Četvrtak, 08.12.2016.

20:35

Rat oca i direktorke škole;Odbor: Nema nasilja nad detetom

Otac jedne učenice osmog razreda iz Irigu tvrdi da njegovu ćerku mesecima psihički zlostavlja direktorka te škole.

Izvor: B92

Rat oca i direktorke škole;Odbor: Nema nasilja nad detetom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

profa

pre 7 godina

... i svake nedelje se desi da neko dete udari nastavnika... (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 8. decembar 2016 22:35)

Svake nedelje???
Ispada da svi nastavnici dobijaju batine tokom skolske godine.
Zanima me koja je to skandalozna skola, posto mene niko nikada nije udario, a koliko znam, ni moje kolege iz kolektiva.

tikva

pre 7 godina

Mene je nastavnik fizičkog išutirao dok smo igrali fudbal. U njegovom kaznenom prostoru je igrao rukom, i ja sam tražio penal. On nije dao, a ja tvrdoglav, pa sam ušao i diskusiju sa njim. Bokovi i noge su mi bole plave od toga. Šikanirao me sledeće 2 godine. Dobro, dobio sam čvrgu i šamar od nastavnika Fizike, ali zaslužio sam, jer sam varao na testu. To je ok, ali da te neko šutira i da te pravi budalom...

zoran

pre 7 godina

Ako škola ima problem sa bilo kojim učenikom treba da zove roditelja a ne učenika.Direktorku smesta smeniti i dati joj otkaz jer ne zna pedagogiju.A o inspektoru koji ne radi svoj posao šta reći nego - bljak.

marko

pre 7 godina

pricu o zlostavljanju treba uvek ozbiljno shvatiti, ali cini mi se da nisam jedini koji ovde bas i ne vidi neke elemente. Ne mislim da je direktorka u pravu ali mi otac tek nije jasan umesto da sedne poprica sa detetom, direktorkom odmah na neke odbore, inspekcije.Malo mi iskreno u poslednje vreme smeta previse zastitnicki odnos koji imaju roditelji prema deci koja nikad nisu kriva.

Lara

pre 7 godina

Ovo je primer koje se vrednosti neguju u Srbiji i šta je cilj našeg obrazovanja da se naša deca formiraju u intelektualno i duhovno atrofirane ličnosti, da nemaju svoj stav, ni mišljenje, jer ako ga iskažu biće sankcionisani. A štite se despoti kojima je dozvoljeno da sprovode teror i da prete detetu jer je slobodno izrazilo svoje mišljenje u vidu peticije. Svi se oglašavaju nenadležnim, a direktorici sude njenji poslušnici članovi Školskog odbora.

Nina

pre 7 godina

Ovo je skaradno, da nadležni direktoru škole prijavljenoj da je izvršila nasilje nad učenicom kao sudije za utvrđivanje njene odgovornosti i krivice određuju njene poslušnike i branitelje članove Školskog odbora. A našoj deci kada slobodno izraze svoje mišljenje u vidu peticije kao Ustavom zajemčenog ljudskog prava prete izbacivanjem iz škole. Jel cilj našeg školstva da buduće zanimanje naše dece bude POSLUŠNICI, DUHOVNI I INTELEKTUALNI SLEPCI, da o ničemu nemaju sud. A na opšte zadovoljstvo ovakvih upravljača, i to u prosveti. Otac se iznuruje, u nadi da će se umoriti, i da će se cela stvar gurnuti pod tepih.

bora

pre 7 godina

Kada sam ja išao u školu (59. mi je),bilo je normalno da se dobije i po neki vaspitni šamar od nastavnika (profesora)!Nije mi na pamet padalo da se žalim ocu,jer bih od njega dobio bar još tri!
"Nastavnik (profesor) je uvek u pravu"!!-stara škola,naših časnih roditelja!
Diplomirao sam na Mašinskom fakultetu u Beogradu.Od nas 28 iz Gimnazije 23 je završilo fakultet!
Sa poštovanjem i ljubavlju,sećam se svojih divnih i do surovosti strogih profesora!!

Goran

pre 7 godina

"Sa poštovanjem i ljubavlju,sećam se svojih divnih i do surovosti strogih profesora!!
(bora, 08. decembar 2016 23:22)'

Divni su bili ti nastavnici, vaspitali su i obrazovali generacije koje su razbucale zemlju i koje su u stanju da glasaju ovako kako glasaju. Postali smo ovce koje bi svaki svetski politicar rado posedovao u svom toru.

mita

pre 7 godina

Neka podnese ostavku, svakako je doktorirala i orevazisla mesto direktora. Neka ide u Ministarstvo da radi jer tamo jedva cekaju takve kadrove.

