ova tvoja demago-filozofija su bajke za veliku decu, i nije uopste interesantna za ostale drzava balkana. One, za razliku od Srbije, ne bave se demagogijom nego zivotom.

najhladnije je pred zoru

pre 6 godina

Možda je malo prerano da se podvuče crta, treba sačekati još 10 god., niko pa ni AV ne može predvideti šta će biti sutra, ko će kime da vlada, a stvari se menjaju, pa valjda to što Ameri uče kineski najbolje govori u kom pravcu idu te promene, a kome je to malo, Kina samo ove godine treba da otvori dve nove baze u inostranstvu, stigli su i do Vanuatua, Australiji u dvorište! Ameri najavljuju slanje pojačanja u Australiju, prinuđenu su na defanzivu prvi put u zadnjih 40 god., treba za to novca i ljudstva, neke druge baze moraće da se zatvore, Tramp i ekipa galame samo zato što su osetili da slabe, a jačaju oni kojima Haradinaj nije prijatelj..

Srbin iz Srbije

pre 6 godina

Ajde vise ne mrsi i ne patetisi nego priznaj vise to Kosovo, nije nase vec 19 godina, Albanci nas mrze sa razlogom i nikad ni po koju cenu nece vise sa nama da zive u istoj drzavi, svi su od nas pobegli cak i Makedonci i Crnogorci zato sto vodimo najgluplju politiku od svih, prorusku staljinisticku, umesto da gledamo u buducnost, stalno se vracamo na bljuvotine iz proslosti, PRELOMI vec jednom, zato te je narod izglasao da zemlju uvedes u EU i NATO, a ne u azijski gulag, dosta vise PRENEMAGANJA, KOSOVO JE NEZAVISNO - PRIZNAJ!!!

brza fotografija

pre 6 godina

Tadić čim bi spomenuo reč Kosovo, vučić je pravio mitinge i nerede. A vidi sad najvećeg srbina, kojeg nam je sami bog poslao da spasi srbiju.

SamoHrabro

pre 6 godina

Ja Albance razumem u potpunosti. Slobodno mogu da kazem svaka Albancima cast! Mozemo i da se po pitanju bele kuge npr. ugledamo na njih. Mi smo ti koje treba da bude sramota. Srecom sramota je u nas besmislena kategorija.

Afrodita!

pre 6 godina

Samo natalitet to je jedini spas.Srbija je velika za 20 mil.stanovnika.Zamislite Srbiju tako punu!Tada niko ne bi imao aspiracije ratne ka njoj.Bili bi kao Francuska.Za početak narednih 30god.plaćati treće dete.Na prvom mestu natalitet,mir,obrazovanje za dobre majstore a ne samo za fakultete pro forme,70% fakultetlija se ne mogu da snađu u životu.Kupuju diplome,traže veze i istinski ne poseduju intelektualni kapacitet.Bolje dobar majstor nego loš pravnik ili učitelj!To su moji utisci,možda grešim?

kuglica

pre 6 godina

Osecam se kao da sam upao u neku vremensku masinu i ona me vratila 20 godina unazad... Dacic, Vucic, Seselj, frka sa Hrvatima, sa Albancima, pucnjave po gradovima, protesti po ulicama, kontramitinzi, na Dnevniku prvih 20 minuta "otac nacije"... Samo fale prazni rafovi, benzin na coskovima i " 'vize, 'vize, 'vize" po pijacama.

demagoyanis@gmail.com

pre 6 godina

Ulazak na vesti sa Vučićevim izjavama je kao prolazak pored saobraćajne nesreće - znaš da ćeš videti užasan prizor, ali ipak ne možeš da izdržiš a da ne baciš pogled.
I onda ti je loše i mučno ti je.

najhladnije je pred zoru

pre 6 godina

Možda je malo prerano da se podvuče crta, treba sačekati još 10 god., niko pa ni AV ne može predvideti šta će biti sutra, ko će kime da vlada, a stvari se menjaju, pa valjda to što Ameri uče kineski najbolje govori u kom pravcu idu te promene, a kome je to malo, Kina samo ove godine treba da otvori dve nove baze u inostranstvu, stigli su i do Vanuatua, Australiji u dvorište! Ameri najavljuju slanje pojačanja u Australiju, prinuđenu su na defanzivu prvi put u zadnjih 40 god., treba za to novca i ljudstva, neke druge baze moraće da se zatvore, Tramp i ekipa galame samo zato što su osetili da slabe, a jačaju oni kojima Haradinaj nije prijatelj..

Nathan

pre 6 godina

Ajde ako si bar malo sposoban izvuci nam sto brzi ulazak u EU po cenu Kosova i da zavrsimo vise sa tim. Sredite tim ljudima da zive dole normalno, nama svakako ne trebaju 2 miliona albanaca u zemlji. Kosovo je izgubljeno ratom i samo tako se moze vratiti. Sad niko od nas nema nameru da ide u isti niti imamo bilo kakvu sansu za tako nesto. Mozda za 100, 300 godina a tad sta god potpisete sad nece imati nikakav znacaj tako da dajte EU da te bar po necem lepom upamtimo.

Nole

pre 6 godina

Daj jedan okrugli sto na TV RTS pozovi Djilasa,Jankovica i Jeremica pa pred gledaocima Srbije rascisti sve sto imas sa njima.Rekao si da ces ubiti u pojam i petoricu pa hajde makar njih troicu da cujemo od njih sta su oni potpisivali za Kosovo.

rosu

pre 6 godina

"Mali Albanci danas, sa čijim roditeljima hoćemo da nađemo rešenje, sutra će biti veliki Albanci sa kojima će naša deca ili da sarađuju ili, ako smo dovoljno ludi da i ovu šansu propustimo, možda i ratuju. A njih će biti više. I te brojke su, kao i sve brojke, neumoljive. Njih je sve više, nas je sve manje", rekao je Vučić.....interesantno konacno Vucic da kaze jednu istinu..

Ccc

pre 6 godina

Hajde vise da progutamo tu zabu i krenemo napred!!! Kosovo je otislo jos 80-tih, a ostalo je istorija. A Dacic, koji je jedan od odgovornijih kada se Kosovo predavalo u ruke Albanaca, sada stalno trabunja o njemu. Neka se preseli vise dole sa porodicom i ostavi nas vise na miru!

Goran Vr

pre 6 godina

Sve bi ovo bilo u redu da nije napadao i blatio bivse vlasti zbog istih ili slicnih stvari. Ko ima pamcenje duze od zlatne ribice, seca se... kome je pamcenje od sendvica do sendvica, moje saucesce.

Niti

pre 6 godina

Gospodine predseniče ,daj priznajte Kosovo bez uslovavanja bez bosnizacije i napravite istorijsko pomirenje sa albancima ama bas pomirenje realno cisto bez intrige i propagande!
Garantujem ti zivotom da ce albance da imate najvece partnere u svemu i da za kratko vreme ceo region ici ce napred u tu sto vi pricate.
Gospodine predseniče budite hrabri da to uradite i ceo region ce da ima trajan MIR, posle toga nemace granice u svakom smislu i za sve bice lakse u svakom nivou a najvise prostom narodu koji uvek je prva zrtva dnevne politike.
GOSPODINE PREDSEDNICE
Uradite TO i spasite nas svih koji volimo, bolji zivot za nas i nasu decu u ovaj region...

igor

pre 6 godina

E pa moj Vucicu kad su vam nudili 2000-tih a i ranije mnogo bolja resenja za Kosovo nego sad vi niste hteli. Sad si doveden pred svrsen cin i nema nazad, da sam na mestu Albanaca tj. Amerikanaca ne bih ti ni ja dao nista za uzvrat jer vama nikad narod nije bio na prvom mestu nego pare i prirodni resursi koji se tamo nalaze!

Ovde Ilija Čvorović

pre 6 godina

“Vučić: Koliko nas će sutra biti spremno da razume Albance?”
Sjetite se samo šta ste tim ljudima radili i kakve ste im egzoduse priredili, Vučiću!
Ti i tvoja ratno huškačka ekipa ste svemu doprinijeli, i da izgubite Kosovo. Loša karma vas je sustigla.

Pametnom dosta?

pre 6 godina

Ja znam ovo: i Srbi i Albanci žive kao uboga sirotinja, mladi vide perspektivu samo van svojih zemalja. Ne postoji nikakva ozbiljnija fabrika, preduzeće, proizvodnja stvari koje su aktuelne u 21. veku. I glavne prihode od te Trepče izvlači francusko-američka firma. Običan narod preživljava, kao da je 19. vek. Samo su se pojedinci, "biznismeni, ministri, komandanti" basnoslovno obogatili, na obe strane. A Oliver Ivanović je i dalje mrtav, upucan u leđa, i niko ga više i ne pominje, dok Haradinaj čije smo izručenje tražili od Francuske, nonšalantno daje interviju srpskog TV.

ivan

pre 6 godina

ovaj covek je, svidelo se to vama ili ne, sve blizi retorici zorana djindjica. Sto je pobeda zorana djindjica i njegove politike, a ne poraz svih nas. Nije on ni blizu, sa tim stalnim koketiranjem sa nacionalizmom i prozivanjem amerikanaca i glumljenjem cvrste ruke. Ali je od svih politicara danas najblizi. samo pitanje je da li mi njegove reci mozemo da cujemo od "vucicu, pe**ru"? Ovo ne znaci da treba da glasate za njega, naprotiv, ali ne treba da podrzavate one koji bi da gurnu srbiju u proslost samo zato sto su se izgurali da budu najveci protivnici Vucicu. Mislite o tome.

Google

pre 6 godina

Kaže "najveći mangup stoji iza Haradinaja, to jest Amerika". Ali kaže da su nam Ameri i prijatelji.
Po meni onda nešto ne valja sa prijateljima ili sa tvojim izjavom o Haradinaju...

alban

pre 6 godina

Vucic: Henri Kisindjer je formulisao: Nema pregovora u zarobljenistvu! Pa druze Vucicu, Srbija nije okupirana od strane Kosova pa da vas drzi u zarobljenistvu, nego je obratno, ti se trudis da Kosovo ucenjujes i drzis zarobljeno od sveta. Ova tvoja izjava nema ama bas nikakve logike sa zdravom pamecu.