Lik

pre 7 godina

U svim javnim školama u svetu je manje više izražen problem svakojake vrste nasilja. Zato imućniji roditelji upisuju decu u privatne škole gde je neka sasvim druga priča i takca deca kasnije imaju bolji prolaz od ovih prvih. Koliko para toliko muzike uvek bilo i biće.

IzokrenutaLopta

pre 7 godina

Direktorka razgovarala sa ucenicom, bez tatinog odobrenja! Jos malo pa ce roditelji traziti prisustvo advokata razgovoru ucenika i direktora ili strucnog saradnika! Dete, vaspitano dete, dobar djak, sigurno nece ici na razgovor kod direktorke. I opet roditelji kohi po svaku cenu brane svoje neduzno dete! Pricam to kao neko ko radi u prosveti, iz svog iskustva.

kwamo

pre 7 godina

realno,direktori su dosli na te funkcije zahvaljujuci stranci. ali ako ikada ikog smene,ne brinite,udenuce ih u neki upravni odbor. ko sto je bio slucaj sa doktorom iz loznice,em vracen na posao,em u upravni odbor. laku noc

RRajko

pre 7 godina

Naše školstvo nema šansi da se izvuče iz kaljuge u kojoj se poodavno nalazi. Oko čega se sve prave afere to je za neverovati. Roditelj se upliće u odnos direktora škole sa učenicom i daje izjave o dijalogu učenika i direktora škole a da istim nije prisustvovao. Interpretira njegovu istinu i istinu njegove mezimice. Čak šta više prigovara zašto je direktorka razgovarala sa učenicom 8. razreda bez njegovog prisustva? Roditelj sam, deda sam, i kažem da ovakva ponašanja ne vode ničemu dobrom!

stevo

pre 7 godina

Po ovome ispada da je dijete cvjecka, a direktor babaroga. Stvarnost zna da bude drugacija. Djeca ne uce, furaju neki bunt, sprdaju se sa nastavnicima,nemaju osnovno kucno vaspitanje... To ne mora da bude u ovom slucaju, mozda dijete stvarno nista nije krivo, ali s obzirom da smo u Srbiji treba pazljivo pristupiti rjesavanju ovog problema(otac i direktorka oci u oci) bez medijske pompe... Ovo ne izgleda kao nerjesiv problem, samo da tata ego i direktor ego spuste loptu...

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

Sramota je kakavo je stanje u prosveti. Moja zena radi u osnovnoj skoli i svake nedelje se desi da neko dete udari nastavnika i na kraju se zavrsi da je nastavnik taj koji maltretira dete. Treba vratiti stari sistem obrazovanja gde nastavnik ima malo vise prava. Danasnja deca nisu u stanju ni da napisu svoje ime zbog tih silnih prava i srozavanja profesora.

andjeo 888

pre 7 godina

Mnogo price a malo dela! U srednjoj nisam bas bio ljubimac direktora ali me je gotivio jer nisam bio problematican! I to je dalo za pravo pojedinim uciteljima ("profesorima") da mi daju slabije ocene nego sto sam zasluzio a ja se nisam zalio i zabranio sam pokojnim roditeljima da se mesaju u to! Ceh sam platio pri upisu na fax! Ko je ta direktorka i ne samo ona da se ponasa kao da je nedordivljiva? Kukaju na plate, kukaju kako rade sa nevaspitanom decom, da je to od kuce a ovamo izigravaju bogove i misle da su neko! Pa nije ovaj otac nadigao dreku za dzabe!!! iskolovao sam troje dece ali u neko normalno doba kad nije bilo ovakvih likova!!! A da je bilo itekako bih stao u odbranu svoje dece! Direktorka i inspekcija da pod hitno daju ostavke jer sa obrazovanjem nemaju blage veze! KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI!!!

Profesor Okultis

pre 7 godina

Danas sam uciteljici moje cerke predocio da dete trpi uvrede tako sto neko od dece pise poruke uvredljive i vulgarne sadrzine po zidovima toaleta na njen racun.Reakcija uciteljice je bila da na to ne treba da se obraca paznja i sve ce proci.Napominjem da ovo nije prvi put i da kao sto se vidi ne prolazi.Sta reci o uciteljici koja mi je pre dve godine jasno i u oci rekla posle nekog incidenta u kome je pocepana jakna moje cerke da moze da mi kaze ime decaka koji je ucestvovao u tome ali ime devojcice koja je sve zapocela ne sme da mi kaze.Za sutra je pedagog zakazao sastanak kako bi otkrili pocinioca a uciteljica je deci objasnila da ce doci pedagog da ih gleda u oci i utvrdi ko je pisao poruke.Samo jos fali da neko gleda u pasulj i plecku.

Mrki

pre 7 godina

To je ozbiljna stvar i profesori su oduvek osetljivi da ne upotrebim neku drugu reč kada su u pitanju peticije koje organizuju učenici (dokaz da u školama vlada diktatura,tiranija).Tako je bilo pre 40 ,20 ,10 god tako je i sada,ma ništa se u prosveti ne menja,

Mile

pre 7 godina

Njilas o svom resoru zna tri nesto vise od onog sto Risticevic Marijan zna o ovom resoru. Pretezni posao mu je da razresava nepodobne direktore, koje odluke posle ukida Upravni sud. Njegovo imenovanje je dokaz koliko DS I SNS cene I mare o obrazovanju u Pokrajini.

Tom Sojer

pre 7 godina

Realno iz teksta se ne vidi i ne moze se objektivno doneti neki sud o slucaju. Ono sto za sigurno mogu recu da 4-5 prijatelja prosvetara ima prilicno slicne probleme a u iste sam se i uverio a to je nedostatak opsteg kucnog vaspitanja kod dece. Imam 39 godina, dakle znam sve fore iz proslog i ovog veka. Na prste ruke si mogao da nabrojis u 8 razredu ucenike da se ne jave nastavniku na ulici a sada je skoro obratno. Roditelji isfrustrirani svojim sefovima lose projektuju na decu pricu o autoritetu i postovanju. U gimnaziji dete kaze :alo profo daj keve ti vise tu loptu. Jel treba jos nesto....

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

ten yard penalty Uh al me nešto presiječe kad sam pročitao komentar.. Inače ne obraćam pažnju na pravopis i ne napadam nikoga kao da sam ja sad neki profesor, ali brate pošto je u pitanju škola ne mogu a da ne vidim ironiju...

nastavnik

pre 7 godina

U Valjevu, a verujem i u drugim gradovima Srbije, većina direktora su "privatizovali" škole, imaju po 3, 4, 5 mandata jer podmićivanjem ili pretnjama formiraju "podobne" školske odbore koji ih iznova i iznova biraju. U školama je sve bitno osim kvaliteta nastave, najbolji nastavnici su šikanirani, ko gos se usudi da misli je "neprijatelj"...

ten yard penalty

pre 7 godina

“Prosvetni inspektor nije ovlašćen da umesto organa škole utvrđuje postojanje nasilja u školi i preispituje njihovu procenu i odluku”, naveo je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

A ZA SHTA JE OVLASHTEN I NADLEZZAN,leba ti!??...da nije za procenu kvaliteta kokoshjih jaja na pijaci!??...

ten yard penalty

pre 7 godina

“Prosvetni inspektor nije ovlašćen da umesto organa škole utvrđuje postojanje nasilja u školi i preispituje njihovu procenu i odluku”, naveo je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

A ZA SHTA JE OVLASHTEN I NADLEZZAN,leba ti!??...da nije za procenu kvaliteta kokoshjih jaja na pijaci!??...

Mrki

pre 7 godina

To je ozbiljna stvar i profesori su oduvek osetljivi da ne upotrebim neku drugu reč kada su u pitanju peticije koje organizuju učenici (dokaz da u školama vlada diktatura,tiranija).Tako je bilo pre 40 ,20 ,10 god tako je i sada,ma ništa se u prosveti ne menja,

Tom Sojer

pre 7 godina

Realno iz teksta se ne vidi i ne moze se objektivno doneti neki sud o slucaju. Ono sto za sigurno mogu recu da 4-5 prijatelja prosvetara ima prilicno slicne probleme a u iste sam se i uverio a to je nedostatak opsteg kucnog vaspitanja kod dece. Imam 39 godina, dakle znam sve fore iz proslog i ovog veka. Na prste ruke si mogao da nabrojis u 8 razredu ucenike da se ne jave nastavniku na ulici a sada je skoro obratno. Roditelji isfrustrirani svojim sefovima lose projektuju na decu pricu o autoritetu i postovanju. U gimnaziji dete kaze :alo profo daj keve ti vise tu loptu. Jel treba jos nesto....