IzPRN

pre 6 godina

Vi citirate amerikance i americke vrednosti, pa ih zovite mangupima. Onda kazete kako oni su stvorili Kosovo - valjda kad su ga ‘stvorili’ amerikanci su imali uvid americke vrednosti. Ja kao mlad Kosovski albanac sa kojim ti hoces da se razumes malo sam konfuziran tvojim izjavama, ali svakako bi voleo da me razumes.

Mladen

pre 6 godina

filozof. prica o natalitetu a sta jeova vlada uradila da pomogne bracnim parovim akoji hoce da zasnuju porodicu. hajde jedna jednotavna stvar, resavanje stambenog pitanja u kom drzava sabotira gradjane a objasnicu vrlo jednostavno. ja i zena skupljamo novac za stan. drzva pocela da gradi stanove, mi se obradovali, bice realne cene, ali malo sutra. drzava prvo gradi u stepi za 1200 evra po kvadratu, super ajde jos malo da skupimo novca, kad ono u ivana ribara, 1290, opet skupljaj novac, pa zatim zemun 1450 evra po kvadratu. Naravno svi drugi kad su videli podigli cene nekretnina. E to je drzava Srbija u kojoj filozof prica o natalitetu a iz koje cu ja po svoj prilici otici u Nemacku jer sam u pregovorima sa jednom firmom u Berlinu a uvek sam zeleo da ostanem ovde.

Beqa.

pre 6 godina

Ova tvoja demago-filozofija su bajke za veliku decu, i nije uopste interesantna za ostale drzava balkana. One, za razliku od Srbije, ne bave se demagogijom nego zivotom.

Sasacumic@yahoo.com

pre 6 godina

Dok si bio u opoziciji,nisi zeleo ili nisi hteo, ili jednostavno si imao suprotno misljenje od tadasnje vlasti,bilo je u redu.A sada obleces kao kisa oko Kragujevca i trazis da te narod shvati,da ti poveruje.Mi ovo mi ono.Reci nam glasno predsednice jesi li ti spreman da priznas kosovo ili ne,bilo direkno ili indirektno.Ako ti nemozes da resis pitanje Kosova,to neznaci da nemamo sposobnih ljudi.Politicki sam neopredeljen!

d.ignjatovic

pre 6 godina

vucicu proslo je vreme kada si mogao da dobijes nesto za uzvrat ali si to vreme propustio i sada ti drugi diktiraju sta da radis i sta da potpises nazlost ti drugi su prijatelji pristine a ne beograda nisi dorastao zadatku

milan

pre 6 godina

Po pitanju kosova srpski narod zna šta hoće ,zašto uporno forsirati pitanje kosova? kakvo pitanje? o otcepljenju teritorije ma kog dela srbije ne treba razgovarati ako na neko silom otme deo teritorije ka o naprimer amerikanci sto su oteli kosovo onda oteta teritorija ima status okupirana teritorija od strane sile i neznači da to moramo priznati

Kasno Srpski politicari sa Kosova u Srbiju stizu.

pre 6 godina

Upravu su ti Aleksandre Vucicu, samo se plasim da si kasno poceo razumeti stvari oko sebe.Da se vise deca radjaju treba porodilista lepa, moderna, doktori koji nemaju potrebe da primaju mitu,kad deca odrastu treba da idu u lepe skole da imaji sve sto im je potrebno za skolu,da ih uce dobri ucitelji koj imaju platu od koje ce da zive pristojno.A kad deca idu u skolu mora da idu ravnom ulicom, da budu bezbedni.Kad porastu i nauce neki zanat mora da imaju mogucnost da rade i da stvore porodicu koju ce materijalno i stambeno da obezbede, itd itd da ne spominjem penziju, zdravstveno osiguranje i sve ostalo.

Bez cenzure, molim

pre 6 godina

Podsetio je da je Džon Kenedi govorio "da se ne plašimo da pregovaramo, ali da nam osnova za pregovore ne bude strah", kao i na Kenedijevu rečenicu koja se, smatra Vučić, savršeno uklapa u osnovni zahtev Beograda - "da nema pregovora kada ti kažeš – ovo što je moje, moje je, a o onome što je tvoje možemo da pregovaramo".

Živo me zanima kad je, kome i zašto Kenedi ovo izjavio, pošto za ove izjave čujem prvi put, a bio sam pismen i kad je Kenedi bio predsednik. Jedna od najpoznatijih izjava Džona Kenedija bila je ona povodom kubanske krize, kad je Nikitu Hruščova upozorio da okrene brodove od Kube i da vrati rakete koje je poslao Kastru: "Ja jesam demokrata, ali sam, pre svega, Amerikanac." To je značilo da je spreman da ide do kraja. Zašto on redovno citira neke ljude koji se ni po čemu ne mogu povezivati sa "malom" Srbijom?