nastavnik

pre 7 godina

U Valjevu, a verujem i u drugim gradovima Srbije, većina direktora su "privatizovali" škole, imaju po 3, 4, 5 mandata jer podmićivanjem ili pretnjama formiraju "podobne" školske odbore koji ih iznova i iznova biraju. U školama je sve bitno osim kvaliteta nastave, najbolji nastavnici su šikanirani, ko gos se usudi da misli je "neprijatelj"...

Profesor Okultis

pre 7 godina

Danas sam uciteljici moje cerke predocio da dete trpi uvrede tako sto neko od dece pise poruke uvredljive i vulgarne sadrzine po zidovima toaleta na njen racun.Reakcija uciteljice je bila da na to ne treba da se obraca paznja i sve ce proci.Napominjem da ovo nije prvi put i da kao sto se vidi ne prolazi.Sta reci o uciteljici koja mi je pre dve godine jasno i u oci rekla posle nekog incidenta u kome je pocepana jakna moje cerke da moze da mi kaze ime decaka koji je ucestvovao u tome ali ime devojcice koja je sve zapocela ne sme da mi kaze.Za sutra je pedagog zakazao sastanak kako bi otkrili pocinioca a uciteljica je deci objasnila da ce doci pedagog da ih gleda u oci i utvrdi ko je pisao poruke.Samo jos fali da neko gleda u pasulj i plecku.

kwamo

pre 7 godina

realno,direktori su dosli na te funkcije zahvaljujuci stranci. ali ako ikada ikog smene,ne brinite,udenuce ih u neki upravni odbor. ko sto je bio slucaj sa doktorom iz loznice,em vracen na posao,em u upravni odbor. laku noc

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

Sramota je kakavo je stanje u prosveti. Moja zena radi u osnovnoj skoli i svake nedelje se desi da neko dete udari nastavnika i na kraju se zavrsi da je nastavnik taj koji maltretira dete. Treba vratiti stari sistem obrazovanja gde nastavnik ima malo vise prava. Danasnja deca nisu u stanju ni da napisu svoje ime zbog tih silnih prava i srozavanja profesora.

stevo

pre 7 godina

Po ovome ispada da je dijete cvjecka, a direktor babaroga. Stvarnost zna da bude drugacija. Djeca ne uce, furaju neki bunt, sprdaju se sa nastavnicima,nemaju osnovno kucno vaspitanje... To ne mora da bude u ovom slucaju, mozda dijete stvarno nista nije krivo, ali s obzirom da smo u Srbiji treba pazljivo pristupiti rjesavanju ovog problema(otac i direktorka oci u oci) bez medijske pompe... Ovo ne izgleda kao nerjesiv problem, samo da tata ego i direktor ego spuste loptu...

Goran

pre 7 godina

"Sa poštovanjem i ljubavlju,sećam se svojih divnih i do surovosti strogih profesora!!
(bora, 08. decembar 2016 23:22)'

Divni su bili ti nastavnici, vaspitali su i obrazovali generacije koje su razbucale zemlju i koje su u stanju da glasaju ovako kako glasaju. Postali smo ovce koje bi svaki svetski politicar rado posedovao u svom toru.

IzokrenutaLopta

pre 7 godina

Direktorka razgovarala sa ucenicom, bez tatinog odobrenja! Jos malo pa ce roditelji traziti prisustvo advokata razgovoru ucenika i direktora ili strucnog saradnika! Dete, vaspitano dete, dobar djak, sigurno nece ici na razgovor kod direktorke. I opet roditelji kohi po svaku cenu brane svoje neduzno dete! Pricam to kao neko ko radi u prosveti, iz svog iskustva.

RRajko

pre 7 godina

Naše školstvo nema šansi da se izvuče iz kaljuge u kojoj se poodavno nalazi. Oko čega se sve prave afere to je za neverovati. Roditelj se upliće u odnos direktora škole sa učenicom i daje izjave o dijalogu učenika i direktora škole a da istim nije prisustvovao. Interpretira njegovu istinu i istinu njegove mezimice. Čak šta više prigovara zašto je direktorka razgovarala sa učenicom 8. razreda bez njegovog prisustva? Roditelj sam, deda sam, i kažem da ovakva ponašanja ne vode ničemu dobrom!

bora

pre 7 godina

Kada sam ja išao u školu (59. mi je),bilo je normalno da se dobije i po neki vaspitni šamar od nastavnika (profesora)!Nije mi na pamet padalo da se žalim ocu,jer bih od njega dobio bar još tri!
"Nastavnik (profesor) je uvek u pravu"!!-stara škola,naših časnih roditelja!
Diplomirao sam na Mašinskom fakultetu u Beogradu.Od nas 28 iz Gimnazije 23 je završilo fakultet!
Sa poštovanjem i ljubavlju,sećam se svojih divnih i do surovosti strogih profesora!!

andjeo 888

pre 7 godina

Mnogo price a malo dela! U srednjoj nisam bas bio ljubimac direktora ali me je gotivio jer nisam bio problematican! I to je dalo za pravo pojedinim uciteljima ("profesorima") da mi daju slabije ocene nego sto sam zasluzio a ja se nisam zalio i zabranio sam pokojnim roditeljima da se mesaju u to! Ceh sam platio pri upisu na fax! Ko je ta direktorka i ne samo ona da se ponasa kao da je nedordivljiva? Kukaju na plate, kukaju kako rade sa nevaspitanom decom, da je to od kuce a ovamo izigravaju bogove i misle da su neko! Pa nije ovaj otac nadigao dreku za dzabe!!! iskolovao sam troje dece ali u neko normalno doba kad nije bilo ovakvih likova!!! A da je bilo itekako bih stao u odbranu svoje dece! Direktorka i inspekcija da pod hitno daju ostavke jer sa obrazovanjem nemaju blage veze! KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI!!!

mita

pre 7 godina

Neka podnese ostavku, svakako je doktorirala i orevazisla mesto direktora. Neka ide u Ministarstvo da radi jer tamo jedva cekaju takve kadrove.

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

ten yard penalty Uh al me nešto presiječe kad sam pročitao komentar.. Inače ne obraćam pažnju na pravopis i ne napadam nikoga kao da sam ja sad neki profesor, ali brate pošto je u pitanju škola ne mogu a da ne vidim ironiju...

Mile

pre 7 godina

Njilas o svom resoru zna tri nesto vise od onog sto Risticevic Marijan zna o ovom resoru. Pretezni posao mu je da razresava nepodobne direktore, koje odluke posle ukida Upravni sud. Njegovo imenovanje je dokaz koliko DS I SNS cene I mare o obrazovanju u Pokrajini.

Lik

pre 7 godina

U svim javnim školama u svetu je manje više izražen problem svakojake vrste nasilja. Zato imućniji roditelji upisuju decu u privatne škole gde je neka sasvim druga priča i takca deca kasnije imaju bolji prolaz od ovih prvih. Koliko para toliko muzike uvek bilo i biće.

zoran

pre 7 godina

Ako škola ima problem sa bilo kojim učenikom treba da zove roditelja a ne učenika.Direktorku smesta smeniti i dati joj otkaz jer ne zna pedagogiju.A o inspektoru koji ne radi svoj posao šta reći nego - bljak.

Lara

pre 7 godina

Ovo je primer koje se vrednosti neguju u Srbiji i šta je cilj našeg obrazovanja da se naša deca formiraju u intelektualno i duhovno atrofirane ličnosti, da nemaju svoj stav, ni mišljenje, jer ako ga iskažu biće sankcionisani. A štite se despoti kojima je dozvoljeno da sprovode teror i da prete detetu jer je slobodno izrazilo svoje mišljenje u vidu peticije. Svi se oglašavaju nenadležnim, a direktorici sude njenji poslušnici članovi Školskog odbora.

Nina

pre 7 godina

Ovo je skaradno, da nadležni direktoru škole prijavljenoj da je izvršila nasilje nad učenicom kao sudije za utvrđivanje njene odgovornosti i krivice određuju njene poslušnike i branitelje članove Školskog odbora. A našoj deci kada slobodno izraze svoje mišljenje u vidu peticije kao Ustavom zajemčenog ljudskog prava prete izbacivanjem iz škole. Jel cilj našeg školstva da buduće zanimanje naše dece bude POSLUŠNICI, DUHOVNI I INTELEKTUALNI SLEPCI, da o ničemu nemaju sud. A na opšte zadovoljstvo ovakvih upravljača, i to u prosveti. Otac se iznuruje, u nadi da će se umoriti, i da će se cela stvar gurnuti pod tepih.