Vladimir

pre 6 godina

Niti ti niti bilo koji ministar apsolutno nema pravo da otudjuje deo teritorije svoje zemlje. Sto se tice referenduma, on je nistavan i ne dolazi u obzir. Je l' vi ne znate koliko gradjana ima psihicke probleme? Ko i na koji nacin moze da utice na njih? Zbog nase dece i nerodjene dece, vi to ne smete raditi jer i ta deca kad postanu zreli ljudi, ne znate kako ce oni reagovati na otcepljenje dela svoje zemlje. Srbija je tolika kolika je. Tudje nam ne treba a svoje ne damo. Ja prva ne bih isla na referendum. Malo razmislite da to nije ni vasa dedovina ni vasa ocevina tako da vas ovim putem molim da ostavite Srbiju na miru.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Mislim da je osnovna kocnica dosadasnjeg dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu.Vucic kaze ,,bombardovali su nas 99." a ne pominje uzroke koji su doveli do toga da nam citav svet uvede sankcije.Taci ne pokazuje ni malo grize savesti zbog zlocina koje je pocinila OVK. Ne moze se udvaranjem nacionalistickom olosu doci do pomirenja i stabilnosti. Kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvinu se porodicama zrtava. Dobro je sto je specijalni sud za zlocine UCK osnovan i sto to vode stranci.To ce jedno vreme destabilizovati tamosnje politicke prilike, ali dugorocno ce pomoci Albancima i dati im sansu da se suoce sa istinom i odstrane svoj kukolj. Tu sansu Srbi, Hrvati i Bosnjaci nisu u potpunosti iskoristili, jer je izostala konstruktivna uloga svih vlasti i drustvene i verske elite. Zato i danas, dve decenije nakon Dejtona , slusamo retoriku koji je dominirala u godinama ratnog ludila i haosa devedesetih godina.

plan bez plana

pre 6 godina

Osvetlio si problem sa svih strana i iz svih uglova. Ispevao si odu zivotu i miroljubivoj koegzistenciji. Sve si uradio, ali se iz tvoje price ne vidi sta je tvoja ideja. Sta predlazes? Nisi spomenuo referendum kao najlaksi nacin da se sazna sta narod hoce, ili mislis da su unutrasnji dijalozi, koje si izmislio, dovoljni da zamene glas naroda. Drzava jeste u ozbiljnoj situaciji, ali treba izaci sa otvorenim kartama i bataliti oratorske bravure i statisticke podatke. To ne pije vodu.

Bane

pre 6 godina

Eto....sve jasno, politika zivota. Priznamo nezavisnost Kosova ali to nece biti ni vazno jer cemo se svi ujediniti u neku Uniju Zapadnog Balkana....i to ce nam biti dato i cak pomognuto od EU koja ni jednu tu zemlju vise ne zeli da primi u EU kao neka alternativa, utesna nagrada. Mi cemo biti trziste od 20-ak miliona i imacemo neke bilateralne sporazume izmedju te dve Unije koji ce regulisati slobodan protok robe i novca ali ne i ljudi. Upravo tih 20-ak miliona izgladnelih treba zadrzati na Zapadnom Balkanu umesto da slobodno setaju (i rade i obaraju crnu rada ili povecavaju stopu kriminala ili socijalna zahvatsnja i sl.) po EU i to i jeste osnovni razlog zasto nas nece u EU.
Zato se grade putevi koji povezuju Skoplje, Sarajevo, Podgoricu, Bar, Pristinu, Tiranu, Drac sa Beogradom odnosno sprema se infrastruktura za ujedinjeno trziste Zapadnog Balkana odnodno Uniju.

Vlada

pre 6 godina

Predsednice, kada svi nasi politicari ukljucujuci i Vas prestanu da se plase neulaska u EU, sve ce doci na svoje mesto. Kada shvatite da zemlja neće propasti ukoliko ne udje u EU a čak i da udje može da propadne, primer je Grcka, otvoriće Vam se ići i gomila mogucnosti. Najvažnije od svega neće imati čime da Vas ucenjuju.
Uopšte nije zapisano u Bibliji da naša generacija mora da "reši" KiM tako što će se odreći teritorije. Treba raditi na tome da naši sugrađani, Srbi albanske nacionalnosti koji su u užoj Srbiji postanu most prema onima na KiM, i lako ćete pobediti onu šaku bandita. Za 5,10,20,50g kakve veze ima. Da li mislite da bi Izrael danas postojao da je davao ustupke okolnim zemljama i Palestincima. Kipar? Koliko je bio podeljen pre nego što su ga primili a da nije rešio pitanje granica?
Zašto mi sve moramo da rešavamo za 1-2-3 godine?
Ne pripadamo mi zato što se nismo resili KiM nego zato sto SMO takvi kakvi smo.
Mozda umesto 55 Fontana, novac uloziti u grafnju lobiha tamo gde treba. Znate da se vasi "prekookeanski prijatelji" ne gnusaju novca. Kod njih nikada nije bilo pitanje principa nego novca

1953

pre 6 godina

"Neko" ovde začikava "najvećeg mangupa koji nas je pobedio 1999. godine", a koji (taj "mangup") de facto stoji između nas i članstva u EU. E, ali zato će nam na tom putu pomoći Rusija i Kina!

Milan

pre 6 godina

Samo da bezvredna zajednica srpskih opstina ne bude to nesto za sta ce dati KiM,sever Srbiji i prava autonomija Srbima juzno od Ibra uz ekspresan ulazak u EU za godinu do dve treba zaista biti minimalna nasa cena. Ako nemamo bar taj minimum onda pristanak Srbije nikada ne treba da dobiju jer ce nas narod ako Kosovo udje u UN sigurno u roku od jedne decenije nestati sa KiM a teritoriju juzno od Ibra vec ni u koj meri vec odavno i ne kontrolisemo.