tikva

pre 7 godina

Mene je nastavnik fizičkog išutirao dok smo igrali fudbal. U njegovom kaznenom prostoru je igrao rukom, i ja sam tražio penal. On nije dao, a ja tvrdoglav, pa sam ušao i diskusiju sa njim. Bokovi i noge su mi bole plave od toga. Šikanirao me sledeće 2 godine. Dobro, dobio sam čvrgu i šamar od nastavnika Fizike, ali zaslužio sam, jer sam varao na testu. To je ok, ali da te neko šutira i da te pravi budalom...

marko

pre 7 godina

pricu o zlostavljanju treba uvek ozbiljno shvatiti, ali cini mi se da nisam jedini koji ovde bas i ne vidi neke elemente. Ne mislim da je direktorka u pravu ali mi otac tek nije jasan umesto da sedne poprica sa detetom, direktorkom odmah na neke odbore, inspekcije.Malo mi iskreno u poslednje vreme smeta previse zastitnicki odnos koji imaju roditelji prema deci koja nikad nisu kriva.

profa

pre 7 godina

... i svake nedelje se desi da neko dete udari nastavnika... (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 8. decembar 2016 22:35)

Svake nedelje???
Ispada da svi nastavnici dobijaju batine tokom skolske godine.
Zanima me koja je to skandalozna skola, posto mene niko nikada nije udario, a koliko znam, ni moje kolege iz kolektiva.

bora

pre 7 godina

Kada sam ja išao u školu (59. mi je),bilo je normalno da se dobije i po neki vaspitni šamar od nastavnika (profesora)!Nije mi na pamet padalo da se žalim ocu,jer bih od njega dobio bar još tri!
"Nastavnik (profesor) je uvek u pravu"!!-stara škola,naših časnih roditelja!
Diplomirao sam na Mašinskom fakultetu u Beogradu.Od nas 28 iz Gimnazije 23 je završilo fakultet!
Sa poštovanjem i ljubavlju,sećam se svojih divnih i do surovosti strogih profesora!!

RRajko

pre 7 godina

Naše školstvo nema šansi da se izvuče iz kaljuge u kojoj se poodavno nalazi. Oko čega se sve prave afere to je za neverovati. Roditelj se upliće u odnos direktora škole sa učenicom i daje izjave o dijalogu učenika i direktora škole a da istim nije prisustvovao. Interpretira njegovu istinu i istinu njegove mezimice. Čak šta više prigovara zašto je direktorka razgovarala sa učenicom 8. razreda bez njegovog prisustva? Roditelj sam, deda sam, i kažem da ovakva ponašanja ne vode ničemu dobrom!

IzokrenutaLopta

pre 7 godina

Direktorka razgovarala sa ucenicom, bez tatinog odobrenja! Jos malo pa ce roditelji traziti prisustvo advokata razgovoru ucenika i direktora ili strucnog saradnika! Dete, vaspitano dete, dobar djak, sigurno nece ici na razgovor kod direktorke. I opet roditelji kohi po svaku cenu brane svoje neduzno dete! Pricam to kao neko ko radi u prosveti, iz svog iskustva.

Mrki

pre 7 godina

To je ozbiljna stvar i profesori su oduvek osetljivi da ne upotrebim neku drugu reč kada su u pitanju peticije koje organizuju učenici (dokaz da u školama vlada diktatura,tiranija).Tako je bilo pre 40 ,20 ,10 god tako je i sada,ma ništa se u prosveti ne menja,

Goran

pre 7 godina

"Sa poštovanjem i ljubavlju,sećam se svojih divnih i do surovosti strogih profesora!!
(bora, 08. decembar 2016 23:22)'

Divni su bili ti nastavnici, vaspitali su i obrazovali generacije koje su razbucale zemlju i koje su u stanju da glasaju ovako kako glasaju. Postali smo ovce koje bi svaki svetski politicar rado posedovao u svom toru.

andjeo 888

pre 7 godina

Mnogo price a malo dela! U srednjoj nisam bas bio ljubimac direktora ali me je gotivio jer nisam bio problematican! I to je dalo za pravo pojedinim uciteljima ("profesorima") da mi daju slabije ocene nego sto sam zasluzio a ja se nisam zalio i zabranio sam pokojnim roditeljima da se mesaju u to! Ceh sam platio pri upisu na fax! Ko je ta direktorka i ne samo ona da se ponasa kao da je nedordivljiva? Kukaju na plate, kukaju kako rade sa nevaspitanom decom, da je to od kuce a ovamo izigravaju bogove i misle da su neko! Pa nije ovaj otac nadigao dreku za dzabe!!! iskolovao sam troje dece ali u neko normalno doba kad nije bilo ovakvih likova!!! A da je bilo itekako bih stao u odbranu svoje dece! Direktorka i inspekcija da pod hitno daju ostavke jer sa obrazovanjem nemaju blage veze! KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI!!!

ten yard penalty

pre 7 godina

“Prosvetni inspektor nije ovlašćen da umesto organa škole utvrđuje postojanje nasilja u školi i preispituje njihovu procenu i odluku”, naveo je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

A ZA SHTA JE OVLASHTEN I NADLEZZAN,leba ti!??...da nije za procenu kvaliteta kokoshjih jaja na pijaci!??...

stevo

pre 7 godina

Po ovome ispada da je dijete cvjecka, a direktor babaroga. Stvarnost zna da bude drugacija. Djeca ne uce, furaju neki bunt, sprdaju se sa nastavnicima,nemaju osnovno kucno vaspitanje... To ne mora da bude u ovom slucaju, mozda dijete stvarno nista nije krivo, ali s obzirom da smo u Srbiji treba pazljivo pristupiti rjesavanju ovog problema(otac i direktorka oci u oci) bez medijske pompe... Ovo ne izgleda kao nerjesiv problem, samo da tata ego i direktor ego spuste loptu...

Lik

pre 7 godina

U svim javnim školama u svetu je manje više izražen problem svakojake vrste nasilja. Zato imućniji roditelji upisuju decu u privatne škole gde je neka sasvim druga priča i takca deca kasnije imaju bolji prolaz od ovih prvih. Koliko para toliko muzike uvek bilo i biće.

Profesor Okultis

pre 7 godina

Danas sam uciteljici moje cerke predocio da dete trpi uvrede tako sto neko od dece pise poruke uvredljive i vulgarne sadrzine po zidovima toaleta na njen racun.Reakcija uciteljice je bila da na to ne treba da se obraca paznja i sve ce proci.Napominjem da ovo nije prvi put i da kao sto se vidi ne prolazi.Sta reci o uciteljici koja mi je pre dve godine jasno i u oci rekla posle nekog incidenta u kome je pocepana jakna moje cerke da moze da mi kaze ime decaka koji je ucestvovao u tome ali ime devojcice koja je sve zapocela ne sme da mi kaze.Za sutra je pedagog zakazao sastanak kako bi otkrili pocinioca a uciteljica je deci objasnila da ce doci pedagog da ih gleda u oci i utvrdi ko je pisao poruke.Samo jos fali da neko gleda u pasulj i plecku.

markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo

pre 7 godina

Sramota je kakavo je stanje u prosveti. Moja zena radi u osnovnoj skoli i svake nedelje se desi da neko dete udari nastavnika i na kraju se zavrsi da je nastavnik taj koji maltretira dete. Treba vratiti stari sistem obrazovanja gde nastavnik ima malo vise prava. Danasnja deca nisu u stanju ni da napisu svoje ime zbog tih silnih prava i srozavanja profesora.

Tom Sojer

pre 7 godina

Realno iz teksta se ne vidi i ne moze se objektivno doneti neki sud o slucaju. Ono sto za sigurno mogu recu da 4-5 prijatelja prosvetara ima prilicno slicne probleme a u iste sam se i uverio a to je nedostatak opsteg kucnog vaspitanja kod dece. Imam 39 godina, dakle znam sve fore iz proslog i ovog veka. Na prste ruke si mogao da nabrojis u 8 razredu ucenike da se ne jave nastavniku na ulici a sada je skoro obratno. Roditelji isfrustrirani svojim sefovima lose projektuju na decu pricu o autoritetu i postovanju. U gimnaziji dete kaze :alo profo daj keve ti vise tu loptu. Jel treba jos nesto....

kwamo

pre 7 godina

realno,direktori su dosli na te funkcije zahvaljujuci stranci. ali ako ikada ikog smene,ne brinite,udenuce ih u neki upravni odbor. ko sto je bio slucaj sa doktorom iz loznice,em vracen na posao,em u upravni odbor. laku noc

mita

pre 7 godina

Neka podnese ostavku, svakako je doktorirala i orevazisla mesto direktora. Neka ide u Ministarstvo da radi jer tamo jedva cekaju takve kadrove.