Srbin iz Srbije

pre 6 godina

Ajde vise ne mrsi i ne patetisi nego priznaj vise to Kosovo, nije nase vec 19 godina, Albanci nas mrze sa razlogom i nikad ni po koju cenu nece vise sa nama da zive u istoj drzavi, svi su od nas pobegli cak i Makedonci i Crnogorci zato sto vodimo najgluplju politiku od svih, prorusku staljinisticku, umesto da gledamo u buducnost, stalno se vracamo na bljuvotine iz proslosti, PRELOMI vec jednom, zato te je narod izglasao da zemlju uvedes u EU i NATO, a ne u azijski gulag, dosta vise PRENEMAGANJA, KOSOVO JE NEZAVISNO - PRIZNAJ!!!

brza fotografija

pre 6 godina

Tadić čim bi spomenuo reč Kosovo, vučić je pravio mitinge i nerede. A vidi sad najvećeg srbina, kojeg nam je sami bog poslao da spasi srbiju.

kuglica

pre 6 godina

Osecam se kao da sam upao u neku vremensku masinu i ona me vratila 20 godina unazad... Dacic, Vucic, Seselj, frka sa Hrvatima, sa Albancima, pucnjave po gradovima, protesti po ulicama, kontramitinzi, na Dnevniku prvih 20 minuta "otac nacije"... Samo fale prazni rafovi, benzin na coskovima i " 'vize, 'vize, 'vize" po pijacama.

demagoyanis@gmail.com

pre 6 godina

Ulazak na vesti sa Vučićevim izjavama je kao prolazak pored saobraćajne nesreće - znaš da ćeš videti užasan prizor, ali ipak ne možeš da izdržiš a da ne baciš pogled.
I onda ti je loše i mučno ti je.

Nole

pre 6 godina

Daj jedan okrugli sto na TV RTS pozovi Djilasa,Jankovica i Jeremica pa pred gledaocima Srbije rascisti sve sto imas sa njima.Rekao si da ces ubiti u pojam i petoricu pa hajde makar njih troicu da cujemo od njih sta su oni potpisivali za Kosovo.

Niti

pre 6 godina

Gospodine predseniče ,daj priznajte Kosovo bez uslovavanja bez bosnizacije i napravite istorijsko pomirenje sa albancima ama bas pomirenje realno cisto bez intrige i propagande!
Garantujem ti zivotom da ce albance da imate najvece partnere u svemu i da za kratko vreme ceo region ici ce napred u tu sto vi pricate.
Gospodine predseniče budite hrabri da to uradite i ceo region ce da ima trajan MIR, posle toga nemace granice u svakom smislu i za sve bice lakse u svakom nivou a najvise prostom narodu koji uvek je prva zrtva dnevne politike.
GOSPODINE PREDSEDNICE
Uradite TO i spasite nas svih koji volimo, bolji zivot za nas i nasu decu u ovaj region...

Nathan

pre 6 godina

Ajde ako si bar malo sposoban izvuci nam sto brzi ulazak u EU po cenu Kosova i da zavrsimo vise sa tim. Sredite tim ljudima da zive dole normalno, nama svakako ne trebaju 2 miliona albanaca u zemlji. Kosovo je izgubljeno ratom i samo tako se moze vratiti. Sad niko od nas nema nameru da ide u isti niti imamo bilo kakvu sansu za tako nesto. Mozda za 100, 300 godina a tad sta god potpisete sad nece imati nikakav znacaj tako da dajte EU da te bar po necem lepom upamtimo.

alban

pre 6 godina

Vucic: Henri Kisindjer je formulisao: Nema pregovora u zarobljenistvu! Pa druze Vucicu, Srbija nije okupirana od strane Kosova pa da vas drzi u zarobljenistvu, nego je obratno, ti se trudis da Kosovo ucenjujes i drzis zarobljeno od sveta. Ova tvoja izjava nema ama bas nikakve logike sa zdravom pamecu.

Beqa.

pre 6 godina

Ova tvoja demago-filozofija su bajke za veliku decu, i nije uopste interesantna za ostale drzava balkana. One, za razliku od Srbije, ne bave se demagogijom nego zivotom.

Ccc

pre 6 godina

Hajde vise da progutamo tu zabu i krenemo napred!!! Kosovo je otislo jos 80-tih, a ostalo je istorija. A Dacic, koji je jedan od odgovornijih kada se Kosovo predavalo u ruke Albanaca, sada stalno trabunja o njemu. Neka se preseli vise dole sa porodicom i ostavi nas vise na miru!

Mladen

pre 6 godina

filozof. prica o natalitetu a sta jeova vlada uradila da pomogne bracnim parovim akoji hoce da zasnuju porodicu. hajde jedna jednotavna stvar, resavanje stambenog pitanja u kom drzava sabotira gradjane a objasnicu vrlo jednostavno. ja i zena skupljamo novac za stan. drzva pocela da gradi stanove, mi se obradovali, bice realne cene, ali malo sutra. drzava prvo gradi u stepi za 1200 evra po kvadratu, super ajde jos malo da skupimo novca, kad ono u ivana ribara, 1290, opet skupljaj novac, pa zatim zemun 1450 evra po kvadratu. Naravno svi drugi kad su videli podigli cene nekretnina. E to je drzava Srbija u kojoj filozof prica o natalitetu a iz koje cu ja po svoj prilici otici u Nemacku jer sam u pregovorima sa jednom firmom u Berlinu a uvek sam zeleo da ostanem ovde.

plan bez plana

pre 6 godina

Osvetlio si problem sa svih strana i iz svih uglova. Ispevao si odu zivotu i miroljubivoj koegzistenciji. Sve si uradio, ali se iz tvoje price ne vidi sta je tvoja ideja. Sta predlazes? Nisi spomenuo referendum kao najlaksi nacin da se sazna sta narod hoce, ili mislis da su unutrasnji dijalozi, koje si izmislio, dovoljni da zamene glas naroda. Drzava jeste u ozbiljnoj situaciji, ali treba izaci sa otvorenim kartama i bataliti oratorske bravure i statisticke podatke. To ne pije vodu.

Sasacumic@yahoo.com

pre 6 godina

Dok si bio u opoziciji,nisi zeleo ili nisi hteo, ili jednostavno si imao suprotno misljenje od tadasnje vlasti,bilo je u redu.A sada obleces kao kisa oko Kragujevca i trazis da te narod shvati,da ti poveruje.Mi ovo mi ono.Reci nam glasno predsednice jesi li ti spreman da priznas kosovo ili ne,bilo direkno ili indirektno.Ako ti nemozes da resis pitanje Kosova,to neznaci da nemamo sposobnih ljudi.Politicki sam neopredeljen!

Goran Vr

pre 6 godina

Sve bi ovo bilo u redu da nije napadao i blatio bivse vlasti zbog istih ili slicnih stvari. Ko ima pamcenje duze od zlatne ribice, seca se... kome je pamcenje od sendvica do sendvica, moje saucesce.

Ovde Ilija Čvorović

pre 6 godina

“Vučić: Koliko nas će sutra biti spremno da razume Albance?”
Sjetite se samo šta ste tim ljudima radili i kakve ste im egzoduse priredili, Vučiću!
Ti i tvoja ratno huškačka ekipa ste svemu doprinijeli, i da izgubite Kosovo. Loša karma vas je sustigla.

igor

pre 6 godina

E pa moj Vucicu kad su vam nudili 2000-tih a i ranije mnogo bolja resenja za Kosovo nego sad vi niste hteli. Sad si doveden pred svrsen cin i nema nazad, da sam na mestu Albanaca tj. Amerikanaca ne bih ti ni ja dao nista za uzvrat jer vama nikad narod nije bio na prvom mestu nego pare i prirodni resursi koji se tamo nalaze!

Google

pre 6 godina

Kaže "najveći mangup stoji iza Haradinaja, to jest Amerika". Ali kaže da su nam Ameri i prijatelji.
Po meni onda nešto ne valja sa prijateljima ili sa tvojim izjavom o Haradinaju...

d.ignjatovic

pre 6 godina

vucicu proslo je vreme kada si mogao da dobijes nesto za uzvrat ali si to vreme propustio i sada ti drugi diktiraju sta da radis i sta da potpises nazlost ti drugi su prijatelji pristine a ne beograda nisi dorastao zadatku

Kasno Srpski politicari sa Kosova u Srbiju stizu.

pre 6 godina

Upravu su ti Aleksandre Vucicu, samo se plasim da si kasno poceo razumeti stvari oko sebe.Da se vise deca radjaju treba porodilista lepa, moderna, doktori koji nemaju potrebe da primaju mitu,kad deca odrastu treba da idu u lepe skole da imaji sve sto im je potrebno za skolu,da ih uce dobri ucitelji koj imaju platu od koje ce da zive pristojno.A kad deca idu u skolu mora da idu ravnom ulicom, da budu bezbedni.Kad porastu i nauce neki zanat mora da imaju mogucnost da rade i da stvore porodicu koju ce materijalno i stambeno da obezbede, itd itd da ne spominjem penziju, zdravstveno osiguranje i sve ostalo.

Zemun grad SPO

pre 6 godina

Mislim da je osnovna kocnica dosadasnjeg dijaloga kontinuitet vlada u Pristini i Beogradu sa proslim vrenenom i izbegavanje priznanja tadasnjih gresaka i nepravdi nanesenih i jednom i drugom narodu.Vucic kaze ,,bombardovali su nas 99." a ne pominje uzroke koji su doveli do toga da nam citav svet uvede sankcije.Taci ne pokazuje ni malo grize savesti zbog zlocina koje je pocinila OVK. Ne moze se udvaranjem nacionalistickom olosu doci do pomirenja i stabilnosti. Kriva i EU, jer ne insistira na medjusobnom pokajanju i izvinjenju predstavnika Srba i Albanaca. Strasne stvari su se desavale civilima. Stotine hiljada albanskih je proterivano u vreme bombardovanja, a poznati su i slucajevi masovnih grobnica. Kidnapovan je i ubijen veliki broj srpskih civila, a UCK je pobedu zloupotrebio sa ciljem da smanji broj Srba na KiM otmicama, ubistvima i drugim oblicima zastrasivanja. Ove cinjenice vlasti u Pristini i Beogradu moraju da priznaju i izvinu se porodicama zrtava. Dobro je sto je specijalni sud za zlocine UCK osnovan i sto to vode stranci.To ce jedno vreme destabilizovati tamosnje politicke prilike, ali dugorocno ce pomoci Albancima i dati im sansu da se suoce sa istinom i odstrane svoj kukolj. Tu sansu Srbi, Hrvati i Bosnjaci nisu u potpunosti iskoristili, jer je izostala konstruktivna uloga svih vlasti i drustvene i verske elite. Zato i danas, dve decenije nakon Dejtona , slusamo retoriku koji je dominirala u godinama ratnog ludila i haosa devedesetih godina.