nastavnik

pre 7 godina

U Valjevu, a verujem i u drugim gradovima Srbije, većina direktora su "privatizovali" škole, imaju po 3, 4, 5 mandata jer podmićivanjem ili pretnjama formiraju "podobne" školske odbore koji ih iznova i iznova biraju. U školama je sve bitno osim kvaliteta nastave, najbolji nastavnici su šikanirani, ko gos se usudi da misli je "neprijatelj"...

marko

pre 7 godina

pricu o zlostavljanju treba uvek ozbiljno shvatiti, ali cini mi se da nisam jedini koji ovde bas i ne vidi neke elemente. Ne mislim da je direktorka u pravu ali mi otac tek nije jasan umesto da sedne poprica sa detetom, direktorkom odmah na neke odbore, inspekcije.Malo mi iskreno u poslednje vreme smeta previse zastitnicki odnos koji imaju roditelji prema deci koja nikad nisu kriva.

Rade Republika Srpska

pre 7 godina

ten yard penalty Uh al me nešto presiječe kad sam pročitao komentar.. Inače ne obraćam pažnju na pravopis i ne napadam nikoga kao da sam ja sad neki profesor, ali brate pošto je u pitanju škola ne mogu a da ne vidim ironiju...

Mile

pre 7 godina

Njilas o svom resoru zna tri nesto vise od onog sto Risticevic Marijan zna o ovom resoru. Pretezni posao mu je da razresava nepodobne direktore, koje odluke posle ukida Upravni sud. Njegovo imenovanje je dokaz koliko DS I SNS cene I mare o obrazovanju u Pokrajini.

Lara

pre 7 godina

Ovo je primer koje se vrednosti neguju u Srbiji i šta je cilj našeg obrazovanja da se naša deca formiraju u intelektualno i duhovno atrofirane ličnosti, da nemaju svoj stav, ni mišljenje, jer ako ga iskažu biće sankcionisani. A štite se despoti kojima je dozvoljeno da sprovode teror i da prete detetu jer je slobodno izrazilo svoje mišljenje u vidu peticije. Svi se oglašavaju nenadležnim, a direktorici sude njenji poslušnici članovi Školskog odbora.

tikva

pre 7 godina

Mene je nastavnik fizičkog išutirao dok smo igrali fudbal. U njegovom kaznenom prostoru je igrao rukom, i ja sam tražio penal. On nije dao, a ja tvrdoglav, pa sam ušao i diskusiju sa njim. Bokovi i noge su mi bole plave od toga. Šikanirao me sledeće 2 godine. Dobro, dobio sam čvrgu i šamar od nastavnika Fizike, ali zaslužio sam, jer sam varao na testu. To je ok, ali da te neko šutira i da te pravi budalom...

zoran

pre 7 godina

Ako škola ima problem sa bilo kojim učenikom treba da zove roditelja a ne učenika.Direktorku smesta smeniti i dati joj otkaz jer ne zna pedagogiju.A o inspektoru koji ne radi svoj posao šta reći nego - bljak.

Nina

pre 7 godina

Ovo je skaradno, da nadležni direktoru škole prijavljenoj da je izvršila nasilje nad učenicom kao sudije za utvrđivanje njene odgovornosti i krivice određuju njene poslušnike i branitelje članove Školskog odbora. A našoj deci kada slobodno izraze svoje mišljenje u vidu peticije kao Ustavom zajemčenog ljudskog prava prete izbacivanjem iz škole. Jel cilj našeg školstva da buduće zanimanje naše dece bude POSLUŠNICI, DUHOVNI I INTELEKTUALNI SLEPCI, da o ničemu nemaju sud. A na opšte zadovoljstvo ovakvih upravljača, i to u prosveti. Otac se iznuruje, u nadi da će se umoriti, i da će se cela stvar gurnuti pod tepih.

profa

pre 7 godina

... i svake nedelje se desi da neko dete udari nastavnika... (markooooOoOoOOOOOOOoOOoOOo, 8. decembar 2016 22:35)

Svake nedelje???
Ispada da svi nastavnici dobijaju batine tokom skolske godine.
Zanima me koja je to skandalozna skola, posto mene niko nikada nije udario, a koliko znam, ni moje kolege iz kolektiva.