Pametnom dosta?

pre 6 godina

Ja znam ovo: i Srbi i Albanci žive kao uboga sirotinja, mladi vide perspektivu samo van svojih zemalja. Ne postoji nikakva ozbiljnija fabrika, preduzeće, proizvodnja stvari koje su aktuelne u 21. veku. I glavne prihode od te Trepče izvlači francusko-američka firma. Običan narod preživljava, kao da je 19. vek. Samo su se pojedinci, "biznismeni, ministri, komandanti" basnoslovno obogatili, na obe strane. A Oliver Ivanović je i dalje mrtav, upucan u leđa, i niko ga više i ne pominje, dok Haradinaj čije smo izručenje tražili od Francuske, nonšalantno daje interviju srpskog TV.

IzPRN

pre 6 godina

Vi citirate amerikance i americke vrednosti, pa ih zovite mangupima. Onda kazete kako oni su stvorili Kosovo - valjda kad su ga ‘stvorili’ amerikanci su imali uvid americke vrednosti. Ja kao mlad Kosovski albanac sa kojim ti hoces da se razumes malo sam konfuziran tvojim izjavama, ali svakako bi voleo da me razumes.

Vlada

pre 6 godina

Predsednice, kada svi nasi politicari ukljucujuci i Vas prestanu da se plase neulaska u EU, sve ce doci na svoje mesto. Kada shvatite da zemlja neće propasti ukoliko ne udje u EU a čak i da udje može da propadne, primer je Grcka, otvoriće Vam se ići i gomila mogucnosti. Najvažnije od svega neće imati čime da Vas ucenjuju.
Uopšte nije zapisano u Bibliji da naša generacija mora da "reši" KiM tako što će se odreći teritorije. Treba raditi na tome da naši sugrađani, Srbi albanske nacionalnosti koji su u užoj Srbiji postanu most prema onima na KiM, i lako ćete pobediti onu šaku bandita. Za 5,10,20,50g kakve veze ima. Da li mislite da bi Izrael danas postojao da je davao ustupke okolnim zemljama i Palestincima. Kipar? Koliko je bio podeljen pre nego što su ga primili a da nije rešio pitanje granica?
Zašto mi sve moramo da rešavamo za 1-2-3 godine?
Ne pripadamo mi zato što se nismo resili KiM nego zato sto SMO takvi kakvi smo.
Mozda umesto 55 Fontana, novac uloziti u grafnju lobiha tamo gde treba. Znate da se vasi "prekookeanski prijatelji" ne gnusaju novca. Kod njih nikada nije bilo pitanje principa nego novca

Vladimir

pre 6 godina

Niti ti niti bilo koji ministar apsolutno nema pravo da otudjuje deo teritorije svoje zemlje. Sto se tice referenduma, on je nistavan i ne dolazi u obzir. Je l' vi ne znate koliko gradjana ima psihicke probleme? Ko i na koji nacin moze da utice na njih? Zbog nase dece i nerodjene dece, vi to ne smete raditi jer i ta deca kad postanu zreli ljudi, ne znate kako ce oni reagovati na otcepljenje dela svoje zemlje. Srbija je tolika kolika je. Tudje nam ne treba a svoje ne damo. Ja prva ne bih isla na referendum. Malo razmislite da to nije ni vasa dedovina ni vasa ocevina tako da vas ovim putem molim da ostavite Srbiju na miru.

milan

pre 6 godina

Po pitanju kosova srpski narod zna šta hoće ,zašto uporno forsirati pitanje kosova? kakvo pitanje? o otcepljenju teritorije ma kog dela srbije ne treba razgovarati ako na neko silom otme deo teritorije ka o naprimer amerikanci sto su oteli kosovo onda oteta teritorija ima status okupirana teritorija od strane sile i neznači da to moramo priznati

Bez cenzure, molim

pre 6 godina

Podsetio je da je Džon Kenedi govorio "da se ne plašimo da pregovaramo, ali da nam osnova za pregovore ne bude strah", kao i na Kenedijevu rečenicu koja se, smatra Vučić, savršeno uklapa u osnovni zahtev Beograda - "da nema pregovora kada ti kažeš – ovo što je moje, moje je, a o onome što je tvoje možemo da pregovaramo".

Živo me zanima kad je, kome i zašto Kenedi ovo izjavio, pošto za ove izjave čujem prvi put, a bio sam pismen i kad je Kenedi bio predsednik. Jedna od najpoznatijih izjava Džona Kenedija bila je ona povodom kubanske krize, kad je Nikitu Hruščova upozorio da okrene brodove od Kube i da vrati rakete koje je poslao Kastru: "Ja jesam demokrata, ali sam, pre svega, Amerikanac." To je značilo da je spreman da ide do kraja. Zašto on redovno citira neke ljude koji se ni po čemu ne mogu povezivati sa "malom" Srbijom?

Milan

pre 6 godina

Samo da bezvredna zajednica srpskih opstina ne bude to nesto za sta ce dati KiM,sever Srbiji i prava autonomija Srbima juzno od Ibra uz ekspresan ulazak u EU za godinu do dve treba zaista biti minimalna nasa cena. Ako nemamo bar taj minimum onda pristanak Srbije nikada ne treba da dobiju jer ce nas narod ako Kosovo udje u UN sigurno u roku od jedne decenije nestati sa KiM a teritoriju juzno od Ibra vec ni u koj meri vec odavno i ne kontrolisemo.

rosu

pre 6 godina

"Mali Albanci danas, sa čijim roditeljima hoćemo da nađemo rešenje, sutra će biti veliki Albanci sa kojima će naša deca ili da sarađuju ili, ako smo dovoljno ludi da i ovu šansu propustimo, možda i ratuju. A njih će biti više. I te brojke su, kao i sve brojke, neumoljive. Njih je sve više, nas je sve manje", rekao je Vučić.....interesantno konacno Vucic da kaze jednu istinu..

Bane

pre 6 godina

Eto....sve jasno, politika zivota. Priznamo nezavisnost Kosova ali to nece biti ni vazno jer cemo se svi ujediniti u neku Uniju Zapadnog Balkana....i to ce nam biti dato i cak pomognuto od EU koja ni jednu tu zemlju vise ne zeli da primi u EU kao neka alternativa, utesna nagrada. Mi cemo biti trziste od 20-ak miliona i imacemo neke bilateralne sporazume izmedju te dve Unije koji ce regulisati slobodan protok robe i novca ali ne i ljudi. Upravo tih 20-ak miliona izgladnelih treba zadrzati na Zapadnom Balkanu umesto da slobodno setaju (i rade i obaraju crnu rada ili povecavaju stopu kriminala ili socijalna zahvatsnja i sl.) po EU i to i jeste osnovni razlog zasto nas nece u EU.
Zato se grade putevi koji povezuju Skoplje, Sarajevo, Podgoricu, Bar, Pristinu, Tiranu, Drac sa Beogradom odnosno sprema se infrastruktura za ujedinjeno trziste Zapadnog Balkana odnodno Uniju.

ivan

pre 6 godina

ovaj covek je, svidelo se to vama ili ne, sve blizi retorici zorana djindjica. Sto je pobeda zorana djindjica i njegove politike, a ne poraz svih nas. Nije on ni blizu, sa tim stalnim koketiranjem sa nacionalizmom i prozivanjem amerikanaca i glumljenjem cvrste ruke. Ali je od svih politicara danas najblizi. samo pitanje je da li mi njegove reci mozemo da cujemo od "vucicu, pe**ru"? Ovo ne znaci da treba da glasate za njega, naprotiv, ali ne treba da podrzavate one koji bi da gurnu srbiju u proslost samo zato sto su se izgurali da budu najveci protivnici Vucicu. Mislite o tome.

Afrodita!

pre 6 godina

Samo natalitet to je jedini spas.Srbija je velika za 20 mil.stanovnika.Zamislite Srbiju tako punu!Tada niko ne bi imao aspiracije ratne ka njoj.Bili bi kao Francuska.Za početak narednih 30god.plaćati treće dete.Na prvom mestu natalitet,mir,obrazovanje za dobre majstore a ne samo za fakultete pro forme,70% fakultetlija se ne mogu da snađu u životu.Kupuju diplome,traže veze i istinski ne poseduju intelektualni kapacitet.Bolje dobar majstor nego loš pravnik ili učitelj!To su moji utisci,možda grešim?

1953

pre 6 godina

"Neko" ovde začikava "najvećeg mangupa koji nas je pobedio 1999. godine", a koji (taj "mangup") de facto stoji između nas i članstva u EU. E, ali zato će nam na tom putu pomoći Rusija i Kina!

najhladnije je pred zoru

pre 6 godina

Možda je malo prerano da se podvuče crta, treba sačekati još 10 god., niko pa ni AV ne može predvideti šta će biti sutra, ko će kime da vlada, a stvari se menjaju, pa valjda to što Ameri uče kineski najbolje govori u kom pravcu idu te promene, a kome je to malo, Kina samo ove godine treba da otvori dve nove baze u inostranstvu, stigli su i do Vanuatua, Australiji u dvorište! Ameri najavljuju slanje pojačanja u Australiju, prinuđenu su na defanzivu prvi put u zadnjih 40 god., treba za to novca i ljudstva, neke druge baze moraće da se zatvore, Tramp i ekipa galame samo zato što su osetili da slabe, a jačaju oni kojima Haradinaj nije prijatelj..

SamoHrabro

pre 6 godina

Ja Albance razumem u potpunosti. Slobodno mogu da kazem svaka Albancima cast! Mozemo i da se po pitanju bele kuge npr. ugledamo na njih. Mi smo ti koje treba da bude sramota. Srecom sramota je u nas besmislena kategorija.